Γιατί να χρησιμοποιείτε αερισμό στο λάκκο του γκαράζ

Το δωμάτιο γκαράζ, όπως και κάθε άλλο, απαιτεί προσεκτική φροντίδα, ρύθμιση, προσήλωση στην ισορροπία μικροκλίματος. Ένα από τα κύρια συστατικά σε αυτή την πτυχή είναι ο ποιοτικός αερισμός, ο οποίος συμβάλλει στην ομαλοποίηση του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος. Εκτός από τη θέση συντήρησης του αυτοκινήτου, είναι απαραίτητος ο εξαερισμός στο γκαράζ, ο οποίος περιλαμβάνεται στη γενική ανταλλαγή αέρα του χώρου του γκαράζ.

Σκοπός του λάκκου στο γκαράζ

Η δομή του γκαράζ του μέσου αστικού κατοίκου είναι συχνά εξοπλισμένη με ένα λεγόμενο λατομείο λαχανικών. Ο κύριος και μοναδικός σκοπός του είναι να αποθηκεύσει μια εποχική καλλιέργεια λαχανικών, κονσερβοποιημένων και άλλων προϊόντων διατροφής. Το κελάρι είναι εξοπλισμένο με ράφια, ράφια, κιβώτια για εύκολη αποθήκευση των συλλεγόμενων λαχανικών.

Μέσα στο κελάρι είναι απαραίτητο να διατηρηθεί κάποιος δείκτης θερμοκρασίας, υγρασίας, ο οποίος δεν πρέπει να υπερβαίνει τον κανόνα. Αυτό θα επηρεάσει αρνητικά τη διάρκεια ζωής των λαχανικών: με υπερβολική υγρασία θα σαπίσουν πριν από το χρόνο, με μια ισχυρή ψυχρή εισροή - ξηρό.

Ο εξαερισμός επιτρέπει στο λατομείο να εκτελεί την κύρια λειτουργία του - την αποθήκευση λαχανικών από το φθινόπωρο μέχρι την άνοιξη.

Επιπλέον, ένας οπτικός σταθμός βρίσκεται συχνά κάτω από το γκαράζ. Προορίζεται για επισκευές, τεχνικές εργασίες, οι οποίες πρέπει να γίνονται απευθείας κάτω από το μηχάνημα.

Παρά το μικρό μέγεθος, το διαμέρισμα παρατήρησης χρειάζεται επίσης σταθερό αερισμό, ξήρανση, επειδή το εσωτερικό μπορεί συχνά να πάρει υγρασία από το αυτοκίνητο, συσσωρεύεται συμπύκνωμα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα οδηγήσει στην καταστροφή των τειχών του λάκκου, θα γίνει άχρηστο.

Τα συστήματα εξαερισμού της δομής του γκαράζ, του λαχανικού και του κοιλώματος παρατήρησης μπορούν να είναι τόσο αυτόνομα όσο και να αλληλεπιδρούν σε κάποιο βαθμό.

Πλεονεκτήματα του εξαερισμού

Η σωστή οργάνωση του συστήματος εξαερισμού του κελάριου και του χώρου επιθεώρησης συνεπάγεται θετικές συνέπειες:

 • το υπόβαθρο θερμοκρασίας κανονικοποιείται. Για την αποθήκευση λαχανικών, αυτό σημαίνει μακροπρόθεσμη διατήρηση της τροφής, σταθερή ανταλλαγή αέρα διατηρώντας παράλληλα τις απαραίτητες θερμοκρασιακές τιμές, οι οποίες δεν πέφτουν κάτω από το μηδέν, ακόμη και σε σοβαρούς παγετούς.
 • Κανονικά, η ποσότητα υγρασίας στον αέρα διατηρείται. Αυτό αντικατοπτρίζεται σε όλα τα μέρη του γκαράζ, καθώς και στην ποιότητα του περιεχομένου του αυτοκινήτου. Όταν αλληλεπιδρά με την υγρασία, οι μεταλλικές επιφάνειες του γκαράζ, τα εργαλεία, το σώμα του αυτοκινήτου διαβρώνονται, καθίστανται άχρηστα. Επιπλέον, τα λαχανικά εξαφανίζονται πολύ πριν από την άνοιξη, η κατασκευή του λάκκου επιθεώρησης καταστρέφεται σταδιακά.
 • ξηρός αέρας αποτρέπει την εμφάνιση μούχλας, μύκητα, το οποίο είναι επικίνδυνο όχι μόνο για τις καλλιέργειες λαχανικών, αλλά ακόμη και για τα σκυρόδεμα, τα στοιχεία τούβλο κτίριο, ένα διαμέρισμα θέασης?
 • τοξικές ατμοί τεχνικών υγρών, υλικά βαφής και βερνικιού, υγρό καύσιμο, λάδι κινητήρα κ.λπ. χάρη στο προσαρμοσμένο σύστημα ανταλλαγής αέρα δεν συσσωρεύονται μέσα στις εγκαταστάσεις, μην μπείτε μέσα στο κελάρι, το λάκκο επιθεώρησης. Μετά από όλα, φθάνοντας σε μια συγκεκριμένη συγκέντρωση, είναι σε θέση να βλάψουν την ανθρώπινη υγεία, είναι εύκολα εύφλεκτα.

Είδη εξαερισμού

Ο αερισμός στο λάκκο οργανώνεται σύμφωνα με τους ίδιους νόμους της αεροδυναμικής όπως σε όλες τις άλλες περιπτώσεις. Σύμφωνα με αυτό, μπορεί να είναι φυσικό και μηχανικό (αναγκαστικό).

Η συνηθέστερη είναι η φυσική μέθοδος ανταλλαγής αέρα, δεδομένου ότι είναι πιο αποδεκτή από την άποψη της σχέσης τιμής-ποιότητας. Η κυκλοφορία οφείλεται στη διαφορά της πίεσης των ψυχρών και των θερμών αέριων ροών, όταν μια νέα εισροή μετατοπίζει θερμό αέρα εξαγωγής. Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά πίεσης, τόσο ισχυρότερη είναι η ώθηση και, αντίστοιχα, αυξάνεται η κυκλοφορία.

Το καλοκαίρι, ο εξαερισμός του κελαριού επιδεινώνεται λόγω ελαφράς διαφοράς στις θερμοκρασίες του εξωτερικού και του εσωτερικού αέρα. σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να προβλεφθεί ένα σύστημα που να αναγκάζει την κίνηση των αέριων μαζών.

Για το φρεάτιο επιθεώρησης στο γκαράζ, εγκαθίσταται φυσικός εξαερισμός και αυτό αρκεί για την ξήρανση ενός μικρού διαμερίσματος.

Το σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού εγκαθίσταται λιγότερο συχνά. Υποθέτει τη χρήση μηχανικών μέσων παρακίνησης. Μικροί ανεμιστήρες (συχνά αξονικοί) τοποθετούνται μέσα στο άνοιγμα εξαερισμού μπροστά από τον αγωγό εξαγωγής ή τροφοδοσίας. Αυτό απαιτεί ηλεκτρική παροχή ρεύματος. Μπορεί να εξοπλιστεί με χρονοδιακόπτες για αυτόματη ενεργοποίηση, απενεργοποίηση.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός μπορεί να είναι εξοπλισμένος με μια αποθήκη λαχανικών, εάν αυτό είναι απαραίτητο. Δεν είναι σκόπιμο να εξοπλιστεί η σχισμή επιθεώρησης με μηχανικό αερισμό αν δεν υπάρχει λόγος.

Ένας δημοφιλής τρόπος αερισμού είναι ένα συνδυασμένο σύστημα, στο οποίο οι μηχανικοί εξοπλίζουν το γκαράζ ή το κελάρι, και η εισροή λειτουργεί φυσικά. Ο ανεμιστήρας, αντλώντας τον εξαγόμενο αέρα, δημιουργεί μια ζώνη σπάνιας πίεσης και ένα φρέσκο ​​ρεύμα εισχωρεί πολύ πιο γρήγορα στο δωμάτιο.

Ο κατάλληλος αερισμός στο γκαράζ

Παρέχεται με δύο τρόπους: φυσικό και συνδυασμένο. Ας εξετάσουμε σύντομα πώς οργανώνονται άμεσα για το γκαράζ.

Φυσικός εξαερισμός συμβαίνει κατά μήκος των καναλιών τροφοδοσίας και καυσαερίων. Οι εισροές μπορούν να εντοπιστούν:

 • μέσα στις πόρτες γκαράζ κάτω?
 • στο κάτω μέρος του τείχους σε κάθε πλευρά της πύλης.
 • μέσω ενός ειδικά εγκατεστημένου αγωγού παροχής στο κάτω μέρος του κτιρίου.

Η ροή των καυσαερίων απομακρύνεται από:

 • έναν σωλήνα εξαερισμού τοποθετημένο κάτω από την οροφή.
 • Τα ανοίγματα εξαερισμού βρίσκονται στην κορυφή απέναντι από την είσοδο του τοίχου.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός είναι συχνά εξάτμιση. Ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στη θύρα εξαγωγής. Αποτελεσματική μέθοδος, η οποία χρησιμοποιείται σε περίπτωση ανεπαρκούς απόδοσης της φυσικής κυκλοφορίας των αέριων μαζών. Ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας για το γκαράζ εγκαθίσταται λιγότερο συχνά, με την υπάρχουσα ανάγκη.

Εξαερισμός στο λαχανόπανο του γκαράζ

Ο εξαερισμός της αποθήκευσης λαχανικών είναι απαραίτητος καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου. Συμπύκνωση συλλέγεται μέσα στο κελάρι με ανεπαρκή ανταλλαγή αέρα. Αυτό επηρεάζει δυσμενώς τόσο την καλλιέργεια όσο και το περιβάλλον αέρα ολόκληρου του χώρου του γκαράζ. Η υπερβολική υγρασία σίγουρα θα πέσει στο χώρο στάθμευσης του αυτοκινήτου, προκαλώντας οξειδωτικές αντιδράσεις του μετάλλου.

