Εξαερισμός στον Χρουστσιόφ. Πιθανά προβλήματα και λύσεις

Εξαερισμός στον Χρουστσιόφ. Αν κάποιος έζησε σε αυτό το "αριστούργημα της αρχιτεκτονικής κυριαρχίας", ξέρει ότι σχεδόν οποιοδήποτε διαμέρισμα σε τέτοια σπίτια υποφέρει από έλλειψη εξαερισμού. Η έλλειψη αερισμού είναι όταν το σύστημα δεν εκτελεί τις λειτουργίες που του έχουν ανατεθεί, δηλαδή δεν ενημερώνει τον αέρα στην κατοικία. Η πλήρης απουσία του συστήματος, όσο γελοίο, είναι αρκετά συνηθισμένη στα διαμερίσματα. Φανταστείτε ότι δεν υπάρχουν απλά ανοίγματα εξαερισμού σε κάποια διαμερίσματα. Αμέσως κάνουν μια κράτηση, ήταν πριν από πολλά χρόνια, αλλά οι ιδιοκτήτες τις θεωρούσαν περιττές εστίες εξάπλωσης δυσάρεστων οσμών, κατσαρίδων και άλλων πολύ δυσάρεστων ζώων.

Υπάρχουν και άλλες επιλογές, γιατί στην κουζίνα ή στο μπάνιο ορισμένων διαμερισμάτων υπάρχουν σχάρες εξαερισμού. Ορισμένοι έχουν εγκαταστήσει ένα πολύ μοντέρνο αξεσουάρ κουζίνας, που ονομάζεται κουκούλα, και κατά συνέπεια το έφεραν σε έναν άξονα. Μια δεύτερη άτρακτος εξόδου ασχολούνται αέρια καύσης από πιο μοντέρνα πράγμα όπως ατομικό λέβητα θέρμανσης, και στα ορυχεία Khrushchevki μόνο δύο. Και αυτό είναι ό, τι συμβαίνει: Οι δύο δεξιά μονάδα, αντλείται τον αέρα έξω από το διαμέρισμα «ως ένα υπερ-σύγχρονο ηλεκτρικές σκούπες», αλλά το κενό στο σπίτι δεν μπορεί να είναι, ως εκ τούτου, τραβάει τον αέρα από το μπάνιο ή μέσω του συστήματος αγωγών της ρωγμής. Εξ ου και η οσμή, η σκόνη κ.λπ.

Υπάρχουν, επίσης, όπως «μοναδικούς» είναι στο μπάνιο τοιχώματα εξαερισμού εισόδου, υποστηρίζοντας ότι χαλάει το σύνολο του σχεδιασμού μάσκα, και στην κουζίνα, ντουλάπι της κουζίνας που κρέμεται από τον τόπο εξαερισμού. Σας υπενθυμίζουμε ότι το σχέδιο εξαερισμού στο Khrushchovka παίρνει μόνο δύο φρεάτια εξαερισμού, το ένα στο μπάνιο και το άλλο στην κουζίνα.

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού του εξαερισμού

Το σύστημα εξαερισμού, σε πολλές Khrushchevs, μοιάζει με αυτό: πολλοί αεραγωγοί που συνδυάζονται σε ένα, που βρίσκεται στη σοφίτα του σπιτιού. Αυτό είναι το χειρότερο σχέδιο. Υπάρχει ένα ακόμη, πιο σύγχρονο (αν και οι λόγοι Χρουστσιόφ και σύγχρονες, κατά κάποιο τρόπο δεν συνδέονται μεταξύ τους) σχέδιο.

Υπάρχει ένας κοινός άξονας στον οποίο συνδέονται δορυφορικά κανάλια. Το σχέδιό τους συνδέεται με το πάτωμα. Για παράδειγμα: 1 όροφος, συνδεδεμένο στο δορυφορικό κανάλι, 2ο όροφο - προς τα δεξιά. Με τη σειρά τους, δορυφορικά κανάλια συνδέονται με ένα κοινό ορυχείο, αλλά πάνω από το διαμέρισμα κατά 2,5 μέτρα. Αυτό είναι απαραίτητο για την επιτάχυνση των μαζών αέρα. Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι ότι τα κανάλια συναρμολογούνται από έτοιμα μπλοκ RC, τα οποία χυτεύονται στο εργοστάσιο και παραδίδονται στους κατασκευαστές στην τελική μορφή.

Ο αέρας, ο οποίος αναρριχείται κατά μήκος του δορυφορικού καναλιού, θα πρέπει να στηρίζεται στον λεγόμενο στρόβιλο και στη συνέχεια να μπαίνει στον κοινό άξονα. Έτσι, στα περισσότερα από τα μπλοκ από τα οποία συλλέχθηκαν τα ορυχεία, δεν υπάρχουν απλά τέτοιου είδους υπολείμματα, οπότε ο αέρας που βγαίνει από το διαμέρισμά σας, μπήκε εύκολα στο ανώτερο διαμέρισμα. Αυτό αποδείχθηκε από πολυάριθμες εξετάσεις συστημάτων αερισμού σε αυτές τις κατοικίες.

Εύλογη ερώτηση, γιατί δεν υπάρχουν σμήνος, ποιος φταίει και τι να κάνει; Το πιο πιθανό είναι ότι το μπλοκ ZHB είναι καθολικό και οι κατασκευαστές του πρέπει να μπλοκάρουν, ανάλογα με τη σύνδεση. Αλλά, εκείνη την εποχή, η ταχύτητα κατασκευής ήταν πολύ σημαντική και ουσιαστικά δεν σκέφτονταν την ποιότητα.

Τι επηρεάζει τη λειτουργία του εξαερισμού

Η λειτουργία του συστήματος εξαερισμού επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, επειδή είναι σχεδιασμένος ως παροχή και εξαγωγή με φυσική ροή αέρα. Δηλαδή, στους Χρουστσιούς δεν υπάρχουν μηχανικά συστήματα.

 1. Αριθμός ορόφων. Ας πάρουμε το περιγραφόμενο πρόβλημα με τα κανάλια-δορυφόρους. Στους κάτω ορόφους του Χρουστσόφ, το πρόβλημα των ξένων οσμών στο διαμέρισμα, θα είναι σχεδόν άγνωστο, και οι επάνω όροφοι, όπου ολόκληρος ο τεντωμένος αέρας πετά, θα υποφέρουν.
 2. Windows και το σχεδιασμό τους. Τα σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα εμποδίζουν τη ροή του καθαρού αέρα και το διαμέρισμά σας μπορεί να έχει οσμή από ένα γειτονικό μπάνιο ή κουζίνα.
 3. Η διάταξη των δωματίων στον Χρουστσόφ επηρεάζει επίσης την ποιότητα του εξαερισμού. Στα περισσότερα τέτοια σπίτια, τα δωμάτια είναι δίπλα, δηλαδή ένα σαλόνι είναι η είσοδος. Μέσα από αυτό, ο αέρας ρέει απρόσκοπτα από τις απομακρυσμένες γωνίες της κατοικίας στην σχάρα καυσαερίων. Αλλά ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων ασχολείται με την ανασυγκρότηση. Φυσικά, δεν θέλετε πραγματικά να έχετε ένα check-in δωμάτιο, αλλά ξαναγράφοντας ένα διαμέρισμα, λίγοι άνθρωποι σκέφτονται την κυκλοφορία του αέρα.
 4. Στεγανότητα των θυρών. Ο παράγοντας αυτός επηρεάζει επίσης τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, όπως και τα σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα.
 5. Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται ο αγωγός εξαερισμού. Στην τραχιά επιφάνεια είναι πολύ εύκολο να πιάσετε το λίπος, τη σκόνη, οπότε ο άξονας απλά υπερθερμαίνει.

Εκτός από αυτούς τους παράγοντες, υπάρχουν και άλλα: η αμέλεια της εταιρείας διαχείρισης και ο αναλφαβητισμός των ενοικιαστών. Το γραφείο στέγασης δεν είναι σε θέση να καθαρίσει το ορυχείο εγκαίρως, και ορισμένοι μισθωτές, που θέτουν χωρίς άδεια και χωρίς υπολογισμούς, ανεμιστήρες εξάτμισης, επιδεινώνουν την εικόνα. Μετά από όλα, ένας ισχυρός ανεμιστήρας εξάτμισης μπορεί να επηρεάσει τον εξαερισμό των κατοικιών των γειτόνων σας.

Προβλήματα με τον αερισμό της κουζίνας

Το κύριο πρόβλημα στην κουζίνα είναι ένα ορυχείο, φραγμένο με λιπαρές αποθέσεις. Όσο μικρότερη είναι η διατομή του ορυχείου, τόσο πιο αδύναμη είναι η φυσική.

Φανταστείτε την κατάσταση: ο αγωγός εξαερισμού που διέρχεται από την κουζίνα είναι σχεδόν αποκλεισμένος. Δηλαδή, η εκκαθάριση εξακολουθεί να υπάρχει και ο αέρας κυκλοφορεί, ασθενώς, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί η κουκούλα. Αλλά οι γείτονες από κάτω αποφάσισαν να εγκαταστήσουν στην κουζίνα τους, μια κουκούλα, με ανεμιστήρα, χωρητικότητας 1000m3. Και μετά αποφάσισαν να ελέγξουν την αγορά τους και να φάνε τηγανητά ψάρια. Αφού ενεργοποίησαν την κουκούλα, έδωσε αμέσως ένα μέρος καπνού μέσα στον φραγμένο αεραγωγό. Εάν το ορυχείο είναι φραγμένο μεταξύ των ορόφων, τότε είστε τυχεροί, αν είναι υψηλότερο από το διαμέρισμά σας, τότε δεν υπάρχει πουθενά να πάει και κινείται ομαλά σε ένα ελεύθερο μέρος, δηλαδή στο σπίτι σας. Δεν είναι πραγματικά ευχάριστο.

Ο εξαερισμός στο μπάνιο σταμάτησε να λειτουργεί

Αυτό συμβαίνει συχνά στον Χρουστσιόφ. Ας καταλάβουμε γιατί. Φανταστείτε ένα ποτάμι με όλους τους παραποτάμους του. Οι παραπόταμοι τροφοδοτούν τον ποταμό και εμποδίζουν το να γίνει ρηχό. Ας μεταφέρουμε αυτή την αναλογία στον εξαερισμό. Ο ποταμός είναι ένας άξονας εξαερισμού, και οι παραπόταμοι του ποταμού είναι δορυφορικά κανάλια. Η ώθηση στον κεντρικό άξονα εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τους παραποτάμους, δηλαδή τα δορυφορικά κανάλια. Αν τα κανάλια είναι αποκομμένα, η ταχύτητα της κίνησης του αέρα στην άτρακτο χαθεί σταδιακά. Σε ένα σημείο οι παραποτάδες θα είναι τόσο μικροί που θα είναι πέρα ​​από τη δύναμή τους να σπρώξουν τον αέρα από το ορυχείο. Και σε πολλά διαμερίσματα αυτό είναι το μόνο σημείο που παρέχει εξαερισμό των καθισμάτων, καθώς η κουκούλα της κουζίνας καταλαμβάνεται από τον αεραγωγό της ομπρέλας κουζίνας.

Γιατί έχουν αποκοπεί τα δορυφορικά κανάλια που τροφοδοτούν τη ροή αέρα του κοινού καναλιού. Τι είναι απαραίτητο για την πλήρη λειτουργία του εξαερισμού στο μπάνιο; Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό, και δεν είναι δυνατόν να εξετάσουμε τα πάντα. Εδώ είναι λίγοι λόγοι.

