Κυματοειδής σωλήνας εξάτμισης και τα πλεονεκτήματά του

Η συσκευή εξαερισμού σε ένα κτίριο κατοικιών είναι πολύ σημαντική για την παροχή άνετης διαμονής σε αυτό. Η άνεση, πρώτα απ 'όλα, παρέχει τη σύνθεση αέρα, υγρασίας και σκόνης.

Η σύνθεση του αερίου της ατμόσφαιρας με κανονική περιεκτικότητα σε οξυγόνο για την καύση καυσίμων σε θερμικές μονάδες είναι επίσης σημαντική.

Ως εκ τούτου, ο εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι υποχρεωτικός για την κατασκευή μιας κατοικίας. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία τέτοιων συστημάτων είναι οι συσκευές επικοινωνίας με τη μορφή ενός κυματοειδούς σωλήνα για το σχέδιο.

Περίληψη του άρθρου

Είδη αεραγωγών

Η συσκευή του συστήματος εξαερισμού στο σπίτι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Και το κύριο λάθος είναι η ανισότητα ισχύος για την απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα και του φρέσκου, που προέρχεται από το εξωτερικό περιβάλλον.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η απλή αντικατάσταση των παραδοσιακών πλαισίων παραθύρων με ερμητικό πλαστικό οδήγησε σε κακή καύση κλιβάνων και επίπονη αναπνοή των κατοίκων. Και το όλο θέμα είναι ότι παραβιάζεται η ισορροπία εισροής και εκροής αέρα.

Για να οργανωθεί σωστά το σύστημα εξάτμισης, χρησιμοποιούνται διαφορετικά κανάλια:

 • κυματοειδείς πλαστικοί σωλήνες.
 • πλαστικά κουτιά τετράγωνου ή ορθογώνιου τμήματος.
 • Μεταλλικά κουτιά από γαλβανισμένο ατσάλι.
 • κυματοειδείς μεταλλικοί σωλήνες από αλουμίνιο.

Τι να επιλέξετε; Όλα εξαρτώνται από τη θέση της εγκατάστασης αερισμού. Για παράδειγμα, για τη συσκευή του αγωγού από την κουκούλα κουζίνας, τα πλαστικά προϊόντα δεν είναι κατάλληλα. Στις συνθήκες αφαίρεσης των θερμών αερίων, η περίοδος λειτουργίας τους είναι εξαιρετικά χαμηλή. Τα κουτιά από γαλβανισμένο χάλυβα είναι ακριβά και είναι δύσκολο να εγκατασταθούν μόνοι τους, κάτι που απαιτεί τις επαγγελματικές δεξιότητες του καλουπιού.

Και η εμφάνιση ενός τέτοιου αγωγού αέρα αφήνει πολύ επιθυμητό. Επί του παρόντος, οι αεραγωγοί από κυματοειδή αλουμίνιο για το σχέδιο είναι δημοφιλείς, οι διαμέτρους των οποίων παράγονται σε ευρεία κλίμακα, γεγονός που επιτρέπει τη συναρμολόγηση καναλιών οποιουδήποτε πολυπλοκότητας. Το υλικό αντέχει θερμοκρασίες μέχρι 300 μοίρες, που τους επιτρέπει να χρησιμοποιούνται όχι μόνο στον εξαερισμό, αλλά και ως καμινάδες σε στήλες αερίου και λέβητες.

Ποιες είναι οι διαμέτρους της αυλακώσεως για σχεδίαση; Σε τέτοια συστήματα οι σωλήνες χρησιμοποιούνται στα ακόλουθα μεγέθη:

Το πιο δημοφιλές είναι το μέγεθος της αυλακώσεις για κουκούλες στα 120 mm, είναι σχεδόν κατώτερη σε δημοτικότητα με διάμετρο 125 mm. Συχνά, η κατανάλωση απλά δεν κάνει διάκριση μεταξύ αυτών των παραμέτρων, ειδικά επειδή μπορούν να τοποθετηθούν στα ίδια πρόσθετα στοιχεία. Αυτό διευκολύνεται από την πλαστικότητα του υλικού όταν χρησιμοποιούνται ειδικά συνδετικά στοιχεία - σφιγκτήρες.

Η μορφή του κυματοειδούς σωλήνα είναι ένας ξεχωριστός σωλήνας διακλάδωσης, ο οποίος στην κατάσταση διανομής έχει μήκος 65-100 εκατοστά και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης είναι ικανός να εκτείνεται σε τρία μέτρα χωρίς να αλλάζει τη διάμετρο.

Ποια υλικά κατασκευάζονται από κυματοειδείς σωλήνες

Τα κύρια υλικά για τα προϊόντα αυτά είναι τα πλαστικά (PVC), το αλουμίνιο και ο ανοξείδωτος χάλυβας. Έχουμε ήδη αναφέρει την εφαρμογή των δύο πρώτων τύπων, αλλά οι αεραγωγοί από ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμοποιούνται κυρίως για την απομάκρυνση καυσαερίων από θερμικές μονάδες.

Αυτό οφείλεται στην ικανότητά του να αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες - έως και 600 μοίρες. Φυσικά, αυτή η ποιότητα δεν βλάπτει τα συστήματα εξάτμισης, αλλά η τιμή αυτού του αγωγού θα είναι απαράδεκτα υψηλή.

Η διαδικασία κατασκευής κυματοειδών σωλήνων αλουμινίου οργανώνεται με εξοπλισμό υψηλής ακρίβειας και σύγχρονες τεχνολογίες. Το υλικό για την παραγωγή τέτοιων προϊόντων είναι μια αλουμινική (ανοξείδωτη) ταινία πάχους 0,12 χιλιοστών. Από την μπομπίνα, τυλίγεται σε έναν ειδικό άξονα της στροφής προς την περιέλιξη και συγκολλάται από ένα λέιζερ. Το αποτέλεσμα είναι ένας σπειροειδής σωλήνας λεπτού τοιχώματος.

Η μεταφορά ενός τέτοιου προϊόντος είναι εξαιρετικά δυσάρεστη, μεταξύ άλλων εξαιτίας του εύθραυστου σχεδιασμού του. Επομένως, ο σωλήνας διέρχεται από μία ακόμη εγκατάσταση, στην οποία κυματίζει η κυματοειδής αυλάκωση με ένα κυκλικό μαχαίρι. Μετά από αυτό, λαμβάνονται μικρές θηλές που είναι εύκολο να μεταφερθούν. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, ένας κυματοειδής σωλήνας 100 mm για εξώθηση κόβεται σε μήκος από 65 εκατοστά, ενώ άλλες διαστάσεις κόβονται με τον ίδιο τρόπο.

Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, το ακροφύσιο μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μέτρα, ενώ η εργασία πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή - οι τοίχοι παραμορφώνονται εύκολα με το σχηματισμό τσακίσεων. Ο σωλήνας, που τεντώνεται στο μέγιστο δυνατό μήκος, είναι πρακτικά ανίκανος να αναδιπλωθεί αντίθετα, αν είναι απαραίτητο.

Ταυτόχρονα, οι υπολειπόμενες αυλακώσεις επηρεάζουν αρνητικά τη βατότητα του μολυσμένου αέρα. Όταν ο αγωγός χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, τέτοιοι αγωγοί σχηματίζουν μια εναπόθεση στα εσωτερικά τοιχώματα, τα οποία, λόγω της ανομοιομορφίας των τοίχων, είναι πολύ δύσκολο να αφαιρεθούν.

Θα είναι πιο απλό να τα αντικαταστήσετε με καινούργια, η καλή αξία σας επιτρέπει να το κάνετε χωρίς σημαντικό κόστος.

Πώς να επιλέξετε τις διαστάσεις του κυματοειδούς κουκούλα

Όταν σχεδιάζετε τις κουκούλες στο σπίτι, πρώτα απ 'όλα, η ισχύς του ανεμιστήρα επιλέγεται για την αντικατάσταση του αέρα σε όλους τους χώρους του διαμερίσματος. Στο διαβατήριο για αυτή τη συσκευή εμφανίζεται το συνιστώμενο μέγεθος του τμήματος αγωγού.

Η κύρια αρχή του αγωγού εξαερισμού είναι η ισότητα των δευτερολέπτων του αέρα που περνά μέσα από αυτό. Συνεπώς, δεν επιτρέπεται η στενότητα του αγωγού αέρα σε συστήματα με ένα κανάλι. Αυτό οδηγεί σε υπερφόρτωση του κινητήρα ανεμιστήρα και αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας.

Υπάρχουν λίγες επιλογές για την επιλογή σωλήνων ανάλογα με το υλικό, αυτό μπορεί να είναι μια πλαστική αυλάκωση για τέντωμα στα 120 mm, ή το ίδιο, αλλά από αλουμίνιο. Η πρώτη επιλογή Κάνει ευκολότερη τη διατήρηση του αεραγωγού, αφαιρώντας τα ιζήματα στους τοίχους. Το δεύτερο πιο τεχνολογικά στην εγκατάσταση. Ο σωλήνας κυματοειδής για 150 χιλιοστά για το σχέδιο χρησιμοποιείται συνήθως σε διακλαδισμένα συστήματα ως κύριο κανάλι.

Πώς να συνδέσετε την αυλάκωση με την κουκούλα

Σε οικιστικά κτίρια διαμερισμάτων, το σύστημα εξαερισμού παρέχεται στο έργο και η εργασία είναι να συνδέσετε τον εσωτερικό αγωγό στην αίθουσα με αυτή τη συσκευή. Πώς να διορθώσετε την αυλάκωση στην κουκούλα στην κουζίνα;

Παρακολουθήστε το βίντεο

Στην ιδανική περίπτωση, όταν η κουζίνα είναι εξοπλισμένη με κουκούλα σε ένα από τα γραφεία, η εργασία περιορίζεται στις ακόλουθες ενέργειες:

 1. Ελέγξτε την παρουσία έλξης στο κάλυμμα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να φέρετε ένα λεπτό φύλλο (χαρτί εφημερίδας ή τουαλέτας) στην σχάρα εισαγωγής αέρα. Εάν είναι ελκυσμένη σε αυτό, η ώθηση είναι φυσιολογική και μπορείτε να συνεχίσετε να εργάζεστε.
 2. Πριν στερεώσετε την αυλάκωση στην κουκούλα, πρέπει να τοποθετήσετε έναν εύκαμπτο σωλήνα τοίχου με το επιθυμητό μέγεθος στη σχάρα του συστήματος εξαερισμού. Για να γίνει αυτό, στο χείλος, δίπλα στον τοίχο, υπάρχουν 4-6 οπές για τις βίδες. Πρέπει να κάνετε μια σήμανση και να τρυπήσετε στον τοίχο τον απαιτούμενο αριθμό τρυπών. Σε αυτά, τοποθετήστε πλαστικά ένθετα (πείροι) και στερεώστε το λαιμό.
 3. Πώς να ντύσετε την αυλάκωση στην κουκούλα; Το ένα άκρο του σωλήνα πρέπει να τοποθετηθεί στο λαιμό και να το ασφαλίσει χρησιμοποιώντας ένα ζυγό. Με τον τρόπο αυτό, είναι απαραίτητο να σκουπιστεί ο τοίχος του προϊόντος και να σφίξετε καλά τη βίδα. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι κατά τη λειτουργία ο σωλήνας του σωλήνα δονείται, οπότε η σύνδεση πρέπει να είναι αρκετά δυνατή.
 1. Προσεκτικά, χωρίς να πιέσετε τα τοιχώματα του σωλήνα, πρέπει να τεντώσετε τον σωλήνα στο επιθυμητό μήκος.
 2. Κάνετε κάμψη σύμφωνα με την τροχιά τοποθέτησης του σωλήνα, εισάγετε το στο άνοιγμα του θαλάμου και στερεώστε το δεύτερο άκρο του σωλήνα στο λαιμό του ανεμιστήρα χρησιμοποιώντας τον ίδιο σφιγκτήρα. Ευέλικτο υλικό μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε τροχιά, αποφεύγοντας εμπόδια στο δρόμο του αγωγού.

