Πόρτα με εξαερισμό στο μπάνιο

Ένα μπάνιο είναι ένας χώρος όπου σχεδόν πάντα υπάρχει υγρός αέρας. Και αυτό δεν είναι ασφαλές. Χωρίς την εξεύρεση εξόδου, η υγρασία εγκαθίσταται σε τοίχους, οροφή, εσωτερικά αντικείμενα και προκαλεί το σχηματισμό καλούπι και μύκητα, τα οποία είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Για την καταπολέμηση της υπερβολικής υγρασίας, ο σωστά εγκατεστημένος εξαερισμός βοηθάει. Υπάρχει μια ποικιλία εξοπλισμού εξαερισμού. Μην νομίζετε ότι το σύστημα πρέπει κατ 'ανάγκη να είναι σύνθετο και πολυσύνθετο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και ο συνηθισμένος αερισμός στην πόρτα του μπάνιου θα συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης προς το καλύτερο. Ας εξετάσουμε τους απλούστερους τρόπους για την απομάκρυνση του υγρού αέρα από το μπάνιο.

Περιεχόμενα

Διάταξη αερισμού εξαγωγής ↑

Η οργάνωση του εξαναγκασμένου εξαερισμού δικαιολογείται μόνο εάν η βάση του μπάνιου έχει έκταση μεγαλύτερη από 15 τετραγωνικά μέτρα. m. Το απαραίτητο στοιχείο του συστήματος είναι ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας καναλιών, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στον άξονα εξαερισμού. Τέτοιες συσκευές λειτουργούν σχεδόν σιωπηλά και είναι εύκολο να εγκατασταθούν. Ακόμα και ένας κύριος του σπιτιού μπορεί να το κάνει. Προηγουμένως, βέβαια, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες.

Πριν από την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι ο αγωγός εξαερισμού είναι καθαρός και λειτουργικός. Ο ανεμιστήρας θα πρέπει να στερεωθεί σε ένα συγκεκριμένο βάθος του καναλιού σε μια αυστηρά κάθετη θέση. Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να ξεκινήσετε τη σύνδεση της συσκευής στο σύστημα τροφοδοσίας. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι αυτή η εργασία πραγματοποιείται μόνο μετά την απο-ενεργοποίηση του διαμερίσματος. Ένα καλώδιο τροφοδοσίας τοποθετείται στον ανεμιστήρα. Στο πιο βολικό μέρος, τοποθετείται ένας διακόπτης. Έπειτα γίνεται έλεγχος, αν όλα είναι σωστά - η συσκευή είναι έτοιμη για λειτουργία.

Τοποθέτηση του ανεμιστήρα οροφής ↑

Σε μικρά μπάνια, είναι πολύ πιο εύκολο να αφαιρέσετε υγρό αέρα. Για να γίνει αυτό, αρκεί να εγκαταστήσετε ένα συμβατικό ανεμιστήρα εναέριας κυκλοφορίας. Το κύριο πράγμα είναι να προσδιορίσετε σωστά την απαιτούμενη ισχύ της συσκευής, διαφορετικά όλες οι προσπάθειες μπορεί να είναι άχρηστες. Για κατά προσέγγιση υπολογισμούς, οι ειδικοί συστήνουν να χρησιμοποιήσετε τον ακόλουθο τύπο: περιοχή του δωματίου πρέπει να πολλαπλασιάζεται επί 6, εάν η τοποθεσία θα χρησιμοποιούν τακτικά τουλάχιστον 3 άτομα, ή 8, αν το σπίτι πάνω από 3 επιβάτες. Η ληφθείσα τιμή θα είναι η απαιτούμενη χωρητικότητα του εξοπλισμού.

Η συσκευή είναι εγκατεστημένη όταν η ηλεκτρική ενέργεια είναι απενεργοποιημένη. Ξεκινήστε την εργασία από τη στερέωση του κιβωτίου βάσης. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο δύο πυρήνων με διάμετρο περίπου 0,2 mm, οι ακροδέκτες επαφής είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο. Μετά από αυτό, μπορείτε να εγκαταστήσετε το σώμα της συσκευής. Συνήθως είναι εξοπλισμένο με ειδικά μάνδαλα, επομένως δεν απαιτούνται πρόσθετες συνδέσεις. Στο τέλος της εργασίας, ελέγχεται η ικανότητα εργασίας του εγκατεστημένου εξοπλισμού. Οι οριζόντιοι ανεμιστήρες έχουν διαφορετικό σχεδιασμό, αλλά είναι εγκατεστημένοι σύμφωνα με το περιγραφόμενο σχήμα.

Τοποθέτηση οπών αερισμού στην πόρτα ↑

Η πόρτα με οπές εξαερισμού μπορεί να γίνει μέρος του συστήματος εξαερισμού στο μπάνιο ή να λειτουργήσει ως η μοναδική συσκευή για την αποστράγγιση του υγρού αέρα. Τις περισσότερες φορές γίνονται τρύπες στο κάτω μέρος του φύλλου πόρτας. Για τη διακόσμησή τους χρησιμοποιούνται ειδικοί δακτύλιοι. Τα στοιχεία μπορούν να κατασκευαστούν από ξύλο, μέταλλο ή πλαστικό. Η επιλογή του υλικού εξαρτάται από την εμφάνιση της πόρτας. Η εγκατάσταση εξαρτημάτων έχει ως εξής:

 • Η σήμανση πραγματοποιείται. Ο δακτύλιος εφαρμόζεται στον τόπο όπου θα εγκατασταθεί και περιβάλλεται από ένα μολύβι ή δείκτη. Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τρεις δακτύλιοι αερισμού συνήθως τοποθετούνται σε ένα φύλλο πόρτας.
 • Κατασκευάζονται τρύπες. Με τη βοήθεια ενός τρυπανιού στο αεροπλάνο, τρυπώνονται τρεις διαμπερείς οπές.
 • Οι τρύπες είναι κατεργασμένες. Το εσωτερικό τους μέρος θα πρέπει να είναι ομαλό, χωρίς ακόμη και μικρές ανωμαλίες. Η λείανση των τοίχων γίνεται με γυαλόχαρτο. Στο τέλος της εργασίας, η λάκα εφαρμόζεται στην επίπεδη επιφάνεια. Θα βοηθήσει την πόρτα να αποφευχθεί παραμόρφωση και να δώσει λεπτομέρειες αισθητική εμφάνιση.
 • Εγκαθίστανται δακτύλιοι εξαερισμού. Για την απλοποίηση της διαδικασίας χρησιμοποιείται συνήθως ένα κατσαβίδι.

Σημείωση: οι δακτύλιοι που είναι εγκατεστημένοι στην πόρτα έχουν διάφορες ποικιλίες. Μαζί με τις απλούστερες λεπτομέρειες για την πώληση, μπορείτε να βρείτε στοιχεία με προστατευτικό πλέγμα από έντομα και απορρόφηση θορύβου, καλυμμένα με ειδικό υλικό που δεν επιτρέπει τον ήχο.

Οι οπές εξαερισμού μπορούν να κατασκευαστούν όχι μόνο με τη μορφή δακτυλίων, αλλά και με τη μορφή ενός ειδικού πλέγματος. Ο σχεδιασμός έχει κάποια πλεονεκτήματα σε σχέση με τα δαχτυλίδια: ο σχεδιασμός αυτών των συσκευών είναι πιο ενδιαφέρουσα, και, επιπλέον, ο αέρας περνά μέσα από το τρίψιμο σε μια καμπύλη διαδρομή, έτσι πρόχειρα στο δωμάτιο δεν μπορεί να φοβάται. Η εγκατάσταση της σχάρας εκτελείται με τον ίδιο τρόπο όπως και η εγκατάσταση των δακτυλίων. Μια μικρή απόχρωση: κατά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, η δομή πρέπει να είναι σε μια κατακόρυφη θέση και όχι αστάθεια.

Ο εξαερισμός στο μπάνιο δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα. Μπορείτε να οργανώσετε το σύστημα με διάφορους τρόπους. Οι πιο απλές και πιο προσιτές από αυτές περιγράφονται παραπάνω. Εάν ακολουθήσετε τις οδηγίες και η εγκατάσταση είναι σωστή, το σύστημα εξόδου υγρού αέρα θα λειτουργεί ομαλά. Αν δεν υπάρχει εμπειρία παρόμοιων έργων ή δεν υπάρχει επιθυμία να συμμετάσχουν σε αυτούς, οι ειδικοί των κατασκευαστικών εταιρειών θα εκτελέσουν ποιοτικά την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού.

Πόρτα με εξαερισμό στο μπάνιο

Ο καθαρός αέρας σε κλειστούς χώρους είναι μια υπόσχεση όχι μόνο της υγείας των ανθρώπων αλλά και της ασφάλειας πολλών υλικών φινιρίσματος. Στις περισσότερες αίθουσες, το πρόβλημα της παροχής οξυγόνου επιλύεται απλά με αερισμό. Στο μπάνιο το ίδιο δωμάτιο δεν διαθέτει παράθυρα, επομένως απαιτεί την οργάνωση ποιοτικού αερισμού - τόσο αναγκαστικού όσο και φυσικού.

