Σχετικά με τον κήπο

Εξοικονομούμε το χώρο του "σωστού θερμοκηπίου"Για την καλλιέργεια μικρών και μεσαίων καλλιεργειών, τα κρεβάτια πρέπει να τοποθετούνται από το βορρά προς το νότο. Υψηλά φυτά (από 2 μ.) Είναι καλύτερα τοποθετημένα στο θερμοκήπιο σε σειρές από δυτικά προς ανατολικά.Σε κρύο καιρό, το σύστημα απλά κλείνει τους μετασχηματιστές και εξοικονομεί ακριβά θερμότητα.Και είναι απαραίτητο να επιλυθούν μόνο δύο βασικά καθήκοντα:

Ελέγξτε τη θερμοκρασία στο θερμοκήπιοΑυτό το σύστημα είναι πολύ "ισχυρό", έτσι είναι αξιόπιστο και δημοφιλές. Τα υγρά για τον υδραυλικό κύλινδρο είναι διαθέσιμα και φθηνά - μπορεί να χρησιμοποιηθεί λάδι μηχανής, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που να λέει για το νερό. Η συσκευή διανέμεται ήσυχα χωρίς σταθερή και τακτική αποσφαλμάτωση.• Τα απλούστερα και πιο αξιόπιστα συστήματα αερισμού βασίζονται στο έργο των γνωστών φυσικών νόμων. Το κυριότερο είναι η επέκταση των ουσιών από τη θέρμανση και η συμπίεση τους κατά την ψύξη. Αλλά πριν από την τοποθέτηση του συστήματος εξαερισμού, θα πρέπει να σχεδιάσετε σωστά και άνετα τα παράθυρα του θερμοκηπίου σας. Έτσι ώστε ο αυτοματισμός ήταν εύκολο να ανοίξει και να κλείσει, και τα φυτά θα λάβουν μέγιστη άνεση. Και μην κοιτάξετε τα συστήματα διαφήμισης σύνθετων συστημάτων εξαερισμού με ειδικούς αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας. Η απλότητα και η αξιοπιστία είναι πιο σημαντικά στη χώρα.

 • Οι διεργασίες ανάπτυξης σταματούν και η συγκομιδή μειώνεται.
 • Με αυτή τη μέθοδο, αναπτύσσονται αυτόματες λεκάνες εξαερισμού, όπου το λάδι κινητήρα λειτουργεί ως υγρό.

Μπορούμε να κάνουμε χωρίς ηλεκτρική ενέργεια

Με την επέκταση, χάρη στο σύστημα των μοχλών ανοίγει το παράθυρο.

Όταν σχεδιάζετε θερμοκήπια με πλάτος μεγαλύτερο από 2,5 μ., Μην προσπαθήστε να καταλήξετε σε ένα σχέδιο πονηρού με μεγάλα κρεβάτια που χωρίζονται από εγκάρσιες σειρές. Μεγάλα στενά κρεβάτια και περάσματα μαζί τους είναι η πιο βέλτιστη παραλλαγή της λειτουργικής χρήσης του χώρου. Εάν είναι απαραίτητο, είναι δυνατόν να διαιρέσετε μια ευρύτερη κλίνη με μία απόσταση διαμήκων γραμμών.

Το πλάτος των κλινών κατά μήκος της περιμέτρου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 50-60 εκατοστά, δεδομένου ότι πρέπει πάντα να είναι δυνατή η εύκολη πρόσβαση στην πιο μακρινή γωνία. Το πλάτος του περάσματος εξαρτάται από την περαιτέρω χρήση του: κατ 'αρχήν, είναι αρκετά βολικό να περάσετε σε μια διαδρομή πλάτους 40 cm, αλλά μπορείτε εύκολα να οδηγήσετε ένα καρότσι κατά μήκος μιας διόδου πλάτους τουλάχιστον 70 cm.

Εάν η θερμοκρασία σταθεροποιηθεί και αρχίσει να αυξάνεται πέρα ​​από το επιτρεπόμενο όριο, οι τραβέρσες θα ανοίξουν ελαφρά.

Σημαντικό!

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει υπερβολική θερμότητα. Για να γίνει αυτό, παρέχετε ένα μεγάλο θερμοκήπιο, συνολικής έκτασης τουλάχιστον ενός τετάρτου της έκτασης του θερμοκηπίου, και αναγκαστικά στην κορυφή του θερμοκηπίου, όπου συσσωρεύεται ζεστός αέρας. Στην ιδανική περίπτωση, εάν η θερμοκρασία μέσα στα υπάρχοντά σας δεν υπερβαίνει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Για να γίνει αυτό, μπορείτε ακόμη και να σκιάσετε ένα μικρό θερμοκήπιο στην κορυφή της ηλιακής δραστηριότητας στη θερμότερη εποχή του καλοκαιριού.

Στο ρύγχος, όπου είναι απαραίτητο

Τοποθετήστε διάφορα θερμόμετρα μέσα σε αυτό. Από αυτά, τουλάχιστον ένας πρέπει να βρίσκεται στον ήλιο, και ένας στη σκιά.Φαίνεται, μια αξιοσημείωτη μονάδα, που δεν έχει ανταγωνιστές. Και όχι εδώ ήταν - υπάρχουν ελλείψεις μαζί του.Γιατί δεν γράφουμε για διμεταλλικά συστήματα εξαερισμού για θερμοκήπια; Βασίζονται στην ικανότητα διαφορετικών μετάλλων να διογκώνονται διαφορετικά όταν θερμαίνονται. Και έτσι η πλάκα των δύο μετάλλων είναι λυγισμένη. Πιστεύεται ότι, λυγισμένο, θα πρέπει να ανοίξει το παράθυρο, και μετά την ψύξη, ισιώστε και κλείστε. Αυτή η αρχή χρησιμοποιείται στη δουλειά των θερμοστατών. Ωστόσο, υπάρχει η διαφορά στη θερμοκρασία είναι υψηλότερη από ό, τι στο θερμοκήπιο, και η γωνία της κάμψης είναι πολύ μικρή. Όσο για τον αερισμό των "σπιτιών για τα φυτά", εδώ η δύναμη της καμπύλης πλάκας είναι αρκετή για ένα ελαφρύ άνοιγμα της τραβέρσας. Να κάνει με αυτό δεν έχει νόημα.

Πώς να φτιάξετε τα φυτά που δεν είναι "ατμισμένα";

Σε αυτή την περίπτωση, θα μάθετε πώς να κάνετε τον εαυτό σας τον αερισμό στο θερμοκήπιο, χρησιμοποιώντας μια συσκευή που δεν απαιτεί να έχετε ειδικές γνώσεις και δεξιότητες, καθώς και μεγάλο οικονομικό κόστος. Ο μηχανισμός αποτελείται από δύο διμεταλλικές πλάκες με διαφορετικό συντελεστή διαστολής και μοχλό.

Ενώ το σκάφος τοποθετημένο έξω από το θερμοκήπιο αντισταθμίζει την πίεση, παρεμποδίζοντας το ξαφνικό άνοιγμα του πορτμπαγκάζ.Η εργασία του ανεμιστήρα θα επιτρέψει την ταχύτερη μείωση της υγρασίας και της θερμοκρασίας στο φούρνο.ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΡΟΧΗΣ

Έχετε εκπνεύσει ο αέρας;

Το θερμοκήπιο μίας χρήσης είναι βολικό για βήματα με "βήματα".

Εάν υπάρχει μια ξαφνική αλλαγή θέρμανση θερμοκήπια, ή αποτυχία στην προσαρμογή, σύστημα εξαερισμού θα ανοίξει το υπέρθυρο στο επίπεδο που θα βοηθήσουν να δημιουργήσετε ξανά η βέλτιστη θερμοκρασία στο εσωτερικό του θερμοκηπίου.

Αλλά η θερμότητα είναι απαραίτητη και φυλασσόμενο, επιπλέον, να μην χάσει, ειδικά στις καιρικές συνθήκες και δροσερό. Εδώ θα σας βοηθήσουν μόνο τα αυτόματα συστήματα εξαερισμού για τα θερμοκήπια, τα οποία θα ανοίξουν τους τροχούς εγκαίρως και θα κλείσουν εγκαίρως. Ο άνθρωπος μπορεί να αντεπεξέλθει σε μια τέτοια αποστολή, πιο συχνά από ό, τι δεν είναι, ακριβώς πέρα ​​από την εξουσία.

