Σύστημα εξαερισμού κουζίνας: απαιτήσεις, χαρακτηριστικά, κανόνες ρύθμισης

Η κουζίνα είναι το δωμάτιο όπου το αισθητικό στοιχείο του σχεδίου πρέπει να συνδυαστεί με τη λειτουργικότητα και την πρακτικότητα των λύσεών του. Και αν οι ιδιοκτήτες των ευρύχωρες κουζίνες, χρησιμοποιώντας πληροφορίες που προέρχονται μετά την ανάγνωση σε απευθείας σύνδεση πόρους, περισσότερο ή λιγότερο ελεύθερο στις ενέργειές τους, οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων με μια μικρού μεγέθους κουζίνα, εξαιρετικά περιορισμένη στην επιλογή των πραγματικών αποφάσεων σχεδιασμού. Αλλά μια μικρή περιοχή της κουζίνας είναι μακριά από μια ετυμηγορία. Σε σχέση με την ανάπτυξη του τομέα των κατασκευών, με στόχο την κατασκευή ενός προτύπου διαμερίσματα οικονομικής θέσης, όπου η μικρού μεγέθους κουζίνα - ένα ουσιαστικό στοιχείο του σχεδιασμού, το μεγαλύτερο μέρος των πόρων του Διαδικτύου προσφέρει μια ποικιλία από τοπικά εσωτερικό λύσεις για τις μικρές κουζίνες. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές οι συστάσεις σχετίζονται με τις μικρές κουζίνες, αλλά με μια τυποποιημένη διάταξη. Αλλά τι πρέπει να γίνει σε εκείνους των οποίων οι κουζίνες χαρακτηρίζονται από τυχόν μη τυπικά χαρακτηριστικά της διάταξης; Συχνά, τέτοια χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα κουτί εξαερισμού, η παρουσία του οποίου συγχέει τους περισσότερους ιδιοκτήτες. Πώς να εφαρμόσει τη διάταξη της κουζίνας που, εάν το δωμάτιο βρίσκεται στο πιο ορατό μέρος βρίσκεται κουτί εξαερισμού; Πώς, αφού νίκησε αυτή την έλλειψη σχεδιασμού, το μετατρέψουμε σε αξιοπρέπεια και ιδιαίτερο "highlight" της κουζίνας; Σε αυτά και άλλα θέματα που σχετίζονται με το σχεδιασμό της κουζίνας με κουτί εξαερισμού, καθώς και τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης της, αναζητήστε στο άρθρο μας.

Περιεχόμενα

Τι είναι ένα κουτί εξαερισμού: δεν μπορείτε να το αφαιρέσετε

Εάν αποφασίσετε να βελτιώσετε το εσωτερικό της κουζίνας με ένα κουτί εξαερισμού, θα πρέπει να φανταστείτε σαφώς το πεδίο που περιορίζεστε στη διαδικασία αλλαγής. Για να πλοηγηθείτε σαφώς σε αυτή την κατάσταση, θα πρέπει να μελετήσετε το σχέδιο του αεραγωγού, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από τον υπεύθυνο ανάπτυξης ή τη διαχείριση της κατοικίας. Η βάση του καθιερωμένου αεραγωγού είναι οι βαλβίδες εισροής και εκροής αέρα, ο συνολικός αριθμός των οποίων δεν υπερβαίνει τα τρία. Είναι αυτοί που συνδέουν το κουτί εξαερισμού στον κοινό άξονα εξαερισμού. Έχοντας ένα τέτοιο σχέδιο στη διάθεσή σας, μπορείτε να μειώσετε το κουτί εξαερισμού, αντικαθιστώντας τον υπάρχοντα σωλήνα εξαερισμού με μικρότερο.

Λόγω του γεγονότος ότι αυτή η μηχανολογική εγκατάσταση δεν ταιριάζει απόλυτα στον αρμονικό σχεδιασμό των χώρων, πολλοί έχουν σκεφτεί πιθανώς πώς να επανασχεδιάσουν την κουζίνα και να απαλλαγούν εντελώς από το κουτί εξαερισμού. Με τη γνώση, επιβεβαιώνουμε: "Απαγορεύεται η αποσυναρμολόγηση του κουτιού", είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε προσεκτικά τη μελέτη του ζητήματος που σχετίζεται με το σχεδιασμό της κουζίνας με το κουτί εξαερισμού. Αλλά ακόμα και αν σκοπεύετε μόνο να μειώσετε οπτικά το κανάλι εξαερισμού, αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για να χαλαρώσετε, καθώς είναι σημαντικό να παρατηρήσετε ορισμένα χαρακτηριστικά της κουζίνας και να ακολουθήσετε τις πρακτικές συστάσεις των κυρίων.

Σημαντικό! Αν έχετε καθορίσει ένα λάθος και βιαστική παρέμβαση στο σύστημα εξαερισμού, τουλάχιστον, τα λάθη που έγιναν από άγνοια σας, θα προκαλέσει αναποτελεσματική αποστράγγισης μυρωδιές από το δωμάτιο, και ως μέγιστο, θα προκαλέσει κίνδυνο για τη ζωή σας και τη ζωή των γειτόνων σας σε περίπτωση διαρροής αερίου.

Σχήμα και χαρακτηριστικά της θέσης του αεραγωγού

Εξετάστε τους πιο συνηθισμένους τύπους κουτιών εξαερισμού:

 • Κατασκευές μικρών διαστάσεων, σε πλάτος / βάθος που δεν υπερβαίνει τα 60 cm.
 • Σχέδια μεγαλύτερων διαστάσεων, των οποίων το πλάτος ή το βάθος υπερβαίνει τα 60 cm.

Όσον αφορά τη μορφή του κουτιού εξαερισμού, διακρίνουν:

 • Κουτί αερισμού ορθογώνιο?
 • Το κουτί εξαερισμού έχει ακανόνιστο γεωμετρικό σχήμα.

Τις περισσότερες φορές, η διάταξη του δωματίου πραγματοποιείται κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο αγωγός εξαερισμού να βρίσκεται σε μια γωνία της κουζίνας και πιο συχνά είναι η γωνία που βρίσκεται δίπλα στις επικοινωνίες. Υπάρχει επίσης η θέση του αγωγού εξαερισμού κατά μήκος ενός από τους τοίχους της κουζίνας. Εάν ο αγωγός εξαερισμού είναι γωνιακός ή χαρακτηρίζεται από μικρές διαστάσεις, έχετε την ευκαιρία να το τοποθετήσετε στο εσωτερικό της κουζίνας σχεδόν ανώδυνα, αλλά σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια.

Κουζίνες με φωτογραφία αερισμού

Τι πρέπει να εξετάσω κατά τη διακόσμηση ενός κουτιού εξαέρωσης;

Εάν θέλετε να μετατρέψετε το κουτί εξαερισμού σε προβολή της κουζίνας, μπορείτε να πάτε με μερικούς τρόπους, αλλά παρά το γεγονός αυτό, η τελική επιλογή του περαιτέρω σχεδίου δράσης εξαρτάται από τους ακόλουθους παράγοντες:

 • Η θέση της κατασκευής και η θέση της στο σχεδιασμό της κουζίνας με κουτί εξαερισμού.
 • Το μέγεθος του αγωγού εξαερισμού.
 • Η παρουσία ή η απουσία ορισμένων υλικών.
 • Γενική στυλιστική αντίληψη της κουζίνας.
 • Τα μέσα που σκοπεύετε να περάσετε για τη ρύθμιση της κουζίνας.

