Εξαερισμός στο γκαράζ με ένα κελάρι: όλα τα μυστικά της σωστής επιλογής

Η παρουσία ενός υπογείου στο γκαράζ για την αποθήκευση διαφόρων πραγμάτων έχει πολλά πλεονεκτήματα και ταυτόχρονα η ρύθμισή του δεν συνεπάγεται μεγάλο οικονομικό κόστος. Η δημοτικότητα αυτής της λύσης σχεδιασμού οφείλεται στο γεγονός ότι, εάν εξοικονομήσετε χώρο στο σπίτι ή στην περιοχή του χώρου, μπορείτε να αποθηκεύσετε μακροπρόθεσμα προϊόντα σπιτικά και λαχανικά. Ο σωστά τοποθετημένος αερισμός στο γκαράζ με ένα κελάρι θα αποτρέψει την επίδραση των δυσμενών παραγόντων - θα αυξήσει τη διάρκεια ζωής των αποθεμάτων τροφίμων, θα ανακουφίσει τη μούχλα και την αλλοίωση των βιομηχανικών ειδών.

Γιατί χρειάζεστε εξαερισμό στο κελάρι του γκαράζ;

Υπάρχουν αρκετοί σοβαροί λόγοι για την ανάγκη αερισμού του υπογείου του γκαράζ:

 • Η έλλειψη οργανωμένης ανταλλαγής αέρα οδηγεί σε αύξηση της υγρασίας στο κελάρι και στην εμφάνιση μούχλας στην επιφάνεια των τοίχων. Τα προϊόντα που αποθηκεύονται σε τέτοιες συνθήκες θα αρχίσουν να υποβαθμίζονται.
 • Η θερμοκρασία στο υπόγειο το χειμώνα είναι υψηλότερη από ό, τι στο γκαράζ, έτσι - αν δεν υπάρχει εξαερισμός - ο χώρος γκαράζ γεμίζει με αυξανόμενο υγρό αέρα. Έτσι, δημιουργούνται συνθήκες για τη διάβρωση του σώματος, των μεταλλικών μερών και των αντικειμένων στο βρεγμένο γκαράζ.
 • Ο κινητήρας λειτουργίας της μηχανής και τα διάφορα χημικά αυτόματα υγρά που υπάρχουν στο γκαράζ εκπέμπουν μερικές τοξικές ουσίες. Για να αποφευχθεί η συσσώρευσή τους μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ενός κατάλληλα διαρρυθμισμένου αερισμού.

Τρόποι της συσκευής αερισμού σε ένα κελάρι του γκαράζ

Υπάρχουν δύο τύποι συστημάτων εξαερισμού:

 • Αναγκαστικός εξαερισμός.
 • Σύστημα με φυσική ανταλλαγή αέρα.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του φυσικού συστήματος εξαερισμού

Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται ευρέως λόγω πολλών πλεονεκτημάτων:

 • Ευκολία και φτηνότητα της ρύθμισης.
 • Δεν υπάρχει θόρυβος.
 • Ευκολία στη λειτουργία.

Ο φυσικός εξαερισμός είναι εύκολος να τακτοποιήσετε με τα χέρια σας, το σύστημα εναλλαγής αέρα περιλαμβάνει μόνο δύο σωλήνες: για το χτύπημα και την εισροή αέριων μαζών.

Στην περίπτωση αυτή, ένα τέτοιο σύστημα έχει πολλά μειονεκτήματα:

 • Δεν υπάρχει δυνατότητα προσαρμογής.
 • Ο αέρας δεν μπορεί να θερμανθεί και να ψυχθεί.
 • Η λειτουργία του συστήματος είναι ασταθής με την πάροδο του χρόνου.

κελάρι εξαερισμού στο γκαράζ το χειμώνα μπορεί να επιδεινώσει λόγω κατάψυξη σωλήνες και την εμφάνιση του παγετού σε αυτά και στο ζεστό σεζόν θα είναι δύσκολη λόγω της έλλειψης της διαφοράς θερμοκρασίας.

 • Δεν υπάρχουν προστατευτικά φίλτρα. Στον αποθηκευτικό χώρο μπορεί να εισέλθει αέρας με επιβλαβείς ακαθαρσίες.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του αναγκαστικού συστήματος

Η αρχή της λειτουργίας της αναγκαστικής ανταλλαγής αέρα βασίζεται στην τεχνητή έγχυση αέρα. Επιπλέον, ο αέρας φιλτράρεται και ψύχεται ή θερμαίνεται.

Το κύριο πλεονέκτημα αυτού του συστήματος:

 • εξασφαλίζοντας το απαραίτητο μικροκλίμα των εγκαταστάσεων υπό οποιεσδήποτε εξωτερικές συνθήκες.

Αλλά αυτό το σύστημα έχει επίσης μερικά μειονεκτήματα:

 • Η πολυπλοκότητα της συσκευής.
 • Πολλά στοιχεία που μπορούν να καταστραφούν ή να καταστούν ανενεργά κατά τη λειτουργία.
 • Εκλεκτικότητα του εξοπλισμού.
 • Η ανάγκη για συνεχή τροφοδοσία ισχύος για τη λειτουργία του συστήματος.

Πώς να κάνετε σωστά τον εξαερισμό στο υπόγειο του γκαράζ

Αν η μικρή περιοχή του γκαράζ (όχι πάνω από 50 τετραγωνικά. Μ) και η περιοδική επιθεώρηση των σωλήνων και καθαρισμού δεν θα προκαλέσει προβλήματα, δεν είναι δυνατόν να περιοριστεί η φυσική εξαερισμού στο υπόγειο γκαράζ.

Η συσκευή του φυσικού συστήματος

Το σύστημα φυσικής ανταλλαγής αερίων αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Ο σωλήνας εισαγωγής έχει διάμετρο 10-25 cm. Παρέχει παροχή αέρα από το εξωτερικό.
 • Ο σωλήνας εξάτμισης, η διάμετρος του οποίου αντιστοιχεί στη διάμετρο του σωλήνα εισόδου, εξάγει αέρα εξόδου.
 • Καλό πλέγμα.
 • Χωρητικότητα συμπυκνώματος.
 • Κωνικό κολάρο.

Πριν από την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού πρέπει να παρέχεται θερμότητα και στεγάνωση. Καλύτερα αν η εργασία για τη διευθέτηση τους πραγματοποιήθηκε ακόμα και κατά τη διάρκεια της κατασκευής του κελάριου.

Για την προστασία από τα υπόγεια ύδατα, οι τοίχοι του κελάριου καλύπτονται με διεισδυτική στεγανοποίηση. Ως θερμομόνωση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορα μονωτικά υλικά. Η φθηνότερη επιλογή είναι η στρώση συμπαγούς άμμου και η τελική επεξεργασία των τοίχων με γεωύφασμα.

Στάδια εργασίας:

 1. Εγκατάσταση του αγωγού εξαγωγής. Σε απόσταση 1,5-2 m από το δάπεδο, βρίσκεται το κάτω άκρο του αγωγού. Η έξοδος του άνω άκρου του σωλήνα είναι 50 cm πάνω από το υψηλότερο σημείο του καλύμματος του γκαράζ.
 2. Εγκατάσταση του σωλήνα τροφοδοσίας. Το κατώτερο άκρο του αγωγού αέρα τροφοδοτείται στη γωνία που βρίσκεται στην πλευρά της κυψέλης απέναντι από την κουκούλα και σταθεροποιείται σε απόσταση 0,5 μ. Από το δάπεδο. Το άλλο άκρο του σωλήνα βγαίνει σε ύψος 20 έως 30 cm από το έδαφος.
 3. Ελέγξτε το βύθισμα, τοποθετώντας ένα προστατευτικό πλέγμα. Οι έξοδοι μπορούν να προστατευθούν επιπρόσθετα από την καθίζηση με μικρά καπάκια.
 4. Για τη συλλογή του συμπυκνώματος, τοποθετείται κάτω από το σωλήνα εξόδου ένα δοχείο.

Επιπλέον, είναι δυνατό να ρυθμίσετε τον αερισμό στο γκαράζ γκαράζ για το χειμώνα για να κλείσετε τις τρύπες με ειδικά πτερύγια.

Εξαερισμός στο γκαράζ με υπόγειο: εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού

Για να κανονίσετε τον εξαερισμό του κελάριου στο γκαράζ, είναι απαραίτητο να καθορίσετε τη θέση της εγκατάστασης του ανεμιστήρα. Αν βρέξει, μπορεί να σπάσει, οπότε δεν μπορεί να τοποθετηθεί σε στέγη ή κελάρι. Επιπλέον, λόγω του υψηλού επιπέδου θορύβου, δεν συνιστάται η τοποθέτησή του στο γκαράζ.

Έτσι, μπορείτε να ορίσετε δύο επιλογές εγκατάστασης:

 1. Στο τέλος του σωλήνα εισαγωγής, όπου λαμβάνει χώρα η εισαγωγή αέρα.
 2. Τοποθέτηση του ανεμιστήρα αγωγών.

Στάδια εγκατάστασης:

Στο αρχικό στάδιο, η εγκατάσταση του συστήματος αναγκαστικής κυκλοφορίας δεν διαφέρει από την εγκατάσταση του φυσικού αερισμού. Όταν οι σωλήνες εισόδου και εξόδου είναι έτοιμοι, η περαιτέρω εγκατάσταση πραγματοποιείται σταδιακά:

 • Ένας ανεμιστήρας τοποθετείται στον αγωγό.
 • Για να τροφοδοτήσετε τον ανεμιστήρα, τοποθετήστε το ηλεκτρικό καλώδιο.
 • Ρυθμίστε το διακόπτη.

Εξωτερικά, ο σωλήνας εξόδου προστατεύεται από τα πουλιά, τα τρωκτικά και τα συντρίμμια μέσω ενός λεπτόκοκκου πλέγματος. Έχει τοποθετηθεί μια προσωπίδα, η οποία αποκλείει τη διείσδυση ιζημάτων στο εσωτερικό.

Για να δείτε οπτικές πληροφορίες σχετικά με τον εξαερισμό στο κελάρι του γκαράζ, παρουσιάζεται παρακάτω ένα βίντεο με το σχετικό περιεχόμενο.

Πώς να στεγνώσει ένα κελάρι σε ένα γκαράζ

Παρουσία ενός μυρωδιά μούχλας, η εμφάνιση της μούχλας πάνω στην επιφάνεια των τοίχων και της οροφής στο κελάρι, μια σταθερή συμπύκνωμα, το οποίο εκδηλώνεται με τη μορφή σταγόνων, και η συνεχής αίσθηση της υγρασίας - είναι μια σαφής ένδειξη ότι ότι το υπόγειο είναι σχεδόν κανένα ανταλλαγή αέρα. Ο σημερινός ιδιοκτήτης πρέπει να ξέρει πώς να στεγνώσει κελάρι στο γκαράζ για να διατηρηθεί η ποιότητα των προϊόντων και ποτέ δεν αντιμετώπισε ένα παρόμοιο πρόβλημα.

Για ποιο λόγο συσσωρεύεται η υγρασία στο κελάρι;

Ο κύριος λόγος για το υψηλό επίπεδο σπουδαιότητας στο κελάρι του γκαράζ είναι η κακή στεγανοποίηση ή η πλήρης απουσία του. Λόγω των λαθών που επιτράπηκαν κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής, ο χώρος συσσωρεύει ενεργά την υγρασία και οι τοίχοι καλύπτονται με συμπύκνωμα. Λόγω αυτής της σημασίας, η μυκητιακή επίθεση συμβαίνει σε πολλά μέρη. Το φαινόμενο αυτό θεωρείται επικίνδυνο για τα αποθηκευμένα τρόφιμα, επομένως πρέπει να αποστραγγίσετε γρήγορα το κελάρι στο γκαράζ.

