Τεχνολογία των αγωγών εξαερισμού τοιχοποιίας

Παρά την εξάπλωση των αγωγών εξαερισμού από μέταλλο, η τοιχοποιία του παραδοσιακού αγωγού αερισμού από τούβλα εξακολουθεί να είναι σχετική. Αυτό οφείλεται στα πλεονεκτήματα των αγωγών εξαερισμού τούβλου όπως η ανθεκτικότητα, η απλή λειτουργία, η ικανότητα να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες.

Τοιχοποιία των αεραγωγών

Χαρακτηριστικά των συστημάτων εξαερισμού

Το Ventkanal είναι ένας αγωγός αέρα, όπου η κίνηση του αέρα επιτυγχάνεται με έναν από τους δύο τρόπους:

 • λόγω διαφορών στις εξωτερικές και εξωτερικές ενδείξεις πίεσης (φυσικός εξαερισμός) ·
 • χάρη στον ανεμιστήρα (εξαναγκασμένος εξαερισμός).

Το σύστημα εξάτμισης περιλαμβάνει αγωγούς εξαερισμού (εσωτερικούς ή έμμεσους), γρίλιες, οριζόντιους αγωγούς και άξονες. Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: ο αέρας από το δωμάτιο εισέρχεται στο κανάλι, διέρχεται από τις γρίλιες, εισέρχεται στον οριζόντιο αγωγό αέρα και στη συνέχεια μέσα από τον άξονα βγαίνει στο δρόμο. Οι ροές του αέρα ρυθμίζονται από τη γρίλια των πτερυγίων και από μια σειρά βαλβίδων διακοπής.

Συσκευή εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία

Σε κτίρια από τούβλα, οι αεραγωγοί είναι τοποθετημένοι σε τοίχους ή αυλάκια που κρύβονται πίσω από τις πλάκες. Το ελάχιστο μέγεθος καναλιού είναι μισό τούβλο (14 × 14 cm).

Δώστε προσοχή! Οι αγωγοί εξαερισμού δεν δημιουργούνται στους εξωτερικούς φέροντες τοίχους.

Αν το κτίριο δεν έχει εσωτερικούς τοίχους από τούβλα, εγκαθίστανται εναέρια αγωγούς σε μεγέθη από 10x15 cm Παρόμοιες συστήματα κατασκευάζονται από gipsoshlaka ή γυψοσανίδας, και για χώρους με υψηλή υγρασία -. Σκυρόδεμα. Υπάρχουν επίσης αγωγοί από πλαστικό, μέταλλο και αμιαντοτσιμέντο.

Πλαστικός εναέριος αγωγός

Οι οριζόντιοι αγωγοί είναι κατασκευασμένοι από φύλλα γύψου ή κοίλες πλάκες από σκυρόδεμα. Αυτοί οι αγωγοί τοποθετούνται πάνω από τα ταβάνια και καλύπτονται με τσιμεντοκονία. Η διάσταση των οριζόντιων αγωγών είναι από 20 × 20 cm και περισσότερο.

Σύστημα εξαερισμού

Ορυχεία φυσικού αερισμού, καθώς και καμινάδες, βρίσκονται στην οροφή του κτιρίου. Τα ορυχεία μπορούν να έχουν δικό τους κανάλι ή να συνδέονται με ένα άνοιγμα. Τα ορυχεία με το κανάλι τους δημιουργούνται από την τοποθέτηση τούβλων και την περαιτέρω θέρμανση από το υλικό του σφαγίου ή από το ινώδες. Μια άλλη επιλογή για την κατασκευή του ορυχείου είναι οι τοιχοποιίες και η χρήση θερμομονωτικών και ανθεκτικών στην υγρασία υλικών (διογκωμένος πηλός, διογκωμένος πολυστυρένιο, αφρώδες γυαλί κλπ.). Επίσης, το ορυχείο μπορεί να είναι μονωμένο με πλάκες 40 mm ψευδαργύρου, οι οποίες τοποθετούνται σε βάση τσόχας, επικαλύπτονται και εμποτίζονται με διάλυμα αργίλου.

Ορυχείο φυσικού αερισμού

Το ορυχείο πρέπει να πληροί ορισμένα κριτήρια:

 1. Όταν το τοποθετείτε δίπλα στην κορυφογραμμή της οροφής, το άνοιγμα του καλύμματος (στόματος) είναι τουλάχιστον μισό μέτρο πάνω από το επίπεδο της κορυφογραμμής.
 2. Εάν το άνοιγμα της κουκούλας βρίσκεται 2-3 μέτρα από την κορυφογραμμή, μπορεί να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με αυτήν.
 3. Όταν η απόσταση από την κορυφογραμμή υπερβαίνει τα 3 μέτρα, το στόμιο πρέπει να είναι υπό γωνία 10 μοιρών σε σχέση με τον ορίζοντα και με την κορυφή στην κορυφογραμμή της οροφής.
 4. Οι χώροι που προορίζονται για το μαγείρεμα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ορυχείο ύψους τουλάχιστον 1 μέτρου.
 5. Το ύψος του ανοίγματος της κουκούλας πάνω από την οροφή σε συνηθισμένα σπίτια είναι 1 μέτρο, αλλά με την παρουσία ισχυρών εκπομπών με δυσάρεστες οσμές, μπορεί να αυξηθεί σε 2 ή περισσότερα μέτρα. Μερικές φορές, όταν υπάρχει απειλή ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το ελάχιστο ύψος του ορυχείου είναι 3 μέτρα.

Παράμετροι του καναλιού εξαερισμού

Σύμφωνα με τους τεχνικούς κανονισμούς, οι αεραγωγοί πρέπει να λειτουργούν σε εξωτερική θερμοκρασία 12 βαθμών και πάνω από 20 μοίρες - σε εσωτερικούς χώρους. Τα κανάλια πρέπει να βρίσκονται σε χώρους όπου δεν υπάρχουν παράθυρα (για παράδειγμα, μπάνια, τουαλέτες κ.λπ.).

Η ελάχιστη διατομή του αγωγού αερισμού είναι 0,016 τετραγωνικά μέτρα. m και το πάχος τοιχώματος είναι 100 mm. Σε αυτή την περίπτωση, για να μειωθεί η αντίσταση στην ροή αέρα, η διατομή του αεραγωγού πρέπει να είναι σταθερή σε όλο το μήκος του. Τα ράμματα σε τούβλα πρέπει να εξομαλυνθούν. Το μήκος όλων των καναλιών που οδηγούν σε έναν μοναδικό αγωγό εξαγωγής πρέπει να είναι το ίδιο. Το Ventkanal πρέπει να βρίσκεται κάθετα, αν και επιτρέπεται μέγιστη απόκλιση των 30 μοιρών.

Σε χαμηλές θερμοκρασίες στον άξονα ή τους παρακείμενους αγωγούς, μειώνεται η απόδοση του συστήματος εξαερισμού. Σε σχέση με αυτό το ορυχείο, η θερμομόνωση είναι απαραίτητη.

Θέρμανση του άξονα εξαερισμού

Ειδικές συστάσεις γίνονται στην τοιχοποιία των αεραγωγών. Βρίσκονται σε μία γραμμή, εάν το πάχος του τοιχώματος είναι μέχρι 38 cm, και σε δύο σειρές, αν το πάχος υπερβαίνει τα 64 εκ. Διαστάσεις καναλιού εξαρτώνται από την ισχύ της πηγής ενέργειας. Για παράδειγμα, σε 3,5 kW Συνιστάται μέγεθος 14Χ14 cm, και για την ισχύ στο εύρος 3,5-5 kW -. 14h20 δούμε αν η πηγή ενέργειας της θερμότητας μεγαλύτερο από 5 kW, η συνιστώμενη μέγεθος του καναλιού -. 14h27 cm Πλινθοδομή φέρεται κάθετα, η απόσταση από τις θύρες και οι αρμοί των τοίχων δεν πρέπει να είναι μικρότερες από 40 cm.

Δώστε προσοχή! Εάν βρίσκεται κοντά στον εξαερισμό υπάρχει καμινάδα, θα χρειαστεί πάχυνση και θερμομόνωση στους τοίχους του καναλιού.

Μέθοδος δημιουργίας αεραγωγού

Για να εκτελέσετε την τοιχοποιία, θα χρειαστείτε τα παρακάτω εργαλεία:

 • μυστρί?
 • semifunctional;
 • κόψιμο ·
 • σφυρί?
 • σπάτουλα?
 • σφυρί?
 • σφυράλα;
 • σμίλη?
 • σμίλη?
 • plumb bob;
 • επίπεδο ·
 • ένα κομμάτι γυαλόχαρτου?
 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • το βουλγαρικό.
 • λείανση.

Η τοιχοποιία πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο που κατασκευάζεται από κόντρα πλακέ ή μοριοσανίδες. Το σχέδιο θα πρέπει να είναι ορθογώνιο ή τετράγωνο σε διατομή, το οποίο είναι το ίδιο με τη διατομή του καναλιού. Το μήκος του προτύπου είναι πάχους 8-10 τούβλων.

Η τοιχοποιία πρέπει να ξεκινά από τη γωνία του τοίχου. Το πρώτο κανάλι εξαερισμού δημιουργείται μετά την τοποθέτηση 1,5-2 τούβλων. Δημιουργείται κανάλι χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο. Σε αυτή την περίπτωση, το πρότυπο θα πρέπει να εγκατασταθεί καθαρά κατά μήκος της κατακόρυφης γραμμής με μια γραμμή. Ανάμεσα στα κανάλια είναι απαραίτητο να αφήνετε αποστάσεις ενός πλάτους σε ένα τούβλο. Η τοιχοποιία κρατείται «πίσω στην πλάτη» και το κονίαμα κόβεται. Τα τούβλα πρέπει να συνδεθούν: η τοιχοποιία σε κάθε νέα σειρά έρχεται με μια μετατόπιση σε σχέση με την προηγούμενη σειρά.

Το διάλυμα είναι μίγμα άμμου και τσιμέντου σε αναλογία 3-4 προς 1. Το μείγμα πρέπει να αναμειγνύεται καλά με νερό. Για την τοιχοποιία, το τσιμέντο της σειράς M500 ταιριάζει καλύτερα. Πριν από την έναρξη της τοποθέτησης, το τούβλο πρέπει να υγραίνεται. Το κονίαμα τοποθετείται πάνω στην τοιχοποιία και στο κάτω μέρος του τούβλου. Μετά από κάθε 5-7 σειρές το πρότυπο μεταφέρεται.

Εάν υπάρχει ανάγκη απόσυρσης, πραγματοποιείται σε απόσταση που δεν υπερβαίνει το ένα μέτρο. Στην περίπτωση αυτή, το κανάλι διακλάδωσης μπορεί να είναι υπό γωνία όχι μεγαλύτερη από 30 μοίρες σε σχέση με τον τοίχο. Η κλίση της κάμψης παρέχεται περιστρέφοντας τα τούβλα έτσι ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη κλίση. Η στοίβαξη πρέπει να γίνεται αυστηρά οριζόντια. Οι διατομές του αγωγού εξαερισμού και της εξόδου πρέπει να είναι ίδιες.

Όταν υπάρχει καμινάδα δίπλα στον αγωγό εξαερισμού, πρέπει να υπάρχει συνεχής τοποθέτηση ασβεστοπυριτικών πλίνθων με συνολικό πάχος 40 cm μεταξύ τους. Τα ράμματα στο σύστημα εξαερισμού πρέπει να σκουπιστούν προσεκτικά. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, είναι απαραίτητο να διερευνηθεί η καθαρότητα του καναλιού. Για να γίνει αυτό, μια μπάλα μπαίνει μέσα στο κανάλι, διαμέτρου 100 mm, αιωρούμενη σε ένα σχοινί.

Σωληνωτό κανάλι

Το Ventkanal σε τούβλα μπορεί να κατασκευαστεί από ένα σωλήνα. Για το σκοπό αυτό ισχύουν σωλήνες από αμίαντο ή πλαστικό με διάμετρο 125-150 mm. Στην περίπτωση συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού, θα χρειαστούν σωλήνες διαμέτρου 100-125 mm. Ο σωλήνας τοποθετείται μέσα στην τοιχοποιία σαφώς κατά μήκος της κατακόρυφης και στερεώνεται με διάλυμα τσιμέντου.

Εάν πρόκειται για ένα λεπτό διαμέρισμα από τούβλα (polkirpicha), η χρήση σωλήνων είναι η συνιστώμενη μέθοδος. Στη συνέχεια, ο σωλήνας δεν βρίσκεται μέσα στην τοιχοποιία, αλλά ανάμεσα σε δύο τμήματα του τοίχου. Οι αρμοί σωλήνων σφραγίζονται με κονίαμα και επικαλύπτονται.

Κατά το σχεδιαστικό στάδιο της δομής τούβλων, είναι απαραίτητο να παρασχεθούν αγωγοί εξαερισμού εντός της τοιχοποιίας. Διαφορετικά, τότε θα είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν αεραγωγοί εναέριου αέρα, οι οποίοι θα μειώσουν σημαντικά την εξωτερική ελκυστικότητα των χώρων.

Το σύστημα εξαερισμού είναι ένα σημαντικό συστατικό στοιχείο ενός άνετου και ασφαλούς περιβλήματος. Για να αποφύγετε προβλήματα, αναθέστε τη δημιουργία του σε πιο έμπειρους επαγγελματίες.

Τοιχοποιία αγωγών εξαερισμού από τούβλα

Τα κανάλια εξαερισμού είναι πλέον ευρέως διαδεδομένα, αλλά διατηρείται η επείγουσα ανάγκη για την εκτέλεση του συστήματος αερισμού. Αυτό διευκολύνεται από ορισμένα πλεονεκτήματα που οι αγωγοί τούβλου έχουν: μεγάλη διάρκεια ζωής, εύκολη συντήρηση, αντοχή σε υψηλή θερμοκρασία.

Σύστημα εξαερισμού

Ο αγωγός του συστήματος εξαερισμού είναι ο αγωγός στον οποίο ρέει ο αέρας. Υπάρχουν δύο τρόποι να μετακινηθούν οι μάζες του αέρα προς τη σωστή κατεύθυνση: φυσικό (η κίνηση κινείται και διατηρείται από τη διαφορά πίεσης μέσα και έξω) και εξαναγκασμένος (η εργασία εκτελείται από ηλεκτρικό ανεμιστήρα). Οποιοδήποτε σύστημα εξαερισμού στην κλασική έκδοση αποτελείται από:

 1. Ventkanalov.
 2. Δικτυωτά-τυφλά.
 3. Οριζόντιοι αγωγοί.
 4. Shaht.

Σχηματικά, η διαδικασία είναι η εξής: οι μάζες του αέρα από το δωμάτιο πηγαίνουν μέσα στο κανάλι, περνούν μέσα από τις πλέγματα, διεισδύουν στον οριζόντιο αγωγό αέρα και μέσα από τον άξονα βγαίνουν από το δωμάτιο. Η ταχύτητα της κίνησης του αέρα σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τις εγκατεστημένες ράβδους πλέγματος και τις ασφάλειες.

Εάν το κτίριο είναι κατασκευασμένο από τούβλα, οι αεραγωγοί οργανώνονται κατά τη διάρκεια της φάσης κατασκευής στους εσωτερικούς τοίχους. Δεν μπορούν να έχουν μέγεθος μικρότερο από το μισό τούβλο (τετράγωνο με πλευρά 14 εκατοστά). Τα κανάλια εξαερισμού δεν κατασκευάζονται σε φέροντες τοίχους. Στην περίπτωση που δεν υπάρχουν εσωτερικά τοιχώματα τούβλου στη δομή, οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από διαφορετικά υλικά: σκυρόδεμα, μέταλλο, πλαστικό και άλλα.

Οι οριζόντια τοποθετημένοι αγωγοί είναι κατασκευασμένοι από φύλλα σκωρίας γύψου ή πλάκες από σκυρόδεμα με οπές. Τοποθετήστε τα πάνω από την οροφή, κλείνοντας το τσιμεντοκονίαμα. Η διατομή αυτού του τύπου αγωγού πρέπει να είναι περισσότερο από είκοσι εκατοστά.

Τύπος εξάτμισης εξαερισμού

Η έξοδος του ορυχείου του φυσικού αερισμού περνάει από την οροφή και μοιάζει με καμινάδα. Υπάρχουν ορυχεία που έχουν δικά τους κανάλια, αλλά υπάρχουν αρμοί με αεραγωγούς. Η πρώτη επιλογή υλοποιείται με τους ακόλουθους τρόπους:

 1. Θέρμανση του καναλιού με ινωτόλιθο ή άλλο σκληρό υλικό.
 2. Το κανάλι προστατεύεται από αδιάβροχα υλικά με καλή θερμομόνωση (διογκωμένος πηλός, αφρός, γυαλί αφρού και άλλα).
 3. Θέρμανση του καναλιού από μια σανίδα πάχους 4 cm, επικαλυμμένη με ψευδάργυρο. Κάτω από το δέντρο βάλτε ένα πίλημα με πηλό, καλυμμένο με γύψο.

Κριτήρια για καλή απόδοση του ορυχείου:

 1. Εάν η έξοδος του άξονα βρίσκεται κοντά στην κορυφογραμμή της οροφής, τότε η οπή εξάτμισης βρίσκεται πάνω από την κορυφογραμμή κατά 0,5 μέτρα ή περισσότερο.
 2. Εάν η απόσταση από την κορυφογραμμή στο ορυχείο είναι δύο έως τρία μέτρα, τότε μπορούν να βρίσκονται στο ίδιο ύψος.
 3. Όταν το στόμιο της κουκούλας αφαιρεθεί από την κορυφογραμμή σε απόσταση μεγαλύτερη των τριών μέτρων, πρέπει να τοποθετηθεί σύμφωνα με το ακόλουθο σχήμα. Το ύψος δεν πρέπει να βρίσκεται κάτω από τη γραμμή που τραβιέται από την κορυφογραμμή σε γωνία 10 μοιρών προς τον ορίζοντα.
 4. Στην κουζίνα, το ύψος του άξονα πρέπει να είναι πάνω από ένα μέτρο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αρκεί ένα μέτρο άξονα, αλλά αν οι εκπομπές έχουν κακή οσμή, τότε εκτελούνται δύο μέτρα. Εάν αυξηθεί η πιθανότητα μόλυνσης των ουσιών που εισέρχονται στον αέρα, το ορυχείο αυξάνεται στα τρία μέτρα.

Τεχνικές παράμετροι αεραγωγών

Το σύστημα εξαερισμού πρέπει να λειτουργεί σε θερμοκρασία δρόμου τουλάχιστον 12 μοίρες και θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον 20. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη αγωγών εξαερισμού σε δωμάτια χωρίς παράθυρα (μπάνια, μπάνια). Η περιοχή ανοίγματος καναλιού δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 0,016 τετραγωνικά μέτρα και ο τοίχος του καναλιού είναι 10 εκατοστά. Μειώστε την αντίσταση στην κίνηση του αέρα κρατώντας την περιοχή τομής του καναλιού σε όλο το μήκος του. Τα τούβλα πρέπει να εκτελούνται με λειαντικές ραφές.

Τα μεμονωμένα κανάλια που οδηγούν σε έναν άξονα πρέπει να έχουν το ίδιο μήκος. Η απόκλιση του αγωγού εξαερισμού από την κατακόρυφο επιτρέπεται υπό γωνία που δεν υπερβαίνει τους τριάντα βαθμούς. Ο ψυχρός αέρας στον άξονα και στους γειτονικούς αγωγούς οδηγεί σε μείωση της ώσης. Για να αποφευχθεί αυτό, ο άξονας πρέπει να είναι μονωμένος.

Συνιστώμενες παράμετροι για τοιχοποιία των αεραγωγών. Η τοποθέτηση μονών γραμμών διαύλων είναι διατεταγμένη σε τοίχους όχι περισσότερο από 38 εκατοστά. Η διάταξη δύο σειρών γίνεται με τοίχους από 64 εκατοστά. Οι διαστάσεις της κάθαρσης διαύλου επιλέγονται με βάση την ισχύ του συστήματος θέρμανσης:

 1. 3,5 kW - 14 × 14 εκατοστά.
 2. 3,5-5 kW - 14 × 20 εκατοστά.
 3. περισσότερα από 5 kW - 14 × 27 εκατοστά.

Η τοποθέτηση πραγματοποιείται κατακόρυφα κατά τέτοιο τρόπο ώστε μέχρι τις πόρτες και τις γωνίες να υπάρχει απόσταση 0,4 μέτρων. Εάν υπάρχει καμινάδα κοντά στο κανάλι, τότε τα τοιχώματα του καναλιού είναι παχιά και μονωμένα.

Τοιχοποιία του αγωγού αερισμού από τούβλα

Οι αγωγοί εξαερισμού κατασκευάζονται με τη χρήση τούβλων πλήρους σώματος. Σε σπάνιες περιπτώσεις, χρησιμοποιήστε στραμμένη και κοίλη. Τα υπάρχοντα κενά στο υλικό πρέπει να εξαλειφθούν με κονίαμα ή κονίαμα τσιμέντου. Το τούβλο πυριτίου για αεραγωγούς δεν είναι κατάλληλο λόγω της κακής αντοχής στις αλλαγές θερμοκρασίας. Από αυτούς ρωγμές και θραύσματα, απενεργοποιώντας ολόκληρο το σύστημα.

Η τοιχοποιία του αεραγωγού διατηρείται με την ίδια λύση με τα εσωτερικά τοιχώματα. Προετοιμάστε το κονίαμα τοιχοποιίας στην ακόλουθη αναλογία: ένα μέρος του τσιμέντου (M500, αλλά μπορείτε επίσης ένα άλλο) και τρία κομμάτια κοσκίνου. Τα σκουπίδια και οι πέτρες στην άμμο μπορούν να επιδεινώσουν τη λύση. Μετρώντας την ποσότητα του νερού, κάντε μια διόρθωση για την περιεκτικότητα σε υγρασία της άμμου. Ρίχνουμε σταδιακά το νερό με καλή ανάδευση.

Υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να προσδιοριστεί η ετοιμότητα της λύσης: δεν χύνεται όταν η συσκευασία κλίνει υπό γωνία 45 μοιρών.

Μια μεγάλη ποσότητα κονιάματος τοιχοποιίας γίνεται ευκολότερα με τη χρήση μίξερ ηλεκτρικού σκυροδέματος. Συνήθως ο σωλήνας αερισμού τοποθετείται σε 2 τούβλα, πριν από την έναρξη της εργασίας η σήμανση γίνεται με τη βοήθεια ενός προτύπου κόντρα πλακέ. Μετά από λίγες στοίβα σειρές βάζουμε σημαντήρες (τούβλα, που τοποθετούνται σε εγκάρσια κατεύθυνση από το κανάλι με μια γραμμή επιπέδου). Προστατεύουν το κανάλι από τα συντρίμμια και παρέχουν τη σωστή γεωμετρία. Ωστόσο, είναι πιο δύσκολο να καθαρίσετε τον αγωγό εξαερισμού μαζί τους. Τοποθετείται ανεξάρτητα με επίδεσμο μονής σειράς ή πολλαπλών γραμμών. Ο κατακερματισμός από άκρο σε άκρο βοηθά στην αποφυγή της διαφυγής καπνού στο σαλόνι.