Για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για το φινίρισμα του κιβωτίου εξαερισμού και να προσανατολιστείτε με το σχέδιο για περαιτέρω ενέργειες, πρώτα απ 'όλα, να αναλύσετε τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού της κουζίνας σας. Σχεδιάστε ένα γενικευμένο ή λεπτομερέστερο σχέδιο σε χαρτί και μελετήστε παρόμοια σχέδια κουζίνας με ένα κουτί εξαερισμού. Αν σχεδιάζετε να αγοράσετε ένα σετ κουζίνας που γίνονται στην τάξη, θα πρέπει να μελετήσετε το σχεδιασμό του ακουστικού σε μια γραφική εικόνα, η οποία θα καθορίζει σαφώς τις διαστάσεις κάθε στοιχείου του ακουστικού. Επίσης, κατά τη διαδικασία επιλογής των τελειωμάτων του αγωγού εξαερισμού, πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα χαρακτηριστικά της κουζίνας:

 • Θέση της σόμπας αερίου κοντά στον αγωγό εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, από τον κατάλογο των πιθανών υλικών φινιρίσματος, είναι απαραίτητο να εξαιρεθούν κατηγορηματικά οι ταπετσαρίες και η παρακαμπτήριος βινυλίου, η χρήση των οποίων είναι γεμάτη με φωτιά.
 • Εάν ο νεροχύτης βρίσκεται κοντά στο κουτί εξαερισμού, δεν επιτρέπεται επίσης η χρήση ταπετσαρίας (εκτός από δείγματα ανθεκτικά στην υγρασία) και ο διακοσμητικός γύψος ως υλικό φινιρίσματος.

Πώς να αποκρύψετε το κουτί εξαερισμού: επίλυση προβλημάτων

Αριθμός επιλογής 1. Έπιπλα κουζίνας κατόπιν παραγγελίας

Η παρουσία ενός κουτιού εξαερισμού στη γωνιά της κουζίνας δεν αποτελεί δικαιολογία για απόγνωση και πτώση των χεριών σας, επειδή μπορείτε να το εξοπλίσετε σωστά κάνοντας ένα στοίχημα για τη χρήση διακοσμητικών στοιχείων όπως:

 • Αρθρωτά ερμάρια.
 • Μια ποικιλία από ράφια, πολύτιμα από λειτουργική άποψη.
 • Διακοσμητικά στοιχεία.

Λόγω του γεγονότος ότι το κύριο ζήτημα ανησυχίας για τους ιδιοκτήτες των κουζίνες με αγωγούς εξαερισμού, «Ποια είναι η καλύτερη θέση της κουζίνας, έτσι ώστε να ταιριάζει στην διακόσμηση του σπιτιού σας;», Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ειδικοί σε αυτή την περίπτωση συνιστάται να αγοράσει έπιπλα κατά παραγγελία, σύμφωνα με το μέγεθος της κουζίνας σας.

Σημαντικό! Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης του σετ κουζίνας βασίζονται σε επαγγελματίες που την εφαρμόζουν, λαμβάνοντας υπόψη το βάθος του κιβωτίου εξαερισμού και την καμπυλότητα των γωνιών και των τοίχων του δωματίου.

Αριθμός επιλογής 2. Εγκατάσταση των ακουστικών ακουστικών σε σχήμα L

Μια εναλλακτική λύση για τα έπιπλα κατόπιν παραγγελίας είναι η αγορά ενός έτοιμου ακουστικού σε σχήμα L, το οποίο πρέπει να εγκατασταθεί στη γωνία. Αυτή η λύση θα είναι η βέλτιστη λύση για μεσαίου μεγέθους κουζίνες, το μέγεθος των οποίων είναι τουλάχιστον 9 τετραγωνικά μέτρα. μέτρα. Αν προτιμάτε αυτήν την επιλογή, στη θέση όπου βρίσκεται το κουτί εξαερισμού (συνήθως στη γωνία), τοποθετήστε ένα ρηχό ερμάριο με ανοιχτά ράφια. Αν όλα τα έπιπλα, μέρος της κουζίνας, το οποίο βρίσκεται κατά μήκος ενός από τους τοίχους της κουζίνας, συνιστάται επίσης να ορίσετε ρηχά στέκεται γραφείο μπροστά από τον αγωγό εξαερισμού. Ακολουθώντας αυτές τις συστάσεις, προχωρήστε στην εγκατάσταση της παραδοσιακής σειράς κουζίνας, η οποία περιλαμβάνει:

 • Πάγκος εργασίας (επιφάνεια εργασίας);
 • Πλυντήριο πιάτων.
 • Η εστία.

Σημαντικό! Μια από τις πιο σχετικές επαγγελματικές συμβουλές για την κάλυψη του κουτιού εξαερισμού είναι η τοποθέτηση σε έπιπλα. Για παράδειγμα, μπορείτε να αποκρύψετε με επιτυχία το κανάλι εξαερισμού από την εξωτερική όψη, ενσωματώνοντάς το μέσα στην κλειστή ντουλάπα, την εισερχόμενη σύνθεση του σετ κουζίνας.

Λειτουργική κάλυψη του αγωγού εξαερισμού

Τις περισσότερες φορές, οι σχεδιαστές πρέπει να αντιμετωπίσουν τις κουζίνες με ένα κουτί εξαερισμού στη γωνία, το οποίο καταλαμβάνει ένα σημαντικό μέρος του ελεύθερου χώρου. Παρόλα αυτά, το μειονέκτημα αυτό, όπως με τη μαγεία, μπορεί να μετατραπεί σε αξιοπρέπεια, προσδίδοντας σε αυτό το δομικό στοιχείο λειτουργικό σκοπό. Για παράδειγμα, οι ειδικοί μας συνιστούν την εγκατάσταση των ακόλουθων λειτουργικά σημαντικών στοιχείων στη θέση του κουτιού εξαέρωσης:

 • Μια ποικιλία από διαφορετικά ράφια για την αποθήκευση σουβενίρ, πιάτων ή μπαχαρικών.
 • Βάση στην οποία μπορείτε να τοποθετήσετε μια τηλεόραση ή συσκευή αναπαραγωγής DVD. Ένα από τα τοιχώματα της οπής μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για την εγκατάσταση ενός πίνακα πλάσματος.
 • Επιπλέον, η παροχή πρόσθετης καμουφλαρίσματος της ράχης θα επιτρέψει την εγκατάσταση ενός μετρητή ράβδων, ενός κουζινικού νησιού ή την εγκατάσταση μιας πύλης για ένα ψευδο-τζάκι που θα εγκατασταθεί στην περιοχή του αεραγωγού.

Σημαντικό! Εάν η κουζίνα σας σχεδιάζεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην έχετε την ευκαιρία να εκμεταλλευτείτε με αξιοποίηση το κουτί του εξαερισμού όσον αφορά τη λειτουργικότητα, μετατρέψτε το σε ένα κεντρικό στοιχείο - "soloing" του εσωτερικού.

Παραλλαγές διακοσμητικής κάλυψης του αγωγού εξαερισμού

Το κουτί εξαερισμού είναι μια αυθεντική στήλη. Με το να στοιχηματίζετε στην αρχαιότητα και το θάρρος των διακοσμητικών φινιρισμάτων, μπορείτε να μετατρέψετε ένα αντιαισθητικό κουτί εξαερισμού σε μια αυθεντική στήλη με μεσογειακό στυλ, για μεγαλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας απομίμηση φυσικών λίθων ή πλακιδίων. Και αν πάρετε ένα κονίαμα με υφή, μπορείτε να επικεντρωθείτε επικερδώς στα επιμέρους στοιχεία της δομής.

Το κεντρικό στοιχείο του εσωτερικού. Μπορείτε να γυρίσετε το κουτί εξαερισμού στο κεντρικό στοιχείο του εσωτερικού χώρου, ολοκληρώνοντας το με ένα κεραμικό μωσαϊκό με στίγματα ή ένα πλακάκι με καθρέφτη. Εάν η κουζίνα σας είναι διακοσμημένο σε μοντέρνο στιλ - σοφίτα, που έχετε στο απόθεμα είναι μια άλλη παραλλαγή της εγγραφής της προβολής δομής - φινίρισμα πλακάκια τούβλο κουτί που παράγονται από τη συγκεκριμένη?