Για να δημιουργήσετε το πρώτο, οι ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται, και με το δεύτερο, οι πόρτες αερισμού μπορούν να βοηθήσουν. Η βελτίωση της ήδη εγκατεστημένης συμπαγούς πόρτας θα βοηθήσει τις σχάρες αερισμού πόρτας, ξύλινες και μεταλλικές, οι οποίες μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν με τα χέρια τους. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τον εξαερισμό πόρτας - ποιο είναι το καλύτερο;

Υλικά για την κατασκευή θυρών

Πριν από τη δημιουργία στο μπάνιο την πρώτη πόρτα, πρέπει να καταλάβετε αν είναι κατάλληλο για την οργάνωση του εξαερισμού - εάν περνά μόνος του αέρα, και αν όχι, μπορεί να τοποθετηθεί πλέγμα ή εξαερισμού δαχτυλίδια. Μάθετε επίσης για το βέλτιστο μέγεθος των θυρών για το μπάνιο.

Υπάρχουν οι ακόλουθες επιλογές για υλικά για την κατασκευή θυρών μπάνιου:

 • Γυαλί. Οι πόρτες από παγωμένο γυαλί είναι εξαιρετικές για τους υγρούς χώρους - είναι ανθεκτικές στην υγρασία και τη θερμότητα και φαίνονται καλά. Μπορούν επίσης να αντέξουν εύκολα έναν μεγάλο αριθμό κύκλων θέρμανσης και ψύξης, κάτι που είναι πολύ χαρακτηριστικό για ένα λουτρό που είναι συνεχώς γεμάτο με ζεστό ατμό. Αν δεν υπάρχουν οπές εξαερισμού στην πόρτα, δεν θα αφήσετε στον αέρα.
 • Πλαστικά. Η φθηνότερη επιλογή, δεύτερη σε αναλογικά σε αισθητικά χαρακτηριστικά. Αντέχει επίσης όλα τα επιθετικά αποτελέσματα, όπως το γυαλί. Με ορισμένες δεξιότητες, είναι δυνατόν να εξοπλιστεί μια τέτοια πόρτα με μια μάσκα εξαερισμού.
 • Ξύλινο πλαίσιο. Το χειρότερο είναι η επίδραση των αλλαγών υγρασίας και θερμοκρασίας, αλλά είναι το καλύτερο για την οργάνωση του αερισμού της πόρτας.
 • Ξυλουργικά προϊόντα - laminate, μοριοσανίδες, MDF - μετά την επεξεργασία ειδικών εμποτισμού και αντέχει στην υγρασία, και την εγκατάσταση εξαερισμού πιο εύκολη. Όπως τα πλαστικά μοντέλα, αυτή η επιλογή είναι πολύ φτηνή.

Έτσι, παρά την χειρότερη αντοχή στην υγρασία, να οργανώνει συνεχή ροή του αέρα είναι καλύτερα προσαρμοσμένες επιλογές από ξύλο - τότε κόψουν τους αεραγωγούς προς την πόρτα του μπάνιου μπορεί να είναι ακόμη και τα δικά τους χέρια.

Τρόποι οργάνωσης του εξαερισμού

Σύμφωνα με τους κανόνες για το μπάνιο, παρέχεται φυσικός αερισμός - γι 'αυτό πρέπει να υπάρχει ένα κενό στο πάτωμα. Ωστόσο, στην πράξη, αυτή η υποδοχή είναι κανονικά κλειστή με φτερά ή σφράγιση για να αποφευχθούν διαρροές κατά τη διάρκεια της πλημμύρας. Ως εκ τούτου, οι πόρτες για μπάνια με ενσωματωμένο εξαερισμό έχουν εξαπλωθεί. Υπάρχουν δύο επιλογές για την οργάνωση του. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο με βαλβίδα ελέγχου - περισσότερα για τα οφέλη του συνδέσμου.

Γρίλια εξαερισμού

Αυτή η επιλογή είναι ένα παράθυρο που κόβεται στο κάτω μέρος της πόρτας, καλύπτεται από πλαστικό, ξύλινο ή μεταλλικό πλέγμα.

Από κάτω γίνεται επειδή ο δροσερός καθαρός αέρας κατεβαίνει στο πάτωμα λόγω της μεταφοράς.

Αυτά τα πλέγματα έχουν μια σειρά πλεονεκτημάτων:

 • ποικιλία σχεδίων.
 • αδιαφάνεια ·
 • Οι κουρτίνες δημιουργούν εμπόδιο στη συνεχή ροή του αέρα - σχέδιο στο δωμάτιο δεν θα είναι, αλλά το οξυγόνο θα συνεχίσει να ρέει συνεχώς στο μπάνιο.

Πλέγμα μπορεί να έχει μια ποικιλία μεγεθών, που σε διαφορετικές ποσότητες: μία, σε όλο το πλάτος της πόρτας, ή πολλές στη σειρά - όλα εξαρτώνται από τη φαντασία του σχεδιαστή.

Όταν εγκαθιστάτε με τα χέρια σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη μια τέτοια στιγμή: η μάσκα αερισμού του εναέριου χώρου πρέπει πάντα να στέκεται ακριβώς, κάθετα προς το πάτωμα.

Αεραγωγοί

Η τοποθέτηση τέτοιων ανοιγμάτων για εξαερισμό είναι παρόμοια με τα σχάρες - τοποθετείται στο κάτω μέρος της πόρτας, σε μικρή απόσταση από το δάπεδο. Στην πραγματικότητα, αυτές είναι απλές τρύπες στην πόρτα, μέσα στο οποίο εισάγονται πλαστικοί ή μεταλλικοί δακτύλιοι, εκτελώντας δύο λειτουργίες:

 • βελτίωση της αισθητικής.
 • προστατεύστε την κοπή από την υγρασία και τη θερμοκρασία.

Ο σχεδιασμός τέτοιων συσκευών είναι απλός και λιγότερο διαφοροποιημένος από αυτόν των πλεγμάτων, αλλά υπάρχουν και παραλλαγές.

Έτσι, δεν μπορείτε να βρείτε ένα απλό δαχτυλίδι, και έκλεισε προστατευτικά ή απορρόφησης του ήχου των ματιών, η οποία όχι μόνο δεν φαίνονται μέσα στο δωμάτιο, αλλά και δημιουργεί ένα εμπόδιο στα έντομα.

Πώς να επιλέξετε τον εξαερισμό για την πόρτα στο μπάνιο

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να επιλέξετε μια πόρτα εξοπλισμένη με οπές εξαερισμού στο εργοστάσιο. Υπάρχει επίσης ένα πρόβλημα με αυτήν την επιλογή: είναι δύσκολο να βρεθεί ένα μοντέλο κατάλληλο για το υπάρχον εσωτερικό. Αλλά δεν μπορείτε να σκεφτείτε το υλικό και να επιλέξετε οποιαδήποτε αγαπημένη πόρτα.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να κάνετε τρύπες με τα χέρια σας. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να κοιτάξετε προς την κατεύθυνση των ξύλινων μοντέλων, επειδή είναι δύσκολο να κόψετε το γυαλί στο σπίτι, εκτός από αυτό, χρειάζεται ένα ειδικό εργαλείο για αυτό.

Το πλαστικό είναι απλά επικίνδυνο για να κόψει - είναι πολύ εύκολο να χαλάσει μια τέτοια πόρτα χωρίς να έχει τις δεξιότητες και την εμπειρία αυτής της εργασίας.

Υπάρχει επίσης μια τρίτη επιλογή. Εάν δεν βρείτε τη σωστή πόρτα με αερισμό για το μπάνιο και δεν έχετε χρόνο και επιθυμία να εργαστείτε με τη δική σας δουλειά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον απλούστερο τρόπο για να οργανώσετε φρέσκο ​​αέρα. Συγκεκριμένα - να τινάξει την πόρτα από κάτω, κάνοντας ένα χάσμα μεταξύ της και του δαπέδου. Με τη δέουσα προσοχή, αυτό δεν θα χαλάσει την αισθητική του, ο εξαερισμός θα είναι όχι χειρότερα από όταν υπάρχουν ειδικές οπές στη συστοιχία.

Αερισμός με τα χέρια

Έχοντας ορίσει τις επιλογές για τον εξαερισμό, μπορείτε να ξεκινήσετε την εργασία - κάνοντας τρύπες σε ξύλο ή πλαστικό δεν θα πάρει πολύ χρόνο και προσπάθεια, και ένα εργαλείο για το σκοπό αυτό, θα χρειαστείτε το πιο βασικό και μόνο.

Απαιτείται ο ακόλουθος εξοπλισμός και υλικά:

 • χάρακας και μολύβι.
 • επίπεδο ·
 • τρυπάνι, κόπτης ή γυαλί ·
 • μια γρίλια ή δακτύλιοι εξαερισμού για την πόρτα.
 • τοποθέτηση αυτοκόλλητων ή αυτοκινούμενων βιδών ανάλογα με το μοντέλο αερισμού.

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 1. Τα πλέγματα ή οι δακτύλιοι μετρώνται εάν οι διαστάσεις δεν προσδιορίζονται στην τεκμηρίωση γι 'αυτούς.
 2. Η σήμανση εφαρμόζεται στο φύλλο πόρτας. Φυσικά, μπορείτε απλά να συνδέσετε ένα πλέγμα ή δακτύλιο και κύκλο με ένα μολύβι, αλλά η ακρίβεια σε αυτή την περίπτωση μπορεί να υποφέρει. Σημειώστε ότι στο μέγεθος του αερισμού πρέπει να προστεθούν δύο χιλιοστά σε κάθε πλευρά.
 3. Με τη βοήθεια ενός κατάλληλου εργαλείου, τρύπες τρυπιούνται ή κόβονται μέσω του ιστού.
 4. Οι τομές τρίβονται προσεκτικά με γυαλόχαρτο και μετά βερνικοποιούνται. Αυτό θα προστατεύσει επιπλέον το υλικό και θα βελτιώσει την εμφάνιση της πόρτας.
 5. Οι δακτύλιοι λιπαίνονται με κόλλα και εισάγονται στις οπές. Οι γρίλιες βιδώνονται με βίδες και στις δύο πλευρές. Αξίζει να ελέγξετε την ομαλότητα της εγκατάστασης με στάθμη νερού.

