Απορροφητήρας για μπάνιο σε ιδιωτικό σπίτι: τύποι, βαλβίδα ελέγχου, εγκατάσταση και εγκατάσταση

Η υγεία και η ευημερία των κατοίκων μιας ιδιωτικής κατοικίας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του αέρα που αναπνέουν. Σε πολυκατοικίες, ο εξαερισμός των χώρων διαβίωσης σχεδιάζεται και εγκαθίσταται από την εταιρεία ανάπτυξης. Στο σπίτι σας, πρέπει να ανησυχείτε για τον εαυτό σας. Το σύστημα εξαερισμού, τοποθετημένο στο μπάνιο ενός ιδιωτικού σπιτιού, μπορεί να είναι φυσικό και αναγκασμένο. Ποιο από αυτά θα επιλέξετε, σκεφτείτε για σας.

Ο φυσικός αερισμός είναι κατάλληλος για σπίτια κατασκευασμένα από υλικά «αναπνοής». Ο υποχρεωτικός εξαερισμός είναι υποχρεωτικός για σπίτια κατασκευασμένα με σύγχρονα ερμητικά υλικά. Απαιτείται αναγκαστική επιλογή για μπάνιο σε ιδιωτικό σπίτι, λαμβάνοντας υπόψη την πλατεία του μπάνιου και τον αριθμό των κατοίκων.

Το σχήμα της ρύθμισης του φυσικού αερισμού

Για την αποτελεσματική λειτουργία του φυσικού συστήματος εξαερισμού σε μια εξοχική κατοικία, είναι απαραίτητο να οργανωθεί η εισροή φρέσκου εξωτερικού αέρα και η εκροή αέριων μαζών μέσω των αξόνων εξαερισμού. Σε ένα σπίτι με ξύλινα παράθυρα, ο καθαρός αέρας μπορεί να διαχέει μικροσκοπικές ρωγμές στα πλαίσια.

Το βέλτιστο ύψος αερισμού διάταξη βαλβίδας σε ένα εξωτερικό τοίχο ενός σπιτιού είναι η απόσταση από 2 έως 2,1 METRAN πλαστικό κουτί με πολλαπλών θαλάμων Fiberglass είναι επιθυμητό να ενσωματώσετε μια τακτική εισροή εκτός βαλβίδων κλιματικών αέρα. Αντικαταστήστε αυτές τις συσκευές στα παράθυρα μπορούν να τροφοδοτήσουν τις βαλβίδες που είναι εγκατεστημένες στους τοίχους στήριξης κάτω από τα περβάζια πάνω από τις μπαταρίες ή στην πλευρά των ανοιγμάτων παραθύρων.

Ταυτόχρονα, τα ρεύματα κρύου αέρα που προέρχονται από το δρόμο θα αναμιχθούν με ζεστό αέρα, θερμαινόμενες μπαταρίες. Αυτό σημαίνει ότι το σπίτι δεν θα έχει δυσάρεστα και επικίνδυνα σχέδια.

Πώς μπαίνει ο αέρας στο μπάνιο;

Στο μπάνιο, μερίδες καθαρού αέρα προέρχονται από άλλες κατοικίες στο σπίτι μέσα από ένα διάκενο 2-2,5 εκατοστών μεταξύ του δαπέδου και του φύλλου της πόρτας, που προβλέπεται για την εγκατάσταση της πόρτας στο μπάνιο. Μια άλλη επιλογή για είσοδο αέρα στο μπάνιο είναι η αγορά και η εγκατάσταση ειδικών θυρών, στον καμβά των οποίων υπάρχουν οπές αερισμού στο κάτω μέρος με τη μορφή πλέγματος ή στρογγυλών παραθύρων. Μερικές φορές, για τους σκοπούς αυτούς, η πόρτα του μπάνιου δεν καλύπτεται καλά, ειδικά όταν δεν χρησιμοποιείται.

Πού ο ατμός και οι μυρωδιές φεύγουν από το μπάνιο;

Οι άξονες εξαερισμού που κατευθύνονται κάθετα προς τα πάνω χρησιμεύουν ως κανάλια εξαγωγής. Στο μπάνιο θα πρέπει να υπάρχει ένας ξεχωριστός αγωγός εξαερισμού, ένας πλευρικός αγωγός στον οποίο προβάλλεται στο πάνω μέρος του τοίχου σε ένα δωμάτιο υγιεινής και υγιεινής.

Μια απευθείας έξοδος στον αγωγό εξαερισμού κόβεται απευθείας στην οροφή του μπάνιου. Σε αυτά τα κανάλια εισέρχεται ο ατμός, καθώς και όλες οι ξένες μυρωδιές. Το παράθυρο εξαερισμού καλύπτεται με διακοσμητικό πλέγμα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να κολλήσετε τα παράθυρα για εξαερισμό με ταπετσαρία ή άλλα υλικά φινιρίσματος.

Με σωστή εγκατάσταση του φυσικού αερισμού στο μπάνιο θα υπάρχει ξηρός αέρας. Χάρη στην έγκαιρη απομάκρυνση του υγρού αέρα, δεν θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με την εμφάνιση μούχλας και την σήψη των υλικών από τα οποία κατασκευάζεται το σπίτι σας.

Συσκευή εξαερισμού για δύο δωμάτια

Σε διώροφο εξοχικό σπίτι μέσω του φρεατίου εξαερισμού που προέρχεται από το μπάνιο που βρίσκεται στον πρώτο όροφο της εγκατάστασης, μπορείτε να οργανώσετε την εξαγωγή αέρα από τον δεύτερο όροφο.

Αποδεικνύεται ότι ο αέρας έλκεται μέσω της οπής που βρίσκεται κάτω από την είσοδο του άξονα εξαερισμού. Αυτό γίνεται για να αποφευχθεί η απορρόφηση επιμήκους υγρού αέρα από το μπάνιο στο σαλόνι στον δεύτερο όροφο.

Εγκατάσταση αγωγού αερισμού

Συγκεντρώστε και εγκατάσταση σε ένα ιδιωτικό αγωγό εξαερισμού σπίτι, εκκένωση του αέρα εξαγωγής απευθείας στο δρόμο, είναι δυνατόν από την προ-μονωμένα στοιχεία. Αυτά τα συστήματα αερισμού κατασκευάζονται από γνωστούς κατασκευαστές και συναρμολογούνται ως σχεδιαστές. Το κόστος τους είναι υψηλό.

Επιλογή κατάλληλων υλικών

Λύστε το πρόβλημα με φθηνότερο τρόπο βοηθήστε τους σωλήνες αποχέτευσης πορτοκαλί, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή του εξωτερικού δικτύου του αυτόνομου αποχετευτικού δικτύου. Τα τοιχώματα των σωλήνων αυτών δεν σπάνε στον παγετό.

Η διάμετρος του σωλήνα επιλέγεται από την περιοχή του δωματίου: 100 ή 150 mm. Το μήκος ολόκληρου του σωλήνα υπολογίζεται βάσει του ότι ο αγωγός αερισμού πρέπει να βρίσκεται πάνω από την οροφή κατά μισό μέτρο. Όσο υψηλότερος είναι ο σωλήνας, τόσο ισχυρότερη είναι η έλξη.

Βγάλτε τις οπές εξαερισμού

Στο επάνω άκρο του σωλήνα, τοποθετήστε ένα βύσμα έτσι ώστε τα ιζήματα να μην εισέρχονται στον αγωγό αερισμού. Για να αφαιρέσετε τον αέρα στο πάνω μέρος του πλαστικού σωλήνα, κάντε μια κυκλική επιμήκη σχισμή, το πλάτος της οποίας είναι 20 mm και η απόσταση μεταξύ των παρακείμενων οπών είναι 30 mm. Το μήκος των πριονισμένων ορθογώνων παραθύρων πρέπει να φθάνει τα 250 mm.

Θερμομόνωση των τοίχων των σωλήνων εξαερισμού

Προκειμένου να αποφευχθεί η δημιουργία συμπυκνώματος στον εγκατεστημένο αγωγό εξαερισμού λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας στη σοφίτα και στο εξωτερικό, είναι απαραίτητο να θερμανθούν οι τοίχοι της καλά. Κατάλληλο μαλλί βασάλτη ή ισονονόνη.

 • Ολόκληρος ο σωλήνας είναι τυλιγμένος με επένδυση από φύλλο αλουμινίου με λαμπερή πλευρά στους τοίχους.
 • Η ραφή σύνδεσης είναι επικολλημένη με αλουμινόχαρτο.
 • Στη συνέχεια τυλίξτε ξανά τον θερμαντήρα έτσι ώστε η ραφή να πέσει στην άλλη πλευρά του σωλήνα.
 • Και πάλι επικολλάται με κολλητική ταινία.
 • Μετά από αυτό, ο αυτοκατευθυνόμενος άξονας του σωλήνα εξαερισμού τυλίγεται γύρω από το σύνολο με όλη την ταινία scotch.

Συσκευή εξαερισμού

Στην οροφή του μπάνιου σε μια ιδιωτική κατοικία γίνεται μια τρύπα, ίση με τη διάμετρο του μονωμένου σωλήνα. Ο σωλήνας εξάτμισης εισάγεται στο άνοιγμα που γίνεται στην οροφή από το ανώτερο άκρο και εισάγεται από το κάτω άκρο στο παράθυρο εξαερισμού που κόβεται στην οροφή.

Σπιτική ventkanal πρέπει να ασφαλίζεται σε όρθια θέση με σφιγκτήρες στις δοκούς της στέγης ή σε άλλες δομές, που διατίθεται στη σοφίτα. Στο μπάνιο, μια τρύπα στην οροφή είναι διακοσμημένη με πλέγμα, προσαρμοσμένη στο μέγεθος και το χρώμα. Για τη στερέωση χρησιμοποιείτε βίδες αυτοκαθαρισμού ή υγρά καρφιά.

Εγκατάσταση της βαλβίδας αέρα παροχής

Το φυσικό σύστημα εξαερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία λειτουργεί με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μόνο εάν ληφθεί υπόψη ο τρόπος για να διασφαλιστεί μια σταθερή εισροή καθαρού αέρα από το δρόμο. Αυτό το έργο επιλύεται τέλεια με την εγκατάσταση μιας βαλβίδας στον τοίχο μιας ιδιωτικής κατοικίας. Ο αέρας του δρόμου εισέρχεται στο σπίτι ακόμα και με καλά κλειστά πλαστικά παράθυρα, διέρχεται από όλα τα δωμάτια και εκκενώνεται μέσω της θύρας εξάτμισης στο μπάνιο, που καλύπτεται με διακοσμητική μάσκα.

Έτσι, υπάρχει μια συνεχής ανταλλαγή αέρα που απαιτείται για την εξάλειψη οσμών από την τουαλέτα, τον κλειστό χώρο κορεσμού εκτροπή οξυγόνου του βαρέος υγρού αέρα έξω από το σπίτι στο δρόμο.

Για να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας σε κούτσουρο, θα χρειαστείτε:

 • συμβατικό τρυπάνι.
 • Κορώνα με διάμετρο 133 mm με τρυπάνι κεντραρίσματος.
 • σμίλη?
 • σφυρί?
 • ρυμουλκούμενα ή μονωτικά αφρό
 • Ράψιμο για μέταλλο.
 • κατσαβίδι?
 • αυτο-κοχλίες βίδες?
 • κατσαβίδι.

Στο σαλόνι του ένα ιδιωτικό σπίτι, ένα εξοχικό στη κορυφή του τοιχώματος καταγραφής χρησιμοποιώντας ένα τρυπάνι και συσκευασίας δυαδικών ψηφίων με οπή κεντρικό τρύπανο διανοίγεται με διάμετρο 133 mm. Οι εργασίες διεξάγονται με διάφορους τρόπους, τσιμπώντας το διάτρητο τμήμα του δέντρου με μια σμίλη και ένα σφυρί. Η οπή στο εξωτερικό τοίχωμα δέχεται μια μικρή κλίση προς το δρόμο για να στραγγίξει το συμπύκνωμα.

Στο σύνολο της βαλβίδας εξαερισμού τροφοδοσίας υπάρχει ένας μετρητής μεταλλικού-πλαστικού σωλήνα, τα εσωτερικά τοιχώματα του οποίου είναι μονωμένα με βασικό θερμομονωτικό υλικό. Ο θερμαντήρας δεν επιτρέπει στον πάγκο να παγώσει στην περιοχή της τρυπημένης οπής. Από αυτό το κοπτικό κομμάτι σωλήνα, το μήκος του οποίου αντιστοιχεί στο πάχος του κορμού.

Ο σωλήνας εισάγεται στην οπή στον τοίχο. Τα μικρά διάκενα είναι μονωμένα με παλέτες, που είναι φραγμένες με ρωγμές όλο το πάχος του τοίχου. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το έμπλαστρο με αφρώδες υλικό. Στη συνέχεια, από την πλευρά του δρόμου, τοποθετείται ένα πλέγμα στο σωλήνα, εξοπλισμένο με ένα δίχτυ από έντομα. Η διακοσμητική μάσκα συνοδεύεται από βαλβίδα.

Η ίδια η βαλβίδα είναι εγκατεστημένη τελευταία. Για να γίνει η τοποθέτησή του, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την κεφαλή ζώνης και να απελευθερώσετε πρόσβαση στις ωτίδες στερέωσης. Η βαλβίδα αποτελείται από δύο πέταλα, που ανοίγουν σε διάφορες γωνίες κλίσης. Το σώμα έχει βέλος, η κατεύθυνση του οποίου λαμβάνεται υπόψη κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας σε πλαστικό σωλήνα.

Επιπλέον, η βαλβίδα στον τοίχο είναι στερεωμένη με βίδες. Στη συνέχεια, τοποθετήστε την κεφαλή, τραβώντας την πάνω στο σταθερό τμήμα. Επιστρέφουμε στη θέση που ο τροχός ρυθμίζει το βαθμό ανοίγματος των πετάλων της βαλβίδας.

Αναγκαστικός εξαερισμός του μπάνιου

Αν το ρεύμα του αγωγού εξαερισμού είναι αδύναμο, τότε η εκροή βαρέως υγρού αέρα από το μπάνιο μπορεί να αυξηθεί με τη χρήση ηλεκτρικού ανεμιστήρα εξαγωγής. Ελέγξτε την πρόσφυση χρησιμοποιώντας ένα φύλλο λεπτού χαρτιού ή ένα αναμμένο σύμπτωμα. Εάν το φύλλο κολλάει στο παράθυρο εξάτμισης και η φλόγα εκτείνεται στην πλευρά του σχεδίου, τότε το βύθισμα είναι καλό.

Με ελάχιστο ή καθόλου σχέδιο, η μόνη διέξοδος είναι η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα εξαγωγής. Προς το παρόν μπορείτε να επιλέξετε ανεμιστήρες εξαγωγής για διάφορες καταστάσεις, διαφορετικά μεγέθη και χρώματα. Συνιστάται να υπολογίσετε και να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα της σωστής δύναμης, τότε ο χρόνος που περνάτε στο μπάνιο θα είναι άνετος.

Πολύ δημοφιλή μοντέλα ανεμιστήρων με βαλβίδα αντεπιστροφής στον εξαερισμό. Κατά κανόνα, η βαλβίδα ελέγχου παρέχεται ήδη στο σχεδιασμό του ανεμιστήρα. Τα παντζουράκια της βαλβίδας ανοίγουν αυτόματα με ακόμη και μια μικρή ροή αέρα από το δωμάτιο και κλείνουν όταν υπάρχει αντίστροφος αέρας - μέσα στο δωμάτιο.

Αυτός ο σχεδιασμός είναι πολύ σημαντικός στην περίπτωση όπου, λόγω σφαλμάτων στον υπολογισμό και την εγκατάσταση, είναι δυνατό να αντιστραφεί η ροή του αέρα από τον εξαερισμό στον χώρο. Και τα παραθυρόφυλλα είναι αυτόνομα και λειτουργούν όταν ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένος.

Επιλογή ανεμιστήρα οικιακής χρήσης με βαλβίδα αντεπιστροφής

Πριν από την αγορά ενός ανεμιστήρα, θα πρέπει να ξεβιδώσετε το διακοσμητικό πάνελ και να μετρήσετε τις διαστάσεις της τρύπας, αν είχε προβλεφθεί για την κατασκευή ενός ιδιωτικού σπιτιού. Με τα ληφθέντα δεδομένα που αποστέλλονται στο κατάστημα, εκεί μπορείτε να επιλέξετε και να αγοράσετε μια κατάλληλη συσκευή με βαλβίδα αντεπιστροφής. Αν επιλέξετε, πάρτε τις μικρότερες από τις μετρήσεις για να μπορέσει η στρογγυλή θήκη να εισέλθει στο παράθυρο.

Μεταξύ των μοντέλων που ταιριάζουν στο μέγεθος, ο ανεμιστήρας έχει ήδη επιλεγεί για ορισμένα άλλα κριτήρια:

 • σχεδιασμός.
 • ηλεκτρική ισχύς κινητήρα;
 • τάξη κατανάλωσης ρεύματος ·
 • διαθεσιμότητα μιας βαλβίδας αντεπιστροφής ·
 • αθόρυβη λειτουργία.
 • κινητικότητα των κουρτινών κ.λπ.

Επιλογές σύνδεσης για τον ανεμιστήρα εξαγωγής

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να συνδέσετε την κουκούλα στο δίκτυο. Η συσκευή μπορεί να ενεργοποιηθεί από αισθητήρες (κίνηση ή υγρασία), καθώς και ταυτόχρονα με το φως. Καταγγελία του ανεμιστήρα μπορεί επίσης να οριστεί με διάφορους τρόπους - με το χρονόμετρο μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, ή ο διακόπτης, το οποίο είναι απαραίτητο για να έχει το μπάνιο μέσα. Η βαλβίδα ελέγχου είναι αυτόματη και η λειτουργία της είναι ανεξάρτητη από τον ηλεκτρισμό.

Η σύνδεση του καλύμματος στο κύκλωμα φωτός εξασφαλίζει την έναρξη της λειτουργίας του κατά τη στιγμή που ανάβει το φως. Σε αυτή την περίπτωση, ο ανεμιστήρας πρέπει να έχει το δικό του ξεχωριστό διακόπτη, με τον οποίο θα είναι δυνατόν να διαχωριστεί, εάν είναι απαραίτητο, ο φωτισμός και ο εξαερισμός του μπάνιου. Ο διακόπτης μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο ή να τοποθετηθεί στο περίβλημα του ανεμιστήρα.

Στην τελευταία περίπτωση, η συσκευή αποσυνδέεται τραβώντας μια χορδή ή αλυσίδα. Επιλέξτε ένα μοντέλο με ένα μακρύ καλώδιο, έτσι ώστε η κουκούλα να μπορεί να σβήσει με ασφάλεια τα μέλη της οικογένειας που δεν έχουν μεγάλη ανάπτυξη. Κατ 'αρχήν, μια σύντομη δαντέλα μπορεί πάντα να γίνει μακρά με την κατασκευή της.

Η απενεργοποίηση του χρονοδιακόπτη έχει τα υπέρ και τα κατά. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε να ξεχνάτε να απενεργοποιήσετε τη συσκευή. Εάν είναι απαραίτητο να μειωθεί ο χρόνος εργασίας του καλύμματος ή, αντίθετα, να αυξηθεί, σε σύγκριση με την καθορισμένη τιμή, τότε υπάρχουν δυσχέρειες. Επομένως, επιλέξτε ένα μοντέλο με διακόπτη, έτσι ώστε ο ανεμιστήρας να λειτουργεί όταν το χρειάζεστε.

Τοποθετώντας τον ανεμιστήρα στο μπάνιο με τα χέρια σας

Πριν από την εγκατάσταση, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες εγκατάστασης για τον αξονικό ανεμιστήρα. Βγάλτε από τη συσκευασία τη συσκευή και όλα τα αξεσουάρ που διατίθενται μαζί της. Αυτό, κατά κανόνα, στοιχεία στερέωσης με τη μορφή τεσσάρων καρφιών-καρφιών. Για να μην τρυπήσετε ένα πλακίδιο, μπορείτε να αντικαταστήσετε την αγκύρωση του πείρου με μια κολλημένη άρθρωση. Ωστόσο, η αφαίρεση του κολλημένου ανεμιστήρα για καθαρισμό και επισκευή θα είναι πολύ δύσκολη.

Ως εκ τούτου, θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα πώς να φτιάξουμε μια αναγκαστική κουκούλα από ένα λουτρό στο σπίτι με τη βοήθεια ενός μικροαυτόματος ανεμιστήρα τοίχου στερεωμένου με βίδες.

 • αφαιρέστε το διακοσμητικό πλέγμα από τη συσκευή, ξεβιδώστε τη βίδα ή απλώς αποσπάστε (σε διαφορετικά μοντέλα με διαφορετικούς τρόπους).
 • Τοποθετήστε το κυλινδρικό τμήμα του περιβλήματος του ανεμιστήρα στη θύρα εξαγωγής.
 • σημειώστε τη θέση των κεραμιδιών διάτρησης για πείρους ή βίδες, ανάλογα με το υλικό του τοίχου?
 • Αφαιρούμε τη συσκευή στην άκρη και προχωρούμε στη διάτρηση του κεραμιδιού.
 • Τρυπήστε το πλακίδιο με ένα τρυπάνι, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό τρυπάνι ή ένα διάτρητο, το οποίο είναι λίγο πιο δύσκολο.
 • πλαστικά βύσματα εισάγονται στις οπές.
 • σε ειδικό άνοιγμα, που παρέχεται από τον κατασκευαστή, καλώδια για τη σύνδεση του κινητήρα στο ηλεκτρικό δίκτυο.
 • εάν η θέση αυτού του ανοίγματος δεν σας ταιριάζει, τότε τρυπάμε μια νέα τρύπα στο πλαίσιο της θήκης.
 • εγκαταστήστε έναν ανεμιστήρα οικιακής χρήσης, συνδυάζοντας τα μάτια στο σώμα με τρυπημένες οπές.
 • Βιδώστε τις βίδες στη διαγώνιο, ώστε να μην στρεβλώσετε την πλαστική θήκη της συσκευής.
 • αφαιρέστε την πτερωτή του ανεμιστήρα, ελευθερώνοντας την πρόσβαση στις επαφές μέσα στη συσκευή.
 • στο μπλοκ ακροδεκτών ξεκινάμε τα απογυμνωμένα άκρα των συρμάτων και τα σφίγγουμε με βίδες.
 • Βάζουμε το μπλοκ ακροδεκτών στη θέση του τοποθετώντας τα καλώδια σε ειδική αυλάκωση.
 • Ελέγξτε την απόδοση του εγκατεστημένου ανεμιστήρα ενεργοποιώντας το φως όταν είναι συνδεδεμένο παράλληλα ή πατώντας τον διακόπτη της συσκευής.
 • Αφού ελέγξετε, κουμπώστε τη διακοσμητική μάσκα στο περίβλημα του ανεμιστήρα.