Τρόποι βελτίωσης του εξαερισμού

Οι αγωγοί εξαερισμού στην πλινθοδομή δεν είναι ιδανικοί, έχουν τα μειονεκτήματά τους. Μαζί με τον αέρα έξω από το κτίριο παίρνει πολύ θερμότητα. Η μείωση της απώλειας θερμότητας μπορεί να γίνει κάνοντας κάμψη του καναλιού. Η τοιχοποιία γίνεται με σκάλα, γεμίζοντας τις κόγχες με κονίαμα. Επιπλέον, οι πέτρες τοποθετούνται με μία πλευρά και μια νέα σειρά από τούβλα απομακρύνεται από πάνω.

Μέσα στο κανάλι, σχηματίζεται συμπύκνωση, η οποία θα οδηγήσει σε υπερβολική διαβροχή των τούβλων. Η συνέπεια αυτού είναι η επιδείνωση της ώσης. Για να αποφευχθεί αυτό, αν ακολουθείτε τις απαιτήσεις του SNiP. Από τον αυλό της καπνοδόχου προς την εξωτερική επιφάνεια του τοίχου πρέπει να υπάρχει η ακόλουθη απόσταση:

 • ένα και ενάμιση τούβλα, αν η θερμοκρασία είναι 0... -20 μοίρες.
 • δύο τούβλα, εάν η θερμοκρασία είναι -20... -30 μοίρες?
 • δυόμισι τούβλα, αν η θερμοκρασία είναι -30 μοίρες.

Τα σπίτια είναι αρκετά μεγάλα και έχουν έναν κεκλιμένο αγωγό εξαερισμού κατασκευασμένο από τούβλα για να μειώσουν την αντίσταση στη ροή του αέρα. Μετά το τέλος της εργασίας, συνιστάται να προσδιοριστεί ο τόπος εμφάνισης του μπλοκαρίσματος Αυτό μπορεί να γίνει με σιδερένιο σφαιρίδιο διαμέτρου 100 mm. Στο υψόμετρο, όπου η μπάλα θα αντιμετωπίσει μέγιστη αντίσταση και θα θεωρηθεί ως χώρος παρεμπόδισης.

Τέννις από τούβλα: τεχνολογία και κόστος

Η διατήρηση των απαραίτητων παραμέτρων του μικροκλίματος στην αίθουσα είναι αδύνατη χωρίς τη σωστή οργάνωση της ανταλλαγής αέρα. Οι αεραγωγοί είναι σχεδιασμένοι έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη πολλαπλότητα αντικατάστασης του αέρα στο δωμάτιο, έτσι ώστε η τοποθέτησή τους να προγραμματίζεται ακόμα και στο στάδιο του σχεδιασμού του κτιρίου. Το πιο συνηθισμένο και αξιόπιστο υλικό που χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό είναι τούβλο.

Ventkanaly: αναγκαιότητα ρύθμισης

Κατασκευάζονται κτιριακές κατασκευές, συνήθως στους τοίχους (εσωτερικά). Όταν αυτό το τούβλο είναι που σε μια σειρά, εάν το πάχος του τοιχώματος είναι μικρότερο από 38 cm, και 2 σειρές -. Με την επιφάνεια τοιχώματος σε ένα πάχος των 64 εκατοστών Ένα στοιχείο εξαερισμού - σωλήνα εξάτμισης - που πρόκειται να σχηματιστεί με τοίχους από τούβλα 2,5. Είναι αυτό το μέγεθος που επιτρέπει τη διατήρηση ενός σταθερού καθεστώτος θερμοκρασίας μέσα στο ορυχείο, προστατεύοντας τον αέρα που περνά από την ψύξη.

Για τα πολυώροφα κτίρια, χαρακτηριστικά συστήματα κενού και όχι ορθογώνια συστήματα εξαερισμού είναι χαρακτηριστικά. Σε αυτή την περίπτωση το ύψος των στροφών τους φτάνει το 1 μ. Η μέγιστη απόκλιση του κατακόρυφου άξονα χωρίς να υποβαθμιστεί η ικανότητα εξαερισμού είναι μεγαλύτερη από 30 μοίρες.

Εκτέλεση τοιχοποιίας: τεχνικά χαρακτηριστικά

Η τοιχοποιία των αγωγών εξαερισμού από τούβλα αρχίζει με το σχεδιαστικό έργο. Για ένα ιδιωτικό σπίτι στο αρχικό στάδιο σύνταξης, δεν πρέπει να απομακρυνθούμε από τις απαιτήσεις που ορίζονται στο SNiP 2.04.05-86.

 • Η κατασκευή αεραγωγών χωρίς εγκεκριμένο έργο απαγορεύεται.
 • Δεν μπορείτε να συνδυάσετε τους αγωγούς καπνού και εξαερισμού.
 • Σε πάχος τοιχωμάτων έως 380 mm, τοποθέτηση - μονής σειράς.
 • Εάν το πάχος του χωρίσματος τοίχου 640 mm - η τοιχοποιία εκτελείται σε 2 σειρές.
 • Πριν από την αρχή της ανέγερσης, τα σχήματα των καναλιών σχεδιάζονται χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο, κλπ.

Οι διαστάσεις των ατράκτων αερισμού υπολογίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η απαραίτητη πολλαπλότητα ανταλλαγής αέρα στο δωμάτιο. Δεδομένου ότι τα αρχικά δεδομένα, η χωρητικότητα του συστήματος θέρμανσης, η αίθουσα θέρμανσης:

 • Το μέγεθος του καναλιού (cm): 14х14 - με ισχύ που δεν υπερβαίνει τα 3,5 kW.
 • 14x20 (cm) - 3,5 - 5,2 kW, αντίστοιχα.

Ο τύπος και οι παράμετροι των εξαερισμού χωρία της τοιχοποιίας εξαρτάται από τον προορισμό του κτιρίου, αλλά ως επί το πλείστον τετραγωνικό τμήμα κάθετο άξονα (140h140mm), που σε 2 τούβλα στα εσωτερικά τοιχώματα. Πρέπει να εστιάσετε σε τέτοιες παραμέτρους ενός ενιαίου τούβλου: το μήκος του είναι 250 mm, πλάτος 120 mm, ύψος 65 mm.

Προσοχή παρακαλώ! Ο αγωγός εξαγωγής, μαζί με τον αέρα που απομακρύνεται, εκπέμπει και θερμαίνεται. Μία μικρή δομική λεπτομέρεια μέσα σε αυτήν - μια κάμψη με τη μορφή μιας σκάλας με επένδυση από τούβλα - θα αποτελέσει εμπόδιο στην εκροή θερμών αέριων μαζών.

Σε σπίτια με κανάλια θέρμανσης κλιβάνου για την ανταλλαγή αέρα είναι τα καλύτερα τοποθετημένα παράλληλα με την καμινάδα του κλιβάνου, κοντά σε αυτό. Ο θερμαινόμενος αέρας από τα καυσαέρια βελτιώνει την ώθηση και την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας τους. Αν είναι δύσκολο να γίνει αυτό εποικοδομητικά, τότε ο αγκώνας που είναι εγκατεστημένος στο εξωτερικό τοίχωμα είναι μονωμένο. Αυτό εξασφαλίζει καλή πρόσφυση. Για ένα τζάκι που λειτουργεί συνεχώς στο σπίτι, πρέπει να υπάρχει αυτόνομη έξοδος εξαερισμού. Μέσα από αυτό, ο καπνός που εισέρχεται στο δωμάτιο από την καύση του καυσίμου εκκενώνεται στο δρόμο.

Τούβλο για τοιχοποιία και σχόλια σχετικά με την εργασία με αυτό

Για τους τοίχους από τούβλα, κατά κανόνα, χρησιμοποιείται πέτρα γεμάτο σώμα. Η χρήση κοίλων τούβλων είναι δυνατή, αλλά με κενά γεμάτα πηλό ή κονίαμα.

Προσοχή παρακαλώ! Τούβλο πυριτίου για το σχηματισμό των αεραγωγών δεν χρησιμοποιείται, επειδή ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας προκαλούν την καταστροφή του.

Το τούβλο στα κανάλια στερεώνεται με την ίδια λύση που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή εσωτερικών τοίχων. Για την παρτίδα ήταν επαρκής δύναμη, κατά την προετοιμασία της λύσης πρέπει να παρατηρήσετε τις αναλογίες:

 • καθαρό κτίριο άμμου - 3 μέρη.
 • τσιμέντο M500 - 1 μέρος.

Το νερό προστίθεται σε δόσεις σε ξηρό, προσυσκευασμένο μείγμα με συνεχή ανάμιξη. Η συνεκτικότητα του ζυμωτηρίου πρέπει να είναι τέτοια ώστε όταν γέρνει σε 45 μοίρες χωρητικότητας, δεν χύνεται.

Ο σχηματισμός του αεραγωγού συχνά απαιτεί τη χρήση τούβλων μη τυπικού μεγέθους σε περιπτώσεις επικάλυψης των ραφών σε χώρους όπου τα τοιχώματα είναι γειτονικά κλπ. Για την κατεργασία τους,

 • κοπή με σπάτουλα ή σφυρί-kirochki.
 • το βουλγαρικό.
 • μηχανισμό κοπής τούβλων.

Για λόγους οικονομίας, η μάχη μεταποιείται, το υλικό με σπασμένες γωνίες, τσιπ κλπ.

Αλγόριθμος για τον αγωγό εξαερισμού τοιχοποιίας

 • Προσεκτική μελέτη του σχεδίου.
 • Σήμανση με πρότυπο δίπλωμα αποθέματος. Εάν δεν υπάρχει, στον πίνακα με διαστάσεις (mm): ανοίγουν 140x2500x25 ανοίγματα, όμοια με εκείνα που σχεδιάζονται στο σχέδιο τοίχου.
 • Το τούβλο στερεώνεται αυστηρά ανάλογα με το επίπεδο, για το οποίο χρησιμοποιούνται σημαντήρες ή ένα κιβώτιο με διαστάσεις του καναλιού, που χτυπιούνται από τις σανίδες. Πρέπει να τηρούνται ευθείες επιφάνειες, γωνίες.
 • Αν η θερμοκρασία του αέρα είναι υψηλή και το τούβλο είναι στεγνό, πρέπει να υγραίνεται με νερό για να βελτιωθεί η πρόσφυση μεταξύ του υλικού και του διαλύματος.
 • Κατασκευάζονται 3 ή 4 σειρές τοιχοποιίας.
 • Εγκαταστήστε σημαντήρες - τούβλα, που βρίσκονται στο επίπεδο της διατομής του καναλιού. Προστατέψτε το από το να πάρει συντρίμμια κατά τη διάρκεια της εργασίας, κρατήστε το δεδομένο σχήμα της τρύπας.
 • Μετακινούμενος σημαντήρας κάθε 7 ή 8 πλινθοδομή με ένα σύστημα επίδεσμου μονής σειράς ή πολλαπλών σειρών.
 • Εάν υπάρχει πιθανότητα διείσδυσης στις εγκαταστάσεις, καθώς και ένας αριθμός συστημάτων εξαερισμού που βρίσκονται μαζί με τον παρεχόμενο αέρα καύσης του καυσίμου, ο συμπλέκτης είναι καλύτερο να γίνεται από «tailgating».
 • Παρατηρήστε το πάχος των αρθρώσεων.
 • Όλοι πρέπει να είναι προσεκτικά σφραγισμένοι.

Λεπτομερέστερη τεχνολογία εργασίας συνιστάται να μελετηθεί χρησιμοποιώντας βίντεο κλιπ που είναι διαθέσιμα στο δίκτυο στον δημόσιο τομέα.

Πόσο κοστίζει η κατασκευή μιας τοιχοποιίας

Παρά τη δημοτικότητα της μονολιθικής κατασκευής και της κατασκευής σκελετών, η τοιχοποιία από τεμάχια είναι ακόμα σε ζήτηση κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Ποιοτικά, η εργασία γίνεται από έμπειρους δασκάλους, με συγκεκριμένες δεξιότητες και γνώσεις. Εάν μια πρόσκληση καλείται να πραγματοποιήσει αυτό το είδος εργασίας, τότε πρέπει να καταρτιστεί αναγκαστικά ένας προϋπολογισμός. Αφορά:

 • αριθμός ορόφων του κτιρίου.
 • περιοχή των εγκαταστάσεων ·
 • γεωμετρική πολυπλοκότητα των καναλιών.
 • Εκτέλεση επιδέσμου με την υπάρχουσα τοιχοποιία.
 • αναγκαιότητα φινιρίσματος των ιζηματογενών ραφών ·
 • το είδος του υλικού και την τιμή του, pr.

Ταυτόχρονα, η ταχύτητα της εργασίας δεν εξαρτάται από τέτοια χαρακτηριστικά του τούβλου, όπως το σήμα της δύναμης, την αντίσταση στην κατάψυξη, τις προτιμήσεις χρώματος. Επομένως, αυτές οι παράμετροι δεν επηρεάζουν την τιμολόγηση.

Οι εκλεπτυσμένοι υπολογισμοί λαμβάνουν υπόψη το πραγματικό κόστος του χρόνου εργασίας για κάθε τύπο εργασίας που εκτελείται (ανθρωποώρες). Έχοντας πραγματοποιήσει το χρονοδιάγραμμα κάθε κατασκευής, προσδιορίζεται η ακριβής διάρκειά της. Έχοντας αυτά τα στοιχεία, καθώς και το μέγεθος του μέσου μισθού για μια συγκεκριμένη περιοχή, μπορείτε να υπολογίσετε την ωριαία τιμή με τον τύπο:

Γ - μισθός (μέσος όρος) (ρούβλια / ημέρα);

V - διάρκεια εργασίας ανά ημέρα (ώρα).

Παράδειγμα:

Η ταξιαρχία εκτελεί το συμπλέκτη, εργάζεται 12 ώρες την ημέρα. Με δείκτη C = 900 ρούβλια ανά ημέρα, το κόστος της 1 ώρας θα είναι: 900/12 = 75 ρούβλια την ώρα.

Λαμβάνεται επίσης υπόψη ότι το ποσοστό για την τοποθέτηση, για παράδειγμα, ενός κοίλου ενάμισι τούβλο θα είναι πολύ χαμηλότερο. Αυτό εξηγείται από την υψηλότερη ταχύτητα εκτέλεσης της εργασίας. Ο αριθμός μονάδων μονάδας στη μονάδα του όγκου τοιχοποιίας σε αυτή την περίπτωση, επίσης, θα είναι μικρότερος. Όλα αυτά εξηγούν γιατί οι τιμές αυτού του τύπου υπηρεσιών σε διαφορετικές περιοχές, σε διαφορετικούς τόπους είναι διαφορετικές.

Το σωστό σύστημα εξαερισμού στο σπίτι θα βοηθήσει στη διατήρηση των βέλτιστων παραμέτρων του μικροκλίματος, θα προωθήσει τον καθαρό αέρα σε αυτό, θα αποτρέψει τον σχηματισμό ρύπων στα κανάλια και τις απώλειες θερμότητας.

Τεχνολογία των αγωγών εξαερισμού τοιχοποιίας από τούβλα

Για να εξασφαλιστεί ο συνεχής αερισμός όλων των δωματίων και η διατήρηση της κανονικής θερμοκρασίας του αέρα στο σπίτι, είναι συνηθισμένο να δημιουργηθεί ένα σύστημα αερισμού. Αν αυτή η σημαντική συνιστώσα αγνοηθεί στην κατασκευή, είναι πιθανό ότι προβλήματα όπως η αύξηση της υγρασίας, η μείωση του φρέσκου αέρα και ακόμη και το καλούπι στην επιφάνεια των τοίχων.

Κατασκευή αγωγών αερισμού και αγωγών: α - σε τοίχους από τούβλα. β - στα αυλάκια του τοίχου, καλυμμένα με πλάκες. c - αιωρούμενος αγωγός αέρα στην οροφή. γ-συνδεδεμένα κατακόρυφα κανάλια. δ - διαρρύθμιση καναλιών με ενσωματωμένα ερμάρια. e - κανάλια από ξηρό γύψο σε χωρίσματα. 1 - τοίχους από τούβλα. 2 - γύψο. 3 - σανίδες σκωρίας γύψου. 4 - επικάλυψη; 5 - ατσάλινη ανάρτηση. 6 - στερέωση (50χ50χ4 mm).

Χωρίς τη διευθέτηση των αεραγωγών, οποιοσδήποτε χώρος διαβίωσης γίνεται χώρος αναπαραγωγής μικροβίων που είναι επιβλαβείς για την υγεία των ανθρώπων που ζουν στο σπίτι. Οι σύγχρονες οικιακές συσκευές εκπέμπουν επιβλαβείς ουσίες στη διαδικασία λειτουργίας του, επομένως οι εγκαταστάσεις με την παρουσία ηλεκτρικών συσκευών πρέπει απαραίτητα να αερίζονται.

Σήμερα, τα περισσότερα παράθυρα παράγουν πλαστικά ή αλουμινένια με θόρυβο και θερμομόνωση Μαζί με αυτό, δημιουργείται το πρόβλημα της έλλειψης κατάλληλου εξαερισμού, καθώς τα πλαίσια παραθύρου του παλαιού τύπου κατασκευάστηκαν από ξύλο, στο οποίο υπάρχουν ευρέως μικροί αεραγωγοί. Αυτό παρέχει έναν φυσικό αερισμό οποιουδήποτε δωματίου με παράθυρα.

Για την επίλυση του προβλήματος με τον αερισμό, θα χρειαστεί να εξοπλίσετε αγωγούς εξαερισμού στον χώρο διαβίωσης. Και η καλύτερη λύση θα είναι η λογιστική τους στο στάδιο του σχεδιασμού της κατασκευής.

Διάταξη αεραγωγών από τούβλα

Σήμερα, οι αεραγωγοί είναι συνήθως κατασκευασμένοι από υλικό με βάση το μέταλλο. Αλλά οποιοσδήποτε έμπειρος οικοδόμος θα σας συμβουλεύσει να φτιάξετε ένα τούβλο για το σύστημα εξαερισμού από τούβλα. Για το λόγο αυτό, αυτό το κλασσικό σχέδιο έχει μεγάλη ζήτηση στον τομέα της σύγχρονης κατασκευής. Τα κανάλια τοποθετούνται συνήθως στο εσωτερικό των φέροντων τοίχων του κτιρίου. Το τμήμα των αγωγών καπνού και αερισμού πρέπει να είναι ίσο με 1 × 1/2 ή 1/2 × 1/2 τούβλα.

Τμήμα διατομών αεραγωγών.

Εάν το σπίτι είναι χτισμένο σε μια βάση από τούβλα, ο εξαερισμός πρέπει να είναι σχεδιασμένος στους τοίχους του. Στην περίπτωση αυτή, το πλέον κατάλληλο δομικό υλικό είναι τούβλο, αλλά αν υπάρχουν δυσκολίες για την αγορά ή το υλικό δεν είναι αρκετό, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα τούβλο για επένδυση ή με άδειο κοιλότητα.

Δεν συνιστάται η χρήση πετρωμάτων πυριτικού άλατος, καθώς δεν αντέχουν σε ξαφνικές μεταβολές της θερμοκρασίας. Αυτό το δομικό υλικό φθάνει γρήγορα και αρχίζει να σπάει.

Εργαλεία, υλικά και εξαρτήματα που θα χρειαστούν για τον εξοπλισμό των αεραγωγών:

 • στερεά τούβλα.
 • τσιμέντο και άμμο.
 • Μύλος και κοντέινερ για κονίαμα σκυροδέματος.
 • το επίπεδο του κτιρίου και τις γραμμές επιφανειών.

Η αναλογία του κονιάματος και η τεχνολογία της τοποθέτησης τούβλων

Η τοποθέτηση τούβλων περιλαμβάνει τη χρήση ίδιας λύσης, η οποία χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή φέροντων τοίχων από το εσωτερικό. Οι αναλογίες του υπολογίζονται ως εξής: 1 κιλό τσιμέντου αντιστοιχεί σε 3 κιλά άμμου.

Καμινάδες τοιχοποιίας και αγωγοί εξαερισμού: α) σε τοίχους πάχους 1,5 τούβλων, β) σε τοίχους πάχους 2 τούβλων.

Είναι απαραίτητο να επιλέξετε άμμο καλής ποιότητας, επειδή οι χαμηλοί βαθμοί μπορούν να εξασθενήσουν σημαντικά τη δομή της λύσης, γεγονός που θα επηρεάσει αρνητικά το σχεδιασμό των αεραγωγών. Κατά την ανάμειξη, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε το επίπεδο υγρασίας της άμμου. Συνιστάται να επιλέξετε υψηλής ποιότητας τσιμέντο M-500, καθώς διαθέτει πλαστική δομή, η οποία είναι η πλέον κατάλληλη για τοποθέτηση τούβλων στο εσωτερικό του τοίχου.

Ανάμειξη της ξηρής άμμου με τσιμέντο καλά, είναι απαραίτητο να προσθέσετε σταδιακά νερό και να συνεχίσετε την ανάδευση. Είναι επιθυμητό να αναμειχθεί το διάλυμα εντός της πλαστικής κοιλότητας μέχρις ότου αποκτήσει τον μέσο βαθμό αραιώσεως. Αυτό μπορεί εύκολα να εξακριβωθεί με κλίση της σκάφης σε γωνία 40 °. Εάν η λύση δεν χυθεί, τότε επιτυγχάνεται η απαιτούμενη συνοχή. Σε περίπτωση μεγάλου όγκου διαλύματος, συνιστάται να το ζυμώσετε σε ένα ηλεκτρικό μίξερ.

Το δομικό διάγραμμα ενός συστήματος αερισμού με βάση το τούβλο μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την προβλεπόμενη χρήση.

Η πιο δημοφιλής και αποδεδειγμένη μέθοδος είναι η διπλή τοιχοποιία με κάθετη πλατεία κίνηση.

Τούβλα για τοιχοποιία: α - κονίαμα εξομάλυνσης. β - εξάπλωση του κονιάματος στο τούβλο.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να κάνετε μια κατά προσέγγιση σήμανση, η οποία βασίζεται στο πρότυπο. Στη συνέχεια, πρέπει να φτιάξετε μια τοιχοποιία σε 3-4 επίπεδα και να τοποθετήσετε σημαντήρες με έλικτρα (τα τούβλα βρίσκονται μέσα στον άξονα με εγκάρσιο τρόπο). Αυτό είναι απαραίτητο για την εξασφάλιση ενός κατάλληλου σχεδιασμού των καναλιών στο σύστημα εξαερισμού. Επιπλέον, θα αποτρέψει τη βρωμιά από το να βρεθεί στη διαδικασία της εργασίας που εκτελείται.

Εκτός από το γεγονός ότι οι σημαντήρες ενισχύουν το κανάλι, σχηματίζουν ένα είδος φραγμού, το οποίο παρεμποδίζεται σημαντικά κατά τη διαδικασία καθαρισμού των καναλιών καπνού. Κάθε 6-7 σειρές σημαντήρες πρέπει να μετακινηθούν και οι τοίχοι μπορούν να κατασκευαστούν σύμφωνα με την αρχή των αρθρώσεων πολλαπλών επιπέδων ή ενός επιπέδου.

Η τεχνολογία τοποθέτησης πρέπει να διεξάγεται στενά, καθώς καθιστά δυνατή την αποτροπή της διείσδυσης καπνών και καπνού σε καθιστικούς χώρους ή αγωγούς εξαερισμού που βρίσκονται κοντά.

Μειονεκτήματα του εξαερισμού τούβλο και τρόποι για την εξάλειψή τους

Μέθοδοι κοπής και λείανσης των τούβλων: e - κοπή. γ - εσφαλμένος τρόπος κοπής · s - κοπή με σπάτουλα. και - κοπή σε κουτάλι, σε - teska.

Το κύριο μειονέκτημα ενός τέτοιου ορυχείου είναι η απελευθέρωση της θερμότητας έξω, η οποία συμβαδίζει με τον καπνό. Αλλά αυτό μπορεί να αποφευχθεί εν μέρει κάνοντας μια σκόπιμη κάμψη μέσα στο κανάλι. Θα βοηθήσει στην συγκράτηση συγκεκριμένου μέρους της θερμικής ενέργειας μέσα στον εξαερισμό.

Για να οργανωθεί μια τέτοια κατασκευή, θα χρειαστεί να οικοδομήσουμε ένα τούβλο με τη μέθοδο της σκάλας, να γεμίσουμε τα ανοίγματα με κονίαμα και να βάλουμε το τούβλο πάνω του με μια άκρη. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε μια ακόμη σειρά και να πιέσετε έτσι τον συμπλέκτη.

Στο σημείο εξόδου της καπνοδόχου πρέπει να παραμείνει στην οροφή πλάτος περίπου 15 cm. Το καπναγωγείο με την οροφή πρέπει να συνδυαστεί με ειδικό πλαίσιο βασισμένο σε ανοξείδωτο χάλυβα.

Εάν ο καπνός και οι καπνοί στο ορυχείο δροσιστούν, αυτό αναπόφευκτα θα οδηγήσει στο σχηματισμό υγρασίας μέσα σε αυτό. Η τοιχοποιία θα καλύπτεται με υγρασία και ο εξαερισμός θα χάσει την ιδιότητα του αγωγού εξαγωγής. Αυτό μπορεί να αποφευχθεί στο στάδιο του σχεδιασμού.

Έτσι, εάν η θερμοκρασία του δρόμου είναι 20 ° C για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, θα πρέπει να διατηρείται ένα διάστημα 1,5 τούβλων μεταξύ του αγωγού και του εξωτερικού του τοίχου. Σε περίπτωση πιθανής πτώσης της θερμοκρασίας σε -20 ° C, το διάστημα θα είναι 2 τούβλα. Εάν η θερμοκρασία πέσει σε -30 ° C - 2,5 τούβλα.

Σε αντίθεση χώρα στεγάζει ένα κατακόρυφο άξονα, σε πολυώροφα χτίζονται κτίρια ως επί το πλείστον αγωγούς εξαερισμού, με κλίση που φτάνει το 1 m. Μία τέτοια συμπλέκτη εκτελείται μέσω της κοπής τούβλων, βοηθά στη μείωση του επιπέδου αντίστασης του καπνού κατά τη μετακίνηση. Στο τέλος του τοιχοποιίας, μια μεταλλική σφαίρα στην αλυσίδα κατεβαίνει στον άξονα. Αν ανιχνευτεί η αντίσταση, προσδιορίζεται το σημείο μόλυνσης του αεραγωγού.

Αγωγοί εξαερισμού τοιχοποιίας από το μηδέν μέχρι το τέλος

Τεχνολογία των αγωγών εξαερισμού τοιχοποιίας

Παρά την εξάπλωση των αγωγών εξαερισμού από μέταλλο, η τοιχοποιία του παραδοσιακού αγωγού αερισμού από τούβλα εξακολουθεί να είναι σχετική. Αυτό οφείλεται στα πλεονεκτήματα των αγωγών εξαερισμού τούβλου όπως η ανθεκτικότητα, η απλή λειτουργία, η ικανότητα να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες.

Τοιχοποιία των αεραγωγών

Χαρακτηριστικά των συστημάτων εξαερισμού

Το Ventkanal είναι ένας αγωγός αέρα, όπου η κίνηση του αέρα επιτυγχάνεται με έναν από τους δύο τρόπους:

 • λόγω διαφορών στις εξωτερικές και εξωτερικές ενδείξεις πίεσης (φυσικός εξαερισμός) ·
 • χάρη στον ανεμιστήρα (εξαναγκασμένος εξαερισμός).

Το σύστημα εξάτμισης περιλαμβάνει αγωγούς εξαερισμού (εσωτερικούς ή έμμεσους), γρίλιες, οριζόντιους αγωγούς και άξονες. Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: ο αέρας από το δωμάτιο εισέρχεται στο κανάλι, διέρχεται από τις γρίλιες, εισέρχεται στον οριζόντιο αγωγό αέρα και στη συνέχεια μέσα από τον άξονα βγαίνει στο δρόμο. Οι ροές του αέρα ρυθμίζονται από τη γρίλια των πτερυγίων και από μια σειρά βαλβίδων διακοπής.

Συσκευή εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία

Σε κτίρια από τούβλα, οι αεραγωγοί είναι τοποθετημένοι σε τοίχους ή αυλάκια που κρύβονται πίσω από τις πλάκες. Το ελάχιστο μέγεθος καναλιού είναι μισό τούβλο (14 × 14 cm).

Δώστε προσοχή! Οι αγωγοί εξαερισμού δεν δημιουργούνται στους εξωτερικούς φέροντες τοίχους.

Αν το κτίριο δεν έχει εσωτερικούς τοίχους από τούβλα, εγκαθίστανται εναέρια αγωγούς σε μεγέθη από 10x15 cm Παρόμοιες συστήματα κατασκευάζονται από gipsoshlaka ή γυψοσανίδας, και για χώρους με υψηλή υγρασία -. Σκυρόδεμα. Υπάρχουν επίσης αγωγοί από πλαστικό, μέταλλο και αμιαντοτσιμέντο.

Πλαστικός εναέριος αγωγός

Οι οριζόντιοι αγωγοί είναι κατασκευασμένοι από φύλλα γύψου ή κοίλες πλάκες από σκυρόδεμα. Αυτοί οι αγωγοί τοποθετούνται πάνω από τα ταβάνια και καλύπτονται με τσιμεντοκονία. Η διάσταση των οριζόντιων αγωγών είναι από 20 × 20 cm και περισσότερο.

Σύστημα εξαερισμού

Ορυχεία φυσικού αερισμού, καθώς και καμινάδες, βρίσκονται στην οροφή του κτιρίου. Τα ορυχεία μπορούν να έχουν δικό τους κανάλι ή να συνδέονται με ένα άνοιγμα. Τα ορυχεία με το κανάλι τους δημιουργούνται από την τοποθέτηση τούβλων και την περαιτέρω θέρμανση από το υλικό του σφαγίου ή από το ινώδες. Μια άλλη επιλογή για την κατασκευή του ορυχείου είναι οι τοιχοποιίες και η χρήση θερμομονωτικών και ανθεκτικών στην υγρασία υλικών (διογκωμένος πηλός, διογκωμένος πολυστυρένιο, αφρώδες γυαλί κλπ.). Επίσης, το ορυχείο μπορεί να είναι μονωμένο με πλάκες 40 mm ψευδαργύρου, οι οποίες τοποθετούνται σε βάση τσόχας, επικαλύπτονται και εμποτίζονται με διάλυμα αργίλου.

Ορυχείο φυσικού αερισμού

Το ορυχείο πρέπει να πληροί ορισμένα κριτήρια:

 1. Όταν το τοποθετείτε δίπλα στην κορυφογραμμή της οροφής, το άνοιγμα του καλύμματος (στόματος) είναι τουλάχιστον μισό μέτρο πάνω από το επίπεδο της κορυφογραμμής.
 2. Εάν το άνοιγμα της κουκούλας βρίσκεται 2-3 μέτρα από την κορυφογραμμή, μπορεί να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με αυτήν.
 3. Όταν η απόσταση από την κορυφογραμμή υπερβαίνει τα 3 μέτρα, το στόμιο πρέπει να είναι υπό γωνία 10 μοιρών σε σχέση με τον ορίζοντα και με την κορυφή στην κορυφογραμμή της οροφής.
 4. Οι χώροι που προορίζονται για το μαγείρεμα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ορυχείο ύψους τουλάχιστον 1 μέτρου.
 5. Το ύψος του ανοίγματος της κουκούλας πάνω από την οροφή σε συνηθισμένα σπίτια είναι 1 μέτρο, αλλά με την παρουσία ισχυρών εκπομπών με δυσάρεστες οσμές, μπορεί να αυξηθεί σε 2 ή περισσότερα μέτρα. Μερικές φορές, όταν υπάρχει απειλή ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το ελάχιστο ύψος του ορυχείου είναι 3 μέτρα.

Παράμετροι του καναλιού εξαερισμού

Σύμφωνα με τους τεχνικούς κανονισμούς, οι αεραγωγοί πρέπει να λειτουργούν σε εξωτερική θερμοκρασία 12 βαθμών και πάνω από 20 μοίρες - σε εσωτερικούς χώρους. Τα κανάλια πρέπει να βρίσκονται σε χώρους όπου δεν υπάρχουν παράθυρα (για παράδειγμα, μπάνια, τουαλέτες κ.λπ.).

Η ελάχιστη διατομή του αγωγού αερισμού είναι 0,016 τετραγωνικά μέτρα. m και το πάχος τοιχώματος είναι 100 mm. Σε αυτή την περίπτωση, για να μειωθεί η αντίσταση στην ροή αέρα, η διατομή του αεραγωγού πρέπει να είναι σταθερή σε όλο το μήκος του. Τα ράμματα σε τούβλα πρέπει να εξομαλυνθούν. Το μήκος όλων των καναλιών που οδηγούν σε έναν μοναδικό αγωγό εξαγωγής πρέπει να είναι το ίδιο. Το Ventkanal πρέπει να βρίσκεται κάθετα, αν και επιτρέπεται μέγιστη απόκλιση των 30 μοιρών.

Σε χαμηλές θερμοκρασίες στον άξονα ή τους παρακείμενους αγωγούς, μειώνεται η απόδοση του συστήματος εξαερισμού. Σε σχέση με αυτό το ορυχείο, η θερμομόνωση είναι απαραίτητη.

Θέρμανση του άξονα εξαερισμού

Ειδικές συστάσεις γίνονται στην τοιχοποιία των αεραγωγών. Βρίσκονται σε μία γραμμή, εάν το πάχος του τοιχώματος είναι μέχρι 38 cm, και σε δύο σειρές, αν το πάχος υπερβαίνει τα 64 εκ. Διαστάσεις καναλιού εξαρτώνται από την ισχύ της πηγής ενέργειας. Για παράδειγμα, σε 3,5 kW Συνιστάται μέγεθος 14Χ14 cm, και για την ισχύ στο εύρος 3,5-5 kW -. 14h20 δούμε αν η πηγή ενέργειας της θερμότητας μεγαλύτερο από 5 kW, η συνιστώμενη μέγεθος του καναλιού -. 14h27 cm Πλινθοδομή φέρεται κάθετα, η απόσταση από τις θύρες και οι αρμοί των τοίχων δεν πρέπει να είναι μικρότερες από 40 cm.

Δώστε προσοχή! Εάν βρίσκεται κοντά στον εξαερισμό υπάρχει καμινάδα, θα χρειαστεί πάχυνση και θερμομόνωση στους τοίχους του καναλιού.

Μέθοδος δημιουργίας αεραγωγού

Για να εκτελέσετε την τοιχοποιία, θα χρειαστείτε τα παρακάτω εργαλεία:

Η τοιχοποιία πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο που κατασκευάζεται από κόντρα πλακέ ή μοριοσανίδες. Το σχέδιο θα πρέπει να είναι ορθογώνιο ή τετράγωνο σε διατομή, το οποίο είναι το ίδιο με τη διατομή του καναλιού. Το μήκος του προτύπου είναι πάχους 8-10 τούβλων.

Η τοιχοποιία πρέπει να ξεκινά από τη γωνία του τοίχου. Το πρώτο κανάλι εξαερισμού δημιουργείται μετά την τοποθέτηση 1,5-2 τούβλων. Δημιουργείται κανάλι χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο. Σε αυτή την περίπτωση, το πρότυπο θα πρέπει να εγκατασταθεί καθαρά κατά μήκος της κατακόρυφης γραμμής με μια γραμμή. Ανάμεσα στα κανάλια είναι απαραίτητο να αφήνετε αποστάσεις ενός πλάτους σε ένα τούβλο. Η τοιχοποιία κρατείται «πίσω στην πλάτη» και το κονίαμα κόβεται. Τα τούβλα πρέπει να συνδεθούν: η τοιχοποιία σε κάθε νέα σειρά έρχεται με μια μετατόπιση σε σχέση με την προηγούμενη σειρά.

Το διάλυμα είναι μίγμα άμμου και τσιμέντου σε αναλογία 3-4 προς 1. Το μείγμα πρέπει να αναμειγνύεται καλά με νερό. Για την τοιχοποιία, το τσιμέντο της σειράς M500 ταιριάζει καλύτερα. Πριν από την έναρξη της τοποθέτησης, το τούβλο πρέπει να υγραίνεται. Το κονίαμα τοποθετείται πάνω στην τοιχοποιία και στο κάτω μέρος του τούβλου. Μετά από κάθε 5-7 σειρές το πρότυπο μεταφέρεται.

Εάν υπάρχει ανάγκη απόσυρσης, πραγματοποιείται σε απόσταση που δεν υπερβαίνει το ένα μέτρο. Στην περίπτωση αυτή, το κανάλι διακλάδωσης μπορεί να είναι υπό γωνία όχι μεγαλύτερη από 30 μοίρες σε σχέση με τον τοίχο. Η κλίση της κάμψης παρέχεται περιστρέφοντας τα τούβλα έτσι ώστε να δημιουργηθεί η απαραίτητη κλίση. Η στοίβαξη πρέπει να γίνεται αυστηρά οριζόντια. Οι διατομές του αγωγού εξαερισμού και της εξόδου πρέπει να είναι ίδιες.

Όταν υπάρχει καμινάδα δίπλα στον αγωγό εξαερισμού, πρέπει να υπάρχει συνεχής τοποθέτηση ασβεστοπυριτικών πλίνθων με συνολικό πάχος 40 cm μεταξύ τους. Τα ράμματα στο σύστημα εξαερισμού πρέπει να σκουπιστούν προσεκτικά. Μετά την ολοκλήρωση του έργου, είναι απαραίτητο να διερευνηθεί η καθαρότητα του καναλιού. Για να γίνει αυτό, μια μπάλα μπαίνει μέσα στο κανάλι, διαμέτρου 100 mm, αιωρούμενη σε ένα σχοινί.

Σωληνωτό κανάλι

Το Ventkanal σε τούβλα μπορεί να κατασκευαστεί από ένα σωλήνα. Για το σκοπό αυτό ισχύουν σωλήνες από αμίαντο ή πλαστικό με διάμετρο 125-150 mm. Στην περίπτωση συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού, θα χρειαστούν σωλήνες διαμέτρου 100-125 mm. Ο σωλήνας τοποθετείται μέσα στην τοιχοποιία σαφώς κατά μήκος της κατακόρυφης και στερεώνεται με διάλυμα τσιμέντου.

Εάν πρόκειται για ένα λεπτό διαμέρισμα από τούβλα (polkirpicha), η χρήση σωλήνων είναι η συνιστώμενη μέθοδος. Στη συνέχεια, ο σωλήνας δεν βρίσκεται μέσα στην τοιχοποιία, αλλά ανάμεσα σε δύο τμήματα του τοίχου. Οι αρμοί σωλήνων σφραγίζονται με κονίαμα και επικαλύπτονται.

Κατά το σχεδιαστικό στάδιο της δομής τούβλων, είναι απαραίτητο να παρασχεθούν αγωγοί εξαερισμού εντός της τοιχοποιίας. Διαφορετικά, τότε θα είναι απαραίτητο να εφαρμοστούν αεραγωγοί εναέριου αέρα, οι οποίοι θα μειώσουν σημαντικά την εξωτερική ελκυστικότητα των χώρων.

Το σύστημα εξαερισμού είναι ένα σημαντικό συστατικό στοιχείο ενός άνετου και ασφαλούς περιβλήματος. Για να αποφύγετε προβλήματα, αναθέστε τη δημιουργία του σε πιο έμπειρους επαγγελματίες.

Αγωγοί εξαερισμού σε τοίχους από τούβλα

Σημαντικό για κάθε αερισμό στο σπίτι, το οποίο δεν θα του επιτρέψει να πάρει κλεισούρα, δυσάρεστες οσμές και την υγρασία. Ένας τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτό είναι να παρέχουμε αεραγωγούς σε τοίχους από τούβλα. Με ένα κρυμμένο "κουκούλα" στο σπίτι θα υπάρξει ένα καλό μικροκλίμα.

Απαιτούμενοι κανόνες της συσκευής

Οι αγωγοί εξαερισμού είναι διευθετημένοι κατά την τοποθέτηση των τοίχων του σπιτιού μέσα σε αυτά. Εάν ο τοίχος έχει πάχος 38 cm - σε 1 σειρά, αν είναι 64 cm - σε 2 σειρές. Το παραδοσιακό τμήμα είναι 140x140 mm. Χρησιμοποιήστε την ίδια λύση όπως και για την τοποθέτηση του σπιτιού. Επιτρέπεται η χρήση διαλύματος αργίλου και άμμου.

Πριν κάνετε έναν αγωγό εξαερισμού σε έναν τοίχο από τούβλα, πρέπει να έχετε ένα κεραμικό τούβλο γεμάτο σώμα. Θα χρειαστεί ένα πρότυπο που είναι η χέρια, Είναι - του σκάφους (μήκος, πλάτος, πάχος - 2,5 m χ 140 mm χ 25 mm), όπου οι εσοχές κάνουν, το κατάλληλο μέγεθος των αγωγών αερισμού και τη θέση τους στον τοίχο. Χρειαζόμαστε αποθέματα σημαντήρες - κοίλα κιβώτια των σανίδων. Η διατομή τους είναι σαν εκείνη ενός καναλιού, το ύψος θα πρέπει να είναι 8-10 τούβλα. Ο καθαρισμός γίνεται τοιχοποιία shvabrovkoy έλεγχο «καθαρότητα» - διαλογή μπάλα πάνω στο καλώδιο των 100 mm σε διάμετρο.

Η τοιχοποιία γίνεται κατακόρυφα. Θα πρέπει να απομακρυνθεί από την πόρτα, καθώς και στους τοίχους των αρθρώσεων δεν είναι μικρότερη από 380 mm. Κλείστε το κανάλι και την καπνοδόχο, μονώνουν το άλλο χρησιμοποιώντας ανθεκτικά στη θερμότητα υλικά και να αυξήσει τα τοιχώματα του καναλιού.

Πρακτική εμπειρία

Η συσκευή του αγωγού εξαερισμού κατασκευάζεται λαμβάνοντας υπόψη τα σημαντικά σημεία:

 • Το σχέδιο τοποθετείται στην τοιχοποιία με τέτοιο τρόπο ώστε το άκρο του να είναι δίπλα στην επιφάνεια του εγκάρσιου τοιχώματος από το εσωτερικό. Καλυφθείτε μέσα από τις τρύπες της κιμωλίας - τα μελλοντικά τμήματα των καναλιών. Είναι απαραίτητο να μην είναι τεμπέλης και να ελέγχετε συνεχώς με αυτό το πρότυπο, εάν υπάρχουν αλλαγές στην κατασκευή της δομής. Τέτοιες παραβιάσεις μπορούν να επηρεάσουν την καλή λειτουργία του εξαερισμού.
 • Το σχήμα καναλιού μπορεί να είναι τετράγωνο (συχνά χρησιμοποιείται) ή ορθογώνιο. Οι τοίχοι και τα χωρίσματα μεταξύ τους τοποθετούνται σε 1 πάχος τούβλο.
 • Τα κανάλια τοποθετούνται από άκρο σε άκρο, κόβοντας τη λύση.
 • Συμμορφώνεται με ένα μονό-στρώμα επικάλυψης δίπλα στους αγωγούς εξαερισμού.
 • Για να ενισχύσετε τον εξαερισμό, χρησιμοποιήστε τούβλα που βρίσκονται απέναντι από το κανάλι. Ωστόσο, στο μέλλον μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστεί.
 • Αν θέλετε να σχεδιάσετε ένα κανάλι, θα πρέπει να απέχει λιγότερο από ένα μέτρο. Η γωνία δεν είναι μικρότερη από 60 ° στον ορίζοντα. Ο χώρος του υποκαταστήματος είναι κατασκευασμένος από τούβλα, τα οποία είναι οστετάνια στην κατάλληλη γωνία. Η διατομή αυτού του τμήματος και του κύριου καναλιού πρέπει να είναι ίδια.
 • Η τοιχοποιία του αεραγωγού εξαερισμού και του κύριου τοιχώματος είναι επικάλυψη σε βάρος μισών και τριών τετάρτων τούβλων.
 • Διαστρέβλωση του σχήματος των καναλιών δεν θα επιτρέψει περιοδικά εκτοπισμένους σημαντήρες. Κατά την τοποθέτηση, δεν επιτρέπουν την απόφραξη του ορυχείου.
 • Είναι καλό να καθαρίζετε τις ραφές με ένα στυλεό. Είναι βολικό να το κάνετε αυτό με διαβροχή με νερό. Η ομαλή επιφάνεια δεν θα δώσει την ευκαιρία για να παραμείνει στους τοίχους.
 • Για να μην φράξει κανάλι το κανάλι κατά την εργασία με κονίαμα, το παράθυρο μπορεί να τοποθετηθεί με τσαλακωμένες εφημερίδες ή κάτι άλλο κατάλληλο. Αυξάνεται όλο και ψηλότερα, - μετατοπίστε το, στη συνέχεια, απλά το αφαιρέστε. Εάν δεν το κάνετε αυτό, πρέπει να ελέγξετε ότι δεν είναι φραγμένο με μια μπάλα.

Και αν δεν έχουν τοιχοποιία

Ένας αυτοεξοπλισμένος αγωγός εξαερισμού σε τοίχους από τούβλα κατασκευάζεται με σωλήνες. Αλλά στην περίπτωση αυτή είναι επίσης απαραίτητο κάθε δωμάτιο να έχει δικό του αγωγό αέρα. Μία από τις εξόδους πρέπει να είναι σε ύψος δύο μέτρα πάνω από το θεμέλιο (δυνατό και άνω) εντός του εξωτερικού τοιχώματος (αντλεί αέρα από το εξωτερικό). Το δεύτερο είναι στην οροφή (αφαιρεί αέρα από το σπίτι). Σε αυτόν όλα τα κανάλια μειώνονται. Ο σωλήνας πρέπει να ανέλθει ένα μέτρο πάνω από την οροφή. Εισόδου ανοίγματα για πλέγματα οροφής δεν είναι κάτω από 10 εκατοστά. Κλείνει τους αποσβεστήρες που ρυθμίζουν τη ροή του αέρα.

Συνδυάστε μπορείτε να απολαύσετε τη σάουνα-κουζίνα, μπάνιο-τουαλέτα. Και τα τέσσερα μπορούν να συνδυαστούν στη σοφίτα. Είναι σημαντικό να υπάρχουν αξιόπιστες σφραγίδες στις αρθρώσεις. Πληροφορίες "στο μπουκέτο" μπορούν να γίνουν μόνο αν οι υπηρεσίες βρίσκονται στην ίδια πλευρά του σπιτιού. Σε μονοκατοικία μπορούν να τοποθετηθούν στην οροφή (βγαίνουν από τη στέγη από τη σοφίτα). Στη σοφίτα οι σωλήνες πρέπει να είναι μονωμένοι.

Για τους φυσικούς αεραγωγούς, η διάμετρος των σωλήνων είναι 125 x 150 mm, η διάμετρος του σωλήνα είναι 100 x 125 mm. Η επιλογή των υλικών εξαρτάται από το τι θέλει ο ιδιοκτήτης και τις τιμές. Μπορούν να κατασκευαστούν από πολυμερή, γαλβανισμένα, αμιαντοτσιμέντο, σκυρόδεμα. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, οι σωλήνες χαμηλώνονται στον χώρο μεταξύ των τοίχων και τσιμέντου. Σημαντική είναι η στεγανότητα στην έξοδο των venttubes στην οροφή. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ένα δακτύλιο από καουτσούκ ή σιλικόνη. Ο αγωγός αέρα και η έξοδος του καλύμματος συνδέονται με ένα κυματοειδές σωλήνα.

Πώς να φτιάξετε τους εαυτούς σας

Ο αγωγός εξαερισμού σε τοίχο από τούβλα με τα χέρια σας γίνεται, ακόμα και αν είναι λεπτός. Όταν ένα διαμέρισμα στο μισό-τούβλο «ταιριάζει» παχύ σωλήνα κατασκευασμένο από 120 χιλιοστά αμίαντο (εσωτερική - 100). Το άνοιγμα σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχει πλάτος 130 mm. Αφού κατεβάσει το σωλήνα μέσα σε αυτό, ενισχύεται με τσιμεντοκονία.

Σε περίπτωση απουσίας του σωλήνα, που είναι κατασκευασμένο σαν αυτό: δύο μεγάλα μισό-σχιστόλιθο επιθυμητό μέγεθος Στερεώστε σύρμα. Είναι στερεωμένο σε έναν κύβο τούβλου, ο οποίος είναι τοποθετημένος στο επίπεδο με ένα διαμέρισμα. Αλλά είναι δυνατόν και με άλλο τρόπο: οι πλευρές των τοίχων στο πάνω μέρος της βρισκόταν στην άκρη μερικά τούβλα και σκηνογραφία. Κάτω από την σχάρα εξαερισμού, κόβεται μια τρύπα στο κάτω μέρος, στο κάτω μέρος, όπου είναι στερεωμένη. Στο τέλος - σοβά. Το τμήμα που φαίνεται να βρίσκεται στη σοφίτα θα πρέπει να είναι μονωμένο με αμίαντο (το φύλλο κοσμεί επίσης). Στη στέγη, δεν πρέπει να είναι πιο κοντά από ένα μέτρο από το υψηλότερο σημείο.

Υπάρχουν ακόμα πιο λεπτά ανοίγματα - ένα τέταρτο του τούβλου. Σε αυτή την περίπτωση, ο τοίχος θα αντικατασταθεί από δομή που μπορεί να κατασκευαστεί από λωρίδες επίπεδης πλάκας (πλάτος 20 cm). Εισάγετε μέσα στο κανάλι, το ρασρέβ και το σύρμα σύνδεσης και το γύψο.

Σύνδεση κουκούλας

Στην κουζίνα, μπορείτε να "χάσετε" τη δράση του μόνο εξαερισμού, διατεταγμένα στον τοίχο, ειδικά αν μαγειρεύετε συχνά και η κουζίνα είναι μικρή. Το εκχύλισμα εξάγεται, το οποίο αφαιρεί τον δυσάρεστο αέρα από την κουζίνα. Είναι σημαντικό να συνδέσετε σωστά τον αγωγό εξαερισμού. Η απόσταση από το ventshahta είναι επιθυμητή να είναι ελάχιστη. Διαφορετικά, η εφέ σχεδίασης θα μειωθεί. Ναι, και κοιτάξτε τους μεγάλους αγωγούς αέρα άσχημοι.

Για να συνδεθείτε, χρειάζεστε ειδικούς αεραγωγούς και προσαρμογείς. Συνδέστε τα στοιχεία σφιχτά. Για λόγους ασφάλειας και αποτελεσματικής λειτουργίας είναι σημαντικοί ορισμένοι κανόνες. Κατά τη σύνδεση του σωλήνα εξάτμισης, δεν πρέπει να εμποδίζει ολόκληρο τον αγωγό αερισμού: όταν δεν λειτουργεί, - λειτουργεί ο κύριος αερισμός, από το ρεύμα αέρα. Για να το κάνετε αυτό, μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε τη σχάρα πάνω από την είσοδο του σωλήνα εξαγωγής.

Για να διασφαλιστεί ότι η κουκούλα δεν αποτυγχάνει, είναι απαραίτητο να μην εμποδίζεται ο αέρας. Γι 'αυτό είναι σημαντικό το μήκος του αγωγού να είναι μικρότερο. Και είναι καλύτερα να ξεχάσουμε τις στροφές. Η ποιότητα του βυθίσματος θα συμβάλει στην ομαλότητα του σωλήνα. Ως εκ τούτου, οι κυματοειδείς αγωγοί, οι οποίοι προτιμώνται λόγω της ευκαμψίας, εξακολουθούν να καθυστερούν τη ροή του αέρα. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε, θα πρέπει να εξομαλύνετε τις στροφές. Κίνδυνος: εάν χρησιμοποιείτε στήλη θέρμανσης αερίου στην κουζίνα, η κουκούλα δεν μπορεί να βγει στο κανάλι καπνού

Τα περισσότερα συνηθισμένα σφάλματα

 1. Δεν αερίζεται στην κουζίνα στην κουζίνα, μπάνιο, μπάνια, αποθήκες χωρίς παράθυρα.
 2. Αντί του καναλιού, μια τρύπα στον τοίχο, που κλείνει με ένα πλέγμα, ενεργεί. Αυτό δεν δίνει έλξη, και ως εκ τούτου δεν είναι αποτελεσματικό.
 3. Τα ερμάρια και οι πόρτες είναι ερμητικά θαμμένα και δεν υπάρχουν ανεμιστήρες. Σε τέτοιες συνθήκες, ο εξαερισμός δεν λειτουργεί, ο οποίος θα αναφέρει δυσάρεστες οσμές, συμπύκνωση, μούχλα.
 4. "Προτομή" με εξαερισμό. Αναγκαστικός εξαερισμός. εάν υπάρχει μια ειδική κουκούλα, για παράδειγμα, ένα τζάκι, δεν επιτρέπεται.
 5. Στο δωμάτιο με τζάκι δεν υπάρχει κουκούλα καθόλου. Μια καλή καμινάδα τζάκι είναι ασφαλής. Αλλά, όταν το τζάκι είναι αναμμένο, ο καπνός μπορεί να μπει μέσα στο δωμάτιο, είναι προτιμότερο να υπάρχει ξεχωριστός αγωγός αερισμού σε αυτό.
 6. Δεν κουκούλα στο δωμάτιο, το οποίο χωρίζεται από τα υπόλοιπα από δύο πόρτες. Η «υπέρβασή» τους από τη ροή του αέρα είναι μερικές φορές τελείως αδύνατη, καθώς και - ο αποτελεσματικός αερισμός.
 7. Μονωμένο κανάλι. Αν τα κανάλια - στους εξωτερικούς τοίχους, είναι απαραίτητο να μονώσει, διαφορετικά η δύναμη πρόσφυσης χάνεται.
 8. Οι αγωγοί αερίου δεν πρέπει να τοποθετούνται σε τοίχο. Κάνετε αυτό μόνο σε πρόστιμα με οθόνες στις οποίες υπάρχουν οπές για εξαερισμό.
 9. Η απόκλιση του κατακόρυφου διαύλου ενδέχεται να παρεμβάλλεται στον εξαερισμό. Μέγιστο 30 °. Εάν γίνει, η μόνη λύση είναι να εγκαταστήσετε έναν επιπλέον ανεμιστήρα. Μόνο όχι στο δωμάτιο, όπου υπάρχει τζάκι!

Πώς οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από τούβλα

 • Χαρακτηριστικά συσκευής
 • Σύστημα εξάτμισης
 • Απαιτήσεις για τους αεραγωγούς
 • Η διαδικασία τοποθέτησης τούβλων με τα χέρια σας
  • Απαιτούμενα εργαλεία
 • Σωληνωτό κανάλι σε τοίχο από τούβλα

Τα συστήματα αερισμού σε οποιοδήποτε σπίτι έχουν μια σημαντική λειτουργία. Η τοιχοποιία των αεραγωγών από τούβλα επιτρέπει την επίλυση ενός από τα προβλήματα στην εξασφάλιση της λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος.

Οι αεραγωγοί είναι σχεδιασμένοι για να αφαιρούν τον αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο.

Ανάλογα με το τι είναι κατασκευασμένο το σπίτι, ο σχεδιασμός του εξαερισμού μπορεί να είναι διαφορετικός. Προς αυτή την κατεύθυνση, προτείνονται πολλά πρότυπα συστήματα και συσκευές. Αν τα τοιχώματα της κατασκευής είναι τούβλο, η τοιχοποιία των αεραγωγών που κατασκευάζονται από τούβλα χτυπά για τον εαυτό της.

Χαρακτηριστικά συσκευής

Οι αγωγοί εξαερισμού είναι ένας αγωγός διαμέσου του οποίου ρέει αέρας λόγω της διαφοράς των εξωτερικών και εσωτερικών πίεσης (φυσικό αερισμό), ή την κίνηση δίνεται ανεμιστήρα (εξαναγκασμένο αερισμό). εξαγωγής αέρα αποτελείται από αεραγωγούς (εσωτερικό τοίχωμα ή βοηθητικό) που μπορεί να κλείνει σχάρες περσίδα Τύπος προκατασκευασμένο αγωγό διατεταγμένα οριζοντίως, και τον άξονα για την κατάρτιση. Μπαγιάτικο αέρα από το σπίτι αποστέλλεται στον αγωγό, που διέρχεται από τα γρίλιες μάσκας αυξάνεται και συλλέγει στο οριζόντιο αγωγό, όπου η έξοδος ορυχείο μέσω βλέπει έξω. Στο εσωτερικό η ροή αέρα ελέγχεται περσίδα κλείστρου, και στο εσωτερικό του αγωγού και ο άξονας - βαλβίδες διακοπής.

Διάγραμμα εξαερισμού μιας κατοικίας: 1 - σχάρα εξαγωγής · 2 - κάλυμμα ή παράθυρο. 3 - αεραγωγός.

Σε κτίρια που έχουν τοίχους από τούβλα, οι αγωγοί εξαερισμού δρομολογούνται μέσα σε τοίχους ή σε αυλακώσεις κλειστές από πλάκες. Το ελάχιστο μέγεθος των αεραγωγών που κατασκευάζονται από τούβλα πρέπει να είναι το ήμισυ του μήκους του τούβλου (14 × 14 cm). Το πάχος του τοιχώματος του καναλιού δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το μισό του τούβλου. Στα εξωτερικά τοιχώματα τοιχοποιίας δεν σχηματίζονται αεραγωγοί. Σε περιπτώσεις όταν το σπίτι δεν έχει εσωτερικούς τοίχους από τούβλα, σκάλες τοποθετηθεί αγωγοί με ελάχιστο μέγεθος 10x15 cm Τέτοια αγωγών κατά την κανονική υγρασία συνήθως κατασκευασμένα από gipsoshlakovyh και χαρτόνι-γύψος πάνελ, και σε υψηλή υγρασία -. Πινακίων από σκυρόδεμα πάχους έως 40 mm. Μερικές φορές οι αεραγωγοί είναι κατασκευασμένοι από αμιαντοτσιμέντο, μεταλλικά φύλλα ή πλαστικό.

οριζόντια αεραγωγοί τύπου βρίσκεται στη σοφίτα ή άλλες εγκαταστάσεις, που κατασκευάζονται από πάνελ gipsoshlakovyh πάχους 50 mm με διάκενο αέρα των 40 mm ή των κοίλων πλάκες από σκυρόδεμα με πάχος έως 10 εκατοστά. Οι οριζόντιες αγωγοί set-top οροφών με τη στοιβασία μία σειρά πλακών, που καλύπτονται και τότε ένα στρώμα πάχος τσιμέντου μεγαλύτερο από 5 mm. Μέγεθος οριζόντια αγωγοί -. Τουλάχιστον 20 × 20 cm οριζόντιες αγωγούς σε περιοχές με υψηλή υγρασία (σάουνα) κατασκευασμένο με μια βαθμίδωση από 0,01 έως εξαντλήσει άξονα.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Σύστημα εξάτμισης

Τα ορυχεία του φυσικού συστήματος εξαερισμού εγκαθίστανται στην οροφή του σπιτιού, κατ 'αναλογία με την καπνοδόχο του φούρνου. Μπορούν να είναι ένα μεμονωμένο κανάλι ή να έχουν ένα κανάλι σε συνδυασμό με ένα άνοιγμα. Τα ορυχεία με το κανάλι τους κατασκευάζονται από τοιχοποιία με μόνωση από ινώδες ή με πυκνωτή θερμαντήρα σκελετού. Mines δεύτερος τύπος - τούβλων με γέμιση από θερμικά μονωτικό υλικό και ανθεκτικό στην υγρασία (αφρός, γυαλί αφρός, διογκωμένης αργίλου, κλπ), ή μονωτικές πλάκες πάχους 40 mm, φέροντα κορυφή ατσάλινη οροφή στρώση πιλήματος (πετροβάμβακας), του εμποτισμένου κονίαμα πηλό και στόκο.

Προσδιορισμός του ύψους των αξόνων εξαγωγής.

Το ύψος του άξονα πάνω από την οροφή πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

 1. Στην περίπτωση τοποθέτησης κοντά στην κορυφογραμμή στέγης, το στόμιο του άξονα (η οπή της κουκούλας) πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη από 0,5 μέτρα πάνω από την κορυφογραμμή.
 2. Σε απόσταση από την κορυφογραμμή σε απόσταση 1,5-3 m, το στόμα μπορεί να είναι σε επίπεδο με την κορυφογραμμή.
 3. Εάν η κορυφογραμμή είναι μεγαλύτερη από 3 μέτρα, τότε η οπή βρίσκεται στην πλευρά της γωνίας σε 10 ° προς τον ορίζοντα με την κορυφή στην κορυφογραμμή.
 4. Στις εγκαταστάσεις όπου παρασκευάζεται το φαγητό, το ύψος του άξονα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1 m.
 5. Το ύψος του στόματος πάνω από τη στέγη σε συνηθισμένα σπίτια θεωρείται ότι είναι της τάξης του 1 m. και στην περίπτωση ισχυρών εκπομπών με οξεία οσμή (φλόγα) - όχι μικρότερη από 2 μέτρα.
 6. Εάν υπάρχει κίνδυνος πολύ σοβαρής ατμοσφαιρικής ρύπανσης, το ορυχείο θα πρέπει να ανυψωθεί σε ύψος τουλάχιστον 3 μέτρων.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Απαιτήσεις για τους αεραγωγούς

Μία από τις κύριες απαιτήσεις (σύμφωνα με τους κανόνες του προτύπου) για τους αεραγωγούς είναι η παροχή κουκούλες σε εξωτερική θερμοκρασία από + 12ºC και άνω, και εσωτερικές - 20ºС. Τέτοιες συσκευές πρέπει πάντα να είναι σε δωμάτια χωρίς παράθυρα (μπάνια, μπάνιο, κλπ.). Η διατομή του διαύλου πρέπει να είναι τουλάχιστον 0,016 m² και το πάχος τοιχώματος να μην είναι μικρότερο από 100 mm.

Η συσκευή των καναλιών εξαερισμού.

Για να μειωθεί η αντίσταση στη ροή του αέρα, η διατομή του καναλιού κατά μήκος πρέπει να είναι η ίδια. Όλες οι ραφές του τοιχοποιίας πρέπει να εξομαλυνθούν. Το μήκος όλων των αγωγών εξαερισμού από τούβλα που έχουν έξοδο σε έναν άξονα εξαγωγής πρέπει να είναι ίσο. Ο αγωγός εξαερισμού πρέπει να είναι κατακόρυφος, επιτρέπεται η απόκλιση από την κάθετη το πολύ 30º.

Η μείωση της θερμοκρασίας στον άξονα ή στους προκατασκευασμένους αεραγωγούς μειώνει την απόδοση του εξαερισμού, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την επικάλυψη της θερμικής μόνωσης σε αυτά.

Οι αγωγοί εξαερισμού από τούβλα έχουν συγκεκριμένες συστάσεις. Αυτά τα κανάλια είναι κατασκευασμένα με πάχος τοίχου από τούβλα μέχρι 38 cm στη σειρά. σε πάχος μέχρι 64 cm - σε δύο σειρές. Οι διαστάσεις πρέπει να επιλέγονται ανάλογα με την ισχύ της πηγής θερμότητας. Συνεπώς, σε ισχύ έως 3,5 kW, συνιστάται 14 x 14 cm. σε ισχύ 3,5-5 kW - 14x20 cm. σε ισχύ άνω των 5 kW - 14x27 cm Η τοιχοποιία είναι κατασκευασμένη κατακόρυφα, σε απόσταση από την πόρτα και η άρθρωση των τοίχων δεν είναι μικρότερη από 40 cm.

Αν ένας αγωγός καμινάδας βρίσκεται δίπλα στην καπνοδόχο, είναι απαραίτητο να τοποθετηθεί μια αξιόπιστη θερμομόνωση μεταξύ της καπνοδόχου και του εξαερισμού και να αυξηθεί το πάχος του τοίχου του αγωγού.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Η διαδικασία τοποθέτησης τούβλων με τα χέρια σας

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Απαιτούμενα εργαλεία

Η τοιχοποιία των αεραγωγών που κατασκευάζονται από τούβλα από τα χέρια τους θα απαιτεί το ακόλουθο εργαλείο:

Εργαλεία για την τοποθέτηση τούβλων.

Η τοιχοποιία των αγωγών εξαερισμού από τούβλα γίνεται χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο. Το πρότυπο είναι κατασκευασμένο από κόντρα πλακέ ή μοριοσανίδες και έχει μια τετράγωνη ή ορθογώνια διατομή ίση με την διατομή του καναλιού. Το μήκος του προτύπου είναι 8-9 πάχος του τούβλου.

Η τοποθέτηση τούβλων ξεκινά από τη γωνία του τοίχου. Ο πρώτος δίαυλος σχηματίζεται μετά την τοποθέτηση 1.5-2 τούβλων. Το κανάλι σχηματίζεται χρησιμοποιώντας ένα πρότυπο, το οποίο ορίζεται αυστηρά κατακόρυφα στη γραμμή επιπέδου. Μεταξύ των καναλιών ρυθμίζεται απόσταση ίση με το πλάτος του τούβλου. Η τοιχοποιία διεξάγεται "στο vprisyk" με την κοπή του διαλύματος. Μεταξύ των σειρών τούβλων γίνεται ο σύνδεσμος, δηλ. Οι κάθετες ραφές σε δύο παρακείμενες σειρές μετατοπίζονται σε μισό τούβλο σε σχέση με το άλλο.

Προσδιορισμός της ετοιμότητας κονιάματος για τοιχοποιία.

Ως λύση, χρησιμοποιείται ένα συνηθισμένο μίγμα τσιμέντου-άμμου σε αναλογία 1: (3-4), διασκορπισμένο προσεκτικά σε νερό. Συνιστάται η χρήση τσιμέντου ποιότητας M500. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο μίγμα για την τοποθέτηση τούβλων. Πριν από την τοποθέτηση, το τούβλο είναι βρεγμένο. Το κονίαμα εφαρμόζεται στην επιφάνεια τοιχοποιίας και στον πυθμένα του τούβλου. Μετά από κάθε 6-7 σειρές, το πρότυπο μετακινείται.

Εάν υπάρχει ανάγκη για απόσυρση, τότε γίνεται σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 100 cm. Η γωνία κλίσης του διαύλου διακλάδωσης δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 30 ° στην επιφάνεια του τοίχου. Η κλίση της απόσυρσης πραγματοποιείται λόγω της λείανσης του τούβλου στην επιθυμητή γωνία. Η τοποθέτηση γίνεται αυστηρά οριζόντια. Τα τμήματα της βρύσης και του κύριου καναλιού πρέπει να συμπίπτουν. Αν μια καμινάδα διέρχεται από την οπή εξαερισμού, πρέπει να τοποθετηθεί μεταξύ τους μια συμπαγής τοιχοποιία πλάτους τουλάχιστον 40 εκ. Κατά την κατασκευή ενός τοίχου με καμινάδα και εξαερισμό πρέπει να χρησιμοποιηθεί πυριτικό τούβλο. Η ραφή στο εσωτερικό της συσκευής εξαερισμού πρέπει να εξομαλυνθεί προσεκτικά και να σκουπιστεί.

Αφού τοποθετηθεί το τοίχωμα, ελέγξτε την καθαριότητα του καναλιού, για αυτό το σκοπό μια μπάλα με διάμετρο της τάξεως των 100 mm πέφτει επάνω του πάνω στο καλώδιο για όλο το μήκος.

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Σωληνωτό κανάλι σε τοίχο από τούβλα

Ο αγωγός αερισμού σε τοίχο από τούβλα μπορεί να κατασκευαστεί από σωλήνα. Χρησιμοποιούνται αμιαντοί ή πλαστικοί σωλήνες διαμέτρου 125-150 mm και για εξαναγκασμένο εξαερισμό - 100-125 mm. Ο σωλήνας εγκαθίσταται στο εσωτερικό του τοιχοποιίας αυστηρά κατακόρυφα και κλείνει με τσιμεντοκονία. Για ένα λεπτό τούβλο διαμέρισμα (πάχος 0,5 τούβλο), η χρήση ενός σωλήνα είναι η πιο αποδεκτή μέθοδος. Στην περίπτωση αυτή, ο σωλήνας δεν βρίσκεται μέσα στην τοιχοποιία, αλλά μεταξύ δύο τμημάτων του τοίχου. Ο σωλήνας συνδέεται με διάλυμα και προσελκύεται προσεκτικά.

Ο εξαντλητικός φυσικός αερισμός είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της βελτίωσης στο σπίτι. Κατά την κατασκευή τοίχων από τούβλα, είναι απαραίτητο να παρέχονται αμέσως αεραγωγοί, οι οποίοι μπορούν να τοποθετηθούν μέσα στην τοιχοποιία. Διαφορετικά, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε εναέρια συστήματα, τα οποία καταστρέφουν την εμφάνιση του δωματίου.