Το κλίμα

Η αυξημένη υγρασία στο μπάνιο δεν υπήρξε από καιρό μυστικό. Για να διασφαλίσετε ότι το δωμάτιο είναι καθαρό και καθαρό, πρέπει να εξασφαλίσετε καλό εξαερισμό. Οι άνθρωποι παλεύουν με υψηλή υγρασία με διάφορους τρόπους. Ωστόσο, έχει περάσει ο χρόνος όταν είναι απαραίτητο να ανοίξετε τις πόρτες στο δωμάτιο μετά από ένα ντους και να αφαιρέσετε νερό από το πάτωμα. Ήρθε η ώρα να προχωρήσετε σε βασικά μέτρα - αγοράζοντας έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο.

Περιεχόμενα:

Η σημασία του αερισμού του μπάνιου

Ο εξαερισμός στο μπάνιο είναι σημαντικός για την υγεία των ανθρώπων. Τα τυπικά μπάνια έχουν μια μικρή περιοχή. Επομένως, όταν κάνετε μπάνιο ή ντους, το δωμάτιο γεμίζει γρήγορα με ατμό. Η υγρασία εγκαθίσταται στην οροφή του δωματίου και των τοίχων, εξαιτίας αυτού χειροτερεύει το φινίρισμα του μπάνιου. Τώρα σκεφτείτε την ανάγκη για έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο;

Ψεκασμός με νερό, συμπύκνωση και εξάτμιση μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητο σχηματισμό μούχλας και μυκήτων, η οποία συνεπάγεται την εμφάνιση της δυσάρεστης οσμής, η εμφάνιση των μικρών βλαβερών εντόμων και κακόβουλης ιζήματα τους. Η αφαίρεση των οσμών και του υγρού αέρα είναι απαραίτητη για την άνεση και τη μείωση των κινδύνων αλλεργίας και αναπνευστικών παθήσεων.

Κατά κανόνα, δεν υπάρχει παράθυρο στο μπάνιο. Και ο μόνος τρόπος για να πάρει φρέσκο ​​αέρα στο μπάνιο είναι τα συστήματα εξαερισμού. Κατά την ανέγερση ενός σπιτιού, οι οικοδόμοι είναι υποχρεωμένοι να σχεδιάσουν φυσικά κανάλια αερισμού. Η απόδοση του συστήματος εξαερισμού εξαρτάται από την κατεύθυνση και τη θέση της ροής του αέρα.

Συχνά, τα φυσικά συστήματα εξαερισμού δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο έργο τους. Για να ελέγξετε αν το φυσικό σύστημα αερισμού λειτουργεί αποτελεσματικά στο μπάνιο, αρκεί να εκτελέσετε μια μικρή απλή δοκιμή. Πάρτε ένα κομμάτι χαρτί και συνδέστε το με την σχάρα. Θα τηρεί το δίκτυο όταν το σύστημα είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας - θα κρατηθεί από τη ροή του αέρα.

Εάν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί σωστά, το χαρτί δεν θα κρατηθεί. Ωστόσο, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ένα σύστημα που λειτουργεί κανονικά αποδεικνύει χαμηλή απόδοση των εργασιών του, καθώς η αρχή της λειτουργίας του βασίζεται στη διαφορά θερμοκρασίας στο μπάνιο και στο δρόμο. Το καλοκαίρι, όταν η θερμότητα στο δρόμο, ο εξαερισμός σχεδόν δεν λειτουργεί.

Επίσης αεραγωγούς φράξει το πέρασμα του χρόνου, και το όλο σύστημα χάνει την αποτελεσματικότητά του. Να θυμάστε, αν το σπίτι σας είναι στην επιφάνεια των τοίχων, ειδών υγιεινής και επίπλων μπάνιου στη συσσωρευμένη ομίχλη συμπύκνωμα στον καθρέφτη του μπάνιου και συνεχώς δυσάρεστη οσμή είναι παρούσα στην τουαλέτα θα πρέπει να εγκατασταθεί σε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης μπάνιο.

Τύποι ανεμιστήρων εξαγωγής

Όταν αγοράζετε έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο αξίζει να διαβάσετε ότι δομικά τέτοιες συσκευές χωρίζονται σε κανάλι και αξονική, καλοριφέρ και οροφή, η οποία καθορίζεται από τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής τους.

Αξονικοί ανεμιστήρες

Οι αξονικοί ανεμιστήρες εξαγωγής για το μπάνιο είναι ένας τροχός με λεπίδες προβόλου, ο οποίος βρίσκεται σε κυλινδρικό σώμα. Η πτερωτή συνήθως τοποθετείται στον άξονα του κινητήρα. Ο αέρας περιστρέφεται από τα πτερύγια και κινείται αξονικά. Η κίνηση της μάζας αέρα πρακτικά απουσιάζει στην ακτινική κατεύθυνση.

Στην είσοδο της κουκούλας για το μπάνιο είναι εγκατεστημένη μια πολλαπλή για τη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης του ανεμιστήρα. Τα αξονικά μοντέλα δείχνουν μάλλον μεγαλύτερη απόδοση από άλλες συσκευές - παραγωγικότητα άνω των 100 κυβικών μέτρων ανά ώρα, αλλά έχουν χαρακτηριστικά χαμηλής πίεσης. Μπορούν να εγκατασταθούν απευθείας στον τοίχο.

Μια παρόμοια έκδοση των ανεμιστήρων εξαγωγής για το μπάνιο είναι αρκετά συνηθισμένη εν όψει της ευκολίας εγκατάστασης. Τοποθετήστε τους ανεμιστήρες τοίχου στις οπές του άξονα εξαερισμού. Κατ 'αρχήν, μια τέτοια εγκατάσταση αποτελεί παραβίαση, διότι μπορεί να υπάρξει παραβίαση της κυκλοφορίας του αέρα στον γενικό αερισμό. Τα μειονεκτήματα των αξονικών ανεμιστήρων που είναι τοποθετημένα στον τοίχο περιλαμβάνουν υψηλότερο επίπεδο θορύβου, το οποίο συχνά φτάνει τα 30-50 dB.

Ακτινοβολικοί ανεμιστήρες

Οι ανεμιστήρες αυτού του τύπου είναι ένας τροχός φτυάρι, ο οποίος τοποθετείται σε ένα σπιράλ σπιράλ. Όταν ο τροχός περιστρέφεται, αέρας εισέρχεται μέσα στα ανοίγματα μεταξύ των λεπίδων, ακολουθεί την περιφέρεια του πτερύγια τροχού κατά την ακτινική διεύθυνση, συμπίεση του διεξάγεται και απορρίπτει το φυγόκεντρο δύναμη σε ένα ειδικό σπειροειδές περίβλημα και στη συνέχεια εισέρχεται στο στόμιο κατάθλιψης.

Ο κοίλος κύλινδρος εργασίας έχει στην πλευρική επιφάνεια της λεπίδας, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι παράλληλα στον άξονα περιστροφής σε ίση απόσταση. Σε συστήματα ψύξης και εξαερισμού, οι πιο ήσυχοι ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται για έναν ακτινικό τύπο μίας ή διπλής αναρρόφησης λουτρών, με λεπίδες που κάμπτονται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.

Η χρήση ακτινικών ανεμιστήρων, των οποίων τα πτερύγια κατευθύνονται πίσω, εξοικονομεί 20% ηλεκτρικής ενέργειας. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η ευκολία μεταφοράς των υπερφόρτωσης στην παροχή αέρα.

ανεμιστήρες εξάτμισης μπάνιο με πτερύγια που έχουν κλίση προς τα εμπρός, είναι σε θέση να παρέχει μια παρόμοια πίεση και παρέχει τις προδιαγραφές, το οποίο βοηθά με κατευθυντική πίσω λεπίδες, με μικρότερη διάμετρο της πτερωτής και χαμηλή συχνότητα περιστροφής του, βοηθώντας τους να επιτύχουν ένα καλό αποτέλεσμα, τη δημιουργία λιγότερο θόρυβο και παίρνοντας λιγότερο χώρο.

Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες

Οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες τύπου Channel εμφανίστηκαν πολύ πρόσφατα (70 χρόνια), αλλά έχουν κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα λόγω της άνετης χρήσης τους με μεγάλη απλότητα. Οι ανεμιστήρες καναλιών για το μπάνιο χρησιμοποιούνται όταν η επιφάνεια του δωματίου είναι μεγαλύτερη από 15 τετραγωνικά μέτρα.

Οι ίδιες οι συσκευές είναι αρκετά ισχυρές, αλλά το επίπεδο θορύβου εκτιμάται ότι είναι χαμηλό. Οι ανεμιστήρες απαγωγής θορύβων για τον τύπο αγωγού μπάνιου προορίζονται για τοποθέτηση στο ρέον τμήμα του συστήματος εξαερισμού. Έρχονται με ορθογώνια ή κυκλική διατομή. Συνήθως ο ανεμιστήρας αγωγών είναι εγκατεστημένος κάτω από την οροφή και κρυμμένος πίσω από τα πάνελ γυψοσανίδας.

Συνιστάται να επιλέξετε έναν ημι-άκαμπτο ή άκαμπτο αεραγωγό, επειδή ο σχεδιασμός του θεωρείται πιο αξιόπιστος από αυτόν ενός εύκαμπτου - αυτό παρέχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας μπορεί να τοποθετηθεί στη μέση του αεραγωγού ή μπροστά από την είσοδο αέρα.

Παρόλο που η τελευταία επιλογή δεν είναι πολύ βολική, καθώς απαιτεί την εγκατάσταση ενός ανεμοθραύστη, ο οποίος εμποδίζει το συμπύκνωμα να εισέλθει στο σύστημα εξαερισμού. Ωστόσο, και στην πρώτη περίπτωση, υπάρχουν μειονεκτήματα - λόγω της αεροδυναμικής αντοχής των αγωγών, θα πρέπει να εγκαταστήσετε έναν ισχυρότερο ανεμιστήρα.

Ανεμιστήρες οροφής

Οι καλύπτρες στέγης εγκαθίστανται στις στέγες κατοικιών. Οι μονάδες ανεμιστήρων στέγης αποτελούνται από ανεμιστήρα, ηλεκτρικό μοτέρ, παρεμβύσματα απομόνωσης δονήσεων, καθώς και αυτόματες συσκευές ελέγχου που είναι κλεισμένες σε ένα περίβλημα. Στις συσκευές αυτές, χρησιμοποιούνται αξονικά πολλαπλών λεπίδων ή ακτινικά όργανα με πτερύγια αναρρόφησης μιας ή δύο όψεων.

Επιλέγοντας μια κουκούλα για το μπάνιο

Κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα για το μπάνιο, θα πρέπει να γνωρίζουν κάποιες παράμετροι και τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως η ανταλλαγή του αέρα και την απόδοση, το θόρυβο και την ασφάλεια σε σχέση με τον κορεσμό της υγρασίας του υλικού, καθώς και τη λειτουργικότητα των συσκευών και σχέση τιμής-ποιότητας.

Παραγωγικότητα

Για να υπολογίσετε την επιθυμητή απόδοση ανεμιστήρα για το μπάνιο σας, χρειάζεστε τις ακόλουθες πληροφορίες: Όγκος δωματίου και τιμή ανταλλαγής αέρα - ο αριθμός των αλλαγών αέρα ανά ώρα. Το προϊόν αυτών των δύο δεικτών θα είναι η απόδοση του ανεμιστήρα.

Υπολογίστε τη δύναμη του ανεμιστήρα χρησιμοποιώντας τέτοιους υπολογισμούς. Υπολογίστε την ένταση του δωματίου, πολλαπλασιάζοντας το μήκος του δωματίου με το πλάτος και το ύψος του, και στρογγυλοποιώντας τον σε μια μεγαλύτερη πλευρά. Για να έχετε την παραγωγικότητα, πολλαπλασιάστε την ένταση του δωματίου με τον αριθμό που δείχνει πόσες φορές ο αέρας πρέπει να αλλάξει σε φρέσκο ​​ένα ανά ώρα.

Η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα εξαρτάται πάντα από τον τύπο των χώρων και καθορίζεται στους κτιριακούς κώδικες.
Αυτός ο αριθμός για το μπάνιο σύμφωνα με τους οικοδομικούς κανονισμούς είναι 6-8. Πάρτε 6 εάν στο σπίτι σας στο μπάνιο χρησιμοποιήστε 1 - 3 άτομα, εάν περισσότερα από 3 - υποκατάστατο ή 8. Η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα για την τουαλέτα θα είναι 6-10.

Μετά τους εκτελούμενους υπολογισμούς και την παραληφθείσα παραγωγικότητα είναι δυνατόν να πάρουμε τον καλύτερο ανεμιστήρα για ένα μπάνιο με παραμέτρους διαφόρων κατασκευαστών που αφήνουν τους ανεμιστήρες εξάτμισης. Η πρακτική δείχνει ότι είναι απαραίτητο να πάρετε έναν ανεμιστήρα που έχει ελαφρώς τεχνικές παραμέτρους ακριβώς πάνω από τις υπολογισμένες παραμέτρους. Συνήθως, η απόδοση των ανεμιστήρων για μπάνια είναι 95 - 100 m3 / h.

Επίπεδο θορύβου

Κάθε ανεμιστήρας για το μπάνιο στην περιστροφή είναι ένας ηλεκτρικός κινητήρας των οποίων το έργο είναι πάντα συνοδεύεται από το θόρυβο των δύο τύπων - μηχανική και αεροδυναμική. θόρυβος έδαφος είναι σε θέση να διεισδύσει μέσα στους χώρους, επεκτείνοντας έτσι κατά μήκος του αγωγού, και η δεύτερη - είναι το αποτέλεσμα της δόνησης των δομικών στοιχείων - τα τοιχώματα της προστατευτικής ανεμιστήρα χοάνη απαγωγής και του αγωγού απευθείας.

Ο θόρυβος, ο οποίος είναι περισσότερο από 35 dB, για την ανθρώπινη ψυχή είναι ερεθιστικός. Ως εκ τούτου, η καταπολέμηση του θορύβου είναι ένα επείγον καθήκον κατά την επιλογή και την εγκατάσταση των ανεμιστήρων εξαγωγής για το μπάνιο. Επομένως, ο δείκτης του παραγόμενου θορύβου από τη συσκευή δεν πρέπει να υπερβαίνει την τιμή των 30 dB. Εάν σκέφτεστε πώς να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή τη νύχτα, τότε θυμηθείτε ότι το επίπεδο θορύβου στην περίπτωση αυτή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 dB. Οι ενδείξεις θορύβου αναφέρονται στα δεδομένα του διαβατηρίου.

Ο θόρυβος μπορεί επίσης να είναι πίσω από την εγκατάσταση του ανεμιστήρα snizat σιγαστήρα και αντιμετωπίζει μια εσωτερική επιφάνεια του ήχου αγωγού υλικό απορρόφησης. Οι εξασθενητές ήχου έχουν δύο βασικές κατασκευές - σωληνοειδείς και πλάκες. Σε κάθε περίπτωση, οι αγωγοί διάμετρος δεν πρέπει να έχουν πολύ μικρό μέγεθος, λόγω της αναταραχής των ρευμάτων αέρα δεν σχηματίστηκαν αέρα «βύσμα», αλλά δεν πρέπει να είναι υπερβολικά μεγάλο, πράγμα που αυξάνει το κόστος των υλικών λουτρό υψηλό ανεμιστήρα.

Θέμα ασφαλείας

Μια άλλη σημαντική απαίτηση για την κουκούλα για το μπάνιο είναι η προστασία του από τη διείσδυση στη συσκευή της υγρασίας. Ο ανεμιστήρας εξάτμισης είναι μια ηλεκτρική συσκευή και στο μπάνιο είναι πάντοτε υγρός. Επικοινωνήστε με μη προστατευόμενα τμήματα της μηχανής ή του διακόπτη του νερού (και είναι διαθέσιμα από οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή) μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και σημαντικές συνέπειες για την ηλεκτρική καλωδίωση - σαν φωτιά. Αυτό πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κάθε φορά που τίθεται θέμα, πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο.

Για να αποφύγετε αυτό, αναζητήστε τους ανεμιστήρες στα καταστήματα που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το μπάνιο. Έχουν αντίστοιχο σήμα. Αυτές είναι συμβατικές κουκούλες στις οποίες παράγεται επιπλέον η προστασία από τη διείσδυση νερού. Για μέγιστη ασφάλεια στους ανεμιστήρες καυσαερίων για το μπάνιο χρησιμοποιείται κυρίως η τάση σε 24 V. Σε περίπτωση βραχυκυκλώματος στην καλωδίωση, μια τέτοια χαμηλή τάση θα σώσει τη ζωή του μπάνιου.

Λειτουργικότητα κουκούλες

Εάν ακόμα δεν αποφασίζετε ποιος είναι ο καλύτερος για το μπάνιο, πρέπει να σταματήσετε σε τόσο σημαντικό σημείο όπως η λειτουργικότητα. Οι κουκούλες για το μπάνιο είναι δύο τύπων - αυτόματη και στάνταρ. Οι τυπικοί ανεμιστήρες καυσαερίων είναι συνηθισμένα αξονικά συστήματα με βαλβίδα αντεπιστροφής η οποία εμποδίζει την ροή πίσω στην αίθουσα εξαερισμού.

Αυτοί οι ανεμιστήρες λειτουργούν πολύ απλά: όταν ανάβει η λυχνία, ο αέρας εξαγωγής αρχίζει να λειτουργεί ταυτόχρονα, όταν ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένος, ο ανεμιστήρας σταματά. Αυτό είναι βολικό, αλλά όχι πάντα πρακτικό, ειδικά όταν το επίπεδο υγρασίας είναι πολύ αυξημένο, επειδή ένας τέτοιος ανεμιστήρας σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να αφαιρέσει όλο τον υγρό αέρα από το μπάνιο.

Οι αυτόματοι ανεμιστήρες εξαγωγής για το μπάνιο, φυσικά, είναι πιο εξελιγμένοι, αλλά και πιο ακριβοί. Είναι εξοπλισμένα με ειδικά χρονοδιακόπτες για τη ρύθμιση της συσκευής για ορισμένη περίοδο λειτουργίας. Οι ανεμιστήρες καυσαερίων με έναν χρονοδιακόπτη αποσύνδεσης λειτουργούν μετά την αναχώρηση περίπου 25 λεπτών και, στη συνέχεια, απενεργοποιούνται αυτόματα. Ένας ανεμιστήρας με αισθητήρα υγρασίας και χρονοδιακόπτη θα ανάψει όταν η υγρασία αυξηθεί πάνω από το καθορισμένο όριο και θα απενεργοποιηθεί μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο, εάν το σύστημα εξαερισμού του μπάνιου είναι συνδεδεμένο με το σύστημα εξαερισμού της κουζίνας; Η αγορά παρουσιάζει επίσης κουκούλες για μπάνιο με βαλβίδα αντεπιστροφής. Αυτές οι συσκευές θα γίνουν ένα πραγματικό εύρημα εάν τα συστήματα εξαερισμού του μπάνιου και της κουζίνας αντιπροσωπεύουν ένα ενιαίο σύνολο. Ένας τέτοιος ανεμιστήρας αντλεί αέρα από το δωμάτιο, δεν του επιτρέπει να εισέλθει στην κουζίνα.

Ένας ανεμιστήρας ποιότητας

Στη συνέχεια, δώστε προσοχή στην ποιότητα του ανεμιστήρα για το μπάνιο, γιατί δεν είναι πάντα υψηλές προδιαγραφές εγγύηση μακροχρόνιας λειτουργίας της συσκευής. Είναι καλύτερα να δείτε τις προτάσεις των γνωστών κατασκευαστών των ανεμιστήρων μπάνιου. Τα θετικά χαρακτηριστικά και οι κριτικές πελατών θα σηματοδοτήσουν ότι η επιλογή σας έπεσε σε μια αξιοπρεπή συσκευή.

Είναι απόδειξη για την ποιότητα που ταιριάζουν τον ανεμιστήρα εξάτμισης των προτύπων ποιότητας και της διαθεσιμότητας των πιστοποιητικών ειδικών επιτροπών, έγγραφα εγγύησης και την επισήμανση, η οποία δείχνει το βαθμό προστασίας (απώθηση από τη χαμηλότερη τιμή - IP 34). Θυμηθείτε ότι δεν είναι πάντα δυσκίνητη κουκούλα υψηλής ποιότητας.

Σήμερα τα μεγέθη των ανεμιστήρων για το μπάνιο είναι ως επί το πλείστον συμπαγή, αλλά οι συσκευές είναι αρκετά ισχυρές ταυτόχρονα. Επίσης στην αγορά υπάρχουν ενσωματωμένες συσκευές που αφαιρούν βίαια τον υγρό αέρα από το μπάνιο στους αγωγούς εξαερισμού.

Ένας καλός ανεμιστήρας μπάνιου δεν είναι πάντα ακριβός. Ακόμη και η πιο φθηνή και απλή οικιακή συσκευή θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθει στα καθήκοντά της για 3-5 χρόνια. Και μπορείτε να αγοράσετε μια συσκευή πιο ακριβή, πάντα, ειδικά αν ενδιαφέρεστε για την υψηλή λειτουργικότητα του ανεμιστήρα.

Το μπάνιο είναι ένα από τα πιο υγρά μέρη στο διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι. Χωρίς αμφιβολία, η απάντηση στην ερώτηση "Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο;" Γνωρίζετε ήδη. Πω μία ακόμη φορά ότι για υγρά δωμάτια είναι συμπαγείς, αλλά ισχυρό μοντέλο εκχυλίσματα σε αδιάβροχο σχεδιασμού που εμποδίζει την είσοδο του ύδατος εντός του καναλιού αέρα, μειώνοντας τον κίνδυνο βραχυκυκλώματος στο ελάχιστο. Κατ 'αρχήν, παραθέσαμε όλα τα κριτήρια επιλογής των ανεμιστήρων εξαγωγής στο μπάνιο. Τώρα μένει να εξεταστεί η ανεξάρτητη εγκατάσταση της κουκούλας στο μπάνιο.

Ανεμιστήρας μπάνιου: επιλογή, εγκατάσταση και σύνδεση

Το μπάνιο στο διαμέρισμα ή το σπίτι είναι πάντα ένα "υγρό μέρος". Ακόμα κι αν δεν τακτοποιείτε λακκούβες στο πάτωμα. Το νερό είναι κρύο και ζεστό, ατμός, υγρές πετσέτες - όλα εξατμίζουν την υγρασία. Και στο μπάνιο είναι ζεστό και έχετε ένα φαινόμενο θερμοκηπίου.

Η υπερβολική υγρασία και η θερμότητα, ιδανικά, πρέπει να "πάνε" στον αερισμό, αλλά, όπως γνωρίζετε, η αποτελεσματικότητά τους στα αστικά σπίτια απέχει πολύ από το φυσιολογικό. Και τόσο στο παλιό ταμείο όσο και σε νέα κτίρια. Ο λόγος είναι ότι ο εξαερισμός είναι παντού φυσικός τύπος, δηλαδή χωρίς πρόσθετο τέντωμα.

Αυτό είναι στην Αμερική σε πολυώροφα κτίρια είναι τεράστιοι ανεμιστήρες, και έχουμε αέρα αφαιρεθεί από τη βαρύτητα λόγω της διαφοράς στην πίεση και τη θερμοκρασία. Ως αποτέλεσμα, κινείται μεσαία, και ακόμη και καθόλου, αν τα σπίτια είναι παλιά και τα κανάλια είναι φραγμένα.

Και «υγρό σημείο» μας, μπάνιο, αποκτά σταδιακά όλα λίγο χλωρίδας και της πανίδας, με τη μορφή της μούχλας και ακόμη woodlice. Για να απαλλαγείτε από αυτή τη γειτονιά ή να την αποτρέψετε εκ των προτέρων, θα πρέπει να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής στο μπάνιο. Θα βγάλει όλη την υγρασία όπου πρέπει να πάει και θα περάσετε ευτυχώς με τη μορφή λιγότερο χρήσιμων εποίκων.

Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο και την τουαλέτα

Φαίνεται ότι όλα είναι απλά, αποφασίσαμε ότι χρειαζόμαστε έναν ανεμιστήρα, πηγαίνουμε στο κατάστημα και αγοράζουμε. Αλλά γρήγορα, θα γεννηθούν μόνο οι γάτες. Το κατάστημα περιμένει μια μεγάλη έκπληξη από μια σειρά τύπων και μοντέλων. Όπου λίγες δεκάδες, και όπου ένα ζευγάρι εκατό είναι δακτυλογραφημένο. Και εσείς "κολλάει" πάνω από την ερώτηση, "τι είδους ανεμιστήρα να βάλει στο μπάνιο;".

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Διαφορετικοί τύποι, ισχύς, μοντέλα, μέθοδοι τοποθέτησης, χαρακτηριστικά - καταραμένο πόδι σε αυτή την ποικιλία της τεχνικής προόδου στον τομέα του εξαερισμού. Οι πωλητές και αυτοί ασχολούνται με τη δυσκολία, αν η σειρά είναι τεράστια.

Ως εκ τούτου, έχουμε συντάξει έναν "οδηγό για τους οπαδούς για το μπάνιο." Για να διευκολύνετε το έργο σας και να βοηθήσετε να αγοράσετε γρήγορα τον κατάλληλο εξοπλισμό. Και πρώτα απ 'όλα, θα καταλάβουμε τα γενικά χαρακτηριστικά των οπαδών για το μπάνιο

1. Αξονική, φυγοκεντρική - τι σημαίνει αυτό

Αυτός είναι ο τύπος ή ο τύπος του ανεμιστήρα. Μιλά για το σχεδιασμό του εξοπλισμού και το έργο του.

Αξονικός ανεμιστήρας Είναι μια πτερωτή λεπίδα στο σώμα. Η πτερωτή περιστρέφει τον κινητήρα, στον στροφέα του οποίου φυτεύεται. Τα πτερύγια είναι κεκλιμένα προς τα μέσα σε σχέση με το επίπεδο τοποθέτησης, τραβούν τον αέρα καλά και το μετακινούν κατά μήκος ενός ευθύγραμμου άξονα. Επομένως, αυτός ο τύπος ονομάζεται αξονικός ανεμιστήρας. Έχει καλή απόδοση, θορυβώδες μέσο, ​​είναι, συνήθως, για εγκατάσταση στο μπάνιο.

Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας είναι διατεταγμένο διαφορετικά. Ο αέρας απορροφά τον στρόβιλο με λεπίδες. Μέσα στο σώμα, το ρεύμα περιστρέφεται σε μια σπείρα και δέχεται επιπρόσθετη επιτάχυνση λόγω της φυγόκεντρης δύναμης. Το ρεύμα δεν ρέει σε ευθεία γραμμή, αλλά σε γωνία 90 μοιρών σε ειδική συσκευή - ένα σαλιγκάρι. Ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας αποκαλείται επίσης ακτινικός.

Έχει χαμηλότερη παραγωγικότητα από την αξονική, αλλά μπορεί να "οδηγήσει τη ροή" υπό την πίεση διαφορετικών δυνάμεων. Η στάθμη θορύβου είναι χαμηλή ή μέτρια, ανάλογα με την κατεύθυνση της κάμψης των πτερυγίων του ρότορα. Με το εμπρόσθιο κάμισμα λιγότερο θόρυβο, με το πίσω - ισχυρότερο, αλλά εξοικονομεί ηλεκτρικό ρεύμα.

2. Φορτίο ή κανάλι

Ο εξοπλισμός αερισμού είναι διαθέσιμος για εξωτερική εγκατάσταση και για εσωτερική χρήση. Ο εξωτερικός τύπος εγκατάστασης είναι μια στερέωση στον τοίχο ή την οροφή στην έξοδο του εξαερισμού στον άξονα ή στο σύστημα σωλήνων. Ο ανεμιστήρας αγωγών είναι ενσωματωμένος εξοπλισμός που τοποθετείται μέσα στον αγωγό εξαερισμού (αγωγός αέρα). Τα συστήματα αεραγωγών είναι κατασκευασμένα από μέταλλο ή πλαστικό. Για το μπάνιο, τα συστήματα πλαστικών καναλιών, για παράδειγμα, Vents, χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Συχνά, η έξοδος στον άξονα εξαερισμού βρίσκεται στην τουαλέτα. Για την εξαγωγή από το μπάνιο τοποθετήστε τον αγωγό με μια μάσκα φράχτη. Το χιτώνιο αερισμού τραβιέται στο παράθυρο ορυχείου. Ένας ανεμιστήρας με πρόσθετο σχάρα τοποθετείται στην τουαλέτα. Ο απορροφητήρας παίρνει ταυτόχρονα τον αέρα από όλο το μπάνιο και το στέλνει στον άξονα αερισμού του σπιτιού. Με τον σχεδιασμό, οι εξωτερικοί ανεμιστήρες και οι ανεμιστήρες καναλιών είναι κατασκευασμένοι τόσο αξονικοί όσο και φυγοκεντρικοί.

3. Επιλογή ανεμιστήρα στο μπάνιο με ισχύ

Το επίπεδο ισχύος ή η απόδοση του ανεμιστήρα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με αυτό, η κουκούλα επιλέγεται και συνδυάζεται με την κατασκευή (αξονική / φυγοκεντρική). Απόδοση "λέει" πόσα κυβικά μέτρα αέρα αντλίες ανεμιστήρα ανά ώρα - 100, 200, 300.

Για να επιλέξετε τη σωστή ισχύ, πρέπει να υπολογίσετε τον όγκο του μπάνιου και να τον πολλαπλασιάσετε κατά 8. "Οκτώ" σημαίνει την απαίτηση υγιεινής για τη συχνότητα αλλαγής του αέρα στο δωμάτιο ανά ώρα. Με απλά λόγια, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να αντλήσει τον όγκο οκτώ από τα μπάνια σας. Τότε θα υπάρξει καθαρότητα, ομορφιά και όχι μούχλα.

Πώς να υπολογίσετε την ένταση; Πολύ απλά - πάρτε το μήκος του δωματίου, το πλάτος, το ύψος της οροφής, πολλαπλασιάστε και αποκτήστε τον επιθυμητό αριθμό. Το πολλαπλασιάζουμε με οκτώ και έχουμε την ελάχιστη τιμή ισχύος.

Ένα παράδειγμα! Για το αστικό πρότυπο μπάνιο με διαστάσεις 1,7x1,5x2,5m με πολλαπλότητα ανταλλαγής 8, απαιτείται απόδοση από 51 κυβικά μέτρα την ώρα. Οι αξονικοί ανεμιστήρες παράγονται με χωρητικότητα 80 κύβους. Ένα τέτοιο απόσπασμα θα αντιμετωπίσει το έργο ακόμη και με περιθώριο. Το φυγόκεντρο μοντέλο συνήθως "κινείται" από 42 έως 100 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

4. Επιλέγοντας έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο από το επίπεδο θορύβου

Είναι σαφές ότι οι κουκούλες είναι θορυβώδεις, αλλά όχι πολύ. Αν θέλετε πολύ ήσυχο - πάρτε το αξονικό μοντέλο από τη γραμμή Silent. Έχουν στο σχεδιασμό που έκανε τη μηχανή στη βάση των σιωπηλών μπλοκ, τα οποία "σβήνουν" το θόρυβο και τις κραδασμούς. Μεταξύ των "ήσυχων" μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο με επίπεδο θορύβου ακόμα και 22 dB.

Η φυγοκέντρηση λειτουργεί πιο δυνατά, επειδή ο στρόβιλος αντλεί αέρα υπό πίεση. Αλλά είναι επίσης θορυβώδες, περίπου τόσο δροσερό όσο ένας υπολογιστής. Δεν σας εμποδίζει να παρακολουθείτε ταινίες, να ακούτε μουσική ή να παίζετε παιχνίδια. Έτσι, ο ανεμιστήρας θα είναι απλώς ένα υπόβαθρο αν βρίσκεστε στο μπάνιο όταν είναι ενεργοποιημένο.

Προσοχή παρακαλώ! Ο θόρυβος είναι δευτερεύον χαρακτηριστικό. Το πιο σημαντικό είναι για τον εκτοπιστή να "οδηγεί" τη σωστή ποσότητα αέρα για ένα καλό μικροκλίμα και να ταιριάζει στο σχεδιασμό εξαερισμού.

5. Ποιος ανεμιστήρας στο μπάνιο ή την τουαλέτα είναι καλύτερο - ανατροφοδότηση σχετικά με πρόσθετα χαρακτηριστικά

Η σύγχρονη τεχνολογία γνωρίζει πολλά και οι ανεμιστήρες απελευθερώνονται με διάφορες πρόσθετες λειτουργίες. Η λίστα περιλαμβάνει:

 • Πρόσθετοι αισθητήρες. Μετρούν την υγρασία ή αντιδρούν στην κίνηση.
 • Χρονοδιακόπτης εκτός λειτουργίας. Ορίζει το χρόνο καθυστέρησης της διακοπής λειτουργίας, τουλάχιστον 2 λεπτά - το πολύ 30.
 • Ενδεικτική λυχνία. Ανάβει όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί.
 • Διακόπτης καλωδίου. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την κουκούλα στη σωστή στιγμή. Για παράδειγμα, όταν κάνετε ντους ή μπάνιο. Δηλαδή, όταν ανάβει το φως στο μπάνιο, ο ανεμιστήρας δεν ξεκινάει αυτόματα.
 • Αυτόματα ρολά. Χρησιμοποιούνται για το κλείσιμο της σχάρας αερισμού αφού ο ανεμιστήρας του καναλιού έχει απενεργοποιηθεί.
 • Βαλβίδα ελέγχου. Κύριο καθήκον του είναι να αποτρέψει τη διείσδυση ξένων μυρωδιών από τον άξονα εξαερισμού.

Σύμφωνα με τους πελάτες μας, τα μοντέλα με τους αισθητήρες υγρασίας και το χρονοδιακόπτη απενεργοποίησης λαμβάνουν τις περισσότερες φορές. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής που εμποδίζει τη διέλευση του αέρα από τον άξονα ή τον αγωγό πίσω στον ανεμιστήρα έχει ήδη γίνει μέρος του σχεδιασμού. Πολύ σπάνια πωλείται ξεχωριστά και θεωρείται μια πρόσθετη επιλογή.

6. Βαθμός προστασίας από την υγρασία

Όλοι οι ανεμιστήρες για το μπάνιο έχουν αυξημένη προστασία από την υγρασία μέσα σε 4-5, η προστασία από σκόνη μπορεί να είναι είτε μηδέν είτε 3-4. Στο δελτίο εξοπλισμού θα αναγράφεται η διεύθυνση IP X4, 34, 44, 45.

Με τα χαρακτηριστικά γνωρίσαμε, τώρα ας μιλήσουμε για την ποικιλία.

Ανεμιστήρες στο μπάνιο και τουαλέτα στον κατάλογο 220pro.ru

Το κατάστημά μας προσφέρει διάσημες και δημοφιλείς μάρκες φαναριών μπάνιου:

Ανεμιστήρας εξάτμισης στο μπάνιο

Εάν το λουτρό είναι συνεχώς σκονισμένο πάνω σε καθρέφτες και τοίχους, ο αέρας είναι μούχλα, και στις γωνίες από καιρό υπάρχει μούχλα, σημαίνει ότι ο φυσικός αερισμός δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο έργο του. Λύστε ένα τόσο απλό πρόβλημα - πρέπει να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής. Η επιλογή των σύγχρονων συσκευών εξάτμισης είναι πολύ μεγάλη - από τα πιο απλά έως αθόρυβα μοντέλα με χρονοδιακόπτες και αισθητήρες. Για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο, πρέπει να γνωρίζετε ποια κριτήρια θα πρέπει να επιλέγονται από τους οπαδούς και πώς να τα εγκαταστήσετε σωστά.

Ανεμιστήρας εξάτμισης στο μπάνιο

Τύποι ανεμιστήρων εξαγωγής

Ο σχεδιασμός του ανεμιστήρα εξάτμισης είναι αρκετά απλός: ένα περίβλημα, ένας κινητήρας, μια πτερωτή με λεπίδες. Υπάρχουν μοντέλα εξοπλισμένα με βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εμποδίζει την είσοδο ξένων οσμών σε άλλους χώρους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για πολυώροφα κτίρια.

Ανεμιστήρας για το μπάνιο

Ο αγωγός αέρα της διάταξης εξαγωγής συνδέεται με ένα κοινό σύστημα εξαερισμού ή εξέρχεται ξεχωριστά από τον τοίχο προς το εξωτερικό. Με τη μέθοδο σταθεροποίησης όλων των ανεμιστήρων εξαγωγής χωρίζονται σε οροφή και τοίχο, καθώς και ενσωματωμένο και overhead.

Ανεμιστήρας οροφής για μπάνιο

Η οροφή είναι λιγότερο απαιτητική, αν και χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση και απλή εγκατάσταση. Αυτός ο ανεμιστήρας είναι σε θέση να κυκλοφορεί ενεργά έναν μεγάλο όγκο αέρα, γι 'αυτό είναι ιδανικό για ευρύχωρα μπάνια. Αλλά οι περισσότεροι καταναλωτές εξακολουθούν να επιλέγουν μοντέλα τοίχων, τόσο ενσωματωμένα όσο και εναέρια. Είναι εύκολο στην εγκατάσταση, εύκολο στη χρήση, εύκολο να καθαριστεί και να αντικατασταθεί. Λόγω του συμπαγούς μεγέθους και του μοντέρνου σχεδιασμού της θήκης, φαίνονται αρκετά αισθητικά, ταιριάζουν τέλεια σε κάθε εσωτερικό χώρο.

Στη φωτογραφία ο αξονικός ανεμιστήρας για το μπάνιο

Ανάλογα με την εσωτερική συσκευή, οι ανεμιστήρες χωρίζονται σε:

 • ηλεκτρικό - απλά μοντέλα με ενσωματωμένο ή εξωτερικό διακόπτη. Δηλαδή, οι ενοικιαστές του διαμερίσματος πρέπει να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν ανεξάρτητα τη συσκευή ανάλογα με τις ανάγκες. Είναι πολύ συνηθισμένο ότι ένας τέτοιος ανεμιστήρας συνδέεται με έναν κοινό διακόπτη στο μπάνιο και στη συνέχεια το καπό είναι ενεργοποιημένο ταυτόχρονα με τους λαμπτήρες. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, η υγρασία δεν καταφέρνει πάντοτε να εξέρχεται τελείως από τον αερισμό, αλλά η κατανάλωση ηλεκτρισμού μειώνεται.
 • αυτόματο - διατάξεις εξάτμισης εξοπλισμένες με ειδικούς αισθητήρες. Τα μοντέλα με αισθητήρες υγρασίας ενεργοποιούνται μόλις ο βαθμός υγρασίας υπερβεί τον κανόνα και σβήνει όταν το συμπύκνωμα εξατμιστεί πλήρως. Μοντέλα με αισθητήρες κίνησης ανάβουν όταν εμφανίζεται ένα άτομο και σβήνουν όταν το δωμάτιο είναι άδειο. Επίσης υπάρχουν αυτόματα ανεμιστήρες με χρονοδιακόπτες που λειτουργούν μόνο για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.

Κρυφό ανεμιστήρα για μπάνιο

Στην εικόνα, ο ανεμιστήρας εξαγωγής με φωτισμό

Οι ανεμιστήρες εξάτμισης ταξινομούνται επίσης ανά τύπο κατασκευής. Στην εγχώρια σφαίρα, οι πιο δημοφιλείς είναι οι αξονικές και κανάλι συσκευές που είναι κατάλληλες για πολυώροφα και ιδιωτικά σπίτια.

Αξονικοί ανεμιστήρες

Στους αξονικούς ανεμιστήρες, η κίνηση του αέρα συμβαίνει κατά μήκος του άξονα περιστροφής των λεπίδων, πράγμα που είναι ο λόγος γι 'αυτό το όνομα. Ο σχεδιασμός είναι πολύ απλός: σώμα (συνήθως κυλινδρικό), πτερωτή με λεπίδες, ηλεκτρικό μοτέρ. Πολλά μοντέλα έχουν έναν συλλέκτη μπροστά τοποθετημένο για να βελτιώσει τις αεροδυναμικές ιδιότητες. Η δομή των λεπίδων μειώνει την αντίσταση στη ροή του αέρα, έτσι ώστε ο ανεμιστήρας να έχει υψηλή απόδοση. Με τον τύπο εγκατάστασης, οι συσκευές αυτές μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στο τοίχωμα όσο και στην οροφή.

Οι περισσότεροι σύγχρονοι αξονικοί ανεμιστήρες χαρακτηρίζονται από χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και μειωμένο θόρυβο, σε αντίθεση με τα μοντέλα προηγούμενης γενιάς. Μπορούν να δουλέψουν πολύ χωρίς να σταματούν, καθαρίζονται εύκολα, έχουν ελκυστικό σχεδιασμό. Για να είναι αποτελεσματικές αυτές οι συσκευές, το μήκος του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 μ. Το ίδιο ισχύει και για την περιοχή του μπάνιου - όσο μικρότερο είναι το δωμάτιο, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η κουκούλα.

Φίλοι του αγωγού

Για τα μπάνια μεγάλες περιοχές είναι ιδανικά κατάλληλες κανάλι, ή φυγοκεντρικές, ανεμιστήρες. Ο σχεδιασμός τους διαφέρει σημαντικά από τις αξονικές συσκευές: μέσα στο κυλινδρικό σώμα υπάρχει ένα τύμπανο με πολλές στενές καμπύλες λεπίδες. Με τη βοήθεια της φυγόκεντρης δύναμης που παράγεται από τις λεπίδες κατά τη διάρκεια της περιστροφής, εισάγεται και κατευθύνεται προς τον αγωγό αερισμού.

Φίλτρα CATA για εγκατάσταση καναλιών

Οι ανεμιστήρες λειτουργούν αποτελεσματικά με αγωγούς αέρα μήκους 4 μέτρων, εγκατεστημένους τόσο στην οροφή όσο και στον τοίχο (ανάλογα με την τροποποίηση). Το εκχύλισμα μπορεί να διεξαχθεί συνεχώς, αλλά συνήθως η συσκευή συνδέεται με το διακόπτη στο μπάνιο ή στο υγραστ. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη οικονομική κατανάλωση ενέργειας και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του ανεμιστήρα. Πολλά μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για ομαλή τοποθέτηση και είναι σχετικά ήσυχα, έτσι ώστε στο μπάνιο να είναι σχεδόν αόρατα.

Διαχύτης καυσαερίων στο μπάνιο

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Αν εξακολουθείτε να αμφιβάλλετε για τη σκοπιμότητα εγκατάστασης τέτοιων ανεμιστήρων στο μπάνιο, θα είναι περιττό να εξοικειωθείτε με τα πλεονεκτήματα των συσκευών εξαγωγής:

 • στους τοίχους και άλλες επιφάνειες θα παύσει να συσσωρεύεται συμπύκνωμα, η υγρασία από το δωμάτιο θα φύγει?

Χωρίς ανεμιστήρα στο μπάνιο είναι πολύ υγρό, μούχλα μπορεί να εμφανιστεί

Η κουκούλα στην οροφή του μπάνιου ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό

Ανεμιστήρας εξαγωγής με πλέγμα

Ο εκτοξευτήρας εγκαθίσταται εύκολα με τα χέρια σας

Όσον αφορά τις ελλείψεις, υπάρχουν ελάχιστες από αυτές:

 • οι οπαδοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν απολύτως αθόρυβα και ορισμένοι καταναλωτές μπορεί να ενοχλούνται από το buzz τους.
 • αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας, αν και ασήμαντη.
 • Η συσκευή απαιτεί τακτικά καθαρισμό και λίπανση για κανονική λειτουργία.

Εάν η κουκούλα δεν καθαριστεί, θα σταματήσει να λειτουργεί

Εξαρτάται επίσης από την ορθότητα της εγκατάστασης: αν ο ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος λανθασμένα, η κυκλοφορία του αέρα είναι διαταραγμένη και δεν υπάρχει τίποτα που να λέει για την ποιοτική εξάτμιση.

Ελέγξτε τον εξαερισμό με έναν αναπτήρα. Η φλόγα δεν αποκλίνει, γεγονός που δείχνει την έλλειψη έλξης

Κανόνες επιλογής ανεμιστήρα εξαγωγής

Έτσι, εάν η απόφαση για αγορά ενός ανεμιστήρα γίνει δεκτή, πρέπει να επιλέξετε το σωστό μοντέλο, έτσι ώστε να μην απογοητευτείτε αργότερα. Πρέπει να επιλέξετε ταυτόχρονα αρκετές παραμέτρους - την απόδοση, την ασφάλεια, το επίπεδο θορύβου και, φυσικά, την αναλογία ποιότητας-τιμής.

Παραγωγικότητα

Αυτό το κριτήριο είναι το κύριο, διότι εξαρτάται από αυτό την αποτελεσματικότητα της ανταλλαγής αέρα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή ισχύ της συσκευής σε σχέση με την περιοχή, καθώς ο ίδιος ανεμιστήρας παράγει διαφορετικά αποτελέσματα σε ένα μικρό και μεγάλο μπάνιο. Σύμφωνα με τα πρότυπα κατασκευής, η συναλλαγματική ισοτιμία για το μπάνιο είναι 6-8 μονάδες, δηλαδή για μια ώρα ολόκληρος ο όγκος αέρα στο δωμάτιο πρέπει να αλλάξει από 6 σε 8 φορές. Κατά κανόνα, αν ένα λουτρό χρησιμοποιεί όχι περισσότερα από τρία άτομα, επιλέξτε την πολλαπλότητα των 6, αν περισσότερο από τρεις - φορές 8. Ο υπολογισμός γίνεται, δεν είναι δύσκολο: είναι απαραίτητο να βρεθεί ο όγκος του δωματίου και να πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό των αλλαγών του αέρα.

Για παράδειγμα: υπάρχει ένα μπάνιο με διαστάσεις 1,9x1,7 m και ύψος 2,65 m, χρησιμοποιείται από 3 άτομα. Υπολογίστε την ένταση της αίθουσας - 1,9χ1,7χ2,65 = 8,56 μ. Στρογγυλεύουμε σε 9 και πολλαπλασιάζουμε με πολλαπλότητα - 9χ6 = 54 m3.

Αποδεικνύεται ότι για ένα τέτοιο μπάνιο, η βέλτιστη επιλογή θα είναι μια συσκευή με χωρητικότητα 54 m3 / h. Φυσικά, δεν είναι πάντα δυνατό να βρεθεί ένα μοντέλο που ταιριάζει καλύτερα στις παραμέτρους σχεδιασμού, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα με μικρό περιθώριο απόδοσης.

Το ποσοστό της ανταλλαγής αέρα για διαφορετικούς χώρους

Συνήθως, η απόδοση των ανεμιστήρων για μπάνια είναι 95 - 100 m3 / h

Ασφάλεια

Για μπάνια και τουαλέτες οι ανεμιστήρες παράγονται με πρόσθετη προστασία των ηλεκτρικών επαφών από την υγρασία, η οποία πρέπει να αναφέρεται στις οδηγίες και στη συσκευασία. Εάν βάζετε ένα συμβατικό μοντέλο και το νερό εισχωρεί σε αυτό, μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και ακόμη και πυρκαγιά, ώστε να μην μπορείτε να διακινδυνεύσετε σε καμία περίπτωση.

Τώρα μπορείτε να βρείτε συσκευές εξάτμισης χαμηλής τάσης, ειδικά σχεδιασμένες για μπάνια και σάουνες. Έχουν υγρασία και θερμική προστασία και μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά με υγρασία 100% και υψηλές θερμοκρασίες. Είναι αλήθεια ότι το κόστος αυτών των ανεμιστήρων είναι υψηλότερο και δεν μπορούν να συνδεθούν με το συνηθισμένο ηλεκτρικό δίκτυο, γεγονός που συνεπάγεται πρόσθετο κόστος, αλλά αξίζει τον κόπο η ασφάλεια των ενοικιαστών.

Ψάξτε για τους φίλους των καταστημάτων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το μπάνιο

Επίπεδο θορύβου

Ο θόρυβος που παράγεται από τον ανεμιστήρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 dB, διαφορετικά θα είναι ενοχλητικός για το νοικοκυριό. Αν σκοπεύετε να ενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα για τη νύχτα, επιλέξτε ένα μοντέλο με επίπεδο θορύβου μέχρι 25 dB. Όσο χαμηλότερη είναι αυτή η ένδειξη, τόσο πιο άνετα θα βρίσκεστε στο μπάνιο με την κουκούλα ενεργοποιημένη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους έχουν ανεμιστήρα που λειτουργεί συνεχώς.

Ο θόρυβος, ο οποίος είναι περισσότερο από 35 dB, στον ανθρώπινο ψυχισμό είναι ερεθιστικός

Όσο για την ποιότητα των οπαδών, είναι καλύτερο να επικεντρωθούμε σε γνωστά εμπορικά σήματα, τα προϊόντα των οποίων έχουν ήδη δοκιμαστεί με το χρόνο. Για παράδειγμα, πολλά θετικά σχόλια έχουν οπαδοί του σπιτιού της μάρκας Soler Palau (Ισπανία), VENTS (Ουκρανία), Electrolux (Σουηδία).

Ο ανεμιστήρας Soler Palau

Έγχρωμη ποικιλία ανεμιστήρων εξαγωγής Electrolux EAFR

Οι εταιρείες αυτές εκτιμούν τη φήμη τους, επομένως τα προϊόντα τους χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα κατασκευής και ανθεκτικότητα. Το κύριο πράγμα είναι να αγοράσετε ανεμιστήρες σε εξειδικευμένα καταστήματα όπου τα εμπορεύματα μπορούν να προσκομιστούν με το κατάλληλο πιστοποιητικό και θα γράψουν την κάρτα εγγύησης. Έτσι, αποφεύγετε τον κίνδυνο να αγοράσετε φτηνό, μη εμπορικό εξοπλισμό.

Οι καλύτεροι ανεμιστήρες για το μπάνιο - Κατάταξη 2018

Η καλύτερη και φθηνή λύση για τον εξαερισμό στο μπάνιο είναι οι ανεμιστήρες εξαγωγής της υπερυψωμένης δομής. Είναι απλά σε λειτουργία και εγκατάσταση, επειδή μπορούν να εγκατασταθούν στον αγωγό εξαερισμού, σε τοίχο ή οροφή. Η προσφερόμενη ποικιλία είναι τόσο μεγάλη ώστε οποιοσδήποτε αγοραστής θα επιλέξει για τον εαυτό του ένα μοντέλο με το απαραίτητο σύνολο λειτουργιών ή ελκυστικό σχεδιασμό, έτσι ώστε η κουκούλα να "ταιριάζει" στο εσωτερικό της αίθουσας.

Μεταξύ της ποικιλίας των μοντέλων που παρουσιάζονται στην αγορά, είναι μερικές φορές δύσκολο για τον αγοραστή να επιλέξει την κατάλληλη επιλογή. Για να διευκολύνουμε την πλοήγηση, έχουμε ετοιμάσει μια επισκόπηση των πιο δημοφιλών μοντέλων οπαδών και σας λέει ποια είναι καλύτερα να επιλέξετε τον τρόπο υπολογισμού της απόδοσης και ποιες λειτουργίες είναι διαθέσιμες στους σύγχρονους οπαδούς.

Ποιος ανεμιστήρας είναι καλύτερος για μπάνιο

Για τα μοντέλα μπάνιου με χρονοδιακόπτη είναι καλά. Τέτοιες οπαδούς ενεργοποιηθεί μαζί με το φως στο μπάνιο ή σε επιμέρους διακόπτες και να απενεργοποιήσετε μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αερίστε το δωμάτιο. Για τα μικρά μπάνια χωρέσει τους οπαδούς με διάμετρο 100 και 125, για χώρους μεγαλύτερους από 8 m2 - 125 ή 150. Σε γιατί ο ανεμιστήρας με χρονοδιακόπτη καλύτερο ανεμιστήρα με έλεγχο της υγρασίας, μπορεί να διαβάσει σε αυτό το άρθρο, όπου εξετάσαμε καταστάσεις της πραγματικής ζωής, όταν ο αισθητήρας υγρασίας προκαλεί ταλαιπωρία για το νοικοκυριό.

Είναι πολύ σημαντικό ο ανεμιστήρας του μπάνιου να είναι ασφαλής και να προστατεύεται από τις υγρές συνθήκες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εγκαταστήσετε στους ανεμιστήρες του μπάνιου που δεν έχουν προστασία από την υγρασία. Προσέξτε τη συμμόρφωση της συσκευής με τα πρότυπα ποιότητας, ελέγξτε τα έγγραφα εγγύησης και τις ενδείξεις που υποδεικνύουν το επίπεδο προστασίας.

Πλήρης ασφάλεια

Για την πλήρη ασφάλεια ενός ατόμου που μένει σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία, οι κατασκευαστές παράγουν ανεμιστήρες με κινητήρες χαμηλής τάσης - 12 V. Για να συνδέσετε έναν τέτοιο ανεμιστήρα, είναι απαραίτητο να αγοράσετε έναν ξεχωριστό μετασχηματιστή βηματισμού. Ανεμιστήρες που κινούνται με 12v: Soler Palau CZ 12V, ανεμιστήρες Vents M και Vents LD.

Φίλοι χαμηλού θορύβου

Τώρα στην αγορά υπάρχουν πολλά κατάλληλα μοντέλα με μείωση του θορύβου, για παράδειγμα, Soler Palau SILENT, Vents Kwait, Blauberg Sileo. Στις μηχανές των αθόρυβων μοντέλων παρέχονται ειδικά στοιχεία απομόνωσης κραδασμών. Αυτά απορροφούν τους κραδασμούς, που είναι η κύρια πηγή θορύβου. Εξίσου σημαντική είναι και η ειδική σχεδίαση του πτερυγίου και του πτερυγίου του ανεμιστήρα - συμβάλλει στη μείωση του αεροδυναμικού θορύβου. Αντί των απλών ρουλεμάν σε μοντέλα ανεμιστήρων με μειωμένα επίπεδα θορύβου, γενικά εγκαθίστανται έδρανα κύλισης. Εκτός από την αθόρυβη λειτουργία, τέτοια έδρανα είναι εξαιρετικά αξιόπιστα και δεν απαιτούν λίπανση.

Στο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία μας για τους πιο ήσυχους οπαδούς.

Σχεδιαστές οπαδούς

Οι σύγχρονοι ανεμιστήρες είναι κατασκευασμένοι σε διάφορες έγχρωμες λύσεις των πάνελ patch, γεγονός που τους επιτρέπει να εναρμονίζονται αρμονικά στο εσωτερικό κάθε σχεδίασης. Κομψές λύσεις και μεγάλη ποικιλία χρωμάτων έχουν τους ανεμιστήρες Soler Palau SILENT Design, ανεμιστήρες με τη μάρκα Diciti, καθώς και σχεδόν όλη την γκάμα της Electrolux.

Οι καλύτεροι ανεμιστήρες για το μπάνιο

1. SolerPalau Silent: ο πιο σιωπηλός ανεμιστήρας για το μπάνιο

Η ισπανική εταιρεία SolerPalau αναγνωρίζεται ως ο παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά εξοπλισμού εξαερισμού. Η ποιότητα των προϊόντων αυτού του κατασκευαστή συμμορφώνεται με όλους τους κανόνες του διεθνούς προτύπου.

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα των οπαδών εξάτμισης αυτής της εταιρείας είναι η σειρά SolerPalau Silent. Τα αποσπάσματα αυτής της σειράς είναι η καλύτερη επιλογή για όσους εκτιμούν την άνεση, επειδή οι ανεμιστήρες λειτουργούν σχεδόν σιωπηλά, δημιουργώντας θόρυβο μόλις 26 dB. Αθόρυβη λειτουργία μονάδας SolerPalau Silent σειράς οφείλεται στη χρήση των βάσεων απορρόφησης δονήσεων, ένα πλήρες σύνολο των ρουλεμάν και ένα ειδικό αεροδυναμικό σχήμα του μπροστά από το πλέγμα του ανεμιστήρα.

Το lineup αντιπροσωπεύεται από μοντέλα Silent-100/200/300, αλλά και Silent ECOWATT και DESIGN. Οι ανεμιστήρες Silent ECOWATT χαρακτηρίζονται από χαμηλή κατανάλωση ενέργειας - μόνο 5W. Μοντέλα Silent DESIGN δημιουργήθηκε για εκείνους που εκτιμούν την αισθητική σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης: Οι οπαδοί αυτής της σειράς είναι εξοπλισμένα με πίνακες σε διάφορα χρώματα και χρωματιστά ανταλλάξιμα ταινίες με ενδεικτική λυχνία. Για λάτρεις της πολυτέλειας υπάρχουν μοντέλα DESIGN SWAROWSKI, η πρόσοψη της οποίας είναι διακοσμημένη με κρύσταλλα SWAROWSKI χρώματος σαμπάνιας, με λευκές ή ασημένιες πέτρες.

SolerPalau series Silent - υψηλής ποιότητας, υψηλής απόδοσης και ήσυχα μοντέλα, δημιουργημένα για τους γνώστες της άνεσης και ελκυστικό σχεδιασμό, αλλά αρκετά ακριβό. Ο κατασκευαστής εγγυάται την αδιάλειπτη λειτουργία των απορροφητήρων για περίοδο 30.000 ωρών.

2. VENTS Kwait: ένας φτηνός ανεμιστήρας με χαμηλό επίπεδο θορύβου

Το VENTS είναι ένας δημοφιλής ουκρανός κατασκευαστής που πωλεί προϊόντα σε όλη τη Ρωσία. Τα προϊόντα της εταιρείας δεν είναι κατώτερης ποιότητας σε σχέση με τους ευρωπαίους ηγέτες στην κατασκευή του εξοπλισμού εξαερισμού, ενώ το κόστος των οικιακών απορροφητήρων είναι χαμηλότερο.

Οι φίλοι αεραγωγοί σειρά KVAYT - μια μεγάλη επιλογή για εκείνους που θέλουν να δημιουργήσουν ένα άνετο μικροκλίμα στο μπάνιο, και την ίδια στιγμή ψάχνει για μοντέλα που λειτουργούν σχεδόν αθόρυβα. Η σειρά μοντέλων της σειράς QUITE αντιπροσωπεύεται από κουκούλες με διάμετρο 100,125 και 150 mm. Όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με βαλβίδες ελέγχου και φωτεινές ενδείξεις. Οι ανεμιστήρες με διάμετρο 150 mm είναι εξοπλισμένοι με κινητήρα δύο ταχυτήτων. Τα μοντέλα της σειράς QUITE Style είναι εξοπλισμένα με διακοσμητικό αφαιρούμενο πάνελ από αλουμίνιο. Αν θέλετε να μπείτε στο βιολογικό εκχύλισμα στο εσωτερικό του μπάνιου, μπορείτε να επιλέξετε τα κατάλληλα χρώματα κουκούλα: κόκκινο, χρώμιο, «Black Sapphire», «ελεφαντόδοντο», λευκό, μπλε, πράσινο. Η εγγύηση που ορίζει ο κατασκευαστής για τους ανεμιστήρες είναι 5 χρόνια.

VENTS Το Kwait είναι ένας ανεμιστήρας θορύβου για το μπάνιο, με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Η ποιότητα δεν είναι κατώτερη των ευρωπαϊκών ομολόγων, αλλά το κόστος της είναι φθηνότερο.

3. Electrolux Rainbow: ανεμιστήρας σχεδιαστών με αντικαταστάσιμα πάνελ

Ο γνωστός σουηδός κατασκευαστής Electrolux παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα οικιακών απορροφητήρων, συμπεριλαμβανομένων των ανεμιστήρων σειράς Rainbow με διάμετρο 100,125 και 150 mm. Διαφέρουν ως προς το που δένουν αρμονικά με τον εσωτερικό χώρο χάρη στο μεγάλο αριθμό των ανταλλάξιμα καλύμματα σε δέκα χρώματα (λευκό, μπεζ, μαύρο, μπλε, σκούρο γκρι, πράσινο, καθρέφτη, κόκκινο, ατσάλι, ασημί). Η περίοδος εγγύησης για τα προϊόντα είναι 24 μήνες.

Οι ανεμιστήρες σειρά Rainbow της σειράς Electrolux χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση και ποιότητα. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν έναν ανεμιστήρα που θα γίνει μια δυσδιάκριτη προσθήκη στο εσωτερικό του μπάνιου ή τη φωτεινή του προφορά.

4. DICITI AURA: η καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής

Η εγχώρια εταιρεία "ERA" αντιπροσωπεύει ένα ευρύ φάσμα σύγχρονου εξοπλισμού εξαερισμού. Ένα από τα εμπορικά σήματα αυτού του κατασκευαστή είναι το DICITI, τα δημοφιλή μοντέλα είναι οι ανεμιστήρες DICITI AURA - λειτουργικές εξάτμισης με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Εκτός από την εκτεταμένη διάρκεια ζωής του κινητήρα (έως και 40000 ώρες), οι ανεμιστήρες έχουν αισθητική εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό: τα επικαλυμμένα πάνελ είναι κατασκευασμένα σε 8 χρώματα.

Η περιοχή αντιπροσωπεύεται από τους ανεμιστήρες 4C, 5C και 4C, 5C-MR / MRH. Οι τελευταίες είναι εξοπλισμένες με λογική σύντηξης λειτουργιών - ελεγκτή πολλαπλών οδών, η οποία είναι υπεύθυνη για τους τρόπους λειτουργίας, το χρόνο λειτουργίας και το επίπεδο υγρασίας στο μπάνιο. Η συσκευή αντιδρά στο επίπεδο υγρασίας, ενεργοποιώντας αυτόματα όταν αυξάνεται το σημείο ρύθμισης. Επίσης ο ανεμιστήρας μεταβαίνει σε μία από τις λειτουργίες - Standart ή Comfort, όταν ο χρονοδιακόπτης ενεργοποιεί την κουκούλα όταν ανάβει ή σβήνει ο φωτισμός. Για τους ανεμιστήρες, ο κατασκευαστής θέτει την εγγύηση για 5 χρόνια.

5. ERA σειρά ERA: ο καλύτερος ανεμιστήρας του προϋπολογισμού

Το σήμα "ERA" ανήκει επίσης στην εταιρεία "ERA". Αυτοί είναι οπαδοί του προϋπολογισμού για οικιακή χρήση. Η σειρά μοντέλων αντιπροσωπεύεται από μοντέλα ERA-4,5,6. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής της σειράς OK με μηχανισμό ελατηρίου μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά. Σε γενικές γραμμές, οι οπαδοί "ERA" - μια κατάλληλη επιλογή για συνεχή και περιοδικό σχέδιο στο μπάνιο, που χαρακτηρίζονται από υψηλή ισχύ και φθηνή τιμή.

6. VENTS iFan: ο καλύτερος "έξυπνος" ανεμιστήρας εξαγωγής

Οι φίλοι της VENTS της σειράς iFan είναι σχεδιασμένοι για όσους εκτιμούν τις σύγχρονες τεχνολογίες. Αυτά είναι έξυπνα μοντέλα εξοπλισμένα με αυτόματες λειτουργίες ελέγχου. Το lineup αντιπροσωπεύεται από τις κουκούλες iFan και iFan Move. Χαρακτηρίζονται από πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και αθόρυβη λειτουργία. Το δεύτερο μοντέλο συμπληρώνεται από τον έλεγχο αισθητήρα κίνησης. Η λειτουργία του ανεμιστήρα ελέγχεται από έναν εύχρηστο πίνακα ελέγχου και ένα τηλεχειριστήριο. Κάθε λειτουργία προγραμματίζεται σε διάφορες λειτουργίες.

VENTS Το iFan είναι ένας ευφυής εξοπλισμός που ρυθμίζει αυτόματα τις παραμέτρους του μικροκλίματος για να δημιουργήσει μια άνετη ατμόσφαιρα. Παρά το υψηλό κόστος του εξοπλισμού, οι ανεμιστήρες είναι κατάλληλοι για γνώστες των "έξυπνων" οικιακών συσκευών.

Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης

Για να επιλέξετε έναν κατάλληλο ανεμιστήρα, πρέπει να λάβετε υπόψη τις παραμέτρους και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του:

Συνολικές διαστάσεις

B - συνολική διάσταση, H - διάσταση τοποθέτησης

Πριν πάτε στο κατάστημα πίσω από τον ανεμιστήρα, πρέπει να κάνετε μετρήσεις ελέγχου του άξονα εξαερισμού, καθώς κάθε ανεμιστήρας έχει τις δικές του διαστάσεις σε ύψος, πλάτος και βάθος.

Το ύψος και το πλάτος του άξονα εξαερισμού μετριούνται για να προσδιοριστεί η διάσταση ανάρτησης του ανεμιστήρα. Το μέγεθος τοποθέτησης του ανεμιστήρα είναι μικρότερο από το συνολικό μέγεθος. Ο άξονας εξαερισμού δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τη διάσταση εγκατάστασης. Ελαττώματα που μπορούν να εμφανιστούν στις άκρες του άξονα εξαερισμού, βοηθούν στην απόκρυψη του συνολικού μεγέθους.

Η μέτρηση του βάθους του εξαερισμού είναι σημαντική για να καθοριστεί αν μπορεί να εγκατασταθεί σε αυτό ένας επιλεγμένος ανεμιστήρας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζετε αυτήν την παράμετρο όταν επιλέγετε μια κουκούλα με μια βαλβίδα αντεπιστροφής. κατά την εργασία ανοίγει και προσθέτει στο βάθος της φλάντζας που καθορίζεται από τον προμηθευτή επιπλέον μέγεθος:

 • για Ø 100 mm. - τουλάχιστον 40 mm.
 • για Ø 125 mm. - τουλάχιστον 53 mm.
 • για Ø 150 mm. - τουλάχιστον 65 mm.

Παραγωγικότητα, m³ / ώρα

Υπολογίστε την ένταση του δωματίου: πολλαπλασιάστε το μήκος του δωματίου με το πλάτος και το ύψος του και, στη συνέχεια, στρέψτε τον αριθμό που προκύπτει σε μια μεγαλύτερη πλευρά. Τώρα πολλαπλασιάστε τον όγκο που λαμβάνετε με την πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα.

Η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα είναι ένας αριθμός που δείχνει πόσες φορές ανά ώρα ο αέρας πρέπει να αλλάξει στον καθαρό αέρα. Η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα εξαρτάται πάντοτε από τον τύπο του χώρου και καθορίζεται στους κωδικούς των κτιρίων. Για παράδειγμα, για ένα μπάνιο σύμφωνα με τους οικοδομικούς κώδικες, η πολλαπλότητα είναι 6-8. Πάρτε 6, αν στο σπίτι σας μπάνιο χρησιμοποιούν από ένα έως τρία άτομα, εάν περισσότερα από τρία - 8. Η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα για την τουαλέτα θα είναι 6-10. (SNiP 2.08.01-89 * "Οικιστικά κτίρια")

Μετά τους υπολογισμούς, με βάση τα ληφθέντα δεδομένα, μπορείτε να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα. Ωστόσο, η πρακτική δείχνει ότι είναι απαραίτητο να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα που έχει τεχνικές παραμέτρους λίγο πάνω από τις υπολογισμένες παραμέτρους. Συνήθως η χωρητικότητα των ανεμιστήρων για μπάνια και τουαλέτες είναι 50-55 m3 / h.

Επίπεδο θορύβου, dB (A)

Η απόλυτα αθόρυβη λειτουργία του ανεμιστήρα δεν μπορεί να είναι, γιατί συνοδεύεται πάντα από μηχανικό και αεροδυναμικό θόρυβο. Ο πρώτος είναι ικανός να διεισδύσει στα δωμάτια, διασχίζοντας τον αεραγωγό, ο δεύτερος -
Η δόνηση των δομικών στοιχείων (τα τοιχώματα του προστατευτικού ανεμιστήρα εξαγωγής και του μη-
μέτριοι αεραγωγοί).

Κατά την επιλογή ανεμιστήρα, θα πρέπει να προσέχετε τα μοντέλα που λειτουργούν με ήχο που δεν υπερβαίνει τα 30-35 dB (A). Ένα επίπεδο 40 dB (A) είναι ερεθιστικό για τον άνθρωπο. Αν πρόκειται να αφήσετε τον ανεμιστήρα τη νύχτα, το επίπεδο θορύβου που παράγεται από αυτό δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 dB (A). Οι ενδείξεις θορύβου εμφανίζονται στα δεδομένα διαβατηρίου του ανεμιστήρα.

Ασφάλεια σε σχέση με ένα κορεσμένο μέσο, ​​IP

Η συσκευή προστατεύεται από τη διείσδυση υγρασίας μέσα σε αυτήν - μια από τις πιο σημαντικές απαιτήσεις για τον ανεμιστήρα. Το νερό που εισέρχεται στα μη προστατευμένα ηλεκτρικά εξαρτήματα του ανεμιστήρα μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και σοβαρή συνέπεια σαν πυρκαγιά.

βαθμός Επισήμανση κελύφους ηλεκτρικής προστασίας γίνονται χρησιμοποιώντας τη διεθνή πλάκα προστασίας (IP) και δύο ψηφία, το πρώτο εκ των οποίων σημαίνει προστασία ενάντια στην είσοδο των στερεών αντικειμένων, η δεύτερη - από τη διείσδυση του νερού.

Ο κώδικας έχει τη μορφή IPXX, όπου οι θέσεις X περιέχουν αριθμούς ή τον χαρακτήρα Χ, εάν ο βαθμός δεν έχει οριστεί. Για παράδειγμα, μια οικιακή ηλεκτρική έξοδος μπορεί να έχει βαθμό προστασίας IP22 - προστατεύεται από τη διείσδυση των δακτύλων και το νερό που στάζει κάθετα ή σχεδόν κάθετα. Ο μέγιστος βαθμός προστασίας σύμφωνα με αυτή την ταξινόμηση είναι το IP68: διαθέτει μια συσκευή προστασίας από τη σκόνη που μπορεί να αντέξει μια παρατεταμένη εμβάπτιση στο νερό υπό πίεση.

Λειτουργικότητα συσκευών και χαρακτηριστικά σχεδίασης

Οι πρόσθετες επιλογές περιλαμβάνουν επιλογές που μπορούν να συνδυαστούν ή να λείπουν ανάλογα με το συγκεκριμένο μοντέλο ανεμιστήρα:

 • Το χρονόμετρο. Μία από τις πιο χρήσιμες προσθήκες είναι ο ενσωματωμένος χρονοδιακόπτης. Με αυτό, μπορείτε να ρυθμίσετε το χρόνο εξαερισμού. Με τον αερισμό του χώρου, ο ανεμιστήρας σβήνει. Αυτή η λειτουργία συμβάλλει στην εξοικονόμηση της κατανάλωσης ενέργειας της συσκευής.
 • Αισθητήρας υγρασίας. Μια άλλη πρόσφορη προσθήκη είναι ένας υγραστικός ή ένας αισθητήρας υγρασίας. Ένας τέτοιος ανεμιστήρας θα ενεργοποιηθεί αυτόματα όταν αυξηθεί το επίπεδο υγρασίας και θα σβήσει μόλις εξαφανιστεί η ανάγκη εξαερισμού.
 • Αισθητήρας κίνησης. Μην ξεχνάτε τον ανεμιστήρα με ενσωματωμένο αισθητήρα κίνησης. Αυτή η κουκούλα ενεργοποιείται όταν ένα άτομο εισέρχεται στο μπάνιο και σβήνει μετά το φύλο του.
 • Ελέγξτε την βαλβίδα. Ένας ανεμιστήρας εξοπλισμένος με βαλβίδα ελέγχου εμποδίζει τη διείσδυση διαφόρων οσμών από τον αγωγό εξαερισμού στον αεριζόμενο χώρο. Συχνά, αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται σε πολυκατοικίες.
 • PhotoTime. Η λειτουργία του φωτοκυκλώματος είναι να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε αυτόματα τον ανεμιστήρα όταν αλλάξει το επίπεδο φωτισμού στο δωμάτιο. Ανάβει αμέσως μετά την ανάφλεξη της φωτεινής ένδειξης ή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (έως και 90 δευτερόλεπτα) μετά την ενεργοποίηση του φωτισμού.
 • Διακόπτης έλξης. Η χειροκίνητη λειτουργία του ανεμιστήρα πραγματοποιείται μέσω ενός διακόπτη έλξης: τραβώντας την αλυσίδα, ο ανεμιστήρας μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί. Αυτό είναι βολικό σε περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο να αερίζεται το δωμάτιο, αλλά να ενεργοποιείται αυτόματα ο ανεμιστήρας, ανεπαρκές επίπεδο υγρασίας.
 • Ευφυείς ανεμιστήρες με τηλεχειριστήριο. Η διαχείριση της εργασίας της κουκούλας στο μπάνιο ή στην κουζίνα είναι βολική με το τηλεχειριστήριο. Υπάρχουν σύγχρονα μοντέλα που μπορούν να αντιμετωπιστούν εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή σε ένα smartphone.
 • Λειτουργία συνεχούς εξαερισμού. Ταυτόχρονα, υπάρχουν ανεμιστήρες με σταθερή λειτουργία αερισμού. Σε κανονική λειτουργία, λειτουργούν με ελάχιστη ισχύ, αλλά αν αυξάνεται η υγρασία, αλλάξτε το μέγιστο.

Επιπλέον, κατά την εγκατάσταση ανεμιστήρων, εγκαθίστανται ειδικά συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου, τα οποία επιτρέπουν τη ρύθμιση της λειτουργίας των ανεμιστήρων ανάλογα με την ανάγκη. Στην περίπτωση αυτή, οι πίνακες ελέγχου συνήθως εξέρχονται σε εύκολα προσπελάσιμα σημεία.

Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για μπάνιο

Για να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο πρέπει να γνωρίζετε μια σειρά παραμέτρων, μια σειρά από χαρακτηριστικά:

- την απόδοση, την ανταλλαγή αέρα (μετρούμενη σε m3 / ώρα).
- Χαρακτηριστικά θορύβου, επίπεδο θορύβου, (μετρούμενο σε dB).
- Ασφάλεια (εάν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί το μοντέλο αυτό σε περιβάλλον με υγρασία, αντοχή στην εκτόξευση).

- όγκος δωματίου (μετρούμενο σε m3).
- αριθμός αλλαγών αέρα ανά ώρα (συναλλαγματική ισοτιμία).

Το προϊόν αυτών των δύο ποσοτήτων θα είναι η απαιτούμενη απόδοση του ανεμιστήρα.

Παραγωγικότητα:

- Συνήθως για μπάνια η επιτρεπτή χωρητικότητα ενός εγχώριου ανεμιστήρα είναι 95 - έως 100 m3 / h.

Χαρακτηριστικά θορύβου:

- Το ποσοστό θορύβου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25-30 dB. (Ο θόρυβος του ανεμιστήρα σε κατοικημένες περιοχές δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 35 dB αλλιώς ερεθιστική επίδραση στην ανθρώπινη ψυχή), (αν πρόκειται να περιλαμβάνει έναν ανεμιστήρα για τη νύχτα, είναι επιθυμητό ότι το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 25-30 dB (αναφέρεται στα στοιχεία του διαβατηρίου)?

Ασφάλεια:

- (Ηλεκτρική προστασία, IP: IP 44, κλάση II και θερμική προστασία, Ηλεκτρική προστασία, (IP): IP 45, κλάση II και θερμική προστασία).

Προτείνουμε ότι οι οπαδοί το πιο δοκιμασμένες και τρέχει για την επισκευή μπάνια, αυτή είναι μια σύσταση από την εμπειρία του στην επισκευή μπάνια και τουαλέτες, και θα πρέπει να αποφασίσετε ποια θα αγοράσετε στην τιμή και την ποιότητα, η αγορά είναι πολύ μεγάλη γκάμα εξαερισμού.

- Διακόσμηση ανεμιστήρων 100 C;

- Ο ανεμιστήρας Silent 100 CZ είναι σιωπηλός.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των επισκευών στο μπάνιο, είμαστε όλο και περισσότερο τους πελάτες αγόρασαν Fan Διακόσμηση 100, έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, χωρίς θορυβώδη ανεμιστήρα όπως Silent 100 CZ σιωπηλή.
Η γνώμη μου Silent 100 CZ είναι αθόρυβη, πολύ καλός ανεμιστήρας και λειτουργεί πολύ ήσυχα, συνιστώ να αγοράσω.

Διακόσμηση ανεμιστήρων 100 C:
- Παραγωγικότητα: 95 m3 / h
- Κατανάλωση ισχύος: 13 W
- Επίπεδο θορύβου, (db): 40 db
- Διάμετρος: 98 mm

Ανεμιστήρας για μπάνιο και τουαλέτα

Προϋπόθεση για άνετη χρήση του μπάνιου και τουαλέτας είναι η απουσία υπερβολικής υγρασίας, δυσάρεστων οσμών και υγρασίας στους τοίχους.

Σε πολυκατοικίες, ο φυσικός εξαερισμός είναι από καιρό ο κανόνας. Δυστυχώς, δεν είναι πάντα αρκετό για την εξάλειψη των καπνών και της μούχλας. Και σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση ενός επιπλέον ανεμιστήρα εξάτμισης γίνεται μια πραγματική αναγκαιότητα.

Η έλλειψη εξαερισμού στο μπάνιο και το μπάνιο που αισθανόμαστε σαφώς το καλοκαίρι, όταν λόγω της θερμότητας της εξάτμισης και των μυρωδιών στασιμότητα και ακόμη και άρχισε να σταματάει την αναπνοή. Αυτό είναι προβλέψιμο, δεδομένου ότι η βάση του φυσικού εξαερισμού είναι η αρχή της μετακίνησης των αέριων μαζών εξαιτίας των διαφορών θερμοκρασίας, και στη ζεστή εποχή είναι πολύ ασήμαντη.

Είναι επίσης αναμφισβήτητο ότι στα παλιά σπίτια η κατάσταση των καναλιών εξάτμισης αφήνει πολλά να είναι επιθυμητή. Συνήθως συσσωρεύουν βρωμιά για πολλά χρόνια, και σε κάποιο σημείο γίνονται αδιάβατοι.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται προς την εγκατάσταση ενός επιπλέον ανεμιστήρα στις μονάδες υγιεινής για την επίλυση του προβλήματος της ανεπαρκούς κυκλοφορίας. Αυτό το μέτρο βοηθά κάτω από κακές συνθήκες αερισμού σε παλαιά σπίτια και γίνεται προληπτική συντήρηση ενός παρόμοιου προβλήματος στα νέα κτίρια.

Τύποι ανεμιστήρων εξαγωγής

Ας ξεκινήσουμε τη γνωριμία μας με διάφορους τύπους συσκευών εξάτμισης. Ανάλογα με το σκοπό μεταξύ τους Απομονώστε αξονική, ακτινική, φυγοκεντρική (κανάλι), καθώς και καλύμματα για στέγες.

Αξονική

Τα αξονικά εκχυλίσματα κατασκευάζονται με τη μορφή πτερυγίου λεπίδας, τοποθετημένου σε κυλινδρικό σώμα. Η πτερωτή στην πίσω πλευρά είναι προσαρτημένη στο στροφείο του ηλεκτροκινητήρα. Τα πτερύγια τοποθετούνται κάτω από μια μικρή κλίση στον άξονα του καναλιού. Ο αέρας έλκεται από τις λεπίδες του τροχού και κινείται αξονικά.

Για να εντείνει το έργο της πτερωτής, τοποθετείται ένας συλλέκτης πλέγματος μπροστά από τον ανεμιστήρα. Τα μοντέλα με παρόμοια αρχή λειτουργίας δείχνουν μάλλον υψηλή απόδοση σε σύγκριση με άλλες συσκευές. Η κατανάλωση αέρα υπερβαίνει τα 100 m3 / h, αλλά ταυτόχρονα η πίεση σε αυτά είναι μικρή. Τοποθετήστε την αξονική κουκούλα απευθείας στον τοίχο.

Λόγω της απλής εγκατάστασης, οι οπαδοί αυτού του σχεδίου είναι πολύ συνηθισμένοι. Συνήθως, οι διαστάσεις εγκατάστασης των αξονικών ανεμιστήρων συμπίπτουν με τις διαστάσεις των παραθύρων των αξόνων εξαγωγής. Η μόνη ανεπιθύμητη στιγμή είναι ότι το έργο ενός τέτοιου εκχυλίσματος μπορεί να προκαλέσει πίσω στροβίλους μέσα στον άξονα. Ένα άλλο αξιοσημείωτο είναι ο αξιοσημείωτος θόρυβος κατά τη λειτουργία της συσκευής (περίπου 30-50 dB), που μπορεί να είναι ενοχλητικός στην καθημερινή ζωή.

Radial

Σε συσκευές αυτού του τύπου, η πτερωτή τοποθετείται σε σπειροειδές περίβλημα. Το όργανο εργασίας κατασκευάζεται με τη μορφή κυλίνδρου, επί του οποίου οι άξονες περιστροφής της λεπίδας είναι τοποθετημένοι με την ίδια συχνότητα. Όταν η λεπίδα περιστρέφεται, ο αέρας συλλαμβάνεται και ρίχνεται στην εσωτερική επιφάνεια του περιβλήματος. Σε έναν σπειροειδή θάλαμο, η ροή του αέρα συμπιέζεται και μετακινείται κατά μήκος του εσωτερικού καναλιού στη θύρα εκκένωσης.

Τα πτερύγια μπορούν να κάμπτονται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω και η ίδια η συσκευή μπορεί να αναρροφήσει αέρα σε μία ή και στις δύο πλευρές. Η χρήση ανεμιστήρων εξοπλισμένων με οπίσθια καμπύλη λεπίδες μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικά ενέργεια. Επιπλέον, η χρήση τους βοηθά στην αντιμετώπιση των αυξημένων φορτίων κατά την άντληση μεγάλων όγκων. Οι κουκούλες με εμπρόσθια καμπυλωμένα πτερύγια παρουσιάζουν παρόμοιες παραμέτρους με τις προηγούμενες συσκευές όσον αφορά την κεφαλή και τη ροή και ταυτόχρονα έχουν μικρότερα μεγέθη πτερωτών και τον αριθμό περιστροφών του ηλεκτροκινητήρα. Εξαιτίας αυτού, η συσκευή μειώνεται σε μέγεθος και γίνεται πιο αργή.

Φυγόκεντρο

Οι ανεμιστήρες τύπου κανάλι (φυγοκεντρικές) εμφανίστηκαν αργότερα από άλλους στην αγορά, αλλά έχουν ήδη σημαντική επιτυχία με τους πελάτες λόγω της απλότητας και της ευκολίας χρήσης τους. Η χρήση τους δικαιολογείται για μια μεγάλη περιοχή του δωματίου - από 15 m2 και περισσότερο.

Αυτές οι συσκευές συνδυάζουν υψηλή ισχύ, αλλά ταυτόχρονα παραμένουν αργές. Οι ανεμιστήρες καναλιών που αντλούν αέρα από το μπάνιο στο αναπτυγμένο δίκτυο των αεραγωγών. Σε αυτή την περίπτωση, ο αγωγός αέρα έχει κυκλικό ή ορθογώνιο τμήμα. Ένας ανεμιστήρας αγωγών με σύστημα κάμψης συνήθως τοποθετείται κάτω από το ταβάνι και αποκρύπτεται από μια ανάρτηση από γυψοσανίδα.

Κατά προτίμηση αγοράστε ημι-ευέλικτους και δύσκαμπτους αγωγούς. Είναι πιο ανθεκτικά και μπορούν να διαρκέσουν περισσότερο από ένα ευέλικτο σχέδιο. Ο ίδιος ο ανεμιστήρας μπορεί προαιρετικά να εισαχθεί μέσα στον αγωγό ή στην είσοδο του.

Στην τελευταία περίπτωση, είναι επιθυμητή η εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού - ένας αναισθητοποιητής. Αποτρέπει την έλξη υπερβολικής υγρασίας και συμπύκνωσης στον αγωγό. Αλλά ακόμα και με την εγκατάσταση ενός ανεμιστήρα στο βάθος του εξερχόμενου καναλιού, δεν είναι όλα τόσο απλά. Αυτό δημιουργεί πρόσθετες αεροδυναμικές απώλειες και αποδυναμώνει την πρόσφυση, θα πρέπει να επιλέξουμε μια πιο ισχυρή μονάδα για το σκοπό αυτό.

Στέγες

Οι κουκούλες στην οροφή τοποθετούνται απευθείας στην οροφή των σπιτιών. Η δομή των δομών οροφής περιλαμβάνει έναν ανεμιστήρα εξάτμισης, τον κινητήρα, τα τακάκια απόσβεσης κραδασμών και συσκευές αυτοματισμού. Όλα αυτά συλλέγονται σε ένα σώμα. Η κυκλοφορία σε τέτοιες συσκευές παρέχεται από αξονικά ή ακτινικά συσσωματώματα με μεγάλο αριθμό λεπίδων.

Σημεία αναφοράς για την επιλογή ανεμιστήρα εξαγωγής

Η επιλογή ενός συγκεκριμένου κατασκευαστή και μοντέλου απαιτεί να γνωρίσετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ανεμιστήρων, δηλαδή την χωρητικότητα και τον όγκο του αέρα εισαγωγής, το επίπεδο θορύβου και την αντίσταση στην υγρασία. Ακόμα αξίζει να σημειωθεί για τον εαυτό τους τη δυνατότητα προσαρμογής, αυτοματισμού και των δεικτών τιμών.

Παραγωγικότητα

Είναι σπατάλη. Εμφανίζει την ποσότητα αέρα που αφαιρείται από το δωμάτιο ανά μονάδα χρόνου. Από αυτόν τον δείκτη θα εξαρτηθεί από την ταχύτητα και την πληρότητα της εξάλειψης των υδρατμών από το μπάνιο. Οι μέσοι δείκτες των σύγχρονων μοντέλων είναι περίπου 90-100 m3 / h. Μην ξεχνάτε ότι η απόδοση σχετίζεται άμεσα με την ισχύ που καταναλώνεται από τη συσκευή. Ως εκ τούτου, η αυξημένη απώλεια ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να μην δικαιολογείται από την επιλογή ενός υπερβολικά ισχυρού ανεμιστήρα.

Προσδιορίστε εύκολα τη βέλτιστη απόδοση της θήκης σας. Πρώτα μετρήστε την ένταση του δωματίου και ρυθμίστε τον αριθμό των κύκλων κυκλοφορίας σε μία ώρα. Με τον πολλαπλασιασμό της έντασης με τον αριθμό των κύκλων, θα έχετε την απαιτούμενη απόδοση.

Ο αριθμός των κύκλων κυκλοφορίας καθορίζεται από το σκοπό του δωματίου και εξομαλύνεται από τα πρότυπα κατασκευής. Για το μπάνιο, είναι της τάξης των 6 έως 8. Αν ο κάτοικος διαμέρισμα, πάρτε 1-3 σχήμα 6, αν περισσότερο από 3 επιβάτες ασχολούνται με τους υπολογισμούς, ο αριθμός 8. Ο αριθμός των κύκλων για την τουαλέτα θα είναι 6-10.

Έχοντας στη διάθεσή σας η σχεδιαστική αξία των επιδόσεων της συσκευής μπορεί εύκολα να επιλεγεί από τα μοντέλα που προσφέρουν οι κατασκευαστές των πιο φθηνών και με την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας. Όταν αγοράζετε, κοιτάξτε τους οπαδούς με λίγο μεγαλύτερη απόδοση.

Επίπεδο θορύβου

Εργασία σε πλήρη σιωπή, καμία μονάδα δεν μπορεί. Και όμως, για να μην συνοδεύονται οι διαδικασίες του νερού από το παρεμβατικό buzzing, είναι σημαντικό να καθορίσετε ποια χαρακτηριστικά του θορύβου το μοντέλο που σκέφτεστε έχει.

Η τυπική ένταση της εργασίας των σημερινών κουκούτκων κυμαίνεται από 25 dB και άνω. Το ανθρώπινο αυτί αντιλαμβάνεται ένα επίπεδο πάνω από 35 dB ως ενοχλητικό ήχο. Ως εκ τούτου, ο δείκτης λειτουργίας της έντασης της συσκευής πρέπει να είναι μέγιστος 30 dB. Και αν αναμένετε ότι θα αφήσετε τον ανεμιστήρα στη δουλειά για τη νύχτα, τότε τελικά μέχρι και 25 dB. Οι δείκτες έντασης μπορείτε να βρείτε στην τεχνική τεκμηρίωση της συσκευής. Εάν είναι δυνατόν, ελέγξτε την ένταση εργασίας στο χώρο σας ή διαβάστε τις αναθεωρήσεις προϊόντων στο Internet.

Ο υπερβολικός θόρυβος μπορεί να εξαλειφθεί εγκαθιστώντας έναν σιγαστήρα πίσω από την πτερωτή και κολλώντας μονωτικά υλικά μέσα στον αγωγό. Τα σιγαστήρες μπορούν να έχουν τη μορφή σωλήνων ή να τοποθετούνται σε μια ορισμένη γωνία των πλακών. Λάβετε υπόψη ότι η κάθαρση του αεραγωγού μετά τη μόνωση και την τοποθέτηση των σιγαστήρων δεν πρέπει να μειωθεί πολύ, καθώς αυτό θα δημιουργήσει εκρήξεις αέρα και στρόφιγγες αέρα.

Θέματα ασφαλείας

Ανάμεσα στις στιγμές που είναι υποχρεωτικές για την ασφαλή και ασφαλή λειτουργία της κουκούλας, η πρώτη θέση είναι η προστασία από την υγρασία. Εάν πέσει η συμπύκνωση εισέρχεται στα αγώγιμα μέρη της συσκευής, για παράδειγμα, στους ακροδέκτες του κινητήρα, θα υπάρξει βραχυκύκλωμα. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να μην αναλαμβάνουν κινδύνους και να προβλέπουν υποχρεωτικές συνθήκες για την προστασία της συσκευής σας από τέτοιες καταστάσεις.

Πρώτον, εγκαθίσταται ένας αναισθητήρας - μια πλαστική βαλβίδα, η οποία είναι τοποθετημένη μπροστά από το άνοιγμα εισαγωγής αέρα. Έξω, έχει ένα χείλος, στη μέση του οποίου ο δίσκος είναι σταθερά τοποθετημένος. Ο χώρος μεταξύ του δίσκου και της ζάντας ποικίλλει ανάλογα με την ώθηση των λεπίδων του ανεμιστήρα. Η συσκευή δημιουργεί πρόσθετη αντίσταση στην διαδρομή του αέρα, η οποία προκαλεί συμπύκνωση του υδρατμού. Μια σταγόνα συμπυκνώματος συλλαμβάνει το φίλτρο του ίδιου του αισθητήρα.

Δεύτερον, καθοδηγείται από την ένδειξη της κατηγορίας σκόνης και αδιαβροχοποίησης της συσκευής IP. Για τα περισσότερα από τα μοντέλα που παρουσιάζονται, δεν είναι χαμηλότερο από IP34. Σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, η αποκρυπτογράφηση θα σημαίνει προστασία από σκόνη και σωματίδια 2,5 mm και άνω στην περίπτωση του ανεμιστήρα κινητήρα ανεμιστήρα και αδιαπέραστη για πιτσιλιές που πετούν από κάθε πλευρά. Όπως μπορείτε να δείτε, αυτό είναι ήδη αρκετά ενθαρρυντικό, αλλά τίποτα δεν σας εμποδίζει να επικεντρωθείτε σε μια υψηλότερη τάξη ασφάλειας κατά την επιλογή.

Λειτουργικότητα

Θα καθορίζεται από μια σειρά πρόσθετων λειτουργιών, το εύρος των ρυθμίσεων εργασίας και την αυτοματοποίηση. Από άποψη λειτουργικότητας, όλες οι υπάρχουσες συσκευές μπορούν να χωριστούν υπό όρους σε 2 ομάδες.

Standard

Οι στάνταρ κουκούλες είναι συχνά μονάδες αξόνων πίσω από τις οποίες τοποθετείται μια βαλβίδα ελέγχου για να εμποδίζει την κίνηση του αέρα από τον αερισμό πίσω στο μπάνιο.

Οι συσκευές αυτού του τύπου τρέχουν ταυτόχρονα με την ένταξη του φωτισμού στο δωμάτιο και σταματούν όταν το απενεργοποιείτε. Δεν υπάρχουν επιπλέον επιλογές. Ακόμα υπάρχουν συσκευές με τη χρήση ενός κουμπιού σκανδάλης, αλλά πολύ λίγοι άνθρωποι θα ήθελαν να τον ακολουθήσουν συνεχώς για να σύρετε;

Αυτόματη

Με ένα σύγχρονο επίπεδο αυτοματισμού, λίγοι άνθρωποι θα εκπλαγούν από τον ανεμιστήρα, ενεργοποιημένοι και απενεργοποιημένοι από το σήμα αισθητήρων θερμοκρασίας και υγρασίας, αλλά θα συμφωνήσετε ότι η καινοτομία είναι πολύ βολική. Εάν περιμένετε να απλοποιήσετε τη ζωή σας όσο το δυνατόν περισσότερο, τότε αυτό είναι σίγουρα η επιλογή σας.

Μια συχνή λύση αυτοματισμού ήταν η σύνδεση του ανεμιστήρα εξαγωγής με τους διακόπτες φωτισμού στο μπάνιο και την τουαλέτα. Λογική, αλλά όχι πάντα. Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι από τις οπές αποστράγγισης εξατμίζονται συνεχώς και ο αέρας καθυστερεί. Εδώ είναι πιο πραγματικό να συνδέσετε το διακόπτη on / off από το σήμα hygrostat.

Όλοι οι αυτόματοι ανεμιστήρες έχουν χρονοδιακόπτη ύπνου. Μπορείτε να ρυθμίσετε ανεξάρτητα τη διάρκεια της συσκευής αφού αντιδράσει στο σήμα ενεργοποίησης. Το φάσμα των ρυθμίσεων είναι ευρύ - από 2 λεπτά έως μισή ώρα. Αυτή η λύση συμβάλλει στην αποφυγή περιττών αποβλήτων ηλεκτρισμού.

Ασύρματο - χαρακτηριστικά της συσκευής

Οι θόρυβοι μπορούν να ονομαστούν ανεμιστήρες, οι οποίοι λειτουργούν σε όγκο περιορισμένο κατά 25 dB. Για λόγους σαφήνειας, ας εξηγήσουμε ότι, όταν βρίσκεστε σε απόσταση από το χειριστήριο, δεν θα ακούσετε το θόρυβο του κινητήρα και της πτερωτής.

Η αθόρυβη λειτουργία αυτών των μοντέλων επιτεύχθηκε λόγω μιας σειράς εποικοδομητικών καινοτομιών. Ας τα αναλύσουμε σε ένα παράδειγμα 3 βασικών στοιχείων της συσκευής:

1. Ο κινητήρας. Η φύση της προσκόλλησής του στο περίβλημα του ανεμιστήρα έχει αλλάξει. Ο θόρυβος από τον κινητήρα ήταν αποτέλεσμα των κραδασμών που μεταδόθηκαν σε ολόκληρο το σώμα κατά τη διάρκεια της περιστροφής. Τώρα οι δονήσεις απορροφούνται από τους ελαστικούς δακτυλίους, οι οποίοι στερεώνουν τον κινητήρα και δεν τους επιτρέπουν να αντηχούν σε όλο το σώμα.

2. Στέγαση. Οι πρώτες περιπτώσεις χρησίμευαν ως πολύ ισχυροί συντονιστές λόγω του λεπτού πλαστικού. Τώρα αυτό είναι στερεωμένο από ενισχυμένη πλαστική ABS με μεγαλύτερο πάχος. Εκτός από την καλή απορρόφηση του ήχου, η λύση αυτή έδωσε πρόσθετη αντοχή στη δομή.

3. Ρουλεμάν. Τα παλιά ρουλεμάν ήταν μια πηγή αισθητού θορύβου από τον περιστρεφόμενο ηλεκτρικό κινητήρα. Τα νέα ρουλεμάν κατασκευάζονται με μεγάλη ακρίβεια και τα εξαρτήματα εργασίας τους έχουν επικαλυμμένα με φθορά επιχρίσματα. Ομαλή κύλιση των κυλίνδρων και των σφαιρών παρέχεται από σύγχρονα λιπαντικά. Κατά συνέπεια, η νίκη και ο θόρυβος εξαλείφονται όταν το έδρανο περιστρέφεται και το επίπεδο θορύβου στην ακρόαση μειώνεται αρκετές φορές.

Στα παραπάνω, προσθέτουμε ότι τα συστατικά των ανεμιστήρων χωρίς θόρυβο κατασκευάζονται με πρωτοφανή ακρίβεια (αποκλίσεις εντός 0,01 μm). Σε μια τέτοια κατάσταση, όλες οι λεπτομέρειες προσαρμόζονται μεταξύ τους τέλεια, δεν υπάρχουν στρεβλώσεις και σαθρά σημεία, η παρουσία των οποίων ήταν πάντα πηγή πρόσθετου θορύβου.

Αξία για τα χρήματα

Όπως θα μπορούσαμε ήδη να καταλάβουμε από τον υπολογισμό της παραγωγικότητας, χρειαζόμαστε έναν πιο ισχυρό και διάστατο ανεμιστήρα στο μπάνιο, ενώ μια πιο μικρή παραλλαγή θα ταιριάζει στην τουαλέτα. Επίσης, αξίζει να καταλάβετε ότι η προηγμένη προστασία από την υγρασία και το σπρέι στην τουαλέτα σε τίποτα. Στο μπάνιο είναι πολύ πιθανό να εγκαταλείψουμε την εγκατάσταση ενός συμβατικού αξονικού ανεμιστήρα

Υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις για τον εξαερισμό του μπάνιου. Τόσο ένας μεγαλύτερος όγκος όσο και ένας υψηλότερος ρυθμός κυκλοφορίας απαιτούν τη χρήση ενός πιο προηγμένου και ανθεκτικού οργάνου. Εάν αντιμετωπίζετε το ζήτημα της επιλογής κουκούλας για ένα καινούριο κτίριο, τότε υπάρχει κάθε λόγος να πάρετε έναν ανεμιστήρα με αγωγούς, ως το πιο ήσυχο και ταυτόχρονα το πιο παραγωγικό.

Σε μια ξεχωριστή περίπτωση είναι προτιμότερο να λαμβάνετε έναν αξονικό ή ακτινικό ανεμιστήρα τύπου αθόρυβης. Αυτό συμβαίνει εάν το δωμάτιο διαθέτει ήδη ένα παράθυρο στον άξονα εξαερισμού. Κόστος μέσα σε 1500 ρούβλια.

Στο κόστος των συσκευών με χρονοδιακόπτη, μπορείτε να πείτε αμέσως ότι θα κοστίσει 15 δολάρια περισσότερο. Την ίδια στιγμή, η μέση τιμή των τυποποιημένων συσκευών είναι εντός 40-45 δολαρίων.

Οι φίλοι με αυξημένη τάξη προστασίας θα κοστίζουν 20-25 δολάρια. περισσότερες από τυποποιημένες συσκευές. Οι ανεμιστήρες με προηγμένο σύστημα ρυθμίσεων και την παρουσία αισθητήρων φωτός, θερμοκρασίας και υγρασίας θα είναι αρκετά ακριβό - σχεδόν 2,5-3 φορές πιο ακριβό από τα τυποποιημένα μοντέλα.

Σπεύδαμε να διασφαλίσουμε ότι ένα ποιοτικό προϊόν δεν είναι απαραιτήτως το πιο ακριβό. Μπορείτε να αγοράσετε κερδοφόρα προϊόντα των εγχώριων κατασκευαστών και να πάρετε ένα προϊόν που θα εξυπηρετεί σίγουρα για τουλάχιστον 3-5 χρόνια. Αλλά αν ενδιαφέρεστε για υψηλή λειτουργικότητα, θα πρέπει να καταλάβετε σοβαρά την υπάρχουσα ποικιλία και να εξοικειωθείτε με τις κριτικές σχετικά με την ποιότητα των προϊόντων.

Εγκατάσταση εξοπλισμού εξαερισμού

Ας υποθέσουμε ότι δεν αναμένονται πρόσθετες εργασίες σχετικά με την ηχομόνωση του συστήματος εξαερισμού - ο κατασκευαστής έχει ήδη φροντίσει γι 'αυτό. Όποια και αν ήταν, είναι σημαντικό να τοποθετήσετε σωστά τη συσκευή για να αποφύγετε την εμφάνιση επιπλέον θορύβου λόγω συντονισμού από μέρη του περιβλήματός της. Αυτό είναι εφικτό κατά την εγκατάσταση του ανεμιστήρα σε ένα κανάλι ή στο διαχωριστικό γυψοσανίδας. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς τη διαδικασία εγκατάστασης.

Τοποθέτηση του ανεμιστήρα υπεράνω

Σε αυτό το παράδειγμα, οι βέλτιστες συνθήκες τοποθέτησης είναι αυτές στις οποίες ο αριθμός των σημείων στήριξης της συσκευής στην επιφάνεια είναι ελάχιστος. Όταν δεν είναι δυνατό να μειωθεί ο αριθμός των συνδετήρων, είναι δυνατή η αντιστάθμιση του συντονισμού εγκαθιστώντας εύκαμπτα ένθετα. Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιηθούν ως αντισταθμιστικό μαξιλάρι σιλικόνης, το οποίο θέτει τον ανεμιστήρα. Δεν θα είναι δύσκολο για οποιονδήποτε από εσάς να το καταφέρετε. Αρκεί να τοποθετήσετε ένα στρώμα σιλικόνης πάχους 3-5 mm κατά μήκος του περιγράμματος του ανοίγματος αερισμού. Όταν το διάλυμα ψύχεται, το μαξιλάρι θα επιτρέψει τη στερέωση του καλύμματος χωρίς άμεση επαφή με τον τοίχο. Μέσα στην επιφάνεια του αγωγού εξαερισμού δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα στοιχεία του σώματος της συσκευής, για τα οποία συνιστάται να περικλείονται οι αντίστοιχες θέσεις με μαλακό καουτσούκ.

Τοποθέτηση του ανεμιστήρα αγωγών

Η κατάσταση περιπλέκεται από την ανάγκη απομόνωσης της συσκευής από τους τοίχους αεραγωγών, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει σε οικιακές συνθήκες. Εδώ ο ρόλος των αντισταθμιστών παίζεται με επενδύσεις από ειδικό κυματοειδές καουτσούκ. Το ίδιο το περίβλημα του ανεμιστήρα δεν μπορεί να στηριχθεί από το βάρος μέσα στους σωλήνες. Θα είναι σωστό να το στερεώσετε με ένα ζυγό, το οποίο θα προσαρτηθεί στη φουρκέτα, βιδωμένο στην οροφή. Μεταξύ του ζυγού και του ανεμιστήρα είναι ασφαλώς τοποθετημένες επενδύσεις.

Από τη στιγμή που η εγκατάσταση του καλύμματος θα παρέχει σύνδεση σε πηγή ενέργειας, εδώ αρκετές απαιτήσεις για καλωδίωση και σύνδεση.

1. Σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας, η ανοικτή τοποθέτηση ακόμη και μονωμένων συρμάτων στο μπάνιο είναι απαράδεκτη (!). Τα καλώδια τοποθετούνται πάντοτε σε ειδικό αγωγό καλωδίων.

2. Είναι δυνατή η σύνδεση με το διακόπτη φώτων μέσω του ζεύγους επαφών, αλλά είναι προτιμότερο να οδηγείτε τα άκρα του καλωδίου σε ξεχωριστό διακόπτη για την ασφάλεια και την ευκολία επισκευής των διακοπτών.

3. Στο σχέδιο σύνδεσης της συσκευής με χρονοδιακόπτη, πρέπει να εκτελέσετε 3 καλώδια: 1 καλώδιο γείωσης και 2 καλώδια τροφοδοσίας (για χρονοδιακόπτη και διακόπτη).

Αυτό θέλαμε να το πούμε. Ελπίζουμε, οι συμβουλές μας σας βοήθησαν.