Γαλβανισμένοι σωλήνες εξαερισμού: διαστάσεις, ταξινόμηση, τιμές, χαρακτηριστικά τοποθεσίας και σύνδεση στοιχείων ανταλλαγής αέρα

Μέχρι σήμερα, οι γαλβανισμένοι σωλήνες εξαερισμού χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση διαφόρων συστημάτων για την παροχή και την αφαίρεση του αέρα από τις εγκαταστάσεις. Αυτοί οι σωλήνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε χώρους κατοικίας όσο και σε βιομηχανικά κτίρια. Για την παραγωγή τους χρησιμοποιείται μόνο χάλυβας υψηλής ποιότητας με γαλβάνισμα. Ο εξαερισμός αυτού του τύπου είναι πάντα σκληρός. Είναι επίσης κατάλληλο για στέγες, εξαερισμό παταριών, δάπεδα υπογείων.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της χρήσης γαλβανισμένων σωλήνων για εξαερισμό

Αυτός ο τύπος εξαερισμού είναι κατασκευασμένος από φύλλα χάλυβα πάχους 0,5-1 mm. Δεδομένου ότι το μέταλλο είναι επιρρεπές σε σκουριά και διάβρωση, εφαρμόζεται στρώμα ψευδαργύρου. Το πάχος του εξαρτάται από τις συνθήκες χρήσης του προϊόντος καθώς και από τις περιβαλλοντικές παραμέτρους.

Οι άκαμπτοι γαλβανισμένοι σωλήνες έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • είναι εύκολο να συναρμολογηθεί,
 • έχουν ένα μικρό βάρος,
 • αξιόπιστο και ανθεκτικό στη λειτουργία,
 • να αλλάξετε εύκολα τη διαμόρφωση,
 • είναι σε θέση να μεταφέρουν ζεστά ζευγάρια,
 • ανθεκτικό στα οξέα και τις ρητίνες, στη φωτιά,
 • σφιχτά,
 • είναι δυνατή η εγκατάσταση πρόσθετων στοιχείων (πτερύγια, κλπ.).

Υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα τέτοιων συστημάτων:

 • Εάν υπάρχουν γωνίες ή προεξοχές, δεν μπορείτε να κάνετε μια ομαλή μετάβαση,
 • το μέγιστο πάχος τοιχώματος είναι 0,8 mm,
 • το κόστος των χαλύβδινων σωλήνων είναι υψηλότερο από, για παράδειγμα, πλαστικούς σωλήνες.


Ταξινόμηση γαλβανιζέ σωλήνες: R - πάχους (αυτά εφαρμόζονται σε περιοχές με αυξημένη πυρκαγιάς και κίνδυνο έκρηξης, με μια πίεση 1,4 kPa, είναι πλήρως σφραγισμένο) Ν - κανονικό (που χρησιμοποιούνται σε οποιεσδήποτε άλλες περιοχές).

Η επόμενη παράμετρος με την οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ο σωλήνας είναι το σχήμα εγκάρσιας διατομής. Μπορεί να είναι στρογγυλό ή ορθογώνιο.

 • Οι στρογγυλοί σωλήνες εγκαθίστανται ευκολότερα, φθηνότερα και ο αέρας κυκλοφορεί πιο γρήγορα μέσα από αυτά.
 • Ο εξαερισμός του τετραγωνικού τμήματος είναι ισχυρότερος, αλλά πιο δύσκολος στην εγκατάσταση και είναι κατώτερος από τον στρογγυλό από την άποψη της ταχύτητας κυκλοφορίας του αέρα.

Τύποι και μεγέθη: χαρακτηριστικά διαφορετικών τύπων γαλβανισμένων σωλήνων

Σπειροειδής πληγή

Προκειμένου να επιτευχθεί ένας σπειροειδής σωλήνας, η γαλβανισμένη λωρίδα χάλυβα πλάτους 137 mm περιστρέφεται στο μηχάνημα με σπείρα και οι άκρες στερεώνονται με μανδάλωση. Τέτοιοι σωλήνες είναι πολύ ισχυροί (κλάση II), για πρόσθετη στεγανοποίηση οι ραφές αντιμετωπίζονται με σιλικόνη. Τα κομμάτια του σωλήνα συνδέονται μεταξύ τους με διάφορες συνδέσεις: θηλές ή φλάντζες.

Θετικά χαρακτηριστικά των γαλβανισμένων σωλήνων με σπειροειδή επένδυση:

 1. Ελαφριά και απλή συναρμολόγηση της δομής.
 2. Ανθεκτικότητα και αξιοπιστία κατά τη λειτουργία.
 3. Οικονομικό λόγω της μείωσης των διαμορφωμένων εξαρτημάτων.
 4. Αθόρυβη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού.

Με διαφορετικές διαμέτρους σωλήνων χρησιμοποιείται χάλυβας διαφορετικού πάχους.

 • Για σωλήνες διατομής 150-355 mm, λαμβάνεται χάλυβας 0,55 mm.
 • Για σωλήνες διατομής 400-800 mm - χάλυβας 0,7 mm.
 • Για σωλήνες διατομής 900-1250 mm - χάλυβας 1 mm.

Στην πώληση, υπάρχουν συνήθως κομμάτια σωλήνων των 3m και 6m, αλλά, κατόπιν αιτήματος του πελάτη, οι σωλήνες μπορούν να έχουν διαφορετικό μήκος. Είναι επίσης δυνατό να ενισχυθούν οι σωλήνες με επιπλέον νευρώσεις. Η τιμή παραγωγής - για 1 τρέχον μέτρο από 114 ρούβλια. έως 5000 ρούβλια. Το κόστος εξαρτάται από το πάχος του χάλυβα, το ψευδάργυρο, την ακαμψία και άλλες παραμέτρους.

Ευθεία στρογγυλή


Οι στρογγυλοί σωληνωτοί σωλήνες συνδέονται με θηλές κατά τη συναρμολόγηση, υφίστανται επεξεργασία με ειδικό σφραγιστικό, η στερέωση γίνεται με πριτσίνια ή βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες. Η παραγωγή σωλήνων γίνεται με ειδικό εξοπλισμό ή χειροκίνητα, όταν είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί ένας σωλήνας μη τυπικών διαστάσεων. Εάν τα συγκρίνουμε με ορθογώνια κανάλια, έχουν μικρότερο βάρος και υψηλότερη απόδοση. Ως εκ τούτου, θεωρούνται πιο οικονομικά.

Χαρακτηριστικά του ευθύγραμμου σωλήνα:

 • έχουν τη μεγαλύτερη ταχύτητα διέλευσης του αέρα,
 • ήσυχη κίνηση του αέρα μέσα στο σωλήνα,
 • Απλότητα εγκατάστασης σε σύγκριση με ορθογώνια,
 • Προσιτή τιμή.

Για τους ανθεκτικούς σωλήνες χρησιμοποιείται ο ίδιος χάλυβας (σε πάχος και ποιότητα), όπως για το σπειροειδές. Το κατά προσέγγιση κόστος αυτών των σωλήνων είναι από 210 ρούβλια. μέχρι 2900 ρούβλια. για 1 τρέχον μετρητή.

Ορθογώνιο


Οι ορθογώνιοι σωλήνες εξαερισμού κατασκευάζονται επίσης από χάλυβα πάχους 0,55-1 mm. Το πάχος του φύλλου χάλυβα θα εξαρτάται από τη διάμετρο του τμήματος του σωλήνα. Οι ορθογώνιοι αγωγοί χρησιμοποιούνται συχνά στις εγκαταστάσεις παραγωγής. Ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής, τέτοιοι σωλήνες μπορεί να είναι αρκετά μεγάλοι.

Η κατασκευή ορθογωνικών σωλήνων αποτελείται από διάφορα στάδια:

 1. Το χαλύβδινο φύλλο είναι λυγισμένο για να σχηματίζει ενισχυτικά πάνω του.
 2. Ο σωλήνας λαμβάνεται με ανοιχτή διαμήκη κλειδαριά. Για να το κλείσετε, χρησιμοποιήστε μια ειδική συσκευή, όπου κλειδώνει η κλειδαριά, δημιουργείται μια πτυχή, είναι κλειστή και τυλιγμένη.
 3. Στην άκρη του σωλήνα έχει τοποθετηθεί μια φλάντζα στήριξης ελαστικού και έχει τοποθετηθεί μια γωνία. Η φλάντζα μπορεί να είναι χάλυβας ή καθόλου διαθέσιμη. Η άκρη συνδέεται με σιλικόνη για ερμητική σφράγιση.

Παρόλο που οι ορθογώνιοι αεραγωγοί είναι κατάλληλοι για οποιοδήποτε δωμάτιο, είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθούν από τους στρογγυλεμένους, η ικανότητά τους να μεταφέρουν αέρα λιγότερο από τους στρογγυλούς σωλήνες. Ο εξαερισμός αυτού του τύπου πρέπει να καθαρίζεται πιο συχνά και να ελέγχεται η εσωτερική επικάλυψη.

Σύμφωνα με την τάξη στεγανότητας, οι ορθογώνιοι σωλήνες μπορούν να είναι κατηγορίας Ρ (στην οποία η ραφή σύνδεσης υφίσταται επιπρόσθετη επεξεργασία με σφραγιστικό) και την κλάση H (επιτρέπεται εδώ μια μικρή αναρρόφηση αέρα). Η άρθρωση είναι σφραγισμένη ερμητικά εάν η ραφή είναι σφραγισμένη.

Οι σωλήνες ορθογώνιας διατομής είναι πολύ αξιόπιστοι κατά τη λειτουργία, έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής, αντέχουν στη διάβρωση. Τυπικό μήκος τεμαχίων ορθογώνιων σωλήνων - 1,25 μ. Εάν θέλετε, μπορείτε να κάνετε μήκη από 1 μ έως 2,5 μ. Το κόστος 1,25 μέτρων είναι από 420 ρούβλια. μέχρι 2500 ρούβλια.

Σωλήνες γαλβανισμένες σε σχήμα


Το σύστημα αερισμού δεν μπορεί να είναι μόνο ευθεία, έχει διάφορες περιστροφές, κλαδιά, μεταβάσεις. Για τη σύνδεση των σωλήνων σε τέτοιες περιπτώσεις, χρησιμοποιούνται διαμορφωμένα μέρη. Μπορούν να έχουν διαφορετικά σχήματα. Για τους αεραγωγούς συγκεκριμένου τμήματος (στρογγυλό ή τετράγωνο), χρησιμοποιούνται συνδέσεις του ίδιου σχήματος.

