Παροχή αέρα εξαερισμού στον τοίχο: χαρακτηριστικά της διάταξης

Σε μια προσπάθεια να προστατεύσει το σπίτι από το κρύο, το θόρυβο, τη σκόνη και άλλες αρνητικές εξωτερικές επιρροές, ένα άτομο σφραγίζει οικοδομικές δομές. Μαζί με τη βελτίωση των χαρακτηριστικών μόνωσης, η ποιότητα του αερισμού μειώνεται - η πρόσληψη καθαρού αέρα μειώνεται.

Το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με πολλούς τρόπους. Μία από τις πιο προσιτές και αποτελεσματικές μεθόδους είναι η τοποθέτηση μιας βαλβίδας τροφοδοσίας στον τοίχο, εξασφαλίζοντας την απαραίτητη παροχή καθαρού αέρα.

Τα καθήκοντα του τείχους "παράσιτο"

Η κύρια λειτουργία της βαλβίδας εξαερισμού τροφοδοσίας είναι να εξασφαλίσει την παροχή καθαρού αέρα στο διαμέρισμα ή στο σπίτι.

Ο ανεμιστήρας τοίχου ομαλοποιεί το μικροκλίμα του δωματίου, όταν ο φυσικός εξαερισμός δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην αποστολή του.

Ανάγκη εγκατάστασης βαλβίδας εξαερισμού

Με τη μαζική αντικατάσταση ξύλινων παραθύρων με προϊόντα PVC, ο φυσικός εξαερισμός έχει χάσει την αποτελεσματικότητά του - η εισροή αέρα από το εξωτερικό έχει μειωθεί σημαντικά λόγω της στεγανότητας των σύγχρονων δομών. Η ταχύτητα κυκλοφορίας των ρευμάτων αέρα σε έναν κλειστό χώρο τείνει στο μηδέν, γεγονός που έχει πολύ αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα του μικροκλίματος.

Εάν δεν λάβετε μέτρα για τη βελτίωση του εξαερισμού, τότε με την πάροδο του χρόνου μικρού προβλήματος, μπορεί να προκαλέσει πιο σοβαρές συνέπειες:

 1. Η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα αυξάνεται, γεγονός που έχει κακή επίδραση στην υγεία του ατόμου. Η ταχεία κόπωση, η υπνηλία, ο πονοκέφαλος, η μειωμένη απόδοση είναι αποτέλεσμα της έλλειψης οξυγόνου.
 2. Υψηλή υγρασία και έλλειψη κυκλοφορίας αέρα - ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη παθογόνων παραγόντων. Τα σπόρια της μήτρας είναι ικανά να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις ή να προκαλέσουν εμφάνιση βρογχικού άσθματος. Στη ζώνη κινδύνου - μικρά παιδιά και άτομα με χαμηλή ασυλία.
 3. Ο εξαερισμός λειτουργεί ανεπαρκώς με χαμηλή ροή αέρα - δυσάρεστες οσμές, ρύπανση, βλαβερές ουσίες δεν εξαλείφονται φυσικά.
 4. Σε συνθήκες σταθερής υψηλής υγρασίας, τα δομικά στοιχεία του κτιρίου φθείρονται ταχύτερα.

Η λειτουργία του παραθύρου στη λειτουργία εξαερισμού είναι σε θέση να επιλύσει τα προβλήματα που αναφέρονται, αλλά ταυτόχρονα μειώνονται τα κύρια πλεονεκτήματα του "πλαστικού" υαλοπίνακα: μόνωση θερμότητας και θορύβου.

Αρχή σχεδιασμού και λειτουργίας

Ο σχεδιασμός της βαλβίδας αέρα παροχής είναι αρκετά πρωτόγονος. Η συσκευή αποτελείται από ένα κυλινδρικό σώμα, με διάμετρο 6-14 εκ. Στο εσωτερικό της βαλβίδας υπάρχει θερμομόνωση και θόρυβος, καθώς και ένα φίλτρο.

Μεμονωμένα στοιχεία ενός τυπικού σχεδιασμού βαλβίδων εκτελούν τις ακόλουθες λειτουργίες:

 1. Αεραγωγός. Στον σωλήνα, οι μάζες αέρα προέρχονται από το εξωτερικό προς το δωμάτιο. Η διάμετρος του αγωγού καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τον ρυθμό ροής της βαλβίδας παροχής. Κατά κανόνα, το στοιχείο αυτό είναι κατασκευασμένο από πλαστικό.
 2. Μάσκα εξαερισμού. Βρίσκεται στο εξωτερικό του τοίχου και έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τα εσωτερικά στοιχεία της συσκευής από μικρά ζώα, βροχοπτώσεις και συντρίμμια. Το βέλτιστο υλικό για την κατασκευή είναι το αλουμίνιο. Σε μερικά μοντέλα υπάρχει ένα ένθετο κουνουπιού από πολυμερή νήματα.
 3. Θερμομονωτικό παρένθεμα. Διασχίζει ολόκληρο τον αγωγό και προστατεύει τον τοίχο από την κατάψυξη, παρέχοντας μείωση του θορύβου του δρόμου.
 4. Στοιχείο φίλτρου. Καθαρίζει εισερχόμενο αέρα από τη σκόνη.
 5. Διακοσμητικό κάλυμμα. Εγκαθίσταται από το εσωτερικό του τοίχου. Το πλαστικό κάλυμμα είναι εφοδιασμένο με λαβή για τη ρύθμιση της ροής του αέρα.

Πολλοί κατασκευαστές εξοπλίζουν τη βαλβίδα με δακτύλιο στεγανοποίησης με αποσβεστήρα. Και τα δύο μέρη τοποθετούνται στο εσωτερικό του τοίχου και συγκρατούν τις ριπές ανέμου.

Το σύστημα λειτουργεί με απλή αρχή. Ο αέρας, που διέρχεται από τη σχάρα και το φίλτρο, καθαρίζεται, κινείται κατά μήκος του θερμομονωτικού καναλιού και θερμαίνεται λίγο. Στον περιορισμένο χώρο του σωλήνα μειώνεται η ταχύτητα ροής του αέρα, εισέρχεται στον ρυθμιζόμενο αποσβεστήρα και στη συνέχεια μέσα από τις τεχνολογικές οπές - στο εσωτερικό του δωματίου.

Ο εξαερισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί συνεχώς με κλειστά παράθυρα. Ταυτόχρονα, το δωμάτιο δεν ψύχεται. Ωστόσο, για την κανονική κυκλοφορία του αέρα πρέπει να πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

 • παρουσία κάσας εργασίας.
 • η κίνηση των αέριων μαζών, ακόμα και με κλειστές πόρτες μέσα στις εγκαταστάσεις - είναι απαραίτητο να υπάρχει απόσταση μεταξύ του δαπέδου και της πόρτας των 1,5 cm ή να εξοπλίζονται οι γρίλιες εξαερισμού.

Το έργο της κουκούλας μπορεί να ελεγχθεί πειραματικά. Ανοίξτε το παράθυρο και φέρτε το λεπτό χαρτί στη σχάρα. Με καλό βύθισμα, το φύλλο θα προσελκύεται από τον αγωγό εξαερισμού.

Τα επιχειρήματα "για" και "κατά"

Η βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας τοίχου, όπως και κάθε άλλη συσκευή, έχει αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Επιχειρήματα υπέρ του αναπνευστήρα:

 1. Η συχνότητα ανοίγματος / κλεισίματος του παραθύρου μειώνεται. Αυτό επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του υλικού παραθύρου και εξοικονομεί χρόνο.
 2. Η ισχύς των βαλβίδων εξαερισμού που είναι εγκατεστημένες στον τοίχο υπερβαίνει τη χωρητικότητα των "εξόδων" του παραθύρου και μπορεί να φθάσει τα 60-70 m3 / h.
 3. Η συσκευή εξαλείφει εν μέρει τη ρύπανση και φιλτράρει τον εξωτερικό αέρα.
 4. Η δυνατότητα ρύθμισης της ροής του αέρα με βάση την εποχή και τις ανάγκες ενός συγκεκριμένου σπιτιού.
 5. Η συσκευή έχει ένα συμπαγές μέγεθος - το εσωτερικό κουτί είναι σχεδόν αόρατο στον τοίχο, μπορεί να κρύβεται πίσω από την κουρτίνα.
 6. Σε σύγκριση με τον κανονικό αερισμό μέσω του παραθύρου, η λειτουργία της βαλβίδας τοίχου δεν συνοδεύεται από απώλεια θερμότητας.
 7. Η μονάδα τροφοδοσίας βελτιώνει την απόδοση της εξάτμισης - ο υγρός αέρας απομακρύνεται πιο γρήγορα.

Το σύστημα λειτουργεί αυτόνομα - η βαλβίδα λειτουργεί λόγω διαφορών πίεσης στο δρόμο και σε εσωτερικούς χώρους.

Αρνητικές στιγμές χρήσης του εξοπλισμού τροφοδοσίας:

 • η ανάγκη να γίνει μια διαμπερή οπή στον τοίχο - η ακεραιότητα της δομής έχει κατά κάποιο τρόπο σπάσει?
 • Η μη συμμόρφωση με την τεχνολογία εγκατάστασης είναι γεμάτη με κατάψυξη του τοίχου ή του αγωγού.
 • Σε σοβαρούς παγετούς, ο καθαρός αέρας μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της θερμοκρασίας μέσα στο δωμάτιο.

Ορισμένοι αρνούνται να εγκαταστήσουν τη βαλβίδα τοίχου εξαιτίας της ανάγκης να τρυπήσει τη δομή. Το έργο απαιτεί από τον καλλιτέχνη να έχει συγκεκριμένες δεξιότητες. Για να εξασφαλιστεί αποτελεσματικός αερισμός, το φίλτρο της συσκευής πρέπει να καθαρίζεται τακτικά από συσσωρευμένα υπολείμματα.

Πώς είναι εγκατεστημένη η βαλβίδα τροφοδοσίας και πώς να την εγκαταστήσετε στον τοίχο;

Για την οργάνωση εισροής καθαρού αέρα στο κτίριο (κατοικίες και μη κατοικίες), σήμερα, οι βαλβίδες εξαερισμού εισόδου (ανεμιστήρες) επιλέγονται συχνά.

Στη θέση των πιο συνηθισμένων είναι τα μοντέλα τοίχων - τοποθετημένα στον εξωτερικό τοίχο.

Περιγραφή κατασκευής

Οι υποδοχές τοίχου, ανεξάρτητα από το μοντέλο, αποτελούνται από τα ακόλουθα στοιχεία:

Αεραγωγός. Ένας σωλήνας μέσω του οποίου ο αέρας ρέει από το δρόμο προς το δωμάτιο. Η μεγάλη πλειοψηφία των μοντέλων έχει πλαστικό αγωγό.

Εξωτερική μάσκα εξαερισμού. Αποτρέπει την είσοδο των αγωγών βροχής στον αγωγό. Κατασκευασμένο από πλαστικό ή μέταλλο.

Εσωτερικό περίβλημα - κεφαλή (πλαστικό, συνήθως αποστέλλονται σε αποσυναρμολογημένη μορφή). Περιέχει φίλτρο, κατευθύνει τη ροή αέρα μέσα στο δωμάτιο. Είναι κατασκευασμένο από πλαστικό.

Διαμόρφωση βαλβίδας αερίου τοίχου τροφοδοσίας

Εντός του αγωγού μπορεί να υπάρχει μόνωση ή θόρυβος. Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ότι ο τοίχος γύρω από το σωλήνα δεν παγώσει και επίσης να μειωθεί ο θόρυβος του δρόμου.

Ως θερμαντήρας είναι συνήθως ένα polyphobe. Τα εξαρτήματα που περιγράφονται παραπάνω μπορούν να αγοραστούν ξεχωριστά και να κατασκευάσουν μια αυτόματη μηχανή αερισμού με τα δικά σας χέρια, η οποία θα κοστίσει λίγο λιγότερο από την αγορά ενός τελικού προϊόντος.

Εάν η βαλβίδα του τοίχου εξαερισμού είναι ρυθμιζόμενη, ο ρυθμιστής βρίσκεται στο εσωτερικό περίβλημα (κεφαλή). Ορισμένα μοντέλα (Aereco EHT) είναι επιπρόσθετα εξοπλισμένα με σύστημα υγρασίας. Αντιδρά με την υγρασία μέσα στο δωμάτιο και ανοίγει τη βαλβίδα όταν ξεπεραστεί κάποια τιμή.

Οι πιο σύνθετες μονάδες αερισμού (για παράδειγμα, η γραμμή Eco Fresh) μπορούν να εξοπλιστούν επιπρόσθετα με τα ακόλουθα στοιχεία:

Ανακλαστήρας (θερμαντήρας αέρα).

Αισθητήρες θερμοκρασίας υγρασίας και / ή αέρα - για την αυτοματοποίηση της λειτουργίας της συσκευής.

Απομακρυσμένος ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχου (μέσω του οποίου ο ανεμιστήρας και / ή ο θερμαντήρας είναι ενεργοποιημένοι και απενεργοποιημένοι).

Σκοπός του προϊόντος

Το καθήκον της βαλβίδας εξαερισμού τροφοδοσίας είναι να παρέχει ένα άτομο (καθώς και ζώα και φυτά) με αρκετό αέρα για αναπνοή και να εμποδίζει την εμφάνιση μούχλας στο δωμάτιο.

Σετ βαλβίδας

Εάν δεν υπάρχει σταθερή εισροή καθαρού αέρα στο δωμάτιο (και για ένα άτομο χρειάζονται περίπου 30 κυβικά μέτρα ανά ώρα) - το σώμα δεν λαμβάνει τη σωστή ποσότητα οξυγόνου. Επιπλέον, η κορεσμού οδηγεί σε συμπύκνωση της υγρασίας στις πλαγιές των παραθύρων, το πλαίσιο και το περβάζι παραθύρων, το οποίο με την πάροδο του χρόνου μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μούχλας.

Η βαλβίδα αέρα τοίχου μπορεί να παρέχει επαρκή ποσότητα καθαρού αέρα: υπό κανονικές συνθήκες (εάν η διαφορά πίεσης είναι 10 Pa), τα περισσότερα μοντέλα λαμβάνουν περίπου 25-30 m³ / h. Ακριβώς όπως τα υγειονομικά πρότυπα για 1 άτομο απαιτούν. Αν η πτώση πίεσης είναι μεγαλύτερη, η ποσότητα εισερχόμενου αέρα θα αυξηθεί επίσης.

Αρχή λειτουργίας και δοκιμών των αεραγωγών

Ο αέρας από το δρόμο περνάει από τον αναπνευστήρα, επειδή η πίεση στο δωμάτιο είναι χαμηλότερη από ό, τι στο δρόμο. Τέτοιες συνθήκες (πτώση πίεσης) δημιουργούνται με τη λειτουργία εξαερισμού στον χώρο: κουκούλα ή απλό αγωγό εξαερισμού.

Ένα σημαντικό σημείο που πρέπει να εξετάσετε: εάν ο εξαερισμός λειτουργεί ανεπαρκώς, τότε ο αναπνευστήρας θα δώσει επίσης λιγóτερο αέρα (αφού η διαφορά είναι λιγóτερη απó τον κανóνα ή δεν θα είναι καθόλου). Επομένως, προτού σχεδιάσετε την εγκατάσταση μιας βαλβίδας εξαερισμού, βεβαιωθείτε ότι ο εξαερισμός λειτουργεί κανονικά.

Κανονικό ρεύμα του αεραγωγού

Για να ελέγξτε τη λειτουργία του αγωγού εξαερισμού, χρειάζεστε:

Ανοίξτε το παράθυρο (ή το παράθυρο, ή το μπαλκόνι, το κύριο πράγμα - αυτό ήταν η εισροή καθαρού αέρα).

Φέρτε ένα αναμμένο ταιριάζει ή ένα αναπτήρα στην μάσκα.

Όταν ο εξαερισμός λειτουργεί κανονικά, η φλόγα πρέπει να "σφίγγεται" στο κανάλι. Εάν αυτό δεν συμβεί, ή εάν η φλόγα αντίθετα αποκλίνει από τη μάσκα - τότε δεν υπάρχει έλξη και ο αερισμός στο διαμέρισμα είναι σπασμένος.

Αντί για ανοικτή φωτιά, μπορείτε να ελέγξετε τη λειτουργία του αεραγωγού και ένα κανονικό κομμάτι χαρτιού (το καλύτερο από όλα - τουαλέτα, επειδή είναι λεπτό και ελαφρύ). Μία μικρή τομή πρέπει να εφαρμοστεί στη μάσκα εξαερισμού. Στην ιδανική περίπτωση - το χαρτί πρέπει να προσελκύσει: στην περίπτωση αυτή, ο εξαερισμός λειτουργεί τέλεια.

Οι μέθοδοι επαλήθευσης που αναφέρονται παραπάνω μπορεί να αποδειχθούν άχρηστες το καλοκαίρι, σε ζεστό καιρό. Ο αέρας στη θερμότητα είναι βαρύτερος από τον ψυχρό και έτσι η πίεση στον αγωγό εξαερισμού πέφτει. Συνεπώς, ακόμη και ο κανονικός αερισμός λειτουργίας δεν μπορεί να προσελκύσει φωτιά (ή χαρτί).

Σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αίτησης

Η χρήση ενός ανεμιστήρα τοίχου είναι μια χρήσιμη λύση για διάφορους λόγους:

δεν υπάρχει λόγος να ανοίγετε και να κλείνετε συχνά το παράθυρο (πράγμα που σημαίνει ότι το υλικό δεν φθείρεται, υπολογιζόμενο κατά μέσο όρο 10.000 κινήσεις).

Η βαλβίδα λαμβάνει λιγότερο θόρυβο παρά μέσω του ανοικτού παραθύρου (χάρη στο φίλτρο και τη μόνωση στον αγωγό).

είναι δυνατή η ρύθμιση της ποσότητας εισερχόμενου αέρα (δεν υπάρχουν ρυθμιστές βασικά μόνο στα φθηνότερα μοντέλα).

η εγκατάσταση κοντά στην μπαταρία ή στην κορυφή του τοίχου αποτρέπει τις απότομες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας το χειμώνα.

 • μέσα στο δωμάτιο το προϊόν είναι αόρατο (με οποιαδήποτε μέθοδο εγκατάστασης είναι εύκολο να καλύψει με κουρτίνες), και αν είναι αισθητό, δεν καταστρέφει το εσωτερικό και δεν χτυπά το μάτι?
 • Η κεφαλή της βαλβίδας αέρα παροχής στο δωμάτιο

  σχετική φθηνότητα (1 σύνολο της βαλβίδας και την εγκατάσταση της από ειδικούς στο ποσό θα κοστίσει περίπου 3-5 χιλιάδες ρούβλια).

  Όσον αφορά το τελευταίο σημείο: κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαέρωσης κοντά στην μπαταρία - ο αέρας θα ζεσταθεί από αυτό. Στη δεύτερη περίπτωση (αν η βαλβίδα είναι τοποθετημένη στην κορυφή του τοίχου) ο αέρας θα ρέει μέσα στο δωμάτιο από ψηλά και θα αναμειχθεί με το δωμάτιο (θερμότερο).

  Τα πιο ακριβά μοντέλα εισροών μπορούν να εξοπλιστούν με επανακτήτες (θερμαντήρες) και ανεμιστήρες. Οι ανεμιστήρες μπορεί να είναι εξάτμιση ή αέρας τροφοδοσίας. Τέτοια φυτά είναι πιο αποτελεσματική, ωστόσο, και είναι τουλάχιστον 8-10 φορές πιο ακριβά από τα συμβατικά ανεμιστήρες-βαλβίδα (π.χ., τέλη για Eco φρεσκάδα που έχει ένα ανεμιστήρα και θερμαντήρα, ξεκινώντας από 15 000).

