Σχετικά με τον κήπο

Εξοικονομούμε το χώρο του "σωστού θερμοκηπίου"Για την καλλιέργεια μικρών και μεσαίων καλλιεργειών, τα κρεβάτια πρέπει να τοποθετούνται από το βορρά προς το νότο. Υψηλά φυτά (από 2 μ.) Είναι καλύτερα τοποθετημένα στο θερμοκήπιο σε σειρές από δυτικά προς ανατολικά.Σε κρύο καιρό, το σύστημα απλά κλείνει τους μετασχηματιστές και εξοικονομεί ακριβά θερμότητα.Και είναι απαραίτητο να επιλυθούν μόνο δύο βασικά καθήκοντα:

Ελέγξτε τη θερμοκρασία στο θερμοκήπιοΑυτό το σύστημα είναι πολύ "ισχυρό", έτσι είναι αξιόπιστο και δημοφιλές. Τα υγρά για τον υδραυλικό κύλινδρο είναι διαθέσιμα και φθηνά - μπορεί να χρησιμοποιηθεί λάδι μηχανής, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να λέει για το νερό. Η συσκευή διανέμεται ήσυχα χωρίς σταθερή και τακτική αποσφαλμάτωση.• Τα απλούστερα και πιο αξιόπιστα συστήματα αερισμού βασίζονται στο έργο των γνωστών φυσικών νόμων. Το κυριότερο είναι η επέκταση των ουσιών από τη θέρμανση και η συμπίεση τους κατά την ψύξη. Αλλά πριν από την τοποθέτηση του συστήματος εξαερισμού, θα πρέπει να σχεδιάσετε σωστά και άνετα τα παράθυρα του θερμοκηπίου σας. Έτσι ώστε ο αυτοματισμός ήταν εύκολο να ανοίξει και να κλείσει, και τα φυτά θα λάβουν μέγιστη άνεση. Και μην κοιτάξετε τα συστήματα διαφήμισης σύνθετων συστημάτων εξαερισμού με ειδικούς αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας. Η απλότητα και η αξιοπιστία είναι πιο σημαντικά στη χώρα.

 • Οι διεργασίες ανάπτυξης σταματούν και η συγκομιδή μειώνεται.
 • Με αυτή τη μέθοδο, αναπτύσσονται αυτόματες λεκάνες εξαερισμού, όπου το λάδι κινητήρα λειτουργεί ως υγρό.

Μπορούμε να κάνουμε χωρίς ηλεκτρική ενέργεια

Με την επέκταση, χάρη στο σύστημα των μοχλών ανοίγει το παράθυρο.

Όταν σχεδιάζετε θερμοκήπια με πλάτος μεγαλύτερο από 2,5 μ., Μην προσπαθήστε να καταλήξετε σε ένα σχέδιο πονηρού με μεγάλα κρεβάτια που χωρίζονται από εγκάρσιες σειρές. Μεγάλα στενά κρεβάτια και περάσματα μαζί τους είναι η πιο βέλτιστη παραλλαγή της λειτουργικής χρήσης του χώρου. Εάν είναι απαραίτητο, είναι δυνατόν να διαιρέσετε μια ευρύτερη κλίνη με μία απόσταση διαμήκων γραμμών.

Το πλάτος των κλινών κατά μήκος της περιμέτρου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 50-60 εκατοστά, δεδομένου ότι πρέπει πάντα να είναι δυνατή η εύκολη πρόσβαση στην πιο μακρινή γωνία. Το πλάτος του περάσματος εξαρτάται από την περαιτέρω χρήση του: κατ 'αρχήν, είναι αρκετά βολικό να περάσετε σε μια διαδρομή πλάτους 40 cm, αλλά μπορείτε εύκολα να οδηγήσετε ένα καρότσι κατά μήκος μιας διόδου πλάτους τουλάχιστον 70 cm.

Εάν η θερμοκρασία σταθεροποιηθεί και αρχίσει να αυξάνεται πέρα ​​από το επιτρεπόμενο όριο, οι τραβέρσες θα ανοίξουν ελαφρά.

Σημαντικό!

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει υπερβολική θερμότητα. Για να γίνει αυτό, παρέχετε ένα μεγάλο θερμοκήπιο, συνολικής έκτασης τουλάχιστον ενός τετάρτου της έκτασης του θερμοκηπίου, και αναγκαστικά στην κορυφή του θερμοκηπίου, όπου συσσωρεύεται ζεστός αέρας. Στην ιδανική περίπτωση, εάν η θερμοκρασία μέσα στα υπάρχοντά σας δεν υπερβαίνει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Για να γίνει αυτό, μπορείτε ακόμη και να σκιάσετε ένα μικρό θερμοκήπιο στην κορυφή της ηλιακής δραστηριότητας στη θερμότερη εποχή του καλοκαιριού.

Στο ρύγχος, όπου είναι απαραίτητο

Τοποθετήστε διάφορα θερμόμετρα μέσα σε αυτό. Από αυτά, τουλάχιστον ένας πρέπει να βρίσκεται στον ήλιο, και ένας στη σκιά.Φαίνεται, μια αξιοσημείωτη μονάδα, που δεν έχει ανταγωνιστές. Και όχι εδώ ήταν - υπάρχουν ελλείψεις μαζί του.Γιατί δεν γράφουμε για διμεταλλικά συστήματα εξαερισμού για θερμοκήπια; Βασίζονται στην ικανότητα διαφορετικών μετάλλων να διογκώνονται διαφορετικά όταν θερμαίνονται. Και έτσι η πλάκα των δύο μετάλλων είναι λυγισμένη. Πιστεύεται ότι, λυγισμένο, θα πρέπει να ανοίξει το παράθυρο, και μετά την ψύξη, ισιώστε και κλείστε. Αυτή η αρχή χρησιμοποιείται στη δουλειά των θερμοστατών. Ωστόσο, υπάρχει η διαφορά στη θερμοκρασία είναι υψηλότερη από ό, τι στο θερμοκήπιο, και η γωνία της κάμψης είναι πολύ μικρή. Όσο για τον αερισμό των "σπιτιών για τα φυτά", εδώ η δύναμη της καμπύλης πλάκας είναι αρκετή για ένα ελαφρύ άνοιγμα της τραβέρσας. Να κάνει με αυτό δεν έχει νόημα.

Πώς να φτιάξετε τα φυτά που δεν είναι "ατμισμένα";

Σε αυτή την περίπτωση, θα μάθετε πώς να κάνετε τον εαυτό σας τον αερισμό στο θερμοκήπιο, χρησιμοποιώντας μια συσκευή που δεν απαιτεί να έχετε ειδικές γνώσεις και δεξιότητες, καθώς και μεγάλο οικονομικό κόστος. Ο μηχανισμός αποτελείται από δύο διμεταλλικές πλάκες με διαφορετικό συντελεστή διαστολής και μοχλό.

Ενώ το σκάφος τοποθετημένο έξω από το θερμοκήπιο αντισταθμίζει την πίεση, παρεμποδίζοντας το ξαφνικό άνοιγμα του πορτμπαγκάζ.Η εργασία του ανεμιστήρα θα επιτρέψει την ταχύτερη μείωση της υγρασίας και της θερμοκρασίας στο φούρνο.ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΟΧΗΣ

Έχετε εκπνεύσει ο αέρας;

Το θερμοκήπιο μίας χρήσης είναι βολικό για βήματα με "βήματα".

Εάν υπάρχει μια ξαφνική αλλαγή θέρμανση θερμοκήπια, ή αποτυχία στην προσαρμογή, σύστημα εξαερισμού θα ανοίξει το υπέρθυρο στο επίπεδο που θα βοηθήσουν να δημιουργήσετε ξανά η βέλτιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό του θερμοκηπίου.

Αλλά η θερμότητα είναι απαραίτητη και φυλασσόμενο, επιπλέον, να μην χάσει, ειδικά στις καιρικές συνθήκες και δροσερό. Εδώ θα σας βοηθήσουν μόνο τα αυτόματα συστήματα εξαερισμού για τα θερμοκήπια, τα οποία θα ανοίξουν τους τροχούς εγκαίρως και θα κλείσουν εγκαίρως. Ο άνθρωπος μπορεί να αντεπεξέλθει σε μια τέτοια αποστολή, πιο συχνά από ό, τι δεν είναι, ακριβώς πέρα ​​από την εξουσία.

Εάν το "τέλειο" άνοιγμα δεν συνέβη την πρώτη φορά, μην ανησυχείτε. Μετά από όλα, η εγκατάσταση ενός ήδη κατασκευασμένου συστήματος είναι πολύ πιο εύκολη από την κατασκευή του.

Το υδραυλικό σύστημα, ακόμη και αυτό-κατασκευασμένο, θεωρείται σχετικά ακριβότερο και περίπλοκο. Επιπλέον, είναι δυσκίνητη και έχει αισθητή αδράνεια, επειδή τα υγρά χρειάζονται χρόνο για να ζεσταθούν και να επεκταθούν. Επομένως, το παράθυρο θα ανοίξει αργά. Συνήθως, ένα τέτοιο σύστημα στο θερμοκήπιο είναι εγκατεστημένο στο μοναδικό, αφού ακόμη και δύο υδραυλικά συστήματα - αυτό είναι ήδη δύσκολο και στενότητα. Ως εκ τούτου, είναι καλό μόνο για μικρά θερμοκήπια ή θερμοκήπια.

Συμβουλές για αρχάριους

 • Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της τοποθεσίας
 • Εξαερώστε το θερμοκήπιο
 • Διμεταλλικό σύστημα αερισμού θερμοκηπίου με δικά του χέρια

Μην ξεχάσετε να διαμορφώσετε

Όταν μειώνεται η θερμοκρασία, όλα συμβαίνουν στην αντίθετη σειρά.

Ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να ρυθμίσετε με ακρίβεια τα όρια ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του εξοπλισμού.

Για την καλλιέργεια πρώιμων καλλιεργειών, τα κρεβάτια που ανυψώνονται κατά 80 cm είναι ιδανικά. Τα εξωτερικά περιγράμματα είναι βαμμένα μαύρα. Ο πυθμένας των κλινών είναι επενδεδυμένος με χούμο και γρασίδι και η γη χύνεται από πάνω. Αυτή η στρώση-επένδυση, re-heating, θα ζεσταθεί το έδαφος.

Κατά μήκος των ψηλών φυτών τοίχων φυτών, και κατά μήκος της χαμηλής - μεσαίας και χαμηλής.Όπως μπορείτε να δείτε, ένα έξυπνο σύστημα θα λειτουργεί πάντα με σύνεση και θα σας βοηθήσει σε σκληρή δουλειά στο δικό σας site. Είναι σαφές ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν ένας πλήρης συνδυασμός όλων των απαραίτητων συστημάτων στο θερμοκήπιο - θέρμανση, άρδευση, αερισμός, θα κάνουν πολύ πιο εύκολο τον αγώνα για τη συγκομιδή, αλλά εξαρτάται από εσάς. Ίσως αξίζει να αρχίσετε με τον αυτόματο αερισμό ή να εγκαταστήσετε τα θερμαντικά στοιχεία του θερμοκηπίου, όλα εξαρτώνται μόνο από τη χρηματοδότηση, την περιφερειακή θέση και τους πολιτισμούς που πρόκειται να αναπτυχθείτε.Φυσικά, μπορείτε να συλλέξετε θερμόμετρα στο θερμοκήπιο, να παράγετε πτυσσόμενα παράθυρα και να τοποθετήσετε εκεί ένα άτομο που θα σταθεροποιεί σταθερά τη θερμοκρασία με τη βοήθεια του εξαερισμού. Αλλά, είναι πολύ πιο εύκολο να εγκαταστήσετε ένα σύστημα αυτόματου αερισμού του θερμοκηπίου μια φορά και στη συνέχεια περιμένετε μόνο για τη συγκομιδή. Όχι, βεβαίως, εκτός από τον αερισμό, θα έχετε και άλλες ανησυχίες, αλλά το πρόβλημα του αερισμού και της σταθεροποίησης της θερμοκρασίας και της υγρασίας στην περίπτωση αυτή θα πάει μακριά.

Ekaterina Khozyainova, Tyumen

Το πνευματικό σύστημα δεν είναι τόσο «δυναμική», όπως υδραυλικά, ωστόσο, και αυτό έχει τα πλεονεκτήματά του. Πρώτον, είναι πολύ απλούστερο, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του καλοκαιριού μπορούν να το παράγουν. Εκτός από την ήδη αρκετά αρχάριους, αλλά έχουν πάντα τη δυνατότητα να ζητήσει βοήθεια από πιο έμπειρους «συναδέλφους». Δεύτερον, μπορεί να τεθεί στη διάθεση κάθε κηπουρός υλικά - χωρίς αδικαιολόγητη δυσκολία. Επιπλέον, ο αέρας είναι να ανταποκρίνεται περισσότερο διαστολή και συστολή nanagrev από το υγρό, και το σύστημα λειτουργεί πολύ πιο γρήγορα, σε σύγκριση με ένα υδραυλικό μηχανισμό.

Συστήματα εξαερισμού σε θερμοκήπια

Για να επιτευχθεί καλή συγκομιδή, σε κλειστό χώρο απαιτείται να δημιουργηθούν για τα φυτά όλες οι απαραίτητες συνθήκες, το πιο σημαντικό από τα οποία είναι το μικροκλίμα. Απαιτείται πλήρης αερισμός στο θερμοκήπιο για την εξάλειψη των υπερβολικών υδρατμών, την προστασία του εδάφους από το νερό και την απομάκρυνση της περίσσειας διοξειδίου του άνθρακα από τις εγκαταστάσεις.

Τι αξίζει να γνωρίζετε σχετικά με τα συστήματα εξαερισμού στα θερμοκήπια και πώς να τα εξοπλίζετε;

Διάφοροι λόγοι για τον υποχρεωτικό εξαερισμό

Είναι σημαντικό να ισορροπήσετε σωστά τη θερμοκρασία και την υγρασία του αέρα, καθώς και να αποφύγετε τη δημιουργία συμπυκνώματος. Αυτά τα καθήκοντα πρέπει να επιλυθούν με τον αερισμό στο θερμοκήπιο. Ποιοι παράγοντες σας αναγκάζουν να οργανώσετε μια ανταλλαγή αέρα υψηλής ποιότητας σε έναν κλειστό χώρο;

 1. Θερμοκρασία. Ο κύριος στόχος των θερμοκηπίων είναι η διατήρηση της κανονικής θερμοκρασίας του αέρα που απαιτείται για τα φυτά βλάστησης. Ωστόσο, η θέρμανση και ο κλειστός χώρος μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τους δείκτες, οι οποίοι θα οδηγήσουν στην καταστροφή των καλλιεργειών και των καλλιεργειών. Ο αερισμός θα συμβάλει στη μείωση της έντονης θέρμανσης των αέριων μαζών.
 2. Υγρασία. Δεν είναι μυστικό ότι τα φυτά εκπέμπουν υδρατμούς, οι οποίοι θα γεμίσουν το θερμοκήπιο. Όταν φτάσει το όριο (σημείο δρόσου), το νερό από την αέρια κατάσταση θα περάσει στην υγρή φάση και θα πέσει με τη μορφή συμπυκνώματος σε όλες τις επιφάνειες. Η υπερπλήρωση του εδάφους είναι καταστροφική για τις καλλιέργειες. Η συσκευή εξαερισμού στα θερμοκήπια θα βοηθήσει στην αντικατάσταση του υπερβολικά υγρού αέρα με ένα στεγνωτήριο.
 3. Βιολογικός παράγοντας. Το υπερβολικά υγρό και ζεστό μικροκλίμα σε κλειστό, μη αεριζόμενο χώρο θα γίνει ένα ιδανικό περιβάλλον για την εμφάνιση και την αναπαραγωγή παθογόνων μυκητιακών μικροοργανισμών. Επομένως, η εξασφάλιση του αερισμού τροφοδοσίας μπορεί να ισοπεδώσει αυτόν τον παράγοντα.

Και φυσικά, όπως κάθε ζωντανός οργανισμός, τα φυτά χρειάζονται καθαρό αέρα, θα τονώσουν την ανάπτυξη των καλλιεργειών και την ωρίμανση της καλλιέργειας.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι οργάνωσης της σωστής ανταλλαγής αέρα στο θερμοκήπιο. Όλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν, από τον πιο πρωτόγονο χειροκίνητο εξαερισμό, μέχρι ένα πλήρως αυτόματο σύστημα αερισμού.