 • Ο πρώτος - λόγω του γεγονότος ότι το δορυφορικό κανάλι στο διαμέρισμα είναι σφυρήλατο, πολλοί συνδέονται μέσω ενός εύκαμπτου αγωγού στον άξονα της κουζίνας.
 • Ο δεύτερος και πιο συνηθισμένος είναι η σφράγιση του διαμερίσματος, με αποτέλεσμα ο αέρας τροφοδοσίας να σταματά να ρέει και με αυτόν να διακόπτεται η κίνηση των αέριων μαζών. Επιπλέον, ένα ισχυρότερο κανάλι (στην κουζίνα) θα αρχίσει να αντλεί αέρα από το ασθενέστερο (το μπάνιο). Ως αποτέλεσμα, η κουκούλα στο μπάνιο σας μετατρέπεται σε εισροή, η οποία διακόπτει τη φόρτιση του κύριου άξονα.

Εάν αυτό είναι μόνο για εσάς, τότε δεν θα υπάρξουν προβλήματα, αλλά εάν αυτό το φαινόμενο συμβαίνει στους γείτονές σας, τότε ο "πλήρης ποταμός" - ο άξονας εξαερισμού, θα σταματήσει να λειτουργεί.

"Ποιος φταίει και τι να κάνει"

Η αναζήτηση για τον ένοχο σε αυτή την κατάσταση είναι μια άχρηστη κατοχή, όπως στα περισσότερα από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, οι ίδιοι οι κάτοικοι των χρουστσιοφικών κατηγορούνται. Είναι καλύτερο να μην χάνετε χρόνο για να μάθετε τη σχέση και να αντιμετωπίζετε τα προβλήματα. Και για αυτό πρέπει να πάτε στο πρώτο στάδιο - μια έρευνα για το σύστημα εξαερισμού.

 • Στάδιο ένα - καθαρισμός. Μάθετε πώς να ελέγχετε τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού. Επαναλάβετε: Ελέγξτε την ανάγκη για ταινία εφημερίδας ή χαρτιού υγείας. Εάν το θραύσμα χαρτιού έλκεται από το δίκτυο, τότε ο εξαερισμός είναι ΟΚ. Εάν όχι, ελέγξουμε την εισροή. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε ένα παράθυρο ή παράθυρο. Ακόμα κι αν στην περίπτωση αυτή η λωρίδα χαρτιού δεν αποκλίνει προς την σχάρα εξαερισμού - είναι φραγμένη.
 • Στάδιο δύο - καθαρισμός. Κατάλληλο πινέλο ή σχοινί πιάτων. Πιέστε το πιο βαθιά και προσπαθήστε να το καθαρίσετε. Ό, τι έπεσε - αφαιρέστε το χώμα ή την ηλεκτρική σκούπα.
 • Το τρίτο στάδιο - παρέχουμε εισροή. Εάν έχετε πλαστικά παράθυρα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή και να εγκαταστήσετε τις βαλβίδες μικροκυκλοφορίας ή να εγκαταστήσετε τις βαλβίδες τροφοδοσίας στον τοίχο. Είναι θέμα γεύσης και, φυσικά, ένα πορτοφόλι.
 • Το τέταρτο στάδιο - ρυθμίζουμε την κυκλοφορία του αέρα στην κατοικία. Εάν με τα κλειστά παράθυρα, τις πόρτες και τα παράθυρα και τις ανοιχτές πόρτες εσωτερικών χώρων όλα δούλεψαν, τότε είναι σε κακή κυκλοφορία. Μπορείτε να τρυπήσετε μικρές τρύπες στο κάτω μέρος των θυρών ή να κάνετε μια αναδιάταξη των επίπλων για ελεύθερη ροή του αέρα μέσω του διαμερίσματος.
 • Εάν δεν βοηθήσετε τίποτα, τότε πρέπει να προσκαλέσετε ειδικούς και να εξετάσετε την επιλογή με ένα σχέδιο εξαναγκασμένου εξαερισμού για το διαμέρισμά σας. Αυτό είναι ένα ακραίο μέτρο και ελπίζουμε ότι δεν θα το χρειαστείτε.

Αν δεν σας μόνο, αλλά και οι γείτονες θα ακολουθήσουν το παράδειγμά σας, ακόμα και την εταιρεία διαχείρισης προειδοποίηση εκ των προτέρων με τον καθαρισμό, το φυσικό σας αερισμού σε Χρουστσόφ θα λειτουργήσει σαν ένα ρολόι, εδώ και πολλά χρόνια.

Και πάλι: εξαερισμός στην κουζίνα του Χρουστσόφ

Ζητώ να βοηθήσετε ή να βοηθήσετε συμβουλές ή συμβούλιο. Τα τελευταία δύο χρόνια επισκευάζουμε την κουζίνα και τη μονάδα μπάνιου στο διαμέρισμα στον 4ο όροφο του τούβλου «Χρουστσιόφ» της Αγίας Πετρούπολης σειράς 1-528kp10. Αυτή τη στιγμή πήγαμε στην γραμμή τερματισμού στην κουζίνα, όπου θέλαμε να βάλουμε την κουκούλα πάνω από τη σόμπα αερίου. Αγόρασα την κουκούλα χωρίς πολύ σκέψη, "shtob helper" (τόπος για το ειρωνικό χαμόγελο των γνώριμων ανθρώπων). Μόνο τότε έφτασα στο Διαδίκτυο (συμπεριλαμβανομένου, και εδώ). Υπήρχε μια αόριστη υποψία ότι με τον αερισμό σε αυτά τα δύο χρόνια έχουμε λίγο nakosyachili. Ερωτήσεις προς τη διακεκριμένη κοινότητα: α) ποιες είναι οι συγκεκριμένες αρθρώσεις; β) πώς θα μπορούσαν να διορθωθούν / τουλάχιστον να προσαρμοστούν.
Δηλώνω την κατάσταση. Κουζίνα πριν από την ανακαίνιση:

  • Μάσκα εξαερισμού στον τοίχο με μπανιέρα
  • καμινάδα από έναν θερμαντήρα νερού αερίου (εφεξής αναφερόμενος ως "θερμοσίφωνας")
  • πτερύγια τέφρας

Μπάνιο πριν την ανακαίνιση:

  • μεταλλικό περίβλημα, που προέρχεται από την κοιλιακή σχάρα Νο. 1 από την κουζίνα
  • πλέγμα εξαερισμού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, αυτή η τρύπα δεν είχε προβλεφθεί από την αρχική διάταξη. Ήταν επιδιορθωμένη από επισκευαστές τη δεκαετία του '80 (.) Για την επίλυση προβλημάτων με τον εξαερισμό στην τουαλέτα (.).

Τουαλέτα πριν από την επισκευή / στην αρχή της ανακαίνισης:

  • μέσω τρύπα στο μπάνιο, στην εικόνα ήδη με ανεμιστήρα. Αλλά πριν ξεκινήσει η επισκευή, ήταν απλά μια ορθογώνια περικοπή, μάλλον μεγάλη. Η θέα από το μπάνιο πριν από την επισκευή δεν διατηρείται.
  • Το πρώην άνοιγμα τουαλέτας, το οποίο έπαψε να εκτελεί τις λειτουργίες του εξαιτίας της επισκευής των ανώτερων γειτόνων του ακόμη και κατά τη σοβιετική εποχή. Για τον ίδιο λόγο, φαινομενικά ήταν απαραίτητο να κοπεί η τρύπα αριθ. 6. Ο λευκός σωλήνας είναι ένας αύλακας νερού, πήρε εκεί όταν αντικατέστησε το μεταλλικό σωλήνα με το πλαστικό πριν από τέσσερα χρόνια (όχι εμείς οι εργάτες βγήκαν έξω).

Ποιες αλλαγές έγιναν; Πηγαίνουμε στην αντίστροφη σειρά. Τουαλέτα:

  • όλα μένουν αμετάβλητα και κλείνουν με ψευδοροφή.
  • Στην εσοχή ανάμεσα στο μπάνιο και την τουαλέτα εισάγεται ανεμιστήρας εξαγωγής, ο σωλήνας από τον οποίο πηγαίνει στο μπάνιο και μπαίνει στην οπή εξαερισμού αριθμός 5 (απεικονίζεται - μια άποψη του padding στον ανεμιστήρα από την πλευρά του μπάνιου).
  • ένας σωλήνας από την τουαλέτα βγήκε στην αυτόνομη τρύπα εξαερισμού, το υπόλοιπο κλείνει.
  • μεταλλικό περίβλημα αφαιρείται. Στο πάνω μέρος του ανοίγματος στο εξωτερικό τοίχωμα του μπάνιου υπάρχει ένας σωλήνας από την κουζίνα (υποτίθεται ότι έχει εξαντληθεί). Το υπόλοιπο άνοιγμα μεταξύ του μπάνιου και της κουζίνας είναι κλειστό. Στο κάτω μέρος του εξαερισμού στον εξωτερικό τοίχο του μπάνιου υπάρχει ενσωματωμένος ανεμιστήρας εξαγωγής για το μπάνιο.
  • το σκεύος τέφρας σφραγίζεται. Είναι σφιχτό. Το καπάκι είναι αποσυναρμολογημένο, και στην τρύπα - ένα στόμα. Όταν οι πλοίαρχοι το έκαναν αυτό, δεν ήξερα καν πώς λέγεται αυτό το πράγμα και για ποιο είναι αυτό. Ο διαφωτισμός ήρθε μετά την επίσκεψη του ανθρώπου του φυσικού αερίου. Τι συμβουλεύει; Πρέπει να το ανοίξω;
  • Η καμινάδα από τον θερμοσίφωνα και την είσοδο για αυτό είναι αμετάβλητη, εκτός από το νέο σωλήνα.
  • Από την σχάρα εξαερισμού υπήρχε μόνο μια στενή έξοδος για το σωλήνα. Στην πραγματικότητα, το ορατό και το ίδιο το σωλήνα, το οποίο μπορεί να δει κανείς στο τέλος των πειραμάτων μου σχετικά με την προσαρμογή της ένα ισχυρό εκχύλισμα (υπάρχει στηθαίο ασφαλείας 150mm, έτσι διασκεδάζει με προσαρμογείς, δεν έχουν ακόμη κάθισε στο διαδίκτυο).

Διάβασα άλλα παρόμοια θέματα εδώ, συνεκτιμώντας τις κατηγορικές συστάσεις για να εγκαταλείψω το μείγμα της κουκούλας και του θερμοσίφωνα αερίου. Οι φρίκες για τη στροφή της ώσης και του μονοξειδίου του άνθρακα έδωσαν την κατάλληλη εντύπωση. Ταυτόχρονα, θα ήθελα να ακούσω μια σταγόνα κατασκευής περίπου είναι μου της κατάστασης. Όλα τα smeshuechki για την οργάνωση των επισκευών (πρώτα να κάνουμε, και στη συνέχεια να ζητήσει συμβουλές για το Διαδίκτυο, hee-hee) θα είναι σίγουρα κατάλληλο και δίκαιο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ανεξάρτητος αερισμός της τουαλέτας και του μπάνιου στο Khrushchevka: έκθεση φωτογραφιών για το έργο που έχει γίνει

Χαιρετισμούς από τους συντρόφους! Επισκευή Χρουστσόφ συνεχίζεται, και ήταν η στροφή της τοποθέτησης της οροφής στο μπάνιο. Συγκεκριμένα, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια ανεξάρτητη τουαλέτα και μια καλύπτρα μπάνιου, εξοπλισμένη με ανεμιστήρες εξαγωγής.

Το κεραμίδι στο μπάνιο είναι τοποθετημένο κάτω από το ανώτατο όριο. Παραμένει η εγκατάσταση του αγωγού εξαγωγής.

Χαρακτηριστικά της διάταξης

Η πλειοψηφία των διαμερισμάτων προκατασκευασμένα σπίτια κουκούλα μεταξύ του ξεχωριστή τουαλέτα και μπάνιο χτίστηκε το ίδιο είδος: τον αέρα από το μπάνιο μέσα από το άνοιγμα στον τοίχο παίρνει στο μπάνιο, και από εκεί τράβηξε αεραγωγούς έξω από το κτίριο.

Από την τουαλέτα μέχρι το μπάνιο, ο αέρας εισέρχεται μέσω του ανοίγματος εξαερισμού στο διαμέρισμα του σκυροδέματος.

