Εξόρυξη στο σπίτι των ορνίθων: πώς να κάνετε αερισμό στο κοτέτσι με τα χέρια σας

Τα κοτόπουλα αναπαραγωγής είναι μια ενοχλητική επιχείρηση, οπότε πρέπει να προσπαθήσετε να το εκμεταλλευτείτε στο έπακρο. Η ικανοποιητική παραγωγικότητα των πουλερικών, μαζί με άλλα μέτρα, παρέχεται από την κουκούλα στο σπίτι.

Χωρίς την άφιξη καθαρού αέρα σε περιορισμένο χώρο, απειλείται η υγεία των κοτόπουλων, με αποτέλεσμα η παραγωγή αυγών να μειώνεται.

Ο ρόλος του αερισμού στη δημιουργία ενός μικροκλίματος ενός σπιτιού

Στο κτηνοτροφείο, όπως και σε κάθε σπίτι, υπάρχουν ζεύγη αμμωνίας διασκορπισμένα σε όλο το δωμάτιο. Εάν ο φρέσκος αέρας δεν προέρχεται από το εξωτερικό και οι επιβλαβείς ατμοί φτάσουν σε υψηλή συγκέντρωση, οι κάτοικοί του αρχίζουν να πονάνε, και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό προκαλεί μια υπόθεση. Τα κακά φτερά και η θερμότητα, επομένως, ένα σύστημα που επιτρέπει στον αέρα να κυκλοφορεί είναι απλά ζωτικής σημασίας για αυτούς.

Χωρίς αερισμό είναι δύσκολο να ελέγξετε και την υγρασία. Τα πουλιά είναι εξίσου κακά, όπως σε υπερβολικά υγρό, και σε ξηρό δωμάτιο.

Αυτό το πρόβλημα καθίσταται ιδιαίτερα επείγον το χειμώνα, όταν όλα τα ζώα είναι συνεχώς σε κλειστό χώρο. Στον αέρα, διοξείδιο του άνθρακα, υδρατμούς συσσωρεύονται, καθώς και τοξική αμμωνία που απελευθερώνεται από τα απορρίμματα. Περιστρεφόμενες σκουπίδια και διασκορπισμένα τρόφιμα σε αυτό - μια καλή βάση για τη διάδοση επιβλαβών μικροοργανισμών.

Απλά ανοίξτε την πόρτα - όχι μια επιλογή. Αυτός ο τρόπος παροχής φρέσκου αέρα μπορεί να δημιουργήσει ένα άλλο πρόβλημα - την κατάψυξη των κορυφογραμμών. Επικίνδυνο για όρνιθες ωοπαραγωγής και ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας, ρεύματα. Επομένως, η ύπαρξη ενός κατάλληλου συστήματος γενικού αερισμού ανταλλαγής στο κοτόπουλο το χειμώνα είναι ένα ζήτημα ακραίας ανάγκης.

Οι υπάρχουσες μέθοδοι εξαερισμού

Υπάρχουν 3 τρόποι για τον αερισμό ενός δωματίου που περιέχει πουλερικά:

 • φυσικό?
 • Προμήθεια και εξάτμιση.
 • μηχανικό.

Το πρώτο είναι το λιγότερο ακριβό και χρησιμοποιείται με την παρουσία ενός μικρού αριθμού κοτόπουλων. Είναι ένας απλός αερισμός, αλλά πρέπει επίσης να γίνει σύμφωνα με ορισμένους κανόνες. Πριν αποφασίσετε να κάνετε τέτοιο αερισμό στην κότα με τα χέρια σας, πρέπει να λάβετε υπόψη όλα τα σημεία κατά το σχεδιασμό του σπιτιού πουλιών.

Η δεύτερη μέθοδος εξαερισμού είναι πιο αποτελεσματική, αλλά στην εκτέλεση ενός απλού. Εάν υπάρχουν περισσότερα από 20 πτηνά στην εκμετάλλευση, η επιλογή αυτή θα πρέπει να διακοπεί.

Ο αερισμός του τρίτου είδους διευθετείται σε μεγάλες εκμεταλλεύσεις. Η σκοπιμότητα της χρησιμοποίησής του σε σπίτια πουλερικών σπιτιών καθορίζεται από το μέγεθος του κοπαδιού - το δωμάτιο πρέπει να έχει σχεδιαστεί για εκατό ή περισσότερα κοτόπουλα.

Τέσσερις βασικές απαιτήσεις για τον εξαερισμό

Για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα εξαερισμού του coop θα είναι μόνο εάν πληρούνται οι βασικές απαιτήσεις για αυτή την προϋπόθεση:

 1. Συνεχής τροφοδοσία του σπιτιού με καθαρό αέρα.
 2. Απουσία βαρών, επειδή οι κάτοικοι του κόμματος είναι πολύ ευαίσθητοι σε αυτά.
 3. Τακτική απομάκρυνση των απορριμμάτων, χαλασμένη τροφή και βρώμικο νερό.
 4. Περιοδική καταστροφή μικρών τρωκτικών. Επιπλέον, η παρουσία τους διαταράσσει τα πουλιά, αλλά και ως πηγή πρόσθετης ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Για να βεβαιωθείτε ότι ο εξαερισμός έχει γίνει και λειτουργεί σωστά, πηγαίνετε στο coop και παραμείνετε εκεί για λίγο. Εάν δεν αισθάνεστε έλλειψη αέρα και το κεφάλι σας δεν αρχίζει να βλάπτει, τότε η δοκιμή περάσει. Διαφορετικά, πρέπει να διορθώσετε κάτι.

Ιδιαίτερη συσκευή αερισμού κοτόπουλου

Με τη διευθέτηση του εξαερισμού του σπιτιού κότας, είναι πολύ πιθανό να το κάνετε μόνοι σας. Είναι σημαντικό να κάνετε τα πάντα για να εξασφαλίσετε άνετες συνθήκες:

 1. Η θερμοκρασία στην ψυχρή εποχή δεν είναι μικρότερη από 16 ° για τους ενήλικες και 28 ° για τα κοτόπουλα.
 2. Η υγρασία κυμαίνεται από 60 έως 80%.
 3. Η ταχύτητα ροής αέρα είναι 0,8 m / s μέγιστο το καλοκαίρι και όχι περισσότερο από 0,5 m / s το χειμώνα. Εάν οι δείκτες αυτοί ξεπεραστούν, τα σχέδια θα περπατούν μέσα στο κτίριο.

Το σύστημα εξαερισμού, το οποίο στο κέλυφος, σε άλλα κτίρια, είναι χτισμένο σύμφωνα με μία αρχή. Προχωρήστε από την περιοχή του δωματίου και τον αριθμό των πτηνών. Καθορίζοντας την απόδοση του συστήματος, αυτό το σημείο λαμβάνεται ως βάση: για κάθε m² της περιοχής θα πρέπει να υπάρχουν 5 κοτόπουλα.

Για να λύσετε το ζήτημα του εξαερισμού, πρέπει να προσδιορίσετε την εμφάνισή του. Το επόμενο βήμα είναι να συντάξετε ένα λεπτομερές σχέδιο, στη συνέχεια να αγοράσετε τα υλικά. Τότε απλά πρέπει να ακολουθήσετε την τεχνολογία και να κάνετε την απαραίτητη εργασία.

Φυσικός αερισμός του σπιτιού

Βασίζεται στις παραμέτρους του περιβάλλοντος αέρα: θερμοκρασία, πίεση, ταχύτητα ανέμου. Αυτός ο τύπος εξαερισμού μπορεί να είναι είτε μη ρυθμισμένος είτε οργανωμένος. Ο ανεπαρκής αερισμός ή διείσδυση γίνεται μέσω χαλαρών θυρών και παραθύρων.

Για την οργανωμένη κυκλοφορία του αέρα (αερισμός), πρέπει να παράσχετε ένα μικρό παράθυρο, τοποθετώντας το στο ανώτατο όριο πάνω από το στέγαστρο ή ακριβώς επάνω από την πόρτα. Για να ελέγξει την ώθηση, το παράθυρο γίνεται με τη μορφή φύλλου παραθύρου.

Η πόρτα σε ανοιχτή κατάσταση θα τροφοδοτήσει το σπίτι με καθαρό αέρα, και από το παράθυρο θα περάσει η αναλωμένη. Αυτή η μέθοδος είναι καλή για τη ζεστή εποχή. Το χειμώνα, η επίδραση αυτού του εξαερισμού είναι ασήμαντη. Είναι ασύμφορη, γιατί πολύ θερμότητα πηγαίνει μακριά. Πρέπει να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να διατηρήσετε τη βέλτιστη θερμοκρασία μέσα στο σπίτι.

Κάνουμε τον εφοδιασμό και εξαγωγή του εξαερισμού οι ίδιοι

Το πιο πρωτόγονο κυκλοφοριακό ή ανοιχτό σύστημα, κατάλληλο για δωμάτιο περίπου 9 m², αποτελείται από 2 σωλήνες αποχέτευσης μήκους 2 m, διατομή 200 mm και κάμψη 90 °. Ένας από τους σωλήνες θα χρησιμεύσει ως κουκούλα. Είναι τοποθετημένο πάνω από την κοιλάδα σε επίπεδο οροφής ή ελαφρώς χαμηλότερο. Θα πρέπει να ανυψωθεί πάνω από την οροφή κατά 1-15 m. Για να το κάνετε αυτό, κάντε μια τρύπα του κατάλληλου μεγέθους, εισάγετε έναν σωλήνα και ένα γόνατο, χτυπήστε τις ρωγμές με το αφρώδες υλικό.

Στην αντίθετη πλευρά, τοποθετείται με τον ίδιο τρόπο ένας δεύτερος σωλήνας, τοποθετώντας το 0,5 m κάτω από το επίπεδο του πρώτου σωλήνα και 20-25 cm θα πρέπει να παραμείνει στο πάτωμα. Για να μην προκληθούν ρεύματα, ο σωλήνας τροφοδοσίας βρίσκεται μακριά από την πέρκα. Η εγκατάσταση, η οποία λαμβάνει υπόψη τις κανονιστικές απαιτήσεις, προϋποθέτει ότι η έξοδος του απέναντι άκρου του σωλήνα είναι 0,3 m πέρα ​​από την οροφή.

Στους σωλήνες πρέπει να τοποθετηθούν πτερύγια. Για να αποφευχθεί η εισροή σκόνης και ιζήματος στο δωμάτιο μέσω των σωλήνων, τα άκρα τους έχουν σχήμα L ή έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες. Μπορείτε να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε ειδικά ακροφύσια - εκτροπείς. Υπό την επίδραση του ανέμου, αυξάνουν την αραίωση αέρα στον αγωγό. Η εξωτερική πλευρά των σωλήνων είναι shpaklyuyut και ζωγραφισμένα. Αυτό θα ασφαλίσει κατά του σχηματισμού ρωγμών στο μέλλον.

Η πιο αποτελεσματική κυκλοφορία αέρα παρέχεται από σωλήνες με εγκάρσια τομή. Τα προϊόντα από πλαστικό και μέταλλο είναι καλύτερα μονωμένα, διαφορετικά το χειμώνα στους εσωτερικούς τοίχους θα εμφανιστεί συμπύκνωση. Όταν παγώσει, μετά από λίγο μπορεί να εμποδίσει τελείως τη διαδρομή εξαερισμού.

Για την ασφαλή τοποθέτηση των σωλήνων εγκαθίστανται κοντά στα δοκάρια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, συνδέονται πρόσθετοι σφιγκτήρες. Μερικές φορές οι σωλήνες τοποθετούνται αντί των σωλήνων από τις σανίδες. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στη σφράγιση.

Σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τα πτερύγια των αεραγωγών αλληλεπικαλύπτονται και, εάν δεν είναι εγκατεστημένα, προστατεύετε τις τρύπες από τη ροή του ανέμου με κουρέλια. Το καλοκαίρι οι αεραγωγοί ανοίγουν τελείως. Υπάρχει ένας ακόμη απλός τρόπος εξαερισμού για ένα μικρό κοτόπουλο:

 1. Μια σανίδα κατασκευάζεται από σανίδες με ένα τετράγωνο 200 x 200 mm στην τομή. Τοποθετήστε τη δομή κάθετα.
 2. Διαχωρίστε το εσωτερικό του καναλιού στο μισό.
 3. Κλείστε το επάνω μέρος του κουτιού.
 4. Σφραγίστε και βάψτε την εξωτερική επιφάνεια του καναλιού.
 5. Τρυπήστε τρύπες στα πλευρικά τοιχώματα.

Μέρος του καναλιού, που βρίσκεται στην προς τα πίσω πλευρά, θα παρέχει αέρα στο κοτόπουλο. Ο αέρας εξαγωγής θα διαφύγει από το δεύτερο μισό του αγωγού.

Εάν η περιοχή του κοτόπουλου είναι μεγάλη, γίνεται πιο συμπαγής αερισμός, ενεργώντας με βάση την αρχή της παροχής και της εξάτμισης. Για να το κάνετε αυτό, πραγματοποιήστε προκαταρτικές αναλύσεις και δημιουργήστε ένα μεμονωμένο έργο. Είναι σημαντικό να επιλέξετε σωστά την διατομή των σωλήνων, έτσι ώστε τα ρεύματα αέρα να μην δημιουργούν ρεύματα.

Για σωλήνες εξαερισμού μπορείτε να αγοράσετε έτοιμες βαλβίδες, κυκλικές και ορθογώνιες σε διατομή. Ο σχεδιασμός τους περιλαμβάνει ένα σώμα κατάλληλου τμήματος και ένα αποσβεστήρα. Οι στρογγυλές βαλβίδες είναι κατασκευασμένες από γαλβανισμένο έλασμα και ορθογώνιες κατασκευές από φύλλο αλουμινίου.

Βαλβίδες με αποσβεστήρα, η θέση του οποίου ρυθμίζεται χειροκίνητα, σημειώνεται με το γράμμα P. Εάν το μοντέλο ελέγχεται από ηλεκτρική ή πνευματική κίνηση, τότε η ονομασία περιέχει το γράμμα E ή P, αντίστοιχα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια τυπική στρογγυλή βαλβίδα με διάμετρο σωλήνα 250 mm. Η σκοπιμότητα της χρήσης τους καθορίζεται από το μέγεθος του σπιτιού.

Φροντίζουμε μηχανικό αερισμό στο σπίτι των πουλιών

Το καθήκον του μηχανικού τέντωμα είναι να παρέχει μια βέλτιστη λειτουργία ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Σε ένα αγρόκτημα μικρής κλίμακας, η χρήση του δεν δικαιολογεί πάντα το κόστος που συνδέεται με την πληρωμή ηλεκτρικής ενέργειας. Για να αποπληρωθούν τα κόστη, εάν τα κοτόπουλα καλλιεργηθούν μόνο για τις ανάγκες της οικογένειας, είναι αδύνατο.

Αυτός ο τύπος αερισμού είναι παρόμοιος με τη μέθοδο τροφοδοσίας και καυσαερίων, αλλά εδώ χρησιμοποιούμε μια κάπως προηγμένη τεχνολογία, η οποία είναι η χρήση των ανεμιστήρων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το σύστημα λειτουργεί σε χειροκίνητη λειτουργία, σε άλλες - υπάρχουν ειδικοί πίνακες ελέγχου.

Στο σχέδιο του μηχανικού αερισμού για χρήση το χειμώνα υπάρχουν δύο σωλήνες και ένας ανεμιστήρας, η θέση, η οποία εξαρτάται από τον τύπο της κυκλοφορίας. Για να εξασφαλιστεί ο εξαερισμός τροφοδοσίας, τοποθετείται στον αγωγό τροφοδοσίας. Όταν η συσκευή έλκεται αποτελεσματικά, ο ανεμιστήρας πρέπει να βρίσκεται στον αγωγό εξαγωγής. Η διαδικασία εγκατάστασης είναι σχεδόν η ίδια όπως και για τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής:

 1. Εγκαταστήστε 2 σωλήνες.
 2. Τρυπήστε τις οπές για την έξοδο του συμπυκνώματος στο άκρο του σωλήνα εξαγωγής.
 3. Τοποθετήστε την ηλεκτρική καλωδίωση στο σημείο εγκατάστασης του ανεμιστήρα.
 4. Τοποθετήστε το διακόπτη. Μπορούν να υπάρχουν 2 επιλογές: ένας διακόπτης, ο οποίος περιλαμβάνει τόσο φως όσο και εξάτμιση ή διακόπτη 2 πλήκτρων, επιτρέποντάς σας να ελέγχετε ξεχωριστά τον φωτισμό και την εξαγωγή.
 5. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα.

Σε μια απλοποιημένη έκδοση της μηχανικής απόσυρσης, ο ανεμιστήρας βρίσκεται στον τοίχο στην οροφή ή στο παράθυρο παραθύρου. Η τελευταία επιλογή είναι η απλούστερη. Ο ανεμιστήρας προσπαθεί να κόψει ένα ορθογώνιο από το OSB ή το κόντρα πλακέ σύμφωνα με το μέγεθος του γυαλιού.

Μαρκάρετε και δείτε το άνοιγμα για τον ανεμιστήρα, στη συνέχεια τοποθετήστε το στοιχείο στο πλαίσιο και στερεώστε το με βίδες. Ο ίδιος ο ανεμιστήρας εισάγεται στην προκύπτουσα οπή. Η μέθοδος στερέωσης του τελευταίου εξαρτάται από το σχεδιασμό του.

Συνδέστε τον ανεμιστήρα που είναι συνδεδεμένος στο σύστημα με το ηλεκτρικό δίκτυο. Καλωδίωση είναι καλύτερο να βρεθεί έξω από το coop, επειδή το εσωτερικό για αυτή την κατάσταση δεν είναι ακριβώς κατάλληλο. Είναι σημαντικό να μονώσετε προσεκτικά την καλωδίωση. Αυτός ο εξαερισμός δεν χρειάζεται να παραμείνει σε κατάσταση λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί να λειτουργεί μόνο 2-3 ώρες την ημέρα και αυτό θα αρκεί για αποτελεσματικό αερισμό.

Για διευκόλυνση της διαχείρισης καθιερώνουν μετρητές. Σε κάποια υγρασία και θερμοκρασία, ενεργοποιούν και απενεργοποιούν τον εξαερισμό. Μερικές φορές οι σωλήνες τοποθετούνται στη σοφίτα και ο ανεμιστήρας είναι στην οροφή.

Ο εκτροπέας του σωλήνα εξαερισμού με τα χέρια σας

Τοποθετήστε το στην οροφή. Εκτροπέα λειτουργεί ως εξής: είναι ανατέμνει τον άνεμο που κατευθύνεται προς το μέρος του, το οποίο οδηγεί σε μια μείωση στην πίεση στη συσκευή και αύξηση ώσης στον αγωγό καυσαερίων.

Η ανεξάρτητη κατασκευή ανεμογεννητριών θα κοστίσει οικονομικά και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Τοποθετήστε το στην οροφή. Πριν ξεκινήσετε να το κάνετε, πρέπει να υπολογίσετε τις διαστάσεις. Για τον υπολογισμό του ύψους, η διάμετρος του σωλήνα εξαερισμού πολλαπλασιάζεται επί 1,7. Με πολλαπλασιασμό της διαμέτρου κατά 1,8, επιτυγχάνεται το πλάτος του πώματος και όταν αυτή η παράμετρος πολλαπλασιαστεί με 1,3, αναγνωρίζεται το απαραίτητο πλάτος του διαχυτή.

Μετά τον υπολογισμό των διαστάσεων, εφαρμόζονται στο χαρτόνι και τα σχέδια αποκόπτονται. Περαιτέρω, η σάρωση του κουδουνιού, τα σκίτσα των κενών του διαχυτήρα, ο κύλινδρος και τα ράφια μεταφέρονται σε ένα μεταλλικό φύλλο ή πλαστικό. Χρησιμοποιώντας το ψαλίδι, κόψτε όλες τις λεπτομέρειες και συνδέστε τις χρησιμοποιώντας ένα ειδικό όπλο. Απομένει να εγκαταστήσετε και να στερεώσετε τον εκτροπέα.

Μπορείτε επίσης να κάνετε μια περιστροφική βαλβίδα. Για αυτό, ένα πλαίσιο είναι συγκολλημένο από τις γωνίες. Σε αντίθετες πλευρές του πλαισίου, ανοίξτε τρύπες και περάστε από αυτούς έναν άξονα. Από τα τμήματα σωλήνων κατασκευάζονται και συγκολλούνται δακτύλιοι.

Από ένα χαλύβδινο φύλλο κατασκευάζεται μία πλάκα ασφάλισης σύμφωνα με τις διαστάσεις του σωλήνα. Εισάγεται στο πλαίσιο, στερεωμένο στον άξονα με συγκόλληση. Για να ελέγξετε το πτερύγιο στον άξονα, στερεώστε τη ξύλινη λαβή. Για να αποφευχθεί η αυθόρμητη κλεισίματος του αποσβεστήρα, παρέχεται ένας περιοριστής.

Το μειονέκτημα ενός τέτοιου συστήματος εξαερισμού είναι το γεγονός της παρουσίας σωλήνων στο δωμάτιο. Από την επιφάνειά τους, καθώς και από την πέρκα, είναι απαραίτητο να αποκόβουμε τα περιττώματα περιοδικά.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Σχετικά με τη σημασία του εξαερισμού στο σπίτι θα μάθετε από αυτό το υλικό:


Μαζί με τον συγγραφέα του βίντεο, μπορείτε να κάνετε τον αερισμό στον εαυτό σας:

Οποιαδήποτε επιχείρηση μπορεί να κατακτηθεί εάν ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες. Κάνετε την κουκούλα στο δικό σας σπίτι κότα με τα χέρια σας και τα πουλιά σας θα αισθάνονται πολύ καλύτερα.

Εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού στο υπόστεγο με τα χέρια του

Κατά κανόνα, η συντήρηση κατοικίδιων ζώων, κοτόπουλων και άλλων ειδών πτηνών στο υπόστεγο απαιτεί εξαερισμό. Το φθινόπωρο και το χειμώνα, οι κάτοικοι αυτού του δωματίου είναι συνεχώς μέσα σε αυτό. Στη διαδικασία της ζωής τους σε μια τεράστια ποσότητα αμμωνίας και διοξειδίου του άνθρακα απελευθερώνεται. Ο συνηθισμένος αερισμός του κτιρίου για τα ζώα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου δεν είναι δυνατό λόγω των σοβαρών παγετών, καθώς και των ρευμάτων. Ως εκ τούτου, η παροχή καθαρού αέρα διεξάγεται με ένα εξολκέα, το οποίο μπορεί να εξοπλιστεί με τα χέρια του.

