Εξαερισμός σε ιδιωτική κατοικία από σωλήνες αποχέτευσης - δικαιολογημένη εξοικονόμηση σε επισκευές

Ο εξαερισμός από τους σωλήνες αποχέτευσης είναι μια δημοφιλής λύση για μια ιδιωτική κατοικία. Ποια είναι τα πλεονεκτήματά του έναντι του παραδοσιακού εξαερισμού από μεταλλικούς σωλήνες και τι είναι κατώτερο από αυτό; Πώς να το κάνετε μόνοι σας;

Το σύστημα εξαερισμού είναι ένα συγκρότημα αγωγών αέρα και διαύλων μέσω των οποίων αφαιρείται μολυσμένος αέρας από οικιακούς χώρους. Για να λειτουργήσει κανονικά ένα τέτοιο δίκτυο, πρέπει να σχεδιαστεί και να εγκατασταθεί κατάλληλα σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα, λαμβάνοντας υπόψη τα μεμονωμένα χαρακτηριστικά των εσωτερικών χώρων και τους κανόνες λειτουργίας τους.

Για τη συσκευή του συστήματος εξαερισμού είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν τα στοιχεία αγωγών σε όλους τους χώρους και να φέρονται οι αεραγωγοί στον κεντρικό ανυψωτήρα

Η αρχή του φυσικού αερισμού είναι εξαιρετικά απλή - σε χώρους κατά τη χρήση τους σχηματίζεται στάσιμος αέρας, η παρουσία του οποίου οδηγεί στην εμφάνιση ζωνών χαμηλής πίεσης. Από αυτές τις ζώνες το οξυγόνο τείνει σε ζώνες με υψηλή πίεση, αφήνει το σπίτι μέσα από ειδικά κανάλια αερισμού και αντικαθίσταται από καθαρό αέρα. Η κυκλοφορία των αέριων μαζών είναι συνεχής και για φυσικούς λόγους, επομένως, με σωστό σχεδιασμό στα σπίτια, δεν είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν ακριβό τεχνητά συστήματα εξαερισμού.

Η αποτελεσματικότητα του φυσικού αερισμού επηρεάζεται από τον αριθμό των αεραγωγών, το συνολικό μήκος των αεραγωγών, την περιοχή των τμημάτων των σωληνώσεων και άλλους παράγοντες. Αλλά γενικά, το φυσικό σύστημα είναι αρκετά απλό. Για την κατασκευή του, αρκεί να συναρμολογηθεί ο αγωγός αέρα, να τοποθετηθούν τα στοιχεία του σε όλους τους χώρους και να μεταφερθούν οι αεραγωγοί στον κεντρικό ανυψωτήρα. Με το σχεδιασμό του, ένα τέτοιο σύστημα δεν διαφέρει πολύ από το σύστημα αποχέτευσης.

Ο εξαερισμός σε ιδιωτική κατοικία από πλαστικούς σωλήνες δημιουργείται αρκετά συχνά. Η δημοτικότητα τέτοιων συστημάτων εξηγείται από την απλότητα και τη λειτουργικότητά τους - οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης, εάν είναι επιθυμητός, μπορεί να σχεδιάσει και να δημιουργήσει ένα σύστημα αερισμού για το σπίτι του ανεξάρτητα, χωρίς να ζητήσει βοήθεια από επαγγελματίες.

Ο εξαερισμός από πλαστικούς σωλήνες είναι εύκολος να συναρμολογηθεί με τα χέρια του

Πριν από την εμφάνιση των πλαστικών σωλήνων στην αγορά, το φυσικό σύστημα εξαερισμού κατασκευάστηκε με τη χρήση μεταλλικών αγωγών. Το σύστημα εξαερισμού κασσίτερου συναρμολογήθηκε με συγκόλληση και σφραγίστηκε με εξαρτήματα. Κατά τη λειτουργία, απαιτήθηκαν σημαντικές επενδύσεις για την πραγματοποίηση αλλαγών στο σχεδιασμό ενός τέτοιου συστήματος.

Όταν ο πλαστικός σωλήνας εμφανίστηκε στην αγορά, οι αδυναμίες των αγωγών κασσίτερου αντιμετώπιζαν ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες. Φυσικά, το πλαστικό δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με το υλικό για αντοχή στην επίδραση της θερμοκρασίας στην αξιοπιστία και την αντοχή, αλλά το PVC έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα που έχουν καταστήσει το πλαστικό σωλήνα εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι δημοφιλής τεχνική λύση του.

Δεν υπάρχουν νομοθετικές προδιαγραφές που να απαγορεύουν τη χρήση πλαστικών προϊόντων που προορίζονται για την κατασκευή συστημάτων αποχέτευσης σε αγωγούς εξαερισμού. Αλλά πριν αρχίσετε να σχεδιάζετε την εγκατάσταση ενός νέου συστήματος PVC, πρέπει να κατανοήσετε τα χαρακτηριστικά των προϊόντων αυτών, στα πλεονεκτήματά τους έναντι των σωλήνων κασσίτερου και των μειονεκτημάτων.

Για θετικές ιδιότητες αερισμού από πλαστικούς σωλήνες αποχέτευσης μπορεί να αποδοθεί:

 1. 1. Χαμηλό κόστος. Στην τιμή των σωλήνων PVC είναι πολύ πιο κερδοφόρα από τα ανάλογα κασσίτερος.
 2. 2. Πρακτικότητα. Από πλαστικά προϊόντα, είναι δυνατή η συναρμολόγηση διαφόρων συστημάτων εξαερισμού ανάλογα με τη λειτουργικότητα.
 3. 3. Εύκολη εγκατάσταση. Όλες οι εργασίες σχετικά με την εγκατάσταση της επικοινωνίας του ιδιοκτήτη μπορούν να εκτελεστούν ανεξάρτητα.
 4. 4. Αντιστατικό. Το πλαστικό δεν περνάει ηλεκτρικό ρεύμα.
 5. 5. Αντιβακτηριακά χαρακτηριστικά.
 6. 6. Πλαστικότητα. Ο πλαστικός σωλήνας μπορεί να λυγίσει όπως επιθυμείτε, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Αλλά αν συγκρίνετε τα πλαστικά προϊόντα με εξειδικευμένα για την κατασκευή συστημάτων μεταλλικών συστημάτων εξαερισμού, ο σωλήνας αποχέτευσης θα έχει τα ακόλουθα μειονεκτήματα:

 1. 1. Αντοχή. Το πλαστικό είναι πολύ λιγότερο αξιόπιστο, ανθεκτικό και ανθεκτικό στις αρνητικές εξωτερικές επιρροές από το μέταλλο.
 2. 2. Χαμηλή αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες. Ο αγωγός αποχέτευσης δεν προορίζεται για χρήση σε περιβάλλοντα με θερμοκρασία αέρα πάνω από +50 μοίρες.
 3. 3. Περιορισμένες διαθέσιμες επιλογές τοποθέτησης. Οι σωλήνες από πλαστικό δεν συνιστώνται να εγκαθίστανται κάτω από το ανώτατο όριο ενός ιδιωτικού σπιτιού.

Με όλα τα πλεονεκτήματα, τα συστήματα από τους σωλήνες αποχέτευσης είναι λιγότερο σταθερά και ανθεκτικά από το μέταλλο

Ως αποτέλεσμα του σωλήνα αποχέτευσης μπορεί να χτίσει ένα σύστημα εξαερισμού λιγότερο ισχυρό και ανθεκτικό από το μέταλλο, και δεν είναι κατάλληλα για τη μεταφορά θερμού αέρα. Εξαιτίας αυτού, τα προϊόντα από PVC δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή των συστημάτων εξαερισμού πυρκαγιάς, καθώς και να δημιουργήσει τις κουκούλες κουζίνα πάνω από την επιφάνεια εργασίας. Μερικές φορές με το μειονέκτημα των προϊόντων περιλαμβάνουν επίσης το γεγονός ότι δεν έχουν σχεδιαστεί για τοποθέτηση κάτω από οροφές και στους τοίχους, εξαιτίας αυτού, οι ιδιοκτήτες έχουν συχνά δυσκολία με την απόκτηση των κατάλληλων συνδετήρων.

Για τη συσκευή αερισμού στο σπίτι χρειάζεται ένα σχέδιο. Το σχέδιο του συστήματος μπορεί να παραγγελθεί από ειδικούς ή να γίνει με το χέρι. Ο σχεδιασμός των μηχανικών συστημάτων είναι ένα σύνθετο και υπεύθυνο έργο, για την ποιότητα της οποίας η υλοποίηση θα εξαρτηθεί από τη λειτουργικότητα, την αξιοπιστία και την ανθεκτικότητα του εξαερισμού. Κάνοντας αυτό τον εαυτό σας αξίζει μόνο αν έχετε την κατάλληλη εμπειρία ή πολύ ελεύθερο χρόνο, το οποίο μπορεί να δαπανηθεί για τη μελέτη των κανόνων κατασκευής συστημάτων εξαερισμού, κανόνων σχεδιασμού και άλλων σημαντικών πληροφοριών.

Για την νέα ανακοίνωση ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες των μελλοντικών χρηστών στο σπίτι, ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να ετοιμάσει όρους αναφοράς για τους σχεδιαστές, καθορίζονται οι απαιτήσεις για το μέλλον του δικτύου, τη θέση του στο σπίτι, η συσκευή εξάγει υποχρεωτική σε ορισμένες περιοχές (μπάνιο, κουζίνα, μπάνιο).

Όταν το έργο επικοινωνίας είναι έτοιμο, μπορείτε να προχωρήσετε στην αγορά εξοπλισμού και υλικών που είναι απαραίτητα για εργασίες εγκατάστασης. Η συσκευή του συστήματος απαιτεί: πλαστικούς σωλήνες, εξαρτήματα, ειδικούς συνδετήρες κλπ. Ένας ακριβής κατάλογος των απαιτούμενων υλικών και αναλωσίμων για την εκτέλεση εργασιών συναρμολόγησης μπορεί να βρεθεί στο αναπτυγμένο έργο. Οι εμπειρογνώμονες συμπεραίνουν αυτές τις πληροφορίες σε ξεχωριστό στοιχείο του έργου και συχνά καθορίζουν για κάθε αναγκαίο προϊόν το κατά προσέγγιση κόστος τους στην αγορά.

