Τι είναι ένας διαχύτης, τι είναι και πώς να το εγκαταστήσετε;

Για να καλύψετε το άνοιγμα του αγωγού, "κοιτάζοντας" μέσα στο δωμάτιο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όχι μόνο τις γρίλιες εξαερισμού.

Ένα από αυτά τα προϊόντα είναι ο διαχύτης.

Περιγραφή, σκοπό και συσκευή

Ο διαχύτης είναι το ορατό στοιχείο του συστήματος διανομής αέρα μέσω του οποίου εισέρχεται αέρας στο δωμάτιο (ή αφαιρείται από αυτό). Στην πραγματικότητα - αυτός είναι ένας από τους τύπους του αναπνευστικού γκριλ, ο οποίος έχει ένα ελαφρώς διαφορετικό σχέδιο.

Το έργο του προϊόντος είναι η κατανομή της ροής του αέρα. Εάν πηγαίνει με ένα συνεχές τζετ - αυτό οδηγεί σε ένα βύθισμα, και επιπλέον ένα μέρος του δωματίου αερίζεται (κατά μήκος της πορείας του πίδακα). Για την ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο ήταν ομοιόμορφη, ο αεριωθούμενος πρέπει να διανέμεται - αυτό είναι που κάνει ο «διαχύτης».

Το μπροστινό τμήμα του προϊόντος (το οποίο είναι ορατό στο δωμάτιο) μπορεί να έχει διαφορετικό σχήμα, χρώμα και επιφάνεια των οπών. Πίσω είναι ένα άκρο προσγείωσης (το οποίο εισάγεται στην υποδοχή).

Με τον διορισμό των χώρων - χωρίς περιορισμούς. Τα προϊόντα μπορούν να τοποθετηθούν τόσο σε καθιστικά όσο και σε βιομηχανικά και μη οικιστικά κτίρια.

Στα συνηθισμένα διαμερίσματα, ο διαχύτης δεν χρησιμοποιείται πρακτικά - δεδομένου ότι δεν υπάρχουν συσκευές αερισμού προσαγωγής. Ο αέρας περνά είτε από τα παράθυρα είτε από τις βαλβίδες τροφοδοσίας. Εξαερισμός εξαερισμού - περιορίζεται από ένα πλέγμα στην κουζίνα και στο μπάνιο, και μια κουκούλα κουζίνας.

Συχνά, τα προϊόντα χρησιμοποιούνται για εμπορικούς χώρους (καταστήματα, τράπεζες, νοσοκομεία, σαλόνια, γυμναστήρια).

Εμφάνιση και η συσκευή της γενικής διάχυσης οπών (video)

Εφαρμογές

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί διάχυση:

Σε συστήματα αναγκαστικού και φυσικού αερισμού, τροφοδοσία και εξαγωγή.

Στα συστήματα κλιματισμού.

Σε συστήματα θέρμανσης.

Ταξινόμηση: τύποι και διαφορές

Τα προϊόντα ενδέχεται να διαφέρουν ως προς ορισμένα χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά.

Παρακάτω εξετάζουμε τις υπάρχουσες επιλογές.

Με σκοπό (κατεύθυνση ροής αέρα)

Οι διαφορές μεταξύ τους είναι στη γωνία κλίσης των λεπίδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, γενικά, τα προϊόντα χρησιμοποιούνται σε συστήματα εισαγωγής αέρα, λιγότερο συχνά σε συστήματα εξαερισμού.

Μοντέλα εφοδιασμού και καυσαερίων

Ξεχωριστά, πρέπει να ειπωθεί για τους διανομέα τροφοδοσίας και καυσαερίων, οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν ταυτόχρονα στην εξαγωγή καυσαερίων και στον αερισμό τροφοδοσίας. Υπάρχουν τέτοια μοντέλα στις οροφές και έχουν ορθογώνιο ή τετράγωνο σχήμα.

Σε κάθε πλευρά υπάρχουν κενά που κατευθύνονται στις πλευρές του κέντρου του διαχυτήρα. Μέσα από αυτά, ο αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο.

Στο κέντρο - υπάρχουν τρύπες για την αφαίρεση του αέρα (εξάτμιση).

Λόγω της διαφορετικής κατεύθυνσης των ροών του αέρα (ο αέρας έλκεται κάθετα, στο κέντρο και τροφοδοτείται στις πλευρές και κατευθύνεται στις πλευρές), δεν αναμιγνύονται μεταξύ τους.

Με υλικό

Ο διαχυτήρας εξαερισμού μπορεί να κατασκευαστεί από τέτοια υλικά:

Πλαστικά. Ο πλαστικός διαχύτης είναι φθηνότερος και ευκολότερος.

Μέταλλο. Μεταλλικά προϊόντα είναι συνήθως χάλυβας ή αλουμίνιο. Για να παραταθεί η διάρκεια ζωής και να βελτιωθεί η "εμφάνιση", η επιφάνεια των προϊόντων καλύπτεται με βαφή. Σε σύγκριση με το PVC, τα μεταλλικά μοντέλα είναι πιο ακριβά.

Στη συσκευή (η δομή των οπών)

Ανάλογα με τον τύπο των οπών, ο διαχύτης συμβαίνει:

Πλαίσιο. Έχει ένα ορθογώνιο πλαίσιο, στο οποίο κόβονται πολλές μεγάλες στενές τρύπες. Οι λάμπες μπορούν στη συνέχεια να έχουν κλίση (τότε ο αέρας θα κατευθύνεται προς μια συγκεκριμένη πλευρά) ή να βρίσκεται σε ορθή γωνία ως προς το πλαίσιο (τότε ο αέρας θα προέλθει από μια ευθεία ροή από τον διαχύτη). Καλό για το αόρατο τους - αυτά τα προϊόντα ταιριάζουν καλά στο εσωτερικό και δεν είναι εμφανή. Σε ορισμένα μοντέλα, η κλίση των πτερυγίων μπορεί να ρυθμιστεί, τόσο για όλες τις περσίδες ταυτόχρονα, όσο και για κάθε μία ξεχωριστά.

Ακροφύσιο (inkjet). Παρέχει αέρα με συνεχή ροή, λόγω της οποίας περνάει. Συνήθως χρησιμοποιούνται στις οροφές των μεγάλων δωματίων (αίθουσες συναυλιών, γυμναστήρια, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, θέατρα, γκαλερί, αποθήκες, εμπορικά συγκροτήματα). Σε ορισμένα προϊόντα, η κλίση και η κατεύθυνση του ακροφυσίου μπορούν να ρυθμιστούν.

Μπέλβιλ (στην πραγματικότητα - ο ίδιος ανεμοστάτης). Έχει ένα στρογγυλό πλαίσιο, σε μικρή απόσταση από την οποία είναι σταθερός ένας κυκλικός (ή κυρτός ή κοίλος) κύκλος. Ο αέρας διέρχεται μεταξύ του κύκλου και του πλαισίου και κατανέμεται κατά μήκος της επιφάνειας (οροφή).

Vortex. Η μορφή του προϊόντος μπορεί να είναι στρογγυλή ή τετράγωνη. Η θέση των περσίδων είναι σαν μια λεπίδα ανεμιστήρα. Αυτός ο σχεδιασμός επιτρέπει την αποτελεσματικότερη ανάμιξη αέρα στον χώρο.

Ανεμιστήρας. Στρογγυλό προϊόν, το οποίο είναι μερικά διαχυτήρες διαφόρων διαμέτρων, συνδεδεμένο σε ένα.

Διαχυτήρες οροφής εξαερισμού (7 φωτογραφίες)

Ο διαχύτης οροφής είναι ένα αναπόσπαστο μέρος του συστήματος εξαερισμού. Ωστόσο, αυτό το στοιχείο φέρνει όχι μόνο μια τεχνική λειτουργία, αλλά και μια αισθητική, επειδή είναι στην οπτική γωνία. Αντιπροσωπεύει μια διακοσμητική μάσκα, που καλύπτει τον αγωγό αερισμού και ενισχύει την κυκλοφορία του αέρα.

Πριν να το αγοράσετε, πρέπει να κατανοήσετε τους τύπους και τις διαμορφώσεις αυτής της συσκευής. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε όλες τις αποχρώσεις αυτών των μερών, τα χαρακτηριστικά τους και θα περιγράψουμε τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης.