  Υπάρχουν επίσης μειονεκτήματα:

  η ανάγκη να γίνει μια τρύπα στον τοίχο (εάν η εισροή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα θέλετε να αφαιρεθεί - θα υπάρχει μια διαμπερή τρύπα στο δρόμο)?

  τα σφάλματα που έγιναν κατά την εγκατάσταση μπορούν να οδηγήσουν στο πάγωμα του τοίχου (το τμήμα ανάμεσα στην τρύπα και την κλίση) ή κάποιο μέρος του αγωγού θα παγώσει το χειμώνα.

  σε πολύ κρύες περιοχές (όπου η θερμοκρασία πέφτει για πολύ καιρό κάτω από -10 °) το χειμώνα η εισροή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, καθώς το δωμάτιο θα είναι πολύ κρύο.

  τα μοντέλα χωρίς ανεμιστήρα μπορούν να έχουν περίπου 30 m³ / h αέρα (κάτι που είναι φυσιολογικό για ένα άτομο σε ένα δωμάτιο).

  Τύποι και διακρίσεις

  Όλες οι εισροές τοίχων διαφέρουν σε διάφορες παραμέτρους:

  Πώς ο ανεμιστήρας κοιτάζει έξω (από το δρόμο) και από μέσα (από το δωμάτιο)

  Με χειροκίνητη ρύθμιση της ποσότητας του αέρα που περνάει ή χωρίς ρύθμιση.

  Με την παρουσία ή την απουσία ενός συστήματος αυτόματης ρύθμισης.

  Με την παρουσία ή την απουσία θωρακικού αγωγού.

  Εάν είναι δυνατή ή αδύνατη η εγκατάσταση πρόσθετων εξαρτημάτων.

  Εάν είναι δυνατόν ή αδύνατο να κλείσετε εντελώς τη βαλβίδα.

  Με τη διάμετρο του αγωγού.

  Με την ποσότητα αέρα που διέρχεται.

  Διαφορετικά, οι διαφορές είναι μόνο στο εσωτερικό της συσκευής (που βρίσκεται στο διαμέρισμα) και την εμφάνιση των στοιχείων.

  Ως ειδική περίπτωση - υπάρχουν διαφορές στη μορφή και το υλικό του αγωγού. Για όλα τα μοντέλα είναι ένας πλαστικός σωλήνας. Μόνο το SVK V-75 M διαφέρει - αυτή η βαλβίδα αεραγωγού είναι κατασκευασμένη από διογκωμένο πολυστυρένιο και έχει ορθογώνιο σχήμα. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από το περβάζι.

  Μοντέλα αερισμού

  Ο αριθμός των μοντέλων είναι πλέον σημαντικός. Ας δώσουμε συγκεκριμένα ονόματα:

  Χρωματικές αποχρώσεις

  Εκτός από το προαναφερθέν μοντέλο SV-75 M, οι υπόλοιπες βαλβίδες εξαερισμού τοίχου μπορούν να εγκατασταθούν σε μια αυθαίρετη θέση στο εξωτερικό τοίχωμα. Ωστόσο, Οι πιο επιτυχημένες είναι οι ακόλουθες ενότητες:

  Κάτω από το περβάζι, δίπλα στην μπαταρία.

  Σε επίπεδο 2/3 του ύψους του ανοίγματος παραθύρου (για ένα συνηθισμένο διαμέρισμα - σε υψόμετρο περίπου 1,8-2 μέτρα από το πάτωμα).

  Στην πρώτη περίπτωση, ο εισερχόμενος αέρας θερμαίνεται αμέσως από την μπαταρία. Στο δεύτερο - εισέρχεται στο πάνω μέρος του δωματίου, όπου αναμιγνύεται με ζεστό αέρα. Και οι δύο επιλογές είναι καλές, καθώς αυτή η διάταξη σας επιτρέπει να κρύψετε τη βαλβίδα τοίχου πίσω από τις κουρτίνες.

  Η μόνη απαίτηση που πρέπει να ληφθεί υπόψη στη δεύτερη περίπτωση: από τη θέση της βαλβίδας παροχής στον τοίχο μέχρι την κλίση του παραθύρου θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 εκατοστά. Διαφορετικά, αυτή η τοποθεσία το χειμώνα μπορεί να παγώσει.

  Στη συσκευή και την εγκατάσταση της βαλβίδας χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του KPV 125 (βίντεο)

  Στάδια εγκατάστασης

  Για να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα παροχής στον τοίχο (θα εξετάσουμε τη διαδικασία εγκατάστασης βαλβίδων με κυκλικό αγωγό, για την εγκατάσταση του SVK V-75 M - είναι δυνατή η ανάγνωση ξεχωριστά):

  Εγκατάσταση διάτρησης με διαμάντια.

  Αλυσοπρίονο (για κοπή του αεραγωγού ανάλογα με τις ανάγκες).

  Κόλλα (εάν η εξωτερική μάσκα προσκολληθεί στον αγωγό) ή ένα κατσαβίδι (εάν είναι βιδωμένο).

  Περιττές ράβδους ή μεμβράνες από πολυαιθυλένιο - για να τοποθετήσετε το πάτωμα στην εργασία.

  Μέσα προστασίας των οφθαλμών και των αναπνευστικών οργάνων (από τη σκόνη που πετάει κατά τη διάτρηση).

  Στάδια εγκατάστασης της βαλβίδας εξαερισμού σε τοίχο

  Εγκατάσταση εκτελείται στην ακόλουθη ακολουθία:

  Η θέση εγκατάστασης του αναπνευστήρα επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη τους προαναφερθέντες κανόνες.

  Μια διαμπερής οπή είναι διάτρητη στον τοίχο. Θα πρέπει να έχει μια μικρή κλίση (3-4 μοίρες) στην κατεύθυνση του δρόμου - για να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρασίας στον αγωγό.

  Τρυπήστε τις οπές για βίδες με αυτοκόλλητη βίδα (για την τοποθέτηση της εσωτερικής θήκης).

  Χρησιμοποιείται ο αγωγός αέρα: ο σωλήνας εισάγεται στην οπή και σημειώνεται το απαιτούμενο μήκος.

  Πλεόνασμα σωλήνα - κόψτε το σήμα.

  Μέσα στον αγωγό είναι εγκατεστημένος ένας απομονωτής θορύβου (εάν περιλαμβάνεται, αν όχι, συνιστάται να αγοράσετε ένα θερμότερο σωλήνα - το "κέλυφος" της επιθυμητής διαμέτρου) και να το χρησιμοποιήσετε ως μόνωση από θόρυβο.

  Ο σωλήνας εισάγεται μέσα στην οπή.

  Στο εξωτερικό μέρος, η σχάρα εξαερισμού στερεώνεται στον αγωγό (για κόλλα ή μπουλόνια). Τα blinds θα πρέπει να κατευθύνονται προς το δρόμο και να είναι οριζόντια.

  Η εσωτερική θήκη είναι στερεωμένη στον τοίχο με βίδες με αυτοκόλλητη τομή.

  Η εσωτερική θήκη συναρμολογείται.

  Βήματα εγκατάστασης στο παράδειγμα της βαλβίδας Domvent (video)

  Φροντίδα και συντήρηση

  Η βαλβίδα εξαερισμού του τροφοδοτικού στον τοίχο συνιστάται να καθαρίζεται περιοδικά - σκόνη και μικρά υπολείμματα μπορούν να γεμιστούν στον αεραγωγό. Η σκόνη μπορεί επίσης να φράξει το φίλτρο και τον απομονωτή θορύβου.

  Για τον καθαρισμό, είναι απαραίτητο να αποσυναρμολογήσετε την εσωτερική θήκη και να αφαιρέσετε το φίλτρο και τον απομονωτή θορύβου. Αυτό συνιστάται στη ζεστή εποχή, έτσι ώστε ο κρύος άνεμος να μην σβήσει στο δωμάτιο (ή η τρύπα πρέπει να σφραγιστεί).

  Φροντίδα της βαλβίδας εξαερισμού τοίχου

  Εάν το φίλτρο και ο μονωτήρας είναι κατασκευασμένα από συνθετικά (και στα περισσότερα μοντέλα ακριβώς έτσι) - μπορούν να πλυθούν σε σαπουνόνερο. Μετά από αυτό, πρέπει να στεγνώσουν χωρίς διακοπή.

  Δώστε προσοχή στην καθαρότητα του αγωγού μέσα: μπορείτε να κοιτάξετε μέσα, ενώ το φίλτρο και ο θερμαντήρας στεγνώνουν. Εάν υπάρχει σκόνη ή μικρά συντρίμμια μέσα σε ένα μεγάλο στρώμα, μπορείτε να το κάνετε κενό. Προαιρετικά μπορείτε να αφαιρέσετε την εξωτερική σχάρα και να φυσήξετε το σωλήνα με μια ηλεκτρική σκούπα.

  Εάν η θερμοκρασία στο δωμάτιο το χειμώνα αρχίσει να πέφτει αισθητά (συνήθως σε θερμοκρασίες κάτω από -10º και / ή σε ισχυρούς ανέμους) - συνιστάται η μείωση της ροής του αέρα μέσω της βαλβίδας (αν είναι δυνατόν, προσαρμογή).

  Πώς να εγκαταστήσετε τη βαλβίδα εξαερισμού στον τοίχο και πώς λειτουργεί

  Οι σύγχρονες τεχνολογίες κατασκευών προϋποθέτουν τη χρήση αποτελεσματικών υλικών εξοικονόμησης ενέργειας, εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα των χώρων στο σωστό επίπεδο. Ωστόσο, αυτό συχνά οδηγεί στο σχηματισμό ενός τόσο σοβαρού προβλήματος όπως ο θόρυβος των παραθύρων, και, κατά συνέπεια, ο σχηματισμός συμπυκνώματος. Όπως είναι γνωστό, η υψηλή υγρασία συμβάλλει στην ανάπτυξη μούχλας και στη γενική αλλοίωση του μικροκλίματος στο δωμάτιο. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, οι ειδικοί συχνά καταφεύγουν στην εγκατάσταση μιας ειδικής συσκευής που ονομάζεται "βαλβίδα εξαερισμού εισόδου". Σχετικά με αυτό που χρειάζεται και με ποια αρχή εργάζεται, θα μιλήσουμε σήμερα.

