Στεφάνια σε μια βάση με λεπτή αυλάκωση για υπόγειο αερισμό

Εξαερισμός υπόγειου χώρου σε σπίτι με ρηχό θεμέλιο λωρίδων - φαίνεται ότι αυτό είναι ένα πολύ απλό ερώτημα, οι απαντήσεις στις οποίες είναι προφανείς σε κάθε ρωσικό samostroischiku. Με απλά χύνοντας ένα ρηχό βαθύ θεμέλιο θεμέλιο στον ξυλότυπο, κόβονται σωλήνες αποχέτευσης ή ένα κουτί τεσσάρων σανίδων τοποθετούνται, έτσι ώστε τα contrails να είναι απέναντι το ένα το άλλο. Το λεπτόκοκκο θεμέλιο της κορδέλας χύνεται με σκυρόδεμα, το σκυρόδεμα αποκτά δύναμη, τα μπαλόνια είναι έτοιμα. Είναι κλειστά με ράβδους, και το χειμώνα η "θερμότητα" συνδέεται με ένα θερμαντήρα. Έτσι και οι περισσότεροι αυτο-οικοδόμοι και shabashnikov, έτσι δεν είναι;

Λάθος (σε αντίθεση με τις απαιτήσεις των εγχώριων SNiP και των διεθνών κτιρίων) Σε αυτόν τον παραδοσιακό λαϊκό σχεδιασμό και τον τρόπο λειτουργίας των καθαριστικών αέρος για τον εξαερισμό της θεμελιωμένης θεμελιακής βάσης, σχεδόν όλα, εκτός από την συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι είναι αναγκαία η εξαερισμός του υπόγειου χώρου της θεμελιώδους βάσης. Γιατί; Ας δούμε τι συμβαίνει στο υπόγειο χώρο ενός σπιτιού σε μια χαμηλή κορδέλα κορδέλα το καλοκαίρι και το χειμώνα, για να καταλάβουμε γιατί πρέπει να αερίζεται.

Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι melkozaglublenny θεμέλιο της Γάζας με αεριζόμενο υπόγειο - μια παλιά έκδοση μιας εποικοδομητικής λύσης για προαστιακό και μονοκατοικίες, τη λειτουργία των οποίων απαιτεί πολλά μειονεκτήματα. Τα περισσότερα σύγχρονα σπίτια στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, αν ανεγερθούν σε μια βάση ταινιών, έχουν έναν κλειστό (γεμάτο με άμμο) υπόγειο χώρο, πάνω από τον οποίο τοποθετείται μια πλωτή ή αιωρούμενη μονολιθική ενισχυμένη πλάκα δαπέδου. Γιατί οι δυτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες προτιμούν μια τέτοια τεχνική λύση; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό:

Τεχνολογία θερμότητας και οικονομία: τα δάπεδα από σκυρόδεμα στο έδαφος ή μια μονολιθική πλάκα σκυροδέματος σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε στο σπίτι geoteplo κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής και να διατηρείτε δροσερό κατά τη διάρκεια της καυτής περιόδου. Είναι γνωστό ότι η θερμοκρασία του εδάφους, ακόμη και το χειμώνα, κυμαίνεται μεταξύ + 2 + 4 ° C. Έχοντας κάτω από το πάτωμα όχι περπατούμενο παγωμένο αέρα με θερμοκρασία -20 ° C, και ένα ζεστό έδαφος, μειώνετε σημαντικά την απώλεια θερμότητας στο σπίτι και εξοικονομούμε τη θέρμανση. Για τα σπίτια πλαισίων, μια μονολιθική πλάκα σκυροδέματος στο έδαφος λειτουργεί ως θερμικός συσσωρευτής θερμότητας, ο οποίος αντισταθμίζει τη μικρή θερμική ισχύ των τοιχωμάτων του σκελετού. Ιδιαίτερα αποτελεσματική θέρμανση από το σύστημα "ζεστό δάπεδο" στο δάπεδο του σκυροδέματος.

Οικολογία και ασφάλεια ακτινοβολίας: μονολιθικά δάπεδα σκυροδέματος στο έδαφος, που τοποθετούνται στο φράγμα υδρατμών και ατμών αποτελούν εμπόδιο για τη διείσδυση ραδιενέργειας ραδιενεργού αέριου εδάφους στο σπίτι. Ο υπόγειος χώρος ενός κανονικού κτιρίου κατοικιών σε μια ρηχή κωνοφόρα βάση κορδέλας είναι μια δεξαμενή για τη συσσώρευση ραδονίου και πύλης για τη διείσδυση του ραδονίου στο σπίτι. Εάν δεν ξέρετε γιατί το ραδόνιο είναι επικίνδυνο, διαβάστε ένα άρθρο σχετικά με την επίδραση των αυξημένων συγκεντρώσεων ραδονίου στην αίθουσα για την ανθρώπινη υγεία.

Ανθεκτικότητα και άνεση: τα δάπεδα από σκυρόδεμα στο έδαφος δεν υποφέρουν από υπερβολική υγρασία του υπόγειου χώρου, δεν κάμπτονται και δεν φέρουν πολύ μεγαλύτερο φορτίο.

Δεδομένου ότι τα περισσότερα κτίρια στα θεμέλιά λωρίδα καλοκαίρι melkozaglublennom δεν έχουν ένα φράγμα υδρατμών στο έδαφος με τη μορφή ενός συνεχούς ιστού πλαστικής μεμβράνης ή βουτυλικό καουτσούκ, σε ένα υπόγειο χώρο σταθερά υψηλή υγρασία λόγω της υγρασίας που εξατμίζεται από το χώμα. Εκτός από την υγρασία στο υπόγειο, συσσωρεύεται ραδιενεργό αέριο ραδόνιο. Στον συντριπτικό αριθμό περιπτώσεων, η περιοχή των εκρήξεων στο θεμέλιο είναι ανεπαρκής για επαρκή εξαερισμό. Εξαιτίας αυτού υποπεδίου διατηρείται συνεχώς υπερβολική υγρασία, η οποία οδηγεί σε υγρασία ξύλινες κατασκευές κτιρίων, την επίθεσή τους με βιολογικούς παράγοντες (μούχλα, σήψη).

Το χειμώνα, όταν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων καλαφατίσετε produhi το θεμέλιο της Γάζας melkozaglublennyh, να «αναλάβει τη φροντίδα του θερμότητας» στο σπίτι, η υγρασία από το έδαφος συνεχίζει να ρέει μέσα στο κελάρι (έδαφος δεν παγώνει). Επίσης συνεχίζει να φτάνει στο υποπόλ και το ραδόνιο. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει εξαερισμός του υποβάθρου και η θερμοκρασία των επιφανειών των εγκλεισμένων δομών είναι αρνητική, η υγρασία συμπυκνώνεται και παγώνει στις επιφάνειες των δαπέδων και των θεμελίων. Ο Radon βρίσκει επίσης το δρόμο του μέσα από τις ρωγμές και την χαλαρότητα των δαπέδων και των οροφών.

Για εκείνους τους αναγνώστες που δεν πιστεύουν ότι το υπόγειο θα πρέπει να αερίζεται το χειμώνα, μπορεί κανείς να αναφέρει τις απαιτήσεις των εγχώριων κανονιστικών εγγράφων. Σύμφωνα με το SNIP II-3-79 "Τεχνική Θερμότητας Κατασκευής" (Πίνακας 2), η διαφορά θερμοκρασίας αέρα στον υπόγειο χώρο με τη θερμοκρασία επιφάνειας των υπογείων δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 2 ° C. Η προϋπόθεση αυτή μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν υπάρχουν εκρήξεις στα τοιχώματα της θεμελίωσης. Μην κλείνετε τον αέρα στην κορδέλα το χειμώνα - βλάπτετε την υγεία του σπιτιού και τη δική σας! Κρατήστε τη θερμότητα στο σπίτι δεν πρέπει να είναι κλειστές τρύπες αέρα στην ίδρυση και επαρκή μόνωση οροφών: τουλάχιστον 20 cm από πετροβάμβακα (δεν 5-10-15 cm - όπως συνήθως κάνει ερασιτέχνες κατασκευαστές και οι βοηθοί τους από την Κεντρική Ασία).

Τώρα σχετικά με το μέγεθος της εξαερισμού για εξαερισμό σε μια ρηχή ταινία θεμέλια. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτοσχέδιων θεμελιώσεων ρηχών ιμάντων, η περιοχή αερισμού για εξαερισμό είναι ανεπαρκής και δεν μπορεί να εξασφαλίσει επαρκή αερισμό του υπόγειου χώρου. Για παράδειγμα, για τον αερισμό ενός υπόγειου χώρου των 100 m 2, 25 στρογγυλά στην διατομή των διαμέτρων 11 cm απαιτούνται, και όχι 4-8 όπως γίνεται συνήθως.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ρήτρας 1.47 του SNiP 2.08.01-89 (Κατοικίες) στα εξωτερικά τοιχώματα των κελαριών και των τεχνικών επιμέρους περιοχών που δεν διαθέτουν εξαερισμό, μια περιοχή όχι μικρότερη από το 1/400 του χώρου δαπέδου του τεχνικού υπόγειου χώρου, υπόγειο, ομοιόμορφα τοποθετημένο κατά μήκος της περιμέτρου των εξωτερικών τοίχων. Η περιοχή ενός εκρήξεως πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,05 m 2. Σε επικίνδυνες περιοχές με ραδόνιο, η συνολική περιοχή αερισμού για τον αερισμό του υπογείου πρέπει να είναι τουλάχιστον 1/100 - 1/150 της επιφάνειας του υπογείου [σημείο 3.1 Οδηγός για το MGSN 2.02-97]. Επίσης στις επικίνδυνες περιοχές του ραδονίου είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν άλλα διαρθρωτικά μέτρα για τη μείωση της πρόσληψης ραδονίου στο σπίτι.

Γιατί είναι απαραίτητος ο αερισμός της ίδρυσης ενός ιδιωτικού σπιτιού;

Ο σωστός αερισμός στο σπίτι είναι το πιο σημαντικό συστατικό μιας υγιούς και άνετης υποστήριξης ζωής και είναι σημαντικό καθώς και η παροχή νερού και θέρμανσης. Γι 'αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο σύστημα αερισμού κατά την ανέγερση οποιουδήποτε κτιρίου. Ο σωστός εξαερισμός θα σώσει το σπίτι της υπερβολικής υγρασίας, αυξάνοντας σημαντικά τη διάρκεια ζωής του.