Ο φυσικός αερισμός στο λαχανόπανο του γκαράζ λειτουργεί μέσω σωλήνων εξαγωγής και παροχής. Τοποθετούνται σε διαγώνια αντίθετες γωνίες. Η εισροή είναι χαμηλή κοντά στο πάτωμα, η κουκούλα είναι στο πολύ ανώτατο όριο για να συλλάβει αποτελεσματικά ζεστό, στάσιμο αέρα.

Κατά κανόνα, δύο κανάλια αερισμού επαρκούν για να εξασφαλίσουν μια σταθερή κυκλοφορία των ροών του αέρα. Είναι καλύτερο να εξοπλιστεί ο εξαερισμός στο στάδιο της τοποθέτησης των θεμελίων του κτιρίου. Αλλά ακόμα και για μια έτοιμη κατασκευή υπάρχουν επιλογές για τον εξοπλισμό του συστήματος εξαερισμού του λακκού λαδιού.

Το καλοκαίρι, η έλξη επιδεινώνεται ή εξαφανίζεται εντελώς. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής. Ο μηχανικός αερισμός στο λαχανόπανο στο γκαράζ θα απομακρύνει τακτικά τον υγρό καυσαέριο ανεξάρτητα από την εποχή, την κατεύθυνση του ανέμου κ.λπ.

Συνιστάται η αυτόνομη λειτουργία του εξαερισμού της αποθήκης λαχανικών από το σύστημα εξαερισμού του κτιρίου του γκαράζ. Ο σωλήνας τραβώντας το από το κελάρι περνά μέσα από το δωμάτιο μέσα από την οροφή ή έξω από τον τοίχο. Η εισροή επίσης συχνά τοποθετείται ξεχωριστά.

Εξαερισμός στο φρεάτιο ελέγχου γκαράζ

Ο εξαερισμός στο λάκκο γίνεται πολύ απλά. Το σχέδιο αερισμού και ξήρανσης πρέπει να αφήνει τα ανοίγματα εισαγωγής και εξαγωγής κατά μήκος των άκρων του ξύλινου δαπέδου.

Το λάκκο επιθεώρησης καλύπτεται με ξύλινες σανίδες. Για να το στεγνώσετε, πρέπει να ανοίξετε την άκρη που βρίσκεται κοντά στις εισόδους αέρα του γκαράζ. Στο αντίθετο άκρο, κοντά στον αγωγό εξαγωγής επίσης δημιουργεί ένα κενό, μόνο το μισό όσο ο αέρας τροφοδοσίας. Αυτό θα αυξήσει την πρόσφυση και η κυκλοφορία του αέρα θα είναι πιο αποτελεσματική.

Θα πρέπει να θυμάστε ότι είναι αδύνατο να αφήσετε το αυτοκίνητο ακριβώς πάνω από το άνοιγμα εξαγωγής της κοιλότητας επιθεώρησης, καθώς ο υγρός αέρας εξάτμισης θα προκαλέσει σκουριά στο σώμα του αυτοκινήτου.

Επίσης, ο εξαερισμός του διαμερίσματος επιθεώρησης μπορεί να συμβεί μαζί με το χώρο λαχανικών. Σε αυτή την περίπτωση, ενώνουν ένα κοινό οριζόντιο κανάλι μέσω του οποίου εισερχόμενη ροή αέρα εισέρχεται στο κελάρι μέσω του κοιλώματος παρατήρησης.

Εξοπλισμός

Συνιστάται να χρησιμοποιείτε αμιαντοτσιμέντο ή πλαστικούς σωλήνες νερού για αγωγούς αερισμού τρύπων γκαράζ. Τα κανάλια από γαλβανισμένο χάλυβα θα είναι ακριβότερα σε αξία και με την πάροδο του χρόνου θα εξακολουθούν να καλύπτονται με σκουριά.

Οι πλαστικοί αγωγοί είναι πρακτικοί, ανθεκτικοί στις συνέπειες μιας μεγάλης ποσότητας υγρασίας, εύκολης εγκατάστασης και, εάν χρειάζεται, αντικατάστασης. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένα με διάφορους προσαρμογείς, τιέδες, γόνατα και άλλα απαραίτητα στοιχεία, πάντα διαθέσιμα προς πώληση.

Οι εξόδους εξαερισμού κλείνουν με γρίλιες, μικρές περσίδες, έτσι ώστε τα πουλιά να μην μπορούν να εισέλθουν στα κανάλια (για θέρμανση το χειμώνα), μικρά τρωκτικά.

Ο μηχανικός αερισμός πραγματοποιείται με τη βοήθεια ανεμιστήρων. Για το γκαράζ, αγοράζονται οι κεκλιμένοι, αξονικοί μηχανισμοί χαμηλού κόστους, οι οποίοι εγκαθίστανται μέσα στα ανοίγματα τροφοδοσίας καυσαερίων. Ταυτόχρονα παρέχουν την απαραίτητη ανταλλαγή αέρα για τη δομή του γκαράζ.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεμιστήρες καναλιών, οι οποίοι τοποθετούνται μέσα στους σωλήνες εξαγωγής. Συνιστάται η εφαρμογή για συνολικά δομές γκαράζ σε δύο ορόφους, δεδομένου ότι έχουν μεγαλύτερη παραγωγική ικανότητα από τους αξονικούς μηχανισμούς.

Οι ομπρέλες τοποθετούνται στις κεφαλές των καυσαερίων και των σωλήνων τροφοδοσίας για να αποτραπεί η είσοδος ατμοσφαιρικών καθιζήσεων στο εσωτερικό. Για να ενισχύσετε την ώθηση, μπορείτε να εγκαταστήσετε τους διαχύτες στους παραποτάμους. Οι ανεμογεννήτριες τοποθετούνται στους σωλήνες εξάτμισης, καθώς και οι διαχυτήρες, αυξάνουν την πρόσφυση λόγω της δύναμης του ανέμου, γεγονός που δημιουργεί εσωτερική πίεση. Ένας μικρός λαμπτήρας πυράκτωσης που βρίσκεται στον αγωγό αερισμού εξαγωγής θα αυξήσει επίσης τη δύναμη έλξης ζεσταίνοντας τον αέρα μέσα.

Συστάσεις

Τα κριτήρια εγκατάστασης των στοιχείων του συστήματος εξαερισμού είναι τα ίδια για όλα τα τμήματα του γκαράζ. Περιγράψτε συνοπτικά τα κυριότερα από αυτά:

 • Ο σωλήνας έλξης εγκαθίσταται κάτω από την οροφή στην αντίθετη γωνιά της διαδρομής από την εισροή.
 • η είσοδος εισόδου τοποθετείται 15-20 cm πάνω από το δάπεδο, πρέπει να είναι κλειστή με ένα μεταλλικό πλέγμα λεπτών ματιών για προστασία από τρωκτικά.
 • η διάμετρος των σωλήνων εξαερισμού υπολογίζεται εκ των προτέρων, με βάση τον όγκο του χώρου, τις συνθήκες, την τοποθεσία κ.λπ.
 • σωλήνας έλξης - ίσος ή μικρότερος σε διάμετρο, αλλά όχι περισσότερο από τον αέρα τροφοδοσίας.
 • για να ενισχύσετε την ώθηση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μηχανικά μέσα, diffusers, turbo-deflectors, κλπ.?
 • η έξοδος του καλύμματος βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 3 μέτρων από την είσοδο εισόδου (για αποτελεσματική έλξη).
 • η είσοδος βρίσκεται πάνω από το έδαφος σε επίπεδο 50 cm.
 • το χειμώνα, είναι απαραίτητο να μονώσει την κουκούλα έτσι ώστε ο παγετός να μην συλλέγει στο εσωτερικό, τον πάγο?
 • το χειμώνα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι οι σωλήνες εξαερισμού είναι πάντα απαλλαγμένοι από χιόνι, παγετό,
 • μια ξεχωριστή διάταξη των συστημάτων εξαερισμού του κτιρίου γκαράζ και των υπογείων.

Εξαερισμός στο λαχανόκηπο στο γκαράζ

Για να διατηρηθεί το αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση, είναι απαραίτητο όχι μόνο να πραγματοποιούνται προληπτικές επισκευές και να παρακολουθείται η κατάστασή του, αλλά και να αποθηκεύεται σωστά. Είναι σημαντικό το γκαράζ να αερίζεται καλά, καθώς η αύξηση της υγρασίας του δωματίου συμβάλλει στην εμφάνιση σκουριάς στο αυτοκίνητο. Επίσης, ο εξαερισμός στο γκαράζ είναι επίσης απαραίτητος εάν χρησιμοποιείται για την αποθήκευση της καλλιεργούμενης καλλιέργειας.

Τι είναι ο εξαερισμός;

Δεδομένου ότι το γκαράζ δεν χρησιμοποιείται συνεχώς, είναι καλύτερο να δημιουργηθεί ένα σύστημα εξαερισμού που δεν εξαρτάται από τον ηλεκτρισμό. Ο εξαερισμός με φυσικά μέσα πραγματοποιείται χάρη στους αεραγωγούς και τα καθαριστικά. Προκειμένου να σχεδιαστεί σωστά το σύστημα, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες ενός συγκεκριμένου δωματίου.

Σύμφωνα με τους οικοδομικούς κώδικες και τους κανονισμούς, ο αέρας στο δωμάτιο πρέπει να ενημερώνεται κάθε ώρα. Εάν ο κινητήρας του αυτοκινήτου είναι τυλιγμένος, αυτός ο αριθμός αυξάνεται τετραπλάσια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα κανάλια καυσαερίων και τροφοδοσίας είναι εξοπλισμένα με ανεμιστήρες, έτσι ώστε αν είναι απαραίτητο, να αυξηθεί η ποσότητα του αέρα τροφοδοσίας.

