Εξαερισμός εξαερισμού μέσω του τοίχου μιας ιδιωτικής κατοικίας: η συσκευή και η αρχή λειτουργίας, ο υπολογισμός της χωρητικότητας και των διαστάσεων του συστήματος και του συστήματος εγκατάστασης

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το πρόβλημα της ανταλλαγής ποιότητας αέρα σε μια ιδιωτική κατοικία προκύπτει λόγω της έλλειψης ενός φυσικού συστήματος εξαερισμού το οποίο δεν παρέχεται από τον ιδιοκτήτη κατά το σχεδιασμό και την κατασκευή. Διορθώστε το σφάλμα χρησιμοποιώντας την αναγκαστική κυκλοφορία αέρα. Ένας τρόπος για να το εξασφαλίσετε - εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι με πρόσβαση στον τοίχο. Λεπτομερείς οδηγίες θα σας βοηθήσουν να κάνετε την εργασία σας.

Ο σχεδιασμός αυτός θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις για την ελάχιστη απαιτούμενη κυκλοφορία αέρα;

Μέσα από την τρύπα στον τοίχο, μπορείτε να κάνετε αερισμό τριών τύπων:

 • φυσικό?
 • υποχρεωτική ·
 • σε συνδυασμό.

Κάθε μία από αυτές μπορεί να είναι αποτελεσματική ή αναποτελεσματική, ανάλογα με το πόσο λεπτομερώς τηρούνται οι κανόνες της ρύθμισής της. Η θέση του αγωγού αερισμού (στον τοίχο, στον κάτω ή στον πάνω όροφο) δεν έχει σημασία.

Αλλά η υψηλότερη πιθανότητα να επιτευχθεί καλή ανταλλαγή αέρα μέσω μιας οπής στον τοίχο είναι η χρήση ειδικών βαλβίδων εξαγωγής. Εάν επιλέξετε και εγκαταστήσετε σωστά μια τέτοια συσκευή, η κουκούλα σε μια ιδιωτική κατοικία μέσω του τοίχου θα εξασφαλίσει σταθερή ροή καθαρού αέρα.

Τύποι βαλβίδων εξαγωγής

Υπάρχουν πολλοί τύποι βαλβίδων εξαγωγής. Για τη συσκευή αερισμού μέσω του τοίχου, εκείνες που οι πλοίαρχοι αποκαλούν "εισροή τοίχου", και οι κατασκευαστές - "βαλβίδες τροφοδοσίας τοίχου" είναι κατάλληλες. Κάθε ένα από αυτά τα προϊόντα αποτελείται από πολλά στοιχεία.

 1. Ο αγωγός αέρα. Αυτό ονομάζεται πλαστικό ή μεταλλικό σωλήνα, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στην τρύπα στον τοίχο.
 2. Εξωτερικό τρίψιμο. Αυτό το στοιχείο της συσκευής είναι απαραίτητο για την προστασία του αεραγωγού από τη διείσδυση σκόνης, συντρίμμια, φύλλωμα δέντρων, έντομα.
 3. Κουρτίνες. Είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η εμφύσηση αέρα σε καιρικές συνθήκες.
 4. Φιλτράρετε.
 5. Πάνελ με διακοσμητικό κάλυμμα.

Τα εξαρτήματα των βαλβίδων εισαγωγής με το τοίχωμα παρατίθενται για φυσικό εξαερισμό. Σε όργανα αναγκαστικού τύπου, υπάρχει ανεμιστήρας και ο σχεδιασμός τροποποιείται ελαφρώς, ανάλογα με το μοντέλο. Αλλά η αρχή της συσκευής είναι η ίδια.

Υπάρχουν μοντέλα με θερμικός ανακτητής. Αυτή είναι μια συσκευή εξοικονόμησης θερμότητας που σας επιτρέπει να μειώσετε το κόστος θέρμανσης του σπιτιού. Εργαστείτε με βάση την αρχή της συλλογής θερμότητας στον αέρα που προέρχεται από το δωμάτιο και μεταφέρεται (θερμότητα) στον εισερχόμενο αέρα. Έτσι, παρά την εντατική ανταλλαγή αέρα, διατηρείται μια σταθερή θερμοκρασία στο δωμάτιο.

Σε περιοχές με κρύο κλίμα, συνιστάται η μόνωση της οπής εξαερισμού στον τοίχο. Για το σκοπό αυτό, η πολυφαγία χρησιμοποιείται συχνότερα, αλλά άλλα υλικά: μινυβάτης, υαλοβάμβακας, αφρός αφρός, αφρώδες ελαστικό.

Υπάρχουν συσκευές εξαγωγής που αποδείχτηκαν στη θετική πλευρά. Σχετικά με αυτές τις συσκευές πολύ καλή ανταπόκριση από τους ιδιοκτήτες.

Αυτή η συσκευή έχει σχεδιαστεί για φυσικό αερισμό και λειτουργεί λόγω της διαφοράς πίεσης μέσα και έξω από το δωμάτιο. Για τέτοιες εισροές, η εγκατάσταση συνιστάται κοντά σε θερμαντικά σώματα. Η συσκευή αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • πλαστικό περίβλημα;
 • έναν ηχοαπορροφητή κατασκευασμένο από διογκωμένο πολυαιθυλένιο.
 • ένα χοντρό φίλτρο.
 • μόνωση από αφρώδες πολυαιθυλένιο (τοποθετημένο στο πλάι του δωματίου).
 • πλαστικό αγωγό?
 • εξωτερικό πλέγμα.

Το πλήρες σετ περιλαμβάνει συνδετήρες. Η μέση τιμή είναι 1800 ρούβλια.

Η βαλβίδα είναι μια αυτόματη συσκευή για παροχή αέρα. Εξοπλισμένο με φίλτρο, δεν απαιτεί ηλεκτρική σύνδεση. Η ρύθμιση της ροής αέρα παρέχεται από έναν θερμικό αισθητήρα ο οποίος λειτουργεί σε ένα καθορισμένο κατώφλι.

Η συνεχής παροχή αέρα παρέχεται μέσω διακένου πλάτους 4 mm. Όταν ενεργοποιηθεί ο αυτοματισμός, το κενό αυξάνεται όσο είναι απαραίτητο για την εισροή του απαιτούμενου τμήματος αέρα. Μπορεί να είναι εξοπλισμένο με ανεμιστήρα για εξαναγκασμένο εξαερισμό. Η μέση τιμή είναι 13.700 ρούβλια.

Βαλβίδα τοίχου για φυσικό αερισμό. Είναι εξοπλισμένο με φίλτρα για καθαρισμό του αέρα, τα οποία δεν επιτρέπουν τη διέλευση σκόνης και γύρης. Τοποθετείται σε τοίχους με πάχος όχι μεγαλύτερο από 580 mm. Διαθέτει εξασθένηση ήχου υψηλής ποιότητας, είναι μονωμένη από το εσωτερικό. Χώρα προέλευσης - Γερμανία. Η μέση τιμή είναι 6700 ρούβλια.

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας της καλύπτρας μέσα από τον τοίχο σε ένα ιδιωτικό σπίτι

Οι κλιματολόγοι έχουν από καιρό αποδείξει ότι με ερμητικά κλειστά παράθυρα και πόρτες, το επίπεδο διοξειδίου του άνθρακα στο δωμάτιο για 10 ώρες 1-2 ατόμων είναι 2000 ppm. Για μια άνετη ευημερία ενός ατόμου, επιτρέπεται όχι περισσότερο από 700 ppm. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η κακουχία και η κόπωση μετά το ξύπνημα προκαλούνται από ανεπαρκή οξυγόνο στον αέρα.

Ο εξαερισμός Pritochka έχει σχεδιαστεί για την εξάλειψη όλων των σχετικών προβλημάτων. Η αρχή της δουλειάς της είναι να απομακρύνει τον αέρα από τις εγκαταστάσεις και να παράσχει μια εισροή από το δρόμο. Ένα φυσικό βύθισμα συμβαίνει στην περίπτωση διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης και στις δύο πλευρές του τοίχου. Αυτές οι συνθήκες δεν επαρκούν πάντοτε για αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα. Ως εκ τούτου, οποιαδήποτε εισροή μπορεί να είναι εξοπλισμένη με ανεμιστήρα της κατάλληλης διατομής. Εγκαταστήστε βαλβίδες σε οποιοδήποτε δωμάτιο: στην αίθουσα, στην κουζίνα, στο μπάνιο, στο μπάνιο.

Υπολογισμός της απαιτούμενης χωρητικότητας και διαστάσεων του εξαερισμού

Ο επαγγελματικός υπολογισμός της ισχύος των συσκευών φυσικού ή εξαναγκασμένου εξαερισμού είναι σύνθετος και μεγάλος, απαιτεί ειδικές γνώσεις. Για την εγκατάσταση οικιακών συστημάτων χρησιμοποιήστε ένα απλοποιημένο σύστημα, στο οποίο είναι απαραίτητο να βρείτε μόνο δύο δείκτες.

 1. Διάμετρος του αγωγού. Για εγκαταστάσεις είναι επαρκής για να επιλέγουν οποιαδήποτε από τις τρεις ενότητες 100 (για τον ανεμιστήρα της μικρής χωρητικότητας), 125 (συσκευές μεσαίας ισχύος) και 150 mm (για την ταχεία εξαναγκασμένο αερισμό).
 2. Η απόδοση του ανεμιστήρα. Σύμφωνα με το SNiP, μια πλήρης αντικατάσταση του αέρα στις κατοικίες πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 3 φορές την ώρα. Για να διαπιστωθεί η απαιτούμενη παραγωγικότητα της συσκευής, ο όγκος του δωματίου (και συνεπώς ο αέρας σε αυτό) πολλαπλασιάζεται επί 3.

Η αποτελεσματικότητα του αερισμού επηρεάζει τη μορφή του καναλιού. Πρέπει να είναι ευθεία και μέσα. Μια τρύπα που τρέχει υπό γωνία και κλίση θα πάρει τουλάχιστον το 7% της ισχύος του ανεμιστήρα.