Γιατί να αερίζετε το θεμέλιο;

Πολλοί "αυτο-οικοδόμοι" που έχουν εφοδιάσει το σπίτι τους με ένα καλό σύστημα εξαερισμού, ξεχνούν εντελώς τον αερισμό του υπογείου, το οποίο αποτελεί τη βάση οποιασδήποτε δομής. Όμως, η υγρασία, η οποία διαμορφώνεται σε μη αεριζόμενο χώρο, υπόγειο, εισχωρεί ακόμα και την υψηλότερη ποιότητα σκυροδέματος, οπλισμού και καταστρέφει αποδυναμώνει και την πλήρη καταστροφή του ιδρύματος. Επιπλέον, το φθινόπωρο, ο ζεστός αέρας από το υπόγειο διεισδύει στον ψυχρό μη αεριζόμενο χώρο του δαπέδου του υπογείου. Ταυτόχρονα, η υγρασία στον αέρα πέφτει ως συμπύκνωμα στα δάπεδα και στους τοίχους της θεμελίωσης, διεισδύοντας βαθιά μέσα στο υλικό. Με την έλευση του παγετού, το πάγωμα της υγρασίας εντός του υλικού, όπως είναι καλά γνωστό από το σχολείο φυσική ώρες, όταν παγωμένο νερό διαστέλλεται, με αποτέλεσμα την πυρόλυση και την καταστροφή θεμέλια σπίτι. Αυτό εξακολουθεί να είναι ένας ελλιπής κατάλογος των επιβλαβών συνεπειών της υψηλής υγρασίας στο χώρο θεμελίωσης. Μπορείτε ακόμα να θυμηθείτε την βλάβη για την υγεία των κατοίκων του σπιτιού από μύκητες και μούχλα, που αναπτύσσεται καλά σε στάσιμο και υγρό αέρα. Μετά την απαρίθμηση των προβλημάτων που προκύπτουν στη βάση του σπιτιού δεν είναι εξοπλισμένα με συστήματα εξαερισμού, ελπίζουμε ότι κανείς δεν θα έχει μια ερώτηση: «Χρειάζομαι ένα εξαερισμού ίδρυμα;» Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι εξοπλίζοντας τη βάση του συστήματος εξαερισμού στο σπίτι - είναι μια περίπλοκη και μάλλον ακριβή διαδικασία που απαιτεί ιδιαίτερη τις δεξιότητες και τη γνώση. Αυτό δεν είναι τόσο: η ρύθμιση υπόγειο εξαερισμού θα απαιτήσει την επιθυμία σας, να κατανοήσουν την αρχή των εργασιών της και την ικανότητα με τα εργαλεία.

Εξαερισμός της βάσης του σπιτιού

Πολλοί άνθρωποι ρωτούν πώς να εγκαταστήσουν εξαερισμό στο υπόγειο ενός ιδιωτικού σπιτιού. Προκειμένου να οργανωθεί σωστά ο αερισμός της βάσης κάθε δομής, είναι απαραίτητο να αρχίσει αρχικά η θεωρητική εκπαίδευση. Για να αεριστεί αποτελεσματικά η θεμελίωση του κτιρίου, αρκεί να οργανωθούν σωστά τα ανοίγματα, οι λεγόμενοι εξαερισμοί, μέσω των οποίων ο αέρας εισέρχεται και εξέρχεται, εξοικονομώντας το χώρο θεμελίωσης από υπερβολική υγρασία.

 1. Κάθε αέρας πρέπει να έχει επιφάνεια τουλάχιστον 0,05 m 2. Στην πράξη, τέτοιες μεγάλες τρύπες σπάνια γίνονται. Κάθε μία από αυτές τις τρύπες αντικαθίσταται από πολλές, αλλά η συνολική έκταση του εξαερισμού δεν είναι μικρότερη από 25 cm2. Μια ομάδα τέτοιων οπών θεωρείται ένα μόνο χτύπημα.
 2. Όλα τα ανοίγματα αερισμού πρέπει να κατανέμονται ομοιόμορφα γύρω από την περίμετρο της βάσης, εξαιρουμένης της εμφάνισης των στάσιμων ζωνών. Είναι καλύτερα να υπάρχουν δύο εκρήξεις σε κάθε πλευρά της βάσης, που βρίσκονται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 1 μ. Από κάθε κωφόφυλα της γραμμής βάσης. Η τρύπα στη βάση του σπιτιού για εξαερισμό, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την οροφή, θα την προστατεύει αξιόπιστα από τη συμπύκνωση οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.
 3. Η συνολική επιφάνεια των οπών υπολογίζεται από τα δεδομένα της περιοχής θεμελίωσης και πρέπει να είναι 1/400 μέρος. Για παράδειγμα: αν η επιφάνεια του υπογείου είναι 100 m 2, τότε η περιοχή πρέπει να είναι 0,25 m 2.

Πρέπει να σημειωθεί ότι για να μειωθούν οι εκπομπές συμπυκνωμάτων, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν σύνθετες λύσεις: να μονωθεί πλήρως η ίδρυση, πριν την ανέγερση, για να γίνει μια υψηλής ποιότητας στεγάνωση του ελεύθερου χώρου. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρομπότ, υδρόφιλα ή συμβατικά φιλμ πολυαιθυλενίου, τα οποία προσφέρονται σε οποιοδήποτε κτίριο ή εξοχικό σπίτι. Μετά από αυτό, το πάτωμα στο υπόγειο θα πρέπει επίσης να είναι μονωμένο με οποιοδήποτε υλικό προορίζεται για τέτοια εργασία. Αυτές οι εργασίες δεν θα επιτρέψουν στο έδαφος στο υπόγειο να παγώσει το χειμώνα κρύο και δεν θα επιτρέψει το κρύο να σταματήσει όταν συμβαίνει ένα ξεπάγωμα.

Συμβουλή: Εάν το σπίτι βρίσκεται σε πεδιάδα και δεν υπάρχουν κτίρια που εμποδίζουν την κίνηση των ρευμάτων αέρα, τότε δύο τρύπες διαμέτρου 15 εκατοστών σε κάθε πλευρά του επαρκούν για τον καλό εξαερισμό της συνήθους βάσης ταινίας. Εάν το σπίτι βρίσκεται στην πεδιάδα, τότε είναι απαραίτητο να παράσχετε επιπλέον προϊόντα της ίδιας διαμέτρου, που βρίσκονται σε όλο το μήκος κάθε πλευράς του σόκ.

Στάδια εκτέλεσης της εργασίας

Κατά κανόνα, τρύπες για τον αερισμό στο θεμέλιο σχεδιάζονται ακόμα και στο στάδιο της τοποθέτησής του. Αυτά τα έργα εκτελούνται κατά την τοποθέτηση των θεμελίων armopoyas. Σε αυστηρά καθορισμένες θέσεις της βάσης, μεταξύ του οπλισμού, τα κομμάτια πλαστικών σωλήνων ή αμιαντοτσιμέντου εισάγονται και στερεώνονται προσεκτικά με τέτοιο τρόπο ώστε τα άκρα των σωλήνων να προσαρμόζονται σφιχτά στο σκελετό. Για να εξασφαλιστεί ότι κατά τη διάρκεια της έκχυσης των αμβροπίων οι σωλήνες δεν παραμορφώνονται, είναι απαραίτητο να γεμίσουν με άμμο και να τους φράξουν. Αφού το σκυρόδεμα στερεοποιηθεί, οι οπές εξαερισμού πρέπει να καθαρίζονται από υπολείμματα άμμου και τσιμέντο που έχει πέσει στον πυθμένα.

Συμβουλή: Οι περισσότεροι εμπειρογνώμονες συστήνουν να δημιουργηθεί επιπλέον εξαερισμός σε κάθε πλευρά του ιδρύματος. Το θέμα είναι ότι όλοι οι ιδιοκτήτες του προαστιακού ακινήτων απαιτείται για να κλείσει τις τρύπες αέρα της μάσκας μεταλλικό πλέγμα ή διάτρητα μεταλλικά φύλλα, για να αποτραπεί η είσοδος τρωκτικών, εντόμων και άλλων «κακό». Σε αυτή την περίπτωση, η συνολική διατομή των ανοιγμάτων εξαερισμού μπορεί να μειωθεί σημαντικά. Σε αυτή την περίπτωση, το πρόσθετο άνοιγμα θα είναι περιττό. Όταν η ματαιότητα τέτοιων οπών αέρα μπορεί πάντα να κλείσει τα καπάκια, και το άνοιγμα τους μπορεί να ρυθμιστεί με την κίνηση του αέρα στο ισόγειο.

Εάν το ίδρυμα ανεγερθεί χωρίς αέρα, τότε μπορεί να γίνει μετά, ωστόσο, αυτό απαιτεί ένα εξειδικευμένο εργαλείο, το οποίο δεν είναι τόσο εύκολο να αποκτηθεί. Μπορείτε να προσλάβετε μια ομάδα που ειδικεύεται σε τέτοιες εργασίες, αλλά είναι αρκετά ακριβό, αν και γρήγορα. Οι οπές διάτρησης μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ένα ισχυρό εργαλείο διάτρησης για να στηρίξουν το εργαλείο σε μια αυστηρά οριζόντια θέση και ένα κομμάτι διαμαντιού της απαιτούμενης διαμέτρου. Σε αυτό το έργο, υπάρχει κίνδυνος να πέσει στη βαλβίδα. Φυσικά, μπορεί να κοπεί, αλλά θα αποδυναμώσει σημαντικά τη βάση του σπιτιού. Βιντεοσκοπήσεις στην τελική βάση του σπιτιού: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpagev=KpVdgFPhN0U

Ερωτήσεις και απαντήσεις

Ερώτηση:
Γιατί είναι απαραίτητο να θερμανθεί το θεμέλιο, αν ο αερισμός της βάσης ταινίας ακόμα κατά τη χειμερινή περίοδο μειώνει αυτές τις προσπάθειες σε μηδενικό αποτέλεσμα;

Απάντηση:
Εάν η βάση του σπιτιού και το έδαφος είναι μονωμένες, τότε το χειμώνα η θερμοκρασία στο υποπεδίο θα είναι πάνω από το σημείο δρόσου και η συμπύκνωση δεν θα σχηματιστεί. Με ένα θερμό θεμέλιο, μπορείτε να κλείσετε τα καθαρίσματα με βύσματα, ανοίγοντας μόνο μερικές φορές δύο, σε αντίθετες πλευρές του καπακιού. Έτσι, το κρύο δεν θα μειώσει τη θερμοκρασία δαπέδου στο σπίτι, και το επίπεδο υγρασίας θα είναι εντός των κανονικών ορίων.

Ερώτηση:
Πώς να κάνετε τον αερισμό του σόμπα σε ένα ξύλινο σπίτι;

Απάντηση:
Ο αερισμός του δαπέδου του υπογείου σε ένα ξύλινο σπίτι δεν διαφέρει από τον αερισμό της βάσης ενός σπιτιού από τούβλο, οπλισμένο σκυρόδεμα ή σκυρόδεμα. Οι απαιτήσεις είναι ίδιες, το κύριο είναι ότι όλοι οι χώροι στο ισόγειο έχουν ανοίγματα για ελεύθερη κυκλοφορία των αέριων μαζών.

Ερώτηση:
Σε όλες τις συστάσεις για την ίδρυση του ιδρύματος με εξαερισμό, οι διαστάσεις δίνονται από τον υπολογισμό της ορθογώνιας διατομής των προϊόντων. Πώς να μεταφράσετε τα δεδομένα σε ισοδύναμη διάμετρο;

Απάντηση:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους πίνακες που αναφέρονται στην εξειδικευμένη βιβλιογραφία ή να υπολογίσετε ανεξάρτητα από τον τύπο:

de = 1,30 χ ((χ χ 6) 0,625 / (α + β) 0,25)

όπου:
de είναι η ισοδύναμη διάμετρος σε mm.
Τα a και b είναι οι πλευρές της ορθογώνιας οπής.

Ελπίζουμε ότι η έκδοσή μας θα σας βοηθήσει να εξοπλίσετε το σπίτι σας με ένα ποιοτικό και αποδοτικό φυσικό σύστημα εξαερισμού, χάρη στο οποίο το κτίριο θα σας εξυπηρετήσει για πολλά χρόνια.

