Στις γρίλιες εξαερισμού στο παράθυρο: γιατί χρειάζονται και πώς να επιλέξετε;

Η εμφάνιση συμπυκνώματος σε πλαστικό παράθυρο είναι ένα πρόβλημα που είναι επίκαιρο και είναι γνωστό σε πολλούς. Ένας τρόπος για να το λύσουμε είναι η σχάρα εξαερισμού, η οποία είναι τοποθετημένη στο περβάζι.

Πρόκειται για μια φτηνή και απλή επιλογή που μπορεί να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα, αν το περβάζι είναι πλαστικό ή ξύλινο.

Ανάθεση δικτύου

Το φράγμα μεταφοράς στο παράθυρο εμποδίζει την εμφάνιση συμπύκνωσης (που με τη σειρά του οδηγεί στην εμφάνιση μύκητα). Αυτό οφείλεται σε παραβίαση της κυκλοφορίας του αέρα στο δωμάτιο και λόγω των αυξημένων επιπέδων υγρασίας.

Η εγκατεστημένη μάσκα απομακρύνει το άτομο από αυτό το πρόβλημα: ο αέρας, που θερμαίνεται από την μπαταρία, ρέει ανεμπόδιστα μέσα από αυτό μέχρι το παράθυρο, ενώ ψύχεται στο άνοιγμα - πέφτει κάτω.

Η θέση του μεταλλικού πλέγματος στο περβάζι

Τώρα θα δούμε με περισσότερες λεπτομέρειες γιατί είναι σημαντικό να εγκαταστήσετε μια σχάρα, και από την οποία η συμπύκνωση εμφανίζεται στα παράθυρα.

Σύμφωνα με το SNIP, οι μπαταρίες κεντρικής θέρμανσης πρέπει να βρίσκονται κάτω από το περβάζι. Το καθήκον τους δεν είναι μόνο η θέρμανση του χώρου, αλλά και η θέρμανση του ανοίγματος παραθύρου - προκειμένου να αποφευχθεί η συμπύκνωση. Επομένως, το ψυγείο πάντα προεξέχει ελαφρώς σε σχέση με το περβάζι του παραθύρου, έτσι ώστε ο ζεστός αέρας από αυτό να μπορεί να φτάσει μέχρι το παράθυρο.

Ωστόσο, τώρα οι τρόποι που είναι πραγματικοί νωρίς συχνά παραβιάζονται:

Κατά τη διάρκεια της επισκευής, τοποθετούνται πίνακες παραθύρων μεγαλύτερου βάθους, καλύπτοντας εντελώς το ψυγείο.

Σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα είναι εγκατεστημένα.

Τα παλιά ξύλινα κουφώματα που εγκαταστάθηκαν στα σπίτια που χτίστηκαν στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα είχαν κενά και ρωγμές. Μέσα από αυτά, ο αέρας ανέβηκε να εισέλθει μέσα στα δωμάτια και απομακρύνθηκε μέσω των ατράκτων αερισμού - δηλαδή της φυσικής κυκλοφορίας του.

Αρκετές γρίλιες εξαερισμού στο περβάζι παραθύρου πάνω από το ψυγείο

Πριν από το "μηδέν" (όταν οι άνθρωποι άρχισαν να αλλάζουν τα παλιά ξύλινα παράθυρα σε νέες δομές PVC), δεν υπήρχαν τέτοια προβλήματα με τη συμπύκνωση. Και τα δωμάτια δεν ήταν τόσο βουλωμένα - και πάλι, λόγω της εισροής καθαρού αέρα μέσα από τις ρωγμές.

Τώρα οι άνθρωποι συχνά ξεχνούν ότι πρέπει να ανησυχείτε όχι μόνο για την ομορφιά και τη στεγανότητα του παραθύρου, αλλά και για τον κανονικό εξαερισμό. Λύστε το πρόβλημα με δύο τρόπους:

Τοποθετήστε τον αεραγωγό τροφοδοσίας στο παράθυρο.

Τοποθετήστε τη μάσκα εξαερισμού στο περβάζι.

Στην ιδανική περίπτωση, οι μέθοδοι αυτές θα πρέπει να συνδυαστούν: αν υπάρχει σχάρα στο παράθυρο, αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα με την ταλαιπωρία στο δωμάτιο.

Τύποι και χαρακτηριστικά των προϊόντων

Ανεξάρτητα από το ποιο περβάζι παραθύρου επιλέγεται (πλαστικό, ξύλινο, πέτρινο) - μπορεί να κατασκευαστεί από τα ακόλουθα υλικά:

Εμφάνιση της σχάρας αερισμού για το περβάζι παραθύρου

Το σχήμα των πλέγματος είναι ορθογώνιο (όπως και το περβάζι). Οι πιο συνηθισμένες είναι οι ακόλουθες διαστάσεις πλαισίου (σε χιλιοστά):

Με τον τρόπο διαχείρισης του προϊόντος μπορεί να χωριστεί σε 2 κατηγορίες:

Μη ρυθμιζόμενη - έχοντας σταθερά πτερύγια.

Ρυθμιζόμενη - που έχει λαβές που μπορούν να γέρνουν, επιτρέποντας έτσι περισσότερο ή λιγότερο αέρα και καθοδήγηση.

Εμφάνιση ματιών αερισμού διαφορετικών μοντέλων

Τα ξεχωριστά προϊόντα μπορούν και είναι ανάλογα με τη θέση τους σε σχέση με το περβάζι:

Επίπεδο με την επιφάνεια.

Προωθήστε την επιφάνεια.

Όσον αφορά το σχήμα των οπών - συνήθως εκτελούνται με τη μορφή ρωγμών. Πολύ λιγότερο συνηθισμένα είναι τα περβάζια παραθύρων, στα οποία οι οπές είναι στρογγυλές ή σε οποιοδήποτε άλλο σχήμα, έως κάποια διακοσμητικά διακοσμητικά, με στολίδια ή σχέδια.

Πώς και τι να επιλέξω;

Ο κύριος κανόνας κατά την επιλογή μιας μάσκας εξαερισμού για ένα περβάζι παραθύρου - θα πρέπει να καθοδηγείται από το μήκος και το μήκος της μπαταρίας.

Η καλύτερη επιλογή: επιλέξτε μια σχάρα περίπου το ίδιο μήκος με το ψυγείο. Αυτό μπορεί να είναι όσο 1 πλέγμα, και πολλά στοιχεία είναι μικρότερα. Ένα ανεπαρκώς μακρύ προϊόν που βρίσκεται στη μία πλευρά του σκάφους απλά δεν θα σωθεί από συμπύκνωση σε άλλο τμήμα του παραθύρου.

Με αυτόν τον κανόνα, πρέπει να προσέξουμε: προσέξτε τη ζωντανή διατομή της σχάρας (για αναφορά: αυτή είναι η περιοχή των οπών μέσω των οποίων μπορεί να περάσει ο αέρας). Για τα περισσότερα μοντέλα μεταφοράς αυτό το χαρακτηριστικό κυμαίνεται από 0,42 έως 0,6 - το οποίο είναι αρκετό για να λύσει τα προβλήματα με το συμπύκνωμα στα παράθυρα.

Παράθυρο με μπαρ

Με την ευκαιρία, για εκείνους που σχεδιάζουν κάτι για να βάλει στο περβάζι - δεν συνιστάται να επιλέξετε ένα μοντέλο με πλέγματα πολύ μεγάλες τρύπες. Σε αυτή την περίπτωση, μικρά πράγματα μπορεί να πέσουν σε αυτά και τα υπολείμματα θα συσσωρευτούν κάτω από τις μπαταρίες.

Αν το πλαίσιο δεν χρησιμοποιείται με κανέναν τρόπο, μπορείτε να επιλέξετε μια κοιλιακή μάσκα με μεγάλο τμήμα (μεγάλο μέγεθος μοσχευμάτων) - έως 0,9. Με τον τρόπο αυτό θα ρέει περισσότερος αέρας μέσα από τις οπές, πράγμα που σημαίνει ότι θα υπάρξουν λιγότερες πιθανότητες συμπύκνωσης.

Στο υλικό του πλέγματος

Όσον αφορά το υλικό: η πιο ακριβή επιλογή είναι ο χάλυβας. Ωστόσο, η χρήση του δεν είναι υποχρεωτική - τα πλαστικά, αλουμινένια και ξύλινα σχάρες θα χειριστούν εξίσου καλά την εργασία τους. Όλοι τους έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες:

πλαστικό - το φθηνότερο, αλλά σε λευκό χρώμα καίει στον ήλιο και αλλάζει το χρώμα?

ξύλο - λιγότερο κοινή επιλογή, η οποία είναι πιο ακριβή από το πλαστικό και το αλουμίνιο, και πιο απαιτητική για τη φροντίδα?

αλουμίνιο - η καλύτερη επιλογή: δεν εκτίθεται σε υπεριώδη ακτινοβολία, και δεν είναι πολύ ακριβό.

Τρύπα στην επιφάνεια εργασίας κάτω από τη μάσκα εξαερισμού

Δώστε προσοχή στη θέση του πλέγματος σε σχέση με την επιφάνεια: ιδανικά θα πρέπει να είναι επίπεδο με το περβάζι. Τα ομιλούντα στοιχεία, καταρχάς, είναι εμφανή, και δεύτερον - δεν επιτρέπουν την πλήρη χρήση της σανίδας παραθύρων (για παράδειγμα - ως "ράφι" για τα λουλούδια).

Μια ελάχιστη τιμή κατά προσέγγιση για μερικά δίκτυα:

αλουμινίου, μη ρυθμισμένο, 80 x 800 mm: από 1100-1200 ρούβλια?

αλουμίνιο, ρυθμιζόμενο, 80 x 800: από 1200;

αλουμίνιο, μη ρυθμισμένο, 100 x 600: από 1100-1200.

αλουμίνιο, μη ρυθμισμένο, 100 x 800: από 1200-1300.

πλαστικό, μη ρυθμισμένο, 80 x 800: από 800-1000;

πλαστικό, μη ρυθμισμένο, 100 x 500: από 700-800;

ξύλο, μη ρυθμισμένο, 90 x 500: από 2500.

Και ορισμένες εταιρείες τώρα και καθόλου άρχισαν να παράγουν περβάζια παραθύρων με ήδη εγκατεστημένες γρίλιες. Αυτή η επιλογή δεν είναι πάντα κατάλληλη - επειδή η θέση τους ενδέχεται να μην αντιστοιχεί στη θέση του ψυγείου.

Στάδια και κανόνες εγκατάστασης

Η εγκατάσταση της μάσκας εξαερισμού με τα χέρια σας μπορεί να γίνει σε πλαστικό ή ξύλινο περβάζι παραθύρου - για τοποθέτηση σε συγκεκριμένο "πίνακα" θα χρειαστείτε πολύ περισσότερη εμπειρία και άλλο εργαλείο. Στα υπόλοιπα, στο περβάζι του τσιμέντου, η σχάρα τοποθετείται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Εξετάστε τις αποχρώσεις και τα στάδια της εργασίας για μια πλαστική ή ξύλινη σανίδα και το ίδιο πλέγμα. Για την εκτέλεση εργασιών το περβάζι παραθύρου δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί. Η κατεύθυνση των πτερυγίων (εάν οι τρύπες έχουν σχήμα σχισμής και οι πλάκες είναι τοποθετημένες υπό γωνία) πρέπει να βρίσκονται στην πλευρά του παραθύρου.

Κόψτε τη σκληρότητα στο περβάζι κάτω από τη μάσκα εξαερισμού

Από τα εργαλεία που θα χρειαστείτε:

Εργαλείο σήμανσης (δείκτης, μολύβι).

Ηλεκτρική παζλ ή βουλγαρική.

Συγκολλητικό για πλαστικό (δεν απαιτείται).

Οποιοδήποτε βαρύ αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πιεστήριο (απαιτείται αν η γρίλια θα κολληθεί).

Η διάμετρος του τρυπανιού στο τρυπάνι πρέπει να είναι μεγαλύτερη από το πλάτος του πριονιού (έτσι ώστε να μπορεί να διεισδύσει μέσα στην τρύπημα).

Στάδια εργασίας (βίντεο)

Στάδια εργασίας

Η ίδια η διαδικασία μοιάζει με αυτό:

Εμφανίζεται ο τόπος όπου βρίσκεται το πλέγμα.

Οι οπές τρυπιούνται στις γωνίες.

Μια λεπίδα πριονιού εισάγεται στην οπή και μια τρύπα προσγείωσης κόβεται κάτω από την ίδια την σχάρα.

Το προϊόν εγκαθίσταται στην οπή - για "τοποθέτηση".

Οι άκρες των οπών λιπαίνονται με κόλλα.

Η μάσκα τοποθετείται και πιέζεται.

Εξώθηση γύρω από τις άκρες της κόλλας - αφαιρείται.

Στο επάνω μέρος της σχάρας εγκαθίσταται οποιοδήποτε βαρύ αντικείμενο - ως πρέσα.

Τρύπα στο περβάζι παραθύρου για την εγκατάσταση της σχάρας

Τα μεταλλικά προϊόντα (καθώς και ορισμένα πλαστικά και ξύλινα) δεν συνδέονται με την κόλλα αλλά με τα μπουλόνια.

Η χρήση της κόλλας δεν είναι μια ιδανική λύση - στην περίπτωση αυτή, ο σχεδιασμός θα είναι ένα κομμάτι. Εάν είναι απαραίτητο (για παράδειγμα - εάν σπάσει η πλαστική λαμαρίνα) - η σχάρα θα πρέπει να αποκολληθεί από την επιφάνεια.

Η κόλλα μπορεί να παραλειφθεί εάν η αυλάκωση είναι τελείως ομοιόμορφη: έτσι ώστε η σχάρα "κάθεται" σφιχτά μέσα σε αυτήν, χωρίς κίνηση. Σε αυτή την περίπτωση, αν είναι απαραίτητο, μπορεί να τραβηχτεί - για αντικατάσταση, επισκευή ή καθαρισμό.

Γρίλια για περβάζια παραθύρων για εξαερισμό

Η μάσκα εξαερισμού δεν χρησιμοποιήθηκε στο περβάζι παραθύρου. Με την εμφάνιση των σύγχρονων τεχνολογιών, έχουν εισαχθεί νέες λύσεις όχι μόνο για τον οπτικό σχεδιασμό του εσωτερικού αλλά και για τη βελτίωση των ιδιοτήτων των συσκευών θέρμανσης και τη βελτίωση της αποδοτικότητάς τους. Η σχάρα στο περβάζι του παραθύρου απαιτείται όχι μόνο για καλύτερη διανομή του αέρα, αλλά και για εξαερισμό της δομής. Χάρη σε αυτό μπορείτε να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα, ρυθμίστε τη σωστή κυκλοφορία του αέρα.

Πότε χρειάζονται σχάρες κάτω από το περβάζι;

Μια τέτοια λύση μπορεί να καταστεί χρήσιμη σε πολλές περιπτώσεις, στις οποίες ισχύουν τα ακόλουθα:

 • Εάν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε ευρύχωρα περσίδες που θα εμποδίζουν τον θερμαντήρα εντελώς κάτω από αυτά, η διανομή του αέρα θα είναι λανθασμένη, το συμπύκνωμα θα αρχίσει να συλλέγεται και το δωμάτιο δεν θερμαίνεται σωστά. Μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα χωρίς να σπάσετε το σχέδιο σχεδιασμού και χωρίς να αλλάξετε τα περβάζια παραθύρων σε μικρότερα μοντέλα. Αρκεί να εγκαταστήσετε μια διακοσμητική μάσκα σε υπάρχοντα προϊόντα.
 • Η αιτία της συμπύκνωσης μπορεί να είναι ακατάλληλα εγκατεστημένο γυαλί. Διορθώστε το πρόβλημα επισκεφθείτε τον πλοίαρχο του παραθύρου της εταιρείας, αλλά αν υπάρχουν τρύπες στο περβάζι του παραθύρου, είναι δυνατή η παροχή γυαλί φυσώντας ζεστό αέρα και να μειώσει το θάμπωμα της.
 • Εάν το πλέγμα δεν είναι εκεί ή είναι γεμάτο με κάτι, η κυκλοφορία του αέρα θα γίνει χειρότερη, πράγμα που θα επηρεάσει την άνεση της ύπαρξης στο δωμάτιο.

Οι σχάρες εξαερισμού για περβάζια παραθύρων συχνά λύουν το πρόβλημα του συμπυκνώματος, αλλά αν δεν εξαφανιστούν, αξίζει να δίνετε προσοχή σε άλλους παράγοντες που το προκαλούν. Περιλαμβάνουν τα εξής:

 • Μπορεί να σχηματιστεί κατά το πότισμα λουλουδιών.
 • Εσφαλμένα τοποθετημένα παράθυρα.
 • Τα παράθυρα βρίσκονται στην κουζίνα, το δωμάτιο θερμαίνεται απότομα και σπάνια αερίζεται. Προκειμένου τα παράθυρα της κουζίνας να μην πνιγούν, μπορείτε να δοκιμάσετε να εγκαταστήσετε την κουκούλα. Αυτό θα απομακρύνει την υπερβολική υγρασία, τη μυρωδιά, θα κάνει το δωμάτιο καθαρότερο.

Ποιες είναι οι γρίλιες εξαερισμού για τα τζάμια παραθύρων;

Η επιλογή των σύγχρονων υλικών είναι αρκετά μεγάλη: το περβάζι για το περβάζι παραθύρων μπορεί να φαίνεται αισθητικά ευχάριστο, έχει πολλούς τύπους σχεδίασης. Πρόκειται για ένα μοντέρνο έπιπλο που μπορεί να το διακοσμήσει σημαντικά. Μπορείτε να διαιρέσετε τα προϊόντα σύμφωνα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • υλικό ·
 • χρώμα;
 • σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.
 • μορφή ·
 • μέγεθος;
 • Χαρακτηριστικά εγκατάστασης.

Η σχάρα είναι απαραίτητη για μια ομοιόμορφη κατανομή του αέρα που θερμαίνεται από τη συσκευή θέρμανσης. Οι πιο απλές εκδόσεις είναι κατασκευασμένες από πλαστικό, μπορούν να αγοραστούν σε οποιοδήποτε κατάστημα κατασκευών, αν και η εμφάνιση ενός τέτοιου προϊόντος δεν είναι το πιο ελκυστικό. Οι διαστάσεις των δομών είναι τυποποιημένες, έτσι ώστε να μην ταιριάζουν πάντα σε ξεχωριστά παραπετάσματα παραθύρων. Το χρωματικό σχέδιο δεν είναι επίσης το πλουσιότερο, θα διαρκέσει περίπου 2,5 χρόνια, τότε η παραμόρφωσή του είναι πιθανό, καθώς το πλαστικό αντιδρά στην αλλαγή της θερμοκρασίας.

Πιο πρακτικό, αλλά ταυτόχρονα φθηνό είναι τα πλέγματα μεταφοράς στο περβάζι, κατασκευασμένα από χάλυβα. Είναι μια πλάκα με διατρήσεις. Οι διαστάσεις μπορεί να είναι διαφορετικές, αλλά είναι επίσης τυποποιημένες στις περισσότερες περιπτώσεις, αλλά η επιλογή των μεγεθών είναι πολύ μεγαλύτερη. Ορισμένες εταιρείες προσφέρουν προϊόντα παραγγελίας. Οι γρίλιες θέρμανσης στο περβάζι δεν θα διατίθενται αν τις επιλέξετε σωστά από τα χρώματα. Είναι βαμμένα με πυρίμαχη βαφή σε σκόνη, οι αποχρώσεις των οποίων μπορούν να επιλεγούν σύμφωνα με τον πίνακα RAL. Αυτό σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια λύση σχεδιασμού στο διαμέρισμα.

