Ανεμιστήρας μπάνιου με αισθητήρα υγρασίας

Η μάλλον υψηλή υγρασία ενός λουτρού σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να γίνει ο λόγος εμφάνισης σε μια προϋπόθεση για ένα καλούπι και έντομα. Ένας ανεμιστήρας μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα και να αποτρέψει συχνές δαπανηρές επισκευές. Και η καλύτερη επιλογή για μια τέτοια συσκευή για να εξασφαλιστεί η κυκλοφορία του αέρα στο μπάνιο είναι ένας ανεμιστήρας στον οποίο υπάρχει αισθητήρας υγρασίας.

Χαρακτηριστικά

Ο ανεμιστήρας στο μπάνιο μπορεί να ελεγχθεί είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα. Με χειροκίνητο έλεγχο, παρέχεται ένας διακόπτης στη συσκευή. Θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά δεν είναι σε θέση να αλλάξει την ένταση του έργου της κουκούλας και να ελέγξει την υγρασία.

Μια πιο συμφέρουσα λύση είναι ένας ανεμιστήρας με χρονοδιακόπτη. Με αυτή τη συσκευή, δεν χρειάζεται να περιμένετε το τέλος του εξαερισμού του μπάνιου, αλλά εξακολουθεί να έχει τα ίδια μειονεκτήματα με το χειροκίνητο έλεγχο.

Η παρουσία αισθητήρα κίνησης στον ανεμιστήρα εξασφαλίζει ότι η συσκευή είναι ενεργοποιημένη όταν ένα άτομο εισέρχεται στο μπάνιο. Ωστόσο, αυτή η έκδοση του ανεμιστήρα δεν μπορεί επίσης να αλλάξει τη λειτουργία του, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες εσωτερικού χώρου. Στην πραγματικότητα, ο αισθητήρας κίνησης είναι απλά υποκατάστατο του διακόπτη.

Όλα τα μειονεκτήματα των προηγούμενων μεθόδων ελέγχου άνευ ανεμιστήρα, η οποία έχει ένα υδροστάτη - αισθητήρα υγρασίας που εκτελεί μια ανάλυση του κορεσμού αέρα με υδρατμό στο μπάνιο. Μια τέτοια συσκευή θα ενεργοποιηθεί μόνο σε συνθήκες αυξημένης υγρασίας στο δωμάτιο.

Άλλα χαρακτηριστικά του ανεμιστήρα με αυτόν τον αισθητήρα είναι:

 • Το σχέδιο, το οποίο εγκαθίσταται εύκολα στον άξονα εξαερισμού τοίχου και οροφής.
 • Αδιάβροχα υλικά ανεμιστήρα, καθώς και προσεκτική μόνωση όλων των ηλεκτρικών εξαρτημάτων.
 • Μια βαλβίδα αντεπιστροφής που εμποδίζει τη σκόνη και τις οσμές να εισέλθουν στο μπάνιο όταν σταματήσει ο ανεμιστήρας.

Πλεονεκτήματα

 • Η λειτουργία του ανεμιστήρα με τον αισθητήρα είναι πλήρως αυτοματοποιημένη.
 • Η ηλεκτρική ενέργεια θα δαπανηθεί πιο οικονομικά, αφού ο ανεμιστήρας θα ενεργοποιηθεί μόνο όταν ενεργοποιηθεί ο αισθητήρας.

Μειονεκτήματα

Πολλά μοντέλα διαφέρουν αρκετά θορυβώδη εργασία.

Αρχή λειτουργίας

Καθώς η εσωτερική δομή και η αρχή λειτουργίας του ανεμιστήρα με έναν αισθητήρα υγρασίας είναι σχεδόν η ίδια με εκείνη των συμβατικών τους οπαδούς - όταν ο κινητήρας ξεκινά χαλάρωση λεπίδες που οδηγεί τον αέρα στους εσωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, το κύριο χαρακτηριστικό του μοντέλου ανεμιστήρα για το λουτρό είναι το γεγονός ότι μια τέτοια συσκευή δεν κινείται τον αέρα μέσα στο δωμάτιο, και έχει σχεδιαστεί για να εμφανιστεί στο σχέδιο του άξονα. Με τον αέρα, αιωρούμενα σταγονίδια υγρασίας μπαίνουν στον αγωγό, με αποτέλεσμα η λειτουργία του ανεμιστήρα να μπορεί να αλλάξει την υγρασία στο μπάνιο.

Ένας ανεμιστήρας με αισθητήρα για μπάνιο μπορεί να είναι:

 • Αξονική. Ένας τέτοιος ανεμιστήρας επιλέγεται συνήθως για το μπάνιο.
 • Φυγόκεντρο. Αυτός ο τύπος ανεμιστήρα επιλέγεται συνήθως για προβλήματα με τον αγωγό εξαερισμού.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Σε ορισμένα μοντέλα ανεμιστήρων, εκτός από τον αισθητήρα υγρασίας και τη βαλβίδα ελέγχου, υπάρχουν:

 • Το χρονόμετρο. Μπορείτε να προγραμματίσετε τη συσκευή να λειτουργεί για 2-30 λεπτά μετά την απενεργοποίηση της τροφοδοσίας.
 • Αισθητήρας κίνησης. Αντιδρώντας στην κίνηση ενός ατόμου, ένας τέτοιος ανεμιστήρας θα ξεκινήσει αυτόματα.
 • Λειτουργία συνεχούς εξαερισμού. Παρέχει μακροχρόνια λειτουργία ανεμιστήρα σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.
 • Φωτισμός.
 • Δυνατότητα προσαρμογής της ισχύος.
 • Ενσωματωμένο ρολόι.

Κατασκευαστές

Στην αγορά μας οι πιο συνηθισμένοι είναι οι οπαδοί με υδροστατική από τέτοιες εταιρείες:

 • Soler Palau. Αυτή η ισπανική μάρκα προσφέρει μοντέλα χαμηλού θορύβου Silent ανεμιστήρων που μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιαδήποτε θέση και διαθέτουν επίσης βαλβίδα αντεπιστροφής. Οι συσκευές είναι πολύ απαιτητικές στη χώρα μας λόγω της ανεξερεύνησής τους, της αξιοπιστίας και της μέσης τιμής.
 • Maico ECA Πιάνο. Προϊόντα από αυτό το σήμα μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα κομψό σχεδιασμό, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και μια ποικιλία από επιλογές, αλλά το υψηλό κόστος μιας αρνητικές επιπτώσεις στη δημοτικότητα των οπαδών.
 • Elicent Elegance. Τα προϊόντα αυτής της μάρκας ταξινομούνται ως δημοσιονομικά. Εκτός από τον αισθητήρα υγρασίας και τη βαλβίδα αντεπιστροφής, υπάρχει ένας κινητήρας με έδρανα και ένας μικροεπεξεργαστής σε αυτούς τους ανεμιστήρες.

Συμβουλές για την επιλογή

Ο ανεμιστήρας, εξοπλισμένος με υδροστατική, ταιριάζει απόλυτα με τις λειτουργίες του, αν επιλέγετε σωστά μια τέτοια συσκευή.

Επιλέγοντας έναν παρόμοιο ανεμιστήρα, είναι σημαντικό να εξετάσετε:

 1. Ποια είναι η ισχύς της συσκευής; Για να το προσδιορίσετε, πρέπει να γνωρίζετε τον όγκο του μπάνιου, ο οποίος πολλαπλασιάζεται με το 3-8 (αυτό σημαίνει την αλλαγή αέρα στον χώρο). Στην περίπτωση αυτή, η καλύτερη επιλογή θα είναι ένα πιο ισχυρό μοντέλο.
 2. Πού βρίσκεται ο αγωγός και με ποιο τρόπο συνιστάται η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα; Πολλοί ανεμιστήρες λειτουργούν τόσο στην τοποθέτηση σε τοίχο όσο και στη θέση οροφής, αλλά κατά την αγορά θα πρέπει να διευκρινιστεί πού είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο.
 3. Ποια είναι η πληρότητα του επιλεγμένου ανεμιστήρα; Το hydrostat μπορεί να είναι ενσωματωμένο (εσωτερικά και σε κανάλι) ή μπορεί να αγοραστεί και να συνδεθεί ξεχωριστά.

Εγκατάσταση και συναρμολόγηση

Κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα, λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά του άξονα εξαερισμού και καθορίστε αν είναι δυνατόν να στερεωθεί ο ανεμιστήρας μέσα στον αγωγό ή καλύτερα να το κάνετε πριν το άνοιγμά του. Είναι επίσης σημαντικό, πριν από την εγκατάσταση, να ελέγξετε τη βατότητα του αγωγού. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αγώνα που παρουσιάζεται στην οπή στον άξονα. Η κάμψη προς την κατεύθυνση του αγωγού θα είναι ένδειξη καλής έλξης.

Αν έχετε εντοπίσει ένα μπλοκάρισμα, θα πρέπει να εξαλειφθεί είτε με δική σας ή με τη βοήθεια ειδικού. Μόνο τότε προχωρήστε στην εγκατάσταση του ανεμιστήρα. Επιπλέον, θα πρέπει να εξασφαλίσετε τη ροή του αέρα στο μπάνιο, το οποίο επιτυγχάνεται εύκολα με μια μικρή σχισμή κάτω από την πόρτα του δωματίου.

Συνδέστε το περίβλημα του ανεμιστήρα στους πείρους ή την ειδική κόλλα. Μετά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα είναι συνδεδεμένος με ένα δίκτυο μέσω ενός συμβατικού εξόδου, εναλλαγή ή κουτί σύνδεσης από τον λαμπτήρα, και στη συνέχεια τοποθετείται επί του εξωτερικού δικτύου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του ανεμιστήρα στην οροφή, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

Επισκόπηση μοντέλων ανεμιστήρων με αισθητήρα υγρασίας για το μπάνιο

Για να αποφύγετε την αύξηση της υγρασίας, ο εξαερισμός πρέπει να λειτουργεί κανονικά στο δωμάτιο.

Ο φυσικός εξαερισμός δεν αντιμετωπίζει τέλεια, επομένως είναι επιθυμητό να εγκατασταθούν ανεμιστήρες καυσαερίων σε "υγρούς" χώρους. Για να μην τις ενεργοποιήσετε / απενεργοποιήσετε μόνοι σας - μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοντέλα με αισθητήρα υγρασίας.

Τι είναι ένας ανεμιστήρας με αισθητήρα υγρασίας: τη συσκευή και την αρχή λειτουργίας

Σε αυτήν την περίπτωση, μια τέτοια συσκευή μοιάζει με ένα συμβατικό αξονικό ανεμιστήρα καναλιού. Η ταχύτητα σε αυτό μπορεί να είναι και 1, και λίγο.

Στην περίπτωση υπάρχει ένας μικρός (σε βάρος σε 3 0-70 g και περίπου 6x4 cm σε μέγεθος) αισθητήρας πλακέτας - υγρασίας. Έχει δύο προεπιλογές - πάνω και κάτω.

Ο ανεμιστήρας ενεργοποιείται αυτόματα αν η υγρασία στο δωμάτιο φτάσει στην ανώτερη τιμή του αισθητήρα. Όταν ο υγρός αέρας αφαιρείται μέσω του εξαερισμού και η υγρασία πέφτει στο ελάχιστο, η συσκευή θα σβήσει αυτόματα.

Το όριο απόκρισης για διαφορετικά μοντέλα είναι διαφορετικό, στην περιοχή 40-90%. Σε ορισμένες συσκευές, οι ενδείξεις αυτές δεν μπορούν να αλλάξουν - είναι εγκατεστημένες στο εργοστάσιο. Σε μερικές περιπτώσεις - το επίπεδο υγρασίας είναι ρυθμιζόμενο: μπορείτε να επιλέξετε ανεξάρτητα, με ποιες τιμές θα ξεκινήσει ο ανεμιστήρας και με τον οποίο θα απενεργοποιηθεί. Το σφάλμα στις μετρήσεις μπορεί να είναι περίπου + -3%.

Ο αισθητήρας μπορεί να είναι πολλών τύπων, που διαφέρουν ανάλογα με την αρχή της δράσης:

 1. Διηλεκτρικό: χρησιμοποιείται πυκνωτής μεταξύ των πλακών των οποίων η διηλεκτρική σταθερά του μέσου ποικίλει ανάλογα με τη συγκέντρωση της υγρασίας.
 2. Ανθεκτική: ένας αισθητήρας χρησιμοποιείται από ένα υλικό που μεταβάλλει την αντίσταση όταν αλλάζει η συγκέντρωση υγρασίας (οξείδιο του αργιλίου).
 3. Οπτική: η υγρασία καθορίζεται από τη διαφάνεια του αέρα.
 4. Μηχανικά: χρησιμοποιείται ένα υλικό που αλλάζει το μήκος ανάλογα με τη συγκέντρωση υγρασίας στον αέρα e.
 5. Θερμοστάτες: μια πιο περίπλοκη και ακριβής έκδοση της αντίστασης.

Όταν επιτευχθεί η στάθμη υγρασίας, ο αισθητήρας λειτουργεί στον ηλεκτρονόμο, ο οποίος κλείνει το ηλεκτρικό κύκλωμα του κινητήρα και ο απορροφητήρας ανάβει ή σβήνει.

Ποιες λειτουργίες μπορεί να υπάρχουν εκτός από τον αισθητήρα υγρασίας;

Ορισμένα μοντέλα ενδέχεται να έχουν πρόσθετες λειτουργίες:

 1. Αισθητήρας φωτός. Ο ανεμιστήρας ανάβει και σβήνει όταν ανάβει και σβήνει η λυχνία στο δωμάτιο. Στην πράξη, αυτό χρησιμοποιείται σπάνια, δεδομένου ότι είναι φθηνότερο και πιο εύκολο να ξεκινήσει η συσκευή με τη συμπερίληψη του φωτός (με το πάτημα του διακόπτη).
 2. Βαλβίδα ελέγχου. Προστατεύει από την πλάτη: όταν ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένος, ο αέρας δεν μπορεί να εισέλθει στο δωμάτιο από τη θύρα εξαερισμού (αυτό συμβαίνει με έναν άσχημα σχεδιασμένο άξονα ή με υπερβολική κουκούλα από τους γείτονες). Οι βαλβίδες ελέγχου τοποθετούνται συνήθως σε όλα σχεδόν τα μοντέλα, εκτός από τα φθηνότερα.
 3. Το χρονόμετρο. Μπορεί να λειτουργήσει σε διάφορες λειτουργίες. Τις περισσότερες φορές μοιάζει με αυτό: ο ανεμιστήρας ανάβει μαζί με το φως στο δωμάτιο και σβήνει μετά από λίγα λεπτά αφού σβήσει η λυχνία. Δηλαδή, ένα άτομο αφήνει το δωμάτιο, απενεργοποιεί το φως και ο ανεμιστήρας - αντλεί αέρα για 3-5 λεπτά. Ο αισθητήρας υγρασίας ταυτόχρονα "ασφαλίζει": θα ξεκινήσει την κουκούλα, αν μετά την πάροδο του χρόνου η αίθουσα είναι ακόμα υγρή.
 4. Αισθητήρας κίνησης. Η κουκούλα θα ξεκινήσει αν υπάρχει κίνηση στο δωμάτιο (υπάρχει ένα άτομο).

Σε ακριβές κουκούλες, όλες αυτές οι επιλογές μπορούν να συνδυαστούν.

Πού είναι πραγματικά να εγκαταστήσετε ανεμιστήρες με αισθητήρα υγρασίας;

Τέτοιες συσκευές πρέπει να τοποθετούνται σε χώρους όπου η υγρασία είναι συχνά:

 1. Κουζίνα (ατμός από την προετοιμασία των τροφίμων, ξήρανση πράγματα).
 2. Το μπάνιο.
 3. Κελάρι.
 4. Πισίνα.
 5. Μπάνιο.
 6. Αττική.

Εκτός από τις εγκαταστάσεις "σπίτι", τέτοιοι ανεμιστήρες μπορούν να εγκατασταθούν σε άλλα κτίρια - στο γκαράζ, το υπόστεγο, το σπίτι χοίρων / το κτηνοτροφείο / τον αχυρώνα.

Χρειάζεστε πραγματικά έναν αισθητήρα: τα πλεονεκτήματα της χρήσης του

Όχι, ακόμη και για χώρους "υγρών" ο αισθητήρας δεν είναι απαραίτητος. Αλλά αν είναι στον ανεμιστήρα - θα κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη για τους ιδιοκτήτες: δεν χρειάζεται να προσέχουν ότι το μπάνιο δεν είναι πολύ υγρό.

Ρύθμιση του αισθητήρα υγρασίας και του χρονοδιακόπτη

Αν δεν ακολουθήσετε αυτό, και το μπάνιο θα είναι συχνά υγρό - με το χρόνο (και πολύ γρήγορα) θα εμφανιστεί μούχλα. Αυτό είναι επιβλαβές για ένα άτομο, για υλικά τελικής επεξεργασίας και για ένα κτίριο και γενικά φαίνεται δυσάρεστο. Είναι δυνατόν να πάρει μούχλα έξω από το μπάνιο μετά από πολύ καιρό, και όχι το γεγονός ότι θα είναι δυνατό να το κάνουμε.

Ως εκ τούτου, εάν πρόκειται να αγοράσετε μια κουκούλα στο μπάνιο - είναι καλύτερο να πάρετε ένα μοντέλο με έναν αισθητήρα αμέσως.

Επισκόπηση ανεμιστήρων με αισθητήρα υγρασίας (με χαρακτηριστικά και κόστος)

Κατ 'αρχήν, μια τέτοια συσκευή - είναι μια απλή τεχνική με 1 εργασία, έτσι ειδικά με την επιλογή του ενοχλεί δεν αξίζει τον κόπο.

Επίσης, δεν πρέπει να ψάχνετε για εξαιρετική απόδοση - τα μπάνια στα περισσότερα διαμερίσματα είναι μικρά, με όγκο περίπου 20-25 "κύβους". Ακόμη και αν επιλέξετε ένα μοντέλο με μεγάλο περιθώριο και με αναλογία έλξης 3-4 φορές - αρκετή συσκευή χωρητικότητας 75-100 m³ / h.

Για όσους εξακολουθούν να θέλουν να κατανοήσουν το φάσμα - σκεφτείτε τους λάτρεις της εξάτμισης πολλών κατασκευαστών.

Cata (+ βίντεο)

Οι αισθητήρες υγρασίας Cata είναι εξοπλισμένοι με 3 μοντέλα της σειράς E:

Ευφυείς ανεμιστήρες με αισθητήρα υγρασίας για το μπάνιο: αρχή λειτουργίας, κριτήρια επιλογής, αναθεώρηση των καλύτερων μοντέλων και το κόστος τους

Σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις, για την καταπολέμηση των αρνητικών εκδηλώσεις της υγρασίας κανονικό σύστημα είναι σχεδιασμένο μπάνιο με φυσικό εξαερισμό, αλλά η απόδοση του είναι συχνά δεν επαρκεί για την εξάλειψη των συνεπειών. Ακόμη και ένα καλά σχεδιασμένο σύστημα εξαερισμού μειώνει την παραγωγικότητά του με την πάροδο του χρόνου, επειδή μετακινεί συνεχώς τις μάζες του αέρα. Η σκόνη που περιέχεται στον αέρα ρεύματα τη βρωμιά και τα συντρίμμια εναποτίθενται σταδιακά μέσα κανάλια εξαερισμού και άξονες, μειώνοντας διατομή ροής τους, η οποία μειώνει σημαντικά την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα του συστήματος ως συνόλου. Ο καθαρισμός των αεραγωγών είναι δύσκολος στην πράξη, δεδομένου ότι όλες οι επικοινωνίες βρίσκονται μέσα στη δομή στήριξης και η άμεση πρόσβαση σε αυτές είναι πολύ περιορισμένη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για συστήματα εγκατεστημένα σε πολυκατοικίες. Ως εκ τούτου, για την αποτελεσματικότερη αποστράγγιση υγρού αέρα από το δωμάτιο, το κανονικό σύστημα εξαερισμού συμπληρώνεται με ανεμιστήρα.

Τι είναι οι ανεμιστήρες με αισθητήρα υγρασίας για το μπάνιο

Ανεμιστήρας μπάνιο είναι μια τεχνικά απλή οικιακή συσκευή σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει πρόσθετη ώθηση που κατευθύνει τον αέρα κορεσμένο μόρια του νερού σε τακτά σύστημα εξαερισμού και, ως εκ τούτου, συμβάλλοντας στη μείωση της υγρασίας. Αυτός ο ανεμιστήρας είναι φθηνός, οικονομικός, διαφέρει από την απλή τοποθέτηση και την ανεπιτήδευτη λειτουργία του. Αλλά η πρακτική αποτελεσματικότητα μιας τέτοιας οικιακής συσκευής καθορίζεται εξ ολοκλήρου από τον τρόπο λειτουργίας της.

Δεδομένου ότι η off-label χρησιμοποιήσει την τουαλέτα πολύ συχνά, αφήστε τον ανεμιστήρα για όλη την ώρα στο επάνω επίπεδο είναι παράλογη: κατανάλωση ενέργειας, το θόρυβο και την εντατική φθορά - προφανείς συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης. Στην ιδανική περίπτωση, ο ανεμιστήρας πρέπει να λειτουργεί μόνο όταν το απαιτούν οι συνθήκες, δηλ. στην αυξημένη συντήρηση της υγρασίας σε ένα μπάνιο. Για την οργάνωση της κυκλικής λειτουργίας του ανεμιστήρα, χρησιμοποιούνται διάφορα σχέδια σύνδεσης με τη χρήση του αυτοματισμού, τα οποία θα εξετάσουμε.

Είναι απαραίτητος ένας αισθητήρας υγρασίας;

Η απλούστερη, ακόμη και δυνατόν να πούμε, πρωτόγονη λύση είναι να συνδέσετε τον ανεμιστήρα παράλληλα με την πηγή φωτός. Με την πρώτη ματιά, είναι λογικό: ένας άνθρωπος μπήκε στο μπάνιο, ανάβει το φως, το χρησιμοποιεί για τον προορισμό του - ο ανεμιστήρας λειτουργεί αυτή τη στιγμή. Αλλά όταν οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και η λυχνία είναι σβηστή, ο ανεμιστήρας σταματάει και ο αέρας στο μπάνιο παραμένει κορεσμένος με υγρασία.

Υπάρχουν πιο εξελιγμένα τεχνικά σχήματα που χρησιμοποιούν, για παράδειγμα, τα φωτοκύτταρα ή τους αισθητήρες κίνησης, αλλά η ογκομετρία τους δυσφημεί έντονα την πρακτική σκοπιμότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πιο ορθολογική λύση της βέλτιστης λειτουργίας του ανεμιστήρα εξάτμισης στο μπάνιο είναι η χρήση ειδικής συσκευής ως στοιχείο ελέγχου - υγρόμετρο. Είναι ένας αισθητήρας που μετρά άμεσα την τρέχουσα υγρασία του δωματίου και δίνει οδηγίες για να ενεργοποιήσει και να απενεργοποιήσει τον ανεμιστήρα.

Πώς λειτουργεί: η αρχή λειτουργίας και η συσκευή

Ένας ανεμιστήρας με αισθητήρα υγρασίας ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων "έξυπνων" ή έξυπνων συσκευών που εκτελούν τη δική τους εργασία με ελάχιστη συμμετοχή των χρηστών. Δομικά, είναι ένας κινητήρας συναρμολογημένος σε ένα περίβλημα με πτερωτή και ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα που ελέγχει τη λειτουργία της συσκευής.

Λαμβάνοντας και αναλύοντας τους δείκτες που μεταδίδει ο αισθητήρας υγρασίας, ο αυτοματισμός κάνει τον ανεμιστήρα να ξεκινήσει και να σταματήσει ανάλογα με τις τρέχουσες συνθήκες. Τα όρια υγρασίας μπορούν μερικές φορές να ρυθμιστούν με το χέρι, αλλά συχνά καθορίζονται στη μνήμη της συσκευής σταθερές παραμέτρους υγρασίας σε επίπεδο 70-80%.

Επιπλέον λειτουργικότητα έξυπνων οπαδών

Εκτός από την ήδη αναφερθείσα τεχνική γέμιση, πολλά μοντέλα ανεμιστήρων με αισθητήρα υγρασίας εξελίχθηκαν σε πιο πολύπλοκες συσκευές εξοπλισμένες με πρόσθετες επιλογές που βελτιστοποιούν τη λειτουργία της συσκευής:

 • Χρονοδιακόπτης - εξασφαλίζει τη λειτουργία της συσκευής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εάν οι παράμετροι "ραμμένου" υγρασίας στην πράξη είναι ανεπαρκείς. Μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με ενσωματωμένο ρολόι.
 • Προστασία από το νερό - λαμβάνοντας υπόψη την ειδική λειτουργία της συσκευής σε ένα δωμάτιο με υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία, ο ανεμιστήρας στο μπάνιο πρέπει να έχει τον απαραίτητο βαθμό προστασίας από την υγρασία.
 • Λειτουργία εξαερισμού - ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας, το κύκλωμα ελέγχου επιτρέπει χειροκίνητη ή αυτόματη ενεργοποίηση / απενεργοποίηση σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης για τον αερισμό του δωματίου.
 • Βαλβίδα ελέγχου - εμποδίζει την κίνηση των μαζών αέρα από τον άξονα εξαερισμού μέσα στο δωμάτιο.
 • Τηλεχειριστήριο

Κριτικές για έξυπνους ανεμιστήρες με αισθητήρα υγρασίας και χρονοδιακόπτη: τα υπέρ και τα κατά

Μετά την ανάλυση των πληροφοριών που παρέχονται από τους πραγματικούς χρήστες που εγκατέστησαν ανεμιστήρα με αισθητήρα υγρασίας στο μπάνιο, θα προσδιορίσουμε τα βασικά πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της λειτουργίας της συσκευής.

 • Υψηλή απόδοση - η υγρασία στο δωμάτιο διορθώνεται σε λίγα λεπτά μετά την ενεργοποίηση του ανεμιστήρα.
 • Κομψή εμφάνιση.
 • Οικονομικά αποδοτική - η συσκευή είναι ενεργοποιημένη σε περίπτωση πραγματικής ανάγκης και ο υπόλοιπος χρόνος δεν καταναλώνει ενέργεια.
 • Πλήρως αυτοματοποιημένη λειτουργία της συσκευής.
 • Απλή εγκατάσταση - απλά τοποθετήστε το δέκτη του αναπνευστήρα και εφαρμόστε τάση
 • Υψηλό κόστος σε σύγκριση με τους απλούστερους ομολόγους τους.
 • Δεν είναι πάντα η σωστή λειτουργία του αυτοματισμού, η μη γραμμική σχέση μεταξύ των ρυθμίσεων και το πραγματικό κατώτατο όριο λειτουργίας.
 • Μη ενημερωτικότητα - δεν εμφανίζεται με ψηφιακή ένδειξη της τρέχουσας υγρασίας.

Είναι δύσκολο να πούμε τι προκαλεί τέτοιες πολικές απόψεις: τη διασπορά της ποιότητας των εξαρτημάτων, την εσφαλμένη συναρμολόγηση του προϊόντος ή την ασυμφωνία μεταξύ των δηλωμένων αριθμών θορύβου του κατασκευαστή.

Κατασκευαστές και δημοφιλή μοντέλα: οι καλύτερες αξιολογήσεις και οι τιμές

Το τμήμα των οικιακών ανεμιστήρων για μπάνια διαφέρει από μια μεγάλη ποικιλία συσκευών. Ας εξετάσουμε μερικά συγκεκριμένα μοντέλα που αποδεικνύονται επίσης αποδεκτά από τον καταναλωτή, έχοντας εξοικειωθεί με τις τεχνικές παραμέτρους, τη λειτουργικότητα και την τιμή τους:

Soler Palau SILENT-100 CHZ

VENTS 100 Kwait TN

Electrolux EAFM-100TN

ERA ERA 4S HT

Blauberg Sileo 100 Η

Blauberg Smart

Ποιος κατασκευαστής και ποιος τύπος είναι καλύτερο να επιλέξει: TOP-3

Υπολογισμός της ελάχιστης απαιτούμενης ισχύος της συσκευής

Η επιλογή ενός ανεμιστήρα οικιακής χρήσης για ένα μπάνιο αρχίζει με τον καθορισμό της απαιτούμενης χωρητικότητας της συσκευής. Ο δείκτης αυτός δίδεται σε τεχνικές παραμέτρους και εκφράζεται σε κυβικά μέτρα ανά ώρα, δηλαδή πόση ποσότητα αέρα μετακινείται από τον ανεμιστήρα ανά μονάδα χρόνου. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες υγιεινής, ο όγκος του αέρα στο μπάνιο πρέπει να ενημερώνεται 6-8 φορές σε μια ώρα. Ωστόσο, πρέπει πάντοτε να λαμβάνεται υπόψη ότι η ρυθμιστική τεκμηρίωση ρυθμίζει την ελάχιστη επιτρεπτή τιμή. Ως εκ τούτου, οι εμπειρογνώμονες συνιστούν να χρησιμοποιούν στην πράξη έναν παράγοντα 1.3-1.5 αυξανόμενο, και στην περίπτωση της έντονης χρήσης του μπάνιου, θα πρέπει να αυξηθεί σε 1.5-1.75.

Ας προσπαθήσουμε να προσδιορίσουμε σε συγκεκριμένο παράδειγμα την απαραίτητη απόδοση ενός ανεμιστήρα για ένα μπάνιο με μήκος 2 m, πλάτος 1,6 και ύψος οροφής 2,5 m. Ο όγκος του δωματίου υπολογίζεται από τον τύπο:

Έχοντας υιοθετήσει έναν δείκτη υγείας με αυξημένο συντελεστή 1,4, λαμβάνουμε:

(6-8) * 8 * 1.4 = (67-90)

Έτσι, διαπιστώνεται ότι ένας ανεμιστήρας εξαγωγής με χωρητικότητα από 67 έως 90 κυβικά μέτρα ανά ώρα είναι κατάλληλος για δωμάτιο με παρόμοιες διαστάσεις.

Τι άλλο πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή μιας συσκευής;

Η απόδοση ανεμιστήρα με αισθητήρα υγρασίας για το μπάνιο είναι το πιο σημαντικό, αλλά το μόνο κριτήριο. Ως εκ τούτου, για τη σωστή επιλογή, συνιστάται να ληφθούν υπόψη και οι ακόλουθοι παράγοντες:

 • Καθορίστε εάν η συσκευή είναι εξοπλισμένη με αισθητήρα υγρασίας. Ορισμένα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για τη χρήση εξωτερικής πηγής και έχουν μόνο έναν σύνδεσμο για τη σύνδεση του αισθητήρα.
 • Επίπεδο θορύβου. Για οικιακές συσκευές αυτού του τύπου, ένα αποδεκτό επίπεδο θορύβου θα πρέπει να κυμαίνεται από 32-36 dB. Όπως δείχνουν οι πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δίνονται σε αυτό το άρθρο, δεν είναι όλοι οι κατασκευαστές πολύ προσεκτικοί όταν δηλώνουν αυτήν την παράμετρο. Ως εκ τούτου, μπορούμε να προτείνουμε (βεβαίως, αν η αγορά δεν γίνεται στο Διαδίκτυο), ζητήστε από τον υπάλληλο της πρίζας να ενεργοποιήσει τη συσκευή για να ελέγξει το θόρυβο.
 • Η εφαρμογή στο σχεδιασμό των ρουλεμάν επηρεάζει την τιμή, αλλά μειώνει το επίπεδο θορύβου και αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του ανεμιστήρα.
 • Υπάρχει ρύθμιση του κατωφλίου υγρασίας και του εύρους των τιμών χρονομέτρου συσκευών που ρυθμίσατε;
 • Διαθεσιμότητα των πιστοποιητικών και της τάξης ασφαλείας στην οποία αντιστοιχεί η συσκευή.
 • Τα περισσότερα μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για καθολική εγκατάσταση, αλλά ορισμένα είναι σχεδιασμένα μόνο για τοποθέτηση σε τοίχο ή οροφή.
 • Ανάλογα με την απροσπέλαστη θέση του χώρου εγκατάστασης του ανεμιστήρα (τη θέση του άξονα εξαερισμού), μπορεί να χρειαστεί να επιλέξετε μοντέλο εξοπλισμένο με τηλεχειριστήριο.

 • Ενσωματωμένη βαλβίδα αντεπιστροφής θα πρέπει να εμποδίζει την κίνηση του αέρα προς την αντίθετη κατεύθυνση του συστήματος εξαερισμού στο δωμάτιο, αλλά εντιμότητα πρέπει να σημειωθεί ότι μαργαρίτα βαλβίδα τύπου που χρησιμοποιείται σε πολλές συσκευές δεν μπορεί να εγγυηθεί το απαιτούμενο επίπεδο της σφράγισης και είναι παρούσες σε πολύ τυπική δομή.
 • 3 καλύτερα μοντέλα

  Από τον κατάλογο των ηγετών των πωλήσεων στον τομέα των οικιακών ανεμιστήρων εξαγωγής εξοπλισμένων με αισθητήρα υγρασίας, δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα καλύτερα, κατά τη γνώμη μας, μοντέλα:

  1. Soler Palau SILENT-100 CHZ

  Χτυπήστε τις πωλήσεις του ισπανικού κατασκευαστή - μια σειρά ανεμιστήρων χαμηλού θορύβου Silent - έχουν κερδίσει τη φήμη για την αξιοπιστία, την απλότητα και την επαρκή τιμή.

 • ΘΕΜΑΤΑ Kwait TN-100

  Αυτό το μοντέλο διατηρεί ένα αξιοζήλευτο μερίδιο των προτιμήσεων των καταναλωτών στον τομέα του προϋπολογισμού λόγω ενός καλού λόγου τιμής / ποιότητας, μιας πενταετούς εγγύησης κατασκευαστή και μιας ποικιλίας χρωμάτων.

  Διπλασιάζοντας την τιμή των ανταγωνιστών αναλόγων, το μοντέλο τοποθετείται ως συσκευή για πνευματικό έλεγχο της υγρασίας στο δωμάτιο. Αυτό διευκολύνεται από αποδοτικό DC-κινητήρα με έναν πόρο άνω των 50 000 ωρών, τρεις διαφορετικές χρονόμετρα, δύο τρόπους λειτουργίας με συνεχώς μεταβλητό ανεμιστήρα ταχύτητας, πίνακας ελέγχου πολλαπλών λειτουργιών με τηλεχειριστήριο και μια εντυπωσιακή λίστα επιλογών.

 • Κόστος

  Με βάση την παρακολούθηση των πλατφορμών συναλλαγών, είναι δυνατόν να δομηθούν τα μοντέλα που προτείνονται στην αγορά στις ακόλουθες ομάδες:

  1100 - 2000 ρούβλια - μοντέλα προϋπολογισμού χαμηλής παραγωγικότητας για μικρά δωμάτια είναι εξοπλισμένα με ένα ελάχιστο σύνολο λειτουργιών.

  2200 - 3500 ρούβλια - η ευρύτερη ομάδα συσκευών με ισορροπημένα χαρακτηριστικά, ευρεία λειτουργικότητα και εντυπωσιακό πόρο.

  3600 - 7000 - μια ελίτ ομάδα μοντέλων από κατασκευαστές με παγκόσμια φήμη, εξοπλισμένο με όλες τις λειτουργίες και χρησιμοποιώντας καινοτόμες τεχνικές λύσεις.

  • Blauberg Smart 5550 р.
  • Soler Palau SILENT-100 CHZ 5350 ρ.
  • VENTS 100 Квайт ТН 2900 р.
  • Electrolux EAFM-100TN 3720 r.
  • ERA ERA 4S ΗΤ 1820 р.
  • Blauberg Sileo 100 Η 2820 ρ.

  Πού να αγοράσετε ανεμιστήρα με αισθητήρα υγρασίας για το μπάνιο

  Στη Μόσχα:

  1. AllInstrumenty.ru LLC

  109451, Μόσχα, Μπρατισλάβα Street, Κτίριο 16, Κτίριο 1, Pom 3, +7 (499) 681-23-57, [email protected]

 • OOO Kastorama RUS

  115114, Μόσχα, ανάκτορα Derbenevskaya, κτίριο 7, +7 495 777-2555, [email protected]

 • Hypermarket Kolimar.ru

  Μόσχα, st. Παραγωγή, 6, +7 (495) 308-91-21, [email protected]

 • Στην Αγία Πετρούπολη:

  1. OOO "MAXIDOM"

  Αγία Πετρούπολη, Favorsky St., 12, 8 (812) 534-14-33, [email protected]

 • LLC "Μηχανικός-κλίμα"

  196084, Αγία Πετρούπολη, ul. Smolenskaya, 33 Επιχειρηματικό κέντρο "Smolensky", γραφείο 204, +7 (812) 337-20-54, [email protected]

 • VENTS North-West LLC

  92019, Αγία Πετρούπολη, ul. Sedov, 12
  Επιχειρηματικό κέντρο T-4, γραφείο 406, (812) 327-32-47, [email protected]

 • Χαρακτηριστικά εγκατάστασης και σύνδεσης

  Με την φαινομενική απλότητα της συσκευής, μια μη εξουσιοδοτημένη εγκατάσταση και σύνδεση ανεμιστήρα με αισθητήρα υγρασίας μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο θόρυβο και δονήσεις κατά τη λειτουργία της συσκευής και στη γρήγορη αποτυχία της. Όταν συναρμολογείτε τον εαυτό σας, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ακόλουθες πτυχές:

  • Πριν από την εγκατάσταση, καθορίστε τον τύπο εγκατάστασης της συσκευής (μέσα ή μέσα στον άξονα) και, όσο είναι δυνατόν, καθαρίστε τον αγωγό αερισμού των συσσωρευμένων συντριμμιών.
  • Προσδιορίστε τη βατότητα του αγωγού χρησιμοποιώντας έναν αγώνα ή έναν αναπτήρα τσιγάρων. Η ένταση της εκτροπής της γλώσσας της φλόγας θα δείξει σαφώς την παρουσία ώσης στο σύστημα.
  • Όταν συνδέετε τη συσκευή στο δίκτυο, βεβαιωθείτε ότι όλες οι συνδέσεις προστατεύονται από την υγρασία

  Η χρήση ανεμιστήρα με αισθητήρα υγρασίας και χρονοδιακόπτη είναι η βέλτιστη λύση για την ομαλοποίηση της υγρασίας στο μπάνιο. Οι δαπάνες λίγο χρόνο για την αρχική ευθυγράμμιση της συσκευής με το επίπεδο της υγρασίας ένα συγκεκριμένο δωμάτιο, είναι δυνατόν να αυτοματοποιήσει πλήρως τη διαδικασία του εξαερισμού και να αποφύγει πολλές από τις αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν από την υψηλή υγρασία στο δωμάτιο. Για τη σωστή επιλογή του μοντέλου αρκεί να παρατηρήσετε αρκετές απλές συνθήκες που αναφέρονται σε αυτό το άρθρο.

  Οι καλύτεροι ανεμιστήρες με αισθητήρα υγρασίας για μπάνιο - Рейтинг 2018

  Όταν επιλέγετε μοντέλο ανεμιστήρα καυσαερίων με αισθητήρα υγρασίας, τα επίπεδα θορύβου που παράγονται κατά τη λειτουργία, η εμφάνιση της συσκευής και η κατανάλωση ενέργειας και το κόστος καθίστανται καθοριστικοί παράγοντες. Σε κάθε κατηγορία, μπορείτε να προσδιορίσετε τα πιο δημοφιλή μοντέλα.

  Φίλοι χαμηλού θορύβου

  Στις μηχανές των αθόρυβων μοντέλων παρέχονται ειδικά στοιχεία απομόνωσης κραδασμών. Αυτά απορροφούν τους κραδασμούς, που είναι η κύρια πηγή θορύβου. Επίσης σημαντική είναι η επιλογή του υλικού της σχάρας - αυτό επηρεάζει την αντίσταση του αέρα, - και τον ειδικό σχεδιασμό των εδράνων. Εκτός από την αθόρυβη λειτουργία, τέτοια έδρανα είναι εξαιρετικά αξιόπιστα και δεν απαιτούν λίπανση.

  SolerPalau Silent-100 CHZ

  Μοντέλο SolerPalau Silent-CHZ 100 εφοδιασμένο με ηλεκτρονικό υγροστάτη η οποία μπορεί να ρυθμίζεται σε μία σχετική υγρασία 60% έως 90%, και ένα χρονόμετρο, ο χρόνος καθυστέρησης είναι ρυθμιζόμενο από 1 έως 30 λεπτά.
  Το SILENT-100 χαρακτηρίζεται από χαμηλό επίπεδο θορύβου μόνο 26,5 dB. Εκτός από την έλλειψη θορύβου, ο ανεμιστήρας είναι οικονομικός όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας. Η κατανάλωση ρεύματος του ανεμιστήρα SolerPalau Silent-100 είναι 8W.

  Η σειρά μοντέλων αποτελείται από τρία τυπικά μεγέθη: SILENT-100, SILENT-200 και SILENT-300. Όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εμποδίζει την είσοδο αέρα στο δωμάτιο κατά τη διακοπή λειτουργίας της συσκευής. Η εγγύηση είναι 1 έτος.

  Ανεμιστήρας με αισθητήρα υγρασίας στην "Dachnoe Response" 11/02/2018

  Στο σχέδιο προγράμματος "Summer Response" ο αρχιτέκτονας Αντρέι Βόλκοφ έκανε μπάνιο με μαρμάρινο φινίρισμα.
  Η εταιρεία "MARLEY-RUS" έλαβε μέρος στο έργο αυτό ως χορηγός.

  Η μπανιέρα που είναι ενσωματωμένη στην πύλη, καθώς και η περιοχή του ντους, είναι πηγές υψηλής υγρασίας. Ο αερισμός σε ένα ξύλινο σπίτι θα πρέπει να αποκλείει τις αρνητικές επιπτώσεις της υγρασίας στη δομή και το φινίρισμα.

  Το καθήκον του αερισμού - με ελάχιστο θόρυβο και μέγιστη χωρητικότητα για την εξασφάλιση της απομάκρυνσης του υγρού αέρα από το δωμάτιο. Ένας σιωπηλός ανεμιστήρας με αισθητήρα υγρασίας, που ελέγχεται από τον επεξεργαστή, επιτρέπει να εξασφαλιστεί ένα κανονικό περιβάλλον στο δωμάτιο.

  Έξυπνος έλεγχος του εξαερισμού είναι μια εργασία που ο Έξυπνος αναπνευστήρας Marley MP100S - συνεχής παρακολούθηση του περιβάλλοντος και αυτόματη επιλογή της απαιτούμενης χωρητικότητας.

  Ο μοναδικός σχεδιασμός του ανεμιστήρα είναι κατασκευασμένος με τη μορφή τουρμπίνας και κάθε λεπίδα έχει τη μορφή πτέρυγας, η οποία επιτρέπει τη δημιουργία υψηλής πίεσης σε εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Τα άκρα των λεπίδων είναι ελαστικοποιημένα, ως αποτέλεσμα - πρακτικά, αθόρυβη λειτουργία του ανεμιστήρα.

  Όταν συνδέετε, πρέπει να ρυθμίσετε τη λειτουργία λουτρού στην επιφάνεια αφής, να επιλέξετε την μέγιστη και την ελάχιστη ισχύ, να ενεργοποιήσετε τον αισθητήρα υγρασίας και τον χρονοδιακόπτη καθυστέρησης ύπνου.

  Όσον αφορά το σχεδιασμό, Το περίβλημα του ανεμιστήρα μπορεί να βαφτεί σε οποιοδήποτε χρώμα.

  Ανεμιστήρας για τον απορροφητήρα στο μπάνιο: αισθητήρας υγρασίας και χρονοδιακόπτης

  Συνεχής παρουσία συμπυκνωμάτων στο πάτωμα και στους τοίχους του μπάνιου, υψηλή υγρασία - το είδος που είναι γνωστό σε πολλούς από εμάς. Εάν παρακολουθείτε συνεχώς αυτό, τότε ήρθε η ώρα να λάβετε δραστικά μέτρα. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα για κουκούλα στο μπάνιο. Πώς να επιλέξετε ένα ενεργό σύστημα καθαρισμού του αέρα για το μπάνιο που θα εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες.

  Γιατί εξαερώστε το μπάνιο

  Κατά κανόνα, τα κανονικά μπάνια δεν διαφέρουν ως προς την ευρυχωρία. Πιθανώς, όλοι παρατήρησα πολλές φορές ότι ο ατμός συσσωρεύεται σε ένα μικρό δωμάτιο. Ως αποτέλεσμα, σχηματίζεται συμπύκνωση στο πάτωμα, το κεραμίδι και στην οροφή. Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με μούχλα, τα υλικά περιβλήματος στο δωμάτιο είναι κατεστραμμένα. Ως εκ τούτου, η φυσιολογική επιθυμία οποιουδήποτε ατόμου θα είναι να εξασφαλίσει τη βέλτιστη στάθμη θερμοκρασίας και υγρασίας του μπάνιου.

  Μια αποδεκτή μέθοδος επίλυσης αυτού του προβλήματος, φυσικά, είναι η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα συνδεδεμένου με την τροφοδοσία ρεύματος. Στη συντριπτική πλειοψηφία των οικιστικών κτιρίων στη Ρωσία, τα συστήματα εξαερισμού είναι καλά φραγμένα με διάφορα συντρίμμια και σκόνη, οπότε παρέχοντάς τους το απαιτούμενο επίπεδο εξαερισμού είναι ένα μακροχρόνιο καθήκον. Όπως δείχνει η πρακτική, ένας ανεμιστήρας με χρονοδιακόπτη για το μπάνιο είναι σε θέση να επιλύσει αποτελεσματικά όλα τα παραπάνω προβλήματα.

  Και όμως, δεδομένου ότι το μπάνιο είναι ένα δωμάτιο στο οποίο συσσωρεύεται συνεχώς η υγρασία, όλα τα καλώδια και οι συσκευές μέσα σε αυτό πρέπει να στερεώνονται σε περιπτώσεις που έχουν επίπεδο προστασίας τουλάχιστον IP44.

  Τοποθέτηση του ανεμιστήρα

  Πριν αρχίσετε να τοποθετείτε έναν ανεμιστήρα με ένα χρονοδιακόπτη, πρέπει να αποσυναρμολογήσετε την παλιά μονάδα. Συνιστάται επίσης να καθαρίσετε τον αγωγό για εξαερισμό. Στη συνέχεια, πρέπει να μετρήσετε την ένταση του δωματίου σε m2 και τις παραμέτρους του εξαερισμού, που θα σας επιτρέψουν να προσδιορίσετε τις απαιτούμενες επιδόσεις της συσκευής.

  Υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας τον όγκο του μπάνιου με τη συχνότητα της ανταλλαγής αέρα. Εάν το μπάνιο χρησιμοποιείται από τρία άτομα, τότε η πολλαπλότητα θα είναι 3. Εάν ο αριθμός είναι μεγαλύτερος, η πολλαπλότητα είναι 4. Ως αποτέλεσμα αυτών των απλών μαθηματικών υπολογισμών, θα έχετε τη δυνατότητα να αποκτήσετε ένα συγκεκριμένο αριθμό. Πρέπει να σημειωθεί ότι η ισχύς του προϊόντος δεν μπορεί να είναι μικρότερη από αυτή την τιμή. Ακόμα καλύτερα, αν η ισχύς της συσκευής είναι υψηλότερη από το πρότυπο. Ο ανεμιστήρας στο μπάνιο με τον αισθητήρα υγρασίας πρέπει κατ 'ανάγκη να ταιριάζει με το μέγεθος του εξαερισμού.

  Χρήσιμες λειτουργίες μιας παρόμοιας συσκευής

  Εκτός από το χρονοδιακόπτη, είναι προτιμότερο να επιλέξετε τους ανεμιστήρες για το μπάνιο με αισθητήρα υγρασίας, ο οποίος θα επιτρέψει στη συσκευή να ξεκινήσει αυτόματα, δηλαδή όταν οι δείκτες φτάσουν σε ορισμένες τιμές.

  Ο αισθητήρας υγρασίας είναι το πιο σημαντικό μέρος του σχεδιασμού οποιουδήποτε ανεμιστήρα. Με άλλο τρόπο, η συσκευή αυτή ονομάζεται επίσης υγροστάτης. Μπορεί να τοποθετηθεί στο εσωτερικό της κουκούλας ή να χρησιμοποιηθεί ως αυτόνομη μονάδα. Όλα εξαρτώνται από το πού θα πραγματοποιηθεί η μέτρηση της υγρασίας.

  Η αρχή λειτουργίας είναι παρόμοια με μια εργασία θερμοστάτη υγροστάτη, αλλά με τη διαφορά ότι η κύρια λειτουργία του - το κλείσιμο και το άνοιγμα των επαφών, ανάλογα με την παρουσία των ατμών στον αέρα και την ποσότητα του. Οι αισθητήρες συμβάλλουν στο γεγονός ότι ο μηχανισμός ξεκινά μόνο αφού φθάσει σε ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας.

  Τα υπάρχοντα υγροστάστα υποδιαιρούνται σε μονοκύκλωμα ή σε δύο κύκλους. Κάθε ένα από τα κυκλώματα είναι ένα ρελέ που ελέγχει μόνο μία συσκευή. Φυσικά, όσο περισσότερες περιγράμματα έχει η υγρασία, τόσο περισσότερες συσκευές μπορεί να διαχειριστεί ταυτόχρονα. Αυτό επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο του μικροκλίματος του δωματίου.

  Σε συνδυασμό με το χρονοδιακόπτη, το υγροστάτης καθιστά τη μονάδα εξαερισμού πλήρως αυτοματοποιημένη. Αν τη συγκρίνετε με άλλους τύπους συσκευών, τότε το όργανο που διαθέτει αισθητήρα υγρασίας έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Η χρήση του εξοικονομεί ηλεκτρισμό λόγω του γεγονότος ότι ενεργοποιείται μόνο όταν ο δείκτης στάθμης υγρασίας έχει αυξηθεί στην καθορισμένη τιμή.

  Η πιο σωστή επιλογή είναι ο ενσωματωμένος ανεμιστήρας στο μπάνιο. Επιλέγοντας μια παρόμοια συσκευή, μπορείτε να ξεχάσετε τη χειροκίνητη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση της κουκούλας. Ο ανεμιστήρας σας θα το κάνει μόνοι σας. Μόλις αυξηθεί η υγρασία - θα λειτουργήσει, αφού θα μειώσει τον αριθμό αυτό στο κανονικό - θα κλείσει.

  Εάν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά τα μέσα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε τον σχεδιασμό της κουκούλας με αισθητήρα κίνησης, ρυθμίζοντας την ισχύ και τον φωτισμό. Ωστόσο, αν παραμείνετε στην πιο συνηθισμένη και δημοσιονομική έκδοση, τότε είναι αρκετό και η συνηθισμένη κουκούλα, το κυριότερο είναι ότι ο ανεμιστήρας μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτό που προορίζεται.

  Και, επιτέλους, θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στην εμφάνιση της κουκούλας σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε μια κουκούλα μπάνιου με όμορφη, ιδιόκτητη μάσκα ή ακόμα και αφαιρούμενο πάνελ. Αυτό θα του επιτρέψει να ταιριάζει βιολογικά στο εσωτερικό του μπάνιου.

  Πώς να μην κάνετε λάθος κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα για το μπάνιο

  Θεωρητικά, ο αισθητήρας υγρασίας μπορεί να συναρμολογηθεί μόνος του, αλλά για αυτό δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς σύγχρονο ψηφιακό εξοπλισμό: αισθητήρες υγρασίας, θερμοκρασία και συσκευές για την επεξεργασία πληροφοριών. Παρόλο που, δεδομένης της διαθεσιμότητας υγροστασίων προς πώληση και των δύσκολων συνθηκών εργασίας τους, είναι πολύ ευκολότερο και ευκολότερο να αγοραστεί ένα συμβατικό μοντέλο με ενσωματωμένο αισθητήρα υγρασίας:

  • ο αισθητήρας κίνησης θα θέσει σε λειτουργία τον ανεμιστήρα όταν ανοίξει η πόρτα.
  • μια βαλβίδα αντεπιστροφής θα επιτρέπει στον αέρα να ρέει μέσω του αγωγού αερισμού προς την αντίθετη κατεύθυνση.
  • Η λειτουργία εξαερισμού θα παρέχει ένα επίπεδο αερισμού σε χαμηλές στροφές.

  Απαιτήσεις για την εγκατάσταση των προϊόντων

  Πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση της συσκευής, βεβαιωθείτε ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την κανονική λειτουργία της. Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να ελέγξετε την κατάσταση του αεραγωγού. Αν έχει συσσωρευτεί μια ποικιλία απορριμμάτων ή εάν το κανάλι είναι πολύ μακρύ, τότε η κυκλοφορία της ροής αέρα μέσα σε αυτό θα είναι δύσκολη. Για να ελέγξετε την κατάσταση του αγωγού εξαερισμού, απλά ρυθμίστε το παιχνίδι στη φωτιά και φέρετέ το στο άνοιγμα.

  Η φωτιά αποκλίνει προς την πλευρά - όλα είναι φυσιολογικά. Αν όχι, το κανάλι πρέπει να καθαριστεί. Ο ανεμιστήρας, βγάζοντας τον υγρό αέρα, τον αντικαθιστά με καθαρό αέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το δωμάτιο πρέπει απαραίτητα να παρέχει επιπλέον ροή αέρα. Για να γίνει αυτό, ακόμη και η συνηθισμένη υποδοχή κάτω από την πόρτα μπορεί να έρθει σε πρακτικό. Αρκεί να υπάρχει πλάτος από 2 έως 3 εκ. Αυτό αρκεί για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη κυκλοφορία.

  Πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα

  Τοποθετήστε τη δομή για την ανταλλαγή αέρα στον τοίχο απέναντι από την πόρτα. Έτσι μπορείτε να εξασφαλίσετε την απαραίτητη κυκλοφορία αέρα. Για τον ίδιο σκοπό, θα πρέπει να εγκατασταθεί στο υψηλότερο δυνατό ύψος από το δάπεδο. Επίσης, η αρχή της ασφάλειας επηρεάζει την επιλογή του τόπου εγκατάστασης. Με άλλα λόγια, όσο πιο μακριά γίνεται από το μίξερ, τόσο καλύτερα, αλλά όχι πολύ μακριά από τον τόπο έντονης εξάτμισης.

  Αφού επιλέξετε ένα μέρος, πρέπει να κάνετε μια θέση στον τοίχο ή σε μια αυλάκωση. Πριν από αυτό, είναι απαραίτητο να εκτελέσετε έναν προκαταρκτικό υπολογισμό της θέσης στο κανάλι στέγασης για εξαερισμό. Μετά από όλα, είναι σε αυτό θα εξατμιστεί από το μπάνιο σας.

  Κατά τη σωστή εγκατάσταση, χρησιμοποιούνται ειδικά παρεμβύσματα και στεγανοποιητικά μέσα στον απορροφητήρα, ο οποίος επιτρέπει τη σημαντική μείωση του θορύβου των κραδασμών και τη στεγανότητα.

  Το βάθος και οι διαστάσεις της θέσης πρέπει απαραίτητα να γίνονται όπως απαιτείται. Εξωτερικά, θα πρέπει να υπάρχει μόνο μια διακοσμητική μάσκα.

  Αρχικά, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την εξωτερική σχάρα από τη συσκευή και, στη συνέχεια, το πλέγμα. Οι ανεμιστήρες οικιακής χρήσης είναι τοποθετημένοι είτε με πείρους είτε με ειδική κόλλα. Μόνο μετά από αυτό η συσκευή είναι συνδεδεμένη στο δίκτυο. Μετά το τέλος της εγκατάστασης, το πλέγμα και το πλέγμα τοποθετούνται πίσω.

  Πώς να τροφοδοτήσετε σωστά τη συσκευή

  Οι ενσωματωμένοι οικιακοί ανεμιστήρες για το μπάνιο συνδέονται με το ηλεκτρικό δίκτυο με διάφορους τρόπους. Για την παροχή ρεύματος σε μια απλή συσκευή χωρίς την παρουσία πρόσθετων λειτουργιών μπορεί, για παράδειγμα, από ένα φωτιστικό. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει ταυτόχρονα με την ένταξη του φωτός στο μπάνιο. Αν έχετε ανεμιστήρα για μπάνιο με αισθητήρα υγρασίας και άλλους ελεγκτές, συνήθως χρησιμοποιούνται απλοί διακόπτες οικιακής χρήσης, καθώς η ισχύς της συσκευής είναι μικρή.

  Λόγω του γεγονότος ότι ο οικιακός ηλεκτρικός εξοπλισμός καταναλώνει λίγο, δεν χρειάζεται να τραβήξουμε μια ξεχωριστή γραμμή σε αυτό.

  Πώς να συνδεθείτε

  Η συσκευή μπορεί να συνδεθεί από το κουτί διακλάδωσης, το οποίο βρίσκεται πιο κοντά. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε μπορείτε να τροφοδοτήσετε το σύστημα από την κοντινή πρίζα. Καλωδίωση στη συσκευή, είναι καλύτερο να κρυφτεί μέσα στον τοίχο ή να το τοποθετήσετε σε ειδικά σφραγισμένα καλωδιακά κανάλια.

  Τρόπος ρύθμισης των τρόπων λειτουργίας

  Βασικά ο ανεμιστήρας έχει σχεδιαστεί για να μειώνει το επίπεδο υγρασίας. Φυσικά, αυτή η αρχή πρέπει να πραγματοποιήσει την ενεργοποίηση / απενεργοποίηση σε αυτόματη λειτουργία. Ως εκ τούτου, η υγρασία στο μπάνιο θα είναι ευπρόσδεκτη. Αλλά στην τουαλέτα για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της συσκευής είναι καλύτερα προσαρμοσμένο αισθητήρα κίνησης. Αυτό θα επιτρέψει την αφαίρεση των δυσάρεστων μυρωδιών στο χρόνο. Στον χρονοδιακόπτη, πρέπει να ρυθμίσετε το χρόνο, επαρκές για να μπορέσει ο ανεμιστήρας να μειώσει την υγρασία του δωματίου στο κανονικό. Οι οδηγίες, φυσικά, υποδεικνύουν τις βέλτιστες παραμέτρους, αλλά είναι καλύτερο να καθορίσουμε την απαραίτητη περίοδο με πειράματα για κάθε συγκεκριμένο χώρο.

  Στις περισσότερες περιπτώσεις, η διαδικασία επιλογής του ανεμιστήρα εξαγωγής για το μπάνιο δεν διαρκεί περισσότερο από μερικές ώρες. Φυσικά, μπορείτε να τοποθετήσετε τον αεριστήρα μόνοι σας, χωρίς βοήθεια, αλλά πρέπει να συμμορφώνεστε αυστηρά με όλα τα πρότυπα και τις απαιτήσεις εγκατάστασης.

  Πώς συνδέετε έναν ανεμιστήρα με ένα χρονόμετρο και έναν αισθητήρα υγρασίας;

  Το διάγραμμα σύνδεσης στον ανεμιστήρα είναι συνδεδεμένο. Αν καταλαβαίνω σωστά, ο ακροδέκτης L χρειάζεται να τραβήξει μια ξεχωριστή φάση, και στη φάση Ls από το διακόπτη; Έβαλα τον βραχυκυκλωτήρα L-Ls, γυρίζει τον διακόπτη, δεν απαντά στο χρονόμετρο. Παρακαλώ παρακαλώ.

  alexv76 έγραψε:
  Έβαλα τον βραχυκυκλωτήρα L-Ls, γυρίζει τον διακόπτη, δεν απαντά στο χρονόμετρο.

  Και πώς θα αντιδράσει εάν βάλετε έναν βραχυκυκλωτήρα και πατήσετε το διακόπτη για να απενεργοποιήσετε το χρονοδιακόπτη. Μια φάση πρέπει να τροφοδοτηθεί με L, όχι Ls.

  alexv76 έγραψε:
  Ενεργοποιεί τον διακόπτη, δεν ανταποκρίνεται στο χρονόμετρο.

  Ο διακόπτης πρέπει να είναι μη ασφαλής. Πιέστε, αφήστε το. Αφαιρέστε το βραχυκυκλωτήρα.

  Αύγουστος έγραψε:
  Μια φάση πρέπει να τροφοδοτηθεί με L, όχι Ls.

  Η υποβληθείσα φάση από το διακόπτη στο L, δεν ενεργοποιείται καθόλου.

  alexv76 Τι έπειτα κατατέθηκε για Ls;

  Τότε εξηγήστε τη λογική αυτού του ανεμιστήρα, δεν καταλαβαίνω. Η φάση τροφοδοτείται συνεχώς στο L για τι; Για να ενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα από τον αισθητήρα υγρασίας; Και το Ls παρέχεται με μία φάση από τον διακόπτη (δηλαδή ο διακόπτης είναι ενεργοποιημένος, απενεργοποιείται από τον χρονοδιακόπτη). Εάν δεν υπάρχει φάση στο Ls (ο διακόπτης δεν είναι ενεργοποιημένος) τίποτα δεν λειτουργεί. Σκέφτηκα έτσι. Διακόπτης ανεμιστήρα στη θέση "Ενεργό" - λειτουργεί ολόκληρο το κύκλωμα (αισθητήρας υγρασίας, χρονοδιακόπτης), αν είναι "Απενεργοποιημένο", τίποτα δεν λειτουργεί. Και τότε δεν υπάρχει κανένας στο σπίτι, αλλά αλώνεται, η υγρασία, βλέπετε, έχει ανέβει. Ή δεν κατάλαβα τόσο;

  Αύγουστος έγραψε:
  Τι τότε κατατέθηκε για το Ls;

  Δεν υπέβαλα τίποτα, ώστε ο αισθητήρας υγρασίας της φάσης του L να είναι αρκετά πιθανό.

  alexv76 έγραψε:
  Τότε εξηγήστε τη λογική αυτού του ανεμιστήρα, δεν καταλαβαίνω.

  Ο αισθητήρας υγρασίας και ένα χρονόμετρο τροφοδοτούνται συνεχώς από τα L και Ν Fan ξεκίνησε κατόπιν εντολής από τον αισθητήρα υγρασίας με αυξανόμενη περιεκτικότητα σε υγρασία πάνω από μια ορισμένη τιμή, ή (i) στο έδαφος του γηπέδου, όταν ο φωτισμός κατά μήκος του σύρματος Ls. Μετά την ολοκλήρωση της παραλαβής ενός Ls σήματος (όταν το φως είναι απενεργοποιημένο) και το χρονόμετρο τρέχει έξω τον ανεμιστήρα μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα της ποτενσιόμετρο χλοοτάπητα. Αν έχετε ένα Silent, όπως το αντιλαμβάνομαι, η καθυστέρηση τερματισμού είναι ρυθμισμένη στην περιοχή των 1-30 λεπτών.

  Δηλαδή, για τον L, πρέπει να πάρω μια άλλη φάση από κάπου;

  alexv76 Δεν είναι ακόμα μια φάση, αλλά μόνο μια φάση - είναι εκεί μόνη της με ένα μονοφασικό τροφοδοτικό.

  Για να μην παράγουμε θέματα, θα ενταχθώ σε αυτό.
  Είχα ένα ανεμιστήρα Vents 100 με ένα χρονόμετρο και έναν αισθητήρα υγρασίας.
  Αλλά δεν κρεμάστηκε από το κουμπί αλλαγής φωτός, αλλά σε ξεχωριστό κλειδί, ένα ξεχωριστό σύρμα τραβούσε πάνω του (όπως απλά ο δεύτερος βολβός στο μπάνιο). Μου άρεσε τόσο πολύ - μπορείτε απλά να το απενεργοποιήσετε όποτε θέλετε, όταν θέλετε να το ενεργοποιήσετε.
  Και όταν το πλήκτρο διακόπτη είναι ενεργοποιημένο - ο αισθητήρας υγρασίας κατά την υπέρβαση του ορίου, ανάβει ο ανεμιστήρας και λειτουργεί στο ρεύμα. ώρα που έχει οριστεί από το χρονοδιακόπτη. Ταυτόχρονα, από το φως στο μπάνιο δεν εξαρτάται. (Δεν καταλαβαίνω γιατί να κρεμάσει τον ανεμιστήρα για να απενεργοποιήσετε το φως, θα αρχίσει αμέσως να εργάζονται όταν είναι υγρά ήταν, αντί να περιμένει μέχρι να βγούμε και τα φώτα είναι σβηστά) Έτσι, ο ίδιος εργάζεται, κυνηγώντας αέρα, μέχρι να πείτε sushish πιστολάκι για τα μαλλιά.
  Ήταν κουρασμένος από τον θόρυβο του (αν και είναι ήσυχος, αλλά ακόμα) - απενεργοποιήστε το διακόπτη χωρίς να περιμένετε το χρονοδιακόπτη και αυτό είναι. Ή το απενεργοποιείτε έτσι ώστε να μην ανάβει ο αισθητήρας υγρασίας κατά το πλύσιμο - γιατί γίνεται κρύο ταυτόχρονα

  Αλλά τότε αποφάσισα να την αλλάξω σε 125, περισσότερο. Έλαβε το ίδιο, αλλά ακόμα με ένα διακόπτη επί του σκάφους (σε μια συμβολοσειρά). ">
  Επειδή ένα μικρό παιδί χαλάει και το ανάβει από το διάδρομο και νιώθω κρύο για να πλύνω. Λοιπόν, ή όταν τελειώσω το πλύσιμο, στη συνέχεια το ενεργοποιώ, έτσι εργάζομαι ενώ το σβήσω.

  Έτσι αποφάσισε να είναι σε θέση να το απενεργοποιήσει άμεσα, για ένα σχοινί.
  Το σχήμα συνδέσεων είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό του πρώτου, αλλά για κάποιο λόγο δεν αράζει το διοικητικό συμβούλιο του nifig. Δηλαδή, τραβάω, αλλά δεν σβήνει.
  Είναι ένας γάμος ή χρειάζεται να συνδεθεί διαφορετικά;
  Δεν καταλαβαίνω το nifiga στον ηλεκτρολόγο, αλλά λογικά, αυτός ο διακόπτης θα πρέπει απλά να ανοίξει το κύκλωμα καθώς κάνει το διακόπτη στο διάδρομο. Ή θα μπορούσα να συνδέσω έναν ανεμιστήρα, παρακάμπτοντας τον ενσωματωμένο διακόπτη; αλλά δεν φαινόταν να υπάρχουν επιλογές σύνδεσης.

  Ανεμιστήρας μπάνιου με αισθητήρα υγρασίας

  Η μάλλον υψηλή υγρασία ενός λουτρού σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να γίνει ο λόγος εμφάνισης σε μια προϋπόθεση για ένα καλούπι και έντομα. Ένας ανεμιστήρας μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα και να αποτρέψει συχνές δαπανηρές επισκευές. Και η καλύτερη επιλογή για μια τέτοια συσκευή για να εξασφαλιστεί η κυκλοφορία του αέρα στο μπάνιο είναι ένας ανεμιστήρας στον οποίο υπάρχει αισθητήρας υγρασίας.

  Χαρακτηριστικά

  Ο ανεμιστήρας στο μπάνιο μπορεί να ελεγχθεί είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα. Με χειροκίνητο έλεγχο, παρέχεται ένας διακόπτης στη συσκευή. Θα βοηθήσει στην εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά δεν είναι σε θέση να αλλάξει την ένταση του έργου της κουκούλας και να ελέγξει την υγρασία.

  Μια πιο συμφέρουσα λύση είναι ένας ανεμιστήρας με χρονοδιακόπτη. Με αυτή τη συσκευή, δεν χρειάζεται να περιμένετε το τέλος του εξαερισμού του μπάνιου, αλλά εξακολουθεί να έχει τα ίδια μειονεκτήματα με το χειροκίνητο έλεγχο.

  Η παρουσία αισθητήρα κίνησης στον ανεμιστήρα εξασφαλίζει ότι η συσκευή είναι ενεργοποιημένη όταν ένα άτομο εισέρχεται στο μπάνιο. Ωστόσο, αυτή η έκδοση του ανεμιστήρα δεν μπορεί επίσης να αλλάξει τη λειτουργία του, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες εσωτερικού χώρου. Στην πραγματικότητα, ο αισθητήρας κίνησης είναι απλά υποκατάστατο του διακόπτη.

  Όλα τα μειονεκτήματα των προηγούμενων μεθόδων ελέγχου στερούνται ενός ανεμιστήρα στον οποίο υπάρχει ένας υδροστατικός αισθητήρας υγρασίας ο οποίος αναλύει τον κορεσμό του αέρα στο λουτρό με υδρατμούς. Μια τέτοια συσκευή θα ενεργοποιηθεί μόνο σε συνθήκες αυξημένης υγρασίας στο δωμάτιο.

  Άλλα χαρακτηριστικά του ανεμιστήρα με αυτόν τον αισθητήρα είναι:

  • Το σχέδιο, το οποίο εγκαθίσταται εύκολα στον άξονα εξαερισμού τοίχου και οροφής.
  • Αδιάβροχα υλικά ανεμιστήρα, καθώς και προσεκτική μόνωση όλων των ηλεκτρικών εξαρτημάτων.
  • Μια βαλβίδα αντεπιστροφής που εμποδίζει τη σκόνη και τις οσμές να εισέλθουν στο μπάνιο όταν σταματήσει ο ανεμιστήρας.

  Πλεονεκτήματα

  • Η λειτουργία του ανεμιστήρα με τον αισθητήρα είναι πλήρως αυτοματοποιημένη.
  • Η ηλεκτρική ενέργεια θα δαπανηθεί πιο οικονομικά, αφού ο ανεμιστήρας θα ενεργοποιηθεί μόνο όταν ενεργοποιηθεί ο αισθητήρας.

  Μειονεκτήματα

  Πολλά μοντέλα διαφέρουν αρκετά θορυβώδη εργασία.

  Αρχή λειτουργίας

  Καθώς η εσωτερική δομή και η αρχή λειτουργίας του ανεμιστήρα με έναν αισθητήρα υγρασίας είναι σχεδόν η ίδια με εκείνη των συμβατικών τους οπαδούς - όταν ο κινητήρας ξεκινά χαλάρωση λεπίδες που οδηγεί τον αέρα στους εσωτερικούς χώρους.

  Ωστόσο, το κύριο χαρακτηριστικό του μοντέλου ανεμιστήρα για το λουτρό είναι το γεγονός ότι μια τέτοια συσκευή δεν κινείται τον αέρα μέσα στο δωμάτιο, και έχει σχεδιαστεί για να εμφανιστεί στο σχέδιο του άξονα. Με τον αέρα, αιωρούμενα σταγονίδια υγρασίας μπαίνουν στον αγωγό, με αποτέλεσμα η λειτουργία του ανεμιστήρα να μπορεί να αλλάξει την υγρασία στο μπάνιο.

  Ένας ανεμιστήρας με αισθητήρα για μπάνιο μπορεί να είναι:

  • Αξονική. Ένας τέτοιος ανεμιστήρας επιλέγεται συνήθως για το μπάνιο.
  • Φυγόκεντρο. Αυτός ο τύπος ανεμιστήρα επιλέγεται συνήθως για προβλήματα με τον αγωγό εξαερισμού.

  Πρόσθετα χαρακτηριστικά

  Σε ορισμένα μοντέλα ανεμιστήρων, εκτός από τον αισθητήρα υγρασίας και τη βαλβίδα ελέγχου, υπάρχουν:

  • Το χρονόμετρο. Μπορείτε να προγραμματίσετε τη συσκευή να λειτουργεί για 2-30 λεπτά μετά την απενεργοποίηση της τροφοδοσίας.
  • Αισθητήρας κίνησης. Αντιδρώντας στην κίνηση ενός ατόμου, ένας τέτοιος ανεμιστήρας θα ξεκινήσει αυτόματα.
  • Λειτουργία συνεχούς εξαερισμού. Παρέχει μακροχρόνια λειτουργία ανεμιστήρα σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.
  • Φωτισμός.
  • Δυνατότητα προσαρμογής της ισχύος.
  • Ενσωματωμένο ρολόι.

  Κατασκευαστές

  Στην αγορά μας οι πιο συνηθισμένοι είναι οι οπαδοί με υδροστατική από τέτοιες εταιρείες:

  • Soler Palau. Αυτή η ισπανική μάρκα προσφέρει μοντέλα χαμηλού θορύβου Silent ανεμιστήρων που μπορούν να εγκατασταθούν σε οποιαδήποτε θέση και διαθέτουν επίσης βαλβίδα αντεπιστροφής. Οι συσκευές είναι πολύ απαιτητικές στη χώρα μας λόγω της ανεξερεύνησής τους, της αξιοπιστίας και της μέσης τιμής.
  • Maico ECA Πιάνο. Προϊόντα από αυτό το σήμα μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα κομψό σχεδιασμό, χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και μια ποικιλία από επιλογές, αλλά το υψηλό κόστος μιας αρνητικές επιπτώσεις στη δημοτικότητα των οπαδών.
  • Elicent Elegance. Τα προϊόντα αυτής της μάρκας ταξινομούνται ως δημοσιονομικά. Εκτός από τον αισθητήρα υγρασίας και τη βαλβίδα αντεπιστροφής, υπάρχει ένας κινητήρας με έδρανα και ένας μικροεπεξεργαστής σε αυτούς τους ανεμιστήρες.

  Συμβουλές για την επιλογή

  Ο ανεμιστήρας, εξοπλισμένος με υδροστατική, ταιριάζει απόλυτα με τις λειτουργίες του, αν επιλέγετε σωστά μια τέτοια συσκευή.

  Επιλέγοντας έναν παρόμοιο ανεμιστήρα, είναι σημαντικό να εξετάσετε:

  1. Ποια είναι η ισχύς της συσκευής; Για να το προσδιορίσετε, πρέπει να γνωρίζετε τον όγκο του μπάνιου, ο οποίος πολλαπλασιάζεται με το 3-8 (αυτό σημαίνει την αλλαγή αέρα στον χώρο). Στην περίπτωση αυτή, η καλύτερη επιλογή θα είναι ένα πιο ισχυρό μοντέλο.
  2. Πού βρίσκεται ο αγωγός και με ποιο τρόπο συνιστάται η εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα; Πολλοί ανεμιστήρες λειτουργούν τόσο στην τοποθέτηση σε τοίχο όσο και στη θέση οροφής, αλλά κατά την αγορά θα πρέπει να διευκρινιστεί πού είναι προτιμότερο να εγκαταστήσετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο.
  3. Ποια είναι η πληρότητα του επιλεγμένου ανεμιστήρα; Το hydrostat μπορεί να είναι ενσωματωμένο (εσωτερικά και σε κανάλι) ή μπορεί να αγοραστεί και να συνδεθεί ξεχωριστά.

  Εγκατάσταση και συναρμολόγηση

  Κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα, λάβετε υπόψη τα χαρακτηριστικά του άξονα εξαερισμού και καθορίστε αν είναι δυνατόν να στερεωθεί ο ανεμιστήρας μέσα στον αγωγό ή καλύτερα να το κάνετε πριν το άνοιγμά του. Είναι επίσης σημαντικό, πριν από την εγκατάσταση, να ελέγξετε τη βατότητα του αγωγού. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν αγώνα που παρουσιάζεται στην οπή στον άξονα. Η κάμψη προς την κατεύθυνση του αγωγού θα είναι ένδειξη καλής έλξης.

  Αν έχετε εντοπίσει ένα μπλοκάρισμα, θα πρέπει να εξαλειφθεί είτε με δική σας ή με τη βοήθεια ειδικού. Μόνο τότε προχωρήστε στην εγκατάσταση του ανεμιστήρα. Επιπλέον, θα πρέπει να εξασφαλίσετε τη ροή του αέρα στο μπάνιο, το οποίο επιτυγχάνεται εύκολα με μια μικρή σχισμή κάτω από την πόρτα του δωματίου.

  Συνδέστε το περίβλημα του ανεμιστήρα στους πείρους ή την ειδική κόλλα. Μετά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα είναι συνδεδεμένος με ένα δίκτυο μέσω ενός συμβατικού εξόδου, εναλλαγή ή κουτί σύνδεσης από τον λαμπτήρα, και στη συνέχεια τοποθετείται επί του εξωτερικού δικτύου.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του ανεμιστήρα στην οροφή, ανατρέξτε στο παρακάτω βίντεο.

  Πώς συνδέετε έναν ανεμιστήρα με ένα χρονόμετρο και έναν αισθητήρα υγρασίας;

  Το διάγραμμα σύνδεσης στον ανεμιστήρα είναι συνδεδεμένο. Αν καταλαβαίνω σωστά, ο ακροδέκτης L χρειάζεται να τραβήξει μια ξεχωριστή φάση, και στη φάση Ls από το διακόπτη; Έβαλα τον βραχυκυκλωτήρα L-Ls, γυρίζει τον διακόπτη, δεν απαντά στο χρονόμετρο. Παρακαλώ παρακαλώ.

  alexv76 έγραψε:
  Έβαλα τον βραχυκυκλωτήρα L-Ls, γυρίζει τον διακόπτη, δεν απαντά στο χρονόμετρο.

  Και πώς θα αντιδράσει εάν βάλετε έναν βραχυκυκλωτήρα και πατήσετε το διακόπτη για να απενεργοποιήσετε το χρονοδιακόπτη. Μια φάση πρέπει να τροφοδοτηθεί με L, όχι Ls.

  alexv76 έγραψε:
  Ενεργοποιεί τον διακόπτη, δεν ανταποκρίνεται στο χρονόμετρο.

  Ο διακόπτης πρέπει να είναι μη ασφαλής. Πιέστε, αφήστε το. Αφαιρέστε το βραχυκυκλωτήρα.

  Αύγουστος έγραψε:
  Μια φάση πρέπει να τροφοδοτηθεί με L, όχι Ls.

  Η υποβληθείσα φάση από το διακόπτη στο L, δεν ενεργοποιείται καθόλου.

  alexv76 Τι έπειτα κατατέθηκε για Ls;

  Τότε εξηγήστε τη λογική αυτού του ανεμιστήρα, δεν καταλαβαίνω. Η φάση τροφοδοτείται συνεχώς στο L για τι; Για να ενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα από τον αισθητήρα υγρασίας; Και το Ls παρέχεται με μία φάση από τον διακόπτη (δηλαδή ο διακόπτης είναι ενεργοποιημένος, απενεργοποιείται από τον χρονοδιακόπτη). Εάν δεν υπάρχει φάση στο Ls (ο διακόπτης δεν είναι ενεργοποιημένος) τίποτα δεν λειτουργεί. Σκέφτηκα έτσι. Διακόπτης ανεμιστήρα στη θέση "Ενεργό" - λειτουργεί ολόκληρο το κύκλωμα (αισθητήρας υγρασίας, χρονοδιακόπτης), αν είναι "Απενεργοποιημένο", τίποτα δεν λειτουργεί. Και τότε δεν υπάρχει κανένας στο σπίτι, αλλά αλώνεται, η υγρασία, βλέπετε, έχει ανέβει. Ή δεν κατάλαβα τόσο;

  Αύγουστος έγραψε:
  Τι τότε κατατέθηκε για το Ls;

  Δεν υπέβαλα τίποτα, ώστε ο αισθητήρας υγρασίας της φάσης του L να είναι αρκετά πιθανό.

  alexv76 έγραψε:
  Τότε εξηγήστε τη λογική αυτού του ανεμιστήρα, δεν καταλαβαίνω.

  Ο αισθητήρας υγρασίας και ένα χρονόμετρο τροφοδοτούνται συνεχώς από τα L και Ν Fan ξεκίνησε κατόπιν εντολής από τον αισθητήρα υγρασίας με αυξανόμενη περιεκτικότητα σε υγρασία πάνω από μια ορισμένη τιμή, ή (i) στο έδαφος του γηπέδου, όταν ο φωτισμός κατά μήκος του σύρματος Ls. Μετά την ολοκλήρωση της παραλαβής ενός Ls σήματος (όταν το φως είναι απενεργοποιημένο) και το χρονόμετρο τρέχει έξω τον ανεμιστήρα μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα της ποτενσιόμετρο χλοοτάπητα. Αν έχετε ένα Silent, όπως το αντιλαμβάνομαι, η καθυστέρηση τερματισμού είναι ρυθμισμένη στην περιοχή των 1-30 λεπτών.

  Δηλαδή, για τον L, πρέπει να πάρω μια άλλη φάση από κάπου;

  alexv76 Δεν είναι ακόμα μια φάση, αλλά μόνο μια φάση - είναι εκεί μόνη της με ένα μονοφασικό τροφοδοτικό.

  Για να μην παράγουμε θέματα, θα ενταχθώ σε αυτό.
  Είχα ένα ανεμιστήρα Vents 100 με ένα χρονόμετρο και έναν αισθητήρα υγρασίας.
  Αλλά δεν κρεμάστηκε από το κουμπί αλλαγής φωτός, αλλά σε ξεχωριστό κλειδί, ένα ξεχωριστό σύρμα τραβούσε πάνω του (όπως απλά ο δεύτερος βολβός στο μπάνιο). Μου άρεσε τόσο πολύ - μπορείτε απλά να το απενεργοποιήσετε όποτε θέλετε, όταν θέλετε να το ενεργοποιήσετε.
  Και όταν το πλήκτρο διακόπτη είναι ενεργοποιημένο - ο αισθητήρας υγρασίας κατά την υπέρβαση του ορίου, ανάβει ο ανεμιστήρας και λειτουργεί στο ρεύμα. ώρα που έχει οριστεί από το χρονοδιακόπτη. Ταυτόχρονα, από το φως στο μπάνιο δεν εξαρτάται. (Δεν καταλαβαίνω γιατί να κρεμάσει τον ανεμιστήρα για να απενεργοποιήσετε το φως, θα αρχίσει αμέσως να εργάζονται όταν είναι υγρά ήταν, αντί να περιμένει μέχρι να βγούμε και τα φώτα είναι σβηστά) Έτσι, ο ίδιος εργάζεται, κυνηγώντας αέρα, μέχρι να πείτε sushish πιστολάκι για τα μαλλιά.
  Ήταν κουρασμένος από τον θόρυβο του (αν και είναι ήσυχος, αλλά ακόμα) - απενεργοποιήστε το διακόπτη χωρίς να περιμένετε το χρονοδιακόπτη και αυτό είναι. Ή το απενεργοποιείτε έτσι ώστε να μην ανάβει ο αισθητήρας υγρασίας κατά το πλύσιμο - γιατί γίνεται κρύο ταυτόχρονα

  Αλλά τότε αποφάσισα να την αλλάξω σε 125, περισσότερο. Έλαβε το ίδιο, αλλά ακόμα με ένα διακόπτη επί του σκάφους (σε μια συμβολοσειρά). ">
  Επειδή ένα μικρό παιδί χαλάει και το ανάβει από το διάδρομο και νιώθω κρύο για να πλύνω. Λοιπόν, ή όταν τελειώσω το πλύσιμο, στη συνέχεια το ενεργοποιώ, έτσι εργάζομαι ενώ το σβήσω.

  Έτσι αποφάσισε να είναι σε θέση να το απενεργοποιήσει άμεσα, για ένα σχοινί.
  Το σχήμα συνδέσεων είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό του πρώτου, αλλά για κάποιο λόγο δεν αράζει το διοικητικό συμβούλιο του nifig. Δηλαδή, τραβάω, αλλά δεν σβήνει.
  Είναι ένας γάμος ή χρειάζεται να συνδεθεί διαφορετικά;
  Δεν καταλαβαίνω το nifiga στον ηλεκτρολόγο, αλλά λογικά, αυτός ο διακόπτης θα πρέπει απλά να ανοίξει το κύκλωμα καθώς κάνει το διακόπτη στο διάδρομο. Ή θα μπορούσα να συνδέσω έναν ανεμιστήρα, παρακάμπτοντας τον ενσωματωμένο διακόπτη; αλλά δεν φαινόταν να υπάρχουν επιλογές σύνδεσης.