Οικόπεδο

Η ίδρυση του κτιρίου είναι εκείνη με την οποία αρχίζει η ανέγερση του σπιτιού και με αυτό μπορεί να ξεκινήσει η καταστροφή ολόκληρης της δομής. Στη βάση του κτιρίου υπάρχουν ρωγμές που παραβιάζουν την ακεραιότητά του. Ο λόγος εμφάνισής τους είναι ο λανθασμένος αερισμός του υπόγειου χώρου ή η πλήρης απουσία του. Εάν δεν εξοπλίσετε τον αέρα στην βάση του σπιτιού, τότε τα ξύλινα στοιχεία - τοίχοι ή δάπεδα - θα αρχίσουν να σαπίζουν, πράγμα που θα οδηγήσει σε μη αναστρέψιμη καταστροφή ολόκληρης της δομής. Συχνά κατά την κατασκευή, αυτές οι μικρές αλλά σημαντικές τρύπες ξεχνούνται, μειώνοντας έτσι τη ζωή του κτιρίου:

Πίνακας περιεχομένων:

Σε ποιες περιπτώσεις δεν είναι απαραίτητη η διάταξη αεραγωγών

Οι αεραγωγοί ή οι εκρήξεις είναι σημαντικά στοιχεία της ίδρυσης του σπιτιού, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη στο στάδιο της κατασκευής του ναυπηγείου. Είναι μικρές τρύπες. Στην οργάνωσή τους, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες και παράμετροι που πρέπει να ακολουθηθούν. Αυτό ορίζεται στους βασικούς κανόνες κατασκευής. Αυτές οι δομές είναι απαραίτητες προκειμένου να διατηρηθούν διακυμάνσεις στη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του δαπέδου και του υπόγειου χώρου σε επίπεδο όχι μεγαλύτερο από 2 μοίρες. Τέτοιες συνθήκες δημιουργούνται από την ύπαρξη σωστά οργανωμένου εξαερισμού.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις στις οποίες η διάταξη αεραγωγών δεν είναι απαραίτητη. Αυτό είναι εφικτό εάν:

 • Το υπόγειο χρησιμοποιείται ως κελάρι ή κατάστημα τροφίμων.
 • ανάμεσα στο υπόγειο δωμάτιο και τα καθιστικά πάνω από αυτό υπάρχει ένα ίσιο πέρασμα.
 • υλικό που χρησιμοποιήθηκε για τη διακόσμηση του υποστρώματος - αδιάβροχο υλικό του φιλμ, που τοποθετούνται το ένα πάνω από το άλλο σε ένα στρώμα τουλάχιστον 15 cm?
 • στο υπόγειο υπάρχει ένα σύστημα εξαερισμού που αντλεί από 0,5 έως 1 λίτρο αέρα ανά δευτερόλεπτο για κάθε 5 τετραγωνικά χιλιόμετρα. της περιοχής ·
 • Κατά την επεξεργασία της εσωτερικής επιφάνειας του θεμελίου και του εδάφους μέσα του, χρησιμοποιήθηκαν θερμομονωτικά υλικά.

Το σχέδιο θεμελίωσης δεν προβλέπει την ύπαρξη αεραγωγών σε αυτό στις περιπτώσεις που αναφέρονται παραπάνω, ενώ σε άλλες είναι απαραίτητο να σχεδιαστεί ο σωστός αερισμός των υπόγειων χώρων.

Πόσα ανεμιστήρες και πόσα

Ο αριθμός και το μέγεθος των ανεμιστήρων υπολογίζονται ξεχωριστά σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση. Ο δείκτης αυτός εξαρτάται από τις συνθήκες λειτουργίας του κτιρίου. Κατά τον υπολογισμό πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ακόλουθοι παράγοντες:

 • κλιματικές συνθήκες ·
 • τη σύνθεση του εδάφους στο οποίο είναι χτισμένο το σπίτι.
 • χαρακτηριστικά του τοπίου του εδάφους.

Η τεχνολογία για το σχεδιασμό του ιδρύματος παρέχει τον μεγαλύτερο αριθμό καταστημάτων για ελώδεις πεδιάδες ή κλίματα με μεγάλη ποσότητα βροχοπτώσεων. Οι έμπειροι οικοδόμοι συνιστούν να κάνετε ανατινάξεις σε κάθε τοίχο του υπογείου, ακόμη και σε εκείνους που βρίσκονται κάτω από το εσωτερικό τοίχωμα του κτιρίου.

Το μέγεθος των αεραγωγών υπολογίζεται ως εξής: μετράται η συνολική επιφάνεια δαπέδου, κατόπιν διαιρείται με 400. Η ληφθείσα τιμή διαιρείται με τον αριθμό των χτυπημάτων που σχεδιάζονται να γίνουν. Αυτός ο αριθμός θα είναι το μέγεθος της βέλτιστης περιοχής τους. Πόσοι είναι απαραίτητο να κάνετε φυσαλίδες, να μετρήσετε ότι δεν είναι δύσκολο - οι τρύπες πρέπει να βρίσκονται κάθε 2-3 μέτρα σε όλο το μήκος των τοίχων.

Αλλά αυτοί οι υπολογισμοί δεν ισχύουν για όλες τις κλιματικές ζώνες. Για περιοχές με υψηλή υγρασία οι ειδικοί συμβουλεύουν να προσανατολίσουν τους υπολογισμούς για ένα τέτοιο παράδειγμα: ανά 100 τετραγωνικά μέτρα. m του υπογείου κάνουν 25 εκρήξεις με διάμετρο 11 cm.

Οι κανόνες κατασκευής λένε ότι σε ένα δωμάτιο που δεν είναι εξοπλισμένο με εξαερισμό, οι οπές αερισμού πρέπει να έχουν το μέγεθος σε αναλογία 1 έως 400, σε σχέση με την επιφάνεια ολόκληρου του υπογείου. Κάνετε τρύπες μικρότερες από 5 τετραγωνικά. cm είναι αδύνατο. Εάν το έδαφος χαρακτηρίζεται από υψηλή περιεκτικότητα σε ραδόνιο, ο εκτιμώμενος αριθμός αεραγωγών θα πρέπει να αυξηθεί 3-4 φορές.

Εγκατάσταση ανεμιστήρων

Προτού ξεκινήσετε, πρέπει να προετοιμάσετε εργαλεία. Για τον εξοπλισμό των ανεμιστήρων χρειάζονται:

 • φτυάρι?
 • σφυρί δεξαμενή και σφυρί?
 • διάτρηση ή τρυπάνι.
 • τρυπάνι για ξύλινα υλικά 2,5 εκ.
 • τρυπάνι για μέταλλο κατά 1,4 cm.
 • σμίλη ευθεία και ημικυκλική?
 • σωλήνες με κυκλική διατομή, διάμετρος - από 11 o 13 cm, υλικό - πλαστικό ή αμιαντοτσιμέντο.
 • άμμο.

Ο σχεδιασμός του ανοίγματος πρέπει να ξεκινήσει ήδη από την τοποθέτηση του θεμελίου. Για μια βάση λωρίδας, αυτή η διαδικασία ξεκινά κατά τη διάρκεια της διαρρύθμισης του ξυλότυπου για την έκχυση σκυροδέματος. Η απόσταση από το έδαφος μέχρι τον αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 εκατοστά. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε κατά τη διάρκεια της απόψυξης του χιονιού, η υγρασία να μην εισέλθει στην τρύπα. Σε παράλληλους τοίχους, όλα τα ανοίγματα πρέπει επίσης να είναι παράλληλα.

Για την κατασκευή των αεραγωγών χρησιμοποιήστε στρογγυλές σωλήνες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ξύλινη δοκό, αλλά σε αυτή την περίπτωση μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες στην εξαγωγή. Για να αφαιρέσετε σωστά τη ράβδο από το παγωμένο διάλυμα, διαβάστε παρακάτω.

Η διαδικασία του bookmarking ventes μοιάζει με αυτό:

 • Οι σωλήνες κόβονται σε κομμάτια, το μήκος κάθε τεμαχίου πρέπει να ταιριάζει με το μέγεθος του ξυλότυπου και το πλάτος της βάσης του σπιτιού.
 • Σε κάθε σωλήνα καλύπτεται η άμμος, τα άκρα καλύπτονται με κουρέλια ή χαρτί έτσι ώστε η άμμος από το σωλήνα να μην χυθεί και το δομικό υλικό να μην εισέλθει μέσα στο σωλήνα.
 • Οι προετοιμασμένοι σωλήνες τοποθετούνται στους χώρους που προορίζονται για τον αέρα. Αυτό πρέπει να γίνει έτσι ώστε να συμπίπτουν πυκνά με τις παράλληλες πλευρές του καλουπιού.
 • Οι σωληνώσεις χύνεται με σκυρόδεμα.
 • Στην περίπτωση κατασκευής πορτοφολιών από ξύλινες ράβδους, η διαδικασία μοιάζει πολύ ίδια, αλλά οι ράβδοι τοποθετούνται στο σκυρόδεμα, οι οποίες παραμένουν για ένα μήνα μέχρις ότου το διάλυμα στεγνώσει τελείως και μετά αφαιρεθεί.

Πώς να αφαιρέσετε μια ξύλινη δοκό από σκυρόδεμα

Οι ξύλινοι μπλοκ που τοποθετούνται σε ακατέργαστο σκυρόδεμα πρέπει να αφαιρεθούν Για την εργασία θα απαιτηθούν τα ακόλουθα εργαλεία:

 • Σετ τρυπανιών για μέταλλο.
 • Ηλεκτρικό τρυπάνι ή διάτρητο.
 • Δράπανα για ξύλο.
 • Ημικυκλικό σμίλη.
 • Ευθεία καλέμι.
 • Ένα σφυρί ή ένα βαρύ σφυρί.
 • Ένα τρυπάνι για μέταλλο για να εκτελέσει στην περίμετρο κάθε ξύλινης ράβδου δύο παράλληλες τρύπες. Για μια λεπτή ράβδο, μια τρύπα στο κέντρο είναι αρκετή.
 • Τρυπήστε το δέντρο για να κάνετε μια διαμπερή τρύπα στους χώρους της βλάστησης.
 • Πάρτε το ημικυκλικό σμίλη και διευρύνετε την τρύπα προς την πλευρά του μπαρ. Με ένα ευθύ σμίλη, απορρίψτε το τμήμα πάνω από το σκληρυμένο σκυρόδεμα. Αφαιρέστε δύο δοκούς με αυτόν τον τρόπο.
 • Πάρτε το σφυρί και απωθήστε τις υπόλοιπες δύο γωνίες.

Για μικρές πλάκες από σκυρόδεμα, στις οποίες έχουν εισαχθεί μικρές ράβδοι διατομής, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένας λαϊκός τρόπος. Εκ των προτέρων λιπάνετε κάθε ράβδο με λάδι. Η αφαίρεση της ράβδου είναι πολύ ευκολότερη και δεν απαιτεί την εφαρμογή σωματικής δύναμης. Τα άκρα των αεραγωγών απελευθερώνονται από το χαρτί, μετά την σκλήρυνση του διαλύματος σκυροδέματος στην επιφάνεια της κορδέλας. Ο εξαερισμός της θεμελίωσης πρέπει να προστατεύεται, για το σκοπό αυτό εγκαθίσταται μια ειδική σχάρα σε κάθε τρύπα για εξαερισμό. Το μέτρο είναι προληπτικό, απαραίτητο για να διασφαλιστεί η συνεχής ροή του αέρα σε οποιοδήποτε δωμάτιο, συμπεριλαμβανομένου του υπογείου. Το πλέγμα θα προστατεύσει περαιτέρω τη διείσδυση τρωκτικών και εντόμων στο σπίτι. Η σχάρα μπορεί να χρησιμεύσει ως διακοσμητικό στοιχείο διακόσμησης. Η σύγχρονη βιομηχανία προσφέρει διαφορετικά χρώματα και είδη αυτών των προϊόντων.

Για την αποτελεσματική παροχή αέρα στην αποθήκη για τα λαχανικά πρέπει να κατασκευαστούν αεραγωγοί. Μια κοινή παραλλαγή του συστήματος είναι η εγκατάσταση διπλών σωλήνων. Ο ένας τοποθετείται κάτω από την οροφή, ο δεύτερος χαμηλώνεται σε απόσταση 0,5-0,7 μ. Από το επίπεδο του δαπέδου. Δημιουργείται ένα φυσικό βύθισμα. Η κουκούλα είναι σε θέση να διακοσμήσει το εξωτερικό του σπιτιού και το θεμέλιο, φωτογραφίες με ενδιαφέροντες, πρωτότυπες τύπους σχάρες θα σας βοηθήσει να καθορίσετε την ανάγκη σας για ένα τέτοιο σχέδιο, να επιλέξετε την ενδιαφέρουσα επιλογή.