Η τάνυση του σωλήνα γίνεται καλύτερα με διάφορους τρόπους, δίνοντάς του τη δυνατότητα να χαλαρώσει σε ορισμένες περιοχές. Αν ο σωλήνας δεν τεντωθεί στο μέγιστο μήκος, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης είναι δυνατό να το συμπιέσετε κατά μήκος, προσαρμόζοντας στη θέση του.

Όταν υπάρχει τάση ή αρθρωτή οροφή, το οριζόντιο τμήμα μπορεί να είναι κρυμμένο μέσα σε αυτές τις συσκευές. Από οπτικής απόψεως, ο αγωγός από ένα τέτοιο υλικό φαίνεται αρκετά εμφανής αν γίνει χωρίς σημαντική ζημιά στον αγωγό με τη μορφή τσακίσεων.

Δεδομένης της χαμηλής μηχανικής αντοχής του προϊόντος, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό. Επομένως, πολλοί χρήστες των διατάξεων εξάτμισης κλείνουν την κουκούλα μέσα σε ειδικά σχεδιασμένα κιβώτια. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται μια ενσωματωμένη κουκούλα και η συσκευή έχει την εμφάνιση μιας αρθρωτής ομπρέλας.

Πριν να κρύψετε την αυλάκωση από την κουκούλα στην κουζίνα, πρέπει να επιλέξετε τον τρόπο εκτέλεσης. Αυτό μπορεί να είναι ένα κιβώτιο που συνδέεται απευθείας με τον τοίχο. Ζητώντας την ερώτηση, πώς να κρύψετε την αυλάκωση από την κουκούλα στην κουζίνα, μπορείτε να προσφέρετε διάφορες επιλογές για κιβώτια. Αυτό το άρθρο περιγράφει λεπτομερώς πώς να φτιάξετε ένα κουτί με τα χέρια σας.

Το κουτί κατασκευάζεται από διαθέσιμα υλικά φύλλου, όπως γυψοσανίδες, κόντρα πλακέ, μοριοσανίδες, πλαστικά και άλλα παρόμοια προϊόντα. Σε αυτή την περίπτωση, το μπροστινό τοίχωμα ανοίγει για συντήρηση και επισκευή κατά τη λειτουργία.

Η δεύτερη επιλογή για το πώς να κρύψετε την αυλάκωση από την κουκούλα στην κουζίνα είναι ότι το κουτί κατασκευάζεται ξεχωριστά και κρέμεται στον τοίχο.

Πλεονεκτήματα του κρυμμένου αεραγωγού είναι ότι μπορείτε να διακοσμήσετε τις αυλακώσεις από την κουκούλα στην κουζίνα με τον τόνο των επίπλων κουζίνας ή των τοίχων.

Ένα τέτοιο κουτί για την αυλάκωση από την κουκούλα πρέπει επίσης να γίνει με ένα μπροστινό πλαίσιο που ανοίγει.

Μπορείτε επίσης να αποκρύψετε την κυματοειδή από την κουκούλα στην κουζίνα με άλλους τρόπους, χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά. Οποιεσδήποτε συσκευές για αυτό δημιουργούν ορισμένες δυσκολίες κατά τη λειτουργία και την επισκευή. Αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η κουζίνα είναι ένα λειτουργικό δωμάτιο και είναι τόσο απαραίτητο να κρύψετε αυτόν τον αεραγωγό.

Εγκαταστήστε τις αυλακώσεις στην κουκούλα στην κουζίνα σας

Παρακολουθήστε το βίντεο

Όπως φαίνεται από την παραπάνω μέθοδο εγκατάστασης του σωλήνα εξάτμισης, η λειτουργία είναι αρκετά προσιτή για εκτέλεση από τα ίδια τα χέρια. Για εργασία χρειάζεστε ένα εργαλείο:

 1. Δείκτης για τη σήμανση της θέσης των οπών κατά την εγκατάσταση του στομίου του τοίχου.
 2. Ένα ηλεκτρικό τρυπάνι με τρυπάνια που ταιριάζουν με το υλικό του τοίχου (τούβλο, σκυρόδεμα ή άλλες οικοδομικές πέτρες) εάν η εργασία γίνεται σε ξύλινο σπίτι, δεν απαιτούνται τρυπάνια και τρυπάνια.
 3. Κατσαβίδι για την τοποθέτηση συνδετήρων. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πολλά από αυτά, μπορεί να είναι αρκετό ένα κατσαβίδι του αντίστοιχου προφίλ.

Και όλο το περιεχόμενο της εργασίας είναι να στερεώσετε το λαιμό και να εγκαταστήσετε δύο σφιγκτήρες. Αυτό συμβαίνει όταν όλα πρέπει να γίνουν από τα χέρια του καθενός.

Κατασκευαστές σωλήνων εξαερισμού

Ένας από τους κύριους προμηθευτές αυτού του προϊόντος στην εγχώρια αγορά είναι Τσελιάμπινσκ Φυσικό Ηλεκτροβάνς. Στην ποικιλία αυτής της επιχείρησης εύκαμπτοι σωλήνες αλουμινίου, θερμικά ανθεκτικά προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα, καθώς και προϊόντα από πλαστικά.

Οι σωλήνες Electrovent είναι δημοφιλείς με προϊόντα υψηλής ποιότητας και λογικές τιμές. Γενικά, η σειρά προϊόντων της επιχείρησης είναι πολύ διαφορετική και σχετίζεται, κατά κανόνα, με τα συστήματα εξαερισμού.

Η αγορά περιλαμβάνει επίσης προϊόντα Ανοικτή εταιρεία NPO "Λεγεώνα", μια ευρεία γκάμα μεταλλικών κυματοειδών σωλήνων. Η εταιρεία ειδικεύεται στην παραγωγή χαλυβουργικών προϊόντων.

Εταιρεία "Προφίλ SV", μεταξύ άλλων προϊόντων, παράγει σωλήνες εξαερισμού PVC και τις χρησιμοποιεί με επιτυχία για τις δραστηριότητές του. Δημιουργήθηκε πριν από περισσότερα από 10 χρόνια.

Επιχείρηση "Ruvinil", Μόσχα εργάζεται στην αγορά συστημάτων εξαερισμού από το 1998. Παράγει κυματοειδείς σωλήνες από πλαστικά με χύτευση με έγχυση.

Η τεχνολογία παραγωγής κυματοειδών σωλήνων οποιουδήποτε είδους είναι πολύ απλή και ο εξοπλισμός είναι προσιτός. Ταυτόχρονα, λόγω της αύξησης του όγκου παραγωγής στην κατασκευαστική βιομηχανία, η ζήτηση για τέτοια προϊόντα αυξάνεται.

Το κίνητρο για τη χρήση κυματοειδούς σωλήνα για συστήματα εξαερισμού είναι μια σχετικά χαμηλή τιμή για αυτά και η δυνατότητα κατασκευής κατά την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού. Πλεονεκτήματα του κυματοειδούς σωλήνα είναι προφανή, αλλά πρέπει να επιλέξετε.

Κυματοειδείς αγωγοί αέρα για εξαερισμό

Οι κυματοειδείς σωλήνες εξαερισμού έχουν αποκτήσει ιδιαίτερη δημοτικότητα στον κατασκευαστικό κλάδο. Τέτοιοι σωλήνες έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα που συνδέονται με την ευκολία εγκατάστασης, την αντοχή και το σχετικά χαμηλό κόστος.

Τύποι κυματοειδών σωλήνων για εξαερισμό

Η παραγωγή του κυματοειδούς σωλήνα προέρχεται από τα μέσα της δεκαετίας του '90, χρησιμοποιούνται σε διάφορους τύπους κτιρίων. Οι περισσότερες φορές βρίσκονται σε βιομηχανικά καταστήματα και αποθήκες, λιγότερο συχνά βρίσκονται σε ιδιωτικές κατοικίες. Οι κυματοειδείς σωλήνες χωρίζονται σύμφωνα με τη μόνωση σε μονωμένα και μη μονωμένα και οι ημι-σωλήνες χωρίζονται ανάλογα με τον τύπο του χρησιμοποιούμενου υλικού:

 • PVC σωλήνες?
 • κυματοειδείς σωλήνες αλουμινίου ·
 • χάλυβες κυματοειδείς σωλήνες.
 • σωλήνες πλαισίου που καλύπτονται με αλουμινόχαρτο.
 • κυματοειδείς σωλήνες πλαισίου που καλύπτονται με μεταλλική ταινία.

Τύποι κυματοειδών σωλήνων για εξαερισμό

Επίσης, οι κυματοειδείς σωλήνες διαιρούνται σύμφωνα με τη διάμετρο, συνήθως παράγονται σωλήνες έως και 50 cm, αλλά μπορούν να παραγγελθούν προϊόντα του απαιτούμενου μεγέθους. Η εγκατάσταση σχεδόν οποιουδήποτε εξαερισμού απαιτεί την παρουσία τμημάτων με κυματοειδείς σωλήνες, καθώς σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την απαραίτητη κάμψη της δομής, για να πραγματοποιήσετε εξαερισμό σε μέρη που δεν είναι προσβάσιμα σε συνηθισμένους σωλήνες. Συνδέουν ίσια τμήματα σωλήνων, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνότερα για τοποθέτηση εξαερισμού σε επίπεδες περιοχές χωρίς αλλαγές και κάμψεις.

Οι κυματοειδείς σωλήνες απλοποιούν το έργο εγκατάστασης δομών αερισμού, επιτρέποντάς σας να διατηρήσετε όλες τις απαραίτητες ιδιότητες αερισμού. Λόγω της απουσίας αιχμηρών γωνιών και της ομαλής μετάβασης, επιτυγχάνεται η βέλτιστη κίνηση του αέρα μέσα στο σύστημα εξαερισμού. Η χρήση κυματοειδών σωλήνων επίσης αποφεύγει επιπλέον απώλεια χρόνου και χρήματος για την εγκατάσταση εξαερισμού γύρω από τις δοκούς. Λόγω των ιδιοτήτων τους, οι σωλήνες αυτοί καλύπτουν εύκολα το εμπόδιο, επιτρέποντάς τους να μην τους καταστρέφουν. Επίσης, τέτοιοι σωλήνες επιτρέπουν στους αγωγούς εξαερισμού να τοποθετούνται σε στενά μέρη που δεν είναι προσβάσιμα σε άκαμπτες συνδέσεις, έτσι ώστε ο κυματοειδής σωλήνας να μπορεί να έχει σχήμα ωοειδούς.

Παρά τα αυλακωτά τοιχώματα του σωλήνα, η πίεση του αέρα στο εσωτερικό του αερισμού πρακτικά δεν πέφτει όταν περνά μέσα από αυτό. Μερικοί κατασκευαστές συμπληρώνουν το εσωτερικό του σωλήνα με μια ομαλή επένδυση, πρακτικά ισοπέδωση της αντίστασης. Χάρη σε αυτό, η χρήση τέτοιων σωλήνων πρακτικά δεν επηρεάζει την ενέργεια που χρησιμοποιείται από το σύστημα εξαερισμού. Επίσης, η κάμψη του κυματοειδούς σωλήνα επιτρέπει τη χρήση μικρών ανεμιστήρων, καθιστώντας την λειτουργία του συστήματος εξαερισμού πολύ πιο οικονομική.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των κυματοειδών σωλήνων είναι η μόνωση θορύβου, επιτρέπει σχεδόν εξ ολοκλήρου την εξουδετέρωση του θορύβου από την κίνηση του αέρα. Το μέγιστο αποτέλεσμα σας επιτρέπει να επιτύχετε σωλήνα μεγαλύτερης διαμέτρου.