Εάν το "τέλειο" άνοιγμα δεν συνέβη την πρώτη φορά, μην ανησυχείτε. Μετά από όλα, η εγκατάσταση ενός ήδη κατασκευασμένου συστήματος είναι πολύ πιο εύκολη από την κατασκευή του.

Το υδραυλικό σύστημα, ακόμη και αυτό-κατασκευασμένο, θεωρείται σχετικά ακριβότερο και περίπλοκο. Επιπλέον, είναι δυσκίνητη και έχει αισθητή αδράνεια, επειδή τα υγρά χρειάζονται χρόνο για να ζεσταθούν και να επεκταθούν. Επομένως, το παράθυρο θα ανοίξει αργά. Συνήθως, ένα τέτοιο σύστημα στο θερμοκήπιο είναι εγκατεστημένο στο μοναδικό, αφού ακόμη και δύο υδραυλικά συστήματα - αυτό είναι ήδη δύσκολο και στενότητα. Ως εκ τούτου, είναι καλό μόνο για μικρά θερμοκήπια ή θερμοκήπια.

Συμβουλές για αρχάριους

 • Υπάρχουν πολλές παραλλαγές της τοποθεσίας
 • Εξαερώστε το θερμοκήπιο
 • Διμεταλλικό σύστημα αερισμού θερμοκηπίου με δικά του χέρια

Μην ξεχάσετε να διαμορφώσετε

Όταν μειώνεται η θερμοκρασία, όλα συμβαίνουν στην αντίθετη σειρά.

Ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να ρυθμίσετε με ακρίβεια τα όρια ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του εξοπλισμού.

Για την καλλιέργεια πρώιμων καλλιεργειών, τα κρεβάτια που ανυψώνονται κατά 80 cm είναι ιδανικά. Τα εξωτερικά περιγράμματα είναι βαμμένα μαύρα. Ο πυθμένας των κλινών είναι επενδεδυμένος με χούμο και γρασίδι και η γη χύνεται από πάνω. Αυτή η στρώση-επένδυση, re-heating, θα ζεσταθεί το έδαφος.

Κατά μήκος των ψηλών φυτών τοίχων φυτών, και κατά μήκος της χαμηλής - μεσαίας και χαμηλής.Όπως μπορείτε να δείτε, ένα έξυπνο σύστημα θα λειτουργεί πάντα με σύνεση και θα σας βοηθήσει σε σκληρή δουλειά στο δικό σας site. Είναι σαφές ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν ένας πλήρης συνδυασμός όλων των απαραίτητων συστημάτων στο θερμοκήπιο - θέρμανση, άρδευση, αερισμός, θα κάνουν πολύ πιο εύκολο τον αγώνα για τη συγκομιδή, αλλά εξαρτάται από εσάς. Ίσως αξίζει να αρχίσετε με τον αυτόματο αερισμό ή να εγκαταστήσετε τα θερμαντικά στοιχεία του θερμοκηπίου, όλα εξαρτώνται μόνο από τη χρηματοδότηση, την περιφερειακή θέση και τους πολιτισμούς που πρόκειται να αναπτυχθείτε.Φυσικά, μπορείτε να συλλέξετε θερμόμετρα στο θερμοκήπιο, να παράγετε πτυσσόμενα παράθυρα και να τοποθετήσετε εκεί ένα άτομο που θα σταθεροποιεί σταθερά τη θερμοκρασία με τη βοήθεια του εξαερισμού. Αλλά, είναι πολύ πιο εύκολο να εγκαταστήσετε ένα σύστημα αυτόματου αερισμού του θερμοκηπίου μια φορά και στη συνέχεια περιμένετε μόνο για τη συγκομιδή. Όχι, βεβαίως, εκτός από τον αερισμό, θα έχετε και άλλες ανησυχίες, αλλά το πρόβλημα του αερισμού και της σταθεροποίησης της θερμοκρασίας και της υγρασίας στην περίπτωση αυτή θα πάει μακριά.

Ekaterina Khozyainova, Tyumen

Το πνευματικό σύστημα δεν είναι τόσο «δυναμική», όπως υδραυλικά, ωστόσο, και αυτό έχει τα πλεονεκτήματά του. Πρώτον, είναι πολύ απλούστερο, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι του καλοκαιριού μπορούν να το παράγουν. Εκτός από την ήδη αρκετά αρχάριους, αλλά έχουν πάντα τη δυνατότητα να ζητήσει βοήθεια από πιο έμπειρους «συναδέλφους». Δεύτερον, μπορεί να τεθεί στη διάθεση κάθε κηπουρός υλικά - χωρίς αδικαιολόγητη δυσκολία. Επιπλέον, ο αέρας είναι να ανταποκρίνεται περισσότερο διαστολή και συστολή nanagrev από το υγρό, και το σύστημα λειτουργεί πολύ πιο γρήγορα, σε σύγκριση με ένα υδραυλικό μηχανισμό.

Εξαερισμός στο θερμοκήπιο: συμβουλές και κόλπα

Ένα θερμοκήπιο όλο το χρόνο είναι μια κατασκευή στην οποία δημιουργείται ένα τεχνητό μικροκλίμα, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλλιέργεια ορισμένων φυτών. Αυτό επιτυγχάνεται με ένα σύστημα αυτόματης άρδευσης, θέρμανσης, φωτισμού και σωστής συντήρησης. Το ζήτημα του πώς να κάνει αερισμό των θερμοκηπίων με τα χέρια τους, δίνεται πολύ συχνά άπειρους κηπουροί συχνά παραβλέπουν αυτό το σημείο, και πρέπει να βελτιώσετε τα προϊόντα τους ήδη σε χρήση.

Η αρχή της απλούστερης οργάνωσης του εξαερισμού

Βιομηχανία

Καταρχήν, πρέπει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλες οι φυτικές καλλιέργειες χρειάζονται καθαρό αέρα που χρειάζονται για πλήρη ανάπτυξη. Στην περίπτωση αυτή, ο εξαερισμός των θερμοκηπίων από πολυανθρακικό πρέπει να διεξάγεται με τέτοιο τρόπο ώστε ο ιδιοκτήτης να μπορεί να ελέγχει ολόκληρη τη διαδικασία και, εάν είναι απαραίτητο, να έχει τη δυνατότητα να αποκλείει την πρόσβαση από το εξωτερικό. Αυτό συνδέεται όχι μόνο με τη ροή των αέριων μαζών, αλλά και με τη διατήρηση κάποιας θερμοκρασίας.

Μια ερασιτεχνική φωτογραφία που δείχνει ότι ο απλούστερος ανεμιστήρας του σπιτιού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία κινήσεων αέρα

Παραγωγικές επιλογές

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για την κατασκευή τέτοιων συστημάτων. Όλοι τους έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά, καθώς και πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ως εκ τούτου, αξίζει να τα εξετάσετε λεπτομερώς.

 • Πρώτα απ 'όλα, αξίζει να αναφέρουμε τον φυσικό εξαερισμό. Μπορεί να κατασκευαστεί από τα χέρια του μόνο μία ημέρα και δεν απαιτεί μεγάλες δαπάνες. Φαίνεται σαν ένα σχέδιο με τη μορφή ενός συμβατικού παραθύρου ή παραθύρου στο θερμοκήπιο.

Εάν είναι απαραίτητο, για τον αερισμό της εστίας αρκεί να ανοίξετε την πόρτα και το παράθυρο και ο αέρας θα κυκλοφορήσει μέσα από το δωμάτιο. Ωστόσο, με αυτή τη μέθοδο αερισμού, είναι δυνατό να παραβιάσουμε το μικροκλίμα πολύ μέσα και η προσωπική συμμετοχή είναι επίσης απαραίτητη.

Η δημιουργία πρόσθετων παραθύρων και τμημάτων ανοίγματος θα επιτρέψει τη δημιουργία της σωστής ανταλλαγής αέρα

 • Η δεύτερη άποψη υποθέτει ότι θα χρησιμοποιηθούν ανεμιστήρες για θερμοκήπια. Εγκαθίστανται με τέτοιο τρόπο ώστε κάποιος να εργάζεται για να τραβήξει τον αέρα από το εξωτερικό και ο δεύτερος πρέπει να εκτελεί την εκροή του από το εσωτερικό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι κατάλληλοι όλοι οι τύποι ανεμιστήρων για αυτό το έργο, αλλά μόνο εκείνοι που διαθέτουν ειδικό κλείστρο που κλείνει σε κατάσταση εκτός λειτουργίας. Πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι ο εξαερισμός αυτός απαιτεί ηλεκτρική ενέργεια.

 • Μερικοί δάσκαλοι προτιμούν να σκάβουν ένα πλαστικό σωλήνα αποχέτευσης στο έδαφος, το ένα άκρο του οποίου βγαίνει σε ορθή γωνία στο θερμοκήπιο, και το άλλο βρίσκεται στο δρόμο. Ως αποτέλεσμα, ο αέρας θα κυκλοφορήσει λόγω της πτώσης της θερμοκρασίας, αλλά η ίδια η αίθουσα δεν θα ψυχθεί έντονα.

Ένας ειδικός ανεμιστήρας για το θερμοκήπιο πρέπει να διαθέτει αποσβεστήρα

Συνήθως ο εξαερισμός στα θερμοκήπια συνδυάζεται. Αυτό σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε ηλεκτρικό ρεύμα το καλοκαίρι και σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε τους ανεμιστήρες το χειμώνα σε απόσταση.

Συμβουλές! Πρέπει να σημειωθεί ότι όλα τα ανοίγματα αερισμού πρέπει να βρίσκονται μακριά από τα θερμαντικά στοιχεία. Στην ιδανική περίπτωση, ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας και εξαγωγής πρέπει να τοποθετηθεί σε διαφορετικά άκρα του δωματίου. Αυτό θα εξασφαλίσει τη σωστή κυκλοφορία αέρα.

Η σωστή οργάνωση της αυτόματης θέρμανσης και αερισμού στο δωμάτιο θα δημιουργήσει το απαραίτητο μικροκλίμα, ακόμη και για την καλλιέργεια των πιο εξωτικών φυτών

Αυτοματισμοί

Η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα για το θερμοκήπιο μπορεί να φροντίσει αμέσως και να αυτοματοποιήσει την ένταξή του. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να αποφασίσετε πότε πρέπει να αερίσετε. Αυτό καθορίζεται από τις κλιματικές συνθήκες που πρέπει να δημιουργηθούν για μια συγκεκριμένη καλλιέργεια φυτών.

Σε ένα σωστά σχεδιασμένο θερμοκήπιο, όλα τα συστήματα υποστήριξης της ζωής είναι πλήρως αυτοματοποιημένα και δεμένα στην αλληλεπίδραση μεταξύ τους

Είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα ανεξάρτητο σύστημα ελέγχου με χρονοδιακόπτη που θα εκκινεί τον ανεμιστήρα σε τακτά χρονικά διαστήματα. Συνήθως η τιμή του δεν είναι υπερβολικά υψηλή και δικαιολογείται πλήρως. Επομένως, μια τέτοια λύση μπορεί να είναι η βέλτιστη λύση.

Υπάρχουν τέτοια είδη φυτών που απαιτούν συνεχή ροή καθαρού αέρα. Επομένως, η περιοδικότητα της εκκίνησης πρέπει να αυξηθεί και είναι καλύτερο να συνδεθεί με έναν αισθητήρα θερμοκρασίας που συνδέεται με τον θερμαντήρα. Ένα τέτοιο σύστημα αερισμού στο θερμοκήπιο ενεργοποιεί φρέσκο ​​αέρα για 15-20 λεπτά πριν από την έναρξη της θέρμανσης.

Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να έχετε έναν αισθητήρα θερμοκρασίας με πολλές επαφές ή δύο κυκλώματα. Η πρώτη γραμμή ισχύος θα ξεκινήσει όταν η ελάχιστη επιτρεπτή ψύξη δεν είναι αρκετή 3-4 μοίρες, ενεργοποιώντας τους ανεμιστήρες για το θερμοκήπιο.

Μετά την πτώση της θερμοκρασίας ως αποτέλεσμα του αερισμού, ενεργοποιείται ένα δεύτερο κύκλωμα το οποίο θα τροφοδοτεί τα θερμαντικά στοιχεία και ταυτόχρονα θα απενεργοποιεί τον εξαερισμό.

Πολύ συχνά για τον εξαερισμό χρησιμοποιείτε ειδικές συσκευές θέρμανσης με αεραγωγούς

Ένα τέτοιο σύστημα, όταν συνδυάζεται με την αυτόματη άρδευση, θα μετατρέψει το έργο φροντίδας του θερμοκηπίου σε στοιχειώδες φρεσκάρισμα για φυτικές καλλιέργειες. Όλα τα προβλήματα που συνδέονται με τη δημιουργία και τη συντήρηση του μικροκλίματος θα αντιμετωπιστούν μέσω ενός σχεδίου ελέγχου.

Συμβουλές! Εάν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες δεξιότητες που απαιτούνται για την εργασία με ηλεκτρονικά, τότε ο ευκολότερος τρόπος είναι να αγοράσετε μια έτοιμη συσκευή ελέγχου. Αυτό θα σώσει πολύ χρόνο και νεύρα.

Μόνο η πλήρης αλληλεπίδραση όλων των συστημάτων υποστήριξης της ζωής θα μας επιτρέψει να έχουμε μια καλή και άφθονη συγκομιδή ανά πάσα στιγμή του χρόνου

Συμπέρασμα

Στο βίντεο αυτού του άρθρου θα βρείτε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα. Επίσης, με βάση το κείμενο που παρουσιάστηκε παραπάνω, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι το σύστημα εξαερισμού στο θερμοκήπιο διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή των φυτών. Επομένως, η οργάνωση της πρέπει να προσεγγιστεί με μεγάλη υπευθυνότητα, λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των καλλιεργούμενων καλλιεργειών.

Ξεχωριστά αξίζει να σημειωθεί και το γεγονός ότι όλα τα συστήματα υποστήριξης της ζωής των εγκαταστάσεων πρέπει να αλληλεπιδρούν σαφώς μεταξύ τους. Διαφορετικά, ακόμη και η πιο ακριβή και υψηλής ποιότητας αυτοματοποίηση μπορεί να καταστρέψει τη συγκομιδή.

Πώς να κάνετε αερισμό σε θερμοκήπιο από πολυανθρακικό

Ο πλήρης αερισμός των θερμοκηπίων σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα άνετο μικροκλίμα, να επιταχύνετε την ωρίμανση των λαχανικών και των φρούτων. Ο πλήρης αερισμός στο θερμοκήπιο από πολυανθρακικό σας επιτρέπει να απομακρύνετε γρήγορα τον αέρα που επεξεργάζεται τα φυτά, δεν επιτρέπει τη συσσώρευση στο έδαφος υπερβολικής υγρασίας.

Είδη εξαερισμού

Εάν το καρποφόρο φυτό δεν συντηρείται σωστά, δεν θα αποφέρει καρπούς, θα χαθεί. Επί του παρόντος, υπάρχουν δύο τύποι εξαερισμού τεχνητών κατασκευών:

 • αυτόματη?
 • χειροκίνητο (μηχανικό)

Αυτόματος αερισμός μπορεί να γίνει:

 • διμεταλλικό.
 • ηλεκτρικό?
 • υδραυλικό

Η χειροκίνητη έκδοση του εξαερισμού (εξαερισμός) προϋποθέτει την ύπαρξη διαφορετικού αριθμού παραθύρων, θυρών, είναι απλή και προσβάσιμη.

Πλεονεκτήματα αυτού του εξαερισμού για τα θερμοκήπια:

 1. Απουσία εξόδων για ειδικές συσκευές.
 2. Εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Το μειονέκτημα του χειροκίνητου αερισμού είναι η υποχρεωτική παρουσία του ιδιοκτήτη του θερμοκηπίου.