Πώς να στεγνώσει ένα κελάρι σε ένα γκαράζ με και χωρίς εξαερισμό

Υπάρχουν πολλοί αλγόριθμοι για την ξήρανση υπόγειων αποθηκευτικών χώρων, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς εξαρτώνται από το εάν υπάρχει εξαερισμός σε αυτά ή όχι. Είναι απαραίτητο να προχωρήσετε στην εξέταση αυτής της διαδικασίας σε χώρους όπου υπάρχουν συστήματα αερισμού ή ανοίγματα.

Εάν ο καιρός είναι ήδη αρκετά ζεστός και η υγρασία πρέπει να καθαριστεί αμέσως και ο εξαερισμός δεν έχει το σωστό αποτέλεσμα, αξίζει να αρχίσετε να θερμαίνετε τον αέρα. Γι 'αυτό, λαμβάνεται ένας παλιός μεταλλικός κάδος, δημιουργούνται τρύπες στον πυθμένα του και στους τοίχους. Στη συνέχεια είναι ασφαλώς στερεωμένο στο καλώδιο και θαμμένο μέσα στα κάρβουνα. Ανυψώνονται και καθιερώνεται το καθεστώς της συνεχούς καύσης. Μαζί με τα τσιμενταλιστικά κάρβουνα, ο κάδος χαμηλώνει πάνω στο καλώδιο στο υπόγειο και στερεώνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να κρέμεται πάνω από το δάπεδο. Συνιστάται να κλείσετε το ίδιο το δωμάτιο.

Κάθε μισή ώρα θα ανοίξουν οι πόρτες. Απαγορεύεται αυστηρά να ανεβαίνετε στο εσωτερικό, επειδή η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή και το μονοξείδιο του άνθρακα έχει συσσωρευτεί. Αφού καίγονται τα κάρβουνα μέχρι το τέλος, μπορείτε να πάρετε ένα κάδο και να κλείσετε το κελάρι. Μην κοιτάζετε μέσα για τρεις μέρες. Είναι ο καπνός που εξαλείφει τη μούχλα και θα επιτρέψει την απολύμανση των χώρων. Με αυτόν τον τρόπο, πολλοί άνθρωποι ξεφορτώνουν την υγρασία στο υπόγειο με εξαερισμό.

Μερικές φορές στην κατασκευή του υπογείου δεν είναι εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται η διάταξη σωλήνων. Βγαίνουν στην οροφή ή στον τοίχο. Επίσης, πολλοί οπαδοί αγοράζουν έναν μηχανισμό τροφοδοσίας ή εξαγωγής. Πώς να στεγνώσει το κελάρι στο γκαράζ από το συμπύκνωμα; Αρκεί να χρησιμοποιηθούν υδρόφιλα υλικά του ακόλουθου τύπου:

 • Λαστιχένιο ασβέστη - είναι σε θέση να εξαλείψει τον μύκητα και να αφαιρέσει την υγρασία. Είναι τοποθετημένο στα ράφια και κατά μήκος των τειχών.
 • Ξηρά πριονίδια. Εάν δεν ξέρετε πώς να στεγνώσει το κελάρι στο γκαράζ, χρησιμοποιήστε ξηρά πριονίδια επειδή μειώνουν σημαντικά το επίπεδο υγρασίας.
 • Χλωριούχο ασβέστιο. Αφήνει την απορρόφηση της υγρασίας. Σε μια μέρα πρέπει να συλλέγονται και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξανά.
 • Τα ξηρά κουτιά από χαρτόνι είναι απαραίτητα για να αποκλείσουν τη συμπύκνωση στην οροφή.

Ξήρανση του κελαριού μετά από πλημμύρες

Επίσης, πολλοί αναρωτιούνται για το πώς να στεγνώσει το κελάρι από την υγρασία στο γκαράζ αμέσως μετά τις πλημμύρες; Σε αυτή την περίπτωση, η ξήρανση πρέπει να αρχίσει αμέσως μέχρι να σχηματιστεί μούχλα. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε όλα τα στοιχεία επίπλων, εάν υπάρχουν. Όλα τα καλύμματα και οι θυρίδες αερισμού ανοίγουν επίσης. Όταν αφαιρεθεί σχεδόν όλο το νερό, οι ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν στο κελάρι και να σταλούν στους τοίχους. Εάν είναι δυνατόν, χρησιμοποιείται ένας αφυγραντήρας αέρα. Το στεγνό δωμάτιο θα πρέπει να υποβληθεί σε προσεκτική επεξεργασία από τον μύκητα με θειικό χαλκό ή έτοιμο παράγοντα κατά της μούχλας.

Συνιστάται να διεξάγεται προληπτική ξήρανση κάθε χρόνο την άνοιξη. Μετά από έντονες βροχές το φθινόπωρο και το καλοκαίρι, συνιστάται επίσης να στεγνώσει το κελάρι. Στην περίπτωση της τακτικής πρόληψη των μυκήτων και τη συμπύκνωση δεν θα εμφανιστεί.

Πώς να κάνετε φυσικό και εξαναγκασμένο εξαερισμό στο γκαράζ

Το περιβάλλον αέρα του κάθε χώρου στάθμευσης είναι κορεσμένο με υγρασία και επιβλαβείς ατμούς από αποθηκευμένα αυτοκίνητα υγρά και έλαια. Κατά τη συγκόλληση και άλλες εργασίες επισκευής δημιουργούνται πρόσθετες πηγές ρύπανσης. Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής στο γκαράζ λύνει τα αναφερόμενα προβλήματα - μειώνει το επίπεδο υγρασίας και απομακρύνει τον υπερβολικό ατμό, αντικαθιστώντας τον με καθαρό εξωτερικό αέρα. Το καθήκον του λάτρη του αυτοκινήτου είναι να οργανώσει τη σωστή ανταλλαγή αέρα, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.

Τυπικό σχήμα φυσικού αερισμού

Πρώτα απ 'όλα, εξετάστε τη συσκευή εξαερισμού στην πιο κοινή έκδοση:

 • γκαράζ - μέταλλο ή πέτρα χωρίς κελάρι και κοιλάδα παρατήρησης.
 • τρόπος χρήσης - περιοδικά (κατά μέσο όρο ο ιδιοκτήτης μένει στο δωμάτιο όχι περισσότερο από 1-2 ώρες την ημέρα).
 • Η δομή χρησιμοποιείται για στάθμευση ενός οχήματος, αποθήκευση ορισμένων αποθεμάτων υγρών αυτοκινήτων και εκτέλεση μικρών επισκευών.

Αμέσως θα αναλύσω το ερώτημα κατά πόσον απαιτείται ένα σύστημα εξαναγκασμένης εξάτμισης και τροφοδοσίας σε ένα τέτοιο δωμάτιο. Η απάντηση είναι: αν το γκαράζ δεν μετατραπεί σε εργαστήριο, τότε η φυσική εκχύλιση με εισροή είναι επαρκής για την απομάκρυνση της υγρασίας και των αερίων.

Η τοπική αναρρόφηση με έναν ανεμιστήρα θα σας βοηθήσει να πιάσετε τον καπνό από τη συγκόλληση

Όταν απαιτείται εξαναγκασμένος εξαερισμός:

 1. Το χειμώνα ο οικοδεσπότης λειτουργεί ως συγκολλητής.
 2. Ο ιδιοκτήτης ασχολείται συνεχώς με την επισκευή ή τη βαφή αυτοκινήτων.
 3. Στο γκαράζ χρησιμοποιούνται συχνά υγρά με επιβλαβείς πτητικούς ατμούς, για παράδειγμα, έπιπλα και κόλλα από καουτσούκ, ακετόνη, αλκοόλ και ούτω καθεξής.

Σημαντική απόχρωση. Η εξάτμιση δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς εισροή, ανεξάρτητα από τη δύναμη ωθήσεως στο κάθετο κανάλι εξόδου. Εάν δεν προβλέπετε ροή αέρα από το δρόμο, ακόμη και ένας μηχανικός ανεμιστήρας δεν μπορεί να πετάξει υδρατμούς - η πτερωτή θα αναμίξει τον αέρα σε ένα μέρος.

Το απλούστερο σύστημα ανταλλαγής αέρα με φυσικά κίνητρα

Ας εξηγήσουμε πώς να φτιάξετε τον δικό σας αερισμό στο γκαράζ χωρίς το υπόγειο σας:

 1. Για να επιλέξετε σωστά τη διατομή των αγωγών και των ανοιγμάτων τοίχου, υπολογίστε την ποσότητα αέρα. Η διαδικασία παρουσιάζεται στο τελευταίο τμήμα αυτού του εγχειριδίου.
 2. Στον μπροστινό τοίχο του γκαράζ στις πλευρές της πύλης, εισάγετε τις εκτιμώμενες τρύπες. Η καλύτερη επιλογή είναι να τοποθετήσετε τις επενδύσεις κατά την κατασκευή ενός κτιρίου. Το ύψος των ανοιγμάτων πάνω από το έδαφος είναι 20-50 cm (έτσι ώστε ο άνεμος να φυσάει λιγότερη σκόνη).
 3. Εγκαταστήστε στις οπές των εξωτερικών πλεγμάτων και από μέσα εισάγετε πύλες ή πόρτες. Ο στόχος είναι να περιοριστεί και να ρυθμιστεί η ροή του αέρα κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου.
 4. Μεγιστοποιήστε όλους τους προθάλαμους των θυρών, από όπου ο αέρας μπορεί να ξεφύγει ανεξέλεγκτα, το χειμώνα κρεμάει μια κουρτίνα από μέσα. Εξαίρεση αποτελεί η θωρακισμένη πόρτα, τοποθετημένη κοντά στο άνοιγμα.
 5. Στην επικάλυψη στον απέναντι τοίχο, τρυπήστε μια οπή και βγάλτε ένα κατακόρυφο κανάλι από αμιαντοτσιμέντο ή σωλήνα αποχέτευσης ύψους 2 μέτρων. Καλύψτε το κεφάλι της βροχής με μια ομπρέλα.
Ποικιλίες χρησιμοποιημένων ομπρελών (στη μέση) και εκτροπέων

Συμβούλιο. Εάν, λόγω αντικειμενικών λόγων, δεν είναι δυνατή η αύξηση της αποκοπής του σωλήνα κατά 2 m, τοποθετήστε τον εκτροπέα αντί της κουκούλας, πράγμα που ενισχύει την πρόσφυση λόγω του ανέμου (που φαίνεται στη φωτογραφία).

Το σχήμα λειτουργεί απλά: λόγω της διαφοράς στην εξωτερική και εσωτερική θερμοκρασία, καθώς και της διαφοράς ύψους μεταξύ των άκρων του σωλήνα εξαγωγής, δημιουργείται ένα φυσικό έλκος που παρασύρει τον αέρα του γκαράζ. Η πίεση στο εσωτερικό του δωματίου πέφτει, το κενό προκαλεί την απορρόφηση της μάζας αέρα μέσω των πτερυγίων του συστήματος τροφοδοσίας.

