Αγωγός εξαερισμού από πλαστικό - τύποι, χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Επιλέγοντας τον μεταλλικό και πλαστικό εξαερισμό, πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών αμφιβάλλουν για την αξιοπιστία του τελευταίου, αν και το ελαφρύ βάρος τους προσελκύει πάρα πολύ. Σήμερα, το συνθετικό υλικό χρησιμοποιείται σε πολλές σφαίρες της δραστηριότητάς μας, χάρη στις οποίες είναι δυνατό να μειωθεί η μάζα αντικειμένων που ήταν πρόσφατα δυσκίνητα και βαριά. Σήμερα θα εξετάσουμε λεπτομερώς τι είναι ένας αγωγός αερισμού πλαστικού, όπου εφαρμόζεται και ποια είναι τα χαρακτηριστικά του.

Στο φωτοπλαστικό σύστημα εξαερισμού

Ομορφιά και πρακτικότητα

Εάν λάβουμε υπόψη τις συνθήκες της τρέχουσας πραγματικότητάς μας, ο πλαστικός εξαερισμός σε μια ιδιωτική κατοικία είναι πιο αποδοτικός από τους αεραγωγούς γαλβανιζέ ή αλουμινίου. Μπορεί να είναι στρογγυλό ή ορθογώνιο τμήμα και επίσης διαφέρει στην εμφάνισή του.

Ο καταναλωτής έχει την ευκαιρία να επιλέξει προϊόντα από μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων, τα οποία θα είναι σε αρμονία με το εσωτερικό του σπιτιού. Η τιμή των πλαστικών αγωγών είναι σημαντικά χαμηλότερη από τα ανάλογα μετάλλων, και η εγκατάσταση είναι εξαιρετικά απλή και είναι προσβάσιμη ακόμα και για τους μη επαγγελματίες.

Οι πλαστικοί σωλήνες εξαερισμού τα τελευταία χρόνια ήταν σε θέση να καταστούν ηγέτες όσον αφορά την παραγωγή και τα στοιχεία πωλήσεων. Στην πραγματικότητα, αυτό δείχνει ότι οι πελάτες έχουν χρόνο να αξιολογήσουν την αξιοπιστία τους και την ευκολία χρήσης τους.

Το μέγεθος του καναλιού εξαερισμού επηρεάζει την ποσότητα ροής αέρα που διέρχεται διαμέσου αυτού

Εκτός από τους σωλήνες για αεραγωγούς, στους καταναλωτές προσφέρονται και άλλα στοιχεία του πλαστικού συστήματος εξαερισμού, όπως:

Τα διαμορφωμένα στοιχεία του αντίστοιχου σχήματος καθιστούν δυνατή τη σύνδεση ορθογωνικών αγωγών διατομής με κυκλικούς αγωγούς.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για τον πλαστικό εξαερισμό έχουν τα χαρακτηριστικά τους:

 • πολυαιθυλένιο - Ευέλικτη και ανθεκτική στη φθορά.
 • χλωριούχο πολυβινύλιο - Ανθεκτικό στην φλεγμονή και μη ευαίσθητο στην υπεριώδη ακτινοβολία.
 • πολυπροπυλενίου - έχει καλή αντοχή και χημική αδράνεια σε επιθετικά μέσα.

Αυτόματη συναρμολόγηση ενός επίπεδου καναλιού εξαερισμού στην κουζίνα

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των πλαστικών αγωγών

Προηγουμένως, το πιο συχνά το υλικό για αεραγωγούς σε ιδιωτικές κατοικίες ήταν γαλβανισμένο φύλλο μετάλλου ή αλουμίνιο (πολύ σπάνια). Όταν οι παραγωγοί προσέφεραν την εναλλακτική λύση στους πελάτες - πλαστικούς σωλήνες εξαερισμού, δόθηκαν σε αυτούς οι προτιμήσεις των μηχανικών και των ιδιοκτητών ιδιωτικών κατοικιών.

Παρακάτω θα εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα με περισσότερες λεπτομέρειες:

 1. Η διαδικασία κατασκευής εξασφαλίζει ότι τα προϊόντα είναι απόλυτα λεία εξωτερικά και εσωτερικά.
 2. Αυτός ο δείκτης είναι πολύ σημαντικός, αφού ακόμη και μια μικρή τραχύτητα των εσωτερικών επιφανειών μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην ελεύθερη κίνηση των αέριων μαζών.

Αγωγός εξαγωγής από έναν στρογγυλό πλαστικό σωλήνα

Συμβουλή: Μη χρησιμοποιείτε πλαστικούς σωλήνες σε περιβάλλον όπου η θερμοκρασία του αέρα μπορεί να υπερβαίνει τους 80-90 ° C, για παράδειγμα, σε μια σάουνα, ένα αρτοποιείο ή ένα λέβητα.

Σχήμα και διαστάσεις

Συνήθως σε ιδιωτικά σπίτια ο αερισμός γίνεται από σωλήνες στρογγυλής ή ορθογώνιας διατομής. Υπάρχει επίσης μια ενδιάμεση επιλογή - με ωοειδές.

Οι στρογγυλοί αγωγοί μπορεί να είναι άκαμπτοι και ομαλοί, καθώς επίσης και κυματοειδείς, χάρη στην ευελιξία τους, είναι δυνατό να συναρμολογηθούν πολύπλοκες διαμορφώσεις διαύλων εξαερισμού. Η επιλογή του σχήματος εξαρτάται από τη θέση του αγωγού, αλλά και από το σχεδιαστικό σχέδιο, το οποίο δεν έχει καμία σημασία.

Διαφορετικό τμήμα του αεραγωγού από πλαστικό

Οι κατασκευαστές παράγουν σωλήνες για τον πλαστικό εξαερισμό των τυποποιημένων μεγεθών. Αυτή η ενοποίηση σάς επιτρέπει να επιλέξετε γρήγορα τα σωστά εξαρτήματα για αυτά. Συνιστούμε να χρησιμοποιηθούν σωληνώσεις μήκους 2,5 μ. Για την τοποθέτηση των αγωγών αέρα στο εξοχικό, πράγμα που καθιστά δυνατή την πραγματοποίηση της εγκατάστασης χωρίς τη χρήση περιττών συνδέσεων.

Συμβουλή: Όταν σχεδιάζετε ένα σχέδιο εξαερισμού, να θυμάστε ότι η χωρητικότητα ενός ορθογωνίου αγωγού θα είναι ελαφρώς χαμηλότερη από αυτή ενός κυκλικού αγωγού λόγω της δημιουργούμενης αντίστασης.

Διαστάσεις ορθογώνιων αγωγών εξαερισμού

Σχεδιασμός αερισμού στο σπίτι

Αν ποτέ δεν έχετε ασχοληθεί με τέτοια θέματα, συνιστούμε να αναζητήσετε τη βοήθεια ειδικών για να τους βοηθήσετε να τοποθετήσουν σωστά τα στοιχεία της κουκούλας. Επιπλέον, μεγάλη αξία θα έχει έναν σωστό υπολογισμό της απόδοσης του συστήματος, διαφορετικά η ισχύς των συσκευών μπορεί απλά να μην είναι αρκετή για την άνετη δουλειά τους.

Απόκρυψη της τοποθέτησης των αεραγωγών

Στο τέλος, το αποτέλεσμα δεν θα σας ικανοποιήσει και θα πρέπει να επαναλάβετε τα πάντα.

Για να αποφύγετε αυτό, συζητήστε με τον πλοίαρχο τα εξής:

 • διανομή των ανοιγμάτων εξαγωγής - πρέπει να γίνει ξεχωριστός αγωγός για κάθε δωμάτιο (μπάνιο, καθιστικό, κουζίνα).
 • αποστράγγιση συμπυκνωμάτων - η υγρασία θα συσσωρευτεί στους σωλήνες εξαερισμού μετά από λίγο, επομένως, αν και το πλαστικό δεν φοβάται το νερό, επομένως πρέπει να γίνουν ειδικές οπές για την αφαίρεσή του.
 • τοποθέτηση επιπρόσθετων συσκευών σε μεγάλες διατομές - σε αυτή την περίπτωση συνιστάται να εξοπλίζονται οριζόντιοι αγωγοί με πρόσθετους ηλεκτρικούς ανεμιστήρες που θα λειτουργούν για την απομάκρυνση του εξαγόμενου αέρα από τις εξωτερικές εγκαταστάσεις.

Ανοίξτε την εγκατάσταση των αεραγωγών

Συμβουλή: Τοποθετήστε μια βαλβίδα αντεπιστροφής στα απαιτούμενα σημεία του συστήματος και στη συνέχεια το συγκρότημα ανεμιστήρα δεν θα καταδιώκει τον αέρα μάταια από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

Κατά την κατασκευή του εξαερισμού από πλαστικούς σωλήνες, είναι επίσης απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν διάφορες στροφές, συνδέσεις και δίοδοι για να συνδεθούν. Ωστόσο, σας συνιστούμε να μετρήσετε το παρέμβυσμα έτσι ώστε κάθε κουτί να είναι όσο το δυνατόν πιο επίπεδη και με τον μικρότερο αριθμό στροφών. Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν πάρα πολλές αρθρώσεις στο σύστημα αγωγών, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο ολόκληρες τις σωληνώσεις.

Η βέλτιστη διαμόρφωση των αεραγωγών επιτρέπει:

 • Αυξήστε την ταχύτητα ροής του αέρα και μειώστε τον θόρυβο, εάν υπάρχουν λιγότερες αιχμηρές στροφές και αρθρώσεις.
 • Μειώστε το συνολικό κόστος, καθώς δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα σε ένα μεγάλο υλικό.