Οι εξαναγκασμένες καυσαερίων τοποθετούνται και είναι έτοιμες να πολεμήσουν με υγρασία και μολυσμένο αέρα στο μπάνιο.

Σημείωση! Τα καλώδια πρέπει να επιτρέπονται εκ των προτέρων κάτω από τα κεραμίδια κατά την επένδυση τοίχων σε περίπτωση εγκατάστασης εξαναγκασμένου εξαερισμού. Εάν αυτό δεν έγινε, τότε η καλωδίωση μεταφέρεται στα κεραμίδια σε πλαστικά κουτιά, τα οποία είναι κολλημένα στο πλακίδιο με κόλλα πολυμερούς.

Αυτό το βίντεο δείχνει την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα οροφής στο μπάνιο, που βρίσκεται στον κάτω όροφο ενός ιδιωτικού διώροφου κτιρίου.

Τρόποι συνδυασμού δύο τύπων εξαερισμού

Όταν ο καπό είναι ενεργοποιημένος, αυξάνεται ο όγκος του εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα. Κατά τη διάρκεια της απενεργοποίησης της συσκευής, δεν υπάρχει ουσιαστικά εξαερισμός των καθισμάτων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το περίβλημα του ανεμιστήρα καλύπτει πλήρως τον αυλό του παραθύρου εξαερισμού. Τα πτερύγια της έλικας παρεμποδίζουν τη φυσική εκροή αέρα από το μπάνιο. Το πρόβλημα επιλύεται με δύο τρόπους.

Σε μια μεγάλη οπή εξαερισμού, εισάγουμε μια διπλή σχάρα, στην οποία υπάρχει ένα στρογγυλό παράθυρο για τον ανεμιστήρα και μερικές επιπλέον σχισμές κουρτίνας για μια φυσική εκροή αέρα.

Για την πώληση υπάρχουν ανεμιστήρες με διαφορετικές διαμέτρους στέγης, ώστε να μπορείτε να παραλάβετε μια μικρότερη συσκευή από την είσοδο. Όταν ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένος, ο αέρας θα διαφύγει μέσα από μια απλή σχάρα που βρίσκεται κάτω από τη συσκευή.

Εάν το παράθυρο εξαερισμού είναι μικρό, τότε για να εξασφαλίσετε φυσική εκροή αέρα, τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στα πόδια στα πόδια 1,5-2 cm, μην αφήνετε τη σχάρα της συσκευής να ταιριάζει άνετα στον τοίχο. Στον διαμορφωμένο χώρο, ο αέρας έλκεται υπό την επίδραση της δυνάμεως έλξης που δημιουργείται στον άξονα και φεύγει από τα ανοίγματα τα οποία δεν καλύπτονται από το περίβλημα του κυκλικού ανεμιστήρα.

Τα πόδια κατασκευάζονται με τα χέρια τους από απλό αφρό. Οι αυτόματες βίδες περνούν καλά μέσα από αυτό το υλικό. Τα πλαστικά πόδια από αφρό χρησιμεύουν επίσης ως αποσβεστήρες κραδασμών, γεγονός που μειώνει το επίπεδο κραδασμών του καλύμματος εργασίας.

Έχοντας μάθει λεπτομερώς πώς να φτιάξετε μια κουκούλα σε ένα ιδιωτικό σπίτι, μπορείτε να αποφασίσετε μόνοι σας - είτε είστε σε θέση να κάνετε αυτό το έργο είτε όχι. Ίσως η καλύτερη λύση θα είναι να επικοινωνήσετε με την εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες στην περιοχή σας για την εγκατάσταση όλων των γνωστών τύπων εξαερισμού.

Ο σωστός εξαερισμός στο μπάνιο και στην τουαλέτα στην ιδιωτική κατοικία

Ο σχεδιασμός μιας ιδιωτικής κατοικίας χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το σύστημα εξαερισμού θεωρείται εσφαλμένος. Για μια τουαλέτα, ένα μπάνιο, η αλλαγή του αέρα βελτιώνει τη σύνθεση του, εμποδίζει την εμφάνιση μούχλας και μούχλας στις επιφάνειες τοίχου και στην οροφή. Η ανταλλαγή αέρα θεραπεύει το μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις, προστατεύει τις δομές από την καταστροφή.

Παραλλαγές ανταλλαγής αέρα για μπάνιο και τουαλέτα

Ο εξαερισμός στο μπάνιο και η τουαλέτα σε ένα ιδιωτικό σπίτι πραγματοποιείται, κυρίως, φυσικό και αναγκαστικό. Η πρώτη επιλογή είναι πιο οικονομική και πιο εύκολη στην εκτέλεση. Δεν απαιτεί ενεργειακό κόστος. Υπάρχει αρκετό κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου για να αφήσει καθαρό αέρα μέσα από αυτό. Μερικές φορές για τους σκοπούς αυτούς στο κάτω μέρος της πόρτας είναι εξοπλισμένη μια σχάρα εξαερισμού. Αλλά η αποτελεσματικότητα αυτής της μεθόδου είναι χαμηλή. Δεν πραγματοποιείται η απαραίτητη ανταλλαγή αέρα, επομένως είναι εγκατεστημένες μηχανικές διατάξεις.

Οι μεταβολές του εξαναγκασμένου αέρα δεν εξαρτώνται από τις εξωτερικές συνθήκες. Η ροή τροφοδοτείται και αφαιρείται στην καθορισμένη λειτουργία. Η ενεργειακή εξάρτηση αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα, διότι ο ανεμιστήρας τροφοδοτείται από το δίκτυο.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού μπάνιου και του μπάνιου

Ο εξαερισμός στο μπάνιο και η τουαλέτα σε ένα ιδιωτικό σπίτι μπορεί να εγκατασταθεί με το χέρι. Ταυτόχρονα, δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των συσκευών και των τεχνολογιών επεξεργασίας. Η δυσκολία μπορεί να προκληθεί από το γεγονός ότι ο κύριος αγωγός εξαερισμού βρίσκεται σε κάποια απόσταση από το μπάνιο. Για να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη και ποιοτική ανταλλαγή αέρα, θα πρέπει να παρέχεται καθαρός αέρας. Για το σκοπό αυτό, ένας ξεχωριστός εύκαμπτος σωλήνας εξαερισμού είναι κατασκευασμένος ειδικά για το μπάνιο. Θα πρέπει να προσανατολίζεται προς έναν κοινό (σταθερό) αεραγωγό.

Κατά την τοποθέτηση του κύριου καναλιού στο μπάνιο μέσω ενός τοίχου με τουαλέτα, επιτρέπεται η τοποθέτηση σχάρων εξαερισμού σε αμφότερα τα δωμάτια. Ταυτόχρονα, ο άξονας των καυσαερίων πρέπει να βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον τοίχο της τουαλέτας, αλλά όχι πίσω από την πόρτα.

Προσοχή παρακαλώ! Η μηχανική ανταλλαγή αέρα είναι καθολική. Είναι κατάλληλο για συνδυασμένα και μη συνδυασμένα συστήματα εξαερισμού μπάνιου και μπάνιου.

Με ένα μικρό μέγεθος δωματίου και κοντά στο κύριο κανάλι, τοποθετείται ένα μοντέλο υπερυψωμένου ανεμιστήρα. Είναι αρκετά ισχυρό, δεν δημιουργεί θόρυβο σε λειτουργία (έως 40 dB), καταναλώνει μικρή ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος, ταιριάζει σε οποιοδήποτε σχέδιο του δωματίου.

Επιλογή επιδόσεων ανεμιστήρα

Η αποτελεσματικότητα της ανταλλαγής αέρα εξαρτάται από τη σωστή χωρητικότητα του εξοπλισμού. Προφανώς, ο υπολογισμός του πραγματοποιείται σύμφωνα με το σύστημα.

 • Η επιφάνεια του μπάνιου (μπάνιο) υπολογίζεται.
 • Το αποτέλεσμα πολλαπλασιάζεται με συντελεστή 6 (όταν χρησιμοποιείται χώρος για έως και τρία άτομα) ή 8 (με επίσκεψη 3 ή περισσότερων ατόμων).
 • Το αποτέλεσμα των αριθμών είναι η απαιτούμενη απόδοση του ανεμιστήρα.

Για παράδειγμα, μοιάζει με αυτό. Το μπάνιο έχει εμβαδόν 15 τετραγωνικών μέτρων. χρησιμοποιήστε 4 άτομα. Για τους υπολογισμούς, υιοθετείται συντελεστής διορθώσεως 8. Στη συνέχεια, η απαιτούμενη έξοδος ανεμιστήρα θα είναι: 15 * 8 = 120 m3 / h.

Προσοχή παρακαλώ! Σε περίπτωση που είναι απαραίτητο να υπάρχει ανταλλαγή αέρα ενός χώρου με επιφάνεια άνω των 15 τετραγωνικών μέτρων, το μοντέλο εναέριας λειτουργίας του ανεμιστήρα θα είναι αναποτελεσματικό. Φυγοκεντρικοί σταθμοί έγχυσης καναλιών ταιριάζουν καλύτερα εδώ.