Πρώτον, όταν επισκέπτεστε την τουαλέτα, μυρίζει άσχημα στο μπάνιο και, αυστηρά μιλώντας, μπορείτε να την σταματήσετε. Θα ήταν πολύ καλύτερα αν η τουαλέτα ήταν εξοπλισμένη με τον δικό της αεραγωγό, αλλά αυτό, δυστυχώς, όχι.

Και δεύτερον, ένα εποικοδομητικό άνοιγμα από την τουαλέτα γίνεται με μια παύλα από τον τοίχο. Δηλαδή, για να το κρύψει, η θύρα εξάτμισης πρέπει να "μεταφερθεί".

Εμείς (εμείς και οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος είμαστε οι συγγενείς μου) αποφάσισα να διορθώσω αυτό το ελάττωμα της κατασκευής και να κάνω μια ανεξάρτητη κουκούλα για την τουαλέτα και το λουτρό:

 1. Ο αέρας απευθείας από την τουαλέτα κατά μήκος του κυματοειδούς σωλήνα θα πέσει μέσα στον αγωγό εξαερισμού μεταξύ του μπάνιου και της κουζίνας, παρακάμπτοντας το μπάνιο.
 2. Ο αέρας από το μπάνιο θα εκκενωθεί επίσης απευθείας στον αγωγό εξαερισμού.

Και για να φτιάξουμε τα πάντα όμορφα, αποφασίσαμε να εξοπλίσουμε την τουαλέτα με ένα νέο άνοιγμα αερισμού. Ενόπλωνται με διάτρηση και τρυπαίνουν ένα διάφραγμα. Δεκαπέντε λεπτά - και το άνοιγμα είναι έτοιμο.

Τύπος ανοιγμάτων από την τουαλέτα. Το παλιό άνοιγμα είναι κλειστό και επικαλυμμένο.

Πριν ξεκινήσετε τη γεώτρηση, κλείστε το λεκάνη τουαλέτας με απαλά πράγματα. Μια παλιά κουβέρτα, ένα ζεστό σακάκι, ή ακόμα και το καλύπτει με ένα κουτί από χαρτόνι, για παράδειγμα, από μια τηλεόραση, θα το κάνει. Το γεγονός είναι ότι κομμάτια σκυροδέματος όταν πέφτουν από ύψος δύο μέτρων μπορούν να σπάσουν τα υδραυλικά.

Οικονομικά του έργου

Στο πλησιέστερο κατάστημα που αγοράσαμε:

 1. Fan Homeent 100S IP34 σε ποσότητα 2 τεμαχίων.
 2. Κυματοειδής σωλήνας για σχεδίαση.
 3. Προφίλ UD και CD - 2 τεμάχια των 3 μέτρων.
 4. Γυψοσανίδα οροφής - 1 φύλλο.
 5. Βίδες αυτοεπιπεδούμενο για γυψοσανίδες, αναρτήσεις, ψύλλοι.

Το πιο ακριβό μέρος του έργου είναι ο ανεμιστήρας εξαγωγής.

 • Ανεμιστήρες για 562 ρούβλια.
 • Προφίλ UD - 34 ρούβλια.
 • CD προφίλ - 51 ρούβλια.
 • Κυματοειδής σωλήνας - 210 ρούβλια?
 • Αφρώδης τοποθέτηση - 56 ρούβλια ανά 400ml.

Συνολικά 1475 ρούβλια χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι βίδες και οι ψύλλοι. Είναι σε αφθονία, η επισκευή τελικά στο διαμέρισμα είναι σχεδόν ένα μήνα. Επίσης, μην θεωρείτε ένα ηλεκτρικό καλώδιο μήκους 3 μέτρων - είναι επίσης υπερβολικό μετά την αντικατάσταση της καλωδίωσης.

Κατασκευή του κουτιού

Λεπτομέρεια βαφής η κατασκευή του κουτιού των προφίλ κάτω από την επένδυση των πλαστικών πάνελ δεν έχει νόημα, τα πάντα είναι στάνταρ:

 1. Μετράμε την απόσταση.
 2. Κόψτε το προφίλ.
 3. Το εκθέτουμε στο επίπεδο στον τοίχο.
 4. Μαρκάρετε με ένα δείκτη.
 5. Τρυπήστε μια τρύπα στο προφίλ.
 6. Διορθώνουμε με γρήγορη εγκατάσταση.
 7. Προχωρήστε στην επόμενη ενότητα.

Σημειώστε τη θέση του τμήματος του προφίλ είναι απαραίτητη, επειδή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας γεώτρησης, αναπόφευκτα μετατοπίζεται. Και είναι εύκολο να ελέγχεις τη θέση του.

Έτοιμο κουτί από προφίλ.

Με ένα κυματοειδές σωλήνα, επίσης, μην στέκεστε στην τελετή - το τεντώσουμε στο μέγεθος που χρειαζόμαστε και τοποθετήστε το στα ανοίγματα. Στερεώστε τα με ένα αφρώδες υλικό.

Χαλαρώστε χώρο από την τουαλέτα.

Σφραγίζουμε όλες τις ρωγμές μεταξύ του μπάνιου και της τουαλέτας με αφρό. Ο παλιός σωλήνας εξαερισμού κλείνει με κεραμίδια.

Δεδομένου ότι ταυτόχρονα με την εγκατάσταση των αγωγών εξαερισμού τοποθετούμε το ανώτατο όριο, συνδυάζουμε αυτή τη διαδικασία με την κατασκευή του πλαισίου κάτω από τις πλαστικές πλάκες.

Ο καπετάνιος Obviousness ενημερώνει: αρχικά αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα κουτί πλάτους ίσο με τα πλαστικά πάνελ, έτσι ώστε να μην τα κόψουμε, αλλά μόνο απέναντι. Εξαιτίας αυτού, το κιβώτιο αποδείχθηκε ελαφρώς μεγαλύτερο από το κυματοειδές σωλήνα που ήταν τοποθετημένο μέσα του.

Για το φινίρισμα του κουτιού εξαερισμού:

 1. Μετράμε το μήκος της στην πραγματικότητα.
 2. Κόψτε το πλαστικό πάνελ για να ταιριάζει.
 3. Σχεδιάζουμε μια θέση για μια τρύπα για την εγκατάσταση του ανεμιστήρα.
 4. Με τη βοήθεια ενός Βουλγάρου και ενός αιχμηρού μαχαιριού, το κόψουμε.

Στο πλαστικό κόβουμε την τρύπα για τον ανεμιστήρα.

Ο καπετάνιος Obviousness ενημερώνει: δεν είναι απαραίτητο να επιτευχθεί ο ιδανικός κύκλος, επειδή το εξωτερικό σχήμα της θήκης του ανεμιστήρα είναι ένα τετράγωνο, θα κλείσει όλες τις ανωμαλίες μετά την εγκατάσταση.

 1. Διορθώνουμε τον πίνακα στο κουτί.
 2. Βάζουμε το άκρο του κυματοειδούς σωλήνα μέσα στην τρύπα.

Ο πίνακας είναι σταθερός, αφαιρείται η αυλάκωση.

Όλα είναι έτοιμα να εγκαταστήσουν τον ανεμιστήρα στο μπάνιο. Το ηλεκτρικό καλώδιο τοποθετήθηκε εκ των προτέρων.

Ηλεκτρικό μέρος

Λοιπόν, και εδώ, δεν χρειάζεται να περιγράψουμε τίποτα λεπτομερώς. Εκ των προτέρων, βάζουμε ένα καλώδιο στο δωμάτιο και συνδέουμε τους ακροδέκτες του ανεμιστήρα σε αυτό. Η έξοδος τροφοδοτείται στο διακόπτη φωτισμού - ο ανεμιστήρας θα ανάψει / απενεργοποιηθεί ταυτόχρονα με τον φωτισμό της τουαλέτας και του μπάνιου.

Η τελική έκδοση του κιβωτίου και ο εγκατεστημένος ανεμιστήρας στο μπάνιο.

Συμπερασματικά

Ελπίζω ότι η εμπειρία μου θα σας βοηθήσει να τοποθετήσετε τον εξαερισμό στο μπάνιο και να καθαρίσετε τον εαυτό σας, εξοπλίζοντας τον με ανεξάρτητες ηλεκτρικές συσκευές. Περιμένοντας τις προσθήκες και τα σχόλιά σας. Επιτυχίες, σύντροφοι!

Εξαερισμός στον Χρουστσόφ και πιθανά προβλήματα

Οι "Χρουστσόφ" ονομάζονται σπίτια που χτίστηκαν τη δεκαετία του 60 του περασμένου αιώνα. Όπως αποδεικνύουν οι αρχιτέκτονες της εποχής, χτίστηκαν σε επιταχυνόμενο πρόγραμμα για την επίλυση του προβλήματος της στέγασης. Κατά συνέπεια, παρέχεται σχετικά σύντομη περίοδος λειτουργίας αυτών των κατοικιών - από 25 έως 50 έτη. Ήταν εξοπλισμένα με όλα τα απαιτούμενα, τότε μηχανικά συστήματα. Συμπεριλαμβανομένου, υπήρχε ένας φυσικός αερισμός εξαγωγής, μερικά σπίτια παρέχονταν με ζεστό νερό μέσω στήλης αερίου.

Σχέδιο εξαερισμού στον Χρουστσόφ

Το σύστημα εξαερισμού σε αυτές τις κατοικίες θεωρείται ως η εφαρμογή της φυσικής ανταλλαγής αέρα. Έτσι, μέσα από τις φυσικές ρωγμές στα ξύλινα παράθυρα και τις χαλαρές πόρτες, ο αέρας ήρθε από το εξωτερικό. Περνώντας μέσα από όλα τα δωμάτια, έσπευσε στον αγωγό εξαγωγής, εξοπλισμένο στην κουζίνα και ένα επιπλέον - στο μπάνιο.

Στους χώρους υγιεινής, το μπάνιο και την τουαλέτα, αν ήταν ξεχωριστά - τοποθετήθηκε ένας σωλήνας εξαερισμού (πάνω από το μπάνιο). Μεταξύ αυτών των δωματίων παρέχεται ένα παράθυρο, το οποίο, κυρίως, ήταν ανοιχτό, εκτός από εκείνη τη στιγμή, αν κάποιος "ξαπλώσει" στο μπάνιο. Χάρη σε αυτό το μικρό παράθυρο, όλες οι μυρωδιές σηκώθηκαν και μπήκαν στον εξαερισμό.

Ο εξαγόμενος αέρας από κάθε διαμέρισμα εισήλθε στον άξονα εξαερισμού με έξοδο πάνω από την οροφή. Στη δεκαετία του 70, κατά τον σχεδιασμό του Χρουστσιόφ, έγιναν προσθήκες και άρχισαν να χτίζονται μερικά σπίτια με επιπλέον αγωγό αερισμού για τουαλέτες.

Ένα άλλο πρόγραμμα εξαερισμού που υλοποιήθηκε εκείνη την περίοδο ήταν τα δορυφορικά κανάλια. Πρόκειται για προκατασκευασμένα μπλοκ από οπλισμένο σκυρόδεμα κατασκευασμένα στο εργοστάσιο, τα οποία παραδόθηκαν στα εργοτάξια σε έτοιμη μορφή. Η αρχή της λειτουργίας τους συνίστατο στη σύνδεση με ένα κοινό ορυχείο αρκετών δορυφορικών καναλιών. Με το διάγραμμα σύνδεσης - μέσω του δαπέδου. Έτσι, ο πρώτος όροφος συνδέθηκε με το κανάλι, ο δεύτερος με τον πρώτο, μετά από 2,5 μέτρα ο τρίτος με τον άξονα, ο τέταρτος με τον τρίτο.