Κυματοειδείς σωλήνες από αλουμίνιο και χάλυβα

Οι κυματοειδείς σωλήνες από αλουμίνιο και χάλυβα είναι λιγότερο εύκαμπτοι από άλλα υλικά, αλλά έχουν μεγάλη αντοχή και ανθεκτικότητα. Οι δομές αυτών των σωλήνων είναι μάλλον ελαφρές, είναι εύκολο να συναρμολογηθούν και να λειτουργήσουν. Οι κυματοειδείς σωλήνες από μέταλλο ουσιαστικά δεν διαφέρουν ανάλογα με τον κατασκευαστή, διαθέτουν τις ακόλουθες ιδιότητες:

  1. Μην παραδώστε φωτιά και διατηρήστε αρκετές θερμοκρασίες.
  2. Πολύ εύκολο στην εγκατάσταση και λειτουργία.
  3. Η επισκευή και αντικατάσταση δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες και πολύ χρόνο.
  4. Λόγω της απλότητας της αποσυναρμολόγησης, τα τμήματα από τον κυματοειδή σωλήνα επιτρέπουν την εύκολη επιθεώρηση μεμονωμένων τμημάτων του συστήματος εξαερισμού.

Πρέπει να σημειωθούν τα κύρια πλεονεκτήματα των μεταλλικών κυματοειδών σωλήνων μπροστά από άλλους τύπους:

 • πολύ ελαφρά μέρη?
 • δεν μπορεί να αποθηκευτεί στατικό ηλεκτρισμό, οπότε δεν απαιτείται η εγκατάσταση της γείωσης?
 • αντέχουν πολύ υψηλές θερμοκρασίες, σωλήνες αλουμινίου περίπου 300 μοίρες, και χάλυβα περισσότερο από 800 μοίρες?
 • επιτρέπουν τη μέγιστη στεγανότητα του συστήματος εξαερισμού.
 • δεν αποκρίνονται στο άμεσο ηλιακό φως.
 • οι μεταλλικοί κυματοειδείς σωλήνες δεν σκουριάζουν, διατηρώντας μια αξιοπρεπή εμφάνιση για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • καλά υποκύψει στην κάμψη?
 • αυτοί οι σωλήνες εξαερισμού είναι πολύ ευχάριστοι να βλέπουν, μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε χωρίς κάλυψη.

Κυματοειδείς σωλήνες από αλουμίνιο και χάλυβα

Λόγω των ιδιοτήτων τους και των προφανών πλεονεκτημάτων τους, οι κυματοειδείς μεταλλικοί σωλήνες ήταν πολύ δημοφιλείς στην κατασκευαστική αγορά εδώ και πολλά χρόνια. Η εγκατάσταση τέτοιων σωλήνων είναι αρκετά απλή, γι 'αυτόν χρησιμοποιείται μια ειδική μεταλλική σκούπα, με την οποία στερεώνονται τα εξαρτήματα. Επίσης, αυτοί οι σωλήνες είναι εύκολα τεντωμένοι και συμπιεσμένοι στο επιθυμητό μέγεθος, πράγμα που επιτρέπει στους εγκαταστάτες να μην καταφεύγουν σε κοπή σωλήνων ή προσάρτηση πρόσθετων εξαρτημάτων.

Όμως, παρά τα προφανή πλεονεκτήματα και πλεονεκτήματα, η χρήση τέτοιων μεταλλικών κυματοειδών σωλήνων δεν είναι πάντοτε δυνατή. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέτοιους σωλήνες σε τέτοιες περιπτώσεις:

  • Η χρήση αγωγών αλουμινίου δεν είναι δυνατή για την εγκατάσταση αερισμού συστημάτων θέρμανσης. Αυτό οφείλεται στο χαμηλό σημείο τήξης του αλουμινίου, το οποίο, όταν χρησιμοποιείται ως καμινάδα για τζάκια ή λέβητες, μπορεί απλά να λιώσει. Αλλά ακόμα κι αν η θερμοκρασία στον αγωγό είναι χαμηλότερη από το σημείο τήξης του αλουμινίου, μπορεί να εμφανιστούν μικρές οπές ή ρωγμές, μέσω των οποίων το μονοξείδιο του άνθρακα μπορεί να γεμίσει το δωμάτιο, απειλώντας τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων.
  • Επίσης, λόγω του γεγονότος ότι το αλουμίνιο πραγματοποιεί τέλεια τη θερμοκρασία, μπορεί να προκαλέσει μεγάλες απώλειες θερμότητας το χειμώνα. Σε τέτοιους σωλήνες το νερό μπορεί να συμπυκνωθεί, πράγμα που θα οδηγήσει σε αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο και μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μούχλας ή μύκητα. Ωστόσο, ορισμένοι κατασκευαστές παράγουν μόνωση τέτοιων σωλήνων, γεγονός που καθιστά δυνατή την εξίσωση των αρνητικών χαρακτηριστικών τους.

Για την εγκατάσταση μεταλλικών κυματοειδών σωλήνων δεν είναι δύσκολη, οι κατασκευαστές συμπληρώνουν τα προϊόντα τους με διάφορα εξαρτήματα. Ο αγοραστής έχει την ευκαιρία να αγοράσει τους απαραίτητους προσαρμογείς, συνδέοντας ευέλικτα και άκαμπτα εξαρτήματα. Υπάρχουν προσαρμογείς για τη σύνδεση πολλών εύκαμπτων κυματοειδών σωλήνων, καθώς και ειδικών ασφαλειών, οι οποίες δεν επιτρέπουν τη είσοδο σκόνης στο σύστημα εξαερισμού.

Η συλλογή του συστήματος εξαερισμού σε αυτή την περίπτωση είναι αρκετά απλή, τα στοιχεία συνδέονται μέσω ειδικών συζεύξεων. Οι σύνδεσμοι παράγονται σε διάφορα μεγέθη, ανάλογα με τη διάμετρο των σωλήνων εξαερισμού που χρησιμοποιούνται.

Η εγκατάσταση των σωλήνων πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

  • Πρώτα πρέπει να τραβήξετε το κυματοειδές σωλήνα στον σύνδεσμο.
  • Τότε στερεώνονται με δύο βιδωτούς σφιγκτήρες.
  • Στη συνέχεια, το άκρο του άλλου σωλήνα τραβιέται επίσης πάνω από τη σύζευξη.
  • Και, τέλος, υπάρχει μια διαδικασία σύσφιξης των σφιγκτήρων, που σας επιτρέπει να επιτύχετε άκαμπτη πρόσφυση και καλή μόνωση.

Λόγω των ιδιοτήτων του, το αλουμίνιο καθιστά δυνατή την επίτευξη σχεδόν απόλυτης ερμητικής σφράγισης. Η ευκαμψία τέτοιων σωλήνων σας επιτρέπει να ενώσετε στοιχεία διαφόρων διαμέτρων, απλά πρέπει να εισάγετε μικρότερο σωλήνα σε μεγαλύτερο και να σφίξετε την τελική δομή με ζυγό. Το κόστος των σωλήνων από αλουμίνιο είναι αρκετά χαμηλό, γεγονός που επιτρέπει την εξοικονόμηση σημαντικά κατά την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, χωρίς να θυσιάζεται η ποιότητά του. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μεταλλικούς κυματοειδείς σωλήνες διαφόρων μεγεθών και διαμέτρων, που σας επιτρέπουν να επιλέξετε το απαραίτητο μοντέλο για τον αερισμό σας χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Πώς κατασκευάζεται ο κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο;

Για την παραγωγή κυματοειδών σωλήνων αλουμινίου χρησιμοποιήστε μια ταινία. Η λωρίδα είναι ένα ειδικό αλουμινόχαρτο με πάχος έως 0,12 mm. Το τελικό προϊόν είναι κατασκευασμένο από μια λωρίδα με τη βοήθεια μιας μηχανής κύλισης, η οποία πιέζει τις νευρώσεις, η οποία ονομάζεται αυλάκωση, και δημιουργεί επίσης κλειδαριές στα άκρα του σωλήνα. Για να δώσει δύναμη στον σωλήνα, η διαμήκης ραφή γίνεται με τριπλή στερέωση, μια τέτοια ασφάλιση καθιστά δυνατή την επίτευξη μέγιστης αντοχής. Μετά από όλες τις απαραίτητες επεμβάσεις με την μηχανή έλασης, βγαίνει ένας τελειωμένος εύκαμπτος σωλήνας αλουμινίου.

Πώς κατασκευάζεται ο κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο;

Κυματοειδής σωλήνας από πλαστικό

Δεν είναι λιγότερο δημοφιλής από τους κυματοειδείς σωλήνες μετάλλου που είναι σωλήνες PVC. Οι κυματοειδείς σωλήνες από PVC χρησιμοποιούνται συχνά για την απομάκρυνση σκόνης και αερίων από το δωμάτιο. Είναι ωραία για τα συστήματα εξαερισμού των χημικών εγκαταστάσεων, αλλά, δυστυχώς, δεν είναι πολύ ανθεκτικά σε χαμηλές και υψηλές θερμοκρασίες. Το ανώτατο όριο χρήσης τέτοιων σωλήνων είναι περίπου 65 μοίρες. Τέτοιοι σωλήνες και πολυβινυλοχλωρίδιο έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • καλή ευελιξία του προϊόντος ·
 • υψηλή αντοχή του τελικού σωλήνα.
 • μικρό βάρος της δομής εξαερισμού.
 • χημική ουδετερότητα ·
 • ελαφρώς καμένα?
 • δεν είναι ευαίσθητα στην υγρασία.

Οι σωληνώσεις από πλαστικά δεν μπορούν πρακτικά να επηρεαστούν από χημικούς αναθυμιάσεις, γεγονός που τους καθιστά ιδανικούς για χρήση σε χημικές εγκαταστάσεις. Αντέχουν απόλυτα το επιθετικό περιβάλλον των χημικών ατμών διαφόρων οξέων.

Κυματοειδής σωλήνας από πλαστικό

Για την παραγωγή τέτοιων σωλήνων χρησιμοποιείται όχι μόνο το χλωριούχο πολυβινύλιο, αλλά λειτουργεί μόνο ως πρώτη ύλη για τη δημιουργία τοίχων, η βάση είναι ο χάλυβας, ο οποίος κατασκευάζεται υπό μορφή σπειροειδούς σύρματος με διάμετρο περίπου 4 mm. Τα τοιχώματα PVC έχουν διάμετρο περίπου 1 mm. Κατασκευάζεται ένας κυματοειδής σωλήνας διαφόρων μεγεθών, η διάμετρος του συνήθως κυμαίνεται από 150 έως 300 χιλιοστά και το μήκος των παραγόμενων εξαρτημάτων μπορεί να φτάσει τα πενήντα μέτρα. Τέτοιοι σωλήνες είναι αρκετά ισχυροί, που διευκολύνεται από ένα χαλύβδινο πλαίσιο, το οποίο επιτρέπει στον σωλήνα να διατηρεί το σχήμα του και να μην λυγίζει.

Υπάρχουν όμως πλαστικοί κυματοειδείς σωλήνες και μείγματα, το κυριότερο είναι η συσσώρευση στατικού ηλεκτρισμού. Εξαιτίας αυτού, οι τοίχοι του συστήματος εξαερισμού καθίστανται σκονισμένοι με την πάροδο του χρόνου. Αυτό καθιστά τη διαδικασία αερισμού λιγότερο αποτελεσματική και φορτώνει σημαντικά τους ανεμιστήρες.

