Σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα δημοφιλή μοντέλα βαλβίδων παραθύρων

Οι βαλβίδες παραθύρου εξαερισμού μπορούν τώρα να χρησιμοποιηθούν για να παρέχουν χώρο με καθαρό αέρα και να αποτρέπουν την ανάπτυξη μούχλας. Τοποθετημένα σε ένα πλαίσιο, είναι σχεδόν αόρατα τόσο μέσα στο δωμάτιο όσο και έξω.

Η χρήση βαλβίδων εξαερισμού για παράθυρα (ή ανεμιστήρες) επιτρέπει την παροχή καθαρού αέρα και παράταση της διάρκειας ζωής των εξαρτημάτων.

Σκοπός και θέση εφαρμογής

Ο σκοπός της εισροής παραθύρου είναι να αφήσει τον αέρα από το δρόμο μέσα στο δωμάτιο ακόμα και με το παράθυρο κλειστό σφιχτά. Τώρα είναι πραγματικό, καθώς τα σύγχρονα πλαστικά παράθυρα είναι απολύτως ερμητικά.

Ως αποτέλεσμα, το δωμάτιο αποδεικνύεται τελείως "φραγμένο", και αν το παράθυρο δεν ανοίξει, τότε θα είναι απλά αδύνατο να πάρει καθαρό αέρα. Νωρίτερα, όταν τα παλιά ξύλινα παράθυρα στέκονταν στα σπίτια, ο αέρας του δρόμου διείσδυσε μέσα από τα κενά και τις ρωγμές (θυμηθείτε: πολλοί ακόμα τους σφράγισαν για το χειμώνα με εφημερίδες).

Μια συνεχής εισροή είναι απαραίτητη όχι μόνο για την αναπνοή ενός ατόμου. Υψηλή υγρασία (από μαγειρεμένο φαγητό, πλύσιμο, αναπνοή) σε ένα σφραγισμένο δωμάτιο θα οδηγήσει στην εμφάνιση μύκητα. Και αυτό δεν είναι μόνο το γεγονός ότι δεν είναι μόνο δύσκολο και δυσάρεστο να αναπνέουμε ζεστό αέρα, αλλά είναι επιβλαβές για τον οργανισμό (ειδικά τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι έγκυοι ή άρρωστοι).

Συνοψίζοντας, αξίζει να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα στο παράθυρο για να:

 • Ο αέρας στο διαμέρισμα δεν ήταν γεμάτος.
 • τα παράθυρα δεν "ιδρώνουν"?
 • στο παράθυρο, στις πλαγιές και επίσης στους τοίχους που βρίσκονται πλησιέστερα στο παράθυρο δεν υπήρχε καλούπι.

Σκοπός και αρχή της λειτουργίας της βαλβίδας παραθύρου στο παράδειγμα του Air Box (video)

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της εφαρμογής

Τα πλεονεκτήματα της χρήσης βαλβίδων παραθύρων περιλαμβάνουν:

 • συντήρηση του υλικού παραθύρων (κατά μέσο όρο, το παράθυρο έχει σχεδιαστεί για 10.000 άνοιγμα-κλείσιμο)?
 • ηχομόνωση: ο φρέσκος αέρας εισέρχεται και ο θόρυβος του δρόμου - όχι (ιδιαίτερα σημαντικός για εκείνους των οποίων τα σπίτια βρίσκονται σε πολυάσχολα ή "θορυβώδη" μέρη).
 • η δυνατότητα συνεχούς εξαερισμού σε κλειστά παράθυρα (πραγματική για τους πρώτους ορόφους, όπου είναι πιθανό οι ληστές να διεισδύσουν μέσω του παραθύρου).
 • αποτρέποντας την εμφάνιση μούχλας, παράθυρα ομίχλης το χειμώνα.

Βαλβίδες παραθύρου (προβολή από το εσωτερικό του δωματίου)

Το κύριο μειονέκτημα είναι μια μικρή απόδοση. Μέσω της βαλβίδας στο παράθυρο μπορεί να περάσει όχι περισσότερο από 30 "κύβοι" καθαρού αέρα ανά ώρα, η οποία θα επαρκεί για την αναπνοή μόνο 1 ενήλικα. Εάν το δωμάτιο είναι συχνά την ίδια στιγμή μερικοί άνθρωποι - φρέσκο ​​αέρα δεν είναι αρκετό.

Διαφορές κατά τη μέθοδο εγκατάστασης

Οι βαλβίδες παραθύρων μπορούν να διαιρεθούν με τη μέθοδο εγκατάστασης:

 1. Διάτρηση οπών στο πλαίσιο.
 2. Αντικαταστήστε την τυπική σφραγίδα παραθύρου με στενότερο τμήμα.

Για ποια παράθυρα είναι κατάλληλα;

Οι υποδοχές παραθύρων μπορούν να εγκατασταθούν σε όλους τους τύπους παραθύρων (ανά υλικό):

Σετ βαλβίδων παραθύρων (διαφορετικά μοντέλα)

Δεν έχει σημασία και ο τρόπος ανοίγματος: η περιστροφή ή το πτερύγιο - οι βαλβίδες είναι τοποθετημένες στο πάνω άκρο του πλαισίου.

Η συσκευή, η αρχή λειτουργίας και η σημασία του κανονικού εξαερισμού

Τα μοντέλα βαλβίδων έχουν μικρές διαφορές μεταξύ τους όσον αφορά το σχεδιασμό. Σε γενικές γραμμές, αποτελούνται από τέτοια στοιχεία:

 1. Εξωτερική προσωπίδα, κατασκευασμένη από πλαστικό. Προστατεύει το άνοιγμα της βαλβίδας από τη βροχή.
 2. Εσωτερικό "πηχάκι", τοποθετημένο στο πλαίσιο από την πλευρά του δωματίου. Καλύπτει την οπή, χρησιμεύει για την καθοδήγηση της ροής του αέρα. Σε ορισμένα μοντέλα - έχει ρυθμιστή, ο οποίος μπορεί να ανοίξει και να κλείσει τη βαλβίδα.

Όλα τα μοντέλα των βαλβίδων παραθύρου κατευθύνουν τον αέρα προς τα πάνω. Χάρη σε αυτό το χειμώνα, η θερμοκρασία στο δωμάτιο δεν πέφτει: φρέσκο ​​αέρα έρχεται στην κορυφή του δωματίου, και αναμιγνύεται με το δωμάτιο.

Η συσκευή και η διέλευση του αέρα μέσω της βαλβίδας παραθύρου

Η αρχή της λειτουργίας αυτού του αερισμού είναι η διαφορά στην πίεση του αέρα στο δρόμο και στο δωμάτιο. Στα διαμερίσματα και τα σπίτια υπάρχουν αεραγωγοί (οι σχάρες τους βρίσκονται στην κουζίνα και στα μπάνια) και συχνά υπάρχουν κουκούλες. Μέσω αυτών, ο "εξαντλημένος" αέρας απομακρύνεται από το δωμάτιο, κάνοντας χώρο για φρέσκο. Ως εκ τούτου, η πίεση του αέρα στο δωμάτιο γίνεται χαμηλότερη από την οδό, η οποία του επιτρέπει να ενεργεί από το δρόμο.

Η διαφορά υπό όρους είναι 10 Pa (αυτό υποστηρίζεται από τον κανονικό εξαερισμό).

Σε περίπτωση που ο αέρας εξαερισμού στο σπίτι απουσιάζει (μερικές φορές αυτό) ή δεν εκπληρώνει τις λειτουργίες του (δεν είναι ασυνήθιστο για τα παλιά σπίτια), τότε και η βαλβίδα δεν θα λειτουργήσει. Ή θα το κάνει, αλλά ο αέρας μέσα από αυτό θα είναι λιγότερο από το απαραίτητο. Επομένως, πριν εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα παράθυρου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι ο αερισμός στο σπίτι λειτουργεί σωστά.

Κατάλογος μοντέλων με χαρακτηριστικά και τιμές

Τώρα στην πώληση μπορείτε να βρείτε βαλβίδες από διάφορους κατασκευαστές:

Aereco (σχετικά με το μοντέλο και την εγκατάστασή του μπορείτε να το διαβάσετε ξεχωριστά). Η πιο δημοφιλής επιλογή στη ρωσική αγορά. Τώρα η γραμμή περιλαμβάνει 2 συσκευές. Η χωρητικότητα του αέρα είναι μέχρι 35 m³ / h. Η τιμή είναι μέχρι 3000 ρούβλια.

Air Box (για το μοντέλο και την τοποθέτησή του μπορείτε να το διαβάσετε ξεχωριστά). Ανάλογος της Aareco από τον ρώσικο κατασκευαστή. Ο χάρακας περιλαμβάνει 3 συσκευές. Η μέγιστη παραγωγικότητα είναι 40 m³ / h. Κοστίζει έως και 1000 ρούβλια.

Ventair. Ο χάρακας περιλαμβάνει 3 μοντέλα. Χωρητικότητα - έως 25 m³ / h. Η τιμή είναι μέχρι 4600 ρούβλια.

Aeromat (Siegenia). Κανόνας από τον Γερμανό κατασκευαστή, περιλαμβάνει 8 μοντέλα. Σε ορισμένα μοντέλα υπάρχουν ενσωματωμένοι ανακτητές, σε μερικούς ανεμιστήρες (τροφοδοσία και εξάτμιση). Χωρίς ανεμιστήρες, η χωρητικότητα είναι μέχρι 37 m³ / h, με ανεμιστήρες - μέχρι 100-120. Τιμή (χωρίς ανεμιστήρα) - μέχρι 14.000 ρούβλια, με ανεμιστήρα - μέχρι 74.000 ρούβλια.

 • Dustwallow. Το προϊόν του ρωσικού κατασκευαστή. Διαθέτει αποσβεστήρα για ρύθμιση της ποσότητας και της κατεύθυνσης του αέρα και 4 φίλτρα. Η χωρητικότητα είναι μέχρι 26 m³ / h, το κόστος είναι 1290 ρούβλια.
 • Κατ 'αρχήν, όλα τα μοντέλα είναι περίπου τα ίδια (όσον αφορά τα χαρακτηριστικά και τις συσκευές). Μόνο η γραμμή Aeromat διακρίνεται από τη λίστα, στην οποία υπάρχουν μοντέλα με ανεμιστήρες (δηλαδή πιο αποδοτικοί).

  Βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα για την εξασφάλιση σταθερής ροής αέρα μέσα στο δωμάτιο

  Η σύγχρονη κατασκευαστική βιομηχανία έχει αναπτύξει σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα, τα οποία έχουν εφαρμοστεί παγκοσμίως. Αλλά, σε συνδυασμό με τον φυσικό εξαερισμό, τα πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια λειτουργούν αμφίβολα. Όταν χρησιμοποιείτε τις ενσωματωμένες λειτουργίες μακροεντολής και μικροέγχυσης, δεν παρέχεται ούτε ο απαιτούμενος όγκος αέρα ούτε το τρέχον ρεύμα. Και με τα κλειστά πλαστικά παράθυρα, η κουκούλα δεν λειτουργεί καθόλου και υπάρχει θόρυβο. Η βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα ήταν μια εξαιρετική λύση στο πρόβλημα. Χωρίς να παραβιάζουν την ακεραιότητα των δομών παραθύρου, οι βαλβίδες είναι σε θέση όχι μόνο να εξασφαλίσουν τον αερισμό του δωματίου με εντελώς κλειστά παράθυρα, αλλά και να αγωνιστούν με το σχηματισμό συμπύκνωσης πάνω τους.

  Πλεονεκτήματα της χρήσης βαλβίδων εξαερισμού:

  1. Δημιουργία παραμέτρων μικροκλίματος απαραίτητες για την ανθρώπινη υγεία.
  2. Αυξήστε τη διάρκεια ζωής των χώρων λόγω της απομάκρυνσης της περίσσειας υγρασίας και αποτρέψτε τον σχηματισμό μούχλας και μύκητας στους τοίχους, ιδιαίτερα κουζίνες, μπαλκόνια και λότζες.
  3. Εξοικονόμηση θερμότητας λόγω της ελεγχόμενης ροής αέρα.
  4. Ασφάλεια: Μειώνει την πιθανότητα διείσδυσης εισβολέων, επειδή ο εξαερισμός πηγαίνει με κλειστά παράθυρα.
  5. Ευκολία χρήσης.

  Τύποι βαλβίδων εξαερισμού

  1. Βαλβίδες τύπου υποδοχής. Υπάρχουν μηχανικές και αυτόματες εκτελέσεις. Ο εξαερισμός του χώρου γίνεται με παροχή φρέσκου αέρα μέσω διαύλου μεγέθους 170-400 * 12-16 mm. Η βαλβίδα μπορεί να έχει δύο μονάδες: εξωτερική (είσοδος) και εσωτερική (ρυθμιστική), ή μία γενική. Πλεονεκτήματα της βαλβίδας είναι η δυνατότητα παροχής μεγάλης ανταλλαγής αέρα και εγκατάστασης χωρίς αποσυναρμολόγηση των μονάδων παραθύρων.

  Δημιουργία ενός εξαναγκασμένου εξαερισμού πλαστικών παραθύρων με μια βαλβίδα σχισίματος

 • Βαλβίδες διπλωμένου τύπου. Παρέχετε μια εισροή εξωτερικού αέρα μέσω των διπλωμένων εγκοπών στη μονάδα παραθύρου. Χαρακτηρίζεται από χαμηλή απόδοση, διατηρώντας το επίπεδο ηχομόνωσης, δημοκρατικό κόστος και επίσης δεν απαιτούν την αποσυναρμολόγηση του παραθύρου για εγκατάσταση.
 • Τύπος βαλβίδας. Χαρακτηρίζονται από την υψηλότερη ροή αέρα και σοβαρές ελλείψεις. Αυτές περιλαμβάνουν την έλλειψη δυνατότητας εγκατάστασης στα υπάρχοντα πλαστικά παράθυρα και την αλλοίωση της ηχομόνωσης και της θερμομόνωσης. Χρησιμοποιείται ευρέως για την παροχή εξαερισμού στις εγκαταστάσεις παραγωγής.
 • Κριτήρια για την επιλογή βαλβίδων εξαερισμού παραθύρων

  Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η λειτουργία της βαλβίδας εισαγωγής αέρα στα πλαστικά παράθυρα είναι αποτελεσματική, είναι απαραίτητη η πολυλειτουργικότητα αυτής της συσκευής. Για τον προσδιορισμό της κατηγορίας των βαλβίδων αερισμού υπάρχουν τα ακόλουθα σημαντικά χαρακτηριστικά:

  • Εξασφάλιση των απαιτούμενων παραμέτρων ανταλλαγής αέρα: η βαλβίδα πρέπει να λειτουργεί με εξωτερική εισαγωγή αέρα τουλάχιστον 30 m3 / ώρα (ανά άτομο).
  • Παροχή της απαιτούμενης στάθμης θορύβου: για τα τυπικά πλαστικά παράθυρα, αυτή η ένδειξη ρυθμίζεται στα 30-35 dB.
  • Χαρακτηριστικά χειμερινής λειτουργίας: ο δείκτης αυτός εξαρτάται από το υλικό της κατασκευής της βαλβίδας, τη διαφορά μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών θερμοκρασιών, παραμέτρων ροής αέρα. Για την αποτελεσματική λειτουργία της βαλβίδας εξαερισμού και για την πρόληψη, είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε ποιοτική γκλασάρισμα θερμικό σχεδιασμό βαλβίδα απομόνωσης και την εφαρμογή των λεγόμενων «θερμική διακοπή» από πλαστικό μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής επιφάνειας του μεταλλικού περιβλήματος.
  • Μέθοδος ελέγχου: είναι δυνατή η εγκατάσταση βαλβίδων εισαγωγής για πλαστικά παράθυρα με αυτόματο, χειροκίνητο και μεικτό έλεγχο (παράλληλα με τους δύο προηγούμενους τύπους).
  • Θέση εργασίας βαλβίδας: υπάρχει εγκατάσταση παραθύρου και τοίχο. Κατά την τοποθέτηση σε τοίχο, το κόστος διάτρησης μιας οπής στις εγκλειστικές δομές του δωματίου και η παραβίαση του εξωτερικού της πρόσοψης από την εμφάνιση ξένων στοιχείων αυξάνονται σημαντικά. Η έκδοση παραθύρου είναι πιο οικονομική, απλή και αόρατη.
  • Η μέθοδος τοποθέτησης της δομής: η εγκατάσταση βρίσκεται ήδη στο υπάρχον πλαστικό παράθυρο με διπλά τζάμια ή αντικαθιστώντας τη μονάδα γυαλιού με μια νέα με μείωση των διαστάσεών της.

  Συμβουλή: Μην κοιτάτε τις βαλβίδες που δεν είναι εξοπλισμένες με την επιλογή ελέγχου, καθώς η ανάγκη για αλλαγή της ροής αέρα υπαγορεύεται από την πρακτική.

  Τα πιο δημοφιλή σχέδια

  Βαλβίδες εξαερισμού για παράθυρα Aereco

  Η γαλλική ανάπτυξη του Aereco χρησιμοποιήθηκε ευρέως στη Ρωσία. Η βαλβίδα αέρα παροχής είναι ρυθμιζόμενη μέσω ενός αισθητήρα που αποτελείται από πολλές πλάκες από πολυαμίδιο, με την επέκταση του μηχανισμού ανοίγματος που οδηγεί τη βαλβίδα. Η εγκατάσταση μπορεί να πραγματοποιηθεί τόσο στις αυλακώσεις που κόβονται στη μονάδα παραθύρου όσο και στον τοίχο του δωματίου.

  Η αρχή λειτουργίας της βαλβίδας παροχής αέρα Aereco

  Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των βαλβίδων Aeroco είναι η αφαίρεση του αισθητήρα υγρασίας από τη βαλβίδα, η οποία παρέχει μια πραγματική αντανάκλαση των παραμέτρων του αέρα στην αίθουσα. Τα πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την έλλειψη ανάγκης για κάθε τύπο ενέργειας, αεραγωγούς και σιωπηλή λειτουργία. Το εύρος των βαλβίδων εξαερισμού των πλαστικών παραθύρων Aereco έχει πολλές τροποποιήσεις, που διαφέρουν ως προς τον βαθμό ρύθμισης και την απόδοση του θορύβου.

  Συστήματα αερισμού αερόσακου Air-Box

  Η ρωσική εταιρεία Mabitek αποφάσισε να συμβαδίσει με ξένους συναδέλφους και να αναπτυχθεί μια πραγματικά καθολική παράθυρα βαλβίδες εξαερισμού Air-Box, η εγκατάσταση των οποίων είναι δυνατή στο μπλοκ παράθυρο οποιοδήποτε σχέδιο. Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημά του είναι η δυνατότητα εγκατάστασης μιας μονάδας παραθύρου στην έκπτωση, γεγονός που καθιστά τη βαλβίδα αόρατη.

  Τυπική παραλλαγή εκτέλεσης (Air-Box Standart) περιλαμβάνει τη συναρμολόγηση των δύο τμημάτων της βαλβίδας: το κάτω εξωτερικό, αναρροφώντας αέρα από το εξωτερικό και ένα ανώτερο, το ρεύμα τροφοδοσίας του φρέσκου αέρα μέσα στο δωμάτιο. αρχή λειτουργίας της βαλβίδας βασίζεται στη δημιουργία της υποπίεσης στο δωμάτιο με κλειστά παράθυρα και εξαερισμού λειτουργούν κάτω από τη δράση της οποίας το άνοιγμα των πετάλων βαλβίδας και να δημιουργήσει μια μόνιμη αερισμού περίπου 6 m3 / h.

  Σημαντικό: Ο εξαερισμός σε πλαστικά παράθυρα θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το έργο του μόνο με τον σωστό αερισμό εξαγωγής.

  Αυτή η μάρκα παράγει επίσης μια σειρά βαλβίδων ανθεκτικών στο θόρυβο που φέρουν τη σειρά Comfort. Διαφέρουν στην επιλογή επιλογών τοποθέτησης. Η συνηθισμένη εγκατάσταση περιλαμβάνει την άλεση του προφίλ παραθύρου, ενώ η άλεση μπορεί να γίνει μόνος σας με τη βοήθεια της αφαίρεσης της σφραγίδας, αλλά θα διαρκέσει μόνο 10-15 λεπτά. Για αυτές τις βαλβίδες, θεωρείται χειροκίνητος έλεγχος. Η τροποποίηση Comfort S έχει σχεδιαστεί ειδικά για κατασκευές τυφλών παραθύρων και απαιτεί διάτρηση με τρύπα της μονάδας παραθύρου, επομένως είναι δυνατή η άμεση εμφύσηση.

  Διαφορετικά μοντέλα βαλβίδων εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα Air Box

  Όλες οι βαλβίδες Air-Box είναι ηγέτες λόγω του λογικού κόστους, της αποδοτικής λειτουργίας, των σχετικά μικρών διαστάσεων και της απλής τεχνολογίας εγκατάστασης.

  Για να δημιουργήσετε και να διατηρήσετε το απαραίτητο μικροκλίμα στο μπαλκόνι ή την πλατφόρμα, εκτός από τον αερισμό, χρειάζεστε μόνωση ποιότητας. Πώς να μονώσετε το μπαλκόνι με τα χέρια σας θα μάθετε από το ξεχωριστό άρθρο μας.

  Και για τις διάφορες επιλογές για ταινίες για χρωματισμό παραθύρων και για την εγκατάσταση τους, δείτε αυτή τη σελίδα.