Με την ευκαιρία. Σχεδιάστηκε ότι ο αέρας από το διαμέρισμα, που μεταφέρεται στο δορυφορικό κανάλι, δεν θα αγγίξει τον αέρα από άλλα διαμερίσματα, καθώς θα κλείσουν με βύσματα. Αλλά είτε έσπευσαν να το κατασκευάσουν είτε έσωσαν κάτι, αλλά σε σπίτια με τέτοιο εξαερισμό οι γείτονες από πάνω γνωρίζουν πάντα το μεσημεριανό μενού των γειτόνων από το κάτω μέρος.

Επιπλέον, υπήρχε αερισμός στο πάτωμα στο Χρουστσόφ. Μια τέτοια ανταλλαγή αέρα ήταν απαραίτητη μόνο σε σπίτια όπου είχαν τοποθετηθεί ξύλινα δάπεδα. Η σανίδα δαπέδου τοποθετήθηκε σε ξύλινα κορμούς και στη γωνία κάθε δωματίου τοποθετήθηκε μια σχάρα εξαερισμού. Ερχόμενοι από τα παράθυρα και τις πόρτες, ο αέρας πέρασε όχι μόνο γύρω από το δωμάτιο, αλλά επίσης έπεφτε κάτω από το πάτωμα, εξάγοντας στάσιμο αέρα και υγρασία από εκεί. Έτσι, το δέντρο για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπέκυψε σε σήψη. Πολλοί κάτοικοι του Χρουστσιόφ, όπου ο αερισμός ήταν εγκατεστημένος στο πάτωμα, δεν κατανόησαν το σκοπό του και έκλεισαν την τρύπα εξαερισμού, η οποία αργότερα εξέφραζε τη λύπη του όταν ήταν απαραίτητο να αλλάξει το δάπεδο.

Προβλήματα ανταλλαγής αέρα στον Χρουστσόφ

Όποια και αν ήταν, αλλά το προσδόκιμο ζωής αυτών των κατοικιών αυξήθηκε σε 100-150 χρόνια, και οι άνθρωποι που ζουν σε αυτά, πρέπει να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση και να προσπαθήσει να διορθώσει τις αρχικές ρωγμές στο κτίριο, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια, μόνο χειρότερα. Ποιους είναι οι λόγοι για την κακή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού στους Χρουστσόους;

Αρχικά, πρέπει να σημειωθεί η αρχή του φυσικού αερισμού, που αρχικά είχε τεθεί. Συνίσταται στην εισροή φρέσκου αέρα από παράθυρα και πόρτες (σκάλες) και τη διάθεση των αποβλήτων - μέσω των οπών εξαερισμού στο μπάνιο και στην κουζίνα.

Σημαντικό! Η φυσική ανταλλαγή αέρα είναι δυνατή κατά την κρύα εποχή, όταν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του δωματίου και του δρόμου. Κατά το υπόλοιπο διάστημα μπορεί να χαρακτηριστεί ως υποτονική ή απουσιάζει.

 • Ο πρώτος λόγος για την αποτυχία της κανονικής λειτουργίας του εξαερισμού είναι τα σύγχρονα μεταλλικά πλαστικά παράθυρα και οι πόρτες με παρεμβύσματα. Οι κάτοικοι του Χρουστσιόφ, που χτίστηκαν από πάνελ, αισθάνονται αρκετά σοβαρά πόσο κρύο είναι αυτό το δομικό υλικό. Γι 'αυτό αλλάζουν σε μοντέρνα και αεροστεγή παράθυρα και πόρτες που δεν δημιουργούν σχέδια στα διαμερίσματα. Ωστόσο, τέτοια σχέδια δεν επιτρέπουν την είσοδο καθαρού αέρα στον χώρο. Ως αποτέλεσμα - η μυρωδιά της τουαλέτας φαίνεται, από το κανάλι καυσαερίων στο μπάνιο που φυσά και τα σκεύη κουζίνας εξαπλώνονται σε όλο το διαμέρισμα.
 • Οι κάτοικοι του πρώτου, δεύτερου και τρίτου ορόφου του πενταόροφου κτηρίου δεν έχουν προβλήματα με τη μυρωδιά από τον σωλήνα εξαερισμού - πέρα ​​από αυτά περνούν με ασφάλεια. Αλλά οι ενοικιαστές των ανώτερων τάξεων σχεδόν πάντα αισθάνονται τέτοια ταλαιπωρία.
 • Η διάταξη των διαμερισμάτων στα μπλοκ του Χρουστσόφ δεν διακρίνεται από σχεδιαστικές λύσεις. Συνδυασμένα δωμάτια, ένα από τα οποία είναι διαμπερές, κουζίνα 5,5 τ.μ. m - απλώς ανάγκασε τους ιδιοκτήτες τους να συμμετάσχουν σε αυτό-επανασχεδιασμό. Στα δωμάτια, έγιναν μεμονωμένες εισόδους, η κουζίνα διευρύνθηκε σε βάρος του μπάνιου, κλείνοντας τον εξαερισμό, καθώς παρεμβαίνει. Όλα αυτά «επιβραδύνθηκαν» ή τελείως διέκοψαν την ανταλλαγή αέρα.
 • Ο αγωγός εξαερισμού, κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα, έχει μια τραχιά επιφάνεια, η οποία εδώ και πολλά χρόνια συγκέντρωνε λίπος, αιθάλη, σκόνη. Το κανάλι "ξεπεράστηκε", βαθμιαία μειώθηκε, αφήνοντας όλο και λιγότερο αέρα, αλλά ποτέ δεν καθαρίστηκε.
 • Το σύστημα εξαερισμού στο Khrushchev στην κουζίνα, χρησιμοποιώντας σύγχρονες κουκούλες κουζίνας και έλλειψη καθαρού αέρα, δημιουργεί χαμηλή πίεση στο δωμάτιο. Για να γεμίσετε τον κενό χώρο με αέρα, η κουζίνα είναι γεμάτη με μάζες αέρα από άλλους χώρους. Αν δεν είναι αρκετό, αρχίζει να φυσάει από την κουκούλα στο μπάνιο.

Εξαερισμός σε Khrushchev στο μπάνιο και τουαλέτα

Ο κύριος αγωγός εξαγωγής βρίσκεται στην κουζίνα και το εξυπηρετικό μπάνιο και τουαλέτα θεωρείται προαιρετικό, αφού ο συνολικός όγκος του αέρα που διέρχεται από αυτόν είναι μικρός. Έχοντας διαπιστώσει την αιτία της κακής ώθησης, είναι απαραίτητο να αναλύσουμε τη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος. Ειδικά εδώ είναι σημαντικό να έχουμε μια πλήρη εισροή, η οποία δεν μπορεί να "διακόψει" την ηλεκτρική κουκούλα της κουζίνας. Εάν ο κύριος λόγος έγκειται ακριβώς σε αυτό, τότε είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ανεμιστήρες εισόδου παραθύρων ή τοίχου. Αυτές οι συσκευές θα αποκαταστήσουν την εισροή καθαρού αέρα. Η εγκατάσταση τους δεν απαιτεί ειδικές γνώσεις, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες ειδικών εάν θέλετε.

Επίσης, ένας ανεμιστήρας εξάτμισης εγκαθίσταται στο άνοιγμα που βρίσκεται στο μπάνιο ή στην τουαλέτα. Χάρη σε αυτό, η υγρασία και οι δυσάρεστες οσμές στα δωμάτια υγιεινής δεν θα σταματήσουν και η κουκούλα κουζίνας δεν θα μπορέσει να αντλήσει αέρα από την πρόσθετη έξοδο.

Σημαντικό! Έχοντας εγκαταστήσει έναν τέτοιο ανεμιστήρα, θυμηθείτε, κατά τη λειτουργία του η πόρτα στο δωμάτιο υγιεινής πρέπει να είναι ανοιχτή. Επιπλέον, συνιστάται να εισάγετε όχι μόνο έναν ανεμιστήρα, αλλά και μια σχάρα εξαερισμού μέσω της οποίας θα διαφεύγει ο αέρας ακόμη και όταν η συσκευή δεν λειτουργεί.

Εξαερισμός στην κουζίνα με στήλη αερίου

Πολλοί Χρουστσόφ ήταν εξοπλισμένοι με στήλες αερίου για παροχή ζεστού νερού. Προφανώς, ο εξοπλισμός του φυσικού αερίου είναι ένα από τα πιο εκρηκτικά σε ανάρμοστα χέρια. Είναι ένα πράγμα, όταν ένα λέβητα φυσικού αερίου ή θερμοσίφωνα, τοποθετημένες σε χωριστό χώρο σύμφωνα με όλους τους κανόνες της χρήσης των προτύπων εξοπλισμού φυσικού αερίου οικιακής χρήσης, ένα άλλο - στο χώρο της κουζίνας των 5,5 τετραγωνικών μέτρων. m.

Το μονοξείδιο του άνθρακα δεν είναι μόνο επιβλαβές για την υγεία, η συσσώρευσή του μπορεί να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτες συνέπειες. Επομένως, η πλήρης καύση του έχει μεγάλη σημασία. Έτσι, για την καύση του 1 κουτ. m αέριο απαιτεί 10 κυβικά μέτρα. m αέρα, που πρέπει να παρέχεται από το ρεύμα του καναλιού καπνοδόχου. Το φυσικό βύθισμα σχηματίζεται λόγω της διαφοράς στο ειδικό βάρος των θερμών προϊόντων καύσης και του ψυχρότερου ατμοσφαιρικού αέρα που εισέρχεται στον κλίβανο.

Όταν φυσάει από την έξοδο, αυτό δείχνει έλλειψη καθαρού αέρα. Αν εξαντληθεί ο αέρας από την έξοδο της κουζίνας, το διαμέρισμα είναι αποσυμπιεσμένο, με αποτέλεσμα την αντίστροφη ώθηση. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η εισροή, για παράδειγμα, με την εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής.

Στις εγκαταστάσεις όπου βρίσκεται η στήλη αερίου, είναι απαραίτητο να τηρούνται ορισμένοι κανόνες:

 • Απαγορεύεται να κλείνετε τη στήλη με ντουλάπια, πόρτες.
 • Η απόσταση από τα πλησιέστερα έπιπλα πρέπει να είναι τουλάχιστον 5-7 εκατοστά.
 • Τα μεταλλικά πλαστικά παράθυρα ανά πάσα στιγμή του έτους θα πρέπει να είναι ανοιχτά κατά 3-5 mm, ώστε να εισέρχεται ο αέρας στο δωμάτιο.
 • Το ύψος του δωματίου δεν είναι μικρότερο από 2 μ.
 • Η περιοχή της οπής κάτω από την πόρτα δεν είναι μικρότερη από 0,02 τετρ. m

Ο εξαερισμός στον Χρουστσόφ στην κουζίνα, όπου έχουν εγκατασταθεί οι στήλες αερίου, δεν επιτρέπεται να οργανώσει εξαναγκασμένο εξαερισμό. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διακοπή της πρόσφυσης, εξαιτίας της οποίας το μονοξείδιο του άνθρακα δεν θα βγει στην καμινάδα, αλλά θα τραβηχτεί στις εγκαταστάσεις του διαμερίσματος. Η εκπλήρωση όλων των απλών κανόνων θα προστατεύσει τους κατοίκους του Χρουστσόφ από απρόβλεπτες συνέπειες.

Εξαερισμός στον Χρουστσιόφ

Από Khrushchev ανήκουν κτίριο 60-70 χρόνια του περασμένου αιώνα, τα οποία σχεδιάστηκαν σύμφωνα με το επιταχυνόμενο πρόγραμμα και δεν έχουν σχεδιαστεί για μακροχρόνια λειτουργία. Με την ανάπτυξη των τεχνολογιών σε διαμερίσματα, άρχισε να χρησιμοποιείται σύγχρονος εξοπλισμός, το έργο του οποίου δεν έχει σχεδιαστεί για εξαερισμό του Χρουστσόφ. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος για τη συχνή αποτυχία των συστημάτων εξαερισμού.

