Γκαράζ εξαερισμό από τα χέρια του: τα είδη, τα σχέδια, τους κανόνες της ρύθμισης

Ο ανεπαρκής ή αναποτελεσματικός αερισμός του γκαράζ συμβάλλει στον σχηματισμό συμπύκνωσης στις μονάδες του αυτοκινήτου. Τα καυσαέρια και η εξάτμιση των υγρών εργασίας καθιστούν την ατμόσφαιρα του γκαράζ μη ασφαλής για τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου.

Εξετάστε πώς να εξοπλίσετε το σύστημα εξαερισμού του γκαράζ για τη λειτουργία του με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού στο γκαράζ

Την αυγή του ενθουσιασμού των αυτοκινήτων, τα αυτοκίνητα χρειάζονταν ένα περιφραγμένο καταφύγιο για συντηρητική συντήρηση. Αργότερα, τα αυτοκίνητα έγιναν μια αξία που απαιτεί προστασία από κλοπή - ένα αξιόπιστο γκαράζ με περίμετρο προστατευμένο από διείσδυση. Η εμπειρία των προηγούμενων γενεών των ιδιοκτητών αυτοκινήτων απαιτεί να προστατεύσει το αυτοκίνητο, να το αποθηκεύσετε στο κιβώτιο γκαράζ.

Αλλά το γκαράζ είναι καλό αν έχει εξαερισμό. Φτάνοντας στο πάρκινγκ μετά από ένα ταξίδι πολλών χιλιομέτρων σε βροχερά και χιονισμένα μονοπάτια, το αυτοκίνητο φέρνει μαζί του την υγρασία.

Το δωμάτιο για το αυτοκίνητο είναι παραδοσιακά μικρό, η υγρασία γρήγορα κορεσίζει την ατμόσφαιρα του. Και αν ο όγκος του υγρού αέρα στο γκαράζ δεν αλλάζει 6 φορές την ώρα (καλύτερα από 10 φορές), τότε το αυτοκίνητο σίγουρα θα σκουριάσει.

Το SNiP 21-02-99 θέτει τη χειμερινή θερμοκρασία αποθήκευσης του μηχανήματος σε ποσότητα +5 ° C, εάν το κουτί θερμαίνεται. Παρεμπιπτόντως, αυτό το SNiP επιτρέπει επίσης να μην θερμαίνονται οι χώροι του γκαράζ.

Άνετα για τη θερμοκρασία του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου (για παράδειγμα, +15 ° C) στο χειμερινό γκαράζ είναι "άβολα" για το αυτοκίνητο λόγω της τήξης του πάγου και του χιονιού. Είναι πιο ορθολογικό να τηρείτε τους κανονιστικούς κανονισμούς 5 o C.

Το πρότυπο ανταλλαγής αέρα στο γκαράζ είναι ρυθμισμένο σύμφωνα με το ONTP 01-91 σε όγκο από 150 m 3 / h για κάθε θέση αυτοκινήτου. Εξωτερικά, η εργασία είναι απλή - για να καθορίσετε τη διάμετρο των αεραγωγών, βάλτε μία στην εισροή, η δεύτερη στην κουκούλα και ενημερώστε την ατμόσφαιρα.

Ωστόσο, στο ψυχρό κλίμα της Ρωσίας, το σύστημα παροχής και εξαγωγής σε κλειστό χώρο στάθμευσης πρέπει να σχεδιαστεί πιο στενά.

Συνθήκες εργασίας του φυσικού αερισμού

Για να λειτουργήσει ο αυτοδύναμος αερισμός στο γκαράζ, το κύκλωμα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τον όγκο των αλλαγών του αέρα, τις εποχιακές μεταβολές της θερμοκρασίας και την αύξηση του ανέμου. Ο φυσικός αερισμός του κιβωτίου αυτοκινήτου εξαρτάται άμεσα από:

 • διαφορά θερμοκρασίας αέρα μέσα και έξω από το δωμάτιο. Η ατμόσφαιρα του γκαράζ πρέπει να είναι θερμότερη και ως εκ τούτου ελαφρύτερη από τον εξωτερικό αέρα. Στη συνέχεια, βαρύς και καθαρός αέρας θα διεισδύσει στο γκαράζ μέσω του αγωγού παροχής αέρα με βαρύτητα, επιδιώκοντας να αντικαταστήσει τον λιγότερο πυκνό όγκο της εσωτερικής ατμόσφαιρας.
 • διαφορά πίεσης μεταξύ των κατακόρυφων εισροών και των θέσεων εξάτμισης. Είναι απαραίτητο να υπάρχει διαφορά μεγαλύτερη από 3 μέτρα μεταξύ της εισαγωγής αέρα τροφοδοσίας και της εξόδου αέρα εξαγωγής.
 • την πίεση της κινούμενης μάζας αέρα (άνεμος). Στην εμπνευσμένη πλευρά του γκαράζ, ρυθμίζεται μια αυξημένη πίεση και από την προς τα πίσω πλευρά δημιουργείται μια μειωμένη πίεση. Είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τον αγωγό παροχής αέρα στην πλευρά της επικρατούσας κατεύθυνσης του ανέμου.

Η παραβίαση αυτών των συνθηκών θα οδηγήσει σε πλήρη αναποτελεσματικότητα του φυσικού σχεδιασμού. Επομένως, το χειμώνα είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί υψηλότερη θερμοκρασία στο κιβώτιο του αυτοκινήτου σε σχέση με το δρόμο και να μειωθεί η ανταλλαγή αέρα, ρυθμίζοντας τον βαθμό ανοίγματος των αεραγωγών.

Το καλοκαίρι, απαιτείται να ανοίξετε εντελώς τους αγωγούς εισαγωγής και εξαγωγής, κάνοντας ένα στοίχημα για το ανέβασμα.

Υπολογισμός του εξαερισμού του ανεφοδιασμού και της εξαγωγής

Η κύρια παράμετρος της ανταλλαγής αέρα είναι η πολλαπλότητα της, δηλ. αριθμός πλήρων αλλαγών στον όγκο της ατμόσφαιρας στο γκαράζ από τον "δρόμο" αέρα.

Γνωρίζοντας την κανονικοποιημένη πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα και εξαγωγής αέρα (6-10 φορές) και τον εσωτερικό όγκο του κιβωτίου αυτοκινήτου, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την κατανάλωση αέρα ανά ώρα:

L = n • Vr

 • L - ροή αέρα ανά ώρα, m 3 / h,
 • n - την αριθμητική τιμή του προτύπου για την πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα,
 • Vr - Ο όγκος αέρα του γκαράζ, m 3.

Για να προσδιορίσετε την ποσότητα αέρα που περικλείεται από το γκαράζ, είναι απαραίτητο να πολλαπλασιάσετε τις εσωτερικές διαστάσεις του πλάτους, του μήκους και του ύψους. Για παράδειγμα, ένα κιβώτιο πλάτους 4 μ., Μήκους 6 και ύψους 2,7 μ. Έχει Vr = 4 • 6 • 2,7 = 64,8 m 3. Όταν επιλέγετε, για παράδειγμα, επτά φορές την ανταλλαγή αέρα ανά ώρα, αυτό το γκαράζ θα απαιτήσει L = 7 • 64,8 = 453,6 m 3.

Για την επιλογή του τμήματος των αγωγών της εισροής και της εξάτμισης, η προκύπτουσα τιμή του L πρέπει να στρογγυλεύεται προς τα πάνω, επιτυγχάνοντας την πολλαπλότητα του κατά 5.

Επομένως, η τιμή ροής αέρα που λαμβάνεται κατά τον υπολογισμό μας πρέπει να αυξηθεί στα 455 m 3, αυτός ο αριθμός διαιρείται με 5 χωρίς υπόλοιπο - 455: 5 = 91.

Εξετάζουμε την εικόνα του διαγράμματος διαμέτρου των αεραγωγών και επιλέγουμε την κατάλληλη παράμετρο. Δεδομένου ότι η ταχύτητα του αέρα στους φυσικούς αεραγωγούς είναι περίπου 0,5-1 m / s, για το "κατά προσέγγιση" γκαράζ που υπολογίστηκε παραπάνω, είναι αναγκαίοι οι αγωγοί στρογγυλού αέρα με διάμετρο 500 mm. Ή προφίλ, με εσωτερικό τμήμα 450x500 mm.

Για να βελτιώσετε την εισροή αέρα, μπορείτε να εγκαταστήσετε σε ύψος έως και μισό μέτρο από το δάπεδο του γκαράζ, όχι από τον αγωγό-αγωγό, αλλά από την είσοδο αέρα της σχάρας. Και η διατομή του πρέπει να είναι δύο φορές ή τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτή του σωλήνα εξάτμισης. Ο εξαερισμός θα βελτιωθεί, αλλά το χειμώνα το κιβώτιο του αυτοκινήτου θα παγώσει.

Είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί η σχάρα τροφοδοσίας και η κουκούλα με συρόμενα ή αφαιρούμενα καλύμματα, τα οποία επιτρέπουν τη μείωση της διατομής της εισαγωγής αέρα εάν είναι απαραίτητο.

Δίνουμε προσοχή στην ακολουθία μερικής επικάλυψης των ανοιγμάτων καυσαερίων και τροφοδοσίας - πρώτα στην εισροή, στη συνέχεια στην εξάτμιση.

Είναι σημαντικό η διατομή του σωλήνα εξαγωγής να μην είναι μεγαλύτερη από το τμήμα της εισαγωγής φρέσκου αέρα - η απόρριψη θα συμβεί. Επομένως, όταν ο αγωγός τροφοδοσίας είναι μερικώς κλειστός, η διατομή του σωλήνα εξαγωγής πρέπει να μειωθεί.

Ο αγωγός εξαγωγής πρέπει να αφαιρείται αυστηρά κάθετα και τουλάχιστον 500 mm πάνω από το επίπεδο της οροφής του γκαράζ.

Πάνω από την οροφή του τένοντα, η κουκούλα πρέπει να ανυψωθεί σε ύψος που αντιστοιχεί στην εγγύτητα της κορυφογραμμής στέγης (δείτε το διάγραμμα στην εικόνα).

Αν στο φρεάτιο του γκαράζ έχει εγκατασταθεί ένας σταθμός επιθεώρησης για την πραγματοποίηση επισκευών και ένα κελάρι για την αποθήκευση τροφίμων, θα πρέπει να εγκατασταθούν χωριστοί αγωγοί εισροής και εκροής για τον αερισμό υπόγειων χώρων.

Δηλαδή. Απαιτείται ένας ανεξάρτητος αγωγός για την παροχή αέρα στο κελάρι και ο δεύτερος, κατακόρυφος - στην κουκούλα.

Πώς μπορώ να βελτιώσω την απόδοση ενός φυσικού καλύμματος γκαράζ;

Χωρίς τη χρήση μηχανικών εργαλείων για την ενίσχυση της ανταλλαγής αέρα, μπορείτε να πετύχετε μια σταθερή ανακαίνιση της ατμόσφαιρας στο χώρο του γκαράζ με δύο τρόπους - θερμαίνοντας το σωλήνα εξαγωγής και τοποθετώντας έναν εκτροπέα πάνω του.

Ο θερμός αέρας είναι ελαφρύτερος από τις μάζες ψυχρού αέρα που εισέρχονται μέσω της εισαγωγής αέρα εισαγωγής. Προσβλέποντας στο υψηλότερο σημείο, εξέρχεται μέσω του εξαερισμού, αντικαθιστώντας τον καθαρό αέρα έξω - η πίεση των εσωτερικών (στο γκαράζ) και εξωτερικών (στο δρόμο) ατμόσφαιρα πρέπει να εξισωθεί.

Για να βελτιώσετε τη θέρμανση του αέρα στο ανώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας μέσα στο κρύο γκαράζ, πρέπει να βάψετε το κανάλι καυσαερίων μαύρο. Ως αποτέλεσμα, τα τοιχώματα των αγωγών απορροφούν τη μέγιστη ποσότητα ηλιακής ενέργειας και θερμαίνουν τον αέρα μέσα στο κανάλι, προτρέποντάς τον να κινηθεί πιο έντονα.

