Ανεμιστήρας μπάνιου: επιλογή, εγκατάσταση και σύνδεση

Το μπάνιο στο διαμέρισμα ή το σπίτι είναι πάντα ένα "υγρό μέρος". Ακόμα κι αν δεν τακτοποιείτε λακκούβες στο πάτωμα. Το νερό είναι κρύο και ζεστό, ατμός, υγρές πετσέτες - όλα εξατμίζουν την υγρασία. Και στο μπάνιο είναι ζεστό και έχετε ένα φαινόμενο θερμοκηπίου.

Η υπερβολική υγρασία και η θερμότητα, ιδανικά, πρέπει να "πάνε" στον αερισμό, αλλά, όπως γνωρίζετε, η αποτελεσματικότητά τους στα αστικά σπίτια απέχει πολύ από το φυσιολογικό. Και τόσο στο παλιό ταμείο όσο και σε νέα κτίρια. Ο λόγος είναι ότι ο εξαερισμός είναι παντού φυσικός τύπος, δηλαδή χωρίς πρόσθετο τέντωμα.

Αυτό είναι στην Αμερική σε πολυώροφα κτίρια είναι τεράστιοι ανεμιστήρες, και έχουμε αέρα αφαιρεθεί από τη βαρύτητα λόγω της διαφοράς στην πίεση και τη θερμοκρασία. Ως αποτέλεσμα, κινείται μεσαία, και ακόμη και καθόλου, αν τα σπίτια είναι παλιά και τα κανάλια είναι φραγμένα.

Και «υγρό σημείο» μας, μπάνιο, αποκτά σταδιακά όλα λίγο χλωρίδας και της πανίδας, με τη μορφή της μούχλας και ακόμη woodlice. Για να απαλλαγείτε από αυτή τη γειτονιά ή να την αποτρέψετε εκ των προτέρων, θα πρέπει να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής στο μπάνιο. Θα βγάλει όλη την υγρασία όπου πρέπει να πάει και θα περάσετε ευτυχώς με τη μορφή λιγότερο χρήσιμων εποίκων.

Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο και την τουαλέτα

Φαίνεται ότι όλα είναι απλά, αποφασίσαμε ότι χρειαζόμαστε έναν ανεμιστήρα, πηγαίνουμε στο κατάστημα και αγοράζουμε. Αλλά γρήγορα, θα γεννηθούν μόνο οι γάτες. Το κατάστημα περιμένει μια μεγάλη έκπληξη από μια σειρά τύπων και μοντέλων. Όπου λίγες δεκάδες, και όπου ένα ζευγάρι εκατό είναι δακτυλογραφημένο. Και εσείς "κολλάει" πάνω από την ερώτηση, "τι είδους ανεμιστήρα να βάλει στο μπάνιο;".

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Διαφορετικοί τύποι, ισχύς, μοντέλα, μέθοδοι τοποθέτησης, χαρακτηριστικά - καταραμένο πόδι σε αυτή την ποικιλία της τεχνικής προόδου στον τομέα του εξαερισμού. Οι πωλητές και αυτοί ασχολούνται με τη δυσκολία, αν η σειρά είναι τεράστια.

Ως εκ τούτου, έχουμε συντάξει έναν "οδηγό για τους οπαδούς για το μπάνιο." Για να διευκολύνετε το έργο σας και να βοηθήσετε να αγοράσετε γρήγορα τον κατάλληλο εξοπλισμό. Και πρώτα απ 'όλα, θα καταλάβουμε τα γενικά χαρακτηριστικά των οπαδών για το μπάνιο

1. Αξονική, φυγοκεντρική - τι σημαίνει αυτό

Αυτός είναι ο τύπος ή ο τύπος του ανεμιστήρα. Μιλά για το σχεδιασμό του εξοπλισμού και το έργο του.

Αξονικός ανεμιστήρας Είναι μια πτερωτή λεπίδα στο σώμα. Η πτερωτή περιστρέφει τον κινητήρα, στον στροφέα του οποίου φυτεύεται. Τα πτερύγια είναι κεκλιμένα προς τα μέσα σε σχέση με το επίπεδο τοποθέτησης, τραβούν τον αέρα καλά και το μετακινούν κατά μήκος ενός ευθύγραμμου άξονα. Επομένως, αυτός ο τύπος ονομάζεται αξονικός ανεμιστήρας. Έχει καλή απόδοση, θορυβώδες μέσο, ​​είναι, συνήθως, για εγκατάσταση στο μπάνιο.

Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας είναι διατεταγμένο διαφορετικά. Ο αέρας απορροφά τον στρόβιλο με λεπίδες. Μέσα στο σώμα, το ρεύμα περιστρέφεται σε μια σπείρα και δέχεται επιπρόσθετη επιτάχυνση λόγω της φυγόκεντρης δύναμης. Το ρεύμα δεν ρέει σε ευθεία γραμμή, αλλά σε γωνία 90 μοιρών σε ειδική συσκευή - ένα σαλιγκάρι. Ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας αποκαλείται επίσης ακτινικός.

Έχει χαμηλότερη παραγωγικότητα από την αξονική, αλλά μπορεί να "οδηγήσει τη ροή" υπό την πίεση διαφορετικών δυνάμεων. Η στάθμη θορύβου είναι χαμηλή ή μέτρια, ανάλογα με την κατεύθυνση της κάμψης των πτερυγίων του ρότορα. Με το εμπρόσθιο κάμισμα λιγότερο θόρυβο, με το πίσω - ισχυρότερο, αλλά εξοικονομεί ηλεκτρικό ρεύμα.

2. Φορτίο ή κανάλι

Ο εξοπλισμός αερισμού είναι διαθέσιμος για εξωτερική εγκατάσταση και για εσωτερική χρήση. Ο εξωτερικός τύπος εγκατάστασης είναι μια στερέωση στον τοίχο ή την οροφή στην έξοδο του εξαερισμού στον άξονα ή στο σύστημα σωλήνων. Ο ανεμιστήρας αγωγών είναι ενσωματωμένος εξοπλισμός που τοποθετείται μέσα στον αγωγό εξαερισμού (αγωγός αέρα). Τα συστήματα αεραγωγών είναι κατασκευασμένα από μέταλλο ή πλαστικό. Για το μπάνιο, τα συστήματα πλαστικών καναλιών, για παράδειγμα, Vents, χρησιμοποιούνται συχνότερα.

Συχνά, η έξοδος στον άξονα εξαερισμού βρίσκεται στην τουαλέτα. Για την εξαγωγή από το μπάνιο τοποθετήστε τον αγωγό με μια μάσκα φράχτη. Το χιτώνιο αερισμού τραβιέται στο παράθυρο ορυχείου. Ένας ανεμιστήρας με πρόσθετο σχάρα τοποθετείται στην τουαλέτα. Ο απορροφητήρας παίρνει ταυτόχρονα τον αέρα από όλο το μπάνιο και το στέλνει στον άξονα αερισμού του σπιτιού. Με τον σχεδιασμό, οι εξωτερικοί ανεμιστήρες και οι ανεμιστήρες καναλιών είναι κατασκευασμένοι τόσο αξονικοί όσο και φυγοκεντρικοί.

3. Επιλογή ανεμιστήρα στο μπάνιο με ισχύ

Το επίπεδο ισχύος ή η απόδοση του ανεμιστήρα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με αυτό, η κουκούλα επιλέγεται και συνδυάζεται με την κατασκευή (αξονική / φυγοκεντρική). Απόδοση "λέει" πόσα κυβικά μέτρα αέρα αντλίες ανεμιστήρα ανά ώρα - 100, 200, 300.

Για να επιλέξετε τη σωστή ισχύ, πρέπει να υπολογίσετε τον όγκο του μπάνιου και να τον πολλαπλασιάσετε κατά 8. "Οκτώ" σημαίνει την απαίτηση υγιεινής για τη συχνότητα αλλαγής του αέρα στο δωμάτιο ανά ώρα. Με απλά λόγια, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να αντλήσει τον όγκο οκτώ από τα μπάνια σας. Τότε θα υπάρξει καθαρότητα, ομορφιά και όχι μούχλα.

Πώς να υπολογίσετε την ένταση; Πολύ απλά - πάρτε το μήκος του δωματίου, το πλάτος, το ύψος της οροφής, πολλαπλασιάστε και αποκτήστε τον επιθυμητό αριθμό. Το πολλαπλασιάζουμε με οκτώ και έχουμε την ελάχιστη τιμή ισχύος.

Ένα παράδειγμα! Για το αστικό πρότυπο μπάνιο με διαστάσεις 1,7x1,5x2,5m με πολλαπλότητα ανταλλαγής 8, απαιτείται απόδοση από 51 κυβικά μέτρα την ώρα. Οι αξονικοί ανεμιστήρες παράγονται με χωρητικότητα 80 κύβους. Ένα τέτοιο απόσπασμα θα αντιμετωπίσει το έργο ακόμη και με περιθώριο. Το φυγόκεντρο μοντέλο συνήθως "κινείται" από 42 έως 100 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

4. Επιλέγοντας έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο από το επίπεδο θορύβου

Είναι σαφές ότι οι κουκούλες είναι θορυβώδεις, αλλά όχι πολύ. Αν θέλετε πολύ ήσυχο - πάρτε το αξονικό μοντέλο από τη γραμμή Silent. Έχουν στο σχεδιασμό που έκανε τη μηχανή στη βάση των σιωπηλών μπλοκ, τα οποία "σβήνουν" το θόρυβο και τις κραδασμούς. Μεταξύ των "ήσυχων" μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο με επίπεδο θορύβου ακόμα και 22 dB.

Η φυγοκέντρηση λειτουργεί πιο δυνατά, επειδή ο στρόβιλος αντλεί αέρα υπό πίεση. Αλλά είναι επίσης θορυβώδες, περίπου τόσο δροσερό όσο ένας υπολογιστής. Δεν σας εμποδίζει να παρακολουθείτε ταινίες, να ακούτε μουσική ή να παίζετε παιχνίδια. Έτσι, ο ανεμιστήρας θα είναι απλώς ένα υπόβαθρο αν βρίσκεστε στο μπάνιο όταν είναι ενεργοποιημένο.

Προσοχή παρακαλώ! Ο θόρυβος είναι δευτερεύον χαρακτηριστικό. Το πιο σημαντικό είναι για τον εκτοπιστή να "οδηγεί" τη σωστή ποσότητα αέρα για ένα καλό μικροκλίμα και να ταιριάζει στο σχεδιασμό εξαερισμού.

5. Ποιος ανεμιστήρας στο μπάνιο ή την τουαλέτα είναι καλύτερο - ανατροφοδότηση σχετικά με πρόσθετα χαρακτηριστικά

Η σύγχρονη τεχνολογία γνωρίζει πολλά και οι ανεμιστήρες απελευθερώνονται με διάφορες πρόσθετες λειτουργίες. Η λίστα περιλαμβάνει:

 • Πρόσθετοι αισθητήρες. Μετρούν την υγρασία ή αντιδρούν στην κίνηση.
 • Χρονοδιακόπτης εκτός λειτουργίας. Ορίζει το χρόνο καθυστέρησης της διακοπής λειτουργίας, τουλάχιστον 2 λεπτά - το πολύ 30.
 • Ενδεικτική λυχνία. Ανάβει όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί.
 • Διακόπτης καλωδίου. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την κουκούλα στη σωστή στιγμή. Για παράδειγμα, όταν κάνετε ντους ή μπάνιο. Δηλαδή, όταν ανάβει το φως στο μπάνιο, ο ανεμιστήρας δεν ξεκινάει αυτόματα.
 • Αυτόματα ρολά. Χρησιμοποιούνται για το κλείσιμο της σχάρας αερισμού αφού ο ανεμιστήρας του καναλιού έχει απενεργοποιηθεί.
 • Βαλβίδα ελέγχου. Κύριο καθήκον του είναι να αποτρέψει τη διείσδυση ξένων μυρωδιών από τον άξονα εξαερισμού.

Σύμφωνα με τους πελάτες μας, τα μοντέλα με τους αισθητήρες υγρασίας και το χρονοδιακόπτη απενεργοποίησης λαμβάνουν τις περισσότερες φορές. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής που εμποδίζει τη διέλευση του αέρα από τον άξονα ή τον αγωγό πίσω στον ανεμιστήρα έχει ήδη γίνει μέρος του σχεδιασμού. Πολύ σπάνια πωλείται ξεχωριστά και θεωρείται μια πρόσθετη επιλογή.

6. Βαθμός προστασίας από την υγρασία

Όλοι οι ανεμιστήρες για το μπάνιο έχουν αυξημένη προστασία από την υγρασία μέσα σε 4-5, η προστασία από σκόνη μπορεί να είναι είτε μηδέν είτε 3-4. Στο δελτίο εξοπλισμού θα αναγράφεται η διεύθυνση IP X4, 34, 44, 45.

Με τα χαρακτηριστικά γνωρίσαμε, τώρα ας μιλήσουμε για την ποικιλία.