Υπάρχουν άλλα προϊόντα χάλυβα, ο χάλυβας σε αυτή την περίπτωση είναι παχύτερο - 2 mm, το χρώμα μπορεί επίσης να επιλεγεί, οι σύνδεσμοι είναι συνήθως κρυμμένοι. Το σχέδιο πάνω τους μπορεί να είναι διακοσμητικό ή καλλιτεχνικό, γεγονός που καθιστά την μάσκα πιο ελκυστική και ικανή να ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Το ενισχυμένο χαλύβδινο πλέγμα είναι ικανό να αντέχει σε υψηλά φυσικά φορτία, πίεση, που του επιτρέπει να χρησιμοποιείται για περβάζια στα οποία προγραμματίζεται να καθίσει, να βάζουν αγγεία με λουλούδια ή μερικά βαριά αντικείμενα. Ωστόσο, τέτοια προϊόντα δεν συνιστώνται για χρήση σε χώρους όπου η υγρασία είναι υψηλή. Τα ίδια σχάρες μερικές φορές χρησιμοποιούνται σαν σχάρες.

Μπορεί να είναι ενδιαφέρον και πλέγματος WRC-LN: Είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο χάλυβα, το οποίο επιτρέπει τη χρήση τους σε οποιοδήποτε περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένου του υγρού. Ένα τέτοιο πλέγμα στο περβάζι του παραθύρου για ένα θερμαντικό σώμα ταιριάζει καλύτερα από κάθε άλλη επιλογή, δεδομένου ότι δεν φοβάται τις αλλαγές της θερμοκρασίας, δεν παραμορφώνεται από τη θερμότητα ή σωματική επίδραση, έχει υψηλή αντοχή, ένας μεγάλος αριθμός των σχεδίων για τη διακόσμηση. Ο σχεδιασμός μπορεί να είναι βαμμένα σε οποιοδήποτε χρώμα της πούδρας επιχρίσματος βαφής που καθιστά ανθεκτικό και ελκυστικό εξωτερικά.

Πώς γίνεται ο εξαερισμός στο περβάζι;

Ο εξαερισμός κάτω από το περβάζι δεν παρέχεται πάντα αρχικά, οπότε πρέπει να το κάνετε αφού εγκατασταθεί αυτό το στοιχείο. Είναι σημαντικό η σχάρα να μην είναι πολύ μεγάλη και να είναι εγκατεστημένη κατά τρόπο ώστε να μην παρεμβάλλεται η χρήση της δομής και να μην δημιουργείται υπερβολική σκόνη. Μπορεί να εγκατασταθεί τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό.

Τα αλουμινένια πλέγματα μπορούν να είναι τα ελαφρύτερα και ισχυρότερα, εκτός από το ότι δεν σκουριάζουν, εξυπηρετούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουν μεγάλη αντοχή. Για την τοποθέτηση στο παράθυρο, γίνεται μια τρύπα με τις χάντρες, η ίδια η κατασκευή είναι συνήθως κολλημένη. Γι 'αυτό, χρησιμοποιείται η οικοδομική κόλλα. Σπάνια η σχάρα βιδώνεται με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες. Αυτή η μέθοδος ενισχύεται πιο αξιόπιστα, αλλά δεν φαίνεται τόσο ελκυστική. Μια τρύπα στο περβάζι μπορεί να γίνει από μόνη της, θα είναι απαραίτητο να επισημάνετε τους δείκτες με έναν δείκτη και, χρησιμοποιώντας ένα παζλ, κόψτε την τρύπα.

Τύποι και μεγέθη πινάκων εξαερισμού για τα παράθυρα

Το πρόβλημα της εμφάνισης συμπυκνώματος σε πλαστικό παράθυρο είναι γνωστό σε πολλούς. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς και προσιτούς τρόπους επίλυσής του είναι να εγκαταστήσετε μια μάσκα εξαερισμού. Για ποια είναι τα πλέγματα εξαερισμού για τα περβάζια παραθύρων και τι είναι, θα μιλήσουμε σήμερα.

Τι είναι αυτό και γιατί χρειαζόμαστε σχάρες εξαερισμού για περβάζια παραθύρων;

Αρχή λειτουργίας και συσκευής

Οι γρίλιες αερισμού συνήθως εγκαθίστανται, κατά κανόνα, σε πλαστικά περβάζια παραθύρων, ωστόσο, εάν είναι απαραίτητο, μπορούν να κατασκευαστούν τόσο από ξύλο όσο και από πέτρα.

Κριτικές: πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Σύμφωνα με την ανατροφοδότηση από τους ιδιοκτήτες των πλεγμάτων εξαερισμού, αυτό το είδος της συσκευής είναι αρκετά αποτελεσματικό στην παροχή φυσικού αερισμού. Την ίδια στιγμή, η υγρασία του αέρα μειώνεται ουσιαστικά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει συμπύκνωση.

Τύποι και τεχνικά χαρακτηριστικά

Τα πλέγματα εξαερισμού μπορούν να ταξινομηθούν σύμφωνα με διάφορες παραμέτρους: υλικό, διαστάσεις, μορφή, μέθοδο ελέγχου και θέση.

Ανεξάρτητα από το ποια περβάζια θα εγκατασταθεί η σχάρα εξαερισμού, μπορεί να εκτελεστεί από:

Το σχήμα των πλέγματος μπορεί να είναι οτιδήποτε, αλλά η πιο κοινή επιλογή είναι η χρήση ορθογωνικών προϊόντων. Τα πιο δημοφιλή μεγέθη σχάρων είναι:

 • 80 x 480 mm.
 • 80 χ 500 mm.
 • 80 x 800 mm.
 • 100 x 800 mm.
 • 100 χ 600 mm.
 • 100 x 500 mm.

Με τη μέθοδο του ελέγχου των σχάρων μπορεί να χωριστεί σε:

 • μη ελεγχόμενο - εξοπλισμένο με σταθερές σχάρες.
 • ρυθμιζόμενο - εξοπλισμένο με λάμες, το οποίο μπορεί να κλίσει στην απαιτούμενη γωνία, να περάσει, μικρότερη ή μεγαλύτερη ποσότητα αέρα και να καθορίσει την κατεύθυνση του.

Με τη μέθοδο τοποθέτησης σε σχέση με το περβάζι, τα προϊόντα μπορούν να εγκατασταθούν τόσο με την επιφάνεια όσο και να προεξέχουν πάνω από αυτό.

Επιπλέον, το σχήμα των οπών μπορεί επίσης να ποικίλει. Τις περισσότερες φορές, τα πλέγματα γίνονται με τρύπες με τη μορφή σχισμών, αλλά μερικές φορές υπάρχουν προϊόντα με στρογγυλά, και μερικές φορές ακόμη και σε σχήμα διακοσμητικά μοσχεύματα.

60χ480 mm

Μεταξύ της ποικιλίας των μοντέλων που παρουσιάζονται, τα λευκά πλέγματα με διάμετρο 60 με 480 χιλιοστά είναι πολύ δημοφιλή. Μια τέτοια ζήτηση καθορίζεται από τις τυπικές διαστάσεις για τα περισσότερα τζάμια, το σχήμα και το χρώμα. Γι 'αυτό το πλέγμα στο δρόμο του είναι καθολικό. Επιπλέον, η οικονομική προσβασιμότητα καθιστά το προϊόν ακόμα πιο ελκυστικό - το μέσο κόστος ενός τέτοιου πλέγματος είναι μόνο 400 ρούβλια.

Στενό

Για τα στενά υπολείμματα παραθύρων, τα τυποποιημένα πλέγματα μεγέθους δεν είναι κατάλληλα, γι 'αυτό στη σύγχρονη αγορά υπάρχει μεγάλος αριθμός προϊόντων μη τυποποιημένων μεγεθών. Όπως δείχνει η πρακτική, δεν υπάρχει καμία δυσκολία στην εύρεση πλεγμάτων ακόμη και σε πλάτη 60 και 80 χιλιοστών.

Επιπλέον, αυτό το είδος των προϊόντων μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τυποποιημένα παραπετάσματα παραθύρων, τα οποία θα σώσουν εν μέρει τον χρήσιμο χώρο του και θα χρησιμοποιήσουν ένα περβάζι παραθύρου σύμφωνα με τις επιθυμίες τους.

Γύρω

Οι γρίλιες στρογγυλής εξαερισμού έχουν λιγότερη ζήτηση από τις κανονικές ορθογώνιες γρίλιες. Ωστόσο, λόγω του μικρού μεγέθους τους, τα προϊόντα αυτά σας επιτρέπουν να αποθηκεύσετε το μεγαλύτερο μέρος του παραθύρου ανέγγιχτο.

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα

Ποιος κατασκευαστής και τύπος είναι καλύτερο να επιλέξει;

Είναι δύσκολο να ξεχωρίσουμε έναν συγκεκριμένο κατασκευαστή πλεγμάτων εξαερισμού - πολλές επιχειρήσεις ασχολούνται με την παραγωγή τους και παρόμοια προϊόντα διαφέρουν ελάχιστα μεταξύ τους.

Σημαντικό: Μια ανεπαρκώς μεγάλη σχάρα που βρίσκεται σε μια πλευρά του περβάζι παραθύρου για να σώσει από τη συμπύκνωση σε άλλο μέρος του παραθύρου δεν θα.

Επιπλέον, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή στη ζωντανή διατομή της σχάρας (η συνολική επιφάνεια των οπών μέσω των οποίων θα περάσει ο αέρας). Για τη συντριπτική πλειοψηφία των μοντέλων μεταφοράς, ο δείκτης αυτός κυμαίνεται μεταξύ 0,42 και 0,6, πράγμα που επαρκεί για την επίλυση του προβλήματος του σχηματισμού συμπυκνωμάτων.