  Τοποθέτηση της βαλβίδας

  Οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν δύο επιλογές για την εγκατάσταση βαλβίδων αερισμού. Η πρώτη αφορά την αποσυναρμολόγηση των παλαιών παράθυρων με διπλά τζάμια και την τοποθέτηση ενός νέου με μειωμένες διαστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, η σχισμή που σχηματίζεται μεταξύ του ανοίγματος παραθύρου και του μπλοκ καταλαμβάνεται από την ίδια τη βαλβίδα. Αυτή η μέθοδος έχει σημαντικά μειονεκτήματα: αύξηση του κόστους που απαιτείται για την παραγγελία και εγκατάσταση μιας νέας μονάδας παραθύρων και μείωση της επιφάνειας διαφανών δομών.

  Η βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα, η εγκατάσταση των οποίων περνάει από τη δεύτερη επιλογή, είναι τοποθετημένη στη θέση σύνδεσης. Η ευκολία αυτής της μεθόδου θα εκτιμηθεί από τους ιδιοκτήτες των χώρων, στους οποίους έχουν ήδη εγκατασταθεί σφραγισμένα πλαστικά παράθυρα με διπλά τζάμια. Όλοι οι χειρισμοί για την εγκατάσταση της βαλβίδας δεν θα διαρκέσουν περισσότερο από μισή ώρα.

  Το βίντεο καταδεικνύει τη διαδικασία εγκατάστασης της βαλβίδας σχισμής Air Box.

  Μέθοδοι ρύθμισης

  Ανάλογα με τον μηχανισμό του μηχανισμού βαλβίδων, η ροή αέρα τροφοδοσίας στα πλαστικά παράθυρα με εξαερισμό μπορεί να ρυθμιστεί ή να έχει σταθερές παραμέτρους. Οι βέλτιστες συνθήκες του εσωτερικού μικροκλίματος του δωματίου θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια βαλβίδα με δυνατότητα ρύθμισης, η οποία μπορεί να είναι είτε χειροκίνητη είτε αυτόματη. Ο τελευταίος τύπος ρύθμισης είναι πιο άνετος και γίνεται με βάση τις μετρήσεις του αισθητήρα υγρομετρίας, η οποία παρακολουθεί την τιμή της υγρασίας του αέρα στο δωμάτιο. Η ρύθμιση γίνεται με την αλλαγή της διατομής του καναλιού αέρα σε διάφορες λειτουργίες, μέχρι το πλήρες κλείσιμο. Η μέγιστη διατομή αντιστοιχεί στην υψηλότερη τιμή υγρασίας. Αυτός ο τύπος ρύθμισης μπορεί να μειώσει την απώλεια θερμότητας, καθώς ο εξαερισμός συμβαίνει μόνο όταν οι άνθρωποι βρίσκονται στο δωμάτιο και υπάρχει αύξηση της υγρασίας του αέρα. Όταν ο χώρος είναι κενός και η υγρασία μειωθεί, η βαλβίδα κλείνει τελείως.

  Επιλέγεται μια μέθοδος χειροκίνητου συντονισμού την ανάγκη για συνεχή αντανάκλαση σε ποιο χρονικό σημείο αερίζεται❑ Ποια είναι η σειρά του αερισμού των χώρων και ο χρόνος ανοίγματος της βαλβίδας που απαιτείται για τον αερισμό. Ο χειροκίνητος συντονισμός μπορεί να περιορίσει μόνο τη ροή του αέρα σε έναν έντονο άνεμο. Αυτή η ρύθμιση είναι πιο τραχιά και μπορεί να οδηγήσει σε τρύπες στο δωμάτιο.

  Φροντίδα και συντήρηση

  Ένα άλλο αναπόσπαστο πλεονέκτημα των βαλβίδων εξαερισμού για παράθυρα είναι η ευκολία συντήρησης. Για την άνετη δουλειά του, αρκεί να καθαρίσετε την επιφάνεια του μόνο μια φορά το χρόνο από μόλυνση, αυτό είναι όλο το ενδιαφέρον.

  Βαλβίδες εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα

  Οι συσκευές εξαερισμού έρχονται σε διαφορετικά σχέδια, αλλά όλα αντιπροσωπεύουν μικρές οπές στο πλαστικό παράθυρο μέσω των οποίων εισέρχεται ο αέρας από το δρόμο, περνάει εκεί ένα μικρό κενό και μπαίνει μέσα στο δωμάτιο.

  Οι βαλβίδες ρυθμίζονται, έτσι ώστε η ροή να ρέει στην απαιτούμενη ποσότητα στον ιδιοκτήτη και, αν το επιθυμείτε, να αποκλείεται τελείως.

  Πιο συχνά χρησιμοποιείται για οικιακούς σκοπούς, αλλά και δημοφιλής για βιομηχανικούς, εμπορικούς και χώρους γραφείων.

  Τι χρειάζεται για:

  1. Το δωμάτιο αερίζεται όλο το εικοσιτετράωρο. Χάρη στην εγκατεστημένη βαλβίδα στο διαμέρισμα, ο αέρας έρχεται από το δρόμο. Και ακόμη και το χειμώνα, όταν ο συνηθισμένος αερισμός είναι αδύνατος, ο εξαερισμός θα εξασφαλίσει μια συνεχή εισροή φρεσκάδας. Επίσης, μπορείτε να ρυθμίσετε με μη αυτόματο τρόπο την ένταση του εξαερισμού ή να αποκόψετε εντελώς τα κανάλια διέλευσης.
  2. Εξαερώστε το δωμάτιο είναι δυνατή χωρίς σκόνη, θόρυβο, έντομα και οδυνηρά ρεύματα. Ο καθαρός αέρας από το δρόμο μπαίνει σε ένα ειδικό χώρο μέσα στο πλαίσιο. Περνώντας μέσα από αυτό, ο αέρας θερμαίνεται (αυτό ισχύει για το χειμώνα, όταν είναι κρύο έξω) και εισέρχεται στο δωμάτιο χωρίς σκόνη και έντομα.
  3. Βελτιώνει το μικροκλίμα του δωματίου. Ο αερισμός οδηγεί σε μείωση του επιπέδου του διοξειδίου του άνθρακα και της υγρασίας. Είναι απίθανο να θολώνουν τα παράθυρα και να σχηματίζουν μύκητες ή άλλους ιούς. Έτσι, το μικροκλίμα της στέγασης είναι πολύ καλύτερη.

  Πλεονεκτήματα:

  1. Ο εξαερισμός του δωματίου πραγματοποιείται με κλειστά παράθυρα, έτσι η διείσδυση των εισβολέων είναι απίθανη.
  2. Εύκολο στη χρήση - εγκατεστημένο και ξεχασμένο.
  3. Η θερμότητα στο διαμέρισμα εξοικονομείται με εξαερισμό.
  4. Αυξάνει την διάρκεια λειτουργίας των χώρων, λόγω του κανονικού επιπέδου υγρασίας και της απουσίας μούχλας ή μύκητα (τέτοια προβλήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τα μπαλκόνια και τις εγκαταστάσεις κουζίνας).

  Βαλβίδα - αυτή η τρύπα στο πλαστικό παράθυρο, μέσω του οποίου ο αέρας από το δρόμο εισέρχεται στο πλαίσιο, περνάει ένα μικρό κενό και μπαίνει μέσα στο δωμάτιο. Οι διαστάσεις της οπής μπορούν να ρυθμιστούν για να ρυθμίσουν την απαιτούμενη ροή.

  Ποικιλίες

  Υπάρχουν τρεις τύποι βαλβίδων εξαερισμού:

  Αναδιπλωμένο

  Αυτή είναι η πιο απλή και οικονομική επιλογή. Η εισροή καθαρού αέρα οφείλεται σε κοψίματα μικρού μεγέθους στη βεράντα. Αυτό το είδος πρακτικά διατηρεί την ηχομόνωση, αλλά έχει μια πολύ μικρή χωρητικότητα, λόγω του τι αερισμού θα είναι ελαττωματικό.

  Για την εγκατάσταση δεν απαιτείται η αποσυναρμολόγηση των πλαστικών παραθύρων. Βαλβίδες αυτού του τύπου τοποθετούνται σε ήδη εγκατεστημένες κατασκευές, το οποίο είναι το κύριο πλεονέκτημα τους.

  Κουλοχέρη

  Αυτό το είδος έχει μεγάλη απόδοση. Ο εξαερισμός οφείλεται σε ένα κενό, το οποίο έχει ύψος 12-16 mm και πλάτος 170-400 mm. Έξω, η τρύπα καλύπτεται από ένα μπλοκ διόδου, το οποίο εμποδίζει την είσοδο σκόνης και εντόμων.

  Επίσης συναρμολογείται στα εγκατεστημένα πλαστικά πλαίσια, αλλά πιο αποτελεσματικό σε σύγκριση με τον διπλωμένο τύπο.

  Επικάλυψη

  Εκτελέστε τον καλύτερο εξαερισμό, ωστόσο, έχετε κάποια μειονεκτήματα. Πρώτον, δεν μπορούν να εγκατασταθούν σε τελική πλαστική κατασκευή, δεδομένου ότι είναι απαραίτητο να προετοιμάσετε μια θέση πάνω στο πλαίσιο για να το χρησιμοποιήσετε εκ των προτέρων. Δεύτερον, έχουν αδύναμη ηχομόνωση και θερμομόνωση.

  Αυτό το είδος χρησιμοποιείται καλύτερα στα εργαστήρια παραγωγής.

  Κριτήρια επιλογής

  Για να μεγιστοποιηθεί η επίδραση της εγκατεστημένης συσκευής εξαερισμού, είναι απαραίτητο να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για κάθε περίπτωση.

  Συνεπώς, οι βαλβίδες διαφέρουν ως προς τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  1. Παράμετροι ανταλλαγής αέρα: η εισροή θα πρέπει να φθάνει στον απαιτούμενο όγκο, κατά τον υπολογισμό των 30 m 3 / ώρα ανά άτομο.
  2. Επίπεδο θορύβου: Σε γενικές γραμμές, τα πλαστικά παράθυρα έχουν δείκτη 30-35 dB.
  3. Λειτουργία το χειμώνα: η βαλβίδα πρέπει να διαθέτει την απαραίτητη θερμομόνωση για να αποφύγετε τη δημιουργία πάγου και να μην παρεμβαίνει στον αερισμό.
  4. Επιλογή προσαρμογής: αυτόματο, χειροκίνητο και μικτό.
  5. Μέθοδος συναρμολόγησης: είναι απαραίτητο να επιλέξετε, η βαλβίδα θα εγκατασταθεί σε παλιά παράθυρα ή θα πρέπει να παραγγελθεί ένα νέο παράθυρο διπλού υαλοπίνακα με τον υπολογισμό του εξαερισμού;

  Είδη δομών

  Τα πιο δημοφιλή αυτή τη στιγμή είναι δύο επιλογές: Aereco και Air-Box. Ας εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά τους και την αρχή της λειτουργίας.

  Aereco

  Air-Box

  Η ρωσική εταιρεία Mabitek κυκλοφόρησε επίσης μια σειρά βαλβίδων αερισμού.

  Εγκαθίστανται σε μπλοκ οποιουδήποτε σχεδίου και είναι σχεδόν αόρατα:

  1. Standard. Πρόκειται για μια τυπική έκδοση, η οποία αποτελείται από δύο μέρη: το εξωτερικό, συλλέγοντας τον αέρα, και το εσωτερικό, τροφοδοτώντας το στο δωμάτιο. Όταν ο εξαερισμός είναι σε εξέλιξη, τα πτερύγια της βαλβίδας ανοίγουν και αφήνουν περίπου 6 m3 / hr.
  2. Άνεση. Προστασία από θόρυβο, η οποία περιλαμβάνει τοποθέτηση στο προφίλ παραθύρου ή στο ελαστικό στεγανοποίησης, το οποίο είναι πολύ πιο εύκολο και ταχύτερο.
  3. Comfort S. Υποτίθεται για κώφωνα παράθυρα. Βράζεται μέσα από τρύπες, εξαιτίας των οποίων υπάρχει άμεση φυσήγηση.

  Το Air Box είναι ο ηγέτης μεταξύ των υπόλοιπων βαλβίδων λόγω του οικονομικού κόστους, της αποδοτικότητας, του μικρού μεγέθους και της ευκολίας εγκατάστασης.

  Τοποθέτηση

  Σχεδόν όλες οι εταιρείες που πωλούν βαλβίδες προσφέρουν τις υπηρεσίες εγκατάστασης τους. Το κόστος τους είναι χαμηλό, αλλά το ποσό της εργασίας είναι μικρό. Σας προσφέρουμε να διαβάσετε τις οδηγίες για την αυτο-εγκατάσταση. Για παράδειγμα, ας μιλήσουμε για τον τρόπο εγκατάστασης μιας συσκευής εξαερισμού τύπου υποδοχής.

  Απαραίτητα υλικά και εργαλεία:

  • μαχαίρι κατασκευής?
  • κατσαβίδι?
  • κυβερνήτης.
  • βαλβίδα ·
  • σφραγίδα και βύσματα.

  Οδηγός:

  1. Καταργήστε όλα τα περιττά από το περβάζι παραθύρου.
  2. Ανοίξτε το παράθυρο.
  3. Στο άνω σφράγισμα καουτσούκ μετρήστε το μήκος της αγορασθείσας βαλβίδας.
  4. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κάντε δύο εγκοπές και αφαιρέστε το ενδιάμεσο κομμάτι.
  5. Εγκαταστήστε στη θέση του νέο λάστιχο στεγανοποίησης.
  6. Μετρήστε την απόσταση Από την άκρη του παραθύρου μέχρι την αρχή μιας νέας σφραγίδας.
  7. Αφαιρέστε την ίδια απόσταση στο επάνω καπάκι του ανοιχτού παραθύρου και κάντε το σφράγισμα της σφραγίδας.
  8. Μετρήστε το μήκος της μελλοντικής βαλβίδας στο πτερύγιο και κάντε μια δεύτερη τομή.
  9. Αφαιρέστε το ενδιάμεσο τμήμα.
  10. Αντί της παλιάς φώκιας τοποθετήστε τα τρία τελικά καλύμματα με την ευρεία πλευρά προς τα επάνω. Πρέπει να κινούνται ελεύθερα στο πλάι του παραθύρου.
  11. Τοποθετήστε τα βύσματα σε απόσταση, που αντιστοιχούν στους συνδέσμους της βαλβίδας.
  12. Απογυμνώστε τη λωρίδα διπλής όψης κολλητική ταινία πάνω στη βαλβίδα και να την κολλήσετε στο παράθυρο πιέζοντας στενά τα εγκατεστημένα βύσματα.
  13. Βίδες στις βάσεις στήριξης.
  14. Μικρότερη σφραγίδα πάστα μεταξύ των συνδετήρων.

  Μέθοδοι ρύθμισης

  Ανάλογα με τη δομή και τον μηχανισμό, η μονάδα εξαερισμού μπορεί να ρυθμίσει το επίπεδο της ανταλλαγής αέρα ή να την επικαλύπτει. Η διαχείριση αυτής της διαδικασίας μπορεί να είναι αυτοματοποιημένη ή χειροκίνητη.

  Η πρώτη έκδοση είναι εξοπλισμένη με έναν αισθητήρα υγρομετρίας (ευαισθησία στην υγρασία), σύμφωνα με τον οποίο συμβαίνει μια αλλαγή στην απόδοση. Εάν το δωμάτιο έχει υψηλό επίπεδο υγρασίας, το πλάτος της οπής θα είναι το μέγιστο.

  Διαφορετικά, όταν ο χώρος είναι άδειος, η παροχή αέρα μπλοκάρεται. Στη χειροκίνητη έκδοση, πρέπει να προσαρμόζετε συνεχώς το πλάτος του τμήματος για μια άνετη διαμονή. Το μόνο που έχει σχεδιαστεί για αυτήν την επιλογή είναι ο περιορισμός με ισχυρές ριπές ανέμου.

  Τιμή και κριτικές

  Η βαλβίδα εξαερισμού είναι μόνο μια προσθήκη στο πλαστικό παράθυρο, οπότε το κόστος της δεν πρέπει να υπερβαίνει την τιμή μιας συμβατικής μονάδας διπλού υαλοπίνακα. Κατά μέσο όρο, η βέλτιστη επιλογή είναι 20-40 έτη. ε.

  Παραδείγματα παραπομπών:

  1. AERECO EMM με πρότυπο γείσο λευκού χρώματος - 3000 ρούβλια.
  2. AERECO EMM με ένα πρότυπο βελανιδιάς ανώτατο όριο βελανιδιάς ή τιτανίου - 3.100 ρούβλια.
  3. AERECO ERA2 με ένα πρότυπο γείσο λευκού χρώματος - 3900 ρούβλια.
  4. AERECO ERA2 με ακουστική κορυφή λευκού χρώματος - 4900 ρούβλια.
  5. AERECO ERA2 με μια τυπική κορυφή στο χρώμα της βελανιδιάς ή τικ - 4200 ρούβλια.
  6. AERECO ERA2 με ακουστική κορυφή στο χρώμα της βελανιδιάς ή τικ - 5200 ρούβλια.
  7. Κλιματιστικό πρότυπο λευκό χρώμα - 560 ρούβλια.
  8. Air-Box Comfort S λευκό χρώμα - 750 ρούβλια.

  Κριτικές:

  Catherine:

  Το καλοκαίρι, ανοίξτε τα παράθυρα τη νύχτα, ώστε τα παιδιά να κοιμούνται στον καθαρό αέρα. Το χειμώνα, δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Ακόμη και αν αερίζετε το δωμάτιο πριν πάτε για ύπνο, σε περίπου 30-40 λεπτά είναι και πάλι βουλωμένη. Γι 'αυτό εγκαταστήσαμε δύο βαλβίδες. Τώρα η φρεσκάδα είναι μια ολόκληρη μέρα, και δεν φυσά καθόλου. Σε γενικές γραμμές, η καλύτερη επιλογή για ένα παιδικό δωμάτιο.

  Ιγκόρ:

  Όταν διέταξαν τα παράθυρα για ολόκληρο το σπίτι, ζήτησαν από τον διαχειριστή τον εξαερισμό. Έχει συμβουλεύσει να μην βάλουμε βαλβίδες, όπως συμβαίνει με το κλίμα μας μπορούν να παγώσει το χειμώνα και όχι κοντά. Για την Ευρώπη είναι πιο κατάλληλες από ό, τι για εμάς.

  Αλέξανδρος:

  Αγοράσαμε ένα διαμέρισμα όπου οι προγραμματιστές χρησιμοποίησαν παράθυρα με εξαερισμό. Προηγουμένως, δεν ήξερα για την ύπαρξή τους, επομένως είναι απίθανο να παραγγελθούν. Και τώρα χρησιμοποιούμε και είμαστε ικανοποιημένοι για δύο χρόνια.

  Σε γενικές γραμμές, αν είστε οπαδός της φρεσκάδας και αερίζεστε τακτικά το δωμάτιο, οι βαλβίδες εξαερισμού σχεδιάζονται μόνο για εσάς.

  Βαλβίδα τροφοδοσίας για πλαστικά παράθυρα: πώς να επιλέξετε και να τοποθετήσετε ένα εξαεριστικό εξαερισμό

  Συχνά, η εγκατάσταση ερμητικών δομών παραθύρων συνεπάγεται επιδείνωση του μικροκλίματος του χώρου: υγρασία αυξάνεται, υπάρχει έλλειψη οξυγόνου και αερακτικότητα. Τα προβλήματα μπορούν να λυθούν εύκολα τοποθετώντας τη βαλβίδα τροφοδοσίας στα πλαστικά παράθυρα - η συσκευή ομαλοποιεί τον φυσικό εξαερισμό και σταθεροποιεί την ανταλλαγή αέρα.

  Σκεφτείτε πώς να επιλέξετε τον σωστό αναπνευστήρα και να εκτελέσετε τη δική του εγκατάσταση.

  Η ανάγκη εγκατάστασης βαλβίδας αέρα παροχής

  Η βάση ενός κανονικού εσωτερικού κλίματος είναι η διαθεσιμότητα ενός αποτελεσματικού συστήματος εξαερισμού.

  Ο αέρας πρέπει να κυκλοφορεί συνεχώς - έχει μολυνθεί με μια περίσσεια διοξειδίου του άνθρακα που αφαιρείται από τις κουκούλες και καθαρίζεται από το εξωτερικό.

  Κατά το σχεδιασμό της σοβιετικής κατασκευής κατοικιών δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις αγωγό εξαγωγής και παροχής αέρα αγωγοί δεν είναι εγκατεστημένοι στο. Η άφιξη του καθαρού αέρα πραγματοποιήθηκε φυσικά - μέσα από τις ρωγμές στο ξύλινο κουφώματα παραθύρων.

  Τα μεταλλοπλαστικά αντικείμενα είναι εξοπλισμένα με θαλάμους αέρα σε πλαίσια και πλαίσια, ερμητικά παράθυρα με διπλά τζάμια και σφραγίδες γύρω από την περίμετρο. Τα μοντέρνα σχέδια απομονώνονται από τον θόρυβο του δρόμου και διατηρούν τη θερμότητα, αλλά παραλύουν την κανονική λειτουργία του εξαερισμού. Ως αποτέλεσμα, το μικροκλίμα επιδεινώνεται - ο αέρας καθυστερεί, αυξάνεται η υγρασία, οι άνθρωποι αισθάνονται έλλειψη οξυγόνου.

