Τρύπες εξαερισμού στο θεμέλιο

Η κατασκευή του σπιτιού αρχίζει με ένα θεμέλιο, το οποίο, όπως γνωρίζετε, πρέπει να είναι αξιόπιστο και ισχυρό. Αλλά πολλοί άνθρωποι ξεχνούν μια τόσο σημαντική στιγμή αεραγωγών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις ταινίες συνεχούς θεμελίωσης.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε γιατί χρειαζόμαστε τρύπες εξαερισμού στο ίδρυμα, πώς να τις κατασκευάσετε, ποιο μέγεθος θα έπρεπε να είναι και αν θα τους κλείσουν για το χειμώνα.

Οι τρύπες εξαερισμού ονομάζονται συχνά αέρας ή αεραγωγοί. Γιατί είναι αυτά;

Όπως υποδηλώνει το όνομα, χρησιμεύουν για τον αερισμό του υπόγειου χώρου. Για παράδειγμα, οικοδομήσατε ένα σπίτι σε μια κορδέλα και αποφασίσατε να κάνετε ένα πάτωμα στο έδαφος σε ξύλινες υστερήσεις. Αυτή τη στιγμή, η υγρασία που ανεβαίνει από το έδαφος, σταδιακά κορεσίζει ολόκληρο τον υπόγειο χώρο και καθώς η θερμοκρασία στο δωμάτιο και στην επιφάνεια της γης είναι διαφορετική, σχηματίζεται συμπύκνωση σε ξύλινες κατασκευές. Με τον καιρό, το πάτωμα αρχίζει να σαπίζει από κάτω, σχηματίζεται μούχλα.

Όχι μόνο η δυσάρεστη μυρωδιά θα αρχίσει να εισέρχεται στο δωμάτιο, το καλούπι σύντομα θα σκαρφαλώσει στους τοίχους.

Ακόμη και αν βάζετε πλάκες από σκυρόδεμα ως δάπεδο, το καλούπι θα μπαίνει αργά ή γρήγορα στο δωμάτιο. Η ίδια μοίρα περιμένει και τα κελάρια στα οποία δεν υπάρχει πρόβλεψη για εξαερισμό.

Έτσι, για να αποφευχθεί ένα τέτοιο φαινόμενο απαιτούνται οπές αερισμού που γίνονται γύρω από την περίμετρο του υπογείου.

Θέση αεραγωγών

Υπάρχουν αρκετοί κανόνες για τη σωστή τοποθέτηση των οπών εξαερισμού στην βάση.

Πρώτα. Κοντά στη γωνία του σπιτιού θα πρέπει πάντα να βρίσκεται ένα άνοιγμα σε απόσταση όχι περισσότερο από 100 cm.

Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι στις γωνίες δεν υπάρχουν λεγόμενες νεκρές ζώνες, στις οποίες δεν υπάρχει ρεύμα αέρα.

Το δεύτερο. Οι οπές εξαερισμού πρέπει να βρίσκονται όσο το δυνατόν ψηλότερα από το επίπεδο του εδάφους.

Αυτό γίνεται έτσι ώστε το χειμώνα το χιόνι δεν εμποδίζει την κυκλοφορία του αέρα, και την άνοιξη, κατά τη διάρκεια της τήξης του χιονιού, το νερό δεν εισέρχεται τυχαία μέσα.

Εάν, ωστόσο, δεν είναι εποικοδομητικά δυνατό να φτιάξετε τους αέρας στο σωστό υψόμετρο, τότε θα είναι απαραίτητο να τους καθαρίσετε από το συσσωρευμένο χιόνι γύρω τους.

Τρίτον. Οι αέρας πρέπει να τοποθετούνται σε ζεύγη, αντίθετα μεταξύ τους.

Με αυτή τη ρύθμιση, το σχέδιο αέρα θα είναι καλύτερο. Όσο ταχύτερη είναι η ροή του αέρα, τόσο πιο γρήγορη είναι η αποστράγγιση του υπόγειου ή του υπογείου.

Τέταρτον. Όσο πιο συχνά βρίσκονται οι τρύπες, τόσο καλύτερα και πιο ομοιόμορφα γίνεται η αφυδάτωση.

Ταυτόχρονα, μην το παρακάνετε και κάνετε πολλές περιμέτρου γύρω από την περίμετρο. Κατά κανόνα, γίνεται μία τρύπα για κάθε 2-3 m.

Πέμπτο. Οι τρύπες εξαερισμού τοποθετούνται καλύτερα στη μικρότερη πλευρά του υπογείου.

Πιθανότατα, πολλοί παρατήρησαν ότι σε σπίτια για την καλύτερη κατάρτιση μεγάλων αγωγών εγκαθίστανται και τα τοποθετούν όσο το δυνατόν ψηλότερα από την οροφή. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Το θέμα είναι ότι ο αέρας ρέει στην πλευρά με λιγότερη πίεση και η ταχύτητα ροής εξαρτάται από τη διαφορά πίεσης. Έτσι, όσο μεγαλύτερο είναι ο σωλήνας, τόσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά πίεσης και, συνεπώς, η ταχύτητα ροής του αέρα.

Έτσι, στον υπόγειο χώρο επιτυγχάνεται το ίδιο αποτέλεσμα.

Αυτό δεν είναι υποχρεωτική προϋπόθεση, αλλά είναι επιθυμητό.

Το μέγεθος των εκρήξεων και η ποσότητα τους

Πολλοί ρωτούν την ερώτηση "Ποιο θα πρέπει να είναι το μέγεθος των αεραγωγών και πόσα χρειάζονται;". Είναι λογικό. Εάν κάνετε μεγάλες τρύπες, θα είναι κρύο στο υπόγειο ή στο υποπεδίο, και αν είναι μικρό, το αποτέλεσμα από αυτές θα είναι ελάχιστο.

Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο να βρεθεί μια ισορροπία που ήταν ζεστό και ξηρό στο υπόγειο χώρο.

Σύμφωνα με τους κανόνες κατασκευής, η συνολική έκταση όλων των εκρήξεων πρέπει να είναι τουλάχιστον 1/400 της επιφάνειας του δαπέδου. Έτσι, ένα υπόγειο 5x8 m στο εσωτερικό θα πρέπει να έχει οπές εξαερισμού με συνολική επιφάνεια 0,1 m 2.

Οι οπές εξαερισμού μπορούν να έχουν οποιοδήποτε σχήμα. Κατά κανόνα, γίνονται στρογγυλά ή ορθογώνια.

Για λόγους σαφήνειας, θα υπολογίσουμε τον αριθμό των καταστημάτων για το σπίτι 5x8 m, τα οποία θεωρήσαμε παραπάνω. Γνωρίζουμε ότι η συνολική επιφάνεια των βλαστών για τέτοιες διαστάσεις πρέπει να είναι 0,1 m 2.

Κάνουμε τρύπες θα είμαστε στη μικρή πλευρά δηλαδή. 5 μ. Η μέγιστη απόσταση από τις γωνίες είναι 1 μ. Για κάθε 2-3 μ. Ένα χτύπημα.

Το καταλαβαίνουμε αυτό, έχοντας υποχωρήσει από τις γωνίες του 1 μ., Θα βρεθεί μια τρύπα εξαερισμού, συνολικά δύο. Υπάρχουν ακόμα 3 μ. Σε αυτό το τμήμα τοποθετούμε έναν ακόμα αέρα.

Έτσι πήραμε τρία χτυπήματα σε κάθε πλευρά, αντίστοιχα σε δύο πλευρές υπάρχουν μόνο έξι.

Εάν διαιρούμε 0,1 m 2 έως 6, έχουμε την απαραίτητη περιοχή ενός εξαερισμού.

Για εκείνους που αποφάσισαν να κάνουν τις τρύπες αέρα του γύρου μορφή, ανάκληση, πώς να υπολογίσουμε το εμβαδόν ενός κύκλου:

S = πd 2/4, όπου π - σταθερή τιμή 3,14 και δ Είναι η διάμετρος του κύκλου.

Για παράδειγμα, ας υπολογίσουμε τη διάμετρο της εκκένωσης αν η περιοχή της είναι 0.017 m 2.

Από τον τύπο βρίσκουμε τη διάμετρο:

d = √4S / π = √4 * 0,017 m 2 / 3,14 = 0,147 μ. Εάν μεταφράσουμε όλα σε εκατοστά, έχουμε 14,7 cm.

Νομίζουμε ότι με τον ορισμό της περιοχής των ερωτήσεων θα πρέπει να προκύψουν.

Πώς να κάνετε διαρροή στο ίδρυμα;

Οι τρύπες εξαερισμού σχεδιάζονται στο στάδιο της κατασκευής της βάσης της ταινίας. Για το σκοπό αυτό, τοποθετούνται αμιαντοί ή πλαστικοί σωλήνες στο στάδιο σύνδεσης του οπλισμού και του ξυλότυπου.

Κατά τη διάρκεια της έκχυσης των σωλήνων σκυροδέματος πρέπει απαραιτήτως να είναι κλειστή και από τις δύο πλευρές έτσι ώστε το σκυρόδεμα να μην εισέλθει τυχαία μέσα.

Αν ξεχάσατε να κάνετε αερισμό σε αυτό το στάδιο, τότε πρέπει να τα ιδρώσετε και να τα γυρίσετε μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Πρέπει να κλείσω τις οπές εξαερισμού για το χειμώνα;

Σίγουρα όχι. Ο υπόγειος χώρος θα πρέπει να αερίζεται όλο το χρόνο. Επιπλέον, το χειμώνα η διαφορά θερμοκρασίας στο υπόγειο και στο δωμάτιο είναι μεγαλύτερη, αντίστοιχα, και το συμπύκνωμα θα σχηματιστεί περισσότερο.

Για εκείνους που φοβούνται ότι λόγω αυτού το σπίτι θα είναι πιο κρύο, είναι απαραίτητο να ζεστάνουν τα πατώματα καλά σύμφωνα με τους κτιριακούς κώδικες, τότε οι οπές εξαερισμού δεν θα πρέπει να είναι κλειστές, αλλά στο υπόγειο θα είναι πάντοτε ξηρές.