Τύποι πλεγμάτων εξαερισμού

Αυτό το στοιχείο του συστήματος εξαερισμού χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση της οπής στην οροφή. Χάρη σε τέτοια ανοίγματα, ο αέρας κυκλοφορεί καλά στο δωμάτιο, διατηρώντας ένα συγκεκριμένο μικροκλίμα. Επίσης οι οροφές διαχύσεως αποτελούν μέρος του συστήματος πυροπροστασίας και σε πολλά ιδρύματα η τοποθέτησή τους είναι υποχρεωτική.

Αυτή η συσκευή δημιουργεί κίνηση αέρα με συστροφή της ροής του αέρα. Για να δημιουργήσουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα, είναι εξοπλισμένα με μια σχάρα με ένα συγκεκριμένο σχήμα ή λεπίδες.

Παραγωγή από διαφορετικά υλικά:

 • Μέταλλο (χάλυβας ή αλουμίνιο).
 • Πλαστικό ή πλαστικό ·
 • Μερικές φορές οι διακοσμητικές γρίλιες είναι κατασκευασμένες από ξύλο.

Προκειμένου να προσδιοριστεί το υλικό κατασκευής, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε σε ποιο δωμάτιο θα εγκατασταθεί η κατασκευή:

 • Στα γραφεία και στα κτίρια κατοικιών, οι πλαστικοί διανομείς καυσαερίων εγκαθίστανται συνήθως στον τοίχο ή στον χώρο της οροφής.
 • Υπάρχουν επίσης τύποι δαπέδων, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως για βιομηχανικούς χώρους. Δεδομένου ότι σε τέτοιους θεσμούς το φορτίο στο πάτωμα είναι αρκετά μεγάλο, χρησιμοποιούνται μεταλλικές κατασκευές. Είναι ανθεκτικά στη μηχανική καταπόνηση και το επιθετικό περιβάλλον, γι 'αυτό είναι ιδανικά για τέτοιες εγκαταστάσεις.

Δεδομένου ότι το στοιχείο αυτό εκτελεί τη λειτουργία μιας ομοιόμορφης κατανομής αέρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ρύθμιση της ροής του οξυγόνου μέσα στο δωμάτιο.

Κατά την εγκατάσταση, ταξινομούνται σε:

Είδη δομών

Τώρα πρέπει να κατανοήσουμε τον τύπο των δομών, καθώς αυτό πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη κατά την επιλογή ενός διαχύτη αερισμού.

Μοντέλα Vortex μπορεί να είναι στρογγυλό και τετράγωνο. Στην οπίσθια πλευρά της σχάρας είναι εξοπλισμένα με πτερωτή και δακτύλιο, που τους επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν για τον εξαναγκασμό του εξαερισμού. Συμβαίνει ότι η πτερωτή λείπει. Με αυτό το σχέδιο, ο πίνακας συνδέεται με τους κοχλίες του κουτιού με βίδες. Η τοποθέτηση είναι δυνατή μέσω οπών φλάντζας ή με τη χρήση βραχιόνων.

Υπάρχουν ρυθμιζόμενα και μη ρυθμιζόμενα μοντέλα. Στην πρώτη περίπτωση, υπάρχουν στοιχεία που καθοδηγούν τη ροή του αέρα, είναι επίσης δυνατό να ελέγχεται ο όγκος της παροχής αέρα.

Μερικές φορές απαιτείται πρόσθετη εφαρμογή του αναισθητικού. Αυτό είναι απαραίτητο όταν είναι απαραίτητο να οργανωθεί η κυκλοφορία μεγάλου όγκου αέρα σε μεγάλους χώρους.

Διαχυτήρες οροφής με σχισμές, ρυθμίστε τη γωνία παροχής αέρα. Αυτά τα μοντέλα χαρακτηρίζονται από συμπαγή, το ίδιο το άνοιγμα εξαερισμού είναι σχεδόν αόρατο. Ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί να εγκατασταθεί πέρα ​​από την ψευδοροφή.

Σε μορφή, οι διαχυτήρες οροφής μπορούν να είναι τετράγωνοι, στρογγυλοί και ορθογώνιοι. Τώρα υπάρχουν διακοσμητικές σχάρες αερισμού, οι οποίες όχι μόνο λειτουργούν πλήρως τις λειτουργίες εξαερισμού αλλά και χρησιμεύουν ως στοιχείο διακόσμησης. Κατασκευάζουν σχισμές από πλαστικό, χάλυβα και αλουμίνιο. Από το υλικό από πολλές απόψεις εξαρτάται από την απόδοση και την ανθεκτικότητα της δομής.

Τέτοιοι διαχυτήρες εξαερισμού είναι αποτελεσματικοί για την παροχή αέρα στο δωμάτιο, με ύψος οροφής 2,6 έως 4 μέτρα.

Μπορείτε να τοποθετήσετε πολλά στοιχεία εξαερισμού συνδεδεμένα με ειδικό σωλήνα. Έτσι επιτυγχάνεται καλύτερος αερισμός του χώρου.

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι τετράγωνες και στρογγυλές συσκευές οροφής είναι πρακτικά ίδιες. Στο πεδίο της ορατότητας υπάρχει μόνο ένα διακοσμητικό πλέγμα πίσω από το οποίο δημιουργείται ο θάλαμος στατιστικής πίεσης. Απαιτείται επίσης για τον εξαερισμό, όταν δημιουργείται μια εκροή αέρα από το δωμάτιο. Στην περίπτωση αυτή, λειτουργεί ως ζώνη απομόνωσης, όπου η σκόνη και τα λεπτά τεμάχια κατακάθονται.

Αν δεν έχετε συναντήσει ποτέ συστήματα εξαερισμού πριν, θα ήταν πιο συνετό να συμβουλευτείτε πρώτα έναν ειδικό, ειδικά αν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να εξετάσετε τόσο τη διάταξη όσο και το τέλος του ανώτατου ορίου και πολλούς άλλους παράγοντες.

Τοποθέτηση

Οι βασικές στιγμές εγκατάστασης:

 • Προσδιορίστε τη θέση του διαχύτη. Οι παραλλαγές εδώ δεν μπορούν να είναι πολύ, αφού το τοποθετούν αυστηρά στην έξοδο του αεραγωγού.
 • Η συσκευή εφαρμόζεται στην επιφάνεια και ένα περίγραμμα σχεδιάζεται στην επιφάνεια της κατά μήκος της περιμέτρου της.
 • Το μόνο που έχει απομείνει στο εσωτερικό του περιγράμματος, είναι η διάτρηση σε ένα μικρό βάθος, εστιάζοντας στο γεγονός ότι το πλέγμα στο τέλος ήταν επίπεδο με την οροφή. Η περίμετρος πρέπει να διευρυνθεί ελαφρά - 5-6 mm σε κάθε κατεύθυνση.
 • Και πάλι, συνδέστε τη συσκευή και σημειώστε τα σημεία των συνδέσεων.
 • Στα επισημασμένα μέρη κάντε τρυπάνι ή διάτρητο τρύπα. Τοποθετήστε τους πείρους στις οπές.
 • Η περίμετρος του χώρου εγκατάστασης αντιμετωπίζεται με στεγανωτικό που εμποδίζει την είσοδο αέρα στη συσκευή.
 • Τώρα ο διαχύτης εφαρμόζεται και στερεώνεται στην επιφάνεια με βίδες.

Τα στρογγυλά μοντέλα είναι σχεδόν αόρατα, διότι χωρίς κανένα πρόβλημα ταιριάζουν στο εσωτερικό κάθε οροφής.

Οι τετραγωνικές γρίλιες χρησιμοποιούνται συχνότερα για οροφές κασέτας, είναι προσαρτημένες αντί για διακοσμητικά πλακάκια. Αυτό το μοντέλο οροφής παρέχει εύκολη πρόσβαση στο σύστημα εξαερισμού για τη συντήρησή του.

Παρέχετε ευκολία συντήρησης κατά την εγκατάσταση οποιουδήποτε διαχύτη. Θα πρέπει και οργανικά να ταιριάζει στο εσωτερικό, και να εκτελέσει πλήρως τις λειτουργίες του.

Διαχυτήρες εξαερισμού

Οι διαχυτήρες εξαερισμού σχεδιάζονται για την παροχή και την απομάκρυνση του αέρα μέσω συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού σε οικιακούς, διοικητικούς, δημόσιους και βιομηχανικούς χώρους.

Αρχικό κατασκευαστή εξοπλισμού μια οργάνωση που πωλεί με το όνομά της και εξοπλισμό μάρκας.