Οι διαστάσεις και το σχήμα των πλαστικών σωλήνων για τον εσωτερικό αερισμό θα πρέπει να επιλέγονται μετά το σχεδιασμό. Για παράδειγμα, με ανοιχτή τοποθέτηση αεραγωγών, μπορείτε να εστιάσετε στα χρώματα του εσωτερικού. Παρά το γεγονός ότι πολύ συχνά οι ιδιοκτήτες σπιτιού έχουν την τάση να κρύβουν κάθε αγωγό αέρα κάτω από ένα διακοσμητικό περίβλημα ή οροφή.

Ένα άλλο πράγμα είναι η καμινάδα καυσαερίων, η οποία πιο συχνά ανοίγει. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστούμε να το βάλετε στο επιλεγμένο χρώμα για την αρμονία του σχεδιασμού. Στην κουζίνα, ο εξαερισμός δεν μπορεί να είναι δύσκολος από μόνος του.

Συμβουλή: επεξεργαστείτε το εσωτερικό του πλαστικού σωλήνα με ένα αντιστατικό υλικό έτσι ώστε η σκόνη να μην κολλάει στο πλαστικό, μια σταγόνα λίπους και ο στατικός ηλεκτρισμός να μην συσσωρεύεται σε αυτό.

Πώς να συλλέξετε τον εξαερισμό από πλαστικούς σωλήνες

Η διαδικασία συναρμολόγησης δεν θα προκαλέσει δυσκολίες σε όσους είναι τουλάχιστον εξοικειωμένοι με τα συνήθη εργαλεία κατασκευής.

Παρακάτω, η οδηγία θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση του έργου:

 1. Κόψτε τους πλαστικούς σωλήνες σε κομμάτια στο χώρο εγκατάστασης.
 2. Για τη σύνδεση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο μεθόδους - ένα κομμάτι (με συγκόλληση) και αποσπώμενο (χρησιμοποιώντας φλάντζες και εξαρτήματα). Συνιστούμε τη δεύτερη επιλογή, προκειμένου να διευκολυνθεί η εργασία κατά την επισκευή.
 3. Συνδέστε τα στοιχεία του αγωγού και στερεώστε τα με τα παρεχόμενα συνδετικά στοιχεία και το σφραγιστικό σιλικόνης.
 4. Συναρμολογήστε τα περίπλοκα εξαρτήματα του συστήματος εξαερισμού στο πάτωμα και στη συνέχεια τα ανασηκώστε στο σημείο εγκατάστασης.
 5. Τοποθετήστε τους αεραγωγούς στην οροφή με ειδικά σφιγκτήρες. Δεδομένου ότι το βάρος τους είναι μικρό, αρκεί να υπάρχει ένα εξάρτημα σε ένα κομμάτι. Εάν χρησιμοποιείτε μεγάλα και βαριά πλαστικά ορθογώνια κουτιά, θα πρέπει να τα στερεώσετε κάθε 1,5 m.

Η εγκατάσταση του πλαστικού εξαερισμού δεν είναι δύσκολη

Συμβουλή: Για να επαληθεύσετε τη σωστή τοποθέτηση του συστήματος εξαερισμού, σημειώστε εάν τα παράθυρά σας είναι ιδρωμένα σε κρύο καιρό. Αν όχι, τότε έχετε κάνει τα πάντα σωστά, αλλιώς τα λάθη έγιναν στο στάδιο του σχεδιασμού.

Συμπέρασμα

Αυτό το άρθρο αφιερώθηκε στον εξαερισμό από πλαστικούς σωλήνες. Η βάση του είναι ένας στρογγυλός, οβάλ ή επίπεδος αγωγός εξαερισμού με συνδέσμους σύνδεσης. Έχει τα πλεονεκτήματά του - δεν σκουριάζει, έχει μικρό βάρος και μειονεκτήματα - δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θερμοκρασίες άνω των 80-90 ° C.

Το βίντεο σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα.

Το σύστημα των πλαστικών καναλιών PVC. (Πλαστικοί αεραγωγοί εξαερισμού)

Το σύστημα των πλαστικών καναλιών PVC.

Κανάλια εξαερισμού πλαστικό PVC

Επίπεδα κανάλια 55 * 110 mm, 60 * 120 mm, 60 * 204 mm, 90 * 220 mm

Στρογγυλά κανάλια d 100 mm, d 125 mm, 150 mm, 160 mm, 200 mm

Πολλές εταιρείες προσφέρουν διαφορετικές διελεύσεις αέρα από PVC, κασσίτερο, μέταλλο, ανοξείδωτο χάλυβα. Το πιο ελαφρύ και πρακτικό από αυτά είναι πλαστικά. Είναι κατάλληλα για εγκατάσταση σε εξοχικές κατοικίες, ιδιωτικά κτίρια, γραφεία, αποθήκες, εστιατόρια, θέατρα, καταστήματα και άλλους εμπορικούς χώρους μικρών περιοχών όπου είναι αδύνατο να γίνουν νάρκες. Το σύστημα αεραγωγών από πλαστικό χρησιμοποιείται επίσης για την υποστήριξη υψηλής ποιότητας ανταλλαγής αέρα σε βιομηχανικούς χώρους, καθώς και σε εξοχικές κατοικίες.

Αεραγωγοί PVC- επίπεδη, στρογγυλή, οικιακή και βιομηχανική, σε προσιτές τιμές στη Μόσχα.

Επίπεδα και στρογγυλά κανάλια από PVC, νοικοκυριό από πλαστικό υψηλής αντοχής σε προσιτές τιμές.

Στρογγυλά και επίπεδα κανάλια (ορθογώνια) από πλαστικό PVC, βιομηχανικό, κατόπιν παραγγελίας.

Οι αγωγοί είναι ορθογώνια, στρογγυλά πλαστικά PVC.

Στρογγυλό αγωγό PVC από διάμετρο 100,125, 150 και 160 mm.

Επίπεδες ορθογώνιες αγωγοί (αεραγωγοί) από PVC, από 110 * 55, 120 * 60, 204 * 60 και 220 * 90 mm.

Είναι δυνατή η χρήση πλαστικών σωλήνων για συστήματα εξαερισμού;

Το κύριο καθήκον των αεραγωγών είναι η κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα στο δωμάτιο. Χάρη σε ένα σωστά τοποθετημένο σύστημα εξαερισμού, το γραφείο, το διαμέρισμα, το εργοστάσιο, το υπόστεγο θα παρέχονται πάντα με καθαρό αέρα.

Οι περίοδοι που ο γαλβανισμένος χάλυβας ήταν η μόνη επιλογή στην αγορά του εξαερισμού έχουν ήδη περάσει. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιο επικερδής η χρήση πλαστικού.

Πού είναι ο εξαερισμός από πλαστικό;

Ο κύριος τομέας εφαρμογής πλαστικών συστημάτων εξαερισμού είναι χαμηλά κτίρια, μέχρι 2 ορόφους. Ένα μονοκατοικία διακοπών είναι ιδανικό για πλαστικό αερισμό, καθώς και τα ακόλουθα είδη χώρων:

 • γκαράζ, υπόστεγα?
 • Αγροτικά κτίρια, υπόστεγα, αχυρώνες, στάβλοι κ.λπ.
 • εργαστήρια (σε ιδιωτικές κατοικίες, γκαράζ).
 • κελάρια.

Σύμφωνα με τους κανόνες και τους κανόνες κατασκευής (SNiP της 31ης Φεβρουαρίου 2001) και τον κώδικα πυρασφάλειας (SP 7.13130.2013), ένα πλαστικό σύστημα εξαερισμού μπορεί να εγκατασταθεί σε χαμηλά δημόσια κτίρια. Έχουν απαιτήσεις για την αντίσταση στη φωτιά του εξαερισμού είναι πολύ χαμηλότερο από ό, τι σε υψηλότερα κτίρια (ανεξάρτητα από το σκοπό τους)

Μη χρησιμοποιείτε πλαστικό για αγωγούς σε χώρους που εκτίθενται σε υψηλές θερμοκρασίες. Η αντοχή στη θερμότητα του πλαστικού είναι μόνο 166-190º, και η αναφλεξιμότητα είναι 850º. Ακόμα και με την ασθενέστερη πυρκαγιά, οι σωλήνες αυτοί παραμορφώνονται και μπορούν να καούν, απελευθερώνοντας εξαιρετικά επιβλαβείς ουσίες και διακόπτοντας το σύστημα εξαερισμού.

Στοιχεία πλαστικού συστήματος εξαερισμού

Για τον ίδιο λόγο, το πλαστικό δεν είναι κατάλληλο για κουκούλες κουζίνας (καθώς ο αέρας από την εστία αφαιρείται ζεστό). Ωστόσο, πολύ συχνά αυτός ο κανόνας (σχετικά με τα πλαστικά κανάλια για τα αποσπάσματα) είναι σπασμένος.

Αρνητικές και θετικές πλευρές του πλαστικού εξαερισμού

 • ελάχιστη αντίσταση στον αέρα, χάρη στην λεία επιφάνεια του πλαστικού.
 • ελαφρύ υλικό, δεν απαιτεί χοντρά τοιχώματα (από 0,25 mm).
 • πλαστικό για αεραγωγούς δημιουργείται με μια ειδική αντιστατική επιφάνεια, αποτρέποντας την προσκόλληση σκόνης και ακαθαρσιών.
 • κατά την εγκατάσταση είναι εύκολο να ρυθμίσετε κομμάτια ενός σωλήνα για τους συγκεκριμένους σκοπούς: το πλαστικό κόβεται εύκολα με ένα χαλύβδινο εργαλείο και σκύβει εύκολα.
 • αντοχή στην υγρασία (δεν σκουριάζει, όπως τα προϊόντα χάλυβα, για παράδειγμα)?
 • αντοχή σε χημική επίθεση.
 • εξαιρετικά χαμηλή αντίσταση στη φωτιά.
 • εύκολα διαγραφεί και, κατ 'αρχήν, εύθραυστη.

