Πώς να κάνετε τον αερισμό σε ένα σπίτι από τούβλα

Μας ρωτούν:
Ζ dravstvuyte, πες μου πώς να κάνει ένα καλύτερο αερισμό του πρώτου σπίτι από τούβλα, θέλουμε να κάνουμε ένα 38 εκατοστών τρεις αγωγούς εξαερισμού στον τοίχο που φέρει και να οδηγήσει στην οροφή, το ύψος των 2-3 μέτρων vertikalno.Sovetuyut θα φέρει αυτά τα κανάλια υπόγειο επίσης κάθετα και να αφήσει την εισαγωγή αέρα.

Δώστε προσοχή στα εσωτερικά τοιχώματα των καναλιών επεξεργασίας - δεν έχουν μια αξιοσημείωτη απότομη προεξοχές και εσοχές, τις αρθρώσεις πρέπει να διαγραφούν καλά. Όλες οι ανωμαλίες δημιουργούν ταραγμένη αναταραχή που επιδεινώνει πόθους. Αναφορικά με κατακόρυφο - ορισμένα μέρη μπορεί να εγκατασταθεί οριζόντια ή υπό γωνία, είναι αρκετά αποδεκτή.

Σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα την αναθεώρηση των απαιτήσεων απόκομμα 41-01-2003 «θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού» (υπάρχει ένα δίκτυο, ελεύθερα διαθέσιμο) και, φυσικά, πριν από την έναρξη της κατασκευής του έργου για την ανάπτυξη ενός σπιτιού, ή να εφαρμόζουν το πρότυπο, «δένοντας» που με τις απαιτήσεις σας. Για να οικοδομήσουμε χωρίς ένα έργο είναι εγγυημένη για να πάρει προβλήματα, τόσο κατά τη διάρκεια της κατασκευής και στο μέλλον.


Κάντε μια ερώτηση ή σχόλιο

Σας ευχαριστώ, και τον καλύτερο τρόπο για να φέρει vent.kanaly αμέσως σοφίτα και εξακολουθούν να φέρουν το δικό μου με υπόγειο, μπερδεύονται ύψος του σωλήνα 2-3 μέτρα αν εμφανίζεται αμέσως στην kryshu.Nu αν για να κρατήσει το υπόγειο 5 μέτρα

Δεν είναι απολύτως σαφές ποιο είναι το ύψος του σωλήνα με το γεγονός ότι το κανάλι πρέπει να οδηγείται από το υπόγειο; Εάν απαιτείται εξαερισμός στο υπόγειο, τότε φυσικά είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε να απλώνετε απευθείας από το υπόγειο με το κανάλι. Τα κανάλια εξόδου τόσο υψηλότερα - τόσο καλύτερα, προφανώς, η οροφή είναι υψηλότερη από τη σοφίτα. Το συμπέρασμα στη σοφίτα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά εάν υπάρχει μια ευκαιρία - είναι καλύτερο να το φέρετε στην οροφή.

Η συσκευή αερισμού στο σπίτι από ένα τούβλο

Ο εξαερισμός σε ένα σπίτι από τούβλα είναι μια αναγκαιότητα, καθώς η περαιτέρω λειτουργία του δωματίου, η άνεση και η ευκολία σε αυτό εξαρτάται από τη λειτουργία του.

Πρόγραμμα εξαερισμού ιδιωτικής κατοικίας.

Κάθε αρχικό σχέδιο σκυροδέματος προβλέπει τον εξαερισμό - ειδικά κανάλια που είναι ενσωματωμένα στους τοίχους. Όλα τα κανάλια τοποθετούνται στους τοίχους σε βάθος 35 έως 40 cm.

Επειδή ο αερισμός πρέπει να διατηρεί σταθερή εσωτερική θερμοκρασία, το πάχος του τοιχώματος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 2,5 τούβλα. Ο σωλήνας που οδηγεί στην επιφάνεια της οροφής πρέπει να ανυψωθεί τουλάχιστον 50 cm για να προσφέρει ελεύθερο ρεύμα.

Φυσικός εξαερισμός

Μέχρι σήμερα, ένα σπίτι από τούβλα χρησιμοποιεί 2 τύπους εξαερισμού: φυσικό και αναγκασμένο.

Με τις φυσικές αέριες μάζες να διέρχονται από παράθυρα και πόρτες, ενσωματωμένους αεραγωγούς που εγκαθίστανται κατά την κατασκευή των σπιτιών. Τέτοια κανάλια είναι πάντα στο μπάνιο, κουζίνα, τουαλέτα.

Λόγω του γεγονότος ότι ο εξαερισμός πηγαίνει στην οροφή, δημιουργείται πτώση πίεσης. Αυτό παρέχει ένα φυσικό βύθισμα: την έξοδο ζεστού αέρα έξω και τη ροή του κρύου μέσα.

Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η κουκούλα θα λειτουργήσει ποιοτικά και σωστά μόνο εάν η τοιχοποιία στο εσωτερικό είναι τελείως επίπεδη. Οποιαδήποτε προεξοχή θα οδηγήσει σε ταχεία μόλυνση και δυσλειτουργίες.

Σε ένα σύγχρονο διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι, ο φυσικός αερισμός γίνεται αδύνατος. Η πλήρης σφράγιση του παραθύρου, η πόρτα οδηγεί στην ανικανότητα των αγωγών εξαερισμού. Ο εξαερισμός είναι εφικτός μόνο μετά το άνοιγμα των παραθύρων ή των θυρών.

Τα κύρια μειονεκτήματα του φυσικού αερισμού περιλαμβάνουν:

 • εισροή σκόνης που προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις με ρεύματα αέρα.
 • Οι αγωγοί αερισμού χρειάζονται συστηματικό καθαρισμό, καθώς οι ροές σκόνης μειώνουν την αποτελεσματικότητα της εργασίας.
 • η σωστή και αδιάλειπτη λειτουργία του καναλιού είναι δυνατή μόνο σε ένα ιδιωτικό σπίτι, καθώς είναι αδύνατο να επιτευχθεί η ίδια θερμοκρασία σε κάθε διαμέρισμα σε πολυκατοικίες.

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού των αεραγωγών

Ξεκινώντας το σχεδιασμό των συστημάτων εξαερισμού, είναι απαραίτητο να συμμορφωθείτε με τις απαιτήσεις που προδιαγράφονται στο SNiP:

Εξαερισμός αναγκαστικού δωματίου

Σε ένα σπίτι από τούβλα, ο εξαναγκαστικός εξαερισμός χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο. Εάν η κουκούλα είναι συναρμολογημένη και εγκατεστημένη σωστά, βοηθά στη διατήρηση της βέλτιστης υγρασίας, της θερμοκρασίας, δεν επιτρέπει την ανάπτυξη εσωτερικών μύκητες και μούχλα.

Αναγκαστικός αερισμός του δωματίου.

Κατά τη λειτουργία ενός τέτοιου συστήματος, χρησιμοποιούνται ειδικές συσκευές - οι ανεμιστήρες που βοηθούν στην κυκλοφορία του αέρα. Οι συσκευές τέτοιων συστημάτων δεν προκαλούν δυσκολίες, το κυριότερο είναι να γνωρίζουμε πού και πώς να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα.

Σήμερα σε ένα κτίριο διαμερισμάτων και ένα ιδιωτικό σπίτι μπορείτε να δείτε τέτοια συστήματα εξαναγκασμένου εξαερισμού:

 • φυσική εξαγωγή και εξαναγκασμένη παροχή αέρα.
 • εξαναγκασμένη εξάτμιση και φυσική παροχή αέρα.
 • την αναγκαστική τροφοδοσία και την εξαγωγή του αέρα.

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα τέτοιο σύστημα μόνοι σας. Για να γίνει αυτό, αρκεί να αγοράσετε αρκετούς ανεμιστήρες για παροχή και εξαγωγή αέρα. Εάν είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η παροχή αέρα μέσα, ο ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος στον τοίχο κοντά στο παράθυρο. Εάν είναι απαραίτητο να εξαναγκάσετε τον αέρα να βγει έξω, ο ανεμιστήρας τοποθετείται στον αγωγό εξαερισμού απέναντι από το άνοιγμα του παραθύρου.

Πώς να φτιάξετε έναν αγωγό αερισμού από τούβλα

Σε ένα ιδιωτικό σπίτι χρησιμοποιείται η τεχνολογία διπλού τοιχοποιίας με κάθετη πλατεία. Για την κατασκευή του συστήματος πρέπει να χρησιμοποιήσετε συμπαγές τούβλο, το οποίο τοποθετείται σε κονίαμα τσιμέντου.

Πριν ξεκινήσετε την τοποθέτηση του καναλιού, πρέπει να συλλέξετε το πρότυπο και να κάνετε την σήμανση. Για το σκοπό αυτό είναι κατάλληλο ένας πίνακας μεγέθους 14x250x2.5 cm, όπου κατασκευάζονται εγκοπές των οποίων η διάμετρος αντιστοιχεί στην διαδρομή εξαερισμού. Το πιο συνηθισμένο μέγεθος είναι 140 × 140 mm, αρκεί για εργασία πλήρους απασχόλησης σε δωμάτιο μέχρι 30 τετραγωνικά μέτρα. m.

Το ύψος του τοιχοποιίας πάνω από το επίπεδο της οροφής πρέπει να είναι τουλάχιστον 7 τούβλα. Όλες οι ραφές στην διπλωμένη δομή πρέπει να σφραγιστούν προσεκτικά με διάλυμα για να αποφευχθεί η διείσδυση καπνού, αιθάλης, ατμού στο δωμάτιο.

Τι λάθη γίνονται κατά την κατασκευή του εξαερισμού

Σε ένα σπίτι από τούβλα, μερικοί αντιμετωπίζουν προβλήματα στη λειτουργία του αεραγωγού.

Οι ειδικοί διακρίνουν διάφορα λάθη που επιτρέπονται κατά την κατασκευή της ίδιας της κατασκευής:

Καμινάδες τοιχοποιίας και αγωγοί εξαερισμού.

 1. Αγνοώντας το σύστημα σε κλειστά δωμάτια. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για δωμάτια, αποθήκες που δεν διαθέτουν παράθυρα. Δεν κυκλοφορούν αέρα, που οδηγεί σε γρήγορη αναπαραγωγή μούχλας, μύκητα. Μπορείτε να διορθώσετε αυτό το πρόβλημα εξοπλίζοντας το δωμάτιο με μια τεχνητή πηγή τροφοδοσίας και απαλλαγής αέρα.
 2. Ρωγμές, τρύπες στον τοίχο, μέσω των οποίων έρχεται ο ψυχρός αέρας από το δρόμο. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να σφραγιστούν όλες οι ρωγμές και οι τρύπες μπορούν να κλείσουν με ανεμιστήρα ή απορροφητήρα, ο οποίος θα εμποδίσει τον ψυχρό αέρα να εισέλθει και να ζεσταθεί προς τα έξω.
 3. Δεν υπάρχουν τεχνικά κενά στις πόρτες, ώστε ο αέρας να μπορεί να λειτουργεί με φυσικό τρόπο. Οι βέλτιστες διαστάσεις των ανοιγμάτων των θυρών είναι 80 × 80 ή 150 × 150 mm. Αν πρέπει να συγκαλυφθούν, τότε θα γίνει μια διακοσμητική μάσκα.
 4. Εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων. Έχουν τις υψηλότερες τιμές στεγανότητας, πράγμα που καθιστά αδύνατη την φυσική κυκλοφορία. Αυτή η κατάσταση οδηγεί στο σχηματισμό χημικών ουσιών που εκπέμπουν πλαστικό, μύκητες και μούχλα. Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, πρέπει να χρησιμοποιείτε συνεχώς το σύστημα εξαερισμού του δωματίου, το οποίο είναι εγκατεστημένο σε πλαστικό παράθυρο.

Ροή αέρα - γιατί είναι απαραίτητο σε κάθε σπίτι;

Κάθε σπίτι πρέπει να είναι εξοπλισμένο με ροή αέρα. Ένα τέτοιο σύστημα επιτρέπει στις μάζες του αέρα να κυκλοφορούν ελεύθερα σε ολόκληρη την περιοχή του δωματίου. Για την κατασκευή ενός τέτοιου συστήματος, είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν εσωτερικές γρίλιες.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί θεωρούν ότι ο σχεδιασμός αυτός είναι άσχημος, καταστρέφοντας το φύλλο της πόρτας, είναι απαραίτητο το καθεστώς θερμοκρασίας, οι μάζες του αέρα να κατανέμονται φυσιολογικά ομοιόμορφα σε ολόκληρη την περιοχή του σπιτιού.