Η σειρά της εγκατάστασης λειτουργεί

 • Εάν ο εξαερισμός είναι εγκατεστημένος ανεξάρτητα, ο αγωγός αερισμού καθαρίζεται πρώτα. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε μια βούρτσα ή ένα φορτίο αναρτημένο σε ένα σχοινί. Κατεβαίνει αρκετές φορές στο κανάλι στην περιστροφική κίνηση. Το κανάλι καθαρίζεται εάν ο δείκτης - ένα φύλλο χαρτιού που φτάνει στον άξονα εξαερισμού - εκτρέπεται προς το δωμάτιο ή δεν συγκρατείται από τη δύναμη έλξης στην σχάρα.
 • Όλες οι εργασίες πραγματοποιούνται με το μετρητή σβηστό σε υψόμετρο. Για το σκοπό αυτό θα πρέπει να παρέχετε μια σκάλα.
 • Η εγκατάσταση της εγκατάστασης πραγματοποιείται κάτω από την ίδια την οροφή στη ζώνη μέγιστης υγρασίας, απέναντι από την πηγή εισαγωγής αέρα.
 • Λαμβάνοντας υπόψη τις διαστάσεις του ανεμιστήρα και τη θέση του τροφοδοτικού, επισημαίνονται η θέση καλωδίωσης και η ίδια η εγκατάσταση.
 • Οι εργασίες εγκατάστασης πραγματοποιούνται παρουσία πλέγματος, κόλλας για στερέωση, κατσαβίδι, πείροι. Μπορεί να χρειαστείτε ένα κομμάτι σωλήνα για τον αγωγό, καθώς και ένα κουτί από γυψοσανίδα για να καλύψετε το σωλήνα και τη μονάδα.
 • Ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στον αεραγωγό. Εάν το μοντέλο είναι τύπου εναέριας κυκλοφορίας, το κουτί ενισχύεται πρώτα.
 • Οι ακροδέκτες σε αυτό είναι συνδεδεμένοι σε μια καλωδίωση δύο καλωδίων με διατομή 0,2 cm.
 • Τοποθετήστε το περίβλημα του ανεμιστήρα απευθείας. Για αυτό, τα περισσότερα μοντέλα έχουν μανδάλωση. Διαφορετικά, οι πείροι χρησιμοποιούνται για αυτούς τους σκοπούς.
 • Αν δεν μπορείτε να συνδέσετε απευθείας την εγκατάσταση, ο αγωγός αέρα έχει διευρυνθεί. Είναι μεταμφιεσμένο σε ένα κουτί ή διακοσμημένο. Με αυτή την ιδιότητα, χρησιμοποιείται ένας εύκαμπτος, ημι-άκαμπτος ή άκαμπτος σωλήνας.
 • Για οικονομική κατανάλωση ενέργειας και ορθολογική χρήση του εξοπλισμού, είναι εύκολο να ξεκινήσετε τον ανεμιστήρα σε λειτουργία μαζί με την ένταξη του φωτός: είναι απαραίτητο να οδηγηθεί το καλώδιο από τον ανεμιστήρα στον διακόπτη.
 • Μετά την εγκατάσταση και σύνδεση με το δίκτυο, εφαρμόζεται η τάση, ελέγχεται η λειτουργία του συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού.

Πριν τοποθετηθεί ο ανεμιστήρας στο κανάλι, η παροχή ρεύματος επίσης σβήνει, αλλά η σειρά των εργασιών είναι ελαφρώς διαφορετική.

 • Η μονάδα στο κανάλι τοποθετείται αυστηρά κατακόρυφα, όσο το δυνατόν πιο βαθιά. Αυτή η θέση είναι σταθερά στερεωμένη έτσι ώστε κατά τη λειτουργία να μην πέφτει από τις δημιουργούμενες δονήσεις.
 • Το καλώδιο τροφοδοσίας πρέπει να είναι καινούργιο, χωρίς στροφές και σπάσιμο της περιέλιξης μόνωσης, που υπολογίζεται για το "μηδέν" και τη φάση. Συνδέεται με τον ανεμιστήρα.
 • Σε μια βολική τοποθεσία, εγκαθίσταται ένας διακόπτης για να τεθεί σε λειτουργία ο εξοπλισμός.
 • Η τάση εφαρμόζεται στο δίκτυο και ελέγχεται η ορθότητα της σύνδεσης, καθώς και η λειτουργία του εξοπλισμού.

Προσοχή παρακαλώ! Ο κύριος σύνδεσμος της αναγκαστικής εναλλαγής αέρα είναι μια εγκατάσταση εξαερισμού. Αγοράστε με βάση τις υπολογισμένες παραμέτρους με την παρουσία διαβατηρίου και εγγύησης κατασκευαστή.

Ελέγξτε τη βαλβίδα στο σύστημα εξαερισμού

Με εσφαλμένα επιλεγμένο εξοπλισμό ή ανακριβείς υπολογισμούς, το σύστημα εξαερισμού δεν λειτουργεί αποτελεσματικά. Κατά συνέπεια, παρατηρείται η επίδραση του αντίστροφου εξαερισμού. Ο αέρας εξάγεται πίσω στο μπάνιο ή στην τουαλέτα. Η εγκατάσταση μιας βαλβίδας αντεπιστροφής λύει αυτό το πρόβλημα εμποδίζοντας την αντίστροφη ροή.

Η επιλογή της συσκευής εξαρτάται από τον τύπο του συστήματος εξαερισμού. Με την κατακόρυφη διάταξη του διαύλου, ροές αέρα κινούνται κατά μήκος αυτού. Για να τα κλείσετε, υπάρχει μια οριζόντια βαλβίδα. Με τη διαμήκη τοποθέτηση του αγωγού, το τμήμα αποκοπής τοποθετείται σε κάθετο σχεδιασμό.

Ορισμένα σχόλια σχετικά με τη διάταξη εξαερισμού στο μπάνιο και το μπάνιο

 • Ο ανεμιστήρας αγοράζεται με την εκτιμώμενη χωρητικότητα. Η αυξημένη δύναμή του «τρώει» την ακριβή ηλεκτρική ενέργεια χωρίς να βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας.
 • Αυτοματοποιήστε την ανταλλαγή αέρα στο μπάνιο ή το μπάνιο χρησιμοποιώντας ένα χρονοδιακόπτη. Ανεξάρτητα από την παρουσία ή την απουσία των ιδιοκτητών στο σπίτι, θα διατηρήσει τον προβλεπόμενο τρόπο, περιοδικά ενεργοποιώντας και αποσυνδέοντας το σύστημα.

Έτσι, σε ένα ιδιωτικό σπίτι, τον εξαερισμό σε χώρους με υψηλή υγρασία αέρα, η κατανομή δυσάρεστων οσμών είναι απαραίτητη χωρίς αμφιβολία. Είναι ένα άλλο θέμα πώς θα οργανωθεί. Συχνά, μαζί με την αναγκαστική εναλλαγή αέρα, χρησιμοποιείται φυσικός αερισμός (ανοιχτό παράθυρο, πόρτα κλπ.). Από τις υπάρχουσες μεθόδους, μπορείτε πάντα να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή και να την εκτελέσετε με τα δικά σας χέρια για να δημιουργήσετε άνετες συνθήκες διαβίωσης.

Εξαερισμός της τουαλέτας της χώρας, το κάνετε μόνοι σας

Διαρρύθμιση του μπάνιου της χώρας

 • αφαιρέστε τα συλλεχθέντα λύματα μέσα από μια ειδική οπή που βρίσκεται πίσω από το κτίριο.
 • το δάπεδο στο περίπτερο έχει μια αξιόπιστη βάση, πράγμα που σημαίνει ότι η εξάτμιση από ακαθαρσίες δεν θα είναι σε θέση να συντομεύσει τη διάρκεια ζωής της κατασκευής.
 • στο σχεδιασμό παρέχουν φυσικό αερισμό, το οποίο περιέχει επίσης ένα σχέδιο του μια τουαλέτα εξοχικό σπίτι.

Το πρόβλημα, πώς να αφαιρέσετε τη μυρωδιά στην τουαλέτα, ανησυχεί πολλούς ιδιοκτήτες εξοχικών σπιτιών. Πρώτα απ 'όλα, ο εξαερισμός είναι υποχρεωτικός. Η παρουσία μιας δυσάρεστης οσμής αναφέρεται στις παρενέργειες της χρήσης της ντουλάπας. Μην επιτρέπετε την υπερβολική συγκέντρωση αερίου στο μπάνιο, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ελαφρά δηλητηρίαση, καθώς και σε πιθανή επιδείνωση της υγείας.

Χαρακτηριστικά της οργάνωσης του εξαερισμού στην βίλα

Με μια μακρά διαμονή στο εξοχικό σπίτι, ένα τέτοιο μπάνιο δεν είναι αρκετά βολικό στη χρήση. Ως εκ τούτου, η καλύτερη επιλογή εξακολουθεί να είναι ο τυποποιημένος σχεδιασμός της ντουλάπας, η οποία περιλαμβάνει τη μετακίνηση των αποβλήτων σε ένα λάκκο χωρίς τη χρήση διαφόρων συσκευών.

Εξαερισμός στην τουαλέτα σε ένα ιδιωτικό σπίτι: όλα τα μυστικά καθαρού αέρα

Σε μια εξοχική κατοικία, όπως και σε οποιοδήποτε άλλο κτίριο που προορίζεται για μακρά παραμονή των ανθρώπων, υπάρχουν δωμάτια με υψηλή υγρασία. Θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη διάταξη του συστήματος ανταλλαγής αέρα. Για τον αερισμό στην τουαλέτα σε ένα ιδιωτικό σπίτι έχει τα δικά του χαρακτηριστικά, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη για την οργάνωση αποτελεσματικής ανταλλαγής αέρα, προστασία από δυσάρεστες οσμές και υπερβολική υγρασία.

Εξαερισμός στην τουαλέτα ενός ιδιωτικού σπιτιού: κανονιστικές απαιτήσεις

Ο κύριος δείκτης, ο οποίος βασίζεται στον υπολογισμό του εξαερισμού - την ποσότητα αέρα που διέρχεται μέσω της διατομής του σωλήνα για 1 ώρα. Αυτή, η λεγόμενη, πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα.

Για ένα μπάνιο, η απαιτούμενη τιμή εξαρτάται από τον τύπο και τον αριθμό των εγκαταστάσεων υδραυλικών εγκαταστάσεων:

 • για την τουαλέτα υποτίθεται ότι είναι ίση με 50 m3 / h.
 • όταν τοποθετείτε ντους, μπανιέρα ή τζακούζι - 75 m3 / ώρα.
 • παρουσία μπιντέ ή νεροχύτη, απαιτεί 25 m3 / h,

Οι τιμές που δίνονται είναι απαραίτητες για τον προσδιορισμό της συνολικής ανταλλαγής αέρα. Αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη ότι, κατά κανόνα, οι συσκευές υδραυλικών εγκαταστάσεων δεν χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα όλες. Επομένως, όταν το κανονικό ρεύμα είναι ρυθμισμένο, η ισχύς του ανεμιστήρα σπανίως υπερβαίνει τα 110 m3 / h.

Περίπου για το συνδυασμένο μπάνιο είναι δυνατόν να ληφθεί η μέση τιμή της συναλλαγματικής ισοτιμίας αέρα 50 m3 / h.

Χαρακτηριστικά της συσκευής εξαερισμού στο μπάνιο ενός ιδιωτικού σπιτιού

Ο τύπος του συστήματος εξαερισμού καθορίζεται στο στάδιο της δημιουργίας ενός σπιτιού. Υπάρχουν δύο τύποι συστημάτων που χρησιμοποιούνται στα μπάνια:

Με φυσική ανταλλαγή αέρα, η κίνηση του αέρα συμβαίνει υπό την επίδραση διαφοράς θερμοκρασίας. Το έργο του εξαναγκασμένου εξαερισμού στην τουαλέτα ενός ιδιωτικού σπιτιού παρέχεται από μια ειδική συσκευή εξάτμισης - έναν ανεμιστήρα εγκατεστημένο στον αεραγωγό.

Φυσικός εξαερισμός

Ως οπή τροφοδοσίας υπάρχει ένα διάκενο 2-3 εκατοστών μεταξύ του δαπέδου και του φύλλου πόρτας, το οποίο παρέχεται κατά την εγκατάσταση της πόρτας. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται ειδικές πόρτες για αυτό το σκοπό, έχοντας οπές αερισμού ή σχάρες στο κάτω μέρος.