Εκείνοι που δεν έχουν την ευκαιρία να φροντίζουν συνεχώς για τα φυτά, προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον αυτόματο αερισμό του θερμοκηπίου, που γίνεται από τα χέρια του. Συμβουλές! Δεν είναι απαραίτητο να αναζητήσετε έναν ειδικό για να δημιουργήσετε αερισμό, είναι αρκετά πιθανό να αντιμετωπίσετε αυτό το έργο μόνος του, χρησιμοποιώντας έναν έτοιμο αλγόριθμο ενεργειών.

Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του τρόπου αυτόματου αερισμού παρατηρούμε την πιθανότητα να δημιουργηθεί το απαραίτητο κλιματικό καθεστώς για ορισμένα φυτά.

Εξετάστε λεπτομερώς τον αλγόριθμο για τη δημιουργία αυτόματων εγκαταστάσεων εξαερισμού.

Ηλεκτρικός εξαερισμός

Αυτή είναι η πιο οικονομική επιλογή για τον εξαερισμό. Εάν αποφασίσετε να κάνετε τέτοιο αερισμό στο θερμοκήπιο με τα χέρια σας, θα χρειαστείτε έναν ηλεκτρικό ανεμιστήρα και έναν θερμοστάτη. Είναι το θερμικό ρελέ που θα γίνει το κύριο στοιχείο του κυκλώματος. Επιτρέπει στον πωλητή να προσαρμόζει τη λειτουργία της εγκατάστασης του συστήματος εξαερισμού σε ένα καθορισμένο καθεστώς θερμοκρασίας, ώστε να δίνει στον ανεμιστήρα ένα σήμα σχετικά με την ανάγκη έναρξης εργασίας. Αμέσως μετά τη λήψη του σήματος, ο ανεμιστήρας αρχίζει να λειτουργεί, ο αέρας μέσα στο θερμοκήπιο ψύχεται. Ποια είναι τα κύρια πλεονεκτήματα ενός τέτοιου συστήματος ψύξης;

 1. Προϋπολογισμός, διαθεσιμότητα συσκευών. Αυτός ο εξαερισμός σε θερμοκήπιο από πολυανθρακικό μπορεί να γίνει με το χέρι.
 2. Ρύθμιση του επιθυμητού αριθμού ανεμιστήρων και ρελέ σε όλο το μήκος του θερμοκηπίου.
 3. Η σωστή εγκατάσταση ενός τέτοιου εξαερισμού του θερμοκηπίου με τα δικά σας χέρια σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την πυκνότητα της ροής του αέρα. Σε περίπτωση σημαντικής υπερθέρμανσης ή απότομης ψύξης του αέρα, μπορεί να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του ανεμιστήρα. Ο ανεμιστήρας εξάτμισης παράγει ζεστό αέρα όταν δημιουργεί μια ελαφριά απόρριψη προς τα έξω, αντί να ρέει ένα φρέσκο ​​ρεύμα αέρα στο θερμοκήπιο.
 4. Τα θερμικά ρελέ θεωρούνται αξιόπιστες συσκευές που δίνουν σαφείς ενδείξεις. Τα σύγχρονα μοντέλα θερμοστατών αναλαμβάνουν την εγκατάσταση παραμέτρων που τους επιτρέπουν να σβήνουν και να ενεργοποιούνται σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Μέθοδοι εξαερισμού σε θερμοκήπια

Το μειονέκτημα του συστήματος είναι η δυσκολία παροχής αδιάλειπτης ισχύος σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, η ανάγκη για ακριβό πρόσθετο εξοπλισμό. Στην πραγματικότητα, αυτό συμβαίνει κατά τη θερινή περίοδο του καλοκαιριού. Αν το σύστημα εξαερισμού είναι απενεργοποιημένο για 2-3 ώρες, αυξάνεται ο κίνδυνος θανάτου των φυτών.

Υδραυλική εξαερισμός

Είναι αυτή η μέθοδος που μπορεί να θεωρηθεί μια σύγχρονη εφεύρεση της ιδιοφυΐας. Το πιο ανθεκτικό και αξιόπιστο σύστημα θεωρείται η υδραυλική έκδοση του εξαερισμού των θερμοκηπίων. Ένα τέτοιο σύστημα περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία: μοχλούς που συνδέονται μεταξύ τους με ένα τραβέρσα.

Η ουσία της ρύθμισης και της λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος:

 1. Γεμίστε ένα συγκεκριμένο δοχείο με υγρό. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας θέρμανσης, εμφανίζεται βαθμιαία επέκταση, με ψύξη, μερική συμπίεση.
 2. Καθώς αυξάνεται ο όγκος του υγρού (με θέρμανση), ανοίγει το παράθυρο. Όταν ο όγκος του νερού μειωθεί, ο αερισμός σταματά. Το θερμόμετρο είναι ένα σκάφος που είναι εγκατεστημένο μέσα στο θερμοκήπιο. Ο αντισταθμιστής είναι ένας περιέκτης τοποθετημένος έξω από τη δομή του θερμοκηπίου. Για να εξασφαλίσετε ότι τα σκάφη μεταδίδουν σκάφη επικοινωνίας, χρησιμοποιήστε υδραυλικούς εύκαμπτους σωλήνες (συνδέουν το εξωτερικό και εσωτερικό δοχείο μεταξύ τους). Όταν η πίεση σε οποιοδήποτε δοχείο αυξάνεται, λαμβάνει χώρα μια στιγμιαία αντίδραση - η εξομάλυνση του δείκτη, που οδηγεί στην προς τα πάνω κίνηση του τραβέρσα.
 3. Η αμπαζούρα δεν φθάνει ποτέ στη μέγιστη θέση της, οπότε ο εξαερισμός εκτελείται ομαλά, αργά.

Μειονεκτήματα του υδραυλικού εξαερισμού

 1. Αυτή η διαδικασία είναι αδρανής, δηλαδή, στην περίπτωση σημαντικής μείωσης της θερμοκρασίας του εξωτερικού αέρα, το κλείσιμο είναι πολύ αργό. Για φυτά ευαίσθητα στο κρύο, αυτό αρκεί για να τα σκοτώσουν εντελώς.
 2. Σε ένα τέτοιο σύστημα, δεν υποτίθεται ότι έχει ένα φύλλο παραθύρου, το οποίο είναι ενοχλητικό όταν καλλιεργούνται πολλές καλλιέργειες κήπου.

Πλεονεκτήματα του υδραυλικού εξαερισμού

 1. Ευκολία εγκατάστασης.
 2. Αξιοπιστία του συστήματος, αντοχή του.
 3. Λιανική συντήρηση, δεν υπάρχει ανάγκη συνεχούς παρακολούθησης της διαδικασίας.

Βιομετρικός αερισμός

Αυτή η μέθοδος τοποθέτησης του αυτόματου αερισμού περιλαμβάνει την αύξηση του υλικού σε περίπτωση αύξησης της θερμοκρασίας.

Για τη βάση χρησιμοποιούνται δύο μέταλλα που έχουν διαφορετικούς συντελεστές διαστολής, διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Η λειτουργία είναι η εξής: κατά τη διάρκεια ισχυρής θέρμανσης, εμφανίζεται η εκτροπή μίας πλάκας, με αποτέλεσμα να σπρώχνεται το παράθυρο. Όταν η θερμοκρασία χαμηλώνει, η πλάκα ψύχεται σταδιακά, ενώ το παράθυρο είναι κλειστό.

Θετικά χαρακτηριστικά αυτής της μεθόδου εξαερισμού

 1. Ευκολία εγκατάστασης.
 2. Μεγάλη περίοδος λειτουργίας.
 3. Το ελάχιστο κόστος του συστήματος.

Μειονεκτήματα του συστήματος

Εάν το μέταλλο ζεσταίνει ανεπαρκώς, η πλάκα δεν θα μπορέσει να ανοίξει το παράθυρο, ο εξαερισμός δεν θα είναι δυνατός. Υπάρχουν φυτά που πεθαίνουν σε περίπτωση υπερθέρμανσης, γι 'αυτά δεν είναι κατάλληλο ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού.