Κατά τον σχεδιασμό του φυσικού αερισμού, λαμβάνοντας υπόψη το μαύρο χρώμα, μην πραγματοποιείτε τη θερμομόνωση του αγωγού αερισμού. Ωστόσο, για τη μέθοδο "θέρμανσης με λαμπτήρα πυρακτώσεως" είναι εξαιρετικά απαραίτητο να μονώσετε τον αγωγό εξαγωγής για να το μονώσετε.

Από το φθινόπωρο γίνεται κρύο στο γκαράζ. Για ένα αυτοκίνητο αυτό δεν είναι πρόβλημα, αλλά για τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής - πολύ κακό.

Εάν ο καυτός κινητήρας την πρώτη ώρα μετά την άφιξη στο κουτί εξακολουθεί να χρησιμεύει ως πηγή θερμότητας για τον αέρα, τότε μετά από μερικές ώρες σε ένα μη θερμαινόμενο γκαράζ, θα καθοριστεί θερμοκρασία σχεδόν ίση με τη θερμοκρασία του δρόμου. Ο φυσικός αερισμός θα σταματήσει να λειτουργεί.

Για να διατηρηθεί η ανταλλαγή αέρα και να αποφευχθεί το πάγωμα του καναλιού καυσαερίων (το συμπύκνωμα θα συσσωρευτεί σε αυτό) η συνηθισμένη λάμπα πυρακτώσεως 40-watt θα επιτρέψει.

Αρκεί να κρεμάσετε την κασέτα κάτω από το άνοιγμα του καναλιού κάθετης κλήρωσης και να την αφήσετε. Η θερμότητα που παράγεται από τη λάμπα είναι αρκετή για να μετακινήσει τον αέρα με ταχύτητα 0,2-0,4 m / s.

Και ο αγωγός αγωγών πρέπει να είναι τυλιγμένος με θερμομονωτικό υλικό και να βεβαιωθείτε ότι ο θερμαντήρας δεν λαμβάνει υγρασία. Η θερμότητα από τον λαμπτήρα πυράκτωσης είναι λίγο, για όλο το μήκος του σωλήνα εξάτμισης ίσως δεν είναι αρκετό και ο αέρας θα κρυώσει γρήγορα.

Λάβετε υπόψη ότι η χρήση λαμπτήρων φθορισμού ή λαμπτήρων LED για τη βελτίωση της ανταλλαγής αέρα δεν είναι ευνοϊκή - παράγουν σημαντικά λιγότερη θερμική ενέργεια. Μόνο οι λαμπτήρες πυρακτώσεως είναι κατάλληλοι.

Deflector για σύστημα εξαερισμού γκαράζ

Αυτή η συσκευή συμβάλλει στην αύξηση του ελκτικού έλξης στο 20% χωρίς τη χρήση οποιωνδήποτε μηχανικών συσκευών - λόγω του σχηματισμού μιας ζώνης χαμηλής πίεσης στην κεφαλή του αγωγού.

Βάσει του νόμου Bernoulli, οι εκτροπείς αλλάζουν την κίνηση των ροών του αέρα λόγω του σχεδιασμού τους (διατομή).

Ο άνεμος αναγκάζεται να καμπυλωθεί γύρω από το λυγισμένο σώμα του εκτροπέα, ο οποίος οδηγεί στο σχηματισμό μικροσκοπικών ζωνών σχετικού κενού, που προκαλούν την κίνηση της μάζας αέρα στον σωλήνα προς τα πάνω.

Ο σχεδιασμός του εκτροπέα εξαερισμού (από το παράδειγμα του έργου TsAGI, βλέπε εικόνα) αποτελείται από:

 • διαχύτη (γυαλί), το οποίο έχει το σχήμα ενός κόλουρου κωνικού σωλήνα. Βάζει ένα στενό πρόσωπο στην καμινάδα. Προωθεί τη διαφορά στην πίεση του αέρα και την αυξημένη ώθηση.
 • καπάκι (ομπρέλα), η οποία προστατεύει το κανάλι των αεραγωγών από τη διείσδυση πτητικών συντριμμιών και την ατμοσφαιρική κατακρήμνιση.
 • εξωτερική θήκη, με κυλινδρικό σχήμα. Δημιουργεί ζώνες χαμηλής πίεσης διαχωρίζοντας τη ροή του ανέμου.

Ο τύπος του εκτροπέα TsAGI χρησιμοποιείται ευρέως για να ενισχύσει το φυσικό ρεύμα σωλήνων εξαερισμού στη Ρωσία. Μαζί με αυτό είναι γνωστά περιστροφικά, δίσκου, πτερύγια και εκτροπείς σχήματος Η.

Με την ευκαιρία, τα οικιακά εκχυλίσματα του φυσικού αερισμού είναι ιδιαίτερα συχνά εξοπλισμένα με τον εκτροπέα Grigorovich.

Η αποτελεσματικότητα των διαφραγμάτων εξάτμισης οποιουδήποτε σχεδίου σχετίζεται άμεσα με τις ατμοσφαιρικές συνθήκες (παρουσία αέρα). Δηλαδή. με έναν ισχυρό αέρα, αυτή η συσκευή αναπτύσσει μέγιστη πρόσφυση στο σύστημα του φυσικού αερισμού, και σε ηρεμία δεν λειτουργεί καθόλου.

Ο εκτροπέας είναι ικανός όχι μόνο να βελτιώσει την πρόσφυση αλλά και να εμποδίσει την «απόφραξη» του σωλήνα εξάτμισης σε ισχυρούς ανέμους, για να ξεπεράσει ποιος φυσικός εξαερισμός χαμηλού ρεύματος δεν μπορεί.

Επιπλέον, το σύστημα εξαερισμού εξοπλισμένο με συσκευή εκτροπής είναι το πλέον προστατευμένο από την ανατροπή της ώσης.

Εφιστούμε την προσοχή στην ανάγκη ανύψωσης της κεφαλής της κουκούλας, εξοπλισμένης με έναν εκτροπέα, πάνω από το επίπεδο της οροφής κατά μισό μέτρο ή περισσότερο. Εφαρμόζονται επίσης οι συνθήκες τοποθέτησης στο τμήμα της εγγύτητας της κορυφογραμμής στέγης, που εξετάζεται στο ανωτέρω σχήμα.

Συνδυασμένος αερισμός του κιβωτίου αυτοκινήτου

Το πλεονέκτημα του συνδυασμού του φυσικού αερισμού με ένα μηχανισμό χαμηλής ισχύος εξασφαλίζει την ανανέωση της ατμόσφαιρας του γκαράζ σε κάθε καιρό.

Ούτε η θερμότητα του αέρα και του καλοκαιριού δεν εξασθενεί την αποτελεσματικότητα ενός τέτοιου συμπλέγματος τροφοδοσίας και καυσαερίων.

Το σχέδιο συνδυασμένου εξαερισμού είναι παρόμοιο με την εγκατάσταση ενός φυσικού συστήματος ανταλλαγής αέρα. Η ίδια θέση των αγωγών παροχής και εξαγωγής αέρα, η ίδια διατομή των αγωγών αέρα και ο εκτροπέας στο άνω άκρο του αγωγού εξαγωγής χρησιμοποιούνται.

Μία διαφορά είναι η τοποθέτηση ενός αξονικού ή φυγοκεντρικού ανεμιστήρα στην κοιλότητα του αγωγού εξαγωγής.

Η χωρητικότητα της μονάδας αερισμού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100 W, αυτό αρκεί. Για την εγκατάσταση απαιτείται ανεμιστήρας στο μονωμένο τμήμα του αγωγού, διαφορετικά θα λάβει συμπύκνωμα.

Για να ελέγξετε τη λειτουργία ενός τέτοιου ανεμιστήρα, είναι χρήσιμο ένας ηλεκτρονικός χρονοδιακόπτης ενσωματωμένος στον προσαρμογέα ανάμεσα στην ηλεκτρική πρίζα και το φις τροφοδοσίας της συσκευής εξαγωγής.

Για να κρατάτε συνεχώς τον ανεμιστήρα εξαγωγής δεν είναι κερδοφόρος λόγω της κατανάλωσης ενέργειας και δεν υπάρχει ανάγκη. Επιπλέον, το χειμώνα, ο συνδυασμένος αερισμός του γκαράζ θα αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικός και θα σκληρύνει το κουτί.

Ο προσαρμογέας με χρονοδιακόπτη θα σας επιτρέψει να ρυθμίσετε τη συχνότητα και τη διάρκεια του ανεμιστήρα για 24 ώρες και λίγες μέρες νωρίτερα.

Σημειώστε ότι όταν επιλέγετε μια επαρκώς ισχυρή φυγόκεντρη εγκατάσταση για εξαερισμό, μπορεί να απαιτείται μεγαλύτερη διατομή για τον αγωγό εξαγωγής. Υπενθυμίζουμε ότι η επιλογή της διατομής του αγωγού αέρα εξαρτάται από την ταχύτητα ροής του αέρα.

Με ανεπαρκή εσωτερική διάμετρο, η κουκούλα θα κάνει δυνατά θόρυβο και δεν τραβάει τον αέρα σωστά.

Μηχανικός αερισμός του γκαράζ

Το κύριο πλεονέκτημά του είναι ότι είναι ανεξάρτητο από φυσικούς παράγοντες. Υπάρχουν δύο βασικά μειονεκτήματα: εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια. επαρκώς υψηλό κόστος. Η ροή του αέρα και η αφαίρεση του όγκου του εξαντλημένου αέρα πραγματοποιείται με φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες.

Σε κιβώτια αυτοκινήτων εγκαθίστανται τα ακόλουθα συστήματα μηχανικής εξαερισμού:

 • Modular. Το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής συναρμολογείται από πολλές ανεξάρτητες μονάδες που παρέχουν έγχυση και προετοιμασία καθαρού αέρα, καθώς και την απομάκρυνση της μολυσμένης ατμόσφαιρας. Αυτές οι λειτουργικές μονάδες λειτουργούν ανεξάρτητα, επειδή είναι απαραίτητοι οι αισθητήρες ελέγχου κοινού ελέγχου λειτουργίας τους.
 • Monoblock. Κάθε τέτοια μονάδα είναι μια ολοκληρωμένη μηχανική συσκευή εξαερισμού, είναι υπεύθυνη για την εισροή και την εξάτμιση ταυτόχρονα. Μεταξύ των ανεμιστήρων με μονοκόμματα, τα μοντέλα που διαθέτουν ανακλαστικές πλάκες θεωρούνται οικονομικά. Η ανάκτηση επιτρέπει την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας για τη θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας.

Ο μηχανικός εξαερισμός Monoblock είναι ευκολότερος στην εγκατάσταση με την προετοιμασία μίας μόνο τρύπας στον τοίχο του γκαράζ. Ωστόσο, το συγκρότημα παροχής αέρα, συμπληρωμένο με τις απαραίτητες μονάδες, είναι πιο αποτελεσματικό.

Ο καθαρός αέρας διηθείται πριν εισέλθει στους αγωγούς αέρα και, κατά την ψυχρή περίοδο, θερμαίνεται. Η τροφοδοσία του στο γκαράζ γίνεται μέσω αγωγών αέρα μέσα από τις γρίλιες που γίνονται στο πάτωμα ή σε τοίχους σχεδόν επίπεδες με το δάπεδο, αλλά και στους τοίχους του κοιλώματος επιθεώρησης.

Η εισαγωγή του αέρα εξαγωγής λαμβάνει χώρα μέσω μιας καμινάδας, στο κανάλι της οποίας εγκαθίσταται ένας ανεμιστήρας επαρκούς ισχύος. Σε μεγάλες δεξαμενές, που έχουν σχεδιαστεί για διάφορα μηχανήματα, η κουκούλα μπορεί να εκτελεστεί αποτελεσματικότερα μέσω αγωγών αέρα και μέσω συστήματος εξαερισμού αγωγών.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Ένα αποτελεσματικό σύστημα φυσικού αερισμού σε πραγματικό γκαράζ με υπόγειο:

Πώς να μονώσετε το σωλήνα εξαγωγής πάνω από το γκαράζ για να σταματήσετε τη συσσώρευση συμπυκνωμάτων και παγετού:

Τα μηχανικά συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής χρησιμοποιούνται σε χώρους θερμαινόμενου γκαράζ. Για τα μη θερμαινόμενα autoboxes, το σύμπλεγμα φυσικού αερισμού είναι πιο κατάλληλο. Τα υπόγεια γκαράζ μπορούν να αερίζονται μόνο με μηχανικό αερισμό με την εισαγωγή στο σύστημα ελέγχου τους ελεγκτές μονοξειδίου του άνθρακα.