  Η προσπάθεια αποκατάστασης της κυκλοφορίας αέρα ανοίγοντας το παράθυρο στη λειτουργία εξαερισμού δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχής λύση για τους ακόλουθους λόγους:

  • τα πλεονεκτήματα του "πλαστικού" μειώνονται στο μηδέν - μειώνεται η απόδοση της θερμομόνωσης του δωματίου.
  • Ο εξαερισμός λειτουργεί μόνο όταν το παράθυρο είναι ανοικτό, το οποίο είναι ιδιαίτερα προβληματικό για να οργανωθείτε κατά τη διάρκεια της κρύας εποχής ή σε καιρικές συνθήκες.
  • η εισροή αέρα είναι άνιση και ανεξέλεγκτη - εμφανίζονται τα ρεύματα.

  Ορισμένοι κατασκευαστές συστημάτων παραθύρων έλαβαν υπόψη τις συνέπειες της πλήρους στεγανότητας και των βελτιωμένων μεταλλικών κατασκευών.

  Ειδικά εξαρτήματα εξαερισμού:

  • αεριζόμενα προφίλ.
  • περιοριστές ανοίγματος.
  • μερικώς αεροστεγείς σφραγίδες.
  • shtapiki με βαλβίδα ελέγχου.

  Για να διασφαλιστεί η ροή του αέρα μέσω του προηγουμένως εγκατεστημένου παραθύρου, χρησιμοποιείται μια βαλβίδα παροχής.

  Η αρχή λειτουργίας της βαλβίδας παραθύρου

  Στην πραγματικότητα, η βαλβίδα τροφοδοσίας είναι μια σχισμή με πτερύγια στη δομή του παραθύρου. Ο αναπνευστήρας είναι μέρος της φυσικής ανταλλαγής αέρα. Η συσκευή λειτουργεί λόγω της διαφοράς μεταξύ των πιέσεων μέσα και έξω από το δωμάτιο. Για την αποτελεσματική λειτουργία του "τροφοδότη" απαιτείται εξαερισμός.

  Βασικός εξοπλισμός για βαλβίδα εξαερισμού για πλαστικά παράθυρα:

  1. Εισαγωγή αέρα - Το εξωτερικό μέρος της συσκευής, τοποθετημένο στο εξωτερικό του πλαισίου. Η μονάδα εισαγωγής διαθέτει μια οθόνη εντόμων και ένα προστατευτικό κάλυμμα που εμποδίζει το χιόνι και τη βροχή.
  2. Μέσω υποδοχής - το τηλεσκοπικό δίαυλο μέσω του οποίου διέρχεται η ροή του αέρα. Το στοιχείο κόβει το πλαίσιο του παραθύρου.
  3. Μέσα - εγκατασταθεί από το εσωτερικό του δωματίου. Η μονάδα εξάτμισης είναι εφοδιασμένη με μπεκ ψεκασμού, βαλβίδα ελέγχου ροής και φίλτρο.

  Ο αέρας του δρόμου εισέρχεται στο άνοιγμα εισαγωγής αέρα, κινείται μέσω του τηλεσκοπικού καναλιού και εξέρχεται μέσω των ακροφυσίων. Στη συνέχεια, κάτω από τη δράση της ροής μεταφοράς από το ψυγείο, ο αέρας ανεβαίνει στην οροφή και θερμαίνεται.

  Ποια συσκευή εισαγωγής αέρα θα επιλέξει

  Για να επιλέξετε το βέλτιστο μοντέλο εξαερισμού για τοποθέτηση σε πλαστικά παράθυρα, πρέπει να καθορίσετε τη μέθοδο εγκατάστασης και τον τύπο ρύθμισης. Η ποιότητα της συσκευής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εταιρεία του κατασκευαστή και την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας από τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής.

  Τύποι ανεμιστήρων ανά τύπο κατασκευής

  Οι βαλβίδες τροφοδοσίας για παράθυρα από PVC σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού τους χωρίζονται σε τρεις κύριες ομάδες:

  Αναδιπλωμένα μοντέλα. Ο μικρός αερισμός των χώρων πραγματοποιείται μέσω μιας υποδοχής στο πλαίσιο. Το παράθυρο μπορεί να είναι εξοπλισμένο με μια τέτοια συσκευή χωρίς να αποσυναρμολογούνται τα παράθυρα με διπλά τζάμια.

  Πλεονεκτήματα των διπλωμένων βαλβίδων:

  • προσιτό κόστος ·
  • τη διατήρηση των ιδιοτήτων θερμομόνωσης και ηχομόνωσης του παραθύρου.
  • την απλότητα και την ταχύτητα εγκατάστασης.
  • τη δυνατότητα αυτοματοποίησης.

  Μείον - χαμηλή απόδοση (έως 5 m3 / h). Για να αυξηθεί η ροή του αέρα, οι ειδικοί συνιστούν την εγκατάσταση δύο βαλβίδων ανά παράθυρο.

  Κλιματικές συσκευές υποδοχής. Ο νωπός αέρας έρχεται μέσα από ένα κενό, το πλάτος του οποίου είναι 17-40 εκ., Και το ύψος - 12-16 χιλ. Η βαλβίδα έχει μια είσοδο και μια μονάδα ρύθμισης. Τα προηγμένα μοντέλα αποτελούνται από ένα κουτί γενικής χρήσης.

  Πλεονεκτήματα των μοντέλων με σχισμές:

  • επαρκής χωρητικότητα (περίπου 20 m3 / h) ·
  • προστασία από εξωτερικούς παράγοντες ·
  • η δυνατότητα τοποθέτησης χωρίς να αφαιρεθούν τα παράθυρα με διπλά τζάμια.

  Το μειονέκτημα είναι η δυσκολία εγκατάστασης μοντέλων δύο μπλοκ που απαιτούν ένα φρεζαρισμα μπλοκ παραθύρων. Αυτό το μειονέκτημα στερείται φθηνότερων αναλόγων. Οι απλοί "τροφοδότες" εξασφαλίζουν τη ροή του αέρα μέσα από το διάστημα μεταξύ του φύλλου και του πλαισίου.

  Οι εναέριες βαλβίδες είναι παρόμοια κατ 'αρχήν με τα σχισμένα μοντέλα. Το κύριο πλεονέκτημα της συσκευής είναι η υψηλή απόδοση (έως 100 m3 / h). Τα "Pritotniki" βρίσκονται τόσο στα κωφά αλλά και στα ανοιχτά παράθυρα. Ωστόσο, η εγκατάσταση πραγματοποιείται πριν από την εγκατάσταση της μονάδας με διπλά τζάμια.

  Συσκευές τύπου φορτωτικής χρησιμοποιούνται συνήθως σε χώρους παραγωγής και γραφείων, η εγκατάσταση σε ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα είναι ανεπαρκής. Επιπλέον, τέτοιες βαλβίδες επιτρέπουν το θόρυβο του δρόμου και επιδεινώνουν τη θερμομόνωση του παραθύρου.

  Μέθοδοι ελέγχου του παραθύρου "φυλάκιο"

  Ανάλογα με τη διάταξη βαλβίδων για πλαστικά παράθυρα, η ένταση του εξαερισμού τροφοδοσίας μπορεί να είναι σταθερή ή ρυθμιζόμενη. Οι βέλτιστες παράμετροι του μικροκλίματος θα επιτευχθούν με έναν αναπνευστήρα με δυνατότητα ρύθμισης, ο οποίος μπορεί να είναι αυτόματος ή χειροκίνητος.

  Η λειτουργία μιας αυτόματης βαλβίδας βασίζεται σε μία από τις αρχές:

  1. Σταθεροποίηση της παροχής αέρα λόγω της διαφοράς πίεσης μεταξύ του δωματίου και του δρόμου. Ο ιδιοκτήτης ρυθμίζει το επιτρεπτό εύρος ροής αέρα που υποστηρίζεται από τη συσκευή υπό διαφορετικές ατμοσφαιρικές συνθήκες.
  2. Ρύθμιση της κυκλοφορίας του αέρα με αισθητήρα πολυαμιδίου. Η διατομή της βαλβίδας αυξάνεται με την υπερβολική υγρασία και όταν επιτευχθεί το βέλτιστο μικροκλίμα, μειώνεται.

  Μείον αυτόματες συσκευές - υψηλό κόστος. Επιπλέον, σε ορισμένα μοντέλα δεν είναι δυνατό να εμποδιστεί τελείως ο αερισμός.

  Η ρύθμιση της ροής του αέρα στη μηχανική συσκευή οφείλεται σε αλλαγή στη θέση της πόρτας ή του κλείστρου. Ο χειροκίνητος τρόπος ρύθμισης σάς επιτρέπει να επιλέξετε τον χρόνο για τον αερισμό του δωματίου. Αυτή η μέθοδος είναι πιο αγενής - ασυνείδητα, ο ίδιος ο άνθρωπος, μπορεί να επιτρέψει την εμφάνιση των ρευμάτων και της υποθερμίας του δωματίου.

  Επιλογή των κύριων χαρακτηριστικών της βαλβίδας

  Κατά την επιλογή μιας βαλβίδας εξαερισμού, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις ακόλουθες παραμέτρους:

  №1. Εύρος απόδοσης. δείκτης μέγεθος εξαρτάται από την πτώση πιέσεως κατά μήκος της εξόδου και εισόδου, και επίσης από το τμήμα ροής «pritochnika».

  Κατά την αξιολόγηση των μοντέλων, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι στα τεχνικά χαρακτηριστικά η παροχή είναι πάντοτε δεικνυόμενη με αναφορά στη διαφορά πίεσης. Δεν είναι απαραίτητο η συσκευή να έχει χωρητικότητα 15 cu. m / h στα 10 Pa θα ρέει μεγαλύτερη ροή αέρα από το ισοδύναμο με δείκτη 12 m3 / h στα 5 Pa.

  №2. Παροχή θωράκισης. Τα περισσότερα μεταλλικά πλαστικά παράθυρα έχουν δείκτη ηχομόνωσης 30-35 dB. Η μονάδα τροφοδοσίας πρέπει να αντιστοιχεί σε τέτοια χαρακτηριστικά που μετά την εγκατάσταση της βαλβίδας η στάθμη θορύβου στο δωμάτιο παραμένει η ίδια.

  №3. Θερμοκρασία λειτουργίας. Μέσω της συσκευής εξαερισμού, οι υδρατμοί προς τα έξω. Το χειμώνα είναι γεμάτο με πλήρες πάγωμα και αποτυχία εξοπλισμού. Στα σύγχρονα συστήματα χρησιμοποιείται η αρχή της "θερμικής ρήξης" - τοποθετείται ένα πλαστικό ένθετο μεταξύ των μεταλλικών εσωτερικών και εξωτερικών μερών.

  №4. Δυνατότητα ρύθμισης. Για χώρους διαβίωσης, δεν είναι επιθυμητό να επιλέγονται συσκευές χωρίς δυνατότητα ελέγχου της ανταλλαγής αέρα. Υπάρχει μια συνεχής ανάγκη να αλλάξετε την ένταση ή να απενεργοποιήσετε εντελώς τον αγωγό εξαερισμού.

  Επισκόπηση δημοφιλών μοντέλων αναπνευστήρα

  Υπάρχουν πολλά μοντέλα βαλβίδων εξαερισμού στην αγορά από διάφορους κατασκευαστές. Όπως σε κάθε κλάδο, υπάρχουν ηγέτες εδώ: Aereco, Air-Box, Helios, Vents και Siegenia.

  Η Aereco (Γαλλία) προσφέρει διάφορες τροποποιήσεις των ανεμιστήρων. Οι αυτόματες βαλβίδες είναι εξοπλισμένες με αισθητήρα V8 και λειτουργούν με βάση την αρχή της υγρασίας. Η κίνηση του αισθητήρα βρίσκεται μακριά από τη ροή του αέρα.

  Δημοφιλή μοντέλα Aereco:

  • ENA2 - Διατίθεται σε τρεις παραλλαγές διαφορετικών επιδόσεων. Το υλικό παραγωγής είναι πλαστικό, η μέγιστη χωρητικότητα της γραμμής μοντέλου είναι 35 κυβικά μέτρα. m / h, ηχομόνωση - 37 dB.
  • EMM - Η κύρια διαφορά από τα προηγούμενα προϊόντα είναι η κινητή εξωτερική μονάδα.
  • EMF - Απουσία συστήματος υγειονομικής ρύθμισης. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με διακόπτη χειροκίνητης λειτουργίας.

  Η Air-Box (Ρωσία) παράγει πλαστικά "βούρτσες" χειροκίνητης ρύθμισης. Το κύριο πλεονέκτημα των μοντέλων είναι η ευκολία εγκατάστασης, η έλλειψη - η έλλειψη αυτόματου ελέγχου πάνω στο επίπεδο υγρασίας.

  • Standart - Η βαλβίδα είναι τοποθετημένη χωρίς άλεση. Ο κύριος σκοπός της βαλβίδας είναι να αποφευχθεί η συμπύκνωση στα παράθυρα από PVC. Ο όγκος εισερχόμενου αέρα είναι 4,8 m3 / h με διαφορά πίεσης 10 Pa, η μόνωση θορύβου είναι 32 dB.
  • Άνεση - Δύο τρόποι εγκατάστασης είναι δυνατοί. Η εισαγωγή του ανοίγματος στο πλαίσιο αυξάνει την χωρητικότητά του από 31 έως 42 m3 / h. Ο τροφοδότης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε περιστρεφόμενη και περιστρεφόμενη κατασκευή.
  • Comfort S - είναι τοποθετημένο μόνο σε ανοίγματα profrezereirovannye. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι η αμφίδρομη κατεύθυνση της ροής του αέρα, η οποία εξασφαλίζει καλύτερο αερισμό του δωματίου. Η χωρητικότητα της βαλβίδας είναι 40-42 m3 / h.

  Η Renson (Βέλγιο) παράγει εξαερισμό εφοδιασμού του τύπου αεροτομής Aerovent. Η βαλβίδα είναι εξοπλισμένη με φίλτρο και κουνουπιέρα. Παρέχεται χειροκίνητος έλεγχος μέσω καλωδίου - η λειτουργία πραγματοποιείται σε δύο λειτουργίες: "κλειστή" και "ανοικτή".

  Τοποθέτηση ανεμιστήρα με διάτρηση

  Η βαλβίδα για διάτρηση είναι κατά προτίμηση συναρμολογημένη στην κορυφή του παραθύρου. Η πολυπλοκότητα της εργασίας έγκειται στην ανάγκη για άλεση του σκελετού - εδώ δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς ειδικό εξοπλισμό και δεξιότητες στην εργασία με ηλεκτρικά εργαλεία.

  Χρώματα εγκατάστασης της ενσωματωμένης βαλβίδας

  Κατά τον προγραμματισμό μιας εισαγωγής βαλβίδας, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη ορισμένα σημεία:

  • η εγκατάσταση της συσκευής εξαερισμού πραγματοποιείται καλύτερα στο φύλλο που έχει αφαιρεθεί.
  • η εγκατάσταση πραγματοποιείται στη ζεστή εποχή.
  • Κατά την κοπή της τρύπας, είναι απαραίτητο να δουλεύετε τακτοποιημένα, ώστε να μην βλάπτετε τη σφραγίδα του φύλλου.

  Το φύλλο αφαιρείται από τους μεντεσέδες, τοποθετημένο σε κεκλιμένη ή όρθια θέση.

  Κατάλογος των απαραίτητων εργαλείων

  Για την εγκατάσταση ενός "φυλακής" θα χρειαστείτε:

  • ηλεκτρικά τρυπάνια και τρυπάνια (διάμετρος - 5 mm και 10 mm).
  • λεπτόκοκκο αρχείο?
  • ηλεκτρικό παζλ?
  • πρότυπο για σήμανση οπών.
  • στεγανωτικό σιλικόνης.

  Προετοιμασία ενός αυλακιού θα είναι και χωρίς ένα πρότυπο, αλλά είναι πιο εύκολο να εργαστείτε με. Μπορείτε να φτιάξετε ένα πρότυπο από κόντρα πλακέ ή σανίδες.

  Βήμα-βήμα προόδου της εργασίας

  Η όλη διαδικασία εγκατάστασης της βαλβίδας τροφοδοσίας χωρίζεται σε διάφορα στάδια:

  Βήμα 1. Μαρκάρισμα. Στην κατακόρυφη προεξοχή, τοποθετήστε το πρότυπο και σημειώστε τον τόπο εισαγωγής της συσκευής.

  Βήμα 2. Φρεζάρισμα του φύλλου. Τρυπήστε ένα τρυπάνι μεγάλης διαμέτρου μερικές τρύπες στη σειρά και συνδέστε τις με ένα τρακτέρ. Επαναλάβετε τις εργασίες στο πλωτό πλαίσιο.

  Βήμα 3. Τοποθέτηση της πλάκας στήριξης και της βαλβίδας. Το πίσω μέρος της ταινίας επεξεργάζεται με ένα σφραγιστικό, τοποθετήστε το μέρος στο φύλλο και στερεώστε το με βίδες.

  Βήμα 4. Τοποθέτηση της προσωπίδας. Από το εξωτερικό του πλαισίου ασφαλίστε το προστατευτικό πώμα με βίδες. Η σύνδεση μεταξύ των εξαρτημάτων πρέπει να γίνεται με στεγανωτικό. Κατά την εγκατάσταση είναι επιθυμητή η χρήση της ασφάλισης.

  Βήμα 5. Ολοκλήρωση της εγκατάστασης. Τα εξαρτήματα πρέπει να τοποθετηθούν ξανά στη θέση τους και το φύλλο πρέπει να κρεμαστεί στους μεντεσέδες. Ρυθμίστε τον τρόπο αερισμού στη συσκευή εξαερισμού.

  Τοποθέτηση της βαλβίδας χωρίς άλεση

  Η εγκατάσταση εξαερισμού με καθαρό αέρα χωρίς να χτυπήσει την πόρτα απαιτεί λίγο χρόνο και δεν απαιτεί ειδικές δεξιότητες. Από τα εργαλεία που χρειάζεστε:

  • χαρτικά μαχαίρι?
  • κατσαβίδι ή κατσαβίδι.
  • χάρακας.

  Τα απαραίτητα εξαρτήματα βαλβίδων παρέχονται μαζί με μια "μονάδα τροφοδοσίας". Το βασικό σετ περιλαμβάνει:

  • βαλβίδα ·
  • ένα μακρύ και δύο σύντομα παρεμβύσματα.
  • στελέχη για τη στερέωση της συσκευής.
  • αυτοπροωθούμενες βίδες.

  Πρώτα πρέπει να καθορίσετε τη θέση της βαλβίδας και να την επισημάνετε με ένα μολύβι. Βέλτιστο - τοποθετήστε τη συσκευή στο κέντρο του φύλλου.

  Στα σημασμένα σημεία, με ένα κοφτερό μαχαίρι, κάντε τομές και βγάλτε το στεγανωτικό από την αυλάκωση.

  Για να τοποθετήσετε τη βαλβίδα στην ανοικτή αυλάκωση, τοποθετήστε τους πείρους στερέωσης - ένα στη μέση και δύο στις άκρες. Αφαιρέστε την προστατευτική μεμβράνη από την αυτοκόλλητη ταινία και τοποθετήστε τη συσκευή στην επιθυμητή θέση.

  Επίσης, στο σκελετό, πρέπει να αντικαταστήσετε τη στεγανοποίηση με στενότερη, έτσι ώστε η βαλβίδα να μπορεί να ρεύσει μέσα από τη ροή του αέρα. Οι αλλαγές που έγιναν δεν θα επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα της θωράκισης.

  Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

  Τα υλικά βίντεο θα βοηθήσουν στην καλύτερη κατανόηση της τεχνολογίας εγκατάστασης διαφορετικών τύπων βαλβίδων εξαερισμού.

  Η σειρά τοποθέτησης της βαλβίδας με σχισμές χωρίς άλεση του πλαισίου παραθύρου:

  Η τεχνολογία πλήρωσης της βαλβίδας εισαγωγής:

  Οι βαλβίδες εξαερισμού δεν αντικαθιστούν τα συστήματα κλιματισμού, τα οποία ανανεώνουν και αλλάζουν τη θερμοκρασία χώρου. Ταυτόχρονα, η "pritecniki" είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στα ανοικτά φυλλάδια και φυλλάδια. Η εγκατάσταση της βαλβίδας είναι δυνατή κάτω από οποιαδήποτε κεντρική μονάδα.

  Πλαστικά παράθυρα

  Πλαστικά παράθυρα βοηθούν να κρατήσει τη θερμότητα στο δωμάτιο, μην αφήνετε το κρύο και τον ήχο. Αλλά ταυτόχρονα, μειώνουν σημαντικά την εισροή καθαρού αέρα. Αυτή η παράλειψη των σχεδιαστών μπορεί να διορθωθεί με την εγκατάσταση μιας βαλβίδας παροχής στα παράθυρα. Ο κύριος στόχος της συσκευής είναι η αποκατάσταση του φυσικού αερισμού σε ένα εμπορικό ή οικιστικό κτίριο.