Είδη συστημάτων εξαερισμού σε θερμοκήπια

Είναι δυνατό να εξοπλιστεί η ποιοτική κυκλοφορία του αέρα στον περιορισμένο χώρο των θερμοκηπίων με δύο τρόπους: χειροκίνητα ή αυτόματα. Στην πρώτη έκδοση, είναι εργασία, επειδή πρέπει να παρακολουθείτε συνεχώς το μικροκλίμα μέσα, αλλά για μικρές εστίες αυτή η μέθοδος είναι αρκετά αποτελεσματική. Στη δεύτερη περίπτωση, είναι δυνατό να εξοπλιστεί ένα πλήρως αυτόματο σύστημα, το οποίο θα πρέπει να επιθεωρείται μόνο περιστασιακά. Πώς να κάνετε τον αερισμό του θερμοκηπίου με αρκετή λειτουργικότητα και ποιο τύπο να επιλέξετε;

Χειροκίνητος αερισμός

Αυτή η ανταλλαγή αέρα έχει ακόμα το όνομα του φυσικού αερισμού στο θερμοκήπιο. Αυτό συμβαίνει με το ξεκλείδωμα των θυρών, των παραθύρων και των τραβέρσων στους τοίχους ενός θερμοκηπίου. Αυτά τα ανοίγματα μπορούν να έχουν διαφορετικά μεγέθη με διαφορετικές αποστάσεις. Η βασική αρχή της φυσικής ανταλλαγής αέρα αναφέρει ότι όσο μικρότερη είναι η διέξοδος, τόσο πιο συχνά πρέπει να τοποθετούνται.

Ο δεύτερος κανόνας αυτού του τύπου εξαερισμού: η εκροή των μαζών του αέρα πρέπει να είναι ίση με την εισροή τους. Δηλαδή, ο αριθμός των ανοιγμάτων πρέπει να είναι ο ίδιος.

Αλλά η θέση τους πρέπει να είναι σε διαφορετικά ύψη. Οι τραβέρσες τροφοδοσίας βρίσκονται χαμηλότερα κοντά στην επιφάνεια της γης και το άνοιγμα για την εκτροπή είναι υψηλότερο, καλύτερα στην οροφή.

Με το άνοιγμα του ίδιου αριθμού αεραγωγών, η ανταλλαγή αέρα συμβαίνει φυσιολογικά, λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας. Ο ζεστός θερμασμένος αέρας ανεβαίνει και φεύγει από τα ανώτερα ανοίγματα και ένας φρέσκος ψυχρός αέρας διεισδύει μέσα από τους κάτω ιμάντες.

Εξαναγκασμένη ανταλλαγή αέρα

Αλλά, αυτός ο εξαερισμός μπορεί να ρυθμιστεί, εάν το θερμοκήπιο είναι μικρό σε μέγεθος, με μεγάλες εστίες, είναι απαραίτητο, συνεχώς ποτίσματος, τον έλεγχο του μικροκλίματος. Για να μην εγκατασταθεί μόνιμη κατοικία δίπλα στα παράθυρα, μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν ο υποχρεωτικός αερισμός του θερμοκηπίου.

Το σύστημα οργανώνεται με την τοποθέτηση κατάλληλων ανεμιστήρων, που τροφοδοτούνται από ηλεκτρισμό.

Μια τέτοια επιλογή δίνει πολλά πλεονεκτήματα για θερμοκήπια:

 1. Είναι δυνατόν να εξοπλιστεί ένας ποιοτικός αερισμός για σχετικά λίγα χρήματα.
 2. Αφού έχετε ρυθμίσει τον απαιτούμενο αριθμό ανεμιστήρων για να κάνετε πλήρη αερισμό σε όλο το χώρο της εστίας.
 3. Με τη συναρμολόγηση του συστήματος, λαμβάνοντας υπόψη την τεχνολογία, μπορείτε να ελέγξετε πλήρως το μικροκλίμα στο θερμοκήπιο, αλλάζοντας τον τρόπο λειτουργίας των ανεμιστήρων εισαγωγής και εξαγωγής από την ισχυρότερη έκδοση στην αδύναμη και αντίστροφα.
 4. Η εγκατάσταση αισθητήρων θερμοκρασίας με ρελέ θα επιτρέψει την πλήρη αυτοματοποίηση της ανταλλαγής αέρα και την ενεργοποίηση / απενεργοποίηση σε συγκεκριμένο χρόνο για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Σε αντίθεση με τον φυσικό εξαερισμό, το υποχρεωτικό αναλογικό του είναι πιο παραγωγικό και πολύ απλοποιεί το έργο στην οικονομία του θερμοκηπίου, απελευθερώνοντας χρόνο.

Υδραυλικά συστήματα

Ο αναγκαστικός εξαερισμός, αυτή είναι η βέλτιστη επιλογή, αλλά έχει ένα μειονέκτημα - χρειάζεστε μια σταθερή παροχή ενέργειας. Εάν την απενεργοποιήσετε, θα υπάρξει πρόβλημα, ειδικά στην ήδη ζεστή εποχή, όταν η θερμοκρασία του αέρα στον περιορισμένο χώρο της εστίας μπορεί να φτάσει σε κρίσιμο επίπεδο σε μερικές ώρες.

Ένα εξαιρετικό ανάλογο του αυτοματισμού θα είναι η εγκατάσταση ενός υδραυλικού συστήματος. Η αρχή της λειτουργίας της βασίζεται στις φυσικές ιδιότητες των υγρών, πώς λειτουργεί;

Στους τραβέρσες τοποθετείται το σύστημα πρόσφυσης, το οποίο έχει μια υδραυλική κίνηση. Η απόδοσή του έχει ως εξής. Στο δρόμο και μέσα υπάρχουν δύο δεξαμενές με υγρό. Η εσωτερική λειτουργία λειτουργεί ως θερμικός αισθητήρας και όταν θερμαίνεται, το υγρό, που επεκτείνεται κατά μήκος των εύκαμπτων σωλήνων, κινεί το μοχλό, αποκαλύπτοντας το τραχύ. Η χωρητικότητα του δρόμου χρησιμεύει ως αντισταθμιστής, δηλαδή, όταν ψύχεται το υγρό, συστέλλεται, μετακινώντας το δεύτερο μοχλό, κλείνοντας το παράθυρο.

Όμως, ένα τέτοιο σύστημα έχει ένα μειονέκτημα, το ρευστό αλλάζει τις ιδιότητές του, σταδιακά θερμαίνει ή ψύχει και με την εμφάνιση των απότομων παγετώνων τα παράθυρα μπορεί απλά να μην έχουν χρόνο για να κλειδώσουν τα ανοίγματα. Ωστόσο, ο υδραυλικός εξαερισμός είναι πολύ εύκολος στη συντήρηση και είναι φθηνός στην εγκατάσταση.

Διμεταλλικές κατασκευές

Η λειτουργία του συστήματος βασίζεται στην ίδια αρχή με τα υδραυλικά ανάλογα. Μόνο η εργασία είναι χτισμένη σε διαφορετική επέκταση όταν θερμαίνονται δύο διαφορετικά μέταλλα.

Κατά κανόνα, ο χάλυβας και ο ορείχαλκος χρησιμοποιούνται ως αισθητήρες. Από τη θέρμανση το μέταλλο επεκτείνεται, ανοίγει ελαφρά το παράθυρο και ψύχεται - το σύστημα κλείνει το τραβέρσα.

Η συσκευή ενός τέτοιου συστήματος εξαερισμού είναι πολύ αξιόπιστη και ανθεκτική επειδή δεν υπάρχουν πηγές ενέργειας ή μέρη που μπορούν να σπάσουν. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε μικρά παράθυρα, και είναι επίσης δύσκολο να επιτευχθεί μια ακριβής ρύθμιση σε συγκεκριμένο σχεδιασμό θερμοκρασίας.

Αυτοματοποίηση του εξαερισμού στο θερμοκήπιο

Η αυτοματοποίηση αυτής της διαδικασίας απλοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις εργασίες στο θερμοκήπιο. Εξάλλου, δεν χρειάζεται να παρακολουθείτε συνεχώς την κατάσταση του μικροκλίματος: τη θερμοκρασία του αέρα, το επίπεδο υγρασίας και την αντιστοιχία αυτών των παραγόντων σε μια συγκεκριμένη καλλιέργεια. Αρκεί να εγκαταστήσετε απλούς αισθητήρες και μόνο για περιοδικό έλεγχο του συστήματος.

Χρησιμοποιώντας τους παραπάνω τύπους εξαερισμού, μπορείτε να πετύχετε υψηλής ποιότητας ανταλλαγή αέρα στον κλειστό χώρο του θερμοκηπίου. Ποια από τα συστήματα αυτά μπορούν να εγκατασταθούν στο νοικοκυριό σας;

 1. Ηλεκτρικός εξοπλισμός, με αισθητήρες θερμοκρασίας και ρελέ.
 2. Υδραυλικά συστήματα ελέγχου μικροκλίματος.
 3. Διμεταλλικοί τύποι εξαερισμού.
 4. Αυτοματοποιήστε το κλείσιμο και το ξεκλείδωμα του παραθύρου.

Ποιες αποχρώσεις πρέπει να είναι γνωστές και να λαμβάνονται υπόψη κατά τη χρήση τέτοιων αυτόματων συστημάτων εξαερισμού των θερμοκηπίων για τη διατήρηση της απαραίτητης ισορροπίας υγρασίας και θερμοκρασίας περιβάλλοντος;

Ηλεκτρικό αυτοματισμό

Ένα από τα καλύτερα συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σήμερα για εγκατάσταση σε θερμοκήπια. Η αρχή λειτουργίας βασίζεται στην παρουσία ενός αισθητήρα θερμοκρασίας και ενός ρελέ με την περαιτέρω σύνδεση του με τον ανεμιστήρα.

Ο ηλεκτρικός εξαερισμός λειτουργεί ως εξής. Εάν η θερμοκρασία αυξηθεί στο καθορισμένο όριο, ξεκινάει η εκκίνηση του ρελέ και ο ανεμιστήρας εξαγωγής. Η μάζα θερμού αέρος θα απομακρυνθεί μέσω του αγωγού αερισμού εξαγωγής και νέος ψυχρός αέρας θα ρέει μέσα από τις τρύπες τροφοδοσίας ή τις μη ερμητικές κατασκευές του καλύμματος του θερμοκηπίου.

Είναι σημαντικό ο όγκος του παρεχόμενου καθαρού αέρα να είναι περίπου ίσος με τη μάζα που πρέπει να αφαιρεθεί! Αν δεν υπάρχει αρκετή φυσική εισροή, μπορείτε να προσθέσετε ένα σύστημα αναγκαστικής τροφοδοσίας στους τοίχους. Εκτός από μια επαρκή ποσότητα καθαρού αέρα, αυτό θα δώσει πιο εντατική ψύξη, και ως εκ τούτου θα μειώσει τον χρόνο λειτουργίας των ηλεκτρικών ανεμιστήρων.

Ο αυτόματος αερισμός των θερμοκηπίων, που λειτουργεί σύμφωνα με αυτήν την αρχή, σας επιτρέπει να ελέγχετε πολύ με ακρίβεια το εσωτερικό κλίμα.

Ωστόσο, όπως κάθε σύστημα, υπάρχει ένα μειονέκτημα, είναι υποχρεωτικό να υπάρχει ηλεκτρική σύνδεση. Με απρογραμμάτιστες διακοπές λειτουργίας, ολόκληρο το θερμοκήπιο κινδυνεύει. Μπορεί να εξαλειφθεί από πρόσθετες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας.

Μερικές φορές συνιστούμε την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών ή ανεμογεννητριών. Όμως, τέτοια συστήματα είναι πολύ ακριβά και απαιτούν ορισμένες προϋποθέσεις για την εργασία τους. Το καλύτερο από όλα. Εγκαταστήστε μια βενζίνη έκτακτης ανάγκης ή άλλη παρόμοια γεννήτρια, με ένα αυτόματο σύστημα μεταγωγής χωρίς την κύρια παροχή ρεύματος.

Είναι επίσης αρκετά δύσκολο χωρίς την εμπειρία να τοποθετηθεί σωστά ολόκληρο το σύστημα εξαερισμού και να εγκατασταθούν οι μονάδες ανεμιστήρων. Αλλά, στην περίπτωση αυτή, είναι καλύτερο να στραφούν σε ειδικούς που θα κάνουν τα πάντα πολύ γρήγορα και αποτελεσματικά.

Υδραυλική

Τα συστήματα υδραυλικού αυτοματισμού λειτουργούν ισοδύναμα με ηλεκτρικά ανάλογα, αλλά δεν απαιτούν πρόσθετη πηγή ενέργειας. Εξάλλου, το όλο σχέδιο βασίζεται στην αρχή των φυσικών και μηχανικών διαδικασιών.

Ο αυτόματος αερισμός του θερμοκηπίου με υδραυλική κίνηση λειτουργεί όταν το δοχείο θερμαίνεται με κύλινδρο γεμάτο με υγρό.

Αυτή η ικανότητα, κατά κανόνα, βρίσκεται δίπλα στο άνοιγμα του ανοίγματος, κάτω από το ανώτατο όριο. Όταν αυξάνεται η θερμοκρασία του αέρα περιβάλλοντος, το υγρό στον κύλινδρο διευρύνει τη δύναμη μετάδοσης στη ράβδο, η οποία ανοίγει το φύλλο του παραθύρου. Μετά την ψύξη, ο όγκος του υγρού συμπιέζεται, καθιστώντας δυνατό το κλείσιμο του ανοικτού παραθύρου.

Η αποτελεσματική λειτουργία του υδραυλικού συστήματος αυτόματου αερισμού πραγματοποιεί πλήρως την εργασία για τη διατήρηση του απαραίτητου μικροκλίματος στο θερμοκήπιο. Αλλά, το πιο σημαντικό, είναι εντελώς ανεξάρτητο από τις πηγές ενέργειας και επίσης δεν απαιτεί συνεχή παρακολούθηση των εργασιών του.

Ο υδραυλικός αυτόματος αερισμός στο θερμοκήπιο μπορεί να συναρμολογηθεί με το χέρι, ακόμη και με συμβατικές πλαστικές φιάλες. Αλλά πιο αξιόπιστα και αποτελεσματικά, αυτά είναι συσκευές που κατασκευάζονται εργοστασιακά.

Διάταξη διαφόρων τύπων συστημάτων εξαερισμού

Ποιοι από τους παραπάνω τύπους συστημάτων εξαερισμού μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα συγκεκριμένο θερμοκήπιο, ποιες είναι οι αποχρώσεις που αξίζει να εξεταστούν και τι αξίζει να γνωρίζετε για τον εξαερισμό σε διαφορετικές περιόδους του έτους;

Πολυκαρβονικά θερμοκήπια

Συνήθως τα κτίρια αυτά πωλούνται έτοιμα και στο έδαφος απλά πρέπει να συλλέγονται. Οι τοίχοι και οι οροφές του πολυανθρακικού θερμοκηπίου έχουν ήδη έτοιμα παράθυρα για εξαερισμό. Μπορούν να ανοίξουν με το χέρι για εξαερισμό, αλλά αν το θερμοκήπιο είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος, είναι καλύτερα να αυτοματοποιηθεί με την εγκατάσταση ενός από τα γνωστά συστήματα.

Ποια είναι καλύτερη η τοποθέτηση του τύπου αυτοματισμού: ηλεκτρικό, υδραυλικό ή διμεταλλικό, εξαρτάται από το μέγεθος του θερμοκηπίου.

Η πιο αποτελεσματική εγκατάσταση αγωγών εξαερισμού με εξαναγκασμένη εξαγωγή από ηλεκτρικούς ανεμιστήρες. Αλλά είναι απαραίτητο να καθοδηγούνται από τους κύριους κανόνες:

 • Εγκαταστήστε αρκετά ανεμιστήρες για το μέγεθος του δωματίου.
 • Εξασφαλίστε πλήρη ροή καθαρού αέρα.
 • Εξετάστε το έργο του συστήματος εξαερισμού των πολυανθρακικών θερμοκηπίων σε διάφορες εποχές του έτους (ειδικά σε παγωμένους χειμώνες).

Εξαερισμός σε θερμοκήπια χειμώνα

Εγκαθιστώντας συστήματα εξαερισμού σε θερμοκήπια, σχεδιασμένα για χειμώνα σε κρύες περιοχές, αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι οι καλλιέργειες δεν εμπίπτουν στον παγωμένο αέρα.