Κυματοειδείς σωλήνες φύλλων αλουμινίου και πολυεστέρα

Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι πολύ παρόμοιοι με τους πλαστικούς σωλήνες. Η βάση λειτουργεί επίσης ως σύρμα, η απόσταση μεταξύ των νευρώσεων είναι συνήθως όχι μεγαλύτερη από 4,5 εκ. Έχει τοποθετηθεί ένα φύλλο ή μεμβράνη πάνω στο πλαίσιο, ο αριθμός των οποίων είναι περίπου έξι, γεγονός που δίνει στον σωλήνα πρόσθετη αντοχή. Τέτοιοι σωλήνες ανέχονται τέλεια υψηλή πίεση, πιο ανθεκτικές σε υψηλές και χαμηλότερες θερμοκρασίες από τις πλαστικές. Η χρήση τους είναι δυνατή στην περιοχή από -30 έως +90 μοίρες. Οι σωληνώσεις είναι σε θέση να λειτουργούν κανονικά σε θερμοκρασίες μέχρι 120 βαθμούς Κελσίου. Η διάμετρος των τελικών προϊόντων ποικίλλει, κυμαίνεται από 10 έως 50 εκατοστά.

Κυματοειδείς σωλήνες φύλλων αλουμινίου και πολυεστέρα

Θερμομονωτικοί κυματοειδείς σωλήνες

Ο συμβατικός κυματοειδής σωλήνας δεν είναι πολύ κατάλληλος για λειτουργία το χειμώνα, καθώς η υγρασία συμπυκνώνεται σε αυτό, γεγονός που μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Γι 'αυτό αξίζει να χρησιμοποιείτε μονωμένους σωλήνες. Η θέρμανση μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, αλλά το αποτέλεσμα είναι απίθανο να ικανοποιηθεί. Πολύ συχνά για τη μόνωση χρησιμοποιούνται ειδικά κιβώτια και θερμαντήρες. Αλλά τέτοια σχέδια είναι πάρα πολύ μεγάλα και όχι πάντα αισθητικά.

Θερμομονωτικοί κυματοειδείς σωλήνες

Η μόνωση των σωλήνων βοηθά στην πλήρη εξάλειψη του προβλήματος συμπύκνωσης. Οι τελικοί μονωμένοι σωλήνες αποτελούνται από διάφορα στρώματα, μέσα από τα οποία υπάρχει ένα στρώμα της επιφάνειας του κυματοειδούς σωλήνα, ακολουθούμενο από ένα στρώμα από ορυκτό μαλλί, το οποίο τυλίγεται με ένα στρώμα φιλμ. Το πάχος της μόνωσης είναι περίπου 3 εκατοστά. Η βάση αυτών των σωλήνων θα πρέπει να είναι χαλύβδινο σύρμα, το οποίο σας επιτρέπει να αντέξετε το επιπλέον βάρος του θερμαντήρα. Επίσης, η έτοιμη μόνωση καλύπτεται με ακρυλική σύνθεση, η οποία συμβάλλει στη μείωση της ευφλεκτότητας της τελικής δομής. Ο μονωμένος κυματοειδής σωλήνας εκτελεί τις ακόλουθες λειτουργίες:

 • Βοηθάει στη μείωση της απώλειας θερμότητας.
 • Χρησιμοποιείται για τη μόνωση των συστημάτων εξαερισμού.
 • εμποδίζει την εμφάνιση συμπύκνωσης στην επιφάνεια των συστημάτων εξαερισμού.

Παρόμοια συστήματα κυματοειδών σωλήνων χρησιμοποιούνται σε διάφορους τομείς αερισμού. Οι μονωμένες αυλακώσεις μπορούν να αντέξουν σε υψηλές πιέσεις μέσα στα συστήματα εξαερισμού. Η διάμετρος των μονωμένων σωλήνων κυμαίνεται από 20 έως 40 cm. Το μήκος των τελικών προϊόντων είναι 10 μέτρα. Η διαδικασία τοποθέτησης αυτών των αυλακώσεων απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις, η οδηγία εγκατάστασης συνήθως συνδέεται με το τελικό προϊόν.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κυματοειδών σωλήνων

Οι κυματοειδείς σωλήνες εξαερισμού έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • να λυγίσει πολύ εύκολα, χωρίς να χάσει τις λειτουργικές ιδιότητες.
 • χάρη στις ιδιότητές του, από κυματοειδείς σωλήνες είναι εύκολο να δημιουργηθεί μια δομή οποιουδήποτε σχήματος.
 • έχουν μεγάλη αντοχή.
 • οι σωλήνες έχουν καλή ηχομόνωση.
 • ορισμένα μοντέλα δεν απαιτούν τη χρήση συνδέσμων για προσάρτηση, μεταβατικές γωνίες και άλλα δευτερεύοντα στοιχεία.
 • είναι αρκετά απλή στην εγκατάσταση και δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα στη διαδικασία λειτουργίας.
 • καταλαμβάνουν πολύ λίγο χώρο, έχοντας μια καλή αισθητική εμφάνιση.
 • λόγω του μικρού βάρους και των μικρών διαστάσεων, διευκολύνουν τη μεταφορά.
 • ιδανικά για χρήση τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.
 • Για να συνδυαστούν οι κυκλικές αυλακώσεις είναι δυνατόν με οποιοδήποτε τύπο σωλήνα εξαερισμού, για παράδειγμα, με τετράγωνο, για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν ειδικοί προσαρμοστές κατάλληλης μορφής.
 • η ευελιξία των κυματοειδών σωλήνων επιτρέπει τη δημιουργία της απαραίτητης μορφής εξαερισμού χωρίς ειδικό εργαλείο, αφού όλες οι απαραίτητες επεμβάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν με το χέρι.
 • οι κυματοειδείς κάμψεις μπορούν να είναι σε οποιαδήποτε γωνία, η οποία σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό, ακόμη και στα πιο δύσκολα σημεία.
 • Οι κυματοειδείς σωλήνες μπορούν να αντικαταστήσουν εντελώς τα άκαμπτα συστήματα σωλήνων.

Ευελιξία κυματοειδών σωλήνων

Τα κύρια μειονεκτήματα των κυματοειδών σωλήνων εξαερισμού είναι:

 • η αντοχή αυτών των σωλήνων είναι πολύ χαμηλότερη από ό, τι για τα κλασικά άκαμπτα μοντέλα, επομένως πρέπει να εγκατασταθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι δυνατή η εύκολη αντικατάσταση των απαραίτητων στοιχείων.
 • Οι κυματοειδείς σωλήνες είναι λιγότερο διαπερατοί από τον αέρα από τους λείους σωλήνες, γεγονός που μειώνει την αποτελεσματικότητα των αέριων μαζών.

Εγκατάσταση εξαερισμού από κυματοειδές σωλήνα από τα χέρια του

Η εγκατάσταση του εξαερισμού μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, γι 'αυτό το λόγο είναι απαραίτητο να έχετε ένα ελάχιστο εργαλείο, για να επιλέξετε το βέλτιστο μέγεθος των σωλήνων και των προσαρμογέων σε περίπτωση ανάγκης. Πριν από την επιλογή του εξαερισμού, πρέπει να προσδιορίσετε το μέγεθος του χώρου, το μελλοντικό φορτίο στο σύστημα εξαερισμού και τους τύπους εξάτμισης. Με βάση αυτό, προσδιορίζεται το μέγεθος του σωλήνα, ο τύπος του υλικού, το πραγματικό μέγεθος και η ισχύς των ανεμιστήρων εξαερισμού.

Το πρώτο βήμα θα είναι η εγκατάσταση ενός θαλάμου εξαερισμού, στον οποίο θα τοποθετηθεί ο απορροφητήρας. Εάν οι εγκαταστάσεις είναι βιομηχανικές, τέτοια γραφεία μπορεί να είναι αρκετά. Μετά τη διάταξη του μελλοντικού συστήματος σωληνώσεων, εγκαθίστανται λείοι, ίσιοι σωλήνες. Μετά από αυτό, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγκατάσταση των αυλακώσεων. Οι αυλακώσεις μπορούν να κατασκευαστούν με διάφορους τρόπους, γι 'αυτό, βιδωτούς σφιγκτήρες, ειδικούς προσαρμογείς, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρησιμοποιηθεί ειδική μεταλλική κόλλα.

Συνήθως, υπάρχει ανεξάρτητη εγκατάσταση εξαερισμού στο σπίτι ή σε μικρές εγκαταστάσεις παραγωγής. Αλλά αν χρειαστεί να εξοπλίσετε ένα μεγάλο βιομηχανικό κατάστημα και μια αποθήκη, είναι καλύτερο να επικοινωνήσετε με τους ειδικούς.

Οι έμπειροι εργολάβοι είναι σε θέση να υπολογίσουν και να τοποθετήσουν το βέλτιστο σύστημα εξαερισμού για κάθε συγκεκριμένο χώρο. Αυτό θα εγγυάται μακρά περίοδο χρήσης και κανένα σημαντικό πρόβλημα με τον αερισμό κατά τη λειτουργία του.

Εύκαμπτος σωλήνας για εξαγωγή: διάμετρος, διαστάσεις και τοποθέτηση

Ο κυματοειδής σωλήνας χρησιμοποιείται ενεργά στην κατασκευή και επισκευή. Χρησιμοποιήθηκε σε μια ποικιλία περιοχών, από την αποχέτευση έως τους αεραγωγούς. Αυτή η δημοτικότητα είναι εύκολο να εξηγηθεί με εξαιρετική απόδοση, ευκολία και ευκολία εγκατάστασης, κάτι που είναι δυνατό χωρίς τη βοήθεια επαγγελματιών. Ας μάθουμε τι είδους κυματοειδή είναι για τις κουκούλες και μάθετε πώς να το επιλέξετε και να το εγκαταστήσετε σωστά.

Τι είναι οι αυλακώσεις;

Η αυλάκωση αποτελείται από μεταλλικούς δακτυλίους, σε πολλά στρώματα που καλύπτονται με ελασματοποιημένο φύλλο. Οι δεσμοί συνδέονται μεταξύ τους και το φύλλο είναι συσσωρευμένο με ένα ακορντεόν. Χάρη σε αυτό το σχέδιο, ο σωλήνας εκτείνεται και γίνεται πιο μακρύς αρκετές φορές. Επίσης, οι αυλακώσεις που τοποθετούνται στην κουκούλα μπορούν εύκολα να κάμπτονται σε οποιαδήποτε γωνία, αφού δεν έχουν άκαμπτο πλαίσιο. Εάν είναι επιθυμητό, ​​ο σωλήνας έχει τοποθετηθεί ακόμη και "φίδι". Λόγω της πλαστικότητας του, το προϊόν επιτυγχάνεται όταν εργάζεστε σε δύσκολους και δύσκολα προσβάσιμους χώρους. Το Gofra είναι κατάλληλο σε περιπτώσεις όπου η τοποθέτηση του απορροφητήρα πραγματοποιείται σε περιορισμένες συνθήκες.

Τύποι κυματισμών

Υπάρχουν πολλές επιλογές για κυματοειδείς σωλήνες. Πρώτα απ 'όλα, διαφέρουν στο υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Στο σύστημα εξαερισμού χρησιμοποιούνται δύο τύποι:

Τα πρώτα χρησιμοποιούνται για τους αεραγωγούς τόσο στην παραγωγή όσο και στις συνήθεις κουζίνες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αλουμίνιο είναι ένα πιο αξιόπιστο υλικό. Δεν καίγεται και δεν τήκεται σε υψηλές θερμοκρασίες (εύρος λειτουργίας από -30 έως +250 ° C), πολύ ανθεκτικό, δεν εισέρχεται σε χημικές αντιδράσεις, έχει καλές αεροδυναμικές ιδιότητες.

Οι πλαστικές κυματοειδείς όψεις φαίνονται πιο προσεγμένες (βλέπε φωτογραφία) και προσελκύουν λιγότερη προσοχή, αν και τα δύο μοντέλα μπορούν να κρυφτούν εύκολα.

