Φυσικό ή φρέσκο ​​σύστημα εξαερισμού για ένα εξοχικό σπίτι: πώς να επιλέξετε και να μην χάσετε

Όλο και περισσότεροι αστικοί κάτοικοι κινούνται για να ζήσουν έξω από την πόλη, οικοδομώντας τις δικές τους εξοχικές κατοικίες και εξοχικές κατοικίες. Και δεν είναι ότι ένα άτομο χρειάζεται ενότητα με τη φύση. Ένας τυπικός κάτοικος μιας μητρόπολης χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο για την ενότητα μεταξύ τους στο αυτοκίνητο του μετρό και πολύ περισσότερο απαραίτητο να ενωθεί με το WI-FI. Στην πραγματικότητα, η επανεγκατάσταση για την πόλη οφείλεται σε απότομη μείωση της ποσότητας οξυγόνου στον αστικό αέρα και η ανάγκη για αυτό σε όλα τα ζωντανά όντα γεννάται γενετικά.

Τι πρέπει να παρέχει ένα ποιοτικό σύστημα εξαερισμού ενός εξοχικού σπιτιού

Τα σωστά σχεδιασμένα συστήματα εξαερισμού για το εξοχικό σπίτι πρέπει να παρέχουν:

 • Καθαρίστε αέρα στους χώρους, χωρίς σκόνη και ξένες οσμές και αέρια. Η ξένη ύλη που περιέχεται στον αέρα του εξοχικού σπιτιού δεν πρέπει να υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπτό επίπεδο.
 • Ο εξαερισμός πρέπει να παρέχει ένα σταθερό επίπεδο οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα. Το οξυγόνο πρέπει να είναι τουλάχιστον 22% και το μέγιστο επιτρεπτό επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα να μην υπερβαίνει το 0,2%.
 • Η υγρασία στα δωμάτια ενός εξοχικού σπιτιού πρέπει να είναι εντός 40-60%.

Χάρη σε τέτοιους δείκτες, ένα καλό μικροκλίμα δημιουργείται για τη ζωή, τον ήχο ύπνου και την ευημερία σε μια εξοχική κατοικία. Και πώς να το επιτύχουμε θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε σε αυτό το άρθρο. Κατά τη σύνταξη ενός εξοχικού σπιτιού, το πιο σημαντικό καθήκον είναι να επιλέξετε τον τύπο του εξαερισμού και, σε γενικές γραμμές, μόνο δύο: το πρώτο - φυσικό και το δεύτερο αναγκαστικό. Τι να προτιμήσει εξαρτάται από πολλούς κύριους παράγοντες: τη θέση του σπιτιού, την ύπαρξη κοντινών πηγών ατμοσφαιρικής ρύπανσης και θορύβου κλπ. Εάν το εξοχικό σας σπίτι βρίσκεται μακριά από αυτή τη ντροπή, τότε θα πρέπει να κάνετε ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, εμπειρογνώμονες συνιστούν ομόφωνα τη διάταξη του μηχανικού αερισμού.

Φυσικός εξαερισμός: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του

Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας στο δωμάτιο και στο δρόμο, πραγματοποιείται φυσικός αερισμός του σπιτιού. Ψυχρότερες αέρας εισέρχεται μέσω των φυσικών ανοιγμάτων (παράθυρα, πόρτες σχισμή) στην αίθουσα, το δωμάτιο περνά μέσα, που μεταφέρουν με δυσάρεστες οσμές, διοξείδιο του άνθρακα, κλπ, και εξέρχεται μέσω των ανοιγμάτων εξαγωγής. Αυτό είναι ιδανικό. Και στην πραγματική ζωή αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν φυσικές ρωγμές στο εξοχικό σπίτι και δεν υπάρχει πουθενά να πάρει καθαρό αέρα. Αυτό είναι το πρώτο μειονέκτημα αυτού του συστήματος. Έπειτα: όταν αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες, ο φυσικός αερισμός μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί, ειδικά το καλοκαίρι, όταν είναι πολύ πιο καυτό στο δρόμο παρά στο σπίτι. Εδώ είναι το δεύτερο μειονέκτημα. Τρίτον: το εισερχόμενο αέρα, ειδικά το χειμώνα, για να ζεσταθεί, λόγω των νόμων της φυσικής με φυσικό αερισμό κρύου αέρα μπαίνει στο δωμάτιο και η θερμότητα που ανεβαίνει στην οροφή και πέρα ​​από το σπίτι. Φυσικά - φυσικά, φθηνότερα, και αναγκαστικά, ειδικά στα σύγχρονα ερμητικά σπίτια - πιο αποτελεσματική. Αλλά μην ξεχνάτε το κόστος της αναπόφευκτης επακόλουθης συντήρησης του συστήματος εξαερισμού που επιλέξατε.

Πώς να κάνετε φυσικό αερισμό σε ένα εξοχικό σπίτι

Εάν για όλους τους δείκτες είστε πιο κατάλληλοι για φυσικό αερισμό, και ήταν αρχικά, κάπως δεν παρέχονται, τότε το κάνουμε μόνοι μας.

 • Αρχικά κάνουμε εισροή αέρα. Για να το κάνετε αυτό, υποχωρώντας 15-20 cm από το πλαίσιο του παραθύρου, χτυπήστε μια τρύπα για να εγκαταστήσετε τις βαλβίδες εισαγωγής. Συνιστώνται να γίνονται σε κάθε δωμάτιο του εξοχικού σπιτιού. Αν δεν θέλετε να τοίσετε τον τοίχο, επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή των υπέροχων μεταλλικών πλακών. Απευθείας στα παράθυρα μπορούν να εγκατασταθούν βαλβίδες τροφοδοσίας.
 • Κάνουμε μια ροή αέρα. Για να το κάνετε αυτό, τρυπήστε μερικές μικρές τρύπες στο κάτω μέρος κάθε εσωτερικής πόρτας για ελεύθερη κυκλοφορία των αέριων μαζών. Οι οπές μπορούν να καλυφθούν με μεταλλικό πλέγμα για καλύτερη ηχομόνωση.
 • Κάνουμε την κουκούλα. Στην κουζίνα, τουαλέτα και μπάνιο, πρέπει να τρυπήσετε την οροφή και την οροφή. Στις προετοιμασμένες τρύπες, είναι απαραίτητο να εισάγονται αγωγοί αέρα, δηλαδή κομμάτια από πλαστικό ή σάντουιτς, με θερμαντήρα στη σοφίτα και με εγκατεστημένες ομπρέλες για προστασία από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση.

Σημαντικό: Βεβαιωθείτε ότι οι οπές των αγωγών εισαγωγής στο εσωτερικό των χώρων είναι σε επίπεδο 25-30 cm από την οροφή.

Εξαγωγή αερισμού ενός εξοχικού σπιτιού

Σε περίπτωση που υπάρχουν φυσικές τρύπες στο εξοχικό σπίτι ή υπήρχε ανεφοδιασμός στο σπίτι, είναι δυνατόν να γίνει εξαερισμός εξαναγκασμένης έκδοσης. Για την τοποθέτησή της όλα γίνονται, το ίδιο πράγμα, μόνο στους αεραγωγούς είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν οι ανεμιστήρες εξαγωγής και να συνδεθεί με το δίκτυο. Αλλά να είστε προσεκτικοί εάν η κουκούλα είναι ισχυρότερη από τη φυσική εισροή, τότε μια μικρή απαλλαγή μπορεί να δημιουργηθεί στο δωμάτιο, και μια ισχυρότερη εξάτμιση θα αρχίσει να αντλεί αέρα από τους άλλους αγωγούς. Ως αποτέλεσμα, η κουζίνα μπορεί να μυρίσει την τουαλέτα, η οποία είναι εντελώς δυσάρεστη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η επιλογή των ανεμιστήρων εξάτμισης ή ανεμιστήρα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη προσοχή. Είναι επίσης απαραίτητο να προσεγγίσετε με απόλυτη ευθύνη το σχεδιασμό και την εγκατάσταση του εξαερισμού στην κουζίνα. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο.

Εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στο σπίτι

Pritatochnaya εξαερισμός στο σπίτι γίνεται μόνο στην περίπτωση που εγκαθίσταται μεταλλικά πλαστικά παράθυρα και ο αέρας τροφοδοσίας να πάρει πουθενά.

 1. Για να δημιουργήσετε εξαναγκασμένο εξαναγκασμό εξαερισμού, πρώτα απ 'όλα, θα πρέπει να εγκαταστήσετε τον εξοπλισμό εξαερισμού στη σοφίτα του εξοχικού σπιτιού. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε άμεσα έτοιμα συστήματα, τα οποία περιλαμβάνουν ένα πλήρες σύνολο εξοπλισμού: θερμαντήρα αέρα, κλιματισμό, φίλτρα αέρα κ.λπ.
 2. Δίπλα στον εγκαταστημένο εξοπλισμό, τρυπήστε μια τρύπα στο αετώμιο ή στον τοίχο και συνδέστε τον αγωγό αέρα με μια σχάρα σε αυτό. Συνδέστε το στην είσοδο της μονάδας: πρόκειται για εισαγωγή αέρα.
 3. Στα ανώτατα όρια των δωματίων πρέπει να γροθιά τρύπες για την απόσυρση των καναλιών.
 4. Στη σοφίτα, συλλέγουμε ολόκληρο τον κορμό και αφαιρούμε τους αεραγωγούς μέσα στις τρύπες που προετοιμάζονται στην οροφή, μετά τις οποίες βάζουμε τους διαχύτες.