  Η ανάγκη για βαλβίδα παροχής σε πλαστικά παράθυρα

  Τα πλεονεκτήματα της χρήσης πλαστικών παραθύρων εκτιμήθηκαν από πολλούς κατοίκους διαμερισμάτων και ιδιωτικών κατοικιών. Τα άνετα, όμορφα και πρακτικά παράθυρα επιτρέπουν τη μείωση της απώλειας θερμότητας και την αύξηση της θωράκισης του χώρου. Ωστόσο, μαζί με τα πλεονεκτήματα των καταναλωτών σημειωθεί και ένα σημαντικό μειονέκτημα - έλλειψη εξαερισμού. Αυτός ο παράγοντας επιδεινώνει το μικροκλίμα του δωματίου - αυξάνεται η υγρασία, ο αέρας καθυστερεί και οι άνθρωποι στο σπίτι αρχίζουν να στερούνται οξυγόνου. Ως αποτέλεσμα, μούχλα και τοίχοι εμφανίζονται στους τοίχους και τις πλαγιές του δωματίου, και η συγκέντρωση των τοξικών ουσιών αυξάνεται.

  Για κανονική ύπαρξη, είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί επαρκής κυκλοφορία του αέρα. Η εξαερισμός του διαμερίσματος με το άνοιγμα του παραθύρου παραθύρου μειώνει όλα τα πλεονεκτήματα ενός σφραγισμένου "πλαστικού" και μειώνει σημαντικά την απόδοση της θέρμανσης. Οι βαλβίδες τροφοδοσίας επιτρέπουν την επίλυση του προβλήματος.

  Η βαλβίδα τροφοδοσίας είναι μια συσκευή που είναι εγκατεστημένη στο πάνω φύλλο του παραθύρου στην οριζόντια θέση, η οποία εκτελεί τη λειτουργία εξάτμισης. Η βαλβίδα διατηρεί το βέλτιστο μικροκλίμα στο δωμάτιο, εξαλείφει τη συμπύκνωση στο παράθυρο με διπλά τζάμια και το πλαίσιο.

  Η σκοπιμότητα χρήσης μιας βαλβίδας παροχής σε πλαστικά παράθυρα οφείλεται σε ορισμένα πλεονεκτήματα:

  • το άνοιγμα φωτός του παραθύρου παραμένει αμετάβλητο.
  • στο διαμέρισμα δεν υπάρχουν ρεύματα, όπως στον κανονικό αερισμό?
  • την παροχή καθαρού αέρα σε επαρκές επίπεδο ·
  • Κατά την λειτουργία της βαλβίδας δεν υπάρχει απώλεια θερμότητας και η ηχομόνωση του δωματίου παραμένει στην ίδια στάθμη.
  • δυνατότητα ρύθμισης της λειτουργίας της βαλβίδας.
  • εύκολη εγκατάσταση και λειτουργία.

  Αρχή σχεδιασμού και λειτουργίας της βαλβίδας παροχής αέρα

  Η σωστή διάταξη του αερισμού του παραθύρου μπορεί να έχει μόνο μια πλήρη εικόνα του μηχανισμού της βαλβίδας παροχής.

  Κατά την εγκατάσταση της βαλβίδας, αφαιρείται ένα μέρος του ελαστικού στεγανωτικού υλικού στο πλαίσιο του παραθύρου και το φύλλο. Στην θέση αυτή έχει εγκατασταθεί μια λιγότερο παχιά ειδική σφραγίδα. Μαζί με τη νέα σφραγίδα, μια βαλβίδα παροχής, το κύριο στοιχείο του παθητικού εξαερισμού, είναι τοποθετημένη στο φύλλο του παραθύρου.

  Ο αέρας από το δρόμο αναρροφάται στους χώρους και ο θερμός αέρας εξαντλείται μέσω των καναλιών εξαερισμού. Η κυκλοφορία του αέρα οφείλεται στη διαφορά πίεσης. Η φυσική εναλλαγή αέρα είναι αποτελεσματική εάν η θερμοκρασία του αέρα στο δρόμο δεν είναι μεγαλύτερη από + 5 ° C. Σε ζεστό καιρό, ο εξαερισμός λειτουργεί με εξαναγκασμένο εξαερισμό.

  Η βαλβίδα παραθύρου για εξαερισμό τροφοδοσίας αποτελείται από τις ακόλουθες μονάδες:

  1. Το εξωτερικό μέρος είναι η "είσοδος αέρα", είναι εγκατεστημένο από το εξωτερικό του πλαισίου. Μια υποχρεωτική προϋπόθεση είναι η ύπαρξη ενός προστατευτικού καλύμματος πάνω από την εισαγωγή αέρα, που εμποδίζει τη βροχή, το χιόνι κλπ. Να εισέλθουν στη βαλβίδα.
  2. Τηλεσκοπικό κανάλι - περνάει μέσα από το πλαίσιο. Το στοιχείο αλέθεται στην πλαστική θήκη του παραθύρου και στερεώνεται με ένα χιτώνιο.
  3. Εσωτερικό, εγκατεστημένο από το εσωτερικό του δωματίου. Η πιο σύνθετη μονάδα, η οποία είναι εξοπλισμένη με ακροφύσιο εκκένωσης, απλό φίλτρο και μηχανισμό ρύθμισης της απόδοσης.

  Βασικές συνθήκες για τη λειτουργία της βαλβίδας παροχής:

  • ήχο εξαερισμού στο διαμέρισμα?
  • η θερμοκρασία του αέρα εκτός του παραθύρου είναι από + 5 ° C.
  • δωρεάν ανταλλαγή αέρα μεταξύ των δωματίων στο διαμέρισμα - ρωγμές κάτω από τις εσωτερικές πόρτες τουλάχιστον 2 cm?
  • αεροστεγή μπροστινή πόρτα.

  Συμβούλιο. Το έργο του εξαερισμού του διαμερίσματος μπορεί να ελεγχθεί ανεξάρτητα. Κλείστε την πόρτα προς το δωμάτιο και ανοίξτε το παράθυρο στο δωμάτιο όσο το δυνατόν πιο μακριά από τον αεραγωγό. Συνδέστε ένα φύλλο χαρτιού στη σχάρα. Εάν δεν πέσει και κρατιέται από τη ροή του αέρα, τότε η εξάτμιση είναι εντάξει

  Τύποι βαλβίδων εισαγωγής στο παράθυρο

  Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μοντέλα και παραλλαγές των εισόδων αέρα παραθύρων. Διαφέρουν μεταξύ τους σύμφωνα με διαφορετικά κριτήρια.

  Σύμφωνα με το υλικό κατασκευής:

  Μέσω της διοίκησης:

  Με χειροκίνητο έλεγχο, η βαλβίδα είναι εξοπλισμένη με ειδικό σχοινί. Η αυτόματη βαλβίδα είναι πιο εύκολη στη λειτουργία. Η συσκευή καθορίζει την αναγκαιότητα ανοίγματος / κλεισίματος του εξαερισμού. Οι τιμές ρύθμισης ρυθμίζονται σύμφωνα με το επίπεδο υγρασίας και τη μείωση της πίεσης στο δωμάτιο.

  Σημαντικό! Η χειροκίνητη διαχείριση της βαλβίδας εισαγωγής είναι λίγο επικίνδυνη. Το επιθυμητό επίπεδο επιλέγεται από δοκιμή και σφάλμα. Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος παγετού σε περίπτωση ακατάλληλης ρύθμισης το χειμώνα

  Με τον τρόπο που εισέρχεται ο αέρας στο σπίτι:

  1. Βαλβίδες εισαγωγής ραφών. Μια από τις πιο οικονομικές επιλογές για παράθυρα PVC. Κρύος αέρας τροφοδοτείται στο δωμάτιο μέσω μικρών εγκοπών στον προθάλαμο. Για την εγκατάσταση μιας τέτοιας βαλβίδας, τα παράθυρα δεν μπορούν να αποσυναρμολογηθούν. Οι διπλωμένες βαλβίδες έχουν χαμηλή ροή, ηχομόνωση σε επαρκές επίπεδο.
  2. Βαλβίδες εισαγωγής με σχισμές. Ο αέρας έρχεται μέσα από ένα κενό, το ύψος του οποίου είναι περίπου 16 mm. Στο εξωτερικό του παραθύρου, η βαλβίδα καλύπτεται από ένα μπλοκ εισόδου (προστασία από τις βροχοπτώσεις και τα μικρά έντομα). Το εσωτερικό της συσκευής κλείνεται από μια μονάδα ρύθμισης. Η τοποθέτηση της βαλβίδας σχισμής εκτελείται στην οριζόντια θέση ή στην επάνω ράβδο φύλλου πόρτας. Πλεονεκτήματα αυτής της βαλβίδας: υψηλή απόδοση και δυνατότητα εγκατάστασης χωρίς αποσυναρμολόγηση του παραθύρου.
  3. Οι εναέριες βαλβίδες είναι οι καλύτερες για τον αέρα. Ωστόσο, το μέγεθος του ανοίγματος παραθύρου και του πλαισίου πρέπει να "ρυθμιστεί" στη βαλβίδα. Η εγκατάσταση της βαλβίδας υπερχείλισης δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί στην εγκατεστημένη μονάδα διπλού υαλοπίνακα. Τέτοιες βαλβίδες χρησιμοποιούνται συνήθως στις εγκαταστάσεις παραγωγής και αποθήκευσης.

  Μια ενδιαφέρουσα έκδοση της χειρολαβής βαλβίδας, η οποία είναι εγκατεστημένη αντί για μια συνηθισμένη λαβή παραθύρου. Μια τέτοια συσκευή έχει πολλά πλεονεκτήματα:

  • η εμφάνιση του παραθύρου δεν αλλάζει.
  • Η βαλβίδα εξαέρωσης μπορεί να τοποθετηθεί στη θέση όπου εμφανίζεται το συμπύκνωμα.
  • αποτελεσματική απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας,
  • η βαλβίδα δεν παγώνει το χειμώνα (η συσκευή έχει μια ευθεία κατασκευή).
  • Η βαλβίδα-λαβή έχει ένα ενσωματωμένο φίλτρο που δεν αφήνει σκόνη στο δωμάτιο.

  Επιλογή βαλβίδας φρέσκου αέρα: επισκόπηση των κατασκευαστών

  Η επιλογή μιας βαλβίδας παροχής από ένα ευρύ φάσμα μοντέλων είναι μια μεγάλη πρόκληση. Ας εξετάσουμε τα γενικά χαρακτηριστικά των προϊόντων των πιο δημοφιλών κατασκευαστών εξαναγκασμένου εξαερισμού. Μετά από όλα, οι τίμιες εταιρείες στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων παράγουν ένα ποιοτικό προϊόν.

  Η γαλλική εταιρεία Homearea παράγει βαλβίδες εισαγωγής Aereco. Η αρχή της λειτουργίας των συσκευών παροχής αέρα βασίζεται σε μια αλλαγή στην διατομή ροής, ανάλογα με το επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Η κυκλοφορία του αέρα πραγματοποιείται υπό συνθήκες μηχανικής ή φυσικής εκχύλισης.

  Τα πιο κοινά μοντέλα του κατασκευαστή:

  1. Βαλβίδες σειράς Aereco EMM - ευαίσθητη στην υγρασία, υγρορυθμισμένη. Η βαλβίδα έχει δύο μεθόδους τοποθέτησης, οι οποίες χαρακτηρίζουν τις επιλογές παροχής αέρα - με την κεκλιμένη ή κατακόρυφη κατεύθυνση του πίδακα. Μπορεί να λειτουργήσει σε δύο λειτουργίες: "ελάχιστο αερισμό" και "αυτόματο". Κατανάλωση αέρα έως 35 κυβικά μέτρα ανά ώρα στα 10 Pa.
  2. Βαλβίδες σειράς Aereco EHA - εξοπλισμένη με ρυθμιστή υγρασίας αισθητήρα, η οποία παρέχει ένα υγιές εσωτερικό κλίμα. Το σετ περιλαμβάνει ακουστικά εξαρτήματα που εκτελούν τη λειτουργία της μείωσης θορύβου. Κατανάλωση αέρα - έως 50 m3 / h στα 10 Pa.
  3. Βαλβίδες Aereco σειρά EHA2 διατίθεται σε κομψή λεπτή θήκη. Η συσκευή εγγυάται ηχομόνωση στο σπίτι έως 42 dB. Η κεκλιμένη ροή αέρα κατευθύνεται προς τη ζώνη οροφής. Αυτό εξασφαλίζει την προοδευτική θέρμανση του εξωτερικού αέρα. Η συσκευή διαθέτει τρεις τρόπους λειτουργίας: ελάχιστη, αυτόματη και μέγιστη ροή αέρα.

  Βαλβίδα τροφοδοσίας για παράθυρο Air Box διατίθεται σε τρία επίπεδα: Standart, Comfort χωρίς άλεση και Comfort-S.

  Το μοντέλο Comfort είναι εγκατεστημένο με δύο τρόπους - με άλεση / χωρίς άλεση. Φρεζάρισμα - διάτρηση ή πριόνισμα στην κορυφή του πτερυγίου του αεραγωγού εξαερισμού.

  Σημαντικό! Η άλεση σε δύο φορές αυξάνει τη ροή της βαλβίδας παροχής. Ωστόσο, είναι συνήθως πιθανό να επιλυθεί το πρόβλημα του εξαερισμού με μια τυπική εγκατάσταση - χωρίς άλεση

  Η βαλβίδα Comfort-S έχει σχεδιαστεί για τοποθέτηση σε τυφλά παράθυρα. Η εγκατάσταση μιας τέτοιας βαλβίδας είναι μάλλον επίπονη, καθώς απαιτεί διάτρηση ενός ενισχυμένου προφίλ χάλυβα. Συνήθως, η εγκατάσταση της βαλβίδας Comfort-S συμβαίνει στο εργοστάσιο.

  Βαλβίδα παροχής παθητικού αερισμού - Εγκατάσταση Regel-air. Η αερισμός του δωματίου είναι αυτόματη. Ανάλογα με τη θερμοκρασία στο δωμάτιο και στους δρόμους, η συσκευή ρυθμίζει ανεξάρτητα τον βαθμό αερισμού.

  Βαλβίδα εισαγωγής αέρα σε πλαστικά παράθυρα: φωτογραφία

  Η βαλβίδα κλιματισμού Regel-air έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • προσιτή τιμή ·
  • κρυφή εγκατάσταση - με τη βαλβίδα κλειστή, η βαλβίδα δεν είναι ορατή.
  • ο εισερχόμενος αέρας κυκλοφορεί μέσα στο πλαίσιο - η θερμοκρασία του αέρα αυξάνεται.
  • υψηλή διατήρηση;
  • η ηχομόνωση των χώρων δεν επιδεινώνεται.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια βαλβίδα τροφοδοσίας στο παράθυρο: εγκατάσταση βήμα προς βήμα

  Η βαλβίδα εξαερισμού μπορεί να εγκατασταθεί στο παράθυρο με δύο τρόπους: με και χωρίς διάτρηση. Εξετάστε και τις δύο επιλογές.

  Ακολουθία τοποθέτησης της κλιματικής βαλβίδας με διάτρηση:

  1. Προετοιμασία εργαλείων:
   • ηλεκτρικό τρυπάνι?
   • ηλεκτρικό παζλ?
   • αρχείο?
   • τρυπάνια κατά 5-10 mm;
   • μαχαίρι κατασκευής?
   • πρότυπο για τη σήμανση του περιγράμματος της βαλβίδας.
   • σφραγιστικό.
  2. Με τη βοήθεια ενός προτύπου, τοποθετήστε ένα περίγραμμα της θέσης της βαλβίδας παροχής. Ο δείκτης πρέπει να προσαρτηθεί στο άνω φύλλο. Για αυτό το έργο, το φύλλο του παραθύρου απομακρύνεται καλύτερα, αφού η σήμανση γίνεται από το εξωτερικό και το εσωτερικό του τμήματος.
  3. Με τον εντοπισμό μερικών οπών με ένα τρυπάνι 5 χιλιοστών. Αυτή η σειρά θα χρησιμεύσει ως βάση για μεγαλύτερη διάτρηση.
  4. Προ-διάτρητες οπές τρυπάνι ένα τρυπάνι 10 mm. Για την ευκολία της διάταξης των βαλβίδων, οι οπές τρυπιούνται από το εσωτερικό του φύλλου παραθύρου.
  5. Επέκταση της βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας. Μεταξύ του ζεύγους των τελευταίων οπών, το ηλεκτρικό παζλ κοπεί τα υπολείμματα του υλικού. Ως αποτέλεσμα της εργασίας που επιτελείται, θα πρέπει να επιτευχθεί μια διαφορά. Οι άκρες των οπών πρέπει να γειώνονται με ένα αρχείο.
  6. Η πλάκα συναρμολόγησης της βαλβίδας πρέπει να τοποθετηθεί στην επιφάνεια επίστρωσης του φύλλου και να στερεωθεί με βίδες. Το τμήμα πρέπει πρώτα να υποστεί επεξεργασία με στεγανωτικό.
  7. Στην επιφάνεια του πλαισίου, αλέστηκε το αυλάκι. Η θέση της βαλβίδας τροφοδοσίας επισημαίνεται με ένα πρότυπο και στη συνέχεια το αυλάκι κόβεται με ένα παζλ και ένα αρχείο.
  8. Τοποθετήστε το εξωτερικό τμήμα της κλιματικής βαλβίδας με την προσωπίδα στην εξωτερική επιφάνεια του πλαισίου. Η στερέωση των εξαρτημάτων είναι αυτοκόλλητη, στεγανωτική.
  9. Συλλέξτε το φύλλο και τοποθετήστε το στη θέση του - στους μεντεσέδες του πλαισίου.
  10. Ελέγξτε τη θέση των οπών στο φύλλο και στο πλωτό πλαίσιο.
  11. Ασφαλίστε το εσωτερικό της βαλβίδας στην πλάκα στήριξης. Σαν συνδετήρες χρησιμοποιούν κλιπ και μάνδαλα.
  12. Ρύθμιση λειτουργίας βαλβίδας.

  Εξετάστε πώς να εγκαταστήσετε στη βαλβίδα τροφοδοσίας πλαστικού παραθύρου, χωρίς να χρησιμοποιήσετε διάτρηση:

  1. Για εργασίες συναρμολόγησης, προετοιμάστε:
   • ένα κλασικό κατσαβίδι-σταυρό?
   • χαρτικά μαχαίρι?
   • δείκτη και χάρακα.
  2. Ανοίξτε το φύλλο και αφαιρέστε το τμήμα της σφραγίδας, το οποίο σφραγίζει το διάκενο μεταξύ του πλαισίου και του φύλλου. Η παλιά φλάντζα κόβεται με ένα μαχαίρι από την επιφάνεια του πλαισίου. Στο κενό κάθισμα, κολλήστε ένα ειδικό παρέμβυσμα που έρχεται με τη βαλβίδα τροφοδοσίας.
  3. Άμεση στήριξη βαλβίδας:
   • στις υποδοχές από τη σφραγίδα, εγκαταστήστε τα τρία βύσματα με το "φούστα" προς τα κάτω.
   • για τη σταθεροποίηση της βαλβίδας στην εισροή του φύλλου - η συσκευή στερεώνεται από πάνω προς την κατεύθυνση των στηριγμάτων στο παράθυρο.
   • βιδώστε τη βαλβίδα με βίδες που σπειρώνονται μέσω των βραχιόνων.
   • Στο αυλάκι μεταξύ των στηριγμάτων, τοποθετήστε τη σφραγίδα.

  Σε αυτή την περίπτωση, το κενό μεταξύ της βαλβίδας και της στεγανοποίησης στο πλαίσιο λειτουργεί ως αεραγωγός.

  Τοποθέτηση της βαλβίδας τροφοδοσίας σε πλαστικά παράθυρα: βίντεο

  Ρύθμιση και λειτουργία της βαλβίδας παραθύρου εισόδου

  Η βαλβίδα τροφοδοσίας μπορεί να ελέγχεται χειροκίνητα και αυτόματα. Ο αυτοματισμός είναι πιο βολικός και συνήθως συμπληρώνεται με έναν αισθητήρα υγρασίας. Με τη μείωση της υγρασίας, η ροή του αέρα μειώνεται και αντίστροφα - η κυκλοφορία του αέρα αυξάνεται με την αύξηση της υγρασίας στο δωμάτιο.

  Με το χειροκίνητο έλεγχο, είναι δυνατό να γίνουν λάθη, τα οποία μερικές φορές οδηγούν σε υπερψύξη του χώρου και παγετό της βαλβίδας κλιματισμού.

  Σημαντικό! Σε σοβαρούς παγετούς, η βαλβίδα τροφοδοσίας δεν μπορεί να μπλοκαριστεί τελείως

  Η φροντίδα της βαλβίδας εξαερισμού περιορίζεται στον καθαρισμό κάθε 6 μήνες. Η σκόνη από το εξωτερικό κάλυμμα μπορεί να αφαιρεθεί με μια ηλεκτρική σκούπα και το σώμα να σκουπιστεί με ένα υγρό πανί.

  Μη χρησιμοποιείτε χημικά για καθαρισμό. Επιπλέον, πρέπει να αποφύγετε τον καθαρισμό της συσκευής κάτω από ρεύμα τρεχούμενου νερού. Κατά τη διενέργεια εργασιών επισκευής στο κτίριο, η βαλβίδα πρέπει να είναι καλυμμένη - αυτό θα την προστατεύει από ακαθαρσίες και σκόνη.

  Η βαλβίδα εισόδου στα παράθυρα από PVC είναι μια πρακτική και αναγκαία αγορά, η οποία βελτιώνει το μικροκλίμα στο σπίτι. Μπορείτε να τοποθετήσετε τη βαλβίδα τροφοδοσίας στα πλαστικά παράθυρα με τα χέρια σας. Η μέθοδος εγκατάστασης εξαρτάται από το μοντέλο βαλβίδας και τη διαμόρφωση του.