Τα πλεονεκτήματα ενός πλαστικού κυματοειδούς σωλήνα είναι επίσης:

 • διάρκεια ζωής έως 50 έτη.
 • χαμηλό βάρος?
 • μη αντοχή στη διάβρωση, αντοχή σε διαβρωτικά περιβάλλοντα.

Το μειονέκτημα ενός ραβδωτού αεραγωγού PVC είναι ένας μεγάλος θόρυβος σε σύγκριση με ένα προϊόν από αλουμίνιο.

Οι κυματοειδείς σωλήνες για το σχέδιο έχουν διαφορετικό μήκος και διάμετρο. Εδώ η επιλογή εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του χώρου εγκατάστασης των προϊόντων.

Οι τυπικές διαμέτρους που χρησιμοποιούνται για το σχέδιο είναι 100, 120, 125, 150 mm. Λιγότερο κοινά και άλλα μεγέθη, οπότε σηκώστε την αυλάκωση, κατάλληλη για τις απαιτούμενες συνθήκες, δεν θα είναι δύσκολη. Για να μην συγχέεται με τη διάμετρο του σωλήνα, μελετήστε τις οδηγίες για την κουκούλα, συνήθως καθορίστε τις απαιτούμενες παραμέτρους σε αυτό. Τα μανίκια έχουν μέγεθος 100 και 120 mm.

Σημαντικά σημεία

Υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά που λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή:

 • Το Gofra, εγκατεστημένο στην κουκούλα, είναι εύκαμπτο, αλλά οι επιπλέον στροφές μειώνουν την απόδοση της εργασίας του, αυξάνοντας το φορτίο στον ανεμιστήρα. Ιδιαίτερα επιβλαβείς από αυτή την άποψη είναι οι στροφές υπό οξεία γωνία. Εάν είναι αναπόφευκτο να εγκαταστήσετε μια διαδρομή ροής για τον αγωγό, τότε θα πρέπει να εγκατασταθεί ένας μεγαλύτερος ανεμιστήρας, έτσι ώστε η κουκούλα να λειτουργεί ποιοτικά.
 • Αν χρησιμοποιείτε σωλήνα ακατάλληλου μεγέθους, η απόδοση του συστήματος μειώνεται. Είναι καλύτερα να αποφύγετε τη μείωση της διαμέτρου μέσω της φλάντζας του προσαρμογέα και των πρόσθετων συνδέσμων, διαφορετικά θα είναι δύσκολο να ωθηθεί ο αέρας από την κουκούλα.
 • Συνιστάται να αγοράσετε αυλακώσεις με μικρό περιθώριο σε μήκος, ειδικά εάν παρέχονται πολλαπλές στροφές.
 • Ο υπερβολικά μακρύς σωλήνας δεν έχει νόημα, δεδομένου ότι είναι επιθυμητό να τεντωθεί πλήρως η αυλάκωση κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, προκειμένου να μειωθεί η ραβδώσεις του. Το γεγονός είναι ότι όταν ο εκσκαφέας λειτουργεί, ο αέρας περνά μέσα από τους σωλήνες σε μια αρκετά υψηλή ταχύτητα, που οδηγεί στην ταλάντευση τους. Όσο περισσότερες πλευρές, τόσο ισχυρότερη είναι η δόνηση και ο θόρυβος κατά τη λειτουργία του συστήματος.

Συμβούλιο. Αν ο σωλήνας που αγοράσατε ήταν βραχύς, μπορεί να αυξηθεί. Για να γίνει αυτό, το κομμάτι του επιθυμητού μεγέθους πρέπει να συνδεθεί με το άλλο μέρος με μεταλλική ταινία.

 • Όσο λιγότερα στοιχεία σύνδεσης, τόσο πιο αξιόπιστο είναι το σχέδιο. Επίσης, μην ξεχνάτε ότι κάθε προσαρμογέας είναι μια πρόσθετη αντίσταση στη ροή.
 • Επιλέξτε ένα μέγεθος που χρειάζεστε μια τέτοια αυλάκωση, η οποία είναι εύκολο να συγκαλυφθεί.

Η πιο κατάλληλη επιλογή είναι όταν ο αγωγός είναι εντελώς κρυμμένος στο ντουλάπι. Επίσης, ο σωλήνας επιτυχώς κρύβεται πίσω από μια αναρτημένη ή τεντωμένη οροφή.

Ορισμένα χαρακτηριστικά εγκατάστασης κυματοειδών σωλήνων

Η εγκατάσταση του κυματοειδούς σωλήνα στην κουζίνα δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Όλες οι εργασίες μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα. Ωστόσο, για να λειτουργήσει το σύστημα μακρά και αποτελεσματικά, πρέπει να ληφθούν υπόψη αρκετά σημαντικά σημεία κατά την εγκατάσταση.

 • Εάν δεν ήταν δυνατό να επιλέξετε τη διάμετρο της αυλακώσεως κάτω από την κουκούλα, χρησιμοποιείται ένα προϊόν με μεγάλο μέγεθος που συνδέεται μέσω ειδικού προσαρμογέα. Για κουκούλες κουζίνας, αυτό θα είναι μόνο ένα πλεονέκτημα: καθώς το μέγεθος αυξάνεται, ο ρυθμός ροής του αέρα μειώνεται, πράγμα που σημαίνει ότι ο θόρυβος θα μειωθεί.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλάκωσης, υπάρχει μια ειδική πλατφόρμα με σχάρα, φλάντζα και βαλβίδα ελέγχου στην εξαεριστήρα. Χρησιμοποιείται για να μην καλύπτεται πλήρως η κουκούλα με ένα σωλήνα. Η μάσκα χρησιμεύει για τον φυσικό εξαερισμό, τη φλάντζα για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Στη συνέχεια, ο αέρας στην κουζίνα θα ενημερώνεται συνεχώς ανεξάρτητα από το εάν το καταναγκαστικό βυθό λειτουργεί ή όχι.
 • Εάν υπάρχει μια δεύτερη οπή εξαερισμού στην κουζίνα, μπορείτε να συνδέσετε το σωλήνα στη φλάντζα χωρίς τη μάσκα.

Για να στερεώσετε τις αυλακώσεις χρησιμοποιούνται ειδικοί σύνδεσμοι - μεταλλικοί ή πλαστικοί σφιγκτήρες. Μην καθίσετε τον σωλήνα πάνω στη κόλλα ή το υλικό στεγανοποίησης, αυτό θα δημιουργήσει περιττά προβλήματα εάν πρέπει να αποσυναρμολογήσετε τον αγωγό για καθαρισμό.

 • Κάθε στροφή σε οξεία γωνία μειώνει την απόδοση του συστήματος κατά 10%. Η τοποθέτηση του καλύμματος πρέπει να πραγματοποιείται όσο το δυνατόν πλησιέστερα στον εξαερισμό.
 • Πριν από την τοποθέτηση της αυλακώσεως είναι επιθυμητό να καθαρίσετε τον εξαερισμό στο διαμέρισμα. Πρέπει επίσης να ελέγξετε την παρουσία έλξης. Για αυτό, ένα φύλλο χαρτιού εφαρμόζεται στην τρύπα. Εάν κρατά τον εαυτό του, χωρίς τη βοήθεια των χεριών του, τότε υπάρχει έλξη.

Προσοχή παρακαλώ! Η αντίστροφη έλξη μπορεί να μειώσει σημαντικά την αποδοτικότητα ολόκληρου του συστήματος ως σύνολο.

 • Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη βέλτιστη έξοδο της κουκούλας για την κουζίνα. Είναι εύκολο να ελέγξετε με ένα ανεμόμετρο, το οποίο είναι εγκατεστημένο στη βάση του σωλήνα.
 • Ο σωλήνας και η κουκούλα πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος και διατομή. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν προσαρμογέα.

Οδηγίες εγκατάστασης

Η σειρά εργασίας θα είναι η εξής:

 1. Τεντώστε την αυλάκωση στο μέγιστο μήκος.
 2. Βάλτε τον σωλήνα στην έξοδο της κουκούλας, ασφαλίστε με ζυγό.
 3. Εάν η απόσταση από την οπή εξαερισμού είναι μεγάλη, μετά από κάθε μέτρο και μισό, στερεώστε επιπλέον τον αγωγό αέρα με σφιγκτήρες για να αποφύγετε την αιώρηση κατά τη λειτουργία του συστήματος.
 4. Ασφαλίστε τη γρίλια με τη φλάντζα και τη βαλβίδα ελέγχου στο άνοιγμα.
 5. Τοποθετήστε την αυλάκωση στη φλάντζα, ασφαλίστε τη σύνδεση με ασφάλεια με ζυγό.

Κάλυψη της αυλάκωσης

Αν ο απορροφητήρας βρίσκεται μακριά από τον εξαερισμό, είναι καλύτερο να κρύψετε τον αγωγό αέρα πίσω από την οροφή τεντώματος. Έτσι μπορείτε να αποφύγετε αιχμηρές γωνίες, και ο σωλήνας δεν θα κατηγορήσει τα μάτια των ιδιοκτητών και των επισκεπτών.

Σε περίπτωση που δεν σχεδιάζεται εγκατάσταση τοποθέτησης οροφής, μπορείτε να αποκρύψετε την κυματοειδή με διάφορους τρόπους:

 1. Τοποθετήστε το κουτί από γυψοσανίδες ή πλαστικό.
 2. Στις ντουλάπες της κουζίνας για να εγκαταστήσετε ένα ψεύτικο πάνελ, το οποίο κλείνει εντελώς τις αισθητικές επικοινωνίες. Είναι διακοσμημένο είτε κάτω από τις προσόψεις της κουζίνας είτε κάτω από το χρώμα των τοίχων.

Σημαντικό! Πρέπει να επιλέξετε τον αεραγωγό αφού αγοράσετε μια συσκευή εξαερισμού, καθώς η συμμόρφωση των εξαρτημάτων μεταξύ τους καθορίζει την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα της λειτουργίας εξαναγκασμένης σχεδίασης.

Η ανθεκτικότητα και η ποιότητα του συστήματος εξαερισμού στο σύνολό του εξαρτάται από το πόσο καλά επιλέχθηκε η επιλογή του αγωγού. Εξίσου σημαντική είναι η σωστή εγκατάσταση. Ελπίζουμε ότι το επιλεγμένο υλικό θα είναι χρήσιμο για τους αναγνώστες και θα βοηθήσει όλους να εγκαταστήσουν ανεξάρτητα τον κυματοειδή αεραγωγό. Εάν κατά τη διαδικασία της εργασίας υπάρχουν δυσκολίες, γράψτε, θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε άμεσα.

Πώς να επιλέξετε, να εγκαταστήσετε και να κρύψετε την αυλάκωση για κουκούλα στην κουζίνα;

Υπάρχουν πολλές επιλογές για κλιματισμό για την κουζίνα. Το πιο βολικό, φθηνό και δημοφιλές είναι ο κυματοειδής σωλήνας: αυτός είναι ο τύπος σύνδεσης που χρησιμοποιείται πιο συχνά.

Τα πλεονεκτήματά του, τα χαρακτηριστικά επιλογής και εγκατάστασης συζητούνται σε αυτό το άρθρο.

Ποιες αυλακώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση του καλύμματος: τύποι υλικών

Κυματοειδής σωλήνας - η γενική ονομασία των σωλήνων, οι οποίες διαφέρουν στη διάμετρο, το υλικό κατασκευής και το πεδίο εφαρμογής. Στην αγορά κατασκευών υπάρχουν διάφορες τροποποιήσεις αυτών των προϊόντων: από σωλήνες μικρής διαμέτρου από διάφορους τύπους πλαστικών σε μεταλλικά φιδάκια μεγάλου μεγέθους.

Ο πλοίαρχος αρχάριος είναι εύκολο να κάνει ένα λάθος στην επιλογή, προτιμώντας προϊόν κατάλληλο για εσωτερικό χρώμα, μην ξέροντας ότι σκοπός του είναι αρκετά διαφορετική. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να καταλάβουμε ποια αυλάκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κουκούλες κουζίνας και ποια όχι.