 • Κατά τη συναρμολόγηση του ηλεκτρικού εξαναγκασμένου εξαερισμού, ρυθμίστε την περίοδο παροχής αέρα για μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι 5 λεπτά.
 • Στο δωμάτιο πρέπει να εγκαταστήσετε ανεμιστήρες που θα επιταχύνουν τον κρύο αέρα που τροφοδοτείται σε όλο το δωμάτιο, τότε τα φυτά κάτω από τον αγωγό αερισμού δεν θα υποβληθούν σε κατάψυξη. Η εγκατάσταση τουλάχιστον δύο μονάδων (η μία κάτω από την οροφή, η δεύτερη στο τέλος του τοίχου) θα αναμιγνύει τις ζεστές και κρύες μάζες, εμποδίζοντας τους να σταθούν σε ξεχωριστά σημεία του χώρου.
 • Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ανεμιστήρες θα πρέπει να εργάζονται συνεχώς σε υγρό περιβάλλον, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται συσκευές με προστασία από την υγρασία.
 • Ο αριθμός των εγκαταστάσεων εξαναγκασμένου εξαερισμού πρέπει να υπολογιστεί βάσει του συνολικού όγκου του δωματίου τους. Συνήθως ο κατασκευαστής δηλώνει στο διαβατήριο στη συσκευή πόσο μπορεί να επεξεργαστεί. Συνήθως είναι αρκετό ότι η ανταλλαγή αέρα αντιπροσωπεύει περίπου το 20% του συνολικού χώρου.
 • Ο ρυθμιστής θερμοκρασίας έχει τη δική του περιοχή θερμοκρασιών, συνήθως αυτός ο αριθμός είναι 25-30 μοίρες.
 • Υδραυλικά και διμεταλλικός συστήματα δεν είναι κατάλληλα για το χειμώνα θερμοκήπια, δεδομένου ότι είναι για μεγάλο χρονικό διάστημα (τουλάχιστον 20-30 λεπτά) αντιδρούν σε αλλαγές της θερμοκρασίας, η οποία θα ήταν καταστροφικό για τις καλλιέργειες.

Εξαερισμός μικρών θερμοκηπίων

Σε θερμοκήπια μικρής κλίμακας είναι δυνατόν να εξοπλιστεί ο εξαερισμός με χειροκίνητη οδήγηση, καθώς συνήθως ο αριθμός των ανοιγμάτων δεν υπερβαίνει τα πολλά. Εναλλακτικά, τοποθετήστε ένα βαρούλκο με τη δυνατότητα ανύψωσης όλων των παραθύρων ή των πάνελ για την παροχή καθαρού αέρα.

Όμως, είναι δυνατό να εξοπλιστεί και ηλεκτρικό εξαναγκασμένο εξαερισμό με μικρούς ανεμιστήρες χωρητικότητας.

Επίσης μια καλή λύση είναι να εγκαταστήσετε μια υδραυλική κίνηση ή αερισμό με αυτόματο έλεγχο σε μια διμεταλλική αρχή.

Βιομηχανικά θερμοκήπια

Συνήθως αυτά είναι δωμάτια με μεγάλη έκταση. Για τον αερισμό τέτοιων μεγάλων όγκων αέρα, η τροφοδοσία του οργανώνεται μέσω ανοιγμάτων που βρίσκονται στην κορυφή της οροφής ή των ανώτερων περιφράξεων. Ο αριθμός των ανοιγμάτων και η έκτασή τους είναι 25% της συνολικής επιφάνειας της οροφής.

Το σύστημα ελέγχεται σε αυτόματο τρόπο μέσω θερμοστάτη. Είναι επίσης δυνατό να ανοίξετε / κλείσετε όλες τις πόρτες με το πάτημα ενός κουμπιού και να ξεκλειδώσετε όλες τις πόρτες ταυτόχρονα μέσω του μειωτήρα.

Θερμοκήπια για τα αγγούρια

Τα αγγούρια είναι μια πολύ ιδιότροπη κουλτούρα και δεν μπορούν να ανεχθούν τα σχέδια. Υπό την παρουσία ενός τέτοιου εντατικού αερισμού, το χώμα θα ξεραθεί και η απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα θα επηρεάσει την ανάπτυξη των γυναικείων ταξιανθιών.

Ωστόσο, η κίνηση του αέρα είναι επίσης απαραίτητη για την επικονίαση των λουλουδιών του πολιτισμού, διαφορετικά η συγκομιδή θα είναι σπάνια.

Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όλες αυτές τις στιγμές και να επιλέξετε ηλεκτρικό εξαερισμό με ανεμιστήρες χαμηλής ισχύος και με ανάκτηση της μάζας του αέρα (ανάμιξη).

Εξαερισμός στα θερμοκήπια Mitlajdera

Η ιδιαιτερότητα αυτών των κτιρίων είναι ότι μία κεκλιμένη ράμπα είναι πάνω από την άλλη σε υψόμετρο 450 mm.

Τα ανοίγματα αερισμού είναι τοποθετημένα στο διαμήκες τοίχωμα ανάμεσα στις δύο κλίσεις της οροφής.

Είναι δυνατή η εγκατάσταση τόσο του χειροκίνητου ελέγχου εξαερισμού όσο και της εγκατάστασης αυτόματων συστημάτων με τον πλέον κατάλληλο κινητήρα (ηλεκτροϋδραυλικά και άλλα).

Αυτοεξοπλισμένα συστήματα εξαερισμού

Είναι απολύτως εφικτό και διάφορα αυτο-κατασκευασμένα συστήματα αυτόματου ελέγχου εξαερισμού σε θερμοκήπια. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το σχήμα:

 • Το δοχείο των 3 λίτρων είναι τυλιγμένο με ένα συνηθισμένο μεταλλικό κάλυμμα με μια οπή για έναν σωλήνα χαλκού διαμέτρου 5 mm.
 • Η χωρητικότητα γεμίζεται με νερό και ο σωλήνας εισάγεται έτσι ώστε από το κάτω μέρος του δοχείου μέχρι την άκρη του να υπάρχει κενό 5 mm. Πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τη βάση για να σφραγίσει πλήρως τη σύνδεση.
 • Ο ελαστικός σωλήνας τοποθετείται στον σωλήνα, το δεύτερο άκρο του οποίου συνδέεται με ένα δοχείο λίτρα ενός κλειστού καπακιού από PVC.
 • Η χωρητικότητα των 3 λίτρων συνδέεται με το ανώτατο όριο του θερμοκηπίου, λίτρο εκτός των ορίων του, στο φύλλο με αντίβαρο.

Το φύλλο του παραθύρου στην περιστρεφόμενη άρθρωση θα ανοίξει όταν το νερό θερμαίνεται σε δοχείο των 3 λίτρων και κλείνει όταν ψύχεται.

Η δεύτερη επιλογή είναι η τοποθέτηση του συστήματος με πλαστικές φιάλες. Θα χρειαστούν δύο πλαστικά δοχεία των 6 λίτρων και 1,5 λίτρων, ένας σωλήνας σταγονόμετρου και νερό.

 • Στα καλύμματα των φιαλών τοποθετήστε τα εξαρτήματα κάτω από τον εύκαμπτο σωλήνα του σταγονόμετρου, που τοποθετείται επάνω τους.
 • Σε ένα μεγάλο δοχείο (6 λίτρα) ρίχνουμε ένα λίτρο νερού και περιστρέφουμε το καπάκι.
 • Τα μπουκάλια είναι κρεμασμένα με καπάκια και συνδέονται με έναν εύκαμπτο σωλήνα.

Πώς να υπολογίσετε τον εξαερισμό του θερμοκηπίου

Ο υπολογισμός του εξαερισμού στο θερμοκήπιο βασίζεται σε δύο παράγοντες: το κλίμα της περιοχής, καθώς και την περιοχή των τοίχων και της οροφής του θερμοκηπίου.

 • Για δροσερές και κρύες περιοχές, αξίζει να κάνετε παράθυρα που θα ξεκλειδώσουν τουλάχιστον το 10% της συνολικής έκτασης που καλύπτεται από το θερμοκήπιο.
 • Στις θερμές περιοχές, ο αριθμός αυτός πρέπει να αυξηθεί στο 20%.

Τα έτοιμα εργοστασιακά προϊόντα έχουν ήδη έτοιμα παραθυράκια. Σε αυτοκατασκευές μπορούν να κατασκευαστούν από πολυανθρακικό, στερεωμένο σε ελαφρύ πλαίσιο από ξύλο, αλουμίνιο ή σωλήνες από PVC.

Η διευθέτηση του εξαερισμού στο θερμοκήπιο είναι το ίδιο σχολαστικό ερώτημα, όπως και με τη ρύθμιση του αερισμού στις κατοικίες. Είναι σημαντικό να διατηρείται ισορροπία θερμοκρασίας και υγρασίας. Για ό, τι είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη τόσο το κλίμα της περιοχής σας όσο και τα χαρακτηριστικά των καλλιεργούμενων καλλιεργειών.