Τύποι φύλλων παραθύρων

Πολυκαρβονικό θερμοκήπιο εξατμίζει τέλεια τις ακτίνες του ήλιου, δεν επιτρέπει την υπερθέρμανση στην κατασκευή του αέρα, έχει μια μακρά περίοδο λειτουργίας, εξαιρετικά χαρακτηριστικά απόδοσης.

 1. Ο αναπνευστήρας βρίσκεται στο πάνω μέρος, οπότε στην περίπτωση αυτή θα ρέει προς τα μέσα μια επαρκής ποσότητα αέρα που ρέει.
 2. Εάν το θερμοκήπιο δεν είναι σωστά εγκατεστημένο, θα υπάρχουν ρέοντα μέσα, τα οποία θα επηρεάσουν αρνητικά τα φυτά.
 3. Είναι επιθυμητό να εγκατασταθούν συστήματα σε πολυκαρβονικά κτίρια με εξαναγκασμένο εξαερισμό. Ως αποτέλεσμα, οι νέες μάζες αέρα θα ρυθμιστούν άριστα για το επιλεγμένο χρονικό διάστημα, το απαραίτητο μικροκλίμα θα σχηματιστεί στο θερμοκήπιο.
 4. Απαιτείται μια τυπική εξάτμιση για την αφαίρεση του αέρα εξαγωγής.

Επί του παρόντος, σε πολυανθρακικά θερμοκήπια, χρησιμοποιούνται δύο τύποι εξαερισμού: κλασικά και με τη μορφή περσίδων.

Η τυφλή έκδοση έχει ένα περίπλοκο σχέδιο, δίνει το μέγιστο αποτέλεσμα - εγγυάται τη ροή του αέρα στο θερμοκήπιο, χωρίς να επιτρέπει τα ρεύματα.

Με ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού θα πρέπει να λάβει υπόψη την κατεύθυνση του ανέμου, να παρακολουθεί τη θερμοκρασία του αέρα, παίρνει τεράστιο κόστος χρόνου. Αυτά τα προβλήματα θα επιλυθούν πλήρως κατά την εγκατάσταση ενός αυτόματου συστήματος εξαερισμού.

Αυτόματο αερισμό του θερμοκηπίου με τα χέρια σας

Όπως πάντα, οι λαϊκοί τεχνίτες θα βρουν αναγκαστικά τον απλούστερο και πιο οικονομικό τρόπο αερισμού του θερμοκηπίου. Με τη βοήθεια μιας γραμμής αλιείας ή ενός σπάγκου, το παράθυρο εξαερισμού προσαρτάται στη δομή δύο δοχείων με νερό, τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικά ύψη. Τα σκάφη συνδέονται με ένα λεπτό σωλήνα. Όταν θερμαίνεται αέρας στο θερμοκήπιο θερμαίνεται, και τα σκάφη νερό, να επεκτείνει αυτό ρέει από το ένα δοχείο στο άλλο, και αναπνευστήρα, κατά βάρος της κατώτερης δοχεία ανοικτό νερό. Όταν ο αέρας δροσιστεί, το νερό επιστρέφει πίσω στο παράθυρο εξαερισμού κλείνει

Αυτό είναι τόσο εύκολο να προσαρμόσετε τα δύο δοχεία για να αερίσετε το θερμοκήπιο απουσία των ιδιοκτητών

Συμπέρασμα

Δημιουργώντας σε πολυανθρακική κατασκευή με τη βοήθεια του εξαερισμού το απαραίτητο μικροκλίμα, είναι σημαντικό να λάβουμε υπόψη όλες τις αποχρώσεις: υγρασία, θερμοκρασία, ποικιλία φυτών.

Κάνουμε αερισμό στο θερμοκήπιο: τα χαρακτηριστικά της συσκευής

Για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των φυτών στο θερμοκήπιο θα πρέπει να είναι ευνοϊκή για τους θερμοκρασία και υγρασία. Παροχή τέτοιων συνθηκών μπορεί να ρυθμιστεί στον αερισμό του θερμοκηπίου. Σε απλά θερμοκήπια, συνήθως, για αυτό το σκοπό, ανοίξτε την πόρτα το απόγευμα. Σε μεγάλο βαθμό, εγκαθίσταται ένα σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού.

Πώς να οργανώσετε τον αερισμό στο θερμοκήπιο - Διαβάστε στο άρθρο μας

Χαρακτηριστικά

 • Το σύστημα εξαερισμού στο θερμοκήπιο αντικαθιστά τον ζεστό αέρα εξαγωγής με φρέσκο ​​δροσερό αέρα.
 • Ο εξαερισμός διατηρεί ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας στον αέρα για τα φυτά.
 • Η ομοιόμορφη κυκλοφορία του αέρα στο θερμοκήπιο οργανώνεται.
 • Βελτιώνει τη σύνθεση του αέρα.

Είδη συστημάτων εξαερισμού σε θερμοκήπια

Με βάση την αρχή του ελέγχου, ο αερισμός στο θερμοκήπιο μπορεί να είναι:

 • μηχανικό (κλείσιμο και άνοιγμα της πόρτας και των παραθύρων χειροκίνητα).
 • αυτόματο.

Στη φωτογραφία: αυτόματο σύστημα εξαερισμού σε θερμοκήπιο από πολυανθρακικό

Υπάρχουν διάφορες ποικιλίες αυτόματων συστημάτων εξαερισμού:

 • Ηλεκτρικά. Είναι φθηνό. Περιλαμβάνει θερμοστάτη και ηλεκτρικό ανεμιστήρα. Η συσκευή ενεργοποιείται όταν η θερμοκρασία στο θερμοκήπιο αυξηθεί πάνω από τη ρυθμισμένη θερμοκρασία.
 • Υδραυλικό. Εξυπηρετεί πολύ, αξιόπιστα. Στην καρδιά του σχεδιασμού του συστήματος είναι οι μοχλοί που συνδέονται με ένα τραβέρσα. Ο ρόλος του θερμοστάτη παίζεται από μια δεξαμενή με ένα υγρό. Όταν θερμαίνεται, το υγρό επεκτείνεται, ψύχεται, μειώνεται η ένταση. Το δοχείο μέσα στο θερμοκήπιο είναι ένα θερμόμετρο, η εξωτερική χωρητικότητα είναι ο αντισταθμιστής. Συνδέονται με υδραυλικούς εύκαμπτους σωλήνες.
 • Διμεταλλικό. Βασίζεται στη διαφορά στους συντελεστές επέκτασης των δύο μετάλλων. Θέρμανση, μια πλάκα λυγίζει και ανοίγει το παράθυρο. Το παράθυρο κλείνει όταν η πλάκα δροσιστεί.
 • Ένα παράθυρο που λειτουργεί σε αυτόματη λειτουργία.

Ένα ισχυρό αυτόματο σύστημα εξαερισμού σε θερμοκήπιο βιομηχανικού τύπου

Πολυκαρβονικά θερμοκήπια

Σε έτοιμα θερμοκήπια από πολυανθρακικό, συνήθως, έχουν ήδη παράθυρα. Το άνοιγμά τους και το κλείσιμο τους μπορούν να αυτοματοποιηθούν, και τότε το θερμοκήπιο θα αερίζεται σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα χωρίς τη συμμετοχή του οικοδεσπότη.

Στο θερμοκήπιο του χειμώνα

Το χειμώνα, η διάρκεια του αερισμού του θερμοκηπίου πρέπει να είναι μικρή (5 λεπτά). Για το σκοπό αυτό, έχει εγκατασταθεί ανεμιστήρας για την αποφυγή της στασιμότητας του αέρα. Η συσκευή απλώνει κρύο αέρα σε όλο το θερμοκήπιο και ο παγωμένος αέρας δεν βλάπτει τα φυτά. Καλύτερα κάνουν 2 οπαδούς: ο ένας στην οροφή, ο άλλος στον τοίχο.

Εμφάνιση του θερμοκηπίου χειμώνα και του συστήματος εξαερισμού και θέρμανσης

Σκέψη για την οργάνωση του εξαερισμού στο κελάρι του γκαράζ; Διαβάστε το άρθρο μας.