Εμφάνιση nips gipsokartonnoy - μια ακόμη δυνατότητα να εξοπλιστεί λειτουργικά το κιβώτιο εξαερισμού, στο οποίο είναι δυνατόν να στερεωθούν τα ράφια για διακοσμητικά πιάτα ή αναμνηστικά,

Χρήση των ίδιων υλικών - ο συνηθέστερος τρόπος κάλυψης του κουτιού εξαέρωσης. Εάν έχετε τελειώσει με αυτό, καθώς και παρακείμενες περιοχές του χώρου της κουζίνας με τα ίδια υλικά (πλακάκια, ταπετσαρία υφή ή χρώμα), καθώς και να δημιουργήσετε ένα επιδέξιο συνδυασμό φωτισμού και υφές, θα επιτευχθεί ο κύριος στόχος σας - η προβολή θα είναι σχεδόν δυσδιάκριτη.

Συνδυασμός αεραγωγού με ποδιά κουζίνας, πλακάκια - όχι λιγότερο συμφέρουσα παραλλαγή της κουζίνας. Σε αυτή την περίπτωση, μια ταινία πλακιδίου τοποθετείται στην επιφάνεια του κιβωτίου, τοποθετημένη στο ίδιο επίπεδο με την επένδυση της ποδιάς. Μέρος του σχεδίου, που βρίσκεται κάτω από την ποδιά σε χρώμα θα πρέπει να είναι σε αρμονία με το χρώμα των επίπλων κουζίνας?

Διακόσμηση με ευχάριστες και χρήσιμες λεπτομέρειες. Ένα από τα τοιχώματα της προεξέχουσας δομής μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιφάνεια για την τοποθέτηση ενός σχιστόλιθου, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σημειωματάριο ή ένα κολάζ οικογενειακών φωτογραφιών που καταγράφουν τις στιγμές της ζωής σας που είναι αγαπητές στην καρδιά σας.

Απομίμηση φυσικού τούβλου ή πέτρας. Για την υλοποίηση αυτής της ιδέας στην πράξη, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ένα κεραμίδι γύψου, η οποία συνδέεται μέσω κόλλα ή υγρό καρφιά. Αυτό το γεγονός δεν χρειάζεται καμία προετοιμασία. Τον έξω μια σειρά από υλικό πραγματοποιείται, κατά την οποία το πλακίδιο είναι προσαρτημένη στην οροφή ή σε μια δομή μέσω εκκρίνουν σημαντικές θραύσμα. Η τεχνογνωσία του σύγχρονου design είναι μια απεικόνιση της αρχικής ζωγραφικής στην επιφάνεια των πλακιδίων, όπως πλατείες αντίθεση με το βασικό χρώμα του φόντου, διάσπαρτα τυχαία στο αεροπλάνο. Αυτή η ιδέα θα έχει σημασία για τις κουζίνες του κλασικού στυλ.

Χώρα διακόσμηση στυλ - μια ιδέα που είναι κατάλληλη για μια κουζίνα, διακοσμημένη με το ίδιο ύφος. Σε αυτή την περίπτωση, η επιφάνεια του κουτιού εξαερισμού είναι διακοσμημένη με σχέδια ή στολίδια. Εάν το κουτί βρίσκεται κοντά στο νεροχύτη, είναι εγκατεστημένο σύστημα κιγκλιδώματος, το οποίο κρεμάει πετσέτες, κατόχους, κουτάλες και άλλα αξεσουάρ κουζίνας?

Προσανατολίστε την προσοχή από το κουτί εξαερισμού και επεκτείνετε οπτικά τον χώρο της κουζίνας με τη βοήθεια ενός καλά σχεδιασμένου φωτισμού, ο οποίος μπορεί να οργανωθεί με τη βοήθεια πρόσθετα φωτιστικά, εγκατασταθεί στην περιοχή της δομής.

Μια θέση που σχηματίζεται μεταξύ ενός κιβωτίου ή ενός τοίχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά στο αγρόκτημα με τον εξοπλισμό του θέση για την αποθήκευση των προϊόντων καθαρισμού και των εργαλείων, ή να τοποθετήσετε ένα δοχείο.

Εγκατάσταση αεραγωγών: οδηγός βήμα προς βήμα

Η επιθυμία να κρύβεται το κουτί εξαερισμού και όλες οι παραπάνω μέθοδοι κάλυψης δεν σημαίνει ότι είναι ένα απολύτως άχρηστο στοιχείο της κουζίνας. Ο αγωγός αέρα είναι το κύριο κατασκευαστικό στοιχείο που παρέχει τον εξαναγκασμένο εξαερισμό και την κίνηση του αέρα στην απαιτούμενη κατεύθυνση, γι αυτό συχνά απαιτεί την εγκατάσταση ενός κουτιού εξαέρωσης.

Προπαρασκευαστικές δραστηριότητες: πώς προσδιορίζονται οι παράμετροι αγωγών

Πριν προχωρήσει η εγκατάσταση της κατασκευής, συντάσσεται ένα γενικό σχέδιο εξαερισμού, στο οποίο προσδιορίζεται η επιφάνεια του χώρου, ο λειτουργικός ρόλος του και η υπολογισθείσα ανταλλαγή αέρα εκφραζόμενη σε κυβικά μέτρα ανά ώρα. Στη συνέχεια, υπολογίστε την ταχύτητα ροής του αέρα, που δεν υπερβαίνει το 1 m / s με φυσική κίνηση αέρα και 3-5 m / s στην περίπτωση της αναγκαστικής κίνησης. Χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα μπορείτε να υπολογίσετε την περιοχή της εγκάρσιας τομής των σωλήνων εξαερισμού ή των αγωγών. Για παράδειγμα, αν η αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα του δωματίου είναι 300 κυβικά μέτρα ανά ώρα, χρησιμοποιώντας τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ένα κουτί εξαερισμού με διατομή 10x20 cm.

Τεχνολογία εγκατάστασης αεραγωγού εξαερισμού

Ανεξάρτητα από το αν οι θάλαμοι εξαερισμού εγκαθίστανται εκτός ή εντός του κτιρίου, η αρχή της εγκατάστασής τους είναι σε μεγάλο βαθμό παρόμοια. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, πραγματοποιήθηκε η απαιτούμενη σήμανση και εγκαταστάθηκαν όλες οι απαραίτητες οπές, η εγκατάσταση του κουτιού εξαερισμού αρχίζει από το κάτω μέρος. Συλλέξτε μια κατασκευή που αποτελείται από πολλά μπλοκ, τα οποία μπορούν να ανυψωθούν στο ύψος. Τα μπλοκ μπορούν να συναρμολογηθούν με τη χρήση μιας φλάντζας ή μιας μεθόδου που μοιάζει με δισκία. Εάν προτιμάτε την πρώτη μέθοδο, χρησιμοποιήστε μια ταινία στεγανοποίησης που ταιριάζει άνετα στην επιφάνεια. Επιπλέον, η σύνδεση με φλάντζα συνεπάγεται τη χρήση ενός παρεμβύσματος που επικαλύπτει το εσωτερικό τμήμα. Τα παξιμάδια και τα μπουλόνια σφίγγονται στη στάση. Αφού εγκαταστήσετε τα μπλοκ, χρησιμοποιήστε καλώδια και βαρούλκα για να τα ανεβάσετε στο υπολογισμένο ύψος.

Σημαντικό! Ο αγωγός αερισμού είναι τοποθετημένος κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τα κύρια στοιχεία του συστήματος εξαερισμού.