Στο νοικοκυριό, απαιτούνται ειδικές κατασκευές για την εκτροφή αγελάδων, χοίρων, αιγών, προβάτων, κουνελιών και διαφόρων πτηνών. Για το σκοπό αυτό, η αίθουσα αχυρώνα είναι συνήθως εξοπλισμένη, η οποία περιλαμβάνει ξεχωριστά τετράγωνα για την εύρεση ζώων, την αποθήκευση αποθέματος και τη συγκομιδή χορτονομής. Για αυτό, δεν αρκεί για ένα κτίριο να είναι μόνο μονωμένο, πρέπει να έχει μια εξαιρετική ανταλλαγή αέρα.

Ελλείψει συστήματος εξαερισμού ή ακατάλληλης οργάνωσής του, τα μέσα διαβίωσης του ζωικού κεφαλαίου στον αχυρώνα καθιστούν τον αέρα ασταθή και δημιουργούν έλλειμμα οξυγόνου. Αυτό, με τη σειρά του, επηρεάζει δυσμενώς την υγεία των ζώων σε αυτό. Ιδιαίτερα ο εξωραϊσμός είναι απαραίτητος για τη βιασύνη των ειδών πουλιών.

Για τη διατήρηση της βέλτιστης υγρασίας μέσα στο κτίριο, τα κατάλληλα υλικά για την κατασκευή του είναι άχυρο, σανό και πριονίδι, που μπορούν να απορροφήσουν και να διατηρήσουν την υγρασία τέλεια. Απαντώντας στις απαιτήσεις της περιεκτικότητας σε ζώα, η θερμοκρασία κυμαίνεται από + 18 ° C έως + 22 ° C με υγρασία 80-85%. Σε περίπτωση απόκλισης αυτών των δεικτών, τα ζώα κινδυνεύουν από καταρροϊκές ασθένειες.

Ο κατάλληλα εξοπλισμένος αερισμός αποτρέπει αποκλίσεις από τον κανόνα και προάγει την κατάλληλη ανταλλαγή αέρα, η οποία αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την πλήρη ανάπτυξη και αναπαραγωγή των ζώων.

Πριν προχωρήσετε στην εγκατάσταση του εξαερισμού, είναι απαραίτητο να μονώσετε το υπόστεγο. Αυτό το μέτρο θα αποτρέψει τη συμπύκνωση και την υγρασία. Η επιλογή του τύπου κουκούλας εξαρτάται από το σκοπό της δομής και τις απαιτήσεις για τις συνθήκες διατήρησης ορισμένων ζώων. Ο πολύ έντονος αερισμός οδηγεί στην ψύξη του δωματίου και την υπερψύξη του ζωντανού πλάσματος και η ελαχιστοποίηση της παροχής αέρα θα οδηγήσει στον πολλαπλασιασμό διαφόρων μικροοργανισμών. Υπάρχουν οι παρακάτω τύποι ανταλλαγής αέρα:

 • Φυσικό, στο οποίο οι ροές του αέρα περνούν μέσα και έξω από το δωμάτιο κατά μήκος των καναλιών που είναι εξοπλισμένα για αυτό το σκοπό. Οι μάζες του αέρα κινούνται λόγω της διαφοράς πίεσης και θερμοκρασίας εντός και εκτός του κτιρίου.
 • Αναγκάζεται όταν εμφανίζεται η κίνηση του αέρα λόγω πρόσθετων συσκευών.

Το πρώτο είδος εξαερισμού χώρου έχει πολλά μειονεκτήματα:

 • αδυναμία εκτίμησης της ικανότητας του συστήματος ·
 • απουσία ελέγχου θερμοκρασίας και υγρασίας.
 • σχηματισμός περιοχών με σταθερό αέρα κατά την κυκλοφορία.
 • διείσδυση στο δωμάτιο μαζί με οξυγόνο σκόνης και διάφορα παθογόνα που περιέχονται στην ατμόσφαιρα.
 • η εξάρτηση του μικροκλίματος στο κτίριο από τις εξωτερικές κλιματικές συνθήκες.

Ο φυσικός αερισμός μπορεί να βελτιωθεί με βοηθητικό εξοπλισμό, όπως ελαφρύ άλογο (τοποθετημένο στην οροφή του κτιρίου) και σχάρες για αερισμό στους τοίχους. Το ελαφρύ άλογο είναι μια συσκευή που διαθέτει καμινάδα και συσκευή φωτισμού.

Χαρακτηριστικά της διάταξης ανταλλαγής αέρα

Ο αναγκαστικός (τεχνητός) εξαερισμός έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • δυνατότητα διόρθωσης των δεικτών μικροκλίματος ·
 • διαδικασία ταχείας ανταλλαγής αέρα ·
 • αποτελεσματική διάθεση δυσάρεστων οσμών ·
 • απουσία στάσιμων ζωνών στον αέρα.

Το μειονέκτημα αυτού του τύπου εξαερισμού είναι μια περίπλοκη εγκατάσταση και σημαντικό κόστος υλικού.

Η τοποθέτηση του συστήματος εξαερισμού στο υπόστεγο είναι μια αρκετά κοινή λύση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτή η διαδικασία εκτελείται ανεξάρτητα. Πριν από την εκτέλεση του έργου, είναι απαραίτητο να καθοριστεί ο τύπος της μελλοντικής ανταλλαγής αέρα, να εξοικειωθεί με το σχέδιό του και την αρχή λειτουργίας.

Η κύρια προϋπόθεση για την αποτελεσματική λειτουργία του εξαερισμού είναι ο αρμόδιος σχεδιασμός του πριν από την εγκατάσταση. Το λεπτομερές σχέδιο θα παράσχει την ευκαιρία να παρέχει όλες τις λεπτομέρειες και να τηρεί τις απαιτήσεις για την εγκατάσταση. Περιλαμβάνει απλά στοιχεία:

 • Το δίκτυο εφοδιασμού είναι εξοπλισμένο με πύλη και πλέγματα.
 • εξάτμιση με αεροδυναμική διάταξη (εκτροπέας) ·
 • ανεμιστήρα και δομή θέρμανσης.

Κατά τη διάρκεια της δομής στήριξης του φυσικού αερισμού, συνιστάται να κάνει η θέση του τροφοδοτικού αέρος περνά μέσα από το ένα τοίχωμα (όπως τα παράθυρα) και την απομόνωση τους από το κύριο δωμάτιο με ένα διάφραγμα που έχει μία οπή οροφή. Μπαίνοντας στον αχυρώνα μέσα από τα ανοίγματα εισαγωγής, ο κρύος αέρας κατεβαίνει και στη συνέχεια, θερμαίνοντας, διασχίζει το διαμέρισμα. Ο εξερχόμενος αέρας αφαιρείται μέσω του σωλήνα εξαγωγής, ο οποίος εισέρχεται στην οροφή. Αυτό το είδος συστήματος προστατεύει τα ζωντανά πλάσματα από την υπερψύξη.

Διάγραμμα κίνησης αέρα με σύστημα φυσικού αερισμού

Οι σωλήνες εξαερισμού διαφέρουν ως προς το σχήμα και το υλικό που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή.

Αυτός ο εξαερισμός μπορεί να βελτιωθεί με τη βοήθεια της οροφής και του δαπέδου. Ο νωπός αέρας που περνάει από παράθυρα ή άλλα περάσματα που προορίζονται για το σκοπό αυτό πέφτει σε ένα ειδικό δωμάτιο με άνοιγμα ανοίγματος στη σοφίτα. Θερμαινόμενος αέρας ανεβαίνει μέσω αυτών των ίδιων οπών. Στη συνέχεια, ο φρέσκος και θερμός αέρας περνά μέσα από τους διαδρόμους στην οροφή της κύριας αίθουσας στα ζώα. Στο πάτωμα αυτού του δωματίου υπάρχουν τρύπες που εισέρχονται στο υπόγειο και προορίζονται για την εκκένωση του αέρα εξαγωγής. Με τη σειρά του, τοποθετείται μια καμινάδα στο υπόγειο.

Το σχήμα της κίνησης του αέρα με εκσυγχρονισμένο σύστημα φυσικού αερισμού

Για να εκτελέσετε εργασίες σχετικά με την εγκατάσταση του εξαερισμού στο υπόστεγο είναι εντός της εξουσίας ακόμη και απλός. Αυτή η διαδικασία δεν απαιτεί κάποια προσπάθεια, γι 'αυτό αρκεί να ακολουθήσετε τις οδηγίες. Για τη διευθέτηση θα απαιτηθούν τα ακόλουθα υλικά:

 • σωλήνες με την απαραίτητη διάμετρο και σχήμα.
 • γωνιακά στοιχεία για τη σύνδεση των σωλήνων (αν το τερματικό είναι τοποθετημένο μέσω ενός τοίχου).
 • εκτροπείς.
 • υλικά για μόνωση.
 • βύσματα ή μάνδαλα.
 • σχάρα;
 • Στοιχεία στερέωσης και στερέωσης.
 • ανεμιστήρας (για αναγκαστικό σύστημα);
 • θέρμανσης.

Με την παράλληλη τοποθέτηση των ηλεκτρικών επικοινωνιών, είναι απαραίτητο να αγοράσετε όλα τα υλικά που απαιτούνται για αυτό, με ιδιότητες υγρασίας (καλώδια, πρίζες, διακόπτες).

Ένας σωλήνας οροφής εγκαθίσταται μέσω της οροφής ή του τοίχου, το ύψος του πάνω από το δάπεδο δεν είναι μικρότερο από είκοσι εκατοστά. Οι σωληνώσεις στην είσοδο και την έξοδο πρέπει να έχουν την ίδια διάμετρο, η οποία είναι περίπου 100-150 χιλιοστά. Η θέση του άνω άκρου του σωλήνα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα δέκα εκατοστά από το επίπεδο της οροφής.

Ο σωλήνας για το σχέδιο είναι μονωμένος ποιοτικά, προστατεύει από το σχηματισμό συμπυκνωμάτων, γεγονός που συμβάλλει στην εμφάνιση παγετού, που εμποδίζει την κίνηση των ρευμάτων αέρα. Ως υλικό για μόνωση, το ορυκτό μαλλί ή ένα κουτί με πριονίδι, αγκυρωμένο γύρω από το σωλήνα, είναι ιδανικό.

Η θέση του σωλήνα εξόδου είναι επιτρεπτή όχι λιγότερο από 150 πάνω από την οροφή, η προστασία σε μορφή πλέγματος από τη διείσδυση των εντόμων και των τρωκτικών είναι υποχρεωτικά στερεωμένη στις οπές του.