Πώς να κόψετε μια σχάρα εξαερισμού στους ορθοστάτες: κανόνες εγκατάστασης

Όπως δείχνει η πρακτική, συνιστάται η τοποθέτηση της σχάρας αερισμού μόνο εάν το περβάζι είναι κατασκευασμένο από πλαστικό ή ξύλο. Για να τοποθετήσετε το προϊόν σε συγκεκριμένη "σανίδα" θα χρειαστείτε πολύ περισσότερη εμπειρία και ένα συγκεκριμένο εργαλείο. Κατά τα άλλα, στα τσιμεντένια τζάμια, οι σχάρες εξαερισμού τοποθετούνται στην ίδια αρχή.

Προειδοποίηση: Για να εκτελέσετε την εγκατάσταση της σχάρας, δεν είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το περβάζι παραθύρου. Το κυριότερο είναι να τοποθετήσετε σωστά το προϊόν: οι σχάρες πρέπει να κατευθύνονται προς το παράθυρο.

Για να εγκαταστήσετε τη σχάρα στο περβάζι, θα χρειαστείτε:

 • εργαλείο σήμανσης (μολύβι, δείκτης)?
 • ένα βουλγαρικό ή ένα παζλ?
 • συγκολλητικό για πλαστικό (προαιρετικό).
 • οποιοδήποτε μαζικό αντικείμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ρόλο του πιεστηρίου (εάν η μάσκα αερισμού είναι κολλημένη).
 • (η διάμετρος του τρυπανιού πρέπει να υπερβαίνει το πλάτος του πριονιού).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο αλγόριθμος δράσης σε αυτή την περίπτωση θα φαίνεται ως εξής:

 • σημειώνοντας τον τόπο όπου θα τοποθετηθεί το πλέγμα.
 • οπές διάτρησης στις γωνίες της σήμανσης.
 • πριόνισμα τρύπα προσγείωσης κάτω από την σχάρα?
 • "Τοποθέτηση" του προϊόντος.
 • Διόγκωση των άκρων της οπής με κόλλα (προαιρετικά).
 • εγκατάσταση του προϊόντος στη θέση του ·
 • απομάκρυνση της πλεονάζουσας κόλλας ·
 • ρυθμίζοντας την πρέσα στη σχάρα.

Προειδοποίηση: Τα μεταλλικά προϊόντα (καθώς και ορισμένα ξύλινα και πλαστικά) είναι στερεωμένα σε μπουλόνια, και όχι για κόλλα.

Η χρήση κόλλας είναι δύσκολο να ονομαστεί μια ιδανική λύση, δεδομένου ότι ο σχεδιασμός θα είναι ένα κομμάτι, και στην περίπτωση της επισκευής, το πλέγμα θα πρέπει να αποκολληθεί από την επιφάνεια του περβάζι παραθύρου. Επομένως, εάν ήταν δυνατόν να επιτευχθούν τέλεια επίπεδες άκρες της αυλάκωσης, είναι καλύτερο να μην χρησιμοποιείται κόλλα - η σχάρα θα καθίσει σφιχτά μέσα σε αυτήν, δεν κινείται και, εάν είναι απαραίτητο, μπορεί απλά να βγει έξω.

Το κόστος των σχάρων εξαερισμού επηρεάζεται από πολλές παραμέτρους. Έτσι, το υλικό από το οποίο το βιομηχανικό αντικείμενο είναι ένας ουσιαστικός παράγοντας: το πιο ακριβό κόστος των προϊόντων χάλυβα, αλλά όλα το πρόβλημα πλέγμα και εκτελούνται εξίσου καλά από πλαστικό, αλουμίνιο ή ξύλο μπαρ.

Όπως δείχνει η πρακτική, το μέσο κόστος των πλεγμάτων εξαερισμού, ανάλογα με το μέγεθος και το υλικό, έχει ως εξής:

 • αλουμίνιο, 80 x 800 mm: 1 100 - 1 200 ρούβλια.
 • αλουμίνιο, 100 x 600 mm: 1 100 - 1 200 ρούβλια.
 • αλουμίνιο, 100 x 800 χιλιοστά: από 1.200 έως 1.300 ρούβλια?
 • πλαστικό, 80 x 800 mm: από 800 έως 1.000 ρούβλια.
 • πλαστικό, 100 x 500 mm: 700-800 ρούβλια.
 • ξύλο, 90 x 500 mm: 2 500 ρούβλια.

Πού να αγοράσετε μια σχάρα εξαερισμού για ένα περβάζι παραθύρου;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα, μπορείτε να αγοράσετε πλέγματα εξαερισμού για περβάζια παραθύρων σε εταιρείες όπως:

 • Ορείχαλκος:
  • διεύθυνση: πόλη Μόσχα, αυτοκινητόδρομος Dmitrovskoe, σπίτι 100, γραφείο 3286;
  • site: https://inookno.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 347-67-49.
 • "Αξεσουάρ επίπλων σπίτι":
  • διεύθυνση: Μόσχα, Korovinskoe εθνική οδό, σπίτι 35Α, γραφείο 16?
  • site: http://mdf-m.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 668-07-18.
 • Λάγωμα
  • διεύθυνση: πόλη Μόσχα, οδός Grizodubovoy, σπίτι 1Α, αριθμός γραφείου 8,
  • site: http://www.latuning.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 408-53-74.
 • «Верзалитсервис»:
  • διεύθυνση: Μόσχα, λωρίδα Starokoptevsky, σπίτι 7, κτίριο 6?
  • site: http://werzalitservis.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 391-32-65.
 • Αλβιν:
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Tagilskaya, σπίτι 6 ·
  • site: http://ellwin.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 744-61-47.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, οι ακόλουθοι οργανισμοί ασχολούνται με την υλοποίηση πινάκων αερισμού για περβάζια παραθύρων:

 • «DECORIOS»:
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Chapygina st, σπίτι 6P, γραφείο 16-18;
  • site: http://decorios.ru/;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 332-71-49.
 • Vector:
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Marshala Govorova street, σπίτι 35, γραφείο 609;
  • site: http://www.vent-vektor.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 680-30-82.
 • «Lyuchki.rf»:
  • διεύθυνση: πόλη της Αγίας Πετρούπολης, Obukhovskoy Oborony λεωφόρος, σπίτι 271k1, γραφείο 223?
  • site: https://spb.luchki.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 385-77-28.
 • «Ventom»:
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Sabirovskaya, σπίτι 50, γραφείο 104 ·
  • site: http://eksno.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 430-01-90.
 • AXIDO:
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Domostroitelnaya Street, Κτίριο 1, Κτίριο 5?
  • site: http://axido.ru;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 407-20-21.

Έτσι, η εγκατάσταση πινάκων εξαερισμού στο περβάζι παραθύρου είναι σε θέση να εξαλείψει μόνιμα το ενοχλητικό πρόβλημα σχηματισμού συμπυκνωμάτων με συμβολικό οικονομικό και χρονικό κόστος. Το κύριο πράγμα στην περίπτωση αυτή είναι η σωστή επιλογή των διαστάσεων και του σχήματος του προϊόντος, στην περίπτωση αυτή η χρήση του σχάρου θα είναι η πιο αποτελεσματική.

Αερισμός κάτω από το παράθυρο: πώς να δημιουργήσετε ένα άνετο μικροκλίμα στο σπίτι

Πρόσφατα, τα παράθυρα από πλαστικό, αλουμίνιο ή ξύλο έχουν γίνει ευρέως διαδεδομένα, γεγονός που, χάρη στην ύπαρξη διπλών υαλοπινάκων και σφραγίδων ποιότητας, εμποδίζει πλήρως την πρόσβαση του καθαρού αέρα από το δρόμο. Αυτό σας επιτρέπει να ελαχιστοποιήσετε τις απώλειες θερμότητας και να προστατευθείτε από τον θόρυβο, αλλά οδηγεί σε μια ισχυρή αύξηση της υγρασίας, η οποία επηρεάζει αρνητικά το εσωτερικό μικροκλίμα. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει θα βοηθήσει τον αερισμό κάτω από το περβάζι, η κατασκευή του οποίου θα συζητηθεί παρακάτω.

Εισαγωγή κανάλι κάτω από το παράθυρο - μια υπόσχεση ενός υγιούς μικροκλίματος στο δωμάτιο

Είδη συστημάτων εξαερισμού

Το σύστημα εισροής και απομάκρυνσης του αέρα σε ένα διαμέρισμα πόλης ή ιδιωτική κατοικία μπορεί να είναι δύο βασικών τύπων:

 • φυσικό - το ρεύμα αέρα στους αεραγωγούς οφείλεται στο ειδικό σχέδιο του τελευταίου.
 • (πιθανώς με ανάκτηση θερμότητας) - σε αυτή την περίπτωση το ρεύμα αέρα οργανώνεται χάρη στους ανεμιστήρες που είναι εγκατεστημένοι στον αεραγωγό ή στον εξαερισμό.

Η επιλογή μιας συγκεκριμένης παραλλαγής σχεδιασμού εξαρτάται από τη διαμόρφωση των χώρων και τις ατομικές απαιτήσεις των ενοικιαστών.

Στη θέση του συστήματος πρόσβασης στην ατμόσφαιρα στο δωμάτιο χωρίζεται σε αυτές τις ποικιλίες:

 1. Ανεμιστήρας εξαερισμού, ο οποίος αποτελεί μέρος του συστήματος παραθύρων. Αυτός είναι ο ευκολότερος τρόπος για να εξασφαλίσετε τον αερισμό του δωματίου χωρίς να ανοίξετε το παράθυρο. Μειονεκτήματα - η αδυναμία εγκατάστασης φίλτρων που κρατούν τη σκόνη, καθώς και η ανάγκη να γίνουν δομικές αλλαγές στο πλαίσιο.