Ο κατάλογος των διαμορφωμένων προϊόντων περιλαμβάνει:

 • tees,
 • διασταυρώσεις,
 • προσαρμογείς,
 • ελαστικά,
 • γραβάτα,
 • γωνίες,
 • πρίζες.

Ένα από τα σημάδια της σωστής συναρμολόγησης του συνόλου του συστήματος εξαερισμού είναι η σύμπτωση του αριθμού των τμημάτων σωλήνων με τον αριθμό των διαμορφωμένων στοιχείων. Αλλά μερικές φορές, κατά την εγκατάσταση διακλαδισμένων συστημάτων, τα κομμάτια μπορούν να χρησιμοποιηθούν περισσότερο.

Για να χτίσετε, χρειάζεστε την ακόλουθη ομάδα στοιχείων:

 • στροφές από τις γωνίες 45 και 90 μοίρες,
 • tee,
 • ένα σύνολο θηλών,
 • προσαρμογέα μεταξύ αγωγού και εξάτμισης,
 • ενδιάμεσο προσαρμογέα (εάν συνδέονται σωλήνες διαφορετικής διατομής).

Συνιστάται να αγοράσετε τα διαμορφωμένα στοιχεία στον ίδιο χώρο με τους σωλήνες, ώστε να ταιριάζουν με την ποιότητα. Τα απαραίτητα έγγραφα για το προϊόν και η εγγύηση για αυτό πρέπει απαραίτητα να προέρχονται από τον προμηθευτή. Το κατά προσέγγιση κόστος αυτών των προϊόντων κυμαίνεται από 80 ρούβλια. μέχρι 2200 ρούβλια.

Ποιο τμήμα είναι καλύτερο;

Όλα εξαρτώνται από το δωμάτιο και τον τρόπο χρήσης των σωλήνων. Εάν συγκρίνουμε στρογγυλά και τετράγωνα σωληνάρια, τότε τα τετράγωνα είναι πιο πρακτικά. Είναι πιο δυνατά και μπορούν να μεταφέρουν περισσότερο αέρα. Στη βιομηχανία είναι καλύτερο να τεθούν ορθογώνια αγωγοί αέρα, αφού είναι πολύ μεγάλοι σε μέγεθος. Θα πρέπει να καθαριστούν και σε τετραγωνικό άτομο θα είναι ευκολότερο να γίνει αυτό.

Οι στρογγυλοί σωλήνες εξαερισμού δημιουργούν λιγότερο θόρυβο, έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα αέρα. Εάν ο αγωγός διέρχεται αέρα με κάποιες ακαθαρσίες, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε μια κυκλική διατομή, τότε τα σκουπίδια δεν θα φράξουν στις γωνίες και τις αρθρώσεις. Οι στρογγυλοί σωλήνες είναι ευκολότερο να εγκατασταθούν και λίγο φθηνότεροι.

Στεγανοποίηση και σύνδεση γαλβανισμένων σωλήνων εξαερισμού

 1. Το σχέδιο για τον τρόπο τοποθέτησης του αγωγού, όπου θα εντοπιστούν στροφές, κλαδιά, πτυχώσεις, γίνεται πριν από την εγκατάσταση.
 2. Το σχέδιο είναι συναρμολογημένο. Η στερέωση των σωλήνων εξαερισμού γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πέφτουν κάτω από το βάρος τους. Η βέλτιστη απόσταση μεταξύ των συνδετήρων είναι 3 μέτρα.
 3. Τοποθετήστε το σωλήνα στους τοίχους, στην οροφή ή σε ειδικά στηρίγματα.
 4. Οι τετράγωνοι σωλήνες στερεώνονται με τη βοήθεια προφίλ και φουρκέτας, στρογγυλά - από φουρκέτα και κολάρο.
 5. Εάν η διάμετρος των σωλήνων είναι πολύ μεγάλη, τοποθετούνται στα προφίλ με τη μορφή γράμματος Z ή L. Για να αποφευχθεί η δόνηση των σωλήνων, τοποθετούνται επιπρόσθετα ελαστικά μαξιλάρια.
 6. Ο εξωτερικός αερισμός πρέπει να είναι καλά στερεωμένος και μονωμένος. Διαφορετικά, σε περίπτωση βλάβης στη στρώση ψευδαργύρου, η σκουριά και ο εξαερισμός είναι αναπόφευκτα.

Απαιτήσεις SNiP

Όλα τα συστήματα εξαερισμού εγκαθίστανται και εγκαθίστανται σύμφωνα με τους κανόνες του SNiP.

Αν ο εξαερισμός γίνει με το κτίριο, οι σωλήνες στοιβάζονται στα στροβοσκόπια. Σύμφωνα με το SNiP, οι σωλήνες εξαερισμού δεν πρέπει να περνούν κοντά στα κανάλια καυσίμων ουσιών, αερίου. Η απόσταση μεταξύ τους πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm.

Όλοι οι αεραγωγοί πρέπει να υποστηρίζονται καλά, να έχουν υποστηρίγματα, να εξαλείφονται οι εκτροπές. Οι σωληνώσεις δεν πρέπει να έχουν άλλες οπές εκτός από αυτές που παρέχονται από το κύκλωμα.

Θέση και σύνδεση καναλιών αεραγωγών

Από όλες τις εργασίες για την εγκατάσταση του εξαερισμού η δυσκολότερη είναι η εγκατάσταση αεραγωγών. Καθήκοντα εξαερισμού:

 • εξασφαλίστε καθαρό αέρα,
 • αφαιρέστε τον μολυσμένο αέρα από τις εγκαταστάσεις,
 • διατηρήστε την απαραίτητη υγρασία.

Αν χρειάζεστε εξαερισμό, τότε γίνεται ένας αγωγός αέρα. Αν η τροφοδοσία και η εξάτμιση, τότε δύο: ένας-ένας καθαρός αέρας εισέρχεται στο δωμάτιο, από την άλλη - ο αέρας με ακαθαρσίες αφαιρείται.

Γενικές απαιτήσεις εγκατάστασης:

 1. Απουσία χαλάρωσης.
 2. Γείωση.
 3. Σε μέρη όπως δάπεδα υπογείων, κελάρια, προϊόντα σκυροδέματος, σημεία επαφής με το έδαφος, εγκαθίσταται μόνο άκαμπτος αερισμός.

 • Μέσω των τοίχων ο αγωγός αέρα περνάει μόνο σε ειδικούς προσαρμογείς.
 • Κατά την εγκατάσταση πρέπει να λάβετε υπόψη ότι κατά την εργασία του εξαερισμού ο εξερχόμενος αέρας είναι στριμωμένος από μια σπείρα.
 • Σε περίπτωση ζημιάς, η αντικατάσταση των σωλήνων είναι υποχρεωτική.

 • Κατά την εγκατάσταση είναι καλύτερο να κάνετε όσο το δυνατόν λιγότερες συνδέσεις. Εάν εξακολουθούν να χρειάζονται, γίνονται με φλάντζα ή επένδυση με επίδεσμο.

  Κόστος

  Το κόστος των ορθογωνικών αγωγών ανά 1 τ.μ.

  Αγωγός από γαλβανισμένο χάλυβα σε πυροπροστασία

  Επίσης με τα προϊόντα που μπορείτε να αγοράσετε:

  Περιγραφή του αγωγού στην πυροπροστασία

  Οι αγωγοί στο επιβραδυντικά φλόγας επίστρωση με βαθμολογία αντοχής στη φωτιά της EI EI 30 έως 180 παράγονται σε διάφορα στάδια ξεκινώντας από το κατάστημα με αυτόματη γραμμή για την κοπή ενός μεταλλικού εξαερισμού πριν από τη συναρμολόγηση της σύνδεσης φλάντζας και την εφαρμογή του τελικού αγωγού ακαυστοποίησης.

  Οι διαστάσεις του αγωγού από γαλβανισμένο χάλυβα στην πυροπροστασία είναι στάνταρ, αλλά κατά την παραγωγή του Εργοστασίου Εξαερισμού Galvent κατασκευάζονται αεραγωγοί με ορθογώνια διατομή μη τυποποιημένων μεγεθών.

  Τεχνικά χαρακτηριστικά του αγωγού στην πυροπροστασία

  Οι ελάχιστες διαστάσεις του αγωγού είναι 100 * 100 mm με μήκος 1250 mm.

  Η αεροστεγανότητα όλων των αεραγωγών αντιστοιχεί στην κατηγορία "Η", εάν είναι απαραίτητο να επιτευχθεί η τάξη πυκνότητας "Ρ", εφαρμόζεται στεγανωτικό στις ραφές του αγωγού πριν από τη συναρμολόγηση.

  Για την κατασκευή αεραγωγών από γαλβανισμένο χάλυβα σε πυροπροστασία, χρησιμοποιείται χάλυβας με επίστρωση ψευδαργύρου από 0,55 έως 1,2 mm.

  Αγοράστε αγωγό αέρα στην πυροπροστασία για σύστημα εξαερισμού

  «Εργοστάσιο Εξαερισμός GalVent» παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σε αγωγούς πυροπροστασίας για τον εξαερισμό, και μια αποθήκη στη Μόσχα και διαθέτει γαλβανιζέ συγκολλημένη αγωγοί για τον καπνό.

  Σε όλους τους τύπους αεραγωγών από γαλβανισμένο χάλυβα στην πυροπροστασία υπάρχουν απαραίτητα πιστοποιητικά ποιότητας. Πάντα σε απόθεμα στο VAO Μόσχα υπάρχουν οποιαδήποτε είδη αεραγωγών.

  στην ενότητα «Επαφές» για να αγοράσει αγωγό από γαλβανισμένο ατσάλι σε πυροπροστασίας είναι απαραίτητο να εκδώσει μια online φόρμα αίτησης, ή επισκεφθείτε το γραφείο στη διεύθυνση που αναγράφεται.

  Οι πληροφορίες σχετικά με τις τιμές των αεραγωγών από γαλβανισμένο χάλυβα στην πυροπροστασία μπορούν να διευκρινιστούν από τους διαχειριστές μέσω τηλεφώνου ή στο τμήμα "Τιμές".

  Στρογγυλοί αγωγοί από γαλβανισμένο ατσάλι

  Αεραγωγοί κυκλικού τμήματος, κατασκευασμένοι από χάλυβα με γαλβανισμένη επίστρωση, χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, σε κτίρια κατοικιών. Με τη βοήθειά τους, δημιουργείται ένα σύστημα εξαερισμού.

  Για να αγοράσετε αγωγοί γύρω από τον αέρα, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Κάντε μια παραγγελία με ένα κλικ μετά την επιλογή του απαιτούμενου προϊόντος. Η υψηλή ποιότητα του γαλβανισμένου χάλυβα δεν υπόκειται σε αμφιβολίες.

  Διακριτικά χαρακτηριστικά των στρογγυλών αγωγών

  Τα προϊόντα αυτά έχουν ορισμένα χαρακτηριστικά:

  • ελάχιστες απώλειες αέρα κατά τη μεταφορά.
  • την παρουσία μόνο μιας συγκολλημένης ραφής στη δομή ·
  • απλότητα λειτουργίας
  • Ευκολία εγκατάστασης.

  Οι κορυφαίοι ρώσοι κατασκευαστές προσφέρουν πλήρη σειρά προϊόντων για την εγκατάσταση αγωγών με κυκλική διατομή. Κατασκευάζονται τα εξαρτήματα κατασκευασμένα από γαλβανισμένο χάλυβα υψηλής ποιότητας. Δεν εκτίθεται σε διάβρωση, ο εξοπλισμός που βασίζεται σε αυτό χρησιμοποιείται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εξαιρούνται επίσης μηχανικές βλάβες λόγω της υψηλής αντοχής του χάλυβα.

  Στο ηλεκτρονικό κατάστημα μπορείτε να αγοράσετε:

  • σωλήνες διαφόρων διαμέτρων.
  • βρύσες 45 και 90 μοίρες.
  • δόντια, σταυροί, συνδέσεις.
  • ομπρέλες, ομπρέλες, εκτροπείς,
  • μια πύλη, φλάντζες, θρόμβους.

  Επιπλέον, είναι απαραίτητο να αγοράσετε συνδετήρες. Η μοναδική τεχνολογία παραγωγής σας επιτρέπει να μειώσετε το βάρος ολόκληρης της δομής του γαλβανισμένου χάλυβα, οπότε το σύστημα σταθεροποιείται σταθερά. Στρογγυλοί αγωγοί από γαλβανισμένο ατσάλι είναι σε ζήτηση μεταξύ των πελατών χονδρικής. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, τα προϊόντα αυτά χρησιμοποιούνται συχνά σε εγκαταστάσεις παραγωγής, όπου απαιτείται εξαερισμός μεγάλης χωρητικότητας και εξαερισμός.

  Στη διαδρομή ροής αέρα στον κυκλικό αγωγό δεν υπάρχουν πολλά εμπόδια, επομένως το επίπεδο θορύβου στο εσωτερικό του συστήματος είναι ασήμαντο. Η συνεχής λειτουργία του εξαερισμού δεν παρεμβαίνει, αποσπά την προσοχή.

  Αγοράζοντας έναν κυκλικό αγωγό, άλλα στοιχεία του συστήματος

  Η Vent Center Company είναι ο κορυφαίος προμηθευτής εξοπλισμού για την προμήθεια, την εξάτμιση και τον εξαερισμό των μεγάλων εγχώριων κατασκευαστών. Τα καταστήματα της βρίσκονται στη Μόσχα και στην περιοχή. Υπάρχει επίσης ένα ηλεκτρονικό κατάστημα όπου οι κάτοικοι των περιοχών μπορούν να αγοράσουν τα αγαθά που χρειάζονται.

  Εάν το απαιτούμενο όνομα είναι διαθέσιμο, η παράδοση γίνεται με το συντομότερο δυνατό χρόνο. Η ποικιλία των προϊόντων, οι ποικιλίες των στρογγυλών αγωγών αέρα ανανεώνονται συνεχώς. Οι υπάλληλοι του ηλεκτρονικού καταστήματος συμβουλεύουν τους πελάτες τηλεφωνικά, ώστε να μπορούν να κάνουν μια συνειδητή επιλογή. Ο άνετος τρόπος πληρωμής και παράδοσης σάς επιτρέπει να κάνετε ακόμη πιο κερδοφόρες παραγγελίες. Το κατάστημα διατηρεί περιοδικά προσφορές.

  Αγωγοί από γαλβανισμένο ατσάλι

  Πλήρης ποικιλία
  για συστήματα εξαερισμού

  Ευρεία
  γκάμα προϊόντων
  λεπτομέρειες

  Παραγωγή
  χωρητικότητα 50 000 m2 / μήνα.

  Παραγωγή
  χωρητικότητας
  50 000 m2 / μήνα.

  Όλα τα προϊόντα
  πιστοποιημένο

  Η εταιρεία "Κέντρο Συστημάτων Εξαερισμού" προσφέρει γαλβανισμένους αεραγωγούς της δικής της παραγωγής με παράδοση στη Μόσχα και την περιοχή της Μόσχας. Η τιμή κατασκευής αεραγωγών από γαλβανισμένο χάλυβα εξαρτάται από το πάχος του χρησιμοποιούμενου υλικού και το σχήμα του προϊόντος, αλλά παραμένει ένα από τα χαμηλότερα στον τομέα, δεδομένου ότι εργαζόμαστε χωρίς μεσάζοντες.

  Οι τιμές για αεραγωγούς από γαλβανισμένο ατσάλι (RUB / m 2)

  Πώς να αγοράσετε αγωγούς αέρα από γαλβανισμένο χάλυβα;

  Εφαρμόστε, καλέστε
  ή να γράψετε στο μήνυμα

  Οι διαχειριστές θα προσδιορίσουν όλα
  λεπτομέρειες και να κάνετε μια προσφορά

  Παραγγελία αποστέλλεται
  να εργάζονται στην παραγωγή

  Παραδίδουμε την παραγγελία
  στον τόπο φόρτωσης

  ή καλέστε: +7 (495) 120-06-90

  Αριθμομηχανή

  Βίντεο από την παραγωγή μας

  Τύποι αεραγωγών από γαλβανισμένο ατσάλι

  Τύποι προϊόντων

  Οι αγωγοί στρογγυλού αέρα από γαλβανισμένο χάλυβα είναι λιγότερο θορυβώδης, δεν μειώνουν την ταχύτητα παροχής αέρα, είναι φθηνές και απλές στην εγκατάσταση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυπικές διαστάσεις και να συνδέσετε εύκολα τις ενότητες. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται σε βιομηχανίες και μεγάλους χώρους.

  Οι ορθογώνιοι γαλβανισμένοι αεραγωγοί συχνά κατασκευάζονται με παραγγελία με μεμονωμένες παραμέτρους διατομής. Παίρνουν περισσότερο υλικό, έτσι είναι πιο ακριβά. Δημιουργήστε περισσότερους θορύβους και διαρροές αέρα. Συχνότερα χρησιμοποιούνται σε κτίρια κατοικιών.

  Πεδίο εφαρμογής

  Η κύρια λειτουργία των αεραγωγών γαλβανισμού για εξαερισμό είναι η παροχή ροής αέρα στο δωμάτιο και η άντληση μολυσμένου αέρα. Κατάλληλο για χρήση σε συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής, στον κλιματισμό. Χρησιμοποιούνται σε όλους τους τύπους χώρων, από οικιστικά διαμερίσματα και σπίτια μέχρι δημόσια και εμπορικά κτίρια, εμπορικά κέντρα, βιομηχανίες και βιομηχανία.

  Γαλβανισμένοι αεραγωγοί της παραγωγής μας

  Γιατί πρέπει να συνεργαστείτε μαζί μας;

  Για εμάς, η παραγωγή γαλβανισμένο χάλυβα αγωγούς - μία από τις κύριες μορφές εργασίας. Σχεδιάζουμε συστήματα εξαερισμού παράγουν στοιχεία γι 'αυτούς, κάντε θέση, και έτσι γνωρίζουμε όλοι τα πρότυπα GOST και SNIP, ειδικά είδη αγωγών γαλβανισμένο σωλήνα.

  Ζητήστε να συμβουλευτείτε και να παραγγείλετε την παραγωγή αεριζόμενων αγωγών με ψευδάργυρο για την εγκατάσταση σας.

  Υπολογίστε την εκτίμηση για το έργο

  Για να υπολογίσετε την εκτίμηση και την τιμή, καλέστε:
  +7 (495) 120-06-90 ή να στείλετε μια αίτηση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν!

  Ας καλέσουμε,
  θα συμβουλευτούμε και θα υπολογίσουμε
  παραγγείλετε σε χρόνο μηδέν!

  Στρογγυλοί αγωγοί

  Στη σειρά των μεταλλικών αγωγών από γαλβανισμένο χάλυβα είναι η πρώτη στη δημοτικότητα. Αυτό οφείλεται στις υψηλές χρηστικές ιδιότητές τους, και συγκεκριμένα:

  • αντοχή και αντίσταση σε εξωτερικές επιδράσεις, οι οποίες αποτελούν την αιτία μακροχρόνιας λειτουργίας και αντοχής στη διάβρωση.
  • ελαφρύ βάρος, το οποίο διευκολύνει την εγκατάσταση.
  • δημοκρατικές τιμές.

  Αυτοί οι αγωγοί είναι κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο χάλυβα που προσφέρει το ηλεκτρονικό μας κατάστημα Vent-Style.ru με τη βοήθεια του οποίου είναι δυνατή η εγκατάσταση εξαερισμού σε κτίρια οποιουδήποτε τύπου και για οποιονδήποτε σκοπό.

  Ταξινόμηση αεραγωγών από γαλβανισμένο χάλυβα

  Στην διατομή οι αγωγοί από γαλβανισμένο χάλυβα χωρίζονται σε ορθογώνια και στρογγυλά. Τα τελευταία με τη σειρά τους χωρίζονται σε:

  • που είναι κατασκευασμένα απευθείας από το φύλλο και έχουν αυξημένη αντοχή στις εξωτερικές επιδράσεις.
  • σπειροειδής περιέλιξη. Είναι κατασκευασμένα από γαλβανισμένη ταινία με συστροφή, η οποία είναι ο λόγος της αυξημένης αντοχής του αγωγού και της ακαμψίας.

  Οι ορθογώνιοι αεραγωγοί από γαλβανισμένο χάλυβα συνδέονται με μέθοδο φλάντζας και κύλισης. Το γεωμετρικό σχήμα τους σάς επιτρέπει να σώσετε τον όγκο του δωματίου και να τα κάνετε αόρατα στο εσωτερικό.

  Παραγωγή

  Η εταιρεία LLC "Vent" καλεί τους ενδιαφερόμενους βιομηχανικούς και εμπορικούς οργανισμούς να συνεργαστούν. Προσφέρουμε να αγοράσουμε αεραγωγούς από γαλβανισμένο ατσάλι, καθώς και προϊόντα και αξεσουάρ σε αυτά. Προς το παρόν, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε πελάτες στρογγυλές και ορθογώνιες αεραγωγές, κατασκευασμένες από χάλυβα πάχους 0,5 έως 1,2 mm.

