Εξαναγκασμένη εξάτμιση καμινάδας - μια ανασκόπηση των μεθόδων

Τάση - η φυσική κίνηση αέρα από τη μονάδα θερμότητας στο εξωτερικό περιβάλλον κατά την αφαίρεση των προϊόντων καύσης καυσίμου από την κατοικημένη περιοχή. Η ισχύς του εξαρτάται από τη διαδικασία καύσης καυσίμου στον κλίβανο: αν είναι ανεπαρκής, το καύσιμο θα καεί αργά. αν το ρεύμα είναι πολύ ισχυρό, ένα σημαντικό μέρος της θερμικής ενέργειας θα απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα.

Το μειονέκτημα της ώσης είναι επίσης επικίνδυνο επειδή ορισμένα από τα προϊόντα καύσης μπορούν να εισέλθουν στα σπίτια, προκαλώντας σοβαρή δηλητηρίαση μεταξύ των κατοίκων, μέχρι ένα θανατηφόρο αποτέλεσμα. Επιπλέον, παραβίαση του σχεδίου καπνοδόχου μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Η θερμοκρασία της φλόγας κατά την καύση της αιθάλης είναι τέτοια που ακόμα και ένα τούβλο υψηλής θερμοκρασίας καίει.

Η διαχείριση της κουκούλας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή και άνετη διαβίωση στο σπίτι.

Περίληψη του άρθρου

Κακή εξάτμιση - προκαλεί

Πριν μιλήσουμε για τη χρήση απορροφητικών κουφωμάτων για μια καμινάδα, ας ασχοληθούμε με τη φύση της διαδικασίας, καθώς και με τους λόγους της πτώσης της πίεσης στον σωλήνα.

Το σύνολο των παραγόντων που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της καπνοδόχου μπορεί να χωριστεί σε τρεις ομάδες:

 1. Εσωτερικές συνθήκες στο σπίτι?
  • Συνθήκες για τη μετακίνηση του αέρα μέσα στο δωμάτιο.
  • Θερμοκρασία αέρα στην θερμαινόμενη περιοχή ενός κτιρίου κατοικιών.
  • Ο συνολικός όγκος αέρα εντός των εγκαταστάσεων, ο οποίος συνδέεται με τον θάλαμο κλιβάνου του κλιβάνου μέσω ενός φρέατος τέφρας.
  • Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι των άλλων καταναλωτών οξυγόνου - ανθρώπων ή ζώων.

Το σχέδιο καμινάδας μπορεί να επηρεαστεί από παρενέργειες, ανάλογα με το σχεδιασμό του σπιτιού, καθώς και τις αλλαγές που έχουν γίνει. Για παράδειγμα, η τοποθέτηση παράθυρων με διπλά τζάμια αντί των συμβατικών παραθύρων οδηγεί σε πτώση της ώσης, καθώς τα τελευταία είναι πιο αεροστεγή και μειώνουν τη ροή του οξυγόνου από την ατμόσφαιρα στο σπίτι.

 1. Εξωτερικοί παράγοντες:
  • Υγρασία και θερμοκρασία αέρα.
  • Η ατμοσφαιρική πίεση.
  • Δραστηριότητα και αντοχή των ανερχόμενων ρευμάτων αέρα.
  • Ένταση των ρευμάτων αέρα αναστροφής από πάνω προς τα κάτω.
  • Ενέργεια και κατεύθυνση των ροών ανέμου.

Η συνδυασμένη επίδραση των παραπάνω παραγόντων οδηγεί σε συνεχείς αλλαγές στο σχέδιο καμινάδας, η διαδικασία αυτή πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς για να εξασφαλιστεί ο βέλτιστος τρόπος απομάκρυνσης των προϊόντων καύσης από φούρνους, τζάκια και άλλα θερμικά αδρανή.

 1. Πώς είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τον σχεδιασμό της καμινάδας
  • Η φύση της θέσης της καμινάδας είναι εξωτερική (τοίχος) ή εσωτερική.
  • Το μήκος της καμινάδας και ο αριθμός των γόνατων και οι μεταφορές.
  • Χαρακτηριστικά της ποιότητας της επιφάνειας του καλύμματος μέσα στο κανάλι - στην πιο τραχύτητα η αιθάλη συσσωρεύεται πιο ενεργά, η οποία είναι η κύρια αιτία της υποβάθμισης του βυθίσματος μέσα στην καπνοδόχο.
  • Το ύψος της καπνοδόχου και η θέση του ανώτερου σημείου του σωλήνα σε σχέση με την κορυφογραμμή της οροφής.
  • Σχήμα καπνοδόχου: καλύτερα έργα στρογγυλεμένες ή οβάλ σχήμα, χειρότερα - με τη μορφή ενός τετραγώνου ή ορθογώνιο.
  • Η ένταση της ανταλλαγής θερμότητας μέσω του περιβλήματος καπνοδόχου, τόσο καλύτερα μονωμένα τοιχώματα σωλήνων, τόσο καλύτερη είναι η κουκούλα.


Ο αντίκτυπος των πρώτων παραγόντων ενότητα μπορεί να ελεγχθεί συμβατικά, όταν δεν αγγίζει το ήδη ολοκληρωθεί dymohoda.Faktory που αναφέρονται στο δεύτερο ανεξάρτητο εντελώς, αλλά μπορείτε εύκολα να προσαρμοστούν σε αυτά, που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της εξόρυξης.

οι τρίτη παράγοντες τμήμα εξαρτώνται πλήρως από το πρόσωπο και εργάζονται σε αυτές μπορεί να είναι από τη φάση σχεδιασμού και στην παραγωγή τελικών σχεδίων - ελλείψεις μπορούν να εξαλειφθούν στην επισκευή - ρύθμιση γύρο επένδυση στο εσωτερικό του σωλήνα, μόνωση των τοιχωμάτων της καπνοδόχου, αλλάζοντας σχεδίαση του εξωτερικού.

Πρόληψη της κατάστασης της καμινάδας

Προκειμένου να αποφευχθεί η ανάγκη χρήσης μέσων αναγκαστικής έλξης της καμινάδας από ανθεκτικό στη θερμότητα υλικό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν προληπτικά μέσα για να διατηρηθεί σε κατάσταση λειτουργίας.

Δεδομένου ότι ο κύριος λόγος για τη μείωση της έντασης των καυσαερίων είναι η μείωση της διέλευσης του σωλήνα αιθάλης που συσσωρεύεται στους τοίχους, ας εξετάσουμε τα μέσα καταπολέμησης αυτού του φαινομένου.

Τέτοιοι τρόποι μπορούν να είναι:

 1. Περίπου μισή κουταλιά της σούπας ναφθαλίνης καίγεται στον κλίβανο. Οι ατμοί ναφθαλίνης αποσυνθέτουν την αιθάλη σε χαλαρά συστατικά μέρη, πέφτουν σε μεγάλο βαθμό στο εσωτερικό του κλιβάνου και αφαιρούνται περαιτέρω με τέφρα και μικρά εκπέμπονται μέσω του σωλήνα μαζί με τα αέρια του κλιβάνου. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καμινάδα από το τζάκι και για τους σωλήνες των ανοικτών εστιών - μετά από αυτό υπάρχει χαρακτηριστική ασφυκτική μυρωδιά στα δωμάτια.
 2. Από καιρό σε καιρό, καίνε σε ένα φούρνο καθαρισμού πατάτας. Προ-ξηραίνονται. Ζεύγη αμύλου χαλαρώνουν την αιθάλη της αιθάλης και θα πέσουν στον κλίβανο. Ομοίως, ενεργεί καθαρό άμυλο, το οποίο τροφοδοτείται σε καμμένη καμμένη φούρνο σε ποσότητα μιας κουταλιάς σούπας.
 3. Ένα καλό εργαλείο για τον καθαρισμό των σωλήνων από αιθάλη είναι ένα κέλυφος με καρύδια. Καίει σε υψηλή θερμοκρασία, καίει την αιθάλη στους εσωτερικούς τοίχους. Μια ενιαία δόση του κελύφους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία λίτρα. Περιοδικότητα εφαρμογής - ως συσσώρευση.
 4. Ομοίως, το ξυλώδες ξύλο εφαρμόζεται στην αιθάλη. Ένα ή δύο κούτσουρα καίγονται στο τέλος του τελευταίου αρχείου καυσόξυλων. Καίγονται σε υψηλή θερμοκρασία.

Η συχνότητα εφαρμογής των μέσων υψηλής θερμοκρασίας πρέπει να είναι κανονική, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, έτσι ώστε η αιθάλη να μην έχει χρόνο να συσσωρευτεί. Διαφορετικά, μπορείτε να προκαλέσετε σοβαρή φωτιά, καθώς η αιθάλη καίει με την απελευθέρωση πολύ μεγάλης ποσότητας θερμότητας.

Εκτός από εκείνες που είναι εισηγμένες στην αγορά, υπάρχουν πολλά σωματίδια, τόσο χημική όσο και θερμική αποσύνθεση της αιθάλης. Η χρήση προληπτικών μέτρων μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη για υποχρεωτικά μέτρα για τη βελτίωση του σχεδίου στην καμινάδα.

Εξαναγκασμένη εξαγωγή με πρόσθετα μέσα

Η ανάγκη εγκατάστασης πρόσθετων μέσων καταναγκαστικής ανάληψης μπορεί να προκύψει για φυσικούς λόγους, για παράδειγμα - έχουν αναπτυχθεί δέντρα στην περιοχή, γεγονός που έχει αλλάξει την κατεύθυνση ή την ένταση των ροών ανέμου.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Μπορείτε βεβαίως να ξανακτίστε το σπίτι ή να ξανακάνετε καμινάδες, αλλά αυτός ο τρόπος είναι πολύ ακριβός και χρονοβόρος. Είναι ευκολότερο και φθηνότερο να χρησιμοποιείτε συσκευές εξαναγκασμού. Για να βελτιώσετε την κουκούλα, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες πρόσθετες συσκευές.

Παγοπέδιλα ή flyvarki για αναγκαστικό σχέδιο

Αυτή η συσκευή για την προστασία της καμινάδας από τις επιπτώσεις του ανέμου. Η αρχή της λειτουργίας της είναι ότι, όπως και κάθε κροκίτιδα, ξετυλίγεται στον αέρα, προστατεύοντας το κεφάλι της καμινάδας από τη ροή του ανέμου. Με την περιτύλιξη αυτής της συσκευής, ο ίδιος ο άνεμος δημιουργεί ένα κενό πάνω από το στόμιο της καμινάδας, δημιουργώντας έτσι ένα αναγκαστικό βύθισμα της καμινάδας.

Παρ 'όλα αυτά, χρειάζεται συντήρηση για να απελευθερωθεί από τον πάγο. Τα μειονεκτήματα του σχεδιασμού μπορούν να αποδοθούν στην ασταθή εργασία με έναν άνεμο μεγάλης δύναμης. Υπό κανονικές συνθήκες, ο ανεμιστήρας Weathervane λειτουργεί σταθερά και αποτελεσματικά, δημιουργώντας ένα αναγκαστικό βύθισμα μέσα στην καμινάδα.

Περιστροφικοί στροβίλοι για αναγκαστικό σχέδιο

Αυτές είναι μηχανικές συσκευές που είναι εγκατεστημένες σε μια καμινάδα και χρησιμοποιούν αιολική ενέργεια για την παραγωγή περιστροφής. Παράγεται από τη βιομηχανία που ονομάζεται Turbovent, Turbomax και άλλοι. Η φορά περιστροφής δεν εξαρτάται από την κατεύθυνση του ανέμου. Χάρη στον σχεδιασμό - μια σφαίρα που σχηματίζεται από ένα σύστημα πέταλου, ο ρότορας στροβίλου προστατεύει αξιόπιστα την καπνοδόχο από τη μόλυνση με τα συντρίμμια και τα φύλλα και από τη φωλιά των πουλιών στη διακεκομμένη περίοδο θέρμανσης.

Το μειονέκτημα των στροβίλων στροβίλου είναι ότι δεν λειτουργούν σε καιρικές συνθήκες και συνεχίζουν να περιστρέφονται όταν δεν υπάρχει ανάγκη για αυτό κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης. Συχνά χρησιμοποιείται για συσκευές εξαερισμού.

Ανεμιστήρες καπνού ή ανεμιστήρες καπνού


Αυτές οι συσκευές είναι ανεμιστήρες ανθεκτικές στη θερμότητα εγκατεστημένες στο κανάλι καπνοδόχου προκειμένου να ωθήσουν την ώθηση. Fan-εξάτμισης δεν πρέπει να συγχέεται με τους οπαδούς καμινάδα που έχουν ως στόχο να ενισχύσει την πρόσφυση στο τζάκι ή εστία και να εγκατασταθούν σε εσωτερικούς χώρους για την παροχή αέρα στο φούρνο. Τα τζάκια έχουν σχεδιαστεί για να κατανέμουν ομαλά τον θερμαινόμενο αέρα στο δωμάτιο.

Ο ανεμιστήρας καπνού είναι ένας ηλεκτροκινητήρας 220 βολτ με πτερωτή. Έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί πρόσθετη έλξη βίαια μέσα στα κανάλια καπνού από το τζάκι με μειωμένη διατομή.

Τώρα υπάρχουν νέα μοντέλα συστήματος καυσαερίων σε συνδυασμό με έναν κινητήρα turbo. Σε αυτή τη μονάδα, λειτουργεί χωρίς αιολική ενέργεια, και όταν ο άνεμος ανέβει και πάλι, ο καπνός εξέρχεται. Όταν η ταχύτητα ανέμου είναι ανεπαρκής ή απουσιάζει, ο ανεμιστήρας ανάβει και δημιουργεί την απαραίτητη δύναμη ωθήσεως.

Οι ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας για την καμινάδα αντέχουν εύκολα τη θέρμανση των αερίων του κλιβάνου σε θερμοκρασία 600 μοίρες.

Deflectors


Ο εκτροπέας καπνού είναι μια συσκευή που λειτουργεί με τη χρήση των νόμων της αεροδυναμικής. Όταν το σώμα του εκτροπέα ρέει πάνω από τις ροές αέρα, δημιουργείται ένα ρεύμα αέρα πάνω από το στόμιο της καμινάδας, λόγω του οποίου το εκχύλισμα αυξάνεται βίαια.

Αυτό που είναι απλό, είναι τέλειο. Αυτή η δήλωση είναι απολύτως σχετική με τους εκτροπείς. Ο πλευρικός οριζόντιος άνεμος και η ροή αέρα που ανακλάται από την επιφάνεια της οροφής αυξάνουν το ρεύμα του καναλιού καπνού. Οι εκτροπείς εμποδίζουν την ανατροπή του βυθίσματος από ισχυρό αέρα, που λειτουργεί ως καπνοδόχος για την καμινάδα, αλλά σε καιρό χωρίς αέρα δεν λειτουργούν.

Αρχικά, οι εκτροπείς σχεδιάστηκαν για συστήματα εξαερισμού, αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία και ως ενισχυτές έλξης σε εξατμίσεις καμινάδας. Τα προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα αντιστέκονται στη διάβρωση και επιτυγχάνουν με επιτυχία τις υψηλές θερμοκρασίες των αερίων του κλιβάνου.

Ελλείψει αμορτισέρ λειτουργεί σαν κουκούλες, μειώνοντας το ρεύμα της καμινάδας.

Ομπρέλες, καπνιστές και κουκούλες για αναγκαστικό σχέδιο

Ομπρέλες καπνού, κουκούλες με πλέγμα από σκουπίδια από σκουπίδια, μύκητες και άλλες υπερκατασκευές πάνω από τις καμινάδες είναι το θέμα της δημιουργικότητας των σιδηρουργών και των δεξαμενών. Φυσικά, αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις προστατευτικές λειτουργίες της καμινάδας, αποτρέποντας την απόφραξη τους με τα συντρίμμια. Αλλά οποιαδήποτε από αυτές τις συσκευές γίνεται εμπόδιο στη διαφυγή θερμών αερίων από την καμινάδα και, υπό ορισμένες συνθήκες, ειδικά σε καιρικές συνθήκες, μειώνει την ποσότητα της ώσης και μπορεί να είναι ένας από τους λόγους της ανατροπής της.

Πώς να κάνετε μια αναγκαστική κουκούλα από το δικό σας χέρι

Τα περισσότερα flyvarok και deflectors μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα, χρησιμοποιώντας φύλλο χάλυβα και συμβατικούς συνδετήρες. Η σειρά υπολογισμού για τη σύνδεση με τις διαστάσεις του σωλήνα και τα σχέδια αυτών των προϊόντων εκπροσωπείται άφθονα από το Διαδίκτυο. Για την κατασκευή των δικών τους χεριών δεν απαιτεί ένα ειδικό εργαλείο ή εξοπλισμό, και ένα αρκετά μέσο επίπεδο δεξιοτήτων κλειδαράς κατοχής.

Συμβουλές και κόλπα

Από τα προηγούμενα, μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα: δεν είναι αποδεκτή κάθε συσκευή για τη βελτίωση του βυθίσματος στην καμινάδα. Κατά τη λήψη απόφασης σχετικά με μια μέθοδο βελτίωσης της πρόσφυσης, πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθοι κανόνες.

Εξετάστε την καμινάδα για να προσδιορίσετε τις αιτίες ανεπαρκούς έλξης. Αυτά μπορεί να είναι:

1. Σφράγιση των τοίχων της καμινάδας με μεγάλη ποσότητα αιθάλης. Είναι αυτή η κατάσταση που μπορεί να επιδεινώσει το ρεύμα μέχρι την πλήρη απόφραξη της καμινάδας του λέβητα αερίου. Ο λόγος μπορεί να είναι η χρήση ξυλείας από ρητινούχα ξύλα για καυσόξυλα, απόβλητα από την παραγωγή επίπλων (κόντρα πλακέ, μοριοσανίδες, ινοσανίδες και τα παρόμοια). Κρύο καμινάδα λόγω έλλειψης θερμικής μόνωσης.

2. Υπερβολικός αριθμός στροφών της καμινάδας (επιτρέπεται μία στροφή και όχι περισσότερα από δύο γόνατα). Μπορεί να χρειαστεί να το βγάλετε έξω και να εγκαταστήσετε μια τοίχο. Επίσης, επιτρέπεται η χρήση ανεμιστήρα καπνοδόχου.

3. Λανθασμένη ανύψωση της κεφαλής ζώνης πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής, ως αποτέλεσμα της οποίας το βύθισμα "συσφίγγεται" από τα ρεύματα αέρα.

4. Ύψος της καμινάδας. Η απόσταση από τον κλίβανο έως το ανώτερο άκρο δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 5 μέτρα.

5. Η απουσία δέντρων κοντά στο σπίτι εμποδίζει τη ροή του ανέμου.

Μόνο αφού βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τέτοια εμπόδια, μπορείτε να αποφασίσετε να εγκαταστήσετε μια συσκευή για τη δημιουργία αναγκαστικής έλξης.

Βελτίωση του βυθίσματος στην καμινάδα του λέβητα μπορεί να εγκαταστήσει μια στρογγυλή επένδυση μέσα σε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο σωλήνα. Αυτά τα προϊόντα παράγονται με σκοπό τη χρήση τους και μπορούν να αγοραστούν στην κατασκευαστική αγορά. Εάν η προκύπτουσα τομή δεν επαρκεί για καλό ρεύμα, μπορεί να εγκατασταθεί καμινάδα αγωγού εσωτερικά για έναν στρογγυλό καπναγωγό με κατάλληλη διάμετρο.

Ως εξάτμιση καπνού για την καμινάδα του κλιβάνου δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείτε εκτροπείς, εάν υπάρχουν πολλές ημέρες χωρίς αέρα στο κλίμα. Την ίδια στιγμή, flyvarki τουλάχιστον δεν εμποδίζουν τη διαφυγή του καπνού από το φυσικό βύθισμα.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Σε κάθε περίπτωση, ένας ανθεκτικός στη θερμότητα ανεμιστήρας καμινάδας εγκατεστημένος στον αγωγό του θα είναι αποτελεσματικός.

Παραλλαγές της μηχανικής κυκλοφορίας του αέρα στο δωμάτιο: όπου και για ποιο είναι το καταναγκαστικό βύθισμα που χρησιμοποιείται

Εάν δεν ζείτε σε ένα νέο κτίριο, μπορεί να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της σημαντικής μείωσης του φυσικού βυθίσματος στο δωμάτιο.

Όταν ο αγωγός αερισμού στο διαμέρισμα δεν λειτουργεί σε πλήρη ισχύ, υπάρχει όχι μόνο απειλή για την υγεία, αλλά και ο κίνδυνος δυσλειτουργίας του εξοπλισμού αερίου.

Σε σύγχρονους χώρους εξοπλισμένους με πλαστικά παράθυρα, για να εξασφαλιστεί επαρκής ροή αέρα θα είναι δύσκολη. Ας υπολογίσουμε πώς να φτιάξετε μια αναγκαστική κουκούλα, και χάρη σε ποιους μηχανισμούς τέτοια σχέδια σας επιτρέπουν να καθαρίσετε τον αέρα στο δωμάτιο.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του αναγκαστικού σχεδιασμού

Σύστημα εξάτμισης αναγκαστικού τύπου συνεπάγεται την εγκατάσταση στο δωμάτιο ενός ή περισσότερων ανεμιστήρων αντί των τυποποιημένων πλεγμάτων. Κατά τη λειτουργία, διευκολύνουν την είσοδο καθαρού αέρα από τον αγωγό και απομακρύνουν τις δυσάρεστες οσμές, τις επιβλαβείς ουσίες, την υγρασία και τη σκόνη από το δωμάτιο.

Το μηχανικό σύστημα σας επιτρέπει να καθαρίζετε τον αέρα στο δωμάτιο με μεγαλύτερη απόδοση. Πολλοί ανεμιστήρες αυτού του τύπου μπορούν να ρυθμιστούν, αλλάζοντας ανεξάρτητα την ισχύ και την ταχύτητα περιστροφής.

Τα πλεονεκτήματα του αναγκαστικού βυθίσματος είναι:

 • η δυνατότητα ταχύτερου καθαρισμού του αέρα στο δωμάτιο.
 • Μεγάλη διάρκεια ζωής και λειτουργία υψηλής ποιότητας ανεξάρτητα από τη φύση των καιρικών συνθηκών ή την κατάσταση των σωλήνων εξαερισμού ·
 • μια ευκαιρία αυτορρύθμιση της εκροής και της εισροής αέρα.

Δεδομένου ότι το οι οπαδοί αυτού του τύπου λειτουργούν αυτόματα, Όταν απενεργοποιείτε τον ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι, δεν μπορείτε να εξασφαλίσετε σωστό αερισμό των χώρων. Επιπλέον, οπαδοί εξαναγκασμένου τύπου μπορεί να είναι αρκετά ακριβό, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη προσαρμογής του εξοπλισμού και της συμπεριφοράς στο δίκτυο.

Περιοδικά, οι λεπτομέρειες ενός τέτοιου συστήματος, καθώς και φίλτρων, θα πρέπει να αντικατασταθούν με καινούργια και δεν είναι πάντα δυνατό να παρατηρήσετε έγκαιρα τα ελαττώματα.

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές του εξαναγκασμένου εξαερισμού των σπιτιών και των διαμερισμάτων, οπότε πριν να προσδιορίσετε την αγορά, μελετήστε λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά της δουλειάς τους.

Χαρακτηριστικά συστημάτων εξαναγκασμένου εξαερισμού

Σήμερα, είναι δυνατόν να διασφαλιστεί η ροή καθαρού αέρα στα δωμάτια λόγω πολλών μηχανισμών. Ο εξαερισμός στο σπίτι μπορεί να τροφοδοτεί και να εξάγει (πρόκειται για ενιαίες εγκαταστάσεις που δεν απαιτούν πρόσθετο εξοπλισμό), προσλήψεις, και λόγω της λειτουργίας του κλιματιστικού καναλιού.

Σύμφωνα με τις συστάσεις των ειδικών, είναι τα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής που μπορούν να εξασφαλίσουν τον καλύτερο εξαερισμό των οικιακών χώρων. Αυτό το σχέδιο είναι ένα σύστημα που αποτελείται από ένα ανεμιστήρα (με μόνωση θορύβου περίβλημα μειώνει τον όγκο εργασίας του), μονάδα αυτοματισμού, καθώς και ειδικά φίλτρα και αισθητήρες που επηρεάζουν την ποιότητα της εργασίας.

Όταν ένα τέτοιο σύστημα είναι απενεργοποιημένο, ο ψυχρός αέρας δεν εισέρχεται στο δωμάτιο, καθώς ένας ειδικός αποσβεστήρας στο περίβλημα εμποδίζει την περαιτέρω εξάπλωσή του.

Χάρη στη λειτουργία των συστημάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής, είναι δυνατόν να παρέχεται ένας πλήρης καθαρισμός του αέρα στο δωμάτιο. Ορισμένες ποικιλίες τέτοιων σχεδίων επιτρέπουν και θερμαίνουν τον αέρα εάν είναι απαραίτητο.

Το πρότυπο εξαναγκασμένο σχέδιο περιλαμβάνει έναν ανεμιστήρα, επομένως είναι ανενεργό σε δωμάτια με μεγάλες παραμέτρους. Παρ 'όλα αυτά, σε μικρούς χώρους μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει τις διαδικασίες καθαρισμού του αέρα και την απομάκρυνση επιβλαβών ουσιών.

Ο σύνθετος εξαερισμός παρέχει παρόμοια στοιχεία, αλλά δεν είναι τοποθετημένα σε κοινό περίβλημα. Κατά κανόνα, Ο ανεμιστήρας, τα φίλτρα και άλλα εξαρτήματα τέτοιων συστημάτων τοποθετούνται ξεχωριστά.

Η μέση ισχύς ενός τέτοιου συστήματος εξαερισμού μπορεί να ποικίλει σημαντικά, ξεκινώντας από 80 έως 7 χιλιάδες κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Ένας άλλος τρόπος εξαερισμού - κλιματιστικά τύπου καναλιών - δεν διαφέρουν στις υψηλές επιδόσεις. Κατά μέσο όρο, θα βοηθήσουν να καθαρίσετε περίπου το 20% του αέρα στο δωμάτιο. Πρόσθετα φίλτρα, καθώς και θερμαντικά μπλοκ θα βοηθήσουν στην επίλυση μερικών από τις δυσκολίες που σχετίζονται με τη λειτουργία τους.

Είναι δυνατό να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού, κατασκευάζοντας μια ελκυστική δομή και απευθείας στην περιοχή του παραθύρου. Στο προφίλ παραθύρου, βαλβίδες τροφοδοσίας είναι συνδεδεμένες, και στους ανιχνευτές ορυχείων και υγρασίας. Με αυξανόμενα επίπεδα υγρασίας, οι ενσωματωμένοι ανεμιστήρες θα ενεργοποιηθούν αυτόματα και ο αέρας στο δωμάτιο θα καθαριστεί. Μέσα από τις βαλβίδες που είναι εγκατεστημένες στα παράθυρα, ο φρέσκος αέρας θα εισέλθει στο σπίτι σας.

Δεν υπάρχουν σαφή κριτήρια που να καθορίζουν ποιος τύπος καταναγκαστικού βυθίσματος βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε ένα σπίτι ή διαμέρισμα.

Αλλά αν θέλετε να πάρετε ένα αποτελεσματικό αποτέλεσμα - καθοδηγείται από τις ακόλουθες συστάσεις:

 • για δωμάτια 1- και 2 δωματίων υπάρχουν αρκετοί κουκούλες με παραγωγικότητα 200-300 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
 • σε διαμερίσματα με μεγάλο αριθμό δωματίων, η έξοδος μιας τέτοιας κουκούλας πρέπει να είναι περίπου 350-500 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
 • οι δείκτες στατικής πίεσης για διαμερίσματα με 2-3 δωμάτια πρέπει να υπερβαίνουν τα 400 Pa.

Αξίζει να σημειωθεί Τα χαρακτηριστικά εγκατάστασης και λειτουργίας τέτοιων αποσπασμάτων ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τον προορισμό τους.

Ας μιλήσουμε για το πώς να συνδέσετε ένα σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού σε δωμάτια όπου αυτή η προσέγγιση θεωρείται η πιο κοινή - στο μπάνιο και στην κουζίνα.

Σύνδεση σε ένα διαμέρισμα

Κατά την εγκατάσταση ενός αναγκαστικού κουκούλα στην κουζίνα σκεφτείτε τον τρόπο τροφοδοσίας σε ένα τέτοιο σύστημα. Υπάρχουν δύο αποτελεσματικοί τρόποι: Στην πρώτη περίπτωση, γίνεται η σύνδεση απευθείας στο κιβώτιο τροφοδοσίας, στο δεύτερο - το σύστημα τροφοδοτείται μέσω μιας πρίζας.

Εάν μένετε στην πρώτη επιλογή - προγραμματίστε εκ των προτέρων την κύρια εργασία. Μόνο μετά την πραγματοποίηση των απαραίτητων επικοινωνιών, είναι δυνατή η έναρξη της στερέωσης του συστήματος και η επιλογή των μηχανισμών εξαγωγής.

Η εγκατάσταση δεν θα προκαλέσει πάρα πολύ δυσκολία: οι οπαδοί αυτού του τύπου είναι αρκετά μικρά, καθώς και όλα τα συνοδευτικά στοιχεία, καθώς και σχετικά με τις δυνατότητες της στερέωσής τους μπορεί, αν χρειαστεί, να μάθουν για τους συμβούλους με περισσότερες λεπτομέρειες. Κατά κανόνα, η σχάρα ανεμιστήρα στερεώνεται στον τοίχο με βίδες.

Για να εγκαταστήσετε αναγκαστική σχεδίαση στο μπάνιο, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια σχάρα με ανεμιστήρα στη θύρα εξάτμισης. Είναι ήδη στο δωμάτιο, έτσι δεν χρειάζεται να κάνετε επιπλέον τρύπες στον τοίχο. Πρέπει να παρέχεται τροφοδοσία ρεύματος στην περιοχή τοποθέτησης του ανεμιστήρα. Οι περισσότεροι ανεμιστήρες έχουν τυποποιημένα μεγέθη, αλλά σε κάθε περίπτωση βεβαιωθείτε ότι η περιοχή της τρύπας στον τοίχο δεν χρειάζεται να προσαρμοστεί στις παραμέτρους αυτού του σχεδιασμού.

Επειδή ο εξοπλισμός εξαερισμού που προορίζεται για το μπάνιο πρέπει να λειτουργεί αποτελεσματικά ακόμη και σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, επιλέξτε προσεκτικά το κατάλληλο μοντέλο. Οι ανεμιστήρες με ειδικές σήμανση IPx4 είναι κατάλληλοι για εσάς. Οι ειδικοί συστήνουν την επιλογή εξοπλισμού με την παρουσία βαλβίδων ελέγχου, έτσι ώστε ο μολυσμένος αέρας ή δυσάρεστη οσμή από την κουζίνα και άλλες περιοχές να μην εισέρχονται στο μπάνιο.

Έλεγχος στραγγαλισμού στην καμινάδα

Το υποχρεωτικό βύθισμα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο του βυθίσματος στην καμινάδα. Τις περισσότερες φορές αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται σε ιδιωτικές κατοικίες: το πάχος της διατομής του σωλήνα επηρεάζει την ισχύ ωστικής.

Εάν, ωστόσο, αυξάνεται το τμήμα του σωλήνα, ο ψυχρός αέρας μπορεί να εισέλθει στο δωμάτιο μέσω της καμινάδας, πράγμα που θα αποτρέψει την εξάπλωση της ελεύθερης εξάτμισης των προϊόντων καύσης. Αυτό υποδηλώνει ότι δεν μπορεί πάντα να είναι αποτελεσματική η ανεξάρτητη ρύθμιση της πρόσφυσης. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που επηρεάζουν την ανάπτυξη ή τη μείωση της ώθησης σε αυτές τις εγκαταστάσεις και η εξαναγκασμένη εξάτμιση της καμινάδας μπορεί να βοηθήσει.

Ο σχεδιασμός που προορίζεται για την καμινάδα είναι σχεδόν ο ίδιος με τους ανεμιστήρες καυσαερίων που περιγράφονται παραπάνω. Ο ανεμιστήρας καπνού πάρα πολύ λειτουργεί με βάση την ηλεκτρική ενέργεια και αφαιρεί αυτόματα τον καπνό από το κανάλι, εντείνοντας την έλξη στο δωμάτιο.

Είστε πεπεισμένοι ότι σε πολλές περιπτώσεις η σύνδεση του αναγκαστικού σχεδίου μπορεί να είναι σχεδόν η μόνη διέξοδος από το πρόβλημα του καθαρισμού του αέρα σε ένα απομονωμένο δωμάτιο. Τέτοιες κατασκευές μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε ιδιωτικά όσο και σε πολυκατοικίες.

Δεδομένου ότι η αγορά και η επαγγελματική εγκατάσταση των υποχρεωτικών συστημάτων εξάτμισης μπορεί να είναι δαπανηρή, μπορείτε να μελετήσετε ανεξάρτητα τα χαρακτηριστικά τους: προτείνουμε να παρακολουθήσετε ένα βίντεο που θα σας ενημερώσει για ορισμένες πτυχές τέτοιων έργων.

Επιλέγοντας τον καλύτερο ανεμιστήρα εξαγωγής - οικιακή ή βιομηχανική;

Εγκατάσταση του ανεμιστήρα στην κουκούλα

Ο αναγκαστικός αερισμός των χώρων οργανώνεται λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά και τις συνθήκες λειτουργίας του. Εάν υπάρχει ανάγκη απομάκρυνσης του αέρα εξαγωγής που περιέχει ατμούς, σκόνη ή άλλες επιβλαβείς αναρτήσεις, χρησιμοποιείται σύστημα εξαερισμού. Συγκεκριμένα, αυτή η μέθοδος είναι σημαντική όπου είναι απαραίτητο να αποκλειστεί η εξάπλωση του μολυσμένου αέρα σε γειτονικούς ή παρακείμενους χώρους και οικόπεδα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, καθίσταται πιο αποτελεσματική ενσωμάτωση κουκούλα, δεδομένου ότι παράλληλα με την απόσυρση των ανεπιθύμητων συστατικών υπάρχει κάποια υποπίεση αέρα, προκαλώντας την πίεση στο θάλαμο μειώνεται, προκαλώντας εισροή των γύρω περιοχών του κτιρίου, εξαλείφοντας την εξάπλωση των ρευμάτων αποβλήτων. Η σωστή επιλογή και εγκατάσταση του ανεμιστήρα, η οργάνωση της πιο αποτελεσματικής εργασίας γίνεται ένα σημαντικό ζήτημα.

Τύποι ανεμιστήρων εξαγωγής

Οι ανεμιστήρες που χρησιμοποιούνται για το σχέδιο, πρώτα απ 'όλα υποδιαιρούνται σε εγχώρια και βιομηχανική. Πρόκειται για δύο μεγάλες ομάδες συσκευών που λειτουργούν με εντελώς διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας και συνθήκες. Επιπλέον, το επίπεδο ευθύνης για τις οικιακές και τις βιομηχανικές απορροφητήρες δεν μπορεί να συγκριθεί, στην πρώτη περίπτωση, η μέγιστη απειλή είναι η εμφάνιση δυσάρεστων οσμών, την υγρασία και άλλες ανεπιθύμητες αισθήσεις. Στη δεύτερη περίπτωση η κακή απόδοση της κουκούλας μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα, δηλητηριάσεις, εκρήξεις και άλλα εξαιρετικά σοβαρά περιστατικά που απειλούν τον τεχνολογικό κύκλο, την κατάσταση του εξοπλισμού, την υγεία και τη ζωή του προσωπικού.

Το δεύτερο, όχι λιγότερο σημαντικό χαρακτηριστικό, στο οποίο είναι δυνατό να χωριστούν οι οπαδοί, είναι το δικό τους δομή. Χρησιμοποιούνται:

Αξονικοί ανεμιστήρες YWF (K) με προστατευτική μάσκα

Αξονικοί ανεμιστήρες YWF (K) με πάνελ τοίχου

Αξονικοί ανεμιστήρες YWF (K) στο κέλυφος με φλάντζες

Ο ανεμιστήρας ακτινωτός ВР 80-75 №20

Ο ανεμιστήρας ακτινωτός ВР 80-75 №2,5

Αισθητήρας VR 80-75 № 3,15

Και οι δύο αξονικοί και ακτινικοί ανεμιστήρες έχουν ένα αριθμό μεγεθών (αριθμών) που δείχνουν το μέγεθος της συσκευής, ειδικότερα - τη διάμετρο της πτερωτής. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα σχεδιασμού, είναι δυνατό να επιλέξετε ένα μοντέλο του ανεμιστήρα που να ταιριάζει με τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου τμήματος, των χώρων ή άλλων συνθηκών με τον βέλτιστο τρόπο.

Πώς να επιλέξετε έναν οικιακό ανεμιστήρα εξαγωγής

Οι παρακάτω παράγοντες επηρεάζουν την επιλογή των εγχώριων οπαδών:


Το μέγεθος του δωματίου καθορίζει την απόδοση της συσκευής. Εδώ είναι απαραίτητο να γίνει ένας μικρός υπολογισμός - για να προσδιοριστεί ο όγκος του δωματίου, δηλ. υπολογίστε το προϊόν της περιοχής στο ύψος της οροφής. Ο λαμβανόμενος όγκος πολλαπλασιάζεται με την ισοτιμία του αέρα - μια τιμή που δείχνει πόσες φορές μέσα σε μια ώρα ο αέρας θα πρέπει να αλλάξει εντελώς στο δωμάτιο.

Η συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα

Για κάθε τύπο χώρου, η πολλαπλότητα θα είναι διαφορετική και επομένως είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε τον σκοπό της αίθουσας. Έτσι, για την κουζίνα η πολλαπλότητα είναι υψηλή - από 10 έως 12 (σε ορισμένες πηγές αναφέρεται 15) φορές μέσα σε μία ώρα. Για τα μπάνια η πολλαπλότητα είναι χαμηλότερη και είναι από 3 έως 8 φορές την ώρα. Η ένταση του δωματίου πολλαπλασιάζεται με την πολλαπλότητα, με αποτέλεσμα την υπολογισμένη απόδοση του ανεμιστήρα.

Παραγωγικότητα

Είναι απαραίτητο να γίνει διάκριση μεταξύ της εκτιμώμενης παραγωγικότητας και της πραγματικής παραγωγικότητας. Κατά την επιλογή μιας συσκευής, πρέπει να αυξήσετε σχεδιαστική παραγωγικότητα κατά 15-20%, έτσι ώστε να υπάρχει ένα απόθεμα εξουσίας για μια έκτακτη ανάγκη. Επιπλέον, ο πόρος του ανεμιστήρα δεν είναι άπειρος, οπότε το απόθεμα θα συμβάλει στην παράταση της διάρκειας ζωής της συσκευής.

Το μέγεθος του αγωγού εξαερισμού

Το μέγεθος του αεραγωγού είναι σημαντικό επειδή οι περισσότεροι οικιακοί ανεμιστήρες έχουν αξονική κατασκευή, και σε σχήμα που μοιάζουν περισσότερο με συσκευές καναλιών. Εάν η διάμετρος του πτερυγίου και του περιβλήματος είναι πολύ μεγαλύτερη από την οπή εξαερισμού, τότε η εγκατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη ή και αδύνατη. Επομένως, πριν πάτε στο κατάστημα, θα πρέπει να μετρήσετε το ύψος του ανοίγματος εξαερισμού, ώστε να μην έχετε ένα μοντέλο που δεν είναι κατάλληλο για διαστάσεις.

Επιλογή ανεμιστήρων βιομηχανικής εξαγωγής

Για την επιλογή βιομηχανικών συστημάτων εξαερισμού Απαιτείται ένας πολύ πιο περίπλοκος υπολογισμός. Λαμβάνεται υπόψη:


Η διαδικασία υπολογισμού για τέτοιες συσκευές είναι διαθέσιμη μόνο σε ειδικούς, αλλά αν είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρονικούς υπολογιστές για να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε γρήγορα τα δεδομένα που χρειάζεστε. Για να αποσαφηνιστεί ή να επαληθευτεί η ορθότητα του υπολογισμού, συνιστάται η επανάληψη του αποτελέσματος σε έναν άλλο ηλεκτρονικό υπολογιστή (υπάρχουν πολλά από αυτά στο Διαδίκτυο).

Τα υπολογισθέντα δεδομένα παρέχουν τη βάση για την επιλογή ενός έτοιμου ανεμιστήρα από πίνακες ή καταλόγους. Σε αυτή την περίπτωση, δεν απαιτείται απόθεμα, επιλέγεται η συσκευή που βρίσκεται πλησιέστερα στα χαρακτηριστικά.

Προετοιμασία, προκαταρκτικές ενέργειες

Πριν ξεκινήσετε την άμεση εγκατάσταση του ανεμιστήρα, κάντε τα εξής:


Όλες αυτές οι ενέργειες εκτελούνται σύμφωνα με το σχεδιασμό του ανεμιστήρα, τη διαμόρφωση και τις διαστάσεις του.

Κανόνες εγκατάστασης οικιακών ανεμιστήρων

Εγκατάσταση των εγχώριων οπαδών, για όλες τις φαινομενική απλότητά του, έχει κάποιες αποχρώσεις, τη γνώση και τα αρχεία τα οποία θα παρέχουν τη σωστή εγκατάσταση και λειτουργία υψηλής ποιότητας. Ας εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες:

Εγκατάσταση αξονικών κατασκευών

Η εγκατάσταση των αξονικών ανεμιστήρων αποτελεί μια ορισμένη πολυπλοκότητα μόνο από την άποψη της σύνδεσης στο ηλεκτρικό δίκτυο. Από μόνη της η εγκατάσταση είναι απλή - το κάλυμμα του ανεμιστήρα εισάγεται στον αγωγό εξαερισμού μέχρι να σταματήσει, οι βίδες του περιβλήματος βιδώνονται στον τοίχο. Υπάρχουν δύο τρόποι σύνδεσης:


Η συσκευή συνδέεται παράλληλα με τις συσκευές φωτισμού.

Τοποθέτηση ακτινικών ανεμιστήρων

Ακτινοβολικοί ανεμιστήρες για οικιακούς απορροφητήρες είναι λιγότερο συχνές. Σε διαμερίσματα είναι άβολα - χρειάζονται αρκετό χώρο και ξεχωρίζουν στον τοίχο. Αλλά σε ιδιωτικά σπίτια, σπίτια είναι αρκετά βολικό και συχνά χρησιμοποιείται ως κουκούλα. Μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιοδήποτε σημείο όπου είναι βολικό, ειδικά αν ο αγωγός εξαερισμού δεν είναι ενσωματωμένος στον τοίχο, αλλά βρίσκεται στην επιφάνεια. Στη συνέχεια, ο ίδιος ο ανεμιστήρας μπορεί να τοποθετηθεί στην πιο κατάλληλη θέση για να φτάσει ένα κανάλι εξόδου στη γραμμή εξαερισμού στο σπίτι, και την αναρρόφηση τοποθετείται στην πιο βολική τοποθεσία - κοντά σε ένα φούρνο μαγειρέματος, που συνδέεται με την ομπρέλα πάνω της, για να φέρει στο μπάνιο, κ.λπ.

Συνδέεται καλύτερα ο ακτινικός ανεμιστήρας μέσω του αυτοματισμού του. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να το εγκαταστήσετε στην πλακέτα διανομής, να το τροφοδοτήσετε από το δίκτυο, να μεταφέρετε το καλώδιο στη συσκευή και να το συνδέσετε. Η εκκίνηση μπορεί να γίνει με το χέρι ή με τη βοήθεια μιας αυτόματης μονάδας ελέγχου, η οποία περιλαμβάνει μια συσκευή με το σήμα ενός ειδικού αισθητήρα.

Η συναρμολόγηση πραγματοποιείται στην πλατφόρμα ή στα στηρίγματα του ανεμιστήρα - ανάλογα με το σχεδιασμό του. Κατά την εγκατάσταση Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η μέγιστη σιωπηρή λειτουργία, που επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση παρεμβυσμάτων από μαλακό ελαστικό, τσόχα, αφρό και άλλα ηχομονωτικά υλικά.

Εγκατάσταση μοντέλων οροφής

Τοποθετούνται ανεμιστήρες οροφής συνήθως σε ιδιωτικές κατοικίες, όπου είναι δυνατό να εξαερωθεί μέσω πλάκας οροφής και να τοποθετηθεί ένας αγωγός εξαερισμού στη σοφίτα. Σε τέτοιες περιπτώσεις έρχεται μέθοδο παρόμοια ανεμιστήρα εγκατασταθεί στη θέση τοίχωμα -να εγκατασταθεί προηγουμένως παρασκευασθέν ανεμιστήρα εξαερισμού, ελέγχονται κοντά τοποθέτηση στην οροφή, έφερε τρύπες για τα ούπα και στερεώνεται στην οροφή. Τα καλώδια μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσα από τη σοφίτα και ξεχωριστό τρύπα στο πίσω δωμάτιο, για να Stroebe για άλλη μια φορά δεν οροφής.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι απαραίτητο να κατασκευαστεί μια δομή στήριξης, η οποία να έχει ύψος ίσο με το κενό μεταξύ της επένδυσης τάνυσης (αρθρωτής) και της πλάκας οροφής. Η συναρμολόγηση πραγματοποιείται μέσω μιας οπής που γίνεται στον ιστό και έχει διάμετρο ίση με τη διάμετρο του κυλινδρικού περιβλήματος. Ο ανεμιστήρας τοποθετείται σε μια πλατφόρμα στήριξης, προσκολλημένη στην πλάκα οροφής, μέσω της οποίας εισάγεται κανάλι αέρα μέσω του ανώτερου επιπέδου. Είναι καλύτερο να διδαχθούν οι ειδικοί με το φύλλο εφελκυσμού, αφού η κοπή της οπής απαιτεί προκαταρκτική τοποθέτηση του δακτυλίου στεγανοποίησης, πράγμα που απαιτεί ορισμένες γνώσεις και δεξιότητες.

Εγκατάσταση βιομηχανικού βαρέως εξοπλισμού

Εγκαθίστανται βιομηχανικοί ανεμιστήρες σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις. Για την τοποθέτησή τους, απαιτείται να δημιουργήσουν μια σταθερή βάση από σκυρόδεμα με σταθεροποιημένα μπουλόνια αγκύρωσης. Ορισμένα μοντέλα, που παράγεται από 1 (στροφείο φυτευτούν άμεσα στον άξονα του κινητήρα) μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα συγκολλημένο μαξιλάρι τοποθετηθεί στον τρόπο προβόλου τοίχο. Η βάση πρέπει να είναι επίπεδη, αυστηρά οριζόντια και σταθερή.

Radial

Εγκατάσταση βαρέων ακτινωτών ανεμιστήρων παράγεται είτε στη βάση με παρεμβύσματα από καουτσούκ, είτε σε απομονωτές κραδασμών με ελατήρια, Είναι δυνατόν να αποκλειστεί ο κίνδυνος καταστροφής μιας βαριάς δομής σε περίπτωση ανισορροπίας του ανεμιστήρα. Με τη βοήθεια γερανού, ο ανεμιστήρας ανεβαίνει πάνω στην πλατφόρμα (ή σύρεται μέσω καλωδίων σε τοίχο) και τοποθετείται προσωρινά σε ξύλινα μαξιλάρια. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τους ελαστικούς ή τους δονητικούς μονωτήρες, σηκώστε ξανά τη συσκευή και χαμηλώστε την απαλά ώστε οι άγκυρες να εισέρχονται στις οπές στερέωσης που βρίσκονται στο πλαίσιο στήριξης. Ελέγξτε την ακρίβεια της εγκατάστασης, την ευθυγράμμιση της συσκευής με άλλα στοιχεία του συστήματος εξαερισμού και στερεώστε τον ανεμιστήρα με παξιμάδια στις άγκυρες.

Αξονική

Αξονικοί ανεμιστήρες για βιομηχανική χρήση εγκαθίστανται σε ανοίγματα τοίχων. Η εγκατάσταση αποτελείται από τα εξής:


Για αξονικές συσκευές που εξέρχονται προς τα έξω, είναι απαραίτητο να είναι εξοπλισμένες με βαλβίδες, οι οποίες εξασφαλίζουν ότι το άνοιγμα είναι κλειστό κατά τη διάρκεια της διακοπής του ανεμιστήρα. Οι βαλβίδες πρέπει να λειτουργούν από μια ειδική εσωτερική μονάδα.

Ανεμιστήρας εξάτμιση η υψηλή πίεση αντικαθιστά επιτυχώς τους εξαντλητές καπνού ή τους φυσητήρες.

Ωστόσο, το μπάνιο είναι εγκατεστημένο εξάτμιση οπαδούς, Να επιταχυνθεί η διαδικασία απομάκρυνσης του υγρού αέρα και να εξασφαλιστεί η απουσία μούχλας ή μύκητας.

Γενικοί κανόνες για την επιλογή της προσφοράς -εξάτμιση ανεμιστήρα τύπου BP. Εάν επιλέξετε ένα τυπικό μέγεθος ανεμιστήρα, συνήθως προτιμάται η επιλογή της μονάδας.

Τύποι ανεμιστήρων για εξαγωγή και ποιος παραγωγός επιλέγει: επισκόπηση και σύγκριση

Δεν είναι μυστικό ότι σε καμία κατοικείται μόνιμα επίπεδη, ως αποτέλεσμα των ζωτικών διεργασιών των κατοίκων της, μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό οσμές ή υγρασία, που μπορεί να κάνει την διαμονή στο δωμάτιο δεν είναι το πιο άνετο. Για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων αναπτύχθηκαν ανεμιστήρες εξάτμισης. Σχετικά με το τι είναι ο ανεμιστήρας για τέντωμα και τι είδους είναι, θα μιλήσουμε σήμερα.

Τι είναι αυτό και πώς λειτουργεί;

Ο ανεμιστήρας καυσαερίων είναι μια ηλεκτρική συσκευή σχεδιασμένη για την εξάλειψη δυσάρεστων οσμών και υγρού αέρα από το δωμάτιο. Συνήθως, αυτοί οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι στην κουζίνα, στο μπάνιο ή στην τουαλέτα.

Αρχή λειτουργίας

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι οικιακοί ανεμιστήρες εξάτμισης παράγονται με τη μορφή αξονικών μοντέλων - ο τροχός με λεπίδες βρίσκεται στον άξονα του ηλεκτροκινητήρα. Ο αέρας στη συνέχεια τραβιέται μέσα στη συσκευή μέσω μιας σχάρας εφοδιασμένης με περσίδες, οι οποίες εμποδίζουν το ρεύμα επιστροφής, στη συνέχεια διέρχεται από τη συσκευή και εκκενώνεται προς τα έξω. Αυτοί οι ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν σε παράθυρα, και με την παρουσία ενός επιπλέον μικρού αγωγού, ορισμένα μοντέλα συσκευών μπορούν να κατασκευαστούν απευθείας στον τοίχο.

Προκειμένου να ξεπεραστεί η αντίσταση των μερικά από τα μακράς ανεμιστήρες αγωγού κατασκευάζονται ως φυγόκεντρες μοτίβα - σε αυτήν την περίπτωση, η πτερωτή κατευθύνει τον αέρα προς τις πλευρές σε ορθή γωνία ως προς τον άξονα του κινητήρα.

Ταυτόχρονα, τα βιομηχανικά αντικείμενα χρησιμοποιούν συχνότερα ακτινικά μοντέλα.

Στις κουζίνες, οι περισσότεροι ανεμιστήρες εξάτμισης συνδέονται με μια συσκευή σύνδεσης εξοπλισμένη με μια ασφάλεια. Στο μπάνιο, ο ανεμιστήρας μπορεί να συνδεθεί με μια είσοδο καλωδίου συνδεδεμένη με τη σειρά του σε μια συσκευή σύνδεσης με μια ασφάλεια από το εξωτερικό. Επιπλέον, ο ανεμιστήρας μπορεί να συνδεθεί στο κύκλωμα φωτισμού και να ελέγχεται από ένα διακόπτη καλωδίου οροφής.

Υπολογισμός ισχύος

Για την αποτελεσματική λειτουργία οποιουδήποτε ανεμιστήρα εξάτμισης απαιτείται ένας κατάλληλος υπολογισμός της ισχύος του. Διαφορετικά, η συσκευή δεν θα είναι σε θέση να αφαιρέσει την απαιτούμενη ποσότητα αέρα από το χώρο που πρόκειται να επισκευαστεί και η αποτελεσματικότητα του ανεμιστήρα θα τείνει στο μηδέν.

Προκειμένου να υπολογιστεί το ελάχιστο απαιτούμενο χωρητικότητα του ανεμιστήρα εξάτμισης, θα πρέπει πρώτα να υπολογιστεί ο όγκος του σερβίρεται δωματίου (ύψος χ πλάτος χ μήκος) και να πολλαπλασιάζεται με τη συνιστώμενη αριθμό αλλαγών αέρα ανά ώρα.

Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η θέση του ανεμιστήρα. Το θέμα είναι ότι ο αέρας που εξαλείφεται από το δωμάτιο πρέπει να αντικατασταθεί εντελώς από φρέσκο ​​αέρα - συνήθως μέσω της πόρτας ή άλλων τμημάτων της κατοικίας. Εάν ο ανεμιστήρας είναι πολύ κοντά σε μια πηγή καθαρού αέρα, δημιουργεί μόνο τοπικό αερισμό και δεν έχει σημαντική επίδραση στον υπόλοιπο αέρα του δωματίου. Μια ιδανική τοποθεσία είναι η θέση απέναντι από την πηγή του αέρα αντικατάστασης, αλλά ταυτόχρονα αρκετά υψηλή για να αντλήσει θερμό αέρα.

Προειδοποίηση: Στην κουζίνα, πρέπει να προσπαθήσετε να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης δίπλα στη σόμπα - αυτό θα επιτρέψει στη συσκευή να αφαιρέσει εύκολα ξένες οσμές που προκύπτουν από το μαγείρεμα.

Σε περίπτωση αμφιβολίας σχετικά με τη σωστή θέση της συσκευής, συμβουλευτείτε έναν ειδικό - μηχανικό θέρμανσης.

Δημοφιλείς κατασκευαστές οικιακών ανεμιστήρων για κουκούλες

Μέχρι σήμερα, οι πιο δημοφιλείς μάρκες οικιακών ανεμιστήρων είναι:

 • Ανεμιστήρες:
  • παραγωγή: Ουκρανία;
  • ανεμιστήρας 100 m3 με ορθογώνια μπροστινή μάσκα.
  • πτερωτή με επτά πέταλα.
  • εγκατάσταση: σε οροφή ή τοίχο.
  • Υλικό της θήκης: ABS πλαστικό;
  • σιωπηρή λειτουργία;
  • κόστος: περίπου 1.500 ρούβλια.
 • Electrolux:
  • παραγωγή: Σουηδία.
  • αισθητήρα υγρασίας;
  • σιωπηρή λειτουργία;
  • υλικό του αμαξώματος και αντικαταστάσιμα πλαίσια: πλαστικό ABS,
  • Χρονοδιακόπτης
  • κόστος: περίπου 2.500 ρούβλια.
 • «SILENT»:
  • παραγωγή: Ισπανία ·
  • σιωπηρή λειτουργία;
  • βαλβίδα αναστροφής πτερυγίου
  • λειτουργεί σε θερμοκρασία έως και +40 βαθμούς.
  • κόστος: περίπου 5 000 ρούβλια.
 • «Ballu»:
  • παραγωγή: Ρωσία ·
  • διάμετρος των καναλιών: 100, 120 και 150 χιλιοστόμετρα.
  • Υλικό της θήκης: ABS πλαστικό;
  • ασφάλειες.
  • πτερωτής υψηλής απόδοσης.
  • κόστος: περίπου 1.500 ρούβλια.
 • Marley:
  • παραγωγή: Γερμανία.
  • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
  • Έλεγχος αφής
  • σιωπηρή λειτουργία;
  • κόστος: περίπου 9 500 ρούβλια.

Τύποι και χαρακτηριστικά

Κανάλι χωρίς θόρυβο

Ένα χαρακτηριστικό τέτοιων συσκευών είναι η τοποθέτησή τους απευθείας στον αγωγό εξαερισμού, που τους επιτρέπει να κρυφτούν από τα μάτια. Οι ανεμιστήρες καναλιών παρέχουν ασφαλή και ήσυχη λειτουργία.

Εγκαταστήστε μια τέτοια συσκευή απευθείας στον τοίχο και η υπόλοιπη τρύπα καλύπτεται με ένα ειδικό πλέγμα. Αυτό αγωγοί έναρξη της, που περνούν μάζας αέρα από τον σερβίρεται χώρο στο σύστημα φιλτραρίσματος, όπου ο αέρας καθαρίζεται και τροφοδοτείται πίσω στο δωμάτιο μέσω των διανομέων.

Οι ανεμιστήρες του καναλιού είναι εύκολο να εγκατασταθούν στο χώρο μεταξύ της αρθρωτής οροφής - αυτός ο ελιγμός σας επιτρέπει να επεκτείνετε σημαντικά τις δυνατότητες του εσωτερικού.

Αξονική

Στους αξονικούς ανεμιστήρες εξάτμισης, ο αέρας κινείται όχι μόνο με φυγοκέντρηση, αλλά παράλληλα με τον άξονα περιστροφής των λεπίδων. Από άλλες τροποποιήσεις συσκευών διακρίνονται από σχετικά απλό σχεδιασμό και χαμηλό επίπεδο θορύβου κατά τη λειτουργία.

Κατά κανόνα, οι αξονικοί ανεμιστήρες τοποθετούνται ως συμπλήρωμα στο κύριο σύστημα εξαερισμού.

Οι ειδικοί διακρίνουν δύο τύπους αξονικών ανεμιστήρων: οικιακών και βιομηχανικών.

Οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται σε αστικά και βιομηχανικά κτίρια όπου κυκλοφορούν αρκετά επιθετικά και εκρηκτικά αέρια.

Για τη συντήρηση χώρων με καθαρό αέρα χωρίς πρόσμειξη ινών, τσιμέντου και άλλων ξένων ουσιών, χρησιμοποιούνται οικιακοί αξονικοί ανεμιστήρες.

Φυγόκεντρο

Ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους ανεμιστήρων που χρησιμοποιούνται σε οικιστικά και βιομηχανικά κτίρια είναι ο φυγοκεντρικός τύπος συσκευών.

Προειδοποίηση: Ο βιομηχανικός φυγοκεντρικός ανεμιστήρας δεν είναι εγκατεστημένος όταν υπάρχουν σωματίδια ινώδους και κολλώδους στον αέρα.

Λόγω των σχεδίων με χύτευση σε στερεά μορφή, οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες χαρακτηρίζονται από αυξημένη αντοχή.

Τέτοιες συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε θερμοκρασίες τόσο χαμηλές όσο -40 ή στους +40 βαθμούς.

Το έργο των φυγοκεντρικών οικιακών ανεμιστήρων βασίζεται στη διάθλαση των μαζών αέρα κατά 90 μοίρες και στη διέλευσή τους μέσω ενός σπειροειδούς τροχού. Αυτός ο τύπος συσκευής απαιτεί την εγκατάσταση ενός σιγαστήρα, ο οποίος θα εξομαλύνει το θόρυβο που εκπέμπεται από αυτά.

Με βαλβίδα ελέγχου

Η βαλβίδα αντεπιστροφής είναι μια ειδική λεπίδα με διάμετρο που μπορεί να μπλοκάρει εντελώς τη μονάδα εργασίας από πίσω. Είναι στερεωμένο ένα τέτοιο κορμό απευθείας στον άξονα του ανεμιστήρα.

Η βαλβίδα είναι διατεταγμένη έτσι ώστε να μην μεταδίδει μία ανάστροφη ζεύξη (αέρας προηγουμένως έλκεται προς τα έξω από το δωμάτιο) ή της ροής του αέρα (από το κανάλι εξαερισμού ή στο δρόμο), μαζί με άλλες ακαθαρσίες.

Όταν η συσκευή είναι ενεργοποιημένη, ανοίγει η βαλβίδα ελέγχου και όταν αυτή είναι απενεργοποιημένη, κλείνει.

Με τον τρόπο που γίνεται η εργασία, η βαλβίδα αντεπιστροφής μπορεί να είναι αυτόματη (συνήθως χρησιμοποιείται σε οικιακούς χώρους) ή να είναι παθητική - δηλαδή να λειτουργεί υπό την επίδραση της ροής αέρα (χρησιμοποιείται λιγότερο συχνά).

Επιπλέον, η βαλβίδα αντεπιστροφής ταξινομείται και από άλλες παραμέτρους:

 • ανά τύπο εγκατάστασης: κάθετη και οριζόντια.
 • ανά τύπο κατασκευής: πλαστικό, σιλικόνη και μέταλλο,
 • σε σχήμα: ορθογώνιο, στρογγυλό και σε μορφή τυφλών.
 • σχετικά με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού: αξονική και φυγοκεντρική.

Έξοδος ανεμιστήρα με χρονοδιακόπτη

Ένας ανεμιστήρας εξοπλισμένος με χρονοδιακόπτη αρχίζει να λειτουργεί αφού το άτομο εισέλθει στο δωμάτιο και ανάψει το φως. Μετά την απενεργοποίηση της λυχνίας η συσκευή λειτουργεί για κάποιο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα, η καθυστέρηση στη λειτουργία της συσκευής μπορεί να ρυθμιστεί σε ευρεία κλίμακα. Οι οπαδοί αυτοί χρησιμοποιούνται τόσο σε οικιστικά όσο και σε δημόσια κτίρια.

Οι τρόποι λειτουργίας για τους χρονοδιακόπτες για τους ανεμιστήρες εξαγωγής είναι δύο:

 1. Η συσκευή αρχίζει να λειτουργεί όταν εμφανίζεται ένα σήμα ελέγχου στο τερματικό, αλλά σβήνει αφού ο χρονοδιακόπτης μετρήσει το χρονικό διάστημα που έχει καθορίσει ο χρήστης μετά την απενεργοποίηση του σήματος ελέγχου.
 2. Η συσκευή λειτουργεί καθ 'όλη τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος μετά την αφαίρεση του σήματος ελέγχου από το τερματικό, με την προϋπόθεση ότι η διάρκεια του είναι πάνω από 90 δευτερόλεπτα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η δεύτερη μέθοδος είναι πιο οικονομική, καθώς επιτρέπει τη μείωση της συχνότητας εμφύσησης των ανεμιστήρων χωρίς την εμφάνιση ειδικής ανάγκης.

Συνδέστε τη συσκευή σύμφωνα με το παρακάτω σχήμα.

Radial

Οι ακτινικοί ανεμιστήρες διαφέρουν από τις άλλες τροποποιήσεις στο σπειροειδές σχήμα του περιβλήματος, μέσα στο οποίο βρίσκεται ο τροχός λεπίδας. Όταν περιστρέφεται ο τροχός, οι μάζες του αέρα κινούνται ακτινικά, συμπιέζονται με φυγοκεντρική δύναμη και εξέρχονται από το περίβλημα.

Οι συμπαγείς διαστάσεις των ακτινικών μοντέλων επιτρέπουν την τοποθέτηση της συσκευής σε σχεδόν οποιοδήποτε αγωγό αέρα.

"Σαλιγκάρι"

Τα αποκαλούμενα εκχυλίσματα σαλιγκαριών είναι διαφορετικά από τους τυπικούς ανεμιστήρες με μεγάλες λεπίδες με μικρές ειδικές λεπίδες.

Η ταχύτητα και η ισχύς λειτουργίας τέτοιων συσκευών μπορεί να διαφέρουν σημαντικά ανάλογα με τον αριθμό των λεπίδων και των παραμέτρων του κινητήρα.

Με σκοπό: ποιος τύπος ανεμιστήρα και ποιος κατασκευαστής πρέπει να επιλέξω;

Στο μπάνιο

Η βέλτιστη λύση για την επιλογή ενός ανεμιστήρα εξάτμισης για μπάνιο θα είναι η αγορά συσκευής με ενσωματωμένο αισθητήρα υγρασίας.

Το πιο δημοφιλές μοντέλο είναι το SILENT-100 CHZ από την Soler Palau. "

Τα διακριτικά χαρακτηριστικά αυτού του μοντέλου είναι:

 • Χρονοδιακόπτης με αναβολή ενεργοποίησης.
 • κατανάλωση ενέργειας: 8 W;
 • παραγωγικότητα: 95 m 3 / ώρα.
 • Επίπεδο ηχητικής πίεσης: έως 26,5 dB (συγκρίσιμο με τον ψίθυρο ενός ατόμου).

Ωστόσο, για ένα μεγάλο μπάνιο (με επιφάνεια μεγαλύτερη από 4 m 2), θα πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο που είναι πιο ισχυρό. Για παράδειγμα, το EAF-150 από την Electrolux. Διαφέρει από τις άλλες συσκευές με αυτόν τον ανεμιστήρα από τις ακόλουθες παραμέτρους

 • παραγωγικότητα: 320 m 3 / ώρα.
 • ισχύς: 25 W;
 • επίπεδο ηχητικής πίεσης: έως 35 dB.

Κουζίνα

Για κουκούλες κουζίνας, πρέπει να επιλέξετε ένα αρκετά ισχυρό μοντέλο που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο ένα αρκετά μεγάλο δωμάτιο, αλλά θα είναι επίσης σε θέση να λειτουργεί σε σχετικά υψηλές θερμοκρασίες χωρίς να παράγει πολύ θόρυβο.

Ένα από τα πιο κατάλληλα μοντέλα ανεμιστήρων για κουκούλες κουζίνας είναι το Wolter KA KATD 225-4 Stb, το οποίο έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • παραγωγικότητα: 2.800 m 3 / h;
 • Επίπεδο ηχητικής πίεσης: έως 59 dB.
 • ισχύς: 75 W;
 • μέγιστη θερμοκρασία μεταφερόμενου αέρα: 120 μοίρες.

Στην τουαλέτα

Ως ανεμιστήρας εξάτμισης, μοντέλο χαμηλού θορύβου SILENT-100 CZ από την προαναφερθείσα εταιρεία Soler Palau. " Αυτή η συσκευή έχει τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • ισχύς: 8 W;
 • παραγωγικότητα: 95 m 3 / ώρα.
 • μη αυτόματη ένταξη.

Στο γκαράζ

Για το γκαράζ, μια εξαιρετική έκδοση του ανεμιστήρα εξάτμισης είναι το μοντέλο STELS 150, το οποίο έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • ισχύς: 126 W.
 • Παραγωγικότητα: 432 m 3 / ώρα.
 • Επίπεδο ηχητικής πίεσης: έως 58 dB.
 • μέγιστη θερμοκρασία μεταφερόμενου αέρα: 40 μοίρες.

Εγκατάσταση: πώς να εγκαταστήσετε σωστά

Η όλη διαδικασία τοποθέτησης του ανεμιστήρα εξάτμισης μπορεί να χωριστεί σε πέντε στάδια:

 • προπαρασκευαστικές ενέργειες ·
 • σύνδεση καλωδίων.
 • θέση των αεραγωγών?
 • εγκατάσταση της δομής ·
 • ελέγξτε τη λειτουργικότητα της συσκευής.

Κατά την εγκατάσταση της συσκευής, πρέπει να θυμάστε ορισμένους συγκεκριμένους κανόνες, συμπεριλαμβανομένων των εξής:

 • η αποτελεσματικότητα του εξαερισμού είναι υψηλότερη εάν υπάρχουν σχισμές στην πόρτα ή υπάρχει μικρό κενό μεταξύ της πόρτας και του κατωφλίου.
 • Ο άξονας του αέρα πρέπει να ελέγχεται για την απόφραξη του.
 • Η εγκατάσταση πραγματοποιείται μόνο αφού η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο.
 • Η δομή θα πρέπει να τοποθετείται στην τρύπα που προορίζεται για αυτό σφιχτά - εάν είναι απαραίτητο, η οπή πρέπει να διευρυνθεί ή να στενεύσει με αφρό συναρμολόγησης.

Διαβάστε τις οδηγίες βίντεο σχετικά με αυτό το θέμα:

Το κόστος των ανεμιστήρων εξάτμισης εξαρτάται από το σκοπό της συσκευής, την ισχύ, την απόδοση και τη διαθεσιμότητα πρόσθετων επιλογών. Η πρακτική δείχνει ότι η μέση τιμή για τα μοντέλα των νοικοκυριών κυμαίνεται γύρω στα δύο ή τρία χιλιάδες ρούβλια. Οι ανεμιστήρες βιομηχανικής χρήσης είναι, φυσικά, πολύ πιο ακριβοί.

Πού να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα για κουκούλες;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα, μπορείτε να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης σε οργανισμούς όπως:

 • LLC "MARLEY-RUS":
  • τοποθεσία: http://www.marley-rus.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Leninsky Prospekt, 15, γραφείο 101?
  • τηλέφωνο: +7 (495) 648-09-20.
 • GC "Rusklimat":
  • site: http://www.rusklimat.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Narvskaya street, house 21;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 777-19-77.
 • First Passage LLC:
  • site: http://mypassage.ru;
  • διεύθυνση: Μόσχα, Skladochnaya street, 6, κτίριο 4, γραφείο 507;
  • τηλέφωνο: +7 (499) 707-88-11.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη, οι ακόλουθες εταιρείες ασχολούνται με την πώληση των ανεμιστήρων εξαγωγής:

 • Διαδικτυακό κατάστημα INTERSTROYVENT:
  • τοποθεσία: http://www.isvent.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Piskarevsky Prospekt, 2, κτίριο 2, γραφείο 215,
  • τηλέφωνο: +7 (812) 633-30-33.
 • OOO VENTS Βορειοδυτικός:
  • τοποθεσία: http://www.vents-spb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Sedov, σπίτι 12, γραφείο 406,
  • τηλέφωνο: +7 (812) 327-32-47.
 • Ολοκληρωμένα συστήματα LLC:
  • site: https://klimatweb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Gromova Street, σπίτι?
  • τηλέφωνο: +7 (812) 309-83-71.

Έτσι, κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα εξάτμισης, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλες οι απαραίτητες παράμετροι του χώρου και οι συνθήκες λειτουργίας της συσκευής. Διαφορετικά, η εγκατάσταση του ανεμιστήρα μπορεί να είναι εντελώς άχρηστη.

Αερισμός για τουαλέτα και μπάνιο: επιλέξτε ανεμιστήρα

Ο εξαερισμός στο σπίτι έχει την ίδια αξία με την παροχή θέρμανσης ή νερού. Το εκχύλισμα στο μπάνιο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του συστήματος εξαερισμού. Το θέμα αυτό πρέπει να προσεγγιστεί πολύ προσεκτικά, δεν υπάρχουν καθόλου ασήμαντες λεπτομέρειες. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τα βασικά στοιχεία του εξαερισμού, θα επιλέξουμε τον σωστό ανεμιστήρα για να σχεδιάσουμε στο μπάνιο και θα το εγκαταστήσουμε.

Είδη εξαερισμού

Ποια είναι η χρήση του εξαερισμού στο μπάνιο;

Μεταξύ των υφιστάμενων απόψεων υπάρχει μια λανθασμένη ιδέα: η κουκούλα για το μπάνιο δεν είναι τόσο σημαντική όσο για άλλα δωμάτια του σπιτιού. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται καν για τη σημασία του εξαερισμού για το μπάνιο και την τουαλέτα. Άλλοι υποθέτουν ότι τα παράθυρα θα επαρκούν για τη βέλτιστη ανταλλαγή αέρα. Φυσικά, αυτές οι ιδέες είναι ριζικά λανθασμένες.

Το εκχύλισμα στο λουτρό λύνει το πρόβλημα της σωστής ανταλλαγής αέρα, επομένως, το μπάνιο δεν θα έχει δυσάρεστες οσμές, και ο αέρας στο δωμάτιο θα είναι φρέσκο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ένα συνδυασμένο μπάνιο.

Η υψηλή υγρασία στο μπάνιο δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες αναπαραγωγής και ανάπτυξης μικροοργανισμών. Η καταστροφή και η μούχλα θα βοηθήσουν ένα σωστά λειτουργικό σύστημα εξαερισμού. Το εκχύλισμα στο μπάνιο βοηθά στην επίτευξη της βέλτιστης θερμοκρασίας και υγρασίας και επίσης διατηρεί τις παραμέτρους στο επιθυμητό επίπεδο.

Το απόσπασμα για το μπάνιο λύνει τα ακόλουθα καθήκοντα:

εμποδίζει το σχηματισμό παρασιτικών μικροοργανισμών (σήψη, μούχλα, μύκητες) ·

Είδη εξαερισμού

Υπάρχουν δύο τύποι συστημάτων εξαερισμού.

Ένα φυσικό εκχύλισμα στο μπάνιο δημιουργείται αφαιρώντας τον παλιό αέρα μέσω του άξονα εξαερισμού. Αυτό το είδος εξαερισμού τοποθετείται στο στάδιο του σχεδιασμού και της οικοδόμησης σπιτιών. Για την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος, απαιτείται καθαρός αέρας μέσω ειδικών ανοιγμάτων στην πόρτα του μπάνιου.

Συμβούλιο. Για να ελέγξετε πόσο καλά λειτουργεί το σύστημα, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα σχέδιο (ανοίξτε την πόρτα ή το παράθυρο) και να φέρετε ένα κομμάτι χαρτί στο πλέγμα εξαερισμού - πρέπει να κολλήσει σε αυτό.

Στις περιπτώσεις που ο απορροφητήρας για το μπάνιο δεν λειτουργεί σωστά ή επαρκώς, ο εξαναγκασμένος αερισμός στο μπάνιο είναι ικανός να διορθώσει την κατάσταση.

Η εξαγωγή που αναγκάζεται στο μπάνιο δημιουργείται με τη χρήση ειδικών συσκευών - ανεμιστήρων.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητος ο τεχνητός αερισμός;

Ο τεχνητός αερισμός είναι απαραίτητος, με σωστή φυσική λειτουργία, εάν παρατηρήσετε:

σκουριά σε σωλήνες ή μεταλλικά προϊόντα.

συμπύκνωμα στους τοίχους, το παράθυρο, τα αντικείμενα.

σημάδια εμφάνισης (μαύρες κουκίδες) ή έντονη σήψη, μούχλα.

Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός που είναι εγκατεστημένος στο μπάνιο επιπλέον του φυσικού μειώνει σημαντικά τις βλαβερές συνέπειες της υψηλής υγρασίας. Αυτό έχει θετική επίδραση στην κατάσταση και τη διάρκεια ζωής των οικιακών συσκευών που είναι εγκατεστημένες στο δωμάτιο. Σας επιτρέπει να διατηρείτε τις οροφές και τους τοίχους πιο μακριά σε μια παρθένα κατάσταση μετά από επισκευή.

Ταξινόμηση των οπαδών

Οι ανεμιστήρες για το μπάνιο ταξινομούνται σύμφωνα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • στη θέση του στοιχείου εργασίας: εναέρια ή κανάλι. Οι ανεμιστήρες οροφής για το μπάνιο είναι σταθεροί στην είσοδο του άξονα εξαερισμού. Η εγκατάσταση τους είναι απλή και προσβάσιμη. Η κύρια εργασία των ανεμιστήρων καναλιών λαμβάνει χώρα μέσα στους αγωγούς αγωγών. Οι δίαυλοι ανεμιστήρων για το μπάνιο σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα πλήρες σύστημα εξαερισμού που συνδυάζει πολλά ή όλα τα δωμάτια στο σπίτι. Η δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος συμβαίνει κατά τη διάρκεια της κατασκευής.
 • στο χώρο εγκατάστασης: οροφή, τοίχος, οροφή. Το ανώτατο όριο, κατά κανόνα, είναι ανεμιστήρες καναλιών και τοίχου - εναέριοι. Οι ανεμιστήρες οροφής αποτελούν ένα ολόκληρο συγκρότημα αερισμού ανεφοδιασμού και εξαγωγής, το οποίο τοποθετείται κάτω από την οροφή του σπιτιού.
 • με την αρχή της δράσης: λοβωτά, φυγοκεντρικά. Τα Lobate, με τη σειρά τους, χωρίζονται σε αξονικά και ακτινικά. Η αρχή των ανεμιστήρων λεπίδων είναι η αφαίρεση του αέρα εξαγωγής περιστρέφοντας τις λεπίδες ή στην περίπτωση ενός ακτινικού ανεμιστήρα - χρησιμοποιώντας λεπίδες. Φυγοκεντρικές κουκούλες για την εργασία τουαλέτας και του μπάνιου δημιουργώντας μια φυγόκεντρη δύναμη μέσα στον ανεμιστήρα.
 • με την παρουσία πρόσθετων λειτουργιών: βαλβίδα ελέγχου για εξαερισμό, υγρόμετρο, χρονοδιακόπτη ύπνου, αισθητήρα κίνησης. Το υγρόμετρο σάς επιτρέπει να ενεργοποιείτε αυτόματα την κουκούλα στο μπάνιο για μια δεδομένη ρύθμιση υγρασίας. Ο χρονοδιακόπτης ρυθμίζει το χρόνο διακοπής του καπό. Ο αισθητήρας κίνησης εκκινεί τον ανεμιστήρα όταν το άτομο εισέρχεται στο μπάνιο.
 • με τη μέθοδο της συμπερίληψης: μηχανική ή αυτόματη. Οι μηχανικοί ανεμιστήρες έχουν είτε ένα ξεχωριστό κουμπί λειτουργίας είτε είναι ενεργοποιημένοι μαζί με το φως στο μπάνιο. Οι αυτόματες εξαεριστήρες περιλαμβάνονται με τις παραμέτρους που, π.χ., όταν ένα άτομο μπαίνει στο δωμάτιο, η υγρασία υπερβαίνει το όριο, δίνει το έναυσμα ενεργοποιήσετε αισθητήρα φωτός.

Η βαλβίδα αντεπιστροφής για εξαερισμό μπορεί να παρέχεται με ανεμιστήρα ή μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά.

Η βαλβίδα αποτρέπει τη διείσδυση του αέρα πίσω στο μπάνιο, κάτι που είναι σημαντικό κατά την κρύα εποχή. Μια πλαστική βαλβίδα ελέγχου για τον εξαερισμό είναι απαραίτητη για το σύστημα αγωγών αγωγών, έτσι ώστε το μπάνιο να μην μυρίζει από την κουζίνα ή την τουαλέτα.

Πώς να επιλέξετε τους σωστούς ανεμιστήρες για την τουαλέτα και το μπάνιο

Για να επιλέξετε τον ανεμιστήρα για την τουαλέτα και το μπάνιο είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του έργου του. Πρώτον, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την απαιτούμενη έξοδο της κουκούλας. Για να γίνει αυτό, η ένταση του δωματίου * (πολλαπλασιάζεται) με τον αριθμό των αλλαγών αέρα. Για το συνδυασμό μπάνιο και τουαλέτα η τιμή - 10, Μπανιέρα - 8. Περαιτέρω, εάν ο αριθμός των ανθρώπων σε μια οικογένεια έως 3, 6 *, περισσότερο 3 - πολλαπλασιάζεται με 8. Συνιστάται να αγοράσει τους οπαδούς για το μπάνιο με χωρητικότητα αποθεματικού, δηλαδή ελαφρώς πιο ισχυρό από το αποτέλεσμα. Ο υπολογισμός της απόδοσης πρέπει να γίνει για τη σωστή επιλογή του ανεμιστήρα. Διαφορετικά, η εγκατάσταση μιας ασθενούς εκχύλισης δεν θα παράγει το επιθυμητό αποτέλεσμα, και πάρα πολύ ισχυρό - θα είναι πάνω ψύχεται το δωμάτιο.

Ο αριθμός θορύβου είναι ένα σημαντικό κριτήριο κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα. Κατά τη λειτουργία, η συσκευή δημιουργεί δύο τύπους θορύβου: εξαιτίας της μετακίνησης λεπίδων ή της φυγοκεντρικής δύναμης και λόγω της δόνησης του συστήματος. Ο θόρυβος στα 35 - 40 dB αρχίζει να ερεθίζει το νευρικό σύστημα ενός ατόμου. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, ένας ανεμιστήρας για ένα μπάνιο είναι αθόρυβος - ο όγκος λειτουργίας του είναι μόνο 20-25 dB, για σύγκριση είναι ο όγκος ενός ψίθυρου.

Ο ανεμιστήρας εξάτμισης χωρίς θόρυβο για το μπάνιο έχει διάφορα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, λόγω των οποίων μειώνεται το επίπεδο θορύβου. Πρώτα απ 'όλα, αυτή είναι η παρουσία απομονωτών κραδασμών και υλικού μεγαλύτερης πυκνότητας, λόγω του οποίου επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η θέση τοποθέτησης του ανεμιστήρα και ο τύπος του επηρεάζουν επίσης την ποσότητα του θορύβου. Για παράδειγμα, ένας ανεμιστήρας χωρίς θόρυβο για έναν τύπο αγωγού μπάνιου εγκατεστημένο στην οροφή θα δημιουργήσει λιγότερο θόρυβο λόγω του γεγονότος ότι το σύστημά του βρίσκεται μέσα στον αγωγό.

Έχουν αυξηθεί οι επιδόσεις ασφαλείας. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει προστασία από την υγρασία και τυχαία πιτσιλιές νερού. Επιπλέον, λειτουργούν υπό μειωμένη τάση. Αυτό το χαρακτηριστικό παίζει σημαντικό ρόλο: σε περίπτωση βραχυκυκλώματος, μια τάση έως και 25 volt δεν θα προκαλέσει ηλεκτροπληξία.

Η κουκούλα για την τουαλέτα έχει παρόμοιο σχέδιο με κουκούλα για το μπάνιο. Χαρακτηριστικά είναι η μικρότερη ισχύς και η διάμετρος του ανεμιστήρα. Εάν η μέση απόδοση του ανεμιστήρα του μπάνιου είναι 100 m³ / h, η κουκούλα για την τουαλέτα μπορεί να λειτουργεί με χωρητικότητα 50 m³ / h.

Κατά την αγορά ενός ανεμιστήρα, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • δείκτης απόδοσης ·
 • αριθμός θορύβου.
 • ασφάλεια.

Εγκατάσταση ανεμιστήρων

Η εγκατάσταση της κουκούλας στο μπάνιο, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του συστήματος, μπορεί να πραγματοποιηθεί μεμονωμένα ή με τη βοήθεια επαγγελματιών. Η τοποθέτηση του αεραγωγού καναλιών πραγματοποιείται κατά τη φάση κατασκευής.

Οι ανεμιστήρες Paddle είναι οι πιο εύκολες στην εγκατάσταση, γι 'αυτό έχουν γίνει πιο διαδεδομένοι. Αρκεί να τοποθετήσετε τη συσκευή κάτω από τη μάσκα του συστήματος εξαερισμού, να την συνδέσετε με ηλεκτρισμό, να κρύψετε τα καλώδια στο μονωτικό κουτί. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

 • Η κουκούλα για την τουαλέτα και το μπάνιο είναι τοποθετημένη απέναντι από την πόρτα, στο μέγιστο ύψος από το πάτωμα. Στην πόρτα του μπάνιου πρέπει να γίνουν τρύπες ή να αφήσει ένα κενό από το πάτωμα των 1,5-2 cm?
 • η εγκατάσταση της κουκούλας πραγματοποιείται μόνο στον άξονα εξαερισμού που λειτουργεί κανονικά - μόνο το πλέγμα είναι ορατό στην επιφάνεια.
 • Όταν εγκαθιστάτε τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία, ο αέρας πρέπει να αερίζεται έξω, όχι κάτω από την οροφή (για παράδειγμα, στη σοφίτα). Διαφορετικά, οι μορφές συμπύκνωσης, οι οποίες διεγείρουν την ανάπτυξη της σήψης. Ειδικά αυτό είναι γεμάτο με ξύλινα δοκάρια στο σπίτι.
 • Ο αναγκαστικός εξαερισμός για μπάνιο με βαλβίδα εξαερισμού χωρίς επιστροφή είναι η προτιμώμενη επιλογή.
 • Για να μειώσετε το θόρυβο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μονωτικά σιλικόνης ή αθόρυβα μοντέλα ανεμιστήρων.
 • Η τοποθέτηση γίνεται καλύτερα με βίδες αυτοεπιπεδούμενων.

Επιλογές για τη σύνδεση των κουκούλες στο μπάνιο: βίντεο

Λειτουργία αερισμού: φροντίδα και πρόληψη

Όπως κάθε άλλη συσκευή οικιακής χρήσης, η κουκούλα για την τουαλέτα και το μπάνιο χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα και πρόληψη. Συγκεντρώνετε τακτικά τη σκόνη που υπάρχει στο πλέγμα εξαερισμού. Ο ανεμιστήρας για το μπάνιο απαιτεί προληπτικό έλεγχο μία φορά το χρόνο. Πριν από την εργασία, το δωμάτιο πρέπει να απενεργοποιηθεί. Ξεβιδώστε τις βίδες, αφαιρέστε τον ανεμιστήρα από τον άξονα, αποσυνδέστε τους ακροδέκτες. Αποσυναρμολογήστε τον ανεμιστήρα, ξεπλύνετε τα πλαστικά μέρη. Αφαιρέστε την έλικα, καθαρίστε την από τη σκόνη. Ψύξτε τον κινητήρα με μια βούρτσα και λιπάνετε με λάδι κινητήρα. Προσέξτε τα εμπρός και πίσω έδρανα. Ένας καθαρός ανεμιστήρας μπάνιου συναρμολογείται και αντικαθίσταται. Η πρόληψη επεκτείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της κουκούλας, αυξάνει την αποτελεσματικότητα.

Η εγκατάσταση του εξαναγκασμένου εξαερισμού για το μπάνιο και την τουαλέτα λύνει ολόκληρο το σύνολο των καθηκόντων για τη διατήρηση της υγείας και της περιουσίας της οικογένειας:

 • προωθεί την εξομάλυνση της εναέριας κυκλοφορίας ·
 • εξαλείφει το χαρακτηριστικό αυξημένης υγρασίας της μονάδας υγιεινής.
 • εμποδίζει τον σχηματισμό δυσάρεστης οσμής και την ανάπτυξη επιβλαβών μικροοργανισμών.
 • εξαλείφει την πιθανότητα βραχυκυκλώματος της καλωδίωσης λόγω υγρασίας.
 • επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των ηλεκτρικών συσκευών.