Εάν το σύστημα εξαερισμού δεν είναι εξοπλισμένο στο δωμάτιο, αυτό μπορεί να οδηγήσει στα ακόλουθα προβλήματα:

 • εμφάνιση στο σώμα της σκουριάς.
 • καταστροφή των δομικών στοιχείων λόγω της υψηλής υγρασίας ·
 • δηλητηρίαση καυσαερίων αυτοκινήτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αερισμός του γκαράζ είναι πολύ πιο απλός από το σύστημα εξαερισμού στο σπίτι. Αυτό υποδηλώνει ότι μπορεί να δημιουργηθεί ανεξάρτητα, χωρίς την εκτεταμένη εμπειρία της εκτέλεσης τέτοιων εργασιών.

Η συσκευή φυσικού αερισμού

Αυτός ο τύπος συστήματος εξαερισμού είναι ο πιο συνηθισμένος, καθώς η κατασκευή του είναι πολύ απλός. Αφού ο εξοπλισμός ενός χώρου παραδοθεί και εξαχθεί αέρας μέσω των ανοιγμάτων εισαγωγής και εξαγωγής. Αξίζει να θυμηθούμε ότι για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του συστήματος είναι απαραίτητο να καθοριστεί με ακρίβεια η διάμετρος των οπών.

Για να δημιουργήσετε ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού, χρειάζεστε τα παρακάτω εργαλεία:

 • ένας βούλγαρος, ο οποίος είναι απαραίτητος για την κοπή σωλήνων.
 • διατρητής;
 • σωλήνες από πλαστικό ·
 • προστατευτικά πλέγματα.

Η δημιουργία εξαερισμού του αναφερόμενου τύπου συμβαίνει ως εξής:

 1. Πρώτον, υπολογίζεται η περιοχή των οπών εξαερισμού. Εάν το εμβαδόν του δαπέδου είναι περίπου 6x3 m, διάμετρο των ανοιγμάτων πρέπει να αφήνει περίπου 27 εκατοστά. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι, αν τα ανοίγματα 32, το προκύπτον σχήμα διαιρείται με 2.
 2. Μετά από αυτό, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν ανοίγματα εξαερισμού για αεραγωγούς. Θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 15 cm από το πάτωμα του δωματίου. Για να εκτελέσετε παρόμοια εργασία, χρησιμοποιείται ένα puncher.
 3. Στη συνέχεια, στον απέναντι τοίχο, δημιουργείται μια οπή για το σωλήνα εκκένωσης. Πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη από 15 cm από την οροφή. Αξίζει να θυμηθούμε ότι όσο υψηλότερος είναι ο σωλήνας, τόσο πιο αποτελεσματικός θα εκκενωθεί ο αέρας.
 4. Στο τελευταίο στάδιο, τα κενά μεταξύ του τοίχου και του σωλήνα είναι ενσωματωμένα. Στην περίπτωση αυτή, οι σωλήνες κλείνουν με πλέγματα αερισμού.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι κατά την θερμή περίοδο ο εξαερισμός καθίσταται αναποτελεσματικός. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί εγκαθιστούν στους οπαδούς γκαράζ

Μειονεκτήματα του φυσικού αερισμού

Τα μειονεκτήματα του φυσικού αερισμού περιλαμβάνουν:

 1. Εξάρτηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας αέρα στη θερμοκρασία του αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το καλοκαίρι ο εξαερισμός αυτός είναι αναποτελεσματικός.
 2. Εξαρτάται από τη διαφορά ύψους μεταξύ των ανοιγμάτων εισόδου και εξόδου. Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η βέλτιστη διαφορά ύψους πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 μέτρα.
 3. Πάγωμα των σωλήνων το χειμώνα.

Όμως, παρά τα μειονεκτήματα που παρουσιάζονται, πολλοί ιδιοκτήτες των συνεργείων επιλέξετε ακριβώς φυσικού αερισμού, όπως ρύθμιση του δεν απαιτεί πολλά χρήματα. Για να κάνετε την ανταλλαγή αέρα πιο αποτελεσματική, μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα που θα ενεργοποιηθεί μόνο το καλοκαίρι. Προκειμένου να προστατευθούν οι σωλήνες από το πάγωμα, αρκεί να τα μονώνουμε καλά.

Εάν εγκαταστήσετε σωστά τους σωλήνες εξαερισμού, ο καθαρός αέρας θα ρέει συνεχώς στο γκαράζ. Έχοντας εξετάσει τα συστήματα εξαερισμού που χρησιμοποιούνται από πολλούς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, μπορείτε να επιλέξετε την βέλτιστη επιλογή για τη δική σας δομή. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στη δημιουργία αεραγωγών παρουσία ενός κελάρι στο γκαράζ.

Διάταξη εξαναγκασμένου εξαερισμού

Το σύστημα εξαερισμού αναγκαστικού τύπου συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη απομάκρυνση του αέρα από το δωμάτιο και στην εισροή ενός νέου. Δεδομένου ότι η εισαγωγή αέρα παρέχεται από τους ανεμιστήρες, ο υπολογισμός της περιοχής του γκαράζ δεν μπορεί να γίνει.

Εάν είναι απαραίτητο, το σύστημα αερισμού του γκαράζ είναι εξοπλισμένο με συσκευές που προωθούν τη θέρμανση του αέρα. Πριν από την εγκατάσταση του αγωγού, πρέπει:

 • να αναπτύξει ένα σχέδιο εξαερισμού στο γκαράζ?
 • καθορίστε τις βέλτιστες θέσεις για τη δημιουργία οπών εξαερισμού.
 • Επιλέξτε έναν ανεμιστήρα που μπορεί να αντλήσει αποτελεσματικά αέρα σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο.

Κατά τον υπολογισμό του εξαερισμού λαμβάνονται υπόψη παράμετροι όπως το ύψος του γκαράζ, η περιοχή και ο αριθμός των μηχανών που είναι αποθηκευμένα σε αυτό. Επίσης, σε αυτό το στάδιο, δημιουργείται ένα σχέδιο διάταξης αγωγών. Με βάση τα δεδομένα αυτά, υπολογίζεται η διάμετρος των οπών εξαερισμού.

Πριν γίνει η εργασία, υπολογίζεται η ποσότητα ροής αέρα στο γκαράζ. Σύμφωνα με τα πρότυπα κατασκευής, είναι απαραίτητο να ληφθούν περίπου 15 mm διάμετρος σωλήνων ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας. Για παράδειγμα, μπορείτε να φέρετε εξοπλισμό με εναέριο χώρο γκαράζ περίπου 10 τετραγωνικών μέτρων. Σε αυτή την περίπτωση απαιτούνται 2 σωλήνες, η διάμετρος των οποίων πρέπει να είναι 15 cm.

Το σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού αποτελείται από μονάδα τροφοδοσίας και σύστημα εξάτμισης. Ο αέρας που αποστέλλεται στη μονάδα τροφοδοσίας θερμαίνεται και καθαρίζεται. Η βρόμικη ροή αέρα εξάγεται μέσω ενός αξονικού ανεμιστήρα ή αγωγού εξοπλισμού με αγωγούς.

Για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό στο δωμάτιο μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ενιαίο σύστημα. Σε αυτή την περίπτωση, συνδυάζονται 2 μονάδες και συμβάλλουν τόσο στην πρόσληψη επεξεργασμένου αέρα όσο και στην απόσυρση μολυσμένου αέρα. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε μονοκόμματα, τα οποία σχηματίζονται κατά τη λειτουργία, καταναλώνεται θερμότητα για τη θέρμανση του εισερχόμενου αέρα.

Συνδυασμένο σύστημα εξαερισμού

Το σύστημα εξαερισμού αυτού του τύπου συνδυάζει τη φυσική ροή αέρα μέσα στο δωμάτιο και την αναγκαστική απόσυρση του μολυσμένου αέρα. Λόγω του γεγονότος ότι οι ροές αέρα εξέρχονται από το δωμάτιο, αντικαθίστανται φυσικά από νέο αέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου συστήματος εξαερισμού δεν εξαρτάται από το πού βρίσκονται οι τρύπες στους τοίχους. Μπορούν να βρεθούν σχεδόν οπουδήποτε. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν πρέπει να βρίσκονται αντιθέτως μεταξύ τους. Αυτό μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία σταθερής ροής αέρα. Πριν την εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος, ο υπολογισμός πραγματοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν δημιουργηθεί φυσικός αερισμός. Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιγραφείσα επιλογή είναι λιγότερο δαπανηρή και είναι βέλτιστη σε πολλές περιπτώσεις.

Επιλέγοντας ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού στο γκαράζ, μπορείτε να εξοικονομήσετε ενέργεια σε σύγκριση με ένα σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού.

Ανταλλαγή αέρα στο κελάρι

Όταν δημιουργείτε ένα κελάρι, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι είναι δυνατή η αποθήκευση προϊόντων μόνο εάν υπάρχει καλό σύστημα εξαερισμού. Η πρόσληψη καθαρού αέρα μπορεί να συμβεί φυσικά ή βίαια. Δημιουργήστε παρόμοιο εξαερισμό σε ένα λαχανόπανο στο γκαράζ μπορεί να γίνει με πλαστικούς σωλήνες, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για τα λύματα.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης αξίζει να παρατηρήσετε μερικούς απλούς κανόνες:

 • το σύστημα αερισμού πρέπει να έχει την ίδια διάμετρο καθ 'όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του.
 • Επίσης, όταν δημιουργείτε ένα σύστημα, είναι απαραίτητο να το σχεδιάσετε με τέτοιο τρόπο ώστε ο αριθμός των στροφών να είναι ελάχιστος.
 • είναι σημαντικό να μονώσετε το σωλήνα εξάτμισης, καθώς μπορεί να εμφανιστεί συμπύκνωμα.
 • Οι εξωτερικές οπές πρέπει να καλύπτονται με σχάρες για την αποφυγή καθίζησης.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο σωλήνας τροφοδοσίας πρέπει να εγκατασταθεί πάνω από το πάτωμα κατά περίπου μισό μέτρο. Η εξάτμιση τοποθετείται κάτω από την οροφή και εκτείνεται πέρα ​​από την οροφή. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να εγκατασταθούν σε αντίθετες γωνίες του δωματίου.

