Πώς είναι η κουκούλα στο γκαράζ: δημοφιλή σχέδια και τεχνολογία της σωστής ρύθμισης

Γκαράζ - το δωμάτιο είναι σχετικά μικρό, αλλά η τοποθέτησή του δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται απρόσεκτα. Πρέπει να προστατεύει το όχημα από εξωτερικές επιδράσεις: καιρικές συνθήκες, αεροπειρατεία κ.λπ.

Αλλά μέσα σας πρέπει να δημιουργήσετε ένα χρήσιμο μικροκλίμα για τους ανθρώπους και την τεχνολογία. Αυτό δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί εάν η κουκούλα στο γκαράζ είναι σωστά τοποθετημένη.

Γιατί να εξαερώσετε ένα γκαράζ

Φυσικά, το γκαράζ - αυτό είναι ένα τεχνικό, παρά μια κατοικημένη εγκατάσταση, αν και ορισμένοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με αυτή τη δήλωση δεν μπορούν να συμφωνήσουν. Αν ο οδηγός περνά στο γκαράζ πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο, αλλά εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το υπόγειο ή το γκαράζ για τη σωστή αποθήκευση των προμηθειών τροφίμων, τόσο περισσότερο πρέπει να ανησυχεί για τη σωστή εξαερισμό σε μια τέτοια συγκεκριμένη περιοχή.

Αρχικά, η συγκέντρωση των καυσαερίων, των ατμών καυσίμου και άλλων τεχνικών υγρών είναι υψηλή εδώ. Ακόμα και μια σύντομη διαμονή σε μια τέτοια ατμόσφαιρα για ένα άτομο είναι εξαιρετικά επιβλαβής.

Το δεύτερο πρόβλημα που σχετίζεται με την ακατάλληλη εξαέρωση του γκαράζ είναι η υπερβολική υγρασία. Οι υδρατμοί συσσωρεύονται σε εσωτερικούς χώρους και συμπυκνώνονται σε διάφορες επιφάνειες, μεταξύ άλλων με αυτοκίνητο. Ως αποτέλεσμα, ο κίνδυνος εμφάνισης και ο ρυθμός διεργασιών διάβρωσης αυξάνονται δραματικά, με άλλα λόγια, η σκωρία του οχήματος.

Συχνά στα γκαράζ ή τακτοποιημένα κάτω από τα κελάρια αποθηκεύουν λαχανικά, συντήρηση, άλλα προϊόντα ή πράγματα που δεν είχαν θέση στο σπίτι ή στο διαμέρισμα. Η επαφή με την υγρασία, καθώς και ο αντίκτυπος των τεχνικών καπνών δεν θα φέρει όλα αυτά τα αντικείμενα. Και μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα απλά, αρκετό για να φροντίσετε τον αποτελεσματικό εξαερισμό.

Τι πρέπει να ξέρετε για τις εγκαταστάσεις εξαερισμού

Όλοι όσοι αντιμετώπισαν τουλάχιστον το πρόβλημα της ανταλλαγής αέρα στις εγκαταστάσεις, είναι γνωστό ότι διακρίνεται ένα φυσικό, αναγκαστικό και συνδυασμένο σύστημα εξαερισμού. Με την πρώτη επιλογή είναι απλή: βασίζεται στη διαφορά στη θερμοκρασία του αέρα μέσα και έξω.

Όπως γνωρίζετε, ο θερμός αέρας ανεβαίνει, ενώ ο κρύος πηγαίνει κάτω. Η ιδέα είναι ότι οι μάζες ψυχρού αέρα εισέρχονται στο δωμάτιο από το δρόμο, ανεβαίνουν και φύγουν φυσικά μέσα από την οπή εξάτμισης. Ταυτόχρονα, πρέπει να αντικατασταθούν από νέα ρεύματα καθαρού αέρα που προέρχονται από το εξωτερικό.

Στο γκαράζ, αυτός ο εξαερισμός δεν είναι δύσκολο να οργανωθεί. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να παρέχονται επαρκώς μεγάλα ανοίγματα για εισροή και εξαγωγή αέρα, αλλά η διαφορά θερμοκρασίας μέσα και έξω από το δωμάτιο θα έχει μεγάλη σημασία. Το χειμώνα, αυτή η κατάσταση δεν δημιουργεί προβλήματα, αλλά το καλοκαίρι, όταν η θερμότητα είναι σχεδόν παντού, μειώνεται δραματικά η αποτελεσματικότητα του φυσικού αερισμού.

Μια εναλλακτική επιλογή σε αυτή την περίπτωση είναι ο εξαναγκασμένος αερισμός, δηλ. με τη χρήση πρόσθετων κεφαλαίων. Στην τρύπα εισαγωγής και εξάτμισης εγκαθίστανται ειδικοί ανεμιστήρες, οι οποίοι, ανάλογα με το σκοπό, αντλούν αέρα μέσα στο δωμάτιο ή το αφαιρούν.

Αλλά η τοποθέτηση δύο συσκευών ταυτόχρονα για ένα μικρό γκαράζ δεν είναι πάντοτε εύλογη και δικαιολογημένη από οικονομική άποψη. Είναι πιο συμφέρουσα η χρήση ενός συνδυασμένου συστήματος εξαερισμού, για το οποίο απαιτείται μόνο μία συσκευή. Για παράδειγμα, εγκαταστήστε έναν ανεμιστήρα τροφοδοσίας, αντλείται καθαρός αέρας και οι μάζες του αέρα εξαγωγής εξαναγκάζονται μέσω της θύρας εξάτμισης.

Στα συνεργεία, το σύστημα εξάτμισης θεωρείται πιο κατάλληλο. Εγκαταστήστε έναν ανεμιστήρα που απομακρύνει αποτελεσματικά τον αέρα κορεσμένο από επιβλαβείς ατμούς και υπερβολική υγρασία. Οι μάζες του νωπού αέρα εισέρχονται στο δωμάτιο φυσικά μέσω της εισροής του συστήματος.

Χαρακτηριστικά της διάταξης φυσικού αερισμού

Για να διασφαλιστεί ο σωστός φυσικός αερισμός του γκαράζ, είναι απαραίτητο να θυμηθείτε ορισμένους βασικούς κανόνες:

 • Η οπή για την εισροή αέρα τοποθετείται κάτω, περίπου 10 cm από το επίπεδο του δαπέδου.
 • Η οπή εξάτμισης γίνεται στην κορυφή, σχεδόν κάτω από την οροφή ή ακόμα και απευθείας στην οροφή.
 • Η βέλτιστη παραλλαγή για την τοποθέτηση αυτών των οπών είναι διαγώνια, δηλ. εάν η εισροή βρίσκεται στην κάτω μπροστινή γωνία, τότε η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί στην επάνω γωνία.
 • Οι διαστάσεις των οπών πρέπει να υπολογίζονται σωστά ώστε να εξασφαλίζεται επαρκής εντατική ανταλλαγή αέρα.
 • Το άνοιγμα εισόδου πρέπει πάντα να είναι δύο έως τρεις φορές μεγαλύτερο από τις διαστάσεις της κουκούλας.

Λοιπόν, αν ο αερισμός υπολογίστηκε και δημιουργήθηκε ακόμα και κατά τη διάρκεια της κατασκευής του γκαράζ. Εάν αυτή η στιγμή έχει χαθεί, θα χρειαστεί να εκτελέσετε μια σειρά σχετικά απλών εργασιών εγκατάστασης. Συμβαίνει επίσης ότι ο εξαερισμός παρέχεται, αλλά τα αποτελέσματα δεν συμβαίνουν. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να βελτιώσετε το σύστημα, για παράδειγμα, εγκαθιστώντας έναν ανεμιστήρα εξαγωγής.

Πώς να υπολογίσετε σωστά

Οι υπολογισμοί εξαερισμού απαιτούν σε πολλές περιπτώσεις ειδικές γνώσεις και εφαρμογή σύνθετων τεχνικών. Εάν υπάρχει μια επιθυμία και επιτρέπει ένα πορτοφόλι, η δημιουργία ενός έργου μπορεί να παραγγελθεί από ειδικούς. Ευτυχώς, το γκαράζ είναι ένα μικρό δωμάτιο με απλή διαμόρφωση. Οι διαστάσεις των οπών εξαερισμού υπολογίζονται με τον τύπο:

 • Πsec - επιφάνεια εγκάρσιας διατομής του ανοίγματος εξαερισμού.
 • Πgar - την περιοχή του γκαράζ ·
 • 15 - συντελεστής που αντικατοπτρίζει τις διαστάσεις του ανοίγματος αερισμού ανά μονάδα επιφάνειας του δωματίου.

Δηλαδή. θα πρέπει να πολλαπλασιάσετε την περιοχή γκαράζ κατά 15 mm. Σύμφωνα με αυτή την απλοποιημένη μεθοδολογία για μια περιοχή γκαράζ 24 τετραγωνικών μέτρων. m. (6 * 4) θα χρειαστεί θύρα τροφοδοσίας με διάμετρο 360 mm. Αυτοί οι υπολογισμοί είναι πολύ εξαρτημένοι, δεδομένου ότι η τεχνική δεν λαμβάνει υπόψη το ύψος του δωματίου και τα άλλα χαρακτηριστικά του.

Στην πράξη, αυτοί οι δείκτες μπορεί να διαφέρουν. Για την προαναφερθείσα περιοχή γκαράζ των 24 τετραγωνικών μέτρων. Σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία δύο σωλήνες των 150 mm στην εισροή και ένας τέτοιος σωλήνας χρησιμοποιήθηκε για εκχύλιση.

Για να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα του φυσικού αερισμού, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πρόσθετα μέσα:

 • Εκτροπέα - ένα ειδικό πώμα το οποίο είναι τοποθετημένο στην άκρη ενός κατακόρυφου σωλήνα εξαγωγής ευθύγραμμο τμήμα για να δημιουργηθεί μια δομή μέσα στην εσώτερη ατμόσφαιρα και να επιταχύνει την κίνηση των αερίων μαζών.
 • Ο διαχύτης είναι ένα πτερύγιο για το εξωτερικό μέρος του σωλήνα τροφοδοσίας, για την εργασία του χρησιμοποιείται η πίεση του ανέμου.
 • Ένας συμβατικός λαμπτήρας πυράκτωσης - εγκαθίσταται στο εσωτερικό του σωλήνα εξαγωγής και θερμαίνει τη ροή του αέρα, επιταχύνοντας την κίνηση του.

Αυτές οι απλές συσκευές μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα του εξαερισμού στο γκαράζ.

Πώς να εγκαταστήσετε σωστά

Για την οργάνωση του σωστό αερισμό του γκαράζ θα χρειαστεί να κάνει τουλάχιστον δύο ανοίγματα για καθαρό αέρα, καθώς και για τις ροές εκροής κορεσμένο με επιβλαβείς αναθυμιάσεις και η υπερβολική υγρασία. Η οπή εισροής γίνεται στο κάτω μέρος του εξωτερικού τοιχώματος, περίπου 10-15 cm από το δάπεδο.

Στερεοί τοίχοι χώρων διαβίωσης είναι διάτρητοι με τη βοήθεια ειδικού εξοπλισμού, αλλά για γκαράζ δεν απαιτούνται τέτοιες πολυπλοκότητες. Τις περισσότερες φορές, μια τρύπα με κατάλληλη διάμετρο είναι διάτρητη με ένα διάτρητο.

Μετά από αυτό, ένας σωλήνας ή σωλήνες εισροής εισάγονται στην οπή και η θέση τους είναι σταθερή. Για να σφραγίσετε τις ρωγμές μεταξύ του σωλήνα και του υλικού τοίχου, χρησιμοποιήστε έναν αφρό συναρμολόγησης. Το εξωτερικό μέρος της οπής θα πρέπει να προστατεύεται με ειδική μάσκα ή διαχύτη.

Η διατομή του αγωγού αερισμού μπορεί να γίνει όχι μόνο στρογγυλή, αλλά και τετράγωνη ή ορθογώνια. Για την εγκατάσταση θα χρειαστούν σωληνώσεις κατάλληλης διαμόρφωσης. Συνήθως για τον αερισμό του γκαράζ χρησιμοποιείτε σωλήνες με κυκλική διατομή. Αυτή είναι η φθηνότερη και βολικότερη επιλογή, επιπλέον, δημιουργούν μια ελάχιστη αντίσταση στις ροές αέρα. Για εξαερισμό είναι κατάλληλοι και μεταλλικοί σωλήνες και δομές από πλαστικό.

Η τρύπα για την κουκούλα γίνεται κάτω από την οροφή. Ο σωλήνας αποσύρεται οριζόντια μέσω του τοίχου και στη συνέχεια συναρμολογείται κάθετο τμήμα. Θα πρέπει να είναι αρκετά μακρύς. Η βέλτιστη περιοχή κουκούλα, που υψώνεται πάνω από το επίπεδο της οροφής του όχι λιγότερο από 50 cm. Η κορυφή είναι συχνά ορίζεται καπάκι-εκτροπέα. Το εσωτερικό των θυρίδων τροφοδοσίας και εξαγωγής θα πρέπει να καλύπτεται με διακοσμητική μάσκα.

Συνδυασμένος και εξαναγκασμένος εξαερισμός

Όπως προαναφέρθηκε, ο φυσικός αερισμός του γκαράζ είναι αποτελεσματικός μόνο υπό ορισμένες εξωτερικές συνθήκες, δηλ. με επαρκή διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του αέρα μέσα και έξω. Η χρήση του μέσου εξαναγκασμού εξαερισμού μπορεί να λύσει αυτό το είδος προβλήματος.

Η αποτελεσματική απομάκρυνση του αέρα στο γκαράζ είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό, καθώς το επίπεδο ρύπανσης είναι πολύ υψηλότερο από αυτό των κατοικιών. Ως εκ τούτου, οι ιδιοκτήτες των γκαράζ προτιμούν την επιλογή εξαγωγής συνδυασμένου εξαερισμού. Εφαρμογή ενός έργου αυτού του τύπου δεν είναι τόσο δύσκολο.

Για να γίνει αυτό, αγοράστε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής και τοποθετήστε τον στην είσοδο του σωλήνα. Εάν δεν υπάρχει τέτοιος σωλήνας, πρέπει να εγκατασταθεί. Αυτό γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως και κατά την εγκατάσταση φυσικού αερισμού. Οι υπολογισμοί, τα υλικά και τα εργαλεία θα χρειαστούν τα ίδια, οι υπολογισμοί διεξάγονται με παρόμοιο τρόπο, αλλά υπάρχουν πολλές διαφορές.

Με συνδυασμένο εξαερισμό, δεν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε την κουκούλα αυστηρά διαγώνια από την είσοδο αέρα, αν και αυτή η θέση είναι επιθυμητή. Μπορείτε να επιλέξετε άλλη θέση, τόσο για την εισαγωγή αέρα όσο και για τη θύρα εξάτμισης. Αλλά η πρώτη πρέπει να τοποθετηθεί κάτω, και η δεύτερη - στην κορυφή.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι η διαθεσιμότητα επίπλων και άλλων αντικειμένων στην πορεία των ροών του αέρα. Αυτό είναι ένα συνηθισμένο λάθος στο σχεδιασμό του εξαερισμού. Όσο λιγότερα τέτοια εμπόδια, τόσο καλύτερη είναι η ανταλλαγή αέρα. Ένας ανεμιστήρας εξάτμισης θα πρέπει να εγκατασταθεί στον επάνω σωλήνα.

Μπορεί να είναι ένα μοντέλο καναλιού, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο εσωτερικό του σωλήνα, ή μια επιλογή γενικής χρήσης, τέτοιες συσκευές τοποθετούνται απευθείας στον τοίχο. Μετά από αυτό, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να συνδεθεί στην παροχή ρεύματος. Για να βελτιωθεί η λειτουργία μιας τέτοιας κουκούλας, είναι δυνατό να εξοπλιστεί ο ανεμιστήρας με πρόσθετες μονάδες αυτόματου ελέγχου. Για παράδειγμα, ένα χρονοδιακόπτη που θα ενεργοποιήσει και θα απενεργοποιήσει τη συσκευή σε συγκεκριμένη ώρα.

Αυτό θα επιτρέψει μια μικρή μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και να εξασφαλίσει τον αερισμό του γκαράζ, ακόμη και αν δεν είναι ο ιδιοκτήτης του. Εάν υπάρχει ήδη φυσικός αερισμός στο γκαράζ, αλλά δεν λειτουργεί αποτελεσματικά, η καλύτερη λύση είναι να εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής στο έτοιμο κανάλι. Εάν το χειμώνα ο φυσικός εξαερισμός εκτελείται αρκετά καλά, τότε ο ανεμιστήρας μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο το καλοκαίρι.

Ο αναγκαστικός εξαερισμός περιλαμβάνει την εγκατάσταση τόσο του αέρα τροφοδοσίας όσο και του ανεμιστήρα εξαγωγής στα αντίστοιχα ανοίγματα. Σε συμβατικά συνεργεία, τέτοια συστήματα συνήθως δεν χρησιμοποιούνται, επειδή το πρόβλημα επιλύεται με απλούστερες επιλογές: ένα φυσικό ή ένα συνδυασμένο σύστημα.

Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός στο γκαράζ έχει νόημα μόνο στις περιπτώσεις που είναι αδύνατο να γίνει χωρίς αυτό. Για παράδειγμα, για ένα υπόγειο γκαράζ, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι η μόνη δυνατή επιλογή. Συμβαίνει ότι στο γκαράζ προγραμματίζεται η πραγματοποίηση λακαρισμένων ή άλλων έργων, στα οποία η καλή ανταλλαγή αέρα αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Εδώ ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι πολύ χρήσιμος.

Κάβα και κοιλότητα επιθεώρησης

Πάνω θεωρήθηκε η επιλογή του αερισμού ενός συνηθισμένου γκαράζ. Εάν υπάρχει ένα υπόγειο ή / και μια κοιλότητα προβολής μέσα, αυτά τα αντικείμενα θα πρέπει να ληφθούν υπόψη ξεχωριστά. Στην περίπτωση του υπογείου, θα πρέπει να οργανώσετε ξεχωριστό αγωγό εξαερισμού. Αυτό είναι απαραίτητο επειδή το κάτω μέρος της υγρασίας συσσωρεύεται πολύ περισσότερο από ό, τι στο πάνω μέρος του δωματίου.

Εάν δεν υπάρχει εξαερισμός, αυτή η υγρασία θα διεισδύσει στο γκαράζ και θα καταστρέψει το όχημα που είναι αποθηκευμένο σε αυτό. Ο εξαερισμός, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο γκαράζ, ακόμα και όταν χρησιμοποιούνται αναγκαστικές μέθοδοι εισροής και απομάκρυνσης του αέρα, συνήθως δεν μπορεί να παράσχει επαρκώς εντατική ανταλλαγή αέριων μαζών.

Για αποτελεσματικό αερισμό του υπογείου, πρέπει να γίνουν δύο ανοίγματα: τροφοδοσία και εξάτμιση. Συνιστάται να εξασφαλιστεί η ροή του αέρα στο νότιο τμήμα του κελαριού, και η απόσυρση των ροών του αέρα - από το βορρά.

Ο αγωγός τροφοδοσίας εισάγεται συνήθως στο κελάρι μέσω του δαπέδου του γκαράζ και χαμηλώνεται όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Η κουκούλα είναι τοποθετημένη στην αντίθετη γωνία, ο σωλήνας αυτός οδηγείται προς τα επάνω και έξω από το δάπεδο του γκαράζ. Όπως και με τη συσκευή εξαερισμού στο γκαράζ, η διατομή των οπών εισροής θα πρέπει να είναι δύο έως τρεις φορές μεγαλύτερες από τις διαστάσεις της κουκούλας.

Όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά ύψους μεταξύ της άκρης της τροφοδοσίας και της κουκούλας, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η εξαερισμός του κελαριού. Το καλύτερο είναι μια διαφορά τριών μέτρων ή περισσότερο. Για να αυξηθεί η διαφορά, το κάθετο τμήμα του σωλήνα εξαγωγής, το οποίο βγαίνει στο δρόμο, πρέπει απλώς να αυξηθεί. Εδώ μπορείτε επίσης να εγκαταστήσετε έναν εκτροπέα ή ένα προστατευτικό κάλυμμα.

Μερικές φορές η εγκατάσταση του σωλήνα τροφοδοσίας για κάποιο λόγο δεν είναι δυνατή. Σε αυτή την περίπτωση, συνιστάται να αφήσετε την καταπακτή ελαφρώς ανοιχτή, έτσι ώστε ο καθαρός αέρας που εισέρχεται στο γκαράζ να μετακινηθεί στο υπόγειο. Η έλλειψη καθαρού αέρα θα κάνει όλες τις προσπάθειες να οργανώσει ένα αποτελεσματικό σχέδιο από το κελάρι στο γκαράζ άχρηστο.

Αν το γκαράζ θερμαίνεται, μπορεί να εμφανιστεί συμπυκνωμένη υγρασία στο σωλήνα εξάτμισης το χειμώνα. Για να αποφύγετε το πάγωμα του σωλήνα, τοποθετήστε ένα ειδικό γυαλί για συμπύκνωση. Για ένα μη θερμαινόμενο γκαράζ δεν απαιτείται αυτό το μέτρο. Τα προϊόντα και τα αντικείμενα που αποθηκεύονται στο κελάρι, το χειμώνα, δεν πρέπει να τοποθετούνται σε απόσταση μικρότερη του μισού μέτρου από την είσοδο αέρα, διαφορετικά ενδέχεται να παγώσουν.

Η κοιλότητα παρατήρησης είναι ένα μικρό αντικείμενο, επομένως δεν υπάρχει συνήθως ξεχωριστός αερισμός για αυτό. Και είναι ακόμα απαραίτητο να φροντίζετε για μια καλή εισροή αέρα. Για το σκοπό αυτό, από την πλευρά της οπής παρατήρησης, η οποία αντιμετωπίζει την παροχή αέρα άνοιγμα ενός γκαράζ, είναι απαραίτητο να γίνει η απόκλιση της τάξης του 10-15 cm. Είναι δυνατόν με αυτόν τον τρόπο να άρει τις δύο πλευρές και λάκκους.

Από την πλευρά της κουκούλας, πρέπει επίσης να κάνετε ένα τέτοιο κενό, αλλά θα πρέπει να είναι ήδη δύο φορές. Για λόγους ασφάλειας, μπορείτε να καλύψετε αυτές τις θέσεις με τα διοικητικά συμβούλια σε ορισμένα σημεία. Κατά την τοποθέτηση του αυτοκινήτου, πρέπει να διασφαλίζεται ότι δεν επικαλύπτει την υποδοχή εξαγωγής, καθώς αυτό είναι επικίνδυνο για το όχημα.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Ενδιαφέρουσες και λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον αερισμό του γκαράζ περιγράφονται σε αυτό το βίντεο:

Αυτό το βίντεο δείχνει τη λειτουργία του ανεμιστήρα του αγωγού εξαγωγής:

Εδώ μπορείτε να δείτε την εμπειρία της δημιουργίας μιας αυτοκατευθυνόμενης κουκούλας για ένα γκαράζ από αυτοσχέδια εργαλεία:

Η οργάνωση ενός καπό ποιότητας στο γκαράζ δεν είναι τόσο δύσκολη. Είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σωστό σύστημα και να το εγκαταστήσετε ή να βελτιώσετε την ήδη υπάρχουσα έκδοση του εξαερισμού. Αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην κατάσταση του αυτοκινήτου και στην υγεία των ιδιοκτητών γκαράζ.

Εξαγωγή στο γκαράζ για σωστό αερισμό

Γκαράζ δωμάτιο - ένας ιδιαίτερος χώρος, στον οποίο πρέπει να θέσει αυξημένες απαιτήσεις. Εδώ είναι απαραίτητο να παρέχεται όχι μόνο αξιοπρεπή θερμομόνωση και στεγάνωση, αλλά και αποτελεσματικός αερισμός. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για την ασφάλεια του αυτοκινήτου, προστατεύοντας το μέταλλο από τη διάβρωση. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποφευχθεί ο σχηματισμός συμπύκνωσης. Και γι 'αυτό χρειαζόμαστε μια καλή κουκούλα στο γκαράζ.

Ο εξαερισμός πάντα θα σας επιτρέψει να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία στο χρόνο. Σήμερα θα δούμε πώς να φτιάξουμε την κουκούλα στο γκαράζ με τα χέρια μας, έτσι ώστε τα πάντα να λειτουργούν αποτελεσματικά και οικονομικά, χωρίς αποτυχίες. Θα ανακαλύψουμε ποιοι τύποι συστημάτων εξαερισμού υπάρχουν, πώς να τα κανονίσουμε ποιοτικά. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις κουκούλες στο γκαράζ, που βρίσκεται πάνω από την περιοχή ζωγραφικής και στο κελάρι.

Μπορώ να αφήσω το γκαράζ χωρίς κουκούλες;

Ορισμένοι οδηγοί, δυστυχώς, δεν δίνουν αρκετή προσοχή στο σύστημα εξαερισμού. Και νομίζουν ότι είναι δυνατόν να γίνει χωρίς αυτό, η κουκούλα στο γκαράζ δεν είναι απαραίτητη, ειδικά αν το δωμάτιο είναι καλά θερμαίνεται, υπάρχει μια αξιοπρεπή στεγανοποίηση.

 • Στην πραγματικότητα, στο γκαράζ πρέπει να εγκαταστήσετε μια αποτελεσματική κουκούλα, να φροντίσετε για την αδιάλειπτη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού στο σύνολό του. Ας υποδείξουμε μόνο τους πιο σημαντικούς παράγοντες.
 • Όταν το αυτοκίνητο είναι στο γκαράζ για μεγάλο χρονικό διάστημα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα διάβρωσης του μετάλλου. Μόνο ο εξαερισμός θα βοηθήσει εγκαίρως στην εξάλειψη κάθε υπερβολικής υγρασίας, ειδικά το χειμώνα.
 • Αν βρέξει στο δρόμο, το επίπεδο υγρασίας είναι απλά υψηλό ή αρκετά κρύο, γι 'αυτό υπάρχει μια ισχυρή διαφορά θερμοκρασίας έξω και μέσα στο γκαράζ, το αυτοκίνητο είναι υγρό. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκουπίσετε τέλεια τα πάντα. Όταν ο εξαερισμός λειτουργεί καλά, η υγρασία εξατμίζεται από μόνη της.
 • Βεβαίως, το γκαράζ αποθηκεύει εύφλεκτα υλικά, αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν την εξάτμιση των τοξικών ουσιών. Επιπλέον, το γκαράζ μπορεί να ζωγραφίσει τα αυτοκίνητά τους, να πραγματοποιήσει επισκευές. Και εδώ, χωρίς μια καλή έκταση για την ασφάλεια και την άνεση απλά δεν μπορεί να κάνει.

Το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο: η κουκούλα για το γκαράζ είναι απαραίτητη.

Συστήματα εξαερισμού στο γκαράζ

Εάν αποφασίσετε να το κάνετε μόνοι σας στο γκαράζ σας, πρώτα πρέπει να αποφασίσετε για τον τύπο του συστήματος εξαερισμού. Τώρα, οι συνηθέστερες είναι τρεις συνήθεις επιλογές.

 • Είναι δυνατό να εξοπλιστεί ο απορροφητήρας με μηχανικές συσκευές. Ο εξαερισμός αυτός θα αναγκαστεί.
 • Μερικοί προσπαθούν να κάνουν ένα φυσικό σύστημα εξαερισμού.
 • Μια καλή λύση είναι να σχεδιάσετε συνδυασμένο εξαερισμό.

Η φυσική κουκούλα γίνεται αρκετά γρήγορα, και η διαδικασία εγκατάστασης δεν είναι τόσο περίπλοκη, δεν απαιτεί σημαντικές επενδύσεις. Είναι αλήθεια ότι η αποτελεσματικότητα αυτού του εξαερισμού δεν είναι επίσης τόσο υψηλή. Ο απορροφητήρας λειτουργεί μόνο λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας εκτός και εντός του γκαράζ. Ένα τέτοιο σύστημα δεν είναι πολύ κατάλληλο για κτίρια από μπλοκ τούβλου και αφρού, καθώς και κελάρια.

Η μηχανική εξάτμιση λειτουργεί χάρη στον εγκατεστημένο ανεμιστήρα. Η αποτελεσματικότητά του θα είναι πολύ υψηλότερη. Όταν χρησιμοποιείται συνδυασμένη έκδοση, είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί μια αποτελεσματική εκροή αέρα λόγω της εγκατάστασης του ανεμιστήρα, αλλά η εισροή ροής αέρα έχει ήδη διεγερθεί φυσικά.

Μηχανική εξάτμιση: το κάνετε μόνοι σας

Σκεφτείτε πώς να σχεδιάσετε την κουκούλα σε ένα γκαράζ χρησιμοποιώντας μηχανικό ανεμιστήρα. Έτσι, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός είναι διατεταγμένος με ένα επαρκώς υψηλό επίπεδο απόδοσης. Όλος ο χώρος θα αερίζεται καλά, ο αέρας θα γίνει καθαρός και φρέσκος, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός στο γκαράζ. Επιπλέον, η κανονική ατμόσφαιρα θα εγκατασταθεί στο φρεάτιο επιθεώρησης, στο κελάρι.

Οι έμπειροι εργαζόμενοι στο γκαράζ σημειώνουν ότι ένας τέτοιος υποχρεωτικός εξαερισμός μπορεί να συνδυαστεί με επιτυχία με τη θέρμανση του δωματίου. Για να το κάνετε αυτό, εγκαταστήστε τους ανεμιστήρες στις οπές εισόδου. Και το δωμάτιο λαμβάνει όχι μόνο φρέσκια, αλλά και θερμαινόμενη ροή αέρα.

Εδώ πρέπει να ληφθούν υπόψη δύο σημαντικοί παράγοντες.

 • Τα προστατευτικά ηλεκτρικά καλώδια πρέπει να συνδέονται προκαταρκτικά με τις εξόδους εξαγωγής ώστε να εξασφαλίζεται η αδιάλειπτη παροχή ισχύος στον ανεμιστήρα.
 • Η οπή εισόδου πρέπει να τοποθετηθεί από πάνω. Αλλά η κουκούλα βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά.

Ο μηχανικός εξαναγκαστικός εξαερισμός είναι μια εξαιρετική επιλογή για την αύξηση της απόδοσης.

Κάνουμε φυσικό αερισμό στο γκαράζ

Τώρα μαθαίνουμε πώς να τραβήξουμε σωστά την κουκούλα στο γκαράζ, αν επιλέξετε ένα φυσικό σύστημα αερισμού. Θα πρέπει να εξασφαλιστεί μια κανονική κυκλοφορία του αέρα, και για το σκοπό αυτό, πρέπει πάντα να υπάρχει διαφορά πίεσης μεταξύ των ψυχρών και των θερμών ρευμάτων αέρα. Είναι απαραίτητο να εξοπλιστούν οι δύο αεραγωγοί σύμφωνα με ορισμένους κανόνες. Και είναι καλύτερο να οργανωθεί ένα τέτοιο σύστημα εξαερισμού ακόμη και στο στάδιο της κατασκευής ενός γκαράζ. Θυμηθείτε τις σημαντικές συστάσεις.

 1. Το άνοιγμα για τη ροή του αέρα από το δρόμο βρίσκεται σε απόσταση 100 mm από το δάπεδο. Η ίδια η κουκούλα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 300 mm από το δάπεδο.
 2. Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύσετε το σύστημα εξαερισμού από την είσοδο διαφόρων τρωκτικών, εντόμων, κάθε είδους υπολείμματα. Για το σκοπό αυτό, τοποθετούνται ειδικές σχάρες και πλέγματα στις οπές εξαερισμού.
 3. Μπορείτε να συμπληρώσετε το σύστημα με έναν εκτροπέα. Θα επιτρέψει την παροχή διαφοράς πίεσης, αξιοσημείωτα για την αύξηση της αποτελεσματικότητας του εξαερισμού. Ο εκτροπέας πρέπει να είναι επιπλέον μονωμένος ώστε να αποφεύγεται η συσσώρευση συμπυκνωμάτων σε αυτό.

Δυστυχώς, τα φυσικά εκχυλίσματα έχουν αρκετά σημαντικά μειονεκτήματα, τα οποία δεν πρέπει να ξεχαστούν.

 • Όταν οι άνθρωποι βρίσκονται σε μια αίθουσα γκαράζ, ένα ρεύμα μπορεί να αισθανθεί έντονα, σχηματίζεται μεταξύ δύο οπών για εκροή και εισαγωγή αέρα.
 • Στις ζεστές μέρες, τέτοιος αερισμός πρακτικά δεν λειτουργεί, επειδή δεν υπάρχει καμία απαραίτητη διαφορά θερμοκρασίας, και μερικές φορές στο γκαράζ είναι ακόμα πιο δροσερό από το εξωτερικό.
 • Ο αερισμός πρέπει να καθαρίζεται προσεκτικά από τη συσσωρευμένη σκόνη, τα υπολείμματα.

Μάθετε περισσότερα σχετικά με άλλες δυνατότητες εξαερισμού του γκαράζ για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή.

Αναγκαστικός εξαερισμός

Φυσικά, είναι εξαναγκασμένος αερισμός που αυξάνει την αποτελεσματικότητα της ανταλλαγής αέρα στο γκαράζ. Για να εξοπλίσετε ένα λειτουργικό και αποδοτικό σύστημα, θα πρέπει να διαθέσετε στον παρακάτω εξοπλισμό.

 • Χρειάζεστε αέρα. Χρειάζεστε ανεμιστήρα, θερμάστρα και φίλτρο.
 • Είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε εξοπλισμό για σχεδίαση. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κανάλι για την εκροή αέρα ή δύο αποσπάσματα ταυτόχρονα.

Η μάζα αέρα στον μηχανισμό τροφοδοσίας θερμαίνεται, μετά από την οποία καθαρίζεται από το φίλτρο. Στη συνέχεια, ο αέρας διανέμεται σε όλο το σύστημα. Ο αξονικός ανεμιστήρας θα είναι σε θέση να αφαιρέσει τον βρώμικο αέρα στο δρόμο, και ήδη καθαριστεί - στο γκαράζ. Είναι δυνατόν να διασφαλιστεί η ομοιόμορφη κατανομή του αέρα μέσω του γκαράζ χάρη στους αγωγούς αεραγωγών.

Συνδυασμένος αερισμός: Κάνουμε στο γκαράζ αποτελεσματική κουκούλα

Εάν τελικά σταματήσετε να χρησιμοποιείτε ένα συνδυασμένο σύστημα εξαερισμού, μπορείτε γρήγορα να εξομαλύνετε όλα τα μειονεκτήματα του φυσικού αερισμού και ταυτόχρονα να κρατάτε μέσα σε ένα μέτριο προϋπολογισμό. Θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν εξατμιστή. Μπορείτε να φτιάξετε ανεμιστήρες οροφής εγκαθιστώντας τους στην οροφή. Μια άλλη επιλογή είναι να συνδέσετε τους ανεμιστήρες στους τοίχους, καθιστώντας τους αξονικούς.

Υπάρχει μια ενδιαφέρουσα λύση: ορισμένοι πρακτικοί εργάτες γκαράζ εγκαθιστούν ανεμόμυλους στη δομή. Στη συνέχεια, με την παρουσία του ανέμου, είναι δυνατόν και καθόλου να απενεργοποιηθεί ο ηλεκτρικός ανεμιστήρας, επιτυγχάνοντας μέγιστη οικονομία.

Μια καλή λύση είναι να συμπληρώσετε το σύστημα με χρονοδιακόπτη για να ρυθμίσετε συνεχώς τη λειτουργία του. Αυτό θα εξασφαλίσει ασφάλεια και οικονομία.

Απορροφητήρας στο υπόγειο του γκαράζ

Είναι σημαντικό να φροντίσετε τον καλό εξαερισμό στο υπόγειο, στο κελάρι του γκαράζ. Αυτό θα αποτρέψει το σχηματισμό μύκητα, μούχλα και συμπύκνωση. Δεδομένου ότι το κελάρι στο γκαράζ είναι συνήθως μια μικρή περιοχή, οι αυτοκινητιστές προτιμούν να περιορίζονται σε ένα φυσικό σύστημα αερισμού. Ο απορροφητήρας είναι τοποθετημένος από πάνω και ο δίαυλος για την εισροή αέρα βρίσκεται στο κάτω μέρος.

Είναι απαραίτητο να κατασκευαστούν και αγωγοί αέρα για εισροή και εκροή αέρα. Το άκρο του σωλήνα, που κατέρχεται στο υπόγειο του γκαράζ, πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση 20 cm από το δάπεδο. Το άλλο άκρο του σωλήνα εξέρχεται. Ο αέρας εξαγωγής αποβάλλεται στην οροφή: ο αγωγός πρέπει να προεξέχει πάνω από την οροφή.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι κατά την εγκατάσταση του εξαερισμού, αντλώντας από το κελάρι των κελαριών, είναι απαραίτητο να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός των στροφών και των γόνατων στο ελάχιστο. Κάθε κάμψη μειώνει την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Επιπλέον, να θυμάστε την προστασία των κουκούλες από τις σχάρες.

Αερισμός πάνω από τη ζώνη ψεκασμού

Οι λάτρεις του αυτοκινήτου εργάζονται συχνά στην επισκευή γκαράζ, ζωγραφική αυτοκινήτων. Φυσικά, κατά τη διαδικασία της χρώσης, απελευθερώνονται πολλές τοξικές ενώσεις, δυνητικά επικίνδυνες για την υγεία. Είναι σημαντικό να παρέχετε σε αυτόν τον ιστότοπο επιπλέον κουκούλες. Στην περίπτωση αυτή, οι ειδικοί και οι πιο κοντινοί εργάτες γκαράζ σημειώνουν ότι το σύστημα εξαερισμού στην περιοχή της βαφής πρέπει επίσης να είναι εξοπλισμένο με φίλτρα.

Σημειώστε: πάνω από την περιοχή ζωγραφικής, η κουκούλα πρέπει να εξαναγκαστεί. Ο φυσικός αερισμός σε ένα τόσο επικίνδυνο μέρος δεν θα είναι αρκετό, επειδή έχει μάλλον χαμηλή απόδοση. Ο αέρας πρέπει να καθαρίζεται από βλαβερές χημικές ενώσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Η πιο επιτυχημένη λύση είναι η εγκατάσταση συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού με δύο ανεμιστήρες. Ένας ανεμιστήρας θα αυξήσει την εκροή του μολυσμένου αέρα, και ο άλλος θα εξασφαλίσει την ενεργό άντληση καθαρού αέρα. Τα φίλτρα είναι καλύτερα εγκατεστημένα και στους δύο αγωγούς, για εκροή και εισροή.

Είναι επίσης σημαντικό να εξασφαλιστούν κανονικές συνθήκες για την ίδια τη δουλειά στο γκαράζ. Για παράδειγμα, όταν η ζωγραφική του σώματος συνεχίζεται, κάθε μικροσκοπικό τσιτάτο που απελευθερώνεται αμέσως από τον αέρα ξεχωρίζει αμέσως σε φρέσκο ​​χρώμα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το δάπεδο στο χώρο του γκαράζ πρέπει να υγραίνεται πριν από την εργασία και η θύρα τροφοδοσίας πρέπει να προστατεύεται αξιόπιστα από ένα φίλτρο. Στη συνέχεια, σωματίδια σκόνης και σκόνης δεν θα διεισδύσουν στο δωμάτιο.

Όταν ο απορροφητήρας φίλτρου έχει εγκατασταθεί σωστά, δεν επιτρέπεται η είσοδος επιβλαβών τοξικών αναθυμιάσεων στην ατμόσφαιρα. Θυμηθείτε και τη σωστή διάταξη αεραγωγών. Ο αγωγός εξαγωγής βρίσκεται στον πυθμένα, αλλά το άνοιγμα για καθαρό αέρα τοποθετείται κάτω από την οροφή του γκαράζ. Στη συνέχεια, τα επιβλαβή ζευγάρια θα πέσουν και αμέσως θα εξαλειφθούν γρήγορα από το γκαράζ.

Βίντεο: περισσότερες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την κουκούλα στο γκαράζ

Θέλετε να πάρετε μια καλύτερη ιδέα της διάταξης εξαερισμού στο γκαράζ; Τότε απλά χρειάζεστε αυτό το υλικό σε βίντεο. Υπάρχουν πολλές χρήσιμες πληροφορίες, υπάρχουν καλές συμβουλές από έμπειρους λάτρεις αυτοκινήτων που έκαναν κουκούλες στα γκαράζ.

Ιδιαίτερη προσοχή, φυσικά, αξίζει τον αερισμό στο υπόγειο ή το κελάρι του γκαράζ. Πρέπει επίσης να εγκατασταθεί ένα αποτελεσματικό σύστημα αερισμού. Προσπαθήστε να θυμηθείτε όλες τις πολύτιμες συστάσεις, σημαντικές πληροφορίες από το επόμενο βίντεο στο βίντεο.

Φυσικά, το υλικό είναι καλά ληφθέν και θυμόμαστε όταν τα πάντα παρουσιάζονται σε μορφή βίντεο. Μελετήστε επίσης τις φωτογραφίες, τα σχήματα μας. Και σίγουρα θα είστε σε θέση να φτιάξετε μια κουκούλα ποιότητας για το γκαράζ.

Εξαερισμός στο γκαράζ: η λεπτότητα της συσκευής

Ο εξαερισμός στο γκαράζ εκτελεί μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες - παρέχει ένα υγιές μικροκλίμα και βοηθά να κρατήσει το αυτοκίνητο σε άριστη κατάσταση. Πώς να εξοπλίσετε σωστά με τα χέρια σας την εισροή και την απορροφητήρα στο κελάρι ή στο υπόγειο και να κάνετε τρύπες αερισμού; Οι απαντήσεις σε αυτές και άλλες ερωτήσεις θα βρεθούν παρακάτω.

Χαρακτηριστικά

Το γκαράζ είναι ένας κλειστός χώρος, ο οποίος απαιτεί αποτελεσματικό αερισμό για την πλήρη και έγκαιρη αφαίρεση της υγρασίας συμπύκνωσης, τοξικών καυσαερίων, άλλων επιβλαβών καπνών.

Ακολουθούν ορισμένες λειτουργίες που θα πρέπει να εκτελεί ένα σωστά οργανωμένο σύστημα εξαερισμού.

 • Αφαιρέστε την υγρασία, η οποία αναπόφευκτα εισέρχεται στο γκαράζ από τα ελαστικά και το κάτω μέρος του αυτοκινήτου, επειδή το στέγνωμα του αυτοκινήτου είναι σχεδόν ο μόνος τρόπος για να επεκτείνετε τη λειτουργία του.
 • Εξάτμιση επικίνδυνη για την ανθρώπινη υγεία καυσαερίων, χημική εξάτμιση των ελαίων, βερνίκια, βενζίνη ή ντίζελ, προϊόντα φροντίδας αυτοκινήτων που συχνά αποθηκεύονται στο γκαράζ.
 • Αποφύγετε τη συμπύκνωση στους τοίχους και την οροφή του γκαράζ, καθώς και μέσα στο κελάρι, που μπορεί να οδηγήσει σε ζημιές και ακόμη και καταστροφή του ίδιου του σχεδιασμού του γκαράζ.
 • Να είστε υπεύθυνοι για την ταχεία απομάκρυνση της υγρασίας από τις επιφάνειες του αυτοκινήτου, πράγμα που θα αποτρέψει την εμφάνιση σκουριάς.
 • Προστατεύστε από τη διάβρωση όχι μόνο το ίδιο το αυτοκίνητο, αλλά και εργαλεία που αποθηκεύονται συχνά εκεί.

Υπάρχουν μόνο δύο αρχές αερισμού του γκαράζ - φυσικές και αναγκαστικές. Από εδώ φυσικά μπορούμε να αποκομίσουμε τύπους: φυσικό, μηχανικό και συνδυασμένο.

Η φυσική μορφή εξαερισμού βασίζεται σε αεροδυναμικές νόμους και η χρήση μηχανικών συσκευών δεν σημαίνει ότι οι ροές αέρα ρέουν φυσικά, υπακούοντας στους νόμους της φυσικής, μέσω των ανοιγμάτων εισαγωγής και εξαγωγής στους τοίχους ή τις πύλες γκαράζ λόγω της διαφοράς θερμοκρασιών εντός και εκτός του κιβωτίου. Αυτός ο τύπος εξαερισμού είναι εύκολος να κατασκευαστεί με τα χέρια σας.

Φυσικά, σε κάθε γκαράζ, η θερμοκρασία μέσα στο κουτί θα είναι υψηλότερη από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος στη ζεστή εποχή. Και αυτή η περίσταση χρησιμοποιείται για την τόνωση της κυκλοφορίας του αέρα: ο φυσικά ζεστός αέρας τείνει προς τα πάνω και κρύωσε προς τα κάτω λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και πυκνότητας.

Κατά συνέπεια, στους τοίχους του γκαράζ κάνει δύο αυτοεξοπλισμένους αεραγωγούς. Συνιστάται η τοποθέτηση τους διαγώνια. Ο εξωτερικός αέρας εισέρχεται στην τρύπα εισροής. Σε αυτό το σημείο, δημιουργείται διαφορά θερμοκρασίας στο κιβώτιο γκαράζ και ο θερμός αέρας ανεβαίνει, μετά εισέρχεται στον αγωγό εξαγωγής και προς τα έξω.

Βασικές αρχές της τοποθέτησης του συστήματος.

 • Ο αγωγός παροχής αέρα βρίσκεται συνήθως στην πλευρά του ανέμου και όσο το δυνατόν πιο κοντά στο επίπεδο του δαπέδου - συνήθως δεν υπερβαίνει τα 10-15 cm αλλά όχι λιγότερο από μισό μέτρο από την επιφάνεια. Η απλούστερη και αποτελεσματικότερη λύση για αυτόν τον τύπο εξαερισμού είναι οι τυποποιημένες κοιλιακές μάσκες, οι οποίες απλά κόβουν τις πόρτες του γκαράζ.
 • Η κουκούλα πρέπει να τοποθετηθεί σε απόσταση 10-15 cm κάτω από την άρθρωση του τοίχου με την οροφή. Τοποθετείται 10 cm κάτω από τη ραφή οροφής, το άλλο άκρο του αγωγού είναι έξω από το κουτί σε επίπεδο περίπου μισού μέτρου κάτω από την άκρη της οροφής.
 • Είναι σημαντικό να παρατηρήσετε την τοποθέτηση των ανοιγμάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής σε διαφορετικές γωνίες του δωματίου απέναντι από το άλλο με διαφορά ύψους τουλάχιστον 2,5-3 μέτρων.
 • Εάν ο αγωγός εξαερισμού στην παραγωγή οροφή πυγμαχία, μην ξεχάσετε να παρέχουν το ύψος σωλήνα 50-60 cm. Κατά κανόνα, κορυφή του καλύπτεται με ένα καπάκι σε σχήμα και εξοπλισμένο με ένα πλέγμα ή πλέγμα για την προστασία από τα έντομα.

Εκτός από την απλότητα του εξοπλισμού του φυσικού συστήματος εξαερισμού και το χαμηλό κόστος του, έχει επίσης μειονεκτήματα.

 • Στη ζεστή εποχή, μια μικρή διαφορά θερμοκρασίας καθιστά αυτό τον τύπο εξαερισμού αναποτελεσματικό - δεν υπάρχει επαρκής ανάμιξη των αέριων μαζών, μεταξύ άλλων λόγω των διαφορετικών πυκνοτήτων του αέρα.
 • Ένας σημαντικός ρόλος διαδραματίζει η διευθέτηση των ανοιγμάτων αερισμού για εισροή και εξαγωγή.
 • Ένα άλλο μειονέκτημα είναι η εμφάνιση πάγου στα ανοικτά μέρη του συστήματος κατά την ψυχρή εποχή λόγω της πολύ ισχυρής πτώσης της θερμοκρασίας μέσα στο κιβώτιο γκαράζ. Αυτό το πρόβλημα μπορεί εύκολα να εξαλειφθεί με την τοποθέτηση των μονωτικών πηνίων μόνωσης.

Ο τεχνητός (εξαναγκασμένος) τύπος εξαερισμού χαρακτηρίζεται από την παροχή μίξης αέριων μαζών με τη βοήθεια ανεμιστήρων εξαγωγής και ανεφοδιασμού και μηχανισμών παρόμοιων με αυτούς. Η ανάδευση του αέρα στο κιβώτιο του γκαράζ γίνεται μέσω τεχνητών συστημάτων τροφοδοσίας και εξάτμισης. Μπορείτε να πείτε ότι σε κάποιο βαθμό αυτό το είδος μπορεί ακόμη και να αντικαταστήσει τη θέρμανση. Τα πιο προηγμένα συστήματα χρησιμοποιούν μια ποικιλία λογισμικού.

Δομικά, αυτός ο τύπος αερισμού διακρίνεται από ένα μονοπώλιο (μια ενιαία μονάδα παρέχει και έναν φράκτη και ένα εξολκέα) και αρθρωτή (όλα τα παραπάνω γίνονται από δύο διαφορετικά μπλοκ συσκευών).

Το είδος αυτό είναι σχετικά ακριβό, καθώς απαιτεί ένα ορισμένο βαθμό μηχανικής. Θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο τύποι συσκευών - για την οργάνωση της ροής αέρα και την εξαγωγή του.

Ο εξοπλισμός τροφοδοσίας μπορεί να περιλαμβάνει έναν θερμαντήρα ή έναν θερμαντήρα ανεμιστήρα, ένα φίλτρο αέρα ή έναν ανεμιστήρα αγωγού μπορεί επίσης να προστεθεί.

Ο αέρας εισαγωγής διέρχεται από το φίλτρο, θερμαίνει τον θερμαντήρα αέρα και εισέρχεται στους αεραγωγούς. Μετά την εκτέλεση των λειτουργιών τους μέσα στο κιβώτιο, οι μάζες αέρα απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα μέσω του συστήματος εξάτμισης.

Είναι δυνατή η τοποθέτηση μιας έκδοσης ενός μπλοκ. Μπορεί να είναι ακόμα πιο αποτελεσματική, καθώς όλο τον εξοπλισμό περικλείεται σε ένα ενιαίο κύτος και λειτουργεί ως ενιαία μονάδα. Επιπλέον, είναι το πιο οικονομικό σε λειτουργία, καθώς ένας εναλλάκτης θερμότητας πλάκας λειτουργεί συνήθως "από μόνος του", θερμαίνοντας τον αέρα που αναρροφάται από την ατμόσφαιρα.

Πλεονεκτήματα του μηχανικού τύπου εξαερισμού:

 • Ο μηχανικός τύπος του συστήματος εξαερισμού παρέχει εσωτερική υγρασία και θερμοκρασία αέρα ανεξάρτητα από τις ατμοσφαιρικές συνθήκες εκτός του μπλοκ του γκαράζ.
 • με τη βοήθεια του είναι εύκολο να παρέχεται αερισμός του υπογείου, για να δημιουργηθεί η σωστή κυκλοφορία αέρα.
 • εάν στη διάθεσή σας υπάρχει ένα γκαράζ που βρίσκεται εντελώς κάτω από το επίπεδο του εδάφους - αυτή είναι η μόνη διέξοδος για αυτό το είδος των γκαράζ κατά την αποθήκευση του αυτοκινήτου.

Ο συνδυασμένος τύπος εξαερισμού λειτουργεί με ξεχωριστή αρχή - ο αέρας εισέρχεται μόνος του στο κουτί και απορρίπτεται με μηχανικές συσκευές.

Εάν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι υψηλότερη από την εσωτερική και ο φυσικός τύπος εξαερισμού (χωρίς τη χρήση μηχανισμών), η δομή δεν λειτουργεί. Σε αυτή την περίπτωση είναι δυνατό να διεγείρεται η ανάμιξη του αέρα με την εγκατάσταση συμβατικών ανεμιστήρων. Είναι οικονομικά σε λειτουργία και δεν επιβαρύνουν πολύ τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Το μόνο μειονέκτημα αυτού του τύπου - χειροκίνητο έλεγχο, καθώς είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε συχνά το γκαράζ.

Πώς λειτουργεί;

Το σύστημα τροφοδοσίας λειτουργεί σύμφωνα με τον φυσικό τύπο αερισμού που περιγράφεται παραπάνω. Το σύστημα εξάτμισης είναι μηχανοποιημένο και οι εξατμίσεις αέρα στην ατμόσφαιρα παρέχονται από τον ανεμιστήρα εξαγωγής.

Πλεονεκτήματα συνδυασμένου εξαερισμού:

 • είναι σχετικά ανεξάρτητη από την εποχή του χρόνου.
 • απλότητα εγκατάστασης.

Μειονεκτήματα:

 • Στην ψυχρή εποχή, ο αέρας μέσα στο γκαράζ ψύχεται γρήγορα.
 • ο ανεμιστήρας απαιτεί τακτική συντήρηση.
 • Ο αέρας που λαμβάνεται από το εξωτερικό δεν υπόκειται σε καθαρισμό.

Φυσικά, κάθε ιδιοκτήτης γκαράζ θα επιλέξει τον τύπο του συστήματος ανεξάρτητα και με βάση τον προϋπολογισμό του και τους σκοπούς με τους οποίους χρησιμοποιείται το δωμάτιο γκαράζ. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, πρέπει να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση ενός συστήματος αερισμού του ενός ή του άλλου τύπου στο γκαράζ είναι πολύ σημαντική για τον ιδιοκτήτη από επιχειρησιακή άποψη.

Από τι μπορεί να εξοπλιστεί;

Εγκατάσταση αγωγών αέρα για συστήματα εξαερισμού οποιουδήποτε είδους στην εποχή μας μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας μια ποικιλία υλικών που κυμαίνονται από πλαστικό ή μέταλλο σωλήνες για λυμάτων και τον τερματισμό της χρήσης της κυματοειδούς εύκαμπτου σωλήνα από την ηλεκτρική σκούπα.

Ας εξετάσουμε μερικές παραλλαγές.

 • Μπορείτε να φτιάξετε αγωγούς αερισμού στο κουτί χρησιμοποιώντας σωλήνες από αμίαντο. Τέτοιοι σωλήνες δεν είναι επικίνδυνοι από τη φωτιά, δεν μπορούν να βαφτούν ή το αντίθετο, αν ο ιδιοκτήτης είναι δημιουργικός άνθρωπος - μπορούν να χρησιμεύσουν ως υλικό για τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου περιβάλλοντος όταν ζωγραφίζει.
 • Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι πλαστικοί σωλήνες αποχέτευσης είναι επίσης μια καλή επιλογή.
 • Και, τέλος, οι πιο απλές λύσεις είναι οι παλιοί σωλήνες από μια ηλεκτρική σκούπα, σωλήνες κήπου, άλλες δομές σωλήνων.

Είναι απολύτως φυσική η επιθυμία οποιουδήποτε ιδιοκτήτη γκαράζ να έχει ένα κελάρι σε αυτό μπορεί να αντιμετωπίσει την ανάγκη να κρατήσει σε αυτό ένα ξεχωριστό σύστημα εξαερισμού λόγω των σφαλμάτων στο έργο. Αυτό όχι μόνο μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση των προϊόντων λόγω της υψηλής υγρασίας μέσα στο κελάρι, αλλά και στις θλιβερές συνέπειες με τη μορφή διάβρωσης του αμαξώματος του αυτοκινήτου. Για το λόγο αυτό, ο εξαερισμός του κελαριού δεν πρέπει να παραμεληθεί σε καμία περίπτωση.

Όταν ο τύπος εξαερισμού είναι φυσικός, το κελάρι ξηραίνεται μέσω της θερμικής ανάμειξης των μαζών του αέρα - σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής αναπτήρα θερμαινόμενου αέρα στο άνω τμήμα της κελάρι ανεβαίνει προς τα πάνω, και ο αέρας εισάγεται μέσω του έξω αγωγό εισαγωγής αέρα γεμίζει διάσπαρτα χώρο.

Η δεύτερη επιλογή - η εγκατάσταση ανεμιστήρων και η δημιουργία εξαναγκασμένου εξαερισμού. Πρόκειται για ένα σύστημα με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, αλλά θα απαιτήσει σημαντικά μεγαλύτερο χρηματικό και ενεργειακό κόστος.

Προετοιμασία σχεδίων

Το σύστημα εξαερισμού πρέπει να παρέχεται με χώρους γκαράζ ενός και δύο ορόφων, καθώς και καθιστικά, ανεξάρτητα από την παρουσία ή την απουσία ενός συστήματος θέρμανσης σε αυτό, λαμβάνοντας υπόψη τον ομοιόμορφο αερισμό όλων των όγκων.

Για τα συστήματα εξαερισμού που λειτουργούν σταθερά με την χωρητικότητα σχεδιασμού, στο στάδιο του σχεδιασμού, οι αγωγοί υπολογίζονται για την παροχή και τη διάμετρο του καναλιού. Στην πραγματικότητα, οι αγωγοί αέρα είναι τα κανάλια μέσω των οποίων περνάει ο αέρας. Χρησιμοποιούνται ευρέως σε μια μεγάλη ποικιλία συσκευών, τόσο στον οικιακό όσο και στον βιομηχανικό και τεχνολογικό τομέα, στην παραγωγή χημικών και φαρμάκων και σε άλλες βιομηχανικές επιχειρήσεις.

Υπολογίστε την ποσότητα του συστήματος εξαερισμού του γκαράζ είναι αρκετά απλή.

Ο κύριος αριθμός είναι ο αριθμός των μετατοπίσεων των όγκων αέρα του γκαράζ προς τον όγκο εισαγωγής αέρα από το εξωτερικό (πολλαπλότητα). Αν ο αριθμός τους είναι 6-10 όγκοι και ο συνολικός όγκος του κιβωτίου γκαράζ είναι γνωστός, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τη ροή αέρα ανά ώρα: L = nxVg

Πού:

L - κατανάλωση ανά ώρα, m3 / h.

n - ο κανόνας της αλλαγής των όγκων του αέρα στο γκαράζ.

Vg είναι ο συνολικός όγκος αέρα στο κουτί, m3.

Για να καθορίσετε τον όγκο του γκαράζ, πρέπει να πολλαπλασιάσετε το πλάτος με το μήκος και το ύψος από τις εσωτερικές διαστάσεις του κιβωτίου.

Για παράδειγμα, ένα γκαράζ 4 έως 6 και σε 2,7 m από τον τύπο Vz = 4h6h2,7 = 64,8 m3. Εάν ο απαιτούμενος αριθμός των όγκων βάρδιες γκαράζ του αέρα ανά όγκο εισροής του εξωτερικού αέρα ίση με επτά βάρδιες ανά ώρα, τότε η πυγμαχία χρειάζεται L = 7h64,8 = 453.6 m3. Κατά συνέπεια, ο ρυθμός ροής και η ταχύτητα του αέρα μπορούν να ρυθμιστούν σύμφωνα με αυτό το διάγραμμα:

Για να επιλέξετε την διατομή των αγωγών εισαγωγής και εξαγωγής, το L είναι στρογγυλεμένο, αυξάνοντας σε ένα πολλαπλάσιο του 5. Συνεπώς, ο εκτιμώμενος αριθμός μας αυξάνεται στα 455 m3, καθώς είναι πολλαπλάσιο του 5: 455: 5 = 91. Συγκρίνοντας το με το διάγραμμα και γνωρίζοντας ότι η ταχύτητα του αέρα στους αγωγούς εξαερισμού από την εφαρμογή του φυσικού τύπου είναι περίπου 0,5-1 m / s, για τα ανωτέρω ποσά θα χρειαστούν κανάλια της κυκλικής διατομής με διάμετρο 500 mm ή περισσότερους αγωγούς με άλλα διατομή πάνω 450h500 mm στροφές ή όχι.

Εάν ληφθεί η απόφαση για τη βελτίωση της ροής του αέρα, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την εγκατάσταση μιας εισαγωγής αέρα από το δίκτυο ή το πλέγμα αντί ενός σωλήνα με συμπαγή τοίχο. Η διάμετρος του πρέπει να είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτή της κουκούλας. Αυτό θα δώσει σημαντική βελτίωση στον εξαερισμό, αλλά υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σημαντικής κατάψυξης του γκαράζ κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτό, είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν πτερύγια στην είσοδο και την εξάτμιση, τα οποία, αν είναι απαραίτητο, θα μειώσουν τη διαπερατότητα του αέρα.

Πάντα βεβαιωθείτε ότι η κουκούλα δεν είναι μεγαλύτερη σε τομή, από την είσοδο αέρα της εισροής, καθώς μπορεί να συμβεί μια αποκαλούμενη ανατροπή της ώσης ή μια αντίστροφη ώση. Για το λόγο αυτό, εάν μπλοκάρετε εν μέρει τον αγωγό παροχής αέρα, σιγουρευτείτε ότι μειώνετε τη διάμετρο του καλύμματος.

Στην περίπτωση ενός συστήματος εξαερισμού για ένα λάκκο ή κελάρι για τους υπόγειους χώρους, απαιτούνται χωριστοί αγωγοί για την παροχή αέρα και ένας άλλος, ο οποίος λειτουργεί κάθετα - για το σχέδιο. Οι αγωγοί εξαερισμού πρέπει να απομονώνονται από τον κεντρικό χώρο του γκαράζ - ο αέρας μέσα τους δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με τον κύριο όγκο των αέριων μαζών στο εσωτερικό του κιβωτίου.

Ο όγκος της μάζας του αέρα παροχής πρέπει να είναι τουλάχιστον 180 m3 / h σε θερμοκρασία εντός του συνεργείου τουλάχιστον 5 ° C πάνω από το μηδέν. Η περιοδικότητα της πλήρους ανταλλαγής αέρα είναι 6-10 φορές την ημέρα.

Το λειτουργικό διάγραμμα των αεραγωγών γίνεται κατά τη δημιουργία του έργου του χώρου, αφού η εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού στο ήδη ολοκληρωμένο γκαράζ θα συνεπάγεται μεγάλο αριθμό δυσκολιών. Το κύκλωμα πρέπει να περιέχει τη θέση των οπών εξαερισμού, τον αριθμό τους. Πρέπει επίσης να προβλέπει τις διαστάσεις του γκαράζ, τη διέλευση αγωγών και αγωγών πάνω και κάτω από την επιφάνεια εδάφους / δαπέδου, την ποσότητα κυκλοφορούντος αέρα.

Ο υπολογισμός των διαμέτρων των οπών εξαερισμού πραγματοποιείται ως εξής.

 • Με διάμετρο σωλήνα 15 mm = 1 m2. Συνεπώς, για ένα κουτί των 10 m2 απαιτούνται σωλήνες 150 mm.
 • Με ένα σύνολο από όλα τα ανοίγματα εξαερισμού που αντιστοιχούν στο 0,3% του συνολικού χώρου γκαράζ. Ο τύπος αυτός χρησιμοποιείται για το κύκλωμα ενός καναλιού με μηχανικό τύπο εξαερισμού.

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των ρωσικών και ξένων προδιαγραφών κατασκευής. Εάν τα ρωσικά κανονιστικά έγγραφα ορίζουν τον κανόνα εισαγωγής αέρα από το εξωτερικό για ένα γκαράζ με ένα επιβατικό αυτοκίνητο 180 m3 / h, τότε σε ξένα πρότυπα αυτό το ποσοστό αυξάνεται κατά 100%.

Εκτός από τον υπολογισμό της απαιτούμενης ικανότητας εναλλαγής αέρα, οι αγωγοί υπολογίζονται για απώλεια κεφαλής και ακαμψία. Τέτοιοι υπολογισμοί είναι βολικοί λόγω της χρήσης για αερισμό σε γκαράζ εύκαμπτων αγωγών διαφόρων πλαστικών, λιγότερο ανθεκτικών και άκαμπτων σε σύγκριση με μεταλλικές κατασκευές, οι οποίες χρησιμοποιούνται στις περισσότερες περιπτώσεις.

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς να κανονίσετε ένα αυτοκίνητο στο γκαράζ για τη ζωγραφική του αυτοκινήτου;

Το γκαράζ ζωγραφικής είναι ένα πολύ συγκεκριμένο έδαφος, το οποίο παρουσιάζει τις απαιτήσεις του στον ιδιοκτήτη.

Περιπλέκεται από το γεγονός ότι στο γκαράζ είναι απαραίτητο να έχετε:

 • υπόγειο με σημαντικό βάθος.
 • ένα βελτιωμένο σύστημα εξαερισμού για την εισαγωγή και την εξάτμιση του αέρα και των καυσαερίων.
 • είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την κάμερα από οποιαδήποτε κατοικία.
 • είναι πολύ σημαντικό να αποφεύγεται η επαφή του αέρα από το θάλαμο βαφής με οποιαδήποτε τρόφιμα.
 • Ο θάλαμος πρέπει να είναι απόλυτα απομονωμένος από το εξωτερικό περιβάλλον.
 • τα φίλτρα, όπως όλα τα άλλα εξαρτήματα, πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανόνες πυρασφάλειας.

Πώς να εξοπλίσει ένα γκαράζ για τη συγκόλληση;

Για διάφορες εργασίες που σχετίζονται με την επισκευή ή την τροποποίηση του ιδιοκτήτη αυτοκινήτου χρησιμοποιεί συχνά συγκόλληση. Μια καλή επιλογή είναι μια μηχανή συγκόλλησης που χρησιμοποιεί ηλεκτρόδια βολφραμίου για συγκόλληση σε περιβάλλον προστασίας του αερίου.

Χειμερινή ώρα του έτους: για να ανοίξετε ή να κλείσετε την πόρτα του γκαράζ;

Μπορεί να φαίνεται περίεργο, αλλά το χειμώνα διάβρωση κατατρώει το μέταλλο του αυτοκινήτου είναι ισχυρότερη από ό, τι το καλοκαίρι, τόσο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μέταλλο γκαράζ απουσία αερισμού αερίστε το σύστημα ανοίγοντας τις πύλες ανοιχτά, αλλά το χειμώνα δεν είναι απαραίτητο να ανοίξει σε χαμηλή θερμοκρασία από την πύλη, η οποία και πάλι οφείλεται σε υγρασία. Σημειώνουμε ότι η μόνωση του μεταλλικού γκαράζ δεν επιλύει αυτό το πρόβλημα.

Συμβουλές και κόλπα

Ο ανακλαστήρας είναι μια συσκευή που είναι εγκατεστημένη πάνω από τον αγωγό εξαγωγής και χρησιμοποιείται για να αυξήσει την ταχύτητα ροής μέσα σε αυτό λόγω του λεγόμενου αποτελέσματος Bernoulli, το οποίο αυξάνει την αποτελεσματικότητα του συστήματος εξαερισμού. Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, ο εκτροπέας μπορεί να είναι σταθερός (σταθερός) ή περιστρεφόμενος (περιστροφικός).

Ο στροβιλο-εκτροπέας είναι μια βελτιωμένη και πολύ υψηλότερη απόδοση του συμβατικού εκτροπέα, απλά μιλώντας - αυτό είναι ένα από τα ονόματα του περιστροφικού στροβίλου. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα συμβατικό πτερωτή τοποθετημένο στο άνω τμήμα του αγωγού εξαγωγής.

Βοηθά στην απομάκρυνση του εξαγόμενου αέρα από το κιβώτιο γκαράζ με φυσικό τρόπο.

Ο στροβιλο-εκτροπέας λειτουργεί μόνο με τη χρήση των νόμων της φυσικής, χωρίς τη χρήση μηχανικών συσκευών, ηλεκτρικού ρεύματος ή καυσίμων. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, η υγρασία στο γκαράζ παίζει σημαντικό ρόλο και η εξάλειψή του είναι το πιο σημαντικό καθήκον του συστήματος εξαερισμού. Ο στροβιλοσυμπιεστής είναι μια πρωτότυπη, φτηνή και πολύ αποτελεσματική λεπτομέρεια του αγωγού εξαγωγής, συμβάλλοντας στη δημιουργία της σωστής και αποτελεσματικής ανταλλαγής αέρα στο κιβώτιο γκαράζ.

Η αρχή του στροβιλο-εκτροπέα - παθητική χρήση της κίνησης των αέριων μαζών, δημιουργεί μια περιοχή μειωμένης πίεσης, συμβάλλοντας στην εισροή αέρα και σε αυξημένο βύθισμα στον αγωγό. Λειτουργεί ανεξάρτητα από τον άνεμο, τη δύναμη και την κατεύθυνση του.

Η ικανότητα του πτερυγίου του να περιστρέφεται προς την ίδια κατεύθυνση αποκλείει την ανατροπή του βυθίσματος και βελτιώνει την αποτελεσματικότητα της ανταλλαγής αέρα στον εκχυτήρα.

Μπορεί να σημειωθεί ότι αυτό είναι επίσης μια πρόσθετη προστασία από την εισχώρηση ιζημάτων, ξένων αντικειμένων στον αεραγωγό.

Αυτή η συσκευή μπορεί να αυξήσει την ανταλλαγή αέρα στο γκαράζ ή σε άλλο δωμάτιο κατά 20% χωρίς πρόσθετο μηχανικό ή οικονομικό κόστος.

Το σχήμα της φτερωτής και το σώμα του προϊόντος ποικίλλει ανάλογα με τις αισθητικές επιθυμίες του ιδιοκτήτη. Η διάρκεια ζωής του με σωστή συντήρηση είναι πάνω από 10 χρόνια.

Φυσικά, πέραν των πλεονεκτημάτων, ο στροβιλο-εκτροπέας δεν έχει ορισμένα μειονεκτήματα:

 • Μια υψηλότερη τιμή της συσκευής, η οποία εξαρτάται από το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται.
 • Ελλείψει ροής αέρα στον αγωγό το χειμώνα, οι λεπίδες μπορούν να σταματήσουν και να καλυφθούν με παγετό και πάγο.
 • Οι κανόνες συντήρησης του στροβιλοσυμπιεστή είναι απλοί και στοιχειώδεις. Δεν απαιτείται συχνή συντήρηση.

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε αυτόν είναι να σταματήσει τα πτερύγια της πτερωτής λόγω της απουσίας ροής αέρα ή της λοξής και μπλοκαρίσματος των ρουλεμάν.

Πώς να κανονίσετε τον εξαερισμό στο γκαράζ

Η εσφαλμένη άποψη πολλών αυτοκινητιστών ότι ένα ακατοίκητο κτίριο που ονομάζεται "γκαράζ" δεν χρειάζεται εξαερισμό, οδηγεί σε δυσάρεστες συνέπειες. Το πιο απτό - αυτό είναι η φυσική φθορά του αυτοκινήτου, απρόβλεπτα έξοδα για επισκευές, προβλήματα υγείας του οδηγού.

Ορθολογικός αερισμός: κάνοντας επιλογές

Ακόμη και στο στάδιο της σύνταξης μιας μελλοντικής κατοικίας για τροχοφόρα οχήματα, πρέπει να επιλέξετε τον τύπο ανταλλαγής αέρα: φυσικό, μηχανικό ή μικτό (συνδυασμένο). Λαμβάνεται υπόψη:

 • αριθμός ορόφων (επίπεδα) στο γκαράζ,
 • αριθμός αυτοκινήτων ·
 • παρουσία κοιλώματος επιθεώρησης ·
 • γεωμετρικές διαστάσεις του δωματίου.
 • μήκος του αγωγού.
 • την περιοχή του γκαράζ ·
 • τύπος δομικού υλικού ·
 • αριθμός βοηθητικών χώρων κ.λπ.

Ανάλογα με την επιλογή, συντάσσεται ένα σχέδιο με την εφαρμογή των διαστάσεων, όλα τα λειτουργικά στοιχεία του συστήματος εξαερισμού. Εάν η έκδοση οικονομία χρησιμοποιείται αέρα αντιπραγματισμού (αερισμού), για την οργάνωση των παραμέτρων μικροκλίματος σε ένα ζεστό γκαράζ θεωρείται βέλτιστη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Αναφέρεται στα κεφαλαιακά συστήματα. Απαιτεί σημαντικό υλικό και φυσικό κόστος. Λειτουργεί με την απελευθέρωση των επιβλαβών ουσιών στον αέρα της ζώνης εργασίας (ζωγραφική, λείανση, κλπ..) χρειάζεται να εκτελούνται μόνο με εξαναγκασμένη κυκλοφορία αέρα, με ταχύτητα όχι μικρότερη από 2,5 m / s. Μια τέτοια ένταση της κυκλοφορίας δεν θα επιτρέψει τη συσσώρευση κινδύνων μέσα στο γκαράζ.

Προσοχή παρακαλώ! Η παραβίαση του προβλήματος αερισμού σε ένα μεταλλικό, τούβλο, γκαράζ σκυροδέματος ή ένα κτίριο από αφρώδες υλικό μπορεί να είναι επικίνδυνο για το προσωπικό επισκευών που λειτουργεί.

Μηχανική ανταλλαγή αέρα

Ο αναγκαστικός αερισμός στο γκαράζ σας επιτρέπει να αντικαταστήσετε εν μέρει ή εντελώς την θέρμανση, θέρμανση του αέρα στους + 5 ° C. Μπορεί να είναι μονής ή διπλής καναλιού. Λειτουργεί σε δύο τρόπους: από την εισροή και την εκροή αέρα. Το τμήμα τροφοδοσίας αποτελείται από ένα ηλεκτρικό θερμαντήρα, έναν ανεμιστήρα, ένα φίλτρο. Στην εκροή αέρα υπάρχει ένας δίαυλος ή ένας αξονικός ανεμιστήρας συνδεδεμένος με τον αγωγό αέρα. Μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα κανάλι ή δύο κάθε φορά, αν υπάρχει υπόγειο στο γκαράζ. Πριν εισέλθετε στο δωμάτιο, ο αέρας καθαρίζεται από ακαθαρσίες και θερμαίνεται. Περνώντας μέσα από ένα ειδικό κανάλι, κατανέμεται ομοιόμορφα. Η απομάκρυνση πραγματοποιείται μέσω διατάξεων ανεμιστήρων αγωγών αξονικού τύπου.

Η αποτελεσματική ανταλλαγή παρέχει σύνδεση με το κανάλι του ανεμιστήρα σε υγρασία και θερμική προστασία. Φυσάει τον αέρα εξαγωγής, ο οποίος αντικαθίσταται από καθαρό αέρα. Η αναγκαστική εναλλαγή αέρα απαιτεί ακριβείς υπολογισμούς για να προσδιοριστεί η ισχύς του ηλεκτρικού ανεμιστήρα, οι παράμετροι λειτουργίας για την εγκατάσταση του συστήματος, ειδικότερα το τμήμα του αγωγού. Συνήθως, η διάμετρος του σωλήνα επιλέγεται σε απόσταση 160-180 mm. Είναι σημαντικό να τοποθετείτε σωστά τις τρύπες διαγώνια σε αντίθετες επιφάνειες:

 • στην εισροή - όχι περισσότερο από 0,1 μ. από το δάπεδο.
 • με σχεδίαση - σε απόσταση 0,1 μ. από την οροφή.

Προσοχή παρακαλώ! Η μηχανική ανταλλαγή αέρα σε αυτόματο τρόπο εξασφαλίζει τις απαιτούμενες τιμές μικροκλιματικού χώρου στην περιοχή εργασίας, ανεξάρτητα από την εποχή και τον καιρό.

Λειτουργίες του συστήματος αναγκαστικής ανταλλαγής αέρα

Με οποιαδήποτε επιλογή αερισμού θα πρέπει να επιλυθούν τα βασικά θέματα:

 • απομάκρυνση από τις εγκαταστάσεις των καυσαερίων, οσμών, βλαβερών πτητικών προσμείξεων,
 • παροχή ξηρών επιφανειών στο αυτοκίνητο και στο εξωτερικό.
 • εμποδίζοντας το σχηματισμό και την ανάπτυξη μούχλας, μύκητας.
 • η απόσυρση της υπερβολικής υγρασίας, που εισάγεται στο γκαράζ κατά τη μεταφορά?
 • περιέχει ένα λάκκο, ένα κελάρι στο γκαράζ σε ξηρή μορφή.

Προσοχή παρακαλώ! Ο εξαερισμός στο γκαράζ με υπόγειο πρέπει να πραγματοποιείται ξεχωριστά για να αερίζεται ομαλά όλες οι ζώνες ταυτόχρονα. Το κλειστό διαμέρισμα υπογείου δεν παρέχει επαρκή αλλαγή αέρα με την απαιτούμενη χωρητικότητα χωρίς μηχανική πρόσκρουση.

Τι ρυθμίζει τον εξαερισμό στο γκαράζ

Οι απαιτήσεις για το σύστημα εξαερισμού καθορίζονται στο SNiP 21-02-99. Οι κανόνες παρέχουν ένα ωριαίο όγκο εισερχόμενης ροής αέρα - 180 κυβικά μέτρα. Ταυτόχρονα, η θερμοκρασία στο χώρο του γκαράζ δεν πρέπει να πέσει κάτω από τους 5 ° C.

Οι διατομές των οπών εξαερισμού υπολογίζονται με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, μια αρκετά ακριβής τεχνική με την οποία η περιοχή του χώρου γκαράζ είναι το άθροισμα των διατομών όλων των αεραγωγών που πρόκειται να εγκατασταθούν. Ή πάρετε αυτό το λόγο: το τμήμα της οπής εξαγωγής 15 mm εξυπηρετεί ένα τετραγωνικό μέτρο του χώρου γκαράζ. Στη συνέχεια, σε ένα δωμάτιο μέτρησης 5 mx 5 m, η συνολική επιφάνεια των αυλών παροχής δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 375 mm.kv. Ο υπολογισμός καθορίζει τη διάμετρο του αμιάντου, τους μεταλλικούς σωλήνες, την ικανότητά τους να περάσουν τον όγκο των αέριων μαζών.

Χαρακτηριστικά της μηχανικής οργάνωσης της ανταλλαγής αέρα στο γκαράζ

 • Η αναγκαστική ανταλλαγή αέρα σε υπόγειο γκαράζ σε ψυχρή περίοδο θεωρείται η πιο σωστή και βέλτιστη έκδοση του εξαερισμού.
 • Με τον αερισμό σας, είναι καλύτερο να στερεώσετε τον εκτροπέα στο τέλος του αγωγού εξαγωγής. Αυτό θα ενεργοποιήσει τη ροή του αέρα από το εσωτερικό σχηματίζοντας μια ζώνη αραίωσης αέρα.
 • Η θερμομονωτική στρώση εφαρμόζεται στο σωλήνα εξαγωγής, πράγμα που εμποδίζει το συμπύκνωμα να καθιζάνει. Το ανώτερο άκρο του σωλήνα πρέπει να ανυψωθεί πάνω από την οροφή σε ύψος 1,5 m τουλάχιστον.
 • Η εγκατάσταση του ανεμιστήρα στο κανάλι λαμβάνει υπόψη την κατεύθυνση της ροής του αέρα. Ο αγωγός αέρα σχηματίζεται μέσω συνδετήρων καναλιών.
 • Είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η ρύθμιση των ανοιγμάτων τροφοδοσίας και εξαγωγής με τη βοήθεια βαλβίδων, βαλβίδων και βαλβίδων πύλης.
 • Η εγκατάσταση και η σύνδεση του θερμαντήρα αέρα, ανεμιστήρα πραγματοποιείται σύμφωνα με το PUE.
 • Ο μηχανικός αερισμός λειτουργεί μόνο αν υπάρχει πηγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Μοντέλα οπαδών

Όταν χρησιμοποιείται μηχανικός εξαερισμός χρησιμοποιείται συνήθως σχέδιο παροχής αέρα από κάτω. Η εξαναγκασμένη αφαίρεση των καυσαερίων λαμβάνει χώρα κατά τη μέγιστη μόλυνση του αέρα από τον αέρα. Ο ανεμιστήρας επιλέγεται σύμφωνα με ειδικούς πίνακες. "Τρέξιμο" είναι η διάμετρος προσγείωσης του εξοπλισμού (mm): 100. 125, 150. Για την ορθολογική χρήση του εξοπλισμού και την οικονομική χρήση των ενεργειακών πόρων είναι δυνατή η εγκατάσταση ενός μοντέλου ανεμιστήρα που λειτουργεί με χρονοδιακόπτη.

Ανάγκη ανταλλαγής αέρα στο γκαράζ: επιλογές για πληρότητα

Όταν πραγματοποιείται αυτόματος αερισμός του γκαράζ, πραγματοποιείται τοποθέτηση ενός αρθρωτού εξαερισμού ή ενός εξαερισμού. Στην πρώτη περίπτωση, το σύστημα καλύπτει αυτόνομες μονάδες εισροής και εξάτμισης. Παρά την ανεξαρτησία στην εργασία, όλες οι συσκευές διαχειρίζονται κεντρικά. Ο αέρας μεταφέρεται σε ύψος 2-3 m από το δάπεδο μέσω σωλήνων που τοποθετούνται κατά μήκος ή κατακόρυφα. Στον αγωγό τροφοδοσίας υπάρχει ανεμιστήρας, φίλτρο και θερμαντήρας αέρα. Ο απορροφητήρας διαθέτει αισθητήρα, ανεμιστήρα με ρυθμιστή ταχύτητας. Ο αισθητήρας σηματοδοτεί την υπέρβαση της περιεκτικότητας σε αέριο στο δωμάτιο. Η ταχύτητα του ανεμιστήρα μεταβαίνει, αρχίζει να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.

Σημαντικό! Η χρήση ενός monoblock απαιτεί σημαντικό οικονομικό κόστος. Είναι συμπαγές, γιατί σε μία συσκευή, συγκεντρώνονται οι λειτουργίες της έγχυσης και της αφαίρεσης της ροής αέρα.

Το σύστημα μηχανικής ανταλλαγής αέρα, σε αντίθεση με τον φυσικό εξαερισμό, είναι πιο σύνθετο, απαιτώντας δεξιότητες στην εργασία και τη σύνδεση του ηλεκτρικού εξοπλισμού. Αν το τοποθετήσετε μόνοι σας είναι προβληματικό, απαιτούνται συμβουλές και βοήθεια από επαγγελματίες. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε σφάλματα κατά την εγκατάσταση και την περαιτέρω λειτουργία.