Σχέδιο ροής στο σχέδιο

Ανταλλαγή αέρα στο λάκκο

Το χαντάκι, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να επιθεωρεί το κάτω μέρος του αυτοκινήτου, απαιτεί εξαερισμό. Ο λόγος - η υγρασία, που διεισδύει από το έδαφος μέσα από το τούβλο ή σκυρόδεμα τοίχους, καθώς και το νερό που εκρέει από το μηχάνημα. Εάν η κορυφή του λάκκου δεν καλύπτεται από σανίδες, το παραπάνω σχέδιο είναι κατάλληλο, δεν υπάρχει τίποτα να τελειώσει:

 1. Λόγω της υψηλότερης πυκνότητας και του βάρους της, η ψυχρή ροή τείνει να πέσει κάτω, εκτοπίζοντας τις μάζες του θερμού αέρα. Μέρος του αέρα από τις οπές τροφοδοσίας μετακινείται στο κάτω μέρος της τάφρου.
 2. Ανάμειξη με τον εσωτερικό αέρα, η εισροή θερμαίνεται και γίνεται πιο ελαφριά. Μετατοπίζεται προς τα πάνω από το επόμενο τμήμα του μείγματος ψυχρού αέρα.
 3. Μέσα στη ζώνη δράσης της κουκούλας, ο αέρας παρασύρεται από το κάθετο κανάλι και προς τα έξω. Η αρχή του εξαερισμού απεικονίζεται στο παρακάτω διάγραμμα.
Το λάκκο αερίζεται με επιτυχία, αν δεν καλύπτεται με σανίδες

Στην πράξη, η κατάσταση παρατηρείται συχνότερα: ο λάκκος εμποδίζεται από τις σανίδες, η υγρασία δεν αφαιρείται από αυτό και πέφτει στο εσωτερικό των ασπίδων. Το δέντρο σαπίζει, οι γωνίες σιδήρου του πλαισίου της τάφρου αμβλύνουν τη διάβρωση.

Η σωστή λύση στο πρόβλημα - η τοποθέτηση μιας στρώσης κάτω από τον υπόγειο αέρα αεραγωγού της επιθυμητής διαμέτρου, που οδηγεί από το λάκκο στο δρόμο. Πραγματοποιήστε 2 εκδόσεις της συσκευής εξαερισμού στο λάκκο:

 • ο σωλήνας συνδέεται με το άνοιγμα του τοίχου εισόδου και πέφτει σε ύψος 15-20 cm από το κάτω μέρος της τάφρου.
 • Ξεχωριστός αγωγός εξαγωγής τοποθετείται από το λάκκο κάτω από το δάπεδο και ανεβαίνει κατακόρυφα στην οροφή.
Διεξάγετε έναν σωλήνα τροφοδοσίας στο λάκκο - τον πιο προσιτό τρόπο για να οργανώσετε τον αερισμό

Στην πρώτη περίπτωση, τροφοδοτούμε κατευθείαν τη φρεσκαρίδα, στη δεύτερη - απορροφούμε τον υγρό αέρα. Η προκύπτουσα ροή μεταφοράς θα προκαλέσει τη διαρροή των μαζών αέρα μέσω των ρωγμών μεταξύ των σανίδων. Και οι δύο επιλογές είναι εξίσου εφικτές. Συνήθως είναι πιο βολικό να οργανωθεί μια εισροή - ο λάκκος είναι πάντα διατεταγμένος πιο κοντά στην πύλη και την είσοδο.

Σημείωση: Δεν είναι εύκολο να φτιάξετε έναν πρόσθετο αγωγό αέρα όταν πλημμυρίσει η επίστρωση - θα χρειαστεί να χτυπήσετε σκυρόδεμα και να σκάψετε μια τάφρο. Είναι ευκολότερο να ανοίξει ένα λάκκο, και το καλοκαίρι για να στεγνώσει ξύλινες ασπίδες. Αλλά στο στάδιο της κατασκευής ενός γκαράζ είναι προτιμότερο να αναπτυχθεί και να εφαρμοστεί εκ των προτέρων ο σχεδιασμός των συστημάτων εξαερισμού.

Πλαστικοί εσωτερικοί σωλήνες αποχέτευσης - η πιο πρακτική λύση για τη συσκευή φυσικής ανταλλαγής αέρα στο φρεάτιο επισκευής. Είναι φθηνά και έχουν ελάχιστη αεροδυναμική αντοχή, επιπλέον ευκολία - χρήση έτοιμων αγκώνων και δοντιών.

Στο σχέδιο είναι προφανές ότι σε αυτό το σχήμα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν 2 σχάρες τροφοδοσίας που τοποθετούνται στην πρόσοψη του κτιρίου

Οργανώνουμε τον αερισμό του κελαριού του γκαράζ

Για παράδειγμα, πάρτε ένα γκαράζ μήκους 6 μ. Με ξεχωριστό υπόγειο 2 x 3 μ. Και ένα λάκκο επιθεώρησης. Είναι σημαντικό να τηρούμε μια προϋπόθεση: ο αέρας της αίθουσας του γκαράζ και η τάφρος δεν πρέπει να διεισδύουν στην αποθήκη λαχανικών, όπως δείχνουν τα σχέδια ορισμένων πόρων του Διαδικτύου.

Σύσταση. Τοποθετήστε στο κελάρι χωριστούς αγωγούς αερισμού, που δεν συνδέονται με άλλους χώρους.

Πώς να εξαγάγετε σωστά από το υπόγειο στο γκαράζ:

 1. Μέσω της επικάλυψης, εισάγετε στην υπόγεια αποθήκευση 2 κάθετους αγωγούς - τροφοδοσία και εξάτμιση.
 2. Εισάγετε το σωλήνα έγχυσης σε ύψος 10-20 cm πάνω από το πάτωμα, το δεύτερο άκρο στο δρόμο στη μικρότερη διαδρομή.
 3. Το κανάλι καυσαερίων ξεκινάει κάτω από το ανώτατο όριο του κελάριου, διέρχεται από το κιβώτιο του αυτοκινήτου και ανεβαίνει πάνω από την οροφή (ύψος 1,5-2 m).
Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση του σωλήνα μεταφοράς από την κοιλότητα επιθεώρησης στο κελάρι λαχανικών, θα πρέπει να παρέχεται μόνο φρέσκος αέρας

Συμβούλιο. Το τμήμα διαμετακόμισης του κατακόρυφου σωλήνα, που διασχίζει το γκαράζ, πρέπει να είναι μονωμένο. Διαφορετικά, ο θερμαινόμενος και υγρός αέρας του υπογείου θα απελευθερώσει το συμπύκνωμα από την επαφή με τους ψυχρούς τοίχους. Δεν θα επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα - η υγρασία που αφαιρείται αποστραγγίζει το νερό πίσω στην αποθήκευση.

Τοποθετήστε τους αεραγωγούς από τους ίδιους γκρίζους πλαστικούς σωλήνες με στεγανοποιητικούς δακτυλίους από καουτσούκ στα στόμια. Μια εναλλακτική λύση είναι ο αμίαντος-τσιμέντο, αλλά είναι πιο δύσκολο να το θέσω εξαιτίας του βάρους και της έλλειψης εξαρτημάτων εργοστασίου.

Ο αγωγός παροχής αέρα εισάγεται στο υπόγειο με δύο τρόπους:

 • Περάστε τον αγωγό εξαερισμού μέσα από την οροφή του υπογείου στο κουτί, γυρίστε με το γόνατο και βγείτε έξω από τον τοίχο (ύψος 200-500 mm από το επίπεδο του εδάφους).
 • αμέσως περνώντας από το τοίχωμα του υπογείου, ανοίξτε και οδηγήστε κατακόρυφα το σωλήνα στο δρόμο μέσω των τυφλών.
Έτσι φαίνεται η ροή του αέρα στο κιβώτιο και το κελάρι (κάτοψη)

Η δεύτερη επιλογή θα είναι φθηνότερη εάν τοποθετήσετε τον αγωγό αέρα στην κατασκευή, όταν δεν υπάρχει τυφλός χώρος γύρω από το κτίριο. Στο τελειωμένο γκαράζ, είναι καλύτερα να πραγματοποιήσετε την πρώτη μέθοδο - γεμίστε προσεκτικά τον τοίχο με επικάλυψη και τοποθετήστε τον αγωγό αερισμού εισόδου με τα χέρια σας.

Μην ξεχάσετε να θερμάνετε το άνω τμήμα που διασχίζει το κιβώτιο, αλλιώς θα "ιδρώσει" από έξω. Ένα παράδειγμα της ρύθμισης του σύνθετου αερισμού του γκαράζ, δείτε το βίντεο:

Σχετικά με την αναγκαστική εξάντληση

Η τοποθέτηση ενός ανεμιστήρα σε ένα κοινό σωλήνα εξάτμισης δεν έχει νόημα για τρεις λόγους:

 • η αποτελεσματική επιλογή και η εκκένωση του αέρα γίνεται μόνο με τη μονάδα ενεργοποιημένη.
 • απουσία του ξενιστή, η πτερωτή του ανεμιστήρα αποσυνδεδεμένου καλύπτει τουλάχιστον το 50% του τμήματος του αγωγού εξαερισμού, η απομάκρυνση της υγρασίας επιβραδύνεται φυσικά.
 • καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια.

Εάν μετατρέψατε το γκαράζ σε συνεργείο, υπάρχει λόγος να δημιουργήσετε μια τοπική συσκευή εξαγωγής αποτελούμενη από απορροφητήρα, ανεμιστήρα αγωγών και αεραγωγό με βαλβίδα ελέγχου. Η κουκούλα κατασκευάζεται από αυτοσχέδια υλικά (φύλλο μετάλλου 0,3-0,5 mm), το κανάλι αέρα - από σωλήνες αποχέτευσης Ø110 mm.

Η βαλβίδα πετάλου και ο ανεμιστήρας του τύπου καναλιού επιλέγονται για την εσωτερική διάμετρο του καναλιού εξαερισμού - 10 εκ. Δίνουμε διάφορες συμβουλές εγκατάστασης:

 1. Η ομπρέλα τοποθετείται πάνω από την πηγή της ατμοσφαιρικής ρύπανσης (συνήθως ένας πάγκος εργασίας). Οι διαστάσεις του καλύμματος είναι 20 cm μεγαλύτερες από τις μέγιστες διαστάσεις της πηγή, η γωνία ανοίγματος δεν είναι μεγαλύτερη από 60 °.
 2. Προσπαθήστε να κρεμάσετε την ομπρέλα σε ελάχιστη απόσταση από τις επιβλαβείς εκπομπές, λαμβάνοντας υπόψη την ευκολία της εργασίας.
 3. Προγραμματίστε τη συντομότερη διαδρομή για τον αεραγωγό από τον πάγκο εργασίας στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου.
 4. Η βαλβίδα και το παρέμβλημα του ανεμιστήρα μέσα στην υποδοχή, το προφυλακτικό υλικό στεγανοποίησης (κατάλληλη επιλογή - αφρώδες ελαστικό). Τρυπήστε μια τρύπα στον τοίχο εξαερισμού και τοποθετήστε το καλώδιο τροφοδοσίας.
 5. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής βρίσκεται στην έξοδο του αγωγού, ο ανεμιστήρας - μέσα στην αίθουσα. Έξω, ο αγωγός αέρα προστατεύεται από μια σχάρα με ένα πλέγμα, για να εμποδίζει το δρόμο για τα έντομα και τα τρωκτικά.
Εγκατάσταση του υπερσυμπιεστή καναλιών μέσα στον πλαστικό σωλήνα d110 mm

Βοήθεια. Οι συστάσεις δεν είναι κατάλληλες για ένα γκαράζ που μετατρέπεται σε θάλαμο βαφής, όπου η πηγή ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατανέμεται σε όλο το κουτί. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο πλήρης εξαναγκασμός εξαερισμού παρέχεται με τον καθαρισμό και τη θέρμανση του αέρα, όπως γίνεται στους βιομηχανικούς χώρους.