Αν υπάρχουν αγωγοί εξαερισμού στην κουζίνα, το μπάνιο και το δωμάτιο τουαλέτας, τότε σχεδόν όλα είναι έτοιμα, και αν όχι, τότε θα πρέπει να γίνει η κουκούλα, όπως είπαμε παραπάνω. Επίσης, συνιστάται να διαβάσετε πώς μπορείτε να υπολογίσετε τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής για τις συνθήκες διαβίωσής σας. Μερικές φορές είναι απαραίτητο να κάνετε τον ανεμιστήρα τροφοδοσίας και εξαγωγής στο σπίτι. Μπορεί να κανονιστεί τόσο φυσικό όσο και υποχρεωτικό. Για το φυσικό - είναι απαραίτητο ότι το εξοχικό σπίτι ήταν εξοπλισμένο με κουκούλες, και τη ροή του αέρα. Περιγράψαμε καθένα από αυτά παραπάνω. Για να γίνει αυτό δεν είναι δύσκολο για οποιονδήποτε οικιακό πλοίαρχο που γνωρίζει τα εργαλεία. Αν αποφασίσετε να οργανώσει μια αναγκαστική σύστημα εξαερισμού της προσφοράς και στο εξοχικό του, κάνει συρροή, όπως έχουμε περιγράψει πιο πάνω και τους οπαδούς του αέρα μπάνια εξάτμισης, κουζίνα και μπάνιο καυσαερίων, ρυθμίστε την επιθυμητή απόδοση. http://www.youtube.com/watch?v=L73ja41IoYo

Υπολογίστε την απόδοση τόσο των ανεμιστήρων παροχής όσο και των καυσαερίων είναι πολύ απλή: πρέπει να πολλαπλασιάσετε την ένταση του δωματίου με την απαιτούμενη ροή αέρα. Παρακάτω θα δώσουμε τις ελάχιστες τιμές της ανταλλαγής αέρα σε διαφορετικούς χώρους.

 • Για κουζίνα με σόμπα - 70 κυβικά μέτρα ανά ώρα
 • Για κουζίνα με παράθυρο και ηλεκτρική κουζίνα - 30 κυβικά μέτρα την ώρα
 • Για κουζίνα χωρίς παράθυρο με ηλεκτρική κουζίνα - 50 κυβικά μέτρα ανά ώρα
 • Για μπάνιο και μπάνιο - 50 κυβικά μέτρα ανά ώρα

Σημαντικό!
Ο σωστός εξαερισμός του σπιτιού σας είναι η εγγύηση της υγείας και της μακροζωίας.

Πώς να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για έναν εξοχικό αερισμό

Το ευνοϊκό μικροκλίμα στο σπίτι είναι μια εγγύηση για την υγεία και την άνεση των ανθρώπων που ζουν σε αυτό. Και η σωστή διάταξη εξαερισμού παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία βέλτιστων μετεωρολογικών συνθηκών μέσα στο εξοχικό σπίτι. Το σύστημα ανταλλαγής αέρα μπορεί να θεωρηθεί ανεξάρτητα, έχοντας μελετήσει τις αρχές της λειτουργίας του και κάνοντας ορισμένους υπολογισμούς. Πώς να το κάνετε αυτό θα μάθετε από αυτό το άρθρο.

Σχηματική απεικόνιση της διάταξης αερισμού του εξοχικού σπιτιού

Γιατί πρέπει να αερίσετε ένα σπίτι

Τα σύγχρονα σπίτια είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας θερμομονωτικά υλικά. Αυτό εξασφαλίζει τη στεγανότητα της δομής, αλλά δημιουργεί εμπόδια στην κυκλοφορία του αέρα μέσω των δωματίων, καθιστώντας αδύνατη την φυσική παροχή του από το περιβάλλον (μέσω διαρροών τοίχων, παραθύρων και θυρών).

Εξαερισμός του εξοχικού σπιτιού εκτελεί διάφορες λειτουργίες:

 • οργανώνει την προμήθεια καθαρού και καθαρού αέρα σε χώρους κατοικιών και γραφείων ·
 • παρέχει καθαρισμό αέριων μαζών από επιβλαβείς ακαθαρσίες, αποτρέποντας τον πολλαπλασιασμό παθογόνων και μικροοργανισμών.
 • Εμφανίζει ροές αποβλήτων, επιβλαβείς αναθυμιάσεις, διοξείδιο του άνθρακα έξω από το σπίτι, αποτρέποντας τη στασιμότητα τους, συσσώρευση υγρασίας, εμφάνιση μυκήτων και μούχλα.
 • δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες υγιεινής και υγιεινής για την ανθρώπινη ζωή, την ασφάλεια των κατοικιών, τα εσωτερικά αντικείμενα.

Σημείωση: ένα άτομο ξοδεύει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο σπίτι, οπότε είναι σημαντικό ο αέρας που εισπνέει να είναι δροσερός και καθαρός.

Διαφορές στον εξαερισμό του εξοχικού σπιτιού και του διαμερίσματος

Δομικά, το αρχοντικό είναι διαφορετικό από το διαμέρισμα της πόλης, οπότε η ανταλλαγή αέρα είναι οργανωμένη με διαφορετικό τρόπο. Η διαφορά είναι:

 • θέση. Ο αέρας έξω από την πόλη είναι καθαρότερη από ό, τι στη γραμμή του, έτσι ώστε το εξοχικό σπίτι μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα απλοποιημένο σύστημα της διήθησης του?
 • αυτονομία της δομής. Το διαμέρισμα είναι μέρος ενός πολυώροφου κτιρίου, οπότε είναι ευκολότερο για αυτόν να οργανώσει έναν τοπικό αερισμό και να συνδέσει αυτό το σύστημα με το γενικό σπίτι. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής του εξοχικό σπίτι θα πρέπει να σχεδιάσουν πλήρως αυτόνομο εξαερισμό, σωστά τοποθέτηση κύρια συστατικά, φρέατα και μετώπες του, αφού σκέφτηκε αρμόδια σχέση της με άλλες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, όπως ύδρευση, θέρμανση, αποχέτευση?
 • διαθεσιμότητα ειδικών χώρων. Σε ένα εξοχικό σπίτι, υπάρχει συχνά υπόγειο, πισίνα, σάουνα και απαιτούν ειδικό τρόπο αερισμού.

Αεροπορική ανταλλαγή ιδιωτικής κατοικίας

Χαρακτηριστικά και αποχρώσεις του σχεδιασμού του συστήματος ανταλλαγής αέρα στο εξοχικό σπίτι

Κατά τη ρύθμιση του συστήματος εξαερισμού στο αρχοντικό, λάβετε υπόψη:

 • περιοχή της δομής ·
 • ο σκοπός κάθε δωματίου.
 • κλιματικά χαρακτηριστικά της περιοχής στην οποία βρίσκεται το αρχοντικό ·
 • συχνότητα χρήσης του κτιρίου (μόνιμη ή εποχική διαμονή).

Τρόποι οργάνωσης του αερισμού του εξοχικού σπιτιού

Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, η ανταλλαγή αέρα μπορεί να γίνει με τρεις βασικούς τρόπους:

 • έχοντας οργανώσει μια διανομή και μια σύναψη του αέρα με φυσικό τρόπο.
 • με τη βοήθεια του εξαναγκασμένου εξαερισμού (συμπεριλαμβανομένης της ανάκτησης θερμότητας) ·
 • συνδυάζοντας τα δύο προηγούμενα συστήματα.

Φυσικός αερισμός του εξοχικού σπιτιού

Αυτός είναι ο απλούστερος και παλαιότερος τρόπος να οργανωθεί η ανταλλαγή αέρα στο σπίτι, με βάση τις φυσικές συνθήκες. Λόγω της διαφοράς πίεσης και θερμοκρασίας στο εσωτερικό του εξοχικού σπιτιού και στο δρόμο, υπάρχει ένα φυσικό βύθισμα που κυκλοφορεί τις μάζες του αέρα μέσα από τα δωμάτια. Κάτω από την επιρροή του, τα εξαντλημένα και μολυσμένα ρεύματα απομακρύνονται από το σπίτι και καθαρά και φρέσκα προέρχονται από το εξωτερικό.

Ο ευκολότερος τρόπος να οργανωθεί η ανταλλαγή αέρα στο σπίτι είναι φυσικό

Σε κτίρια παλαιών κατασκευών, η ροή αέρα πραγματοποιήθηκε μέσω των κενών μεταξύ των κορμών, των διαρροών στις πόρτες και των πλαισίων παραθύρων και η εκροή πραγματοποιείται μέσω του σωλήνα του κλιβάνου. Αλλά στα σύγχρονα σπίτια αυτό το σχέδιο δεν λειτουργεί, επειδή οι τοίχοι τους είναι μονωμένοι με αεροστεγή θερμομονωτικά υλικά. Τα παράθυρα και οι πόρτες είναι επίσης πιο αεροστεγείς, πράγμα που καθιστά αδύνατη τη ροή του αέρα μέσω αυτών. Και οι σόμπες στις εξοχικές κατοικίες δεν κατασκευάζονται πλέον. Πώς να οργανώσετε μια φυσική ανταλλαγή αέρα στο εξοχικό σπίτι σε αυτή την περίπτωση;

Εξαερώστε το δωμάτιο μέσω ανοιχτών παραθύρων και παράθυρα δεν έχει νόημα, καθώς αυτό οδηγεί σε απώλεια θερμότητας, σκόνη που εισέρχεται στο σπίτι. Για την ανταλλαγή υψηλής ποιότητας αέρα στο εξοχικό σπίτι, είναι απαραίτητο τα ρεύματα να κινούνται με ταχύτητα έως και 0,2 m / s. Ως εκ τούτου, για να λάβετε φρέσκο ​​αέρα από το δρόμο στους τοίχους του κτιρίου, ή κουφώματα είναι εγκατεστημένες ειδικές βαλβίδες. Είναι μικρές τρύπες, κλειστές με σχάρες.

Οι βαλβίδες εισαγωγής επιτρέπουν ροή επαρκούς όγκου για να παρέχουν στους ανθρώπους με οξυγόνο, αερισμό των δωματίων, η οποία δεν δημιουργεί ρεύματα και απαιτεί πολύ θερμότητα για τη θέρμανση τους. Εάν είναι απαραίτητο, αυτή η βαλβίδα μπορεί να κλείσει, για παράδειγμα, εάν ο δρόμος είναι πολύ κρύος. Μπορεί επίσης να είναι εξοπλισμένο με αποσβεστήρα ή φίλτρο, έτσι ώστε οι ήχοι του δρόμου να μην εισέρχονται στο σπίτι και να βελτιώνεται η ποιότητα του εισερχόμενου αέρα.

Στη σημείωση: τα σύγχρονα μοντέλα βαλβίδων τροφοδοσίας είναι εξοπλισμένα με αισθητήρες υγρασίας, επομένως τα ανοίγματα ανοίγουν / κλείνουν αυτόματα, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Για να εξαντληθεί φυσικά ο εξαντλημένος αέρας από το εξοχικό, παρέχονται αεραγωγοί - συστήματα σωλήνων. Τα καταστήματά τους βρίσκονται στις πιο μολυσμένες και συχνά λειτουργούσες εγκαταστάσεις του σπιτιού - στην κουζίνα, στο μπάνιο. Για πιο εμφανή εμφάνιση, καλύπτονται με διακοσμητικά πλέγματα.