Κατά την εργασία, βεβαιωθείτε ότι τηρείτε τα μέτρα ασφαλείας - χρησιμοποιήστε γάντια και γυαλιά.

Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να κάνετε τα πάντα σωστά, είναι καλύτερο να εμπιστευθεί το έργο σε έναν επαγγελματία.

Έτσι, ο εξαερισμός στην πόρτα του μπάνιου δεν είναι μια ιδιοτροπία, αλλά μια αναγκαιότητα. Χωρίς αυτό, η άνεση τη χρήση της τουαλέτας δεν θα ήταν πλήρης, και ακόμα περισσότερο - είναι απλά επικίνδυνο. Δεν έχει κανένα νόημα να αποφευχθεί η δημιουργία ενός μόνιμου φρέσκου αέρα σε αυτό το δωμάτιο - για να βρουν μια κατάλληλη λύση είναι πολύ απλή, και την εγκατάσταση ενός πλέγματος ή δακτυλίους με τα χέρια τους σε λιγότερο από μισή ώρα, ακόμη και ένα άτομο που δεν έχει εμπειρία.

Πλέγμα για αερισμό στο μπάνιο

Πόρτα με εξαερισμό στο μπάνιο

Ο καθαρός αέρας σε κλειστούς χώρους είναι μια υπόσχεση όχι μόνο της υγείας των ανθρώπων αλλά και της ασφάλειας πολλών υλικών φινιρίσματος. Στις περισσότερες αίθουσες, το πρόβλημα της παροχής οξυγόνου επιλύεται απλά με αερισμό. Στο μπάνιο το ίδιο δωμάτιο δεν διαθέτει παράθυρα, επομένως απαιτεί την οργάνωση ποιοτικού αερισμού - τόσο αναγκαστικού όσο και φυσικού.

Για να δημιουργήσετε το πρώτο, οι ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται, και με το δεύτερο, οι πόρτες αερισμού μπορούν να βοηθήσουν. Η βελτίωση της ήδη εγκατεστημένης συμπαγούς πόρτας θα βοηθήσει τις σχάρες αερισμού πόρτας, ξύλινες και μεταλλικές, οι οποίες μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν με τα χέρια τους. Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τον εξαερισμό πόρτας - ποιο είναι το καλύτερο;

Υλικά για την κατασκευή θυρών

Πριν από τη δημιουργία στο μπάνιο την πρώτη πόρτα, πρέπει να καταλάβετε αν είναι κατάλληλο για την οργάνωση του εξαερισμού - εάν περνά μόνος του αέρα, και αν όχι, μπορεί να τοποθετηθεί πλέγμα ή εξαερισμού δαχτυλίδια. Μάθετε επίσης για το βέλτιστο μέγεθος των θυρών για το μπάνιο.

Υπάρχουν οι ακόλουθες επιλογές για υλικά για την κατασκευή θυρών μπάνιου:

 • Γυαλί. Οι πόρτες από παγωμένο γυαλί είναι εξαιρετικές για τους υγρούς χώρους - είναι ανθεκτικές στην υγρασία και τη θερμότητα και φαίνονται καλά. Μπορούν επίσης να αντέξουν εύκολα έναν μεγάλο αριθμό κύκλων θέρμανσης και ψύξης, κάτι που είναι πολύ χαρακτηριστικό για ένα λουτρό που είναι συνεχώς γεμάτο με ζεστό ατμό. Αν δεν υπάρχουν οπές εξαερισμού στην πόρτα, δεν θα αφήσετε στον αέρα.
 • Πλαστικά. Η φθηνότερη επιλογή, δεύτερη σε αναλογικά σε αισθητικά χαρακτηριστικά. Αντέχει επίσης όλα τα επιθετικά αποτελέσματα, όπως το γυαλί. Με ορισμένες δεξιότητες, είναι δυνατόν να εξοπλιστεί μια τέτοια πόρτα με μια μάσκα εξαερισμού.
 • Ξύλινο πλαίσιο. Το χειρότερο είναι η επίδραση των αλλαγών υγρασίας και θερμοκρασίας, αλλά είναι το καλύτερο για την οργάνωση του αερισμού της πόρτας.
 • Ξυλουργικά προϊόντα - laminate, μοριοσανίδες, MDF - μετά την επεξεργασία ειδικών εμποτισμού και αντέχει στην υγρασία, και την εγκατάσταση εξαερισμού πιο εύκολη. Όπως τα πλαστικά μοντέλα, αυτή η επιλογή είναι πολύ φτηνή.

Έτσι, παρά την χειρότερη αντοχή στην υγρασία, να οργανώνει συνεχή ροή του αέρα είναι καλύτερα προσαρμοσμένες επιλογές από ξύλο - τότε κόψουν τους αεραγωγούς προς την πόρτα του μπάνιου μπορεί να είναι ακόμη και τα δικά τους χέρια.

Τρόποι οργάνωσης του εξαερισμού

Σύμφωνα με τους κανόνες για το μπάνιο, παρέχεται φυσικός αερισμός - γι 'αυτό πρέπει να υπάρχει ένα κενό στο πάτωμα. Ωστόσο, στην πράξη, αυτή η υποδοχή είναι κανονικά κλειστή με φτερά ή σφράγιση για να αποφευχθούν διαρροές κατά τη διάρκεια της πλημμύρας. Ως εκ τούτου, οι πόρτες για μπάνια με ενσωματωμένο εξαερισμό έχουν εξαπλωθεί. Υπάρχουν δύο επιλογές για την οργάνωση του. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο με βαλβίδα ελέγχου - περισσότερα για τα οφέλη του συνδέσμου.

Αυτή η επιλογή είναι ένα παράθυρο που κόβεται στο κάτω μέρος της πόρτας, καλύπτεται από πλαστικό, ξύλινο ή μεταλλικό πλέγμα.

Δακτύλιοι αερισμού και γρίλιες στην πόρτα

Από κάτω γίνεται επειδή ο δροσερός καθαρός αέρας κατεβαίνει στο πάτωμα λόγω της μεταφοράς.

Αυτά τα πλέγματα έχουν μια σειρά πλεονεκτημάτων:

 • ποικιλία σχεδίων.
 • αδιαφάνεια ·
 • Οι κουρτίνες δημιουργούν εμπόδιο στη συνεχή ροή του αέρα - σχέδιο στο δωμάτιο δεν θα είναι. αλλά το οξυγόνο θα συνεχίσει να ρέει συνεχώς στο μπάνιο.

Πλέγμα μπορεί να έχει μια ποικιλία μεγεθών, που σε διαφορετικές ποσότητες: μία, σε όλο το πλάτος της πόρτας, ή πολλές στη σειρά - όλα εξαρτώνται από τη φαντασία του σχεδιαστή.

Πλέγμα εξαερισμού στην πόρτα

Όταν εγκαθιστάτε με τα χέρια σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη μια τέτοια στιγμή: η μάσκα αερισμού του εναέριου χώρου πρέπει πάντα να στέκεται ακριβώς, κάθετα προς το πάτωμα.

Η τοποθέτηση τέτοιων ανοιγμάτων για εξαερισμό είναι παρόμοια με τα σχάρες - τοποθετείται στο κάτω μέρος της πόρτας, σε μικρή απόσταση από το δάπεδο. Στην πραγματικότητα, αυτές είναι απλές τρύπες στην πόρτα. μέσα στο οποίο εισάγονται πλαστικοί ή μεταλλικοί δακτύλιοι, εκτελώντας δύο λειτουργίες:

 • βελτίωση της αισθητικής.
 • προστατεύστε την κοπή από την υγρασία και τη θερμοκρασία.

Ο σχεδιασμός τέτοιων συσκευών είναι απλός και λιγότερο διαφοροποιημένος από αυτόν των πλεγμάτων, αλλά υπάρχουν και παραλλαγές.

Τρύπες αερισμού στην πόρτα

Έτσι, δεν μπορείτε να βρείτε ένα απλό δαχτυλίδι, και έκλεισε προστατευτικά ή απορρόφησης του ήχου των ματιών, η οποία όχι μόνο δεν φαίνονται μέσα στο δωμάτιο, αλλά και δημιουργεί ένα εμπόδιο στα έντομα.

Πώς να επιλέξετε τον εξαερισμό για την πόρτα στο μπάνιο

Ο ευκολότερος τρόπος είναι να επιλέξετε μια πόρτα εξοπλισμένη με οπές εξαερισμού στο εργοστάσιο. Υπάρχει επίσης ένα πρόβλημα με αυτήν την επιλογή: είναι δύσκολο να βρεθεί ένα μοντέλο κατάλληλο για το υπάρχον εσωτερικό. Αλλά δεν μπορείτε να σκεφτείτε το υλικό και να επιλέξετε οποιαδήποτε αγαπημένη πόρτα.

Ο δεύτερος τρόπος είναι να κάνετε τρύπες με τα χέρια σας. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να κοιτάξετε προς την κατεύθυνση των ξύλινων μοντέλων, επειδή είναι δύσκολο να κόψετε το γυαλί στο σπίτι, εκτός από αυτό, χρειάζεται ένα ειδικό εργαλείο για αυτό.