Οι ειδικοί έχουν βρει μια διέξοδο για εκείνους τους ιδιοκτήτες που δεν θέλουν να κάνουν τρύπες στην πόρτα. Προτείνουν ότι κατά την εγκατάσταση της εσωτερικής πόρτας αφήστε ελεύθερο χώρο 2 cm μεταξύ του δαπέδου και του πυθμένα.

Πολλοί έρχονται αντιμέτωποι με το ερώτημα κατά πόσο η κουκούλα της κουζίνας περιλαμβάνεται στον υπολογισμό του συστήματος εξαερισμού του σπιτιού. Η απάντηση είναι αδιαμφισβήτητη - όχι. Ένα τέτοιο σύστημα λειτουργεί μόνο όπως απαιτείται και εξάγει αναγκαστικό ατμό, αιθάλη, λίπος, τα οποία σχηματίζονται από την εργασία της πλάκας. Δεν προορίζεται για ανταλλαγή αέρα μέσα στο δωμάτιο και δεν μπορεί να λειτουργήσει ως κανάλι εξαερισμού με οποιονδήποτε τρόπο.

Οποιοδήποτε σπίτι, διαμέρισμα δεν μπορεί να λειτουργήσει πλήρως και αποτελεσματικά χωρίς την παρουσία συστήματος εξαερισμού. Ο σωστός εξοπλισμός του θα δημιουργήσει ένα βέλτιστο μικροκλίμα στο δωμάτιο και θα αποτρέψει την εμφάνιση μούχλας, μύκητα, δυσάρεστες οσμές.

Εξόρυξη σε ένα τούβλο σπίτι

Η εισροή και η βέλτιστη ταχύτητα παροχής φρέσκου αέρα παρέχεται από τον εξαερισμό του σπιτιού από τούβλα. Τα σύγχρονα πλαστικά παράθυρα χαρακτηρίζονται από στεγανότητα, η οποία εμποδίζει τη φυσική ροή του αέρα. Οι αεραγωγοί είναι εγκατεστημένοι για να διατηρούν ένα άνετο μικροκλίμα στο δωμάτιο. Η κυκλοφορία του αέρα παρέχει ένα αποδεκτό επίπεδο υγρασίας.

Σκοπός

Η συσκευή του συστήματος εξαερισμού εξασφαλίζει την εισροή καθαρού αέρα και την εκροή του στάσιμου. Με τη βοήθεια εκχυλισμάτων, τα αεριζόμενα δωμάτια καθαρίζονται από σκόνη, προϊόντα καύσης, επιβλαβείς αναθυμιάσεις. Η έγκαιρη απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας εμποδίζει την εμφάνιση του μύκητα. Τα φίλτρα συμβάλλουν στη διείσδυση του οξυγόνου χωρίς ρύπους. Με τη βοήθεια των συστημάτων εξαερισμού, είναι εύκολο να ελέγχετε την ταχύτητα κυκλοφορίας του αέρα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα διαφόρων τύπων συστημάτων

Η ποιότητα της κυκλοφορίας εξαρτάται από τη θέση των πηγών εισροής και εκροής. Τα συστήματα εξαερισμού χωρίζονται σε δύο τύπους: φυσικό και κομμάτι. Στην πρώτη περίπτωση, η ανταλλαγή αέρα επιτυγχάνεται με εξαερισμό και μέσα από τους αεραγωγούς που είναι ενσωματωμένοι στο κτίριο. Για τη συσκευή του δεύτερου τύπου, γίνεται ένα έργο, ακολουθούμενο από την εγκατάσταση βοηθητικών μηχανικών μέσων. Σε σπίτια από τούβλα συνιστάται να χρησιμοποιείτε και τις δύο μεθόδους.

Φυσικός εξαερισμός

Υπονοεί εισροή καθαρού αέρα, ρέει σε όλο το δωμάτιο και βγαίνει στο πιο μολυσμένο τμήμα του σπιτιού. Η κίνηση του αέρα παρέχεται λόγω της παρουσίας παραθύρων εξαερισμού, θυρών με σχάρες αερισμού ή κενά και αγωγών εξαγωγής. Επιπλέον, οι φυσικές προμήθειες καθαρού αέρα μέσω χαλαρών θυρών, παραθύρων, τοίχων θεωρούνται φυσικές. Το κύριο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ένα ελάχιστο κόστος. Ο αεριζόμενος χώρος του σπιτιού έχει ένα άνετο μικροκλίμα λόγω του χαμηλού ποσοστού κυκλοφορίας οξυγόνου. Μειονεκτήματα του φυσικού αερισμού:

 • παραβίαση της ισορροπίας θερμοκρασίας.
 • κίνδυνος ψύξης των παραθύρων και των γύρω δομών.
 • σχέδιο σχηματισμού;
 • διείσδυση σκόνης και αλλεργιογόνων ουσιών ·
 • Μεταβλητή ένταση αγωγών ρεύματος.

Προκειμένου να βελτιωθεί ο φυσικός αερισμός και να αποφευχθεί η κατάψυξη της δομής, συνιστάται η τοποθέτηση βαλβίδων τροφοδοσίας που είναι τοποθετημένες στο τοίχωμα απευθείας.

Τεχνητός εξαερισμός

Ο μηχανικός τρόπος κυκλοφορίας είναι η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού και η εγκατάσταση ειδικών συσκευών: φίλτρα, ανεμιστήρες, βαλβίδες, συσκευές θωράκισης. Μηχανολογικά σημαίνει καθαρισμό της ροής του οξυγόνου από τη σκόνη. Παρέχονται θερμαντήρες για παροχή αέρα. Το σύστημα αερισμού εξαγωγής περιλαμβάνει αγωγούς εξαγωγής που είναι τοποθετημένοι σε τοίχο από τούβλα, φυσικές κουκούλες με σχάρες, μηχανικές κουκούλες. Η εξόρυξη σε ένα ιδιωτικό σπίτι απομακρύνει γρήγορα από τους χώρους τον μολυσμένο αέρα, ατμούς, υγρασία, δυσάρεστη οσμή. Μειονεκτήματα του τεχνητού συστήματος ανταλλαγής αέρα:

 • ακριβή εγκατάσταση?
 • υψηλή ταχύτητα κυκλοφορίας αέρα
 • το σχηματισμό θορύβου στη λειτουργία των ανεμιστήρων.
Επιστροφή στα περιεχόμενα

Σχέδιο και υπολογισμός του εξαερισμού σε ένα σπίτι από τούβλα

Το έργο υπολογίζεται βάσει τεχνικών προτύπων. Ο φυσικός τρόπος κυκλοφορίας του αέρα οφείλεται σε διαφορετικές πιέσεις στο δρόμο και μέσα στο δωμάτιο. Το έργο προβλέπει την τοποθέτηση αγωγών εξαερισμού στους τοίχους με ελάχιστο πάχος 38 cm. Στα κανάλια εγκαθίστανται εκτροπείς, οι οποίοι μειώνουν την πίεση και επηρεάζουν την ταχύτητα ροής του αέρα. Το σχήμα εξαερισμού υπολογίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε η θερμοκρασία στο εσωτερικό του άξονα του αγωγού να είναι πάντοτε η ίδια. Για να γίνει αυτό, εφαρμόστε μια τοιχοποιία σε 2,5 τούβλα. Το ύψος του σωλήνα πρέπει να υπερβαίνει το επίπεδο της ράχης της οροφής. Τα κανάλια δεν τοποθετούνται μέσα στους εξωτερικούς τοίχους για να αποφευχθεί η ψύξη.

Το τεχνητό σύστημα εξασφαλίζει γρήγορη ροή αέρα και έξοδο στο πιο μολυσμένο σημείο με τη βοήθεια δύο ειδών ανεμιστήρων. Τοποθετούνται στον άξονα του αγωγού. Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, τα κανάλια εγκαθίστανται από ένα ξεχωριστό σύστημα, το οποίο δεν πρέπει να παραβιάζει το σχέδιο καπνοδόχου. Για τον προσδιορισμό του μεγέθους και της παραγωγικότητας του αγωγού λαμβάνεται υπόψη η διαφορά θερμοκρασίας και το μέγεθος του τμήματος καναλιού. Κάθε εργασία δεν πρέπει να παραβιάζει την τεχνική πυρασφάλειας. Τα πρότυπα προβλέπουν διαφορετικές συναλλαγματικές ισοτιμίες στις εγκαταστάσεις. Για παράδειγμα, για μια κουζίνα, ο αριθμός αυτός δεν πρέπει να είναι μικρότερος από 60 m.k./hour, για μπάνιο - 25 mb / h.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Ο εξαερισμός παρέχεται στο έργο του σπιτιού. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να ανεγερθεί ως βοηθητικός άξονας. Οι αγωγοί εξαερισμού του 9όροφου κτιρίου, καθώς και στο 5όροφο κτίριο, περνούν μέσα από τα τείχη των διαμερισμάτων και συνδέονται με τον κοινό άξονα. Εάν δεν υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης σε εσωτερικό τοίχο, κατασκευάζεται εξωλέμβια. Για τους τελευταίους ορόφους, τοποθετούνται χωριστές πλευρές. Παρακάτω, η φυσική κυκλοφορία είναι πολύ καλύτερη από ό, τι στους επάνω ορόφους, έτσι ώστε τα σύγχρονα έργα να προβλέπουν ακόμη και ένα τεχνητό σύστημα ανταλλαγής αέρα.

Μπορείτε να κάνετε τον αερισμό μόνοι σας. Βασικές αρχές:

 • Είναι ευκολότερο να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο πρότυπο για την τοποθέτηση καναλιών.
 • Συνιστάται να κατασκευαστεί ένα τούβλο πλήρους τούβλου, επιτρέπεται τσιμεντοκονίαμα.
 • Οι στροφές τοποθετούνται με τη βοήθεια ενός τεμαχισμένου τούβλου από τη δεξιά γωνία. Η γωνία της καμπύλης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 60 ̊.
 • Ολόκληρη η επιφάνεια πρέπει να είναι λεία και με το ίδιο μέγεθος για ομοιόμορφη κίνηση αέρα.
 • Εάν ο άξονας προβλέπει την εγκατάσταση ανεμιστήρα, η τοιχοποιία καλύπτεται με μια ανθεκτική στην υγρασία ουσία.
 • Μην αφήνετε την οριζόντια θέση των φυσικών αεραγωγών.
Επιστροφή στα περιεχόμενα

Συντήρηση και επιθεώρηση

Είναι σημαντικό στο χρόνο να καθαρίσετε τα κανάλια των συσσωρευμένων μολυσματικών ουσιών, να ελέγξετε την πυκνότητα τους και την παρουσία έλξης. Το σκονισμένο περιβάλλον προκαλεί την εμφάνιση επιβλαβών μικροοργανισμών και τρωκτικών. Τα βρώμικα φίλτρα μειώνουν τον πόθο. Για την αποφυγή τέτοιων αποτελεσμάτων, θα πρέπει να διενεργείται ετήσια προγραμματισμένη επιθεώρηση και απολύμανση των διαύλων. Επιπλέον, πραγματοποιείται μη προγραμματισμένη επιθεώρηση μετά από κάθε εξάλειψη βλάβης.

Σε ένα ιδιωτικό σπίτι είναι ευκολότερο να διατηρηθεί το σύστημα εξαερισμού καθαρό. Είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τα φίλτρα, να αντικαταστήσετε τις γρίλιες, να ελέγξετε την ώση. Είναι σημαντικό να ελέγξετε τις λειτουργικές ιδιότητες του συστήματος πριν από την περίοδο θέρμανσης. Σε ιδιωτικές κατοικίες πραγματοποιείται επίσης έλεγχος για τη σωστή εγκατάσταση του εξοπλισμού κυκλοφορίας, δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στη συμβατότητα των συστημάτων θέρμανσης και εξαερισμού.

Συνοπτικό συμπέρασμα

Ο καθαρός αέρας αυξάνει το επίπεδο άνεσης σε οποιοδήποτε δωμάτιο. Οι σύγχρονες εξελίξεις σας επιτρέπουν να καθαρίσετε γρήγορα το δωμάτιο της δυσάρεστης οσμής, της σκόνης, της υγρασίας. Διαφορετικοί τύποι συστημάτων ανταλλαγής αέρα αλληλοσυμπληρώνονται στην πράξη. Ένα αεριζόμενο σπίτι συχνά αερίζεται. Αλλά στην επιδίωξη της τεχνολογίας, μην ξεχνάτε την ασφάλεια και τη συμμόρφωση με τις τεχνικές απαιτήσεις.

Πώς να κάνετε φυσικό αερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία

Άλλα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα:

Φυσικά κανάλια εξαερισμού

Σε προηγούμενα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα, δημοσιευμένα σχέδια για την κυκλοφορία του αέρα στο σπίτι, διαμέρισμα, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του συστήματος φυσικού αερισμού. Για αποτελεσματικό αερισμό, Κάθε δωμάτιο του σπιτιού πρέπει να διαθέτει δύο συσκευές εξαερισμού: ένα για τον αέρα, ένα για την απομάκρυνση αέρα από το δωμάτιο.

Κάθε δωμάτιο στο σπίτι ή στο διαμέρισμα είναι εξοπλισμένο με δύο συσκευές τροφοδοσίας και εξαγωγής φυσικού αερισμού σε μία από τις τρεις παραλλαγές:

 1. Βαλβίδα παροχής στο παράθυρο ή στον εξωτερικό τοίχο για ροή αέρα. Διάταξη ροής σε ένα γειτονικό δωμάτιο με κανάλι καυσαερίων (μια τρύπα στην πόρτα ή ένα εσωτερικό τοίχωμα, ένα διαχωριστικό) για την απομάκρυνση του αέρα.
 2. Για ροή αέρα - τρύπα υπερχείλισης από ένα γειτονικό δωμάτιο με βαλβίδα τροφοδοσίας, και για να αφαιρέσετε αέρα - αγωγού εξαγωγής εξαερισμού.
 3. Βαλβίδα αέρα παροχής για εισροή, και αγωγού εξαγωγής εξαερισμός για την αφαίρεση του αέρα.

Ελέγξτε, στο σπίτι ή στο διαμέρισμα όπου ζείτε τώρα, όλα τα δωμάτια έχουν εξαερισμό αέρα και εξαερισμό;

Σε ποιους χώρους είναι απαραίτητο να κατασκευαστούν οι αεραγωγοί εξαερισμού

Τα κανάλια εξαγωγής φυσικού αερισμού πρέπει να παρέχονται από τους ακόλουθους χώρους του σπιτιού:

 • Υγειονομικοί και τεχνικοί χώροι - μπάνιο, τουαλέτα, πλυντήριο.
 • Κουζίνες.
 • Ντουλάπα, ντουλάπα - αν οι πόρτες των δωματίων μπαίνουν στο σαλόνι. Εάν οι πόρτες βγαίνουν στον διάδρομο (αίθουσα, κουζίνα), τότε μπορεί να γίνει ένα από τα δύο: να οργανωθεί ένας αγωγός εξαγωγής από τα δωμάτια ή να εγκατασταθεί βαλβίδα τροφοδοσίας στον τοίχο ή το παράθυρο.
 • Στο χώρο του λέβητα θα πρέπει να υπάρχει τόσο αγωγός εξαερισμού όσο και βαλβίδα παροχής.
 • Από τα δωμάτια, που χωρίζονται από τις εγκαταστάσεις με τον αεραγωγό περισσότερες από δύο πόρτες.
 • Στο πάτωμα πάνω από το πρώτο, αν υπάρχουν πόρτες εισόδου από τις σκάλες στο πάτωμα - οι αγωγοί εξαερισμού κατασκευάζονται από τους προαναφερθέντες χώρους ή (και) από το διάδρομο, την αίθουσα.
 • Στο πάτωμα πάνω από το πρώτο, αν δεν υπάρχουν πόρτες εισόδου από τις σκάλες στο πάτωμα - σε κάθε δωμάτιο του δαπέδου, τόσο ο αεραγωγός όσο και η βαλβίδα τροφοδοσίας είναι διατεταγμένα.

Σε άλλες εγκαταστάσεις του σπιτιού, οι οποίες δεν διαθέτουν κανάλια εξαγωγής φυσικού αερισμού, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα παροχής στο παράθυρο ή στον τοίχο και μια ρέουσα τρύπα στο παρακείμενο χώρο.

Επιπλέον, οι αγωγοί εξαγωγής φυσικού αερισμού είναι διατεταγμένοι για εξαερισμό:

Κτίριο κανονισμούς (παράγραφος 6.5.8 SP 60.13330.2016) η ζήτηση σε κτίρια κατοικιών για τα δωμάτια, τα οποία εξοπλισμού αερίων του θερμοκηπίου (λέβητες φυσικού αερίου, στήλη ζεστού νερού, θερμάστρες, κλπ..), Συμπερίληψη μηχανικό εξαναγκασμένο εξαερισμό και φυσικό ή μηχανικό εξαερισμό.

Θέση και διαστάσεις των αεραγωγών

Το ελάχιστο μέγεθος της πλευράς του φυσικού αεραγωγού είναι 10 cm., και η ελάχιστη επιφάνεια διατομής είναι 0.016 m 2., που αντιστοιχεί περίπου στη διάμετρο του τυποποιημένου σωλήνα του αγωγού αερισμού - 150 mm.

Ένα κανάλι ελάχιστου μεγέθους θα παρέχει εξαγωγή αέρα σε όγκο 30 τόνων m 3 / ώρα με μήκος κατακόρυφου σωλήνα μεγαλύτερο από 3 m. Για να αυξηθεί η παραγωγικότητα, οι κουκούλες αυξάνουν την διατομή του καναλιού ή το μήκος του καναλιού. Κανάλια μικρότερα από 2m. δεν παρέχουν την απαραίτητη ένταση φυσικού αερισμού.

Στην πράξη, το μήκος του αγωγού εξαερισμού στο πάτωμα καθορίζεται συνήθως από λόγους σχεδιασμού - ο αριθμός και το ύψος πάνω από τους επάνω ορόφους, το ύψος της σοφίτας, το μήκος του σωλήνα πάνω από την οροφή. Στο πάτωμα, το μήκος όλων των καναλιών πρέπει να είναι το ίδιο. Αυτό γίνεται έτσι ώστε η δύναμη έλξης σε κάθε κανάλι στο πάτωμα να είναι περίπου η ίδια.

Οι διαστάσεις του τμήματος διαύλου στο πάτωμα είναι οι ίδιες, συχνά γίνονται το ίδιο, αλλά για εποικοδομητικούς λόγους είναι πιο βολικό. Η απόδοση του αγωγού εξαερισμού σε ένα ή άλλο δωμάτιο δαπέδου ρυθμίζεται επιλέγοντας το μέγεθος της σχάρας αερισμού.

Για εποικοδομητικούς λόγους, αρκετοί αγωγοί εξαερισμού από τις εγκαταστάσεις ενός ορόφου προσπαθούν να τοποθετηθούν δίπλα-δίπλα, σε ένα μέρος - να δημιουργήσουν ένα μπλοκ αεραγωγών.

Το μπλοκ των αεραγωγών σε πέτρινα σπίτια τοποθετείται συνήθως μέσα στο ρουλεμάν του εσωτερικού τοίχου του σπιτιού ή συνδέεται στον τοίχο.

Το μπλοκ είναι κατασκευασμένο από υλικά τοιχοποιίας, για παράδειγμα τούβλα. Στην τοιχοποιία του τούβλου είναι βολικό να κατασκευαστούν κανάλια με διατομή που είναι πολλαπλάσια του μεγέθους του τούβλου, λαμβάνοντας υπόψη το πάχος των ραφών - 140x140 mm. (1/2 x 1/2 τούβλα) ή 140x270 mm. (1/2 χ 1 τούβλο)

Παράγουν κοίλα μπλοκ από σκυρόδεμα ειδικά σχεδιασμένα για αγωγούς εξαερισμού τοιχοποιίας.

Το μπλοκ αγωγών εξαερισμού από υλικά τοιχοποιίας πρέπει απαραίτητα να έχει στήριξη στο δάπεδο ή στο δάπεδο από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Σε άλλες περιπτώσεις, για παράδειγμα, σε ξύλινα σκελετά ή σκελετούς, ένα μπλοκ αεραγωγών συναρμολογείται από πλαστικούς ή χαλύβδινους γαλβανισμένους σωλήνες. Το μπλοκ σωλήνων κλείνει με κουτί.

Πώς να συγχωνεύσετε πολλά κανάλια σε ένα κανάλι

Σε μια ιδιωτική κατοικία, ο αριθμός των καναλιών είναι μικρό, ως εκ τούτου, να συνδυάσει τα ρεύματα αέρα από πολλαπλά κανάλια (δωμάτια ή ορόφους) σε ένα, όπως γίνεται συχνά στα σπίτια διαμέρισμα, δεν υπάρχει καμία ανάγκη. Κάθε κανάλι φυσικού αερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι πρέπει να ξεκινά από εσωτερικούς χώρους και να τελειώνει στο κεφάλι στην οροφή. Οποιοσδήποτε συνδυασμός δύο ή περισσότερων καναλιών επιδεινώνει τη λειτουργία του εξαερισμού.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, είναι απαραίτητο να συνδυαστούν διάφορα κανάλια, για να συγχωνευθούν σε ένα κοινό κανάλι φυσικού αερισμού.

Ικανότητα καναλιού εξαερισμού

Απόδοση ενός μοναδικού αγωγού εξαγωγής με διατομή 12x17 cm.(204 cm2 ) τσιμεντόλιθων ανάλογα με το ύψος του καναλιού και τη θερμοκρασία στο δωμάτιο:

Χωρητικότητα φυσικών αεραγωγών 12 x 17 δείτε ανάλογα με το ύψος του καναλιού και τη θερμοκρασία δωματίου

Για να προσδιορίσετε την απόδοση για τα ύψη ενδιάμεσων καναλιών, σχεδιάστε το γράφημα άξονα ανά άξονα: το ύψος και την απόδοση του καναλιού.

Παρόμοιοι πίνακες μπορούν να βρεθούν για αγωγούς εξαερισμού, οι οποίοι κατασκευάζονται από άλλα υλικά.

Ωστόσο, για κανάλια αερισμού του ίδιου τμήματος (204 cm2 ), αλλά από άλλα υλικά, η απόδοση θα είναι ελαφρώς διαφορετική από αυτή που υποδεικνύεται στον πίνακα. Για ένα κανάλι άλλης διατομής, η ποσότητα παραγωγικότητας από τον πίνακα μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί αναλογικά.

Για να αυξηθεί η χωρητικότητα του αγωγού εξαερισμού του ίδιου ύψους, σε αναλογία με αυξήστε την περιοχή διατομής του καναλιού. Για το σκοπό αυτό, για παράδειγμα, επιλέγεται ένα μπλοκ από σκυρόδεμα με μεγαλύτερη οπή ή χρησιμοποιούνται δύο ή τρεις κανάλια του παραπάνω μεγέθους για τον αερισμό ενός δωματίου.

Υπολογισμός του φυσικού αερισμού ενός ιδιωτικού σπιτιού

Ο υπολογισμός του φυσικού εξαερισμού πραγματοποιείται προκειμένου να καθοριστεί το μέγεθος των αγωγών εξαερισμού με βάση τον όγκο του αέρα που αφαιρείται.

Κατά τον προσδιορισμό της ποσότητας του αέρα απομακρύνονται μέσω της φυσικής κανάλια εξαερισμού, λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι σε μία παροχή δωματίου βαλβίδες αέρα που παρέχεται από το εξωτερικό, τότε ο αέρας ρέει μέσα στο δωμάτιο με τα κανάλια καυσαερίων, και να αφαιρεθεί μέσω των διαύλων και πάλι έξω.

Ο υπολογισμός πραγματοποιείται για κάθε όροφο του σπιτιού με την ακόλουθη σειρά:

 1. Καθοδηγούμενη από τους κανονισμούς (βλ. Εδώ), καθορίστε το ποσό του ελάχιστου όγκου αέρα που θα έπρεπε έρχονται από το δρόμο για εξαερισμό όλα τα δωμάτια με βαλβίδες τροφοδοσίας - Qn, m 3 / ώρα.
 2. Οι κανόνες καθορίζουν το ποσό του ελάχιστου όγκου αέρα που αυτός βγείτε έξω για αερισμό Όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με αγωγό εξαερισμού - Qστο, m 3 / ώρα.
 3. Συγκρίνετε τις εκτιμώμενες ελάχιστες τιμές ροής αέρα από το δρόμο (Qn, m 3 / h) και βγαίνοντας στο δρόμο (Qστο, m 3 / h). Συνήθως μία από τις ποσότητες είναι μεγαλύτερη από την άλλη. Η μεγαλύτερη από τις δύο ποσότητες θεωρείται ότι είναι την ελάχιστη χωρητικότητα σχεδιασμού όλων των καναλιών εξαερισμού στο πάτωμα - Qσ, m 3 / ώρα.
 4. Με βάση τις διαστάσεις του σπιτιού κάθετα, ορίστε το ύψος του φυσικού αεραγωγού στο πάτωμα.
 5. Γνωρίζοντας το ύψος του αγωγού αερισμού και τη συνολική εκτιμώμενη ελάχιστη απόδοση όλων των καναλιών στο πάτωμα (Qσ, m 3 / ώρα), σύμφωνα με τον πίνακα (βλ. παραπάνω), επιλέγεται ο συνολικός αριθμός των τυποποιημένων διαύλων από τσιμεντόλιθους. Η συνολική απόδοση του επιλεγμένου αριθμού τυποποιημένων καναλιών πρέπει να είναι τουλάχιστον Qσ, m 3 / ώρα.
 6. Ο επιλεγμένος αριθμός τυπικών καναλιών κατανέμεται μεταξύ των χώρων του σπιτιού, οι οποίοι πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με αγωγούς εξαερισμού. Όταν λαμβάνεται υπόψη η κατανομή, είναι απαραίτητο να υπάρχει κανονική ανταλλαγή αέρα σε κάθε ξεχωριστό δωμάτιο με σωλήνα εξαερισμού.

Ένα παράδειγμα υπολογισμού του φυσικού αερισμού ενός ιδιωτικού σπιτιού

Για παράδειγμα, ας υπολογίσουμε τον φυσικό εξαερισμό σε μονοκατοικία με συνολική επιφάνεια 120 ορόφων m 2. Το σπίτι διαθέτει πέντε καθιστικά με συνολική επιφάνεια 90 ατόμων m 2, κουζίνα, μπάνιο και τουαλέτα, καθώς και μια ντουλάπα (ντουλάπα) με έκταση 4,5 m 2. Ύψος δωματίου - 3 m. Το σπίτι έκανε δάπεδα στο έδαφος σε ξύλινα κούτσουρα με φυσικό αερισμό του υπόγειου χώρου μέσω του αγωγού αερισμού. Το ύψος του αεριζόμενου χώρου κάτω από το δάπεδο είναι 0,3 m. Για τη συσκευή των καναλιών αερισμού χρησιμοποιούμε μπλοκ από σκυρόδεμα - βλ. Παραπάνω.

1. Σε ένα ιδιωτικό πρότυπο σπίτι για τον εξαερισμό των σαλόνια, όπου αέρας εισέρχεται από το εξωτερικό, αυτό προσδιορίζεται με υπολογισμό τουλάχιστον μία φορά τον όγκο ανταλλαγής αέρα για μία ώρα (ρυθμός αερισμού = 1 1 / ώρα).
Στη συνέχεια, εισροή αέρα από το δρόμο για εξαερισμό πέντε δωματίων:
Qn = 90 m 2 x 3 m x 1 1 / ώρα = 270 m 3 / ώρα.

2. Το πρότυπο της ανταλλαγής αέρα για τον αερισμό των χώρων και των χώρων με τα κανάλια εξαγωγής: οι κουζίνες 60 m 3 / ώρα, μπάνιο και τουαλέτα στις 25 m 3 / ώρα σε κάθε δωμάτιο. η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα στον χώρο του μανδύα και ο χώρος κάτω από το πάτωμα στα κούτσουρα είναι 0,2 1 / ώρα.
Στη συνέχεια, για τον εξαερισμό αυτών των δωματίων πρέπει να αφαιρεθεί στο δρόμο:
Qστο1 = 60m 3 / ώρα + 25m 3 / ώρα + 25 m 3 / ώρα = 110 m 3 / ώρα - από την κουζίνα, το μπάνιο και την τουαλέτα.
Qστο2 = 4.5m 2 x 3m x 0,2 1 / ώρα = 2.7 m 3 / ώρα - από την αποδυτήρια,
Qστο3 = 120m 2 x 0,3m x 0,2 1 / ώρα = 7.2 m 3 / ώρα - από το χώρο κάτω από το δάπεδο πάνω στα κούτσουρα,
Σύνολο: Qστο = 110 m 3 / ώρα + 2.7 m 3 / ώρα + 7.2m 3 / ώρα = 119,9 m 3 / ώρα

3. Συγκρίνετε: Qn> Qc. Υποθέτουμε την ελάχιστη εκτιμώμενη συνολική παραγωγικότητα όλων των καναλιών καυσαερίων στο πάτωμα:
Qp = Qn = 270 m 3 / ώρα

4. Για ένα μονοκατοικία, το ύψος του αγωγού για εξαερισμό, λαμβάνοντας υπόψη το ύψος της σοφίτας, είναι 4 m.

5. Σύμφωνα με τον πίνακα για τη θερμοκρασία του εσωτερικού αέρα 20 o C και ύψος καναλιού 4 m βρίσκουμε: την απόδοση ενός τυπικού καναλιού εξαερισμού με εμβαδόν 204 cm2 είναι ίσο με 45,96 m 3 / ώρα. (ή 204: 45.96 = 4.44 cm2 -διατομή καναλιού που απαιτείται για την παράβλεψη 1 m 3 / ώρα αέρα.)
Στη συνέχεια, ο συνολικός ελάχιστος αριθμός συνήθων καναλιών εξαερισμού από τσιμεντόλιθους στο σπίτι είναι: 270 m 3 / ώρα : 45.96 m 3 / ώρα = 5.87. Τουλάχιστον 6 κανάλια εξαγωγής είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ο ελάχιστος φυσικός αερισμός στο σπίτι.

6. Το σπίτι διαθέτει τέσσερα δωμάτια που πρέπει να είναι εξοπλισμένα με αεραγωγούς - κουζίνα, μπάνιο, τουαλέτα και αποδυτήρια. Επιπλέον, για χώρο αερισμού κάτω από το δάπεδο, για λόγους σχεδιασμού, χρειάζονται δύο κανάλια. Σύνολο - 6 κανάλια. Τουλάχιστον 6 κανάλια εξαγωγής Απαιτείται να κανονιστεί στο πάτωμα στο σπίτι, με βάση τον αριθμό των χώρων και των χώρων όπου απαιτείται ένας αγωγός εξαερισμού.

7. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να πληρούν μια ακόμη προϋπόθεση - να παρέχει την ανταλλαγή αέρα σύμφωνα με τον κανόνα σε ξεχωριστούς χώρους - στην κουζίνα δεν είναι λιγότερο από 60 m 3 / ώρα, στο μπάνιο και στην τουαλέτα σε 25 m 3 / ώρα, στο αποδυτήριο 2,7 m 3 / ώρα, στο χώρο κάτω από το πάτωμα του 7.2 m 3 / ώρα.
Για να ικανοποιήσουμε αυτή την προϋπόθεση, ένα κανάλι του τμήματος που έχουμε επιλέξει δεν είναι αρκετό στην κουζίνα. Για να χρησιμοποιήσουμε τυποποιημένα στοιχεία για την τοποθέτηση καναλιών, αποφασίζουμε στο χώρο της κουζίνας ένα μπλοκ από δύο κανονικά κανάλια εξαερισμού (2x204 cm2 ).
Στο μπάνιο, στην τουαλέτα και στην αποδυτήρια κάνουμε έναν τυπικό φυσικό αγωγό εξαερισμού με διατομή 204 cm2 ο καθένας. Για τον αερισμό του χώρου κάτω από το πάτωμα, οργανώνουμε δύο κανάλια 204 cm2 ο καθένας.
Έτσι, συνολικά, για να εξασφαλιστεί μια ελάχιστη χωρητικότητα εξαερισμού σε κάθε δωμάτιο με αγωγό εξαερισμού, στο σπίτι χρειάζονται 7 κανάλια φυσικού αερισμού.

Ως αποτέλεσμα, αποδεχόμαστε τελικά για την κατασκευή 7 καναλιών και ελέγξτε τη συμμόρφωση της ικανότητας εξαερισμού με τα πρότυπα σχεδίασης:
- στην κουζίνα ένα μπλοκ από δύο κανάλια εξαερισμού (2x204 cm2 ) με συνολική χωρητικότητα 45,96 m 3 / ώρα х 2 = 92 m 3 / ώρα. ότι περισσότερο από το πρότυπο για την κουζίνα στο 60 m 3 / ώρα.
- Στο μπάνιο και στην τουαλέτα τοποθετούμε ένα μπλοκ από δύο κανάλια εξαερισμού (2x204 cm2 ) με την απόδοση ενός καναλιού 45.96 m 3 / ώρα, ότι περισσότερο από το πρότυπο στις 25 m 3 / ώρα.
- στην αίθουσα εκγύμνασης οργανώνουμε μια μονάδα εξαερισμού με ένα κανάλι (1x204 cm2 ) με χωρητικότητα 45,96 m 3 / ώρα, περισσότερο από τον κανόνα για τον υπολογισμό του 2,7 m 3 / ώρα.
- για χώρο αερισμού κάτω από το πάτωμα, δημιουργούμε δύο κανάλια με συνολική χωρητικότητα 45.96 m 3 / ώρα х 2 = 92 m 3 / ώρα, αυτό είναι μεγαλύτερο από τον υπολογιζόμενο κανόνα 7.2 m 3 / ώρα.
- τη συνολική απόδοση όλων των επτά καναλιών αερισμού στο πάτωμα 92 m 3 / ώρα + 45.96 m 3 / ώρα + 45.96 m 3 / ώρα + 45.96 m 3 / ώρα + 92 m 3 / ώρα = 322 m 3 / ώρα, που υπερβαίνει την τυπική χωρητικότητα εξαερισμού στο πάτωμα 270 m 3 / ώρα.

Από τα αποτελέσματα υπολογισμού προκύπτει ότι η ελάχιστη απαιτούμενη ικανότητα εξαερισμού των χώρων με βαλβίδες τροφοδοσίας παρέχεται με ένα μικρό περιθώριο (322 m 3 / ώρα > 270 m 3 / ώρα). Ταυτόχρονα, η ικανότητα εξαερισμού σε ορισμένα δωμάτια με τον αγωγό εξαγωγής υπερβαίνει τις τυπικές δεκάδες φορές.

Οι αγωγοί εξάτμισης στην κουζίνα, το μπάνιο, την τουαλέτα και το ντουλάπι, καθώς και κάτω από το πάτωμα, συμμετέχουν στον αερισμό άλλων δωματίων στο σπίτι. Ως εκ τούτου, ο συντονισμός της παραγωγικότητας των αγωγών εξαγωγής σε αυτούς τους χώρους γίνεται λαμβάνοντας υπόψη αυτή την περίσταση. Μην μειώσετε την ικανότητα εξαερισμού σε αυτές τις περιοχές, για παράδειγμα εγκαθιστώντας μικρές κοιλιακές εισόδους στην είσοδο του καναλιού.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η λειτουργία του ανεμιστήρα στην κουκούλα πάνω από τη σόμπα ή στο μπάνιο δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα φυσικού αερισμού σε αυτούς τους χώρους.

Η παραπάνω διαδικασία για τον υπολογισμό των αεραγωγών είναι απλοποιημένη, όχι επαγγελματική. Είναι καλύτερο να σχεδιάσετε φυσικό αερισμό στο σπίτι σε ειδικούς.

Αγωγός εξαερισμού πάνω από την οροφή

Όταν ο άνεμος στα ρεύματα του αέρα, που ρέει γύρω από την οροφή και άλλα εμπόδια, σχηματίζεται όπως κοντά στην πτέρυγα του αεροσκάφους, τη ζώνη εκφόρτωσης και τη ζώνη της αυξημένης πίεσης. Η θέση των ζωνών αυτών αλλάζει διαρκώς ανάλογα με τη δύναμη και την κατεύθυνση του ανέμου.

Εάν η κεφαλή εξαερισμού καλά πέφτει σε χαμηλή πίεση, η ράβδος στο κανάλι αυξάνεται εάν η πίεση στη ζώνη, η ράβδος στο κανάλι μειώνεται ή ακόμα και ανατροπής, ο αέρας αρχίζει να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση από το δρόμο στο σπίτι. Υπάρχει ιδιαίτερα απογοητευτικό όταν το χειμώνα αρχίζει ξαφνικά να φυσήξει κρύο αέρα μέσα στο δωμάτιο από ventreshetki.

Για να μειωθεί η επίδραση του ανέμου στη λειτουργία του φυσικού αερισμού, η κεφαλή του αγωγού εξαερισμού πάνω από την οροφή πρέπει να τοποθετηθεί σε κάποια απόσταση.

Φυσικός αερισμός σε ιδιωτικό σπίτι: συμβουλή μας

Ας μιλήσουμε για το πώς να κάνετε φυσικό αερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία στο στάδιο του σχεδιασμού. Και επίσης να μιλήσουμε για τον τρόπο εκσυγχρονισμού του εξαερισμού στο ήδη κτισμένο σπίτι: με τη βοήθεια των εκτροπέων, των καυσαερίων και των ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ.

Πώς είναι ο φυσικός εξαερισμός σε μια ιδιωτική κατοικία

Η ανταλλαγή αέρα παρέχεται με βύθισμα στο σύστημα αγωγών καυσαερίων. Αρχίζουν στα δωμάτια (συνήθως στην κουζίνα και στο μπάνιο, στα πιο "βρώμικα" δωμάτια του σπιτιού). Περαιτέρω οι αγωγοί ανεβαίνουν, στη σοφίτα και από εκεί στην οροφή.

Σε αυτούς τους αεραγωγούς, δημιουργείται αέρας. Λόγω αυτού, ο εξαγόμενος αέρας από το σπίτι βγαίνει στο δρόμο. Και για να τον αντικαταστήσει στο σπίτι έρχεται καθαρός αέρας - μέσα από τα παράθυρα, τις πόρτες, τις διαρροές στους τοίχους και τα παράθυρα με διπλά τζάμια.

Ο αέρας μετακινείται μέσω των αγωγών εξαγωγής λόγω δύο απλών νόμων της φυσικής:

 • Ο θερμός αέρας τείνει προς τα πάνω
 • Ο αέρας τείνει εκεί όπου η πίεση είναι χαμηλότερη

Παράγοντες που επηρεάζουν την πρόσφυση στους αγωγούς:

 • Διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ καυσαερίων και εξωτερικού αέρα
  Το χειμώνα το βύθισμα είναι ισχυρότερο, επειδή ο ζεστός εσωτερικός αέρας τείνει μέχρι τους αγωγούς εξαγωγής. Το καλοκαίρι δεν υπάρχει διαφορά θερμοκρασίας, έλξη μηδενικού σημείου - και η αλλαγή αέρα πρακτικά σταματά.
 • Κάθετη απόσταση μεταξύ δωματίου και οροφής
  Στην κορυφή, η πίεση είναι χαμηλότερη από την επιφάνεια της γης. Επομένως, όσο υψηλότερο είναι το κανάλι καυσαερίων, τόσο μεγαλύτερη είναι η πτώση της πίεσης. Έτσι, και η έλξη είναι ισχυρότερη.
 • Ταχύτητα και κατεύθυνση ανέμου
  Ο άνεμος εμφανίζεται όταν η ατμοσφαιρική πίεση κατανέμεται ανομοιόμορφα. Εάν υπάρχει μια ζώνη αυξημένης πίεσης κοντά στα παράθυρα και υπάρχει μια ζώνη χαμηλής πίεσης στην έξοδο του σωλήνα εξάτμισης, ο αέρας θα εισέλθει εύκολα στο σπίτι και θα βγει εύκολα έξω.

Ούτε ο άνεμος, ούτε η πίεση, ούτε η θερμοκρασία έξω από το παράθυρο, δεν μπορούμε να ελέγξουμε. Αυτό είναι το κύριο μειονέκτημα του φυσικού αερισμού - η εξάρτηση από τις καιρικές συνθήκες.

Αλλά υπάρχουν πολλά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να κάνετε φυσικό αερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια σας. Μερικά από αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο στο στάδιο του σχεδιασμού, άλλα - ακόμη και σε ένα κτίριο με καθαρή επισκευή.

Αγωγοί εξαερισμού στους τοίχους: κανόνες και κανόνες ρύθμισης

Η ανταλλαγή αέρα σε σπίτια από τούβλα πραγματοποιείται με τη βοήθεια αεραγωγών, συναρμολογημένων από τελειωμένους σωλήνες στο πάχος των εσωτερικών τοίχων ή από τούβλα. Οι άξονες αερισμού είναι διατεταγμένοι σε εσωτερικούς τοίχους και χωρίσματα από ειδικές μονάδες αερισμού. Υπάρχουν αυστηρά καθορισμένοι κανόνες για τη δημιουργία αγωγών εξαερισμού στους τοίχους από τούβλα ιδιωτικών και πολυκατοικιών, που θα είναι η ιστορία αυτής της έκδοσης.

Κανόνες διευθέτησης

Ο σχεδιασμός των συστημάτων ανταλλαγής αέρα σε κτίρια από τούβλα συνήθως δημιουργείται στο στάδιο του σχεδιασμού. Είναι απαραίτητο οι αεραγωγοί να πληρούν όλες τις απαιτήσεις του SNiP 2.04.05-86. Δεδομένου ότι οι αεραγωγοί, τα κανάλια και οι άξονες μπορούν να συνδεθούν δομικά μεταξύ τους, γεγονός που τις καθιστά πηγή κινδύνου πυρκαγιάς, η τοποθέτησή τους θα πρέπει να πληροί τους κανόνες του SNiP 41-01-2003. Τι πρέπει να προσέξετε:

 • Απαγορεύεται η εγκατάσταση αγωγών εξαερισμού σε εξωτερικούς τοίχους. Αυτή η τοποθέτηση θα προκαλέσει την αναπόφευκτη εμφάνιση συμπύκνωσης.
 • Απαιτείται κατακόρυφη διάταξη των αξόνων. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε η γωνία κλίσης της γραμμής αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 ° προς τη βάση της δομής.
 • Εάν υπάρχει υψηλή υγρασία στο δωμάτιο, τότε συνιστάται αυστηρά να μην διαρρυθμιστούν αγωγούς αέρα στους τοίχους αυτών των δωματίων. Λόγω αυτής της τοποθέτησης στα ορυχεία, μπορεί να συμβεί συμπύκνωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση καναλιού.
 • Είναι δυνατή η ένωση των αεραγωγών από τα μπάνια στη σοφίτα, αν είναι στην ίδια πλευρά του σπιτιού. Οι οριζόντιες τομές σε μη θερμαινόμενες σοφίτες είναι κατασκευασμένες από διπλά μονωμένες πλάκες από σκυρόδεμα 40 mm, με μια κοιλότητα αέρα μεταξύ τους ίση με το πάχος των πλακών.

Υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις για τοποθέτηση του αγωγού εξαερισμού σε τοίχους από τούβλα σε σχέση με την οροφή. αεραγωγούς Τοποθεσία έξοδο, σε απόσταση μικρότερη από 2,5 m από την κορυφογραμμή, αυτό δείχνει την κανονικοποιημένη ύψος του υλικού κατασκευής σκεπής πάνω από 50 cm εάν ο σωλήνας εξαερισμού είναι έξοδος από την κορυφογραμμή σε απόσταση 3 m, και περαιτέρω, το ύψος της υπολογίζεται ως εξής :. Υπό όρους διενεργείται με άμεση Βάλτε τον αγωγό σε γωνία 10 °. Ο τόπος οπτικής τομής και δείχνει το απαιτούμενο ύψος του σωλήνα από την επιφάνεια της οροφής.

Αν το κανάλι αέρα βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη από τρία μέτρα από την κορυφογραμμή, το ύψος του από την οροφή δεν μπορεί να είναι μικρότερο από 50 cm.

Σημαντικά σημεία

Το μέγεθος του τμήματος των κατακόρυφων αξόνων πρέπει να υπολογιστεί με βάση την ανταλλαγή αέρα που απαιτείται για ένα συγκεκριμένο δωμάτιο και την πηγή θερμότητας στον αεριζόμενο χώρο.

 • Με θερμική πηγή ισχύος θερμότητας μέχρι 3,5 kW, απαιτείται ένας άξονας αέρα με διαστάσεις 14 x 14 cm.
 • Εάν η χωρητικότητα της μονάδας θέρμανσης είναι από 3,5 έως 5,2 kW, οι διαστάσεις πρέπει να αυξηθούν σε 14 × 20 cm.
 • Με μια υψηλότερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας, το ορυχείο κατασκευάζεται με διαστάσεις 14x27 cm.

Το ελάχιστο μέγεθος της διατομής του άξονα αέρα δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 140x140 mm, το οποίο είναι μισό τούβλο. Η τοποθέτηση γύρω από το κανάλι και η διαχωριστική επιφάνεια μεταξύ τους δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 140 mm. Το πάχος του χωρίσματος μεταξύ διαφορετικών ορυχείων, για παράδειγμα ο καπνός και ο εξαερισμός, πρέπει να είναι τουλάχιστον 250 mm. (στο τούβλο).

Η δημιουργία αγωγών αέρα, αγωγών και αεραγωγών δεν πρέπει να ξεκινά τουλάχιστον 40 cm από το άνοιγμα του παραθύρου ή της πόρτας. Η εσωτερική επιφάνεια του άξονα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο επίπεδη και οι ραφές του πλίνθου να σκουπίζονται.

Στην κατασκευή, όπως και σε άλλες βιομηχανίες, όλα υπόκεινται σε εξοικονομήσεις. Το πιο απλό και εύκολο οικοδομικό υλικό, το οποίο απαιτεί ελάχιστη εργασία για τη δημιουργία πύργων, είναι μπλοκ κυψελοειδούς σκυροδέματος (αεριωμένο σκυρόδεμα, αφρώδες σκυρόδεμα). Για τη δημιουργία αγωγών εξαερισμού στους τοίχους των μπλοκ αφρού συνιστάται η χρήση κοιλοτήτων με αμιαντοτσιμέντο, μεταλλικές ή πλαστικές σωλήνες διαμέτρου 125-150 mm.

Χρήσιμες συστάσεις

Με μια ανεξάρτητη τοποθέτηση ορυχείων σε τοίχους από τούβλα, συνιστούμε να πάρετε μερικές χρήσιμες συμβουλές από τους επαγγελματίες.

 1. Το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε για εργασία είναι σημαντικό. Το τούβλο για την τοιχοποιία πρέπει να επιλέγεται μόνο με πλήρη σώμα. Ως συνδετικό υλικό, χρησιμοποιήστε ένα υδατικό διάλυμα άμμου και τσιμέντου σε αναλογία 1: 3.
 2. Το εργαλείο. Θα χρειαστείτε: τούβλο τοιχοποιία, σφυρί, σπάτουλα, βέργες, επίπεδο, επιχρίσματα, σπάτουλα. Για τη διαίρεση των τούβλων, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα "βουλγαρικό" με ένα δίσκο κοπής στην πέτρα.
 3. Το σχήμα που ακολουθεί δείχνει δύο επιλογές για την παραγγελία αγωγών εξαερισμού τοιχοποιίας για sesquilies και διπλά τοιχώματα.

Για να δημιουργήσετε το σωστό σχήμα του άξονα, χρησιμοποιήστε ένα κοίλο πρότυπο με το σωστό μέγεθος, κατασκευασμένο από κόντρα πλακέ.

Συμβουλή: Κατά την τοποθέτησή του, μην αφήνετε το κανάλι να φράσσεται, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ώσης και ως αποτέλεσμα - μείωση της απόδοσης του συστήματος εξαερισμού.

Κάνουμε φυσικό αερισμό σε ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια μας

Μην εκπλαγείτε αν σύντομα τα παιδιά θα υποφέρουν από τις επιθέσεις αλλεργίας, θα ξυπνήσει το πρωί με το βάρος ολόκληρου του σώματος, και τα δωμάτια φαίνονται μύκητες και μούχλα, αν αγάπη έχτισε το σπίτι σας δεν είναι σωστή φυσικό αερισμό.

Στο σπίτι των κορμών, δεν υπάρχει ανάγκη να οργανωθεί ειδικά εξαερισμός - σε αυτό το σπίτι τα τείχη "αναπνέουν" από τα ανοίγματα των παραθύρων, τις αρμούς των κορμών, καμινάδες. Αλλά σε ένα τούβλο ή πέτρινο σπίτι τα πάντα είναι σφραγισμένα και ο φυσικός αερισμός στο εξοχικό σπίτι απλά απουσιάζει.

Η ουσία κάθε είδους αερισμού είναι η συνεχής εναλλαγή του οικιακού και του εξωτερικού αέρα λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης. Ο ευκολότερος τρόπος αερισμού είναι ο αερισμός του δωματίου, το άνοιγμα των παραθύρων και των θυρών, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό το χειμώνα και τα δωμάτια που δεν διαθέτουν παράθυρα, όπως τα κυλικεία ή τα λουτρά, δεν υποβαθμίζονται κατ 'αυτόν τον τρόπο.

Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, ο εξαερισμός πρέπει να γίνει μόνος σας. Πολλοί προγραμματιστές προσπαθούν να κάνουν αυτές τις δουλειές με τα δικά τους χέρια, αλλά είναι καλύτερο να μην διακινδυνεύσουν και να προσκαλέσουν έναν πλοίαρχο και οι περισσότεροι είναι βοηθός του.

Σε ένα ιδιωτικό σπίτι πρέπει να εγκαταστήσετε τουλάχιστον δύο κουκούλες για τον αποτελεσματικό φυσικό αερισμό των χώρων. Οι περισσότερες φορές γίνονται στην κουζίνα ή στο μπάνιο. Το σύστημα κουκούλας πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά το σχεδιασμό του σπιτιού, επειδή ο αερισμός στο σπίτι είναι ένα πολύπλοκο σύστημα, πρέπει να κάνετε τα απαραίτητα σχέδια και υπολογισμούς και χωρίς τη βοήθεια ενός επαγγελματία που δεν μπορείτε να κάνετε.

Φυσικός αερισμός σε ιδιωτική κατοικία:

- Ο σωστός εξαερισμός δεν θα πρέπει να εκπέμπει τους χώρους το χειμώνα.
- Πρέπει να υπάρχει συνεχής ανταλλαγή αέρα με το δρόμο.
- Ο νωπός αέρας πρέπει να ρέει σε όλους τους χώρους.
- Ο μολυσμένος αέρας από την κουζίνα, την τουαλέτα ή το μπάνιο πρέπει να αφαιρεθεί γρήγορα.
- Δεν θα πρέπει να υπάρχουν σχέδια στο σπίτι.

Εξαερισμός στο σπίτι

Εάν το σπίτι είναι ήδη κατασκευασμένο, είναι απλά αδύνατο να οικοδομήσουμε σε αυτό ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού. Είναι απαραίτητο να εκτελεστούν αυτές οι εργασίες κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής και ως εκ τούτου το σύστημα εξαερισμού πρέπει να βρίσκεται ήδη στην τεκμηρίωση του σχεδιασμού.

Πρώτα απ 'όλα, οι αγωγοί αερισμού είναι ενσωματωμένοι στους τοίχους. Αυτά τα κανάλια πρέπει να έχουν εξόδους εντός των χώρων, καθώς και έξοδοι. Μια από αυτές τις εξόδους θα αντλήσει στο σπίτι τον εξωτερικό αέρα. Θα πρέπει να βρίσκεται σε ύψος τουλάχιστον δύο μέτρων πάνω από το θεμέλιο, σε οποιονδήποτε από τους εξωτερικούς τοίχους. Η δεύτερη έξοδος θα αφαιρέσει τον βρώμικο αέρα από το σπίτι. Συνήθως τοποθετείται στην οροφή και όλοι οι αγωγοί εξαγωγής φέρονται σε αυτό. Ο σωλήνας εξάτμισης πρέπει να ανέλθει σε απόσταση 0,5 μέτρων πάνω από την οροφή του σπιτιού. Αν το σπίτι είναι αρκετά μεγάλο, μπορεί να υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι σωλήνες εξάτμισης.

Οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από μέταλλα που δεν είναι διαβρωμένα, με λείους τοίχους, ορθογωνικής διατομής. Οι οπές των καναλιών έξω και μέσα στο σπίτι κλείνουν με ένα πλέγμα. Είναι επίσης απαραίτητο να υπάρχει ένα σύστημα θέρμανσης αέρα το χειμώνα. Για το σκοπό αυτό, τοποθετείται ένας θερμαντήρας κοντά στον αγωγό εξαερισμού.

Έτσι, ο φυσικός αερισμός του ένα ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια του είναι απολύτως πραγματική, δεν απαιτεί πολλά χρήματα και πολύ σύνθετες λύσεις μηχανικής, αλλά προστατεύει την υγεία των μελών της οικογένειας, βελτιώνει την άνεση του καθιστικού και προστατεύει το κτίριο από την εμφάνιση μούχλας και την υπερβολική υγρασία.

Αγωγοί εξαερισμού σε τοίχους από τούβλα

Σημαντικό για κάθε αερισμό στο σπίτι, το οποίο δεν θα του επιτρέψει να πάρει κλεισούρα, δυσάρεστες οσμές και την υγρασία. Ένας τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτό είναι να παρέχουμε αεραγωγούς σε τοίχους από τούβλα. Με ένα κρυμμένο "κουκούλα" στο σπίτι θα υπάρξει ένα καλό μικροκλίμα.

Απαιτούμενοι κανόνες της συσκευής

Οι αγωγοί εξαερισμού είναι διευθετημένοι κατά την τοποθέτηση των τοίχων του σπιτιού μέσα σε αυτά. Εάν ο τοίχος έχει πάχος 38 cm - σε 1 σειρά, αν είναι 64 cm - σε 2 σειρές. Το παραδοσιακό τμήμα είναι 140x140 mm. Χρησιμοποιήστε την ίδια λύση όπως και για την τοποθέτηση του σπιτιού. Επιτρέπεται η χρήση διαλύματος αργίλου και άμμου.

Πριν κάνετε έναν αγωγό εξαερισμού σε έναν τοίχο από τούβλα, πρέπει να έχετε ένα κεραμικό τούβλο γεμάτο σώμα. Θα χρειαστεί ένα πρότυπο που είναι η χέρια, Είναι - του σκάφους (μήκος, πλάτος, πάχος - 2,5 m χ 140 mm χ 25 mm), όπου οι εσοχές κάνουν, το κατάλληλο μέγεθος των αγωγών αερισμού και τη θέση τους στον τοίχο. Χρειαζόμαστε αποθέματα σημαντήρες - κοίλα κιβώτια των σανίδων. Η διατομή τους είναι σαν εκείνη ενός καναλιού, το ύψος θα πρέπει να είναι 8-10 τούβλα. Ο καθαρισμός γίνεται τοιχοποιία shvabrovkoy έλεγχο «καθαρότητα» - διαλογή μπάλα πάνω στο καλώδιο των 100 mm σε διάμετρο.

Η τοιχοποιία γίνεται κατακόρυφα. Θα πρέπει να απομακρυνθεί από την πόρτα, καθώς και στους τοίχους των αρθρώσεων δεν είναι μικρότερη από 380 mm. Κλείστε το κανάλι και την καπνοδόχο, μονώνουν το άλλο χρησιμοποιώντας ανθεκτικά στη θερμότητα υλικά και να αυξήσει τα τοιχώματα του καναλιού.

Πρακτική εμπειρία

Η συσκευή του αγωγού εξαερισμού κατασκευάζεται λαμβάνοντας υπόψη τα σημαντικά σημεία:

 • Το σχέδιο τοποθετείται στην τοιχοποιία με τέτοιο τρόπο ώστε το άκρο του να είναι δίπλα στην επιφάνεια του εγκάρσιου τοιχώματος από το εσωτερικό. Καλυφθείτε μέσα από τις τρύπες της κιμωλίας - τα μελλοντικά τμήματα των καναλιών. Είναι απαραίτητο να μην είναι τεμπέλης και να ελέγχετε συνεχώς με αυτό το πρότυπο, εάν υπάρχουν αλλαγές στην κατασκευή της δομής. Τέτοιες παραβιάσεις μπορούν να επηρεάσουν την καλή λειτουργία του εξαερισμού.
 • Το σχήμα καναλιού μπορεί να είναι τετράγωνο (συχνά χρησιμοποιείται) ή ορθογώνιο. Οι τοίχοι και τα χωρίσματα μεταξύ τους τοποθετούνται σε 1 πάχος τούβλο.
 • Τα κανάλια τοποθετούνται από άκρο σε άκρο, κόβοντας τη λύση.
 • Συμμορφώνεται με ένα μονό-στρώμα επικάλυψης δίπλα στους αγωγούς εξαερισμού.
 • Για να ενισχύσετε τον εξαερισμό, χρησιμοποιήστε τούβλα που βρίσκονται απέναντι από το κανάλι. Ωστόσο, στο μέλλον μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστεί.
 • Αν θέλετε να σχεδιάσετε ένα κανάλι, θα πρέπει να απέχει λιγότερο από ένα μέτρο. Η γωνία δεν είναι μικρότερη από 60 ° στον ορίζοντα. Ο χώρος του υποκαταστήματος είναι κατασκευασμένος από τούβλα, τα οποία είναι οστετάνια στην κατάλληλη γωνία. Η διατομή αυτού του τμήματος και του κύριου καναλιού πρέπει να είναι ίδια.
 • Η τοιχοποιία του αεραγωγού εξαερισμού και του κύριου τοιχώματος είναι επικάλυψη σε βάρος μισών και τριών τετάρτων τούβλων.
 • Διαστρέβλωση του σχήματος των καναλιών δεν θα επιτρέψει περιοδικά εκτοπισμένους σημαντήρες. Κατά την τοποθέτηση, δεν επιτρέπουν την απόφραξη του ορυχείου.
 • Είναι καλό να καθαρίζετε τις ραφές με ένα στυλεό. Είναι βολικό να το κάνετε αυτό με διαβροχή με νερό. Η ομαλή επιφάνεια δεν θα δώσει την ευκαιρία για να παραμείνει στους τοίχους.
 • Για να μην φράξει κανάλι το κανάλι κατά την εργασία με κονίαμα, το παράθυρο μπορεί να τοποθετηθεί με τσαλακωμένες εφημερίδες ή κάτι άλλο κατάλληλο. Αυξάνεται όλο και ψηλότερα, - μετατοπίστε το, στη συνέχεια, απλά το αφαιρέστε. Εάν δεν το κάνετε αυτό, πρέπει να ελέγξετε ότι δεν είναι φραγμένο με μια μπάλα.

Και αν δεν έχουν τοιχοποιία

Ένας αυτοεξοπλισμένος αγωγός εξαερισμού σε τοίχους από τούβλα κατασκευάζεται με σωλήνες. Αλλά στην περίπτωση αυτή είναι επίσης απαραίτητο κάθε δωμάτιο να έχει δικό του αγωγό αέρα. Μία από τις εξόδους πρέπει να είναι σε ύψος δύο μέτρα πάνω από το θεμέλιο (δυνατό και άνω) εντός του εξωτερικού τοιχώματος (αντλεί αέρα από το εξωτερικό). Το δεύτερο είναι στην οροφή (αφαιρεί αέρα από το σπίτι). Σε αυτόν όλα τα κανάλια μειώνονται. Ο σωλήνας πρέπει να ανέλθει ένα μέτρο πάνω από την οροφή. Εισόδου ανοίγματα για πλέγματα οροφής δεν είναι κάτω από 10 εκατοστά. Κλείνει τους αποσβεστήρες που ρυθμίζουν τη ροή του αέρα.