Στεφάνια σε μια βάση με λεπτή αυλάκωση για υπόγειο αερισμό

Εξαερισμός υπόγειου χώρου σε σπίτι με ρηχό θεμέλιο λωρίδων - φαίνεται ότι αυτό είναι ένα πολύ απλό ερώτημα, οι απαντήσεις στις οποίες είναι προφανείς σε κάθε ρωσικό samostroischiku. Με απλά χύνοντας ένα ρηχό βαθύ θεμέλιο θεμέλιο στον ξυλότυπο, κόβονται σωλήνες αποχέτευσης ή ένα κουτί τεσσάρων σανίδων τοποθετούνται, έτσι ώστε τα contrails να είναι απέναντι το ένα το άλλο. Το λεπτόκοκκο θεμέλιο της κορδέλας χύνεται με σκυρόδεμα, το σκυρόδεμα αποκτά δύναμη, τα μπαλόνια είναι έτοιμα. Είναι κλειστά με ράβδους, και το χειμώνα η "θερμότητα" συνδέεται με ένα θερμαντήρα. Έτσι και οι περισσότεροι αυτο-οικοδόμοι και shabashnikov, έτσι δεν είναι;

Λάθος (σε αντίθεση με τις απαιτήσεις των εγχώριων SNiP και των διεθνών κτιρίων) Σε αυτόν τον παραδοσιακό λαϊκό σχεδιασμό και τον τρόπο λειτουργίας των καθαριστικών αέρος για τον εξαερισμό της θεμελιωμένης θεμελιακής βάσης, σχεδόν όλα, εκτός από την συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι είναι αναγκαία η εξαερισμός του υπόγειου χώρου της θεμελιώδους βάσης. Γιατί; Ας δούμε τι συμβαίνει στο υπόγειο χώρο ενός σπιτιού σε μια χαμηλή κορδέλα κορδέλα το καλοκαίρι και το χειμώνα, για να καταλάβουμε γιατί πρέπει να αερίζεται.

Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι melkozaglublenny θεμέλιο της Γάζας με αεριζόμενο υπόγειο - μια παλιά έκδοση μιας εποικοδομητικής λύσης για προαστιακό και μονοκατοικίες, τη λειτουργία των οποίων απαιτεί πολλά μειονεκτήματα. Τα περισσότερα σύγχρονα σπίτια στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, αν ανεγερθούν σε μια βάση ταινιών, έχουν έναν κλειστό (γεμάτο με άμμο) υπόγειο χώρο, πάνω από τον οποίο τοποθετείται μια πλωτή ή αιωρούμενη μονολιθική ενισχυμένη πλάκα δαπέδου. Γιατί οι δυτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες προτιμούν μια τέτοια τεχνική λύση; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό:

Τεχνολογία θερμότητας και οικονομία: τα δάπεδα από σκυρόδεμα στο έδαφος ή μια μονολιθική πλάκα σκυροδέματος σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε στο σπίτι geoteplo κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής και να διατηρείτε δροσερό κατά τη διάρκεια της καυτής περιόδου. Είναι γνωστό ότι η θερμοκρασία του εδάφους, ακόμη και το χειμώνα, κυμαίνεται μεταξύ + 2 + 4 ° C. Έχοντας κάτω από το πάτωμα όχι περπατούμενο παγωμένο αέρα με θερμοκρασία -20 ° C, και ένα ζεστό έδαφος, μειώνετε σημαντικά την απώλεια θερμότητας στο σπίτι και εξοικονομούμε τη θέρμανση. Για τα σπίτια πλαισίων, μια μονολιθική πλάκα σκυροδέματος στο έδαφος λειτουργεί ως θερμικός συσσωρευτής θερμότητας, ο οποίος αντισταθμίζει τη μικρή θερμική ισχύ των τοιχωμάτων του σκελετού. Ιδιαίτερα αποτελεσματική θέρμανση από το σύστημα "ζεστό δάπεδο" στο δάπεδο του σκυροδέματος.

Οικολογία και ασφάλεια ακτινοβολίας: μονολιθικά δάπεδα σκυροδέματος στο έδαφος, που τοποθετούνται στο φράγμα υδρατμών και ατμών αποτελούν εμπόδιο για τη διείσδυση ραδιενέργειας ραδιενεργού αέριου εδάφους στο σπίτι. Ο υπόγειος χώρος ενός κανονικού κτιρίου κατοικιών σε μια ρηχή κωνοφόρα βάση κορδέλας είναι μια δεξαμενή για τη συσσώρευση ραδονίου και πύλης για τη διείσδυση του ραδονίου στο σπίτι. Εάν δεν ξέρετε γιατί το ραδόνιο είναι επικίνδυνο, διαβάστε ένα άρθρο σχετικά με την επίδραση των αυξημένων συγκεντρώσεων ραδονίου στην αίθουσα για την ανθρώπινη υγεία.

Ανθεκτικότητα και άνεση: τα δάπεδα από σκυρόδεμα στο έδαφος δεν υποφέρουν από υπερβολική υγρασία του υπόγειου χώρου, δεν κάμπτονται και δεν φέρουν πολύ μεγαλύτερο φορτίο.

Δεδομένου ότι τα περισσότερα κτίρια στα θεμέλιά λωρίδα καλοκαίρι melkozaglublennom δεν έχουν ένα φράγμα υδρατμών στο έδαφος με τη μορφή ενός συνεχούς ιστού πλαστικής μεμβράνης ή βουτυλικό καουτσούκ, σε ένα υπόγειο χώρο σταθερά υψηλή υγρασία λόγω της υγρασίας που εξατμίζεται από το χώμα. Εκτός από την υγρασία στο υπόγειο, συσσωρεύεται ραδιενεργό αέριο ραδόνιο. Στον συντριπτικό αριθμό περιπτώσεων, η περιοχή των εκρήξεων στο θεμέλιο είναι ανεπαρκής για επαρκή εξαερισμό. Εξαιτίας αυτού υποπεδίου διατηρείται συνεχώς υπερβολική υγρασία, η οποία οδηγεί σε υγρασία ξύλινες κατασκευές κτιρίων, την επίθεσή τους με βιολογικούς παράγοντες (μούχλα, σήψη).

Το χειμώνα, όταν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων καλαφατίσετε produhi το θεμέλιο της Γάζας melkozaglublennyh, να «αναλάβει τη φροντίδα του θερμότητας» στο σπίτι, η υγρασία από το έδαφος συνεχίζει να ρέει μέσα στο κελάρι (έδαφος δεν παγώνει). Επίσης συνεχίζει να φτάνει στο υποπόλ και το ραδόνιο. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει εξαερισμός του υποβάθρου και η θερμοκρασία των επιφανειών των εγκλεισμένων δομών είναι αρνητική, η υγρασία συμπυκνώνεται και παγώνει στις επιφάνειες των δαπέδων και των θεμελίων. Ο Radon βρίσκει επίσης το δρόμο του μέσα από τις ρωγμές και την χαλαρότητα των δαπέδων και των οροφών.

Για εκείνους τους αναγνώστες που δεν πιστεύουν ότι το υπόγειο θα πρέπει να αερίζεται το χειμώνα, μπορεί κανείς να αναφέρει τις απαιτήσεις των εγχώριων κανονιστικών εγγράφων. Σύμφωνα με το SNIP II-3-79 "Τεχνική Θερμότητας Κατασκευής" (Πίνακας 2), η διαφορά θερμοκρασίας αέρα στον υπόγειο χώρο με τη θερμοκρασία επιφάνειας των υπογείων δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 2 ° C. Η προϋπόθεση αυτή μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν υπάρχουν εκρήξεις στα τοιχώματα της θεμελίωσης. Μην κλείνετε τον αέρα στην κορδέλα το χειμώνα - βλάπτετε την υγεία του σπιτιού και τη δική σας! Κρατήστε τη θερμότητα στο σπίτι δεν πρέπει να είναι κλειστές τρύπες αέρα στην ίδρυση και επαρκή μόνωση οροφών: τουλάχιστον 20 cm από πετροβάμβακα (δεν 5-10-15 cm - όπως συνήθως κάνει ερασιτέχνες κατασκευαστές και οι βοηθοί τους από την Κεντρική Ασία).

Τώρα σχετικά με το μέγεθος της εξαερισμού για εξαερισμό σε μια ρηχή ταινία θεμέλια. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτοσχέδιων θεμελιώσεων ρηχών ιμάντων, η περιοχή αερισμού για εξαερισμό είναι ανεπαρκής και δεν μπορεί να εξασφαλίσει επαρκή αερισμό του υπόγειου χώρου. Για παράδειγμα, για τον αερισμό ενός υπόγειου χώρου των 100 m 2, 25 στρογγυλά στην διατομή των διαμέτρων 11 cm απαιτούνται, και όχι 4-8 όπως γίνεται συνήθως.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ρήτρας 1.47 του SNiP 2.08.01-89 (Κατοικίες) στα εξωτερικά τοιχώματα των κελαριών και των τεχνικών επιμέρους περιοχών που δεν διαθέτουν εξαερισμό, μια περιοχή όχι μικρότερη από το 1/400 του χώρου δαπέδου του τεχνικού υπόγειου χώρου, υπόγειο, ομοιόμορφα τοποθετημένο κατά μήκος της περιμέτρου των εξωτερικών τοίχων. Η περιοχή ενός εκρήξεως πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,05 m 2. Σε επικίνδυνες περιοχές με ραδόνιο, η συνολική περιοχή αερισμού για τον αερισμό του υπογείου πρέπει να είναι τουλάχιστον 1/100 - 1/150 της επιφάνειας του υπογείου [σημείο 3.1 Οδηγός για το MGSN 2.02-97]. Επίσης στις επικίνδυνες περιοχές του ραδονίου είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν άλλα διαρθρωτικά μέτρα για τη μείωση της πρόσληψης ραδονίου στο σπίτι.

Διευθέτηση πτώσεων στο ίδρυμα

Ο αέρας στο θεμέλιο του ξύλινου σπιτιού έχει σχεδιαστεί για φυσικό αερισμό της δομής θεμελίωσης. Αποτρέπουν το σχηματισμό μυκήτων και μούχλας, που μπορούν να συσσωρευτούν στην περιοχή του σόκ και να εξασφαλίσουν μακρά διάρκεια ζωής του ίδιου του κτιρίου. Χωρίς τέτοια κανάλια αερισμού, η υγρασία που θα συσσωρευτεί από το εσωτερικό του θεμελίου θα οδηγήσει σε πρόωρη βλάβη ολόκληρης της δομής στήριξης.

Τι να εξετάσει

Για να κάνετε το άνοιγμα στο θεμέλιο, δεν χρειάζεται να έχετε μια ειδικότητα κατασκευής. Αυτά τα έργα είναι αρκετά απλά, μπορούν να εκτελεστούν από οποιονδήποτε ιδιοκτήτη ξύλινου σπιτιού με τα χέρια τους. Δεν είναι απαραίτητο να εξοπλίσετε τέτοια ανοίγματα εξαερισμού στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 • το υπόγειο είναι εξοπλισμένο με ένα σύγχρονο σύστημα εξαερισμού που χαρακτηρίζεται από υψηλή ισχύ.
 • το πάτωμα αερίζεται απευθείας από τις εγκαταστάσεις του σπιτιού.
 • η θεμελίωση προστατεύεται αξιόπιστα με στεγανοποίηση.

Πριν προχωρήσουμε στη διευθέτηση των αγωγών εξαερισμού, είναι απαραίτητο να υπολογίσουμε τις εκροές στην θεμελίωση, δηλαδή να καθορίσουμε τον απαιτούμενο αριθμό και θέση τους. Αυτό θα εξαρτηθεί από την αξιόπιστη απόδοση του φυσικού αερισμού.

Ιδρύματα στο ίδρυμα

Κατά την επιλογή της θέσης, οι ειδικοί συνιστούν να εγκατασταθούν οι διαμπερείς οπές στο θεμέλιο έτσι ώστε να βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές μεταξύ τους. Εξαιτίας αυτού, παρέχεται φυσικός αερισμός των θεμελίων του ξύλινου σπιτιού. Ο αέρας θα κυκλοφορήσει στο σχέδιο από ένα εύκολο χτύπημα του ανέμου.

Σημαντικό είναι το μέγεθος του παραθύρου για τον αέρα. Εάν είναι μικρό, η κυκλοφορία θα είναι ανεπαρκής.

Ως εκ τούτου, συνιστάται να εξοπλίζονται κανάλια που θα εξασφαλίζουν επαρκή ένταση των ροών αέρα και να ελαχιστοποιούν την ποσότητα της συσσωρευμένης υγρασίας.

Διαδικασία υπολογισμού

Για τον υπολογισμό τους, είναι απαραίτητο να στραφούμε στη συλλογή των προτύπων SNiP 31-01-2003, από το σημείο 9.10 των οποίων προκύπτει ότι η συνολική έκταση όλων των εκρηκτικών θα πρέπει να είναι 1/400 της συνολικής επιφάνειας δαπέδου. Ταυτόχρονα, η έκτασή τους δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 0,85 τ.μ., και μία - όχι μικρότερη από 0,05 τ.μ. Οι ίδιες οι οπές πρέπει να βρίσκονται στην ίδια απόσταση μεταξύ τους και από τη γωνία - τουλάχιστον 0,9 μ.

Όσο για το ύψος της ρύθμισής τους στο ίδρυμα, οι εμπειρογνώμονες έχουν την άποψη ότι όσο υψηλότερο είναι ο αερισμός του σόκ, όσο το επιτρέπει η βάση, τόσο το καλύτερο.

Διευθέτηση πτώσεων στο ίδρυμα

Από το επίπεδο του εδάφους δεν πρέπει να τοποθετούνται κάτω από 0,3 μ., Δεδομένου ότι το χιόνι και το λειωμένο νερό μπορεί να πλημμυρίσει το υπόγειο. Ένα παράδειγμα υπολογισμού των εκπομπών δίνεται στον ακόλουθο πίνακα:

Με την έναρξη της ψυχρής εποχής, οι ιδιοκτήτες των σπιτιών αντιμετωπίζουν το ζήτημα του τι πρέπει να κάνουν με τα θεμέλια του ιδρύματος, να κλείσουν για το χειμώνα ή να μην κλείσουν. Δεν υπάρχει ομοφωνία εδώ. Ορισμένοι πιστεύουν ότι πρέπει να κλείσουν σφιχτά έτσι ώστε να μην αποκτήσουν υγρασία και κρύο, άλλοι, αντίθετα, υπερασπίζονται την άποψη ότι ο εξαερισμός κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής είναι ακόμα πιο απαραίτητος από ό, τι στη ζεστή εποχή. Πώς να προχωρήσετε - όλοι αποφασίζουν μόνοι τους.

Ένα σπίτι με θεμέλια στο ίδρυμα

Συσκευή εξαερισμού

Ο εξαερισμός στο υπόγειο θα πρέπει να αποτελείται από τρύπες κάθε λίγα μέτρα από τον τοίχο και εάν το σπίτι βρίσκεται σε μια χαμηλή περιοχή, το άνοιγμα στο πλίνθο πρέπει να βρίσκεται πιο συχνά.

Για να αποφύγετε τα ρεύματα στο υπόγειο του κτιρίου, το σύστημα εξαερισμού πρέπει να αποτελείται από σωλήνες που τροφοδοτούν τον αέρα και τον αέρα εξαγωγής. Σε αυτή την περίπτωση, ο σωλήνας τροφοδοσίας θα πρέπει να βρίσκεται χαμηλότερα και ο σωλήνας εξαγωγής - κάτω από την ίδια την επικάλυψη. Ο αέρας στη βάση της κορδέλας θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με τις απαραίτητες, αν σχηματιστεί ένας κλειστός χώρος μεταξύ των υστερών και του εδάφους. Φυσικά, είναι καλύτερο να τους παρέχετε ακόμη και όταν το θεμέλιο. Ωστόσο, εάν για κάποιο λόγο αυτό δεν έγινε, τότε θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά, αφού για τη συσκευή τρύπων σε σκυρόδεμα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ειδικό εξοπλισμό.

Οι αέρας στο υπόγειο της ιδιωτικής κατοικίας πρέπει να βρίσκονται σε κάποια απόσταση από την επιφάνεια του εδάφους, έτσι ώστε η κυκλοφορία του αέρα να είναι αξιόπιστη, αποτρέποντας τη συσσώρευση υγρασίας και τον σχηματισμό μούχλας στον υπόγειο χώρο. Για να εξοπλιστεί ο εξαερισμός στην θεμελίωση του τοιχοποιίας, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε ένα σκελετό ή σωλήνα με ένα τμήμα επαρκές για την οπή αερισμού στην 3-4η σειρά της τοιχοποιίας.

Τρύπες εξαερισμού στο θεμέλιο

Η επόμενη σειρά για να επικαλύψει το όριο της έκρηξης έτσι ώστε η τελευταία σειρά να επικαλύπτει την οπή από πάνω. Ο εξαερισμός στην θεμελίωση του σπιτιού από μονολιθικό οπλισμένο σκυρόδεμα ρυθμίζεται με την τοποθέτηση ενός τεμαχίου αμιαντοτσιμέντου ή πλαστικού σωλήνα στον κορμό. Σε αυτή την περίπτωση, τοποθετείται πρόσθετος οπλισμός γύρω από τον χώρο κάτω από το χτύπημα. Αυτό είναι ένα είδος προστατευτικού πλαισίου. Μετά από αυτό, το αλουμίνιο χύνεται με διάλυμα σκυροδέματος.

Συσκευή εξαερισμού

Τα ανοίγματα στο θεμέλιο του δέντρου είναι διατεταγμένα στις ενσωματωμένες δοκούς, οι οποίες βρίσκονται μεταξύ του 1ου και του 2ου στεφάνου. Ίσως η διάταξή τους ανάμεσα στο ίδρυμα και το πρώτο αρχείο καταγραφής. Και στην πρώτη, και στη δεύτερη περίπτωση, είναι δυνατό να γίνουν ανοίγματα από τον εαυτό του μέσα από περικοπές σε κούτσουρα.

Ο αερισμός του ιδρύματος στην ιδιωτική σας κατοικία μπορεί να είναι φυσικός ή αναγκασμένος. Με φυσικό τύπο, οι ροές αέρα κυκλοφορούν κάτω από την επένδυση δαπέδου χωρίς ειδικές συσκευές και κουκούλες. Για να δημιουργηθεί μια εξαναγκασμένη ροή μάζας αέρα, εγκαθίστανται συσκευές τροφοδοσίας και εξαγωγής με φυσικό και αναγκαστικό σύστημα παροχής αέρα.

Πρέπει να προμηθευτείτε; Όπως δείχνει η κατασκευαστική πρακτική, υπάρχει ανάγκη να υπάρξουν θεμέλια στο ίδρυμα και είναι απαραίτητο να τα εξοπλίσουμε στο στάδιο της κατασκευής της δομής της θεμελίωσης.

Χρειαζόμαστε την σάλτσα του αέρα

Τα πλεονεκτήματα του κλειστού υπόγειου χώρου λέγονται από τους χρήστες του FORUMHOUSE.

Σε διαφωνίες σχετικά με το αν είναι αναγκαία η ύπαρξη θεμελίων στο ίδρυμα και το εάν θα κλείσουν για το χειμώνα, πολλά αντίγραφα είναι σπασμένα, αλλά πάντα υπάρχουν λόγοι να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση.

Ο αέρας στη βάση του σπιτιού είναι απαραίτητος για τον αερισμό του υπόγειου χώρου, πράγμα που βοηθά στην απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας από την βάση.

Εγκατάσταση εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία

Στεφάνια συνήθως γίνονται κατά την ανέγερση ενός ιδρύματος μπάντας. Φαίνεται ότι η τεχνολογία δουλεύει στη μικρότερη λεπτομέρεια. Στο FORUMHOUSE υπάρχουν συχνά θέματα με ερωτήματα: κατά πόσο είναι απαραίτητο να υπάρξει διαρροή στο ίδρυμα, επειδή υπάρχουν υπολείμματα και οι ξύλινες δοκοί και οι πλάκες δαπέδου εξακολουθούν να σαπίζουν. το θερμότερο γίνεται υγρό, ο παγετός σχηματίζεται στους εσωτερικούς τοίχους της θεμελίωσης της ζώνης το χειμώνα. και αν είναι ή όχι απαραίτητο να κάνετε εκρήξεις εάν το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από σκυρόδεμα.

Εδώ είναι η γνώμη του μέλους του φόρουμ με ψευδώνυμο κοτόπουλο-Α (Μόσχα):

- Με την εμφάνιση σύγχρονων υλικών και μεθόδων κατασκευής, τα καταστήματα μετατρέπονται σε αναχρονισμό. Και αν το κλειστό υπόγειο είναι επιπλέον σωστά μονωμένο, τότε αυτό θα αυξήσει σημαντικά την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού.

Δυτική εμπειρία είναι ενδιαφέρουσα. Μέχρι πρόσφατα θεωρήθηκε σκόπιμο οικονομικά να κατασκευαστούν ιδιωτικές κατοικίες με καπνούς και χαμηλό υπόγειο, στις οποίες τοποθετήθηκαν όλες οι επικοινωνίες μηχανικής.

Στην Αμερική έχουν κατασκευαστεί περίπου 30 εκατομμύρια παρόμοια σπίτια.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, οι υπερπόντιοι κατασκευαστές εγκαταλείπουν σταδιακά την επιθυμία να χτίσουν ένα χαμηλό υπόβαθρο για ένα σπίτι με κτύπημα. Αποδείχτηκε ότι εάν κάνατε ένα κτύπημα, σε μια ελεύθερα αεριζόμενο υπόγειο χώρο στις περισσότερες περιπτώσεις, διατηρήσατε ακόμα υψηλή υγρασία.