Μεταξύ των αμφιλεγόμενων σημείων μπορεί να εντοπιστεί το κόστος και η βρωμιά. Αντιστατικό επιφάνεια είναι καλύτερα να αποφευχθεί η σκόνη, αλλά η τιμή των σωλήνων αυτών είναι υψηλότερη από το χάλυβα. Ταυτόχρονα, οι εγγυήσεις είναι πολύ αδύναμες: συχνά το πλαστικό αναφέρεται ως αντιστατικό, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Τι περιλαμβάνει το πλαστικό σύστημα εξαερισμού;

Τα κύρια στοιχεία που περιλαμβάνονται στο σύστημα του πλαστικού εξαερισμού:

Τύποι πλαστικών στοιχείων εξαερισμού

 1. Σωλήνες (αγωγός).
 2. Βαλβίδες ελέγχου.
 3. Στοιχεία των σωλήνων συμπλέκτη: τσιμπήματα, μεταβάσεις, κάμψεις, σταυροί, σχάρες.
 4. Πλέγματα για το κλείσιμο των εξαεριστηρίων, βύσματα για τη στεγανοποίησή τους - εκτελούν επίσης διακοσμητικές λειτουργίες.
 5. Λουκά.
 6. Εκχυλίστρια.

Συχνά, ο αγωγός αέρα είναι επιπλέον εξοπλισμένος με μη τυποποιημένα εξαρτήματα και εξοπλισμό. Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο εξαερισμός από PVC δεν μπορεί να συνδεθεί με θερμαντήρες και ανακτητές (εναλλάκτης θερμότητας αερίου) σε κάθε περίπτωση. Αυτό οφείλεται στους περιορισμούς θερμοκρασίας του πλαστικού.

Πώς να επιλέξετε έναν αεραγωγό;

Το Ventkanal είναι το κύριο σημείο εκκίνησης κατά την επιλογή του σχήματος και της διαμέτρου του σωλήνα.

Στρογγυλά, τετράγωνα ή ορθογώνια - οι κύριοι τύποι σωλήνων σε σχήμα, έχουν πολύ διαφορετική λειτουργικότητα. Το τελευταίο είναι πιο εύκολο να συγκαλυφθεί πίσω από μια ψευδοροφή, ένα διαμέρισμα, για να ενισχυθεί σε έναν τοίχο.

Ορθογωνικός αγωγός PVC στο δωμάτιο

Ο στρογγυλός σωλήνας θα έχει καλύτερες αεροδυναμικές ιδιότητες και θα μειωθεί η σκόνη. Μπορεί επίσης να εγκαταστήσει έναν ανεμιστήρα αγωγών.

Οι γωνίες των ορθογωνίων και τετραγώνων σωλήνων μπορούν να δημιουργήσουν επιπλέον θόρυβο και να απαιτήσουν την εγκατάσταση ηχομόνωσης.

Υπάρχουν πιο σπάνια και ακριβά επίπεδη ωοειδή σχέδια. Είναι πολύ πιο συμπαγή από τα στρογγυλά, αλλά έχουν παρόμοιες αεροδυναμικές ιδιότητες.

Η διάμετρος του σωλήνα πρέπει να συμπίπτει με τη διάμετρο της εξόδου, διαφορετικά μειώνεται η απόδοση και αυξάνεται η φθορά. Η ταχύτητα ροής αέρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 3 μέτρα ανά δευτερόλεπτο και η επιφάνεια της εγκάρσιας τομής υπολογίζεται με βάση τον τύπο:

 • S είναι η διάμετρος.
 • L είναι η ταχύτητα του αέρα.

Η τυπική διάμετρος των διαύλων είναι 100-160 mm. Σύμφωνα με τους κανόνες του SNiP 41-01-2003 για κάθε άτομο στο δωμάτιο άνω των 20 μ², απαιτείται 30 m³ αέρα ανά ώρα. Εάν οι εγκαταστάσεις είναι μικρότερες, μπορείτε να ξεκινήσετε με 3 m³ ανά ώρα ανά τετραγωνικό μέτρο περιοχής. Ελλείψει φυσικού εξαερισμού, οι αριθμοί διπλασιάζονται. Το πάχος τοιχώματος βασίζεται στην απαίτηση αντοχής και στην τιμή διάμετρο - από 0,5 mm.

Παράδειγμα γραμμής κανονικού μεγέθους ορθογώνιου καναλιού PVC

Ο πλαστικός σωλήνας αποχέτευσης δεν είναι κατάλληλος για αποτελεσματικό αερισμό. Αυτά τα προϊόντα δεν έχουν κατεργαστεί με αντιστατική ουσία, έχουν διαφορετικό πάχος, διάμετρο, από ότι συνήθως χρησιμοποιείται στα συστήματα εξαερισμού. Λόγω της διαφοράς μεγέθους με τους σωλήνες αποχέτευσης από PVC, δεν είναι δυνατή η σύνδεση επιπρόσθετου εξοπλισμού εξαερισμού.

Επιλογή και προσδιορισμός βασικών στοιχείων

Ας δούμε τον σκοπό των διαφόρων στοιχείων των συστημάτων εξαερισμού:

 1. Βαλβίδα αντεπιστροφής: χρησιμοποιείται για την αποφυγή της αντίστροφης ώσης. Πρόκειται για ένα πλαίσιο σε ένα σωλήνα με μια λεπίδα που ανοίγει ελεύθερα προς τη μία κατεύθυνση. Με το κανονικό βύθισμα (προς τη σωστή κατεύθυνση), η λεπίδα είναι ανοιχτή και ο αέρας περνά ελεύθερα και αν υπάρχει αντίστροφη ώθηση (προς την άλλη κατεύθυνση), η λεπίδα κλείνει.
 2. Μεταβάσεις: χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση σωλήνων διαφόρων διατομών και διαμέτρων.
 3. Βρύσες: προϊόντα για τη σύνδεση των στροφών των σωλήνων.
 4. Καταπακτές: επιτρέπουν την ελεύθερη είσοδο στο σύστημα εξαερισμού για συντήρηση.
 5. Tees και σταυροί: συμμετέχουν στη δημιουργία διακλαδισμένου αγωγού.

Πρόσθετα στοιχεία πλαστικού εξαερισμού

Φίλτρα δώσει όχι μόνο για τον καθαρισμό του αέρα παρέχουν επίσης την αποθήκευση όλων των στοιχείων του συστήματος εξαερισμού. Σωματίδια που εγχύεται μέσω του μολύβδου αέρα (τόσο μικρο-και μακρο) στα επιφανειακά ζημιά. Ιδανικά για την κατασκευή περισσότερο ή να υπονοεί ακαθαρσίες (εργαστήρια, συνεργεία) συνιστάται να βάλει διάφορα είδη φίλτρων - άνθρακα, ίνα, τσάντα, μέταλλο, κ.λπ. Το προ-φίλτρο σχεδιασμένο για μεγάλα στοιχεία..

Η φυσική ανταλλαγή αέρα γίνεται λόγω της διαφοράς πίεσης στο δρόμο και στο δωμάτιο (στο δρόμο η πίεση είναι υψηλότερη, στο κτίριο - χαμηλότερη, λόγω του εξαερισμού και των κουζινών, οπότε ο αέρας θα έρθει από έξω στο εσωτερικό). Για το σκοπό αυτό, εγκαθίστανται οι βαλβίδες εισαγωγής.

Για να μην εξαρτώνται από τις κλιματικές συνθήκες, οι ανεμιστήρες είναι συνδεδεμένοι για να παρέχουν ή να εξαγάγουν αέρα με μια ορισμένη ένταση. Τέτοιες συσκευές ονομάζονται τροφοδοσία ή εξάτμιση (ή τροφοδοσία και εξαγωγή, εάν μπορούν να λειτουργήσουν και στις δύο κατευθύνσεις).

Ο ανεμοστάτης χρησιμοποιείται για να καλύψει τον εξερχόμενο σωλήνα αερισμού στο δωμάτιο. Πρόκειται για ένα μικρό κομμάτι σωλήνα με βύσμα σε σχήμα επίπεδου κύκλου, φλάντζα τοποθέτησης που κινείται κάθετα προς τον σωλήνα (στην πραγματικότητα - η ίδια βαλβίδα, γίνεται μόνο διαφορετικά). Χάρη σε αυτό το βύσμα είναι δυνατό να ρυθμίσετε χειροκίνητα τη ροή αέρα μέσα στο δωμάτιο περιστρέφοντας ή ξετυλίγοντας τον κύκλο και μειώνοντας ή αυξάνοντας έτσι το άνοιγμα μεταξύ αυτού και του σωλήνα. Επίσης, ο ανεμοστάτης εκτελεί μια διακοσμητική λειτουργία (που καλύπτει το άνοιγμα του αγωγού αερισμού).

Τι απαιτείται για την εγκατάσταση;

Καταρχήν, καταρτίζεται σχέδιο (σχέδιο) του συστήματος εξαερισμού. Περιλαμβάνει:

 • εκχύλισμα, το οποίο πρέπει να παρέχεται για κάθε δωμάτιο.
 • Στους αγωγούς εξαγωγής είναι απαραίτητο να προβλεφθούν ανοίγματα για την απομάκρυνση του συμπυκνώματος.
 • εάν πρέπει να κάνετε μεγάλες διατομές, είναι καλύτερο να τους παρέχετε επιπλέον ανεμιστήρες (για να αυξήσετε το κεφάλι).
 • προσδιορισμός θέσεων για βαλβίδες ελέγχου: βελτίωση της απόδοσης των ανεμιστήρων.