Μέγιστη παραγωγικότητα αέρα m3 / h

Μια σειρά μοντέλων είναι ένας ταξινομητής που επιλέγει μια συγκεκριμένη (συλλογή / σειρά) ενός συγκεκριμένου κατασκευαστή. Αυτή η λειτουργία θα επιταχύνει την αναζήτηση του μοντέλου που αναζητάτε.

Σύνθεση - ποιο υλικό κατασκευάζεται από τον εξοπλισμό.

Ηλεκτρική μονάδα δίσκου Είναι ένα ελεγχόμενο ηλεκτρομηχανικό σύστημα σχεδιασμένο για να μετατρέπει την ηλεκτρική ενέργεια σε μηχανική και πίσω και να ελέγχει αυτή τη διαδικασία.

Μηχανική κίνηση - είναι η διαχείριση ενός χειροκίνητου συστήματος (μηχανικού)

Έκδοση του εξοπλισμού.

Έκδοση του εξοπλισμού.

Διαχυτήρας εξαερισμού - Η συσκευή διανομής αέρα στο σύστημα εξαερισμού, η οποία είναι υπεύθυνη για την απομάκρυνση του αέρα από το δωμάτιο και την τροφοδοσία του μέσα. Χρησιμοποιείται σε συστήματα κλιματισμού, εξαερισμού και θέρμανσης. Ο κύριος σκοπός: η εφαρμογή ως σημαντικό στοιχείο του συστήματος παροχής και εξαγωγής αέρα εξαερισμού. Μπορεί να εγκατασταθεί σε κτίρια για διάφορους σκοπούς: διοικητική, οικιστική, βιομηχανική.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα diffuser εξαερισμού σε μια ελκυστική τιμή on-line - απλά συμπληρώστε τη φόρμα στην ιστοσελίδα.

Τύποι διαχυτών για το σκοπό αυτό:

 • Εξάτμιση: εκτελέστε το καθήκον της αφαίρεσης της μάζας των αποβλήτων αέρα από το δωμάτιο προς τα έξω. Το κύριο καθήκον: να αφαιρέσετε γρήγορα τις εξαντλημένες μάζες αέρα.
 • Εισροή: χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία του χώρου με φρέσκο ​​αέρα, εξασφαλίζει μια γρήγορη παροχή μάζας αέρα μέσα.
 • Οικουμενική / συνδυασμένη: εκτελέστε ταυτόχρονα και τα δύο καθήκοντα - εξάγετε τον αέρα εξαγωγής και τραβήξτε φρέσκο ​​αέρα, διασφαλίζοντας τον βέλτιστο αερισμό του δωματίου.

Ένα επιπλέον χαρακτηριστικό των διαχυτών είναι η παρουσία μιας λειτουργίας ελέγχου. Τα ρυθμιζόμενα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ειδικές περσίδες, οι οποίες σας επιτρέπουν να αλλάξετε την ένταση και την κατεύθυνση της ροής. Οι μη ρυθμισμένοι δεν επιτρέπουν την άσκηση εξωτερικής επιρροής στην ταχύτητα ροής και την ένταση του.

Τα υλικά για την κατασκευή των διαχυτών είναι μεταλλικά και πλαστικά. Το αλουμίνιο ή ο χάλυβας είναι ανθεκτικό και αξιόπιστο, ανθεκτικό, σχεδιασμένο για μακροχρόνια λειτουργία. Τα πλαστικά μοντέλα είναι ανθεκτικά στην υγρασία, δεν υπόκεινται σε σήψη, διάβρωση, είναι ελαφριά και πιο μεταβλητά στο σχεδιασμό. Η τιμή των διαχυτών εξαερισμού εξαρτάται από τις λειτουργίες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μοντέλων, το υλικό κατασκευής. Το κόστος κάθε μοντέλου και τα χαρακτηριστικά του αναφέρονται στον κατάλογο. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα είναι οι κύριοι κατασκευαστές διαχυτών Polar Bear (Σουηδία), Arktos (Ρωσία), Rowen (Ρωσία), η ποιότητα και η τιμή είναι οι βασικοί όροι για την αγορά αγαθών που αναζητούμε για τους πελάτες μας.

Διαχυτήρες οροφής εξαερισμού (7 φωτογραφίες)

Ο διαχύτης οροφής είναι ένα αναπόσπαστο μέρος του συστήματος εξαερισμού. Ωστόσο, αυτό το στοιχείο φέρνει όχι μόνο μια τεχνική λειτουργία, αλλά και μια αισθητική, επειδή είναι στην οπτική γωνία. Αντιπροσωπεύει μια διακοσμητική μάσκα, που καλύπτει τον αγωγό αερισμού και ενισχύει την κυκλοφορία του αέρα.

Πριν να το αγοράσετε, πρέπει να κατανοήσετε τους τύπους και τις διαμορφώσεις αυτής της συσκευής. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε όλες τις αποχρώσεις αυτών των μερών, τα χαρακτηριστικά τους και θα περιγράψουμε τα χαρακτηριστικά της εγκατάστασης.

Τύποι πλεγμάτων εξαερισμού

Αυτό το στοιχείο του συστήματος εξαερισμού χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση της οπής στην οροφή. Χάρη σε τέτοια ανοίγματα, ο αέρας κυκλοφορεί καλά στο δωμάτιο, διατηρώντας ένα συγκεκριμένο μικροκλίμα. Επίσης οι οροφές διαχύσεως αποτελούν μέρος του συστήματος πυροπροστασίας και σε πολλά ιδρύματα η τοποθέτησή τους είναι υποχρεωτική.

Αυτή η συσκευή δημιουργεί κίνηση αέρα με συστροφή της ροής του αέρα. Για να δημιουργήσουν ένα τέτοιο αποτέλεσμα, είναι εξοπλισμένα με μια σχάρα με ένα συγκεκριμένο σχήμα ή λεπίδες.

Παραγωγή από διαφορετικά υλικά:

 • Μέταλλο (χάλυβας ή αλουμίνιο).
 • Πλαστικό ή πλαστικό ·
 • Μερικές φορές οι διακοσμητικές γρίλιες είναι κατασκευασμένες από ξύλο.

Προκειμένου να προσδιοριστεί το υλικό κατασκευής, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε σε ποιο δωμάτιο θα εγκατασταθεί η κατασκευή:

 • Στα γραφεία και στα κτίρια κατοικιών, οι πλαστικοί διανομείς καυσαερίων εγκαθίστανται συνήθως στον τοίχο ή στον χώρο της οροφής.
 • Υπάρχουν επίσης τύποι δαπέδων, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως για βιομηχανικούς χώρους. Δεδομένου ότι σε τέτοιους θεσμούς το φορτίο στο πάτωμα είναι αρκετά μεγάλο, χρησιμοποιούνται μεταλλικές κατασκευές. Είναι ανθεκτικά στη μηχανική καταπόνηση και το επιθετικό περιβάλλον, γι 'αυτό είναι ιδανικά για τέτοιες εγκαταστάσεις.

Δεδομένου ότι το στοιχείο αυτό εκτελεί τη λειτουργία μιας ομοιόμορφης κατανομής αέρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη ρύθμιση της ροής του οξυγόνου μέσα στο δωμάτιο.

Κατά την εγκατάσταση, ταξινομούνται σε:

Είδη δομών

Τώρα πρέπει να κατανοήσουμε τον τύπο των δομών, καθώς αυτό πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη κατά την επιλογή ενός διαχύτη αερισμού.

Μοντέλα Vortex μπορεί να είναι στρογγυλό και τετράγωνο. Στην οπίσθια πλευρά της σχάρας είναι εξοπλισμένα με πτερωτή και δακτύλιο, που τους επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν για τον εξαναγκασμό του εξαερισμού. Συμβαίνει ότι η πτερωτή λείπει. Με αυτό το σχέδιο, ο πίνακας συνδέεται με τους κοχλίες του κουτιού με βίδες. Η τοποθέτηση είναι δυνατή μέσω οπών φλάντζας ή με τη χρήση βραχιόνων.

Υπάρχουν ρυθμιζόμενα και μη ρυθμιζόμενα μοντέλα. Στην πρώτη περίπτωση, υπάρχουν στοιχεία που καθοδηγούν τη ροή του αέρα, είναι επίσης δυνατό να ελέγχεται ο όγκος της παροχής αέρα.

