Αθόρυβος ανεμιστήρας μπάνιου με βαλβίδα αντεπιστροφής

Ο εξαερισμός είναι ένας σημαντικός παράγοντας που δεν πρέπει να παραμεληθεί κατά την κατασκευή ενός μπάνιου. Πολλοί πιστεύουν λανθασμένα ότι χρειάζεται μόνο να αφαιρέσουν δυσάρεστες οσμές. Επομένως, συμβαίνει συχνά οι οπές εξαερισμού να είναι κλειστές κατά την επισκευή και με δυσάρεστες οσμές να καταπολεμούνται με τη βοήθεια των αποσμητικών χώρου.

Στην πραγματικότητα, η λειτουργία εξαερισμού είναι πολύ ευρύτερη. Θα πρέπει να εξασφαλίζει την κανονική κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο, διατηρώντας ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας. Αυτό εμποδίζει την εμφάνιση συμπυκνωμάτων, μούχλας, μύκητων και εντόμων στο μπάνιο.

Συχνά οι άνθρωποι αρνούνται έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο επειδή παράγει πολύ θόρυβο. Απλά δεν γνωρίζουν όλοι για την ύπαρξη μοντέλων χαμηλού θορύβου και αθόρυβης λειτουργίας που δεν παραβιάζουν καθόλου την ειρήνη του νοικοκυριού. Θα σας ενημερώσουμε για αυτές τις χρήσιμες και βολικές συσκευές στο σημερινό άρθρο.

Συσκευή

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για ανεμιστήρες εξοπλισμένους με βαλβίδα αντεπιστροφής. Είναι ένας μικρός και πολύ απλός μηχανισμός που εμποδίζει τον αέρα να εισέλθει στον αγωγό αερισμού πίσω στο δωμάτιο. Οι βαλβίδες ελέγχου είναι συνήθως κατασκευασμένες από πλαστικό ή ανοξείδωτο χάλυβα. Αποτελούνται από τρία βασικά στοιχεία - ένα πλαίσιο, δύο παντζούρια, φράγματα και μια καρφίτσα, στην οποία προσαρμόζονται οι πόρτες.

Εκτός από τη βαλβίδα αντεπιστροφής, υπάρχουν τα ακόλουθα στοιχεία στο σχεδιασμό του ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο: πλέγμα εισαγωγής αέρα, αεροδυναμική πτερωτή, ένθετα απόσβεσης κραδασμών και κινητήρα.

Αρχή λειτουργίας

Η αρχή της βαλβίδας αντεπιστροφής, ανεξάρτητα από το πού είναι εγκατεστημένη - στον αγωγό εξαερισμού ή στον αγωγό αποχέτευσης - θα είναι η ίδια. Σχεδιάστηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε η κίνηση του αέρα (ή του νερού) να μπορεί να συμβεί μόνο προς μία κατεύθυνση. Αν προσπαθήσετε να μετακινηθείτε προς την αντίθετη κατεύθυνση, ο αέρας θα φτάσει σε ένα φράγμα από ερμητικά κλειστά πτερύγια.

Οι βαλβίδες ενεργοποιούνται από την κίνηση του αέρα, η οποία με τη σειρά της λαμβάνει χώρα όταν ο ανεμιστήρας είναι ενεργοποιημένος. Έτσι, ο αέρας αναρροφάται μέχρι να σβήσει ο ανεμιστήρας. Μετά την αποσύνδεση, οι πόρτες κλείνουν, εμποδίζοντας τον αέρα πίσω.

Λόγω του τι είναι σιωπηλός ο ανεμιστήρας;

Ένας θόρυβος ανεμιστήρας για ένα μπάνιο γίνεται, χάρη σε ορισμένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, τα οποία περιγράφουμε συνοπτικά.

 • Πρώτον, στη διάταξη του κινητήρα υπάρχουν ειδικά στοιχεία που απομονώνουν τα κραδασμικά στοιχεία που απορροφούν τους κραδασμούς, που είναι η κύρια πηγή θορύβου.
 • Δεύτερον, οι κατασκευαστές εξετάζουν προσεκτικά την εξωτερική εμφάνιση του ανεμιστήρα. Η μάσκα εισαγωγής αέρα έχει ένα ειδικό, εξορθολογισμένο σχήμα. Επιπλέον, η επιλογή του πλέγματος διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο - η αντίσταση του αέρα εξαρτάται από αυτό.
 • Τρίτον, η σιωπηρή λειτουργία επιτυγχάνεται μέσω ενός διαφορετικού μοντέλου ρουλεμάν. Εκτός από τις ιδιότητες απορρόφησης του θορύβου, έχουν υψηλό βαθμό αξιοπιστίας και δεν απαιτούν πρόσθετη συντήρηση (ειδικότερα λίπανση).

Οι κατασκευαστές οικιακού εξοπλισμού εξαερισμού προσφέρουν τρεις ποικιλίες ανεμιστήρων που είναι κατάλληλοι για εγκατάσταση στο μπάνιο:

 • ακτινική - μεγάλης κλίμακας μοντέλα με σπειροειδή σχάρα, τα οποία σήμερα προτιμούν να εγκαθίστανται κυρίως σε βιομηχανικούς χώρους ·
 • αξονική - είναι εξοικειωμένοι με κάθε συσκευή, η οποία φέρνει τον αέρα σε κίνηση με τη βοήθεια περιστρεφόμενων λεπίδων. τέτοιοι ανεμιστήρες μπορούν να παρέχουν εισροή αέρα και εξάτμιση.
 • κανάλι - την πιο ήσυχη από όλες τις ποικιλίες που παρουσιάζονται, καθώς δεν είναι τοποθετημένες στον τοίχο, αλλά απευθείας στον αγωγό εξαερισμού. Έτσι, ο θόρυβος του ανεμιστήρα λειτουργίας απλά δεν μας φτάνει, αφού η συσκευή βρίσκεται σε απόσταση.

Είδη από την αρχή της δράσης

Στους σιωπηρούς ανεμιστήρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικοί τύποι βαλβίδων αντεπιστροφής. Ανάλογα με την αρχή της λειτουργίας, διακρίνονται τρεις τύποι αυτών των συσκευών:

 • μια βαλβίδα αντεπιστροφής ελεγχόμενου τύπου - λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια ή ενεργοποιείται χειροκίνητα.
 • βαλβίδα αντεπιστροφής που ενεργοποιείται με τάνυση ή χαλάρωση του ελατηρίου.
 • βαλβίδα ελέγχου παθητικού τύπου - λειτουργεί υπό την επίδραση της βαρύτητας, ανοίγει μόνο προς τη ροή του αέρα.

Επισκόπηση των μοντέλων και των τιμών

Σας προσφέρουμε μια επισκόπηση των καλύτερων μοντέλων σιωπηλών ανεμιστήρων για το μπάνιο εξοπλισμένο με βαλβίδα αντεπιστροφής:

Το μοντέλο

Ισχύς, W

Ανταλλαγή αέρα, m3 / ώρα

Επίπεδο θορύβου, dB

Χαρακτηριστικά

Μέση τιμή, τρίψτε.

VENTS 100 Kwait

Soler Palau SILENT-100 CZ ΣΧΕΔΙΟ 3C

- ένα σύνολο χρωματιστών εναλλάξιμων λωρίδων για τη θήκη

Soler Palau SILENT-100 CMZ

- ρουλεμάν με σφαιρίδια, χωρίς συντήρηση

Soler Palau SILENT-100 CMZ DESIGN 3C

VENTS 100 Kwait Τ

VENTS 100 Kwait TN

VENTS 100 QUATT TR

Soler Palau SILENT-100 CRZ DESIGN-3C

- ένα σύνολο χρωματιστών εναλλάξιμων λωρίδων για τη θήκη

ΦΟΥΡΝΟΙ 100 Quint-STYLE

- ασυνήθιστο σχεδιασμό αμαξώματος.

VENTS 100 Κλείστε το WTN

- αισθητήρα στάθμης υγρασίας

Συμβουλές για την επιλογή

 • Κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα για το μπάνιο, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη αρκετές σημαντικές παράμετροι, όπως η ισχύς, η συναλλαγματική ισοτιμία του αέρα και το επίπεδο θορύβου. Οι θόρυβοι είναι συσκευές με ισχύ έως και 26 dB.
 • Η συναλλαγματική ισοτιμία του ανεμιστήρα καθορίζεται από την περιοχή του δωματίου. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού της απαραίτητης ανταλλαγής αέρα βρίσκονται στο άρθρο μας "Εξαερισμός σε ξύλινο σπίτι. Χαρακτηριστικά του εξαερισμού στο μπάνιο.
 • Για χρήση σε δωμάτια με υψηλό επίπεδο υγρασίας (που περιλαμβάνουν την τουαλέτα και το μπάνιο), πρέπει να επιλέξετε ένα μοντέλο ανεμιστήρα αδιάβροχο.
 • Προσέξτε επίσης τη διαθεσιμότητα πρόσθετων λειτουργιών. Έτσι, οι ανεμιστήρες είναι πολύ βολικοί, εξοπλισμένοι με ένα αυτόματο χρονόμετρο ενεργοποίησης, έναν αισθητήρα κίνησης (παρουσία) και έναν αισθητήρα υγρασίας.

Εγκατάσταση

Αυτοσυναρμολόγηση του ανεμιστήρα - το έργο είναι αρκετά εφικτό, ακόμη και για όσους έχουν ελάχιστη εμπειρία σε εργασίες επισκευής. Είναι απαραίτητο μόνο να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες, να αποθηκεύσετε τα απαραίτητα εργαλεία και την υπομονή.

Ο ευκολότερος τρόπος για την εγκατάσταση συμβατικών ανεμιστήρων άνωθεν αξονικού τύπου - χρησιμοποιούνται συχνότερα σε μπάνια. Τοποθετούνται πάνω από τον αεραγωγό με ένα σύνολο συνδετήρων. Σε αυτή την περίπτωση, η διατομή της σχάρας εισαγωγής αέρα πρέπει να αντιστοιχεί στις διαστάσεις του ανοίγματος αερισμού.

Για να συνδέσετε τον ανεμιστήρα στο δίκτυο, είναι απαραίτητο να συνδέσετε το καλώδιο από το πλησιέστερο κιβώτιο διακλάδωσης σε αυτό (αν ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος σε αυτό το δωμάτιο για πρώτη φορά). Μην ξεχνάτε ότι η καλωδίωση πρέπει να προστατεύεται πλήρως από την υγρασία - τα καλώδια μπορούν να τοποθετηθούν σε στροβοσκόπια, να κρυφτούν σε ειδικά κανάλια, να κρυφτούν κάτω από μια ψευδοροφή ή σε ψευδο τοίχο γυψοσανίδας.

Στο επόμενο βίντεο στο κανάλι του Youtube, μπορείτε να δείτε πώς να τοποθετήσετε τον εαυτό σας έναν αθόρυβο ανεμιστήρα στο μπάνιο.

Εάν το μπάνιο είναι εξοπλισμένο με παράθυρο, μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε έναν ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο τον εαυτό σας. Ένας αυτόματα κατασκευασμένος ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος στο παράθυρο. Μπορεί να δουλέψει για να φυσάει και να φυσάει. Στην εργασία, αυτός ο ανεμιστήρας ουσιαστικά δεν κάνει ήχους.

Ομαλός ανεμιστήρας στο μπάνιο: χαρακτηριστικά επιλογής, με βαλβίδα ελέγχου, αγωγό, παραδείγματα εγκατάστασης

Στο μπάνιο ένα ειδικό μικροκλίμα: το πιο δύσκολο να επιτευχθεί η κανονική υγρασία. Λόγω της υγρασίας, οι μύκητες και οι μύκητες πολλαπλασιάζονται. Οι μικροοργανισμοί δεν είναι μόνο σε θέση να καταστρέψουν τη διακόσμηση των χώρων, αλλά και να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες των αναπνευστικών οργάνων στους κατοίκους του σπιτιού. Για να αποφευχθούν όλα αυτά τα προβλήματα, είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί ποιοτικός αερισμός. Η ιδανική επιλογή είναι να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο στο μπάνιο.

Για να ελέγξετε πόσο αποτελεσματικό είναι ο αερισμός, απλώς φέρετε έναν αναμμένο ταιριάζει στην τρύπα εξάτμισης. Εάν βγαίνει ή η φλόγα σκύβει, όλα είναι καλά. Αν όχι, είναι καιρός να βελτιωθεί η ανταλλαγή αέρα λόγω πρόσθετων συσκευών.

Βασικά κριτήρια για την επιλογή ανεμιστήρα

Υπάρχουν αρκετές παράμετροι που πρέπει να ακολουθούνται κατά την αγορά ενός ανεμιστήρα για το μπάνιο.

Τα συμπτώματα της περίσσειας υγρασίας είναι προφανείς: η συμπύκνωση επί των κατόπτρων και τα κεραμίδια, αργή ξήρανση του πετσέτες και τα υφάσματα, λεκέδες στους τοίχους και τα έπιπλα. Παρόλο που σχεδόν κάθε διαμέρισμα και ιδιωτικό σπίτι έχει κουκούλα, η δύναμή του συχνά δεν είναι αρκετή, επειδή Με την πάροδο του χρόνου, οι άξονες εξαερισμού καθίστανται φραγμένοι και δεν εκτελούν σωστά τις λειτουργίες τους.

Κατά την επιλογή του καλύτερου ανεμιστήρα, φροντίστε να εξετάσετε:

 • Διαστάσεις. Το μοντέλο επιλέγεται από τη διάμετρο του εξαερισμού.
 • Παραγωγικότητα. Αυτός είναι ο όγκος του αέρα (σε κυβικά μέτρα) που η συσκευή μπορεί να αντλήσει ανά μονάδα χρόνου (1 ώρα). Η απόδοση υπολογίζεται με βάση τον όγκο του δωματίου και τον αριθμό των ατόμων που ζουν σε ένα διαμέρισμα ή σπίτι. Το απαιτούμενο απόθεμα ισχύος είναι 15%.
 • Θορυβώδης. Δεν υπάρχουν οπαδοί που λειτουργούν απολύτως σιωπηλά, αλλά υπάρχουν μοντέλα με χαμηλό επίπεδο θορύβου. Κατά την επιλογή, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ότι κάθε ήχος άνω των 35 ντεσιμπέλ συνήθως προσελκύει την προσοχή και ερεθίζει.
 • Κατασκευή. Αυτές οι παράμετροι του οργάνου, όπως οι διαστάσεις, η μέθοδος εγκατάστασης, η απόδοση, εξαρτώνται από τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού των μοντέλων, οπότε είναι σημαντικό να επιλέξετε τον σωστό τύπο ανεμιστήρα.
 • Κατηγορία ηλεκτρικής ασφάλειας. Ένας πολύ σημαντικός δείκτης, επειδή ο ανεμιστήρας πρέπει να λειτουργεί σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία. Επιλέξτε μοντέλα που ανήκουν στην κλάση ηλεκτρικής ασφάλειας τουλάχιστον IP45. Το περίβλημα της συσκευής πρέπει να προστατεύεται από πιτσιλιές.
 • Βαλβίδα ελέγχου. Ο ανεμιστήρας δεν πρέπει μόνο να απομακρύνει αποτελεσματικά τον αέρα από το μπάνιο, αλλά επίσης να αποτρέψει το να έρχεται από έξω - από το δρόμο, από τους γείτονες, από τον άξονα εξαερισμού.
 • Φήμη του κατασκευαστή. Κατά την επιλογή οποιασδήποτε τεχνικής, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στο εμπορικό σήμα. Είναι καλύτερο να πληρώνομαι για μια αξιόπιστη συσκευή μάρκας παρά να αγοράσετε μια κινεζική ημέρα, η οποία θα πρέπει να αντικατασταθεί σε λίγους μήνες.
 • Πρόσθετες λειτουργίες. Πολλά σύγχρονα όργανα είναι εξοπλισμένα με χρονόμετρα, αισθητήρες υγρασίας ή κίνησης. Αυτά τα μοντέλα είναι ακριβότερα, αλλά επιτρέπουν την ορθολογική χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας, επειδή όταν υπάρχει πραγματικά ανάγκη για τέντωμα.

Προσφέρουμε ένα βίντεο, το οποίο αναφέρει λεπτομερώς τις αποχρώσεις της επιλογής ανεμιστήρα, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μοντέλων με βαλβίδα αντεπιστροφής:

Οι θόρυβοι και οι επιδόσεις σχετίζονται;

Πολύ συχνά μπορεί κανείς να ακούσει τη γνώμη ότι οι αθόρυβοι ανεμιστήρες είναι λιγότερο αποτελεσματικοί από αυτούς που κάνουν περισσότερο θόρυβο. Αυτό δεν ισχύει. Η στάθμη θορύβου κατά τη λειτουργία της συσκευής εξαρτάται από τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα μέρη, καθώς και από τη διαθεσιμότητα ειδικής ηχομονωτικής επίστρωσης.

Ο θόρυβος προκύπτει από την περιστροφή των λεπίδων. Η κίνηση του αέρα κατά μήκος του καναλιού εξαερισμού συνοδεύεται επίσης από ήχους. Στο σχεδιασμό αθόρυβων μοντέλων παρέχονται στοιχεία απόσβεσης κραδασμών. Μειώνουν το επίπεδο θορύβου, αλλά δεν επηρεάζουν την απόδοση των συσκευών.

Αν επιλέξετε έναν ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο για το μπάνιο με μια βαλβίδα αντεπιστροφής, αυτό θα λύσει όλα τα προβλήματα ταυτόχρονα. Το δωμάτιο θα έχει ένα άνετο μικροκλίμα, σκόνη, υγρασία, οσμές δεν θα ρέουν από τον άξονα εξαερισμού, και η συσκευή θα κάνει θόρυβο 30-33 dB. Το ανθρώπινο αυτί παγιδεύει ήχους τέτοιας έντασης, αλλά δεν ερεθίζουν ούτε προσελκύουν ιδιαίτερη προσοχή.

Εξαιρετική επιλογή - αξονικό ή φυγοκεντρικό μοντέλο από SolerPalau, Elicent, Maico ή άλλο εμπορικό σήμα με καλή φήμη. Επιπλέον, η σωστή εγκατάσταση της συσκευής θα σας βοηθήσει να μειώσετε το επίπεδο θορύβου. Όσο πιο πυκνός θα συνδεθεί στον τοίχο, τόσο λιγότερο θα δονείται κατά τη λειτουργία, πράγμα που σημαίνει ότι το buzz θα είναι σχεδόν ακούσιο.

Είδη και σχέδια συσκευών

Οι κατασκευαστές παράγουν για το μπάνιο δύο κύριους τύπους ανεμιστήρων - εναέρια και κανάλι. Επιλέξτε πρέπει να βασίζεται στην ένταση του δωματίου. Για ένα μικρό μπάνιο, κατάλληλο μοντέλο είναι τοποθετημένο μπροστά από την οπή εξαερισμού. Και για ένα ευρύχωρο δωμάτιο είναι καλύτερο να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα αγωγών, ο οποίος είναι εγκατεστημένος στον αγωγό. Τα μοντέλα αυτού του τύπου είναι ακόμη πιο θορυβώδεις αν τοποθετηθούν βαθιά μέσα στους αγωγούς.

Ο ανεμιστήρας είναι εύκολος στην εγκατάσταση. Είναι εύκολο να το τοποθετήσετε στην έξοδο του αγωγού εξαερισμού και να το συνδέσετε στο δίκτυο. Σε ιδιωτικές κατοικίες είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν αεραγωγοί και σε διαμερίσματα συνήθως παρέχονται εκ των προτέρων, επομένως η εγκατάσταση της συσκευής διαρκεί αρκετά λεπτά.

Ο ανεμιστήρας αγωγών είναι πιο δύσκολο να εγκατασταθεί. Θα πρέπει να βρίσκεται ακριβώς μέσα στον αγωγό εξαερισμού και να συνθέτει μαζί του σχεδόν ένα ενιαίο σύνολο. Αυτό το μοντέλο είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί για καθαρισμό και όταν το δουλεύει παράγει ισχυρότερο ήχο, tk. οι αεραγωγοί αντηχούν. Για να μειώσετε το θόρυβο, χρησιμοποιήστε σιγαστήρες, ειδικά ελαστικά ένθετα, ηχομονωτικά υλικά για φινίρισμα των αεραγωγών.

Οι ανεμιστήρες διαφέρουν στο σχέδιο και κάθε είδος έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Τύπος # 1 - αξονικά μοντέλα

Οι αξονικοί ανεμιστήρες ονομάζονται επίσης αξονικοί ανεμιστήρες. όταν λειτουργούν, ο αέρας κινείται κατά μήκος ενός άξονα με την επιφάνεια της πτερωτής εργασίας. Αυτά τα μοντέλα είναι δημοφιλή, είναι συχνά εγκατεστημένα στα συστήματα παροχής και εξαερισμού. Είναι οικονομικά και είναι σε θέση να εργάζονται συνεχώς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα αξονικά μοντέλα έχουν υψηλή απόδοση, καλή απόδοση, αλλά τα χαρακτηριστικά πίεσης συχνά αφήνουν πολλά να είναι επιθυμητά. Ο σχεδιασμός των αξονικών ανεμιστήρων είναι απλός, επομένως είναι αξιόπιστος και ανθεκτικός. Αυτός ο τύπος οργάνου είναι κατάλληλος για εγκατάσταση σε συστήματα εξαερισμού μπάνιου, ωστόσο ορισμένα μοντέλα μπορούν να παράγουν θόρυβο από 30 έως 50 dB κατά τη λειτουργία.

Τύπος # 2 - ακτινικοί ανεμιστήρες

Αυτά είναι μοντέλα που είναι ένα φτυάρι σε σπειροειδές περίβλημα. Μεταβαίνοντας μεταξύ των λεπίδων, ο αέρας κινείται κατά την ακτινική κατεύθυνση, συμπιέζεται, εισέρχεται στο περίβλημα και έπειτα στην οπή εκκένωσης.

Τα μοντέλα Radial μπορούν να είναι αναρρόφηση μονής και διπλής όψης. Οι λεπίδες μπορούν να κάμπτονται τόσο προς τα πίσω όσο και προς τα εμπρός. Τα μοντέλα του πρώτου τύπου είναι πιο οικονομικά: καταναλώνουν 20% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια.

Τύπος # 3 - φυγοκεντρικές δομές

Οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες καναλιών είναι βολικοί, εύχρηστοι και ιδανικοί για εγκατάσταση σε μικρά μπάνια (μέχρι 15 τετραγωνικά μέτρα). Είναι ισχυρά, αλλά με καλά τεχνικά χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών κινητήρων παράγουν σχετικά μικρό θόρυβο.

Οι συσκευές παράγονται με κυκλική και ορθογώνια διατομή. Συνήθως εγκαθίστανται είτε μπροστά από την εισαγωγή αέρα είτε στη μέση του άκαμπτου αγωγού. Και οι δύο επιλογές έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Στην πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να αγοράσετε ένα πιο ισχυρό μοντέλο, και στη δεύτερη - για να εγκαταστήσετε επιπρόσθετα έναν ανεμοστάτη για να αποφύγετε την είσοδο συμπυκνωμάτων στο σύστημα εξαερισμού. Τέτοια μοντέλα τοποθετούνται συχνά κάτω από την οροφή και καλύπτονται πίσω από το φινίρισμα των γυψοσανίδων.

Υπάρχουν επίσης ανεμιστήρες οροφής που τοποθετούνται στις στέγες των σπιτιών. Συνήθως, αυτά είναι ισχυρά αξονικά ή ακτινικά μοντέλα που εξασφαλίζουν τον εξαερισμό υψηλής ποιότητας των κτιρίων.

Ποιο μοντέλο θα επιλέξετε για μπάνιο;

Ποια μάρκα και μοντέλο θα προτιμούσα; Όλα εξαρτώνται από τις προσωπικές προτιμήσεις και τις προτεραιότητες του ιδιοκτήτη του δωματίου. Θεμελιωδώς σημαντικό μπορεί να είναι αρκετές αποχρώσεις: απόδοση, λειτουργικότητα, τιμή, επίπεδο θορύβου, σχεδιασμός. Μπορείτε να προτείνετε διάφορα μοντέλα, καθένα από τα οποία είναι καλής ποιότητας.

Εάν ο αγοραστής αναζητά ένα αξιόπιστο μοντέλο με πρόσθετα χαρακτηριστικά, θα πρέπει να προσέξετε το SolerPalau SILENT-100 CHZ. Αυτό είναι μια ακριβή ευχαρίστηση: ο ανεμιστήρας κοστίζει πάνω από 5000 ρούβλια, αλλά το κόστος αποπληρώνεται λόγω της αντοχής και της ευκολίας χρήσης. Το μοντέλο είναι κατάλληλο για μια περιοχή μπάνιου περίπου 4 τετραγωνικών μέτρων, είναι εξοπλισμένο με ένα χρονόμετρο με καθυστέρηση ενεργοποίησης, έναν αισθητήρα υγρασίας.

Η συσκευή χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση, καταναλώνει οικονομικά ηλεκτρικό ρεύμα, είναι εξαιρετικά ανθεκτική και δεν παράγει θόρυβο κατά τη λειτουργία (μέγιστο επίπεδο είναι 26,5 dB). Η αυξημένη διάρκεια ζωής επιτυγχάνεται λόγω της παρουσίας ρουλεμάν με σφαιρίδια στο σχεδιασμό του ηλεκτροκινητήρα.

Από τους ανεμιστήρες καναλιών χαμηλού κόστους για εξάντληση, είναι προτιμότερο να επιλέξετε το VENTS 100 Kwait με ένα μικρότερο ακροφύσιο. Το ίδιο το κόστος κοστίζει λίγο περισσότερο από 1600 ρούβλια, αλλά είναι πολύ αξιόπιστο, παραγωγικό και οικονομικό. Είναι εύκολο να εγκατασταθεί, επειδή το μήκος του ακροφυσίου είναι μόνο 81 mm.

Το επίπεδο θορύβου είναι 25 dB. Ο ανεμιστήρας είναι ασφαλής: είναι εξοπλισμένος με σύστημα προστασίας από υπερθέρμανση και υψηλή υγρασία. Ωστόσο, οι αγοραστές σημειώνουν ένα σοβαρό μειονέκτημα του μοντέλου - μια χαλαρή βαλβίδα ελέγχου. Αυτό μπορεί να είναι ένα πρόβλημα εάν η συσκευή έχει επιλεγεί για ένα διαμέρισμα σε πολυώροφο κτίριο.

Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να επιλέξετε το σωστό ανεμιστήρα για τους ιδιοκτήτες ευρύχωρων λουτρών. Μια καλή λύση είναι η Electrolux EAF-150. Το μοντέλο θα κοστίσει περίπου 2100-2200 ρούβλια, αλλά θα παρέχει ένα πλήρες κουκούλα σε ένα μεγάλο δωμάτιο, tk. αντλώντας 320 κυβικά μέτρα. αέρα σε 1 ώρα. Ένα άλλο ωραίο επίδομα από τον κατασκευαστή είναι η ευκολία εγκατάστασης: η συσκευή μπορεί να στερεωθεί χωρίς προβλήματα οπουδήποτε (στον τοίχο, στην οροφή, στον αγωγό).

Το μοντέλο έχει ένα πρωτότυπο σχέδιο και χάρη στο διακοσμητικό πάνελ δεν μοιάζει με ανεμιστήρα. Εάν είναι επιθυμητό, ​​ο πίνακας μπορεί να αφαιρεθεί. Η συσκευή είναι εύκολη στην εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση, αλλά δεν είναι ιδανική: παράγει περίπου 35 dB θορύβου κατά τη λειτουργία.

Προσφέρουμε ένα βίντεο με μια γενική εικόνα των χαρακτηριστικών του μοντέλου Electrolux EAF-150:

Εάν η πιο σημαντική απαίτηση κατά την επιλογή ανεμιστήρα είναι η αθόρυβη λειτουργία, αξίζει να αγοράσετε το SolerPalau SILENT-100 CZ. Το κόστος της συσκευής είναι περίπου 2000 ρούβλια. Εκτός από την αρχική μέγιστη προστασία από τον θόρυβο, ο κατασκευαστής παρέχει στοιχεία που καταστέλλουν τους κραδασμούς.

Το μοντέλο ενεργοποιείται χειροκίνητα. Είναι αξιόπιστο, ανθεκτικό, εξοπλισμένο με σύστημα προστασίας από την υγρασία. Στα μείοντα, οι πελάτες θεωρούν την ανεπιθύμητη συντήρηση του ανεμιστήρα: είναι δύσκολο να καθαριστεί. Δεν υπάρχει αισθητήρας υγρασίας.

Πολλοί αγοραστές αναζητούν ποιοτικά λειτουργικά μοντέλα, κατασκευασμένα σε μη φυσικά χρώματα. Για 2700 ρούβλια μπορείτε να αγοράσετε την Electrolux EAFR 100. Η εταιρεία παράγει αυτό το μοντέλο σε 10 χρώματα.

Ο ανεμιστήρας διαθέτει καλό σχεδιασμό, υψηλή απόδοση και αποδεκτό επίπεδο θορύβου (30 dB). Το μόνο μειονέκτημα - είναι δυσάρεστο να καθαρίσετε. Ωστόσο, αυτό πρέπει να γίνεται μόνο δύο φορές το χρόνο.

Ένα άλλο επιτυχημένο μοντέλο σχεδιασμού - SolerPalau SILENT-100 DESIGN 3C. Το κόστος του είναι ελαφρώς χαμηλότερο από το προηγούμενο και είναι περίπου 2000 ρούβλια. Οι ανεμιστήρες είναι διαθέσιμοι σε 5 διαφορετικά χρώματα, εκτός από το καθένα από αυτά είναι προσαρτημένα μεταβλητές χρωματιστές λωρίδες.

Στην τεχνική τεκμηρίωση, ο κατασκευαστής δηλώνει χαμηλό επίπεδο θορύβου 26 dB. Ωστόσο, αυτό το χαρακτηριστικό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα της εγκατάστασης της συσκευής.

Χαρακτηριστικά της τοποθέτησης του ανεμιστήρα για εξαγωγή

Κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα, πρέπει να διασφαλιστεί ότι ο αέρας μπορεί να εισρεύσει. Η συσκευή το τραβά, αλλά δεν την αντικαθιστά. Για την πρόσβαση σε αέρα, αρκεί να αφήνετε ένα διάκενο κάτω από την πόρτα τουλάχιστον 2 cm. Επίσης, πριν ξεκινήσετε την εργασία, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τον αγωγό αερισμού.

Συχνά η διάμετρος του καναλιού είναι μεγαλύτερη από τη διάμετρο του καλύμματος. Σε αυτή την περίπτωση, μπορούν να γίνουν τα ίδια εγκαθιστώντας μια αυλάκωση ή ένα κομμάτι σωλήνα της επιθυμητής διαμέτρου με τη βοήθεια ενός αφρού στερεώσεως. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε έναν σωλήνα πυκνού υλικού, επειδή ο αφρός επεκτείνεται και μπορεί να παραμορφώσει τη δομή. Αφού το υλικό στεγνώσει, η περίσσεια του αποκόπτεται.

Επιλογές καλωδίωσης

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη σύνδεση του ανεμιστήρα στο δίκτυο:

 1. Ο διακόπτης στη θήκη. Αυτό είναι συνήθως ένα κουμπί ή κορδόνι στο σώμα της συσκευής.
 2. Κοινός διακόπτης με λάμπα. Ο ανεμιστήρας ενεργοποιείται / απενεργοποιείται ταυτόχρονα με τη συσκευή φωτισμού. Έχει τόσο πλεονεκτήματα όσο και μείον. Από τη μία πλευρά, δεν είναι απαραίτητο να συμπεριληφθεί χωριστά, από την άλλη πλευρά - η εξαγωγή δεν είναι πάντα απαραίτητη όταν ανάβει το φως.
 3. Ξεχωριστός διακόπτης. Εάν εγκαταστήσετε ένα διακόπτη δύο κουμπιών, τότε ένα κουμπί μπορεί να ανάψει το φως και το δεύτερο - ένα ανεμιστήρα. Αυτό είναι βολικό και σας επιτρέπει να καταναλώνετε ορθολογικά ηλεκτρική ενέργεια.
 4. Αυτόματη ενεργοποίηση. Ο ανεμιστήρας μπορεί να ανάψει όταν ενεργοποιηθούν οι αισθητήρες - κίνηση ή υγρασία, και απενεργοποίηση - στον χρονοδιακόπτη.

Εγκαταστήστε μόνοι σας τη συσκευή

Κάθε μοντέλο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά σχεδίασης, οπότε πριν ξεκινήσετε την εγκατάσταση, θα πρέπει να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες, ώστε να μην καταστρέψετε τη συσκευή κατά τη διάρκεια της φάσης εγκατάστασης.

Η γενική διάταξη της εργασίας είναι περίπου η ίδια για όλους τους οπαδούς:

 • Το μπροστινό κάλυμμα του ανεμιστήρα αφαιρείται όπως περιγράφεται στις οδηγίες.
 • Οι θέσεις στον τοίχο, οι οποίες θα είναι δίπλα στο σώμα της συσκευής, θα υποστούν επεξεργασία με σφραγιστικό σιλικόνης ή με αξιόπιστη κόλλα πολυμερούς.
 • Ο ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος στην τρύπα, ωθώντας το στο μέγιστο στο εσωτερικό του. Η συσκευή κρατιέται για αρκετά λεπτά, πιέζοντας σταθερά στον τοίχο, έτσι ώστε να κόβεται η κόλλα. Ένας ακριβέστερος χρόνος παραμονής αναφέρεται στη συσκευασία με συγκολλητική σύνθεση.
 • Βάλτε το δίχτυ κουνουπιών στη θέση του και, στη συνέχεια, στερεώστε το μπροστινό κάλυμμα. Συνήθως τοποθετείται στις βίδες που έρχονται με αυτό. Οι ειδικοί συστήνουν την απομόνωση των ανεμιστήρων καναλιών από τους αεραγωγούς. Για το σκοπό αυτό, το κυματοειδές καουτσούκ είναι κατάλληλο, το οποίο τοποθετείται και στις δύο πλευρές της συσκευής.
 • Το τελευταίο στάδιο είναι η σύνδεση με την παροχή ρεύματος. Εκτελείται με διακοπτόμενη ηλεκτρική ενέργεια. Τα καλώδια συνδέονται με μπλοκ ακροδεκτών.
 • Όταν ολοκληρωθεί η εργασία, η ηλεκτρική ενέργεια επανασυνδέεται και ελέγχεται ο ανεμιστήρας. Εάν όλα είναι σωστά, είναι έτοιμα για λειτουργία.

Προσφέρουμε ένα βίντεο, το οποίο δείχνει έναν απλό τρόπο να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο:

Με την εγκατάσταση ανεμιστήρα στην κουκούλα, δεν υπάρχουν συνήθως δυσκολίες. Αυτό το έργο μπορεί να γίνει από σχεδόν οποιοδήποτε άτομο που μπορεί να χειριστεί παραδοσιακά εργαλεία. Ωστόσο, ορισμένα μοντέλα είναι πραγματικά δύσκολο να εγκατασταθούν, υπάρχουν επίσης προβλήματα με την τοποθέτηση και την κάλυψη του καλωδίου. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η βοήθεια ειδικών δεν θα είναι περιττή.

Ανεμιστήρας με βαλβίδα ελέγχου

Για να αποφύγετε τη ρίψη αέρα στο διαμέρισμα, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε ανεμιστήρα με βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εμποδίζει την εμφάνιση «ξένων» οσμών στο σπίτι σας. Κάθετα διαρρυθμισμένα συστήματα εξάτμισης των πολυώροφων κτιρίων χαρακτηρίζονται από ένα σημαντικό μειονέκτημα - την επιστροφή του αέρα εξαγωγής στις εγκαταστάσεις. Αυτό μπορεί επίσης να διεισδύσει σε σκόνη, μικρά συντρίμμια και ακόμη και έντομα.

Ένας σωστά τοποθετημένος ανεμιστήρας εξαερισμού εμποδίζει την είσοδο αέρα από τον άξονα εξαερισμού, οπότε δεν χρειάζεται να μαντέψετε ποια τσιγάρα το γείτονα από τον τρίτο όροφο καπνίζει και τι οι γείτονες μαγειρεύουν για δείπνο κάτω από σας. Μια απλή και αξιόπιστη συσκευή θα προστατεύσει τέλεια το διαμέρισμά σας από τη διείσδυση ξένων μυρωδιών, υγρασίας και ζεστού αέρα.

Ανεμιστήρες καυσαερίων χωρίς θόρυβο με βαλβίδα αντεπιστροφής για τουαλέτες

Μια ειδική απαίτηση είναι ο ανεμιστήρας εξαγωγής, ο οποίος λειτουργεί σε αθόρυβη λειτουργία. Τέτοιες συσκευές παρέχουν στους κατοίκους μια άνετη διαμονή σε μπάνια και τουαλέτες, ακόμη και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η δυσκολία στην ακουστική λειτουργία της συσκευής δεν προκαλεί ερεθισμό, ενώ εξασφαλίζεται η απομάκρυνση του υγρού αέρα από το δωμάτιο.

Οι ανεμιστήρες για μπάνια μπορούν να χωριστούν σε δύο τύπους - αξονικά και κανάλι, το έργο του οποίου έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Ο αξονικός ανεμιστήρας προτιμάται να εγκατασταθεί σε μικρά μπάνια μέχρι 15 τετραγωνικά μέτρα και με απευθείας έξοδο στον κεντρικό άξονα. Η συσκευή είναι μια μικρή έλικα με λεπίδες, εξασφαλίζει σταθερή εκκένωση αέρα και χαμηλό κόστος.

Οι ανεμιστήρες καναλιών εγκαθίστανται στα συνδυασμένα μπάνια άνω των 15 τετραγωνικών μέτρων. Η συσκευή αερίζεται γρήγορα και ποιοτικά το δωμάτιο ακόμα και με φραγμένα κανάλια φυσικού αερισμού. Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στη λειτουργία ενός στροφείου με σαλιγκάρι. Οι συσκευές τύπου καναλιού είναι σχεδόν αθόρυβες και διαθέτουν υψηλή απόδοση. Σε σύγκριση με τις αξονικές συσκευές, παρατηρούμε χαμηλότερο επίπεδο θορύβου και υψηλότερο κόστος.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχουν απολύτως αθόρυβοι ανεμιστήρες.

Βασικά χαρακτηριστικά, αρχή λειτουργίας και τύποι βαλβίδων ελέγχου

Η αρχή της λειτουργίας της βαλβίδας ελέγχου είναι αρκετά απλή - όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί είναι ανοιχτός, μετά το κλείσιμο - αμέσως πέφτει και κλείνει την εισαγωγή αέρα. Οι οριακές προεξοχές καθορίζουν τη γωνία κινήσεως του φύλλου 90 °. Το τυποποιημένο σχήμα της βαλβίδας είναι στρογγυλό.

Υπάρχουν τρεις τύποι βαλβίδων ελέγχου:

 • Αυτο-ασφάλιση κάτω από τη δράση ενός ελατηρίου. Ένας ανεμιστήρας οικιακής χρήσης με βαλβίδα αντεπιστροφής αυτής της κατηγορίας συνιστάται για χρήση σε τουαλέτες, μπάνια, κουζίνες. Η βαλβίδα κλείνει αμέσως μετά την απενεργοποίηση του ανεμιστήρα.
 • Διαχειρίζεται. Χρησιμοποιείται για τη συσκευή εξαερισμού βιομηχανικών αντικειμένων και αντικειμένων αποθήκης μιας μεγάλης περιοχής. Η εγκατάσταση αισθητήρων για τη γωνιακή θέση του πτερυγίου σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε τη θέση της βαλβίδας. Ο εξοπλισμός προστατεύει αξιόπιστα από την εμφάνιση της υγρασίας, την εμφάνιση του καλουπιού, καθώς και τη διείσδυση οσμών και υγρασίας. Στις εγκαταστάσεις παραγωγής, οι βαλβίδες ελέγχου εμποδίζουν την πτώση της βροχής και του χιονιού από το δρόμο, συμβάλλοντας στη δημιουργία συμπυκνωμάτων.
 • Παθητική - αλλαγή της θέσης τους απευθείας υπό την επίδραση της ροής του αέρα. Η βάση είναι η χρήση των βαρυτικών ιδιοτήτων της συσκευής, τα πτερύγια χτυπηθούν κάτω από τη δράση της βαρύτητας.

Οι βαλβίδες ελέγχου οποιασδήποτε μορφής δεν παρέχουν απόλυτη στεγανότητα του συστήματος εξαερισμού, αλλά προστατεύουν αξιόπιστα από τη διείσδυση ξένων οσμών και υγρασίας.

Η συσκευή της βαλβίδας επιστροφής

Ο κύριος όγκος των βαλβίδων ελέγχου για οικιακούς ανεμιστήρες είναι από πλαστικό και έχουν κυκλικό σχήμα που επιτρέπει τη μέγιστη ροή αέρα.

Όλες οι συσκευές έχουν την ίδια δομή και αποτελούνται από:

 • το οποίο μοιάζει με ένα στρογγυλό κομμάτι σωλήνα?
 • Το φύλλο, που κινείται γύρω από έναν άξονα λίγο πάνω από τη διαμετρική γραμμή.
 • περιορίζοντας τις προεξοχές με τη μορφή ημικυκλίου, που βρίσκεται στο κατώτερο και το πάνω μέρος του ανεμιστήρα.
 • ένα ελατήριο στρέψης επιστροφής, το οποίο θέτει το πτερύγιο στην αρχική, κλειστή θέση.

Ο σχεδιασμός είναι αρκετά απλός και αποτελεσματικός για χρήση σε οικιακές συσκευές. Στην ανοικτή θέση το φύλλο βρίσκεται κατά μήκος του σώματος του αγωγού αέρα και δεν παρεμβαίνει στην κίνηση του αέρα. Όταν ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένος, το φύλλο ανεβαίνει στο σύστημα και αποκλείει εντελώς τη μονάδα. Οι οριακές προεξοχές παρέχουν γωνία κινήσεως 90 °.

Σε βιομηχανικά μοντέλα, η βαλβίδα ελέγχου μπορεί να αποτελείται από δύο ημικύκλια, καθένα από τα οποία επιστρέφει στην κλειστή θέση από το ελατήριο. Όταν λειτουργεί ο ανεμιστήρας, τα πτερύγια τοποθετούνται κοντά ο ένας στον άλλο κατά μήκος του άξονα του αγωγού και δεν παρεμβαίνουν στην ελεύθερη δίοδο αέρα.

Ένας άλλος κοινός τύπος βαλβίδας - πέταλο, που αντιπροσωπεύει μια «πύλη», ενσωματωμένο στο σώμα του αγωγού. Η κύρια χρήση τους είναι στις τιμές παραγωγής, ώστε να αποφευχθεί η είσοδος ατμοσφαιρικών βροχοπτώσεων και υγρασίας στο δωμάτιο.

Κανόνες για την επιλογή του σωστού μοντέλου


Πρέπει να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα με βαλβίδα αντεπιστροφής - στην περίπτωση αυτή η κουκούλα γίνεται πιο αποτελεσματική και αποτελεσματική, μετά την απενεργοποίηση της συσκευής ο αέρας στο μπάνιο αντιστοιχεί στα καθιερωμένα πρότυπα κατασκευής. Κατά την επιλογή, ακολουθήστε τους γενικούς κανόνες.

Η πιο σημαντική παράμετρος είναι η αθόρυβη λειτουργία. Οι σύγχρονες συσκευές παράγουν θόρυβο που κυμαίνεται από 26 έως 35 dB. Για σύγκριση - φανταστείτε ότι κάποιος ψιθυρίζει στο αυτί σας. Ο ανεμιστήρας θα λειτουργήσει ακόμη πιο αθόρυβα. Στη διαδικασία κατασκευής χρησιμοποιούνται απορροφητικά υλικά και το ειδικό σχήμα των πτερυγίων και των λεπίδων του εξοπλισμού συμβάλλει στη μείωση του επιπέδου θορύβου.

Η ισχύς του ανεμιστήρα πρέπει να αντιστοιχεί στον όγκο του δωματίου, στον αριθμό των ανθρώπων που ζουν και στο σκοπό του δωματίου - μπάνιο, κουζίνα, τουαλέτα. Το περίβλημα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από αδιάβροχα υλικά για την αποφυγή βραχυκυκλώματος.

Μοντέλο SILENT-300 CHZ

Εάν δεν είναι εφικτή η εγκατάσταση της συσκευής βαθιά μέσα στον αγωγό εξαερισμού, μπορείτε να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα. Με τη λειτουργικότητα, δεν διαφέρουν από τον συμβατικό εξοπλισμό εξάτμισης και ένας επιτυχημένος σχεδιασμός σάς επιτρέπει να κάνετε τις συσκευές όσο πιο διαυγές στον τοίχο. Το κάλυμμα κλείνει τελείως την θέση και ταιριάζει με κάθε σχέδιο.

Οι κατασκευαστές εγγυώνται τη δυνατότητα συντήρησης της συσκευής εντός 30.000 ωρών συνεχούς λειτουργίας.

Ανεμιστήρας μπάνιου χωρίς θόρυβο με βαλβίδα ελέγχου: επιλογή και εγκατάσταση

Η παροχή υψηλής ποιότητας εξαερισμού στο μπάνιο είναι μία από τις υποχρεωτικές απαιτήσεις, όπως παίρνοντας ένα ντους ή μπάνιο στο δωμάτιο μια μεγάλη ποσότητα ατμού, η οποία μπορεί να επιδεινώσει το κλίμα ή να καταστρέψουν το φινίρισμα. Επιπλέον, επαρκής κυκλοφορία του αέρα θα ομαλοποιήσει το ποσό της υγρασίας στο δωμάτιο και να αποφεύγεται η διείσδυση του ατμού μέσα στο γειτονικές σαλόνια μέσα από τις σχισμές στην πόρτα. Για να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο είναι θόρυβο με βαλβίδα ελέγχου θα είναι η καλύτερη επιλογή.

Εμφάνιση του ανεμιστήρα με βαλβίδα ελέγχου

Χρειάζεται να δημιουργήσω εξαναγκασμένο εξαερισμό στο μπάνιο ή μπορώ να κάνω χωρίς το φυσικό;

Στα έργα των περισσότερων ιδιωτικών και πολυώροφων οικιστικών κτιρίων, παρέχεται μόνο ένα φυσικό σύστημα κυκλοφορίας αέρα εξάτμισης στα μπάνια. Αυτό οδήγησε στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του ντους ο ατμός ή μια δυσάρεστη οσμή αποβλήθηκε με μια ορισμένη ταχύτητα μέσα από ένα μικρό εξαερισμό.

Η εμφάνιση της σχάρας εξαερισμού που κλείνει τον αγωγό αέρα του φυσικού συστήματος εξαερισμού

Ένα τέτοιο σύστημα δεν είναι πάντα αντιμετωπίσει τις αναγκαίες ποσότητες κυκλοφορία του αέρα και στο μπάνιο συσσωρεύονται υγρασία, δημιουργούν ένα ιδανικό μικροκλίμα για την ανάπτυξη των βακτηρίων ή ανάπτυξη μούχλας. Οι λόγοι για αυτό ήταν κυρίως λάθη στο σχεδιασμό των αεραγωγών αερισμού ή το φράξιμο τους κατά τη λειτουργία. Στη χειρότερη περίπτωση, μια δυσάρεστη οσμή θα μπορούσε να πάει προς την αντίθετη κατεύθυνση λόγω των αλλαγών στην πρόσφυση, για παράδειγμα, όταν ανοίγετε την πόρτα του δωματίου.

Οπτικοποίηση των ροών του αέρα

Κατά την εγκατάσταση μηχανικό αερισμό, λόγω της σωστής επιλογής των επιδόσεων κουκούλα, όλα αυτά τα μειονεκτήματα μπορούν να αποφευχθούν. Ως ωραίο μπόνους, θα είναι δυνατή όχι μόνο για να σχεδιάσετε το μολυσμένο αέρα, και παράγουν φρέσκο ​​εισαγωγή αέρα, αν υπάρχει ένα κατάλληλο σύστημα εξαερισμού ή μικτά τρόπους λειτουργίας προβλέπουν την πρόσληψη και την ανατίναξη. Δηλαδή, αν εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα εξάτμισης για το μπάνιο, θα δείτε τα ακόλουθα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με φυσική μέθοδο εξαερισμού:

 • Αύξηση της ανταλλαγής αέρα με τις ίδιες διαστάσεις των αεραγωγών.
 • Η πλήρης απουσία συμπύκνωσης στους τοίχους ή την οροφή, λόγω της υψηλής απόδοσης εξαγωγής ατμού.
 • Βελτιώστε την ξηρότητα του δωματίου.
 • Σταθεροποίηση της θερμοκρασίας στο μπάνιο λόγω της ανταλλαγής αέρα με εσωτερικούς χώρους ή υπαίθριο χώρο.
 • Δεν υπάρχει συσσώρευση ρύπων στα κανάλια λόγω ισχυρών ρευμάτων αέρα.

Σχέδιο σχεδίασης με βαλβίδα ελέγχου

Γιατί χρειάζομαι βαλβίδα ελέγχου στο σχεδιασμό του ανεμιστήρα;

Στην οργάνωση του εξαναγκασμένου εξαερισμού, μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις όπου λειτουργούν ταυτόχρονα αρκετοί ανεμιστήρες, οι οποίοι αναλαμβάνουν ή εκλύουν αέρα. Με σύνθετες τροχιές της κίνησης του, μπορούν να δημιουργηθούν στρόβιλοι ή πτώσεις πίεσης. Ως αποτέλεσμα, η κυκλοφορία μπορεί να διαταραχθεί και η δυσάρεστη οσμή μαζί με τον ατμό θα πάει στα γειτονικά δωμάτια. Για να αποφευχθούν τέτοιες καταστάσεις, χρησιμοποιείται μια βαλβίδα ελέγχου, η οποία κλείνει έγκαιρα την πρόσβαση στο αεριζόμενο κανάλι.

Η αρχή λειτουργίας της κουκούλας φαίνεται με μια ανοικτή βαλβίδα ελέγχου

Τύποι βαλβίδων ελέγχου για ανεμιστήρες

Οι βαλβίδες ελέγχου μπορούν να διαφέρουν στο υλικό κατασκευής, τη μορφή, τον μηχανισμό λειτουργίας, τη μέθοδο εγκατάστασης, καθώς και τη διακίνηση. Συνήθως το υλικό είναι πλαστικό ή μέταλλο. Το πλαστικό είναι πιο πλεονεκτική αφού ανθεκτικό στην υγρασία, χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις συντήρησης και δεν αυξάνει σημαντικά το κόστος της όλης της συσκευής. Το μέταλλο έχει αυξημένη αντοχή και επομένως είναι ανθεκτικό σε διάφορες μηχανικές επιδράσεις. Η βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία είναι εγκατεστημένη στον ανεμιστήρα για να έλκεται στο μπάνιο, καθορίζεται από την παρουσία προστατευτικής επικάλυψης.

Εμφάνιση πλαστικής βαλβίδας ελέγχου

Χρήσιμες συμβουλές! Τα πλαστικά μέρη του κύτους και ο σχεδιασμός παρέχουν τη μεγαλύτερη δυνατή μείωση του θορύβου και των κραδασμών, σε αντίθεση με το μέταλλο. Ως εκ τούτου, συνιστάται για το σπίτι να επιλέξει την πρώτη επιλογή.

Μεταλλική βαλβίδα ελέγχου

Το σχήμα της βαλβίδας θα πρέπει να επαναλαμβάνει το περίγραμμα του ανοίγματος για μέγιστη απόδοση καυσαερίων. Τα τυποποιημένα έντυπα είναι: στρογγυλά, τετράγωνα και ορθογώνια.

Οι μέθοδοι για τον έλεγχο της βαλβίδας εξαερισμού μπορούν να είναι χειροκίνητες ή αυτοματοποιημένες. Τα πρώτα έχουν αυξημένη αξιοπιστία και εξυπηρετικότητα. Η παρουσία ηλεκτρικής ενέργειας ή η απουσία της δεν θα επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο τη δουλειά τους. Ωστόσο, δεν είναι πάντα δυνατό να κλείνετε έγκαιρα την πρόσβαση σε ένα αεριζόμενο κανάλι, γεγονός που μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες. Ο αυτόματος σχεδιασμός εξασφαλίζει τη βέλτιστη λειτουργία του συστήματος χωρίς εξωτερικές παρεμβολές και ως εκ τούτου είναι το πιο κατάλληλο για χρήση στο μπάνιο.

Πλαστικοί αγωγοί και εξαρτήματα για εξαερισμό. Μια ξεχωριστή ανασκόπηση παρέχει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση και τους τύπους εξαρτημάτων για τον πλαστικό εξαερισμό.

Πώς να επιλέξετε τον σωστό ανεμιστήρα για μπάνιο με βαλβίδα αντεπιστροφής;

Ο ανεμιστήρας εξάτμισης στο μπάνιο πρέπει κατ 'αρχήν να επιλέγεται ανάλογα με τους τύπους εκτέλεσης, δεδομένου ότι παρέχει τα βασικά χαρακτηριστικά απόδοσης και την αποδοτικότητα. Είναι αξονικά και φυγοκεντρικά. Το αξονικό είναι ένα σχέδιο στο οποίο η έλικα βρίσκεται σε ένα επίπεδο κάθετο στον αγωγό εξαερισμού. Είναι συνήθως κατασκευασμένα από πλαστικό και είναι εύκολο να εγκατασταθούν.

Προσοχή παρακαλώ! Οι αξονικοί ανεμιστήρες συνιστώνται να εγκατασταθούν σε περίπτωση που δεν υπάρχει μόνο ένα ειδικό κάθισμα για την τοποθέτησή τους, αλλά και ένα οριζόντιο τμήμα του αγωγού μήκους τουλάχιστον 3 m. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι για τέτοιες κατασκευές είναι σημαντικό να παρέχεται ελάχιστη αεροδυναμική αντίσταση.

Οι φυγοκεντρικές είναι πιο ισχυρές δομές που μπορούν να εγκατασταθούν ακόμα και σε φραγμένα συστήματα ή παρουσία μεγάλων αγωγών. Μπορούν επίσης να λειτουργούν αν το σύστημα αερισμού ενός σωλήνα. Δομικά, αποτελούνται από δύο μέρη: ένα κύτος και ένα στρόβιλο με τη μορφή σαλιγκαριού.

Ποιες πρόσθετες λειτουργίες θα πρέπει να δώσω ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιλογή;

Ο ανεμιστήρας για το μπάνιο είναι αθόρυβος με μια βαλβίδα ελέγχου, είναι πιθανό ότι υπάρχουν πρόσθετες επιλογές:

 • Ο τρόπος συνεχούς εξαερισμού. Διαφέρει από το συνηθισμένο πρότυπο εξαερισμού, ώστε να είναι συνεχώς ενεργοποιημένη η έλικα, αλλά δεν λειτουργεί σε μια ορισμένη ταχύτητα, και είναι σε θέση να αλλάξει, ανάλογα με τις μετρήσεις του αισθητήρα υγρασίας, ώστε να στεγνώσει το δωμάτιο. Δηλαδή, παρέχεται ταυτόχρονα εξοικονόμηση ενέργειας και ιδανικό μικροκλίμα στο μπάνιο.
 • Χρονοδιακόπτης αναστολής λειτουργίας. Σας επιτρέπει να αφήσετε την κουκούλα, χωρίς να ανησυχείτε ότι πρέπει να την απενεργοποιήσετε μετά από ορισμένο χρόνο.
 • Το υδροστρωματικό σύστημα βοηθά στη διατήρηση ενός βέλτιστου επιπέδου υγρασίας στο δωμάτιο με αυτόματο έλεγχο. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα ζήτηση σε μπάνια, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά ή παρατηρείται αυξημένη υγρασία.
 • Ο αισθητήρας κίνησης θα ενεργοποιήσει αυτόματα τη συσκευή όταν κάποιος εισέλθει στο δωμάτιο. Δηλαδή, θα απομακρύνει αποτελεσματικά πιθανές δυσάρεστες οσμές. Η διακοπή πραγματοποιείται αυτόματα μετά από ορισμένο χρόνο.
 • Η προστασία από τις πιτσιλιές θα προστατεύει τα ηλεκτρονικά μέρη από τα βραχυκυκλώματα. Το συνιστώμενο ελάχιστο επίπεδο προστασίας δεν πρέπει να είναι χειρότερο από το IP5.

Χρήσιμες πληροφορίες! Συνιστάται να αγοράσετε έναν κατάλληλο ανεμιστήρα για εξαγωγή στο μπάνιο μόνο αφού καθοριστεί η απαιτούμενη λειτουργικότητα. Αν δεν υπάρχει σημαντική λειτουργία σε αυτό, θα πρέπει να την αντικαταστήσετε, καθώς σήμερα δεν υπάρχουν σχέδια που μπορούν να ρυθμιστούν σύμφωνα με τις αυξημένες απαιτήσεις.

Επισκόπηση ορισμένων κατασκευαστών ανεμιστήρων

Οι πιο γνωστοί κατασκευαστές σιωπηρών συστημάτων εξαερισμού είναι οι εξής:

 • Η SolerPalau είναι ένας ισπανός κατασκευαστής, ο οποίος είναι ο αναγνωρισμένος ηγέτης στην κατασκευή συστημάτων ποιότητας και αθόρυβης εξαερισμού. Έχει περάσει πάνω από μισό αιώνα και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όχι μόνο αύξησε τον όγκο παραγωγής, αλλά και ενημέρωσε τις κύριες σειρές προϊόντων. Σε περισσότερες από 10 χώρες, ανοίχτηκε η παραγωγή εξαρτημάτων για συστήματα εξαερισμού. Συνεχής αύξηση του κύκλου εργασιών και εισαγωγή καινοτόμων αλλαγών στον τεχνικό εξοπλισμό των προϊόντων. Δηλαδή, αυτή η εταιρεία είναι ένα εμπορικό σήμα και τα προϊόντα της είναι εγγυημένα ότι έχουν τις απαιτούμενες προδιαγραφές.
 • Το Maico είναι το πρότυπο της Γερμανικής τεχνολογίας εξαερισμού. Η εταιρεία ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 80 χρόνια στη Γερμανία, σκοπός της οποίας ήταν η εισαγωγή καινοτόμων εξελίξεων στον εξοπλισμό της άψογης ποιότητας και της εύκολης χρήσης. Σήμερα, κατέχει σταθερά ηγετική θέση και διαφέρει από τους ανταγωνιστές, παρουσία μιας μοναδικής γραμμής παραγωγής, καθώς και από θετικά σχόλια από ειδικούς. Η ποικιλία της παραγωγής κάνει περισσότερα από 1600 ονόματα και μιλά για υψηλό επαγγελματισμό και φιλοδοξία για αποτελέσματα, αντί για αύξηση της ποσότητας παραγωγής με χαμηλή ποιότητα.

Μοντέλο της μάρκας Maico

 • Ο Elicent είναι ο επίσημος διαχωρισμός του Maico στην Ιταλία. Ωστόσο, η κύρια έμφαση δίνεται στη λειτουργικότητα των συστημάτων εξαερισμού. Ως εκ τούτου, το κόστος παραγωγής είναι χαμηλότερο από αυτό του Maico, το οποίο είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για εκείνους τους ανθρώπους που δεν απαιτούν ιδιαίτερη κομψότητα στο μπάνιο. Η αξιοπιστία και η πρακτικότητα σε προσιτή τιμή επέτρεψαν στον Elicent να ανταγωνιστεί τους γίγαντες της βιομηχανίας εξοπλισμού εξαερισμού και, αξίζει να σημειωθεί, με μεγάλη επιτυχία.

Εκρηκτική συσκευή

 • Η εταιρεία Domestic Vents βρίσκεται στην αγορά του εξοπλισμού εξαερισμού σχετικά πρόσφατα, μόλις 26 χρόνια, αλλά με την πάροδο των ετών κατάφερε να ανταγωνιστεί με ξένες μάρκες. Η επιστημονική και παραγωγική βάση επιτρέπει τη δημιουργία προϊόντων υψηλής ποιότητας, πλήρως προσαρμοσμένα στις εγχώριες συνθήκες λειτουργίας. Όλα τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα και πληρούν τα διεθνή πρότυπα ποιότητας. Την ίδια στιγμή, το κόστος των οπαδών είναι πολύ φθηνότερο από τα ανάλογα.
 • Τα αποσπάσματα από την ιταλική εταιρεία Vortice χαρακτηρίζονται από αυξημένη αξιοπιστία, ασφάλεια και εντελώς αισθητικό εξωτερικό σχεδιασμό, το οποίο διαφέρει σημαντικά από τους ανταγωνιστές. Η προτεραιότητα της εταιρείας είναι η αρχή μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης και η εισαγωγή επιστημονικών επιτευγμάτων μεγάλης κλίμακας στα προϊόντα. Η σειρά μοντέλων είναι ευπροσάρμοστη με πολύ συγκεκριμένες διαφορές.

Fan μάρκα Vortice

Τιμές για τους οπαδούς των κατασκευαστών

Οι τιμές για τους ανεμιστήρες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους κατασκευαστές και τη λειτουργικότητα των προϊόντων. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να επιλέξει μια συμβιβαστική επιλογή που θα ικανοποιεί όλα τα βασικά κριτήρια επιλογής. Οι μέσες τιμές για τη Ρωσία παρουσιάζονται στον πίνακα 1.

Πίνακας 1. Μέσες τιμές για τους οπαδούς στη Ρωσία

Ανεμιστήρες μπάνιου με βαλβίδα αντεπιστροφής

Αθόρυβος ανεμιστήρας μπάνιου με βαλβίδα αντεπιστροφής

Όλοι γνωρίζουν εξοπλισμό όπως οπαδοί. Πιο πρόσφατα, μόνο με αυτούς ήταν δυνατή η επίτευξη άνετων συνθηκών στις εγκαταστάσεις σε ζεστό καιρό. Στον σύγχρονο κόσμο, όπου ο συστημικός κλιματισμός είναι τοποθετημένος παντού, αυτές οι συσκευές δεν είναι τόσο δημοφιλείς.

Ανεμιστήρας για μονάδες υγιεινής χωρίς θόρυβο

Η συσκευή είναι ιδανική για τη διευθέτηση του εξαερισμού στο μπάνιο ενός ιδιωτικού σπιτιού ή διαμερίσματος. Η σημερινή ποικιλία προϊόντων δεν δημιουργεί τόσο μεγάλο θόρυβο, σε αντίθεση με τις προηγούμενες τροποποιήσεις.

Οι σημερινοί ανεμιστήρες για το μπάνιο λειτουργούν πραγματικά πραγματικά ήσυχοι.

Για τη διαδικασία της διευθέτησης του εξαερισμού σε ένα ψηλό κτίριο, όπου οι θάλαμοι καυσαερίων χρησιμοποιούνται, σε συνδυασμό με πολλά διαμερίσματα, εμπειρογνώμονες συστήνουν τη χρήση συσκευών για μπάνια με μια βαλβίδα αντεπιστροφής.

Ανεμιστήρας ακτινοβολίας με βαλβίδα ελέγχου

Η βαλβίδα δεν επιτρέπει στον αέρα να μετακινηθεί από το διαμέρισμα εξαερισμού πίσω στο δωμάτιο. Η συσκευή θα γίνει μια αξιόπιστη προστασία από τη διείσδυση σκόνης, χνουδιού λεύκας και άλλων μικρών σκουπιδιών από το δρόμο.

Μεταξύ άλλων, ο ανεμιστήρας για το μπάνιο με βαλβίδα αντεπιστροφής δεν θα χάσει την ξένη μυρωδιά από τους γείτονες μέσα στο αεριζόμενο δωμάτιο. Οι κάτοικοι των πολυώροφων σπιτιών γνωρίζουν καλά ότι αν οι γείτονες καπνίζουν στα δικά τους μπάνια, τότε τα διαμερίσματα πάνω από το δάπεδο μυρίζουν καπνό του τσιγάρου.

Μεταξύ των εννοιών της «βαλβίδας ελέγχου» και της «επιστροφής ώσης» υπάρχει μια στενή σχέση. Κατά την τοποθέτηση της κουκούλας πίσω στο δρόμο, το χειμώνα, όταν αποσυνδεθεί, υπάρχει μια σημαντική αντίστροφη ώση. Κάποιος πρέπει να προσαρμοστεί με κάποιο τρόπο, ώστε να μην αφήσει παγωμένο αέρα μέσα στο δωμάτιο. Ο ανεμιστήρας εξαγωγής με βαλβίδα ελέγχου είναι εξαιρετικός σε άλλες περιπτώσεις. Συχνά στο υπόγειο είναι εξοπλισμένα με γυμναστήρια, αρτοποιεία και ακόμη και τμήματα βιβλίων. Η παρουσία υπερβολικής υγρασίας στις εγκαταστάσεις αυτές αποκλείεται, αν και σχηματίζεται.

Η πιο αποτελεσματική και κερδοφόρα λύση σε αυτή την κατάσταση θα είναι η παρουσία μιας βαλβίδας αντεπιστροφής στον ανεμιστήρα εξαγωγής. Είναι απαραίτητο μόνο να κάνετε μια τρύπα κάτω από το ανώτατο όριο του δωματίου και να το φέρετε έξω.

Αρχή λειτουργίας της βαλβίδας αντεπιστροφής

Ο μηχανισμός της βαλβίδας ελέγχου είναι τόσο απλός που η συγκεκριμένη αρχή της δράσης δεν περιγράφεται οπουδήποτε. Και μάταια. Η ιδιαιτερότητα της λειτουργίας της βαλβίδας αντεπιστροφής του ανεμιστήρα αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία. Οι προεξοχές συγκράτησης εγγυώνται μια γωνία κίνησης 90 ° του φύλλου, έτσι ώστε να μην κινείται με κανένα άλλο τρόπο παρά μεταξύ των δύο υποδεικνυόμενων θέσεων. Όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί, το σύστημα ανοίγει, όταν οι λεπίδες είναι κλειστές, η δίοδος εμποδίζεται από το ελατήριο ενός τύπου επιστροφής.

Το κόστος μιας βαλβίδας αντεπιστροφής των 125 mm δεν είναι μικρό και μερικές φορές φτάνει τα 250 ρούβλια. Αυτό, φυσικά, είναι ακριβό για μια ελαφριά πλαστική κατασκευή.

Βαλβίδα ελέγχου εξαερισμού

Ο περιορισμός ροής οφείλεται στον άξονα, ο οποίος δεν βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του σωλήνα διακλάδωσης. Μερικές φορές η συναρμολόγηση του στοιχείου λαμβάνει χώρα στην πίσω πλευρά.

Παραλλαγές και τύποι βαλβίδων ελέγχου

Λόγω ορισμένων ιδιοτήτων στα καταστήματα μπορείτε να βρείτε στρογγυλές βαλβίδες ελέγχου. Οι τροποποιήσεις του νοικοκυριού είναι κατασκευασμένες κυρίως από πλαστικό και έχουν την ακόλουθη κατασκευή:

 • το περίβλημα του αγωγού με τη μορφή ενός κυκλικού τμήματος.
 • Το φύλλο, κάνοντας στροφές στον άξονα, το οποίο είναι ελαφρώς υψηλότερο από τη διάμετρο.
 • Περιορισμός των προεξοχών που τοποθετούνται από ένα ημικύκλιο από το κάτω και το πάνω μέρος.
 • Όταν ο ανεμιστήρας σταματήσει, ενεργοποιείται ένα ελατήριο στρέψης, το οποίο διασφαλίζει ότι το σύστημα επιστρέφει στην αρχική του θέση. Αυτό το τμήμα είναι προαιρετικό.

Έτσι, σύμφωνα με το σχέδιο, το φύλλο είναι τοποθετημένο σε δύο θέσεις:

 1. Στη χαραγμένη μορφή. Σε αυτή τη θέση, το φύλλο είναι κάθετο στο ακροφύσιο και εμποδίζει την κίνηση του αέρα.
 2. Στην ανοιχτή θέση. Στη θέση αυτή, το φύλλο είναι παράλληλο με το ακροφύσιο και πρακτικά δεν παρεμβαίνει στη ροή του αέρα.

Ανοικτά πτερύγια βαλβίδων

Ποικιλία βαλβίδων σύμφωνα με την αρχή της δράσης

Υπάρχουν τουλάχιστον τρεις τύποι βαλβίδων:

 1. Διαχειρίζεται (χρησιμοποιώντας ηλεκτρική ενέργεια ή σε χειροκίνητη λειτουργία).
 2. Αυτο-κλείσιμο (χρησιμοποιώντας ένα ελατήριο).
 3. Παθητικός τύπος (αλλάζοντας τη θέση τους ανάλογα με την κίνηση προς τα εμπρός ή προς τα πίσω).

Στο σχέδιο οικιακής χρήσης, ο ανεμιστήρας εξάτμισης για ένα μπάνιο με βαλβίδα αντεπιστροφής με αυτοκόλλητο χρησιμοποιείται συχνότερα.

Κατά το άνοιγμα του μηχανισμού, ο ανεμιστήρας ξοδεύει ενέργεια, επομένως η απόδοση του συστήματος μειώνεται. Ωστόσο, μόλις ενεργοποιηθεί ο πώμα στα πτερύγια, χάρη στη δράση του ελατηρίου, κλείνει η βαλβίδα ελέγχου. Αυτό εξασφαλίζει τέλεια στεγανοποίηση. Ωστόσο, δυσάρεστες μυρωδιές από τους γείτονες δεν θα διεισδύσουν στο διαμέρισμα.

Εμφάνιση του ανεμιστήρα με βαλβίδα ελέγχου

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι ο μηχανισμός αυξάνει τον θόρυβο του ανεμιστήρα. Η απόδοση του κάθε κινητήρα είναι πιο δυνατή με την αύξηση της αντίστασης.

Και κάποιες πληροφορίες για άλλους τύπους βαλβίδων. Οι μηχανισμοί βαλβίδων που ελέγχονται από τον ηλεκτρισμό είναι μια εξαιρετική διέξοδος εάν απαιτείται πλήρης αυτοματοποίηση ενός μεγάλου κτιρίου. Σε αυτόν τον τύπο μηχανισμού μπορεί να εξοπλιστεί με δείκτες γωνιά πτερύγια τους κατάσταση και σε μια απόσταση για να παρακολουθήσετε τις απομακρυσμένες θέσεις εργοστάσιο ή την αποθήκη. Αυτή η επιλογή είναι η πλέον κατάλληλη για την παρακολούθηση της στάθμης της υγρασίας, της μούχλας ή της μούχλας. Προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος της βροχής έξω, το δωμάτιο δεν είναι γεμάτη με ένα κρύο, η οποία σίγουρα θα συνέβαλαν στη διαμόρφωση της συμπύκνωσης.

Σε χώρους όπου βασίζεται η βαρύτητα εδάφους, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα τρίτο είδος παθητικού τύπου βαλβίδων αντεπιστροφής. Οι ιδιότητες βαρύτητας συμβάλλουν στην κατάρρευση των φυλλαδίων. Παρόμοια σχέδια είναι επίσης κατάλληλα για εγκαταστάσεις κουζίνας, αλλά όχι τόσο δημοφιλή.

Μια τέτοια συσκευή χρησιμοποιείται στην καθημερινή ζωή.

Έτσι, οι βιομηχανικές τροποποιήσεις των ανεμιστήρων της RSK της εταιρείας Shuft είναι εξοπλισμένες με δύο πόρτες με ελατήριο, η διάταξη των οποίων είναι προσανατολισμένη στον άξονα διαμέτρου.

Εμφάνιση της βαλβίδας ελέγχου

Κάθε φύλλο είναι ημικυκλικό με κοινή άκρη. Με τη βοήθεια ενός ελατηρίου, το σύστημα επιστρέφει στην κλειστή θέση με τον ανεμιστήρα απενεργοποιημένο. Στην ανοιχτή τους μορφή, τα δύο πτερύγια βρίσκονται ακριβώς στο κέντρο, σε ένα παράλληλο με τον άξονα του αγωγού. Στις σελίδες του Διαδικτύου των κατασκευαστών δεν υπάρχουν μεγέθη, ωστόσο η συσκευή είναι μάλλον ογκώδης. Το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή είναι γαλβανισμένος σίδηρος.

Η πιο ασυνήθιστη εμφάνιση των βαλβίδων καναλιού πτερυγίων, που είναι η πύλη, ενσωματωμένο στον αγωγό χάλυβα. Εφαρμόζεται σε χώρους παραγωγής για να αποφευχθεί η βροχή και το κρύο.

Η βαλβίδα του ανεμιστήρα

Η πέταλα βαλβίδα της τουλίπας ονομάζεται επίσης αδρανειακό τρίψιμο. Οι περισσότεροι από εμάς έχουν συναντήσει κάτι παρόμοιο στην κουζίνα μας.

Ο ανεμιστήρας εξαγωγής με βαλβίδα ελέγχου είναι στρογγυλός και ορθογώνιος σε διατομή. Ένα ευρέως γνωστό είδος είναι η στρογγυλή βαλβίδα πεταλούδας. Σε εμφάνιση μοιάζουν με δύο πέταλα, στον άξονα του οποίου το τμήμα της βαλβίδας διαιρείται στο μισό. Λόγω των πετάλων, ο αέρας μπορεί να κινηθεί μόνο προς μία κατεύθυνση. Τα πέταλα κλείνουν όταν η ροή αέρα αρχίζει να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Δομή της βαλβίδας αντεπιστροφής

Ένα ορθογώνιο πλαίσιο πάνω στο οποίο διατάσσονται οι λεπίδες οριζόντια. Ανοίγουν από την κίνηση του αέρα στον ανεμιστήρα και όταν η παροχή αέρα σταματά, καλύπτονται υπό τη δράση της δικής τους μάζας. Λόγω αυτού, αυτές οι βαλβίδες πέτου ονομάζονται βαλβίδες βαρύτητας. Ένας παρόμοιος ανεμιστήρας θα λειτουργήσει επίσης στην κουζίνα και το μπάνιο, αλλά θα πρέπει να έχει πολλή δύναμη.

Εξατμιστικός ανεμιστήρας για μπάνιο

Πώς να επιλέξετε το σωστό μοντέλο

Κατά την επιλογή ενός μοντέλου ανεμιστήρα, προτιμάται ο προτιμώμενος κατασκευαστής. Ειδικότερα, αξίζει να δείξει ενδιαφέρον για τους οπαδούς του μπάνιου από την εταιρεία Vents.

Σε αυτή την τροποποίηση παρέχονται οι ακόλουθες λειτουργίες:

 1. Οι ανεμιστήρες θορύβου για το μπάνιο είναι σχεδιασμένοι για μικρά δωμάτια.
 2. Η εγκατάσταση των μοντέλων είναι δυνατή με το κανονικό μέγεθος του αγωγού.
 3. Μπορείτε να επιλέξετε μια συσκευή για τοποθέτηση σε τοίχο ή οροφή.
 4. Το σώμα της δομής είναι κατασκευασμένο από πλαστικό ABS, το οποίο χαρακτηρίζεται από αυξημένη αντοχή.
 5. Οι ανεμιστήρες έχουν χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 6. Είναι δυνατό να εξοπλιστεί η μηχανή με δείκτες κίνησης και υγρασίας, καθώς και χρονοδιακόπτη.

Με το εμπορικό σήμα VENTS παράγουν ανεμιστήρες για το μπάνιο με βαλβίδα αντεπιστροφής.

Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες με ενσωματωμένο ρολόι

Οι συσκευές είναι εξοπλισμένες με βολικούς διακόπτες στο καλώδιο.

Οι ανεμιστήρες είναι εξοπλισμένοι με κινητήρες χαμηλής τάσης (περίπου 12 V), ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια σε κτίρια με υψηλό επίπεδο υγρασίας.

Μερικά ειδικά χαρακτηριστικά κατά τη συναρμολόγηση

Σε κάθε μπάνιο υπάρχει ένας εξαερισμός, πριν από την τοποθέτηση ο ανεμιστήρας πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην κατάστασή του. Με μπλοκαρισμένο άνοιγμα εξαερισμού, ο εξοπλισμός δεν λειτουργεί κανονικά. Μην μειώσετε σημαντικά τη διάμετρο του τμήματος του εξαερισμού. Οι ανεμιστήρες εξάτμισης τοποθετούνται επίσης πάνω από τη σόμπα. Οι ατμοί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος θα αφαιρεθούν από το δωμάτιο.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εργασίας, η βαλβίδα ελέγχου εμποδίζει την κίνηση του αέρα επιστροφής στο σύστημα εξαερισμού. Αφού απενεργοποιήσετε τον απορροφητήρα, ο αέρας από το δρόμο δεν πρέπει να εισέλθει στο δωμάτιο.

Ανεμιστήρας εξάτμισης στο εσωτερικό του μπάνιου

Ειδικά το χειμώνα. Η επιστροφή αέρα με βαλβίδα αντεπιστροφής δεν είναι δυνατή και, επιπλέον, είναι μια αξιόπιστη προστασία από την εισροή σκόνης, χνούδι και έντομα. Συχνά στα διαμερίσματα των πολυώροφων κτιρίων υπάρχουν ξένες μυρωδιές από γείτονες από κάτω. Αυτό το γεγονός είναι εύκολο να εξηγηθεί από τον κάθετα κοινό αερισμό. Μην τοποθετείτε τον ανεμιστήρα του μπάνιου για το μπάνιο με μια βαλβίδα αντεπιστροφής, μπορείτε να μυρίζετε από καιρό σε καιρό στο μπάνιο σας.

Με τον εγχώριο ανεμιστήρα της βαλβίδας ελέγχου, είναι δυνατόν να αποφευχθεί η διείσδυση ξένων οσμών τόσο στις λειτουργίες ενεργοποίησης όσο και εκτός λειτουργίας. Μπορείτε να αγοράσετε αυτούς τους οπαδούς στα τμήματα του κτιρίου ή στο Διαδίκτυο. Από ένα ευρύ φάσμα ποικιλιών μπορείτε να επιλέξετε τον εαυτό σας έναν κατάλληλο ανεμιστήρα. Με τη βοήθεια της διαδικασίας αναγκαστικής εναλλαγής αέρα, το πρόβλημα της υψηλής υγρασίας επιλύεται αρκετά γρήγορα. Όταν εγκαθιστάτε ανεμιστήρες εξοπλισμένους με δείκτες για μπάνια, μην ανησυχείτε για την εξοικονόμηση ενέργειας, επειδή η συσκευή θα λειτουργεί μόνο όταν είναι απαραίτητο.