Η καλύτερη επιλογή είναι η επιλογή του εξαναγκασμένου εξαερισμού, καθώς στο πρακτικό δεν υπάρχει πρακτικά η ανταλλαγή αέρα. Για να εκτελέσετε σωστά όλη τη δουλειά, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα σχέδιο αερισμού στο λάκκο του γκαράζ.

Δημιουργία εξαερισμού σε μεταλλικό γκαράζ

Εγκατάσταση αεραγωγών σε ένα μεταλλικό γκαράζ συμβαίνει κατά τον ίδιο τρόπο όπως και στα κτίρια των άλλων υλικών, αλλά η λειτουργία είναι ότι τα ανοίγματα εισαγωγής δημιουργήθηκαν στο άνω μέρος του τοιχώματος, δεδομένου ότι μπορεί να χαραχτεί μέσα από την πύλη.

Οι οπές πρέπει να είναι εξοπλισμένες με σχάρες. Πριν από τη δημιουργία ενός συστήματος εξαερισμού, αξίζει να εξεταστούν τα συστήματα αερισμού σε παρόμοιες δομές. Στις περισσότερες περιπτώσεις, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς δεν υπάρχει κανάλι ελέγχου, το οποίο απλοποιεί την εγκατάσταση αεραγωγών.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι απουσία φρέσκου αέρα στα τοιχώματα του μετάλλου γκαράζ αρχίζει να φαίνεται συμπύκνωμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε διάβρωση. Για να αποφευχθεί η συμπύκνωση, δεν είναι απαραίτητο μόνο να δημιουργηθεί ένα σύστημα εξαερισμού, αλλά και να μονωθεί το δάπεδο.

Φρεάτια εξαερισμού

Πολλοί αυτοκινητιστές προτιμούν να φτιάχνουν στο γκαράζ τους μια κοιλότητα παρατήρησης. Αυτό σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε άνετα τακτικές επιθεωρήσεις, διάγνωση και αν είναι απαραίτητο, και να επισκευάσετε το μηχάνημα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ληφθεί μέριμνα για την αξιοπιστία, την ασφάλεια των εν λόγω χώρων. Χρειαζόμαστε ποιοτικό αερισμό του λάκκου επιθεώρησης στο γκαράζ. Σήμερα θα εξετάσουμε το σκοπό του, θα μάθετε ποιοι τύποι συστημάτων εξαερισμού είναι διαθέσιμοι, από ότι διαφέρουν ο ένας από τον άλλο. Στο τέλος, θα πρέπει να επιλέξετε την πιο κατάλληλη επιλογή.

Γιατί χρειάζεσαι εξαερισμό στο λάκκο

Στο γκαράζ απαιτείται εξαερισμός. Μόνο αυτό μπορεί να εξασφαλίσει την έγκαιρη απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας. Ακόμη και με μια ιδανική στεγανοποίηση στο γκαράζ μπορεί να γίνει υγρή. Και κατά πρώτο λόγο συμβαίνει όταν βρέχει ή χιονίζει στο δρόμο. Μετά από όλα, το αυτοκίνητο βόλτες στο δωμάτιο γκαράζ υγρό. Και ένα τέτοιο πρόβλημα επιλύεται αμέσως με καλό εξαερισμό: η υπερβολική υγρασία απλώς εξατμίζεται και εκτελείται από τη ροή του αέρα μέσω του σωλήνα εξάτμισης.

Εάν αυτό δεν είναι εγγυημένο, η υπερβολική υγρασία μπορεί να δημιουργήσει δύο κύριους παράγοντες κινδύνου: για τον χώρο του γκαράζ και απευθείας για το μηχάνημα. Η κατασκευή του κτιρίου αρχίζει να επιδεινώνεται λόγω της ανάπτυξης μούχλας, μύκητας. Το αυτοκίνητο φοβάται επίσης τη διάβρωση μετάλλων, η οποία επίσης προκύπτει από την υγρασία.

Φαίνεται ότι θα πρέπει να είναι ξηρό μόνο στο γκαράζ, επειδή το αυτοκίνητο δεν είναι στην τρύπα επιθεώρησης, αλλά πάνω από αυτό. Αλλά στην πραγματικότητα από το λάκκο υγρός αέρας θα διασκορπιστεί γύρω από το δωμάτιο, σύμφωνα με την αρχή της επικοινωνίας των σκαφών. Επιπλέον, το ίδιο το λάκκο θα πρέπει επίσης να είναι σε καλή κατάσταση. Από εκεί, είναι απαραίτητο να εξαλειφθεί η εξάτμιση των χημικών ουσιών, των οσμών. Ο αέρας εκεί πρέπει να είναι φρέσκος, γιατί στο λάκκο για πολύ καιρό υπάρχει ένας λάτρης του αυτοκινήτου όταν εργάζεται με το αυτοκίνητο.

Χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού στο γκαράζ

Συνήθως οι αυτοκινητιστές επιλέγουν φυσικό εξαερισμό.

Με ένα τέτοιο σύστημα, η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού χώρου του γκαράζ εξασφαλίζει την κυκλοφορία του αέρα. Συχνά, ο εξαερισμός πραγματοποιείται μόνος του. Αλλά το καλοκαίρι δεν θα λειτουργήσει καλά, αφού στην θερμή εποχή η διαφορά θερμοκρασίας πρακτικά δεν παρατηρείται, και μερικές φορές μέσα σε αυτό είναι ακόμα πιο δροσερό από το εξωτερικό. Πιο αποτελεσματικό είναι το συνδυασμένο σύστημα, στο οποίο η αφαίρεση του αέρα βελτιστοποιείται με τη χρήση μηχανικού ανεμιστήρα.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός έχει τη μέγιστη απόδοση. Υπάρχει ήδη ανάγκη για σύστημα δύο καναλιών, καθώς οι μηχανικές συσκευές παρέχουν εισροή και εκροή αέρα. Αλλά εγγυάται μια σταθερή ροή καθαρού αέρα από το δρόμο, καθώς και μια έγκαιρη εκροή αέρα από την κοιλότητα παρατήρησης μαζί με υπερβολική υγρασία, ατμούς χημικών ουσιών και καυσαερίων.

Διαδικασία: τι είναι σημαντικό να εξεταστεί

Ας ασχοληθούμε με τις βασικές αρχές της εργασίας στη διάταξη εξαερισμού του κοιλώματος επιθεώρησης στο γκαράζ.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να σχεδιάσετε σωστά ένα διάγραμμα ολόκληρου του συστήματος εξαερισμού. Οι οπές υποδεικνύονται με ακρίβεια: στη βάση, στον τοίχο, στη βάση, όπου θα τοποθετηθούν οι αγωγοί. Τα ακόλουθα γεγονότα πρέπει να ληφθούν υπόψη στο σχέδιο.

 • Περιοχή του δωματίου.
 • Ύψος του γκαράζ.
 • Αριθμός αυτοκινήτων.

Φυσικά, οι επαγγελματίες πλοίαρχοι θα εκτελούν με ακρίβεια την εργασία με ικανοποίηση. Αλλά οι συνηθισμένοι εργάτες γκαράζ, επίσης, συχνά αρκετά αποτελεσματικά, αξιόπιστο αερισμό του κοιλώματος παρατήρησης. Είναι σημαντικό ταυτόχρονα να λαμβάνεται υπόψη η τοποθέτηση σωλήνων, υπόγειας ή υπερυψωμένης, για να προσπαθήσουμε να κάνουμε μια βέλτιστη διαδρομή για τις ροές αέρα.

Μπορείτε επίσης να δείτε το σχέδιο τοποθέτησης του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Βέλτιστη διάμετρος σωλήνων εξαερισμού

Αποδεικνύεται ότι πολλά εξαρτώνται από τη διάμετρο των σωλήνων, τις οπές αερισμού. Είναι καλύτερα να μην λαμβάνετε αυθαίρετες αξίες, αλλά απλώς να μετράτε τα πάντα. Όταν παρέχεται φυσικός αερισμός στο φρεάτιο του γκαράζ, ο υπολογισμός μπορεί να γίνει ως εξής: για κάθε μέτρο της περιοχής του γκαράζ πρέπει να υπάρχει διάμετρος σωλήνα 15 mm.

Όταν γίνεται μηχανικός εξαερισμός με ένα κανάλι, η συνολική επιφάνεια των ανοιγμάτων εξαερισμού πρέπει να είναι 0,3% του χώρου του δαπέδου του γκαράζ.

Δημιουργήστε ανταλλαγή αέρα στο γκαράζ

Έχουμε διαπιστώσει ήδη ότι ο κακός αερισμός αποτελεί πραγματική απειλή για το αυτοκίνητο, το ίδιο το γκαράζ και επίσης για την υγεία του ενθουσιώδους του αυτοκινήτου. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να καταστεί το σύστημα αποτελεσματικό. Εξετάστε τα σημαντικά σημεία.

 • Η ώθηση στην κουκούλα πρέπει να είναι καλή. Επομένως, η οπή εξάτμισης τοποθετείται στο υψηλότερο σημείο του γκαράζ.
 • Ο σωλήνας πρέπει να έχει το μέγιστο ύψος. Είναι απαραίτητο να αφήσετε τουλάχιστον τρία μέτρα από την απόσταση μέχρι το σημείο εισόδου της ροής ψυχρού αέρα μέσω του σωλήνα τροφοδοσίας.
 • Είναι απαραίτητο να προστατεύσετε το σωλήνα εξαγωγής από την υγρασία. Ένας ειδικός μύκητας γίνεται για να αποφευχθεί η είσοδος της βροχής.
 • Λάβετε υπόψη ποια κατεύθυνση του ανέμου συμβαίνει συνήθως. Η κουκούλα κατευθύνεται προς τον άνεμο.