Η διαμόρφωση της εγκατάστασης αγωγών παροχής αέρα είναι μόνο μία: μια διαμπερή οπή στον τοίχο στον οποίο είναι εγκατεστημένη η διάταξη τροφοδοσίας και εξαγωγής. Το κόστος αυτού του εξαερισμού εξαρτάται άμεσα από την τιμή της εισροής τοίχου. Εάν η τοποθέτησή της θα γίνει από έναν ειδικό, θα πρέπει να πληρώσετε για τις υπηρεσίες της. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες των σπιτιών τοποθετούν την κουκούλα στον τοίχο.

Όλοι οι κατασκευαστές των παραποτάμων συνοδεύουν τα προϊόντα τους με λεπτομερείς οδηγίες για την τοποθέτησή τους. Η κύρια δυσκολία είναι ο σχηματισμός μιας τρύπας στον τοίχο.

Εγκατάσταση εξαερισμού στον τοίχο

Για να εγκαταστήσετε σωστά μια βαλβίδα τροφοδοσίας τοίχου, είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε εργαλεία για τη γεώτρηση του τοίχου. Θα χρειαστείτε ένα τρυπάνι, τρυπάνι ή ειδικό ακροφύσιο - μια κορώνα μεγάλης διαμέτρου. Πριν αρχίσετε να εργάζεστε, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει καλωδίωση στον επιλεγμένο χώρο. Η οπή πρέπει να είναι οριζόντια, με ομοιόμορφα τοιχώματα. Όταν ολοκληρωθεί η εργασία για τη δημιουργία του, προχωρήστε στην εγκατάσταση της εισροής.

 • Βήμα 1. Εισάγετε τον αγωγό στην τρύπα, στερεώστε τον με αποστάτες έτσι ώστε να αναλάβει μια οριζόντια θέση.
 • Βήμα 2. Γεμίστε τις εγκοπές ανάμεσα στον αγωγό και τα τοιχώματα της οπής με αφρό στερεώσεως. Αντ 'αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ινώδη μόνωση. Αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να στερεώσετε σταθερά το σωλήνα.
 • Βήμα 3. Από την πλευρά του δρόμου μέχρι την έξοδο του αγωγού τοποθετήστε μια προστατευτική μάσκα. Εάν στο κιτ περιλαμβάνεται φίλτρο ή / και απορροφητήρας, τοποθετήστε τα.
 • Βήμα 4. Βάλτε μια λαστιχένια ταινία στο μανίκι του ανεμιστήρα και τοποθετήστε τη συσκευή μέσα στον σωλήνα. Συνδέστε το δίκτυο.
 • Βήμα 5. Στο πλάι του δωματίου, τοποθετήστε το κεφάλι με το διακοσμητικό πλαίσιο.

Έτσι, γίνεται σαφές ότι η εγκατάσταση εισροής τοίχου σε ιδιωτική κατοικία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αλλά απαιτεί προσεκτικό υπολογισμό και σωστή επιλογή της συσκευής.

Εξαερισμός από τον τοίχο στον δρόμο: εγκατάσταση της βαλβίδας μέσα από μια τρύπα στον τοίχο

Τα περισσότερα από τα νέα υλικά και οι τελικές κατασκευές, που εισάγονται στην περιοχή κατασκευής και φινιρίσματος, αποκλείουν σχεδόν πλήρως την ελεύθερη κίνηση του αέρα. Η στεγανότητα που παρείχαν μαζί με τα πλεονεκτήματα έφεραν ένα σημαντικό μειονέκτημα - μια παραβίαση των διαδικασιών εξαερισμού. Απλώς πρέπει να αποκατασταθούν, επειδή, βλέπετε, χωρίς μια κανονική παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο, είναι αδύνατο να ζήσετε σε αυτό!

Γνωρίζουμε πώς να λύσουμε ένα τόσο δύσκολο πρόβλημα: ο εξαερισμός μέσω του τοίχου στο δρόμο θα σχηματίσει μια κανονική κίνηση των μαζών του αέρα. Μια μικρή μονάδα τοίχου θα εξασφαλίσει την αφαίρεση του ρεύματος αποβλήτων και την άριστη ανταλλαγή αέρα.

Το αντικείμενο που σας προσφέρουμε θα σας εξοικειώσει με τις περιπλοκές της επιλογής μιας βαλβίδας για την οργάνωση του εξαερισμού, με τους κανόνες εγκατάστασης και λειτουργίας της. Οι πληροφορίες που παρουσιάζονται για έλεγχο επιβεβαιώνονται από φωτογραφίες, διαγράμματα και οδηγίες βίντεο.

Τυπικά προβλήματα εξαερισμού

Ο φυσικός αερισμός των χώρων διαβίωσης βασίζεται στην παρουσία μικροσυστοιχιών, χαρακτηριστικών ξύλινων παραθύρων. Μέσω τέτοιων μικρών οπών, ο αέρας έρχεται τακτικά από το εξωτερικό και αφαιρείται από το σπίτι μέσω των αεραγωγών που είναι διατεταγμένοι στις δομές του κτιρίου.

Έτσι το διαμέρισμα αλλάζει διαρκώς τις μάζες του αέρα, συμβάλλοντας σε ένα κανονικό επίπεδο υγρασίας, απομακρύνοντας δυσάρεστες οσμές κλπ.

Η ακατάλληλη ανταλλαγή αέρα στο σπίτι είναι ένα σχεδόν αναπόφευκτο πρόβλημα κατά τη λήψη μέτρων για τη μείωση των θερμικών απωλειών. Εγκαθιστώντας νέα παράθυρα και πόρτες, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσουν τη διαρροή θερμότητας, λίγοι άνθρωποι σκέφτονται να αερίζουν τα σπίτια τους.

Αλλά σύντομα τα προβλήματα εμφανίζονται με τη μορφή μιας βουλωμένης ατμόσφαιρας, την αναπαραγωγή μούχλας στο μπάνιο και άλλα παρόμοια φαινόμενα. Σύντομα ένα μη φυσιολογικό μικροκλίμα αρχίζει να επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση υγείας αυτών που ζουν σε ένα τέτοιο σπίτι.

Τα συστήματα εξαερισμού του αέρα τροφοδοσίας διαφόρων τύπων και τύπων βοηθούν στην εξάλειψη της υπερβολικής σφράγισης των χώρων, αλλά για κανονικό αερισμό αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό. Το σχέδιο του φυσικού αερισμού εξαγωγής είναι συχνά αδύναμο, αν δεν απουσιάζει εντελώς. Λόγω προβλημάτων με τη συσκευή των δομών αερισμού, μέρος των αέριων μαζών που πρέπει να απομακρυνθούν από το σπίτι διεισδύει πίσω.

Στην κατάσταση έλξης στο σύστημα εξαερισμού ενός σπιτιού ή διαμερίσματος, η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο, ή μάλλον η διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω, αντανακλάται επίσης. Το χειμώνα, αυτό το κενό είναι αρκετά μεγάλο ώστε να παρέχει καλή πρόσφυση. Αλλά το καλοκαίρι, η διαφορά στις θερμοκρασίες μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού αέρα δεν είναι τόσο σημαντική, και αυτό δεν είναι πολύ καλό στην ποιότητα της ώσης.

Για αυτούς τους λόγους, πρέπει να σκεφτείτε την ανάγκη εγκατάστασης ειδικών βαλβίδων εξαγωγής. Θα εξασφαλίσουν την ταχεία και αποτελεσματική απομάκρυνση των αποβλήτων από την κατοικία, καθώς και την αποφυγή της ανάστροφης διείσδυσής τους.

Τύποι βαλβίδων εξαγωγής

Η χαμηλή αποτελεσματικότητα του εξαερισμού εξάτμισης εξηγείται συνήθως από διάφορους λόγους, για παράδειγμα, παραβίαση της διαπερατότητας των καναλιών ή της στεγανότητας τους. Σε κτίρια πολλαπλών ορόφων, τέτοιες καταστάσεις προκύπτουν συχνά λόγω ελαττωμάτων κατά τη διάρκεια επισκευών και δεν είναι πάντοτε δυνατό να εξαλειφθούν οι συνέπειες των σφαλμάτων και να αποκατασταθεί η κανονική κατάσταση των αγωγών εξαερισμού.

Σε αυτή την περίπτωση, οι βαλβίδες εξαγωγής ενδέχεται να είναι περισσότερο από κατάλληλες. Ο σχεδιασμός αυτών των συσκευών είναι πολύ απλός, ο κύριος σκοπός τους είναι να αφήνουν τον αέρα να ρέει έξω και να μην επιτρέπεται να διεισδύσει πίσω. Ανά τύπο εγκατάστασης, αυτές οι βαλβίδες χωρίζονται σε οριζόντια και κάθετη, εξαρτώνται από την κατεύθυνση της ροής του αέρα.

Εάν η ροή των καυσαερίων πρέπει να κινείται κατακόρυφα, επιλέξτε μια βαλβίδα με μια οριζόντια εγκατάσταση. Και για να εκτρέψετε τον αέρα οριζόντια, χρειάζεστε μια κάθετη βαλβίδα. Τυπικά, τα μοντέλα βαλβίδων εξάτμισης είναι εξοπλισμένα με ανεμιστήρα. Χρησιμοποιούνται όταν η αφαίρεση του αέρα από τις εγκαταστάσεις πρέπει να γίνεται με βίαιο τρόπο.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι το επίπεδο θορύβου που εκπέμπει η συσκευή εργασίας. Όσο χαμηλότερες είναι οι ηχητικές επιδράσεις από τις λεπίδες ανοίγματος της βαλβίδας ή / και από τον περιστρεφόμενο ανεμιστήρα, τόσο το καλύτερο. Πολλές χρήσιμες πληροφορίες μπορούν να βρεθούν στο τεχνικό διαβατήριο του προϊόντος.

Κατασκευή μονάδας τοίχου

Η συμβατική βαλβίδα εξαγωγής αποτελείται από τρία κύρια μέρη:

Μια στρογγυλή φλάντζα είναι ένα συνδετικό στοιχείο που επιτρέπει τη σύνδεση της βαλβίδας στον αγωγό αερισμού. Το Lattice είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο που απλά καλύπτει μια τρύπα στον τοίχο και επίσης αποτρέπει την τυχαία είσοδο μεγάλων συντριμμιών. Η βάση του σχεδίου είναι ένας αποσβεστήρας.