Μην ξεχνάτε την ανάγκη εισροής - αφού ο ανεμιστήρας ανοίξει πλήρως τη γρίλια του εισερχόμενου αέρα. Διαφορετικά, η μονάδα λειτουργίας απλά ανατρέπει το βύθισμα στον πλησιέστερο αγωγό εξαγωγής.

Με μια μικρή μάζα ομπρέλας, το τελευταίο τμήμα του αγωγού μπορεί να γίνει περιστροφικό, το οποίο σας επιτρέπει να μετακινήσετε γρήγορα την κουκούλα σε ένα γειτονικό τραπέζι. Δείτε το βίντεο στο επόμενο βίντεο:

Καμινάδα φούρνου ως στοιχείο του συστήματος εξαερισμού

Δεδομένου ότι το χειμώνα πολλοί αυτοκινητιστές θερμαίνουν συνεργεία με σόμπες ξύλου και λαδιού, στην οργάνωση της εναέριας κυκλοφορίας πρέπει να ληφθούν υπόψη ορισμένα σημεία:

 1. Ένας λέβητας ή μια σόμπα απαιτεί αέρα που καταναλώνεται για καύση καυσίμων. Ο θερμαντήρας παίρνει απευθείας από το δωμάτιο, κατά συνέπεια, πρέπει να φροντίσετε για την αναπλήρωση - για να εξασφαλιστεί η εισροή από το εξωτερικό.
 2. Ο σωστά τοποθετημένος σόμπα φούρνου είναι μια καλή κουκούλα, που εργάζεται συνεχώς, ακόμη και με τη φλόγα που σβήνει στον φούρνο.
 3. Από το προηγούμενο σημείο προκύπτει ότι: ο σωλήνας καμινάδας αντικαθιστά εύκολα τον αγωγό εξαερισμού, οπότε δεν έχει νόημα η συλλογή ξεχωριστής κουκούλας. Μια προϋπόθεση: Αφού σβήσετε τον φούρνο και βγείτε από το κιβώτιο, ανοίξτε πλήρως τον αποσβεστήρα - τον ρυθμιστή βυθίσματος, για να βελτιώσετε την ανταλλαγή αέρα.

Η καμινάδα του φούρνου με έναν ανοικτό ρυθμιστή βυθίσματος είναι σε θέση να αφαιρέσει επαρκή ποσότητα αέρα

Πληροφορίες για εξέταση. Συχνά, οι ιδιοκτήτες των γκαράζ και των ιδιωτικών κατοικιών υποβαθμίζονται στον εξαερισμό. Το επιχείρημα: μαζί με τη μάζα αέρα που πρόκειται να αφαιρεθεί, το κτίριο χάνει θερμότητα. Απαντούμε: ο αριθμός των απωλειών εξαρτάται άμεσα από την εισροή - πόσο αέρα θα επιτρέπεται μέσα στην σχάρα, τόσο πολύ εξάτμιση θα δώσει στο δρόμο. Συμπέρασμα: ρυθμίστε την διατομή των ανοιγμάτων εισόδου με τις πόρτες και τις πύλες. Ιδανική επιλογή - εγκατάσταση βαλβίδας τροφοδοσίας αέρα.

Η ρυθμισμένη βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας είναι ενσωματωμένη στον εξωτερικό τοίχο

Υπολογισμός του όγκου των αεραγωγών και των διαύλων καναλιών

Η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοκινητιστών δεν ενδιαφέρεται για τους υπολογισμούς - μελέτησε τα σχέδια στο Διαδίκτυο, παρακολούθησε το βίντεο και τοποθετούσε τους αγωγούς αέρα από τους σωλήνες αποχέτευσης Ø100 mm. Αν θέλετε να εμβαθύνετε και να υπολογίσετε τις παραμέτρους του συστήματος αερισμού του γκαράζ, προτείνουμε να εξοικειωθείτε με τις απαιτήσεις των κανονιστικών εγγράφων:

 1. Η ανταλλαγή αέρα εντός των κιβωτίων ρυθμίζεται από το περιφερειακό έγγραφο MGSN 5.01-01 "Χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων". Η παράγραφος 3.17 αναφέρει ότι η ελάχιστη ροή αέρα ανά μηχανή θεωρείται ότι είναι 150 m³ / h ή προβλέπεται διπλή ανανέωση του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος.
 2. Οι τομεακές προδιαγραφές VSN 01-89 πρότειναν την ακόλουθη απαίτηση για τους λάκκους επιθεώρησης: ο λόγος έλξης από την τάφρο πρέπει να είναι 10.
 3. Οι κανόνες της ανταλλαγής αέρα για την αποθήκευση των λαχανικών προδιαγράφονται στη ρήτρα 8. 1. 4 του εγγράφου NTP-APK 1.10.12.001-02. Ο όγκος εισροής και εκχυλίσματος είναι 3,5 m³ / h για κάθε 100 kg πατάτας και 7,5 m³ / h για 100 kg άλλων λαχανικών.

Βοήθεια. Ο αριθμός των συναλλαγματικών ισοτιμιών αέρα δείχνει πόσες φορές εντός 1 ώρας η εισροή ενημερώνει το περιβάλλον αέρα στον όγκο του κιβωτίου.

Ο ευκολότερος τρόπος υπολογισμού του υπολογισμού είναι να χρησιμοποιήσετε το παράδειγμα του γκαράζ που φαίνεται στα σχέδια. Καθορίζουμε πρώτα την εσωτερική ένταση του δωματίου - 95 m³, τάπητες (6.6 m³) και κελάρια (12 m³). Ο περαιτέρω υπολογισμός πραγματοποιείται ως εξής:

 1. Σύμφωνα με το MGSN 5.01-01 πολλαπλασιάζουμε τον όγκο του κουτιού με πολλαπλότητα 2, επιτυγχάνουμε ροή αέρα 95 x 2 = 190 m³ / h. Ο αριθμός πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις για 1 μηχανή 150 m³ / h.
 2. Η πολλαπλότητα ανταλλαγής στο λάκκο υποτίθεται ότι είναι 10, η ποσότητα του αέρα είναι 6,6 x 10 = 66 m³ / h.
 3. Ας υποθέσουμε ότι στο υπόγειο αποθηκεύονται 400 κιλά πατάτες και 200 ​​κιλά άλλων λαχανικών. Θεωρούμε ότι η κατανάλωση αέρα εξαερισμού: 3,5 x 4 + 7,5 x 2 = 29 m³ / h.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. Δέκα φορές στην τάφρο θα πρέπει να πιάνεται με τη συνεχή συντήρηση των εργασιών επισκευής από το κάτω μέρος του αυτοκινήτου (όπως σε μια υπηρεσία αυτοκινήτων). Υπό κανονικές συνθήκες, αρκεί η διπλή ενημέρωση του περιβάλλοντος αέρα: 6.6 x 2 = 13.2 m³ / h.

Γνωρίζοντας το κόστος σε κάθε διαμέρισμα του γκαράζ, δεν είναι δύσκολο να βρεθεί η διατομή των αγωγών εισροής και εξαγωγής σύμφωνα με τον τύπο:

 • F - διατομή διαύλου σε τετραγωνικά μέτρα.
 • L - όγκος εισροής (ρυθμός ροής), m³ / h.
 • ʋ - Ταχύτητα ροής αέρα σε σωλήνες και σχάρες, με φυσική εκχύλιση συνιστάται η λήψη 1 m / s.

Για ένα τυπικό γκαράζ, όπου το χαντάκι χρησιμοποιείται περιοδικά, συμπεριλαμβάνουμε στον υπολογισμό το ελάχιστο κόστος 150 και 13,2 m³ / h. Συγκεντρώστε αυτές τις τιμές και προσδιορίστε την διατομή του αγωγού αερισμού: F = 163,2 / 3600 x 1 = 0,045 m². Χρησιμοποιώντας τον τύπο της περιοχής του κύκλου, μάθετε τη διάμετρο του σωλήνα αέρα - 240 mm. Με μικρό τέντωμα επιτρέπονται δύο πλαστικοί σωλήνες Ø110 mm.

Παράδειγμα: ένα πλέγμα 230 x 230 διαστάσεων καταλαμβάνει 0.053 τετραγωνικά μέτρα. m, και το ζωντανό του τμήμα είναι μόνο 0,02 τετράγωνα

Το σχήμα 0,045 m² δείχνει επίσης την απαιτούμενη ζωντανή (εγκάρσια διατομή) σχάρα παροχής, η οποία είναι μικρότερη από τις πραγματικές διαστάσεις του προϊόντος κατά περίπου 50%. Έτσι, πάρτε την περιοχή της διατομής 0,045 x 2 = 0,09 m² και ανακαλύψτε τις διαστάσεις - 0,3 x 0,3 m ή 300 x 300 mm. Αυτή η μάσκα είναι πολύ μεγάλη, είναι καλύτερα να δημιουργήσετε δύο ανοίγματα στον τοίχο και να τοποθετήσετε δύο πλέγματα με διαστάσεις όχι μικρότερες από 150 x 300 mm.

Το μέγεθος των αεραγωγών υπογείων θεωρείται ο ίδιος τρόπος: F = 29/3600 x 1 = 0.008 m². Η διάμετρος του σωλήνα θα είναι 0,1 m ή 100 mm. Σχετικά με τις αποχρώσεις της επεξεργασίας και της μετάβασης μέσω της επικάλυψης, δείτε στο βίντεο:

Συμπέρασμα

Παραδείγματα της θέσης των αγωγών εξαερισμού εισόδου και εξόδου μέσα στο γκαράζ δεν είναι αξίωμα. Σκεφτείτε προσεκτικά τον εξαερισμό σας και βάλτε τους σωλήνες σε κατάλληλα σημεία για να ελαχιστοποιήσετε τον αριθμό των στροφών. Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε την κατάσταση: η εισροή κατευθύνεται στην κατώτερη ζώνη του δωματίου και ο απορροφητήρας οργανώνεται από την κορυφή.

Η συσκευή αερισμού στο κελάρι κάτω από το γκαράζ

Πολλοί γκαράζ είναι κελάρια και υπόγεια, όπου αποθηκεύονται όλα τα είδη των προμηθειών τροφίμων. Αλλά αν το κελάρι είναι τοποθετημένο λανθασμένα, τότε τα προϊόντα θα γίνουν γρήγορα άχρηστα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάζεστε σωστό αερισμό του κελαριού στο γκαράζ.

Χωρίς καλή ανταλλαγή αέρα, το κελάρι σκουπίζει γρήγορα, καταρρέει και θα πρέπει να ξαναχτιστεί. Ως εκ τούτου, κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής, δεν αξίζει να σώσετε ή να μη δίνετε προσοχή στους τυπικούς κανόνες για την οργάνωση της ανταλλαγής αέρα σε ένα υπόγειο δωμάτιο.