Όταν αποκτηθούν όλα τα απαραίτητα υλικά, ο ιδιοκτήτης θα μπορέσει τελικά να ξεκινήσει την κατασκευή ενός νέου μηχανολογικού συστήματος στα ακόλουθα στάδια:

 1. 1. Διάταξη. Στους τοίχους και σε άλλες επιφάνειες στις οποίες θα τοποθετηθούν οι σωλήνες, σημειώστε τους χώρους επικοινωνίας και το σημείο τοποθέτησης των συνδετήρων.
 2. 2. Τοποθέτηση συνδετήρων. Στο μαρκαρισμένο τοίχωμα στερεώνονται οι προηγουμένως αποκτηθέντες συνδετήρες, στους οποίους θα διατηρούνται οι σωλήνες εξαερισμού.
 3. 3. Συλλέξτε το σωλήνα ανύψωσης. Ένας μεγάλος σωλήνας εξαερισμού συναρμολογείται από μεγάλους σωλήνες, μέσω των οποίων αφαιρείται μολυσμένος αέρας από όλους τους χώρους του σπιτιού.
 4. 4. Συλλογή αεραγωγών. Από τα μικρότερα τμήματα, συλλέγονται αγωγοί, μέσω των οποίων ο μολυσμένος αέρας από το εσωτερικό θα αφαιρεθεί στον κατακόρυφο.
 5. 5. Εγκατάσταση του σωλήνα ανύψωσης και των αγωγών. Οι συναρμολογημένοι αγωγοί είναι πολύ απλοί. Στους εγκατεστημένους συνδετήρες στερεώνετε τα προϊόντα με τέτοιο τρόπο ώστε η θέση τους να ανταποκρίνεται ακριβώς στις συνθήκες του έργου.
 6. 6. Σύνδεση των κλαδιών εξαερισμού. Όλα τα στοιχεία του τοποθετημένου συστήματος συνδέονται μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα κοινό μηχανολογικό σύστημα.
 7. 7. Σφράγιση των αρθρώσεων. Για τον εξαερισμό, δεν είναι απαραίτητο να σφραγίσετε μεμονωμένους σωλήνες, εάν είναι σωστά σχεδιασμένο, το σύστημα θα λειτουργεί σωστά χωρίς αυτό. Αλλά η περιττή εργασία για τη σφράγιση δεν θα γίνει.
 8. 8. Εγκατάσταση μηχανικών συσκευών. Τα σύγχρονα συστήματα περιλαμβάνουν συνήθως όχι μόνο σωλήνες, αλλά και μηχανικά προϊόντα, για παράδειγμα ανεμιστήρες και βαλβίδες. Παρέχουν την καλύτερη εισροή / εξάτμιση αέρα από τις εγκαταστάσεις, επειδή είναι πολύ δημοφιλείς.
 9. 9. Εγκατάσταση αποσβεστήρων αέρα.

Η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί πριν από το τελικό φινίρισμα του σπιτιού, στη συνέχεια, για να κρύψετε όλους τους σωλήνες

Για να εξασφαλιστεί ότι ο εξαερισμός δεν παρέχει μόνο ένα καλό μικροκλίμα στο εσωτερικό αλλά και ότι δεν βλάπτει την ελκυστικότητα των δωματίων, ο σχεδιασμός και η εγκατάστασή του πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν από το τελικό τέλος του διαμερίσματος. Αποτελεσματικά κρύβουν τους σωλήνες αποχέτευσης στους τοίχους μπορεί να χρησιμοποιεί γυψοσανίδα, η οποία καλύπτει την επιφάνεια με σωλήνες, και στη συνέχεια επενδεδυμένα με τα κατάλληλα υλικά.

Ποιοι σωλήνες εξαερισμού για τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία επιλέγουν: πώς να υπολογίσετε το μέγεθος και την απαιτούμενη διάμετρο των αγωγών εξαερισμού

Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, δεν θυμάται πάντα για την ανάγκη εγκατάστασης κλιματικού εξοπλισμού. Σκεφθείτε αυτό κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του δωματίου. Οι σωλήνες εξάτμισης για εξαερισμό σε ιδιωτική κατοικία οδηγούνται μέσα από τοίχο ή μέσω οροφής. Τα μηχανικά συστήματα λειτουργούν με απόλυτη αποτελεσματικότητα, αν όλα γίνονται επαγγελματικά. Αλλά, εκτός από τον επαγγελματισμό, τα σωστά επιλεγμένα υλικά είναι σημαντικά.

Απαιτήσεις για την εξάτμιση ενός ιδιωτικού σπιτιού

Στις σύγχρονες εξοχικές κατοικίες υπάρχει ανάγκη να οργανωθεί η ανταλλαγή αέρα με έναν αναγκαστικό τρόπο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο φυσικός αερισμός παραμένει στο παρελθόν. Ο συνδυασμός των δύο εγκαταστάσεων συμπληρώνεται ο ένας τον άλλο και δεν έρχεται σε αντίθεση με τη δημιουργία ενός κανονικού εσωτερικού κλίματος.

Για το σύστημα εξάτμισης υπάρχουν ορισμένες απαιτήσεις:

 • Όλα τα χρησιμοποιημένα εργαλεία και ο εξοπλισμός πρέπει να συμμορφώνονται με το GOST.
 • Για μια ανεμπόδιστη ανταλλαγή εισροής και εκροής, το κανάλι πρέπει να είναι επίπεδο.

 • Εκτός από τα καταλύματα, η κατασκευή ενός γκαράζ, ενός χειμερινού κήπου, μιας μικρής πισίνας και άλλων πρόσθετων εγκαταστάσεων περιλαμβάνεται στις εκτιμήσεις σχεδιασμού των σπιτιών, λαμβάνοντας υπόψη τη χωριστή παροχή αέρα σε επαρκείς ποσότητες για κάθε αντικείμενο.
 • Ελλείψει πρόσθετων εγκαταστάσεων, μπορείτε να περιορίσετε τον εαυτό σας στην εξαγωγή από την κουζίνα, το μπάνιο, την τουαλέτα χωρίς να συνδυάσετε τον εαυτό σας με άλλους. Ειδικά, αυτός ο κανόνας ισχύει για την κουζίνα.
 • Για την άφιξη της φρεσκάδας στα δωμάτια με πλαστικά παράθυρα εισάγονται βαλβίδες εισαγωγής. Οι ροές κυκλοφορούν χωρίς την ανάγκη να ανοίγουν περιοδικά τα παράθυρα.
 • Για να γίνει η ανταλλαγή αέρα πιο γρήγορη και να μην παραμείνει στάσιμη, η απόσταση από την οροφή έως την σχάρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 cm.
 • Από το κάτω μέρος της πόρτας δημιουργούνται ειδικά κενά, τρύπες με διακοσμητικά αξεσουάρ.

Υπολογισμός της ελάχιστης απαιτούμενης ανταλλαγής αέρα

Για να απομακρυνθεί ο αέρας, είναι απαραίτητο να οργανωθεί μια συστηματική προμήθεια.

Για να μάθετε τι είδους ανταλλαγή αέρα απαιτείται σε ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, το δωμάτιο υπολογίζεται ανάλογα με το μήκος, το πλάτος και το ύψος του. Απαιτούνται υπολογισμοί για τον προσδιορισμό των παραμέτρων του σωλήνα.

Όταν πολλαπλασιάζετε τρία εξαρτήματα, μετράται η ένταση του χώρου. Πρότυπο σπίτι: 6 x 4 μέτρα, τα ανώτατα όρια είναι 3 μέτρα ύψος. 6х4χ3 = 72 m 3 - η ένταση του δωματίου. Προκειμένου η ανταλλαγή να συμβεί σε μία ώρα, πρέπει να χρησιμοποιηθούν και να αφαιρεθούν τουλάχιστον 72 m3 αέρα.

Παράδειγμα:
Το μέγεθος της οπής κάτω από το σωλήνα = 160 mm.
Η μέση δύναμη του ανέμου στην περιοχή είναι 4 m / sec.

Ιδανικά απλές κατασκευές, χωρίς γωνίες - μια μεγάλη σπανιότητα. Προκειμένου να ευθυγραμμιστούν οι γωνίες, είναι απαραίτητο να επιτευχθεί μεγαλύτερη ισχύς της ροής του αέρα. Με όγκο αέρα 72 m 3 / h ο αγωγός αέρα με D = 150 mm θα χειριστεί. Σωλήνες των 200 mm είναι εγκατεστημένοι για ευρύχωρες εγκαταστάσεις με μεγάλο αριθμό ατόμων. Τα δεδομένα καθορίζονται σύμφωνα με τον πίνακα των προδιαγραφών.
Εάν οι αγωγοί εξαερισμού τοποθετηθούν στην οροφή, για να βγάλουν τους ίδιους 72 κύβους ανά ώρα, η ισχύς παρέχεται 2-3 φορές περισσότερο, που αντιστοιχεί στη διάμετρο στο παράδειγμα που δίνεται.

Εάν είναι απαραίτητο, γίνεται μετάβαση από έναν αγωγό μικρότερου τμήματος σε μεγαλύτερο με προσαρμογείς. Δεν είναι η καλύτερη μέθοδος, δεδομένου ότι δεν θα υπάρχει ανταλλαγή σε πλήρη ισχύ. Αλλά, γενικά, το πρόβλημα του εξαερισμού μπορεί να λυθεί με αυτόν τον τρόπο.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τον υπολογισμό της ανταλλαγής αέρα. Το SNiP 41-01-2003 παρέχει λεπτομερείς περιγραφές. Στην ενημερωμένη έκδοση, χωρίς επιπλέον περίπλοκο υπολογισμού, χρησιμοποιείται ο ρυθμός της ενιαίας ανταλλαγής αέρα, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των ατόμων που ζουν στο σπίτι.