Πρόκειται για ένα κινούμενο πέταλο, κυκλική ή τετράγωνη διαμόρφωση στερεωμένη στον άξονα. Μπορεί να ανοίξει μόνο προς μία κατεύθυνση, εξασφαλίζοντας τη σωστή κίνηση της ροής του αέρα. Ο σχεδιασμός μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μια γραμμή στρογγυλεμένου σωλήνα που επιτρέπει στη βαλβίδα να παραμείνει κλειστή όταν ο ανεμιστήρας είναι σβηστός.

Για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις, συνιστάται συνήθως να επιλέξετε μια βαλβίδα με καλά χαρακτηριστικά προστασίας από έκρηξη, αλλά για κατοικίες η αξία έχει άλλα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, θα είναι χρήσιμο να έχετε ελαστικό παρέμβυσμα που μειώνει την ποσότητα του θορύβου.

Μία από τις πιο συνηθισμένες επιλογές για τη βαλβίδα εξαγωγής είναι η σχεδίαση πεταλούδας. Δύο λεπίδες είναι στερεωμένες στον κεντρικό άξονα. Ένας άλλος δημοφιλής σχεδιασμός τέτοιων συσκευών ονομάζεται πέταλο, περιλαμβάνει μια σειρά παράλληλα τοποθετημένων λεπίδων που κινούνται σύμφωνα με την αρχή των περσίδων.

Εύλογη επιλογή της κατάλληλης επιλογής

Τις περισσότερες φορές, οι βαλβίδες εξαερισμού στον τοίχο είναι κατασκευασμένες από μέταλλο ή ανθεκτικό πλαστικό. Για συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας, για παράδειγμα, για λουτρό, τα πλαστικά προϊόντα δεν είναι κατάλληλα, αλλά έχουν αποδείξει άριστα σε λιγότερο δύσκολες καταστάσεις. Κατά την επιλογή μιας βαλβίδας, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη το τμήμα της: ορθογώνιο ή στρογγυλό.

Ο σημαντικότερος δείκτης είναι η ταχύτητα ροής αέρα στην οποία σχεδιάζεται η συσκευή. Τα συνηθέστερα μοντέλα είναι σχεδιασμένα για ροή 4-6 m / s.

Εάν η βαλβίδα έχει επιλεγεί για ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού, είναι πολύ σημαντικό τα στοιχεία του πτερυγίου της βαλβίδας να αντιδρούν ευαίσθητα ακόμη και σε μικρές ροές αέρα. Αλλά για συστήματα με ασθενές ρεύμα, η παρουσία ενός ανεμιστήρα εξάτμισης είναι υποχρεωτική, επομένως αυτή η ευαισθησία δεν είναι απαραίτητη.

Αλλά εδώ είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα που είναι κατάλληλος για τροφοδοσία, ανάλογα με την ένταση του χώρου για τον οποίο έχει επιλεγεί η συσκευή. Έτσι, για την κουζίνα, υπολογίστε τη δύναμη του ανεμιστήρα, χρησιμοποιώντας έναν παράγοντα αύξησης δέκα, και για ένα μπάνιο αυτό το ποσοστό μπορεί να είναι επτά μονάδες.

Σε πολυώροφα κτίρια, ο σωλήνας αερισμού εξαγωγής πρέπει να ληφθεί ένα μέτρο από την οροφή έτσι ώστε οι δυσάρεστες οσμές να μην διεισδύουν από τα κάτω δάπεδα στα ανώτερα.

Λεπτότητα του συστήματος εξαερισμού στον τοίχο

Σε ιδιωτικές κατοικίες και ακόμη και σε πολυώροφα κτίρια, σε πολλές περιπτώσεις είναι πιο βολικό να κατασκευαστεί μια έξοδος εξαερισμού απευθείας στον τοίχο. Για αυτό, χρησιμοποιούνται μοντέλα βαλβίδων εξαγωγής με ανεμιστήρα, τα οποία εισάγονται στον συμπλέκτη τοποθέτησης που προορίζεται για τη θέση τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε εναέρια μοντέλα οπαδών που είναι συνδεδεμένα στο εσωτερικό του τοίχου.

Για να εγκαταστήσετε ένα τέτοιο απλό σχέδιο, πρέπει να φτιάξετε μια μεγάλη τρύπα για την εγκατάσταση εξαερισμού στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού. Αλλά πρώτα πρέπει να επιλέξετε τη σωστή συσκευή. Τα μοντέλα με χειροκίνητο έλεγχο έχουν μια δημοκρατική τιμή, αλλά είναι εξαιρετικά άβολα να λειτουργούν, αφού θα πρέπει πάντα να θυμάστε να ενεργοποιείτε ή να απενεργοποιείτε τη βαλβίδα εξαγωγής.

Για να αυτοματοποιήσετε τη διαδικασία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χρονόμετρο. Θα χρειαστεί να επιλέξετε ένα χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με αυτές τις ρυθμίσεις, η βαλβίδα θα ενεργοποιηθεί και θα απενεργοποιηθεί την καθορισμένη ώρα. Πιο αποτελεσματική μπορεί να είναι η χρήση αισθητήρα που ανταποκρίνεται στο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο.

Σε αυτή την περίπτωση, η συσκευή θα αρχίσει να λειτουργεί όταν ο αέρας στο δωμάτιο γίνει πολύ υγρός, ο ανεμιστήρας σταματά όταν μειωθεί η υγρασία. Κατά την επιλογή αυτόματων συσκευών ελέγχου, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι όταν απενεργοποιείτε την τροφοδοσία ρεύματος, αποθηκεύονται οι ρυθμίσεις που έχουν ρυθμιστεί προηγουμένως.

Για να εξασφαλίσετε καλή εναλλαγή αέρα στο δωμάτιο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε έναν αρκετά ισχυρό ανεμιστήρα. Από αυτή την άποψη, η μονάδα απλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κίνηση μεγάλου όγκου αέριων μαζών, με αποτέλεσμα ο εξαερισμός να μην είναι αρκετά αποτελεσματικός.

Στους υπολογισμούς χρησιμοποιείται συνήθως ένας απλός τύπος:

Μ = Ο * Β

 • M - απαιτούμενη ισχύς ανεμιστήρα.
 • O - την ένταση του χώρου στον οποίο θα εγκατασταθεί η συσκευή.
 • Β - αυξανόμενος συντελεστής ανταλλαγής αέρα.

Υπολογίστε τον όγκο του δωματίου, όπως γνωρίζετε από τη σχολική πορεία των μαθηματικών, μπορείτε ως προϊόν της περιοχής και το ύψος του δωματίου. Ο συντελεστής εναλλαγής αέρα καθορίζεται ανάλογα με το σκοπό του χώρου. Ο δείκτης αυτός πρέπει να είναι:

 • για μια ξεχωριστή τουαλέτα - 8;
 • για την κουζίνα - 15?
 • για ένα μπάνιο ή ένα συνδυασμένο μπάνιο - 20.

Απομένει μόνο να καθορίσετε την ένταση του δωματίου και να τον πολλαπλασιάσετε με τον κατάλληλο συντελεστή για να λάβετε μια ένδειξη που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε μια βαλβίδα με έναν αρκετά ισχυρό ανεμιστήρα. Μην πάρετε ένα υπερβολικά ισχυρό μοντέλο, αυτό θα προκαλέσει μόνο περιττά έξοδα και δεν θα έχει ευνοϊκή επίδραση στη διαδικασία εξαερισμού.

Κατά τον υπολογισμό της ισχύος του ανεμιστήρα εξάτμισης, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η ευαισθησία αυτού του εξοπλισμού στην αντίσταση του συστήματος. Η παρουσία μιας διακοσμητικής σχάρας και μιας βαλβίδας μπορεί να μειώσει την ταχύτητα κίνησης της ροής του αέρα σε τρία έως πέντε και ακόμη δέκα φορές. Επομένως, δεν πρέπει να επιλέξετε μια συσκευή με το ελάχιστο μέγεθος και ισχύ.

Η απόδοση του ανεμιστήρα πρέπει να είναι επαρκής ώστε να επιτρέπει στον αέρα εξαγωγής από τους παρακείμενους χώρους να διαφύγει μέσω της βαλβίδας και όχι μόνο από το δωμάτιο στο οποίο είναι εγκατεστημένη η συσκευή. Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής με ανεμιστήρα, πρέπει να επιλέξετε την κατάλληλη θέση.

Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε έναν τοίχο που είναι τόσο μακριά από τον τόπο όπου λαμβάνεται καθαρός αέρας. Συνήθως, ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας εγκαθίσταται στους τοίχους ή τα παράθυρα τέτοιων χώρων όπως ένα υπνοδωμάτιο ή ένα σαλόνι. Για τον εξαερισμό, μια κουζίνα ή ένα μπάνιο είναι πιο κατάλληλο. Ως αποτέλεσμα, οι δυσάρεστες οσμές, οι υπερβολικοί υδρατμοί κ.λπ. εκτρέπονται επίσης από τον αέρα εξαγωγής.

Η οπή για τη βαλβίδα εξαγωγής πρέπει να είναι στο επάνω μέρος του τοίχου. Πραγματοποιήστε πρώτα την σήμανση και στη συνέχεια ξεκινήστε τη διάτρηση. Μια τρύπα κατάλληλων διαστάσεων γίνεται με ένα τρυπάνι και ένα τρυπάνι δακτυλίου φτερού. Μερικές φορές πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό εργαλείο με ένα ακροφύσιο διαμαντιού.

Το άνοιγμα για τη βαλβίδα εξαγωγής πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις του ανεμιστήρα σε μέγεθος και διαμόρφωση. Συνήθως πρόκειται για μια στρογγυλή συσκευή, αλλά μερικές φορές είναι πιο βολικό να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή με τετράγωνη θήκη. Σε αυτή την περίπτωση, η οπή κάτω από τη βαλβίδα πρέπει να είναι κοίλη με τη χρήση ενός διατρητικού μηχανισμού με ένα εξάρτημα σε σχήμα λεπίδας.

Τέτοιες εργασίες συνήθως συνοδεύονται από μεγάλη ποσότητα σκόνης, από την οποία δεν εξοικονομείται ούτε η χρήση μιας βιομηχανικής ηλεκτρικής σκούπας. Είναι απαραίτητο να καλύψετε τις επιφάνειες με μια μεμβράνη ή άλλα κατάλληλα υλικά πριν ξεκινήσετε τη διάτρηση για να τα προστατεύσετε από τη μόλυνση.