Εκτελέστε έναν εποχιακό καθαρισμό των αεραγωγών αερισμού. Πάρτε ένα μακρύ, ισχυρό φως ραβδί ή πόλο. Στο ένα άκρο, τοποθετήστε ένα χτύπημα από πολυπροπυλένιο και τοποθετήστε το μέσα στην τρύπα όσο το δυνατόν περισσότερο. Περιστρέψτε το εργαλείο πολλές φορές δεξιόστροφα και αριστερόστροφα. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό και καθαρίστε ξανά. Πλένετε τα προστατευτικά δίχτυα ή τις σχάρες με διάλυμα σόδας, όχι σαπουνάδα.

Τι γίνεται αν τα σημεία πώλησης δεν έχουν σχεδιαστεί εκ των προτέρων

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την απουσία αεραγωγών στο κατασκευασμένο σπίτι. Μία διέξοδος από την κατάσταση είναι η διόρθωση του ελαττώματος.

Ο πρώτος τρόπος, για την περίπτωση ενός ημιτελούς κτιρίου.

 • Ένας από τους πιο ριζοσπαστικούς και αξιόπιστους τρόπους για να εξαλειφθεί το ελάττωμα από την άποψη της κατασκευής, θα είναι η ανέγερση του υπογείου στο ίδρυμα. Στο υπόγειο, γίνονται οπές για εξαερισμό. Στην πλίνθο τούβλου, αρκεί να τοποθετήσετε ένα τούβλο με μια άκρη για να σχηματίσετε μια έξοδο.
 • Σε μια συγκεκριμένη, γεμάτη βάση η οπή εξαερισμού κατασκευάζεται σύμφωνα με τη μέθοδο που περιγράφηκε παραπάνω για ένα υπόβαθρο από σκυρόδεμα.
 • Αν δεν είναι δυνατή η ανύψωση της στάθμης του δαπέδου με την πλίνθο, οι οπές των αεραγωγών εκτελούνται στο θεμέλιο. Θα χρειαστείτε μια ειδική συσκευή γεώτρησης. Μπορεί να είναι ένα πνευματικό σφυρί, ένα τρυπάνι με διαμάντια, ένα υδραυλικό σφυρί. Η διαδικασία είναι βαριά, υπεύθυνη. Τα όργανα πρόσκρουσης προκαλούν δυναμική καταστροφή, σχηματίζονται μικροκονήσεις, θραύσματα της κατάρρευσης βάσης, παραβιάζεται η δομική διαμόρφωση του οπλισμού. Η επακόλουθη λειτουργία του κτιρίου θα οδηγήσει στη διείσδυση της υγρασίας στις ρωγμές, στην οξείδωση του μεταλλικού σκελετού, στις οροφές.
 • Είναι λογικό να προσκαλέσετε έναν ειδικό με ένα σύγχρονο εργαλείο εργασίας για να πραγματοποιήσετε αυτό το χώρο εργασίας. Βρείτε μια διαφήμιση για εταιρείες, διαβάστε διάφορες προτάσεις, επιλέξτε με τη συμβουλή πρώην πελατών.
 • Κατά τη διάτρηση της θεμελίωσης, ακολουθήστε την εισαγωγή του πλαισίου. Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο. Το πλαίσιο θα αναλάβει την πίεση του σκυροδέματος και δε θα επιτρέψει την παραμόρφωση του ανοίγματος.

Ο δεύτερος τρόπος για ένα κτίριο διαμερισμάτων:

 • Δημιουργήστε ένα σύστημα εξαερισμού όχι μέσω του θεμελίου, αλλά μέσω των καθιστικών. Το πάτωμα επιλέγει ένα μέρος που δεν υπόκειται σε διαφορές φορτίου και τρυπώνονται οπές. Τα βέλτιστα τμήματα βρίσκονται στα δωμάτια κάτω από τα πόδια των επίπλων, στις γωνίες, κάτω από τις σκάλες. Οι έξοδοι καλύπτονται με μεταλλικά δίκτυα.
 • Η εφαρμογή του εξαερισμού στο ίδρυμα δεν οφείλεται τόσο στις κλασικές κατασκευές, αλλά και στη δική τους άνεση. Οι ποιοτικοί σχεδιασμένοι αεραγωγοί εγγυώνται την προστασία των ξύλινων τμημάτων του κτιρίου, των βοηθητικών κτιρίων μέσα στο σπίτι από την υγρασία, τη σήψη, τη μούχλα. Για τις βάσεις ταινιών, η εγκατάσταση αεραγωγών αποτελεί υποχρεωτικό μέτρο για την προστασία του κτιρίου από πρόωρη φθορά.
 • Η τοποθέτηση του θεμελίου με τις προβλεπόμενες τρύπες επεκτείνει εκ των προτέρων τη διάρκεια ζωής του κτιρίου, εξαλείφει τη συνεχή επιδιόρθωση των κελαριών και των κελαριών, κρατά το σπίτι από χαλάρωση.

Χρειαζόμαστε την σάλτσα του αέρα

Τα πλεονεκτήματα του κλειστού υπόγειου χώρου λέγονται από τους χρήστες του FORUMHOUSE.

Σε διαφωνίες σχετικά με το αν είναι αναγκαία η ύπαρξη θεμελίων στο ίδρυμα και το εάν θα κλείσουν για το χειμώνα, πολλά αντίγραφα είναι σπασμένα, αλλά πάντα υπάρχουν λόγοι να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση.

Ο αέρας στη βάση του σπιτιού είναι απαραίτητος για τον αερισμό του υπόγειου χώρου, πράγμα που βοηθά στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας από την βάση.

Εγκατάσταση εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία

Στεφάνια συνήθως γίνονται κατά την ανέγερση ενός ιδρύματος μπάντας. Φαίνεται ότι η τεχνολογία δουλεύει στη μικρότερη λεπτομέρεια. Στο FORUMHOUSE υπάρχουν συχνά θέματα με ερωτήματα: κατά πόσο είναι απαραίτητο να υπάρξει διαρροή στο ίδρυμα, επειδή υπάρχουν υπολείμματα και οι ξύλινες δοκοί και οι πλάκες δαπέδου εξακολουθούν να σαπίζουν. το θερμότερο γίνεται υγρό, ο παγετός σχηματίζεται στους εσωτερικούς τοίχους της θεμελίωσης της ζώνης το χειμώνα. και αν είναι ή όχι απαραίτητο να κάνετε εκρήξεις εάν το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα.

Εδώ είναι η γνώμη του μέλους του φόρουμ με ψευδώνυμο κοτόπουλο-Α (Μόσχα):

- Με την εμφάνιση σύγχρονων υλικών και μεθόδων κατασκευής, τα καταστήματα μετατρέπονται σε αναχρονισμό. Και αν το κλειστό υπόγειο είναι επιπλέον σωστά μονωμένο, τότε αυτό θα αυξήσει σημαντικά την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού.

Δυτική εμπειρία είναι ενδιαφέρουσα. Μέχρι πρόσφατα θεωρήθηκε σκόπιμο οικονομικά να κατασκευαστούν ιδιωτικές κατοικίες με καπνούς και χαμηλό υπόγειο, στις οποίες τοποθετήθηκαν όλες οι επικοινωνίες μηχανικής.

Στην Αμερική έχουν κατασκευαστεί περίπου 30 εκατομμύρια παρόμοια σπίτια.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι υπερπόντιοι κατασκευαστές εγκαταλείπουν σταδιακά την επιθυμία να χτίσουν ένα χαμηλό υπόβαθρο για ένα σπίτι με κτύπημα. Αποδείχτηκε ότι εάν κάνατε ένα κτύπημα, σε μια ελεύθερα αεριζόμενο υπόγειο χώρο στις περισσότερες περιπτώσεις, διατηρήσατε ακόμα υψηλή υγρασία.

Πρέπει να κάνω μια τρύπα στο ίδρυμα

Αυτό οφείλεται σε παραβίαση του καθεστώτος θερμοκρασίας-υγρασίας. Το καλοκαίρι ο θερμός αέρας εισέρχεται στο ψύκτη υπόγειο, και επειδή η διαφορά θερμοκρασίας του νερού που περιέχεται στα συμπυκνώνεται αέρα και απαιτείται να μειωθεί, με τη μορφή των δρόσου στα εσωτερικά τοιχώματα του καλύμματος και επικαλυπτόμενες. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό οδηγεί σε αποσύνθεση των δομών.

Η υγρασία του υπόγειου χώρου συμβαίνει για δύο βασικούς λόγους:

1. Συνεχής εξάτμιση υδρατμών από τη γη κάτω από το σπίτι. Αυτό διευκολύνεται από υψηλό επίπεδο υπογείων υδάτων ή πλημμύρες του πώματος με ατμοσφαιρική κατακρήμνιση.

2. Ανεπαρκής επιφάνεια αέρα. Σύμφωνα με το SNP 2.08.01-89 1,47, σε αποθήκες και υπόγεια τοίχους χωρίς εξαερισμό, η συνολική έκταση των οπών αέρα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 1/400 η περιοχή των υπόγειων ή υπόγειο. Και μην produhi πρέπει να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα γύρω από την περίμετρο των εξωτερικών τοίχων του υπογείου ή του ισογείου σε κάθε πλευρά μιας ιδιωτικής κατοικίας.

Η ελάχιστη έκταση ενός καταρρεύματος είναι 0,05 τ.μ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, για τον αερισμό του πλίνθου με συνολική επιφάνεια 100 τετραγωνικών μέτρων, θα χρειαστούν 25 ένα μεγάλο η διάμετρος είναι 110 mm.

Υπάρχει μια άποψη ότι οι εκρήξεις οποιουδήποτε μεγέθους θα πρέπει να κλείνονται για το χειμώνα με καπάκια.

Igor3:

- Νομίζω ότι η συνήθεια του κλεισίματος για το χειμώνα με καπάκια προέκυψε λόγω της δυνατότητας αποθήκευσης προϊόντων στο υπόγειο. Με τα πλήρως ανοικτά πατατάκια και τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα παγώνουν και χαλάζουν, ειδικά, ειδικά αν ο καθαρισμός είναι χαμηλός από το έδαφος.

Κάτω από κατοικημένες εγκαταστάσεις, ένα αεριζόμενο υπόγειο (ή υπόγειο υπόγειο υπόγειο) είναι συνήθως χτισμένο με καθαρισμούς στο δρόμο και μέσω του δαπέδου και τους αεραγωγούς στους τοίχους. Το καλοκαίρι, ο αερισμός οφείλεται στην άφιξη του θερμού αέρα μέσω του εξωτερικού αέρα. Για το χειμώνα είναι κλειστά και η ροή του αέρα στο υπόγειο γίνεται μέσω ειδικών οπών στο πάτωμα. Αυτές οι τρύπες καλύπτονται με μικρές ράβδους.

Καλύπτει για διαπερατές στο ίδρυμα.

Σύμφωνα με το SNIP II-3-79, η διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας του αέρα στο υποπεδίο και της θερμοκρασίας της επιφάνειας των υπόγειων δαπέδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τους δύο βαθμούς. Και για να γίνει το πάτωμα κρύο όταν είναι ανοιχτό το χειμώνα, δεν παγώνει, πρέπει να είναι σωστά μονωμένο.

Το ελάχιστο πάχος της μόνωσης στο δάπεδο (ορυκτοβάμβακας) είναι 200 ​​mm.