Στρογγυλές οπές εξαερισμού στην πόρτα

Το πλαστικό είναι απλά επικίνδυνο για να κόψει - είναι πολύ εύκολο να χαλάσει μια τέτοια πόρτα χωρίς να έχει τις δεξιότητες και την εμπειρία αυτής της εργασίας.

Υπάρχει επίσης μια τρίτη επιλογή. Εάν δεν βρείτε τη σωστή πόρτα με αερισμό για το μπάνιο και δεν έχετε χρόνο και επιθυμία να εργαστείτε με τη δική σας δουλειά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον απλούστερο τρόπο για να οργανώσετε φρέσκο ​​αέρα. Συγκεκριμένα - να τινάξει την πόρτα από κάτω, κάνοντας ένα χάσμα μεταξύ της και του δαπέδου. Με τη δέουσα προσοχή, αυτό δεν θα χαλάσει την αισθητική του, ο εξαερισμός θα είναι όχι χειρότερα από όταν υπάρχουν ειδικές οπές στη συστοιχία.

Αερισμός με τα χέρια

Έχοντας ορίσει τις επιλογές για τον εξαερισμό, μπορείτε να ξεκινήσετε την εργασία - κάνοντας τρύπες σε ξύλο ή πλαστικό δεν θα πάρει πολύ χρόνο και προσπάθεια, και ένα εργαλείο για το σκοπό αυτό, θα χρειαστείτε το πιο βασικό και μόνο.

Απαιτείται ο ακόλουθος εξοπλισμός και υλικά:

 • χάρακας και μολύβι.
 • επίπεδο ·
 • τρυπάνι, κόπτης ή γυαλί ·
 • μια γρίλια ή δακτύλιοι εξαερισμού για την πόρτα.
 • τοποθέτηση αυτοκόλλητων ή αυτοκινούμενων βιδών ανάλογα με το μοντέλο αερισμού.

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται με την ακόλουθη σειρά:

 1. Τα πλέγματα ή οι δακτύλιοι μετρώνται εάν οι διαστάσεις δεν προσδιορίζονται στην τεκμηρίωση γι 'αυτούς.
 2. Η σήμανση εφαρμόζεται στο φύλλο πόρτας. Φυσικά, μπορείτε απλά να συνδέσετε ένα πλέγμα ή δακτύλιο και κύκλο με ένα μολύβι, αλλά η ακρίβεια σε αυτή την περίπτωση μπορεί να υποφέρει. Σημειώστε ότι στο μέγεθος του αερισμού πρέπει να προστεθούν δύο χιλιοστά σε κάθε πλευρά.
 3. Με τη βοήθεια ενός κατάλληλου εργαλείου, τρύπες τρυπιούνται ή κόβονται μέσω του ιστού.
 4. Οι τομές τρίβονται προσεκτικά με γυαλόχαρτο και μετά βερνικοποιούνται. Αυτό θα προστατεύσει επιπλέον το υλικό και θα βελτιώσει την εμφάνιση της πόρτας.
 5. Οι δακτύλιοι λιπαίνονται με κόλλα και εισάγονται στις οπές. Οι γρίλιες βιδώνονται με βίδες και στις δύο πλευρές. Αξίζει να ελέγξετε την ομαλότητα της εγκατάστασης με στάθμη νερού.

Κατά την εργασία, βεβαιωθείτε ότι τηρείτε τα μέτρα ασφαλείας - χρησιμοποιήστε γάντια και γυαλιά.

Εάν δεν είστε βέβαιοι ότι μπορείτε να κάνετε τα πάντα σωστά, είναι καλύτερο να εμπιστευθεί το έργο σε έναν επαγγελματία.

Έτσι, ο εξαερισμός στην πόρτα του μπάνιου δεν είναι μια ιδιοτροπία, αλλά μια αναγκαιότητα. Χωρίς αυτό, η άνεση τη χρήση της τουαλέτας δεν θα ήταν πλήρης, και ακόμα περισσότερο - είναι απλά επικίνδυνο. Δεν έχει κανένα νόημα να αποφευχθεί η δημιουργία ενός μόνιμου φρέσκου αέρα σε αυτό το δωμάτιο - για να βρουν μια κατάλληλη λύση είναι πολύ απλή, και την εγκατάσταση ενός πλέγματος ή δακτυλίους με τα χέρια τους σε λιγότερο από μισή ώρα, ακόμη και ένα άτομο που δεν έχει εμπειρία.

Πού να αγοράσετε;

Νέα σχετικά με το "πλέγμα για τον εξαερισμό στο μπάνιο"

Επανάσταση των χρωμάτων στο μπάνιο

Θέλουμε να μοιραστούμε το αποτέλεσμα της επισκευής του μπάνιου μας με έκταση μόλις 5 τετραγωνικών μέτρων. Όλα γίνονται από τα χέρια μας. Δεδομένου ότι υπάρχει πολύ μικρός χώρος, δεν έχουμε ένα κέλυφος, αλλά αποδείχθηκε ότι εγκαταστάθηκε ένα πλυντήριο ρούχων. Ένας χαρούμενος χρωματισμός στο πορτοκαλί-πράσινο σχέδιο χρωμάτων πάντα.

Εγκατάσταση εξαερισμού COSS (κανόνες, απαιτήσεις, προδιαγραφές)

Οι εργασίες εγκατάστασης αερισμού πραγματοποιούνται σύμφωνα με το KOSSG. Μόνο σαφής.

Πώς να σχεδιάσετε μια κουκούλα και τον εξαερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι (κουζίνα.

Εξαγωγή και εξαερισμός σε ιδιωτική κατοικία. Λεπτομερείς οδηγίες για την εγκατάσταση στο σπίτι, μπάνιο.

Γρίλιες εξαερισμού για πόρτες στο μπάνιο, δωμάτιο, χώρους

Έλλειψη φρέσκο ​​αέρα στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει κακή υγεία των κατοίκων, όπως σε ένα δωμάτιο αερίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα συσσωρεύεται διοξείδιο του άνθρακα, και για την κανονική ανθρώπινο ον απαιτεί επαρκή ποσότητα του οξυγόνου. Επιπλέον, χημικά προϊόντα οικιακής χρήσης και δομικά υλικά στις τοξίνες του αέρα που συσσωρεύονται μπορεί επίσης να είναι επιβλαβής για την υγεία.

Αν μιλάμε για εξαερισμό στο μπάνιο, τότε η κατάσταση είναι ακόμα πιο σοβαρή. Απουσία μετακίνησης του αέρα σε ένα υγρό περιβάλλον, σχηματίζονται μύκητες μούχλας, η επιφάνεια των τοίχων, των θυρών, των επίπλων συσσωρεύεται υγρασία και γίνεται άχρηστη.

Το πρόβλημα του αερισμού των λουτρών τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί ιδιαίτερα σημαντικό σε σχέση με την εμφάνιση στην αγορά νέων υλικών θορύβου, υδροηλεκτρικής και θερμικής μόνωσης. Ολοκλήρωση τέτοιων υλικών καθιστά το μπάνιο πιο άνετο και όμορφο, αλλά πολλά από αυτά δεν αφήνουν καθαρό αέρα στο δωμάτιο. Όταν εγκαθίσταται στο μπάνιο του ανεμιστήρα, ο αποτελεσματικός αερισμός του χώρου θα συμβεί μόνο όταν η πόρτα είναι ανοιχτή, επειδή ένα καλό βύθισμα απαιτεί βύθισμα. Σύμφωνα με τους κανόνες, θα πρέπει να υπάρχει ένα μικρό χάσμα μεταξύ του πυθμένα της πόρτας και του δαπέδου, αλλά οι περισσότεροι θεωρούν αυτή την προσέγγιση άβολα και αναισθητικά και εγκαθιστούν πόρτες που κλείνουν πολύ σφιχτά, αφήνοντας κενά.

Όλα αυτά τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν από τη μάσκα εξαερισμού που είναι εγκατεστημένη στην πόρτα. Σήμερα, στην πώληση μπορείτε να βρείτε πόρτες με ενσωματωμένο πλέγμα ή με ειδικές τρύπες-δακτύλιοι εξαερισμού. Αλλά εάν η πόρτα είναι ήδη εγκατεστημένη και υπάρχει πρόβλημα με την κυκλοφορία του αέρα, τότε απλά πρέπει να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε μια σχάρα.

Τύποι πλεγμάτων εξαερισμού

Σήμερα, η αγορά για τα δομικά προϊόντα μπορεί να βρεθεί πολλές διαφορετικές παραλλαγές των αεραγωγών αερισμού. Όλα αυτά τα σχέδια έχουν διαφορές στη μορφή, το σκοπό, το σχεδιασμό και τα υλικά χρώματος, το μέγεθος, την τιμή.

Η κύρια ιδιότητα ταξινόμησης που καθορίζει τους τύπους πλεγμάτων είναι ο τρόπος και ο τόπος εγκατάστασης τους. Στη βάση αυτή χωρίζονται σε:

Για την τοποθέτηση στην πόρτα χρησιμοποιούνται γρίλιες. Είναι κατασκευασμένα από τα ακόλουθα υλικά:

Οι πλέγματα αερισμού από πλαστικό έχουν υψηλή αντοχή στη διάβρωση και λογική τιμή. Αλλά αν χτυπήσει το άμεσο ηλιακό φως σε αυτά, το πλαστικό χάνει την εξωτερική ελκυστική του εμφάνιση, και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να αρχίσει να καταρρέει. Ως εκ τούτου, πλαστικά σχάρες χρησιμοποιούνται καλύτερα για εσωτερικές πόρτες μέσα στο σπίτι.

