Τρόποι αερισμού σε δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, γιατί αν δεν οργανώσετε τον αυτόματο καθαρισμό του αέρα, το δωμάτιο θα είναι δυσάρεστο να είναι. Θα γίνει αποπνικτικό, θα είναι υγρό σε αυτό, θα αρχίσει να σχηματίζεται ένας μύκητας, αυτός ο αέρας είναι κακός για την αναπνοή. Για να αποφύγετε πολλά προβλήματα, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε ένα τεχνητό σύστημα εξαερισμού.

Πώς να ελέγξετε αν το δωμάτιο αερίζεται χωρίς παράθυρο;

Πιο συχνά σε σπίτια, ειδικά κτίρια πολυκατοικιών, ο κύριος του έργου παρέχει ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού. Διατάσσεται ως εξής: η ανταλλαγή του αέρα γίνεται κατά μήκος κατακόρυφων διαύλων που εκτείνονται από την οροφή του σπιτιού μέχρι το ίδιο το υπόγειο. Σε ειδικές βρύσες, μη αεριζόμενα δωμάτια διαμερισμάτων είναι συνδεδεμένα με το σύστημα εξαερισμού. Για πολλούς λόγους, ο εξαερισμός στο δωμάτιο μπορεί να μην λειτουργεί.

Για να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού, πρέπει να θέσετε φωτιά σε ένα φύλλο εφημερίδας τυλιγμένο σε έναν σωλήνα και να το φέρετε στη σχάρα. Κρατήστε το σε απόσταση 2 cm, αν το χαρτί πιέζεται στη σχάρα, ο εξαερισμός λειτουργεί σωστά και η κυκλοφορία του αέρα δεν παρεμβαίνει. Εάν ο καπνός εισέλθει στο δωμάτιο ή το φύλλο δεν πιεστεί κάτω από την επίδραση της ροής του αέρα, τότε η κουκούλα δεν είναι.

Συμβουλή: Κατά τη δοκιμή του συστήματος, μην χρησιμοποιείτε ανοικτή φωτιά. Το χαρτί εφημερίδων θα πρέπει να καπνίζει, αλλά να μην καίει. Η ανοιχτή φωτιά μπορεί να είναι επικίνδυνη, καθώς μπορεί να σχηματιστούν εύφλεκτα και διάφορες εύφλεκτες ουσίες στο σφυρήλατο σωλήνα εξαγωγής.

Ο ρόλος των συστημάτων κυκλοφορίας του αέρα

Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα παίζει μεγάλο ρόλο. Ακόμα και αν ο χώρος χρησιμοποιείται σπάνια, συσσωρεύεται διοξείδιο του άνθρακα. Αν το δωμάτιο είναι συνεχώς περισσότερο από ένα άτομο, παράγεται θερμότητα με ρυθμό 60 W ανά ώρα, δημιουργεί υπερβολική υγρασία, η οποία σε περίπτωση απουσίας φυσικού ή τεχνητού εξαερισμού θα εγκατασταθεί στους τοίχους. Ως αποτέλεσμα, το εσωτερικό θα είναι πολύ βουλωμένη, τα τείχη σχηματίζουν έναν μύκητα, τα σπόρια του οποίου μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία.

Ο καθαρισμός των αγωγών εξαερισμού δεν μπορεί πάντα να παρέχει καθαρή ροή αέρα στη σωστή ποσότητα, ακόμη και αν το δωμάτιο διαθέτει παράθυρο. Το γεγονός είναι ότι τα τυφλά πλαστικά προϊόντα απομονώνουν με ασφάλεια το δωμάτιο. Σε αυτό υπάρχουν θετικές πτυχές, αλλά υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα, για παράδειγμα, το ίδιο το δωμάτιο δεν αερίζεται. Με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού, το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί: το σύστημα θα αερίσει υποχρεωτικά το δωμάτιο.

Διάταξη εξαναγκασμένου εξαερισμού

Γνωρίζοντας πώς να κάνετε τον εξαερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα ή με τυφλές κατασκευές, μπορείτε να κάνετε την εργασία σας μόνοι σας. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε δύο οπαδούς που έχουν περίπου την ίδια ισχύ. Επιπλέον, θα χρειαστεί να αγοράσετε μια θερμάστρα και φίλτρο. αρκετά θα είναι μια συσκευή για το σύστημα.

Προκειμένου να ληφθεί ο αέρας, τα κανάλια εξαερισμού χτυπιούνται στους τοίχους. Θα τοποθετηθούν σωλήνες: για να τακτοποιήσετε τρύπες γι 'αυτούς, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα διάτρητο.

Διάμετρος αγωγών εξαερισμού

Δεν αρκεί να σπάσουμε μια διαμπερή οπή οποιουδήποτε μεγέθους: είναι απαραίτητο να δράσουμε, προχωρώντας από τον υπολογισμό αυτό 1 m 2 το άνοιγμα πρέπει να έχει διάμετρο 1,5 cm. αν το δωμάτιο είναι 20 μέτρα, πρέπει να χτυπήσετε μια τρύπα 20 εκατοστών.

ΔΓια να διασφαλιστεί ότι ο εξαερισμός λειτουργεί καλά και δεν παρεμβάλλεται, η οπή θα πρέπει να τοποθετηθεί ελαφρώς πάνω από το επίπεδο του δαπέδου. Στο δρόμο, ο αγωγός αέρα πρέπει να εκτείνεται σε 40 mm. Θα πρέπει να κατευθύνεται προς τα πάνω: αυτό θα εξασφαλίσει τη βέλτιστη πρόσληψη αέρα, την επιστροφή του μολυσμένου αέρα από το δωμάτιο. Για να εξασφαλιστεί ότι τα σκουπίδια δεν έχουν υπολείμματα, προστατεύονται από ένα ειδικό θόλο και δίχτυ.

Ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο εκτελείται με τη μορφή αγωγού με διάτρηση στους τοίχους, μπορεί να τοποθετηθεί είτε κάθετα είτε οριζόντια. Χρειάζεται αυτή τη συσκευή για να κατανέμεται ομοιόμορφα ο αέρας στο δωμάτιο. Για να εξασφαλίσετε την εξαγωγή αδρανούς αέρα, τοποθετήστε την κουκούλα. Βρίσκεται στην κορυφή του τοίχου, περίπου 50 cm από την οροφή, αν το σπίτι είναι ιδιωτικό, ο σωλήνας πρέπει να σηκωθεί πάνω από τη στέγη σε ύψος τουλάχιστον 30 cm. Στο διαμέρισμα μπορείτε να το βάλετε στον τοίχο στο ίδιο ύψος. Και στις δύο περιπτώσεις, ο σωλήνας πρέπει να βλέπει προς τα πάνω.

ΣτοΟ εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα θα είναι αποτελεσματικότερος εάν η κουκούλα είναι επίσης εξοπλισμένη με ένα προστατευτικό κάλυμμα από τα παξιμάδια και το δίχτυ. Αυτό θα εμποδίσει την απόκρυψη της σε διάφορα σκουπίδια.

Για να σφίξετε αποτελεσματικά τον αέρα στον αγωγό αέρα, απαιτείται να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρα επαρκούς ισχύος. Ο αέρας του δρόμου εισέρχεται στο δωμάτιο, περνώντας μέσα από το φίλτρο.

Υπολογιστής για τον υπολογισμό του εξαερισμού

Επιλέγοντας έτοιμες λύσεις

Εάν η κρεβατοκάμαρα είναι χωρίς παράθυρο, ο εξαερισμός μπορεί να είναι εξοπλισμένος με εργοστασιακές συσκευές που παρέχουν φρέσκο ​​αέρα: ονομάζονται αεροηλεκτρικά. Τις περισσότερες φορές αυτή η συσκευή είναι εγκατεστημένη έξω από το παράθυρο. Το σύστημα δεν χαλάει την εμφάνιση της πρόσοψης, δεδομένου ότι έχει μικρό μέγεθος, βρίσκεται σε ένα ειδικό κουτί των οποίων το χρώμα μπορεί να επιλεγεί από την εξωτερική πλευρά κλείνει με ένα πρακτικό και ελκυστικό σε εμφάνιση μάσκα, μέσω των οποίων η εισαγωγή αέρα.

Το μέσο κόστος ενός εισαγόμενου αεριωθούμενου αεροσκάφους είναι 25 χιλιάδες ρούβλια. Η συσκευή είναι κατάλληλη για χρήση σε δωμάτια των οποίων η επιφάνεια δεν υπερβαίνει τα 35 μέτρα. Μερικοί αερογέφυρες έχουν λειτουργία θέρμανσης: είναι βολικό το χειμώνα, καθώς το δωμάτιο θα είναι ζεστό αέρα, δεν θα υπάρχει βύθισμα, το δωμάτιο δεν θα κρυώσει. Ως αποτέλεσμα, το σύστημα λειτουργεί για να μειώσει τις απώλειες θερμότητας και να εξοικονομήσει θέρμανση.

Ανάλογα με το μοντέλο και τον κατασκευαστή, τα αεροσκάφη μπορούν να λειτουργούν σε διαφορετικούς τρόπους: για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε την επιθυμητή ταχύτητα του ανεμιστήρα. Οι ακριβότερες συσκευές δείχνουν πόσο βρώμικο είναι το φίλτρο και πότε είναι καιρός να το αλλάξει, πράγμα που διευκολύνει σημαντικά τη συντήρηση, βοηθά στην αποφυγή μείωσης της παραγωγικότητας και των βλαβών. Λεπτομέρειες σχετικά με τα συστήματα εξαερισμού.

Συμπέρασμα: αν έχετε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο, απαιτείται εξαερισμός. Θα κάνει το δωμάτιο άνετο και ασφαλές για την υγεία. Τι είδους εξαερισμός πρέπει να επιλέξετε εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις οικονομικές δυνατότητες του ιδιοκτήτη των χώρων.

Εξαερισμός της κρεβατοκάμαρας

Αν εργάζεστε για έξι ημέρες την εβδομάδα και... έντεκα ώρες την ημέρα, και όλες οι ελπίδες για ξεκούραστο ύπνο έρχεται μόνο για μια μέρα, το μόνο που μπορεί να συμπαθήσει. Αλλά με πολύ λίγη προσπάθεια και χωρίς να αλλάξετε το πρόγραμμα εργασίας, μπορείτε να διορθώσετε θεμελιωδώς την κατάσταση και να νιώσετε κάθε πρωί φρέσκο, χαρούμενο και ξεκούραστο, ανεξάρτητα από την ηλικία και τον ρυθμό ύπνου. Αρκεί να δημιουργηθούν οι βέλτιστες συνθήκες μικροκλίματος στην κρεβατοκάμαρα μέσω κατάλληλης συσκευής εξαερισμού.

Τα συστατικά της άνεσης στον ύπνο

Ο ύπνος είναι μια φυσική ανάγκη. Σε ένα όνειρο, τα μεμονωμένα μέρη του εγκεφάλου μειώνουν τη δραστηριότητα για να ξεκουραστούν και να αναρρώσουν, άλλα ενεργοποιούν για να επεξεργαστούν τις πληροφορίες που λαμβάνουν για την ημέρα. Επιπλέον, ο ύπνος είναι ένα είδος αντικαταθλιπτικού που προστατεύει το σώμα από τις νευρικές υπερφόρτωσης και τονίζει, προκαλώντας συχνά σοβαρές ασθένειες. Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο ύπνος είναι απαραίτητος, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι ξέρουν πώς να προσφέρουν έναν ποιοτικό ύπνο που θα τους επιτρέψει να ξεκουραστούν πραγματικά.

Για να έχουμε ένα υπόλοιπο (στην περίπτωσή μας, στον ύπνο), είναι απαραίτητη η κρεβατοκάμαρα είναι όχι μόνο να ελαχιστοποιηθεί η στάθμη θορύβου, αλλά και να δημιουργήσει μια βέλτιστη θερμοκρασία και την υγρασία συνθήκες με επαρκή ρυθμό αλλαγής του αέρα, ακόμα καλύτερα περισσότερο κορεσμό του αέρα με οξυγόνο και ιονισμό του.