Οι αγωγοί αναρρόφησης είναι κάθετη φρέατα εξαερισμού, το οποίο παρέχεται αερισμός στην τουαλέτα της ιδιωτικής κατοικίας μέσω του τοιχώματος - στο άνω τμήμα αυτού, ή μέσω των οπών στην οροφή του ένα μπάνιο.

Κατά την κατασκευή ενός φυσικού συστήματος ανταλλαγής αέρα, θα πρέπει να τηρηθούν οι ακόλουθες συστάσεις:

 • Για ένα μπάνιο είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έναν κάθετο αγωγό, ο οποίος δεν μπορεί να συνδυαστεί με τους αεραγωγούς άλλων δωματίων.
 • Μπορείτε να συνδυάσετε τα κανάλια εξαερισμού του μπάνιου και τουαλέτας, αλλά μόνο αν βρίσκονται στον ίδιο πάτωμα. Επιπλέον, μπορείτε να συνδυάσετε αποσπάσματα από διαφορετικούς χώρους στη σοφίτα, αν βρίσκονται στη μία πλευρά του εξοχικού σπιτιού.
 • Κατά την εγκατάσταση της μάσκας εξαερισμού, είναι απαραίτητο να παρέχεται μια βαλβίδα αντεπιστροφής, σχεδιασμένη για να προστατεύει από την είσοδο στο κρύο εξωτερικό αέρα.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Συχνά, οι ιδιοκτήτες των σπιτιών αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της υπερβολικής υγρασίας στα μπάνια λόγω της ανεπαρκούς λειτουργίας του φυσικού εξαερισμού.

Ειδικά αυτό ισχύει για χώρους στους οποίους έχει τοποθετηθεί η καμπίνα ντους, καθώς πρέπει να διασφαλιστεί ότι η τιμή της ανταλλαγής αέρα είναι μεγαλύτερη από 75 m3 / h. Επιπλέον, το καλοκαίρι η διαφορά στην εσωτερική και εξωτερική θερμοκρασία δεν είναι μεγάλη και μπορεί να υπάρχουν προβλήματα έλξης.

Ως εκ τούτου, το πιο συνηθισμένο για τον αερισμό ενός μπάνιου σε ένα ιδιωτικό σπίτι είναι ένα αναγκαστικό σύστημα.

Η εισροή καθαρού αέρα μπορεί επίσης να οργανωθεί όπως και με τον φυσικό εξαερισμό - μέσα από το κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου. Η κυκλοφορία του αέρα βελτιώνεται με τη χρήση ανεμιστήρα εξαγωγής.

Υπάρχουν πολλοί οπαδοί διαφορετικών σχημάτων και δυνατοτήτων, αλλά όλοι έχουν την ίδια αρχή λειτουργίας.

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, μπορείτε να ελέγξετε την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας του. Αυτό μπορεί να γίνει με ένα καυτό κερί ή ένα αγώνα: να το φέρετε στην οπή και να παρατηρήσετε αν η φλόγα είναι κεκλιμένη, τότε το σύστημα λειτουργεί.

Η συσκευή εξαναγκάζει τον εξαερισμό του μπάνιου και τουαλέτας σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Αν το μπάνιο, το οποίο πρέπει να είναι ένα μοντέλο από την καθαριότητα και την άνεση, συνδέεται με μια σοβαρή αέρα, υγρές πετσέτες και κινδύνους για την υγεία της μούχλας και των οσμών από τις τουαλέτες εξαπλωθεί γύρω από το σπίτι, ήρθε η ώρα να σκεφτούμε για την αναγκαστική αερισμό του σπιτιού. Για να το πούμε απλά, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι η εγκατάσταση του εξοπλισμού εξάτμισης στον αγωγό εξαερισμού. Επιπλέον, οι ψύκτες μπορούν να εγκατασταθούν σε μια τρύπα στον τοίχο, η οποία θα εξασφαλίσει τον εξαερισμό των χώρων, όπου αρχικά δεν υπήρχε εξαερισμός.

Χαρακτηριστικά του εξαερισμού ενός μπάνιου σε μια ιδιωτική κατοικία

Στην ατμόσφαιρα μπαίνει το μπάνιο και η τουαλέτα από άλλα δωμάτια. Για αερισμό μεταξύ του δαπέδου και του φύλλου της πόρτας αφήνετε ένα μικρό διάκενο (2-2,5 εκ.) Ή αγοράζετε ειδικές πόρτες, το φύλλο των οποίων έχει στρογγυλές οπές εξαερισμού. Ο αέρας εξαντλείται μέσω αγωγού ανοικτού αέρα. Εάν οι πόρτες είναι σταθερές και ένας πολύ υπεύθυνος εγκαταστάτης δεν αφήνει ούτε ένα κενό, το λουτρό για τον αερισμό πρέπει να παραμείνει ανοιχτό. Το ίδιο ισχύει και για την τουαλέτα. Με την πόρτα ανοιχτή και την εισροή αέρα, ανεπιθύμητη οσμή θα αφήσει το δωμάτιο πιο γρήγορα από ό, τι εάν ήταν φραγμένο. Αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας του φυσικού αερισμού.

Ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού είναι ένα αναπόσπαστο μέρος ενός μπάνιου ή ενός μπάνιου

Αυτό το σύστημα είναι όσο το δυνατόν απλούστερο, αλλά αναξιόπιστο. Σε σύγχρονα σπίτια και εξοχικές κατοικίες, ο εξαερισμός αποτυγχάνει ολοένα και περισσότερο. Συμπληρωματική εργασία:

 • Ερμάτινες πόρτες και πλαστικά παράθυρα.
 • Μείωση του αυλού του καναλιού ως αποτέλεσμα της ρύπανσης από σκόνη, βρωμιά, αράχνες αράχνης.
 • Κακό σχεδιασμένη κουκούλα.
 • Ανεμος καιρός.
 • Ένα μη θερμαινόμενο κανάλι μέσα στο οποίο ο αέρας ψύχεται γρήγορα και ανεβαίνει αργά.

Προσοχή παρακαλώ! Όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η ροή του αέρα στον αεριζόμενο χώρο. Διαφορετικά, η ανταλλαγή αέρα δεν θα είναι αποτελεσματική.

Αν η συσκευή αφαιρεί 100 m3 αέρα ανά ώρα, πρέπει να έρχεται τουλάχιστον το ίδιο, κάτι που είναι αδύνατο με ερμητικά κλειστές πόρτες.

Αναγκαστικός εξαερισμός: κατασκευή από τα δικά του χέρια

Οι Κτίριο κωδικοί χωρίζονται αεραγωγούς κουζίνες και μπάνια, και ξεχωριστή μπανιέρα και τουαλέτα συνήθως συνδυάζονται κοινά ανοίγματα αερισμού ή οπές στο παρακείμενο τοίχο, που καλύπτουν διακοσμητικό πλέγμα. Λιγότερο συχνά, κάθε δωμάτιο είναι εξοπλισμένο με ξεχωριστό εξαερισμό και δικό του "παράθυρο" εξάτμισης.

Τύποι ανεμιστήρων για τη διάταξη του συστήματος εξαερισμού

Τύποι συσκευών εξάτμισης για μπάνιο και τουαλέτα:

 1. Αξονικός ανεμιστήρας (τοίχος, οροφή) για κανάλια 100, 125, 150 mm.
 2. Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας (τοίχος, οροφή) για κανάλια 100, 125, 150 mm.
 3. Οι συσκευές ανάκτησης και ανάκτησης καυσαερίων, ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο, απαιτούν μία οπή διαμέτρου 215-225 mm ή δύο διαμέτρου 80-90 mm με απόσταση μεταξύ τους 200-350 mm. Η συσκευή αυτού του τύπου παρέχει εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής με δυνατότητα θέρμανσης του εισερχόμενου αέρα.

Μετατροπή του φυσικού αερισμού

Εάν υπάρχει ήδη φυσικός αερισμός στο μπάνιο, αυτό θα απλοποιήσει σημαντικά το έργο. Αρκεί να αφαιρέσετε τη σχάρα, τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στην τρύπα και συνδέστε τον με την παροχή ρεύματος.

Συχνά είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ο εξαερισμός από το μηδέν όταν μια θέση σε μια ιδιωτική κατοικία γίνεται προϋπόθεση που δεν είχε προβλεφθεί προηγουμένως. Σε αυτή την περίπτωση, ο εξαερισμός γίνεται μέσω τοίχου ή οροφής (οροφή). Κάθε τρόπος έχει τις δικές του αποχρώσεις πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων.

Συμβούλιο. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής είναι πολύ χρήσιμη κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού. Δεν επιτρέπει στον αέρα από το δρόμο να επιστρέψει στο σπίτι.

Αερισμός μέσω του τοίχου

Αυτή η επιλογή έχει αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα. Καλή ανταλλαγή αέρα μπορεί να γίνει όπου δεν υπάρχει σύστημα καναλιών ή η δυνατότητα να το κατασκευάσετε. Η όλη διαδικασία εγκατάστασης είναι αρκετά απλή και σχετικά φθηνή. Εξοικονόμηση χώρου κάτω από την οροφή ή στη σοφίτα. Από τα μείγματα: σχεδόν εντελώς έλλειψη φυσικού αερισμού, επειδή το κανάλι επικαλύπτει τις λεπίδες? η πιθανότητα συμπύκνωσης από την πρόσοψη του σπιτιού, η κακή θερμομόνωση του καναλιού, η οποία θα είναι αισθητή σε σοβαρούς παγετούς.

Με μια προσεκτική και προσεκτική προσέγγιση, ακόμη και ένας νεοφερμένος θα είναι σε θέση να εγκαταστήσει ένα σύστημα εξαερισμού

Μια οπή εξάτμισης γίνεται στον αντίθετο τοίχο από την πόρτα χρησιμοποιώντας ένα διάτρητο ή ένα ισχυρό τρυπάνι κρούσης. Σκόνη και θραύσματα στη διαδικασία της εργασίας πάρα πολύ, και οι άκρες των τρυπών κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι πολύ ομοιόμορφη. Ένα άλλο πράγμα είναι ακριβό, αλλά σχεδόν τέλεια διάτρηση διαμάντι. Ο αγωγός αερισμού στον τοίχο θα είναι ένας σωλήνας κατάλληλης διαμέτρου από πλαστικό ή ανοξείδωτο χάλυβα. Στην περιφέρεια σταθεροποιείται με αφρό στερεώσεως. Έξω από το σπίτι για να αφαιρέσετε το σωλήνα σε μεγάλη απόσταση από τον τοίχο δεν είναι πρακτικό. Για να καλύψετε το κανάλι από το δρόμο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συμβατικό πλέγμα με μια προσωπίδα ή μια βαλβίδα αντεπιστροφής.

Προσοχή παρακαλώ! Επιλέγοντας μια θέση για γεώτρηση στον τοίχο ή στην οροφή, αξίζει να βεβαιωθείτε ότι ο χώρος δεν περνάει ηλεκτρικές καλωδιώσεις και άλλες επικοινωνίες.

