Επιλέγουμε τον ανεμιστήρα για την κουκούλα στο μπάνιο: τι να θέσει, να καθορίσει το μέγεθος της συσκευής και τα καλύτερα υπάρχοντα μοντέλα στην αγορά

Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων σε πολυώροφα κτίρια αντιμετωπίζουν συχνά ένα τέτοιο πρόβλημα όπως η υγρασία στο μπάνιο. Αυτή η κατάσταση είναι δυσμενής όχι μόνο για το άτομο, αλλά και για όλα τα υλικά με τα οποία είναι τοποθετημένες οι εγκαταστάσεις. Το πρόβλημα επιλύεται εγκαθιστώντας μια απλή συσκευή.

Ο ανεμιστήρας εξάτμισης στο μπάνιο είναι μια φθηνή συσκευή που έχει σχεδιαστεί για την έναρξη της ανταλλαγής αέρα. Υπάρχουν πολλά μοντέλα αυτών των συσκευών, μεταξύ των οποίων μπορεί κανείς να βρει ένα μοντέλο των οποίων τα τεχνικά χαρακτηριστικά και ο σχεδιασμός θα πληρούν πλήρως τις απαιτήσεις για το μικροκλίμα του δωματίου.

Είναι ο ανεμιστήρας εξάτμισης σημαντικό στο μπάνιο;

Ο σχεδιασμός οποιουδήποτε κτιρίου διαμερίσματος παρέχει τη συσκευή φυσικού αερισμού. Για το σκοπό αυτό, κατά την κατασκευή κτιρίων εκτελούνται αεραγωγοί, οι οποίοι περνούν από μια ξεχωριστή γραμμή από τον πρώτο στον τελευταίο όροφο και αφαιρούνται από την οροφή.

Ωστόσο, αυτή η μέθοδος ανταλλαγής αέρα συχνά δεν επαρκεί. Και σε υγρά δωμάτια, συσσωρεύεται υγρασία. Αυτό προκαλεί την ανάπτυξη μούχλας και μύκητα με όλες τις αρνητικές συνέπειες: την καταστροφή των υλικών φινιρίσματος, τον κορεσμό του αέρα με σπόρια μυκήτων.

Η εγκατάσταση της κουκούλας δεν είναι πάντοτε απαραίτητη. Εάν το μπάνιο διαθέτει εξαερισμό και υγρός αέρας φεύγει γρήγορα από το δωμάτιο, δεν υπάρχει πρόβλημα. Η εγκατάσταση του ανεμιστήρα δεν είναι απαραίτητη. Είναι απαραίτητο σε πολλές περιπτώσεις.

 1. Εάν το διαμέρισμα βρίσκεται σε μια περιοχή με ζεστό κλίμα και κυρίως windless weather. Σε τέτοιες συνθήκες, ο φυσικός αερισμός είναι αναποτελεσματικός.
 2. Κακή βύθιση ως αποτέλεσμα εσφαλμένου υπολογισμού της διατομής του αγωγού εξαερισμού ή της απόφραξης / κατάρρευσης του.
 3. Τα παράθυρα και οι πόρτες σφραγίζονται ερμητικά και αποκόπτουν αξιόπιστα το εσωτερικό του διαμερίσματος από τον εξωτερικό αέρα.
 4. Υψηλή υγρασία στην περιοχή κατοικίας.
 5. Το σπίτι είναι χτισμένο σε οικόπεδο με υψηλό επίπεδο υπόγειων υδάτων ή βρίσκεται κοντά σε μια μεγάλη λίμνη, με αποτέλεσμα να εισέρχεται υγρός αέρας στο διαμέρισμα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ανάγκη για μια συσκευή εξαναγκασμένου εξαερισμού προκύπτει λόγω της αναποτελεσματικότητας του φυσικού από τον οικοδόμο.

Υπολογίζουμε την κατάλληλη διάμετρο της συσκευής

Μάθετε τι είδους συσκευή απαιτείται για να εξασφαλίσετε ότι η ανταλλαγή αέρα υψηλής ποιότητας δεν είναι δύσκολη. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εκτελέσετε αρκετούς υπολογισμούς διαδοχικά.

 1. Προσδιορίστε πόσο αέρα υπάρχει στο δωμάτιο. Για το σκοπό αυτό, οι γεωμετρικές παράμετροι του δωματίου μετριούνται ή διαυγάζονται με άλλο τρόπο: μήκος, πλάτος, ύψος. Πολλαπλασιάστε όλα αυτά τα δεδομένα και λάβετε την ένταση. Εάν το προϊόν δεν είναι ακέραιος, στρογγυλοποιήστε το.
 2. Περαιτέρω να θυμάστε ότι σύμφωνα με το SNIP, ο αέρας στα μπάνια και τα μπάνια θα πρέπει να ενημερώνεται πλήρως 6-8 φορές την ώρα. Εάν δεν χρησιμοποιηθούν περισσότερα από τρία άτομα, είναι επαρκής η ανταλλαγή 6 φορές. Εάν το διαμέρισμα κατοικείται από 4 ή περισσότερους μισθωτές, χρειάζεστε μια 8-φορές ανταλλαγή αέρα.
 3. Πολλαπλασιάστε τον όγκο αέρα που επιτυγχάνεται στο σημείο 1 με την απαιτούμενη πολλαπλότητα της αντικατάστασής του. Λάβετε έναν αριθμό που αντιστοιχεί στην απαιτούμενη έξοδο της κουκούλας. Κατά μέσο όρο, για τα τυπικά μπάνια σε πολυώροφα κτίρια απαιτούνται συσκευές με χωρητικότητα 95-100 m 3 / h.

Κριτήρια για την επιλογή του στοιχείου εξαερισμού

Εκτός από την παραγωγικότητα, οι διατάξεις εξάτμισης έχουν άλλα εξίσου σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή.

 1. Επίπεδο θορύβου. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, κάθε κουκούλα παράγει θόρυβο από τα πτερύγια και τον κινητήρα. Για να αισθάνεστε άνετα με τον ανεμιστήρα σε λειτουργία, το επίπεδο θορύβου που εκπέμπεται από αυτό θα πρέπει να είναι εντός 35-40 dB. Μπορείτε να πάτε και με έναν άλλο τρόπο: εγκαταστήστε έναν ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο για να σχεδιάσετε στο μπάνιο. Αυτές οι συσκευές είναι ακριβότερες, αλλά παρέχουν πλήρη άνεση.

 • Ασφάλεια. Ο ανεμιστήρας είναι μια συσκευή που τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρικό σύστημα. Σε χώρους με υψηλή υγρασία, δημιουργείται κίνδυνος βραχυκυκλώματος. Κατά τη διάρκεια των διαδικασιών ύδρευσης σε μικρά μπάνια, είναι δυνατό να ψεκαστούν ψεκασμοί πάνω στο εξωτερικό πλαίσιο και μέσα από τις οπές μέσα σε αυτό - στον κινητήρα της συσκευής.

  Αυτό είναι γεμάτο με την εμφάνιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο, όταν επιλέγετε μια συσκευή, δώστε προσοχή σε έναν τέτοιο δείκτη όπως η τάξη ασφαλείας. Πρέπει να είναι τουλάχιστον IP44. Παρόμοια απαίτηση για πρίζες και διακόπτες εγκατεστημένους στο μπάνιο.

  Οι σύγχρονες συσκευές εξάτμισης μπορούν να είναι πολύ χρήσιμες για τους ιδιοκτήτες τους. Η λειτουργικότητα των συσκευών επεκτείνεται λόγω πρόσθετων επιλογών.

  • Ρυθμιστής ισχύος. Η παρουσία ενός ελεγκτή ισχύος σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ανταλλαγή αέρα σύμφωνα με την κατάσταση στο δωμάτιο. Επιπλέον, συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.
  • Αισθητήρας υγρασίας για τον αέρα. Οι συσκευές με τέτοιους αισθητήρες μπορούν να ενεργοποιηθούν αυτόματα όταν επιτευχθεί η τιμή κατωφλίου που καθορίζεται από τον ιδιοκτήτη. Έτσι, η διαδικασία ανταλλαγής αέρα γίνεται πλήρως αυτοματοποιημένη.

  Με το όνομα της κατηγορίας συσκευών μπορείτε να καταλάβετε πού μπορεί να εγκατασταθεί. Οι επιτοίχιες συσκευές έχουν μόνο ένα μειονέκτημα: ξεχωρίζουν στο φόντο της επιφάνειας του τοίχου. Το ανώτατο όριο μπορεί να τοποθετηθεί σε γυψοσανίδες και τέντες, διαφέρουν σε κομψό σχεδιασμό. Ενσωματωμένη, επειδή ο μπροστινός πίνακας βρίσκεται στο επίπεδο του τοίχου.

  Τα καλύτερα μοντέλα των οπαδών για το μπάνιο

  Η πρακτική της χρήσης συσκευών εξαγωγής αποκάλυψε τα πιο επιτυχημένα μοντέλα, τα οποία έχουν μεγάλο αριθμό θετικών ανατροφοδοτήσεων από τους καταναλωτές. Όταν επιλέγετε, μπορείτε να εστιάσετε σε αυτόν τον κατάλογο και στη βάση του να συμπληρώσετε τον κατάλογο των απαιτήσεων για τη συσκευή.

  Η συσκευή εξάτμισης από την ισπανική εταιρεία SolerPalau έχει αποδειχθεί αξιόπιστη και ανθεκτική. Αυτό δεν είναι μια φθηνή συσκευή, αλλά είναι σε θέση να παρακολουθεί το επίπεδο της υγρασίας και να εργάζεται σύμφωνα με τη λειτουργία ρύθμισης. Για το σκοπό αυτό, διαθέτει αισθητήρα υγρασίας αέρα και χρονοδιακόπτη. Και αυτά δεν είναι όλα πλεονεκτήματα.

  Η πρόσοψη του ανεμιστήρα δεν έχει τα συνηθισμένα πλέγματα. Η εισαγωγή αέρα είναι μέσα από τις πλευρικές αποστάσεις. Μετά την εγκατάσταση, το κεντρικό τμήμα με λεπίδες κλείνει με ένα κομψό κάλυμμα. Αυτό όχι μόνο αποτρέπει τη διείσδυση των πιτσιλιών μέσα στο περίβλημα, αλλά και βελτιώνει την αισθητική του δωματίου. Η μέση τιμή των 6230 ρούβλια.

  Τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου:

  • παραγωγικότητα - 95 m 3 / h;
  • κατανάλωση ενέργειας - 8 W;
  • επίπεδο θορύβου - 27 dB.
  • διάμετρος εγκατάστασης -100 mm.
 • VENTS 100 Kwait

  Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα. Ο λόγος για δημοτικότητα δεν είναι μόνο σε χαμηλή τιμή, αλλά και στη λειτουργικότητα και το σχεδιασμό της συσκευής. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του είναι ένας αξιόπιστος κινητήρας με έδρανα σχεδιασμένα για 40.000 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Χάρη στον βραχυκυκλωμένο σωλήνα διακλάδωσης, αυτό το μοντέλο είναι κατάλληλο για εγκατάσταση σε στενούς αεραγωγούς. Υπάρχει προστασία κατά της υπερθέρμανσης. Η μέση τιμή είναι 1300 ρούβλια.

  • παραγωγικότητα - 97 m 3 / h;
  • κατανάλωση ενέργειας - 7,5 W.
  • επίπεδο θορύβου - 25 dB.
  • διάμετρος εγκατάστασης -100 mm.

  Electrolux Premium EAF-150

  Το μοντέλο είναι ενδιαφέρον για τον εντυπωσιακό σχεδιασμό και την ποιότητα της απόδοσής του. Είναι κατάλληλο για ευρύχωρα μπάνια. Αυτή η συσκευή δεν μπορεί να ονομάζεται αθόρυβη λειτουργία, αλλά οι ενδείξεις βρίσκονται εντός των κανονικών ορίων. Ως εκ τούτου, η λειτουργία του καλύμματος δεν θα προκαλέσει δυσφορία. Ο κατασκευαστής προσφέρει τρεις εκδόσεις του μπροστινού πίνακα, κατασκευασμένες σε σχέδιο λάσπης. Στην περίπτωση υπάρχει ένδειξη λειτουργίας και αποσύνδεσης της συσκευής. Η μέση τιμή είναι 2200 ρούβλια.

  • παραγωγικότητα - 320 m 3 / h;
  • κατανάλωση ενέργειας - 9,5 W;
  • επίπεδο θορύβου - 35 dB.
  • διάμετρος εγκατάστασης -150 mm.
 • Radial

  Οι ακτινικοί ανεμιστήρες είναι οικονομικοί και αποδοτικοί. Ο σχεδιασμός των συσκευών αυτού του τύπου περιλαμβάνει πολλά στοιχεία:

  • κινητήρα;
  • τροχός με λεπίδες.
  • το κέντρο.
  • σπιράλ σπιράλ.

  Η αρχή της εργασίας έχει ως εξής:

  • ο αέρας εισέρχεται στην είσοδο.
  • σφιγμένη σε έναν τροχό με λεπίδες, που περιστρέφονται σε μια σπειροειδή θήκη.
  • κινείται υπό την επίδραση της φυγοκεντρικής δύναμης στο ventkanal.

  Οι πιο συμφέρουσες οπαδοί με λεπίδες καμπυλωμένες προς την έξοδο. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και καταναλώνουν κατά 20% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια. Η παραγωγικότητα ενισχύεται από το γεγονός ότι ο αέρας αντλείται και από τις δύο πλευρές του περιβλήματος. Αυτό σας επιτρέπει να αυξήσετε την ταχύτητα της ροής μάζας αέρα. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των συσκευών αυτού του τύπου είναι οι συμπαγείς διαστάσεις και το χαμηλό επίπεδο θορύβου.

  • ELICENT E-STYLE 100 PRO

  Κομψός και αξιόπιστος ενσωματωμένος ανεμιστήρας. Για να αποφευχθεί η εισχώρηση οσμών και σκόνης από το κανάλι εξαερισμού στο λουτρό, είναι εξοπλισμένο με μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Ο δείκτης λειτουργίας και τερματισμού λειτουργίας είναι εγκατεστημένος στο σώμα. Ο κατασκευαστής είναι η ισπανική εταιρεία ELICENT. Η μέση τιμή είναι 1390 ρούβλια.

  • παραγωγικότητα - 95 m 3 / h;
  • κατανάλωση ενέργειας - 14 W;
  • επίπεδο θορύβου - 32 dB.
  • διάμετρος εγκατάστασης -98 mm.
 • Κινητήρες mm-100

  Μοντέλο οροφής της διάταξης εξάτμισης, πολύ λεπτό. Έχει κομψό σχεδιασμό, είναι εξοπλισμένο με βαλβίδα αντεπιστροφής. Χαμηλή στάθμη θορύβου παρέχεται από ακτινικά ρουλεμάν κλειστού τύπου. Η μέση τιμή είναι 2100 ρούβλια.

  • παραγωγικότητα - 60 m 3 / h;
  • κατανάλωση ενέργειας - 6 W;
  • επίπεδο θορύβου - 25 dB.
  • η διάμετρος εγκατάστασης είναι 100 mm.

  Φυγόκεντρο

  Είναι υποείδη ακτινικών ανεμιστήρων, δεδομένου ότι λειτουργούν υπό την επίδραση των φυγοκεντρικών δυνάμεων. Τα διαφορετικά μοντέλα διατάξεων εξάτμισης αυτού του τύπου μπορούν να διαφέρουν στις ακόλουθες παραμέτρους:

  • κατεύθυνση ροής αέρα (αναρρόφηση μονής όψης και διπλής όψης).
  • από την ποσότητα πίεσης που δημιουργείται στην είσοδο και την έξοδο.
  • στην κατεύθυνση περιστροφής του τροχού με λεπίδες (δεξιά και αριστερά).

  Οι φυγοκεντρικές συσκευές αποτελούνται από δύο μέρη: ένα κύτος και έναν στρόβιλο με σαλιγκάρι. Λόγω του πολύπλοκου σχεδιασμού, έχουν πάχος έως και 10 εκατοστά. Αυτός ο τύπος ανεμιστήρων ανήκει στο υψηλό και μεσαίο εύρος τιμών.

  Μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθετες ή οριζόντιες επιφάνειες. Εξοπλισμένο με μονοφασικό κινητήρα δύο ταχυτήτων, διαθέτει προστασία υπερφόρτωσης. Η πτερωτή είναι εξοπλισμένη με διπλό περίβλημα. Υπάρχει ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου. Κατά την εγκατάσταση, επιλέξτε την ταχύτητα με την οποία θα λειτουργεί ο απορροφητήρας. Απαιτείται ένας διακόπτης δύο πλήκτρων για τη μεταγωγή. Η μέση τιμή των 7780 ρούβλια.

  • παραγωγικότητα - 50/110 m 3 / h;
  • κατανάλωση ενέργειας - 12/24 W;
  • επίπεδο θορύβου - 30/41 dB.
  • η διάμετρος εγκατάστασης είναι 100 mm.

  Vort Quadro Micro 100

  Τοποθετείται σε οριζόντια ή κάθετη θέση. Εξοπλισμένο με βαλβίδα αντεπιστροφής και κινητήρα δύο ταχυτήτων. Τοποθετείται ένα φίλτρο πίσω από το μπροστινό πλαίσιο, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί και να καθαριστεί. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από πλαστικό υψηλής αντοχής. Το κιτ περιλαμβάνει ένα φίλτρο και ένα σύνολο συνδετήρων. Η μέση τιμή των 5570 ρούβλια.

  • Η παραγωγικότητα είναι 65/900 m 3 / h.
  • κατανάλωση ρεύματος - 20/28 W;
  • επίπεδο θορύβου - 32/39 dB.
  • η διάμετρος εγκατάστασης είναι 100 mm.
 • Ανεμιστήρες οροφής

  Οι ανεμιστήρες οροφής εγκαθίστανται απευθείας στην οροφή, στην έξοδο του αγωγού αερισμού. Η αρχή της λειτουργίας αυτών των συσκευών εξαρτάται από το σχεδιασμό. Από την άποψη αυτή, υπάρχουν δύο τύποι ανεμιστήρων οροφής: αξονικοί ή φυγοκεντρικοί. Στην πρώτη περίπτωση, ο εισερχόμενος αέρας κινείται κατά μήκος του κεντρικού άξονα, στο δεύτερο - σφίγγεται μέσα στο περίβλημα λόγω της διαφοράς πίεσης στην είσοδο και στην έξοδο.

  Ο ανεμιστήρας οροφής αποτελείται από διάφορα στοιχεία:

  • αγωγοί εξαερισμού.
  • του ηλεκτροκινητήρα.
  • συσκευές, μειώνοντας το επίπεδο των κραδασμών.

  Σχεδιασμένο για την εξαγωγή αέρα από το σύστημα αγωγών. Το σώμα καλύπτεται με ένα στρώμα εποξειδικής βαφής ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, η πτερωτή προστατεύεται από μια σχάρα. Τοποθετείται στον αγωγό εξαερισμού και στερεώνεται σε 4 μπουλόνια. Εξοπλισμένο με μονοφασικό κινητήρα και πυκνωτή εκκίνησης. Παίρνει αέρα και το διαχέει στο οριζόντιο επίπεδο. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε έναν ελεγκτή ισχύος. Η μέση τιμή των 13 χιλιάδων ρούβλια.

  Το εξωτερικό μέρος του σώματος καλύπτεται με αντιδιαβρωτική βαφή, η πρόσβαση στην πτερωτή εμποδίζεται από μια σχάρα. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με τριφασικό κινητήρα. Η βάση προσγείωσης είναι μια πλάκα στην οποία υπάρχουν οπές για βίδες. Επιπλέον, αγοράζονται ενισχυμένο πλαίσιο στήριξης και ρυθμιστής ισχύος. Η μέση τιμή των 30 χιλιάδων ρούβλια.

  Πώς να αφαιρέσετε έναν παλιό ανεμιστήρα

  Οποιαδήποτε κουκούλα, εγκατεστημένη στον αγωγό αερισμού στο μπάνιο, μπορεί να αφαιρεθεί και να εγκατασταθεί γρήγορα. Για να αποσυναρμολογήσετε τον παλιό ανεμιστήρα, εκτελέστε μερικά απλά βήματα.

  1. Απενεργοποιήστε το ηλεκτρικό ρεύμα στο μπάνιο.
  2. Ο μπροστινός πίνακας της συσκευής μπορεί να στερεωθεί στον τοίχο με μπουλόνια, καρφιά υγρού ή σιλικόνη. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τον πίνακα από την επιφάνεια με οποιοδήποτε βολικό τρόπο. Εάν είναι μπουλόνια, ξεβιδώστε τα με ένα κατσαβίδι. Εάν η κόλλα ή η σιλικόνη κόβεται με ένα κοφτερό λεπτό μαχαίρι κατά μήκος της περιμέτρου.

 • Αφαιρέστε τη μόνωση και αποσυνδέστε τα σύρματα της καλωδίωσης από τα καλώδια της συσκευής.
 • Αφαιρέστε το περίβλημα του ανεμιστήρα από το σωλήνα εγκατάστασης.
 • Εάν υπάρχει άλλη συσκευή εγκατεστημένη στον αγωγό αερισμού, ο σωλήνας τοποθέτησης είναι αριστερός ή αντικαθίσταται με έναν καινούργιο.

  Εγκατάσταση νέας συσκευής

  Πολλά μοντέλα διατάξεων εξάτμισης είναι εφοδιασμένα με σωλήνα τοποθέτησης στον οποίο εισάγεται το ακροφύσιο της συσκευής. Εάν δεν υπάρχει τέτοιος σωλήνας, χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι πλαστικού υπονόμου. Ακολουθία ενεργειών:

  • ένας σωλήνας είναι εγκατεστημένος στο άνοιγμα εξαερισμού, ο χώρος μεταξύ αυτού και των τοιχωμάτων του καναλιού γεμίζεται με αφρώδες υλικό ή διάλυμα γύψου.
  • Τοποθετήστε τη συσκευή μέσα στο σωλήνα.
  • να το τοποθετήσετε κάθετα και οριζόντια, ελέγξτε την ορθότητα της διείσδυσης του σωλήνα διακλάδωσης στον αγωγό εξαερισμού.
  • στερεώστε τη συσκευή στον τοίχο με τον επιλεγμένο τρόπο: σε βίδες, κόλλα ή σιλικόνη.

  Δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο από μόνο του να υπολογίσει την απαιτούμενη παραγωγικότητα της κουκούλας για το μπάνιο και να επιλέξει την καταλληλότερη συσκευή. Είναι εξίσου απλό να το εγκαταστήσετε μόνοι σας, εστιάζοντας στις προτεινόμενες οδηγίες.

  Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για μπάνιο

  Για να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο πρέπει να γνωρίζετε μια σειρά παραμέτρων, μια σειρά από χαρακτηριστικά:

  - την απόδοση, την ανταλλαγή αέρα (μετρούμενη σε m3 / ώρα).
  - Χαρακτηριστικά θορύβου, επίπεδο θορύβου, (μετρούμενο σε dB).
  - Ασφάλεια (εάν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί το μοντέλο αυτό σε περιβάλλον με υγρασία, αντοχή στην εκτόξευση).

  - όγκος δωματίου (μετρούμενο σε m3).
  - αριθμός αλλαγών αέρα ανά ώρα (συναλλαγματική ισοτιμία).

  Το προϊόν αυτών των δύο ποσοτήτων θα είναι η απαιτούμενη απόδοση του ανεμιστήρα.

  Παραγωγικότητα:

  - Συνήθως για μπάνια η επιτρεπτή χωρητικότητα ενός εγχώριου ανεμιστήρα είναι 95 - έως 100 m3 / h.

  Χαρακτηριστικά θορύβου:

  - Το ποσοστό θορύβου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25-30 dB. (Ο θόρυβος του ανεμιστήρα σε κατοικημένες περιοχές δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 35 dB αλλιώς ερεθιστική επίδραση στην ανθρώπινη ψυχή), (αν πρόκειται να περιλαμβάνει έναν ανεμιστήρα για τη νύχτα, είναι επιθυμητό ότι το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 25-30 dB (αναφέρεται στα στοιχεία του διαβατηρίου)?

  Ασφάλεια:

  - (Ηλεκτρική προστασία, IP: IP 44, κλάση II και θερμική προστασία, Ηλεκτρική προστασία, (IP): IP 45, κλάση II και θερμική προστασία).

  Προτείνουμε ότι οι οπαδοί το πιο δοκιμασμένες και τρέχει για την επισκευή μπάνια, αυτή είναι μια σύσταση από την εμπειρία του στην επισκευή μπάνια και τουαλέτες, και θα πρέπει να αποφασίσετε ποια θα αγοράσετε στην τιμή και την ποιότητα, η αγορά είναι πολύ μεγάλη γκάμα εξαερισμού.

  - Διακόσμηση ανεμιστήρων 100 C;

  - Ο ανεμιστήρας Silent 100 CZ είναι σιωπηλός.

  Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των επισκευών στο μπάνιο, είμαστε όλο και περισσότερο τους πελάτες αγόρασαν Fan Διακόσμηση 100, έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, χωρίς θορυβώδη ανεμιστήρα όπως Silent 100 CZ σιωπηλή.
  Η γνώμη μου Silent 100 CZ είναι αθόρυβη, πολύ καλός ανεμιστήρας και λειτουργεί πολύ ήσυχα, συνιστώ να αγοράσω.

  Διακόσμηση ανεμιστήρων 100 C:
  - Παραγωγικότητα: 95 m3 / h
  - Κατανάλωση ισχύος: 13 W
  - Επίπεδο θορύβου, (db): 40 db
  - Διάμετρος: 98 mm

  Το κλίμα

  Η αυξημένη υγρασία στο μπάνιο δεν υπήρξε από καιρό μυστικό. Για να διασφαλίσετε ότι το δωμάτιο είναι καθαρό και καθαρό, πρέπει να εξασφαλίσετε καλό εξαερισμό. Οι άνθρωποι παλεύουν με υψηλή υγρασία με διάφορους τρόπους. Ωστόσο, έχει περάσει ο χρόνος όταν είναι απαραίτητο να ανοίξετε τις πόρτες στο δωμάτιο μετά από ένα ντους και να αφαιρέσετε νερό από το πάτωμα. Ήρθε η ώρα να προχωρήσετε σε βασικά μέτρα - αγοράζοντας έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο.

  Περιεχόμενα:

  Η σημασία του αερισμού του μπάνιου

  Ο εξαερισμός στο μπάνιο είναι σημαντικός για την υγεία των ανθρώπων. Τα τυπικά μπάνια έχουν μια μικρή περιοχή. Επομένως, όταν κάνετε μπάνιο ή ντους, το δωμάτιο γεμίζει γρήγορα με ατμό. Η υγρασία εγκαθίσταται στην οροφή του δωματίου και των τοίχων, εξαιτίας αυτού χειροτερεύει το φινίρισμα του μπάνιου. Τώρα σκεφτείτε την ανάγκη για έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο;

  Ψεκασμός με νερό, συμπύκνωση και εξάτμιση μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητο σχηματισμό μούχλας και μυκήτων, η οποία συνεπάγεται την εμφάνιση της δυσάρεστης οσμής, η εμφάνιση των μικρών βλαβερών εντόμων και κακόβουλης ιζήματα τους. Η αφαίρεση των οσμών και του υγρού αέρα είναι απαραίτητη για την άνεση και τη μείωση των κινδύνων αλλεργίας και αναπνευστικών παθήσεων.

  Κατά κανόνα, δεν υπάρχει παράθυρο στο μπάνιο. Και ο μόνος τρόπος για να πάρει φρέσκο ​​αέρα στο μπάνιο είναι τα συστήματα εξαερισμού. Κατά την ανέγερση ενός σπιτιού, οι οικοδόμοι είναι υποχρεωμένοι να σχεδιάσουν φυσικά κανάλια αερισμού. Η απόδοση του συστήματος εξαερισμού εξαρτάται από την κατεύθυνση και τη θέση της ροής του αέρα.

  Συχνά, τα φυσικά συστήματα εξαερισμού δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο έργο τους. Για να ελέγξετε αν το φυσικό σύστημα αερισμού λειτουργεί αποτελεσματικά στο μπάνιο, αρκεί να εκτελέσετε μια μικρή απλή δοκιμή. Πάρτε ένα κομμάτι χαρτί και συνδέστε το με την σχάρα. Θα τηρεί το δίκτυο όταν το σύστημα είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας - θα κρατηθεί από τη ροή του αέρα.

  Εάν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί σωστά, το χαρτί δεν θα κρατηθεί. Ωστόσο, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ένα σύστημα που λειτουργεί κανονικά αποδεικνύει χαμηλή απόδοση των εργασιών του, καθώς η αρχή της λειτουργίας του βασίζεται στη διαφορά θερμοκρασίας στο μπάνιο και στο δρόμο. Το καλοκαίρι, όταν η θερμότητα στο δρόμο, ο εξαερισμός σχεδόν δεν λειτουργεί.

  Επίσης αεραγωγούς φράξει το πέρασμα του χρόνου, και το όλο σύστημα χάνει την αποτελεσματικότητά του. Να θυμάστε, αν το σπίτι σας είναι στην επιφάνεια των τοίχων, ειδών υγιεινής και επίπλων μπάνιου στη συσσωρευμένη ομίχλη συμπύκνωμα στον καθρέφτη του μπάνιου και συνεχώς δυσάρεστη οσμή είναι παρούσα στην τουαλέτα θα πρέπει να εγκατασταθεί σε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης μπάνιο.

  Τύποι ανεμιστήρων εξαγωγής

  Όταν αγοράζετε έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο αξίζει να διαβάσετε ότι δομικά τέτοιες συσκευές χωρίζονται σε κανάλι και αξονική, καλοριφέρ και οροφή, η οποία καθορίζεται από τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής τους.

  Αξονικοί ανεμιστήρες

  Οι αξονικοί ανεμιστήρες εξαγωγής για το μπάνιο είναι ένας τροχός με λεπίδες προβόλου, ο οποίος βρίσκεται σε κυλινδρικό σώμα. Η πτερωτή συνήθως τοποθετείται στον άξονα του κινητήρα. Ο αέρας περιστρέφεται από τα πτερύγια και κινείται αξονικά. Η κίνηση της μάζας αέρα πρακτικά απουσιάζει στην ακτινική κατεύθυνση.

  Στην είσοδο της κουκούλας για το μπάνιο είναι εγκατεστημένη μια πολλαπλή για τη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης του ανεμιστήρα. Τα αξονικά μοντέλα δείχνουν μάλλον μεγαλύτερη απόδοση από άλλες συσκευές - παραγωγικότητα άνω των 100 κυβικών μέτρων ανά ώρα, αλλά έχουν χαρακτηριστικά χαμηλής πίεσης. Μπορούν να εγκατασταθούν απευθείας στον τοίχο.

  Μια παρόμοια έκδοση των ανεμιστήρων εξαγωγής για το μπάνιο είναι αρκετά συνηθισμένη εν όψει της ευκολίας εγκατάστασης. Τοποθετήστε τους ανεμιστήρες τοίχου στις οπές του άξονα εξαερισμού. Κατ 'αρχήν, μια τέτοια εγκατάσταση αποτελεί παραβίαση, διότι μπορεί να υπάρξει παραβίαση της κυκλοφορίας του αέρα στον γενικό αερισμό. Τα μειονεκτήματα των αξονικών ανεμιστήρων που είναι τοποθετημένα στον τοίχο περιλαμβάνουν υψηλότερο επίπεδο θορύβου, το οποίο συχνά φτάνει τα 30-50 dB.

  Ακτινοβολικοί ανεμιστήρες

  Οι ανεμιστήρες αυτού του τύπου είναι ένας τροχός φτυάρι, ο οποίος τοποθετείται σε ένα σπιράλ σπιράλ. Όταν ο τροχός περιστρέφεται, αέρας εισέρχεται μέσα στα ανοίγματα μεταξύ των λεπίδων, ακολουθεί την περιφέρεια του πτερύγια τροχού κατά την ακτινική διεύθυνση, συμπίεση του διεξάγεται και απορρίπτει το φυγόκεντρο δύναμη σε ένα ειδικό σπειροειδές περίβλημα και στη συνέχεια εισέρχεται στο στόμιο κατάθλιψης.

  Ο κοίλος κύλινδρος εργασίας έχει στην πλευρική επιφάνεια της λεπίδας, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι παράλληλα στον άξονα περιστροφής σε ίση απόσταση. Σε συστήματα ψύξης και εξαερισμού, οι πιο ήσυχοι ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται για έναν ακτινικό τύπο μίας ή διπλής αναρρόφησης λουτρών, με λεπίδες που κάμπτονται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.

  Η χρήση ακτινικών ανεμιστήρων, των οποίων τα πτερύγια κατευθύνονται πίσω, εξοικονομεί 20% ηλεκτρικής ενέργειας. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η ευκολία μεταφοράς των υπερφόρτωσης στην παροχή αέρα.

  ανεμιστήρες εξάτμισης μπάνιο με πτερύγια που έχουν κλίση προς τα εμπρός, είναι σε θέση να παρέχει μια παρόμοια πίεση και παρέχει τις προδιαγραφές, το οποίο βοηθά με κατευθυντική πίσω λεπίδες, με μικρότερη διάμετρο της πτερωτής και χαμηλή συχνότητα περιστροφής του, βοηθώντας τους να επιτύχουν ένα καλό αποτέλεσμα, τη δημιουργία λιγότερο θόρυβο και παίρνοντας λιγότερο χώρο.

  Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες

  Οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες τύπου Channel εμφανίστηκαν πολύ πρόσφατα (70 χρόνια), αλλά έχουν κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα λόγω της άνετης χρήσης τους με μεγάλη απλότητα. Οι ανεμιστήρες καναλιών για το μπάνιο χρησιμοποιούνται όταν η επιφάνεια του δωματίου είναι μεγαλύτερη από 15 τετραγωνικά μέτρα.

  Οι ίδιες οι συσκευές είναι αρκετά ισχυρές, αλλά το επίπεδο θορύβου εκτιμάται ότι είναι χαμηλό. Οι ανεμιστήρες απαγωγής θορύβων για τον τύπο αγωγού μπάνιου προορίζονται για τοποθέτηση στο ρέον τμήμα του συστήματος εξαερισμού. Έρχονται με ορθογώνια ή κυκλική διατομή. Συνήθως ο ανεμιστήρας αγωγών είναι εγκατεστημένος κάτω από την οροφή και κρυμμένος πίσω από τα πάνελ γυψοσανίδας.

  Συνιστάται να επιλέξετε έναν ημι-άκαμπτο ή άκαμπτο αεραγωγό, επειδή ο σχεδιασμός του θεωρείται πιο αξιόπιστος από αυτόν ενός εύκαμπτου - αυτό παρέχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας μπορεί να τοποθετηθεί στη μέση του αεραγωγού ή μπροστά από την είσοδο αέρα.

  Παρόλο που η τελευταία επιλογή δεν είναι πολύ βολική, καθώς απαιτεί την εγκατάσταση ενός ανεμοθραύστη, ο οποίος εμποδίζει το συμπύκνωμα να εισέλθει στο σύστημα εξαερισμού. Ωστόσο, και στην πρώτη περίπτωση, υπάρχουν μειονεκτήματα - λόγω της αεροδυναμικής αντοχής των αγωγών, θα πρέπει να εγκαταστήσετε έναν ισχυρότερο ανεμιστήρα.

  Ανεμιστήρες οροφής

  Οι καλύπτρες στέγης εγκαθίστανται στις στέγες κατοικιών. Οι μονάδες ανεμιστήρων στέγης αποτελούνται από ανεμιστήρα, ηλεκτρικό μοτέρ, παρεμβύσματα απομόνωσης δονήσεων, καθώς και αυτόματες συσκευές ελέγχου που είναι κλεισμένες σε ένα περίβλημα. Στις συσκευές αυτές, χρησιμοποιούνται αξονικά πολλαπλών λεπίδων ή ακτινικά όργανα με πτερύγια αναρρόφησης μιας ή δύο όψεων.

  Επιλέγοντας μια κουκούλα για το μπάνιο

  Κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα για το μπάνιο, θα πρέπει να γνωρίζουν κάποιες παράμετροι και τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως η ανταλλαγή του αέρα και την απόδοση, το θόρυβο και την ασφάλεια σε σχέση με τον κορεσμό της υγρασίας του υλικού, καθώς και τη λειτουργικότητα των συσκευών και σχέση τιμής-ποιότητας.

  Παραγωγικότητα

  Για να υπολογίσετε την επιθυμητή απόδοση ανεμιστήρα για το μπάνιο σας, χρειάζεστε τις ακόλουθες πληροφορίες: Όγκος δωματίου και τιμή ανταλλαγής αέρα - ο αριθμός των αλλαγών αέρα ανά ώρα. Το προϊόν αυτών των δύο δεικτών θα είναι η απόδοση του ανεμιστήρα.

  Υπολογίστε τη δύναμη του ανεμιστήρα χρησιμοποιώντας τέτοιους υπολογισμούς. Υπολογίστε την ένταση του δωματίου, πολλαπλασιάζοντας το μήκος του δωματίου με το πλάτος και το ύψος του, και στρογγυλοποιώντας τον σε μια μεγαλύτερη πλευρά. Για να έχετε την παραγωγικότητα, πολλαπλασιάστε την ένταση του δωματίου με τον αριθμό που δείχνει πόσες φορές ο αέρας πρέπει να αλλάξει σε φρέσκο ​​ένα ανά ώρα.

  Η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα εξαρτάται πάντα από τον τύπο των χώρων και καθορίζεται στους κτιριακούς κώδικες.
  Αυτός ο αριθμός για το μπάνιο σύμφωνα με τους οικοδομικούς κανονισμούς είναι 6-8. Πάρτε 6 εάν στο σπίτι σας στο μπάνιο χρησιμοποιήστε 1 - 3 άτομα, εάν περισσότερα από 3 - υποκατάστατο ή 8. Η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα για την τουαλέτα θα είναι 6-10.

  Μετά τους εκτελούμενους υπολογισμούς και την παραληφθείσα παραγωγικότητα είναι δυνατόν να πάρουμε τον καλύτερο ανεμιστήρα για ένα μπάνιο με παραμέτρους διαφόρων κατασκευαστών που αφήνουν τους ανεμιστήρες εξάτμισης. Η πρακτική δείχνει ότι είναι απαραίτητο να πάρετε έναν ανεμιστήρα που έχει ελαφρώς τεχνικές παραμέτρους ακριβώς πάνω από τις υπολογισμένες παραμέτρους. Συνήθως, η απόδοση των ανεμιστήρων για μπάνια είναι 95 - 100 m3 / h.

  Επίπεδο θορύβου

  Κάθε ανεμιστήρας για το μπάνιο στην περιστροφή είναι ένας ηλεκτρικός κινητήρας των οποίων το έργο είναι πάντα συνοδεύεται από το θόρυβο των δύο τύπων - μηχανική και αεροδυναμική. θόρυβος έδαφος είναι σε θέση να διεισδύσει μέσα στους χώρους, επεκτείνοντας έτσι κατά μήκος του αγωγού, και η δεύτερη - είναι το αποτέλεσμα της δόνησης των δομικών στοιχείων - τα τοιχώματα της προστατευτικής ανεμιστήρα χοάνη απαγωγής και του αγωγού απευθείας.

  Ο θόρυβος, ο οποίος είναι περισσότερο από 35 dB, για την ανθρώπινη ψυχή είναι ερεθιστικός. Ως εκ τούτου, η καταπολέμηση του θορύβου είναι ένα επείγον καθήκον κατά την επιλογή και την εγκατάσταση των ανεμιστήρων εξαγωγής για το μπάνιο. Επομένως, ο δείκτης του παραγόμενου θορύβου από τη συσκευή δεν πρέπει να υπερβαίνει την τιμή των 30 dB. Εάν σκέφτεστε πώς να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή τη νύχτα, τότε θυμηθείτε ότι το επίπεδο θορύβου στην περίπτωση αυτή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 dB. Οι ενδείξεις θορύβου αναφέρονται στα δεδομένα του διαβατηρίου.

  Ο θόρυβος μπορεί επίσης να είναι πίσω από την εγκατάσταση του ανεμιστήρα snizat σιγαστήρα και αντιμετωπίζει μια εσωτερική επιφάνεια του ήχου αγωγού υλικό απορρόφησης. Οι εξασθενητές ήχου έχουν δύο βασικές κατασκευές - σωληνοειδείς και πλάκες. Σε κάθε περίπτωση, οι αγωγοί διάμετρος δεν πρέπει να έχουν πολύ μικρό μέγεθος, λόγω της αναταραχής των ρευμάτων αέρα δεν σχηματίστηκαν αέρα «βύσμα», αλλά δεν πρέπει να είναι υπερβολικά μεγάλο, πράγμα που αυξάνει το κόστος των υλικών λουτρό υψηλό ανεμιστήρα.

  Θέμα ασφαλείας

  Μια άλλη σημαντική απαίτηση για την κουκούλα για το μπάνιο είναι η προστασία του από τη διείσδυση στη συσκευή της υγρασίας. Ο ανεμιστήρας εξάτμισης είναι μια ηλεκτρική συσκευή και στο μπάνιο είναι πάντοτε υγρός. Επικοινωνήστε με μη προστατευόμενα τμήματα της μηχανής ή του διακόπτη του νερού (και είναι διαθέσιμα από οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή) μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και σημαντικές συνέπειες για την ηλεκτρική καλωδίωση - σαν φωτιά. Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κάθε φορά που τίθεται θέμα, πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο.

  Για να αποφύγετε αυτό, αναζητήστε τους ανεμιστήρες στα καταστήματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το μπάνιο. Έχουν αντίστοιχο σήμα. Αυτές είναι συμβατικές κουκούλες στις οποίες παράγεται επιπλέον η προστασία από τη διείσδυση νερού. Για μέγιστη ασφάλεια στους ανεμιστήρες καυσαερίων για το μπάνιο χρησιμοποιείται κυρίως η τάση σε 24 V. Σε περίπτωση βραχυκυκλώματος στην καλωδίωση, μια τέτοια χαμηλή τάση θα σώσει τη ζωή του μπάνιου.

  Λειτουργικότητα κουκούλες

  Εάν ακόμα δεν αποφασίζετε ποιος είναι ο καλύτερος για το μπάνιο, πρέπει να σταματήσετε σε τόσο σημαντικό σημείο όπως η λειτουργικότητα. Οι κουκούλες για το μπάνιο είναι δύο τύπων - αυτόματη και στάνταρ. Οι τυπικοί ανεμιστήρες καυσαερίων είναι συνηθισμένα αξονικά συστήματα με βαλβίδα αντεπιστροφής η οποία εμποδίζει την ροή πίσω στην αίθουσα εξαερισμού.

  Αυτοί οι ανεμιστήρες λειτουργούν πολύ απλά: όταν ανάβει η λυχνία, ο αέρας εξαγωγής αρχίζει να λειτουργεί ταυτόχρονα, όταν ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένος, ο ανεμιστήρας σταματά. Αυτό είναι βολικό, αλλά όχι πάντα πρακτικό, ειδικά όταν το επίπεδο υγρασίας είναι πολύ αυξημένο, επειδή ένας τέτοιος ανεμιστήρας σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να αφαιρέσει όλο τον υγρό αέρα από το μπάνιο.

  Οι αυτόματοι ανεμιστήρες εξαγωγής για το μπάνιο, φυσικά, είναι πιο εξελιγμένοι, αλλά και πιο ακριβοί. Είναι εξοπλισμένα με ειδικά χρονοδιακόπτες για τη ρύθμιση της συσκευής για ορισμένη περίοδο λειτουργίας. Οι ανεμιστήρες καυσαερίων με έναν χρονοδιακόπτη αποσύνδεσης λειτουργούν μετά την αναχώρηση περίπου 25 λεπτών και, στη συνέχεια, απενεργοποιούνται αυτόματα. Ένας ανεμιστήρας με αισθητήρα υγρασίας και χρονοδιακόπτη θα ανάψει όταν η υγρασία αυξηθεί πάνω από το καθορισμένο όριο και θα απενεργοποιηθεί μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

  Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο, εάν το σύστημα εξαερισμού του μπάνιου είναι συνδεδεμένο με το σύστημα εξαερισμού της κουζίνας; Η αγορά παρουσιάζει επίσης κουκούλες για μπάνιο με βαλβίδα αντεπιστροφής. Αυτές οι συσκευές θα γίνουν ένα πραγματικό εύρημα εάν τα συστήματα εξαερισμού του μπάνιου και της κουζίνας αντιπροσωπεύουν ένα ενιαίο σύνολο. Ένας τέτοιος ανεμιστήρας αντλεί αέρα από το δωμάτιο, δεν του επιτρέπει να εισέλθει στην κουζίνα.

  Ένας ανεμιστήρας ποιότητας

  Στη συνέχεια, δώστε προσοχή στην ποιότητα του ανεμιστήρα για το μπάνιο, γιατί δεν είναι πάντα υψηλές προδιαγραφές εγγύηση μακροχρόνιας λειτουργίας της συσκευής. Είναι καλύτερα να δείτε τις προτάσεις των γνωστών κατασκευαστών των ανεμιστήρων μπάνιου. Τα θετικά χαρακτηριστικά και οι κριτικές πελατών θα σηματοδοτήσουν ότι η επιλογή σας έπεσε σε μια αξιοπρεπή συσκευή.

  Είναι απόδειξη για την ποιότητα που ταιριάζουν τον ανεμιστήρα εξάτμισης των προτύπων ποιότητας και της διαθεσιμότητας των πιστοποιητικών ειδικών επιτροπών, έγγραφα εγγύησης και την επισήμανση, η οποία δείχνει το βαθμό προστασίας (απώθηση από τη χαμηλότερη τιμή - IP 34). Θυμηθείτε ότι δεν είναι πάντα δυσκίνητη κουκούλα υψηλής ποιότητας.

  Σήμερα τα μεγέθη των ανεμιστήρων για το μπάνιο είναι ως επί το πλείστον συμπαγή, αλλά οι συσκευές είναι αρκετά ισχυρές ταυτόχρονα. Επίσης στην αγορά υπάρχουν ενσωματωμένες συσκευές που αφαιρούν βίαια τον υγρό αέρα από το μπάνιο στους αγωγούς εξαερισμού.

  Ένας καλός ανεμιστήρας μπάνιου δεν είναι πάντα ακριβός. Ακόμη και η πιο φθηνή και απλή οικιακή συσκευή θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά της για 3-5 χρόνια. Και μπορείτε να αγοράσετε μια συσκευή πιο ακριβή, πάντα, ειδικά αν ενδιαφέρεστε για την υψηλή λειτουργικότητα του ανεμιστήρα.

  Το μπάνιο είναι ένα από τα πιο υγρά μέρη στο διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι. Χωρίς αμφιβολία, η απάντηση στην ερώτηση "Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο;" Γνωρίζετε ήδη. Πω μία ακόμη φορά ότι για υγρά δωμάτια είναι συμπαγείς, αλλά ισχυρό μοντέλο εκχυλίσματα σε αδιάβροχο σχεδιασμού που εμποδίζει την είσοδο του ύδατος εντός του καναλιού αέρα, μειώνοντας τον κίνδυνο βραχυκυκλώματος στο ελάχιστο. Κατ 'αρχήν, παραθέσαμε όλα τα κριτήρια επιλογής των ανεμιστήρων εξαγωγής στο μπάνιο. Τώρα μένει να εξεταστεί η ανεξάρτητη εγκατάσταση της κουκούλας στο μπάνιο.

  Ανεμιστήρας μπάνιου: επιλογή, εγκατάσταση και σύνδεση

  Το μπάνιο στο διαμέρισμα ή το σπίτι είναι πάντα ένα "υγρό μέρος". Ακόμα κι αν δεν τακτοποιείτε λακκούβες στο πάτωμα. Το νερό είναι κρύο και ζεστό, ατμός, υγρές πετσέτες - όλα εξατμίζουν την υγρασία. Και στο μπάνιο είναι ζεστό και έχετε ένα φαινόμενο θερμοκηπίου.

  Η υπερβολική υγρασία και η θερμότητα, ιδανικά, πρέπει να "πάνε" στον αερισμό, αλλά, όπως γνωρίζετε, η αποτελεσματικότητά τους στα αστικά σπίτια απέχει πολύ από το φυσιολογικό. Και τόσο στο παλιό ταμείο όσο και σε νέα κτίρια. Ο λόγος είναι ότι ο εξαερισμός είναι παντού φυσικός τύπος, δηλαδή χωρίς πρόσθετο τέντωμα.

  Αυτό είναι στην Αμερική σε πολυώροφα κτίρια είναι τεράστιοι ανεμιστήρες, και έχουμε αέρα αφαιρεθεί από τη βαρύτητα λόγω της διαφοράς στην πίεση και τη θερμοκρασία. Ως αποτέλεσμα, κινείται μεσαία, και ακόμη και καθόλου, αν τα σπίτια είναι παλιά και τα κανάλια είναι φραγμένα.

  Και «υγρό σημείο» μας, μπάνιο, αποκτά σταδιακά όλα λίγο χλωρίδας και της πανίδας, με τη μορφή της μούχλας και ακόμη woodlice. Για να απαλλαγείτε από αυτή τη γειτονιά ή να την αποτρέψετε εκ των προτέρων, θα πρέπει να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής στο μπάνιο. Θα βγάλει όλη την υγρασία όπου πρέπει να πάει και θα περάσετε ευτυχώς με τη μορφή λιγότερο χρήσιμων εποίκων.

  Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο και την τουαλέτα

  Φαίνεται ότι όλα είναι απλά, αποφασίσαμε ότι χρειαζόμαστε έναν ανεμιστήρα, πηγαίνουμε στο κατάστημα και αγοράζουμε. Αλλά γρήγορα, θα γεννηθούν μόνο οι γάτες. Το κατάστημα περιμένει μια μεγάλη έκπληξη από μια σειρά τύπων και μοντέλων. Όπου λίγες δεκάδες, και όπου ένα ζευγάρι εκατό είναι δακτυλογραφημένο. Και εσείς "κολλάει" πάνω από την ερώτηση, "τι είδους ανεμιστήρα να βάλει στο μπάνιο;".

  Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Διαφορετικοί τύποι, ισχύς, μοντέλα, μέθοδοι τοποθέτησης, χαρακτηριστικά - καταραμένο πόδι σε αυτή την ποικιλία της τεχνικής προόδου στον τομέα του εξαερισμού. Οι πωλητές και αυτοί ασχολούνται με τη δυσκολία, αν η σειρά είναι τεράστια.

  Ως εκ τούτου, έχουμε συντάξει έναν "οδηγό για τους οπαδούς για το μπάνιο." Για να διευκολύνετε το έργο σας και να βοηθήσετε να αγοράσετε γρήγορα τον κατάλληλο εξοπλισμό. Και πρώτα απ 'όλα, θα καταλάβουμε τα γενικά χαρακτηριστικά των οπαδών για το μπάνιο

  1. Αξονική, φυγοκεντρική - τι σημαίνει αυτό

  Αυτός είναι ο τύπος ή ο τύπος του ανεμιστήρα. Μιλά για το σχεδιασμό του εξοπλισμού και το έργο του.

  Αξονικός ανεμιστήρας Είναι μια πτερωτή λεπίδα στο σώμα. Η πτερωτή περιστρέφει τον κινητήρα, στον στροφέα του οποίου φυτεύεται. Τα πτερύγια είναι κεκλιμένα προς τα μέσα σε σχέση με το επίπεδο τοποθέτησης, τραβούν τον αέρα καλά και το μετακινούν κατά μήκος ενός ευθύγραμμου άξονα. Επομένως, αυτός ο τύπος ονομάζεται αξονικός ανεμιστήρας. Έχει καλή απόδοση, θορυβώδες μέσο, ​​είναι, συνήθως, για εγκατάσταση στο μπάνιο.

  Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας είναι διατεταγμένο διαφορετικά. Ο αέρας απορροφά τον στρόβιλο με λεπίδες. Μέσα στο σώμα, το ρεύμα περιστρέφεται σε μια σπείρα και δέχεται επιπρόσθετη επιτάχυνση λόγω της φυγόκεντρης δύναμης. Το ρεύμα δεν ρέει σε ευθεία γραμμή, αλλά σε γωνία 90 μοιρών σε ειδική συσκευή - ένα σαλιγκάρι. Ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας αποκαλείται επίσης ακτινικός.

  Έχει χαμηλότερη παραγωγικότητα από την αξονική, αλλά μπορεί να "οδηγήσει τη ροή" υπό την πίεση διαφορετικών δυνάμεων. Η στάθμη θορύβου είναι χαμηλή ή μέτρια, ανάλογα με την κατεύθυνση της κάμψης των πτερυγίων του ρότορα. Με το εμπρόσθιο κάμισμα λιγότερο θόρυβο, με το πίσω - ισχυρότερο, αλλά εξοικονομεί ηλεκτρικό ρεύμα.

  2. Φορτίο ή κανάλι

  Ο εξοπλισμός αερισμού είναι διαθέσιμος για εξωτερική εγκατάσταση και για εσωτερική χρήση. Ο εξωτερικός τύπος εγκατάστασης είναι μια στερέωση στον τοίχο ή την οροφή στην έξοδο του εξαερισμού στον άξονα ή στο σύστημα σωλήνων. Ο ανεμιστήρας αγωγών είναι ενσωματωμένος εξοπλισμός που τοποθετείται μέσα στον αγωγό εξαερισμού (αγωγός αέρα). Τα συστήματα αεραγωγών είναι κατασκευασμένα από μέταλλο ή πλαστικό. Για το μπάνιο, τα συστήματα πλαστικών καναλιών, για παράδειγμα, Vents, χρησιμοποιούνται συχνότερα.

  Συχνά, η έξοδος στον άξονα εξαερισμού βρίσκεται στην τουαλέτα. Για την εξαγωγή από το μπάνιο τοποθετήστε τον αγωγό με μια μάσκα φράχτη. Το χιτώνιο αερισμού τραβιέται στο παράθυρο ορυχείου. Ένας ανεμιστήρας με πρόσθετο σχάρα τοποθετείται στην τουαλέτα. Ο απορροφητήρας παίρνει ταυτόχρονα τον αέρα από όλο το μπάνιο και το στέλνει στον άξονα αερισμού του σπιτιού. Με τον σχεδιασμό, οι εξωτερικοί ανεμιστήρες και οι ανεμιστήρες καναλιών είναι κατασκευασμένοι τόσο αξονικοί όσο και φυγοκεντρικοί.

  3. Επιλογή ανεμιστήρα στο μπάνιο με ισχύ

  Το επίπεδο ισχύος ή η απόδοση του ανεμιστήρα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με αυτό, η κουκούλα επιλέγεται και συνδυάζεται με την κατασκευή (αξονική / φυγοκεντρική). Απόδοση "λέει" πόσα κυβικά μέτρα αέρα αντλίες ανεμιστήρα ανά ώρα - 100, 200, 300.

  Για να επιλέξετε τη σωστή ισχύ, πρέπει να υπολογίσετε τον όγκο του μπάνιου και να τον πολλαπλασιάσετε κατά 8. "Οκτώ" σημαίνει την απαίτηση υγιεινής για τη συχνότητα αλλαγής του αέρα στο δωμάτιο ανά ώρα. Με απλά λόγια, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να αντλήσει τον όγκο οκτώ από τα μπάνια σας. Τότε θα υπάρξει καθαρότητα, ομορφιά και όχι μούχλα.

  Πώς να υπολογίσετε την ένταση; Πολύ απλά - πάρτε το μήκος του δωματίου, το πλάτος, το ύψος της οροφής, πολλαπλασιάστε και αποκτήστε τον επιθυμητό αριθμό. Το πολλαπλασιάζουμε με οκτώ και έχουμε την ελάχιστη τιμή ισχύος.

  Ένα παράδειγμα! Για το αστικό πρότυπο μπάνιο με διαστάσεις 1,7x1,5x2,5m με πολλαπλότητα ανταλλαγής 8, απαιτείται απόδοση από 51 κυβικά μέτρα την ώρα. Οι αξονικοί ανεμιστήρες παράγονται με χωρητικότητα 80 κύβους. Ένα τέτοιο απόσπασμα θα αντιμετωπίσει το έργο ακόμη και με περιθώριο. Το φυγόκεντρο μοντέλο συνήθως "κινείται" από 42 έως 100 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

  4. Επιλέγοντας έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο από το επίπεδο θορύβου

  Είναι σαφές ότι οι κουκούλες είναι θορυβώδεις, αλλά όχι πολύ. Αν θέλετε πολύ ήσυχο - πάρτε το αξονικό μοντέλο από τη γραμμή Silent. Έχουν στο σχεδιασμό που έκανε τη μηχανή στη βάση των σιωπηλών μπλοκ, τα οποία "σβήνουν" το θόρυβο και τις κραδασμούς. Μεταξύ των "ήσυχων" μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο με επίπεδο θορύβου ακόμα και 22 dB.

  Η φυγοκέντρηση λειτουργεί πιο δυνατά, επειδή ο στρόβιλος αντλεί αέρα υπό πίεση. Αλλά είναι επίσης θορυβώδες, περίπου τόσο δροσερό όσο ένας υπολογιστής. Δεν σας εμποδίζει να παρακολουθείτε ταινίες, να ακούτε μουσική ή να παίζετε παιχνίδια. Έτσι, ο ανεμιστήρας θα είναι απλώς ένα υπόβαθρο αν βρίσκεστε στο μπάνιο όταν είναι ενεργοποιημένο.

  Προσοχή παρακαλώ! Ο θόρυβος είναι δευτερεύον χαρακτηριστικό. Το πιο σημαντικό είναι για τον εκτοπιστή να "οδηγεί" τη σωστή ποσότητα αέρα για ένα καλό μικροκλίμα και να ταιριάζει στο σχεδιασμό εξαερισμού.

  5. Ποιος ανεμιστήρας στο μπάνιο ή την τουαλέτα είναι καλύτερο - ανατροφοδότηση σχετικά με πρόσθετα χαρακτηριστικά

  Η σύγχρονη τεχνολογία γνωρίζει πολλά και οι ανεμιστήρες απελευθερώνονται με διάφορες πρόσθετες λειτουργίες. Η λίστα περιλαμβάνει:

  • Πρόσθετοι αισθητήρες. Μετρούν την υγρασία ή αντιδρούν στην κίνηση.
  • Χρονοδιακόπτης εκτός λειτουργίας. Ορίζει το χρόνο καθυστέρησης της διακοπής λειτουργίας, τουλάχιστον 2 λεπτά - το πολύ 30.
  • Ενδεικτική λυχνία. Ανάβει όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί.
  • Διακόπτης καλωδίου. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την κουκούλα στη σωστή στιγμή. Για παράδειγμα, όταν κάνετε ντους ή μπάνιο. Δηλαδή, όταν ανάβει το φως στο μπάνιο, ο ανεμιστήρας δεν ξεκινάει αυτόματα.
  • Αυτόματα ρολά. Χρησιμοποιούνται για το κλείσιμο της σχάρας αερισμού αφού ο ανεμιστήρας του καναλιού έχει απενεργοποιηθεί.
  • Βαλβίδα ελέγχου. Κύριο καθήκον του είναι να αποτρέψει τη διείσδυση ξένων μυρωδιών από τον άξονα εξαερισμού.

  Σύμφωνα με τους πελάτες μας, τα μοντέλα με τους αισθητήρες υγρασίας και το χρονοδιακόπτη απενεργοποίησης λαμβάνουν τις περισσότερες φορές. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής που εμποδίζει τη διέλευση του αέρα από τον άξονα ή τον αγωγό πίσω στον ανεμιστήρα έχει ήδη γίνει μέρος του σχεδιασμού. Πολύ σπάνια πωλείται ξεχωριστά και θεωρείται μια πρόσθετη επιλογή.

  6. Βαθμός προστασίας από την υγρασία

  Όλοι οι ανεμιστήρες για το μπάνιο έχουν αυξημένη προστασία από την υγρασία μέσα σε 4-5, η προστασία από σκόνη μπορεί να είναι είτε μηδέν είτε 3-4. Στο δελτίο εξοπλισμού θα αναγράφεται η διεύθυνση IP X4, 34, 44, 45.

  Με τα χαρακτηριστικά γνωρίσαμε, τώρα ας μιλήσουμε για την ποικιλία.

  Ανεμιστήρες στο μπάνιο και τουαλέτα στον κατάλογο 220pro.ru

  Το κατάστημά μας προσφέρει διάσημες και δημοφιλείς μάρκες φαναριών μπάνιου:

  Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης σε ένα μπάνιο

  Ο ανεμιστήρας εξαγωγής είναι υποχρεωτικό μέρος του μπάνιου. Λόγω του υγρού περιβάλλοντος του μπάνιου, η πιθανή εμφάνιση μούχλας και μύκητα, μια δυσάρεστη μυρωδιά, ξεκινούν κάποια επιβλαβή έντομα, η διακόσμηση των τοίχων σύντομα επιδεινώνεται.

  μπάνιο με πολύχρωμα πλακάκια και σύστημα εξαερισμού

  Λόγω αυτού του υγρού αέρα, ένα άτομο μπορεί να έχει αλλεργίες και άλλες αναπνευστικές ασθένειες. Ο φυσικός αερισμός της αίθουσας μπάνιου δεν βοηθά. Ως εκ τούτου, στο εργοτάξιο δίνεται προσοχή στον αερισμό του δωματίου.

  ανεμιστήρα οροφής με αισθητήρα υγρασίας

  Όταν επιλέγετε, πρέπει να λάβετε υπόψη τους παράγοντες: τον αριθμό των ατόμων στο διαμέρισμα και την περιοχή του δωματίου.

  Για να εξοικονομήσετε ηλεκτρικό ρεύμα, παραλάβετε με ρυθμιστική ισχύ, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή ορθολογικά. Όταν εργάζεστε και ο χώρος είναι άδειος, δεν είναι λογικό να αφήσετε τη συσκευή σε κατάσταση λειτουργίας.

  Εξαεριστήρας - ένα υποχρεωτικό μέρος του μπάνιου

  Για να βελτιώσετε τον αερισμό του μπάνιου, επιλέξτε μια κουκούλα με αισθητήρα υγρασίας. Στη συνέχεια, η συσκευή ενεργοποιείται σκόπιμα αυτόματα, εάν ξεπεραστεί το καθορισμένο επίπεδο υγρασίας στον αέρα.

  στο μπάνιο πρέπει να υπάρχει σύστημα εξαερισμού

  Ένα απαραίτητο μέρος του ανεμιστήρα εξαγωγής είναι η προστασία του έναντι παφλασμούς, πιτσιλιές, σταγόνες, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ταχεία συνουσία, δομές βλάβη, προκαλώντας ζημιές και η λειτουργικότητά του ανεμιστήρα εξάτμισης.

  Είδη συσκευών εξαερισμού

  Ένας μικρός αλλά αρκετά ισχυρός ανεμιστήρας στο μπάνιο είναι η εγγύηση της υγείας σας

  Απαιτείται να κάνετε μια επιλογή, πρώτα θα εξοικειωθείτε με την ταξινόμηση της κουκούλας:

  Αξονική

  Τα εκχυλίσματα αυτά κατασκευάζονται με τη μορφή ενός τυπικού ανεμιστήρα, ο οποίος χρησιμοποιείται στο περίβλημα. Στην πίσω πλευρά, ο ανεμιστήρας είναι συνδεδεμένος σε ηλεκτρικό μοτέρ, ο οποίος οδηγεί σε δράση. Οι λεπίδες είναι ελαφρώς κεκλιμένες για πιο αποτελεσματική εργασία.

  στρογγυλό σχήμα κομψό ανεμιστήρα μπάνιο

  Οι αξονικοί ανεμιστήρες δεν δείχνουν κακό επίπεδο εργασίας, αλλά αντεπεξέρχονται στο έργο που θέτουν. Επίσης, αξονικοί ανεμιστήρες έχουν μια μικρή πίεση δεν είναι έξοδος, έτσι αυτοί οι ανεμιστήρες εξάτμισης τοποθετηθεί στους τοίχους κοντά στην οροφή, όπου θερμό υγρό αέρα συλλέγεται σε μια οριζόντια ροή αέρος.

  "Ενδιαφέρον γεγονός" Αυτό το μοντέλο είναι πολύ απλό, έτσι είναι κοινό, αλλά έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα - είναι θόρυβος.

  Radial

  Σε μια τέτοια υποομάδα, μια εντελώς διαφορετική αρχή λειτουργίας, με αυτή τη μορφή υπάρχει μια συσκευή που μοιάζει με ανεμιστήρα που είναι σε ένα περίβλημα παρόμοιο με ένα σπιράλ.

  Ανεμιστήρας καυσαερίων με πλέγμα για το μπάνιο

  Όταν η λεπίδα σε κίνηση, ο αέρας τους και κινείται σε μία ακτινική κατεύθυνση, όπου υπάρχει συμπιεσμένος αέρας και ωθείται υπό πίεση δια του περιβλήματος σε σπειροειδές σχήμα συναντά, τότε έρχεται στην υποδοχή θέρμανσης.

  Το ευρύχωρο μπάνιο είναι πλακάκι με καθρέφτη και ανεμιστήρα

  Το εκτελεστικό κενό περίβλημα έχει στην άκρη του μέρος της επιφάνειας της λεπίδας, που είναι παράλληλα με τον άξονα που περιστρέφεται στην ίδια απόσταση μεταξύ τους. Σε τέτοια εκχυλίσματα, ψύξη και αγωγούς χρησιμοποιούνται τα πιο ήσυχα συστήματα για το δωμάτιο. Αυτός ο τύπος καλύμματος λειτουργεί τόσο προς μια κατεύθυνση της κυκλοφορίας του αέρα, και και στις δύο, στο σχεδιασμό του εξαρτάται από την καμπυλότητα των λεπίδων.

  Η εκμετάλλευση αυτού του τύπου των ανεμιστήρων που είναι λοξή προς τα εμπρός, μπορεί να σας προσφέρει με παρόμοιες ιδιότητες, όπως η εσωτερική ανεμιστήρα λοξή πίσω σε μειωμένη εκτελεστική τροχούς διαμέτρου και χαμηλής περιστροφής του ανεμιστήρα της συσκευής δεν βελτιωθεί επίτευγμα, κάνοντας χαμηλό θόρυβο και καταλαμβάνοντας λιγότερο χώρο στο δωμάτιο.

  ανεμιστήρα εξάτμισης με φωτισμό στο μπάνιο

  «Είναι ενδιαφέρον,» Αυτά τα αποσπάσματα δεν χρησιμοποιούμε πολλή ηλεκτρική ενέργεια, και είναι σε θέση να συνεργαστεί με μια μεγάλη περιοχή, σε σύγκριση με εκχυλίσματα αξονική, ακτινική εργασία σε πιο ήσυχο φορές, χωρίς να ερεθίζει το θόρυβο ανθρώπους.

  Φυγόκεντρο

  Ο ανεμιστήρας εξαγωγής βρίσκεται άνετα στη γωνία του μπάνιου

  Οι ανεμιστήρες αναρρόφησης του τύπου καναλιού (φυγοκεντρικοί) εμφανίστηκαν στην αγορά όχι πολύ καιρό πριν, αλλά έχουν ήδη σημαντική επιτυχία στους χρήστες λόγω του απλού σχεδιασμού τους και της ευκολίας χρήσης της κουκούλας. Οι συσκευές εξαερισμού αυτού του τύπου είναι αρκετά ισχυρές, αλλά ταυτόχρονα έχουν αποδεκτό επίπεδο θορύβου.

  μικρό μέγεθος δημοφιλές σύστημα εξαερισμού στο μπάνιο

  Με αυτό το επίπεδο θορύβου, τα εκχυλίσματα ενός χώρου αυτού του τύπου επιλέγονται για δωμάτια με ένα τμήμα της συσκευής εξαγωγής που ρέει. Τέτοιες συσκευές είναι διαθέσιμες, με μια τετράγωνη και οβάλ διατομή. Αυτός ο τύπος κουκούλας τοποθετείται κάτω από την οροφή και κλείνει πίσω από ένα γύψο ή πλαστικά πάνελ.

  Ο πιο κοινός ανεμιστήρας στο μπάνιο με πλακάκια

  Συνιστάται η χρήση με ημι-στερεά ή στερεά περιβλήματα, επειδή ο σχεδιασμός είναι λιγότερο αξιόπιστος από ότι με ένα εύκαμπτο περίβλημα, καθώς θα επιτρέψει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας εξάτμισης μπορεί να εγκατασταθεί στη μέση ή πριν από τη ροή του αέρα, μπροστά από τις τρύπες.

  Εξαερισμός στο μπάνιο με πλαστικό περίβλημα

  Αυτός ο τύπος έχει τα μειονεκτήματά του, καθώς περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός αναισθητικού (αναλόγου της μάσκας εξαερισμού), που δεν επιτρέπει την είσοδο υγρασίας στο σύστημα αγωγών, σχηματίζοντας συμπύκνωμα. Μπορεί επίσης να υπάρξει μια δυσκολία στη λειτουργία, η λεγόμενη αεροδυναμική αντίσταση εξαερισμού παρουσία ενός τέτοιου προβλήματος, αξίζει να χρησιμοποιήσετε έναν ισχυρότερο ανεμιστήρα.

  "Ενδιαφέρον γεγονός" Οι φυγοκεντρικές κουκούλες χρησιμοποιούνται συχνότερα σε μεγάλα δωμάτια. Μια κουκούλα αυτού του τύπου είναι τόσο ισχυρή και ήσυχη.

  "Συμβούλιο" Ένα σημαντικό μέρος του ανεμιστήρα εξάτμισης είναι η ευκαμψία και η αντοχή της δομής. Τι δεν θα επιτρέψει να σπάσει ή να επιδεινώσει το σχέδιο, και να σας εξοικονομήσει χρήματα, χρόνο και νεύρα.

  υψηλής ποιότητας ανεμιστήρα εξαγωγής από γνωστούς κατασκευαστές

  Στέγες

  Αυτός ο τύπος κουκούλας χρησιμοποιείται στην οροφή των κτιρίων. μονάδες χειρισμό Roof έχουν την συσκευασία: ένας ανεμιστήρας, μία διάταξη οδηγεί στην κίνηση, δόνηση μονωτικό παρέμβυσμα, και το αυτόματο σύστημα πίνακα εξάτμισης λειτουργία ελέγχου όπως ορίζεται σε ένα περίβλημα. συσκευές Krishna μπορούν να χρησιμοποιούν multibladed αξονική ή ακτινική τέντωμα με λεπίδες σε μία ή και στις δύο πλευρές ταυτόχρονα σε λειτουργία.

  Βασικά χαρακτηριστικά για την επιλογή του εξαερισμού

  Έχοντας κατανοήσει τον τύπο και από ποια αρχή λειτουργούν διαφορετικοί ανεμιστήρες εξαγωγής. Ερχόμαστε τώρα στην επιλογή της εξόρυξης, αλλά υπάρχουν πολλές κατηγορίες που δεν είναι λιγότερο σημαντικό, όταν επιλέγουν μια κουκούλα. Είναι αναγκαίο να ληφθούν υπόψη οι παράμετροι και να εξάγει τα ίδια τα δεδομένα σχετικά με τις δυνατότητες της συσκευής, ακόμη και την αποσάθρωση και την παραγωγικότητα, το επίπεδο της συσκευής άκουσε χωρίς να υποστεί την κατασκευή τους κινδύνους σε υγρό αέρα, και οι περισσότεροι δεν είναι λιγότερο σημαντική είναι η λειτουργικότητα και η αξία τους για την ποιότητα.

  Οι καλύτεροι ανεμιστήρες για το μπάνιο το 2018

  Η αυξημένη υγρασία στο μπάνιο δεν υπήρξε από καιρό μυστικό. Για να διασφαλίσετε ότι το δωμάτιο είναι καθαρό και καθαρό, πρέπει να εξασφαλίσετε καλό εξαερισμό. Καταπολέμηση ανθρώπων με υψηλή υγρασία με διάφορους τρόπους. Ωστόσο, έχει περάσει ο χρόνος όταν είναι απαραίτητο να ανοίξετε τις πόρτες στο δωμάτιο μετά από ένα ντους και να αφαιρέσετε νερό από το πάτωμα. Ήρθε η ώρα να προχωρήσετε σε βασικά μέτρα - αγοράζοντας έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο.

  Ο αλγόριθμος για την επιλογή του σωστού ανεμιστήρα για το μπάνιο.

  Ποια είναι η χρήση του εξαερισμού στο μπάνιο;

  Ο εξαερισμός στο μπάνιο είναι σημαντικός για την υγεία των ανθρώπων. Τα standard μπάνια έχουν μικρή επιφάνεια. Επομένως, όταν κάνετε μπάνιο ή ντους, το δωμάτιο γεμίζει γρήγορα με ατμό. Η υγρασία εγκαθίσταται στην οροφή του δωματίου και των τοίχων, εξαιτίας αυτού χειροτερεύει το φινίρισμα του μπάνιου.

  Ψεκασμός με νερό, συμπύκνωση και εξάτμιση μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητο σχηματισμό μούχλας και μυκήτων, η οποία συνεπάγεται την εμφάνιση της δυσάρεστης οσμής, η εμφάνιση των μικρών βλαβερών εντόμων και των μεταβολικών προϊόντων τους. Η αφαίρεση των οσμών και του υγρού αέρα είναι απαραίτητη για τη γενική άνεση και τη μείωση του κινδύνου αλλεργικής αντίδρασης και αναπνευστικών παθήσεων.

  Κατά κανόνα, δεν υπάρχει παράθυρο στο μπάνιο. Και ο μόνος τρόπος για να πάρει φρέσκο ​​αέρα στο μπάνιο είναι τα συστήματα εξαερισμού. Κατά την ανέγερση ενός σπιτιού, οι οικοδόμοι είναι υποχρεωμένοι να σχεδιάσουν φυσικά κανάλια αερισμού. Η απόδοση του συστήματος εξαερισμού εξαρτάται από την κατεύθυνση και τη θέση της ροής του αέρα.

  Συχνά, τα φυσικά συστήματα εξαερισμού δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο έργο τους.

  Για να ελέγξετε αν το φυσικό σύστημα αερισμού λειτουργεί αποτελεσματικά στο μπάνιο, αρκεί να εκτελέσετε μια μικρή απλή δοκιμή.
  Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε ένα κομμάτι χαρτί και να το τοποθετήσετε στη σχάρα. Θα τηρεί το πλέγμα όταν το σύστημα είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας, καθώς θα διατηρείται από τη ροή του αέρα.
  Εάν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί σωστά, το χαρτί δεν θα κρατηθεί. Ωστόσο, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ένα σύστημα που λειτουργεί κανονικά αποδεικνύει χαμηλή απόδοση των εργασιών του, καθώς η αρχή της λειτουργίας του βασίζεται στη διαφορά θερμοκρασίας στο μπάνιο και στο δρόμο. Το καλοκαίρι, όταν η θερμότητα στο δρόμο, ο εξαερισμός σχεδόν δεν λειτουργεί.

  Επίσης αεραγωγούς φράξει το πέρασμα του χρόνου, και το όλο σύστημα χάνει την αποτελεσματικότητά του. Λάβετε υπόψη ότι εάν στην επιφάνεια των τοίχων, ειδών υγιεινής και επίπλων μπάνιου στη συσσωρευμένη ομίχλη συμπύκνωμα στον καθρέφτη του μπάνιου και συνεχώς δυσάρεστη οσμή είναι παρούσα στην τουαλέτα θα πρέπει να εγκατασταθεί σε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης μπάνιο.

  Τύποι ανεμιστήρων για το μπάνιο.

  Όταν αγοράζετε έναν ανεμιστήρα για ένα μπάνιο, αξίζει να λάβετε υπόψη ότι εποικοδομητικά οι συσκευές αυτές χωρίζονται σε κανάλι και αξονική, καλοριφέρ και οροφή, η οποία καθορίζεται από τα χαρακτηριστικά της χρήσης τους.

  Αξονικοί ανεμιστήρες.

  Οι αξονικοί ανεμιστήρες εξαγωγής για το μπάνιο είναι ένας τροχός με λεπίδες προβόλου, ο οποίος βρίσκεται σε κυλινδρικό σώμα. Η πτερωτή συνήθως τοποθετείται στον άξονα του κινητήρα. Ο αέρας περιστρέφεται από τα πτερύγια και κινείται αξονικά. Η κίνηση της μάζας αέρα πρακτικά απουσιάζει στην ακτινική κατεύθυνση.

  Στην είσοδο της κουκούλας για το μπάνιο είναι εγκατεστημένη μια πολλαπλή για τη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης του ανεμιστήρα. Τα αξονικά μοντέλα δείχνουν μάλλον υψηλή απόδοση λειτουργίας σε σύγκριση με άλλες συσκευές - η παραγωγικότητα είναι πάνω από 100 κυβικά μέτρα ανά ώρα, αλλά έχουν χαρακτηριστικά χαμηλής πίεσης. Μπορούν να εγκατασταθούν απευθείας στον τοίχο.

  Μια παρόμοια έκδοση των ανεμιστήρων εξαγωγής για το μπάνιο είναι αρκετά συνηθισμένη λόγω της ευκολίας εγκατάστασης. Τοποθετήστε τους ανεμιστήρες τοίχου στις οπές του άξονα εξαερισμού. Κατ 'αρχήν, μια τέτοια εγκατάσταση αποτελεί παραβίαση, διότι γενικά στον εξαερισμό μπορεί να υπάρξει παραβίαση της κυκλοφορίας του αέρα.
  Τα μειονεκτήματα των αξονικών ανεμιστήρων που είναι τοποθετημένα σε τοίχο περιλαμβάνουν υψηλότερο επίπεδο θορύβου, το οποίο συχνά φτάνει τα 30-50 ντεσιμπέλ.

  Ακτινοβολικοί ανεμιστήρες.

  Οι ανεμιστήρες αυτού του τύπου είναι ένας τροχός φτυάρι, ο οποίος τοποθετείται σε ένα σπιράλ σπιράλ. Όταν ο τροχός περιστρέφεται, αέρας εισέρχεται μέσα στα ανοίγματα μεταξύ των λεπίδων, ακολουθεί την περιφέρεια του πτερύγια τροχού κατά την ακτινική διεύθυνση, συμπίεση του διεξάγεται και απορρίπτει το φυγόκεντρο δύναμη σε ένα ειδικό σπειροειδές περίβλημα και στη συνέχεια εισέρχεται στο στόμιο κατάθλιψης.

  Ο κοίλος κύλινδρος εργασίας έχει στην πλευρική επιφάνεια της λεπίδας, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι παράλληλα στον άξονα περιστροφής σε ίση απόσταση. Σε συστήματα ψύξης και εξαερισμού, οι πιο ήσυχοι ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται για έναν ακτινικό τύπο μίας ή διπλής αναρρόφησης λουτρών, με λεπίδες που κάμπτονται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.

  Η χρήση ακτινικών ανεμιστήρων, των οποίων τα πτερύγια κατευθύνονται πίσω, εξοικονομεί 20% ηλεκτρικής ενέργειας. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η ευκολία μεταφοράς των υπερφόρτωσης στην παροχή αέρα.

  ανεμιστήρες εξάτμισης μπάνιο με πτερύγια που έχουν κλίση προς τα εμπρός, είναι σε θέση να παρέχει μια παρόμοια πίεση και παρέχει τις προδιαγραφές, το οποίο βοηθά με κατευθυντική πίσω λεπίδες, με μικρότερη διάμετρο της πτερωτής και χαμηλή συχνότητα περιστροφής του, βοηθώντας τους να επιτύχουν ένα καλό αποτέλεσμα, τη δημιουργία λιγότερο θόρυβο και παίρνοντας λιγότερο χώρο.

  Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες.

  Οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες του τύπου καναλιού εμφανίστηκαν πρόσφατα (στη δεκαετία του 70 του XX αιώνα), αλλά κέρδισαν μεγάλη δημοτικότητα λόγω της άνετης χρήσης τους με μεγάλη απλότητα. Οι ανεμιστήρες καναλιών για το μπάνιο χρησιμοποιούνται όταν η επιφάνεια του δωματίου είναι μεγαλύτερη από 15 τετραγωνικά μέτρα.

  Οι ίδιες οι συσκευές είναι αρκετά ισχυρές, αλλά το επίπεδο θορύβου εκτιμάται ότι είναι χαμηλό. Οι ανεμιστήρες απαγωγής θορύβων για τον τύπο αγωγού μπάνιου προορίζονται για τοποθέτηση στο ρέον τμήμα του συστήματος εξαερισμού. Έρχονται με ορθογώνια ή κυκλική διατομή. Συνήθως ο ανεμιστήρας αγωγών είναι εγκατεστημένος κάτω από την οροφή και κρυμμένος πίσω από τα πάνελ γυψοσανίδας.

  Συνιστάται να επιλέξετε έναν ημι-άκαμπτο ή άκαμπτο αεραγωγό, επειδή ο σχεδιασμός του θεωρείται πιο αξιόπιστος από αυτόν ενός εύκαμπτου - αυτό παρέχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας μπορεί να τοποθετηθεί στη μέση του αεραγωγού ή μπροστά από την είσοδο αέρα.

  Παρόλο που η τελευταία επιλογή δεν είναι πολύ βολική, καθώς απαιτεί την εγκατάσταση ενός ανεμοθραύστη, ο οποίος εμποδίζει το συμπύκνωμα να εισέλθει στο σύστημα εξαερισμού. Ωστόσο, και στην πρώτη περίπτωση, υπάρχουν μειονεκτήματα - λόγω της αεροδυναμικής αντοχής των αγωγών, θα πρέπει να εγκαταστήσετε έναν ισχυρότερο ανεμιστήρα.

  Ανεμιστήρες οροφής.

  Οι καλύπτρες στέγης εγκαθίστανται στις στέγες κατοικιών. Οι μονάδες εξαερισμού της στέγης αποτελούνται από ανεμιστήρα, ηλεκτρικό μοτέρ, παρεμβύσματα απομόνωσης κραδασμών, καθώς και αυτόματες συσκευές ελέγχου, οι οποίες είναι κλειστές σε ένα περίβλημα. Σε αυτές τις συσκευές χρησιμοποιούνται αξονικά ή ακτινικά όργανα με μεγάλο αριθμό λεπίδων και με λεπίδες αναρρόφησης μονής ή διπλής όψης.

  Τι πρέπει να κάνω όταν επιλέγω έναν ανεμιστήρα για μπάνιο;

  Κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα για το μπάνιο, θα πρέπει να γνωρίζουν κάποιες παράμετροι και τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως η ανταλλαγή του αέρα και την απόδοση, το θόρυβο και την ασφάλεια σε σχέση με το περιβάλλον, που αποτελείται από υγρό αέρα, καθώς και τη λειτουργικότητα των συσκευών και την αξία για τα χρήματα.

  Παραγωγικότητα.

  Για να υπολογίσετε την επιθυμητή απόδοση του ανεμιστήρα για το μπάνιο, απαιτούνται οι ακόλουθες πληροφορίες: η ένταση του δωματίου και η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα - ο αριθμός των αλλαγών αέρα ανά ώρα. Το προϊόν αυτών των δύο δεικτών θα είναι ίσο με την απόδοση του ανεμιστήρα.

  Υπολογίστε τη δύναμη του ανεμιστήρα χρησιμοποιώντας τέτοιους υπολογισμούς. Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τον όγκο του δωματίου, πολλαπλασιάζοντας το μήκος του δωματίου με το πλάτος και το ύψος του, καθώς και στρογγυλοποιώντας τον σε μια μεγαλύτερη πλευρά. Για να επιτευχθεί η παραγωγικότητα, η ένταση του δωματίου πρέπει να πολλαπλασιαστεί με έναν αριθμό που δείχνει πόσες φορές ο αέρας σε μια ώρα πρέπει να αλλάξει σε νέα ροή.

  Η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα εξαρτάται πάντα από τον τύπο των χώρων και καθορίζεται στους κτιριακούς κώδικες.

  Αυτός ο αριθμός για το μπάνιο σύμφωνα με τους οικοδομικούς κανονισμούς είναι 6-8. Θα πρέπει να διαρκέσει 6, αν το σπίτι του μπάνιου χρησιμοποιείται από 1-3 άτομα, αν είναι περισσότερα από 3, τότε πρέπει να αντικαταστήσετε 6 ή 8. Η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα για την τουαλέτα θα είναι 6-10.

  Μετά τους εκτελούμενους υπολογισμούς και την παραληφθείσα παραγωγικότητα είναι δυνατόν να πάρουμε τον καλύτερο ανεμιστήρα για ένα μπάνιο με παραμέτρους διαφόρων κατασκευαστών που αφήνουν τους ανεμιστήρες εξάτμισης. Η πρακτική δείχνει ότι είναι απαραίτητο να πάρετε έναν ανεμιστήρα που έχει τεχνικές παράμετροι λίγο πάνω από τις υπολογισμένες παραμέτρους. Συνήθως, η απόδοση των οπαδών για μπάνια είναι 95-100 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

  Επίπεδο θορύβου.

  Κάθε ανεμιστήρας για το μπάνιο σε περιστροφή οδηγείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το έργο του οποίου συνοδεύεται πάντα από θόρυβο δύο τύπων - μηχανικό και αεροδυναμικό. θόρυβος έδαφος είναι σε θέση να διεισδύσει μέσα στους χώρους, επεκτείνοντας έτσι κατά μήκος του αγωγού, και η δεύτερη είναι το αποτέλεσμα της δόνησης των κατασκευαστικών στοιχείων, δηλαδή των τοιχωμάτων του προστατευτικού ανεμιστήρα χοάνη απαγωγής και του αγωγού απευθείας.

  Ο θόρυβος, ο οποίος είναι περισσότερο από 35 ντεσιμπέλ, προκαλεί ερεθιστικά την ανθρώπινη ψυχή. Ως εκ τούτου, η καταπολέμηση του θορύβου είναι ένα πραγματικό έργο στην επιλογή και την εγκατάσταση των ανεμιστήρων εξαγωγής για το μπάνιο. Επομένως, ο δείκτης του παραγόμενου θορύβου από τη συσκευή δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσοστό των 30 ντεσιμπέλ. Για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή το βράδυ, το επίπεδο θορύβου σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 ντεσιμπέλ. Οι ενδείξεις θορύβου αναφέρονται στα δεδομένα του διαβατηρίου.

  Το επίπεδο θορύβου μπορεί επίσης να μειωθεί με την εγκατάσταση πίσω από τον ανεμιστήρα του απομονωτή θορύβου και την επένδυση της εσωτερικής επιφάνειας του αγωγού με υλικό απορρόφησης ήχου. Οι απομονωτές θορύβου έχουν δύο βασικές κατασκευές: σωληνοειδή και πλάκα. Σε κάθε περίπτωση, οι αγωγοί διάμετρος δεν πρέπει να έχουν πολύ μικρό μέγεθος, λόγω της αναταραχής των ρευμάτων αέρα δεν σχηματίστηκαν αεροφρακτών, αλλά δεν πρέπει να είναι υπερβολικά μεγάλο, δεδομένου ότι αυξάνει τα κόστος υλικών για το μπάνιο ανεμιστήρα μεγάλο.

  Ασφάλεια ανεμιστήρων.

  Μια άλλη σημαντική απαίτηση για έναν ανεμιστήρα για μπάνιο είναι η προστασία του από τη διείσδυση υγρασίας στη συσκευή. Ο ανεμιστήρας εξάτμισης είναι μια ηλεκτρική συσκευή και στο μπάνιο είναι πάντοτε υγρός. Η επαφή με μη προστατευμένα μέρη της συσκευής ή του διακόπτη προστασίας του νερού (και είναι διαθέσιμα για οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή) μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και σημαντικές συνέπειες για την καλωδίωση, δηλαδή πυρκαγιά. Αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κάθε φορά που τίθεται θέμα, ποιος fan να επιλέξει για το μπάνιο.

  Για να αποφύγετε αυτό, πρέπει να αναζητήσετε στους οπαδούς των καταστημάτων για ένα συγκεκριμένο μπάνιο. Έχουν αντίστοιχο σήμα. Αυτοί είναι οι συνηθισμένοι ανεμιστήρες, στους οποίους η προστασία από τη διείσδυση νερού γίνεται επιπλέον. Για μέγιστη ασφάλεια στον ανεμιστήρα εξαγωγής για το μπάνιο χρησιμοποιείται κυρίως τάση 24 βολτ. Εάν υπάρχει βραχυκύκλωμα στην καλωδίωση, τότε μια τέτοια χαμηλή τάση θα σώσει τη ζωή του ατόμου που βρίσκεται εκεί.

  Λειτουργικότητα των οπαδών.

  Μην ξεχνάτε και μια σημαντική παράμετρο, όπως η λειτουργικότητα του ανεμιστήρα. Οι ανεμιστήρες για το μπάνιο είναι από δύο τύπους - αυτόματο και στάνταρ. Οι τυπικοί ανεμιστήρες καυσαερίων είναι συνηθισμένα αξονικά συστήματα με βαλβίδα αντεπιστροφής η οποία εμποδίζει την ροή πίσω στην αίθουσα εξαερισμού.

  Αυτοί οι ανεμιστήρες λειτουργούν πολύ απλά: όταν ανάβει η φωτεινή ένδειξη, ο αέρας εξαγωγής αρχίζει να λειτουργεί ταυτόχρονα και όταν ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένος, ο ανεμιστήρας σταματά. Αυτό είναι βολικό, αλλά όχι πάντα πρακτικό, ειδικά όταν το επίπεδο υγρασίας είναι πολύ αυξημένο, επειδή ένας τέτοιος ανεμιστήρας σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να αφαιρέσει όλο τον υγρό αέρα από το μπάνιο.

  Οι αυτόματοι ανεμιστήρες εξαγωγής για το μπάνιο, φυσικά, είναι πιο εξελιγμένοι, αλλά και πιο ακριβοί. Είναι εξοπλισμένα με ειδικά χρονοδιακόπτες για τη ρύθμιση της συσκευής για ορισμένη περίοδο λειτουργίας. Οι ανεμιστήρες καυσαερίων με ένα χρονοδιακόπτη αποσύνδεσης λειτουργούν αφού ο χρήστης φεύγει για άλλα 25 λεπτά και, στη συνέχεια, απενεργοποιείται αυτόματα. Ένας ανεμιστήρας με αισθητήρα υγρασίας και χρονοδιακόπτη θα ανάψει όταν η υγρασία αυξηθεί πάνω από το καθορισμένο όριο και θα απενεργοποιηθεί μετά από μια χρονική περίοδο καθορισμένη από το χρήστη.

  Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο εάν το σύστημα εξαερισμού του μπάνιου είναι συνδεδεμένο με το σύστημα εξαερισμού της κουζίνας; Η αγορά παρουσιάζει επίσης κουκούλες για μπάνιο με βαλβίδα αντεπιστροφής. Αυτές οι συσκευές θα γίνουν ένα πραγματικό εύρημα εάν τα συστήματα εξαερισμού του μπάνιου και της κουζίνας αντιπροσωπεύουν ένα ενιαίο σύνολο. Ένας τέτοιος ανεμιστήρας αντλεί αέρα από το δωμάτιο, δεν του επιτρέπει να εισέλθει στην κουζίνα.

  Αξία για τα χρήματα και ποιότητα του ανεμιστήρα.

  Στη συνέχεια, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην ποιότητα του ανεμιστήρα για το μπάνιο, γιατί δεν είναι πάντα τα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά που εγγυώνται τη μακροπρόθεσμη λειτουργία της συσκευής. Είναι καλύτερα να δείτε τις προτάσεις των γνωστών κατασκευαστών των ανεμιστήρων μπάνιου. Τα θετικά χαρακτηριστικά και η ανατροφοδότηση από τους καταναλωτές θα είναι ένα μήνυμα ότι η επιλογή έπεσε σε μια αξιοπρεπή συσκευή.

  Είναι απόδειξη για την ποιότητα που ταιριάζουν τον ανεμιστήρα εξάτμισης των προτύπων ποιότητας και της διαθεσιμότητας των πιστοποιητικών ειδικών επιτροπών, έγγραφα εγγύησης και την επισήμανση, η οποία δείχνει το βαθμό προστασίας (να απωθούνται από τη χαμηλότερη τιμή, δηλαδή, από IP34). Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν είναι πάντα ογκώδης ανεμιστήρας θα είναι υψηλής ποιότητας.

  Σήμερα τα μεγέθη των ανεμιστήρων για το μπάνιο είναι ως επί το πλείστον συμπαγή, αλλά οι συσκευές είναι αρκετά ισχυρές ταυτόχρονα. Επίσης στην αγορά υπάρχουν ενσωματωμένες συσκευές που αφαιρούν βίαια τον υγρό αέρα από το μπάνιο στους αγωγούς εξαερισμού.

  Ένας καλός ανεμιστήρας μπάνιου δεν είναι πάντα ακριβός. Ακόμα και η πιο φθηνή και απλή οικιακή συσκευή θα αντιμετωπίσει τέλεια τα καθήκοντά της για ένα ολόκληρο 3-5 χρόνια. Ωστόσο, αν η προτεραιότητα είναι η λειτουργικότητα του ανεμιστήρα, θα πρέπει να δούμε τα πιο ακριβά μοντέλα.

  Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα κριτήρια επιλογής ενός ανεμιστήρα - στο βίντεο:

  Το μπάνιο είναι ένα από τα πιο υγρά μέρη στο διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι. Και υπάρχουν κάποια σχέδια, σύμφωνα με τα οποία επιλέγεται ο ανεμιστήρας για το μπάνιο. Για υγρά δωμάτια, έχουν σχεδιαστεί συμπαγή αλλά ισχυρά μοντέλα ανεμιστήρων, εξοπλισμένα με λειτουργία προστασίας από την υγρασία. Ο σχεδιασμός τους εμποδίζει την είσοδο νερού στον αγωγό, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο βραχυκυκλώματος στο ελάχιστο.

  Μοντέλα οπαδών, καλά αποδεδειγμένα στην αγορά.

  Πρόκειται για ένα μοντέλο σχεδιασμού της δημοφιλούς σειράς ανεμιστήρων SolerPalau Silent. Εκτός από το γεγονός ότι διατίθενται σε διάφορα χρώματα (λευκό, ασημί, γκρι, μπεζ, κόκκινο και οποιοδήποτε χρώμα RAL μπορεί να γίνει κατόπιν παραγγελίας), 4 μεταβλητές λωρίδες χρώματος που συμπληρώνονται με κάθε προϊόν. Από κάθε άλλη άποψη, όλα είναι σαν το κορυφαίο μοντέλο αυτής της σειράς: ισχύος 8 watts, παραγωγικότητα - 95 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα, αδιάβροχη θήκη και χαμηλό επίπεδο θορύβου. Ο τελευταίος δείκτης, ωστόσο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα της εγκατάστασης του ανεμιστήρα.

  • μια πληθώρα χρωμάτων λύσεων?
  • παρουσία προστασίας από την υγρασία.
  • ομορφιά για μια μικρή τιμή?
  • δύναμη;
  • συμπεριλαμβανομένων των εναλλάξιμων ταινιών.
  • θόρυβος πάνω από το επιτρεπτό με λανθασμένη τοποθέτηση του ανεμιστήρα.

  Η μέση τιμή είναι 2500 ρούβλια.

  Αυτός είναι ένας κομψός ανεμιστήρας σχεδιαστών από την Electrolux. Η αγορά προσφέρει 10 επιλογές χρωμάτων - από το κρυσταλλικό λευκό έως το απόλυτα μαύρο. Η ισχύς του κινητήρα στα ρουλεμάν είναι 15 watt, αντλούν έως και 100 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Ο καθαρισμός της πτερωτής για τη διατήρηση μιας κανονικής κατάστασης λειτουργίας επαρκεί για τη διεξαγωγή κάθε εξάμηνο. Τοποθετήστε εύκολα το μοντέλο - τόσο στους τοίχους όσο και στην οροφή. Θόρυβος του ανεμιστήρα εντός του επιτρεπόμενου ορίου (30 ντεσιμπέλ).

  Περισσότερα για αυτή τη σειρά συσκευών - στο βίντεο:

  • αντοχή;
  • εξαιρετικό σχέδιο?
  • μια πληθώρα χρωμάτων λύσεων?
  • αξιοπρεπή ενέργεια?
  • παρουσία προστασίας από την υγρασία.
  • δεν είναι καθόλου εύκολο να διατηρηθεί.

  Μέση τιμή: 2000 ρούβλια.

  Αυτό είναι το μέσο μοντέλο της δημοφιλούς σειράς ανεμιστήρων εξαγωγής για το μπάνιο. Δεν υπάρχει αισθητήρας υγρασίας, η μονάδα είναι ενεργοποιημένη με το χέρι, αλλά η τιμή είναι αρκετά προσιτή για αυτή την ποιότητα. Στα υπόλοιπα τα πάντα είναι σαν το κορυφαίο μοντέλο: ισχύος 8 watts, παραγωγικότητα - 95 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα, αδιάβροχο περίβλημα και χαμηλό επίπεδο θορύβου. Ένας μονοφασικός ηλεκτροκινητήρας σε ρουλεμάν είναι προσαρμοσμένος στο περίβλημα με τη βοήθεια σιωπηρών μπλοκ από καουτσούκ, οι οποίες εμποδίζουν τη μετάδοση κραδασμών στο περίβλημα του ανεμιστήρα.

  • παρουσία προστασίας από την υγρασία.
  • αντοχή;
  • εξαιρετική ισχύς, κάνοντας 8 βατ?
  • πραγματική αθόρυβη λειτουργία.
  • όχι πολύ απλή συντήρηση του ανεμιστήρα.

  Η μέση τιμή είναι 2600 ρούβλια.

  Αυτός είναι ένας μεγάλος ανεμιστήρας, αντλώντας 320 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Αποδεικνύεται ότι αυτό το μοντέλο είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για μεγάλα μπάνια ή εντατικά χρησιμοποιούμενα δωμάτια. Το προϊόν με ισχύ κινητήρα 25 watt δεν μοιάζει πολύ με έναν παραδοσιακό ανεμιστήρα λόγω του αποκλειστικού μπροστινού πίνακα. Αν είναι απαραίτητο, αφαιρείται εύκολα και αντικαθίσταται με διαφορετικό χρώμα. Τοποθετήστε το μοντέλο μπορεί να είναι οπουδήποτε: στον τοίχο, αεραγωγός, οροφή. Αφήστε τον ανεμιστήρα και δεν μπορεί να ονομάζεται αθόρυβη, αλλά 35 ντεσιμπέλ δεν είναι ο όγκος που θα αποτρέψει την άνετη ξεκούραση.

  • παρουσία προστασίας από την υγρασία.
  • απλή συντήρηση;
  • απλή εγκατάσταση?
  • αξιοπρεπής απόδοση ·
  • δύναμη.
  • απουσία θορύβου.

  Μέση τιμή: 3000 ρούβλια.

  Αυτός είναι ένας φθηνός και πολύ οικονομικός ανεμιστήρας εξαγωγής. Καταναλώντας μόνο 7,5 watt ενέργειας, οδηγεί μέσα από το νερό 97 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Ο μικρότερος σωλήνας διακλάδωσης (81 χιλιοστά) επιτρέπει την εγκατάσταση του ανεμιστήρα στον άξονα χωρίς προβλήματα ή τη σύνδεση του στον αγωγό αέρα. Ο κινητήρας είναι εξοπλισμένος με ρουλεμάν, σχεδιασμένα για 40.000 ώρες συνεχούς λειτουργίας χωρίς συντήρηση. Διαθέτει προστασία από υπερθέρμανση. Ο ανεμιστήρας ενεργοποιείται με τη βοήθεια ενός συμβατικού διακόπτη χώρου, αν και είναι επίσης δυνατές και αυτοματοποιημένες λύσεις (για αυτό πρέπει να αγοράσετε πρόσθετο εξοπλισμό).

  • χαμηλή τιμή?
  • αντοχή;
  • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
  • σχεδόν αθόρυβη (25 ντεσιμπέλ)?
  • εξαιρετική ισχύς?
  • προστασία από την υγρασία.
  • στεγανή βαλβίδα ελέγχου.

  Μέση τιμή: 1300 ρούβλια.

  Αυτό είναι το πιο λειτουργικό μοντέλο της διάσημης σειράς από τον Soler Palau. Ο ανεμιστήρας είναι εξοπλισμένος με αισθητήρα υγρασίας (hygrostat). Περιλαμβάνεται όταν αυτός ο δείκτης αυξάνεται σε σχέση με ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Επίσης στην κατασκευή του SILENT 100 CHZ υπάρχουν ρουλεμάν, τα οποία αυξάνουν τη διάρκεια ζωής τους για έως και 30.000 ώρες. Υπάρχει επίσης χρονοδιακόπτης με περίοδο χάριτος μέχρι μισής ώρας.

  Απόδοση, όπως τα νεότερα μοντέλα - 95 κυβικά μέτρα ανά ώρα, που είναι αρκετά για μια περιοχή μπάνιου 2 με 2 μέτρα και ακόμη λίγο περισσότερο. Ο ανεμιστήρας λειτουργεί αρκετά ήσυχα, το μέγιστο επίπεδο θορύβου σε αυτό είναι 26,5 decibels (ο όγκος είναι συγκρίσιμος με τον ψίθυρο ενός ατόμου).

  • όχι κακή απόδοση.
  • αθόρυβη λειτουργία.
  • αντοχή;
  • Χρονοδιακόπτης
  • αισθητήρα υγρασίας;
  • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, μόνο 8 Watt.
  • υψηλή τιμή?
  • Η συσκευή αρχικά έχει ρυθμιστεί "με το μάτι".

  Η μέση τιμή είναι 6500 ρούβλια.

  Τι, μετά από όλα, να επιλέξετε;

  Φυσικά, είναι απαραίτητο να εστιάσετε πρώτα στο είδος του μπάνιου, στην περιοχή και στην εσωτερική του συσκευή, καθώς και στη δική σας επιθυμία να πάρετε κάτι από την αγορά της συσκευής. Για παράδειγμα, αθόρυβη λειτουργία, αισθητική ομορφιά ή δύναμη.

  Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο να γνωρίζουμε τις θεωρητικές πληροφορίες. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε και πρακτικές γνώσεις: πώς να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα, πώς να λειτουργείτε σωστά και τι να κάνετε σε περίπτωση δυσλειτουργίας.

  Έχοντας ένα συνδυασμό αυτής της γνώσης, μπορείτε ήδη να κάνετε μια ασφαλή επιλογή υπέρ αυτού ή εκείνου του μοντέλου.