Φίλοι του αγωγού

Θερμαινόμενοι αξονικοί ανεμιστήρες τοποθετημένοι στον αγωγό

σειρά VO και VOK.

Είναι δυνατή η σύνδεση με ζουμ!

Οι αξονικοί ανεμιστήρες της σειράς VO έχουν τη μορφή κυλίνδρου αποτελούμενου από όμοια τμήματα, τα οποία τους επιτρέπουν να προσαρμόζονται ώστε να ταιριάζουν σε αγωγούς ή αεραγωγούς. Οι ανεμιστήρες της σειράς VOK έχουν εξωτερική στεφάνη του κυλίνδρου, γεγονός που τους καθιστά ιδανικούς για τη σύνδεση αεραγωγών.

Ανθεκτικό εγκατάσταση ανεμιστήρες αγωγού σειρά VO και VOK σχεδιαστούν με βάση την θερμοκρασία έως 150 0 C. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συστήματα αγωγών με το θερμό αέρα που έρχεται από τζάκια και άλλα συστήματα θέρμανσης.

Επιπλέον, ο ανεμιστήρας μπορεί να είναι εξοπλισμένος με θερμοστάτη που ανάβει και σβήνει αυτόματα σε συγκεκριμένη θερμοκρασία.

Στέγαση, ο στρόβιλος και η πίσω πτερύγιο ανθεκτικό στη θερμότητα ανεμιστήρες σειράς VO και VOK κατασκευασμένα από κράμα αλουμινίου, παρέχοντας αποτελεσματική ψύξη και πυρασφάλειας, ενώ οι αθόρυβη και αποδοτική κινητήρες σφραγίζεται και δεν απαιτούν λειτουργικής συντήρησης καθ 'όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής.

Ο ανεμιστήρας είναι εξοπλισμένος με ειδικό αποσβεστήρα, ο οποίος τον προστατεύει από υπερθέρμανση σε περίπτωση αιφνίδιας διακοπής ρεύματος. Τα έδρανα με έδρανα έχουν διπλή εγκλεισμό και εγγυώνται ένα μακροχρόνιο κύκλο ζωής άνω των 30.000 ωρών λειτουργίας χωρίς προβλήματα.

Επιπλέον, υπάρχουν διακοσμητικές γρίλιες κατασκευασμένες από γυάλινο πολυαμίδιο που μπορεί να αντέξει θερμοκρασία 200 ° C.

Όλοι οι ανεμιστήρες VO και VOK μπορούν να κατασκευαστούν σε μήκος για να ικανοποιήσουν τις προδιαγραφές των πελατών τους. Το μήκος "l" για τη σειρά VO, που παρουσιάζεται στους παρακάτω πίνακες, αντιπροσωπεύει την ελάχιστη εφικτή τιμή.

Εξαναγκασμένη εξάτμιση καμινάδας - μια ανασκόπηση των μεθόδων

Τάση - η φυσική κίνηση αέρα από τη μονάδα θερμότητας στο εξωτερικό περιβάλλον κατά την αφαίρεση των προϊόντων καύσης καυσίμου από την κατοικημένη περιοχή. Η ισχύς του εξαρτάται από τη διαδικασία καύσης καυσίμου στον κλίβανο: αν είναι ανεπαρκής, το καύσιμο θα καεί αργά. αν το ρεύμα είναι πολύ ισχυρό, ένα σημαντικό μέρος της θερμικής ενέργειας θα απελευθερωθεί στην ατμόσφαιρα.

Το μειονέκτημα της ώσης είναι επίσης επικίνδυνο επειδή ορισμένα από τα προϊόντα καύσης μπορούν να εισέλθουν στα σπίτια, προκαλώντας σοβαρή δηλητηρίαση μεταξύ των κατοίκων, μέχρι ένα θανατηφόρο αποτέλεσμα. Επιπλέον, παραβίαση του σχεδίου καπνοδόχου μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. Η θερμοκρασία της φλόγας κατά την καύση της αιθάλης είναι τέτοια που ακόμα και ένα τούβλο υψηλής θερμοκρασίας καίει.

Η διαχείριση της κουκούλας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ασφαλή και άνετη διαβίωση στο σπίτι.

Περίληψη του άρθρου

Κακή εξάτμιση - προκαλεί

Πριν μιλήσουμε για τη χρήση απορροφητικών κουφωμάτων για μια καμινάδα, ας ασχοληθούμε με τη φύση της διαδικασίας, καθώς και με τους λόγους της πτώσης της πίεσης στον σωλήνα.

Το σύνολο των παραγόντων που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της καπνοδόχου μπορεί να χωριστεί σε τρεις ομάδες:

 1. Εσωτερικές συνθήκες στο σπίτι?
  • Συνθήκες για τη μετακίνηση του αέρα μέσα στο δωμάτιο.
  • Θερμοκρασία αέρα στην θερμαινόμενη περιοχή ενός κτιρίου κατοικιών.
  • Ο συνολικός όγκος αέρα εντός των εγκαταστάσεων, ο οποίος συνδέεται με τον θάλαμο κλιβάνου του κλιβάνου μέσω ενός φρέατος τέφρας.
  • Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι των άλλων καταναλωτών οξυγόνου - ανθρώπων ή ζώων.

Το σχέδιο καμινάδας μπορεί να επηρεαστεί από παρενέργειες, ανάλογα με το σχεδιασμό του σπιτιού, καθώς και τις αλλαγές που έχουν γίνει. Για παράδειγμα, η τοποθέτηση παράθυρων με διπλά τζάμια αντί των συμβατικών παραθύρων οδηγεί σε πτώση της ώσης, καθώς τα τελευταία είναι πιο αεροστεγή και μειώνουν τη ροή του οξυγόνου από την ατμόσφαιρα στο σπίτι.

 1. Εξωτερικοί παράγοντες:
  • Υγρασία και θερμοκρασία αέρα.
  • Η ατμοσφαιρική πίεση.
  • Δραστηριότητα και αντοχή των ανερχόμενων ρευμάτων αέρα.
  • Ένταση των ρευμάτων αέρα αναστροφής από πάνω προς τα κάτω.
  • Ενέργεια και κατεύθυνση των ροών ανέμου.

Η συνδυασμένη επίδραση των παραπάνω παραγόντων οδηγεί σε συνεχείς αλλαγές στο σχέδιο καμινάδας, η διαδικασία αυτή πρέπει να παρακολουθείται συνεχώς για να εξασφαλιστεί ο βέλτιστος τρόπος απομάκρυνσης των προϊόντων καύσης από φούρνους, τζάκια και άλλα θερμικά αδρανή.

 1. Πώς είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν τον σχεδιασμό της καμινάδας
  • Η φύση της θέσης της καμινάδας είναι εξωτερική (τοίχος) ή εσωτερική.
  • Το μήκος της καμινάδας και ο αριθμός των γόνατων και οι μεταφορές.
  • Χαρακτηριστικά της ποιότητας της επιφάνειας του καλύμματος μέσα στο κανάλι - στην πιο τραχύτητα η αιθάλη συσσωρεύεται πιο ενεργά, η οποία είναι η κύρια αιτία της υποβάθμισης του βυθίσματος μέσα στην καπνοδόχο.
  • Το ύψος της καπνοδόχου και η θέση του ανώτερου σημείου του σωλήνα σε σχέση με την κορυφογραμμή της οροφής.
  • Σχήμα καπνοδόχου: καλύτερα έργα στρογγυλεμένες ή οβάλ σχήμα, χειρότερα - με τη μορφή ενός τετραγώνου ή ορθογώνιο.
  • Η ένταση της ανταλλαγής θερμότητας μέσω του περιβλήματος καπνοδόχου, τόσο καλύτερα μονωμένα τοιχώματα σωλήνων, τόσο καλύτερη είναι η κουκούλα.


Ο αντίκτυπος των πρώτων παραγόντων ενότητα μπορεί να ελεγχθεί συμβατικά, όταν δεν αγγίζει το ήδη ολοκληρωθεί dymohoda.Faktory που αναφέρονται στο δεύτερο ανεξάρτητο εντελώς, αλλά μπορείτε εύκολα να προσαρμοστούν σε αυτά, που χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση της εξόρυξης.

οι τρίτη παράγοντες τμήμα εξαρτώνται πλήρως από το πρόσωπο και εργάζονται σε αυτές μπορεί να είναι από τη φάση σχεδιασμού και στην παραγωγή τελικών σχεδίων - ελλείψεις μπορούν να εξαλειφθούν στην επισκευή - ρύθμιση γύρο επένδυση στο εσωτερικό του σωλήνα, μόνωση των τοιχωμάτων της καπνοδόχου, αλλάζοντας σχεδίαση του εξωτερικού.

Πρόληψη της κατάστασης της καμινάδας

Προκειμένου να αποφευχθεί η ανάγκη χρήσης μέσων αναγκαστικής έλξης της καμινάδας από ανθεκτικό στη θερμότητα υλικό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν προληπτικά μέσα για να διατηρηθεί σε κατάσταση λειτουργίας.

Δεδομένου ότι ο κύριος λόγος για τη μείωση της έντασης των καυσαερίων είναι η μείωση της διέλευσης του σωλήνα αιθάλης που συσσωρεύεται στους τοίχους, ας εξετάσουμε τα μέσα καταπολέμησης αυτού του φαινομένου.

Τέτοιοι τρόποι μπορούν να είναι:

 1. Περίπου μισή κουταλιά της σούπας ναφθαλίνης καίγεται στον κλίβανο. Οι ατμοί ναφθαλίνης αποσυνθέτουν την αιθάλη σε χαλαρά συστατικά μέρη, πέφτουν σε μεγάλο βαθμό στο εσωτερικό του κλιβάνου και αφαιρούνται περαιτέρω με τέφρα και μικρά εκπέμπονται μέσω του σωλήνα μαζί με τα αέρια του κλιβάνου. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καμινάδα από το τζάκι και για τους σωλήνες των ανοικτών εστιών - μετά από αυτό υπάρχει χαρακτηριστική ασφυκτική μυρωδιά στα δωμάτια.
 2. Από καιρό σε καιρό, καίνε σε ένα φούρνο καθαρισμού πατάτας. Προ-ξηραίνονται. Ζεύγη αμύλου χαλαρώνουν την αιθάλη της αιθάλης και θα πέσουν στον κλίβανο. Ομοίως, ενεργεί καθαρό άμυλο, το οποίο τροφοδοτείται σε καμμένη καμμένη φούρνο σε ποσότητα μιας κουταλιάς σούπας.
 3. Ένα καλό εργαλείο για τον καθαρισμό των σωλήνων από αιθάλη είναι ένα κέλυφος με καρύδια. Καίει σε υψηλή θερμοκρασία, καίει την αιθάλη στους εσωτερικούς τοίχους. Μια ενιαία δόση του κελύφους δεν πρέπει να υπερβαίνει τα τρία λίτρα. Περιοδικότητα εφαρμογής - ως συσσώρευση.
 4. Ομοίως, το ξυλώδες ξύλο εφαρμόζεται στην αιθάλη. Ένα ή δύο κούτσουρα καίγονται στο τέλος του τελευταίου αρχείου καυσόξυλων. Καίγονται σε υψηλή θερμοκρασία.

Η συχνότητα εφαρμογής των μέσων υψηλής θερμοκρασίας πρέπει να είναι κανονική, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, έτσι ώστε η αιθάλη να μην έχει χρόνο να συσσωρευτεί. Διαφορετικά, μπορείτε να προκαλέσετε σοβαρή φωτιά, καθώς η αιθάλη καίει με την απελευθέρωση πολύ μεγάλης ποσότητας θερμότητας.

Εκτός από εκείνες που είναι εισηγμένες στην αγορά, υπάρχουν πολλά σωματίδια, τόσο χημική όσο και θερμική αποσύνθεση της αιθάλης. Η χρήση προληπτικών μέτρων μπορεί να εξαλείψει την ανάγκη για υποχρεωτικά μέτρα για τη βελτίωση του σχεδίου στην καμινάδα.

Εξαναγκασμένη εξαγωγή με πρόσθετα μέσα

Η ανάγκη εγκατάστασης πρόσθετων μέσων καταναγκαστικής ανάληψης μπορεί να προκύψει για φυσικούς λόγους, για παράδειγμα - έχουν αναπτυχθεί δέντρα στην περιοχή, γεγονός που έχει αλλάξει την κατεύθυνση ή την ένταση των ροών ανέμου.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Μπορείτε βεβαίως να ξανακτίστε το σπίτι ή να ξανακάνετε καμινάδες, αλλά αυτός ο τρόπος είναι πολύ ακριβός και χρονοβόρος. Είναι ευκολότερο και φθηνότερο να χρησιμοποιείτε συσκευές εξαναγκασμού. Για να βελτιώσετε την κουκούλα, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες πρόσθετες συσκευές.

Παγοπέδιλα ή flyvarki για αναγκαστικό σχέδιο

Αυτή η συσκευή για την προστασία της καμινάδας από τις επιπτώσεις του ανέμου. Η αρχή της λειτουργίας της είναι ότι, όπως και κάθε κροκίτιδα, ξετυλίγεται στον αέρα, προστατεύοντας το κεφάλι της καμινάδας από τη ροή του ανέμου. Με την περιτύλιξη αυτής της συσκευής, ο ίδιος ο άνεμος δημιουργεί ένα κενό πάνω από το στόμιο της καμινάδας, δημιουργώντας έτσι ένα αναγκαστικό βύθισμα της καμινάδας.

Παρ 'όλα αυτά, χρειάζεται συντήρηση για να απελευθερωθεί από τον πάγο. Τα μειονεκτήματα του σχεδιασμού μπορούν να αποδοθούν στην ασταθή εργασία με έναν άνεμο μεγάλης δύναμης. Υπό κανονικές συνθήκες, ο ανεμιστήρας Weathervane λειτουργεί σταθερά και αποτελεσματικά, δημιουργώντας ένα αναγκαστικό βύθισμα μέσα στην καμινάδα.

Περιστροφικοί στροβίλοι για αναγκαστικό σχέδιο

Αυτές είναι μηχανικές συσκευές που είναι εγκατεστημένες σε μια καμινάδα και χρησιμοποιούν αιολική ενέργεια για την παραγωγή περιστροφής. Παράγεται από τη βιομηχανία που ονομάζεται Turbovent, Turbomax και άλλοι. Η φορά περιστροφής δεν εξαρτάται από την κατεύθυνση του ανέμου. Χάρη στον σχεδιασμό - μια σφαίρα που σχηματίζεται από ένα σύστημα πέταλου, ο ρότορας στροβίλου προστατεύει αξιόπιστα την καπνοδόχο από τη μόλυνση με τα συντρίμμια και τα φύλλα και από τη φωλιά των πουλιών στη διακεκομμένη περίοδο θέρμανσης.

Το μειονέκτημα των στροβίλων στροβίλου είναι ότι δεν λειτουργούν σε καιρικές συνθήκες και συνεχίζουν να περιστρέφονται όταν δεν υπάρχει ανάγκη για αυτό κατά τη διάρκεια της περιόδου θέρμανσης. Συχνά χρησιμοποιείται για συσκευές εξαερισμού.

Ανεμιστήρες καπνού ή ανεμιστήρες καπνού


Αυτές οι συσκευές είναι ανεμιστήρες ανθεκτικές στη θερμότητα εγκατεστημένες στο κανάλι καπνοδόχου προκειμένου να ωθήσουν την ώθηση. Fan-εξάτμισης δεν πρέπει να συγχέεται με τους οπαδούς καμινάδα που έχουν ως στόχο να ενισχύσει την πρόσφυση στο τζάκι ή εστία και να εγκατασταθούν σε εσωτερικούς χώρους για την παροχή αέρα στο φούρνο. Τα τζάκια έχουν σχεδιαστεί για να κατανέμουν ομαλά τον θερμαινόμενο αέρα στο δωμάτιο.

Ο ανεμιστήρας καπνού είναι ένας ηλεκτροκινητήρας 220 βολτ με πτερωτή. Έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί πρόσθετη έλξη βίαια μέσα στα κανάλια καπνού από το τζάκι με μειωμένη διατομή.

Τώρα υπάρχουν νέα μοντέλα συστήματος καυσαερίων σε συνδυασμό με έναν κινητήρα turbo. Σε αυτή τη μονάδα, λειτουργεί χωρίς αιολική ενέργεια, και όταν ο άνεμος ανέβει και πάλι, ο καπνός εξέρχεται. Όταν η ταχύτητα ανέμου είναι ανεπαρκής ή απουσιάζει, ο ανεμιστήρας ανάβει και δημιουργεί την απαραίτητη δύναμη ωθήσεως.

Οι ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας για την καμινάδα αντέχουν εύκολα τη θέρμανση των αερίων του κλιβάνου σε θερμοκρασία 600 μοίρες.

Deflectors


Ο εκτροπέας καπνού είναι μια συσκευή που λειτουργεί με τη χρήση των νόμων της αεροδυναμικής. Όταν το σώμα του εκτροπέα ρέει πάνω από τις ροές αέρα, δημιουργείται ένα ρεύμα αέρα πάνω από το στόμιο της καμινάδας, λόγω του οποίου το εκχύλισμα αυξάνεται βίαια.

Αυτό που είναι απλό, είναι τέλειο. Αυτή η δήλωση είναι απολύτως σχετική με τους εκτροπείς. Ο πλευρικός οριζόντιος άνεμος και η ροή αέρα που ανακλάται από την επιφάνεια της οροφής αυξάνουν το ρεύμα του καναλιού καπνού. Οι εκτροπείς εμποδίζουν την ανατροπή του βυθίσματος από ισχυρό αέρα, που λειτουργεί ως καπνοδόχος για την καμινάδα, αλλά σε καιρό χωρίς αέρα δεν λειτουργούν.

Αρχικά, οι εκτροπείς σχεδιάστηκαν για συστήματα εξαερισμού, αλλά στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία και ως ενισχυτές έλξης σε εξατμίσεις καμινάδας. Τα προϊόντα από ανοξείδωτο χάλυβα αντιστέκονται στη διάβρωση και επιτυγχάνουν με επιτυχία τις υψηλές θερμοκρασίες των αερίων του κλιβάνου.

Ελλείψει αμορτισέρ λειτουργεί σαν κουκούλες, μειώνοντας το ρεύμα της καμινάδας.

Ομπρέλες, καπνιστές και κουκούλες για αναγκαστικό σχέδιο

Ομπρέλες καπνού, κουκούλες με πλέγμα από σκουπίδια από σκουπίδια, μύκητες και άλλες υπερκατασκευές πάνω από τις καμινάδες είναι το θέμα της δημιουργικότητας των σιδηρουργών και των δεξαμενών. Φυσικά, αντιμετωπίζουν με επιτυχία τις προστατευτικές λειτουργίες της καμινάδας, αποτρέποντας την απόφραξη τους με τα συντρίμμια. Αλλά οποιαδήποτε από αυτές τις συσκευές γίνεται εμπόδιο στη διαφυγή θερμών αερίων από την καμινάδα και, υπό ορισμένες συνθήκες, ειδικά σε καιρικές συνθήκες, μειώνει την ποσότητα της ώσης και μπορεί να είναι ένας από τους λόγους της ανατροπής της.

Πώς να κάνετε μια αναγκαστική κουκούλα από το δικό σας χέρι

Τα περισσότερα flyvarok και deflectors μπορούν να γίνουν ανεξάρτητα, χρησιμοποιώντας φύλλο χάλυβα και συμβατικούς συνδετήρες. Η σειρά υπολογισμού για τη σύνδεση με τις διαστάσεις του σωλήνα και τα σχέδια αυτών των προϊόντων εκπροσωπείται άφθονα από το Διαδίκτυο. Για την κατασκευή των δικών τους χεριών δεν απαιτεί ένα ειδικό εργαλείο ή εξοπλισμό, και ένα αρκετά μέσο επίπεδο δεξιοτήτων κλειδαράς κατοχής.

Συμβουλές και κόλπα

Από τα προηγούμενα, μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα ξεκάθαρο συμπέρασμα: δεν είναι αποδεκτή κάθε συσκευή για τη βελτίωση του βυθίσματος στην καμινάδα. Κατά τη λήψη απόφασης σχετικά με μια μέθοδο βελτίωσης της πρόσφυσης, πρέπει να τηρούνται οι ακόλουθοι κανόνες.

Εξετάστε την καμινάδα για να προσδιορίσετε τις αιτίες ανεπαρκούς έλξης. Αυτά μπορεί να είναι:

1. Σφράγιση των τοίχων της καμινάδας με μεγάλη ποσότητα αιθάλης. Είναι αυτή η κατάσταση που μπορεί να επιδεινώσει το ρεύμα μέχρι την πλήρη απόφραξη της καμινάδας του λέβητα αερίου. Ο λόγος μπορεί να είναι η χρήση ξυλείας από ρητινούχα ξύλα για καυσόξυλα, απόβλητα από την παραγωγή επίπλων (κόντρα πλακέ, μοριοσανίδες, ινοσανίδες και τα παρόμοια). Κρύο καμινάδα λόγω έλλειψης θερμικής μόνωσης.

2. Υπερβολικός αριθμός στροφών της καμινάδας (επιτρέπεται μία στροφή και όχι περισσότερα από δύο γόνατα). Μπορεί να χρειαστεί να το βγάλετε έξω και να εγκαταστήσετε μια τοίχο. Επίσης, επιτρέπεται η χρήση ανεμιστήρα καπνοδόχου.

3. Λανθασμένη ανύψωση της κεφαλής ζώνης πάνω από την κορυφογραμμή της οροφής, ως αποτέλεσμα της οποίας το βύθισμα "συσφίγγεται" από τα ρεύματα αέρα.

4. Ύψος της καμινάδας. Η απόσταση από τον κλίβανο έως το ανώτερο άκρο δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 5 μέτρα.

5. Η απουσία δέντρων κοντά στο σπίτι εμποδίζει τη ροή του ανέμου.

Μόνο αφού βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν τέτοια εμπόδια, μπορείτε να αποφασίσετε να εγκαταστήσετε μια συσκευή για τη δημιουργία αναγκαστικής έλξης.

Βελτίωση του βυθίσματος στην καμινάδα του λέβητα μπορεί να εγκαταστήσει μια στρογγυλή επένδυση μέσα σε ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο σωλήνα. Αυτά τα προϊόντα παράγονται με σκοπό τη χρήση τους και μπορούν να αγοραστούν στην κατασκευαστική αγορά. Εάν η προκύπτουσα τομή δεν επαρκεί για καλό ρεύμα, μπορεί να εγκατασταθεί καμινάδα αγωγού εσωτερικά για έναν στρογγυλό καπναγωγό με κατάλληλη διάμετρο.

Ως εξάτμιση καπνού για την καμινάδα του κλιβάνου δεν είναι επιθυμητό να χρησιμοποιείτε εκτροπείς, εάν υπάρχουν πολλές ημέρες χωρίς αέρα στο κλίμα. Την ίδια στιγμή, flyvarki τουλάχιστον δεν εμποδίζουν τη διαφυγή του καπνού από το φυσικό βύθισμα.

Παρακολουθήστε το βίντεο

Σε κάθε περίπτωση, ένας ανθεκτικός στη θερμότητα ανεμιστήρας καμινάδας εγκατεστημένος στον αγωγό του θα είναι αποτελεσματικός.

Πώς να επιλέξετε έναν ανθεκτικό στη θερμότητα ανεμιστήρα

Η χρήση του ανεμιστήρα είναι απαραίτητη σε χώρους με κακή φυσική βύθιση. Επιλέξτε το μοντέλο ισχύος ανάλογα με την ένταση του δωματίου. Ο ανεπαρκής αερισμός προκαλεί μεγάλη ζημιά στα δωμάτια με υψηλή υγρασία και υψηλές θερμοκρασίες - οι κύριοι λόγοι για την εμφάνιση του μύκητα και της μούχλας.

Ο ανεμιστήρας υψηλής θερμοκρασίας δημιουργεί την απαραίτητη θερμορυθμιστική ρύθμιση

Τύποι οπαδών

Οι κατασκευαστές παράγουν διάφορα είδη οικιακών συσκευών:

 1. Σε διαμερίσματα και ιδιωτικά σπίτια, είναι εγκατεστημένοι κυρίως οι αξονικοί ανεμιστήρες. Αυτός ο τύπος μηχανισμού έχει μικρή χωρητικότητα, επαρκή για τις εγχώριες ανάγκες. Τέτοιες συσκευές είναι ιδανικές για διάφορους λόγους: αποτελεσματικότητα, ευκολία εγκατάστασης και λογική τιμή.
 2. Ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας χρησιμοποιείται για τον αερισμό μεγάλων επιχειρήσεων και τον αερισμό των σηράγγων. Τέτοιες συσκευές είναι μεγάλου μεγέθους, γεγονός που καθιστά αδύνατη την τοποθέτησή τους σε ένα διαμέρισμα. Οι φυγοκεντρικές συσκευές είναι ακριβότερες από τις αξονικές συσκευές 2-3 φορές, αλλά είναι διπλάσιες και η παραγωγικότητά τους.
 3. Ο ανεμιστήρας αγωγών είναι τοποθετημένος απευθείας στον αγωγό αέρα. Μπορείτε να αγοράσετε μια συσκευή κατάλληλου σχήματος - στρογγυλή ή τετράγωνη. Μια θετική διαφορά από άλλα μοντέλα είναι η παρουσία αισθητήρων υγρασίας και αυτόματου τερματισμού λειτουργίας. Αυτό βοηθάει στη μείωση του κόστους ηλεκτρισμού, επειδή ο ανεμιστήρας αρχίζει μόνο όταν φτάσει το καθορισμένο επίπεδο υγρασίας στο δωμάτιο. Οι προηγμένοι καταναλωτές εγκαθιστούν παρόμοιες συσκευές, κρύβοντας το αδιάβροχο περίβλημα τους. Αυτή η προστασία επιτρέπει τη χρήση ανεμιστήρων για την εξάλειψη του ζεστού αέρα στη σάουνα, τη σάουνα, τα ντους με υψηλή υγρασία.

Κατά την επιλογή του τόπου εγκατάστασης, αυτοί οι τύποι ανεμιστήρων διακρίνονται:

 • για την κουζίνα?
 • για το μπάνιο?
 • παράθυρο;
 • ανώτατο όριο.
 • ανθεκτικό στη θερμότητα.

Οι οικιακοί ανεμιστήρες λειτουργούν χωρίς ροή, κάτι που είναι καλό για την ανακύκλωση του αέρα. Αυτό επιτυγχάνεται με την εγκατάσταση μιας βαλβίδας ελέγχου. Αυτός ο τύπος συσκευών που εγκαθίστανται στην κουζίνα και στο μπάνιο, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος των καναλιών αέρα, η διάμετρος των οποίων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 40 cm. Ως υποτύπος των εγχώριων ανεμιστήρων, καθορίστε την αθόρυβη. Αυτό το έργο επιτυγχάνεται λόγω του σχήματος των λεπίδων που έχει ο ψυγείο.

Ανεμιστήρας υψηλής θερμοκρασίας και ανθεκτικότητας στη θερμότητα

Για μπάνιο, τζάκι και ατμόλουτρα ή σάουνα, ένας ανεμιστήρας υψηλής θερμοκρασίας, ανθεκτικός στη θερμότητα, ταιριάζει καλύτερα. Αυτός ο εξοπλισμός είναι σχεδιασμένος για λειτουργία σε υψηλές θερμοκρασίες μέχρι 200 ​​βαθμούς Κελσίου. Όταν επιλέγετε έναν ανεμιστήρα υψηλής θερμοκρασίας, θα πρέπει να προσέχετε το επίπεδο προστασίας.

Ο θερμοστατικός ανεμιστήρας με προστασία IP χρησιμοποιείται σε σάουνα, λουτρά

Ο σχεδιασμός των συσκευών περιλαμβάνει τοποθέτηση σε οροφή (συμβατική, αναρτημένη) ή στους τοίχους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανεμιστήρα για να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία σε παρακείμενες αίθουσες.

Εάν το κτίριο χρησιμοποιεί σύστημα θέρμανσης με τζάκι, είναι λογικό να λειτουργείτε ανεμιστήρα ανθεκτικός στη θερμότητα. Η θέρμανση των χώρων οφείλεται στην κίνηση του θερμού αέρα, που εκπέμπεται από το τζάκι, μέσω των αεραγωγών. Ο ανεμιστήρας σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αντέξει τις υψηλές θερμοκρασίες και τις έντονες διαφορές τους.

Χαρακτηριστικά του μοντέλου

Οι ακραίες συνθήκες εργασίας λαμβάνουν το κατάλληλο υλικό για την κατασκευή της συσκευής. Τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείται μεταλλικό (αλουμίνιο) ή ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό. Μερικές φορές το σώμα είναι κατασκευασμένο από γυάλινο πολυαμίδιο. Ε

ένα συνθετικό υλικό με υψηλή αντοχή, χαμηλό συντελεστή τριβής και μοναδική αντοχή στη θερμότητα - οι πολυαμίδες λειτουργούν στην περιοχή θερμοκρασιών από -60 έως +200 βαθμούς Κελσίου. Κατά την κατασκευή κινητήρων για αυτούς τους ανεμιστήρες χρησιμοποιούν ακτινικά έδρανα, η συνέχεια των οποίων υπερβαίνει τις 25 χιλιάδες ώρες. Ο ίδιος ο κινητήρας έχει επίπεδο προστασίας IP44. Αυτό καθιστά δυνατή τη λειτουργία της συσκευής σε κατάσταση υψηλής υγρασίας.

Το μικρό μέγεθος και η υψηλή απόδοση καθιστούν τους ανεμιστήρες υψηλών θερμοκρασιών απαραίτητο σε μικρούς χώρους, αλλά σε περιοχές παραγωγής (συγκολλήσεις, συντονισμένες εγκαταστάσεις) απαιτούνται επίσης όργανα. Το πλεονέκτημα αυτού του απορροφητήρα, σε σύγκριση με άλλους τύπους ανεμιστήρων, είναι το επίπεδο θορύβου. Η ήρεμη λειτουργία του ψυγείου είναι ένα ωραίο επίδομα στη λειτουργικότητα της συσκευής.

Ο ανεμιστήρας ανθεκτικός στη θερμότητα είναι σε θέση να αντέξει τα κολοσσιακά φορτία

Η ικανότητα αντοχής σε τέτοιες θερμοκρασίες καθόριζε τον κύριο τομέα εφαρμογής αυτού του μηχανισμού - τον αερισμό έκτακτης ανάγκης. Η ισχύς και η απόδοση αυτών των γίγαντες μπορούν να καθαρίσουν αμέσως τον χώρο του καπνού και του αερίου, και αυτό είναι απαραίτητο σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Το πεδίο εφαρμογής των ανθεκτικών στη θερμότητα ανεμιστήρων είναι αρκετά ευρύ:

 • εμπορικές αίθουσες όπου χρησιμοποιούνται ψησταριές, σόμπες,
 • στις τραπεζαρίες για την κατάρτιση ατμού και καπνού από αέριο και ηλεκτρικές σόμπες.
 • Εγκαταστάσεις παραγωγής όπου λειτουργούν μηχανές συγκόλλησης, εξοπλισμός κοπής μετάλλων, εγκαταστάσεις ξήρανσης, ηλεκτρικά πάνελ κ.λπ.

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται τη στιγμή της συλλογής του συστήματος τροφοδοσίας και εξάτμισης με ένα κοινό περίβλημα ή σύστημα θέρμανσης αέρα.

Υπάρχουν μοντέλα με προστασία από έκρηξη σχεδιασμένα για τον καθαρισμό δωματίων από εκρηκτικά αέρια υψηλών θερμοκρασιών. Χρησιμοποιείται για τον αερισμό βιομηχανικών κτιρίων, οικιστικών κτιρίων, αλλά το κύριο περιβάλλον λειτουργίας - εκρηκτικές εγκαταστάσεις της χημικής βιομηχανίας, της βιομηχανίας διύλισης πετρελαίου και αερίου. Αυτά τα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ή ανθρακούχο χάλυβα, το οποίο είναι επικαλυμμένο με βερνίκι, βαφή ή χημικά ανθεκτικές ουσίες. Κατά την κατασκευή της συσκευής χρησιμοποιούνται επίσης στοιχεία από ορείχαλκο. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτό το μέταλλο δεν προκαλεί σπινθήρες.

Το σετ ανεμιστήρων με προστασία από έκρηξη περιλαμβάνει στοιχεία όπως ασύγχρονο κινητήρα, απομονωτή κραδασμών, ορείχαλκο (για να μειωθεί η πιθανότητα διαρροής), ελεγκτή θερμοκρασίας. Όσον αφορά τις θερμοκρασίες λειτουργίας, οι ανεμιστήρες με αντιεκρηκτική προστασία χωρίζονται σε κατηγορίες θερμοκρασίας T1-T6, οι οποίες είναι ίσες με τις τιμές άνω των 450 και κάτω από τους 85 βαθμούς, αντίστοιχα.

Ένα από τα υποείδη της υψηλής θερμοκρασίας είναι ο ανεμιστήρας για το φούρνο. Μια τέτοια διάταξη εξάτμισης συναρμολογείται στον θόλο της ομπρέλας μαζί με ένα φίλτρο σπινθήρων και ένα φίλτρο λίπους. Ο ίδιος ο θόλος συνδέεται με τον αερισμό του σπιτιού.

Πώς να επιλέξετε τον σωστό ανεμιστήρα;

Πριν από την αγορά, είναι απαραίτητο να μελετήσουμε ικανοποιητικά όλα τα χαρακτηριστικά των χώρων, στα οποία έχει ρυθμιστεί η αναγκαστική εξάντληση.

Λάβετε υπόψη κάθε κριτήριο - τον όγκο του δωματίου / συνεργείου, την ένταση του αερισμού, τη θερμοκρασία του αέρα, το επίπεδο θορύβου, την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κλπ.

Όταν επιλέγετε ένα μοντέλο υψηλής θερμοκρασίας, προσέξτε τη θερμοκρασία και τη χημική σύνθεση του δωματίου. Εάν υπάρχουν στοιχεία στον αέρα που εκθέτουν το μέταλλο στη διάβρωση, επιλέξτε την κουκούλα από το κατάλληλο υλικό.

Ανεμιστήρες καναλιών υψηλής θερμοκρασίας

Υψηλή ducted ανεμιστήρες VK 200, FOC-120/100 και FO-135/120, FO-150/120 - στρογγυλό πυρίμαχο ανεμιστήρες αποσκοπούν να παράγουν πρόσθετα σχέδια καπνοδόχου καυσαερίων και καυσαερίων τζάκια αερίου, κλιβάνους και άλλες συσκευές με εξερχόμενου αέρα υψηλής θερμοκρασίας.

Ανθεκτικό στη θερμότητα VK 200T αγωγό ανεμιστήρα μπορεί να ολοκληρωθεί με ένα διμεταλλικό θερμοστάτη. Σε περίπτωση που υπάρχει θερμοστάτης, ο ανεμιστήρας ανοίγει αυτόματα όταν η θερμοκρασία του εξαγόμενου αέρα υπερβαίνει τους + 50 ° C και σβήνει σε θερμοκρασία μικρότερη από 35 ° C. Οι ανεμιστήρες VOK-120 / 100T, VOK-135 / 120T, VOK-150 / 120T είναι εφοδιασμένοι με βαλβίδα ελέγχου.

 • Η μέγιστη θερμοκρασία του μεταφερόμενου αέρα είναι μέχρι +150 ° C στο VK 200.
 • Ο ανεμιστήρας ενσωματώνει έναν ηλεκτροκινητήρα με ρουλεμάν με διπλή κασέτα NSK (Ιαπωνία), εξασφαλίζοντας χαμηλό επίπεδο θορύβου και χωρίς προβλήματα λειτουργία του ανεμιστήρα για 30.000 ώρες
 • Τοποθέτηση σε οριζόντια ή κάθετη θέση.
 • Η ταχύτητα του ανεμιστήρα μπορεί να ελέγχεται είτε από ένα τριακ και από έναν ελεγκτή ταχύτητας μετασχηματιστή.
 • Το περίβλημα του ανεμιστήρα είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου και καλύπτεται με ειδική θερμοανθεκτική βαφή, η οποία εγγυάται καλή ψύξη και αυξημένη πυρασφάλεια. Οι στροφείς VK 200, VK 200T, VOK 135/120 είναι κατασκευασμένοι από κράμα αλουμινίου, σε άλλα μοντέλα πτερυγίων κατασκευασμένα από ανθεκτικό στη θερμότητα πολυαμίδιο.
 • Οι ανεμιστήρες σχεδιάζονται για μακρόχρονη ή διακεκομμένη εξαερισμό μικρών και μεσαίων οικιακών, υγειονομικών και εμπορικών χώρων.
 • Το επίπεδο προστασίας IP 44 επιτρέπει στον ανεμιστήρα να λειτουργεί υπό συνθήκες υψηλής υγρασίας και σε επιθετικό περιβάλλον.
 • Οι ανεμιστήρες VOC είναι σχεδιασμένοι για λειτουργία σε κανονικές κλιματολογικές συνθήκες, όπου η θερμοκρασία του μεταφερόμενου αέρα πρέπει να είναι -5 ° C έως + 140 ° C (σειρά T έως + 180 ° C).
 • Οι ανεμιστήρες ανθεκτικοί στη θερμότητα της καναλιού έχουν διαστάσεις τοποθέτησης 100 ή 120 mm για σύνδεση με τους αντίστοιχους αγωγούς εξαερισμού (αεραγωγοί).

Υψηλή παραγωγή ducted ανεμιστήρες MMotors JSC (Βουλγαρία) έχουν μέγιστη χωρητικότητα αέρα των 240 m3 / h. Πιο ισχυρό οπαδοί έχουν ήδη εξειδικευμένο: για παράδειγμα, ανεμιστήρες εξάτμισης για EF Shuft κουζίνα με max. θερμοκρασία έως 120 ° C, συλλέγοντας το λίπος και αέρας ρέει έως 9420 m3 / h, ο ανεμιστήρας οροφής για βελτίωση των επιδόσεων έλξης O.ERRE Turbocamino έως 1200 m3 / h και μία θερμοκρασία των 200 ° C ή βιομηχανική θερμότητα ανθεκτικά VTS ανεμιστήρες Τύπος BP «σαλιγκάρι» με max. θερμοκρασία μέχρι 200 ​​° C και άλλες επιλογές κατόπιν αιτήματος.

Ανεμιστήρας υψηλής θερμοκρασίας επιλέξτε, πάρτε ΕΚΠΤΩΣΗ και να αγοράσετε ένα στρογγυλό θερμοανθεκτικό ανεμιστήρα καμινάδα ανεμιστήρα τζάκι / σόμπα, χαλί / κουκούλες μπάρμπεκιου στην καλύτερη τιμή στην Αγία Πετρούπολη: (812) 702-76-82.

Ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας ανθεκτικοί στη θερμότητα

Ανεμιστήρες θερμότητας προορίζονται για τον αερισμό των σάουνων και των λουτρών, καθώς και για την αφαίρεση του αέρα και των καυσαερίων από φούρνους, ψησταριές, τζάκια, λέβητες και άλλες συσκευές που χαρακτηρίζονται από υψηλή θερμοκρασία αέρα. Οι ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε λιπαρές βιομηχανίες (cheburets, τηγανίτες, shaurma, κλπ.). Χάρη στην πτερωτή από αλουμίνιο και ειδικά ανθεκτικά στη θερμότητα βαφή, οι ανεμιστήρες αυτοί έχουν πολύ υψηλή αντοχή στο λίπος, τη βρωμιά και την αιθάλη.

Θερμαινόμενος ανεμιστήρας καναλιών BK 200 για σάουνες, σάουνα, τζάκια

DN 120 mm. Παραγωγικότητα 205 m3, IP 44, + 150 ° C. κατάλληλο για σάουνα, μπάνιο, τζάκι, σόμπα, μπάρμπεκιου, ξυριστική μηχανή

Θερμαινόμενος ανεμιστήρας για σάουνα και λουτρά MM-S 100

DN 100 mm, παραγωγικότητα 105 m3, IP 44, + 140 ° C. κατάλληλο για σάουνα, μπάνιο

Ανεμιστήρας θέρμανσης για σάουνα και λουτρά MMotors MMS-100 LV 12 Volt

DN 100 mm, παραγωγικότητα 105 m3, IP 44, + 140 ° C. 12 V; για σάουνα, μπανιέρα

Ρυθμίστε τον ανεμιστήρα MMotors MM-S 100 με βαλβίδα ελέγχου

Για σάουνα και λουτρά μέχρι 6 m3. ανεμιστήρας MM-S 100; βαλβίδα ελέγχου DN 100 mm. αντοχή στη θερμότητα 140 ° С

Θερμαινόμενος ανεμιστήρας για σάουνα και λουτρά MM-S 120

DN 120 mm. χωρητικότητα 150 m3, IP 44, + 140 ° C. κατάλληλο για σάουνα, μπάνιο

Σετ ανεμιστήρων MMotors JSC MM-S 120 με βαλβίδα ελέγχου

Για σάουνα και λουτρά μέχρι 9 m3. ανεμιστήρας MM-S 120; βαλβίδα ελέγχου DN 120 mm. αντοχή στη θερμότητα 140 ° С

Θερμαινόμενος ανεμιστήρας καναλιών MMotors JSC BOK 120/100 T

DN 100 mm. χωρητικότητα 150 m3 / h. IP 44; κατάλληλο για σάουνα, σάουνα, τζάκι

Ανεμιστήρας MMotors VOK 120/100 T με βαλβίδα ελέγχου

Ανεμιστήρες MOTOR VOK 120/100 T - 150 ° C; βαλβίδα ελέγχου σε DN 100 mm

Σετ αερισμού σάουνα, λουτρό με ανεμιστήρα MMotors VOK 120/100 T

Για σάουνα μέχρι 9 m3. βαλβίδα εξαερισμού και βαλβίδα ασβέστου. ανεμιστήρες MOTOR VOK 120/100 T - 150 ° C; βαλβίδα ελέγχου σε DN 100 mm

Θερμαινόμενος ανεμιστήρας καναλιού MMotors JSC BOK 135/100 T

DN 100 mm. παραγωγικότητα 205 m3 / h, IP 44; κατάλληλο για σάουνα, μπάνιο, τζάκι, μπάρμπεκιου, μπάρμπεκιου, θάλαμο ξήρανσης

Κιτ ανεμιστήρα MOTOR VOK 135/100 T με βαλβίδα ελέγχου

Ανεμιστήρες MOTOR VOK 135/100 T - 150 ° C; βαλβίδα ελέγχου σε DN 100 mm

Σετ εξαερισμού σάουνα, μπάνιο με ανεμιστήρα MMotors VOK 135/100 T

Για σάουνες και μπάνια μέχρι 14 m3. βαλβίδα εξαερισμού και βαλβίδα ασβέστου. ανεμιστήρες MOTOR VOK 135/100 T - 150 ° C; βαλβίδα ελέγχου σε DN 100 mm

Επιλογή ανεμιστήρα ανθεκτικής στη θερμότητα

Οι ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας μπορούν να είναι αξονικοί ή φυγοκεντρικοί. Κατά κανόνα, είναι αρκετά ήσυχα και υψηλής απόδοσης, έχουν αυξημένους πόρους. Τα μοντέλα με μεταλλικά πτερύγια έχουν αυξημένη αντοχή σε αιθάλη και γράσο. Οι ανεμιστήρες οροφής είναι κατασκευασμένοι σε ανθεκτικό στη διάβρωση σχεδιασμό.

Ανεμιστήρας για το μπρελόκ. Για τον ιδιοκτήτη του μπάρμπεκιου η έλλειψη έλξης είναι ένα συχνό πρόβλημα. Η πλέον κατάλληλη λύση για το πρόβλημα αυτό είναι ο ανεμιστήρας οροφής O'Erre Turbocamino, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στην κεφαλή καπνοδόχου. Ως εναλλακτική λύση για τον προϋπολογισμό, πολλοί ιδιοκτήτες των φούρνων αγοράζουν τους ανεμιστήρες καναλιών BK 200 και VO 150 T από τους Mmotors και τα εγκαθιστούν στο κανάλι καπνού. Παρόλο που οι ανεμιστήρες Mmotors είναι σχεδιασμένοι για αεραγωγούς, η πρακτική δείχνει ότι δουλεύουν στα καμινάκια των μπάρμπεκιου, με αρκετή απόσταση από τον ίδιο τον φούρνο και την απουσία μεγάλης ποσότητας αιθάλης.

Ανεμιστήρας για τζάκι, σόμπα. Το σχέδιο στα τζάκια με ανοιχτές πύλες είναι ιδιότροπο. Αυτό ισχύει επίσης για τζάκια και σόμπες με μακρύ και στενό καπναγωγού κανάλια, ή με πιο dymooborotov. Βέλτιστη για την επίλυση αυτού του προβλήματος είναι ένας απορροφητήρας καπνού για το τζάκι O'Erre Turbocamino, θέτει το ελεύθερο ύψος στην καμινάδα. Ως εναλλακτική λύση, πολλά τζάκια ιδιοκτήτες του προϋπολογισμού και σόμπες αποκτήσουν αγωγούς ανεμιστήρες 200 και ΒΚ Τ VO 150 και να τα τοποθετήσετε μέσα στο καυσαέριο. Όπως συμβαίνει με μπάρμπεκιου εξηγούν ότι Mmotors ανεμιστήρες έχουν σχεδιαστεί για κανάλια αέρα, αλλά η πρακτική δείχνει ότι λειτουργούν στις στοίβες των τζακιών και θερμαστρών σε επαρκή απόσταση από τον κλίβανο και το καυσαέριο εν απουσία μεγάλων ποσοτήτων αιθάλης.

Ο ανεμιστήρας για μπάνιο, σάουνα. Παράγονται σε φορτωτικές και σχέδια καναλιών. Οι ανεμιστήρες MM-S 100 και MM-S 120 στο σχεδιασμό επιφάνειας είναι οι λιγότερο απαιτητικοί για τη διαδικασία εγκατάστασης και μπορούν να εγκατασταθούν ως βύσμα στον αγωγό εξαερισμού μετά τη συναρμολόγηση της σάουνας, των λουτρών. Ο ανεμιστήρας αγωγών V 120 T μπορεί να εγκατασταθεί από μια αίθουσα σάουνας, ένα λουτρό απευθείας μέσα στο κανάλι εξαέρωσης με DN = 125 mm. Τα μοντέλα VOK 120/100 και 135/120 είναι μοντέλα αυξημένης παραγωγικότητας και εγκαθίστανται σε ένα τμήμα του αεραγωγού. Τα παραπάνω μοντέλα για σάουνα, λουτρά έχουν αυξημένη αντίσταση στην υγρασία.

Ανεμιστήρας για χαμάμ. Η σωστή επιλογή σε αυτή την περίπτωση θα είναι το μοντέλο του ανεμιστήρα χαμηλής τάσης MM-S 100 LV.

Ανεμιστήρας για θέρμανση αέρα. Κάποιοι ιδιοκτήτες τζακιών, σόμπες θέτουν ως στόχο τη μεταφορά θερμού αέρα από μια πηγή θέρμανσης σε άλλες εγκαταστάσεις. Η καλύτερη λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι οι ανεμιστήρες KAM 125 και KAM 160 εξοπλισμένοι με ενσωματωμένο θερμοστάτη και με φυγοκεντρικό σχεδιασμό. Τα μοντέλα 135/120 και 150/120 θα αντιμετωπίσουν επίσης αυτό το έργο. Τα μοντέλα VA 12/2 και VA 9/2 εγκαθίστανται συχνά στην επένδυση του τζακιού, για καλύτερη απορρόφηση θερμότητας από αυτό στο δωμάτιο όπου είναι εγκατεστημένο το τζάκι.

Ανεμιστήρας για θάλαμο ξήρανσης Τα μοντέλα MM-S 100, MM-S 120, V 120 T και V 135 T είναι κατάλληλα για μια μικρή φωτογραφική μηχανή.

Εξαρτήματα για ανεμιστήρες ανθεκτικούς στη θερμότητα. Κατά την αγορά ανεμιστήρα ανθεκτικού στη θερμότητα, σας συνιστούμε να αγοράσετε έναν ρυθμιστή ταχύτητας. Ο βέλτιστος έλεγχος ταχύτητας στη σάουνα, η σάουνα θα είναι RG 5 AR, καθώς σας επιτρέπει να ελέγχετε όχι μόνο τον ανεμιστήρα αλλά και τον φωτισμό. Η λύση του προϋπολογισμού θα είναι P-1-300. Για το τζάκι, οι κλίβανοι είναι κατάλληλοι για P-1-300, P-1-400 και VRS 1.5. Στον αγωγό μιας σάουνας, σάουνας, με θέρμανση αέρα, μπορεί να χρειαστεί μια βαλβίδα ελέγχου. Ωστόσο, μην χρησιμοποιείτε ποτέ βαλβίδα ελέγχου στις καμινάδες. Για να συνδέσετε έναν ανθεκτικό στη θερμότητα ανεμιστήρα, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα ανθεκτικό στη θερμό σύρμα για να συμμορφωθείτε με τις απαιτήσεις του PUE και να προστατέψετε τους χώρους από τη φωτιά.

Ανεμιστήρες υψηλής αντοχής σε θερμότητα

Ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας για μπανιέρες, σάουνες

Ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας έχουν σχεδιαστεί για να αφαιρούν αέρα και καυσαερίων από φούρνους, τζάκια, λέβητες και άλλες συσκευές που χαρακτηρίζονται από υψηλή θερμοκρασία αέρα.
Μπορούν να εξοπλιστούν με ανιχνευτές θερμοκρασίας που βοηθούν στην παρακολούθηση της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος.

Υψηλή θερμοκρασία

οπαδούς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λιπαρές βιομηχανίες (cheburechnye, τηγανίτες, shaurma, κλπ.). Χάρη στην πτερωτή από αλουμίνιο και ειδική ανθεκτική στη θερμότητα βαφή, οι ανεμιστήρες αυτοί έχουν μεγάλη αντοχή σε λίπη, βρωμιά και αιθάλη και η μέγιστη θερμοκρασία τους μπορεί να φτάσει τους 150 βαθμούς Κελσίου. Ο ενσωματωμένος αισθητήρας θερμοκρασίας σάς επιτρέπει να ενεργοποιείτε αυτόματα ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας, όταν η θερμοκρασία υπερβαίνει τους +50 μοίρες και σβήνει όταν πέφτει κάτω από 35 μοίρες.

Ανεμιστήρας καναλιών υψηλής θερμοκρασίας VK 200

Σειρά ανεμιστήρων BK 200 εξοπλισμένο με έναν σιωπηλό κινητήρα με έδρανα κάψουλας, που εγγυώνται τη λειτουργία της συσκευής για 30.000 ώρες με τη σωστή εγκατάσταση (σε κάθετη ή οριζόντια θέση).

Ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας VK 200 έχουν βαθμό προστασίας IP 32, που τους επιτρέπει να εργάζονται σε επιθετικό περιβάλλον και σε συνθήκες υψηλής υγρασίας.

Οι ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας MMOTORS και Dospel

Κατάλογοι προϊόντα των εταιρειών ММоторс και

Dospel αντιπροσωπεύονται από ένα ευρύ φάσμα υψηλών θερμοκρασιών ανεμιστήρων από τις πιο ποικίλες σειρές, από το κανάλι, τη στέγη και το νοικοκυριό στο βιομηχανικό.

Οι φίλοι αυτών των εμπορικών σημάτων εργάζονται απολύτως σιωπηλά, εξαλείφουν τις δυσάρεστες μυρωδιές, εξυπηρετούν αξιόπιστα και για μεγάλο χρονικό διάστημα και χαρακτηρίζονται από χαμηλή τιμή. Αγοράστε ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας Συνιστάται για τον εξοπλισμό συστημάτων εξαερισμού ψησταριάς, σόμπων, τζακιών, συστημάτων θέρμανσης, λουτρών, σάουνων, συσκευών κοπής και συγκόλλησης, ηλεκτρικών φρουρών και άλλων συστημάτων που χαρακτηρίζονται από αυξημένη θερμοκρασία.

Ανεμιστήρας ανθεκτικός στη θερμότητα

Ανεμιστήρας υψηλής θερμοκρασίας VOK 135/120 T με vol.

Ανεμιστήρας καναλιού υψηλής θερμοκρασίας FOC 1.

Ανεμιστήρας καναλιού υψηλής θερμοκρασίας FOC 1.

Ανεμιστήρας υψηλής θερμοκρασίας FOC 120/100 με την εικόνα.

Ανεμιστήρας υψηλής θερμοκρασίας VOK 120/100 T με arr.

Ανεμιστήρας υψηλής θερμοκρασίας VOK 120/100 T με ένταση.

Ανεμιστήρας υψηλής θερμοκρασίας VOK 150/120 T με obre.

Ανεμιστήρας υψηλής θερμοκρασίας VOK 150/120 με ΟΚ

Ανεμιστήρας υψηλής θερμοκρασίας VOK 120/100 T (διπλό.

Ανεμιστήρας καναλιού υψηλής θερμοκρασίας FOC 1.

Ανεμιστήρας καναλιού υψηλής θερμοκρασίας FOC 1.

Ανεμιστήρας υψηλής θερμοκρασίας VOK 120/100 T με αυτό.

Ανεμιστήρας υψηλής θερμοκρασίας VOK 150/120 T (διπλό.

Ανεμιστήρας υψηλής θερμοκρασίας VOK 135/120 με την εικόνα.

Ανεμιστήρας υψηλής θερμοκρασίας FOC 120/100

Ανεμιστήρας ανθεκτικός στη θερμότητα

Η εταιρεία "Healthy Air" σας προσφέρει να αγοράσετε έναν ανθεκτικό στη θερμότητα ανεμιστήρα, σχεδιασμένο να εργάζεται σε δωμάτια με υψηλή θερμοκρασία και υγρασία. Ο εξοπλισμός του μπάνιου με ανεμιστήρα με ανθεκτικά στη θερμότητα στοιχεία επιτρέπει τη δημιουργία συνθηκών για την εισροή ψυχρού αέρα από το δρόμο.

Μερικές φορές είναι απαραίτητο και, ταυτόχρονα, είναι απαραίτητο να καταστήσουμε αδύνατο το σχέδιο και την ανεπαρκή κατανάλωση ενέργειας.

Είναι ιδανικό για εγκατάσταση σε λουτρό - για γρήγορη και αποτελεσματική αφαίρεση τοξικών προϊόντων καύσης και για την εξάλειψη του υπερβολικού θερμού αέρα.

Τα προϊόντα μας έχουν πολλές ελκυστικές ιδιότητες:

 • Οι ανεμιστήρες από ανθεκτικό στη θερμότητα τύπο, που πωλούνται από την εταιρεία μας, είναι σε θέση να μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες ζεστού αέρα χωρίς να βλάπτουν πολύ τον εαυτό τους.
 • Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η τεράστια παραγωγικότητα, εκτός από τα υποχρεωτικά υγειονομικά χαρακτηριστικά.
 • Όλα τα μοντέλα που παρουσιάζονται δημιουργούνται από τους καλύτερους κατασκευαστές της Ρωσίας και του εξωτερικού.

Δεδομένου ότι η εταιρεία μας διαθέτει δωδεκαετή πείρα στη Ρωσική αγορά του εξοπλισμού, παρέχοντας ένα ευχάριστο κλίμα σε τομείς όπως η μπανιέρα, μπορούμε να εγγυηθούμε την άψογη ποιότητα των εργασιών που εκτελούνται από εμάς, εκτός από το συγκρότημα ανεμιστήρα έχει εγγύηση για 3 χρόνια.

Κατάλογος ανεμιστήρων θερμότητας για μπάνιο

Η χρήση ανθεκτικών στη θερμότητα ανεμιστήρων για μπάνιο είναι απαραίτητη για την απομάκρυνση των καπναερίων και του θερμού αέρα από τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται, πράγμα που θα μπορούσε να κάνει την διαμονή σας σε ένα ατμόλουτρο δυσάρεστη για εσάς. Επιπλέον, εξουδετερώνουν προβλήματα όπως η μυρωδιά υγρασίας, η εμφάνιση μούχλας και η έλλειψη πρόσφυσης. Είναι ήσυχα και παραγωγικά, έχουν εκτεταμένο χρόνο ζωής, ακόμη και αν εργάζονται στο επιθετικό περιβάλλον για το οποίο προορίζονται να υπάρχουν.

Μόνο ένας ανεμιστήρας υψηλής ποιότητας ενός θερμοανθεκτικού τύπου θα μπορεί να λειτουργήσει τόσο μακρύς και αποτελεσματικός σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας μέσα στα λουτρά. Εάν χρειάζεστε να αερίσετε το διαμέρισμα, μπορείτε επίσης να το παραγγείλετε για εγκατάσταση και εγκατάσταση σε πολύ ανταγωνιστική τιμή.

Η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα στη σάουνα είναι ένα απαραίτητο βήμα για την προστασία των εσωτερικών επιφανειών από υπερβολικό κορεσμό με υγρά ατμούς και από την εμφάνιση παθογόνων που μειώνουν τη διάρκεια ζωής του ίδιου του κτιρίου.

Ο καθένας θέλει να ζήσει χωρίς να χρειάζεται συνεχής σκέψη για τον πιθανό κίνδυνο πυρκαγιάς ή δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα. Βέβαια, μπορείτε να βρείτε ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Χρειάζεστε έναν αξιόπιστο ανθεκτικό στη θερμότητα ανεμιστήρα, χάρη στο οποίο το μπάνιο σας θα μετατραπεί σε ένα μέρος για μια πραγματική ηρεμία; Οι ειδικοί μας θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε μέσω τηλεφώνου +7 (495) 669-99-59.

Φίλοι του τζακιού

Ο ανεμιστήρας τζάκι είναι σε θέση να λύσει πολλά προβλήματα. Δεν έχει σχεδιαστεί μόνο για να βελτιώσει την ώθηση στο τζάκι, αλλά επίσης αφαιρεί τον αέρα από το φούρνο καλά. Με την ίδια επιτυχία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συστήματα αερισμού γενικής ανταλλαγής.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Οι συσκευές αυτού του τύπου έρχονται με οριζόντια και κάθετη εκπομπή καπνού. Για την κατασκευή του αμαξώματος τους χρησιμοποιείται γαλβανισμένος χάλυβας ή χάλυβας εποξειδικού χάλυβα, ο οποίος δεν επηρεάζεται από το περιβάλλον. Ο σχεδιασμός προβλέπει δύο πτερωτές που βρίσκονται στον κινητήρα, ένας από τους οποίους έχει σχεδιαστεί για να αφαιρέσει τον καπνό, ο δεύτερος - για να κρυώσει αυτομάτως ο κινητήρας.

Ένας ανεμιστήρας με ανεμιστήρα μπορεί να περιλαμβάνει έναν ρυθμιστή ροής αέρα. Αυτό το εξάρτημα σας επιτρέπει να επιλέξετε τη βέλτιστη ταχύτητα του κινητήρα στις λειτουργίες: ανάφλεξη, σταθερή καύση, τηγάνισμα κρέατος (για μπάρμπεκιου). Αυτή η συσκευή μπορεί να λειτουργήσει σε περιβάλλον από 0 έως + 200 ° C.

Ο απορροφητήρας καπνού είναι εξοπλισμένος με μονοφασικό ή τριφασικό κινητήρα με βαθμό απομόνωσης F. Διαθέτει σύστημα θερμικής προστασίας με αυτόματη λειτουργία επανεκκίνησης. Είναι εξοπλισμένο με πτερωτή, χαρακτηριστικό της οποίας είναι η παρουσία καμπύλων λεπίδων. Για να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή διάρκεια ζωής του προϊόντος, ο σχεδιασμός του παρέχει ρουλεμάν.

Είναι επίσης σημαντικό ο ανεμιστήρας του κλιβάνου να είναι εξοπλισμένος με λαβές ανύψωσης. Αυτό βοηθά στην απλοποίηση της διαδικασίας ανύψωσης και τοποθέτησής του στο σωλήνα από το τζάκι.

Αρχή λειτουργίας

Πριν φωτιστεί το τζάκι, ο αναρροφητήρας καπνού ενεργοποιείται με τη μέγιστη ταχύτητα για να αποβάλει τον κρύο αέρα.

Μετά την ανάφλεξη της φωτιάς, συνιστάται να επιλέξετε την ταχύτητα περιστροφής που επαρκεί για να αφαιρέσετε τον καπνό.

Ο ανεμιστήρας εξάτμισης βρίσκεται οριζόντια στην οροφή ή στην καμινάδα. Αλλά είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη η κατεύθυνση της ροής του αέρα. Επίσης, η συντήρηση του εξοπλισμού πρέπει να παρέχει ανεμπόδιστη πρόσβαση.

Εάν χρειάζεστε ανεμιστήρα για μπάρμπεκιου ή τζάκι, τα προϊόντα από το First Passage είναι στη διάθεσή σας. Όλα τα προϊόντα που παρουσιάζονται έχουν υποβληθεί σε κατάλληλες δοκιμές και πληρούν τα ισχύοντα πρότυπα ποιότητας. Προσφέρουμε δημοκρατικές τιμές και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε κάθε πελάτη. Εάν χρειάζεστε ανεμιστήρα για μπάρμπεκιου ή τζάκι, τα προϊόντα από το First Passage είναι στη διάθεσή σας. Όλα τα προϊόντα που παρουσιάζονται έχουν υποβληθεί σε κατάλληλες δοκιμές και πληρούν τα ισχύοντα πρότυπα ποιότητας. Προσφέρουμε δημοκρατικές τιμές και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε κάθε πελάτη.

Ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας

Κορυφαίες πωλήσεις

Πληροφορίες

Οι χώροι με ζεστό "κλίμα" χρειάζονται επιπλέον αερισμό. Για την αφαίρεση του θερμού αέρα, είναι εγκατεστημένοι ανεμιστήρες υψηλής θερμοκρασίας. Ο εξοπλισμός έχει συχνά ενσωματωμένο θερμοστάτη, ο οποίος ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τη συσκευή σύμφωνα με τις καθορισμένες παραμέτρους μέσω του ρελέ. Για παράδειγμα, ξεκινώντας από θερμοκρασία άνω των 45 ° C, σταματώντας στους 30 ° C.

Ο ανεμιστήρας ανθεκτικός στη θερμότητα χρησιμοποιείται ως σύστημα εξάτμισης για την αφαίρεση του καυτού αέρα, του καπνού, των αερίων του κλιβάνου και για την παροχή θερμού αέρα στο δωμάτιο. Για παράδειγμα, ανεμιστήρες τροφοδοσίας τοποθετούνται για να φουσκώσουν τον ζεστό αέρα από το τζάκι μέσα στα δωμάτια. Για την εξόρυξη καπνού με αδύναμο βυθισμένο ανεμιστήρα, εξαντλητές καπνού.

Οι ανεμιστήρες θερμότητας οικιακής χρήσης χρησιμοποιούνται σε:

 • μικρές ιδιωτικές και εμπορικές σάουνες και μπανιέρες.
 • εγκαταστάσεις παραγωγής και κουζίνας μίνι-τύπου (καφέ, μαγειρική, καταστήματα, κυλικεία).
 • μικρά καταστήματα επεξεργασίας μετάλλων, υπηρεσίες αυτοκινήτων, βιομηχανική παραγωγή,
 • εγκατάσταση κλιβάνων και τζάκια (αφαίρεση καπνού και παροχή ζεστού αέρα).
 • συστήματα θέρμανσης ιδιωτικών κατοικιών (αεραγωγοί).

Χαρακτηριστικά θερμαινόμενων ανεμιστήρων

Ο σχεδιασμός, το υλικό και τα χαρακτηριστικά είναι ειδικά σχεδιασμένα για λειτουργία σε ζεστό, υγρό, λιπαρό αέρα ή καπνό με αιθάλη για την εξαγωγή ανεμιστήρα ανθεκτικής στη θερμότητα και σε λειτουργία υψηλής θερμοκρασίας για τον αέρα παροχής.

 • Το περίβλημα και η πτερωτή είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο με επικάλυψη σε σκόνη με ανθεκτικά στη θερμότητα χρώματα. Τα εναέρια μοντέλα υψηλής θερμοκρασίας έχουν ξύλινο ή πλαστικό περίβλημα. Ανάλογα με το σκοπό των ανεμιστήρων έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν σε μέγιστη θερμοκρασία 140-180 ° C.
 • Η παραγωγικότητα είναι από 105 κυβικά μέτρα ανά ώρα για καυσαέρια και μέχρι 600 κυβικά μέτρα για τον αέρα παροχής. Ο πόρος της εργασίας είναι μέχρι 30 χιλιάδες ώρες.
 • Υψηλός βαθμός προστασίας του εξοπλισμού υπό «καυτό» συνθήκες χρήσης, και κυμαίνεται από 32 έως IP IP 44. Επίσης, υψηλής ανεμιστήρες θερμοκρασία για σάουνες και λουτρά είναι αδιάβροχο περίβλημα που προστατεύει τη συσκευή από διείσδυση νερού και ατμού.
 • Ο τύπος εγκατάστασης είναι παρόμοιος με τους συμβατικούς ανεμιστήρες. Οι κατασκευαστές παράγουν μοντέλα για υπαίθρια εγκατάσταση (εναέρια) και ενσωματωμένο (κανάλι). Οι ανεμιστήρες τροφοδοσίας είναι κατασκευασμένοι για εξωτερική εγκατάσταση στο σύστημα αγωγών. Ο εξοπλισμός τοποθετείται οριζόντια ή κάθετα.
 • Οι συνολικές διαστάσεις των μοντέλων καυσαερίων σχεδιάζονται για τους τυπικούς αεραγωγούς και τις οπές εξαερισμού με διάμετρο 100 mm.
 • Το επίπεδο θορύβου πληροί τα πρότυπα. Τα περισσότερα μοντέλα έχουν μια ένδειξη στην περιοχή των 39-44 dB.
 • Τροφοδοσία 220 V, ισχύς 17-18 W για εναέρια και 42 W για απορροφητήρες αγωγών. Οι ανεμιστήρες τροφοδοσίας έχουν σχεδιαστεί για κατανάλωση 65 watts.

Το Internet-shop 220pro.ru προσφέρει θερμοανθεκτικά ανεμιστήρες για τζάκια, μπανιέρες και σάουνα. Παραγωγικά και χαμηλού θορύβου μοντέλα για μακροχρόνια χρήση σε οικιστικά, βιομηχανικά και εμπορικά κτίρια

Ο κατάλογος περιλαμβάνει τους οπαδούς:

Οι ειδικοί επιλέγουν έναν ανθεκτικό στη θερμότητα ανεμιστήρα, θερμοστάτη, ρελέ εκκίνησης, αεραγωγούς, αξεσουάρ και άλλα εξαρτήματα για εγκατάσταση.

Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες CC "σαλιγκάρι" - κανόνες επιλογής

Ταξινόμηση φυγοκεντρικών ανεμιστήρων

Ο ανεμιστήρας είναι μια διάταξη κίνησης από τον ηλεκτροκινητήρα για τη διαμόρφωση της ροής του αντληθέντος μέσου (αέρα ή οποιωνδήποτε αερίων). Τα πιο συνηθισμένα είναι οι αξονικοί και ακτινικοί ανεμιστήρες. Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε μόνο ακτινωτά, λεγόμενα "σαλιγκάρια" ή φυγοκεντρικά. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των οπαδών είναι η ακτινική διάταξη καμπύλη σπείρα λεπίδες, δημιουργώντας πίεση στην κοιλότητα εμφυσήσεως του ανεμιστήρα. Σε αυτή την περίπτωση, η κατεύθυνση ροής αέρα αλλάζει κατά 90 *.

Με πίεση εκκένωσης

Χαμηλή πίεση - έως 1 kPa

Ο ανεμιστήρας ακτινωτός ВР 80-75 №20

Ο ανεμιστήρας ακτινωτός ВР 80-75 №2,5

Αισθητήρας VR 80-75 № 3,15

Ανεμιστήρας VR 80-75 №4

Μέση πίεση - από 1 kPa

Ανεμιστήρας BP 300-45 # 2

Ανεμιστήρας BP 300-45 №2,5

Ανεμιστήρας BP 300-45 № 3,15

Ανεμιστήρας VR 300-45 №4

Υψηλή πίεση - από 3 kPa

Ανεμιστήρας VR 12-26 №2,5

Ακτινοβολικός ανεμιστήρας BP 12-26 Όχι 3.15

Ο ανεμιστήρας είναι ακτινικός VR 12-26 №4

Ανεμιστήρας VR 12-26 №4,5

Επιλογή Δείκτες ανεμιστήρα απόδοση συνεπάγεται εξέταση των παραμέτρων όπως το συνολικό μήκος και διατομή των καναλιών εξαερισμού, η διαφορά τους σε ύψος, αποζημίωση για το σύστημα (συμπίεση ή πλευρά αναρρόφησης) διακλάδωσης, την επιθυμητή αέρα ανά μονάδα χρόνου. Δεδομένου ότι με ένα διαφορετικό σύστημα αγωγών, ο ανεμιστήρας μέσης πίεσης μπορεί να εκτελέσει τις λειτουργίες ενός ανεμιστήρα χαμηλής πίεσης και αντίστροφα. Μην κάνετε χωρίς ειδικούς που είναι σε θέση να κάνουν τους απαραίτητους υπολογισμούς.

Ανά πεδίο εφαρμογής

Γενικός σκοπός

Για άντληση αέρα με θερμοκρασία όχι μεγαλύτερη από 80 ° C, χωρίς σκόνη και επιθετικά εξαρτήματα. Αυτό το σύστημα θέρμανσης, εξαερισμού και κλιματισμού των διαφόρων κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων των πολυώροφων. Τόσο οικιστικό όσο και βιομηχανικό.

Αντιεκρηκτική προστασία

Αυτοί είναι ακτινωτοί ανεμιστήρες ειδικής χρήσης, με υψηλότερες απαιτήσεις ασφάλειας από τον συμβατικό εξοπλισμό. Ο κύριος σκοπός είναι η υψηλής ποιότητας αφαίρεση εκρηκτικών μιγμάτων από τον αέρα των αεριζόμενων χώρων. Η έκδοση του κινητήρα είναι ανθεκτική στις εκρήξεις. Ένα ζεύγος τροχών-σώματος κατασκευάζεται από υλικά σπινθήρες όταν απαγορεύει αμοιβαίας επαφής (ορείχαλκος, χάλυβας, ανοξείδωτος χάλυβας, ανοξείδωτος χάλυβας, αλουμίνιο, αλουμίνιο, ηλεκτρικά αγώγιμο πλαστικό). Θερμοκρασία λειτουργίας -30 + 40 * С.

Για να αποτραπεί ένα εκρηκτικό μείγμα στο σύστημα εξαερισμού του εξαναγκασμένου αερισμού θέσει πίσω ή βυθίστηκαν klapana.Sistemy εξαερισμού θα πρέπει να είναι εφοδιασμένο με αυτόματο, την παρακολούθηση της συγκέντρωσης των εκρηκτικών μειγμάτων στο αντλούμενο μέσο.

Για εργασία σε επιθετικό περιβάλλον

Χρησιμοποιούνται φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες υψηλής πίεσης και υψηλής απόδοσης. Στόχος τους είναι να μεταφέρουν τον αέρα με την παρουσία χημικά ενεργών συστατικών που προκαλούν διάβρωση, καταπολεμούν τη χημική ατμοσφαιρική ρύπανση. Χημική παραγωγή, αποθήκες χημικών - ο κατάλογος είναι πολύ εκτεταμένος.

Οι ακτινικοί ανεμιστήρες που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό είναι κατασκευασμένοι από υλικά ικανά να αντιστέκονται στη δράση χημικά δραστικών ουσιών που προκαλούν διάβρωση. Το ιδανικό υλικό για την κατασκευή των κελυφών και των πτερυγίων αυτών των σαλιγκαριών είναι το πολυπροπυλένιο. Αντέχει ακόμη και σε υψηλές συγκεντρώσεις χημικώς δραστικών ουσιών, είναι σε θέση να λειτουργήσει σε θερμοκρασία 90 ° C και μέση σκόνη στο δωμάτιο. Ως υλικό για το πλαίσιο χρησιμοποιείται γαλβανισμένος χάλυβας.

Θερμικοί ανυψωτικοί (φυγοκεντρικοί) ανεμιστήρες

Αυτοί οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται κυρίως για την άντληση αέρα από εγκαταστάσεις με "θερμή" παραγωγή, αφαίρεση αέρα από χώρους συγκόλλησης, ηλεκτρικούς πίνακες, λεβητοστάσια, σάουνες. Και επίσης για τη χρήση σε συστήματα αερισμού καναλιών τζάκια, σόμπες. Επιπλέον, στη δημόσια τροφοδοσία - σχάρες, αρτοποιεία και ούτω καθεξής. Σε ανελκυστήρες σε συνδυασμό με μηχανές ξήρανσης σιτηρών.

Συνδυασμός σχεδιασμού ανθεκτικού σε παράγοντα - θερμότητα. Για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα, όλα τα μέρη του ανεμιστήρα - τροχού, σώματος, πλαισίου, κινητήρα καλύπτονται με ανθεκτική στη θερμότητα βαφή σε σκόνη, ανθεκτική σε θερμοκρασίες έως 200 * C. Το υλικό κατασκευής είναι χάλυβας άνθρακα. Αυτό εξασφαλίζει την ικανότητα της μονάδας να λειτουργεί σε σταθερό περιβάλλον με θερμοκρασία μέχρι 200 ​​* C.

Είναι δυνατή η αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του ανεμιστήρα όταν η θερμοκρασία της επιλεγμένης περιοχής ελέγχου φτάσει στο δωμάτιο.

Σκόνη

Πολλές τεχνολογικές διαδικασίες προβλέπουν σχηματισμό σκόνης, πριονίδι και άλλες μηχανικές αναρτήσεις στον αέρα του χώρου εργασίας. Οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες σκόνης χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση τους. Από συνήθεις «σαλιγκάρι» διακρίνονται από την απουσία του εμπρόσθιου στροφείου δίσκου, μειώνεται σε 6-8 κομμάτια του αριθμού των λεπίδων και ένα μεγάλο διάκενο μεταξύ της πτερωτής και θύρα αναρρόφησης. Αυτά τα χαρακτηριστικά σχεδίασης σας επιτρέπουν να αντιμετωπίζετε καλά τη σκόνη, αλλά μειώνετε την απόδοση του ανεμιστήρα στο σύνολό του. Αυτό απαιτεί την εγκατάσταση ανεμιστήρα με "περιθώριο" για ισχύ και απόδοση.

Αφαίρεση καπνού

Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες - αφαίρεση καπνού αναφέρεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Είναι συνήθως απορρόφηση μονομερούς. Η χρήση τους θα πρέπει να εξασφαλίζει μείωση του καπνού από τις πυρκαγιές, γεγονός που καθιστά δυνατή την ασφαλή έξοδο από τους χώρους χωρίς καπνό. Οι αναρροφτήρες καπνού πρέπει να αφαιρούν τα προϊόντα καύσης και τον ζεστό αέρα για 2 ώρες σε θερμοκρασία αέρα μέχρι 400-600 * C. Αυτό καθορίζει τα χαρακτηριστικά του σχεδιασμού τους.

Το σώμα και ο τροχός είναι κατασκευασμένα από κράμα χάλυβα με ανθεκτική στην θερμότητα πολυμερή. Η επιλογή του ανεμιστήρα εξαρτάται από τον όγκο των χώρων και από τα χαρακτηριστικά του τυποποιημένου πυροσβεστικού συστήματος του οποίου αποτελεί μέρος.

Οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες είναι, κατά μία έννοια, εναλλάξιμοι. Έτσι, είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα με προστασία από εκρήξεις σε ένα σύστημα αερισμού γενικής χρήσης, να επιλέξετε τη σωστή απόδοση και θα λειτουργήσει καλά. Αλλά αξίζει τον κόπο, δεδομένης της διαφοράς τιμής; Από αυτή την άποψη, είναι σαφώς περιττή.

Με την εκτέλεση

Αριστερή περιστροφή

Δεξιά περιστροφή

Σύμφωνα με το έργο εγκατάστασης στον τόπο εγκατάστασης.

Λάμες εργασίας

Ωμοπλάτες - είναι δυνατή η εργασία σε περιβάλλον με σκόνη
Οι ώμοι κάμπτονται προς τα πίσω - Υπάρχει υψηλή ταχύτητα ανεμιστήρα.
Οι λεπίδες κάμπτονται προς τα εμπρός - υψηλότερη πίεση και παραγωγικότητα.

Χαρακτηριστικά σχεδιασμού

Η πτερωτή συνδέεται με τον άξονα του κινητήρα.

Πλεονεκτήματα - απλότητα σχεδιασμού, μικρότερο κόστος. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν ένα μεγάλο φορτίο στα ρουλεμάν του κινητήρα και πολλή εργασία για επισκευές. Σε περίπτωση βλάβης, απαιτείται η αποσυναρμολόγηση "στο έδαφος".
Μεταφορά ζώνης από τον κινητήρα στην πτερωτή.

Πλεονεκτήματα - κινητήρας «δεν μαζεύει επάνω όλη την σκόνη,» λιγότερο άγχος επί των εδράνων, η διάμετρος της τροχαλίας μπορεί να αλλάξει για να επιτευχθεί η επιθυμητή ταχύτητα του ανεμιστήρα και την καταπόνηση του κινητήρα. Μειονεκτήματα - μεγαλύτερη κατανάλωση μετάλλων και τιμή.
Η πτερωτή συνδέεται με τον άξονα του κινητήρα μέσω ενός συνδέσμου.

Πλεονεκτήματα - ακτινικά φορτία από τον κινητήρα. Καλή συντήρηση και μέση τιμή. Τα μειονεκτήματα είναι ελάχιστα.
Ανεμιστήρες φυγόκεντρες (σαλιγκάρια) και αποδεδειγμένη για μεγάλο χρονικό διάστημα, που δραστηριοποιούνται σε όλους σχεδόν τους τομείς που απαιτούν εφαρμογή των εγκαταστάσεων εξαερισμού, καθαρισμό, θέρμανση και κλιματισμό. Τεχνικές και οικονομικές παραμέτρους, την αξιοπιστία, συντηρησιμότητα, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία μοντέλων για κάθε εργασία τους ηγέτες στον καθαρό αέρα, άνεση και ασφάλεια κάνει.