Σε μικρά θερμοκήπια

Ένα μικρό θερμοκηπίου είναι αρκετά συστήματα φυσικού αερισμού για να οργανώσει το είδος του χειροκίνητου ή αυτόματου ελέγχου (υδραυλική ή διμεταλλικός).

Αναγκασμένος

Για τον εξαερισμό του θερμοκηπίου χρησιμοποιείται ανεμιστήρας. Θα πρέπει να προσαρμόζεται στις συνθήκες υψηλής υγρασίας και η δουλειά του, ιδανικά, είναι αυτοματοποιημένη. Έτσι, εκτός από τον ανεμιστήρα, πρέπει να ενεργοποιήσετε τον θερμοστάτη. Ο θερμοστάτης πρέπει να είναι ανθεκτικός στην υγρασία.

Τα συστήματα εξαναγκασμού εξαερισμού χρησιμοποιούνται συχνά σε υπόγεια και κελάρια ιδιωτικών κατοικιών.

Παροχή αέρα με θέρμανση αέρα

Φρέσκος αέρας είναι απαραίτητη για να τραβήξει καθαρό αέρα στο δωμάτιο. Είναι φιλτράρει τον εξωτερικό αέρα και να ζεσταίνει το θερμαντήρα αέρα (ατμό ή ηλεκτρική) προς την βέλτιστη θερμοκρασία για τα φυτά (18 - 20 βαθμούς Κελσίου). Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το σύστημα εξαερισμού εδώ.

Πρωταρχικός, αλλά αποτελεσματικός τρόπος θέρμανσης του αέρα σε ένα θερμοκήπιο με έναν τύπο αερισμού εξαερισμού

Εξαερισμός βιομηχανικού θερμοκηπίου

Στα βιομηχανικά θερμοκήπια, ο αέρας ανανεώνεται μέσω της οροφής και των περιφράξεων από πάνω. 25 τοις εκατό - η περιοχή των ανοιγμάτων. Το άνοιγμα γίνεται στη προγραμματισμένη λειτουργία ή μετά το πάτημα του κουμπιού. Τα παράθυρα ανοίγουν ταυτόχρονα. Στην κίνηση τους οδηγεί τον μειωτήρα κινητήρα.

Εξαεριστήρες εξαερισμού ενός βιομηχανικού θερμοκηπίου

Για αγγούρια

Όπου υπάρχει έντονο βύθισμα, τα αγγούρια αναπτύσσονται ελάχιστα. Στεγνώνει το χώμα και διοχετεύει διοξείδιο του άνθρακα από το θερμοκήπιο. Χωρίς αρκετό διοξείδιο του άνθρακα, τα λουλούδια των γυναικών αναπτύσσονται ελάχιστα. Από την άλλη πλευρά, απαιτείται ένα μικρό βύθισμα, επειδή προωθεί την επικονίαση των λουλουδιών. Αυτά τα σημεία πρέπει να ληφθούν υπόψη, οργανώνοντας τον αερισμό στο θερμοκήπιο, όπου καλλιεργούνται αγγούρια.

Mitlajdera

Στο θερμοκήπιο Mitlajdera, η οροφή έχει ανομοιόμορφες κλίσεις: η διαφορά μεταξύ τους είναι 45 εκατοστά. Ο εξαερισμός του χώρου λαμβάνει χώρα μέσω ενός διαμήκους ανοίγματος που σχηματίζεται λόγω των διαφορετικών σημείων.

Οικιακός εξαερισμός για θερμοκήπια

Ένα λίτρο νερού χύνεται στο βάζο (όγκος 3 λίτρα). Η τράπεζα τυλίγεται με ένα καπάκι στο οποίο εισάγεται ένας χάλκινος σωλήνας διαμέτρου 5 mm. Η σύνδεση πρέπει να αποσυναρμολογηθεί, καθιστώντας τη σφραγισμένη. Η απόσταση από τον πυθμένα του δοχείου στον σωλήνα πρέπει να είναι περίπου 5 mm. Συνεχίζουμε τον σωλήνα με έναν εύκαμπτο σωλήνα από PVC ή καουτσούκ. Ο εύκαμπτος σωλήνας συνδέεται με δοχείο από λίτρο κλειστό με καπάκι από πολυαιθυλένιο. Το παράθυρο στερεώνεται στο πλαίσιο στον άξονα (περιστρεφόμενο).

Ένα παράδειγμα αυτοεπιπεδούμενου εξαερισμού σε ένα θερμοκήπιο

Στην κορυφή σε αυτό κρεμάμε ένα βάζο λίτρο, κάτω - ένα μπαρ ως αντίβαρο. Η κατσαρόλα 3 λίτρων πρέπει να βρίσκεται κάτω από την οροφή του θερμοκηπίου. Το φύλλο ανοίγει όταν το νερό στο μεγάλο βάζο θερμαίνεται και κλείνει όταν πέσει η θερμοκρασία του νερού. Το ρευστό στο σύστημα πρέπει να ανανεώνεται περιοδικά. Επισκόπηση των τύπων βαλβίδων ελέγχου - στο άρθρο μας.

Από φιάλες

Για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού, απαιτούνται τα ακόλουθα στοιχεία:

 • διαφανή σωλήνα από το σταγονόμετρο.
 • Πλαστικό μπουκάλι 6 λίτρων με καπάκι.
 • Πλαστικό μπουκάλι 1,5 λίτρου με καπάκι.
 • νερό.

Ένας τρόπος να οργανωθεί ένα αυτόματο σύστημα εξαερισμού ενός θερμοκηπίου από πολυανθρακικό

Πώς να κάνετε αυτόν τον εξαερισμό στο θερμοκήπιο:

 • Εγκαθίστανται εξαρτήματα φιαλών. Έβαλαν ένα σωλήνα από το σταγονόμετρο.
 • Σε μια φιάλη 6 λίτρων, ρίξτε 1 λίτρο νερού, καλύψτε τη βίδα.
 • Σε μια φιάλη των 1,5 λίτρων, κόψτε μια μικρή τρύπα για την κυκλοφορία του αέρα.
 • Οι φιάλες είναι κρεμασμένες με καπάκια κάτω: το ένα στη θέση μέτρησης της θερμοκρασίας και το άλλο στο πλαίσιο.

Αυτόματο σύστημα εξαερισμού για θερμοκήπια

Το αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο των αεραγωγών είναι βολικό όταν δεν είναι δυνατόν να αερίζεστε χειροκίνητα ένα θερμοκήπιο καθημερινά.

Συσκευή και υπολογισμός

Σε μεγάλα θερμοκήπια, όπου καλλιεργούνται λαχανικά, τα ανοίγματα για τη φυσική κυκλοφορία του αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 10% του φράχτη του θερμοκηπίου στις βόρειες περιοχές, τουλάχιστον το 20% στην κεντρική και νότια

Πώς να το κάνετε

Τα εργοστάσια θερμοκηπίου από πολυανθρακικό, κατά κανόνα, είναι ήδη εξοπλισμένα με παράθυρα και πόρτες. Ενίσχυση της ανταλλαγής αέρα στο θερμοκήπιο μπορεί να είναι με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα στο σπίτι, αλλά είναι καλύτερο να αγοράσετε και να εγκαταστήσετε μια συσκευή ειδικά σχεδιασμένη για τον εξαερισμό των υγρών δωματίων.

Στη φωτογραφία: η χρήση αεραγωγών ως σύστημα εξαερισμού για θερμοκήπια

Παράθυρα φύλλα

Οι πόλοι πολυανθρακικού με γαλβανισμένο πλαίσιο πωλούνται επίσης ξεχωριστά, για παράδειγμα, σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

Κόστος αυτόματου συστήματος εξαερισμού για θερμοκήπια

Εάν το αγρόκτημα διαθέτει 2 πλαστικά μπουκάλια ή 2 γυάλινα βάζα, το σύστημα αυτόματου αερισμού του θερμοκηπίου μπορεί να γίνει δωρεάν. Το τελικό σύστημα κοστίζει 350 -2400 ρούβλια (το κόστος εξαρτάται από τα εξαρτήματα και την αρχή της λειτουργίας).