τον εξαερισμό σε ένα υπόγειο γκαράζ, χρειάζεστε συμβουλές από όσους γνωρίζουν

Ζητώ να βοηθήσω στη βελτίωση του εξαερισμού.

Δόθηκε: υπόγειο γκαράζ, διαστάσεις πλάτος 3m, βάθος 5.7m, ύψος 2.5. Το γκαράζ βρίσκεται περίπου στο μέσον όλου του μήκους των κιβωτίων. Ο εξαερισμός είναι φυσικός. Υψηλή υγρασία 80% - 90%, η θερμοκρασία γύρω στο μηδέν (στο δρόμο έως -10g) είναι στην περίπτωση ενός καθημερινού χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων (το χιόνι από κάτω πέφτει). Οι πύλες είναι μέταλλο σε όλο το πλάτος του γκαράζ. Στην πύλη θα οργανωθεί από την εισροή αέρα - 2 τρύπες (κάτω από τις ράβδους), κάθε διάμετρο 125 mm. Ο σωλήνας εξάτμισης στο ίδιο το γκαράζ έχει διάμετρο 160 mm, με δύο οπές εξαγωγής (130 * 130 mm) - στο πάνω και στο κάτω μέρος. Ακόμη και με την ανοικτή πύλη, η έλξη είναι πολύ αδύναμη (έφερε τον αναπτήρα στις οπές εξαγωγής). ο σωλήνας συνδέεται με έναν κοινό αγωγό εξαερισμού 250 * 450 mm. Ένα άλλο χαρακτηριστικό του γκαράζ μου - στα δεξιά το κουτί εξαερισμού πηγαίνει στα γειτονικά γκαράζ, στα αριστερά πηγαίνει 90 μοίρες κατά μήκος του τείχους και περνά από την οροφή στην κορυφή του δρόμου. Η ηλεκτρική ενέργεια δεν είναι κρίμα, οπότε θέλω να εγκαταστήσω ανεμιστήρα, υπάρχει ένας αξονικός ανεμιστήρας 320 κυβικών μέτρων ανά ώρα ακριβώς κάτω από το σωλήνα 160 mm. Οι ερωτήσεις έχουν ως εξής:
εάν εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα στην κορυφή του σωλήνα εξαερισμού μπροστά από το κοινό κουτί εξαέρωσης - η ροή του αέρα δεν θα φτάσει στο πάνω μέρος του γενικού εξαερισμού. Το κιβώτιο θα εκτείνεται τόσο προς τα αριστερά όσο και προς τα δεξιά, με αποτέλεσμα το φυσικό βύθισμα στα γκαράζ στα δεξιά να μπορεί να χαθεί. ή είναι απαραίτητο μέσα στο κοινό σωλήνα εξαερισμού, τι είδους στρογγυλοποίηση πρέπει να κάνετε από τον εξαερισμό. σωλήνα στον οποίο θα εγκατασταθεί ο ανεμιστήρας;

Εξαερισμός στο γκαράζ: η λεπτότητα της συσκευής

Ο εξαερισμός στο γκαράζ εκτελεί μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες - παρέχει ένα υγιές μικροκλίμα και βοηθά να κρατήσει το αυτοκίνητο σε άριστη κατάσταση. Πώς να εξοπλίσετε σωστά με τα χέρια σας την εισροή και την απορροφητήρα στο κελάρι ή στο υπόγειο και να κάνετε τρύπες αερισμού; Οι απαντήσεις σε αυτές και άλλες ερωτήσεις θα βρεθούν παρακάτω.

Χαρακτηριστικά

Το γκαράζ είναι ένας κλειστός χώρος, ο οποίος απαιτεί αποτελεσματικό αερισμό για την πλήρη και έγκαιρη αφαίρεση της υγρασίας συμπύκνωσης, τοξικών καυσαερίων, άλλων επιβλαβών καπνών.

Ακολουθούν ορισμένες λειτουργίες που θα πρέπει να εκτελεί ένα σωστά οργανωμένο σύστημα εξαερισμού.

 • Αφαιρέστε την υγρασία, η οποία αναπόφευκτα εισέρχεται στο γκαράζ από τα ελαστικά και το κάτω μέρος του αυτοκινήτου, επειδή το στέγνωμα του αυτοκινήτου είναι σχεδόν ο μόνος τρόπος για να επεκτείνετε τη λειτουργία του.
 • Εξάτμιση επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία καυσαερίων, χημική εξάτμιση των ελαίων, βερνίκια, βενζίνη ή ντίζελ, προϊόντα φροντίδας αυτοκινήτων που συχνά αποθηκεύονται στο γκαράζ.
 • Αποφύγετε τη συμπύκνωση στους τοίχους και την οροφή του γκαράζ, καθώς και μέσα στο κελάρι, που μπορεί να οδηγήσει σε ζημιές και ακόμη και καταστροφή του ίδιου του σχεδιασμού του γκαράζ.
 • Να είστε υπεύθυνοι για την ταχεία απομάκρυνση της υγρασίας από τις επιφάνειες του αυτοκινήτου, πράγμα που θα αποτρέψει την εμφάνιση σκουριάς.
 • Προστατεύστε από τη διάβρωση όχι μόνο το ίδιο το αυτοκίνητο, αλλά και εργαλεία που αποθηκεύονται συχνά εκεί.

Υπάρχουν μόνο δύο αρχές αερισμού του γκαράζ - φυσικές και αναγκαστικές. Από εδώ φυσικά μπορούμε να αποκομίσουμε τύπους: φυσικό, μηχανικό και συνδυασμένο.

Η φυσική μορφή εξαερισμού βασίζεται σε αεροδυναμικές νόμους και η χρήση μηχανικών συσκευών δεν σημαίνει ότι οι ροές αέρα ρέουν φυσικά, υπακούοντας στους νόμους της φυσικής, μέσω των ανοιγμάτων εισαγωγής και εξαγωγής στους τοίχους ή τις πύλες γκαράζ λόγω της διαφοράς θερμοκρασιών εντός και εκτός του κιβωτίου. Αυτός ο τύπος εξαερισμού είναι εύκολος να κατασκευαστεί με τα χέρια σας.

Φυσικά, σε κάθε γκαράζ, η θερμοκρασία μέσα στο κουτί θα είναι υψηλότερη από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος στη ζεστή εποχή. Και αυτή η περίσταση χρησιμοποιείται για την τόνωση της κυκλοφορίας του αέρα: ο φυσικά ζεστός αέρας τείνει προς τα πάνω και κρύωσε προς τα κάτω λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και πυκνότητας.

Κατά συνέπεια, στους τοίχους του γκαράζ κάνει δύο αυτοεξοπλισμένους αεραγωγούς. Συνιστάται η τοποθέτηση τους διαγώνια. Ο εξωτερικός αέρας εισέρχεται στην τρύπα εισροής. Σε αυτό το σημείο, δημιουργείται διαφορά θερμοκρασίας στο κιβώτιο γκαράζ και ο θερμός αέρας ανεβαίνει, μετά εισέρχεται στον αγωγό εξαγωγής και προς τα έξω.

Βασικές αρχές της τοποθέτησης του συστήματος.

 • Ο αγωγός παροχής αέρα βρίσκεται συνήθως στην πλευρά του ανέμου και όσο το δυνατόν πιο κοντά στο επίπεδο του δαπέδου - συνήθως δεν υπερβαίνει τα 10-15 cm αλλά όχι λιγότερο από μισό μέτρο από την επιφάνεια. Η απλούστερη και αποτελεσματικότερη λύση για αυτόν τον τύπο εξαερισμού είναι οι τυποποιημένες κοιλιακές μάσκες, οι οποίες απλά κόβουν τις πόρτες του γκαράζ.
 • Η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί σε απόσταση 10-15 cm κάτω από την άρθρωση του τοίχου με την οροφή. Τοποθετείται 10 cm κάτω από τη ραφή οροφής, το άλλο άκρο του αγωγού είναι έξω από το κουτί σε επίπεδο περίπου μισού μέτρου κάτω από την άκρη της οροφής.
 • Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε την τοποθέτηση των ανοιγμάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής σε διαφορετικές γωνίες του δωματίου απέναντι από το άλλο με διαφορά ύψους τουλάχιστον 2,5-3 μέτρων.
 • Εάν ο αγωγός εξαερισμού στην παραγωγή οροφή πυγμαχία, μην ξεχάσετε να παρέχουν το ύψος σωλήνα 50-60 cm. Κατά κανόνα, κορυφή του καλύπτεται με ένα καπάκι σε σχήμα και εξοπλισμένο με ένα πλέγμα ή πλέγμα για την προστασία από τα έντομα.

Εκτός από την απλότητα του εξοπλισμού του φυσικού συστήματος εξαερισμού και το χαμηλό κόστος του, έχει επίσης μειονεκτήματα.

 • Στη ζεστή εποχή, μια μικρή διαφορά θερμοκρασίας καθιστά αυτό τον τύπο εξαερισμού αναποτελεσματικό - δεν υπάρχει επαρκής ανάμιξη των αέριων μαζών, μεταξύ άλλων λόγω των διαφορετικών πυκνοτήτων του αέρα.
 • Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η διευθέτηση των ανοιγμάτων αερισμού για εισροή και εξαγωγή.
 • Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η εμφάνιση πάγου στα ανοικτά μέρη του συστήματος κατά την ψυχρή εποχή λόγω της πολύ ισχυρής πτώσης της θερμοκρασίας μέσα στο κιβώτιο γκαράζ. Αυτό το πρόβλημα μπορεί εύκολα να εξαλειφθεί με την τοποθέτηση των μονωτικών πηνίων μόνωσης.

Ο τεχνητός (εξαναγκασμένος) τύπος εξαερισμού χαρακτηρίζεται από την παροχή μίξης αέριων μαζών με τη βοήθεια ανεμιστήρων εξαγωγής και ανεφοδιασμού και μηχανισμών παρόμοιων με αυτούς. Η ανάδευση του αέρα στο κιβώτιο του γκαράζ γίνεται μέσω τεχνητών συστημάτων τροφοδοσίας και εξάτμισης. Μπορείτε να πείτε ότι σε κάποιο βαθμό αυτό το είδος μπορεί ακόμη και να αντικαταστήσει τη θέρμανση. Τα πιο προηγμένα συστήματα χρησιμοποιούν μια ποικιλία λογισμικού.

Δομικά, αυτός ο τύπος αερισμού διακρίνεται από ένα μονοπώλιο (μια ενιαία μονάδα παρέχει και έναν φράκτη και ένα εξολκέα) και αρθρωτή (όλα τα παραπάνω γίνονται από δύο διαφορετικά μπλοκ συσκευών).

Το είδος αυτό είναι σχετικά ακριβό, καθώς απαιτεί ένα ορισμένο βαθμό μηχανικής. Θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο τύποι συσκευών - για την οργάνωση της ροής αέρα και την εξαγωγή του.

Ο εξοπλισμός τροφοδοσίας μπορεί να περιλαμβάνει έναν θερμαντήρα ή έναν θερμαντήρα ανεμιστήρα, ένα φίλτρο αέρα ή έναν ανεμιστήρα αγωγού μπορεί επίσης να προστεθεί.

Ο αέρας εισαγωγής διέρχεται από το φίλτρο, θερμαίνει τον θερμαντήρα αέρα και εισέρχεται στους αεραγωγούς. Μετά την εκτέλεση των λειτουργιών τους μέσα στο κιβώτιο, οι μάζες αέρα απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα μέσω του συστήματος εξάτμισης.