Πώς είναι ο εξαερισμός στον Χρουστσόφ

Το σύστημα εξαερισμού του χαμηλού ρυθμού Khrushchev έχει σχεδιαστεί για να εργάζεται σε ένα φυσικό περιβάλλον. Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στη μετακίνηση των αέριων μαζών από το διαμέρισμα στο δρόμο, τραβώντας βρώμικο βαρύ αέρα από το δωμάτιο και τραβώντας τον καθαρό αέρα. Η αρχιτεκτονική του συστήματος εξαερισμού περιλαμβάνει αρκετά κανάλια με έξοδο προς το δωμάτιο του κάθε ορόφου.

Η διάταξη των διαμερισμάτων στο Χρουστσόφ είναι συμμετρική, δηλ. κάθε επόμενο διαμέρισμα επαναλαμβάνει το προηγούμενο. Αυτό καθιστά δυνατή την εισαγωγή ενός απλού συστήματος εξαερισμού από διάφορα κανάλια, συνήθως περνώντας γύρω από τον san / κόμβο και την κουζίνα. Αυτά τα κανάλια πάνω από τον τελευταίο όροφο συνδέονται με ένα κοινό σύστημα εξαερισμού, το οποίο παίρνει τον βρώμικο αέρα έξω.

Συχνά προβλήματα

Ανάλογα με τη συσκευή, το σύστημα εξαερισμού στο σπίτι, οι ενοικιαστές του διαμερίσματος μπορεί να παρουσιάσουν ταλαιπωρία σε σχέση με τη λειτουργία του.

Εάν ο εξαερισμός στο Χρουστσόφ εκπροσωπείται από κανάλια interstore, η συντήρηση και η επισκευή του χρειάζονται λιγότερο χρόνο. Τα κανάλια Interstorey διανέμονται σε σπίτια πενταόροφου κελύφους και συνδέονται με έναν μόνο άξονα, επομένως είναι δυνατό να προσδιοριστεί άμεσα η εστίαση της δυσλειτουργίας του έργου. Για να γίνει αυτό, πρέπει να απευθυνθείτε στους γείτονές σας και να διευκρινίσετε πώς λειτουργεί ο εξαερισμός τους:

 • Εάν τα παράπονα σχετικά με την κακή λειτουργία του εξαερισμού σε πολλούς κατοίκους του σπιτιού - το επίκεντρο της δυσλειτουργίας είναι στον κοινό άξονα ή την έξοδο στην οροφή.
 • Όταν η χαμηλή αποτελεσματικότητα του εξαερισμού παρατηρείται μόνο στους γείτονες στο πάτωμα - προφανώς, το κανάλι interstore σφυρήλατο.
 • Εάν στα γειτονικά διαμερίσματα λειτουργεί ο εξαερισμός σωστά - το πρόβλημα έγκειται αποκλειστικά στην έξοδο προς το διαμέρισμα?


Στις δύο πρώτες περιπτώσεις είναι απαραίτητο να καλέσετε μια εταιρεία διαχείρισης (HOA), η οποία είναι υπεύθυνη για την ορθή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού. Στην τρίτη περίπτωση, είναι καλύτερο να καθαρίσετε τον εαυτό σας μόνοι σας. Για να γίνει αυτό, αφαιρέστε την σχάρα και χτυπήστε το κανάλι που οδηγεί στον εξαερισμό. Καθαρίστε επίσης τη σχάρα, τοποθετήστε τη στη θέση της και ελέγξτε την απόδοση του εξαερισμού. Εάν η διαδικασία αυτή δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, το κανάλι μπλοκάρεται σε μη προσβάσιμα μέρη για καθαρισμό με αυτοσχέδια μέσα και είναι απαραίτητο να καλέσετε ειδικούς του HOA.

Η εισαγωγή ενός ατομικού συστήματος σε έναν Χρουστσιόφ είναι αποτελεσματική για ολόκληρο το σπίτι στο σύνολό του, αλλά δεν είναι επωφελής για έναν μεμονωμένο ενοικιαστή. Η συνολική αρχιτεκτονική όλων των καναλιών του μεμονωμένου συστήματος εξαερισμού στο σπίτι είναι πιο περίπλοκη από αυτή του διαστήματος, η συντήρησή του απαιτεί περισσότερο χρόνο για την αντιμετώπιση προβλημάτων και την εξάλειψή του. Για το λόγο αυτό, η HOA επιβάλλει υψηλότερο τιμολόγιο για τις υπηρεσίες της.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του μεμονωμένου συστήματος εξαερισμού είναι ο ανεξάρτητος αερισμός των μεμονωμένων διαμερισμάτων. Αν υπάρχει βαριά ατμόσφαιρα σε ένα δωμάτιο, που σφυρηλατείται εξαερισμός, δεν θα επηρεάσει άλλα διαμερίσματα.

Βασικά συστήματα εξαερισμού στον Χρουστσόφ

Ανάλογα με τον αριθμό των ορόφων στο Χρουστσόφ, ο εξαερισμός μπορεί να είναι δύο τύπων. Διαμερίσματα σε σπίτια με διάφορους ορόφους ήταν εξοπλισμένα με ατομικό αερισμό. Είναι εύκολο να προσδιοριστεί εξετάζοντας την οροφή του σπιτιού και υπολογίζοντας τον αριθμό των εξόδων. Ο σχεδιασμός του μεμονωμένου συστήματος εξαερισμού περιλαμβάνει:

 • Είσοδος στην κουζίνα και στο μπάνιο.
 • Κάθετος άξονας στην οροφή του σπιτιού.
 • Τρύπα εξόδου.

Ο κατακόρυφος άξονας εκτείνεται από τη στέγη στο πάτωμα, κοντά στον οποίο κλαδεύει σε διάφορα κανάλια που περνούν μέσα στα δωμάτια.

Μια άλλη παραλλαγή του συστήματος εξαερισμού είναι τα κανάλια διαστήματος. Κάθε κανάλι έχει σχεδιαστεί για διαμερίσματα παρακείμενων ορόφων. Τα κανάλια μεταφέρονται μέσω των διαμερισμάτων και κατευθύνονται προς το γενικό. ventshahtu με πρόσβαση στην οροφή. Από τα τέλη της δεκαετίας του '70, σε σπίτια τέτοιου είδους κανάλια είναι επιπλέον εξοπλισμένα με βύσματα, έτσι ώστε ο πυκνότερος αέρας από το ένα κανάλι να μην εισέρχεται στον άλλο. Αλλά στα κτίρια Χρουστσόφ της προηγούμενης κατασκευής απουσιάζουν, η οποία συνοδεύεται από την εισχώρηση βαρέως αέρα με κορεσμένα αέρια στο γειτονικό διαμέρισμα.

Εξαερισμός στην κουζίνα με στήλη αερίου


Τα περισσότερα από τα διαμερίσματα του Χρουστσόφ ήταν εξοπλισμένα με στήλες αερίου για τη θέρμανση του νερού. Λαμβάνοντας υπόψη, και πάλι, τον πρωτόγονο και επιταχυνόμενο σχεδιασμό, για την στήλη δόθηκε ένα μέρος στην κουζίνα, η οποία σπάνια ξεπέρασε τα 6 τ.μ. Η υψηλή περιεκτικότητα σε αέριο είναι εκρηκτική, επομένως η λειτουργία της στήλης επιβαρύνεται με μια σειρά καθηκόντων:

 • Πρέπει να διατηρούμε συνεχώς τα παράθυρα ανορθωμένα.
 • Απαγορεύεται να περικλείεται η κολόνα με τοιχοποιία ή να εξοπλίζεται ένα ερμάριο.
 • Κάτω από την πόρτα εισόδου πρέπει να υπάρχει ένα υποχρεωτικό άνοιγμα με έκταση 0,02 τ.μ.

Αυτές οι απαιτήσεις δημιουργούν προβλήματα για τη ζωή, γεγονός που αναγκάζει τους ενοικιαστές να μετακινηθούν σε πιο άνετη στέγαση ή να εγκαταστήσουν έναν ηλεκτρικό λέβητα. Απαγορεύεται επίσης η εγκατάσταση ατομικού αερισμού ή μη εξουσιοδοτημένης αναβάθμισης του υφιστάμενου αερισμού λόγω πιθανής παραβίασης της ανταλλαγής αέρα.

Εξαερισμός σε μπάνιο και τουαλέτα

Ο διορισμός ενός san / κόμβου περιλαμβάνει σαφώς τη χρήση ζεστού νερού. Ελλείψει παραθύρων και άλλων μέσων ανταλλαγής αέρα, ο εξαερισμός πρέπει να είναι συνεχώς σε καλή κατάσταση. Η θύρα εξόδου του αεραγωγού υπάρχει σε όλες τις μονάδες υγιεινής και χρησιμεύει ως το μόνο μέσο εναλλαγής αέρα. Ο θερμαινόμενος αέρας σε ένα κλειστό δωμάτιο ανεβαίνει και ωθείται προς τα πάνω με εξαερισμό με ψυχρότερες και βαρύτερες μάζες αέρα. Ventshahta αέρα για υγειονομικούς / κόμβος είναι προαιρετική και είναι μόνο για το μπάνιο με τουαλέτα, σε αντίθεση με τη θεμελιώδη κανάλι, το οποίο καθαρίζει όλα τα άλλα δωμάτια του διαμερίσματος.

Σε διαμερίσματα με ξεχωριστή μονάδα υγιεινής, κόβεται μια τρύπα στον παρακείμενο τοίχο του λουτρού και τουαλέτας, το άνοιγμα εξόδου χρησιμεύει ως μέσο έλξης στον αέρα και από τα δύο δωμάτια.

Πώς να βελτιώσετε τον εαυτό σας τον αερισμό σας;

Υπάρχουν διάφορες επιλογές που θα βελτιώσουν την ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα Khrushchev: χρησιμοποιώντας κουκούλες, ανεμιστήρες, κλπ. Πρέπει να σημειωθεί ότι εάν η εγκατάσταση του τεχνικού εξοπλισμού μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, τότε η επιλογή του πρέπει να ανατεθεί μόνο σε έναν ειδικό, διαφορετικά μπορεί να παραβιαστεί η ανταλλαγή αέρα στο διαμέρισμα.

Χρησιμοποιώντας ανεμιστήρα

Όταν ο αερισμός είναι καλός, αλλά η αποτελεσματικότητά του δεν επαρκεί για όλα τα σύγχρονα συστήματα, το πρόβλημα της ανταλλαγής αέρα επιλύεται από τους ανεμιστήρες. Ανάλογα με το σκοπό και τη λειτουργία, διακρίνονται δύο τύποι ανεμιστήρων:

 • Ανεμιστήρες παροχής αέρα. Αυτά τα μέσα χρησιμεύουν ως μέσο οριοθέτησης βρώμικων αέριων μαζών για τη διείσδυση του καθαρού αέρα. Μπορεί να τοποθετηθεί κοντά σε τοίχο ή παράθυρο και σε οποιαδήποτε θέση, αλλά όχι απέναντι από την έξοδο.
 • Ανεμιστήρες καυσαερίων. Χρησιμεύουν ως μέσο έλξης βρώμικου αέρα στον αγωγό εξαερισμού, δημιουργώντας πρόσθετη πρόσφυση. Εγκατασταθεί μέσα στην πρίζα. Πρέπει να κλείσουν με μια σχάρα, για παράδειγμα. από τον ανεμιστήρα, ένας μεγάλος όγκος θερμαινόμενων μαζών αέρος μπορεί να κολλήσει στην παροχή αερισμού και να αποτρέψει τη διέλευση από καθαρό αέρα.

Με τη χρήση κουκούλας

Η κουκούλα λειτουργεί ως μια πρόσθετη τρύπα προς τα έξω, η οποία παρέχει μια πρόσθετη παροχή καθαρού αέρα. Η κατασκευή του είναι αποδεκτή όταν το κύριο σύστημα εξαερισμού είναι λειτουργικό, αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τη χρήση σύγχρονων οργάνων.

Βαλβίδα παροχής

Σε μέρη όπου ο ζεστός αέρας από τις εγκαταστάσεις και οι ψυχρές μάζες προέρχονται από το δρόμο, σχηματίζεται συμπύκνωση και, όσο υψηλότερη είναι η διαφορά θερμοκρασίας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα σχηματισμού του. Η συμπύκνωση παρεμποδίζει την πλήρη ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο.


Η βαλβίδα τροφοδοσίας δημιουργεί μία μικρο-πίεση που δεν διαταράσσει την κύρια ανταλλαγή αέρα και ταυτόχρονα πιέζει τον αέρα σε ένα μικρό χώρο γύρω από την οπή. Με απλά λόγια, η βαλβίδα τροφοδοσίας είναι ένας μίνι εξαερισμός με μια σχάρα για την τοπική ανταλλαγή αέρα. Είναι εγκατεστημένο μόνο στις θέσεις πιθανών σχηματισμών συμπυκνωμάτων: μπαταρία, φούρνος αερίου, στήλη, τζάκι. Μια μικρή ροή του ψυχρού αέρα έχει χρόνο να μειωθεί η θερμοκρασία της μάζας θερμού αέρα πριν την αντίδραση τους με φρέσκο ​​αέρα από το κύριο σύστημα εξαερισμού, το οποίο θα μειώσει το επίπεδο της συμπύκνωσης.

Καθαρισμός αγωγών εξαερισμού

Μπορείτε να καθαρίσετε μόνοι σας τον εξαερισμό. Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε την σχάρα και καθαρίστε την και στη συνέχεια το κανάλι, το κενό. Τοποθετήστε τη μάσκα στη θέση της και ελέγξτε ξανά τον αγωγό εξαερισμού - τοποθετήστε ένα φύλλο χαρτιού κοντά σε αυτό ή κρατήστε ταιριάζοντας. Εάν τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά, το πρόβλημα της αναποτελεσματικότητας βρίσκεται στο ventschachte σε ένα βάθος που δεν είναι προσβάσιμο σε αυτοσχέδια μέσα. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εγκαταλείψετε τον αυτοκαθαρισμό και να καλέσετε τους ειδικούς του HOA.

Μέθοδοι αερισμού σπιτιών του κτιρίου του Χρουστσόφ

Σπίτια χτισμένα στην Χρουστσόφ (Χρουστσόφ) έχουν σχεδιαστεί για τη γρήγορη επανεγκατάσταση των ανθρώπων από τους στρατώνες και χτίστηκαν με το πρότυπο σχέδιο, το οποίο διανέμεται σε όλη τη Σοβιετική Ένωση, με μικρές αλλαγές. Πρόκειται για ένα πλήρες κτίριο διαμερισμάτων με σύστημα θέρμανσης, εξαερισμού, κρύου νερού και φυσικού αερίου. Το σύστημα εξαερισμού του Χρουστσιόφ ήταν το απλούστερο, διαθέσιμο για μαζική εκτέλεση στη δεκαετία του '60-70. τον περασμένο αιώνα. Στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα εξακολουθούν να εκμεταλλεύονται τα σπίτια της εποχής του Χρουστσόφ. Το πρόγραμμα ανακαίνισης, κερδίζοντας δυναμική στις μεγάλες πόλεις, έχει σχεδιαστεί για να τις αντικαταστήσει για κατοικίες που αντιστοιχούν στο επίπεδο ανάπτυξης των τεχνολογιών κατασκευής.

Ορισμός

Χρουστσόφ - πολυώροφα κτίρια, ανεγερμένα σε πρότυπο έργο από τις αρχές της δεκαετίας του 50 έως τις αρχές της δεκαετίας του '80. Το όνομα δόθηκε με το όνομα του γενικού γραμματέα του κόμματος, Νικήτα Χρουστσόφ. Υπάρχουν τρεις παραλλαγές των εποικοδομητικών λύσεων: τα τούβλα, τα πάνελ και τα μεγάλα σπίτια όχι πάνω από 5 ορόφους. Ο περιορισμένος αριθμός ορόφων συνδέεται με την έλλειψη ανελκυστήρα. Ο αρχιτεκτονικός τρόπος απόδοσης ονομάστηκε "λειτουργικότητα".

Τα περισσότερα από τα σπίτια χτίστηκαν από μεγάλους πίνακες, γεγονός που σχετίζεται με την ταχύτητα και το κόστος εγκατάστασης. Η πιο διαδεδομένη σειρά 447, δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των πόλεων της Σοβιετικής Ένωσης. Έχει ένα μοναδικό παράθυρο ανάμεσα στο μπάνιο και την κουζίνα.

Σχεδόν όλες οι σειριακές κατοικίες ήταν εξοπλισμένες με μια στήλη αερίου, η οποία επηρέασε τη συσκευή του συστήματος εξαερισμού.

Ποια είναι η χρήση του εξαερισμού;

Η τυποποιημένη ανταλλαγή αερίων από σπίτια από τούβλα και τούβλα του κτιρίου του Χρουστσόφ λύνει αρκετά προβλήματα:

 • Αερισμός, απαραίτητος για τον κορεσμό των εσωτερικών χώρων με οξυγόνο.
 • Απομάκρυνση θερμού αεριούχου αερίου από τη λειτουργία της στήλης αερίου.

Επίσης εκτελεί λειτουργίες παρόμοιες με το σύστημα εξαερισμού των σύγχρονων κτιρίων τούβλων, πάνελ και μονολιθικών κτιρίων. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα λειτουργικά χαρακτηριστικά των συστημάτων τροφοδοσίας και εξάτμισης των διαμερισμάτων μπορούν να βρεθούν στο άρθρο "Τρόποι της συσκευής συστημάτων εξαερισμού πολυκατοικιών". Στο ίδιο σημείο θα βρείτε τον πλήρη κατάλογο των απαιτήσεων για την πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα, την υπολογισμένη θερμοκρασία, την υγρασία, καθώς και άλλα αρχικά δεδομένα, που αναφέρονται στο SNiP,

Η συσκευή του συστήματος εξαερισμού στον Χρουστσόφ

Ο εξαερισμός στα μπλοκ του Χρουστσόφ διευθετείται ως εξής: ο αέρας κυκλοφορεί εις βάρος των φυσικών νόμων, σύμφωνα με το φυσικό σχήμα. Ως pritochki εμφανίζονται παράθυρα και πόρτες. Η εξαγωγή πραγματοποιείται μέσω ειδικών οπών, κλειστών με πλαστική ή χαλύβδινη σχάρα.

Το διάγραμμα της κίνησης των αέριων μαζών μοιάζει με αυτό: ψυχρός, καθαρός αέρας από το δρόμο περνάει από τα μισάνοιχτα παράθυρα και τις πόρτες. Υπάρχει επίσης η διαδικασία της διείσδυσης - αερισμός μέσω των φυσικών ρωγμών μεταξύ του πλαισίου του παραθύρου και του ανοίγματος, της πόρτας και της πρόσοψης. Λόγω της χαμηλότερης θερμοκρασίας, καθώς και της διαφοράς πίεσης, ο αέρας σπρώχνει προς τις σχάρες εξαερισμού, μετακινώντας το θερμότερο αναλωμένο αέρα κατά μήκος της διαδρομής, το οποίο αφαιρείται από τις γρίλιες.

Υπάρχει ένα άλλο σχέδιο της κίνησης του αέρα: για δύο δωμάτια, ξεχωριστή τουαλέτα και μπάνιο, ένας άξονας. Μεταξύ των δωματίων στον τοίχο γίνεται διάτρηση μιας μικρής οπής 200 × 200 mm. Ο αέρας από την τουαλέτα υπό την επίδραση των αεροδυναμικών δυνάμεων εισέρχεται στο μπάνιο και από εκεί απομακρύνεται μέσα από την τρύπα.

Συστήματα εξαερισμού

Στα σπίτια της κατασκευής του Χρουστσόφ, χρησιμοποιούνται δύο σχήματα για την τοποθέτηση των αξόνων εξαερισμού. Ο καθένας αναφέρεται στην περίοδο κεφαλαιακής κατασκευής της Σοβιετικής Ένωσης και έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του:

 1. Άμεση αφαίρεση μάζας αέριων αποβλήτων. Δεν είναι κατάλληλο για εξαερισμό ενός πενταόροφου κτιρίου κατοικιών λόγω της τεράστιας φύσης του. Από κάθε σημείο του φράκτη αφήνει τον αγωγό αερισμού του, στην οροφή συγκεντρώνονται όλα σε ένα μεγάλο και αυξάνονται όχι λιγότερο από 2 000 mm πάνω από το επίπεδο στέγης. Αυτή είναι μια κανονιστική αξία.
 2. Το Ventshahta με δορυφορικά κανάλια είναι ένα πιο "προηγμένο" σύστημα. Κατάλληλο για εξοπλισμό πολυώροφων κτιρίων πέντε ορόφων και άνω. Αποτελείται από μονάδες αερισμού που παρέχονται στο εργοτάξιο σε συναρμολογημένη μορφή. Υπάρχει ένας γενικός άξονας εξαερισμού, στον οποίο συνδέονται μέσω των δορυφορικών καναλιών δαπέδου από κάθε σημείο του φράχτη. Θεωρητικά, αυτό το σχέδιο συσκευής διακόπτει τη δυνατότητα υπερχείλισης του αέρα εξαγωγής από το ένα διαμέρισμα στο άλλο.
Συσκευή αερισμού με δορυφορικά κανάλια

Σε ορισμένα τυπικά έργα, χρησιμοποιήθηκε ένα άλλο πρόσθετο σχήμα: η σχάρα εξαερισμού τοποθετήθηκε στο χώρο μεταξύ του ξύλινου δαπέδου και των πλακών. Τα φυσικά ρεύματα αερισμού αερίζουν τις ξύλινες σανίδες, αυξάνοντας σημαντικά τη διάρκεια ζωής τους.

Ανεμιστήρας κουζίνας με στήλη αερίου

Χαρακτηριστικό ορισμένων από τα σειριακά σπίτια της κατασκευής του Χρουστσόφ είναι η παρουσία στήλης αερίου για τη θέρμανση του κρύου νερού. Αυτό δημιουργεί ορισμένα προβλήματα, καθώς κατά την λειτουργία του απελευθερώνεται μεγάλη ποσότητα μονοξειδίου του άνθρακα, το οποίο είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Σύμφωνα με τους κανόνες για την καύση 1 m 3, απαιτείται 10 φορές περισσότερος αέρας.

Η στήλη αερίου συνδέεται με την καμινάδα (εξαεριστήρας) και μπορεί να προκύψει ώθηση επιστροφής. Όταν η pritochka είναι κλειστή και ο απορροφητήρας αφαιρεί εντατικά τον αέρα, μια ζώνη χαμηλής πίεσης, το μονοξείδιο του άνθρακα από τη στήλη αλλάζει κατευθύνσεις και αρχίζει να ρέει στο διαμέρισμα.

Η σωστή χρήση της στήλης αερίου εξασφαλίζει την ικανοποίηση ορισμένων απαιτήσεων:

 • Η στήλη αερίου δεν πρέπει να είναι κλειστή ή διακοσμημένη.
 • Η ελάχιστη απόσταση από τα έπιπλα κουζίνας είναι 100 mm.
 • Τα παράθυρα στην κουζίνα, ειδικά τα πλαστικά, θα πρέπει να λειτουργούν όλο το χρόνο στη λειτουργία μικροέγχυσης.
 • Πάνω από την εσωτερική πόρτα τοποθετείται μια οπή εξαερισμού, το ελάχιστο μέγεθος της οποίας είναι 100 × 200 mm.

Εξαερισμός λουτρού

Και εδώ υπάρχουν δύο τρόποι. Η πρώτη - με τα ίδια συστήματα εξαερισμού Στάλιν, Μπρέζνιεφ και σύγχρονες πολυκατοικίες: ιδιωτικό ορυχείο με πρόσβαση στην ταράτσα, υπάρχει μια λεπτή διαφορά, όταν στην τουαλέτα και το μπάνιο ήταν μόνη της. Έπειτα υπάρχει μια έξοδος μεταξύ των δωματίων. Η δεύτερη χρησιμοποιείται μόνο σε σπίτια κατασκευής του Χρουστσόφ: αερισμός σε βάρος του παραθύρου μεταξύ του μπάνιου και της κουζίνας.

