Ανεμιστήρες για χαμάμ

Για χρήση σε αμορτισέρ αμαξοστοιχίας χαμηλής τάσης

Αυτοί οι ανεμιστήρες μπορούν να λειτουργούν σε θερμοκρασίες μέχρι 140 ° C και υγρασία μέχρι 100%.

Είναι εφικτή μια πιο ζωντανή σύνδεση.

Οι οπαδοί της βουλγαρικής εταιρείας MMotors διακρίνονται από τον εξαιρετικό σχεδιασμό τους, την αθόρυβη λειτουργία τους και την υψηλή αξιοπιστία και αντοχή τους.

Οι οπαδοί μας είναι αδιάβροχοι και διαθέτουν πιστοποιητικά της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της τελωνειακής ένωσης

Είμαστε ο επίσημος αντιπρόσωπος του εργοστασίου στη Ρωσία

Στο κατάστημά μας μπορείτε να αγοράσετε ανεμιστήρες για μπάνια, τόσο στο λιανικό εμπόριο με την παράδοση και χονδρικής από τον κατασκευαστή.

Τι θα έπρεπε να είναι το σχέδιο εξαερισμού στο χαμάμ

Ο επιπλέον αερισμός του χαμάμ είναι πολύ απαραίτητος και σημαντικός, επειδή ο φυσικός εξαερισμός δεν είναι αρκετός λόγω της υψηλής υγρασίας. Παρά τον αριθμό των απόψεων σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης εξαερισμού, υπάρχει ένας κατάλογος υποχρεωτικών αληθειών που αναφέρουν την ανάγκη για ένα σύστημα για την απόσυρση του πλεονάσματος συμπυκνωμάτων.

Για να εξασφαλιστεί μια μακρά και αποτελεσματική δουλειά του τουρκικού λουτρού, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί ο εξαερισμός

Τι θα πρέπει να είναι το σύστημα εξαερισμού;

Κατά την κατάρτιση ενός σχεδίου εξαερισμού, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

 • δεν θα πρέπει να υπάρχουν πολλά ίσια τμήματα.
 • Ο εξαερισμός πρέπει να ρυθμίζεται.
 • πρέπει να αποφευχθούν διαρροές ·
 • το σύστημα πρέπει να έχει τύπο τροφοδοσίας και εξαγωγής.
 • είναι σημαντικό να εξασφαλίζεται απόλυτη υγρασία, πλήρης στεγανότητα και αντοχή στην υγρασία στον άξονα της εξαγωγής.
 • εξασφαλίζουν κατ 'ανάγκη την απομάκρυνση του αέρα, την καλύτερη επιλογή - μια αυτόνομη εκπομπή.
 • Ο ανεμιστήρας είναι απαραίτητος για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας ανταλλαγής αέρα: εγκαθίσταται σε οποιαδήποτε προσβάσιμη περιοχή, έτσι ώστε
 • βοηθήστε τον αέρα να κινείται μέσω του αγωγού.
 • Απαιτείται στάλαξη, η οποία απομακρύνει το σχηματισμένο υγρό εξατμισμένου ατμού.

Εγκαθιστώντας το σύστημα εξαερισμού για το χαμάμ με τα χέρια τους, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη όχι μόνο το μέγεθος και τη διάταξη του δωματίου, αλλά και πολλές άλλες αποχρώσεις.

Επιλέξτε τις ανάγκες εξαερισμού στην αρχή του σχεδιασμού: όταν ξεκινά η εγκατάσταση του ακατέργαστου σχεδιασμού του δωματίου. Το σχέδιο εξαερισμού στο χαμάμ συμβάλλει στην εξοικονόμηση, επειδή δεν χρειάζεται πλέον περαιτέρω τροποποίηση.

Η απαιτούμενη εναλλαγή αέρα είναι δυνατή μόνο με την παροχή υποχρεωτικής τροφοδοσίας ρευματοληψίας και αέρα, επομένως σταματήστε την επιλογή στο σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής. Για να εξασφαλιστεί η ροή του αέρα σε μια ιδιωτική κατοικία, είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί η πόρτα εισόδου με σχισμή σχάρα από κάτω. Με ένα μικρό χαμάμ, η ανταλλαγή αέρα παρέχεται με φυσικό αερισμό. Δύο κυβικά μέτρα καθαρού αέρα γεμίζουν τη σάουνα όταν ανοίγεται η πόρτα. Αυτό αρκεί για να μειώσει τη θερμοκρασία κατά πολλούς βαθμούς.

Το συνολικό χαμάμ δεν αρκεί για κανονικό αερισμό, επομένως θα είναι απαραίτητο να παρέχετε στον χώρο ένα ανεμιστήρα υψηλής απόδοσης. Απαιτείται ένας ανεμιστήρας καναλιού που προστατεύεται από την υγρασία για την περιοχή οροφής όπου απαγορεύεται οποιοσδήποτε άλλος οικιακός εξοπλισμός. Οι κανόνες παραμέτρων του μικροκλίματος πρέπει να ρυθμίζονται με το χέρι. Οι γεννήτριες ατμού εξοπλισμένες με αυτόματη τροφοδοσία μπορούν να παράγουν ατμό και να διατηρούν την απαραίτητη υγρασία.

Είναι σημαντικό να ελέγχετε τη ρύθμιση όλων των ανοιγμάτων στο δωμάτιο, ώστε να μην παρεμβαίνει στην παραγωγή θερμότητας. Είναι απαραίτητο να συνδέσετε τον ηλεκτρικό πίνακα στον ανεμιστήρα, ως προσθήκη στον πίνακα διανομής. Ο αγωγός εξαερισμού πρέπει να είναι κατασκευασμένος από ανοξείδωτο υλικό και να είναι στεγανοποιημένος, στεγανοποιημένος ερμητικά και εξοπλισμένος με αποχέτευση για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος.

Παρά το γεγονός ότι δεν είναι τόσο εύκολο να μάθετε την τεχνολογία κατασκευής του εαυτού σας, με την επιθυμία και την επιμελή εργασία, ακόμη και ένας αρχάριος μπορεί να καυχηθεί με ένα καλά εξοπλισμένο και καλά αεριζόμενο χαμάμ.

Σχετικά με την τεχνολογία κατασκευής και τα χαρακτηριστικά του αερισμού «χαμάμ»

Ξεκινήστε τη ρύθμιση του μπάνιου με εξαερισμό μόνο με όλα τα πρότυπα και τις απαιτήσεις που πληρούνται, έτσι ώστε το σύστημα να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό. Όπως ήδη αναφέρθηκε, χρησιμοποιούνται συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Η θεμελίωση του χαμάμ πρέπει να είναι εξοπλισμένη με δύο οπές εξαερισμού τοποθετημένες αντίθετα μεταξύ τους. Κατά την κατασκευή δαπέδων, βεβαιωθείτε ότι έχετε αφήσει μικρά κενά και να τοποθετήσετε ανοίγματα εξαερισμού, ώστε να υπάρχει χώρος με καθαρό αέρα.

Από τη διάταξη των σχισμών εξαερισμού εξαρτάται από το πόσο ομοιόμορφα ή μη, ο αέρας θα εξαπλωθεί. Μερικές φορές στο χαμάμ ο αερισμός είναι διατεταγμένος σε διάφορα επίπεδα, γεγονός που εξηγείται από τη διαφορετική διάταξη των ανοιγμάτων εξαερισμού.