Αυτόματο αερισμό του θερμοκηπίου με τα χέρια σας - 5 απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι

Η ανθεκτικότητα στις ασθένειες και το επίπεδο των καλλιεργειών εξαρτάται άμεσα από το μικροκλίμα στο θερμοκήπιο. Οι καρποί των τοματών, για παράδειγμα, δεν δένονται σε θερμοκρασία 32 ° C θερμότητας. Κατά τη διάρκεια της θέρμανσης στους 40 ° C, τα περισσότερα φυτά πεθαίνουν. Ο αυτόματος αερισμός του θερμοκηπίου, που δημιουργείται από τα δικά του χέρια, θα παρέχει στις εγκαταστάσεις φρέσκο ​​αέρα, απαραίτητο επίπεδο θερμοκρασίας και υγρασίας. Κατά την εγκατάσταση του συστήματος, θα είναι χρήσιμες οι συμβουλές, τα διαγράμματα και οι οδηγίες βήμα προς βήμα από τους ειδικούς.

Τύποι και μέθοδοι εξαερισμού των θερμοκηπίων

Ο εξαερισμός των θερμοκηπίων είναι δύο τύπων: φυσικός και εξαναγκασμένος. Φυσικό περιλαμβάνει αερισμό με τη βοήθεια των παραθύρων, τα καλύμματα, τις πόρτες. Αναγκαστική εργασία με ανεμιστήρες που παρέχουν ροή αέρα και εκροή.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του χειροκίνητου αερισμού

Ο ευκολότερος τρόπος για τον αερισμό: ζεστό - άνοιξε τα παράθυρα, κρύο - κλειστό. Το πλεονέκτημα ενός χειροκίνητου συστήματος στην οικονομία του, αλλά εδώ βρίσκεται η απροσδόκητη επιπλοκή. Η Skvoznjak επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη των φυτών.

Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η ανάγκη για συνεχή παρουσία. Και αν ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου έρχεται μόνο για το Σαββατοκύριακο; Η μόνη διέξοδος είναι το αυτόματο σύστημα αερισμού του θερμοκηπίου, το οποίο δημιουργείται από τα δικά του χέρια, γεγονός που θα δώσει την ευκαιρία να φύγετε για επαγγελματικούς λόγους.

Αν το θερμοκήπιο έχει τοποθετήσει σωστά τα παράθυρα, είναι εύκολο να τα "διδάξετε" να ανοίγουν και να κλείνουν χωρίς τη συμμετοχή σας.

Αυτόματος αερισμός και οι τύποι του

Το αυτόματο σύστημα προσφέρει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Τα παράθυρα ανοίγουν κατά τη διάρκεια της καθορισμένης αύξησης της θερμοκρασίας και στο επιθυμητό ύψος.
 • για διαφορετικούς πολιτισμούς, μπορούν να δημιουργηθούν διαφορετικές κλιματικές συνθήκες.

Όλες οι αυτόματες συσκευές εξαερισμού χωρίζονται σε 4 κατηγορίες:

 1. Υδραυλικοί μηχανισμοί.
 2. Διμεταλλικό σύστημα.
 3. Αυτοματοποιημένα παράθυρα.
 4. Εξαερισμός με ηλεκτρικές συσκευές.

Προσοχή παρακαλώ! Η εισροή αέρα στο δωμάτιο πρέπει να είναι ίση με την εκροή. Για να γίνει αυτό, χρειάζεστε τραβέρσες, που βρίσκονται και στις δύο πλευρές του θερμοκηπίου, σε διαφορετικές αποστάσεις από το πάτωμα.

Εξάτμιση με υδραυλικό σύστημα

Στο θερμοκήπιο χρησιμοποιείται η κύρια αρχή του υδραυλικού συστήματος: όταν θερμαίνεται, το υγρό επεκτείνεται και, όταν κρυώνει, στενεύει.

Σε συστήματα αυτόματου αερισμού για θερμοκήπια που δημιουργούνται από τα χέρια τους, οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν αέρα ή νερό, οι οποίοι επεκτείνονται και ωθούν το έμβολο. Αυτός, με τη σειρά του, κινεί τη ράβδο ανυψώνει το τραχύ. Ας εξετάσουμε 2 παραλλαγές αυτοματισμού. Το πρώτο είναι μια θερμική κίνηση από έναν υδραυλικό κύλινδρο που χρησιμοποιεί διαστολή αέρα. Το δεύτερο είναι ένα σύστημα από πλαστικά μπουκάλια ή γυάλινα βάζα με νερό.

Αξιόπιστος αυτοματισμός με πνευματική κίνηση

Ο αυτόματος αερισμός των θερμοκηπίων μπορεί να εξοπλιστεί με τα χέρια τους. Η πιο απλή έκδοση είναι η πνευματική κίνηση από τον υδραυλικό κύλινδρο.

Κατάλογος των απαιτούμενων υλικών

Για την εγκατάσταση θα χρειαστούν μερικές ημέρες, εργαλεία και πολλά εξαρτήματα:

 • κομμάτι πλαστικού σωλήνα με τη μορφή κυλίνδρου μήκους 300-350 mm και διαμέτρου 200 mm ·
 • ένα κομμάτι πλεξιγκλάς πάχους 5 mm.
 • ξύλινο ραβδί για κατασκευή ράβδων?
 • η κάμερα από την μπάλα ποδοσφαίρου?
 • λεπτό μήκος σωλήνα 1,5 - 2 m.

Προσοχή παρακαλώ! Ένας πλαστικός σωλήνας μπορεί να αντικατασταθεί από οποιονδήποτε κύλινδρο από αυτοσχέδια υλικά. Για παράδειγμα, από πολυανθρακικό, αριστερά μετά την εγκατάσταση ενός θερμοκηπίου ή ένα θερμοκήπιο.

Προετοιμασία για εγκατάσταση κυλίνδρων

 1. Πάρτε το σωλήνα και να κάνετε για τα δύο σφραγισμένα βύσματα plexiglass. Το πάνω μέρος θα χρησιμεύσει ως οδηγός για το απόθεμα.
 2. Για να φτιάξετε ένα έμβολο από Plexiglas. Θα πρέπει να είναι μικρότερη από την εσωτερική διάμετρο του κυλίνδρου κατά 1-2 mm.
 3. Το στέλεχος είναι κατασκευασμένο από ξύλο ή κομμάτι πλαστικού σωλήνα (μέγεθος 32). Αν έχετε επιλέξει μια ξύλινη επιλογή, στη συνέχεια κολλήστε ένα μήκος 500 mm και μια διάμετρο 40 mm που πρέπει να άμμο και να καλύψει με αντισηπτικό.
 4. Τρυπήστε τρύπες και στα δύο βύσματα. Στον πυθμένα - με διάμετρο 10 mm. Στην κορυφή - έτσι ώστε να φιλοξενεί το απόθεμα.

Σύστημα πεπιεσμένου κυλίνδρου

 1. Κόψτε το κάτω βύσμα στον κύλινδρο.
 2. Βάλτε το εσωτερικό της κάμερας από τη σφαίρα, σφιχτά συνδεδεμένο με τον εύκαμπτο σωλήνα.
 3. Περάστε τον εύκαμπτο σωλήνα μέσω του βύσματος. Στέλεχος ενισχύεται στο κέντρο του εμβόλου. Τοποθετήστε το έμβολο στον κύλινδρο έτσι ώστε να πιέζει τη σφαίρα.
 4. Τροφοδοτήστε τη ράβδο μέσα από το άνω βύσμα και σφραγίστε την με ασφάλεια στον κύλινδρο.

ΓΤο Συμβούλιο. Εάν καθορίσετε την ταινία καθοδήγησης, μπορεί να αφαιρεθεί και να συντηρηθεί σε περίπτωση δυσλειτουργίας.

Ο πνευματικός κύλινδρος, που δημιουργείται από τον υδραυλικό κύλινδρο, είναι έτοιμος. Όταν ο αέρας έρθει μέσω του σωλήνα, αντλεί την μπάλα που θα ανυψώσει και θα ωθήσει το έμβολο με τη ράβδο.