Πρέπει να κάνω μια τρύπα στο ίδρυμα

Αυτό οφείλεται σε παραβίαση του καθεστώτος θερμοκρασίας-υγρασίας. Το καλοκαίρι ο θερμός αέρας εισέρχεται στο ψύκτη υπόγειο, και επειδή η διαφορά θερμοκρασίας του νερού που περιέχεται στα συμπυκνώνεται αέρα και απαιτείται να μειωθεί, με τη μορφή των δρόσου στα εσωτερικά τοιχώματα του καλύμματος και επικαλυπτόμενες. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό οδηγεί σε αποσύνθεση των δομών.

Η υγρασία του υπόγειου χώρου συμβαίνει για δύο βασικούς λόγους:

1. Συνεχής εξάτμιση υδρατμών από τη γη κάτω από το σπίτι. Αυτό διευκολύνεται από υψηλό επίπεδο υπογείων υδάτων ή πλημμύρες του πώματος με ατμοσφαιρική κατακρήμνιση.

2. Ανεπαρκής επιφάνεια αέρα. Σύμφωνα με το SNP 2.08.01-89 1,47, σε αποθήκες και υπόγεια τοίχους χωρίς εξαερισμό, η συνολική έκταση των οπών αέρα δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 1/400 η περιοχή των υπόγειων ή υπόγειο. Και μην produhi πρέπει να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα γύρω από την περίμετρο των εξωτερικών τοίχων του υπογείου ή του ισογείου σε κάθε πλευρά μιας ιδιωτικής κατοικίας.

Η ελάχιστη έκταση ενός καταρρεύματος είναι 0,05 τ.μ. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, για τον αερισμό του πλίνθου με συνολική επιφάνεια 100 τετραγωνικών μέτρων, θα χρειαστούν 25 ένα μεγάλο η διάμετρος είναι 110 mm.

Υπάρχει μια άποψη ότι οι εκρήξεις οποιουδήποτε μεγέθους θα πρέπει να κλείνονται για το χειμώνα με καπάκια.

Igor3:

- Νομίζω ότι η συνήθεια του κλεισίματος για το χειμώνα με καπάκια προέκυψε λόγω της δυνατότητας αποθήκευσης προϊόντων στο υπόγειο. Με τα πλήρως ανοικτά πατατάκια και τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα κατά τη διάρκεια του χειμώνα παγώνουν και χαλάζουν, ειδικά, ειδικά αν ο καθαρισμός είναι χαμηλός από το έδαφος.

Κάτω από κατοικημένες εγκαταστάσεις, ένα αεριζόμενο υπόγειο (ή υπόγειο υπόγειο υπόγειο) είναι συνήθως χτισμένο με καθαρισμούς στο δρόμο και μέσω του δαπέδου και τους αεραγωγούς στους τοίχους. Το καλοκαίρι, ο αερισμός οφείλεται στην άφιξη του θερμού αέρα μέσω του εξωτερικού αέρα. Για το χειμώνα είναι κλειστά και η ροή του αέρα στο υπόγειο γίνεται μέσω ειδικών οπών στο πάτωμα. Αυτές οι τρύπες καλύπτονται με μικρές ράβδους.

Καλύπτει για διαπερατές στο ίδρυμα.

Σύμφωνα με το SNIP II-3-79, η διαφορά μεταξύ της θερμοκρασίας του αέρα στο υποπεδίο και της θερμοκρασίας της επιφάνειας των υπόγειων δαπέδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τους δύο βαθμούς. Και για να γίνει το πάτωμα κρύο όταν είναι ανοιχτό το χειμώνα, δεν παγώνει, πρέπει να είναι σωστά μονωμένο.

Το ελάχιστο πάχος της μόνωσης στο δάπεδο (ορυκτοβάμβακας) είναι 200 ​​mm.

Επειδή αυτές οι απαιτήσεις μπορεί να μην ικανοποιούνται ή να εκτελούνται με παραβιάσεις, τότε ένα πιθανό λογικό βήμα είναι η ανέγερση μιας συγκεκριμένης θεμελίωσης χωρίς οποιεσδήποτε μολύνσεις.

Η καλή μόνωση και η μόνωση από τον υπό ατμόσφαιρα ατμοσφαιρικό αέρα όλο το χρόνο παραμένει ξηρό, ζεστό και δεν σχηματίζει μούχλα.

Πώς να οικοδομήσουμε ένα κλειστό υπόγειο

Σε θερμοκρασίαhnicheskom σε σχέση κλειστό υπόγειο διαφέρει από τα δάπεδα στο έδαφος μόνο από την παρουσία μιας στρώσης αέρα μεταξύ του δαπέδου και του εδάφους.

Όταν το υπόγειο είναι κλειστό, λόγω του στρώματος αέρα, το οποίο δεν επικοινωνεί με την ατμόσφαιρα, τα δάπεδα θερμαίνονται γρήγορα από τη θερμότητα του δωματίου. Ως εκ τούτου, με το υπόγειο κλειστό και κατά τον τρόπο μόνιμης διαμονής, η μόνωση του δαπέδου μπορεί να μην είναι απαραίτητη. Και η διαδικασία δημιουργίας ενός κλειστού υπόγειου χώρου πρέπει να χωριστεί σε διάφορα διαδοχικά βήματα:

1.Προστατεύουμε την αποστράγγιση του ιδρύματος. Προωθεί την αποτελεσματική αφαίρεση της υπερβολικής υγρασίας από το κτίριο, γεγονός που μειώνει την υγρασία της γης στο υπόγειο.

2. Ζεσταίνουμε τα τοιχώματα των θεμελίων από το εξωτερικό. Αυτό διατηρεί τη θερμότητα υπόγεια.

3. Ζεσταίνουμε το τυφλό στην περίμετρο του υπόγειου. Αυτό μειώνει τη διαρροή θερμότητας μέσω του κάτω μέρους του θεμελίου. Επιπλέον, η μονωμένη τυφλή περιοχή μειώνει τις δυνάμεις του παγετού, που δρουν πάνω στο θεμέλιο.

4. Το χώμα του Paroizoliruem στο πλίνθο, δηλ. Αναστέλλοντας βίαια την είσοδο υγρασίας από το έδαφος στο υπόγειο. Για να γίνει αυτό, βάζουμε στο έδαφος ένα παχύ, όχι λιγότερο από 150 μικρά, πολυαιθυλένιο φιλμ. Τοποθετείται με επικάλυψη και υποχρεωτική διαστασιολόγηση. Για αξιοπιστία, η μεμβράνη μπορεί να χυθεί με ένα σκυρόδεμα κατασκευασμένο από "άπαχο" σκυρόδεμα (πάχους 2-3 cm). Κάνουμε τα άκρα της μεμβράνης (20-30 cm) στους τοίχους του θεμελίου και πιέζουμε τη ράβδο στους πείρους.


5. Τοποθετήστε το σύστημα εξαερισμού του υπόγειου χώρου.

κοτόπουλο-Α:

- οι οπές αέρα στο υπόγειο είναι καλύτερο να αντικαταστήσει το σωλήνα ανύψωσης των καυσαερίων που εκτείνεται προς τα μέσα από ένα υπόγειο σπίτι στην οροφή ή σοφίτα, και το άνοιγμα τροφοδοσίας κάπου στη γωνία των οικιακούς χώρους του προθαλάμου, κλπ..

Η ανυψωτική διάταξη αερισμού μπορεί να κατασκευαστεί από σωλήνα διαμέτρου 50-80 mm. Επειδή riser συνδέει τις υπόγειες εγκαταστάσεις και κρύα σοφίτα, τότε η διαφορά θερμοκρασίας στον αγωγό ανόδου δημιουργείται από ένα μικρό ράβδο, αέρα εισαγωγής από υπόγεια. Λόγω της φυσικής κυκλοφορίας, το υπόγειο αερίζεται καλά.

Glebomater:

- Θα έκανα τρύπες αερισμού στις γωνίες του σπιτιού και θα έβαζα το σωλήνα εξαγωγής στο κέντρο. Στην περίπτωσή μου, ο αερισμός του υπόγειου χώρου παρέχεται από τη θέρμανση της σόμπας. Ο υπόγειος χώρος συνδυάζεται με το καθιστικό και ο αέρας για τον κλίβανο λαμβάνεται από κάτω από το πάτωμα.

Έτσι, ο μονωμένος και κλειστός υπόγειος χώρος μπορεί να γίνει ένα από τα συστατικά στοιχεία ενεργειακά αποδοτικό σπίτι.

Στο FORUMHOUSE υπάρχει μια έντονη συζήτηση για το ερώτημα εάν χρειάζεται ένα σκάλωμα με παραγωγό και συλλέγονται οι απαντήσεις των ιδιοκτητών πατωμάτων στο έδαφος. Διαβάστε πώς μπορείτε να επισκευάσετε τις επικοινωνίες κάτω από ένα ίδρυμα θεμελίωσης. Και στο βίντεό μας λέει για το πώς να αντικαταστήσει το κατεστραμμένο κάτω στέμμα σε ένα ξύλινο σπίτι.

Τρύπες στο θεμέλιο για εξαερισμό

Τρύπες εξαερισμού στο θεμέλιο

Η κατασκευή του σπιτιού αρχίζει με ένα θεμέλιο, το οποίο, όπως γνωρίζετε, πρέπει να είναι αξιόπιστο και ισχυρό. Αλλά πολλοί άνθρωποι ξεχνούν μια τόσο σημαντική στιγμή αεραγωγών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις ταινίες συνεχούς θεμελίωσης.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας πούμε γιατί χρειαζόμαστε τρύπες εξαερισμού στο ίδρυμα, πώς να τις κατασκευάσετε, ποιο μέγεθος θα έπρεπε να είναι και αν θα τους κλείσουν για το χειμώνα.

Οι τρύπες εξαερισμού ονομάζονται συχνά αέρας ή αεραγωγοί. Γιατί είναι αυτά;

Όπως υποδηλώνει το όνομα, χρησιμεύουν για τον αερισμό του υπόγειου χώρου. Για παράδειγμα, οικοδομήσατε ένα σπίτι σε μια κορδέλα θεμέλια. και αποφάσισε να κάνει το πάτωμα στο έδαφος σε ξύλινα κούτσουρα. Αυτή τη στιγμή, η υγρασία που ανεβαίνει από το έδαφος, σταδιακά κορεσίζει ολόκληρο τον υπόγειο χώρο και καθώς η θερμοκρασία στο δωμάτιο και στην επιφάνεια της γης είναι διαφορετική, σχηματίζεται συμπύκνωση σε ξύλινες κατασκευές. Με τον καιρό, το πάτωμα αρχίζει να σαπίζει από κάτω, σχηματίζεται μούχλα.

Όχι μόνο η δυσάρεστη μυρωδιά θα αρχίσει να εισέρχεται στο δωμάτιο, το καλούπι σύντομα θα σκαρφαλώσει στους τοίχους.

Ακόμη και αν βάζετε πλάκες από σκυρόδεμα ως δάπεδο, το καλούπι θα μπαίνει αργά ή γρήγορα στο δωμάτιο. Η ίδια μοίρα περιμένει και τα κελάρια στα οποία δεν υπάρχει πρόβλεψη για εξαερισμό.

Έτσι, για να αποφευχθεί ένα τέτοιο φαινόμενο απαιτούνται οπές αερισμού που γίνονται γύρω από την περίμετρο του υπογείου.

Θέση αεραγωγών

Υπάρχουν αρκετοί κανόνες για τη σωστή τοποθέτηση των οπών εξαερισμού στην βάση.

Πρώτα. Κοντά στη γωνία του σπιτιού θα πρέπει πάντα να βρίσκεται ένα άνοιγμα σε απόσταση όχι περισσότερο από 100 cm.

Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι στις γωνίες δεν υπάρχουν λεγόμενες νεκρές ζώνες, στις οποίες δεν υπάρχει ρεύμα αέρα.

Το δεύτερο. Οι οπές εξαερισμού πρέπει να βρίσκονται όσο το δυνατόν ψηλότερα από το επίπεδο του εδάφους.

Αυτό γίνεται έτσι ώστε το χειμώνα το χιόνι δεν εμποδίζει την κυκλοφορία του αέρα, και την άνοιξη, κατά τη διάρκεια της τήξης του χιονιού, το νερό δεν εισέρχεται τυχαία μέσα.

Εάν, ωστόσο, δεν είναι εποικοδομητικά δυνατό να φτιάξετε τους αέρας στο σωστό υψόμετρο, τότε θα είναι απαραίτητο να τους καθαρίσετε από το συσσωρευμένο χιόνι γύρω τους.

Τρίτον. Οι αέρας πρέπει να τοποθετούνται σε ζεύγη, αντίθετα μεταξύ τους.

Με αυτή τη ρύθμιση, το σχέδιο αέρα θα είναι καλύτερο. Όσο ταχύτερη είναι η ροή του αέρα, τόσο πιο γρήγορη είναι η αποστράγγιση του υπόγειου ή του υπογείου.

Τέταρτον. Όσο πιο συχνά βρίσκονται οι τρύπες, τόσο καλύτερα και πιο ομοιόμορφα γίνεται η αφυδάτωση.

Ταυτόχρονα, μην το παρακάνετε και κάνετε πολλές περιμέτρου γύρω από την περίμετρο. Κατά κανόνα, γίνεται μία τρύπα για κάθε 2-3 m.

Πέμπτο. Οι τρύπες εξαερισμού τοποθετούνται καλύτερα στη μικρότερη πλευρά του υπογείου.

Πιθανότατα, πολλοί παρατήρησαν ότι σε σπίτια για την καλύτερη κατάρτιση μεγάλων αγωγών εγκαθίστανται και τα τοποθετούν όσο το δυνατόν ψηλότερα από την οροφή. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Το θέμα είναι ότι ο αέρας ρέει στην πλευρά με λιγότερη πίεση και η ταχύτητα ροής εξαρτάται από τη διαφορά πίεσης. Έτσι, όσο μεγαλύτερο είναι ο σωλήνας, τόσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά πίεσης και, συνεπώς, η ταχύτητα ροής του αέρα.

Έτσι, στον υπόγειο χώρο επιτυγχάνεται το ίδιο αποτέλεσμα.

Αυτό δεν είναι υποχρεωτική προϋπόθεση, αλλά είναι επιθυμητό.

Το μέγεθος των εκρήξεων και η ποσότητα τους

Πολλοί ρωτούν την ερώτηση "Ποιο θα πρέπει να είναι το μέγεθος των αεραγωγών και πόσα χρειάζονται;". Είναι λογικό. Εάν κάνετε μεγάλες τρύπες, θα είναι κρύο στο υπόγειο ή στο υποπεδίο, και αν είναι μικρό, το αποτέλεσμα από αυτές θα είναι ελάχιστο.

Ως εκ τούτου, είναι αναγκαίο να βρεθεί μια ισορροπία που ήταν ζεστό και ξηρό στο υπόγειο χώρο.

Σύμφωνα με τους κανόνες κατασκευής, η συνολική έκταση όλων των εκρήξεων πρέπει να είναι τουλάχιστον 1/400 της επιφάνειας του δαπέδου. Έτσι, ένα υπόγειο 5x8 m στο εσωτερικό θα πρέπει να έχει οπές εξαερισμού με συνολική επιφάνεια 0,1 m 2.

Οι οπές εξαερισμού μπορούν να έχουν οποιοδήποτε σχήμα. Κατά κανόνα, γίνονται στρογγυλά ή ορθογώνια.

Για λόγους σαφήνειας, θα υπολογίσουμε τον αριθμό των καταστημάτων για το σπίτι 5x8 m, τα οποία θεωρήσαμε παραπάνω. Γνωρίζουμε ότι η συνολική επιφάνεια των βλαστών για τέτοιες διαστάσεις πρέπει να είναι 0,1 m 2.

Κάνουμε τρύπες θα είμαστε στη μικρή πλευρά δηλαδή. 5 μ. Η μέγιστη απόσταση από τις γωνίες είναι 1 μ. Για κάθε 2-3 μ. Ένα χτύπημα.

Το καταλαβαίνουμε αυτό, έχοντας υποχωρήσει από τις γωνίες του 1 μ., Θα βρεθεί μια τρύπα εξαερισμού, συνολικά δύο. Υπάρχουν ακόμα 3 μ. Σε αυτό το τμήμα τοποθετούμε έναν ακόμα αέρα.

Έτσι πήραμε τρία χτυπήματα σε κάθε πλευρά, αντίστοιχα σε δύο πλευρές υπάρχουν μόνο έξι.

Εάν διαιρούμε 0,1 m 2 έως 6, έχουμε την απαραίτητη περιοχή ενός εξαερισμού.

Για εκείνους που αποφάσισαν να κάνουν τις τρύπες αέρα του γύρου μορφή, ανάκληση, πώς να υπολογίσουμε το εμβαδόν ενός κύκλου:

S = πd 2/4. όπου π - σταθερή τιμή 3,14 και δ Είναι η διάμετρος του κύκλου.

Για παράδειγμα, ας υπολογίσουμε τη διάμετρο της εκκένωσης αν η περιοχή της είναι 0.017 m 2.

Από τον τύπο βρίσκουμε τη διάμετρο:

d = √4S / π = √4 * 0,017 m 2 / 3,14 = 0,147 μ. Εάν μεταφράσουμε όλα σε εκατοστά, έχουμε 14,7 cm.

Νομίζουμε ότι με τον ορισμό της περιοχής των ερωτήσεων θα πρέπει να προκύψουν.

Πώς να κάνετε διαρροή στο ίδρυμα;

Οι τρύπες εξαερισμού σχεδιάζονται στο στάδιο της κατασκευής της βάσης της ταινίας. Για το σκοπό αυτό, τοποθετούνται αμιαντοί ή πλαστικοί σωλήνες στο στάδιο σύνδεσης του οπλισμού και του ξυλότυπου.

Κατά τη διάρκεια της έκχυσης των σωλήνων σκυροδέματος πρέπει απαραιτήτως να είναι κλειστή και από τις δύο πλευρές έτσι ώστε το σκυρόδεμα να μην εισέλθει τυχαία μέσα.

Αν ξεχάσατε να κάνετε αερισμό σε αυτό το στάδιο, τότε πρέπει να τα ιδρώσετε και να τα γυρίσετε μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Πρέπει να κλείσω τις οπές εξαερισμού για το χειμώνα;

Σίγουρα όχι. Ο υπόγειος χώρος θα πρέπει να αερίζεται όλο το χρόνο. Επιπλέον, το χειμώνα η διαφορά θερμοκρασίας στο υπόγειο και στο δωμάτιο είναι μεγαλύτερη, αντίστοιχα, και το συμπύκνωμα θα σχηματιστεί περισσότερο.

Για εκείνους που φοβούνται ότι λόγω αυτού το σπίτι θα είναι πιο κρύο, είναι απαραίτητο να ζεστάνουν τα πατώματα καλά σύμφωνα με τους κτιριακούς κώδικες, τότε οι οπές εξαερισμού δεν θα πρέπει να είναι κλειστές, αλλά στο υπόγειο θα είναι πάντοτε ξηρές.

Εξαερισμός του ιδρύματος

Σε κάθε σπίτι, ανεξάρτητα από το ποια υλικά κατασκευάζονται, πρέπει να διατηρηθεί μια ορισμένη υγρασία. Με την πλεονασμό του, μπορεί να εμφανιστεί ένας μύκητας και αυτό βλάπτει όχι μόνο τις ξύλινες επιφάνειες του κτιρίου αλλά και τους ενοίκους του. Για να αποφευχθούν τέτοιες δυσάρεστες στιγμές, σε κάθε ιδιωτικό κτίριο πρέπει να γίνει ένα σύστημα καθαρισμού του αέρα, όχι μόνο εντός του κτιρίου, αλλά και για το δάπεδο του υπογείου, το θεμέλιο αερισμού ενός ξύλινου σπιτιού α.

Διαστάσεις και αριθμός εμφυσήσεων

Η παροχή ενός καλού και κατάλληλα εκτελεσθέντος συστήματος καθαρισμού του αέρα στο υπόγειο ενός ξύλινου κτιρίου είναι ζωτικής σημασίας. Ο αερισμός στα θεμέλια του σπιτιού πρέπει να γίνει κατά μήκος της περιμέτρου του υπόγειου κτηρίου στο στάδιο της ανέγερσης. Ο αριθμός και το μέγεθος του σχεδιάζονται ανάλογα με πολλούς παράγοντες, όπως:

 • χαρακτήρα του εδάφους
 • βάθος υπογείου
 • κατεύθυνση των επικρατούντων ανέμων
 • μέσες ετήσιες θερμοκρασίες
 • εδάφους

Αν πάρουμε τις μέσες τιμές, τότε αερισμού θεμελίωσης Λειτουργούσε κανονικά, αρκεί να εκτελέσετε δύο οπές και στις δύο πλευρές. Σε αυτή την περίπτωση, το μέγεθος της έκρηξης πρέπει να είναι 100x150 mm. Για τη θεμελίωση της ζώνης, η απόσταση της οπής εξαερισμού από το επίπεδο του εδάφους πρέπει να είναι περίπου 300 mm, αλλά και πάλι λαμβάνοντας υπόψη το ύψος της ίδιας της οπής.