Για την εκκένωση των αγωγών απαγωγής αέρα παρέχονται

Για να αφαιρέσετε τον αέρα εξαγωγής από τα δωμάτια χρειάζονται έλξη. Για το σκοπό αυτό, η εξωτερική έξοδος του σωλήνα εξάτμισης αέρα εγκαθίσταται σε ύψος 0,7-1 m πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής. Η τρύπα καλύπτεται με μια ειδική ομπρέλα, η οποία προστατεύει την κύρια γραμμή από τις βροχοπτώσεις, τα πουλιά, τα μικρά ζώα.

Σημείωση: η παρουσία των αγωγών πρέπει να παρέχεται από έναν άλλο σχεδιασμό εξοχικό σπίτι στο τελικό σπίτι για την εγκατάσταση τους μπορεί να είναι προβληματική.

Προτού οργανώσετε την ανταλλαγή αέρα στο εξοχικό σπίτι με φυσικά μέσα, θα πρέπει να σταθμίσετε όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του.

 • χαμηλό κόστος, χωρίς κόστος κατά τη λειτουργία.
 • απλότητα εγκατάστασης.
 • αθόρυβη λειτουργία.

Μείον της φυσικής ανταλλαγής αέρα στο σπίτι:

 • εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες. Το καλοκαίρι, όταν η διαφορά θερμοκρασίας και η πίεση μέσα και έξω από το εξοχικό σπίτι είναι σχεδόν μηδέν, δεν θα υπάρξει ώθηση?
 • έλλειψη ελέγχου στον όγκο των εισερχόμενων και εξερχόμενων μαζών. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική ψύξη των χώρων ή στασιμότητα των αποβλήτων σε αυτά.
 • απώλεια θερμότητας το χειμώνα. Ελλείψει πρόσθετης θέρμανσης της εισροής, μέρος της θερμότητας του σπιτιού δαπανάται για να το φέρει σε μια άνετη θερμοκρασία?
 • Το σύστημα δεν θα αντιμετωπίσει τα φορτία εάν το εξοχικό σπίτι διαθέτει σάουνα, πισίνα.

Μείον της φυσικής ανταλλαγής αέρα στο σπίτι

Εξαερισμός αναγκαστική εξοχικό σπίτι

Σε περίπτωση που ο φυσικός αερισμός του σπιτιού δεν είναι εφικτός, ή είναι αναποτελεσματικός, είναι μηχανικά διευθετημένος. Εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας χρησιμοποιείται για αυτό. Αποτελείται από:

 • ανεμιστήρες εισόδου και εξάτμισης.
 • θερμαντήρες / ψύκτες αέρα.
 • φίλτρα;
 • Δίκτυο αγωγών.
 • βαλβίδες, αποτρέποντας το σχηματισμό της αντίστροφης πρόσφυσης.

Με τη διάταξη ενός τέτοιου συστήματος, καθαρός αέρας άνετης θερμοκρασίας εισέρχεται στο σπίτι την ίδια στιγμή και ο εξαντλημένος, μολυσμένος αέρας αποβάλλεται. Οι καθορισμένες παράμετροι ανταλλαγής αέρα επιτρέπουν στον αερισμό να λειτουργεί σε απολύτως αυτόματο τρόπο λειτουργίας.

Στη σημείωση: το σύστημα μπορεί να είναι εξοπλισμένο με σύστημα ανάκτησης θερμότητας - μια συσκευή που επιτρέπει τη θέρμανση της εισερχόμενης ροής αφήνοντάς την. Αυτό θα μειώσει σημαντικά την απώλεια θερμότητας στο εξοχικό σπίτι.

Ο εξαερισμός με τροφοδοσία αέρα και εξαγωγή είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος αερισμού του εξοχικού σπιτιού. Το έργο της δεν εξαρτάται από φυσικούς παράγοντες, πλήρως προσαρμοσμένους στις συνθήκες του σπιτιού.

Δεδομένου ότι αυτό το σύστημα ανταλλαγής αέρα είναι μάλλον περίπλοκο, η ανάπτυξή του πρέπει να γίνεται μόνο από ειδικούς. Απαιτεί την κατάλληλη διανομή του δικτύου των αυτοκινητοδρόμων, τον σωστό προσδιορισμό του μήκους και της διαμέτρου τους, την επιλογή εξοπλισμού της απαιτούμενης χωρητικότητας. Όλα αυτά θα οδηγήσουν σε ένα σχετικά υψηλό κόστος της ανάπτυξης, εγκατάστασης και συντήρησης του συστήματος, αλλά είναι εγγυημένο ευνοϊκές συνθήκες υγιεινής και άνεσης για όλους τους επιβαίνοντες στο εξοχικό σπίτι, την ασφάλεια του κτιρίου και όλα τα περιεχόμενά του.

Λάβετε υπόψη: ο σχεδιασμός του εξαερισμού και το ίδιο το σπίτι είναι αλληλένδετα, επομένως πραγματοποιείται ταυτόχρονα.

Εξαερισμός εξαερισμού και εξαναγκασμού κινήτρων

Διευθέτηση της ανταλλαγής αέρα σε ένα εξοχικό σπίτι με έναν συνδυασμένο τρόπο

Ο αερισμός στο σπίτι ήταν αποτελεσματικός, ο φυσικός εξαερισμός βελτιώνεται με τη βοήθεια τεχνικών μονάδων ή οργανώνει το έργο του εντελώς βίαια.

Αν ένας φυσικός τρόπος με τον αέρα της καμπίνας εισέρχεται στην ανεπαρκή ποσότητα για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων και να διατηρήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον στα δωμάτια, εισροή της εξοπλίσει με τεχνητό τρόπο. Για το σκοπό αυτό, ανοίγματα εισαγωγής αέρα είναι τοποθετημένα στις δομές εγκλεισμού του κτιρίου, και τα κανάλια είναι εξοπλισμένα με μονάδες εισροής. Καθαρός και φρέσκος αέρας εισέρχεται στα δωμάτια μέσω αεραγωγών, τα ανοίγματα των οποίων είναι καλυμμένα με διακοσμητικά διαχυτικά.

Συμβουλή: Αυτό το σύστημα εξαερισμού είναι αρκετά δυσκίνητο και δαπανηρό, είναι πολύ πιο εύκολο να οργανωθεί η εισροή με φυσικό τρόπο.

Εάν διαπιστωθεί η πρόσληψη καθαρού αέρα, αλλά το φυσικό σύστημα εξάτμισης δεν ανταποκρίνεται στον όγκο της μάζας των αποβλήτων, η απόσυρσή τους οργανώνεται με βίαιο τρόπο. Για να γίνει αυτό, οι ανεμιστήρες τοποθετούνται στις εσωτερικές εξόδους των αγωγών εξαγωγής. Τέτοιες συσκευές είναι συχνά απαραίτητες σε εγκαταστάσεις που συχνά λειτουργούν - σε ένα μπάνιο, στην κουζίνα. Μπορούν να ενεργοποιηθούν πατώντας ένα κουμπί ταυτόχρονα με το φως ή να λειτουργούν αυτόματα (εάν είναι εξοπλισμένα με ειδικούς αισθητήρες που αντιδρούν στο επίπεδο υγρασίας στον αέρα). Η έξοδος του αέρα εξαγωγής με αυτό τον τρόπο μπορεί να ρυθμιστεί ανεξάρτητα.

Η δεύτερη επιλογή για την αναγκαστική άσκηση σε ένα εξοχικό σπίτι είναι η αφαίρεση των αεραγωγών από την κουζίνα και το μπάνιο σε ένα μόνο κανάλι εξοπλισμένο με ανεμιστήρα και άλλο πρόσθετο εξοπλισμό. Αυτό το σύστημα ανταλλαγής αέρα είναι πιο πολύπλοκο από το προηγούμενο, επομένως πρέπει να σχεδιάζεται και να συναρμολογείται από ειδικούς.

Επιπλέον, ο εξαερισμός, οργανωμένος με βίαιο τρόπο, εμποδίζει τη στασιμότητα των μολυσμένων και αποβλήτων υλικών στο εξοχικό σπίτι. Όταν αποσύρονται, δημιουργείται ένα κενό αέρα και αρχίζει να απορροφάται από το δρόμο μέσω των βαλβίδων τροφοδοσίας. Τα μειονεκτήματα αυτού του συστήματος είναι η παρατυπία της ανταλλαγής αέρα στο σπίτι, οι συσκευές εξάτμισης λειτουργούν μόνο όταν είναι ενεργοποιημένες.

Χαρακτηριστικά της κυκλοφορίας αέρα μάζα σε διαφορετικές εγκαταστάσεις εξοχικό σπίτι

Αερισμός των καθιστικών

Τα δωμάτια στα οποία ζουν οι άνθρωποι (σαλόνι, υπνοδωμάτιο, παιδιά), είναι επαρκής για να παρέχει μια τακτική παροχή φρέσκου αέρα, προωθώντας τη μετατόπιση της μάζας των αποβλήτων στους χώρους της εισαγωγής και της παραγωγής τους. Η παροχή καθαρού αέρα μπορεί να ρυθμιστεί μέσω των βαλβίδων εισαγωγής ή των αεραγωγών. Και για να κυκλοφορούν οι μάζες μεταξύ των δωματίων μπορείτε να αφήσετε ένα κενό κάτω από τις πόρτες, ή να κάνετε μικρές οπές αερισμού στο κάτω μέρος τους.

Οργάνωση της ανταλλαγής αέρα στην κουζίνα

Αυτό είναι ένα επίσημο, εντατικά διατηρημένο δωμάτιο, το οποίο χρειάζεται πολύ αερισμό. Οι ατμοί υγρασίας, σωματιδίων λίπους και οσμών που απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος πρέπει να απορρίπτονται αμέσως, έτσι ώστε να εξαπλώνονται σε όλο το σπίτι. Ως εκ τούτου, η κουζίνα δεν θα πρέπει να παρέχει μόνο γενικό αερισμό του σπιτιού, αλλά και ένα τοπικό - που αντιπροσωπεύεται ως κουκούλα πάνω από την επιφάνεια μαγειρέματος.