Σωστή ανταλλαγή αέρα

Η συσκευή εκχύλισης υψηλής ποιότητας προστατεύει το κελάρι από πολλές αρνητικές στιγμές. Εάν δεν προβλέπεται η ανταλλαγή αέρα, θα αρχίσει να σχηματίζεται συμπύκνωμα στο λακκούβα, πράγμα που θα οδηγήσει σε εξαιρετικά ανεπιθύμητες συνέπειες. Η υψηλή υγρασία στο λάκκο λαχανικών αποτελεί πηγή μόλυνσης των λαχανικών. Αναστέλλουν, υπάρχει ένας μύκητας και ένας δυσάρεστος άσχημος αέρας.

Ο ψυχρός αέρας πέφτει κάτω από ένα σωλήνα και ο θερμός αέρας ρέει προς τα έξω διαμέσου του άλλου.

Το χειμώνα, η θερμότητα από το έδαφος γίνεται ο λόγος που γίνεται πολύ πιο ζεστό στο υπόγειο από ό, τι στο γκαράζ. Ως εκ τούτου, ο αέρας αρχίζει να αυξάνεται σταδιακά. Η υγρασία, η πηγή της οποίας είναι λατομείο λαχανικών, συμβάλλει στη διάβρωση στο σώμα και σε μέρη του αυτοκινήτου και άλλων μεταλλικών αντικειμένων που βρίσκονται στο γκαράζ. Προκειμένου να αποφευχθούν αυτά τα προβλήματα, ο αερισμός του κελάριου του γκαράζ πρέπει να γίνει σωστά και σύμφωνα με όλους τους κανόνες.

Αν δεν υπάρχει αερισμός στο κελάρι κάτω από το γκαράζ, τα προϊόντα που είναι αποθηκευμένα σε αυτό θα εκτίθενται σε τοξικές ουσίες. Ο κινητήρας του αυτοκινήτου, καθώς και όλα τα χημικά υγρά που αποθηκεύονται στο γκαράζ, εκπέμπουν τοξικές ενώσεις. Για να ελαχιστοποιηθούν τα αποτελέσματά τους, η κουκούλα πρέπει όχι μόνο να απομακρύνει τον αέρα από το λάκκο λαχανικών, αλλά και να εξασφαλίσει την εισροή του μέσα. Η δημιουργία ανεμιστήρα τροφοδοσίας και εξαγωγής στην κάβα του γκαράζ λύνει αυτό το πρόβλημα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τέτοια ανταλλαγή αέρα μπορεί να συμβεί φυσικά (λόγω του ότι ο θερμός αέρας είναι ελαφρύτερος από τον κρύο αέρα) ή με την προσθήκη επιπλέον ανεμιστήρων. Η κορυφή του σωλήνα πρέπει να αφαιρεθεί πάνω από το υπόγειο και το γκαράζ.

Ποιο είδος απορροφητήρα χρειάζεται το κελάρι σας;

Το σωστά κατασκευασμένο σύστημα εξαερισμού του υπογείου του γκαράζ θα επιτρέψει την ταχεία εξάλειψη των επιπτώσεων όλων των αρνητικών παραγόντων.
Η εγκατάσταση του σωλήνα τροφοδοσίας κελάριου θα διασφαλίσει την παροχή καθαρού αέρα σε λαχανικά και προϊόντα. Ο σκοπός του σωλήνα αερισμού εξαγωγής στο γκαράζ με κελάρι είναι η απομάκρυνση της υγρασίας και των τοξικών ουσιών από τον αέρα.

Η κυκλοφορία του αέρα βοηθά στη διατήρηση της κανονικής εσωτερικής υγρασίας.

Η καλύτερη οργάνωση της ανταλλαγής αέρα είναι ένας συνδυασμός συστημάτων τροφοδοσίας και εξάτμισης στο κελάρι και στο κελάρι. Μπορεί να εκτελεστεί με δύο τρόπους:

 1. Δημιουργώντας μια φυσική ανταλλαγή αέρα στο κελάρι είναι η πιο δημοφιλής επιλογή. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει αρκετή εγκατάσταση δύο σωλήνων: τροφοδοσία και εξάτμιση. Αυτή η συσκευή λειτουργεί επειδή η θερμοκρασία στο λάκκο λαχανικών και στο εξωτερικό είναι διαφορετική. Αλλά ένα τέτοιο απόσπασμα θα σταματήσει να εργάζεται στη ζεστή εποχή, όταν η θερμοκρασία αρχίζει να εξισώνεται. Από την άλλη πλευρά, το χειμώνα η κουκούλα είναι φραγμένη με χιόνι και παγετό, και με αυτό είναι δύσκολο να γίνει κάτι (ο σωλήνας θα πρέπει να θερμανθεί επιπλέον). Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συσκευή φυσικού αερισμού συνιστάται για μικρά γκαράζ στα οποία ο ιδιοκτήτης θα επιθεωρεί περιοδικά και θα καθαρίζει σωληνώσεις και επίσης θα τους θερμαίνει το χειμώνα.
 2. Η παρουσία εξαναγκασμένου εξαερισμού στο γκαράζ με ένα κελάρι είναι η καλύτερη επιλογή. Σε αυτή την περίπτωση, το μικροκλίμα του λάκκου είναι πολύ κοντά στο δρόμο. Αυτός ο εξαερισμός στο κελάρι εξασφαλίζει την κίνηση της ροής του αέρα με τη βοήθεια πρόσθετων ανεμιστήρων ή άλλων μονάδων. Τυπικά, το σύστημα αποτελείται από δύο σωλήνες ή ένα διπλό φτερωτό σωλήνα.

Ο φυσικός αερισμός έχει αναμφισβήτητο πλεονέκτημα - προσβασιμότητα. Σε περίπτωση που έχετε ένα μεγάλο γκαράζ που περιλαμβάνει τη στάθμευση λεωφορείου ή φορτηγού σε αυτό, τότε η κουκούλα πρέπει να αναγκαστεί.

Η συσκευή φυσικού σχεδίου

Ο εξαερισμός στο κελάρι κάτω από το γκαράζ μπορεί να γίνει με ένα πολύ απλό τρόπο: στο πλινθοδομή, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα κανάλι, το τμήμα του οποίου δεν πρέπει να υπερβαίνει ένα τούβλο. Επιπλέον, το ίδιο κανάλι μπορεί να γίνει από μπλοκ στοιβάζονται στην πλευρική όψη. Το πρόγραμμα είναι πολύ απλό, αλλά είναι σε θέση να παρέχει ανταλλαγή αέρα στο κελάρι. Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα μεταλλικό πλέγμα στο κανάλι, το οποίο προστατεύει από μεγάλα σκαθάρια και πουλιά.

Η σωστή συσκευή για φυσικό σχέδιο.

Η παραδοσιακή έκδοση της οργάνωσης του φυσικού αερισμού συνεπάγεται την παρουσία δύο σωλήνων σε διαφορετικές γωνιές του λάκκου. Ένας αγωγός θα είναι υπεύθυνος για τον αέρα τροφοδοσίας και ο δεύτερος για εξαερισμό. Αυτό το πρόγραμμα λειτουργεί σε όλα τα κελάρια και τα κελάρια, τα οποία βρίσκονται όχι μόνο κάτω από το γκαράζ, αλλά και σε άλλα μέρη (συμπεριλαμβανομένου του ανοικτού χώρου).

Για να μεγιστοποιηθεί ο αέρας είναι και ο αέρας αυξάνεται και πέφτει διαμέσου των σωλήνων, το τέλος του εισροής πρέπει να απέχει από το δάπεδο στο 40-45 cm. Το άκρο του σωλήνα εξαγωγής πρόκειται να τοποθετηθεί απ 'ευθείας κάτω από ένα ανώτατο όριο. Οι σωληνώσεις μπορούν να κατασκευαστούν από σχεδόν οτιδήποτε (αμιαντοτσιμέντο, κασσίτερο, PVC, κλπ.).

Έτσι, ο αερισμός του γκαράζ με το υπόγειο μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια φυσικών καυσαερίων. Αυτή η προσέγγιση, φυσικά, δεν είναι ιδανική, αλλά ακόμα σας επιτρέπει να παρέχετε όλο και λιγότερο καθαρό αέρα στο γκαράζ και στο κελάρι.

Η εργασία γίνεται σταδιακά:

 • Ο αγωγός εξαγωγής είναι στερεωμένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε ένα από τα άκρα του να βρίσκεται σε επίπεδο 150-200 cm από το δάπεδο. Το εξωτερικό άκρο του σωλήνα εμφανίζεται πάνω από τη στέγη του γκαράζ σε ύψος 40-45 cm.
 • Ο αγωγός παροχής αέρα είναι σταθερός στην αντίθετη γωνία με αντίστοιχη εσοχή από το δάπεδο. Έξω από το σωλήνα πρέπει να αφαιρεθεί σε 20-30 cm.
 • Ο αγωγός αερισμού πρέπει να προστατεύεται από τα τρωκτικά και τα πτηνά με μεταλλικό πλέγμα. Επιπλέον, συνιστάται η κάλυψη των καναλιών εξόδου με καπάκια από την βροχόπτωση.

Για τον έλεγχο για εξαερισμό κελάρι εργασία γκαράζ, απαιτούν την εγκατάσταση των βαλβίδων που θα ρυθμίζουν τη ροή του αέρα σε κρύο καιρό, όταν είναι σημαντικό να μην vystudit προϋπόθεση ότι τα προϊόντα μέσα στο φρεάτιο δεν θα παγώσει.

Η φθηνότερη και απλούστερη εκδοχή της οργάνωσης του αερισμού στο υπόγειο του γκαράζ είναι να φτιάξετε μια οπή στο κάτω μέρος του τοίχου αντί του σωλήνα εισροής και να τον κλείσετε με ένα πλέγμα.

Οργάνωση αναγκαστικού σχεδίου

Ο αναγκαστικός αερισμός στο υπόγειο του γκαράζ γίνεται με την προσθήκη ηλεκτρικών ανεμιστήρων στο σύστημα. Δεν είναι δύσκολο να γίνει αυτός ο εξαερισμός. Το κύριο πλεονέκτημά του είναι η υποστήριξη ενός κανονικού καθεστώτος θερμοκρασίας και υγρασίας, ανεξάρτητα από την εποχή και τις ιδιοτροπίες του καιρού.

Διάγραμμα εγκατάστασης ανεμιστήρα καναλιού.

Το σχήμα της ελεγχόμενης συσκευής εξαερισμού είναι ουσιαστικά το ίδιο με τις αρχές της δημιουργίας ενός φυσικού αερισμού του κελαριού κάτω από το γκαράζ: οι σωλήνες συνδέονται με παρόμοιο τρόπο, μετά τον οποίο τοποθετείται ένας ανεμιστήρας στο εσωτερικό του σωλήνα εξάτμισης. Λόγω του ανεμιστήρα, ο φρέσκος αέρας είναι εγγυημένος ανά πάσα στιγμή όταν χρειάζεται. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι δυνατό να δημιουργηθεί μια τέτοια κουκούλα όχι μόνο με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα.

Ακολουθούν μερικοί τρόποι:

 • Περιστροφικός διαχύτης-ατμοσφαιρικός. Αυτή η συσκευή είναι τοποθετημένη στην κορυφή του σωλήνα τροφοδοσίας και λειτουργεί με την κεφαλή του ανέμου.
 • Ο αποτελεσματικός εξαερισμός στο κελάρι κάτω από το γκαράζ παρέχεται επίσης από έναν εκτροπέα που δημιουργεί μια ζώνη σπάνιου αέρα και συμβάλλει στη βελτίωση της ανταλλαγής αέρα. Οι εκτροπείς τοποθετούνται στην κορυφή του σωλήνα εξαγωγής.
 • Η παραδοσιακή επιλογή είναι η εγκατάσταση ενός λαμπτήρα θέρμανσης στον αγωγό εξαγωγής. Αυτό θα βελτιώσει την κουκούλα, η οποία θα παρέχεται με θέρμανση του αέρα που κινείται μέσω του σωλήνα.