Μερικές φορές απαιτείται πρόσθετη εφαρμογή του αναισθητικού. Αυτό είναι απαραίτητο όταν είναι απαραίτητο να οργανωθεί η κυκλοφορία μεγάλου όγκου αέρα σε μεγάλους χώρους.

Διαχυτήρες οροφής με σχισμές, ρυθμίστε τη γωνία παροχής αέρα. Αυτά τα μοντέλα χαρακτηρίζονται από συμπαγή, το ίδιο το άνοιγμα εξαερισμού είναι σχεδόν αόρατο. Ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί να εγκατασταθεί πέρα ​​από την ψευδοροφή.

Σε μορφή, οι διαχυτήρες οροφής μπορούν να είναι τετράγωνοι, στρογγυλοί και ορθογώνιοι. Τώρα υπάρχουν διακοσμητικές σχάρες αερισμού, οι οποίες όχι μόνο λειτουργούν πλήρως τις λειτουργίες εξαερισμού αλλά και χρησιμεύουν ως στοιχείο διακόσμησης. Κατασκευάζουν σχισμές από πλαστικό, χάλυβα και αλουμίνιο. Από το υλικό από πολλές απόψεις εξαρτάται από την απόδοση και την ανθεκτικότητα της δομής.

Τέτοιοι διαχυτήρες εξαερισμού είναι αποτελεσματικοί για την παροχή αέρα στο δωμάτιο, με ύψος οροφής 2,6 έως 4 μέτρα.

Μπορείτε να τοποθετήσετε πολλά στοιχεία εξαερισμού συνδεδεμένα με ειδικό σωλήνα. Έτσι επιτυγχάνεται καλύτερος αερισμός του χώρου.

Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, οι τετράγωνες και στρογγυλές συσκευές οροφής είναι πρακτικά ίδιες. Στο πεδίο της ορατότητας υπάρχει μόνο ένα διακοσμητικό πλέγμα πίσω από το οποίο δημιουργείται ο θάλαμος στατιστικής πίεσης. Απαιτείται επίσης για τον εξαερισμό, όταν δημιουργείται μια εκροή αέρα από το δωμάτιο. Στην περίπτωση αυτή, λειτουργεί ως ζώνη απομόνωσης, όπου η σκόνη και τα λεπτά τεμάχια κατακάθονται.

Αν δεν έχετε συναντήσει ποτέ συστήματα εξαερισμού πριν, θα ήταν πιο συνετό να συμβουλευτείτε πρώτα έναν ειδικό, ειδικά αν σχεδιάζετε να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να εξετάσετε τόσο τη διάταξη όσο και το τέλος του ανώτατου ορίου και πολλούς άλλους παράγοντες.

Τοποθέτηση

Οι βασικές στιγμές εγκατάστασης:

 • Προσδιορίστε τη θέση του διαχύτη. Οι παραλλαγές εδώ δεν μπορούν να είναι πολύ, αφού το τοποθετούν αυστηρά στην έξοδο του αεραγωγού.
 • Η συσκευή εφαρμόζεται στην επιφάνεια και ένα περίγραμμα σχεδιάζεται στην επιφάνεια της κατά μήκος της περιμέτρου της.
 • Το μόνο που έχει απομείνει στο εσωτερικό του περιγράμματος, είναι η διάτρηση σε ένα μικρό βάθος, εστιάζοντας στο γεγονός ότι το πλέγμα στο τέλος ήταν επίπεδο με την οροφή. Η περίμετρος πρέπει να διευρυνθεί ελαφρά - 5-6 mm σε κάθε κατεύθυνση.
 • Και πάλι, συνδέστε τη συσκευή και σημειώστε τα σημεία των συνδέσεων.
 • Στα επισημασμένα μέρη κάντε τρυπάνι ή διάτρητο τρύπα. Τοποθετήστε τους πείρους στις οπές.
 • Η περίμετρος του χώρου εγκατάστασης αντιμετωπίζεται με στεγανωτικό που εμποδίζει την είσοδο αέρα στη συσκευή.
 • Τώρα ο διαχύτης εφαρμόζεται και στερεώνεται στην επιφάνεια με βίδες.

Τα στρογγυλά μοντέλα είναι σχεδόν αόρατα, διότι χωρίς κανένα πρόβλημα ταιριάζουν στο εσωτερικό κάθε οροφής.

Οι τετραγωνικές γρίλιες χρησιμοποιούνται συχνότερα για οροφές κασέτας, είναι προσαρτημένες αντί για διακοσμητικά πλακάκια. Αυτό το μοντέλο οροφής παρέχει εύκολη πρόσβαση στο σύστημα εξαερισμού για τη συντήρησή του.

Παρέχετε ευκολία συντήρησης κατά την εγκατάσταση οποιουδήποτε διαχύτη. Θα πρέπει και οργανικά να ταιριάζει στο εσωτερικό, και να εκτελέσει πλήρως τις λειτουργίες του.

Διάχυτη στρογγυλή γενική PAV-B

Η εταιρεία ROVEN προσφέρει για να αγοράσει μια στρογγυλή γεννήτρια pav-in διαχύτη στη Μόσχα σε προσιτή τιμή. Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το γραφείο μας στη διεύθυνση: Μόσχα, Yuzhnoportovaya, 7, 7 από. 403. Κλήση στο τηλέφωνο +7 495 646 23 90, οι ειδικοί μας θα απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις σας.

Οι διάχυτες μορφές καυσαερίων PAV-B είναι σχεδιασμένες για την παροχή και την αφαίρεση συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως βαλβίδα διακοπής όταν το σύστημα εξαερισμού ή μεμονωμένα μέρη του είναι απενεργοποιημένα.

Ο διαχύτης διαχύσεως ανώτατου ορίου αποτελείται από ένα περίβλημα, έναν συνδετικό σωλήνα διακλάδωσης και ένα κινητό περίβλημα.

Το υλικό - λευκό πολυπροπυλένιο μπορεί να αντέξει τις θερμοκρασίες έως + 70 ° C, είναι ανθεκτικό στις πιο επιθετικές ουσίες, δεν είναι επικίνδυνο κατά την καύση, δεν εκπέμπει τοξικά αέρια, παραμορφώνεται μόνο και δεν αναφλέγεται.

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται μέσω ενός συνδετικού σωλήνα διακλάδωσης, ο οποίος είναι στερεωμένος σε βίδες με αυτοκόλλητη τομή στα τοιχώματα του αεραγωγού ή στην ημισφαιρική οροφή. Ο σωλήνας σύνδεσης παρέχεται με ένα διαχύτη.

Όλα για την εγκατάσταση και επισκευή
οροφές με τα χέρια τους

Το σωστά οργανωμένο σύστημα αερισμού του χώρου είναι το κλειδί για μια άνετη διαμονή στο άτομο και δημιουργεί ένα υγιές μικροκλίμα. Ο τελευταίος ρόλος στην διανομή του αέρα δεν διαδραματίζεται από διαχυτήρες.

Είναι μέρος του συστήματος εξαερισμού και χρησιμεύουν για την τροφοδοσία, την αποστράγγιση και την ανάμιξη ροών αέρα. Αυτές οι δομές μπορούν να εγκατασταθούν τόσο στην οροφή όσο και στους τοίχους, και στο πάτωμα, σε χώρους για διάφορους σκοπούς: ιδιωτικές κατοικίες και γραφεία, πολυκατοικίες και εκπαιδευτικά ιδρύματα, διοικητικά κτίρια και ιατρικά ιδρύματα.

Ας σκεφτούμε, τι διαχύτες οροφής εφαρμόζονται στη συσκευή αερισμού στις εγκαταστάσεις.

Τι είναι ένας διαχύτης

Η συσκευή είναι το τελικό μέρος του αεραγωγού.

 • Εκτός από την κύρια λειτουργία - οργάνωση εισόδου και εξόδου, καθώς και διανομή αέρα, οι διαχύτες κλείνουν τον αγωγό εξαερισμού. Είναι το μόνο συστατικό του συστήματος εξαερισμού, το οποίο, κατά συνέπεια, εκτελεί διακοσμητικές λειτουργίες.
 • Πολλοί άνθρωποι αποκαλούν το προϊόν μάσκα εξαερισμού. Κατ 'αρχήν, αυτό είναι σωστό, η μάσκα εξαερισμού είναι το απλούστερο στοιχείο. Εγκαθίσταται σε πολυκατοικίες, τα οποία είναι εξοπλισμένα μόνο με σύστημα εξαερισμού. Σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση πιο σύνθετων τύπων συσκευών δεν δικαιολογείται.
 • Ανάπτυξη μοντέλα διαχύτες και οι κατασκευαστές τους παράγουν παραμέτρους ροής αέρα υπολογισμού, και τη λεπίδα και ένα διάφραγμα, έτσι ώστε να επιτευχθεί μια ομοιόμορφη διασπορά και την ανάμιξη του αέρα παροχής, καθώς και μια ποιοτική αφαίρεση.
 • Και στην κατασκευή πινάκων εξαερισμού, δίνεται περισσότερη προσοχή στα εξωτερικά χαρακτηριστικά παρά στην αποδοτικότητα.
 • Πολλοί μπερδεύουν διαχυτήρες με ανεμοστάτες. Αυτές οι συσκευές είναι παρόμοιες. Ο ανεμοθώρακας εισάγεται στον σωλήνα εξαερισμού. Στο τέλος του είναι ένα πιάτο. Μετακινώντας το εμπρός και πίσω, μπορείτε να ρυθμίσετε την ένταση της ροής του αέρα. Αυτή είναι η κύρια διαφορά μεταξύ των δύο συσκευών.

Σημαντικό! Οι ανεμοστρώσεις τοποθετούνται μόνο σε σωλήνες με κυκλική διατομή.

 • Τα εν λόγω στοιχεία μπορούν επιπλέον να είναι εφοδιασμένα με ρυθμιστές ροής αέρα, πτερύγια και θαλάμους στατικής πίεσης.

Ο στατικός θάλαμος πίεσης παίζει το ρόλο ενός είδους buffer. Τοποθετείται στα συστήματα τροφοδοσίας και εξάτμισης και επιτρέπει:

 • μειώστε την πίεση του αέρα.
 • ισιώστε τη ροή του αέρα, αποτρέψτε τα ρεύματα.
 • για θόρυβο θορύβου.

Η επιλογή πραγματοποιείται στο στάδιο του σχεδιασμού του συστήματος εξαερισμού.

Για να διασφαλίσετε την αποτελεσματικότητα και τη συνέχεια του συνόλου του συστήματος κατά την επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου, θα πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • αεροδυναμικοί δείκτες ·
 • Απλότητα εγκατάστασης.
 • ευκολία συντήρησης.
 • συμμόρφωση με τα πρότυπα πυρασφάλειας και τις υγειονομικές απαιτήσεις ·
 • εμφάνιση της δομής.

Έτσι, οι διανομείς αέρα πρέπει να εκτελούν ταυτόχρονα τα καθήκοντα που τους ανατίθενται και να διακοσμούν την επιφάνεια της οροφής.

Διάφοροι τύποι διαχυτών παράγονται. Διαφέρουν στα χαρακτηριστικά τους, στα υλικά που κατασκευάζονται και σε χρώμα.

Μπορεί να έχει επιπλέον ιδιότητες για χρήση σε διάφορες συνθήκες, για παράδειγμα, αυξημένη αντοχή στην υγρασία. Εξετάστε όλα τα σημεία στα οποία ταξινομούνται τα μοντέλα της αγοράς.

Κατεύθυνση της κίνησης του αέρα

Όλοι οι διαχύτες χωρίζονται σε εισροές, εξάτμιση και παροχή-εξάτμιση. Συχνά χρησιμοποιούνται οι πρώτοι δύο τύποι συσκευών. Οι περιοχές εφαρμογής των διανομέων αέρα προτείνουν τα ονόματά τους.

Τα μοντέλα εισροής ρυθμίζονται για την εισαγωγή αέρα στον χώρο και την ομοιόμορφη μετακίνηση, εξάτμιση - εξάγει τη μάζα αποβλήτων. Διαφέρουν στις θέσεις των χωρισμάτων και των λεπίδων. Οι καθολικές συσκευές λειτουργούν εξίσου και στις δύο κατευθύνσεις της κίνησης του αέρα.

Το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται τα στοιχεία

Οι διανομείς αέρα μπορούν να είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό, μέταλλο (χάλυβα, αλουμίνιο) ή ξύλο (κατά κανόνα, από αυτή την ύλη γίνεται μια εξωτερική λωρίδα). Συνδυασμοί υλικών χρησιμοποιούνται συχνά όταν, για παράδειγμα, η γέμιση είναι από μέταλλο και το εξωτερικό διακοσμητικό μέρος είναι κατασκευασμένο από ξύλο.

Η επιλογή ενός συγκεκριμένου μοντέλου εξαρτάται από τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη, τις συνθήκες λειτουργίας, τον προορισμό του δωματίου, την εσωτερική διακόσμηση, καθώς και το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται ο αγωγός. Ένας σημαντικός παράγοντας είναι η τιμή του διαχύτη.

 • Μια καλή επιλογή του προϋπολογισμού είναι ένας πλαστικός διανομέας αέρα. Τις περισσότερες φορές, αυτά τα μοντέλα εγκαθίστανται σε γραφεία και διαμερίσματα. Είναι ελαφριά, ανθεκτικά, ανθεκτικά σε κάθε είδους εξωτερικές επιρροές, δεν σκουριάζουν, είναι εύκολο να συντηρηθούν. Επιπλέον, οι αεραγωγοί είναι συχνά κατασκευασμένοι από πλαστικό, οπότε η ένωση των στοιχείων δεν είναι δύσκολη. Για διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους, μπορείτε να επιλέξετε μια επιλογή από έγχρωμο πλαστικό.
 • Μεταλλικά μοντέλα, φυσικά, είναι πιο ανθεκτικά, οπτικά ελκυστικά και αξιόπιστα. Είναι πολύ βαρύτερα από το πλαστικό, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει δυσκολίες στην εγκατάσταση. Ωστόσο, οι μεταλλικές συσκευές είναι απαραίτητες για την εγκατάσταση σε χώρους, οι οποίοι υπόκεινται σε αυξημένες απαιτήσεις για πυρασφάλεια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι αντι-βανδάλες ιδιότητες τέτοιων διανομέων αέρα είναι σημαντικές.
 • Τα μοντέλα από ξύλο είναι ιδανικά για δωμάτια όπου χρησιμοποιείται ξύλο για διακόσμηση, καθώς και για μπανιέρες και σάουνες.

Το σχήμα της συσκευής

Οι σχάρες των διανομέων αέρα μπορούν να κατασκευαστούν με τη μορφή κύκλου, ορθογωνίου ή τετραγώνου. Οι διαμέτρους των στρογγυλών μοντέλων είναι συνήθως 10... 60 cm και τα μεγέθη τετράγωνων συσκευών μπορούν να φτάσουν τα 90x90 cm.

Το έργο των τετραγωνικών και στρογγυλών συσκευών δεν διαφέρει.

Κατασκευαστική

Ανάλογα με το σχεδιασμό του διαχυτήρα, διακρίνονται διάφοροι τύποι διανομέων αέρα.

Ακροφύσια

Αυτά τα μοντέλα χρησιμοποιούνται σε δημόσιες και βιομηχανικές εγκαταστάσεις μεγάλων διαστάσεων, όταν υπάρχει ανάγκη διασφάλισης της κατανομής των αέριων μαζών και της μεγάλης εμβέλειας. Η χαμηλή στάθμη θορύβου καθιστά δυνατή τη χρήση τέτοιων διανομέων αέρα σε χώρους με υψηλές απαιτήσεις.

Οι διαχυτές είναι ένα περίβλημα με ένα ακίνητο ή ακίνητο ακροφύσιο τοποθετημένο μέσα.

Εγκαθίστανται είτε ξεχωριστά είτε σε συνδυασμό, γεγονός που επιτρέπει την αύξηση του μήκους της εκτόξευσης του αεριωθούμενου αέρα. Παρόμοιοι διαχυτήρες είναι κατασκευασμένοι από ανοδιωμένο αλουμίνιο.

Κουλοχέρη

Το όνομά τους δόθηκε στους διανομείς αέρα λόγω του σχήματος των οπών - με τη μορφή ρωγμών. Χρησιμοποιούνται για τοποθέτηση σε δωμάτια με ύψος οροφής από 2,6 έως 4 μ.

Έχετε καλή αεροδυναμική απόδοση. Ο αριθμός των οπών μπορεί να είναι από 1 έως 6. Το μήκος της δομής δεν είναι περιορισμένο, μπορεί να φτάσει έως και 3 μέτρα.

Οι διαχυτές μπορούν να ρυθμίζονται (συνήθως αυτή η λειτουργία παρέχεται στα μοντέλα του αέρα τροφοδοσίας), που σας επιτρέπει να αλλάξετε την κατεύθυνση της ροής του αέρα και όχι. Τέτοιες συσκευές, κατά κανόνα, είναι κατασκευασμένες από αλουμίνιο.

Vortex

Οι διασκορπιστές των Vortex είναι εύκολο να αναγνωριστούν από την εμφάνισή τους - οι βραχυκυκλωτήρες έχουν μια ακτινική διάταξη. Η ρύθμιση της θέσης τους μπορεί να πραγματοποιηθεί με το χέρι ή μέσω της ηλεκτρικής κίνησης.

Σε τέτοια μοντέλα, τα πτερύγια ή οι γέφυρες επιτρέπουν τη δημιουργία ταραχών στροβίλων που διευκολύνουν την ταχεία ανάμειξη του αέρα τροφοδοσίας με το δωμάτιο στο δωμάτιο και, αντίστοιχα, με μια ταχεία κατανομή της θερμοκρασίας ροής. Για εγκαταστάσεις σε χώρους όπου απαιτούνται γρήγορες αλλαγές αέρα, προτιμώνται οι συσκευές στροβίλου.

Οι πιο συχνά αυτοί διανομείς αέρα εγκαθίστανται σε μεγάλους χώρους.

Υπάρχουν επίσης ακριβές επιλογές για συστήματα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, στα οποία οι διαχυτήρες είναι εξοπλισμένοι με ενεργούς αποσβεστήρες, αισθητήρες παρουσίας, θερμοκρασίας και ελέγχου. Τέτοια συστήματα παρέχουν αερισμό ανάλογα με τη θερμοκρασία του αέρα, τον αριθμό των παρόντων ατόμων και τη βελτιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας.

Διαχυτήρες σχεδιαστών

Για να διακοσμήσετε τους εσωτερικούς χώρους, μπορείτε να εγκαταστήσετε diffusers διαφόρων τύπων, διακοσμημένα με διάφορα περίπλοκα σχέδια.

Διατίθενται επίσης διαχυτήρες με ενσωματωμένο οπίσθιο φωτισμό.

Εξετάστε μερικές από τις αποχρώσεις της τοποθέτησης διαχυτών με τα χέρια σας (μερικές από τις ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε τις οδηγίες που συνοδεύουν τις συσκευές). Το βίντεο θα παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα.

Συμβουλές για την εγκατάσταση διανομέων αέρα

Σημαντικό! Όλοι οι τύποι διαχυτών μπορούν να χρησιμοποιηθούν ανεξάρτητα από το υλικό που χρησιμοποιείται στην εγκατάσταση οροφής.

Οι διαχύτες εγκατάστασης εξαρτώνται από τον τύπο της επιφάνειας οροφής, το σχήμα του διανομέα αέρα, τον τύπο του αγωγού εξαερισμού (σκληρό ή μαλακό), καθώς και την παρουσία ενός θαλάμου στατικής πίεσης. Στις οροφές τάσης και γυψοσανίδας, συνήθως εγκαθίστανται στρογγυλά μοντέλα διαχυτών.

Σε οροφές τύπου κασέτας είναι βολικό να χρησιμοποιείτε τετραγωνικούς διανομείς αέρα οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν στη θέση των κασετών, γεγονός που καθιστά εύκολη τη συντήρησή τους.

Σε δομές οροφής με ψευδοροφή, εγκαθίστανται διαχυτήρες, οι οποίοι διαθέτουν σύστημα Clip-in. Είναι παρόμοιο με τους αποστάτες που χρησιμοποιούνται στους λαμπτήρες οροφής.

Ο στατικός θάλαμος πίεσης, όπως είδαμε προηγουμένως, είναι πολύ σημαντικός για τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού, αλλά χρειάζεται χώρο για να το εγκαταστήσει. Αν οι διαχυτήρες είναι εγκατεστημένοι στην ψευδοροφή, τότε μπορούν να στερεωθούν στο προφίλ. Στις καθιερωμένες τάσεις τάσης είναι απαραίτητο να στερεωθεί σε μια επιφάνεια βάσης.

Μερικές φορές είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε προσαρμογείς για τη σύνδεση διανομέων αέρα με αεραγωγούς.

Η εγκατάσταση του διαχύτη μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στην εύκαμπτη βρύση όσο και στο άκαμπτο κουτί (εικόνα).

Εάν απαιτείται σύνδεση για τη σύνδεση της συσκευής με την έξοδο, στο σημείο αυτό τοποθετείται ένα μπλουζάκι, το τμήμα του οποίου πρέπει να συμπίπτει με το σχήμα του διαχυτήρα. Είναι επίσης σημαντικό οι διαστάσεις να συμπίπτουν.

Σημαντικό! Η στερέωση του διαχύτη στη βάση πρέπει να πραγματοποιείται μόνο μετά από επεξεργασία όλων των αρμών των στοιχείων που βρίσκονται πίσω από την οροφή, στεγανωτικό.

Όπως ήταν δυνατόν να πεισθεί, για τη συσκευή αποτελεσματικού συστήματος διανομής των ρευμάτων αέρα εκδίδονται διαχυτήρες σε διάφορες εκτελέσεις. Μπορείτε να επιλέξετε τα μοντέλα που απαιτούνται για την εγκατάσταση σε συγκεκριμένες συνθήκες, τα οποία θα ταιριάζουν στο σχεδιασμό του δωματίου και θα δημιουργούν ένα άνετο περιβάλλον μέσα σε αυτό.

Διαχυτήρες οροφής για αερισμό στη Μόσχα

Προορίζεται για τροφοδοσία ή απομάκρυνση του αέρα στα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής αερισμού, κλιματισμού και θέρμανσης αέρα. Εγκατασταθεί σε ψευδοροφές. Διαθέτει φλάντζες στερέωσης με δακτύλιο συγκράτησης για σύνδεση με αγωγούς στρογγυλού αέρα. Διαστάσεις: εκτός διαμ.

Διαχυτής αέρα-καυσαερίων φλάντζα δακτύλιο συγκράτησης και D125 για συστήματα εξαερισμού, συστήματα κλιματισμού και τα συστήματα θέρμανσης, για εγκατάσταση σε οροφές ή τοίχους. Απλή εγκατάσταση με φλάντζα στερέωσης με συμπλέκτη ασφάλισης.

Το DVI είναι ένας διαχύτης κατασκευασμένος από ανοξείδωτο χάλυβα με ομαλή ρύθμιση της ροής αέρα. Χάρη στις ιδιότητες της μητέρας

Διαχύτης διαμέτρου 125 mm εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή αέρα στο δωμάτιο, χρησιμοποιείται για συστήματα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, συστήματα κλιματισμού και συστήματα θέρμανσης αέρα. Κατασκευασμένο από ανθεκτικό πλαστικό. Τοποθετείται σε τοίχους ή οροφές με τη βοήθεια.

Ο διαχύτης είναι μη ρυθμιστική παροχή και εξάτμιση με δακτύλιο συγκράτησης από πολυπροπυλένιο (που περιλαμβάνεται στο κιτ) και φλάντζα. Υλικό: πλαστικό ABS, ανθεκτικό στην υπεριώδη ακτινοβολία Εξοπλισμός: κουνουπιέρα για την προστασία από έντομα Τοποθέτηση: στην οροφή ή στον τοίχο. Δεν υπόκειται σε διάβρωση.

Οι διαχυτήρες μετάλλων καυσαερίων είναι σχεδιασμένοι για χρήση σε συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού.

Διακοσμητής οροφής Systemair Konika με έναν στατικό θάλαμο πίεσης ως πρόσθετη συσκευή.

Το DVS είναι μια βαλβίδα εξαερισμού για συστήματα εξαερισμού με χαμηλή απώλεια πίεσης.

Όνομα: Era 12,5Dk διαχύτη διαχύτη αέρα-καυσαερίων με κλείδωμα δακτυλίων και των σφιγκτήρων D125 (4) Κατηγορία: Υποκατηγορία Εξαερισμός: διαχύτες Περιγραφή των αγαθών: 12,5Dk, εφοδιασμού διαχύτη και εξάτμισης με δακτυλίους κλειδώματος και φλάντζες D125

Έχει σχεδιαστεί για να ρυθμίζει την ποσότητα αέρα που αφαιρείται από τις εγκαταστάσεις μέσω συστημάτων εξαερισμού. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για τοποθέτηση σε τοίχο όσο και για οροφή. Εγκαθίσταται με εύκαμπτους αεραγωγούς. Κατασκευασμένο από χάλυβα και επικαλυμμένο με σκόνη. Ra.

Διάτρητη οροφή διαχύτη Systemair TSO με θάλαμο στατικής πίεσης ως πρόσθετη συσκευή.

Περιγραφή 12,5DK διαχύτη αέρα-καυσαερίων παράκυκλων ERA διαχύτη εφοδιασμού neregulirouemy και εξάτμισης του πολυπροπυλενίου με ένα δακτύλιο ασφάλισης (περιλαμβάνεται) και η φλάντζα. Υλικό: ABS πλαστικό, ανθεκτικό σε ultrafioletuOsnaschenie: κουνουπιέρα για Προστατευτική.

Οι διαχυτήρες DVS-P είναι σχεδιασμένοι για χρήση σε συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού. Αυτά είναι τα στοιχεία διανομής αέρα οροφής με ομαλή ρύθμιση της ροής αέρα, η οποία πραγματοποιείται με περιστροφή του κεντρικού δίσκου. Izgo.

Διαχυτήρες εξαερισμού οροφής

Πώληση του Volvo S60 2018

Bazovaya komplektatsiya: - S60 T4 (VER) Auto Summum - Electron έλεγχο klimat, ESC - podogpevatel αέρα Elektrichecky (fast ppogrev Calona), 1200 watts - Laminipovannoe γυαλί lobovoe ctandart - Podogrev zadnego backview - Protivougonnaya cictema VOLVO - Datchik αυτό Τόμοι ppotivougonnoy Συστήματα - αισθητήρα επίπεδο αντικλεπτικό σύστημα οχήματος - συναγερμού - τηλεχειριστήριο συναγερμού και κεντρικού κλειδώματος ενσωματωμένο στο κλειδί - Συνοδευτικά σπίτι osvescheniedoroga - Εξωτερικός φωτισμός όχημα - Μηχανικές κλειδαριές στις πόρτες πίσω κλειδώματος - χωρίς προστασία από uchaynogo ανοίγει τις πόρτες από το εσωτερικό - Άνοιγμα των θυρών σε ένα βήμα - Ηλεκτρική κλείδωμα της κλειδαριάς από το εσωτερικό της πόρτας συνοδηγού με οθόνη - Κεντρικό άνοιγμα / κλείσιμο των παραθύρων θυρών και ηλιοροφής με τον απομακρυσμένο - Avtopodom και avtoopuskanie γυαλί σε όλες τις πόρτες - Side παράθυρα σκληρυμένα, χωρίς νερό-απωθητικό επίχρισμα - Γραφική ταμπλό 8 - σαλόνι Somfort δέρμα (μπροστά) - το κάθισμα του οδηγού της Power - Μηχανική ρύθμιση του ύψους του καθίσματος του συνοδηγού - ρύθμιση στήριξης οσφυϊκής Electric - θέρμανση στα εμπρός καθίσματα - Σταθερή πίσω προσκέφαλα - Μνήμη του καθίσματος και την πόρτα καθρέφτη του οδηγού - Περικοπή λευκασμένο ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ - σύστημα ήχου εξ αποστάσεως στο τιμόνι - τιμόνι 3hspitsevoe, κομμένα σε δέρμα με διακοσμητικά ένθετα - Τέλος δερμάτινο λεβιέ ταχυτήτων - CAT μοχλό ταχυτήτων με οπίσθιο φωτισμό - τρόχισμα διαχύτες κουμπιά εξαερισμού και κλιματισμού - κάτοπτρο με ρυθμιζόμενη κλίση (από το έντονο φως) - Μακιγιάζ Καθρέπτες για τον οδηγό και το συνοδηγό, με φωτισμό - πακέτο φωτισμού εσωτερικό, μέσο, ​​μη συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΗ οπίσθιου φωτισμού λαβή - ποτηροθήκες στο πίσω υποβραχιόνιο - κάτοχοι στην κεντρική κονσόλα - Αποθήκευση διαμερίσματα λεπτομερώς στις μπροστινές πόρτες - θήκη για τη φύλαξη μικρών πραγμάτων για την κεντρική κονσόλα - Εμπρός υποβραχιόνιο - θήκη για το εισιτήριο στάθμευσης - ένα μαύρο περίγραμμα γύρω από την οθόνη πολυμέσων σύστημα - Μαύρο κουμπιά ελέγχου του παραθύρου - μεσαίο μπράτσο - πλαστική επένδυση στο χώρο αποσκευών, πρότυπο - προειδοποιητικό τρίγωνο - κιτ επισκευής ΟΛΕΣ (εξαιρούνται ρεζέρβα από το σύνολο) - Χωρίς κιγκλίδωμα - χρώμιο μπορντούρα των πλευρικών παραθύρων - μπροστά τυπική μάσκα - Chrome εισάγει στον μπροστινό προφυλακτήρα, τα δεξιά και αριστερά - Side καθρέπτες με θέρμανση και ηλεκτρικό - Side καθρέπτες με ηλεκτρική και λειτουργία πτυσσόμενο - Φωτισμός στους πλευρικούς καθρέπτες - Πλευρικοί καθρέφτες στο χρώμα του αμαξώματος

Διαχυτήρες εξαερισμού οροφής

Κατά την παραγγελία του σχάρου, το καθοριστικό μέγεθος είναι το συνολικό μέγεθος του ανοίγματος κατασκευής. Τοποθετημένη σχάρα με βιδωτή σύνδεση (οι οπές στερέωσης τοποθετούνται στην μπροστινή πλευρά του πλαισίου).
Οι διάτρητες σχάρες εξαερισμού διατίθενται σε τυποποιημένα μεγέθη και κατόπιν αιτήματος. Το ελάχιστο μέγεθος του συνηθισμένου πλέγματος είναι 100x100 mm, το μέγιστο μέγεθος του τυποποιημένου πλέγματος είναι 1000x1500, το βήμα είναι 25 mm.

Το Lattice είναι ένα πλαίσιο από προφίλ αλουμινίου με ένα πλέγμα συνδεδεμένο σε αυτό. Τα κύτταρα πλέγματος έχουν μέγεθος 10x10 mm.
Η μάσκα είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό και ελαφρύ προφίλ αλουμινίου. Πλέγμα χρωματισμένο με βαφή πολυεστέρα σε σκόνη. Το τυπικό χρώμα πλέγματος είναι λευκό. Οποιοδήποτε χρώμα στον κατάλογο RAL είναι προαιρετικό.
Κατά την παραγγελία του σχάρου, το καθοριστικό μέγεθος είναι το συνολικό μέγεθος του ανοίγματος κατασκευής. Συνδέστε την εξωτερική μάσκα είτε με βιδωτή σύνδεση, ενώ οι οπές στερέωσης στη σχάρα βρίσκονται στην μπροστινή πλευρά.
Οι εξωτερικές σχάρες εξαερισμού κατασκευάζονται ως στάνταρ μεγέθη και κατόπιν αιτήματος. Το ελάχιστο μέγεθος της πρότυπης μάσκας είναι 100x100mm, το μέγιστο είναι 800x1200 mm.

Διαχυτήρας εξαερισμού: τύποι και χαρακτηριστικά

Ο διαχυτήρας εξαερισμού είναι ένας από τους τύπους συσκευών εισαγωγής και διανομής αέρα. Μαζί με τις ράβδους και τα αναιμοστάτες, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του εξαερισμού, του εξαερισμού, του κλιματισμού και της θέρμανσης του αέρα. Τι είναι ένας διαχύτης και πώς διαφέρουν αυτές οι συσκευές εξαερισμού από άλλες παρόμοιες συσκευές;

Ανάθεση διαχυτών

Οποιοσδήποτε εξαερισμός έχει σχεδιαστεί για να παρέχει κάποια ποσότητα αέρα στην απαιτούμενη περιοχή ή για να το αφαιρέσει έξω. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται ένας μεγάλος αριθμός συσκευών και μηχανισμών: η κίνηση του αέρα πραγματοποιείται από μηχανικούς ανεμιστήρες ή υπό την επίδραση της πτώσης πίεσης στα φυσικά συστήματα. η μεταφορά του πραγματοποιείται κυρίως μέσω διαφόρων αγωγών (εύκαμπτων και άκαμπτων) και η κατανομή μιας δεδομένης ποσότητας αέρα ή η μεταφορά του από ένα συγκεκριμένο σημείο πραγματοποιείται με συσκευές διανομής αέρα.

Είναι σχεδιασμένα όχι μόνο για την παροχή αέρα στο δωμάτιο, αλλά και για την εξασφάλιση της κατανομής των ροών με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Ας φανταστούμε πώς η ροή του αέρα εξέρχεται από μια τρύπα στην οποία δεν υπάρχει πλέγμα ή διαχύτης. Στην περίπτωση αυτή, ο αέρας διαχέεται κοντά στην οπή χωρίς κάποια κατεύθυνση.

Γενικά, ο σκοπός οποιουδήποτε διαχύτη είναι:

 • παροχή ή πρόσληψη αέρα από το δωμάτιο.
 • τη δημιουργία ορισμένων ροών αέρα με την απαραίτητη δύναμη και κατεύθυνση.

Επίσης, υπάρχουν συσκευές που δεν εκτελούν μόνο αυτές τις λειτουργίες, αλλά σας επιτρέπουν επίσης να ρυθμίζετε τον όγκο του μεταφερόμενου αέρα, καθώς και να εμποδίζετε τελείως την κίνηση του.

Επίσης θεωρείται ότι τα προϊόντα εκτελούν τη λειτουργία του διακοσμητικού στοιχείου του δωματίου. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να επιλέξετε όχι μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά και την εμφάνιση του προϊόντος, ώστε να ταιριάζει καλά στο σχεδιασμό.

Ταξινόμηση

διαχύτες εξαερισμού είναι διαφορετικών τύπων και είναι κατασκευασμένα από διάφορα υλικά Όλα τα προϊόντα μπορούν να ταξινομηθούν χονδρικά ανάλογα με διάφορους παράγοντες: το υλικό, ο τόπος της εγκατάστασης, η παρουσία του κανονισμού, το γεωμετρικό σχήμα χαρακτηριστικό ροής αέρα.

Σύμφωνα με το υλικό, τα προϊόντα χωρίζονται στους ακόλουθους τύπους:

 • Μέταλλο. Κατασκευασμένο από αλουμίνιο, βαμμένο ή ανοδιωμένο, ανοξείδωτο ή γαλβανισμένο ατσάλι. Διαφέρουν ως προς τη δύναμη και την ανθεκτικότητα. Αλλά όταν κατασκευάζουμε μεταλλικά προϊόντα στο σύστημα κλιματισμού, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι, λόγω των θερμικών ιδιοτήτων του μετάλλου, δροσίζει γρήγορα και μπορούν να σχηματιστούν σταγόνες συμπυκνωμάτων.
 • Πλαστικά. Διαφέρουν σε χαμηλότερη τιμή από τα μεταλλικά, αλλά δεν είναι χειρότερα για τις περισσότερες λειτουργικές ιδιότητες. Έχουν μόνο λιγότερη δύναμη και μπορούν να παραμορφωθούν υπό την επίδραση των υψηλών θερμοκρασιών. Είναι κατασκευασμένα από PVC, πολυστυρένιο και άλλους τύπους πλαστικών.
 • Ξύλινο. Εφαρμόστε σπάνια και ως επί το πλείστον σε μεμονωμένη παραγγελία. Δημοφιλή σε λουτρά και σάουνες, καθώς και για να δημιουργήσετε ένα ορισμένο σχέδιο στο δωμάτιο.

Ανάλογα με την κατεύθυνση στην οποία κινείται ο αέρας, οι συσκευές διανομής αέρα είναι:

Στο χώρο εγκατάστασης όλες οι μονάδες διανομής αέρα χωρίζονται σε δύο μεγάλες ομάδες:

Υπάρχουν επίσης ποικιλίες διαχυτών για τοποθέτηση σε δάπεδο. Αλλά για τους σκοπούς αυτούς, τα προϊόντα των δύο παραπάνω κατηγοριών χρησιμοποιούνται κυρίως. Οι διαχυτήρες για την οροφή διακρίνονται κυρίως από τη θέση των σχισμών και τη δυνατότητα κατεύθυνσης ροής σε τέσσερις πλευρές.

Υπάρχουν ειδικά μοντέλα συσκευών οροφής, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για εγκατάσταση σε ψευδοροφή τύπου "Armstrong". Έχουν τετράγωνο σχήμα 60x60 εκ. Και τοποθετούνται σε κυψέλη στο πλαίσιο.

Σύμφωνα με τη γεωμετρική μορφή του προϊόντος χωρίζεται στις ακόλουθες μορφές:

Ο γύρος συγχέεται μερικές φορές με τους ανεμοστάτες. Αλλά αυτά είναι διαφορετικά προϊόντα. Η δομή του ανομοστατικού περιλαμβάνει ένα δίσκο, μέσω του οποίου αλλάζει η απόσταση για την παροχή αέρα. Οι διαχυτές, κατά κανόνα, περιέχουν αρκετές υποδοχές και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν ρυθμίζονται.

Επίσης θεωρούνται συσκευές:

Σε μη ελεγχόμενους διαχύτες, οι σχισμές και τα άλλα ανοίγματα τροφοδοσίας δεν αλλάζουν τον αυλό τους και την κατεύθυνση τους. Για αυτούς, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστοί μηχανισμοί που επιτρέπουν τη ρύθμιση των προϊόντων.

Κατανομή ροής

Κάθε κατασκευαστής παράγει συσκευές διαφορετικών σχημάτων και σχεδίων του διανομέα αέρα. Δεν υπάρχει αυστηρή ταξινόμηση των διαχυτών ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της ροής του αέρα, αλλά μπορούν να χωριστούν στους ακόλουθους τύπους:

 • Τρίψιμο - η κατανομή της ροής περνά μέσα από πολλές σχισμές, όπως και στα πλέγματα.
 • Μελάνι ψεκασμού - ο αέρας τροφοδοτείται από έναν ή περισσότερους πίδακες υψηλής ταχύτητας και σε μεγάλες αποστάσεις.
 • Διάτρητοι - στην επιφάνεια τους υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μικρών οπών, μέσω των οποίων εισέρχεται αέρας στο δωμάτιο ή απομακρύνεται ομοιόμορφα και με χαμηλή ταχύτητα.
 • Vortical - οι υποδοχές σε αυτές βρίσκονται με τέτοιο τρόπο ώστε ο αέρας να εισέρχεται στο δωμάτιο, στρίβοντας με τη μορφή μιας χοάνης.
 • Γραμμικό - ένα επίμηκες σχήμα με μικρό αριθμό σχισμών.

Υπάρχουν και άλλοι τύποι στενής εφαρμογής ή για ορισμένα συστήματα.

Διαχυτήρας εξαερισμού - επιλογή

Οποιοσδήποτε διανομέας αέρα απαιτεί σωστή επιλογή και υπολογισμό. Κάθε διαχύτης διατίθεται σε διάφορα μεγέθη. Διαφέρουν ως προς το μέγεθος, τη διάμετρο, την περιοχή της ζώνης διατομής των σχισμών και των οπών, τα χαρακτηριστικά θορύβου. Και όμως, ο υπολογισμός - τι είναι αυτό σε εφαρμογή για τις συσκευές διανομής αέρα;

Οποιοδήποτε πλέγμα και διαχύτης απαιτεί επιλογή, η οποία πραγματοποιείται με αυτή τη σειρά:

 1. Προσδιορίστε την ποσότητα αέρα που θα περάσει μέσα από τη συσκευή.
 2. Υπολογισμός της αποδεκτής ταχύτητας ροής αέρα.
 3. Προσδιορισμός του τύπου εξάρτησης από το πώς να κατευθύνει τις ροές του αέρα.
 4. Στον δείκτη ταχύτητας, επιλέγεται ένας διαχύτης με την απαιτούμενη περιοχή διατομής έτσι ώστε ο θόρυβος να μην υπερβαίνει τις κανονικές τιμές. Κατά μέσο όρο, η ταχύτητα του αέρα στην σχάρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2 m / s, και ο θόρυβος - 45 dBA τη νύχτα σε κατοικημένες εγκαταστάσεις. Τη μέρα - 55 dBA.

Στη συνέχεια, στον κατάλογο του κατασκευαστή επιλέγεται το προϊόν με τα απαραίτητα χαρακτηριστικά.

Ο σωστά επιλεγμένος διαχύτης σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα άνετο και ικανό σύστημα εξαερισμού οποιουδήποτε δωματίου. Μην παραμελείτε την προσεκτική επιλογή αυτού του προϊόντος.