Οι σχάρες από αλουμίνιο είναι αρκετά ισχυρές, έχουν μικρό βάρος, δεν φοβούνται το φως του ήλιου, αλλά είναι κάπως ακριβότερες από τις πλαστικές.

Οι ξύλινες γρίλιες προορίζονται για εγκατάσταση σε εσωτερικούς χώρους. Τα πλεονεκτήματά τους: περιβαλλοντική ασφάλεια, εξωτερική εμφάνιση, που επιτρέπει την αρμονική προσαρμογή στο εσωτερικό του δωματίου. Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι το φυσικό ξύλο απαιτεί ειδική τακτική φροντίδα, ελλείψει της οποίας το προϊόν μπορεί να χάσει την εμφάνισή του και να επιδεινωθεί. Το κόστος των ξύλινων αεραγωγών αερισμού είναι υψηλό σε σύγκριση με άλλα ανάλογα.

Οι σχάρες από χάλυβα έχουν μεγάλο βάρος και έχουν υψηλό κόστος, αλλά ταυτόχρονα θεωρούνται οι πιο ανθεκτικές και ανθεκτικές. Τέτοιες κατασκευές εγκαθίστανται πιο συχνά στις πόρτες εισόδου, επειδή για το εσωτερικό είναι πολύ βαρύ.

Κατά την εγκατάσταση της μάσκας στην μπροστινή πόρτα, πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο με ένα προστατευτικό κουνουπιέρα, ώστε τα κουνούπια και οι μύγες να μην εισέρχονται στο σπίτι.

Οι γρίλιες εξαερισμού επιτρέπουν πολύ λίγο φως και πρακτικά αποκλείουν τη δυνατότητα μιας έρευνας, είναι αδύνατο να δούμε ένα άτομο πίσω από την πόρτα μέσω μιας τέτοιας κατασκευής. Με τη μορφή, τα προϊόντα αυτά μπορούν να είναι στρογγυλά, τετράγωνα ή ορθογώνια, αλλά η τελευταία επιλογή είναι η πιο κοινή.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Το κύριο μέρος της δομής είναι εφοδιασμένο με σχήματος V λάμες, στερεωμένο σε πλαίσιο από πλαστικό ή μέταλλο και το αντίθετο μέρος χωρίς ελάσματα. Παρά το γεγονός ότι αυτός ο σχεδιασμός είναι αρκετά απλός, τα προϊόντα αυτά εκτελούν αποτελεσματικά τη λειτουργία τους, διατηρώντας το βέλτιστο μικροκλίμα στα δωμάτια. Η εγκατάσταση της σχάρας θα αποτρέψει την εμφάνιση μούχλας, μυκήτων και υψηλής υγρασίας.

Ορθογώνια γρίλια για πόρτες

Πλέγμα της πόρτας στο μπάνιο

Ορθογώνια γρίλια τοποθετούνται στις πόρτες της κουζίνας, στο μπάνιο και στην τουαλέτα. Αυτό επιτρέπει στις ροές αέρα να κυκλοφορούν σωστά μέσα στα δωμάτια. Επιπλέον, τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται επίσης για τοποθέτηση σε περβάζια παραθύρων, έτσι ώστε οι μάζες θερμού αέρος που εκπέμπονται από τα θερμαντικά σώματα να κατανέμονται ομοιόμορφα σε όλο το δωμάτιο.

Οι κατασκευές αυτές είναι κατασκευασμένες από υψηλής ποιότητας και ανθεκτικό πλαστικό. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με οθόνες εντόμων ή κινητό πτερύγιο που ελέγχει τη ροή του αέρα. Επίσης, εάν επιθυμείτε, μπορείτε να εγκαταστήσετε μια σχάρα με ενσωματωμένο ανεμιστήρα - στην περίπτωση αυτή, το αποτέλεσμα εξαερισμού θα είναι το καλύτερο. Σήμερα, διατίθενται διάφορα χρώματα και σχεδιαστικές παραλλαγές, ώστε για κάθε πόρτα μπορείτε να επιλέξετε ένα κατάλληλο πλέγμα σύμφωνα με το χρώμα και το στυλ.

Στρογγυλά πλέγματα

Γυαλί για πόρτες

Ο σχεδιασμός των στρογγυλών σχάρων ουσιαστικά δεν διαφέρει από τα ορθογώνια. Τέτοια προϊόντα είναι επίσης εξοπλισμένα με κουνουπιέρες, μπορεί να έχουν κινητά πτερύγια ή ενσωματωμένο ανεμιστήρα. Το μέγεθος των στρογγυλών δομών, κατά κανόνα, δεν υπερβαίνει τη διάμετρο 15-20 cm, και για την τοποθέτησή τους στην πόρτα στρογγυλές τρύπες έχουν κατασκευαστεί σε μέγεθος. Τα προϊόντα με διάμετρο έως 10 εκατοστά τοποθετούνται στο κάτω μέρος της πόρτας μερικά κομμάτια στη σειρά. Μεγαλύτερες σχάρες μπορούν να τοποθετηθούν στις πλευρές του κάτω μέρους ή της κορυφής της πόρτας. Υπό την παρουσία υγρασίας και καλούπι μέσα στα ερμάρια επίπλων, τέτοιες γρίλιες τοποθετούνται στις πόρτες του ντουλαπιού. Σε αυτή την περίπτωση, για την τοποθέτηση χρησιμοποιούνται κόλλες και κολώνες.

Σε περίπτωση απουσίας ενός χώρου εργασίας γραφείου, καθώς και ένα ιδιωτικό μπάνιο, την κουζίνα ή το μπάνιο κυκλοφορία σωστή αέρα, στην πόρτα για να εγκαταστήσετε τις γρίλιες εξαερισμού. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή να ζητήσετε βοήθεια σε ειδικούς που θα εκτελέσει τα παρακάτω βήματα:

 1. Σύμφωνα με τους οικοδομικούς κώδικες, καθορίστε το βέλτιστο μέγεθος της σχάρας που απαιτείται για την πόρτα σας. Το μέγεθος εξαρτάται από τις εσωτερικές διαστάσεις του δωματίου και το σκοπό του.
 2. Κάντε μια τρύπα στην πόρτα του σωστού μεγέθους και εγκαταστήστε μια σχάρα.

Για αυτοεγκατάσταση, απαιτούνται τα εξής εργαλεία:

 • χάρακας και μολύβι.
 • ένα παζλ?
 • κατσαβίδι ή κόλλα.

Η σειρά των εργασιών:

 1. Κατ 'αρχάς, χρησιμοποιώντας το χάρακα, θα πρέπει να αφαιρέσετε τα μεγέθη των αγορασθέντα πλέγματα (στο κιτ, κατά κανόνα, είναι πάντα δύο κομμάτια).
 2. Περαιτέρω στην πόρτα, είναι απαραίτητο να σημειώσετε τα σημεία όπου θα βρίσκονται οι ράβδοι. Οι οπές πρέπει να είναι μεγαλύτερες από το μήκος και το πλάτος κατά 1-2 mm περίπου.
 3. Στη συνέχεια, στις γωνίες της σήμανσης, γίνονται τέσσερις στρογγυλές τρύπες με ένα μεγάλο τρυπάνι.
 4. Τοποθετώντας τη λεπίδα πριονιού σε μία από τις οπές, κόψτε απαλά το ορθογώνιο του κατάλληλου μεγέθους. Κόψτε το προσεκτικά, ώστε το υλικό να μην σπάσει. Οι περισσότερες από τις πόρτες του δωματίου είναι γεμάτες με χάρτινες κηρήθρες. Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι το παζλ είναι κατάλληλο για πόρτες από ξύλο ή ξύλινα υλικά. Για άλλα υλικά, χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα εργαλεία.
 5. Τώρα προσαρτήστε τα σχάρες στις δύο πλευρές της τρύπας. Αν εισέλθουν πολύ σφιχτά, τότε αυξήστε την τρύπα, ακονίζοντας το αρχείο ή το σχίσιμο.
 6. Εάν η οδηγία για τη χρήση του προϊόντος υποδεικνύει ότι η σχάρα είναι προσαρτημένη στην κόλλα, τότε θα στερεωθούν με κόλλα κτιρίου. Πριν την εφαρμογή στην επιφάνεια της κόλλας της πόρτας, πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία με καθαριστικό για να απομακρυνθεί η βρωμιά και το λίπος. Διαφορετικά, το πλέγμα μπορεί να αποκολληθεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Τα περισσότερα μοντέλα που σχεδιάζονται για πόρτες είναι στερεωμένα με βίδες.

Οι σχάρες εξαερισμού όχι μόνο αποκαθιστούν την σωστή κυκλοφορία του αέρα στα δωμάτια αλλά και εκτελούν διακοσμητική λειτουργία. Αυτά τα σχέδια έχουν μια μάλλον ελκυστική εμφάνιση, δίνοντας το σπίτι της νεωτερικότητας.

Γρίλιες εξαερισμού για πόρτες

Ο εξαερισμός είναι ένας από τους τρόπους διατήρησης του βέλτιστου εσωτερικού μικροκλίματος. Υπάρχουν πολλές συσκευές που μπορούν να βελτιώσουν την κίνηση του αέρα. Συνολικά, χρησιμοποιούνται γρίλιες εξαερισμού, οι οποίες εγκαθίστανται ως οδηγοί.