Ο ανεμιστήρας είναι ενσωματωμένος στην καμινάδα.

Φυσικά, ο πιο προηγμένος τρόπος για να οργανωθεί ο εξαναγκασμός εξαερισμού του κελαριού κάτω από το γκαράζ μπορεί να ονομαστεί μηχανικός τύπος, όταν η κυκλοφορία του αέρα ρυθμίζεται από ένα μονοπώλιο. Το λογισμικό που είναι εγκατεστημένο σε αυτό, διαχειρίζεται πλήρως το αρθρωτό σύστημα, οπότε αυτό το απόσπασμα είναι η καλύτερη επιλογή για σήμερα. Το μόνο πρόβλημα είναι η υψηλή τιμή του συστήματος.

Συμβουλευτικός χώρος, κατασκευαστής με 8 χρόνια εμπειρίας. Ξεκίνησε την καριέρα του ως βοηθός, ο οποίος εργάζεται επί του παρόντος ως ηγέτης ομάδας σε μια εταιρεία που ασχολείται με την κατασκευή εκτός πόλης.

Ο σωστός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ

Σχετικά με το πόσο σημαντικό είναι ο σωστός αερισμός στο κελάρι του γκαράζ, είναι περιττό να μιλήσετε. Όλοι γνωρίζουν ότι χωρίς αερισμό στο κάβα υγρό και τα τρόφιμα που αποθηκεύονται εκεί γρήγορα να επιδεινωθεί. Επιπλέον, αν ο ακατέργαστος αέρας από το κελάρι εισέλθει στο γκαράζ, οδηγεί στη διάβρωση των μεταλλικών αντικειμένων στο γκαράζ, συμπεριλαμβανομένου του αυτοκινήτου.

Φυσικός αερισμός του κελαριού στο σχέδιο γκαράζ

Γενικά, η ανάγκη σωστού αερισμού στο κελάρι του γκαράζ γίνεται από όλους. Αλλά όλοι δεν ξέρουν πώς να κάνουν αερισμό στο κελάρι του γκαράζ.

Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι ο αερισμός του γκαράζ, του κελάριου και της αίθουσας παρατήρησης μπορεί να είναι ένας από τους τρεις τύπους:

 • φυσικό,
 • συνδυασμένα,
 • μηχανικό.

Φυσικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ

Ο φυσικός αερισμός χρησιμοποιείται σε μικρά γκαράζ και κελάρια. Το κύριο πλεονέκτημά της είναι η διαθεσιμότητα. Ωστόσο, το καλοκαίρι, ο εξαερισμός αυτός είναι αναποτελεσματικός ή δεν λειτουργεί καθόλου και το χειμώνα είναι απαραίτητο να ελέγχεται περιοδικά η κατάσταση των αεραγωγών. Μπορούν να σφυρηλατηθούν από το χιόνι ή κατάφυτη από παγετό μέσα.

 • Συμπληρώματα:
  • δεν χρειάζονται πηγή ενέργειας,
  • θόρυβο,
  • διαθεσιμότητα.
 • Μειονεκτήματα:
  • αστάθεια της εργασίας,
  • την ανάγκη περιοδικών επιθεωρήσεων και καθαρισμού των σωληνώσεων,
  • αδυναμία οποιωνδήποτε προσαρμογών,
  • αδυναμία χρήσης φίλτρων.

Ο φυσικός αερισμός στο κελάρι του γκαράζ γίνεται σύμφωνα με τους ακόλουθους κανόνες:

 • οι σωλήνες παροχής και εξαγωγής βρίσκονται συνήθως σε αντίθετες γωνίες του υπογείου.
 • στο κελάρι το άκρο του σωλήνα τροφοδοσίας πρέπει να τοποθετηθεί σε υψόμετρο 0,3-0,5 m από το δάπεδο.
 • στο κελάρι, το άκρο του σωλήνα εξάτμισης πρέπει να βρίσκεται σε ύψος 1,5-2 m από το δάπεδο.
 • αν ο σωλήνας εξάτμισης είναι εγκατεστημένος εντελώς έξω από το γκαράζ - πρέπει να είναι μονωμένος (είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση μεταξύ της εγκατάστασης του σωλήνα - μέσω του γκαράζ και του τοίχου - έξω).
 • ελάχιστη διαφορά ύψους μεταξύ των ανοιγμάτων αναρρόφησης και εξαγωγής του συστήματος εξαερισμού (βρίσκονται στο δρόμο) - 3 μέτρα.
 • η είσοδος από την πλευρά του δρόμου είναι κλειστή με ένα πλέγμα ή δίχτυ (από τρωκτικά και μεγάλα έντομα).
 • Είναι επιθυμητό να καλύπτεται ο σωλήνας εξαγωγής με ένα προστατευτικό κάλυμμα, ή ακόμα καλύτερα, αυξάνοντας το ρεύμα με ένα διαχύτη.
 • Η κατά προσέγγιση διάμετρος του σωλήνα εξαγωγής σε εκατοστά μπορεί να επιτευχθεί με τον πολλαπλασιασμό της επιφάνειας του γκαράζ (σε τετραγωνικά μέτρα) κατά 1,5.
 • Η διάμετρος του σωλήνα εξάτμισης μπορεί να είναι 10% του αέρα τροφοδοσίας.

Φυσικός εξαερισμός στα κελάρια γκαράζ - επιλογές συσκευής

Θυμηθείτε ότι κάθε πρόσθετη κάμψη του σωλήνα εξαερισμού μειώνει την απόδοση ολόκληρου του συστήματος. Με την ευκαιρία, για τη συσκευή αερισμού του γκαράζ, κάβα και επιθεώρηση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σωλήνες από σχεδόν οποιοδήποτε υλικό.

Συνδυασμένος αερισμός στο κελάρι του γκαράζ

Η αύξηση της αποτελεσματικότητας της φυσικής εξαγωγής μπορεί να γίνει με την εγκατάσταση ενός λαμπτήρα στο σωλήνα εξαγωγής, ο οποίος θα θερμαίνει τον αέρα και θα ενισχύσει περαιτέρω την πρόσφυση. Ως εναλλακτική λύση σε ένα λαμπτήρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κερί - στην περίπτωση αυτή μπορείτε να το κάνετε χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Αλλά είναι καλύτερο να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να μετατρέψετε ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού σε ένα συνδυασμένο.

Όπως υποθέσατε, ο συνδυασμένος και φυσικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ διαφέρουν ο ένας από τον άλλο μόνο από την παρουσία ενός ανεμιστήρα σε έναν από τους αγωγούς. Στην κατάσταση εκτός λειτουργίας, ο ανεμιστήρας θα δημιουργήσει μια μικρή πρόσθετη αντίσταση στη ροή του αέρα. Αλλά με την ενσωμάτωση, μπορείτε να εξασφαλίσετε αποτελεσματικό αερισμό του κελαριού, ανεξάρτητα από την εποχή και τις καιρικές συνθήκες.

Αναγκαστικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ

Αναγκαστικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ

Ο αναγκαστικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ παρέχεται από τη συνεχή λειτουργία του ανεμιστήρα. Ας δούμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός τέτοιου συστήματος:

 • πλεονεκτήματα:
  • σταθερότητα της εργασίας ·
  • η δυνατότητα ρύθμισης της απόδοσης, θέρμανση του αέρα?
  • τη δυνατότητα χρήσης φίλτρου αέρα.
 • μειονεκτήματα:
  • συνεχή κατανάλωση ενέργειας ·
  • θόρυβος.
  • την πολυπλοκότητα της εγκατάστασης.
  • σημαντικό κόστος ορισμένων εξαρτημάτων.
  • παρουσία φθοράς και θραύσης εξαρτημάτων.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός βασίζεται στις ίδιες αρχές με τη φυσική. Μετά από όλα, η φυσική κίνηση του αέρα θα πρέπει να βοηθήσει, και δεν παρεμβαίνει στη λειτουργία του ανεμιστήρα.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ μπορεί να παρέχει έναν ανεμιστήρα καναλιών

Ιδιαίτερη προσοχή κατά την εγκατάσταση εξαναγκασμένου εξαερισμού στο κελάρι του γκαράζ θα πρέπει να δίνεται ασφάλεια. Αυτό ισχύει για την εγκατάσταση καλωδίων, την εγκατάσταση διακοπτών και ανεμιστήρων. Οι φίλοι είναι καλύτερα να επιλέξουν κανάλι.

Όσο για τα φίλτρα, η θέρμανση του αέρα και η προσαρμογή της εργασίας του καλύμματος - όλα αυτά απαιτούν πρόσθετο κόστος και γίνονται όπως απαιτείται.

Κελάρι

Το μικροκλίμα στο κελάρι δεν εξαρτάται μόνο από τον αερισμό. Το υλικό των τοίχων και του δαπέδου, η ποιότητα των στεγανωτικών και μονωτικών εργασιών - όλα αυτά είναι πολύ σημαντικοί παράγοντες. Μην σώζετε αυτά τα πράγματα, μην νομίζετε ότι ο σωστός αερισμός στο κελάρι του γκαράζ μπορεί να αντισταθμίσει πλήρως τα ελαττώματα στην κατασκευή του. Προσπαθήστε να κάνετε ένα κελάρι ποιότητας στο γκαράζ, είναι δυνατόν, τότε μπορείτε να κάνετε χωρίς φυσικό αερισμό.

Εξαερισμός σε κελάρι γκαράζ

Η χρήση ενός χρήσιμου χώρου κάτω από το δάπεδο του γκαράζ είναι μια ενδεδειγμένη λύση. Συνήθως υπάρχει ένα λάκκο λαχανικών ή ένα κελάρι για την αποθήκευση των παροχών. Ράφια με συντήρηση, δίσκους με λαχανικά και ακόμη και δικό τους κελάρι κρασιού - οι συμπατριώτες μας είναι συνηθισμένοι να αποθηκεύουν αυτό το εκ των προτέρων. Η ευκολία στη χρήση μπορεί να καθοριστεί με την ύπαρξη αξιόπιστης σκάλας, πρόσθετου φωτισμού και ευρύχωρου ράφια - ράφια. Εκτός από τον ορθολογικό σχεδιασμό αυτού του χώρου, ο εξαερισμός στο κελάρι του γκαράζ είναι απαραίτητος. Αυτό θα συζητηθεί στις πληροφορίες του άρθρου μας.

Τι θα επηρεάσει ο αερισμός στην κυψέλη του γκαράζ;

Ο σωστά εγκατεστημένος εξαερισμός στο γκαράζ με ένα υπόγειο αποτελεί εγγύηση για την εξασφάλιση της ασφάλειας των προϊόντων. Επιπλέον, εάν ο εξαερισμός του υπογείου δεν είναι διαθέσιμος, αυτό επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση του αυτοκινήτου. Το γεγονός είναι ότι το χειμώνα κελάρι θερμαίνεται από τη γη, και να γίνει πολύ θερμότερο από το γκαράζ δωματίου, από φυτικά λάκκο ανέβει υγρή εξάτμιση. Αυτό θα οδηγήσει στη διάβρωση του μηχανήματος και των μεταλλικών εξαρτημάτων (εργαλείων) που είναι αποθηκευμένα στο γκαράζ. Η εγκατάσταση της εξάτμισης και του αέρα τροφοδοσίας σε αυτή την περίπτωση θα βοηθήσει στη δημιουργία της απαραίτητης κυκλοφορίας καθαρού αέρα.