Αερισμός μέσω της οροφής

Μια άλλη επιλογή: να δημιουργήσετε μια τρύπα στην οροφή, από αυτό, μέσω της οροφής, φέρτε το σωλήνα εξαερισμού σε ύψος περίπου 3 μ. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε γαλβανισμένο ή πλαστικό. Κατά προτίμηση χωρίς στροφές. Λιγότερη αντίσταση, καλύτερη πρόσφυση και αερισμός. Στην οροφή είναι εγκατεστημένος ένας διαχύτης. Ο εκτροπέας δεν είναι απαραίτητος, αφού ο εξαερισμός είναι υποχρεωτικός. Ο σωλήνας είναι μονωμένος με μεταλλικό μαλλί με διάμετρο 50 mm. Οι ραφές είναι κολλημένες με ταινία αλουμινίου. Αν αυτό δεν γίνει, η συμπύκνωση σε κρύο καιρό δεν μπορεί να αποφευχθεί.

Ο αυτοεξοπλισμένος αγωγός εξαερισμού στερεώνεται με κατακόρυφους σφιγκτήρες στα δοκάρια ή άλλες ανθεκτικές δομές στη σοφίτα. Από την πλευρά του λουτρού στην τρύπα είναι η εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού.

Πόσο καιρό θα έπρεπε να λειτουργεί ο ανεμιστήρας

Συνήθως ο ανεμιστήρας συνδέεται με το φως. Η λυχνία ανάβει - ο ανεμιστήρας λειτουργεί, η λυχνία σβήνει, η συσκευή αντίστοιχα και η κίνηση του αέρα σταματά. Αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό για την κανονική ανταλλαγή αέρα. Επιπλέον, δεν είναι πάντα βολικό.

 • Υπάρχουν διάφοροι βασικοί τρόποι σύνδεσης της συσκευής εξάτμισης:
 • Ταυτόχρονα με το φως. Όταν συνδέεται στο κύκλωμα φωτός, η συσκευή αρχίζει να λειτουργεί τη στιγμή που ανάβει το φως.
 • Ταυτόχρονα με το φως με δυνατότητα χειροκίνητης απενεργοποίησης. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να αποσυνδέσετε τον αερισμό και τον φωτισμό εάν η συσκευή είναι εξοπλισμένη με ένα κλειδί ή ένα καλώδιο στην θήκη για να απενεργοποιήσετε την παροχή ρεύματος.
 • Ταυτόχρονα με το φως με αυτόματο κλείσιμο του ανεμιστήρα μέσω του αισθητήρα υγρασίας και / ή του χρονοδιακόπτη.
 • Αυτόνομη σύνδεση με ξεχωριστό διακόπτη.

Ο χρόνος λειτουργίας του ανεμιστήρα εξαρτάται από τις συνθήκες θερμοκρασίας-υγρασίας και την ισχύ της συσκευής και συνεπώς σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Οι ειδικοί λένε ότι η καλύτερη λύση είναι να εγκαταστήσετε ένα μοντέλο με έναν αισθητήρα χρονισμού και υγρασίας. Δηλαδή, κάθε φορά που επισκέπτεστε το μπάνιο, η συσκευή λειτουργεί για αρκετό καιρό. Πόσο, είναι καλύτερα να υπολογίσετε μεμονωμένα. Για παράδειγμα, η χωρητικότητα της μονάδας είναι 16 m3 και η παραγωγικότητα της συσκευής είναι 120 m3 / h. Αποδεικνύεται ότι για να ενημερώσετε ολόκληρο τον όγκο αέρα χρειάζεστε 8 λεπτά. Ο αισθητήρας υγρασίας δεν θα αφήσει τη συσκευή να σβήσει εάν το μικροκλίμα δεν κατάφερε να ομαλοποιηθεί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στον εαυτό σας

Αμέσως πριν την εγκατάσταση της συσκευής, είναι απαραίτητο να ολοκληρώσετε τις προπαρασκευαστικές εργασίες: να εξοπλίσετε ή να καθαρίσετε τον αγωγό εξαερισμού, για να παρέχει ισχύ. Η επόμενη βασική στιγμή θα είναι η εξοικείωση με την οδηγία.

Διάγραμμα του συστήματος εξαερισμού

Η συσκευή είναι εγκατεστημένη με την ακόλουθη σειρά:

 1. Αφαιρέστε το μπροστινό κάλυμμα.
 2. Σημειώστε τα σημεία επαφής στον τοίχο και γυρίστε τις τρύπες για τις βίδες. Επίσης, οι ανεμιστήρες μπορούν να τοποθετηθούν σε υγρά καρφιά, κόλλα πολυμερούς, σιλικόνη.
 3. Η συσκευή είναι εγκατεστημένη κατά τέτοιο τρόπο ώστε το τμήμα εργασίας της να πνίγει εντελώς στο κανάλι.
 4. Τοποθετήστε στην επιφάνεια του τοίχου ή της οροφής.
 5. Ενεργοποιήστε το. Το πρότυπο σχέδιο σύνδεσης για ένα μοντέλο με χρονοδιακόπτη και αισθητήρα μοιάζει με αυτό: N στο μηδέν, L ανά φάση, Ls στη φάση που ανάβει ο λαμπτήρας μετά τον διακόπτη.
 6. Συνδέστε το μπροστινό κάλυμμα, το οποίο σπάει ή βιδώνεται με βίδες.
 7. Το τελευταίο βήμα είναι να ελέγξετε εάν ο εξαερισμός λειτουργεί σωστά.

Συμβούλιο. Ο φυσικός και ο εξαναγκασμένος αερισμός μπορούν να λειτουργούν ταυτόχρονα. Για το σκοπό αυτό, έχει εγκατασταθεί ένα ειδικό μοντέλο ανεμιστήρα στον ευρύ αγωγό εξαερισμού. Εκτός από το ηλεκτρικό μέρος με λεπίδες, είναι εξοπλισμένο με ένα πλέγμα για ελεύθερη κίνηση αέρα.

Γενικά, δεν είναι δύσκολο να οργανωθεί ο εξαναγκασμένος εξαερισμός με βάση τον φυσικό εξαερισμό. Ο εξοπλισμός εξαερισμού θα είναι πιο χρονοβόρος από το μηδέν, αλλά ακόμα και αυτό μπορεί να γίνει μόνος του.

Εξαερισμός στην τουαλέτα ενός ιδιωτικού σπιτιού

Συνεχίζοντας τη σειρά άρθρων για τον εξαερισμό των μπάνια διαφόρων τύπων και σε διαφορετικά δωμάτια, έχουμε φτάσει και η εταιρεία εξαερισμού στην τουαλέτα και μπάνιο ιδιωτικές κατοικίες. Σε αυτό το κείμενο, θα εξετάσουμε τις βασικές στιγμές και αποχρώσεις που σχετίζονται με την κατασκευή, που έχουν ήδη κατασκευαστεί, από ξύλο ή άλλα σπίτια εξοχικό σπίτι τύπου, καθώς και του αέρα εξαερισμού για τον εξαερισμό και τους οπαδούς.

[όνομα spoiler = "Το περιεχόμενο του άρθρου:"]

Ανεμιστήρας στον ιδιωτικό χώρο

Σε αντίθεση με το σύστημα εξαερισμού, το οποίο σκοπό - να παρέχουν την επιθυμητή αναπνευσιμότητα, ανεμιστήρες εξαερισμού αναφέρεται σε μία αποχέτευση και αποχέτευσης σωλήνες είναι ότι είναι συνδεδεμένο με το σύστημα αποστράγγισης και είναι σχεδιασμένο για την απομάκρυνση των αερίων που σχηματίζονται στο αποχετευτικό σωλήνα, διατηρώντας έτσι την πίεση του αέρα στους σωλήνες.

Αυτό είναι απαραίτητο επειδή οι σχηματισμένες εμπλοκές αερίων στο σύστημα δημιουργούν κενό (κενό), το οποίο επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία του συστήματος αποστράγγισης. Οι συνέπειες αυτού είναι η διείσδυση δυσάρεστων οσμών στην τουαλέτα.

Αυτά τα μέτρα είναι απλά απαραίτητα για ιδιωτικές κατοικίες. Γιατί; Ένα τέτοιο φαινόμενο (θύλακες αερίου ή αέρα) συμβαίνει όταν η περιοχή εγκάρσιας διατομής του σωλήνα εκκένωσης είναι εντελώς επικαλυπτόμενη ρεύμα κατά τη διάρκεια της αποστράγγισης. Το γεγονός ότι η διάμετρος του σωλήνα αποστράγγισης από τη λεκάνη, λουτρό ή λεκάνη από πάντα μικρότερη από τη διάμετρο του κύριου σωλήνα αποστράγγισης (απλά να ρέει δεν είναι εντελώς επικαλύπτει διατομή του). Αν μιλάμε για διαμερίσματα ή μονοκατοικίες, τότε αυτές οι καταστάσεις πιθανότατα δεν θα προκύψουν. Σε ιδιωτικές κατοικίες, συνήθως προτιμούν σε περισσότερες από μία τουαλέτα, ή βρίσκονται σε διαφορετικούς ορόφους, ή μπάνιο, τουαλέτα ή ντους διαχωρίζονται, έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ταυτόχρονα, τόσο στον κύριο αγωγό εισέρχεται σημαντικά μεγαλύτερος από τον όγκο του νερού αποστράγγισης που διευκολύνει την πλήρη επικάλυψη του.

Σωστή εγκατάσταση του σωλήνα ανεμιστήρα

Σήμερα προτιμούν να εγκαθιστούν πλαστικούς σωλήνες, οι οποίοι είναι φθηνότεροι από τους αγωγούς χάλυβα ή χυτοσίδηρου. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να τηρείτε τους βασικούς κανόνες για την εγκατάσταση των σωλήνων:

 • όταν διέρχεται από τα δάπεδα, ο σωλήνας τοποθετείται σε μια χαλύβδινη θήκη.
 • Ο εξαερισμός του ανεμιστήρα δεν μπορεί να συνδεθεί σε άλλο αερισμό ή καμινάδα.
 • η έξοδος του αγωγού πρέπει να απέχει τουλάχιστον 4 μέτρα από την καμινάδα, την εισαγωγή αέρα.
 • δεν συνιστάται να εγκαταστήσετε την έξοδο σωλήνα πάνω από τα παράθυρα, τα μπαλκόνια κ.λπ.
 • Το σημείο εξόδου για τα αέρια των κοπράνων πρέπει να είναι τουλάχιστον 70 cm πάνω από την οροφή.
 • Είναι αδύνατο να κάνετε έξοδο ενός σωλήνα σε μια σοφίτα - μόνο σε μια στέγη του σπιτιού.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι σύνδεσης των σωλήνων:

Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατό να συνδυάσετε ένα ζευγάρι ανύψωσης με ένα μόνο σωλήνα ανεμιστήρα. Συνδέστε τον εξαεριστήρα στον ανεμιστήρα και στην αναθεώρηση. Είναι επίσης απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Η συνηθισμένη ερώτηση σε αυτή την περίπτωση είναι: "Ποια διάμετρος σωλήνα πρέπει να επιλέξω;" Είναι απαραίτητο να συνδέσετε έναν σωλήνα της ίδιας διαμέτρου με τον κύριο ανυψωτήρα (π.χ. 110 mm).