Είναι δυνατή η τοποθέτηση μιας έκδοσης ενός μπλοκ. Μπορεί να είναι ακόμα πιο αποτελεσματική, καθώς όλο τον εξοπλισμό περικλείεται σε ένα ενιαίο κύτος και λειτουργεί ως ενιαία μονάδα. Επιπλέον, είναι το πιο οικονομικό σε λειτουργία, καθώς ένας εναλλάκτης θερμότητας πλάκας λειτουργεί συνήθως "από μόνος του", θερμαίνοντας τον αέρα που αναρροφάται από την ατμόσφαιρα.

Πλεονεκτήματα του μηχανικού τύπου εξαερισμού:

 • Ο μηχανικός τύπος του συστήματος εξαερισμού παρέχει εσωτερική υγρασία και θερμοκρασία αέρα ανεξάρτητα από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες εκτός του μπλοκ του γκαράζ.
 • με τη βοήθεια του είναι εύκολο να παρέχεται αερισμός του υπογείου, για να δημιουργηθεί η σωστή κυκλοφορία αέρα.
 • εάν στη διάθεσή σας υπάρχει ένα γκαράζ που βρίσκεται εντελώς κάτω από το επίπεδο του εδάφους - αυτή είναι η μόνη διέξοδος για αυτό το είδος των γκαράζ κατά την αποθήκευση του αυτοκινήτου.

Ο συνδυασμένος τύπος εξαερισμού λειτουργεί με ξεχωριστή αρχή - ο αέρας εισέρχεται μόνος του στο κουτί και απορρίπτεται με μηχανικές συσκευές.

Εάν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι υψηλότερη από την εσωτερική και ο φυσικός τύπος εξαερισμού (χωρίς τη χρήση μηχανισμών), η δομή δεν λειτουργεί. Σε αυτή την περίπτωση είναι δυνατό να διεγείρεται η ανάμιξη του αέρα με την εγκατάσταση συμβατικών ανεμιστήρων. Είναι οικονομικά σε λειτουργία και δεν επιβαρύνουν πολύ τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Το μόνο μειονέκτημα αυτού του τύπου - χειροκίνητο έλεγχο, καθώς είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε συχνά το γκαράζ.

Πώς λειτουργεί;

Το σύστημα τροφοδοσίας λειτουργεί σύμφωνα με τον φυσικό τύπο αερισμού που περιγράφεται παραπάνω. Το σύστημα εξάτμισης είναι μηχανοποιημένο και οι εξατμίσεις αέρα στην ατμόσφαιρα παρέχονται από τον ανεμιστήρα εξαγωγής.

Πλεονεκτήματα συνδυασμένου εξαερισμού:

 • είναι σχετικά ανεξάρτητη από την εποχή του χρόνου.
 • απλότητα εγκατάστασης.

Μειονεκτήματα:

 • Στην ψυχρή εποχή, ο αέρας μέσα στο γκαράζ ψύχεται γρήγορα.
 • ο ανεμιστήρας απαιτεί τακτική συντήρηση.
 • Ο αέρας που λαμβάνεται από το εξωτερικό δεν υπόκειται σε καθαρισμό.

Φυσικά, κάθε ιδιοκτήτης γκαράζ θα επιλέξει τον τύπο του συστήματος ανεξάρτητα και με βάση τον προϋπολογισμό του και τους σκοπούς με τους οποίους χρησιμοποιείται το δωμάτιο γκαράζ. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πρέπει να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση ενός συστήματος αερισμού του ενός ή του άλλου τύπου στο γκαράζ είναι πολύ σημαντική για τον ιδιοκτήτη από επιχειρησιακή άποψη.

Από τι μπορεί να εξοπλιστεί;

Εγκατάσταση αγωγών αέρα για συστήματα εξαερισμού οποιουδήποτε είδους στην εποχή μας μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας μια ποικιλία υλικών που κυμαίνονται από πλαστικό ή μέταλλο σωλήνες για λυμάτων και τον τερματισμό της χρήσης της κυματοειδούς εύκαμπτου σωλήνα από την ηλεκτρική σκούπα.

Ας εξετάσουμε μερικές παραλλαγές.

 • Μπορείτε να φτιάξετε αγωγούς αερισμού στο κουτί χρησιμοποιώντας σωλήνες από αμίαντο. Τέτοιοι σωλήνες δεν είναι επικίνδυνοι από τη φωτιά, δεν μπορούν να βαφτούν ή το αντίθετο, αν ο ιδιοκτήτης είναι δημιουργικός άνθρωπος - μπορούν να χρησιμεύσουν ως υλικό για τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου περιβάλλοντος όταν ζωγραφίζει.
 • Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι πλαστικοί σωλήνες αποχέτευσης είναι επίσης μια καλή επιλογή.
 • Και, τέλος, οι πιο απλές λύσεις είναι οι παλιοί σωλήνες από μια ηλεκτρική σκούπα, σωλήνες κήπου, άλλες δομές σωλήνων.

Είναι απολύτως φυσική η επιθυμία οποιουδήποτε ιδιοκτήτη γκαράζ να έχει ένα κελάρι σε αυτό μπορεί να αντιμετωπίσει την ανάγκη να κρατήσει σε αυτό ένα ξεχωριστό σύστημα εξαερισμού λόγω των σφαλμάτων στο έργο. Αυτό όχι μόνο μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση των προϊόντων λόγω της υψηλής υγρασίας μέσα στο κελάρι, αλλά και στις θλιβερές συνέπειες με τη μορφή διάβρωσης του αμαξώματος του αυτοκινήτου. Για το λόγο αυτό, ο εξαερισμός του κελαριού δεν πρέπει να παραμεληθεί σε καμία περίπτωση.

Όταν ο τύπος εξαερισμού είναι φυσικός, το κελάρι ξηραίνεται μέσω της θερμικής ανάμειξης των μαζών του αέρα - σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής αναπτήρα θερμαινόμενου αέρα στο άνω τμήμα της κελάρι ανεβαίνει προς τα πάνω, και ο αέρας εισάγεται μέσω του έξω αγωγό εισαγωγής αέρα γεμίζει διάσπαρτα χώρο.

Η δεύτερη επιλογή - η εγκατάσταση ανεμιστήρων και η δημιουργία εξαναγκασμένου εξαερισμού. Πρόκειται για ένα σύστημα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, αλλά θα απαιτήσει σημαντικά μεγαλύτερο χρηματικό και ενεργειακό κόστος.

Προετοιμασία σχεδίων

Το σύστημα εξαερισμού πρέπει να παρέχεται με χώρους γκαράζ ενός και δύο ορόφων, καθώς και καθιστικά, ανεξάρτητα από την παρουσία ή την απουσία ενός συστήματος θέρμανσης σε αυτό, λαμβάνοντας υπόψη τον ομοιόμορφο αερισμό όλων των όγκων.

Για τα συστήματα εξαερισμού που λειτουργούν σταθερά με την χωρητικότητα σχεδιασμού, στο στάδιο του σχεδιασμού, οι αγωγοί υπολογίζονται για την παροχή και τη διάμετρο του καναλιού. Στην πραγματικότητα, οι αγωγοί αέρα είναι τα κανάλια μέσω των οποίων περνάει ο αέρας. Χρησιμοποιούνται ευρέως σε μια μεγάλη ποικιλία συσκευών, τόσο στον οικιακό όσο και στον βιομηχανικό και τεχνολογικό τομέα, στην παραγωγή χημικών και φαρμάκων και σε άλλες βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Υπολογίστε την ποσότητα του συστήματος εξαερισμού του γκαράζ είναι αρκετά απλή.

Ο κύριος αριθμός είναι ο αριθμός των μετατοπίσεων των όγκων αέρα του γκαράζ προς τον όγκο εισαγωγής αέρα από το εξωτερικό (πολλαπλότητα). Αν ο αριθμός τους είναι 6-10 όγκοι και ο συνολικός όγκος του κιβωτίου γκαράζ είναι γνωστός, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τη ροή αέρα ανά ώρα: L = nxVg

Πού:

L - κατανάλωση ανά ώρα, m3 / h.

n - ο κανόνας της αλλαγής των όγκων του αέρα στο γκαράζ.

Vg είναι ο συνολικός όγκος αέρα στο κουτί, m3.

Για να καθορίσετε τον όγκο του γκαράζ, πρέπει να πολλαπλασιάσετε το πλάτος με το μήκος και το ύψος από τις εσωτερικές διαστάσεις του κιβωτίου.

Για παράδειγμα, ένα γκαράζ 4 έως 6 και σε 2,7 m από τον τύπο Vz = 4h6h2,7 = 64,8 m3. Εάν ο απαιτούμενος αριθμός των όγκων βάρδιες γκαράζ του αέρα ανά όγκο εισροής του εξωτερικού αέρα ίση με επτά βάρδιες ανά ώρα, τότε η πυγμαχία χρειάζεται L = 7h64,8 = 453.6 m3. Κατά συνέπεια, ο ρυθμός ροής και η ταχύτητα του αέρα μπορούν να ρυθμιστούν σύμφωνα με αυτό το διάγραμμα:

Για να επιλέξετε την διατομή των αγωγών εισαγωγής και εξαγωγής, το L είναι στρογγυλεμένο, αυξάνοντας σε ένα πολλαπλάσιο του 5. Συνεπώς, ο εκτιμώμενος αριθμός μας αυξάνεται στα 455 m3, καθώς είναι πολλαπλάσιο του 5: 455: 5 = 91. Συγκρίνοντας το με το διάγραμμα και γνωρίζοντας ότι η ταχύτητα του αέρα στους αγωγούς εξαερισμού από την εφαρμογή του φυσικού τύπου είναι περίπου 0,5-1 m / s, για τα ανωτέρω ποσά θα χρειαστούν κανάλια της κυκλικής διατομής με διάμετρο 500 mm ή περισσότερους αγωγούς με άλλα διατομή πάνω 450h500 mm στροφές ή όχι.

Εάν ληφθεί η απόφαση για τη βελτίωση της ροής του αέρα, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την εγκατάσταση μιας εισαγωγής αέρα από το δίκτυο ή το πλέγμα αντί ενός σωλήνα με συμπαγή τοίχο. Η διάμετρος του πρέπει να είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτή της κουκούλας. Αυτό θα δώσει σημαντική βελτίωση στον εξαερισμό, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σημαντικής κατάψυξης του γκαράζ κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν πτερύγια στην είσοδο και την εξάτμιση, τα οποία, αν είναι απαραίτητο, θα μειώσουν τη διαπερατότητα του αέρα.

Πάντα βεβαιωθείτε ότι η κουκούλα δεν είναι μεγαλύτερη σε τομή, από την είσοδο αέρα της εισροής, καθώς μπορεί να συμβεί μια αποκαλούμενη ανατροπή της ώσης ή μια αντίστροφη ώση. Για το λόγο αυτό, εάν μπλοκάρετε εν μέρει τον αγωγό παροχής αέρα, σιγουρευτείτε ότι μειώνετε τη διάμετρο του καλύμματος.

Στην περίπτωση ενός συστήματος εξαερισμού για ένα λάκκο ή κελάρι για τους υπόγειους χώρους, απαιτούνται χωριστοί αγωγοί για την παροχή αέρα και ένας άλλος, ο οποίος λειτουργεί κάθετα - για το σχέδιο. Οι αγωγοί εξαερισμού πρέπει να απομονώνονται από τον κεντρικό χώρο του γκαράζ - ο αέρας μέσα τους δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με τον κύριο όγκο των αέριων μαζών στο εσωτερικό του κιβωτίου.

Ο όγκος της μάζας του αέρα παροχής πρέπει να είναι τουλάχιστον 180 m3 / h σε θερμοκρασία εντός του συνεργείου τουλάχιστον 5 ° C πάνω από το μηδέν. Η περιοδικότητα της πλήρους ανταλλαγής αέρα είναι 6-10 φορές την ημέρα.

Το λειτουργικό διάγραμμα των αεραγωγών γίνεται κατά τη δημιουργία του έργου του χώρου, αφού η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού στο ήδη ολοκληρωμένο γκαράζ θα συνεπάγεται μεγάλο αριθμό δυσκολιών. Το κύκλωμα πρέπει να περιέχει τη θέση των οπών εξαερισμού, τον αριθμό τους. Πρέπει επίσης να προβλέπει τις διαστάσεις του γκαράζ, τη διέλευση αγωγών και αγωγών πάνω και κάτω από την επιφάνεια εδάφους / δαπέδου, την ποσότητα κυκλοφορούντος αέρα.