Το στοιχειώδες σύστημα τροφοδοσίας μπορεί να αποτελείται από μια συμβατική τρύπα με σχάρα στο κάτω μέρος της πόρτας γκαράζ.

Κάνουμε αερισμό στο λάκκο

Ας μεριμνήσουμε για τον αλγόριθμο εργασίας για εξαερισμό απευθείας στο λάκκο.

 • Η σχισμή επισκευής πρέπει να ανοίξει ελαφρά στις άκρες, πιο κοντά στον αγωγό τροφοδοσίας. Αφήστε ένα κενό περίπου 10-15 cm πλάτος.
 • Μεταξύ των σανίδων που καλύπτουν το λάκκο, αξίζει να αφήσετε κενά 10 εκ.
 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει μια υποδοχή και απέναντι από την κουκούλα.
 • Τηρήστε την ακόλουθη αρχή: οι οπές εισαγωγής αέρα πρέπει να είναι διπλάσιες από αυτές των καυσαερίων.

Δώστε προσοχή! Το μηχάνημα δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί πάνω από τη ζώνη όπου υπάρχει χώρος για να αποστραγγιστεί ο αέρας από την κοιλότητα επιθεώρησης. Είναι σε αυτό το site ότι το περιβάλλον είναι πιο επιθετικό, υγρό. Από αυτή τη ροή το αυτοκίνητο πρέπει να προστατεύεται, διαφορετικά το κάτω μέρος θα αρχίσει να σαπίζει.

Παρέχουμε άνεση στο κελάρι

Ας σταματήσουμε και στον εξαερισμό του κελαριού. Εάν βρίσκεται σε χώρο γκαράζ, χωριστό από το φρεάτιο επιθεώρησης, πρέπει να υπάρχει και η δική του κουκούλα.

Ο σωλήνας τροφοδοσίας κατεβαίνει στο κελάρι στο επίπεδο του δαπέδου. Ο αγωγός εξαγωγής πρέπει να ληφθεί από την οροφή. Συνιστάται να σχεδιάσετε την κουκούλα από τη νότια πλευρά και τον αγωγό τροφοδοσίας από το βορρά. Αν πρόκειται να κρατήσετε ένα τρύγο στο κελάρι, παρατηρήστε απόσταση 70 cm από τον σωλήνα εξαερισμού στην περιοχή αποθήκευσης.

Για την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού, προσέξτε την αναλογία των διαμέτρων: η κουκούλα πρέπει να είναι το ήμισυ του μεγέθους του αγωγού τροφοδοσίας. Πρέπει επίσης να θυμόμαστε τη διαφορά των τριών μέτρων ανάμεσα στα ύψη των εξόδων για την έξοδο και την εισαγωγή αέρα. Σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και ο φυσικός αερισμός θα παρέχεται σε καλό επίπεδο.

Βίντεο: αποτελεσματική συσκευή εξαερισμού

Αξίζει να δούμε και μια καλή οδηγία σε μορφή βίντεο. Εδώ μιλάμε για την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού για ένα κελάρι γκαράζ. Η αρχή της οργάνωσης του αερισμού στο λάκκο επιθεώρησης θα είναι παρόμοια.

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή έτσι ώστε να διατηρείται πάντα καλή ανταλλαγή αέρα. Πολλοί εργαζόμενοι στο γκαράζ λένε ότι είναι καλύτερο να δημιουργηθεί ένα συνδυασμένο σύστημα εξαερισμού: είναι πιο αξιόπιστο, αποτελεσματικό και προσελκύει ευελιξία. Με αυτήν, ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα είναι εγγυημένο ανά πάσα στιγμή του έτους.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού στο κελάρι και κοιλώματος παρατήρησης στο γκαράζ: μια συσκευή και ένα κύκλωμα

Η σημασία της διατήρησης του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας, θερμοκρασίας και ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο γκαράζ είναι κατανοητή. Οι δυσμενείς συνθήκες έχουν πολύ αρνητικές επιπτώσεις στην κατάσταση του αυτοκινήτου, του εξοπλισμού και άλλων αντικειμένων που βρίσκονται στο γκαράζ. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να φροντίσετε το σύστημα ανταλλαγής αέρα. Και το κλειδί για τις ευνοϊκές συνθήκες θα είναι η διαθεσιμότητα αποτελεσματικού εξαερισμού στο λάκκο ή το υπόγειο.

Στο φρεάτιο επιθεώρησης είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί το σύστημα ανταλλαγής αέρα

Ανταλλαγή αέρα απευθείας στο γκαράζ

Ένα υποχρεωτικό εποικοδομητικό στοιχείο του γκαράζ είναι ένας κοιτώνας παρατήρησης ή ένα κελάρι. Επομένως, κατά την κατασκευή και τον εξοπλισμό της εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε τον εξαερισμό όχι μόνο για υπεράκτια κατασκευή αλλά και για χώρο που θα εμβαθύνει στο έδαφος.

Και αν ο αερισμός του ίδιου του γκαράζ είναι αρκετά εύκολος για να εξοπλιστεί, τότε θα είναι πιο δύσκολο να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό σύστημα κυκλοφορίας αέρα για ένα λάκκο ή υπόγειο. Για την κατασκευή πάνω από το έδαφος, αρκεί ένα απλό σύστημα ανταλλαγής αέρα και εξαγωγής φυσικού τύπου. Ο εξαερισμός αυτός εγκαθίσταται με σωλήνες εξαερισμού, οι οποίοι βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη. Η γραμμή τροφοδοσίας βρίσκεται κάτω, και η γραμμή εξάτμισης είναι υψηλότερη. Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας στο δωμάτιο και στον εξωτερικό χώρο, θα δημιουργηθεί μια ανισορροπία πίεσης που θα συμβάλει στην κίνηση των αέριων μαζών. Πρόσθετα στοιχεία για τον εξαερισμό αυτό θα είναι τα πλέγματα, οι εκτροπείς και τα βύσματα.

Τα πλέγματα θα προστατεύσουν το δωμάτιο από τη διείσδυση τρωκτικών και εντόμων μέσω του καναλιού. Χρησιμεύουν ως το πιο απλό φίλτρο κατά της ρύπανσης. Ο εκτροπέας που είναι εγκατεστημένος στον σωλήνα του καλύμματος θα αυξήσει τη ροή του αέρα. Απαιτούνται κενά για να εμποδίσουν την εισαγωγή ή την έξοδο του αέρα.

Για να βελτιωθούν οι παράμετροι του μικροκλίματος του γκαράζ, ο φυσικός αερισμός μπορεί να συμπληρωθεί με εξαναγκασμένο εξαερισμό. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε ανεμιστήρες που θα αντλούν τεχνητά αέρα (τροφοδοσία ή έξοδο) σε περίπτωση τέτοιας ανάγκης.

Εξαερισμός του κοιλώματος παρατήρησης και του υπογείου: γενικές πληροφορίες

Για να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού όχι μόνο των υπερυψωμένων χώρων, αλλά και ενός λάκκου με υπόγειο, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε ένα πιο περίπλοκο σύστημα. Εδώ μπορείτε να εφαρμόσετε δύο αρχές:

 • εγκατάσταση εξαερισμού για το κοιλάριο παρατήρησης και το υπόγειο, το οποίο θα αποτελεί μέρος του συστήματος ανταλλαγής αέρα σε όλη τη δομή.
 • για ένα δωμάτιο που έχει εμβυθιστεί στο έδαφος, θα εγκατασταθεί ένα ξεχωριστό σύστημα που δεν συνδέεται με τον γενικό εξαερισμό (είναι πιο αποτελεσματικό).

Τι θα συμβεί αν δεν εξοπλίσετε το σύστημα εξαερισμού στις "χαμηλές" περιοχές του κτιρίου του γκαράζ:

 1. Διάβρωση του κάτω μέρους του αυτοκινήτου λόγω της συσσώρευσης υγρασίας στο φρεάτιο επιθεώρησης και τη συμπύκνωση.
 2. Διαφθορά τροφίμων και άλλων αντικειμένων.
 3. Δημιουργία μύκητα και μούχλα.
 4. Επιτάχυνση της φθοράς των δομικών στοιχείων κατασκευής.
 5. Η συσσώρευση τοξικών αερίων στο φρεάτιο επιθεώρησης.

Τα καθήκοντα που επιλύονται με τον εξαερισμό του κοιλώματος επιθεώρησης στο γκαράζ:

 1. Παροχή καθαρού αέρα.
 2. Έλεγχος θερμοκρασίας.
 3. Απομάκρυνση της περίσσειας υγρασίας, πρόληψη της συμπύκνωσης, μούχλα.
 4. Απομάκρυνση καυσαερίων από καύσιμα, καυσαέρια.

Παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη κατά τον σχεδιασμό και τον υπολογισμό του εξαερισμού:

 • διαστατικά χαρακτηριστικά των κτιρίων και των χώρων (έκταση, ύψος) ·
 • ανάθεση χώρων - χώρος στάθμευσης, εργασίες επισκευής, αποθήκευση τροφίμων, εξοπλισμός,
 • χαρακτηριστικά χρόνου - η προγραμματισμένη συχνότητα εύρεσης οχήματος σε ένα γκαράζ, οι άνθρωποι, η πολυπλοκότητα και η συχνότητα των εργασιών επισκευής.

Ο αέρας ρέει στο γκαράζ

Η συσκευή και το σχέδιο εξαερισμού

Ο ευκολότερος τρόπος να εξοπλιστείτε το γκαράζ με ένα λάκκο και ένα υπόγειο είναι να κάνετε μικρές τρύπες στον τοίχο του κτιρίου. Πρέπει να καλύπτονται με ένα πλέγμα για να προστατεύονται από τη διείσδυση τρωκτικών και άλλων ζώων. Ένα τέτοιο σύστημα δεν απαιτεί πολλά οικονομικά και χρονοβόρα. Ωστόσο, είναι αναποτελεσματικό, ειδικά στην περίπτωση του χώρου κάτω από το επίπεδο του εδάφους.

Το πρότυπο σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης της υπερυψωμένης κατασκευής του γκαράζ δεν θα είναι σε θέση να παράσχει τις απαραίτητες συνθήκες για το λάκκο και το κελάρι.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι ο εξαερισμός αναρρόφησης και εξαγωγής ενός αυτόνομου τύπου, ο οποίος γίνεται εκτός από την υπάρχουσα ανταλλαγή αέρα για την κατασκευή πάνω από το έδαφος.

Το σχέδιο εξαερισμού φυσικού τύπου για υπόγειο ή γκαράζ:

 1. Οι σωληνώσεις εισροής και εξάτμισης πρέπει να βρίσκονται σε αντίθετες γωνίες.
 2. Ο σωλήνας τροφοδοσίας πρέπει να τερματίζεται σε επίπεδο 20-30 cm από το δάπεδο.
 3. Ο σωλήνας εξάτμισης τοποθετείται όσο το δυνατόν πλησιέστερα στην οροφή (για την κοιλότητα επιθεώρησης στο κάλυμμα).
 4. Συνιστάται η τοποθέτηση σωλήνων όσο το δυνατόν πιο οριζόντια.
 5. Το εξωτερικό άκρο του σωλήνα εξάτμισης πρέπει να ανυψώνεται πάνω από την κορυφή της οροφής του γκαράζ σε απόσταση τουλάχιστον 50 cm.
 6. Το άνω άκρο του σωλήνα εισροής τοποθετείται 5-15 cm πάνω από το επίπεδο του εδάφους. Το χειμώνα, είναι σημαντικό να καθαρίσετε την είσοδο αέρα από το χιόνι. Αύξηση του ύψους δεν συνιστάται, καθώς αυτό μειώνει την ισχύ της κυκλοφορίας.
 7. Για να βελτιωθεί η απόδοση της κυκλοφορίας του αέρα, οι εκτροπείς τοποθετούνται στους σωλήνες. Σε κάθε περίπτωση, οι σωλήνες πρέπει να προστατεύονται από τη βροχή και τη βρωμιά από την είσοδο στην κουκούλα.
 8. Ο σωλήνας εισροής συμπληρώνεται από ένα πλέγμα προστασίας από έντομα, τρωκτικά και άλλα ζώα.
 9. Στις σωληνώσεις του χώρου είναι δυνατή η παροχή βύσματος που θα περιορίζουν ή θα διακόπτουν την κυκλοφορία εάν είναι απαραίτητο.
 10. Σε περιοχές με κρύο χειμώνα, οι σωλήνες πρέπει να είναι μονωμένοι για να αποφεύγεται ο παγετός.

Δυστυχώς, το φυσικό σύστημα εξαερισμού έχει ένα μείον - όταν ευθυγραμμιστεί

Το σχέδιο του αέρα από το γκαράζ

Υπολογισμός των παραμέτρων του συστήματος ανταλλαγής αέρα

Σύμφωνα με τα έγγραφα που ρυθμίζουν σύστημα εξαερισμού γκαράζ (SNP 41-01-2003) σε τέτοια δομή -για τυπική περιοχή ενός οχήματος, με μία οπή θέασης ή υπόγειο - πρέπει να παρέχονται τουλάχιστον 180-200 κυβικά λίτρα αέρα κάθε 60 λεπτά.

Για να εξοπλιστείτε με ένα αποδοτικό και χρήσιμο σύστημα εξαερισμού, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε ακριβείς υπολογισμούς πολλών βασικών παραμέτρων:

 1. Διάμετρος των αγωγών αερισμού (σωλήνες).
 2. Μήκος της τοποθέτησης των καναλιών.
 3. Μέθοδος τοποθέτησης καναλιών - εξωτερική ή εσωτερική.
 4. Αναγκαιότητα των καναλιών θέρμανσης και των δομικών στοιχείων.
 5. Απαιτούμενη ισχύς των ανεμιστήρων (εάν το σύστημα είναι αναγκασμένο).

Με απλό προσδιορισμό της διαμέτρου των σωλήνων, χρησιμοποιείται ο ακόλουθος λόγος: για κάθε τετραγωνικό μέτρο της επιφάνειας του χώρου, απαιτείται διάμετρος 15 mm.

Εγκατάσταση αερισμού εξαερισμού επιθεώρησης

Πριν από την έναρξη της ρύθμισης του συστήματος ανταλλαγής αέρα, εκτελούνται προπαρασκευαστικά μέτρα:

 • ανάπτυξη σχεδίων και σχέδια με ακριβή σήμανση, χαρακτηριστικά διαστάσεων ·
 • τον υπολογισμό του αριθμού των απαραίτητων υλικών, την αγορά των ονομάτων στο σωστό ποσό?
 • προετοιμασία εργαλείων και χώρων εργασίας (απαλλαγή από εξωτερικά αντικείμενα του χώρου εργασίας).

Υλικά που είναι απαραίτητα για τον εξοπλισμό του σχεδιασμού εξαερισμού των "εσοχών" χώρων γκαράζ:

 1. Πλαστικοί σωλήνες διαμέτρου 50 έως 160 mm. Το μήκος καθορίζεται από το ύψος του δωματίου και την απόσταση μέχρι το σημείο εξόδου προς τα έξω.
 2. Εξαρτήματα - σύνδεσμοι, περιγράμματα, γωνίες, σχισμές.
 3. Υλικά στερέωσης (ράβδους, βίδες με αυτοκόλλητο, καρφιά-καρφιά κ.λπ.).
 4. Σκάλισμα.
 5. Deflector.
 6. Βύσματα ή άλλες διατάξεις για την κάλυψη των σωλήνων.

Η ακολουθία των ενεργειών για την εγκατάσταση εξαερισμού στο λάκκο ή το υπόγειο:

 • Στο πάτωμα, στους τοίχους και στην οροφή (ανάλογα με τις προβλεπόμενες θέσεις στο διάγραμμα), υπάρχουν θέσεις όπου πρέπει να γίνονται τρύπες. Με τη βοήθεια οπών διάτρησης γίνεται σε αυτά τα σημεία. Είναι σημαντικό να υπολογίσετε με ακρίβεια τις διαστάσεις έτσι ώστε οι οπές να επιτρέπουν στους σωλήνες της επιλεγμένης διαμέτρου να έλκονται μέσα από αυτές. Ταυτόχρονα, οι τρύπες δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλες, καθώς αυτό θα περιπλέξει το επακόλουθο προσεκτικό κλείσιμο και θα αυξήσει την κατανάλωση υλικών.
 • Οι σωλήνες τροφοδοσίας και οι σωλήνες εξαγωγής τοποθετούνται διαδοχικά με τη στερέωση τους μέσω υλικών στερέωσης. Είναι σημαντικό να τηρούνται οι διαστασιακές παράμετροι της θέσης των σωλήνων, οι οποίες θα δημιουργήσουν τη σωστή πρόσφυση.
 • Μετά την τοποθέτηση των σωλήνων, τοποθετούνται πρόσθετα στοιχεία (πλέγματα, εκτροπείς).
 • Το σύστημα λειτουργεί.
 • Οι αρμοί μεταξύ σωλήνων και τοίχων (οροφή, πάτωμα) σφραγίζονται. Εάν είναι απαραίτητο, τα ανοιχτά τμήματα των σωλήνων είναι μονωμένα.

Εάν πρόκειται να εγκαταστήσετε ανεμιστήρα, αξίζει να καταλάβετε ότι το αναγκαστικό σύστημα πρέπει να διατηρήσει τη δυνατότητα φυσικού αερισμού.

Ένας ανεμιστήρας είναι μια συσκευή που μπορεί να σπάσει ή να σβήσει όταν δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια. Στην αποσυνδεδεμένη κατάσταση, μπορεί να περάσει μέσα από αυτό μια περιορισμένη ποσότητα αέρα.

Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε τη φυσική απόδειξη. Σε σχέση με αυτό, είναι αναγκαίο να καθοριστούν δύο παράλληλες γραμμές εξαερισμού ή για την παροχή στη θέση της τη δυνατότητα εγκατάστασης ανεμιστήρα της διόδου αέρα (διάμετρος οπής γίνεται μεγαλύτερο ή διακλαδισμένη μέσω εξαρτημάτων). Αυτό το πρόβλημα δεν είναι κρίσιμο, αφού ο ανεμιστήρας μπορεί απλά να αποσυναρμολογηθεί.

Εξαερισμός σε κελάρι, κελάρι και κοιτάδιο παρακολούθησης γκαράζ: μια συσκευή και ένα σωστό κύκλωμα σχεδίασης

Αρμόδιος οργανισμός εξαερισμού στο γκαράζ στο υπόγειο, ο σταθμός επιθεώρησης είναι εξίσου σημαντικό με το να εξασφαλίζεται η πυρασφάλεια, η σύνδεση των επικοινωνιών και, τέλος, η ίδια η διαδικασία σχεδιασμού και ανέγερσης κτιρίου.

Θα διευρύνουμε αυτή την ερώτηση λεπτομερέστερα και θα μάθουμε γιατί συμβαίνει αυτό και πώς να οργανωθεί σωστά κυκλοφορία αέρα. Επίσης στο άρθρο θα βρείτε τα σχέδια αερισμού του υπόγειου στο γκαράζ και θα μάθετε για την κουκούλα στο γκαράζ και στο κελάρι.

Κάβα στο γκαράζ - αερισμός

Με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι η παρουσία αερισμού στο γκαράζ στο κελάρι είναι μια προφανής περίσσεια. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μη οικιστικούς χώρους που προορίζονται για επισκευή αυτοκινήτων, αποθήκευση αντικειμένων ή συγκομιδή από θερινή κατοικία. Ωστόσο, όλα είναι πιο περίπλοκα από ό, τι φαίνεται.