Το βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας για τον ύπνο είναι + 18... 20 ° C με σχετική υγρασία 30... 60%. Συνήθως, ο αέρας του δρόμου (ειδικά στις μεγαλουπόλεις) δεν αντιστοιχεί σε αυτό το επίπεδο. Κατά συνέπεια, η ανοικτή εξαεριστική δεξαμενή δεν θα λύσει το πρόβλημα της ανταλλαγής αέρα. Υπάρχει επίσης περιορισμός του επιπέδου θορύβου. Σύμφωνα με το υπάρχον υπόβαθρο θορύβου SNiP στα διαμερίσματα το βράδυ δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25-30 dB (A). Δυστυχώς, ο εξαερισμός των πολυώροφων κτηρίων αφήνει πολύ επιθυμητό και δεν παρέχει ένα υψηλής ποιότητας μικροκλίμα. Αν εκτιμάτε την υγεία σας, τότε θα πρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας σύστημα υψηλής ποιότητας για τον αερισμό των νοικοκυριών.

Κλιματισμός ή "pritochka";

Η βέλτιστη επιλογή είναι ένα σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής στο διαμέρισμα με μια ομάδα όλων των απαραίτητων εξοπλισμού δικτύου. Ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής, με βάση το όνομα, είναι δύο συστήματα. Η εισροή παρέχει συνεχή παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο με την προεπεξεργασία και το σύστημα εξάτμισης αφαιρεί τον αέρα εξαγωγής.

Συστατικά του εκχυλίσματος και εξαερισμού εισόδου

Η κλασική εγκατάσταση εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής αποτελείται από:
- αεραγωγών (τροφοδοσία και εξαγωγή αντίστοιχα) ·
- κανάλια ανεμιστήρων?
- Εξοπλισμός δικτύου για την προετοιμασία του αέρα (φίλτρα, ψύκτες, θερμαντήρες αέρα, αφυγραντήρες, υγραντήρες αέρα).
- πεπερασμένα στοιχεία (πλέγματα, διαχυτήρες).
- σύστημα ελέγχου εξαερισμού (αυτόματα).

Οι αεραγωγοί είναι μηχανικοί αγωγοί για τη μεταφορά αέρα και την τοποθέτηση εξοπλισμού δικτύου.

ανεμιστήρες αγωγός ενσωματώνονται απ 'ευθείας εντός του τμήματος αγωγού και προορίζονται για αναγκάζοντας την κίνηση των αερίων μαζών κατά μήκος της γραμμής αεραγωγού.

Απαιτούνται φίλτρα για να καθαριστεί εν μέρει ή πλήρως ο αέρας τροφοδοσίας. Σήμερα, δεν είναι προβληματικό να τοποθετείται σχεδόν οποιοδήποτε φίλτρο στο σύστημα εξαερισμού: μηχανικό, χημικό, βακτηριακό, κ.λπ.

Οι ψύκτες και οι θερμαντήρες αέρα διασφαλίζουν σταθερή θερμοκρασία αέρα που ρυθμίζεται στον ελεγκτή της μονάδας αυτοματισμού.

Οι αφυγραντήρες και οι υγραντήρες διατηρούν σχετική υγρασία στο καθορισμένο εύρος τιμών. Ένας ενήλικος εκπνέει περίπου 1-2 λίτρα υγρού την ημέρα. Κατά συνέπεια, το τρίτο μέρος αυτού του όγκου πέφτει στην κρεβατοκάμαρα και η περίσσεια υγρασίας πρέπει να απορριφθεί. Αν η υγρασία είναι πολύ χαμηλή, οι υγραντήρες είναι ενεργοποιημένοι. Για παράδειγμα, τα συμβατικά θερμαντικά σώματα κεντρικής θέρμανσης μπορούν να στεγνώσουν τον αέρα μέχρι το 20%, το οποίο βρίσκεται εκτός του φυσιολογικού μικροκλίματος για έναν υγιή ύπνο. Γενικά, η σχετική υγρασία του αέρα είναι μάλλον ιδιότροπη, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διαθεσιμότητα και τον τύπο των ηλεκτρικών συσκευών στο δωμάτιο, τα υλικά του κτιρίου και τα έπιπλα.

Τα πεπερασμένα στοιχεία, με τη μορφή πλεγμάτων και διαχυτών, καλύπτουν πρώτα τα ανοίγματα του αγωγού αέρα και, δεύτερον, επιτρέπουν την ισορροπία των ροών αέρα και την τοπική ρύθμιση των όγκων του παρεχόμενου αέρα. Ένα άτομο είναι πολύ ευαίσθητο στην κίνηση του αέρα και ξοδεύει όλη τη νύχτα σε ένα αεριωθούμενο αεροπλάνο γεμάτο υγεία.

Τα μπλοκ αυτοματισμού επιτρέπουν την πλήρη αυτοματοποίηση της διαδικασίας. Δηλαδή, το σύστημα εξαερισμού θα λειτουργήσει αυτόνομα σύμφωνα με προκαθορισμένες παραμέτρους χωρίς άμεση ανθρώπινη συμμετοχή.

Πρόσθετος εξοπλισμός

Για να βελτιωθεί η ενεργειακή απόδοση του εξαερισμού και να μειωθεί το κόστος θέρμανσης του χώρου το χειμώνα, το σύστημα ανταλλαγής αέρα μπορεί να διαθέτει μια πρόσθετη μονάδα ανάκτησης θερμότητας. Στον ανακτητή, ο θερμός αέρας εξάτμισης δίνει την ενέργεια του στον αέρα τροφοδοσίας, μερικώς του θερμαίνοντας, ο οποίος εξοικονομεί ενέργεια και διάρκεια λειτουργίας των θερμαντικών σωμάτων του δικτύου.

Ο ύπνος χρειάζεται κυρίως από τον εγκέφαλο, το σώμα μπορεί να στηριχθεί στον καναπέ από την τηλεόραση ή με ένα βιβλίο στο χέρι. Και για τον εγκέφαλο, το οξυγόνο είναι το πιο σημαντικό στοιχείο στη ζωή. Ο αστικός αέρας, κατά κανόνα, έχει εξαντληθεί σε οξυγόνο, ειδικά σε μεγάλες πόλεις και σε περιοχές νέων κτιρίων, όπου δεν υπάρχει κατάλληλος χωροταξικός σχεδιασμός. Η κανονική περιεκτικότητα σε οξυγόνο στην ατμόσφαιρα είναι 21%. Τον Αύγουστο του 2010, στη Μόσχα, η περιεκτικότητα σε οξυγόνο καταγράφηκε στο 17,3%, με αποδεκτό ποσοστό μείωσης μόλις 1%. Σε αυτό το θέμα, ανεφοδιασμού και εξαγωγής εξαερισμού στο διαμέρισμα δεν βοηθά. Το πρόβλημα της χαμηλής περιεκτικότητας σε οξυγόνο στον αέρα, φυσικά, είναι παγκόσμιο, αλλά σε επίπεδο νοικοκυριού διευθετείται εύκολα με την εγκατάσταση μιας γεννήτριας οξυγόνου στο σπίτι.

Επίσης στο υπνοδωμάτιο μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα ιονιστή. Στον αέρα είναι θετικά και αρνητικά φορτισμένα aeroions (κατά προσέγγιση αναλογία 5: 4). Στις αρχές του 20ου αιώνα διαπιστώθηκε ότι η χαμηλή περιεκτικότητα σε αρνητικά ιόντα στον αέρα οδηγεί στην ανάπτυξη σοβαρών ασθενειών (τόσο στους ανθρώπους όσο και στα ζώα). Στη συνέχεια, η επιστήμη απέδειξε ότι τα αρνητικά ιόντα είναι ζωτικής σημασίας, αλλά είναι ανάλογα με τα θετικά φορτισμένα σωματίδια. Δηλαδή, καθώς τα αρνητικά ιόντα αυξάνονται, είναι απαραίτητο να αυξηθεί ο αριθμός των θετικών ιόντων (έτσι, έχοντας αποφασίσει να αγοράσει ένα ιονιστή, βεβαιωθείτε ότι είναι διπολικό).

Για λόγους σύγκρισης, το περιεχόμενο των αρνητικών ιόντων στον αέρα των θαλασσινών θέρετρων και των ορεινών περιοχών είναι 10.000-20.000 σε 1 cm. (τα στοιχεία υπολογίζονται κατά μέσο όρο ανά περιοχή), ενώ για τους δρόμους σε μια μεγάλη πόλη αυτό το ποσοστό είναι μόνο 50-300 ανά 1 κυβ. εκατοστό., και σε κτίρια κατοικιών, γραφεία και παραγωγή, και ακόμη χειρότερα - 10-60. Υπάρχει κάτι να σκεφτείς, έτσι δεν είναι;

Συμπεράσματα

Έτσι, ο τύπος ενός υγιούς πλήρους ύπνου αποδείχθηκε πολύ απλός - ένα βέλτιστο μικροκλίμα χωρίς την ύπαρξη εξωτερικών ήχων και φυσικά με ένα άνετο κρεβάτι. Ένας πλήρης ύπνος είναι μια ισχυρή υγεία, εξαιρετική διάθεση και εγγυημένη επιτυχία σε κάθε προσπάθεια!

Εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα: επαγγελματικά μυστικά

Η υγεία, η άνεση και η ασφάλεια της παρατεταμένης διαμονής στις εγκαταστάσεις παρέχονται από το σύστημα εξαερισμού. Ιδιαίτερη δυσκολία αντιπροσωπεύει ο αερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, όπως στα κλασικά συστήματα η κύρια εισροή αέρα παρέχεται μέσω των παραθύρων.

Σημαντικό μέρος των εγκαταστάσεων στερείται παράθυρα. Πρόκειται για γκαρνταρόμπα, μπάνιο, τουαλέτα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και τα υπνοδωμάτια χωρίς παράθυρα είναι εξοπλισμένα.

Ο παραδοσιακός αερισμός του διαμερίσματος περιλαμβάνει την παροχή αέρα μέσω διαρροών παλαιών ξύλινων παραθύρων ή του συστήματος εξαερισμού νέων πλαστικών παραθύρων και ειδικών βαλβίδων τύπου τροφοδοσίας. Στη συνέχεια, ο αέρας περνάει από τα δωμάτια προς την κατεύθυνση των αξόνων εξαγωγής, όπου δημιουργείται ένα φυσικό βύθισμα από τη διαφορά στην πυκνότητα του αέρα μέσα και έξω. Οι άξονες καυσαερίων είναι συνήθως εξοπλισμένοι σε δωμάτια που ονομάζονται βρώμικα, όπως κουζίνες και τουαλέτες.

Είναι σημαντικό ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα να περιλαμβάνει ένα τμήμα τροφοδοσίας και μια αποτελεσματική κουκούλα.

Χωρίς αποτελεσματικό αερισμό σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, μπορεί να αναπτυχθεί μούχλα και να δημιουργηθούν συνθήκες υγείας. Η απελευθέρωση θερμότητας από ένα μόνο άτομο ισοδυναμεί με εξήντα βατ και η άνετη θερμική ισορροπία του δωματίου δημιουργείται επίσης μέσω ενός συστήματος εξαερισμού.

Για να αποφευχθεί η συσσώρευση υπερβολικής υγρασίας, η ισορροπία θερμότητας πρέπει να διατηρηθεί στο επίπεδο των υφιστάμενων προδιαγραφών. Την ίδια στιγμή, για το μπάνιο, η πρόσληψη υγρασίας στον αέρα είναι άνιση με το χρόνο. Ως εκ τούτου, η καλύτερη λύση είναι η χρήση ενός ανεμιστήρα εξαγωγής στην είσοδο του αγωγού με έλεγχο από τον αισθητήρα υγρασίας. Η πρόσβαση στον αέρα πραγματοποιείται ταυτόχρονα μέσα από το κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου ή μέσω μιας σχάρας εξαερισμού ενσωματωμένης στην πόρτα.