  Τι είναι αυτό;

  Αρχή λειτουργίας

  Η κύρια λειτουργία των βαλβίδων τροφοδοσίας είναι η εξασφάλιση σταθερής παροχής καθαρού αέρα από το δρόμο. Στην περίπτωση αυτή, ο αέρας που εισέρχεται στο δωμάτιο από έξω μέσω της βαλβίδας θα έχει ήδη προ-καθαριστεί.

  Επιπλέον, η βαλβίδα τροφοδοσίας προστατεύει τον χώρο από τον θόρυβο, κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί με ανοικτούς πυλώνες. Αυτό το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται χάρη στην ειδική επένδυση με θόρυβο στο εσωτερικό της δομής.

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με μια ειδική διάταξη της βαλβίδας (πάνω από το ψυγείο), η παροχή αέρα στην ψυχρή εποχή δεν συμβάλλει στη μείωση της θερμοκρασίας του αέρα στο δωμάτιο.

  Η σωστή εγκατάσταση της βαλβίδας αέρα παροχής μπορεί να είναι μόνο με μια σαφή ιδέα του μηχανισμού της συσκευής.

  Στη συνέχεια, ο καθαρός αέρας από το δρόμο θα αναρροφηθεί στις εγκαταστάσεις και ο θερμός αέρας θα βγει έξω από τους αγωγούς εξαερισμού. Η κυκλοφορία του αέρα θα πραγματοποιηθεί λόγω της διαφοράς πίεσης.

  Προειδοποίηση: Η φυσική ανταλλαγή αέρα παρέχεται υπό την προϋπόθεση ότι η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο δεν υπερβαίνει τους +5 βαθμούς. Σε υψηλότερες θερμοκρασίες, ο εξαερισμός θα λειτουργεί μόνο όταν ο εξαναγκασμένος τύπος εξάγεται.

  Τύποι και συσκευή

  Οι κύριοι τύποι βαλβίδων εισόδου είναι μόνο δύο τοίχοι και παράθυρο. Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε ένα από αυτά.

  Βαλβίδα εξαερισμού τοίχου στο διαμέρισμα

  Η βαλβίδα εισόδου του τύπου τοίχου είναι ένας σωλήνας ηχομόνωσης και θερμομόνωσης τοποθετημένος στον τοίχο. Στο εξωτερικό του σωλήνα υπάρχει μια μάσκα με ένα κουνουπιέρα, και μέσα του υπάρχει μια βαλβίδα που ρυθμίζει τη δύναμη της παροχής αέρα.

  Τα βελτιωμένα μοντέλα μπορούν να ρυθμιστούν χειροκίνητα ή αυτόματα.

  Η αυτόματη συσκευή ανταποκρίνεται σε παράγοντες όπως:

  • μολυσμένο αέρα.
  • πτώση υγρασίας.
  • πτώση πίεσης.

  Τα χαρακτηριστικά των βαλβίδων εισόδου του τύπου τοίχου είναι τα εξής:

  • το μέγιστο επίπεδο ισχύος είναι 60-72 m3 / ώρα.
  • στη βαλβίδα τοποθετείται ένα φίλτρο για βαθύ καθαρισμό.
  • μάλλον περίπλοκη εγκατάσταση της συσκευής.

  Πρέπει να σημειωθεί ότι η βαλβίδα τοίχου παρέχει χώρο για αυξημένη κυκλοφορία αέρα και επίσης σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τον βαθμό παροχής αέρα. Ακριβώς ο σχεδιασμός της βαλβίδας εμποδίζει την εισροή υγρασίας μέσα στο δωμάτιο και επίσης έχει υψηλά επίπεδα θορύβου.

  Τα μειονεκτήματα των μοντέλων τοίχων είναι:

  • ανάγκη για τακτικό καθαρισμό των φίλτρων.
  • τάση να παγώσει;
  • υψηλό κόστος.

  Για πλαστικά παράθυρα

  Το πιο συνηθισμένο και συχνά χρησιμοποιούμενο είδος βαλβίδων εισαγωγής αέρα είναι οι συσκευές παραθύρων. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους είναι:

  • απλότητα σχεδιασμού.
  • αυτόματο καθαρισμό του αέρα 24 ώρες την ημέρα.

  Αυτή είναι μια σχισμή βαλβίδας στο παράθυρο με πτερύγια. Το επίπεδο απόδοσης της συσκευής κυμαίνεται γύρω στα 3-7 m3 / h.

  Οι βαλβίδες εισαγωγής του τύπου παραθύρου μπορούν να τοποθετηθούν σε πλαστικά, ξύλινα και αλουμινένια παράθυρα. Η συσκευή βρίσκεται στο επάνω μέρος του παραθύρου.

  Για τη σωστή λειτουργία της συσκευής τύπου παραθύρου, είναι απαραίτητο να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις:

  • εξοπλίζοντας το δωμάτιο με φυσικό εκχύλισμα.
  • η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο δεν είναι μεγαλύτερη από +5 μοίρες.
  • την παρουσία μίας ερμητικά κλειστής μπροστινής πόρτας για την αποφυγή της εισροής αέρα.

  Επιπλέον, ο αέρας πρέπει να κυκλοφορεί μεταξύ των δωματίων. Γι 'αυτό, οι πόρτες πρέπει να είναι συνεχώς ανοικτές. Ή, αν αυτό δεν είναι δυνατό, το χάσμα μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο εκατοστά.

  Βαλβίδες παραθύρου για εξαναγκασμένο εξαερισμό

  Τα βασικά πλεονεκτήματα των μοντέλων παραθύρων είναι:

  • αόρατο.
  • απλότητα εγκατάστασης.
  • ηχομόνωση;
  • Κατεύθυνση παροχής αέρα στην οροφή, η οποία αποκλείει τη διαμόρφωση των ρευμάτων.
  • προσβασιμότητα των τιμών.

  Αρνητικές πτυχές της χρήσης βαλβίδων παραθύρων είναι:

  • χτύπησε τη ροή του κρύου αέρα κατά την κρύα εποχή, γεγονός που αυξάνει το κόστος θέρμανσης.
  • λειτουργία των συσκευών μόνο με την παρουσία μιας κουκούλας εργασίας ·
  • χαμηλή απόδοση ·
  • Δεν υπάρχουν φίλτρα για τον καθαρισμό του αέρα από τη σκόνη.
  • κίνδυνος κατάψυξης της συσκευής.

  Dovent

  Η βαλβίδα εξαερισμού "Domvent" είναι μια συσκευή τύπου τοίχου, η οποία πρέπει να εγκατασταθεί πάνω από την μπαταρία.

  Η αρχή της λειτουργίας της συσκευής αυτής της μάρκας έχει ως εξής: Ο εξωτερικός αέρας εισέρχεται στον σιγαστήρα της βαλβίδας μέσω της εξωτερικής σχάρας. Λόγω του σχήματος του λαβυρίνθου, η συσκευή εκτελεί ένα ακατέργαστο φιλτράρισμα του αέρα και εξασφαλίζει πλήρη απουσία σκόνης και θορύβου στο δωμάτιο. Στη συνέχεια, ο αέρας ρέει κατά τη διαμήκη κατεύθυνση προς το ψυγείο, όπου θερμαίνεται σε θερμοκρασία δωματίου. Η συσκευή της συσκευής επιτρέπει τη ρύθμιση του βαθμού παροχής αέρα με τη μετακίνηση ενός εξειδικευμένου αποσβεστήρα.

  Το μοντέλο φίλτρου δεν απαιτεί ένα τέτοιο μοντέλο βαλβίδας αέρα - είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τακτικά τη συσκευή. Για να το κάνετε αυτό, μία φορά κάθε έξι μήνες, αφαιρέστε το κάλυμμα από το περίβλημα του οργάνου, αφαιρέστε τον απορροφητήρα και ανακινήστε καλά. Σε περίπτωση σοβαρής μόλυνσης, το φίλτρο πρέπει να ξεπλυθεί κάτω από μια μικρή κεφαλή νερού, και στη συνέχεια να στεγνώσει. Μετά από πλήρη ξήρανση, το φίλτρο μπορεί να εισαχθεί στη θέση του και η βαλβίδα μπορεί να κλείσει με ένα καπάκι.

  Το μέσο κόστος μιας τέτοιας βαλβίδας είναι στο επίπεδο ενός και μισού ρουβλίου.

  CPV 125

  Το μοντέλο βαλβίδων τοίχου εισόδου KPV 125 είναι αρκετά απαιτητικό από τους συμπατριώτες μας λόγω της υψηλής λειτουργικότητάς του. Το μοντέλο αυτό είναι ένα πλαστικό μήκος σωλήνα από 40 έως 1 μέτρο, το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο πάχος τοιχώματος για το πάχος τοιχώματος.

  Από την πλευρά του δρόμου, ο αγωγός αέρα είναι εφοδιασμένος με ένα στρογγυλό πλέγμα αλουμινίου και πίσω από τα πτερύγιά του υπάρχει ένα μικρό δίκτυο κουνουπιών.

  Στο εσωτερικό μέρος του σωλήνα, από την πλευρά του δωματίου, υπάρχει μόνωση από ορυκτοβάμβακα, το κύριο καθήκον του οποίου είναι η μείωση του θορύβου και η αποφυγή της κατάψυξης του τοίχου.