Οι σωληνώσεις στην έξοδο από πάνω είναι εξοπλισμένες με έναν εκτροπέα ή ένα αναλογικό κατασκευασμένο ανεξάρτητα. Η αεροδυναμική είναι απαραίτητη για την προστασία του σωλήνα από διάφορους μολυντές, φύλλα και ιζήματα και έχει επίσης τη δυνατότητα να βελτιώνει τον εξαερισμό του αέρα. Προκειμένου να αυξηθεί η πρόσφυση, ο σωλήνας εξόδου υπάρχει ένας βοηθητικός ανεμιστήρας. Μην το τοποθετείτε στο σωλήνα τροφοδοσίας. Κάθε ένας από τους δύο σωλήνες βρίσκεται στις αντίθετες γωνίες του υπόστεγου σε όρθια θέση. Για την ελεύθερη ρύθμιση της εισροής και την απομάκρυνση των αέριων μαζών, είναι εξοπλισμένα με παντζούρια.

Δεν συνιστάται να χρησιμοποιείτε παράθυρα ή πόρτες ως σύστημα τροφοδοσίας, η λύση αυτή θα δημιουργήσει συνθήκες για την υπερψύξη του δωματίου.

Για να φιλοξενήσουν πτηνά και κουνέλια, κατασκευάζονται συχνά υπόστεγα με δύο επίπεδα. Οι χώροι αυτοί είναι εξοπλισμένοι με διάφορους τρόπους. Σε μια περίπτωση, εγκαθίσταται ένα ενιαίο σύστημα εξαερισμού, καλύπτοντας ταυτόχρονα δύο ορόφους, η κατασκευή του είναι παρόμοια με ένα σύστημα που χρησιμοποιεί το δάπεδο και την οροφή. Στη δεύτερη παραλλαγή, δημιουργείται ένα ξεχωριστό σύστημα ανταλλαγής αέρα για κάθε επίπεδο, αυτή η μέθοδος απαιτεί μεγάλο κόστος υλικών, αλλά είναι πολύ αποδοτική.

Για να διατηρείτε τα κατοικίδια και τα πουλερικά στον αχυρώνα, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε κατάλληλες συνθήκες για αυτούς. Το σωστά εξοπλισμένο σύστημα εξαερισμού θα αποφύγει την απώλεια ζώων, θα αυξήσει το ζωικό κεφάλαιο και θα καταστήσει το κόστος τροφοδοσίας βέλτιστο.

Οι μέθοδοι και οι κανόνες για τον εξοπλισμό του συστήματος εξαερισμού σε αχυρώνες

Για να ζήσουν στο υπόστεγο τα ζώα ήταν υγιή και έδωσαν έναν απόγονο, ή ότι τα αποθηκευμένα εκεί δεν καταστράφηκαν από την υγρασία, δεν αρκεί η μόνωση του κτιρίου. Είναι πολύ σημαντικό να εξοπλιστείτε σωστά το σύστημα εξαερισμού, το οποίο θα διατηρήσει ένα φυσιολογικό μικροκλίμα μέσα.

Πολλοί ιδιοκτήτες δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με αυτό το ζήτημα, στην καλύτερη περίπτωση κάνουν τρύπες στους τοίχους. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να προκύψουν προβλήματα (ποια από αυτά εξαρτώνται από το τι θα είναι εντός και υπό διάφορες συνθήκες από την παρουσία / απουσία θέρμανσης και μόνωσης και θα τελειώσει με την περιοχή). Ως εκ τούτου, θα εξετάσουμε παρακάτω τους βασικούς κανόνες και μεθόδους για την οργάνωση συστημάτων εξαερισμού για τέτοια κτίρια.

Ποια υπόστεγα χρειάζονται κατάλληλο αερισμό;

Είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ένα κατάλληλο σύστημα εξαερισμού σε οποιαδήποτε αχυρώνα, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις τα κτίρια το χρειάζονται περισσότερο:

 1. Το πιο σημαντικό είναι να εξοπλιστεί το δωμάτιο όπου φυλάσσονται τα ζώα (οποιουδήποτε είδους). Για τα ζώα, η ανεπαρκής ανταλλαγή αέρα είναι πιο επιβλαβής. Οποιοδήποτε ζώο μπορεί να επηρεαστεί, είτε πρόκειται για χοίρους, κουνέλια, κοτόπουλα ή αγελάδες (παρά την αντοχή τους).
 2. Υπόστεγα στα οποία φυλάσσεται το φαγητό.
 3. Αποθήκες όπου αποθηκεύεται το ξύλο και διάφορα πράγματα που δεν ανέχονται την υγρασία. Για παράδειγμα, λόγω της έλλειψης κανονικού εξαερισμού, ξυλεία, έπιπλα και ρούχα μπορεί να επιδεινωθεί γρήγορα.

Οι διαστάσεις του δωματίου δεν παίζουν ρόλο - τόσο τα μικρά όσο και τα μεγάλα υπόστεγα χρειάζονται κανονικό αερισμό.

Τι θα συμβεί εάν το μικροκλίμα στον αχυρώνα δεν είναι σωστό;

Η έλλειψη προσεκτικού συστήματος ανταλλαγής αέρα στον αχυρώνα μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα. Ορισμένα προβλήματα είναι σχεδόν αόρατα, άλλα μπορεί να οδηγήσουν σε θάνατο ζώων ή μη αναστρέψιμη ζημιά σε αντικείμενα που είναι αποθηκευμένα στο δωμάτιο.

Εξαερισμός στον αχυρώνα

 1. Συνεχή ρεύματα που είναι επικίνδυνα για την υγεία των ζώων. Τα σπάνια ρεύματα δεν είναι επικίνδυνα, αλλά εάν είναι μόνιμα - τα ζώα μπορούν να αρρωσταίνουν ή ακόμη και να πεθάνουν.
 2. Η έλλειψη φυσιολογικής κυκλοφορίας καθιστά τον αέρα μέσα στις εγκαταστάσεις απηρχαιωμένο και στάσιμο.
 3. Μόνιμη υψηλή υγρασία, η οποία οδηγεί στην ανάπτυξη βακτηρίων, μύκητες μούχλας, σε μολυσματικές ασθένειες στα ζώα.
 4. Λόγω των αποικιών μούχλας (που αναπτύσσονται γρήγορα λόγω της στασιμότητας του αέρα και της υψηλής υγρασίας), η σήψη των ξύλινων υλικών, των προϊόντων (για παράδειγμα, έπιπλα, εάν αποθηκεύονται εκεί) και η καυσόξυλα.

Αυτοί οι αρνητικοί παράγοντες είναι επιβλαβείς για τα ζώα και για όλα τα πράγματα που μπορούν να αποθηκευτούν μέσα. Προκαλούν επιβράδυνση στην ανάπτυξη του ζώου, μείωση της γονιμότητας, έως το θάνατό τους (λόγω μολύνσεων και κρυολογήματος στο πλαίσιο μόνιμων βυθίσεων). Αν μιλάμε για αποθηκευμένα προϊόντα, τότε μπορούν να επιδεινωθούν γρηγορότερα (ειδικά αν είναι κάτι από ξύλο ή κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα).

Πώς να κανονίσετε φυσικό αερισμό στον αχυρώνα;

Το πρώτο βήμα είναι να καταλάβουμε ποιος είναι ο φυσικός εξαερισμός. Μιλώντας πολύ απλά, κάτω από ένα τέτοιο σχήμα, ο αέρας εισέρχεται και απελευθερώνεται στο περιβάλλον χωρίς εξωτερικές συσκευές (ανεμιστήρες).

Πλεονεκτήματα αυτής της επιλογής:

 • ένας πολύ απλός τρόπος αερισμού, τον οποίο μπορείτε να κανονίσετε.
 • Για την εγκατάσταση, δεν απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός (ανεμιστήρες).
 • Κακή απόδοση στις ζεστές εποχές (δηλαδή, όταν η θερμοκρασία στο δρόμο υπερβαίνει τη θερμοκρασία στο αεριζόμενο δωμάτιο ή είναι ισοδύναμη).
 • (οι καταιγίδες, οι χιονοθύελλες, ακόμη και η κατεύθυνση του ανέμου μπορεί να επηρεάσει δυσμενώς την απόδοση του συστήματος)?
 • δεν είναι πάντα ένα τέτοιο σύστημα που σας επιτρέπει να ενημερώσετε την επιθυμητή ποσότητα αέρα.
Το σχέδιο του φυσικού αερισμού

Οι περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εξοπλισμού ενός τέτοιου συστήματος μπορούν να ληφθούν από την παραπάνω εικόνα. Γενικά, το σύστημα λειτουργεί λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης μέσα στον αεριζόμενο χώρο και στο περιβάλλον.

Ξεκινήστε την εγκατάσταση με την τοποθέτηση των αγωγών τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Ο δίαυλος τροφοδοσίας είναι εξοπλισμένος ως εξής: κατά την τοποθέτηση του τοίχου (εάν το σύστημα σχεδιάζεται κατά τη φάση κατασκευής) διέρχεται ένα τούβλο (δηλ. Σχηματίζεται μια τρύπα σε 1 τούβλο στην τοιχοποιία). Υπάρχει επίσης μια δεύτερη μέθοδος: εγκατάσταση ενός αγωγού χρησιμοποιώντας ένα σωλήνα της απαιτούμενης διαμέτρου. Δηλαδή, στον τοίχο μια τρύπα είναι διάτρητη, και ένα κομμάτι από ένα στρογγυλό σωλήνα εισάγεται σε αυτό.

Τοποθετήστε το σημείο εισροής πρέπει να βρίσκεται σε επίπεδο 35-50 εκατοστών από το έδαφος. Από την πλευρά του δρόμου είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί ένα προστατευτικό πλέγμα: θα προστατεύσει το κανάλι από διάφορα συντρίμμια, καθώς και από έντομα και τρωκτικά που μπορούν να διεισδύσουν μέσα. Μια βαλβίδα μπορεί να εγκατασταθεί μέσα στο δωμάτιο, η οποία ρυθμίζει το ύψος της εισαγωγής αέρα (είναι απαραίτητο για τη χειμερινή περίοδο), έως ότου ολοκληρωθεί το κλείσιμο. Εναλλακτικά, η εισροή μπορεί να διευθετηθεί μέσω της πόρτας, δημιουργώντας ένα διάκενο κάτω από αυτό, ή τοποθετώντας μια γρίλια ροής στο φύλλο της πόρτας. Η υποδοχή κάτω από την πόρτα είναι μια λιγότερο βολική επιλογή, έτσι ένα ανεπαρκές ποσό μπορεί να εισέλθει στον αέρα μέσα από αυτό, και δεν μπορεί να ρυθμιστεί.

Ο αγωγός εξαγωγής (ουσιαστικά μόνο ένας σωλήνας που περνά από το δωμάτιο μέσω της οροφής και μέσω της οροφής και καλύπτεται από πάνω από έναν εκτροπέα) εγκαθίσταται στην αντίθετη πλευρά της εισροής. Με αυτό τον απλό τρόπο, είναι δυνατό να εξαλειφθεί το πρόβλημα της εμφάνισης νεκρών ζωνών (όπου η κυκλοφορία του αέρα δεν θα είναι καλή).

Για να αυξήσετε την ώθηση, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τον αγωγό εξαγωγής πάνω από την οροφή. Για να αποφύγετε το σχηματισμό της συμφόρησης του αέρα το χειμώνα, μονώστε πάντοτε τον αγωγό.

Αν ο αχυρώνας έχει μεγάλη έκταση ή αποτελείται από αρκετούς χώρους, τότε συνιστώνται λίγα σημεία εισροής.

Πώς να κανονίσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό στο υπόστεγο;

Ο αναγκαστικός αερισμός συνεπάγεται τη ροή και / ή τη ροή αέρα μέσω βοηθητικών συσκευών - ανεμιστήρων. Αυτό μπορεί να είναι είτε μόνη μέθοδος εφοδιασμού (εσωτερικό αέρα εισέρχεται λόγω ανεμιστήρα, και εξέρχεται έξω μέσω ενός σωλήνα) ή καυσαερίων (εσωτερικό αέρας εισέρχεται μέσα από τη σχισμή / παράθυρο / λιμένα εξαερισμού, και απομακρύνεται μέσω του ανεμιστήρα εξάτμισης).

Υπάρχει επίσης σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης: τόσο η εισροή όσο και το εκχύλισμα πραγματοποιούνται με τη βοήθεια ανεμιστήρων.

Η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος πραγματοποιείται με δύο τρόπους:

 1. Εισροή. Ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος απευθείας στον αγωγό τροφοδοσίας.
 2. Εκχυλίστρια. Ο ανεμιστήρας τοποθετείται στον αγωγό εξαγωγής.

Οι κανόνες για τη διαρρύθμιση των καναλιών είναι οι ίδιοι με τους κανόνες για ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού: δηλαδή η εισροή και η εξαγωγή τοποθετούνται σε διαφορετικές πλευρές του δωματίου, όσο το δυνατόν πιο μακριά. Εάν χρησιμοποιείται αναγκαστική εξάντληση, δεν οδηγείται έξω από την οροφή, αλλά μέσα από τον τοίχο.

Πριν οι ανεμιστήρες να κάνουν μερικές τρύπες (στο επίπεδο του κάτω μέρους του σωλήνα), για να εξασφαλιστεί η αποστράγγιση του συμπυκνώματος (αυτό είναι μια καλή προστασία από το κλείσιμο και τον παγετό το χειμώνα).

Εξάτμιση μέσω του τοίχου στον αχυρώνα

Περαιτέρω διεξάγουμε τροφοδοσία στους ανεμιστήρες. Ακόμη και πριν από την τοποθέτηση, είναι απαραίτητο να καταλάβετε πώς θα ενεργοποιηθεί ο υπερσυμπιεστής. Ειδικά για τα υπόστεγα, ισχύουν οι ακόλουθες μέθοδοι:

 1. Τοποθετήστε ένα διακόπτη στο φωτισμό και την εξάτμιση (δηλαδή, η κουκούλα ανάβει μαζί με το φως). Η παραλλαγή είναι ακατάλληλη, αφού για την κανονική κυκλοφορία η κουκούλα πρέπει να λειτουργεί συνεχώς, και σε αυτή την περίπτωση το φως θα συνεχίσει να καίει μαζί του.
 2. Διατίθενται ξεχωριστοί διακόπτες. Μια πιο επιτυχημένη επιλογή.

Αυτό το σύστημα αερισμού είναι πολύ πιο αποτελεσματικό, αποτελεσματικό και ασφαλέστερο από το φυσικό. Από τα μείγματα:

 1. Το κόστος του αναγκαστικού συστήματος θα είναι ελαφρώς υψηλότερο (από το φυσικό): θα πρέπει να αγοράσετε τουλάχιστον 1-2 ανεμιστήρες. Αλλά είναι φτηνές: μια απλή συσκευή καναλιών μπορεί να ληφθεί για λιγότερο από 1.000 ρούβλια.
 2. Το έργο των οπαδών θα αυξήσει εν μέρει την πληρωμή των δημόσιων υπηρεσιών. Από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση ισχύος τέτοιων συσκευών είναι μικρή και ακόμη και με τη συνεχή λειτουργία των 2 συσκευών, είναι απίθανο να ανέβει πάνω από μερικές εκατοντάδες ρούβλια.

Για να βελτιώσετε το σύστημα και τη μερική εξοικονόμηση, μπορείτε να κάνετε τα εξής:

 1. Τοποθετήστε τη συσκευή σε αισθητήρα υγρασίας. Σε αυτή την περίπτωση, ο εξαερισμός θα ενεργοποιηθεί μόνο αν το δωμάτιο γίνει πολύ υγρό. Πιθανώς η πιο βολική επιλογή.
 2. Τοποθετήστε το όργανο με χρονοδιακόπτη. Ο εξαερισμός θα ενεργοποιηθεί σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα. Είναι πιο βολικό από τη συνεχή εργασία ή το χειροκίνητο on / off, αλλά χειρότερο από την ενεργοποίηση του αισθητήρα υγρασίας.

Εγκατάσταση εξαερισμού στον αχυρώνα (βίντεο)

Κάντε κλικ στο κουμπί "Όπως" και λάβετε μόνο τις καλύτερες αναρτήσεις στο Facebook ↓

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης του εξαερισμού στο henhouse: πώς να φτιάξετε τα δικά σας χέρια με έναν άνετο και φυσικό σχεδιασμό;

Οι κτηνοτρόφοι πουλερικών αρχαρίων δεν μαντέψουν καν τις δυσκολίες που πρέπει να ξεπεράσουν στην πορεία τους πριν θέσουν τους όρους για τη διατήρηση των κοτόπουλων. Πρώτα απ 'όλα, έχει εγκατασταθεί το σύστημα εξαερισμού στην κότα.

Λάθος σκέψεις για το γεγονός ότι η κατασκευή του υποδηλώνει ένα απλό τρυπάνι τρυπών εξαερισμού. Δεν μπορούν να εμφανιστούν σε εκεί όπου, έτσι ώστε η αποτελεσματικότητα και η υγεία των κοτόπουλων δεν επηρεάζονται. Σχετικά με τους τύπους και τη συσκευή αερισμού για το κοτόπουλο, θα συζητήσουμε σε αυτό το άρθρο. Δείτε επίσης ένα χρήσιμο βίντεο για το θέμα.

Τι είναι αυτό;

Το κοτόπουλο είναι το πιο ανεπιτήδευτο πουλερικό. Όλοι όσοι ζουν στην ύπαιθρο το παίρνουν. Αν και μπορεί να ζήσει σε ένα μικρό υπόστεγο χωρίς ειδικές συνθήκες, αλλά οι κτηνοτρόφοι με πείρα προσεγγίζουν τη δημιουργία του υπεύθυνα. Ανησυχούν για το πρώτο πράγμα που αφορά το σύστημα εξαερισμού, χωρίς να το κατασκευάζει τυχαία χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα εσωτερικά χαρακτηριστικά του δωματίου και τον αριθμό των ζώων.

Γιατί είναι;

Πολλοί κτηνοτρόφοι αρχαρίων δεν τολμούν να εγκαταστήσουν το σύστημα εξαερισμού στην κότα με τα χέρια τους. Είναι σωστά; Όχι, αλλά γιατί ξοδεύετε χρήματα σε αυτό ακόμα; Με τη βοήθειά του, αφαιρέστε τους επιβλαβείς ατμούς αμμωνίας από το κοτόπουλο, έτσι ώστε οι όρνιθες να μην έχουν σοβαρές δηλητηριάσεις, να μην αρρωσταίνουν σοβαρά και να μην σταματήσουν να μεταφέρουν αυγά. Κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα ρυθμίστε την υγρασία (εξήντα έως ογδόντα τοις εκατό) και τη θερμοκρασία του αέρα: το δωμάτιο δεν θα είναι ποτέ υγρό και ζεστό. Απαιτούμενες απαιτήσεις:

 1. Διασφάλιση σταθερής παροχής καθαρού αέρα.
 2. Απουσία σχεδίων για την πρόληψη των ασθενειών των πτηνών και του θανάτου των ζώων.

Πώς μπορείτε να διαπιστώσετε εάν λειτουργεί σωστά το σύστημα εξαερισμού;

Τύποι και συσκευή

Συχνότερα στο ορνιθοπανίδα υπάρχει εγκατεστημένος κανονικός απορροφητήρας ή γίνεται εξαερισμός. Και οι δύο επιλογές είναι έντασης εργασίας και ο κτηνοτρόφος θα αντιμετωπίσει μόνος του όλη την εργασία. Για παράδειγμα, στην πρώτη περίπτωση, θα χρειαστούν παράθυρα για την παροχή καθαρού αέρα. Με την πόρτα ανοιχτή και τα παράθυρα στην οροφή ή πάνω από αυτό με το μανδάλωμα, η κυκλοφορία αέρα ρυθμίζεται στο δωμάτιο.

Μερικές φορές, οι παραγωγοί πουλερικών προτιμούν τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής, ο οποίος μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι, θεωρώντας τον πιο αποδοτικό. Πώς να σχεδιάσετε σωστά την κουκούλα; Για την ανέγερσή του είναι αρκετό να αγοράσετε δύο σωλήνες διαμέτρου 19-22 cm και μήκους 1,9-2,1 m, αν η περιοχή του κόλου είναι 12 τετραγωνικά μέτρα και τοποθετήστε τα στα σωστά σημεία.

Σύστημα τροφοδοσίας και εξάτμισης με τα δικά του χέρια

Πριν από την κατασκευή του συστήματος εξαερισμού, καθορίζονται με την εμφάνισή του, αποκτούν τα απαραίτητα εργαλεία και δομικά υλικά.

Σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής - μια σταθερή έκδοση. Η αρχή της είναι η οργάνωση της εισροής / εξάτμισης των αέριων μαζών. Λειτουργεί αποτελεσματικά την άνοιξη και το φθινόπωρο:

 1. Για να το φτιάξετε, αγοράστε δύο σωλήνες. Η διάμετρος τους θα πρέπει να είναι 20 εκατοστά και μήκος - 200 εκ. Ο πρώτος σωλήνας θα είναι υπεύθυνος για την εισροή καθαρού αέρα και ο δεύτερος για την εκτροπή του.
 2. Το πρώτο είναι εγκατεστημένο πάνω από τον τόπο όπου οι όρνιθες είναι σπάνια, και ο δεύτερος είναι σταθερός πάνω από τη στέγη.

Μηχανική

Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορείτε να επιλύσετε το πρόβλημα με την εισροή καθαρού αέρα με διάτρηση του παραθύρου, εκτός αν αγοράσετε έναν αξονικό ανεμιστήρα και το στερεώσετε μέσα του.

Ο ανεμιστήρας στο χώρο της κότας αν χρειάζεται. Για να μειωθεί το ενεργειακό κόστος, σπάνια είναι εξοπλισμένο με έναν κλιματικό αισθητήρα για την αυτόματη παρακολούθηση της υγρασίας και της θερμοκρασίας του αέρα.