Συσκευή εναλλαγής αέρα για δωμάτια χωρίς παράθυρα

Εάν ο εξαερισμός είναι ήδη διαθέσιμος σε κτίριο χωρίς παράθυρα, τότε πρέπει να ελέγχεται η αποτελεσματικότητά του. Στο πλέγμα του καναλιού καυσαερίων αναδύεται μία λωρίδα χαρτιού με πλάτος της τάξεως των δύο εκατοστών. Όταν ο εξαερισμός σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρο είναι σωστά τοποθετημένος, η ταινία θα πιέζεται προς την είσοδο του άξονα εξαγωγής.

Συνήθως, ο αέρας επιτρέπεται να εισέλθει στο δωμάτιο μέσα από το κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου. Για να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα, μπορούν να τοποθετηθούν πλέγματα εξαερισμού στην πόρτα ή υπάρχουν τρύπες τροφοδοσίας στον τοίχο. Τέτοιες τρύπες συνήθως κατασκευάζονται στο κάτω μέρος του τοίχου. Για να ενισχυθεί η κουκούλα, οι ανεμιστήρες εξάτμισης τοποθετούνται στην είσοδο του καναλιού. Η λειτουργία τέτοιων ανεμιστήρων στην τουαλέτα ή το μπάνιο μπορεί να ελέγχεται από ένα διακόπτη φωτισμού χρησιμοποιώντας ένα χρονόμετρο ή από έναν αισθητήρα κίνησης.

Συχνά, ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα εμφανίζεται κατά την ανακατασκευή των χώρων. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται ο σχεδιασμός και ο πλήρης εξοπλισμός του συστήματος εξαερισμού. Η απλούστερη λύση περιλαμβάνει τη διευθέτηση των αγωγών τροφοδοσίας και εξαγωγής σε δωμάτια με εγκατεστημένο σύστημα υψηλής απόδοσης φυσικής ανταλλαγής αέρα.

Εξαερισμός στο γκαρνταρόμπα

Εξετάστε το πώς είναι τοποθετημένος ο εξαερισμός στο αποδυτήριο χωρίς παράθυρο με το χαμηλότερο κόστος. Στο κάτω μέρος του τοίχου, που βλέπει στο δωμάτιο με ρυθμιζόμενη αλλαγή αέρα, παρέχονται ανοίγματα. Οι εξατμίσεις των οπών τοποθετούνται στην κορυφή του άλλου τοίχου.

Είναι επιθυμητό να δημιουργηθεί εναλλαγή αέρα στο δωμάτιο για να τοποθετηθούν τα ανοίγματα εισαγωγής και εξαγωγής σε απέναντι τοίχους. Για ένα τετραγωνικό μέτρο του δωματίου, η διάμετρος της οπής ανταλλαγής αέρα πρέπει να είναι 15 mm. Από αυτή την αναλογία, θα πρέπει να υπολογιστεί η περιοχή και οι διαστάσεις των οπών. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αντί των οπών εξόδου, ο τοίχος δεν φθάνει 100 mm στην οροφή, πράγμα που είναι αρκετά διακριτικό.

Εξαερισμός σε υπνοδωμάτιο χωρίς παράθυρο

Ιδιαίτερη προσοχή θα απαιτήσει μια κρεβατοκάμαρα χωρίς παράθυρο - ο αερισμός εδώ θα πρέπει να είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός. Σε αυτό και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να καταφύγουμε σε ένα σύστημα αναγκαστικής ανταλλαγής αέρα. Ένα τέτοιο σύστημα για ένα υπνοδωμάτιο ή ένα γκαρνταρόμπα πρέπει να περιλαμβάνει:

 • ζεύγος ή περισσότεροι ανεμιστήρες.
 • θερμαντήρα, παρέχοντας θέρμανση σε αποδεκτή θερμοκρασία εισερχόμενου αέρα.
 • φίλτρα καθαρισμού αέρα.
 • πλέγματα εξαερισμού.
 • αεραγωγών.

Πώς να κάνετε αερισμό του αέρα τροφοδοσίας σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Θα δείξουμε πώς να κάνουμε αερισμό του αέρα τροφοδοσίας σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα. Για να φτιάξετε τρύπες, χρειάζεστε μια διάτρηση και για τη στερέωση πλέγματος, αεραγωγών - ένα τρυπάνι και κατάλληλους συνδετήρες. Οι οπές εισροής βρίσκονται στην κάτω ζώνη του τοίχου πάνω από το δάπεδο. Έξω από την τρύπα πρέπει να προστατεύονται από μια μάσκα και μια προσωπίδα.

Στο ίδιο το δωμάτιο είναι εγκατεστημένος ένας διάτρητος αγωγός αέρα για να εξασφαλιστεί ομοιόμορφη κατανομή του αέρα στην περιοχή του δωματίου. Η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί στο πάνω μέρος του τοίχου. Ο αγωγός αέρα από αυτό πρέπει να έρθει προς τα έξω πάνω από 0,4 μ. Από το σημάδι στέγης. Οι αγωγοί στην περιοχή που δεν έχουν θέρμανση πρέπει να προστατεύονται με αξιόπιστη θερμομόνωση.

Όταν ένα δωμάτιο είναι εξοπλισμένο χωρίς παράθυρο, ο εξαερισμός του οποίου πρέπει να είναι αποτελεσματικός, οι ανεμιστήρες τοποθετούνται στα ανοίγματα εισροής και εκροής. Είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε φίλτρα καθαρισμού στον αγωγό εισροής. Η παρουσία του θερμαντήρα αέρα θα εξασφαλίσει μια άνετη θερμοκρασία του αέρα τροφοδοσίας.

Κατά την επιλογή του εξοπλισμού και τον υπολογισμό του εξαερισμού, είναι απαραίτητο να λαμβάνετε ανταλλαγή αέρα για μία ώρα σε επίπεδο τριάντα κυβικών μέτρων ανά άτομο. Εάν ένα άτομο έχει λιγότερο από 20 μ. Πλατεία, ο υπολογισμός εκτελείται από την κατάσταση των τριών κυβικών μέτρων ανά τετραγωνικό μέτρο της περιοχής.

Εξαερισμός σε ένα υπνοδωμάτιο χωρίς παράθυρα

Καλησπέρα!
Σχεδιάζω μια ανακατασκευή στο δωμάτιο, θα ήθελα να χωρίσω το τμήμα του δωματίου κάτω από το υπνοδωμάτιο από το διαμέρισμα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση το υπνοδωμάτιο θα είναι χωρίς παράθυρα. Πώς να λύσετε το πρόβλημα με την παροχή καθαρού αέρα και εξαερισμού; SOP; Ποια PVU είναι κατάλληλη σε αυτή την περίπτωση;

Αν οι υπόλοιποι χώροι είναι αεριζόμενοι, είναι δυνατόν να κάνετε μια μηχανική ροή από αυτά στην κρεβατοκάμαρα.
Αυτό είναι από φθηνές επιλογές.
Μια άλλη επιλογή. Αν η κρεβατοκάμαρα διαθέτει τοίχο που συνορεύει με το δρόμο, είναι δυνατόν να τοποθετήσετε είτε ένα μίνι παραπόταμο είτε ένα PVU, ακόμη και από το ME.
Και η πιο ακριβή επιλογή επιτυγχάνεται αν χρησιμοποιείτε PU ή PVU με υψηλότερη απόδοση από ό, τι χρειάζεστε για ένα υπνοδωμάτιο. Αυτό συμβαίνει εάν τα υπόλοιπα δωμάτια δεν πρόκειται να εξυπηρετήσουν.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Ο χώρος από τον οποίο χωρίζεται η κρεβατοκάμαρα δεν είναι αεριζόμενος (δηλαδή δεν υπάρχει εξαερισμός), επιπλέον το loggia θα είναι γυαλισμένο, δηλ. τα μουστάκια θα είναι ακόμη μικρότερα (.
Η κρεβατοκάμαρα αποδεικνύεται κωφός, χωρίς παράθυρο, χωρίς τοίχους στο δρόμο.

Δηλαδή. είναι μόνο PVU; Θα είναι θορυβώδες για την κρεβατοκάμαρα;

Και ποια PVU ταιριάζει καλύτερα σε αυτή την κατάσταση;

Δεν καταλαβαίνετε. Στο "χαζέ" υπνοδωμάτιό σας υπάρχει τουλάχιστον ένας τοίχος (ακόμα και μέσα από ένα μπαλκόνι) που ανοίγει στην πρόσοψη του κτιρίου.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Kim έγραψε:
Δεν καταλαβαίνετε. Στο "χαζέ" υπνοδωμάτιό σας υπάρχει τουλάχιστον ένας τοίχος (ακόμα και μέσα από ένα μπαλκόνι) που ανοίγει στην πρόσοψη του κτιρίου.

Όχι, δεν υπάρχει ένας τοίχος κρεβατιού στην πρόσοψη του κτιρίου.

Εδώ, περίπου έτσι..

Kate07,
Σχεδιάστε, εντελώς, ένα διαμέρισμα..

Kate07, μια επιλογή σούπερ-οικονομίας - γρίλιες υπερχείλισης από πάνω και από κάτω, μόνο για να μπορείτε να βρεθείτε ήσυχα στο πάτωμα.

Ο Medtech έγραψε:
. μόνο για να μπορείτε να βρεθείτε ήσυχα στο πάτωμα.

Και τι θα συμβεί εάν βρίσκονται 600 χιλιοστά πάνω από το επίπεδο του δαπέδου. Ή δεν θα λειτουργήσει έτσι. Η σκέψη είναι ακατανόητη.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Kim έγραψε:
θα βρίσκεται χιλιοστά στα 600 πάνω από το επίπεδο του δαπέδου;

θα είναι πολύ ζεστό, γιατί ήσυχα, χωρίς ανάδευση, η κυκλοφορία του αέρα στο φυσικό βύθισμα από τη ζέστη του ίδιου του σώματος και της αναπνοής. Πόσοι άνθρωποι εκεί έξω στον κατάλογο ακτινοβολεί;
Topikstarter δεν ακούει ακόμα τις επιθυμίες και τις ευκαιρίες, είναι δυνατόν να ονειρευτείς.

Ο Medtech έγραψε:
κυκλοφορία αέρα σε φυσικό βύθισμα από τη θερμότητα του ίδιου του σώματος και της αναπνοής.

Εννοείται.
Αλλά μπορείτε (και μάλλον είναι) κάτω από το ανώτατο όριο να τοποθετήσετε τον αγωγό για την εξάτμιση και να βάλετε έναν "ήσυχο" ανεμιστήρα. Και ας δημιουργήσει μια κίνηση του αέρα. Δεν τραβά πολύ ηλεκτρισμό, αλλά το κίνημα αέρα θα δημιουργήσει.

Αυτή είναι η γνώμη μου και δεν την επιβάλω

Ο Medtech έγραψε:
Kate07, μια επιλογή σούπερ-οικονομίας - γρίλιες υπερχείλισης από πάνω και από κάτω, μόνο για να μπορείτε να βρεθείτε ήσυχα στο πάτωμα.

Medtech, μου φαίνεται ότι τα πλέγματα δεν είναι κατάλληλα, επειδή στο δωμάτιο από το οποίο περιβάλλονται τα διπλά τζάμια και το τζάμι, μονωμένο μπαλκόνι.. φρέσκο ​​αέρα από πού;

Kate07, έζησα μέσα, με μία κουκέτα, προστίθεται αέρας προς τα κάτω, σηκώστε κορυφή, αλλά το υπόλοιπο του διαμερίσματος ήταν η συνήθης ροή του φυσικού αερισμού, έχω αρκετά σε χαμηλή ταχύτητα, αν και λέει ότι είναι πολύ ήσυχο, αλλά ο θόρυβος ισχύει μόνο για το θόρυβο του ανεμιστήρα, και όχι στον αέρα που ακούγεται από την αποκοπή του αεραγωγού κατά την εκτόξευση και την αναρρόφηση, οπότε ο σιγαστήρας είναι υποχρεωτικός.
Αλλά πώς λειτουργεί κανονικός φυσικός αερισμός για εσάς; Η εισροή δεν υπάρχει; Χωρίς σχέδιο διαμερίσματος δεν είναι ακόμα σαφές πώς ζείτε σε ένα αεροστεγές δωμάτιο.

Medtech, ευχαριστώ.
Ενώ ζουν ακόμα σε αυτό το δωμάτιο χωρίς γυάλινη και μονωμένη λουγκλιά, ό, τι σχεδιάζεται και χωρίσματα για την κρεβατοκάμαρα, η οποία είναι επίσης προγραμματισμένη. Θα ήθελα λοιπόν να σχεδιάσω τα πάντα σωστά.

Τώρα, σε μια σειρά.. Ο τοίχος (ή την πόρτα, αυτό είναι. Για να. Αυτό ωθεί ακριβώς το διάφραγμα), περιφραγμένη το υπνοδωμάτιο από το δωμάτιο είναι κατασκευασμένο από γυαλί (ματ), και την ίδια μέρα η πόρτα του δωματίου και στο υπνοδωμάτιο θα ανοίξει. Στη λογγαία, η οποία βρίσκεται σε όλο το μήκος του δωματίου, θα υπάρχουν παράθυρα με διπλά τζάμια και θα είναι μονωμένα. Έτσι, στο δωμάτιο, για να μην αναφέρουμε την κρεβατοκάμαρα, δεν υπάρχει πουθενά για να πάρει φρέσκο ​​αέρα.

Σήμερα, πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να πραγματοποιήσουμε τον εξαερισμό προσφοράς στο δωμάτιο και την κρεβατοκάμαρα.

Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Kate07 έγραψε:
είναι απαραίτητο να διεξάγετε αερισμό στο δωμάτιο και την κρεβατοκάμαρα.

Έχω ακόμα πιστεύουν ότι το κάνετε, γιατί να ζήσει σε αυτό το διαμέρισμα θα είναι δύσκολο, αλλά θα εξακολουθεί να προγραμματίσετε το διαμέρισμα, τη διαθεσιμότητα και το είδος των πλακιδίων στην κουζίνα, παροχή ζεστού νερού, δάπεδα, δάπεδο, τη θέση του σπιτιού σε σχέση με τον αυτοκινητόδρομο. Και το πιο σημαντικό, ο προϋπολογισμός που μπορείτε να διαθέσετε για εξαερισμό. Είναι απαραίτητο να ειδοποιήσετε αμέσως ότι η διάταξη της μηχανικής PVU θα είναι ± 100-200 - κλπ. Έτσι, είναι απλώς μια παραγγελία και + το κόστος λειτουργίας για ηλεκτρικό ρεύμα, φίλτρα, συντήρηση. Διατήρηση του EB (φυσικός εξαερισμός) από την άποψη του τι αντιπροσωπεύεται ± 30-50 tr.

Το Σαββατοκύριακο θα πάρω μια μέτρηση του διαμερίσματος, θα σχεδιάσω ένα σχέδιο)
Έτσι, εδώ είναι η ερώτηση.. PVU (ήδη γνωρίζει ότι αυτό δεν είναι φθηνό..) ή η προσφορά θα είναι αρκετό (το οποίο είναι φθηνότερο); Δεδομένου ότι απλώς έκλεισα τη ροή του αέρα στο διαμέρισμα και την κάλυψα με μια loggia. Και παρεμπιπτόντως, δεν είμαι ο πρώτος που μονώνει μια λότζια, πόσο συνήθως λύνουν τέτοια προβλήματα; Είναι πραγματικά μόνο PVU;

Δεν μπορεί να αποφασίσει, έτσι ζουν, διαμαρτύρονται ελαφρώς ανοιχτό παράθυρο, που αγωνίζεται με τη συμπύκνωση και μούχλα στους τοίχους, ανεπαρκή μόνωση χαγιάτι, κάνοντας βαλβίδων εισαγωγής για φυσικό αερισμό, πολλές επιλογές, θα πρέπει να έχετε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον αέρα, γι 'αυτή την τιμή και

Διαβάζω τώρα)
Ακολουθεί μια επιλογή:
Τοποθετήστε τη μονάδα τροφοδοσίας στο δωμάτιο (το κυρίως, με την μονωμένη πλατφόρμα) και στο υπνοδωμάτιο (χωριστά από αυτό το δωμάτιο, αποκτάται χωρίς παράθυρα, δεν υπάρχει τοίχος στο δρόμο). Το απόσπασμα από την κουκούλα του κρεβατιού κάνει μια ροή (στον τοίχο ανάμεσα στο δωμάτιο και το διάδρομο, ένα άνοιγμα στο κάτω μέρος του τοίχου).
Και στο δωμάτιο (το κύριο, με την μόνωση loggia), η πόρτα είναι πάντα ανοικτή, έτσι ώστε ο αέρας θα αφήσει επίσης μέσα από τα ανοίγματα στην κουζίνα, μπάνιο..

Η εγκατάσταση είναι ένα τέτοιο πράγμα, αρκετά ογκώδες και θορυβώδη συσκευή, με φίλτρα, ανεμιστήρες, θέρμανση αέρα για το χειμώνα, με εξασθενητές ήχου. Σε ποια θέση του δωματίου θα το βάλετε; Το χαγιάτι είναι απαραίτητο να διαθέσει μια θέση κάτω από αυτό, ηχομόνωση, για να παρέχουν εύκολη πρόσβαση, να ανοίξει τους αγωγούς απαραίτητες εγκαταστάσεις. Διαβάζετε ακόμα, σκεφτείτε ξανά να διαβάσετε για να κατανοήσετε τις αρχές της εργασίας και καλέστε με μεγαλύτερη ακρίβεια τι προτείνετε να συζητήσετε. Ο εξαερισμός παρέχει μόνο; Στη συνέχεια, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η μεταβλητότητα του όγκου του αέρα τροφοδοσίας, διότι ως εξαερισμού χρησιμοποιείτε φυσικό σπίτια, και έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τις εποχιακές αλλαγές του ανάλογα με την εποχή του χρόνου, την ημέρα, την αλλαγή των ανέμων και τα πράγματα, τα πράγματα, τα πράγματα. Η ροή από τον εξαεριζόμενο χώρο πρέπει να γίνεται στην κορυφή, έτσι ώστε πρώτα να αφαιρεθεί ο θερμός / υγρός αέρας. Ο ζεστός αέρας τείνει πάντα προς τα πάνω, γι 'αυτό χρησιμοποιεί ο φυσικός εξαερισμός.

Εργαστήριο αερισμού

στενή εξειδίκευση = υψηλή απόδοση χαμηλή τιμή

 • Σχετικά με εμάς
 • Είδη εργασίας
 • Αντικείμενα
 • Πρακτική
 • Αναφορές
 • Άρθρα

Αερισμός με τα χέρια

Θα πάω χωρίς μια εισαγωγή για το γιατί χρειάζεται εξαερισμός στην κατοικία, γιατί αυτό που είναι, δεν είναι ικανοποιημένο, και γιατί υπάρχει συχνά η επιθυμία να το κάνετε μόνοι σας. Υποθέστε ότι αυτή η επιθυμία ή ανάγκη έχει ήδη σχηματιστεί.

Τα κυριότερα αντικείμενα για αυτόνομο αερισμό είναι τα διαμερίσματα και τα μικρά ιδιωτικά σπίτια. Παραλλαγές με βαλβίδες τροφοδοσίας και άλλα «evrofortochkami» δεν θεωρείται τοπική pritochki - Αναπνέουν - ήδη καλύτερα, αλλά είμαστε σε πλήρη για μια λογική τιμή «των αεραγωγών» σύστημα αερισμού αποτελείται από δύο συστήματα, εισαγωγής και εξαγωγής, ή μια μονάδα διαχείρισης αέρα.

Μόνο ένα τέτοιο σύστημα δικαιολογεί την προσπάθεια: κάνοντας τα πάντα σωστά, παίρνετε τον καθαρό αέρα στο σωστό ποσό και όπου είναι απαραίτητο.

Προσδιορισμός της απαιτούμενης ανταλλαγής αέρα

Ο πρώτος στόχος είναι ο προσδιορισμός της ανταλλαγής αέρα, δηλ. Η ποσότητα αέρα που παρέχεται (και αφαιρείται) από ένα δωμάτιο. Το πρόβλημα επιλύεται για κάθε δωμάτιο. Ας υποθέσουμε ότι πρόκειται για κουζίνα και δύο δωμάτια, ένα από τα οποία είναι ένα υπνοδωμάτιο.

Για την καλύτερη ευεξία, τα πρότυπα συνιστούν κατανάλωση 70 m 3 / ώρα ανά άτομο εάν δεν υπάρχει καπνός, 150 m 3 / ώρα, εάν μπορείτε να καπνίσετε. Η εμπειρία της επικοινωνίας με όσους ζουν σε αεριζόμενα δωμάτια λέει ότι όλοι όσοι έχουν παροχή αέρα 200 m 3 / ώρα ή περισσότερο είναι απολύτως χαρούμενοι.

Τι να επιλέξει λοιπόν; Είναι η δουλειά σου. Ας ξεκινήσουμε με την εισροή.

ανταλλαγή αέρα στο υπνοδωμάτιο

Πιστεύω ότι υπάρχουν δύο στο υπνοδωμάτιο και ένα όνειρο με ευχάριστη δροσιά και φρεσκάδα είναι εύκολο και αποκαθιστά τη δύναμη καλά - γι 'αυτό αξίζει να προσπαθήσετε για μια ροή από 150 έως 300 m 3 / ώρα. Εξετάστε μια άλλη πτυχή: το μέγεθος της κρεβατοκάμαρας. Ας πούμε ότι ο όγκος του είναι 30 m 3. Σε αυτή την περίπτωση η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα θα είναι εις βάρος μας από 5 έως 10 ανταλλαγές ανά ώρα. Το δεύτερο ψηφίο σημαίνει ότι ο αέρας αντικαθίσταται εντελώς σε 6 λεπτά! Αυτό είναι πολύ. Ως εκ τούτου, για την κρεβατοκάμαρά μας των 30 m 2, είναι λογικό να σταματήσουμε σε χαμηλότερη κατανάλωση, 150 m 3 / ώρα.

ανταλλαγή αέρα στην αίθουσα

Στη συνήθη περίπτωση, ένα, μερικές φορές δύο άτομα. 100-200 m 3 / h θα πρέπει να είναι αρκετό.

ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα

Σε κανονική λειτουργία, θα πρέπει να επαρκούν τα 100-200 m 3 / h. Στην περίπτωση εντατικής μαγειρικής - φύλλο παραθύρου και κουκούλα.

συνδυασμένο μπάνιο

Υπάρχουν διαφορετικές απόψεις - πιστεύω ότι η πόρτα χρειάζεται ένα καλό, πυκνό, έτσι ώστε η κουκούλα μπορεί να είναι φυσικό αν το δωμάτιο δεν χρησιμοποιείται. Όταν χρησιμοποιείται, πρέπει να ενεργοποιηθεί ένα σύστημα εξαναγκασμένης βύθισης, ενδεχομένως αλληλοσυνδεδεμένο με φυσικό, αλλά η εισροή για την αντιστάθμιση της κουκούλας πρέπει να εξαναγκαστεί. 25-75 m 3 / h. Αυτό μπορεί να ακούγεται ακατανόητο, θα προσπαθήσω να αναπτύξω το θέμα του sanuses μερικές φορές.

Σύνολο

Λαμβάνονται δύο επιλογές: το ελάχιστο είναι περίπου 400 m 3 / ώρα, το μέγιστο είναι 700 m 3 / ώρα. Τι να επιλέξετε; Πιστεύω ότι είναι απαραίτητο να βασιστεί κανείς στον μέσο όρο. Αυτό θα εξασφαλίσει ένα εγγυημένο ελάχιστο κόστος και θα έχετε ένα αποθεματικό σε περίπτωση που, μετά την εκκίνηση του συστήματος, θα θέλετε να αλλάξετε το ποσοστό της ανταλλαγής αέρα σε διαφορετικούς χώρους. Έτσι, προσδιορίζεται η απαιτούμενη ανταλλαγή αέρα: 550 m 3 / h.

Άλλες απόψεις

Ένα μικρό άρθρο σχετικά με την ελάχιστη ανταλλαγή αέρα δεν είναι ένας μη κεντρικός ιστότοπος. Μπορείτε να δείτε.

24 Φεβρουαρίου 2012

Ρυθμιζόμενη ανταλλαγή αέρα

Εάν το σκεφτείτε, συναντήσαμε μια αντίφαση. Οι δαπάνες των 200 m 3 / ώρα είναι αρκετές για οποιονδήποτε, σε ένα υπό όρους διαμέρισμα ζουν 2.5 άτομα, γιατί χρειάζεστε μεγαλύτερη δαπάνη από 400-500 m 3 / ώρα; Η απάντηση είναι ότι αυτή η ανταλλαγή αερίων πρέπει να γίνει όπου οι άνθρωποι είναι τώρα.

Γενικά, αυτό είναι λογικό, αλλά η αυτόματη λύση αυτού του έργου είναι δύσκολη και δαπανηρή και δεν γίνεται από μόνη της. Και οι μηχανικοί δεν είναι όλοι ικανοί.

Αλλά αν συμφωνείτε με το γεγονός ότι εισήλθε το δωμάτιο περιλαμβάνει όχι μόνο το φως, αλλά κάποιο διακόπτη εξαερισμού ή να μετακινήσετε το μοχλό, και τις εξόδους επιστρέψει τα πάντα στην αρχική του κατάσταση, το ρυθμιζόμενο αέρα γίνεται πραγματικότητα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ελεγχόμενο εξαερισμό

Προσωπικά, πιστεύω ότι η μεταβλητή κατανάλωση για μικρούς όγκους είναι περιττή. Αλλά τώρα το ενδιαφέρον σε αυτόν τον τομέα έχει αυξηθεί - φαίνεται ότι προωθείται ενεργά από τους κατασκευαστές, τα συστήματα μεταβλητής ροής (VAV) είναι πιο ακριβά, γι 'αυτό είναι πιο κερδοφόρο για αυτούς.

Προσδιορισμός του ισοζυγίου αέρα

Όταν καθορίζεται η ροή στην εισροή, μπορείτε να σκεφτείτε τη συνολική ισορροπία στο διαμέρισμα ή το σπίτι. Είναι επιθυμητή μια θετική ισορροπία, δηλ. υπερβολική εισροή πάνω από την κουκούλα. Σε αυτή την περίπτωση, οι χώροι είναι καθαρότεροι, αφού ο αέρας έρχεται μόνο με οργανωμένο τρόπο, με καθαρισμό.

Γενικός κανόνας: Όταν λειτουργικά συστήματα, ο αέρας πρέπει να μετακινηθεί από υπό όρους καθαρά δωμάτια σε υπό όρους βρώμικους χώρους. Στην περίπτωσή μας, το υπνοδωμάτιο είναι καθαρό, η αίθουσα είναι ουδέτερη, η κουζίνα είναι βρώμικη με την έννοια του εξαερισμού: υπάρχουν οσμές σε αυτό, η εξάπλωση των οποίων είναι ανεπιθύμητη στο διαμέρισμα. Το μπάνιο είναι υπό όρους βρώμικο.

Η επόμενη ερώτηση: πόρτες. Οι καλές πόρτες είναι πυκνές και ηχομονωμένες, αν η κανονική τους θέση είναι κλειστή, τότε όλοι οι κλειστοί χώροι χρειάζονται ξεχωριστό εξαερισμό ανεφοδιασμού και εξαγωγής.

Εάν, για παράδειγμα, η κουζίνα δεν κλείνει και η αίθουσα χωρίζεται όχι από μια πόρτα, αλλά από ένα τόξο, το σύστημα εξάτμισης μπορεί να απλοποιηθεί με τη λήψη αέρα από το διάδρομο.

Προχωρώντας από το γεγονός ότι στο προηγούμενο στάδιο ρυθμίσαμε το ρυθμό των 650 m 3 / ώρα, θα προσπαθήσουμε να επανασχεδιάσουμε τον πίνακα:

Αυτοί οι δύο πίνακες θέτουν το ελάχιστο και επιθυμητό ζυγό αέρα - προσπαθούμε για τις παραμέτρους του δεύτερου, αλλά το πρώτο θα ταιριάζει.

Στα τραπέζια, το υπόλοιπο είναι μηδέν.

14 Αυγούστου 2011

Μεταξύ των γραμμών

Ξεκινώντας να κάνετε αυτό το τμήμα, δεν είδα τι είναι στο Διαδίκτυο για το θέμα αυτό, αποδείχθηκε ότι μάταια! Υπάρχουν χρήσιμα υλικά:

Πρέπει να κατεβάσετε το αρχείο. Υπάρχουν κάποιες ανακρίβειες, αλλά συνολικά, η τεχνική πλευρά του ερωτήματος δηλώνεται σαφώς.

Ο Lyapov, φυσικά, γνώρισε πολύ περισσότερα από έξυπνα στοιχεία:

Μπορείτε επίσης να θυμηθείτε ότι ο φυσιολογικός κανόνας για την αναπνοή είναι περίπου 4 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Εξαερισμός, δεν είναι μόνο η αναπνοή, η εφίδρωση, η αφομοίωση άλλων κινδύνων κ.λπ.

Επιπλέον, οι μικρές δαπάνες είναι απλώς μη ρεαλιστικές για τη διανομή: πρέπει να μεταφέρονται απευθείας στη ζώνη αναπνοής. Αυτό είναι δύσκολο ακόμη και για τους ειδικούς.

Ωστόσο, ξοδέψτε χρόνο αναλύοντας τα λάθη των άλλων ανθρώπων; είναι ένα άχαρο καθήκον: πρέπει να αποφύγουμε το δικό μας.

19 Αυγούστου 2011

Σχεδιασμός της διανομής αέρα

Τα οικιακά συστήματα εξαερισμού είναι συχνά αναποτελεσματικά λόγω μη ικανοποιητικής κατανομής του αέρα. Αυτό ισχύει και για τα "επαγγελματικά" συστήματα.

Η σημασία της διανομής αέρα είναι ότι είναι απαραίτητο να αποφευχθεί ο σχηματισμός στάσιμων ζωνών. Η λιγότερο αποδεκτή αεροπορική ανταλλαγή, τόσο πιο επικίνδυνος. Όταν η πολλαπλότητα των πάνω από πέντε χρηματιστήρια ανά ώρα, ο κίνδυνος στάσιμη νησιά είναι ελάχιστη, σε μια πολλαπλότητα πάνω από δέκα πρέπει να φροντίζει για την εκκαθάριση των υλικών ροών, «το σχέδιο», σε μια πολλαπλότητα ενός ή δύο χρηματιστήρια να παρέχουν ικανοποιητική διανομή του αέρα είναι πολύ δύσκολο - χρειαζόμαστε υπολογισμούς και κατανόηση.

Σε αυτό το τμήμα, προχωρώ από το γεγονός ότι ο κατασκευαστής του εξαερισμού με τα δικά του χέρια και για τον εαυτό του θέλει και μπορεί να καταλάβει τα βασικά, αλλά δεν χρειάζεται να βυθιστεί στις λεπτομέρειες. Η κατανόηση των βασικών απαιτεί μια μεγάλη ποικιλία συγκεκριμένων συνθηκών,; οι ομοιόμορφες συνταγές σε τέτοιες συνθήκες δεν είναι κατάλληλες.

Οι βασικές αρχές είναι οι εξής: Ο διανομέας αέρα τροφοδοσίας σχηματίζει ένα πίδακα, οι παράμετροι του οποίου εξαρτώνται από το σχεδιασμό του διανομέα αέρα και τη ροή διαμέσου αυτού. Για πολλούς διανομείς αέρα, μπορείτε να βρείτε εικόνες με κατά προσέγγιση χαρακτηριστικά του πίδακα. Ο πίδακας χρησιμοποιείται για να φέρει φρέσκο ​​αέρα στους καταναλωτές. Με την κίνηση του, ο αεριωθούμενος επεκτείνεται, με ανάμειξη του ατμοσφαιρικού αέρα.

Περίπου έτσι: η κόκκινη εισροή, μπλε - ο αέρας του δωματίου. Εάν ο αεριωθούμενος είναι θερμότερος από τον περιβάλλοντα αέρα, τότε ανεβαίνει προς τα πάνω, "επιπλέει". Το ψυχθέν ρεύμα κατεβαίνει, "πέφτει".

Αν ο πίδακας στην κίνηση του αγγίξει την επιφάνεια, τότε προσκολλάται σε αυτό και περνάει.

Εάν ένα κανονικό ποσοστό ροής για το δωμάτιο είναι αποδεκτό, με μια πολλαπλότητα περίπου 5 ανταλλαγές την ώρα, είναι σημαντικό ότι ο αέρας τροφοδοσίας δεν εισέρχεται αμέσως στη θύρα εξάτμισης, ούτε "κλείνει".

Η οπή εξάτμισης συνήθως δεν σχηματίζει πίδακα, συλλέγει αέρα γύρω από τον εαυτό της, σχηματίζει μια "αποστράγγιση" ή, μαζί με τον πίδακα τροφοδοσίας, μια "διάτμηση". Πλευρική όψη (κοπεί).

Στη μέση, η κύρια περιοχή εξυπηρέτησης, μια μονάδα υποδεικνύει μια δυνητικά στάσιμη ζώνη. Εάν ο αέρας τροφοδοσίας είναι ισχυρός και το άνοιγμα εξάτμισης είναι κοντά, ο αέρας τροφοδοσίας μπορεί να εισέλθει στην κουκούλα παρακάμπτοντας τη συντηρημένη ζώνη, "κλείσιμο": δεν το χρειαζόμαστε.

Σε κάτοψη (σχέδιο), η εικόνα είναι παρόμοια: αλλά αν υπήρχε ένα άνοιγμα της προσφοράς, τότε θα υπήρχε ο κίνδυνος μιας ζώνης στασιμότητα.

Αν τώρα από την κατανόηση για να πάει στη συνταγή, τότε για ένα κανονικό δωμάτιο, υπάρχουν αρκετοί διανομείς αέρα τροφοδοσίας, ένας εξωτερικός τοίχος κατευθυνόμενος στο δωμάτιο και μία ή δύο εξάτμιση που βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά του δωματίου.

Τοποθεσία αναθυμιάσεις κατά προτίμηση συμμετρικά, διαφορετικά μπορείτε να κάνετε τις κουκούλα πάνω, κάτω, πλευρές - δεν είναι πολύ σημαντικό.

16 Αυγούστου 2011

Διανομείς αέρα

Οι ποιοτικοί διανομείς αέρα μπορούν να λύσουν πολλά προβλήματα, είναι πολύπλοκοι και σχετικά δαπανηροί. Οι συμβατικοί διανομείς αέρα επιλύουν ένα έργο: να περάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο χωρίς θόρυβο την απαιτούμενη ποσότητα αέρα.

Αν ο διανομέας αέρα είναι ο αέρας τροφοδοσίας, δημιουργεί ακόμα ένα πίδακα, αλλά τα χαρακτηριστικά του εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη ροή αμέσως μπροστά από τον διανομέα αέρα.