Για τη γεώτρηση ιδιαίτερα παχύ εξωτερικών τοίχων από ισχυρά υλικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μηχανή γεώτρησης πυρήνα. Πρόκειται για ένα ακριβό εξοπλισμό, το οποίο είναι φθηνότερο για ενοικίαση από το να αγοράσει. Οι εξειδικευμένες εταιρείες παρέχουν την υπηρεσία της γεώτρησης σε σχετικά χαμηλή τιμή, η οποία εξαρτάται από το βάθος της διάτρησης και το υλικό του τοίχου.

Κατά τη λειτουργία αυτού του εξοπλισμού χρησιμοποιείται ψύξη με νερό. Ταυτόχρονα, μια συσκευή χρησιμοποιείται για τη συλλογή των απορριμμάτων και του νερού, αλλά μερικά από αυτά θα πέσουν ακόμα στον τοίχο, αυτό το σημείο πρέπει να ληφθεί υπόψη πριν ξεκινήσετε την εργασία. Αφού προετοιμαστεί η τρύπα και καθαριστεί από τη σκόνη, πρέπει να εισαχθεί στη σύζευξη, παρέχεται πλήρης με βαλβίδα.

Τώρα σημειώστε τον τόπο της στερέωσης του ανεμιστήρα. Η συσκευή είναι στερεωμένη στον τοίχο μέσω των οπών που προορίζονται για το σκοπό αυτό. Σαν συνδετήρες, οι συστοιχίες γόμφων χρησιμοποιούνται συχνότερα. Συνήθως υπάρχει ένα μικρό διάκενο μεταξύ του συνδέσμου και του τοίχου, μέσω του οποίου ο αέρας μπορεί στη συνέχεια να διεισδύσει.

Όλες αυτές οι σχισμές σπρώχνουν απαλά τον αφρό στήριξης, ο οποίος θα εξασφαλίσει την κατασκευή της απαραίτητης στεγανότητας. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεκινήσετε την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής. Για να δράσετε πολύ προσεκτικά, ώστε να μην καταστραφεί η ίδια η βαλβίδα κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και να αποφευχθεί η εισχώρηση των συντριμμιών στην κατασκευή.

Μετά την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι τα πτερύγια των βαλβίδων κινούνται ελεύθερα, μην κολλάτε. Μετά από αυτό, στο εξωτερικό του τοίχου του σπιτιού θα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα διακοσμητικό πλέγμα που θα κλείσει την τρύπα και θα δώσει τη δομή αισθητική εμφάνιση. Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της βαλβίδας εξαγωγής και να μειωθεί η πιθανότητα κατάψυσής της κατά τη διάρκεια του χειμώνα, συνιστάται η τοποθέτηση ενός στρώματος θερμομονωτικού υλικού γύρω από τη σύζευξη.

Αυτό το σημείο πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό της διαμέτρου της οπής για τη βαλβίδα εξαγωγής. Μερικοί πλοίαρχοι θεωρούν ότι ο συμπλέκτης, ο οποίος είναι εφοδιασμένος με βαλβίδα εξαγωγής, που δεν είναι αρκετά ισχυρός. Σημειώνουν ότι, εάν είναι απαραίτητο, ο σύνδεσμος μπορεί να καταστραφεί τυχαία και συνιστάται η αντικατάστασή του με ένα κομμάτι από ισχυρότερο πλαστικό σωλήνα κατάλληλης διαμέτρου.

Εάν ένας τέτοιος σωλήνας είναι ελαφρώς πλατύτερος από τον ανεμιστήρα που εισάγεται σε αυτό, είναι δυνατή η εκτύλιξη μιας μονωτικής ταινίας ή άλλου κατάλληλου υλικού, έτσι ώστε η συσκευή να είναι επαρκώς σφιχτή. Από το εσωτερικό, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να διαθέτει τροφοδοσία ρεύματος. Το καλώδιο τροφοδοτείται στον πίνακα, όταν συνδέεται για λόγους ασφαλείας, χρησιμοποιούνται ασφάλειες χαμηλής τήξης.

Κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής στην τουαλέτα, η παροχή ρεύματος μπορεί να συνδεθεί με τέτοιο τρόπο ώστε ο ανεμιστήρας να ανάβει ταυτόχρονα με τον φωτισμό. Σε αυτή την περίπτωση, ο χρονοδιακόπτης μπορεί να ρυθμιστεί για να απενεργοποιηθεί μετά από μια ορισμένη περίοδο μετά την απενεργοποίηση της λυχνίας.

Για να λειτουργεί αποτελεσματικά ο εξαερισμός στην τουαλέτα και το μπάνιο, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί η ροή του αέρα σε αυτά τα δωμάτια. Συνήθως, στο κάτω μέρος των θυρών τοποθετούνται ειδικές γρίλιες εξαερισμού.

Κατά τη λειτουργία της βαλβίδας εξαγωγής, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη ένα τέτοιο πρόβλημα όπως η εμφάνιση εμπλοκών. Αν τα συντρίμματα εισχωρήσουν μέσα στη συσκευή, μπορεί να προκαλέσει σπάσιμο στη βαλβίδα και να δυσκολευτεί η λειτουργία του ανεμιστήρα. Εάν συμβεί αυτό, η συσκευή θα πρέπει να αποσυνδεθεί, να καθαριστεί από ακαθαρσίες και να εγκατασταθεί ξανά. Βαλβίδες του τύπου "πεταλούδα" το χειμώνα μπορούν να καλυφθούν με ένα στρώμα πάγου, το οποίο επίσης οδηγεί σε προβλήματα στον μηχανισμό.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Η διαδικασία εγκατάστασης του ανεμιστήρα και της βαλβίδας ελέγχου μέσω του τοίχου περιγράφεται λεπτομερώς σε αυτό το βίντεο:

Εδώ αποδεικνύεται η εργασία ενός ανεμιστήρα εξάτμισης υψηλής ισχύος με μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Η συσκευή χαρακτηρίζεται από αυξημένη ανθεκτικότητα και χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία:

Ο εξαερισμός είναι απαραίτητο στοιχείο για την κανονική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι. Εάν έχει εγκατασταθεί σωστά, η κανονική υγρασία και ένα υγιές μικροκλίμα θα διατηρηθούν στους χώρους διαβίωσης.

Πώς να κάνετε αερισμό στον τοίχο, ποιες συσκευές για αυτήν τη χρήση

Πλαστικά κονιά, ερμητικά κλειστές πόρτες εισόδου - όλα αυτά έκαναν το σπίτι να μοιάζει με θερμοσκληρυντικό. Είναι ακατάλληλο για ζωντανή ατμόσφαιρα, γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό στο στάδιο του σχεδιασμού του κτιρίου να εξετάσει το σύστημα εξαερισμού. Αλλά αν το σπίτι είναι χτισμένο, υπάρχει αερισμός, αλλά δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί. Τι πρέπει να κάνετε σε αυτή την περίπτωση, επειδή δεν υπάρχει εισροή αέρα. Επιλογή 1 - αερισμός στον τοίχο. Με την φαινομενική απλότητα του σχεδιασμού, αυτή είναι στην πραγματικότητα μια κρίσιμη στιγμή, από την οποία εξαρτάται η άνεση και η αίσθηση της οικίας. Επομένως, πριν κάνετε τον αερισμό μέσω του τοίχου, πρέπει να καταλάβετε πώς πρέπει να λειτουργήσει και να υπολογίσετε με ακρίβεια τις παραμέτρους του.

Τα πιο λογικά σχέδια εξαερισμού μέσα από τον τοίχο

Εδώ πρέπει να ληφθούν υπόψη δύο σημεία:

 1. Έχει το σπίτι έχει κοιλώματα αερισμού ή άξονες. Σε ποια κατάσταση είναι. Μετά από όλα, μπορεί να υπάρχει μια κατάσταση που ο οριζόντιος αερισμός μέσω του τοίχου είναι οργανωμένος, και ένας κατακόρυφος κατακόρυφος είναι φραγμένος με τα συντρίμμια. Δηλαδή, από τη διαθεσιμότητά του δεν υπάρχει όφελος. Επομένως, πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να καθοριστεί αν ο αγωγός εξαερισμού θα τραβήξει τον αέρα εξαγωγής.
 2. Αν δεν υπήρχε κανένας αερισμός στο σπίτι, τότε θα ήταν απαραίτητο να σκεφτούμε τα συστήματα και την εισροή και εξαγωγή του αέρα.

Επομένως, όταν μιλάμε για ορθολογικό αερισμό, είναι απαραίτητο πρώτα απ 'όλα να καθορίσουμε την παρουσία ή την απουσία τέτοιων γενικότερα.

Όσο για τον εξαερισμό, ο οποίος αποφασίζεται να μεταφερθεί στον τοίχο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εδώ στάνταρ λύσεις: φυσική ανταλλαγή αέρα ή εξαναγκασμένος εξαερισμός. Η διαφορά μεταξύ τους, αντίστοιχα, είναι η απουσία ή η παρουσία οπαδών.

Με φυσικό βύθισμα

Στην πραγματικότητα, όλα γίνονται πολύ απλά. Γι 'αυτό είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε δύο τρύπες στον τοίχο μέσα σε κάθε δωμάτιο: το ένα στο ανώτατο όριο, το άλλο στο πάτωμα. Σε αυτή την περίπτωση, οι τρύπες θα πρέπει να βρίσκονται στα αντίθετα τοιχώματα του δωματίου. Δηλαδή, η κίνηση των αέριων μαζών κατά μήκος της διαγωνίου του δωματίου από το δάπεδο μέχρι την οροφή θα πρέπει να καταλήξει, γεγονός που καθιστά δυνατή τη σύλληψη μεγάλου μέρους του χώρου.

Η ροή του αέρα στην περίπτωση αυτή κινείται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους: ο ζεστός αέρας προσπαθεί να αφήσει το δωμάτιο μέσα από το ανώτερο άνοιγμα στο δρόμο, δημιουργώντας ένα κενό μέσα στο δωμάτιο. Ο τελευταίος αντλεί δροσερό αέρα από το δρόμο, ισοπέδροντας την πίεση μέσα στο δωμάτιο με το δρόμο.