Η διαδικασία εγκατάστασης του εξοπλισμού:

 1. Επιλογή της ιδανικής θέσης για μια συσκευή παραθύρου.
 2. Αφού κάνετε ένα παράθυρο, αγοράστε έναν συμβατικό ή αξονικό ανεμιστήρα.
 3. Τοποθέτηση του ανεμιστήρα στο παράθυρο. Με την τοποθέτησή του θα αντιμετωπίσει κάθε αγρότη πουλερικών, με ελάχιστες γνώσεις και δεξιότητες.
 4. Ελέγξτε τη λειτουργία του ανεμιστήρα. Μη αυτόματη εκκίνηση.
 5. Εγκαταστήστε, εάν είναι απαραίτητο, πρόσθετους αισθητήρες για την παρακολούθηση της υγρασίας στο δωμάτιο. Μείον αυτή τη δράση - η εμφάνιση του ενεργειακού κόστους.

Δείτε το βίντεο σχετικά με την εγκατάσταση του μηχανικού αερισμού στο κοτέτσι:

Φυσική κατασκευή

Αν η περιοχή του κοτόπουλου είναι μικρή, τότε υπάρχει αρκετός αερισμός για την ανταλλαγή αέρα. Πρώτον, δεν θα δημιουργήσει σοβαρό χάσμα στον προϋπολογισμό. Δεύτερον, ακόμη και ένας ερασιτέχνης θα αντιμετωπίσει τη συσκευή του. Απλά πρέπει να κόψετε το παράθυρο στον τοίχο ή στην οροφή. Όταν τοποθετείται η οροφή, τα παράθυρα λύουν το πρόβλημα με το φωτισμό:

 1. Για τη συσκευή φυσικού αερισμού, κατασκευάστε ένα κατακόρυφο κανάλι με μια τετράγωνη διατομή. Η βέλτιστη διάμετρος είναι είκοσι έως είκοσι εκατοστά.

Διοικητικό Συμβούλιο - το κύριο υλικό που θα χρειαστεί στην κατασκευή.

 • Η εσωτερική περιοχή χωρίζεται σε 2 μέρη. Η ανώτερη έξοδος κλείνεται με προσεκτική επικάλυψη των τοίχων με στεγανωτικό και βαφή. Σε αυτό, κάνετε τρύπες.
 • Ο νωπός αέρας εισέρχεται στο διαμήκη διαμέρισμα από την προς τα αριστερά πλευρά και ο δεύτερος οδηγείται στο δρόμο.
 • Από πλαστικούς σωλήνες

  Ο εξαερισμός από πλαστικούς σωλήνες αποδείχθηκε πολύ καλός. Χρησιμοποιείται σε μικρές περιοχές:

  1. Για αυτό, πάρτε σωλήνες 2 μέτρων με διάμετρο περίπου είκοσι εκατοστά.
  2. Μετά από αυτό κάνουν τρύπες στην οροφή. Το πρώτο θα πρέπει να είναι πάνω από το βήμα, και το δεύτερο - σε ένα μέρος όπου τα κοτόπουλα ξοδεύουν λιγότερο χρόνο. Η διάμετρος των οπών είναι ίδια με αυτή των σωλήνων.
  3. Στερεώνοντας το σωλήνα πάνω από τις κουρτίνες, βεβαιωθείτε ότι ήταν πάνω από την οροφή του coop κατά 1,5 m, αλλά στο εσωτερικό δωμάτιο αρκεί να εξασφαλιστεί η απομάκρυνσή του κατά 0,3 m.
  4. Ο δεύτερος σωλήνας είναι σταθερός σε απόσταση 0,2 μ. Από το δάπεδο. Χρειάζεται να διασφαλιστεί ότι ο φρέσκος αέρας μπαίνει μέσα.
  5. Ο σωλήνας πάνω από τις κούρσες εκτρέφει ζεστό αέρα με ένα ζεύγος αμμωνίας.
  6. Πάνω από τους δύο σωλήνες, οι ειδικές "ομπρέλες" είναι στερεωμένες από το εξωτερικό για να αποφευχθούν περιπτώσεις χιονιού και βροχοπτώσεων που πέφτουν μέσα τους.

  Δείτε το βίντεο σχετικά με τον εξαερισμό του κοτόπουλου από πλαστικούς σωλήνες:

  Για το χειμώνα

  Εξετάστε τις ιδιαιτερότητες του αερισμού ενός κατοικίδιου κότα το χειμώνα, πόσο σωστά για να εγκαταστήσετε το σχέδιο χωρίς ηλεκτρική ενέργεια; Δεν είναι η καλύτερη επιλογή για αερισμό το χειμώνα - ο φυσικός αερισμός. Ο εξαερισμός του χώρου με το άνοιγμα της πόρτας και του παραθύρου προκαλεί σοβαρές απώλειες θερμότητας, οι οποίες οδηγούν στο θάνατο του ζωικού κεφαλαίου. Δεν αγοράζω θερμάστρα;

  Κατά τη χειμερινή περίοδο, ο παθητικός αερισμός αποδείχθηκε πολύ χρήσιμος, ο οποίος απομακρύνει τους επικίνδυνους ατμούς και ανοίγει την πρόσβαση για καθαρό αέρα. Έχει πολλά πλεονεκτήματα, ιδίως τα εξής:

  • χωρίς αύξηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος ·
  • 24ωρη αυτόνομη εργασία ·
  • εκπλήρωση των καθηκόντων που έχουν ανατεθεί ·
  • σιωπηρή λειτουργία.

  Πώς να κάνετε ένα σχέδιο χωρίς ηλεκτρική ενέργεια;

  1. Πριν από την κατασκευή του εξαερισμού, σχεδιάστε ένα διάγραμμα. Δείχνει τη θέση των δύο οπών. Θα πρέπει να βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές. Μέσω αυτών των οπών θα περάσουν δύο σωλήνες αυλακώσεων με διάμετρο 0,2 m.
  2. Κοντά στις φωλιές και τις κοιλότητες δεν υπάρχει κανένας σωλήνας παροχής. Αλλά η δεύτερη τρύπα γίνεται, αντίθετα, στον τόπο όπου οι όρνιθες περπατούν, εκκολάπτουν αυγά.
  3. Σύμφωνα με το σχεδιασμένο σχέδιο, ο εξαερισμός κατασκευάζεται χωρίς να ανησυχείτε για την απώλεια θερμότητας: θα απουσιάζουν.

  Πολλοί κτηνοτρόφοι πουλερικών αγοράζουν και εγκαθιστούν ανεμιστήρα στην καμινάδα με αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας για κίνηση ενεργού αέρα. Για την εξοικονόμηση ενέργειας στην περίπτωση της εγκατάστασης αισθητήρων, ανάψτε την όταν εμφανιστεί η υγρασία.

  Συμπέρασμα

  Κάθε φάρμα πουλερικών με τον δικό του τρόπο λύνει το πρόβλημα με τον αερισμό στο θήλεο. Μερικοί δεν ασχολούνται με τη ρύθμισή τους, μέχρι να αντιταχθούν στην περίπτωση του αριθμού των κοτόπουλων και των συχνών ασθενειών. Μόνο μετά την εμφάνιση προβλημάτων επιλέγουν μεταξύ τροφοδοσίας και εξάτμισης και φυσικού αερισμού, και στη συνέχεια να το κατασκευάσουν ανεξάρτητα χωρίς πολύ κόπο.

  Κατάλληλος εξοπλισμός εξαερισμού στον αχυρώνα

  Ένα υπόστεγο είναι ένας τόπος όπου πολλοί κύριοι εκτρέφουν αγροτικά ζώα. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για κοτόπουλα και κουνέλια. Προκειμένου τα ζώα να είναι υγιή, να μεγαλώνουν και να δίνουν έναν καλό απόγονο, είναι απαραίτητο να διατηρούνται οι βέλτιστες συνθήκες μικροκλίματος στο δωμάτιο. Χωρίς αερισμό, η διατήρηση της φρεσκάδας, της υγρασίας και της θερμοκρασίας είναι προβληματική. Ας αναλύσουμε το ζήτημα του πώς να κάνετε τον αερισμό στο υπόστεγο με τα χέρια σας.

  Ένας αχυρώνας είναι ένα δωμάτιο που χρειάζεται επίσης ένα σύστημα εξαερισμού

  Γενικές πληροφορίες

  Προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που κατέχουν ζώα σε έναν αχυρώνα χωρίς εξαερισμό:

  1. Βίδες. Είναι επιβλαβείς όχι μόνο για τους ανθρώπους, αλλά και για τα ζώα. Η παρουσία των ρευμάτων κατά τη διάρκεια του εξαερισμού αυξάνει την πιθανότητα μιας ασθένειας των ζώων.
  2. Η έλλειψη εισαγωγής αέρα το καθιστά μολυσμένο και στάσιμο.
  3. Υψηλή υγρασία - ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων, μούχλας και μύκητα.

  Ο εξοπλισμός αερισμού στον αχυρώνα δεν είναι εύκολο έργο. Το πρόσωπο κατά την εγκατάσταση του συστήματος της κλασσικής ανταλλαγής αέρα και εξαγωγής αντιμετωπίζει τρία προβλήματα:

  • υψηλή υγρασία;
  • μείωση της μέσης θερμοκρασίας δωματίου.
  • την κατάψυξη και την επικάλυψη του σωλήνα εξάτμισης.

  Η παρουσία τέτοιων προβλημάτων είναι ασυμβίβαστη με τη συντήρηση των ζώων, επομένως είναι απαραίτητο να σχεδιαστεί ένα σχέδιο με μια σειρά από χαρακτηριστικά χαρακτηριστικά.

  Μπορείτε να λύσετε τις δυσκολίες με την υπερψύξη και την υγρασία με δύο τρόπους. Η πρώτη μέθοδος, η χρήση στην κατασκευή και το φινίρισμα των υλικών υπόστεγα που απορροφούν την υγρασία καλά. Τέτοια υλικά περιλαμβάνουν: ασβέστη, πριονίδι, άχυρο, σανό, βρύα και τύρφη. Τα χρησιμοποιούμενα υλικά μπορούν να τοποθετηθούν σε κουτιά ή να χρησιμοποιηθούν ως φυσικά απορρίμματα, αντικαθιστώντάς το περιοδικά.

  Συνιστάται η χρήση τύρφης, καθώς μπορεί να απορροφήσει έναν όγκο υγρασίας που είναι αρκετές φορές μεγαλύτερος από το δικό του μέγεθος. Πριονίδια πρέπει να είναι αποξηραμένα, υγρό υλικό θα δώσει υγρασία, και δεν απορροφούν.

  Ο δεύτερος τρόπος, ο εξοπλισμός δίπλα στην είσοδο του θερμαντήρα. Μια τέτοια μέθοδος είναι επικίνδυνη και σπατάλη. Ο εξοπλισμός θα καταναλώνει συνεχώς ηλεκτρική ενέργεια και η εργασία του δημιουργεί κίνδυνο πυρκαγιάς.

  Μόνο ένας θερμαντήρας λαδιού ή υπέρυθρης ακτινοβολίας μπορεί να εγκατασταθεί. Η παρουσία του θα επιτρέψει την ξήρανση φρέσκου εισερχόμενου αέρα. Ο θερμαντήρας πρέπει να βρίσκεται σε απομονωμένη θέση. Το κύριο πλεονέκτημα του εξοπλισμού θέρμανσης είναι η λύση δύο εργασιών ταυτόχρονα: αφαίρεση της υγρασίας και θέρμανση του αέρα.

  Στο υπόστεγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα σύστημα εξαερισμού δύο τυπικών τύπων:

  Το φυσικό σύστημα σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε η ανταλλαγή αέρα να γίνεται μόνο λόγω της κατάλληλης διάταξης των σωλήνων. Το αναγκαστικό σύστημα λειτουργεί με πρόσθετο εξοπλισμό (ανεμιστήρες).

  Τα δίκτυα με ενσωματωμένους ανεμιστήρες είναι πιο αποτελεσματικά και βολικά σε λειτουργία, καθώς επιτρέπουν την ακριβή ρύθμιση του μικροκλίματος στο δωμάτιο. Αλλά ο εξαερισμός αυτός είναι πιο ακριβός και περίπλοκος.

  Για έναν αχυρώνα με κοτόπουλα, κουνέλια και άλλα ζώα, ένα φυσικό σύστημα είναι κατάλληλο. Τα κύρια μειονεκτήματά του είναι η χαμηλή παραγωγικότητα κατά τη θερινή περίοδο, όταν υπάρχει υψηλή θερμοκρασία στο δρόμο και η εξάρτηση από καιρικές συνθήκες (βροχόπτωση, άνεμος).

  Συσκευή και κύκλωμα

  Μια σημαντική προϋπόθεση για την εγκατάσταση αποτελεσματικού εξαερισμού είναι ο ακριβής και ικανός σχεδιασμός. Το λεπτομερές σχέδιο εξαερισμού θα σας επιτρέψει να λάβετε υπόψη όλες τις αποχρώσεις και να συμμορφωθείτε με τις απαιτήσεις κατά την εκτέλεση των εργασιών. Το σύστημα εξαερισμού στον αχυρώνα είναι αρκετά απλό:

  • Το δίκτυο τροφοδοσίας με πλέγματα και μάνδαλο.
  • Εξόρυξη με εκτροπέα και βαλβίδα.
  • ανεμιστήρα και θερμαντήρα (με αναγκαστικό σύστημα).

  Όταν ρυθμίζετε το φυσικό σύστημα εξαερισμού, είναι χρήσιμο να τοποθετήσετε τις οπές εισόδου σε έναν τοίχο (με τη μορφή παραθύρων) και να τις χωρίσετε από ένα διαμέρισμα από το κυρίως δωμάτιο. Το διαμέρισμα πρέπει να έχει μια οπή στην οροφή.

  Ο ψυχρός αέρας, που εισέρχεται στο δωμάτιο μέσω των "παραπόταμων", πέφτει. Όταν θερμαίνεται, "ρέει" μέσω του διαφράγματος. Ένα τέτοιο σύστημα σας επιτρέπει να προστατεύετε τις εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται κοπάδια πουλιών ή κουνελιών από υπερψύξη και κατάψυξη. Ο σωλήνας εξαγωγής, τοποθετημένος στην οροφή, θα επιτρέψει την απομάκρυνση του "εξαντλημένου" αέρα.

  Σχέδιο ροής αέρα με σύστημα φυσικού αερισμού στο υπόστεγο

  Στο ανώτατο όριο του κεντρικού δωματίου υπάρχουν τρύπες. Μέσω αυτών, φρέσκο ​​και ζεστό αέρα εισέρχεται στα ζώα. Στο πάτωμα του κεντρικού δωματίου υπάρχουν τρύπες στο υπόγειο. Μέσα από αυτά, ο αέρας εξόδου απορρίπτεται. Στο υπόγειο υπάρχει ένας σωλήνας κουκούλας.

  Σχέδιο ροής αέρα με εκσυγχρονισμένο φυσικό σύστημα εξαερισμού στον αχυρώνα

  1. Σωλήνες της απαιτούμενης διαμέτρου και διαμόρφωσης. Εάν υπάρχει εξαερισμός μέσω της οροφής, υπάρχουν αρκετοί ευθύγραμμοι αγωγοί. Αν η έξοδος γίνεται μέσω τοίχου, τότε απαιτούνται τα στοιχεία γωνίας σύνδεσης.
  2. Deflectors.
  3. Θερμαντήρας.
  4. Βαλβίδες ή βύσματα.
  5. Σκάλισμα.
  6. Στοιχεία στερέωσης και στερέωσης.
  7. Ανεμιστήρας (αν το σύστημα είναι αναγκασμένο).
  8. Θερμαντήρας.

  Εάν η ηλεκτρική ενέργεια είναι τοποθετημένη παράλληλα, είναι απαραίτητο να φροντίσετε να αγοράσετε όλα τα απαραίτητα υλικά (καλώδια, διακόπτες, πρίζες). Οι διακόπτες και οι πρίζες πρέπει να είναι αδιάβροχες.

  Οδηγίες και συστάσεις

  Πόσο σωστά θα γίνει ο εξαερισμός σε ένα υπόστεγο για τα ζώα στα χέρια; Εξετάστε την επιλογή της εγκατάστασης της ανταλλαγής αέρα σε ένα νέο κτίριο, το οποίο δεν επιβαρύνεται ακόμα με πρόσθετες δυσκολίες. Τοποθετούμε τον εξαερισμό εισαγωγής και εξαγωγής με ορισμένες προσθήκες που λαμβάνουν υπόψη τη συγκεκριμένη εφαρμογή στο υπόστεγο.

  Ο σωστός εξαερισμός στο υπόστεγο με τα χέρια σας τοποθετείται ως εξής (γενικές οδηγίες βήμα προς βήμα):

  1. Ο σωλήνας τροφοδοσίας τοποθετείται μέσω οροφής ή τοίχου. Η βασική απαίτηση είναι ότι το κατώτερο άκρο του θα πρέπει να ανέλθει τουλάχιστον 20 cm πάνω από το πάτωμα.
  2. Η διάμετρος των σωλήνων "στην είσοδο" και στην "έξοδο" πρέπει να είναι ίδια. Είναι αρκετοί σωλήνες διαμέτρου 100-150 mm.
  3. Το κάτω άκρο του σωλήνα εξαγωγής πρέπει να βρίσκεται κάτω από την οροφή (όχι περισσότερο από 5-10 cm από την οροφή). Η διαφορά στη διάταξη των άκρων σωλήνων βελτιώνει σημαντικά την κυκλοφορία του αέρα.
  4. Ο σωλήνας εξάτμισης πρέπει να είναι προσεκτικά μονωμένος. Προστασία από χαμηλές θερμοκρασίες είναι απαραίτητη για την προστασία από τη συμπύκνωση, η οποία θα οδηγήσει στον σχηματισμό παγετού. Η συσσώρευση παγετού είναι η αιτία της διακοπής της κίνησης του αέρα. Ως θερμαντήρας είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ορυκτός μαλτός ή να εξοπλιστεί γύρω από ένα σωλήνα ένα κουτί γεμάτο με πριονίδι.
  5. Ο σωλήνας "στην έξοδο" πρέπει να ανυψωθεί πάνω από την οροφή κατά τουλάχιστον 150 cm.
  6. Οι οπές εισόδου πρέπει να προστατεύονται από τα τρωκτικά και τα έντομα από ένα πλέγμα.
  7. Η ανώτερη έξοδος των σωλήνων θα πρέπει να είναι εφοδιασμένη με έναν εκτροπέα ή παρόμοια προστατευτική συσκευή κατασκευασμένη από τα ίδια τα χέρια. Ο εκτροπέας όχι μόνο θα προστατεύει το σωλήνα από τα φύλλα, το χιόνι, τη βρωμιά και τη σκόνη, αλλά επίσης θα αυξήσει σημαντικά τον εξαερισμό του αέρα.
  8. Για να αυξήσετε την ώθηση, μπορείτε να εγκαταστήσετε επιπλέον ανεμιστήρα στον σωλήνα "εξόδου". Στον παραπόταμο δεν μπορεί να ρυθμιστεί ο ανεμιστήρας.
  9. Και οι δύο σωλήνες βρίσκονται σε αντίθετες γωνίες του δωματίου και τοποθετούνται κατακόρυφα. Είναι εξοπλισμένα με πτερύγια, για ελεύθερη επικάλυψη (ρύθμιση) της εισαγωγής ή εξόδου αέρα.

  Πρόγραμμα εξαερισμού στον αχυρώνα

  Ως δίκτυο παροχής, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε παράθυρο ή πόρτα. Μια τέτοια προσέγγιση θα οδηγήσει στην υπερψύξη του δωματίου. Ο σωλήνας θα επιτρέψει τη ζεστή ανάμειξη του θερμού αέρα με το κρύο στην είσοδο του δωματίου.

  Για την εκτροφή κουνελιών και κοτόπουλων, κατασκευάζονται συχνά υπόστεγα δύο ορόφων ή κουκέτα. Εγκαταστάσεις διαφόρων επιπέδων είναι εξαιρετικές για τα κοτόπουλα σε ένα κοπάδι. Στις εγκαταστάσεις αυτές, το σύστημα εξαερισμού έχει τα δικά του χαρακτηριστικά. Μπορείτε να το κανονίσετε με δύο τρόπους.

  Ο πρώτος τρόπος είναι η κατασκευή ενός ενιαίου συστήματος εξαερισμού που διέρχεται και από τους δύο ορόφους. Μοιάζει με ένα κτίριο σε ένα σύστημα όπου χρησιμοποιείται η οροφή και το δάπεδο. Ο δεύτερος τρόπος είναι να δημιουργηθεί ένα αυτόνομο σύστημα εξαερισμού σε κάθε όροφο. Ένα τέτοιο σύστημα είναι ακριβότερο, αλλά πιο αποτελεσματικό.

  Κάνουμε αποτελεσματικό αερισμό στον αχυρώνα

  Στο σπίτι Ένωση αγροτικών κτιρίων που χρησιμοποιούνται ως στάβλο, βίκος γάλα, κοτέτσι, το σπίτι των χοίρων, pr. Συνήθως, γι 'αυτό το σκοπό, προσαρμοσμένη ρίξει. Αλλά για την καλλιέργεια πουλιά, ζώα προς πώληση επιχειρηματική ιδιοκτήτες είναι δομικά στοιχεία με ειδική τοποθέτηση κάτω από hozinventar, σιλό, κλπ Παραγωγική ανάπτυξη των ζωντανών πλασμάτων που έχουν ανάγκη από σωστό αερισμό των δωματίων.

  Χαρακτηριστικά του μικροκλίματος στον αχυρώνα

  Η συντήρηση σε ένα υπόστεγο κατοικίδιων ζώων, ένα πουλί απαιτεί την οργάνωση αποτελεσματικού εξαερισμού. Αν το καλοκαίρι οι κάτοικοι του αχυρώνα παραμένουν σε αυτό μόνο τη νύχτα, και το υπόλοιπο διάστημα οι εγκαταστάσεις αερίζονται, στη συνέχεια το φθινόπωρο-χειμερινό και νωρίς την άνοιξη κατοικείται όλο το εικοσιτετράωρο. Η συσσώρευση ενός μεγάλου κοπαδιού τους θερμότητα που παράγεται και διοξείδιο του άνθρακα, τα προϊόντα αποβλήτων - όλα αυτά επηρεάζουν την πνιγηρότητα αέρα, έλλειψη οξυγόνου, εάν ο αερισμός στο υπόστεγο λείπει ή εσφαλμένα. Η ανταλλαγή αερίων μπορεί να είναι:

  • Φυσικά. Οι ροές αέρα διεισδύουν και απομακρύνονται από τις εγκαταστάσεις μέσω ειδικά διατεταγμένων καναλιών. Η κίνηση του αέρα οφείλεται στη διαφορά πίεσης μέσα και έξω από το υπόστεγο.
  • Αναγκασμένος. Ο αέρας μετακινείται από την απαγωγή ή την εκκένωση που παράγεται από τον ανεμιστήρα.

  Ο πρώτος τύπος εξαερισμού της οικονομικής απόδοσης είναι κατάλληλος για ένα μικρό δωμάτιο μεγέθους, σχεδιασμένο για τον ίδιο μικρό αριθμό πτηνών ή ζώων. Υπάρχουν 2 σωλήνες με διατομή 150-200 mm. Ένας από αυτούς προβάλλει ελαφρώς κάτω από την οροφή, ο άλλος (αέρας τροφοδοσίας) - δεν φθάνει στην επιφάνεια του δαπέδου κατά 0,3 μ. Αυτή είναι η απλούστερη λύση στο πρόβλημα του εξαερισμού, το οποίο είναι εύκολο να εκτελεστεί μόνοι σας. Ο δεύτερος τύπος είναι πιο αποτελεσματικός, επειδή οι βλαβερές απορρίψεις αφαιρούνται βίαια. Ο ανεμιστήρας που χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό είναι στερεωμένος σε παράθυρο ή οροφή.

  Τρόποι σταθεροποίησης του μικροκλίματος στον αχυρώνα

  Η εγκατάσταση του εξαερισμού προηγείται της θέρμανσης του υπόστεγου. Αυτό θα αποτρέψει την εμφάνιση της υγρασίας, το σχηματισμό συμπύκνωσης. Η επιλογή του τύπου της ανταλλαγής αέρα εξαρτάται από το σκοπό του δωματίου, τα χαρακτηριστικά της διατήρησης των ζώων. Η λεπτότητα της διαδικασίας είναι ότι τα ζώα χρειάζονται ειδικές συνθήκες. Με εντατική παροχή αέρα, θα παγώσουν, και το δωμάτιο θα χαλαρώσει. Οι προσπάθειες ελαχιστοποίησης της παροχής αέρα από το δρόμο θα οδηγήσουν στον σχηματισμό υγρασίας, μύκητα, μούχλα. Η έξοδος από την κατάσταση παρατηρείται στη χρήση ξηρών πριονιδιών, τύρφης, σανών, άχυρου με τη μορφή απορριμάτων. Ή τοποθετούσε στις γωνίες του αχυρώνα ένα ασβέστη. Τα απορροφητικά υλικά εξομαλύνουν το περιεχόμενό τους στον αέρα.

  Προσοχή παρακαλώ! Η καταπολέμηση της υπερβολικής υγρασίας διεξάγεται επίσης με τη βοήθεια θερμαντήρων (υπέρυθρες, πετρελαίου). Τοποθετούνται αμέσως κοντά στη θύρα αναρρόφησης, λαμβάνοντας υπόψη τη ροή εισερχόμενου αέρα μέσω αυτών.

  Ανταλλαγή αέρα στον αχυρώνα

  Τα βοοειδή, που συλλέγονται στο δωμάτιο, συμβάλλουν στη θέρμανση του. Ταυτόχρονα, κάθε αγελάδα εκπνέει περίπου 200 λίτρα διοξειδίου του άνθρακα ανά ώρα στον αχυρώνα. Αν προσθέσουμε την εξάτμιση από τα απορρίμματα, μια αυξημένη συγκέντρωση υδρόθειου, αμμωνίας, γίνεται σαφές γιατί τα ζώα αρρωσταίνουν. Οι βέλτιστες παράμετροι για τον μικροκλίμα εξαερισμό στο υπόστεγο των ζώων θα παρέχουν σε πολλαπλότητα ανταλλαγής αέρα 4 (για μεγάλες εκμεταλλεύσεις 6 φορές).

  Η εξάτμιση ενός υπόστεγου για τη διατήρηση των χοίρων γίνεται φυσικά στη ζεστή εποχή με απλό αερισμό. Για το σκοπό αυτό ανοίγουν τα παράθυρα και οι πόρτες. Ένας αγωγός αέρα με τη μορφή ενός κυματοειδούς σωλήνα αφαιρείται μέσω μιας οροφής ή τοίχου και λειτουργεί σε κρύο καιρό. Με αναποτελεσματική πρόσφυση, μπορεί να βελτιωθεί με την εγκατάσταση ενός θερμαντήρα στη βάση της κουκούλας. Στη θερμή περίοδο, μια μικρή διαφορά θερμοκρασίας εκτός και εντός του αχυρώνα μπορεί να σταματήσει τη φυσική κίνηση των ρευμάτων αέρα. Προκειμένου να μην δημιουργηθούν ρεύματα, τα μεγέθη ανοίγματος οπών 120 x 120 mm τοποθετούνται σε ένα τοίχο, αλλά σε διαφορετικά ύψη.

  Προσοχή παρακαλώ! Ο αερισμός στο υπόστεγο για τους χοίρους υπολογίζεται από την εισροή: 1 mcc / h αέρα απαιτείται για 1 λεπτό της μάζας του ζώου. Πρέπει, αφενός, να διασφαλίσει την αεροπορική ποδηλασία, αφετέρου - να αποκλείσει τα σχέδια. Στην περίπτωση αυτή, αφαιρούμενος, εξερχόμενος αέρας απομακρύνεται από τους τροφοδότες, τα εργαλειομηχανές, συμπληρώνοντας φρέσκο.

  Σε μία υλοποίηση, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός σε ένα υπόστεγο ζωικού κεφαλαίου αποτελείται από έναν συμπιεστή αέρα τύπου VKO τοποθετημένο στην οροφή. Το ρεύμα τροφοδοσίας προέρχεται από τα πάνω, περνώντας μέσα από τον διαχωριστή, καλύπτει όλο το δωμάτιο, αποτρέπει την παρουσία ψυχρών ζωνών. Απορρίμματα απόβλητα, εξάτμιση αφαιρείται μέσω του εξαερισμού στα παράθυρα του pigsty.

  Εξαερισμός σε υπόστεγο για τη διατήρηση κοτόπουλων

  Η έλλειψη οξυγόνου στα πουλερικά προκαλείται από την υπερπροσφορά του εναέριου χώρου με νιτρίδιο του υδρογόνου (αμμωνία), υγρασία και διοξείδιο του άνθρακα. Για να βελτιώσετε την όρεξη, την αύξηση του σωματικού βάρους, μερικές φορές απλά πρέπει να οργανώσετε μια υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα στο σπίτι.

  Ο εξαερισμός στο υπόστεγο για τα κοτόπουλα επιτρέπει:

  • ομαλοποίηση της συγκέντρωσης υγρασίας στον αέρα που απελευθερώνεται από το πουλί κατά την αναπνοή. εξατμίζεται από τα τρόφιμα, τα απορρίμματα?
  • εξάλειψη της δυσοσμίας ·
  • αφαιρέστε τους ατμούς αμμωνίας από την αποσύνθεση των περιττωμάτων των πτηνών.
  • σε μια θερμότητα για τη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα μέσα σε ένα κοτόπουλο coop, προωθώντας την ωοτοκία.

  Για να εξοπλιστεί ένας φυσικός εξαερισμός σε ένα υπόστεγο για ένα πουλί, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ένας αγωγός εξαερισμού από καλά τοποθετημένες σανίδες. Χωρίστε το κατά μήκος της διασταύρωσης σε δύο υδρορροές. Ο ένας χρησιμεύει για την παροχή αέρα, ο άλλος για την αποστράγγιση. Ξύλινα κιβώτια βρίσκονται στον αχυρώνα έτσι ώστε να μπορούν να ρυθμιστούν, να κλείσουν ή να ανοιχθούν ανάλογα με την κατάσταση.

  Ο κλάδος εξόδου αφήνει πάνω από την άκρη της οροφής. Συνδέεται σε ξύλινη βάση. Η διατομή του σωλήνα στην έξοδο δεν είναι μικρότερη από 300 mm. Για την προστασία από την είσοδο των εντόμων, των μικρών πτηνών, των τρωκτικών και των συντριμμιών από πάνω, η τρύπα κλείνει με ένα πλέγμα. Από την βροχόπτωση προστατεύεται από ένα "μύκητα" ή "ομπρέλα".

  Ένα άλλο κύκλωμα αερισμού. Δύο σωλήνες από αμιαντοτσιμέντο ή πλαστικό με διατομή 100-150 mm είναι τοποθετημένοι κάθετα στις γωνίες κατά μήκος της διαγώνιας. Μπορούν να είναι τετράγωνα ή στρογγυλά. Προκειμένου η ώση να είναι αποτελεσματική, οι συνδέσεις μεταξύ των τμημάτων του αγωγού είναι πλήρως σφραγισμένες. Η εισροή είναι εξοπλισμένη με έναν αποσβεστήρα που ρυθμίζει την παροχή, δεν φτάνει στο πάτωμα κατά 0,3 m. Η κουκούλα εκτείνεται μέχρι την οροφή. Ανύψωση πάνω από την οροφή και στις δύο περιπτώσεις (εξάτμιση, εισροή) - 1,5 μ. Ο σχηματισμός συμπυκνώματος, ο πάγος στον αγωγό εξαγωγής παρεμποδίζεται από τη θερμική μόνωση του σωλήνα. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται ορυκτοβάμβακας. Η θέρμανση μπορεί να γίνει με την κατασκευή ενός ξύλινου κουτιού. Μεταξύ των τοίχων του και ένα σωλήνα ξηρό πριονίδι χύνεται.

  Αχυρώνας για τη διατήρηση προβάτων

  Η καλλιέργεια προβάτων σε ένα προσωπικό αγρόκτημα σε έναν προσαρμοσμένο αχυρώνα είναι δυνατή σε περίπτωση έλλειψης ρεύματος. Αποφύγετε τους θα βοηθήσει το tambour, σφράγιση τρύπες και ρωγμές. Μια άλλη μάστιγα για τα ζώα - υγρασία, που οδηγεί στην εμφάνιση ελμινθών ασθενειών. Η ευάεστη ατμόσφαιρα θα αραιώνεται με εισροή καθαρού αέρα τουλάχιστον 8 κυβικών μέτρων κάθε ώρα. Μπορεί να παρέχει τροφοδοσία και εξαγωγή ή φυσικό εξαερισμό με ένα κυκλικό (τετράγωνο) τμήμα που αντλείται από την κορυφογραμμή της οροφής. Στο κάτω άκρο, είναι εγκατεστημένη μια πύλη, η οποία ρυθμίζει την εκροή αέρα. Στο επάνω άκρο του σωλήνα, φυτεύεται ένας εκτροπέας, αυξάνοντας 0,5-0,7 πάνω από την οροφή.

  Η απόφαση για τη διατήρηση των πουλερικών και των ζώων στον αχυρώνα απαιτεί την οργάνωση κανονικών συνθηκών για αυτούς. Εφαρμόζεται από τους κανόνες του εξαερισμού θα αποτρέψει την απώλεια των ζώων, την αύξηση του αριθμού των ζώων και τη βελτιστοποίηση του κόστους των ζωοτροφών.