  Όλα τα προϊόντα μας είναι κατασκευασμένα από χάλυβα με εξωτερικό γαλβανισμό της επιφάνειας, που εξασφαλίζει υψηλή αντοχή στη διάβρωση των αεραγωγών και εξαρτημάτων. Το κόστος των ενδεχόμενων γαλβανισμένο αγωγών, οι οποίες είναι διαθέσιμες στην εταιρεία μας αυτή τη στιγμή, μπορείτε να δείτε τις σελίδες τιμοκαταλόγους (πληροφορίες ενημερώνεται τακτικά και να συμπληρωθεί). Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι η χωρητικότητα των γραμμών παραγωγής μας επιτρέπουν να διατηρήσει την παραγωγή όχι μόνο των αεραγωγών από γαλβανισμένο ατσάλι σε τυποποιημένα μεγέθη, αλλά και πρωτότυπα, μη τυποποιημένων - σύμφωνα με τους όρους εντολής, η οποία δίνει πελάτη.

  Αγωγοί από γαλβανισμένο ατσάλι από τον κατασκευαστή:

  Οι αναγραφόμενοι τιμοκατάλογοι σας επιτρέπουν να προσδιορίσετε το κατά προσέγγιση κόστος του εξοπλισμού που χρειάζεστε χωρίς να ταξιδέψετε στο γραφείο μας. Οι τιμές περισσότερο από ελκυστική - ένα από τα χαμηλότερα στη Μόσχα (καθώς λαμβάνετε τιμές απευθείας από τον κατασκευαστή - η παραγγελία μπορεί να γίνει με τους πλέον ευνοϊκούς όρους). Σε περίπτωση που χρειάζεστε έναν λεπτομερή υπολογισμό - έμπειρους συμβούλους, το "Vent" θα το εκτελεί γρήγορα και αποτελεσματικά. Επίσης μπορείτε να ζητήσετε όλες τις διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με τους όρους κατασκευής, τα τεχνικά χαρακτηριστικά, το κόστος παραγωγής.

  Για να αγοράσετε γαλβανισμένους αεραγωγούς στην εταιρεία "Vent" αξίζει πραγματικά - παίρνετε εγγυήσεις για την αξιοπιστία, την ποιότητα, την αντοχή των προϊόντων απευθείας από τον κατασκευαστή, σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές.

  Παρακαλούμε, θα χαρούμε να συνεργαστούμε!

  8-800-222-17-13
  +7 (495) 989-63-58
  +7 (926) 838-50-82

  Είδη αεραγωγών γαλβανισμένων σωλήνων και πώς να τα χρησιμοποιήσετε

  Οι σωλήνες από γαλβανισμένο χάλυβα υψηλής ποιότητας χρησιμοποιούνται σήμερα ενεργά για την οργάνωση συστημάτων εξαερισμού, τόσο στις εγκαταστάσεις κατοικιών όσο και σε διοικητικά ή βιομηχανικά κτίρια. Αυτό το άρθρο θα σας ενημερώσει για τους κύριους τύπους γαλβανισμένων σωλήνων εξαερισμού και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και για τις βασικές μεθόδους εγκατάστασης αεραγωγών.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σωλήνες εξαερισμού από γαλβανισμένο χάλυβα έχουν καλές αεροδυναμικές ιδιότητες και είναι ιδανικές όχι μόνο για την οργάνωση της κυκλοφορίας του αέρα μέσα στο δωμάτιο, αλλά και για τον αερισμό δαπέδων σοφίτας ή σοβάς. Τέτοια συστήματα μπορεί να είναι άκαμπτα.

  Ταξινόμηση γαλβανισμένων προϊόντων για εξαερισμό

  Το σχήμα του σωλήνα είναι ένα από τα πρώτα κριτήρια που καθορίζουν την ταξινόμηση των γαλβανισμένων προϊόντων. Υπάρχουν στρογγυλές και τετράγωνες σωληνώσεις. Με τη σειρά τους, τα στρογγυλά κανάλια διακρίνονται από τη μέθοδο παραγωγής - παράγουν σωλήνες ευθύγραμμης ραφής και σπειροειδούς.

  Η σύνδεση στρογγυλών σωλήνων γαλβανισμένων για εξαερισμό, ανεξάρτητα από τη μέθοδο κατασκευής τους, πραγματοποιείται με τη βοήθεια θηλών ή, πιο σπάνια, φλάντζας. Για τους αεραγωγούς με τετραγωνική διατομή, χρησιμοποιείται η μέθοδος σύνδεσης με φλάντζα και χωρίς δισκία. Όσον αφορά το κόστος, στους σπειροειδείς και τετράγωνους γαλβανισμένους σωλήνες, είναι περίπου το ίδιο.

  Δεδομένου ότι οποιοδήποτε "μαύρο" μέταλλο είναι εγγενές στο σχηματισμό σκουριάς, το στρώμα ψευδαργύρου έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα προϊόντα από τη διάβρωση και να παρατείνει τη ζωή τους.

  Τα κύρια χαρακτηριστικά του σωλήνα αερισμού από γαλβανισμό, ανεξάρτητα από τον τύπο του:

  • μια μάλλον μεγάλη διάρκεια ζωής - είναι πολύ μικρότερη για πλαστικά προϊόντα και κανάλια από πολλά άλλα μέταλλα.
  • η επίστρωση ψευδαργύρου προστατεύει τον αεραγωγό από δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες, ενώ το πάχος του στρώματος ψευδαργύρου μπορεί να κυμαίνεται ανάλογα με τον τόπο τελικής εγκατάστασης αερισμού.
  • Τα προϊόντα από γαλβανισμένο αγωγό έχουν μικρή μάζα, επομένως είναι κατάλληλα για μεταφορά και συλλογή σε ένα ενιαίο σύστημα.

  Σύμφωνα με την GOST για την επιτυχή λειτουργία των σωλήνων εξαερισμού για εξαγωγή από γαλβανισμένο ατσάλι και ανοξείδωτο χάλυβα, η σταθερή θερμοκρασία δωματίου δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 80 ℃ και η σχετική υγρασία δεν μπορεί να αυξηθεί περισσότερο από 60%. Η παραγωγή αεραγωγών πρέπει να γίνεται με τη μέθοδο της ψυχρής έλασης και το πάχος των τοιχωμάτων των προϊόντων αυτών να μην υπερβαίνει το 1 mm. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μεμονωμένα στοιχεία του συστήματος με τοίχους 0,9 mm μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το στρώμα γαλβανισμού που παράγεται με θερμή έλαση.

  Χαρακτηριστικά των σπειροειδών σωλήνων για το σχέδιο

  Η τεχνολογία κατασκευής αυτού του τύπου σωλήνων προϋποθέτει τη χρήση μιας συνεχούς λωρίδας από χάλυβα με επίστρωση ψευδαργύρου πλάτους 137 mm. Είναι τυλιγμένο με τη μορφή σπειροειδούς και οι άκρες των παρακείμενων πηνίων συνδέονται μεταξύ τους με μία σύνδεση κλειδώματος. Οι προκύπτουσες νευρώσεις ενίσχυσης δίνουν στον αγωγό του γαλβανισμένου αέρα την απαιτούμενη αντοχή, χωρίς να το καταστήσουν βαρύτερο.

  Μεταξύ των πλεονεκτημάτων των προϊόντων σωληνώσεων αυτού του τύπου είναι τα ακόλουθα:

  • μικρό βάρος και ευκολία συναρμολόγησης του συστήματος.
  • υψηλή αντοχή σε εφελκυσμό, εξασφαλίζοντας αξιόπιστη λειτουργία.
  • Λόγω του μικρότερου αριθμού εξαρτημάτων, ο εξαερισμός αυτός γίνεται αρκετά οικονομικός.
  • Χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία αερισμού λόγω αυξημένων στροβιλισμών αέρα στο σπειροειδές κανάλι πληγής.

  Στην παραγωγή σπειροειδών σωλήνων χρησιμοποιείται χάλυβας διαφορετικού πάχους - εξαρτάται από την απαιτούμενη διάμετρο του καναλιού. Εάν η διατομή του σωλήνα είναι 150-355 mm, τότε το πάχος του γαλβανισμένου χάλυβα θα είναι 0,55 mm, και με διάμετρο σωλήνα 400-800 mm - χρησιμοποιείται χάλυβας πάχους 0,7 mm.

  Για τους παραγόμενους αεραγωγούς, των οποίων η διατομή φθάνει τα 900-1250 mm, λαμβάνονται τα φύλλα από γαλβανισμένο χάλυβα πάχους 1 mm. Σωλήνες με επικάλυψη ψευδαργύρου παραδίδονται στα σημεία πώλησης κατά 3 και 6 μέτρα, ωστόσο, εάν τοποθετήσετε μεμονωμένη παραγγελία, μπορείτε να κατασκευάσετε σωλήνες αυθαίρετου μήκους στην παραγωγή. Κατόπιν αιτήματος του πελάτη, οι κατασκευαστές μπορούν να παράγουν σωλήνες εξοπλισμένους με πρόσθετες πλευρές.

  Περιγραφή κυκλικών σωλήνων τύπου ραφής

  Κατά την κατασκευή ενός σωλήνα εξαερισμού στρογγυλής γαλβανισμένης ευθείας συγκόλλησης χρησιμοποιείται χάλυβας φύλλου. Η στερέωση των άκρων των φύλλων γίνεται με τη βοήθεια θηλών. Η σήμανση και η κοπή των ακατέργαστων τεμαχίων για κυκλικούς σωλήνες πραγματοποιείται αυτόματα σε ειδικό εξοπλισμό.

  Ωστόσο, αν απαιτείται η παραγωγή αεραγωγών μη τυποποιημένων μεγεθών για συγκεκριμένες παραγγελίες, η σήμανση γίνεται χειροκίνητα και η κοπή πραγματοποιείται σε μηχανή τύπου γκιλοτίνας. Το τεμάχιο εργασίας περιτυλίγεται σε ένα προϊόν με την επιθυμητή διατομή στους κυλίνδρους και στη συνέχεια τροφοδοτείται σε μια μηχανή δίπλωσης. Η δίπλωση πραγματοποιείται καθ 'όλο το μήκος του σωλήνα.

  Τα κύρια χαρακτηριστικά των επιμήκων συγκολλημένων σωλήνων από γαλβανισμό είναι τα εξής:

  • έχουν τις καλύτερες αεροδυναμικές ιδιότητες μεταξύ όλων των ποικιλιών προϊόντων σωληνώσεων.
  • έχουν χαμηλό επίπεδο θορύβου - ο αέρας περνάει μέσα από τους σωλήνες πολύ ήσυχα.
  • Λόγω της κατασκευής του προϊόντος, οι ροές αέρα περνούν γρήγορα μέσω του αγωγού αερισμού.
  • η τιμή για τα προϊόντα αυτά είναι η χαμηλότερη από την τιμή που παρουσιάζεται στην αγορά.

  Οι απαιτήσεις για το πάχος του χάλυβα για την παραγωγή προϊόντων διαμήκων συγκολλημένων σωλήνων είναι παρόμοιες με εκείνες για την παραγωγή σπειροειδών σωλήνων. Για την πώληση, κατά κανόνα, τα μήκη των αεραγωγών είναι 1,25 μ., Ωστόσο, υπάρχουν προϊόντα με μήκος έως 2,5 μέτρα. Για να εξασφαλιστεί η στεγανότητα του συνδέσμου, όταν συνδέετε τέτοιους σωλήνες, ο σύνδεσμος καλύπτεται με ειδικό σφραγιστικό.

  Χαρακτηριστικό των ορθογωνικών αγωγών με επίστρωση ψευδαργύρου

  Για χρησιμοποιείται η παραγωγή των σωλήνων αερισμού με ένα τετράγωνο μορφοσίδηρος, το πάχος του οποίου κυμαίνεται από 0,55-1 mm, ανάλογα με την επιθυμητή διάμετρο οπής. Το μικρότερο μέγεθος, το οποίο μπορεί να είναι γαλβανισμένο στο ορθογώνιο αγωγούς - ένα 10 × 10 cm αλλά μέγιστη σαφή όρια δεν μπορεί να προσδιοριστεί, διότι, ανάλογα με την εφαρμογή των σωλήνων αυτών μπορούν να κατασκευαστούν σε αρκετά μεγάλες ποσότητες..

  Η τεχνολογία παραγωγής τέτοιων διαύλων αποτελείται από διάφορα στάδια. Κατ 'αρχάς, ο χάλυβας φύλλου σχηματίζεται στα κενά, δηλώνοντας τα ενισχυτικά. Στο επόμενο στάδιο, τυφλά με κλειδωμένες νευρώσεις τροφοδοτούνται στη μηχανή συναρμολόγησης, όπου πιέζεται η κλειδαριά, μετά την οποία σχηματίζεται μια πτυχή. Μετά από αυτό, τοποθετείται στην άκρη του σωλήνα μια φλάντζα στήριξης ελαστικού και μια γωνία. Επιτρέπεται η χρήση φλαντζών από γωνίες χάλυβα ή η πλήρης απουσία τους. Διαβάστε επίσης: "Ποιες σωληνώσεις εξαερισμού - οι απαιτήσεις για εγκατάσταση εξαερισμού".

  Οι αγωγοί εξαερισμού του ορθογωνικού σχήματος που χαρακτηρίζεται από τάξη σφίξιμο - H και αερισμός P. Κλάση στεγανότητας ΙΙ επιτυγχάνεται μέσω της περαιτέρω επεξεργασία της φλάντζας και στην διαμήκη ραφή ειδικό στεγανοποιητικό υλικό που εκτελείται σε ατομική βάση.

  Τα κανάλια εξαερισμού της κατηγορίας H επιτρέπουν ωστόσο την αναρρόφηση αέρα, εντός αυστηρά καθορισμένων ορίων. Ταυτόχρονα, αν οι ραφές και ο σύνδεσμος ασφάλισης των σωλήνων τυλίγονται καλά, το σύστημα μπορεί να θεωρηθεί επαρκώς σφιχτό, ακόμη και χωρίς βοηθητικά μέσα.

  Για την υψηλή ποιότητα και την ασφαλή λειτουργία, οι ορθογώνιοι σωλήνες εξαερισμού πρέπει να καθαρίζονται περιοδικά και να ελέγχονται για εσωτερική επικάλυψη.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι, από αισθητική άποψη, τα ορθογώνια προϊόντα θα είναι πιο αποδεκτά σε βιομηχανικούς χώρους, εκτός από το ότι δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δωμάτια με χαμηλά ταβάνια. Ωστόσο, η τοποθέτησή τους είναι αρκετά προβληματική και, σύμφωνα με τις αεροδυναμικές ιδιότητες, είναι κάπως χειρότερη από τα στρογγυλά ανάλογα.

  Σχηματοποιημένα στοιχεία για γαλβανισμένους σωλήνες

  Για τη συναρμολόγηση του συστήματος εξαερισμού σε κάθε κτίριο, απαιτείται όχι μόνο γαλβανισμένο σωλήνες, αλλά επίσης και τα εξαρτήματα που επιτρέπουν για να δώσει το επιθυμητό σχήμα της δομής, δηλαδή, να οργανώσει τις στροφές, διακλάδωσης και μεταβάσεις. Σε γενικές γραμμές μπορεί να ειπωθεί ότι οι επιμέρους σωλήνες και κόμβους σύζευξης διασυνδέονται κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας μορφοποιημένα μέρη.

  Ο κατάλογος των μερών, που ονομάζεται σχήμα, περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

  • ανιχνευτές, ελαστικά και εξαρτήματα.
  • τσάι και προσαρμογείς.
  • Σταυροειδείς λεπτομέρειες.
  • γωνίες.
  • πρίζες.

  Στα σημεία σύνδεσης των αεραγωγών, εγκαθίστανται τα διαμορφωμένα μέρη του πιο ποικίλου σχήματος. Συχνά ο αριθμός των διαμορφωμένων στοιχείων συμπίπτει με τον αριθμό των ίδιων των σωληνώσεων, εάν το σύστημα εξάτμισης συναρμολογείται σωστά. Οι αγωγοί που είναι γαλβανισμένοι με διάφορα σχήματα απαιτούν τη χρήση μόνο ειδικών, κατάλληλων για αυτά εξαρτημάτων - στρογγυλά ή τετράγωνα.

  Για να συναρμολογήσετε ένα πλήρες δίκτυο αεραγωγών σε ένα δωμάτιο, θα πρέπει να αποθηκεύσετε ένα τέτοιο σύνολο στοιχείων:

  • ένα σύνολο θηλών.
  • προσαρμογέα μεταξύ αγωγού και εξάτμισης.
  • ενδιάμεσο στοιχείο μετάβασης - σε περίπτωση που χρησιμοποιούνται σωλήνες με διαφορετικές διατομές.
  • ΤΕΕ για τη διακλάδωση του συστήματος, εάν είναι απαραίτητο.
  • υποκατάστημα με γωνία 90º.
  • εκτροπή του καναλιού σε 45º.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι επιθυμητό να αγοράσετε εξαρτήματα από κατασκευαστές που κατασκευάζουν σωλήνες εξαερισμού με γαλβανισμένους σωλήνες και στο σημείο πώλησης πρέπει να υπάρχουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά ποιότητας για τα προϊόντα. Στην ιδανική περίπτωση, εάν ο προμηθευτής εξαρτημάτων μπορεί να παράσχει εγγύηση για τα εμπορεύματα.

  Απαιτήσεις για τη διαμόρφωση του συστήματος εξαερισμού

  Ο σχεδιασμός και η εγκατάσταση οποιουδήποτε συστήματος εξαερισμού πρέπει να διεξάγεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του SNiP. Σε περιπτώσεις όπου οι αεραγωγοί είναι εγκατεστημένοι ακόμη και κατά την κατασκευή ενός κτιρίου, οι σωλήνες μπορούν να τοποθετηθούν σε στροβοσκόπια. Αξίζει να σημειωθεί ότι μία από τις σημαντικότερες διατάξεις του SNiP είναι οι κανόνες για την παροχή πυροπροστασίας. Για το σκοπό αυτό, κάθε αγωγός αερισμού πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 10 cm από τους σωλήνες μέσω των οποίων τροφοδοτούνται εύφλεκτες ουσίες, ειδικότερα φυσικό αέριο.

  Εάν οι σωλήνες για ροή αέρα μέσα στο δωμάτιο βρίσκονται έξω από το κτίριο, πρέπει να είναι σωστά στερεωμένοι και μονωμένοι. Αν αυτό δεν γίνει, τότε σε περίπτωση βλάβης στο στρώμα ψευδαργύρου, ο σωλήνας θα αρχίσει να σκουριάζει και θα καταστεί γρήγορα ακατάλληλος. Ωστόσο, εάν υπάρχει εξαναγκασμένη άντληση στο κανάλι τροφοδοσίας, τότε η μόνωση δεν είναι απαραίτητη.

  Η διαμόρφωση του αγωγού, δηλαδή το μήκος του, ο αριθμός και η κατεύθυνση των στροφών, η καλωδίωση, εκτελείται στο στάδιο του σχεδιασμού. Σύμφωνα με το σχέδιο και η εγκατάστασή του είναι σε ισχύ. Η στερέωση των σωλήνων εξαερισμού μπορεί να γίνει σε τοίχους, μια οροφή, και σε ορισμένες περιπτώσεις - σε υποστηρίγματα. Επιπλέον, οι σύνδεσμοι είναι εγκατεστημένοι με ένα τέτοιο βήμα ώστε τα κανάλια αέρα να μην πέσουν κάτω από το βάρος τους. Κατά κανόνα, η απόσταση μεταξύ των συνδετήρων είναι έως 3 μέτρα.

  Η εγκατάσταση των αεραγωγών γίνεται με μία από αυτές τις μεθόδους:

  • Το προφίλ και η φουρκέτα, στερεωμένα με βίδα, επιτρέπουν τη στερέωση των σωλήνων εξαερισμού τετραγωνικού τμήματος.
  • Για στρογγυλά γαλβανισμένους σωλήνες εξάτμισης χρησιμοποιήστε φουρκέτα και ζυγό. Προαιρετικά, χρησιμοποιήστε γαλβανισμένες διάτρητες ταινίες σε συνδυασμό με σφιγκτήρες.
  • σωλήνες αερισμού με μεγάλες διαμέτρους συναρμολογημένο με ένα προφίλ με τη μορφή των γραμμάτων L και Ζ Περαιτέρω σχετικά με τη στερέωση τα τμήματα που λαστιχένια παρεμβύσματα για την αντιστάθμιση των κραδασμών από τη ροή του αέρα μέσα από το σωλήνα και να αποφευχθεί η παραμόρφωση του.
  • Εάν το σύστημα εξαερισμού έχει πολύ μεγάλο μήκος και διάμετρο, τότε το στερεώστε με τη βοήθεια οδηγημένων αγκυρών.

  Έτσι, μπορούμε να πούμε με ασφάλεια ότι η καλύτερη επιλογή για την εγκατάσταση εξαερισμού σε κτίρια οποιουδήποτε μεγέθους θα είναι οι γαλβανισμένοι σωλήνες. Εάν χρειάζεστε πολύ μεγάλους αεραγωγούς, τότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε σωλήνες με τετραγωνικό τμήμα, επειδή είναι πιο βολικό να διατηρηθούν και οι διαστάσεις τους είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές άλλων ειδών. Ωστόσο, οι στρογγυλοί σωλήνες αερισμού πρέπει να τοποθετούνται σε χώρους με υψηλό επίπεδο μόλυνσης, καθώς δεν συσσωρεύονται σωματίδια στην εσωτερική τους επιφάνεια, σε αντίθεση με τους ορθογώνιους σωλήνες.

  Όλοι για τους σωλήνες εξαερισμού - τύπος υλικού, διαστάσεις, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Η συσκευή αερισμού ενός ιδιωτικού σπιτιού, υπογείου ή γκαράζ κάνει σπάνια χωρίς αγωγούς αέρα. Στο διαμέρισμα - και στη συνέχεια θα πρέπει να συνδέσετε την κουκούλα κουζίνας σε έναν κατακόρυφο άξονα, ενσωματωμένο μέσα στον τοίχο. Η ποικιλία των καναλιών που πωλούνται είναι αρκετά μεγάλη και ο χρήστης αντιμετωπίζει παραδοσιακά το πρόβλημα της επιλογής του σωστού προϊόντος. Σκοπός της επισκόπησής μας είναι να εξετάσουμε τους υφιστάμενους σωλήνες εξαερισμού, να περιγράψουμε το πεδίο εφαρμογής και να εντοπίσουμε τις αδυναμίες των διαφόρων τύπων αεραγωγών.

  Τύποι αεραγωγών

  Όλοι οι δίαυλοι που σχεδιάζονται για να οργανώνουν την ανταλλαγή αέρα στους χώρους ή μια συσκευή για τοπική εξόρυξη, διαφέρουν σε δύο χαρακτηριστικά - το υλικό παραγωγής και το σχήμα του τμήματος. Η δεύτερη στιγμή: κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, οι ιδιοκτήτες σπιτιού συχνά χρησιμοποιούν αγωγούς από άλλα βοηθητικά προγράμματα μηχανικής.

  Παρουσιάζουμε τον πλήρη κατάλογο των τύπων αεραγωγών που χρησιμοποιούνται:

  • στρογγυλή και ορθογώνια, από γαλβανισμένο ατσάλι.
  • το ίδιο, κατασκευασμένο από πλαστικό PVC,
  • εύκαμπτα προϊόντα δύο τύπων - κυματοειδές σωλήνα από αλουμίνιο και μονωμένο στρογγυλό κανάλι σε μεταλλικό πλαίσιο.
  • αγωγοί αέρα υφάσματος?
  • χάλυβα - μαύρο και ανοξείδωτο.
  • καπνοδόχοι διπλού τοιχώματος τύπου σάντουιτς, κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο ατσάλι.
  • τμήμα υδραυλικών εγκαταστάσεων
  • αγωγούς αμιαντοτσιμέντου.

  Σημείωση: Σε δίκαιη θέση, αξίζει να αναφέρουμε τούβλο και σκυρόδεμα κατακόρυφους άξονες διατεταγμένα στο πάχος των τοίχων πολυκατοικιών και εξοχικών σπιτιών. Εσωτερικά κανάλια τοποθετούνται κατά τη φάση κατασκευής του κτιρίου και χρησιμεύουν για εξαερισμό.

  Παραδείγματα της συσκευής εξαγωγής από τμήματα και εξαρτήματα από αποχέτευση πολυπροπυλενίου. Στα αριστερά υπάρχει ένας συλλέκτης συμπυκνωμάτων (κάτω από το ΤΕ)

  Από τα περιγεγραμμένα περιβάλλοντα, μόνο οι τέσσερις πρώτες ποικιλίες έχουν σχεδιαστεί για τη μεταφορά του αέρα. Τα υπόλοιπα προϊόντα είναι σωλήνες καμινάδας, νερού και αποχέτευσης που χρησιμοποιούνται από τους ιδιοκτήτες κατοικιών για να μειωθεί το κόστος εγκατάστασης.

  Γαλβανισμένοι αγωγοί εξαερισμού

  Οι μεταλλικοί σωλήνες λεπτού τοιχώματος για εξαερισμό, κατασκευασμένοι από γαλβανισμένο, πληρούν όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις και συνιστώνται μοναδικά για χρήση σε οποιοδήποτε χώρο - οικιακό, βιομηχανικό, αποθήκη και ούτω καθεξής. Ας απαριθμήσουμε τους τύπους και τα κύρια χαρακτηριστικά των γαλβανισμένων αεραγωγών:

  1. Το σχήμα των καναλιών χωρίζεται σε 3 ποικιλίες - στρογγυλές, ορθογώνιες και επίπεδες ωοειδείς.
  2. Με τη μέθοδο κατασκευής υπάρχουν σπειροειδείς, ευθείες ραφές και διπλωμένα κιβώτια, που φαίνονται παρακάτω στη φωτογραφία.
  3. Σύμφωνα με τους κανόνες, υπάρχουν 2 κατηγορίες αεροστεγανότητας των αεραγωγών - κανονική και πυκνή. Τα τελευταία περιλαμβάνουν σπειροειδείς σωλήνες, οι οποίοι πρακτικά δεν επιτρέπουν διαρροές στις αρθρώσεις.
  4. Τα προϊόντα κατασκευάζονται σε τυποποιημένα μεγέθη. Για παράδειγμα, οι διαμέτρους των πιο "κυκλικών" κυκλικών αγωγών είναι 100, 125, 160, 180, 200, 225, 250 mm και ούτω καθεξής. Το πάχος του μετάλλου - 0,5-0,6 mm, με διάμετρο μεγαλύτερη από μισό μέτρο - 0,7 mm.
  5. Τα τυποποιημένα μεγέθη τετραγωνικών και επίπεδων ωοειδών αγωγών ρυθμίζονται από τη μέγιστη αναλογία πλευρών ίση με 6.3.
  Αεραγωγοί που κατασκευάζονται με τεχνολογία σπειροειδούς πληρώσεως, η τάξη σφικτότητας-πυκνή

  Επεξήγηση σχετικά με τις αναλογίες των πλευρών των επίπεδων καναλιών αέρα. Σύμφωνα με το SNiP, το μέγεθος μιας πλευράς ενός ορθογωνίου σωλήνα δεν μπορεί να υπερβεί την τιμή της δεύτερης επιφάνειας περισσότερο από 6,3 φορές. Παράδειγμα: ο μικρότερος φάκελος είναι 0.03 m, τότε το μέγιστο μέγεθος της δεύτερης πλευράς είναι 0.03 x 6.3 ≈ 0.19 m = 190 mm.

  Εξετάστε τα πλεονεκτήματα της χρήσης γαλβανισμένων αγωγών εξαερισμού:

  • συμμόρφωση με όλα τα υγειονομικά και οικοδομικά πρότυπα ·
  • σκληρότητα, αντοχή και ανθεκτικότητα.
  • ανθεκτικότητα σε αδύναμες χημικές επιδράσεις ·
  • - γενικά συστήματα εξαερισμού (εξαιρουμένης της αναρρόφησης - μεταφοράς σκόνης) ·
  • σχετικά απλή εγκατάσταση?
  • μια μεγάλη ποικιλία από διαμορφωμένα στοιχεία - μπλουζάκια, γόνατα, σταυροί, μεταβάσεις.
  • χάρη στην τυποποίηση των μεγεθών, τα γαλβανισμένα κουτιά είναι συμβατά με όλους τους ανεμιστήρες και τις βαλβίδες ελέγχου - πτερύγια, βαλβίδες, εκτροπείς και άλλους διανομείς αέρα.
  Συμβατικά κουτιά από κασσίτερο, μια κατηγορία στεγανότητας - κανονική

  Για αναφορά. Ο βαλβίδων από γαλβανισμό είναι σε θέση να αντέξει την επίδραση της φλόγας σε έντονη φωτιά για 30 λεπτά ή περισσότερο. Η ειδική εξωτερική επεξεργασία επιτρέπει την αύξηση του καθορισμένου ορίου πυραντίστασης έως 2 ώρες, η άκαμπτη κατασκευή δε θα επιτρέψει την κατάρρευση του αγωγού από τη θέρμανση.

  Το κύριο μειονέκτημα των γαλβανισμένων κουτιών είναι η υψηλή τιμή σε σύγκριση με τα προϊόντα που κατασκευάζονται από άλλα υλικά. Το ερώτημα είναι μάλλον αμφιλεγόμενο - πολλά εξαρτώνται από την περιοχή, τον όγκο της παραγγελίας και τον συγκεκριμένο κατασκευαστή. Από τις 15 Μαρτίου 2013 το κόστος ενός τρέχοντος μετρητή ενός φτηνού αεραγωγού Ø100 mm είναι:

  • σπείρα - 320 ρούβλια. (5,6 eu).
  • Ευθεία - 180 ρούβλια. (3,15 cu).
  • ορθογώνιο αντίστοιχο τμήμα 10 cm x 8 cm - 200 ρούβλια (3,5 cu).
  Συνδέσεις και προσαρμογείς για κουτιά από κασσίτερο

  Σημείωση: Έχουμε επισημάνει επιπλέον τις τιμές στις συμβατικές μονάδες, δεδομένου ότι σε εύθετο χρόνο η αξία σε ρούβλια μπορεί να αλλάξει.

  Άλλα μειονεκτήματα των αεραγωγών γαλβανισμένων σωλήνων είναι επίσης άξια προσοχής:

  1. Στην παραγωγή των αεραγωγών φαίνονται πολύ αισθητικά ευχάριστο, αλλά στο εσωτερικό ενός ιδιωτικού σπιτιού ή διαμέρισμα, γαλβανισμού ταιριάζει με δυσκολία. Τα κανάλια πρέπει να κρύβονται πίσω από την επένδυση - ψευδοροφές, επενδύσεις γυψοσανίδων.
  2. Λόγω της τραχύτητας της επικάλυψης μετάλλου και ψευδαργύρου, η αντίσταση στη ροή αέρα είναι αρκετά σημαντική. Η απόχρωση γίνεται αισθητή σε μεγάλες εκτάσεις και διακλαδισμένα συστήματα, όπου χρειάζονται πιο ισχυροί ανεμιστήρες (επιλέγονται σύμφωνα με τον αεροδυναμικό υπολογισμό).
  3. Κατά βάρος, τα προϊόντα χάνουν πλαστικούς σωλήνες.