Κατ 'αρχάς, αξίζει να θυμηθείτε για "πράγματα ή καλλιέργειες" - για τη μακροπρόθεσμη αποθήκευση τους, πρέπει να παρατηρήσετε ένα συγκεκριμένο θερμοκρασία και υγρασία αέρα. Ένα κελάρι χωρίς εξαερισμό θα γίνει γρήγορα υγρό και βουλωμένο, και από ένα αυξημένο επίπεδο υγρασίας στους τοίχους του μπορεί να εμφανιστεί ένας μύκητας.

Αυτοί οι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε αλλοίωση των πραγμάτων, σήψη και μουχλιασμένα προϊόντα. Ακόμη χειρότερα, η συσσώρευση υγρασίας στο φρεάτιο επιθεώρησης μπορεί να συμβάλει διάβρωση το κάτω μέρος του αυτοκινήτου και άλλα μεταλλικά μέρη και επιφάνειες.

Επιπλέον, στο υπόγειο μπορεί να συσσωρευτεί τοξικές αναθυμιάσεις και ένα ζευγάρι βενζίνης και λαδιού κινητήρα, το οποίο θα κάνει σίγουρα τα λαχανικά που είναι αποθηκευμένα σε αυτό ακατάλληλα για κατανάλωση. Μια μακρά διαμονή σε ένα τέτοιο κελί μπορεί στη συνέχεια να «γυρίσει» με συμπτώματα παρόμοια με τη δηλητηρίαση. Και, στο τέλος, ζευγάρια βενζίνης και λαδιών μπορούν να οδηγήσουν πυρκαγιά.

Ως εκ τούτου, ο εξαερισμός στο υπόγειο του γκαράζ είναι θέμα ασφάλειας του οχήματος και της ασφάλειάς σας. Σύμφωνα με SNiP 41-01-2003, Το γκαράζ κανονικού μεγέθους θα πρέπει να λαμβάνει τουλάχιστον 180-200 λίτρα αέρα ανά ώρα. Στην Ευρώπη, αυτές οι απαιτήσεις είναι αυστηρότερες και εκεί ο αριθμός είναι σχεδόν διπλάσιος.

Ο σωστός εξαερισμός στο γκαράζ με υπόγειο - σχέδιο:

Φυσικά

Τώρα ας μιλήσουμε για το πώς μπορείτε να οργανώσετε εξαερισμού στο γκαράζ και στο υπόγειο (κοιλάδα παρατήρησης). Υπάρχουν δύο κύριοι τύποι εξαερισμού:

 • φυσικό, όταν η κυκλοφορία παρέχεται από τη διαφορά στις θερμοκρασίες του αέρα έξω και μέσα στο δωμάτιο.
 • υποχρεωτική, χρησιμοποιώντας τους οπαδούς.

Το πλεονέκτημα ενός φυσικού συστήματος εξαερισμού είναι η ευκολία εγκατάστασης και η ηλεκτρική ισχύ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μικρές περιοχές, όπως το γκαράζ μας και το κελάρι του (ή μια κοιλάδα προβολής).

Πρώτα απ 'όλα μπορείτε να βρείτε στο Διαδίκτυο σχέδιο αερισμό στο υπόγειο του γκαράζ. Είναι επίσης το πιο πρωτόγονο φυσικό εκχύλισμα σε ένα γκαράζ με ένα κελάρι μπορούν να οργανωθούν, Κοίλα ventkanal τοίχο με ένα τούβλο. Δεν είναι πολύ αποτελεσματικό, αλλά εξαιρετικά γρήγορα και φθηνά. Σε αυτή την περίπτωση, μην ξεχάσετε να εγκαταστήσετε τα εκχυλίσματα του κελαριού στο γκαράζ σε συχνές χρονικές περιόδους μεταλλικό πλέγμα, έτσι ώστε μέσα από αυτό το γκαράζ να μην διεισδύσει τρωκτικά ή πουλιά.

Μια πιο προηγμένη έκδοση του φυσικού αερισμού είναι η εγκατάσταση εφοδιασμού και αγωγών εξαγωγής. Όπως υποδηλώνει το όνομα, μέσω ενός πρώτου αγωγού που εισχωρεί στον κελάρι αέρα από το εξωτερικό, και μεταφέρεται μέσω του δεύτερου αέρα εκροή καυσαερίων, και μαζί με αυτό τα ατμούς υγρασίας και βενζίνης.

Για ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί διατομή δύο σωλήνων από 5 έως 15 εκατοστά, ως υλικό που πρέπει να επιλέξετε από ανοξείδωτο χάλυβα ή πλαστικό.

Οι αεραγωγοί πρέπει να βρίσκονται ταυτόχρονα στις αντίθετες πλευρές του δωματίου εφοδιασμού ο σωλήνας πρέπει να είναι 15-30 εκατοστά πάνω από το επίπεδο του δαπέδου, και εξάτμιση θα πρέπει να είναι πιο κοντά στο ανώτατο όριο - με αυτόν τον τρόπο η κίνηση του αέρα θα οργανώνεται από κάτω προς τα πάνω και οριζόντια.

Συνδεθείτε Αγωγοί παροχής αέρα το εξωτερικό θα πρέπει να είναι ελαφρώς πάνω από το επίπεδο του εδάφους, και η έξοδος εξαγωγής - να ανέλθει σε μισό μέτρο από το υψηλότερο σημείο της οροφής του γκαράζ. Μην ξεχάσετε να εξοπλίσετε τους αεραγωγούς με προστατευτικές γρίλιες και κουκούλες.

Κατ 'αρχήν, ένα τέτοιο απόσπασμα από το υπόγειο (στο γκαράζ) μπορεί να είναι αρκετό. Αλλά, δυστυχώς, δεν λειτουργεί πάντα - εάν η θερμοκρασία στο δρόμο και στο δωμάτιο είναι ίδια, τότε η κυκλοφορία των αέριων μαζών είναι πρακτικά δεν συμβαίνει (ιδιαίτερα συχνά εκδηλώνεται το καλοκαίρι). Για να επιλύσετε αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να παρακολουθήσετε την εγκατάσταση σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού.

Εξαερισμός του λάκκου ελέγχου στο γκαράζ - σχέδιο:

Κάνουμε τον αέρα να κυκλοφορεί

Για να δημιουργήσουμε μια κουκούλα στο υπόγειο του γκαράζ, χρειαζόμαστε και πάλι εφοδιασμού και αγωγών εξαγωγής αέρα, πρέπει να εγκατασταθούν καθώς και για τον φυσικό εξαερισμό. Η διαφορά από αυτό είναι στην εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα στην κουκούλα, η οποία δημιουργεί μια σταθερή ροή αέρα που δεν εξαρτάται από τη θερμοκρασία "πέρα από το σκάφος". Η ισχύς και η θερμοκρασία στο υπόγειο μπορούν να ελεγχθούν μέσω ρυθμιζόμενων αποσβεστήρων.

Στο αναγκαστικό σύστημα κλιματισμού υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις στον ανεμιστήρα:

 1. Διάχυτη-weathervane - δημιουργεί ροή αέρα λόγω της δύναμης του ανέμου. Εγκαταστήστε το πρέπει να βρίσκεται στο κανάλι τροφοδοσίας.
 2. Turbo ανακλαστήρα, τοποθετημένο στην κορυφή του σωλήνα εξαγωγής. Με την παρουσία του ανέμου, δημιουργεί χαμηλή πίεση στον αγωγό εξαερισμού, αυξάνοντας την ώθηση σε αυτό. Turbo ανακλαστήρα μπορεί να συνδυαστεί με ανεμιστήρα, αυξάνοντας την ικανότητα του συστήματος κλιματισμού.
 3. Εγκατάσταση στον αγωγό εξαγωγής ενός μικρού λαμπτήρες πυρακτώσεως. Ο λαμπτήρας θερμαίνει τον αέρα στον σωλήνα, τείνει προς τα πάνω και τελικά έχουμε την ροή που χρειαζόμαστε.

Εξαερισμός του κελαριού στο γκαράζ - σχέδιο:

Μπορεί να εγκαταστήσει αισθητήρες και να εργαστεί με αυτοματισμού? Στη συνέχεια, θα πρέπει να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα «έξυπνο» σύστημα ελέγχει τη δύναμη της ροής του αέρα, ανάλογα με τη θερμοκρασία στο υπόγειο της συγκέντρωσης αερίου ή μια τρύπα προβολή.

Έχοντας ξοδέψει λίγο χρόνο, προσπάθεια και χρήματα στην εγκατάσταση κουκούλες γκαράζ στο υπόγειο, θα εξασφαλίσει τα πράγματα είναι αποθηκευμένα εκεί, και την ασφάλεια του προϊόντος για μεγάλο χρονικό διάστημα, μια καλή ατμόσφαιρα στο γκαράζ και θα προστατεύσει το αυτοκίνητό σας από τη διάβρωση.

Χρήσιμο βίντεο

Υπόγειο στο γκαράζ - αερισμός:

Και επίσης να παρακολουθήσετε ένα βίντεο για το πώς να κάνετε αερισμό στον κοιλωτήρα παρατήρησης στο γκαράζ:

Εξαερισμός ενός λάκκου στο γκαράζ: πώς να το κάνετε σωστά

Το σύστημα εξαερισμού στο γκαράζ βοηθά στην προστασία του δωματίου από το σχηματισμό συμπύκνωσης στο εσωτερικό του, πράγμα που οδηγεί στην εμφάνιση υγρασίας και μούχλας, το οποίο επηρεάζει δυσμενώς την ασφάλεια του αυτοκινήτου και ό, τι βρίσκεται στο δωμάτιο. Η πηγή της υγρασίας μπορεί επιπλέον να είναι μια κοιλάδα προβολής και ένα κελάρι.

Μόλις το σύστημα εξαερισμού αρμόδια συσκευή βοηθά στην απομάκρυνση αυτά τα προβλήματα προκύπτουν από το γκαράζ όλη την εξάτμιση του καυσίμου, αφαιρέστε την εξάτμιση και να αντικαταστήσει τον αέρα στο εσωτερικό του κτιρίου. Πώς να εξοπλίσετε τον εαυτό σας με τον αερισμό στο γκαράζ θα προτρέψει το άρθρο.