Μεταξύ των απαραίτητων εργαλείων πρέπει να είναι:

 1. Πλευρικοί κόπτες.
 2. Βούρτσα για την εφαρμογή σφραγιστικού.
 3. Προστατευτικά γάντια.
 4. Ράβδος για μέταλλο ή πλαστικό, κοφτερό μαχαίρι.
 5. Ρουλέτα, μολύβι.
 6. Σφιγκτήρες για συνδετήρες.

Σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τους κανόνες εγκατάστασης πλαστικών αεραγωγών (video)

Στάδια εγκατάστασης

Το έργο εκτελείται σταδιακά:

 1. Υπολογίστε το μήκος, τη διάμετρο σωλήνων, τον αριθμό των στοιχείων σύνδεσης και τις εξόδους. Εάν είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τις διαστάσεις των σωλήνων, απλώς κόβονται με ένα κοπτικό.
 2. Οι ρωγμές και οι ανωμαλίες αφαιρούνται από το εργαλείο λοξοτομής, το γυαλόχαρτο ή το ειδικό μαχαίρι.
 3. Κατά τη σύνδεση των σωλήνων, εάν δεν χρησιμοποιούνται πρόσθετα στοιχεία συμπλέκτη, φορούν το ένα πάνω στο άλλο τουλάχιστον 50 mm σε μήκος και σφραγίζουν με στεγανοποιητικό για στερέωση. Το στεγανοποιητικό για τη συγκόλληση είναι καλύτερο να λαμβάνεται σιλικόνη.
 4. Σωλήνες συνδέονται με την κουκούλα, η οποία βρίσκεται στον τοίχο του κτιρίου.
 5. Το τελευταίο βήμα είναι να ελέγξετε για διαρροές. Για να γίνει αυτό, συνδέστε έναν ισχυρό ανεμιστήρα και παρακολουθήστε τη ροή του αέρα: για πόσο φθάνει στα σωστά σημεία, εάν υπάρχουν διαρροές στις συνδέσεις, εάν οι βαλβίδες ελέγχου λειτουργούν σωστά.

Συμπλέγματα συστήματα (με μεγάλο αριθμό στροφών, αρμοί και κλαδιά) συναρμολογούνται στο πάτωμα και στη συνέχεια ενσωματώνονται σε ένα κοινό δίκτυο εξαερισμού. Εάν είναι απαραίτητο, οι προσαρμογείς χρησιμοποιούνται για τον συνδυασμό μεταλλικών και πλαστικών σωλήνων. Για παράδειγμα, αυτό είναι χρήσιμο εάν συνδέσετε μια κουκούλα κουζίνας (με μεταλλικό δίαυλο) σε ένα πλαστικό σύστημα εξαερισμού.

Πλαστικοί αεραγωγοί εξαερισμού

Επίπεδο κανάλι. Υλικό: πλαστικό ABS.

αναδίπλωση / 0,5 μ

9132 Συνδετήρας επίπεδη με στρογγυλά κανάλια εκκεντρικό 220x90x150 mm

Αεραγωγοί επίπεδης αναδίπλωσης - PVC, 55х110 / 1μπ

Κανάλι επίπεδη 204x60 1,5 μ

Ο αεραγωγός ορθογώνιος 60χ120 mm είναι σχεδιασμένος για την οργάνωση συστημάτων αερισμού και εξαερισμού. Οι άκαμπτοι αεραγωγοί έχουν μια λεία επιφάνεια, η οποία μειώνει την αντίσταση του αέρα και κατά συνέπεια μειώνει το επίπεδο θορύβου όταν λειτουργεί το σύστημα εξαερισμού. Αεραγωγοί VP από.

Επιλέξτε πλαστικούς αγωγούς για εξαερισμό: χαρακτηριστικά και αποχρώσεις εγκατάστασης

Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας αρχικός οδηγός, για παράδειγμα, όταν εγκαθιστάτε μια κουκούλα κουζίνας - πώς να οργανώσετε τον εξαερισμό αυτού του υλικού που γίνεται καλύτερα. Μερικοί σταματούν στο γαλβανισμένο κουτί, ενώ άλλοι προτιμούν τους εύκαμπτους σωλήνες. Τόσο αυτοί όσο και άλλοι έχουν δίκιο με τον δικό τους τρόπο, αλλά θέλετε τα πάντα να είναι τακτοποιημένα και όσο το δυνατόν λιγότερο. Και γαλβανισμού φαίνεται σε αυτή την περίπτωση κάπως όχι αισθητικά. Ο ιδανικός τρόπος σε αυτή την περίπτωση είναι η χρήση πλαστικών αγωγών για εξαερισμό. Πρόκειται σήμερα για αυτούς που θα μιλήσουμε.

Διαβάστε στο άρθρο:

Ποια είναι τα καλά πλαστικά αγωγοί εξαερισμού για κουκούλες κουζίνας

Αρχικά, αυτοί οι αγωγοί είναι βολικοί στην εγκατάσταση και έχουν διαφορετικό σχήμα, γεγονός που τους επιτρέπει να τοποθετούνται σχεδόν οπουδήποτε. Επιπλέον, είναι αρκετά ελαφρύ, το οποίο είναι επίσης σημαντικό. Τέλος, το σημαντικότερο πλεονέκτημά τους είναι το σχετικά χαμηλό κόστος.

Το σχήμα του καναλιού εξαρτάται από τις προτιμήσεις του οικοδεσπότη, αλλά υπάρχει μια απόχρωση, η οποία πρέπει να αναφερθεί στην αρχή του άρθρου.

Οι ίδιοι οι αγωγοί μπορούν να είναι ενσωματωμένοι ή ευέλικτοι. Και καθένα από αυτά τα είδη έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τα οποία θα προσπαθήσουμε να εξετάσουμε κατά τη διάρκεια της αναθεώρησής μας. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να καταλάβουμε τι άλλο απαιτείται για την εγκατάσταση του συστήματος εκτός από τον πλαστικό αγωγό. Το κύριο πράγμα είναι τώρα να θέσουμε τα πάντα για να καταστήσουμε την ουσία σαφή ακόμη και για όσους δεν έχουν συναντήσει ποτέ τέτοια εργασία στη ζωή τους.

Πώς να επιλέξετε μια κουκούλα στην κουζίνα: η συμβουλή των επαγγελματιών. Από την επισκόπηση μας, θα μάθετε την αρχή της λειτουργίας τους τύπους και τα μεγέθη των κουκούλες, βαθμολογία από τα καλύτερα μοντέλα για το πώς να υπολογίσει την απόδοση και τα μυστικά της σωστής εγκατάστασης της συσκευής.

Γενικές πληροφορίες σχετικά με τους πλαστικούς σωλήνες εξαερισμού

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πείτε είναι το μέγεθος. Ο κατασκευαστής προσφέρει μια ποικιλία πλαστικών σωλήνων εξαερισμού: από πολύ μικρές έως πραγματικά τεράστιες. Αλλά, αν μιλάμε για κουκούλα σε ένα διαμέρισμα, μπορούν να παραλειφθούν πολύ μεγάλοι αεραγωγοί. Αν και μπορούν να είναι χρήσιμα κατά την οικοδόμηση ενός ιδιωτικού σπιτιού.

Τι είναι βολικό για τον αερισμό από πλαστικό, έτσι είναι ότι έχει ένα μικρό βάρος (όπως ήδη αναφέρθηκε). Αυτό σας επιτρέπει να το εγκαταστήσετε μόνοι σας. Αν συγκρίνουμε με άλλα υλικά, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι οι αεραγωγοί από γαλβανισμένο χάλυβα ζυγίζουν σχεδόν 2 φορές περισσότερο και επομένως θα είναι πιο δύσκολο να τις τοποθετήσετε.

Ακόμα και ένας μεγάλος αριθμός αγωγών δεν καταλαμβάνει πολύ χώρο

Φυσικά, παρόμοια προϊόντα, όπως και κάθε άλλο, έχουν τη δική τους ταξινόμηση. Και δεν είναι μόνο σε μέγεθος, αλλά και σε άλλες διαφορετικές παραμέτρους. Αν και στις διαστάσεις θα σταματήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες. Και τώρα προτείνουμε να εμβαθύνουμε στο θέμα της ταξινόμησης των πλαστικών σωλήνων αερισμού.

Πλαστικοί αγωγοί εξαερισμού: τύποι, μεγέθη και ταξινόμηση με άλλα χαρακτηριστικά

Θα κατανοήσουμε καλύτερα την ταξινόμηση αυτών των προϊόντων. Με ποια σημεία συμβαίνουν; Μπορούν να είναι:

 • σχήμα τομής.
 • μέγεθος (διάμετρος);
 • πεδίο εφαρμογής ·
 • υλικό κατασκευής ·
 • ακαμψία.

Λοιπόν, αξίζει τώρα να αποσυναρμολογήσετε λεπτομερώς τα στοιχεία. Αυτό είναι απαραίτητο πριν προχωρήσετε σε υπολογισμούς και αποχρώσεις της επεξεργασίας.

Αλλά ο σωλήνας αποχέτευσης δεν χρειάζεται να αερίζεται - θα είναι πιο ακριβό

Στη Ρωσία σήμερα παράγονται πλαστικοί σωλήνες διαφόρων μεγεθών και συνεπώς δεν υπάρχει ανάγκη να παραγγελθεί η παραγωγή γαλβανισμένων κιβωτίων για διάφορες ανάγκες. Όσον αφορά την ποιότητα των προϊόντων αυτών, σήμερα δεν προκαλεί παράπονα. Αυτό δεν ισχύει για εμπορεύματα που έχουν πολύ χαμηλό κόστος και παράγονται στην Κίνα. Αλλά για το σπίτι σχεδόν κανείς δεν θα αγοράσει τέτοια.

Αλλά αυτό σε ένα διαμέρισμα ή σε ένα ιδιωτικό σπίτι δεν φαίνεται πολύ καλό

Η μορφή του τμήματος των σωλήνων εξαερισμού και οι αποχρώσεις της ευθυγράμμισης

Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι αεραγωγοί μπορούν να έχουν δύο τύπους διατομής. Μπορούν να είναι είτε στρογγυλά είτε επίπεδη (ορθογώνια). Και οι δύο αυτοί και οι άλλοι χρησιμοποιούνται σε κουζίνες και σε διαμερίσματα γενικά. Θα ήταν λάθος να μην διευκρινίσουμε ότι οι πλατύς αγωγοί είναι λίγο πιο βολικοί. Αν και, όπως λένε, "η γεύση και το χρώμα των συντρόφων εκεί".

Οι συνέπειες του ακατάλληλου ή ανεπαρκούς αερισμού στο διαμέρισμα

Πολλοί, εγκαθιστώντας ένα σύστημα εξαερισμού σε μια ιδιωτική κατοικία, χρησιμοποιούν σωλήνες αποχέτευσης από PVC ως κύριες γραμμές. Ίσως υπάρχει μια αίσθηση σε τέτοιες ενέργειες, αν δεν έχουν πουθενά να πάνε. Αλλά η απόκτηση τέτοιων σωλήνων αντί πλαστικών αγωγών είναι παράλογη από πλευράς κόστους. Σε τελική ανάλυση, στην περίπτωση αυτή, το κόστος θα είναι πολύ μεγαλύτερο.

Στρογγυλοί πλαστικοί αγωγοί: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους, καθώς και οι επιλογές τοποθέτησης

Αυτοί οι αεραγωγοί έχουν επαρκώς υψηλή απόδοση. Ταυτόχρονα, η κατασκευή τους γίνεται χωρίς περιττές ραφές και επομένως η ποιότητα του εξαερισμού που εκτελείται από τέτοιους σωλήνες είναι πάντα σε υψόμετρο. Η εγκατάσταση στρογγυλών πλαστικών σωλήνων αερισμού είναι αρκετά απλή. Ίσως γι 'αυτόν τον λόγο αυτή είναι η πιο κοινή και δημοφιλής μορφή.

Ένα πλαστικό κουτί μπορεί ακόμα να κρυφτεί

Εάν ένας τέτοιος σωλήνας είναι σταθερός, τότε όταν αλλάζετε την κατεύθυνση του αγωγού, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε επιπλέον στροφές. Υπάρχουν όμως και ευέλικτα προϊόντα που είναι τοποθετημένα πολύ πιο εύκολα και χωρίς περιττά στοιχεία. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι στρογγυλές σωλήνες έχουν το χαμηλότερο κόστος στη γραμμή διαφόρων αγωγών αέρα, οι οποίες δεν μπορούν παρά να επηρεάσουν τη δημοτικότητά τους.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι είναι αρκετά δύσκολο να κρυφτούν. Για παράδειγμα, στην κουζίνα, όταν διοχετεύετε τα ντουλάπια κρεμαστών του ακουστικού, θα είναι ορατά από κάτω. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι αυτό το ελάττωμα δεν είναι κρίσιμο και επομένως δεν αξίζει ιδιαίτερη προσοχή.

Ο μινιμαλισμός και η ακρίβεια δεν είναι κακό συνδυασμένα

Πλαστικός αγωγός ορθογώνιου σχήματος: τόσο καλύτερα είναι στρογγυλός και το χειρότερο

Το ορθογώνιο σχήμα του αγωγού ανοίγει μια σειρά από δυνατότητες κατά την εγκατάσταση του κορμού. Για παράδειγμα, πάνω από ερμάρια τέτοια προϊόντα δεν θα είναι εντελώς ορατά, σε αντίθεση με τα στρογγυλά. Ωστόσο, οι ορθογώνιοι πλαστικοί αεραγωγοί αερισμού έχουν υψηλότερο κόστος, περίπου 20-30%, λόγω των χαρακτηριστικών της κατασκευής τους.

Θα πρέπει να σημειωθεί και χαμηλότερη ικανότητα εξαερισμού των πλαστικών ορθογωνίων σωλήνων. Σε μικρές κουζίνες, όπου εγκαθίστανται κουκούλες χαμηλής απόδοσης, μια τέτοια γραμμή θα είναι αρκετή, αλλά εάν εγκατασταθεί ένας θόλος υψηλής ισχύος, ένας τέτοιος αγωγός δεν μπορεί να αντιμετωπίσει.

Διάφορα εξαρτήματα σύνδεσης και στερέωσης διευκολύνουν την εγκατάσταση

Όσον αφορά την ποιότητα του εξαερισμού, τότε αυτά τα προϊόντα είναι χαμηλότερα. Και αυτό το πρόβλημα δικαιολογείται από τις ιδιαιτερότητες της παραγωγής. Το γεγονός είναι ότι η ορθογώνια διατομή του σωλήνα δεν του επιτρέπει να γίνει σταθερή και επομένως είναι απαραίτητο να γίνει από δύο ή περισσότερα στοιχεία. Και αυτές είναι πρόσθετες ραφές, οι οποίες μειώνουν την ταχύτητα ροής του αέρα.

Ένα άλλο μειονέκτημα μπορεί να παρατηρηθεί με υψηλότερο συντελεστή αεροδυναμικής αντοχής λόγω της παρουσίας γωνιών. Έτσι, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι οι πλαστικοί ορθογώνιοι αγωγοί είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν χρειάζεστε ουσιαστικά στην πρίζα για να δει.

Όσον αφορά το κόστος, στον κατάλογο πλαστικών ορθογωνικών αγωγών για εξαερισμό στο Διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε προϊόντα από οποιαδήποτε κατηγορία τιμών.

Οι εύκαμπτοι αγωγοί επίσης κρύβονται τέλεια κάτω από την οροφή και είναι εύκολο να εγκατασταθούν

Εφαρμογές επίπεδων πλαστικών αγωγών

Όσον αφορά τη χρήση επίπεδων καναλιών, μπορούμε να σημειώσουμε τα εξής. Οι στρογγυλοί αγωγοί αέρα, αν και φθηνότεροι και ευκολότεροι στην εγκατάσταση, δεν είναι πάντοτε αποδεκτοί σε περίπτωση που υπάρχουν λίγες θέσεις για την τοποθέτησή τους. Προβλήματα με αυτό μπορεί να προκύψουν κατά την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού κάτω από το δάπεδο και σε άλλα στενά σημεία. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα επίπεδο πλαστικό αγωγό.

Γενικά, οι σφαίρες εφαρμογής επίπεδων πλαστικών σωλήνων εξαερισμού είναι αρκετά εκτεταμένες. Οι πιο διαδεδομένες που έλαβαν στους ακόλουθους τομείς:

 1. Κουκούλα κουζίνας με σύστημα ροής.
 2. Εξάρτημα εξαερισμού μιας προσωπικής κατοικίας.
 3. Γκαράζ ή οποιαδήποτε αποθήκη.

Και παρόλο που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν στρογγυλοί αγωγοί αέρα, είναι πιο συχνά απλοί σωλήνες αερισμού που φαίνονται πιο αισθητικοί.

Και αυτός είναι ένας προσαρμογέας από έναν στρογγυλό σωλήνα σε έναν ορθογώνιο αγωγό

Διαχωρισμός των αεραγωγών σε μέγεθος ή όταν είναι δυνατή μια μικρότερη διάμετρος

Σίγουρα κάποιος είναι σαφής ότι μερικές φορές πολύ μεγάλες σωλήνες είναι εντελώς άχρηστες. Όχι μόνο έχουν υψηλότερο κόστος, έτσι και η εμφάνιση από αυτό προφανώς αρχίζει να χάνει. Γι 'αυτό μερικές φορές αξίζει να επιλέγουμε αγωγούς μικρότερης διαμέτρου, συνδυάζοντάς τους με τον κύριο άξονα μέσω ειδικών προσαρμογέων. Αν μιλάμε για τις τυποποιημένες διαστάσεις των πλαστικών σωλήνων για εξαερισμό, τότε οι πιο κοινές διαμέτρους μπορούν να θεωρηθούν από 100 έως 200 mm.

Με τη βοήθεια ενός τέτοιου προσαρμογέα είναι δυνατή η μετάβαση σε οποιαδήποτε διάμετρο

Όσον αφορά την ικανότητα, η κατάσταση μπορεί επίσης να συμβεί με μια περίσσεια ροής αέρα στο δωμάτιο, εάν η διάμετρος του σωλήνα εξαερισμού είναι πολύ μεγάλη. Ας προσπαθήσουμε να εξετάσουμε τα πιο κοινά μεγέθη πλαστικών αγωγών ορθογωνικής διατομής, λαμβάνοντας υπόψη τη σήμανση και το πάχος τοιχώματος.

Αγωγοί αερισμού και εξαρτήματα

Συνδετήρας ERA PU16.15.12,5.12.10.8 Πλαστικό αγωγό αέρα αέρα D160 / 150/125/120

Αεραγωγός ERA 10VA εύκαμπτο αλουμίνιο κυματοειδές D 100

Φλάντζα ERA 10F πλαστικό D 100

Αεραγωγός ERA 10ΒΡ1,5 στρογγυλό PVC D 100 mm L 1,5 m

Συνδετήρας ERA 10SKPO με πλαστικό βαλβίδα ελέγχου D100

Αεραγωγός ERA 511VP1 ορθογώνιο PVC L 1 m

Αεραγωγός ERA 12,5VP1 στρογγυλό PVC D 125 mm L 1 m

Συνδετήρας ERA 12,5SKP πλαστικό D125

Εμβαδόν τελικού τμήματος ERA 125PTP πλαστική φλάντζα D125 180х250 mm

Πλαστικό E12 12,5 TP πλαστικού D125

Αεραγωγός ERA 12,5VP1,5 στρογγυλό PVC D 125 mm L 1,5 m

Φλάντζα ERA 12,5F πλαστικό D 125

Γόνατο ERA 511KGP οριζόντιο πλαστικό 55x110 mm

Γόνατο ERA 12,5KKP πλαστικό D125

Σύνδεσμος αγωγού αέρα ERA 511Κ10ΚП γωνιακό D 100

Βάση ERA 12.5DKP πλαστικό D125

Αεραγωγός ERA 12,5VA εύκαμπτο αλουμίνιο κυματοειδές D 125

Αεραγωγός ERA 10ΒΡ1 στρογγυλό PVC D 100 mm L 1 m

Τέλος τοποθεσίας ERA 511PTP πλαστικό 150x150 mm

Συνδετήρας ERA 1012,5REP εκκεντρικό στρογγυλό πλαστικό D100 / 125

Εκκεντρικός συνδετήρας ERA 620SP12,5KP D 125 mm

Συνδετήρας ERA 12,5SKPO με πλαστικό βαλβίδα ελέγχου D125

Αεραγωγός ERA 511VP1,5 ορθογώνιο PVC L 1,5 m

Εμβαδόν τελικού τμήματος ERA 150PTP πλαστική φλάντζα 180Χ250 mm D150

Πρόσφατες προβολές

Σχετικές κατηγορίες

Αγοράστε αεραγωγούς στο ηλεκτρονικό κατάστημα OBI

Το ηλεκτρονικό κατάστημα OBI προσφέρει την αγορά αεραγωγών και εξαρτημάτων εξαερισμού. Ένα ποιοτικά σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού εξασφαλίζει τη συνεχή κυκλοφορία του αέρα (εκροή μολυσμένης και φρέσκιας εισροής) και συμβάλλει στη δημιουργία ενός άνετου μικροκλίματος στο δωμάτιο. Σας προτείνουμε να σχεδιάσετε εκ των προτέρων ποια στοιχεία αγωγών θα χρειαστείτε. Στο online κατάλογο OBI μπορείτε να βρείτε:
• Γύρος κυματοειδές κανάλι με διάμετρο 100-120 mm. Στην παραγωγή των προϊόντων που χρησιμοποιούνται μεταλλοποιημένο φιλμ πολυεστέρα ή αλουμινόχαρτο. Το πλαίσιο, κατασκευασμένο από χαλύβδινο σύρμα, δίνει στα προϊόντα πρόσθετη αντοχή. Λόγω της ευελιξίας του αγωγού αέρα είναι εύκολο να εγκατασταθεί. Ένας άκαμπτος δίαυλος θα απαιτεί την εγκατάσταση της χρήσης των συνδετικών στοιχείων (tee, αγκώνα, μειωτήρας, συγκρατητήρας, κλπ.). Τα συστήματα από PVC είναι ανθεκτικά στη διάβρωση, παραμόρφωση και χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια ζωής.
• Πλέγμα εξαερισμού με φλάντζα για σύνδεση με τον αγωγό. Τα προϊόντα εκτελούν μια διακοσμητική λειτουργία, διαλύουν τις ροές αέρα και ρυθμίζουν την ικανότητα ροής των καναλιών τροφοδοσίας. Οι σχάρες εγκαθίστανται με βίδες με αυτοκόλλητη βίδα. Για να καθαρίσετε το εσωτερικό πλέγμα, δεν απαιτείται πλήρης αποσυναρμολόγηση της δομής. Λόγω του ελκυστικού σχεδιασμού του, η μάσκα δεν θα σπάσει την εσωτερική ιδέα.
• Βαλβίδα αντεπιστροφής για στερέωση στον ανεμιστήρα. Η συσκευή αποτρέπει την ανάστροφη ροή του αέρα, προστατεύοντας το δωμάτιο από το σχηματισμό των ρευμάτων και τη διείσδυση δυσάρεστων οσμών. Σε αυτή την περίπτωση, τα προϊόντα εμποδίζουν τη διαδικασία του παθητικού αερισμού.

Για να αγοράσετε αγωγούς εξαερισμού στη Μόσχα και σε άλλες ρωσικές πόλεις, απλά τοποθετήστε μια παραγγελία στην περιοχή. Μια προσιτή τιμή και ένα ευρύ φάσμα προϊόντων θα σας επιτρέψει να αγοράσετε ανέξοδα όλα όσα είναι απαραίτητα για τον εξοπλισμό του συστήματος εξαερισμού των χώρων. Μετά την επιβεβαίωση της αίτησης, μπορείτε να παραλάβετε τα εμπορεύματα μετά από 5 ώρες στο πλησιέστερο κατασκευαστικό hypermarket OBI. Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία παράδοσης, η παραγγελία θα φτάσει στη συγκεκριμένη διεύθυνση εντός 1-2 ημερών. Δουλεύουμε στη Μόσχα, Αγία Πετρούπολη (Αγία Πετρούπολη), Μπριάνσκ, Volgograd, Yekaterinburg, Καζάν, Κρασνοντάρ, Νίζνι Νόβγκοροντ, Ομσκ, Ριαζάν, Saratov, Σουργκούτ, Τούλα.

Αγωγοί

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για τον εξαερισμό περιλαμβάνει αεραγωγούς. Επιτρέπουν στα συστήματα τροφοδοσίας να μεταφέρουν αέριες μάζες στους διανομείς αέρα και τα συστήματα εξάτμισης για τη μεταφορά του αέρα εξαγωγής στους αεραγωγούς, για να τα αφαιρέσουν στην ατμόσφαιρα.
Αν χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού με αεραγωγούς που θα ταιριάζουν και θα γίνονται αόρατοι στο προσεκτικά σχεδιασμένο εσωτερικό σας, τότε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα Vent-Style.ru γίνεται βοηθός σας. Είμαστε εμείς που προσφέρουμε προϊόντα εξαερισμού (αεραγωγούς και εξαρτήματα σε αυτά), τα οποία έχουν διάφορα χαρακτηριστικά και λογικές τιμές.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε αεραγωγούς

Οι αεραγωγοί, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την άντληση και την προμήθεια αέρα, αναπτύσσονται από οργανισμούς σχεδιασμού, λαμβάνοντας υπόψη:

 • για το υλικό - τις παραμέτρους των μεταφερόμενων αέριων μαζών και χώρων.
 • για ταξινομημένο φορτίο του δικτύου,
 • για την τοποθέτηση της διαδρομής - τη διάταξη του κτιρίου.

Προφανώς, ο εξοπλισμός αυτός χωρίζεται:

 • σε διατομή - στους αεραγωγούς ορθογώνιο και στρογγυλό,
 • σε υλικά κατασκευής - σε μέταλλο και όχι σε μέταλλο, σε εύκαμπτο και μη εύκαμπτο,
 • με τη βοήθεια της στερέωσης - με φλάντζες, συγκολλημένα, zavaltsovannye.

Τοποθέτηση του αγωγού εξαερισμού για εξαγωγή

Για την κανονική δραστηριότητα στη διαμέρισμα είναι απαραίτητος ο καθαρός αέρας. Θα πρέπει να παρέχεται από φυσικό εξαερισμό, το οποίο προγραμματίζεται πάντα σε κτίρια κατοικιών. Αλλά εντατική μαγείρεμα στην κουζίνα δεν είναι αρκετό, τόσο σε τα πιο σύγχρονα διαμερίσματα απορροφητήρες για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση με μια αφθονία ατμού, λίπη και μυρωδιές. Αν ο ιδιοκτήτης αποφασίσει να επιλέξει μια συσκευή κυκλοφορίας, απαιτείται πρόσθετος σωλήνας εξαερισμού για σύνδεση με την κουκούλα κουζίνας. Θα μάθετε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό με τα χέρια σας.

Τι είναι απαραίτητο για τη σωστή συντήρηση του φυσικού αερισμού στο διαμέρισμα;

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι στα αστικά διαμερίσματα εγκαθίσταται μόνο εξαερισμός και η εισροή παρέχεται από παθητικούς αεραγωγούς - παράθυρα.

Δώστε προσοχή! Το σύστημα εξαερισμού είναι αποτελεσματικό όταν οι ποσότητες τροφοδοσίας και του αέρα εξαγωγής είναι ίσες. Κατά συνέπεια, κατά τη λειτουργία μιας ισχυρής κουκούλας κουζίνας, θα πρέπει να ανοίξετε ένα παράθυρο.

Σύστημα τροφοδοσίας

Η εισροή καθαρού αέρα μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας απλές συσκευές εισαγωγής: παράθυρα και παράθυρα. Μετά την αντικατάσταση ξύλινων παραθύρων με σφραγισμένο πλαστικό για τους σκοπούς αυτούς, μπορεί να χρειαστεί να εγκαταστήσετε βαλβίδες του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας. Όταν αντικαθίστανται τα παράθυρα, θα είναι λογικό να τοποθετούνται πλαστικές πόρτες στην κουζίνα και να κλείνουν όταν μαγειρεύονται. Ο φυσικός αερισμός θα αντιμετωπίσει γρήγορα τον καθαρισμό του αέρα σε ένα μικρό δωμάτιο.

Φυσικό εκχύλισμα

Ο λόγος για μια ελαφριά εκροή αέρα μπορεί να είναι το φράξιμο του αγωγού αερισμού. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος μπορεί να καθαρίσει τον αγωγό εξαγωγής που βρίσκεται δίπλα στις εγκαταστάσεις και τη σχάρα. Οι εργαζόμενοι του οργανισμού στέγασης πρέπει να καθαρίζουν τον κύριο άξονα με τις στροφές.

Η αύξηση της αποδοτικότητας της φυσικής εξαγωγής μπορεί να επιτευχθεί με την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα στην είσοδο του αγωγού εξαερισμού ή μέσα σε αυτό, πράγμα που αυξάνει σημαντικά την ικανότητα ροής. Τέτοιες μέθοδοι αναγκάζουν τον φυσικό εξαερισμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι πάντα, αλλά μόνο κατά το μαγείρεμα.

Κουκούλες κουζίνας

Με την τοπική κατανομή ρύπων από τα προϊόντα διατροφής απαιτείται ακόμα εγκατάσταση πρόσθετης συσκευής εξάτμισης. Μπορεί να είναι δύο τύπων:

 • ανακυκλώνοντας το εκχύλισμα, καθαρίζοντας τον αέρα και επιστρέφοντάς το στο δωμάτιο.
 • κυκλοφορεί (ρέει), παρέχοντας την απόσυρση μολυσμένου αέρα μέσω του αγωγού αερισμού από το διαμέρισμα.

Στην πρώτη περίπτωση, τοποθετείται πάνω από την πλάκα μια επίπεδη συσκευή και διέρχεται διήθηση αέρα μέσω αυτής. Ο αγωγός αερισμού δεν χρειάζεται σε αυτή την περίπτωση.

Η έξοδος δεν πρέπει να τοποθετηθεί πολύ κοντά στη σόμπα, επομένως μπορεί να χρειαστεί να αντικαταστήσετε το καλώδιο του σωλήνα, καθώς τα περισσότερα όργανα έχουν πολύ μικρά μήκη.

Η κύρια διαφορά μεταξύ της εγκατάστασης μιας κουκούλας που κυκλοφορεί, η οποία είναι επίσης κρεμασμένη σε έναν τοίχο ή ενσωματωμένη σε έπιπλα κουζίνας, είναι η ανάγκη για έναν αγωγό αέρα. Η οπή εξαερισμού βρίσκεται κοντά στην πλάκα. Η καλύτερη επιλογή είναι να το τοποθετήσετε ακριβώς πάνω από αυτό. Η έξοδος της συσκευής θα πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στη διαδρομή του αέρα.

Σημαντικό! Ο αγωγός αέρα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν συντομότερος ώστε να μην δημιουργείται επιπλέον θόρυβος και αντίσταση στην κίνηση του αέρα.

Επιλογή αγωγού

Ο αέρας εξαγωγής αφαιρείται μέσω ενός σωλήνα, ο οποίος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • από υλικό?
 • τη διάμετρο ή τις διαστάσεις των πλευρών του κιβωτίου ·
 • μορφή ενότητας ·
 • ευελιξία.

Πλαστικός αγωγός

Οι περισσότεροι σωλήνες εξάτμισης είναι κατασκευασμένοι από πλαστικό, το οποίο έχει τα πλεονεκτήματά του σε οποιαδήποτε από τις ποικιλίες του (PVC, πολυουρεθάνη, πολυπροπυλένιο):

 1. Μείωση θορύβου.
 2. Χαμηλή αντίσταση στη ροή του αέρα.
 3. Εύκολη εγκατάσταση και επεξεργασία.
 4. Σε μια λεία επιφάνεια, η ακαθαρσία δεν συσσωρεύεται.
 5. Ένα μικρό φορτίο σε ολόκληρη τη δομή.

Οι αεραγωγοί είναι στρογγυλοί και ορθογώνιοι. Οι πρώτες έχουν λιγότερη αντίσταση στον αέρα, και οι τελευταίες είναι καλύτερα προσαρμοσμένες στο εσωτερικό της κουζίνας. Για κάθε τύπο υπάρχουν προσαρμογείς.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή διάμετρο ή τις διαστάσεις των πλευρών του κιβωτίου και να συνδέσετε τον αγωγό αέρα στην είσοδο και στην έξοδο. Μια στενή εφαρμογή εξασφαλίζεται με τη χρήση ενός στεγανοποιητικού.

Κυματοειδές αλουμίνιο

Ο σωλήνας υπό μορφή κυματοειδούς αλουμινίου έχει μικρό μήκος. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, τεντώνει, καθιστώντας τους τοίχους απαλές και μειώνει τον θόρυβο. Η ευελιξία του σωλήνα επιτρέπει την τοποθέτησή του σε δύσκολα σημεία, αλλά κάθε κάμψη μειώνει την παραγωγικότητα. Η τυπική διάμετρος του σωλήνα μπορεί να είναι 10, 12, 12,5, 15 cm.

Λόγω της μη ελκυστικής εμφάνισης, η αυλάκωση και ο πλαστικός αγωγός προσπαθούν να κρυφτούν σε ντουλάπια τοίχων ή πίσω από τέντες. Είναι επίσης κρύβονται πίσω από το χαμηλότερο επίπεδο των γυψοσανίδων ή ορθογώνια πλαστικά κουτιά με ένα χρώμα που αντιστοιχεί στο εσωτερικό της κουζίνας. Σε αυτά είναι δυνατή η εγκατάσταση προβολέων που θα παρέχουν φωτισμό ζώνης ενός πιάτου.

Κατασκευή

Όταν εξετάζετε το σχεδιασμό του αεραγωγού για την κουκούλα κουζίνας, είναι σημαντικό να εξετάσετε διάφορα βασικά σημεία:

 • Η διάμετρος του αγωγού επιλέγεται έτσι ώστε να είναι ίση με την οπή εξαερισμού και είναι μεγαλύτερη από αυτή της κουκούλας κουζίνας.
 • Ο αριθμός των στροφών και το μήκος του σωλήνα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν μικρότερο.
 • Κάθε μετρητής μειώνει την ώθηση κατά 5-10%, οπότε το μέγιστο μήκος είναι 3 μέτρα, το οποίο είναι αρκετό για μια συνηθισμένη κουζίνα.
 • Για εξαερισμό και εξαγωγή, εγκαθίσταται μια βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εξασφαλίζει την κοινή λειτουργία τους και εμποδίζει την εμφάνιση ανάστροφης έλξης.

Εγκατάσταση αγωγού

Εξετάστε τη σειρά τοποθέτησης του αγωγού εξαερισμού για να τραβήξετε τον εαυτό σας. Τι πρέπει να κάνετε:

 • Τοποθετήστε τον απορροφητήρα σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες. Η συσκευή τοποθετείται εύκολα με το χέρι σε ένα ντουλάπι κουζίνας, κάτω από ένα ντουλάπι ή σε έναν τοίχο.
 • Τοποθετήστε την ηλεκτρική καλωδίωση ενός κρυμμένου τύπου και συνδέστε την πρίζα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε την απόσταση από την πλάκα, η οποία δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 60 cm.
 • Προετοιμάστε τον αγωγό αέρα. Θα χρειαστεί ένα ακροφύσιο, που επιλέγεται για τις διαστάσεις του αεραγωγού και του εξαερισμού. Είναι αδύνατο να περιοριστεί ο σωλήνας αλουμινίου και να τον λυγίσει σε οξεία γωνία, καθώς μπορεί να υποστεί βλάβη. Προσαρμογείς χρησιμοποιούνται για περιστροφές του πλαστικού αγωγού. Για να κάνετε την τοποθέτηση της κουκούλας με τα χέρια σας, συνιστάται να αγοράσετε ολόκληρο το σετ ως σύνολο, τότε δεν χρειάζεται να επιλέξετε έναν κατάλληλο αγωγό διαμέτρου σε αυτό.
 • Συνδέστε τον αγωγό αέρα στη σύνδεση του σωλήνα με ένα σφιγκτήρα σωλήνα. Η στεγανοποίηση της σύνδεσης δεν είναι απαραίτητη, αφού αποσυναρμολογείται για καθαρισμό.
 • Τοποθετήστε το σωλήνα στο παράθυρο εξαερισμού. Στον τοίχο στερεώνεται με σφιγκτήρες και πείρους. Ο αγωγός εξαερισμού συναρμολογείται χρησιμοποιώντας στεγανωτικό σιλικόνης. Οι σωληνώσεις που συνδέονται μεταξύ τους με προσαρμογείς πρέπει να έχουν την ίδια διατομή.

Σημαντικό! Η καπνοδόχος και ο αγωγός εξαερισμού πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο από την καύση, έτσι ώστε να μην υπάρχει φωτιά.

Συμπέρασμα

Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα στο διαμέρισμα, εγκαθίστανται ένας πρόσθετος σωλήνας εξαερισμού και ένας απορροφητήρας κουζίνας, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί με το χέρι. Ένα πολύπλοκο σύστημα καναλιών πρέπει να διεξάγεται από επαγγελματίες, αλλιώς θα χρειαστεί πολύς χρόνος και χρήματα για να ξανακερδίσετε.

Ποια είναι τα καλύτερα κανάλια αερισμού - συστάσεις για την επιλογή και εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού

Δεν γνωρίζετε πώς να κάνετε σωστά τον αερισμό στο σπίτι σας; Σε αυτό το άρθρο θα σας πω όλα όσα θα βρείτε χρήσιμα για τους αγωγούς καπνού και εξαερισμού. Επίσης εδώ θα βρείτε λεπτομερείς οδηγίες εγκατάστασης και σύνδεσης.

Διάταξη των αεραγωγών

Κανόνες για τον εξοπλισμό των αγωγών εξαερισμού

Όταν εκτελείτε εργασίες επισκευής ή εγκατάστασης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η τοποθέτηση ενός καινούργιου ή νέου εξοπλισμού του υφιστάμενου συστήματος εξαερισμού από τα χέρια σας απαιτεί αυστηρή συμμόρφωση με τους οικοδομικούς κώδικες και κανονισμούς.

Για τον αναγνώστη ότι ήταν πιο εύκολο να ασχοληθεί με αυτό το απλό έργο, εδώ είναι μια σύντομη επισκόπηση, η οποία περιγράφει τα κύρια χαρακτηριστικά της διάταξης των κύριων αγωγών και των αεραγωγών σε ιδιωτικές κατοικίες και κατοικίες διαμερίσματα.

