Εξαερισμός από τον τοίχο στον δρόμο: εγκατάσταση της βαλβίδας μέσα από μια τρύπα στον τοίχο

Τα περισσότερα από τα νέα υλικά και οι τελικές κατασκευές, που εισάγονται στην περιοχή κατασκευής και φινιρίσματος, αποκλείουν σχεδόν πλήρως την ελεύθερη κίνηση του αέρα. Η στεγανότητα που παρείχαν μαζί με τα πλεονεκτήματα έφεραν ένα σημαντικό μειονέκτημα - μια παραβίαση των διαδικασιών εξαερισμού. Απλώς πρέπει να αποκατασταθούν, επειδή, βλέπετε, χωρίς μια κανονική παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο, είναι αδύνατο να ζήσετε σε αυτό!

Γνωρίζουμε πώς να λύσουμε ένα τόσο δύσκολο πρόβλημα: ο εξαερισμός μέσω του τοίχου στο δρόμο θα σχηματίσει μια κανονική κίνηση των μαζών του αέρα. Μια μικρή μονάδα τοίχου θα εξασφαλίσει την αφαίρεση του ρεύματος αποβλήτων και την άριστη ανταλλαγή αέρα.

Το αντικείμενο που σας προσφέρουμε θα σας εξοικειώσει με τις περιπλοκές της επιλογής μιας βαλβίδας για την οργάνωση του εξαερισμού, με τους κανόνες εγκατάστασης και λειτουργίας της. Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται για έλεγχο επιβεβαιώνονται από φωτογραφίες, διαγράμματα και οδηγίες βίντεο.

Τυπικά προβλήματα εξαερισμού

Ο φυσικός αερισμός των χώρων διαβίωσης βασίζεται στην παρουσία μικροσυστοιχιών, χαρακτηριστικών ξύλινων παραθύρων. Μέσω τέτοιων μικρών οπών, ο αέρας έρχεται τακτικά από το εξωτερικό και αφαιρείται από το σπίτι μέσω των αεραγωγών που είναι διατεταγμένοι στις δομές του κτιρίου.

Έτσι το διαμέρισμα αλλάζει διαρκώς τις μάζες του αέρα, συμβάλλοντας σε ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας, απομακρύνοντας δυσάρεστες οσμές κλπ.

Η ακατάλληλη ανταλλαγή αέρα στο σπίτι είναι ένα σχεδόν αναπόφευκτο πρόβλημα κατά τη λήψη μέτρων για τη μείωση των θερμικών απωλειών. Εγκαθιστώντας νέα παράθυρα και πόρτες, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσουν τη διαρροή θερμότητας, λίγοι άνθρωποι σκέφτονται να αερίζουν τα σπίτια τους.

Αλλά σύντομα τα προβλήματα εμφανίζονται με τη μορφή μιας βουλωμένης ατμόσφαιρας, την αναπαραγωγή μούχλας στο μπάνιο και άλλα παρόμοια φαινόμενα. Σύντομα ένα μη φυσιολογικό μικροκλίμα αρχίζει να επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση υγείας αυτών που ζουν σε ένα τέτοιο σπίτι.

Τα συστήματα εξαερισμού του αέρα τροφοδοσίας διαφόρων τύπων και τύπων βοηθούν στην εξάλειψη της υπερβολικής σφράγισης των χώρων, αλλά για κανονικό αερισμό αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό. Το σχέδιο του φυσικού αερισμού εξαγωγής είναι συχνά αδύναμο, αν δεν απουσιάζει εντελώς. Λόγω προβλημάτων με τη συσκευή των δομών αερισμού, μέρος των αέριων μαζών που πρέπει να απομακρυνθούν από το σπίτι διεισδύει πίσω.

Στην κατάσταση έλξης στο σύστημα εξαερισμού ενός σπιτιού ή διαμερίσματος, η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο, ή μάλλον η διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω, αντανακλάται επίσης. Το χειμώνα, αυτό το κενό είναι αρκετά μεγάλο ώστε να παρέχει καλή πρόσφυση. Αλλά το καλοκαίρι, η διαφορά στις θερμοκρασίες μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού αέρα δεν είναι τόσο σημαντική, και αυτό δεν είναι πολύ καλό στην ποιότητα της ώσης.

Για αυτούς τους λόγους, πρέπει να σκεφτείτε την ανάγκη εγκατάστασης ειδικών βαλβίδων εξαγωγής. Θα εξασφαλίσουν την ταχεία και αποτελεσματική απομάκρυνση των αποβλήτων από την κατοικία, καθώς και την αποφυγή της ανάστροφης διείσδυσής τους.

Τύποι βαλβίδων εξαγωγής

Η χαμηλή αποτελεσματικότητα του εξαερισμού εξάτμισης εξηγείται συνήθως από διάφορους λόγους, για παράδειγμα, παραβίαση της διαπερατότητας των καναλιών ή της στεγανότητας τους. Σε κτίρια πολλαπλών ορόφων, τέτοιες καταστάσεις προκύπτουν συχνά λόγω ελαττωμάτων κατά τη διάρκεια επισκευών και δεν είναι πάντοτε δυνατό να εξαλειφθούν οι συνέπειες των σφαλμάτων και να αποκατασταθεί η κανονική κατάσταση των αγωγών εξαερισμού.

Σε αυτή την περίπτωση, οι βαλβίδες εξαγωγής ενδέχεται να είναι περισσότερο από κατάλληλες. Ο σχεδιασμός αυτών των συσκευών είναι πολύ απλός, ο κύριος σκοπός τους είναι να αφήνουν τον αέρα να ρέει έξω και να μην επιτρέπεται να διεισδύσει πίσω. Ανά τύπο εγκατάστασης, αυτές οι βαλβίδες χωρίζονται σε οριζόντια και κάθετη, εξαρτώνται από την κατεύθυνση της ροής του αέρα.

Εάν η ροή των καυσαερίων πρέπει να κινείται κατακόρυφα, επιλέξτε μια βαλβίδα με μια οριζόντια εγκατάσταση. Και για να εκτρέψετε τον αέρα οριζόντια, χρειάζεστε μια κάθετη βαλβίδα. Τυπικά, τα μοντέλα βαλβίδων εξάτμισης είναι εξοπλισμένα με ανεμιστήρα. Χρησιμοποιούνται όταν η αφαίρεση του αέρα από τις εγκαταστάσεις πρέπει να γίνεται με βίαιο τρόπο.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι το επίπεδο θορύβου που εκπέμπει η συσκευή εργασίας. Όσο χαμηλότερες είναι οι ηχητικές επιδράσεις από τις λεπίδες ανοίγματος της βαλβίδας ή / και από τον περιστρεφόμενο ανεμιστήρα, τόσο το καλύτερο. Πολλές χρήσιμες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στο τεχνικό διαβατήριο του προϊόντος.

Κατασκευή μονάδας τοίχου

Η συμβατική βαλβίδα εξαγωγής αποτελείται από τρία κύρια μέρη:

Μια στρογγυλή φλάντζα είναι ένα συνδετικό στοιχείο που επιτρέπει τη σύνδεση της βαλβίδας στον αγωγό αερισμού. Το Lattice είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο που απλά καλύπτει μια τρύπα στον τοίχο και επίσης αποτρέπει την τυχαία είσοδο μεγάλων συντριμμιών. Η βάση του σχεδίου είναι ένας αποσβεστήρας.

Πρόκειται για ένα κινούμενο πέταλο, κυκλική ή τετράγωνη διαμόρφωση στερεωμένη στον άξονα. Μπορεί να ανοίξει μόνο προς μία κατεύθυνση, εξασφαλίζοντας τη σωστή κίνηση της ροής του αέρα. Ο σχεδιασμός μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μια γραμμή στρογγυλεμένου σωλήνα που επιτρέπει στη βαλβίδα να παραμείνει κλειστή όταν ο ανεμιστήρας είναι σβηστός.

Για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, συνιστάται συνήθως να επιλέξετε μια βαλβίδα με καλά χαρακτηριστικά προστασίας από έκρηξη, αλλά για κατοικίες η αξία έχει άλλα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, θα είναι χρήσιμο να έχετε ελαστικό παρέμβυσμα που μειώνει την ποσότητα του θορύβου.

Μία από τις πιο συνηθισμένες επιλογές για τη βαλβίδα εξαγωγής είναι η σχεδίαση πεταλούδας. Δύο λεπίδες είναι στερεωμένες στον κεντρικό άξονα. Ένας άλλος δημοφιλής σχεδιασμός τέτοιων συσκευών ονομάζεται πέταλο, περιλαμβάνει μια σειρά παράλληλα τοποθετημένων λεπίδων που κινούνται σύμφωνα με την αρχή των περσίδων.

Εύλογη επιλογή της κατάλληλης επιλογής

Τις περισσότερες φορές, οι βαλβίδες εξαερισμού στον τοίχο είναι κατασκευασμένες από μέταλλο ή ανθεκτικό πλαστικό. Για συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας, για παράδειγμα, για λουτρό, τα πλαστικά προϊόντα δεν είναι κατάλληλα, αλλά έχουν αποδείξει άριστα σε λιγότερο δύσκολες καταστάσεις. Κατά την επιλογή μιας βαλβίδας, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το τμήμα της: ορθογώνιο ή στρογγυλό.

Ο σημαντικότερος δείκτης είναι η ταχύτητα ροής αέρα στην οποία σχεδιάζεται η συσκευή. Τα συνηθέστερα μοντέλα είναι σχεδιασμένα για ροή 4-6 m / s.

Εάν η βαλβίδα έχει επιλεγεί για ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού, είναι πολύ σημαντικό τα στοιχεία του πτερυγίου της βαλβίδας να αντιδρούν ευαίσθητα ακόμη και σε μικρές ροές αέρα. Αλλά για συστήματα με ασθενές ρεύμα, η παρουσία ενός ανεμιστήρα εξάτμισης είναι υποχρεωτική, επομένως αυτή η ευαισθησία δεν είναι απαραίτητη.

Αλλά εδώ είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα που είναι κατάλληλος για τροφοδοσία, ανάλογα με την ένταση του χώρου για τον οποίο έχει επιλεγεί η συσκευή. Έτσι, για την κουζίνα, υπολογίστε τη δύναμη του ανεμιστήρα, χρησιμοποιώντας έναν παράγοντα αύξησης δέκα, και για ένα μπάνιο αυτό το ποσοστό μπορεί να είναι επτά μονάδες.

Σε πολυώροφα κτίρια, ο σωλήνας αερισμού εξαγωγής πρέπει να ληφθεί ένα μέτρο από την οροφή έτσι ώστε οι δυσάρεστες οσμές να μην διεισδύουν από τα κάτω δάπεδα στα ανώτερα.

Λεπτότητα του συστήματος εξαερισμού στον τοίχο

Σε ιδιωτικές κατοικίες και ακόμη και σε πολυώροφα κτίρια, σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο βολικό να κατασκευαστεί μια έξοδος εξαερισμού απευθείας στον τοίχο. Για αυτό, χρησιμοποιούνται μοντέλα βαλβίδων εξαγωγής με ανεμιστήρα, τα οποία εισάγονται στον συμπλέκτη τοποθέτησης που προορίζεται για τη θέση τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εναέρια μοντέλα οπαδών που είναι συνδεδεμένα στο εσωτερικό του τοίχου.

Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο απλό σχέδιο, πρέπει να φτιάξετε μια μεγάλη τρύπα για την εγκατάσταση εξαερισμού στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού. Αλλά πρώτα πρέπει να επιλέξετε τη σωστή συσκευή. Τα μοντέλα με χειροκίνητο έλεγχο έχουν μια δημοκρατική τιμή, αλλά είναι εξαιρετικά άβολα να λειτουργούν, αφού θα πρέπει πάντα να θυμάστε να ενεργοποιείτε ή να απενεργοποιείτε τη βαλβίδα εξαγωγής.

Για να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χρονόμετρο. Θα χρειαστεί να επιλέξετε ένα χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με αυτές τις ρυθμίσεις, η βαλβίδα θα ενεργοποιηθεί και θα απενεργοποιηθεί την καθορισμένη ώρα. Πιο αποτελεσματική μπορεί να είναι η χρήση αισθητήρα που ανταποκρίνεται στο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο.

Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή θα αρχίσει να λειτουργεί όταν ο αέρας στο δωμάτιο γίνει πολύ υγρός, ο ανεμιστήρας σταματά όταν μειωθεί η υγρασία. Κατά την επιλογή αυτόματων συσκευών ελέγχου, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όταν απενεργοποιείτε την τροφοδοσία ρεύματος, αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις που έχουν ρυθμιστεί προηγουμένως.

Για να εξασφαλίσετε καλή εναλλαγή αέρα στο δωμάτιο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν αρκετά ισχυρό ανεμιστήρα. Από αυτή την άποψη, η μονάδα απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κίνηση μεγάλου όγκου αέριων μαζών, με αποτέλεσμα ο εξαερισμός να μην είναι αρκετά αποτελεσματικός.

Στους υπολογισμούς χρησιμοποιείται συνήθως ένας απλός τύπος:

Μ = Ο * Β

 • M - απαιτούμενη ισχύς ανεμιστήρα.
 • O - την ένταση του χώρου στον οποίο θα εγκατασταθεί η συσκευή.
 • Β - αυξανόμενος συντελεστής ανταλλαγής αέρα.

Υπολογίστε τον όγκο του δωματίου, όπως γνωρίζετε από τη σχολική πορεία των μαθηματικών, μπορείτε ως προϊόν της περιοχής και το ύψος του δωματίου. Ο συντελεστής εναλλαγής αέρα καθορίζεται ανάλογα με το σκοπό του χώρου. Ο δείκτης αυτός πρέπει να είναι:

 • για μια ξεχωριστή τουαλέτα - 8;
 • για την κουζίνα - 15?
 • για ένα μπάνιο ή ένα συνδυασμένο μπάνιο - 20.

Απομένει μόνο να καθορίσετε την ένταση του δωματίου και να τον πολλαπλασιάσετε με τον κατάλληλο συντελεστή για να λάβετε μια ένδειξη που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε μια βαλβίδα με έναν αρκετά ισχυρό ανεμιστήρα. Μην πάρετε ένα υπερβολικά ισχυρό μοντέλο, αυτό θα προκαλέσει μόνο περιττά έξοδα και δεν θα έχει ευνοϊκή επίδραση στη διαδικασία εξαερισμού.

Κατά τον υπολογισμό της ισχύος του ανεμιστήρα εξάτμισης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ευαισθησία αυτού του εξοπλισμού στην αντίσταση του συστήματος. Η παρουσία μιας διακοσμητικής σχάρας και μιας βαλβίδας μπορεί να μειώσει την ταχύτητα κίνησης της ροής του αέρα σε τρία έως πέντε και ακόμη δέκα φορές. Επομένως, δεν πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή με το ελάχιστο μέγεθος και ισχύ.

Η απόδοση του ανεμιστήρα πρέπει να είναι επαρκής ώστε να επιτρέπει στον αέρα εξαγωγής από τους παρακείμενους χώρους να διαφύγει μέσω της βαλβίδας και όχι μόνο από το δωμάτιο στο οποίο είναι εγκατεστημένη η συσκευή. Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής με ανεμιστήρα, πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη θέση.

Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε έναν τοίχο που είναι τόσο μακριά από τον τόπο όπου λαμβάνεται καθαρός αέρας. Συνήθως, ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας εγκαθίσταται στους τοίχους ή τα παράθυρα τέτοιων χώρων όπως ένα υπνοδωμάτιο ή ένα σαλόνι. Για τον εξαερισμό, μια κουζίνα ή ένα μπάνιο είναι πιο κατάλληλο. Ως αποτέλεσμα, οι δυσάρεστες οσμές, οι υπερβολικοί υδρατμοί κ.λπ. εκτρέπονται επίσης από τον αέρα εξαγωγής.

Η οπή για τη βαλβίδα εξαγωγής πρέπει να είναι στο επάνω μέρος του τοίχου. Πραγματοποιήστε πρώτα την σήμανση και στη συνέχεια ξεκινήστε τη διάτρηση. Μια τρύπα κατάλληλων διαστάσεων γίνεται με ένα τρυπάνι και ένα τρυπάνι δακτυλίου φτερού. Μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό εργαλείο με ένα ακροφύσιο διαμαντιού.

Το άνοιγμα για τη βαλβίδα εξαγωγής πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις του ανεμιστήρα σε μέγεθος και διαμόρφωση. Συνήθως πρόκειται για μια στρογγυλή συσκευή, αλλά μερικές φορές είναι πιο βολικό να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή με τετράγωνη θήκη. Σε αυτή την περίπτωση, η οπή κάτω από τη βαλβίδα πρέπει να είναι κοίλη με τη χρήση ενός διατρητικού μηχανισμού με ένα εξάρτημα σε σχήμα λεπίδας.

Τέτοιες εργασίες συνήθως συνοδεύονται από μεγάλη ποσότητα σκόνης, από την οποία δεν εξοικονομείται ούτε η χρήση μιας βιομηχανικής ηλεκτρικής σκούπας. Είναι απαραίτητο να καλύψετε τις επιφάνειες με μια μεμβράνη ή άλλα κατάλληλα υλικά πριν ξεκινήσετε τη διάτρηση για να τα προστατεύσετε από τη μόλυνση.

Για τη γεώτρηση ιδιαίτερα παχύ εξωτερικών τοίχων από ισχυρά υλικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή γεώτρησης πυρήνα. Πρόκειται για ένα ακριβό εξοπλισμό, το οποίο είναι φθηνότερο για ενοικίαση από το να αγοράσει. Οι εξειδικευμένες εταιρείες παρέχουν την υπηρεσία της γεώτρησης σε σχετικά χαμηλή τιμή, η οποία εξαρτάται από το βάθος της διάτρησης και το υλικό του τοίχου.

Κατά τη λειτουργία αυτού του εξοπλισμού χρησιμοποιείται ψύξη με νερό. Ταυτόχρονα, μια συσκευή χρησιμοποιείται για τη συλλογή των απορριμμάτων και του νερού, αλλά μερικά από αυτά θα πέσουν ακόμα στον τοίχο, αυτό το σημείο πρέπει να ληφθεί υπόψη πριν ξεκινήσετε την εργασία. Αφού προετοιμαστεί η τρύπα και καθαριστεί από τη σκόνη, πρέπει να εισαχθεί στη σύζευξη, παρέχεται πλήρης με βαλβίδα.

Τώρα σημειώστε τον τόπο της στερέωσης του ανεμιστήρα. Η συσκευή είναι στερεωμένη στον τοίχο μέσω των οπών που προορίζονται για το σκοπό αυτό. Σαν συνδετήρες, οι συστοιχίες γόμφων χρησιμοποιούνται συχνότερα. Συνήθως υπάρχει ένα μικρό διάκενο μεταξύ του συνδέσμου και του τοίχου, μέσω του οποίου ο αέρας μπορεί στη συνέχεια να διεισδύσει.

Όλες αυτές οι σχισμές σπρώχνουν απαλά τον αφρό στήριξης, ο οποίος θα εξασφαλίσει την κατασκευή της απαραίτητης στεγανότητας. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής. Για να δράσετε πολύ προσεκτικά, ώστε να μην καταστραφεί η ίδια η βαλβίδα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και να αποφευχθεί η εισχώρηση των συντριμμιών στην κατασκευή.

Μετά την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι τα πτερύγια των βαλβίδων κινούνται ελεύθερα, μην κολλάτε. Μετά από αυτό, στο εξωτερικό του τοίχου του σπιτιού θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα διακοσμητικό πλέγμα που θα κλείσει την τρύπα και θα δώσει τη δομή αισθητική εμφάνιση. Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της βαλβίδας εξαγωγής και να μειωθεί η πιθανότητα κατάψυσής της κατά τη διάρκεια του χειμώνα, συνιστάται η τοποθέτηση ενός στρώματος θερμομονωτικού υλικού γύρω από τη σύζευξη.

Αυτό το σημείο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό της διαμέτρου της οπής για τη βαλβίδα εξαγωγής. Μερικοί πλοίαρχοι θεωρούν ότι ο συμπλέκτης, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με βαλβίδα εξαγωγής, που δεν είναι αρκετά ισχυρός. Σημειώνουν ότι, εάν είναι απαραίτητο, ο σύνδεσμος μπορεί να καταστραφεί τυχαία και συνιστάται η αντικατάστασή του με ένα κομμάτι από ισχυρότερο πλαστικό σωλήνα κατάλληλης διαμέτρου.

Εάν ένας τέτοιος σωλήνας είναι ελαφρώς πλατύτερος από τον ανεμιστήρα που εισάγεται σε αυτό, είναι δυνατή η εκτύλιξη μιας μονωτικής ταινίας ή άλλου κατάλληλου υλικού, έτσι ώστε η συσκευή να είναι επαρκώς σφιχτή. Από το εσωτερικό, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να διαθέτει τροφοδοσία ρεύματος. Το καλώδιο τροφοδοτείται στον πίνακα, όταν συνδέεται για λόγους ασφαλείας, χρησιμοποιούνται ασφάλειες χαμηλής τήξης.

Κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής στην τουαλέτα, η παροχή ρεύματος μπορεί να συνδεθεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο ανεμιστήρας να ανάβει ταυτόχρονα με τον φωτισμό. Σε αυτή την περίπτωση, ο χρονοδιακόπτης μπορεί να ρυθμιστεί για να απενεργοποιηθεί μετά από μια ορισμένη περίοδο μετά την απενεργοποίηση της λυχνίας.

Για να λειτουργεί αποτελεσματικά ο εξαερισμός στην τουαλέτα και το μπάνιο, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η ροή του αέρα σε αυτά τα δωμάτια. Συνήθως, στο κάτω μέρος των θυρών τοποθετούνται ειδικές γρίλιες εξαερισμού.

Κατά τη λειτουργία της βαλβίδας εξαγωγής, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ένα τέτοιο πρόβλημα όπως η εμφάνιση εμπλοκών. Αν τα συντρίμματα εισχωρήσουν μέσα στη συσκευή, μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο στη βαλβίδα και να δυσκολευτεί η λειτουργία του ανεμιστήρα. Εάν συμβεί αυτό, η συσκευή θα πρέπει να αποσυνδεθεί, να καθαριστεί από ακαθαρσίες και να εγκατασταθεί ξανά. Βαλβίδες του τύπου "πεταλούδα" το χειμώνα μπορούν να καλυφθούν με ένα στρώμα πάγου, το οποίο επίσης οδηγεί σε προβλήματα στον μηχανισμό.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Η διαδικασία εγκατάστασης του ανεμιστήρα και της βαλβίδας ελέγχου μέσω του τοίχου περιγράφεται λεπτομερώς σε αυτό το βίντεο:

Εδώ αποδεικνύεται η εργασία ενός ανεμιστήρα εξάτμισης υψηλής ισχύος με μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Η συσκευή χαρακτηρίζεται από αυξημένη ανθεκτικότητα και χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία:

Ο εξαερισμός είναι απαραίτητο στοιχείο για την κανονική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι. Εάν έχει εγκατασταθεί σωστά, η κανονική υγρασία και ένα υγιές μικροκλίμα θα διατηρηθούν στους χώρους διαβίωσης.

Πώς να εξασφαλίσετε αποτελεσματικό αερισμό με μια πρίζα τοίχου;

Ότι σε μια ιδιωτική κατοικία ήταν άνετα να είναι μαζί με την οικογένεια και τους επισκέπτες, είναι απαραίτητο να οργανωθεί εξαερισμός για συνεχή εισροή καθαρού αέρα. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη όχι μόνο η θερμοκρασία του, αλλά και η κίνηση της ροής μάζας αέρα. Αλλά πολλές φορές τέτοια κατάσταση εξελίσσεται, ότι σε μια πτώση των θερμοκρασιών του φυσικού εξαερισμού δεν είναι αρκετή για την αντιμετώπιση όλων των δυσάρεστων μυρωδιές. Στη συνέχεια, ένα αποτελεσματικό μέτρο για την καταπολέμηση του ζεστού αέρα μπορεί να είναι η εγκατάσταση αερισμού με την απόσυρση από τον τοίχο.

Τύποι συσκευών για τη βελτίωση της ανταλλαγής αέρα

Για την αποτελεσματική κυκλοφορία του εσωτερικού αέρα στην κατασκευή οικιστικών και ιδιωτικών κατοικιών χρησιμοποιούνται τρεις τύποι συσκευών:

 • εξαερισμός με φυσικό εξαερισμό?
 • συσκευές εξαναγκασμού εξαερισμού ·
 • μικτού τύπου συσκευές.

Η λειτουργία του φυσικού αερισμού είναι εντελώς αυτόνομη και δεν εξαρτάται από συσκευές και συσκευές τρίτου κατασκευαστή. Είναι ένα δίκτυο κανάλια στον τοίχο, εξοπλισμένο με ένα τερματικό, μέσω του οποίου οι μάζες του αέρα κινούνται σύμφωνα με την αρχή του βυθίσματος. Τα περισσότερα σπίτια της εποχής της σοβιετικής και μεταπολεμικής κατασκευής είναι εξοπλισμένα με αυτό τον τύπο εξαερισμού.

Αυτός ο τύπος οργάνωσης φυσικού αερισμού έχει τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα:

 • η δυνατότητα να είναι απόλυτα ανεξάρτητη από άλλες συσκευές.
 • παρέχοντας τις πιο άνετες συνθήκες διαβίωσης για τους ανθρώπους που βρίσκονται στο δωμάτιο.
 • δεν απαιτεί σημαντικές επενδύσεις για εγκατάσταση και συντήρηση.

Σε παλαιότερα σχέδια δεν αναμένεται, για παράδειγμα, τα κτίρια και τα κανάλια μηχανημάτων για εισροή πρόσθετου αέρα, όπως η κανονική ροή του αέρα των νέων θεωρούνται τμήματα μέσα από το παράθυρο στο παράθυρο, και επίσης μέσα από το ίδιο και η περαιτέρω κίνηση του ξύλινου πλαισίου μέσω ενός άξονα αερισμού έξω.

Αλλά τα σύγχρονα σπίτια συχνά εγκαθιστούν μεταλλικά πλαστικά παράθυρα, τα οποία αποκλείουν εντελώς τη ροή του αέρα μέσω των κλειστών θυρών και είναι αεροστεγή. Ως εκ τούτου, μια υποχρεωτική κατάσταση, εκτός από την παρουσία στον τοίχο του καναλιού για φυσικό εξαερισμό, είναι η εγκατάσταση συσκευών εξαναγκασμένου εξαερισμού.

Εγκατάσταση συσκευών εξαναγκασμού εξαερισμού

Ο φυσικός αερισμός για να λειτουργήσει σωστά πάνω στην επιφάνεια τοιχώματος επί της εξωτερικής οπής κομμένη πλευρά για εισροή αέρα, έκλεισε κουνουπιέρα του και που εισόδου αέρα προς την εσωτερική πλευρά του τοιχώματος, η οποία παραδίδει τη μάζα αέρα στο δωμάτιο.

Η βαλβίδα είναι εξοπλισμένη με φίλτρο για τον καθαρισμό του αέρα από σκόνη και καυσαέρια. Μια τέτοια απόφαση είναι πολύ σημαντική για τις μεγαλουπόλεις, για τις οποίες υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός αυτοκινήτων σε κάθε δρόμο.

Η βαλβίδα είναι συνήθως εγκατεστημένη στις ακόλουθες θέσεις:

 • δίπλα στο παράθυρο και την μπαταρία.
 • Το κάτω ή το πάνω μέρος του πλαισίου παραθύρου.

Σε περιοχές με ψυχρό κλίμα και μακρύ χειμώνα, το πιο λογικό είναι να τοποθετήσετε τη βαλβίδα δίπλα στο ψυγείο, έτσι ώστε να περνάει κοντά στη ροή των αερίων μαζών μέσα στο δωμάτιο ήδη ζεστό. Για περιοχές με ζεστό κλίμα, συνιστάται εξαερισμός με μηχανική έγχυση αέρα. Συνήθως αυτός ο τύπος συσκευής εγκαθίσταται σε ιδιωτική κατοικία ή στη χώρα.

Χαρακτηριστικά συστημάτων εξαναγκασμένου εξαερισμού

Όταν παρέχεται εξαναγκασμένος αερισμός, χρησιμοποιούνται συνήθως πολύ ισχυροί ανεμιστήρες, οι οποίοι κατευθύνουν τον αέρα μέσω ολόκληρου του σπιτιού. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε την αυξημένη κατανάλωση ηλεκτρισμού από τέτοιες συσκευές. Εάν οι ιδιοκτήτες σε μια ιδιωτική κατοικία δεν είναι διαθέσιμοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε ένας τέτοιος ανεμιστήρας, που αφήνεται να εργαστεί με πλήρη χωρητικότητα, μπορεί να καταναλώσει μια σημαντική ποσότητα ενέργειας, έτσι ώστε να το σώσει, συνήθως αφήνεται να εργάζεται με την ελάχιστη δυνατή ισχύ.

Μια άλλη τεχνική καινοτομία είναι τα συστήματα εξαερισμού εξοπλισμένα με αισθητήρες που αντιδρούν στο επίπεδο υγρασίας και τη θερμοκρασία στο σπίτι.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης σε εξοχικά σπίτια

Συνήθως σε ένα ιδιωτικό σπίτι είναι εγκατεστημένος εξαερισμός σε αυτή την αρχή: ο βρώμικος και υγρός αέρας περνάει βίαια μέσα από τις κουκούλες από την κουζίνα, το μπάνιο, το κελάρι και το λέβητα. Περαιτέρω διέρχεται από τη μονάδα εξαερισμού και εκτοξεύεται έξω από το δωμάτιο μέσω του εκτροπέα στην οροφή της ιδιωτικής κατοικίας.

Η πιο σύγχρονη λύση για μια ιδιωτική κατοικία είναι η χρήση μιας μονάδας εξαναγκασμένου εξαερισμού με λειτουργία ανακουφιστή. Η μονάδα είναι ένα ορθογώνιο κιβώτιο με εγκατεστημένους εσωτερικούς ηλεκτρικούς ανεμιστήρες για την οργάνωση συστημάτων εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, τα οποία μπορούν να λειτουργούν με διαφορετικές ταχύτητες περιστροφής για να εξασφαλίσουν μια μη ομοιόμορφη κυκλοφορία των αέριων μαζών.

Η συσκευή μπορεί να γίνει αισθητή αν υπάρχουν πολλοί καλεσμένοι στο σπίτι - η μονάδα αρχίζει να λειτουργεί με τη μέγιστη χωρητικότητα, διασφαλίζοντας τη μέγιστη κυκλοφορία αέρα μέσω όλων των δωματίων της ιδιωτικής κατοικίας. Σε μια εποχή που δεν υπάρχουν άνθρωποι στο σπίτι, ο αερισμός γίνεται σε ένα ελάχιστο και επαρκές επίπεδο.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό μιας τέτοιας συσκευής είναι ένας ανακτητής ή, με άλλα λόγια, ένας εναλλάκτης θερμότητας που μπορεί να λειτουργεί σε δύο τρόπους:

 1. Η ροή του αέρα του οποίου η θερμοκρασία είναι, ας υποθέσουμε, -10 ° C, αναμιγνύεται με το θερμό αέρα από το χώρο δωματίου σε ένα ιδιωτικό σπίτι είναι γεμάτο με φρέσκο ​​ζεστό αέρα, η θερμοκρασία του οποίου είναι + 20 ° C.
 2. Η ροή θερμού αέρα ρέει μέσω του ανακτητή και εκκενώνεται στο δρόμο, εξασφαλίζοντας έτσι μείωση της συνολικής θερμοκρασίας στα δωμάτια.

Επιπλέον, η μονάδα εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι εφοδιασμένη με ειδικά φίλτρα που αναστέλλουν σπορία μυκήτων και μούχλας, γύρη φυτών, καθώς και έντομα και σκόνη. Αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα για να αποφευχθεί η εμφύσηση περιττών μικροοργανισμών μαζί με τον αέρα μέσω εξαερισμού μέσα στο δωμάτιο.

Πώς να τοποθετήσετε συσκευές εξαερισμού

Αν πρόκειται για εγκατάσταση σε ιδιωτική κατοικία, η καλύτερη λύση είναι να εγκαταστήσετε την κουκούλα στην αντίθετη πλευρά του παραθύρου, η οποία αποτελεί πηγή καθαρού αέρα. Το σημείο βρίσκεται στην κορυφή του τοίχου.

 1. Πρώτον, ο πλοίαρχος σηματοδοτεί μια θέση για τη διάνοιξη μιας τρύπας, στη συνέχεια περνά μέσα από τον τοίχο με ένα κομμάτι διαμαντιού και εισάγει ένα πλαστικό μανίκι στην τελική οπή.
 2. Αν η οπή είναι τετράγωνη ή ωοειδής, χτυπάται στον τοίχο με διάτρητο ακροφύσιο και ακροφύσιο.
 3. Η τρύπα στον τοίχο από την πλευρά του δρόμου και το σπίτι είναι γεμάτη με αφρώδες υλικό για να γεμίσει όλες τις ρωγμές μεταξύ του συνδέσμου και του τοίχου.
 4. Στην πλευρά του δρόμου είναι τοποθετημένος ένας ανεμιστήρας και στην πλευρά του σπιτιού υπάρχει μια βαλβίδα που εμποδίζει τον ψυχρό αέρα να εισέλθει στο σπίτι μέσω του ανεμιστήρα όταν απενεργοποιηθεί.
 5. Το τελευταίο στάδιο είναι η εγκατάσταση διακοσμητικής σχάρας από την πλευρά του δρόμου. Μειώνει σημαντικά την επίδραση της αντίστροφης πρόσφυσης και δεν επιτρέπει την διαρροή ψυχρού αέρα μέσω του εξαερισμού όταν δεν είναι απαραίτητο.

Ο ανεμιστήρας είναι συνδεδεμένος στο ηλεκτρικό δίκτυο μέσω ασφαλειών, οι οποίοι προστατεύουν από βραχυκύκλωμα και ανάφλεξη της καλωδίωσης. Αυτές οι συνθήκες λειτουργίας συμμορφώνονται με τους κανόνες και τους κανόνες της πυρασφάλειας.

Εξαερισμός εξαερισμού μέσω του τοίχου μιας ιδιωτικής κατοικίας: η συσκευή και η αρχή λειτουργίας, ο υπολογισμός της χωρητικότητας και των διαστάσεων του συστήματος και του συστήματος εγκατάστασης

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα της ανταλλαγής ποιότητας αέρα σε μια ιδιωτική κατοικία προκύπτει λόγω της έλλειψης ενός φυσικού συστήματος εξαερισμού το οποίο δεν παρέχεται από τον ιδιοκτήτη κατά το σχεδιασμό και την κατασκευή. Διορθώστε το σφάλμα χρησιμοποιώντας την αναγκαστική κυκλοφορία αέρα. Ένας τρόπος για να το εξασφαλίσετε - εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι με πρόσβαση στον τοίχο. Λεπτομερείς οδηγίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε την εργασία σας.

Ο σχεδιασμός αυτός θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις για την ελάχιστη απαιτούμενη κυκλοφορία αέρα;

Μέσα από την τρύπα στον τοίχο, μπορείτε να κάνετε αερισμό τριών τύπων:

 • φυσικό?
 • υποχρεωτική ·
 • σε συνδυασμό.

Κάθε μία από αυτές μπορεί να είναι αποτελεσματική ή αναποτελεσματική, ανάλογα με το πόσο λεπτομερώς τηρούνται οι κανόνες της ρύθμισής της. Η θέση του αγωγού αερισμού (στον τοίχο, στον κάτω ή στον πάνω όροφο) δεν έχει σημασία.

Αλλά η υψηλότερη πιθανότητα να επιτευχθεί καλή ανταλλαγή αέρα μέσω μιας οπής στον τοίχο είναι η χρήση ειδικών βαλβίδων εξαγωγής. Εάν επιλέξετε και εγκαταστήσετε σωστά μια τέτοια συσκευή, η κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία μέσω του τοίχου θα εξασφαλίσει σταθερή ροή καθαρού αέρα.

Τύποι βαλβίδων εξαγωγής

Υπάρχουν πολλοί τύποι βαλβίδων εξαγωγής. Για τη συσκευή αερισμού μέσω του τοίχου, εκείνες που οι πλοίαρχοι αποκαλούν "εισροή τοίχου", και οι κατασκευαστές - "βαλβίδες τροφοδοσίας τοίχου" είναι κατάλληλες. Κάθε ένα από αυτά τα προϊόντα αποτελείται από πολλά στοιχεία.

 1. Ο αγωγός αέρα. Αυτό ονομάζεται πλαστικό ή μεταλλικό σωλήνα, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στην τρύπα στον τοίχο.
 2. Εξωτερικό τρίψιμο. Αυτό το στοιχείο της συσκευής είναι απαραίτητο για την προστασία του αεραγωγού από τη διείσδυση σκόνης, συντρίμμια, φύλλωμα δέντρων, έντομα.
 3. Κουρτίνες. Είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η εμφύσηση αέρα σε καιρικές συνθήκες.
 4. Φιλτράρετε.
 5. Πάνελ με διακοσμητικό κάλυμμα.

Τα εξαρτήματα των βαλβίδων εισαγωγής με το τοίχωμα παρατίθενται για φυσικό εξαερισμό. Σε όργανα αναγκαστικού τύπου, υπάρχει ανεμιστήρας και ο σχεδιασμός τροποποιείται ελαφρώς, ανάλογα με το μοντέλο. Αλλά η αρχή της συσκευής είναι η ίδια.

Υπάρχουν μοντέλα με θερμικός ανακτητής. Αυτή είναι μια συσκευή εξοικονόμησης θερμότητας που σας επιτρέπει να μειώσετε το κόστος θέρμανσης του σπιτιού. Εργαστείτε με βάση την αρχή της συλλογής θερμότητας στον αέρα που προέρχεται από το δωμάτιο και μεταφέρεται (θερμότητα) στον εισερχόμενο αέρα. Έτσι, παρά την εντατική ανταλλαγή αέρα, διατηρείται μια σταθερή θερμοκρασία στο δωμάτιο.

Σε περιοχές με κρύο κλίμα, συνιστάται η μόνωση της οπής εξαερισμού στον τοίχο. Για το σκοπό αυτό, η πολυφαγία χρησιμοποιείται συχνότερα, αλλά άλλα υλικά: μινυβάτης, υαλοβάμβακας, αφρός αφρός, αφρώδες ελαστικό.

Υπάρχουν συσκευές εξαγωγής που αποδείχτηκαν στη θετική πλευρά. Σχετικά με αυτές τις συσκευές πολύ καλή ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες.

Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί για φυσικό αερισμό και λειτουργεί λόγω της διαφοράς πίεσης μέσα και έξω από το δωμάτιο. Για τέτοιες εισροές, η εγκατάσταση συνιστάται κοντά σε θερμαντικά σώματα. Η συσκευή αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • πλαστικό περίβλημα;
 • έναν ηχοαπορροφητή κατασκευασμένο από διογκωμένο πολυαιθυλένιο.
 • ένα χοντρό φίλτρο.
 • μόνωση από αφρώδες πολυαιθυλένιο (τοποθετημένο στο πλάι του δωματίου).
 • πλαστικό αγωγό?
 • εξωτερικό πλέγμα.

Το πλήρες σετ περιλαμβάνει συνδετήρες. Η μέση τιμή είναι 1800 ρούβλια.

Η βαλβίδα είναι μια αυτόματη συσκευή για παροχή αέρα. Εξοπλισμένο με φίλτρο, δεν απαιτεί ηλεκτρική σύνδεση. Η ρύθμιση της ροής αέρα παρέχεται από έναν θερμικό αισθητήρα ο οποίος λειτουργεί σε ένα καθορισμένο κατώφλι.

Η συνεχής παροχή αέρα παρέχεται μέσω διακένου πλάτους 4 mm. Όταν ενεργοποιηθεί ο αυτοματισμός, το κενό αυξάνεται όσο είναι απαραίτητο για την εισροή του απαιτούμενου τμήματος αέρα. Μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ανεμιστήρα για εξαναγκασμένο εξαερισμό. Η μέση τιμή είναι 13.700 ρούβλια.

Βαλβίδα τοίχου για φυσικό αερισμό. Είναι εξοπλισμένο με φίλτρα για καθαρισμό του αέρα, τα οποία δεν επιτρέπουν τη διέλευση σκόνης και γύρης. Τοποθετείται σε τοίχους με πάχος όχι μεγαλύτερο από 580 mm. Διαθέτει εξασθένηση ήχου υψηλής ποιότητας, είναι μονωμένη από το εσωτερικό. Χώρα προέλευσης - Γερμανία. Η μέση τιμή είναι 6700 ρούβλια.

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας της καλύπτρας μέσα από τον τοίχο σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Οι κλιματολόγοι έχουν από καιρό αποδείξει ότι με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες, το επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα στο δωμάτιο για 10 ώρες 1-2 ατόμων είναι 2000 ppm. Για μια άνετη ευημερία ενός ατόμου, επιτρέπεται όχι περισσότερο από 700 ppm. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η κακουχία και η κόπωση μετά το ξύπνημα προκαλούνται από ανεπαρκή οξυγόνο στον αέρα.

Ο εξαερισμός Pritochka έχει σχεδιαστεί για την εξάλειψη όλων των σχετικών προβλημάτων. Η αρχή της δουλειάς της είναι να απομακρύνει τον αέρα από τις εγκαταστάσεις και να παράσχει μια εισροή από το δρόμο. Ένα φυσικό βύθισμα συμβαίνει στην περίπτωση διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης και στις δύο πλευρές του τοίχου. Αυτές οι συνθήκες δεν επαρκούν πάντοτε για αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε εισροή μπορεί να είναι εξοπλισμένη με ανεμιστήρα της κατάλληλης διατομής. Εγκαταστήστε βαλβίδες σε οποιοδήποτε δωμάτιο: στην αίθουσα, στην κουζίνα, στο μπάνιο, στο μπάνιο.

Υπολογισμός της απαιτούμενης χωρητικότητας και διαστάσεων του εξαερισμού

Ο επαγγελματικός υπολογισμός της ισχύος των συσκευών φυσικού ή εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι σύνθετος και μεγάλος, απαιτεί ειδικές γνώσεις. Για την εγκατάσταση οικιακών συστημάτων χρησιμοποιήστε ένα απλοποιημένο σύστημα, στο οποίο είναι απαραίτητο να βρείτε μόνο δύο δείκτες.

 1. Διάμετρος του αγωγού. Για εγκαταστάσεις είναι επαρκής για να επιλέγουν οποιαδήποτε από τις τρεις ενότητες 100 (για τον ανεμιστήρα της μικρής χωρητικότητας), 125 (συσκευές μεσαίας ισχύος) και 150 mm (για την ταχεία εξαναγκασμένο αερισμό).
 2. Η απόδοση του ανεμιστήρα. Σύμφωνα με το SNiP, μια πλήρης αντικατάσταση του αέρα στις κατοικίες πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 3 φορές την ώρα. Για να διαπιστωθεί η απαιτούμενη παραγωγικότητα της συσκευής, ο όγκος του δωματίου (και συνεπώς ο αέρας σε αυτό) πολλαπλασιάζεται επί 3.

Η αποτελεσματικότητα του αερισμού επηρεάζει τη μορφή του καναλιού. Πρέπει να είναι ευθεία και μέσα. Μια τρύπα που τρέχει υπό γωνία και κλίση θα πάρει τουλάχιστον το 7% της ισχύος του ανεμιστήρα.

Η διαμόρφωση της εγκατάστασης αγωγών παροχής αέρα είναι μόνο μία: μια διαμπερή οπή στον τοίχο στον οποίο είναι εγκατεστημένη η διάταξη τροφοδοσίας και εξαγωγής. Το κόστος αυτού του εξαερισμού εξαρτάται άμεσα από την τιμή της εισροής τοίχου. Εάν η τοποθέτησή της θα γίνει από έναν ειδικό, θα πρέπει να πληρώσετε για τις υπηρεσίες της. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες των σπιτιών τοποθετούν την κουκούλα στον τοίχο.

Όλοι οι κατασκευαστές των παραποτάμων συνοδεύουν τα προϊόντα τους με λεπτομερείς οδηγίες για την τοποθέτησή τους. Η κύρια δυσκολία είναι ο σχηματισμός μιας τρύπας στον τοίχο.

Εγκατάσταση εξαερισμού στον τοίχο

Για να εγκαταστήσετε σωστά μια βαλβίδα τροφοδοσίας τοίχου, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε εργαλεία για τη γεώτρηση του τοίχου. Θα χρειαστείτε ένα τρυπάνι, τρυπάνι ή ειδικό ακροφύσιο - μια κορώνα μεγάλης διαμέτρου. Πριν αρχίσετε να εργάζεστε, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει καλωδίωση στον επιλεγμένο χώρο. Η οπή πρέπει να είναι οριζόντια, με ομοιόμορφα τοιχώματα. Όταν ολοκληρωθεί η εργασία για τη δημιουργία του, προχωρήστε στην εγκατάσταση της εισροής.

 • Βήμα 1. Εισάγετε τον αγωγό στην τρύπα, στερεώστε τον με αποστάτες έτσι ώστε να αναλάβει μια οριζόντια θέση.
 • Βήμα 2. Γεμίστε τις εγκοπές ανάμεσα στον αγωγό και τα τοιχώματα της οπής με αφρό στερεώσεως. Αντ 'αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ινώδη μόνωση. Αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να στερεώσετε σταθερά το σωλήνα.
 • Βήμα 3. Από την πλευρά του δρόμου μέχρι την έξοδο του αγωγού τοποθετήστε μια προστατευτική μάσκα. Εάν στο κιτ περιλαμβάνεται φίλτρο ή / και απορροφητήρας, τοποθετήστε τα.
 • Βήμα 4. Βάλτε μια λαστιχένια ταινία στο μανίκι του ανεμιστήρα και τοποθετήστε τη συσκευή μέσα στον σωλήνα. Συνδέστε το δίκτυο.
 • Βήμα 5. Στο πλάι του δωματίου, τοποθετήστε το κεφάλι με το διακοσμητικό πλαίσιο.

Έτσι, γίνεται σαφές ότι η εγκατάσταση εισροής τοίχου σε ιδιωτική κατοικία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αλλά απαιτεί προσεκτικό υπολογισμό και σωστή επιλογή της συσκευής.

Ιδιωτικό σύστημα αερισμού του σπιτιού σε ερωτήσεις και απαντήσεις των μελών του φόρουμ

Όπως γνωρίζετε, το άνετο μικροκλίμα στο σπίτι, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Μελετάμε το πρόβλημα της εμπειρίας άλλων.

Πιστεύουμε ότι οι χρήστες FORUMHOUSE συμφωνούν με τη δήλωση ότι μια καλή προσέγγιση του συστήματος της ιδιωτικής εξαερισμού σπίτι είναι αυτό - θα πρέπει πρώτα να υπολογίσει την ανταλλαγή αέρα, και στη συνέχεια, με βάση αυτά τα δεδομένα, να πάρει το απαραίτητο τμήμα αγωγού. Και μόνο μετά από αυτό μπορείτε να κάνετε ένα σύστημα εξαερισμού εξοχικό σπίτι, και να καθορίσει τη θέση εγκατάστασης του εξοπλισμού εξαερισμού.

Τύποι και χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τον χρήστη την πύλη μας (nick στο φόρουμ petrovk, Μόσχα), Ο εξαερισμός στο σπίτι μπορεί να χωριστεί σε τρεις τύπους:

 • Φυσικό?
 • Παροχή αέρα, ή όπως ονομάζεται επίσης, μηχανική?
 • Μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανάκτηση θερμότητας.

petrovk:

- Όταν σχεδιάζετε ένα σύστημα αερισμού, πρέπει να ακολουθήσετε την ακόλουθη αρχή - Ο αέρας στο σπίτι πρέπει να ενημερωθεί πλήρως σε 1 ώρα. Για το σπίτι μου πλαισίου 200 m2, σταμάτησα σε ένα σύστημα ροής και εκχύλισης με ανάκτηση θερμότητας. Η εγκατάσταση επιλέγεται με βάση τον αριθμό των κύβων αέρα στο σπίτι, έχω 600, πήρα την εγκατάσταση για 700 κύβους.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα άνετο περιβάλλον στο σπίτι δημιουργείται όχι μόνο από την πρόσληψη καθαρού αέρα, αλλά και από την ταχύτητα της ροής του αέρα. Ο εξαερισμός παροχής και εξαγωγής, λόγω της παρουσίας ανεμιστήρα σε αυτό, δημιουργεί μεγαλύτερη ροή αέρα από τον φυσικό εξαερισμό.

Όταν λειτουργεί μηχανικός εξαερισμός, η ταχύτητα του αέρα στο σύστημα εξαερισμού είναι 3-5 m3 / h κατά μέσο όρο και με φυσικό ρυθμό περίπου 1 m3 / h. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε εάν ο φυσικός αερισμός δημιουργεί ένα πιο άνετο περιβάλλον στο σπίτι. Αυτή η ερώτηση δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Εξάλλου, για να περάσετε από το μηχανικό και φυσικό σύστημα αερισμού τον ίδιο όγκο αέρα, απαιτείται μια διαφορετική διατομή του αγωγού αερισμού. Έτσι, η εγκατάσταση του φυσικού αερισμού θα συνεπάγεται αύξηση της διατομής του καναλιού, η οποία απέχει πολύ από την τεχνική ή αισθητική.

Με οποιοδήποτε τύπο εξαερισμού - είτε φυσικό είτε μηχανικό, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη κίνηση του αέρα σε όλο το σπίτι.

Μια επιλογή είναι να εγκαταστήσετε πόρτες με μια μάσκα στα δωμάτια ή να αφήσετε ένα μικρό κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου. Για τη σωστή οργάνωση της ροής αέρα είναι απαραίτητο - η εισαγωγή αέρα να πραγματοποιείται στο καθαρότερο δωμάτιο, το καθιστικό ή το υπνοδωμάτιο και η έξοδος να γίνεται στην κουζίνα ή στο μπάνιο.

Στην κουζίνα, πάνω από τη σόμπα, η κουκούλα πρέπει να είναι ένα ξεχωριστό κανάλι. Αν η κουκούλα είναι αναγκασμένη, τότε η κουζίνα και το μπάνιο μπορούν να συνδυαστούν με έναν αεραγωγό. Η διάμετρος από την είσοδο στην έξοδο δεν πρέπει να μειώνεται. Λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών του απορροφητήρα κουζίνας, ο αγωγός αέρα από αυτό είναι κατ 'ανάγκην στρογγυλός, γαλβανισμένος και κάθετος, χωρίς γόνατα. Μην χρησιμοποιείτε κυματοειδή αλουμίνιο, αλουμίνιο ή πλαστικό αγωγό.

Σύμβουλος του φόρουμ μας Έλενα Γκορμπόνοβα(nick στο φόρουμ Matilda):

- Ο φυσικός αερισμός λειτουργεί με διαφορική πίεση στην είσοδο και στην έξοδο. Η είσοδος είναι μια βαλβίδα εξαγωγής, τοποθετείται στην οροφή του δωματίου ή σε έναν τοίχο κάτω από την οροφή. Η έξοδος είναι η κορυφή του σωλήνα. Η διαφορά αρχίζει από 10 μέτρα. Μια άλλη διαφορά πίεσης εξαρτάται από τη διαφορά θερμοκρασίας. Το χειμώνα είναι καλύτερο, αλλά το καλοκαίρι είναι χειρότερο.

Μια φυσική εισροή γίνεται πάνω από τις συσκευές θέρμανσης, οι οποίες συνήθως βρίσκονται κάτω από τα παράθυρα. Ή δύο μέτρα πάνω από το πάτωμα.

Συχνά υπάρχει μια ερώτηση,

και αν είναι δυνατόν να συνδυάσετε τα κανάλια εξαερισμού της κουζίνας, του μπάνιου και του λεβητοστασίου σε ένα ενιαίο σύστημα, στη συνέχεια τοποθετήστε τον ανεμιστήρα του αγωγού και ένα σωλήνα μέσω της οροφής.

Χρήστης του φόρουμ μας Βλαντιμίρ (nick στο φόρουμ Ελεύθερος Άγγελος) πιστεύει ότι:

- Σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να ενώσετε την κουκούλα από το αποχετευτικό δίκτυο, τότε σε όλο το σπίτι θα βρωμίσει όπως στην τουαλέτα, ανεξάρτητα από το αν ο ανεμιστήρας είναι μπροστά ή μετά τον αγωγό θα εγκατασταθεί.

Εξίσου σημαντικό είναι το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται αεραγωγοί για ιδιωτικές κατοικίες. Μία από τις πλέον βέλτιστες επιλογές είναι η χρήση σπειροειδών γαλβανισμένων αεραγωγών. Αλλά για την αυτο-εγκατάσταση, οι υπεύθυνοι ανάπτυξης χρησιμοποιούν τους αεραγωγούς που κατασκευάζονται από τον αγωγό αποχέτευσης με διάμετρο 110 mm.

Matilda:

- Οι σωλήνες αποχέτευσης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Γενικά, το πλαστικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγωγούς, εκτός αν είναι ένας ειδικός αντιστατικός σωλήνας. Σε αυτή την περίπτωση, η σκόνη θα προσκολληθεί στους τοίχους. Επιπλέον, οι σωλήνες αποχέτευσης έχουν μικρή διάμετρο. Μια ώθηση εξαρτάται άμεσα από τη διάμετρο του αγωγού και τη διαφορά ύψους. Η διαφορά στα σπίτια είναι αρκετά μικρή - αυτό δεν είναι ένα πολυώροφο κτίριο. Ως εκ τούτου, με μικρή διάμετρο, δεν θα υπάρξει σχεδόν καμία ώθηση, ειδικά το καλοκαίρι. Και αν βάλετε ανεμιστήρα, οι σωλήνες αποχέτευσης θα κάνουν έναν πολύ δυσάρεστο ήχο όταν ο αέρας κινείται.

Αγωγοί για εξαερισμό για ιδιωτική κατοικία - τις απαιτήσεις και τα χαρακτηριστικά

Για να λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού με μέγιστη απόδοση, είναι απαραίτητο η εσωτερική επιφάνεια του αγωγού να έχει ελάχιστη αντίσταση στην κίνηση του αέρα. Ας δούμε πώς να επιλέξετε το σωστό στοΑγωγοί αερισμού του σπιτιού σας.

Matilda:

- Το κύριο έργο
Αγωγοί - αυτό επιτρέπει στον αέρα να αναμειγνύεται ελεύθερα από το σημείο εισαγωγής αέρα μέχρι το σημείο εξόδου του. Και να είστε ασφαλείς από την άποψη της οικολογίας και της πυρασφάλειας. Οποιαδήποτε απώλεια πίεσης επηρεάζει ή εμποδίζει την ανταλλαγή αέρα με φυσικό εξαερισμό. Απώλειες πίεσης προκύπτουν από την ανομοιογενή επιφάνεια του αγωγού, σε οριζόντιες τομές, σε κάμψη, δίοδο, κ.λπ. Με ορθογώνιο σχήμα του αγωγού, οι απώλειες είναι υψηλότερες από αυτές του στρογγυλού και η σκόνη σε αυτές συσσωρεύεται καλά.

Οι εύκαμπτοι - κυματοειδείς αγωγοί έχουν τη μεγαλύτερη αντίσταση αέρα. Και είναι καλύτερο να το εφαρμόσετε όταν χρειάζεται να κάνετε μια στροφή ή να συνδέσετε μια κουκούλα κουζίνας στον αγωγό αερισμού.

Πολύ συχνά, οι προγραμματιστές, για διάφορους λόγους, δεν θέλουν να κάνουν ένα συμπέρασμα μέσω της οροφής, προτιμώντας να τραβήξουν τον αγωγό εξαερισμού μέσα στον τοίχο. Αυτό δεν είναι σωστό.

Matilda:

- Ποτέ, σε καμία περίπτωση, μην εξαερώστε τον αερισμό μέσω του τοίχου. Η πρόσοψη είναι χαλασμένη.

Σε μερικά χρόνια, θα υπάρχει ένα ορατό λεκέ γύρω από την έξοδο στον τοίχο.
Και ο φυσικός εξαερισμός, επομένως, καθίσταται επίσης άχρηστος, αφού δεν θα υπάρχει απολύτως καμία διαφορά στο ύψος και, αντίστοιχα, στην πίεση.

Εάν, με σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού, όλοι οι αεραγωγοί συνδέονται με αγκώνες και προσαρμογείς με ένα κάθετο κανάλι, συνιστάται η εγκατάσταση του ανεμιστήρα E190P στην οροφή.

Για τον έλεγχο αυτού του ανεμιστήρα, εγκαθίσταται ένας βολικός ρυθμιστής ταχύτητας θυρίστορ. Και οι ίδιοι οι αγωγοί λαμβάνονται με διάμετρο 125 mm.

Στο FORUMHOUSE θα βρείτε ένα άρθρο σχετικά με τα συστήματα εξαερισμού, πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το σύστημα εξαερισμού, μια συναρπαστική συζήτηση επιλογή υλικού για αεραγωγούς. Και αφού διαβάσαμε το βίντεό μας, εσείς μπορείτε να δείτε καθαρά πώς μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στον εξαερισμό της συσκευής επιτρέπει όχι μόνο να παρέχετε στο σπίτι καθαρό αέρα, αλλά και να εξοικονομήσετε χρήματα.

Η οργάνωση του αερισμού στο σπίτι από τα χέρια του - το σχέδιο με μια έξοδο σε έναν τοίχο, ένα παράθυρο, αλλά και άλλες παραλλαγές

Κάντε το ζωντανό στο σπίτι σας όσο το δυνατόν πιο άνετα - μια φυσική επιθυμία του καθενός από εμάς. Ο εξαερισμός μιας ιδιωτικής κατοικίας είναι ένα από τα συστατικά της άνεσης. Και αν σκεφτεί κανείς ότι η ροή φρέσκου αέρα - δεν είναι μόνο η υγεία όλων των μελών της οικογένειας, αλλά και η ασφάλεια του ακινήτου (μείωση του κινδύνου συμπύκνωσης, μούχλα, μύκητες), το ερώτημα αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ανήλικος. Σχετικά με το πώς να αυτο-οργανώνονται σε μια ιδιωτική κατοικία επαρκή εξαερισμό, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στον τοίχο - το θέμα αυτού του άρθρου.

Πρέπει να ξεκινήσετε απαντώντας σε κάποιες ερωτήσεις. κάποια από αυτά μπορεί να φαίνεται σε κάποιον πολύ πρωτόγονη, ή ακόμα και άσκοπο, αλλά αν η σειρά και να ασχοληθεί με την οργάνωση του εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι, καλά, από το μηδέν.

Τα πιο συνηθισμένα λάθη στην εγκατάσταση του συστήματος (και ως εκ τούτου, η χαμηλή απόδοση του) ακριβώς λόγω του γεγονότος ότι το «γενικό» θέμα όλοι γνωρίζουν, αλλά τουλάχιστον «ημι» έμπειρα στο θέμα των λίγων.

Τι είναι ο εξαερισμός; Αυτή είναι η ροή των αέριων μαζών από μια ζώνη μιας ιδιωτικής κατοικίας στην άλλη.

 • θα πρέπει να υπάρχει σημείο πρόσληψης αέρα από το εξωτερικό (από το δρόμο) και το δεύτερο - για την έξοδο του έξω.
 • η κίνηση της ροής του αέρα πρέπει να διευθετηθεί έτσι ώστε να διέρχεται από όλους τους χώρους, δηλαδή η διαδικασία ανταλλαγής αέρα καλύπτει όλα τα δωμάτια χωρίς εξαίρεση. Για τα μεγάλα κτίρια (για βιομηχανικούς και άλλους σκοπούς) είναι δυνατή η εγκατάσταση πολλών ανεξάρτητων συστημάτων - ανά τομείς, δάπεδα και ούτω καθεξής. Εφαρμόζεται στην ιδιωτική κατοικία ενός, κοινή (με ένα σωστά επιλεγμένο σχέδιο) είναι αρκετά αρκετό.

Τι είδους αερισμός για μια ιδιωτική κατοικία προτιμάτε; Αυτό μπορεί να γίνει κατανοητό αν κάποιος θεωρεί ότι η ταχύτητα κίνησης των αέριων μαζών επηρεάζει άμεσα την άνεση. Μετά από όλα, λίγοι από εμάς επιθυμούν να αισθάνονται συνεχώς την παρουσία ενός σχεδίου.

 • Αναγκαστικός εξαερισμός. Η ογκομετρική ταχύτητα της ροής του αέρα με την ενεργοποίηση της εξαγωγής είναι από 3 έως 5.5 m³ / h.
 • Φυσικά. Η ίδια παράμετρος είναι στο επίπεδο 0,7 - 0,9.

Συμπέρασμα - για ένα ιδιωτικό σπίτι, ο φυσικός εξαερισμός είναι πιο αποδεκτός. Είναι αυτή που παρέχει την κατάλληλη άνεση.

Πριν από τους ιδιοκτήτες των ξύλινων σπιτιών, το ζήτημα του εξαερισμού, κατά κανόνα, δεν αξίζει τον κόπο. Οι τοίχοι του κούτσουρου, τα σπίτια δέσμης εξ ορισμού "αναπνέουν". Κατά συνέπεια, ο κανονικός αερισμός επαρκεί για να ανανεώσει τον αέρα στα δωμάτια. Αλλά οι ιδιοκτήτες σπιτιών από κυψελοειδές σκυρόδεμα ή τούβλο πρέπει να σκεφτούν πώς να το οργανώσουν και πώς να οργανώσουν μόνοι τους. Ειδικά, τότε τα υλικά φινιρίσματος χρησιμοποιούνται κυρίως με χαμηλή (αν όχι μηδενική) διαπερατότητα ατμών. Για παράδειγμα, αφρός ως θερμάστρα.

Τι καθορίζεται κατά την κατάρτιση ενός σχεδίου εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι;

 • Τοποθεσίες για την εγκατάσταση συνημμένων (και εύκολη εγκατάσταση με τα χέρια τους) για εισαγωγή και εκροή φρέσκου αέρα προς τα έξω.
 • Θέση, διαμόρφωση αγωγού.
 • Τμήματα καναλιών (υπολογίζονται ανάλογα με την απαιτούμενη ανταλλαγή αέρα). Οι παράμετροί τους μπορούν να προσδιοριστούν με ειδικά τραπέζια, επειδή είναι "δεσμευμένα" κυρίως στις διαστάσεις ενός συγκεκριμένου δωματίου.

Υπάρχει μια σαφής σχέση μεταξύ της ταχύτητας ροής και της διατομής του αγωγού (της απόδοσής του). Επομένως, όσο μικρότερο είναι το προφίλ, τόσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα. Επομένως, για ορισμένα δωμάτια, η εγκατάσταση αναγκαστικού σχεδίου είναι απλά απαραίτητη, αφού η εγκατάσταση μεγάλων κιβωτίων από αισθητική άποψη έχει ορισμένους περιορισμούς.

Η σωστή οργάνωση του εξαερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία συνεπάγεται την κίνηση των μαζών αέρα προς την κατεύθυνση των πιο καπνιστών (μολυσμένων) χώρων - των εγκαταστάσεων υγιεινής και των κουζινών. Είναι στα χέρια τους και εξοπλίζουν τις κουκούλες.

Τύπος παραθύρου

Αν είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, τότε η ακεραιότητα των ανοιγμάτων είναι πλήρης. Ξύλινα κουφώματα είναι μικρές ρωγμές, κενά και τα παρόμοια, έτσι ώστε σε μερικές περιπτώσεις είναι αρκετό να μην ασχολούνται με την διάταξη των ειδικών ζωνών (εγκατάσταση συσκευών για την εισαγωγή νωπού αέρα). Αλλά αν η κατασκευή παραθύρων σε ένα ιδιωτικό σπίτι φτιαγμένο από PVC, που θα πρέπει να κάνουν δικά τους χέρια.

Σχέδιο αερισμού με τα χέρια του

Είναι αδύνατο να προτείνουμε ένα ενιαίο σωστό σχήμα. Όλες οι ιδιωτικές κατοικίες ανεγέρθηκαν σε διάφορα έργα, έχουν διαφορετικό αριθμό ορόφων και άλλα χαρακτηριστικά. Επομένως, τα παραπάνω συστήματα είναι απλώς ένα παράδειγμα. Είτε πρόκειται να εγκαταστήσετε επιπλέον ανεμιστήρες για εξόρυξη και εισροή - αποφασίζεται ξεχωριστά για κάθε σπίτι (δωμάτιο). Το μόνο που πρέπει να σημειωθεί - κάθε σχέδιο σχεδιάζεται για ένα συγκεκριμένο έργο και η καλύτερη επιλογή είναι μια συνδυασμένη. Δηλαδή, ένας λογικός συνδυασμός εξαναγκασμένων και φυσικών εισροών και εκροών αέριων μαζών, ανάλογα με τις διαστάσεις και την ιδιαιτερότητα ενός ενιαίου χώρου.

Τρόποι βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του εξαερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία

Βαλβίδες αέρα παροχής

Παράθυρο. Εγκαταστήστε τα χέρια τους στα ήδη εγκατεστημένα παράθυρα δεν θα λειτουργήσει. Αν όμως τα τεμάχια PVC διαταχθούν μόνο, τότε είναι απαραίτητο να προσδιορίσετε εκ των προτέρων την κατασκευή των παραθύρων με αυτές τις βαλβίδες.

Τοίχος. Ένα άλλο όνομα είναι η βαλβίδα διείσδυσης. Τοποθετούνται σε περιπτώσεις όπου η αντικατάσταση των φραγμών παραθύρων με καινούργια, με ρυθμιζόμενες οπές εξαερισμού / σχισμές, είναι πρακτικά ανέφικτη. Στην πραγματικότητα, αυτή η συσκευή είναι ένας σωλήνας διακλάδωσης με κυκλική διατομή. Για να το εγκαταστήσετε μόνοι σας, πρέπει να περάσετε μέσα από τον τοίχο. Και στις δύο πλευρές της βαλβίδας υπάρχουν γρίλιες και η εσωτερική είναι ρυθμιζόμενη. Αυτό επιτρέπει τον έλεγχο της ροής αέρα και την επιλογή του καταλληλότερου τρόπου αερισμού. Η εγκατάσταση της βαλβίδας τροφοδοσίας περιγράφεται λεπτομερώς εδώ.

Συστάσεις

Βαλβίδα παρέχουν κυρίως εισροή (m³ / ώρα) του αέρα του όγκου 50 και 100. Είναι δυνατόν, σε ένα μεγάλο δωμάτιο θα πρέπει να θέσει όχι ένα, και τουλάχιστον 2 της συσκευής.

Πόρτες

Επιλογή 1 - όταν συνδέετε τον καμβά στη μονάδα πόρτας, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα μικρό κενό στο κάτω μέρος (περίπου 15-20 mm). Εάν όλα γίνονται μόνοι σας, τότε μια τέτοια εγκατάσταση δεν είναι πρόβλημα.

Επιλογή 2 - όταν αγοράζετε μια πόρτα, πρέπει να δώσετε προσοχή στα δομικά χαρακτηριστικά της λεπίδας. Υπάρχουν μοντέλα στο κάτω μέρος των οποίων υπάρχουν ήδη λεγόμενα "πλέγματα ροής".

Εάν οι πόρτες ενός άλλου μοντέλου είναι εγκατεστημένες σε ένα ιδιωτικό σπίτι, τότε μπορούν να τροποποιηθούν εάν το επιθυμείτε, αγοράζοντας ξεχωριστά τα πλέγματα. Ένα άλλο ερώτημα είναι πόσο κατάλληλο είναι να αντιμετωπίσουμε τον εκσυγχρονισμό νέων θυρών;

Χαρακτηριστικά διαφόρων τύπων αίθουσας αερισμού σε ιδιωτικό σπίτι

Παράθυρο φύλλα

 • Για την ανταλλαγή υψηλής ποιότητας αέρα, θα χρειαστεί (ανάλογα με το μέγεθος του δωματίου) από 30 λεπτά σε μία ώρα.
 • Σε χαμηλή θερμοκρασία στο δρόμο στα παράθυρα, τις πλαγιές, τα περβάζια παραθύρων, η πιθανότητα συμπύκνωσης είναι μεγάλη.
 • Όσο περισσότερο ανοίγει το παράθυρο, τόσο μεγαλύτερη είναι η απώλεια θερμότητας.

Γίνεται κατανοητό ότι οι ταλαντεύσεις των φύλλων ανοίγουν τελείως.

 • Αρκεί από 5 έως 10 λεπτά.
 • Ο σχηματισμός συμπυκνωμάτων, η ψύξη του αέρα στο δωμάτιο αποκλείεται.

Πλήρης εξαερισμός

Όλα τα παράθυρα και οι πόρτες ανοίγουν. Συνιστάται μόνο σε μερικές περιπτώσεις, με προληπτικά μέτρα (ειδικά σε σχέση με τα παιδιά) και μέσα σε λίγα λεπτά (όχι περισσότερο από 3 έως 4).

Εάν το απλούστερο σύστημα εξαερισμού δεν παρέχει την κατάλληλη άνεση σε μια ιδιωτική κατοικία, τότε θα πρέπει να διερευνηθούν και άλλες επιλογές.

Για παράδειγμα, ένα σχέδιο εξαερισμού με ανάκτηση.

Είναι επίσης χρήσιμο να κατανοήσετε τους τύπους, τους τύπους των ανεμιστήρων, τους εξασθενητές ήχου, τα μοντέλα κουζινών κουζίνας και άλλες συσκευές που μπορούν να εγκατασταθούν. Αλλά αυτά είναι ξεχωριστά και μάλλον ογκώδη θέματα, επομένως ο συγγραφέας θεωρεί ότι είναι δυνατόν να περιοριστούν οι πληροφορίες που δίνονται.

Αρκεί να κατανοήσουμε τόσο την αρχή της λειτουργίας του εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι όσο και τα πιθανά σχέδια για την οργάνωση του από τον εαυτό του.

Μέσα από τους τοίχους: αερισμός στον δρόμο

Ακόμα κι αν υπάρχει ένας τοίχος μεταξύ σας και του φρέσκου αέρα - και τώρα δεν την εκφράζουμε εικαστικά - υπάρχει μια έξοδος και όχι μία. Πώς να κάνετε τον ανεμιστήρα τροφοδοσίας μέσω του τείχους στο δρόμο και πώς να το κάνετε καλά;

Η εισροή και η εξάντληση - αυτό είναι το γιν και το γιανγκ οποιουδήποτε εξαερισμού. Πώς μπορείτε να οργανώσετε και τα δύο; Πού να αφήσετε και να αφήσετε τον αέρα; Σε ποιον ταιριάζει η βαλβίδα στο παράθυρο και ποιος δεν μπορεί να κάνει χωρίς μηχανικό αερισμό μέσω του τοίχου; Πώς να κάνετε την εγκατάσταση του εξαερισμού στον τοίχο; Καταλαβαίνουμε.

Pribochnaya εξαερισμού στο διαμέρισμα στο δρόμο

Ο καθαρός αέρας είναι η ροή του καθαρού αέρα από το δρόμο προς το διαμέρισμα. Τα μειονεκτήματα της εισροής επηρεάζουν άμεσα την υγεία του ατόμου. Αν το δωμάτιο δεν έχει φρέσκο ​​αέρα, τότε υπάρχει μια αίσθηση ζωντάνια και σωματική δυσφορία, κόπωση, μειωμένη αποτελεσματικότητα, η συγκέντρωση χάνεται. Σε έναν αποπνικτικό αέρα, ένα άτομο δεν αισθάνεται ξεκουρασμένο, ακόμα κι αν κοιμάται για 8-10 ώρες.

Στην οικιστική κατασκευή, με σπάνιες εξαιρέσεις, οργανώνεται ένας φυσικός παραπόταμος, που υποδηλώνει ότι ο αέρας μπαίνει ανεξέλεγκτα στο σπίτι - μέσα από τυχόν ρωγμές και ανοίγματα στους τοίχους και τα παράθυρα. Η φυσική εισροή είναι αόρατη, ακάθαρτη και ελεύθερη. Αλλά, δυστυχώς, στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αρκεί. Πρώτον, τα μοντέρνα κτίρια και τα υλικά περιτυλίγματος, καθώς και τα πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια στα παράθυρα καθιστούν δύσκολη την διέλευση του αέρα. Δεύτερον, ακόμη και σε ξύλινο σπίτι με ξύλινα παράθυρα το καλοκαίρι, η ροή αέρα θα είναι ελάχιστη λόγω της χαμηλής πτώσης της θερμοκρασίας και των πιέσεων εκτός και εντός του κτιρίου.

Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο για να πάρουμε αέρα και από έξω - από το παράθυρο ή από τον τοίχο.

Εξαερισμός μέσω παραθύρων

Το πιο προφανές είναι να ανοίξετε τα παράθυρα για αερισμό. Το πιο προφανές, αλλά συχνά το πιο άβολο. Μαζί με τον καθαρό αέρα, το διαμέρισμα παίρνει σκόνη και βρωμιά, θόρυβο και μυρωδιές από το δρόμο, και στην κρύα εποχή το ανοιχτό παράθυρο είναι γεμάτο ρεύματα και κρυολογήματα.

Ένας άλλος τρόπος αερισμού μέσω του παραθύρου είναι η βαλβίδα παροχής, η οποία είναι εγκατεστημένη στο πλαίσιο του παραθύρου. Έτσι μπορείτε να ενισχύσετε τη φυσική εισροή δημιουργώντας μια πρόσθετη οπή για τη ροή του αέρα. Αυτό θα βελτιώσει σε κάποιο βαθμό την κατάσταση με την εισροή, αλλά δεν θα αλλάξει δραματικά, επειδή ο όγκος του εισερχόμενου αέρα θα εξαρτηθεί, όπως και πριν, από τις καιρικές συνθήκες.

Εξαερισμός στον τοίχο ενός διαμερίσματος

Όλοι οι άλλοι τρόποι οργάνωσης της εισροής περιλαμβάνουν τη ροή καθαρού αέρα μέσα από τον τοίχο. Υπάρχουν δύο τύποι αερισμού μέσω του τοίχου - φυσικό και μηχανικό.

Ο φυσικός αερισμός στον τοίχο οργανώνεται με τη βοήθεια μιας βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας τοίχου. Η αρχή της λειτουργίας της επαναλαμβάνει ακριβώς την αρχή της λειτουργίας της βαλβίδας παραθύρου: στην πραγματικότητα, δημιουργούμε απλά μια πρόσθετη διαμπερή οπή για τη διέλευση του αέρα, αλλά δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον όγκο του.

Κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας στην πλευρά της προσφοράς του κτιρίου πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις κλιματικές συνθήκες σε περιοχές με ψυχρούς χειμώνες, παρατεταμένη (οι περισσότεροι από Ρωσία) βαλβίδων τοιχώματος παγώσει τον εαυτό τους και να οδηγήσει σε πάγωμα των τοίχων γύρω.

Ο μηχανικός αερισμός μέσω του τοίχου σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την ένταση του εισερχόμενου αέρα και να το ρυθμίζετε σύμφωνα με τις επιθυμίες σας. Ο μηχανικός αερισμός είναι μια συσκευή με ανεμιστήρες που αντλούν βίαια αέρα από έξω.

Οι κύριοι τύποι τέτοιων συσκευών είναι:

Μέσω οπών για εξαερισμό στον τοίχο

Για να δεχθείτε αέρα από έξω, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια διαμπερή οπή στον αγωγό του τοίχου. Για διαφορετικές συσκευές χρειάζεστε διαφορετικές τρύπες.

Διάμετροι των ανοιγμάτων αερισμού στον τοίχο για κοινές συσκευές:

 • Βαλβίδες αερίου τροφοδοσίας αέρα - 100-132 mm (βαλβίδα KIV - 132 mm).
 • Αεραγωγοί - 82-150 mm (Aeropac - 82 mm, iFresh - 125-150 mm).
 • Ανακτητές - 215-225 mm ένα άνοιγμα (recuperator UVRK) ή δύο ανοίγματα (για προμήθεια και καυσαερίων) πάνω από 80-90 mm 200-350 mm με την απόσταση μεταξύ τους (Mitsubishi Lossnay).
 • Breezers - 132 mm.

Ευθυγράμμιση της διαμπερούς οπής για τον αερισμό στον τοίχο

Τα ισχύοντα πρότυπα κατασκευής δεν προβλέπουν την παραλαβή αδειών για διάτρηση στο εξωτερικό τοίχωμα μιας διαμπερούς οπής με διάμετρο μικρότερη από 200 mm. Αν χρειάζεστε μια ευρύτερη οπή, είναι σωστό να επικοινωνήσετε με την τοπική διοίκηση και να συντονίσετε την εργασία σας με το τμήμα αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας της περιοχής σας. Προκατασκευάστε την τεκμηρίωση: προσπαθήστε να βρείτε τους επίσημους κανόνες για τη συντήρηση και επισκευή προσόψεων κτιρίων που έχουν σχεδιαστεί για την πόλη σας.

Πώς να φτιάξετε μια διαμπερή οπή για τον αερισμό στον τοίχο

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι γεώτρησης, ανάλογα με το υλικό και το πάχος του τοίχου.

Σε ένα λεπτό ξύλινο τοίχωμα, μπορείτε να κάνετε τρύπες κατά μήκος της περιμέτρου του μελλοντικού αγωγού με ένα συμβατικό τρυπάνι και στη συνέχεια να τρυπήσετε απαλά ή να κόψετε τα κενά ανάμεσα στις τρύπες. Είναι αλήθεια ότι αυτή η μέθοδος δεν είναι η ταχύτερη, και μια διαμπερή τρύπα μπορεί να πάρει βρώμικο.

Κατά την εργασία με λεπτό πλινθοδομή (1 πάχος τούβλο, 25 cm) μπορεί να χρησιμοποιηθεί ή ισχυρών τρυπάνια σφυρί κρούσεως με το επιθυμητό μέγεθος. Να είστε προετοιμασμένοι για το γεγονός ότι το έργο αυτό είναι μεγάλη (ίσως χρειαστεί να χτυπήσει μερικά κομμάτια από τον τοίχο, αν η κορώνα «zabuksuet») και βρώμικο - με την πραγματική έννοια, τη σκόνη και τα συντρίμμια θα είναι πάρα πολύ.

Για παχύτερους τοίχους και τοίχους από σκυρόδεμα, ο καλύτερος τρόπος για να τρυπήσετε είναι μια εγκατάσταση με διαμάντια.

Το πάχος των τοιχωμάτων σε ένα οικοδομικό πλαίσιο τυπικώς -. 30 έως 38 cm σε τοίχους κτίριο τούβλο πολυώροφα δεν είναι συνήθως λεπτότερο μισό τούβλα -. 38 cm και στις ψυχρές περιοχές φθάσει 64 cm και μονωτικό στρώμα τελειώματος προστέθηκε μερικά εκατοστά.

Ωστόσο, για τα λεπτά τοιχώματα, η διάτρηση με διαμάντια είναι ιδανική. Πρώτον, είναι πολύ πιο γρήγορα από αυτές τις μεθόδους. Για παράδειγμα, η τυπική εγκατάσταση ενός αναπνευστήρα στον τοίχο ενός τυπικού πολυώροφου κτιρίου δεν διαρκεί περισσότερο από μία ώρα. Δεύτερον, στη διάτρηση με διαμάντια, μια βιομηχανική ηλεκτρική σκούπα και μια παγίδα νερού χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση σκόνης, βρωμιάς και νερού (απαιτείται από την τεχνολογία) κατά τη λειτουργία. Η διάτρηση με διαμάντια αφήνει το δωμάτιο καθαρό.

Η διάνοιξη οπών στον τοίχο για εξαερισμό απαιτεί όχι μόνο καλές δεξιότητες χειρισμού εργαλείων αλλά και ειδικό εξοπλισμό για τον έλεγχο του τείχους για διάτρηση και την παρουσία εξαρτημάτων και καλωδίων.

Συνεπώς, σας συνιστούμε να αναθέσετε σε ειδικούς τη διάνοιξη οπών διαφυγής στον τοίχο.

Ο αγωγός αέρα στον τοίχο πρέπει κατ 'ανάγκη να είναι εφοδιασμένος με θερμομονωτικό και θερμομονωτικό υλικό. Αυτό, πρώτον, αποτρέπει το πάγωμα του τοίχου και, δεύτερον, μειώνει τον εισερχόμενο θόρυβο. Βεβαιωθείτε ότι η ομάδα εγκατάστασης δεν αγνοεί αυτό το σημαντικό βήμα - ανεξάρτητα από τη συσκευή που εγκαθιστάτε.

Πώς να τοποθετήσετε τις συσκευές εξαερισμού στον τοίχο

Κάθε τύπος εξαερισμού αερίου τροφοδοσίας με τοποθέτηση σε τοίχο έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες της τοποθεσίας σε αυτόν ακριβώς τον τοίχο.

Βαλβίδα παροχής

Wall εξαερισμού δεν πρέπει να τοποθετείται σε απόσταση μικρότερη από 30 cm από το πλαίσιο του παραθύρου, έτσι ώστε όταν η βαλβίδα είναι διατηρημένα με απλή ψύξη, αυτό μπορεί να προκαλέσει τοίχους κατάψυξη και το σχηματισμό υγρασίας στο παράθυρο. Εφόσον ο κρύος αέρας φυσάει από τη βαλβίδα, πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε το ρεύμα αέρα να μην πέσει στο σπίτι. Για παράδειγμα, στο ανώτερο παράθυρο τρίτο επίπεδο Ετσι υπάρχει η ελπίδα ότι η θερμότητα από το θερμαντικό σώμα σε κάποιο βαθμό σε θέση να θερμάνει τον αέρα από τη βαλβίδα.

Μια άλλη σύσταση - για να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα απέναντι από την κουκούλα, για να ενισχύσετε την εισροή τραβώντας έλξη (αν, φυσικά, η κουκούλα λειτουργεί όπως πρέπει).

Ανακούφιση

Οι ανακουφιστές είναι επίσης συνήθως τοποθετημένοι ψηλότερα, έξω από τον «βιότοπο» των ανθρώπων, επειδή ο αέρας που εισέρχεται μέσω αυτών, αν και πιο ζεστός από το δρόμο, αλλά πολύ πιο κρύος από το δωμάτιο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τοποθετήσετε τον ανακουφιστή κοντά στο κρεβάτι όπου κοιμάστε. Μπορείτε να εγκαταστήσετε τον ανακτητή στον τοίχο κάτω από την οροφή, υποχωρώντας 5-10 cm από την οροφή, τις γωνίες και τα πλαίσια παραθύρων.

Εξαεριστήρες

Οι ανεμιστήρες τοποθετούνται στον τοίχο, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση των συσκευών στα ανοίγματα μέσω των οποίων εισέρχεται ο αέρας στο σπίτι. Μπορούν να εντοπιστούν από κάτω, πάνω ή κατά μήκος των πλευρών της συσκευής.

Αν ο αναπνευστήρας δεν έχει θερμαντικό στοιχείο, μπορείτε να προσπαθήσετε να το τοποθετήσετε κοντά στην μπαταρία (αλλά όχι πολύ κοντά) στο κρύο αέρα που έρχεται από το μέσο αναμιγνύεται με θερμαινόμενο. Απλά επιλέξτε ένα μέρος που αποκλείει την παρατεταμένη παραμονή των ατόμων κάτω από ένα ρεύμα ψυχρού αέρα από τον αναπνευστήρα.

Εάν η συσκευή δεν είναι εξοπλισμένη με πίνακα ελέγχου, μην το κρεμάτε ψηλά: σύντομα θα κουραστείτε να αναρριχηθείτε σε μια καρέκλα κάθε φορά που θα χρειαστεί να ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε τη συσκευή, να κλείσετε τον αποσβεστήρα ή να ρυθμίσετε την ταχύτητα.

Breezer

Το Breezer θερμαίνει τον αέρα αυτόματα σε θερμοκρασία που ρυθμίστηκε από εσάς - με τη βοήθεια της λειτουργίας ελέγχου κλιματισμού. Μπορείτε να το ελέγξετε από ένα τηλεχειριστήριο ή από ένα smartphone (εάν έχετε σταθμό βάσης MagicAir). Ως εκ τούτου, οι περιορισμοί στην εγκατάσταση του αναπνευστήρα είναι λίγοι: 5 cm από τους τοίχους, το δάπεδο ή την οροφή, 30 cm από το παράθυρο.

Ο τοίχος στον οποίο τοποθετείται ο αναπνευστήρας πρέπει να είναι ομαλός και επίπεδος, έτσι ώστε η συσκευή να ταιριάζει άνετα στο άνοιγμα του αγωγού. Ωστόσο, αυτό ισχύει για όλες τις άλλες συσκευές εξαερισμού με τοποθέτηση σε τοίχο.

Εξαερισμού δεν είναι επιθυμητό να τοποθετηθεί μπροστά από την κουκούλα, γιατί δεν χρειάζεται να «κυνηγήσει» αέρα στο καπό, όπως στην περίπτωση της βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας. Αντίθετα, ο καθαρός καθαρός αέρας από τον αναπνευστήρα πρέπει να "διαχέεται" μέσα από τα δωμάτια.

Εξαερώστε τον εξαερισμό μέσω του τοίχου προς το δρόμο

Σε πολυκατοικίες, τα ανοίγματα εξάτμισης βρίσκονται στους εσωτερικούς τοίχους της κουζίνας, του μπάνιου και της τουαλέτας. Οδηγούν σε κοινοτικό ορυχείο και από εκεί μέχρι την οροφή. Εκεί, μια βουλωμένη, σκονισμένη, γεμάτη με καπνούς και μυρωδιές, ο αέρας από τα διαμερίσματα περνά μέσα από το σωλήνα στο δρόμο. Ενισχύστε την κουκούλα μπορεί να χρησιμοποιεί έναν ανεμιστήρα. Απλά θυμηθείτε ότι μεταξύ της κουκούλας και την εισροή ισορροπία πρέπει να διατηρηθεί: ένα ισχυρό κουκούλα να «ανατρέψει» τον αερισμό σε χαμηλή εισροή. Θα αρχίσει να απορροφά αέρα στο διαμέρισμα από τις τρύπες, όχι για το σκοπό αυτό. Για παράδειγμα, από την πόρτα πρόσβασης.

Εάν χτίζετε ένα σπίτι και θέλετε να βγάλετε τον εξαερισμό όχι στη στέγη αλλά μέσα από τον εξωτερικό τοίχο, θα πρέπει να τρυπήσετε μια διαμπερή οπή στον τοίχο και να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής σε αυτό. Είναι πολύ επιθυμητό να το συμπληρώσετε με μια βαλβίδα ελέγχου, η οποία εξασφαλίζει ότι ο αέρας θα πάει μόνο προς μία κατεύθυνση - από το σπίτι προς τα έξω, όχι πίσω. Και μην ξεχάσετε να μονώσετε τον αεραγωγό για εξαερισμό.

Όσον αφορά τις συστάσεις για τη διάνοιξη του ανοίγματος εξαγωγής, θα είναι οι ίδιες με αυτές που συμβαίνουν στην περίπτωση του αγωγού παροχής αέρα.