Συμβουλή: Αυτά τα δύο συστήματα πρέπει να συνδυάζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργούν αποτελεσματικά στις τοποθεσίες που τους έχουν ανατεθεί, αλλά να παρεμβάλλονται στη λειτουργία του άλλου.

Ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα με κουκούλα

Αερισμός λουτρού

Σε χώρους υγιεινής συχνά υπάρχει αυξημένη υγρασία, συσσώρευση δυσάρεστων οσμών. Ο φυσικός εξαερισμός εδώ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει, πρέπει να οργανώσετε την ανταλλαγή αέρα αναγκαστικά. Για να γίνει αυτό, αρκεί να εγκατασταθούν οι ανεμιστήρες εξαγωγής της απαιτούμενης ισχύος, πράγμα που θα διευκολύνει την απομάκρυνση των μολυσμένων αποβλήτων μάζας έξω από το σπίτι.

Συμβουλή: για να αποφύγετε τη διείσδυση δυσάρεστων οσμών από το μπάνιο σε ένα εξοχικό ενός φίλου, μην συνδυάστε τους αεραγωγούς που οδηγούν από αυτά τα δωμάτια.

Οργάνωση ανταλλαγής αέρα στην αίθουσα πισίνας, σάουνα

Αυτά τα δωμάτια χαρακτηρίζονται από μια αφθονία εξατμισμένης υγρασίας και επομένως απαιτούν την εγκατάσταση ενός ισχυρού συστήματος εξάτμισης. Αλλά, ταυτόχρονα, πρέπει να τηρούν ένα συγκεκριμένο καθεστώς θερμοκρασίας. Η βέλτιστη λύση θα είναι η εγκατάσταση συστημάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής αναγκαστικού αέρα.

Σύσταση: στην αίθουσα πισίνας, το σύστημα αερισμού πρέπει να συμπληρώνεται με αφυγραντήρα αέρα.

Εξαερισμός του γκαράζ

Η ανάγκη να οργανωθεί η ανταλλαγή αέρα σε αυτόν τον χώρο γραφείων οφείλεται στη χρήση σε αυτό διαφόρων λιπαντικών, καυσίμων, την παρουσία καυσαερίων. Σε χαμηλή συγκέντρωση, είναι ασφαλείς, αλλά με τη συσσώρευση θέτουν σοβαρό κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Η εισροή αέρα σε αυτό το δωμάτιο μπορεί να είναι ελάχιστη, οργανωμένη με φυσικό τρόπο, αλλά η κουκούλα συνιστάται να παρέχει μηχανική.

Εξαερισμός υπογείων, υπόγειου δαπέδου

Συχνά στις κατοικίες υπάρχει ένα δάπεδο που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της γης, που χρησιμοποιείται για επίσημους σκοπούς. Μπορεί να οργανωθεί εργαστήριο, αποθήκη, πλυντήριο, γυμναστήριο... Απαραίτητη η αερισμός αυτών των δωματίων. Σε ορισμένα μέρη, ο φρέσκος αέρας έρχεται με τη μορφή παραθύρων ή αερίζεται στους τοίχους του υπογείου. Ο αριθμός και η θέση τους καθορίζεται από την επιφάνεια του δαπέδου του υπογείου, τη φύση της χρήσης των χώρων σε αυτό.

Για την απομάκρυνση των αποβλήτων, τοποθετείται σωλήνας εξαερισμού, η εσωτερική έξοδος του οποίου βρίσκεται 20-30 cm κάτω από την οροφή. Το εξωτερικό άκρο της εξάτμισης μπορεί να κοπεί στον κοινό αυτοκινητόδρομο του σπιτιού και να βγει στην οροφή. Η απόσυρση των αποβλήτων από την πλίνθο μπορεί να γίνει χωριστά. Σε αυτή την περίπτωση, η έξοδος του σωλήνα εξαγωγής πρέπει να βρίσκεται σε τέτοιο σημείο ώστε οι δυσάρεστες οσμές να μην παρεμβάλλονται στους ανθρώπους, να μην πέφτουν στο σπίτι.

Συμβουλή: για να ρυθμίσετε την παροχή και την εκκένωση του αέρα από τις εγκαταστάσεις ακανόνιστης χρήσης, στους αγωγούς είναι δυνατόν να εγκατασταθούν πύλες ολίσθησης. Θα επιτρέψουν τον αερισμό των δωματίων σε χειροκίνητη λειτουργία.

Το σύστημα εξαερισμού αποτελεί αναπόσπαστο χαρακτηριστικό του εξοχικού σπιτιού, μια εγγύηση για την υγεία όλων των ανθρώπων που ζουν σε αυτό, την ασφάλεια των κατοικιών και όλων των περιουσιακών στοιχείων. Αν το οργανώσετε σωστά, θα αυξήσει σημαντικά το επίπεδο άνεσης σε μια εξοχική κατοικία.

Το μόνο που χρειάζεται να ξέρετε για τον εξαερισμό στο εξοχικό σπίτι

Οι εξοχικές κατοικίες είναι πολύ δημοφιλείς μεταξύ των ακινήτων. Στο στάδιο της κατασκευής τους, τίθενται όλα τα απαραίτητα για άνετη διαβίωση (ηλεκτρισμός, παροχή νερού, θέρμανση, αποχέτευση, αερισμός).

Σήμερα εξοχικά σπίτια είναι πολύ δημοφιλή. Στο στάδιο της κατασκευής τους, ο εξαερισμός είναι υποχρεωτικός

Γενικές πληροφορίες σχετικά με την ανταλλαγή αέρα σε εξοχικές κατοικίες και ιδιωτικές κατοικίες

Μεταξύ των ιδιοτήτων για τη δική τους γη, τα σπίτια είναι ιδιαίτερα διακεκριμένα.

Ένα εξοχικό σπίτι είναι ένα σπίτι κατοικίας σε έναν ή δύο ορόφους (ο δεύτερος όροφος είναι απαραίτητα ένας τύπος mansard).

Αυτός ο τύπος κτιρίων κατοικιών έχει χαρακτηριστικά που το διακρίνουν από τα κλασικά σπίτια:

 1. Μεγάλη επιφάνεια: από 100 έως 500 τετραγωνικά μέτρα. μ. χώρου διαβίωσης. Άλλα οικιστικά κτίρια έχουν καθιστικό έως 100 τετραγωνικών μέτρων. m.
 2. Ο προσανατολισμός είναι αποκλειστικά για τη ζωή. Τα σπίτια μπορούν να έχουν μεγάλο αριθμό επιπλέον κτιρίων.
 3. Στο εξοχικό σπίτι υπάρχουν όλα τα συστήματα επικοινωνίας (νερό, θέρμανση, εξαερισμός).
 4. Οι εξοχικές κατοικίες έχουν μια τυπική διάταξη και βρίσκονται σε ξεχωριστά χωριά εξοχικών σπιτιών. Ένα εξοχικό σπίτι μπορεί να βρίσκεται σε σημαντική απόσταση από άλλα σπίτια. Τα σπίτια έχουν ξεχωριστή διάταξη και διαμόρφωση.
 5. Βελτίωση της γης. Στο χώρο με ένα εξοχικό σπίτι δεν υπάρχει κήπος, κήπος κουζίνας, εξωτερικά κτίρια, η οποία είναι χαρακτηριστική για το σπίτι.

Με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά και τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του σχεδιασμού, εγκατάστασης και συντήρησης του συστήματος εξαερισμού. Στην αεροπορική ανταλλαγή κατοικιών γίνονται ορισμένες απαιτήσεις και κανόνες, για την τήρηση των οποίων εξαρτάται η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του συστήματος. Η βασική απαίτηση είναι η υποχρεωτική διαθεσιμότητα του εξαερισμού, καθώς η απουσία του εμποδίζει τη δημιουργία συνθηκών άνετης διαβίωσης.

Οι συνέπειες της έλλειψης ενός αποτελεσματικού συστήματος ανταλλαγής αέρα στο εξοχικό σπίτι:

 1. Υψηλή υγρασία (μούχλα) ή υπερβολική ξηρότητα.
 2. Έλλειψη φρέσκου οξυγόνου.
 3. Η απουσία φυσικού συστήματος ελέγχου θερμοκρασίας.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην κατάσταση υγείας των ανθρώπων που ζουν στο κτίριο. Ως εκ τούτου, ο σχεδιασμός του αερισμού του εξοχικού σπιτιού κατασκευάζεται λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες της ανταλλαγής αέρα. Αυτά περιλαμβάνουν την πολλαπλότητα, τον απαιτούμενο όγκο αέρα ανά άτομο, και ούτω καθεξής.

Η πολλαπλότητα είναι ο κανόνας, υποδεικνύοντας πόσες φορές ο αέρας στο δωμάτιο ανανεώθηκε πλήρως ανά μονάδα χρόνου (η αποδεκτή μονάδα χρόνου είναι 1 ώρα). Ο υπολογισμός της πολλαπλότητας γίνεται με τη χρήση τύπων ή ειδικών πινάκων, οι οποίοι δείχνουν τις μέσες παραμέτρους πολλαπλότητας σε διαφορετικούς χώρους.

Κανόνες αεροπορικής κίνησης που απαιτούνται για μια άνετη διαβίωση ενός ατόμου:

 • 20 cu. μ. - με μικρή σωματική δραστηριότητα.
 • 45 cu. m - με μέτρια φορτία.
 • 60 cu. μ. - με έντονη δραστηριότητα.

Οι κανόνες πολλαπλότητας και μετακίνησης αέρα επιτρέπουν τον υπολογισμό των διαστάσεων των αεραγωγών, των τεχνικών χαρακτηριστικών του εξοπλισμού, των ποσοτικών παραμέτρων και των όγκων των απαιτούμενων υλικών.

Συσκευή αερισμού εξοχικών κατοικιών

Ο εξαερισμός του εξοχικού σπιτιού μπορεί να είναι δύο τυπικών τύπων:

Ο φυσικός αερισμός σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε η κίνηση των μαζών του αέρα (άφιξη, διανομή των χώρων και απομάκρυνση) πραγματοποιείται φυσικά μέσω της διάταξης ειδικών προϊόντων και καναλιών. Ο αέρας μετακινείται λόγω της διαφοράς πίεσης στο δρόμο και στο δωμάτιο λόγω διαφορών θερμοκρασίας.