Βασικές έννοιες

Η κίνηση του αέρα μέσα στο δωμάτιο περιορίζεται πολύ συχνά σε κλειστές πόρτες. Αυτό δεν επιτρέπει την ομοιόμορφη κατανομή τόσο της θερμοκρασίας όσο και της υγρασίας. Μια από τις λύσεις αυτού του προβλήματος είναι η χρήση πλεγμάτων αερισμού.

Αυτός ο τύπος δομής πόρτας αναφέρεται σε συσκευές αερισμού υπερχείλισης. Αποτελούνται από πολλά εποικοδομητικά στοιχεία:

 • Πλέγμα. Αυτό το τμήμα είναι κατασκευασμένο με τη μορφή ενός ισχυρού πλαισίου, μεταξύ του οποίου οι λωρίδες βρίσκονται σε μια ορισμένη γωνία. Αυτό επιτρέπει στον αέρα να κινείται ελεύθερα.
 • Διακοσμητική επικάλυψη. Το προϊόν είναι μια μικρή κατασκευή που επαναλαμβάνει το προηγούμενο στοιχείο στη μορφή. Τοποθετήστε την στην άλλη πλευρά της πόρτας για να κρύψετε τον τόπο όπου κόπηκε η τρύπα.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε τις γρίλιες σε σχεδόν οποιαδήποτε πόρτα, αλλά συχνά βρίσκονται μόνο σε πολλά δωμάτια:

 • Η κουζίνα. Αυτό είναι σημαντικό αν η κουκούλα λειτουργεί εδώ μόνιμα. Αφαιρεί βρώμικο και ζεστό αέρα και ένα φρέσκο ​​ρεύμα εισέρχεται στο δωμάτιο μόνο μέσα από τις τρύπες στην πόρτα.
 • Μπάνιο και τουαλέτα. Σε τέτοια σημεία, τα συστήματα αερισμού χρησιμοποιούνται πολύ συχνά. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το μπάνιο, όπου συλλέγεται μεγάλη ποσότητα υγρασίας. Και για να αποκλείσετε τη δημιουργία μούχλας, θα πρέπει να στεγνώσει προσεκτικά και συνεχώς την επιφάνεια.
 • Εσωτερικές πόρτες. Αυτή η προσέγγιση είναι σχετικά σπάνια. Οι δομές αυτές χρησιμοποιούνται σε μεγάλα γραφεία όπου είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν άνετοι όροι για τους εργαζόμενους. Τέτοιες πόρτες μπορούν να προβληθούν σε μεγάλα αρχεία ή βιβλιοθήκες, όπου πρέπει να διατηρήσετε τον βέλτιστο τρόπο αποθήκευσης χαρτιού.

Υλικά

Τα συστήματα πόρτας για τον αέρα σήμερα μπορούν να βρεθούν σε σχεδόν οποιοδήποτε κατάστημα κατασκευών. Είναι κατασκευασμένα από διάφορα βασικά υλικά:

 • Πλαστικά. Τα πιο συνηθισμένα προϊόντα, καθώς η ουσία αντιστέκεται απόλυτα στην υγρασία. Το πλαστικό δεν σαπίζει και δεν σπάει και η διάρκεια ζωής του είναι σχεδόν απεριόριστη.
 • Μέταλλο. Τα συστήματα ροής αυτού του υλικού είναι σπάνια, καθώς τα προϊόντα είναι ελάχιστα ανθεκτικά στο νερό. Η βέλτιστη λύση είναι μόνο οι γρίλιες από ανοξείδωτο χάλυβα.
 • Το δέντρο. Οι κατασκευές αυτού του τύπου που υπάρχουν στην αγορά είναι πολύ δύσκολες, σχεδόν όλα αυτά τα μοντέλα γίνονται στην τάξη. Οι ξύλινες συσκευές είναι ιδανικές για εσωτερικές πόρτες, αλλά συνιστάται η τοποθέτηση τους σε μπάνια.

Για προστασία, όλοι οι τύποι σχάρων μπορούν να καλυφθούν με ειδικά προστατευτικά χρώματα.

Διαστάσεις

Τα συστήματα εξαερισμού πόρτων συχνά τοποθετούνται στο κάτω μέρος του καμβά. Ο αριθμός των στοιχείων αυτών στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπερβαίνει τα δύο.

Οι διαστάσεις των πινάκων εξαερισμού ποικίλλουν σε σχετικά ευρύ φάσμα:

 • Πλάτος - από 10 έως 60 cm.
 • Ύψος - από 10 έως 25 cm.

Όσον αφορά τη χρήση του περιβάλλοντος, οι βέλτιστες διαστάσεις των δομών για μπάνια θεωρείται το πλάτος 60 cm. Αν σκοπεύετε να τοποθετήσετε το πλέγμα στο εσωτερικό της πόρτας, τότε είναι καλύτερα να αγοράσετε ένα σύστημα με ελαφρώς μεγαλύτερο παραμέτρους.

Το πάχος των προϊόντων στις περισσότερες περιπτώσεις είναι στάνταρ και κυμαίνεται από 35 έως 40 mm. Εάν το φύλλο της πόρτας είναι μη τυποποιημένο, τότε αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά την επιλογή τέτοιων δομών.

Εάν χρειάζεστε ένα σχεδιασμό προσαρμοσμένου μεγέθους, τότε θα πρέπει να παραγγελθεί ξεχωριστά, γεγονός που θα επηρεάσει το κόστος του.

Οι τροποποιήσεις του κρουστικού εξαερισμού για τις πόρτες είναι πρακτικά ίδιες με αυτές για άλλα μοντέλα. Ταξινόμηση αυτών των πλεγμάτων μόνο με τη μορφή του πλαισίου. Ανάλογα με αυτήν την παράμετρο, διακρίνονται τα εξής:

 • Ορθογώνιο. Παρόμοιο είδος συσκευών τοποθετείται στην πόρτα της κουζίνας ή του μπάνιου. Ορισμένα μοντέλα μπορούν να συμπληρωθούν με δίχτυα κουνουπιών, τα οποία θα εμποδίσουν τη μετανάστευση μύγας και άλλων εντόμων.
 • Γύρω. Τα συστήματα αυτού του τύπου δεν διαφέρουν τεχνικά από τα ορθογώνια ανάλογα. Στην αγορά υπάρχουν προϊόντα μικρής διαμέτρου, τα οποία σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε σε μία πόρτα μέχρι 4-5 τεμ.

Κριτήρια επιλογής

Η εγκατεστημένη μάσκα δεν επιτρέπει πάντα την επίτευξη ποιοτικής εισαγωγής αέρα. Κατά την επιλογή τέτοιων λύσεων, πρέπει να δίνεται προσοχή όχι μόνο στο υλικό αλλά και στην χρήσιμη διατομή. Αυτό το χαρακτηριστικό δείχνει πόσο αέρα μπορεί να χάσει το σύστημα. Οι ειδικοί συστήνουν για μία πόρτα να χρησιμοποιηθούν σχάρες, στις οποίες η "ζωντανή" περιοχή είναι 30-40 τετραγωνικά μέτρα. δείτε

Για αυτό το τέλειο πλέγμα με διαστάσεις 30 * 25 εκατοστά. Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι η περιοχή «ζωντανό» είναι περίπου 40% χαμηλότερο από ό, τι αυτή η παράμετρος υπολογίζεται από την περίμετρο δομή.

Τοποθέτηση

Η διαδικασία εγκατάστασης της μάσκας εξαερισμού στην πόρτα μπορεί να αναλυθεί σε διάφορα διαδοχικά βήματα:

 1. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τις ακριβείς διαστάσεις από το αγορασμένο προϊόν. Είναι σημαντικό να μετρήσετε την πλευρά που θα εισέλθει στην τρύπα.
 2. Στην πόρτα επιλέξτε τον τόπο όπου θα βρίσκονται τα προϊόντα. Μην συνδέετε τις συσκευές πολύ κοντά στα άκρα του υφάσματος, καθώς μπορείτε απλά να τις βλάψετε. Όταν αποφασίσετε, θα πρέπει να επισημάνετε τη διάταξη των πλεγμάτων. Σημειώστε ότι η τρύπα στην πόρτα πρέπει να είναι περίπου 2 mm μεγαλύτερη από την περίμετρο του προϊόντος.
 3. Κόψτε την τρύπα. Για να γίνει αυτό, σε κάθε μια από τις γωνίες, τρύπες αρχικά τρυπημένα με ένα μεγάλο τρυπάνι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας ένα τρακτέρ, μια τρύπα διαγράφεται διαδοχικά. Εάν οι πόρτες είναι κατασκευασμένες από πλαστικό ή μέταλλο, τότε πρέπει να χρησιμοποιηθεί ένα ειδικό εργαλείο κοπής.
 4. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με τον καθορισμό των σχάρων. Αρχικά, εισάγονται στις οπές και δοκιμάζονται. Εάν είναι απαραίτητο, επεκτείνεται. Η συσκευή είναι στερεωμένη με κόλλα ή άλλα συστήματα που παρέχονται από τον κατασκευαστή. Πολλά σχέδια μπορούν να στερεωθούν με μικρές βίδες με αυτοκόλλητη τομή, γι 'αυτό χρησιμοποιούνται μόνο διακοσμητικοί σύνδεσμοι.