Ο υπολογισμός των διαμέτρων των οπών εξαερισμού πραγματοποιείται ως εξής.

 • Με διάμετρο σωλήνα 15 mm = 1 m2. Συνεπώς, για ένα κουτί των 10 m2 απαιτούνται σωλήνες 150 mm.
 • Με ένα σύνολο από όλα τα ανοίγματα εξαερισμού που αντιστοιχούν στο 0,3% του συνολικού χώρου γκαράζ. Ο τύπος αυτός χρησιμοποιείται για το κύκλωμα ενός καναλιού με μηχανικό τύπο εξαερισμού.

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των ρωσικών και ξένων προδιαγραφών κατασκευής. Εάν τα ρωσικά κανονιστικά έγγραφα ορίζουν τον κανόνα εισαγωγής αέρα από το εξωτερικό για ένα γκαράζ με ένα επιβατικό αυτοκίνητο 180 m3 / h, τότε σε ξένα πρότυπα αυτό το ποσοστό αυξάνεται κατά 100%.

Εκτός από τον υπολογισμό της απαιτούμενης ικανότητας εναλλαγής αέρα, οι αγωγοί υπολογίζονται για απώλεια κεφαλής και ακαμψία. Τέτοιοι υπολογισμοί είναι βολικοί λόγω της χρήσης για αερισμό σε γκαράζ εύκαμπτων αγωγών διαφόρων πλαστικών, λιγότερο ανθεκτικών και άκαμπτων σε σύγκριση με μεταλλικές κατασκευές, οι οποίες χρησιμοποιούνται στις περισσότερες περιπτώσεις.

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς να κανονίσετε ένα αυτοκίνητο στο γκαράζ για τη ζωγραφική του αυτοκινήτου;

Το γκαράζ ζωγραφικής είναι ένα πολύ συγκεκριμένο έδαφος, το οποίο παρουσιάζει τις απαιτήσεις του στον ιδιοκτήτη.

Περιπλέκεται από το γεγονός ότι στο γκαράζ είναι απαραίτητο να έχετε:

 • υπόγειο με σημαντικό βάθος.
 • ένα βελτιωμένο σύστημα εξαερισμού για την εισαγωγή και την εξάτμιση του αέρα και των καυσαερίων.
 • είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την κάμερα από οποιαδήποτε κατοικία.
 • είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγεται η επαφή του αέρα από το θάλαμο βαφής με οποιαδήποτε τρόφιμα.
 • Ο θάλαμος πρέπει να είναι απόλυτα απομονωμένος από το εξωτερικό περιβάλλον.
 • τα φίλτρα, όπως όλα τα άλλα εξαρτήματα, πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες πυρασφάλειας.

Πώς να εξοπλίσει ένα γκαράζ για τη συγκόλληση;

Για διάφορες εργασίες που σχετίζονται με την επισκευή ή την τροποποίηση του ιδιοκτήτη αυτοκινήτου χρησιμοποιεί συχνά συγκόλληση. Μια καλή επιλογή είναι μια μηχανή συγκόλλησης που χρησιμοποιεί ηλεκτρόδια βολφραμίου για συγκόλληση σε περιβάλλον προστασίας του αερίου.

Χειμερινή ώρα του έτους: για να ανοίξετε ή να κλείσετε την πόρτα του γκαράζ;

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά το χειμώνα διάβρωση κατατρώει το μέταλλο του αυτοκινήτου είναι ισχυρότερη από ό, τι το καλοκαίρι, τόσο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μέταλλο γκαράζ απουσία αερισμού αερίστε το σύστημα ανοίγοντας τις πύλες ανοιχτά, αλλά το χειμώνα δεν είναι απαραίτητο να ανοίξει σε χαμηλή θερμοκρασία από την πύλη, η οποία και πάλι οφείλεται σε υγρασία. Σημειώνουμε ότι η μόνωση του μεταλλικού γκαράζ δεν επιλύει αυτό το πρόβλημα.

Συμβουλές και κόλπα

Ο ανακλαστήρας είναι μια συσκευή που είναι εγκατεστημένη πάνω από τον αγωγό εξαγωγής και χρησιμοποιείται για να αυξήσει την ταχύτητα ροής μέσα σε αυτό λόγω του λεγόμενου αποτελέσματος Bernoulli, το οποίο αυξάνει την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, ο εκτροπέας μπορεί να είναι σταθερός (σταθερός) ή περιστρεφόμενος (περιστροφικός).

Ο στροβιλο-εκτροπέας είναι μια βελτιωμένη και πολύ υψηλότερη απόδοση του συμβατικού εκτροπέα, απλά μιλώντας - αυτό είναι ένα από τα ονόματα του περιστροφικού στροβίλου. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα συμβατικό πτερωτή τοποθετημένο στο άνω τμήμα του αγωγού εξαγωγής.

Βοηθά στην απομάκρυνση του εξαγόμενου αέρα από το κιβώτιο γκαράζ με φυσικό τρόπο.

Ο στροβιλο-εκτροπέας λειτουργεί μόνο με τη χρήση των νόμων της φυσικής, χωρίς τη χρήση μηχανικών συσκευών, ηλεκτρικού ρεύματος ή καυσίμων. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η υγρασία στο γκαράζ παίζει σημαντικό ρόλο και η εξάλειψή του είναι το πιο σημαντικό καθήκον του συστήματος εξαερισμού. Ο στροβιλοσυμπιεστής είναι μια πρωτότυπη, φτηνή και πολύ αποτελεσματική λεπτομέρεια του αγωγού εξαγωγής, συμβάλλοντας στη δημιουργία της σωστής και αποτελεσματικής ανταλλαγής αέρα στο κιβώτιο γκαράζ.

Η αρχή του στροβιλο-εκτροπέα - παθητική χρήση της κίνησης των αέριων μαζών, δημιουργεί μια περιοχή μειωμένης πίεσης, συμβάλλοντας στην εισροή αέρα και σε αυξημένο βύθισμα στον αγωγό. Λειτουργεί ανεξάρτητα από τον άνεμο, τη δύναμη και την κατεύθυνση του.

Η ικανότητα του πτερυγίου του να περιστρέφεται προς την ίδια κατεύθυνση αποκλείει την ανατροπή του βυθίσματος και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της ανταλλαγής αέρα στον εκχυτήρα.

Μπορεί να σημειωθεί ότι αυτό είναι επίσης μια πρόσθετη προστασία από την εισχώρηση ιζημάτων, ξένων αντικειμένων στον αεραγωγό.

Αυτή η συσκευή μπορεί να αυξήσει την ανταλλαγή αέρα στο γκαράζ ή σε άλλο δωμάτιο κατά 20% χωρίς πρόσθετο μηχανικό ή οικονομικό κόστος.

Το σχήμα της φτερωτής και το σώμα του προϊόντος ποικίλλει ανάλογα με τις αισθητικές επιθυμίες του ιδιοκτήτη. Η διάρκεια ζωής του με σωστή συντήρηση είναι πάνω από 10 χρόνια.

Φυσικά, πέραν των πλεονεκτημάτων, ο στροβιλο-εκτροπέας δεν έχει ορισμένα μειονεκτήματα:

 • Μια υψηλότερη τιμή της συσκευής, η οποία εξαρτάται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται.
 • Ελλείψει ροής αέρα στον αγωγό το χειμώνα, οι λεπίδες μπορούν να σταματήσουν και να καλυφθούν με παγετό και πάγο.
 • Οι κανόνες συντήρησης του στροβιλοσυμπιεστή είναι απλοί και στοιχειώδεις. Δεν απαιτείται συχνή συντήρηση.

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε αυτόν είναι να σταματήσει τα πτερύγια της πτερωτής λόγω της απουσίας ροής αέρα ή της λοξής και μπλοκαρίσματος των ρουλεμάν.

Εξαερισμός υπόγειων γκαράζ: πόσο σωστά μπορείτε να φτιάξετε σε ένα κελάρι, σε ένα κελάρι ή σε κοιτάζοντας θέα;

Στο άρθρο θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τη δημιουργία υπόγειου αερισμού σε δωμάτιο γκαράζ. Κατανομή δύο τύπων συστημάτων εξαερισμού - φυσικό και μηχανικό.

Στο επίκεντρο των ενεργειών τους υπάρχουν διαφορετικές φυσικές αρχές. Ο φυσικός αερισμός βασίζεται στη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των δύο περιβαλλόντων, μεταξύ της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του γκαράζ και του εξωτερικού χώρου.

Ο μηχανικός αερισμός είναι κάπως πιο προηγμένος. Για να εξασφαλιστεί η υποχρεωτική κυκλοφορία αέρα, χρησιμοποιούνται μηχανικές συσκευές.

Τα πιο πρότυπα από αυτά - οπαδούς. Οι ανεμιστήρες είναι τοποθετημένοι στην κοιλότητα των σωλήνων, που συνδέονται με το δίκτυο. Μετά από αυτό, αρχίζουν να αντλούν αέρα, ένα τέτοιο σύστημα δεν εξαρτάται από τον καιρό και την εποχή του χρόνου.

Γενικές πληροφορίες

Οποιοσδήποτε υπόγειος χώρος συστήνεται ιδιαίτερα να είναι εξοπλισμένος με σύστημα εξαερισμού. Εξαερισμός στο ράφι / υπόγειο του γκαράζ είναι αναγκαία για πολλούς λόγους.

Το πιο προφανές την υγρασία και τις αρνητικές συνέπειές της. Από την εμφάνιση της συμπύκνωσης, όχι μόνο τα πράγματα που αποθηκεύονται σε ένα υπόγειο δωμάτιο υποφέρουν, αλλά και το ίδιο το αυτοκίνητο. Η υγρασία ανεβαίνει στο χώρο του εδάφους και αρχίζει να διαβρώνει τα μεταλλικά μέρη του μηχανήματος. Η κατασκευή του ίδιου του γκαράζ μπορεί να υποφέρει.

Η αυξημένη υγρασία προκαλεί την εμφάνιση μύκητα και μούχλας. Δεν έχουν το καλύτερο αποτέλεσμα σε τοίχους, οροφή και άλλα δομικά στοιχεία.

Επιπλέον, στο υπόγειο Τα αέρια και οι βλαβερές ουσίες μπορούν να συσσωρευτούν σε αέρια μορφή. Εάν ο ιδιοκτήτης αυτοκινήτου ξοδεύει τακτικά χρόνο σε ένα υπόγειο δωμάτιο, τότε διακινδυνεύει την υγεία του.

Δεδομένου ότι το σύστημα εξαερισμού σε ένα υπόγειο δωμάτιο είναι μέρος μόνο ενός γενικού σχεδίου γκαράζ, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το πρότυπο SNIP για τον καθορισμό των κανόνων εισροής αέρα.

Σύμφωνα με το SNIP για ένα μόνο γκαράζ, η απαιτούμενη πρόσληψη αέρα είναι 180 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Δηλαδή, αρκεί να συμπεριληφθεί και ο εξαερισμός του υπόγειου χώρου στον εξαερισμό του γκαράζ, στον οποίο πραγματοποιείται αυτή η ποσότητα εισροής-εκροής.

Προγραμματίστε τον εξαερισμό καλύτερα όλα πριν από την ολοκλήρωση όλων των εργασιών κατασκευής και φινιρίσματος. Έτσι εξοικονομείτε χρόνο και μειώνετε το κόστος εργασίας. Εάν θέλετε και πρέπει να εγκαταστήσετε το σύστημα εξαερισμού, μπορείτε επίσης να το βρείτε στο ήδη έτοιμο γκαράζ. Αλλά θα περάσετε πολύ περισσότερο χρόνο και πόρους.

Φυσικά

Υπάρχουν δύο τύποι εξαερισμού, φυσικοί και μηχανικοί. Η διαφορά έγκειται στις φυσικές αρχές που δημιουργούν τη ροή του αέρα. Τα χαρακτηριστικά και οι δυνατότητες των συστημάτων εξαρτώνται επίσης από αυτό.