Εισάγετε το κανάλι στο πλαίσιο του παραθύρου

 1. Κανάλια εξαερισμού που βρίσκονται κάτω από τα παράθυρα. Είναι ένας σωλήνας που διέρχεται από τον τοίχο, ο οποίος είναι κλειστός στο εξωτερικό από μια ειδική σχάρα και μέσα από ένα ελκυστικό κουτί που επιτρέπει, μεταξύ άλλων, να ρυθμίζεται η ένταση της ροής του αέρα. Το κανάλι αέρα είναι εξοπλισμένο με πρόσθετη μόνωση θορύβου και φίλτρα. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτής της επιλογής είναι ότι αυτό το σχέδιο μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί με τα χέρια σας.

Ventkanal κάτω από το περβάζι

Ένας αεραγωγός, τοποθετημένος κάτω από το παράθυρο, μπορεί να έχει έναν κινητήρα που παρέχει αναγκαστική κυκλοφορία αέρα.

Αυτή η επιλογή έχει πολλά πλεονεκτήματα:

 • η κυκλοφορία του αέρα στην αίθουσα αυξάνεται, γεγονός που εξομαλύνει το επίπεδο υγρασίας.
 • γίνεται δυνατή η πιο λεπτή ρύθμιση της ταχύτητας ροής του αέρα.
 • Από τον εισερχόμενο αέρα, η σκόνη και άλλα στερεά σωματίδια αφαιρούνται αποτελεσματικότερα.

Ανάγκη χρήσης

Εφαρμόζοντας σύγχρονη εσωτερική πλήρως σφραγισμένο μονωτικό γυαλί δίνει την κυκλοφορία του αέρα, η οποία οδηγεί στη συσσώρευση διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα και το μονοξείδιο του άνθρακα, υδρατμού και άλλων επιβλαβών προσμίξεων που σχηματίζονται ως αποτέλεσμα της ικανότητάς να ζουν στο σπίτι ή το διαμέρισμά κάτοικοι.

Δώστε προσοχή! Οι οδηγίες για την υγιεινή και την πυρασφάλεια απαιτούν υποχρεωτικό εξαερισμό σε ορισμένες περιοχές (όπως κουζίνα). Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η λειτουργία ορισμένων οικιακών συσκευών (σόμπες αερίου) χωρίς την παροχή αερισμού είναι απειλητική για τη ζωή.

Η υψηλή υγρασία στο δωμάτιο οδηγεί στον σχηματισμό συμπύκνωσης σε κρύες επιφάνειες, γεγονός που, με τη σειρά του, προκαλεί την ανάπτυξη μυκήτων, μούχλας και παθογόνων παραγόντων.

Η ανάγκη για εξαερισμό παραθύρων είναι εμφανής

Πολλοί παραμελούν την εγκατάσταση των αεραγωγών αερισμού, διευθετώντας το λεγόμενο βόλεϊ ή τρύπα αέρα.

Και οι δύο αυτές μέθοδοι έχουν πολλά μειονεκτήματα:

 • απότομες αλλαγές θερμοκρασίας στο δωμάτιο.
 • Η είσοδος της σκόνης του δρόμου στο δωμάτιο από ένα ανοιχτό παράθυρο.
 • αλλοίωση των ιδιοτήτων θωράκισης των παραθύρων.
 • την εμφάνιση σχεδίων που επηρεάζουν δυσμενώς τα φυτά εσωτερικού χώρου ·
 • απόβλητα ενέργειας από τις εγκαταστάσεις.

Επομένως, ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος ρύθμισης του μικροκλίματος είναι η εγκατάσταση καναλιών παροχής (βαλβίδες) κάτω από τα παράθυρα.

Επιλογή εξοπλισμού

Κατά την αγορά μιας βαλβίδας παράθυρο, το κύριο κριτήριο για την επιλογή δεν θα πρέπει να είναι η τιμή, αλλά οι καταναλωτικές ιδιότητές της.

Συνιστάται να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 1. Μέθοδος διαχείρισης συσκευών. Υπάρχει εξοπλισμός, η ρύθμιση του οποίου πραγματοποιείται με το χέρι ή με ειδικό αυτοματισμό. Με το χειροκίνητο έλεγχο, θα πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς διάφορες παραμέτρους του αέρα στο δωμάτιο: υγρασία, θερμοκρασία και ούτω καθεξής. Τα ηλεκτρονικά ανοίγουν και κλείνουν τη βαλβίδα και επίσης μειώνουν και αυξάνουν την ταχύτητα του ανεμιστήρα χωρίς τη συμμετοχή σας, εστιάζοντας στις πληροφορίες που λαμβάνουν από εξωτερικούς αισθητήρες.
 2. Ηχομονωτικές ιδιότητες. Ο ανεπαρκής συντελεστής απορρόφησης ήχου μπορεί να δημιουργήσει δυσφορία στο δωμάτιο. Επιλέξτε μοντέλα με ειδικές μεμβράνες ηχομόνωσης.

Συμβουλές! Το Ventkanal με αναγκαστική έγχυση αέρα μπορεί να γίνει μια ανεξάρτητη πηγή θορύβου από τον ηλεκτροκινητήρα σε λειτουργία, περιστρεφόμενα πτερύγια ανεμιστήρα. Για να αποφύγετε αυτό, αγοράστε μοντέλα με αθόρυβη ή χαμηλού θορύβου συσκευές.

 1. Συμμόρφωση με τα καθιερωμένα υγειονομικά πρότυπα. Οι αγωγοί αερισμού που είναι εγκατεστημένοι κάτω από τα παράθυρα θα πρέπει να εξασφαλίζουν ότι παρέχεται επαρκής καθαρός αέρας. Αυτή η παράμετρος για διαφορετικούς χώρους υποδεικνύεται στο αντίστοιχο SNiP.

Στη φωτογραφία υπάρχει μια βαλβίδα αέρα εξαερισμού

 1. Διατήρηση της ικανότητας εργασίας σε διαφορετικές κλιματολογικές συνθήκες. Ο εξαερισμός πρέπει να λειτουργεί σωστά ανεξάρτητα από την εποχή, τη θερμοκρασία, το επίπεδο υγρασίας και άλλους εξωτερικούς παράγοντες. Επίσης, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το χειμώνα στον αγωγό εξαερισμού δεν υπάρχει κατάψυξη του συμπυκνώματος, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ανεπάρκεια ανεμιστήρα.

Αυτόματη συναρμολόγηση ανεμιστήρα με καθαρό αέρα

Προπαρασκευαστικό στάδιο

Πριν σχεδιάσετε έναν αγωγό για καθαρό αέρα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα εξάτμισης λειτουργεί σωστά.

Μπορείτε να το κάνετε ως εξής:

 • ανοίξτε ένα παράθυρο στο δωμάτιο όπου θα γίνει η εργασία.
 • στην υπάρχουσα σχάρα αερισμού για απόσταση 5-10 cm για να φέρετε ένα μικρό φύλλο χαρτιού.
 • αν τραβιέται στην τρύπα (φαίνεται να κολλάει στην σχάρα), τότε το σύστημα εξάτμισης λειτουργεί σωστά.

Δώστε προσοχή! Kindle και να φέρει στον αγώνα εξαερισμού απαγορεύεται αυστηρά. Εύφλεκτα αέρια μπορούν να συσσωρευτούν όταν φράσσονται τα ανοίγματα στους αεραγωγούς αερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, η φωτιά ή μια σπίθα μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά ή έκρηξη.

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, ελέγξτε τη λειτουργία του καλύμματος

Εάν η διεξαχθείσα δοκιμή δείχνει την έλλειψη έλξης στο σύστημα εξάτμισης, πρέπει να παρακολουθήσετε τον καθαρισμό ή την επισκευή του. Στην πόλη, ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία των πολυκατοικιών ασχολείται με αυτό.

Για να μην εξαρτάται από τις βοηθητικές εφαρμογές, παράλληλα, μπορεί να εγκατασταθεί μεμονωμένος εξαερισμός. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να υπολογιστεί σωστά η διατομή των καναλιών και η ισχύς των ανεμιστήρων: η ποσότητα εισερχόμενου αέρα θα πρέπει να υπερβαίνει ελαφρώς την ένταση του εξαεριζόμενου αέρα.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο. Για την αποτελεσματική λειτουργία του εξαερισμού του αέρα τροφοδοσίας, είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι οι εσωτερικές πόρτες αφήνουν επίσης τον αέρα μέσα.

Αυτό επιτυγχάνεται με δύο τρόπους:

 • η παρουσία ενός διακένου μεταξύ του καλύμματος δαπέδου και του φύλλου της πόρτας.
 • εγκατάσταση ειδικής σχάρας εξαερισμού, για την οποία υπάρχει ειδική υποδοχή στην πόρτα.

Η ειδική μάσκα θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού

Διαδικασία εγκατάστασης

Η βαλβίδα εξαερισμού παραθύρων αποτελείται από τρία μέρη:

 • εσωτερική μονάδα.
 • ένα εξωτερικό διακοσμητικό πλέγμα.
 • κανάλι σύνδεσης.