Οι καλύτεροι σωλήνες για τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία

Οι πιο συνηθισμένοι σωλήνες για τους αεραγωγούς είναι μεταλλικά, πλαστικά στρογγυλά και ορθογώνια. Σήμερα, η αγορά του κλιματικού εξοπλισμού προσφέρει στον καταναλωτή ευρύ φάσμα προϊόντων. Εκτιμώμενες τιμές:

 • Εύκαμπτη κυματοειδές 100χ3000 - 116 ρούβλια.
 • Στρογγυλό κανάλι: 100 mm 0,5 m - 158 ρούβλια.
 • Επίπεδο κανάλι: 55χ110 χιλιοστά 1 μ. - 282 ρούβλια.
 • Σωλήνας από χάλυβα 130 L-0,5, βάρος 0,9 kg - 374 ρούβλια.

Μεταλλικοί σωλήνες

Χρησιμοποιείται μαύρος και γαλβανισμένος χάλυβας, ανοξείδωτος Οι αεραγωγοί κατασκευάζονται από κατασκευαστές στρογγυλού, σπειροειδούς, ορθογώνιου σχήματος. Σχετικά με δομές αντοχής στη θερμότητα. Βάρος - βαρύτερο και πιο μαζικό από το πλαστικό. Η διάρκεια ζωής είναι μεγαλύτερη.

 • Η σπείρα είναι πιο απαιτητική από τον κλιματικό εξοπλισμό. Τις περισσότερες φορές ο κατασκευαστής κάνει μια παραγγελία σύμφωνα με το έργο?
 • Ένας από τους λόγους για τη δημοτικότητα του ψευδαργύρου είναι η πυρασφάλεια. Αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημα και η διαφορά από τις πλαστικές συσκευές.

Σε γαλβανισμένες σπειροειδείς μορφές, ο αέρας καμπυλώνεται σαν ανεμοστρόβιλος και απλώνεται γρηγορότερα. Στα φυτά κατασκευάζονται μοντέλα με κυρτή σπείρα κατά μήκος της όλης βάσης, καθώς ο νόμος της αναταραχής συμβάλλει στην αύξηση του συντελεστή πρόσφυσης.

Μειονέκτημα: είναι απαραίτητο να χτίσετε πρόσθετες συσκευές από το να απαλλαγείτε από τον θόρυβο. Διαφορετικά, θα υπάρξει μια βουίζει, μια ηχώ, η μόνωση θα πέσει απότομα. Το δωμάτιο θα ακούσει τι συμβαίνει στο σαλόνι ή από την κουκούλα στον δεύτερο όροφο θα ακουστούν οι ήχοι από κάτω.

Πλαστικοί σωλήνες

Μεταξύ όλων των ειδών, σε μεγαλύτερο βαθμό, η επιλογή διακόπτεται από φθοριοπλαστικούς σωλήνες. Ίσως, μερικά κριτήρια κατώτερα από τα συμβατικά πλαστικά, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν μπορούν να κάνουν χωρίς. Το χημικά σταθερό υλικό είναι ανώτερο στις παραμέτρους του σε λευκόχρυσο και χρυσό. Η μηχανική αντοχή δεν είναι ελαττωματική, αλλά αρκεί να εγκαταστήσετε εσωτερικές και εξωτερικές επικοινωνίες.

Το πολυπροπυλένιο είναι ένας εύκολος, ανθεκτικός και αξιόπιστος σωλήνας. Δεν δημιουργεί θόρυβο κατά τη διέλευση του αέρα. Έχει μια ελκυστική εμφάνιση. Μερικές φορές δεν είναι εξαερισμός, αλλά χρησιμοποιούνται σωλήνες αποχέτευσης. Κρίνοντας από την ανατροφοδότηση, αυτή η λύση είναι αποδεκτή εάν μπορείτε να συνδέσετε ομαλά τις μεταβάσεις στις περιοχές σύνδεσης.

Μια μεγάλη ποσότητα αέρα περνά εύκολα μέσα από τους πλαστικούς σωλήνες. Μεταξύ της μεταλλικής πλάκας, πολυαιθυλενίου, πολυπροπυλενίου, πολυχλωροβινυλίου, φθοροπλαστικής, υπάρχουν πολλά κοινά:

 • Εύκολη εγκατάσταση.
 • Επαρκής αντοχή.
 • Η σκουριά δεν σχηματίζεται.
 • Τα εξαρτήματα έχουν μικρό βάρος.
 • Διαθέτει θερμομόνωση και ηχομόνωση.
 • Επεξεργάζεται με ειδική υγιεινή λύση.

Το κύριο μειονέκτημα: τήκεται κατά τη διάρκεια της καύσης. Η σύνθεση δεν είναι τόσο ασφαλής όσο η τούβλα ή ο χάλυβας. Ιδανικό για κουκούλες κουζίνας και άλλα αντικείμενα στα οποία δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην αισθητική. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα κανονικό μήκος όχι μεγαλύτερο από δύο μέτρα.

Χαρακτηριστικά σύνδεσης και εγκατάστασης

Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι ο σχεδιασμός εγκαθίσταται εύκολα και γρήγορα. Κάθε λεπτομέρεια: ένας σωλήνας ή ένα γόνατο έχει περισσότερη στη μία πλευρά και μικρότερο άνοιγμα από την άλλη.

 • Ένα κομμάτι εισάγεται στο άλλο.
 • Σε πολλά σημεία είναι καθορισμένα.
 • Οι αρμοί στερεώνονται με στεγανωτικό.

Είναι κατάλληλη η χρήση αφρώδους πολυουρεθάνης ή ειδικής συγκολλητικής ταινίας από αλουμινόχαρτο σε διάφορα στρώματα. Η ταινία προσθέτει ταυτόχρονα ακαμψία, χρησιμεύει ως στοιχείο στεγανοποίησης και σφιγκτήρας. Πάνω, ως μία από τις επιλογές, εισάγεται ένας μύκητας.

Η επαγγελματική εγκατάσταση δεν είναι ορατή. Δεν καταστρέφει το εσωτερικό, είναι τοποθετημένο απλά και γρήγορα.

 • Ακριβώς μέσω της ίδιας της οροφής, τοποθετείται ένας επίπεδης σωλήνας από την έξοδο προς το στοιχείο εξάτμισης. Οι διαστάσεις του ύψους είναι μόνο 5 εκ. Το ύψος της οροφής μετά τον καθορισμό της τάσης ή της ψευδοροφής δεν θα είναι μικρότερο.
 • Εάν το μπάνιο είναι ξεχωριστό, κατά κανόνα, ο εξαερισμός βρίσκεται στην τουαλέτα. Ένας εξοπλισμός συλλέγεται αμέσως σε δύο δωμάτια. Χρησιμοποιήστε βολικότερες στρογγυλές σωλήνες Στη συνέχεια, ο απορροφητήρας καυσαερίων και η βαλβίδα ελέγχου μεταξύ της εξόδου τοποθετούνται σε αυτά.
 • Όλα τα συναρμολογημένα αντικείμενα στην κορυφή του τοίχου ράβονται με γυψοσανίδες, με επένδυση, αφήνοντας μυστική τρύπα. Στο εσωτερικό, όλες οι επικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης, είναι κρυμμένες.

Ο γαλβανισμός γίνεται με τρεις τρόπους:

Η τεχνολογία είναι πιο πολύπλοκη από το πλαστικό. Στο εσωτερικό του χώρου αερισμού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πλαστικούς σωλήνες. Εγκαταστήστε πολύ πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Μπορούν να κρύβονται από τα αδιάκριτα μάτια, έτσι ώστε να μην χαλάσουν την εμφάνιση του δωματίου.

Κόστος

Η κατά προσέγγιση τιμή αναφέρεται ανά τετραγωνικό μέτρο σε ρούβλια με ΦΠΑ 18%

 • Ψευδαργύρου επίστρωση - από 362 ρούβλια?
 • Μαύρο χάλυβα - από 1008 ρούβλια.
 • Πλαστικό από 159 ρούβλια. σ.τ.

Το εύρος τιμών εξαρτάται από τον κατασκευαστή, τον προμηθευτή και τους όρους πώλησης.

Πού να αγοράσετε σωλήνες εξαγωγής για εξαερισμό;

Προετοιμάστε το έργο το χειμώνα και αποθηκεύστε το δομικό υλικό όταν η αγορά ακινήτων τείνει να μειωθεί. Τα ποιοτικά προϊόντα λαμβάνονται καλύτερα σε εξειδικευμένα καταστήματα.

Στη Μόσχα

 • VentSystems Company

http://vent-mo.ru/p_18_ceny.html
Περιφέρεια Μόσχας, συνοικία Domodedovo, με. Yam, Zapadnaya, 25
Τηλ. 8 (800) 555-12-06

 • Εγκατάσταση εξαερισμού "Galvent"
  http://www.ventilyacia.ru/prices/
  Μόσχα, sh. Ενθουσιώδες, 56/47
  Τηλ. +7 (495) 790-76-98
 • Εταιρεία TechPlast
  https://truba-pnd-pvd.ru/catalogue/truba-pnd-160.html
  Μόσχα, st. Letnikovka 9
  Τηλ. +7 (499) 490-18-98
 • Στην Αγία Πετρούπολη

  • Εγκατάσταση εξαερισμού "Bastion"
   http://www.spbastion.ru/products/vozduhovody/
   Αγία Πετρούπολη, ανά. Chelyeva, δ. 7α, lit. L
   Τηλ. +7 (812) 640-93-00
  • Signum Company
   http://signumvent.ru/catalog/vozdukhovody/
   Αγία Πετρούπολη, ul. Σαλόβα 37
   Τηλ. +7 (812) 647-07-05
  • Η εταιρεία "Σύγχρονες πολυμερείς δομές"
   OOO "SPK" http://prom-emkosti.ru/vozduhovody/
   Αγία Πετρούπολη, Krasnogvardeysky per. 15V
   Τηλ. +7 (812) 331-90-90

  Κάθε εξοχική κατοικία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά. Σε κάθε έργο, η ατομικότητα αποτιμάται. Όταν αρχίζει η κατασκευή, το κυριότερο είναι να επιλέξετε τον κατάλληλο εξοπλισμό και πρόσθετα στοιχεία. Στη συνέχεια, από τα συνηθισμένα σχέδια, γεννιέται μια μοναδική αρχιτεκτονική του κτιρίου με αξιόπιστες επικοινωνίες μηχανικής.

  Ιδιωτικό σύστημα αερισμού του σπιτιού σε ερωτήσεις και απαντήσεις των μελών του φόρουμ

  Όπως γνωρίζετε, το άνετο μικροκλίμα στο σπίτι, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Μελετάμε το πρόβλημα της εμπειρίας άλλων.

  Πιστεύουμε ότι οι χρήστες FORUMHOUSE συμφωνούν με τη δήλωση ότι μια καλή προσέγγιση του συστήματος της ιδιωτικής εξαερισμού σπίτι είναι αυτό - θα πρέπει πρώτα να υπολογίσει την ανταλλαγή αέρα, και στη συνέχεια, με βάση αυτά τα δεδομένα, να πάρει το απαραίτητο τμήμα αγωγού. Και μόνο μετά από αυτό μπορείτε να κάνετε ένα σύστημα εξαερισμού εξοχικό σπίτι, και να καθορίσει τη θέση εγκατάστασης του εξοπλισμού εξαερισμού.

  Τύποι και χαρακτηριστικά

  Σύμφωνα με τον χρήστη την πύλη μας (nick στο φόρουμ petrovk, Μόσχα), Ο εξαερισμός στο σπίτι μπορεί να χωριστεί σε τρεις τύπους:

  • Φυσικό?
  • Παροχή αέρα, ή όπως ονομάζεται επίσης, μηχανική?
  • Μονάδα τροφοδοσίας και εξαγωγής με ανάκτηση θερμότητας.

  petrovk:

  - Όταν σχεδιάζετε ένα σύστημα αερισμού, πρέπει να ακολουθήσετε την ακόλουθη αρχή - Ο αέρας στο σπίτι πρέπει να ενημερωθεί πλήρως σε 1 ώρα. Για το σπίτι μου πλαισίου 200 m2, σταμάτησα σε ένα σύστημα ροής και εκχύλισης με ανάκτηση θερμότητας. Η εγκατάσταση επιλέγεται με βάση τον αριθμό των κύβων αέρα στο σπίτι, έχω 600, πήρα την εγκατάσταση για 700 κύβους.

  Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ένα άνετο περιβάλλον στο σπίτι δημιουργείται όχι μόνο από την πρόσληψη καθαρού αέρα, αλλά και από την ταχύτητα της ροής του αέρα. Ο εξαερισμός παροχής και εξαγωγής, λόγω της παρουσίας ανεμιστήρα σε αυτό, δημιουργεί μεγαλύτερη ροή αέρα από τον φυσικό εξαερισμό.

  Όταν λειτουργεί μηχανικός εξαερισμός, η ταχύτητα του αέρα στο σύστημα εξαερισμού είναι 3-5 m3 / h κατά μέσο όρο και με φυσικό ρυθμό περίπου 1 m3 / h. Ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε εάν ο φυσικός αερισμός δημιουργεί ένα πιο άνετο περιβάλλον στο σπίτι. Αυτή η ερώτηση δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται. Εξάλλου, για να περάσετε από το μηχανικό και φυσικό σύστημα αερισμού τον ίδιο όγκο αέρα, απαιτείται μια διαφορετική διατομή του αγωγού αερισμού. Έτσι, η εγκατάσταση του φυσικού αερισμού θα συνεπάγεται αύξηση της διατομής του καναλιού, η οποία απέχει πολύ από την τεχνική ή αισθητική.

  Με οποιοδήποτε τύπο εξαερισμού - είτε φυσικό είτε μηχανικό, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η ανεμπόδιστη κίνηση του αέρα σε όλο το σπίτι.

  Μια επιλογή είναι να εγκαταστήσετε πόρτες με μια μάσκα στα δωμάτια ή να αφήσετε ένα μικρό κενό μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου. Για τη σωστή οργάνωση της ροής αέρα είναι απαραίτητο - η εισαγωγή αέρα να πραγματοποιείται στο καθαρότερο δωμάτιο, το καθιστικό ή το υπνοδωμάτιο και η έξοδος να γίνεται στην κουζίνα ή στο μπάνιο.

  Στην κουζίνα, πάνω από τη σόμπα, η κουκούλα πρέπει να είναι ένα ξεχωριστό κανάλι. Αν η κουκούλα είναι αναγκασμένη, τότε η κουζίνα και το μπάνιο μπορούν να συνδυαστούν με έναν αεραγωγό. Η διάμετρος από την είσοδο στην έξοδο δεν πρέπει να μειώνεται. Λόγω των ειδικών χαρακτηριστικών του απορροφητήρα κουζίνας, ο αγωγός αέρα από αυτό είναι κατ 'ανάγκην στρογγυλός, γαλβανισμένος και κάθετος, χωρίς γόνατα. Μην χρησιμοποιείτε κυματοειδή αλουμίνιο, αλουμίνιο ή πλαστικό αγωγό.

  Σύμβουλος του φόρουμ μας Έλενα Γκορμπόνοβα(nick στο φόρουμ Matilda):

  - Ο φυσικός αερισμός λειτουργεί με διαφορική πίεση στην είσοδο και στην έξοδο. Η είσοδος είναι μια βαλβίδα εξαγωγής, τοποθετείται στην οροφή του δωματίου ή σε έναν τοίχο κάτω από την οροφή. Η έξοδος είναι η κορυφή του σωλήνα. Η διαφορά αρχίζει από 10 μέτρα. Μια άλλη διαφορά πίεσης εξαρτάται από τη διαφορά θερμοκρασίας. Το χειμώνα είναι καλύτερο, αλλά το καλοκαίρι είναι χειρότερο.

  Μια φυσική εισροή γίνεται πάνω από τις συσκευές θέρμανσης, οι οποίες συνήθως βρίσκονται κάτω από τα παράθυρα. Ή δύο μέτρα πάνω από το πάτωμα.

  Συχνά υπάρχει μια ερώτηση,

  και αν είναι δυνατόν να συνδυάσετε τα κανάλια εξαερισμού της κουζίνας, του μπάνιου και του λεβητοστασίου σε ένα ενιαίο σύστημα, στη συνέχεια τοποθετήστε τον ανεμιστήρα του αγωγού και ένα σωλήνα μέσω της οροφής.

  Χρήστης του φόρουμ μας Βλαντιμίρ (nick στο φόρουμ Ελεύθερος Άγγελος) πιστεύει ότι:

  - Σε καμία περίπτωση δεν μπορείτε να ενώσετε την κουκούλα από το αποχετευτικό δίκτυο, τότε σε όλο το σπίτι θα βρωμίσει όπως στην τουαλέτα, ανεξάρτητα από το αν ο ανεμιστήρας είναι μπροστά ή μετά τον αγωγό θα εγκατασταθεί.

  Εξίσου σημαντικό είναι το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται αεραγωγοί για ιδιωτικές κατοικίες. Μία από τις πλέον βέλτιστες επιλογές είναι η χρήση σπειροειδών γαλβανισμένων αεραγωγών. Αλλά για την αυτο-εγκατάσταση, οι υπεύθυνοι ανάπτυξης χρησιμοποιούν τους αεραγωγούς που κατασκευάζονται από τον αγωγό αποχέτευσης με διάμετρο 110 mm.

  Matilda:

  - Οι σωλήνες αποχέτευσης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Γενικά, το πλαστικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγωγούς, εκτός αν είναι ένας ειδικός αντιστατικός σωλήνας. Σε αυτή την περίπτωση, η σκόνη θα προσκολληθεί στους τοίχους. Επιπλέον, οι σωλήνες αποχέτευσης έχουν μικρή διάμετρο. Μια ώθηση εξαρτάται άμεσα από τη διάμετρο του αγωγού και τη διαφορά ύψους. Η διαφορά στα σπίτια είναι αρκετά μικρή - αυτό δεν είναι ένα πολυώροφο κτίριο. Ως εκ τούτου, με μικρή διάμετρο, δεν θα υπάρξει σχεδόν καμία ώθηση, ειδικά το καλοκαίρι. Και αν βάλετε ανεμιστήρα, οι σωλήνες αποχέτευσης θα κάνουν έναν πολύ δυσάρεστο ήχο όταν ο αέρας κινείται.

  Αγωγοί για εξαερισμό για ιδιωτική κατοικία - τις απαιτήσεις και τα χαρακτηριστικά

  Για να λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού με μέγιστη απόδοση, είναι απαραίτητο η εσωτερική επιφάνεια του αγωγού να έχει ελάχιστη αντίσταση στην κίνηση του αέρα. Ας δούμε πώς να επιλέξετε το σωστό στοΑγωγοί αερισμού του σπιτιού σας.

  Matilda:

  - Το κύριο έργο
  Αγωγοί - αυτό επιτρέπει στον αέρα να αναμειγνύεται ελεύθερα από το σημείο εισαγωγής αέρα μέχρι το σημείο εξόδου του. Και να είστε ασφαλείς από την άποψη της οικολογίας και της πυρασφάλειας. Οποιαδήποτε απώλεια πίεσης επηρεάζει ή εμποδίζει την ανταλλαγή αέρα με φυσικό εξαερισμό. Απώλειες πίεσης προκύπτουν από την ανομοιογενή επιφάνεια του αγωγού, σε οριζόντιες τομές, σε κάμψη, δίοδο, κ.λπ. Με ορθογώνιο σχήμα του αγωγού, οι απώλειες είναι υψηλότερες από αυτές του στρογγυλού και η σκόνη σε αυτές συσσωρεύεται καλά.

  Οι εύκαμπτοι - κυματοειδείς αγωγοί έχουν τη μεγαλύτερη αντίσταση αέρα. Και είναι καλύτερο να το εφαρμόσετε όταν χρειάζεται να κάνετε μια στροφή ή να συνδέσετε μια κουκούλα κουζίνας στον αγωγό αερισμού.

  Πολύ συχνά, οι προγραμματιστές, για διάφορους λόγους, δεν θέλουν να κάνουν ένα συμπέρασμα μέσω της οροφής, προτιμώντας να τραβήξουν τον αγωγό εξαερισμού μέσα στον τοίχο. Αυτό δεν είναι σωστό.

  Matilda:

  - Ποτέ, σε καμία περίπτωση, μην εξαερώστε τον αερισμό μέσω του τοίχου. Η πρόσοψη είναι χαλασμένη.