Χαρακτηριστικά της συσκευής εξαερισμού στο γκαράζ

Οι περισσότεροι οδηγοί προτιμούν τη συσκευή φυσικού αερισμού, όπου η κυκλοφορία του αέρα διεξάγεται λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας του διαθέσιμου και του εισερχόμενου αέρα. Ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί ανεξάρτητα, αλλά συχνά έχει νόημα να κανονιστεί στον αεραγωγό συνδυασμό αερισμού.

Σε αυτή την περίπτωση, η μηχανική απομάκρυνση του αέρα πραγματοποιείται από τον ανεμιστήρα.

Όταν μια φυσική ή συνδυασμένη συσκευή εξαερισμού δεν δίνει το επιθυμητό αποτέλεσμα, ο μηχανικός αερισμός πρέπει να πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ειδικές εγκαταστάσεις που θα διασφαλίζουν την εισροή και την εκροή μέσω ενός συστήματος δύο καναλιών. Ο αερισμός ενός λατομικού λαδιού στο γκαράζ και η επιθεώρηση, εάν υπάρχει, θα πρέπει επίσης να είναι με καθαρό αέρα.

Η σειρά εξαερισμού στο γκαράζ έχει ως εξής:

 • Σχεδιάζεται ένα σχηματικό διάγραμμα της διάταξης του συστήματος εξαερισμού. Σε αυτό στο θεμέλιο, στην βάση ή στον τοίχο υποδεικνύονται οι τρύπες, όπου θα βρίσκονται οι σωλήνες εξαερισμού. Οι ίδιοι χώροι επισημαίνονται για τον εξαερισμό του κοιτώματος προβολής και λαχανικών του κελαριού και του υπογείου. Το σχέδιο λαμβάνει υπόψη:
 1. ύψος του γκαράζ.
 2. την περιοχή του δωματίου.
 3. τον αριθμό των μηχανών που τοποθετούνται σε αυτό.
 4. μερικές φορές ο τύπος του κινητήρα και η ισχύς του.

Συμβουλή: Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η θέση των αγωγών - υπόγεια ή υπόγεια, για να εξεταστεί η αποτελεσματικότητα της αποδεκτής διαδρομής για έναν αεραγωγό.

 • Η διάμετρος των οπών για τη συσκευή εξαερισμού υπολογίζεται.

Με έναν απλό υπολογισμό του φυσικού αερισμού, προβλέπεται εγκατάσταση σωλήνων, των συνθηκών ανά τετραγωνικό μέτρο χώρου γκαράζ - λαμβάνονται 15 χιλιοστά της διαμέτρου. Στην περίπτωση μίας μηχανικής εναλλαγής αέρα, η περιοχή των ανοιγμάτων αερισμού θεωρείται ότι είναι 0,3% της συνολικής επιφάνειας του γκαράζ.

Τι μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη εξαερισμού

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του SNIP, ο εξαερισμός του χώρου αποθήκευσης αυτοκινήτων θα πρέπει να εξασφαλίζει πρόσληψη αέρα τουλάχιστον 180 κυβικών μέτρων ανά ώρα.

Εάν δεν υπάρχει επαρκής εξαερισμός, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε:

 • Βρεγμένο σε εσωτερικούς χώρους.

Ο κύριος σκοπός του αερισμού στο γκαράζ είναι η απομάκρυνση της περίσσειας υγρασίας. Το χειμώνα, το αυτοκίνητο βόλτες στο γκαράζ, έχοντας ένα μεγάλο μέρος της περίσσειας έρματος, που μπορεί να είναι: βρωμιά, πάγος και χιόνι. Σε ένα σφραγισμένο δωμάτιο, όλες αυτές οι "αποσκευές" ξεπαγώνονται, και το δωμάτιο είναι γεμάτο με υγρούς ατμούς.

 • Διάβρωση του σώματος.

Ο εξαερισμός έχει σχεδιαστεί για να απομακρύνει την υπερβολική υγρασία και η λειτουργία του σάς επιτρέπει να στεγνώσετε αρκετά γρήγορα το αυτοκίνητο. Ελλείψει ροής αέρα, το νερό θα επηρεάζεται συνεχώς από υδρατμούς, οι οποίοι σε 2-3 χρόνια θα οδηγήσουν σε μια σημαντική αναμόρφωση του σώματος.

 • Αρνητικές επιπτώσεις σε ολόκληρη τη δομή της δομής.

Η συσκευή αερισμού του γκαράζ προστατεύει από τις αρνητικές επιπτώσεις της υγρασίας και του ίδιου του κιβωτίου. Με παρατεταμένη έκθεση, το νερό ενεργεί επιθετικά και καταστρέφει το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το γκαράζ.

 • Συλλέγεται μεγάλη ποσότητα καυσαερίων.

Η εκροή αέρα επιτρέπει την αφαίρεση από το γκαράζ τοξικών καυσαερίων, ατμών βενζίνης και άλλων χημικών ενώσεων.

Πώς να οργανώσετε σωστά τον αερισμό στο γκαράζ

Η τιμή του ακατάλληλου αερισμού στο γκαράζ μπορεί να είναι δαπανηρή για τον ιδιοκτήτη του. Ως εκ τούτου, το ερώτημα είναι πολύ οξύ, τι πρέπει να είναι η θερμοκρασία στο γκαράζ, την υγρασία, πώς να κανονίσει τον αερισμό.

Για να εξασφαλιστεί καλό ρεύμα στο σωλήνα εξάτμισης με φυσικό εξαερισμό, πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες απαιτήσεις:

 • Η οπή εξάτμισης πρέπει να βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του γκαράζ - κάτω από την οροφή, όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
 • Το ύψος του σωλήνα έχει επιλεγεί ως μέγιστο, αλλά όχι λιγότερο από τρία μέτρα από το σημείο εισόδου στην αίθουσα ψυχρού αέρα μέσω του αγωγού αερισμού για την εισροή.
 • Ο σωλήνας εξαερισμού εξόδου πρέπει να προστατεύεται από την άμεση βροχή. Σε αυτή την περίπτωση, ο σωλήνας τοποθετείται στον μύκητα ή καλύπτεται με σχιστόλιθο από την οροφή.
 • Λαμβάνεται υπόψη ένα αιολικό τριαντάφυλλο. Ο δίαυλος εξάτμισης είναι κατασκευασμένος έτσι ώστε να κατευθύνεται προς τον άνεμο και ο άνεμος να μην πνέει μέσα του.

Στη συσκευή του εξαναγκασμένου εξαερισμού απαιτείται:

 • Οι οπές για την έξοδο από τους αεραγωγούς για παροχή αέρα πρέπει να τοποθετούνται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο δάπεδο. Η βέλτιστη απόσταση είναι μέχρι 50 εκατοστά.
 • Στον αερισμό τροφοδοσίας, η συνολική διάμετρος των διαύλων πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο διαμέτρους των αγωγών εξαερισμού.
 • Οι εισερχόμενοι αγωγοί εξαερισμού τοποθετούνται σε μια τέτοια κατεύθυνση ώστε ο άνεμος να πνέει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Συμβουλή: Ο απλούστερος αερισμός εισόδου αποτελείται από μια σχάρα που βρίσκεται στο κάτω μέρος της πόρτας γκαράζ.

Πώς να ανοίξετε ένα λάκκο στο γκαράζ

Η οδηγία για τον εξαερισμό του λάκκου στο γκαράζ προσφέρει:

 • Στις άκρες του λάκκου, πλησιέστερα στον σωλήνα που είναι εγκατεστημένος για ροή αέρα, ο λάκκος επισκευής ανοίγει ελαφρά, δημιουργείται κενό πλάτους 10 έως 15 εκατοστών.
 • Η οπή ανοίγει ελαφρώς και η απόσταση μεταξύ των πλακών είναι 10 εκατοστά. Το κενό γίνεται έναντι των αγωγών εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ακολουθήσετε τον κανόνα: οι τρύπες για το σχέδιο είναι μισές όσο για την εισροή.

Συμβουλή: Το αυτοκίνητο στο γκαράζ πρέπει να ρυθμιστεί έτσι ώστε να μην είναι πάνω από τον τόπο όπου βρίσκεται η έξοδος αέρα από το λάκκο. Αυτό το τμήμα του πιο επιθετικού περιβάλλοντος, εδώ θα σαπίσουν πολύ δυνατά.

Πώς να φτιάξετε έναν εξαερισμό κελάρι στο γκαράζ

Συμβουλή: Για ένα υπόγειο που βρίσκεται στο γκαράζ, πρέπει πάντα να δημιουργείτε ξεχωριστό αγωγό για τον εξαερισμό.

 • Ο αγωγός τροφοδοσίας βρίσκεται από το βορρά, εξάτμιση από το νότο ή με την άνοδο του ανέμου.
 • Ο σωλήνας τροφοδοσίας κατεβαίνει στο υπόγειο προς το δάπεδο και ο σωλήνας εξάτμισης προέρχεται από την οροφή.

Για τη διατήρηση της συγκομιδής, που αποθηκεύεται στο υπόγειο το χειμώνα, θα πρέπει να βρίσκεται όχι περισσότερο από 70 εκατοστά από το σωλήνα.

 • Η συνολική διάμετρος των αγωγών είναι τουλάχιστον η μισή της διαμέτρου της εισροής.
 • Διαφορά στο σημείο ύψος για την παροχή της ροής αέρα μέσα στο υπόγειο ή γύρω από το άκρο σωλήνα στο κελάρι πάτωμα στην άφιξη του αέρα και του σημείου εξόδου του καναλιού αέρα εξαγωγής ή ένα άκρο σωλήνα, που βρίσκεται έξω από την έξοδο του αέρα, δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη από τρία μέτρα.

Πώς να κάνετε σωστά τον αερισμό στο γκαράζ με λεπτομέρεια δείχνει το βίντεο.