Η κορυφαία έννοια της αριστοκρατικής κατασκευής είναι η αόρατο των μηχανολογικών δικτύων. Στην περίπτωση των διανομέων αέρα, αυτό μπορεί να επιτευχθεί φτηνά. Απλά δεν μπορούν να τα δουν. Σε αυτή την περίπτωση, μόνο η δυνατότητα αλλαγής της αντίστασης είναι σημαντική, θα μιλήσουμε ξεχωριστά για το θόρυβο.

Ετσι, ένας καλός διανομέας σπιτιού αέρα είναι, για παράδειγμα, μια αρκετά συχνά τρυπημένη μεταλλική πλάκα. Μια πολύ ομοιόμορφη κατανομή μπορεί να επιτευχθεί με τη διάτρηση του τοίχου του αγωγού; αλλά πρέπει να το σκεφτούμε.

Ο τρόπος απόκρυψης των εξόδων εξαερισμού εξαρτάται από τη λύση ως σύνολο. Για παράδειγμα, η εισροή μπορεί να συναχθεί με έπιπλα, για portieres (θα κινηθούν), για επίπεδα σύνθετης οροφής. Η κουκούλα πρέπει να παράγεται από πάνω, πάνω από τα έπιπλα, ει δυνατόν, από τον κεντρικό πολυέλαιο μέσω διακοσμητικής οροφής κ.λπ.

Ένα καλό παράδειγμα της θέσης της θύρας εξάτμισης:

Το πρόβλημα θορύβου επιλύεται κατά πολύπλοκο τρόπο. Ας υποθέσουμε ότι επιλέξατε ταχύτητα χαμηλού θορύβου 2 m / s για αγωγούς. Για τον αέρα παροχής, είναι επιθυμητό η σχάρα να βρίσκεται στο άκρο του ευθύγραμμου τμήματος του αγωγού. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούμε να προβλέψουμε την κατεύθυνση του πίδακα.

Στη συνέχεια, για να μην αυξήσει τον θόρυβο, αλλά για να δημιουργήσει ένα σύστημα μικρής αντίστασης, που είναι απαραίτητο για τη σταθερή λειτουργία των δικτύων, μπορούμε να αυξήσουμε την ταχύτητα, δηλ. Μέχρι 4 m / s. Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή των οπών πρέπει να είναι 50% της περιοχής του αγωγού.

Αν το πλέγμα δεν είναι εγκατεστημένο στο τέλος της ενότητας, αλλάζει ο πίδακας. Για παράδειγμα, αυτό:

Μερικές φορές αυτό δεν είναι σημαντικό, αλλά συχνά είναι χρήσιμο να γνωρίζουμε πώς και πού ρέει η ροή του παραπόταμου.

Συχνά υπάρχουν συστήματα στα οποία οι σχάρες βρίσκονται ακριβώς πάνω στον αγωγό. Σε γενικές γραμμές, αυτό είναι λάθος. ??? Αν και με τη βοήθεια ορισμένων τεχνών, ένα τέτοιο σχέδιο μπορεί να γίνει για να λειτουργήσει.

Συνήθως αποδίδεται έτσι:

Το μήκος των βέλων αντιστοιχεί περίπου στη σχετική ροή. Ο προγραμματιστής πιστεύει συνήθως ότι όλα τα δίκτυα θα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, δηλ. σε αυτή την περίπτωση θέλει να αφήσει σε ένα δωμάτιο, ας πούμε, 300 m 3 / ώρα, και σε άλλο; 200 m 3 / ώρα. Στην πραγματικότητα αποδείχθηκε το αντίστροφο. Επιπλέον, η ταχύτητα του τελευταίου πλέγματος και, κατά συνέπεια, ο θόρυβος.

Η σωτηρία είναι μία: όλοι οι διανομείς αέρα πρέπει να τοποθετούνται σε περίπου ίσες συνθήκες, περίπου το ίδιο.

Πριν από κάθε πλέγμα υπάρχει μια ευθεία τομή, η οποία καθιστά την κατανομή του αέρα πιο προβλέψιμη. Μεταβάλλοντας την αντίσταση των πλεγμάτων, μπορούμε σε κάποιο βαθμό να ρυθμίσουμε τη ροή του αέρα σε διαφορετικούς κλάδους.

Εξοπλισμός

Οι κύριες επιλογές επιλογής εξοπλισμού για τους ιδιοκτήτες κατοικιών είναι δύο:
1) φθηνά συστήματα αυτοεξοπλισμού: αυτό συμβαίνει όταν κάθε στοιχείο του δικτύου (ανεμιστήρας, θερμαντήρας, φίλτρο) αγοράζεται ξεχωριστά.
2) προηγμένη έκδοση: μονάδα επεξεργασίας αέρα, ενδεχομένως ακόμη και με συσκευή ανάκτησης ενέργειας.

Μερικές φορές αντιστοιχούν με τεχνίτες, οι περισσότεροι επιλέγουν τη δεύτερη επιλογή. Κατά κανόνα, αυτοί είναι κάτοικοι πόλεων, συνήθως μηχανικοί, και το κίνητρο για αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη είναι η απροθυμία να πληρώνουν υπερβολικά για απλές εργασίες εγκατάστασης γενικότερα. Επιπλέον, τι κάνουν συνήθως για τον εαυτό τους; αν, φυσικά, ξέρουν πώς είναι.

Επειδή τα χρήματα σε αυτή την περίπτωση είναι, οι προγραμματιστές να αποφασίσει τι πρέπει να πληρώσει για τον εξοπλισμό υψηλής ποιότητας αξίζει τον κόπο, παρά το γεγονός ότι η εγκατάσταση είναι απολύτως χειροποίητα με τα ίδια χαρακτηριστικά θα είναι δύο με τρεις φορές φθηνότερη.

Φυσικά συμβαίνει αυτόματες και πλήρως αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις με υγρασία και ανάκτηση.

Θέση εξοπλισμού

Όταν τοποθετείτε το κύριο πράγμα; μείωση του θορύβου. Το σύστημα εξαερισμού πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα κύρια καθιστικά, ιδιαίτερα από την κρεβατοκάμαρα.

Υπάρχουν πολλές βασικές επιλογές:
1) μπαλκόνι (μπορεί να υπάρχουν προβλήματα με τους γείτονες, εάν τα παράθυρα είναι ανοιχτά, η εγκατάσταση θα είναι ακουστό)?
2) μια αίθουσα εισόδου (πίσω από μια οροφή)?
3) κουζίνα.

Λιγότερο είναι η τοποθέτηση στον εξωτερικό τοίχο, στο υπόγειο, στη σοφίτα.

Αν η εγκατάσταση είναι καλά απομονωμένη από δονήσεις και θόρυβο και χωρίζεται από δύο κλειστές πόρτες, τότε το επίπεδο θορύβου μπορεί να θεωρηθεί αποδεκτό.

Δίκτυα εξαερισμού

Μέρος πρώτο: δαπάνες για χώρους

Τα δίκτυα εξαερισμού μπορούν να χωριστούν χωριστά σε βασικά τμήματα, μέσω των οποίων περνά ο αέρας από την εγκατάσταση και την εγκατάσταση, και το πραγματικό δίκτυο διανομής αέρα.

Καλή καθιερωμένη πρακτική: Οι διανομείς αέρα τροφοδοσίας τοποθετούνται στον εξωτερικό τοίχο, εξάτμιση στα βάθη των χώρων. Αν και κανείς δεν εμποδίζει να κάνει διαφορετικά.

Στην ιδανική περίπτωση, κάθε δωμάτιο έχει εισροή και εξαγωγή και μπορεί να προσαρμοστεί σε ορισμένα όρια. Πάρτε την εικόνα:

Εικόνα από http://www.svazat-shapku.ru/dizayn-malogabaritnaya-studiya.html σελίδα τώρα, αυτή η σελίδα είχε εξαφανιστεί.

Θα πρότεινα κάτι σαν την πρώτη έκδοση του εξαερισμού:

Το δωμάτιο 1 με επαρκή ρυθμό ροής μπορεί να διαμορφωμένο χώρο για κάπνισμα, αν και για ένα καλό αποτέλεσμα μπορεί να χρειαστεί να περιπλέξει το σύστημα παροχής εισροής. Σε κάθε δωμάτιο υπάρχει μια εισροή και ένα εκχύλισμα, η κουζίνα και ένα μπάνιο χωρίζονται από τη ζώνη εισροής από τα καθιστικά.

Με έξοδα αποδείχθηκε έτσι:

Υπήρξε μεγάλη προκατάληψη προς την εισροή. Αυτό δεν είναι σωστό: η επικράτηση της εισροής πρέπει να είναι μικρή. Φυσικά, η περιοδική ένταξη μιας ξεχωριστής καλύπτρας από το μπάνιο, κύβοι 100, θα ελαττώσει ελαφρώς το λοξό, αλλά στη βασική ισορροπία, ο περιοδικός αερισμός είναι καλύτερο να μην ληφθεί υπόψη.

Είναι απαραίτητο να μειώσετε την εισροή ή να αυξήσετε την κουκούλα ή και τα δύο. Η εργασία είναι δημιουργική. Εάν η οικογένεια προετοιμάσει πολλά, τότε η κουκούλα από την κουζίνα μπορεί να αυξηθεί, ας πούμε, μέχρι 300 m 3 / ώρα. Αν κάποιος καπνίσει, τότε μπορείτε να αυξήσετε την κουκούλα από την αίθουσα. Η εισροή στο διάδρομο μπορεί να ελαττωθεί ελαφρώς.

Ίσως, τέτοιοι δείκτες ανταλλαγής αερίων μπορούν να θεωρηθούν ικανοποιητικοί. Απομένει να τα επιτύχουμε.

Αεροδυναμικός υπολογισμός

Μετά τον προσδιορισμό του κόστους των εγκαταστάσεων και της διαδρομής του δικτύου, ο αεροδυναμικός υπολογισμός του δικτύου αρχίζει υπό κανονικό σχεδιασμό. Από τη μία πλευρά, τίποτα περίπλοκο; το Διαδίκτυο διαθέτει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Από την άλλη πλευρά, για κάποιο λόγο κανείς δεν θέλει να το κάνει. Ακόμη και οι σχεδιαστές.

Ο ακριβής υπολογισμός σας επιτρέπει να κάνετε χωρίς αδικαιολόγητες προμήθειες; αυτό είναι μια σημαντική εξοικονόμηση. Ο ακριβής υπολογισμός σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε ρυθμίσεις χαμηλής πίεσης χαμηλής πίεσης; σε στέγαση είναι πολύ σημαντική.

Κατά την αγορά μιας πλήρους μονάδας αερισμού, η εργασία είναι ευκολότερη. Πράγματι, τι για τους υπολογισμούς, εάν γνωρίζουμε ήδη το κόστος και ποια εγκατάσταση θα αγοράσουμε.

Ας υποθέσουμε ότι πρόκειται για σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής για XXX από XXX. Επιλέγουμε από την σειρά μοντέλων το μοντέλο με την απαιτούμενη παροχή, 650 m 3 / h. Πρόκειται για ένα προηγμένο εμπορικό σήμα, με έναν ανακτητή και όλα τα κουδούνια και σφυρίχτρες.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων; χαμηλό θόρυβο, μικρότερο από 30 dB. Είναι πραγματικά πολύ ήσυχο, αλλά προκαλεί αμέσως καχυποψία; η εγκατάσταση αναπτύσσει μικρή πίεση. Σε πολλές τοποθεσίες δεν υπάρχουν δεδομένα σχετικά με τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του ανεμιστήρα, δηλ. το γράφημα της εξάρτησης της κατανάλωσης από την πίεση, αυτό είναι πολύ σημαντική πληροφορία, ακόμη και για τον αυτοπαραγωγό.

Ωστόσο, βρήκα μια ρύθμιση με ένα χαρακτηριστικό. Η διαθέσιμη πίεση υπάρχει ελεύθερη, από ποια πίεση μπορεί να είναι ελεύθερη; Ω, για μένα αυτές τις αναλφάβητες μεταφράσεις. Αριστερή πλευρά του τμήματος τροφοδοσίας, σωστά; εξάτμιση. Είναι αμέσως προφανές ότι δεν συμπίπτουν, δηλ. Εάν τα δίκτυα παροχής και εξαγωγής είναι τα ίδια, η αντίσταση τους είναι ίση, τότε το κόστος θα είναι διαφορετικό.