  Σε μερικά χρόνια, θα υπάρχει ένα ορατό λεκέ γύρω από την έξοδο στον τοίχο.
  Και ο φυσικός εξαερισμός, επομένως, καθίσταται επίσης άχρηστος, αφού δεν θα υπάρχει απολύτως καμία διαφορά στο ύψος και, αντίστοιχα, στην πίεση.

  Εάν, με σύστημα εξαναγκασμού εξαερισμού, όλοι οι αεραγωγοί συνδέονται με αγκώνες και προσαρμογείς με ένα κάθετο κανάλι, συνιστάται η εγκατάσταση του ανεμιστήρα E190P στην οροφή.

  Για τον έλεγχο αυτού του ανεμιστήρα, εγκαθίσταται ένας βολικός ρυθμιστής ταχύτητας θυρίστορ. Και οι ίδιοι οι αγωγοί λαμβάνονται με διάμετρο 125 mm.

  Στο FORUMHOUSE θα βρείτε ένα άρθρο σχετικά με τα συστήματα εξαερισμού, πολλές χρήσιμες πληροφορίες για το σύστημα εξαερισμού, μια συναρπαστική συζήτηση επιλογή υλικού για αεραγωγούς. Και αφού διαβάσαμε το βίντεό μας, εσείς μπορείτε να δείτε καθαρά πώς μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στον εξαερισμό της συσκευής επιτρέπει όχι μόνο να παρέχετε στο σπίτι καθαρό αέρα, αλλά και να εξοικονομήσετε χρήματα.

  Ποιες σωληνώσεις αερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία είναι καλύτερα να επιλέξουν - τύπους και χαρακτηριστικά

  Οποιοδήποτε μηχανικό σύστημα θα λειτουργεί με πλήρη ισχύ μόνο εάν όλα τα κύρια στοιχεία του είναι κατάλληλα επιλεγμένα και συναρμολογημένα. Με τον αερισμό σε ένα ιδιωτικό σπίτι, όλα συμβαίνουν ακριβώς: είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ο τύπος του συστήματος, ο χώρος των δωματίων και ο προϋπολογισμός σας για να γίνει η εγκατάσταση του αγωγού σύμφωνα με τους βασικούς κανόνες, όπως θα συζητηθεί σε αυτό το άρθρο.

  Κριτήρια για την επιλογή σωλήνων εξαερισμού ποιότητας

  Μαζεύοντας το σωλήνα εξαερισμού σε ένα ιδιωτικό σπίτι, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η τιμή της διαπερατότητας του αέρα (που ορίζεται στην τεκμηρίωση των εμπορευμάτων), καθώς και να δώσουν προσοχή στην τήρηση των ακόλουθων κριτηρίων:

  • σφίξιμο.
  • αντοχή στη φωτιά.
  • ελάχιστες διαστάσεις.
  • τη συμμόρφωση με τα βασικά υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα, ιδίως το επίπεδο θορύβου.

  Υπάρχουσες ποικιλίες αεραγωγών

  Πριν από την εγκατάσταση των σωλήνων εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία, πρέπει να τα επιλέξετε, λαμβάνοντας υπόψη την ακόλουθη ταξινόμηση προϊόντων:

  • από το σχήμα της διατομής.
  • σχετικά με τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή.

  Το σχήμα του τμήματος προσδιορίζει ορισμένα χαρακτηριστικά συγκεκριμένων προϊόντων:

  • Στρογγυλοί αγωγοί - πολύ ευκολότερη και φθηνότερη στην παραγωγή, αλλά και καλή αεροδυναμική. Πιο συχνά χρησιμοποιείται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, όπου η ποιότητα είναι σημαντική, και όχι εξωτερικά χαρακτηριστικά.
  • Τετραγωνικοί και ορθογώνιοι αγωγοί είναι πιο δύσκολο να κατασκευαστούν, έχουν μεγάλη μάζα και επίσης παράγουν πολύ περισσότερο θόρυβο κατά τη λειτουργία, αλλά είναι εύκολο να συναρμολογηθούν. Το σωστό σχήμα διευκολύνει την πρόσδεσή τους με ευθείες γωνίες στη διασταύρωση των τοίχων και της οροφής. Χρησιμοποιείται σε κτίρια γραφείων, καθώς και σε πολυκατοικίες και ιδιωτικές κατοικίες.

  Όσον αφορά τα υλικά παραγωγής, αποτιμώνται οι ακόλουθοι τύποι:

  • Γαλβανισμένος χάλυβας - Ανθεκτική στις διαβρωτικές επιδράσεις, δεν χάνει τις βασικές του ιδιότητες κατά τη λειτουργία, όταν πρόκειται για εφαρμογή σε εύκρατες κλιματικές συνθήκες. Η αυξημένη υγρασία δεν αποτελεί απειλή για το υλικό (λεπτομερέστερα: "Τύποι αεριζόμενων γαλβανισμένων σωλήνων και τρόπος χρήσης τους").
  • Ανοξείδωτο ατσάλι - είναι απαραίτητη για τη δημιουργία αεραγωγών σε χώρους με αυξημένη θερμοκρασία (σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις) στους 500 βαθμούς Κελσίου. Ο ανθεκτικός στη θερμότητα χάλυβας είναι εξαιρετικά ανθεκτικός σε όλα τα είδη επιθετικών περιβαλλόντων.
  • Μεταλλικά πλαστικά - ένα υλικό που αντιπροσωπεύεται από δύο στρώματα μετάλλου, ενωμένα μεταξύ τους με αφρώδες πλαστικό. Η κύρια διαφορά είναι η αυξημένη αντοχή, καθώς και το χαμηλό βάρος των συναρμολογημένων δομών, η απουσία της ανάγκης χρήσης πρόσθετου θερμομονωτικού υλικού. Εξωτερικά, οι σωλήνες είναι επίσης πολύ όμορφοι, αλλά είναι επίσης αρκετά ακριβές, γεγονός που περιορίζει τη ζήτηση γι 'αυτούς.
  • Πλαστικά Είναι μια γενική κατηγορία πολυμερών υλικών που είναι ιδανικά κατάλληλα για αεροπορικές μεταφορές, τόσο σε εγχώριο όσο και σε βιομηχανικό περιβάλλον (χημικές, βιομηχανικές, φαρμακευτικές και άλλες). Κατά την παραγωγή αυτού του υλικού χρησιμοποιείται σαν βάση ένα πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC), το οποίο προκαλεί πλαστική αντοχή σε υγρασία, αλκαλικά και όξινα μέσα. Η αυξημένη ομαλότητα των πλαστικών επιφανειών επιτρέπει στις μάζες του αέρα να κινούνται χωρίς αντοχή και η στενή τοποθέτηση των σωλήνων ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο διαρροής ή εισροής ακαθαρσιών στον μεταφερόμενο αέρα.

  Πολύ συχνά, ο αέρας τροφοδοσίας συναρμολογείται από σωλήνες πολυαιθυλενίου και το ύφασμα από γυαλί χρησιμοποιείται για τη σύνδεση των διανομέων αέρα και των ανεμιστήρων. Οι αεραγωγοί μπορούν να διαφέρουν τόσο στα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά όσο και στην παράμετρο ακαμψίας.

  Η μέθοδος παραγωγής καθορίζει τους ακόλουθους τύπους αγωγών:

  • ραφές?
  • σπειροειδής πληγή.
  • σπειροειδής.

  Όσον αφορά την ακαμψία, οι σωλήνες είναι εύκαμπτοι ή άκαμπτοι.

  Έτσι, οι πιο δημοφιλείς είναι οι άκαμπτοι σωλήνες με ένα τμήμα με τη μορφή ενός κύκλου ή ενός τετραγώνου. Αυτοί οι σωλήνες εξάτμισης για εξαερισμό ανταποκρίνονται πλήρως σε όλα τα χαρακτηριστικά αντοχής, πολύ απλά κατά τη λειτουργία και την εγκατάσταση. Και δεν χρειάζεται να στερεώνονται μεταξύ τους, αφού το βάρος τους είναι βέλτιστο για τη συνηθισμένη ανθεκτική άρθρωση.

  Ο εύκαμπτος αγωγός είναι ένας λεγόμενος κυματοειδής σωλήνας βασισμένος σε εξαρτήματα από χαλύβδινο σύρμα. Τα τοιχώματα αυτών των σωλήνων είναι κατασκευασμένα από πολυεστέρα με την προσθήκη μετάλλου. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό αυτών των προϊόντων είναι το χαμηλό βάρος, η ευκολία εγκατάστασης και η επακόλουθη συντήρηση.

  Μειονεκτήματα: χαμηλότερη τιμή ηχομόνωσης και κυματοειδές δομή, που οδηγεί σε μείωση της ταχύτητας της ροής του αέρα. Οποιοσδήποτε σωλήνας εξαερισμού πρέπει να επιλέγεται με βάση τα προτεινόμενα κριτήρια και χαρακτηριστικά.

  Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι σύνδεσης των σωλήνων εξαερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία:

  • φλάντζα - η εγκατάσταση πραγματοποιείται με τη βοήθεια παρόμοιων στοιχείων (φλάντζες), ενώ η στεγανότητα εξασφαλίζεται από σφραγίδες,
  • χωρίς δισκία - περιλαμβάνει στερέωση με χαλύβδινη ταινία και μεταλλική ταινία.

  Εργασίες εγκατάστασης για φυσικό και εξαναγκασμένο εξαερισμό

  Μετά την επιλογή του υλικού, της διατομής και της διαμέτρου του σωλήνα εξαερισμού στην ιδιωτική κατοικία, μπορείτε να συνεχίσετε τις εργασίες εγκατάστασης. Διαβάστε επίσης: "Πώς να επιλέξετε τη διάμετρο του σωλήνα για το σχέδιο - τα χαρακτηριστικά των σωλήνων εξαερισμού." Η σήμανση ολόκληρης της διαδρομής εγκατάστασης πρέπει να γίνεται σύμφωνα με ένα προκατασκευασμένο σχήμα.