  Από την πλευρά του δωματίου, τοποθετείται ένα αποσπώμενο πλαστικό ακροφύσιο στον αεραγωγό, μέσα του οποίου υπάρχει ένα φίλτρο σκόνης και ένα ρυθμιστικό ρυθμιστικό.

  Το κόστος ενός τέτοιου μοντέλου βαλβίδας εξαρτάται από τη χώρα του κατασκευαστή. Ενώ τα κινεζικά μοντέλα μπορούν να βρεθούν για 1.5 χιλιάδες ρούβλια, οι οικιακές συσκευές κοστίζουν περίπου 3.000 ρούβλια. Ταυτόχρονα, βαλβίδες από τη Φινλανδία είναι πολύ πιο ακριβά - περίπου 4,5 χιλιάδες ρούβλια.

  Ποια βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας είναι καλύτερο να επιλέξει: σχόλια

  Στην απεραντοσύνη του δικτύου, μπορείτε να βρείτε πολλές αντιπαραθέσεις σχετικά με το θέμα "Ποια βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας είναι καλύτερο να επιλέξει." Όπως δείχνει η πρακτική, κατά την επιλογή μιας συσκευής θα πρέπει να λάβετε υπόψη τις δικές σας επιθυμίες και οικονομικές δυνατότητες. Και τα μοντέλα των παραθύρων και των τοίχων έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Οι συσκευές τοίχου είναι πολύ πιο ισχυρές, σε σύγκριση με τις συσκευές παραθύρων, ωστόσο κοστίζουν μια τάξη μεγέθους περισσότερο. Σε αυτήν την περίπτωση, η εγκατάσταση των βαλβίδων παραθύρων είναι πολύ λιγότερο επίπονη από την εγκατάσταση της συσκευής στον τοίχο.

  Η πιο λειτουργική έκδοση των βαλβίδων τροφοδοσίας είναι μια συσκευή με σύστημα αναγκαστικού αέρα. Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό μιας τέτοιας συσκευής είναι η διαθεσιμότητα:

  • ανεμιστήρας με ηλεκτρική κίνηση.
  • πρόσθετα φίλτρα καθαρισμού.
  • συσκευή για προθέρμανση του αέρα.

  Τα πλεονεκτήματα των βαλβίδων παροχής αέρα με αναγκαστική παροχή αέρα είναι:

  • λειτουργεί ανεξάρτητα από τον καλό εξαερισμό.
  • την παρουσία ενός επιπλέον συστήματος καθαρισμού του αέρα ·
  • μείωση της σκόνης και του διοξειδίου του άνθρακα ·
  • κανονικοποίηση των δεικτών υγρασίας αέρα στην αίθουσα.

  Ωστόσο, ένα σημαντικό μειονέκτημα της υλοποίησης μιας τέτοιας λύσης είναι το υψηλό κόστος τόσο της ίδιας της συσκευής όσο και της εγκατάστασής της.

  Τρόπος εγκατάστασης: κανόνες εγκατάστασης

  Ο αλγόριθμος για την εγκατάσταση της βαλβίδας τροφοδοσίας εξαρτάται από τον τύπο του.

  Για τα μοντέλα τοίχων, η διαδικασία θα μοιάζει με αυτή:

  • η θέση εγκατάστασης βαλβίδας έχει επιλεγεί.
  • στον τοίχο διατρυπάται μια διαμπερής οπή με μια ελαφρά κλίση 3-4 βαθμών προς το δρόμο (για να αποφευχθεί η συσσώρευση υγρασίας).
  • οπές διάτρησης για βίδες αυτοεπιπεδώματος (για τη στερέωση του εσωτερικού του περιβλήματος).
  • "Χρησιμοποιείται ένας αγωγός αέρα" - ο σωλήνας εισάγεται στην προκύπτουσα οπή, σημειώνεται το απαιτούμενο μήκος.
  • οι υπερβολικοί σωλήνες αποκόπτονται στο σήμα.
  • Ο απομονωτής θορύβου είναι εγκατεστημένος στο εσωτερικό τμήμα του αγωγού.
  • ο σωλήνας εισάγεται μέσα στην οπή.
  • η μάσκα αερισμού είναι στερεωμένη προς τα έξω (οι περσίδες πρέπει να κατευθύνονται προς το δρόμο και να στερεώνονται σε οριζόντια θέση).
  • Το εσωτερικό περίβλημα είναι στερεωμένο στον τοίχο χρησιμοποιώντας βίδες με αυτοκόλλητη βίδα και συναρμολογείται σύμφωνα με τις οδηγίες.
  • Στο πλάι του δωματίου, τοποθετείται ένα πορτάκι στον αεραγωγό.

  Βίντεο σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης μιας βαλβίδας τροφοδοσίας αέρα:

  Στην περίπτωση μοντέλων παραθύρων, ο αλγόριθμος για την εγκατάσταση της βαλβίδας θα συνίσταται στη διαδοχική εκτέλεση των ακόλουθων βημάτων:

  • εφαρμογή του περιγράμματος θέσης βαλβίδας.
  • τρύπες τρύπες μέσα από το περιγραφόμενο περίγραμμα?
  • Κοπή του υπόλοιπου υλικού με παζλ.
  • επεξεργασία της πλάκας στήριξης της βαλβίδας με στεγανωτικό, τοποθέτηση της στην επιφάνεια επικάλυψης του πτερυγίου, στερέωση με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες,
  • άλεση της αύλακας στην επιφάνεια επίστρωσης του πλαισίου.
  • τοποθέτηση του εξωτερικού τμήματος της κλιματικής βαλβίδας με ένα προστατευτικό κάλυμμα στην εξωτερική επιφάνεια του πλαισίου, στερέωση με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες, στεγανοποίηση με στεγανωτικό υλικό,
  • συλλογή του φύλλου και της εγκατάστασής του στη θέση του ·
  • Έλεγχος της θέσης των οπών στο φύλλο και στο πλωτό πλαίσιο.
  • τοποθέτηση του εσωτερικού τμήματος της βαλβίδας στην πλάκα στήριξης με τη βοήθεια κλιπ και μανδάλων.
  • ρύθμιση της βαλβίδας.

  Διαβάστε το βίντεο για αυτό το θέμα μπορεί να είναι περαιτέρω:

  Το κόστος της βαλβίδας τροφοδοσίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του τύπου, της απόδοσης, του τρόπου λειτουργίας, της διαθεσιμότητας πρόσθετων φίλτρων και άλλων. Κατά κανόνα, το μέσο κόστος των εν λόγω συσκευών ξεκινά από 1,5 χιλιάδες ρούβλια και φτάνει 5-6 χιλιάδες ρούβλια.

  Πού να αγοράσετε τη βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας;

  Στη Μόσχα

  Στη Μόσχα μπορείτε να αγοράσετε βαλβίδες αέρα σε οργανισμούς όπως:

  • "Σπίτι του αέρα":
   • τοποθεσία: http://www.kupitvozduha.ru;
   • διεύθυνση: Μόσχα, 3η οδός Karacharovskaya, σπίτι 18Α, κτίριο 1?
   • τηλέφωνο: +7 (495) 782-74-87.
  • "Profkomfort":
   • site: https://prof-komfort.ru/;
   • διεύθυνση: Μόσχα, λεωφόρος Entuziastov, κτίριο 2;
   • τηλέφωνο: +7 (499) 391-33-84.
  • "Φρέσκος αέρας":
   • site: http://air-fresh.biz;
   • διεύθυνση: Μόσχα, Sevastopolsky Prospekt, 10, κτίριο 4?
   • τηλέφωνο: 8 (800) 770-06-53.
  • "TBM-Market":
   • site: http://www.tbmmarket.ru;
   • διεύθυνση: Μόσχα, οδό Taganskaya, 34, κτίριο 3,
   • τηλέφωνο: +7 (495) 995-40-39.
  • Σύστημα αέρα:
   • τοποθεσία: http://www.air-sistema.ru;
   • διεύθυνση: Μόσχα, Bolshoy Volokolamsky πέρασμα, σπίτι 5, γραφείο 2?
   • τηλέφωνο: +7 (495) 155-45-91.

  Στην Αγία Πετρούπολη

  Στην Αγία Πετρούπολη, οι ακόλουθες εταιρείες ασχολούνται με την πώληση των βαλβίδων τροφοδοσίας:

  • STD "Petrovich":
   • site: https://petrovich.ru;
   • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, 6η Άνω Λωρίδα, 12Α.
   • τηλέφωνο: +7 (812) 334-88-88.
  • "Ice-Petri":
   • site: http://icepetri.ru/;
   • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Tambovskaya, σπίτι 8, επιστολή B, γραφείο 26 ·
   • τηλέφωνο: 8 (800) 555-84-70.
  • VerticalVentProject:
   • τοποθεσία: http://ventairbox.ru;
   • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, πλατεία Συντάγματος, κτίριο 7,
   • τηλέφωνο: +7 (812) 449-90-17.
  • Έρως:
   • site: http://spb.aeros.su;
   • διεύθυνση: πόλη της Αγίας Πετρούπολης, επαναστατική οδό, σπίτι 114, γραφεία 105-109;
   • τηλέφωνο: 8 (800) 301-22-62.
  • Winsord:
   • site: http://okonremont.spb.ru;
   • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Polevaya Sabirovskaya street, 3B house;
   • τηλέφωνο: +7 (812) 642-21-07.

  Έτσι, η εγκατάσταση της βαλβίδας αέρα παροχής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την επίλυση του προβλήματος του σχηματισμού συμπυκνωμάτων στο δωμάτιο. Με αυτόν τον τρόπο, εγκαταστήστε μόνοι σας τη συσκευή - με μια κατάλληλη προσέγγιση για την εγκατάσταση, το σύστημα δεν θα είναι λιγότερο αποτελεσματικό από αυτό που εγκαθίσταται από επαγγελματίες.