Η ανάγκη για αερισμό στην πόρτα που οδηγεί στο μπάνιο

Πολλοί πιστεύουν ότι το μπάνιο είναι το καθαρότερο και ασφαλέστερο σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Κατά τη λειτουργία, σχηματίζεται πολύ υγρασία. Με τον καιρό, που, μη βρίσκοντας διέξοδο προς τα έξω, που εγκαθίσταται στους γύρω τοίχους, το ταβάνι, πετσέτες και προκαλεί το σχηματισμό φόρμα ή το ωίδιο. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε το σύστημα εξαερισμού στο μπάνιο εκ των προτέρων.

Χάρη στις σύγχρονες τεχνολογίες, είναι δυνατό να βρεθούν διαφορετικοί τύποι συσκευών εξάτμισης. Μπορούν να είναι τόσο περίπλοκα, πολυσύνθετα ή συνηθισμένα: σχάρες εξαερισμού σε μια ξύλινη πόρτα στο μπάνιο.

Εγκατάσταση αερισμού εξαγωγής

Όταν το μπάνιο έχει εμβαδόν 15 τετραγωνικών μέτρων και άνω, σε αυτή την περίπτωση συνιστάται η εγκατάσταση αερισμού εξαγωγής. Η κύρια εργασία σε αυτό το σύστημα θα γίνει από φυγοκεντρικό ανεμιστήρα. Τοποθετείται στον άξονα εξαερισμού. Η εγκατάσταση δεν απαιτεί ικανότητες και μπορείτε να την εγκαταστήσετε μόνοι σας χωρίς προβλήματα, αφού διαβάσετε τις οδηγίες.

Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες εγκατάστασης, πρέπει να ελέγξετε τον άξονα εξαερισμού για την ύπαρξη έλξης. Ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας τοποθετείται αποκλειστικά στην κατακόρυφη θέση και εισάγεται στο βάθος της οπής. Στον τοίχο στερεώνεται με βίδες. Όταν η μονάδα ολοκληρωθεί, η παροχή τροφοδοτείται στο σύστημα εξάτμισης. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εκτελέσετε το καλώδιο τροφοδοσίας και να εγκαταστήσετε ένα διακόπτη σε μια κατάλληλη θέση. Συνιστάται να συνδέσετε τα καλώδια στο ρεύμα σε κατάσταση απενεργοποίησης.

Μια άλλη προϋπόθεση για την εγκατάσταση εξαερισμού είναι η τοποθέτηση γυάλινης πόρτας στο μπάνιο. Από τη μία πλευρά, ταιριάζει απόλυτα σε αλλαγές θερμοκρασίας, δεν επηρεάζεται από ζεστό ατμό και υγρό αέρα. Από την άλλη πλευρά, λόγω της στεγανότητας του, μέσω μιας τέτοιας πόρτας δεν υπάρχει φυσική έξοδος υγρού αέρα, η οποία μπορεί να οδηγήσει στη συσσώρευσή του στο δωμάτιο. Ως εκ τούτου, σε ένα μπάνιο με γυάλινη πόρτα, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε εξαερισμό.

Εγκατάσταση του ανεμιστήρα οροφής

Σε μικρά μπάνια, είναι δυνατή η αφαίρεση του υγρού αέρα με την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα εναέριας κυκλοφορίας. Εδώ το βασικό σημείο είναι η ακριβής επιλογή της ισχύος της συσκευής, διαφορετικά δεν θα έχει νόημα από αυτήν. Για να προσδιορίσετε την ισχύ, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους υπολογισμούς των ειδικών. Για μια οικογένεια τριών ατόμων, η περιοχή του μπάνιου πρέπει να πολλαπλασιαστεί με έξι. Ο αριθμός που προκύπτει είναι η απαιτούμενη ισχύς ανεμιστήρα. Όταν το διαμέρισμα κατοικείται από περισσότερα από τρία άτομα, η περιοχή πολλαπλασιάζεται επί οκτώ.

Η εγκατάσταση του ανεμιστήρα ξεκινά με την εγκατάσταση του κουτιού. Η παροχή ρεύματος συνδέεται μέσω ενός μικρού καλωδίου μέσω των ακροδεκτών. Το επόμενο βήμα είναι η στερέωση του κιβωτίου της συσκευής. Για το σκοπό αυτό, δεν απαιτούνται βοηθητικές συσκευές, αφού η βάση είναι εφοδιασμένη με ειδικές ασφάλειες. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες εγκατάστασης, ελέγξτε τη λειτουργία της μονάδας. Οι οπαδοί του Overhead έχουν διαφορετικό σχεδιασμό και ταιριάζουν στο εσωτερικό του μπάνιου.

Ο ανεμιστήρας μπορεί να τοποθετηθεί τόσο κατακόρυφα όσο και οριζόντια. Μπορεί να τοποθετηθεί με ασφάλεια σε ψευδοροφή.

Δημιουργία ανοιγμάτων εξαερισμού

Ο εξαερισμός στην πόρτα, εγκατεστημένος στο μπάνιο, είναι ένα από τα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού. Μπορεί να μοιάζει με μια μικρή τρύπα, μέσω της οποίας εξάγεται υγρός αέρας από το δωμάτιο. Σε μερικά διαμερίσματα και σπίτια τέτοια ανοίγματα είναι η μόνη λύση στο πρόβλημα.

Τρύπες αερισμού στην πόρτα

Οι οπές εξαερισμού συχνά κατασκευάζονται στο κάτω μέρος του φύλλου της πόρτας και αντιπροσωπεύουν μια διαμπερή οπή με τη μορφή κύκλου ή ωοειδούς. Για να διακοσμήσετε τέτοια παράθυρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ειδική διακόσμηση με τη μορφή δαχτυλιδιών. Τα στοιχεία της διακόσμησης μπορούν να κατασκευαστούν από διαφορετικό υλικό (μέταλλο, πλαστικό, ξύλο), ανάλογα με τον τύπο της πόρτας. Οι εργασίες για τη δημιουργία οπών εξαερισμού πραγματοποιούνται με αυτή τη σειρά:

 • η σήμανση γίνεται πρώτα. Διακοσμητικό δαχτυλίδι εφαρμόζεται στο κάτω μέρος της πόρτας και περιβάλλεται από ένα μολύβι. Για τον ποιοτικό εξαερισμό στο μπάνιο στο φύλλο της πόρτας, πρέπει να τοποθετηθούν τουλάχιστον τρεις οπές.
 • Το επόμενο βήμα είναι η διάνοιξη οπών. Αυτό γίνεται με ένα τρυπάνι με στέμμα.
 • Στο τέλος της βαρετό εργασίας, οι τραχίες περιοχές θα πρέπει να τρίβονται προσεκτικά με γυαλόχαρτο. Όταν η επιφάνεια καθαρίζεται καλά, μπορείτε να την καλύψετε με βερνίκι. Χάρη σε αυτό, η πόρτα δεν θα παραμορφωθεί και θα διογκωθεί από την πρόσκρουση της υγρασίας.
 • το τελικό στάδιο είναι η εγκατάσταση διακοσμητικών δακτυλίων.

Οι διακοσμητικοί δακτύλιοι για τις οπές εξαερισμού έχουν ποικίλες παραλλαγές. Επί του παρόντος, εκτός από τους απλούς και αισθητικούς δακτυλίους, είναι δυνατόν να συναντήσετε εξαρτήματα με πλέγμα, καλυμμένα με ηχομονωτικό υλικό ή ηχομόνωση.

Μια ποικιλία από διακοσμητικά δαχτυλίδια

Στρογγυλές τρύπες στην πόρτα - δεν είναι η μόνη λύση στο ζήτημα του εξαερισμού στο μπάνιο. Στην καθημερινή χρήση, μπορείτε να βρείτε κάποιο είδος πλέγματος. Σε αντίθεση με τους δακτυλίους, οι ράβδοι εγκαθίστανται σε αυτό το σύστημα σε κλίση, η οποία εμποδίζει τη διείσδυση των ρευμάτων μέσω αυτού.

Μάσκα εξαερισμού στο κάτω μέρος της πόρτας

Η σχάρα μετράει μια τάξη μεγέθους περισσότερο από τους δακτυλίους εξαερισμού. Από τη μια πλευρά, παρέχει καλύτερο αερισμό στο μπάνιο, και από την άλλη - είναι πολύ εντυπωσιακό. Για να μετριάσετε αυτό το μειονέκτημα, πρέπει να επιλέξετε μια μάσκα αποκλειστικά για το χρώμα του φύλλου πόρτας.

Η εγκατάσταση της σχάρας εξαερισμού πραγματοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως και οι τρύπες. Μόνο θα πρέπει να τοποθετείται σε όρθια θέση.---

Υλικό πόρτες για το μπάνιο

Σε σχέση με την τεράστια επιλογή του υλικού για την κατασκευή των εσωτερικών θυρών, είναι δυνατόν να επισημανθεί ιδιαίτερα κατάλληλο για μπάνια.

Πόρτες από φυσικό ξύλο. Μια από τις πιο κατάλληλες επιλογές, αφού ο εξαερισμός του δωματίου σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ καλύτερος. Για να αποφευχθεί η βλάβη του υγρού αέρα και του ατμού από το φύλλο της πόρτας, είναι απαραίτητο να επεξεργαστείτε την επιφάνεια με διάφορα στρώματα βερνικιού.