Αυτή είναι η απλούστερη επιλογή, για την οποία πρέπει απλώς να φτιάξετε τρύπες στους τοίχους με διάτρητο και κορώνα. Εγκαθιστούν βαλβίδες αέρα. Σχετικά με αυτά λίγο χαμηλότερα.

Υπάρχει μια άλλη επιλογή - είναι πιο περίπλοκη στην εκτέλεση. Για να γίνει αυτό, η τρύπα εξάτμισης δεν γίνεται στον τοίχο, αλλά στην οροφή με ένα πέρασμα από την οροφή και την οροφή στο δρόμο. Σε αυτό το σημείο, ένας συμβατικός σωλήνας (πλαστικό ή μέταλλο) είναι εγκατεστημένος με πρόσβαση στην οροφή και εγκατάσταση ενός προστατευτικού καλύμματος από την ατμοσφαιρική βροχόπτωση.

Με εξαναγκασμένο εξαερισμό

Κατ 'αρχήν, όλα είναι τα ίδια εδώ, μόνο αντί των βαλβίδων, εγκαθίστανται ανεμιστήρες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δύο από αυτές:

 1. Η τοποθέτηση σε τοίχο είναι μια δομή που στερεώνεται στον τοίχο στο σημείο της διάτρητης οπής. Ένας πλαστικός σωλήνας εισάγεται στην ίδια την οπή, η οποία είναι κλειστή από έξω από ένα πλέγμα από τη διείσδυση πτηνών και μικρών ζώων.
 2. Το κανάλι. Αυτή η συσκευή έχει τη μορφή σωλήνα, μέσα στον οποίο έχει τοποθετηθεί ανεμιστήρας. Τοποθετείται απλά στον τοίχο και οι γρίλιες είναι τοποθετημένες και στις δύο πλευρές. Ως σύνδεσμος, χρησιμοποιείται στεγανωτικό ή αφρός συναρμολόγησης, ο οποίος εφαρμόζεται στο διάκενο μεταξύ του σωλήνα και του τοιχώματος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν χωριστά ή στις τροφοδοτικές οπές τροφοδοσίας ή στην εξάτμιση. Όταν τα μεγάλα δωμάτια συνιστώνται για την τοποθέτησή τους σε δύο τρύπες ταυτόχρονα, δηλαδή, για να επιτευχθεί εξαερισμός τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Ας προσθέσουμε ότι ο μηχανικός αερισμός είναι ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος επίλυσης προβλημάτων που σχετίζονται με την κυκλοφορία του αέρα μέσα στο σπίτι. Αυτό είναι το πρώτο. Κατά τη δημιουργία αυτού του τύπου συστήματος εξαερισμού, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν τρύπες μικρότερης διαμέτρου από ό, τι με τον φυσικό τρόπο.

Συνδυασμένα συστήματα

Δεν υπάρχει λόγος να μιλάμε για συνδυασμένα συστήματα. Μετά από όλα, το ίδιο το όνομα σημαίνει ότι στο σύστημα εξαερισμού του σπιτιού πρέπει να υπάρχουν τρύπες στον τοίχο χωρίς ανεμιστήρες και με ανεμιστήρες. Εάν είναι εγκατεστημένα στη συνέχεια, τότε αυτό είναι ένα δίκτυο τροφοδοσίας, εάν πάνω, τότε εξάτμιση. Δηλαδή, έχουν τα δικά τους ονόματα.

Πιθανότατα, αυτός ο όρος (συνδυασμός) είναι η εγκατάσταση διαφορετικών συστημάτων σε διαφορετικούς χώρους. Για παράδειγμα, στην κουζίνα αναγκάζονται, στο υπνοδωμάτιο είναι φυσικό. Αυτό θα είναι κατανοητό, επειδή η ανταλλαγή αέρα στην κουζίνα πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 m³ / h, και στο υπνοδωμάτιο 15-20. Ως εκ τούτου, στην τελευταία, φυσικός αερισμός θα ηρεμήσει, αλλά στην κουζίνα δεν μπορεί.

Δημοφιλείς συσκευές για οριζόντια συστήματα εξαερισμού

Υπάρχουν τρεις συσκευές που χρησιμοποιούνται σήμερα για την κατασκευή του οριζόντιου εξαερισμού, είναι επίσης οι πιο δημοφιλείς.

 1. Υποδοχές εφοδιασμού σε πλαστικά παράθυρα.
 2. Βαλβίδες αέρα.
 3. Ανεμιστήρες διαφορετικών σχεδίων.

Με τις υποδοχές τροφοδοσίας μπορείτε να περάσετε αν ο άξονας των καυσαερίων λειτουργεί καλά. Ακόμα κι αν είναι ένα, και οι υποδοχές γίνονται σε όλα τα δωμάτια τουλάχιστον σε ένα παράθυρο. Εάν η κουκούλα δεν λειτουργεί, τότε είναι καλύτερα να τοποθετήσετε βαλβίδες και ανεμιστήρες.

Βαλβίδες τροφοδοσίας

Ο εξαερισμός σε ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι με την εγκατάσταση μιας βαλβίδας είναι μια πραγματική ευκαιρία για τον έλεγχο της ανταλλαγής αέρα. Αυτή η συσκευή έχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες συσκευές:

 • Μην ενοχλείτε τον σχεδιασμό του δωματίου και τον σχεδιασμό του παραθύρου.
 • μπορεί να εγκατασταθεί ανά πάσα στιγμή, ακόμη και μετά την επισκευή.
 • Μπορείτε να το εγκαταστήσετε μόνοι σας χωρίς να καλέσετε τους πλοιάρχους.
 • τοποθεσία - οπουδήποτε?
 • δυνατότητα ρύθμισης της ροής του αέρα από το δρόμο.

Ταυτόχρονα, οι κατασκευαστές σήμερα προσφέρουν παραδοσιακές βαλβίδες με μηχανική ρύθμιση, δηλαδή μπορούν να κλείσουν και να ανοίξουν με τη βοήθεια ενός χεριού μέσω του μανδάλου και με τα ηλεκτρονικά μέσα ενός τηλεχειριστηρίου. Ταυτόχρονα, στο τελευταίο μπορεί να ρυθμιστεί το καθεστώς θερμοκρασίας, το οποίο θα ελέγχει το μικροκλίμα στα δωμάτια.

Τοποθετήστε τη βαλβίδα τροφοδοσίας στον τοίχο με τα χέρια σας - χωρίς πρόβλημα. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να γίνει μια διαμπερής οπή στον τοίχο με ένα διάτρητο και ένα τρυπάνι με διαμάντια ή τρυπάνι (όλα εξαρτώνται από το μέγεθος της συσκευής), η διάμετρος της οποίας επιλέγεται για τη διάμετρο της βαλβίδας. Όταν έχει τοποθετηθεί η συσκευή. Από το εξωτερικό τοίχωμα, η σχάρα τοποθετείται σε λεπτό πλέγμα, ως προστασία από συντρίμμια, έντομα, πουλιά και μικρά ζώα. Στο εσωτερικό υπάρχει μια ειδική κουκούλα στην οποία έχει εγκατασταθεί ένα φίλτρο, το οποίο καθαρίζει τον αέρα τροφοδοσίας.

Ανεμιστήρας καυσαερίων

Όπως προαναφέρθηκε, ο εξαερισμός μέσω του τοίχου οργανώνεται κυρίως στις υγρές περιοχές του σπιτιού: κουζίνα, μπάνιο και τουαλέτα, κελάρι και λεβητοστάσιο. Και επίσης, αν το σπίτι είναι μεγάλο, στο οποίο υπάρχουν αρκετά δωμάτια με μεγάλες διαστάσεις.

Πάνω από αυτό έχει ήδη αναφερθεί ότι ο τόπος εγκατάστασης του εξαερισμού: κοντά στο πάτωμα και κοντά στο ρεύμα. Συχνά, οι οπές τροφοδοσίας βρίσκονται κοντά στα παράθυρα ακριβώς κάτω από το περβάζι. Όσο για τους ανεμιστήρες, οι οποίοι θα αντλούν τον αέρα εξαγωγής από τα δωμάτια, είναι είτε μοντέλα τοίχων, είτε κανάλια. Η εγκατάσταση και των δύο περιγράφηκε παραπάνω.

Το κλίμα

Εάν υπάρχει έλλειψη καθαρού αέρα στο σπίτι, το μικροκλίμα είναι υπερκορεσμένο με ατμούς και μυρωδιές από την κουζίνα, και η περίσσεια υγρασίας συμπυκνώνεται σε μεταλλικά προϊόντα και παράθυρα, τότε είναι απαραίτητο να προσθέσετε εξαερισμό. Για να γίνει αυτό, ο τοίχος πρέπει να εγκαταστήσει επιπρόσθετα μια βαλβίδα εξαερισμού αέρα τροφοδοσίας. Αυτή είναι η απλούστερη συσκευή που λειτουργεί αυτόνομα, έχει πολλά πλεονεκτήματα, παρέχοντας επιπλέον τμήματα καθαρού αέρα ακόμη και σε ένα σπίτι όπου τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειστά.

Πίνακας περιεχομένων:

Ιδιότητες πρόσθετων συστημάτων εξαερισμού

Οι άνθρωποι που έχουν καλή υγεία δεν δίνουν πάντα προσοχή στο γεγονός ότι το σπίτι είναι βουλωμένο και στερείται οξυγόνου, και η υπερβολική υγρασία δεν επιτρέπει σε κάποιον να αναπνέει κανονικά. Τα παιδιά και οι αποδυναμωμένοι άνθρωποι υποφέρουν περισσότερο από την έλλειψη οξυγόνου, αλλά ο παλιός αέρας είναι άχρηστος σε κανέναν. Και αν το καλοκαίρι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ανοιχτά παράθυρα ή τραβέρσες, τότε ο ελάχιστος χειμερινός αερισμός που παρέχεται για πλαστικά παράθυρα δεν αρκεί.