Ας εξετάσουμε πρώτα την πρώτη επιλογή, ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού. Βασίζεται στην διαφορά θερμοκρασίας.

Στο γκαράζ και στο εξωτερικό περιβάλλον, οι θερμοκρασίες του αέρα έχουν διαφορετικές τιμές. Από την πορεία της φυσικής είναι γνωστό ότι στην περίπτωση αυτή θα υπάρξει κίνηση του αέρα. Το καθήκον του φυσικού συστήματος είναι να κάνει αυτή την κίνηση κατευθυνόμενη, να την υποτάξει στις ανάγκες της. Για να γίνει αυτό στο γκαράζ κάνει δύο τρύπες - εισροή και εκροή.

Η πρώτη τρύπα δημιουργεί μια ροή αέρα, δηλαδή, η ροή αέρα θα εισέλθει στο γκαράζ μέσα από αυτό. Το δεύτερο θα χρησιμεύσει ως έξοδος για τον αέρα εξαγωγής. Οι διαστάσεις των οπών πρέπει να προσδιορίζονται από τις διαβαθμίσεις θερμοκρασίας, τους όγκους του χώρου γκαράζ και τον αριθμό των αυτοκινήτων.

Μηχανική

Μηχανική ή σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένο από τα μειονεκτήματα του φυσικού αερισμού. Αυτό επιτεύχθηκε λόγω του γεγονότος ότι ο μηχανικός αερισμός λειτουργεί με άλλες φυσικές αρχές.

Δεν εξαρτάται από τις αλλαγές θερμοκρασίας. Η εγκατάστασή του είναι καλύτερο να παρακολουθήσουν επίσης κατά το σχεδιασμό του γκαράζ, Σε ένα τελικό γκαράζ, η τοποθέτηση του μηχανικού αερισμού θα είναι πολύ πιο δύσκολη.

Για να εξαλειφθεί η εξάρτηση από τις καιρικές συνθήκες, οι μηχανικές συσκευές χρησιμοποιούν διάφορες συσκευές και συσκευές, για παράδειγμα, ανεμιστήρες, εκτροπείς και φίλτρα.

Εξαερισμός σε υπόγειο δωμάτιο

Όπως προαναφέρθηκε, υπάρχουν μόνο δύο τύποι εξαερισμού - φυσικοί και μηχανικοί. Αυτό ισχύει και για ένα υπόγειο δωμάτιο σε ένα γκαράζ. Μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ένα από τα συστήματα εξαερισμού. Ας εξετάσουμε και τις δύο παραλλαγές.

Πόσο σωστά να κάνετε ένα απόσπασμα σε ένα κελάρι στο γκαράζ (εξαερισμός στο γκαράζ με ένα κελάρι);

Φυσικά

Ο φυσικός εξαερισμός εγκαθίσταται κατά τα πρώτα στάδια των κατασκευαστικών εργασιών. Το γενικό σχέδιο περιλαμβάνει ένα υπόγειο δωμάτιο - έναν κοιτώνα παρατήρησης, ένα κελάρι ή ένα κελάρι.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η τοποθέτηση σωλήνων σε ένα ολοκληρωμένο γκαράζ είναι ένα εξαιρετικά χρονοβόρο έργο.

Εγκατάσταση φυσικού αερισμού στο υπόγειο - Ένα σχετικά απλό έργο, το πιο σημαντικό στοιχείο θα είναι ο αγωγός εξαερισμού.

Το πλάτος του αγωγού εξαερισμού πρέπει να είναι ίσο με ένα τούβλο, το οποίο τοποθετείται στην πλευρά του. Κάτω από αυτό το πλάτος, αγοράστε τρία σωλήνες.

Η διατομή τους κυμαίνεται από 100 cm2 έως 250 cm². Το ακριβές μέγεθος του τμήματος προσδιορίζεται με βάση το πλάτος του μπλοκ τούβλου / σκυροδέματος, καθώς και τους υπολογισμούς εισροής-εκροής. Δύο σωλήνες θα χρησιμεύσουν ως ένα κοινό σύστημα αερισμού στο γκαράζ. Ο πρώτος - ο κύριος αγωγός τροφοδοσίας, ο δεύτερος - εξάτμιση. Ο τρίτος σωλήνας θα χρειαστεί για ένα υπόγειο δωμάτιο.

Όλη η διαφορά για ένα γκαράζ με ένα υπόγειο / παρατηρητήριο συνίσταται μόνο στην τοποθέτηση ενός άλλου σωλήνα. Θα συνδέσει τον εναέριο χώρο του υπόγειου δωματίου με κοινό αερισμό του γκαράζ. Αυτό θα δημιουργήσει την πιο ισχυρή ροή μάζας αέρα. Ο σωλήνας τροφοδοσίας τοποθετείται σε απόσταση 25-50 εκατοστών από το επίπεδο του δαπέδου (σε υπόγειο χώρο).

Μηχανική

Δεν υπάρχουν ουσιαστικά ουσιαστικές διαφορές στην εγκατάσταση του μηχανικού αερισμού. Οι σωληνώσεις πρέπει να βρίσκονται ακριβώς στον ίδιο τρόπο. Δύο σωλήνες χρησιμεύουν ως κύριοι δίαυλοι, ο τρίτος σωλήνας παρέχει επικοινωνία με το υπόγειο / παρατηρητήριο. Για να δημιουργήσετε ένα μηχανικό σύστημα εξαερισμού, πρέπει να αγοράσετε δύο οπαδούς. Εγκαθίστανται στην κοιλότητα των σωλήνων, που συνδέονται με το ηλεκτρικό δίκτυο του γκαράζ.

Στη συνέχεια, εάν επιλέξατε ένα αρθρωτό σύστημα, η ρύθμιση πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας τον ελεγκτή - ο επιθυμητός όγκος ρυθμίζεται. Συνιστάται να εγκαταστήσετε ένα αρθρωτό σύστημα, θα κοστίσει λίγο περισσότερο, αλλά σας επιτρέπει να ρυθμίσετε με ακρίβεια την εισροή-εκροή της μάζας αέρα. Δεν απαιτείται ανεμιστήρας για την εγκατάσταση ανεμιστήρα στον υπόγειο σωλήνα, αφού ήδη υπάρχει καλή αναγκαστική κυκλοφορία στο γκαράζ.

Αντικαταστήστε τον ανεμιστήρα μπορεί να είναι ένα πτερύγιο διάχυσης ή και ένας εκτροπέας. Στην πρώτη περίπτωση, η συσκευή είναι τοποθετημένη στο κανάλι εισροής, στην κορυφή της. Η δεύτερη συσκευή, ο εκτροπέας, χρησιμοποιεί μια διαφορετική φυσική αρχή. Ο εκτροπέας δημιουργεί εκκενωμένο αέρα. Από αυτό, εμφανίζεται πτώση πίεσης και αρχίζει η κυκλοφορία.

Σπιτική λύση είναι η χρήση ενός λαμπτήρα. Τοποθετείται σε σωλήνα συνδεδεμένο με το δίκτυο. Κατά τη λειτουργία, ο λαμπτήρας θερμαίνεται, δημιουργώντας έτσι διαφορά θερμοκρασίας που επιτρέπει στον αέρα να μετακινηθεί. Αλλά οι εμπειρογνώμονες συμφωνούν ότι η αρθρωτή εξαερισμός με δύο ανεμιστήρες είναι η πιο αποτελεσματική επιλογή.

Μηχανικός αερισμός στο υπόγειο του γκαράζ με τα δικά τους χέρια: σχέδιο.

Κάνετε αερισμό σε ένα υπόγειο γκαράζ είναι εύκολο. Είναι μέρος μόνο του συνολικού συστήματος εξαερισμού του γκαράζ. Επομένως, το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδέσετε και τους δύο χώρους (υπόγεια και υπόγεια) με έναν πρόσθετο σωλήνα. Οι βέλτιστες σωληνώσεις με διατομή 100-250 cm². Διαφορετικά, όλα καταλήγουν στη δημιουργία ενός κοινού αερισμού στο γκαράζ.

Ο φυσικός αερισμός δεν παρέχει τις βέλτιστες συνθήκες αποθήκευσης. Εξαρτάται από τον καιρό, την εποχή του χρόνου. Η κυκλοφορία της μάζας του αέρα μπορεί να σταματήσει εντελώς, αν δεν είναι τυχερή με τη θερμοκρασία του αέρα.

Χρήσιμο βίντεο

Και εδώ είναι ένα βίντεο για το πώς να κάνετε αερισμό στο γκαράζ στο υπόγειο ή στο φρεάτιο επιθεώρησης με τα χέρια σας.

Πώς να κάνετε αερισμό στο γκαράζ με ένα υπόγειο;

Μια άλλη επιλογή για αερισμό στο γκαράζ είναι με τα χέρια σας.

Πώς να οργανώσετε σωστά τον εξαερισμό στο γκαράζ: συμβουλές και οδηγίες

Προκειμένου να κρατηθεί το αυτοκίνητο σε καλή κατάσταση όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να φυλάσσεται σε καλά αεριζόμενο χώρο. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για το πώς να κάνετε αερισμό στο γκαράζ, ποιους τύπους υπάρχουν και ποιες λεπτές λεπτομέρειες θα πρέπει να γνωρίζετε.

Εξαερισμός στο γκαράζ: τι πρέπει να ξέρετε

Χρειάζεστε αερισμό στο γκαράζ;

Η παρουσία αερισμού στο γκαράζ παρέχεται από εξειδικευμένους οικοδομικούς κώδικες και κανόνες, καθώς η συντήρηση όχι μόνο του οχήματος και των αποθεμάτων τροφίμων στο κελί του γκαράζ αλλά και της ανθρώπινης υγείας εξαρτάται από τη διάταξη του συστήματος εξαερισμού.

Εκτός από την αφαίρεση του μολυσμένου αέρα, ο εξαερισμός του χώρου γκαράζ εκτελεί λειτουργίες όπως:

 • μείωση της υγρασίας μετά από χιόνι ή βροχή.
 • εξάλειψη των καυσαερίων και άλλων τοξικών πτητικών ουσιών ·
 • ξήρανση του αυτοκινήτου.
 • προστασία του αυτοκινήτου και των εργαλείων από τη διάβρωση,
 • τη δημιουργία ενός μικροκλίματος ευνοϊκού για τη μακροπρόθεσμη αποθήκευση των λαχανικών στο κελάρι.

Αρχή λειτουργίας

Η λειτουργία οποιουδήποτε από το σύστημα αερισμού είναι η αρχή κυκλοφορία του αέρα - Τα καυσαέρια που περιέχουν μεγάλες ποσότητες επιβλαβών προσμίξεων αναγκαστεί να βγει από το δωμάτιο, δίνοντας τη θέση με το φρέσκο ​​αέρα. Έτσι, η τυπική οργάνωση για το σύστημα εξαερισμού απαιτεί ένα ελάχιστο δύο διαφορετικών σωλήνων - για την είσοδο και την έξοδο των αερίων μαζών.

Σύμφωνα με την SNIP για εγκαταστάσεις γκαράζ εξαερισμού (SNiP21-02-99), στο γκαράζ για την αποθήκευση ενός επιβατικού αυτοκινήτου, πρέπει συνεχώς ροή φρέσκου ροής αέρα του περίπου 180 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Η έλλειψη ενός καλού συστήματος εξαερισμού στο γκαράζ μπορεί να οδηγήσει σε:

 • σχηματισμός υγρασίας στο δωμάτιο.
 • Επιτάχυνση της διάβρωσης του σώματος και των μεταλλικών στοιχείων του αυτοκινήτου.
 • καταστροφή της ίδιας της δομής ·
 • συγκέντρωση στον αέρα ουσιών δηλητηριωδών για τον άνθρωπο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι οικοδομικοί κώδικες και οι κανόνες δεν επιτρέπουν τη χρήση γκαράζ χωρίς συσκευή εξαερισμού.

Τύποι εξαερισμού στο γκαράζ: συσκευή και κυκλώματα

Εξαερισμός στο κελάρι (υπόγειο) κάτω από το γκαράζ

Η συντριπτική πλειοψηφία των υπόγεια (κελάρια) στο γκαράζ είναι κάτω από την κορυφή του εδάφους, δηλαδή κάτω από το έδαφος. Δεδομένου ότι στη χώρα μας τα περισσότερα από τα κτίρια που βρίσκονται σε περιοχές με εύκρατα κλίματα, γεγονός που υποδηλώνει περιοδικές βροχοπτώσεις, το χώμα σε βάθος 1-3 μέτρων έχει υψηλή υγρασία. Γι 'αυτό κατά τη διάρκεια της κατασκευής και της κατασκευής του υπογείου θα πρέπει να παρέχουν υδροηλεκτρική και θερμική μόνωση της κατασκευής. Χωρίς αυτά τα βήματα, η χρήση ενός πλήρους κελάριου θα είναι αδύνατη λόγω:

 • Υψηλή υγρασία του δαπέδου και των τοίχων της δομής.
 • υψηλή υγρασία, συμπύκνωση ή παγετό.
 • κατάψυξη του κελαριού κατά την ψυχρή περίοδο ·
 • ανάπτυξη μούχλας και μύκητα, οδηγώντας στην καταστροφή των προϊόντων ξύλου και τον σχηματισμό διάβρωσης σε μεταλλικά μέρη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη και στην εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων για την υδροθερμική και θερμική μόνωση στον αέρα, εξακολουθεί να υπάρχει περίσσεια υγρασίας. Οι λόγοι για αυτό μπορεί να είναι:

 • σταθερές μεταβολές της θερμοκρασίας λόγω των θετικών δεικτών εδάφους ακόμη και κατά τη χειμερινή περίοδο.
 • η κατανομή της υγρασίας στα λαχανικά και τα φρούτα που αποθηκεύονται στο κελάρι.
 • μετάδοση τοίχων και δαπέδου υγρασίας λόγω της αδυναμίας παροχής απόλυτης στεγάνωσης στο σπίτι.

Είναι να δημιουργηθεί και να εξομαλυνθεί το απαραίτητο μικροκλίμα και είναι απαραίτητο να οργανωθεί ένα σύστημα εξαερισμού. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικό και υποχρεωτικό εξαερισμό.

Στην πρώτη περίπτωση, η κυκλοφορία του αέρα θα βασίζεται στη μετακίνηση των αέριων μαζών λόγω της διαφοράς των θερμοκρασιών εντός και εκτός του κελαριού. Η κίνηση του αέρα θα γίνει με δύο σωλήνες - εξάτμιση και παροχή αέρα. Τα κύρια πλεονεκτήματα της χρήσης του φυσικού αερισμού στο κελάρι κάτω από το γκαράζ είναι:

 • απλότητα σχεδιασμού και εγκατάστασης.
 • ελάχιστο οικονομικό κόστος.

Ταυτόχρονα, ένα τέτοιο σύστημα δεν στερείται ελλείψεων, αφού:

 • στην θερμή περίοδο, λόγω της απουσίας διαφοράς θερμοκρασίας, διαταράσσεται η κίνηση του αέρα.
 • σε ψυχρό καιρό, η κυκλοφορία του αέρα διαταράσσεται από την υπερβολική ανάπτυξη του σωλήνα εξάτμισης με μια στιβάδα παγετού.
 • ένας ισχυρός αέρας προκαλεί τον σχηματισμό δονήσεων ροής αέρα γύρω από το σωλήνα εξάτμισης στο επίπεδο αποκοπής εξόδου, πράγμα που εμποδίζει την κανονική κίνηση των αέριων μαζών από το κελάρι.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πιο κερδοφόρα και αποδοτική λύση για το κελάρι κάτω από το γκαράζ είναι εξαναγκασμένο αερισμό, γιατί οφείλονται σε μηχανικά υπερσυμπιεστή (ανεμιστήρες), το σύστημα είναι εντελώς ανεξάρτητη από τις εξωτερικές συνθήκες και παρέχει σταθερή και συνεχή κυκλοφορία του αέρα, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

Εξαερισμός υπόγειου γκαράζ

Η μόνη διέξοδος για τους υπόγειους χώρους που προορίζονται για αποθήκευση αυτοκινήτων είναι η οργάνωση ενός μηχανικού συστήματος εξαερισμού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μόνο ένα μηχανικό σύστημα είναι ικανό να διατηρεί στο απαιτούμενο επίπεδο τους δείκτες θερμοκρασίας και υγρασίας που απαιτούνται από τα πρότυπα αποθήκευσης μηχανών.

Το σχέδιο αερισμού σε αυτή την περίπτωση θα μοιάζει με αυτό: ο αέρας που εισέρχεται στη μονάδα τροφοδοσίας καθαρίζεται και θερμαίνεται και στη συνέχεια μετακινείται κατά μήκος του καναλιού στις συσκευές που διανέμουν τον επεξεργασμένο αέρα.

Η μολυσμένη μάζα αναλωμένου αέρα εξάγεται από τη λειτουργία ενός αξονικού ανεμιστήρα ή αγωγού με αγωγούς. Στην τελευταία περίπτωση, η εγκατάσταση θα καταλαμβάνει περισσότερο χώρο στο άνω μέρος του χώρου και θα απαιτήσει μεγαλύτερη προσπάθεια, αλλά στην περίπτωση αυτή θα διασφαλιστεί η ομοιόμορφη κατανομή της μάζας επεξεργασμένου αέρα.

Επίσης, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός στο υπόγειο γκαράζ μπορεί να ρυθμιστεί με την εγκατάσταση ενός συστήματος από ένα κομμάτι. Σε αυτή την περίπτωση, η λειτουργία της σχεδίασης, επεξεργασίας και παροχής αέρα θα πραγματοποιηθεί από δύο μονάδες συνδυασμένες σε μία δομή. Η πιο οικονομική επιλογή είναι η χρήση μονολιθικών δοχείων, εξοπλισμένων με μια συσκευή ανάκτησης θερμότητας πλάκας. Αυτός ο τύπος εξοπλισμού καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια, καθώς η θερμότητα που παράγεται κατά τη λειτουργία αποστέλλεται στη θέρμανση του νεοεισαγμένου αέρα.

Εξαερισμός στο φρεάτιο ελέγχου γκαράζ

Η μεγάλη πλειοψηφία των οδηγών προτιμούν να εγκαταστήσουν μια φυσική συσκευή εξαερισμού για τον εξοπλισμό του αερισμού του κοιλώματος παρατήρησης γκαράζ. Ωστόσο, συχνά υπάρχει μια αίσθηση στην οργάνωση ενός συνδυασμένου συστήματος, στο οποίο η αφαίρεση του αέρα εξαγωγής θα πραγματοποιηθεί με ανεμιστήρα.

Σε περίπτωση που η συσκευή ούτε φυσικός ούτε συνδυασμένος αερισμός δεν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί το μηχανικό σύστημα με τη χρήση ειδικών εγκαταστάσεων ικανών να παρέχουν εξαναγκασμένη εκροή και ροή αέρα μέσω ενός συστήματος δύο καναλιών.

Η τιμή του ακατάλληλου αερισμού στο γκαράζ μπορεί να είναι δαπανηρή για τον ιδιοκτήτη του. Ως εκ τούτου, το ερώτημα είναι πολύ οξύ, τι πρέπει να είναι η θερμοκρασία στο γκαράζ, την υγρασία, πώς να κανονίσει τον αερισμό.

Για να οργανωθεί σωστά ο αερισμός του λάκκου στο γκαράζ που χρειάζεστε:

 • κατά μήκος των άκρων του λάκκου, σε άμεση γειτνίαση με τον αγωγό τροφοδοσίας, ανοίξτε το λάκκο επισκευής, δημιουργώντας ένα κενό πλάτους 10-15 εκατοστών.
 • ανοίξτε την τρύπα και μεταξύ των σανίδων στο λάκκο αφήστε απόσταση μέχρι 10 εκατοστά. Το κενό γίνεται έναντι των αγωγών εξαερισμού.

Για την καλή λειτουργία του συστήματος, πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι οπές για το σχέδιο είναι το ήμισυ του αριθμού των ανοιγμάτων εισαγωγής αέρα.

Σημαντικό: Βάλτε το αυτοκίνητο στο γκαράζ θα πρέπει να είναι έτσι ώστε να μην κλείσει την υποδοχή για να αντλήσει αέρα από το λάκκο. Διαφορετικά, το αυτοκίνητο θα σαπίζει πολύ έντονα λόγω της διαβρωτικής επίδρασης του απελευθερούμενου μέσου.

Φύλλα λαχανικών στο γκαράζ

Η ανταλλαγή αέρα στο λαχανόπανο του γκαράζ μπορεί να συμβεί τόσο φυσικά όσο και μηχανικά. Η κορυφή του σωλήνα πρέπει να εκτείνονται όχι μόνο πάνω από το υπόγειο, αλλά και πάνω από το γκαράζ.

Καλύτερη οργάνωση του αέρα στο εμπειρογνωμόνων φυτικά λάκκο πιστεύουν εφοδιασμού συνδυασμό και του συστήματος εξάτμισης σε ένα κελάρι, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί με οποιαδήποτε από τις ακόλουθες μεθόδους:

 • Δημιουργία φυσικής ανταλλαγής αέρα - εγκατάσταση δύο σωλήνων: εξάτμιση και παροχή αέρα. Η εργασία με αυτή τη συσκευή θα οφείλεται στη διαφορά στις θερμοκρασίες στο λάκκο λαχανικών και εκτός αυτής. Ωστόσο, στη ζεστή εποχή μια τέτοια κουκούλα θα σταματήσει να λειτουργεί, καθώς η θερμοκρασία θα αρχίσει να εξισώνεται. Κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής, η κουκούλα θα βιδωθεί με παγετό και χιόνι, κάτι που θα απαιτήσει επιπλέον θέρμανση του σωλήνα. Γι 'αυτό η μέθοδος αυτή συνιστάται μόνο για μικρά δωμάτια, όπου ο ιδιοκτήτης θα επιθεωρεί συστηματικά, θα καθαρίζει και θα μονώνει τις σωληνώσεις.
 • Η δημιουργία ενός συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι η καλύτερη επιλογή, δεδομένου ότι σε αυτή την περίπτωση το μικροκλίμα του λακκού λαδιού θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο λάκκο του δρόμου. Ο εξαερισμός στο κελάρι θα παρέχεται από την κίνηση της ροής του αέρα με τη βοήθεια πρόσθετων μονάδων. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, το σύστημα είναι η εγκατάσταση δύο σωλήνων ή ενός αγωγού δύο σκελών.

Ο φυσικός αερισμός έχει αναμφισβήτητο πλεονέκτημα - προσβασιμότητα. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες των μεγάλων δωματίων αυτή η επιλογή δεν είναι κατάλληλη και θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα εξαναγκασμένο κουκούλα τύπου.

Φυσικά

Στον αέρα-based σύστημα χωρίς τη χρήση των μονάδων ανεμιστήρα αναμνηστική που λεγόμενη «αρχή μπαλόνι» - θερμού αέρα εγκαταλείπει το χώρο γκαράζ κάτω από υδροστατική πίεση και πιο σοβαρή κρύο στήλη εξωτερικού αέρα. Παρά το γεγονός ότι η διαφορά στην ειδική βαρύτητα και την πυκνότητα του θερμού και ψυχρού αέρα είναι εξαιρετικά μικρή, είναι αρκετή για να εξασφαλίσει το φυσικό αερισμό με μια πολλαπλότητα τριών τέσσερα βήματα ανά ώρα.

Τα μειονεκτήματα του φυσικού συστήματος εξαερισμού είναι:

 • Χαμηλή παραγωγικότητα στις συνθήκες ενός τυποποιημένου γκαράζ.
 • Υψηλή ευαισθησία στις στροφές με αναλγητική εξισορρόπηση των ροών αέρα μέσα στο γκαράζ.
 • την ανάγκη επαληθευμένης επιλογής των παραμέτρων αγωγών και των σημείων τοποθέτησης των σωλήνων εξαγωγής και των παραθύρων εισαγωγής αέρα.

Ωστόσο, παρά τις παραπάνω δυσκολίες, ο φυσικός εξαερισμός χρησιμοποιείται ευρέως για την τοποθέτηση χώρων γκαράζ λόγω της εξαιρετικής αξιοπιστίας και απλότητας του.

Σημαντικό: Ακόμη και στη ζέστη που θερμαίνει, η φυσική κίνηση των αέριων μαζών μέσω των σωλήνων δεν διακόπτεται εντελώς, αφού σε όλες τις θερμοκρασίες υπάρχει μόνο οριζόντια κίνηση του αέρα.

Αναγκασμένος

Σε σύγκριση με τον φυσικό εξαερισμό, το αναγκαστικό σύστημα έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • η πιθανότητα σημαντικής αύξησης της απόδοσης του συστήματος λόγω της απότομης αύξησης της μάζας του εξωτερικού αέρα τροφοδοσίας, που σας επιτρέπει να αλλάζετε γρήγορα τις μόνιμες μάζες αέρα και να απομακρύνετε τις τοξικές ουσίες που εκλύονται στο δωμάτιο.
 • ανεξαρτησία από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες λόγω της παρουσίας στο σύστημα των ανεμιστήρων που τροφοδοτούν τον αέρα με δεδομένη ταχύτητα, στο σωστό ποσό και σε ένα συγκεκριμένο μέρος του δωματίου.
 • τη διατήρηση του απαραίτητου καθεστώτος θερμοκρασίας που απαιτείται για την σωστή αποθήκευση του αυτοκινήτου, ανεξάρτητα από τις εξωτερικές περιβαλλοντικές συνθήκες.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, δύο λειτουργικές μονάδες εμπλέκονται στη λειτουργία του συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού: εγκατάσταση σε σειρά με ηλεκτρικό θερμαντήρα αέρα, φίλτρο και ανεμιστήρα, καθώς και εξοπλισμό εξαγωγής υπό τη μορφή δύο ξεχωριστών ανεμιστήρων ή συσκευής με ένα κανάλι. Η ροή αέρα που εισέρχεται στη μονάδα τροφοδοσίας καθαρίζεται, θερμαίνεται και μετακινείται κατά μήκος του καναλιού στις συσκευές που διανέμουν τον επεξεργασμένο αέρα. Η εξαντλημένη μάζα αέρα αποσύρεται από το δωμάτιο μέσω ενός αξονικού ανεμιστήρα ή αγωγού με αεραγωγό.

Πώς να κάνετε αερισμό στο γκαράζ με ένα υπόγειο;

Ως βάση για ολόκληρο το σύστημα εξαερισμού σε ένα κελάρι κάτω από το γκαράζ, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σωλήνες από σχεδόν οποιοδήποτε υλικό, συμπεριλαμβανομένων:

Η διάμετρος του σωλήνα υπολογίζεται από την αρχή: διάμετρο 15-25 χιλιοστόμετρα ανά τετραγωνικό μέτρο επιφάνειας.

Και οι δύο αγωγοί στο κελάρι θα πρέπει να είναι εξοπλισμένα με παντζούρια. Ο κύριος στόχος τους είναι να μπλοκάρουν εντελώς ή εν μέρει την κίνηση των ρευμάτων αέρα, κάτι που είναι εξαιρετικά απαραίτητο κατά την ψυχρή περίοδο.

Οι ειδικοί συστήνουν έντονα να χαμηλώνεται ο αγωγός εισαγωγής σε επίπεδο 0,5 μέτρων από το δάπεδο, ενώ ο σωλήνας εξάτμισης πρέπει να τοποθετείται σε ύψος 1,5-2 μέτρα. Το μήκος του αγωγού εξαγωγής πρέπει να υπερβαίνει τα 2,5 μέτρα, δεδομένου ότι μόνο σε αυτή την περίπτωση θα παρασχεθεί διαφορά θερμοκρασίας επαρκής για να εξασφαλιστεί η κίνηση των αέριων μαζών. Στην κορυφή θα πρέπει να εγκατασταθεί ένας ειδικός εκτροπέας, ο οποίος θα προστατεύει περαιτέρω το κελάρι από τη διείσδυση της σκόνης και των ιζημάτων και επίσης θα οργανώσει αποτελεσματικότερη εξαγωγή μολυσμένου αέρα.

Το τμήμα εισροής του αγωγού πρέπει να είναι τοποθετημένο κατά τέτοιο τρόπο ώστε το άνω τμήμα του να βρίσκεται μισό μέτρο από το έδαφος. Θα πρέπει να εγκατασταθεί επιπλέον πλέγμα λεπτού πλέγματος, το οποίο θα προστατεύει το κελάρι από τη διείσδυση ποντικών, αρουραίων και γατών.

Οι ανεμιστήρες θα πρέπει να εγκαθίστανται μόνο σε έναν αγωγό. Συνήθως, αυτό γίνεται στον αγωγό εξαγωγής. Αν τοποθετήσετε τον υπερτροφοδότη στο σωλήνα τροφοδοσίας, η απόδοση του εξαερισμού θα είναι πολύ μεγαλύτερη.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής του δωματίου είναι μια πλήρης ανεξαρτησία του συστήματος από το εξωτερικό περιβάλλον - σε όλες τις καιρικές συνθήκες, το δωμάτιο θα ξηραίνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα, και να διατηρηθεί η απαραίτητη υγρασία σε αυτό δεν θα είναι δύσκολο.

Μπορείτε να οργανώσετε τον εξαερισμό χρησιμοποιώντας όχι μόνο έναν ανεμιστήρα, αλλά και:

 • ένα πτερύγιο διαχύτη-καιρού (το σύστημα λειτουργεί σε βάρος της αιολικής ενέργειας).
 • λαμπτήρας χαμηλής ισχύος (βελτιώνει την ποιότητα της ανταλλαγής αέρα με θέρμανση των ρευμάτων).

Προειδοποίηση: Εάν το σύστημα υποχρεωτικού αερισμού του κελαριού στο γκαράζ είναι εξοπλισμένο με δύο υπερσυμπιεστές, τότε θα πρέπει να εγκατασταθεί ένας πιο ισχυρός ανεμιστήρας στην πρίζα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι ειδικοί συστήνουν τη δημιουργία ενός αυτόματου συστήματος που θα λειτουργεί ανεξάρτητα, χωρίς σχεδόν κανένα εξωτερικό έλεγχο. Τέτοια σχέδια είναι εξοπλισμένα με εξειδικευμένους αισθητήρες οι οποίοι μπορούν να συμπεριλάβουν έναν μηχανισμό εξαγωγής και τροφοδοσίας όταν υπάρχουν ορισμένες παράμετροι αλλαγής του αέρα: θερμοκρασία και υγρασία. Τέτοια συστήματα είναι επίσης απενεργοποιημένα ανεξάρτητα - με την προϋπόθεση ότι όλοι οι δείκτες κανονικοποιούνται.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο φυσικός εξαερισμός του κελάριου μπορεί να μην είναι επαρκής εάν:

 • η περιοχή του κελαριού είναι περισσότερα από 40 τετραγωνικά μέτρα.
 • προγραμματισμένη οργάνωση εργαστηρίου ή γυμναστηρίου ·
 • προβλέπεται η αποθήκευση μεγάλης ποσότητας προμηθειών.

Για να ελέγξετε την ποιότητα του εξαερισμού στο κελάρι του γκαράζ, πρέπει να κατεβείτε στο υπόγειο και να ανάψετε έναν αγώνα και ένα κερί.

Εάν η φλόγα σβήσει γρήγορα, τότε υπάρχει μεγάλη ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα στο δωμάτιο και η ανταλλαγή αέρα είναι μάλλον αδύναμη και απαιτεί κάποια προσαρμογή.

Γνωρίστε τα ενδιαφέροντα βίντεο σχετικά με τη ρύθμιση του εξαερισμού στο γκαράζ:

Εξαερισμός στο γκαράζ για ζωγραφική: χαρακτηριστικά

Η εξάτμιση στο γκαράζ είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο του δωματίου, ειδικά αν το γκαράζ χρησιμοποιείται για τη βαφή αυτοκινήτων. Η χρήση χημικών ουσιών έχει καταστροφικές συνέπειες όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για την ανθρώπινη υγεία, γι 'αυτό είναι αδύνατο να γίνει χωρίς κατάλληλο αερισμό.

Σύμφωνα SNiP21-02-99, ελάχιστη αναγνώσεις θερμοκρασία στο δωμάτιο γκαράζ δεν πρέπει να πέσει κάτω από τους + 5 μοίρες, και ο όγκος του παρεχόμενου αέρα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 180 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η συμμόρφωση με αυτούς τους κανόνες - όχι γραφειοκρατικές απαιτήσεις, και την ανθρώπινη υπόσχεση της ασφάλειας, είναι μέσα στην αίθουσα, διότι η συσσώρευση των τοξινών επιβλαβή για την υγεία.

Κατά την οργάνωση αερισμού στο γκαράζ για βαφή πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

 • Η βαφή και άλλες χημικές ουσίες απελευθερώνουν επιβλαβείς αναθυμιάσεις, οι οποίες πρέπει να αφαιρεθούν βίαια από το γκαράζ. Το σωστά εξοπλισμένο σύστημα εξαερισμού σας επιτρέπει να εξαλείψετε τους επιβλαβείς ατμούς αντικαθιστώντας τον αέρα εξαγωγής με ροές καθαρού αέρα.
 • Εισάγονται πτητικά συστατικά των υλικών βαφής και βερνικιού. Το σύστημα εξαερισμού εξαλείφει 2/3 πνεύμονα τοξικές ουσίες, τοποθετούνται στην κορυφή και 1/3 των ουσιών που είναι στο κάτω μέρος, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο τυχαίας πυρκαγιάς και έκρηξης μειώνεται.
 • Το σωστά οργανωμένο σύστημα εξαερισμού και η παρουσία ζεστού αέρα επιτρέπουν στα στρώματα της πολύχρωμης ουσίας να συνδεθούν καλύτερα μεταξύ τους και να στεγνώσουν πολύ πιο γρήγορα.

Οι κύριες επιλογές για τον εξοπλισμό του συστήματος εξαερισμού στο γκαράζ για τη βαφή δύο:

 • Ένας αερισμός με ένα μοτέρ, λόγω της οποίας ο φρέσκος αέρας τροφοδοτείται από την επάνω πλευρά από την εγκατεστημένη μονάδα. Στην περίπτωση αυτή, η πολύχρωμη ομίχλη και τα τοξικά πτητικά υπό πίεση καθιζάνουν και εξαλείφονται με τρύπες.
 • Εξαερισμός δύο κινητήρων, που περιλαμβάνει τη χρήση μοτέρ έγχυσης και αναρρόφησης. Η πρώτη μονάδα παρέχει μάζες φρέσκου αέρα στο δωμάτιο, στη δεύτερη - εξαλείφει τον αέρα εξαγωγής.

Προειδοποίηση: Η σπιτική κουκούλα πρέπει να συμπληρώνεται με φίλτρο αέρα υψηλής απόδοσης, το οποίο θα προστατεύει τους χώρους και τα άτομα από τα χημικά πτητικά συστατικά. Η πλέον βέλτιστη επιλογή είναι η χρήση διφασικών φίλτρων, το πρώτο στάδιο που συνδέει μεγάλα σωματίδια και το δεύτερο - τα μικρότερα.

Έτσι, ο εξαερισμός στο γκαράζ είναι ένα απαραίτητο και εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο του δωματίου, επειδή εξαρτάται όχι μόνο από την ασφάλεια του αυτοκινήτου ή των αποθεμάτων τροφίμων στο κελάρι, αλλά και συχνά - την ανθρώπινη υγεία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το θέμα του εξοπλισμού του συστήματος εξαερισμού πρέπει να προσεγγίζεται με κάθε ευθύνη. Προσαρμόστε το σύστημα εξαερισμού στην αίθουσα του γκαράζ και μπορείτε ανεξάρτητα, αλλά αν οι δικές σας γνώσεις και εμπειρία δεν αρκούν για την αυτο-οργάνωση του εξαερισμού, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς που με μικρή αμοιβή θα κάνουν την εργασία ποιοτικά και γρήγορα.