Ο κυματοειδής σωλήνας μπορεί να έχει κυκλικό ή ορθογώνιο τμήμα. Οι ορθογώνιοι σωλήνες χρησιμοποιούνται πολύ λιγότερο συχνά.

Οι αυλακώσεις μπορούν να γίνουν από τα ακόλουθα υλικά:

 • ανοξείδωτο χάλυβα
 • χάλυβας, γαλβανισμένο.
 • αλουμίνιο.
 • πολυαιθυλενίου χαμηλής και υψηλής πίεσης.
 • PVC.

Goffer στο ντουλάπι στην κουζίνα

Για κουκούλες κουζίνας, τα προϊόντα αλουμινίου με κυκλική διατομή χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Πλεονεκτήματα της αυλάκωσης για τη σύνδεση της κουκούλας

Πλεονεκτήματα του κυματοειδούς σωλήνα για το σχέδιο στην κουζίνα είναι:

 1. Ο αγωγός αέρα από κυματοειδές σωλήνα είναι εύκολος στην εγκατάσταση. Δεν απαιτεί τη χρήση γωνιακών στοιχείων, αφού η αυλάκωση μπορεί να λυγίσει με τη σωστή γωνία.
 2. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να συνδέσετε αρκετούς σωλήνες με σφιγκτήρες, οι οποίοι γίνονται γρήγορα και εύκολα. Η όλη δομή είναι εύκολη στη συναρμολόγηση και την αποσυναρμολόγηση, γεγονός που απλοποιεί την εγκατάσταση, συντήρηση και αποσυναρμολόγηση στο μέλλον.
 3. Ο σωλήνας εκτείνεται και συστέλλεται, και χωρίς πρόσθετα εργαλεία. Μπορεί να δοθεί το βέλτιστο μήκος και να τοποθετηθεί κατά μήκος της επιθυμητής διαδρομής.
 4. Δεν δημιουργεί γωνίες 90 μοιρών, καθιστώντας πιο ομαλές κάμψεις. Αυτό μειώνει τον θόρυβο και απλοποιεί τη λειτουργία της συσκευής (τόσο λιγότερες ορθές γωνίες στον αγωγό, τόσο πιο εύκολο θα περάσει από τον αέρα).
 5. Είναι βολικό για χρήση για κλιματισμό σε περιορισμένο χώρο και κουζίνα με μη τυποποιημένη διάταξη.
 6. Οι αυλακώσεις αλουμινίου κόβονται εύκολα με το συμβατικό ψαλίδι.
 7. Προσιτή τιμή. Το Gofra είναι αρκετές φορές φθηνότερο από ένα μεταλλικό ή πλαστικό σωλήνα για το σχέδιο.
 8. Στην κατασκευαστική αγορά, υπάρχει μια αυλάκωση με διαφορετική διατομή, η οποία σας επιτρέπει να επιλέξετε τη σωστή διάμετρο για μια συγκεκριμένη κουκούλα.
 9. Η αυλάκωση δεν μπορεί να αναφλεγεί ή να λειώσει όταν λειτουργεί η συσκευή, αφού έχει σχεδιαστεί για θερμοκρασίες μέχρι 300 μοίρες.

Κύρια μειονεκτήματα

Η αυλάκωση έχει εμφανείς ελλείψεις:

 1. Λόγω της μη επιφανειακής επιφάνειας του σωλήνα, το λίπος και άλλες βρωμιές συσσωρεύονται ταχύτερα στους τοίχους του (τόσο μέσα όσο και έξω). Πλύνετε όλες τις πτυχές για να ολοκληρώσετε την καθαρότητα είναι πολύ πιο δύσκολο από τον καθαρισμό ενός λείου πλαστικού σωλήνα.
 2. Λόγω της μη επιφανειακής επιφάνειας, δημιουργείται πολύ περισσότερος θόρυβος απ 'ό, τι στους αεραγωγούς ομαλής τοιχίας.
 3. Η κυματοειδής όψη φαίνεται λιγότερο αισθητικά ευχάριστη από μια συμβατική πλαστική σωλήνα και ταιριάζει χειρότερα στο εσωτερικό της κουζίνας. Πρέπει είτε να αποδεχτούμε αυτή τη "διακόσμηση", είτε να σκεφτούμε πώς να κλείνουμε τις κυματοειδείς κουκούλες.

Σύγκριση με άκαμπτο πλαστικό αγωγό

Από όλους τους σωλήνες για το σχέδιο, οι πιο συνηθισμένες και δημοφιλείς επιλογές είναι οι πτυχώσεις αλουμινίου και ένας λείος πλαστικός σωλήνας. Για να κάνετε τη σωστή επιλογή, πρέπει να κατανοήσετε τη θεμελιώδη διαφορά μεταξύ τους:

 1. Ο πλαστικός αγωγός για την εξαγωγή θα κοστίσει περισσότερο από την κυματοειδή αλουμίνιο.
 2. Οι πλαστικοί σωλήνες δεν μπορούν να τεντωθούν, να συμπιεστούν ή να λυγίσουν. Επομένως, πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων όλες τις διαστάσεις του αγωγού, το μήκος από την κουκούλα έως την οπή, τις γωνίες κλπ. Επιπλέον, η εγκατάσταση ενός τέτοιου αγωγού είναι πιο δύσκολη από την εγκατάσταση μιας αυλάκωσης.
 3. Ένας πλαστικός αγωγός είναι πολύ πιο δύσκολο να τοποθετηθεί σε περιορισμένο χώρο, χωρίς επιδείνωση της απόδοσης της συσκευής.
 4. Η πλαστική κουκούλα δεν είναι τόσο μολυσμένη όσο κυματοειδή, και πολύ πιο εύκολο να καθαριστεί.
 5. Ένας πλαστικός αγωγός ομαλής τοιχώματος, σε αντίθεση με την αυλάκωση, δημιουργεί πολύ λιγότερο θόρυβο (αφού ο αέρας δεν "προσκολλάται" σε μια λεία επιφάνεια).
 6. Το πλαστικό μπορεί να επιλέγεται ανάλογα με το χρώμα της κουζίνας και το στυλ επισκευής, επειδή διατίθεται σε διαφορετικά χρώματα. Αν είναι απαραίτητο, μπορεί εύκολα να βαφτεί ή να καλυφθεί με κάτι.

Κυματοειδής μπανιέρα στην κουζίνα δεν φαίνεται πολύ ωραία

Ποια είναι καλύτερη επιλογή: κυματοειδές ή πλαστικό; Αποφασίστε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς: αισθητική και καθαριότητα (για πλαστικά προϊόντα) ή χαμηλή τιμή και ευκολία εγκατάστασης (στο κυματοειδές σωλήνα).

Διάμετρος της αυλάκωσης για εξαγωγή: πώς να επιλέξετε;

Προκειμένου ο εκχυλιστής να λειτουργεί σωστά και να εξυπηρετεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι σημαντικό να επιλέγετε όχι μόνο το υλικό των αεραγωγών, αλλά και τη διάμετρο του.

Λάθος επιλογή διαμέτρου σωλήνα για να αυξήσει το φορτίο για την κουκούλα, να μειώσει την αποτελεσματικότητα, την αύξηση του επιπέδου του θορύβου καυσαερίων, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργίες και βλάβη στον εξοπλισμό γρήγορα. Αυτό συμβαίνει όταν επιλέγεται ένας πολύ λεπτός σωλήνας για μια ισχυρή κουκούλα.

Για να καθορίσετε ποια διάμετρο σωλήνα χρειάζεται, πρέπει να μετρήσετε την έξοδο στην ίδια την καλύπτρα. Επίσης, η διάμετρος του αγωγού αναφέρεται πάντοτε στα χαρακτηριστικά (διαβατήριο, περιγραφή) της συσκευής.

Η αυλάκωση της επιθυμητής διαμέτρου μπορεί να επιλέγεται στην περιοχή από 80 έως 300 mm. Για οικιακούς απορροφητήρες κουζίνας χρησιμοποιείται συνήθως ένας σωλήνας διαμέτρου 100, 110, 125 και 150 mm. Σε εμπορικές κουζίνες (σε εστιατόρια, καφετέριες, καταστήματα τροφίμων), όπου υπάρχουν πιο ισχυρό σχέδιο, ο αγωγός μπορεί να είναι 200, 250 και 300 mm σε διάμετρο.

Πώς να επιλέξετε το μήκος της αυλακώσεως για το σχέδιο;

Για να εφαρμόσετε σωστά το μήκος της αυλάκωσης, πρέπει να μετρήσετε τη ρουλέτα "ολόκληρη τη διαδρομή" από την οπή εξαγωγής της κουκούλας προς τον αεραγωγό. Είναι απαραίτητο να σκεφτείτε εκ των προτέρων πώς θα περάσει ο αγωγός (πάνω από τα ερμάρια ή μέσα σε αυτά, ακριβώς κατά μήκος της οροφής, κατά μήκος του τοίχου).

Κατά την επιλογή της "διαδρομής", να έχετε κατά νου: όσο μικρότερες είναι οι γωνίες του αγωγού, τόσο περισσότερο το βαθμό τους - τόσο πιο εύκολο θα είναι να εξαγάγετε.

Μετά από όλους τους υπολογισμούς, θα πρέπει να προσθέσετε στο προκύπτον μήκος άλλο 10-15% του αποθέματος: το σφάλμα μέτρησης. Οι Goffers μπορούν να συρρικνωθούν, έτσι ώστε το επιπλέον μήκος, ακόμη και αν δεν είναι χρήσιμο, δεν βλάπτει.

Πού πωλείται και πόσο κάνει η αυλάκωση για την κουκούλα;

Οι κυματοειδείς αλουμινίου μπορούν να αγοραστούν σε κατασκευαστικές αγορές και σε πολλά καταστήματα κατασκευών και υλικού. Βρίσκεται επίσης σε καταστήματα που ειδικεύονται στην πώληση εξοπλισμού αερίου, θερμότητας, νερού και οικιακών συσκευών.

Το κόστος της αυλάκωσης εξαρτάται από τη διάμετρο του. Οι κατά προσέγγιση τιμές του κυματοειδούς σωλήνα μήκους 3 μέτρων:

 • το κόστος της αυλακώσεων με διάμετρο 100 mm είναι 190 ρούβλια?
 • με διάμετρο 110 mm - 200 ρούβλια.
 • με διάμετρο 120 mm - 215 ρούβλια?
 • 125 mm - 230 ρούβλια.
 • 130 χιλιοστά - 255 ρούβλια.
 • 150 χιλ. - 290 ρούβλια.
 • 200 χιλιοστά - 380 ρούβλια.

Αυτή η λίστα εμφανίζει τις διαμέτρους σωλήνων που χρησιμοποιούνται συχνότερα για κουκούλες κουζίνας.