Ανεμιστήρες στο μπάνιο και τουαλέτα στον κατάλογο 220pro.ru

Το κατάστημά μας προσφέρει διάσημες και δημοφιλείς μάρκες φαναριών μπάνιου:

Ανεμιστήρας εξάτμισης στο μπάνιο

Εάν το λουτρό είναι συνεχώς σκονισμένο πάνω σε καθρέφτες και τοίχους, ο αέρας είναι μούχλα, και στις γωνίες από καιρό υπάρχει μούχλα, σημαίνει ότι ο φυσικός αερισμός δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στο έργο του. Λύστε ένα τόσο απλό πρόβλημα - πρέπει να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα εξαγωγής. Η επιλογή των σύγχρονων συσκευών εξάτμισης είναι πολύ μεγάλη - από τα πιο απλά έως αθόρυβα μοντέλα με χρονοδιακόπτες και αισθητήρες. Για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη αποτελεσματική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο, πρέπει να γνωρίζετε ποια κριτήρια θα πρέπει να επιλέγονται από τους οπαδούς και πώς να τα εγκαταστήσετε σωστά.

Ανεμιστήρας εξάτμισης στο μπάνιο

Τύποι ανεμιστήρων εξαγωγής

Ο σχεδιασμός του ανεμιστήρα εξάτμισης είναι αρκετά απλός: ένα περίβλημα, ένας κινητήρας, μια πτερωτή με λεπίδες. Υπάρχουν μοντέλα εξοπλισμένα με βαλβίδα αντεπιστροφής, η οποία εμποδίζει την είσοδο ξένων οσμών σε άλλους χώρους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για πολυώροφα κτίρια.

Ανεμιστήρας για το μπάνιο

Ο αγωγός αέρα της διάταξης εξαγωγής συνδέεται με ένα κοινό σύστημα εξαερισμού ή εξέρχεται ξεχωριστά από τον τοίχο προς το εξωτερικό. Με τη μέθοδο σταθεροποίησης όλων των ανεμιστήρων εξαγωγής χωρίζονται σε οροφή και τοίχο, καθώς και ενσωματωμένο και overhead.

Ανεμιστήρας οροφής για μπάνιο

Η οροφή είναι λιγότερο απαιτητική, αν και χαρακτηρίζεται από υψηλή απόδοση και απλή εγκατάσταση. Αυτός ο ανεμιστήρας είναι σε θέση να κυκλοφορεί ενεργά έναν μεγάλο όγκο αέρα, γι 'αυτό είναι ιδανικό για ευρύχωρα μπάνια. Αλλά οι περισσότεροι καταναλωτές εξακολουθούν να επιλέγουν μοντέλα τοίχων, τόσο ενσωματωμένα όσο και εναέρια. Είναι εύκολο στην εγκατάσταση, εύκολο στη χρήση, εύκολο να καθαριστεί και να αντικατασταθεί. Λόγω του συμπαγούς μεγέθους και του μοντέρνου σχεδιασμού της θήκης, φαίνονται αρκετά αισθητικά, ταιριάζουν τέλεια σε κάθε εσωτερικό χώρο.

Στη φωτογραφία ο αξονικός ανεμιστήρας για το μπάνιο

Ανάλογα με την εσωτερική συσκευή, οι ανεμιστήρες χωρίζονται σε:

 • ηλεκτρικό - απλά μοντέλα με ενσωματωμένο ή εξωτερικό διακόπτη. Δηλαδή, οι ενοικιαστές του διαμερίσματος πρέπει να ενεργοποιούν και να απενεργοποιούν ανεξάρτητα τη συσκευή ανάλογα με τις ανάγκες. Είναι πολύ συνηθισμένο ότι ένας τέτοιος ανεμιστήρας συνδέεται με έναν κοινό διακόπτη στο μπάνιο και στη συνέχεια το καπό είναι ενεργοποιημένο ταυτόχρονα με τους λαμπτήρες. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, η υγρασία δεν καταφέρνει πάντοτε να εξέρχεται τελείως από τον αερισμό, αλλά η κατανάλωση ηλεκτρισμού μειώνεται.
 • αυτόματο - διατάξεις εξάτμισης εξοπλισμένες με ειδικούς αισθητήρες. Τα μοντέλα με αισθητήρες υγρασίας ενεργοποιούνται μόλις ο βαθμός υγρασίας υπερβεί τον κανόνα και σβήνει όταν το συμπύκνωμα εξατμιστεί πλήρως. Μοντέλα με αισθητήρες κίνησης ανάβουν όταν εμφανίζεται ένα άτομο και σβήνουν όταν το δωμάτιο είναι άδειο. Επίσης υπάρχουν αυτόματα ανεμιστήρες με χρονοδιακόπτες που λειτουργούν μόνο για ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα.

Κρυφό ανεμιστήρα για μπάνιο

Στην εικόνα, ο ανεμιστήρας εξαγωγής με φωτισμό

Οι ανεμιστήρες εξάτμισης ταξινομούνται επίσης ανά τύπο κατασκευής. Στην εγχώρια σφαίρα, οι πιο δημοφιλείς είναι οι αξονικές και κανάλι συσκευές που είναι κατάλληλες για πολυώροφα και ιδιωτικά σπίτια.

Αξονικοί ανεμιστήρες

Στους αξονικούς ανεμιστήρες, η κίνηση του αέρα συμβαίνει κατά μήκος του άξονα περιστροφής των λεπίδων, πράγμα που είναι ο λόγος γι 'αυτό το όνομα. Ο σχεδιασμός είναι πολύ απλός: σώμα (συνήθως κυλινδρικό), πτερωτή με λεπίδες, ηλεκτρικό μοτέρ. Πολλά μοντέλα έχουν έναν συλλέκτη μπροστά τοποθετημένο για να βελτιώσει τις αεροδυναμικές ιδιότητες. Η δομή των λεπίδων μειώνει την αντίσταση στη ροή του αέρα, έτσι ώστε ο ανεμιστήρας να έχει υψηλή απόδοση. Με τον τύπο εγκατάστασης, οι συσκευές αυτές μπορούν να τοποθετηθούν τόσο στο τοίχωμα όσο και στην οροφή.

Οι περισσότεροι σύγχρονοι αξονικοί ανεμιστήρες χαρακτηρίζονται από χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και μειωμένο θόρυβο, σε αντίθεση με τα μοντέλα προηγούμενης γενιάς. Μπορούν να δουλέψουν πολύ χωρίς να σταματούν, καθαρίζονται εύκολα, έχουν ελκυστικό σχεδιασμό. Για να είναι αποτελεσματικές αυτές οι συσκευές, το μήκος του αγωγού δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 4 μ. Το ίδιο ισχύει και για την περιοχή του μπάνιου - όσο μικρότερο είναι το δωμάτιο, τόσο πιο αποτελεσματική είναι η κουκούλα.

Φίλοι του αγωγού

Για τα μπάνια μεγάλες περιοχές είναι ιδανικά κατάλληλες κανάλι, ή φυγοκεντρικές, ανεμιστήρες. Ο σχεδιασμός τους διαφέρει σημαντικά από τις αξονικές συσκευές: μέσα στο κυλινδρικό σώμα υπάρχει ένα τύμπανο με πολλές στενές καμπύλες λεπίδες. Με τη βοήθεια της φυγόκεντρης δύναμης που παράγεται από τις λεπίδες κατά τη διάρκεια της περιστροφής, εισάγεται και κατευθύνεται προς τον αγωγό αερισμού.

Φίλτρα CATA για εγκατάσταση καναλιών

Οι ανεμιστήρες λειτουργούν αποτελεσματικά με αγωγούς αέρα μήκους 4 μέτρων, εγκατεστημένους τόσο στην οροφή όσο και στον τοίχο (ανάλογα με την τροποποίηση). Το εκχύλισμα μπορεί να διεξαχθεί συνεχώς, αλλά συνήθως η συσκευή συνδέεται με το διακόπτη στο μπάνιο ή στο υγραστ. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη οικονομική κατανάλωση ενέργειας και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του ανεμιστήρα. Πολλά μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για ομαλή τοποθέτηση και είναι σχετικά ήσυχα, έτσι ώστε στο μπάνιο να είναι σχεδόν αόρατα.

Διαχύτης καυσαερίων στο μπάνιο

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Αν εξακολουθείτε να αμφιβάλλετε για τη σκοπιμότητα εγκατάστασης τέτοιων ανεμιστήρων στο μπάνιο, θα είναι περιττό να εξοικειωθείτε με τα πλεονεκτήματα των συσκευών εξαγωγής:

 • στους τοίχους και άλλες επιφάνειες θα παύσει να συσσωρεύεται συμπύκνωμα, η υγρασία από το δωμάτιο θα φύγει?

Χωρίς ανεμιστήρα στο μπάνιο είναι πολύ υγρό, μούχλα μπορεί να εμφανιστεί

Η κουκούλα στην οροφή του μπάνιου ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό

Ανεμιστήρας εξαγωγής με πλέγμα

Ο εκτοξευτήρας εγκαθίσταται εύκολα με τα χέρια σας

Όσον αφορά τις ελλείψεις, υπάρχουν ελάχιστες από αυτές:

 • οι οπαδοί δεν μπορούν να λειτουργήσουν απολύτως αθόρυβα και ορισμένοι καταναλωτές μπορεί να ενοχλούνται από το buzz τους.
 • αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας, αν και ασήμαντη.
 • Η συσκευή απαιτεί τακτικά καθαρισμό και λίπανση για κανονική λειτουργία.

Εάν η κουκούλα δεν καθαριστεί, θα σταματήσει να λειτουργεί

Εξαρτάται επίσης από την ορθότητα της εγκατάστασης: αν ο ανεμιστήρας είναι τοποθετημένος λανθασμένα, η κυκλοφορία του αέρα είναι διαταραγμένη και δεν υπάρχει τίποτα που να λέει για την ποιοτική εξάτμιση.

Ελέγξτε τον εξαερισμό με έναν αναπτήρα. Η φλόγα δεν αποκλίνει, γεγονός που δείχνει την έλλειψη έλξης

Κανόνες επιλογής ανεμιστήρα εξαγωγής

Έτσι, εάν η απόφαση για αγορά ενός ανεμιστήρα γίνει δεκτή, πρέπει να επιλέξετε το σωστό μοντέλο, έτσι ώστε να μην απογοητευτείτε αργότερα. Πρέπει να επιλέξετε ταυτόχρονα αρκετές παραμέτρους - την απόδοση, την ασφάλεια, το επίπεδο θορύβου και, φυσικά, την αναλογία ποιότητας-τιμής.

Παραγωγικότητα

Αυτό το κριτήριο είναι το κύριο, διότι εξαρτάται από αυτό την αποτελεσματικότητα της ανταλλαγής αέρα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή ισχύ της συσκευής σε σχέση με την περιοχή, καθώς ο ίδιος ανεμιστήρας παράγει διαφορετικά αποτελέσματα σε ένα μικρό και μεγάλο μπάνιο. Σύμφωνα με τα πρότυπα κατασκευής, η συναλλαγματική ισοτιμία για το μπάνιο είναι 6-8 μονάδες, δηλαδή για μια ώρα ολόκληρος ο όγκος αέρα στο δωμάτιο πρέπει να αλλάξει από 6 σε 8 φορές. Κατά κανόνα, αν ένα λουτρό χρησιμοποιεί όχι περισσότερα από τρία άτομα, επιλέξτε την πολλαπλότητα των 6, αν περισσότερο από τρεις - φορές 8. Ο υπολογισμός γίνεται, δεν είναι δύσκολο: είναι απαραίτητο να βρεθεί ο όγκος του δωματίου και να πολλαπλασιάζεται με τον αριθμό των αλλαγών του αέρα.

Για παράδειγμα: υπάρχει ένα μπάνιο με διαστάσεις 1,9x1,7 m και ύψος 2,65 m, χρησιμοποιείται από 3 άτομα. Υπολογίστε την ένταση της αίθουσας - 1,9χ1,7χ2,65 = 8,56 μ. Στρογγυλεύουμε σε 9 και πολλαπλασιάζουμε με πολλαπλότητα - 9χ6 = 54 m3.

Αποδεικνύεται ότι για ένα τέτοιο μπάνιο, η βέλτιστη επιλογή θα είναι μια συσκευή με χωρητικότητα 54 m3 / h. Φυσικά, δεν είναι πάντα δυνατό να βρεθεί ένα μοντέλο που ταιριάζει καλύτερα στις παραμέτρους σχεδιασμού, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα με μικρό περιθώριο απόδοσης.

Το ποσοστό της ανταλλαγής αέρα για διαφορετικούς χώρους

Συνήθως, η απόδοση των ανεμιστήρων για μπάνια είναι 95 - 100 m3 / h

Ασφάλεια

Για μπάνια και τουαλέτες οι ανεμιστήρες παράγονται με πρόσθετη προστασία των ηλεκτρικών επαφών από την υγρασία, η οποία πρέπει να αναφέρεται στις οδηγίες και στη συσκευασία. Εάν βάζετε ένα συμβατικό μοντέλο και το νερό εισχωρεί σε αυτό, μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και ακόμη και πυρκαγιά, ώστε να μην μπορείτε να διακινδυνεύσετε σε καμία περίπτωση.

Τώρα μπορείτε να βρείτε συσκευές εξάτμισης χαμηλής τάσης, ειδικά σχεδιασμένες για μπάνια και σάουνες. Έχουν υγρασία και θερμική προστασία και μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά με υγρασία 100% και υψηλές θερμοκρασίες. Είναι αλήθεια ότι το κόστος αυτών των ανεμιστήρων είναι υψηλότερο και δεν μπορούν να συνδεθούν με το συνηθισμένο ηλεκτρικό δίκτυο, γεγονός που συνεπάγεται πρόσθετο κόστος, αλλά αξίζει τον κόπο η ασφάλεια των ενοικιαστών.

Ψάξτε για τους φίλους των καταστημάτων που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το μπάνιο

Επίπεδο θορύβου

Ο θόρυβος που παράγεται από τον ανεμιστήρα δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30 dB, διαφορετικά θα είναι ενοχλητικός για το νοικοκυριό. Αν σκοπεύετε να ενεργοποιήσετε τον ανεμιστήρα για τη νύχτα, επιλέξτε ένα μοντέλο με επίπεδο θορύβου μέχρι 25 dB. Όσο χαμηλότερη είναι αυτή η ένδειξη, τόσο πιο άνετα θα βρίσκεστε στο μπάνιο με την κουκούλα ενεργοποιημένη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για όσους έχουν ανεμιστήρα που λειτουργεί συνεχώς.

Ο θόρυβος, ο οποίος είναι περισσότερο από 35 dB, στον ανθρώπινο ψυχισμό είναι ερεθιστικός

Όσο για την ποιότητα των οπαδών, είναι καλύτερο να επικεντρωθούμε σε γνωστά εμπορικά σήματα, τα προϊόντα των οποίων έχουν ήδη δοκιμαστεί με το χρόνο. Για παράδειγμα, πολλά θετικά σχόλια έχουν οπαδοί του σπιτιού της μάρκας Soler Palau (Ισπανία), VENTS (Ουκρανία), Electrolux (Σουηδία).

Ο ανεμιστήρας Soler Palau

Έγχρωμη ποικιλία ανεμιστήρων εξαγωγής Electrolux EAFR

Οι εταιρείες αυτές εκτιμούν τη φήμη τους, επομένως τα προϊόντα τους χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα κατασκευής και ανθεκτικότητα. Το κύριο πράγμα είναι να αγοράσετε ανεμιστήρες σε εξειδικευμένα καταστήματα όπου τα εμπορεύματα μπορούν να προσκομιστούν με το κατάλληλο πιστοποιητικό και θα γράψουν την κάρτα εγγύησης. Έτσι, αποφεύγετε τον κίνδυνο να αγοράσετε φτηνό, μη εμπορικό εξοπλισμό.

Οι καλύτεροι ανεμιστήρες για το μπάνιο - Κατάταξη 2018

Η καλύτερη και φθηνή λύση για τον εξαερισμό στο μπάνιο είναι οι ανεμιστήρες εξαγωγής της υπερυψωμένης δομής. Είναι απλά σε λειτουργία και εγκατάσταση, επειδή μπορούν να εγκατασταθούν στον αγωγό εξαερισμού, σε τοίχο ή οροφή. Η προσφερόμενη ποικιλία είναι τόσο μεγάλη ώστε οποιοσδήποτε αγοραστής θα επιλέξει για τον εαυτό του ένα μοντέλο με το απαραίτητο σύνολο λειτουργιών ή ελκυστικό σχεδιασμό, έτσι ώστε η κουκούλα να "ταιριάζει" στο εσωτερικό της αίθουσας.

Μεταξύ της ποικιλίας των μοντέλων που παρουσιάζονται στην αγορά, είναι μερικές φορές δύσκολο για τον αγοραστή να επιλέξει την κατάλληλη επιλογή. Για να διευκολύνουμε την πλοήγηση, έχουμε ετοιμάσει μια επισκόπηση των πιο δημοφιλών μοντέλων οπαδών και σας λέει ποια είναι καλύτερα να επιλέξετε τον τρόπο υπολογισμού της απόδοσης και ποιες λειτουργίες είναι διαθέσιμες στους σύγχρονους οπαδούς.

Ποιος ανεμιστήρας είναι καλύτερος για μπάνιο

Για τα μοντέλα μπάνιου με χρονοδιακόπτη είναι καλά. Τέτοιες οπαδούς ενεργοποιηθεί μαζί με το φως στο μπάνιο ή σε επιμέρους διακόπτες και να απενεργοποιήσετε μετά από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αερίστε το δωμάτιο. Για τα μικρά μπάνια χωρέσει τους οπαδούς με διάμετρο 100 και 125, για χώρους μεγαλύτερους από 8 m2 - 125 ή 150. Σε γιατί ο ανεμιστήρας με χρονοδιακόπτη καλύτερο ανεμιστήρα με έλεγχο της υγρασίας, μπορεί να διαβάσει σε αυτό το άρθρο, όπου εξετάσαμε καταστάσεις της πραγματικής ζωής, όταν ο αισθητήρας υγρασίας προκαλεί ταλαιπωρία για το νοικοκυριό.

Είναι πολύ σημαντικό ο ανεμιστήρας του μπάνιου να είναι ασφαλής και να προστατεύεται από τις υγρές συνθήκες. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εγκαταστήσετε στους ανεμιστήρες του μπάνιου που δεν έχουν προστασία από την υγρασία. Προσέξτε τη συμμόρφωση της συσκευής με τα πρότυπα ποιότητας, ελέγξτε τα έγγραφα εγγύησης και τις ενδείξεις που υποδεικνύουν το επίπεδο προστασίας.

Πλήρης ασφάλεια

Για την πλήρη ασφάλεια ενός ατόμου που μένει σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία, οι κατασκευαστές παράγουν ανεμιστήρες με κινητήρες χαμηλής τάσης - 12 V. Για να συνδέσετε έναν τέτοιο ανεμιστήρα, είναι απαραίτητο να αγοράσετε έναν ξεχωριστό μετασχηματιστή βηματισμού. Ανεμιστήρες που κινούνται με 12v: Soler Palau CZ 12V, ανεμιστήρες Vents M και Vents LD.

Φίλοι χαμηλού θορύβου

Τώρα στην αγορά υπάρχουν πολλά κατάλληλα μοντέλα με μείωση του θορύβου, για παράδειγμα, Soler Palau SILENT, Vents Kwait, Blauberg Sileo. Στις μηχανές των αθόρυβων μοντέλων παρέχονται ειδικά στοιχεία απομόνωσης κραδασμών. Αυτά απορροφούν τους κραδασμούς, που είναι η κύρια πηγή θορύβου. Εξίσου σημαντική είναι και η ειδική σχεδίαση του πτερυγίου και του πτερυγίου του ανεμιστήρα - συμβάλλει στη μείωση του αεροδυναμικού θορύβου. Αντί των απλών ρουλεμάν σε μοντέλα ανεμιστήρων με μειωμένα επίπεδα θορύβου, γενικά εγκαθίστανται έδρανα κύλισης. Εκτός από την αθόρυβη λειτουργία, τέτοια έδρανα είναι εξαιρετικά αξιόπιστα και δεν απαιτούν λίπανση.

Στο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τη βαθμολογία μας για τους πιο ήσυχους οπαδούς.

Σχεδιαστές οπαδούς

Οι σύγχρονοι ανεμιστήρες είναι κατασκευασμένοι σε διάφορες έγχρωμες λύσεις των πάνελ patch, γεγονός που τους επιτρέπει να εναρμονίζονται αρμονικά στο εσωτερικό κάθε σχεδίασης. Κομψές λύσεις και μεγάλη ποικιλία χρωμάτων έχουν τους ανεμιστήρες Soler Palau SILENT Design, ανεμιστήρες με τη μάρκα Diciti, καθώς και σχεδόν όλη την γκάμα της Electrolux.

Οι καλύτεροι ανεμιστήρες για το μπάνιο

1. SolerPalau Silent: ο πιο σιωπηλός ανεμιστήρας για το μπάνιο

Η ισπανική εταιρεία SolerPalau αναγνωρίζεται ως ο παγκόσμιος ηγέτης στην αγορά εξοπλισμού εξαερισμού. Η ποιότητα των προϊόντων αυτού του κατασκευαστή συμμορφώνεται με όλους τους κανόνες του διεθνούς προτύπου.

Τα πιο δημοφιλή μοντέλα των οπαδών εξάτμισης αυτής της εταιρείας είναι η σειρά SolerPalau Silent. Τα αποσπάσματα αυτής της σειράς είναι η καλύτερη επιλογή για όσους εκτιμούν την άνεση, επειδή οι ανεμιστήρες λειτουργούν σχεδόν σιωπηλά, δημιουργώντας θόρυβο μόλις 26 dB. Αθόρυβη λειτουργία μονάδας SolerPalau Silent σειράς οφείλεται στη χρήση των βάσεων απορρόφησης δονήσεων, ένα πλήρες σύνολο των ρουλεμάν και ένα ειδικό αεροδυναμικό σχήμα του μπροστά από το πλέγμα του ανεμιστήρα.

Το lineup αντιπροσωπεύεται από μοντέλα Silent-100/200/300, αλλά και Silent ECOWATT και DESIGN. Οι ανεμιστήρες Silent ECOWATT χαρακτηρίζονται από χαμηλή κατανάλωση ενέργειας - μόνο 5W. Μοντέλα Silent DESIGN δημιουργήθηκε για εκείνους που εκτιμούν την αισθητική σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης: Οι οπαδοί αυτής της σειράς είναι εξοπλισμένα με πίνακες σε διάφορα χρώματα και χρωματιστά ανταλλάξιμα ταινίες με ενδεικτική λυχνία. Για λάτρεις της πολυτέλειας υπάρχουν μοντέλα DESIGN SWAROWSKI, η πρόσοψη της οποίας είναι διακοσμημένη με κρύσταλλα SWAROWSKI χρώματος σαμπάνιας, με λευκές ή ασημένιες πέτρες.

SolerPalau series Silent - υψηλής ποιότητας, υψηλής απόδοσης και ήσυχα μοντέλα, δημιουργημένα για τους γνώστες της άνεσης και ελκυστικό σχεδιασμό, αλλά αρκετά ακριβό. Ο κατασκευαστής εγγυάται την αδιάλειπτη λειτουργία των απορροφητήρων για περίοδο 30.000 ωρών.

2. VENTS Kwait: ένας φτηνός ανεμιστήρας με χαμηλό επίπεδο θορύβου

Το VENTS είναι ένας δημοφιλής ουκρανός κατασκευαστής που πωλεί προϊόντα σε όλη τη Ρωσία. Τα προϊόντα της εταιρείας δεν είναι κατώτερης ποιότητας σε σχέση με τους ευρωπαίους ηγέτες στην κατασκευή του εξοπλισμού εξαερισμού, ενώ το κόστος των οικιακών απορροφητήρων είναι χαμηλότερο.

Οι φίλοι αεραγωγοί σειρά KVAYT - μια μεγάλη επιλογή για εκείνους που θέλουν να δημιουργήσουν ένα άνετο μικροκλίμα στο μπάνιο, και την ίδια στιγμή ψάχνει για μοντέλα που λειτουργούν σχεδόν αθόρυβα. Η σειρά μοντέλων της σειράς QUITE αντιπροσωπεύεται από κουκούλες με διάμετρο 100,125 και 150 mm. Όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με βαλβίδες ελέγχου και φωτεινές ενδείξεις. Οι ανεμιστήρες με διάμετρο 150 mm είναι εξοπλισμένοι με κινητήρα δύο ταχυτήτων. Τα μοντέλα της σειράς QUITE Style είναι εξοπλισμένα με διακοσμητικό αφαιρούμενο πάνελ από αλουμίνιο. Αν θέλετε να μπείτε στο βιολογικό εκχύλισμα στο εσωτερικό του μπάνιου, μπορείτε να επιλέξετε τα κατάλληλα χρώματα κουκούλα: κόκκινο, χρώμιο, «Black Sapphire», «ελεφαντόδοντο», λευκό, μπλε, πράσινο. Η εγγύηση που ορίζει ο κατασκευαστής για τους ανεμιστήρες είναι 5 χρόνια.

VENTS Το Kwait είναι ένας ανεμιστήρας θορύβου για το μπάνιο, με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Η ποιότητα δεν είναι κατώτερη των ευρωπαϊκών ομολόγων, αλλά το κόστος της είναι φθηνότερο.

3. Electrolux Rainbow: ανεμιστήρας σχεδιαστών με αντικαταστάσιμα πάνελ

Ο γνωστός σουηδός κατασκευαστής Electrolux παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα οικιακών απορροφητήρων, συμπεριλαμβανομένων των ανεμιστήρων σειράς Rainbow με διάμετρο 100,125 και 150 mm. Διαφέρουν ως προς το που δένουν αρμονικά με τον εσωτερικό χώρο χάρη στο μεγάλο αριθμό των ανταλλάξιμα καλύμματα σε δέκα χρώματα (λευκό, μπεζ, μαύρο, μπλε, σκούρο γκρι, πράσινο, καθρέφτη, κόκκινο, ατσάλι, ασημί). Η περίοδος εγγύησης για τα προϊόντα είναι 24 μήνες.

Οι ανεμιστήρες σειρά Rainbow της σειράς Electrolux χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση και ποιότητα. Αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν έναν ανεμιστήρα που θα γίνει μια δυσδιάκριτη προσθήκη στο εσωτερικό του μπάνιου ή τη φωτεινή του προφορά.

4. DICITI AURA: η καλύτερη σχέση ποιότητας / τιμής

Η εγχώρια εταιρεία "ERA" αντιπροσωπεύει ένα ευρύ φάσμα σύγχρονου εξοπλισμού εξαερισμού. Ένα από τα εμπορικά σήματα αυτού του κατασκευαστή είναι το DICITI, τα δημοφιλή μοντέλα είναι οι ανεμιστήρες DICITI AURA - λειτουργικές εξάτμισης με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Εκτός από την εκτεταμένη διάρκεια ζωής του κινητήρα (έως και 40000 ώρες), οι ανεμιστήρες έχουν αισθητική εμφάνιση και μοντέρνο σχεδιασμό: τα επικαλυμμένα πάνελ είναι κατασκευασμένα σε 8 χρώματα.

Η περιοχή αντιπροσωπεύεται από τους ανεμιστήρες 4C, 5C και 4C, 5C-MR / MRH. Οι τελευταίες είναι εξοπλισμένες με λογική σύντηξης λειτουργιών - ελεγκτή πολλαπλών οδών, η οποία είναι υπεύθυνη για τους τρόπους λειτουργίας, το χρόνο λειτουργίας και το επίπεδο υγρασίας στο μπάνιο. Η συσκευή αντιδρά στο επίπεδο υγρασίας, ενεργοποιώντας αυτόματα όταν αυξάνεται το σημείο ρύθμισης. Επίσης ο ανεμιστήρας μεταβαίνει σε μία από τις λειτουργίες - Standart ή Comfort, όταν ο χρονοδιακόπτης ενεργοποιεί την κουκούλα όταν ανάβει ή σβήνει ο φωτισμός. Για τους ανεμιστήρες, ο κατασκευαστής θέτει την εγγύηση για 5 χρόνια.

5. ERA σειρά ERA: ο καλύτερος ανεμιστήρας του προϋπολογισμού

Το σήμα "ERA" ανήκει επίσης στην εταιρεία "ERA". Αυτοί είναι οπαδοί του προϋπολογισμού για οικιακή χρήση. Η σειρά μοντέλων αντιπροσωπεύεται από μοντέλα ERA-4,5,6. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής της σειράς OK με μηχανισμό ελατηρίου μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά. Σε γενικές γραμμές, οι οπαδοί "ERA" - μια κατάλληλη επιλογή για συνεχή και περιοδικό σχέδιο στο μπάνιο, που χαρακτηρίζονται από υψηλή ισχύ και φθηνή τιμή.

6. VENTS iFan: ο καλύτερος "έξυπνος" ανεμιστήρας εξαγωγής

Οι φίλοι της VENTS της σειράς iFan είναι σχεδιασμένοι για όσους εκτιμούν τις σύγχρονες τεχνολογίες. Αυτά είναι έξυπνα μοντέλα εξοπλισμένα με αυτόματες λειτουργίες ελέγχου. Το lineup αντιπροσωπεύεται από τις κουκούλες iFan και iFan Move. Χαρακτηρίζονται από πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και αθόρυβη λειτουργία. Το δεύτερο μοντέλο συμπληρώνεται από τον έλεγχο αισθητήρα κίνησης. Η λειτουργία του ανεμιστήρα ελέγχεται από έναν εύχρηστο πίνακα ελέγχου και ένα τηλεχειριστήριο. Κάθε λειτουργία προγραμματίζεται σε διάφορες λειτουργίες.

VENTS Το iFan είναι ένας ευφυής εξοπλισμός που ρυθμίζει αυτόματα τις παραμέτρους του μικροκλίματος για να δημιουργήσει μια άνετη ατμόσφαιρα. Παρά το υψηλό κόστος του εξοπλισμού, οι ανεμιστήρες είναι κατάλληλοι για γνώστες των "έξυπνων" οικιακών συσκευών.

Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης

Για να επιλέξετε έναν κατάλληλο ανεμιστήρα, πρέπει να λάβετε υπόψη τις παραμέτρους και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του:

Συνολικές διαστάσεις

B - συνολική διάσταση, H - διάσταση τοποθέτησης

Πριν πάτε στο κατάστημα πίσω από τον ανεμιστήρα, πρέπει να κάνετε μετρήσεις ελέγχου του άξονα εξαερισμού, καθώς κάθε ανεμιστήρας έχει τις δικές του διαστάσεις σε ύψος, πλάτος και βάθος.

Το ύψος και το πλάτος του άξονα εξαερισμού μετριούνται για να προσδιοριστεί η διάσταση ανάρτησης του ανεμιστήρα. Το μέγεθος τοποθέτησης του ανεμιστήρα είναι μικρότερο από το συνολικό μέγεθος. Ο άξονας εξαερισμού δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερος από τη διάσταση εγκατάστασης. Ελαττώματα που μπορούν να εμφανιστούν στις άκρες του άξονα εξαερισμού, βοηθούν στην απόκρυψη του συνολικού μεγέθους.

Η μέτρηση του βάθους του εξαερισμού είναι σημαντική για να καθοριστεί αν μπορεί να εγκατασταθεί σε αυτό ένας επιλεγμένος ανεμιστήρας. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζετε αυτήν την παράμετρο όταν επιλέγετε μια κουκούλα με μια βαλβίδα αντεπιστροφής. κατά την εργασία ανοίγει και προσθέτει στο βάθος της φλάντζας που καθορίζεται από τον προμηθευτή επιπλέον μέγεθος:

 • για Ø 100 mm. - τουλάχιστον 40 mm.
 • για Ø 125 mm. - τουλάχιστον 53 mm.
 • για Ø 150 mm. - τουλάχιστον 65 mm.

Παραγωγικότητα, m³ / ώρα

Υπολογίστε την ένταση του δωματίου: πολλαπλασιάστε το μήκος του δωματίου με το πλάτος και το ύψος του και, στη συνέχεια, στρέψτε τον αριθμό που προκύπτει σε μια μεγαλύτερη πλευρά. Τώρα πολλαπλασιάστε τον όγκο που λαμβάνετε με την πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα.

Η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα είναι ένας αριθμός που δείχνει πόσες φορές ανά ώρα ο αέρας πρέπει να αλλάξει στον καθαρό αέρα. Η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα εξαρτάται πάντοτε από τον τύπο του χώρου και καθορίζεται στους κωδικούς των κτιρίων. Για παράδειγμα, για ένα μπάνιο σύμφωνα με τους οικοδομικούς κώδικες, η πολλαπλότητα είναι 6-8. Πάρτε 6, αν στο σπίτι σας μπάνιο χρησιμοποιούν από ένα έως τρία άτομα, εάν περισσότερα από τρία - 8. Η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα για την τουαλέτα θα είναι 6-10. (SNiP 2.08.01-89 * "Οικιστικά κτίρια")

Μετά τους υπολογισμούς, με βάση τα ληφθέντα δεδομένα, μπορείτε να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα. Ωστόσο, η πρακτική δείχνει ότι είναι απαραίτητο να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα που έχει τεχνικές παραμέτρους λίγο πάνω από τις υπολογισμένες παραμέτρους. Συνήθως η χωρητικότητα των ανεμιστήρων για μπάνια και τουαλέτες είναι 50-55 m3 / h.

Επίπεδο θορύβου, dB (A)

Η απόλυτα αθόρυβη λειτουργία του ανεμιστήρα δεν μπορεί να είναι, γιατί συνοδεύεται πάντα από μηχανικό και αεροδυναμικό θόρυβο. Ο πρώτος είναι ικανός να διεισδύσει στα δωμάτια, διασχίζοντας τον αεραγωγό, ο δεύτερος -
Η δόνηση των δομικών στοιχείων (τα τοιχώματα του προστατευτικού ανεμιστήρα εξαγωγής και του μη-
μέτριοι αεραγωγοί).

Κατά την επιλογή ανεμιστήρα, θα πρέπει να προσέχετε τα μοντέλα που λειτουργούν με ήχο που δεν υπερβαίνει τα 30-35 dB (A). Ένα επίπεδο 40 dB (A) είναι ερεθιστικό για τον άνθρωπο. Αν πρόκειται να αφήσετε τον ανεμιστήρα τη νύχτα, το επίπεδο θορύβου που παράγεται από αυτό δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 dB (A). Οι ενδείξεις θορύβου εμφανίζονται στα δεδομένα διαβατηρίου του ανεμιστήρα.

Ασφάλεια σε σχέση με ένα κορεσμένο μέσο, ​​IP

Η συσκευή προστατεύεται από τη διείσδυση υγρασίας μέσα σε αυτήν - μια από τις πιο σημαντικές απαιτήσεις για τον ανεμιστήρα. Το νερό που εισέρχεται στα μη προστατευμένα ηλεκτρικά εξαρτήματα του ανεμιστήρα μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και σοβαρή συνέπεια σαν πυρκαγιά.

βαθμός Επισήμανση κελύφους ηλεκτρικής προστασίας γίνονται χρησιμοποιώντας τη διεθνή πλάκα προστασίας (IP) και δύο ψηφία, το πρώτο εκ των οποίων σημαίνει προστασία ενάντια στην είσοδο των στερεών αντικειμένων, η δεύτερη - από τη διείσδυση του νερού.

Ο κώδικας έχει τη μορφή IPXX, όπου οι θέσεις X περιέχουν αριθμούς ή τον χαρακτήρα Χ, εάν ο βαθμός δεν έχει οριστεί. Για παράδειγμα, μια οικιακή ηλεκτρική έξοδος μπορεί να έχει βαθμό προστασίας IP22 - προστατεύεται από τη διείσδυση των δακτύλων και το νερό που στάζει κάθετα ή σχεδόν κάθετα. Ο μέγιστος βαθμός προστασίας σύμφωνα με αυτή την ταξινόμηση είναι το IP68: διαθέτει μια συσκευή προστασίας από τη σκόνη που μπορεί να αντέξει μια παρατεταμένη εμβάπτιση στο νερό υπό πίεση.

Λειτουργικότητα συσκευών και χαρακτηριστικά σχεδίασης

Οι πρόσθετες επιλογές περιλαμβάνουν επιλογές που μπορούν να συνδυαστούν ή να λείπουν ανάλογα με το συγκεκριμένο μοντέλο ανεμιστήρα:

 • Το χρονόμετρο. Μία από τις πιο χρήσιμες προσθήκες είναι ο ενσωματωμένος χρονοδιακόπτης. Με αυτό, μπορείτε να ρυθμίσετε το χρόνο εξαερισμού. Με τον αερισμό του χώρου, ο ανεμιστήρας σβήνει. Αυτή η λειτουργία συμβάλλει στην εξοικονόμηση της κατανάλωσης ενέργειας της συσκευής.
 • Αισθητήρας υγρασίας. Μια άλλη πρόσφορη προσθήκη είναι ένας υγραστικός ή ένας αισθητήρας υγρασίας. Ένας τέτοιος ανεμιστήρας θα ενεργοποιηθεί αυτόματα όταν αυξηθεί το επίπεδο υγρασίας και θα σβήσει μόλις εξαφανιστεί η ανάγκη εξαερισμού.
 • Αισθητήρας κίνησης. Μην ξεχνάτε τον ανεμιστήρα με ενσωματωμένο αισθητήρα κίνησης. Αυτή η κουκούλα ενεργοποιείται όταν ένα άτομο εισέρχεται στο μπάνιο και σβήνει μετά το φύλο του.
 • Ελέγξτε την βαλβίδα. Ένας ανεμιστήρας εξοπλισμένος με βαλβίδα ελέγχου εμποδίζει τη διείσδυση διαφόρων οσμών από τον αγωγό εξαερισμού στον αεριζόμενο χώρο. Συχνά, αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται σε πολυκατοικίες.
 • PhotoTime. Η λειτουργία του φωτοκυκλώματος είναι να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε αυτόματα τον ανεμιστήρα όταν αλλάξει το επίπεδο φωτισμού στο δωμάτιο. Ανάβει αμέσως μετά την ανάφλεξη της φωτεινής ένδειξης ή μετά από κάποιο χρονικό διάστημα (έως και 90 δευτερόλεπτα) μετά την ενεργοποίηση του φωτισμού.
 • Διακόπτης έλξης. Η χειροκίνητη λειτουργία του ανεμιστήρα πραγματοποιείται μέσω ενός διακόπτη έλξης: τραβώντας την αλυσίδα, ο ανεμιστήρας μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί. Αυτό είναι βολικό σε περιπτώσεις όπου είναι απαραίτητο να αερίζεται το δωμάτιο, αλλά να ενεργοποιείται αυτόματα ο ανεμιστήρας, ανεπαρκές επίπεδο υγρασίας.
 • Ευφυείς ανεμιστήρες με τηλεχειριστήριο. Η διαχείριση της εργασίας της κουκούλας στο μπάνιο ή στην κουζίνα είναι βολική με το τηλεχειριστήριο. Υπάρχουν σύγχρονα μοντέλα που μπορούν να αντιμετωπιστούν εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή σε ένα smartphone.
 • Λειτουργία συνεχούς εξαερισμού. Ταυτόχρονα, υπάρχουν ανεμιστήρες με σταθερή λειτουργία αερισμού. Σε κανονική λειτουργία, λειτουργούν με ελάχιστη ισχύ, αλλά αν αυξάνεται η υγρασία, αλλάξτε το μέγιστο.

Επιπλέον, κατά την εγκατάσταση ανεμιστήρων, εγκαθίστανται ειδικά συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου, τα οποία επιτρέπουν τη ρύθμιση της λειτουργίας των ανεμιστήρων ανάλογα με την ανάγκη. Στην περίπτωση αυτή, οι πίνακες ελέγχου συνήθως εξέρχονται σε εύκολα προσπελάσιμα σημεία.

Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για μπάνιο

Για να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο πρέπει να γνωρίζετε μια σειρά παραμέτρων, μια σειρά από χαρακτηριστικά:

- την απόδοση, την ανταλλαγή αέρα (μετρούμενη σε m3 / ώρα).
- Χαρακτηριστικά θορύβου, επίπεδο θορύβου, (μετρούμενο σε dB).
- Ασφάλεια (εάν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί το μοντέλο αυτό σε περιβάλλον με υγρασία, αντοχή στην εκτόξευση).

- όγκος δωματίου (μετρούμενο σε m3).
- αριθμός αλλαγών αέρα ανά ώρα (συναλλαγματική ισοτιμία).

Το προϊόν αυτών των δύο ποσοτήτων θα είναι η απαιτούμενη απόδοση του ανεμιστήρα.

Παραγωγικότητα:

- Συνήθως για μπάνια η επιτρεπτή χωρητικότητα ενός εγχώριου ανεμιστήρα είναι 95 - έως 100 m3 / h.

Χαρακτηριστικά θορύβου:

- Το ποσοστό θορύβου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25-30 dB. (Ο θόρυβος του ανεμιστήρα σε κατοικημένες περιοχές δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 35 dB αλλιώς ερεθιστική επίδραση στην ανθρώπινη ψυχή), (αν πρόκειται να περιλαμβάνει έναν ανεμιστήρα για τη νύχτα, είναι επιθυμητό ότι το επίπεδο θορύβου δεν υπερβαίνει τα 25-30 dB (αναφέρεται στα στοιχεία του διαβατηρίου)?

Ασφάλεια:

- (Ηλεκτρική προστασία, IP: IP 44, κλάση II και θερμική προστασία, Ηλεκτρική προστασία, (IP): IP 45, κλάση II και θερμική προστασία).

Προτείνουμε ότι οι οπαδοί το πιο δοκιμασμένες και τρέχει για την επισκευή μπάνια, αυτή είναι μια σύσταση από την εμπειρία του στην επισκευή μπάνια και τουαλέτες, και θα πρέπει να αποφασίσετε ποια θα αγοράσετε στην τιμή και την ποιότητα, η αγορά είναι πολύ μεγάλη γκάμα εξαερισμού.

- Διακόσμηση ανεμιστήρων 100 C;

- Ο ανεμιστήρας Silent 100 CZ είναι σιωπηλός.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των επισκευών στο μπάνιο, είμαστε όλο και περισσότερο τους πελάτες αγόρασαν Fan Διακόσμηση 100, έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια, χωρίς θορυβώδη ανεμιστήρα όπως Silent 100 CZ σιωπηλή.
Η γνώμη μου Silent 100 CZ είναι αθόρυβη, πολύ καλός ανεμιστήρας και λειτουργεί πολύ ήσυχα, συνιστώ να αγοράσω.

Διακόσμηση ανεμιστήρων 100 C:
- Παραγωγικότητα: 95 m3 / h
- Κατανάλωση ισχύος: 13 W
- Επίπεδο θορύβου, (db): 40 db
- Διάμετρος: 98 mm

Αερισμός για τουαλέτα και μπάνιο: επιλέξτε ανεμιστήρα

Ο εξαερισμός στο σπίτι έχει την ίδια αξία με την παροχή θέρμανσης ή νερού. Το εκχύλισμα στο μπάνιο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του συστήματος εξαερισμού. Το θέμα αυτό πρέπει να προσεγγιστεί πολύ προσεκτικά, δεν υπάρχουν καθόλου ασήμαντες λεπτομέρειες. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τα βασικά στοιχεία του εξαερισμού, θα επιλέξουμε τον σωστό ανεμιστήρα για να σχεδιάσουμε στο μπάνιο και θα το εγκαταστήσουμε.

Είδη εξαερισμού

Ποια είναι η χρήση του εξαερισμού στο μπάνιο;

Μεταξύ των υφιστάμενων απόψεων υπάρχει μια λανθασμένη ιδέα: η κουκούλα για το μπάνιο δεν είναι τόσο σημαντική όσο για άλλα δωμάτια του σπιτιού. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται καν για τη σημασία του εξαερισμού για το μπάνιο και την τουαλέτα. Άλλοι υποθέτουν ότι τα παράθυρα θα επαρκούν για τη βέλτιστη ανταλλαγή αέρα. Φυσικά, αυτές οι ιδέες είναι ριζικά λανθασμένες.

Το εκχύλισμα στο λουτρό λύνει το πρόβλημα της σωστής ανταλλαγής αέρα, επομένως, το μπάνιο δεν θα έχει δυσάρεστες οσμές, και ο αέρας στο δωμάτιο θα είναι φρέσκο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ένα συνδυασμένο μπάνιο.

Η υψηλή υγρασία στο μπάνιο δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες αναπαραγωγής και ανάπτυξης μικροοργανισμών. Η καταστροφή και η μούχλα θα βοηθήσουν ένα σωστά λειτουργικό σύστημα εξαερισμού. Το εκχύλισμα στο μπάνιο βοηθά στην επίτευξη της βέλτιστης θερμοκρασίας και υγρασίας και επίσης διατηρεί τις παραμέτρους στο επιθυμητό επίπεδο.

Το απόσπασμα για το μπάνιο λύνει τα ακόλουθα καθήκοντα:

εμποδίζει το σχηματισμό παρασιτικών μικροοργανισμών (σήψη, μούχλα, μύκητες) ·

Είδη εξαερισμού

Υπάρχουν δύο τύποι συστημάτων εξαερισμού.

Ένα φυσικό εκχύλισμα στο μπάνιο δημιουργείται αφαιρώντας τον παλιό αέρα μέσω του άξονα εξαερισμού. Αυτό το είδος εξαερισμού τοποθετείται στο στάδιο του σχεδιασμού και της οικοδόμησης σπιτιών. Για την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος, απαιτείται καθαρός αέρας μέσω ειδικών ανοιγμάτων στην πόρτα του μπάνιου.

Συμβούλιο. Για να ελέγξετε πόσο καλά λειτουργεί το σύστημα, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα σχέδιο (ανοίξτε την πόρτα ή το παράθυρο) και να φέρετε ένα κομμάτι χαρτί στο πλέγμα εξαερισμού - πρέπει να κολλήσει σε αυτό.

Στις περιπτώσεις που ο απορροφητήρας για το μπάνιο δεν λειτουργεί σωστά ή επαρκώς, ο εξαναγκασμένος αερισμός στο μπάνιο είναι ικανός να διορθώσει την κατάσταση.

Η εξαγωγή που αναγκάζεται στο μπάνιο δημιουργείται με τη χρήση ειδικών συσκευών - ανεμιστήρων.

Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητος ο τεχνητός αερισμός;

Ο τεχνητός αερισμός είναι απαραίτητος, με σωστή φυσική λειτουργία, εάν παρατηρήσετε:

σκουριά σε σωλήνες ή μεταλλικά προϊόντα.

συμπύκνωμα στους τοίχους, το παράθυρο, τα αντικείμενα.

σημάδια εμφάνισης (μαύρες κουκίδες) ή έντονη σήψη, μούχλα.

Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός που είναι εγκατεστημένος στο μπάνιο επιπλέον του φυσικού μειώνει σημαντικά τις βλαβερές συνέπειες της υψηλής υγρασίας. Αυτό έχει θετική επίδραση στην κατάσταση και τη διάρκεια ζωής των οικιακών συσκευών που είναι εγκατεστημένες στο δωμάτιο. Σας επιτρέπει να διατηρείτε τις οροφές και τους τοίχους πιο μακριά σε μια παρθένα κατάσταση μετά από επισκευή.

Ταξινόμηση των οπαδών

Οι ανεμιστήρες για το μπάνιο ταξινομούνται σύμφωνα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • στη θέση του στοιχείου εργασίας: εναέρια ή κανάλι. Οι ανεμιστήρες οροφής για το μπάνιο είναι σταθεροί στην είσοδο του άξονα εξαερισμού. Η εγκατάσταση τους είναι απλή και προσβάσιμη. Η κύρια εργασία των ανεμιστήρων καναλιών λαμβάνει χώρα μέσα στους αγωγούς αγωγών. Οι δίαυλοι ανεμιστήρων για το μπάνιο σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα πλήρες σύστημα εξαερισμού που συνδυάζει πολλά ή όλα τα δωμάτια στο σπίτι. Η δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος συμβαίνει κατά τη διάρκεια της κατασκευής.
 • στο χώρο εγκατάστασης: οροφή, τοίχος, οροφή. Το ανώτατο όριο, κατά κανόνα, είναι ανεμιστήρες καναλιών και τοίχου - εναέριοι. Οι ανεμιστήρες οροφής αποτελούν ένα ολόκληρο συγκρότημα αερισμού ανεφοδιασμού και εξαγωγής, το οποίο τοποθετείται κάτω από την οροφή του σπιτιού.
 • με την αρχή της δράσης: λοβωτά, φυγοκεντρικά. Τα Lobate, με τη σειρά τους, χωρίζονται σε αξονικά και ακτινικά. Η αρχή των ανεμιστήρων λεπίδων είναι η αφαίρεση του αέρα εξαγωγής περιστρέφοντας τις λεπίδες ή στην περίπτωση ενός ακτινικού ανεμιστήρα - χρησιμοποιώντας λεπίδες. Φυγοκεντρικές κουκούλες για την εργασία τουαλέτας και του μπάνιου δημιουργώντας μια φυγόκεντρη δύναμη μέσα στον ανεμιστήρα.
 • με την παρουσία πρόσθετων λειτουργιών: βαλβίδα ελέγχου για εξαερισμό, υγρόμετρο, χρονοδιακόπτη ύπνου, αισθητήρα κίνησης. Το υγρόμετρο σάς επιτρέπει να ενεργοποιείτε αυτόματα την κουκούλα στο μπάνιο για μια δεδομένη ρύθμιση υγρασίας. Ο χρονοδιακόπτης ρυθμίζει το χρόνο διακοπής του καπό. Ο αισθητήρας κίνησης εκκινεί τον ανεμιστήρα όταν το άτομο εισέρχεται στο μπάνιο.
 • με τη μέθοδο της συμπερίληψης: μηχανική ή αυτόματη. Οι μηχανικοί ανεμιστήρες έχουν είτε ένα ξεχωριστό κουμπί λειτουργίας είτε είναι ενεργοποιημένοι μαζί με το φως στο μπάνιο. Οι αυτόματες εξαεριστήρες περιλαμβάνονται με τις παραμέτρους που, π.χ., όταν ένα άτομο μπαίνει στο δωμάτιο, η υγρασία υπερβαίνει το όριο, δίνει το έναυσμα ενεργοποιήσετε αισθητήρα φωτός.

Η βαλβίδα αντεπιστροφής για εξαερισμό μπορεί να παρέχεται με ανεμιστήρα ή μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά.

Η βαλβίδα αποτρέπει τη διείσδυση του αέρα πίσω στο μπάνιο, κάτι που είναι σημαντικό κατά την κρύα εποχή. Μια πλαστική βαλβίδα ελέγχου για τον εξαερισμό είναι απαραίτητη για το σύστημα αγωγών αγωγών, έτσι ώστε το μπάνιο να μην μυρίζει από την κουζίνα ή την τουαλέτα.

Πώς να επιλέξετε τους σωστούς ανεμιστήρες για την τουαλέτα και το μπάνιο

Για να επιλέξετε τον ανεμιστήρα για την τουαλέτα και το μπάνιο είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του έργου του. Πρώτον, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την απαιτούμενη έξοδο της κουκούλας. Για να γίνει αυτό, η ένταση του δωματίου * (πολλαπλασιάζεται) με τον αριθμό των αλλαγών αέρα. Για το συνδυασμό μπάνιο και τουαλέτα η τιμή - 10, Μπανιέρα - 8. Περαιτέρω, εάν ο αριθμός των ανθρώπων σε μια οικογένεια έως 3, 6 *, περισσότερο 3 - πολλαπλασιάζεται με 8. Συνιστάται να αγοράσει τους οπαδούς για το μπάνιο με χωρητικότητα αποθεματικού, δηλαδή ελαφρώς πιο ισχυρό από το αποτέλεσμα. Ο υπολογισμός της απόδοσης πρέπει να γίνει για τη σωστή επιλογή του ανεμιστήρα. Διαφορετικά, η εγκατάσταση μιας ασθενούς εκχύλισης δεν θα παράγει το επιθυμητό αποτέλεσμα, και πάρα πολύ ισχυρό - θα είναι πάνω ψύχεται το δωμάτιο.

Ο αριθμός θορύβου είναι ένα σημαντικό κριτήριο κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα. Κατά τη λειτουργία, η συσκευή δημιουργεί δύο τύπους θορύβου: εξαιτίας της μετακίνησης λεπίδων ή της φυγοκεντρικής δύναμης και λόγω της δόνησης του συστήματος. Ο θόρυβος στα 35 - 40 dB αρχίζει να ερεθίζει το νευρικό σύστημα ενός ατόμου. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, ένας ανεμιστήρας για ένα μπάνιο είναι αθόρυβος - ο όγκος λειτουργίας του είναι μόνο 20-25 dB, για σύγκριση είναι ο όγκος ενός ψίθυρου.

Ο ανεμιστήρας εξάτμισης χωρίς θόρυβο για το μπάνιο έχει διάφορα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, λόγω των οποίων μειώνεται το επίπεδο θορύβου. Πρώτα απ 'όλα, αυτή είναι η παρουσία απομονωτών κραδασμών και υλικού μεγαλύτερης πυκνότητας, λόγω του οποίου επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η θέση τοποθέτησης του ανεμιστήρα και ο τύπος του επηρεάζουν επίσης την ποσότητα του θορύβου. Για παράδειγμα, ένας ανεμιστήρας χωρίς θόρυβο για έναν τύπο αγωγού μπάνιου εγκατεστημένο στην οροφή θα δημιουργήσει λιγότερο θόρυβο λόγω του γεγονότος ότι το σύστημά του βρίσκεται μέσα στον αγωγό.

Έχουν αυξηθεί οι επιδόσεις ασφαλείας. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει προστασία από την υγρασία και τυχαία πιτσιλιές νερού. Επιπλέον, λειτουργούν υπό μειωμένη τάση. Αυτό το χαρακτηριστικό παίζει σημαντικό ρόλο: σε περίπτωση βραχυκυκλώματος, μια τάση έως και 25 volt δεν θα προκαλέσει ηλεκτροπληξία.

Η κουκούλα για την τουαλέτα έχει παρόμοιο σχέδιο με κουκούλα για το μπάνιο. Χαρακτηριστικά είναι η μικρότερη ισχύς και η διάμετρος του ανεμιστήρα. Εάν η μέση απόδοση του ανεμιστήρα του μπάνιου είναι 100 m³ / h, η κουκούλα για την τουαλέτα μπορεί να λειτουργεί με χωρητικότητα 50 m³ / h.

Κατά την αγορά ενός ανεμιστήρα, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • δείκτης απόδοσης ·
 • αριθμός θορύβου.
 • ασφάλεια.

Εγκατάσταση ανεμιστήρων

Η εγκατάσταση της κουκούλας στο μπάνιο, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του συστήματος, μπορεί να πραγματοποιηθεί μεμονωμένα ή με τη βοήθεια επαγγελματιών. Η τοποθέτηση του αεραγωγού καναλιών πραγματοποιείται κατά τη φάση κατασκευής.

Οι ανεμιστήρες Paddle είναι οι πιο εύκολες στην εγκατάσταση, γι 'αυτό έχουν γίνει πιο διαδεδομένοι. Αρκεί να τοποθετήσετε τη συσκευή κάτω από τη μάσκα του συστήματος εξαερισμού, να την συνδέσετε με ηλεκτρισμό, να κρύψετε τα καλώδια στο μονωτικό κουτί. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

 • Η κουκούλα για την τουαλέτα και το μπάνιο είναι τοποθετημένη απέναντι από την πόρτα, στο μέγιστο ύψος από το πάτωμα. Στην πόρτα του μπάνιου πρέπει να γίνουν τρύπες ή να αφήσει ένα κενό από το πάτωμα των 1,5-2 cm?
 • η εγκατάσταση της κουκούλας πραγματοποιείται μόνο στον άξονα εξαερισμού που λειτουργεί κανονικά - μόνο το πλέγμα είναι ορατό στην επιφάνεια.
 • Όταν εγκαθιστάτε τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία, ο αέρας πρέπει να αερίζεται έξω, όχι κάτω από την οροφή (για παράδειγμα, στη σοφίτα). Διαφορετικά, οι μορφές συμπύκνωσης, οι οποίες διεγείρουν την ανάπτυξη της σήψης. Ειδικά αυτό είναι γεμάτο με ξύλινα δοκάρια στο σπίτι.
 • Ο αναγκαστικός εξαερισμός για μπάνιο με βαλβίδα εξαερισμού χωρίς επιστροφή είναι η προτιμώμενη επιλογή.
 • Για να μειώσετε το θόρυβο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μονωτικά σιλικόνης ή αθόρυβα μοντέλα ανεμιστήρων.
 • Η τοποθέτηση γίνεται καλύτερα με βίδες αυτοεπιπεδούμενων.

Επιλογές για τη σύνδεση των κουκούλες στο μπάνιο: βίντεο

Λειτουργία αερισμού: φροντίδα και πρόληψη

Όπως κάθε άλλη συσκευή οικιακής χρήσης, η κουκούλα για την τουαλέτα και το μπάνιο χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα και πρόληψη. Συγκεντρώνετε τακτικά τη σκόνη που υπάρχει στο πλέγμα εξαερισμού. Ο ανεμιστήρας για το μπάνιο απαιτεί προληπτικό έλεγχο μία φορά το χρόνο. Πριν από την εργασία, το δωμάτιο πρέπει να απενεργοποιηθεί. Ξεβιδώστε τις βίδες, αφαιρέστε τον ανεμιστήρα από τον άξονα, αποσυνδέστε τους ακροδέκτες. Αποσυναρμολογήστε τον ανεμιστήρα, ξεπλύνετε τα πλαστικά μέρη. Αφαιρέστε την έλικα, καθαρίστε την από τη σκόνη. Ψύξτε τον κινητήρα με μια βούρτσα και λιπάνετε με λάδι κινητήρα. Προσέξτε τα εμπρός και πίσω έδρανα. Ένας καθαρός ανεμιστήρας μπάνιου συναρμολογείται και αντικαθίσταται. Η πρόληψη επεκτείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της κουκούλας, αυξάνει την αποτελεσματικότητα.

Η εγκατάσταση του εξαναγκασμένου εξαερισμού για το μπάνιο και την τουαλέτα λύνει ολόκληρο το σύνολο των καθηκόντων για τη διατήρηση της υγείας και της περιουσίας της οικογένειας:

 • προωθεί την εξομάλυνση της εναέριας κυκλοφορίας ·
 • εξαλείφει το χαρακτηριστικό αυξημένης υγρασίας της μονάδας υγιεινής.
 • εμποδίζει τον σχηματισμό δυσάρεστης οσμής και την ανάπτυξη επιβλαβών μικροοργανισμών.
 • εξαλείφει την πιθανότητα βραχυκυκλώματος της καλωδίωσης λόγω υγρασίας.
 • επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των ηλεκτρικών συσκευών.

Οι καλύτεροι ανεμιστήρες για το μπάνιο το 2018

Η αυξημένη υγρασία στο μπάνιο δεν υπήρξε από καιρό μυστικό. Για να διασφαλίσετε ότι το δωμάτιο είναι καθαρό και καθαρό, πρέπει να εξασφαλίσετε καλό εξαερισμό. Καταπολέμηση ανθρώπων με υψηλή υγρασία με διάφορους τρόπους. Ωστόσο, έχει περάσει ο χρόνος όταν είναι απαραίτητο να ανοίξετε τις πόρτες στο δωμάτιο μετά από ένα ντους και να αφαιρέσετε νερό από το πάτωμα. Ήρθε η ώρα να προχωρήσετε σε βασικά μέτρα - αγοράζοντας έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο.

Ο αλγόριθμος για την επιλογή του σωστού ανεμιστήρα για το μπάνιο.

Ποια είναι η χρήση του εξαερισμού στο μπάνιο;

Ο εξαερισμός στο μπάνιο είναι σημαντικός για την υγεία των ανθρώπων. Τα standard μπάνια έχουν μικρή επιφάνεια. Επομένως, όταν κάνετε μπάνιο ή ντους, το δωμάτιο γεμίζει γρήγορα με ατμό. Η υγρασία εγκαθίσταται στην οροφή του δωματίου και των τοίχων, εξαιτίας αυτού χειροτερεύει το φινίρισμα του μπάνιου.

Ψεκασμός με νερό, συμπύκνωση και εξάτμιση μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητο σχηματισμό μούχλας και μυκήτων, η οποία συνεπάγεται την εμφάνιση της δυσάρεστης οσμής, η εμφάνιση των μικρών βλαβερών εντόμων και των μεταβολικών προϊόντων τους. Η αφαίρεση των οσμών και του υγρού αέρα είναι απαραίτητη για τη γενική άνεση και τη μείωση του κινδύνου αλλεργικής αντίδρασης και αναπνευστικών παθήσεων.

Κατά κανόνα, δεν υπάρχει παράθυρο στο μπάνιο. Και ο μόνος τρόπος για να πάρει φρέσκο ​​αέρα στο μπάνιο είναι τα συστήματα εξαερισμού. Κατά την ανέγερση ενός σπιτιού, οι οικοδόμοι είναι υποχρεωμένοι να σχεδιάσουν φυσικά κανάλια αερισμού. Η απόδοση του συστήματος εξαερισμού εξαρτάται από την κατεύθυνση και τη θέση της ροής του αέρα.

Συχνά, τα φυσικά συστήματα εξαερισμού δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο έργο τους.

Για να ελέγξετε αν το φυσικό σύστημα αερισμού λειτουργεί αποτελεσματικά στο μπάνιο, αρκεί να εκτελέσετε μια μικρή απλή δοκιμή.
Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε ένα κομμάτι χαρτί και να το τοποθετήσετε στη σχάρα. Θα τηρεί το πλέγμα όταν το σύστημα είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας, καθώς θα διατηρείται από τη ροή του αέρα.
Εάν ο εξαερισμός δεν λειτουργεί σωστά, το χαρτί δεν θα κρατηθεί. Ωστόσο, πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι ένα σύστημα που λειτουργεί κανονικά αποδεικνύει χαμηλή απόδοση των εργασιών του, καθώς η αρχή της λειτουργίας του βασίζεται στη διαφορά θερμοκρασίας στο μπάνιο και στο δρόμο. Το καλοκαίρι, όταν η θερμότητα στο δρόμο, ο εξαερισμός σχεδόν δεν λειτουργεί.

Επίσης αεραγωγούς φράξει το πέρασμα του χρόνου, και το όλο σύστημα χάνει την αποτελεσματικότητά του. Λάβετε υπόψη ότι εάν στην επιφάνεια των τοίχων, ειδών υγιεινής και επίπλων μπάνιου στη συσσωρευμένη ομίχλη συμπύκνωμα στον καθρέφτη του μπάνιου και συνεχώς δυσάρεστη οσμή είναι παρούσα στην τουαλέτα θα πρέπει να εγκατασταθεί σε έναν ανεμιστήρα εξάτμισης μπάνιο.

Τύποι ανεμιστήρων για το μπάνιο.

Όταν αγοράζετε έναν ανεμιστήρα για ένα μπάνιο, αξίζει να λάβετε υπόψη ότι εποικοδομητικά οι συσκευές αυτές χωρίζονται σε κανάλι και αξονική, καλοριφέρ και οροφή, η οποία καθορίζεται από τα χαρακτηριστικά της χρήσης τους.

Αξονικοί ανεμιστήρες.

Οι αξονικοί ανεμιστήρες εξαγωγής για το μπάνιο είναι ένας τροχός με λεπίδες προβόλου, ο οποίος βρίσκεται σε κυλινδρικό σώμα. Η πτερωτή συνήθως τοποθετείται στον άξονα του κινητήρα. Ο αέρας περιστρέφεται από τα πτερύγια και κινείται αξονικά. Η κίνηση της μάζας αέρα πρακτικά απουσιάζει στην ακτινική κατεύθυνση.

Στην είσοδο της κουκούλας για το μπάνιο είναι εγκατεστημένη μια πολλαπλή για τη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης του ανεμιστήρα. Τα αξονικά μοντέλα δείχνουν μάλλον υψηλή απόδοση λειτουργίας σε σύγκριση με άλλες συσκευές - η παραγωγικότητα είναι πάνω από 100 κυβικά μέτρα ανά ώρα, αλλά έχουν χαρακτηριστικά χαμηλής πίεσης. Μπορούν να εγκατασταθούν απευθείας στον τοίχο.

Μια παρόμοια έκδοση των ανεμιστήρων εξαγωγής για το μπάνιο είναι αρκετά συνηθισμένη λόγω της ευκολίας εγκατάστασης. Τοποθετήστε τους ανεμιστήρες τοίχου στις οπές του άξονα εξαερισμού. Κατ 'αρχήν, μια τέτοια εγκατάσταση αποτελεί παραβίαση, διότι γενικά στον εξαερισμό μπορεί να υπάρξει παραβίαση της κυκλοφορίας του αέρα.
Τα μειονεκτήματα των αξονικών ανεμιστήρων που είναι τοποθετημένα σε τοίχο περιλαμβάνουν υψηλότερο επίπεδο θορύβου, το οποίο συχνά φτάνει τα 30-50 ντεσιμπέλ.

Ακτινοβολικοί ανεμιστήρες.

Οι ανεμιστήρες αυτού του τύπου είναι ένας τροχός φτυάρι, ο οποίος τοποθετείται σε ένα σπιράλ σπιράλ. Όταν ο τροχός περιστρέφεται, αέρας εισέρχεται μέσα στα ανοίγματα μεταξύ των λεπίδων, ακολουθεί την περιφέρεια του πτερύγια τροχού κατά την ακτινική διεύθυνση, συμπίεση του διεξάγεται και απορρίπτει το φυγόκεντρο δύναμη σε ένα ειδικό σπειροειδές περίβλημα και στη συνέχεια εισέρχεται στο στόμιο κατάθλιψης.

Ο κοίλος κύλινδρος εργασίας έχει στην πλευρική επιφάνεια της λεπίδας, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι παράλληλα στον άξονα περιστροφής σε ίση απόσταση. Σε συστήματα ψύξης και εξαερισμού, οι πιο ήσυχοι ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται για έναν ακτινικό τύπο μίας ή διπλής αναρρόφησης λουτρών, με λεπίδες που κάμπτονται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω.

Η χρήση ακτινικών ανεμιστήρων, των οποίων τα πτερύγια κατευθύνονται πίσω, εξοικονομεί 20% ηλεκτρικής ενέργειας. Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι η ευκολία μεταφοράς των υπερφόρτωσης στην παροχή αέρα.

ανεμιστήρες εξάτμισης μπάνιο με πτερύγια που έχουν κλίση προς τα εμπρός, είναι σε θέση να παρέχει μια παρόμοια πίεση και παρέχει τις προδιαγραφές, το οποίο βοηθά με κατευθυντική πίσω λεπίδες, με μικρότερη διάμετρο της πτερωτής και χαμηλή συχνότητα περιστροφής του, βοηθώντας τους να επιτύχουν ένα καλό αποτέλεσμα, τη δημιουργία λιγότερο θόρυβο και παίρνοντας λιγότερο χώρο.

Φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες.

Οι φυγοκεντρικοί ανεμιστήρες του τύπου καναλιού εμφανίστηκαν πρόσφατα (στη δεκαετία του 70 του XX αιώνα), αλλά κέρδισαν μεγάλη δημοτικότητα λόγω της άνετης χρήσης τους με μεγάλη απλότητα. Οι ανεμιστήρες καναλιών για το μπάνιο χρησιμοποιούνται όταν η επιφάνεια του δωματίου είναι μεγαλύτερη από 15 τετραγωνικά μέτρα.

Οι ίδιες οι συσκευές είναι αρκετά ισχυρές, αλλά το επίπεδο θορύβου εκτιμάται ότι είναι χαμηλό. Οι ανεμιστήρες απαγωγής θορύβων για τον τύπο αγωγού μπάνιου προορίζονται για τοποθέτηση στο ρέον τμήμα του συστήματος εξαερισμού. Έρχονται με ορθογώνια ή κυκλική διατομή. Συνήθως ο ανεμιστήρας αγωγών είναι εγκατεστημένος κάτω από την οροφή και κρυμμένος πίσω από τα πάνελ γυψοσανίδας.

Συνιστάται να επιλέξετε έναν ημι-άκαμπτο ή άκαμπτο αεραγωγό, επειδή ο σχεδιασμός του θεωρείται πιο αξιόπιστος από αυτόν ενός εύκαμπτου - αυτό παρέχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας μπορεί να τοποθετηθεί στη μέση του αεραγωγού ή μπροστά από την είσοδο αέρα.

Παρόλο που η τελευταία επιλογή δεν είναι πολύ βολική, καθώς απαιτεί την εγκατάσταση ενός ανεμοθραύστη, ο οποίος εμποδίζει το συμπύκνωμα να εισέλθει στο σύστημα εξαερισμού. Ωστόσο, και στην πρώτη περίπτωση, υπάρχουν μειονεκτήματα - λόγω της αεροδυναμικής αντοχής των αγωγών, θα πρέπει να εγκαταστήσετε έναν ισχυρότερο ανεμιστήρα.

Ανεμιστήρες οροφής.

Οι καλύπτρες στέγης εγκαθίστανται στις στέγες κατοικιών. Οι μονάδες εξαερισμού της στέγης αποτελούνται από ανεμιστήρα, ηλεκτρικό μοτέρ, παρεμβύσματα απομόνωσης κραδασμών, καθώς και αυτόματες συσκευές ελέγχου, οι οποίες είναι κλειστές σε ένα περίβλημα. Σε αυτές τις συσκευές χρησιμοποιούνται αξονικά ή ακτινικά όργανα με μεγάλο αριθμό λεπίδων και με λεπίδες αναρρόφησης μονής ή διπλής όψης.

Τι πρέπει να κάνω όταν επιλέγω έναν ανεμιστήρα για μπάνιο;

Κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα για το μπάνιο, θα πρέπει να γνωρίζουν κάποιες παράμετροι και τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως η ανταλλαγή του αέρα και την απόδοση, το θόρυβο και την ασφάλεια σε σχέση με το περιβάλλον, που αποτελείται από υγρό αέρα, καθώς και τη λειτουργικότητα των συσκευών και την αξία για τα χρήματα.

Παραγωγικότητα.

Για να υπολογίσετε την επιθυμητή απόδοση του ανεμιστήρα για το μπάνιο, απαιτούνται οι ακόλουθες πληροφορίες: η ένταση του δωματίου και η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα - ο αριθμός των αλλαγών αέρα ανά ώρα. Το προϊόν αυτών των δύο δεικτών θα είναι ίσο με την απόδοση του ανεμιστήρα.

Υπολογίστε τη δύναμη του ανεμιστήρα χρησιμοποιώντας τέτοιους υπολογισμούς. Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τον όγκο του δωματίου, πολλαπλασιάζοντας το μήκος του δωματίου με το πλάτος και το ύψος του, καθώς και στρογγυλοποιώντας τον σε μια μεγαλύτερη πλευρά. Για να επιτευχθεί η παραγωγικότητα, η ένταση του δωματίου πρέπει να πολλαπλασιαστεί με έναν αριθμό που δείχνει πόσες φορές ο αέρας σε μια ώρα πρέπει να αλλάξει σε νέα ροή.

Η συχνότητα της ανταλλαγής αέρα εξαρτάται πάντα από τον τύπο των χώρων και καθορίζεται στους κτιριακούς κώδικες.

Αυτός ο αριθμός για το μπάνιο σύμφωνα με τους οικοδομικούς κανονισμούς είναι 6-8. Θα πρέπει να διαρκέσει 6, αν το σπίτι του μπάνιου χρησιμοποιείται από 1-3 άτομα, αν είναι περισσότερα από 3, τότε πρέπει να αντικαταστήσετε 6 ή 8. Η πολλαπλότητα της ανταλλαγής αέρα για την τουαλέτα θα είναι 6-10.

Μετά τους εκτελούμενους υπολογισμούς και την παραληφθείσα παραγωγικότητα είναι δυνατόν να πάρουμε τον καλύτερο ανεμιστήρα για ένα μπάνιο με παραμέτρους διαφόρων κατασκευαστών που αφήνουν τους ανεμιστήρες εξάτμισης. Η πρακτική δείχνει ότι είναι απαραίτητο να πάρετε έναν ανεμιστήρα που έχει τεχνικές παράμετροι λίγο πάνω από τις υπολογισμένες παραμέτρους. Συνήθως, η απόδοση των οπαδών για μπάνια είναι 95-100 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Επίπεδο θορύβου.

Κάθε ανεμιστήρας για το μπάνιο σε περιστροφή οδηγείται από ένα ηλεκτρικό μοτέρ, το έργο του οποίου συνοδεύεται πάντα από θόρυβο δύο τύπων - μηχανικό και αεροδυναμικό. θόρυβος έδαφος είναι σε θέση να διεισδύσει μέσα στους χώρους, επεκτείνοντας έτσι κατά μήκος του αγωγού, και η δεύτερη είναι το αποτέλεσμα της δόνησης των κατασκευαστικών στοιχείων, δηλαδή των τοιχωμάτων του προστατευτικού ανεμιστήρα χοάνη απαγωγής και του αγωγού απευθείας.

Ο θόρυβος, ο οποίος είναι περισσότερο από 35 ντεσιμπέλ, προκαλεί ερεθιστικά την ανθρώπινη ψυχή. Ως εκ τούτου, η καταπολέμηση του θορύβου είναι ένα πραγματικό έργο στην επιλογή και την εγκατάσταση των ανεμιστήρων εξαγωγής για το μπάνιο. Επομένως, ο δείκτης του παραγόμενου θορύβου από τη συσκευή δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσοστό των 30 ντεσιμπέλ. Για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή το βράδυ, το επίπεδο θορύβου σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 ντεσιμπέλ. Οι ενδείξεις θορύβου αναφέρονται στα δεδομένα του διαβατηρίου.

Το επίπεδο θορύβου μπορεί επίσης να μειωθεί με την εγκατάσταση πίσω από τον ανεμιστήρα του απομονωτή θορύβου και την επένδυση της εσωτερικής επιφάνειας του αγωγού με υλικό απορρόφησης ήχου. Οι απομονωτές θορύβου έχουν δύο βασικές κατασκευές: σωληνοειδή και πλάκα. Σε κάθε περίπτωση, οι αγωγοί διάμετρος δεν πρέπει να έχουν πολύ μικρό μέγεθος, λόγω της αναταραχής των ρευμάτων αέρα δεν σχηματίστηκαν αεροφρακτών, αλλά δεν πρέπει να είναι υπερβολικά μεγάλο, δεδομένου ότι αυξάνει τα κόστος υλικών για το μπάνιο ανεμιστήρα μεγάλο.

Ασφάλεια ανεμιστήρων.

Μια άλλη σημαντική απαίτηση για έναν ανεμιστήρα για μπάνιο είναι η προστασία του από τη διείσδυση υγρασίας στη συσκευή. Ο ανεμιστήρας εξάτμισης είναι μια ηλεκτρική συσκευή και στο μπάνιο είναι πάντοτε υγρός. Η επαφή με μη προστατευμένα μέρη της συσκευής ή του διακόπτη προστασίας του νερού (και είναι διαθέσιμα για οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή) μπορεί να προκαλέσει βραχυκύκλωμα και σημαντικές συνέπειες για την καλωδίωση, δηλαδή πυρκαγιά. Αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη κάθε φορά που τίθεται θέμα, ποιος fan να επιλέξει για το μπάνιο.

Για να αποφύγετε αυτό, πρέπει να αναζητήσετε στους οπαδούς των καταστημάτων για ένα συγκεκριμένο μπάνιο. Έχουν αντίστοιχο σήμα. Αυτοί είναι οι συνηθισμένοι ανεμιστήρες, στους οποίους η προστασία από τη διείσδυση νερού γίνεται επιπλέον. Για μέγιστη ασφάλεια στον ανεμιστήρα εξαγωγής για το μπάνιο χρησιμοποιείται κυρίως τάση 24 βολτ. Εάν υπάρχει βραχυκύκλωμα στην καλωδίωση, τότε μια τέτοια χαμηλή τάση θα σώσει τη ζωή του ατόμου που βρίσκεται εκεί.

Λειτουργικότητα των οπαδών.

Μην ξεχνάτε και μια σημαντική παράμετρο, όπως η λειτουργικότητα του ανεμιστήρα. Οι ανεμιστήρες για το μπάνιο είναι από δύο τύπους - αυτόματο και στάνταρ. Οι τυπικοί ανεμιστήρες καυσαερίων είναι συνηθισμένα αξονικά συστήματα με βαλβίδα αντεπιστροφής η οποία εμποδίζει την ροή πίσω στην αίθουσα εξαερισμού.

Αυτοί οι ανεμιστήρες λειτουργούν πολύ απλά: όταν ανάβει η φωτεινή ένδειξη, ο αέρας εξαγωγής αρχίζει να λειτουργεί ταυτόχρονα και όταν ο ανεμιστήρας είναι απενεργοποιημένος, ο ανεμιστήρας σταματά. Αυτό είναι βολικό, αλλά όχι πάντα πρακτικό, ειδικά όταν το επίπεδο υγρασίας είναι πολύ αυξημένο, επειδή ένας τέτοιος ανεμιστήρας σε σύντομο χρονικό διάστημα δεν μπορεί να αφαιρέσει όλο τον υγρό αέρα από το μπάνιο.

Οι αυτόματοι ανεμιστήρες εξαγωγής για το μπάνιο, φυσικά, είναι πιο εξελιγμένοι, αλλά και πιο ακριβοί. Είναι εξοπλισμένα με ειδικά χρονοδιακόπτες για τη ρύθμιση της συσκευής για ορισμένη περίοδο λειτουργίας. Οι ανεμιστήρες καυσαερίων με ένα χρονοδιακόπτη αποσύνδεσης λειτουργούν αφού ο χρήστης φεύγει για άλλα 25 λεπτά και, στη συνέχεια, απενεργοποιείται αυτόματα. Ένας ανεμιστήρας με αισθητήρα υγρασίας και χρονοδιακόπτη θα ανάψει όταν η υγρασία αυξηθεί πάνω από το καθορισμένο όριο και θα απενεργοποιηθεί μετά από μια χρονική περίοδο καθορισμένη από το χρήστη.

Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο εάν το σύστημα εξαερισμού του μπάνιου είναι συνδεδεμένο με το σύστημα εξαερισμού της κουζίνας; Η αγορά παρουσιάζει επίσης κουκούλες για μπάνιο με βαλβίδα αντεπιστροφής. Αυτές οι συσκευές θα γίνουν ένα πραγματικό εύρημα εάν τα συστήματα εξαερισμού του μπάνιου και της κουζίνας αντιπροσωπεύουν ένα ενιαίο σύνολο. Ένας τέτοιος ανεμιστήρας αντλεί αέρα από το δωμάτιο, δεν του επιτρέπει να εισέλθει στην κουζίνα.

Αξία για τα χρήματα και ποιότητα του ανεμιστήρα.

Στη συνέχεια, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην ποιότητα του ανεμιστήρα για το μπάνιο, γιατί δεν είναι πάντα τα εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά που εγγυώνται τη μακροπρόθεσμη λειτουργία της συσκευής. Είναι καλύτερα να δείτε τις προτάσεις των γνωστών κατασκευαστών των ανεμιστήρων μπάνιου. Τα θετικά χαρακτηριστικά και η ανατροφοδότηση από τους καταναλωτές θα είναι ένα μήνυμα ότι η επιλογή έπεσε σε μια αξιοπρεπή συσκευή.

Είναι απόδειξη για την ποιότητα που ταιριάζουν τον ανεμιστήρα εξάτμισης των προτύπων ποιότητας και της διαθεσιμότητας των πιστοποιητικών ειδικών επιτροπών, έγγραφα εγγύησης και την επισήμανση, η οποία δείχνει το βαθμό προστασίας (να απωθούνται από τη χαμηλότερη τιμή, δηλαδή, από IP34). Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν είναι πάντα ογκώδης ανεμιστήρας θα είναι υψηλής ποιότητας.

Σήμερα τα μεγέθη των ανεμιστήρων για το μπάνιο είναι ως επί το πλείστον συμπαγή, αλλά οι συσκευές είναι αρκετά ισχυρές ταυτόχρονα. Επίσης στην αγορά υπάρχουν ενσωματωμένες συσκευές που αφαιρούν βίαια τον υγρό αέρα από το μπάνιο στους αγωγούς εξαερισμού.

Ένας καλός ανεμιστήρας μπάνιου δεν είναι πάντα ακριβός. Ακόμα και η πιο φθηνή και απλή οικιακή συσκευή θα αντιμετωπίσει τέλεια τα καθήκοντά της για ένα ολόκληρο 3-5 χρόνια. Ωστόσο, αν η προτεραιότητα είναι η λειτουργικότητα του ανεμιστήρα, θα πρέπει να δούμε τα πιο ακριβά μοντέλα.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα κριτήρια επιλογής ενός ανεμιστήρα - στο βίντεο:

Το μπάνιο είναι ένα από τα πιο υγρά μέρη στο διαμέρισμα ή ιδιωτικό σπίτι. Και υπάρχουν κάποια σχέδια, σύμφωνα με τα οποία επιλέγεται ο ανεμιστήρας για το μπάνιο. Για υγρά δωμάτια, έχουν σχεδιαστεί συμπαγή αλλά ισχυρά μοντέλα ανεμιστήρων, εξοπλισμένα με λειτουργία προστασίας από την υγρασία. Ο σχεδιασμός τους εμποδίζει την είσοδο νερού στον αγωγό, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο βραχυκυκλώματος στο ελάχιστο.

Μοντέλα οπαδών, καλά αποδεδειγμένα στην αγορά.

Πρόκειται για ένα μοντέλο σχεδιασμού της δημοφιλούς σειράς ανεμιστήρων SolerPalau Silent. Εκτός από το γεγονός ότι διατίθενται σε διάφορα χρώματα (λευκό, ασημί, γκρι, μπεζ, κόκκινο και οποιοδήποτε χρώμα RAL μπορεί να γίνει κατόπιν παραγγελίας), 4 μεταβλητές λωρίδες χρώματος που συμπληρώνονται με κάθε προϊόν. Από κάθε άλλη άποψη, όλα είναι σαν το κορυφαίο μοντέλο αυτής της σειράς: ισχύος 8 watts, παραγωγικότητα - 95 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα, αδιάβροχη θήκη και χαμηλό επίπεδο θορύβου. Ο τελευταίος δείκτης, ωστόσο, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ποιότητα της εγκατάστασης του ανεμιστήρα.

 • μια πληθώρα χρωμάτων λύσεων?
 • παρουσία προστασίας από την υγρασία.
 • ομορφιά για μια μικρή τιμή?
 • δύναμη;
 • συμπεριλαμβανομένων των εναλλάξιμων ταινιών.
 • θόρυβος πάνω από το επιτρεπτό με λανθασμένη τοποθέτηση του ανεμιστήρα.

Η μέση τιμή είναι 2500 ρούβλια.

Αυτός είναι ένας κομψός ανεμιστήρας σχεδιαστών από την Electrolux. Η αγορά προσφέρει 10 επιλογές χρωμάτων - από το κρυσταλλικό λευκό έως το απόλυτα μαύρο. Η ισχύς του κινητήρα στα ρουλεμάν είναι 15 watt, αντλούν έως και 100 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Ο καθαρισμός της πτερωτής για τη διατήρηση μιας κανονικής κατάστασης λειτουργίας επαρκεί για τη διεξαγωγή κάθε εξάμηνο. Τοποθετήστε εύκολα το μοντέλο - τόσο στους τοίχους όσο και στην οροφή. Θόρυβος του ανεμιστήρα εντός του επιτρεπόμενου ορίου (30 ντεσιμπέλ).

Περισσότερα για αυτή τη σειρά συσκευών - στο βίντεο:

 • αντοχή;
 • εξαιρετικό σχέδιο?
 • μια πληθώρα χρωμάτων λύσεων?
 • αξιοπρεπή ενέργεια?
 • παρουσία προστασίας από την υγρασία.
 • δεν είναι καθόλου εύκολο να διατηρηθεί.

Μέση τιμή: 2000 ρούβλια.

Αυτό είναι το μέσο μοντέλο της δημοφιλούς σειράς ανεμιστήρων εξαγωγής για το μπάνιο. Δεν υπάρχει αισθητήρας υγρασίας, η μονάδα είναι ενεργοποιημένη με το χέρι, αλλά η τιμή είναι αρκετά προσιτή για αυτή την ποιότητα. Στα υπόλοιπα τα πάντα είναι σαν το κορυφαίο μοντέλο: ισχύος 8 watts, παραγωγικότητα - 95 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα, αδιάβροχο περίβλημα και χαμηλό επίπεδο θορύβου. Ένας μονοφασικός ηλεκτροκινητήρας σε ρουλεμάν είναι προσαρμοσμένος στο περίβλημα με τη βοήθεια σιωπηρών μπλοκ από καουτσούκ, οι οποίες εμποδίζουν τη μετάδοση κραδασμών στο περίβλημα του ανεμιστήρα.

 • παρουσία προστασίας από την υγρασία.
 • αντοχή;
 • εξαιρετική ισχύς, κάνοντας 8 βατ?
 • πραγματική αθόρυβη λειτουργία.
 • όχι πολύ απλή συντήρηση του ανεμιστήρα.

Η μέση τιμή είναι 2600 ρούβλια.

Αυτός είναι ένας μεγάλος ανεμιστήρας, αντλώντας 320 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Αποδεικνύεται ότι αυτό το μοντέλο είναι μια από τις καλύτερες επιλογές για μεγάλα μπάνια ή εντατικά χρησιμοποιούμενα δωμάτια. Το προϊόν με ισχύ κινητήρα 25 watt δεν μοιάζει πολύ με έναν παραδοσιακό ανεμιστήρα λόγω του αποκλειστικού μπροστινού πίνακα. Αν είναι απαραίτητο, αφαιρείται εύκολα και αντικαθίσταται με διαφορετικό χρώμα. Τοποθετήστε το μοντέλο μπορεί να είναι οπουδήποτε: στον τοίχο, αεραγωγός, οροφή. Αφήστε τον ανεμιστήρα και δεν μπορεί να ονομάζεται αθόρυβη, αλλά 35 ντεσιμπέλ δεν είναι ο όγκος που θα αποτρέψει την άνετη ξεκούραση.

 • παρουσία προστασίας από την υγρασία.
 • απλή συντήρηση;
 • απλή εγκατάσταση?
 • αξιοπρεπής απόδοση ·
 • δύναμη.
 • απουσία θορύβου.

Μέση τιμή: 3000 ρούβλια.

Αυτός είναι ένας φθηνός και πολύ οικονομικός ανεμιστήρας εξαγωγής. Καταναλώντας μόνο 7,5 watt ενέργειας, οδηγεί μέσα από το νερό 97 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Ο μικρότερος σωλήνας διακλάδωσης (81 χιλιοστά) επιτρέπει την εγκατάσταση του ανεμιστήρα στον άξονα χωρίς προβλήματα ή τη σύνδεση του στον αγωγό αέρα. Ο κινητήρας είναι εξοπλισμένος με ρουλεμάν, σχεδιασμένα για 40.000 ώρες συνεχούς λειτουργίας χωρίς συντήρηση. Διαθέτει προστασία από υπερθέρμανση. Ο ανεμιστήρας ενεργοποιείται με τη βοήθεια ενός συμβατικού διακόπτη χώρου, αν και είναι επίσης δυνατές και αυτοματοποιημένες λύσεις (για αυτό πρέπει να αγοράσετε πρόσθετο εξοπλισμό).

 • χαμηλή τιμή?
 • αντοχή;
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.
 • σχεδόν αθόρυβη (25 ντεσιμπέλ)?
 • εξαιρετική ισχύς?
 • προστασία από την υγρασία.
 • στεγανή βαλβίδα ελέγχου.

Μέση τιμή: 1300 ρούβλια.

Αυτό είναι το πιο λειτουργικό μοντέλο της διάσημης σειράς από τον Soler Palau. Ο ανεμιστήρας είναι εξοπλισμένος με αισθητήρα υγρασίας (hygrostat). Περιλαμβάνεται όταν αυτός ο δείκτης αυξάνεται σε σχέση με ένα συγκεκριμένο επίπεδο. Επίσης στην κατασκευή του SILENT 100 CHZ υπάρχουν ρουλεμάν, τα οποία αυξάνουν τη διάρκεια ζωής τους για έως και 30.000 ώρες. Υπάρχει επίσης χρονοδιακόπτης με περίοδο χάριτος μέχρι μισής ώρας.

Απόδοση, όπως τα νεότερα μοντέλα - 95 κυβικά μέτρα ανά ώρα, που είναι αρκετά για μια περιοχή μπάνιου 2 με 2 μέτρα και ακόμη λίγο περισσότερο. Ο ανεμιστήρας λειτουργεί αρκετά ήσυχα, το μέγιστο επίπεδο θορύβου σε αυτό είναι 26,5 decibels (ο όγκος είναι συγκρίσιμος με τον ψίθυρο ενός ατόμου).

 • όχι κακή απόδοση.
 • αθόρυβη λειτουργία.
 • αντοχή;
 • Χρονοδιακόπτης
 • αισθητήρα υγρασίας;
 • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, μόνο 8 Watt.
 • υψηλή τιμή?
 • Η συσκευή αρχικά έχει ρυθμιστεί "με το μάτι".

Η μέση τιμή είναι 6500 ρούβλια.

Τι, μετά από όλα, να επιλέξετε;

Φυσικά, είναι απαραίτητο να εστιάσετε πρώτα στο είδος του μπάνιου, στην περιοχή και στην εσωτερική του συσκευή, καθώς και στη δική σας επιθυμία να πάρετε κάτι από την αγορά της συσκευής. Για παράδειγμα, αθόρυβη λειτουργία, αισθητική ομορφιά ή δύναμη.

Ωστόσο, δεν αρκεί μόνο να γνωρίζουμε τις θεωρητικές πληροφορίες. Πρέπει επίσης να γνωρίζετε και πρακτικές γνώσεις: πώς να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα, πώς να λειτουργείτε σωστά και τι να κάνετε σε περίπτωση δυσλειτουργίας.

Έχοντας ένα συνδυασμό αυτής της γνώσης, μπορείτε ήδη να κάνετε μια ασφαλή επιλογή υπέρ αυτού ή εκείνου του μοντέλου.