Πού να αγοράσετε αυτόματο σύστημα αερισμού θερμοκηπίου;

Στη Μόσχα:

 • Novogireevo, διεύθυνση: Federated Avenue, 46, bldg. 1, τηλ.: 7- (495) -374-51-51.
 • "Manblan", διεύθυνση: Μόσχα, Vidnoe, Belokamennoe, 10/2, τηλέφωνο: +7 499 755 92 68.
 • «Γυαλί», διεύθυνση: 1 ος Ρήγας σ., 8, τηλ.: + 7 (495) 979-29-69.

Στην Αγία Πετρούπολη:

 • "Τρινιντάντ", διεύθυνση: Ligovsky pr., 178, St. Petersburg, τηλ.: 8 (812) 973-44-64.
 • "Pionerskaya", σημείο αυτοεξαγωγής, διεύθυνση: Λεωφόρος Kolomyazhsky, 20, τηλ.: +7 (812) -313-08-42 και +7 (981) -890-75-59.
 • "Voenstroytorg", διεύθυνση: st. Samoilova, 7, τηλ.: (812) 927-61-50, 8-911-289-89-25, 8-911-224-22-66.
 • "Ο καλύτερος κήπος", διεύθυνση: Zanevsky post ½, τηλ.: 8 (812) 716-12-12.

Βίντεο

Απαντώντας στην ερώτηση για το πώς να κάνουν τον αερισμό του θερμοκηπίου, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το μέγεθός της, η οποία τα φυτά θα είναι σε αυτό μεγαλώνει και, κατά συνέπεια, ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να είναι αναγκαίο, τα χαρακτηριστικά του καιρού της περιοχής και τη δυνατότητα της καθημερινής αερισμό των θερμοκηπίων με το χέρι (αν όχι, θα πρέπει να αυτοματοποιήσει εξαερισμού).

Πώς να οργανώσετε τον εξαερισμό σε ένα θερμοκήπιο από πολυανθρακικό;

Το πολυανθρακικό είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται στην κατασκευή, την αυτοκινητοβιομηχανία, τον εξωραϊσμό, την ιατρική, τη βιομηχανία τροφίμων κ.λπ. Επίσης, η κατασκευή πολυκαρβονικών δομών θερμοκηπίου στο μεταλλικό πλαίσιο κερδίζει δυναμική. Διακρίνονται από τα πλεονεκτήματα που θεωρούμε παρακάτω. Ο εξαερισμός σε θερμοκήπιο από πολυανθρακικό είναι ένα άλλο ζήτημα που πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Χαρακτηριστικά υλικού

Το πολυανθρακικό είναι μια άχρωμη πολυμερής ουσία με τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • Φως (πολύ ελαφρύτερο από μέταλλο, γυαλί, ξύλο, το οποίο αντικαθιστά με επιτυχία).
 • Ανθεκτικό (αντίθετα από το εύθραυστο γυαλί, για παράδειγμα, αντέχει μεγαλύτερα φορτία από το φιλμ, το γυαλί).
 • Διαφανής (μεταδίδει το ηλιακό φως, διασκορπίζοντας ομοιόμορφα στο διάστημα).
 • Θερμοσταθερό (εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας - από -50 ° C έως + 100 ° C).
 • Πλαστικά (είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μια δομή οποιασδήποτε πολυπλοκότητας, διάφορες μορφές).

Πολυκαρβονικά θερμοκήπια

Τα πλεονεκτήματα του πολυανθρακικού πλαστικού καθιστούν δυνατή την κατασκευή από αυτόν θερμοκηπιακών κατασκευών, οι οποίες χαρακτηρίζονται από υψηλό δείκτη εξοικονόμησης θερμότητας, εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων. Χαρακτηριστικά ενός πολυανθρακικού θερμοκηπίου:

 • Η ευκολία του υλικού καθιστά δυνατή την ταχεία κατασκευή ενός θερμοκηπίου. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, με τα χέρια σας. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχει λόγος να δημιουργηθεί ένα ενισχυμένο πλαίσιο. Αρκεί να το σχεδιάσουμε σωστά έτσι ώστε ένα θερμοκήπιο να μπορεί να αντέξει ένα μεγάλο στρώμα χιονιού, πάγου.
 • Το πολυανθρακικό είναι ισχυρότερο από φιλμ πολυαιθυλενίου, εύθραυστο γυαλί, το οποίο χρειάζεται περιοδική αντικατάσταση.
 • Η διαφάνεια σάς επιτρέπει να τροφοδοτείτε τα φυτά με την απαραίτητη ποσότητα φωτός για την κανονική ανάπτυξη, τη βλάστηση.
 • Σε αυτή την περίπτωση, το υλικό είναι εξοπλισμένο με προστατευτικό φιλμ υπεριώδους, υπέρυθρης ακτινοβολίας, προστατεύοντας τα φυτά θερμοκηπίου.
 • Η κυψελοειδής δομή επιτρέπει την αποτελεσματική αποθήκευση θερμότητας μέσα στη δομή. Το πάχος της επικάλυψης μπορεί να είναι από 4 έως 32 mm. Όσο περισσότερο αυτή η τιμή, τόσο πιο αποδοτική είναι η δομή, τόσο χαμηλότερο είναι το κόστος θέρμανσης του αέρα.
 • Οι αρμοί των πολυανθρακικών φύλλων συνδέονται με ειδικές συνδέσμους, τα άκρα κλείνουν από τα άκρα. Μέσα στην κηρήθρα δεν γίνεται σκόνη, μικρά έντομα, υγρασία κλπ., Το υλικό παραμένει πάντα καθαρό, διαφανές.
 • Λόγω της μεγάλης κλίμακας θερμοκρασιών λειτουργίας, το πλαστικό μπορεί να αντέξει μεγάλα θερμικά φορτία χωρίς να αλλάξει τις ιδιότητες και τις ιδιότητες.

Φυσικός αερισμός

Όπως κάθε άλλη δομή του θερμοκηπίου, ένα πολυκαρβονικό θερμοκήπιο χρειάζεται έναν σωστά οργανωμένο αερισμό του εσωτερικού χώρου. Η συνεχής εξάτμιση της υγρασίας του εδάφους, το περιοδικό πότισμα των φυτών συμβάλλουν σε μια μεγάλη συσσώρευση συμπυκνωμάτων στα τοιχώματα της δομής.

Η υπερβολική υγρασία σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία αέρα είναι επιβλαβής για πολλές καλλιέργειες, προκαλώντας την ασθένειά τους. Ομαλοποίηση των διογκωμένων δεικτών μπορεί να εξοπλίσει τον εξαερισμό.

Μια απλή, χαμηλού κόστους μέθοδος είναι ένας φυσικός αερισμός. Οργανωμένη με ανοιχτές πόρτες, παράθυρα, παράθυρα, μέσω των οποίων εισέρχεται φρέσκος αέρας, μετατοπίζοντας το υγρό και ζεστό. Η φυσική ανταλλαγή αέρα συμβαίνει λόγω της διαφοράς στην πίεση ροής αέρα.

Αυτή η μέθοδος ταιριάζει σε πολλούς ιδιοκτήτες θερμοκηπίων, συχνά αρκεί να εξομαλύνει το μικροκλίμα στο κτίριο. Μειονέκτημα είναι ο συνεχής ανθρώπινος έλεγχος της θερμοκρασίας, της υγρασίας, του ρυθμιζόμενου βαθμού, της συχνότητας του ανοίγματος ή του κλεισίματος του παραθύρου, των θυρών. Ειδικά όταν δεν υπάρχει χρόνος, η ευκαιρία να ασκήσει τέτοιο αυστηρό έλεγχο.