Στάδια του έργου εγκατάστασης του δέκτη

Το συναρμολογημένο μέρος είναι μόνο το ήμισυ της αυτόματης οπής. Για τη σωστή λειτουργία του, είναι απαραίτητο να συνδέσετε τον υδραυλικό κύλινδρο στη δεξαμενή με αέρα, δηλαδή στον δέκτη. Όσο μεγαλύτερος είναι ο δέκτης, τόσο μεγαλύτερη είναι η πίεση του αέρα που διογκώνει τη σφαίρα.

Ως δοχείο για τον αέρα, είναι κατάλληλο ένα μεγάλο δοχείο ή δοχείο 20 λίτρων. Το κυριότερο είναι ότι είναι ερμητικά σφραγισμένα.

 1. Στο κάτω μέρος του καλά κλειστού δοχείου, πρέπει να εγκαταστήσετε δύο ακροφύσια.
 2. Ένας από αυτούς συνδέεται στενά με τον εύκαμπτο σωλήνα που εισέρχεται στον υδραυλικό κύλινδρο.
 3. Στο δεύτερο τοποθετείται σε ένα κομμάτι μήκους σωλήνα 100-150 mm. Αδειάστε τον αέρα στην αντλία και κλείστε το όταν η ράβδος είναι ελαφρώς εκτεταμένη.

Ο δέκτης είναι έτοιμος! Όταν η πίεση αέρα αυξάνεται, θα ρέει μέσα από το ακροφύσιο στον υδραυλικό κύλινδρο και η ράβδος θα ανοίξει το τραβέρσα, διασφαλίζοντας τον αυτόματο αερισμό του θερμοκηπίου.

Πώς να εγκαταστήσετε ένα έτοιμο μηχανισμό

Η αυτόματη συσκευή πρέπει να συνδεθεί σε ένα παράθυρο που ανοίγει στον οριζόντιο άξονα. Ο δέκτης είναι σημαντικός για την εγκατάσταση ώστε να μην έχει ηλιακό φως. Είναι καλύτερο να κρεμάστε ένα θερμοκήπιο κάτω από τη στέγη, να καλύπτεται με φύλλο αλουμινίου ή άλλη προστατευτική οθόνη.

Ο πνευματικός ενεργοποιητής που συνδέεται με τον δέκτη θα πρέπει να εγκατασταθεί δίπλα στο παράθυρο. Η ράβδος που συνδέεται με το παράθυρο θα ανυψώσει το πλαίσιο μόλις ζεσταθεί στο θερμοκήπιο. Και θα το χαμηλώσει σε ένα κρύο snap.

Η εφεύρεση πρέπει να βαθμονομείται με ρύθμιση της πίεσης στο εσωτερικό του συστήματος με ελεύθερο εύκαμπτο σωλήνα. Η βαθμονόμηση σάς επιτρέπει να ανοίγετε και να κλείνετε το παράθυρο σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία.

Συσκευές Plus: Η μονάδα μπορεί να κατασκευαστεί ανεξάρτητα από τα αυτοσχέδια υλικά.

Μείον: Ο υδραυλικός κύλινδρος έχει σχεδιαστεί για ελαφριές οριζόντιες δοκούς

Αυτόματος αερισμός με τραπεζική μέθοδο

Ο αερισμός στο θερμοκήπιο με τα χέρια του είναι εύκολο να γίνει, ακόμη και αν δεν υπάρχουν σωλήνες, ραβδιά και πλεξιγκλάς. Αρκεί μόνο δύο γυάλινα βάζα και το ίδιο το άνοιγμα του παραθύρου.

Υλικά για την κατασκευή αυτοματισμών από κονσέρβες

Συμβούλιο. Ακολουθώντας το παράδειγμα γυάλινα βάζα, μπορείτε να φτιάξετε ένα σύστημα από πλαστικά μπουκάλια χωρητικότητας 5 λίτρων. και 800 ml.

Η εγκατάσταση μιας τραπεζικής συσκευής συνεπάγεται τη διαθεσιμότητα αυτοσχέδιων υλικών:

 • 2 γυάλινα βάζα (3 λίτρα και 800 ml).
 • 1 μεταλλικό κάλυμμα.
 • 1 κάλυμμα από πολυαιθυλένιο.
 • έναν ορείχαλκο ή χάλκινο σωλήνα μήκους 300 mm και διάμετρο 5 mm.
 • ένα σωλήνα από ιατρικό σταγονόμετρο μήκους 1 m.
 • Ξύλο αντίβαρο, παρόμοιο με το μέγεθος του πλαισίου.
 • 2 καρφιά των 100 mm.
 • σύρμα.
 • σφραγιστικό.

Εγκατάσταση συστήματος δύο δοχείων

Όταν όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα και εργαλεία είναι έτοιμα, μπορείτε να προχωρήσετε:

 1. Σε ένα βάζο τριών λίτρων, πρέπει να ρίχνετε 800 ml. νερό. Τραβήξτε με μεταλλικό καπάκι.
 2. Τρυπήστε μια οπή στο κάλυμμα και τοποθετήστε ένα σωλήνα ορειχάλκου μέσα σε αυτό, έτσι ώστε να μην φτάνει στο κάτω μέρος του δοχείου για 2-3 mm. Ασφαλίστε τον σωλήνα και κόψτε τον αρμού με στεγανωτικό.
 3. Σε βάζο χωρητικότητας 800 ml. πρέπει να ρίξετε 200 ml. νερό, κλείστε το καπάκι. Κάνετε μια τρύπα στο καπάκι πολυαιθυλενίου και εισάγετε έναν σωλήνα από το σταγονόμετρο μέσα σε αυτό, χωρίς να φτάσει στον πυθμένα κατά 2-3 mm.
 4. Στο κάτω πλαίσιο έξω από το παράθυρο, καρφώστε την ξύλινη δοκό. Στερεώστε το μικρότερο βάζο στο ανώτερο πλαίσιο με ένα νύχι και ένα σύρμα. Ένα μεγάλο βάζο μπορεί να συνδεθεί υψηλότερα ή να τοποθετηθεί σε ένα ράφι πάνω από ένα μικρό βάζο. Η συσκευή είναι έτοιμη!

Τώρα, μόλις ο αέρας στα πιάτα θερμαίνεται, θα μετατοπίσει το νερό από το δοχείο τριών λίτρων στο μικρό. Η μικρότερη χωρητικότητα θα γίνει πιο βαρύ, χαμηλότερη και θα ανοίξει το παράθυρο. Και αντίστροφα.

Plus αυτόματο αερισμό: εύκολο να γίνει, χωρίς κόστος για υλικά.

 • Είναι κατάλληλο μόνο για παράθυρα που ανοίγουν στον οριζόντιο άξονα.
 • πρέπει περιοδικά να προσθέσετε εξατμισμένο νερό.

Διμεταλλικό σύστημα αερισμού σε λειτουργία

Τα μέταλλα, καθώς και τα υγρά, θερμαίνονται, επεκτείνονται. Από αυτά, μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξαερισμού των δαμαλίδων, που εργάζονται για τη διαφορά μεταξύ του συντελεστή διαστολής των δύο μεταλλικών ταινιών. Μια απλή και αποτελεσματική συσκευή - μια αυτόματη συσκευή για τον εξαερισμό των θερμοκηπίων από σανίδες και μέταλλο

Προσοχή παρακαλώ! Οποιαδήποτε αυτοματοποίηση χρειάζεται προστασία από το άμεσο ηλιακό φως. Ο μηχανισμός δεν πρέπει να θερμαίνεται από τον ήλιο, αλλά από τον αέρα.

Για να δημιουργήσετε τη συσκευή που χρειάζεστε:

 • ένα ξύλινο μπαρ.
 • σκάφους ·
 • μεταλλική ταινία?
 • νύχια;
 • το μεντεσέ.
 1. Το μεταλλικό φύλλο και η σανίδα πρέπει να στερεώνονται στο δάπεδο κάθετα.
 2. Μεταξύ αυτών, εισάγετε μια ξύλινη δοκό στη μέση.
 3. Ασφαλίστε ολόκληρη τη δομή.
 4. Συνδέστε τη μεταλλική ταινία στο παράθυρο με τη βοήθεια ενός μεντεσέ. Έγινε!

Το μέταλλο, το οποίο αντιδρά γρήγορα σε αύξηση της θερμοκρασίας, θα κάμψει και θα ανοίξει το πλαίσιο υπό την επίδραση της δύναμης επέκτασης. Όταν το φύλλο έχει κρυώσει, θα επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση.