Φυσικός αερισμός λουτρών σε ιδιωτική κατοικία

Τώρα ας προχωρήσουμε στον εξαερισμό, το καθήκον του οποίου είναι η εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών με τη βοήθεια της επαναλαμβανόμενης ανταλλαγής αέρα - στο σύστημα εξαερισμού του μπάνιου ή των τουαλετών. Μιλώντας για μια ιδιωτική κατοικία, πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να κάνετε μια επιλογή - τι είδους αερισμός πρέπει να γίνει: φυσικό ή αναγκαστικό;

Εάν πρόκειται για μονοκατοικία, η απάντηση είναι προφανής - μόνο το σύστημα αναγκαστικού τύπου μπορεί να εγγυηθεί ότι θα εξασφαλίσει τη διαθεσιμότητα καθαρού αέρα στην τουαλέτα. Σε ιδιωτικά σπίτια με περισσότερη πολυκατοικία είναι δυνατή η οικοδόμηση ενός φυσικού συστήματος που θα λειτουργεί με τη βοήθεια έλξης από μια διαφορά ύψους (πιέσεις). Αλλά αξίζει να θυμηθούμε ότι με έναν αριθμό ορόφων σε δύο ορόφους, αυτό το είδος αερισμού δεν θα δώσει πολύ γρήγορη φροντίδα των "αρωμάτων" από το μπάνιο, αλλά, μερικές φορές, και αυτό είναι αρκετό για να δημιουργήσει άνετες συνθήκες. Επιπλέον, δεν τίθεται θέμα κατανάλωσης ηλεκτρισμού από τη λειτουργία του ανεμιστήρα, χρήματα για την αγορά και άλλα εξαρτήματα, αποκλείεται ο θόρυβος και οι κραδασμοί, οι εγκαταστάσεις απλοποιούνται και ούτω καθεξής.

Όμως, όπως δείχνει η πρακτική αυτή τη στιγμή, πολλοί ιδιοκτήτες ιδιωτικών κατοικιών αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ύπαρξη αυξημένης υγρασίας στο μπάνιο ή την τουαλέτα λόγω της πρόωρης απομάκρυνσής τους έξω.

Το πρόβλημα αυτό είναι ιδιαίτερα οξύ με τις καμπίνες ντους, διότι σε τέτοιες περιπτώσεις η απαραίτητη ανταλλαγή αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 75 κύβους ανά ώρα. Με τέτοια παραγωγικότητα φυσικού αερισμού θα είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Παρόλα αυτά, αν ακόμα αποφασίσατε να εγκαταστήσετε ένα φυσικό σύστημα εξάτμισης, μην ξεχνάτε τα βασικά σημεία που αφορούν την τοποθέτησή του:

 • για να εξασφαλίσετε επαρκή πρόσφυση, πρέπει να παρατηρήσετε την απαραίτητη διαφορά στα ύψη του καναλιού εισόδου και εξόδου, τα οποία μπορούν να καθοριστούν από τον πίνακα:
 • μετά από τη σχάρα εξαερισμού, είναι επιθυμητή η εγκατάσταση μιας ελαφριάς βαλβίδας αντεπιστροφής (η οποία ήδη συζητήθηκε) για την αποφυγή εισόδου ψυχρού αέρα και εντόμων στο δωμάτιο.
 • Ο αεριζόμενος χώρος πρέπει να έχει μικρά κενά ή σχισμές για την εισροή αέριων μαζών.

Σε άλλα θέματα σχετικά με ξύλινα σπίτια, θα μιλήσουμε περισσότερο.

Εξαερισμός της τουαλέτας και του μπάνιου σε ένα ξύλινο σπίτι

Έχουμε ήδη μιλήσει για τον φυσικό εξαερισμό ιδιωτικών κατοικιών. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες των ξύλινων κατοικιών συχνά ερωτώνται σχετικά με την οργάνωση του συστήματος εξάτμισης στις εγκαταστάσεις αποχέτευσης σε τέτοιες συνθήκες. Δεν υπάρχει ειδικός λόγος να εξετάσουμε το φυσικό σύστημα, οπότε ας προχωρήσουμε στον υποχρεωτικό εξαερισμό.

Τα πιο ενδιαφέροντα ερωτήματα και απαντήσεις σε αυτά:

 • Πώς να βερνίκι ανοίξετε το μπάνιο;
  Σε ένα σπίτι με ξύλινη επένδυση συνιστάται η χρήση ειδικών προστατευτικών βερνικιών, εμποτισμών, σμάλτων. Αυτό αφορά όχι μόνο τους τοίχους, οροφή και το δάπεδο... Μετά το άνοιγμα έχει γίνει από τον αγωγό εξαγωγής, είναι απαραίτητο να καλύψει τα άκρα του εσωτερικού και μετά αγωγού εγκατάστασης - είναι ερμητικά σφραγισμένο χώρο. Μπορεί να επιλεγεί ένα κατάλληλο σφραγιστικό με ανάγνωση του αντίστοιχου αντικειμένου.
 • Ποια θα πρέπει να είναι η διάμετρος της οπής κάτω από το σωλήνα και η διάμετρος του σωλήνα εξαερισμού;
  Η διάμετρος της οπής κάτω από το σωλήνα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από το μέγεθος του σωλήνα. Σε αυτή την περίπτωση, η διάμετρος του αεραγωγού επιλέγεται σύμφωνα με τις διαστάσεις της σύνδεσης με τον ανεμιστήρα.
 • Χρειάζεται να εξαερώσω τους αγωγούς αερισμού πάνω από την οροφή;
  Στην περίπτωση του εξαναγκασμένου εξαερισμού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ορισμένες επιλογές: οριζόντια διάταξη, έξοδο στην οροφή. έξοδο στη σοφίτα. Όμως, εάν ο εξαερισμός είναι φυσικός, όπως είπαμε ήδη, η ύπαρξη έλξης είναι απαραίτητη προϋπόθεση, οπότε η απελευθέρωση αέρα πρέπει να γίνει πάνω από την οροφή για να διατηρηθεί μια ελάχιστη διαφορά ύψους.
 • Τι γίνεται αν υπάρχει συμπύκνωση στο κανάλι καυσαερίων;
  Για να αποφύγετε την εμφάνιση υπερβολικής υγρασίας μέσα στο κανάλι, είναι απαραίτητο να μονώσετε το σωλήνα και / ή να το τοποθετήσετε κάτω από μια κλίση προς την εκτόξευση αέρα (σε περίπτωση οριζόντιας τοποθέτησης του αγωγού).

Θα ήθελα να αναπτύξω την επιλογή του ανεμιστήρα.

Επιλογή ανεμιστήρα

Όλοι γνωρίζουν την ανεπαρκή ηχομόνωση των ξύλινων κατοικιών. Σε αυτή την περίπτωση, αν χρησιμοποιείτε αναγκαστική εξάντληση από την τουαλέτα ή την μπανιέρα, ο θόρυβος από τον ανεμιστήρα του αγωγού μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την άνεση των κατοίκων.

Επιλέξτε έναν στροβιλοσυμπιεστή χαμηλής ισχύος (που είναι το λιγότερο θορυβώδες) που θα παρέχει την ελάχιστη απαιτούμενη ανταλλαγή αέρα. Η καλύτερη λύση είναι να συνδέσετε την ισχύ του ανεμιστήρα στον διακόπτη φωτισμού ή σε έναν ξεχωριστό διακόπτη. Παρεμπιπτόντως, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα να τοποθετηθεί ένας ρεοστάτης, μέσω του οποίου είναι δυνατόν να ρυθμιστεί η ταχύτητα στο μέλλον, καθώς και ο θόρυβος του ανεμιστήρα.

Ο ανεμιστήρας εξάτμισης πρέπει να τοποθετηθεί στον αφρό στήριξης, καθώς έχει καλές ιδιότητες απορρόφησης του ήχου.

Ένας τρόπος για να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό είναι να τοποθετήσετε τον αερόσακο στη σοφίτα ενός ξύλινου σπιτιού. Αυτό μειώνει σημαντικά το θόρυβο από το σύστημα, αλλά μην ξεχνάμε να το εξοπλίσει για απομόνωση κραδασμών, όπως μια μεταλλική βάση μπορεί να δράσει (μην τοποθετείτε τον ανεμιστήρα σε ένα ξύλινο πάτωμα ή δοκούς, θα αυξήσει σημαντικά την δόνηση).

Ένα άλλο σημείο είναι η εγκατάσταση μιας μάσκας εξαγωγής μεγαλύτερης διαμέτρου από έναν ανεμιστήρα. Αυτό θα επιτρέψει την αφαίρεση του αέρα ακόμα και όταν ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένος, ενώ στο ίδιο μέγεθος, τα πτερύγια καλύπτουν σχεδόν πλήρως την περιοχή του καναλιού.

Μην ξεχάσετε να αφήσετε σχισμές για καθαρό αέρα στο μπάνιο που θα αντικαταστήσει το αφαιρούμενο. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να κάνετε μικρές τρύπες ή, για παράδειγμα, να αφαιρέσετε το κατώφλι για να αφήσετε ένα κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου.

Η επιλογή, η εγκατάσταση, η αποτελεσματικότητα του εξαερισμού στην τουαλέτα ενός ιδιωτικού σπιτιού

Τι είδους κατοικία μπορεί να είναι πιο όμορφη από ένα σπίτι που χτίστηκε από τον εαυτό του. Το δικό του σπίτι έχει πολλά πλεονεκτήματα, από την ποιότητα του υλικού και την αξιοπιστία του κτιρίου και τελειώνει με τη διάταξη του σπιτιού και το εσωτερικό των χώρων. Σημαντική σημασία έχει και ο αερισμός στην τουαλέτα ενός ιδιωτικού σπιτιού. Πρώτον, ο εξαερισμός σας επιτρέπει να εξασφαλίσετε καθαρό αέρα στο σπίτι και, δεύτερον, όταν εγκαθιστάτε τον εξαερισμό, δεν υπάρχουν λιγότερα προβλήματα από την κατασκευή ενός σπιτιού στο σύνολό του.

Είναι αποδεκτό να διακρίνουμε δύο τύπους εξαερισμού:

 • Ο εξαερισμός μπορεί να είναι φυσικός αερισμός όταν υπάρχει ένα συνηθισμένο μικρό παράθυρο στο δωμάτιο.
 • Αλλά στα σύγχρονα σπίτια είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό στην τουαλέτα. Για τον αερισμό των χώρων, τοποθετούνται ανεμιστήρες (απορροφητήρες καυσαερίων), οι οποίοι συμβάλλουν στην έξοδο οσμών και συμπυκνωμάτων στο δρόμο.

Κριτήρια και κανόνες για την επιλογή ενός ανεμιστήρα

Όταν επιλέγετε έναν ανεμιστήρα, πρέπει να προσέχετε τον ήχο της λειτουργίας του, όσο η συσκευή είναι θορυβώδης. Ο κανονικοποιημένος θόρυβος για το σχέδιο είναι μικρότερος από 40 dB. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα σύστημα προώθησης με ρουλεμάν, καθώς ο δακτύλιος είναι λιγότερο αξιόπιστος μηχανισμός. Αυτές οι παράμετροι επηρεάζουν την απόδοση της συσκευής και αυτή είναι η κύρια δουλειά του. Για μία ώρα εργασίας, ο ανεμιστήρας είναι σε θέση να παράγει ένα κύκλωμα με αξιοπρεπή ποσότητα αέρα.