Μια τέτοια διάταξη, σύμφωνα με τους κανόνες, πρέπει να έχει αρκετές ολισθαίνουσες βαλβίδες, οι οποίες διευκολύνουν την απομάκρυνση του αέρα στην οροφή ή στο κύριο σύστημα εξαερισμού. Ένα ξεχωριστό σύστημα εξαερισμού του χαμάμ και ένα ιδιωτικό σπίτι επιτρέπει να απαλλαγούμε από το συμπύκνωμα όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που δεν του επιτρέπει να παγώνει το χειμώνα.

Παρατηρώντας την τεχνολογία κατασκευής του συστήματος εξαερισμού από τα χέρια του, είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε τέτοιες αρχές όπως:

 • εξοπλίζοντας όλες τις οπές με βαλβίδες για τον έλεγχο της θέρμανσης του λουτρού και του σχηματισμού του επιθυμητού μικροκλίματος.
 • υποχρεωτικό κλείσιμο όλων των παραθύρων και των θυρών κατά τη διάρκεια της θέρμανσης του ατμού: με την έναρξη λειτουργίας του λουτρού ο αερισμός ρυθμίζεται από βαλβίδες - αυτό σας επιτρέπει να πάρετε φρέσκο ​​αέρα και να μην χάσετε τη θερμότητα.
 • οι οπές εισροής στην περιοχή πρέπει να είναι ίσες με τα τεντωμένα τμήματα, η οποία είναι η κύρια απαίτηση για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας του οξυγόνου στο δωμάτιο: χωρίς αυτό να υπάρχει κίνδυνος ανάστροφης έλξης και στάσιμου αέρα.
 • Το σύστημα εξάτμισης πρέπει να βρίσκεται κοντά στην οροφή ή επάνω του.
 • η περιοδικότητα της ανταλλαγής αέρα στο λουτρό πρέπει να παρατηρείται και να εμφανίζεται μία φορά σε 15-20 λεπτά ή έως 5 - σε 60 λεπτά.

Για το σύστημα εξαερισμού που έχετε κάνει να συμβάλλετε στην αποτελεσματική αποστράγγιση της υγρασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες μεθόδους. Η ουσία του πρώτου από αυτούς είναι να εξοπλίσει το σύστημα με μια άλλη βαλβίδα με προγραμματισμένη αποστράγγιση του νερού στο αποχετευτικό δίκτυο.

Η σημασία του δεύτερου εξοπλισμού των αεραγωγών αερισμού με έναν αφυγραντήρα αέρα, με τον οποίο χρησιμοποιείται και ένα κοινό σύστημα αερισμού. Ο αφυγραντήρας έχει σημασία για την κατασκευή τουρκικών λουτρών σε χώρους όπου δεν είναι πλέον δυνατή η αντικατάσταση όλου του εξαερισμού.

Ο εξαεριστήρας είναι απαραίτητος για τα τουρκικά λουτρά, όπου δεν μπορείτε να αλλάξετε το σύστημα εξαερισμού

Πώς να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξαερισμού "χαμάμ"

Όσον αφορά το ζήτημα του τρόπου με τον οποίο θα γίνει ο αερισμός του ανεφοδιασμού στο χαμάμ, υπάρχουν τρεις απαντήσεις.

 1. Στην πρώτη περίπτωση, είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν οι οπές αντίθετα μεταξύ τους, έτσι ώστε ο απορροφητήρας να βρίσκεται πάνω από το τμήμα τροφοδοσίας. Αυτό εξασφαλίζει μια έντονη παροχή οξυγόνου.
 2. Στη δεύτερη περίπτωση, είναι επίσης απαραίτητο να τοποθετηθούν τα ανοίγματα προς την αντίθετη κατεύθυνση, αλλά πρέπει να ευθυγραμμιστούν μεταξύ τους, πράγμα που εξασφαλίζει μέγιστη κατακράτηση θερμότητας με χαμηλότερο ρυθμό πρόσληψης αέρα.
 3. Στην τρίτη παραλλαγή, τα ανοίγματα τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο, το οποίο είναι αρκετά ανεπαρκές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο όταν οι πρώτες παραλλαγές είναι αδύνατες.

Είναι σημαντικό ο αερισμός τροφοδοσίας να βρίσκεται κοντά στο δάπεδο και ο αερισμός εξαγωγής στην οροφή ή σε κοντινή απόσταση. Τοποθετώντας το με τα χέρια σας, μην ξεχνάτε τη σημαντική διαφορά μεταξύ του χαμάμ και των άλλων λουτρών - ένα επίπεδο υγρασίας 100%. Ο σωστά οργανωμένος αερισμός αποτελεί εγγύηση για ένα άνετο μικροκλίμα.

Μην ξεχνάτε τη σημασία της στεγάνωσης σε εσωτερικούς χώρους. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε:

 • να τελειώσει τις εσωτερικές επιφάνειες με ένα μίγμα τσιμέντου και γύψο.
 • να τους ζεστάνει με αφρό?
 • να εμπλέκεται στη διάταξη του ενισχυτικού κυκλώματος θερμικής μόνωσης και του κυλινδρικού ιστού χάλυβα.
 • καλύψτε με μια επιφάνεια στεγανοποίησης.

Η εφαρμογή των συστάσεων σας επιτρέπει να κάνετε γρήγορο και αβίαστο καλό αερισμό. Το Hamam διαφέρει από τα άλλα λουτρά δημιουργώντας θερμότητα από κάθε επιφάνεια, οπότε το σύστημα ανταλλαγής αέρα εγκαθίσταται σύμφωνα με την GOST στο κεφάλαιο για τις υπηρεσίες λουτρού οικιακής χρήσης. Αυτόματη ρύθμιση των μικροκλιματικών παραμέτρων δεν μπορεί να είναι - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τα παντζούρια και τα περσίδες.

Η θερμοκρασία του δαπέδου χαμάμ φτάνει τους 50 βαθμούς, και το νερό εξατμίζεται από τις θερμαινόμενες επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με το άτομο. Βέλτιστα στοιχεία: όταν η υγρασία είναι στο επίπεδο 80-100 τοις εκατό, και η θερμοκρασία είναι στο επίπεδο των 55-70 μοίρες. Σε ένα τούρκικο λουτρό, το νερό δεν πρέπει να πέσει κάτω από τους 80 βαθμούς.

Το τουρκικό λουτρό χωρίς ποιοτικό αερισμό είναι απλώς αδύνατο, οπότε στο σύστημα πρέπει να δοθεί προσοχή στη διάταξη του συστήματος.

Η παρουσία του φρέσκου αέρα έχει θεραπευτική δράση και κάνει μια επίσκεψη στο μπάνιο μια ευχάριστη εμπειρία. Η παρουσία στάσιμου αέρα δεν θα είναι επωφελής, ενώ η κανονική ανταλλαγή αέρα - αντίθετα.

Εξαερισμός στο χαμάμ: οι κανόνες της συσκευής

Το μυστήριο της μετατροπής των συνήθων διαδικασιών ύδατος σε ένα χρήσιμο ανατολίτικο τελετουργικό που βελτιώνει την υγεία θα παρέχεται από ένα σύστημα με ένα εξωτικό όνομα για το χαμάμ. Πρόκειται για ένα περίπλοκο αρχιτεκτονικό συγκρότημα με επικοινωνίες μηχανικής. Σήμερα, ένα τούρκικο λουτρό στο αγρόκτημα είναι εξίσου απαραίτητο ένα αντικείμενο του εξωτερικού χώρου, όπως ένα πηγάδι κάτω από το νερό ή ένα αυτόνομο σύστημα αποχέτευσης. Γίνεται σαφής η επιθυμία να χτιστεί ένα μπάνιο με τα χέρια του. Ανεπαρκώς, με την πρώτη ματιά, η κατασκευή απαιτεί γνώση της τεχνολογίας της ανέγερσης, της λήψης αποφάσεων για την αυτόνομη καλωδίωση και σύνδεση, τη ρύθμιση του εξαερισμού.

Χαρακτηριστικά των συνθηκών θερμοκρασίας και υγρασίας

Η χαρακτηριστική διαφορά του χαμάμ (κυριολεκτικά "εξαπλώνεται θερμότητα") στην παραγωγή αυτής της ίδιας θερμότητας και από τους τέσσερις τοίχους και τα πατώματα. Θα πρέπει να παρέχει αερισμό σε πρότυπα χαμάμ για υγρασία, θερμοκρασία, ανταλλαγή αέρα σύμφωνα με το GOST R 52493-2005 "Οικιακές υπηρεσίες. Υπηρεσίες λουτρών και ντους. Γενικές προδιαγραφές. " Ο αυτόματος έλεγχος των παραμέτρων μικροκλίματος δεν υπάρχει. Η ρύθμισή του γίνεται χειροκίνητα με περσίδες και ρολά.

Για το τούρκικο λουτρό χαρακτηρίζεται από υψηλή υγρασία, θερμοκρασία δαπέδου 45-50 ° C, εξάτμιση νερού από προθερμασμένες επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα. Οι βέλτιστες παράμετροι είναι: η υγρασία αέρα 80-100% σε θερμοκρασία 50-65 μοίρες. Ως εκ τούτου, πρέπει πάντα να υπάρχει νερό, θερμαινόμενο σε τουλάχιστον 80 ° C.

Ανάγκη εξαερισμού

Ο αερισμός στο χαμάμ με υψηλή υγρασία είναι απαραίτητος. Εκτελείται, βασικά, με εξαναγκασμένη αφαίρεση (έλξη τμήματος όχι μικρότερη από 120 mm) και φυσική εισροή (αερισμός).

Παράγοντες που λαμβάνονται υποχρεωτικά υπόψη κατά την εκπόνηση σχεδίου σχεδιασμού:

 • Σχεδιασμένος τύπος παροχής και εξάτμισης.
 • Βασική προϋπόθεση είναι η απόλυτη υγρασία του αέρα, η πλήρης στεγανότητα και η αντίσταση στην υγρασία του κυλίνδρου του άξονα εξαγωγής.
 • Πρόληψη διαρροών σε όλο το πλακόστρωτο δρόμο.
 • Ο ελάχιστος αριθμός ευθύγραμμων τμημάτων.
 • Ρυθμιζόμενη.
 • Υποχρεωτική εκτροπή του χρησιμοποιημένου αέρα. Είναι καλύτερα αν είναι αυτόνομη.
 • Χρησιμοποιώντας ανεμιστήρα (βελτιστοποιεί τη διαδικασία ανταλλαγής αέρα). Ο εξοπλισμός είναι εγκατεστημένος σε έκδοση ανθεκτική στην υγρασία. Μια μηχανική εγκατάσταση είναι τοποθετημένη για να μεταφέρει αέρα μέσω αγωγών σε προσβάσιμη περιοχή.
 • Η παρουσία ενός σταγονιδίου για την αφαίρεση του υγρού που σχηματίζεται από τους ρυθμισμένους ατμούς από το σύστημα αερισμού.

Βασικά στοιχεία του εξαερισμού σε χαμάμ

Η επιλογή του συστήματος ανταλλαγής αέρα (τροφοδοσία ή τροφοδοσία και εξάτμιση) πρέπει να αποφασίζεται κατά τη δημιουργία του έργου. Σε αυτό είναι απαραίτητο να παρέχονται δύο απέναντι τοποθετημένες τρύπες στο υπόγειο. Τα ίδια δύο κανάλια είναι απαραίτητα στο φινίρισμα του δαπέδου. Κατά την τοποθέτησή του, εκτελούνται επιπρόσθετα κενά των 5-8 mm. Οι αυλακώσεις προωθούν την αποτελεσματική, οργανωμένη, φυσική ανταλλαγή αέρα.

Τρεις επιλογές θεωρούνται κοινές για την εξασφάλιση αποτελεσματικής ανταλλαγής αέρα στο ατμόλουτρο:

 • Ο εξαερισμός στο χαμάμ είναι ένα κύκλωμα με εξαερισμό σε αντίθετους τοίχους. Η εισροή αέρα προέρχεται από κάτω και το κανάλι εξάτμισης βρίσκεται υψηλότερα.
 • Τα σημεία τροφοδοσίας και απομάκρυνσης του αέρα (οπές) βρίσκονται σε ένα επίπεδο, αλλά σε απέναντι επιφάνειες τοίχων.
 • Διάταξη εισροής και εξόρυξης σε έναν τοίχο.

Ο αέρας διοχετεύεται αποτελεσματικότερα μέσω του πρώτου συστήματος. Η δεύτερη είναι ενδιαφέρουσα επειδή η παροχή ψυχρού αέρα δεν είναι τόσο ενεργή, η θερμότητα διατηρείται καλύτερα. Η επιλογή του τρίτου σχεδίου εξασφαλίζει μέγιστη άνεση και άνεση.

Οι συνθήκες κατάλληλης ανταλλαγής αέρα συνίστανται στη θέση του καναλιού κατά μήκος του παραπόταμου στην ελάχιστη γειτονιά του δαπέδου. Αυτό μπορεί να είναι μια τρύπα στον τοίχο ή κάτω από το πλαίσιο πόρτας. Η εξάτμιση στο δρόμο είναι τοποθετημένη στην κορυφή του τοίχου, στην ίδια την οροφή ή στον θόλο του χαμάμ. Ένα σύστημα ανταλλαγής αέρα πολλαπλών επιπέδων με εξαερισμό πολλαπλών επιπέδων προϋποθέτει την παρουσία δύο κουκούλες που ελέγχονται από συρόμενες πύλες. Δύο ρεύματα συνδέονται σε ένα δοχείο αναρρόφησης. Συμπεραίνεται στον κεντρικό άξονα εξαερισμού ή απευθείας στο δρόμο. Τα κουμπώματα χρησιμεύουν για τον έλεγχο της ροής του αέρα και τον έλεγχο του κλίματος στο χαμάμ.

Προσοχή παρακαλώ! Είναι υποχρεωτικός ο υπολογισμός του εξαερισμού για να εξασφαλιστεί ο απαιτούμενος δείκτης υγιεινής - πλήρης αντικατάσταση του αέρα στο χαμάμ τουλάχιστον 6 φορές την ώρα, με βάση τον όγκο του δωματίου.

Η συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα μπορεί να είναι διαφορετική: όλα εξαρτώνται από το μέγεθος του τουρκικού λουτρού και την χωρητικότητα της ατμογεννήτριας. Μια υποχρεωτική απαίτηση είναι η συλλογή συμπυκνωμάτων που σχηματίζονται και η απόσυρσή τους από το σύστημα αερισμού. Υπάρχουν δύο τρόποι επίλυσης του προβλήματος.

 • Κατά την κατασκευή ενός νέου χώρου τουρκικού λουτρού, το έργο θα είναι εφοδιασμένο με ξεχωριστό αγωγό εξαερισμού με βαλβίδα που ρυθμίζεται. Τοποθετείται στην οροφή. Παραμένει πάντοτε στην ανοιχτή θέση. Ένας απορροφητήρας κουκούλας με συλλέκτη συμπυκνωμάτων σας επιτρέπει να συλλέξετε την υγρασία και να την πάρετε στο αποχετευτικό δίκτυο.
 • Σε ήδη χρησιμοποιούμενα χαμάμ με αρχικά λανθασμένα σχεδιασμένο εξαερισμό, η έξοδος από τη θέση βρίσκεται στην εγκατάσταση του αφυγραντήρα. Είναι στερεωμένο στο σύστημα εξαερισμού. Λειτουργεί με τη μέθοδο επαφής: επιφάνειες ψυχρής εργασίας που έρχονται σε επαφή με ζεστό αέρα από ένα τούρκικο λουτρό, ψύχονται, μεταφέρονται σε κατάσταση συμπύκνωσης και εκκενώνονται στο αποχετευτικό δίκτυο.

Οι βασικοί κανόνες για την εγκατάσταση του εξαερισμού με το χέρι στο χαμάμ

Όταν εκτελείτε αερισμό σε ένα τούρκικο λουτρό με τα χέρια σας, εκτός από το μέγεθος και τη διάταξη των χώρων, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα εξής:

 • Οι εργασίες σχετικά με την επιλογή του συστήματος εξαερισμού ξεκινούν από τη στιγμή του σχεδιασμού και απευθείας εγκατάσταση στο βύθισμα των τοίχων.
 • Η ανάπτυξη του έργου εξαερισμού θα εξοικονομήσει την ανακατασκευή ενός ήδη προετοιμασμένου, λανθασμένα εγκατεστημένου συστήματος.
 • Για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη ανταλλαγή αέρα απαιτείται υποχρεωτική εισροή και εκροή αέρα. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με το SNiP, το σύστημα εννοείται σε κάθε περίπτωση ως σύστημα τροφοδοσίας-εξάτμισης.
 • Η εισροή αέρα μπορεί να εξασφαλιστεί με την τοποθέτηση της πόρτας εισόδου στην σχάρα με σχισμές με ατμό στο κάτω μέρος.
 • Εάν η κυβική ικανότητα του τουρκικού λουτρού είναι μικρή, η ανταλλαγή αέρα μπορεί να παρέχεται με τον συνήθη τρόπο με τη βοήθεια φυσικού αερισμού. Έως 2 κυβικά μέτρα ψυχρού αέρα εισέρχονται στο δωμάτιο όταν ανοίγεται η πόρτα. Αυτό αρκεί για να μειώσει τη θερμοκρασία κατά 1-2 ° C.
 • Με σημαντικές διαστάσεις του χαμάμ, ένα μακρύ μήκος διαμήκους και κατακόρυφου τμήματος, ο απλός αερισμός είναι αναποτελεσματικός. Είναι απαραίτητο να οργανωθεί η αναγκαστική εναλλαγή αέρα, να επιλέξετε τον ανεμιστήρα της απαιτούμενης χωρητικότητας.
 • Οι παράμετροι του μικροκλίματος ρυθμίζονται χειροκίνητα.
 • Οι ατμογεννήτριες με αυτόματη τροφοδοσία χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ατμού και τη διατήρηση της απαιτούμενης υγρασίας.
 • Ο χώρος της οροφής αερίζεται μέσω ενός αδιάβροχου ανεμιστήρα αγωγών. Οι συνήθεις οικιακές συσκευές απαγορεύονται.
 • Όλα τα ανοίγματα πρέπει να είναι ρυθμιζόμενα έτσι ώστε η θερμότητα να μην διαφεύγει από το χαμάμ ανεμπόδιστα.
 • Ο ηλεκτρικός πίνακας για τον ανεμιστήρα συνδέεται ανεξάρτητα από τον κεντρικό πίνακα διανομής.
 • Ο αγωγός για την αφαίρεση αέρα, θερμαινόμενος σε θερμοκρασία περίπου 50 ° C από το χαμάμ, είναι κατασκευασμένος από αδιάβροχο, ανοξείδωτο χάλυβα. Πρέπει να είναι ερμητικά κλεισμένη, εξοπλισμένη με ειδική βρύση για την αποστράγγιση του σχηματισμένου υγρού.

Το σύστημα εξαερισμού χρειάζεται στεγανοποίηση των εσωτερικών επιφανειών. Η προστατευτική "πίτα" είναι:

 • τελειώνοντας με μίγμα τσιμέντου.
 • μόνωση τύπου αφρού.
 • ενισχυτικό κύκλωμα θερμικής μόνωσης.
 • χαλύβδινο κυτταρικό φύλλο.
 • σοβά
 • στεγανοποίηση.

Κατά την εκπλήρωση αυτών των συστάσεων, είναι εύκολο να δημιουργηθεί ανεξάρτητα αποτελεσματικός αερισμός σε ένα τούρκικο λουτρό.

Ανεμιστήρες χαμηλής τάσης

Συνιστάται για τον ασφαλή αερισμό σε υγρές περιοχές:

 • καμπίνες ντους
 • ντους
 • δωμάτια
 • δωμάτια με υψηλή υγρασία (χαμάμ, σάουνα)

Ανεμιστήρες για σάουνα, χαμάμ

Για την καταπολέμηση των βλαβερών μικροβίων και βακτηριδίων που παίρνουν στην σάουνα αέρα ή χαμάμ, ως αποτέλεσμα των βαρύ εξάτμιση από το δέρμα των επισκεπτών και αποτελούν πραγματική απειλή για το αναπνευστικό σύστημα, απαιτεί ένα αποτελεσματικό σύστημα εξαερισμού.

Η βάση ενός τέτοιου συστήματος μπορεί να είναι ένας ανεμιστήρας χαμηλής τάσης, ο οποίος εγκαθίσταται απευθείας στη σάουνα ή το λουτρό.

Ο ανεμιστήρας λειτουργεί σε 12 βολτ, θερμοκρασίες μέχρι 140 0 C και υγρασία μέχρι 100%.

Τεχνολογία εξαερισμού σε χαμάμ

Χαμάμ (περιήγηση. "Διανομή θερμότητας") - τουρκική έκδοση του λουτρού, το οποίο είναι ένα αρκετά μεγάλο δωμάτιο με πολύπλοκη διαμόρφωση. Σε αντίθεση με το ρωσικό ή το φινλανδικό λουτρό, στο χαμάμ, η παραγωγή θερμότητας παράγεται από όλους τους τοίχους και τα δάπεδα, γεγονός που δημιουργεί ένα ιδιόμορφο μικροκλίμα με υψηλή υγρασία (80-100%).

Πώς να κάνετε σωστά τον εξαερισμό στο χαμάμ;

Ο εξαερισμός στο χαμάμ είναι απαραίτητος για την απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής που περιέχει την εξάτμιση των ανθρώπινων σωμάτων. Μια υψηλή συγκέντρωση υγρασίας στον εσωτερικό αέρα απαιτεί μια περιοδική αντικατάσταση, διαφορετικά μετά από λίγο οι άνθρωποι αναπνέουν τους ίδιους τους ατμούς και οι σκωρίες απομακρύνονται μέσω των πόρων του δέρματος.

Η οργάνωση του εξαερισμού χαμάμ δεν είναι εύκολη υπόθεση, διότι, μαζί με την ανταλλαγή αέρα, είναι απαραίτητο να μην διαταραχθεί το συγκεκριμένο μικροκλίμα της αίθουσας.

Ένας άλλος παράγοντας που απαιτεί την ύπαρξη συστήματος εξαερισμού είναι η γεννήτρια ατμού. Για τη λειτουργία του, απαιτείται κάποια θερμοκρασία, μετά την επίτευξη του οποίου ο αισθητήρας απενεργοποιεί τη συσκευή. Χωρίς εξαερισμό, το δωμάτιο κρυώνει πάρα πολύ, η συγκέντρωση ατμού πέφτει και ο τρόπος λειτουργίας του χαμάμ έχει σπάσει. Η έξοδος του εξαντλημένου θερμού αέρα εξασφαλίζει την έγκαιρη εκκίνηση της γεννήτριας ατμού, η οποία διατηρεί την επιθυμητή λειτουργία στο δωμάτιο.

Βασικές απαιτήσεις και κανόνες

Παραδοσιακό χαμάμ είχε μόνο φυσικό εξαερισμό. Οι απαιτήσεις του σήμερα προδιαγράφουν τη χρήση ενός συστήματος εξάτμισης με εισαγωγή αέρα στο πάνω μέρος του θόλου και φυσική εισροή αέρα (αερισμός) μέσω διαρροών και ανοιγμάτων.

Είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί επαρκής ανταλλαγή αέρα, υγρασία και θερμοκρασία στις εγκαταστάσεις. Η θερμοκρασία του δαπέδου και των τοίχων διατηρείται στους 45-50 ° C, η θερμοκρασία του αέρα είναι 50-65 ° C. Η θερμοκρασία του νερού δεν πρέπει να πέσει κάτω από τους 80 ° C.

Είδη εξαερισμού

Χαμάμ μικρού μεγέθους μπορεί να διαχειριστεί με φυσικό αερισμό χωρίς τη χρήση αναγκαστικών συστημάτων. Αλλά, δεδομένου ότι συνήθως είναι αρκετά μεγάλα λουτρά χτισμένα, έχοντας πολλά γραφεία και διαφορετικά δωμάτια, τότε φυσικό αερισμό προδιαγράφεται από τις απαιτήσεις της GOST και θεωρείται υποχρεωτική.

Οι γραμμές εξαερισμού που χρησιμοποιούνται στο χαμάμ λειτουργούν υπό συγκεκριμένες συνθήκες, από τις οποίες η κύρια είναι υψηλή υγρασία σε συνδυασμό με υψηλή θερμοκρασία αέρα. Δημιουργούν όλες τις συνθήκες για το σχηματισμό μιας μεγάλης ποσότητας συμπυκνώματος. Η κύρια γραμμή εξαερισμού που χρησιμοποιείται στο χαμάμ είναι μια κουκούλα. Χρειάζεται ένα ξεχωριστό κανάλι με τη δυνατότητα απομάκρυνσης της υγρασίας συμπύκνωσης.

Προσοχή παρακαλώ! Για τον ίδιο λόγο Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συμβατικούς οπαδούς καναλιών, Επειδή δεν έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε τέτοιες συνθήκες - μόνο ανθεκτικό στη διάβρωση.

VKPN ανεμιστήρα καναλιού 30-15

Ο αέρας στο δωμάτιο είναι πολύ υγρός, οπότε είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε σωστά τον αγωγό εξαγωγής, με κλίση προς την έξοδο, διαφορετικά το συμπύκνωμα θα στάζει συνεχώς από τη θύρα εξάτμισης. Σε μεγάλα δωμάτια χρησιμοποιήστε αφυγραντήρες αέρα εγκατεστημένους στην αρχή του αγωγού εξαγωγής. Δομικά κατασκευάζονται με τη μορφή εναλλάκτη θερμότητας, μόνο το εσωτερικό πηνίο είναι γεμάτο με κρύο νερό. Κατά την επαφή με ένα ψυχρό πηνίο, η υγρασία από τον αέρα συμπυκνώνεται επάνω του και αποστραγγίζεται σε έναν ειδικό αγωγό απαλλαγής.

Η γραμμή παροχής συνήθως δεν είναι διαθέσιμη, επαρκή πρόσληψη καθαρού αέρα κατά το άνοιγμα των θυρών ή μέσω της διαρροής περιφράξεων. Ταυτόχρονα, πολύπλοκες εγκαταστάσεις, με μεγάλο αριθμό ξεχωριστών γραφείων ή γραφείων, χρειάζονται μια ολοκληρωμένη γραμμή τροφοδοσίας για την ομοιόμορφη άφιξη του εισερχόμενου πίδακα.

Ελάχιστη συναλλαγματική ισοτιμία αέρα

Η ελάχιστη συναλλαγματική ισοτιμία για το χαμάμ είναι 4 και βέλτιστη - 6. Αυτό σημαίνει ότι όλος ο αέρας στο δωμάτιο πρέπει να αλλάξει τουλάχιστον μία φορά κάθε 15 λεπτά ή καλύτερα - σε 10 λεπτά. Επομένως, ο υπολογισμός του συστήματος εξαερισμού βασίζεται στον καθορισμό του όγκου του δωματίου (ή του αθροίσματος των όγκων των γραφείων) και στην επιλογή του εξοπλισμού με την κατάλληλη χωρητικότητα.

Παράδειγμα υπολογισμού

Για παράδειγμα, εάν η ένταση είναι 100 m 3, τότε Η παραγωγικότητα της κουκούλας θα είναι 100 × 6 = 600 m 3. Αυτή είναι η τιμή της εξόδου ανεμιστήρα στο σύστημα εξάτμισης. Το σύστημα τροφοδοσίας πρέπει να αντιστοιχεί στο σύστημα εξάτμισης όσον αφορά την χωρητικότητα ή να είναι ελαφρώς μικρότερο εάν οι όγκοι του χαμάμ δεν είναι πολύ μεγάλοι.

Διάγραμμα εξοπλισμού

Το σχέδιο του εξοπλισμού που απαιτείται για το ατμόλουτρο στο χαμάμ αποδεικνύει τη βέλτιστη θέση των ανοιγμάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής. Αν βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο, η αποτελεσματικότητα του συστήματος μειώνεται και αν οι οπές βρίσκονται στον ίδιο τοίχο, η διαδικασία επιβραδύνεται σημαντικά και χάνει την αποτελεσματικότητά του.

Πώς να αγοράσετε εξαερισμό για χαμάμ;

Η επιλογή του εξοπλισμού εξαερισμού μπορεί να ξεκινήσει με ειδικούς ανεμιστήρες καναλιών ανθεκτικούς στη διάβρωση και ακτινική χαμηλή πίεση. Μια ολοκληρωμένη επιλογή του συνόλου του εξοπλισμού θα σας βοηθήσει να κάνετε τους μηχανικούς μας κατόπιν αιτήματος.

Ανεμιστήρες για χαμάμ

Εξαερισμός στο χαμάμ στη Μόσχα

Το Χαμάμ είναι ένα αρχιτεκτονικό συγκρότημα που περιλαμβάνει περίπλοκες επικοινωνίες μηχανικής. Επί του παρόντος, ένα τούρκικο λουτρό για πολλούς είναι εξίσου σημαντικό αντικείμενο εξωτερικών χώρων, όπως για παράδειγμα, πηγάδι νερού.

Ο εξαερισμός για το χαμάμ είναι εξαιρετικά απαραίτητος - αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μια τέτοια δομή έχει υψηλό επίπεδο υγρασίας. Επιπλέον, η διάταξη τέτοιων ανοιγμάτων έχει άμεση επίδραση στην ομοιομορφία της διάδοσης του φρέσκου αέρα μέσω αυτού του δωματίου.

Η θετική πλευρά της αγοράς στην ιστοσελίδα μας

Ένα ξεχωριστό σύστημα εξαερισμού θα επιτρέψει να εμφανιστεί μια μεγάλη ποσότητα συμπυκνώματος στην καυτή εποχή, αλλά και του επιτρέπει να κρατήσει ζεστό zimoy.Preimuschestvami όπως ένα μικροκλίμα του συστήματος είναι ότι πρέπει να τοποθετηθεί είτε στην οροφή ή κοντά σε αυτό. Ωστόσο, ορισμένα από τα μοντέλα μας μπορούν να εγκατασταθούν στο πάτωμα. Αυτό υποδηλώνει ότι διαθέτουμε μια ευρεία επιλογή συστημάτων εξαερισμού.

Επιπλέον, αν ο εξαερισμός για το χαμάμ αγοράζεται στον ιστότοπό μας, εγγυόμαστε:

 • σύγχρονη λύση σχεδιασμού για τους οπαδούς.
 • ποιοτική βάση υλικού ·
 • υψηλή ισχύ εξόδου.
 • σιωπηρή λειτουργία;
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • μια εγγύηση 5 ετών.

Η διαδικασία σχεδιασμού και οικοδόμησης ενός τουρκικού λουτρού είναι ένα επίπονο έργο, ο κύριος ρόλος του οποίου δίνεται στα συστήματα εξαερισμού. Είναι σε τόσο σημαντικό θέμα ότι είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους πελάτες μας.

Πώς να κάνετε αερισμό στο χαμάμ

Μπορώ να κάνω χωρίς εξαερισμό;

Είναι δυνατή, αλλά μόνο εάν η τοποθέτηση του χαμάμ σας είναι μικρή (μέχρι 6 κυβικά μέτρα). Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε απλά να αερίσετε το δωμάτιο, απελευθερώνοντας τον ατμό ανοίγοντας την πόρτα.

Για να επιταχύνετε τη διαδικασία ξήρανσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό "όπλο" με ανεμιστήρα. Βάλτε το για μια ώρα σε ένα ζαμπόν και - είναι έτοιμο.

Πού βρίσκονται στο χαμάμ ο εξαερισμός;

Το ζήτημα αυτό πρέπει να επιλυθεί ήδη στο στάδιο του σχεδίου του Τουρκικού Λουριού. Υπάρχουν τρεις επιλογές για την τοποθέτηση των οπών εξαερισμού:

 1. Σε απέναντι τοίχους, σε διαφορετικά επίπεδα. Ο αέρας και ο ατμός εισέρχονται στο χαμάμ από κάτω, αλλά αποσύρονται από την τρύπα, η οποία είναι υψηλότερη.
 2. Τρύπες για την είσοδο και έξοδο αέρα σε ένα επίπεδο, σε αντίθετους τοίχους.
 3. Στον τοίχο

Η καλύτερη επιλογή είναι όταν οι οπές εισαγωγής αέρα βρίσκονται κοντά στο δάπεδο (στον τοίχο ή κάτω από την πόρτα) και η κουκούλα βρίσκεται στην κορυφή (στην οροφή, στον τοίχο, στον θόλο).

Τι θα πρέπει να είναι ο εξαερισμός στο χαμάμ;

Ο εξαερισμός πρέπει να είναι τροφοδοσία-εξάτμιση. Δηλαδή, σε μια τρύπα ο αέρας πρέπει να εισέλθει, και στην άλλη έξοδο.

Ο άξονας εξαερισμού του χαμάμ θα πρέπει να είναι αυτόνομος (ξεχωριστός από τη γενική κατοικία), έτσι ώστε ο ατμός να μην αρχίζει να βγαίνει σε κάποιο άλλο δωμάτιο.

Θα πρέπει πάντα να έχετε πρόσβαση στον εξαερισμό, προκειμένου να εξαλειφθεί η βλάβη, εάν έχει συμβεί.

Ο αγωγός αερισμού πρέπει να είναι αδιάβροχος και αεροστεγής, έτσι ώστε να μην υπάρχουν "διαρροές". Για παράδειγμα, πριν από τον κατακόρυφο άξονα, δημιουργήστε ένα κανάλι από το σωλήνα αποχέτευσης, με διάμετρο 100 mm με κλίση προς το δωμάτιο ατμού.

Η κουκούλα δεν πρέπει να είναι μέταλλο. Με μεγάλη υγρασία, το μέταλλο έχει την ιδιότητα της σκουριάς και απελευθερώνει δυσάρεστες οσμές.

Όταν εγκαθιστάτε την κουκούλα, είναι σημαντικό να κάνετε κλίση προς την κατεύθυνση του χαμάμ, έτσι ώστε το συμπύκνωμα να στραγγίζει στο δωμάτιο.

Απαιτείται στάγδην για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος από το σύστημα εξαερισμού.

Είναι επιθυμητή η εγκατάσταση ανεμιστήρα στον εξαερισμό για αναγκαστικό σχέδιο. Η διάμετρος του ανεμιστήρα είναι περίπου 100 mm. Προσοχή παρακαλώ. Εάν χρησιμοποιήσατε σωλήνα 50 mm και αποφασίσατε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα μέσω του προσαρμογέα, τότε θα σας αποτύχει πολύ γρήγορα.

Η λειτουργία του εξαερισμού πρέπει να συγχρονίζεται με τη λειτουργία της γεννήτριας ατμού

Κατά τη διάρκεια του ατμού, ο εξαερισμός πρέπει να απενεργοποιηθεί. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε τη "βαλβίδα εξαερισμού" (διαχύτη)

Μπορούμε να υπολογίσουμε δωρεάν πόσα και ποια υλικά και εξοπλισμό χρειάζονται για την κατασκευή του χαμάμ σας.

Ανεμιστήρας για χαμάμ

Ενσωματωμένος ανεμιστήρας για παροχή και εξαγωγή αέρα μέσω του αγωγού αέρα 100 mm.

Μπορείτε να αγοράσετε αυτό το προϊόν όπου είναι πιο βολικό ή φθηνότερο. Είναι σημαντική η αξιοπιστία και η ασφάλεια της συναλλαγής; - είναι λογικό να επικοινωνήσετε μαζί μας. Είμαστε ο επίσημος αντιπρόσωπος της Hygromatik στη Ρωσία. Αυτό σημαίνει ότι φροντίζουμε τα θέματα, τις παραδόσεις, τις εγγυήσεις και την τεχνική υποστήριξη.

Υπάρχει ένα πρόβλημα - επιλύουμε άμεσα με τον προμηθευτή. Προκειμένου να αποφευχθεί η εμφάνιση του προβλήματος, οι διευθυντές μας είναι έτοιμοι να δώσουν λεπτομερείς συμβουλές. Έχουμε συνεργαστεί με την Hygromatik από το 2012 και το καταλαβαίνουμε καλύτερα στη Ρωσία.

Ανεμιστήρες οικιακού καναλιού με αδιάβροχο περίβλημα

Οι ανεμιστήρες οικιακής χρήσης χωρίζονται ανάλογα με τη μέθοδο σχεδιασμού και εγκατάστασης τιμολόγια, πάτωμα, τοίχου, επιφάνεια εργασίας και ανώτατο όριο.

Ανεμιστήρες με σφραγισμένο αδιάβροχα περιβλήματα Χρησιμοποιείται σε χώρους με υψηλή υγρασία. Αυτό είναι απαραίτητο, πρώτα απ 'όλα, για την ασφαλή χρήση της συσκευής, καθώς το αδιάβροχο περίβλημα εμποδίζει βραχυκύκλωμα. Επιπλέον, ένας συμβατικός ανεμιστήρας που λειτουργεί σε συνθήκες υψηλής υγρασίας μπορεί γρήγορα να αποτύχει.

Χαμάμ εξαερισμού: χαρακτηριστικά, τεχνικά πρότυπα, συμβουλές εγκατάστασης

Κατασκευή χαμάμ εξαερισμού απαιτεί μια οργανωμένη προσέγγιση: είναι σημαντικό να δημιουργηθεί ένα σύστημα εξαερισμού, το οποίο με ελάχιστο οικονομικό κόστος μπορεί να εξυπηρετήσει χώρους με πολύπλοκες ρυθμίσεις, όπου η θερμότητα και την υγρασία που παράγεται από όλες τις επιφάνειες. Αυτό το αρχιτεκτονικό συγκρότημα διαθέτει συγκεκριμένες επικοινωνίες μηχανικής, οι οποίες πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά το σχεδιασμό των διανομέων τροφοδοσίας και καυσαερίων, της διαδρομής εργασίας.

Βασικά χαρακτηριστικά του αερισμού στο χαμάμ

Ακόμη και στο στάδιο του σχηματισμού ενός έργου τουρκικού λουτρού, είναι απαραίτητο να επιλέξουμε το βέλτιστο σύστημα ανταλλαγής αέρα - τροφοδοσία-εξάτμιση ή απλό αέρα τροφοδοσίας. Στα θεμέλια είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν 2 τρύπες τοποθετημένες αντίθετα μεταξύ τους. Στο τελειωμένο πάτωμα παρέχονται δύο παρόμοια κανάλια, είναι επίσης απαραίτητο να αφήνουμε αρκετά κενά με πλάτος που δεν υπερβαίνει τα 8 mm. Οι αυλακώσεις είναι ένα από τα σημαντικά εργαλεία για την οργανωμένη και αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα.

Όλοι οι κανόνες και τα σχέδια σχετικά με τον αερισμό του χαμάμ μειώνονται στις τρεις πιο αποτελεσματικές επιλογές:

 • ένα σύστημα για τη μετακίνηση των ροών, με βάση τις οπές σε δύο απέναντι τοίχους. Ο αέρας τροφοδοσίας στην περίπτωση αυτή προέρχεται από κάτω, πολύ υψηλότερος από αυτό το επίπεδο στον άλλο τοίχο, κατασκευάζεται ένας αγωγός εξαγωγής.
 • Οι ζώνες που είναι υπεύθυνες για την απομάκρυνση και την παροχή αέρα είναι διατεταγμένες η μία απέναντι στην άλλη στο ίδιο επίπεδο.
 • τα στοιχεία της κουκούλας και της εισροής βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο.

Η πρώτη μέθοδος θεωρείται ότι είναι η πιο αποτελεσματική, χάρη στο δεύτερο σχέδιο, η θερμότητα διατηρείται καλύτερα στο δωμάτιο, καθώς παρατηρείται εδώ μια λιγότερο ενεργή κίνηση μαζών. Η τρίτη επιλογή βοηθά στην παροχή των πιο άνετων συνθηκών για τον ατμό.

Τυπικό εξοπλισμό χαμάμ

Το κλειδί για την ανάγνωση της λύσης είναι το πλησιέστερο στην τοποθέτηση του δαπέδου του καναλιού τροφοδοσίας - με τη μορφή μιας σχισμής στο κατώτερο τμήμα του πλαισίου της πόρτας ή μιας οπής στον τοίχο. Η ζώνη εξάτμισης, υπεύθυνη για την απόσυρση ρευμάτων αποβλήτων, είναι τοποθετημένη στο χώρο κάτω από την οροφή ή απευθείας κάτω από τον θόλο.

Εάν υπάρχει ανάγκη για μια διευθέτηση πολλαπλών επιπέδων του κυκλώματος στο οποίο οι οπές αερισμού τοποθετούνται σε βαθμίδες, θα πρέπει να παρέχει τουλάχιστον 2 σχέδιο και τους εφοδιάζουν με τα μάνδαλα (να είναι σε θέση να ελέγχει την ισοτιμία). Εδώ, δύο ροές συνδυάζονται μέσω ενός αγωγού εξαγωγής, μέσω του οποίου οδηγούνται στο δρόμο ή στον κεντρικό άξονα. Τα συρόμενα μάνδαλα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός βέλτιστου μικροκλίματος στο δωμάτιο.

Κατά τον σχεδιασμό ενός χαμάμ, ο υπολογισμός του εξαερισμού είναι ένα από τα υποχρεωτικά βήματα. Για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τα πρότυπα υγιεινής και υγιεινής, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί η δυνατότητα για 6-πλάσια αλλαγή αέρα μέσα σε μία ώρα. Η πολλαπλότητα εξαρτάται από την ένταση του δωματίου, τη χωρητικότητα της γεννήτριας ατμού.

Μία από τις υποχρεωτικές συνθήκες είναι η συλλογή συμπυκνωμάτων και η απομάκρυνσή τους από το σύστημα εξαερισμού. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος έχουν αναπτυχθεί δύο μέθοδοι. Σύμφωνα με την πρώτη κατά την κατασκευή του τουρκικού λουτρού, το έργο προβλέπει ξεχωριστό κανάλι με ρυθμιζόμενη βαλβίδα, είναι εγκατεστημένο στην οροφή και διατηρείται πάντα ανοιχτό. Ένα τέτοιο εκχύλισμα, το οποίο έχει συλλέκτη συμπυκνωμάτων, επιτρέπει την απομάκρυνση της υγρασίας μέσω του συλλεκτήρα λυμάτων.

Η δεύτερη τεχνική αφορά τα ήδη χρησιμοποιούμενα χαμάμ. Εάν ο εξαερισμός δεν είχε σχεδιαστεί σωστά αρχικά, μπορεί να είναι μια πρόσθετη εγκατάσταση του αφυγραντήρα. Αυτή η συσκευή λειτουργεί στη διαδρομή επαφής: ψυχρές επιφάνειες, αντιδρούν με εισερχόμενο ζεστό αέρα, ψύχουν αυτές τις μάζες, μετατρέπονται σε συμπύκνωμα και αποστέλλονται στο αποχετευτικό δίκτυο.

Αναθεώρηση των τεχνικών και επιχειρησιακών απαιτήσεων

Η υψηλή υγρασία του μικροκλίματος καθιστά τον εξαερισμό στο χαμάμ ένα από τα εξαιρετικά απαραίτητα στοιχεία. Το πιο βολικό σχήμα είναι ένας φυσικός αερισμός, δηλαδή εισροή και εξαναγκασμένη απόσυρση της μάζας αποβλήτων μέσω εκχυλίσματος με ελάχιστο τμήμα 120 mm.

Κατά τη δημιουργία ενός έργου λαμβάνονται απαραίτητα υπόψη οι ακόλουθες απαιτήσεις:

 • σε συνθήκες απόλυτης υγρασίας, σημαντική είναι η στεγανότητα και η αυξημένη αντοχή στην υγρασία του αγωγού εξαγωγής.
 • Είναι απαραίτητο να αποφευχθεί η εμφάνιση διαρροών σε όλο το μήκος της πλακόστρωτης διαδρομής.
 • οι παράμετροι του συστήματος πρέπει να είναι ρυθμιζόμενες.
 • όσο λιγότερα ίσια τμήματα, τόσο καλύτερα.
 • η βέλτιστη επιλογή είναι η αυτόνομη εκπομπή μάζας αέριων αποβλήτων.
 • Για να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα, επιτρέπεται η εγκατάσταση ανεμιστήρα. Ο εξοπλισμός πρέπει να είναι ανθεκτικός στην υγρασία, τοποθετείται όπου είναι δυνατή η τακτική συντήρηση, η συσκευή είναι απαραίτητη για την επιτάχυνση της κίνησης των ρευμάτων μέσω των αγωγών.

Το σύστημα πρέπει να έχει στάξιμο, το οποίο βοηθά στην απομάκρυνση των σταγονιδίων του υγρού από αυτό.

Η υψηλή υγρασία του μικροκλίματος κάνει τον εξαερισμό στο χαμάμ ένα από τα πιο απαραίτητα στοιχεία

Αν το χαμάμ είναι μέρος του κτιρίου, ο εξαερισμός του μπορεί να συνδυαστεί με το κοινό σύστημα με ξεχωριστό αφυγραντήρα. Ο τελευταίος ανεμιστήρας και ο εξατμιστής συνήθως συντονίζονται από έναν ενιαίο πίνακα ελέγχου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του χαμάμ.

Για να υπολογιστούν πλήρως οι παράμετροι του συστήματος εξαερισμού στο τουρκικό ατμόλουτρο, λαμβάνονται δεδομένα σχετικά με τους ακόλουθους δείκτες:

 • ισχύ της γεννήτριας ατμού.
 • σκληρότητα του χρησιμοποιημένου νερού ·
 • ένταση της ανταλλαγής αέρα ·
 • επίπεδο υγρασίας ·
 • την απόδοση του αφυγραντήρα.
 • Θερμοκρασία αέρα τροφοδοσίας.
 • όγκος δωματίου.
 • διάμετρο των αγωγών.

Για την εφαρμογή των αγωγών εξαερισμού, πρέπει να χρησιμοποιηθούν ανοξείδωτοι σωλήνες με την κατάλληλη κλίση για εγκατάσταση, ολόκληρη η διαδρομή είναι προσεκτικά μονωμένη. Οι έξοδοι είναι εξοπλισμένες με σφραγισμένη βαλβίδα ελέγχου. Εάν είναι εγκατεστημένος ένας ανεμιστήρας, η προτεραιότητα είναι παραλλαγές που είναι ανθεκτικές σε θερμική και υγρασία, εξοπλισμένες επίσης με βαλβίδα ελέγχου. Το στεγνωτήριο και ο ανεμιστήρας πρέπει να είναι τουλάχιστον μία ώρα μετά τη διακοπή της χρήσης του δωματίου.

Βασικές παράμετροι υγρασίας και θερμοκρασιακών συνθηκών

Όταν αποφασίζετε αν απαιτείται εξαερισμός σε ένα χαμάμ, πρέπει να λάβετε υπόψη τις ιδιαιτερότητες του εσωτερικού μικροκλίματος στην τουρκική ατμόλουτρο. Ένα χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό ενός τέτοιου αντικειμένου είναι η παραγωγή θερμότητας από το δάπεδο και όλους τους τοίχους. Εδώ, η ανταλλαγή αέρα πρέπει να οργανώνεται κατά τρόπον ώστε όλοι οι δείκτες να είναι σύμφωνοι με το GOST R 52493-2005, το οποίο ρυθμίζει τις γενικές τεχνικές παραμέτρους των λουτρών και των ντους. Είναι σημαντικό το χαμάμ να μην χρησιμοποιεί αυτόματα συστήματα ελέγχου του κλίματος, όλοι οι δείκτες συντονίζονται χειροκίνητα χρησιμοποιώντας ένα δίκτυο αποσβεστήρων και παραθυρόφυλλα.

Η υγρασία στο χαμάμ φτάνει το 80-100%

Το τουρκικό λουτρό λειτουργεί σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, η θερμοκρασία δαπέδου κυμαίνεται μεταξύ 45-55 ° C, όλες οι θερμαινόμενες επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με το σώμα παράγουν εξάτμιση νερού. Κάτω από αυτό το καθεστώς θερμοκρασίας, η βέλτιστη υγρασία θεωρείται ότι κυμαίνεται μεταξύ 80-100% και ύστερα το νερό θερμαίνεται κατά μέσο όρο στους 80 ° C.

Εξαερισμός στο χαμάμ: συμβουλή επαγγελματιών

Η τεχνολογία για τη δημιουργία μιας κανονικής ανταλλαγής αέρα σε ένα τούρκικο λουτρό θα πρέπει να βασίζεται όχι μόνο στη διάταξη και τις παραμέτρους του δωματίου. Η αρχική εγκατάσταση των στοιχείων αρχίζει στο στάδιο της τραχιάς τοποθέτησης των τοίχων. Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι η κατάρτιση ενός πλήρους σχεδίου του συστήματος (αν και με τη συμμετοχή ειδικών) κοστίζει πολύ λιγότερο από την αναδιάρθρωση ενός δυσλειτουργικού συστήματος.

Η πλήρης ανταλλαγή αέρα βασίζεται σε μια αρμονική αναλογία βρύσης και εισροής, ο ευκολότερος τρόπος είναι να εξοπλιστεί ο τελευταίος με μια σχισμή με σχισμές τοποθετημένη στο κάτω μέρος της πόρτας εισόδου.

Ο φυσικός αερισμός θα είναι αποτελεσματικός μόνο εάν το ατμόλουτρο διαθέτει μικρούς όγκους και μια τυπική διαμόρφωση. Για παράδειγμα, κατά το άνοιγμα της πόρτας, εισέρχονται στο δωμάτιο περίπου 2 κυβικά μέτρα. μέτρο καθαρού αέρα. Αυτός ο όγκος είναι αρκετός για να μειώσει τη θερμοκρασία στο χαμάμ κατά 1-2 ° C. Αν το δωμάτιο έχει σημαντικές διαστάσεις, υπάρχουν οριζόντια και κάθετα τμήματα σύνθετου σχήματος, ο φυσικός εξαερισμός δεν θα είναι αρκετός. Μόνο η αναγκαστική εναλλαγή αέρα με τη χρήση ενός παραγωγικού ανεμιστήρα θα βοηθήσει εδώ.

Είναι καλύτερο να ρυθμίσετε με μη αυτόματο τρόπο τις παραμέτρους του μικροκλίματος στο ατμόλουτρο. Το επίπεδο υγρασίας διατηρείται με τη βοήθεια των γεννητριών ατμού και αυτό είναι ίσως το μόνο τμήμα για το οποίο συνιστάται η αυτόματη έκθεση των δεικτών. Για να διατηρηθεί ο χώρος της οροφής, πρέπει να παρέχεται ένας ανεμιστήρας με αγωγό τύπου αδιάβροχου. Η θωράκιση, η οποία θα είναι υπεύθυνη για τη λειτουργικότητά της, συνδέεται ανεξάρτητα σε σχέση με την κύρια πλακέτα διανομής.

Όλοι οι αερισμοί πρέπει να είναι ρυθμιζόμενοι, στην περίπτωση αυτή η θερμότητα δεν αφήνει πρόωρα το χαμάμ. Ο αγωγός μέσω του οποίου θα διοχετευτεί ο θερμός υγρός αέρας πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας αδιάβροχος, ερμητικός, εξοπλισμένος με βρύση, μέσω του οποίου το συμπύκνωμα αποστραγγίζεται.

Το τουρκικό χαμάμ είναι ένα σύμπλεγμα υγείας και υγιεινής, σχεδιασμένο όχι μόνο για την απόπλυση - έχει θετική επίδραση στο σώμα από την άποψη της χαλάρωσης, του καθαρισμού των τοξινών, της περιποίησης του δέρματος και των μαλλιών. Μόνο με την παρουσία ενός καλά σχεδιασμένου συστήματος εξαερισμού μπορούμε να ελπίζουμε για μια πλήρη ανάπαυση - μόνο στην περίπτωση αυτή οι συνθήκες θα είναι ευνοϊκές για την αποκατάσταση της δύναμης και της συναισθηματικής χαλάρωσης.