  Το κλίμα

  Εάν υπάρχει έλλειψη καθαρού αέρα στο σπίτι, το μικροκλίμα είναι υπερκορεσμένο με ατμούς και μυρωδιές από την κουζίνα, και η περίσσεια υγρασίας συμπυκνώνεται σε μεταλλικά προϊόντα και παράθυρα, τότε είναι απαραίτητο να προσθέσετε εξαερισμό. Για να γίνει αυτό, ο τοίχος πρέπει να εγκαταστήσει επιπρόσθετα μια βαλβίδα εξαερισμού αέρα τροφοδοσίας. Αυτή είναι η απλούστερη συσκευή που λειτουργεί αυτόνομα, έχει πολλά πλεονεκτήματα, παρέχοντας επιπλέον τμήματα καθαρού αέρα ακόμη και σε ένα σπίτι όπου τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειστά.

  Πίνακας περιεχομένων:

  Ιδιότητες πρόσθετων συστημάτων εξαερισμού

  Οι άνθρωποι που έχουν καλή υγεία δεν δίνουν πάντα προσοχή στο γεγονός ότι το σπίτι είναι βουλωμένο και στερείται οξυγόνου, και η υπερβολική υγρασία δεν επιτρέπει σε κάποιον να αναπνέει κανονικά. Τα παιδιά και οι αποδυναμωμένοι άνθρωποι υποφέρουν περισσότερο από την έλλειψη οξυγόνου, αλλά ο παλιός αέρας είναι άχρηστος σε κανέναν. Και αν το καλοκαίρι οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν ανοιχτά παράθυρα ή τραβέρσες, τότε ο ελάχιστος χειμερινός αερισμός που παρέχεται για πλαστικά παράθυρα δεν αρκεί.

  Η βαλβίδα εξαερισμού στον τοίχο είναι συνήθως εγκατεστημένη στην κουζίνα, ειδικά αν δεν υπάρχει κουκούλα πάνω από τη σόμπα. Εάν ο ανεμιστήρας ανοίγει περιοδικά και ο άλλος αερισμός δεν είναι αρκετός, ο αέρας είναι "βαρύς" ή μούχλα, όλα είναι κορεσμένα με τις μυρωδιές της κουζίνας, το συμπύκνωμα στα γυαλιά. Σε τέτοιες συνθήκες, η υγρασία αρχίζει στο σπίτι, ακόμη και τα καθαρά ρούχα από μαλλί εμφανίζονται υγρά το πρωί και οι συνθετικές ίνες είναι κορεσμένες με καπνό, καπνό και μυρωδιές στο σπίτι.

  Όλος ο χρόνος που κρατάει το παράθυρο ανοιχτό δεν είναι πάντα βολικό ούτε - κρύος αέρας και θόρυβος από το παράθυρο διεισδύουν, ειδικά όταν το σπίτι βρίσκεται στον αυτοκινητόδρομο. Σε πολυκατοικίες παρέχεται γενικός εξαερισμός και σε ιδιωτικές κατοικίες μπορεί να αντικατασταθεί επιτυχώς από τοπικό αερισμό, συμπληρωμένο με πλαστική βαλβίδα εξαερισμού. Ένα καλό σύστημα εξαερισμού θα παρέχει:

  • παροχή οξυγόνου ·
  • αυξημένη κυκλοφορία αέρα ·
  • Ρύθμιση ροής αέρα.
  • θα οδηγήσει τον εξαγνισμένο αέρα έξω.

  Την πώληση σήμερα προσφέρει πολλές ποικιλίες εξαερισμού για επιπλέον καθαρό αέρα, το οποίο είναι εύκολο στην εγκατάσταση στο σπίτι με τα χέρια του. Ο αγωγός εξαερισμού (από τη λέξη "εισροή αέρα") μπορεί να εγκατασταθεί στο διαμέρισμα ή στο σπίτι. Αυτή η μονάδα λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα με την παροχή ενός ανοχή ελαφρώς προθερμασμένο αέρα μέσα στο σαλόνι από το εξωτερικό, αλλά αποτρέπει καταβύθιση και τη ρύπανση, αλλεργιογόνα εντόμων και με θόρυβο του δρόμου. Η βαλβίδα εγκαθίσταται με ένα συνηθισμένο οικιακό εργαλείο - κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής και επισκευής ή κατά την ολοκλήρωση. Μπορεί να τοποθετηθεί:

  • απευθείας στο σύστημα θέρμανσης.
  • στο ανώτατο όριο.
  • στο χώρο όπου ο πιο στάσιμος αέρας (κελάρι, διάδρομος μπάνιο κοντά στην κουζίνα).

  Συμβουλή: Οι κατοικίες είναι συνήθως εξοπλισμένες με εξαερισμό. Αλλά εάν το διαμέρισμα ή τα γραφεία στο ισόγειο έχουν υψηλή υγρασία, τότε είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα παροχής στο πιο απομακρυσμένο δωμάτιο από τον άξονα εξαερισμού της μπαταρίας κεντρικής θέρμανσης. Δεν θα είναι ορατό πίσω από το τυφλό παράθυρο ή κάτω από τις περσίδες, αλλά θα αλλάξει σημαντικά την κατάσταση προς το καλύτερο. Επίσης, είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η θερμοκρασία στο διαμέρισμα με υψηλή υγρασία - όσο ψυχρότερο, τόσο ισχυρότερη είναι η υγρασία, τόσο πιθανότερο είναι η εμφάνιση μούχλας και μυκήτων.

  Επιλογή εξοπλισμού

  Μια πλαστική βαλβίδα εξαερισμού είναι ο ευκολότερος τρόπος για την παροχή πρόσθετης κυκλοφορίας αέρα. Υπάρχουν βαλβίδες για την τοποθέτηση του τοίχου κάτω από το παράθυρο κοντά στην μπαταρία θέρμανσης και τη βαλβίδα εξαερισμού χειμώνα για τα παράθυρα.

  Προσοχή: Η στεγανότητα του παραθύρου είναι εύκολο να σπάσει με την αναλφάβητη εγκατάσταση της βαλβίδας παράθυρου και ταυτόχρονα χάνει το δικαίωμα να εγγυηθεί στον κατασκευαστή. Είναι δύσκολο να τοποθετήσετε μια βαλβίδα CMV ή CPV στον τοίχο - εξαιτίας της διάτρησης μιας οπής, αλλά για τον αερισμό με αυτόνομη παροχή είναι η πιο αποδεκτή επιλογή.

  • διακοσμητικό κάλυμμα για εσωτερική εγκατάσταση, ρύθμιση της ροής του αέρα.
  • Ροδέλα φίλτρου.
  • μπλοκ θωράκισης;
  • πλαστικό κύλινδρο-αγωγός?
  • εξωτερικό διαχύτη αέρα-γρίλιου.
  • κλειστή εξωτερική βαλβίδα με προστασία από βροχή.

  Κατά την επιλογή του μοντέλου της βαλβίδας τροφοδοσίας, είναι απαραίτητο να διαπιστωθεί το πλάτος θερμοκρασίας που επιτρέπεται για την πλήρη λειτουργία του, οι διαστάσεις του κυλίνδρου και τα εξωτερικά καλύμματα. Είναι σημαντικό να διευκρινιστεί - αν το μήκος του κυλίνδρου (εσωτερικός όγκος) είναι αρκετό για να γεμίσει προσεκτικά το εξωτερικό τοίχωμα του σπιτιού. Και το μέγεθος του καλύμματος της βαλβίδας εξαερισμού πρέπει να είναι κατάλληλο για τοποθέτηση μεταξύ του ψυγείου και του περβάζι παραθύρου.

  Εάν η θέρμανση είναι ασθενής, τότε σε ένα κρύο κλίμα, η ποσότητα του φρέσκου αέρα που εισέρχεται μέσω μιας ευρείας βαλβίδας μπορεί να είναι πάρα πολύ και δεν θα μπορέσει να θερμανθεί. Από την άλλη πλευρά, εάν υπάρχει πολύ μικρός αέρας που προέρχεται από τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, τότε μερικές φορές πρέπει να τοποθετηθούν δύο βαλβίδες.

  Συμβουλή: Με μεγάλη χωρητικότητα εξοπλισμού και χωρίς σύστημα ρύθμισης βαλβίδων με διακόπτη, δεν είναι επιθυμητό να τοποθετηθούν σε αντίθετους τοίχους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ρεύματα το χειμώνα, όταν η διαφορά μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής θερμοκρασίας προκαλεί τον πιο ενεργό αερισμό.

  Είναι επίσης σημαντικό να εξεταστούν εκ των προτέρων τα θέματα που σχετίζονται με το κόστος. Αν αγοράσετε μια εγχώρια βαλβίδα εξαερισμού - η τιμή κυμαίνεται μεταξύ 1,5 - 3 χιλιάδες ρούβλια. Η τιμή της εισαγόμενης συσκευής για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό μπορεί να προσφερθεί 1,5 - 2 φορές πιο ακριβή. Εάν μισθώσετε ένα δάσκαλο με ένα εργαλείο, θα το παραδώσει σε 30-45 λεπτά, αλλά γι 'αυτό θα πρέπει να πληρώσετε τουλάχιστον το ήμισυ του κόστους του για εργασίες εγκατάστασης. Εάν η βαλβίδα εξαερισμού στον τοίχο αγοράζεται αποφασισμένη στην έκδοση που εισάγεται, αξίζει να προσπαθήσετε να εξοικονομήσετε την αυτο-εγκατάσταση.

  Προετοιμασία του χώρου για την εγκατάσταση μιας βαλβίδας εξαερισμού

  Για να λειτουργήσει πλήρως ο εξαερισμός στο σπίτι απαιτεί επιπλέον ροή αέρα, για παράδειγμα μέσω ειδικής βαλβίδας ή άλλων μέσων εξαερισμού (ανοιχτοί καθρέπτες, παράθυρα). Πριν από την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαερισμού, είναι σημαντικό να ελέγξετε στη δομή πώς λειτουργεί το γενικό σύστημα αερισμού, πρέπει απαραίτητα να παρέχεται. Για να ελέγξετε τον εξαερισμό, ανοίξτε τα παράθυρα και φέρετε ένα φύλλο χαρτιού στην σχάρα εξαερισμού - πρέπει να "κολλήσει", δηλαδή να σφίξετε στην εξειδικευμένη θέση. Όταν ασχολείστε με τα ζητήματα αερισμού του σπιτιού, πρώτα απ 'όλα, αξίζει τον κόπο να καθαρίσετε τον γενικό εξαερισμό.