Επειδή αυτές οι απαιτήσεις μπορεί να μην ικανοποιούνται ή να εκτελούνται με παραβιάσεις, τότε ένα πιθανό λογικό βήμα είναι η ανέγερση μιας συγκεκριμένης θεμελίωσης χωρίς οποιεσδήποτε μολύνσεις.

Η καλή μόνωση και η μόνωση από τον υπό ατμόσφαιρα ατμοσφαιρικό αέρα όλο το χρόνο παραμένει ξηρό, ζεστό και δεν σχηματίζει μούχλα.

Πώς να οικοδομήσουμε ένα κλειστό υπόγειο

Σε θερμοκρασίαhnicheskom σε σχέση κλειστό υπόγειο διαφέρει από τα δάπεδα στο έδαφος μόνο από την παρουσία μιας στρώσης αέρα μεταξύ του δαπέδου και του εδάφους.

Όταν το υπόγειο είναι κλειστό, λόγω του στρώματος αέρα, το οποίο δεν επικοινωνεί με την ατμόσφαιρα, τα δάπεδα θερμαίνονται γρήγορα από τη θερμότητα του δωματίου. Ως εκ τούτου, με το υπόγειο κλειστό και κατά τον τρόπο μόνιμης διαμονής, η μόνωση του δαπέδου μπορεί να μην είναι απαραίτητη. Και η διαδικασία δημιουργίας ενός κλειστού υπόγειου χώρου πρέπει να χωριστεί σε διάφορα διαδοχικά βήματα:

1.Προστατεύουμε την αποστράγγιση του ιδρύματος. Προωθεί την αποτελεσματική αφαίρεση της υπερβολικής υγρασίας από το κτίριο, γεγονός που μειώνει την υγρασία της γης στο υπόγειο.

2. Ζεσταίνουμε τα τοιχώματα των θεμελίων από το εξωτερικό. Αυτό διατηρεί τη θερμότητα υπόγεια.

3. Ζεσταίνουμε το τυφλό στην περίμετρο του υπόγειου. Αυτό μειώνει τη διαρροή θερμότητας μέσω του κάτω μέρους του θεμελίου. Επιπλέον, η μονωμένη τυφλή περιοχή μειώνει τις δυνάμεις του παγετού, που δρουν πάνω στο θεμέλιο.

4. Το χώμα του Paroizoliruem στο πλίνθο, δηλ. Αναστέλλοντας βίαια την είσοδο υγρασίας από το έδαφος στο υπόγειο. Για να γίνει αυτό, βάζουμε στο έδαφος ένα παχύ, όχι λιγότερο από 150 μικρά, πολυαιθυλένιο φιλμ. Τοποθετείται με επικάλυψη και υποχρεωτική διαστασιολόγηση. Για αξιοπιστία, η μεμβράνη μπορεί να χυθεί με ένα σκυρόδεμα κατασκευασμένο από "άπαχο" σκυρόδεμα (πάχους 2-3 cm). Κάνουμε τα άκρα της μεμβράνης (20-30 cm) στους τοίχους του θεμελίου και πιέζουμε τη ράβδο στους πείρους.


5. Τοποθετήστε το σύστημα εξαερισμού του υπόγειου χώρου.

κοτόπουλο-Α:

- οι οπές αέρα στο υπόγειο είναι καλύτερο να αντικαταστήσει το σωλήνα ανύψωσης των καυσαερίων που εκτείνεται προς τα μέσα από ένα υπόγειο σπίτι στην οροφή ή σοφίτα, και το άνοιγμα τροφοδοσίας κάπου στη γωνία των οικιακούς χώρους του προθαλάμου, κλπ..

Η ανυψωτική διάταξη αερισμού μπορεί να κατασκευαστεί από σωλήνα διαμέτρου 50-80 mm. Επειδή riser συνδέει τις υπόγειες εγκαταστάσεις και κρύα σοφίτα, τότε η διαφορά θερμοκρασίας στον αγωγό ανόδου δημιουργείται από ένα μικρό ράβδο, αέρα εισαγωγής από υπόγεια. Λόγω της φυσικής κυκλοφορίας, το υπόγειο αερίζεται καλά.

Glebomater:

- Θα έκανα τρύπες αερισμού στις γωνίες του σπιτιού και θα έβαζα το σωλήνα εξαγωγής στο κέντρο. Στην περίπτωσή μου, ο αερισμός του υπόγειου χώρου παρέχεται από τη θέρμανση της σόμπας. Ο υπόγειος χώρος συνδυάζεται με το καθιστικό και ο αέρας για τον κλίβανο λαμβάνεται από κάτω από το πάτωμα.

Έτσι, ο μονωμένος και κλειστός υπόγειος χώρος μπορεί να γίνει ένα από τα συστατικά στοιχεία ενεργειακά αποδοτικό σπίτι.

Στο FORUMHOUSE υπάρχει μια έντονη συζήτηση για το ερώτημα εάν χρειάζεται ένα σκάλωμα με παραγωγό και συλλέγονται οι απαντήσεις των ιδιοκτητών πατωμάτων στο έδαφος. Διαβάστε πώς μπορείτε να επισκευάσετε τις επικοινωνίες κάτω από ένα ίδρυμα θεμελίωσης. Και στο βίντεό μας λέει για το πώς να αντικαταστήσει το κατεστραμμένο κάτω στέμμα σε ένα ξύλινο σπίτι.

Εξαερισμός του ιδρύματος.

Όλοι οι κατασκευαστές δεν γνωρίζουν τόσο σημαντικό αεραγωγοί για το ίδρυμα. Ιδιαίτερα τέτοιες τρύπες είναι σημαντικές για την κατασκευή στερεών θεμελιώσεων ταινιών. Για να υπολογίσετε το ίδρυμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον υπολογισμό υπογείου.

Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι χρειάζεται τις οπές στο υπόγειο καθώς χτίζουν, τι μέγεθος θα πρέπει να είναι, και αν πρέπει να τους κλείσει το χειμώνα, και πώς να προστατεύουν otverstvija από τα τρωκτικά.

Στους ανθρώπους ονομάζονται οπές εξαερισμού χτυπήματα ή αεραγωγών. Οι τρύπες εξαερισμού μπορούν να έχουν οποιοδήποτε σχήμα, αλλά συχνά είναι κατασκευασμένες στρογγυλές ή ορθογώνιες.

Όπως υπονοεί το όνομα, απαιτούνται αεραγωγοί τον αερισμό του υπόγειου χώρου. Για παράδειγμα, οικοδομήσατε ένα σπίτι σε μια κορδέλα θεμέλια, και το δάπεδο αποφασίστηκε να γίνει στο έδαφος σε ξύλινες υστερήσεις. Σε αυτή τη διάταξη, η υγρασία θα ανέβει από το έδαφος και θα κορεστεί σταδιακά όλο το υπόγειο χώρο. Η θερμοκρασία του δωματίου και την επιφάνεια της γης θα διαφέρουν φυσικά, σύμφωνα με την οποία πάνω σε ξύλινες κατασκευές θα σχηματιστεί συμπύκνωμα, δηλαδή αυτό στο μέλλον θα οδηγούσε σε σήψη ξύλινο δάπεδο και η κάτω μήτρα σχηματίζεται.

Επομένως, για την αποφυγή τέτοιων φαινομένων απαιτούνται οπές εξαερισμού, οι οποίες είναι κατασκευασμένες κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου του υπογείου.

Τρύπες αερισμού και η θέση τους.

Ας εξετάσουμε ορισμένους κανόνες μιας σωστής διάταξης των ανοιγμάτων εξαερισμού στη βάση.

1. Κοντά στη γωνία του κτιρίου πρέπει απαραίτητα να βρίσκεται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 100 εκατοστά. Αυτό είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί ο σχηματισμός των λεγόμενων νεκρών ζωνών, στις οποίες δεν θα υπήρχε εκροή αέρα.

2. Οι οπές εξαερισμού κατασκευάζονται όσο το δυνατόν ψηλότερα από το επίπεδο του εδάφους. Αυτό γίνεται έτσι ώστε στην ψυχρή εποχή το χιόνι να μην εμποδίζει το δρόμο για την εκροή του αέρα και την άνοιξη κατά τη διάρκεια της απόψυξης, τα αποψυγμένα νερά δεν μπαίνουν τυχαία μέσα.

3. Σε περιπτώσεις όπου, για κάποιο λόγο, δεν μπορείτε να φτιάξετε ένα προϊόν στο απαιτούμενο ύψος, θα πρέπει να το καθαρίσετε μόνιμα από το συσσωρευμένο χιόνι γύρω του.

4. Τα ανοίγματα πρέπει να τοποθετούνται σε ζεύγη, μεταξύ τους. Με αυτή τη ρύθμιση, το σχέδιο αέρα θα είναι καλύτερο. Όσο ταχύτερη είναι η ροή του αέρα, τόσο πιο γρήγορη είναι η αποστράγγιση του υπόγειου ή του υπογείου.

5. Η συχνότητα της θέσης των οπών έχει θετική επίδραση στην ομοιόμορφη αφυδάτωση. Κατά κανόνα, οι οπές αερισμού κατασκευάζονται κάθε 2-3 μέτρα.

6ο. Οι τρύπες εξαερισμού κατασκευάζονται καλύτερα στην μικρότερη πλευρά του υπογείου. Το πράγμα είναι ότι ο αέρας μετακινείται προς την πλευρά με λιγότερη πίεση και η ταχύτητα κίνησης εξαρτάται από τη διαφορά πίεσης. Έτσι, όσο μεγαλύτερος είναι ο σωλήνας για τον εξαερισμό, τόσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά πίεσης και συνεπώς η ταχύτητα ροής του αέρα.

Το μέγεθος των οπών εξαερισμού και ο αριθμός τους.

Πρέπει να καταλάβετε ότι αν χτίσετε μεγάλες τρύπες, θα είναι κρύο στο υπόγειο ή στο υποπεδίο και αν είναι μικρό, το αποτέλεσμα θα είναι ελάχιστο. Για να προσδιορίσετε τον αριθμό των οπών εξαερισμού, είναι απαραίτητο να ανατρέξετε στους οικοδομικούς κώδικες.

Σύμφωνα με αυτούς, το σύνολο περιοχή όλων των αεραγωγών πρέπει να είναι τουλάχιστον 1/400 της επιφάνειας δαπέδου. Επομένως, ένα θεμέλιο 5x8 μέτρων στο εσωτερικό θα πρέπει να έχει οπές εξαερισμού με συνολική επιφάνεια 0,1 m 2.

Ο εξαερισμός στην θεμελίωση του σπιτιού πρέπει να χτιστεί γύρω από την περίμετρο του υπογείου του κτιρίου στο στάδιο κατασκευής. Ο αριθμός των οπών αερισμού και τα μεγέθη τους σχεδιάζονται ανάλογα με πολλούς παράγοντες, όπως:

 • Χαρακτηριστικά του εδάφους.
 • Βάθος της ίδρυσης.
 • Κατεύθυνση της κίνησης των αέριων μαζών.
 • Μέσες τιμές των ετήσιων θερμοκρασιών.
 • Το έδαφος.

Πώς να δημιουργήσετε τρύπες εξαερισμού στο θεμέλιο.

Τρύπες εξαερισμού στο θεμέλιο προγραμματίζονται στο στάδιο της κατασκευής του ιδρύματος. Για το σκοπό αυτό τοποθετούνται αμιαντοί ή πλαστικοί σωλήνες στο στάδιο της σύνδεσης του ενισχυτικού κλωβού και της τοποθέτησης του ξυλότυπου.

Κατά τη διάρκεια της έκχυσης των σωλήνων σκυροδέματος πρέπει απαραιτήτως να είναι κλειστή και από τις δύο πλευρές έτσι ώστε το σκυρόδεμα να μην εισέλθει τυχαία μέσα.

Εάν έχετε ήδη χτίσει ένα θεμέλιο και έχετε ξεχάσει να κάνετε αερισμό σε αυτό το στάδιο, τότε θα πρέπει να προσπαθήσετε και να τα δοκιμάσετε μετά την κατασκευή με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού.

Συμβουλή: Εάν πρέπει να εφαρμόσετε αερισμός του θεμελίου ενός ξύλινου σπιτιού, τότε για τον αερισμό ενός τέτοιου θεμελίου θα είναι αρκετό να κατασκευαστούν δύο οπές με διάμετρο τουλάχιστον 15 cm από αντίθετες πλευρές. Αυτό θα είναι αρκετό για ένα συνηθισμένο ξύλινο σπίτι.

Συμβουλή: Είναι επιθυμητό οι έξοδοι στη θερμή περίοδο να σφίγγονται με ένα δίχτυ ή να καλύπτονται με ένα ειδικό διάτρητο φύλλο μετάλλου. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε τα τρωκτικά να μην μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι.

Πολλοί άνθρωποι έχουν συχνά μια ερώτηση: αξίζει τον κόπο κοντά ανοίγματα εξαερισμού για το χειμώνα; Απάντηση σίγουρα δεν μπορεί. Ο χώρος κάτω από το δάπεδο είναι επαρκώς αεριζόμενο όλο το χρόνο, ακόμη και κατά την κρύα ώρα της ημέρας η διαφορά θερμοκρασίας στο υπόγειο και μέσα στο δωμάτιο πλέον, αντίστοιχα, και η συμπύκνωση θα σχηματίσουν μεγαλύτερες, όπως είναι ευρέως γνωστό συμπύκνωσης είναι κακό για την ακεραιότητα των ξύλινων δαπέδων. Για να κλείσετε καλά τις οπές εξαερισμού για το χειμώνα δεν είναι απαραίτητη.

Αν ανησυχείτε ότι λόγω του σπιτιού σας ανοίξουν οι αεραγωγοί θα είναι πιο κρύο, θα πρέπει να είναι καλά μονωμένο δάπεδο σύμφωνα με τους κωδικούς κτίριο, τότε οι οπές αερισμού δεν πρέπει να κλείσει, και στο υπόγειο θα είναι πάντα στεγνά.

Τρύπες στο θεμέλιο για εξαερισμό

Τρύπες εξαερισμού στο θεμέλιο

Η κατασκευή του σπιτιού αρχίζει με ένα θεμέλιο, το οποίο, όπως γνωρίζετε, πρέπει να είναι αξιόπιστο και ισχυρό. Αλλά πολλοί άνθρωποι ξεχνούν μια τόσο σημαντική στιγμή αεραγωγών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις ταινίες συνεχούς θεμελίωσης.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε γιατί χρειαζόμαστε τρύπες εξαερισμού στο ίδρυμα, πώς να τις κατασκευάσετε, ποιο μέγεθος θα έπρεπε να είναι και αν θα τους κλείσουν για το χειμώνα.

Οι τρύπες εξαερισμού ονομάζονται συχνά αέρας ή αεραγωγοί. Γιατί είναι αυτά;

Όπως υποδηλώνει το όνομα, χρησιμεύουν για τον αερισμό του υπόγειου χώρου. Για παράδειγμα, οικοδομήσατε ένα σπίτι σε μια κορδέλα θεμέλια. και αποφάσισε να κάνει το πάτωμα στο έδαφος σε ξύλινα κούτσουρα. Αυτή τη στιγμή, η υγρασία που ανεβαίνει από το έδαφος, σταδιακά κορεσίζει ολόκληρο τον υπόγειο χώρο και καθώς η θερμοκρασία στο δωμάτιο και στην επιφάνεια της γης είναι διαφορετική, σχηματίζεται συμπύκνωση σε ξύλινες κατασκευές. Με τον καιρό, το πάτωμα αρχίζει να σαπίζει από κάτω, σχηματίζεται μούχλα.

Όχι μόνο η δυσάρεστη μυρωδιά θα αρχίσει να εισέρχεται στο δωμάτιο, το καλούπι σύντομα θα σκαρφαλώσει στους τοίχους.

Ακόμη και αν βάζετε πλάκες από σκυρόδεμα ως δάπεδο, το καλούπι θα μπαίνει αργά ή γρήγορα στο δωμάτιο. Η ίδια μοίρα περιμένει και τα κελάρια στα οποία δεν υπάρχει πρόβλεψη για εξαερισμό.

Έτσι, για να αποφευχθεί ένα τέτοιο φαινόμενο απαιτούνται οπές αερισμού που γίνονται γύρω από την περίμετρο του υπογείου.

Θέση αεραγωγών

Υπάρχουν αρκετοί κανόνες για τη σωστή τοποθέτηση των οπών εξαερισμού στην βάση.

Πρώτα. Κοντά στη γωνία του σπιτιού θα πρέπει πάντα να βρίσκεται ένα άνοιγμα σε απόσταση όχι περισσότερο από 100 cm.

Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι στις γωνίες δεν υπάρχουν λεγόμενες νεκρές ζώνες, στις οποίες δεν υπάρχει ρεύμα αέρα.

Το δεύτερο. Οι οπές εξαερισμού πρέπει να βρίσκονται όσο το δυνατόν ψηλότερα από το επίπεδο του εδάφους.

Αυτό γίνεται έτσι ώστε το χειμώνα το χιόνι δεν εμποδίζει την κυκλοφορία του αέρα, και την άνοιξη, κατά τη διάρκεια της τήξης του χιονιού, το νερό δεν εισέρχεται τυχαία μέσα.

Εάν, ωστόσο, δεν είναι εποικοδομητικά δυνατό να φτιάξετε τους αέρας στο σωστό υψόμετρο, τότε θα είναι απαραίτητο να τους καθαρίσετε από το συσσωρευμένο χιόνι γύρω τους.

Τρίτον. Οι αέρας πρέπει να τοποθετούνται σε ζεύγη, αντίθετα μεταξύ τους.

Με αυτή τη ρύθμιση, το σχέδιο αέρα θα είναι καλύτερο. Όσο ταχύτερη είναι η ροή του αέρα, τόσο πιο γρήγορη είναι η αποστράγγιση του υπόγειου ή του υπογείου.

Τέταρτον. Όσο πιο συχνά βρίσκονται οι τρύπες, τόσο καλύτερα και πιο ομοιόμορφα γίνεται η αφυδάτωση.

Ταυτόχρονα, μην το παρακάνετε και κάνετε πολλές περιμέτρου γύρω από την περίμετρο. Κατά κανόνα, γίνεται μία τρύπα για κάθε 2-3 m.

Πέμπτο. Οι τρύπες εξαερισμού τοποθετούνται καλύτερα στη μικρότερη πλευρά του υπογείου.

Πιθανότατα, πολλοί παρατήρησαν ότι σε σπίτια για την καλύτερη κατάρτιση μεγάλων αγωγών εγκαθίστανται και τα τοποθετούν όσο το δυνατόν ψηλότερα από την οροφή. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Το θέμα είναι ότι ο αέρας ρέει στην πλευρά με λιγότερη πίεση και η ταχύτητα ροής εξαρτάται από τη διαφορά πίεσης. Έτσι, όσο μεγαλύτερο είναι ο σωλήνας, τόσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά πίεσης και, συνεπώς, η ταχύτητα ροής του αέρα.

Έτσι, στον υπόγειο χώρο επιτυγχάνεται το ίδιο αποτέλεσμα.

Αυτό δεν είναι υποχρεωτική προϋπόθεση, αλλά είναι επιθυμητό.

Το μέγεθος των εκρήξεων και η ποσότητα τους

Πολλοί ρωτούν την ερώτηση "Ποιο θα πρέπει να είναι το μέγεθος των αεραγωγών και πόσα χρειάζονται;". Είναι λογικό. Εάν κάνετε μεγάλες τρύπες, θα είναι κρύο στο υπόγειο ή στο υποπεδίο, και αν είναι μικρό, το αποτέλεσμα από αυτές θα είναι ελάχιστο.

Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο να βρεθεί μια ισορροπία που ήταν ζεστό και ξηρό στο υπόγειο χώρο.

Σύμφωνα με τους κανόνες κατασκευής, η συνολική έκταση όλων των εκρήξεων πρέπει να είναι τουλάχιστον 1/400 της επιφάνειας του δαπέδου. Έτσι, ένα υπόγειο 5x8 m στο εσωτερικό θα πρέπει να έχει οπές εξαερισμού με συνολική επιφάνεια 0,1 m 2.

Οι οπές εξαερισμού μπορούν να έχουν οποιοδήποτε σχήμα. Κατά κανόνα, γίνονται στρογγυλά ή ορθογώνια.

Για λόγους σαφήνειας, θα υπολογίσουμε τον αριθμό των καταστημάτων για το σπίτι 5x8 m, τα οποία θεωρήσαμε παραπάνω. Γνωρίζουμε ότι η συνολική επιφάνεια των βλαστών για τέτοιες διαστάσεις πρέπει να είναι 0,1 m 2.

Κάνουμε τρύπες θα είμαστε στη μικρή πλευρά δηλαδή. 5 μ. Η μέγιστη απόσταση από τις γωνίες είναι 1 μ. Για κάθε 2-3 μ. Ένα χτύπημα.

Το καταλαβαίνουμε αυτό, έχοντας υποχωρήσει από τις γωνίες του 1 μ., Θα βρεθεί μια τρύπα εξαερισμού, συνολικά δύο. Υπάρχουν ακόμα 3 μ. Σε αυτό το τμήμα τοποθετούμε έναν ακόμα αέρα.

Έτσι πήραμε τρία χτυπήματα σε κάθε πλευρά, αντίστοιχα σε δύο πλευρές υπάρχουν μόνο έξι.

Εάν διαιρούμε 0,1 m 2 έως 6, έχουμε την απαραίτητη περιοχή ενός εξαερισμού.

Για εκείνους που αποφάσισαν να κάνουν τις τρύπες αέρα του γύρου μορφή, ανάκληση, πώς να υπολογίσουμε το εμβαδόν ενός κύκλου:

S = πd 2/4. όπου π - σταθερή τιμή 3,14 και δ Είναι η διάμετρος του κύκλου.

Για παράδειγμα, ας υπολογίσουμε τη διάμετρο της εκκένωσης αν η περιοχή της είναι 0.017 m 2.

Από τον τύπο βρίσκουμε τη διάμετρο:

d = √4S / π = √4 * 0,017 m 2 / 3,14 = 0,147 μ. Εάν μεταφράσουμε όλα σε εκατοστά, έχουμε 14,7 cm.

Νομίζουμε ότι με τον ορισμό της περιοχής των ερωτήσεων θα πρέπει να προκύψουν.

Πώς να κάνετε διαρροή στο ίδρυμα;

Οι τρύπες εξαερισμού σχεδιάζονται στο στάδιο της κατασκευής της βάσης της ταινίας. Για το σκοπό αυτό, τοποθετούνται αμιαντοί ή πλαστικοί σωλήνες στο στάδιο σύνδεσης του οπλισμού και του ξυλότυπου.

Κατά τη διάρκεια της έκχυσης των σωλήνων σκυροδέματος πρέπει απαραιτήτως να είναι κλειστή και από τις δύο πλευρές έτσι ώστε το σκυρόδεμα να μην εισέλθει τυχαία μέσα.

Αν ξεχάσατε να κάνετε αερισμό σε αυτό το στάδιο, τότε πρέπει να τα ιδρώσετε και να τα γυρίσετε μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Πρέπει να κλείσω τις οπές εξαερισμού για το χειμώνα;

Σίγουρα όχι. Ο υπόγειος χώρος θα πρέπει να αερίζεται όλο το χρόνο. Επιπλέον, το χειμώνα η διαφορά θερμοκρασίας στο υπόγειο και στο δωμάτιο είναι μεγαλύτερη, αντίστοιχα, και το συμπύκνωμα θα σχηματιστεί περισσότερο.