Οι γυάλινες πινακίδες αντέχουν τέλεια τον ζεστό ατμό, την υγρασία, αλλά κλείνουν σφιχτά το δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, δεν έχει νόημα να μιλάμε για φυσικό εξαερισμό. Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε υποχρεωτικά.

Πλαστικές πόρτες, όπως το γυαλί, δεν φοβούνται την υγρασία και διατηρούν την εσωτερική τους θερμότητα καλά. Στην κατηγορία τιμών, είναι φθηνότερα από τους προκατόχους τους, αλλά δεν έχουν αισθητική εμφάνιση.

Προϋπολογιστικές πόρτες από μοριοσανίδες, MDF είναι ιδανικές για κάθε εσωτερικό σχεδιασμό. Δεδομένου ότι η επιφάνεια τους καλύπτεται με ειδικά διαλύματα, ανέχονται εύκολα την επίδραση του υγρού αέρα.

Η παροχή αερισμού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία ενός κανονικού περιβάλλοντος στο μπάνιο. Για να δημιουργήσετε την απαραίτητη συσκευή με την δύναμη απολύτως όλων. Οι παραπάνω επιλογές είναι εξαιρετικές για σαλόνια. Υπό την προϋπόθεση ότι όλες οι εργασίες εγκατάστασης πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με όλους τους κανόνες και τους κανονισμούς, η αφαίρεση του υγρού αέρα θα γίνει ποιοτικά και αδιάκοπα. Επομένως, εάν δεν υπάρχει ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στις δικές μας δυνάμεις, τότε είναι απαραίτητο να προσελκυστούν ειδικοί για την εκτέλεση τέτοιων εργασιών.

Φυσικός αερισμός: Πώς να οργανώσετε μια ροή

Οι ροές ενέργειας στο διαμέρισμα μπορούν να αγνοηθούν, αλλά ο αέρας - σε κάθε περίπτωση

Λοιπόν, απολύτως σωστή παρατήρηση. Τα κατώφλια με εξαερισμό δεν συνδέονται με κανέναν τρόπο. Και το γεγονός ότι σε σύγχρονα σπίτια δεν είναι, έτσι είναι πολύ κρίμα για τους ιδιοκτήτες. Εγώ ο ίδιος έπιασα τον κατακλυσμό τρεις φορές στο μπάνιο στο επίπεδο κατωφλιού. Και αν δεν ήταν

υπήρχαν, έτσι οι συνέπειες θα ήταν σχεδόν καταστροφικές. Το διαμέρισμα είναι τοποθετημένο δάπεδο - σανίδα παρκέ σε ξύλινα κούτσουρα (1972 g κατασκευή). Πάρτε κάτω από το νερό - ακόμα στο διαμέρισμα μυρίζει σάπιο ή σάπιο.

Εξαερισμός στην πόρτα

Τα σύγχρονα σπίτια είναι χτισμένα με υλικά υψηλής τεχνολογίας. Ως αποτέλεσμα, το διαμέρισμα γίνεται ένα σφραγισμένο δωμάτιο με παράθυρα και πόρτες, το σχεδιασμό του οποίου έχει σχεδιαστεί για να μειώσει τη διείσδυση του θορύβου, της σκόνης και των ρευμάτων.

Τρύπες αερισμού στις πόρτες

Για να αερίσετε το διαμέρισμα στις πόρτες, παρέχονται ειδικές τρύπες, οι οποίες είναι συχνά διακοσμημένες με γρίλιες. Μερικές φορές ο αέρας κυκλοφορεί μέσα από ένα μικρό κενό που παραμένει μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου.

Οι οπές εξαερισμού στις πόρτες πρέπει να τοποθετούνται σύμφωνα με ορισμένους κανόνες:

 1. Πρέπει να είναι σε ξηρούς χώρους - ένα υπνοδωμάτιο, ένα σαλόνι, ένα γραφείο.
 2. Οι οπές εξάτμισης κατασκευάζονται σε δωμάτια με υψηλό επίπεδο υγρασίας - στην τουαλέτα, το μπάνιο και την κουζίνα.

Πόρτα μπάνιου με εξαερισμό

Στο μπάνιο, οι οπές εξαερισμού πρέπει να είναι απαραίτητες, γιατί σε αυτό το δωμάτιο η υγρασία του αέρα είναι πάντα αυξημένη. Υπάρχουν πολλές επιλογές:

 1. Αεραγωγοί - καλύπτουν διαμέσου οπών, τρυπημένα στο κάτω μέρος της πόρτας, φαίνονται τακτοποιημένα και όμορφα. Για την κατασκευή τους, χρησιμοποιούνται ξύλο, μέταλλο και πλαστικό. Οι απλούστεροι δακτύλιοι σχηματίζουν οπές αερισμού και τίποτα άλλο. Αλλά μπορείτε να αγοράσετε δαχτυλίδια με προστατευτικό πλέγμα ή ιδιότητες απορρόφησης θορύβου. Τα τελευταία εγκαθίστανται συχνά στο υπνοδωμάτιο.
 2. Γρίλια εξαερισμού - Τοποθετείται στο κάτω μέρος της πόρτας και μπορεί να έχει ένα ενδιαφέρον σχέδιο. Το κύριο πλεονέκτημά τους είναι ότι ο αέρας τους περνάει όχι άμεσα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν ρεύματα στο διαμέρισμά σας.
 3. Υποδομή πόρτας - εκτελείται με τέτοιο τρόπο ώστε να παραμένει ένα μικρό κενό κατά το κλείσιμο. Η θέση κοπής είναι κλειστή με ένα ειδικό άκρο.

Εσωτερικές πόρτες με σχάρες εξαερισμού

Οι πόρτες που είναι εξοπλισμένες με μια σχάρα εξαερισμού είναι μια έτοιμη και βολική λύση που χρησιμοποιείται σε χώρους όπως:

 • Μπάνια;
 • Τουαλέτες.
 • Ντους;
 • Χώροι αλλαγής;
 • Εγκαταστάσεις παραγωγής.
 • Εργαστήρια.

Οι σχάρες εξαερισμού με οριζόντια διάταξη των περσίδων είναι σχεδιασμένες για ελεύθερη κυκλοφορία αέρα μεταξύ των χώρων. Μπορούν να έχουν οποιοδήποτε σχήμα, μέγεθος και χρώμα, που βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη.

Πόρτες πυρασφαλείας με σχάρες εξαερισμού

Τα προϊόντα αυτά παρέχουν προστασία σε περίπτωση πυρκαγιάς και απαραίτητου εξαερισμού σε κλειστούς χώρους. Η πρόληψη των πυρκαγιών επιτρέπει την οργάνωση της ασφαλούς εκκένωσης των ανθρώπων σε περίπτωση πυρκαγιάς και την αποφυγή δηλητηρίασης με επικίνδυνα προϊόντα καύσης.

Οι πυράντοχες πόρτες με σχάρες εξαερισμού εγκαθίστανται όπου οι απαιτήσεις συνεχούς εξαερισμού και πυρασφάλειας είναι σημαντικές. Τέτοια αντικείμενα περιλαμβάνουν:

 • Επιχειρήσεις και οργανώσεις.
 • Παιδικοί θεσμοί.
 • Ιατρικά ιδρύματα.
 • Χρηματιστήρια αξιών.
 • Ταμεία της βιβλιοθήκης.

Οι γρίλιες εξαερισμού στην πόρτα εκτελούν δύο λειτουργίες:

 1. Παροχή αεροπορικής ανταλλαγής στο δωμάτιο.
 2. Τερματισμός πρόσβασης σε αέρα σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Η λειτουργικότητα των θυρών συνδυάζεται με επιτυχία με το σχεδιασμό τους: το προϊόν συμπληρώνει οργανικά κάθε εσωτερικό χώρο.

Πόρτες υδραυλικών εγκαταστάσεων με σχάρες εξαερισμού

Η πόρτα υγιεινής που είναι εξοπλισμένη με μια σχάρα εξαερισμού είναι ένα χωριστό διαμέρισμα, συμπληρωμένο με ένα αδιάβροχο πλαίσιο. Το τελευταίο αποτελείται από δύο πτέρυγες, το ένα από τα οποία έχει κουρτίνες. Παρέχουν:

 • Ανακατανομή του αέρα μεταξύ παρακείμενων δωματίων, λόγω της οποίας δημιουργείται ένας εξαιρετικός αερισμός.
 • Οπτικό φράγμα - οι κουρτίνες αποκλείουν οποιαδήποτε αναθεώρηση.
 • Διατηρώντας την ελκυστική εμφάνιση της πόρτας. Το πλέγμα εκτελείται με τον ίδιο σχεδιασμό με το προϊόν ως σύνολο.

Η πόρτα υγιεινής με σχάρα αερισμού μπορεί να κατασκευαστεί από τα ακόλουθα υλικά:

 • Στερεά πεύκα, οξιά, δρυς. Η διαπερατότητα αέρα της πόρτας θα διασφαλίσει τη συνεχή λειτουργία της. Το δέντρο δεν διογκώνεται και δεν σαπίζει υπό την επίδραση της υγρασίας.
 • Συνδυασμός MDF και ξύλου κωνοφόρων.
 • Γυαλί.
 • Πλαστικά και άλλα.

Προφανώς, οι πόρτες με εξαερισμό - ένα σημαντικό στοιχείο σε οποιοδήποτε διαμέρισμα. Θα διατηρήσουν την ελκυστικότητα και τις ιδιότητες των ίδιων των θυρών και θα συμβάλουν στη δημιουργία ευνοϊκού μικροκλίματος στις εγκαταστάσεις.