Συνδυάστε μπορείτε να απολαύσετε τη σάουνα-κουζίνα, μπάνιο-τουαλέτα. Και τα τέσσερα μπορούν να συνδυαστούν στη σοφίτα. Είναι σημαντικό να υπάρχουν αξιόπιστες σφραγίδες στις αρθρώσεις. Πληροφορίες "στο μπουκέτο" μπορούν να γίνουν μόνο αν οι υπηρεσίες βρίσκονται στην ίδια πλευρά του σπιτιού. Σε μονοκατοικία μπορούν να τοποθετηθούν στην οροφή (βγαίνουν από τη στέγη από τη σοφίτα). Στη σοφίτα οι σωλήνες πρέπει να είναι μονωμένοι.

Για τους φυσικούς αεραγωγούς, η διάμετρος των σωλήνων είναι 125 x 150 mm, η διάμετρος του σωλήνα είναι 100 x 125 mm. Η επιλογή των υλικών εξαρτάται από το τι θέλει ο ιδιοκτήτης και τις τιμές. Μπορούν να κατασκευαστούν από πολυμερή, γαλβανισμένα, αμιαντοτσιμέντο, σκυρόδεμα. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, οι σωλήνες χαμηλώνονται στον χώρο μεταξύ των τοίχων και τσιμέντου. Σημαντική είναι η στεγανότητα στην έξοδο των venttubes στην οροφή. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ένα δακτύλιο από καουτσούκ ή σιλικόνη. Ο αγωγός αέρα και η έξοδος του καλύμματος συνδέονται με ένα κυματοειδές σωλήνα.

Πώς να φτιάξετε τους εαυτούς σας

Ο αγωγός εξαερισμού σε τοίχο από τούβλα με τα χέρια σας γίνεται, ακόμα και αν είναι λεπτός. Όταν ένα διαμέρισμα στο μισό-τούβλο «ταιριάζει» παχύ σωλήνα κατασκευασμένο από 120 χιλιοστά αμίαντο (εσωτερική - 100). Το άνοιγμα σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχει πλάτος 130 mm. Αφού κατεβάσει το σωλήνα μέσα σε αυτό, ενισχύεται με τσιμεντοκονία.

Σε περίπτωση απουσίας του σωλήνα, που είναι κατασκευασμένο σαν αυτό: δύο μεγάλα μισό-σχιστόλιθο επιθυμητό μέγεθος Στερεώστε σύρμα. Είναι στερεωμένο σε έναν κύβο τούβλου, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο επίπεδο με ένα διαμέρισμα. Αλλά είναι δυνατόν και με άλλο τρόπο: οι πλευρές των τοίχων στο πάνω μέρος της βρισκόταν στην άκρη μερικά τούβλα και σκηνογραφία. Κάτω από την σχάρα εξαερισμού, κόβεται μια τρύπα στο κάτω μέρος, στο κάτω μέρος, όπου είναι στερεωμένη. Στο τέλος - σοβά. Το τμήμα που φαίνεται να βρίσκεται στη σοφίτα θα πρέπει να είναι μονωμένο με αμίαντο (το φύλλο κοσμεί επίσης). Στη στέγη, δεν πρέπει να είναι πιο κοντά από ένα μέτρο από το υψηλότερο σημείο.

Υπάρχουν ακόμα πιο λεπτά ανοίγματα - ένα τέταρτο του τούβλου. Σε αυτή την περίπτωση, ο τοίχος θα αντικατασταθεί από δομή που μπορεί να κατασκευαστεί από λωρίδες επίπεδης πλάκας (πλάτος 20 cm). Εισάγετε μέσα στο κανάλι, το ρασρέβ και το σύρμα σύνδεσης και το γύψο.

Σύνδεση κουκούλας

Στην κουζίνα, μπορείτε να "χάσετε" τη δράση του μόνο εξαερισμού, διατεταγμένα στον τοίχο, ειδικά αν μαγειρεύετε συχνά και η κουζίνα είναι μικρή. Το εκχύλισμα εξάγεται, το οποίο αφαιρεί τον δυσάρεστο αέρα από την κουζίνα. Είναι σημαντικό να συνδέσετε σωστά τον αγωγό εξαερισμού. Η απόσταση από το ventshahta είναι επιθυμητή να είναι ελάχιστη. Διαφορετικά, η εφέ σχεδίασης θα μειωθεί. Ναι, και κοιτάξτε τους μεγάλους αγωγούς αέρα άσχημοι.

Για να συνδεθείτε, χρειάζεστε ειδικούς αεραγωγούς και προσαρμογείς. Συνδέστε τα στοιχεία σφιχτά. Για λόγους ασφάλειας και αποτελεσματικής λειτουργίας είναι σημαντικοί ορισμένοι κανόνες. Κατά τη σύνδεση του σωλήνα εξάτμισης, δεν πρέπει να εμποδίζει ολόκληρο τον αγωγό αερισμού: όταν δεν λειτουργεί, - λειτουργεί ο κύριος αερισμός, από το ρεύμα αέρα. Για να το κάνετε αυτό, μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε τη σχάρα πάνω από την είσοδο του σωλήνα εξαγωγής.

Για να διασφαλιστεί ότι η κουκούλα δεν αποτυγχάνει, είναι απαραίτητο να μην εμποδίζεται ο αέρας. Γι 'αυτό είναι σημαντικό το μήκος του αγωγού να είναι μικρότερο. Και είναι καλύτερα να ξεχάσουμε τις στροφές. Η ποιότητα του βυθίσματος θα συμβάλει στην ομαλότητα του σωλήνα. Ως εκ τούτου, οι κυματοειδείς αγωγοί, οι οποίοι προτιμώνται λόγω της ευκαμψίας, εξακολουθούν να καθυστερούν τη ροή του αέρα. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε, θα πρέπει να εξομαλύνετε τις στροφές. Κίνδυνος: εάν χρησιμοποιείτε στήλη θέρμανσης αερίου στην κουζίνα, η κουκούλα δεν μπορεί να βγει στο κανάλι καπνού

Πώς να κάνετε σωστά τον αερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία

Το μυστικό όνειρο πολλών συμπατριωτών μας είναι ένα όμορφο εξοχικό σπίτι. Οι επαγγελματίες γνωρίζουν ότι στο στάδιο του σχεδιασμού είναι απαραίτητο να προβλεφθούν όλες οι λεπτομέρειες, ιδιαίτερα οι επικοινωνιακές λύσεις του μελλοντικού κτιρίου. Και λίγοι γνωρίζουν πώς να κάνουν τον αερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι άνετο να ζουν ανά πάσα στιγμή του χρόνου.

Το σωστά οργανωμένο σύστημα εισροής και εκροής αέριων μαζών σε κατοικημένους χώρους είναι σε θέση να παρέχει:

 • πρόσθετη προστασία των χώρων από σπόρια μυκήτων και μούχλας, υγρασία,
 • κυκλοφορία οξυγόνου σε κάθε δωμάτιο.
 • άνετες συνθήκες εργασίας και αναψυχής στο σπίτι.

Ποια δωμάτια χρειάζονται εξαερισμό;

Χωρίς πρόσβαση στον καθαρό αέρα, το ανθρώπινο σώμα δεν είναι σε θέση να λειτουργεί κανονικά. Σε ένα κτίριο διαμερισμάτων, η παροχή οξυγόνου είναι απαραίτητη πρώτα απ 'όλα στο παιδικό δωμάτιο, στο υπνοδωμάτιο και στο σαλόνι. Μην αγνοείτε την κουζίνα και το μπάνιο. Σε αυτούς τους μικρούς χώρους καθορίζεται συχνά από υψηλή συγκέντρωση υγρασίας, καθώς και χαρακτηριστικές οσμές (οι περισσότερες από τις οποίες δεν είναι πολύ ευχάριστες), οι οποίες απαιτούν εκτροπή στο εξωτερικό περιβάλλον.

Δώστε προσοχή! Ορθή εφαρμογή της συσκευής αερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι εξαλείφει την πιθανότητα βρωμιά, τη συσσώρευση σκόνης, συμπύκνωση, μπούκωμα, και δεν θα επιτρέψει μούχλα και τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς να εξαπλωθεί σχετικά με τη στέγαση.

Εφαρμογή του συστήματος ανταλλαγής αερίων

Παραδοσιακά, οι ειδικοί εντοπίζουν δύο τύπους εφαρμογής του συστήματος ανταλλαγής αέρα σε κτίρια κατοικιών:

 • φυσικό?
 • μηχανική (αναγκαστική);
 • ανάμεικτα (ο πρώτος τύπος συμπληρώνεται από μια συσκευή αναγκαστικής εκτόξευσης).

Από τεχνική άποψη, το σύστημα αερισμού ενός σπιτιού κατατάσσεται στις ακόλουθες κατηγορίες:

 • λειτουργικό σκοπό.
 • τη μέθοδο μετακίνησης των αέριων μαζών (κανάλι, μη κανάλι).
 • τη συσκευή που οδηγεί τον αέρα.

Αλλά, πώς να μην κάνουμε κάποιο λάθος στην επιλογή; Τι αερισμός του εξοχικού σπιτιού παρέχει άνετες συνθήκες για όσους ζουν σε αυτό; Σημειώστε ότι κάθε επιλογή έχει τόσο προφανή "πλούσια" όσο και προφανή "μείγματα". Για την καλύτερη κατανόηση του θέματος της ερώτησης, αξίζει να τα εξετάσουμε λεπτομερέστερα.

Φυσική ανταλλαγή αέρα σε ιδιωτική κατοικία

Ο φυσικός αερισμός του κτιρίου διαμερισμάτων οφείλεται στη διαφορά πίεσης μέσα και έξω από το δωμάτιο. Η όλη διαδικασία βασίζεται σε φυσικούς νόμους και δεν απαιτεί ανθρώπινη παρέμβαση. Η ουσία του είναι ως εξής:

 1. Δεδομένου ότι η θερμοκρασία του αέρα στο κλειστό δωμάτιο είναι υψηλότερη από το εξωτερικό, ο αέρας γίνεται ελαφρύς. Λόγω αυτού μέσω του ανοίγματος, κινείται προς το δρόμο.
 2. Μέσα στο δωμάτιο, σχηματίζεται μια μερικώς αραιωμένη μάζα, συμβάλλοντας στην εισροή φρέσκου οξυγόνου μέσω μικρών ανοιγμάτων που βρίσκονται στη δομή του αντικειμένου.
 3. Οι εισερχόμενες μάζες είναι πιο βαριές στη δομή. Βρίσκονται στο κάτω μέρος των χώρων, έτσι ώστε ο αερισμός του δαπέδου σε μια ιδιωτική κατοικία είναι τόσο σημαντικό και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του συστήματος ανταλλαγής αέρα.

Δώστε προσοχή! Με την αύξηση της θερμοκρασίας, η ανταλλαγή μέσω του τοίχου είναι ταχύτερη, ειδικά αν συμπληρώνεται από τον άνεμο.

Τα σύγχρονα κτίρια κατοικιών είναι ουσιαστικά απαλλαγμένα από ρωγμές και μικρές τρύπες, οπότε το φυσικό σύστημα αερισμού σε ιδιωτικό σπίτι, κατά κανόνα, δεν λειτουργεί. Η εισροή είναι δυνατή μόνο μέσω μικρών βαλβίδων ενσωματωμένων σε τοίχους και παράθυρα.

Οφέλη από το σύστημα:

 • Απουσία καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Η εποικοδομητική απλότητα εξαλείφει τις παραμικρές βλάβες ή βλάβες.
 • Οικονομικό. Ο εξαερισμός σε μια εξοχική κατοικία είναι αυτόματα, δεν απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός (και με αυτό το οικονομικό κόστος).
 • Ευελιξία. Η συσκευή συμπληρώνεται άψογα με λύσεις κλιματισμού και φιλτραρίσματος.
 • Ασύμμετρος.

Το φυσικό σύστημα εξαερισμού μιας ιδιωτικής κατοικίας δεν είναι σε θέση να παρέχει αναγκαστική ροή αέρα, που μερικές φορές αυξάνει τον κίνδυνο μυκήτων, μούχλας και δυσάρεστων οσμών. Τέτοιοι "γείτονες" όχι μόνο καταστρέφουν την κατασκευή, αλλά και βλάπτουν την υγεία των ανθρώπων. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι στον 21ο αιώνα δεν χρησιμοποιούνται ουσιαστικά. Εξαερισμός εξοχικό σπίτι αναγκαστικός τρόπος είναι πολύ πιο αποτελεσματική.

Αναγκαστικό σύστημα εξαερισμού

Ένα μηχανικό σύστημα με το οποίο οι μάζες του αέρα τίθενται σε κίνηση με μια τεχνητή μέθοδο - χάρη στις συσκευές έγχυσης (συμπιεστές, αντλίες, ανεμιστήρες). Αυτός ο εξαερισμός στο εξοχικό σπίτι είναι πολύ προτιμότερος. Η αναγκαστική οργάνωση της αεροπορικής ανταλλαγής έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 1. Το οξυγόνο μπορεί να υγραίνεται εκ των προτέρων, θερμαίνεται, δημιουργώντας έτσι ένα άνετο περιβάλλον.
 2. Ο εξαερισμός του εξοχικού σπιτιού είναι αυτόνομος και δεν εξαρτάται από το περιβάλλον.

Όσον αφορά τις ελλείψεις, είναι προφανείς:

 • για την οργάνωση ενός τέτοιου συστήματος απαιτεί πρόσθετο εξοπλισμό, υλοποίηση στο στάδιο του σχεδιασμού, κόστος ηλεκτρικής ενέργειας,
 • τακτική συντήρηση κατά τη λειτουργία.

Ο μηχανικός αερισμός σε μια ιδιωτική κατοικία μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Οι ειδικοί διακρίνουν τους ακόλουθους τύπους:

 • Εξάτμιση - ο "παλιός" αέρας αφαιρείται από το δωμάτιο με τις κατάλληλες μηχανικές λύσεις.
 • παροχή αέρα - ένα ιδιωτικό σπίτι είναι κορεσμένο με τον αέρα από το δρόμο με υποχρεωτικό τρόπο?
 • Εφοδιασμός και εξαγωγή - η παροχή και η αφαίρεση των αέριων μαζών γίνεται μηχανικά.

Αν πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο σπίτι από τούβλα ή εξοχικό σπίτι, καλό είναι να εξετάσετε μια παραλλαγή μικτού τύπου. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός αναγκαστικών και φυσικών συστημάτων.

Αρμόδιος οργανισμός αερισμού στην προαστιακή κατοικία

Έτσι, πώς να κάνετε σωστά τον αερισμό στο σπίτι και είναι δυνατόν να πραγματοποιήσετε όλες τις δραστηριότητες με τα χέρια σας; Μια αρμόδια οργάνωση της διαδικασίας εναλλαγής αέρα θα βελτιώσει το μικροκλίμα στον οικιστικό χώρο και θα διατηρήσει επίσης όλες τις δομές ακεραιότητας. Ανεξάρτητα από το δωμάτιο, η συσκευή εξαερισμού στην ιδιωτική κατοικία με τα δικά της χέρια πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

 • καθορισμός της ποσότητας καθαρού αέρα που απαιτείται για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τα αποδεκτά υγειονομικά πρότυπα ·
 • για τον υπολογισμό της διαμέτρου και του μεγέθους της διατομής για το σύστημα αγωγών - αυτή η τιμή θα καθορίσει την ατμόσφαιρα στον οικιστικό χώρο.
 • επιλέξτε το καλύτερο σύστημα εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι (προσεκτικά σταθμίζοντας όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του καθενός)?
 • να προετοιμάσει ένα σχέδιο για τους αεραγωγούς (μια αρμόδια προσέγγιση θα εξασφαλίσει αποτελεσματική εργασία) ·
 • για τον προσδιορισμό του τόπου στον οποίο θα εγκατασταθεί ο εξαερισμός σε μια ιδιωτική κατοικία.
 • το επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση των ζωνών κάτω από την εισροή και απογείωση των αέριων μαζών.
 • για την κατασκευή του ίδιου του συστήματος για διαμέρισμα πολυκατοικίας.

Προσδιορίστε με το βέλτιστο σύστημα

Οι επαγγελματίες εστιάζουν στο γεγονός ότι ο σχεδιασμός του εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι γίνεται δεκτός για να ξεκινήσει ακόμα και στο στάδιο της προετοιμασίας τεκμηρίωσης για μελλοντική στέγαση. Το ποιοτικό κριτήριο ενός σύγχρονου έργου είναι η διαθεσιμότητα όλων των επικοινωνιών που είναι απαραίτητες για μια άνετη ζωή των ανθρώπων. Και σε αυτό το πλαίσιο, η παρουσία καθαρού αέρα αποτελεί σημαντικό συστατικό στοιχείο της εναρμόνισης του περιβάλλοντος χώρου.

Δώστε προσοχή! Είναι σημαντικό όχι μόνο ο ίδιος ο εξαερισμός στο σπίτι, αλλά και η ταχύτητα κίνησης του ίδιου του οξυγόνου.

Πολλοί ιδιοκτήτες εξοχικών σπιτιών δεν εκτελούν προκαταρκτικούς υπολογισμούς, και εξοπλίζουν το περίβλημα με ισχυρά μηχανικά συστήματα. Σε αυτή την περίπτωση, οι οπαδοί μπορούν να ψύξουν βίαια τον εσωτερικό χώρο. Οι ειδικοί τονίζουν ότι η κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία πρέπει να είναι φυσική, εάν δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσθετη ανταλλαγή αέρα. Λόγω της φυσικής του φύσης, εγγυάται ένα φυσικό καθεστώς υγρασίας για όλους όσους βρίσκονται μέσα στα όρια του ζωτικού χώρου.

Ο σωστός εξαερισμός σε ένα ιδιωτικό σπίτι με τα δικά του χέρια δημιουργείται με βάση ένα δεδομένο πρότυπο της ογκομετρικής ταχύτητας του αέρα. Εάν πρόκειται για μηχανική λύση, η αντίστοιχη τιμή μπορεί να κυμαίνεται από 3 έως 5 m 3 / h. Το φυσικό σύστημα παρέχει μια πορεία μέχρι 1 m 3 / ώρα. Η δυσκολία έγκειται στο γεγονός ότι αν η κατοικία έχει ένα υπόγειο, τότε χωρίς ένα αναγκαστικό σύστημα δεν μπορεί να κάνει.

Δώστε προσοχή! Για να περάσετε 300 m 3 / ώρα καθαρού αέρα, απαιτείται κανάλι διαστάσεων 250x400 mm, που αντιστοιχεί στο πρότυπο d 350 mm. Ωστόσο, αν εξοπλίσετε ένα μηχανικό σύστημα, μπορείτε να σταματήσετε στο κανάλι 160x200 mm ή d 200 mm.

Το παρακάτω βίντεο παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης του συστήματος εξαερισμού στην εξοχική κατοικία:

Εξαερισμός σε ιδιωτική κατοικία: υπολογισμένα δεδομένα

Ο εξαερισμός της ιδιωτικής κατοικίας βασίζεται σε προσεκτικούς υπολογισμούς. Οι καθοριστικοί παράγοντες για την προσέγγιση αυτή είναι:

 • την περιοχή του αντικειμένου.
 • αριθμός μόνιμων κατοίκων ·
 • τον όγκο του αέρα σε κάθε δωμάτιο.

Συμβουλή! Οι επαγγελματίες συνιστάται ιδιαίτερα να λαμβάνουν υπόψη όλες τις οικιακές συσκευές και τις τεχνικές συσκευές που λειτουργούν στα σαλόνια, καθώς απορροφούν ενεργά καθαρό αέρα.

Εγκατάσταση αερισμού στο εξοχικό σπίτι είναι δυνατή μόνο εάν ληφθούν υπόψη όλοι οι παραπάνω παράγοντες. Για έναν ικανό υπολογισμό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικά πίνακες και διαγράμματα. Ο πιο απλός τρόπος για να εξοπλίσετε την κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία με τα δικά σας χέρια είναι να κάνετε υπολογισμούς λαμβάνοντας υπόψη την περιοχή ενός συγκεκριμένου αντικειμένου.

Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται συχνότερα για οικιστικά αντικείμενα. Σύμφωνα με τους κανόνες για τέτοιες εγκαταστάσεις για κάθε "τετράγωνο" θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 3 m 3 / ώρα καθαρού αέρα και αυτό δεν είναι σεβαστό στους ανθρώπους. Για να υπολογίσετε αυτήν την τιμή, είναι απαραίτητο να παράγετε τον κανόνα αέρα στην περιοχή του αντικειμένου.

Παράδειγμα:! Πώς να φτιάξετε μια κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία με έκταση 90 τετραγώνων; Η τιμή της συναλλαγματικής ισοτιμίας αέρα καθορίζεται με τον ακόλουθο τύπο: 90x3 = 270 m3 / h. Αυτό θα είναι αρκετό για έναν ζωτικό χώρο.

Το κανάλι εξαερισμού και το τμήμα του

Υπολογίζοντας το βέλτιστο επίπεδο ανταλλαγής οξυγόνου, επιλέγουν το καλύτερο σύστημα αερισμού σε ιδιωτική κατοικία προς πώληση από τα χέρια τους, υπολογίζουν τα κανάλια αερισμού. Ανεξάρτητα από το πού σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο σύστημα, σε υποπεδίο ή σε ζώνη οροφής, υπάρχουν μόνο 2 τύποι αγωγών με άκαμπτη δομή - στρογγυλή και ορθογώνια.

Για ορθογώνια διαλύματα, αυτή η τιμή αντιστοιχεί σε 3: 1. Εγκαθιστώντας μια μηχανική κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία για να παρέχει μια μέση τιμή συναλλαγής αέρα 5 m / s, αν μιλάμε για κλαδιά - όχι περισσότερο από 3 m / s. Στο φυσικό σύστημα, αυτή η τιμή δεν υπερβαίνει το 1 m / s.

Από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων για τον εξαερισμό μπορεί να βρεθεί στο άρθρο: Πλαστικοί σωλήνες για εξαερισμό

Για να οργανώσετε αποτελεσματικό αερισμό σε ιδιωτική κατοικία με τα δικά σας χέρια, πρέπει να προσδιορίσετε την βέλτιστη διατομή του καναλιού. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό διάγραμμα, το οποίο λαμβάνει υπόψη την κατανάλωση των μαζών αέρα και την ταχύτητα της διέλευσής τους. Πριν κάνετε τον αερισμό στο σπίτι, πραγματοποιήστε δραστηριότητες εγκατάστασης, σημειώστε ότι η τυπική τιμή της ανταλλαγής αέρα είναι 360 m 3 / h για συστήματα αναγκαστικού τύπου. Ως εκ τούτου, η βέλτιστη τιμή για τους αεραγωγούς είναι d200 mm ή 160 x 200 mm.

Οι πλαστικοί αγωγοί είναι ορθογώνιοι στο παρακάτω βίντεο

Σκεπτόμενοι πώς να κάνουν τον αερισμό στο σπίτι, πολλοί από τους συμπατριώτες μας ξεχνούν ότι έχουν μεταλλικά πλαστικά παράθυρα στο περίβλημα τους, των οποίων η κατασκευή είναι απολύτως αεροστεγής. Σε μια τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε στο πλαίσιο των μεταλλικών πλαστικών λύσεων να υπάρχουν βαλβίδες τροφοδοσίας, μέσω των οποίων θα εισρέει αέριες μάζες στον εσωτερικό χώρο.

Δώστε προσοχή! Αν δεν υπάρχει τρύπα στα παράθυρα, μπορεί να γίνει στον τοίχο. Πρόκειται για ένα τυποποιημένο ακροφύσιο, το οποίο έχει στρογγυλό σχήμα, το οποίο τοποθετείται στην οπή που γίνεται. Και στις δύο πλευρές καλύπτεται με προστατευτικές μεταλλικές μάσκες με μικρή διατομή.

Ο εξαερισμός του υπογείου μιας ιδιωτικής κατοικίας πραγματοποιείται με παρόμοιο τρόπο. Αρκεί να ακολουθήσετε απλές συστάσεις και να δημιουργήσετε ένα ευνοϊκό μικροκλίμα εντός του οικιστικού χώρου δεν θα είναι δύσκολο. Σε ένα τέτοιο δωμάτιο, κάθε άτομο θα αισθάνεται όσο το δυνατόν πιο άνετα.