Προβλήματα και λύσεις

Τα προβλήματα των συστημάτων εξαερισμού του Χρουστσόφ είναι χαρακτηριστικά για όλα τα πολυκατοικίες με έναν φυσικό τρόπο αερισμού:

 1. Αντίστροφη ώθηση: η εσωτερική πίεση είναι χαμηλότερη από την εξωτερική. Εξαλείφει την εγκατάσταση πρόσθετων ανεμιστήρων τροφοδοσίας ή συστήματος μικροεξοπλισμού για πλαστικά παράθυρα.
 2. Προβλήματα με φραγμένες τρύπες εξάτμισης. Υπάρχουν δύο λύσεις: καθαρίστε τον εαυτό σας ή επικοινωνήστε με έναν εξειδικευμένο οργανισμό.
Μολυσμένος αεραγωγός

 1. Χαμηλή ένταση ώσης: ένας αγωγός εξαερισμού στην οροφή ανεπαρκούς ύψους. Επιλύεται με τη μέθοδο "λαϊκής": εγκατάσταση ενός πλαστικού σωλήνα διαμέτρου 100-200 mm, σε ύψος 2 500-3 000 mm πάνω από την οροφή.

Ας συνοψίσουμε τα αποτελέσματα

Συστήματα εξαερισμού Χρουστσόφ είναι πλέον σχεδόν δεν χρησιμοποιείται. Πέντε ιστορία σπίτια πάνελ σχεδιάστηκαν ως προσωρινή στέγαση για τη μεταβατική περίοδο, έτσι ώστε τα μηχανικά τους συστήματα δεν υπολογίστηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα λειτουργίας. Αλλά πολλοί ακόμα ζουν στα σπίτια αυτών των σειρών, οπότε είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού.

Η Mega.ru απασχολεί ικανούς ειδικούς στο σχεδιασμό συστημάτων εξαερισμού με διαφορετική πολυπλοκότητα. Προσφέρουμε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών στη Μόσχα και την περιοχή, επεκτείνουμε συνεχώς τη συνεργασία σε γειτονικές περιοχές, μπορούμε επίσης να εργαστούμε εξ αποστάσεως. Όλοι οι τρόποι επικοινωνίας μαζί μας τοποθετούνται στη σελίδα "Επαφές".

Πώς μπορώ να καθαρίσω τον εξαερισμό στο διαμέρισμα-Χρουστσόφ στον τέταρτο όροφο;

Τα κανάλια είναι φραγμένα με θραύσματα κόκκινου τούβλου.

Από τα τέσσερα διαθέσιμα κανάλια, μόνο ένα (από τα δύο) λειτουργεί στην κουζίνα.

Τέτοια είναι το ενδιαφέρον πράγμα είναι αερισμού σε Χρουστσόφ, και πώς - ο γείτονας πάνω από το δάπεδο ζήτησα επίσης μια ερώτηση ακριβώς, και γιατί, η απάντηση από μένα αμέσως ακούστηκε - έχουμε ένα κτίριο πέντε ορόφων, γι 'αυτό θα χρειαστούν περίπου είκοσι περίπου μέτρα των ισχυρών σχοινί, στη συνέχεια, βρείτε ένα βαρέων μετάλλων αντικείμενο που ζυγίζει περίπου πέντε κιλά, για παράδειγμα ένα σφυρί χωρίς λαβή

Και τώρα οπλισμένοι με αυτόν τον εξοπλισμό, θέσαμε να δουλέψουμε. Το έργο μας αποδείχθηκαν ανθεκτικές, επειδή ορισμένα κανάλια δεν ήθελε να σπάσει, αλλά υπάρχει μια βαριά βαριά αποπληθωρισμένη από ύψος περίπου 15 μέτρα και όλα αυτά που ήταν μέσα στα ορυχεία είναι περισσότερο από υπέκυψε στην εκκαθάριση.

Εδώ είναι ένας τέτοιος τρόπος καθαρισμού των ατράκτων εξαερισμού στους Khrushchevs μας

Λέσχη των υπερασπιστών της σιωπής

top εκπέμπει καπνό (νομίζουμε ότι οφείλεται στο γεγονός ότι ο γείτονας περιλαμβάνει ενεργό εξαερισμό για να αποβάλει τον καπνό του τσιγάρου από το διαμέρισμα μετά από καπνό) Θα ήθελα predstalenie όπως εάν το μήνυμα με το γείτονα πίσω από τον τοίχο είναι τοποθετημένα εξαερισμός είναι ή μόνο με αυτούς που είναι κάτω, και εκείνοι που είναι στην κορυφή

εκείνους εν γνώσει μπορεί να αντλήσει σχετικά με το πώς να κατασκευάσει εξαερισμού Χρουστσόφ σπίτι τούβλο 5-etazhki σε περίπου παριστάνεται ως συνδεδεμένοι με τους γείτονές τους ένα αγωγό

ορίστε ό, τι φωτογραφήθηκε επάνω από τον αγωγό του (υπάρχει κάποιο είδος τούβλου γιατί το κολλάει έξω δεν είναι σαφές)

συν μια φωτογραφία από το Διαδίκτυο (εκεί υποδεικνύεται ότι σε ένα κανάλι γωνία πηγαίνει, αλλά νομίζουμε ότι δεν είναι έτσι)

στείλτε plz εικόνα πώς λειτουργεί ο εξαερισμός Ποιος ξέρει

Επισκευή και σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ με στήλη αερίου

Η κουζίνα στο Χρουστσόφ είναι ένα πολύ μικρό δωμάτιο. Με τη βοήθεια μιας δημιουργικής προσέγγισης για την επισκευή και το σχεδιασμό, ο χώρος αυτός θα μετατραπεί εύκολα σε ένα ζεστό και λειτουργικό δωμάτιο. Το κύριο πράγμα είναι να δώσουμε σωστή προτεραιότητα. Οι σχεδιαστές που έχουν εμπειρία με κουζίνες στο hruschevkah με στήλη αερίου, δίνουν καλές συμβουλές για την επιλογή των οικοδομικών υλικών, καθώς και την κατάλληλη τοποθέτηση επίπλων κουζίνας και οικιακών συσκευών.

Χαρακτηριστικά των εργασιών επισκευής

Οι κουζίνες με στήλη αερίου είναι ένα ελάχιστο ελεύθερο χώρο, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων καταλαμβάνεται από μια στήλη. Επιπλέον, ένα τέτοιο σύνολο καθιστά το εσωτερικό των χώρων μη ελκυστικό. Μετά από όλα, η θέα δεν είναι εμφανής, και οι διαστάσεις είναι αρκετά μεγάλες, οπότε θα πρέπει να καταλήξουμε σε διαφορετικούς τρόπους να ζadekorirovat κατά κάποιον τρόπο μια τέτοια συσκευή.

Οι σχεδιαστές στην περίπτωση αυτή προσφέρουν τα εξής:

 • Διορθώστε σωστά τη σωστή ποσότητα οικοδομικών υλικών, για την οποία δημιουργείται ένα σχέδιο σκίτσου, το οποίο δείχνει όλες τις διαστάσεις του χώρου της κουζίνας.
 • Εάν η στήλη μετακινηθεί σύμφωνα με το σχέδιο επισκευής, αυτή η διαδικασία θα πρέπει να συντονιστεί στις υπηρεσίες αερίου, διότι η ανεξάρτητη μεταφορά της στήλης και των σωλήνων της θεωρείται παράνομη.
 • Σκεφθείτε τους τρόπους να διακοσμήσετε τους σωλήνες, αυτό θα καθορίσει τον προϋπολογισμό των συνεχών λειτουργιών.
 • Η στήλη αερίου είναι διακοσμημένη με διαφορετικούς τρόπους. Οι σχεδιαστές προσφέρουν αρκετές επιλογές, από τις οποίες επιλέγεται ο πελάτης που του αρέσει.

Σε κάθε κουζίνα, υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην υγρασία και τη θερμοκρασία, επομένως, τα υλικά για την επισκευή των χώρων επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Επιπλέον, μια στήλη με αέριο είναι μια συσκευή στην κατασκευή της οποίας εισέρχεται μια καμινάδα. Ως εκ τούτου, πρέπει να αφαιρεθεί κάπου. Συνήθως, η έξοδος γίνεται στο δρόμο μέσω του τείχους του κτιρίου. Εάν η συσκευή αερίου μετακινηθεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επισκευής, τότε η γραμμή εξάτμισης επαναδιαμορφώνεται με την έξοδο μέσω μιας άλλης τρύπας ή στην παλιά, λαμβάνοντας υπόψη τη νέα καμινάδα. Ταυτόχρονα, εξετάζεται εκ των προτέρων πώς να κλείσετε ή να διακοσμήσετε την καμινάδα.

Πριν πραγματοποιήσετε επισκευές στον τοίχο και κάνοντας οπές εξαερισμού σε αυτό, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε με ακρίβεια το ύψος της εγκατάστασης της στήλης αερίου και κατά συνέπεια το μήκος της καμινάδας. Έτσι, λύνεται το ζήτημα του κόστους των υλικών.

Διάταξη κουζίνας στον Χρουστσόφ

Η βασική απαίτηση για επισκευή σε μια μικρή κουζίνα είναι η διατήρηση της περιοχής του δωματίου με τη βέλτιστη λύση της λειτουργικότητας του χώρου. Δεν μπορείτε να επιτρέψετε την κουζίνα να γίνει ακόμα μικρότερη αυξάνοντας τη λειτουργικότητά της. Αλλά για να μειώσει αυτό το ποσοστό δεν αξίζει επίσης.

Παρακάτω είναι μερικοί τρόποι να επεκταθεί ο χώρος της κουζίνας με μια στήλη αερίου.

 • Χρησιμοποιήστε ένα περιθώριο που προωθεί το χώρο χωρισμού. Για παράδειγμα, το δάπεδο στην κουζίνα μπορεί να χωριστεί έτσι ώστε να είναι καλυμμένο με φως πλακίδια κοντά στη σόμπα και το νεροχύτη, και κάτω από την τραπεζαρία με ένα σκοτεινό laminate.
 • Είναι καλύτερο να εγκαταλείψουμε την παραδοσιακή βάση στο πάτωμα και να τα κάνουμε μικρά με μικρές λαβές. Δώστε προτίμηση στις δομοστοιχειωτές κατασκευές με διαφανείς γυάλινες πόρτες και γυαλιστερές προσόψεις. Το τελευταίο θα αντικατοπτρίζει το φως, επεκτείνοντας το χώρο της κουζίνας, και το γυαλί θα δημιουργήσει την ελαφρότητα ολόκληρης της δομής.
 • Εάν η μπροστινή πόρτα ανοίξει μέσα στο δωμάτιο, τότε αφαιρέστε την εντελώς. Είναι καλύτερα να αφήσετε το άνοιγμα ανοιχτό, κατασκευάζοντας ένα τόξο ή μια πύλη.
 • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια θέση κάτω από το περβάζι, κάνοντας κάτω από αυτό μια σχάρα τροφίμων ή χώρο αποθήκευσης για τα προϊόντα. Η μπαταρία θέρμανσης σε αυτή την περίπτωση μεταφέρεται στον τοίχο δίπλα στο παράθυρο.
 • Μεταφέρετε ένα μεγάλο ψυγείο από την κουζίνα στο μπαλκόνι. Εάν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, αντικαταστήστε την με μια συσκευή με μικρότερες διαστάσεις.
 • Οι κουρτίνες στην κουζίνα είναι κατασκευασμένες από ελαφριά υφάσματα. Οι παραδοσιακές κουρτίνες είναι καλύτερα να αντικαταστήσουν τα ρωμαϊκά μοντέλα.
 • Στην κουζίνα με τη στήλη αερίου, οι τοίχοι πρέπει να είναι διακοσμημένοι σε έντονα χρώματα. Δεν υπάρχουν μεγάλα και φωτεινά σχέδια.