Πώς να τοποθετήσετε τα παράθυρα

Για να εξοπλίσετε το πολυκαρβονικό θερμοκήπιο με ποιοτικό φυσικό εξαερισμό, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε σωστά τα ανοίγματα των παραθύρων. Από πολλές απόψεις, μέσω αυτών, θα υπάρξει αερισμός, επομένως, σε περίπτωση ανεξάρτητης κατασκευής, συνιστάται η τήρηση των βασικών κανόνων για την τοποθέτηση των αεραγωγών:

 • Ο αριθμός των εξαερισμών εξαρτάται από το μέγεθος τους, τις παραμέτρους του θερμοκηπίου. Όσο μικρότερα είναι τα ανοίγματα, τόσο πιο συχνά βρίσκονται.
 • Τοποθετημένα στην κορυφή της δομής, τα παράθυρα θα τραβήξουν έξω τον υγρό θερμαινόμενο αέρα καλά, δημιουργώντας μια σπάνια πίεση μέσα. Αυτό με τη σειρά του θα συμβάλει σε μια καλύτερη εισροή ροής καθαρού αέρα.
 • Τα ανοίγματα τροφοδοσίας είναι καλύτερα τοποθετημένα μέσα στα πλευρικά τοιχώματα του κτιρίου, σε επίπεδο ακριβώς πάνω από τα κρεβάτια, τα ράφια. Έτσι τα φυτά θα αερίζονται καλά, η ανταλλαγή αέρα θα πραγματοποιηθεί αποτελεσματικά.
 • Μια καλή παραλλαγή της διάταξης θεωρείται ένας πολυεπίπεδο εξοπλισμός του θερμοκηπίου με ανοίγματα παραθύρων για τη μέγιστη πλήρη αλλαγή των αέριων μαζών.
 • Το δίπλωμα μπορεί να τοποθετηθεί στους ακραίους τοίχους. Συνήθως, σε ένα από τα άκρα του κτιρίου είναι μια πόρτα. Όταν οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν το άνοιγμα πλευρικών παραθύρων (π.χ. ισχυρός άνεμος), ο εξαερισμός πραγματοποιείται στο τέλος. Αυτό θα επιτρέψει τον αερισμό του θερμοκηπίου και θα αποφύγει τα ισχυρά ρεύματα.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Θα βοηθήσει στη βελτίωση της ανταλλαγής αέρα μέσα στην κατασκευή του θερμοκηπίου, η οποία είναι εξοπλισμένη με μηχανικές συσκευές για εισροή, ροή αέρα.

Οι χρησιμοποιούμενοι ανεμιστήρες τοποθετούνται στα ανοίγματα μέσα στους ακραίους τοίχους, με κλίση της οροφής. Ο ανεμιστήρας εξαγωγής θα πρέπει να εγκατασταθεί όσο το δυνατόν ψηλότερα ώστε να είναι δυνατή η αφαίρεση του θερμού, υγρού αέρα. Η ισχύς του υπολογίζεται με βάση το συνολικό όγκο του θερμοκηπίου. Για αυτό, η περιοχή της δομής πολλαπλασιάζεται επί 20. Η αναγκαία πολλαπλότητα ανταλλαγής αέρα επιτυγχάνεται σε 1 ώρα.

Δεδομένου ότι η πολυανθρακική δομή έχει ταχεία συσσώρευση θερμότητας (μερικές φορές η θερμοκρασία φτάνει τους + 50 ° C), οι ανεμιστήρες πρέπει να αγοράζονται με μέσο επίπεδο απόδοσης και υψηλότερο.

Οι μηχανισμοί εισροής τοποθετούνται στην κατώτερη βαθμίδα. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ότι η δροσερή ροή δεν πρέπει να πέφτει απευθείας στα φυτά θερμοκηπίου.

Οι μηχανισμοί του αναπνευστήρα πρέπει να ενεργοποιούνται όταν η θερμοκρασία και το επίπεδο υγρασίας ανεβαίνουν. Για το σκοπό αυτό εγκαθίστανται ένα θερμόμετρο αλκοόλης και ένα υγρόμετρο, ελέγχοντας με τον οποίο είναι δυνατόν να ελεγχθεί αυτή η διαδικασία.

Επιπλέον, οι ανεμιστήρες συνιστώνται να εγκαθίστανται μέσα σε μεγάλες εγκαταστάσεις για την ανακύκλωση της ροής του αέρα, η οποία συμβάλλει στην ποιοτική επικονίαση φυτικών καλλιεργειών.

Αυτόματος αερισμός

Το αυτόματο σύστημα εξαερισμού κάνει ακόμα πιο εύκολη τη φροντίδα των φυτών θερμοκηπίου. Υπάρχει αυτόματη:

 • Υδραυλικό. Βασίζεται στην ικανότητα των υγρών να διογκώνονται όταν θερμαίνονται. Υδραυλικό σύστημα εμβόλων είναι εγκατεστημένο στο άνοιγμα παραθύρου. Όταν αυξάνεται η θερμοκρασία του αέρα, το εσωτερικό υγρό (π.χ. λάδι) αρχίζει να εκτονώνεται, ενεργώντας στο μηχανισμό του εμβόλου, το παράθυρο ανοίγει σταδιακά για εξαερισμό. Όταν μειώνεται η θερμοκρασία, η υγρή ουσία επιστρέφει στον αρχικό όγκο, κλείνει το παράθυρο. Το υδραυλικό σύστημα είναι αξιόπιστο, σε ζήτηση.
  Ο υδραυλικός εξαερισμός μπορεί να γίνει ανεξάρτητα με τη βοήθεια της επικοινωνίας των δοχείων με νερό. Το σύστημα είναι απλό στην εκτέλεση, δεν απαιτεί πρόσθετα οικονομικά κόστη.
 • Διμεταλλικό. Το σύστημα χρησιμοποιεί τη διαφορά στους εκθέτες των μετάλλων. Ο μηχανισμός μπορεί να αγοραστεί ή να πραγματοποιηθεί με το χέρι.
  Είναι δύο μεταλλικές πλάκες με διαφορετικό συντελεστή διαστολής όταν θερμαίνονται και συνδέονται μεταξύ τους. Καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία, μία από τις πλάκες θερμαίνεται γρηγορότερα, επεκτείνεται. Τοποθετημένο στο άνοιγμα, ο μηχανισμός λόγω της διαστολής του μεταλλικού στοιχείου ωθεί το παράθυρο στο άνοιγμα. Κατά την ψύξη, η πλάκα επιστρέφει στην αρχική της θέση.
  Ο διμεταλλικός μηχανισμός λειτουργεί αποτελεσματικά υπό συνθήκες ισχυρής θέρμανσης με αέρα, καθώς και με την παρουσία ελαφρών οχυρώσεων. Για αυτά τα αντικείμενα είναι κατάλληλο για πολυανθρακικό θερμοκήπιο περισσότερο από ό, τι για άλλες παρόμοιες κατασκευές.
 • Ηλεκτρικά. Μέσα στα προκαθορισμένα ανοίγματα, εγκαθίστανται οι ανεμιστήρες, εξοπλισμένοι με αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας. Εάν οι καθορισμένες τιμές του επιτρεπόμενου κανόνα υπερβαίνουν, οι μηχανισμοί αυτομάτως συμπεριλαμβάνονται στο έργο, προκαλώντας αναγκαστική κυκλοφορία των ροών αέρα. Το σύστημα σας επιτρέπει να αερίζετε το θερμοκήπιο χωρίς να ανοίξετε τον εξαερισμό, κάτι που είναι ιδιαίτερα καλό σε κρύο, άνεμο καιρό.
  Το μειονέκτημα είναι η συνεχής εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια, όταν αποσυνδέεται, ο ηλεκτρικός εξοπλισμός παύει επίσης να λειτουργεί.

Γνωρίζοντας τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, πώς να κάνει σωστά τον αερισμό σε ένα θερμοκήπιο από πολυανθρακικό, είναι πολύ πιθανό να οικοδομηθεί μια αυτοτελής δομή θερμοκηπίου. Είναι σημαντικό όχι μόνο να σχεδιαστεί ποιοτικά η βάση, αλλά και να δημιουργηθεί ένα αποτελεσματικό σύστημα φύτευσης, πότισμα, αερισμός εσωτερικά για εξομάλυνση, ισορροπία μικροκλιματικών δεικτών.

Φίλοι! Άλλα ενδιαφέροντα υλικά:

Ωχ! Δεν υπάρχει ακόμα υλικό ((((.Βρείτε τον ιστότοπο ακόμα!