  Ένα γνωστικό βίντεο σχετικά με την παραγωγή εξαρτημάτων, σπειροειδών και τετράγωνων αεραγωγών:

  Αερισμός από πλαστικό

  Οι πλαστικοί σωλήνες εξαερισμού διατίθενται επίσης σε ορθογώνιες και κυκλικές διατομές. Αλλά τα τυπικά μεγέθη διαφέρουν από τα κανονικά που παρουσιάζονται παραπάνω - προσφέρονται στρογγυλά ventcannals με διάμετρο 100, 125, 150, 200 mm και ούτω καθεξής. Το βασικό υλικό είναι πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC, PVC), πολυπροπυλένιο (PP) και πολυαιθυλένιο (PE).

  Προδιαγραφές. Υπάρχουν βιομηχανικές και οικιακές σειρές πλαστικών αεραγωγών. Οι διαμέτρους του πρώτου αντιστοιχούν στην κανονιστική σειρά, αλλά δεν έχουν όλα τα μεγέθη διαθέσιμα στον αγοραστή. Για παράδειγμα, Ø14, 16 και 18 cm θα πρέπει να παραγγελθούν ξεχωριστά. Οι τέσσερις πιο "τρέχουσες" διαμέτρους των οικιακών προϊόντων που αναφέραμε στην προηγούμενη παράγραφο.

  Πλεονεκτήματα των πλαστικών σωλήνων εξαερισμού:

  • ωραία εμφάνιση.
  • ευκολία και ταχύτητα εγκατάστασης.
  • χαμηλό βάρος?
  • μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • Η μηδενική τραχύτητα της εσωτερικής επιφάνειας προκαλεί χαμηλή αντίσταση καναλιού στη ροή του αέρα.
  • ευρύ φάσμα εξαρτημάτων και συνδέσμων.
  • αντοχή σε διάφορες χημικές ουσίες.

  Όπως αποδείχθηκε, η τιμή των προϊόντων δεν μπορεί να αποδοθεί στην ισχυρή πλευρά των πλαστικών αγωγών. Το κόστος εξαρτάται από τον τύπο του χρησιμοποιούμενου πλαστικού και τον τύπο σύνδεσης - φλόγα, φλάντζα ή μανσέτα (θηλή). Καταφέραμε να βρούμε στο διαδίκτυο σχετικά φθηνούς σωλήνες PVC για εξαερισμό - οι τιμές για 1 m του καναλιού Ø100 mm μοιάζουν με αυτό:

  • - 180 ρούβλια. (3,15 cu).
  • επίπεδη ισοδύναμη τομή 110 x 55 mm - 188 ρούβλια. (3,3 ευρώ) ·
  • ορθογώνιο μέγεθος 12 x 6 cm - 220 ρούβλια. (3,85 ευρώ).
  Οι αεραγωγοί από PPD με φλάντζες είναι σχεδιασμένοι για βιομηχανικά κτίρια

  Βοήθεια. Οι τιμές των κουτιών από πολυπροπυλένιο με πάχος τοιχώματος έως 3 mm, εξοπλισμένο με φλάντζα ή καμπάνα, φτάνουν τα 1100 ρούβλια. / 1 m.

  Τώρα ας πάρουμε τις ανεπάρκειες των πλαστικών αγωγών για εξαερισμό:

  1. Λόγω της απόκλισης μεταξύ των διαμέτρων του καναλιού και της κανονικής κλίμακας διαστάσεων, πρέπει να επιλεγεί ένας ειδικός ανεμιστήρας για αεραγωγούς ή για χρήση προσαρμογέων.
  2. Παρά την ακαμψία, το πλαστικό παραμένει εύθραυστο υλικό. Επιπλέον, με την πάροδο των ετών, η ελαστικότητα χάθηκε - μετά από 5-7 χρόνια λειτουργίας, ο σωλήνας μπορεί να σπάσει από μια περιστασιακή αδύναμη επίδραση.
  3. Το πλαστικό είναι εύφλεκτο και "επιπλέει" όταν θερμαίνεται πάνω από 200 ° C.
  4. Τα κουτιά της σκιάς φωτός γίνονται γρήγορα κίτρινα κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, για παράδειγμα, στην κουζίνα ή στο μπάνιο. Για να αποκαταστήσετε μια εμφανή εμφάνιση, οι αεραγωγοί πρέπει να καθαρίζονται.
  5. Οι σωλήνες πολυμερούς επιμηκύνονται έντονα όταν θερμαίνονται.
  Παραδείγματα σύνδεσης αγωγών εξαερισμού πολυμερούς με εξοπλισμό

  Το πεδίο των στοιχείων του πλαστικού εξαερισμού - τα κανάλια εξαγωγής της κουζίνας και του μπάνιου, το σύστημα φυσικής ανταλλαγής αέρα των οικιστικών κτιρίων, τα χημικά εργαστήρια, αλλά μόνο μέσα σε ένα ενιαίο δωμάτιο.

  Ένα σημαντικό σημείο. Ένα πλαστικό κιβώτιο, το οποίο έχει πλακόστρωτο διαμέσου αρκετών δωματίων, θα καεί γρήγορα σε μια φωτιά και η φωτιά θα εξαπλωθεί στο παρακείμενο δωμάτιο μέσω του ανοίγματος ανοίγματος. Ψευδοροφή από GKL - αδύναμη προστασία, πλαστικό "ρέει" από υψηλή θερμοκρασία.

  Μερικά από τα χαρακτηριστικά της τοποθέτησης επίπεδων πολυμερών καναλιών εξετάζουν το βίντεο:

  Κυματοειδή μανίκια

  Για να οργανώσετε τους κατασκευαστές αερισμού προσφέρετε εύκαμπτους αεραγωγούς τριών τύπων:

  1. Ο κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο με ένα τοίχωμα είναι κατασκευασμένος σε πλαίσιο κατασκευασμένο από μεταλλικό σύρμα στριμμένο από μια σπείρα. Στην κορυφή, ο "σκελετός" του στρογγυλού τμήματος καλύπτεται με φύλλο αλουμινίου με σφραγίδα πολυεστέρα. Ορισμένα τυπικά μεγέθη είναι αρκετά κορεσμένα: 100, 110, 113, 115, 120, 125, 130 mm, κ.λπ.
  2. Κυματοειδές μανίκι αλουμινίου με θερμομόνωση από ορυκτό μαλλί, κατασκευασμένο από fiberglass. Η κατασκευή του σωλήνα είναι παρόμοια - ένα σπειροειδές πλαίσιο από σύρμα συν το φύλλο και ένα θερμαντήρα, το εξωτερικό προστατευτικό στρώμα - fiberglass. Οι προσφερόμενες διαμέτρους είναι 100, 125, 150, 160, 200, 250 mm και ούτω καθεξής.
  3. Βιομηχανικές εύκαμπτες κυματοειδείς κυματοειδείς γραμμές σε καλώδιο πλαισίου καλυμμένο με ύφασμα από πολυεστέρα, πολυουρεθάνη, υαλοβάμβακα ή πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC). Η επιλογή των διαμέτρων και των διατομών είναι πολύ μεγάλη, είναι άχρηστο να απαριθμήσουμε όλες τις διαστάσεις.
  Κυματοειδές από αλουμινόχαρτο σε συσκευασμένη (αριστερά) και τεντωμένη (δεξιά) άποψη

  Σημείωση: Οι πτυχώσεις αλουμινίου σε μονές στρώσεις πωλούνται σε συμπιεσμένη κατάσταση - ένα προϊόν μήκους 620 cm που εκτείνεται για 3 μέτρα. Μπορείτε να αγοράσετε αεραγωγούς στρογγυλής και ορθογώνιας διατομής.

  Παρουσιάζουμε το κατά προσέγγιση κόστος των εισηγμένων προϊόντων ανά 1 μέτρο γραμμικού εύκαμπτου σωλήνα Ø100 mm:

  • μονόστρωμα κυματοειδές σωλήνα του τύπου "Aluvent" - 50 τρίβει. (0,9 eu).
  • μονωμένοι εύκαμπτοι αγωγοί αέρα Sonodec DS - 310 τρίβουν. (5,5 cu).
  • ventcannals από πολυεστέρα ύφασμα - 408 ρούβλια. (7,15 cu).
  • το ίδιο, από PVC - 335 ρούβλια. (5,9 ευρώ).
  • πολυουρεθανικό μανίκι - 233 τρίψτε. (4,1 cu).
  Κυματοειδής σωλήνας με τελική θερμομόνωση

  Παρόλο που οι εύκαμπτοι σωλήνες αερισμού είναι κατασκευασμένοι από διαφορετικά υλικά, το σύνολο των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων αυτής της ομάδας προϊόντων είναι περίπου το ίδιο. Θετικές στιγμές:

  • ελαφρύ βάρος.
  • την απλότητα και την υψηλή ταχύτητα εγκατάστασης.
  • γρήγορη σύνδεση με τον εξοπλισμό εξαερισμού με σφιγκτήρες.
  • Η αυλάκωση αφαιρείται εύκολα για λόγους αντιβακτηριακού καθαρισμού.
  • την ευρύτερη επιλογή των τυποποιημένων διαμέτρων.
  • απουσία εξαρτημάτων και εξαρτημάτων.

  Τώρα για τις αρνητικές πλευρές των κυματοειδών σωλήνων. Όλοι οι εύκαμπτοι αεραγωγοί για τον εξαερισμό συνδυάζουν ένα κοινό μειονέκτημα - χαμηλή αντίσταση στη φωτιά. Μόνο οι εύκαμπτοι σωλήνες από αλουμίνιο είναι ικανοί να αντέχουν παρατεταμένη θέρμανση έως 300 ° C, το όριο θερμοκρασίας των υπόλοιπων πολυμερών προϊόντων είναι + 125 ° C για πολυουρεθάνη και + 90 ° για PVC.

  Ένα σημαντικό σημείο. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κάθε τύπος εύκαμπτου αεραγωγού είναι σχεδιασμένος για χρήση σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Για παράδειγμα, τα κανάλια πολυουρεθάνης έχουν σχεδιαστεί για τη μεταφορά βαρέως μολυσμένων αερίων και σκόνης (αναρρόφηση).

  Το δεύτερο σημαντικό μειονέκτημα των κυματοειδών σωλήνων είναι η υψηλή αεροδυναμική αντίσταση, πράγμα που καθιστά αναγκαία την αύξηση της ισχύος των ανεμιστήρων. Επομένως, το μήκος του εύκαμπτου καναλιού εξαέρωσης σπανίως υπερβαίνει τα 10 μ. Τέλος: οι πτυχώσεις αλουμινίου συχνά μειώνονται σε διάμετρο όταν συνδέονται στην πλευρά αναρρόφησης ενός ισχυρού ανεμιστήρα.