Χωρίς σωστό σχέδιο, θα προκύψουν οι ακόλουθες διαδικασίες:

 • Τα μπλοκ των τοίχων και η βάση θεμελιώνουν το συμπύκνωμα. Καταστρέφει σταδιακά κονίαμα από σκυρόδεμα και τούβλα.
 • Η αυξημένη υγρασία προκαλεί την εμφάνιση της σήψης και του μύκητα στα λαχανικά.
 • Η διάρκεια ζωής των ραφιών και των ράφια στο κελάρι μειώνεται, τα οποία καταστρέφονται υπό την επίδραση της υγρασίας και της αυξημένης θερμοκρασίας.
 • Χωρίς σχεδίαση, ο κίνδυνος συσσώρευσης καυσαερίων στο εσωτερικό του δωματίου είναι υψηλός, ο οποίος παρουσιάζει σοβαρές συνέπειες για την υγεία.
 • Η αυξημένη υγρασία από το κελάρι οδηγεί σε αργή διάβρωση του σώματος και των μεταλλικών αντικειμένων του αυτοκινήτου μέσα στο γκαράζ.

Ο καλός αερισμός στο υπόγειο γκαράζ, μπορείτε να «δείτε» όχι μόνο στην απουσία του συμπυκνώματος, το οποίο, δυστυχώς, εξακολουθεί να είναι σε ένα ή τον άλλο τρόπο μπορεί να υπάρχουν. Πρώτα απ 'όλα, είναι ο αέρας χωρίς χαρακτηριστική μυρωδιά από μούχλα και βαριές ενώσεις. Τοποθεσία στην κορυφή του γκαράζ, ή οποιοδήποτε άλλο «εργάζονται» χτίστηκε απειλεί αυτόματα συσσώρευση βαρέων αερίων στο χαμηλότερο σημείο, σε αυτή την περίπτωση - στο κελάρι. Το δεύτερο αδιαμφισβήτητο σημάδι είναι ότι δεν υπάρχουν μύκητες και βλέννες στα κουτιά και τα λαχανικά. Αυτό όχι μόνο καταστρέφει τα καλά προϊόντα, αλλά αντιπροσωπεύει και κάποια οικονομική ζημία. Αν υπολογίσει πόσο θα πρέπει να πετάξει έξω τα αποθέματα τροφίμων, την αγορά όλων των αναγκαίων για τη ρύθμιση ενός απλού συστήματος φυσικού αερισμού κάβα - απόλυτη ανοησία.

Είναι πολύ σημαντικό να προσεγγίσουμε την οργάνωση του συστήματος εξάτμισης σε μεγάλους χώρους, ειδικά όταν το κελάρι έχει χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια. Το υπάρχον σύστημα πρέπει να επιθεωρείται περιοδικά και να επισκευάζεται, εάν είναι απαραίτητο. Εάν μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ούτε ένα απλό σχέδιο για την αφαίρεση του αέρα στο κελάρι, είναι η πρώτη προτεραιότητα πριν από την ενεργή εκμετάλλευση.

Η διατήρηση της βέλτιστης θερμοκρασίας και υγρασίας είναι επίσης σημαντική, αλλά οι παράγοντες αυτοί ρυθμίζονται κατά κύριο λόγο από την ύπαρξη συστήματος εξαερισμού στο κελάρι του γκαράζ. Έχει εδώ και καιρό σημειωθεί ότι χωρίς καλό σχέδιο, τα τρόφιμα χαλάσματα πολύ πιο γρήγορα. Για να γίνει πολύ απλή, και όχι μόνο στο στάδιο του σχεδιασμού και της κατασκευής ενός γκαράζ, αλλά και σε μια ήδη υπάρχουσα δομή.

Η συσκευή της σωστής ανταλλαγής αέρα

Απλοί φυσικοί νόμοι, γνωστοί από την πορεία του σχολικού προγράμματος, θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τον εαυτό σας με τον φυσικό εξαερισμό. Το σχέδιο είναι απλό και απλό: δύο σωλήνες που βρίσκονται στα διαφορετικά άκρα του κελάριου και σε διαφορετικά επίπεδα εξασφαλίζουν τη βέλτιστη ανταλλαγή αέρα. Είναι αδύνατο οι σωλήνες του συστήματος εξαερισμού να βρίσκονται πολύ κοντά στα τοιχώματα του υπογείου, διότι αυτό θα προκαλέσει συσσώρευση συμπυκνωμάτων και υγρασία του δωματίου. Οι παρακάτω πληροφορίες θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις βασικές αποχρώσεις του αέρα από το κελάρι.

Διάταξη του σωλήνα τροφοδοσίας

Η σωστή θέση του σωλήνα είναι κοντά, αλλά όχι κοντά στον τοίχο του κελάριου. Το άκρο του καναλιού θα είναι περίπου 20 έως 50 εκατοστά από το πάτωμα. Το άκρο του σωλήνα πρέπει να τραβηχτεί έξω από το μπλοκ θεμελίωσης του γκαράζ έξω. Για την προστασία του χώρου από τη διείσδυση τρωκτικών και άλλων παρασίτων, θα πρέπει να τοποθετηθεί ένα λεπτό πλέγμα στην έξοδο εξαερισμού. Η έξοδος πρέπει να είναι ελαφρώς πάνω από τα θεμέλια, λίγο πιο μακριά από τους κύριους τοίχους του κτιρίου. Έτσι, είναι δυνατόν να επιτευχθεί βέλτιστη εισροή καθαρού αέρα στο κελάρι. Αυτό το σχήμα χρησιμοποιείται στην οργάνωση εξαναγκασμού και φυσικού αερισμού.

Σημαντικές συμβουλές για την εγκατάσταση του εξαερισμού:

 • Η εισαγωγή αέρα πρέπει να πραγματοποιείται έξω από τους τοίχους του γκαράζ και άλλων χώρων, κατά προτίμηση μακριά από την πύλη, έτσι ώστε όταν μπαίνει στον αγωγό, δεν εισέρχονται καυσαέρια. Μπορείτε να σκεφτείτε την επιλογή ότι ο αγωγός τροφοδοσίας βρίσκεται πιο μακριά από τους τοίχους του γκαράζ, αλλά πρέπει να σκεφτείτε την τοποθέτηση χωρίς στροφές και ορθές γωνίες.
 • Είναι δυνατόν να κατασκευαστεί ένας τέτοιος αγωγός αέρα κατά τη φάση κατασκευής του κελάριου. Για να γίνει αυτό, ο τοίχος περιορίζεται σε μια θέση στο τούβλο, οι διαστάσεις περίπου το ήμισυ του τούβλου. Η τοιχοποιία πρέπει να γίνεται σύμφωνα με όλους τους κανόνες, χρησιμοποιώντας την ίδια λύση, αλλά στο κάτω μέρος να υπάρχει μια αρκετά μεγάλη τρύπα, το τέλος της οποίας θα οδηγηθεί στο δρόμο μέσω του μπλοκ γκαράζ.
 • Η τρύπα στην τοιχοποιία του τοίχου ή του σωλήνα πρέπει να είναι τουλάχιστον 25 εκατοστά από τους τοίχους του γκαράζ. Έτσι, εξασφαλίζεται μια κανονική ανταλλαγή αέρα.
 • Η διάμετρος του σωλήνα έχει επίσης σημασία. Το πολύ μικρό δεν θα παρέχει μια κανονική ροή αέρα και μια μεγάλη διάμετρος θα καταστήσει την λειτουργία αναποτελεσματική λόγω απώλειας θερμότητας. Ο υπολογισμός μπορεί να ληφθεί ως εξής: για κάθε κυβικό μέτρο του χώρου θα πρέπει να αντιστοιχεί σε όχι λιγότερο από 15 mm από το σωλήνα. Οι απλοί υπολογισμοί θα επιτρέψουν την επίτευξη ενός περισσότερο ή λιγότερο κανονικού μεγέθους τμήματος. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν για τον υπολογισμό του σωλήνα εξαγωγής, επομένως είναι καλύτερο να είναι οι ίδιοι. Αυτό επιπλέον βοηθά στην σωστή οργάνωση της ανταλλαγής αέρα χωρίς περιττά προβλήματα.
 • Για το χειμώνα, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η μόνωση του εξωτερικού μέρους του σωλήνα. Για τους σκοπούς αυτούς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε μονωτικό υλικό, μέχρι τα κουρέλια. Με τακτική κατάψυξη, μπορείτε να σκεφτείτε ένα γρήγορο σύστημα απόψυξης, για παράδειγμα, μονώστε το άκρο με μη εύφλεκτα υλικά και δημιουργήστε μια πυρκαγιά κάτω από αυτό.
 • Από το εσωτερικό του εξαερισμού τροφοδοσίας, είναι απαραίτητο να παρέχεται ένας αποσβεστήρας, ο οποίος προστατεύει την κατάψυξη των προϊόντων σε αρνητική θερμοκρασία του εξωτερικού αέρα. Συνιστάται να μην καλύπτεται πλήρως η τρύπα, ακόμα και σε σοβαρό παγετό, θα πρέπει να πέφτει φρέσκο ​​αέρα στο κελάρι.
 • Για να αποφύγετε το χιόνι να κλείνει την τρύπα το χειμώνα, θα πρέπει να καθαρίζετε περιοδικά την περιοχή ή να χρησιμοποιείτε ένα μεγάλο κουτί από κόντρα πλακέ. Θα παρέχει την απαραίτητη προστασία, εκτός από το ότι ο αέρας δεν θα είναι τόσο κρύος σε σύγκριση με άλλη επιλογή.

Μια πλαστική έκδοση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κατάλληλο υλικό για την εγκατάσταση του σωλήνα τροφοδοσίας. Η διατομή του σωλήνα πρέπει να είναι από 8 εκατοστά, ανάλογα με το μέγεθος του κελάριου, μπορείτε να πάρετε περισσότερα. Οι ίδιες οι πλαστικοί σωλήνες συνιστώνται για τέτοιες εργασίες. Δεν μπορούν να διαβρωθούν, δεν συσσωρεύουν μούχλα και δεν σαπίζουν. Ακόμη και αν εμφανιστεί στην επιφάνεια ένας μύκητας ή μούχλα, είναι αρκετά εύκολο να τα αντιμετωπίσετε με ετήσια απολύμανση του υπογείου.

Μέγιστη σωλήνα εξάτμισης απλό σχέδιο: ένα γκαράζ πεδίλου πρέπει να κάνει μια τρύπα με διάμετρο τουλάχιστον 8 - 10 εκατοστών τότε την παραγωγή ενός κατάλληλου τμημάτων σωλήνων, καθώς και να ρυθμίσετε το πλέγμα από παράσιτα.. Παρέχετε καλή ροή του αέρα, ένα τέτοιο σύστημα δεν βοηθά, αλλά εν τη απουσία του άλλου, υπόγειο εξαερισμός παρέχεται.

Θέση του σωλήνα εξαγωγής

Ένα σημαντικό σημείο: για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη ανταλλαγή αέρα, δεν αρκεί μόνο να διασφαλιστεί η ροή του καθαρού αέρα από το εξωτερικό. Η σταδιακή θέρμανση και η αναπόφευκτη εξάτμιση από τα αποθηκευμένα λαχανικά θα οδηγήσουν στη συμπύκνωση στην οροφή και στους τοίχους του κελάριου. Αυτό οδηγεί σε σταδιακή καταστροφή του τούβλου και του σκυροδέματος, καθώς και των θεμελιώσεων του γκαράζ και αυτό αποτελεί άμεση απειλή για τη ζωή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο εξαερισμός στο υπόγειο του γκαράζ πρέπει να εξασφαλίζει την εξαγωγή αέρα από το κελάρι έξω. Η πρόσληψη θερμού αέρα λαμβάνει χώρα ακριβώς κάτω από την οροφή, επειδή είναι εκεί που στέλνεται όταν θερμαίνεται. Προκειμένου ο σωλήνας εξάτμισης να επιλύσει επιτυχώς αυτό το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να λάβουμε υπόψη αρκετές σημαντικές αποχρώσεις.

Χρήσιμες συμβουλές για την εγκατάσταση του σωλήνα εξαγωγής:

 • Το άκρο του σωλήνα πρέπει να τοποθετηθεί απευθείας κάτω από το ταβάνι. Το ύψος της διαρρύθμισης δεν είναι μικρότερο από 150 εκατοστά, είναι επιθυμητό να γίνει μέχρι δύο μέτρα, έτσι ώστε το άκρο του σωλήνα να μην παρεμβάλλεται στο άτομο στο κελάρι.
 • Από το κάτω μέρος είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί αφαιρούμενο δοχείο για τη συλλογή συμπυκνωμάτων. Πρέπει να ελέγχεται και να καθαρίζεται περιοδικά. Μπορείτε να κάνετε με έναν κάδο ή άλλη χωρητικότητα, αλλά η εκμετάλλευση αυτή θα είναι αναποτελεσματική και προβληματική. Στην πώληση υπάρχουν ειδικές επιλογές για τέτοιους σκοπούς, αλλά οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού κάνουν τέτοιες προσαρμογές με τα χέρια τους.
 • Η εγκατάσταση του σωλήνα εξάτμισης δεν πρέπει επίσης να πραγματοποιείται σε άμεση γειτνίαση με τους τοίχους του υπογείου. Η απαιτούμενη απόσταση ανοίγματος θα εξασφαλίσει την ακεραιότητα των μπλοκ θεμελιώσεων σκυροδέματος Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε αγκύλες και διαχωριστικά. Σε αυτό το στάδιο, το σύστημα πλαστικών ποταμών θα είναι πολύ χρήσιμο, κατ 'αναλογία με την εγκατεστημένη αποστράγγιση από την οροφή. Πλαστικά δεν είναι διαφορετική δύναμη, σε αντίθεση με τους μεταλλικούς σωλήνες, αλλά δεν είναι επιρρεπείς σε σήψη και τη διάβρωση, και χαρακτηρίζεται από χαμηλό βάρος και μεγάλη αντοχή.
 • Το ανώτερο άκρο του σωλήνα πρέπει να αυξηθεί περίπου 40-50 εκατοστά κάτω από την οροφή του γκαράζ για να εξασφαλιστεί η σωστή εκροή αέρα. Μην αφαιρέσετε το σωλήνα στο γκαράζ ή στην υπερκατασκευή πάνω από το κελάρι. Η απόδοση του εξαερισμού σε αυτή την περίπτωση θα μειωθεί στο μηδέν, επειδή ο αέρας και το συμπύκνωμα θα πέσουν ακόμα στα χρησιμοποιημένα δωμάτια.
 • Στο τέλος του σωλήνα, θα πρέπει να σκεφτείτε πάνω από την κουκούλα από τη βροχή. Μπορείτε επίσης να ορίσετε ένα λεπτό πλέγμα για να αποκλείσετε την είσοδο εντόμων και μικρών πτηνών. Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα συχνά για χρήση στον ιδιωτικό τομέα, όπου οι πιο απροσδόκητοι επισκέπτες μπορούν να μπουν στο κελάρι, ως επιλογή - ένα ρόπαλο ή ένα μεγάλο έντομο.
 • Ο εξαερισμός πρέπει απαραιτήτως να εγκατασταθεί μαζί με τον αέρα τροφοδοσίας, διαφορετικά δεν θα υπάρξει φαινόμενο εναλλαγής αέρα. Όλα αυτά μαζί ονομάζεται φυσικός εξαερισμός και είναι ένα απλό σχέδιο για την ανταλλαγή αέρα. Συνήθως δεν είναι απαραίτητο να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητά του για μικρά δωμάτια. Αν πρόκειται για μεγάλα και βιομηχανικά κτίρια, ο εξαερισμός του κελάριου μπορεί να γίνει με αναγκαστική κυκλοφορία αέρα.
 • Το εξωτερικό άκρο του σωλήνα, το οποίο βρίσκεται έξω από τα τοιχώματα του δωματίου, πρέπει να είναι μονωμένο. Πάρα πολύ προσπαθήστε, όπως στην περίπτωση ενός σωλήνα τροφοδοσίας δεν είναι απαραίτητο, αρκεί να φροντίσετε να μην υπάρχουν αποθέσεις ακόμα και σε ισχυρούς ανέμους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στο πάγωμα του σωλήνα και στη μείωση της παραγωγής του.

Μην ξεχνάτε ότι στο υπόγειο του γκαράζ μπορεί να συσσωρεύονται επιβλαβείς εκπομπές από το αυτοκίνητο και η χρήση χημικών ουσιών στις εργασίες επισκευής. Αυτό επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων που αποθηκεύονται στο κελάρι, οπότε το σύστημα εξαερισμού είναι απλά απαραίτητο. Για να αποκλειστεί η δηλητηρίαση από τέτοια αέρια κατά την εργασία στο εσωτερικό του γκαράζ, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε να αντληθεί επαρκώς ο αέρας από αυτό το δωμάτιο.

Πώς να κάνετε τον υποχρεωτικό εξαερισμό

Παροχή μέγιστης εξαγωγής αέρα στο υπόγειο του γκαράζ μπορεί να χρησιμοποιεί πρόσθετες συσκευές. Με αυτή την ιδιότητα, μπορεί να λειτουργήσει ένας ανεμιστήρας, ένας διαχύτης - ένα weathervane, ένας εκτροπέας, ένα μονομπλόκ και ακόμη και ένας συνηθισμένος ηλεκτρικός λαμπτήρας. Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να γίνει αυτό εξηγείται παρακάτω.

Οργάνωση του εξαναγκασμένου εξαερισμού, τα κύρια μυστικά:

 • Ως βάση, μπορείτε να πάρετε το παραπάνω σχέδιο φυσικού αερισμού. Η εγκατάσταση των σωλήνων πραγματοποιείται με την ίδια αρχή.
 • Στη μέση των σωλήνων εκκένωσης εισάγεται μια συσκευή τροφοδοσίας με αέρα. Συνήθως είναι ένας ανεμιστήρας, αλλά υπάρχουν και άλλες επιλογές.
 • Στο επάνω μέρος του σωλήνα τροφοδοσίας, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα diffuser - ένα πτερύγιο καιρού, το οποίο περιστρέφει τις λεπίδες υπό την επίδραση του ανέμου. Αυτό παρέχει καλή ανταλλαγή αέρα και για τη λειτουργία μιας τέτοιας συσκευής δεν απαιτείται πρόσθετη ενέργεια. Weathervane χρειάζεται περιοδική επιθεώρηση και επισκευή, είναι επίσης απαραίτητο να αγοράσετε μια έκδοση που δεν υπόκειται σε διάβρωση από εξωτερικές καιρικές επιδράσεις.
 • Στο τέλος του σωλήνα εξάτμισης μπορούν επίσης να εγκατασταθούν ειδικές συσκευές. Συνήθως πρόκειται για αεραγωγούς που παράγουν εξαιρετική εξαγωγή αέρα από το κελάρι.
 • Το μονοπώλιο θεωρείται η καλύτερη επιλογή. Με το λογισμικό, μπορείτε να κάνετε οποιοδήποτε είδος εξαγωγής αέρα, καθώς και να παράσχετε πρόσθετες παραμέτρους του συστήματος. Τα μόνα μειονεκτήματα αυτής της επιλογής είναι το υψηλό κόστος και η δυσκολία στην αγορά της βέλτιστης επιλογής.
 • Η επιλογή για τον μέσο προϋπολογισμό είναι να σχεδιάσετε την κουκούλα χρησιμοποιώντας ένα συμβατικό ηλεκτρικό λαμπτήρα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την εσωτερική τρύπα του σωλήνα. Με τη θέρμανση του αέρα, δημιουργείται ένα εξαιρετικό σύστημα εξάτμισης. Και ο λαμπτήρας δεν μπορεί να καίει συνεχώς, αλλά μόνο στην περίπτωση ξαφνικών διακυμάνσεων της θερμοκρασίας έξω από τους τοίχους του δωματίου.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός, σε αντίθεση με τον φυσικό εξαερισμό, είναι πιο αποτελεσματικός και μπορεί να προσφέρει μια κανονική ανταλλαγή αέρα ακόμη και για μεγάλα δωμάτια. Αυτό είναι πολύ βολικό και απλό, ειδικά δεδομένου ότι ένα τέτοιο σχέδιο θα τεθεί σε ισχύ εδώ και πολλά χρόνια. Η δουλειά της δεν αντικατοπτρίζει τις ιδιοτροπίες του καιρού και της μακράς χειμερινής περιόδου. Η κύρια κατάσταση - αερισμός πρέπει να παρέχει το απαραίτητο επίπεδο θερμοκρασίας και υγρασίας, διαφορετικά δεν έχει νόημα να δημιουργηθεί ένα τέτοιο σύστημα.

Ο αερισμός του υπόγειου γκαράζ πρέπει να εγκατασταθεί χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η κύρια κουκούλα, είναι επιθυμητό τα δύο αυτά συστήματα να μην διασυνδέονται καθόλου. Το θέμα είναι ότι οι εξατμίσεις αυτοκινήτων και η εξάτμιση των χημικών ουσιών μπορούν να σχηματίσουν βαριές συνδέσεις, κατεβαίνοντας προς τα κάτω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο σωλήνας εξαγωγής από το γκαράζ δεν πρέπει να βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με τον εξαερισμό του κελαριού. Για τα τοξικά απόβλητα από το αυτοκίνητο δεν πήρε φαγητό, πρέπει επίσης να φροντίσετε για την αεροστεγή είσοδο στο υπόγειο. Αυτά τα μέτρα ασφαλείας μπορεί να φαίνονται περιττά, αλλά οι πραγματικές καταστάσεις επιβεβαίωσαν επανειλημμένα την ορθότητα τους.

Ο σωστά οργανωμένος αερισμός του γκαράζ με ένα κελάρι θα βοηθήσει όχι μόνο να κρατήσει τα λαχανικά φρέσκα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτό επηρεάζει άμεσα την αντοχή της δομής και επίσης αυξάνει την ωφέλιμη ζωή του γκαράζ και του κελάριου. Για να κάνετε μια αναγκαστική ή φυσικό αερισμό με τα χέρια σας, θα πρέπει να εξετάσει τη θέση των αεραγωγών, καθώς και τη χρήση των πρόσθετων συσκευών για την εξαγωγή του αέρα, αν είναι απαραίτητο, για παράδειγμα, έναν ανεμιστήρα. Βασικές αρχές της φυσικής και της μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής, καθώς και σημαντικές λεπτομέρειες κατά την εργασία με τα χέρια του τα στοιχεία που περιγράφονται σε αυτό το άρθρο.