Πλεονεκτήματα του φυσικού συστήματος: φθηνότητα, απλότητα, ανεξαρτησία από τη διαθεσιμότητα ηλεκτρικής ενέργειας και τη δυνατότητα συντήρησης του εξοπλισμού. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν την εξάρτηση από τις καιρικές συνθήκες - υπό ορισμένες συνθήκες, υπάρχει μια αντίστροφη ώθηση ή σταματά η κυκλοφορία του αέρα.

Το καταναγκαστικό σύστημα λειτουργεί με τη χρήση πρόσθετου εξοπλισμού (ανεμιστήρες και άλλες συσκευές). Ο εξαερισμός αυτός έχει επίσης ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν: την προσαρμογή σημείων της ανταλλαγής αέρα, τον πρόσθετο καθαρισμό του αέρα, την ανεξαρτησία από τους εξωτερικούς παράγοντες του καιρού. Είναι τα μειονεκτήματα: υψηλό κόστος, φθορά εξοπλισμού, βλάβη, εξάρτηση από την παρουσία ηλεκτρισμού στο κτίριο.

Η ανταλλαγή του αέρα στο εξοχικό σπίτι έχει μια κλασική συσκευή. Είναι χωρισμένο σε δύο τμήματα:

Το συνδυασμένο σύστημα ονομάζεται εξαερισμός με εξαναγκασμένο αέρα. Αυτός ο τύπος ανταλλαγής αέρα είναι βέλτιστος για ένα εξοχικό σπίτι. Το σχέδιο αυτού του εξαερισμού στο εξοχικό σπίτι μπορεί να έχει τα ακόλουθα στοιχεία:

 1. Αγωγοί τροφοδοσίας και εξαγωγής.
 2. Απόβλητα.
 3. Βαλβίδες.

Ως ανεμιστήρας τροφοδοσίας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν βαλβίδες τοίχου. Η αγορά διαθέτει επαρκή αριθμό διαφορετικών μοντέλων σχεδιασμένων για δωμάτια με εξοπλισμό καλοριφέρ ή κλιβάνου. Το κατά προσέγγιση κόστος μιας βαλβίδας είναι 1,5-2 χιλιάδες ρούβλια.

Ο υπολογισμός του αριθμού των βαλβίδων βασίζεται στην περιοχή του κτιρίου. Για κάθε 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Πρέπει να υπάρχει μία βαλβίδα τροφοδοσίας. Ο αριθμός των δωματίων επηρεάζει επίσης τους υπολογισμούς.

Η δομή της προσφοράς αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • σωλήνα.
 • σχάρα;
 • σώμα βαλβίδας με αποσβεστήρα για τη ρύθμιση της ποσότητας εισαγωγής αέρα.
 • φίλτρο.

Η σχάρα προστατεύει τη δομή από έντομα και μεγάλη σκόνη. Το φίλτρο καθαρίζει τον εισερχόμενο αέρα. Η διάρκεια ζωής του είναι αρκετά μεγάλη, επειδή αφαιρείται εύκολα και πλένεται με νερό.

Ο αερισμός με τη χρήση βαλβίδων τοίχου έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 1. Χαμηλό κόστος.
 2. Εύκολη εγκατάσταση.
 3. Καθαρισμός αέρα.
 4. Ευκολία στη λειτουργία.
 5. Απουσία βυθισμάτων.
 6. Διατήρηση της απόδοσης σε χαμηλές θερμοκρασίες.
 7. Προστασία από τη διείσδυση εντόμων (μύγες, κουνούπια).
 8. Η δυνατότητα γρήγορης εγκατάστασης μετά την ολοκλήρωση του σπιτιού.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι ότι είναι εύκολο να εγκατασταθεί μετά την ολοκλήρωση του εξοχικού σπιτιού

Σχεδιασμός εξαερισμού στο εξοχικό σπίτι

Το σύστημα εξαερισμού του εξοχικού σπιτιού πρέπει να τοποθετηθεί στο έργο.

Οι γραμμές παροχής εξοπλίζονται μέσω εξωτερικών τοίχων (εκείνων που πηγαίνουν στο δρόμο). Η γραμμή εξάτμισης του αεραγωγού αποτελείται από ειδικά ορυχεία που τοποθετούνται μέσα στους τοίχους με θέα στην οροφή.

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού καθορίζονται στο στάδιο του σχεδιασμού από διάφορους παράγοντες:

 • αριθμός ορόφων.
 • αριθμός κατοίκων ·
 • κλιματικές παραμέτρους του εδάφους (θερμοκρασία, υγρασία, βροχόπτωση κ.λπ.) ·
 • ιδιαιτερότητες της θέσης του εξοχικού σπιτιού (πεδινός, ορεινός, παραλιακός, κ.λπ.) ·
 • υλικά από τα οποία κατασκευάζεται η κατασκευή.
 • περιοχή, προγραμματισμός;
 • παράθυρα: υλικό (ξύλο, PVC), κατασκευή.

Τα σύγχρονα παράθυρα από πολυβινυλοχλωρίδιο και παρόμοια υλικά χαρακτηρίζονται από χαμηλές απώλειες θερμότητας. Αυτό το συν αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα όταν εξετάζεται το ζήτημα της εισόδου καθαρού αέρα στις εγκαταστάσεις.

Το ξύλο παρέχει φυσική διείσδυση αέρα, ενώ παράθυρα από PVC μπορούν να μειώσουν σημαντικά αυτό το σχήμα. Η κατάσταση αυτή λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό του δικτύου παροχής του κτιρίου. Πρέπει να αντισταθμίζει την ενθυλάκωση του χώρου που δημιουργείται από τις δομές των παραθύρων.

Τα παράθυρα από PVC χαρακτηρίζονται από χαμηλές απώλειες θερμότητας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η στεγανοποίηση του χώρου πρέπει να αντισταθμιστεί

Μια σημαντική παράμετρος του προγράμματος εξαερισμού είναι το μέγεθος των καναλιών. Με τη βοήθεια πρακτικών μετρήσεων, διαπιστώνεται ότι κανάλια διαμέτρου 12 cm σε δωμάτιο 40 τετραγωνικών μέτρων. m. σας επιτρέπουν να επιτύχετε μια πολλαπλότητα 2. Ο υπολογισμός της διαμέτρου των αεραγωγών βασίζεται σε αυτά τα δεδομένα, αυξάνοντας ή μειώνοντας τις παραμέτρους μεγέθους ανάλογα με την επιφάνεια των δωματίων.

Ο εξαερισμός πρέπει να έχει χωρητικότητα 10-15% μεγαλύτερη από την ισχύ των δομών παροχής αέρα. Αυτό θα αποφύγει την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Οι αγωγοί εξάτμισης βρίσκονται στους εσωτερικούς τοίχους του σπιτιού για να διατηρούν τη θερμοκρασία που απαιτείται για να εξασφαλιστεί μια φυσική κίνηση του αέρα. Ο κάθετος αγωγός της κουκούλας πρέπει να ανυψώνεται πάνω από την οροφή κατά τουλάχιστον 50 cm.

Με βάση τους υπολογισμούς των διαμέτρων των καναλιών, εκπονείται ένα σχέδιο αερισμού. Καθορίζει:

 1. Η θέση των καναλιών τροφοδοσίας και του αέρα. Βρίσκονται στην περιοχή των καλοριφέρ και των παραθύρων.
 2. Η διέλευση των αγωγών εξαγωγής στους τοίχους.
 3. Η θέση της στοίβας εξαερισμού του απορροφητήρα (ο κύριος κατακόρυφος δίαυλος που ανοίγει στην οροφή, στον οποίο είναι συνδεδεμένα τα οριζόντια κανάλια από όλους τους χώρους).
 4. Υποδεικνύει τον αριθμό και τα χαρακτηριστικά των υλικών και του εξοπλισμού.

Εγκατάσταση εξαερισμού στο σπίτι με τα χέρια τους

Η συσκευή αερισμού στο εξοχικό σπίτι παρέχεται κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής, αλλά εάν είναι απαραίτητο, η εγκατάσταση μπορεί να γίνει με το χέρι. Εξετάστε πώς μπορείτε να κάνετε τον αερισμό μόνοι σας. Με φυσικό εξαερισμό, απαιτούνται τα ακόλουθα υλικά:

 • Πλαστικοί σωλήνες και εξαρτήματα (συζεύξεις, στροφές, τσιμπίδες, εξαρτήματα, βύσματα).
 • deflector;
 • γρίλια εξαερισμού για ανοίγματα εξαγωγής.
 • σφιγκτήρες για στερέωση, βίδες αυτοεπιπεδούμενων.
 • αφρός τοποθέτησης, σφραγιστικό.
 • υλικό για τη μόνωση των σωλήνων, σε περίπτωση χαμηλών θερμοκρασιών στη σοφίτα το χειμώνα.
 • βαλβίδες τοίχου του συστήματος τροφοδοσίας.

Για να εγκαταστήσετε σε ένα εξοχικό σπίτι από μόνος σας, πρέπει να αγοράσετε ένα hacksaw

 1. Μια διαμπερή οπή είναι διάτρητη πάνω από το ψυγείο, κάτω από το παράθυρο στο τοίχο. Το μέγεθος της οπής καθορίζει τη διάμετρο του σωλήνα βαλβίδας ενός συγκεκριμένου μοντέλου.
 2. Στην οπή εισάγεται ένας πλαστικός σωλήνας. Οι κοιλότητες μεταξύ των εξωτερικών τοιχωμάτων του σωλήνα και του τοιχώματος είναι σφραγισμένες.
 3. Στον εξωτερικό τοίχο είναι στερεωμένο ένα προστατευτικό πλέγμα.
 4. Στο εσωτερικό του σωλήνα, το σώμα της βαλβίδας και το φίλτρο συνδέονται με το σωλήνα.

Σε δωμάτια χωρίς καλοριφέρ (φούρνο, τζάκι), η βαλβίδα τοποθετείται σε ύψος 200-210 cm από το δάπεδο.

Το σύστημα εξάτμισης θα πρέπει να δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της κατασκευής του σπιτιού, αυτό θα κρύψει τα κανάλια μέσα στους τοίχους. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε ο εξαερισμός για την απομάκρυνση του αέρα είναι προβληματικός. Θα κάνει τρύπες στο ταβάνι ράβουν ανοικτό στοιχείων του συστήματος σε κουτιά, και η καλωδίωση (αθροίζοντας κανάλι σε ένα κατακόρυφο σωλήνα, αφήνοντας την οροφή) για να εξοπλίσει τη σοφίτα.