  Προσοχή: Δεν συνιστάται ο έλεγχος του εξαερισμού με κερί ή ταιριάζει, αν και αυτό είναι αποτελεσματικό. Αν το σπίτι χρησιμοποιεί θέρμανση αερίου, τότε μια ανοικτή φλόγα προκαλεί μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Ειδικά αυτό διευκολύνεται από διαρροή αερίου με ισχυρές ριπές ανέμου και ανοικτή φωτιά στον άξονα εξαερισμού!

  Ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας στο διαμέρισμα στους επάνω ορόφους είναι πιο βολικά τοποθετημένος στο μπαλκόνι. Η βαλβίδα εξαερισμού ή το μονοκόμματο είναι ένας συμπαγής τρόπος παροχής εξαερισμού, ο οποίος συμπληρώνεται από εσωτερική ηχομόνωση, φίλτρο και δίχτυ κουνουπιών. Το εξωτερικό μέρος είναι εφοδιασμένο με μια συσκευή (τσουγκράνα) για την πρόληψη της βροχόπτωσης.

  Προσοχή: Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε σωστά το σύστημα - από καμπάνα προς τα κάτω, δεν πρέπει να συσσωρεύεται υγρασία.

  1. Ατομική εγκατάσταση βαλβίδας ισχύει για ένα δωμάτιο, επειδή έχει μικρή χωρητικότητα. Το κύριο πλεονέκτημα είναι η ευκολία εγκατάστασης.

  2. Η εγκατάσταση του αγωγού αναλαμβάνει ένα δίκτυο παροχής αέρα με την εγκατάσταση πινάκων εξαερισμού. Το κύριο μειονέκτημα - είναι σημαντικό να σκεφτούμε τη θέση, έτσι ώστε να μην χαλάσει το εσωτερικό σχέδιο χωρίς να διακυβεύεται η πλήρης λειτουργία του συστήματος.

  Για την εγκατάσταση πρόσθετου εξαερισμού, χρησιμοποιούνται δύο τύποι βαλβίδων εισαγωγής με την ίδια λειτουργία - ξεκινώντας καθαρό αέρα μέσα στο δωμάτιο. Η βαλβίδα KPV 125 διαφέρει από το KIV 125 μόνο με τη σήμανση και μερικά μέρη των εξωτερικών βιδών.

  Επιλογή βαλβίδας αέρα παροχής

  Στον τοίχο τοποθετήστε το KIV 125 (βαλβίδα διείσδυσης αέρα) ή το KPV 125 (βαλβίδα εξαερισμού). Και τα δύο μοντέλα είναι παρόμοια στη λειτουργικότητα. Ο σχεδιασμός ενός κυλινδρικού σχήματος, που επιλέγεται ελαφρώς πλατύτερο από τον τοίχο, για να στερεώσει το καπάκι και στα δύο άκρα. Οπτικά, μόνο η κεφαλή με τον έλεγχο πρόσφυσης στο εσωτερικό και η εξωτερική τσουγκράνα θα είναι ορατά. Στο εσωτερικό υπάρχει μια σφράγιση για ηχομόνωση με οπές αέρα και φίλτρα με γρίλιες. Ο διακόπτης έχει σχεδιαστεί για να ρυθμίζει την ένταση της εισαγωγής αέρα στο δωμάτιο. Μπορεί να ανοίξει πλήρως ή για ορισμένο χρονικό διάστημα να κλείσει πλήρως την παροχή αέρα.

  Τα κύρια πλεονεκτήματα της βαλβίδας διείσδυσης:

  • λειτουργεί αυτόνομα, δεν απαιτείται έλεγχος.
  • Μην χαλάσετε την εμφάνιση του εσωτερικού χώρου.
  • Η εγκατάσταση του CPV με τα χέρια του είναι διαθέσιμη.
  • η εγκατάσταση είναι δυνατή τόσο πριν όσο και μετά την επισκευή.
  • Ο αέρας από τη βαλβίδα θερμαίνεται στο ψυγείο (μπαταρία).
  • Είναι αποτελεσματικό για το φιλτράρισμα του εισερχόμενου αέρα από το εξωτερικό.
  • Μην χάσετε έντομα.
  • κατακρατήσεις και σκόνη, καπνούς και άλλες μικρές αναρτήσεις από το δρόμο.

  Το CIV χρησιμοποιείται συχνότερα σε ένα σπίτι όπου υπάρχει ήδη ένα γενικό σύστημα εξαερισμού και η βαλβίδα λειτουργεί για καθαρό αέρα. Δεν έχει σημαντική επίδραση στη μείωση της θερμοκρασίας σε θερμαινόμενους χώρους, εάν τοποθετηθεί απευθείας σε θερμαντικά σώματα κεντρικής θέρμανσης. Κάτι σαν βαλβίδα είναι ένα μίνι παράθυρο με φίλτρα και σχάρα, αλλά χωρίς το ποτήρι. Μπορεί επίσης να εγκατασταθεί σε δωμάτια χωρίς παράθυρα και καλοριφέρ, για παράδειγμα σε αποθήκη ή διάδρομο.

  Εάν η βαλβίδα του κυλίνδρου έχει υπερβολικό μήκος, κόβεται από το εξωτερικό και κλείνει με μια σχάρα με ένα πλέγμα. Το τμήμα που εισέρχεται στο δωμάτιο πρέπει να διαθέτει θερμομόνωση και ηχομόνωση, καθώς και ένα φίλτρο που κλείνει την αισθητική πλαστική κεφαλή με έναν αποσβεστήρα και έναν ρυθμιστή.

  Η εξωτερική υποδοχή περιλαμβάνει ένα πλέγμα και κλίση περσίδες για την προστασία από τις καιρικές συνθήκες, και το πρόστιμο κουνουπιέρα προστατεύει από όλους τους τύπους εντόμων. Ματιών πλέγμα και να κρατήσει τις μύγες, αράχνες και τα κουνούπια, καθώς και λεύκες χνούδι, γύρη και άλλα αλλεργιογόνα, τα οποία είναι συνήθως δωρεάν για να μπει στο διαμέρισμα μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα. Η βαλβίδα δοκιμάστηκε επίσης με επιτυχία για προστασία από θόρυβο και μείωση του ορίου θερμοκρασίας.

  η βάση της βαλβίδας μπορεί να κοπεί, ανάλογα με το πάχος του τοιχώματος, όπου θα κολλήσει, αλλά μια τυπική βαλβίδα παροχής κυλίνδρου πλαστικό μορφή - στην περιοχή από 40 cm έως 1 mm.

  Η ηχομονωτική στρώση τοποθετείται στο εσωτερικό του τοίχου, πάντα κοντά στον εξωτερικό ρυθμιστή. Ο εσωτερικός ρυθμιστής της έντασης ενός ρεύματος αέρα ή μιας κεφαλής είναι κατασκευασμένος από αδιάβροχο πλαστικό λευκού χρώματος. Είναι ανθεκτικό στις μεταβολές της θερμοκρασίας και αποτελείται από:

  • μονάδα ρύθμισης.
  • αφαιρούμενο φίλτρο που μπορεί να πλυθεί.
  • εξωτερικό κάλυμμα.
  • ο ρυθμιστής του κουμπιού.
  • σφραγίδα και φλάντζα για θερμομόνωση.

  Αυτή η κεφαλή στο σχέδιο του κυλίνδρου είναι αρκετά σφιχτή και η βαλβίδα είναι στερεωμένη με βίδες στον τοίχο - μέσα από τις οπές της σφραγίδας. Λεπτομέρειες υπάρχουν στις οδηγίες που παρέχονται με τη βαλβίδα κατά την αγορά. Ο ελεγκτής έντασης μπορεί να καλύπτεται από μια λαβή ή μέσω ενός καλωδίου.

  Χαρακτηριστικά εγκατάστασης βαλβίδων εξαναγκασμένου εξαερισμού

  Πριν την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαερισμού είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή θέση:

  • δεν πρέπει να είναι εμφανές.
  • είναι επιθυμητό ο εισερχόμενος αέρας από το εξωτερικό να έχει πρόσθετη θέρμανση.
  • Συνήθως τοποθετείται σε τοίχο υποστήριξης.
  • δεν είναι επιθυμητό να εγκατασταθεί με πρόσβαση σε ζώνη με δυσμενή οικολογική κατάσταση και προς την κατεύθυνση της βιομηχανικής ζώνης ·
  • σε πολυώροφο σπίτι είναι πιο βολικό να τοποθετήσετε μια βαλβίδα με πρόσβαση σε μια loggia ή ένα μπαλκόνι.

  1. Τρυπήστε μια τρύπα στο τοίχωμα της απαιτούμενης διαμέτρου κατά μήκος του προβλεπόμενου περιγράμματος - ελαφρώς πλατύτερη από τον κύλινδρο πρόσβασης έτσι ώστε να μπορεί να περάσει ελεύθερα και να καταλάβει μια οριζόντια θέση. Το μήκος της βαλβίδας επιλέγεται σύμφωνα με το πάχος του φέροντος τοιχώματος - από 0,4 έως 1 μέτρο.

  2. Η θέση της βαλβίδας δεν χρειάζεται να είναι αυστηρά οριζόντια, μπορεί να είναι ελαφρώς κεκλιμένη προς τα έξω. Και είναι καλύτερο να το τυλίξετε σε μονωτικό υλικό.

  3. Αφού τοποθετήσετε τον αγωγό βαλβίδας, γεμίστε όλες τις ρωγμές γύρω από το κύριο δομικό τμήμα με τον αφρό της βάσης.

  4. Κλείνουμε το εξωτερικό άκρο με τον εκτοξευτή ξυραφιού - το κουδούνι προς τα κάτω, έτσι ώστε η ατμοσφαιρική καθίζηση και η συμπύκνωση να μην διεισδύσουν στον κύλινδρο αερισμού.

  Συμβουλή: Εάν δεν υπάρχει έτοιμη βαλβίδα και το ανάλογο της γίνεται ανεξάρτητα, τότε κάτω από τον πλαστικό σωλήνα η τρύπα τρυπιέται κάτω από την κλίση - προς τα έξω προς τα κάτω, και εκτός από το κουνουπιέρα, τίποτα δεν τίθεται στο εξωτερικό. Αυτό έχει νόημα όταν εγκαθίσταται αερισμός με πρόσβαση σε μπαλκόνι ή loggia, προστατευμένη από βροχή. Ωστόσο, το εσωτερικό τμήμα διαθέτει ένα πορώδες φίλτρο και ένα κάλυμμα.

  Η φροντίδα της εξωτερικής βαλβίδας παροχής αέρα είναι ελάχιστη - 1-2 φορές το χρόνο το φίλτρο πλένεται με νερό. Εάν ο συνολικός αερισμός δεν λειτουργεί, τότε η λειτουργία της βαλβίδας είναι ελάχιστη - η κίνηση του αέρα είναι δυνατή μόνο λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας στο σπίτι και στο εξωτερικό.

  Βαλβίδες τροφοδοσίας

  Οι βαλβίδες τροφοδοσίας αέρα είναι σχεδιασμένες για τον αερισμό των χώρων χωρίς το άνοιγμα του παραθύρου. Η βαλβίδα δεν είναι εξοπλισμένη με έναν ανεμιστήρα και ένα θερμαντήρα, αλλά εκτελεί βασικές φιλτράρισμα της σκόνης, χνούδια, τα έντομα και ούτω καθεξής. Ν, θερμική και ηχομόνωση περίβλημα του που επιτρέπει το σπίτι να αναπνέει καθαρό αέρα χωρίς θόρυβο και σκόνη. Τοίχος αερισμός - αυτό είναι μια οικονομική λύση τόσο για διαμερίσματα και δημόσιους χώρους: το κόστος της βαλβίδας ξεκινά από 1750r. Εάν είναι απαραίτητο, το δωμάτιο μπορεί να είναι εξοπλισμένο με αρκετές βαλβίδες, έτσι ώστε η ποσότητα του αέρα να είναι επαρκής για όλους. Η βαλβίδα είναι τοποθετημένη μέσα στον τοίχο και δεν καταλαμβάνει μια χρήσιμη περιοχή.


  Φυσητήρας εισόδου στο τοίχο με ανεμιστήρα - μια βολική επιλογή για δωμάτια όπου το κανονικό καπό λειτουργεί ανεπαρκώς ή είναι μπλοκαρισμένο. Ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στο εσωτερικό του σωλήνα βαλβίδας και αντλείται με δύναμη ο αέρας μέσα στο σπίτι.


  Για την εγκατάσταση του εξαερισμού είναι απαραίτητο να τρυπήσετε μια οπή με διάμετρο 62-132mm στον τοίχο. Αυτό είναι νόμιμο και δεν απαιτεί συμφωνία. Στην εταιρεία Fresh Air μπορείτε να αγοράσετε μια βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας στη χαμηλότερη τιμή και να παραγγείλετε εγκατάσταση με το κλειδί στο χέρι.

  Όσο πιο χρήσιμη είναι η βαλβίδα εξαερισμού στον τοίχο, οι αρχές εγκατάστασης και επιλογής

  Πώς να αποφύγετε τη συμπύκνωση του νερού στα παράθυρα και στους τοίχους των διαμερισμάτων με σφραγισμένα παράθυρα; Είναι απαραίτητο να μειωθεί το επίπεδο υγρασίας. Η βαλβίδα αερισμού στον τοίχο είναι ένας τρόπος για να επιτευχθεί αυτό. Η ποσότητα του αέρα που ρέει διαμέσου αυτού είναι αρκετή για να ρυθμίζει την περιεκτικότητα σε υγρασία του εσωτερικού αέρα.

  Με την εξάπλωση των αεροστεγανών παραθύρων και των θυρών, υπάρχουν προβλήματα με τον αερισμό στις εγκαταστάσεις. Όταν χρησιμοποιείτε ξύλινα κουφώματα εξαερισμός λαμβάνει χώρα με διείσδυση μέσω ρωγμών και διαρροών, δεν είναι επαρκής για να παράσχει την υπολογισμένη ποσότητα του φρέσκου αέρα, αλλά αποφεύγει την αύξηση της υγρασίας και συμπύκνωση του στις επιφάνειες.

  Τα σύγχρονα συστήματα PVC δεν επιτρέπουν την μικροβιοποίηση με αυτόν τον τρόπο. Με ερμητικά σφραγισμένα παράθυρα, το επίπεδο της σχετικής υγρασίας και του διοξειδίου του άνθρακα αρχίζει να αυξάνεται στο δωμάτιο με τους ανθρώπους. Αυτό επηρεάζει δυσμενώς την ευημερία και οδηγεί σε συμπύκνωση στα παράθυρα και στους τοίχους κατά την ψυχρή περίοδο. Μία από τις λύσεις για την οργάνωση της εισροής είναι η βαλβίδα εξαερισμού στον τοίχο.

  Εσωτερική ανταλλαγή αέρα

  Ανάλογα με τον τύπο των εγκαταστάσεων και τον αριθμό των ανθρώπων που βρίσκονται συνεχώς σε αυτές, αλλάζει και η ανάγκη για καθαρό αέρα. Για οικιακούς χώρους σε σπίτια και διαμερίσματα είναι απαραίτητο να υπάρχει τέτοια ανταλλαγή αερίων:

  • ιδιωτικές κατοικίες - το ποσοστό ανταλλαγής αέρα από 1 ανά ώρα ή από 30 m3 / h ανά άτομο,
  • διαμερίσματα - από 3 m3 / h ανά 1 m2 επιφάνειας.
  • δημόσια κτίρια - το ποσοστό ανταλλαγής αέρα από 2 ανά ώρα ή από 20 m3 / h ανά άτομο.

  Η ποσότητα αέρα καθορίζεται από τον υπολογισμό για κάθε δωμάτιο.

  Η κίνηση του αέρα στην αίθουσα.

  Η απαραίτητη εισροή παρέχεται από εγκαταστάσεις, ανεμιστήρες ή με φυσικό τρόπο, λόγω της διαφοράς πίεσης. Για τους σκοπούς αυτούς, τοποθετήστε βαλβίδες εξαέρωσης στον τοίχο, τοποθετήστε τους αεραγωγούς και τους θαλάμους εξαγωγής.

  Η αρχή της βαλβίδας εξαερισμού

  Μια συσκευή εξαερισμού τοποθετημένη στο τοίχωμα είναι εγκατεστημένη για να τροφοδοτεί τη ροή του αέρα, ελλείψει άλλων συσκευών. Αυτός είναι ένας φθηνός τρόπος για να μειώσετε την υγρασία και να αποφύγετε τη θολό παράθυρα, μύκητες στους τοίχους. Δεν είναι πάντοτε δυνατό να παρέχεται μόνο μία βαλβίδα για την παροχή εξαερισμού, αλλά βοηθά στη διατήρηση μιας ελάχιστης ανταλλαγής αέρα.

  Συσκευές εξαερισμού VENTS.

  Η βαλβίδα είναι τοποθετημένη στο εξωτερικό τοίχωμα με τέτοιο τρόπο ώστε η ροή αέρα να διέρχεται μέσω των χώρων διαβίωσης και να εγκαταλείπει το κτίριο μέσω των αγωγών εξαερισμού ή του συστήματος εξάτμισης. Δεν έχει ηλεκτρική κίνηση, η κίνηση οφείλεται στη διαφορά στην ατμοσφαιρική και την εσωτερική πίεση. Η απόδοση του προϊόντος εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, το πάτωμα, την κατάσταση του συστήματος εξάτμισης. Κάθε μοντέλο είναι εξοπλισμένο με συσκευές δειγματοληψίας και διανομής, φίλτρα, η αντίσταση στην οποία μειώνει την απόδοση.

  Η πτώση πίεσης είναι ατομική για κάθε κτίριο και κλίμα και είναι δύσκολο να προσδιοριστεί η ακριβής τιμή της απόδοσης των συσκευών εξαερισμού φυσικού τύπου. Με ένα καλό σύστημα εξάτμισης και κανονικές ατμοσφαιρικές συνθήκες, οι συσκευές επιλέγονται λαμβάνοντας υπόψη μια πτώση πίεσης των 10 Pa. Υπό τις ίδιες συνθήκες συγκρίνουμε τη λειτουργία διαφορετικών βαλβίδων εξαερισμού. Οι παράμετροι της συσκευής καθορίζονται από το πρόγραμμα απόδοσης.

  Παρακαλώ σημειώστε: ορισμένοι κατασκευαστές ενδέχεται να υποδείξουν τη ροή του αέρα σε διαφορά πίεσης που σπανίως επιτυγχάνεται σε ένα σπίτι.

  Κατασκευαστές και μοντέλα συσκευών

  Όταν επιλέγετε μια βαλβίδα εξαερισμού για έναν τοίχο πρέπει να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά της:

  • επιδόσεις ·
  • το μέγιστο και ελάχιστο πάχος τοιχώματος.
  • Διάμετρος της οπής για την εγκατάσταση του σωλήνα.
  • αρχή της ρύθμισης.

  Τα μοντέλα συσκευών εξαερισμού για τοίχους, που παρουσιάζονται στην αγορά, διαφέρουν, εκτός από τις κύριες παραμέτρους, από την παρουσία φίλτρου, σιγαστήρα και του τύπου ρύθμισης.

  Πίνακας πιθανών μοντέλων συσκευών εξαερισμού