Η βαλβίδα εξαερισμού στον τοίχο είναι συνήθως εγκατεστημένη στην κουζίνα, ειδικά αν δεν υπάρχει κουκούλα πάνω από τη σόμπα. Εάν ο ανεμιστήρας ανοίγει περιοδικά και ο άλλος αερισμός δεν είναι αρκετός, ο αέρας είναι "βαρύς" ή μούχλα, όλα είναι κορεσμένα με τις μυρωδιές της κουζίνας, το συμπύκνωμα στα γυαλιά. Σε τέτοιες συνθήκες, η υγρασία αρχίζει στο σπίτι, ακόμη και τα καθαρά ρούχα από μαλλί εμφανίζονται υγρά το πρωί και οι συνθετικές ίνες είναι κορεσμένες με καπνό, καπνό και μυρωδιές στο σπίτι.

Όλος ο χρόνος που κρατάει το παράθυρο ανοιχτό δεν είναι πάντα βολικό ούτε - κρύος αέρας και θόρυβος από το παράθυρο διεισδύουν, ειδικά όταν το σπίτι βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο. Σε πολυκατοικίες παρέχεται γενικός εξαερισμός και σε ιδιωτικές κατοικίες μπορεί να αντικατασταθεί επιτυχώς από τοπικό αερισμό, συμπληρωμένο με πλαστική βαλβίδα εξαερισμού. Ένα καλό σύστημα εξαερισμού θα παρέχει:

 • παροχή οξυγόνου ·
 • αυξημένη κυκλοφορία αέρα ·
 • Ρύθμιση ροής αέρα.
 • θα οδηγήσει τον εξαγνισμένο αέρα έξω.

Την πώληση σήμερα προσφέρει πολλές ποικιλίες εξαερισμού για επιπλέον καθαρό αέρα, το οποίο είναι εύκολο στην εγκατάσταση στο σπίτι με τα χέρια του. Ο αγωγός εξαερισμού (από τη λέξη "εισροή αέρα") μπορεί να εγκατασταθεί στο διαμέρισμα ή στο σπίτι. Αυτή η μονάδα λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα με την παροχή ενός ανοχή ελαφρώς προθερμασμένο αέρα μέσα στο σαλόνι από το εξωτερικό, αλλά αποτρέπει καταβύθιση και τη ρύπανση, αλλεργιογόνα εντόμων και με θόρυβο του δρόμου. Η βαλβίδα εγκαθίσταται με ένα συνηθισμένο οικιακό εργαλείο - κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής και επισκευής ή κατά την ολοκλήρωση. Μπορεί να τοποθετηθεί:

 • απευθείας στο σύστημα θέρμανσης.
 • στο ανώτατο όριο.
 • στο χώρο όπου ο πιο στάσιμος αέρας (κελάρι, διάδρομος μπάνιο κοντά στην κουζίνα).

Συμβουλή: Οι κατοικίες είναι συνήθως εξοπλισμένες με εξαερισμό. Αλλά εάν το διαμέρισμα ή τα γραφεία στο ισόγειο έχουν υψηλή υγρασία, τότε είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα παροχής στο πιο απομακρυσμένο δωμάτιο από τον άξονα εξαερισμού της μπαταρίας κεντρικής θέρμανσης. Δεν θα είναι ορατό πίσω από το τυφλό παράθυρο ή κάτω από τις περσίδες, αλλά θα αλλάξει σημαντικά την κατάσταση προς το καλύτερο. Επίσης, είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η θερμοκρασία στο διαμέρισμα με υψηλή υγρασία - όσο ψυχρότερο, τόσο ισχυρότερη είναι η υγρασία, τόσο πιθανότερο είναι η εμφάνιση μούχλας και μυκήτων.

Επιλογή εξοπλισμού

Μια πλαστική βαλβίδα εξαερισμού είναι ο ευκολότερος τρόπος για την παροχή πρόσθετης κυκλοφορίας αέρα. Υπάρχουν βαλβίδες για την τοποθέτηση του τοίχου κάτω από το παράθυρο κοντά στην μπαταρία θέρμανσης και τη βαλβίδα εξαερισμού χειμώνα για τα παράθυρα.

Προσοχή: Η στεγανότητα του παραθύρου είναι εύκολο να σπάσει με την αναλφάβητη εγκατάσταση της βαλβίδας παράθυρου και ταυτόχρονα χάνει το δικαίωμα να εγγυηθεί στον κατασκευαστή. Είναι δύσκολο να τοποθετήσετε μια βαλβίδα CMV ή CPV στον τοίχο - εξαιτίας της διάτρησης μιας οπής, αλλά για τον αερισμό με αυτόνομη παροχή είναι η πιο αποδεκτή επιλογή.

 • διακοσμητικό κάλυμμα για εσωτερική εγκατάσταση, ρύθμιση της ροής του αέρα.
 • Ροδέλα φίλτρου.
 • μπλοκ θωράκισης;
 • πλαστικό κύλινδρο-αγωγός?
 • εξωτερικό διαχύτη αέρα-γρίλιου.
 • κλειστή εξωτερική βαλβίδα με προστασία από βροχή.

Κατά την επιλογή του μοντέλου της βαλβίδας τροφοδοσίας, είναι απαραίτητο να διαπιστωθεί το πλάτος θερμοκρασίας που επιτρέπεται για την πλήρη λειτουργία του, οι διαστάσεις του κυλίνδρου και τα εξωτερικά καλύμματα. Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί - αν το μήκος του κυλίνδρου (εσωτερικός όγκος) είναι αρκετό για να γεμίσει προσεκτικά το εξωτερικό τοίχωμα του σπιτιού. Και το μέγεθος του καλύμματος της βαλβίδας εξαερισμού πρέπει να είναι κατάλληλο για τοποθέτηση μεταξύ του ψυγείου και του περβάζι παραθύρου.

Εάν η θέρμανση είναι ασθενής, τότε σε ένα κρύο κλίμα, η ποσότητα του φρέσκου αέρα που εισέρχεται μέσω μιας ευρείας βαλβίδας μπορεί να είναι πάρα πολύ και δεν θα μπορέσει να θερμανθεί. Από την άλλη πλευρά, εάν υπάρχει πολύ μικρός αέρας που προέρχεται από τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, τότε μερικές φορές πρέπει να τοποθετηθούν δύο βαλβίδες.

Συμβουλή: Με μεγάλη χωρητικότητα εξοπλισμού και χωρίς σύστημα ρύθμισης βαλβίδων με διακόπτη, δεν είναι επιθυμητό να τοποθετηθούν σε αντίθετους τοίχους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ρεύματα το χειμώνα, όταν η διαφορά μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής θερμοκρασίας προκαλεί τον πιο ενεργό αερισμό.

Είναι επίσης σημαντικό να εξεταστούν εκ των προτέρων τα θέματα που σχετίζονται με το κόστος. Αν αγοράσετε μια εγχώρια βαλβίδα εξαερισμού - η τιμή κυμαίνεται μεταξύ 1,5 - 3 χιλιάδες ρούβλια. Η τιμή της εισαγόμενης συσκευής για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό μπορεί να προσφερθεί 1,5 - 2 φορές πιο ακριβή. Εάν μισθώσετε ένα δάσκαλο με ένα εργαλείο, θα το παραδώσει σε 30-45 λεπτά, αλλά γι 'αυτό θα πρέπει να πληρώσετε τουλάχιστον το ήμισυ του κόστους του για εργασίες εγκατάστασης. Εάν η βαλβίδα εξαερισμού στον τοίχο αγοράζεται αποφασισμένη στην έκδοση που εισάγεται, αξίζει να προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε την αυτο-εγκατάσταση.

Προετοιμασία του χώρου για την εγκατάσταση μιας βαλβίδας εξαερισμού

Για να λειτουργήσει πλήρως ο εξαερισμός στο σπίτι απαιτεί επιπλέον ροή αέρα, για παράδειγμα μέσω ειδικής βαλβίδας ή άλλων μέσων εξαερισμού (ανοιχτοί καθρέπτες, παράθυρα). Πριν από την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαερισμού, είναι σημαντικό να ελέγξετε στη δομή πώς λειτουργεί το γενικό σύστημα αερισμού, πρέπει απαραίτητα να παρέχεται. Για να ελέγξετε τον εξαερισμό, ανοίξτε τα παράθυρα και φέρετε ένα φύλλο χαρτιού στην σχάρα εξαερισμού - πρέπει να "κολλήσει", δηλαδή να σφίξετε στην εξειδικευμένη θέση. Όταν ασχολείστε με τα ζητήματα αερισμού του σπιτιού, πρώτα απ 'όλα, αξίζει τον κόπο να καθαρίσετε τον γενικό εξαερισμό.

Προσοχή: Δεν συνιστάται ο έλεγχος του εξαερισμού με κερί ή ταιριάζει, αν και αυτό είναι αποτελεσματικό. Αν το σπίτι χρησιμοποιεί θέρμανση αερίου, τότε μια ανοικτή φλόγα προκαλεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Ειδικά αυτό διευκολύνεται από διαρροή αερίου με ισχυρές ριπές ανέμου και ανοικτή φωτιά στον άξονα εξαερισμού!

Ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας στο διαμέρισμα στους επάνω ορόφους είναι πιο βολικά τοποθετημένος στο μπαλκόνι. Η βαλβίδα εξαερισμού ή το μονοκόμματο είναι ένας συμπαγής τρόπος παροχής εξαερισμού, ο οποίος συμπληρώνεται από εσωτερική ηχομόνωση, φίλτρο και δίχτυ κουνουπιών. Το εξωτερικό μέρος είναι εφοδιασμένο με μια συσκευή (τσουγκράνα) για την πρόληψη της βροχόπτωσης.

Προσοχή: Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε σωστά το σύστημα - από καμπάνα προς τα κάτω, δεν πρέπει να συσσωρεύεται υγρασία.

1. Ατομική εγκατάσταση βαλβίδας ισχύει για ένα δωμάτιο, επειδή έχει μικρή χωρητικότητα. Το κύριο πλεονέκτημα είναι η ευκολία εγκατάστασης.

2. Η εγκατάσταση του αγωγού αναλαμβάνει ένα δίκτυο παροχής αέρα με την εγκατάσταση πινάκων εξαερισμού. Το κύριο μειονέκτημα - είναι σημαντικό να σκεφτούμε τη θέση, έτσι ώστε να μην χαλάσει το εσωτερικό σχέδιο χωρίς να διακυβεύεται η πλήρης λειτουργία του συστήματος.