Η εγκατάσταση του εξαερισμού από τα ίδια τα χέρια πραγματοποιείται ως εξής:

 1. Στα προγραμματισμένα μέρη της κουζίνας, μπάνιο, τουαλέτα στις οροφές (τοίχο) τρύπες γίνονται.
 2. Εγκατασταθεί σωλήνες στις οπές.
 3. Στη σοφίτα, οι οριζόντιοι σωλήνες οδηγούνται στον κατακόρυφο, ο οποίος εμφανίζεται στην οροφή.
 4. Οι αγωγοί εξαερισμού στη σοφίτα είναι μονωμένοι.
 5. Τα ανοίγματα μεταξύ σωλήνων και οροφών είναι σφραγισμένα.
 6. Ο εκτροπέας εγκαθίσταται στον σωλήνα που ανοίγει στην οροφή.

Για να κυκλοφορεί ο αέρας μεταξύ των δωματίων στα φύλλα των θυρών, γίνονται οπές και τοποθετούνται ειδικά πλέγματα. Μπορείτε να περιορίσετε τα τεχνολογικά χάσματα ανάμεσα στο κατώφλι και την πόρτα.

Τοποθέτηση τελειώνει αερισμός καλλυντικά δραστηριότητες: τμήματα ανοιχτού σωλήνα συρράπτεται σε ειδικά κουτιά, τοποθετημένα στα ανοίγματα του πλέγματος, κτλ Κατά τον υπολογισμό της σωστής τοποθέτησης και εξαερισμού στην καμπίνα επιτρέπει την παροχή καθαρού αέρα σε επαρκείς ποσότητες με παράλληλη απομάκρυνση των αερίων μαζών αποβλήτων...

Το κλίμα

Άνετη διαβίωση στο σπίτι σας εξοχικό σπίτι από πολλές απόψεις εξαρτάται από το μικροκλίμα που δημιουργείται σε αυτό. Και ο σημαντικός ρόλος στη δημιουργία του παίζεται με τον κατάλληλο εξαερισμό του εξοχικού σπιτιού. Η συσκευή αερισμού του εξοχικού σπιτιού είναι ένα από τα θέματα προτεραιότητας που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά την κατασκευή του. Δημιουργήστε ένα σύστημα εξαερισμού δεν είναι δύσκολο. Το κύριο στοιχείο στην περίπτωση αυτή είναι να γνωρίζουμε και να κατανοούμε τις βασικές αρχές της δράσης, καθώς και να μπορούμε να κάνουμε τους απαραίτητους υπολογισμούς.

Είδη αερισμού του εξοχικού σπιτιού

Αρχίζοντας τη δημιουργία και το σχεδιασμό του εξαερισμού εξοχικών κατοικιών, το πρώτο πράγμα που πρέπει να αντιμετωπίσετε είναι η επιλογή του τύπου του εξαερισμού. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν μόνο δύο: φυσικός και εξαναγκασμένος αερισμός. Με τη σειρά τους, ο καθένας έχει το δικό του υποείδος, αλλά η κύρια διαφορά έγκειται στον τρόπο που εισέρχεται και φεύγει ο αέρας.

Φυσικός αερισμός στο εξοχικό σπίτι

Αυτός ο τύπος αερισμού συνεπάγεται τη δημιουργία ενός συστήματος εκρήξεων και αγωγών εξαερισμού, η αρχή της οποίας βασίζεται στη φυσική κίνηση του αέρα, η οποία επιτυγχάνεται με τη διαφορά θερμοκρασίας και πίεσης στην αρχή και στο τέλος του συστήματος. Τα βασικά πλεονεκτήματα του φυσικού αερισμού είναι η απλότητα και το χαμηλό κόστος κατασκευής και συντήρησης. Το μειονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος είναι ένα - ως αποτέλεσμα ορισμένων καιρικών συνθηκών, για παράδειγμα, σε ισχυρούς ανέμους, μπορεί να προκύψει αντίστροφη έλξη.

Στοιχεία φυσικού αερισμού:

 • αγωγών εξαερισμού εισόδου και εξάτμισης.
 • βαλβίδες αέρα και καθαρισμού αέρα.

Αναγκαστικός εξαερισμός στο εξοχικό σπίτι

Σε αντίθεση με το φυσικό σύστημα εξαερισμού, το σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού του εξοχικού σπιτιού βασίζεται στη χρήση ειδικού εξοπλισμού εξαερισμού. Το αναγκαστικό σύστημα επιτρέπει να φιλτράρεται ο εισερχόμενος αέρας ποιοτικά, αν είναι απαραίτητο, για να ζεσταθεί ή να κρυώσει, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Το μηχανικό σύστημα δεν παρουσιάζει ένα τέτοιο μειονέκτημα όπως μια αντίστροφη ώση. Αλλά ταυτόχρονα το κόστος ενός τέτοιου συστήματος αερισμού του εξοχικού σπιτιού είναι αρκετά μεγάλο, το οποίο σε συνδυασμό με τις υψηλές τιμές για τη συντήρησή του καθιστά το υποχρεωτικό σύστημα μια δαπανηρή χαρά.

Στοιχεία εξαναγκασμένου εξαερισμού:

 • γρίλια εισαγωγής αέρα.
 • τη βαλβίδα αέρα.
 • φίλτρο;
 • θέρμανση αέρα ή κλιματισμό?
 • ανεμιστήρας;
 • ανακτητής;
 • απορροφητής ήχου ·
 • αεραγωγούς ·
 • διανομείς αέρα ·
 • συστήματα ρύθμισης, αισθητήρες θερμοκρασίας και θερμοκρασίας αέρα,
 • συνδετήρες και σφιγκτήρες.

Με το ραντεβού, ο εξαερισμός μπορεί να είναι εξάτμιση, τροφοδοσία ή παροχή-εξάτμιση. Αυτό σημαίνει ότι η κίνηση του αέρα στα δωμάτια επιτυγχάνεται με διάφορους τρόπους. Είτε με την άντληση αέρα είτε με την παροχή αέρα ή και με τις δύο. Και αν το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι καθαρά εξαναγκασμένος αερισμός, ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι ένα υβρίδιο που συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των συστημάτων φυσικού και εξαναγκασμένου εξαερισμού.

Έργο αερισμού εξοχικών κατοικιών

Σήμερα, όταν κτίζονται εξοχικές κατοικίες και εξοχικές κατοικίες, πολλοί επιδιώκουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι τεχνολογίες. Το αποτέλεσμα τέτοιων ενεργειών είναι σχεδόν πλήρης απομόνωση των εγκαταστάσεων από το περιβάλλον. Αυτό, με τη σειρά του, περιπλέκει ή σχεδόν πλήρως εμποδίζει τη ροή του καθαρού αέρα. Προσθέτοντας σε αυτό τα αποτελέσματα της ανθρώπινης ζωής, ως αποτέλεσμα έχουμε αέρα στον χώρο που είναι κορεσμένος με διοξείδιο του άνθρακα και με υπερβολική υγρασία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο σημαντικό, πριν από το σχεδιασμό ενός σπιτιού, να φροντίσετε τον εξαερισμό και να δημιουργήσετε το σχεδιαστικό του σχέδιο, το οποίο θα ταιριάζει απρόσκοπτα στη συνολική έννοια του εξοχικού σπιτιού.

Για να δημιουργήσετε ένα σύστημα εξαερισμού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένα προγράμματα ή να εκτελέσετε ένα σχέδιο σε ένα φύλλο χαρτιού. Σε κάθε περίπτωση, το έργο θα πρέπει να έχει ένα λεπτομερές σύστημα αερισμού του εξοχικού σπιτιού με υπολογισμούς και τον τύπο εξαερισμού.

Η επιλογή του είδους του εξαερισμού είναι, ίσως, το πρωταρχικό καθήκον κατά τη δημιουργία ενός έργου. Ποιο από τα παραπάνω συστήματα για να επιλέξετε εξαρτάται από το πού βρίσκεται το εξοχικό σπίτι. Εάν απέχει πολύ από πηγές θορύβου και ατμοσφαιρικής ρύπανσης, όπως αυτοκινητόδρομος ή οδός, τότε θα πρέπει να γίνει φυσικός εξαερισμός. Αυτό είναι τόσο φθηνότερο και πιο συμφέρουσα από την άποψη ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Διαφορετικά, η επιλογή αφήνεται για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Προσέξτε επίσης το κόστος συντήρησης και τη δυνατότητα συνεχούς παροχής ενέργειας για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, σε σύγκριση με το φυσικό κόστος της διαρρύθμισης και συντήρησης του εξαναγκαστικού εξαερισμού περισσότερες φορές, και όχι όλοι θα θέλουν να πληρώσουν υπερβολικά. Και το τελευταίο πράγμα που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι ο όγκος του εξαεριζόμενου αέρα και η ταχύτητα της ανταλλαγής του, η οποία μπορεί να παρέχεται από ένα συγκεκριμένο σύστημα. Και γι 'αυτό είναι απαραίτητο να κάνετε υπολογισμούς, και επίσης να κοιτάξετε στο SNiP 2.04.05-91.