Οι κύριοι κανόνες για την τοποθέτηση του κυματοειδούς καλύμματος

Με την εργασία για την τοποθέτηση των αυλακώσεων στην κουκούλα μπορεί να χειριστεί και έναν άπειρο οικοδόμο. Υπάρχουν ορισμένες αποχρώσεις που πρέπει να ξέρετε:

 1. Όσο περισσότερο στρέφεται ο αγωγός, τόσο μεγαλύτερο είναι το φορτίο στον κινητήρα εξαγωγής και η μικρότερη απόδοση ολόκληρου του συστήματος. Στην ιδανική περίπτωση, οι στροφές δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερες από 3.
 2. Η κυματοειδής αυλάκωση είναι επιθυμητή, ώστε να αποφεύγονται οι γωνίες των 90 μοιρών (ή να τους επιτρέπετε όσο το δυνατόν λιγότερο).
 3. Χρησιμοποιείτε πάντα έναν σωλήνα που ταιριάζει με τη διάμετρο της εξόδου εξαγωγής της κουκούλας. Η μείωση της διαμέτρου θα αυξήσει το φορτίο του κινητήρα και θα μειώσει την απόδοση της συσκευής.
 4. Όταν αγοράζετε κυματοειδές χαρτί, είναι προτιμότερο να παίρνετε ένα μικρό απόθεμα με ένα σφάλμα στις στροφές και τις στροφές. Αλλά δεν πρέπει να εγκατασταθεί πολύ μακρύς κυματοειδής. Στην ιδανική περίπτωση, το μανίκι πρέπει να τεντωθεί εντελώς, γιατί αλλιώς αυξάνεται η κορυφογραμμή του. Εξαιτίας αυτού, ο ρυθμός της ρύπανσης αυξάνεται, η διαπερατότητα επιδεινώνεται και η διαδικασία καθαρισμού γίνεται πιο περίπλοκη.
 5. Στην ιδανική περίπτωση, το μήκος της αυλάκωσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα. Όσο περισσότερο είναι ο αεραγωγός, τόσο μικρότερη είναι η απόδοση της κουκούλας (τόσο πιο δύσκολο είναι να οδηγηθεί ο αέρας στη θύρα εξαερισμού).
 6. Εάν το μήκος του σωλήνα δεν είναι αρκετό, μπορείτε να συνδέσετε το κομμάτι που λείπει σε αυτό χρησιμοποιώντας μια ταινία αλουμινίου. Κάθε επιπλέον σύνδεση υποβαθμίζει τη βατότητα του αγωγού, οπότε συνιστάται να μην χρησιμοποιείται αυτή η μέθοδος χωρίς αδικαιολόγητη αναγκαιότητα.
 7. Καλύτερα είναι να συνδέσετε την αυλάκωση στην οπή εξαερισμού μέσω μιας σχάρας στην οποία υπάρχει ένα άνοιγμα για τον αγωγό αέρα ξεχωριστά και ξεχωριστά για τη φυσική απομάκρυνση του αέρα. Έτσι, ο αέρας στην κουζίνα θα ενημερωθεί ανεξάρτητα από το αν ο εκσκαφέας είναι ενεργοποιημένος ή όχι.

Τι θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε;

Για να τοποθετήσετε την αυλάκωση σε μια κουκούλα κουζίνας, θα χρειαστείτε:

 • κυματοειδές σωλήνα της απαιτούμενης διαμέτρου και μήκους.
 • σφιγκτήρες για τη στερέωση του χιτωνίου στις φλάντζες της κουκούλας και της σχάρας.
 • μια μάσκα με βαλβίδα ελέγχου για την εξαεριστήρα.
 • Ακουστική ταινία αλουμινίου.
 • στεγανωτικό σιλικόνης.

Πλέγμα για τη σύνδεση αυλακώσεων και τρυπών

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε την αυλάκωση μιας κατάλληλης διαμόρφωσης (για παράδειγμα, η έξοδος από την κουκούλα είναι στρογγυλή και ο σωλήνας είναι τετράγωνος ή η διάμετρος είναι διαφορετική), θα χρειαστείτε επίσης τους αντίστοιχους προσαρμογείς.

Πώς να εγκαταστήσετε το κυματοειδές κάλυμμα;

Για να εκτελέσετε σωστά την εγκατάσταση, πρέπει να ακολουθήσετε όλους τους κανόνες και να εκτελέσετε τις ενέργειες με αυστηρή σειρά.

Τα στάδια εγκατάστασης του αγωγού είναι τα εξής:

 1. Πρώτα πρέπει να τεντώσετε το κυματοειδές χιτώνιο καθ 'όλο το μήκος. Αν το μανίκι είναι μακρύτερο, πρέπει να αποκοπεί με ένα συνηθισμένο ψαλίδι.
 2. Στη συνέχεια, πρέπει να απλώσετε τον σωλήνα εξόδου της καλύπτρας με στεγανωτικό και να στερεώσετε το ένα άκρο της αυλακώσεως σε αυτό. Οι κυματοειδείς θα πρέπει να φοριούνται τελείως στην άκρη του σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής.
 3. Αν το τμήμα της αυλάκωσης δεν αντιστοιχεί στο τμήμα του σωλήνα διακλάδωσης, πρέπει πρώτα να τοποθετήσετε τον προσαρμογέα στην κουκούλα και να στερεώσετε ήδη τον κυματοειδή σωλήνα σε αυτό.
 4. Τώρα πρέπει να στερεώσετε το μανίκι στο σωλήνα διακλάδωσης. Για να το κάνετε αυτό, τοποθετήστε το ζυγό και σφίξτε το.
 5. Στη συνέχεια βάζουμε τα σωληνάρια κάθε 1-1,2 μέτρα. Θα επιτρέψουν να συνδέσετε το μανίκι στους τοίχους ή την οροφή.
 6. Αφού τοποθετήσετε τον αγωγό κατά μήκος της επιλεγμένης διαδρομής, μπορείτε να προχωρήσετε στο τελικό στάδιο - σύνδεση με το πλέγμα εξόδου. Η σχάρα εξαερισμού θα πρέπει να λερωθεί με σιλικόνη και να συνδεθεί το δεύτερο άκρο του κυματοειδούς σωλήνα.

Ο αγωγός εξαερισμού έχει εγκατασταθεί. Τώρα είναι δυνατό να συνδέσετε τον ίδιο τον καπό με το δίκτυο και να αρχίσετε να ελέγχετε τη λειτουργικότητα του:

 • πάρτε ένα κομμάτι χαρτί?
 • ενεργοποιήστε την κουκούλα σε πλήρη ισχύ.
 • Φέρτε ένα φύλλο χαρτιού στη σχάρα του φίλτρου στο κάτω μέρος της κουκούλας (όπου αναρροφάται ο αέρας).

Εάν το χαρτί κρατιέται σε μια σχάρα, τότε τα πάντα τοποθετούνται σωστά και ερμητικά.

Εγκατάσταση κουκούλας κουζίνας με κυματοειδές αγωγό αλουμινίου (video)

Πώς να κρύψετε την αυλάκωση από την κουκούλα;

Η κουκούλα λειτουργεί, αλλά η αυλάκωση χαλάει όλη την θέα της κουζίνας; Δεν ξέρετε πώς να κλείσετε αυτή την οργή από τα αδιάκριτα μάτια; Ας εξετάσουμε αρκετές απαντήσεις στο ερώτημα πώς να κρύβουμε την αυλάκωση:

 1. Μπορείτε να καλύψετε το κυματοειδές σωλήνα χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό κουτί (που αγοράζεται από καταστήματα οικοδομικών υλικών). Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα κιβώτιο γυψοσανίδας - το οποίο είναι πιο δύσκολο και μεγαλύτερο.
 2. Ο αγωγός αέρα μπορεί να κρυφτεί ανοίγοντας μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας.
 3. Εάν υπάρχει κενό μεταξύ των κρεμασμένων ντουλαπιών και της οροφής, το χιτώνιο μπορεί να τοποθετηθεί πάνω από τα ντουλάπια κάτω από τον τοίχο. Στη συνέχεια, από το πάτωμα δεν θα είναι ορατό.
 4. Ένας άλλος τρόπος να καλυφθεί ο κυματοειδής σωλήνας είναι η τοποθέτηση γυψοσανίδων ή τεντωμένων οροφών και η έξοδος του αγωγού αέρα πάνω στη δομή. Αυτή η μέθοδος είναι βέλτιστη από την άποψη της αισθητικής, αλλά δεν είναι πρακτική: θα είναι αδύνατο να αντικατασταθεί ή να καθαριστεί ο αγωγός αέρα χωρίς να αποσυναρμολογηθεί η οροφή.

Τοποθέτηση κυματοειδών σωλήνων σε κιβώτιο γυψοσανίδας

Είναι επιθυμητό να καλύπτεται το κυματοειδές χιτώνιο έτσι ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα εάν είναι απαραίτητο (για καθαρισμό ή αντικατάσταση).

Πότε χρειάζομαι αντικατάσταση ή καθαρισμό και πώς;

Υπάρχει μια δυσάρεστη στιγμή: στις πτυχές της αυλάκωσης, σκόνη, βρωμιά, λίπος και αιθάλη συσσωρεύονται ανυπόμονα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να καθαριστεί.

Λίγα χρόνια κανονικής εργασίας στα εσωτερικά τοιχώματα του αγωγού συλλέγει μια αρκετά παχιά επίστρωση, η οποία είναι σχεδόν αδύνατο να καθαριστεί. Δεδομένου ότι η αυλάκωση είναι αρκετά φτηνή και είναι εύκολα συναρμολογημένη - είναι ευκολότερο και καλύτερο να αντικατασταθεί η μολυσμένη περιοχή.

Για να αποσυναρμολογήσετε την αυλάκωση, είναι απαραίτητο να ξεβιδώσετε τους σφιγκτήρες και να αφαιρέσετε το χιτώνιο από την κουκούλα και τις σχάρες εξαερισμού. Στη συνέχεια, πρέπει να καθαρίσετε τις αρθρώσεις από το στεγανωτικό και να καθαρίσετε τη σχάρα αερισμού (αν το θέλετε, μπορείτε επίσης να το αντικαταστήσετε).

Στη συνέχεια, πρέπει να αγοράσετε ένα νέο κυματοειδές σωλήνα και να εκτελέσετε όλα τα βήματα εγκατάστασης όπως περιγράφεται παραπάνω.

Εύκαμπτος σωλήνας εξάτμισης: πώς να επιλέξετε και να εγκαταστήσετε ένα κυματοειδές σωλήνα για εξαερισμό

Πολλοί τύποι εργασιών επισκευής μπορούν να γίνουν μόνοι τους. Μια τέτοια περίπτωση είναι η σύνδεση του καλύμματος στο σύστημα εξαερισμού. Ακόμη και ένας άπειρος οικοδεσπότης είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αυτό το κρίσιμο στάδιο.

Ειδικά όταν ο αγωγός αλουμινίου για το σχέδιο χρησιμοποιείται ως αεραγωγός. Αυτός ο τύπος δομικού υλικού κατά την εγκατάσταση δεν απαιτεί πολυετή εμπειρία και ειδικές γνώσεις.

Ταξινόμηση και χρήση κυματοειδών κυμάτων

Κυματοειδής σωλήνας αντιπροσωπεύεται στην αγορά των δομικών υλικών σε μια ποικιλία επιλογών - αυτά είναι έγχρωμα μοντέλα μικρής διαμέτρου από πλαστικό και ένα σοβαρό αγωγό από ανοξείδωτο χάλυβα. Υλικό, μέγεθος, χρώμα, τιμή - όλα αυτά για κάθε αγοραστή.

Είναι δύσκολο για έναν αρχάριο αρχάριο να επιλέξει ακριβώς τι είναι ιδανικό για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Ποικιλίες κυματοειδών σωλήνων

Μια από τις βολικές και απλές λύσεις για την κουζίνα είναι η χρήση ενός κυματοειδούς σωλήνα για τη σύνδεση της κουκούλας στο σύστημα εξαερισμού. Για να αγοράσετε ακριβώς αυτό που απαιτείται, για να μην χάσετε ανάμεσα σε μεγάλο αριθμό προτάσεων και να μην πληρώσετε υπερβολικά για έναν αεραγωγό, θα πρέπει να λύσετε λίγο με τους κύριους τύπους και το σκοπό της αυλάκωσης.

Το Gofra χρησιμοποιείται ενεργά από οικοδόμους και οικιακούς τεχνίτες ως σημαντικό στοιχείο στη διευθέτηση των επικοινωνιών. Η δημοτικότητά του οφείλεται σε υψηλή αντοχή, ποικιλία μεγεθών και υλικών και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Στην εμφάνιση, η αυλάκωση είναι ορθογώνια και στρογγυλή. Για κουκούλες κουζίνας, αγοράστε ένα στρογγυλό αγωγό αέρα.