Συσκευή εξαερισμού για το σόλα

Τα υπόγεια αερισμού πρέπει προβλέπεται στο αρχικό στάδιο της κατασκευής κτίριο - το σχεδιασμό του. Ένα άμεσο σύστημα γίνεται κατά την ενίσχυση του θεμελίου. Τις περισσότερες φορές, ο αερισμός θεμελίων είναι κατασκευασμένος από αμιαντοτσιμέντο ή πλαστικούς σωλήνες. Για το σκοπό αυτό, στη δομή του οπλισμού τοποθετούνται μήκη ορισμένου μήκους κατά μήκος ολόκληρης της περιμέτρου του κτιρίου και στερεώνονται με πλέγμα σύρματος. Για να αποφύγετε τη δημιουργία σκυροδέματος στις οπές εξαερισμού όταν ρίχνετε τη βάση, πρέπει να είναι κλειστές κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής.

Οι ειδικοί συστήνουν στο υπόγειο σωστά αεριζόμενο και δεν υπήρχε υγρασία και μούχλα, να οργανώσει δύο οπές με διάμετρο τουλάχιστον 15 cm από αντίθετες πλευρές. Αυτό είναι αρκετό για ένα συνηθισμένο ξύλινο σπίτι.

Αν πρόκειται για την ανέγερση μιας δομής σε μια πεδινή περιοχή όπου δεν υπάρχει φυσική κίνηση αέρα, συνιστάται να δημιουργούνται ανοίγματα αερισμού σε όλες τις πλευρές. Σε αυτή την περίπτωση, όλα Ο αερισμός θεμελίωσης μπορεί να ρυθμιστεί με τη βοήθεια των παγίδων.

Η διαδικασία διαρρύθμισης αποτελείται από τα ακόλουθα στάδια:

 • διαμόρφωση των τοποθεσιών εγκατάστασης
 • προετοιμασία των σωλήνων μήκους συγκεκριμένου μεγέθους
 • οριζόντια στερέωση τους στο θεμέλιο, χρησιμοποιώντας ένα συνδετικό σύρμα
 • Γεμίζοντας τις τελειωμένες οπές με ξηρή άμμο, έτσι ώστε το τσιμέντο να μην χτυπά όταν ρίχνει

Οι σωλήνες στα ανοίγματα εξαερισμού πρέπει να είναι τοποθετημένοι κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι ακραίες επιφάνειες τους να εφαρμόζουν στενά στην εσωτερική επιφάνεια του καλουπιού. Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού θεμελίωσης και τη ρύθμιση της ροής του αέρα στο μέλλον, συνιστάται να εκτελείτε τουλάχιστον μία πρόσθετη οπή, η λειτουργία της οποίας μπορεί πάντοτε να περιορίζεται μέσω ειδικού βύσματος.

Είναι επιθυμητό οι έξοδοι στη θερμή περίοδο να σφίγγονται με ένα δίχτυ ή να καλύπτονται με ένα ειδικό διάτρητο φύλλο μετάλλου. Αυτό είναι απαραίτητο ώστε τα τρωκτικά να μην μπορούν να εισέλθουν στο σπίτι. Σε κρύο καιρό, συνιστάται να κλείσετε τελείως τις οπές εξαερισμού, έτσι ώστε ο παγετός να μην πέσει στο υπόγειο.

Πρέπει να προσέξουμε Υπολογισμός ακτίνας για κυκλικούς σωλήνες και τμήματα για αυτά που έχουν ορθογώνιο σχήμα. Παράγεται σύμφωνα με ειδικούς τύπους για κάθε συγκεκριμένο έργο και είναι απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του κατά τη λειτουργία.

Οδηγίες βίντεο - πώς να τρυπήσετε τον αέρα σε μια βάση ταινιών

Στεφάνια σε μια βάση με λεπτή αυλάκωση για υπόγειο αερισμό

Εξαερισμός υπόγειου χώρου σε σπίτι με ρηχό θεμέλιο λωρίδων - Φαίνεται, αυτό είναι ένα πολύ απλό ερώτημα, οι απαντήσεις στις οποίες είναι προφανείς σε κάθε ρωσικό samostroischiku. Με απλά χύνοντας ένα ρηχό βαθύ θεμέλιο θεμέλιο στον ξυλότυπο, κόβονται σωλήνες αποχέτευσης ή ένα κουτί τεσσάρων σανίδων τοποθετούνται, έτσι ώστε τα contrails να είναι απέναντι το ένα το άλλο. Το λεπτόκοκκο θεμέλιο της κορδέλας χύνεται με σκυρόδεμα, το σκυρόδεμα αποκτά δύναμη, τα μπαλόνια είναι έτοιμα. Είναι κλειστά με ράβδους, και το χειμώνα η "θερμότητα" συνδέεται με ένα θερμαντήρα. Έτσι και οι περισσότεροι αυτο-οικοδόμοι και shabashnikov, έτσι δεν είναι;

Λάθος (σε αντίθεση με τις απαιτήσεις των εγχώριων SNiP και των διεθνών κτιρίων) Σε αυτόν τον παραδοσιακό λαϊκό σχεδιασμό και τον τρόπο λειτουργίας των καθαριστικών αέρος για τον εξαερισμό της θεμελιωμένης θεμελιακής βάσης, σχεδόν όλα. εκτός από την συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι είναι αναγκαία η εξαερισμός του υπόγειου χώρου της θεμελιώδους βάσης. Γιατί; Ας δούμε τι συμβαίνει στο υπόγειο χώρο ενός σπιτιού σε μια χαμηλή κορδέλα κορδέλα το καλοκαίρι και το χειμώνα, για να καταλάβουμε γιατί πρέπει να αερίζεται.

Ας ξεκινήσουμε με το γεγονός ότι melkozaglublenny θεμέλιο της Γάζας με αεριζόμενο υπόγειο - μια παλιά έκδοση μιας εποικοδομητικής λύσης για προαστιακό και μονοκατοικίες, τη λειτουργία των οποίων απαιτεί πολλά μειονεκτήματα. Τα περισσότερα σύγχρονα σπίτια στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, αν ανεγερθούν σε μια βάση ταινιών, έχουν έναν κλειστό (γεμάτο με άμμο) υπόγειο χώρο, πάνω από τον οποίο τοποθετείται μια πλωτή ή αιωρούμενη μονολιθική ενισχυμένη πλάκα δαπέδου. Γιατί οι δυτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες προτιμούν μια τέτοια τεχνική λύση; Υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό:

Τεχνολογία θερμότητας και οικονομία: τα δάπεδα από σκυρόδεμα στο έδαφος ή μια μονολιθική πλάκα σκυροδέματος σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε στο σπίτι geoteplo κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής και να διατηρείτε δροσερό κατά τη διάρκεια της καυτής περιόδου. Είναι γνωστό ότι η θερμοκρασία του εδάφους, ακόμη και το χειμώνα, κυμαίνεται μεταξύ + 2 + 4 ° C. Έχοντας κάτω από το πάτωμα όχι περπατούμενο παγωμένο αέρα με θερμοκρασία -20 ° C, και ένα ζεστό έδαφος, μειώνετε σημαντικά την απώλεια θερμότητας στο σπίτι και εξοικονομούμε τη θέρμανση. Για τα σπίτια πλαισίων, μια μονολιθική πλάκα σκυροδέματος στο έδαφος λειτουργεί ως θερμικός συσσωρευτής θερμότητας, ο οποίος αντισταθμίζει τη μικρή θερμική ισχύ των τοιχωμάτων του σκελετού. Ιδιαίτερα αποτελεσματική θέρμανση από το σύστημα "ζεστό δάπεδο" στο δάπεδο του σκυροδέματος.

Οικολογία και ασφάλεια ακτινοβολίας: μονολιθικά δάπεδα σκυροδέματος στο έδαφος, που τοποθετούνται στο φράγμα υδρατμών και ατμών αποτελούν εμπόδιο για τη διείσδυση ραδιενέργειας ραδιενεργού αέριου εδάφους στο σπίτι. Ο υπόγειος χώρος ενός κανονικού κτιρίου κατοικιών σε μια ρηχή κωνοφόρα βάση κορδέλας είναι μια δεξαμενή για τη συσσώρευση ραδονίου και πύλης για τη διείσδυση του ραδονίου στο σπίτι. Εάν δεν ξέρετε γιατί το ραδόνιο είναι επικίνδυνο, διαβάστε ένα άρθρο σχετικά με την επίδραση των αυξημένων συγκεντρώσεων ραδονίου στην αίθουσα για την ανθρώπινη υγεία.

Ανθεκτικότητα και άνεση: τα δάπεδα από σκυρόδεμα στο έδαφος δεν υποφέρουν από υπερβολική υγρασία του υπόγειου χώρου, δεν κάμπτονται και δεν φέρουν πολύ μεγαλύτερο φορτίο.

Δεδομένου ότι τα περισσότερα κτίρια στα θεμέλιά λωρίδα καλοκαίρι melkozaglublennom δεν έχουν ένα φράγμα υδρατμών στο έδαφος με τη μορφή ενός συνεχούς ιστού πλαστικής μεμβράνης ή βουτυλικό καουτσούκ, σε ένα υπόγειο χώρο σταθερά υψηλή υγρασία λόγω της υγρασίας που εξατμίζεται από το χώμα. Εκτός από την υγρασία στο υπόγειο, συσσωρεύεται ραδιενεργό αέριο ραδόνιο. Στον συντριπτικό αριθμό περιπτώσεων, η περιοχή των εκρήξεων στο θεμέλιο είναι ανεπαρκής για επαρκή εξαερισμό. Εξαιτίας αυτού υποπεδίου διατηρείται συνεχώς υπερβολική υγρασία, η οποία οδηγεί σε υγρασία ξύλινες κατασκευές κτιρίων, την επίθεσή τους με βιολογικούς παράγοντες (μούχλα, σήψη).

Το χειμώνα, όταν πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων καλαφατίσετε produhi το θεμέλιο της Γάζας melkozaglublennyh, να «αναλάβει τη φροντίδα του θερμότητας» στο σπίτι, η υγρασία από το έδαφος συνεχίζει να ρέει μέσα στο κελάρι (έδαφος δεν παγώνει). Επίσης συνεχίζει να φτάνει στο υποπόλ και το ραδόνιο. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει εξαερισμός του υποβάθρου και η θερμοκρασία των επιφανειών των εγκλεισμένων δομών είναι αρνητική, η υγρασία συμπυκνώνεται και παγώνει στις επιφάνειες των δαπέδων και των θεμελίων. Ο Radon βρίσκει επίσης το δρόμο του μέσα από τις ρωγμές και την χαλαρότητα των δαπέδων και των οροφών.

