Ανεμιστήρες καυσαερίων για μπάνια και τουαλέτες με βαλβίδα αντεπιστροφής

Εξάτμιση ανεμιστήρες με μια βαλβίδα ελέγχου για μπάνια και τουαλέτες - είναι συσκευές οι οποίες εδράζονται στη θέση του φυσικού συστήματος αερισμού για τις αεροπορικές μεταφορές από και προς το μπάνιο και τουαλέτα. Αυτή η εγκατάσταση είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστεί η συμπύκνωση και η συσσώρευση ατμού και υγρασίας στο λουτρό κατά τη διάρκεια και μετά τη λήψη ενός ντους. Αν δεν υπάρχει λειτουργικό σύστημα της ποιότητας του αέρα, τότε η υγρασία συσσωρεύεται, μετατρέπεται σε ένα υγρό, το οποίο μπορεί να εγκατασταθούν στο πάτωμα και τους τοίχους και να μετατραπεί σε μύκητες και βακτήρια, και προκαλεί την εμφάνιση των εντόμων. Fan με λειτουργία βαλβίδας ελέγχου λόγω του συστήματος ανάστροφης ώσης, δεν επιτρέπει τη διείσδυση των οσμών, και επίσης διευκολύνει την απόσυρση της περίσσειας υγρασίας από το υπόγειο.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του συστήματος

Ο ανεμιστήρας εξαγωγής για την τουαλέτα χαρακτηρίζεται από τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • Μπορείτε να εγκαταστήσετε σε μπάνια μικρά και μεγάλα μπάνια.
 • Ενσωματώστε τα παραδοσιακά συστήματα αγωγών.
 • Μπορεί να τοποθετηθεί είτε στην οροφή είτε στον τοίχο, υπάρχουν διαφορετικά μοντέλα.
 • Συχνότερα κατασκευάζονται από ανθεκτικό πλαστικό ABS.
 • Δεν προκαλεί θόρυβο κατά τη λειτουργία.
 • Ανθεκτικό στο νερό. Δεδομένου ότι η συσκευή τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια, αυτό το στοιχείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό, σε περίπτωση σταγονιδίων νερού, δεν θα υπάρχει βραχυκύκλωμα.
 • Ορισμένα μοντέλα είναι επιπρόσθετα εξοπλισμένα με αισθητήρες για υγρασία, κίνηση και χρονοδιακόπτες.
 • Εξοπλισμένο με κινητήρα με τάση 12 βολτ.

Όσον αφορά τις ελλείψεις. Οι δύο - μια συσκευή με σχετικά υψηλό κόστος και η ανικανότητα να παράσχει υψηλή πίεση. Αν και το πρώτο μειονέκτημα δεν είναι σημαντικό, αφού τα όργανα λειτουργούν πολύ μετά την εγκατάσταση. Θα πρέπει να είναι μια στιγμή για να επενδύσουν σε μακροπρόθεσμη άνεση, την καθαριότητα των τουαλετών και μπάνιο και ασφαλή αέρα στους πνεύμονες.

Τύποι ανεμιστήρων εξαγωγής για μπάνια και τουαλέτες

Η καλύτερη επιλογή για ένα μπάνιο ή ένα μπάνιο - είναι ο ανεμιστήρας καυσαερίων με μια βαλβίδα ελέγχου, αποτρέπει τη διείσδυση του αέρα, τη σκόνη, και διάφορα έντομα στην αίθουσα κατά τη στιγμή όταν η συσκευή είναι απενεργοποιημένη το σύστημα. Στην εμφάνιση μοιάζει με έναν κύλινδρο στον οποίο είναι τοποθετημένος ένας τροχός σπάτουλας. Δομές με βαλβίδα αντεπιστροφής πιάνουν υγρασία από το δωμάτιο και στεγνώνουν τελείως το δωμάτιο.

Υπάρχει επίσης ανεμιστήρας τροφοδοσίας και εξαγωγής με βαλβίδα αντεπιστροφής. Είναι ιδανικό για μπάνιο και τουαλέτα, καθώς διανέμει τον απομακρυσμένο αέρα σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Υπάρχουν τρεις τύποι τέτοιων οπαδών:

 • Διαχειρίζονται (μπορούν να ελέγχονται χειροκίνητα ή να λειτουργούν από ηλεκτρισμό).
 • Αυτο-ασφάλιση (που γίνεται στο ελατήριο).
 • Παθητική (μόνο υπό την επίδραση άμεσης ή ανάστροφης ροής αέρα μπορεί να αλλάξει τη θέση τους).

Ανάλογα με τον τύπο της εγκατάστασης, διακρίνονται οι ακόλουθες δομές:

 • Τοποθέτηση σε τοίχο (τοποθετημένο στον τοίχο και εκτέλεση κυκλοφορίας αναγκαστικού αέρα).
 • Ενσωματωμένα (μοντέρνα μοντέλα, ενσωματωμένα στην τρύπα στον τοίχο, η οποία δεν επηρεάζει το σχεδιασμό του μπάνιου, προστατεύεται ιδιαίτερα από τη σκόνη και την υγρασία).
 • Οροφή (σύνδεση με το κύριο σύστημα εξαερισμού, συλλογή σκόνης).

Επίσης, διαθέτετε διάφορες συσκευές ανά τύπο ισχύος: εκείνες που λειτουργούν με μπαταρίες και εκείνες που λειτουργούν από το δίκτυο.

Αρχή συσκευής και λειτουργίας της συσκευής

Οι ανεμιστήρες εξάτμισης για μπάνια και τουαλέτες με βαλβίδα αντεπιστροφής είναι από πλαστικό και αποτελούνται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Ένα τμήμα του κυκλικού αγωγού είναι το σώμα της συσκευής.
 • Βαλβίδες που περιστρέφονται στον άξονα και βρίσκονται πάνω από τη διάμετρο.
 • Ο περιορισμός προεξοχές οι οποίες είναι τοποθετημένες στο κάτω μέρος από τη μία πλευρά και ένα ημικύκλιο πάνω από την άλλη πλευρά, επίσης ημικυκλική.
 • Επιστροφή ελατηρίου στρέψης - χρησιμοποιείται για την επιστροφή του συστήματος στην αρχική του θέση, ενώ η συσκευή δεν λειτουργεί.

Η βαλβίδα μπορεί να είναι σε δύο καταστάσεις:

 • Στο κλειστό (το πτερύγιο είναι κάθετο προς τον αγωγό, η ροή του αέρα συμπίπτει πλήρως).
 • Στην ανοιχτή θέση (το πτερύγιο είναι παράλληλο προς τον αγωγό, η ροή αέρα μπορεί να μεταφερθεί ελεύθερα).

Χαρακτηριστικά της αρχής της δράσης: οι περιοριστικές προεξοχές στη συσκευή παρέχουν γωνία 90 μοιρών, κινείται μόνο στην ανοικτή και κλειστή θέση. Κατά τη λειτουργία του ανεμιστήρα, το σύστημα ανοίγει, μόλις κλείσουν τα πτερύγια, η διαδρομή μπλοκάρεται από τη δράση του ελατηρίου επιστροφής.

Συσκευές με βαλβίδα αντεπιστροφής εγκαθίστανται σε πολυώροφα σπίτια, όπου ένας αριθμός διαμερισμάτων χρησιμοποιείται ταυτόχρονα ως αγωγοί εξαγωγής. Η βαλβίδα παρέχει προστασία από την είσοδο αέρα από το σύστημα εξαερισμού, καθώς και από τη σκόνη, τα συντρίμμια, τα έντομα, τα κάτω και άλλα ανεπιθύμητα αντικείμενα.

Ανεμιστήρας για τουαλέτα με βαλβίδα ελέγχου

Επιλέγουμε ανεμιστήρες εξαγωγής για μπάνια και τουαλέτες

Χρειάζεστε έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο για σας; Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι πολύ απλή. Αν έχετε ήδη κανονίσει οικοδόμοι στη σκηνή, τον απορροφητήρα επικοινωνιών (την τρύπα στην κορυφή του τοίχου, κλειστό μπαρ) δουλεύει μια χαρά, αλλά δεν αισθάνεστε στην αίθουσα καμία ενόχληση, ακόμη και μετά από ένα ζεστό μπάνιο ή να πλύνετε στο χέρι με ένα μεγάλο αριθμό χημικών παραγόντων - τότε, φυσικά, μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε. Αλλά πρώτα, ελέγξτε πόσο καλά λειτουργεί η υπάρχουσα κουκούλα. Αυτό είναι πολύ απλό: κόψτε ένα κομμάτι χαρτί και συνδέστε το με το πλέγμα κλεισίματος. Με την κατάλληλη λειτουργία του συστήματος, η δύναμη του αέρα που εξέρχεται από το σύστημα εξάτμισης θα προσελκύεται από τις ράβδους και θα συγκρατείται σταθερά. Αν αυτό δεν συμβεί, είναι καλύτερα να εξετάσετε τους σύγχρονους ανεμιστήρες εξαγωγής για μπάνια και τουαλέτες και να αγοράσετε ένα μοντέλο για τον εαυτό σας. Διαφορετικά, η υφιστάμενη κατάσταση μπορεί να συσχετιστεί με έναν αριθμό δυσάρεστων κινδύνων.

Έτσι, όπως γνωρίζετε, πρέπει να είναι, σε όλους, μια μικρή περιοχή του τυπικού λουτρού πολύ γρήγορα όταν χρησιμοποιείται για τον επιδιωκόμενο σκοπό είναι γεμάτο με ζεστό ατμό. Εάν δεν υπάρχει κατάλληλη ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο, η υγρασία θα εγκατασταθεί αναπόφευκτα στην οροφή και στους τοίχους. Αργότερα ή αργότερα, στην περίπτωση αυτή, αυτά τα μέρη του μπάνιου θα καλυφθούν από μύκητες και μούχλα. Αυτό, πρώτον, ανθυγιεινώς στο υψηλότερο μέτρο, δεύτερον, καταστρέφει το εσωτερικό, σε ορισμένες περιπτώσεις, ακόμη και να αλλάξει το κάλυμμα.

Τι χρειάζεστε για να λειτουργήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής;

Λάβετε υπόψη ότι για την εργασία με την εξαγωγή του μολυσμένου αέρα, ο ανεμιστήρας καυσαερίων χρειάζεται επίσης καθαρό αέρα. Παροχή σταθερή ροή ενός τέτοιου μπάνιου ή τουαλέτας είναι αρκετά απλή - θα είναι αρκετό στο στάδιο της εγκατάστασης της πόρτας που οδηγεί σε αυτό το δωμάτιο, μεταξύ αυτού και του δαπέδου αφήσει ένα χάσμα 2-3 εκατοστά πλάτος. Αν για κάποιο λόγο η οργάνωση ενός τέτοιου "χάσματος" είναι δυσάρεστη για εσάς, μπορείτε να φτιάξετε στην πόρτα μια ειδική βαλβίδα που εξυπηρετεί τους ίδιους σκοπούς.

Σκεφτείτε να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο, τι ακριβώς χρειάζεστε από έναν τέτοιο ανεμιστήρα. Πολλοί άνθρωποι κάνουν αρκετά υψηλές απαιτήσεις σχετικά με το επίπεδο θορύβου που παράγεται από τη μονάδα. Προς το παρόν, υπάρχουν επιλογές στην αγορά που πρακτικά δεν παράγουν ήχους για δουλειά. Αλλά ακολουθήστε και τους δείκτες απόδοσης, λαμβάνοντας υπόψη τους ανεμιστήρες εξάτμισης για μπάνια και τουαλέτες. Με τον ορισμό αυτό εννοείται ο κανονικός όγκος αέρα που το μοντέλο είναι σε θέση να μετακινείται συνεχώς χωρίς προβλήματα. Οι τυπικές μονάδες μέτρησης της παραγωγικότητας είναι μετρητές ανά ώρα.

Για να μάθετε τι θα πρέπει να είναι αυτή η αξία για τον ιδανικό ανεμιστήρα, προσπαθήστε να μάθετε τον ακριβή όγκο του μπάνιου ή της τουαλέτας σας. Για να το κάνετε αυτό, όπως γνωρίζετε, απλά πρέπει να πολλαπλασιάσετε την περιοχή με το ύψος των οροφών - και αυτά τα δύο στοιχεία είναι συχνά ήδη γνωστά. Μετά από αυτό έρχεται μια πιο δύσκολη στιγμή: πρέπει να γνωρίζετε τη λεγόμενη συχνότητα ανταλλαγής αέρα, δηλαδή τον αριθμό των φορών που μέσα σε μια ώρα ο αέρας στο δωμάτιο θα αντικατασταθεί από καθαρό αέρα. Για να γίνει αυτό, ίσως χρειαστεί να δημιουργήσετε ρυθμιστικά έγγραφα σχετικά με το θέμα. Αλλά σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι στο μπάνιο η ισοτιμία πρέπει να είναι από 5 έως 8 φορές την ώρα. Το επόμενο βήμα είναι να πολλαπλασιάσετε την ένταση του δωματίου με την πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα. Ως αποτέλεσμα, έχετε τους απαραίτητους δείκτες απόδοσης.

Ανεμιστήρας: περίεργα χαρακτηριστικά και χαρακτηριστικά

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν διάφορα μοντέλα ανεμιστήρων εξαγωγής. Ειδικοί καταναλωτές αγαπούν τις επιλογές που είναι εξοπλισμένες με χρονοδιακόπτες. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ένα τέτοιο ανεμιστήρα - είναι ακόμα μια ηλεκτρική συσκευή, έτσι ώστε, βέβαια, δεν είναι απαραίτητο να εργάζεται όλη την ημέρα καιρό, ειδικά αν ένα σημαντικό μέρος του χρόνου στο διαμέρισμα και κανείς δεν σε όλα. Χρονόμετρο σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε την κουκούλα μόνο σε τακτά χρονικά διαστήματα - ας πούμε, μισή ώρα μετά, κάποιος θα επωφεληθούν από ένα μπάνιο (τουαλέτα σε αυτό το σχήμα μπορεί να είναι μόνο δεκαπέντε λεπτά). Ορισμένες συσκευές αυτού του είδους πρέπει να ενεργοποιηθούν, να βγουν από τον εαυτό σας. Άλλοι διαθέτουν ειδικούς αισθητήρες - αισθητήρες υγρασίας. Ενεργοποιούνται όταν ο αέρας έρθει σε αρνητική κατάσταση και σβήνει είτε μετά από μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο είτε απλά μετά την επίτευξη του αποτελέσματος.

Εάν ζείτε σε πολυώροφο κτίριο, όπου υπάρχει ένα γενικό σύστημα αερισμού που είναι σχεδιασμένο για αρκετά διαμερίσματα και ορόφους, είναι επιθυμητό να αγοράσετε έναν εξαεριστήρα με την παρουσία μιας "αντίστροφης" βαλβίδας. Αυτό το στοιχείο δεν επιτρέπει στον αέρα από τον αγωγό εξαερισμού να εισέλθει στο δωμάτιο, έτσι μπορείτε να προστατευθείτε από μικρά συντρίμμια, δυσάρεστες οσμές κ.ο.κ. Για παράδειγμα, εάν κάποιος από τους γείτονες επιθυμεί να καπνίσει στο ντουλάπι του, δεν θα σας αγγίξει ξανά.

Αναπνευστήρας με βαλβίδα ελέγχου: αρχή ταξινόμησης και λειτουργίας

Σε οποιοδήποτε διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι, γραφείο, αποθήκη ή βιομηχανικό υπόστεγο για άνετη εξεύρεση ανθρώπων πρέπει να παρέχεται με εξαερισμό. Ο όγκος του αέρα που ρέει και, κατά συνέπεια, η άνεση της διαμονής σε κλειστό χώρο εξαρτάται άμεσα από το εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού.

Μερικές φορές αρκεί ανενεργή αερισμό, δηλ από τη βαρύτητα, όταν ο θερμός αέρας από την κουζίνα ή το μπάνιο μαζί με οσμές ή ατμό ανυψώνεται και ρέει μέσω της γρίλιας εξαερισμού στις εξωτερικές κανάλια. Και φρέσκος αέρας βγαίνει μέσω ειδικών αεραγωγών, που βρίσκονται πιο κοντά στο δάπεδο ή μέσω μη σφραγισμένων αρμών θυρών ή παραθύρων.

Προϋποθέσεις για την εγκατάσταση ενός συστήματος εξαερισμού

Στις περισσότερες περιπτώσεις, σε ένα διαμέρισμα όπου η εκροή του αέρα μέσω ενός κοινού αγωγού προς τις ράβδους στέγη αρκετά για να αποβάλει όλες τις ατμού και οι οσμές των τροφίμων είναι έτοιμη, και το χειμώνα, όταν είναι κλειστά τα παράθυρα σε αυτό το δωμάτιο γίνεται αποπνικτική. Στη συνέχεια, ο εξαναγκασμένος εξαερισμός έρχεται στη διάσωση, ο οποίος είναι ανεμιστήρας ή εξάτμιση και σύστημα αεραγωγών από το δωμάτιο προς τα έξω.

Υπάρχουν πολλά μοντέλα κουκούλας, από χειροκίνητα που πρέπει να ενεργοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες, σε αυτόματα που ανταποκρίνονται στην αύξηση της θερμοκρασίας. Υπάρχουν επίσης και εκείνοι που δεν είναι εξοπλισμένοι με ανεμιστήρα, δηλαδή είναι απλοί αεραγωγοί.

Δεν θα σταθούμε στα δομικά και άλλα χαρακτηριστικά των κουκούλες, καθώς σχετίζονται με τον εξοπλισμό κουζίνας, αν και λειτουργούν ως ανεμιστήρες εξαγωγής στην κουζίνα.

Ας μην μιλήσουμε για τα συστήματα κλιματισμού, καθώς εργάζονται κατά κύριο λόγο για την ανακύκλωση, δηλαδή, την ψύξη του αέρα μέσα στο δωμάτιο, δεν το αντικαθιστά με φρέσκια ατμόσφαιρα, έτσι ώστε μόνο ο κλιματισμός δεν μπορεί να κάνει.

Ενσωμάτωση του ανεμιστήρα στο κοινό σύστημα ανταλλαγής αέρα

Μια κουκούλα δεν είναι σε θέση να παρέχει εξαερισμό όλων των κατοικιών. Με αυτό το έργο μπορεί να χειριστεί τους ανεμιστήρες καναλιών καυσαερίων. Τοποθετούνται απευθείας στον αγωγό του άξονα εξαερισμού ή στους αεραγωγούς, μπορούν να εγκατασταθούν στα παράθυρα, οδηγώντας απευθείας τον αέρα από το δωμάτιο στο δρόμο.

Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στη θέση βέλτιστη για πρόσληψη απρόσκοπτη αέρα έτσι ώστε φρέσκο ​​αέρα που διέρχεται τη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση, την ενημέρωση του ατμόσφαιρα στο δωμάτιο πριν συλλαμβάνεται και αποβάλλονται έξω.

Έξοδος του αγωγού αερισμού στην κουζίνα

Εάν το τοποθετήσετε ακριβώς δίπλα στο παράθυρο, ο ανεμιστήρας θα βγάλει φρέσκο ​​αέρα χωρίς να το ενημερώσει στην κατοικία.

Υπάρχει η έννοια της ισχύος του ανεμιστήρα, χαρακτηρίζει τον όγκο του αέρα σε κυβικά μέτρα που μπορεί να κινηθεί ο ανεμιστήρας.

Σύμφωνα με τα καθιερωμένα πρότυπα, ο ανεμιστήρας πρέπει να ενημερώνει πλήρως τον αέρα αρκετές φορές ανά ώρα:

 • Κουζίνα: 10 φορές
 • Τουαλέτα: 6 10 φορές
 • Μπάνιο: 15 έως 20 φορές.

Με βάση αυτό, και τον υπολογισμό της έντασης του δωματίου, υπολογίζεται η ισχύς του αγορασμένου ανεμιστήρα.

Τι είδους συσκευή πρέπει να επιλέξω;

Οι ανεμιστήρες είναι οι εξής τύποι: αξονικοί και φυγοκεντρικοί. Η καλύτερη λύση για εγκατάσταση σε ένα διαμέρισμα θα είναι ένας αξονικός ανεμιστήρας.

Στη συσκευή είναι παρόμοια με την εγχώρια θηλή ανεμιστήρα σε μια φωτογραφική μηχανή αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα όταν είναι ενεργοποιημένη, η βαλβίδα, η οποία είναι με ελατήριο πέταλα ανοιχτό και ο αέρας βγαίνει το συντομότερο ο ανεμιστήρας παύει να αποβάλλει τον αέρα, είναι κλειστές με ασφάλεια κλείνοντας το κανάλι από τον άξονα αερισμού στο διαμέρισμα.

Προστασία του καθιστικού από εξωτερικό επιθετικό περιβάλλον: καπνός, σκόνη, έντομα, υγρασία, μπορεί να χρησιμεύσει ως ανεμιστήρας εξαγωγής.

Σχέδιο του αξονικού ανεμιστήρα

Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι λογικό να χρησιμοποιείτε έναν αναστρέψιμο ανεμιστήρα όταν ο αερισμός δεν γίνεται σε έναν κοινό άξονα, αλλά σε ένα ξεχωριστό σύστημα αεραγωγών ή απευθείας στο περιβάλλον. Το πλεονέκτημά τους είναι η δυνατότητα εκτόνωσης ροής αέρα προς την αντίθετη κατεύθυνση και, αν χρειαστεί, η ανάκτηση καθαρού αέρα στο δωμάτιο.

Εάν δεν επιτρέπεται η χρήση εξωτερικού ανεμιστήρα, χρησιμοποιείται ανεμιστήρας καναλιών, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί στο βάθος του αγωγού αερισμού. Το δομικό χαρακτηριστικό της συσκευής είναι η θέση των πτερυγίων, τα οποία είναι κατασκευασμένα απευθείας στον δρομέα, που επιτρέπει την επίτευξη της μέγιστης ευθυγράμμισης, αξιοπιστίας και ανθεκτικότητας στη χρήση

Ανάλογα με το μοντέλο και την τιμή της συσκευής, η ένταξη μπορεί να γίνει αυτόματα με αυξανόμενη υγρασία ή θερμοκρασία ή χειροκίνητα. Ορισμένα μοντέλα είναι εφοδιασμένα με φωτεινή ένδειξη.

Οι ανεμιστήρες εξάτμισης με βαλβίδα ελέγχου για μεγάλο χρονικό διάστημα υπηρετούν τον άνθρωπο και αυτή τη στιγμή, χάρη στα νέα υλικά είναι συμπαγής αξιόπιστα, ήσυχο και αποτελεσματικά μέσα που φέρνουν στη ζωή τη φρεσκάδα και την άνεση μας.

Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα εξαγωγής με βαλβίδα ελέγχου

Οι ανεμιστήρες εξάτμισης χρησιμοποιούνται για τον αερισμό των χώρων. Το κύριο πλεονέκτημα των ανεμιστήρων εξαγωγής είναι η υψηλή απόδοση σε συνδυασμό με τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και τη σιωπηρή λειτουργία. Αυτός είναι ακριβώς ο τύπος του ανεμιστήρα που θα εξασφαλίσει τη ροή καθαρού αέρα στο δωμάτιό σας. Μετά από συστήματα κλιματισμού δεν μπορεί να εξασφαλίζει πάντοτε ότι ο καθαρός αέρας, επειδή λειτουργούν κυρίως στην ανακύκλωση (με άλλα λόγια, την επεξεργασία των υφιστάμενων εσωτερικού αέρα) - και δεν είναι πολύ χρήσιμη, και καθαρό αέρα, απλά δεν το πάρει. Ανεμιστήρας καυσαερίων με βαλβίδα ελέγχου σε αυτή την περίπτωση είναι η πιο κατάλληλη επιλογή, αυτός ο τύπος ανεμιστήρα θα σας προστατεύσει από ανεπιθύμητα σωματίδια στον αέρα με τον καλύτερο τρόπο. Πράγματι, στην περίπτωση ενός λανθασμένη επιλογή του τύπου του εξαερισμού μπορεί να προκαλέσει τέτοια προβλήματα όπως μύκητα, μούχλα και δυσάρεστες οσμές στο μπάνιο και μπάνιο, καθώς και οσμών από το μαγείρεμα ή καπνό. Πώς να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό με βαλβίδα ελέγχου στην κουζίνα, δείτε σε αυτό το βίντεο:

Ένας ανεμιστήρας με βαλβίδα ελέγχου χρησιμεύει για την τοποθέτηση σε έναν άξονα εξαερισμού. Επίσης αυτός ο τύπος ανεμιστήρα χρησιμοποιείται σε συστήματα εξαερισμού. ανεμιστήρα καυσαερίων με μια βαλβίδα αντεπιστροφής εμποδίζει τη διείσδυση των οσμών, π.χ., από άλλα διαμερίσματα (π.χ., η μυρωδιά των τροφίμων, ο καπνός του τσιγάρου, κλπ), τη σκόνη, τη βρωμιά, χνούδι, τα έντομα και προστατεύει από το κρύο αέρα στο δροσερό σεζόν. Η βαλβίδα ελέγχου, στην πραγματικότητα, είναι το τμήμα του ανεμιστήρα που δεν επιτρέπει στον αέρα από τον άξονα να εισέλθει στο δωμάτιο. Ο αέρας πηγαίνει μόνο από το δωμάτιο στο ορυχείο, πίσω - όχι. Επομένως, όταν επιλέγετε ανεμιστήρα με βαλβίδα αντεπιστροφής, θα αναπνέετε μόνο φρέσκο ​​και καθαρό αέρα. Η ικανότητά σας και η ευημερία σας θα βελτιωθούν!

Η ίδια η βαλβίδα μπορεί να είναι στρογγυλή και ορθογώνια. Ο συνηθέστερος τύπος είναι η "πεταλούδα": δύο πέταλα συνδέονται σε έναν άξονα που διαιρεί τη διατομή της βαλβίδας σε δύο. Είναι φορτωμένα με ελατήριο έτσι ώστε ο αέρας να κινείται μόνο προς μία κατεύθυνση. Είναι αλήθεια ότι είναι δυνατό να παγώσουν τα πέταλα και να τα εμπλακούν. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα εξωτερικό αδρανειακό πλέγμα: όταν τερματίζεται, οι περσίδες είναι κλειστές.

Πάρτε αυτό το άρθρο για τη δική σας προσοχή, και όταν επιλέγετε τον εξαερισμό, σίγουρα δεν θα λανθαστεί. Θα σας εγγυηθεί καθαρό αέρα!

Ανεμιστήρας μπάνιου: επιλογή, εγκατάσταση και σύνδεση

Το μπάνιο στο διαμέρισμα ή το σπίτι είναι πάντα ένα "υγρό μέρος". Ακόμα κι αν δεν τακτοποιείτε λακκούβες στο πάτωμα. Το νερό είναι κρύο και ζεστό, ατμός, υγρές πετσέτες - όλα εξατμίζουν την υγρασία. Και στο μπάνιο είναι ζεστό και έχετε ένα φαινόμενο θερμοκηπίου.

Η υπερβολική υγρασία και η θερμότητα, ιδανικά, πρέπει να "πάνε" στον αερισμό, αλλά, όπως γνωρίζετε, η αποτελεσματικότητά τους στα αστικά σπίτια απέχει πολύ από το φυσιολογικό. Και τόσο στο παλιό ταμείο όσο και σε νέα κτίρια. Ο λόγος είναι ότι ο εξαερισμός είναι παντού φυσικός τύπος, δηλαδή χωρίς πρόσθετο τέντωμα.

Αυτό είναι στην Αμερική σε πολυώροφα κτίρια είναι τεράστιοι ανεμιστήρες, και έχουμε αέρα αφαιρεθεί από τη βαρύτητα λόγω της διαφοράς στην πίεση και τη θερμοκρασία. Ως αποτέλεσμα, κινείται μεσαία, και ακόμη και καθόλου, αν τα σπίτια είναι παλιά και τα κανάλια είναι φραγμένα.

Και «υγρό σημείο» μας, μπάνιο, αποκτά σταδιακά όλα λίγο χλωρίδας και της πανίδας, με τη μορφή της μούχλας και ακόμη woodlice. Για να απαλλαγείτε από αυτή τη γειτονιά ή να την αποτρέψετε εκ των προτέρων, θα πρέπει να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής στο μπάνιο. Θα βγάλει όλη την υγρασία όπου πρέπει να πάει και θα περάσετε ευτυχώς με τη μορφή λιγότερο χρήσιμων εποίκων.

Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο και την τουαλέτα

Φαίνεται ότι όλα είναι απλά, αποφασίσαμε ότι χρειαζόμαστε έναν ανεμιστήρα, πηγαίνουμε στο κατάστημα και αγοράζουμε. Αλλά γρήγορα, θα γεννηθούν μόνο οι γάτες. Το κατάστημα περιμένει μια μεγάλη έκπληξη από μια σειρά τύπων και μοντέλων. Όπου λίγες δεκάδες, και όπου ένα ζευγάρι εκατό είναι δακτυλογραφημένο. Και εσείς "κολλάει" πάνω από την ερώτηση, "τι είδους ανεμιστήρα να βάλει στο μπάνιο;".

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Διαφορετικοί τύποι, ισχύς, μοντέλα, μέθοδοι τοποθέτησης, χαρακτηριστικά - καταραμένο πόδι σε αυτή την ποικιλία της τεχνικής προόδου στον τομέα του εξαερισμού. Οι πωλητές και αυτοί ασχολούνται με τη δυσκολία, αν η σειρά είναι τεράστια.

Ως εκ τούτου, έχουμε συντάξει έναν "οδηγό για τους οπαδούς για το μπάνιο." Για να διευκολύνετε το έργο σας και να βοηθήσετε να αγοράσετε γρήγορα τον κατάλληλο εξοπλισμό. Και πρώτα απ 'όλα, θα καταλάβουμε τα γενικά χαρακτηριστικά των οπαδών για το μπάνιο

1. Αξονική, φυγοκεντρική - τι σημαίνει αυτό

Αυτός είναι ο τύπος ή ο τύπος του ανεμιστήρα. Μιλά για το σχεδιασμό του εξοπλισμού και το έργο του.

Αξονικός ανεμιστήρας Είναι μια πτερωτή λεπίδα στο σώμα. Η πτερωτή περιστρέφει τον κινητήρα, στον στροφέα του οποίου φυτεύεται. Τα πτερύγια είναι κεκλιμένα προς τα μέσα σε σχέση με το επίπεδο τοποθέτησης, τραβούν τον αέρα καλά και το μετακινούν κατά μήκος ενός ευθύγραμμου άξονα. Επομένως, αυτός ο τύπος ονομάζεται αξονικός ανεμιστήρας. Έχει καλή απόδοση, θορυβώδες μέσο, ​​είναι, συνήθως, για εγκατάσταση στο μπάνιο.

Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας είναι διατεταγμένο διαφορετικά. Ο αέρας απορροφά τον στρόβιλο με λεπίδες. Μέσα στο σώμα, το ρεύμα περιστρέφεται σε μια σπείρα και δέχεται επιπρόσθετη επιτάχυνση λόγω της φυγόκεντρης δύναμης. Το ρεύμα δεν ρέει σε ευθεία γραμμή, αλλά σε γωνία 90 μοιρών σε ειδική συσκευή - ένα σαλιγκάρι. Ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας αποκαλείται επίσης ακτινικός.

Έχει χαμηλότερη παραγωγικότητα από την αξονική, αλλά μπορεί να "οδηγήσει τη ροή" υπό την πίεση διαφορετικών δυνάμεων. Η στάθμη θορύβου είναι χαμηλή ή μέτρια, ανάλογα με την κατεύθυνση της κάμψης των πτερυγίων του ρότορα. Με το εμπρόσθιο κάμισμα λιγότερο θόρυβο, με το πίσω - ισχυρότερο, αλλά εξοικονομεί ηλεκτρικό ρεύμα.

2. Φορτίο ή κανάλι

Ο εξοπλισμός αερισμού είναι διαθέσιμος για εξωτερική εγκατάσταση και για εσωτερική χρήση. Ο εξωτερικός τύπος εγκατάστασης είναι μια στερέωση στον τοίχο ή την οροφή στην έξοδο του εξαερισμού στον άξονα ή στο σύστημα σωλήνων. Ο ανεμιστήρας αγωγών είναι ενσωματωμένος εξοπλισμός που τοποθετείται μέσα στον αγωγό εξαερισμού (αγωγός αέρα). Τα συστήματα αεραγωγών είναι κατασκευασμένα από μέταλλο ή πλαστικό. Για το μπάνιο, τα συστήματα πλαστικών καναλιών, για παράδειγμα, Vents, χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Συχνά, η έξοδος στον άξονα εξαερισμού βρίσκεται στην τουαλέτα. Για την εξαγωγή από το μπάνιο τοποθετήστε τον αγωγό με μια μάσκα φράχτη. Το χιτώνιο αερισμού τραβιέται στο παράθυρο ορυχείου. Ένας ανεμιστήρας με πρόσθετο σχάρα τοποθετείται στην τουαλέτα. Ο απορροφητήρας παίρνει ταυτόχρονα τον αέρα από όλο το μπάνιο και το στέλνει στον άξονα αερισμού του σπιτιού. Με τον σχεδιασμό, οι εξωτερικοί ανεμιστήρες και οι ανεμιστήρες καναλιών είναι κατασκευασμένοι τόσο αξονικοί όσο και φυγοκεντρικοί.

3. Επιλογή ανεμιστήρα στο μπάνιο με ισχύ

Το επίπεδο ισχύος ή η απόδοση του ανεμιστήρα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με αυτό, η κουκούλα επιλέγεται και συνδυάζεται με την κατασκευή (αξονική / φυγοκεντρική). Απόδοση "λέει" πόσα κυβικά μέτρα αέρα αντλίες ανεμιστήρα ανά ώρα - 100, 200, 300.

Για να επιλέξετε τη σωστή ισχύ, πρέπει να υπολογίσετε τον όγκο του μπάνιου και να τον πολλαπλασιάσετε κατά 8. "Οκτώ" σημαίνει την απαίτηση υγιεινής για τη συχνότητα αλλαγής του αέρα στο δωμάτιο ανά ώρα. Με απλά λόγια, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να αντλήσει τον όγκο οκτώ από τα μπάνια σας. Τότε θα υπάρξει καθαρότητα, ομορφιά και όχι μούχλα.

Πώς να υπολογίσετε την ένταση; Πολύ απλά - πάρτε το μήκος του δωματίου, το πλάτος, το ύψος της οροφής, πολλαπλασιάστε και αποκτήστε τον επιθυμητό αριθμό. Το πολλαπλασιάζουμε με οκτώ και έχουμε την ελάχιστη τιμή ισχύος.

Ένα παράδειγμα! Για το αστικό πρότυπο μπάνιο με διαστάσεις 1,7x1,5x2,5m με πολλαπλότητα ανταλλαγής 8, απαιτείται απόδοση από 51 κυβικά μέτρα την ώρα. Οι αξονικοί ανεμιστήρες παράγονται με χωρητικότητα 80 κύβους. Ένα τέτοιο απόσπασμα θα αντιμετωπίσει το έργο ακόμη και με περιθώριο. Το φυγόκεντρο μοντέλο συνήθως "κινείται" από 42 έως 100 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

4. Επιλέγοντας έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο από το επίπεδο θορύβου

Είναι σαφές ότι οι κουκούλες είναι θορυβώδεις, αλλά όχι πολύ. Αν θέλετε πολύ ήσυχο - πάρτε το αξονικό μοντέλο από τη γραμμή Silent. Έχουν στο σχεδιασμό που έκανε τη μηχανή στη βάση των σιωπηλών μπλοκ, τα οποία "σβήνουν" το θόρυβο και τις κραδασμούς. Μεταξύ των "ήσυχων" μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο με επίπεδο θορύβου ακόμα και 22 dB.

Η φυγοκέντρηση λειτουργεί πιο δυνατά, επειδή ο στρόβιλος αντλεί αέρα υπό πίεση. Αλλά είναι επίσης θορυβώδες, περίπου τόσο δροσερό όσο ένας υπολογιστής. Δεν σας εμποδίζει να παρακολουθείτε ταινίες, να ακούτε μουσική ή να παίζετε παιχνίδια. Έτσι, ο ανεμιστήρας θα είναι απλώς ένα υπόβαθρο αν βρίσκεστε στο μπάνιο όταν είναι ενεργοποιημένο.

Προσοχή παρακαλώ! Ο θόρυβος είναι δευτερεύον χαρακτηριστικό. Το πιο σημαντικό είναι για τον εκτοπιστή να "οδηγεί" τη σωστή ποσότητα αέρα για ένα καλό μικροκλίμα και να ταιριάζει στο σχεδιασμό εξαερισμού.

5. Ποιος ανεμιστήρας στο μπάνιο ή την τουαλέτα είναι καλύτερο - ανατροφοδότηση σχετικά με πρόσθετα χαρακτηριστικά

Η σύγχρονη τεχνολογία γνωρίζει πολλά και οι ανεμιστήρες απελευθερώνονται με διάφορες πρόσθετες λειτουργίες. Η λίστα περιλαμβάνει:

 • Πρόσθετοι αισθητήρες. Μετρούν την υγρασία ή αντιδρούν στην κίνηση.
 • Χρονοδιακόπτης εκτός λειτουργίας. Ορίζει το χρόνο καθυστέρησης της διακοπής λειτουργίας, τουλάχιστον 2 λεπτά - το πολύ 30.
 • Ενδεικτική λυχνία. Ανάβει όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί.
 • Διακόπτης καλωδίου. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την κουκούλα στη σωστή στιγμή. Για παράδειγμα, όταν κάνετε ντους ή μπάνιο. Δηλαδή, όταν ανάβει το φως στο μπάνιο, ο ανεμιστήρας δεν ξεκινάει αυτόματα.
 • Αυτόματα ρολά. Χρησιμοποιούνται για το κλείσιμο της σχάρας αερισμού αφού ο ανεμιστήρας του καναλιού έχει απενεργοποιηθεί.
 • Βαλβίδα ελέγχου. Κύριο καθήκον του είναι να αποτρέψει τη διείσδυση ξένων μυρωδιών από τον άξονα εξαερισμού.

Σύμφωνα με τους πελάτες μας, τα μοντέλα με τους αισθητήρες υγρασίας και το χρονοδιακόπτη απενεργοποίησης λαμβάνουν τις περισσότερες φορές. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής που εμποδίζει τη διέλευση του αέρα από τον άξονα ή τον αγωγό πίσω στον ανεμιστήρα έχει ήδη γίνει μέρος του σχεδιασμού. Πολύ σπάνια πωλείται ξεχωριστά και θεωρείται μια πρόσθετη επιλογή.

6. Βαθμός προστασίας από την υγρασία

Όλοι οι ανεμιστήρες για το μπάνιο έχουν αυξημένη προστασία από την υγρασία μέσα σε 4-5, η προστασία από σκόνη μπορεί να είναι είτε μηδέν είτε 3-4. Στο δελτίο εξοπλισμού θα αναγράφεται η διεύθυνση IP X4, 34, 44, 45.

Με τα χαρακτηριστικά γνωρίσαμε, τώρα ας μιλήσουμε για την ποικιλία.

Ανεμιστήρες στο μπάνιο και τουαλέτα στον κατάλογο 220pro.ru

Το κατάστημά μας προσφέρει διάσημες και δημοφιλείς μάρκες φαναριών μπάνιου:

Αθόρυβος ανεμιστήρας μπάνιου με βαλβίδα αντεπιστροφής

Όλοι γνωρίζουν εξοπλισμό όπως οπαδοί. Πιο πρόσφατα, μόνο με αυτούς ήταν δυνατή η επίτευξη άνετων συνθηκών στις εγκαταστάσεις σε ζεστό καιρό. Στον σύγχρονο κόσμο, όπου ο συστημικός κλιματισμός είναι τοποθετημένος παντού, αυτές οι συσκευές δεν είναι τόσο δημοφιλείς.

Ανεμιστήρας για μονάδες υγιεινής χωρίς θόρυβο

Η συσκευή είναι ιδανική για τη διευθέτηση του εξαερισμού στο μπάνιο ενός ιδιωτικού σπιτιού ή διαμερίσματος. Η σημερινή ποικιλία προϊόντων δεν δημιουργεί τόσο μεγάλο θόρυβο, σε αντίθεση με τις προηγούμενες τροποποιήσεις.

Οι σημερινοί ανεμιστήρες για το μπάνιο λειτουργούν πραγματικά πραγματικά ήσυχοι.

Για τη διαδικασία της διευθέτησης του εξαερισμού σε ένα ψηλό κτίριο, όπου οι θάλαμοι καυσαερίων χρησιμοποιούνται, σε συνδυασμό με πολλά διαμερίσματα, εμπειρογνώμονες συστήνουν τη χρήση συσκευών για μπάνια με μια βαλβίδα αντεπιστροφής.

Η βαλβίδα δεν επιτρέπει στον αέρα να μετακινηθεί από το διαμέρισμα εξαερισμού πίσω στο δωμάτιο. Η συσκευή θα γίνει μια αξιόπιστη προστασία από τη διείσδυση σκόνης, χνουδιού λεύκας και άλλων μικρών σκουπιδιών από το δρόμο.

Μεταξύ άλλων, ο ανεμιστήρας για το μπάνιο με βαλβίδα αντεπιστροφής δεν θα χάσει την ξένη μυρωδιά από τους γείτονες μέσα στο αεριζόμενο δωμάτιο. Οι κάτοικοι των πολυώροφων σπιτιών γνωρίζουν καλά ότι αν οι γείτονες καπνίζουν στα δικά τους μπάνια, τότε τα διαμερίσματα πάνω από το δάπεδο μυρίζουν καπνό του τσιγάρου.

Μεταξύ των εννοιών της «βαλβίδας ελέγχου» και της «επιστροφής ώσης» υπάρχει μια στενή σχέση. Κατά την τοποθέτηση της κουκούλας πίσω στο δρόμο, το χειμώνα, όταν αποσυνδεθεί, υπάρχει μια σημαντική αντίστροφη ώση. Κάποιος πρέπει να προσαρμοστεί με κάποιο τρόπο, ώστε να μην αφήσει παγωμένο αέρα μέσα στο δωμάτιο. Ο ανεμιστήρας εξαγωγής με βαλβίδα ελέγχου είναι εξαιρετικός σε άλλες περιπτώσεις. Συχνά στο υπόγειο είναι εξοπλισμένα με γυμναστήρια, αρτοποιεία και ακόμη και τμήματα βιβλίων. Η παρουσία υπερβολικής υγρασίας στις εγκαταστάσεις αυτές αποκλείεται, αν και σχηματίζεται.

Η πιο αποτελεσματική και κερδοφόρα λύση σε αυτή την κατάσταση θα είναι η παρουσία μιας βαλβίδας αντεπιστροφής στον ανεμιστήρα εξαγωγής. Είναι απαραίτητο μόνο να κάνετε μια τρύπα κάτω από το ανώτατο όριο του δωματίου και να το φέρετε έξω.

Αρχή λειτουργίας της βαλβίδας αντεπιστροφής

Ο μηχανισμός της βαλβίδας ελέγχου είναι τόσο απλός που η συγκεκριμένη αρχή της δράσης δεν περιγράφεται οπουδήποτε. Και μάταια. Η ιδιαιτερότητα της λειτουργίας της βαλβίδας αντεπιστροφής του ανεμιστήρα αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία. Οι προεξοχές συγκράτησης εγγυώνται μια γωνία κίνησης 90 ° του φύλλου, έτσι ώστε να μην κινείται με κανένα άλλο τρόπο παρά μεταξύ των δύο υποδεικνυόμενων θέσεων. Όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί, το σύστημα ανοίγει, όταν οι λεπίδες είναι κλειστές, η δίοδος εμποδίζεται από το ελατήριο ενός τύπου επιστροφής.

Το κόστος μιας βαλβίδας αντεπιστροφής των 125 mm δεν είναι μικρό και μερικές φορές φτάνει τα 250 ρούβλια. Αυτό, φυσικά, είναι ακριβό για μια ελαφριά πλαστική κατασκευή.

Ο περιορισμός ροής οφείλεται στον άξονα, ο οποίος δεν βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του σωλήνα διακλάδωσης. Μερικές φορές η συναρμολόγηση του στοιχείου λαμβάνει χώρα στην πίσω πλευρά.

Παραλλαγές και τύποι βαλβίδων ελέγχου

Λόγω ορισμένων ιδιοτήτων στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε στρογγυλές βαλβίδες ελέγχου. Οι τροποποιήσεις του νοικοκυριού είναι κατασκευασμένες κυρίως από πλαστικό και έχουν την ακόλουθη κατασκευή:

 • το περίβλημα του αγωγού με τη μορφή ενός κυκλικού τμήματος.
 • Το φύλλο, κάνοντας στροφές στον άξονα, το οποίο είναι ελαφρώς υψηλότερο από τη διάμετρο.
 • Περιορισμός των προεξοχών που τοποθετούνται από ένα ημικύκλιο από το κάτω και το πάνω μέρος.
 • Όταν ο ανεμιστήρας σταματήσει, ενεργοποιείται ένα ελατήριο στρέψης, το οποίο διασφαλίζει ότι το σύστημα επιστρέφει στην αρχική του θέση. Αυτό το τμήμα είναι προαιρετικό.

Έτσι, σύμφωνα με το σχέδιο, το φύλλο είναι τοποθετημένο σε δύο θέσεις:

 1. Στη χαραγμένη μορφή. Σε αυτή τη θέση, το φύλλο είναι κάθετο στο ακροφύσιο και εμποδίζει την κίνηση του αέρα.
 2. Στην ανοιχτή θέση. Στη θέση αυτή, το φύλλο είναι παράλληλο με το ακροφύσιο και πρακτικά δεν παρεμβαίνει στη ροή του αέρα.

Ποικιλία βαλβίδων σύμφωνα με την αρχή της δράσης

Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις τύποι βαλβίδων:

 1. Διαχειρίζεται (χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια ή σε χειροκίνητη λειτουργία).
 2. Αυτο-κλείσιμο (χρησιμοποιώντας ένα ελατήριο).
 3. Παθητικός τύπος (αλλάζοντας τη θέση τους ανάλογα με την κίνηση προς τα εμπρός ή προς τα πίσω).

Στο σχέδιο οικιακής χρήσης, ο ανεμιστήρας εξάτμισης για ένα μπάνιο με βαλβίδα αντεπιστροφής με αυτοκόλλητο χρησιμοποιείται συχνότερα.

Κατά το άνοιγμα του μηχανισμού, ο ανεμιστήρας ξοδεύει ενέργεια, επομένως η απόδοση του συστήματος μειώνεται. Ωστόσο, μόλις ενεργοποιηθεί ο πώμα στα πτερύγια, χάρη στη δράση του ελατηρίου, κλείνει η βαλβίδα ελέγχου. Αυτό εξασφαλίζει τέλεια στεγανοποίηση. Ωστόσο, δυσάρεστες μυρωδιές από τους γείτονες δεν θα διεισδύσουν στο διαμέρισμα.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο μηχανισμός αυξάνει τον θόρυβο του ανεμιστήρα. Η απόδοση του κάθε κινητήρα είναι πιο δυνατή με την αύξηση της αντίστασης.

Και κάποιες πληροφορίες για άλλους τύπους βαλβίδων. Οι μηχανισμοί βαλβίδων που ελέγχονται από τον ηλεκτρισμό είναι μια εξαιρετική διέξοδος εάν απαιτείται πλήρης αυτοματοποίηση ενός μεγάλου κτιρίου. Σε αυτόν τον τύπο μηχανισμού μπορεί να εξοπλιστεί με δείκτες γωνιά πτερύγια τους κατάσταση και σε μια απόσταση για να παρακολουθήσετε τις απομακρυσμένες θέσεις εργοστάσιο ή την αποθήκη. Αυτή η επιλογή είναι η πλέον κατάλληλη για την παρακολούθηση της στάθμης της υγρασίας, της μούχλας ή της μούχλας. Προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος της βροχής έξω, το δωμάτιο δεν είναι γεμάτη με ένα κρύο, η οποία σίγουρα θα συνέβαλαν στη διαμόρφωση της συμπύκνωσης.

Σε χώρους όπου βασίζεται η βαρύτητα εδάφους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα τρίτο είδος παθητικού τύπου βαλβίδων αντεπιστροφής. Οι ιδιότητες βαρύτητας συμβάλλουν στην κατάρρευση των φυλλαδίων. Παρόμοια σχέδια είναι επίσης κατάλληλα για εγκαταστάσεις κουζίνας, αλλά όχι τόσο δημοφιλή.

Μια τέτοια συσκευή χρησιμοποιείται στην καθημερινή ζωή.

Έτσι, οι βιομηχανικές τροποποιήσεις των ανεμιστήρων της RSK της εταιρείας Shuft είναι εξοπλισμένες με δύο πόρτες με ελατήριο, η διάταξη των οποίων είναι προσανατολισμένη στον άξονα διαμέτρου.

Κάθε φύλλο είναι ημικυκλικό με κοινή άκρη. Με τη βοήθεια ενός ελατηρίου, το σύστημα επιστρέφει στην κλειστή θέση με τον ανεμιστήρα απενεργοποιημένο. Στην ανοιχτή τους μορφή, τα δύο πτερύγια βρίσκονται ακριβώς στο κέντρο, σε ένα παράλληλο με τον άξονα του αγωγού. Στις σελίδες του Διαδικτύου των κατασκευαστών δεν υπάρχουν μεγέθη, ωστόσο η συσκευή είναι μάλλον ογκώδης. Το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή είναι γαλβανισμένος σίδηρος.

Η πιο ασυνήθιστη εμφάνιση των βαλβίδων καναλιού πτερυγίων, που είναι η πύλη, ενσωματωμένο στον αγωγό χάλυβα. Εφαρμόζεται σε χώρους παραγωγής για να αποφευχθεί η βροχή και το κρύο.

Η πέταλα βαλβίδα της τουλίπας ονομάζεται επίσης αδρανειακό τρίψιμο. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν συναντήσει κάτι παρόμοιο στην κουζίνα μας.

Ο ανεμιστήρας εξαγωγής με βαλβίδα ελέγχου είναι στρογγυλός και ορθογώνιος σε διατομή. Ένα ευρέως γνωστό είδος είναι η στρογγυλή βαλβίδα πεταλούδας. Σε εμφάνιση μοιάζουν με δύο πέταλα, στον άξονα του οποίου το τμήμα της βαλβίδας διαιρείται στο μισό. Λόγω των πετάλων, ο αέρας μπορεί να κινηθεί μόνο προς μία κατεύθυνση. Τα πέταλα κλείνουν όταν η ροή αέρα αρχίζει να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Δομή της βαλβίδας αντεπιστροφής

Ένα ορθογώνιο πλαίσιο πάνω στο οποίο διατάσσονται οι λεπίδες οριζόντια. Ανοίγουν από την κίνηση του αέρα στον ανεμιστήρα και όταν η παροχή αέρα σταματά, καλύπτονται υπό τη δράση της δικής τους μάζας. Λόγω αυτού, αυτές οι βαλβίδες πέτου ονομάζονται βαλβίδες βαρύτητας. Ένας παρόμοιος ανεμιστήρας θα λειτουργήσει επίσης στην κουζίνα και το μπάνιο, αλλά θα πρέπει να έχει πολλή δύναμη.

Πώς να επιλέξετε το σωστό μοντέλο

Κατά την επιλογή ενός μοντέλου ανεμιστήρα, προτιμάται ο προτιμώμενος κατασκευαστής. Ειδικότερα, αξίζει να δείξει ενδιαφέρον για τους οπαδούς του μπάνιου από την εταιρεία Vents.

Σε αυτή την τροποποίηση παρέχονται οι ακόλουθες λειτουργίες:

 1. Οι ανεμιστήρες θορύβου για το μπάνιο είναι σχεδιασμένοι για μικρά δωμάτια.
 2. Η εγκατάσταση των μοντέλων είναι δυνατή με το κανονικό μέγεθος του αγωγού.
 3. Μπορείτε να επιλέξετε μια συσκευή για τοποθέτηση σε τοίχο ή οροφή.
 4. Το σώμα της δομής είναι κατασκευασμένο από πλαστικό ABS, το οποίο χαρακτηρίζεται από αυξημένη αντοχή.
 5. Οι ανεμιστήρες έχουν χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 6. Είναι δυνατό να εξοπλιστεί η μηχανή με δείκτες κίνησης και υγρασίας, καθώς και χρονοδιακόπτη.

Με το εμπορικό σήμα VENTS παράγουν ανεμιστήρες για το μπάνιο με βαλβίδα αντεπιστροφής.

Οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με βολικούς διακόπτες στο καλώδιο.

Οι ανεμιστήρες είναι εξοπλισμένοι με κινητήρες χαμηλής τάσης (περίπου 12 V), ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια σε κτίρια με υψηλό επίπεδο υγρασίας.

Μερικά ειδικά χαρακτηριστικά κατά τη συναρμολόγηση

Σε κάθε μπάνιο υπάρχει ένας εξαερισμός, πριν από την τοποθέτηση ο ανεμιστήρας πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην κατάστασή του. Με μπλοκαρισμένο άνοιγμα εξαερισμού, ο εξοπλισμός δεν λειτουργεί κανονικά. Μην μειώσετε σημαντικά τη διάμετρο του τμήματος του εξαερισμού. Οι ανεμιστήρες εξάτμισης τοποθετούνται επίσης πάνω από τη σόμπα. Οι ατμοί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος θα αφαιρεθούν από το δωμάτιο.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εργασίας, η βαλβίδα ελέγχου εμποδίζει την κίνηση του αέρα επιστροφής στο σύστημα εξαερισμού. Αφού απενεργοποιήσετε τον απορροφητήρα, ο αέρας από το δρόμο δεν πρέπει να εισέλθει στο δωμάτιο.

Ειδικά το χειμώνα. Η επιστροφή αέρα με βαλβίδα αντεπιστροφής δεν είναι δυνατή και, επιπλέον, είναι μια αξιόπιστη προστασία από την εισροή σκόνης, χνούδι και έντομα. Συχνά στα διαμερίσματα των πολυώροφων κτιρίων υπάρχουν ξένες μυρωδιές από γείτονες από κάτω. Αυτό το γεγονός είναι εύκολο να εξηγηθεί από τον κάθετα κοινό αερισμό. Μην τοποθετείτε τον ανεμιστήρα του μπάνιου για το μπάνιο με μια βαλβίδα αντεπιστροφής, μπορείτε να μυρίζετε από καιρό σε καιρό στο μπάνιο σας.

Με τον εγχώριο ανεμιστήρα της βαλβίδας ελέγχου, είναι δυνατόν να αποφευχθεί η διείσδυση ξένων οσμών τόσο στις λειτουργίες ενεργοποίησης όσο και εκτός λειτουργίας. Μπορείτε να αγοράσετε αυτούς τους οπαδούς στα τμήματα του κτιρίου ή στο Διαδίκτυο. Από ένα ευρύ φάσμα ποικιλιών μπορείτε να επιλέξετε τον εαυτό σας έναν κατάλληλο ανεμιστήρα. Με τη βοήθεια της διαδικασίας αναγκαστικής εναλλαγής αέρα, το πρόβλημα της υψηλής υγρασίας επιλύεται αρκετά γρήγορα. Όταν εγκαθιστάτε ανεμιστήρες εξοπλισμένους με δείκτες για μπάνια, μην ανησυχείτε για την εξοικονόμηση ενέργειας, επειδή η συσκευή θα λειτουργεί μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Ανεβείτε στην τουαλέτα - μην πείτε υγρασία!

Ο ανεμιστήρας εξάτμισης για την τουαλέτα είναι ένα υποχρεωτικό στοιχείο στην εποχή μας, διότι με τη βοήθεια του το δωμάτιο διατηρεί τη βέλτιστη υγρασία και αφαιρεί τις δυσάρεστες μυρωδιές. Αλλά, για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα, θα πρέπει πρώτα να επιλέξετε τον εξοπλισμό με τις βέλτιστες παραμέτρους και δεύτερον, να το εγκαταστήσετε σωστά. Πρόκειται για αυτές τις πτυχές που θα συζητήσω σε αυτήν την αναθεώρηση.

Στη φωτογραφία: το δίκτυο συναλλαγών παρουσιάζει μια τεράστια ποικιλία επιλογών ανεμιστήρων

Χαρακτηριστικά επιλογής και εγκατάστασης

Ας δούμε πώς να επιλέγουμε ένα ποιοτικό και αξιόπιστο προϊόν και πώς να το συνδέσουμε για να εξασφαλίσουμε τη μέγιστη λειτουργική ασφάλεια και αποδοτικότητα. Κάθε παράγοντας είναι πολύ σημαντικός, διαβάστε προσεκτικά αυτή την ενότητα.

Τι να ψάξει κατά την αγορά

Εάν κάνετε όλη την εργασία μόνοι σας, θα πρέπει να ασχοληθείτε με τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού του εξοπλισμού για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή. Βασιστείτε στη συμβουλή των πωλητών, δεν συμβουλεύω για τους ακόλουθους λόγους: συχνά οι γνώσεις τους περιορίζονται στην ποικιλία του καταστήματος, προσπαθούν συχνά να πωλούν αγαθά αγαθών ή επιλογές που είναι υπερβολικά ακριβά.

Πρώτα απ 'όλα, θα μιλήσω για τους τύπους κατασκευής, υπάρχουν μόνο δύο από αυτούς:

 • Αξονικοί ανεμιστήρες - ο πιο συνηθισμένος τύπος προϊόντων στην εποχή μας, μέσα στο κέλυφος των ρουλεμάν είναι μια μονάδα εργασίας, η οποία, λόγω της περιστροφής των λεπίδων, αφαιρεί αέρα από το δωμάτιο. Το κύριο πλεονέκτημα είναι μια χαμηλή τιμή, το κύριο μειονέκτημα είναι η μείωση της απόδοσης σε σχέση με την αντίσταση, δηλαδή εάν ζείτε στους χαμηλότερους ορόφους του ψηλού ορόφου, η πραγματική απόδοση δεν θα υπερβαίνει το 10% των δηλωμένων.

Η συσκευή ενός ποιοτικού αξονικού ανεμιστήρα

 • Φυγοκεντρικές επιλογές διαφέρουν σχεδιασμός, σε αυτούς αντί για το συνηθισμένο βιδωτό αέρα αφαιρείται μέσω ενός τροχού με λεπίδες. Η πραγματική απόδοση είναι 2-3 φορές χαμηλότερη από ό, τι στον πρώτο τύπο, αλλά οι απώλειες ισχύος με αντίσταση είναι ελάχιστες. Ένας τέτοιος ανεμιστήρας θα είναι αποτελεσματικός ακόμα και στον πρώτο όροφο του κτιρίου των δώδεκα ορόφων, οπότε αν χρειάζεστε εξοπλισμό στο διαμέρισμα, τότε σας συμβουλεύω να δώσετε προσοχή σε αυτή την ομάδα προϊόντων.

Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες - μια πιο παραγωγική επιλογή

Το ζήτημα του ποιο ανεμιστήρα πρέπει να επιλυθεί κατά τη διάρκεια των εργασιών επισκευής στην τουαλέτα, δεδομένου ότι αργότερα η εργασία θα γίνει πιο περίπλοκη λόγω του γεγονότος ότι το φινίρισμα δεν μπορεί να υποστεί βλάβη. Είναι σημαντικό να αποφασίσετε αρχικά ποια επιλογή εγκατάστασης είναι πιο βολική στην περίπτωσή σας, υπάρχουν δύο λύσεις:

 • Φορτίο ανεμιστήρα - μια γνωστή σε όλους επιλογή. Σε αυτό, το μηχανικό τμήμα είναι κρυμμένο στον άξονα εξαερισμού, και στο εξωτερικό υπάρχει μια επένδυση με διακοσμητικό πλέγμα. Πλέον, η λύση αυτή είναι ότι η διαδικασία εγκατάστασης είναι αρκετά απλή και διαρκεί λίγο χρόνο και μπορεί να θεωρηθεί ως μειονέκτημα ότι κατά τη διαδικασία, σε κάθε περίπτωση θα ακουστεί θόρυβος σε high-end μοντέλα, είναι μικρότερη σε φθηνή - περισσότερο?
 • Κανάλι fan - μια πιο ορθολογική λύση κατά τη γνώμη μου. Αν και είναι κάπως πιο δύσκολο να το θέσουμε, είναι πολύ μικρότερο λόγω της θέσης του. Επιπλέον, οι επιλογές αυτές έχουν υψηλότερες επιδόσεις και είναι πιο αξιόπιστες και ανθεκτικές από μόνα τους (κατέληξα στο συμπέρασμα αυτό από προσωπικές παρατηρήσεις).

Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας αγωγών - ισχυρή και αθόρυβη έκδοση

Εάν ζείτε σε ένα διαμέρισμα, δεν είναι κατά τη γνώμη σας ότι μπορείτε να πάρετε ξένες μυρωδιές από τα κάτω ορόφους μέσω του κοινού αγωγού αερισμού σας. Για να αποφύγετε αυτό, σας συμβουλεύω να αγοράσετε ανεμιστήρα με βαλβίδα αντεπιστροφής για την τουαλέτα ή το μπάνιο.

Κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι: όταν το σύστημα δεν λειτουργεί, η είσοδος εντός της κοιλότητας καλύπτεται με ένα λεπτό κουρτίνα, και όταν ο διακόπτης συμβαίνει, τη ροή του αέρα και κάμπτει πηγαίνει ελεύθερα εξαερισμού.

Ένα τέτοιο απλό στοιχείο αποκλείει την είσοδο ξένων οσμών στο δωμάτιο

Εάν έχετε αποφασίσει για τον τύπο της κατασκευής, τότε μπορείτε να πάτε για τη σωστή επιλογή. Το κυριότερο είναι να μην κάνετε λάθος όταν επιλέγετε και αγοράζετε μια ποιοτική και αξιόπιστη επιλογή. Θα σας πω ποιοι παράγοντες θα πρέπει να δώσετε προσοχή για να βρείτε την καλύτερη λύση:

Ο ανεμιστήρας μπορεί να τοποθετηθεί σε μανίκια ή ρουλεμάν. Η δεύτερη επιλογή είναι πολύ προτιμότερη, είναι τόσο ασφαλέστερη όσο και πιο ανθεκτική.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις συστάσεις θα σας εξοικονομήσει από το ερώτημα πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο και την τουαλέτα, πρέπει να γνωρίζετε τον τύπο κατασκευής που είναι απαραίτητο και τη διάμετρο του άξονα εξαερισμού.

Οι διαστάσεις μπορεί να είναι διαφορετικές, επειδή η διάμετρος των ορυχείων σε σπίτια και διαμερίσματα μπορεί να διαφέρει

Επισκόπηση των κύριων παραγωγών

Όσον αφορά τα προϊόντα που παρουσιάζονται στην αγορά, ο αγοραστής μπορεί να έχει προβλήματα στην επιλογή λόγω της τεράστιας ποικιλίας προϊόντων. Θα μιλήσω για τις επιλογές που έχουν αποδειχθεί από τη θετική πλευρά και απολαμβάνουν μια άξιζε δημοτικότητα μεταξύ των αγοραστών.

Θα ξεκινήσω με τη μάρκα "Vents", η οποία προσφέρει αρκετά ευρύ φάσμα τροποποιήσεων, οι κύριες ομάδες προϊόντων είναι οι εξής:

 • Οι αξονικοί ανεμιστήρες διαφέρουν σε μια ποικιλία σχεδίων και καλών τεχνικών δεικτών, καθώς για την τιμή, ανάλογα με το εμπορικό σήμα, το προϊόν θα σας κοστίσει 650 έως 2800 ρούβλια. Τα μοντέλα χωρίς θόρυβο αξίζουν ιδιαίτερη προσοχή, το κόστος τους είναι περίπου 1600-2000 ρούβλια.

Το μοντέλο "Vents 100 Quiet" είναι χαμηλού θορύβου και εξοικονόμησης ενέργειας, με ισχύ μόνο 7,5 W με χωρητικότητα 97 κυβικά μέτρα ανά ώρα

 • Οι φυγοκεντρικές παραλλαγές καναλιών είναι κατάλληλες για τους κάτω ορόφους των ουρανοξυστών και χώρους όπου η αντίσταση στο σύστημα εξαερισμού είναι υψηλή. Το κόστος του προϊόντος ανάλογα με την ικανότητα μπορεί να είναι από 2900 έως 5000 ρούβλια.

Φυγοκεντρικές επιλογές - πιο ισχυρό τύπο ανεμιστήρων

Τα προϊόντα της Doment διακρίνονται από δημοκρατικές τιμές και καλούς δείκτες απόδοσης, θα διαιρέσω όλα τα προϊόντα σε δύο ομάδες:

 • Οι αξονικοί ανεμιστήρες έχουν ένα σχετικά ελκυστικό σχέδιο, ενώ το κόστος τους, ανάλογα με το μοντέλο, κυμαίνεται από 650 έως 1000 ρούβλια. Ταυτόχρονα, η ποιότητα πληροί όλα τα πρότυπα, τέτοια σχέδια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε οποιοδήποτε τύπο χώρων.
 • Οπαδοί αεραγωγών αυτού του κατασκευαστή και θα σας κοστίσει από 380 έως 650 ρούβλια. Αυτή είναι μια από τις πιο δημοσιονομικές επιλογές, αλλά η απόδοση του σχεδιασμού θα είναι ακόμη υψηλότερη από αυτή των αξονικών μοντέλων, λόγω του ότι το σύστημα βρίσκεται στον άξονα εξαερισμού.

Οι ανεμιστήρες καναλιών έχουν συμπαγείς διαστάσεις και υψηλή ισχύ

Η πολωνική εταιρεία "Equation" προσφέρει ανεμιστήρες οροφής με κομψό σχεδιασμό και χαμηλό επίπεδο θορύβου. Η εμφάνιση των προϊόντων πληροί τα υψηλότερα πρότυπα, το κόστος κυμαίνεται από 1000 έως 3000 ρούβλια.

Ένας ανεμιστήρας με πίνακα από ανοξείδωτο χάλυβα θα σας κοστίσει 2000 ρούβλια

Η ισπανική μάρκα "SATA" προσφέρει ποιοτικό και αξιόπιστο εξοπλισμό που έχει ελκυστική εμφάνιση και καλά χαρακτηριστικά απόδοσης. Αξονικές τροποποιήσεις θα σας κοστίσει στο ποσό των 1600 έως 7000, και το κανάλι θα κοστίσει κατά μέσο όρο 4 έως 7 χιλιάδες ρούβλια.

Οι ευρωπαίοι κατασκευαστές δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο σχεδιασμό

Μια άλλη ισπανική μάρκα, η οποία είναι πολύ δημοφιλής στη χώρα μας - "Silent", τα προϊόντα αυτής της εταιρείας είναι της υψηλότερης ποιότητας και αξιοπιστίας, αλλά και η τιμή είναι πολύ υψηλότερη από τις συνήθεις επιλογές. Έτσι, τα εναέριδα μοντέλα θα σας κοστίσει από 2 έως 7 χιλιάδες, και οι τροποποιήσεις καναλιών μπορεί να κοστίσει από 6 έως 50 χιλιάδες.

Το μοντέλο "Silent Barcelona Design" μοιάζει περισσότερο με ένα παράθυρο από βιτρό παρά ένα ανεμιστήρα

Η εταιρεία "Ballu" παράγει πολύ υψηλής ποιότητας και αξιόπιστους, αλλά ταυτόχρονα φθηνούς οπαδούς. Το μέσο κόστος ποικίλλει από 1200 έως 2600 ρούβλια. Από τον εαυτό μου θέλω να σημειώσω ότι αυτή η επιλογή είναι μία από τις καλύτερες όσον αφορά την αναλογία των συντελεστών ποιότητας-τιμής.

"Ballu" - μια καλή λύση για κάθε μπάνιο

Μια άλλη εταιρεία που δεν μπορεί να αγνοηθεί είναι η Electrolux. Αυτός ο σουηδός κατασκευαστής παράγει ένα ευρύ φάσμα οικιακών συσκευών υψηλής ποιότητας, συμπεριλαμβανομένων των ανεμιστήρων. Το κόστος τους, ανάλογα με το εμπορικό σήμα και την παραγωγική ικανότητα, κυμαίνεται από 1.600 έως 8.000 ρούβλια.

Τα προϊόντα της εταιρείας "Electrolux" δεν χρειάζονται ειδικές αναπαραστάσεις

Εγκατάσταση

Τώρα θα καταλάβουμε πώς να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα στην τουαλέτα, η εργασία δεν είναι δύσκολη, ωστόσο, οι οδηγίες εγκατάστασης πρέπει να τηρούνται πολύ προσεκτικά, επειδή οι εργασίες σχετίζονται με ηλεκτρικό εξοπλισμό. Πρώτον, πρέπει να προσδιορίσετε τον τύπο της σύνδεσης, υπάρχουν οι ακόλουθες επιλογές:

 • Εάν ο σχεδιασμός παρέχει χρονοδιακόπτη, τότε το σύστημα συνδέεται σύμφωνα με το παρακάτω διάγραμμα. Η τροφοδοσία του χρονοδιακόπτη παρέχεται από το φωτιστικό, έτσι ώστε το σύστημα να ανάβει μετά από ορισμένο χρόνο ή ταυτόχρονα με την ένταξη του φωτός. Αυτή η επιλογή είναι βολική για χρήση, αλλά μερικές φορές πρέπει να απενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα και να τον ενεργοποιήσετε, κάτι που είναι δύσκολο για το αυτόματο σύστημα.

Έτσι φαίνεται το σχέδιο σύνδεσης - όλα είναι αρκετά απλά και εύκολα

 • Μπορείτε να κάνετε το ίδιο σύστημα, αλλά συνειδητοποιήστε τη δυνατότητα ενεργοποίησης με ένα διακόπτη. Πρέπει να εγκατασταθεί στην τουαλέτα σε απόσταση από το άτομο. Η λύση αυτή είναι βολική λόγω του γεγονότος ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τον εαυτό σας το σύστημα, αλλά αν δεν αγγίξετε τον διακόπτη, θα λειτουργήσει χωρίς την παρέμβασή σας.
 • Η απλούστερη, αλλά και η πιο αξιόπιστη επιλογή - ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του εξοπλισμού σας. Και πάλι, η διαχείριση πρέπει να πραγματοποιείται απευθείας από την τουαλέτα, η οποία είναι σημαντική για την πρόβλεψη των τελειωτικών εργασιών και την εγκατάσταση του διακόπτη εκ των προτέρων.

Απλούστερη αυτή η επιλογή σύνδεσης απλά δεν υπάρχει

 • Μία βελτιωμένη όψη του εξοπλισμού που περιγράφηκε παραπάνω είναι ένας σχεδιασμός στον οποίο υπάρχει ένας ρελαί χρόνου. Δηλαδή, η συμπερίληψη γίνεται με το χέρι, και το κλείσιμο αυτόματα μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι πολύ βολικό, γιατί, όπως δείχνει η πρακτική, πολλοί άνθρωποι ξεχνούν να απενεργοποιήσουν τον ανεμιστήρα και μπορούν να λειτουργούν σχεδόν καθημερινά.

Η καθυστέρηση απενεργοποίησης μπορεί να πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα, αρκεί να συνδεθεί ο ηλεκτρονόμος σύμφωνα με το παραπάνω σχήμα

Υπάρχουν και άλλες επιλογές, αλλά δεν έχει νόημα να τις περιγράψουμε χωριστά, επειδή συνδέονται με παρόμοιο τρόπο, απλά στο σχεδιασμό υπάρχουν πρόσθετα στοιχεία: αισθητήρας υγρασίας, αισθητήρας θερμοκρασίας, αισθητήρας κίνησης. Στην τουαλέτα συνιστάται να χρησιμοποιείτε μόνο την τελευταία επιλογή, τα πρώτα είναι κατ 'αρχήν άχρηστα.

Η αυτοεγκατάσταση περιλαμβάνει διάφορα βασικά βήματα:

 • Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να απενεργοποιήσετε το δίκτυο. Το σύνολο του συστήματος ή ένα τμήμα του που είναι υπεύθυνο για την τουαλέτα είναι απλά απενεργοποιημένο. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε εάν ο ηλεκτρισμός είναι απενεργοποιημένος, αλλά εάν έχετε συγχέεται κάτι, το αποτέλεσμα δεν θα είναι το πιο ευχάριστο.
 • Στη συνέχεια, θα πρέπει να φροντίσετε για το φωτισμό του χώρου εργασίας. Τις περισσότερες φορές στην τουαλέτα δεν υπάρχουν παράθυρα, και όταν απενεργοποιείτε το φως, δεν μπορείτε να δουλέψετε χωρίς φακό. Πολλοί ξεχνούν αυτή την πτυχή και ως εκ τούτου πρέπει να δουλεύουν στο σκοτάδι ή να αναζητούν επειγόντως φακό από τους γείτονες ή το δικό τους ντουλάπι.
 • Πριν την εγκατάσταση του ανεμιστήρα εξάτμισης, πρέπει να φέρετε το δίκτυο τροφοδοσίας σε αυτό. Ιδανικό - από το κουτί σύνδεσης, όπου μπορείτε να κάνετε μια καλύτερη σύνδεση και να εκτελέσετε ένα καλώδιο για τη διέξοδο. Αν το φινίρισμα γίνεται, τότε ο άλλος τρόπος, αλλά να συνδεθεί με το λαμπτήρα να κάνει, θα πρέπει να τροφοδοτείται από τη λάμπα, συνήθως που στο τελείωμα της οροφής (αν γύψο, θα πρέπει να βάλετε ένα καλωδιακό κανάλι)?

Όλες οι συνδέσεις γίνονται μέσω μαξιλαριών, οι περιστροφές και η ηλεκτρική ταινία δεν επιτρέπονται

 • Εάν το σύστημα αρχίσει να λειτουργεί όταν ανάβει το φως, τότε είναι απαραίτητο να οδηγήσετε το κύκλωμα μέσω ενός λαμπτήρα, το λεπτομερές σχέδιο είναι παραπάνω.
 • Αν η εγκατάσταση βρίσκεται στο ορυχείο, είναι σημαντικό να εντοπίσετε τη δομή τόσο σφιχτά όσο και αξιόπιστα. Αν δεν θέλετε να περάσετε αυτή τη χρονοβόρα διαδικασία, η καλύτερη λύση είναι να αφαιρέσετε το σωλήνα έξω, έναν ανεμιστήρα ενσωματωμένο και μια εισαγωγή αέρα τοποθετείται στο τέλος.

Η επιλογή για το πώς να τοποθετήσετε έναν ανεμιστήρα αγωγών, το σύστημα στη συνέχεια κλείνει από ένα ανώτατο όριο δέρμα

 • Αν έχετε έκδοση με διακόπτη, μην ξεχάσετε να το συνδέσετε. Παρόλο που σε αυτή την περίπτωση θα σας συμβούλευα να υλοποιήσετε μια σύνδεση με ένα καλώδιο, υπάρχει μια αλυσίδα στο σχεδιασμό εναέριας χρήσης, που σπρώχνει με την οποία ενεργοποιείτε το σύστημα. Αυτός ο σχεδιασμός είναι πολύ πιο εύκολος στη σύνδεση, επειδή χρειάζεται μόνο να συνδέσετε τον ανεμιστήρα με το δίκτυο και δεν χρειάζεται να οδηγείτε το καλώδιο μέσω διακόπτη ή λαμπτήρα.

Ένα καλώδιο μπορεί να έχει μεγάλο μήκος, οπότε ο καθένας μπορεί να ενεργοποιήσει το σύστημα

Αφήστε ένα καλώδιο τροφοδοσίας έτσι ώστε εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να τραβήξετε τον ανεμιστήρα για έλεγχο και συντήρηση, χωρίς να καταστραφεί η σύνδεση.

 • Αφού συνδέσετε τη δομή με έναν από τους τρόπους, πρέπει να εκτελέσετε έλεγχο συστήματος. Για να το κάνετε αυτό, ενεργοποιήστε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και δοκιμάστε έναν ανεμιστήρα, εάν όλα λειτουργούν όπως αναμένεται, τότε η εργασία μπορεί να συνεχιστεί. Εάν ο σχεδιασμός δεν λειτουργεί καθόλου ή δεν λειτουργεί όπως πρέπει, τότε το πρόβλημα αναζητείται, μπορεί να είναι λανθασμένη σύνδεση ή κακή επαφή σε οποιαδήποτε σύνδεση.
 • Όσο για τον καθορισμό του στοιχείου, μπορεί να υπάρχουν δύο επιλογές. Αν το σώμα είναι συμπαγές, εφαρμόζονται στο οπίσθιο μέρος του πλαισίου τα υγρά καρφιά, μετά τα οποία ο σχεδιασμός έχει τοποθετηθεί και πιεσθεί σφιχτά. Αν ο σχεδιασμός έχει ένα πλαίσιο στερέωσης στο οποίο ο ανεμιστήρας κάνει κλικ, τότε πρώτα πρέπει να το κολλήσετε και στη συνέχεια απλά τοποθετήστε την κύρια μονάδα στη θέση του.

Τα καρφιά υγρών καθορίζουν καλά τον ανεμιστήρα

Συμπέρασμα

Προσπαθείτε πάντα να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή - χωρίς θόρυβο με βαλβίδα ελέγχου και χρονοδιακόπτη. Δεν είναι απαραίτητο να εξοικονομήσετε την ποιότητα και την άνεση, είναι καλύτερο να αγοράσετε μια πιο αξιόπιστη επιλογή. Φυσικά, η σωστή εγκατάσταση είναι εξίσου σημαντική, επομένως παρακολουθήστε το βίντεο σε αυτό το άρθρο, η διαδικασία εμφανίζεται σαφώς, αν δεν καταλαβαίνετε κάτι - κάνετε ερωτήσεις στα σχόλια.

Ανεμιστήρες καυσαερίων για μπάνια και τουαλέτες (35 φωτογραφίες): βασικά βήματα εγκατάστασης

Για να εξασφαλιστεί ότι υπάρχει καθαρός και καθαρός αέρας στα μπάνια και δεν υπάρχει μούχλα στους τοίχους, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί καλός αερισμός. Τα φυσικά συστήματα εξαερισμού δεν αντιμετωπίζουν πάντα την εργασία, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί από τους ανεμιστήρες εξαγωγής για μπάνια και τουαλέτες.

Κατά κανόνα, στα αστικά διαμερίσματα χρησιμοποιούνται φυσικά συστήματα εξαερισμού. Ωστόσο, λόγω της διαδεδομένης διανομής μονωτικού γυαλιού και της επιθυμίας κάποιων κατοίκων να "απομονωθούν" από τους γείτονές τους, εμποδίζοντας τους αεραγωγούς, τα συστήματα που κατασκευάστηκαν κατά την κατασκευή του σπιτιού παύουν να λειτουργούν.

Ένας άλλος λόγος για την αναποτελεσματικότητα του φυσικού αερισμού είναι η μόλυνση των καναλιών, ως αποτέλεσμα της οποίας ο αέρας απλώς δεν μπορεί να εισέλθει στο διαμέρισμα.

Ένας ανεμιστήρας μπορεί να είναι ένας ανεμιστήρας για το μπάνιο. Πράγματι, στο μπάνιο, καθώς και στην κουζίνα και στην τουαλέτα, η εισροή καθαρού αέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Για να ελέγξετε εάν το φυσικό σύστημα εξαερισμού λειτουργεί στο μπάνιο, πρέπει να εκτελέσετε μια απλή δοκιμή.

Για να το κάνετε αυτό, πάρτε ένα κομμάτι χαρτί και το εφαρμόστε στη σχάρα.

Κάτω από την κανονική λειτουργία του συστήματος, το φύλλο θα "κολλήσει" στο δίκτυο, δηλαδή θα κρατηθεί από το ρεύμα αέρα.

Σε περίπτωση κακής αερισμού, το φύλλο δεν θα διατηρηθεί.

Έλεγχος του φυσικού βυθίσματος του εξαερισμού

Είναι αλήθεια ότι πρέπει να θυμόμαστε ότι ακόμη και ένα σωστά λειτουργικό σύστημα φυσικού αερισμού δεν ανταποκρίνεται πάντοτε στην αποστολή που του έχει ανατεθεί, δεδομένου ότι η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στη διαφορά των θερμοκρασιών στο δωμάτιο και στο δρόμο.

Έτσι, για παράδειγμα, το καλοκαίρι, όταν η θερμότητα στο δρόμο, ο αερισμός πρακτικά δεν λειτουργεί. Επομένως, το παράδειγμα εγκατάστασης ενός ανεμιστήρα εξάτμισης είναι μια εξαιρετική επιλογή ακόμη και αν το σπίτι είναι καινούργιο και το σύστημα εξαερισμού λειτουργεί σωστά.

Γιατί πρέπει να αερίζω το μπάνιο;

Τα τυπικά μπάνια έχουν μια μικρή περιοχή. Όταν βγάζουμε μπάνιο ή ντους, το δωμάτιο γεμίζει αμέσως με ατμό. Απουσία ανταλλαγής αέρα, η υγρασία εγκαθίσταται στους τοίχους και την οροφή, που προκαλεί αλλοίωση του μπάνιου, και στους τοίχους υπάρχουν αηδιαστικές μαύρες κηλίδες - μύκητες μούχλας.

Παράδειγμα εγκατάστασης ανεμιστήρα εξαγωγής

Στο μπάνιο, κατά κανόνα, δεν υπάρχει παράθυρο. Ως εκ τούτου, ο μόνος τρόπος παροχής καθαρού αέρα είναι τα συστήματα εξαερισμού.

Οι οικοδόμοι κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού πρέπει να σχεδιάσουν έναν φυσικό αεραγωγό, αλλά εάν δεν είναι αρκετά αποτελεσματικό, αξίζει να εγκαταστήσετε επιπλέον ανεμιστήρα εξαερισμού ανεμιστήρων για μπάνια.

Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα;

Κατά την επιλογή μιας κουκούλας, εξετάστε τους ακόλουθους παράγοντες:

 • Αριθμός ατόμων που ζουν στο διαμέρισμα?
 • Η περιοχή του αεριζόμενου δωματίου.

Εξαεριστήρας για μπάνια

Για να εξοικονομήσετε ενέργεια, αξίζει να επιλέξετε μοντέλα που έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν την ισχύ και, εάν είναι απαραίτητο, να απενεργοποιούν τη συσκευή.

Μετά από όλα, αν δεν υπάρχει κανείς στο διαμέρισμα κατά τη διάρκεια ολόκληρης της εργάσιμης ημέρας, δεν έχει νόημα να κρατά τη συσκευή ενεργοποιημένη.

Πολύ βολικοί ανεμιστήρες για το μπάνιο για τον απορροφητήρα, οι οποίοι είναι εξοπλισμένοι με ένα χρονοδιακόπτη. Στην περίπτωση αυτή, η συσκευή θα λειτουργήσει μόνο για ορισμένο χρονικό διάστημα, για παράδειγμα, μέσα σε 30 λεπτά, αφού το άτομο έχει εγκαταλείψει το μπάνιο. Πολύ βολικά όργανα εξοπλισμένα με αισθητήρα υγρασίας.

Σε αυτή την περίπτωση, το σύστημα θα ενεργοποιηθεί αυτόματα, εάν ξεπεραστεί ένα ορισμένο επίπεδο αέρα στον αέρα. Δεδομένου ότι το μπάνιο χρησιμοποιεί συνεχώς νερό, είναι επιθυμητό να αποκτήσετε την κουκούλα, στην απόδοση, προστατεύοντας τη συσκευή από πιτσιλιές.

Όταν εξοπλίζεται ο εξαερισμός σε ένα πολυώροφο κτίριο, στο οποίο χρησιμοποιούνται συνηθισμένοι αγωγοί εξαγωγής για πολλά διαμερίσματα, αξίζει να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα λουτρών με βαλβίδα αντεπιστροφής.

Η βαλβίδα είναι απαραίτητη για να αποφευχθεί η ροή ανάστροφου αέρα από τον αγωγό εξαερισμού στο διαμέρισμα. Αυτή η συσκευή θα προστατεύει το δωμάτιο από την εισροή σκόνης δρόμου, χνούδι λεύκας και άλλα δευτερεύοντα συντρίμμια.

Επιπλέον, ένας ανεμιστήρας για το μπάνιο με μια βαλβίδα ελέγχου θα αποτρέψει τη μυρωδιά από το γειτονικό διαμέρισμα, για να πάρει σε ένα αεριζόμενο δωμάτιο. Μετά από όλα, οι κάτοικοι πολυώροφα δεν ξέρω από πρώτο χέρι ότι αν ένας από τους γείτονες, για παράδειγμα, το κάπνισμα στο μπάνιο, τα διαμερίσματα που βρίσκονται πάνω από τη μετώπη μπορεί να αισθανθεί τη μυρωδιά του καπνού.

Όσο για την επιλογή της μάρκας ανεμιστήρα, θα πρέπει να προτιμούν τους συμπαγείς κατασκευαστές. Για παράδειγμα, πρέπει να δώσετε προσοχή στους οπαδούς των αεραγωγών του μπάνιου.

Για μοντέλα αυτού του εμπορικού σήματος παρέχονται οι ακόλουθες επιλογές:

 • Οι ανεμιστήρες οικιακής χρήσης για το μπάνιο είναι σχεδιασμένοι για μικρούς χώρους.
 • Τα μοντέλα μπορούν να τοποθετηθούν με στάνταρ μεγέθη αγωγών.
 • Μπορείτε να επιλέξετε συσκευές για τοποθέτηση σε τοίχο ή για τοποθέτηση σε οροφή.
 • Το σώμα των μοντέλων είναι κατασκευασμένο από πλαστικό ABS, που χαρακτηρίζεται από υψηλή αντοχή.
 • Οι ανεμιστήρες λειτουργούν με χαμηλό θόρυβο.
 • Είναι δυνατό να εξοπλιστείτε μοντέλα με αισθητήρες κίνησης, αισθητήρες υγρασίας και χρονοδιακόπτη.
 • Οι εξαεριστήρες παράγονται με ανεμιστήρες με βαλβίδα αντεπιστροφής για το μπάνιο.
 • Οι ανεμιστήρες είναι εξοπλισμένοι με βολικούς διακόπτες καλωδίων.
 • Οι ανεμιστήρες είναι εξοπλισμένοι με κινητήρες χαμηλής τάσης (12 βολτ), επομένως η χρήση τους είναι ασφαλής σε χώρους με υγρό αέρα.

Πώς να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα;

Εγκατάσταση ανεμιστήρα στο μπάνιο

 • Εγκαταστήστε τους ανεμιστήρες για την κουκούλα για το μπάνιο είναι καλύτερο κατά τη διάρκεια της επισκευής και των δύο ένα μικρό και ένα μεγάλο μπάνιο. Αλλά ακόμα και αν δεν έχουν προγραμματιστεί επισκευές, μπορείτε να βάλετε τον εξοπλισμό χωρίς να καταστρέψετε το φινίρισμα.
 • Είναι καλύτερο να τροφοδοτείται η συσκευή εξαερισμού από το κουτί στο οποίο είναι συνδεδεμένα τα καλώδια του διακόπτη φωτισμού.

Αν η συσκευή είναι εγκατεστημένη με χειροκίνητη ενεργοποίηση, είναι εύκολο να εγκαταστήσετε ένα διπλό διακόπτη στο μπάνιο.

Ένα πλήκτρο θα λειτουργήσει για να ανάψει το φως, και το δεύτερο - για να εργαστεί για τον εξαερισμό.

 • Τα καλώδια που οδηγούν στον ανεμιστήρα μπορεί να είναι κρυμμένα σε ράμματα ή κάτω από ψευδοροφή.
 • Ο ευκολότερος τρόπος είναι να εγκαταστήσετε τους ανεμιστήρες για τον απορροφητήρα στο μπάνιο, χρησιμοποιώντας μια έτοιμη τρύπα για τον αερισμό στον τοίχο. Γι 'αυτό, ένας πλαστικός σωλήνας εξαερισμού εισάγεται στην οπή της κουκούλας στο επίπεδο του τοίχου.
  Ο σωλήνας είναι ενισχυμένος με γύψο, προτού συνδεθεί το καλώδιο τροφοδοσίας.

Εάν δεν υπάρχει σωλήνας εξαερισμού, μπορεί να αντικατασταθεί από σωλήνα PVC για αποχέτευση, με διάμετρο 100 mm.

 • Σε περίπτωση που το ύψος των οροφών επιτρέπει, είναι δυνατή η συναρμολόγηση ενός πιο περίπλοκου συστήματος μέσω πλαστικών κουτιών εξαερισμού, τοποθετώντας τον ανεμιστήρα ακριβώς πάνω από την μπανιέρα ή, για παράδειγμα, πάνω από το μπολ τουαλέτας.
 • Ο ανεμιστήρας πρέπει να συνδεθεί σύμφωνα με το διάγραμμα στο εγχειρίδιο.
 • Εγκατάσταση του ίδιου του ανεμιστήρα δεν είναι δύσκολη. Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε το επάνω κάλυμμα από το όργανο. Λιπάνετε το πίσω μέρος του περιβλήματος με κόλλα (για παράδειγμα, τα νύχια του υγρού) και τοποθετήστε τον ανεμιστήρα στη θέση του πιέζοντας τον τοίχο ή το κουτί για λίγα δευτερόλεπτα.
  Το τελευταίο στάδιο είναι η εγκατάσταση μιας μάσκας αερισμού. Βιδώνεται είτε με βίδες (περιλαμβάνονται στο κιτ) είτε με βίδες.
  Θα πρέπει να θυμάστε ότι η μάσκα αερισμού πρέπει να καθαρίζεται περιοδικά από τη σκόνη. Για να γίνει αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ηλεκτρική σκούπα ή απλά να ξεπλύνετε την πλαστική σχάρα με νερό.

Έτσι, χρησιμοποιώντας συστήματα αναγκαστικής εναλλαγής αέρα, μπορείτε γρήγορα και αποτελεσματικά να λύσετε το πρόβλημα της υγρασίας στο μπάνιο. Εγκαθιστώντας σύγχρονους ανεμιστήρες εξαγωγής για το μπάνιο, εξοπλισμένοι με αισθητήρες, δεν μπορείτε να ανησυχείτε για την ενεργειακή απόδοση, επειδή η συσκευή θα λειτουργεί μόνο όταν είναι απαραίτητο.