Η εγκατάσταση αυτής της συσκευής γίνεται με την ακόλουθη σειρά:

 1. Η θέση τοποθέτησης είναι επιλεγμένη. Είναι καλύτερο εάν η έξοδος βρίσκεται ανάμεσα στο κεντρικό θερμαντικό σώμα και το περβάζι παραθύρου. Είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε την αγορασμένη βαλβίδα, να τραβήξετε ένα κενό κουτί της εσωτερικής μονάδας και να σημειώσετε τις τρύπες για την επακόλουθη διάτρηση.
 2. Υπάρχει μια τρύπα στον τοίχο. Σύμφωνα με την προκαθορισμένη σήμανση με διάτρητο ή άλλο παρόμοιο εξοπλισμό, διοχετεύεται ένα κανάλι στο πάχος του τοιχώματος, το οποίο έχει ελαφρά προς τα κάτω κλίση.
 3. Ο σωλήνας σύνδεσης είναι τοποθετημένος. Στην οπή που έχει κατασκευαστεί, τοποθετείται ένα πλαστικό συνδετικό τεμάχιο, προ-τυλιγμένο με ένα θερμαντήρα. Η εξωτερική όψη πρέπει να είναι επίπεδη με την επιφάνεια του τοίχου και η εσωτερική όψη να προεξέχει 1-1,5 cm από αυτή. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τους πείρους προς τον εσωτερικό τοίχο, το σώμα συνδέεται, το οποίο πιέζει τον θερμαντήρα.
 4. Τελική συναρμολόγηση της βαλβίδας εξαερισμού. Σε αυτό το στάδιο, εγκαθίστανται τα απαραίτητα φίλτρα και μεμβράνες ηχομόνωσης, καθώς και η ασφάλιση του εξωτερικού διακοσμητικού πλέγματος.

Δώστε προσοχή! Πάνω από εμάς θεωρήσαμε την ακολουθία ενεργειών για την εγκατάσταση φυσικού αερισμού εξαερισμού. Εάν αγοράσατε βαλβίδα με ανεμιστήρα, πρέπει να προσέξετε να συνδέσετε τον κινητήρα με την καλωδίωση και να εγκαταστήσετε τον πίνακα ελέγχου ολόκληρου του συστήματος.

Στο τέλος της εγκατάστασης, το σύστημα εξαερισμού του φύλλου είναι πρακτικά χωρίς συντήρηση. Είναι απαραίτητο μόνο να καθαρίζετε τα στοιχεία φίλτρου μία ή δύο φορές το χρόνο.

Το σχέδιο εγκατάστασης εξαερισμού παραθύρων

Για άλλη μια φορά θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ο αγωγός τροφοδοσίας λειτουργεί αποτελεσματικά μόνο αν η κουκούλα λειτουργεί σωστά στο δωμάτιο.

Συμπύκνωση στην επιφάνεια ενός υαλοπίνακα

Μερικές φορές, παρά όλα τα κόλπα που αποσκοπούν στη μείωση του επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο, το γυάλινο παράθυρο εξακολουθεί να εμφανίζει συμπύκνωση. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν διάφορες λαϊκές θεραπείες για να πολεμήσουν εναντίον τους, σκουπίζοντας τα παράθυρα με κουρέλια και ξηρά πετσέτες, επιπλέον αερισμό του δωματίου και ούτω καθεξής.

Για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση που δημιουργείται μία και για πάντα, θα βοηθήσετε μόνο τις γρίλιες αερισμού για τα παράθυρα. Μόνο αυτοί θα διατηρήσουν το προφίλ του παραθύρου στεγνό, παρατενοντας μόνιμα την περίοδο λειτουργίας του.

Η συμπύκνωση στο γυαλί είναι ένα δυσάρεστο φαινόμενο

Τύποι συσκευών

Η μάσκα, τοποθετημένη στο περβάζι, κατανέμει αποτελεσματικότερα τη ροή του ζεστού αέρα κοντά στο παράθυρο, αποτρέποντας τη συσσώρευση υγρασίας στο γυαλί.

Υπάρχουν πολλές ποικιλίες αυτών των συσκευών:

 • εξωτερικά, εσωτερικά και προς τα εμπρός.
 • Μη ρυθμιζόμενο, ρυθμιζόμενο και αδρανές.

Χάρη στην σχάρα μπορείτε να απαλλαγείτε από την υγρασία στο ποτήρι

Επιπλέον, ανάλογα με τον τύπο των χρησιμοποιούμενων υλικών, τα σχάρες χωρίζονται σε:

 • πολυμερές - ένα από τα πιο συνηθισμένα υλικά, τα οποία με την πάροδο του χρόνου μπορούν να γίνουν κίτρινα και να σπάσουν από τις επιπτώσεις των υψηλών θερμοκρασιών.
 • αλουμίνιο - έχουν εξαιρετική εμφάνιση και μικρό βάρος, έλλειψη - υψηλό κόστος.
 • από ξύλο - τέλεια σε συνδυασμό με κάθε είδους διακόσμηση του δωματίου, αλλά απαιτούν αυξημένη προσοχή και φροντίδα?
 • Χάλυβα - έχουν πολύ βάρος, κόστος και ελκυστική εμφάνιση.

Εγκατάσταση σχάρων στο περβάζι

Για να στερεώσετε ξεχωριστά τις συσκευές που βοηθούν στην απομάκρυνση του συμπυκνώματος από την επιφάνεια του πλαισίου του παραθύρου και του γυαλιού, είναι απαραίτητο να αποθηκεύσετε τα ακόλουθα εργαλεία:

 • τρυπάνι?
 • ένα δείκτη?
 • ηλεκτρικό παζλ?
 • κόλλα για την ένωση πολυμερών.
 • φορτίο για τη στερέωση της σχάρας κατά την εγκατάσταση.

Η ακολουθία των ενεργειών για την τοποθέτηση της σχάρας στο περβάζι έχει ως εξής:

 1. Στο περβάζι παραθύρου εφαρμόζεται μια συσκευή που έχει αγοραστεί εκ των προτέρων, η οποία τραβιέται γύρω από το περίγραμμα με ένα μολύβι ή δείκτη.
 2. Στις γωνίες του προκύπτοντος αριθμού με οπές διάτρησης γίνονται. Η διάμετρος τους θα πρέπει να υπερβαίνει ελαφρά το πλάτος του πριονιού.
 3. Στη συνέχεια, κατά μήκος των γραμμών που έχουν σχεδιαστεί, γίνεται το κόψιμο ενός τμήματος του παραθύρου. Στο μέλλον, ο χώρος του αφαιρεθέντος τμήματος θα καταλαμβάνεται από ένα διακοσμητικό πλέγμα παρέχοντας ανεμπόδιστη πρόσβαση στον θερμαινόμενο αέρα.
 4. Μετά από αυτό, γίνεται κόλληση. Η περίσσεια συγκολλητικής σύνθεσης πρέπει να απομακρύνεται αμέσως χρησιμοποιώντας βαμβακερό ύφασμα ή ύφασμα από λινάρι. Μόλις σκληρυνθεί η κόλλα, αυτό θα είναι προβληματικό.
 5. Πριν από τον πλήρη πολυμερισμό στη συνδεδεμένη σχάρα εξαερισμού, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε το φορτίο.

Η εγκατάσταση μιας σχάρας στο περβάζι είναι ένα απλό έργο

Συμπέρασμα

Οι αγωγοί αέρα που βρίσκονται κάτω από τα παράθυρα είναι αναπόσπαστα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού του διαμερίσματος ή του σπιτιού. Χωρίς αυτούς, είναι αδύνατο να εξοπλιστεί ένα άνετο μικροκλίμα σε εσωτερικούς χώρους.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το ζήτημα μπορείτε να μάθετε από το βίντεο σε αυτό το άρθρο.

Γρίλιες εξαερισμού για περβάζια παραθύρων

Γρίλια εξαερισμού - μια τεχνολογική λύση που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει τη συμπύκνωση και τη σωστή κυκλοφορία αέρα στο δωμάτιο. Η τοποθέτηση σχαρών στα παράθυρα αποφεύγει το πρόβλημα της υψηλής υγρασίας και βοηθά στην ομοιόμορφη κατανομή του θερμού αέρα από το ψυγείο στο δωμάτιο.

Περιεχόμενα [Απόκρυψη]

Σύμφωνα με την SNP, η κεντρική θέση των μπαταριών αποτρέπει συμπύκνωση, επειδή ο θερμός αέρας ανεβαίνει από τη μπαταρία προς το παράθυρο, αλλά η εγκατάσταση σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα και περβάζια παραθύρων βαθιά εύρη ζώνης δεν έχει καμία ιδιότητες που επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα. Το πρόβλημα του συμπυκνώματος είναι ιδιαίτερα σημαντικό στα νέα κτίρια όπου δεν παρέχεται κανονικός εξαερισμός. Κατά συνέπεια, το νερό παράγεται στα παράθυρα και περβάζια συσσωρεύεται στις γωνίες, και υπό την επίδραση του θερμού αέρα εξελίσσονται μύκητες και μούχλα.

Οι μάσκες εξαερισμού επιτρέπουν την επίλυση αυτού του προβλήματος, δημιουργώντας συνθήκες για την κυκλοφορία του αέρα. Μέσω των οπών, ο θερμός αέρας ανεβαίνει και ο κρύος αέρας, αντίθετα, πέφτει, πράγμα που εμποδίζει το σχηματισμό συμπυκνωμάτων.

Εγκαθίστανται κυρίως σε πλαστικά παράθυρα. Αυτό σας επιτρέπει να επεκτείνετε τη ζωή του, να προστατεύετε την εμφάνιση και να διασφαλίζετε τη δημιουργία ενός άνετου μικροκλίματος. Τα σχάρες μεταφοράς είναι επίσης διακοσμητικές κατασκευές. Ανάλογα με το σχήμα των οπών, καθιστούν την εμφάνιση του τυπικού περβάζι παραθύρου πρωτότυπο και πιο ελκυστικό και επίσης εξοπλίζουν με πρόσθετη εργονομία, αποτρέποντας την υπερβολική συσσώρευση σκόνης στην επιφάνεια.

Το Σχ. 1. Συμπύκνωση απουσία πλέγματος εξαερισμού

Εφαρμογή πινάκων αερισμού για περβάζια παραθύρων

Η κύρια χρήση των σχάρων αερισμού είναι να δημιουργηθούν συνθήκες φυσικής κυκλοφορίας αέρα στο δωμάτιο, καθώς και να αποφευχθεί η συμπύκνωση. Η ανταλλαγή θερμότητας και η ανταλλαγή θερμότητας επηρεάζουν θετικά τον σχηματισμό μικροκλίματος στο δωμάτιο και δημιουργούν επίσης συνθήκες φωτοσύνθεσης των φυτών εσωτερικού χώρου, παρέχοντας ένα άνετο επίπεδο υγρασίας και θερμότητας. Οι σχάρες αυξάνουν τη διαπερατότητα των παραπετασμάτων του παραθύρου, ως αποτέλεσμα, ο θερμός αέρας αποστέλλεται στο δωμάτιο και αυξάνει τη θερμοκρασία στο δωμάτιο.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε τη δομή ως διακοσμητικό στοιχείο, το οποίο σας επιτρέπει να αλλάξετε σημαντικά την εμφάνιση των παραθύρων και να αραιώσετε το εσωτερικό. Για την επίλυση των εσωτερικών εργασιών, χρησιμοποιούνται διάφορα είδη διακοσμητικών πλεγμάτων, τα οποία φέρνουν την πρωτοτυπία και τον νεωτερισμό στο σχεδιασμό του δωματίου. Επίσης, αλλάζουν την εμφάνιση των παραθύρων, καθιστώντας τα αισθητικά ελκυστικά, ακόμα και αν είναι τυποποιημένα παράθυρα με διπλά τζάμια.

Το Σχ. 2. Κυκλοφορία αέρα

Τι συμβάλλει στο σχηματισμό της συμπύκνωσης;

Η εμφάνιση συμπυκνωμάτων είναι ένα επείγον ζήτημα, ειδικά το χειμώνα. Το συμπύκνωμα είναι μια περίσσεια νερού που βρίσκεται στον αέρα, η οποία, υπό την επίδραση των θερμοκρασιών, μετατρέπεται σε μικρές σταγόνες στο ποτήρι. Ο κύριος λόγος για το σχηματισμό του είναι ότι ο ζεστός αέρας δεν ανεβαίνει, καθώς η μπαταρία μπλοκάρεται από ένα περβάζι παραθύρου. Οι κυριότεροι λόγοι για το σχηματισμό συμπυκνώματος:

 • απουσία συστημάτων εξαερισμού ·
 • το ψυγείο εκπέμπει πάρα πολύ θερμότητα.
 • Το περβάζι δεν είναι εγκατεστημένο από την τεχνολογία και καλύπτει την μπαταρία.
 • τη διαδικασία διάχυσης του νερού ·
 • ο ανεπαρκής αερισμός του δωματίου.
 • έλλειψη φυσικού αερισμού στο δωμάτιο.
 • υπερβολική θερμική αγωγιμότητα των διπλών υαλοπινάκων.

Το ψυγείο πρέπει να προεξέχει από κάτω από το παράθυρο και να εξασφαλίζει σωστή κυκλοφορία του θερμού αέρα. Αν αυτό δεν συμβεί, η θερμότητα δεν έχει να πάει πουθενά και στο φόντο του ψυχρού αέρα από το πίσω μέρος των παραθύρων συμπύκνωσης μορφές. Η εμφάνισή του δεν είναι ο κανόνας, επομένως η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού είναι υποχρεωτική. Η σταθερή διαμόρφωση νερού στο παράθυρο μπορεί να προκαλέσει εξάντληση των τόπων συσσώρευσης, ανάπτυξη μυκήτων και εμφάνιση ραβδώσεων. Αυτό θα χαλάσει σημαντικά την εμφάνιση του ανοίγματος παραθύρου.

Το Σχ. 3. Πλέγματα εξαερισμού για ένα περβάζι παραθύρου σε ένα διαμέρισμα

Πλεονεκτήματα των σχάρων εξαερισμού για τα παράθυρα

Το κυριότερο και σημαντικότερο πλεονέκτημα της θυρίδας εξαερισμού είναι η δυνατότητα επίλυσης του προβλήματος του σχηματισμού συμπυκνωμάτων. Η εγκατάσταση της κατασκευής καθίσταται υποχρεωτική σε αυτή την περίπτωση, καθώς αποφεύγει τη συσσώρευση νερού στο παράθυρο και δημιουργεί άνετες συνθήκες για την κυκλοφορία του ζεστού αέρα στο δωμάτιο. Η θερμότητα που ακτινοβολεί το ψυγείο δεν παραμένει κάτω από το περβάζι, αλλά πηγαίνει στο δωμάτιο, οπότε μετά την εγκατάσταση των πλεγμάτων στο σπίτι θερμαίνεται. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί και άλλα πλεονεκτήματα των συστημάτων εξαερισμού:

 • ευελιξία εγκατάστασης - ο τόπος εγκατάστασης μπορεί να γίνει ένα περβάζι παραθύρου, πάγκος, οθόνη καλοριφέρ και οποιοδήποτε άλλο μέρος όπου υπάρχει μπαταρία.
 • μια ποικιλία τύπων, σχημάτων, υλικών των πλέγματος - είναι δυνατόν να επιλέξετε πλαστά, πλαστικά, ξύλινα σχέδια για διακόσμηση και εσωτερικό σχεδιασμό?
 • ευκολία συντήρησης και λειτουργίας ·
 • την επίλυση των προβλημάτων αερισμού.

Η παρουσία ενός συστήματος εξαερισμού αλλάζει εντελώς την εμφάνιση του περβάζι παραθύρου, εισάγει την εργονομία στο εσωτερικό και επιτρέπει την επίλυση σημαντικών καθηκόντων αερισμού και διανομής ζεστού αέρα στο δωμάτιο.

Χαρακτηριστικά και τύποι πινάκων αερισμού για περβάζια παραθύρων

Υπάρχουν διάφορες ταξινομήσεις των πλεγμάτων εξαερισμού, τα οποία διαφέρουν ανάλογα με τα ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά:

Στο χώρο εγκατάστασης:

 • Εξάτμιση - Αλλάξτε την ένταση του αερισμού.
 • εισροή - εγκατασταθεί έξω?
 • Ροή - παρέχει αεροπορική ανταλλαγή μεταξύ των δωματίων.

Με την εγκατάσταση:

 • ρυθμιζόμενο - με κινούμενες πλάκες.
 • ανεξέλεγκτη - εξοπλισμένη με βαλβίδες ελέγχου.
 • αδρανειακή - αυτορυθμιζόμενη απόδοση.

Σύμφωνα με το σχήμα και το μέγεθος των οπών:

 • τετράγωνο, στρογγυλό, σε σχήμα διαμαντιού.
 • με λαμπάδες, περσίδες, πλέγματα.

Ανά τύπο υλικού:

 • πλαστικό;
 • μέταλλο?
 • ξύλινα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι γρίλιες αερισμού έχουν διαφορετικά μεγέθη. Μερικές φορές είναι τοποθετημένες, όπως διακοσμητικές οθόνες σε θερμαντικά σώματα, και μπορούν να τοποθετηθούν στην κορυφή του παραθύρου ή μέσα σε αυτό.

Το Σχ. 4. Πλέγμα εξαερισμού χάλυβα

Υλικό κατασκευής

Για σήμερα σε πώληση υπάρχουν αεριζόμενα πλέγματα από διαφορετικά υλικά:

 • πλαστικό. Είναι φθηνά και έρχονται σε διαφορετικά χρώματα, μεγέθη και σχήματα. Η πλαστική θύρα είναι εύκολο να εγκατασταθεί στο περβάζι και φαίνεται αρμονικά με τα πακέτα ευρώ. Μεταξύ των ελλείψεων - χαμηλή αντοχή, λακωνική εμφάνιση και ευαισθησία στις παραμορφώσεις.
 • ξύλινα. Κατασκευασμένο από φυσικό ξύλο ή συμπιεσμένο υλικό. Λαμβάνονται με ειδική επίστρωση για την προστασία τους από την υγρασία. Αναζητήστε αρμονικά με ξύλινα περβάζια παραθύρων. Έχουν μια ελκυστική εμφάνιση. Εξαιρετική λύση σε ένα συνηθισμένο σπίτι.
 • αλουμινίου. Έχετε ένα μικρό βάρος. Αντιμετωπίζονται με αντιδιαβρωτικό παράγοντα. Μπορεί να είναι οποιοδήποτε μέγεθος.
 • κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα. Διαφέρουν στην αυξημένη αντοχή τους και είναι βαριά και τεράστια. Χρησιμοποιείται κυρίως για τη συναρμολόγηση εξωτερικών σχάρων ή στον πάγκο.

Έχουν πολλές επιλογές για διακοσμητικά σφυρηλάτηση.

Η επιλογή του υλικού εξαρτάται από τον τύπο του περβάζι παραθύρου.

Συνήθως, οι γρίλιες ζωγραφίζονται με το χρώμα του παράθυρου με διπλά τζάμια, για να δημιουργηθεί ένα αρμονικό σχέδιο. Οι κανονικές μάσκες είναι λευκές. Σε αυτό το χρώμα είναι συνήθως βαμμένα πλαστικά δομές. Οι τύποι από χάλυβα και ανοξείδωτο χάλυβα επεξεργάζονται με ασημί ή χρυσό επίστρωμα, αλλά μπορεί να είναι απολύτως οποιοδήποτε χρώμα. Το δέντρο σπάνια ζωγραφίζεται με βαφή, πιο συχνά - μέλι με βερνίκι, καφέ, χρώμα μουστάρδας για τη διατήρηση της αισθητικής του υλικού. Εάν το πλέγμα είναι εγκατεστημένο στον πάγκο, μπορεί να μιμείται το χρώμα του μαρμάρου ή να βαφεί σε σκιά της επιφάνειας.

Μορφή

Η τυποποιημένη μορφή των αεραγωγών αερισμού είναι ορθογώνια. Ανάλογα με το μέγεθος και το πλάτος του περβάζι παραθύρων, μπορούν να είναι τετράγωνα, στρογγυλά, με στρογγυλεμένες άκρες, τριγωνικές, κλπ. Οι μορφές του πλέγματος είναι επίσης διαφορετικές. Μπορεί να είναι σγουρό, με τη μορφή ενός λεπτού και χονδροειδούς πλέγματος, σε σχήμα διαμαντιού, με στρογγυλές τρύπες, λυγαριά κ.λπ. Το σχήμα είναι μεγάλης σημασίας, επειδή εξαρτάται από την χωρητικότητα των περσίδων, όσο μεγαλύτερη είναι η τρύπα, τόσο πιο γρήγορος θερμός αέρας θα αυξηθεί.

Μέγεθος

Τυπικά μεγέθη των πλέγματα είναι:.. 80h10 cm 80h8 cm cm 60h10, 50h10 δείτε αν το περβάζι έχει μια όχι συνηθισμένες πλάτος, είναι δυνατόν να παραχθεί ένα ευρύ ή, αντιστρόφως, στενό δομές, π.χ., 80h20 cm ή 30h8 cm μέγεθος εξαρτάται από το είδος του υλικού. Τα μεταλλικά πλέγματα είναι σπάνια συμπαγή χάρη στο βάρος, αλλά τα πλαστικά και τα ξύλινα μπορούν να έχουν απολύτως οποιοδήποτε μέγεθος. Το μέγεθος καθορίζει την χωρητικότητα του πλέγματος, δεδομένου ότι το ζωντανό τμήμα εξαρτάται από αυτό. Κατάλληλο συστοιχίες ρύθμιση με το μέγεθος της διατομής, για να τους δεν ήταν εύκολο να πέσει μικρά αντικείμενα.

Το Σχ. 5. Μάσκα εξαερισμού για το ψυγείο

Διαρθρωτικά χαρακτηριστικά

Τα σχάρες διαφέρουν ως προς τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού τους για ενσωματωμένη και προσγείωση. Επίσης, τα πλέγματα διακρίνονται από τη δομή της δομής και διαιρούνται σε:

 • στατικά, τα οποία εκτελούν πιο διακοσμητική λειτουργία?
 • Ρυθμιζόμενη, με δυνατότητα ελέγχου της κατεύθυνσης της ροής του αέρα.
 • αδρανειακή, με αυτόματη ρύθμιση της ροής ισχύος.
 • Κλείδωμα με βαλβίδα για την απελευθέρωση αέρα από το δωμάτιο.

Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού των πτερυγίων αερισμού εξαρτώνται επίσης από το σχήμα και το μέγεθος των τμημάτων, γεγονός που επιτρέπει τη ρύθμιση της ποσότητας της ανταλλαγής αέρα.

Το Σχ. 6. Τύποι πλεγμάτων αερισμού

Τόπος εγκατάστασης αεραγωγών εξαερισμού για περβάζια παραθύρων

Η τοποθέτηση καταπακτών αερισμού στα περβάζια παραθύρων γίνεται μέσα και έξω από το δωμάτιο. Η θέση τοποθέτησης καθορίζει την εμφάνιση του προϊόντος. Τα σχάρες που είναι εγκατεστημένα σε εσωτερικούς χώρους πρέπει να συνδυάζονται αρμονικά με το περβάζι, να εκτελούν την αρχική τους λειτουργία και να έχουν το κατάλληλο μέγεθος ώστε να μην μειώνεται η χρήσιμη επιφάνεια. Ο τόπος εγκατάστασης τέτοιων κατασκευών, είτε δίπλα στο παράθυρο, είτε πιο κοντά στο άκρο του παραθύρου. Η επιλογή της θέσης τοποθέτησης εξαρτάται από τη θέση της μπαταρίας: αν είναι κρυμμένη βαθιά μέσα στο περβάζι του παραθύρου, η γρίλια τοποθετείται πλησιέστερα στο παράθυρο, αν προεξέχει, τότε, πάνω από αυτό, εγκαθίσταται αερισμός. Αυτό είναι απαραίτητο για να γίνει η κύρια λειτουργία της καταπακτής - να αποφευχθεί η συσσώρευση συμπυκνωμάτων και να ρυθμιστεί η ροή του θερμού αέρα. Εάν εγκαταστήσετε μια σχάρα στην αντίθετη πλευρά της μπαταρίας, τότε δεν θα υπάρξει πολύς στόχος.

Το Σχ. 7. Τόπος εγκατάστασης της σχάρας εξαερισμού

Σημαντικές απαιτήσεις

Κατά την τοποθέτηση των πλεγμάτων εξαερισμού πρέπει να τηρούνται οι υγειονομικές και επιδημιολογικές απαιτήσεις καθώς και οι κανόνες για την οργάνωση των συστημάτων εξαερισμού σε χώρους διαβίωσης.

Μια υποχρεωτική απαίτηση είναι να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό αυστηρά πάνω από το ψυγείο στον τόπο όπου ευρίσκεται άμεσα. Η εσφαλμένη τοποθέτηση του πλέγματος μπορεί να προκαλέσει τη μη εκτέλεση των λειτουργιών του. Ταυτόχρονα, η υποχρεωτική απαίτηση είναι να παρατηρείται η περιοχή του ζωντανού τμήματος, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ικανότητα της δομής αερισμού. Η ελάχιστη τιμή της διατομής είναι 0,42, η μέγιστη τιμή είναι 0,6 f / s. Αυτοί οι δείκτες καθορίζονται από την περιοχή του παραθύρου και υπολογίζονται από τον σχεδιαστή. Το μήκος και το πλάτος του πλέγματος θα πρέπει να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος με τις παραμέτρους του ψυγείου ή λίγο μεγαλύτερο, αλλά όχι λιγότερο, καθώς η έλλειψη του ζωντανού τμήματος μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση αέρα και συμπύκνωση.

Το Σχ. 8. Απαιτήσεις για την εγκατάσταση της θυρίδας εξαερισμού

Πώς να τοποθετήσετε σωστά τις γρίλιες εξαερισμού για τα τζάμια;

Η τοποθέτηση του εξαερισμού στο περβάζι παραθύρων γίνεται με τα χέρια του. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ απλή, αλλά απαιτεί μια κατάλληλη τοποθέτηση του πλέγματος. Αρχικά, κάντε μια σήμανση της θέσης του στο παράθυρο και ρυθμίστε τη θέση έτσι ώστε να βρίσκεται ακριβώς εκεί όπου βρίσκεται το ψυγείο. Οι παρακάτω ενέργειες μοιάζουν με αυτές:

 • με τη βοήθεια ενός μύλου ή ενός τρακτέρ, είναι απαραίτητο να κόψετε προσεκτικά μια τρύπα.
 • τότε είναι απαραίτητο να το επεξεργαστείτε με τη φωλιά, έτσι ώστε να μην υπάρχουν άγριες άκρες και αιχμηρές άκρες αριστερά.
 • βάλτε μια σχάρα στην τρύπα? εάν η δομή είναι ρυθμιζόμενη, τότε θα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε τα πτερύγια να ανοίγουν στο παράθυρο και όχι από αυτό.
 • Για να στερεώσετε το πλέγμα, χρησιμοποιήστε ένα συγκολλητικό πολυμερές ή σιλικόνη.

Με την ίδια αρχή, είναι δυνατό να εγκατασταθεί εξαερισμός σε ξύλινο περβάζι παραθύρου. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την εξομάλυνση των άκρων της οπής έτσι ώστε να μην χαλάσει η εμφάνιση της επιφάνειας.

Εάν σχεδιάζετε να τοποθετήσετε φυτά εσωτερικού χώρου στο παράθυρο, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε στενά πλέγματα έτσι ώστε όταν το πότισμα κάτω από ένα περβάζι παραλείπεται το νερό. Οι οδηγίες εγκατάστασης και η διαδικασία για τις ενέργειες θα βρείτε στον οδηγό βίντεο:
.

Χρήσιμες συστάσεις

Υπάρχουν ορισμένες συστάσεις που θα σας βοηθήσουν να τοποθετήσετε σωστά και σωστά τον αερισμό του παραθύρου:

 • Αν το περβάζι παραθύρου είναι ευρύ, τότε η εγκατάσταση στοιχείων εξαερισμού είναι απαραίτητη. Αποφύγετε απλά δεν μπορεί, αλλιώς τα παράθυρα θα κατακρημνιστούν με άφθονες ποσότητες νερού, και το συμπύκνωμα θα σχηματίσει λακκούβες, στραγγίζοντας στο πάτωμα. Επίσης, δεν είναι υγιεινό και μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη μούχλας.
 • εάν δεν είστε σίγουροι ότι είστε σε θέση να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας τον εξαερισμό, τότε μην προσπαθήστε να το κάνετε αυτό, γιατί μπορείτε να χαλάσετε την εμφάνιση του περβάζι του παραθύρου και να το βλάψετε, κάτι που απαιτεί πλήρη αντικατάσταση. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες των ειδικών, για σωστή εγκατάσταση και κατάλληλη επιλογή της θέσης της δομής.
 • Η παρουσία σχάρων στα παράθυρα απαιτεί τακτική αφαίρεση σκόνης και διατήρηση της καθαριότητας. Η εγκατάσταση πλαστικών διχτυών είναι κατάλληλη σε μέτρια θερμοκρασία θέρμανσης του ψυγείου, διαφορετικά θα λιώσει. Υπό την επίδραση των θερμοκρασιών, βαμμένες επιφάνειες μπορούν να απελευθερώσουν τοξίνες, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε βαφή για αυξημένες θερμοκρασίες.

Το Σχ. 9. Σωστή εγκατάσταση της μάσκας εξαερισμού

Εάν το πλέγμα είναι κατεστραμμένο ή σχηματίζεται συμπύκνωση, απαιτείται αντικατάσταση της δομής, αφού με τον σωστό αερισμό δεν επιτρέπεται η εμφάνιση νερού στα παράθυρα.