Για την εγκατάσταση πρόσθετου εξαερισμού, χρησιμοποιούνται δύο τύποι βαλβίδων εισαγωγής με την ίδια λειτουργία - ξεκινώντας καθαρό αέρα μέσα στο δωμάτιο. Η βαλβίδα KPV 125 διαφέρει από το KIV 125 μόνο με τη σήμανση και μερικά μέρη των εξωτερικών βιδών.

Επιλογή βαλβίδας αέρα παροχής

Στον τοίχο τοποθετήστε το KIV 125 (βαλβίδα διείσδυσης αέρα) ή το KPV 125 (βαλβίδα εξαερισμού). Και τα δύο μοντέλα είναι παρόμοια στη λειτουργικότητα. Ο σχεδιασμός ενός κυλινδρικού σχήματος, που επιλέγεται ελαφρώς πλατύτερο από τον τοίχο, για να στερεώσει το καπάκι και στα δύο άκρα. Οπτικά, μόνο η κεφαλή με τον έλεγχο πρόσφυσης στο εσωτερικό και η εξωτερική τσουγκράνα θα είναι ορατά. Στο εσωτερικό υπάρχει μια σφράγιση για ηχομόνωση με οπές αέρα και φίλτρα με γρίλιες. Ο διακόπτης έχει σχεδιαστεί για να ρυθμίζει την ένταση της εισαγωγής αέρα στο δωμάτιο. Μπορεί να ανοίξει πλήρως ή για ορισμένο χρονικό διάστημα να κλείσει πλήρως την παροχή αέρα.

Τα κύρια πλεονεκτήματα της βαλβίδας διείσδυσης:

 • λειτουργεί αυτόνομα, δεν απαιτείται έλεγχος.
 • Μην χαλάσετε την εμφάνιση του εσωτερικού χώρου.
 • Η εγκατάσταση του CPV με τα χέρια του είναι διαθέσιμη.
 • η εγκατάσταση είναι δυνατή τόσο πριν όσο και μετά την επισκευή.
 • Ο αέρας από τη βαλβίδα θερμαίνεται στο ψυγείο (μπαταρία).
 • Είναι αποτελεσματικό για το φιλτράρισμα του εισερχόμενου αέρα από το εξωτερικό.
 • Μην χάσετε έντομα.
 • κατακρατήσεις και σκόνη, καπνούς και άλλες μικρές αναρτήσεις από το δρόμο.

Το CIV χρησιμοποιείται συχνότερα σε ένα σπίτι όπου υπάρχει ήδη ένα γενικό σύστημα εξαερισμού και η βαλβίδα λειτουργεί για καθαρό αέρα. Δεν έχει σημαντική επίδραση στη μείωση της θερμοκρασίας σε θερμαινόμενους χώρους, εάν τοποθετηθεί απευθείας σε θερμαντικά σώματα κεντρικής θέρμανσης. Κάτι σαν βαλβίδα είναι ένα μίνι παράθυρο με φίλτρα και σχάρα, αλλά χωρίς το ποτήρι. Μπορεί επίσης να εγκατασταθεί σε δωμάτια χωρίς παράθυρα και καλοριφέρ, για παράδειγμα σε αποθήκη ή διάδρομο.

Εάν η βαλβίδα του κυλίνδρου έχει υπερβολικό μήκος, κόβεται από το εξωτερικό και κλείνει με μια σχάρα με ένα πλέγμα. Το τμήμα που εισέρχεται στο δωμάτιο πρέπει να διαθέτει θερμομόνωση και ηχομόνωση, καθώς και ένα φίλτρο που κλείνει την αισθητική πλαστική κεφαλή με έναν αποσβεστήρα και έναν ρυθμιστή.

Η εξωτερική υποδοχή περιλαμβάνει ένα πλέγμα και κλίση περσίδες για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες, και το πρόστιμο κουνουπιέρα προστατεύει από όλους τους τύπους εντόμων. Ματιών πλέγμα και να κρατήσει τις μύγες, αράχνες και τα κουνούπια, καθώς και λεύκες χνούδι, γύρη και άλλα αλλεργιογόνα, τα οποία είναι συνήθως δωρεάν για να μπει στο διαμέρισμα μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα. Η βαλβίδα δοκιμάστηκε επίσης με επιτυχία για προστασία από θόρυβο και μείωση του ορίου θερμοκρασίας.

η βάση της βαλβίδας μπορεί να κοπεί, ανάλογα με το πάχος του τοιχώματος, όπου θα κολλήσει, αλλά μια τυπική βαλβίδα παροχής κυλίνδρου πλαστικό μορφή - στην περιοχή από 40 cm έως 1 mm.

Η ηχομονωτική στρώση τοποθετείται στο εσωτερικό του τοίχου, πάντα κοντά στον εξωτερικό ρυθμιστή. Ο εσωτερικός ρυθμιστής της έντασης ενός ρεύματος αέρα ή μιας κεφαλής είναι κατασκευασμένος από αδιάβροχο πλαστικό λευκού χρώματος. Είναι ανθεκτικό στις μεταβολές της θερμοκρασίας και αποτελείται από:

 • μονάδα ρύθμισης.
 • αφαιρούμενο φίλτρο που μπορεί να πλυθεί.
 • εξωτερικό κάλυμμα.
 • ο ρυθμιστής του κουμπιού.
 • σφραγίδα και φλάντζα για θερμομόνωση.

Αυτή η κεφαλή στο σχέδιο του κυλίνδρου είναι αρκετά σφιχτή και η βαλβίδα είναι στερεωμένη με βίδες στον τοίχο - μέσα από τις οπές της σφραγίδας. Λεπτομέρειες υπάρχουν στις οδηγίες που παρέχονται με τη βαλβίδα κατά την αγορά. Ο ελεγκτής έντασης μπορεί να καλύπτεται από μια λαβή ή μέσω ενός καλωδίου.

Χαρακτηριστικά εγκατάστασης βαλβίδων εξαναγκασμένου εξαερισμού

Πριν την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαερισμού είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή θέση:

 • δεν πρέπει να είναι εμφανές.
 • είναι επιθυμητό ο εισερχόμενος αέρας από το εξωτερικό να έχει πρόσθετη θέρμανση.
 • Συνήθως τοποθετείται σε τοίχο υποστήριξης.
 • δεν είναι επιθυμητό να εγκατασταθεί με πρόσβαση σε ζώνη με δυσμενή οικολογική κατάσταση και προς την κατεύθυνση της βιομηχανικής ζώνης ·
 • σε πολυώροφο σπίτι είναι πιο βολικό να τοποθετήσετε μια βαλβίδα με πρόσβαση σε μια loggia ή ένα μπαλκόνι.

1. Τρυπήστε μια τρύπα στο τοίχωμα της απαιτούμενης διαμέτρου κατά μήκος του προβλεπόμενου περιγράμματος - ελαφρώς πλατύτερη από τον κύλινδρο πρόσβασης έτσι ώστε να μπορεί να περάσει ελεύθερα και να καταλάβει μια οριζόντια θέση. Το μήκος της βαλβίδας επιλέγεται σύμφωνα με το πάχος του φέροντος τοιχώματος - από 0,4 έως 1 μέτρο.

2. Η θέση της βαλβίδας δεν χρειάζεται να είναι αυστηρά οριζόντια, μπορεί να είναι ελαφρώς κεκλιμένη προς τα έξω. Και είναι καλύτερο να το τυλίξετε σε μονωτικό υλικό.

3. Αφού τοποθετήσετε τον αγωγό βαλβίδας, γεμίστε όλες τις ρωγμές γύρω από το κύριο δομικό τμήμα με τον αφρό της βάσης.

4. Κλείνουμε το εξωτερικό άκρο με τον εκτοξευτή ξυραφιού - το κουδούνι προς τα κάτω, έτσι ώστε η ατμοσφαιρική καθίζηση και η συμπύκνωση να μην διεισδύσουν στον κύλινδρο αερισμού.

Συμβουλή: Εάν δεν υπάρχει έτοιμη βαλβίδα και το ανάλογο της γίνεται ανεξάρτητα, τότε κάτω από τον πλαστικό σωλήνα η τρύπα τρυπιέται κάτω από την κλίση - προς τα έξω προς τα κάτω, και εκτός από το κουνουπιέρα, τίποτα δεν τίθεται στο εξωτερικό. Αυτό έχει νόημα όταν εγκαθίσταται αερισμός με πρόσβαση σε μπαλκόνι ή loggia, προστατευμένη από βροχή. Ωστόσο, το εσωτερικό τμήμα διαθέτει ένα πορώδες φίλτρο και ένα κάλυμμα.

Η φροντίδα της εξωτερικής βαλβίδας παροχής αέρα είναι ελάχιστη - 1-2 φορές το χρόνο το φίλτρο πλένεται με νερό. Εάν ο συνολικός αερισμός δεν λειτουργεί, τότε η λειτουργία της βαλβίδας είναι ελάχιστη - η κίνηση του αέρα είναι δυνατή μόνο λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας στο σπίτι και στο εξωτερικό.

Πώς να τοποθετήσετε τον εξαερισμό μέσω ενός τείχους στο δρόμο

Τα ερμητικά πλαστικά παράθυρα σε γραφεία και πολυκατοικίες δημιουργούν ένα άλλο πρόβλημα. Τώρα τα δωμάτια χρειάζονται εξαερισμό. Αλλά παρέχοντας ένα σπίτι με αέρα είναι μόνο μέρος της λύσης. Και αν σε πολυώροφα κτίρια σχεδιάζονται ταυτόχρονα τέτοιες κατασκευές, τότε σε ιδιωτικό είναι συχνά απαραίτητο να σκεφτούμε αυτόν τον ιδιοκτήτη. Η ροή αερίων που εισέρχονται στις μάζες αέρα των εγκαταστάσεων είναι επίσης απαραίτητη. Για το σκοπό αυτό, εξυπηρετεί επίσης τον εξαερισμό μέσω του τοίχου προς το δρόμο.

Εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι

Κατά το σχεδιασμό εξοχικών κατοικιών και αστικών εξοχικών σπιτιών είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλες οι λεπτομέρειες. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ο κατάλληλα εγκατεστημένος εξαερισμός σε ιδιωτικό σπίτι.

Το σύστημα μηχανικού αερισμού σε αυτή την περίπτωση μπορεί να ρυθμιστεί με διάφορους τρόπους. Αλλά τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα καυσαερίων ή τροφοδοσίας-εξάτμισης. Αυτοί οι τύποι εξαερισμού παρέχουν το πιο άνετο μικροκλίμα στις εγκαταστάσεις, διατηρώντας την ακεραιότητα των δομών.