Για εκείνους τους αναγνώστες που δεν πιστεύουν ότι το υπόγειο θα πρέπει να αερίζεται το χειμώνα, μπορεί κανείς να αναφέρει τις απαιτήσεις των εγχώριων κανονιστικών εγγράφων. Σύμφωνα με το SNIP II-3-79 "Τεχνική Θερμότητας Κατασκευής" (Πίνακας 2), η διαφορά θερμοκρασίας αέρα στον υπόγειο χώρο με τη θερμοκρασία επιφάνειας των υπογείων δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 2 ° C. Η προϋπόθεση αυτή μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν υπάρχουν εκρήξεις στα τοιχώματα της θεμελίωσης. Μην κλείνετε τον αέρα στην κορδέλα το χειμώνα - βλάπτετε την υγεία του σπιτιού και τη δική σας! Κρατήστε τη θερμότητα στο σπίτι δεν πρέπει να είναι κλειστές τρύπες αέρα στην ίδρυση και επαρκή μόνωση οροφών: τουλάχιστον 20 cm από πετροβάμβακα (δεν 5-10-15 cm - όπως συνήθως κάνει ερασιτέχνες κατασκευαστές και οι βοηθοί τους από την Κεντρική Ασία).

Τώρα σχετικά με το μέγεθος της εξαερισμού για εξαερισμό σε μια ρηχή ταινία θεμέλια. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αυτοσχέδιων θεμελιώσεων ρηχών ιμάντων, η περιοχή αερισμού για εξαερισμό είναι ανεπαρκής και δεν μπορεί να εξασφαλίσει επαρκή αερισμό του υπόγειου χώρου. Για παράδειγμα, για τον αερισμό ενός υπόγειου χώρου των 100 m 2, 25 στρογγυλά στην διατομή των διαμέτρων 11 cm απαιτούνται, και όχι 4-8 όπως γίνεται συνήθως.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ρήτρας 1.47 του SNiP 2.08.01-89 (Κατοικίες) στα εξωτερικά τοιχώματα των κελαριών και των τεχνικών επιμέρους περιοχών που δεν διαθέτουν εξαερισμό, μια περιοχή όχι μικρότερη από το 1/400 του χώρου δαπέδου του τεχνικού υπόγειου χώρου. υπόγειο, ομοιόμορφα τοποθετημένο κατά μήκος της περιμέτρου των εξωτερικών τοίχων. Η έκταση μιας εκρήξεως πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,05 m 2. Σε επικίνδυνες περιοχές με ραδόνιο, η συνολική περιοχή αερισμού για τον εξαερισμό του υπογείου πρέπει να είναι τουλάχιστον 1/100 - 1/150 της επιφάνειας του υπογείου [σημείο 3.1 Οδηγός για το MGSN 2.02-97]. Επίσης στις επικίνδυνες περιοχές του ραδονίου είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν άλλα διαρθρωτικά μέτρα για τη μείωση της πρόσληψης ραδονίου στο σπίτι.

Απορρίψτε τον αερισμό του υπόγειου εναέριου χώρου σύμφωνα με τα πρότυπα IRC-2006 R408.3 στις ακόλουθες περιπτώσεις:

- το έδαφος στο υποπεδίο καλύπτεται με μεμβράνη αντοχής σε ατμούς με επικάλυψη 15 cm μεταξύ τους και στις άκρες με μεγέθυνση.

- Στον υπόγειο χώρο εγκαθίσταται ένα μόνιμα λειτουργούμενο σύστημα εξαερισμού που αντλεί τουλάχιστον 0,5 λίτρα αέρα για κάθε 5 μέτρα της επιφάνειας ανά δευτερόλεπτο, ενώ το θεμέλιο και το έδαφος γύρω από αυτό είναι μονωμένα.

- εάν η υπο-βάση χρησιμοποιείται ως θόλος και έχει ανοιχτό μήνυμα με κατοικία.

Αλλά, κατά τη γνώμη μου, τα πιο ορθολογικά από πολλές απόψεις είναι τα δάπεδα στο έδαφος χωρίς ανεμπόδιστη υπόγεια υπόγεια.

Κλασικά ρωσικά λιθόστρωτα: 110 χιλιοστά καμινάδα σε μια κορδέλα θεμέλια ως ένα "χτύπημα" από ένα ρηχό βαθύ θεμέλιο. Δεν είναι η τρύπες αέρα και την προσομοίωση των στοιχείων για «δικαιολογίες» στον πελάτη, ο οποίος είχε ακούσει ότι το ίδρυμα πρέπει να είναι τρύπες αέρα. "Τώρα κύριε, είσαι αποστασιοποιημένος!" - έτσι το «ανέφερε» στον ιδιοκτήτη τεμπέλης ή άγνοια οικοδόμοι δεν θέλουν να «ενοχλεί» τις μονάδας κανονικές τρύπες αέρα για συσκευές που πρέπει να καταρρίψουν τις υποθήκες κουτί. Το επίπεδο της ποιότητας της κατασκευής είναι ορατό και απροστάτευτη από τον αφρό πολυουρεθάνης στερέωσης ήλιο (καταστράφηκε από την υπεριώδη ακτινοβολία) και να μην αφαιρέσει την προστατευτική ταινία από τα παράθυρα (συγκολλημένο στο πλαστικό υπό την επίδραση του ηλιακού φωτός). Στο στεγανοποίηση του σκελετού ιδρύματος, ως συνήθως, για shabashniks, που το υλικό κατασκευής σκεπής, η οποία βάση από χαρτόνι με ασφάλεια καταστρέφονται με το χρόνο, και το στρώμα ασφάλτου θα αποκτήσει μέσα από τις ρωγμές.

Εν τω μεταξύ, πριν από το 1917, οι οικοδόμοι των ρωσικών καλύβων γνώριζαν ότι οι μετρητές θα πρέπει να είναι μεγάλου μεγέθους, όπως για παράδειγμα σε αυτό το σπίτι στον Πύλο στο Βόλγα. Η ρωγμή θεμελίων συνδέεται με την έλλειψη ενίσχυσης - το θεμέλιο είναι κατασκευασμένο από τούβλο. Πιθανώς για το φόβο ότι το ίδρυμα θα σπάσει, "κατασκευαστές των ανθρώπων" και άρχισε να οργανώνει μικρά προϊόντα.

Μια άλλη λανθασμένη τάση είναι η τρύπηση των αιχμηρών επίπλων της ρηχάς βαθιάς βάσης θεμελίων για το χειμώνα "για θερμότητα". Μια φυσική συνέχιση αυτής της τάσης είναι η αντικατάσταση των φθαρμένων ξύλινων δοκών με το πεζοδρόμιο και τα κατώτερα στεφάνια των ξύλινων καμπίνων. Εάν χτίζετε ένα σπίτι με κρύο υποδάπεδο, τότε το υπόγειο θα πρέπει να είναι κρύο και καλά αεριζόμενο, και το πάτωμα θα πρέπει να είναι καλά μονωμένο (20 cm θερμομονωτικό υλικό).

Η παρεξήγηση της φυσικής και της βιολογίας της "ζωής" ενός ξύλινου σπιτιού οδηγεί τους ιδιοκτήτες σπιτιού να αναζητήσουν "προστασία" από την υγρασία και το κρύο. Ο ιδιοκτήτης αυτού του σπιτιού έκλεισε με προσοχή το σωστό μέγεθος του αέρα, και το ξύλινο πλαίσιο "προστατεύεται" με υλικό στέγης. Το αποτέλεσμα ενός τέτοιου δένδρου προστασίας είναι σαφώς ορατό στην εικόνα: στερείται της δυνατότητας να αερίζεται και να στεγνώσει, το δέντρο γρήγορα σαπίστηκε. Εξάλλου, η σήψη είναι μια βιολογική διαδικασία, για την οποία είναι απαραίτητη η θερμότητα και η υγρασία - ακριβώς εκείνες οι συνθήκες που προκύπτουν εάν ο υπο-χώρος δεν αερίζεται.

Ευτυχώς, υπάρχουν γραμματείς ιδιοκτήτες σπιτιού που οργανώνουν το σωστό μέγεθος και στα σωστά σημεία.

Ο ηγούμενος αυτού του ναού, αφού θερμαίνει και έκανε το υπόγειο της εκκλησίας θερμαινόμενο, έβαλε σωστά το σύστημα εξαερισμού για να αφαιρέσει το ραδόνιο από το υπόγειο.

Διαφήμιση στο site και
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Petersburg γιατρός Αντρέι Dachnik, που αντιμετωπίστηκε το 2003 με την ανάγκη να χτιστεί ένα σπίτι στη χώρα, σε λεπτομερή εξοικείωση με την σκληρή πραγματικότητα της εγχώριας αγοράς της κατασκευής κατοικιών.

Λόγω των απογοητευτικά λυπημένων αποτελεσμάτων αυτής της γνωριμίας, ο συγγραφέας έπρεπε να βυθιστεί στην άβυσσο μιας ανεξάρτητης μελέτης των βασικών αρχών της αρχιτεκτονικής, του σχεδιασμού και της κατασκευής. Ο συγγραφέας είναι έτοιμος να μοιραστεί τις γνώσεις και την εμπειρία του.

Παραγγείλετε ένα άτομο
οικοδόμηση διαβούλευσης

Λάβετε δωρεάν τεχνικές συμβουλές από τον κάτοικο του καλοκαιριού για οποιαδήποτε θέματα κατασκευής και επισκευής μπορεί να είναι στο φόρουμ Okolotok.

Ατομική βοήθεια σε κατασκευές με τη μορφή ηλεκτρονικών απαντήσεων σε ερωτήσεις σχετικά με την επιλογή υλικών και τεχνολογιών για την κατασκευή ή την επισκευή ενός σπιτιού, σχέδια σπιτιών, τα βασικά του σχεδιασμού και της διάταξης, τη συσκευή των μηχανικών συστημάτων.

Η ανάπτυξη του ατομικού σχεδιασμού του σπιτιού στην τάξη γίνεται από την άποψη του ορθολογισμού των εποικοδομητικών λύσεων με την επιλεγμένη τεχνολογία κατασκευής και την ευκολία χρήσης του σπιτιού για όλα τα μέλη της οικογένειας, λαμβάνοντας υπόψη τα ενδιαφέροντά τους.

© 2008-2017. Andrei Dachnik. Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.

Η συσκευή και η εγκατάσταση αέρα στην ίδρυση ενός ξύλινου σπιτιού

Για να εξασφαλιστεί ο αερισμός της ίδρυσης ενός ιδιωτικού σπιτιού, πρέπει να ακολουθήσετε απλές συστάσεις για τη διευθέτηση του. Αυτό θα εξασφαλίσει μακρά και αποδοτική λειτουργία της δομής. Η διευθέτηση του αέρα στην ίδρυση ενός ξύλινου σπιτιού θα αποφύγει την πρόωρη καταστροφή, την υγρασία, τη μούχλα και την εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής.

Θέση και μέγεθος του εξαερισμού

Τα απόβλητα είναι απαραίτητα παρουσία βάσης οποιουδήποτε τύπου. Σύμφωνα με την τεχνολογία, δεν έχουν τοποθετηθεί κάτω από 20-30 cm από το έδαφος για να αποφευχθεί η πτώση νερού κατά τη διάρκεια της βροχής στο υπόγειο. Σε κάθε πλευρά του ιδρύματος θα πρέπει να γίνονται τουλάχιστον 2-3 χτυπήματα.

Περιπτώσεις στις οποίες δεν χρειάζεται να εξοπλιστεί ο εξαεριστήρας εξαερισμού:

 1. Εάν το υπόγειο διαθέτει σύστημα εξαερισμού.
 2. Όταν το πάτωμα του σπιτιού είναι εξοπλισμένο με εξαερισμό.
 3. Εάν χρησιμοποιούνται υλικά για την κατασκευή του θεμελίου, δεν παρεμποδίζουν τον αερισμό του υπόγειου χώρου.
 4. Όταν χρησιμοποιούνται για την τοποθέτηση των αδιάβροχων υλικών ψαμμίτη και ατμού.

Τρύπες στο ίδρυμα

Σύμφωνα με την τεχνολογία, η διέξοδος στην ίδρυση μιας ιδιωτικής κατοικίας πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά απέναντι ο ένας στον άλλο. Η διάταξη αυτή συμβάλλει στο σχηματισμό ενός βυθίσματος που αερίζεται και στεγνώνει το υπόγειο.

Το βήμα με το οποίο βρίσκονται οι καθαρισμοί στο υπόγειο του ξύλινου σπιτιού πρέπει να είναι 1,5-2 μέτρα. Η διάμετρος του φούσκωμα στο υπόγειο είναι περίπου 5-10 cm και εξαρτάται από το μέγεθος της βάσης.

Εξαερισμός της θεμελίωσης ενός σπιτιού από ξύλο

Σύμφωνα με την τεχνολογία, ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση των εκτοξεύσεων γίνεται κατά την τοποθέτηση του ιδρύματος. Αυτό σας επιτρέπει να υπολογίσετε σωστά τον αριθμό και την περιοχή.

Η θέση του αέρα στο ίδρυμα

Αν όμως ο εξαερισμός δεν έχει εγκατασταθεί εγκαίρως, μπορούν να κατασκευαστούν σε έτοιμη βάση. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε ένα τρυπάνι διαμαντιών με το απαιτούμενο μέγεθος. Μπορεί να αντιμετωπίσει την ενίσχυση χωρίς να σπάσει την αντοχή των τοίχων και να προστατεύσει τα χείλη που έχουν υποστεί επεξεργασία από την αποβολή
Ένας από τους τρόπους για να βγούμε από την κατάσταση όταν η εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού έχει παραλειφθεί είναι η κατασκευή πάνω από το υπόγειο του δαπέδου του υπογείου. Στα τοιχώματα αυτού του σχεδιασμού πρέπει να υπάρχουν ανοίγματα εξαερισμού.

Η επόμενη επιλογή είναι να κάνετε αερισμό μέσω των ανοιγμάτων στο πάτωμα του άνω χώρου. Για να γίνει αυτό, κατά την επικάλυψη του δαπέδου του υπογείου, γίνονται αρκετά αρκετά μεγάλα ανοίγματα, τα οποία θα αντικαταστήσουν τους αεραγωγούς. Είναι καλυμμένα με σχάρες εξαερισμού, στην κορυφή των οποίων είναι επιθυμητό να τοποθετήσετε έπιπλα για να αποφύγετε μόνιμες πτώσεις πίεσης. Αυτή η επιλογή δεν είναι άψογη, καθώς υπάρχει η πιθανότητα συσσώρευσης κάτω από το δάπεδο επιβλαβών αερίων, υγρασίας και ατμών. Όλα αυτά μπορεί να είναι κακό για την υγεία των ανθρώπων που ζουν εκεί.

Τεχνολογία εγκατάστασης ανεμιστήρων

Η συσκευή εξαερισμού στη βάση ενός ξύλινου σπιτιού έχει ιδιαίτερη σημασία. Το ξύλο είναι επιρρεπές σε σήψη, οπότε η εγκατάσταση εξαερισμού απαιτεί ειδική προσέγγιση.
Συνήθως σε τέτοια σπίτια, ο εξαερισμός πρέπει να γίνεται μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης κορώνας των δοκών. Επιτρέπεται επίσης να τα φτιάξουμε μεταξύ της βάσης και του πρώτου αρχείου καταγραφής.

Διάταξη υπογείου για εξαερισμό

 1. Ξεκινήστε τις εργασίες κατασκευής θα πρέπει να είναι, υποχωρώντας ένα μέτρο από τη γωνία του σπιτιού για να αποφευχθεί ο σχηματισμός των τσέπες αέρα.
 2. Πριν προχωρήσετε, πρέπει να κάνετε μια σήμανση, καθώς και να σχεδιάσετε τη θέση και το μέγεθος των τρυπών.
 3. Η διαδικασία για την εγκατάσταση αγωγών αέρα από αμιαντοτσιμέντο πραγματοποιείται κατά την ενίσχυση του θεμελίου. Στο ενισχυτικό πλέγμα εισάγονται διαδοχικά σωλήνες διαμέτρου περίπου 15 cm κατά μήκος της περιμέτρου του σπιτιού. Με τη βοήθεια καλωδίου, κάντε τη σύνδεση του σωλήνα με την ενίσχυση.
 4. Κατά τη διάρκεια της έκχυσης των σωλήνων σκυροδέματος πρέπει να τοποθετούνται με γη ή άμμο, κλείστε τις εξόδους. Αυτό θα εμποδίσει την εισαγωγή του πολτού τσιμέντου.
 5. Αφού στεγνώσει το σκυρόδεμα, αφαιρείται το κιβώτιο, τα ανοίγματα του σωλήνα απελευθερώνονται από το περιεχόμενο.
 6. Συνιστάται η κάλυψη του αέρα στο θεμέλιο με μεταλλικό πλέγμα για την αποφυγή της εισόδου των τρωκτικών.
Εργαλεία για τον εξαερισμό στο θεμέλιο

Για να κάνετε ανεξάρτητα το άνοιγμα στην βάση, μπορεί να χρειαστείτε μερικά από τα παρακάτω εργαλεία και υλικά:

 • διατρητής;
 • σφυρί, αλυσοπρίονο,
 • αμιαντοτσιμέντο ·
 • τρυπάνια για μέταλλο, ξύλο.
 • Μια καλέμι?
 • σχάρες στις οπές αέρα.
 • άμμο.

Κλείσιμο των προϊόντων κατά τη διάρκεια του χειμώνα κρύο

Μερικές φορές οι οικοδεσπότες κλείνουν το άνοιγμα στο θεμέλιο για το χειμώνα. Το μέτρο αυτό είναι λογικό εάν η χρήση ιδιωτικής κατοικίας είναι εποχιακή και δεν κοστίζει. Στην περίπτωση αυτή, οι οπές εξαερισμού σε χαμηλές θερμοκρασίες μπορούν να κλείσουν πλήρως ή εν μέρει.

Το κλείσιμο των προϊόντων είναι απαραίτητο μόνο όταν το σπίτι δεν σταματάει κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Αλλά αν το δωμάτιο είναι σε συνεχή λειτουργία και θερμαίνεται, τότε μην κλείνετε τον αέρα. Με κλειστές οπές εξαερισμού, η προκύπτουσα διαφορά θερμοκρασίας θα προκαλέσει την εμφάνιση συμπυκνωμάτων, καλουπιών και σήψης στο υποπεδίο, γεγονός που δεν θα έχει θετική επίδραση στην κατάσταση της ιδιωτικής δομής.

Φυσικά, ο αερισμός του θεμελίου του ξύλινου σπιτιού συμβάλλει στην απώλεια θερμότητας, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες πρέπει να κάνουν τη μόνωση του δαπέδου και του υπόγειου χώρου για να εξασφαλίσουν άνετες θερμοκρασιακές συνθήκες.

Ανάγκη της συσκευής προϊόντων

Μερικοί ιδιοκτήτες αρνούνται σκόπιμα τη συσκευή αερισμού ανοίγματα, κίνητρο από το γεγονός ότι στην Ευρώπη το vent δεν χρησιμοποιεί. Αλλά το γεγονός είναι ότι η ευρωπαϊκή τεχνολογία κατασκευών είναι πολύ διαφορετική από αυτή που υιοθετήθηκε στη χώρα μας. Εάν χρησιμοποιούνται θεμέλια λωρίδων, τότε το δάπεδο καλύπτεται με άμμο ή γη. Πάνω τοποθετήστε μια πλωτή ή αναρτημένη πλάκα δαπέδου. Τα δάπεδα στο έδαφος μεταφέρουν θερμότητα από το έδαφος σε κρύο καιρό και το καλοκαίρι συμβάλλουν στη διατήρηση της ευχάριστης δροσιάς του δωματίου.

Εάν το δάπεδο είναι τοποθετημένο στο έδαφος, ο αέρας δεν μπορεί να εγκατασταθεί

Το έδαφος έχει μια χρήσιμη ποιότητα - για να διατηρηθεί η θερμοκρασία 2-4 βαθμούς θερμότητας ακόμη και στους παγετούς. Και η απουσία αεραγωγών δεν επιτρέπει στον παγωμένο αέρα να πέσει κάτω από το πάτωμα. Το μονολιθικό δάπεδο από σκυρόδεμα έχει υψηλή απόδοση θερμότητας, δεν φοβάται την υγρασία και μπορεί να αντέξει σημαντικά φορτία.
Έχουμε κατασκευαστικές εργασίες για την παροχή ενός ιδρύματος, καθώς και ένα υπόγειο. Και αυτό καθιστά υποχρεωτική τη χρήση του produhov.

Αγνοήστε την εγκατάσταση των εκπομπών αέρα δεν μπορεί να είναι, αυτό είναι ένα απαραίτητο μέτρο. Οι εργασίες εγκατάστασης δεν θα απαιτήσουν πολύ χρόνο, προσπάθεια και δεν θα συνεπάγονται μεγάλο κόστος υλικών. Ωστόσο, τα οφέλη από αυτό θα είναι πολύ σημαντικά. Ο εξαερισμός της θεμελίωσης ενός σπιτιού από ξύλο είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αφού το ξύλο είναι ένα οργανικό υλικό που υπόκειται σε υγρασία και βακτηριακή βλάβη. Η εγκατάσταση αεραγωγών εμποδίζει την εμφάνιση μούχλας και συμπύκνωσης, καθώς και την πρόωρη καταστροφή ιδιωτικής κατοικίας.