  Λυμάτων και άλλων σωληνώσεων

  Ένας τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα στην εγκατάσταση εξαερισμού είναι να χρησιμοποιήσετε αμιαντοτσιμέντο αγωγούς, όπως φαίνεται στη φωτογραφία του εξαερισμού κελάρι. Η θετική πλευρά αυτής της επιλογής είναι:

  • χαμηλή τιμή - 100 ρούβλια. για το μετρητή λειτουργίας του αγωγού Ø10 cm (1,75 cu).
  • ακαμψία και αντοχή της δομής.
  • αντοχή;
  • το υλικό μπορεί να χρωματιστεί.
  • αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες - προϊόντα αντέχουν πάνω από 1000 ° C.
  Οι σωλήνες αμιάντου είναι βολικό να τοποθετηθούν για φυσική ανταλλαγή αέρα στο υπόγειο - δεν υπάρχει τίποτα που απαιτείται για να επισυνάψετε

  Βοήθεια. Οι αγωγοί αμιάντου (χρυσοτικό τσιμέντο) είναι κατασκευασμένοι από κυκλική διατομή μεγέθους 5 cm - 100, 150, 200 mm κ.λπ.

  Οι αγωγοί αμιαντοτσιμέντου χρησιμοποιούνται με επιτυχία ως καμινάδες, αγωγούς καλωδίων, υποστηρίγματα θεμελίωσης πυλώνων και για άλλους σκοπούς. Εφαρμόζοντάς τα στο σύστημα εξαερισμού, θα συναντήσετε τις ακόλουθες αρνητικές αποχρώσεις:

  1. Η σκόνη αμιάντου είναι επιβλαβής για την υγεία. Τα υγειονομικά πρότυπα απαγορεύουν ρητά τη χρήση χυτοσιτικών σωλήνων τσιμέντου ως αγωγών παροχής αέρα.
  2. Ο σχεδιασμός δεν είναι μόνο σκληρός, αλλά και βαρύς, εξ ου και η δυσκολία εγκατάστασης. Επιπλέον, θα υπάρξουν δυσκολίες με τη σύνδεση - τα γόνατα και τα δίδυμα δεν υπάρχουν στη φύση. Χρειάζεστε ειδικές συνδέσεις ή προσαρμογείς.
  3. Η εμφάνιση ενός παρόμοιου αγωγού εξαερισμού, ακόμη και βαμμένου, δεν ταιριάζει με τα καθιστικά.

  Η δεύτερη δημοφιλής μέθοδος αερισμού του προϋπολογισμού είναι η τοποθέτηση αεραγωγών από γκρίζους σωλήνες πολυπροπυλενίου που προορίζονται για εσωτερική αποχέτευση. Το κέρδος της τιμής είναι απτό - ο μετρητής του αγωγού "εκατό" θα κοστίσει 140 ρούβλια (2,45 δολάρια ΗΠΑ), συμπεριλαμβανομένων 1 δακτύλιο Ο στο κουδούνι.

  Τα πλεονεκτήματα των τμημάτων λυμάτων είναι τα ίδια με τα πλεονεκτήματα των πλαστικών διαύλων, αλλά υπάρχουν περισσότερες ελλείψεις:

  • Οι διαμέτρους των σωλήνων δεν συμπίπτουν με τα τυπικά μεγέθη των αεραγωγών: 4, 5 και 11 cm.
  • Τα στοιχεία αυτά είναι κατασκευασμένα με μεγάλη ακτίνα περιστροφής.
  • τα τμήματα και τα εξαρτήματα διαφέρουν σε μεγάλες διαστάσεις λόγω των διοχετεύσεων.
  • λόγω της συσσώρευσης στατικού φορτίου στα εσωτερικά τοιχώματα των αεραγωγών, αποκαθίσταται πολλή σκόνη.

  Σημείωση: Πλαστικά κιβώτια ποιότητας, σχεδιασμένα για εξαερισμό, έχουν προστατευτική αντιστατική επίστρωση.

  Επένδυση από ανοξείδωτο χάλυβα για τον θάλαμο εξαγωγής τούβλου

  Οι σιδηρόδρομοι και οι αγωγοί από ανοξείδωτο χάλυβα είναι μια αμφίβολη επιλογή για την οργάνωση της ανταλλαγής αέρα σε ένα ιδιωτικό σπίτι. Η τιμή, το μεγάλο βάρος, ένα πρόβλημα μιας στενής σύνδεσης - εδώ ο σύντομος κατάλογος των μειονεκτημάτων των μεταλλικών αεροπορικών γραμμών, που σχετίζονται με τα βιομηχανικά κτίρια. Ο μόνος τρόπος για να το χρησιμοποιήσετε είναι να χρησιμοποιήσετε αγωγούς καυσαερίων από τούβλα για προστασία από τη συμπύκνωση.

  Ένα ζεστό σάντουιτς καμινάδας είναι κατάλληλο σε περίπτωση εξωτερικής τοποθέτησης αεραγωγών ή τοποθέτησης σε κρύες αίθουσες (σοφίτα). Αλλά θα πρέπει να λάβετε υπόψη τη σημαντική τιμή του υλικού - 1100 ρούβλια. για το τμήμα Ø11 cm, μήκους 1 μ. Παράδειγμα επιτυχούς χρήσης ενός σάντουιτς για το σχέδιο από ένα λέβητα ξύλινου σπιτιού μπορεί να δει σε βίντεο:

  Τι αγωγό για να επιλέξετε - συστάσεις

  Έχοντας εξοικειωθεί με τα χαρακτηριστικά των σωλήνων που χρησιμοποιούνται στη συσκευή εξαερισμού, δεν είναι δύσκολο να καταλήξουμε σε ένα απλό συμπέρασμα: κάθε τύπος αγωγού πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τον προορισμό του. Τότε δεν υπάρχουν ελλείψεις για να ξεπεραστούν. Επομένως η φτηνότητα και η οικονομία απέχουν πολύ από το κύριο κριτήριο επιλογής.

  Τι είδους αγωγού αξίζει να αγοράσετε σε διαφορετικές καταστάσεις:

  1. Η σύνδεση της κουκούλας στον άξονα γίνεται από πλαστικό ή εύκαμπτο αγωγό αλουμινίου. Ο πρώτος κερδίζει μοναδικά την εμφάνιση και την ικανότητα να ταιριάζει στο εσωτερικό (το χρώμα του πλαστικού μπορεί να παραληφθεί). Το σχήμα της διάμετρος είναι ορθογώνιο ή τετράγωνο.

  Το σχέδιο σύνδεσης των απορροφητών οικιακής χρήσης με επίπεδη PVC κανάλια

 • Αν πρέπει να οργανώσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό μέσα στο ίδιο δωμάτιο, πάρτε επίσης τα πλαστικά κουτιά. Συνδέστε τον ανεμιστήρα στους σωλήνες με στρογγυλό σχήμα.
 • Όταν χρησιμοποιείτε κρυμμένο παρέμβυσμα, χρησιμοποιήστε ένα γαλβανισμένο κουτί. Σε μια τιμή, διαφέρουν ελάχιστα από το πλαστικό, αλλά πιο αξιόπιστα από την άποψη της αντοχής στη φωτιά.
 • Οι αεραγωγοί διέλευσης δεν πρέπει να είναι καύσιμοι - γι 'αυτό απαιτείται η ρύθμιση των πυρκαγιών. Παράδειγμα: ένα απόσπασμα, πηγαίνοντας από το μπάνιο στο γκαράζ, όπου ο αγωγός εξαερισμού γυρίζει στην οροφή. Ο χώρος, που βρίσκεται στο γκαράζ, είναι κατασκευασμένος από γαλβανισμένους ατσάλινους σωλήνες.

  Τα μεταφορικά μεταλλικά κουτιά είναι καλύτερα κρυμμένα πίσω από ψευδοροφές

 • Τα τμήματα αποχέτευσης χρησιμοποιούνται σε ακατοίκητα δωμάτια - αποθήκες, σοφίτες, εργαστήρια. Τα προϊόντα είναι κατάλληλα για την οργάνωση φυσικών κουκούλες και είναι τοποθετημένα "ανάποδα" - τα πτερύγια προς τα κάτω.
 • Οποιεσδήποτε αυλακώσεις είναι εξαιρετικές για σύνδεση με τον εξοπλισμό εξαερισμού. Η θερμαινόμενη έκδοση του εύκαμπτου καναλιού μπορεί να τοποθετηθεί σε κρύα σοφίτα.
 • Οι αγωγοί αμιάντου και τα τμήματα πολυπροπυλενίου του συστήματος αποχέτευσης είναι εύκολο να εφαρμοστούν για την ανταλλαγή αέρα στο κελάρι, το υπόγειο ή το γκαράζ.
 • Η σόμπα για σάντουιτς είναι βολική για να συναρμολογηθεί έξω από το ιδιωτικό σπίτι, αν δεν υπάρχει πουθενά να τοποθετηθεί ο αγωγός αέρα μέσα. Θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα - να εγκαταστήσετε ένα συμβατικό μεταλλικό σωλήνα και να κάνετε θερμομόνωση.
 • Ένα σημαντικό σημείο. Οποιοιδήποτε αεραγωγοί, που τοποθετούνται σε μη θερμαινόμενους χώρους ή φεύγουν στο δρόμο, πρέπει να είναι μονωμένοι. Διαφορετικά, το χειμώνα θα λάβετε μια ροή συμπυκνωμάτων από το σωλήνα εξαγωγής.

  Τέλος, σχετικά με τη διάμετρο των αγωγών εξαερισμού

  Το πιο συνηθισμένο μέγεθος των αεραγωγών των οικιακών σειρών είναι Ø100 mm. Στην περιοχή της εγκάρσιας τομής, αντιστοιχεί σε ένα επίπεδο σωλήνα από πλαστικό 55 x 110 mm ή παρόμοιο γαλβανισμό. Στην καθορισμένη διάμετρο είναι πιο εύκολο να επιλέξετε πλέγματα και ανεμιστήρες.

  Όταν συνδέετε μια κουκούλα κουζίνας ή άλλη μονάδα αερισμού, κοιτάξτε την έξοδο του εξοπλισμού. Ο αγωγός αέρα επιλέγεται σύμφωνα με την περιοχή της εγκάρσιας τομής - δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το μέγεθος του σωλήνα διακλάδωσης. Το σχήμα του κουτιού δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο, αν και από την άποψη της αεροδυναμικής είναι προτιμότερα τα στρογγυλά και οβάλ κανάλια.