Επιλέγουμε τον ανεμιστήρα για την κουκούλα στο μπάνιο: τι να θέσει, να καθορίσει το μέγεθος της συσκευής και τα καλύτερα υπάρχοντα μοντέλα στην αγορά

Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων σε πολυώροφα κτίρια αντιμετωπίζουν συχνά ένα τέτοιο πρόβλημα όπως η υγρασία στο μπάνιο. Αυτή η κατάσταση είναι δυσμενής όχι μόνο για το άτομο, αλλά και για όλα τα υλικά με τα οποία είναι τοποθετημένες οι εγκαταστάσεις. Το πρόβλημα επιλύεται εγκαθιστώντας μια απλή συσκευή.

Ο ανεμιστήρας εξάτμισης στο μπάνιο είναι μια φθηνή συσκευή που έχει σχεδιαστεί για την έναρξη της ανταλλαγής αέρα. Υπάρχουν πολλά μοντέλα αυτών των συσκευών, μεταξύ των οποίων μπορεί κανείς να βρει ένα μοντέλο των οποίων τα τεχνικά χαρακτηριστικά και ο σχεδιασμός θα πληρούν πλήρως τις απαιτήσεις για το μικροκλίμα του δωματίου.

Είναι ο ανεμιστήρας εξάτμισης σημαντικό στο μπάνιο;

Ο σχεδιασμός οποιουδήποτε κτιρίου διαμερίσματος παρέχει τη συσκευή φυσικού αερισμού. Για το σκοπό αυτό, κατά την κατασκευή κτιρίων εκτελούνται αεραγωγοί, οι οποίοι περνούν από μια ξεχωριστή γραμμή από τον πρώτο στον τελευταίο όροφο και αφαιρούνται από την οροφή.

Ωστόσο, αυτή η μέθοδος ανταλλαγής αέρα συχνά δεν επαρκεί. Και σε υγρά δωμάτια, συσσωρεύεται υγρασία. Αυτό προκαλεί την ανάπτυξη μούχλας και μύκητα με όλες τις αρνητικές συνέπειες: την καταστροφή των υλικών φινιρίσματος, τον κορεσμό του αέρα με σπόρια μυκήτων.

Η εγκατάσταση της κουκούλας δεν είναι πάντοτε απαραίτητη. Εάν το μπάνιο διαθέτει εξαερισμό και υγρός αέρας φεύγει γρήγορα από το δωμάτιο, δεν υπάρχει πρόβλημα. Η εγκατάσταση του ανεμιστήρα δεν είναι απαραίτητη. Είναι απαραίτητο σε πολλές περιπτώσεις.

 1. Εάν το διαμέρισμα βρίσκεται σε μια περιοχή με ζεστό κλίμα και κυρίως windless weather. Σε τέτοιες συνθήκες, ο φυσικός αερισμός είναι αναποτελεσματικός.
 2. Κακή βύθιση ως αποτέλεσμα εσφαλμένου υπολογισμού της διατομής του αγωγού εξαερισμού ή της απόφραξης / κατάρρευσης του.
 3. Τα παράθυρα και οι πόρτες σφραγίζονται ερμητικά και αποκόπτουν αξιόπιστα το εσωτερικό του διαμερίσματος από τον εξωτερικό αέρα.
 4. Υψηλή υγρασία στην περιοχή κατοικίας.
 5. Το σπίτι είναι χτισμένο σε οικόπεδο με υψηλό επίπεδο υπόγειων υδάτων ή βρίσκεται κοντά σε μια μεγάλη λίμνη, με αποτέλεσμα να εισέρχεται υγρός αέρας στο διαμέρισμα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ανάγκη για μια συσκευή εξαναγκασμένου εξαερισμού προκύπτει λόγω της αναποτελεσματικότητας του φυσικού από τον οικοδόμο.

Υπολογίζουμε την κατάλληλη διάμετρο της συσκευής

Μάθετε τι είδους συσκευή απαιτείται για να εξασφαλίσετε ότι η ανταλλαγή αέρα υψηλής ποιότητας δεν είναι δύσκολη. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εκτελέσετε αρκετούς υπολογισμούς διαδοχικά.

 1. Προσδιορίστε πόσο αέρα υπάρχει στο δωμάτιο. Για το σκοπό αυτό, οι γεωμετρικές παράμετροι του δωματίου μετριούνται ή διαυγάζονται με άλλο τρόπο: μήκος, πλάτος, ύψος. Πολλαπλασιάστε όλα αυτά τα δεδομένα και λάβετε την ένταση. Εάν το προϊόν δεν είναι ακέραιος, στρογγυλοποιήστε το.
 2. Περαιτέρω να θυμάστε ότι σύμφωνα με το SNIP, ο αέρας στα μπάνια και τα μπάνια θα πρέπει να ενημερώνεται πλήρως 6-8 φορές την ώρα. Εάν δεν χρησιμοποιηθούν περισσότερα από τρία άτομα, είναι επαρκής η ανταλλαγή 6 φορές. Εάν το διαμέρισμα κατοικείται από 4 ή περισσότερους μισθωτές, χρειάζεστε μια 8-φορές ανταλλαγή αέρα.
 3. Πολλαπλασιάστε τον όγκο αέρα που επιτυγχάνεται στο σημείο 1 με την απαιτούμενη πολλαπλότητα της αντικατάστασής του. Λάβετε έναν αριθμό που αντιστοιχεί στην απαιτούμενη έξοδο της κουκούλας. Κατά μέσο όρο, για τα τυπικά μπάνια σε πολυώροφα κτίρια απαιτούνται συσκευές με χωρητικότητα 95-100 m 3 / h.

Κριτήρια για την επιλογή του στοιχείου εξαερισμού

Εκτός από την παραγωγικότητα, οι διατάξεις εξάτμισης έχουν άλλα εξίσου σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή.

 1. Επίπεδο θορύβου. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, κάθε κουκούλα παράγει θόρυβο από τα πτερύγια και τον κινητήρα. Για να αισθάνεστε άνετα με τον ανεμιστήρα σε λειτουργία, το επίπεδο θορύβου που εκπέμπεται από αυτό θα πρέπει να είναι εντός 35-40 dB. Μπορείτε να πάτε και με έναν άλλο τρόπο: εγκαταστήστε έναν ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο για να σχεδιάσετε στο μπάνιο. Αυτές οι συσκευές είναι ακριβότερες, αλλά παρέχουν πλήρη άνεση.

 • Ασφάλεια. Ο ανεμιστήρας είναι μια συσκευή που τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρικό σύστημα. Σε χώρους με υψηλή υγρασία, δημιουργείται κίνδυνος βραχυκυκλώματος. Κατά τη διάρκεια των διαδικασιών ύδρευσης σε μικρά μπάνια, είναι δυνατό να ψεκαστούν ψεκασμοί πάνω στο εξωτερικό πλαίσιο και μέσα από τις οπές μέσα σε αυτό - στον κινητήρα της συσκευής.

  Αυτό είναι γεμάτο με την εμφάνιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο, όταν επιλέγετε μια συσκευή, δώστε προσοχή σε έναν τέτοιο δείκτη όπως η τάξη ασφαλείας. Πρέπει να είναι τουλάχιστον IP44. Παρόμοια απαίτηση για πρίζες και διακόπτες εγκατεστημένους στο μπάνιο.

  Οι σύγχρονες συσκευές εξάτμισης μπορούν να είναι πολύ χρήσιμες για τους ιδιοκτήτες τους. Η λειτουργικότητα των συσκευών επεκτείνεται λόγω πρόσθετων επιλογών.

  • Ρυθμιστής ισχύος. Η παρουσία ενός ελεγκτή ισχύος σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ανταλλαγή αέρα σύμφωνα με την κατάσταση στο δωμάτιο. Επιπλέον, συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.
  • Αισθητήρας υγρασίας για τον αέρα. Οι συσκευές με τέτοιους αισθητήρες μπορούν να ενεργοποιηθούν αυτόματα όταν επιτευχθεί η τιμή κατωφλίου που καθορίζεται από τον ιδιοκτήτη. Έτσι, η διαδικασία ανταλλαγής αέρα γίνεται πλήρως αυτοματοποιημένη.

  Με το όνομα της κατηγορίας συσκευών μπορείτε να καταλάβετε πού μπορεί να εγκατασταθεί. Οι επιτοίχιες συσκευές έχουν μόνο ένα μειονέκτημα: ξεχωρίζουν στο φόντο της επιφάνειας του τοίχου. Το ανώτατο όριο μπορεί να τοποθετηθεί σε γυψοσανίδες και τέντες, διαφέρουν σε κομψό σχεδιασμό. Ενσωματωμένη, επειδή ο μπροστινός πίνακας βρίσκεται στο επίπεδο του τοίχου.

  Τα καλύτερα μοντέλα των οπαδών για το μπάνιο

  Η πρακτική της χρήσης συσκευών εξαγωγής αποκάλυψε τα πιο επιτυχημένα μοντέλα, τα οποία έχουν μεγάλο αριθμό θετικών ανατροφοδοτήσεων από τους καταναλωτές. Όταν επιλέγετε, μπορείτε να εστιάσετε σε αυτόν τον κατάλογο και στη βάση του να συμπληρώσετε τον κατάλογο των απαιτήσεων για τη συσκευή.

  Η συσκευή εξάτμισης από την ισπανική εταιρεία SolerPalau έχει αποδειχθεί αξιόπιστη και ανθεκτική. Αυτό δεν είναι μια φθηνή συσκευή, αλλά είναι σε θέση να παρακολουθεί το επίπεδο της υγρασίας και να εργάζεται σύμφωνα με τη λειτουργία ρύθμισης. Για το σκοπό αυτό, διαθέτει αισθητήρα υγρασίας αέρα και χρονοδιακόπτη. Και αυτά δεν είναι όλα πλεονεκτήματα.

  Η πρόσοψη του ανεμιστήρα δεν έχει τα συνηθισμένα πλέγματα. Η εισαγωγή αέρα είναι μέσα από τις πλευρικές αποστάσεις. Μετά την εγκατάσταση, το κεντρικό τμήμα με λεπίδες κλείνει με ένα κομψό κάλυμμα. Αυτό όχι μόνο αποτρέπει τη διείσδυση των πιτσιλιών μέσα στο περίβλημα, αλλά και βελτιώνει την αισθητική του δωματίου. Η μέση τιμή των 6230 ρούβλια.

  Τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου:

  • παραγωγικότητα - 95 m 3 / h;
  • κατανάλωση ενέργειας - 8 W;
  • επίπεδο θορύβου - 27 dB.
  • διάμετρος εγκατάστασης -100 mm.
 • VENTS 100 Kwait

  Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα. Ο λόγος για δημοτικότητα δεν είναι μόνο σε χαμηλή τιμή, αλλά και στη λειτουργικότητα και το σχεδιασμό της συσκευής. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του είναι ένας αξιόπιστος κινητήρας με έδρανα σχεδιασμένα για 40.000 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Χάρη στον βραχυκυκλωμένο σωλήνα διακλάδωσης, αυτό το μοντέλο είναι κατάλληλο για εγκατάσταση σε στενούς αεραγωγούς. Υπάρχει προστασία κατά της υπερθέρμανσης. Η μέση τιμή είναι 1300 ρούβλια.

  • παραγωγικότητα - 97 m 3 / h;
  • κατανάλωση ενέργειας - 7,5 W.
  • επίπεδο θορύβου - 25 dB.
  • διάμετρος εγκατάστασης -100 mm.

  Electrolux Premium EAF-150

  Το μοντέλο είναι ενδιαφέρον για τον εντυπωσιακό σχεδιασμό και την ποιότητα της απόδοσής του. Είναι κατάλληλο για ευρύχωρα μπάνια. Αυτή η συσκευή δεν μπορεί να ονομάζεται αθόρυβη λειτουργία, αλλά οι ενδείξεις βρίσκονται εντός των κανονικών ορίων. Ως εκ τούτου, η λειτουργία του καλύμματος δεν θα προκαλέσει δυσφορία. Ο κατασκευαστής προσφέρει τρεις εκδόσεις του μπροστινού πίνακα, κατασκευασμένες σε σχέδιο λάσπης. Στην περίπτωση υπάρχει ένδειξη λειτουργίας και αποσύνδεσης της συσκευής. Η μέση τιμή είναι 2200 ρούβλια.

  • παραγωγικότητα - 320 m 3 / h;
  • κατανάλωση ενέργειας - 9,5 W;
  • επίπεδο θορύβου - 35 dB.
  • διάμετρος εγκατάστασης -150 mm.
 • Radial

  Οι ακτινικοί ανεμιστήρες είναι οικονομικοί και αποδοτικοί. Ο σχεδιασμός των συσκευών αυτού του τύπου περιλαμβάνει πολλά στοιχεία:

  • κινητήρα;
  • τροχός με λεπίδες.
  • το κέντρο.
  • σπιράλ σπιράλ.

  Η αρχή της εργασίας έχει ως εξής:

  • ο αέρας εισέρχεται στην είσοδο.
  • σφιγμένη σε έναν τροχό με λεπίδες, που περιστρέφονται σε μια σπειροειδή θήκη.
  • κινείται υπό την επίδραση της φυγοκεντρικής δύναμης στο ventkanal.

  Οι πιο συμφέρουσες οπαδοί με λεπίδες καμπυλωμένες προς την έξοδο. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και καταναλώνουν κατά 20% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια. Η παραγωγικότητα ενισχύεται από το γεγονός ότι ο αέρας αντλείται και από τις δύο πλευρές του περιβλήματος. Αυτό σας επιτρέπει να αυξήσετε την ταχύτητα της ροής μάζας αέρα. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των συσκευών αυτού του τύπου είναι οι συμπαγείς διαστάσεις και το χαμηλό επίπεδο θορύβου.

  • ELICENT E-STYLE 100 PRO

  Κομψός και αξιόπιστος ενσωματωμένος ανεμιστήρας. Για να αποφευχθεί η εισχώρηση οσμών και σκόνης από το κανάλι εξαερισμού στο λουτρό, είναι εξοπλισμένο με μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Ο δείκτης λειτουργίας και τερματισμού λειτουργίας είναι εγκατεστημένος στο σώμα. Ο κατασκευαστής είναι η ισπανική εταιρεία ELICENT. Η μέση τιμή είναι 1390 ρούβλια.

  • παραγωγικότητα - 95 m 3 / h;
  • κατανάλωση ενέργειας - 14 W;
  • επίπεδο θορύβου - 32 dB.
  • διάμετρος εγκατάστασης -98 mm.
 • Κινητήρες mm-100

  Μοντέλο οροφής της διάταξης εξάτμισης, πολύ λεπτό. Έχει κομψό σχεδιασμό, είναι εξοπλισμένο με βαλβίδα αντεπιστροφής. Χαμηλή στάθμη θορύβου παρέχεται από ακτινικά ρουλεμάν κλειστού τύπου. Η μέση τιμή είναι 2100 ρούβλια.

  • παραγωγικότητα - 60 m 3 / h;
  • κατανάλωση ενέργειας - 6 W;
  • επίπεδο θορύβου - 25 dB.
  • η διάμετρος εγκατάστασης είναι 100 mm.

  Φυγόκεντρο

  Είναι υποείδη ακτινικών ανεμιστήρων, δεδομένου ότι λειτουργούν υπό την επίδραση των φυγοκεντρικών δυνάμεων. Τα διαφορετικά μοντέλα διατάξεων εξάτμισης αυτού του τύπου μπορούν να διαφέρουν στις ακόλουθες παραμέτρους:

  • κατεύθυνση ροής αέρα (αναρρόφηση μονής όψης και διπλής όψης).
  • από την ποσότητα πίεσης που δημιουργείται στην είσοδο και την έξοδο.
  • στην κατεύθυνση περιστροφής του τροχού με λεπίδες (δεξιά και αριστερά).

  Οι φυγοκεντρικές συσκευές αποτελούνται από δύο μέρη: ένα κύτος και έναν στρόβιλο με σαλιγκάρι. Λόγω του πολύπλοκου σχεδιασμού, έχουν πάχος έως και 10 εκατοστά. Αυτός ο τύπος ανεμιστήρων ανήκει στο υψηλό και μεσαίο εύρος τιμών.

  Μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθετες ή οριζόντιες επιφάνειες. Εξοπλισμένο με μονοφασικό κινητήρα δύο ταχυτήτων, διαθέτει προστασία υπερφόρτωσης. Η πτερωτή είναι εξοπλισμένη με διπλό περίβλημα. Υπάρχει ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου. Κατά την εγκατάσταση, επιλέξτε την ταχύτητα με την οποία θα λειτουργεί ο απορροφητήρας. Απαιτείται ένας διακόπτης δύο πλήκτρων για τη μεταγωγή. Η μέση τιμή των 7780 ρούβλια.

  • παραγωγικότητα - 50/110 m 3 / h;
  • κατανάλωση ενέργειας - 12/24 W;
  • επίπεδο θορύβου - 30/41 dB.
  • η διάμετρος εγκατάστασης είναι 100 mm.

  Vort Quadro Micro 100

  Τοποθετείται σε οριζόντια ή κάθετη θέση. Εξοπλισμένο με βαλβίδα αντεπιστροφής και κινητήρα δύο ταχυτήτων. Τοποθετείται ένα φίλτρο πίσω από το μπροστινό πλαίσιο, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί και να καθαριστεί. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από πλαστικό υψηλής αντοχής. Το κιτ περιλαμβάνει ένα φίλτρο και ένα σύνολο συνδετήρων. Η μέση τιμή των 5570 ρούβλια.

  • Η παραγωγικότητα είναι 65/900 m 3 / h.
  • κατανάλωση ρεύματος - 20/28 W;
  • επίπεδο θορύβου - 32/39 dB.
  • η διάμετρος εγκατάστασης είναι 100 mm.
 • Ανεμιστήρες οροφής

  Οι ανεμιστήρες οροφής εγκαθίστανται απευθείας στην οροφή, στην έξοδο του αγωγού αερισμού. Η αρχή της λειτουργίας αυτών των συσκευών εξαρτάται από το σχεδιασμό. Από την άποψη αυτή, υπάρχουν δύο τύποι ανεμιστήρων οροφής: αξονικοί ή φυγοκεντρικοί. Στην πρώτη περίπτωση, ο εισερχόμενος αέρας κινείται κατά μήκος του κεντρικού άξονα, στο δεύτερο - σφίγγεται μέσα στο περίβλημα λόγω της διαφοράς πίεσης στην είσοδο και στην έξοδο.

  Ο ανεμιστήρας οροφής αποτελείται από διάφορα στοιχεία:

  • αγωγοί εξαερισμού.
  • του ηλεκτροκινητήρα.
  • συσκευές, μειώνοντας το επίπεδο των κραδασμών.

  Σχεδιασμένο για την εξαγωγή αέρα από το σύστημα αγωγών. Το σώμα καλύπτεται με ένα στρώμα εποξειδικής βαφής ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, η πτερωτή προστατεύεται από μια σχάρα. Τοποθετείται στον αγωγό εξαερισμού και στερεώνεται σε 4 μπουλόνια. Εξοπλισμένο με μονοφασικό κινητήρα και πυκνωτή εκκίνησης. Παίρνει αέρα και το διαχέει στο οριζόντιο επίπεδο. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε έναν ελεγκτή ισχύος. Η μέση τιμή των 13 χιλιάδων ρούβλια.

  Το εξωτερικό μέρος του σώματος καλύπτεται με αντιδιαβρωτική βαφή, η πρόσβαση στην πτερωτή εμποδίζεται από μια σχάρα. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με τριφασικό κινητήρα. Η βάση προσγείωσης είναι μια πλάκα στην οποία υπάρχουν οπές για βίδες. Επιπλέον, αγοράζονται ενισχυμένο πλαίσιο στήριξης και ρυθμιστής ισχύος. Η μέση τιμή των 30 χιλιάδων ρούβλια.

  Πώς να αφαιρέσετε έναν παλιό ανεμιστήρα

  Οποιαδήποτε κουκούλα, εγκατεστημένη στον αγωγό αερισμού στο μπάνιο, μπορεί να αφαιρεθεί και να εγκατασταθεί γρήγορα. Για να αποσυναρμολογήσετε τον παλιό ανεμιστήρα, εκτελέστε μερικά απλά βήματα.

  1. Απενεργοποιήστε το ηλεκτρικό ρεύμα στο μπάνιο.
  2. Ο μπροστινός πίνακας της συσκευής μπορεί να στερεωθεί στον τοίχο με μπουλόνια, καρφιά υγρού ή σιλικόνη. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τον πίνακα από την επιφάνεια με οποιοδήποτε βολικό τρόπο. Εάν είναι μπουλόνια, ξεβιδώστε τα με ένα κατσαβίδι. Εάν η κόλλα ή η σιλικόνη κόβεται με ένα κοφτερό λεπτό μαχαίρι κατά μήκος της περιμέτρου.

 • Αφαιρέστε τη μόνωση και αποσυνδέστε τα σύρματα της καλωδίωσης από τα καλώδια της συσκευής.
 • Αφαιρέστε το περίβλημα του ανεμιστήρα από το σωλήνα εγκατάστασης.
 • Εάν υπάρχει άλλη συσκευή εγκατεστημένη στον αγωγό αερισμού, ο σωλήνας τοποθέτησης είναι αριστερός ή αντικαθίσταται με έναν καινούργιο.

  Εγκατάσταση νέας συσκευής

  Πολλά μοντέλα διατάξεων εξάτμισης είναι εφοδιασμένα με σωλήνα τοποθέτησης στον οποίο εισάγεται το ακροφύσιο της συσκευής. Εάν δεν υπάρχει τέτοιος σωλήνας, χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι πλαστικού υπονόμου. Ακολουθία ενεργειών:

  • ένας σωλήνας είναι εγκατεστημένος στο άνοιγμα εξαερισμού, ο χώρος μεταξύ αυτού και των τοιχωμάτων του καναλιού γεμίζεται με αφρώδες υλικό ή διάλυμα γύψου.
  • Τοποθετήστε τη συσκευή μέσα στο σωλήνα.
  • να το τοποθετήσετε κάθετα και οριζόντια, ελέγξτε την ορθότητα της διείσδυσης του σωλήνα διακλάδωσης στον αγωγό εξαερισμού.
  • στερεώστε τη συσκευή στον τοίχο με τον επιλεγμένο τρόπο: σε βίδες, κόλλα ή σιλικόνη.

  Δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο από μόνο του να υπολογίσει την απαιτούμενη παραγωγικότητα της κουκούλας για το μπάνιο και να επιλέξει την καταλληλότερη συσκευή. Είναι εξίσου απλό να το εγκαταστήσετε μόνοι σας, εστιάζοντας στις προτεινόμενες οδηγίες.

  Οι καλύτεροι ανεμιστήρες για το μπάνιο - Κατάταξη 2018

  Η καλύτερη και φθηνή λύση για τον εξαερισμό στο μπάνιο είναι οι ανεμιστήρες εξαγωγής της υπερυψωμένης δομής. Είναι απλά σε λειτουργία και εγκατάσταση, επειδή μπορούν να εγκατασταθούν στον αγωγό εξαερισμού, σε τοίχο ή οροφή. Η προσφερόμενη ποικιλία είναι τόσο μεγάλη ώστε οποιοσδήποτε αγοραστής θα επιλέξει για τον εαυτό του ένα μοντέλο με το απαραίτητο σύνολο λειτουργιών ή ελκυστικό σχεδιασμό, έτσι ώστε η κουκούλα να "ταιριάζει" στο εσωτερικό της αίθουσας.

  Μεταξύ της ποικιλίας των μοντέλων που παρουσιάζονται στην αγορά, είναι μερικές φορές δύσκολο για τον αγοραστή να επιλέξει την κατάλληλη επιλογή. Για να διευκολύνουμε την πλοήγηση, έχουμε ετοιμάσει μια επισκόπηση των πιο δημοφιλών μοντέλων οπαδών και σας λέει ποια είναι καλύτερα να επιλέξετε τον τρόπο υπολογισμού της απόδοσης και ποιες λειτουργίες είναι διαθέσιμες στους σύγχρονους οπαδούς.

  Ποιος ανεμιστήρας είναι καλύτερος για μπάνιο

  Για τα μοντέλα μπάνιου με χρονοδιακόπτη είναι καλά. Τέτοιες οπαδούς ενεργοποιηθεί μαζί με το φως στο μπάνιο ή σε επιμέρους διακόπτες και να απενεργοποιήσετε μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αερίστε το δωμάτιο. Για τα μικρά μπάνια χωρέσει τους οπαδούς με διάμετρο 100 και 125, για χώρους μεγαλύτερους από 8 m2 - 125 ή 150. Σε γιατί ο ανεμιστήρας με χρονοδιακόπτη καλύτερο ανεμιστήρα με έλεγχο της υγρασίας, μπορεί να διαβάσει σε αυτό το άρθρο, όπου εξετάσαμε καταστάσεις της πραγματικής ζωής, όταν ο αισθητήρας υγρασίας προκαλεί ταλαιπωρία για το νοικοκυριό.

  Είναι πολύ σημαντικό ο ανεμιστήρας του μπάνιου να είναι ασφαλής και να προστατεύεται από τις υγρές συνθήκες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εγκαταστήσετε στους ανεμιστήρες του μπάνιου που δεν έχουν προστασία από την υγρασία. Προσέξτε τη συμμόρφωση της συσκευής με τα πρότυπα ποιότητας, ελέγξτε τα έγγραφα εγγύησης και τις ενδείξεις που υποδεικνύουν το επίπεδο προστασίας.

  Πλήρης ασφάλεια

  Για την πλήρη ασφάλεια ενός ατόμου που μένει σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία, οι κατασκευαστές παράγουν ανεμιστήρες με κινητήρες χαμηλής τάσης - 12 V. Για να συνδέσετε έναν τέτοιο ανεμιστήρα, είναι απαραίτητο να αγοράσετε έναν ξεχωριστό μετασχηματιστή βηματισμού. Ανεμιστήρες που κινούνται με 12v: Soler Palau CZ 12V, ανεμιστήρες Vents M και Vents LD.

  Φίλοι χαμηλού θορύβου

  Τώρα στην αγορά υπάρχουν πολλά κατάλληλα μοντέλα με μείωση του θορύβου, για παράδειγμα, Soler Palau SILENT, Vents Kwait, Blauberg Sileo. Στις μηχανές των αθόρυβων μοντέλων παρέχονται ειδικά στοιχεία απομόνωσης κραδασμών. Αυτά απορροφούν τους κραδασμούς, που είναι η κύρια πηγή θορύβου. Εξίσου σημαντική είναι και η ειδική σχεδίαση του πτερυγίου και του πτερυγίου του ανεμιστήρα - συμβάλλει στη μείωση του αεροδυναμικού θορύβου. Αντί των απλών ρουλεμάν σε μοντέλα ανεμιστήρων με μειωμένα επίπεδα θορύβου, γενικά εγκαθίστανται έδρανα κύλισης. Εκτός από την αθόρυβη λειτουργία, τέτοια έδρανα είναι εξαιρετικά αξιόπιστα και δεν απαιτούν λίπανση.

  Στο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία μας για τους πιο ήσυχους οπαδούς.

  Σχεδιαστές οπαδούς

  Οι σύγχρονοι ανεμιστήρες είναι κατασκευασμένοι σε διάφορες έγχρωμες λύσεις των πάνελ patch, γεγονός που τους επιτρέπει να εναρμονίζονται αρμονικά στο εσωτερικό κάθε σχεδίασης. Κομψές λύσεις και μεγάλη ποικιλία χρωμάτων έχουν τους ανεμιστήρες Soler Palau SILENT Design, ανεμιστήρες με τη μάρκα Diciti, καθώς και σχεδόν όλη την γκάμα της Electrolux.

  Οι καλύτεροι ανεμιστήρες για το μπάνιο

  1. SolerPalau Silent: ο πιο σιωπηλός ανεμιστήρας για το μπάνιο

  Η ισπανική εταιρεία SolerPalau αναγνωρίζεται ως ο παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά εξοπλισμού εξαερισμού. Η ποιότητα των προϊόντων αυτού του κατασκευαστή συμμορφώνεται με όλους τους κανόνες του διεθνούς προτύπου.

  Τα πιο δημοφιλή μοντέλα των οπαδών εξάτμισης αυτής της εταιρείας είναι η σειρά SolerPalau Silent. Τα αποσπάσματα αυτής της σειράς είναι η καλύτερη επιλογή για όσους εκτιμούν την άνεση, επειδή οι ανεμιστήρες λειτουργούν σχεδόν σιωπηλά, δημιουργώντας θόρυβο μόλις 26 dB. Αθόρυβη λειτουργία μονάδας SolerPalau Silent σειράς οφείλεται στη χρήση των βάσεων απορρόφησης δονήσεων, ένα πλήρες σύνολο των ρουλεμάν και ένα ειδικό αεροδυναμικό σχήμα του μπροστά από το πλέγμα του ανεμιστήρα.

  Το lineup αντιπροσωπεύεται από μοντέλα Silent-100/200/300, αλλά και Silent ECOWATT και DESIGN. Οι ανεμιστήρες Silent ECOWATT χαρακτηρίζονται από χαμηλή κατανάλωση ενέργειας - μόνο 5W. Μοντέλα Silent DESIGN δημιουργήθηκε για εκείνους που εκτιμούν την αισθητική σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης: Οι οπαδοί αυτής της σειράς είναι εξοπλισμένα με πίνακες σε διάφορα χρώματα και χρωματιστά ανταλλάξιμα ταινίες με ενδεικτική λυχνία. Για λάτρεις της πολυτέλειας υπάρχουν μοντέλα DESIGN SWAROWSKI, η πρόσοψη της οποίας είναι διακοσμημένη με κρύσταλλα SWAROWSKI χρώματος σαμπάνιας, με λευκές ή ασημένιες πέτρες.

  SolerPalau series Silent - υψηλής ποιότητας, υψηλής απόδοσης και ήσυχα μοντέλα, δημιουργημένα για τους γνώστες της άνεσης και ελκυστικό σχεδιασμό, αλλά αρκετά ακριβό. Ο κατασκευαστής εγγυάται την αδιάλειπτη λειτουργία των απορροφητήρων για περίοδο 30.000 ωρών.

  2. VENTS Kwait: ένας φτηνός ανεμιστήρας με χαμηλό επίπεδο θορύβου

  Το VENTS είναι ένας δημοφιλής ουκρανός κατασκευαστής που πωλεί προϊόντα σε όλη τη Ρωσία. Τα προϊόντα της εταιρείας δεν είναι κατώτερης ποιότητας σε σχέση με τους ευρωπαίους ηγέτες στην κατασκευή του εξοπλισμού εξαερισμού, ενώ το κόστος των οικιακών απορροφητήρων είναι χαμηλότερο.

  Οι φίλοι αεραγωγοί σειρά KVAYT - μια μεγάλη επιλογή για εκείνους που θέλουν να δημιουργήσουν ένα άνετο μικροκλίμα στο μπάνιο, και την ίδια στιγμή ψάχνει για μοντέλα που λειτουργούν σχεδόν αθόρυβα. Η σειρά μοντέλων της σειράς QUITE αντιπροσωπεύεται από κουκούλες με διάμετρο 100,125 και 150 mm. Όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με βαλβίδες ελέγχου και φωτεινές ενδείξεις. Οι ανεμιστήρες με διάμετρο 150 mm είναι εξοπλισμένοι με κινητήρα δύο ταχυτήτων. Τα μοντέλα της σειράς QUITE Style είναι εξοπλισμένα με διακοσμητικό αφαιρούμενο πάνελ από αλουμίνιο. Αν θέλετε να μπείτε στο βιολογικό εκχύλισμα στο εσωτερικό του μπάνιου, μπορείτε να επιλέξετε τα κατάλληλα χρώματα κουκούλα: κόκκινο, χρώμιο, «Black Sapphire», «ελεφαντόδοντο», λευκό, μπλε, πράσινο. Η εγγύηση που ορίζει ο κατασκευαστής για τους ανεμιστήρες είναι 5 χρόνια.

  VENTS Το Kwait είναι ένας ανεμιστήρας θορύβου για το μπάνιο, με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Η ποιότητα δεν είναι κατώτερη των ευρωπαϊκών ομολόγων, αλλά το κόστος της είναι φθηνότερο.

  3. Electrolux Rainbow: ανεμιστήρας σχεδιαστών με αντικαταστάσιμα πάνελ

  Ο γνωστός σουηδός κατασκευαστής Electrolux παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα οικιακών απορροφητήρων, συμπεριλαμβανομένων των ανεμιστήρων σειράς Rainbow με διάμετρο 100,125 και 150 mm. Διαφέρουν ως προς το που δένουν αρμονικά με τον εσωτερικό χώρο χάρη στο μεγάλο αριθμό των ανταλλάξιμα καλύμματα σε δέκα χρώματα (λευκό, μπεζ, μαύρο, μπλε, σκούρο γκρι, πράσινο, καθρέφτη, κόκκινο, ατσάλι, ασημί). Η περίοδος εγγύησης για τα προϊόντα είναι 24 μήνες.

  Οι ανεμιστήρες σειρά Rainbow της σειράς Electrolux χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση και ποιότητα. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν έναν ανεμιστήρα που θα γίνει μια δυσδιάκριτη προσθήκη στο εσωτερικό του μπάνιου ή τη φωτεινή του προφορά.

  4. DICITI AURA: η καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής

  Η εγχώρια εταιρεία "ERA" αντιπροσωπεύει ένα ευρύ φάσμα σύγχρονου εξοπλισμού εξαερισμού. Ένα από τα εμπορικά σήματα αυτού του κατασκευαστή είναι το DICITI, τα δημοφιλή μοντέλα είναι οι ανεμιστήρες DICITI AURA - λειτουργικές εξάτμισης με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Εκτός από την εκτεταμένη διάρκεια ζωής του κινητήρα (έως και 40000 ώρες), οι ανεμιστήρες έχουν αισθητική εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό: τα επικαλυμμένα πάνελ είναι κατασκευασμένα σε 8 χρώματα.

  Η περιοχή αντιπροσωπεύεται από τους ανεμιστήρες 4C, 5C και 4C, 5C-MR / MRH. Οι τελευταίες είναι εξοπλισμένες με λογική σύντηξης λειτουργιών - ελεγκτή πολλαπλών οδών, η οποία είναι υπεύθυνη για τους τρόπους λειτουργίας, το χρόνο λειτουργίας και το επίπεδο υγρασίας στο μπάνιο. Η συσκευή αντιδρά στο επίπεδο υγρασίας, ενεργοποιώντας αυτόματα όταν αυξάνεται το σημείο ρύθμισης. Επίσης ο ανεμιστήρας μεταβαίνει σε μία από τις λειτουργίες - Standart ή Comfort, όταν ο χρονοδιακόπτης ενεργοποιεί την κουκούλα όταν ανάβει ή σβήνει ο φωτισμός. Για τους ανεμιστήρες, ο κατασκευαστής θέτει την εγγύηση για 5 χρόνια.

  5. ERA σειρά ERA: ο καλύτερος ανεμιστήρας του προϋπολογισμού

  Το σήμα "ERA" ανήκει επίσης στην εταιρεία "ERA". Αυτοί είναι οπαδοί του προϋπολογισμού για οικιακή χρήση. Η σειρά μοντέλων αντιπροσωπεύεται από μοντέλα ERA-4,5,6. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής της σειράς OK με μηχανισμό ελατηρίου μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά. Σε γενικές γραμμές, οι οπαδοί "ERA" - μια κατάλληλη επιλογή για συνεχή και περιοδικό σχέδιο στο μπάνιο, που χαρακτηρίζονται από υψηλή ισχύ και φθηνή τιμή.

  6. VENTS iFan: ο καλύτερος "έξυπνος" ανεμιστήρας εξαγωγής

  Οι φίλοι της VENTS της σειράς iFan είναι σχεδιασμένοι για όσους εκτιμούν τις σύγχρονες τεχνολογίες. Αυτά είναι έξυπνα μοντέλα εξοπλισμένα με αυτόματες λειτουργίες ελέγχου. Το lineup αντιπροσωπεύεται από τις κουκούλες iFan και iFan Move. Χαρακτηρίζονται από πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και αθόρυβη λειτουργία. Το δεύτερο μοντέλο συμπληρώνεται από τον έλεγχο αισθητήρα κίνησης. Η λειτουργία του ανεμιστήρα ελέγχεται από έναν εύχρηστο πίνακα ελέγχου και ένα τηλεχειριστήριο. Κάθε λειτουργία προγραμματίζεται σε διάφορες λειτουργίες.

  VENTS Το iFan είναι ένας ευφυής εξοπλισμός που ρυθμίζει αυτόματα τις παραμέτρους του μικροκλίματος για να δημιουργήσει μια άνετη ατμόσφαιρα. Παρά το υψηλό κόστος του εξοπλισμού, οι ανεμιστήρες είναι κατάλληλοι για γνώστες των "έξυπνων" οικιακών συσκευών.

  Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης

  Για να επιλέξετε έναν κατάλληλο ανεμιστήρα, πρέπει να λάβετε υπόψη τις παραμέτρους και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του:

  Συνολικές διαστάσεις

  B - συνολική διάσταση, H - διάσταση τοποθέτησης

  Πριν πάτε στο κατάστημα πίσω από τον ανεμιστήρα, πρέπει να κάνετε μετρήσεις ελέγχου του άξονα εξαερισμού, καθώς κάθε ανεμιστήρας έχει τις δικές του διαστάσεις σε ύψος, πλάτος και βάθος.

  Το ύψος και το πλάτος του άξονα εξαερισμού μετριούνται για να προσδιοριστεί η διάσταση ανάρτησης του ανεμιστήρα. Το μέγεθος τοποθέτησης του ανεμιστήρα είναι μικρότερο από το συνολικό μέγεθος. Ο άξονας εξαερισμού δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τη διάσταση εγκατάστασης. Ελαττώματα που μπορούν να εμφανιστούν στις άκρες του άξονα εξαερισμού, βοηθούν στην απόκρυψη του συνολικού μεγέθους.

  Η μέτρηση του βάθους του εξαερισμού είναι σημαντική για να καθοριστεί αν μπορεί να εγκατασταθεί σε αυτό ένας επιλεγμένος ανεμιστήρας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζετε αυτήν την παράμετρο όταν επιλέγετε μια κουκούλα με μια βαλβίδα αντεπιστροφής. κατά την εργασία ανοίγει και προσθέτει στο βάθος της φλάντζας που καθορίζεται από τον προμηθευτή επιπλέον μέγεθος:

  • για Ø 100 mm. - τουλάχιστον 40 mm.
  • για Ø 125 mm. - τουλάχιστον 53 mm.
  • για Ø 150 mm. - τουλάχιστον 65 mm.

  Παραγωγικότητα, m³ / ώρα

  Υπολογίστε την ένταση του δωματίου: πολλαπλασιάστε το μήκος του δωματίου με το πλάτος και το ύψος του και, στη συνέχεια, στρέψτε τον αριθμό που προκύπτει σε μια μεγαλύτερη πλευρά. Τώρα πολλαπλασιάστε τον όγκο που λαμβάνετε με την πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα.

  Η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα είναι ένας αριθμός που δείχνει πόσες φορές ανά ώρα ο αέρας πρέπει να αλλάξει στον καθαρό αέρα. Η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα εξαρτάται πάντοτε από τον τύπο του χώρου και καθορίζεται στους κωδικούς των κτιρίων. Για παράδειγμα, για ένα μπάνιο σύμφωνα με τους οικοδομικούς κώδικες, η πολλαπλότητα είναι 6-8. Πάρτε 6, αν στο σπίτι σας μπάνιο χρησιμοποιούν από ένα έως τρία άτομα, εάν περισσότερα από τρία - 8. Η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα για την τουαλέτα θα είναι 6-10. (SNiP 2.08.01-89 * "Οικιστικά κτίρια")

  Μετά τους υπολογισμούς, με βάση τα ληφθέντα δεδομένα, μπορείτε να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα. Ωστόσο, η πρακτική δείχνει ότι είναι απαραίτητο να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα που έχει τεχνικές παραμέτρους λίγο πάνω από τις υπολογισμένες παραμέτρους. Συνήθως η χωρητικότητα των ανεμιστήρων για μπάνια και τουαλέτες είναι 50-55 m3 / h.

  Επίπεδο θορύβου, dB (A)

  Η απόλυτα αθόρυβη λειτουργία του ανεμιστήρα δεν μπορεί να είναι, γιατί συνοδεύεται πάντα από μηχανικό και αεροδυναμικό θόρυβο. Ο πρώτος είναι ικανός να διεισδύσει στα δωμάτια, διασχίζοντας τον αεραγωγό, ο δεύτερος -
  Η δόνηση των δομικών στοιχείων (τα τοιχώματα του προστατευτικού ανεμιστήρα εξαγωγής και του μη-
  μέτριοι αεραγωγοί).

  Κατά την επιλογή ανεμιστήρα, θα πρέπει να προσέχετε τα μοντέλα που λειτουργούν με ήχο που δεν υπερβαίνει τα 30-35 dB (A). Ένα επίπεδο 40 dB (A) είναι ερεθιστικό για τον άνθρωπο. Αν πρόκειται να αφήσετε τον ανεμιστήρα τη νύχτα, το επίπεδο θορύβου που παράγεται από αυτό δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 dB (A). Οι ενδείξεις θορύβου εμφανίζονται στα δεδομένα διαβατηρίου του ανεμιστήρα.

  Ασφάλεια σε σχέση με ένα κορεσμένο μέσο, ​​IP

  Η συσκευή προστατεύεται από τη διείσδυση υγρασίας μέσα σε αυτήν - μια από τις πιο σημαντικές απαιτήσεις για τον ανεμιστήρα. Το νερό που εισέρχεται στα μη προστατευμένα ηλεκτρικά εξαρτήματα του ανεμιστήρα μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και σοβαρή συνέπεια σαν πυρκαγιά.

  βαθμός Επισήμανση κελύφους ηλεκτρικής προστασίας γίνονται χρησιμοποιώντας τη διεθνή πλάκα προστασίας (IP) και δύο ψηφία, το πρώτο εκ των οποίων σημαίνει προστασία ενάντια στην είσοδο των στερεών αντικειμένων, η δεύτερη - από τη διείσδυση του νερού.

  Ο κώδικας έχει τη μορφή IPXX, όπου οι θέσεις X περιέχουν αριθμούς ή τον χαρακτήρα Χ, εάν ο βαθμός δεν έχει οριστεί. Για παράδειγμα, μια οικιακή ηλεκτρική έξοδος μπορεί να έχει βαθμό προστασίας IP22 - προστατεύεται από τη διείσδυση των δακτύλων και το νερό που στάζει κάθετα ή σχεδόν κάθετα. Ο μέγιστος βαθμός προστασίας σύμφωνα με αυτή την ταξινόμηση είναι το IP68: διαθέτει μια συσκευή προστασίας από τη σκόνη που μπορεί να αντέξει μια παρατεταμένη εμβάπτιση στο νερό υπό πίεση.

  Λειτουργικότητα συσκευών και χαρακτηριστικά σχεδίασης

  Οι πρόσθετες επιλογές περιλαμβάνουν επιλογές που μπορούν να συνδυαστούν ή να λείπουν ανάλογα με το συγκεκριμένο μοντέλο ανεμιστήρα:

  • Το χρονόμετρο. Μία από τις πιο χρήσιμες προσθήκες είναι ο ενσωματωμένος χρονοδιακόπτης. Με αυτό, μπορείτε να ρυθμίσετε το χρόνο εξαερισμού. Με τον αερισμό του χώρου, ο ανεμιστήρας σβήνει. Αυτή η λειτουργία συμβάλλει στην εξοικονόμηση της κατανάλωσης ενέργειας της συσκευής.
  • Αισθητήρας υγρασίας. Μια άλλη πρόσφορη προσθήκη είναι ένας υγραστικός ή ένας αισθητήρας υγρασίας. Ένας τέτοιος ανεμιστήρας θα ενεργοποιηθεί αυτόματα όταν αυξηθεί το επίπεδο υγρασίας και θα σβήσει μόλις εξαφανιστεί η ανάγκη εξαερισμού.
  • Αισθητήρας κίνησης. Μην ξεχνάτε τον ανεμιστήρα με ενσωματωμένο αισθητήρα κίνησης. Αυτή η κουκούλα ενεργοποιείται όταν ένα άτομο εισέρχεται στο μπάνιο και σβήνει μετά το φύλο του.
  • Ελέγξτε την βαλβίδα. Ένας ανεμιστήρας εξοπλισμένος με βαλβίδα ελέγχου εμποδίζει τη διείσδυση διαφόρων οσμών από τον αγωγό εξαερισμού στον αεριζόμενο χώρο. Συχνά, αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται σε πολυκατοικίες.
  • PhotoTime. Η λειτουργία του φωτοκυκλώματος είναι να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε αυτόματα τον ανεμιστήρα όταν αλλάξει το επίπεδο φωτισμού στο δωμάτιο. Ανάβει αμέσως μετά την ανάφλεξη της φωτεινής ένδειξης ή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (έως και 90 δευτερόλεπτα) μετά την ενεργοποίηση του φωτισμού.
  • Διακόπτης έλξης. Η χειροκίνητη λειτουργία του ανεμιστήρα πραγματοποιείται μέσω ενός διακόπτη έλξης: τραβώντας την αλυσίδα, ο ανεμιστήρας μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί. Αυτό είναι βολικό σε περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο να αερίζεται το δωμάτιο, αλλά να ενεργοποιείται αυτόματα ο ανεμιστήρας, ανεπαρκές επίπεδο υγρασίας.
  • Ευφυείς ανεμιστήρες με τηλεχειριστήριο. Η διαχείριση της εργασίας της κουκούλας στο μπάνιο ή στην κουζίνα είναι βολική με το τηλεχειριστήριο. Υπάρχουν σύγχρονα μοντέλα που μπορούν να αντιμετωπιστούν εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή σε ένα smartphone.
  • Λειτουργία συνεχούς εξαερισμού. Ταυτόχρονα, υπάρχουν ανεμιστήρες με σταθερή λειτουργία αερισμού. Σε κανονική λειτουργία, λειτουργούν με ελάχιστη ισχύ, αλλά αν αυξάνεται η υγρασία, αλλάξτε το μέγιστο.

  Επιπλέον, κατά την εγκατάσταση ανεμιστήρων, εγκαθίστανται ειδικά συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου, τα οποία επιτρέπουν τη ρύθμιση της λειτουργίας των ανεμιστήρων ανάλογα με την ανάγκη. Στην περίπτωση αυτή, οι πίνακες ελέγχου συνήθως εξέρχονται σε εύκολα προσπελάσιμα σημεία.

  Ανεμιστήρας μπάνιου: επιλογή, εγκατάσταση και σύνδεση

  Το μπάνιο στο διαμέρισμα ή το σπίτι είναι πάντα ένα "υγρό μέρος". Ακόμα κι αν δεν τακτοποιείτε λακκούβες στο πάτωμα. Το νερό είναι κρύο και ζεστό, ατμός, υγρές πετσέτες - όλα εξατμίζουν την υγρασία. Και στο μπάνιο είναι ζεστό και έχετε ένα φαινόμενο θερμοκηπίου.

  Η υπερβολική υγρασία και η θερμότητα, ιδανικά, πρέπει να "πάνε" στον αερισμό, αλλά, όπως γνωρίζετε, η αποτελεσματικότητά τους στα αστικά σπίτια απέχει πολύ από το φυσιολογικό. Και τόσο στο παλιό ταμείο όσο και σε νέα κτίρια. Ο λόγος είναι ότι ο εξαερισμός είναι παντού φυσικός τύπος, δηλαδή χωρίς πρόσθετο τέντωμα.

  Αυτό είναι στην Αμερική σε πολυώροφα κτίρια είναι τεράστιοι ανεμιστήρες, και έχουμε αέρα αφαιρεθεί από τη βαρύτητα λόγω της διαφοράς στην πίεση και τη θερμοκρασία. Ως αποτέλεσμα, κινείται μεσαία, και ακόμη και καθόλου, αν τα σπίτια είναι παλιά και τα κανάλια είναι φραγμένα.

  Και «υγρό σημείο» μας, μπάνιο, αποκτά σταδιακά όλα λίγο χλωρίδας και της πανίδας, με τη μορφή της μούχλας και ακόμη woodlice. Για να απαλλαγείτε από αυτή τη γειτονιά ή να την αποτρέψετε εκ των προτέρων, θα πρέπει να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής στο μπάνιο. Θα βγάλει όλη την υγρασία όπου πρέπει να πάει και θα περάσετε ευτυχώς με τη μορφή λιγότερο χρήσιμων εποίκων.

  Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο και την τουαλέτα

  Φαίνεται ότι όλα είναι απλά, αποφασίσαμε ότι χρειαζόμαστε έναν ανεμιστήρα, πηγαίνουμε στο κατάστημα και αγοράζουμε. Αλλά γρήγορα, θα γεννηθούν μόνο οι γάτες. Το κατάστημα περιμένει μια μεγάλη έκπληξη από μια σειρά τύπων και μοντέλων. Όπου λίγες δεκάδες, και όπου ένα ζευγάρι εκατό είναι δακτυλογραφημένο. Και εσείς "κολλάει" πάνω από την ερώτηση, "τι είδους ανεμιστήρα να βάλει στο μπάνιο;".

  Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Διαφορετικοί τύποι, ισχύς, μοντέλα, μέθοδοι τοποθέτησης, χαρακτηριστικά - καταραμένο πόδι σε αυτή την ποικιλία της τεχνικής προόδου στον τομέα του εξαερισμού. Οι πωλητές και αυτοί ασχολούνται με τη δυσκολία, αν η σειρά είναι τεράστια.

  Ως εκ τούτου, έχουμε συντάξει έναν "οδηγό για τους οπαδούς για το μπάνιο." Για να διευκολύνετε το έργο σας και να βοηθήσετε να αγοράσετε γρήγορα τον κατάλληλο εξοπλισμό. Και πρώτα απ 'όλα, θα καταλάβουμε τα γενικά χαρακτηριστικά των οπαδών για το μπάνιο

  1. Αξονική, φυγοκεντρική - τι σημαίνει αυτό

  Αυτός είναι ο τύπος ή ο τύπος του ανεμιστήρα. Μιλά για το σχεδιασμό του εξοπλισμού και το έργο του.

  Αξονικός ανεμιστήρας Είναι μια πτερωτή λεπίδα στο σώμα. Η πτερωτή περιστρέφει τον κινητήρα, στον στροφέα του οποίου φυτεύεται. Τα πτερύγια είναι κεκλιμένα προς τα μέσα σε σχέση με το επίπεδο τοποθέτησης, τραβούν τον αέρα καλά και το μετακινούν κατά μήκος ενός ευθύγραμμου άξονα. Επομένως, αυτός ο τύπος ονομάζεται αξονικός ανεμιστήρας. Έχει καλή απόδοση, θορυβώδες μέσο, ​​είναι, συνήθως, για εγκατάσταση στο μπάνιο.

  Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας είναι διατεταγμένο διαφορετικά. Ο αέρας απορροφά τον στρόβιλο με λεπίδες. Μέσα στο σώμα, το ρεύμα περιστρέφεται σε μια σπείρα και δέχεται επιπρόσθετη επιτάχυνση λόγω της φυγόκεντρης δύναμης. Το ρεύμα δεν ρέει σε ευθεία γραμμή, αλλά σε γωνία 90 μοιρών σε ειδική συσκευή - ένα σαλιγκάρι. Ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας αποκαλείται επίσης ακτινικός.

  Έχει χαμηλότερη παραγωγικότητα από την αξονική, αλλά μπορεί να "οδηγήσει τη ροή" υπό την πίεση διαφορετικών δυνάμεων. Η στάθμη θορύβου είναι χαμηλή ή μέτρια, ανάλογα με την κατεύθυνση της κάμψης των πτερυγίων του ρότορα. Με το εμπρόσθιο κάμισμα λιγότερο θόρυβο, με το πίσω - ισχυρότερο, αλλά εξοικονομεί ηλεκτρικό ρεύμα.

  2. Φορτίο ή κανάλι

  Ο εξοπλισμός αερισμού είναι διαθέσιμος για εξωτερική εγκατάσταση και για εσωτερική χρήση. Ο εξωτερικός τύπος εγκατάστασης είναι μια στερέωση στον τοίχο ή την οροφή στην έξοδο του εξαερισμού στον άξονα ή στο σύστημα σωλήνων. Ο ανεμιστήρας αγωγών είναι ενσωματωμένος εξοπλισμός που τοποθετείται μέσα στον αγωγό εξαερισμού (αγωγός αέρα). Τα συστήματα αεραγωγών είναι κατασκευασμένα από μέταλλο ή πλαστικό. Για το μπάνιο, τα συστήματα πλαστικών καναλιών, για παράδειγμα, Vents, χρησιμοποιούνται συχνότερα.

  Συχνά, η έξοδος στον άξονα εξαερισμού βρίσκεται στην τουαλέτα. Για την εξαγωγή από το μπάνιο τοποθετήστε τον αγωγό με μια μάσκα φράχτη. Το χιτώνιο αερισμού τραβιέται στο παράθυρο ορυχείου. Ένας ανεμιστήρας με πρόσθετο σχάρα τοποθετείται στην τουαλέτα. Ο απορροφητήρας παίρνει ταυτόχρονα τον αέρα από όλο το μπάνιο και το στέλνει στον άξονα αερισμού του σπιτιού. Με τον σχεδιασμό, οι εξωτερικοί ανεμιστήρες και οι ανεμιστήρες καναλιών είναι κατασκευασμένοι τόσο αξονικοί όσο και φυγοκεντρικοί.

  3. Επιλογή ανεμιστήρα στο μπάνιο με ισχύ

  Το επίπεδο ισχύος ή η απόδοση του ανεμιστήρα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με αυτό, η κουκούλα επιλέγεται και συνδυάζεται με την κατασκευή (αξονική / φυγοκεντρική). Απόδοση "λέει" πόσα κυβικά μέτρα αέρα αντλίες ανεμιστήρα ανά ώρα - 100, 200, 300.

  Για να επιλέξετε τη σωστή ισχύ, πρέπει να υπολογίσετε τον όγκο του μπάνιου και να τον πολλαπλασιάσετε κατά 8. "Οκτώ" σημαίνει την απαίτηση υγιεινής για τη συχνότητα αλλαγής του αέρα στο δωμάτιο ανά ώρα. Με απλά λόγια, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να αντλήσει τον όγκο οκτώ από τα μπάνια σας. Τότε θα υπάρξει καθαρότητα, ομορφιά και όχι μούχλα.

  Πώς να υπολογίσετε την ένταση; Πολύ απλά - πάρτε το μήκος του δωματίου, το πλάτος, το ύψος της οροφής, πολλαπλασιάστε και αποκτήστε τον επιθυμητό αριθμό. Το πολλαπλασιάζουμε με οκτώ και έχουμε την ελάχιστη τιμή ισχύος.

  Ένα παράδειγμα! Για το αστικό πρότυπο μπάνιο με διαστάσεις 1,7x1,5x2,5m με πολλαπλότητα ανταλλαγής 8, απαιτείται απόδοση από 51 κυβικά μέτρα την ώρα. Οι αξονικοί ανεμιστήρες παράγονται με χωρητικότητα 80 κύβους. Ένα τέτοιο απόσπασμα θα αντιμετωπίσει το έργο ακόμη και με περιθώριο. Το φυγόκεντρο μοντέλο συνήθως "κινείται" από 42 έως 100 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

  4. Επιλέγοντας έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο από το επίπεδο θορύβου

  Είναι σαφές ότι οι κουκούλες είναι θορυβώδεις, αλλά όχι πολύ. Αν θέλετε πολύ ήσυχο - πάρτε το αξονικό μοντέλο από τη γραμμή Silent. Έχουν στο σχεδιασμό που έκανε τη μηχανή στη βάση των σιωπηλών μπλοκ, τα οποία "σβήνουν" το θόρυβο και τις κραδασμούς. Μεταξύ των "ήσυχων" μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο με επίπεδο θορύβου ακόμα και 22 dB.

  Η φυγοκέντρηση λειτουργεί πιο δυνατά, επειδή ο στρόβιλος αντλεί αέρα υπό πίεση. Αλλά είναι επίσης θορυβώδες, περίπου τόσο δροσερό όσο ένας υπολογιστής. Δεν σας εμποδίζει να παρακολουθείτε ταινίες, να ακούτε μουσική ή να παίζετε παιχνίδια. Έτσι, ο ανεμιστήρας θα είναι απλώς ένα υπόβαθρο αν βρίσκεστε στο μπάνιο όταν είναι ενεργοποιημένο.

  Προσοχή παρακαλώ! Ο θόρυβος είναι δευτερεύον χαρακτηριστικό. Το πιο σημαντικό είναι για τον εκτοπιστή να "οδηγεί" τη σωστή ποσότητα αέρα για ένα καλό μικροκλίμα και να ταιριάζει στο σχεδιασμό εξαερισμού.

  5. Ποιος ανεμιστήρας στο μπάνιο ή την τουαλέτα είναι καλύτερο - ανατροφοδότηση σχετικά με πρόσθετα χαρακτηριστικά

  Η σύγχρονη τεχνολογία γνωρίζει πολλά και οι ανεμιστήρες απελευθερώνονται με διάφορες πρόσθετες λειτουργίες. Η λίστα περιλαμβάνει:

  • Πρόσθετοι αισθητήρες. Μετρούν την υγρασία ή αντιδρούν στην κίνηση.
  • Χρονοδιακόπτης εκτός λειτουργίας. Ορίζει το χρόνο καθυστέρησης της διακοπής λειτουργίας, τουλάχιστον 2 λεπτά - το πολύ 30.
  • Ενδεικτική λυχνία. Ανάβει όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί.
  • Διακόπτης καλωδίου. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την κουκούλα στη σωστή στιγμή. Για παράδειγμα, όταν κάνετε ντους ή μπάνιο. Δηλαδή, όταν ανάβει το φως στο μπάνιο, ο ανεμιστήρας δεν ξεκινάει αυτόματα.
  • Αυτόματα ρολά. Χρησιμοποιούνται για το κλείσιμο της σχάρας αερισμού αφού ο ανεμιστήρας του καναλιού έχει απενεργοποιηθεί.
  • Βαλβίδα ελέγχου. Κύριο καθήκον του είναι να αποτρέψει τη διείσδυση ξένων μυρωδιών από τον άξονα εξαερισμού.

  Σύμφωνα με τους πελάτες μας, τα μοντέλα με τους αισθητήρες υγρασίας και το χρονοδιακόπτη απενεργοποίησης λαμβάνουν τις περισσότερες φορές. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής που εμποδίζει τη διέλευση του αέρα από τον άξονα ή τον αγωγό πίσω στον ανεμιστήρα έχει ήδη γίνει μέρος του σχεδιασμού. Πολύ σπάνια πωλείται ξεχωριστά και θεωρείται μια πρόσθετη επιλογή.

  6. Βαθμός προστασίας από την υγρασία

  Όλοι οι ανεμιστήρες για το μπάνιο έχουν αυξημένη προστασία από την υγρασία μέσα σε 4-5, η προστασία από σκόνη μπορεί να είναι είτε μηδέν είτε 3-4. Στο δελτίο εξοπλισμού θα αναγράφεται η διεύθυνση IP X4, 34, 44, 45.

  Με τα χαρακτηριστικά γνωρίσαμε, τώρα ας μιλήσουμε για την ποικιλία.

  Ανεμιστήρες στο μπάνιο και τουαλέτα στον κατάλογο 220pro.ru

  Το κατάστημά μας προσφέρει διάσημες και δημοφιλείς μάρκες φαναριών μπάνιου:

  Ανεμιστήρας εξάτμισης στο μπάνιο

  Εάν το λουτρό είναι συνεχώς σκονισμένο πάνω σε καθρέφτες και τοίχους, ο αέρας είναι μούχλα, και στις γωνίες από καιρό υπάρχει μούχλα, σημαίνει ότι ο φυσικός αερισμός δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο έργο του. Λύστε ένα τόσο απλό πρόβλημα - πρέπει να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής. Η επιλογή των σύγχρονων συσκευών εξάτμισης είναι πολύ μεγάλη - από τα πιο απλά έως αθόρυβα μοντέλα με χρονοδιακόπτες και αισθητήρες. Για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο, πρέπει να γνωρίζετε ποια κριτήρια θα πρέπει να επιλέγονται από τους οπαδούς και πώς να τα εγκαταστήσετε σωστά.

  Ανεμιστήρας εξάτμισης στο μπάνιο

  Τύποι ανεμιστήρων εξαγωγής

  Ο σχεδιασμός του ανεμιστήρα εξάτμισης είναι αρκετά απλός: ένα περίβλημα, ένας κινητήρας, μια πτερωτή με λεπίδες. Υπάρχουν μοντέλα εξοπλισμένα με βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εμποδίζει την είσοδο ξένων οσμών σε άλλους χώρους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για πολυώροφα κτίρια.

  Ανεμιστήρας για το μπάνιο

  Ο αγωγός αέρα της διάταξης εξαγωγής συνδέεται με ένα κοινό σύστημα εξαερισμού ή εξέρχεται ξεχωριστά από τον τοίχο προς το εξωτερικό. Με τη μέθοδο σταθεροποίησης όλων των ανεμιστήρων εξαγωγής χωρίζονται σε οροφή και τοίχο, καθώς και ενσωματωμένο και overhead.

  Ανεμιστήρας οροφής για μπάνιο

  Η οροφή είναι λιγότερο απαιτητική, αν και χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση και απλή εγκατάσταση. Αυτός ο ανεμιστήρας είναι σε θέση να κυκλοφορεί ενεργά έναν μεγάλο όγκο αέρα, γι 'αυτό είναι ιδανικό για ευρύχωρα μπάνια. Αλλά οι περισσότεροι καταναλωτές εξακολουθούν να επιλέγουν μοντέλα τοίχων, τόσο ενσωματωμένα όσο και εναέρια. Είναι εύκολο στην εγκατάσταση, εύκολο στη χρήση, εύκολο να καθαριστεί και να αντικατασταθεί. Λόγω του συμπαγούς μεγέθους και του μοντέρνου σχεδιασμού της θήκης, φαίνονται αρκετά αισθητικά, ταιριάζουν τέλεια σε κάθε εσωτερικό χώρο.

  Στη φωτογραφία ο αξονικός ανεμιστήρας για το μπάνιο

  Ανάλογα με την εσωτερική συσκευή, οι ανεμιστήρες χωρίζονται σε:

  • ηλεκτρικό - απλά μοντέλα με ενσωματωμένο ή εξωτερικό διακόπτη. Δηλαδή, οι ενοικιαστές του διαμερίσματος πρέπει να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν ανεξάρτητα τη συσκευή ανάλογα με τις ανάγκες. Είναι πολύ συνηθισμένο ότι ένας τέτοιος ανεμιστήρας συνδέεται με έναν κοινό διακόπτη στο μπάνιο και στη συνέχεια το καπό είναι ενεργοποιημένο ταυτόχρονα με τους λαμπτήρες. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, η υγρασία δεν καταφέρνει πάντοτε να εξέρχεται τελείως από τον αερισμό, αλλά η κατανάλωση ηλεκτρισμού μειώνεται.
  • αυτόματο - διατάξεις εξάτμισης εξοπλισμένες με ειδικούς αισθητήρες. Τα μοντέλα με αισθητήρες υγρασίας ενεργοποιούνται μόλις ο βαθμός υγρασίας υπερβεί τον κανόνα και σβήνει όταν το συμπύκνωμα εξατμιστεί πλήρως. Μοντέλα με αισθητήρες κίνησης ανάβουν όταν εμφανίζεται ένα άτομο και σβήνουν όταν το δωμάτιο είναι άδειο. Επίσης υπάρχουν αυτόματα ανεμιστήρες με χρονοδιακόπτες που λειτουργούν μόνο για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.

  Κρυφό ανεμιστήρα για μπάνιο

  Στην εικόνα, ο ανεμιστήρας εξαγωγής με φωτισμό

  Οι ανεμιστήρες εξάτμισης ταξινομούνται επίσης ανά τύπο κατασκευής. Στην εγχώρια σφαίρα, οι πιο δημοφιλείς είναι οι αξονικές και κανάλι συσκευές που είναι κατάλληλες για πολυώροφα και ιδιωτικά σπίτια.

  Αξονικοί ανεμιστήρες

  Στους αξονικούς ανεμιστήρες, η κίνηση του αέρα συμβαίνει κατά μήκος του άξονα περιστροφής των λεπίδων, πράγμα που είναι ο λόγος γι 'αυτό το όνομα. Ο σχεδιασμός είναι πολύ απλός: σώμα (συνήθως κυλινδρικό), πτερωτή με λεπίδες, ηλεκτρικό μοτέρ. Πολλά μοντέλα έχουν έναν συλλέκτη μπροστά τοποθετημένο για να βελτιώσει τις αεροδυναμικές ιδιότητες. Η δομή των λεπίδων μειώνει την αντίσταση στη ροή του αέρα, έτσι ώστε ο ανεμιστήρας να έχει υψηλή απόδοση. Με τον τύπο εγκατάστασης, οι συσκευές αυτές μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στο τοίχωμα όσο και στην οροφή.

  Οι περισσότεροι σύγχρονοι αξονικοί ανεμιστήρες χαρακτηρίζονται από χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και μειωμένο θόρυβο, σε αντίθεση με τα μοντέλα προηγούμενης γενιάς. Μπορούν να δουλέψουν πολύ χωρίς να σταματούν, καθαρίζονται εύκολα, έχουν ελκυστικό σχεδιασμό. Για να είναι αποτελεσματικές αυτές οι συσκευές, το μήκος του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 μ. Το ίδιο ισχύει και για την περιοχή του μπάνιου - όσο μικρότερο είναι το δωμάτιο, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η κουκούλα.

  Φίλοι του αγωγού

  Για τα μπάνια μεγάλες περιοχές είναι ιδανικά κατάλληλες κανάλι, ή φυγοκεντρικές, ανεμιστήρες. Ο σχεδιασμός τους διαφέρει σημαντικά από τις αξονικές συσκευές: μέσα στο κυλινδρικό σώμα υπάρχει ένα τύμπανο με πολλές στενές καμπύλες λεπίδες. Με τη βοήθεια της φυγόκεντρης δύναμης που παράγεται από τις λεπίδες κατά τη διάρκεια της περιστροφής, εισάγεται και κατευθύνεται προς τον αγωγό αερισμού.

  Φίλτρα CATA για εγκατάσταση καναλιών

  Οι ανεμιστήρες λειτουργούν αποτελεσματικά με αγωγούς αέρα μήκους 4 μέτρων, εγκατεστημένους τόσο στην οροφή όσο και στον τοίχο (ανάλογα με την τροποποίηση). Το εκχύλισμα μπορεί να διεξαχθεί συνεχώς, αλλά συνήθως η συσκευή συνδέεται με το διακόπτη στο μπάνιο ή στο υγραστ. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη οικονομική κατανάλωση ενέργειας και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του ανεμιστήρα. Πολλά μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για ομαλή τοποθέτηση και είναι σχετικά ήσυχα, έτσι ώστε στο μπάνιο να είναι σχεδόν αόρατα.

  Διαχύτης καυσαερίων στο μπάνιο

  Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

  Αν εξακολουθείτε να αμφιβάλλετε για τη σκοπιμότητα εγκατάστασης τέτοιων ανεμιστήρων στο μπάνιο, θα είναι περιττό να εξοικειωθείτε με τα πλεονεκτήματα των συσκευών εξαγωγής:

  • στους τοίχους και άλλες επιφάνειες θα παύσει να συσσωρεύεται συμπύκνωμα, η υγρασία από το δωμάτιο θα φύγει?

  Χωρίς ανεμιστήρα στο μπάνιο είναι πολύ υγρό, μούχλα μπορεί να εμφανιστεί

  Η κουκούλα στην οροφή του μπάνιου ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό

  Ανεμιστήρας εξαγωγής με πλέγμα

  Ο εκτοξευτήρας εγκαθίσταται εύκολα με τα χέρια σας

  Όσον αφορά τις ελλείψεις, υπάρχουν ελάχιστες από αυτές:

  • οι οπαδοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν απολύτως αθόρυβα και ορισμένοι καταναλωτές μπορεί να ενοχλούνται από το buzz τους.
  • αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας, αν και ασήμαντη.
  • Η συσκευή απαιτεί τακτικά καθαρισμό και λίπανση για κανονική λειτουργία.

  Εάν η κουκούλα δεν καθαριστεί, θα σταματήσει να λειτουργεί

  Εξαρτάται επίσης από την ορθότητα της εγκατάστασης: αν ο ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος λανθασμένα, η κυκλοφορία του αέρα είναι διαταραγμένη και δεν υπάρχει τίποτα που να λέει για την ποιοτική εξάτμιση.

  Ελέγξτε τον εξαερισμό με έναν αναπτήρα. Η φλόγα δεν αποκλίνει, γεγονός που δείχνει την έλλειψη έλξης

  Κανόνες επιλογής ανεμιστήρα εξαγωγής

  Έτσι, εάν η απόφαση για αγορά ενός ανεμιστήρα γίνει δεκτή, πρέπει να επιλέξετε το σωστό μοντέλο, έτσι ώστε να μην απογοητευτείτε αργότερα. Πρέπει να επιλέξετε ταυτόχρονα αρκετές παραμέτρους - την απόδοση, την ασφάλεια, το επίπεδο θορύβου και, φυσικά, την αναλογία ποιότητας-τιμής.

  Παραγωγικότητα

  Αυτό το κριτήριο είναι το κύριο, διότι εξαρτάται από αυτό την αποτελεσματικότητα της ανταλλαγής αέρα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή ισχύ της συσκευής σε σχέση με την περιοχή, καθώς ο ίδιος ανεμιστήρας παράγει διαφορετικά αποτελέσματα σε ένα μικρό και μεγάλο μπάνιο. Σύμφωνα με τα πρότυπα κατασκευής, η συναλλαγματική ισοτιμία για το μπάνιο είναι 6-8 μονάδες, δηλαδή για μια ώρα ολόκληρος ο όγκος αέρα στο δωμάτιο πρέπει να αλλάξει από 6 σε 8 φορές. Κατά κανόνα, αν ένα λουτρό χρησιμοποιεί όχι περισσότερα από τρία άτομα, επιλέξτε την πολλαπλότητα των 6, αν περισσότερο από τρεις - φορές 8. Ο υπολογισμός γίνεται, δεν είναι δύσκολο: είναι απαραίτητο να βρεθεί ο όγκος του δωματίου και να πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό των αλλαγών του αέρα.

  Για παράδειγμα: υπάρχει ένα μπάνιο με διαστάσεις 1,9x1,7 m και ύψος 2,65 m, χρησιμοποιείται από 3 άτομα. Υπολογίστε την ένταση της αίθουσας - 1,9χ1,7χ2,65 = 8,56 μ. Στρογγυλεύουμε σε 9 και πολλαπλασιάζουμε με πολλαπλότητα - 9χ6 = 54 m3.

  Αποδεικνύεται ότι για ένα τέτοιο μπάνιο, η βέλτιστη επιλογή θα είναι μια συσκευή με χωρητικότητα 54 m3 / h. Φυσικά, δεν είναι πάντα δυνατό να βρεθεί ένα μοντέλο που ταιριάζει καλύτερα στις παραμέτρους σχεδιασμού, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα με μικρό περιθώριο απόδοσης.

  Το ποσοστό της ανταλλαγής αέρα για διαφορετικούς χώρους

  Συνήθως, η απόδοση των ανεμιστήρων για μπάνια είναι 95 - 100 m3 / h

  Ασφάλεια

  Για μπάνια και τουαλέτες οι ανεμιστήρες παράγονται με πρόσθετη προστασία των ηλεκτρικών επαφών από την υγρασία, η οποία πρέπει να αναφέρεται στις οδηγίες και στη συσκευασία. Εάν βάζετε ένα συμβατικό μοντέλο και το νερό εισχωρεί σε αυτό, μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και ακόμη και πυρκαγιά, ώστε να μην μπορείτε να διακινδυνεύσετε σε καμία περίπτωση.

  Τώρα μπορείτε να βρείτε συσκευές εξάτμισης χαμηλής τάσης, ειδικά σχεδιασμένες για μπάνια και σάουνες. Έχουν υγρασία και θερμική προστασία και μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά με υγρασία 100% και υψηλές θερμοκρασίες. Είναι αλήθεια ότι το κόστος αυτών των ανεμιστήρων είναι υψηλότερο και δεν μπορούν να συνδεθούν με το συνηθισμένο ηλεκτρικό δίκτυο, γεγονός που συνεπάγεται πρόσθετο κόστος, αλλά αξίζει τον κόπο η ασφάλεια των ενοικιαστών.

  Ψάξτε για τους φίλους των καταστημάτων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το μπάνιο

  Επίπεδο θορύβου

  Ο θόρυβος που παράγεται από τον ανεμιστήρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 dB, διαφορετικά θα είναι ενοχλητικός για το νοικοκυριό. Αν σκοπεύετε να ενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα για τη νύχτα, επιλέξτε ένα μοντέλο με επίπεδο θορύβου μέχρι 25 dB. Όσο χαμηλότερη είναι αυτή η ένδειξη, τόσο πιο άνετα θα βρίσκεστε στο μπάνιο με την κουκούλα ενεργοποιημένη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους έχουν ανεμιστήρα που λειτουργεί συνεχώς.

  Ο θόρυβος, ο οποίος είναι περισσότερο από 35 dB, στον ανθρώπινο ψυχισμό είναι ερεθιστικός

  Όσο για την ποιότητα των οπαδών, είναι καλύτερο να επικεντρωθούμε σε γνωστά εμπορικά σήματα, τα προϊόντα των οποίων έχουν ήδη δοκιμαστεί με το χρόνο. Για παράδειγμα, πολλά θετικά σχόλια έχουν οπαδοί του σπιτιού της μάρκας Soler Palau (Ισπανία), VENTS (Ουκρανία), Electrolux (Σουηδία).

  Ο ανεμιστήρας Soler Palau

  Έγχρωμη ποικιλία ανεμιστήρων εξαγωγής Electrolux EAFR

  Οι εταιρείες αυτές εκτιμούν τη φήμη τους, επομένως τα προϊόντα τους χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα κατασκευής και ανθεκτικότητα. Το κύριο πράγμα είναι να αγοράσετε ανεμιστήρες σε εξειδικευμένα καταστήματα όπου τα εμπορεύματα μπορούν να προσκομιστούν με το κατάλληλο πιστοποιητικό και θα γράψουν την κάρτα εγγύησης. Έτσι, αποφεύγετε τον κίνδυνο να αγοράσετε φτηνό, μη εμπορικό εξοπλισμό.

  Ανεμιστήρας μπάνιου: επιλογή, εγκατάσταση και σύνδεση

  Το μπάνιο στο διαμέρισμα ή το σπίτι είναι πάντα ένα "υγρό μέρος". Ακόμα κι αν δεν τακτοποιείτε λακκούβες στο πάτωμα. Το νερό είναι κρύο και ζεστό, ατμός, υγρές πετσέτες - όλα εξατμίζουν την υγρασία. Και στο μπάνιο είναι ζεστό και έχετε ένα φαινόμενο θερμοκηπίου.

  Η υπερβολική υγρασία και η θερμότητα, ιδανικά, πρέπει να "πάνε" στον αερισμό, αλλά, όπως γνωρίζετε, η αποτελεσματικότητά τους στα αστικά σπίτια απέχει πολύ από το φυσιολογικό. Και τόσο στο παλιό ταμείο όσο και σε νέα κτίρια. Ο λόγος είναι ότι ο εξαερισμός είναι παντού φυσικός τύπος, δηλαδή χωρίς πρόσθετο τέντωμα.

  Αυτό είναι στην Αμερική σε πολυώροφα κτίρια είναι τεράστιοι ανεμιστήρες, και έχουμε αέρα αφαιρεθεί από τη βαρύτητα λόγω της διαφοράς στην πίεση και τη θερμοκρασία. Ως αποτέλεσμα, κινείται μεσαία, και ακόμη και καθόλου, αν τα σπίτια είναι παλιά και τα κανάλια είναι φραγμένα.

  Και «υγρό σημείο» μας, μπάνιο, αποκτά σταδιακά όλα λίγο χλωρίδας και της πανίδας, με τη μορφή της μούχλας και ακόμη woodlice. Για να απαλλαγείτε από αυτή τη γειτονιά ή να την αποτρέψετε εκ των προτέρων, θα πρέπει να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής στο μπάνιο. Θα βγάλει όλη την υγρασία όπου πρέπει να πάει και θα περάσετε ευτυχώς με τη μορφή λιγότερο χρήσιμων εποίκων.

  Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο και την τουαλέτα

  Φαίνεται ότι όλα είναι απλά, αποφασίσαμε ότι χρειαζόμαστε έναν ανεμιστήρα, πηγαίνουμε στο κατάστημα και αγοράζουμε. Αλλά γρήγορα, θα γεννηθούν μόνο οι γάτες. Το κατάστημα περιμένει μια μεγάλη έκπληξη από μια σειρά τύπων και μοντέλων. Όπου λίγες δεκάδες, και όπου ένα ζευγάρι εκατό είναι δακτυλογραφημένο. Και εσείς "κολλάει" πάνω από την ερώτηση, "τι είδους ανεμιστήρα να βάλει στο μπάνιο;".

  Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Διαφορετικοί τύποι, ισχύς, μοντέλα, μέθοδοι τοποθέτησης, χαρακτηριστικά - καταραμένο πόδι σε αυτή την ποικιλία της τεχνικής προόδου στον τομέα του εξαερισμού. Οι πωλητές και αυτοί ασχολούνται με τη δυσκολία, αν η σειρά είναι τεράστια.

  Ως εκ τούτου, έχουμε συντάξει έναν "οδηγό για τους οπαδούς για το μπάνιο." Για να διευκολύνετε το έργο σας και να βοηθήσετε να αγοράσετε γρήγορα τον κατάλληλο εξοπλισμό. Και πρώτα απ 'όλα, θα καταλάβουμε τα γενικά χαρακτηριστικά των οπαδών για το μπάνιο

  1. Αξονική, φυγοκεντρική - τι σημαίνει αυτό

  Αυτός είναι ο τύπος ή ο τύπος του ανεμιστήρα. Μιλά για το σχεδιασμό του εξοπλισμού και το έργο του.

  Αξονικός ανεμιστήρας Είναι μια πτερωτή λεπίδα στο σώμα. Η πτερωτή περιστρέφει τον κινητήρα, στον στροφέα του οποίου φυτεύεται. Τα πτερύγια είναι κεκλιμένα προς τα μέσα σε σχέση με το επίπεδο τοποθέτησης, τραβούν τον αέρα καλά και το μετακινούν κατά μήκος ενός ευθύγραμμου άξονα. Επομένως, αυτός ο τύπος ονομάζεται αξονικός ανεμιστήρας. Έχει καλή απόδοση, θορυβώδες μέσο, ​​είναι, συνήθως, για εγκατάσταση στο μπάνιο.

  Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας είναι διατεταγμένο διαφορετικά. Ο αέρας απορροφά τον στρόβιλο με λεπίδες. Μέσα στο σώμα, το ρεύμα περιστρέφεται σε μια σπείρα και δέχεται επιπρόσθετη επιτάχυνση λόγω της φυγόκεντρης δύναμης. Το ρεύμα δεν ρέει σε ευθεία γραμμή, αλλά σε γωνία 90 μοιρών σε ειδική συσκευή - ένα σαλιγκάρι. Ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας αποκαλείται επίσης ακτινικός.

  Έχει χαμηλότερη παραγωγικότητα από την αξονική, αλλά μπορεί να "οδηγήσει τη ροή" υπό την πίεση διαφορετικών δυνάμεων. Η στάθμη θορύβου είναι χαμηλή ή μέτρια, ανάλογα με την κατεύθυνση της κάμψης των πτερυγίων του ρότορα. Με το εμπρόσθιο κάμισμα λιγότερο θόρυβο, με το πίσω - ισχυρότερο, αλλά εξοικονομεί ηλεκτρικό ρεύμα.

  2. Φορτίο ή κανάλι

  Ο εξοπλισμός αερισμού είναι διαθέσιμος για εξωτερική εγκατάσταση και για εσωτερική χρήση. Ο εξωτερικός τύπος εγκατάστασης είναι μια στερέωση στον τοίχο ή την οροφή στην έξοδο του εξαερισμού στον άξονα ή στο σύστημα σωλήνων. Ο ανεμιστήρας αγωγών είναι ενσωματωμένος εξοπλισμός που τοποθετείται μέσα στον αγωγό εξαερισμού (αγωγός αέρα). Τα συστήματα αεραγωγών είναι κατασκευασμένα από μέταλλο ή πλαστικό. Για το μπάνιο, τα συστήματα πλαστικών καναλιών, για παράδειγμα, Vents, χρησιμοποιούνται συχνότερα.

  Συχνά, η έξοδος στον άξονα εξαερισμού βρίσκεται στην τουαλέτα. Για την εξαγωγή από το μπάνιο τοποθετήστε τον αγωγό με μια μάσκα φράχτη. Το χιτώνιο αερισμού τραβιέται στο παράθυρο ορυχείου. Ένας ανεμιστήρας με πρόσθετο σχάρα τοποθετείται στην τουαλέτα. Ο απορροφητήρας παίρνει ταυτόχρονα τον αέρα από όλο το μπάνιο και το στέλνει στον άξονα αερισμού του σπιτιού. Με τον σχεδιασμό, οι εξωτερικοί ανεμιστήρες και οι ανεμιστήρες καναλιών είναι κατασκευασμένοι τόσο αξονικοί όσο και φυγοκεντρικοί.

  3. Επιλογή ανεμιστήρα στο μπάνιο με ισχύ

  Το επίπεδο ισχύος ή η απόδοση του ανεμιστήρα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με αυτό, η κουκούλα επιλέγεται και συνδυάζεται με την κατασκευή (αξονική / φυγοκεντρική). Απόδοση "λέει" πόσα κυβικά μέτρα αέρα αντλίες ανεμιστήρα ανά ώρα - 100, 200, 300.

  Για να επιλέξετε τη σωστή ισχύ, πρέπει να υπολογίσετε τον όγκο του μπάνιου και να τον πολλαπλασιάσετε κατά 8. "Οκτώ" σημαίνει την απαίτηση υγιεινής για τη συχνότητα αλλαγής του αέρα στο δωμάτιο ανά ώρα. Με απλά λόγια, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να αντλήσει τον όγκο οκτώ από τα μπάνια σας. Τότε θα υπάρξει καθαρότητα, ομορφιά και όχι μούχλα.

  Πώς να υπολογίσετε την ένταση; Πολύ απλά - πάρτε το μήκος του δωματίου, το πλάτος, το ύψος της οροφής, πολλαπλασιάστε και αποκτήστε τον επιθυμητό αριθμό. Το πολλαπλασιάζουμε με οκτώ και έχουμε την ελάχιστη τιμή ισχύος.

  Ένα παράδειγμα! Για το αστικό πρότυπο μπάνιο με διαστάσεις 1,7x1,5x2,5m με πολλαπλότητα ανταλλαγής 8, απαιτείται απόδοση από 51 κυβικά μέτρα την ώρα. Οι αξονικοί ανεμιστήρες παράγονται με χωρητικότητα 80 κύβους. Ένα τέτοιο απόσπασμα θα αντιμετωπίσει το έργο ακόμη και με περιθώριο. Το φυγόκεντρο μοντέλο συνήθως "κινείται" από 42 έως 100 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

  4. Επιλέγοντας έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο από το επίπεδο θορύβου

  Είναι σαφές ότι οι κουκούλες είναι θορυβώδεις, αλλά όχι πολύ. Αν θέλετε πολύ ήσυχο - πάρτε το αξονικό μοντέλο από τη γραμμή Silent. Έχουν στο σχεδιασμό που έκανε τη μηχανή στη βάση των σιωπηλών μπλοκ, τα οποία "σβήνουν" το θόρυβο και τις κραδασμούς. Μεταξύ των "ήσυχων" μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο με επίπεδο θορύβου ακόμα και 22 dB.

  Η φυγοκέντρηση λειτουργεί πιο δυνατά, επειδή ο στρόβιλος αντλεί αέρα υπό πίεση. Αλλά είναι επίσης θορυβώδες, περίπου τόσο δροσερό όσο ένας υπολογιστής. Δεν σας εμποδίζει να παρακολουθείτε ταινίες, να ακούτε μουσική ή να παίζετε παιχνίδια. Έτσι, ο ανεμιστήρας θα είναι απλώς ένα υπόβαθρο αν βρίσκεστε στο μπάνιο όταν είναι ενεργοποιημένο.

  Προσοχή παρακαλώ! Ο θόρυβος είναι δευτερεύον χαρακτηριστικό. Το πιο σημαντικό είναι για τον εκτοπιστή να "οδηγεί" τη σωστή ποσότητα αέρα για ένα καλό μικροκλίμα και να ταιριάζει στο σχεδιασμό εξαερισμού.

  5. Ποιος ανεμιστήρας στο μπάνιο ή την τουαλέτα είναι καλύτερο - ανατροφοδότηση σχετικά με πρόσθετα χαρακτηριστικά

  Η σύγχρονη τεχνολογία γνωρίζει πολλά και οι ανεμιστήρες απελευθερώνονται με διάφορες πρόσθετες λειτουργίες. Η λίστα περιλαμβάνει:

  • Πρόσθετοι αισθητήρες. Μετρούν την υγρασία ή αντιδρούν στην κίνηση.
  • Χρονοδιακόπτης εκτός λειτουργίας. Ορίζει το χρόνο καθυστέρησης της διακοπής λειτουργίας, τουλάχιστον 2 λεπτά - το πολύ 30.
  • Ενδεικτική λυχνία. Ανάβει όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί.
  • Διακόπτης καλωδίου. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την κουκούλα στη σωστή στιγμή. Για παράδειγμα, όταν κάνετε ντους ή μπάνιο. Δηλαδή, όταν ανάβει το φως στο μπάνιο, ο ανεμιστήρας δεν ξεκινάει αυτόματα.
  • Αυτόματα ρολά. Χρησιμοποιούνται για το κλείσιμο της σχάρας αερισμού αφού ο ανεμιστήρας του καναλιού έχει απενεργοποιηθεί.
  • Βαλβίδα ελέγχου. Κύριο καθήκον του είναι να αποτρέψει τη διείσδυση ξένων μυρωδιών από τον άξονα εξαερισμού.

  Σύμφωνα με τους πελάτες μας, τα μοντέλα με τους αισθητήρες υγρασίας και το χρονοδιακόπτη απενεργοποίησης λαμβάνουν τις περισσότερες φορές. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής που εμποδίζει τη διέλευση του αέρα από τον άξονα ή τον αγωγό πίσω στον ανεμιστήρα έχει ήδη γίνει μέρος του σχεδιασμού. Πολύ σπάνια πωλείται ξεχωριστά και θεωρείται μια πρόσθετη επιλογή.

  6. Βαθμός προστασίας από την υγρασία

  Όλοι οι ανεμιστήρες για το μπάνιο έχουν αυξημένη προστασία από την υγρασία μέσα σε 4-5, η προστασία από σκόνη μπορεί να είναι είτε μηδέν είτε 3-4. Στο δελτίο εξοπλισμού θα αναγράφεται η διεύθυνση IP X4, 34, 44, 45.

  Με τα χαρακτηριστικά γνωρίσαμε, τώρα ας μιλήσουμε για την ποικιλία.

  Ανεμιστήρες στο μπάνιο και τουαλέτα στον κατάλογο 220pro.ru

  Το κατάστημά μας προσφέρει διάσημες και δημοφιλείς μάρκες φαναριών μπάνιου: