Πώς καλύτερα να αερίσετε μια εξοχική κατοικία

Ας ξεκινήσουμε με μια γραφική σύγκριση: οι κανόνες προστασίας της εργασίας γράφονται με αίμα και οι απαιτήσεις του SNiP για την ανταλλαγή αέρα μέσα σε κτίρια κατοικιών είναι μαύρα καλούπια. Είναι ο μύκητας που σχηματίζεται στις γωνίες των δωματίων, δείχνει ένα αυξημένο περιεχόμενο υγρασίας συν την έλλειψη καθαρού αέρα. Σκοπός της δημοσίευσης είναι να σας πει πώς να κάνετε σωστά τον εξαερισμό σε ιδιωτική κατοικία ή διαμέρισμα. Οι παρακάτω συστάσεις θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ένα υγιές μικροκλίμα σε μια κατοικία ή να διορθώσετε ένα υπάρχον πρόβλημα με τα χέρια σας.

Τρεις τύποι συστημάτων εξαερισμού

Για να εξασφαλιστεί ο κανονικός αερισμός των χώρων, πρέπει να κατανοήσετε την ουσία του έργου και να γνωρίσετε τα τεχνικά μέσα που βοηθούν στην επίλυσή του. Η οργάνωση της ανταλλαγής αέρα έχει δύο λόγους - την αφαίρεση του αέρα εξαγωγής και την παροχή καθαρού μείγματος από το δρόμο.

Η ατμόσφαιρα των καθιστικών μολύνεται από πολλά προϊόντα της ανθρώπινης ζωής:

 • υδρατμούς που απελευθερώνονται κατά την αναπνοή και κατά το μαγείρεμα.
 • διοξείδιο του άνθρακα και άλλες επιβλαβείς ενώσεις σε μικρές ποσότητες ·
 • μια ποικιλία από δυσάρεστες οσμές.

Βοήθεια. Για να δημιουργηθεί υπερβολική υγρασία αρκεί να πυροδοτήσετε μια σόμπα αερίου, δεν είναι απαραίτητο να βράσετε νερό. Τα προϊόντα καύσης μεθανίου είναι διοξείδιο του άνθρακα και υδρατμοί. Ο πρώτος δημιουργεί μια αίσθηση ζωντάνιας, ο δεύτερος κορεσμεί το ευάερο περιβάλλον της κουζίνας.

Υπάρχουν 3 τύποι γενικών συστημάτων εξαερισμού για την επίλυση αυτών των προβλημάτων:

 1. Φυσικά.
 2. Συνδυασμένη.
 3. Απαιτείται με μηχανικά κίνητρα.

Πριν από την εξέταση της αρχής της λειτουργίας κάθε προγράμματος, θα ακούσουμε έναν σημαντικό κανόνα: δεν είναι δυνατόν να οργανωθεί ένα απόσπασμα χωρίς παροχή εισροής και αντίστροφα. Ο αέρας που πρέπει να αφαιρεθεί πρέπει να αντικατασταθεί από εξωτερικό, διαφορετικά η απόδοση του εξαερισμού θα μειωθεί στο μηδέν.

Συγκριτικό παράδειγμα. Φανταστείτε μια αντλία που αντλεί νερό μέσα σε ένα σφραγισμένο δοχείο. Όταν η πίεση στη δεξαμενή φτάσει σε ένα συγκεκριμένο όριο, η κίνηση του ρευστού θα σταματήσει ανεξάρτητα από την ισχύ του κινητήρα και την ταχύτητα του κινητήρα. Η πτερωτή θα αναμίξει το νερό σε ένα μέρος. Η άντληση (ή η αναρρόφηση) του αέρα σε κλειστό χώρο θα δώσει ένα παρόμοιο αποτέλεσμα.

Η αρχή του φυσικού σχεδίου

Ο εξαερισμός αυτού του τύπου λειτουργεί εις βάρος του φυσικού βυθίσματος, το οποίο συμβαίνει μέσα στον κάθετο αγωγό και προκαλεί τον αέρα να κινείται κατά μήκος του καναλιού από κάτω προς τα πάνω. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε από τι εξαρτάται η έλξη:

 1. Η διαφορά στην ατμοσφαιρική πίεση στο κατώτερο και ανώτερο τμήμα του σωλήνα. Όσο υψηλότερος είναι ο αγωγός εξαερισμού, τόσο μεγαλύτερη είναι η πτώση πίεσης και η ισχύς ώσης.
 2. Η διαφορά μεταξύ θερμοκρασίας δωματίου και δρόμου. Το κρύο ρεύμα μετατοπίζει τον θερμαινόμενο και ελαφρύτερο αέρα χώρου, ο οποίος προκαλεί την τελευταία να πάει στην ανώτερη ζώνη του δωματίου και έπειτα στον θάλαμο εξαγωγής.
 3. Βαθμός κορεσμού με υγρασία. Παραδόξως, στην ίδια θερμοκρασία, το μείγμα με αέρα κορεσμένο αέρα γίνεται ελαφρύτερο από τον ξηρό αέρα και επίσης ανεβαίνει.
Εάν ανοίξετε την πόρτα του μπαλκονιού σε ένα διαμέρισμα με ανεπαρκή αερισμό, σχηματίζεται υγρό κούμπωμα στην οροφή λόγω της συμπύκνωσης υγρασίας

Βοήθεια. Το σχετικό μοριακό βάρος του υδρατμού είναι 18 μονάδες, αέρα - 29. Συνεπώς, όταν υγραίνεται, το μίγμα αερίων γίνεται ελαφρύτερο. Το αποτέλεσμα είναι αξιοσημείωτο στην φωτογραφία που παρουσιάζεται.

Η θερμοκρασία και η υγρασία του περιβάλλοντος κυμαίνονται καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους, ακολουθούμενη από μια αλλαγή στη δύναμη έλξης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το καλοκαίρι ο φυσικός εκχυλιστής λειτουργεί χειρότερα - η διαφορά θερμοκρασίας είναι μικρή. Μία παράμετρος παραμένει αμετάβλητη: ύψος καναλιού και διαφορά πίεσης.

Η συσκευή φυσικού αερισμού είναι ο φθηνότερος τρόπος για να οργανωθεί η ανταλλαγή αέρα μέσα σε εξοχικό σπίτι. Το φυσικό βύθισμα χρησιμοποιείται επίσης στα περισσότερα πολυκατοικίες: ο αέρας τροφοδοσίας τροφοδοτείται μέσω ειδικών βαλβίδων, η εξάτμιση παράγεται μέσω κατακόρυφων αξόνων που τρέχουν μέσα στους τοίχους.

Το σχέδιο του φυσικού αερισμού

Συνδυασμένη ανταλλαγή αέρα

Σε αυτή την περίπτωση, ο φυσικός αερισμός στο σπίτι ενισχύεται από την τοποθέτηση ηλεκτρικών ανεμιστήρων σε ορισμένα σημεία. Πρακτική 2 επιλογές:

 • ο εξωτερικός αέρας τροφοδοτείται από μηχανοκίνητες μονάδες εισροής, η εκροή γίνεται μέσω κατακόρυφου διαύλου.
 • ένας ανεμιστήρας χαμηλής κατανάλωσης τοποθετείται στον άξονα της εξάτμισης, η εισροή πραγματοποιείται μέσω ειδικών βαλβίδων με έξοδο στον τοίχο.
Μια συμβατική βαλβίδα τοίχου παρέχει αέρα χωρίς ανεμιστήρα

Ένα ζωντανό παράδειγμα μιας συνδυασμένης έκδοσης είναι ένας ανεμιστήρας που έχει εγκατασταθεί στην τουαλέτα ή μια κουκούλα κουζίνας. Το πρώτο απομακρύνει γρήγορα τις δυσάρεστες οσμές, το δεύτερο απορροφά τους επιβλαβείς αναθυμιάσεις κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Η μηχανισμένη εισροή παρέχεται από τοπικές μονάδες ενσωματωμένες στο πάχος του τοίχου (οι λεγόμενοι αναπνευστήρες). Η μονάδα φιλτράρει τον εξωτερικό αέρα, ενώ θερμαίνεται σε κρύο με ηλεκτρικό θερμαντήρα. Ο όγκος τροφοδοσίας και ο βαθμός θέρμανσης ρυθμίζονται χειροκίνητα ή αυτόματα.

Ο συνδυασμένος εξαερισμός χρησιμοποιείται με επιτυχία σε όλους τους τύπους ιδιωτικών κατοικιών - τούβλο, πλαίσιο, κατασκευασμένο από αεριωμένο σκυρόδεμα και πάνελ SIP. Αν ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στον αγωγό εξαγωγής, τότε η αντιστάθμιση της θερμότητας που αφαιρείται με τον αέρα βρίσκεται στο σύστημα θέρμανσης του ψυγείου.

Η συσκευή αναπνευστήρα - μια τοπική μονάδα παροχής αέρα

Αναγκαστικός εξαερισμός του κτιρίου

Η αρχή της δράσης της αναγκαστικής εναλλαγής αέρα είναι απλή - η εξάτμιση και η εισροή παρέχεται από μηχανικές εγκαταστάσεις αερισμού, που τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια. Τα σχέδια και οι επιλογές για τον εξαερισμό αυτό είναι αρκετά, εδώ είναι μερικά κοινά παραδείγματα:

 1. Η εισροή πραγματοποιείται με αναπνευστήρες εγκατεστημένους σε όλους τους χώρους. Στη σοφίτα υπάρχει ένας κοινός ανεμιστήρας εξαγωγής που συλλέγει τον αέρα εξαγωγής των χώρων και τον απομακρύνει έξω.
 2. Σε κάθε δωμάτιο υπάρχει μια ξεχωριστή μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής με ένα σύστημα ανάκτησης, ενσωματωμένο στον εξωτερικό τοίχο.
 3. Μια κοινή εγκατάσταση είναι υπεύθυνη για την ανταλλαγή αέρα - το κεντρικό κλιματιστικό. Η μονάδα καθαρίζει, υγραίνει, θερμαίνει και ψύχει την εισροή, ανάλογα με τις συνθήκες και την εποχή του έτους. Η κατανομή και η εξαγωγή του αέρα εκτελείται από ένα δίκτυο αγωγών εξαερισμού. Η λειτουργία ανάκτησης είναι επίσης παρούσα.
 4. Το μικροκλίμα μέσα στην κατοικία υποστηρίζεται από πηνία ανεμιστήρων - τοπικούς θερμαντήρες με λειτουργία θέρμανσης / ψύξης. Οι εναλλάκτες θερμότητας τροφοδοτούνται με ζεστό νερό από το λέβητα αερίου και το ψυκτικό από το ψυκτικό συγκρότημα (ένα είδος ψυγείου).
Το απλούστερο σχέδιο της αναγκαστικής ανταλλαγής αέρα

Επεξήγηση. Η ανάκτηση είναι η διαδικασία επιλογής της θερμικής ενέργειας από τον αέρα εξαγωγής, ο οποίος χρησιμοποιείται για τη θέρμανση της εισροής. Χρησιμοποιείται ένας ειδικός εναλλάκτης θερμότητας - ο ανακτητής, όπου τα αντίθετα ρεύματα τέμνονται, αλλά δεν αναμιγνύονται.

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των μηχανικών συστημάτων εξαερισμού είναι ο συνδυασμός εξαερισμού με θέρμανση αέρα. Ποια είναι η χρήση της δαπάνης χρημάτων, για να πραγματοποιήσετε το σχεδιασμό και την εγκατάσταση του κυκλώματος του ψυγείου, όταν είναι απαραίτητο να θερμάνετε τον παρεχόμενο αέρα; Η σωστή λύση είναι να φέρει τη θερμοκρασία εισροής στους 30-50 ° C και έτσι να αντισταθμίζει την απώλεια θερμότητας μέσω των εξωτερικών τοίχων και να μην παρέχει καθόλου μπαταρίες και θερμά δάπεδα.

Το σχήμα της κίνησης των αντίθετων ροών στον επανακτήτη

Ποια επιλογή είναι καλύτερη

Εάν θέλετε να εξοπλίσετε το δικό σας σπίτι με τα χέρια σας, προτείνουμε να προτιμάτε τα δύο πρώτα συστήματα - φυσικά και συνδυασμένα. Επιχειρήματα υπέρ αυτών των επιλογών:

 1. Αποδεκτά οικονομικά έξοδα για εγκατάσταση και λειτουργία.
 2. Η ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Οι ανεμιστήρες καυσαερίων συνδυασμένων συστημάτων λειτουργούν περιοδικά και καταναλώνουν ποσότητα 100-200 W / h. Οι μονάδες αερισμού με θέρμανση θα πάρουν περισσότερα - περίπου 500 βατ ανά δωμάτιο.
 3. Ο εξαερισμός με φυσικά κίνητρα είναι αρκετά ικανός να παρέχει μια κανονιστική ανταλλαγή αέρα σε κτίριο ενός και δύο ορόφων, ειδικά μέσα σε ένα καλοκαιρινό εξοχικό σπίτι.
 4. Δεν είναι αναγκαίο να κατανέμεται ο χρήσιμος όγκος του κτιρίου για την τοποθέτηση του εξοπλισμού εξαερισμού και την τοποθέτηση αεραγωγών.
 5. Δεν υπάρχει ανάγκη συντήρησης των μονάδων, ετήσιος καθαρισμός φίλτρων και αεραγωγών.

Ένα σημαντικό σημείο. Η συσκευή του πλήρως μηχανοποιημένου γενικού αερισμού απαιτεί προσεκτική προσέγγιση - υπολογισμούς, σχεδιασμό και εξειδικευμένη εγκατάσταση. Χωρίς προγραμματιστές με εξειδικευμένη εκπαίδευση και αρμόδιους ερμηνευτές, δεν θα είναι δυνατή η διαχείριση.

Η τελευταία απόχρωση: αν δεν υπήρχε αρχικά εξαναγκασμένος αερισμός στο σπίτι, θα ήταν δύσκολο να διατεθεί χώρος για την τοποθέτηση αεραγωγών. Θα χρειαστεί να υπερέχετε και να τοποθετείτε αγωγούς εξαερισμού κάτω από το πάτωμα ή σε ξύλινες οροφές, για να περάσετε από τα δωμάτια. Επιπλέον, μέρος του οικιστικού χώρου θα καταλαμβάνεται από τον εξοπλισμό, όπως εξηγεί ο ειδικός στο βίντεο:

Κάνουμε τον εξαερισμό σωστά

Με την οργάνωση της ανταλλαγής αέρα προτείνουμε να βασιστεί ένα σύστημα με ένα φυσικό κίνητρο ως το φθηνότερο και πιο διαδεδομένο. Αυτή η επιλογή είναι επίσης κατάλληλη για όλους τους τύπους κτισμάτων - λουτρά, υπόστεγα, κοτόπουλα, κελάρια κ.ο.κ.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. Συζητήσεις για το γεγονός ότι ο φυσικός εξαερισμός αντλεί πολύ πολύτιμη θερμότητα από το σπίτι δεν είναι αληθινές ιστορίες πωλητών διαφόρων ειδών εξοπλισμού. Εάν δεν υπάρχουν ρωγμές στο σπίτι για τη διέλευση του εξωτερικού αέρα, η εξάτμιση θα αφαιρεθεί ακριβώς όπως η εισροή θα επιτρέψει, όπως γράψαμε παραπάνω.

Πριν κάνετε τον αερισμό, πρέπει να μάθετε τον όγκο του αέρα στην παροχή και να υπολογίσετε την ολική ανταλλαγή αέρα. Οι απαιτήσεις των κανονιστικών εγγράφων, της μεθοδολογίας και του αλγορίθμου των υπολογισμών είναι ένα μεγάλο θέμα του ξεχωριστού μας άρθρου.

Ως ένα παράδειγμα, χρησιμοποιώντας σχέδιο και τη διάταξη ορόφων σπίτι, παρίσταται εκεί ένα μοτίβο της κυκλοφορίας των ροών αέρα, τη θέση των συσκευών τροφοδοσίας και εξαγωγής. Είναι απαραίτητο να τηρηθούν ορισμένοι κανόνες:

 • θα πρέπει να οργανώνεται εξωτερικός παραπόταμος σε όλους τους χώρους εκτός από τους διαδρόμους και το μπάνιο.
 • η κατεύθυνση των ροών μέσα στο σπίτι - από τα καθιστικά σε μια πιο μολυσμένη κουζίνα και μπάνιο?
 • Το μπλοκ των αεραγωγών είναι κατασκευασμένο στο διαχωριστικό μεταξύ του μπάνιου και της κουζίνας ή συνδέεται με τον εξωτερικό τοίχο.
 • Το ύψος της ανύψωσης των σωλήνων καθορίζεται από τον υπολογισμό, ένα ελάχιστο για ένα μονοκατοικία είναι 3 μέτρα.
 • για την τουαλέτα, την κουζίνα και τα τοπικά μηχανοποιημένα εκχυλίσματα χωρίζονται ξεχωριστά ορυχεία, έτσι ώστε οι μυρωδιές να μην ρέουν στα γειτονικά δωμάτια.
 • Περνώντας μέσα από την κρύα σοφίτα, τα κατακόρυφα κανάλια των πλαστικών σωλήνων είναι απαραίτητα μονωμένα, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να παλεψετε το συμπύκνωμα.
Σύγχρονος τρόπος γρήγορης θερμομόνωσης πλαστικών σωλήνων - ψεκασμός αφρού πολυουρεθάνης Polynor

Σημαντικές προδιαγραφές. Το σύστημα εναλλαγής αέρα σε διώροφη κατοικία μοιάζει παρόμοιο. Καθώς δεν υπάρχει χώρος κουζίνας, υπάρχει ξεχωριστός αγωγός εξαγωγής στο μπάνιο ή σε άλλο σημείο.

Τώρα ας δούμε πιο προσεκτικά την οργάνωση των ροών για κάθε δωμάτιο.

Καθιστικό: υπνοδωμάτιο, παιδικό δωμάτιο, σαλόνι

Σε περιοχές αναψυχής με μόνιμη κατοικία ενοικιαστών, είναι σημαντικό να δημιουργηθεί μια υγιής ατμόσφαιρα - να οργανωθεί η παροχή καθαρού αέρα από το εξωτερικό με τους εξής τρόπους:

 • Τοποθετήστε μια βαλβίδα παροχής αέρα τύπου Aereco στο προφίλ παραθύρου.
 • Τοποθετήστε την αεριζόμενη ρυθμιζόμενη βαλβίδα στον τοίχο.
 • εγκαταστήστε αναπνευστήρα με ανεμιστήρα και πρόσθετο αεριωθούμενο πίδακα.

Βοήθεια. Σε πολυώροφο σπίτια από την Σοβιετική Ένωση, παρέχεται ένα ιδιαίτερο χάσμα εφοδιασμού από κάτω από το παράθυρο. Κατά τη διαδικασία αντικατάστασης των ξύλινων παραθύρων με πλαστικούς εγκαταστάτες, το προβλεπόμενο άνοιγμα είναι κλειστό. Χωρίς την εισροή, ο κάθετος άξονας ναρκών δεν λειτουργεί, ο εξαερισμός του διαμερίσματος δεν λειτουργεί. Εξ ου και η αυξημένη υγρασία, ο μύκητας και άλλα γούρια.

Οποιαδήποτε βαλβίδα πρέπει να τοποθετηθεί σε ύψος περίπου 2 μ. Από το πάτωμα. Η ροή της μεταφοράς από τα θερμαντικά σώματα αναμιγνύει και θερμαίνει την ψυχρή εισροή. Το εκχύλισμα είναι μια σχισμή ύψους 15-20 mm, αριστερά κάτω από την εσωτερική πόρτα.

Ο αέρας αναρροφάται από το άνοιγμα υπό την επίδραση του κενού που δημιουργείται από την κουκούλα της κουζίνας και της τουαλέτας. Μετακινώντας με χαμηλή ταχύτητα (0,1-0,2 m / s), η μάζα αέρα εξέρχεται από το διάδρομο και βγαίνει προς το στόμιο της σχάρας καυσαερίων.

Συμβούλιο. Οι σημερινές εσωτερικές πόρτες συχνά ταιριάζουν άνετα στη βεράντα, χωρίς να αφήνουν το μείγμα αέρα στον διάδρομο. Αγοράστε φύλλα πόρτας με ενσωματωμένο πλέγμα ή εγκαταστήστε μόνοι σας.

Παραλλαγές ενσωματωμένων φλαντζών εξαερισμού

Κουζίνα-τραπεζαρία

Η ατμόσφαιρα αυτού του δωματίου είναι μολυσμένη με προϊόντα καύσης αερίου, υπερβολική υγρασία και εκκρίματα από ανθρώπους που έρχονται με τον αέρα άλλων δωματίων. Ο εξαερισμός πρέπει να ρυθμίζεται σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες:

 1. Υπάρχουν δύο σημεία εισροής - μια σχισμή από το κάτω μέρος του φύλλου της πόρτας και μια ρυθμιζόμενη βαλβίδα στον τοίχο (προφίλ παραθύρου).
 2. Στην ιδανική περίπτωση, 2 οριζόντιοι σωλήνες είναι χτισμένοι στην οροφή, για γενικούς αεραγωγούς και κουκούλες κουζίνας. Στη συνέχεια το λίπος και η αιθάλη δεν θα φράξουν το κύριο κανάλι.
 3. Οι γρίλιες εισαγωγής αέρα τοποθετούνται κάτω από την οροφή.
 4. Η συσκευή ενός ορυχείου εξάτμισης επαρκούς διαμέτρου επιτρέπεται.
 5. Το κανάλι πρέπει να είναι ανοιχτό μόνο από την πλευρά της κουζίνας. Δεν μπορείτε να τρέξετε τον αέρα από την τουαλέτα - η μυρωδιά θα εισχωρήσει στην τραπεζαρία.

Σημείωση: Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του SNiP, ο χώρος απαιτεί μία μόνο εναλλαγή αέρα συν 100 m³ / h σε αεράκι ή 60 m³ / h για ηλεκτρικό. Γι 'αυτό πρέπει να οργανώσετε 2 παραποτάμους.

Η μηχανική κουκούλα κουζίνας δεν μπορεί να συνδεθεί απευθείας στον άξονα - με τον ανεμιστήρα σβηστό, το τμήμα του καναλιού εμποδίζεται από φίλτρα λίπους και πτερωτή. Χρησιμοποιήστε το μπλουζάκι και τη βαλβίδα ελέγχου, όπως προτείνει ο ιδιοκτήτης σπιτιού στο βίντεο:

Μπάνιο - τουαλέτα και μπάνιο

Το πρότυπο σχέδιο εξαερισμού ενός υγρού δωματίου είναι απλό:

 1. Ο αέρας από το διάδρομο μπαίνει στο μπάνιο κάτω από την μπροστινή πόρτα.
 2. Ανάμιξη με το υγρό περιβάλλον του μπάνιου, γίνεται ευκολότερη και ανεβαίνει στο ανώτατο όριο.
 3. Κάτω από την επίδραση της έλξης στη σχάρα που βρίσκεται στην πάνω ζώνη, ο αέρας αργά μεταφέρεται μακριά από το κανάλι καυσαερίων και εκτοξεύεται προς τα έξω.
Σχέδιο ανταλλαγής αέρα του κτιρίου σε ένα τμήμα

Για να απομακρυνθεί γρήγορα η υγρασία από την τουαλέτα και μια δυσάρεστη οσμή, επιτρέπεται η ενσωμάτωση ενός αξονικού ανεμιστήρα στο άνοιγμα του άξονα. Μια προϋπόθεση: η πτερωτή πτώσης της μονάδας δεν πρέπει να εμποδίζει τη ροή στη ροή του αέρα, διαφορετικά η απόδοση του αερισμού θα μειωθεί. Χρησιμοποιήστε έναν προσαρμογέα με πρόσθετη μάσκα ή τσάι με βαλβίδα ελέγχου.

Λεβητοστάσιο και άλλες εγκαταστάσεις

Για την κανονική λειτουργία οποιουδήποτε λέβητα, εκτός του ηλεκτρικού, απαιτείται μια ορισμένη ποσότητα αέρα που καταναλώνεται για καύση. Ο ακριβής όγκος ή οι ειδικές απαιτήσεις για τον εξαερισμό του ανεμιστήρα καθορίζονται πάντα στις οδηγίες λειτουργίας της γεννήτριας θερμότητας.

Το μίγμα αέρα τροφοδοτείται στο χώρο του λέβητα μέσω της πόρτας, του απορροφητήρα - από ένα ξεχωριστό κατακόρυφο κανάλι. Η μάσκα βρίσκεται στην επάνω ζώνη του κλιβάνου, δεν πρέπει να εγκατασταθούν πρόσθετοι ανεμιστήρες.

Σημαντική απόχρωση. Η καμινάδα ενός λέβητα στερεού καυσίμου ή αερίου λειτουργεί ως ισχυρή κουκούλα, ειδικά κατά τη διάρκεια της περιόδου καύσης. Εάν ο κλίβανος είναι χτισμένος μέσα στο εξοχικό σπίτι, το ρεύμα της καμινάδας θα παρασύρει το μεγαλύτερο μέρος του αέρα από τα σαλόνια του ισογείου. Ως εκ τούτου, είναι επιθυμητό να εξοπλίζονται οι κεφαλές των σωλήνων με εκτροπείς, οι οποίοι ενισχύουν την ώση.

Συστάσεις για ανταλλαγή αέρα στους υπόλοιπους χώρους:

 1. Ο διάδρομος και το διάδρομο αερίζονται από τις ροές διέλευσης προς την κουζίνα και το μπάνιο.
 2. Οι εγκαταστάσεις του λουτρού αερίζονται ως εξής: ο καθαρός καθαρός αέρας εισέρχεται στην αίθουσα αναμονής, από εκεί τροφοδοτείται στο ατμόλουτρο. Το άνοιγμα εισόδου στο ατμόλουτρο βρίσκεται δίπλα στον κλίβανο, το καυσαέριο - στην κάτω ζώνη του απέναντι τοίχου.

Επιλογές εξαερισμού για μπάνια

 • Τρόποι αερισμού του γκαράζ και του υπόγειου χώρου, ορίσαμε ως ξεχωριστό οδηγό.
 • Οι εξωτερικοί και εσωτερικοί αγωγοί εξαερισμού πρέπει να τοποθετούνται από σωλήνες από πλαστικό ή κασσίτερο με διάμετρο σχεδιασμού. Οι αεραγωγοί, τοποθετημένοι σε μια κρύα σοφίτα, είναι απαραίτητα μονωμένοι.

  Είναι αποδεκτό να χρησιμοποιείτε πλαστικούς σωλήνες για εσωτερική αποχέτευση, αλλά εξετάστε μια απόχρωση: το γκρι πολυπροπυλένιο μπορεί να καεί ανεξάρτητα. Τα κανάλια αερισμού του PVC είναι κατασκευασμένα από αποσπώμενο πλαστικό. Δείτε το βίντεο για λεπτομέρειες σχετικά με την εγκατάσταση.

  Συμπέρασμα

  Αναλύοντας τους τρόπους αερισμού ενός ιδιωτικού σπιτιού, δεν αναφέραμε την πηγή της πρόσθετης εισροής - διείσδυση. Το φαινόμενο της διείσδυσης του αέρα μέσω μικρών ρωγμών σε περιφράξεις είναι σχεδόν απουσιάζει στα σύγχρονα σπίτια ή ελαχιστοποιείται λόγω νέων παραθύρων και σφραγίδων προθηκών θυρών. Το να λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα μέσω των μικρότερων πόρων δεν έχει νόημα, αφού ο όγκος τους είναι εξαιρετικά μικρός.

  Πώς να κάνετε τον αερισμό στο σπίτι με τα χέρια σας

  Στο Στο σπίτι, το πράγμα είναι τόσο απαραίτητο όσο είναι αδύνατο. Αλλά μόλις ο αερισμός σταματήσει να λειτουργεί, υπάρχουν προβλήματα: μούχλα, υγρασία, ζεστός αέρας. Οι συνέπειες είναι ακόμα χειρότερες - διάφορες ασθένειες. Πώς να λύσετε το ζήτημα του εξαερισμού; Κάνετε αερισμό στο σπίτι με τα χέρια σας! Φυσικά, για ένα ιδιωτικό σπίτι για να αερισμό είναι πολύ πιο εύκολο, αλλά στο διαμέρισμα "ψηλά" μπορείτε να οργανώσετε μια κανονική ανταλλαγή αέρα.

  Μια μικρή ιστορία και η θεωρία του εξαερισμού

  Στους Σοβιετικούς χρόνους, ο διαβόητος "σταλινός" είχε συνήθως τρύπες εξαερισμού σε κάθε δωμάτιο, αλλά οι χρόνοι του Χρουστσιόφ έφυγαν από την είσοδο. κανάλια μόνο στην κουζίνα και το μπάνιο. Η τάση αυτή συνεχίστηκε υπό τον Μπρέζνεφ. Το υπόλοιπο του διαμερίσματος έπρεπε να αερίζεται, ανοίγοντας τα παράθυρα.

  Μιλώντας για εξαερισμό, οι άνθρωποι συχνά εννοούν μια ροή αέρος που δημιουργείται από την περιστροφή των πτερυγίων του ανεμιστήρα. Στην πραγματικότητα, η βάση της ανταλλαγής αέρα ανάμεσα στο διαμέρισμα και τον περιβάλλοντα αέρα είναι η πτώση πίεσης.

  Είδη εξαερισμού

  Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι εξαερισμού:

  • Ο αέρας τροφοδοσίας, όταν στην είσοδο του αέρα ρέει μέσα στο δωμάτιο, η πίεση μέσα στο δωμάτιο δημιουργείται τεχνητά λιγότερο από το εξωτερικό.
  • Ο αέρας εξαγωγής, όταν αντιθέτως, δημιουργείται η υπερπίεση για να εξέλθει από τη ροή του αέρα από το δωμάτιο.

  Στην ουσία, το πρόβλημα του πώς να κάνετε σωστά τον αερισμό με τα χέρια σας και μειώνει τη δημιουργία διαφοράς πίεσης. Ταυτόχρονα, οι ροές αέρα πρέπει να πληρούν τις ακόλουθες απαιτήσεις:

  α) να κινούνται ομοιόμορφα, χωρίς στρεβλώσεις, (να φορούν "στρωτή" χαρακτήρα)?
  β) Μη δημιουργείτε σχέδια, δηλαδή "στενά" ροές αέρα, ψυχρότερες από τον αέρα στο δωμάτιο.
  γ) εξασφαλίζουν την ανταλλαγή αέρα εντός των υγειονομικών απαιτήσεων.

  Οι κανονισμοί οικοδόμησης προβλέπουν τις ακόλουθες παραμέτρους ανταλλαγής αέρα:
  • για οικιστικές εγκαταστάσεις τουλάχιστον 3 m 3 / ώρα ανά m 2 περιοχής.
  • για μπάνια και κουζίνες από 60 m 3 / ώρα (ανάλογα με τον τύπο του πιάτου).

  Φαίνεται ότι το μεγάλο όγκο, αλλά αξίζει να αναφερθεί ότι ο δίαυλος διατομή 120x120 mm σε ένα ρυθμό ροής αέρα του περίπου 2 m / s παρέχει δίοδο 100 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Η αντοχή τέτοιων ροής μπορεί να προκαλέσει σημαντική απόκλιση της φλόγας κεριού, αλλά δεν υπάρχει σχεδόν (ή μη αντιληπτές καθόλου) σε στεγνό δέρμα.

  Με τη μέθοδο παροχής διαφορικής πίεσης, ο εξαερισμός μπορεί να είναι φυσικός και αναγκασμένος. Στην τελευταία περίπτωση, απλώς χρησιμοποιήστε τους οπαδούς των διαφορετικών μοντέλων.

  Ο φυσικός αερισμός χρησιμοποιεί το γεγονός ότι ο αέρας που έχει διαφορετικές θερμοκρασίες έχει διαφορετική πυκνότητα και αντίστοιχα διαφορετικά βάρη. Ο θερμός, ελαφρύς αέρας βγαίνει προς τα πάνω, βγαίνει από ανοιχτές οπές, ρωγμές, αεραγωγούς. Βαρύτερο, κρύο, έρχεται μέσα από διάφορες ρωγμές και ανοίγματα, σπρώχνει έξω ένα θερμό φως.

  Πώς να κάνετε αερισμό στο σπίτι (σπίτι) με τα χέρια σας

  Η εκκίνηση της συσκευής εξαερισμού, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δώσετε προσοχή στο ήδη υπάρχον σύστημα. Τα διαμερίσματα διαθέτουν αεραγωγούς που ανοίγουν στην οροφή (σοφίτα) και πρώτα απ 'όλα πρέπει να ελέγξετε πόσο αποτελεσματικά λειτουργούν.

  Ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε την πρόσφυση φέρνοντας στην είσοδο του καναλιού ένα καίγοντας κερί ή έναν αναπτήρα. Η φλόγα πρέπει να αποκλίνει αισθητά προς το κανάλι. Αν σπάει τη ροή του αέρα και τελικά τη ροή πολύ ισχυρή, είναι αναμμένη - σχέδιο δεν εκτρέπεται στην αίθουσα - να έχουν «protivotyagu» (το οποίο γενικά κακή, λίγο καπνούς και άλλα προβλήματα θα εξαπλωθεί από την κουζίνα στο διαμέρισμα, και ακόμη και η σοφίτα μπορούν όλα βρώμικο πιπίλισμα, συμπεριλαμβανομένων μυρωδιών και εντόμων).

  Είναι ακόμα καλύτερο να χρησιμοποιήσετε μια ειδική συσκευή για τη μέτρηση της ταχύτητας του αέρα. Παρόμοιες συσκευές είναι διαθέσιμες στους εργαζόμενους του SES και στις υπηρεσίες αερίου, με τη βοήθειά τους είναι δυνατόν να προσδιοριστούν με ακρίβεια όχι μόνο ποιοτικοί αλλά και ποσοτικοί δείκτες της ανταλλαγής αέρα.

  Ωστόσο, το κανάλι στην κουζίνα δεν θα παρέχει αερισμό στο υπόλοιπο διαμέρισμα. Ας δούμε πώς να κάνετε σωστά τον αερισμό στο σπίτι με τα χέρια σας σε σχέση με άλλα δωμάτια.

  Υπάρχουν τρεις επιλογές:

  1) εξαερισμό ξεχωριστά, σε κάθε δωμάτιο.
  2) κεντρικό εξαερισμό με εξαερισμό φλάντζας. κουτιά ·
  3) "Υβριδική" επιλογή: μέρος των χώρων αερίζεται ανεξάρτητα, το μέρος συνδυάζεται σε ένα σύστημα.

  Η πρώτη επιλογή πραγματοποιείται μέσω εξαέρωσης και τραβέρσες, την εγκατάσταση του ανεμιστήρα τοποθετημένα στα παράθυρα ή στα κανάλια εξέρχεται διαμέσου του τοιχώματος ακριβώς έξω.

  Το δεύτερο: η εγκατάσταση αεραγωγών σε ένα κανάλι. Η δεύτερη επιλογή μπορεί να συνιστάται με την παρουσία ψευδοροφών κάτω από την οποία βρίσκεται το κιβώτιο, σε ιδιωτικές κατοικίες και διαμερίσματα, όπου το ύψος της οροφής το επιτρέπει. Προαιρετικά, αν αποφασιστεί να γίνει αερισμός σε ιδιωτικό σπίτι, το κιβώτιο τοποθετείται στη σοφίτα. Τα ανοίγματα εξαερισμού, έτσι, είναι διατεταγμένα στην οροφή ή στον τοίχο που εμφανίζεται με τη μορφή των καναλιών (η οποία είναι πιο δύσκολο, εάν η συσκευή είναι τέτοια κανάλια δεν προβλέπεται κατά τη διάρκεια του έργου κατασκευής).

  Υλικά και εξοπλισμός για συσκευή αυτόματου αερισμού

  Όπως και με τους ανεμιστήρες παραθύρων και τον κεντρικό εξαερισμό, στην περίπτωση παροχής αέρα (εξαναγκασμένος εξαερισμός), είναι απαραίτητη η εγκατάσταση ενός συστήματος διανομής αέρα. Συνήθως πρόκειται για ένα διαφορετικό είδος περιστρεφόμενων πλεγμάτων, καθοδηγώντας τη ροή του αέρα στην οροφή και χωρίζοντάς το, αποκλείοντας την εμφάνιση των ρευμάτων.

  Ο ανεμιστήρας θα πρέπει, αν είναι δυνατόν, να είναι σε θέση να ρυθμίζει την ποσότητα ροής του αέρα και κατ 'ανάγκην ένα σύστημα που το παρακάμπτει σε κατάσταση εκτός λειτουργίας. Αυτό μπορεί να είναι ένα διάφραγμα ή μια συμβατική πόρτα.

  Τα κιβώτια εξαερισμού είναι καλύτερα να αγοράσετε τελικό, πλαστικό ή γαλβανισμένο χάλυβα. Οι τελευταίες χρησιμοποιούνται για τον αερισμό των χώρων όπου είναι δυνατό να ζεσταθεί ο αέρας σε υψηλές θερμοκρασίες (ας πούμε, μια κουζίνα ή μια σάουνα) κάτω από την οποία τα πλαστικά μέρη μπορούν να θρυμματιστούν.

  Η διατομή των κιβωτίων επιλέγεται σύμφωνα με τον τύπο C = Oc * 2.778 / V.

  Εδώ: "C" είναι η εκτιμώμενη περιοχή εγκάρσιας διατομής του αγωγού, cm2. "Os" - ο όγκος του αέρα που διέρχεται διαμέσου της διατομής, m³ / h; "V" - ταχύτητα αέρα στον αγωγό, m / s; 2.778 είναι ο αδιάστατος συντελεστής.

  Εξοικονόμηση ενέργειας στον εξαερισμό

  Ένα σημαντικό πρόβλημα αερισμού είναι ότι με τον αέρα που μολύνεται από τις εγκαταστάσεις, η θερμική ενέργεια αναπόφευκτα βαρύνει. Για να μειώσετε την κατανάλωσή του, χρησιμοποιήστε ειδικές συσκευές - συσκευές ανάκτησης ενέργειας. Η αρχή της λειτουργίας αυτών των συστημάτων είναι εξαιρετικά απλή: ο ψυχρός αέρας που εισέρχεται στο διαμέρισμα θερμαίνεται από τον εξερχόμενο, ζεστό αέρα.

  Η χρήση του εναλλάκτη θερμότητας, ένα μεγάλο βήμα για την επίλυση του προβλήματος του πώς να κάνει τον αερισμό στο σπίτι με τα χέρια του, αλλά για τους απλούς διαμερίσματα μπορεί να είναι δύσκολο, γιατί απαιτεί μια κεντρική συσκευή εξαερισμού. Οι ανεμιστήρες με ανάκτηση αέρα μπορούν να γίνουν μια έξοδος (Εικ. 1). Το κόστος τους είναι αρκετά υψηλό, αλλά με σωστή μόνωση του διαμερίσματος, τέτοια συστήματα μπορεί να είναι μια πολύ καλή λύση, και να πληρώνουν αρκετά γρήγορα.

  Συμπερασματικά για τον αερισμό του σπιτιού

  Το διαμέρισμα ποιοτικού αερισμού (σπίτι) δεν αποτελεί στοιχείο άνεσης, αλλά επείγουσα ανάγκη. Μην βασίζεστε σε σύγχρονα συστήματα κλιματισμού που λειτουργούν όλο το χρόνο: δεν αερίζουν τον αέρα, αλλά μόνο, ανάλογα με τη λειτουργία, ψύξτε ή θερμαίνετε.

  Προτίθεται να χτίσει ένα σπίτι, να σκεφτεί για την ανταλλαγή αέρα στο έργο, και την αγορά κατοικιών, να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στον αερισμό! Σε ένα μικρό άρθρο, βέβαια, δεν μπορούσαμε να καλύψουμε το δέκατο μέρος των πληροφοριών σχετικά με την εξαερισμό των διαμερισμάτων, των κουζινών, των σπιτιών, έτσι να κάνετε ερωτήσεις, αφήστε σχόλια. Στείλτε το έργο σας!

  Πώς να κάνετε τον αερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι;

  Δεν έχει σημασία πόσο καλή είναι η ιδιωτική κατοικία, μια άνετη ζωή σε αυτό είναι δυνατή μόνο υπό την προϋπόθεση της συσκευής του σωστού εξαερισμού. Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού δεν έχουν ιδέα πώς να κάνουν αερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια τους. Αλλά μια τέτοια εργασία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, γνωρίζοντας τις αρχές των συστημάτων εξαερισμού της συσκευής.

  Παραλλαγές εξαερισμού.

  Από τεχνική άποψη αυτά τα συστήματα ταξινομούνται σε 3 κατηγορίες:

  • ο σκοπός του,
  • τύπος ερεθίσματος κίνησης,
  • μέθοδος μετακίνησης του αέρα.

  Συστήματα εξαερισμού ανάλογα με τις λειτουργίες τους χωρίζονται σε:

  • εφοδιασμού ·
  • εξάτμιση ·
  • Ανακυκλοφορία (τροφοδοτήστε τον καθαρό αέρα και αναμίξτε με αυτόν κάποιο αέρα).

  Όλα τα συστήματα εξαερισμού διαφέρουν μεταξύ τους τρόπος κίνησης του αέρα. Διακρίνονται σε:

  • μη-κανάλι (ο αέρας διεισδύει στο σπίτι μέσω παραθύρων και θυρών)?
  • (οι ροές του αέρα κινούνται μέσω ενός διακλαδισμένου δικτύου αγωγών αερισμού και αεραγωγών).

  Τα συστήματα εξαερισμού διαφέρουν μεταξύ τους και κινητήρια δύναμη που ενεργεί στον αέρα. Έτσι χωρίζονται σε:

  • μηχανική?
  • φυσικό.

  Στα πρώτα συστήματα, ο αέρας αρχίζει να κινείται μόνο μετά την ενεργοποίηση του ανεμιστήρα. Δεύτερον, κινείται αποκλειστικά μέσω της δράσης των νόμων της φύσης.

  Κάθε ιδιοκτήτης του σπιτιού στο στάδιο της κατασκευής του πρέπει να αποφασίσει για το τύπο εξαερισμού σε αυτό. Υπάρχουν μόνο τρεις από αυτές:

  • φυσικό?
  • αναγκαστική (τροφοδοσία και εξάτμιση) ·
  • μικτού τύπου (φυσικό με εξαναγκασμένη εξαγωγή).

  Πώς να κάνετε μια σωστή επιλογή; Οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της.

  Σε αυτή την περίπτωση, η χρήση του εξαναγκασμένου εξαερισμού δεν είναι πρακτική.

  Δεν θα παρέχει μόνο στον χώρο επαρκή αέρα, αλλά θα το καθαρίσει χάρη στη λειτουργία διήθησης του μίγματος εισερχόμενου αέρα.

  Οι απαιτήσεις για τον εξαερισμό μιας ιδιωτικής κατοικίας όταν χρησιμοποιούνται διαφορετικά δομικά υλικά είναι διαφορετικά. Για να προσδιορίσετε το πλέον βέλτιστο σύστημα εξαερισμού, λάβετε υπόψη τουλάχιστον το ελάχιστο σύνολο συνθηκών:

  • καθαρότητα της ατμόσφαιρας ·
  • οικοδομικό υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή.

  Φυσικός εξαερισμός.

  Αυτό το σύστημα είναι βέλτιστο για τα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί από τούβλα. Adobe; ξύλο (κούτσουρο, μπαρ); σκωρίες αερίου και σκωρίας · μονολιθικό διογκωμένο σκυρόδεμα.

  Αναγκαστικός εξαερισμός.

  Το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής με τη λειτουργία πρόσθετου φιλτραρίσματος του αέρα τροφοδοσίας εγκαθίσταται σε σπίτια κατασκευασμένα από 3D πάνελ, MDM, SIP, SOTA? πάνελ σάντουιτς. αφρώδες πολυστυρενικό σκυρόδεμα Ο εξαερισμός είναι επίσης εγκατεστημένος στο σπίτια πλαισίου, που έχει ανεγερθεί από την καναδική τεχνολογία ("isodom", "thermode").

  Μικτός εξαερισμός.

  Εάν ο φυσικός αερισμός δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τη λειτουργία του, παρά το καλό ρεύμα στους αεραγωγούς εξαερισμού, εγκαθίσταται εξαερισμός. Η εγκατάσταση μηχανικών συστημάτων πραγματοποιείται μόνο σε χώρους όπου ο αέρας είναι πολύ βρώμικος ή συλλέγεται συμπύκνωση στους τοίχους και στην οροφή. Εγκαθίστανται στην τουαλέτα, μπάνιο, λεβητοστάσιο. Μικτή μπορεί επίσης να είναι και ο εξαερισμός κουζίνα, κελάρι, κελάρι, μπάνιο. Όλοι οι οικιακοί χώροι επηρεάζουν έντονα την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του σπιτιού, επομένως υπάρχει συχνά ένας πρόσθετος εξαναγκαστικός εξαερισμός.

  Σε πολύ μεγάλες τούβλο και ξύλινα σπίτια, καθώς και σε κατασκευές από αφρώδες μπλοκ, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μικρού τύπου εξαερισμό.

  Σχεδιασμός συστημάτων εξαερισμού, βίντεο:

  Σχέδιο δράσης.

  Ανεξάρτητα από τον τύπο του σπιτιού, ολόκληρη η εγκατάσταση εξαερισμού βράζει σε αρκετά βήματα:

  • υπολογισμός του όγκου της ανταλλαγής αέρα (είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί η απαιτούμενη ποσότητα αέρα προσφοράς, η οποία θα πληροί όλα τα υγειονομικά πρότυπα).
  • ο ορισμός του τμήματος του αγωγού (η ατμόσφαιρα στο σπίτι εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τη σωστή επιλογή αγωγών και αεραγωγών).
  • η επιλογή του τύπου του συστήματος εξαερισμού (γίνεται μόνο μετά τη ζύγιση των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων ενός ή του άλλου τύπου αερισμού).
  • εκπόνηση του σχεδίου σχεδίου των αεραγωγών (το σωστό σχήμα του συστήματος εξαερισμού εξασφαλίζει την καλή του λειτουργία),
  • επιλογή χώρου εγκατάστασης του εξοπλισμού.
  • προσδιορισμός των σημείων εισαγωγής / απόσυρσης αέρα ·
  • συσκευή του ίδιου του συστήματος.

  Η επιλογή του συστήματος εξαερισμού για ένα κτίριο διαμερισμάτων.

  Η συσκευή εξαερισμού σε ιδιωτικό σπίτι αρχίζει με την επιλογή του τύπου της. Η μέγιστη άνετη διαμονή των ανθρώπων στο σπίτι συνεπάγεται την εισροή καθαρού αέρα. Επιπλέον, η βέλτιστη ταχύτητα της κίνησης είναι επίσης σημαντική. Μερικοί ιδιοκτήτες, που επιθυμούν να αερίσουν καλά το σπίτι τους, δημιουργούν ισχυρό μηχανικό αερισμό. Χρησιμοποιεί έναν ανεμιστήρα για εισροή / εκροή αέρα. Μερικοί άνθρωποι δεν λαμβάνουν υπόψη την περιοχή των σπιτιών τους και την ικανότητα του "κουκούλα". Αλλά στην πραγματικότητα πολύ συχνά η ανταλλαγή αέρα σε αυτό το σύστημα παίρνει θερμότητα από το σπίτι και το δροσίζει έντονα. Εάν δεν υπάρχει οξεία ανάγκη για εξαναγκασμένο εξαερισμό, είναι καλύτερο να περιορίσετε το φυσικό. Δημιουργεί τις βέλτιστες συνθήκες για να ζήσουν οι άνθρωποι.

  Κάθε σύστημα αερισμού έχει έναν ορισμένο ρυθμό ταχύτητας αέρα. Με φυσικό εξαερισμό είναι μέχρι 1 m 3 / ώρα, αλλά με ένα μηχανικό - 3 - 5 m 3 / h. Δυστυχώς, σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς τη χρήση του εξαναγκασμένου εξαερισμού. Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει πολύ μικρή ταχύτητα ροής αέρα στο σπίτι, και δεν υπάρχει τρόπος να αυξηθεί η διατομή του αγωγού αερισμού. Για παράδειγμα, με τον φυσικό εξαερισμό, να περάσει ο αέρας σε ποσότητα 300 m 3 / h θα απαιτήσει αγωγούς αέρα μεγέθους 250x400 mm (d 350 mm). Όταν χρησιμοποιείτε μηχανικό σύστημα, μπορείτε να περιορίσετε το κανάλι στο μέγεθος 160x200 mm (d 200 mm). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στην περίπτωση που δεν είναι δυνατό να οργανωθεί ένας μεγάλος δίαυλος φυσικού αερισμού στον τοίχο, είναι καλύτερο να τοποθετηθεί ένα μηχανικό. Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για μεγάλες περιοχές.

  Οικιακός εξαερισμός, βίντεο:

  Υπολογισμός του εξαερισμού.

  Οι σημαντικότεροι παράγοντες που επηρεάζουν το αποτέλεσμα του υπολογισμού του εξαερισμού είναι:

  • ο αριθμός των ανθρώπων μόνιμα στο σπίτι?
  • την περιοχή του σπιτιού.
  • ο όγκος του αέρα σε όλα τα δωμάτια.

  Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι σχεδόν όλος ο ηλεκτρικός εξοπλισμός και οι οικιακές συσκευές (π.χ. κουζίνες αερίου) που εργάζονται στις κατοικίες μας μειώνουν την ποσότητα καθαρού αέρα σε αυτά. Κατά τον υπολογισμό του εξαερισμού, λαμβάνεται επίσης υπόψη σε ποιους χώρους απαιτείται η συχνότερη ανταλλαγή αέρα.

  Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για αυτούς τους υπολογισμούς, αλλά μερικοί από αυτούς απαιτούν ορισμένες γνώσεις και δεξιότητες για τη χρήση ειδικών διαγραμμάτων και πινάκων. Ο υπολογισμός και ο σχεδιασμός του συστήματος εξαερισμού πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα πρότυπα της τρέχουσας κατάστασης (SNiPy, SanPin, DBNy, GOST), ειδικά υπολογισμένα σύμφωνα με τα υγειονομικά πρότυπα και τα χαρακτηριστικά των εγκαταστάσεων μηχανικής. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούνται αυτοί οι τύποι υπολογισμών: ανά περιοχή, υγειονομικά πρότυπα, πολλαπλότητα.

  Για να υπολογίσετε την κανονιστική αξία της ανταλλαγής αέρα, είναι ευκολότερο να χρησιμοποιήσετε έναν εύκολο τρόπο για να τον προσδιορίσετε: ανά περιοχή. Χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της αξίας της ανταλλαγής αέρα σε κτίρια κατοικιών. Βασίζεται στο γεγονός ότι, σύμφωνα με αποδεκτά πρότυπα, τέτοιες εγκαταστάσεις πρέπει να είναι 1 m 2 τετράγωνο 3 m 3 / h αέρα. Δεν λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των ανθρώπων που ζουν. Με τέτοιους υπολογισμούς είναι απαραίτητο να βρεθεί το προϊόν της συνολικής επιφάνειας του σπιτιού και το πρότυπο του αέρα. Για παράδειγμα, η περιοχή όλων των χώρων στο σπίτι είναι 120 m 2. Για να λάβουμε την απαιτούμενη τιμή ανταλλαγής αέρα ανά ώρα, εκτελούμε τον υπολογισμό: 120 x 3 = 360 m 3 / ώρα.

  Υπολογισμός των συναλλαγματικών ισοτιμιών είναι πολύ πιο περίπλοκη από τον προηγούμενο υπολογισμό. Στους υπολογισμούς χρησιμοποιούνται διάφοροι δείκτες. Ένας τέτοιος υπολογισμός μπορεί να γίνει μόνο από έναν ειδικό. Το αποτέλεσμα των υπολογισμών είναι η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα, που δείχνει πόσες φορές μέσα σε μια ώρα ο αέρας αντικαθίσταται εντελώς από ένα νέο. Στην περίπτωση αυτή, χρησιμοποιούνται διαφορετικά πρότυπα για διαφορετικές εγκαταστάσεις.

  Κατά τον υπολογισμό σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής εκτός από τους δείκτες που προκύπτουν από τον πολλαπλασιασμό της ανταλλαγής αέρα, τα πρότυπα υπολογίζονται σε% m 3 / ώρα σε ένα άτομο που έρχεται μόνιμα στο δωμάτιο. Αυτός ο υπολογισμός διαφοροποιείται επίσης για διαφορετικούς χώρους (κουζίνα, υπνοδωμάτιο, μελέτη, κλπ.). Τελικά, συνοψίζονται όλα τα λαμβανόμενα δεδομένα και λαμβάνεται η συνολική ποσότητα ανταλλαγής αέρα.

  Κατά τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα με διαφορετικούς τρόπους, τα αποτελέσματα διαφέρουν ελαφρά μεταξύ τους από την ποσότητα του αέρα. Ωστόσο, όλες οι επιλογές για τον υπολογισμό του εξαερισμού είναι σωστές, εφόσον αντιστοιχούν σε υπάρχοντα πρότυπα. Ο υπολογισμός της περιοχής είναι ο πιο απλός και κατανοητός, επομένως κάθε άτομο θα το εκτελέσει ανεξάρτητα.

  Επιλογή του τμήματος του αγωγού εξαερισμού.

  Μετά τον υπολογισμό της εναλλαγής αέρα, επιλέξτε τον αγωγό αέρα και υπολογίστε τα κανάλια αερισμού. Διαθέσιμο προς πώληση 2 τύποι άκαμπτων αεραγωγών. Ένας από αυτούς ορθογώνιο, και άλλα - στρογγυλή. Στην πρώτη, πρέπει να τηρείται η αναλογία διαστάσεων του καναλιού. Είναι 3 έως 1. Πότε μηχανικό αερισμό Η ταχύτητα του αέρα στο κανάλι πρέπει να είναι 5 m / s, σε offshoots - 3 m / s, για το φυσικό εξαερισμό αυτό το νούμερο είναι μόνο 1 m / s. Για να προσδιοριστεί η διατομή του καναλιού, υπάρχει ένα ειδικό διάγραμμα που λαμβάνει υπόψη δείκτες όπως ταχύτητα και ροή αέρα. Στην κανονική ανταλλαγή αέρα στο 360 m 3 / ώρα με εξαναγκασμένο εξαερισμό είναι απαραίτητο να επιλέξετε διατομή αεραγωγών 160 x 200 mm (τετραγωνικό κανάλι) ή d 200 mm (για έναν κυκλικό αεραγωγό).

  Ιδιωτικό σύστημα αερισμού του σπιτιού σε ερωτήσεις και απαντήσεις των μελών του φόρουμ

  Όπως γνωρίζετε, το άνετο μικροκλίμα στο σπίτι, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Μελετάμε το πρόβλημα της εμπειρίας άλλων.

  Πιστεύουμε ότι οι χρήστες FORUMHOUSE συμφωνούν με τη δήλωση ότι μια καλή προσέγγιση του συστήματος της ιδιωτικής εξαερισμού σπίτι είναι αυτό - θα πρέπει πρώτα να υπολογίσει την ανταλλαγή αέρα, και στη συνέχεια, με βάση αυτά τα δεδομένα, να πάρει το απαραίτητο τμήμα αγωγού. Και μόνο μετά από αυτό μπορείτε να κάνετε ένα σύστημα εξαερισμού εξοχικό σπίτι, και να καθορίσει τη θέση εγκατάστασης του εξοπλισμού εξαερισμού.

  Τύποι και χαρακτηριστικά

  Σύμφωνα με τον χρήστη την πύλη μας (nick στο φόρουμ petrovk, Μόσχα), Ο εξαερισμός στο σπίτι μπορεί να χωριστεί σε τρεις τύπους:

  • Φυσικό?
  • Παροχή αέρα, ή όπως ονομάζεται επίσης, μηχανική?
  • Μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανάκτηση θερμότητας.

  petrovk:

  - Όταν σχεδιάζετε ένα σύστημα αερισμού, πρέπει να ακολουθήσετε την ακόλουθη αρχή - Ο αέρας στο σπίτι πρέπει να ενημερωθεί πλήρως σε 1 ώρα. Για το σπίτι μου πλαισίου 200 m2, σταμάτησα σε ένα σύστημα ροής και εκχύλισης με ανάκτηση θερμότητας. Η εγκατάσταση επιλέγεται με βάση τον αριθμό των κύβων αέρα στο σπίτι, έχω 600, πήρα την εγκατάσταση για 700 κύβους.

  Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα άνετο περιβάλλον στο σπίτι δημιουργείται όχι μόνο από την πρόσληψη καθαρού αέρα, αλλά και από την ταχύτητα της ροής του αέρα. Ο εξαερισμός παροχής και εξαγωγής, λόγω της παρουσίας ανεμιστήρα σε αυτό, δημιουργεί μεγαλύτερη ροή αέρα από τον φυσικό εξαερισμό.

  Όταν λειτουργεί μηχανικός εξαερισμός, η ταχύτητα του αέρα στο σύστημα εξαερισμού είναι 3-5 m3 / h κατά μέσο όρο και με φυσικό ρυθμό περίπου 1 m3 / h. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε εάν ο φυσικός αερισμός δημιουργεί ένα πιο άνετο περιβάλλον στο σπίτι. Αυτή η ερώτηση δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Εξάλλου, για να περάσετε από το μηχανικό και φυσικό σύστημα αερισμού τον ίδιο όγκο αέρα, απαιτείται μια διαφορετική διατομή του αγωγού αερισμού. Έτσι, η εγκατάσταση του φυσικού αερισμού θα συνεπάγεται αύξηση της διατομής του καναλιού, η οποία απέχει πολύ από την τεχνική ή αισθητική.

  Με οποιοδήποτε τύπο εξαερισμού - είτε φυσικό είτε μηχανικό, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη κίνηση του αέρα σε όλο το σπίτι.

  Μια επιλογή είναι να εγκαταστήσετε πόρτες με μια μάσκα στα δωμάτια ή να αφήσετε ένα μικρό κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου. Για τη σωστή οργάνωση της ροής αέρα είναι απαραίτητο - η εισαγωγή αέρα να πραγματοποιείται στο καθαρότερο δωμάτιο, το καθιστικό ή το υπνοδωμάτιο και η έξοδος να γίνεται στην κουζίνα ή στο μπάνιο.

  Στην κουζίνα, πάνω από τη σόμπα, η κουκούλα πρέπει να είναι ένα ξεχωριστό κανάλι. Αν η κουκούλα είναι αναγκασμένη, τότε η κουζίνα και το μπάνιο μπορούν να συνδυαστούν με έναν αεραγωγό. Η διάμετρος από την είσοδο στην έξοδο δεν πρέπει να μειώνεται. Λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών του απορροφητήρα κουζίνας, ο αγωγός αέρα από αυτό είναι κατ 'ανάγκην στρογγυλός, γαλβανισμένος και κάθετος, χωρίς γόνατα. Μην χρησιμοποιείτε κυματοειδή αλουμίνιο, αλουμίνιο ή πλαστικό αγωγό.

  Σύμβουλος του φόρουμ μας Έλενα Γκορμπόνοβα(nick στο φόρουμ Matilda):

  - Ο φυσικός αερισμός λειτουργεί με διαφορική πίεση στην είσοδο και στην έξοδο. Η είσοδος είναι μια βαλβίδα εξαγωγής, τοποθετείται στην οροφή του δωματίου ή σε έναν τοίχο κάτω από την οροφή. Η έξοδος είναι η κορυφή του σωλήνα. Η διαφορά αρχίζει από 10 μέτρα. Μια άλλη διαφορά πίεσης εξαρτάται από τη διαφορά θερμοκρασίας. Το χειμώνα είναι καλύτερο, αλλά το καλοκαίρι είναι χειρότερο.

  Μια φυσική εισροή γίνεται πάνω από τις συσκευές θέρμανσης, οι οποίες συνήθως βρίσκονται κάτω από τα παράθυρα. Ή δύο μέτρα πάνω από το πάτωμα.

  Συχνά υπάρχει μια ερώτηση,

  και αν είναι δυνατόν να συνδυάσετε τα κανάλια εξαερισμού της κουζίνας, του μπάνιου και του λεβητοστασίου σε ένα ενιαίο σύστημα, στη συνέχεια τοποθετήστε τον ανεμιστήρα του αγωγού και ένα σωλήνα μέσω της οροφής.

  Χρήστης του φόρουμ μας Βλαντιμίρ (nick στο φόρουμ Ελεύθερος Άγγελος) πιστεύει ότι:

  - Σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να ενώσετε την κουκούλα από το αποχετευτικό δίκτυο, τότε σε όλο το σπίτι θα βρωμίσει όπως στην τουαλέτα, ανεξάρτητα από το αν ο ανεμιστήρας είναι μπροστά ή μετά τον αγωγό θα εγκατασταθεί.

  Εξίσου σημαντικό είναι το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται αεραγωγοί για ιδιωτικές κατοικίες. Μία από τις πλέον βέλτιστες επιλογές είναι η χρήση σπειροειδών γαλβανισμένων αεραγωγών. Αλλά για την αυτο-εγκατάσταση, οι υπεύθυνοι ανάπτυξης χρησιμοποιούν τους αεραγωγούς που κατασκευάζονται από τον αγωγό αποχέτευσης με διάμετρο 110 mm.

  Matilda:

  - Οι σωλήνες αποχέτευσης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Γενικά, το πλαστικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγωγούς, εκτός αν είναι ένας ειδικός αντιστατικός σωλήνας. Σε αυτή την περίπτωση, η σκόνη θα προσκολληθεί στους τοίχους. Επιπλέον, οι σωλήνες αποχέτευσης έχουν μικρή διάμετρο. Μια ώθηση εξαρτάται άμεσα από τη διάμετρο του αγωγού και τη διαφορά ύψους. Η διαφορά στα σπίτια είναι αρκετά μικρή - αυτό δεν είναι ένα πολυώροφο κτίριο. Ως εκ τούτου, με μικρή διάμετρο, δεν θα υπάρξει σχεδόν καμία ώθηση, ειδικά το καλοκαίρι. Και αν βάλετε ανεμιστήρα, οι σωλήνες αποχέτευσης θα κάνουν έναν πολύ δυσάρεστο ήχο όταν ο αέρας κινείται.

  Αγωγοί για εξαερισμό για ιδιωτική κατοικία - τις απαιτήσεις και τα χαρακτηριστικά

  Για να λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού με μέγιστη απόδοση, είναι απαραίτητο η εσωτερική επιφάνεια του αγωγού να έχει ελάχιστη αντίσταση στην κίνηση του αέρα. Ας δούμε πώς να επιλέξετε το σωστό στοΑγωγοί αερισμού του σπιτιού σας.

  Matilda:

  - Το κύριο έργο
  Αγωγοί - αυτό επιτρέπει στον αέρα να αναμειγνύεται ελεύθερα από το σημείο εισαγωγής αέρα μέχρι το σημείο εξόδου του. Και να είστε ασφαλείς από την άποψη της οικολογίας και της πυρασφάλειας. Οποιαδήποτε απώλεια πίεσης επηρεάζει ή εμποδίζει την ανταλλαγή αέρα με φυσικό εξαερισμό. Απώλειες πίεσης προκύπτουν από την ανομοιογενή επιφάνεια του αγωγού, σε οριζόντιες τομές, σε κάμψη, δίοδο, κ.λπ. Με ορθογώνιο σχήμα του αγωγού, οι απώλειες είναι υψηλότερες από αυτές του στρογγυλού και η σκόνη σε αυτές συσσωρεύεται καλά.

  Οι εύκαμπτοι - κυματοειδείς αγωγοί έχουν τη μεγαλύτερη αντίσταση αέρα. Και είναι καλύτερο να το εφαρμόσετε όταν χρειάζεται να κάνετε μια στροφή ή να συνδέσετε μια κουκούλα κουζίνας στον αγωγό αερισμού.

  Πολύ συχνά, οι προγραμματιστές, για διάφορους λόγους, δεν θέλουν να κάνουν ένα συμπέρασμα μέσω της οροφής, προτιμώντας να τραβήξουν τον αγωγό εξαερισμού μέσα στον τοίχο. Αυτό δεν είναι σωστό.

  Matilda:

  - Ποτέ, σε καμία περίπτωση, μην εξαερώστε τον αερισμό μέσω του τοίχου. Η πρόσοψη είναι χαλασμένη.

  Σε μερικά χρόνια, θα υπάρχει ένα ορατό λεκέ γύρω από την έξοδο στον τοίχο.
  Και ο φυσικός εξαερισμός, επομένως, καθίσταται επίσης άχρηστος, αφού δεν θα υπάρχει απολύτως καμία διαφορά στο ύψος και, αντίστοιχα, στην πίεση.

  Εάν, με σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού, όλοι οι αεραγωγοί συνδέονται με αγκώνες και προσαρμογείς με ένα κάθετο κανάλι, συνιστάται η εγκατάσταση του ανεμιστήρα E190P στην οροφή.

  Για τον έλεγχο αυτού του ανεμιστήρα, εγκαθίσταται ένας βολικός ρυθμιστής ταχύτητας θυρίστορ. Και οι ίδιοι οι αγωγοί λαμβάνονται με διάμετρο 125 mm.

  Στο FORUMHOUSE θα βρείτε ένα άρθρο σχετικά με τα συστήματα εξαερισμού, πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το σύστημα εξαερισμού, μια συναρπαστική συζήτηση επιλογή υλικού για αεραγωγούς. Και αφού διαβάσαμε το βίντεό μας, εσείς μπορείτε να δείτε καθαρά πώς μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στον εξαερισμό της συσκευής επιτρέπει όχι μόνο να παρέχετε στο σπίτι καθαρό αέρα, αλλά και να εξοικονομήσετε χρήματα.

  Κάνουμε φυσικό αερισμό σε ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια μας

  Μην εκπλαγείτε αν σύντομα τα παιδιά θα υποφέρουν από τις επιθέσεις αλλεργίας, θα ξυπνήσει το πρωί με το βάρος ολόκληρου του σώματος, και τα δωμάτια φαίνονται μύκητες και μούχλα, αν αγάπη έχτισε το σπίτι σας δεν είναι σωστή φυσικό αερισμό.

  Στο σπίτι των κορμών, δεν υπάρχει ανάγκη να οργανωθεί ειδικά εξαερισμός - σε αυτό το σπίτι τα τείχη "αναπνέουν" από τα ανοίγματα των παραθύρων, τις αρμούς των κορμών, καμινάδες. Αλλά σε ένα τούβλο ή πέτρινο σπίτι τα πάντα είναι σφραγισμένα και ο φυσικός αερισμός στο εξοχικό σπίτι απλά απουσιάζει.

  Η ουσία κάθε είδους αερισμού είναι η συνεχής εναλλαγή του οικιακού και του εξωτερικού αέρα λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης. Ο ευκολότερος τρόπος αερισμού είναι ο αερισμός του δωματίου, το άνοιγμα των παραθύρων και των θυρών, αλλά αυτό δεν είναι δυνατό το χειμώνα και τα δωμάτια που δεν διαθέτουν παράθυρα, όπως τα κυλικεία ή τα λουτρά, δεν υποβαθμίζονται κατ 'αυτόν τον τρόπο.

  Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, ο εξαερισμός πρέπει να γίνει μόνος σας. Πολλοί προγραμματιστές προσπαθούν να κάνουν αυτές τις δουλειές με τα δικά τους χέρια, αλλά είναι καλύτερο να μην διακινδυνεύσουν και να προσκαλέσουν έναν πλοίαρχο και οι περισσότεροι είναι βοηθός του.

  Σε ένα ιδιωτικό σπίτι πρέπει να εγκαταστήσετε τουλάχιστον δύο κουκούλες για τον αποτελεσματικό φυσικό αερισμό των χώρων. Οι περισσότερες φορές γίνονται στην κουζίνα ή στο μπάνιο. Το σύστημα κουκούλας πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά το σχεδιασμό του σπιτιού, επειδή ο αερισμός στο σπίτι είναι ένα πολύπλοκο σύστημα, πρέπει να κάνετε τα απαραίτητα σχέδια και υπολογισμούς και χωρίς τη βοήθεια ενός επαγγελματία που δεν μπορείτε να κάνετε.

  Φυσικός αερισμός σε ιδιωτική κατοικία:

  - Ο σωστός εξαερισμός δεν θα πρέπει να εκπέμπει τους χώρους το χειμώνα.
  - Πρέπει να υπάρχει συνεχής ανταλλαγή αέρα με το δρόμο.
  - Ο νωπός αέρας πρέπει να ρέει σε όλους τους χώρους.
  - Ο μολυσμένος αέρας από την κουζίνα, την τουαλέτα ή το μπάνιο πρέπει να αφαιρεθεί γρήγορα.
  - Δεν θα πρέπει να υπάρχουν σχέδια στο σπίτι.

  Εξαερισμός στο σπίτι

  Εάν το σπίτι είναι ήδη κατασκευασμένο, είναι απλά αδύνατο να οικοδομήσουμε σε αυτό ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού. Είναι απαραίτητο να εκτελεστούν αυτές οι εργασίες κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής και ως εκ τούτου το σύστημα εξαερισμού πρέπει να βρίσκεται ήδη στην τεκμηρίωση του σχεδιασμού.

  Πρώτα απ 'όλα, οι αγωγοί αερισμού είναι ενσωματωμένοι στους τοίχους. Αυτά τα κανάλια πρέπει να έχουν εξόδους εντός των χώρων, καθώς και έξοδοι. Μια από αυτές τις εξόδους θα αντλήσει στο σπίτι τον εξωτερικό αέρα. Θα πρέπει να βρίσκεται σε ύψος τουλάχιστον δύο μέτρων πάνω από το θεμέλιο, σε οποιονδήποτε από τους εξωτερικούς τοίχους. Η δεύτερη έξοδος θα αφαιρέσει τον βρώμικο αέρα από το σπίτι. Συνήθως τοποθετείται στην οροφή και όλοι οι αγωγοί εξαγωγής φέρονται σε αυτό. Ο σωλήνας εξάτμισης πρέπει να ανέλθει σε απόσταση 0,5 μέτρων πάνω από την οροφή του σπιτιού. Αν το σπίτι είναι αρκετά μεγάλο, μπορεί να υπάρχουν αρκετοί τέτοιοι σωλήνες εξάτμισης.

  Οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από μέταλλα που δεν είναι διαβρωμένα, με λείους τοίχους, ορθογωνικής διατομής. Οι οπές των καναλιών έξω και μέσα στο σπίτι κλείνουν με ένα πλέγμα. Είναι επίσης απαραίτητο να υπάρχει ένα σύστημα θέρμανσης αέρα το χειμώνα. Για το σκοπό αυτό, τοποθετείται ένας θερμαντήρας κοντά στον αγωγό εξαερισμού.

  Έτσι, ο φυσικός αερισμός του ένα ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια του είναι απολύτως πραγματική, δεν απαιτεί πολλά χρήματα και πολύ σύνθετες λύσεις μηχανικής, αλλά προστατεύει την υγεία των μελών της οικογένειας, βελτιώνει την άνεση του καθιστικού και προστατεύει το κτίριο από την εμφάνιση μούχλας και την υπερβολική υγρασία.

  Πώς να κάνετε φυσικό αερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία

  Άλλα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα:

  Φυσικά κανάλια εξαερισμού

  Σε προηγούμενα άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα, δημοσιευμένα σχέδια για την κυκλοφορία του αέρα στο σπίτι, διαμέρισμα, καθώς και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του συστήματος φυσικού αερισμού. Για αποτελεσματικό αερισμό, Κάθε δωμάτιο του σπιτιού πρέπει να διαθέτει δύο συσκευές εξαερισμού: ένα για τον αέρα, ένα για την απομάκρυνση αέρα από το δωμάτιο.

  Κάθε δωμάτιο στο σπίτι ή στο διαμέρισμα είναι εξοπλισμένο με δύο συσκευές τροφοδοσίας και εξαγωγής φυσικού αερισμού σε μία από τις τρεις παραλλαγές:

  1. Βαλβίδα παροχής στο παράθυρο ή στον εξωτερικό τοίχο για ροή αέρα. Διάταξη ροής σε ένα γειτονικό δωμάτιο με κανάλι καυσαερίων (μια τρύπα στην πόρτα ή ένα εσωτερικό τοίχωμα, ένα διαχωριστικό) για την απομάκρυνση του αέρα.
  2. Για ροή αέρα - τρύπα υπερχείλισης από ένα γειτονικό δωμάτιο με βαλβίδα τροφοδοσίας, και για να αφαιρέσετε αέρα - αγωγού εξαγωγής εξαερισμού.
  3. Βαλβίδα αέρα παροχής για εισροή, και αγωγού εξαγωγής εξαερισμός για την αφαίρεση του αέρα.

  Ελέγξτε, στο σπίτι ή στο διαμέρισμα όπου ζείτε τώρα, όλα τα δωμάτια έχουν εξαερισμό αέρα και εξαερισμό;

  Σε ποιους χώρους είναι απαραίτητο να κατασκευαστούν οι αεραγωγοί εξαερισμού

  Τα κανάλια εξαγωγής φυσικού αερισμού πρέπει να παρέχονται από τους ακόλουθους χώρους του σπιτιού:

  • Υγειονομικοί και τεχνικοί χώροι - μπάνιο, τουαλέτα, πλυντήριο.
  • Κουζίνες.
  • Ντουλάπα, ντουλάπα - αν οι πόρτες των δωματίων μπαίνουν στο σαλόνι. Εάν οι πόρτες βγαίνουν στον διάδρομο (αίθουσα, κουζίνα), τότε μπορεί να γίνει ένα από τα δύο: να οργανωθεί ένας αγωγός εξαγωγής από τα δωμάτια ή να εγκατασταθεί βαλβίδα τροφοδοσίας στον τοίχο ή το παράθυρο.
  • Στο χώρο του λέβητα θα πρέπει να υπάρχει τόσο αγωγός εξαερισμού όσο και βαλβίδα παροχής.
  • Από τα δωμάτια, που χωρίζονται από τις εγκαταστάσεις με τον αεραγωγό περισσότερες από δύο πόρτες.
  • Στο πάτωμα πάνω από το πρώτο, αν υπάρχουν πόρτες εισόδου από τις σκάλες στο πάτωμα - οι αγωγοί εξαερισμού κατασκευάζονται από τους προαναφερθέντες χώρους ή (και) από το διάδρομο, την αίθουσα.
  • Στο πάτωμα πάνω από το πρώτο, αν δεν υπάρχουν πόρτες εισόδου από τις σκάλες στο πάτωμα - σε κάθε δωμάτιο του δαπέδου, τόσο ο αεραγωγός όσο και η βαλβίδα τροφοδοσίας είναι διατεταγμένα.

  Σε άλλες εγκαταστάσεις του σπιτιού, οι οποίες δεν διαθέτουν κανάλια εξαγωγής φυσικού αερισμού, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα παροχής στο παράθυρο ή στον τοίχο και μια ρέουσα τρύπα στο παρακείμενο χώρο.

  Επιπλέον, οι αγωγοί εξαγωγής φυσικού αερισμού είναι διατεταγμένοι για εξαερισμό:

  Κτίριο κανονισμούς (παράγραφος 6.5.8 SP 60.13330.2016) η ζήτηση σε κτίρια κατοικιών για τα δωμάτια, τα οποία εξοπλισμού αερίων του θερμοκηπίου (λέβητες φυσικού αερίου, στήλη ζεστού νερού, θερμάστρες, κλπ..), Συμπερίληψη μηχανικό εξαναγκασμένο εξαερισμό και φυσικό ή μηχανικό εξαερισμό.

  Θέση και διαστάσεις των αεραγωγών

  Το ελάχιστο μέγεθος της πλευράς του φυσικού αεραγωγού είναι 10 cm., και η ελάχιστη επιφάνεια διατομής είναι 0.016 m 2., που αντιστοιχεί περίπου στη διάμετρο του τυποποιημένου σωλήνα του αγωγού αερισμού - 150 mm.

  Ένα κανάλι ελάχιστου μεγέθους θα παρέχει εξαγωγή αέρα σε όγκο 30 τόνων m 3 / ώρα με μήκος κατακόρυφου σωλήνα μεγαλύτερο από 3 m. Για να αυξηθεί η παραγωγικότητα, οι κουκούλες αυξάνουν την διατομή του καναλιού ή το μήκος του καναλιού. Κανάλια μικρότερα από 2m. δεν παρέχουν την απαραίτητη ένταση φυσικού αερισμού.

  Στην πράξη, το μήκος του αγωγού εξαερισμού στο πάτωμα καθορίζεται συνήθως από λόγους σχεδιασμού - ο αριθμός και το ύψος πάνω από τους επάνω ορόφους, το ύψος της σοφίτας, το μήκος του σωλήνα πάνω από την οροφή. Στο πάτωμα, το μήκος όλων των καναλιών πρέπει να είναι το ίδιο. Αυτό γίνεται έτσι ώστε η δύναμη έλξης σε κάθε κανάλι στο πάτωμα να είναι περίπου η ίδια.

  Οι διαστάσεις του τμήματος διαύλου στο πάτωμα είναι οι ίδιες, συχνά γίνονται το ίδιο, αλλά για εποικοδομητικούς λόγους είναι πιο βολικό. Η απόδοση του αγωγού εξαερισμού σε ένα ή άλλο δωμάτιο δαπέδου ρυθμίζεται επιλέγοντας το μέγεθος της σχάρας αερισμού.

  Για εποικοδομητικούς λόγους, αρκετοί αγωγοί εξαερισμού από τις εγκαταστάσεις ενός ορόφου προσπαθούν να τοποθετηθούν δίπλα-δίπλα, σε ένα μέρος - να δημιουργήσουν ένα μπλοκ αεραγωγών.

  Το μπλοκ των αεραγωγών σε πέτρινα σπίτια τοποθετείται συνήθως μέσα στο ρουλεμάν του εσωτερικού τοίχου του σπιτιού ή συνδέεται στον τοίχο.

  Το μπλοκ είναι κατασκευασμένο από υλικά τοιχοποιίας, για παράδειγμα τούβλα. Στην τοιχοποιία του τούβλου είναι βολικό να κατασκευαστούν κανάλια με διατομή που είναι πολλαπλάσια του μεγέθους του τούβλου, λαμβάνοντας υπόψη το πάχος των ραφών - 140x140 mm. (1/2 x 1/2 τούβλα) ή 140x270 mm. (1/2 χ 1 τούβλο)

  Παράγουν κοίλα μπλοκ από σκυρόδεμα ειδικά σχεδιασμένα για αγωγούς εξαερισμού τοιχοποιίας.

  Το μπλοκ αγωγών εξαερισμού από υλικά τοιχοποιίας πρέπει απαραίτητα να έχει στήριξη στο δάπεδο ή στο δάπεδο από οπλισμένο σκυρόδεμα.

  Σε άλλες περιπτώσεις, για παράδειγμα, σε ξύλινα σκελετά ή σκελετούς, ένα μπλοκ αεραγωγών συναρμολογείται από πλαστικούς ή χαλύβδινους γαλβανισμένους σωλήνες. Το μπλοκ σωλήνων κλείνει με κουτί.

  Πώς να συγχωνεύσετε πολλά κανάλια σε ένα κανάλι

  Σε μια ιδιωτική κατοικία, ο αριθμός των καναλιών είναι μικρό, ως εκ τούτου, να συνδυάσει τα ρεύματα αέρα από πολλαπλά κανάλια (δωμάτια ή ορόφους) σε ένα, όπως γίνεται συχνά στα σπίτια διαμέρισμα, δεν υπάρχει καμία ανάγκη. Κάθε κανάλι φυσικού αερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι πρέπει να ξεκινά από εσωτερικούς χώρους και να τελειώνει στο κεφάλι στην οροφή. Οποιοσδήποτε συνδυασμός δύο ή περισσότερων καναλιών επιδεινώνει τη λειτουργία του εξαερισμού.

  Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, είναι απαραίτητο να συνδυαστούν διάφορα κανάλια, για να συγχωνευθούν σε ένα κοινό κανάλι φυσικού αερισμού.

  Ικανότητα καναλιού εξαερισμού

  Απόδοση ενός μοναδικού αγωγού εξαγωγής με διατομή 12x17 cm.(204 cm2 ) τσιμεντόλιθων ανάλογα με το ύψος του καναλιού και τη θερμοκρασία στο δωμάτιο:

  Χωρητικότητα φυσικών αεραγωγών 12 x 17 δείτε ανάλογα με το ύψος του καναλιού και τη θερμοκρασία δωματίου

  Για να προσδιορίσετε την απόδοση για τα ύψη ενδιάμεσων καναλιών, σχεδιάστε το γράφημα άξονα ανά άξονα: το ύψος και την απόδοση του καναλιού.

  Παρόμοιοι πίνακες μπορούν να βρεθούν για αγωγούς εξαερισμού, οι οποίοι κατασκευάζονται από άλλα υλικά.

  Ωστόσο, για κανάλια αερισμού του ίδιου τμήματος (204 cm2 ), αλλά από άλλα υλικά, η απόδοση θα είναι ελαφρώς διαφορετική από αυτή που υποδεικνύεται στον πίνακα. Για ένα κανάλι άλλης διατομής, η ποσότητα παραγωγικότητας από τον πίνακα μπορεί να αυξηθεί ή να μειωθεί αναλογικά.

  Για να αυξηθεί η χωρητικότητα του αγωγού εξαερισμού του ίδιου ύψους, σε αναλογία με αυξήστε την περιοχή διατομής του καναλιού. Για το σκοπό αυτό, για παράδειγμα, επιλέγεται ένα μπλοκ από σκυρόδεμα με μεγαλύτερη οπή ή χρησιμοποιούνται δύο ή τρεις κανάλια του παραπάνω μεγέθους για τον αερισμό ενός δωματίου.

  Υπολογισμός του φυσικού αερισμού ενός ιδιωτικού σπιτιού

  Ο υπολογισμός του φυσικού εξαερισμού πραγματοποιείται προκειμένου να καθοριστεί το μέγεθος των αγωγών εξαερισμού με βάση τον όγκο του αέρα που αφαιρείται.

  Κατά τον προσδιορισμό της ποσότητας του αέρα απομακρύνονται μέσω της φυσικής κανάλια εξαερισμού, λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι σε μία παροχή δωματίου βαλβίδες αέρα που παρέχεται από το εξωτερικό, τότε ο αέρας ρέει μέσα στο δωμάτιο με τα κανάλια καυσαερίων, και να αφαιρεθεί μέσω των διαύλων και πάλι έξω.

  Ο υπολογισμός πραγματοποιείται για κάθε όροφο του σπιτιού με την ακόλουθη σειρά:

  1. Καθοδηγούμενη από τους κανονισμούς (βλ. Εδώ), καθορίστε το ποσό του ελάχιστου όγκου αέρα που θα έπρεπε έρχονται από το δρόμο για εξαερισμό όλα τα δωμάτια με βαλβίδες τροφοδοσίας - Qn, m 3 / ώρα.
  2. Οι κανόνες καθορίζουν το ποσό του ελάχιστου όγκου αέρα που αυτός βγείτε έξω για αερισμό Όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με αγωγό εξαερισμού - Qστο, m 3 / ώρα.
  3. Συγκρίνετε τις εκτιμώμενες ελάχιστες τιμές ροής αέρα από το δρόμο (Qn, m 3 / h) και βγαίνοντας στο δρόμο (Qστο, m 3 / h). Συνήθως μία από τις ποσότητες είναι μεγαλύτερη από την άλλη. Η μεγαλύτερη από τις δύο ποσότητες θεωρείται ότι είναι την ελάχιστη χωρητικότητα σχεδιασμού όλων των καναλιών εξαερισμού στο πάτωμα - Qσ, m 3 / ώρα.
  4. Με βάση τις διαστάσεις του σπιτιού κάθετα, ορίστε το ύψος του φυσικού αεραγωγού στο πάτωμα.
  5. Γνωρίζοντας το ύψος του αγωγού αερισμού και τη συνολική εκτιμώμενη ελάχιστη απόδοση όλων των καναλιών στο πάτωμα (Qσ, m 3 / ώρα), σύμφωνα με τον πίνακα (βλ. παραπάνω), επιλέγεται ο συνολικός αριθμός των τυποποιημένων διαύλων από τσιμεντόλιθους. Η συνολική απόδοση του επιλεγμένου αριθμού τυποποιημένων καναλιών πρέπει να είναι τουλάχιστον Qσ, m 3 / ώρα.
  6. Ο επιλεγμένος αριθμός τυπικών καναλιών κατανέμεται μεταξύ των χώρων του σπιτιού, οι οποίοι πρέπει να είναι εξοπλισμένοι με αγωγούς εξαερισμού. Όταν λαμβάνεται υπόψη η κατανομή, είναι απαραίτητο να υπάρχει κανονική ανταλλαγή αέρα σε κάθε ξεχωριστό δωμάτιο με σωλήνα εξαερισμού.

  Ένα παράδειγμα υπολογισμού του φυσικού αερισμού ενός ιδιωτικού σπιτιού

  Για παράδειγμα, ας υπολογίσουμε τον φυσικό εξαερισμό σε μονοκατοικία με συνολική επιφάνεια 120 ορόφων m 2. Το σπίτι διαθέτει πέντε καθιστικά με συνολική επιφάνεια 90 ατόμων m 2, κουζίνα, μπάνιο και τουαλέτα, καθώς και μια ντουλάπα (ντουλάπα) με έκταση 4,5 m 2. Ύψος δωματίου - 3 m. Το σπίτι έκανε δάπεδα στο έδαφος σε ξύλινα κούτσουρα με φυσικό αερισμό του υπόγειου χώρου μέσω του αγωγού αερισμού. Το ύψος του αεριζόμενου χώρου κάτω από το δάπεδο είναι 0,3 m. Για τη συσκευή των καναλιών αερισμού χρησιμοποιούμε μπλοκ από σκυρόδεμα - βλ. Παραπάνω.

  1. Σε ένα ιδιωτικό πρότυπο σπίτι για τον εξαερισμό των σαλόνια, όπου αέρας εισέρχεται από το εξωτερικό, αυτό προσδιορίζεται με υπολογισμό τουλάχιστον μία φορά τον όγκο ανταλλαγής αέρα για μία ώρα (ρυθμός αερισμού = 1 1 / ώρα).
  Στη συνέχεια, εισροή αέρα από το δρόμο για εξαερισμό πέντε δωματίων:
  Qn = 90 m 2 x 3 m x 1 1 / ώρα = 270 m 3 / ώρα.

  2. Το πρότυπο της ανταλλαγής αέρα για τον αερισμό των χώρων και των χώρων με τα κανάλια εξαγωγής: οι κουζίνες 60 m 3 / ώρα, μπάνιο και τουαλέτα στις 25 m 3 / ώρα σε κάθε δωμάτιο. η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα στον χώρο του μανδύα και ο χώρος κάτω από το πάτωμα στα κούτσουρα είναι 0,2 1 / ώρα.
  Στη συνέχεια, για τον εξαερισμό αυτών των δωματίων πρέπει να αφαιρεθεί στο δρόμο:
  Qστο1 = 60m 3 / ώρα + 25m 3 / ώρα + 25 m 3 / ώρα = 110 m 3 / ώρα - από την κουζίνα, το μπάνιο και την τουαλέτα.
  Qστο2 = 4.5m 2 x 3m x 0,2 1 / ώρα = 2.7 m 3 / ώρα - από την αποδυτήρια,
  Qστο3 = 120m 2 x 0,3m x 0,2 1 / ώρα = 7.2 m 3 / ώρα - από το χώρο κάτω από το δάπεδο πάνω στα κούτσουρα,
  Σύνολο: Qστο = 110 m 3 / ώρα + 2.7 m 3 / ώρα + 7.2m 3 / ώρα = 119,9 m 3 / ώρα

  3. Συγκρίνετε: Qn> Qc. Υποθέτουμε την ελάχιστη εκτιμώμενη συνολική παραγωγικότητα όλων των καναλιών καυσαερίων στο πάτωμα:
  Qp = Qn = 270 m 3 / ώρα

  4. Για ένα μονοκατοικία, το ύψος του αγωγού για εξαερισμό, λαμβάνοντας υπόψη το ύψος της σοφίτας, είναι 4 m.

  5. Σύμφωνα με τον πίνακα για τη θερμοκρασία του εσωτερικού αέρα 20 o C και ύψος καναλιού 4 m βρίσκουμε: την απόδοση ενός τυπικού καναλιού εξαερισμού με εμβαδόν 204 cm2 είναι ίσο με 45,96 m 3 / ώρα. (ή 204: 45.96 = 4.44 cm2 -διατομή καναλιού που απαιτείται για την παράβλεψη 1 m 3 / ώρα αέρα.)
  Στη συνέχεια, ο συνολικός ελάχιστος αριθμός συνήθων καναλιών εξαερισμού από τσιμεντόλιθους στο σπίτι είναι: 270 m 3 / ώρα : 45.96 m 3 / ώρα = 5.87. Τουλάχιστον 6 κανάλια εξαγωγής είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ο ελάχιστος φυσικός αερισμός στο σπίτι.

  6. Το σπίτι διαθέτει τέσσερα δωμάτια που πρέπει να είναι εξοπλισμένα με αεραγωγούς - κουζίνα, μπάνιο, τουαλέτα και αποδυτήρια. Επιπλέον, για χώρο αερισμού κάτω από το δάπεδο, για λόγους σχεδιασμού, χρειάζονται δύο κανάλια. Σύνολο - 6 κανάλια. Τουλάχιστον 6 κανάλια εξαγωγής Απαιτείται να κανονιστεί στο πάτωμα στο σπίτι, με βάση τον αριθμό των χώρων και των χώρων όπου απαιτείται ένας αγωγός εξαερισμού.

  7. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να πληρούν μια ακόμη προϋπόθεση - να παρέχει την ανταλλαγή αέρα σύμφωνα με τον κανόνα σε ξεχωριστούς χώρους - στην κουζίνα δεν είναι λιγότερο από 60 m 3 / ώρα, στο μπάνιο και στην τουαλέτα σε 25 m 3 / ώρα, στο αποδυτήριο 2,7 m 3 / ώρα, στο χώρο κάτω από το πάτωμα του 7.2 m 3 / ώρα.
  Για να ικανοποιήσουμε αυτή την προϋπόθεση, ένα κανάλι του τμήματος που έχουμε επιλέξει δεν είναι αρκετό στην κουζίνα. Για να χρησιμοποιήσουμε τυποποιημένα στοιχεία για την τοποθέτηση καναλιών, αποφασίζουμε στο χώρο της κουζίνας ένα μπλοκ από δύο κανονικά κανάλια εξαερισμού (2x204 cm2 ).
  Στο μπάνιο, στην τουαλέτα και στην αποδυτήρια κάνουμε έναν τυπικό φυσικό αγωγό εξαερισμού με διατομή 204 cm2 ο καθένας. Για τον αερισμό του χώρου κάτω από το πάτωμα, οργανώνουμε δύο κανάλια 204 cm2 ο καθένας.
  Έτσι, συνολικά, για να εξασφαλιστεί μια ελάχιστη χωρητικότητα εξαερισμού σε κάθε δωμάτιο με αγωγό εξαερισμού, στο σπίτι χρειάζονται 7 κανάλια φυσικού αερισμού.

  Ως αποτέλεσμα, αποδεχόμαστε τελικά για την κατασκευή 7 καναλιών και ελέγξτε τη συμμόρφωση της ικανότητας εξαερισμού με τα πρότυπα σχεδίασης:
  - στην κουζίνα ένα μπλοκ από δύο κανάλια εξαερισμού (2x204 cm2 ) με συνολική χωρητικότητα 45,96 m 3 / ώρα х 2 = 92 m 3 / ώρα. ότι περισσότερο από το πρότυπο για την κουζίνα στο 60 m 3 / ώρα.
  - Στο μπάνιο και στην τουαλέτα τοποθετούμε ένα μπλοκ από δύο κανάλια εξαερισμού (2x204 cm2 ) με την απόδοση ενός καναλιού 45.96 m 3 / ώρα, ότι περισσότερο από το πρότυπο στις 25 m 3 / ώρα.
  - στην αίθουσα εκγύμνασης οργανώνουμε μια μονάδα εξαερισμού με ένα κανάλι (1x204 cm2 ) με χωρητικότητα 45,96 m 3 / ώρα, περισσότερο από τον κανόνα για τον υπολογισμό του 2,7 m 3 / ώρα.
  - για χώρο αερισμού κάτω από το πάτωμα, δημιουργούμε δύο κανάλια με συνολική χωρητικότητα 45.96 m 3 / ώρα х 2 = 92 m 3 / ώρα, αυτό είναι μεγαλύτερο από τον υπολογιζόμενο κανόνα 7.2 m 3 / ώρα.
  - τη συνολική απόδοση όλων των επτά καναλιών αερισμού στο πάτωμα 92 m 3 / ώρα + 45.96 m 3 / ώρα + 45.96 m 3 / ώρα + 45.96 m 3 / ώρα + 92 m 3 / ώρα = 322 m 3 / ώρα, που υπερβαίνει την τυπική χωρητικότητα εξαερισμού στο πάτωμα 270 m 3 / ώρα.

  Από τα αποτελέσματα υπολογισμού προκύπτει ότι η ελάχιστη απαιτούμενη ικανότητα εξαερισμού των χώρων με βαλβίδες τροφοδοσίας παρέχεται με ένα μικρό περιθώριο (322 m 3 / ώρα > 270 m 3 / ώρα). Ταυτόχρονα, η ικανότητα εξαερισμού σε ορισμένα δωμάτια με τον αγωγό εξαγωγής υπερβαίνει τις τυπικές δεκάδες φορές.

  Οι αγωγοί εξάτμισης στην κουζίνα, το μπάνιο, την τουαλέτα και το ντουλάπι, καθώς και κάτω από το πάτωμα, συμμετέχουν στον αερισμό άλλων δωματίων στο σπίτι. Ως εκ τούτου, ο συντονισμός της παραγωγικότητας των αγωγών εξαγωγής σε αυτούς τους χώρους γίνεται λαμβάνοντας υπόψη αυτή την περίσταση. Μην μειώσετε την ικανότητα εξαερισμού σε αυτές τις περιοχές, για παράδειγμα εγκαθιστώντας μικρές κοιλιακές εισόδους στην είσοδο του καναλιού.

  Πρέπει να σημειωθεί ότι η λειτουργία του ανεμιστήρα στην κουκούλα πάνω από τη σόμπα ή στο μπάνιο δεν θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα φυσικού αερισμού σε αυτούς τους χώρους.

  Η παραπάνω διαδικασία για τον υπολογισμό των αεραγωγών είναι απλοποιημένη, όχι επαγγελματική. Είναι καλύτερο να σχεδιάσετε φυσικό αερισμό στο σπίτι σε ειδικούς.

  Αγωγός εξαερισμού πάνω από την οροφή

  Όταν ο άνεμος στα ρεύματα του αέρα, που ρέει γύρω από την οροφή και άλλα εμπόδια, σχηματίζεται όπως κοντά στην πτέρυγα του αεροσκάφους, τη ζώνη εκφόρτωσης και τη ζώνη της αυξημένης πίεσης. Η θέση των ζωνών αυτών αλλάζει διαρκώς ανάλογα με τη δύναμη και την κατεύθυνση του ανέμου.

  Εάν η κεφαλή εξαερισμού καλά πέφτει σε χαμηλή πίεση, η ράβδος στο κανάλι αυξάνεται εάν η πίεση στη ζώνη, η ράβδος στο κανάλι μειώνεται ή ακόμα και ανατροπής, ο αέρας αρχίζει να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση από το δρόμο στο σπίτι. Υπάρχει ιδιαίτερα απογοητευτικό όταν το χειμώνα αρχίζει ξαφνικά να φυσήξει κρύο αέρα μέσα στο δωμάτιο από ventreshetki.

  Για να μειωθεί η επίδραση του ανέμου στη λειτουργία του φυσικού αερισμού, η κεφαλή του αγωγού εξαερισμού πάνω από την οροφή πρέπει να τοποθετηθεί σε κάποια απόσταση.