Κουτιά αερισμού γαλβανισμένα

Ορισμένα χαρακτηριστικά εγκατάστασης αεραγωγών

Η κατασκευή άκαμπτων κιβωτίων αερισμού πραγματοποιείται από ανοξείδωτο χάλυβα, αλουμίνιο ή τα κράματά του. Αυτοί οι αγωγοί κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης στερεώνονται σταθερά στην επιφάνεια τοίχων ή οροφής. Στην πρώτη περίπτωση χρησιμοποιούνται εξειδικευμένα στηρίγματα από χάλυβα στήριξης ή προφίλ σχήματος L, στερεωμένα σταθερά στα τοιχώματα του αγωγού αερισμού. Ο αριθμός και το πάχος των προφίλ προσδιορίζεται λαμβάνοντας υπόψη τη μάζα του αγωγού. Μερικές φορές, προκειμένου να αποκλειστεί το φαινόμενο της διέλευσης των κραδασμών στους τοίχους, εγκαθίστανται ελαστικά μαξιλάρια, τα οποία τοποθετούνται μεταξύ των προφίλ στήριξης και του κιβωτίου. Ο αγωγός μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθετη ή οριζόντια θέση.

Κουζίνες με άξονα αερισμού στη γωνία και στη μέση - φωτογραφίες και ιδέες ρύθμισης

Σχεδιασμός φωτογραφικού καταλόγου: Σετ γωνιών με άξονα αερισμού, κιβώτιο και ράφι στην κουζίνα

Στις σύγχρονες κουζίνες υπάρχουν συχνά μη τυποποιημένα στοιχεία που οδηγούν τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων σε σύγχυση, για παράδειγμα, κουζίνα με φρεάτιο εξαερισμού, που βρίσκεται στη γωνία ή στη μέση του τοίχου. Φυσικά, κατά το σχεδιασμό ενός δωματίου για μια τέτοια διάταξη, ιδιαίτερη ιδέες και λύσεις, αλλά μια ικανή και επαγγελματική προσέγγιση θα επιτρέψει σε αυτό το σχέδιο να εναρμονιστεί αρμονικά με το συνολικό ύφος του δωματίου. Οι σχεδιαστές μας προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από αρχικές σχεδιαστικές λύσεις και μοντέρνα ιδέες για διευθέτηση κουζίνα με φρεάτιο εξαερισμού, που θα σας βοηθήσει να κερδίσετε αυτό το στοιχείο της διάταξης.

Κουζίνες με άξονα εξαερισμού - φωτογραφία, σχέδιο και ιδέες της διαρρύθμισης ορυχείων

Κάθε ιδιοκτήτης κουζίνας με κουτί αερισμού κατά τη διαδικασία επισκευής συναντά το πρόβλημα της οργάνωσης του χώρου και της τοποθέτησης των στοιχείων του συγκροτήματος επίπλων. Φυσικά, πολλοί θα ήθελαν να το κατεδαφίσουν και, μαζί με αυτό, να απαλλαγούν από το πρόβλημα. Αλλά αυτό δεν είναι μια επιλογή, δεδομένου ότι η παραμικρή ζημιά στον αγωγό εξαερισμού είναι γεμάτη με συνέπειες για εσάς και τους υπόλοιπους κατοίκους του σπιτιού. Η μόνη διέξοδος είναι να κάνουμε μια αξιοπρέπεια από την έλλειψη, με την οποία θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

Η ιστοσελίδα του εργοστασίου επίπλων Loreto διατίθεται ευρέως Κουζίνα με άξονα εξαερισμού στη γωνία με φωτογραφίες και ιδέες για διευθέτηση, των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν ήδη γίνει πολλοί κάτοικοι της Μόσχας και της περιοχής της Μόσχας.

Οι δομές αεραγωγών έχουν διαφορετικά σχήματα, μεγέθη και θέσεις:

1. μικρό (με πλάτος και βάθος 60 cm) και μεγάλο (πάνω από 60 cm)

2. Τυποποιημένα και μη τυποποιημένα (έχουν ακανόνιστο γεωμετρικό σχήμα)

3. βρίσκεται σε μια γωνία, στη μέση κατά μήκος του τοίχου ή κάτω από την οροφή.

Κατά συνέπεια, ο χώρος της κουζίνας με έναν αγωγό διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών απαιτεί διαφορετικούς τρόπους κάλυψης. Και μόνο έμπειροι σχεδιαστές θα είναι σε θέση να αναπτύξουν το σωστό σχεδιασμό, κρύβοντας όλες τις ελλείψεις της διάταξης και χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες και τις τάσεις της μόδας.

Σχεδιασμός τα έπιπλα με ένα προεξέχον κουτί στη γωνία, συχνά υποδηλώνουν τη διακόσμηση ή τη μετατροπή του σε λειτουργικό στοιχείο του εσωτερικού. Τοποθετώντας στο ράφι τα ράφια για να αποθηκεύσετε τις μικροσκοπικές ιδιότητες του ιδιοκτήτη ή να το μετατρέψετε σε σημειωματάριο, δηλαδή μπορείτε να πάρετε επιπλέον χώρο ευκολίας και αποθήκευσης.

Ο αγωγός αέρα, που βρίσκεται στη μέση του τοίχου, μπορεί επίσης να γίνει η αρχική σχεδίαση της κουζίνας. Προσφέρουμε τη δυνατότητα να το διακοσμήσετε ως ψευδο-τζάκι, που θα είναι μια ιδανική και ζεστή προσθήκη για την εστία σας.

Κάθε αερισμός σερβιρίσματος μπορεί να γίνει μια κομψή και φωτεινή διακόσμηση του σχεδιασμού της κουζίνας. Για να γίνει αυτό, είναι συχνά διακοσμημένο με πίνακες, ψηφιδωτά ή επιφάνειες με καθρέφτες.

Κουζίνες με εξατομικευμένο άξονα εξαερισμού σύμφωνα με τις μεμονωμένες διαστάσεις

Έχετε ενδιαφέρον ιδέες για το σχεδιασμό κουζίνα, αλλά η εφαρμογή τους παρεμποδίζεται από την ύπαρξη ενός εξαερισμού; Η επαγγελματική ομάδα του Loreto θα δημιουργήσει για εσάς ένα μοναδικό έργο, ακόμη και το πιο περίπλοκο από άποψη σχεδιασμού. Εδώ μπορείτε να αγοράσετε κουζίνες με προσαρμοσμένο άξονα εξαερισμού σε ένα μεμονωμένο έργο, παρέχοντας συμβουλές και υπηρεσίες ποιότητας.

Παρέχουμε τις ακόλουθες υπηρεσίες:

 • την ανάπτυξη ενός ελεύθερου, ατομικού σχεδίου σχεδιασμού για έπιπλα οποιουδήποτε πολυπλοκότητας ·
 • επαγγελματικές υπηρεσίες μέτρησης υψηλού επιπέδου ·
 • την παραγωγή ενός ακουστικού το συντομότερο δυνατό από τη στιγμή της μέτρησης του δωματίου.
 • μια ατομική προσέγγιση για κάθε πελάτη, υψηλής ποιότητας, φιλικό προς το περιβάλλον υλικό E-1, αξεσουάρ και αξεσουάρ.
 • επαγγελματική εξυπηρέτηση: παράδοση, εγκατάσταση επίπλων και σύνδεση εξοπλισμού,
 • 100% ενσωμάτωση του ιδέες και επιθυμίες.

Όλη η επαγγελματική δουλειά για την κατασκευή τυχόν μη κανονικών επίπλων για 3 μέρες, αρχίζει πάντα με το δωμάτιο SIZE.

κλήση για μια κλήση σε ένα gage
Πριν έρθετε στο γραφείο μας - πρέπει να καλέσετε!

Για να παραγγείλετε και να αγοράσετε ένα σετ κουζίνας για ένα μεμονωμένο έργο χωρίς κόστος, απευθείας από τον κατασκευαστή Εθνικές κουζίνες από το Loreto:
Ρωσία, Μόσχα, Βαρσοβία αυτοκινητόδρομος, 33, κτίριο 13, όροφος 3, γραφείο 17.