  Ο φυσικός εξαερισμός είναι εξοπλισμένος ακόμα και στο στάδιο της ανέγερσης του κτιρίου ή είναι εγκατεστημένος στα κανάλια που προετοιμάζονται για αυτό.

  Τα έργα εκτελούνται ως εξής:

  1. Εγκαθίστανται πλέγματα και εκτροπείς.
  2. Παρέχεται σταθερή παροχή αέρα μέσω της εγκατάστασης βαλβίδων τροφοδοσίας.
  3. Έχει εγκατασταθεί εξολκέας για τη μονάδα κουζίνας.
  4. Παρέχονται ανεμιστήρες για εγκαταστάσεις υδραυλικών εγκαταστάσεων. Τοποθετούνται στον αγωγό εξαερισμού, όπου θα δουλέψουν για να φυσούν.

  Θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η κυκλική διατομή του αγωγού θα οδηγήσει σε αυξημένο βύθισμα και την ταχεία ανακαίνιση του αέρα στις εγκαταστάσεις του σπιτιού. Η ξηρότητα και η ξηρότητα με φυσικό αερισμό μπορεί να εξαλειφθεί δημιουργώντας πρόσθετες περιοχές μέσω των οποίων θα ρέει ο αέρας.

  Οι υγροί αεραγωγοί και οι καλούπιες επιφάνειες αποτελούν συνέπεια μιας ασθενούς εκροής αέριων μαζών. Εξαλείφει αυτό το πρόβλημα με δυσκολία και την πιο λογική επιλογή - την οργάνωση του εξαναγκασμένου εξαερισμού ως ξεχωριστού συστήματος. Διαβάστε επίσης: "Ποιες σωληνώσεις εξαερισμού - οι απαιτήσεις για εγκατάσταση εξαερισμού".

  Ο αναγκαστικός εξαερισμός είναι ο βέλτιστος τρόπος για ιδιωτικές κατοικίες με διάταξη πολλαπλών δωματίων και υψηλή υγρασία.

  Οι εργασίες εκτελούνται ως εξής:

  1. Κατ 'αρχάς, εγκαθίσταται η μονάδα εξαερισμού. Τις περισσότερες φορές τη θέση του στη σοφίτα (κατ 'ανάγκη μόνωση).
  2. Η μονάδα τροφοδοτείται με αγωγούς αέρα.
  3. Σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρα από τη διαρροή riser καμινάδα και μία κατασκευή τοίχου κτιρίου είναι τοποθετημένη στην εισαγωγή αέρα (διαβάζεται ως: «Τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης των σωλήνων αερισμού και των μεθόδων λυμάτων συσκευής»).
  4. Οι ελλιπείς αεραγωγοί, αν δεν είχαν βρεθεί στο στάδιο της ανέγερσης του σπιτιού, τοποθετούνται σαφώς σύμφωνα με το σχέδιο, αλλά με ανοικτό τρόπο. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι οι σωλήνες τροφοδοσίας είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις μονάδες παραθύρων ή τοποθετούνται στο τμήμα του δωματίου που βρίσκεται απέναντι από την πόρτα εισόδου.
  5. Οι αγωγοί συνδέονται με τη μονάδα μέσω κυματοειδών σωλήνων.
  6. Όλοι οι σωλήνες εξαερισμού είναι μονωμένοι.
  7. Στις άκρες των αγωγών, εγκαθίστανται γρίλιες και στους σωλήνες τροφοδοσίας υπάρχουν ροζέτες-ανεμοστάτες.

  Το αποτέλεσμα

  Μόνο με τη βέλτιστη επιλογή των σωλήνων του συστήματος εξαερισμού, καθώς και με πλήρη τήρηση των κανόνων εγκατάστασης και τακτικής συντήρησης του συστήματος, μπορεί να εξασφαλιστεί αποτελεσματική κυκλοφορία αέρα σε όλο το σπίτι. Σε αυτά τα κτίρια, οι άνετοι μικροκλιματικοί όροι καθορίζονται στον οποίο κάθε ενοικιαστής αισθάνεται άνετα.

  Σωλήνες εξαερισμού σε εξοχικές κατοικίες: τύποι, κριτήρια επιλογής, υλικά κατασκευής

  Μια καλά προσαρμοσμένη ανταλλαγή αέρα σε ένα ιδιωτικό σπίτι είναι ένα σημαντικό συστατικό της σύγχρονης ζωής. Ο κατάλληλα σχεδιασμένος εξαερισμός βοηθά στη διατήρηση ενός ευνοϊκού μικροκλίματος. ο αέρας δεν σταματάει, η συμπύκνωση δεν σχηματίζεται, δεν υπάρχει πιθανότητα να ανατραπεί για μούχλα και μύκητες. Στα σύγχρονα κτίρια, με τα πρακτικά σφραγισμένα παράθυρα, ο εξαερισμός είναι ο μόνος τρόπος για να ενημερώσετε ποιοτικά τον αέρα στο δωμάτιο, να αφαιρέσετε τα προϊόντα καύσης αερίου και καπνού τσιγάρων. Οι αγωγοί αερισμού σε ιδιωτικό σπίτι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού. για να παρέχουν άνετες συνθήκες στους κατοίκους του σπιτιού, πρέπει να επιλέγονται και να συναρμολογούνται σύμφωνα με τα τεχνολογικά πρότυπα.

  Καλά σχεδιασμένος εξαερισμός - μια υπόσχεση ευεξίας

  Συστήματα εξαερισμού: τύποι και κύρια μέρη

  Το σύστημα αερισμού εξαερισμού επιλέγεται, καθοδηγούμενο από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται το ιδιωτικό εξοχικό σπίτι, τη θέση του και τον αριθμό των μόνιμων κατοίκων. Στην ιδιωτική κατοικία εγκαθίστανται τα ακόλουθα συστήματα εξαερισμού:

  Φυσικός εξαερισμός. Εγκαθίσταται σε σπίτια κατασκευασμένα από ξυλεία (κούτσουρα), τούβλα, φυσικό αέριο, σκωρία και αφρώδη μπλοκ, διογκωμένο πηλό σκυρόδεμα (μπλοκ και μονολιθικό), πέλμα. Αυτή η μέθοδος είναι επωφελής εάν το κτίριο βρίσκεται σε μια καθαρά περιβαλλοντικά καθαρή περιοχή - ο καθαρός αέρας δεν χρειάζεται να καθαριστεί, δεν χρειάζονται πρόσθετα κονδύλια για την εγκατάσταση φίλτρων. Για να διατηρηθεί ο φυσικός εξαερισμός του αέρα (που πραγματοποιείται με αποτέλεσμα έλξης), τοποθετούνται βαλβίδες τροφοδοσίας τοίχου και παραθύρου (προσαρμογείς). Ο δεύτερος τρόπος, ο οποίος σας επιτρέπει να παρακολουθήσετε την ένταση του εισερχόμενου αέρα - εγκατάσταση μιας πλέγματος εξαερισμού.

  Αναγκαστικός εξαερισμός. Συνιστάται ιδιαίτερα σε κτίρια από σάντουιτς και πάνελ κενού, σε σπίτια πλαισίων (καναδική τεχνολογία), σε σπίτια κατασκευασμένα από διογκωμένο σκυρόδεμα από πολυστυρένιο. Ένα τέτοιο σύστημα εγκαθίσταται σε σπίτια κατασκευασμένα από άλλα υλικά, αν το κτίριο βρίσκεται σε μια περιοχή με αμφίβολη καθαρότητα αέρα - στην πόλη, κοντά στον αυτοκινητόδρομο. Ο αναγκαστικός εξαερισμός μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά τον εισερχόμενο αέρα από τη σκόνη του δρόμου και την αιθάλη, τα καυσαέρια, τη γύρη των φυτών. Για την οργάνωση του εξαναγκασμένου εξαερισμού (τροφοδοσία, εξαγωγή ή μεικτός τύπος) χρησιμοποιούνται σωλήνες, ανεμιστήρες και φίλτρα (με διαφορετικούς βαθμούς καθαρισμού). Εάν η κυκλοφορία του αέρα διέρχεται από τους σωλήνες εξαερισμού, το σύστημα ονομάζεται σύστημα καναλιών. Εάν παρέχεται αέρας μέσω βαλβίδων τοίχου και παραθύρου - χωρίς κανάλι. Το σύστημα διαθέτει επίσης βαλβίδα αέρα (για τη ρύθμιση της ροής), σιγαστήρα και θερμαντήρα (για τη θέρμανση του ψυχρού αέρα).

  Το σύστημα της εισροής και εξαγωγής του αέρα σε μια ιδιωτική κατοικία

  Μικτός εξαερισμός. Μπορεί να είναι μια αποτελεσματική λύση όταν συνδυάζεται με ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, μέρος του συστήματος (για παράδειγμα, εισροή αέρα από το εξωτερικό) λειτουργεί σε φυσικό τρόπο, και ο εξαγόμενος αέρας αναγκάζεται, ή αντίστροφα. Συνήθως αναγκάζονται οι κουκούλες να εγκαθίστανται σε χώρους με κανονική ατμοσφαιρική ρύπανση - στο λεβητοστάσιο, στην κουζίνα, στο μπάνιο. Η συσκευή του μικτού συστήματος χρησιμοποιεί στοιχεία συστημάτων με φυσικό και εξαναγκασμένο βύθισμα.

  Υπολογισμός του συστήματος εξαερισμού και επιλογή της διαμέτρου των σωλήνων

  Προκειμένου για οποιοδήποτε σύστημα να εξασφαλίζει την παροχή καθαρού αέρα και την απομάκρυνση του χρησιμοποιημένου αέρα, κατά το σχεδιασμό επιλέγεται ο σχεδιασμός του συστήματος (φυσικός ή αναγκαστικός), καθορίζεται ο απαιτούμενος όγκος εισερχόμενου αέρα. Δεν υπολογίζεται από την περιοχή του σπιτιού, αλλά από τον αριθμό των ατόμων που διαμένουν μόνιμα στο σπίτι.

  Οι κανόνες επιτρέπουν την ισοτιμία αέρα 3 m³ / h ανά άτομο. Για παράδειγμα, αν υπάρχουν τέσσερις άνθρωποι στο σπίτι, θα πρέπει να τροφοδοτούνται 12 μ³ αέρα στο σπίτι κάθε ώρα και θα πρέπει να εκπέμπεται το ίδιο ποσό. Είναι προφανές ότι για μια καλή ανταλλαγή αέρα η επιλογή των σωληνώσεων εξαερισμού διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο. Είναι εύκολο να υπολογίσετε τη διάμετρο των σωλήνων εξαερισμού αφού έχουν καθοριστεί οι παράμετροι και το υλικό του συστήματος. Το κοινό μέγεθος των σωλήνων για τον αερισμό των νοικοκυριών είναι διάμετρος 100 mm. είναι πιο εύκολο να βρείτε έναν ανεμιστήρα, μια μάσκα και άλλα στοιχεία.

  Έργο αερισμού ντουλάπας

  Βασικά στοιχεία του συστήματος εξαερισμού

  Το σύστημα διαθέτει διάφορα λειτουργικά στοιχεία και στοιχεία:

  Αεραγωγοί. Επιλέγονται με βάση τις υπολογισμένες παραμέτρους.

  Σχηματισμένα προϊόντα. Επιτρέψτε τη σύνδεση μεμονωμένων εξαρτημάτων ή τη ρύθμιση της περιστροφής, της διακλάδωσης ή της αλλαγής της γωνίας στο σύστημα. Τα στοιχεία σχήματος περιλαμβάνουν συνδέσμους (συνδέουν σωλήνες μιας και διαφορετικών διαμέτρων), στροφές (επιτρέπουν την αλλαγή της κατεύθυνσης του αγωγού χωρίς να αλλάζει το επίπεδο), tees (επιτρέπουν τη δημιουργία ενός κλάδου). Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εξαρτήματα (προϊόντα με σύνδεση με σπείρωμα ή ζεύκτη), και εξαρτήματα σε φλάντζες ή συγκολλημένα.

  Στοιχεία στερέωσης. Βοηθητικά στοιχεία που απλοποιούν την εγκατάσταση του συστήματος.

  Θερμοσίφωνες, βαλβίδες, σχάρες, φίλτρα αέρα. Χρησιμοποιείται σε αναγκαστικά συστήματα.

  Επιλογή εξαναγκασμένου εξαερισμού με διήθηση

  Αγωγοί εξαερισμού: απαιτήσεις και κριτήρια επιλογής

  Ο εξαερισμός τοποθετείται στο στάδιο του σχεδιασμού, ταυτόχρονα με άλλα συστήματα μηχανικής. Σε αυτό το σημείο προσδιορίζεται ο τύπος του συστήματος εξαερισμού, τα χαρακτηριστικά των κύριων στοιχείων και τα κατάλληλα υλικά. Στους θαλάμους αερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής υπάρχουν αρκετές απαιτήσεις:

  Αντοχή. Οι σωληνώσεις υποτίθεται ότι αντέχουν στην πίεση αέρα που καθορίζεται στο σχέδιο.

  Μέθοδος διέλευσης. Μπορεί να βρεθεί από την τεκμηρίωση του προϊόντος.

  Στερεότητα και συμμόρφωση με τους κανόνες θερμομόνωσης (αντοχή στη φωτιά).

  Ευκολία χρήσης. Όταν ο αέρας μετακινείται στο σύστημα, εμφανίζεται αεροδυναμικό θόρυβο. το επίπεδό του δεν πρέπει να υπερβαίνει τα καθιερωμένα υγειονομικά και υγειονομικά πρότυπα.

  Εύκολο στη χρήση. Τα εξαρτήματα του συστήματος εγκαθίστανται εύκολα, συντηρούνται και αλλάζονται κατά την επισκευή.

  Βάρος. Το τελικό σύστημα δεν πρέπει να υπερβαίνει το επιτρεπόμενο φορτίο στις δομές στήριξης.

  Εργονομία. Το σύστημα πρέπει να καταλαμβάνει ένα ελάχιστο χώρο και να ταιριάζει στη συνολική έννοια του εσωτερικού.

  Η χρήση πλαστικού μειώνει το βάρος και το κόστος του αερισμού

  Οι σωλήνες εξαερισμού που προσφέρονται στην αγορά μπορούν να ταξινομηθούν με διάφορους τρόπους:

  Στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε επαφές κατασκευαστικών εταιρειών που προσφέρουν υπηρεσίες εσωτερικής εξυγίανσης. Μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με εκπροσώπους με την επίσκεψη στην έκθεση των σπιτιών "Low-Rise Country".

  Σύμφωνα με το σχήμα της διατομής

  Οι διαστάσεις και ο σκοπός της αίθουσας υπαγορεύουν την επιλογή της μορφής. Ο σωλήνας εξάτμισης για εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία μπορεί να έχει ένα από τα δύο σχήματα διατομής:

  Γύρω. Οι στρογγυλοί σωλήνες είναι ευκολότεροι στην κατασκευή τους και είναι ευκολότερο να συναρμολογούνται από τους ορθογώνιους, γεγονός που έχει ευχάριστη επίδραση στο κόστος τους. Έχουν καλή αεροδυναμική, υψηλή απόδοση και πιο ακριβή εμφάνιση. Παρόλο που οι στρογγυλοί αγωγοί αέρα είναι πιο συνηθισμένοι στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ορισμένα εσωτερικά στυλ (σοφίτα, υψηλής τεχνολογίας) χαιρετίζουν τη χρήση τους.

  Ορθογώνιο (τετράγωνο). Το εγκάρσιο σχήμα αυτών των στοιχείων διευκολύνει την τοποθέτησή τους κοντά στους τοίχους και την οροφή. Ταυτόχρονα, ζυγίζουν περισσότερο, είναι πιο δύσκολο να κατασκευαστούν και πιο θορυβώδη κατά τη λειτουργία. Τα ορθογώνια δίκτυα διανομής αέρα οργανώνονται σε γραφεία τύπου γραφείου, σε διαμερίσματα και ιδιωτικά κτίρια.

  Στρογγυλά σωλήνες εξαερισμού στην πατάρι του καθιστικού

  Οι στρογγυλοί σωλήνες έχουν βέλτιστα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά. Αυτά τα προϊόντα μεγάλης διαμέτρου είναι η καλύτερη λύση για ένα ευρύχωρο εργαστήριο. Ο εξαερισμός από τα επίπεδα ορθογώνια στοιχεία θα είναι λιγότερο εμφανής σε ένα δωμάτιο με χαμηλή οροφή. Οι σωλήνες με ορθογώνιο προφίλ απαιτούν πρόσθετη μόνωση, καθώς οι γωνίες δημιουργούν πρόσθετη αντίσταση, μειώνεται η ταχύτητα του αέρα και αυξάνεται ο θόρυβος.

  Υλικό σωλήνων

  Το σύστημα εξαερισμού συμμετέχει ενεργά στη ρύθμιση του μικροκλίματος ενός εξοχικού σπιτιού, παρέχοντας καθαρό αέρα στο δωμάτιο και απομακρύνοντας το χρησιμοποιούμενο. Η επιλογή των σωλήνων για το υλικό γίνεται με βάση τις παραμέτρους του συστήματος και τις συνθήκες λειτουργίας του. Υπάρχουν διάφοροι τύποι σωλήνων.

  Μεταλλικοί σωλήνες ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό της κουζίνας Αυτό μπορεί να είναι ενδιαφέρον! Στο άρθρο σχετικά με τον ακόλουθο σύνδεσμο, διαβάστε σχετικά με τον αερισμό στο σπίτι.

  Μέταλλο

  Οι σωλήνες εξαερισμού, μέταλλο και κασσίτερος, μπορούν συχνά να βρεθούν σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Για την κατασκευή τους χρησιμοποιήστε:

  Ανοξείδωτο και μαύρο λεπτό φύλλο χάλυβα. Ισχυρά προϊόντα σχεδιασμένα να λειτουργούν σε υψηλή θερμοκρασία. Λόγω της σταθερότητας του ανοξείδωτου χάλυβα σε διαβρωτικές χημικές ενώσεις, οι σωλήνες αυτοί χρησιμοποιούνται ευρέως σε επικίνδυνες βιομηχανικές βιομηχανίες.

  Γαλβανισμένο μαύρο φύλλο χάλυβα. Οι σωληνώσεις από γαλβανισμένο χάλυβα δεν επιτρέπεται να μεταφέρουν διαβρωτικές ουσίες. Τα προϊόντα είναι σχετικά ελαφριά και προστατεύονται αξιόπιστα από τη διάβρωση από ένα στρώμα ψευδαργύρου.

  Γαλβανισμένος χάλυβας. Η επίστρωση από νικέλιο ή χρώμιο ενισχύει τη γραμμή αέρα και την προστατεύει από τη διάβρωση, αλλά το καθιστά ακριβότερο.

  Αλουμίνιο. Συχνά χρησιμοποιείται ως φύλλο για εύκαμπτες (κυματοειδείς) σωλήνες. Ο αγωγός αέρα από αλουμινόχαρτο είναι βολικός σε δύσκολες περιοχές. μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες έως + 250 ° C.

  Περιγραφή βίντεο

  Σχετικά με τους τύπους σωλήνων εξαερισμού στο παρακάτω βίντεο:

  Τα πλεονεκτήματα των μεταλλικών σωλήνων περιλαμβάνουν:

  Ανθεκτικότητα. Εξαιρετικά ανθεκτικό σε υψηλές θερμοκρασίες, πίεση και επιθετικά περιβάλλοντα χωρίς μείωση των αεροδυναμικών ιδιοτήτων.

  Αντοχή. Πυρίμαχα, έχουν αυξημένη ακαμψία, δεν έχουν περιορισμούς σε μήκος.

  Συμμόρφωση με πρότυπα αποχέτευσης και υγιεινής. Επιτρέπεται να χρησιμοποιείται στη βιομηχανία τροφίμων και φαρμακευτικών προϊόντων. Οι σωλήνες εξαερισμού, γαλβανισμένοι και ανοξείδωτοι, καθαρίζονται εύκολα και μπορούν να απολυμανθούν.

  Ποικιλία. Παράγονται προϊόντα διαφόρων (συμπεριλαμβανομένων και μεγάλων) διαμέτρων και σχημάτων.