Επομένως, η σωστή επιλογή του ανεμιστήρα εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα στην τουαλέτα. Το σύστημα εξαερισμού είναι απαραίτητο για τον αερισμό των χώρων, όπως η τουαλέτα, το μπάνιο και οποιαδήποτε άλλη παρόμοια προϋπόθεση με υψηλό βαθμό υγρασίας. Το γεγονός ότι η έλλειψη έλξης μπορεί να οδηγήσει στον σχηματισμό μύκητα, και θα επηρεάσει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης εξαερισμού

Σε ένα σπίτι όπου δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια, είναι αδύνατο να εγκαταστήσετε μια αναγκαστική κουκούλα. Σε αυτή την περίπτωση, είναι δυνατό να τοποθετηθεί ένας εκτροπέας στον αγωγό εξαερισμού. Εγκατεστημένο με αυτόν τον τρόπο, ο σχεδιασμός θα καθαρίσει αποτελεσματικά τον αέρα λόγω ενός αποτελεσματικού ανέμου.

Κατά την εγκατάσταση της συσκευής για ανταλλαγή αέρα στην τουαλέτα, πρέπει να λύσετε το πρόβλημα της πιθανής κατάψυξης των σωλήνων εξαερισμού. Το γεγονός είναι ότι οι σωλήνες θα συλλέγουν το συμπύκνωμα, οπότε πρέπει να είναι μονωμένοι από την πλευρά του δωματίου και από το εξωτερικό του κτιρίου.

Ο εξαερισμός στην τουαλέτα και στο μπάνιο είναι μονωμένος με ειδικό υλικό. Πρέπει να στερεωθεί από το εξωτερικό του αγωγού αερισμού. Το μεταλλικό σύρμα χρησιμοποιείται για τη στερέωση. Το υλικό είναι σε θέση να παρέχει πλήρη ηχομόνωση, καθώς και είναι πυρίμαχο. Η μόνωση των σωλήνων από το εσωτερικό είναι απαραίτητη για να μην υπάρχει δυνατότητα ροής του καλύμματος. Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί να αυξήσετε το τμήμα του καναλιού.

Αν στο σπίτι, το δωμάτιο τουαλέτας είναι στο σπίτι, και όχι στο δρόμο, θα χρειαστεί επίσης να εγκαταστήσετε την κουκούλα. Ο εξαερισμός στην τουαλέτα dacha παρέχει επιπλέον χώρο για την τοποθέτηση του αγωγού καλωδίωσης. Μια πρόσθετη τοποθεσία θα χρειαστεί σε περίπτωση που ο άξονας εξαερισμού δεν είναι απευθείας συνδεδεμένος με το μπάνιο. Για να τοποθετήσετε την καλωδίωση απαιτείται ένα κουτί κατασκευασμένο από ανθεκτικό πλαστικό. Μπορείτε να πάρετε ένα κουτί με μια κυκλική διατομή, ένα ορθογώνιο τμήμα είναι επίσης αρκετά κατάλληλο. Περιοχές πιο σύνθετης διαμόρφωσης για αγωγούς απαιτούν τη χρήση εύκαμπτων κυματοειδών σωλήνων. Οι αεραγωγοί από μέταλλο χρησιμοποιούνται κυρίως για την καλωδίωση της κεντρικής γραμμής εξαερισμού.

Εγκατάσταση αερισμού

Κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού και την επισκευή δωματίων και άλλων εσωτερικών χώρων, μπορείτε να διαχειριστείτε πλήρως μόνοι σας, χωρίς να εμπλέκονται ειδικοί. Στην τουαλέτα και το μπάνιο μπορείτε να εγκαταστήσετε ανεξάρτητα μπάνιο ή νεροχύτη, να εγκαταστήσετε υδραυλικά, το δάπεδο, τοίχο και ακόμη και οροφή φινίρισμα. Για αυτο-επισκευή, χρειάζεται μόνο να διαθέσετε συγκεκριμένες γνώσεις και πρόσθετες δεξιότητες.

Πώς να κάνετε αερισμό στην τουαλέτα; Πριν κάνετε την εγκατάσταση του εξαερισμού, βεβαίως, θα πρέπει να καθορίσετε τη θέση της τοποθέτησής του. Στη συνέχεια, συνεχίστε την τρύπα για την τοποθέτηση του αγωγού και καθορίστε τον τύπο του υλικού και τον τύπο του κιβωτίου για εγκατάσταση στον αγωγό εξαερισμού.

Είναι σημαντικό να εξετάσετε και να αναλύσετε κάθε βήμα της εγκατάστασης και να υποθέσετε ποιες επιπλοκές μπορεί να προκύψουν κατά την εγκατάσταση της κουκούλας. Γενικά, πρέπει να πάρετε πολύ σοβαρά το έργο για να αποφύγετε τα παραμικρά λάθη που μπορεί αργότερα να είναι πολύ δαπανηρά.

Πώς είναι δυνατόν να ελέγξετε την παραγωγική ικανότητα του εξαερισμού;

Για να επαληθεύσετε τη λειτουργία της εγκατεστημένης συσκευής, εκτελέστε τις ακόλουθες ενέργειες:

 1. Πρέπει να ανοίξετε ελαφρά το παράθυρο του παραθύρου στο διαμέρισμα και να ανοίξετε την πόρτα στην τουαλέτα ή στο μπάνιο.
 2. Κάποιος πρέπει να πάρει μια πετσέτα.
 3. Στη συνέχεια, η σερβιέτα εφαρμόζεται στο άνοιγμα του άξονα εξαερισμού.
 4. Το φύλλο της σερβιέτας πρέπει να προσκολλάται σφικτά στην τρύπα. Σε περίπτωση που το φύλλο δεν κολλήσει στην τρύπα, είναι απαραίτητο να εξετάσετε τους λόγους για τους οποίους αυτό δεν συμβαίνει. Αυτό μπορεί να είναι ένα ισχυρό κλείδωμα καναλιού. Σε πολυκατοικίες, η αιτία της αδρανούς κατάστασης της κουκούλας μπορεί να είναι ένα βύσμα αγωγού δίπλα στον επάνω όροφο.

Ένα άλλο σχέδιο του εξαερισμού μπορεί να ελεγχθεί με κανονικό ταιριάζει, ένα κερί ή έναν αναπτήρα. Η φλόγα του πυριτίου πρέπει να λυγίσει προς τον άξονα. Πιστεύεται ότι όσο μεγαλύτερη είναι η γωνία εκτροπής, τόσο καλύτερος αερισμός.

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι σε ζεστό καιρό, καθώς ο ίδιος ο αέρας είναι πολύ βαρύς, στασιάζει στον αγωγό της κουκούλας και μπορεί να επηρεάσει έντονα την ποιότητα του ελέγχου πρόσφυσης.

Στο τέλος της δοκιμής, συνιστάται να κλείσετε τα ανοιχτά παράθυρα και τις πόρτες και να επαναλάβετε τον έλεγχο του σχήματος εξαερισμού. Αυτό θα βοηθήσει να διευκρινιστεί εάν είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν πρόσθετες συσκευές για τη διεξαγωγή μικροεξοπλισμού.

Εάν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει εισροή αέρα, μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή σχάρα στις πόρτες ή στην επιφάνεια του τοίχου.

Το κύριο πράγμα είναι να ληφθεί υπόψη ότι ο εξαερισμός στην τουαλέτα ενός ιδιωτικού σπιτιού είναι εξαιρετικά απαραίτητος, θα επιτρέψει στο δωμάτιο να παραμείνει πάντα στεγνό, αυξάνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του δωματίου.

Ανίχνευση προβλημάτων αερισμού

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό:

 • Μέσω μιας άμεσης εισόδου στον άξονα εξαερισμού.
 • Εξαερισμός από το μπάνιο μέσω της τουαλέτας. Στον τοίχο που χωρίζει το μπάνιο και τις τουαλέτες, υπάρχει μια τρύπα κλειστή από μια σχάρα, μέσω της οποίας έρχεται ο αέρας από το μπάνιο.

Δυστυχώς, κανένας από τους δύο τρόπους εγκατάστασης της κουκούλας δεν εγγυάται μεγάλη διάρκεια ζωής της συσκευής χωρίς αστοχίες και βλάβες. Όπως ήδη περιγράφηκε παραπάνω, μπορεί να υπάρχουν πολλοί λόγοι για τις αναλύσεις. Μπλοκάρισμα του ορυχείου, χωρίς πρόσκρουση ή απόφραξη της οπής εξαγωγής των γειτόνων από τον επάνω όροφο (αν πρόκειται για πολυώροφο σπίτι). Για να επαληθεύσετε τη μη λειτουργία του εξαερισμού, πρέπει να τοποθετήσετε μια λεπτή λωρίδα χαρτιού στην οπή εξαερισμού. Εάν η λωρίδα θα ταλαντεύεται αποτελεσματικά σε διαφορετικές κατευθύνσεις, τότε η κυκλοφορία του αέρα είναι μεγαλύτερη από την κανονική και δεν παρατηρούνται θραύσεις. Εάν η ταινία χαρτιού που μεταφέρεται στο σύστημα είναι ακίνητη, αυτό σημαίνει ότι το σύστημα εξαερισμού απαιτεί επισκευή και αντιμετώπιση προβλημάτων.

Εάν σχεδιάζεται η εγκατάσταση εξαερισμού στην τουαλέτα ενός φυσικού είδους, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι ένα σωστά οργανωμένο σύστημα θα έχει αρκετά υψηλό ρεύμα αέρα.

Ορισμένα μοντέλα συσκευών εξαερισμού διαθέτουν βαλβίδα ελέγχου που έχει σχεδιαστεί για να εξασφαλίζει ότι ο αέρας που είναι στάσιμος στους σωλήνες δεν ρέει πίσω στο δωμάτιο, αλλά βγαίνει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Υπάρχουν μοντέλα συσκευών με αυτόματο έλεγχο. Οι ανεμιστήρες αυτού του τύπου αρχίζουν να λειτουργούν σε μια στιγμή που ανάβει το φως στο δωμάτιο. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με μια πολύ χρήσιμη λειτουργία "χρονοδιακόπτη". Σας επιτρέπει να αφήσετε τη συσκευή να λειτουργεί ακόμη και όταν η φωτεινή ένδειξη είναι σβηστή.

Πριν ρυθμίσετε τον εξαερισμό, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς θα ενεργοποιηθεί. Αυτό θα σας επιτρέψει να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τη συσκευή. Ο εξαερισμός στην τουαλέτα με τα χέρια τους με αυτόματη ένταξη είναι ένα πολύ βολικό πράγμα. Μπορεί να απενεργοποιήσει τη συσκευή στο τέλος της καθορισμένης ώρας και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ότι παρέμεινε.

Ελπίζουμε ότι αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή εξαερισμού για το σπίτι σας και να το εγκαταστήσετε μόνοι σας.