Μπορείτε συχνά να βρείτε κυματοειδείς σωλήνες από τέτοια υλικά:

 • ο χαλυβδινισμένος χάλυβας.
 • ανοξείδωτο χάλυβα
 • αλουμίνιο.
 • υφάσματα.
 • πολυαιθυλένιο υψηλής και χαμηλής πίεσης.
 • χλωριούχο πολυβινύλιο.

Το πεδίο εφαρμογής εξαρτάται από τον τύπο του υλικού και τη διάμετρο του τελικού προϊόντος. Για να οργανώσουν τον αερισμό του νοικοκυριού, συχνά αγοράζουν κυματοειδές αλουμίνιο και ανοξείδωτο χάλυβα.

Σύμφωνα με τη μέθοδο κατασκευής, οι κυματοειδείς σωλήνες είναι:

Ο πρώτος τύπος προϊόντος είναι ένα μεταλλικό πλαίσιο, καλυμμένο με φύλλο αλουμινίου ή μεμβράνη πολυμερούς. Αυτοί είναι οι εύκαμπτοι αγωγοί. Έχουν την ικανότητα να επιστρέφουν την αρχική εμφάνιση χωρίς παραμορφώσεις μετά από το τέντωμα ολόκληρου του μήκους της αυλάκωσης.

Ο δεύτερος τύπος αεραγωγού αποτελείται από μεταλλικές ταινίες. Το τελικό προϊόν είναι μισό εύκαμπτο - μπορεί να τεντωθεί 2-3 φορές, αλλά δεν μπορεί να επιστρέψει στην αρχική του κατάσταση. Θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε να δώσουμε στον σωλήνα το επιθυμητό σχήμα και τα ίχνη παραμόρφωσης θα εντοπιστούν με σαφήνεια.

Πολλοί κατασκευαστές προσφέρουν εύκαμπτες πτυχώσεις με θερμομόνωση και χωρίς. Η πρώτη επιλογή σας επιτρέπει να επεκτείνετε το πεδίο χρήσης των προϊόντων. Έτσι, με τη βοήθεια εύκαμπτων σωλήνων τεσσάρων στρωμάτων είναι δυνατόν να τοποθετηθούν αγωγοί εξαερισμού τόσο εντός όσο και εκτός των χώρων. Και η απόσταση δεν θα έχει θεμελιώδη σημασία.

Σφαίρα και αποχρώσεις εφαρμογής

Μια ευρεία ποικιλία κυματοειδών σωλήνων, οι οποίες διαφέρουν ουσιαστικά στο μέγεθος και τον τύπο του υλικού τους, καταδεικνύουν εύγλωττα σε διάφορες περιοχές χρήσης αυτού του οικοδομικού υλικού.

Οι ημίσκληροι σωλήνες μικρής διαμέτρου από πλαστικό και πολυμερή χρησιμοποιούνται ενεργά για την τοποθέτηση ηλεκτρικού καλωδίου. Αυτό μπορεί να είναι ένα κανάλι για τηλέφωνο, υπολογιστή, τροφοδοσία και άλλα καλώδια. Τις περισσότερες φορές, οι ηλεκτρολόγοι χρησιμοποιούν αυλακώσεις με διάμετρο 1,6 έως 4 cm.

Οι μισο-εύκαμπτες πτυχώσεις από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα έχουν γίνει μία από τις πραγματικές επιλογές για τη διάταξη του συστήματος θέρμανσης. Στην πράξη, αυτό το είδος σωλήνα είναι ευκολότερο να συναρμολογηθεί. Η δυνατότητα, εάν είναι απαραίτητο, να λυγίσει οποιοδήποτε τμήμα χωρίς να σπάσει η εσωτερική διάμετρος του προϊόντος, βοηθά στην εύκολη κάμψη των γωνιών και άλλων πολύπλοκων περιοχών κατά την εγκατάσταση.

Οι εύκαμπτοι τύποι κυματοειδούς σωλήνα χρησιμοποιούνται για συστήματα εξαερισμού. Διάμετρος, που χρησιμοποιείται κυρίως για την εγχώρια εξαερισμού, -. 10 έως 15 cm Υπάρχουν φορές που θα χρειαστεί ένα σωλήνα με διάμετρο 20, 30 ή περισσότερες εκ Αν και δεν είναι το μέγεθος της λειτουργίας, αλλά να βρούμε μια λύση δεν είναι ένα πρόβλημα..

Όσον αφορά το υλικό των προϊόντων, οι αυλακώσεις, που αγοράζονται από τους πλοιάρχους για τη διευθέτηση του εξαερισμού στην κουζίνα, είναι εύκαμπτες και είναι κατασκευασμένες από αλουμινόχαρτο. Οι παραλλαγές με πλαστικό υλικό και ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά στην καθημερινή ζωή.

Οι αγωγοί εξαερισμού των κλωστοϋφαντουργικών χρησιμοποιούνται για τη διευθέτηση των επικοινωνιών στις εγκαταστάσεις παραγωγής. Δεν παρεμβαίνουν στην πολύ γρήγορη μεταφορά αέρα στο δωμάτιο. Αυτό το χαρακτηριστικό διευκολύνει τη χρήση τους σε μονάδες επεξεργασίας κρέατος, σε επιχειρήσεις εστίασης και σε άλλους τύπους εγκαταστάσεων.

Οι πτυχώσεις από πλαστικό και πολυαιθυλένιο χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση υδραυλικών εγκαταστάσεων, παροχή νερού σε πλυντήρια, πλυντήρια πιάτων και άλλο εξοπλισμό. Με τη διάταξη του αποχέτευσης χωρίς αυλακωτό σωλήνα επίσης δεν μπορεί να κάνει. Ειδικά σε περίπλοκες περιοχές όπου η χρήση μιας άκαμπτης δομής μπορεί να είναι δύσκολη.

Οδηγίες για τη σωστή επιλογή σωλήνων

Η ευρεία επιλογή κυματοειδών σωλήνων που προσφέρονται από τους πωλητές μπορεί να δημιουργήσει ορισμένες δυσκολίες στην επιλογή της κατάλληλης επιλογής για τη διάταξη εξαερισμού. Επομένως, για να αγοράσετε το σωστό προϊόν, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτές τις παραμέτρους:

 • τη διάμετρο και το μήκος.
 • υλικό του προϊόντος ·
 • ποιότητας ·
 • τιμή.

Η διάμετρος πρέπει να είναι σύμφωνη με τις συστάσεις που δίνονται στις οδηγίες για το αγορασμένο μοντέλο καυσαερίων. Εάν παραμείνετε σε μια μεγαλύτερη ή μικρότερη έκδοση, το ακριβό εξοπλισμό μπορεί στην καλύτερη περίπτωση να μην αντιμετωπίσει τις λειτουργίες του για να απομακρύνει τις μυρωδιές από την κουζίνα και, στη χειρότερη περίπτωση, να καεί από την υπερθέρμανση.

Μην αγνοείτε τις συστάσεις του κατασκευαστή. Μερικές φορές, μαζί με την κουκούλα, παρέχεται αεραγωγός. Είναι υπέροχο αν λειτουργεί σε μια συγκεκριμένη περίπτωση - το μήκος θα είναι επαρκές και το υλικό θα ταιριάξει. Διαφορετικά, θα πρέπει να επισκεφθείτε τον εαυτό σας την αγορά δομικών υλικών και να αγοράσετε μια πιο κατάλληλη επιλογή.

Μια άλλη περίπτωση όταν, μαζί με την κουκούλα, προσφέρουν να αγοράσουν αυλακώσεις αμέσως. Εδώ πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί, γιατί όχι πάντα ο πωλητής νοιάζεται για την άνεση του πελάτη. Μπορεί να προσφέρει αγαθά ή πολύ ακριβά αγαθά. Το μήκος σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να μετρηθεί εκ των προτέρων, έτσι ώστε να μην αγοράσει επιπλέον μετρητές, εμπιστοσύνη στην εμπειρία του πωλητή.

Το μήκος της αυλάκωσης που απαιτείται για τη σύνδεση της κουκούλας στον αγωγό εξαερισμού μετριέται με ένα μέτρο ταινιών. Μετρήστε την ανάγκη να κάνετε από την είσοδο στην κουκούλα και στην είσοδο στον τοίχο. Η διαδρομή πρέπει να επιλεγεί ακριβώς εκείνη που πρέπει να επαναληφθεί στον αγωγό. Θα πρέπει να έχετε κατά νου ότι η αυλάκωση μπορεί να λυγίσει, ανάλογα με τις τεχνικές παραμέτρους που καθορίζει ο κατασκευαστής. Για παράδειγμα, κατά 180 μοίρες.

Η δυνατότητα κάμψης κάτω από την επιθυμητή γωνία σας επιτρέπει να ανοίξετε την πιο βέλτιστη διαδρομή. Ο σωλήνας θα τοποθετηθεί σε τεντωμένη κατάσταση. Αυτό το σημείο πρέπει να ληφθεί υπόψη.

Η δεύτερη παράμετρος που επηρεάζει την επιλογή είναι το υλικό του προϊόντος. Μερικές φορές το χρώμα είναι κατάλληλη πλαστική έκδοση. Σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να θυμηθείτε το μεγαλύτερο θόρυβο που δημιουργείται από τον αεραγωγό. Εάν αυτή η ερώτηση δεν είναι θεμελιώδης, τότε η σειρά των μοντέλων μπορεί να επεκταθεί.

Για να αγοράσετε δεν απογοητεύσει, μην ξεχάσετε τα έγγραφα που επιβεβαιώνουν την ποιότητα των αγαθών που αγοράζονται. Μην διστάσετε να ζητήσετε από τον πωλητή πιστοποιητικό ποιότητας και εγγύηση του κατασκευαστή.

Εκτός από το έγγραφο, θα πρέπει να επιθεωρήσετε προσεκτικά την αυλάκωση - δεν θα πρέπει να υπάρχουν τσιμπήματα και ύποπτες γρατζουνιές. Μην φοβάστε να τεντώσετε το πλήρες μήκος του εύκαμπτου σωλήνα και να το ελέγξετε για κενά ή τρύπες - δεν πρέπει να είναι. Εάν η κυματοειδή είναι αμφίβολης ποιότητας, τότε είναι προτιμότερο να αρνηθείτε την αγορά.

Η τιμή έχει επίσης σημασία. Είναι καλό να αγοράσετε παρόμοιες προσφορές από άλλους κατασκευαστές πριν αγοράσετε για να αποφύγετε την υπερπληρωμή. Επίσης, θα βοηθήσει πολύ στην εξοικονόμηση της γνώσης του απαιτούμενου μήκους του αγωγού.

Κατά την επιλογή, θα πρέπει να εξετάσετε πού θα χρησιμοποιηθεί ακριβώς η αυλάκωση. Εάν πρόκειται να το εγκαταστήσετε στο δρόμο ή στα συστήματα εξαερισμού, όπου θα υπάρχει θέρμανση / ψύξη, τότε θα πρέπει να δοθεί προσοχή στα μοντέλα με θερμομόνωση. Είναι πιο βολικό να αγοράσετε ένα τελικό προϊόν, από τότε με δικά του μέσα για να θερμάνετε ένα εύκαμπτο σωλήνα.

Σε οικιακές συνθήκες η κυματοειδής χρήση χρησιμοποιείται συχνότερα στη συσκευή αεραγωγών, οι οποίες απομακρύνουν τον αέρα εξαγωγής από την κουζίνα και τη σύνδεση των συσκευών εξαγωγής. Με τα βήματα της κουκούλας στην κουζίνα χρησιμοποιώντας τον κυματοειδή σωλήνα, η παρακάτω επιλογή δείχνει: