Ανεμιστήρας αγωγού για την εξαγωγή στο μπάνιο

Ο ανεμιστήρας αγωγών θεωρείται ότι είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους και δημοφιλείς εξοπλισμούς αυτού του τμήματος. Διαφορετικά μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία τόσο για οικιακούς όσο και για βιομηχανικούς σκοπούς, διασφαλίζοντας υψηλή κυκλοφορία αέρα.

Γενικές πληροφορίες και τύποι ανεμιστήρων καναλιών

Ένα ποιοτικό σύστημα εξάτμισης μπορεί να παρασχεθεί μόνο εάν χρησιμοποιηθεί σωστά επιλεγμένος εξοπλισμός και χρησιμοποιείται καλά σχεδιασμένος σχεδιασμός ολόκληρου του συστήματος εξάτμισης. Το κύριο στοιχείο για την αναγκαστική κυκλοφορία αέρα είναι ο ανεμιστήρας. Η εγκατάσταση του συστήματος κουκούλας θα είναι απαραίτητη σε μικρά δωμάτια με υψηλό επίπεδο υγρασίας, όπου δεν υπάρχουν παράθυρα στους χώρους εργασίας και στα δωμάτια. Το σύστημα εξάτμισης παρέχει την ύπαρξη ενός αγωγού στον οποίο είναι τοποθετημένοι οι ανεμιστήρες.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ανεμιστήρων καναλιών:

 • Ανεμιστήρες αξονικών καναλιών. Αυτός ο τύπος ανεμιστήρα δημιουργεί ροή αέρα, λόγω της περιστροφής γύρω από τον άξονα της πτερωτής. Σε αυτή την περίπτωση, η κατεύθυνση του αέρα συμπίπτει με την κατεύθυνση περιστροφής του τροχού. Η αποδοτικότητα αυτού του τύπου ανεμιστήρων μπορεί να φτάσει το 75%.

Αξονικός ανεμιστήρας καναλιών

Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας αγωγών

Προβαλλόμενος ανεμιστήρας μικτού τύπου

Επίσης, οι ανεμιστήρες κανάλια χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με την διατομή του κύριου αγωγού, και συγκεκριμένα:

 • Με κυκλική διατομή.
 • Με ορθογώνιο τμήμα.
 • Με τετράγωνο τμήμα.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Οφέλη

Οι ανεμιστήρες αγωγών λόγω του σχεδιασμού και των τεχνικών χαρακτηριστικών τους είναι από τα πιο δημοφιλή μοντέλα όχι μόνο για οικιακή χρήση αλλά και για βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Τα κύρια πλεονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα των ανεμιστήρων καναλιών είναι τα εξής:

 • Υψηλή απόδοση αυτού του τύπου των οπαδών?
 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Συμπαγεια;
 • Ακριβώς ισορροπημένος άξονας, που σημαίνει - μακροπρόθεσμη εργασία χωρίς την ανάγκη συντήρησης.
 • Σχετική απλότητα εγκατάστασης.
στον πίνακα περιεχομένων ↑

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Πριν από την εγκατάσταση του εξοπλισμού και την εγκατάσταση αγωγών, είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί και να εγκριθεί ένα κατάλληλο έργο, το οποίο να περιλαμβάνει τις βασικές προϋποθέσεις για τη χρήση του συστήματος, τη σειρά εργασίας και τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Είναι σημαντικό να υπάρχει μια καλά σχεδιασμένη διάταξη των αξόνων εξαερισμού.

Τοποθέτηση του ανεμιστήρα αγωγών

Οι ανεμιστήρες καναλιών μπορούν να εγκατασταθούν στην αρχή, στο τέλος ή στη μέση του αγωγού. Σε αυτή την περίπτωση, ο ανεμιστήρας μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε γωνία.

Σημαντική είναι η διατομή του αγωγού. Μπορεί να είναι σε 3 εκδόσεις - στρογγυλή, ορθογώνια, τετράγωνη και η πιο ορθολογική από την άποψη της εξοικονόμησης ελεύθερου χώρου είναι ένα ορθογώνιο τμήμα. Σύμφωνα με το σχήμα του τμήματος του άξονα εξαερισμού, είναι απαραίτητο να επιλέξετε το σχήμα του ανεμιστήρα.

Ορθογωνικοί, τετράγωνοι και στρογγυλοί αγωγοί αέρα

Για οικιακές ανάγκες, οι ανεμιστήρες στρογγυλών καναλιών χρησιμοποιούνται συχνότερα με διάμετρο 90, 100, 120, 125, 150, 200, 250 και 300 mm

Προκειμένου να αυξηθεί η απόδοση, μπορούν να εγκατασταθούν πολλοί παράλληλοι ανεμιστήρες. Για να αυξήσετε την πίεση λειτουργίας, οι ανεμιστήρες πρέπει να εγκατασταθούν σε σειρά.

Παράλληλη και σειριακή εγκατάσταση

Στους τοίχους ή την οροφή, ο ανεμιστήρας του αγωγού στερεώνεται με ειδικά στηρίγματα, μετά τον οποίο συνδέεται απευθείας στον αγωγό με πρόσθετους αγωγούς διακλάδωσης και προσαρμογείς. Σε αυτή την περίπτωση, για να εξασφαλιστεί η στεγανότητα του συνδέσμου, οι επιφάνειες επαφής προεπεξεργάζονται με ουσίες σφράγισης ή χρησιμοποιούν ειδικά παρεμβύσματα απομόνωσης με δονήσεις, τα οποία ελαχιστοποιούν τα επίπεδα θορύβου και κραδασμών κατά τη λειτουργία τέτοιου εξοπλισμού.

Επιπλέον, κατά την εγκατάσταση ανεμιστήρων, εγκαθίστανται ειδικά συστήματα παρακολούθησης και ελέγχου, τα οποία επιτρέπουν τη ρύθμιση της λειτουργίας των ανεμιστήρων ανάλογα με την ανάγκη. Στην περίπτωση αυτή, οι πίνακες ελέγχου συνήθως εξέρχονται σε εύκολα προσπελάσιμα σημεία.

Κουρασμένος από την ματαιότητα της πόλης; Δώστε προσοχή στα μπάνια στο στιλ της Προβηγκίας, τα οποία τουλάχιστον δεν θα είναι σε θέση να σας μεταφέρουν στην επαρχιακή Γαλλία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αν θέλετε κάτι διαφορετικό, τότε θα πρέπει να δώσουν προσοχή στη συλλογή της ισπανικής κατασκευαστές πλακιδίων - http://manyrooms.ru/vk/dizajn/ispanskaya-plitka-dlya-vannoj.html

Οι συλλογές των Πολωνών κατασκευαστών δεν είναι κατώτερες από την ισπανική, αλλά είναι φθηνότερες. Διαβάστε για το πολωνικό κεραμίδι για το μπάνιο που μπορείτε να δείτε εδώ.

Επιλέγοντας τον σωστό ανεμιστήρα καναλιών

Κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα αγωγών για ένα μπάνιο, πρώτα απ 'όλα να δώσουν προσοχή στη διάμετρο του ανεμιστήρα που πρέπει να αγοραστεί, πρέπει να ταιριάζει με τη διάμετρο του αγωγού.

Επίσης, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η απόδοση του ανεμιστήρα είναι επαρκής για το μπάνιο ή το μπάνιο σας. Για ένα μπάνιο, το ποσοστό ανταλλαγής αέρα είναι -8, για μια τουαλέτα και ένα μπάνιο-10, και για ένα ντους-γενικά-25.

Για να υπολογίσετε την απαιτούμενη απόδοση του ανεμιστήρα, πρέπει να υπολογίσετε την ένταση του δωματίου και να πολλαπλασιάσετε την προκύπτουσα τιμή με την ισοτιμία του αέρα για τον τύπο δωματίου

S - περιοχή του δωματίου (πλάτος * μήκος),

H είναι το ύψος του δωματίου,

k - το ποσοστό ανταλλαγής αέρα: 8 για μπάνιο και 10 για τουαλέτα ή μπάνιο

Για μπάνιο 2 mx 1,5 m και ύψος 2,7 m, η τιμή αυτή είναι: L = 2 x 1,5 x 2,7 x 8 = 64,8 m³ / h

Κόστος των οπαδών

Για να αγοράσετε οπαδούς καναλιών είναι δυνατό σε εξειδικευμένα δίκτυα αντιπροσώπων, κατάστημα Internet ή σημεία πώλησης.

Οι τιμές για ανεμιστήρες οικιακού καναλιού, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μπάνιο, εξαρτώνται από μια σειρά παραμέτρων:

 • Παραγωγικότητα;
 • Το υλικό από το οποίο κατασκευάζεται η συσκευή.
 • Διάμετρος.
 • Επιχειρήσεις του κατασκευαστή.

Προς το παρόν, το επίπεδο τιμών είναι περίπου το ίδιο:

Βίντεο

Βίντεο για ανεμιστήρες οικιακού καναλιού με διάμετρο 100, 125 και 150 mm:

Επιλέγουμε τον ανεμιστήρα για την κουκούλα στο μπάνιο: τι να θέσει, να καθορίσει το μέγεθος της συσκευής και τα καλύτερα υπάρχοντα μοντέλα στην αγορά

Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων σε πολυώροφα κτίρια αντιμετωπίζουν συχνά ένα τέτοιο πρόβλημα όπως η υγρασία στο μπάνιο. Αυτή η κατάσταση είναι δυσμενής όχι μόνο για το άτομο, αλλά και για όλα τα υλικά με τα οποία είναι τοποθετημένες οι εγκαταστάσεις. Το πρόβλημα επιλύεται εγκαθιστώντας μια απλή συσκευή.

Ο ανεμιστήρας εξάτμισης στο μπάνιο είναι μια φθηνή συσκευή που έχει σχεδιαστεί για την έναρξη της ανταλλαγής αέρα. Υπάρχουν πολλά μοντέλα αυτών των συσκευών, μεταξύ των οποίων μπορεί κανείς να βρει ένα μοντέλο των οποίων τα τεχνικά χαρακτηριστικά και ο σχεδιασμός θα πληρούν πλήρως τις απαιτήσεις για το μικροκλίμα του δωματίου.

Είναι ο ανεμιστήρας εξάτμισης σημαντικό στο μπάνιο;

Ο σχεδιασμός οποιουδήποτε κτιρίου διαμερίσματος παρέχει τη συσκευή φυσικού αερισμού. Για το σκοπό αυτό, κατά την κατασκευή κτιρίων εκτελούνται αεραγωγοί, οι οποίοι περνούν από μια ξεχωριστή γραμμή από τον πρώτο στον τελευταίο όροφο και αφαιρούνται από την οροφή.

Ωστόσο, αυτή η μέθοδος ανταλλαγής αέρα συχνά δεν επαρκεί. Και σε υγρά δωμάτια, συσσωρεύεται υγρασία. Αυτό προκαλεί την ανάπτυξη μούχλας και μύκητα με όλες τις αρνητικές συνέπειες: την καταστροφή των υλικών φινιρίσματος, τον κορεσμό του αέρα με σπόρια μυκήτων.

Η εγκατάσταση της κουκούλας δεν είναι πάντοτε απαραίτητη. Εάν το μπάνιο διαθέτει εξαερισμό και υγρός αέρας φεύγει γρήγορα από το δωμάτιο, δεν υπάρχει πρόβλημα. Η εγκατάσταση του ανεμιστήρα δεν είναι απαραίτητη. Είναι απαραίτητο σε πολλές περιπτώσεις.

 1. Εάν το διαμέρισμα βρίσκεται σε μια περιοχή με ζεστό κλίμα και κυρίως windless weather. Σε τέτοιες συνθήκες, ο φυσικός αερισμός είναι αναποτελεσματικός.
 2. Κακή βύθιση ως αποτέλεσμα εσφαλμένου υπολογισμού της διατομής του αγωγού εξαερισμού ή της απόφραξης / κατάρρευσης του.
 3. Τα παράθυρα και οι πόρτες σφραγίζονται ερμητικά και αποκόπτουν αξιόπιστα το εσωτερικό του διαμερίσματος από τον εξωτερικό αέρα.
 4. Υψηλή υγρασία στην περιοχή κατοικίας.
 5. Το σπίτι είναι χτισμένο σε οικόπεδο με υψηλό επίπεδο υπόγειων υδάτων ή βρίσκεται κοντά σε μια μεγάλη λίμνη, με αποτέλεσμα να εισέρχεται υγρός αέρας στο διαμέρισμα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η ανάγκη για μια συσκευή εξαναγκασμένου εξαερισμού προκύπτει λόγω της αναποτελεσματικότητας του φυσικού από τον οικοδόμο.

Υπολογίζουμε την κατάλληλη διάμετρο της συσκευής

Μάθετε τι είδους συσκευή απαιτείται για να εξασφαλίσετε ότι η ανταλλαγή αέρα υψηλής ποιότητας δεν είναι δύσκολη. Για να γίνει αυτό, πρέπει να εκτελέσετε αρκετούς υπολογισμούς διαδοχικά.

 1. Προσδιορίστε πόσο αέρα υπάρχει στο δωμάτιο. Για το σκοπό αυτό, οι γεωμετρικές παράμετροι του δωματίου μετριούνται ή διαυγάζονται με άλλο τρόπο: μήκος, πλάτος, ύψος. Πολλαπλασιάστε όλα αυτά τα δεδομένα και λάβετε την ένταση. Εάν το προϊόν δεν είναι ακέραιος, στρογγυλοποιήστε το.
 2. Περαιτέρω να θυμάστε ότι σύμφωνα με το SNIP, ο αέρας στα μπάνια και τα μπάνια θα πρέπει να ενημερώνεται πλήρως 6-8 φορές την ώρα. Εάν δεν χρησιμοποιηθούν περισσότερα από τρία άτομα, είναι επαρκής η ανταλλαγή 6 φορές. Εάν το διαμέρισμα κατοικείται από 4 ή περισσότερους μισθωτές, χρειάζεστε μια 8-φορές ανταλλαγή αέρα.
 3. Πολλαπλασιάστε τον όγκο αέρα που επιτυγχάνεται στο σημείο 1 με την απαιτούμενη πολλαπλότητα της αντικατάστασής του. Λάβετε έναν αριθμό που αντιστοιχεί στην απαιτούμενη έξοδο της κουκούλας. Κατά μέσο όρο, για τα τυπικά μπάνια σε πολυώροφα κτίρια απαιτούνται συσκευές με χωρητικότητα 95-100 m 3 / h.

Κριτήρια για την επιλογή του στοιχείου εξαερισμού

Εκτός από την παραγωγικότητα, οι διατάξεις εξάτμισης έχουν άλλα εξίσου σημαντικά τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την επιλογή.

 1. Επίπεδο θορύβου. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, κάθε κουκούλα παράγει θόρυβο από τα πτερύγια και τον κινητήρα. Για να αισθάνεστε άνετα με τον ανεμιστήρα σε λειτουργία, το επίπεδο θορύβου που εκπέμπεται από αυτό θα πρέπει να είναι εντός 35-40 dB. Μπορείτε να πάτε και με έναν άλλο τρόπο: εγκαταστήστε έναν ανεμιστήρα χωρίς θόρυβο για να σχεδιάσετε στο μπάνιο. Αυτές οι συσκευές είναι ακριβότερες, αλλά παρέχουν πλήρη άνεση.

 • Ασφάλεια. Ο ανεμιστήρας είναι μια συσκευή που τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρικό σύστημα. Σε χώρους με υψηλή υγρασία, δημιουργείται κίνδυνος βραχυκυκλώματος. Κατά τη διάρκεια των διαδικασιών ύδρευσης σε μικρά μπάνια, είναι δυνατό να ψεκαστούν ψεκασμοί πάνω στο εξωτερικό πλαίσιο και μέσα από τις οπές μέσα σε αυτό - στον κινητήρα της συσκευής.

  Αυτό είναι γεμάτο με την εμφάνιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο, όταν επιλέγετε μια συσκευή, δώστε προσοχή σε έναν τέτοιο δείκτη όπως η τάξη ασφαλείας. Πρέπει να είναι τουλάχιστον IP44. Παρόμοια απαίτηση για πρίζες και διακόπτες εγκατεστημένους στο μπάνιο.

  Οι σύγχρονες συσκευές εξάτμισης μπορούν να είναι πολύ χρήσιμες για τους ιδιοκτήτες τους. Η λειτουργικότητα των συσκευών επεκτείνεται λόγω πρόσθετων επιλογών.

  • Ρυθμιστής ισχύος. Η παρουσία ενός ελεγκτή ισχύος σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την ανταλλαγή αέρα σύμφωνα με την κατάσταση στο δωμάτιο. Επιπλέον, συμβάλλει στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.
  • Αισθητήρας υγρασίας για τον αέρα. Οι συσκευές με τέτοιους αισθητήρες μπορούν να ενεργοποιηθούν αυτόματα όταν επιτευχθεί η τιμή κατωφλίου που καθορίζεται από τον ιδιοκτήτη. Έτσι, η διαδικασία ανταλλαγής αέρα γίνεται πλήρως αυτοματοποιημένη.

  Με το όνομα της κατηγορίας συσκευών μπορείτε να καταλάβετε πού μπορεί να εγκατασταθεί. Οι επιτοίχιες συσκευές έχουν μόνο ένα μειονέκτημα: ξεχωρίζουν στο φόντο της επιφάνειας του τοίχου. Το ανώτατο όριο μπορεί να τοποθετηθεί σε γυψοσανίδες και τέντες, διαφέρουν σε κομψό σχεδιασμό. Ενσωματωμένη, επειδή ο μπροστινός πίνακας βρίσκεται στο επίπεδο του τοίχου.

  Τα καλύτερα μοντέλα των οπαδών για το μπάνιο

  Η πρακτική της χρήσης συσκευών εξαγωγής αποκάλυψε τα πιο επιτυχημένα μοντέλα, τα οποία έχουν μεγάλο αριθμό θετικών ανατροφοδοτήσεων από τους καταναλωτές. Όταν επιλέγετε, μπορείτε να εστιάσετε σε αυτόν τον κατάλογο και στη βάση του να συμπληρώσετε τον κατάλογο των απαιτήσεων για τη συσκευή.

  Η συσκευή εξάτμισης από την ισπανική εταιρεία SolerPalau έχει αποδειχθεί αξιόπιστη και ανθεκτική. Αυτό δεν είναι μια φθηνή συσκευή, αλλά είναι σε θέση να παρακολουθεί το επίπεδο της υγρασίας και να εργάζεται σύμφωνα με τη λειτουργία ρύθμισης. Για το σκοπό αυτό, διαθέτει αισθητήρα υγρασίας αέρα και χρονοδιακόπτη. Και αυτά δεν είναι όλα πλεονεκτήματα.

  Η πρόσοψη του ανεμιστήρα δεν έχει τα συνηθισμένα πλέγματα. Η εισαγωγή αέρα είναι μέσα από τις πλευρικές αποστάσεις. Μετά την εγκατάσταση, το κεντρικό τμήμα με λεπίδες κλείνει με ένα κομψό κάλυμμα. Αυτό όχι μόνο αποτρέπει τη διείσδυση των πιτσιλιών μέσα στο περίβλημα, αλλά και βελτιώνει την αισθητική του δωματίου. Η μέση τιμή των 6230 ρούβλια.

  Τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου:

  • παραγωγικότητα - 95 m 3 / h;
  • κατανάλωση ενέργειας - 8 W;
  • επίπεδο θορύβου - 27 dB.
  • διάμετρος εγκατάστασης -100 mm.
 • VENTS 100 Kwait

  Ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα. Ο λόγος για δημοτικότητα δεν είναι μόνο σε χαμηλή τιμή, αλλά και στη λειτουργικότητα και το σχεδιασμό της συσκευής. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του είναι ένας αξιόπιστος κινητήρας με έδρανα σχεδιασμένα για 40.000 ώρες συνεχούς λειτουργίας. Χάρη στον βραχυκυκλωμένο σωλήνα διακλάδωσης, αυτό το μοντέλο είναι κατάλληλο για εγκατάσταση σε στενούς αεραγωγούς. Υπάρχει προστασία κατά της υπερθέρμανσης. Η μέση τιμή είναι 1300 ρούβλια.

  • παραγωγικότητα - 97 m 3 / h;
  • κατανάλωση ενέργειας - 7,5 W.
  • επίπεδο θορύβου - 25 dB.
  • διάμετρος εγκατάστασης -100 mm.

  Electrolux Premium EAF-150

  Το μοντέλο είναι ενδιαφέρον για τον εντυπωσιακό σχεδιασμό και την ποιότητα της απόδοσής του. Είναι κατάλληλο για ευρύχωρα μπάνια. Αυτή η συσκευή δεν μπορεί να ονομάζεται αθόρυβη λειτουργία, αλλά οι ενδείξεις βρίσκονται εντός των κανονικών ορίων. Ως εκ τούτου, η λειτουργία του καλύμματος δεν θα προκαλέσει δυσφορία. Ο κατασκευαστής προσφέρει τρεις εκδόσεις του μπροστινού πίνακα, κατασκευασμένες σε σχέδιο λάσπης. Στην περίπτωση υπάρχει ένδειξη λειτουργίας και αποσύνδεσης της συσκευής. Η μέση τιμή είναι 2200 ρούβλια.

  • παραγωγικότητα - 320 m 3 / h;
  • κατανάλωση ενέργειας - 9,5 W;
  • επίπεδο θορύβου - 35 dB.
  • διάμετρος εγκατάστασης -150 mm.
 • Radial

  Οι ακτινικοί ανεμιστήρες είναι οικονομικοί και αποδοτικοί. Ο σχεδιασμός των συσκευών αυτού του τύπου περιλαμβάνει πολλά στοιχεία:

  • κινητήρα;
  • τροχός με λεπίδες.
  • το κέντρο.
  • σπιράλ σπιράλ.

  Η αρχή της εργασίας έχει ως εξής:

  • ο αέρας εισέρχεται στην είσοδο.
  • σφιγμένη σε έναν τροχό με λεπίδες, που περιστρέφονται σε μια σπειροειδή θήκη.
  • κινείται υπό την επίδραση της φυγοκεντρικής δύναμης στο ventkanal.

  Οι πιο συμφέρουσες οπαδοί με λεπίδες καμπυλωμένες προς την έξοδο. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και καταναλώνουν κατά 20% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια. Η παραγωγικότητα ενισχύεται από το γεγονός ότι ο αέρας αντλείται και από τις δύο πλευρές του περιβλήματος. Αυτό σας επιτρέπει να αυξήσετε την ταχύτητα της ροής μάζας αέρα. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό των συσκευών αυτού του τύπου είναι οι συμπαγείς διαστάσεις και το χαμηλό επίπεδο θορύβου.

  • ELICENT E-STYLE 100 PRO

  Κομψός και αξιόπιστος ενσωματωμένος ανεμιστήρας. Για να αποφευχθεί η εισχώρηση οσμών και σκόνης από το κανάλι εξαερισμού στο λουτρό, είναι εξοπλισμένο με μια βαλβίδα αντεπιστροφής. Ο δείκτης λειτουργίας και τερματισμού λειτουργίας είναι εγκατεστημένος στο σώμα. Ο κατασκευαστής είναι η ισπανική εταιρεία ELICENT. Η μέση τιμή είναι 1390 ρούβλια.

  • παραγωγικότητα - 95 m 3 / h;
  • κατανάλωση ενέργειας - 14 W;
  • επίπεδο θορύβου - 32 dB.
  • διάμετρος εγκατάστασης -98 mm.
 • Κινητήρες mm-100

  Μοντέλο οροφής της διάταξης εξάτμισης, πολύ λεπτό. Έχει κομψό σχεδιασμό, είναι εξοπλισμένο με βαλβίδα αντεπιστροφής. Χαμηλή στάθμη θορύβου παρέχεται από ακτινικά ρουλεμάν κλειστού τύπου. Η μέση τιμή είναι 2100 ρούβλια.

  • παραγωγικότητα - 60 m 3 / h;
  • κατανάλωση ενέργειας - 6 W;
  • επίπεδο θορύβου - 25 dB.
  • η διάμετρος εγκατάστασης είναι 100 mm.

  Φυγόκεντρο

  Είναι υποείδη ακτινικών ανεμιστήρων, δεδομένου ότι λειτουργούν υπό την επίδραση των φυγοκεντρικών δυνάμεων. Τα διαφορετικά μοντέλα διατάξεων εξάτμισης αυτού του τύπου μπορούν να διαφέρουν στις ακόλουθες παραμέτρους:

  • κατεύθυνση ροής αέρα (αναρρόφηση μονής όψης και διπλής όψης).
  • από την ποσότητα πίεσης που δημιουργείται στην είσοδο και την έξοδο.
  • στην κατεύθυνση περιστροφής του τροχού με λεπίδες (δεξιά και αριστερά).

  Οι φυγοκεντρικές συσκευές αποτελούνται από δύο μέρη: ένα κύτος και έναν στρόβιλο με σαλιγκάρι. Λόγω του πολύπλοκου σχεδιασμού, έχουν πάχος έως και 10 εκατοστά. Αυτός ο τύπος ανεμιστήρων ανήκει στο υψηλό και μεσαίο εύρος τιμών.

  Μπορεί να εγκατασταθεί σε κάθετες ή οριζόντιες επιφάνειες. Εξοπλισμένο με μονοφασικό κινητήρα δύο ταχυτήτων, διαθέτει προστασία υπερφόρτωσης. Η πτερωτή είναι εξοπλισμένη με διπλό περίβλημα. Υπάρχει ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχου. Κατά την εγκατάσταση, επιλέξτε την ταχύτητα με την οποία θα λειτουργεί ο απορροφητήρας. Απαιτείται ένας διακόπτης δύο πλήκτρων για τη μεταγωγή. Η μέση τιμή των 7780 ρούβλια.

  • παραγωγικότητα - 50/110 m 3 / h;
  • κατανάλωση ενέργειας - 12/24 W;
  • επίπεδο θορύβου - 30/41 dB.
  • η διάμετρος εγκατάστασης είναι 100 mm.

  Vort Quadro Micro 100

  Τοποθετείται σε οριζόντια ή κάθετη θέση. Εξοπλισμένο με βαλβίδα αντεπιστροφής και κινητήρα δύο ταχυτήτων. Τοποθετείται ένα φίλτρο πίσω από το μπροστινό πλαίσιο, το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί και να καθαριστεί. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από πλαστικό υψηλής αντοχής. Το κιτ περιλαμβάνει ένα φίλτρο και ένα σύνολο συνδετήρων. Η μέση τιμή των 5570 ρούβλια.

  • Η παραγωγικότητα είναι 65/900 m 3 / h.
  • κατανάλωση ρεύματος - 20/28 W;
  • επίπεδο θορύβου - 32/39 dB.
  • η διάμετρος εγκατάστασης είναι 100 mm.
 • Ανεμιστήρες οροφής

  Οι ανεμιστήρες οροφής εγκαθίστανται απευθείας στην οροφή, στην έξοδο του αγωγού αερισμού. Η αρχή της λειτουργίας αυτών των συσκευών εξαρτάται από το σχεδιασμό. Από την άποψη αυτή, υπάρχουν δύο τύποι ανεμιστήρων οροφής: αξονικοί ή φυγοκεντρικοί. Στην πρώτη περίπτωση, ο εισερχόμενος αέρας κινείται κατά μήκος του κεντρικού άξονα, στο δεύτερο - σφίγγεται μέσα στο περίβλημα λόγω της διαφοράς πίεσης στην είσοδο και στην έξοδο.

  Ο ανεμιστήρας οροφής αποτελείται από διάφορα στοιχεία:

  • αγωγοί εξαερισμού.
  • του ηλεκτροκινητήρα.
  • συσκευές, μειώνοντας το επίπεδο των κραδασμών.

  Σχεδιασμένο για την εξαγωγή αέρα από το σύστημα αγωγών. Το σώμα καλύπτεται με ένα στρώμα εποξειδικής βαφής ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, η πτερωτή προστατεύεται από μια σχάρα. Τοποθετείται στον αγωγό εξαερισμού και στερεώνεται σε 4 μπουλόνια. Εξοπλισμένο με μονοφασικό κινητήρα και πυκνωτή εκκίνησης. Παίρνει αέρα και το διαχέει στο οριζόντιο επίπεδο. Επιπλέον, μπορείτε να αγοράσετε έναν ελεγκτή ισχύος. Η μέση τιμή των 13 χιλιάδων ρούβλια.

  Το εξωτερικό μέρος του σώματος καλύπτεται με αντιδιαβρωτική βαφή, η πρόσβαση στην πτερωτή εμποδίζεται από μια σχάρα. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με τριφασικό κινητήρα. Η βάση προσγείωσης είναι μια πλάκα στην οποία υπάρχουν οπές για βίδες. Επιπλέον, αγοράζονται ενισχυμένο πλαίσιο στήριξης και ρυθμιστής ισχύος. Η μέση τιμή των 30 χιλιάδων ρούβλια.

  Πώς να αφαιρέσετε έναν παλιό ανεμιστήρα

  Οποιαδήποτε κουκούλα, εγκατεστημένη στον αγωγό αερισμού στο μπάνιο, μπορεί να αφαιρεθεί και να εγκατασταθεί γρήγορα. Για να αποσυναρμολογήσετε τον παλιό ανεμιστήρα, εκτελέστε μερικά απλά βήματα.

  1. Απενεργοποιήστε το ηλεκτρικό ρεύμα στο μπάνιο.
  2. Ο μπροστινός πίνακας της συσκευής μπορεί να στερεωθεί στον τοίχο με μπουλόνια, καρφιά υγρού ή σιλικόνη. Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τον πίνακα από την επιφάνεια με οποιοδήποτε βολικό τρόπο. Εάν είναι μπουλόνια, ξεβιδώστε τα με ένα κατσαβίδι. Εάν η κόλλα ή η σιλικόνη κόβεται με ένα κοφτερό λεπτό μαχαίρι κατά μήκος της περιμέτρου.

 • Αφαιρέστε τη μόνωση και αποσυνδέστε τα σύρματα της καλωδίωσης από τα καλώδια της συσκευής.
 • Αφαιρέστε το περίβλημα του ανεμιστήρα από το σωλήνα εγκατάστασης.
 • Εάν υπάρχει άλλη συσκευή εγκατεστημένη στον αγωγό αερισμού, ο σωλήνας τοποθέτησης είναι αριστερός ή αντικαθίσταται με έναν καινούργιο.

  Εγκατάσταση νέας συσκευής

  Πολλά μοντέλα διατάξεων εξάτμισης είναι εφοδιασμένα με σωλήνα τοποθέτησης στον οποίο εισάγεται το ακροφύσιο της συσκευής. Εάν δεν υπάρχει τέτοιος σωλήνας, χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι πλαστικού υπονόμου. Ακολουθία ενεργειών:

  • ένας σωλήνας είναι εγκατεστημένος στο άνοιγμα εξαερισμού, ο χώρος μεταξύ αυτού και των τοιχωμάτων του καναλιού γεμίζεται με αφρώδες υλικό ή διάλυμα γύψου.
  • Τοποθετήστε τη συσκευή μέσα στο σωλήνα.
  • να το τοποθετήσετε κάθετα και οριζόντια, ελέγξτε την ορθότητα της διείσδυσης του σωλήνα διακλάδωσης στον αγωγό εξαερισμού.
  • στερεώστε τη συσκευή στον τοίχο με τον επιλεγμένο τρόπο: σε βίδες, κόλλα ή σιλικόνη.

  Δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο από μόνο του να υπολογίσει την απαιτούμενη παραγωγικότητα της κουκούλας για το μπάνιο και να επιλέξει την καταλληλότερη συσκευή. Είναι εξίσου απλό να το εγκαταστήσετε μόνοι σας, εστιάζοντας στις προτεινόμενες οδηγίες.

  Ανεμιστήρας μπάνιου: επιλογή, εγκατάσταση και σύνδεση

  Το μπάνιο στο διαμέρισμα ή το σπίτι είναι πάντα ένα "υγρό μέρος". Ακόμα κι αν δεν τακτοποιείτε λακκούβες στο πάτωμα. Το νερό είναι κρύο και ζεστό, ατμός, υγρές πετσέτες - όλα εξατμίζουν την υγρασία. Και στο μπάνιο είναι ζεστό και έχετε ένα φαινόμενο θερμοκηπίου.

  Η υπερβολική υγρασία και η θερμότητα, ιδανικά, πρέπει να "πάνε" στον αερισμό, αλλά, όπως γνωρίζετε, η αποτελεσματικότητά τους στα αστικά σπίτια απέχει πολύ από το φυσιολογικό. Και τόσο στο παλιό ταμείο όσο και σε νέα κτίρια. Ο λόγος είναι ότι ο εξαερισμός είναι παντού φυσικός τύπος, δηλαδή χωρίς πρόσθετο τέντωμα.

  Αυτό είναι στην Αμερική σε πολυώροφα κτίρια είναι τεράστιοι ανεμιστήρες, και έχουμε αέρα αφαιρεθεί από τη βαρύτητα λόγω της διαφοράς στην πίεση και τη θερμοκρασία. Ως αποτέλεσμα, κινείται μεσαία, και ακόμη και καθόλου, αν τα σπίτια είναι παλιά και τα κανάλια είναι φραγμένα.

  Και «υγρό σημείο» μας, μπάνιο, αποκτά σταδιακά όλα λίγο χλωρίδας και της πανίδας, με τη μορφή της μούχλας και ακόμη woodlice. Για να απαλλαγείτε από αυτή τη γειτονιά ή να την αποτρέψετε εκ των προτέρων, θα πρέπει να τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής στο μπάνιο. Θα βγάλει όλη την υγρασία όπου πρέπει να πάει και θα περάσετε ευτυχώς με τη μορφή λιγότερο χρήσιμων εποίκων.

  Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για το μπάνιο και την τουαλέτα

  Φαίνεται ότι όλα είναι απλά, αποφασίσαμε ότι χρειαζόμαστε έναν ανεμιστήρα, πηγαίνουμε στο κατάστημα και αγοράζουμε. Αλλά γρήγορα, θα γεννηθούν μόνο οι γάτες. Το κατάστημα περιμένει μια μεγάλη έκπληξη από μια σειρά τύπων και μοντέλων. Όπου λίγες δεκάδες, και όπου ένα ζευγάρι εκατό είναι δακτυλογραφημένο. Και εσείς "κολλάει" πάνω από την ερώτηση, "τι είδους ανεμιστήρα να βάλει στο μπάνιο;".

  Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη. Διαφορετικοί τύποι, ισχύς, μοντέλα, μέθοδοι τοποθέτησης, χαρακτηριστικά - καταραμένο πόδι σε αυτή την ποικιλία της τεχνικής προόδου στον τομέα του εξαερισμού. Οι πωλητές και αυτοί ασχολούνται με τη δυσκολία, αν η σειρά είναι τεράστια.

  Ως εκ τούτου, έχουμε συντάξει έναν "οδηγό για τους οπαδούς για το μπάνιο." Για να διευκολύνετε το έργο σας και να βοηθήσετε να αγοράσετε γρήγορα τον κατάλληλο εξοπλισμό. Και πρώτα απ 'όλα, θα καταλάβουμε τα γενικά χαρακτηριστικά των οπαδών για το μπάνιο

  1. Αξονική, φυγοκεντρική - τι σημαίνει αυτό

  Αυτός είναι ο τύπος ή ο τύπος του ανεμιστήρα. Μιλά για το σχεδιασμό του εξοπλισμού και το έργο του.

  Αξονικός ανεμιστήρας Είναι μια πτερωτή λεπίδα στο σώμα. Η πτερωτή περιστρέφει τον κινητήρα, στον στροφέα του οποίου φυτεύεται. Τα πτερύγια είναι κεκλιμένα προς τα μέσα σε σχέση με το επίπεδο τοποθέτησης, τραβούν τον αέρα καλά και το μετακινούν κατά μήκος ενός ευθύγραμμου άξονα. Επομένως, αυτός ο τύπος ονομάζεται αξονικός ανεμιστήρας. Έχει καλή απόδοση, θορυβώδες μέσο, ​​είναι, συνήθως, για εγκατάσταση στο μπάνιο.

  Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας είναι διατεταγμένο διαφορετικά. Ο αέρας απορροφά τον στρόβιλο με λεπίδες. Μέσα στο σώμα, το ρεύμα περιστρέφεται σε μια σπείρα και δέχεται επιπρόσθετη επιτάχυνση λόγω της φυγόκεντρης δύναμης. Το ρεύμα δεν ρέει σε ευθεία γραμμή, αλλά σε γωνία 90 μοιρών σε ειδική συσκευή - ένα σαλιγκάρι. Ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας αποκαλείται επίσης ακτινικός.

  Έχει χαμηλότερη παραγωγικότητα από την αξονική, αλλά μπορεί να "οδηγήσει τη ροή" υπό την πίεση διαφορετικών δυνάμεων. Η στάθμη θορύβου είναι χαμηλή ή μέτρια, ανάλογα με την κατεύθυνση της κάμψης των πτερυγίων του ρότορα. Με το εμπρόσθιο κάμισμα λιγότερο θόρυβο, με το πίσω - ισχυρότερο, αλλά εξοικονομεί ηλεκτρικό ρεύμα.

  2. Φορτίο ή κανάλι

  Ο εξοπλισμός αερισμού είναι διαθέσιμος για εξωτερική εγκατάσταση και για εσωτερική χρήση. Ο εξωτερικός τύπος εγκατάστασης είναι μια στερέωση στον τοίχο ή την οροφή στην έξοδο του εξαερισμού στον άξονα ή στο σύστημα σωλήνων. Ο ανεμιστήρας αγωγών είναι ενσωματωμένος εξοπλισμός που τοποθετείται μέσα στον αγωγό εξαερισμού (αγωγός αέρα). Τα συστήματα αεραγωγών είναι κατασκευασμένα από μέταλλο ή πλαστικό. Για το μπάνιο, τα συστήματα πλαστικών καναλιών, για παράδειγμα, Vents, χρησιμοποιούνται συχνότερα.

  Συχνά, η έξοδος στον άξονα εξαερισμού βρίσκεται στην τουαλέτα. Για την εξαγωγή από το μπάνιο τοποθετήστε τον αγωγό με μια μάσκα φράχτη. Το χιτώνιο αερισμού τραβιέται στο παράθυρο ορυχείου. Ένας ανεμιστήρας με πρόσθετο σχάρα τοποθετείται στην τουαλέτα. Ο απορροφητήρας παίρνει ταυτόχρονα τον αέρα από όλο το μπάνιο και το στέλνει στον άξονα αερισμού του σπιτιού. Με τον σχεδιασμό, οι εξωτερικοί ανεμιστήρες και οι ανεμιστήρες καναλιών είναι κατασκευασμένοι τόσο αξονικοί όσο και φυγοκεντρικοί.

  3. Επιλογή ανεμιστήρα στο μπάνιο με ισχύ

  Το επίπεδο ισχύος ή η απόδοση του ανεμιστήρα είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με αυτό, η κουκούλα επιλέγεται και συνδυάζεται με την κατασκευή (αξονική / φυγοκεντρική). Απόδοση "λέει" πόσα κυβικά μέτρα αέρα αντλίες ανεμιστήρα ανά ώρα - 100, 200, 300.

  Για να επιλέξετε τη σωστή ισχύ, πρέπει να υπολογίσετε τον όγκο του μπάνιου και να τον πολλαπλασιάσετε κατά 8. "Οκτώ" σημαίνει την απαίτηση υγιεινής για τη συχνότητα αλλαγής του αέρα στο δωμάτιο ανά ώρα. Με απλά λόγια, ο ανεμιστήρας θα πρέπει να αντλήσει τον όγκο οκτώ από τα μπάνια σας. Τότε θα υπάρξει καθαρότητα, ομορφιά και όχι μούχλα.

  Πώς να υπολογίσετε την ένταση; Πολύ απλά - πάρτε το μήκος του δωματίου, το πλάτος, το ύψος της οροφής, πολλαπλασιάστε και αποκτήστε τον επιθυμητό αριθμό. Το πολλαπλασιάζουμε με οκτώ και έχουμε την ελάχιστη τιμή ισχύος.

  Ένα παράδειγμα! Για το αστικό πρότυπο μπάνιο με διαστάσεις 1,7x1,5x2,5m με πολλαπλότητα ανταλλαγής 8, απαιτείται απόδοση από 51 κυβικά μέτρα την ώρα. Οι αξονικοί ανεμιστήρες παράγονται με χωρητικότητα 80 κύβους. Ένα τέτοιο απόσπασμα θα αντιμετωπίσει το έργο ακόμη και με περιθώριο. Το φυγόκεντρο μοντέλο συνήθως "κινείται" από 42 έως 100 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

  4. Επιλέγοντας έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο από το επίπεδο θορύβου

  Είναι σαφές ότι οι κουκούλες είναι θορυβώδεις, αλλά όχι πολύ. Αν θέλετε πολύ ήσυχο - πάρτε το αξονικό μοντέλο από τη γραμμή Silent. Έχουν στο σχεδιασμό που έκανε τη μηχανή στη βάση των σιωπηλών μπλοκ, τα οποία "σβήνουν" το θόρυβο και τις κραδασμούς. Μεταξύ των "ήσυχων" μπορείτε να επιλέξετε ένα μοντέλο με επίπεδο θορύβου ακόμα και 22 dB.

  Η φυγοκέντρηση λειτουργεί πιο δυνατά, επειδή ο στρόβιλος αντλεί αέρα υπό πίεση. Αλλά είναι επίσης θορυβώδες, περίπου τόσο δροσερό όσο ένας υπολογιστής. Δεν σας εμποδίζει να παρακολουθείτε ταινίες, να ακούτε μουσική ή να παίζετε παιχνίδια. Έτσι, ο ανεμιστήρας θα είναι απλώς ένα υπόβαθρο αν βρίσκεστε στο μπάνιο όταν είναι ενεργοποιημένο.

  Προσοχή παρακαλώ! Ο θόρυβος είναι δευτερεύον χαρακτηριστικό. Το πιο σημαντικό είναι για τον εκτοπιστή να "οδηγεί" τη σωστή ποσότητα αέρα για ένα καλό μικροκλίμα και να ταιριάζει στο σχεδιασμό εξαερισμού.

  5. Ποιος ανεμιστήρας στο μπάνιο ή την τουαλέτα είναι καλύτερο - ανατροφοδότηση σχετικά με πρόσθετα χαρακτηριστικά

  Η σύγχρονη τεχνολογία γνωρίζει πολλά και οι ανεμιστήρες απελευθερώνονται με διάφορες πρόσθετες λειτουργίες. Η λίστα περιλαμβάνει:

  • Πρόσθετοι αισθητήρες. Μετρούν την υγρασία ή αντιδρούν στην κίνηση.
  • Χρονοδιακόπτης εκτός λειτουργίας. Ορίζει το χρόνο καθυστέρησης της διακοπής λειτουργίας, τουλάχιστον 2 λεπτά - το πολύ 30.
  • Ενδεικτική λυχνία. Ανάβει όταν ο ανεμιστήρας λειτουργεί.
  • Διακόπτης καλωδίου. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε την κουκούλα στη σωστή στιγμή. Για παράδειγμα, όταν κάνετε ντους ή μπάνιο. Δηλαδή, όταν ανάβει το φως στο μπάνιο, ο ανεμιστήρας δεν ξεκινάει αυτόματα.
  • Αυτόματα ρολά. Χρησιμοποιούνται για το κλείσιμο της σχάρας αερισμού αφού ο ανεμιστήρας του καναλιού έχει απενεργοποιηθεί.
  • Βαλβίδα ελέγχου. Κύριο καθήκον του είναι να αποτρέψει τη διείσδυση ξένων μυρωδιών από τον άξονα εξαερισμού.

  Σύμφωνα με τους πελάτες μας, τα μοντέλα με τους αισθητήρες υγρασίας και το χρονοδιακόπτη απενεργοποίησης λαμβάνουν τις περισσότερες φορές. Μια βαλβίδα αντεπιστροφής που εμποδίζει τη διέλευση του αέρα από τον άξονα ή τον αγωγό πίσω στον ανεμιστήρα έχει ήδη γίνει μέρος του σχεδιασμού. Πολύ σπάνια πωλείται ξεχωριστά και θεωρείται μια πρόσθετη επιλογή.

  6. Βαθμός προστασίας από την υγρασία

  Όλοι οι ανεμιστήρες για το μπάνιο έχουν αυξημένη προστασία από την υγρασία μέσα σε 4-5, η προστασία από σκόνη μπορεί να είναι είτε μηδέν είτε 3-4. Στο δελτίο εξοπλισμού θα αναγράφεται η διεύθυνση IP X4, 34, 44, 45.

  Με τα χαρακτηριστικά γνωρίσαμε, τώρα ας μιλήσουμε για την ποικιλία.

  Ανεμιστήρες στο μπάνιο και τουαλέτα στον κατάλογο 220pro.ru

  Το κατάστημά μας προσφέρει διάσημες και δημοφιλείς μάρκες φαναριών μπάνιου:

  Αερισμός για τουαλέτα και μπάνιο: επιλέξτε ανεμιστήρα

  Ο εξαερισμός στο σπίτι έχει την ίδια αξία με την παροχή θέρμανσης ή νερού. Το εκχύλισμα στο μπάνιο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του συστήματος εξαερισμού. Το θέμα αυτό πρέπει να προσεγγιστεί πολύ προσεκτικά, δεν υπάρχουν καθόλου ασήμαντες λεπτομέρειες. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τα βασικά στοιχεία του εξαερισμού, θα επιλέξουμε τον σωστό ανεμιστήρα για να σχεδιάσουμε στο μπάνιο και θα το εγκαταστήσουμε.

  Είδη εξαερισμού

  Ποια είναι η χρήση του εξαερισμού στο μπάνιο;

  Μεταξύ των υφιστάμενων απόψεων υπάρχει μια λανθασμένη ιδέα: η κουκούλα για το μπάνιο δεν είναι τόσο σημαντική όσο για άλλα δωμάτια του σπιτιού. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται καν για τη σημασία του εξαερισμού για το μπάνιο και την τουαλέτα. Άλλοι υποθέτουν ότι τα παράθυρα θα επαρκούν για τη βέλτιστη ανταλλαγή αέρα. Φυσικά, αυτές οι ιδέες είναι ριζικά λανθασμένες.

  Το εκχύλισμα στο λουτρό λύνει το πρόβλημα της σωστής ανταλλαγής αέρα, επομένως, το μπάνιο δεν θα έχει δυσάρεστες οσμές, και ο αέρας στο δωμάτιο θα είναι φρέσκο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για ένα συνδυασμένο μπάνιο.

  Η υψηλή υγρασία στο μπάνιο δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες αναπαραγωγής και ανάπτυξης μικροοργανισμών. Η καταστροφή και η μούχλα θα βοηθήσουν ένα σωστά λειτουργικό σύστημα εξαερισμού. Το εκχύλισμα στο μπάνιο βοηθά στην επίτευξη της βέλτιστης θερμοκρασίας και υγρασίας και επίσης διατηρεί τις παραμέτρους στο επιθυμητό επίπεδο.

  Το απόσπασμα για το μπάνιο λύνει τα ακόλουθα καθήκοντα:

  εμποδίζει το σχηματισμό παρασιτικών μικροοργανισμών (σήψη, μούχλα, μύκητες) ·

  Είδη εξαερισμού

  Υπάρχουν δύο τύποι συστημάτων εξαερισμού.

  Ένα φυσικό εκχύλισμα στο μπάνιο δημιουργείται αφαιρώντας τον παλιό αέρα μέσω του άξονα εξαερισμού. Αυτό το είδος εξαερισμού τοποθετείται στο στάδιο του σχεδιασμού και της οικοδόμησης σπιτιών. Για την αποτελεσματική λειτουργία του συστήματος, απαιτείται καθαρός αέρας μέσω ειδικών ανοιγμάτων στην πόρτα του μπάνιου.

  Συμβούλιο. Για να ελέγξετε πόσο καλά λειτουργεί το σύστημα, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε ένα σχέδιο (ανοίξτε την πόρτα ή το παράθυρο) και να φέρετε ένα κομμάτι χαρτί στο πλέγμα εξαερισμού - πρέπει να κολλήσει σε αυτό.

  Στις περιπτώσεις που ο απορροφητήρας για το μπάνιο δεν λειτουργεί σωστά ή επαρκώς, ο εξαναγκασμένος αερισμός στο μπάνιο είναι ικανός να διορθώσει την κατάσταση.

  Η εξαγωγή που αναγκάζεται στο μπάνιο δημιουργείται με τη χρήση ειδικών συσκευών - ανεμιστήρων.

  Σε ποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητος ο τεχνητός αερισμός;

  Ο τεχνητός αερισμός είναι απαραίτητος, με σωστή φυσική λειτουργία, εάν παρατηρήσετε:

  σκουριά σε σωλήνες ή μεταλλικά προϊόντα.

  συμπύκνωμα στους τοίχους, το παράθυρο, τα αντικείμενα.

  σημάδια εμφάνισης (μαύρες κουκίδες) ή έντονη σήψη, μούχλα.

  Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός που είναι εγκατεστημένος στο μπάνιο επιπλέον του φυσικού μειώνει σημαντικά τις βλαβερές συνέπειες της υψηλής υγρασίας. Αυτό έχει θετική επίδραση στην κατάσταση και τη διάρκεια ζωής των οικιακών συσκευών που είναι εγκατεστημένες στο δωμάτιο. Σας επιτρέπει να διατηρείτε τις οροφές και τους τοίχους πιο μακριά σε μια παρθένα κατάσταση μετά από επισκευή.

  Ταξινόμηση των οπαδών

  Οι ανεμιστήρες για το μπάνιο ταξινομούνται σύμφωνα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • στη θέση του στοιχείου εργασίας: εναέρια ή κανάλι. Οι ανεμιστήρες οροφής για το μπάνιο είναι σταθεροί στην είσοδο του άξονα εξαερισμού. Η εγκατάσταση τους είναι απλή και προσβάσιμη. Η κύρια εργασία των ανεμιστήρων καναλιών λαμβάνει χώρα μέσα στους αγωγούς αγωγών. Οι δίαυλοι ανεμιστήρων για το μπάνιο σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε ένα πλήρες σύστημα εξαερισμού που συνδυάζει πολλά ή όλα τα δωμάτια στο σπίτι. Η δημιουργία ενός τέτοιου συστήματος συμβαίνει κατά τη διάρκεια της κατασκευής.
  • στο χώρο εγκατάστασης: οροφή, τοίχος, οροφή. Το ανώτατο όριο, κατά κανόνα, είναι ανεμιστήρες καναλιών και τοίχου - εναέριοι. Οι ανεμιστήρες οροφής αποτελούν ένα ολόκληρο συγκρότημα αερισμού ανεφοδιασμού και εξαγωγής, το οποίο τοποθετείται κάτω από την οροφή του σπιτιού.
  • με την αρχή της δράσης: λοβωτά, φυγοκεντρικά. Τα Lobate, με τη σειρά τους, χωρίζονται σε αξονικά και ακτινικά. Η αρχή των ανεμιστήρων λεπίδων είναι η αφαίρεση του αέρα εξαγωγής περιστρέφοντας τις λεπίδες ή στην περίπτωση ενός ακτινικού ανεμιστήρα - χρησιμοποιώντας λεπίδες. Φυγοκεντρικές κουκούλες για την εργασία τουαλέτας και του μπάνιου δημιουργώντας μια φυγόκεντρη δύναμη μέσα στον ανεμιστήρα.
  • με την παρουσία πρόσθετων λειτουργιών: βαλβίδα ελέγχου για εξαερισμό, υγρόμετρο, χρονοδιακόπτη ύπνου, αισθητήρα κίνησης. Το υγρόμετρο σάς επιτρέπει να ενεργοποιείτε αυτόματα την κουκούλα στο μπάνιο για μια δεδομένη ρύθμιση υγρασίας. Ο χρονοδιακόπτης ρυθμίζει το χρόνο διακοπής του καπό. Ο αισθητήρας κίνησης εκκινεί τον ανεμιστήρα όταν το άτομο εισέρχεται στο μπάνιο.
  • με τη μέθοδο της συμπερίληψης: μηχανική ή αυτόματη. Οι μηχανικοί ανεμιστήρες έχουν είτε ένα ξεχωριστό κουμπί λειτουργίας είτε είναι ενεργοποιημένοι μαζί με το φως στο μπάνιο. Οι αυτόματες εξαεριστήρες περιλαμβάνονται με τις παραμέτρους που, π.χ., όταν ένα άτομο μπαίνει στο δωμάτιο, η υγρασία υπερβαίνει το όριο, δίνει το έναυσμα ενεργοποιήσετε αισθητήρα φωτός.

  Η βαλβίδα αντεπιστροφής για εξαερισμό μπορεί να παρέχεται με ανεμιστήρα ή μπορεί να αγοραστεί ξεχωριστά.

  Η βαλβίδα αποτρέπει τη διείσδυση του αέρα πίσω στο μπάνιο, κάτι που είναι σημαντικό κατά την κρύα εποχή. Μια πλαστική βαλβίδα ελέγχου για τον εξαερισμό είναι απαραίτητη για το σύστημα αγωγών αγωγών, έτσι ώστε το μπάνιο να μην μυρίζει από την κουζίνα ή την τουαλέτα.

  Πώς να επιλέξετε τους σωστούς ανεμιστήρες για την τουαλέτα και το μπάνιο

  Για να επιλέξετε τον ανεμιστήρα για την τουαλέτα και το μπάνιο είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε τις παραμέτρους του έργου του. Πρώτον, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την απαιτούμενη έξοδο της κουκούλας. Για να γίνει αυτό, η ένταση του δωματίου * (πολλαπλασιάζεται) με τον αριθμό των αλλαγών αέρα. Για το συνδυασμό μπάνιο και τουαλέτα η τιμή - 10, Μπανιέρα - 8. Περαιτέρω, εάν ο αριθμός των ανθρώπων σε μια οικογένεια έως 3, 6 *, περισσότερο 3 - πολλαπλασιάζεται με 8. Συνιστάται να αγοράσει τους οπαδούς για το μπάνιο με χωρητικότητα αποθεματικού, δηλαδή ελαφρώς πιο ισχυρό από το αποτέλεσμα. Ο υπολογισμός της απόδοσης πρέπει να γίνει για τη σωστή επιλογή του ανεμιστήρα. Διαφορετικά, η εγκατάσταση μιας ασθενούς εκχύλισης δεν θα παράγει το επιθυμητό αποτέλεσμα, και πάρα πολύ ισχυρό - θα είναι πάνω ψύχεται το δωμάτιο.

  Ο αριθμός θορύβου είναι ένα σημαντικό κριτήριο κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα. Κατά τη λειτουργία, η συσκευή δημιουργεί δύο τύπους θορύβου: εξαιτίας της μετακίνησης λεπίδων ή της φυγοκεντρικής δύναμης και λόγω της δόνησης του συστήματος. Ο θόρυβος στα 35 - 40 dB αρχίζει να ερεθίζει το νευρικό σύστημα ενός ατόμου. Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, ένας ανεμιστήρας για ένα μπάνιο είναι αθόρυβος - ο όγκος λειτουργίας του είναι μόνο 20-25 dB, για σύγκριση είναι ο όγκος ενός ψίθυρου.

  Ο ανεμιστήρας εξάτμισης χωρίς θόρυβο για το μπάνιο έχει διάφορα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, λόγω των οποίων μειώνεται το επίπεδο θορύβου. Πρώτα απ 'όλα, αυτή είναι η παρουσία απομονωτών κραδασμών και υλικού μεγαλύτερης πυκνότητας, λόγω του οποίου επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η θέση τοποθέτησης του ανεμιστήρα και ο τύπος του επηρεάζουν επίσης την ποσότητα του θορύβου. Για παράδειγμα, ένας ανεμιστήρας χωρίς θόρυβο για έναν τύπο αγωγού μπάνιου εγκατεστημένο στην οροφή θα δημιουργήσει λιγότερο θόρυβο λόγω του γεγονότος ότι το σύστημά του βρίσκεται μέσα στον αγωγό.

  Έχουν αυξηθεί οι επιδόσεις ασφαλείας. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει προστασία από την υγρασία και τυχαία πιτσιλιές νερού. Επιπλέον, λειτουργούν υπό μειωμένη τάση. Αυτό το χαρακτηριστικό παίζει σημαντικό ρόλο: σε περίπτωση βραχυκυκλώματος, μια τάση έως και 25 volt δεν θα προκαλέσει ηλεκτροπληξία.

  Η κουκούλα για την τουαλέτα έχει παρόμοιο σχέδιο με κουκούλα για το μπάνιο. Χαρακτηριστικά είναι η μικρότερη ισχύς και η διάμετρος του ανεμιστήρα. Εάν η μέση απόδοση του ανεμιστήρα του μπάνιου είναι 100 m³ / h, η κουκούλα για την τουαλέτα μπορεί να λειτουργεί με χωρητικότητα 50 m³ / h.

  Κατά την αγορά ενός ανεμιστήρα, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • δείκτης απόδοσης ·
  • αριθμός θορύβου.
  • ασφάλεια.

  Εγκατάσταση ανεμιστήρων

  Η εγκατάσταση της κουκούλας στο μπάνιο, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του συστήματος, μπορεί να πραγματοποιηθεί μεμονωμένα ή με τη βοήθεια επαγγελματιών. Η τοποθέτηση του αεραγωγού καναλιών πραγματοποιείται κατά τη φάση κατασκευής.

  Οι ανεμιστήρες Paddle είναι οι πιο εύκολες στην εγκατάσταση, γι 'αυτό έχουν γίνει πιο διαδεδομένοι. Αρκεί να τοποθετήσετε τη συσκευή κάτω από τη μάσκα του συστήματος εξαερισμού, να την συνδέσετε με ηλεκτρισμό, να κρύψετε τα καλώδια στο μονωτικό κουτί. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα σημεία:

  • Η κουκούλα για την τουαλέτα και το μπάνιο είναι τοποθετημένη απέναντι από την πόρτα, στο μέγιστο ύψος από το πάτωμα. Στην πόρτα του μπάνιου πρέπει να γίνουν τρύπες ή να αφήσει ένα κενό από το πάτωμα των 1,5-2 cm?
  • η εγκατάσταση της κουκούλας πραγματοποιείται μόνο στον άξονα εξαερισμού που λειτουργεί κανονικά - μόνο το πλέγμα είναι ορατό στην επιφάνεια.
  • Όταν εγκαθιστάτε τον εξαερισμό σε μια ιδιωτική κατοικία, ο αέρας πρέπει να αερίζεται έξω, όχι κάτω από την οροφή (για παράδειγμα, στη σοφίτα). Διαφορετικά, οι μορφές συμπύκνωσης, οι οποίες διεγείρουν την ανάπτυξη της σήψης. Ειδικά αυτό είναι γεμάτο με ξύλινα δοκάρια στο σπίτι.
  • Ο αναγκαστικός εξαερισμός για μπάνιο με βαλβίδα εξαερισμού χωρίς επιστροφή είναι η προτιμώμενη επιλογή.
  • Για να μειώσετε το θόρυβο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μονωτικά σιλικόνης ή αθόρυβα μοντέλα ανεμιστήρων.
  • Η τοποθέτηση γίνεται καλύτερα με βίδες αυτοεπιπεδούμενων.

  Επιλογές για τη σύνδεση των κουκούλες στο μπάνιο: βίντεο

  Λειτουργία αερισμού: φροντίδα και πρόληψη

  Όπως κάθε άλλη συσκευή οικιακής χρήσης, η κουκούλα για την τουαλέτα και το μπάνιο χρειάζεται την κατάλληλη φροντίδα και πρόληψη. Συγκεντρώνετε τακτικά τη σκόνη που υπάρχει στο πλέγμα εξαερισμού. Ο ανεμιστήρας για το μπάνιο απαιτεί προληπτικό έλεγχο μία φορά το χρόνο. Πριν από την εργασία, το δωμάτιο πρέπει να απενεργοποιηθεί. Ξεβιδώστε τις βίδες, αφαιρέστε τον ανεμιστήρα από τον άξονα, αποσυνδέστε τους ακροδέκτες. Αποσυναρμολογήστε τον ανεμιστήρα, ξεπλύνετε τα πλαστικά μέρη. Αφαιρέστε την έλικα, καθαρίστε την από τη σκόνη. Ψύξτε τον κινητήρα με μια βούρτσα και λιπάνετε με λάδι κινητήρα. Προσέξτε τα εμπρός και πίσω έδρανα. Ένας καθαρός ανεμιστήρας μπάνιου συναρμολογείται και αντικαθίσταται. Η πρόληψη επεκτείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της κουκούλας, αυξάνει την αποτελεσματικότητα.

  Η εγκατάσταση του εξαναγκασμένου εξαερισμού για το μπάνιο και την τουαλέτα λύνει ολόκληρο το σύνολο των καθηκόντων για τη διατήρηση της υγείας και της περιουσίας της οικογένειας:

  • προωθεί την εξομάλυνση της εναέριας κυκλοφορίας ·
  • εξαλείφει το χαρακτηριστικό αυξημένης υγρασίας της μονάδας υγιεινής.
  • εμποδίζει τον σχηματισμό δυσάρεστης οσμής και την ανάπτυξη επιβλαβών μικροοργανισμών.
  • εξαλείφει την πιθανότητα βραχυκυκλώματος της καλωδίωσης λόγω υγρασίας.
  • επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των ηλεκτρικών συσκευών.

  Εξαεριστήρας για το μπάνιο. Τύποι εξαναγκασμένου εξαερισμού και συμβουλές για την επιλογή

  Η υψηλή υγρασία του μπάνιου απαιτεί συνεχή αερισμό του δωματίου. Το σύστημα εξαερισμού μπορεί να είναι φυσικό ή αναγκαστικό. Ο τελευταίος τύπος είναι υποχρεωτικός όταν ο φυσικός εξαερισμός δεν λειτουργεί ή λειτουργεί καλά. Για να εξασφαλιστεί μια καλή κουκούλα, να αποφευχθεί ο σχηματισμός της συμπύκνωσης, μούχλα και μύκητες, είναι απαραίτητο να βάλει έναν εξαερισμό ανεμιστήρα για το μπάνιο.

  Φούρνοι μπάνιου: τύποι και χαρακτηριστικά

  Επί του παρόντος, οι κατασκευαστές προσφέρουν έναν τεράστιο αριθμό συσκευών εξαναγκασμού εξαερισμού. Και για να αγοράσετε ένα ανεμιστήρα για την κουκούλα στο μπάνιο πρέπει να γνωρίζετε τα χαρακτηριστικά και τις διαφορές των δομών, τις αποχρώσεις της εγκατάστασης και άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά.

  Τι είναι ένας εξαεριστήρας για μπάνιο; Αυτό είναι ένα πρακτικό και εργονομικό ηλεκτρομηχανική συσκευή για τη μετακίνηση και αφαίρεση του ροής της μάζας αέρα διαμέσου του άξονα του αγωγού αέρα εξαγωγής. Ανάλογα με την αρχή της λειτουργίας, οι εξαναγκασμένοι ανεμιστήρες χωρίζονται σε φυγοκεντρικούς και αξονικούς ανεμιστήρες. Ο πρόσθετος εξοπλισμός με συσκευές προκαλεί πρόσθετη διαβάθμιση των συσκευών σύμφωνα με τις λειτουργικές τους δυνατότητες. Ειδικότερα, ο φυγοκεντρικός ανεμιστήρας για μπάνιο με μια υδροστατική μετάδοση θα διατηρήσει ένα ευνοϊκό ατμόσφαιρα στο δωμάτιο χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Οι αισθητήρες κίνησης σε συσκευές εξοικονομούν τέλεια ενέργεια και ένας ανεμιστήρας καπνού χαμηλού θορύβου στο μπάνιο θα δώσει μακρόχρονη σιωπή.

  Συμβουλές! Επιλέγοντας έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο με διακόπτη ή άλλη διαμόρφωση, αξίζει να δίνετε προσοχή στην ισχύ. Είναι σε αυτή η παράμετρος εξαρτάται από την απόδοση της συσκευής, και ως εκ τούτου είναι σε θέση να κινηθεί γρήγορα τα ρεύματα αέρα, να χειριστεί την απαραίτητη ποσότητα και αφαιρέστε τη μάζα των αποβλήτων τόσο γρήγορα όσο χρειάζεται.

  Τύποι οπαδών

  1. Ένας ανεμιστήρας αγωγών για ένα λουτρό είναι μια συσκευή που έχει πέντε πτερύγια που επεξεργάζονται τις μάζες του αέρα και τις κατευθύνουν στον αγωγό του άξονα εξαερισμού. Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της συσκευής είναι ότι μπορεί να τοποθετηθεί απευθείας στον τοίχο του αγωγού αερισμού. Αυτό είναι πρακτικό και βολικό, ειδικά αν υποτίθεται ότι πρέπει να ράβεις τον τοίχο με πάνελ. Κατά κανόνα, ο ανεμιστήρας του καναλιού στο μπάνιο έχει πυκνότερο περίβλημα, είναι εφοδιασμένος με εσωτερικό θερμοστάτη και έχει θερμικό έλεγχο. Αυτές οι ιδιότητες, καθώς και η οικονομική προσιτότητα της συσκευής, κάνουν τον ανεμιστήρα καναλιών για το μπάνιο δημοφιλές για οικιακή χρήση.
  Αεραγωγοί για μπάνιο

  Οι ανεμιστήρες αγωγών στο μπάνιο του αξονικού τύπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο σε μικρές περιοχές. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα σύστημα εξαερισμού για μια ιδιωτική κατοικία, φροντίστε να εξετάσετε προσεκτικά αυτό το είδος συσκευών. Ελκυστικά χαρακτηριστικά αυτού του τύπου οπαδών:

  • υψηλή αντοχή της δομής και του μηχανισμού.
  • Αντοχή σε αλλαγές θερμοκρασίας (έως +40).
  • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας με υψηλή ισχύ.
  • συμπαγής τοποθέτηση στο χώρο εγκατάστασης.
  • μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • λειτουργική κίνηση των μαζών επεξεργασμένου αέρα.

  Συμβουλές! Duct ανεμιστήρες για μπάνια έχουν ένα μέσο επίπεδο θορύβου, καθώς οι συσκευές δεν συνιστώνται για την εγκατάσταση, αν το σπίτι υπάρχουν άνθρωποι που είναι σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας σε εξωτερικά ερεθίσματα.

  1. Αξονικός ανεμιστήρας στο μπάνιο - άλλη οικιακή συσκευή για εξαναγκασμένο εξαερισμό. Ο σχεδιασμός αυτός έχει κινητήρα με εξωτερικό στροφείο και εξασφαλίζει την κίνηση των μαζών αέρα σε μικρές αποστάσεις. Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με πέντε λεπίδες από ανθεκτικό πλαστικό ή υψηλής ποιότητας χάλυβα. Μια πρακτική επίστρωση πολυμερούς δίνει μεγαλύτερη αντοχή στα επιθετικά μέσα και επεκτείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της δομής.
  Αξονικός ανεμιστήρας στο μπάνιο

  Οι αξονικοί ανεμιστήρες για το μπάνιο χαρακτηρίζονται από τα ακόλουθα τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • την ικανότητα επεξεργασίας χώρων μεσαίου μεγέθους: το ρεύμα αέρα που δημιουργείται από τον πτερωτή είναι ικανό να μετακινεί τη μάζα αποβλήτων σε απόσταση μέχρι δύο μέτρων.
  • Η μικρή μορφή της συσκευής επιτρέπει την τοποθέτηση της συσκευής σε περιορισμένες περιοχές.
  • το σύστημα εσωτερικού ελέγχου παρέχει μια άνετη θερμοκρασία στο δωμάτιο.
  • Ο ανεμιστήρας για ένα αξονικό λουτρό συχνά εκδίδεται με τη δυνατότητα ρύθμισης της περιστροφής - είναι βολικό για άτομα που προτιμούν να ελέγχουν ανεξάρτητα την εισαγωγή και την εξαγωγή των ροών του αέρα.
  • Οι αξονικοί ανεμιστήρες για μπάνια έχουν μειωμένη κατανάλωση ρεύματος, γεγονός που μειώνει σημαντικά το κόστος χρηματοδότησης.
  • η μεγάλη διάρκεια ζωής και η μέση τιμή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια καλή συσκευή και ένας αξονικός εξαναγκασμένος ανεμιστήρας για λουτρό ανταποκρίνεται πλήρως στις παραμέτρους αυτές.

  Συμβουλές! Οικιακοί ανεμιστήρες για αξονικούς τύπους λουτρών εμφανίζονται για εγκατάσταση σε χώρους όπου η θερμοκρασία εκτός της συσκευής δεν υπερβαίνει τις 45-50C. Αυτό θα εξασφαλίσει μακρά και άψογη λειτουργία της δομής.

  1. Οι ακτινικοί (φυγοκεντρικοί) οικιακοί ανεμιστήρες για μπάνια είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται σε μεσαίες ή μεγάλες περιοχές. Λόγω σχεδιαστικά χαρακτηριστικά: ρεύμα εκροής του φρέσκου αέρα εισέρχεται στη συσκευή κάθετα προς τις εισερχόμενες μάζες αποβλήτων φυγοκεντρικό ανεμιστήρα τοίχου συναρμολογημένα μπάνιο μπορεί να παρέχει ακόμη καλύτερη λειτουργικότητα σε σύγκριση με την αξονική.
  Radial ανεμιστήρες στο μπάνιο

  Η αρχή της λειτουργίας είναι απλή: ο μηχανισμός, τοποθετημένος σε ένα σπειροειδές περίβλημα, κατανέμει απαλά τις μάζες του αέρα από το κέντρο των λεπίδων στα τοιχώματα του περιβλήματος, τα οποία δημιουργούν πίεση και κατευθύνουν τα ρεύματα στον αεραγωγό.

  Συμβουλές! Ένας ακτινικός ανεμιστήρας για το μπάνιο μπορεί να έχει καμπύλες προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Εάν τα πτερύγια έχουν μια κάμψη πίσω, τότε ένα τέτοιο όργανο θα εξοικονομήσει μέχρι και 25% της ηλεκτρικής ενέργειας, επομένως θεωρείται πολύ πιο πρακτικό και οικονομικό να λειτουργήσει. Επιπλέον, οι λεπίδες αντέχουν καλύτερα το φορτίο ακόμα και μεγάλων αέριων μαζών.

  Αλλά αν επιλέξετε έναν ακτινικό αυτόματο ανεμιστήρα για ένα μπάνιο με λεπίδες καμπυλωμένες προς τα εμπρός, τότε θα έχετε τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • Μεγάλη χωρητικότητα με μικρή διάμετρο τροχού.
  • ο ελάχιστος αριθμός περιστροφών μεγιστοποιεί το όριο θορύβου, χωρίς απώλεια της απόδοσης ·
  • η μέση πυκνότητα της συσκευής σας επιτρέπει να τοποθετήσετε έναν ακτινικό ανεμιστήρα για μπάνιο με ή χωρίς χρονοδιακόπτη σε σχετικά μικρές περιοχές.

  Συμβουλές! Ένας ακτινικός ενσωματωμένος ανεμιστήρας στο μπάνιο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα για καθημερινή χρήση. Εκτός από το μπάνιο, αυτή η συσκευή μπορεί να εγκατασταθεί στην κουζίνα, σοφίτα, κελάρι. Ένα ευρύ φάσμα συσκευών σας επιτρέπει να επιλέξετε ένα όργανο που θα αντιμετωπίσει ένα μεγάλο όγκο εργασιών και θα λειτουργήσει άψογα, όπου άλλες συσκευές σε ένα μόνο αντίγραφο είναι άχρηστες.

  1. Ανεμιστήρας οροφής για το μπάνιο - η συσκευή είναι αρκετά καινούργια, χρησιμοποιείται σπάνια στην καθημερινή ζωή. Και εντελώς μάταια. Ο σχεδιασμός αναφέρεται στον φυγοκεντρικό τύπο και ως εκ τούτου έχει μια σειρά από αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα:
  • ένα μικρό όριο θορύβου.
  • οικονομική κατανάλωση ενέργειας ·
  • γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση.
  • συμπαγές κατάλυμα;
  • ελκυστική εμφάνιση.
  • προσιτή τιμή και μεγάλη διάρκεια ζωής.
  Ανεμιστήρας οροφής

  Ο ανεμιστήρας οροφής στο μπάνιο ονομάζεται επίσης αναισθητικός. Τα λειτουργικά χαρακτηριστικά της συσκευής επιτρέπουν την αντιμετώπιση μάλλον μεγάλων όγκων αέρα και την εργασία σε μέτριες περιοχές. Επιπλέον, οι ανεμιστήρες οροφής για το μπάνιο μπορούν να είναι εξάτμιση και τροφοδοσία και εξάτμιση, πράγμα που σημαίνει ότι μία συσκευή είναι επαρκής για να εξασφαλίσει την κανονική λειτουργία του συστήματος εξαναγκασμένου εξαερισμού. Έχοντας μια δομή όχι μόνο στο μπάνιο, θα λάβετε μια έγκαιρη εισροή καθαρού αέρα και μια λειτουργική εκροή αποβλήτων.

  Επιλογή βίας

  Για να επιλέξετε το σωστό ανεμιστήρα για το μπάνιο με ένα διακόπτη, φωτιζόμενο ή με βαλβίδα, είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί το μέγεθος του δωματίου. Αλλά επιπλέον, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε την ακριβή θέση της εγκατάστασης. Εάν δεν ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες, μπορείτε να αγοράσετε μια συσκευή που απλά δεν θα πάει κάτω στην τρύπα του αγωγού εξαερισμού ορυχείου και ανεμιστήρα στο μπάνιο σας με την εσοχή της βαλβίδας θα πρέπει να αλλάξει στον ανεμιστήρα τοίχου για το μπάνιο και τουαλέτα, το οποίο είναι ένα διαφορετικό μοντέλο με τα δικά του χαρακτηριστικά.

  Συμβουλές! Θα υπολογιστεί εκ των προτέρων το ποσό του χώρου μπάνιο να πολλαπλασιάζεται με το συντελεστή που δείχνει πόσο συχνά θα πρέπει να ενημερωθεί ο αέρας. Για μια οικογένεια 3-4 παράγοντας ανθρώπων είναι 6, για 5-7 - 8. υπολογισμοί δείχνουν πόσο ισχυρό πρέπει να είναι η απόδοση της συσκευής αναγράφεται στο διαβατήριο. Βεβαιωθείτε ότι η ισχύς δεν ήταν περισσότερο, και να χρεώνει τον ανεμιστήρα για το λουτρό, καθώς και ενσωματωμένη δεν οδηγούν τον αέρα εξάτμισης πίσω, είναι καλύτερα να πάρει τη μονάδα με βαλβίδα ελέγχου ή τους τυφλούς.

  Έλεγχος της κουκούλας στο μπάνιο

  Για να ελέγχετε με σαφήνεια την κατανάλωση ενέργειας και να γνωρίζετε πότε ενεργοποιείται και απενεργοποιείται η συσκευή, μπορείτε να αγοράσετε έναν ανεμιστήρα στο μπάνιο με χρονοδιακόπτη. Το έργο του σχεδιασμού είναι απλό: στην καθορισμένη ώρα η συσκευή θα ξεκινήσει και θα τελειώσει την εργασία. Ιδιαίτερα βολικό είναι ένας ανεμιστήρας με ορισμό του χρόνου για οικογένειες όπου υπάρχουν παιδιά ή ξεχασμένοι συγγενείς που δεν διακόπτουν πάντα τις συσκευές.

  Για να ελέγξετε τον ανεμιστήρα στο μπάνιο ήταν ακόμη πιο εύκολο, μπορείτε να δείτε άλλα είδη συσκευών. Ο ανεμιστήρας για ένα μπάνιο με τηλεχειριστήριο είναι ένα αρκετά καινούργιο σχέδιο που όχι μόνο παρέχει τα πτερύγια αλλά και βοηθάει στον καθορισμό άλλων χαρακτηριστικών: υγρασία, θερμοκρασία, φως. Φυσικά, ο σχεδιασμός απαιτεί επένδυση χρηματοδότησης και σωστή εγκατάσταση, αλλά λύει πολλά προβλήματα και επιτρέπει την επίτευξη μιας ιδανικής ατμόσφαιρας στο δωμάτιο.

  Ανεμιστήρες για απορροφητήρες στο μπάνιο - είδη και τα χαρακτηριστικά τους

  Το σύστημα εξαερισμού είναι ένα αναπόσπαστο χαρακτηριστικό του κάθε μπάνιου ή του μπάνιου, παρέχοντας κυκλοφορία αέρα μεταξύ αυτών των υγρών, μικρών δωματίων χωρίς παράθυρα και δρόμους.

  Συνήθως ο αγωγός εξαερισμού βρίσκεται στον αντίθετο τοίχο με την οροφή, είναι ένας ορθογώνιος άξονας που ανοίγει πάνω στην οροφή. Δυστυχώς, μερικές φορές η φυσική κυκλοφορία του αέρα δεν είναι αρκετή για να αερίσει το δωμάτιο, τότε ειδικά εργαλεία έρχονται στην βοήθεια - ανεμιστήρες για την εξαγωγή στο μπάνιο. Αυτό το άρθρο θα σας πει πώς λειτουργούν, ποια μοντέλα διαφέρουν μεταξύ τους και πώς να επιλέξετε το σωστό εξοπλισμό εξαερισμού.

  Η ανάγκη για εξαναγκασμένο εξαερισμό

  Εξελιγμένα κλίμα μπάνιο, όπου η υγρασία είναι δίπλα σε απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας και η έλλειψη provetrivaemostyu εντατική φθορά στα δομικά υλικά, υλικά πρόωρα με αποτέλεσμα την ερείπωση κτίριο. Ο φυσικός αγωγός εξαερισμού, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με όλα τα μπάνια, δεν αντιμετωπίζει πάντα το φορτίο για την εξάλειψη της υπερβολικής υγρασίας.

  Για να κατανοήσουμε ότι η κυκλοφορία του αέρα είναι δύσκολη, είναι δυνατόν για τους εξής λόγους:

  1. Αφού κάνετε μπάνιο, χρησιμοποιώντας το ντους ή το πλύσιμο, το μπάνιο είναι γεμάτο με ζεστό ατμό που δεν διαχέεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  2. Μετά τη χρήση του λουτρού, μια μεγάλη ποσότητα συμπύκνωσης εγκαθίσταται στην επιφάνεια των τοίχων, της οροφής, του δαπέδου και των επίπλων.
  3. Στην οροφή, οι τοίχοι ή τα έπιπλα απλώνονται άφθονα ή εύκαμπτα.
  4. Όταν ο αγώνας καύσης φέρεται στον αγωγό εξαερισμού, η φλόγα δεν αποκλίνει προς τον άξονα, αλλά παραμένει επίπεδη.

  Σημαντικό! Κατά κανόνα, αυτά τα σημάδια υψηλής υγρασίας στο μπάνιο είναι άμεσα εμφανή στο συγκρότημα. Αν παρατηρήσετε τουλάχιστον μία από αυτές, δεν υπάρχει λόγος να περιμένετε, πρέπει να επιλέξετε έναν ποιοτικό ανεμιστήρα για την κουκούλα. Στο μπάνιο μετά την εγκατάσταση αυτής της συσκευής θα γίνει πιο άνετα, και τα "συμπτώματα" της υψηλής υγρασίας θα περάσει αμέσως.

  Fan του καναλιού

  Ένας αγωγός ανεμιστήρας για ένα μπάνιο ονομάζεται συμπαγής ηλεκτρική συσκευή που είναι τοποθετημένη απευθείας στον άξονα εξαερισμού. Η συσκευή περικλείεται μέσα σε ένα ανθεκτικό περίβλημα, εντός του οποίου περιστρέφονται γύρω από τον άξονα τα πτερύγια του δρομέα, επεξεργάζοντας τη ροή του αέρα έτσι ώστε να κατευθύνεται προς τον αγωγό εξαερισμού. Μια μικρή τιμή για τους οπαδούς αυτού του τύπου και τη μέθοδο εγκατάστασης καθιστούν αυτές τις συσκευές βολικές για οικιακή χρήση. Ωστόσο, είναι κατάλληλα μόνο για ένα μικρό μπάνιο, επειδή έχουν χαμηλές επιδόσεις.

  Ο ανεμιστήρας αγωγών έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Αντοχή του μηχανισμού και αντοχή στη μηχανική βλάβη.
  • Αντοχή στις αλλαγές θερμοκρασίας, τα μοντέλα μπορούν να αντέξουν τις θερμοκρασίες έως +40 μοίρες.
  • Οπτική, δυσδιάκριτη, συμπαγής διάταξη, που δεν σπάζει την εμφάνιση του φινιρίσματος.
  • Ενεργειακή απόδοση, η συσκευή καταναλώνει ελάχιστο ηλεκτρικό ρεύμα με επαρκή απόδοση για ένα μικρό μπάνιο.

  Σημαντικό! Ένα σημαντικό μειονέκτημα αυτού του τύπου ανεμιστήρα εξάτμισης είναι ο θόρυβος αυτής της συσκευής. Έχει όμως μέσο επίπεδο θορύβου, ωστόσο, ο αγωγός εξαερισμού, όπου εγκαθίσταται η συσκευή, αντηχεί, ενισχύοντας τους ήχους. Εάν ένας μικρός θόρυβος κάνει τους κατοίκους του διαμερίσματος δυσάρεστο, οι έμπειροι πλοίαρχοι προτείνουν να επιλέξετε ένα άλλο μοντέλο.

  Αξονικός ανεμιστήρας

  Αξονικός ανεμιστήρας - συσκευή για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό του μπάνιου, που εργάζεται εις βάρος ενός συμπαγούς κινητήρα. Η διάταξη αποτελείται από έναν άξονα και έναν εξωτερικό στροφέα, η περιστροφή του οποίου κινεί τα ρεύματα αέρα στον αγωγό εξαερισμού. Οι ανεμιστήρες αυτού του τύπου είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικό πλαστικό ή χάλυβα. Ορισμένα μοντέλα παρέχονται με πρακτική επίστρωση πολυμερών, η οποία προστατεύει το υλικό από εξωτερικές επιδράσεις, περνώντας τη ζωή της συσκευής.

  Οι αξονικοί ανεμιστήρες έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά απόδοσης:

  1. Οι συσκευές εξαερισμού αξονικού τύπου χρησιμοποιούνται για την εγκατάσταση σε χώρους μεσαίας και μεγάλης επιφάνειας, καθώς δημιουργούν σημαντική πρόσφυση, ο κινούμενος αέρας ρέει σε απόσταση μεγαλύτερη από 2 μέτρα.
  2. Οι συσκευές με αξονική σχεδίαση είναι οικονομικές, καθώς η υψηλή απόδοση των ανεμιστήρων μειώνει τον χρόνο λειτουργίας και το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.
  3. Τα ακριβότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με συστήματα ελέγχου και ρύθμισης. Οι αισθητήρες υγρασίας ενεργοποιούν αυτόματα τη συσκευή όταν η περιεκτικότητα του αέρα στον αέρα αυξάνεται και ο χρονοδιακόπτης σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τον ανεμιστήρα να λειτουργεί σε συγκεκριμένη ώρα.
  4. Η συμπαγής λειτουργία της συσκευής επιτρέπει την εγκατάσταση σε χώρους ακόμη και με μικρή περιοχή.

  Δώστε προσοχή! Οι ανεμιστήρες για το σχέδιο στον αξονικό τύπο του μπάνιου συνιστώνται να εγκαθίστανται σε χώρους όπου η θερμοκρασία του αέρα δεν υπερβαίνει τους 40-50 μοίρες για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του μηχανισμού. Για τα δωμάτια όπου υπάρχουν θερμότερες (σάουνες, λουτρά), πρέπει να επιλέξετε πιο ανθεκτικά σε μοντέλα υψηλής θερμοκρασίας.

  Φυγοκεντρικός ανεμιστήρας

  Ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας είναι μια συσκευή που δημιουργείται κατ 'αναλογία με βιομηχανικές συσκευές υψηλής απόδοσης, η οποία παρέχει υποχρεωτικό αερισμό στους χώρους. Τα πτερύγια αυτής της συσκευής βρίσκονται σε ένα σπειροειδές περίβλημα που μοιάζει με κοχλία.

  Όταν εισάγεται αέρας σε αυτό το περίβλημα, μεταφέρεται από το κέντρο του οργάνου στα τοιχώματα, δημιουργώντας έτσι μια ζώνη αιωρούμενης πίεσης που κατευθύνει τη ροή στον αγωγό αερισμού. Οι έμπειροι πλοίαρχοι συμβουλεύουν να επιλέξουν έναν φυγόκεντρο ανεμιστήρα για χώρους μεσαίας και μεγάλης επιφάνειας, καθώς η απόδοση αυτής της συσκευής είναι ακόμη μεγαλύτερη από αυτή του αξονικού ανεμιστήρα. Έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

  • Υψηλή απόδοση της συσκευής με ένα μικρό μέγεθος εξοπλισμού.
  • Ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης, που δεν μειώνεται με τη μείωση της ταχύτητας του ρότορα.
  • Χαμηλή στάθμη θορύβου, που επιτυγχάνεται λόγω της χαμηλής ταχύτητας του δρομέα.
  • Οι πρόσθετες λειτουργίες (αισθητήρας κίνησης, χρονοδιακόπτης, αισθητήρας υγρασίας αέρα) σας επιτρέπουν να αυτοματοποιήσετε τη λειτουργία της συσκευής μειώνοντας το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

  Ενδιαφέρουσες! Υπάρχουν μοντέλα φυγοκεντρικών ανεμιστήρων με λεπίδες καμπυλωμένες προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Ένας ρότορας με λεπίδες που έχουν κάμψη στην πλάτη επεξεργάζεται πιο αποτελεσματικά τη ροή του αέρα, έτσι μια συσκευή με αυτό το σχέδιο καταναλώνει 25% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια.

  Κριτήρια επιλογής

  Χωρίς να είναι επαγγελματίας στον τομέα του εξαερισμού, είναι δύσκολο να επιλέξετε μια κατάλληλη συσκευή που θα κυκλοφορεί αέρα στο μπάνιο, εξαλείφοντας την υπερβολική υγρασία. Όταν αγοράζετε συχνά το κύριο κριτήριο επιλογής είναι η τιμή της συσκευής. Τα φτηνότερα θεωρούνται μοντέλα καναλιών και τα πιο ακριβά είναι φυγοκεντρικά. Οι συσκευές φυγοκεντρικού τύπου θα κοστίζουν τον ιδιοκτήτη σπιτιού 4,5-7 χιλιάδες ρούβλια και τα αξονικά 1,5-2 φορές φθηνότερα.

  Κατά την αγορά ανεμιστήρα, χρησιμοποιήστε τις ακόλουθες παραμέτρους της συσκευής:

  1. Το μέγεθος. Κατά την αγορά, εξετάστε το μέγεθος του αγωγού αερισμού στο μπάνιο, καθώς η επέκταση του ορυχείου θα κοστίσει περισσότερο από την ίδια τη συσκευή.
  2. Παραγωγικότητα. Επιλέξτε την απόδοση της συσκευής σύμφωνα με την περιοχή και τη συχνότητα χρήσης.
  3. Συνθήκες λειτουργίας. Προσέξτε τις συνθήκες στις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή για να παρατείνετε τη ζωή της.