Πώς να νικήσει το ventshahta στην κουζίνα;

Καλησπέρα! Αγόρασα ένα διαμέρισμα στο σπίτι P-30. Κουζίνα 8.3. Σχεδόν πλατεία. Με λογγιά. Η είσοδος είναι στη γωνία. Στα αριστερά της εισόδου σε απόσταση 75 εκ. Ξεκινά ένα χείλος με πλάτος 36 εκατοστά και μήκος 1,24 θάλαμο. Πες μου πώς μπορείς να μετατρέψεις ένα τεχνικό αντικείμενο σε ένα highlight του εσωτερικού;

Η ερώτηση απαντήθηκε από ειδικούς

Η καλύτερη απάντηση

Ενδιαφέρουσες προσφορές

Άλλες ερωτήσεις σχετικά με αυτό το θέμα

Κάντε μια σημαντική εξέταση ολόκληρου του διαμερίσματος, γρήγορα κολλήσει την ταπετσαρία, η ταπετσαρία στην κουζίνα επιλεγεί σε ροζ χρώμα μπεζ «παύλα» ακόμα και περιγράφουν πραγματικά δεν μπορεί, ρόδινη μπεζ απόχρωση, σε γενικές γραμμές! Έχω ήδη ένα εγκεφαλικό πόνο, ποιο χρώμα για να φτιάξετε την κουζίνα, ήθελα λευκό. αυτή και κάτω.

Πιο συγκεκριμένα: λιλά-λευκή κλίμακα, αλλά περισσότερη λιλά. Το λιλά είναι κορεσμένο. Αυτή είναι η κουζίνα, η πλευρά είναι σκοτεινή, το ακουστικό είναι πιθανό να είναι σε μπεζ-μαύρο τόνο. Σας ευχαριστώ.

Κάνω μια περιοχή επισκευής κουζίνας περίπου 10 τετραγωνικών μέτρων. m, το ύψος της οροφής πριν από την επισκευή των 3 μ. Έκανα μια παραγγελία για την παραγωγή των επίπλων κουζίνας. Περιέχομαι το σκίτσο. Στο σκίτσο, η πρόσοψη του πάνω μέρους της κουζίνας θα είναι στο χρώμα "ελαφριά καρφίτσα", και στο κάτω μέρος - "wenge". Επιτραπέζια κορυφή σε μπεζ χρώμα.

Γεια σας, Παρακαλώ πείτε μου τους κατασκευαστές των σετ κουζίνας, οι οποίοι μπορούν να αγοραστούν ως στοιχείο-στοιχείο (όπως το Shatura). Θα εξηγήσω ότι η κουζίνα είναι μικρή και χρειάζονται μόνο τρία ντουλάπια (τραπέζια) και εκτός από το προαναφερθέν Shatura τίποτα δεν έρχεται στο κεφάλι που βρήκαν.

Πες μου, ποιος ξέρει, η θέση στην κουζίνα είναι στα αριστερά προς τα δεξιά: ένας λέβητας αερίου έκλεισε δύο Baxi δίπλα στην εστία κάτω από αυτό. ο φούρνος ακολουθείται από σωλήνες αερίου. Έτσι, το ερώτημα είναι αν ο σωλήνας αερίου (ο οποίος είναι κίτρινος στην εικόνα) από έναν.

Διακόσμηση κουτιών αερισμού - συμβουλές σχεδιαστή

Κουτιά εξαερισμού κουζινών αποτελούν απαραίτητο μέρος του τεχνικού εξοπλισμού του διαμερίσματος. Χάρη σε αυτά, ο αέρας στο δωμάτιο ενημερώνεται όλο το εικοσιτετράωρο, όπως απαιτείται από τα υγειονομικά πρότυπα. Ωστόσο, συχνά δεν φαίνονται αισθητικά ευχάριστα, οπότε ο σχεδιαστής πρέπει να δείξει εφευρετικότητα και να "ταιριάζει" τους αεραγωγούς στο εσωτερικό. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι επίλυσης αυτού του προβλήματος.

Εισάγουμε τον αγωγό εξαερισμού στην κουζίνα

Αυτή είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος, αλλά σε αυτή την περίπτωση το σετ θα πρέπει να παραγγελθεί ανάλογα με το μέγεθος της κουζίνας σας. Ένα από τα ντουλάπια τοίχου δεν είναι τόσο βαθιά όσο και οι άλλοι, και οι τοίχοι παρέχουν πλήρη επαναλαμβάνει ποδιά - αυτές οι απλές τεχνικές μπορούν οπτικά ομαλή περβάζι.

Κάντε το ορυχείο ένα στοιχείο της θέσης

Η υποδοχή σας επιτρέπει να αφαιρέσετε από την όραση όχι μόνο τον κύριο αεραγωγό, αλλά και διάφορους σωλήνες που τρέχουν κάτω από την οροφή, για παράδειγμα, ένα κυματοειδές σωλήνα που προέρχεται από μια ηλεκτρική κουκούλα. Οι σωλήνες είναι κρυμμένοι κάτω από γυψοσανίδα ή πλαστικό κουτί, ενώ η προεξοχή στον τοίχο χρησιμεύει ως μια από τις πλευρές της θέσης.

Χτυπάτε το κουτί με τη βοήθεια της καλλιτεχνικής διακόσμησης

Η προεξοχή εξαερισμού μπορεί να κρύβεται κάτω από την καλλιτεχνική ζωγραφική, να επικολλάται το άκρο της με κεραμίδια ή να μετατρέπεται σε, για παράδειγμα, μια στήλη από τούβλα, όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

Είναι δυνατό να αναγκαστεί η προβολή του τοίχου να φέρει ένα λειτουργικό φορτίο, καθορίζοντας χρήσιμα αντικείμενα στην επιφάνεια του. Τις περισσότερες φορές είναι μια πλάκα πλάσματος. Στη φωτογραφία φαίνονται ακόμη πιο σπάνιες μέθοδοι - ένα ηλεκτρικό τζάκι, μια στήλη αερίου και ένας επιπλέον πίνακας για φούρνο μικροκυμάτων.

Χαρακτηριστικά του σχεδιασμού κουζίνας με ένα κουτί στη γωνία

Αυτή είναι η καλύτερη παραλλαγή της διάταξης του αεραγωγού, στην περίπτωση αυτή η εργασία είναι πολύ απλουστευμένη. Η γωνιακή ζώνη είναι λειτουργικά άβολη, δύσκολη στην πρόσβαση. Για κάποιο λόγο, συχνά πηγαίνει κάτω από το νεροχύτη, δίπλα από το οποίο δεν είναι πολύ βολικό να σταθεί. Εντούτοις, στην περίπτωση αυτή η πιο δύσκολη ζώνη καταλαμβάνεται ήδη από το ορυχείο. Απομένει να γίνει ένα σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία ενός ακουστικού γωνίας ή γραμμής.

Επαναφορά του κουτιού εξαερισμού στην κουζίνα

Εάν αποσυναρμολογήσατε πλήρως ή μερικώς τον αεραγωγό στο διαμέρισμά σας χωρίς ειδική άδεια, πιθανότατα, αργά ή γρήγορα θα αναγκαστείτε να το επαναφέρετε. Η περίπτωση είναι σκονισμένη και έντονη. Εάν το επιτρέπουν τα κεφάλαια, είναι καλύτερο να προσλαμβάνουν ειδικούς που ξέρουν πώς να κάνουν αυτό το έργο. Αλλά μπορείτε να επαναφέρετε τον αγωγό αέρα από μόνος σας. Πώς γίνεται αυτό γίνεται στο βίντεο.

Άξονας εξαερισμού στην κουζίνα

Πόση χαρά και ενθουσιασμό οι νέοι άποικοι βιώνουν, που έλαβαν τα κλειδιά για το πολυαναμενόμενο διαμέρισμα στο νέο σπίτι και άρχισαν να κάνουν επισκευές και να σχεδιάζουν χώρο. Εδώ μπορείτε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της κατοχής ενός άξονα εξαερισμού στο διαμέρισμα.

Εάν στο μπάνιο ο άξονας δεν παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα, τότε στην κουζίνα με αυτό θα πρέπει να μετρήσετε, να σχεδιάσετε σωστά τη διάταξη επίπλων κουζίνας και να καταλάβετε πώς να διακοσμήσετε το κουτί έτσι ώστε να γίνει η αξιοπρέπεια της κουζίνας.

Παρακάτω είναι ιδέες για το πώς να νικήσει ένα ventshahtu, το οποίο μπορεί να βρίσκεται στην κουζίνα, οπουδήποτε και να είναι εντελώς διαφορετικά μεγέθη. Εμπνευστείτε!

Επανασχεδιασμός του αγωγού αερισμού στο διαμέρισμα

Ανακατασκευή με την αποσυναρμολόγηση του κιβωτίου εξαερισμού στο κτίριο των πολυκατοικιών: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα.

Μεταξύ των οικογενειών που κατοικούν σε τυπικά αστικά διαμερίσματα, δεν υπάρχει κανένας που δεν θα ήθελε να αυξήσει την χρήσιμη επιφάνεια των εγκαταστάσεων, ειδικά όσον αφορά τις παραδοσιακά στενά και παράλογα σχεδιασμένες εγκαταστάσεις κουζίνας.

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλοί τρόποι επίλυσης του προβλήματος της στενότητας - από την επέκταση της κουζίνας σε βάρος των παρακείμενων χώρων: ένα διάδρομο, ένα ντουλάπι πριν από την ενοποίηση της κουζίνας και του παρακείμενου δωματίου στο σαλόνι. Πολύ λιγότερο συχνά είναι ο επανασχεδιασμός της κουζίνας με τη μεταφορά της κουζίνας στον τόπο του διαδρόμου ή την προσχώρηση στην κουζίνα, το μπαλκόνι ή την πλατφόρμα.

Όλοι αυτοί οι τύποι επανασχεδιασμού μπορούν να πραγματοποιηθούν Μόνο μετά από τον κατάλληλο συντονισμό των αλλαγών, που εγγυάται την ασφάλεια ζωής στο διαμέρισμά σας και στα διαμερίσματα των γειτόνων σας. Αλλά μερικοί ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αυξάνουν την επιφάνεια της κουζίνας λόγω ανασχεδιασμού με την αποσυναρμολόγηση του κιβωτίου εξαερισμού, η οποία απαγορεύεται αυστηρά από τους ισχύοντες οικοδομικούς κώδικες.

Πλεονεκτήματα της αφαίρεσης του αγωγού εξαερισμού και του αγωγού εξαερισμού:

Φυσικά, μερική ή πλήρη διάλυση των αγωγών εξαερισμού μπορεί να προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα, γιατί εκτός από το γεγονός ότι η προκύπτουσα θέση τοίχο μπορείτε να βάλετε ένα ψυγείο, ένα μικρό ντουλάπι, εγκαταστήστε ράφια, κενό, η προκύπτουσα μετά από αγωγούς εξαερισμού ανάπλαση μπορεί να γίνει μέρος του εσωτερικού, και κουζίνα θα βρει κάποια αίσθηση.

Αλλά η πρακτική δείχνει ότι ο επανασχεδιασμός του αγωγού εξαερισμού και, με όλα τα πλεονεκτήματα, έχει δυσάρεστες συνέπειες, υπερέβαινε όλα τα οφέλη. Εάν σκοπεύετε να αποσυναρμολογήσετε το κουτί εξαερισμού, τότε αξίζει να γνωρίζετε ότι η Επιθεώρηση Στέγασης δεν θα συμφωνήσει με τέτοιες ενέργειες. Η αποσυναρμολόγηση του αγωγού εξαερισμού λυγίζει τη ροή αέρα των γειτόνων σας και το κουτί εξαερισμού είναι μέρος της ιδιοκτησίας του σπιτιού και δεν είναι δυνατό να κλείσετε τα μάτια σας σε αυτό σε συνθήκες διαβίωσης σε ένα κτίριο διαμερισμάτων.

Επανασχεδιασμός του αγωγού εξαερισμού. P Γιατί να μην τακτοποιηθούμε;

Ορισμένα συστήματα εξαερισμού κατασκευάζονται με αυτοκόμματα. Με απλά λόγια, ο άξονας εξαερισμού αποτελείται από έναν αριθμό τμημάτων που είναι τοποθετημένα μεταξύ τους. Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς τι θα μπορούσε να συμβεί αν η «τραβήξει» μια τέτοια μονάδα, για παράδειγμα στον πέμπτο όροφο - το σύνολο του άξονα με την έκτη και πάνω θα στερηθούν την υποστήριξη και κρέμονται στους τοίχους, και το διαμέρισμα κάτω από την πέμπτη, έμειναν χωρίς καθαρό αέρα.

Θα ήταν λογικό να παρακάμψει την απαγόρευση στον πρώτο όροφο, δεδομένου ότι οι γείτονές τους κάτω εκεί, και το κιβώτιο μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή, αλλά απαγορεύεται να το πράξει ως άξονα εξαερισμού είναι obschedomovoy ανήκει και δεν αποτελεί μέρος του διαμερίσματός σας. Για τον ίδιο λόγο, απαγορεύεται αυστηρά να παρεμβαίνει με τη διάταξη του συστήματος αερισμού της προστασίας.

Κανάλι εξαερισμού στο διαμέρισμα, φωτογραφία:

Μερικές φορές οι οικοδόμοι θρηνούν δεν αφαιρούν ολόκληρο το κουτί στην κουζίνα, αλλά μέρος της, με βάση το γεγονός ότι θα λειτουργεί όπως πριν. Πρέπει να ειπωθεί αμέσως ότι ακόμη και αν το μέγεθος του αγωγού αερισμού σας κάνει να σκεφτείτε να μειώσετε την περιοχή του, η μερική αποσυναρμολόγηση είναι επίσης παραβίαση και εξηγείται από το σχεδιασμό του. Αποτελείται από ένα μεγάλο (γενικό) κανάλι και δύο μικρότερες εισροές.

Φωτογραφία ανασχεδιασμού του αγωγού αερισμού στην κουζίνα με παρατυπίες:

Σε μικρά κανάλια, ο αέρας ανεβαίνει σε ύψος τριών μέτρων από το επίπεδο του αέρα που εισέρχεται στα παράθυρα εξάτμισης, τα οποία συνήθως βρίσκονται στη γωνία της κουζίνας και της τουαλέτας, και μόνο τότε εισέρχεται στο κοινό κανάλι. Με τη μείωση της διατομής στον άξονα της καυσαερίων, δημιουργείτε μια περιοχή αυξημένης πίεσης που δεν θα επιτρέψει στον αέρα να περάσει από τα χαμηλότερα διαμερίσματα υψηλότερα. Γείτονες από κάτω θα είναι πολύ ευγνώμονες για τη συλλογική οσμή από ολόκληρη την είσοδο στην κατοικία τους, επειδή "ο αέρας εξόδου θα πάει σε αυτούς.

Αν θέλετε μόνο να αγοράσει ένα διαμέρισμα, επιλέγοντας το κατάλληλο ακίνητο αξίζει να δίνετε προσοχή στην παρουσία των παράνομων αλλαγών, ιδιαίτερα ανάπλασης αερισμού ώστε να εναρμονιστούν αυτά τα έργα ως «αναδρομική» δεν έχετε, και θα έχετε δικά του έξοδα για την εξάλειψη όλων των μη εξουσιοδοτημένων τις αλλαγές που έγιναν.

 • Ο εντοπισμός της παράνομης πραγματοποίησης αναδιαμόρφωσης κατά τη διάρκεια του ελέγχου είναι πολύ απλός - όλες οι μη εξουσιοδοτημένες αλλαγές σημειώνονται με κόκκινες γραμμές στο κατώτατο όριο της ΔΔΠ.
 • Το ίδιο ισχύει επίσης και στην περίπτωση που ο εκτροχιασμός του αγωγού αερισμού στην κουζίνα έγινε από εσάς.

Τεχνικό διαβατήριο του διαμερίσματος με έντονο παράνομο επανασχεδιασμό:

Πρόστιμα και ποινές για την επανατοποθέτηση ενός κουτιού εξαερισμού ή αεραγωγού

Αφού λάβουν γνώση του όμηρος ανάπλασης (και αργά ή γρήγορα αυτό θα συμβεί), θα υποχρεούται να καταβάλει διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.500 ρούβλια, και στη συνέχεια θα πρέπει είτε δικά του έξοδα για την εξάλειψη όλων των συνεπειών της παράνομης ανάπλασης και για την ανοικοδόμηση του κατεστραμμένου obschedomovoy ιδιοκτησίας.

Σε γενικές γραμμές, το διαμέρισμα εκτελούνται παράνομα ανάπλασης στερηθεί πολλά οφέλη σε σύγκριση με το διαμέρισμα χωρίς ανάπλασης ή κατοικίας, όπου ανάπλασης ήταν αμέσως κυρώσεις. Για παράδειγμα, ένα τέτοιο διαμέρισμα δεν μπορεί να συμμετέχει σε συναλλαγές με ακίνητα, επειδή δεν είναι νομικά "καθαρό". Σε πολλές περιπτώσεις, προκειμένου να εξαλειφθεί αυτό το μειονέκτημα, είναι αναγκαίο να νομιμοποιηθεί η αναδιάταξη αναδρομικά.

Η πράξη εξέτασης του καναλιού εξαερισμού, φωτογραφία:

Επομένως, αποφύγετε οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να επηρεάσει το σύστημα εξαερισμού. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες τυπικές σειρές σπιτιών ο εξαερισμός βρίσκεται σε μη προφανή σημεία (για παράδειγμα, στους τοίχους φέροντος II-18 ή Ι209Α). Και για να οργανώσει ανοίγματα σε αυτούς τους τοίχους για να ενώσει τις εγκαταστάσεις δεν είναι δυνατή.

Στα σπίτια του παλαιού ιδρύματος, η θέση των διαφόρων ανεμοστρόβιλων είναι αρκετά απροσδόκητη. Μπορούν να είναι μέσα στους τοίχους από τούβλα και αυτό το γεγονός γίνεται μερικές φορές μια δυσάρεστη έκπληξη στην περίπτωση μιας μη εξουσιοδοτημένης συσκευής ανοίγματος. Αυτά τα ανοίγματα δεν μπορούν να διατηρηθούν χωρίς αμφιβολία: θα πρέπει να τοποθετηθούν με την αποκατάσταση του εξαερισμού.

Αποσυναρμολόγηση του αχρησιμοποίητου αγωγού αερισμού στο παλιό σπίτι, φωτογραφία:

Ανακατασκευή του αγωγού εξαερισμού στο παλιό σπίτι. Αποσυναρμολόγηση αχρησιμοποίητων αγωγών εξαερισμού

Ωστόσο, στα παλιά σπίτια υπάρχουν συχνά καπνοδόχοι ή αδρανείς αεραγωγοί. Η συμμετοχή τους είναι δυνατή, κατ 'αρχήν, αλλά μόνο με τη συγκατάθεση του 73% των ενοικιαστών, δεδομένου ότι πρόκειται για κοινή ιδιοκτησία.

Αυτό ισχύει για τέτοιες αλλαγές στη διαρρύθμιση του διαμερίσματος, όπως η μεταβίβαση ή η επέκταση μιας πόρτας στον τοίχο, η τοποθέτηση ή η αφαίρεση της χωρίσματα, εκ νέου οργάνωση με βεστιάριο - η πλειοψηφία αυτών των έργων μπορεί να συμφωνηθεί και μετά τις εκλογές. Όμως, παρά το γεγονός ότι ο έλεγχος Στέγαση πηγαίνει συχνά προς εκείνους που πληρούνται στο διαμέρισμά μη εξουσιοδοτημένης επέμβασης του και συχνά κληρώσεις που έχουν ήδη ολοκληρωθεί τα έργα, όλα αυτά δεν ισχύει για παράνομη εκ νέου σχεδιασμό των αγωγών εξαερισμού στο ντουλάπι, στην κουζίνα ή αλλού.

Ο κατάλογος του επανασχεδιασμού, ο οποίος δεν μπορεί να συντονιστεί μετά την υλοποίησή του, περιλαμβάνει έργα που παραβιάζουν τη σταθερότητα των δομών του κτιρίου, για παράδειγμα, ανασχεδιάζοντας, επηρεάζοντας τους τοίχους του σπιτιού. Οι αλλαγές στη διάταξη, οι οποίες προφανώς επιδεινώνουν τις συνθήκες διαβίωσης στο διαμέρισμά σας, θεωρούνται επίσης απαγορευμένες και δεν θα μπορείτε να τις συμβιβάσετε «αναδρομικά».

Μην διεξάγετε αυθαίρετα δουλειά, αν το αποτέλεσμα είναι δύσκολη πρόσβαση στους υφιστάμενους ανελκυστήρες - η επιθεώρηση στέγασης θα σας υποχρεώσει να επιστρέψετε όλη την προηγούμενη κατάσταση, πριν από την ανασυγκρότηση.

Ως εκ τούτου, διστάζουν να πραγματοποιήσει την αναδιαμόρφωση της κουζίνας, αν θέλετε να αυξήσετε την ωφέλιμη επιφάνεια της κουζίνας, θα πρέπει πρώτα να φροντίσει σχετικά με τη νομιμότητα των μελλοντικών μετασχηματισμών σας. Για να αλλάξετε τη διάταξη σύμφωνα με την ισχύουσα κτιρίου και υγειονομικά πρότυπα και να μην παραβιάζουν το νόμο, πριν από την έναρξη των εργασιών θα πρέπει να συντάξει την επερχόμενη ανάπλαση του οργανισμού, με την ανοχή της SRO και στη συνέχεια να λάβουν γραπτή άδεια για την ανάπλαση των χώρων.

Παράδειγμα αγωγών εξαερισμού συσκευών σε μη οικιακούς χώρους, φωτογραφία:

Παραδείγματα βλαβών στο συντονισμό της αποσυναρμολόγησης των ανεμιστήρων:

Ας συνοψίσουμε τα παραπάνω:

Δεν είναι δυνατή η αποσυναρμολόγηση του αγωγού εξαερισμού ή του αγωγού εξαερισμού σε κτίριο πολυκατοικίας, ειδικά σε πολυώροφο κτίριο, για διάφορους λόγους:

 • Το HouseVentkanal λειτουργεί μόνο σε συναρμολογημένη μορφή και με τη μείωση του όγκου του θα επιδεινώσει τις συνθήκες διαβίωσης των γειτόνων σας, προκειμένου να αυξηθεί ο ελεύθερος χώρος στην κουζίνα
 • Το κουτί εξαερισμού αναφέρεται στην κοινή ιδιοκτησία και δεν μπορεί να αποσυναρμολογηθεί χωρίς τη συγκατάθεση των γειτόνων σας στο κτίριο διαμερισμάτων.
 • Η αποκατάσταση του αποσυναρμολογημένου αγωγού εξαερισμού θα βρεθεί στους ώμους σας, ακόμα κι αν δεν το παράξατε, αλλά το πήρατε "με κληρονομιά"
 • Η τιμή του σφάλματος είναι αρκετά υψηλή και όταν η κουζίνα έχει ανακαινιστεί με την αφαίρεση του αγωγού εξαερισμού, θα πρέπει να επαναφέρετε το ίδιο το κανάλι, το κουτί εξαερισμού και να πληρώσετε πρόστιμο.
 • Κατά κανόνα, είναι δυνατόν να αυξηθεί ο χρήσιμος χώρος της κουζίνας χωρίς να καταφύγουμε σε τέτοια ριζοσπαστικά μέτρα - αρκεί να αναπτυχθεί σωστά ένα σχέδιο αλλαγής διαμόρφωσης διαμερίσματος.
 • Σε ένα ιδιωτικό σπίτι, σε αντίθεση με ένα πολυώροφο κτίριο, ο επανασχεδιασμός ενός αεραγωγού για το σχέδιο είναι πολύ πιο απλός.
 • Η ανακατασκευή της κουζίνας με την αποσυναρμολόγηση του αγωγού εξαερισμού είναι κατ 'αρχήν ασυνεπής σε ένα πολυκατοικία.
 • Αυτός ο επανασχεδιασμός μπορεί εύκολα να εντοπιστεί κατά τη διάρκεια των ερευνών, για παράδειγμα, όταν οι επιθεωρητές ελέγχουν τις επιθεωρήσεις.

Η εταιρεία μας θα βοηθήσει τόσο στην ανάπτυξη του έργου όσο και στον συντονισμό του. Χάρη στην εμπειρία και όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, εγγυόμαστε την πλήρη νομιμότητα των προτεινόμενων αλλαγών.

Μια γωνιά στη γωνία της κουζίνας

της 29ης Απριλίου 2017

Πολύ συχνά στις κουζίνες, ειδικά στα παλιά σπίτια, υπάρχουν διάφορες προεξοχές. Βρίσκονται κυρίως στις γωνίες των χώρων εργασίας, παρόλο που υπάρχουν και άλλες επιλογές. Πίσω από την προεξοχή μπορεί να υπάρχει ένας άξονας εξαερισμού, μια καμινάδα ή μια θέση μιας παρακείμενης αίθουσας.

Για κάποιο λόγο, έχουμε την παρουσία αυτών των προεξέχοντων στοιχείων ως μειονέκτημα. Το άτομό μας ψάχνει για μια ευκαιρία να χτυπήσει το χείλος ή να το κρύψει. Αλλά είναι το "κουτί" που βρίσκεται στη γωνία μια ασχήμια; Καθόλου. Δεν είναι καθόλου απαραίτητο να το κρύψετε με μια ντροπή!

Οι προβολές αερισμού βρίσκονται σε κτίρια κατοικιών όχι μόνο στον μετα-σοβιετικό χώρο. Ωστόσο, στη Δύση, αυτή η λεπτομέρεια δεν «ενοχλείται» και δεν προσπαθεί να την κρύψει από όλες τις αλήθειες και τα φάουλ.

Πριν να σκεφτείτε αυτό το στοιχείο, σκεφτείτε: αξίζει να παίξετε κεριά και υπάρχει κάποια νόημα σε αυτό;

Κάποιες δυσκολίες μπορεί να προκύψουν κατά το σχεδιασμό μιας γωνιακής κουζίνας, αν η ράβδος είναι στη γωνία εργασίας. Αλλά η λύση είναι πάντα εκεί, ανεξάρτητα από το πόσο πολύπλοκο το "παζλ" φαινόταν.

Πώς να σχεδιάσετε ένα σετ γωνιών με μια προβολή; Πώς να νικήσει το ράφι στη γωνία της κουζίνας και να το κάνει αόρατο, αν συγχέει ακόμα τους οικοδεσπότες; Ας εξετάσουμε διάφορες παραλλαγές για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Γωνιακό έπιπλο και γωνιά

Εάν η κλίση είναι βαθιά, είναι καλύτερα να σπάσετε τη γωνία επίπλων σε αυτήν την περιοχή. Το σετ δεν μοιάζει με ένα ενιαίο σύνολο, αλλά το εσωτερικό δεν χάνει τίποτα. Η κατασκευή των δύο συστατικών φαίνεται αρκετά οργανική. Η προεξοχή σε αυτήν την περίπτωση κόβεται με τον ίδιο τρόπο όπως τα τοιχώματα του δωματίου ή ως ποδιά πάνω από την περιοχή εργασίας.

Σχεδίαση από: Elvira Stankevich

Σχεδίαση: Ναταλία Σοροκίνα

Σχεδιασμός: Γραφείο U-project

Εάν η ράχη είναι ρηχή, δεν υπάρχει λόγος να διαιρέσετε το ακουστικό σε δύο μέρη. Είναι καλύτερα να το φούστα με το χαμηλότερο επίπεδο επίπλων, δηλαδή, να ενώσει τις πλευρές της γωνίας με έναν πάγκο, δημιουργώντας ένα είδος γέφυρας. Αυτή η γέφυρα μπορεί να είναι αρκετά στενή και η πρόσοψη κάτω από αυτή είναι καθαρά διακοσμητική.

Σχεδιασμός: Γραφείο Ecole

Όσο για την ανώτερη σειρά, είναι συνήθως σχισμένο. Μπορείτε να αφήσετε τα επάνω ντουλάπια μόνο στη μία πλευρά της γωνίας εργασίας ή να τα εγκαταλείψετε εντελώς - αυτό θα κάνει την κουζίνα ελαφρύτερη και οπτικά ελαφρύτερη. Το κυριότερο είναι ότι δεν υπάρχει έλλειψη χώρων αποθήκευσης. Εάν το ντουλάπι και τα ερμάρια δεν είναι αρκετά, είναι δύσκολο να εγκαταλείψετε την ανώτερη σειρά ντουλαπιών.

Σχεδιασμός: στούντιο Hot Walls

Στη θέση χωρίς ντουλάπια, μπορείτε να τακτοποιήσετε ράφια με πλάτος με μια προεξοχή - αυτό ευθυγραμμίζει οπτικά τον τοίχο, καθιστώντας το προεξέχον στοιχείο λιγότερο φανταστικό.

Αν δεν θέλετε να σπάσετε την κορυφαία σειρά, μπορείτε να φουσκώσετε το περβάζι, μερικώς να την κρύψετε. Κατ 'αρχήν, δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο εδώ. Μόνο ένας από τους άνω πίνακες θα πρέπει να δώσει ένα μη τυποποιημένο σχήμα ή / και μέγεθος σύμφωνα με τη διαμόρφωση του κιβωτίου. Για να καταστήσετε το ράφι ακόμη πιο αισθητό, πρέπει να το κόψετε με τον τόνο των τοίχων και της ποδιάς.

Πώς να μεταμφιέσετε ή να χτυπήσετε το χείλος στη γωνία της κουζίνας; Μερικές ιδέες

1. Κλείστε τη ράχη κάνοντας τη γωνία του δωματίου τσαλακωμένη. Σε αυτό το σημείο, μπορείτε να τοποθετήσετε την εστία και την κουκούλα πάνω από αυτό. Αυτό το τέχνασμα θα κόψει πολύτιμα εκατοστά από την κουζίνα, αλλά αν το δωμάτιο είναι μεγάλο, δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε.

2. Τοποθετήστε το τυφλό πώμα (στήλη) στο ίδιο επίπεδο με την προεξοχή. Σε αυτή την περίπτωση, οι προσόψεις και το κουτί μπορεί να έχουν το ίδιο χρώμα, πράγμα που θα ενισχύσει το φαινόμενο καμουφλάζ.

3. Κάνετε μια θέση σε μια πλευρά της προεξοχής, το βάθος της οποίας αντιστοιχεί στις διαστάσεις του κιβωτίου. Σε αυτή την θέση μπορείτε, για παράδειγμα, να εγκαταστήσετε ένα ψυγείο ή να τοποθετήσετε ράφια.

4. Κλείστε το πλαίσιο με ένα άλλο (αυτό το διακοσμητικό) κιβώτιο με κόγχες.

Σχεδίαση: Βέρα Ταρλόφσκαγια

5. Βαφή του προεξέχοντος συστατικού με βαφή σχιστόλιθου (μπογιά για σχολικές πινακίδες). Ως αποτέλεσμα, η προεξοχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιφάνεια για σημειώσεις. Αυτό θα εισαγάγει ένα στοιχείο ζάλης και παιχνιδιού στο εσωτερικό της κουζίνας.

6. Να δημιουργήσει σε μια γωνιά τη μεγάλη στήλη από πάτωμα σε ανώτατο όριο, έχοντας κρυμμένη μια άκρη πίσω του.