Η επιτυχία των αυτοματοποιημένων παραθύρων

Η αυτοματοποίηση, το άνοιγμα και το κλείσιμο του παραθύρου, λειτουργεί με βάση την αρχή της επέκτασης του λαδιού κινητήρα. Αυτοί οι μηχανισμοί εργοστασιακής παραγωγής μπορούν να αγοραστούν στο διαδίκτυο και σε παραδοσιακά καταστήματα. Κατά την αγορά, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα σημαντικά σημεία:

 1. Η τιμή. Ο μηχανισμός με την προσέγγιση της πόρτας κοστίζει από 1600 έως 3500 χιλιάδες ρούβλια. Χρειάζονται όσα παράθυρα έχετε στο θερμοκήπιο.
 2. Προσδιορίστε το βάρος της μονάδας.
 3. Μάθετε αν το μοντέλο που σας αρέσει μπορεί να ρυθμιστεί σε μια ορισμένη θερμοκρασία. Αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη για όλες τις συσκευές.

Εάν δεν θέλετε να αυτοματοποιήσετε τα παράθυρα με τη βοήθεια εργοστασιακών μηχανισμών, τότε οργανώστε το αερισμό στο θερμοκήπιο με τα χέρια σας από αυτοσχέδιες συσκευές.

Ανεμιστήρας καπό χώρου αποσκευών

Αυτοματοποιημένο φύλλο παράθυρο - δεν υπάρχει πρόβλημα, αν υπάρχει μια οδηγία και μια μικρή ικανότητα. Ως βασικό στοιχείο, η έμφαση για τον κορμό, που λαμβάνεται από το "Moskvich", θα ταιριάζει.

Υδραυλικός κύλινδρος και υδραυλική δεξαμενή από εξαρτήματα αυτοκινήτων

Ο στόχος σας είναι να τοποθετήσετε ένα σταθερό μηχανισμό ικανό να αυξήσει ταυτόχρονα αρκετούς τραβέρσες. Θα αποτελείται από δύο μέρη. Η πρώτη είναι η έμφαση για τον κορμό του αυτοκινήτου, επαναφορά για νέες ανάγκες:

 1. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε το μπουλόνι που είναι ενσωματωμένο στη στάση. Στο κέντρο, τρυπήστε μια τρύπα και αφήστε τον αέρα από τον κύλινδρο. Τρυπήστε την οπή μέχρι 9 mm.
 2. Σπρώξτε το στέλεχος έτσι ώστε το έμβολο να μην φτάνει στην οπή κατά 30-35 mm.
 3. Απολιπάνετε την κοιλότητα του κυλίνδρου. Ασφαλίστε το σε μια μέγγενη με μια τρύπα επάνω. Ρίξτε λάδι στο έμβολο έτσι ώστε να μην αγγίζει τους τοίχους.
 4. Ρίξτε την κοιλότητα με εποξειδική κόλλα. Μόλις στεγνώσει, πρέπει να τραβήξετε το στέλεχος για να σχίσει το έμβολο μακριά από την κόλλα.
 5. Στην κόλλα, τρυπήστε μια τρύπα 9 mm και κόψτε το σπείρωμα σε αυτό (βήμα 1.25).

Το δεύτερο μέρος της συσκευής είναι μια υδραυλική δεξαμενή. Μπορεί να κατασκευαστεί από σωλήνα:

 1. Ο σωλήνας (διάμετρος 40 mm, μήκος - 300) πρέπει να αποσβένεται στη μία πλευρά με συγκολλημένο μεταλλικό βύσμα. Και από την άλλη πλευρά, ένα βύσμα με σπείρωμα για βίδα M10.
 2. Για ένα καπάκι με ένα σπείρωμα, απαιτείται ένα παρέμβυσμα από ανθεκτικό σε λάδι υλικό.
 3. Στο συγκολλημένο βύσμα, τρυπήστε μια οπή 9 mm και κόψτε σε αυτό το σπείρωμα M 10, βήμα 1.25.

Συμπλήρωση και εγκατάσταση μιας αυτόματης συσκευής ανοίγματος

Συνδέοντας τον κύλινδρο και τη δεξαμενή με τον εύκαμπτο σωλήνα φρένων, έχετε ένα ισχυρό ανοιχτήρι. Παραμένει να γεμίσετε τη δεξαμενή με ψυχρό λάδι και να εγκαταστήσετε τον αυτοματισμό:

 1. Συμπληρώνοντας το λάδι στη δεξαμενή, πρέπει να μετακινήσετε τη ράβδο, να την αντλήσετε μέσω ολόκληρου του μηχανισμού. Στη συνέχεια, γεμίστε το γεμάτο δοχείο με ένα βύσμα με ένα σπείρωμα και κλείστε με ένα μπουλόνι με πλυντήριο και παξιμάδι. Βαθμολογήστε τον μηχανισμό με ένα μπουλόνι ρύθμισης.
 2. Τώρα η δεξαμενή - κάτω από την οροφή (με προστατευτική οθόνη, φυσικά), και ο κύλινδρος - κάτω από το παράθυρο. Όταν το πετρέλαιο επεκτείνεται, το στέλεχος εκτείνεται και ανοίγει το παράθυρο.

Συσκευές Plus: Ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί για μεγάλο βάρος. Σε αυτό είναι δυνατή η σύνδεση αρκετών αεραγωγών με τη βοήθεια αυτο-κατασκευασμένων μοχλών.

Αναγκαστικός εξαερισμός με ανεμιστήρες

Ο αναγκαστικός αερισμός των θερμοκηπίων χρησιμοποιείται σε μεγάλες περιοχές. Αρχή λειτουργίας - αρκετοί ανεμιστήρες για την εισροή και την εκροή αέρα που βρίσκονται σε διαφορετικά άκρα του θερμοκηπίου. Οι ανεμιστήρες ρυθμίζουν έναν θερμικό κινητήρα μονής καναλιού, δύο καναλιών και τριών καναλιών (μέσω ενός καναλιού για κάθε μηχανισμό).

Αυτόματος εξαερισμός από τα μέρη του υπολογιστή

Συνήθως, οι οπαδοί αγοράζουν, αλλά η εσωτερική master-diy και στη συνέχεια να βρει έναν τρόπο για να χτίσει ένα αυτόματο εξαερισμό στο θερμοκήπιο με τα χέρια τους.

Συνθήκες: θερμοκήπιο 3x8 μ. Στις μπροστινές πλευρές - δύο παράθυρα. Ο φυσικός εξαερισμός για ένα θερμοκήπιο αυτού του μεγέθους δεν είναι αρκετό. Η περίπτωση για μικρά - πρέπει να οικοδομήσουμε μια υποχρεωτική.

Για την εργασία απαιτούνται τα ακόλουθα υλικά:

 • 2 παλιά τροφοδοτικά από τη μονάδα συστήματος του υπολογιστή.
 • διμεταλλικό θερμοστάτη.
 • μπαταρία αυτοκινήτου;
 • καλώδια.

Πώς να συνδέσετε έναν ανεμιστήρα υπολογιστή

 1. Από τα τροφοδοτικά, τραβήξτε προσεκτικά 2 μεγάλους ανεμιστήρες (ψυγείο).
 2. Εγκαταστήστε τα στο παράθυρο έτσι ώστε κάποιος να εργαστεί στην εισροή, ο δεύτερος - στην κουκούλα.
 3. Δημιουργήστε ένα κοινό σύστημα χρησιμοποιώντας καλώδια. Συνδέστε και τους δύο ανεμιστήρες στο διμεταλλικό ρελέ. Ρυθμίστε το ώστε το ρελέ να δίνει εντολή να ξεκινήσει σε θερμοκρασία 24-25 ° C.
 4. Για να ενεργοποιήσετε την ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την μπαταρία από το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, το σύστημα είναι εξαιρετικά αποδοτικό. Δεν υπάρχει βύθισμα και ζεστός αέρας διοχετεύεται από τον ανεμιστήρα, συντονισμένος στην κουκούλα.

Plus: δεν υπάρχει ανάγκη σύνδεσης με ηλεκτρισμό.

Μείον: Η μπαταρία πρέπει να επαναφορτιστεί.

Για να δημιουργηθεί ένα σοβαρό σύστημα αυτόματου αερισμού του θερμοκηπίου, οποιοδήποτε από τα παραπάνω σχήματα ή ένας συνδυασμός αυτών μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα χέρια του. Ένα θέρετρο για πράσινους φίλους, που δημιουργούνται από τα δικά τους χέρια, θα βοηθήσει στη συλλογή της πολυαναμενόμενης άφθονης συγκομιδής.