Πώς να το κάνετε σωστά σε ένα ιδιωτικό σπίτι; Η συσκευή του συστήματος εξαερισμού πραγματοποιείται σε διάφορα στάδια:

 • Ο όγκος καθαρού αέρα προσδιορίζεται, ο οποίος πρέπει να παρέχεται σύμφωνα με τους κανόνες.
 • οι διαστάσεις του απαιτούμενου αεραγωγού υπολογίζονται.
 • Στη συνέχεια, επιλέγεται ένα βέλτιστα κατάλληλο σχέδιο αερισμού στο τοίχωμα στήριξης.
 • καταρτίζεται σχέδιο για την εγκατάσταση των κλιματικών σταθμών ·
 • προσδιορίζεται η θέση της εγκατάστασης εξαερισμού.
 • οι συσκευές εγκαθίστανται για να εξασφαλίζουν την εισροή και την εκροή αέρα.
 • κατασκευάζεται σύστημα αφαίρεσης αέρα.

Οι επαγγελματίες δίνουν προσοχή στο γεγονός ότι ο αερισμός με πρόσβαση στον τοίχο σε μια ιδιωτική κατοικία είναι συνήθως σχεδιασμένος.

Τα συστήματα εξαερισμού είναι τριών τύπων:

 • φυσικό εξαερισμό.
 • υποχρεωμένοι από τους οπαδούς.
 • μικτό σύστημα.

Ένα αναγκαστικό σύστημα είναι διατεταγμένο με διάφορους τρόπους:

 • με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα μέσα από το παράθυρο?
 • καταιγίδες και κανάλια εκροής ·
 • κουκούλα στον τοίχο.

Για εργασίες υψηλής ποιότητας των δομών, πρέπει να επιλέξετε τη σωστή θέση για την κουκούλα. Η εισροή και η εκροή αέρα πρέπει να καλύπτουν όλους τους χώρους που αποτελούν πηγές οσμών και ατμού.

Φυσικό σύστημα εξαερισμού

Ο φυσικός τύπος αερισμού λειτουργεί πλήρως αυτόνομα. Ο αέρας κυκλοφορεί στην περίπτωση αυτή σύμφωνα με τους διαρρυθμισμένους αεραγωγούς και τα κανάλια που βρίσκονται στους τοίχους. Ο αέρας μετακινείται εδώ από την αρχή των ρευμάτων και δεν απαιτεί ξένες συσκευές. Η εγκατάσταση και η συντήρηση αυτού του εξαερισμού δεν απαιτεί μεγάλο χρηματικό κόστος.

Ο φυσικός αερισμός υπάρχει συχνότερα σε παλαιότερα κτίρια και μερικές φορές σε σύγχρονα κτίρια. Σε πολυώροφα κτίρια, τα συστήματα εξαερισμού έχουν κανάλια εξόδου στις θέσεις της στοίβας εξαερισμού.

Για να λειτουργήσει σωστά το φυσικό σύστημα εξάτμισης, οι οπές εισαγωγής αέρα βρίσκονται στο εξωτερικό τοίχωμα στο κάτω μέρος και ο απορροφητήρας αφαιρείται στην αντίθετη πλευρά στο επάνω ή σε άλλο δωμάτιο. Οι βαλβίδες μπορούν να τοποθετηθούν σε διαφορετικά σημεία.

Οι απορροφητήρες αερισμού σε σύγχρονα σπίτια όπου παρέχονται πλαστικά παράθυρα δεν είναι πάντοτε απαραίτητα. Σε τέτοια συστήματα παραθύρων, παρέχονται ήδη συστήματα παροχής αέρα, εξοπλισμένα με φίλτρα και πτερύγια, τα οποία επιτρέπουν τη ρύθμιση της λειτουργίας της βαλβίδας.

Αλλά όπου το κλίμα είναι σκληρή, φυσώντας οπές είναι καλύτερο να γίνεται κάτω από το περβάζι, δίπλα στους σωλήνες θέρμανσης έτσι ώστε ο αέρας που εισέρχεται από το εξωτερικό, θερμαίνεται και εισχώρησε στο ζεστό δωμάτιο.

Κατασκευάστε τις οπές εξαγωγής με ένα τρυπάνι με μεγάλο τρυπάνι που έχει τοποθετηθεί. Το σχήμα των καναλιών είναι συνήθως στρογγυλό. Υπάρχουν, βεβαίως, τετράγωνα κανάλια, αλλά απαιτείται περισσότερη προσπάθεια για να τα κάνετε.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Στην οπή αυτή, τοποθετείται ένας σωλήνας που εκτρέπει τον αέρα. Ο σωλήνας τοποθετείται στον θερμαντήρα έτσι ώστε να μην υπάρχουν ρωγμές. Μπορούν να σφραγιστούν με αφρό κατασκευής.

Στη συνέχεια ρυθμίστε τη βαλβίδα έτσι ώστε να μην αγγίζει το σωλήνα. Στη συνέχεια, σημειώστε τους συνδετήρες.

Τρυπήστε τρύπες και τοποθετήστε τους πείρους τους. Οι βίδες είναι στερεωμένες στον τοίχο με βίδες. Στο εξωτερικό σώμα, βάλτε το καπάκι.

Σε συστήματα εξαναγκασμένου εξαερισμού, οι ανεμιστήρες τοποθετούνται μέσα στο σωλήνα, επιτρέποντάς τους να ρυθμιστούν. Για παράδειγμα, σε περίπτωση μακράς απουσίας ιδιοκτητών, ο ανεμιστήρας μπορεί να εγκατασταθεί έτσι ώστε να λειτουργεί με ελάχιστη ισχύ. Δεν συνιστάται η απόλυτη αποσύνδεση του εξαερισμού.

Εάν δεν υπάρχει ηλεκτρική θερμάστρα στη δομή, η κατανάλωση ενέργειας είναι μικρή. Τοποθετούνται τρύπες για τον αέρα, κατευθύνοντας σε έναν τόπο όπου οι κάτοικοι του σπιτιού περνούν περισσότερο χρόνο.

Για να συνδέσετε τον ανεμιστήρα, πρέπει να πραγματοποιήσετε καλωδίωση. Είναι δυνατό να εξοπλιστεί ο ανεμιστήρας με χρονοδιακόπτη, ώστε να ανάβει σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Προμήθεια και αναγκαστικό σύστημα

Αυτός ο εξαερισμός μπορεί να κατανέμει τις μάζες του αέρα μέσα από το δωμάτιο, αλλά μόνο αν υπάρχουν αγωγοί αέρα στο δωμάτιο. Για τέτοιες κινήσεις αέρα προς τις συσκευές εξαερισμού, συνδέονται πλαστικές ή χαλύβδινες βρύσες, τα άκρα των οποίων κλείνονται με σχάρα.

Κατασκευή αερισμού στην τουαλέτα

Σε ιδιωτικά κτίρια, οι τουαλέτες δεν είναι απαραίτητα εγκατεστημένες σε εσωτερικούς χώρους.

Τουαλέτα μέσα στο κτίριο

Η κουκούλα στην τουαλέτα είναι τοποθετημένη κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Αλλά συμβαίνει επίσης ότι μια τέτοια σημαντική κατασκευή απουσιάζει, αν η τουαλέτα, για παράδειγμα, απουσίαζε. Στη συνέχεια, το σύστημα αερισμού πρέπει να γίνει μαζί με τη διάταξη του. Αν αυτό λείπει, το υγρό δωμάτιο θα συσσωρεύσει την υγρασία και στη συνέχεια θα εμφανιστεί μούχλα και θα εμφανιστούν δυσάρεστα «αρώματα».

Για να αποφευχθεί αυτό, ο αερισμός από την τουαλέτα στο δρόμο είναι διευθετημένος. Αποτελείται από:

 • αεραγωγούς ·
 • κανάλια προμήθειας ·
 • ανεμιστήρες στην τρύπα για το σχέδιο.

Οι αγωγοί είναι σωλήνες που διέρχονται από σοφίτα ή τοίχο. Οι ανεμιστήρες είναι απαραίτητοι για την ενίσχυση της ώσης στον αγωγό.

Οδός τουαλέτας

Είναι επίσης απαραίτητο να εξοπλιστούν συστήματα εξαερισμού, όχι μόνο θαλάμους, αλλά και βόθροι. Μετά από όλα, το λάκκο βρίσκεται ακριβώς κάτω από το περίπτερο. Εκτός από τις δυσάρεστες οσμές, το λάκκο καταστρέφει σταδιακά το κτίριο. Για να αποφευχθεί η συσσώρευση οσμών, είναι δυνατόν να σχεδιάσετε ένα λάκκο σε κάποια απόσταση από την καμπίνα με τη βοήθεια σωλήνων αποχέτευσης με σύστημα έκπλυσης. Στη συνέχεια, δεν χρειάζεται να γίνει επιπλέον αερισμός.

Αλλά είναι δυνατό και η επιλογή της οργάνωσης ενός συστήματος εξαερισμού.

Εάν η οσμή δεν είναι ισχυρή, αρκεί μια δομή φυσικού αερισμού. Αλλά με ισχυρές "γεύσεις" ο φυσικός αερισμός είναι απίθανο να είναι αρκετός.

Το σχήμα του φυσικού αερισμού είναι όσο το δυνατόν απλούστερο: στο κάτω μέρος ενός τοίχου, γίνεται κανάλι παροχής. Στην κορυφή του αντίθετου τοίχου υπάρχει μια τρύπα αναρρόφησης. Με ήπια οσμή, ο εξαερισμός αυτός μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει το έργο του.

Σε περίπτωση συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού, η οπή εξαγωγής εγκαθίσταται από έναν ανεμιστήρα που λειτουργεί από το ηλεκτρικό δίκτυο, επομένως τροφοδοτείται ηλεκτρισμός στον θάλαμο τουαλέτας. Αλλά θα πρέπει να προσέξετε την ασφαλή καλωδίωση.

Στην περίπτωση της τοποθέτησης της τουαλέτας στο δρόμο, είναι επίσης απαραίτητο να υπάρχει ένα άνοιγμα για το βόθρος.