Από τα χαρακτηριστικά που έδειξα ότι σε μία ταχύτητα ροής, 300 m 3 / h, οι πιέσεις θα διαφέρουν, δηλ. τα δίκτυα πρέπει να είναι διαφορετικά.

Τα χαρακτηριστικά δείχνουν ότι οι ανεμιστήρες μπορούν να λειτουργούν σε ένα ευρύ φάσμα κόστους, και όσο μεγαλύτερη είναι η αντίσταση του δικτύου, τόσο μικρότερη είναι η ροή. Εάν η αντίσταση του δικτύου είναι μηδέν, δηλ. δεν υπάρχει δίκτυο καθόλου, τότε η μέγιστη κατανάλωση εμφανίζεται από το σημείο P, "διαφήμιση". Δεν θα επιτευχθεί με τους τρόπους λειτουργίας του δικτύου, αλλά συχνά αναφέρεται στις τεχνικές προδιαγραφές.

Χρειαζόμαστε την εγκατάσταση για να δώσουμε την επιθυμητή ροή στο πραγματικό μέρος των χαρακτηριστικών της, στις εικόνες που επισημαίνονται με κόκκινο χρώμα.

Σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται ότι με την απαιτούμενη δαπάνη 300, οι απώλειες στο δίκτυο τροφοδοσίας μπορεί να είναι περίπου 230 Pa, στην εξάτμιση 180 Pa.

Ένα παράδειγμα ενός χαρακτηριστικού δεν είναι πολύ επιτυχημένο. Τέτοια συστήματα μπορεί να είναι πολύ θορυβώδη. Τα ποιοτικά σύγχρονα συστήματα δίνουν συνήθως διαθέσιμη πίεση περίπου 100 Pa.

Ορισμός τμημάτων

Εάν η ροή των 300 m 3 / ώρα ωθείται στον σωλήνα 100 mm, τότε η απώλεια θα είναι περίπου 10 Pa ανά μέτρο και η ταχύτητα είναι σχεδόν 10 μέτρα ανά δευτερόλεπτο; και αυτό σημαίνει σημαντικό θόρυβο. Με τις παραμέτρους ανεμιστήρα του χαρακτηριστικού, το μήκος του δικτύου μπορεί να είναι 23 μέτρα για την εξάτμιση, 18 μέτρα για τον αέρα παροχής.

Εκτός από τις άμεσες θέσεις έχουν όλα τα είδη των τοπικών αντίστασης, αναλαμβάνουν την αντοχή τους καταναλώνει το 30% της πίεσης, το πραγματικό συνολικό δίκτυο έως 12 m για εξαερισμό, περίπου 14 για εξάτμιση. Για μια μικρή ποσότητα μπορεί να αρκεί. Φυσικά, μια τέτοια ταχύτητα στη στέγαση είναι απαράδεκτη, επομένως το παράδειγμα είναι υποθετικό.

Εάν αυξήσουμε υπό όρους-τμήμα μας άνω των 160 mm, η αντίσταση του ενός μέτρου πέφτει στο 1 Ρα, με ταχύτητα περίπου 4 m / s, και είναι σαφές ότι τα ανωτέρω συστήματα παροχής για το πρόβλημά μας ?? αερισμό διαμέρισμα ή ένα μικρό σπίτι, πολύ ισχυρό; υπάρχει ένα μεγάλο περιθώριο της πίεσης που θα σβήσει ή μειώνοντας τις στροφές του κινητήρα, ή με άλλους τρόπους.

Με ταχύτητα αέρα χαμηλού θορύβου στην περιοχή 2-4 m / s, αρκεί 100 Pa της διαθέσιμης πίεσης στην περιοχή εργασίας. Βρίσκεται στη ζώνη εργασίας "κόκκινη". Το σημείο διαφήμισης δεν μας ενδιαφέρει.

Σχεδιασμός διαδρομής

Στο κύριο παράδειγμα μας, η απαιτούμενη ροή αέρα είναι 650 m 3 / h.

Μετασχηματισμός τον τύπο L = F * V * 3600, επειδή ο ρυθμός ροής (L) είναι γνωστό σε μας, η ταχύτητα (V) είναι επίσης γνωστό, να βρει τη διατομή του κύριου τμήματος (F). Με ταχύτητα 4 m / s το τμήμα αυτό αντιστοιχεί σε διάμετρο τουλάχιστον 250 mm, διατομή τουλάχιστον 250χ200.

Σε κόμβους, για να λειτουργεί σταθερά το δίκτυο, πρέπει να διατηρήσουμε ταχύτητα σε κλάδους με ίση ταχύτητα στην εθνική οδό. Υποθέστε ότι υπάρχει ένας κλάδος στον οποίο ο επιθυμητός ρυθμός ροής είναι 150 m 3 / h.

Για να διατηρηθεί ταχύτητα περίπου 4 m / s, η διάμετρος του κλάδου πρέπει να είναι 100 mm, διατομή 100x100 mm. Αλλά η ροή μετά από τον κλάδο έπεσε από 650 σε 400, οπότε πρέπει να μειώσετε αμέσως τη διατομή του κύριου τμήματος, μέχρι 200 ​​mm, διατομή 200x150.

Θα είναι κάτι σαν αυτό:

Έχω ήδη αναφέρει ότι τα κλαδιά "στο πέρασμα" είναι ανεπιθύμητα. Κατά προτίμηση:

Ο υπολογισμός μας είναι πολύ απλουστευμένος, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ρύθμισης. Η καλύτερη επιλογή; η δυνατότητα αλλαγής της αντίστασης των τμημάτων του δικτύου, στο σχήμα που ονομάζεται "πύλες", στην πραγματικότητα, η απλούστερη χρήση των διαφραγμάτων, δηλ. η πραγματική επικάλυψη του τμήματος, στην πραγματικότητα η πύλη ή η προηγμένη έκδοση; βαλβίδες ίριδας. Οι βαλβίδες γκαζιού είναι ανεπιθύμητες; είναι κακώς ρυθμισμένα και πολύ θορυβώδη.

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε τις ενότητες τερματικών του δικτύου, για παράδειγμα, ρυθμιζόμενα πλέγματα (RR στο διάγραμμα) ή άλλους διανομείς αέρα. Αυτό είναι ανεπιθύμητο: μπορούν να κάνουν θόρυβο και να συμπεριφέρονται απρόβλεπτα.

Φυσικά, αυτή είναι μια απλοποιημένη αλλά πρακτική παρουσίαση. Μερικές φορές χρησιμοποιώ αυτή τη μέθοδο όταν δουλεύω,; επιτυγχάνεται ικανοποιητικά. Τα συστήματα λειτουργούν αμέσως κοντά σε τιμές σχεδιασμού, με μεταβολή στην απόδοση των εγκαταστάσεων, η κατανάλωση στα δωμάτια ποικίλλει ανάλογα με το σύνολο.

Αεροδυναμικοί υπολογισμοί (προσδιορισμός της απώλειας πίεσης)

Για ένα πλήρες σχήμα, θα ήταν ωραίο να υπολογίσουμε την τελική αντίσταση. Υπάρχουν πολλά προγράμματα για τηλέφωνα και ταμπλέτες, που αναζητούνται από την λέξη αγωγός sizer.

Με τις βασικές ιδέες σε αυτές μπορείτε να καταλάβετε. Ίσως αργότερα θα κάνω μια λεπτομερέστερη ανασκόπηση στον ιστότοπο. Στις ρυθμίσεις πρέπει να μεταβείτε σε μονάδες SI, μετά να οδηγήσετε το επιθυμητό και να πάρετε αυτό που θέλετε.

Σχετικοί σύνδεσμοι

Οι σύνδεσμοι δεν αποτελούν σύσταση για να γίνει αυτό ακριβώς: δεν ανέλυσα, δίνεται ως εμπειρία; πόσο επιτυχής αποδείχθηκε ότι δεν ξέρω.

Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα προσέγγισης στην επιλογή της ανταλλαγής αέρα, βασισμένης στην κοινή λογική, κυρίως για αρχοντικά (εξοχικά σπίτια):

Στο αερισμό υπάρχουν πολλές περιπλοκές και λεπτές γραμμές, αλλά τα άρθρα για τον απλό δεν πρέπει να είναι γραμμένα σε απλή γλώσσα και, πολύ σημαντικό, δεν περιέχουν σφάλματα. Με αυτή την έννοια, μου άρεσε η περιοχή

Σε αυτό υπάρχουν κάποιες ολισθηρές για τους ειδικούς χώρους, αλλά γενικά όλα είναι απλά και κατανοητά.

Μεταξύ των γραμμών

Ο καλύτερος εξαερισμός για το περίβλημα είναι ο φυσικός εξαερισμός. Λειτουργεί σιωπηλά, το λειτουργικό κόστος είναι ελάχιστο. Η δυσκολία είναι ότι ο φυσικός αερισμός; αυτό είναι το κτίριο μέρος του κτιρίου, ?? είναι ικανοποιημένη από το σχεδιασμό του κτιρίου, το οποίο σημαίνει εξειδικευμένο αρχιτέκτονα και σχεδιαστή.

Οι τυπικές λύσεις επιβάλλουν πολλούς περιορισμούς, οπότε ο φυσικός εξαερισμός σε ένα τυπικό και τελικό περίβλημα σπάνια λειτουργεί άψογα.

Σχεδόν ανυπέρβλητο για φυσικό αερισμό των ορίων αρκετών, το πρώτο; είναι η ανάγκη για ψύξη, το δεύτερο; την ανάγκη για καθαρό καθαρισμό του αέρα. Έτσι, στις ζεστές αεροπορικές πόλεις με κάθε επιθυμία και χωρίς χρήματα δεν μπορεί να κάνει αποτελεσματικό φυσικό εξαερισμό.

Αγαπητοί αυτο-οικοδόμοι: για να επικοινωνούν για τα θέματα εξαερισμού, δημιούργησα ένα εργαστήριο αερισμού ομάδας VKontakte, ενταχθούν.

Υπάρχουν παραδείγματα απλουστευμένων υπολογισμών στο δίκτυο, συχνά υπάρχει σφάλμα στο σφάλμα. Για να καταλάβετε καλύτερα τα εγχειρίδια, ακόμα και τα πιο απλά.

Όταν διαμορφωθεί η γενική κατανόηση, μπορείτε να δείτε τα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου εξοπλισμού. Η αντίσταση του δικτύου αποτελείται από την αντίσταση των γραμμικών τμημάτων, των αεραγωγών και των τοπικών αντιστάσεων: κάμψεις, μεταβάσεις, δίοδοι, σιγαστήρες κ.λπ. Για όλα υπάρχουν τύποι ή διαγράμματα.

Η αντίσταση για την επιλογή του ανεμιστήρα καθορίζεται για την πιο αγχωτική γραμμή, συνήθως έναν κλάδο στον πιο απομακρυσμένο από τον διανομέα αέρα ανεμιστήρα. Τα υπόλοιπα υποκαταστήματα δεν συνοψίζονται, αλλά είναι συνδεδεμένα,; Διαφορετικά, αποκτάται ένα ηλίθιο παιδικό λάθος.

Κανόνες και μέθοδοι εγκατάστασης εξαερισμού σε δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Συμβαίνει ότι υπάρχει ένα "χαζή" δωμάτιο χωρίς παράθυρα στο κτίριο. Αυτή η κατάσταση μπορεί να παρατηρηθεί σε διαμερίσματα, για παράδειγμα, μετά τον επανασχεδιασμό ή στα ισόγεια με πρόσβαση σε έναν πολυσύχναστο δρόμο (λόγω του τι είναι τούβλο). Είναι επίσης κατασκευασμένα σε ιδιωτικές κατοικίες: λεβητοστάσια, αποθήκες, γκαράζ και υπόγεια.

Πιο συχνά, τέτοια δωμάτια είναι διαθέσιμα σε μη οικιστικά κτίρια: σε αποθήκες, κτίρια γραφείων, εμπορικά κέντρα. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται ως ντουλάπα ή ντουλάπα. Ανεξάρτητα από το πόσο "περιττό" τέτοιο δωμάτιο δεν φαίνεται, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ένα σύστημα εξαερισμού.

Χρειάζεστε πραγματικά αερισμό σε ένα "κωφό" δωμάτιο και γιατί;

Το σύστημα εξαερισμού σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα πρέπει να τοποθετηθεί απαραιτήτως, άλλοι τρόποι για να διατηρηθεί εκεί το βέλτιστο μικροκλίμα και η ανταλλαγή αέρα δεν υπάρχει. Εάν ο εξαερισμός δεν είναι εξοπλισμένος, μπορεί να προκύψουν τα ακόλουθα προβλήματα:

 1. Ο αέρας πρέπει να είναι ζεστός στο δωμάτιο λόγω της στασιμότητάς του. Ταυτόχρονα, ο αέρας από κωφούς μπορεί να εισέλθει στο υπνοδωμάτιο, στην κουζίνα, στο γραφείο - δηλαδή, κατευθείαν στο όλο διαμέρισμα, το οποίο είναι ήδη επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων (όσον αφορά τη στέγαση).
 2. Η εμφάνιση της υγρασίας (πιθανώς λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει ανταλλαγή αέρα).
 3. Ως αποτέλεσμα των προβλημάτων που περιγράφηκαν παραπάνω, είναι δυνατή η εμφάνιση μούχλας. Οι κακοί μικροοργανισμοί θέτουν σάπια ξύλινα επιφάνειες, χαλάσματα και προϊόντα που είναι αποθηκευμένα στο δωμάτιο.
Υπνοδωμάτιο σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα

Είτε ο εξαερισμός είναι απαραίτητος σε τόσο σοβαρά πιθανά προβλήματα - ναι, είναι απαραίτητο, ανεξάρτητα από το αν είναι οικιστικό ή όχι.

Πόσο αέρα πρέπει να παρέχεται;

Είναι σημαντικό να υπολογίσετε την απαιτούμενη ποσότητα μάζας αέρα που απαιτείται για το δωμάτιο. Στους υπολογισμούς είναι απαραίτητο να βασιστεί κανείς σε τέτοιες αποχρώσεις:

 • πόσα άτομα και πόσο συχνά θα βρίσκονται σε ένα τέτοιο δωμάτιο.
 • για το τι ακριβώς θα χρησιμοποιηθεί το δωμάτιο (εάν για ξεκούραση και ήσυχο χόμπι, είναι δυνατό να γίνει με εισροή 30 m³ / h ανά 1 άτομο, αν γίνει δύσκολη φυσική εργασία, τότε 60).
 • ποιες συνθήκες είναι τυπικές για τις εγκαταστάσεις (για παράδειγμα, εάν πρόκειται για υπόγειο, τότε η πιθανότητα υγρασίας στο εσωτερικό είναι υψηλότερη από ό, τι στο δωμάτιο που βρίσκεται πάνω από το έδαφος).
 • αν θα διατεθούν επιβλαβείς ουσίες (για παράδειγμα, εάν σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα υπάρχει εργαστήριο όπου θα γίνει βαφή).

Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να κάνετε έναν εύκολο υπολογισμό. Επομένως, ένα άτομο σε ένα δωμάτιο απαιτεί περίπου 30 κύβους αέρα ανά ώρα. Αυτή είναι η ελάχιστη τιμή, αλλά γενικά είναι επιθυμητή η αύξηση της σε 32-35 κύβους αέρα ανά ώρα.

Πώς να το κάνετε;

Από πολλές απόψεις η επίλυση αυτού του καθήκοντος εξαρτάται από το αν αυτό το δωμάτιο συνορεύει με το δρόμο ή όχι. Αν οριοθετήσει, τότε θα είναι πολύ πιο εύκολο να εξοπλιστεί το σύστημα εξαερισμού, και αυτό δεν απαιτεί την εγκατάσταση αεραγωγών. Αν δεν συνορεύει, τότε η εργασία γίνεται πιο περίπλοκη και θα εξαρτηθεί από το πόσο μακριά είναι το δωμάτιο από το δρόμο.

Ένας άλλος βασικός κανόνας: στα "βρώμικα" κτίρια, το εκχύλισμα γίνεται πάντοτε, και στις "καθαρές" αίθουσες υπάρχει εισροή. Για να "βρώμικα" περιλαμβάνουν την κουζίνα, τα μπάνια, καθώς και τους χώρους όπου οι βλαβερές ουσίες απελευθερώνονται στον αέρα.

Παρακάτω, εξετάζουμε κάποιες από τις πιο απλές καταστάσεις και μεθόδους για την επίλυσή τους.

Αν είναι κουζίνα

Μια υποχρεωτική προϋπόθεση για την οργάνωση του συστήματος εξαερισμού είναι η παρουσία σ 'αυτήν ενός άξονα εξαερισμού. Θα λειτουργήσει ως σύστημα εξάτμισης και μέσω αυτού θα αφαιρεθεί ο στάσιμος αέρας. Η δεύτερη επιλογή - η απομάκρυνση του αέρα μέσω της κουκούλας (που εξέρχεται είτε στον εξαερισμό είτε αμέσως στο δρόμο μέσω του τοίχου ή μέσω του αεραγωγού).

Η εισροή αέρα θα πραγματοποιείται από άλλους χώρους: είτε μέσα από τις ρωγμές κάτω από τις πόρτες είτε μέσω των σχισμών (εάν δεν υπάρχουν ρωγμές).

Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο να ελέγξετε το ρεύμα του άξονα εξαερισμού. Για να το κάνετε αυτό, πάρτε μια λωρίδα λεπτού χαρτιού και το φέρετε στη μάσκα.

Αν το χαρτί έλκεται - ο άξονας εξαερισμού λειτουργεί κανονικά. Αν όχι, ή προσελκύεται πολύ κακώς - ο άξονας εξαερισμού είτε δεν λειτουργεί καθόλου είτε λειτουργεί ελαττωματικά (πιθανώς γιατί σφυρηλατείται και χρειάζεται καθαρισμό). Εάν για κάποιο λόγο ο καθαρισμός είναι πλέον αδύνατος, είναι λογικό να βάλουμε έναν ανεμιστήρα εξαναγκασμένης εξάτμισης στον τοίχο, με την έξοδο αμέσως στο δρόμο.

Η ισχύς του ανεμιστήρα θα πρέπει να διασφαλίζει πλήρως την απομάκρυνση του αέρα σε όγκο ίσο με τον αριθμό των ατόμων που ζουν, πολλαπλασιασμένα με 30. Για παράδειγμα, αν υπάρχουν 3 άτομα στο διαμέρισμα, ο ανεμιστήρας πρέπει να αφαιρέσει τουλάχιστον 90 κύβους αέρα ανά ώρα.

Αν αυτό είναι ένα δωμάτιο που συνορεύει με το δρόμο, τουλάχιστον μέσω ενός τοίχου

Αν αυτό είναι ένα "βρώμικο" δωμάτιο, τότε γίνεται τρύπα στον τοίχο του δρόμου και εισάγεται ένας ανεμιστήρας. Θα τραβήξει τον αέρα έξω, και η εισροή θα είναι από άλλους χώρους (μέσα από τις γρίλιες ή μέσα από τις ρωγμές κάτω από τις πόρτες).

Διαρρύθμιση του εξαερισμού στο διαμέρισμα

Εάν πρόκειται για ένα "καθαρό" δωμάτιο, τότε εισέρχεται μέσω του τοίχου του δρόμου με οποιονδήποτε από τους παρακάτω τρόπους:

 • μέσω της βαλβίδας εισόδου στο τοίχωμα.
 • μέσω της εγκατάστασης τροφοδοσίας.
 • Μέσω της τρύπας με τον ανεμιστήρα εγκατεστημένο.

Η αφαίρεση του αέρα θα γίνει μέσω ενός άλλου δωματίου, από τον οποίο θα κατασκευαστεί ο απορροφητήρας.

Αν αυτό είναι ένα δωμάτιο που δεν συνορεύει με το δρόμο

Συχνά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ένα κελάρι (αν πρόκειται για διαμέρισμα ή σπίτι), το οποίο βρίσκεται συχνά στο "βάθος" της κατοικίας.

Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα εξαερισμού μπορεί να είναι εξοπλισμένο με μία από τις ακόλουθες μεθόδους:

 1. Εάν το δωμάτιο χωρίς παράθυρα βρίσκεται μεταξύ ενός άλλου δωματίου, όπου υπάρχει εισροή, και ένα άλλο δωμάτιο στο οποίο υπάρχει ένα απόσπασμα. Στα τοιχώματα μεταξύ τους, μπορεί κανείς να κάνει τρύπες καλύπτοντας τους με ράβδους (ή με την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα σε μία ή και στις δύο τρύπες). Αυτή η επιλογή είναι κατάλληλη εάν χρειάζεστε λίγο αέρα (εάν υπάρχει μικρός χώρος) και εάν από το δωμάτιο, όπου θα εισρεύσει, θα ρέει καθαρός αέρας.
 2. Εάν το κτίριο (διαμέρισμα, σπίτι) διαθέτει ένα σύστημα αεραγωγών (ή τροφοδοσίας, και εξάτμισης, ή κάποιος). Σε αυτή την περίπτωση, τοποθετείται ξεχωριστή γραμμή αγωγών πριν από την εγκατάσταση χωρίς παράθυρα. Εάν το κανάλι εξαερισμού εκτελεί μόνο ένα στόχο (για παράδειγμα, αφαιρεί μόνο τον αέρα), τότε ξεχωριστά είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί και η εισροή. Μπορείτε να το κάνετε αυτό, για παράδειγμα, από το επόμενο δωμάτιο, μέσα από την τρύπα.
 3. Αν ο χώρος είναι πολύ μεγάλος ή η οπή εξαερισμού / εξαγωγής του άξονα εξαερισμού είναι πολύ μακριά - θα ήταν καλύτερο να τοποθετήσετε τον αγωγό αέρα τόσο για εισροή όσο και για έλξη. Και σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα και στα δύο συστήματα.

Εγκατάσταση εξαερισμού σε δωμάτιο χωρίς παράθυρα (βίντεο)

Αν το δωμάτιο είναι κάτω από το επίπεδο του εδάφους

Πρόκειται για το υπόγειο. Αν τουλάχιστον ένα μικρό μέρος του δωματίου είναι πάνω από το επίπεδο του εδάφους - μια εισροή μπορεί να γίνει μέσω του τοίχου σε αυτό το σημείο. Η κουκούλα γίνεται μέσω του συστήματος εξάτμισης του κτιρίου (άξονας εξαερισμού ή απλά κουκούλα). Εάν δεν υπάρχει άξονας εξαερισμού, η αφαίρεση του αέρα οργανώνεται μέσα από μια τρύπα (με ή χωρίς ανεμιστήρα) στο τοίχωμα που βλέπει προς το σημείο εισροής.

Αν το δωμάτιο βρίσκεται εντελώς κάτω από το επίπεδο του εδάφους - στην περίπτωση αυτή τόσο η εισροή όσο και το εκχύλισμα οργανώνονται μέσω αγωγών με ανεμιστήρες. Σωλήνες τοποθετούνται από την επιφάνεια, μέσα από τα τοιχώματα, απέναντι από το άλλο (εισροή στον τοίχο, εξολκέα στο άλλο). Οι ανεμιστήρες εισάγονται στους σωλήνες: ο ένας τροφοδοτεί τον αέρα μέσα, ο άλλος χτυπάει στο δρόμο.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Όπως" και λάβετε μόνο τις καλύτερες αναρτήσεις στο Facebook ↓