Οι καμινάδες λειτουργούν ως αγωγοί εξαερισμού

Ποικιλίες αεραγωγών

Σύμφωνα με την εποικοδομητική αρχή και την αμοιβαία ρύθμιση, όλοι οι μεταλλικοί και πλαστικοί ορθογώνιοι αεραγωγοί μπορούν να χωριστούν υπό όρους σε διάφορους τύπους:

 1. Ενσωματωμένοι αεραγωγοί εξαερισμού:
 • Μπορεί να έχει ορθογώνιο ή τετράγωνο σχήμα εγκάρσιας διατομής.
 • Συνήθως πρόκειται να τοποθετηθούν στους τοίχους των φερόντων κατά την κατασκευή του κτιρίου.
 • Κατά τη διάρκεια της κατασκευής χρησιμοποιείται συχνότερα η τοιχοποιία των καναλιών αερισμού που κατασκευάζονται από τούβλα ή ο σχηματισμός κοίλου οπλισμένου σκυροδέματος ή διαστελλόμενου πηλού.

Μπλοκ σκυροδέματος με αεραγωγούς

 1. Αεραγωγοί εναερίων ή αιωρούμενων:
 • Πρόκειται για επίπεδα αγωγούς αερισμού με τη μορφή προκατασκευασμένων κιβωτίων κατασκευασμένων από γαλβανισμένο χάλυβα.
 • Η εγκατάσταση και η σύνδεση τέτοιων συστημάτων πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής και φινιρίσματος και σε περίπτωση επανασχεδιασμού των χώρων - μετά την ολοκλήρωση της ανακατασκευής.
 1. Εξωτερικοί αγωγοί αερισμού:
 • Είναι κατασκευασμένα με τη μορφή μιας αυτόνομης δομής κτιρίου, η οποία εγκαθίσταται από το εξωτερικό του κτιρίου.
 • Ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να κατασκευάζεται από τούβλα, μονολιθικό σκυρόδεμα ή από προκατασκευασμένους μεταλλικούς σωλήνες από γαλβανισμένο ή ανοξείδωτο χάλυβα.

Σετ μονωμένων μεταλλικών σωλήνων για εγκατάσταση εξαερισμού

Επιλογή υλικού

Επί του παρόντος, για την εγκατάσταση διαύλων αεραγωγών υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός διαφορετικών υλικών. Η τιμή τους μπορεί να διαφέρει σημαντικά, αλλά η σωστή επιλογή εξαρτάται από τις ειδικές συνθήκες κατασκευής και τις ιδιαιτερότητες της χρήσης ενός συγκεκριμένου δωματίου:

 1. Ενσωματωμένοι αγωγοί από συμπαγές σκυρόδεμα έχουν μεγάλη αντοχή και ανθεκτικότητα, είναι εύκολο να διατηρηθούν, και επιπλέον, με ομοιόμορφη μονολιθική χύση, έχουν μικρή αντίσταση στην κίνηση ροής αέρα.
 2. Κανάλια από τούβλα έχουν παρόμοιες λειτουργικές ιδιότητες, αλλά θεωρούνται κάπως χειρότερες. Το γεγονός είναι ότι τα τούβλα των αεραγωγών μπορούν να δημιουργήσουν στροβιλώδη στροβίλους. Αυτό μειώνει σημαντικά την ώση, επομένως αυτή η επιλογή συνιστάται κατά την εγκατάσταση συστημάτων με αναγκαστική κυκλοφορία αέρα.

Πυροσβεστικοί αγωγοί αερίου

 1. Μεταλλικά και πλαστικά κανάλια για τον εξαερισμό στερούνται ενός τέτοιου μειονεκτήματος, ωστόσο είναι λιγότερο ισχυροί, επομένως πρέπει να προστατεύονται από εξωτερική μηχανική επίδραση. Επιπλέον, όλα τα μεταλλικά προϊόντα (εκτός από ανοξείδωτο χάλυβα) υπόκεινται σε ατμοσφαιρική διάβρωση, έτσι χρειάζονται πρόσθετη προστασία έναντι της υγρασίας από τη συμπύκνωση.
 2. Ενσωματωμένοι αγωγοί αέρα από τον αμιαντοτσιμέντο Επίσης εφαρμόζεται για τοποθέτηση σε τοίχο από τούβλα ή σκυρόδεμα. Το υλικό αυτό θεωρείται πιο κατάλληλο από άποψη αεροδυναμικής και απόδοσης.
 3. Αεραγωγοί επίπεδου εξαερισμού από πλαστικό ή μέταλλο είναι κατάλληλα για την εγκατάσταση συστημάτων εξαερισμού σε κλειστούς χώρους, για παράδειγμα, πίσω από ψευδοροφές ή πίσω από τοίχους από γυψοσανίδα.

Ένας πλαστικός αγωγός εξαερισμού τοποθετείται πίσω από μια ψευδοροφή

Αυτοματοποιημένο αγωγό

Για την εγκατάσταση του ολοκληρωμένου αγωγού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε έναν κυκλικό αμιαντοτσιμέντο. Ακολουθεί μια βήμα προς βήμα οδηγίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης ενός αγωγού αερισμού μέσα σε έναν τοίχο από τούβλα.

 1. Τοίχος από τούβλο ένα πάχος ενός και μισού τούβλων που απλώνεται με τον συνήθη τρόπο στο επίπεδο του ανοίγματος αερισμού.
 2. Στο κάτω μέρος σωλήνα αμιαντοτσιμέντου, κόψτε το μπροστινό τοίχωμα στην κεντρική γραμμή, σε ύψος 120 mm, έτσι ώστε να σχηματίζεται ένα κλιμακωτό παράθυρο στην ακραία του όψη.
 3. Στο επάνω επίπεδο πλινθοδομή για την εγκατάσταση ενός σωλήνα αμιάντου-τσιμέντου που κόβεται έξω από το παράθυρο μέσα στο δωμάτιο και να το στερεώσετε προσωρινά στις δομικές κατασκευές (στήλες, δοκάρια, οροφή) με τη βοήθεια ενός πλέγματος σύρματος.
 4. Συνεχίστε την τοιχοποιία με τον ίδιο τρόπο, τοποθετώντας ένα τούβλο στην άκρη μπροστά και πίσω από τον αμιαντοτσιμέντο.
 5. Αφαιρέστε το επάνω άκρο σωλήνα αμιαντοτσιμέντου μαζί με το περιβάλλον τούβλο σε επίπεδο που δεν είναι χαμηλότερο από το ανώτερο τμήμα της κορυφογραμμής στέγης.

Η φωτογραφία δείχνει πώς να εγκαταστήσετε μια στοίβα εξαερισμού τσιμέντου αμιάντου στην πλινθοδομή

Κανονιστικές τεχνικές απαιτήσεις

Κατά την εκτέλεση εργασιών εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να συμμορφώνεστε με τους γενικά αποδεκτούς κανόνες για τη ρύθμιση των συστημάτων εξαερισμού. Το σχήμα του εσωτερικού τμήματος και οι διαστάσεις των αγωγών εξαερισμού πρέπει να συμμορφώνονται αυστηρά με τις απαιτήσεις των κωδικών κατασκευής:

 1. Εξάτμιση εξαερισμού στο δωμάτιο θα πρέπει να βρίσκεται όσο πιο κοντά στην οροφή, με την απόσταση από το πάνω άκρο έως την οροφή να μην υπερβαίνει τα 100 mm.
 2. Όταν βρίσκεται η πρίζα σωλήνες στην οροφή που δεν απέχουν περισσότερο από 1500 mm από την κορυφογραμμή, το ύψος της θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 500 mm πάνω από την κορυφογραμμή.
 3. Βελτίωση της φυσικής πρόσφυσης και προστατεύει τον κατακόρυφο κατακόρυφο από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση, η έξοδος του θα πρέπει να είναι εφοδιασμένη με έναν ειδικό εκτροπέα κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα.

Η θέση της εξόδου του σωλήνα εξαερισμού σε σχέση με την οροφή του σπιτιού

 1. Κατακόρυφες σκάλες με φυσική κυκλοφορία αέρα θα πρέπει να έχει εμβαδόν διατομής τουλάχιστον 140-180 cm², που αντιστοιχεί περίπου σε διάμετρο σωλήνα 120-150 mm.
 2. Διατομή του ανυψωτήρα με αναγκαστική κυκλοφορία αέρα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 90-130 cm2, που αντιστοιχεί στη διάμετρο ενός στρογγυλού σωλήνα 100-130 mm.
 3. Όλοι οι κάθετοι και οριζόντιοι αγωγοί εξαερισμού που διέρχονται από σκάλες, σοφίτες ή άλλους μη θερμαινόμενους χώρους πρέπει να μονώνονται με φύλλο διογκωμένης πολυστερίνης ή ορυκτοβάμβακα πάχους τουλάχιστον 50 mm.
 4. Για να εξασφαλίσετε καλή πρόσφυση σε συστήματα με φυσική ή αναγκαστική κυκλοφορία αέρα, όλες οι συνδέσεις πρέπει να είναι απολύτως σφραγισμένες, χωρίς κενά, ρωγμές και ρωγμές.

Ο εκτροπέας από ανοξείδωτο χάλυβα χρησιμεύει για την προστασία του από τη βροχή και τη βελτίωση της πρόσφυσης

Συμπέρασμα

Τώρα καταλαβαίνετε ότι όλοι οι αεραγωγοί και οι αεραγωγοί σύμφωνα με το SNiP 2.04.05-91 "Θέρμανση, εξαερισμός και κλιματισμός" πρέπει να συμμορφώνονται με τις τεχνικές προδιαγραφές που καθορίζονται στο παρόν κανονιστικό έγγραφο. Δείτε επίσης το βίντεο σε αυτό το άρθρο, και αν έχετε προτάσεις, γράψτε τους στα σχόλια.