Κατ 'αρχήν, όλες αυτές οι συστάσεις είναι εύκολα επιτεύξιμες. Και αν εγκαταστήσετε σωστά τη στήλη του φυσικού αερίου και το διακοσμήσετε σωστά, τότε η κουζίνα στο Χρουστσόφ θα έχει μια εμφανή εμφάνιση με μεγάλη λειτουργικότητα των χώρων. Αλλά αν οι προτεινόμενες επιλογές δεν σας ταιριάζουν, θα πρέπει να προχωρήσετε σε βασικά μέτρα - στην ανασυγκρότηση. Θα απαιτήσει μεγάλες νομισματικές επενδύσεις, καθώς και πολύ χρόνο, ενέργεια και νεύρα.

Σήμερα στο Χρουστσόφ υπάρχουν τρεις κύριες επιλογές για την επέκταση της κουζίνας:

 1. Σύνδεση στο μπαλκόνι.
 2. Σύνδεση στο σαλόνι.
 3. Με τη μετατόπιση του τοίχου του μπάνιου στο εσωτερικό, λόγω της οποίας το τελευταίο θα μειωθεί σημαντικά.

Η καλύτερη επιλογή είναι η πρώτη, επειδή η στήλη αερίου είναι συσκευή κινδύνου πυρκαγιάς, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις για τη λειτουργία της. Ένα από αυτά είναι η παρουσία μιας πόρτας εισόδου, έτσι ώστε το μονοξείδιο του άνθρακα και το φυσικό αέριο να μην διεισδύουν σε άλλες εγκαταστάσεις με διαρροή. Η σύνδεση με το μπαλκόνι δεν παραβιάζει αυτόν τον κανόνα. Αλλά αυτή η επιλογή είναι πολύ ακριβή, επειδή για να μετατρέψετε ένα μπαλκόνι σε ένα πλήρες δωμάτιο, πρέπει σχεδόν να το φτιάξετε.

Επιλογές τοποθέτησης στήλης

Αν η στήλη αερίου είναι μια σύγχρονη συσκευή με όμορφο σχέδιο που ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό και συνδυάζεται με άλλες συσκευές και αξεσουάρ, τότε δεν μπορεί να αγγίξει. Αλλά αν τα πάντα δεν είναι έτσι, τότε θα πρέπει να σκεφτούμε τους τρόπους μεταφοράς και διακόσμησης. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να συμβουλευτείτε τους έμπειρους σχεδιαστές που ασχολήθηκαν με τον επανασχεδιασμό μικρών κουζινών.

Η κύρια θέση της στήλης είναι πάνω από το νεροχύτη. Είναι εδώ, όταν επισκευάζουμε ένα ντουλάπι με ένα πλυντήριο πιάτων, επομένως, η συσκευή αερίου θα πρέπει να μετακινηθεί σε άλλη θέση. Ως εκ τούτου, στις κουζίνες στο Χρουστσόφ με μια στήλη, υπάρχουν τρεις πιθανές επιλογές για μια νέα θέση για τη συσκευή:

 • Εγκατάσταση στο μπάνιο, εάν σε αυτό το δωμάτιο υπάρχει ένας φρεάτιο εξαερισμού στο σπίτι. Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι η περιοχή των χώρων δεν είναι μικρότερη από 7,5 m².
 • Στο διάδρομο, αν αυτό το δωμάτιο είναι ευρύ, έτσι ώστε αργότερα θα ήταν βολικό για αυτόν να κινηθεί γύρω.
 • Σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της κουζίνας, εκτός από το χώρο πάνω από τη σόμπα. Είναι καλύτερο να το τοποθετήσετε στην κορυφή της κουζίνας ή στη γωνία του δωματίου πάνω από το stand stand stand.

Σε αυτή την περίπτωση, η διάταξη της στήλης αερίου δεν αλλάζει. Θα πρέπει να στέκεται όρθια με την έξοδο της καμινάδας στο δρόμο ή στον αγωγό εξαερισμού. Αν αρχικά η συσκευή δεν εγκατασταθεί πάνω από το νεροχύτη και όχι πάνω από τη σόμπα, το κυριότερο είναι να το καλύψετε σωστά.

Σήμερα, οι κίονες συχνά κρύβονται σε κρεμασμένα ντουλάπια, καλύπτοντάς τα με προσόψεις, όπως ένα ακουστικό. Αλλά ένα τέτοιο θέμα των επίπλων έχει τις δικές του απαιτήσεις:

 • Κάντε το από ένα παχύ χαρτόνι με πάχος 3 εκατοστών.
 • Στα πλευρικά τοιχώματα και στην πρόσοψη, πρέπει να γίνονται οπές για την αφαίρεση της θερμότητας.
 • Η εσωτερική κοιλότητα του θαλάμου πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τις διαστάσεις της στήλης κατά τουλάχιστον 5 εκατοστά σε κάθε πλευρά.
 • Συνιστάται να κόβετε τις εσωτερικές επιφάνειες με ανακλαστικό υλικό, για παράδειγμα, το φύλλο.

Προσοχή παρακαλώ! Δεν μπορείτε να συνδυάσετε την καμινάδα με τον αγωγό εξαερισμού της κουκούλας κουζίνας. Αυτές είναι δύο εντελώς διαφορετικές συσκευές: η κουκούλα λειτουργεί σε βάρος ενός ανεμιστήρα, ο οποίος είναι πολλές φορές ισχυρότερος από τη συνηθισμένη ώθηση που προέρχεται από τη στήλη. Επομένως, όταν ο καπό λειτουργεί σε συνδυασμένο αγωγό, ο ανεμιστήρας θα εκραγεί τη φλόγα μέσα στη στήλη.

Διαμόρφωση του χώρου εργασίας και κανόνες οργάνωσης του χώρου

Η κουζίνα χρησιμοποιείται κυρίως για το μαγείρεμα, επομένως, ο χώρος εργασίας σε αυτό το δωμάτιο θα είναι ο κύριος χώρος. Επομένως, ο σχεδιασμός μιας κουζίνας με στήλη αερίου πρέπει να προσεγγιστεί από την άποψη της σωστής οργάνωσης ενός τέτοιου χώρου. Για προφανείς λόγους, σε μια μικρή κουζίνα και ο χώρος εργασίας θα είναι μικρός. Αν και πρόσφατα, οι σχεδιαστές προσφέρουν ενδιαφέρουσες επιλογές για το εσωτερικό των κουζινών στο Χρουστσόφ, όπου μια τέτοια ζώνη φαίνεται πλήρης.

Παρακάτω υπάρχουν αρκετές επιλογές για το πώς να μεταμορφώσετε την περιοχή εργασίας σε μια μικρή κουζίνα.

 • Για να τροφοδοτήσετε το σετ με πρόσθετες κορυφές συρόμενων τραπεζιών.
 • Επεκτείνετε το tabletop ακουστικά σε βάρος του περβάζι παραθύρου.
 • Τοποθετήστε ένα βαθύ, αλλά ένα μικρό νεροχύτη.
 • Χρησιμοποιήστε διάφορες μη καθιερωμένες τοποθεσίες αποθήκευσης.
 • Κρεμάστε το κιγκλίδωμα.

Επιλογή επίπλων και οικιακών συσκευών

Το εσωτερικό της κουζίνας είναι γεμάτο με έπιπλα και συσκευές, αυτά είναι τα κύρια στοιχεία κατά τη δημιουργία ενός σχεδίου σχεδίου. Αλλά σε ένα μικρό χώρο δεν μπορεί να φιλοξενήσει πολλά έπιπλα και συσκευές. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να οργανωθούν με συμπαγή τρόπο τα βασικά στοιχεία που θα κάνουν τις εγκαταστάσεις όσο το δυνατόν λειτουργικότερες.

Οι σχεδιαστές, δημιουργώντας ένα εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας στον Χρουστσόφ, χρησιμοποιούν τα επαγγελματικά κόλπα τους. Για παράδειγμα:

 • Τοποθετήστε ένα γωνιακό σετ κουζίνας.
 • Η μέγιστη χρήση του ύψους των τοίχων, για την οποία χρησιμοποιούνται μονάδες δύο επιπέδων. Δεν είναι μια κακή επιλογή - μια υψηλή περίπτωση μολύβι.
 • Αντί ένα περβάζι παραθύρου, εγκαταστήστε ένα πάγκο, το οποίο χρησιμοποιείται αντί για τραπέζι. Αυτό το σχέδιο είναι καλό για ένα διαμέρισμα με δύο άτομα.
 • Τροποποιήστε το τραπέζι. Στην κουζίνα στο hruschevke ταιριάζουν πτυσσόμενο ή πτυσσόμενο σχεδιασμό, καθώς και ένα τραπέζι-μετασχηματιστή. Το ίδιο ισχύει και για τις καρέκλες. Αυτά μπορεί να είναι μικρά σκαμνιά, πτυσσόμενα μοντέλα.
 • Επιλέξτε συμπαγείς οικιακές συσκευές ή ενσωματωμένα μοντέλα συσκευών.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού κουζίνας με στήλη αερίου

Το κύριο πράγμα που πρέπει να επιτευχθεί με την επισκευή της κουζίνας με μια στήλη αερίου είναι να επεκτείνει οπτικά το χώρο του δωματίου. Αυτό γίνεται με μια λύση χρώματος, το φωτισμό, χρησιμοποιώντας μικρά κόλπα.

Για παράδειγμα, γυαλιστερά προσόψεις ενός σετ κουζίνας που αντανακλούν το φως, με αποτέλεσμα την οπτική επέκταση του χώρου. Λαμπρό και χρωμίου λαβές, το ίδιο φινίρισμα των προσόψεων και countertops, μερικά εξαρτήματα. Για μια μικρή κουζίνα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ανοιχτά χρώματα στη διακόσμηση χωρίς μεγάλα και λαμπερά σχέδια και σκοτεινά εγκλείσματα. Όσο μικρότερος ο χώρος της κουζίνας είναι γεμάτος με μικρά πράγματα, τόσο περισσότερο φαίνεται. Επομένως, όλα τα βάζα και τα δοχεία πρέπει να είναι κρυμμένα σε ντουλάπια και ντουλάπια.

Και το τελευταίο είναι το φωτισμό. Δεδομένου ότι η κουζίνα στο Khrushchev είναι ένα μικρό δωμάτιο, δεν αξίζει τον κόπο με τη διάταξη των πηγών φωτός. Στο κέντρο τοποθετείται ένας λαμπτήρας, αυτό θα είναι αρκετό. Επιπλέον, είναι δυνατό να φωτιστεί η περιοχή εργασίας τοποθετώντας δύο ή τρεις προβολείς ή τοποθετώντας μια λωρίδα LED. Η μόνη απαίτηση για καλωδίωση: δεν πρέπει να περάσει κοντά στη στήλη αερίου ή στον τοίχο κάτω από το σημείο εγκατάστασης.

Συμπέρασμα σχετικά με το θέμα

Μια στήλη αερίου σε μια μικρή κουζίνα στο Χρουστσόφ είναι ένα πρόβλημα που σχετίζεται με την οργάνωση ενός λειτουργικού χώρου. Αλλά επαγγελματίες σχεδιαστές που είχαν εμπειρία στη δημιουργία σχεδίων για τέτοιες κουζίνες μπορούν εύκολα να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο έργο. Προσφέρουν διάφορες επιλογές που βοηθούν στην επέκταση του δωματίου. Το κύριο πράγμα δεν είναι να φοβόμαστε τις επιπλοκές, επειδή σε έργα μπορεί να γίνει η μεταφορά της συσκευής, η οποία συνδέεται με την απόκτηση άδειας για αυτή τη δράση. Όπως αποδεικνύει η πρακτική, παρέχεται μια τέτοια άδεια, είναι απλώς απαραίτητο να αποδειχθεί η πρακτικότητα των ληφθέντων μέτρων.