  Το μειονέκτημα είναι το βάρος, η τιμή και η κατανάλωση μετάλλου για τη σύνδεση μεμονωμένων στοιχείων. Η ελάχιστη κατανάλωση είναι στη συγκολλημένη ραφή, το μέγιστο είναι για τη ραφή, σπείρα-κλειδαριά άρθρωση (μερικές φορές μέχρι και το 15% του μετάλλου).

  Οι σωλήνες εξαερισμού μπορούν να χωρίσουν με επιτυχία το χώρο Αυτό μπορεί να είναι ενδιαφέρον! Στο άρθρο σχετικά με τον ακόλουθο σύνδεσμο, διαβάστε σχετικά με τον εξαερισμό τροφοδοσίας και εξαγωγής.

  Πλαστικά

  Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει πολλούς τύπους πολυμερών υλικών:

  PVC σωλήνες (πολυβινυλοχλωρίδιο). Συχνά χρησιμοποιούνται στην κατασκευή ιδιωτικών κατοικιών. Πληρούν όλες τις προδιαγραφές υγιεινής, έχουν μια εμφανή εμφάνιση και μετακινούν με αυτοπεποίθηση μεταλλικά ανάλογα.

  Μεταλλικά πλαστικά. Η βάση του σωλήνα είναι μεταλλική (χάλυβα ή αλουμίνιο), επάνω (εσωτερικά και εξωτερικά) καλυμμένη με ένα πολυμερές στρώμα. Το πολυμερές δίνει στο προϊόν ελκυστική εμφάνιση, προστατεύει από τη διάβρωση και έχει ιδιότητες απομόνωσης βρωμιάς. Η ζήτηση περιορίζεται στην τιμή.

  Κυματοειδές (από PVC και HDPE),. Εύκολο στην εγκατάσταση (εύκαμπτο και εύκαμπτο), ελαφρύ και αξιόπιστο κατά τη χρήση (κατάλληλο για χρήση σε ευρύ φάσμα θερμοκρασιών, από -30 έως +100 ° C). Τα μείγματα περιλαμβάνουν τις αδύναμες αεροδυναμικές ιδιότητες (ειδικά σε μέρη στροφών) και την ικανότητα να συσσωρεύονται πάνω στην κυματοειδή επιφάνεια σκόνη και βρωμιά, η οποία δεν είναι εύκολο να αφαιρεθεί.

  Πολυαιθυλένιο (HDPE),. Μπορούν να λειτουργούν στην κλίμακα από -40 έως +80 ° C. Τα προϊόντα σε μαύρο χρώμα έχουν προστασία από το ηλιακό υπεριώδες.

  Περιγραφή βίντεο

  Σχετικά με τον τρόπο σωστής εξαερισμού για ένα ιδιωτικό σπίτι στο παρακάτω βίντεο:

  Πολυπροπυλένιο. Αντέχουν τις θερμοκρασίες από -1 έως + 98 ° C, στον παγετό γίνονται εύθραυστες.

  PVDF (από PTFE). Οι ισχυρότεροι σωλήνες. εύκολο να διατηρηθεί η επαφή με όξινο και αλκαλικό ατμό και θερμοκρασία από -40 έως + 140 ° C.

  Στη συντριπτική πλειοψηφία των διαμερισμάτων και εξοχικών σπιτιών για την οργάνωση του εξαερισμού χρησιμοποιούν σωλήνες PVC. Η επιλογή, εκτός από μια χαμηλή τιμή, υπαγορεύεται από τους ακόλουθους λόγους:

  Εύκολη εγκατάσταση (λόγω του μικρού βάρους) και την πλήρη στεγανότητα των αρθρώσεων.

  Ποικιλία. Για οποιοδήποτε σύστημα εξαερισμού, μπορείτε να επιλέξετε κατάλληλο για το σχήμα και το μέγεθος του τμήματος σωλήνα.

  Εύρος εργασίας. Είναι στην περιοχή από 0 έως + 80 ° C. Τα προϊόντα δεν καταστρέφονται από τη δράση του ηλιακού φωτός και έχουν εξαιρετικές αεροδυναμικές ιδιότητες λόγω της ομαλότητας της εσωτερικής επιφάνειας.

  Η θυρίδα εξαερισμού φαίνεται κατάλληλη στο εσωτερικό του μπάνιου

  Απλάth φροντίδα. Η ρύπανση από την επιφάνεια είναι εύκολο να καθαριστεί. Δεδομένου ότι οι αγωγοί PVC είναι αντιστατικά, η σκόνη δεν κολλά στην επιφάνεια.

  Ευκολία χρήσης. Ο θόρυβος που παράγεται από το σύστημα με σωλήνες από PVC δεν υπερβαίνει τα επιτρεπόμενα υγειονομικά πρότυπα. Προϊόντα που ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό και δεν είναι επικίνδυνα για την υγεία.

  Το κύριο μειονέκτημα των σωλήνων PVC είναι το χαμηλό σημείο τήξης, το οποίο δεν επιτρέπει την τοποθέτησή τους σε σάουνα ή μπανιέρα (αντικαθίστανται από μεταλλικά).

  Αυτό μπορεί να είναι ενδιαφέρον! Στο άρθρο σχετικά με τον παρακάτω σύνδεσμο, διαβάστε σχετικά με τον εξαερισμό στο μπάνιο.

  Σωλήνα σάντουιτς

  Σάντουιτς σωλήνες - ένα βολικό υποκατάστατο για τμήματα ενός συμβατικού αεραγωγού, που είναι είτε έξω είτε μέσα από τη σοφίτα και χρειάζονται πρόσθετη μόνωση. Ο σωλήνας σάντουιτς μοιάζει με τεμάχιο δύο κυκλωμάτων ενσωματωμένων σωλήνων διαφόρων διαμέτρων, μεταξύ των οποίων τοποθετείται ένα στρώμα θερμομονωτικού υλικού. Για τους σωλήνες, ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα χρησιμοποιείται, η μόνωση είναι ως επί το πλείστον βασάλτη μαλλί.

  Οι σωλήνες σάντουιτς χρησιμοποιούνται επίσης στη διάταξη καπνοδόχων. έχουν φήμη για ποιοτικά και λειτουργικά προϊόντα. Ο σχεδιασμός του υλικού είναι ο λόγος για τις ελλείψεις του - υψηλό βάρος και υψηλό κόστος.

  Σωλήνας σάντουιτς γαλβανισμένος

  Εγκατάσταση εξαερισμού: εναλλακτική λύση για τους αεραγωγούς

  Το σύστημα εξαερισμού είναι μια σημαντική προϋπόθεση για τη δημιουργία άνετων συνθηκών σε μια εξοχική κατοικία. Ανάλογα με το σχεδιασμό του σπιτιού, μπορεί να έχει μια αρκετά περίπλοκη συσκευή, πρόσθετες λειτουργίες και αξιοπρεπή αξία. Το τελευταίο σημείο ξυπνάει στη ζωή μια κατανοητή επιθυμία για εξοικονόμηση αντικαθιστώντας μέρος των αεραγωγών με σωλήνες αποχέτευσης. Για να καταλάβουμε αν μια τέτοια απόφαση οδηγεί στο αναμενόμενο αποτέλεσμα, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα γεγονότα:

  Η διαφορά στο μέγεθος. Τα μεγέθη και τα τμήματα των σωλήνων αποχέτευσης και εξαερισμού συνηθέστερα δεν συμπίπτουν, επομένως το συνδυασμένο σύστημα δεν μπορεί να συναρμολογηθεί. Υπάρχει μια πιθανότητα εάν η εγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί από το μηδέν.

  Φιλικό προς το περιβάλλον υλικό. Για τα προϊόντα αερισμού χρησιμοποιείστε πλαστικό, το οποίο δεν υποβαθμίζει την ποιότητα του εισερχόμενου αέρα. Οι σωλήνες αποχέτευσης δεν είναι φιλικοί προς το περιβάλλον, γεγονός που εξηγείται από τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, τα στοιχεία αποχέτευσης στο σύστημα εξαερισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο στο τμήμα εξάτμισης.

  Ένας τρόπος να καλυφθεί ο σωλήνας εξαερισμού από την κουκούλα

  Χαρακτηριστικό του υλικού. Οι αεραγωγοί αντιμετωπίζονται κατά τη διάρκεια της παραγωγής με αντιστατικούς παράγοντες, έτσι ώστε η επιφάνεια των προϊόντων να παραμένει καθαρή. Σε αντίθεση με τα ανάλογα λυμάτων, στα εξωτερικά τοιχώματα των οποίων αναπόφευκτα θα συσσωρεύονται βρωμιά και τη σκόνη σχηματίζονται σε ομάδες και είναι άνετα να αισθάνονται όλα τα είδη των μικροοργανισμών. Εβδομαδιαία διαγραφή της σκόνης από την επιφάνεια - ένα απλό θέμα, το ερώτημα είναι, πώς να είναι με το εσωτερικό περιεχόμενο.

  Βάρος. Οι σωλήνες αποχέτευσης είναι πολύ βαρύτεροι από τους αεραγωγούς. Κατά την τοποθέτηση του αρθρωτού εξαερισμού χρειάζονται ενισχυμένη στερέωση.

  Εμφάνιση. Η δομή των αποχετευτικών στοιχείων χάνει την ικανότητα παρουσίασής τους. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του δωματίου είναι πολύ πιο εύκολο να επιλέξετε κατάλληλους σωλήνες εξαερισμού.

  Τα παραπάνω γεγονότα μας κάνουν να αμφιβάλλουμε για τη σκοπιμότητα χρήσης σωλήνων αποχέτευσης για την οργάνωση του αερισμού του σπιτιού. Συμβιβασμός, που έχει το δικαίωμα ύπαρξης - η χρήση τους σε μη οικιακούς χώρους (για παράδειγμα, ένα γκαράζ) ή για τον εξοπλισμό της κουκούλας.

  Τα σωστά επιλεγμένα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού ταιριάζουν σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο

  Αυτό μπορεί να είναι ενδιαφέρον! Στο άρθρο στον ακόλουθο σύνδεσμο, διαβάστε σχετικά με τον εξαερισμό του λεβητοστασίου.