Υπολογισμοί εξαερισμού

Η συσκευή εξαερισμού στο εξοχικό σπίτι απαιτεί ορισμένους υπολογισμούς για το σύστημα εξαερισμού. Η περίπτωση είναι πολύ δύσκολη και απαιτεί εξειδικευμένες δεξιότητες. Αλλά αν υπάρχει ανάγκη να το κάνετε μόνοι σας, τότε υπάρχει μια διέξοδος. Φυσικά, η ακρίβεια όλων των υπολογισμών θα έχει κάποιο σφάλμα, αλλά εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να συμβουλευτείτε έναν ειδικό που θα επισημάνει προφανή σφάλματα. Οι υπολογισμοί για τον αερισμό του εξοχικού σπιτιού βασίζονται στα ποσοστά πολλαπλασιασμού της ανταλλαγής αέρα, που αναπτύχθηκαν με βάση μελέτες για διαφορετικούς τύπους χώρων. Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να βρείτε τους κύριους δείκτες για την ανταλλαγή αερίων:

Όπως φαίνεται από τον πίνακα, για μια άνετη διαμονή στο σπίτι είναι απαραίτητο στα δωμάτια να αντικατασταθεί εντελώς ο όγκος του αέρα από ένα συγκεκριμένο αριθμό ωρών σε μια ώρα. Με βάση αυτόν τον πίνακα υπολογίζεται ο συνολικός όγκος αέρα, ο οποίος πρέπει να αντικατασταθεί μέσα σε μια ώρα, σύμφωνα με τον τύπο:

Μια εναλλακτική επιλογή υπολογισμού είναι η ροή αέρα ανά άτομο στο δωμάτιο. Εκτελείται σύμφωνα με τον τύπο:

Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει τους κανόνες για την ποσότητα αέρα ανά άτομο σε 1 m3 ανά ώρα:

Με βάση τα ληφθέντα δεδομένα, επιλογή του εξοπλισμού εξαερισμού, διάμετρο των αεραγωγών και άλλα πράγματα. Πρέπει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω στοιχεία θα είναι επαρκή για την επιλογή του εξοπλισμού και τη δημιουργία του φυσικού αερισμού. Ειδικά δεδομένου ότι έχει αποδειχθεί από την εμπειρία: για δωμάτια κάτω των 40 m2 αεραγωγών αεραγωγών με διάμετρο 12 cm επιτρέπουν μια ανταλλαγή αέρα πολλαπλάσιο των δύο όγκων. Για να αυξήσετε την ισοτιμία, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κανάλι μεγαλύτερης διατομής.

Για ένα αναγκαστικό σύστημα, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τα απαιτούμενα δύναμη των οπαδών. Αυτό γίνεται απλά. Λαμβάνουμε την ένταση του δωματίου και τον πολλαπλασιάζουμε με την πολλαπλότητα της ανταλλαγής. Ως αποτέλεσμα, έχουμε την παραγωγική δύναμη του ανεμιστήρα. Δεδομένου ότι ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι ένα σύστημα αεραγωγών ενός συγκεκριμένου μήκους, είναι δυνατή η απώλεια πίεσης καθ 'όλη την έκτασή του, η οποία είναι γεμάτη με μείωση της ποιότητας του εξαερισμού. Επομένως, ο ανεμιστήρας πρέπει να επιλέγεται με περιθώριο. Χρησιμοποιώντας τον παρακάτω πίνακα, μπορείτε να επιλέξετε τον εξοπλισμό με τους βέλτιστους δείκτες βάσει των δεδομένων που έχετε λάβει προηγουμένως:

Έχοντας καταλάβει πώς να επιλέξετε τον εξοπλισμό, ας επιστρέψουμε για κάθε δωμάτιο και με βάση αυτό θα δημιουργήσουμε ολόκληρο το σύστημα εξαερισμού του εξοχικού σπιτιού. Έτσι, το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να συνοψίσουμε την ποσότητα ανταλλαγής αέρα ανά ώρα για κάθε δωμάτιο. Αυτή θα είναι η παραγωγική ικανότητα της εγκατάστασης. Τα κανάλια για κάθε δωμάτιο θα διαχωριστούν από αυτό. Η διάμετρος των καναλιών τροφοδοσίας επιλέγεται με βάση τους πίνακες.

Έχοντας ασχοληθεί με την παροχή αέρα, περνάμε στα καυσαέρια του. Η ουσία είναι η ίδια με την επιλογή των διαύλων τροφοδοσίας, αλλά πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ένας σημαντικός παράγοντας. Η χωρητικότητα εξαερισμού πρέπει να είναι 10 - 15% μεγαλύτερη από τον αέρα τροφοδοσίας. Είναι απαραίτητο το δωμάτιο να μην συσσωρεύει αέρα εξαγωγής.

Το σχέδιο εξαερισμού

Πριν κάνετε τον αερισμό στο εξοχικό σπίτι, θα χρειαστεί να σχεδιάσετε ένα σχέδιο του σπιτιού με το χέρι ή με τη βοήθεια του προγράμματος, να επισημάνετε τις θέσεις των αγωγών εισαγωγής και εξαγωγής. Σε αυτό το στάδιο, θα πρέπει να σταματήσετε και να αποσαφηνίσετε ορισμένους κανόνες για τη θέση των αεραγωγών.

Για τον φυσικό εξαερισμό, οι ανεμιστήρες και οι βαλβίδες βρίσκονται στην κορυφή των παραθύρων. Οι αγωγοί εξαγωγής βρίσκονται μέσα στους τοίχους της κουζίνας, του μπάνιου και της τουαλέτας. Στο κάτω μέρος των εσωτερικών θυρών δημιουργείται απόσταση 10 έως 20 mm ή τοποθετούνται 2 έως 4 καθαρισμοί αέρα για να διασφαλιστεί η ροή αέρα στους αγωγούς εξαγωγής. Όλα αυτά σε μια ενότητα εμφανίζονται στο σχέδιο κατοικίας.

Σημαντικό! Προκειμένου ο φυσικός εξαερισμός να λειτουργήσει όπως πρέπει, οι αγωγοί εξαγωγής πρέπει πάντα να βρίσκονται μέσα στο σπίτι. Αυτό οφείλεται στην ίδια την αρχή της λειτουργίας αυτού του εξαερισμού. Το θέμα είναι ότι εάν η θερμοκρασία του αγωγού εξαγωγής είναι χαμηλότερη ή ίση με τη θερμοκρασία στο δρόμο, δεν μπορεί να γίνει λόγος για οποιαδήποτε κίνηση αέρα. Οι ίδιοι οι αγωγοί εξαγωγής πρέπει να προεξέχουν τουλάχιστον 0,5 m πάνω από το επίπεδο της στέγης. Αυτό οφείλεται στη διαφορά πίεσης, η οποία επηρεάζει επίσης την κίνηση του αέρα.

Για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, το κύκλωμα θα φαίνεται ελαφρώς διαφορετικό. Στο σχέδιο του σπιτιού πρέπει να υποδεικνύεται η θέση του εξοπλισμού εξαερισμού. Από το κλιματιστικό ή τον θερμαντήρα αέρα, τα κανάλια τροφοδοσίας για κάθε δωμάτιο θα εκτρέπονται ξεχωριστά. Τα σημεία τροφοδοσίας αέρα τοποθετούνται όσο το δυνατόν πλησιέστερα στα παράθυρα των δωματίων και οι θέσεις πρόσληψης αέριου αέρα τοποθετούνται στο μπάνιο, την κουζίνα και το μπάνιο. Μην ξεχάσετε τα χτυπήματα στο κάτω μέρος των θυρών για να μετακινήσετε τον αέρα από το σημείο παράδοσης στο φράχτη. Οι ίδιοι οι αεραγωγοί θα βρίσκονται και θα κρύβονται στην οροφή ή στους τοίχους. Αλλά η θέση τους πρέπει να είναι πάνω από το επίπεδο των παραθύρων.

Εγκατάσταση αερισμού του εξοχικού σπιτιού

Ο εξαερισμός στο εξοχικό σπίτι μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της κατασκευής του σπιτιού ή στο ήδη χτισμένο. Η διαφορά έγκειται στην πολυπλοκότητα και τον όγκο των εργασιών. Έτσι, τα βασικά στοιχεία των φυσικών αεραγωγών και αεραγωγών είναι πιο βολικά δημιουργημένα κατά την κατασκευή τοίχων. Μπορούν να κρυφτούν αμέσως στους τοίχους, γεγονός που εξαλείφει την ανάγκη για διάφορα διακοσμητικά στοιχεία. Και μετά το τέλος του φινιρίσματος, εγκαταστήστε τον εναπομένοντα εξοπλισμό εξαερισμού.

Η κατάσταση είναι κάπως διαφορετική αν πρέπει να δημιουργήσετε αερισμό σε ένα ήδη κατασκευασμένο σπίτι. Θα χρειαστεί περισσότερη προσπάθεια. Καταρχάς, αυτό θα αφορά τη δημιουργία στους τοίχους οπών για αεραγωγούς, και δεύτερον, τη δημιουργία διακοσμητικών στοιχείων που κρύβουν τα ίδια τα κανάλια. Εξετάστε αυτήν την επιλογή, καθώς αποκαλύπτει πλήρως τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης εξαερισμού στο εξοχικό σπίτι.

Διαρρύθμιση του φυσικού αερισμού

Για τον φυσικό αερισμό του εξοχικού σπιτιού θα πρέπει να κάνετε τα εξής:

 • στο κάτω μέρος των παραθύρων, σε επίπεδο περίπου 15 - 20 cm από το πλαίσιο, δημιουργήστε οπές για τις βαλβίδες εξαερισμού. Ο αριθμός τους λαμβάνεται από τον υπολογισμό της χωρητικότητάς τους και του αεριζόμενου όγκου αέρα ανά ώρα.

Σημαντικό! Στα σύγχρονα πλαστικά παράθυρα, μια τέτοια βαλβίδα εγκαθίσταται στο ίδιο το πλαίσιο, στο πάνω μέρος της. Αλλά αν δεν υπάρχει, τότε πρέπει να κάνετε τα πάντα ξεχωριστά.

 • στις πόρτες, στο κάτω μέρος του φύλλου της πόρτας, φτιάχνουμε 3 τρύπες και τοποθετούμε γρίλιες εξαερισμού εκεί για να αφήσουμε τον αέρα να ξεφύγει από το δωμάτιο.
 • στην κουζίνα, στο μπάνιο, στο μπάνιο, σπρώξαμε την τρύπα στην οροφή και στην οροφή. Στη συνέχεια τοποθετήστε την οπή αερισμού στην οπή. Ταυτόχρονα, βεβαιωθείτε ότι στο δωμάτιο η είσοδος αέρα του καναλιού βρίσκεται σε επίπεδο 25 - 30 cm από την οροφή. Το ίδιο το κανάλι μπορεί να στερεωθεί στον τοίχο με σφιγκτήρες. Μέρος του καναλιού, που βρίσκεται στη σοφίτα, θα πρέπει να είναι μονωμένο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα σωλήνα σάντουιτς με θερμαντήρα.
 • στο πάνω μέρος του καναλιού, που προεξέχει πάνω από την οροφή του σπιτιού, δημιουργούμε προστασία από τις βροχοπτώσεις.

Σημαντικό! Εάν δημιουργηθεί ένα φυσικό σύστημα εξάτμισης, εγκαθίσταται ένας ανεμιστήρας στην αρχή του αγωγού εξαγωγής. Το ίδιο ισχύει όταν δημιουργείται ένα σύστημα τροφοδοσίας.

 • στο τέλος σε όλα τα σημεία παροχής και εισαγωγής αέρα τοποθετούμε πλέγματα με ένα πλέγμα.

Διάταξη εξαναγκασμένου εξαερισμού

Για να δημιουργήσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, θα πρέπει να εκτελέσετε μια κάπως μεγαλύτερη ποσότητα εργασίας σε σύγκριση με τη φυσική. Αλλά γενικά, τα στάδια της εργασίας είναι τα ίδια. Για να δημιουργήσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό του εξοχικού σπιτιού, πρέπει να κάνετε τα εξής:

 • Στη σοφίτα ή σε ξεχωριστό δωμάτιο, τοποθετήστε και στερεώστε τον εξοπλισμό εξαερισμού - κλιματιστικό, θερμαντήρα αέρα και προσαρτήστε τα φίλτρα σε αυτά.
 • στον τοίχο δίπλα στον εξοπλισμό ανοίγει μια τρύπα για την εγκατάσταση ενός καναλιού εισόδου αέρα από το δρόμο. Το ίδιο το κανάλι συνδέεται με τον προηγουμένως εγκατεστημένο εξοπλισμό.
 • αν το σπίτι είναι μονόχωρο, τότε μέσα στα δωμάτια στους χώρους παροχής αέρα που σημειώνονται στο διάγραμμα, κάνουμε τρύπες στην οροφή για εξαερισμό του αγωγού αερισμού?
 • Περαιτέρω συλλέγουμε και εγκαθιστούμε σε μια σοφίτα το κανάλι εξαερισμού και το φέρουμε σε ένα άνοιγμα στο ανώτατο όριο ενός δωματίου. Μετά από αυτό ξεκινάμε ένα μέρος του καναλιού μέσα και τοποθετούμε ένα διαχύτη με μια σχάρα πάνω του.
 • στην κουζίνα, το μπάνιο και η τουαλέτα κάνουν τρύπες για τους αεραγωγούς εξαερισμού?
 • στη σοφίτα διοχετεύουμε τα κανάλια στις τρύπες, τοποθετούμε τα μέσα και τοποθετούμε το διαχύτη με τη σχάρα.
 • όλοι οι αγωγοί εξάτμισης τροφοδοτούνται στον αγωγό εξαγωγής με ανεμιστήρα, ο οποίος εγκαθίσταται κάθετα έτσι ώστε να προεξέχει πάνω από το επίπεδο της οροφής κατά 0,5 m.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ο υποχρεωτικός αερισμός σε ένα σπίτι με διάφορους ορόφους. Στη συνέχεια, οι αεραγωγοί αναρτώνται στην οροφή, και ο κύριος δίαυλος εγκαθίσταται στη λιγότερο αισθητή γωνία του δωματίου. Τα κανάλια στην οροφή μπορούν να κρυφτούν χρησιμοποιώντας ένα σύστημα αιωρούμενων ή τεντωμένων οροφών. Για τα συστατικά στοιχεία του εξαερισμού χρησιμοποιούνται διάφορα υλικά. Σήμερα, στην αγορά μπορούν να βρεθούν αγωγοί από πλαστικά και γαλβανισμένα μεταλλικά κανάλια. Το μέταλλο είναι σίγουρα προτιμότερο, αλλά για έναν εντελώς μεταλλικό αερισμό του εξοχικού σπιτιού η τιμή θα είναι αρκετά υψηλή. Η πιο αποδεκτή επιλογή είναι ο συνδυασμός μεταλλικών και πλαστικών εξαρτημάτων.

Εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι

Εξαερισμός του εξοχικού σπιτιού και σύγχρονα υλικά

Οι κανόνες της ανταλλαγής αέρα σε μια ιδιωτική κατοικία

Εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι - επιλογές συστήματος

Ο εξαερισμός σε ένα κτίριο κατοικιών πρέπει να διατηρεί την καθαριότητα και την ποιότητα του αέρα σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής, καθώς και την ομοιομορφία της άφιξης και διανομής του.

 • Φυσικά. Με φυσικό κίνητρο της κίνησης του αέρα μέσω αγωγών εξαερισμού
 • Μηχανική. Με εξαναγκασμένη διέγερση εισροής και εξάτμισης
 • Συνδυασμένη. Με φυσική εισροή και μερική χρήση μηχανικών καυσαερίων.

Ανεμιστήρας παροχής και εξαγωγής με ανάκτηση θερμότητας

Μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανάκτηση

 • Υψηλής ποιότητας αέρα όλο το χρόνο
 • Διήθηση και θέρμανση εξωτερικού αέρα
 • Θερμική ανάκτηση
 • Βολική λειτουργία
 • Απαιτεί χώρο για εξοπλισμό και αεραγωγούς
 • Το σχετικά υψηλό κόστος
 • Απαιτείται επαγγελματική εγκατάσταση

Κεντρικό κλιματισμό

Ψύκτης καναλιού αέρα

Μια καλή εναλλακτική λύση στα συμβατικά κλιματιστικά (τοίχο ή κανάλι) είναι ο κεντρικός κλιματισμός.

 • Υψηλής ποιότητας αέρα στο σπίτι όλο το χρόνο
 • Διήθηση, θέρμανση ή ψύξη του αέρα τροφοδοσίας
 • Ευελιξία της διαχείρισης
 • Δεν υπάρχουν εσωτερικά μπλοκ, καταπακτές, αποχετεύσεις κλπ.
 • Υπηρεσία σε ένα μέρος
 • Δυσκολία στη ρύθμιση της θερμοκρασίας από ζώνες
 • Δεν υπάρχει έντονο κρύο
 • Απαιτείται επαγγελματική εγκατάσταση

Ανεμιστήρας τροφοδοσίας και εξαγωγής χωρίς ανάκτηση θερμότητας

 • Υψηλής ποιότητας αέρα όλο το χρόνο
 • Διήθηση και θέρμανση εξωτερικού αέρα
 • Τα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής βρίσκονται χωριστά
 • Βολική λειτουργία
 • Απαιτεί χώρο για εξοπλισμό και αεραγωγούς
 • Δεν υπάρχει ανάκτηση θερμότητας
 • Απαιτείται επαγγελματική εγκατάσταση

Συνδυασμένος αερισμός

Εξαερισμός σε διαμέρισμα σύμφωνα με το σχέδιο φυσικής ροής / μηχανικής εξάτμισης

 • Σχετικά ανέξοδη εγκατάσταση
 • Ελάχιστος χώρος για τον εξοπλισμό
 • Ελάχιστη συντήρηση
 • Δεν υπάρχει φιλτράρισμα καθαρού αέρα
 • Δεν υπάρχει θέρμανση με εισροή
 • Ελάχιστες συναλλαγματικές ισοτιμίες αέρα

Φυσικός αερισμός σε ιδιωτική κατοικία

Το σύστημα του φυσικού αερισμού ενός διαμερίσματος

Τοποθέτηση μεμονωμένων αγωγών σε κοινό άξονα εξαερισμού

 • Η κορυφή του άξονα εξαερισμού πρέπει να είναι πάνω από το επίπεδο της κορυφογραμμής στέγης (όσο υψηλότερη είναι η κορυφή του άξονα εξαερισμού, τόσο το καλύτερο θα είναι το βύθισμα)
 • Ο άξονας εξαερισμού, που διέρχεται κατά μήκος του δρόμου ή της μη θερμαινόμενης σοφίτας, πρέπει να είναι θερμομονωμένος. Για παράδειγμα, ορυκτοβάμβακας με πάχος στρώσης τουλάχιστον 50 mm.
 • Χαμηλό κόστος εξοπλισμού και εγκατάστασης
 • Ελάχιστη υπηρεσία
 • Ασταθής εργασία στη ζεστή περίοδο
 • Χαμηλή παραγωγικότητα
 • Δεν υπάρχει ανάκτηση θερμότητας

Σχεδιασμός εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία

Το έργο αερισμού του ιδιωτικού σπιτιού πραγματοποιείται στο στάδιο του γενικού σχεδιασμού του σπιτιού ή στο στάδιο κατασκευής και φινιρίσματος.

 • Προετοιμασία της τεχνικής ανάθεσης
 • Επιλογή της έννοιας του συστήματος εξαερισμού
 • Υπολογισμός πινάκων εναλλαγής θερμότητας και αέρα
 • Επιλογή και διαρρύθμιση του εξοπλισμού
 • Αεροδυναμικοί και υδραυλικοί υπολογισμοί
 • Διέλευση αγωγών
 • Επιλογή και υπολογισμός των σχάρων εξαερισμού
 • Προετοιμασία σχεδίων
 • Σύνταξη προδιαγραφών εξοπλισμού και υλικών
 • Οι όγκοι των καυσαερίων και του αέρα τροφοδοσίας πρέπει να είναι ίσοι μεταξύ τους, δηλαδή ισορροπημένοι
 • Φρέσκος αέρας είναι πάντα σε χώρους, τα καυσαέρια - απομακρύνεται από το βοηθητικό (κουζίνα, τουαλέτα, αποθήκευση, dressing, κλπ). Αυτό γίνεται για να αποκλείσει τη ροή του αέρα από τα βοηθητικά δωμάτια στην κατοικία.
 • Δεν επιτρέπεται η εξαγωγή σε αγωγό εξαερισμού (αεραγωγός) από κουζίνα και μπάνιο.
 • Η ταχύτητα του αέρα εντός του κύριου αγωγού και ventshahtah δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 6 m / s, η μέγιστη ταχύτητα του αέρα στην έξοδο του πλέγματος - 3 m / s
 • Ο άξονας της εξάτμισης (αγωγός) που διέρχεται κατά μήκος του δρόμου πρέπει να είναι μονωμένος με πάχος μόνωσης 50 mm ή περισσότερο.

Εγκατάσταση εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία

Η εγκατάσταση εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία πραγματοποιείται, κατά κανόνα, ταυτόχρονα με τις εργασίες κατασκευής και φινιρίσματος. Για τη βελτίωση της ποιότητας και της συνέπειας της εργασίας, συνιστάται η εγκατάσταση του αερισμού στο σπίτι σύμφωνα με το κατάλληλο σχέδιο ή σχέδιο εγκατάστασης.