Για εκείνους που φοβούνται ότι λόγω αυτού το σπίτι θα είναι πιο κρύο, είναι απαραίτητο να ζεστάνουν τα πατώματα καλά σύμφωνα με τους κτιριακούς κώδικες, τότε οι οπές εξαερισμού δεν θα πρέπει να είναι κλειστές, αλλά στο υπόγειο θα είναι πάντοτε ξηρές.

Εξαερισμός του ιδρύματος

Σε κάθε σπίτι, ανεξάρτητα από το ποια υλικά κατασκευάζονται, πρέπει να διατηρηθεί μια ορισμένη υγρασία. Με την πλεονασμό του, μπορεί να εμφανιστεί ένας μύκητας και αυτό βλάπτει όχι μόνο τις ξύλινες επιφάνειες του κτιρίου αλλά και τους ενοίκους του. Για να αποφευχθούν τέτοιες δυσάρεστες στιγμές, σε κάθε ιδιωτικό κτίριο πρέπει να γίνει ένα σύστημα καθαρισμού του αέρα, όχι μόνο εντός του κτιρίου, αλλά και για το δάπεδο του υπογείου, το θεμέλιο αερισμού ενός ξύλινου σπιτιού α.

Διαστάσεις και αριθμός εμφυσήσεων

Η παροχή ενός καλού και κατάλληλα εκτελεσθέντος συστήματος καθαρισμού του αέρα στο υπόγειο ενός ξύλινου κτιρίου είναι ζωτικής σημασίας. Ο αερισμός στα θεμέλια του σπιτιού πρέπει να γίνει κατά μήκος της περιμέτρου του υπόγειου κτηρίου στο στάδιο της ανέγερσης. Ο αριθμός και το μέγεθος του σχεδιάζονται ανάλογα με πολλούς παράγοντες, όπως:

 • χαρακτήρα του εδάφους
 • βάθος υπογείου
 • κατεύθυνση των επικρατούντων ανέμων
 • μέσες ετήσιες θερμοκρασίες
 • εδάφους

Αν πάρουμε τις μέσες τιμές, τότε αερισμού θεμελίωσης Λειτουργούσε κανονικά, αρκεί να εκτελέσετε δύο οπές και στις δύο πλευρές. Σε αυτή την περίπτωση, το μέγεθος της έκρηξης πρέπει να είναι 100x150 mm. Για τη θεμελίωση της ζώνης, η απόσταση της οπής εξαερισμού από το επίπεδο του εδάφους πρέπει να είναι περίπου 300 mm, αλλά και πάλι λαμβάνοντας υπόψη το ύψος της ίδιας της οπής.

Συσκευή εξαερισμού για το σόλα

Τα υπόγεια αερισμού πρέπει προβλέπεται στο αρχικό στάδιο της κατασκευής κτίριο - το σχεδιασμό του. Ένα άμεσο σύστημα γίνεται κατά την ενίσχυση του θεμελίου. Τις περισσότερες φορές, ο αερισμός θεμελίων είναι κατασκευασμένος από αμιαντοτσιμέντο ή πλαστικούς σωλήνες. Για το σκοπό αυτό, στη δομή του οπλισμού τοποθετούνται μήκη ορισμένου μήκους κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου του κτιρίου και στερεώνονται με πλέγμα σύρματος. Για να αποφύγετε τη δημιουργία σκυροδέματος στις οπές εξαερισμού όταν ρίχνετε τη βάση, πρέπει να είναι κλειστές κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής.

Οι ειδικοί συστήνουν στο υπόγειο σωστά αεριζόμενο και δεν υπήρχε υγρασία και μούχλα, να οργανώσει δύο οπές με διάμετρο τουλάχιστον 15 cm από αντίθετες πλευρές. Αυτό είναι αρκετό για ένα συνηθισμένο ξύλινο σπίτι.

Αν πρόκειται για την ανέγερση μιας δομής σε μια πεδινή περιοχή όπου δεν υπάρχει φυσική κίνηση αέρα, συνιστάται να δημιουργούνται ανοίγματα αερισμού σε όλες τις πλευρές. Σε αυτή την περίπτωση, όλα Ο αερισμός θεμελίωσης μπορεί να ρυθμιστεί με τη βοήθεια των παγίδων.

Η διαδικασία διαρρύθμισης αποτελείται από τα ακόλουθα στάδια:

 • διαμόρφωση των τοποθεσιών εγκατάστασης
 • προετοιμασία των σωλήνων μήκους συγκεκριμένου μεγέθους
 • οριζόντια στερέωση τους στο θεμέλιο, χρησιμοποιώντας ένα συνδετικό σύρμα
 • Γεμίζοντας τις τελειωμένες οπές με ξηρή άμμο, έτσι ώστε το τσιμέντο να μην χτυπά όταν ρίχνει

Οι σωλήνες στα ανοίγματα εξαερισμού πρέπει να είναι τοποθετημένοι κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι ακραίες επιφάνειες τους να εφαρμόζουν στενά στην εσωτερική επιφάνεια του καλουπιού. Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού θεμελίωσης και τη ρύθμιση της ροής του αέρα στο μέλλον, συνιστάται να εκτελείτε τουλάχιστον μία πρόσθετη οπή, η λειτουργία της οποίας μπορεί πάντοτε να περιορίζεται μέσω ειδικού βύσματος.

Είναι επιθυμητό οι έξοδοι στη θερμή περίοδο να σφίγγονται με ένα δίχτυ ή να καλύπτονται με ένα ειδικό διάτρητο φύλλο μετάλλου. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε τα τρωκτικά να μην μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι. Σε κρύο καιρό, συνιστάται να κλείσετε τελείως τις οπές εξαερισμού, έτσι ώστε ο παγετός να μην πέσει στο υπόγειο.

Πρέπει να προσέξουμε Υπολογισμός ακτίνας για κυκλικούς σωλήνες και τμήματα για αυτά που έχουν ορθογώνιο σχήμα. Παράγεται σύμφωνα με ειδικούς τύπους για κάθε συγκεκριμένο έργο και είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του κατά τη λειτουργία.

Οδηγίες βίντεο - πώς να τρυπήσετε τον αέρα σε μια βάση ταινιών

Στεφάνια σε μια βάση με λεπτή αυλάκωση για υπόγειο αερισμό

Εξαερισμός υπόγειου χώρου σε σπίτι με ρηχό θεμέλιο λωρίδων - Φαίνεται, αυτό είναι ένα πολύ απλό ερώτημα, οι απαντήσεις στις οποίες είναι προφανείς σε κάθε ρωσικό samostroischiku. Με απλά χύνοντας ένα ρηχό βαθύ θεμέλιο θεμέλιο στον ξυλότυπο, κόβονται σωλήνες αποχέτευσης ή ένα κουτί τεσσάρων σανίδων τοποθετούνται, έτσι ώστε τα contrails να είναι απέναντι το ένα το άλλο. Το λεπτόκοκκο θεμέλιο της κορδέλας χύνεται με σκυρόδεμα, το σκυρόδεμα αποκτά δύναμη, τα μπαλόνια είναι έτοιμα. Είναι κλειστά με ράβδους, και το χειμώνα η "θερμότητα" συνδέεται με ένα θερμαντήρα. Έτσι και οι περισσότεροι αυτο-οικοδόμοι και shabashnikov, έτσι δεν είναι;

Λάθος (σε αντίθεση με τις απαιτήσεις των εγχώριων SNiP και των διεθνών κτιρίων) Σε αυτόν τον παραδοσιακό λαϊκό σχεδιασμό και τον τρόπο λειτουργίας των καθαριστικών αέρος για τον εξαερισμό της θεμελιωμένης θεμελιακής βάσης, σχεδόν όλα. εκτός από την συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι είναι αναγκαία η εξαερισμός του υπόγειου χώρου της θεμελιώδους βάσης. Γιατί; Ας δούμε τι συμβαίνει στο υπόγειο χώρο ενός σπιτιού σε μια χαμηλή κορδέλα κορδέλα το καλοκαίρι και το χειμώνα, για να καταλάβουμε γιατί πρέπει να αερίζεται.

Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι melkozaglublenny θεμέλιο της Γάζας με αεριζόμενο υπόγειο - μια παλιά έκδοση μιας εποικοδομητικής λύσης για προαστιακό και μονοκατοικίες, τη λειτουργία των οποίων απαιτεί πολλά μειονεκτήματα. Τα περισσότερα σύγχρονα σπίτια στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, αν ανεγερθούν σε μια βάση ταινιών, έχουν έναν κλειστό (γεμάτο με άμμο) υπόγειο χώρο, πάνω από τον οποίο τοποθετείται μια πλωτή ή αιωρούμενη μονολιθική ενισχυμένη πλάκα δαπέδου. Γιατί οι δυτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες προτιμούν μια τέτοια τεχνική λύση; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό:

Τεχνολογία θερμότητας και οικονομία: τα δάπεδα από σκυρόδεμα στο έδαφος ή μια μονολιθική πλάκα σκυροδέματος σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε στο σπίτι geoteplo κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής και να διατηρείτε δροσερό κατά τη διάρκεια της καυτής περιόδου. Είναι γνωστό ότι η θερμοκρασία του εδάφους, ακόμη και το χειμώνα, κυμαίνεται μεταξύ + 2 + 4 ° C. Έχοντας κάτω από το πάτωμα όχι περπατούμενο παγωμένο αέρα με θερμοκρασία -20 ° C, και ένα ζεστό έδαφος, μειώνετε σημαντικά την απώλεια θερμότητας στο σπίτι και εξοικονομούμε τη θέρμανση. Για τα σπίτια πλαισίων, μια μονολιθική πλάκα σκυροδέματος στο έδαφος λειτουργεί ως θερμικός συσσωρευτής θερμότητας, ο οποίος αντισταθμίζει τη μικρή θερμική ισχύ των τοιχωμάτων του σκελετού. Ιδιαίτερα αποτελεσματική θέρμανση από το σύστημα "ζεστό δάπεδο" στο δάπεδο του σκυροδέματος.

Οικολογία και ασφάλεια ακτινοβολίας: μονολιθικά δάπεδα σκυροδέματος στο έδαφος, που τοποθετούνται στο φράγμα υδρατμών και ατμών αποτελούν εμπόδιο για τη διείσδυση ραδιενέργειας ραδιενεργού αέριου εδάφους στο σπίτι. Ο υπόγειος χώρος ενός κανονικού κτιρίου κατοικιών σε μια ρηχή κωνοφόρα βάση κορδέλας είναι μια δεξαμενή για τη συσσώρευση ραδονίου και πύλης για τη διείσδυση του ραδονίου στο σπίτι. Εάν δεν ξέρετε γιατί το ραδόνιο είναι επικίνδυνο, διαβάστε ένα άρθρο σχετικά με την επίδραση των αυξημένων συγκεντρώσεων ραδονίου στην αίθουσα για την ανθρώπινη υγεία.

Ανθεκτικότητα και άνεση: τα δάπεδα από σκυρόδεμα στο έδαφος δεν υποφέρουν από υπερβολική υγρασία του υπόγειου χώρου, δεν κάμπτονται και δεν φέρουν πολύ μεγαλύτερο φορτίο.

Δεδομένου ότι τα περισσότερα κτίρια στα θεμέλιά λωρίδα καλοκαίρι melkozaglublennom δεν έχουν ένα φράγμα υδρατμών στο έδαφος με τη μορφή ενός συνεχούς ιστού πλαστικής μεμβράνης ή βουτυλικό καουτσούκ, σε ένα υπόγειο χώρο σταθερά υψηλή υγρασία λόγω της υγρασίας που εξατμίζεται από το χώμα. Εκτός από την υγρασία στο υπόγειο, συσσωρεύεται ραδιενεργό αέριο ραδόνιο. Στον συντριπτικό αριθμό περιπτώσεων, η περιοχή των εκρήξεων στο θεμέλιο είναι ανεπαρκής για επαρκή εξαερισμό. Εξαιτίας αυτού υποπεδίου διατηρείται συνεχώς υπερβολική υγρασία, η οποία οδηγεί σε υγρασία ξύλινες κατασκευές κτιρίων, την επίθεσή τους με βιολογικούς παράγοντες (μούχλα, σήψη).

Το χειμώνα, όταν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων καλαφατίσετε produhi το θεμέλιο της Γάζας melkozaglublennyh, να «αναλάβει τη φροντίδα του θερμότητας» στο σπίτι, η υγρασία από το έδαφος συνεχίζει να ρέει μέσα στο κελάρι (έδαφος δεν παγώνει). Επίσης συνεχίζει να φτάνει στο υποπόλ και το ραδόνιο. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει εξαερισμός του υποβάθρου και η θερμοκρασία των επιφανειών των εγκλεισμένων δομών είναι αρνητική, η υγρασία συμπυκνώνεται και παγώνει στις επιφάνειες των δαπέδων και των θεμελίων. Ο Radon βρίσκει επίσης το δρόμο του μέσα από τις ρωγμές και την χαλαρότητα των δαπέδων και των οροφών.

Για εκείνους τους αναγνώστες που δεν πιστεύουν ότι το υπόγειο θα πρέπει να αερίζεται το χειμώνα, μπορεί κανείς να αναφέρει τις απαιτήσεις των εγχώριων κανονιστικών εγγράφων. Σύμφωνα με το SNIP II-3-79 "Τεχνική Θερμότητας Κατασκευής" (Πίνακας 2), η διαφορά θερμοκρασίας αέρα στον υπόγειο χώρο με τη θερμοκρασία επιφάνειας των υπογείων δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 2 ° C. Η προϋπόθεση αυτή μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν υπάρχουν εκρήξεις στα τοιχώματα της θεμελίωσης. Μην κλείνετε τον αέρα στην κορδέλα το χειμώνα - βλάπτετε την υγεία του σπιτιού και τη δική σας! Κρατήστε τη θερμότητα στο σπίτι δεν πρέπει να είναι κλειστές τρύπες αέρα στην ίδρυση και επαρκή μόνωση οροφών: τουλάχιστον 20 cm από πετροβάμβακα (δεν 5-10-15 cm - όπως συνήθως κάνει ερασιτέχνες κατασκευαστές και οι βοηθοί τους από την Κεντρική Ασία).

Τώρα σχετικά με το μέγεθος της εξαερισμού για εξαερισμό σε μια ρηχή ταινία θεμέλια. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτοσχέδιων θεμελιώσεων ρηχών ιμάντων, η περιοχή αερισμού για εξαερισμό είναι ανεπαρκής και δεν μπορεί να εξασφαλίσει επαρκή αερισμό του υπόγειου χώρου. Για παράδειγμα, για τον αερισμό ενός υπόγειου χώρου των 100 m 2, 25 στρογγυλά στην διατομή των διαμέτρων 11 cm απαιτούνται, και όχι 4-8 όπως γίνεται συνήθως.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ρήτρας 1.47 του SNiP 2.08.01-89 (Κατοικίες) στα εξωτερικά τοιχώματα των κελαριών και των τεχνικών επιμέρους περιοχών που δεν διαθέτουν εξαερισμό, μια περιοχή όχι μικρότερη από το 1/400 του χώρου δαπέδου του τεχνικού υπόγειου χώρου. υπόγειο, ομοιόμορφα τοποθετημένο κατά μήκος της περιμέτρου των εξωτερικών τοίχων. Η έκταση μιας εκρήξεως πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,05 m 2. Σε επικίνδυνες περιοχές με ραδόνιο, η συνολική περιοχή αερισμού για τον εξαερισμό του υπογείου πρέπει να είναι τουλάχιστον 1/100 - 1/150 της επιφάνειας του υπογείου [σημείο 3.1 Οδηγός για το MGSN 2.02-97]. Επίσης στις επικίνδυνες περιοχές του ραδονίου είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν άλλα διαρθρωτικά μέτρα για τη μείωση της πρόσληψης ραδονίου στο σπίτι.

Απορρίψτε τον αερισμό του υπόγειου εναέριου χώρου σύμφωνα με τα πρότυπα IRC-2006 R408.3 στις ακόλουθες περιπτώσεις:

- το έδαφος στο υποπεδίο καλύπτεται με μεμβράνη αντοχής σε ατμούς με επικάλυψη 15 cm μεταξύ τους και στις άκρες με μεγέθυνση.

- Στον υπόγειο χώρο εγκαθίσταται ένα μόνιμα λειτουργούμενο σύστημα εξαερισμού που αντλεί τουλάχιστον 0,5 λίτρα αέρα για κάθε 5 μέτρα της επιφάνειας ανά δευτερόλεπτο, ενώ το θεμέλιο και το έδαφος γύρω από αυτό είναι μονωμένα.

- εάν η υπο-βάση χρησιμοποιείται ως θόλος και έχει ανοιχτό μήνυμα με κατοικία.

Αλλά, κατά τη γνώμη μου, τα πιο ορθολογικά από πολλές απόψεις είναι τα δάπεδα στο έδαφος χωρίς ανεμπόδιστη υπόγεια υπόγεια.

Κλασικά ρωσικά λιθόστρωτα: 110 χιλιοστά καμινάδα σε μια κορδέλα θεμέλια ως ένα "χτύπημα" από ένα ρηχό βαθύ θεμέλιο. Δεν είναι η τρύπες αέρα και την προσομοίωση των στοιχείων για «δικαιολογίες» στον πελάτη, ο οποίος είχε ακούσει ότι το ίδρυμα πρέπει να είναι τρύπες αέρα. "Τώρα κύριε, είσαι αποστασιοποιημένος!" - έτσι το «ανέφερε» στον ιδιοκτήτη τεμπέλης ή άγνοια οικοδόμοι δεν θέλουν να «ενοχλεί» τις μονάδας κανονικές τρύπες αέρα για συσκευές που πρέπει να καταρρίψουν τις υποθήκες κουτί. Το επίπεδο της ποιότητας της κατασκευής είναι ορατό και απροστάτευτη από τον αφρό πολυουρεθάνης στερέωσης ήλιο (καταστράφηκε από την υπεριώδη ακτινοβολία) και να μην αφαιρέσει την προστατευτική ταινία από τα παράθυρα (συγκολλημένο στο πλαστικό υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός). Στο στεγανοποίηση του σκελετού ιδρύματος, ως συνήθως, για shabashniks, που το υλικό κατασκευής σκεπής, η οποία βάση από χαρτόνι με ασφάλεια καταστρέφονται με το χρόνο, και το στρώμα ασφάλτου θα αποκτήσει μέσα από τις ρωγμές.

Εν τω μεταξύ, πριν από το 1917, οι οικοδόμοι των ρωσικών καλύβων γνώριζαν ότι οι μετρητές θα πρέπει να είναι μεγάλου μεγέθους, όπως για παράδειγμα σε αυτό το σπίτι στον Πύλο στο Βόλγα. Η ρωγμή θεμελίων συνδέεται με την έλλειψη ενίσχυσης - το θεμέλιο είναι κατασκευασμένο από τούβλο. Πιθανώς για το φόβο ότι το ίδρυμα θα σπάσει, "κατασκευαστές των ανθρώπων" και άρχισε να οργανώνει μικρά προϊόντα.

Μια άλλη λανθασμένη τάση είναι η τρύπηση των αιχμηρών επίπλων της ρηχάς βαθιάς βάσης θεμελίων για το χειμώνα "για θερμότητα". Μια φυσική συνέχιση αυτής της τάσης είναι η αντικατάσταση των φθαρμένων ξύλινων δοκών με το πεζοδρόμιο και τα κατώτερα στεφάνια των ξύλινων καμπίνων. Εάν χτίζετε ένα σπίτι με κρύο υποδάπεδο, τότε το υπόγειο θα πρέπει να είναι κρύο και καλά αεριζόμενο, και το πάτωμα θα πρέπει να είναι καλά μονωμένο (20 cm θερμομονωτικό υλικό).

Η παρεξήγηση της φυσικής και της βιολογίας της "ζωής" ενός ξύλινου σπιτιού οδηγεί τους ιδιοκτήτες σπιτιού να αναζητήσουν "προστασία" από την υγρασία και το κρύο. Ο ιδιοκτήτης αυτού του σπιτιού έκλεισε με προσοχή το σωστό μέγεθος του αέρα, και το ξύλινο πλαίσιο "προστατεύεται" με υλικό στέγης. Το αποτέλεσμα ενός τέτοιου δένδρου προστασίας είναι σαφώς ορατό στην εικόνα: στερείται της δυνατότητας να αερίζεται και να στεγνώσει, το δέντρο γρήγορα σαπίστηκε. Εξάλλου, η σήψη είναι μια βιολογική διαδικασία, για την οποία είναι απαραίτητη η θερμότητα και η υγρασία - ακριβώς εκείνες οι συνθήκες που προκύπτουν εάν ο υπο-χώρος δεν αερίζεται.

Ευτυχώς, υπάρχουν γραμματείς ιδιοκτήτες σπιτιού που οργανώνουν το σωστό μέγεθος και στα σωστά σημεία.

Ο ηγούμενος αυτού του ναού, αφού θερμαίνει και έκανε το υπόγειο της εκκλησίας θερμαινόμενο, έβαλε σωστά το σύστημα εξαερισμού για να αφαιρέσει το ραδόνιο από το υπόγειο.

Διαφήμιση στο site και
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Petersburg γιατρός Αντρέι Dachnik, που αντιμετωπίστηκε το 2003 με την ανάγκη να χτιστεί ένα σπίτι στη χώρα, σε λεπτομερή εξοικείωση με την σκληρή πραγματικότητα της εγχώριας αγοράς της κατασκευής κατοικιών.

Λόγω των απογοητευτικά λυπημένων αποτελεσμάτων αυτής της γνωριμίας, ο συγγραφέας έπρεπε να βυθιστεί στην άβυσσο μιας ανεξάρτητης μελέτης των βασικών αρχών της αρχιτεκτονικής, του σχεδιασμού και της κατασκευής. Ο συγγραφέας είναι έτοιμος να μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία του.

Παραγγείλετε ένα άτομο
οικοδόμηση διαβούλευσης

Λάβετε δωρεάν τεχνικές συμβουλές από τον κάτοικο του καλοκαιριού για οποιαδήποτε θέματα κατασκευής και επισκευής μπορεί να είναι στο φόρουμ Okolotok.

Ατομική βοήθεια σε κατασκευές με τη μορφή ηλεκτρονικών απαντήσεων σε ερωτήσεις σχετικά με την επιλογή υλικών και τεχνολογιών για την κατασκευή ή την επισκευή ενός σπιτιού, σχέδια σπιτιών, τα βασικά του σχεδιασμού και της διάταξης, τη συσκευή των μηχανικών συστημάτων.

Η ανάπτυξη του ατομικού σχεδιασμού του σπιτιού στην τάξη γίνεται από την άποψη του ορθολογισμού των εποικοδομητικών λύσεων με την επιλεγμένη τεχνολογία κατασκευής και την ευκολία χρήσης του σπιτιού για όλα τα μέλη της οικογένειας, λαμβάνοντας υπόψη τα ενδιαφέροντά τους.

© 2008-2017. Andrei Dachnik. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.