Πώς να αερίζετε την οροφή

Σύμφωνα με τις κανονιστικές τεχνικές απαιτήσεις, όλοι οι χώροι είναι εξοπλισμένοι με σύστημα ανταλλαγής αέρα. Ο σωλήνας εξαγωγής για να εξασφαλίσει ότι η κανονική έλξη θα πρέπει να καταλήγει πάνω από την κορυφογραμμή του σπιτιού. Κατά συνέπεια, απαιτείται να εξοπλιστεί η έξοδος αερισμού στην οροφή του κτιρίου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η στέγη και ο σωλήνας εξαγωγής της μονάδας εξαερισμού έχουν διάφορα στοιχεία στη δομή και είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά, η εγκατάσταση ενός σωλήνα εξαερισμού στην οροφή απαιτεί την τήρηση ορισμένων κανόνων. Ένας από αυτούς είναι η επίτευξη της μέγιστης στεγανότητας όλων των συνδέσεων, καθώς αυτό επηρεάζει την ασφάλεια της λειτουργίας του σπιτιού στο σύνολό του.

Οι αιτίες του αερισμού στην οροφή

Το τέλος του συστήματος εξαερισμού πάνω από την οροφή του σπιτιού εξηγείται από τους ακόλουθους λόγους:

 • η ανάγκη δημιουργίας έλξης για την εξασφάλιση της πλήρους ανταλλαγής αέρα των εσωτερικών χώρων ·
 • εγκατάσταση ενός κατάλληλου συστήματος εξαερισμού.

Οι οικοδομικοί κανονισμοί απαιτούν πλήρη αερισμό των χώρων διαβίωσης. Εάν στο έργο κατασκευής τα πάντα ελήφθησαν σωστά υπόψη, είναι δυνατό να ανιχνευθούν πάνελ εξαερισμού στους τοίχους της τουαλέτας, του μπάνιου, της ντουλάπας ή του ντουλαπιού, καθώς και των κουζινών. Είναι απαραίτητα για την εξάλειψη των δυσάρεστων οσμών, των προϊόντων καύσης και της υπερβολικής υγρασίας από τις εγκαταστάσεις. Για όλους τους αρνητικούς παράγοντες που αποσύρθηκαν από το σπίτι, απαιτείται να οργανωθεί το τέλος της εισόδου στο εξωτερικό του κτιρίου πάνω από την οροφή. Διαφορετικά, πάλι πέφτουν στο σπίτι με ένα ρεύμα εισερχόμενου αέρα.

Τύποι σωλήνων εξαερισμού

Ο ίδιος ο σωλήνας εξαερισμού χωρίζεται σε διάφορες κατηγορίες. Πρώτα απ 'όλα, το σχήμα του τμήματος των αγωγών αερισμού διαφέρει:

Στην παραγωγή αεραγωγών μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφοροι τύποι υλικών. Τα πιο δημοφιλή είναι όπως αλουμίνιο, ανοξείδωτο ή γαλβανισμένο χάλυβα, ύφασμα με βάση πολυεστέρα και πλαστικό.

Βασικές απαιτήσεις

Ορισμένες απαιτήσεις παρουσιάζονται στο σύστημα εξαερισμού, το οποίο δεν παρακάμπτει τον ίδιο τον αγωγό. Μπορείτε να τα δείτε στην παρακάτω λίστα.

 1. Η ελάχιστη διάμετρος του τμήματος, που έχει εξαερισμό, είναι δεκαπέντε εκατοστά. Ο αγωγός αεραγωγών με τέτοιες παραμέτρους δείχνει καλή απόδοση.
 2. Κατά τη διαδικασία της τοποθέτησης του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι απαραίτητο να ελέγχεται η αυξημένη δακτυλιοειδής ακαμψία του αγωγού στο σχεδιασμό του τμήματος κλάδου. Ο λόγος είναι ο ακόλουθος - σε ένα τμήμα που υψώνεται πάνω από την οροφή, ο σωλήνας συναντά συνεχώς ένα σημαντικό φορτίο ανέμου. Επομένως, το σχέδιο πρέπει να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά.
 3. Ο σωλήνας εξαερισμού πρέπει να έχει αυξημένο περιθώριο ασφαλείας ενώ ταυτόχρονα έχει ελάχιστο πάχος τοιχώματος. Όσο μικρότερος είναι ο δείκτης πάχους, τόσο μεγαλύτερη είναι η συνολική απόδοση.
 4. Τα μεταλλικά κανάλια δεν καλύπτονται με το πέρασμα του χρόνου με ένα στρώμα σκουριάς. Το δωμάτιο περιέχει ατμό υγρασίας που εγκαθίσταται στο εσωτερικό του αγωγού. Δεν πρέπει να προκαλούν την ανάπτυξη διεργασιών διάβρωσης.
 5. Ο ίδιος ο σωλήνας εξάτμισης δεν πρέπει να εκπέμπει επιβλαβή αέρια κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του και να μην αποτελεί πηγή πυρκαγιάς.
 6. Ο σχεδιασμός πρέπει να έχει ελάχιστο βάρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αγωγοί εξαερισμού από τούβλα και γαλβανιστές αντιστοιχούν πλήρως σε όλες σχεδόν τις ιδιότητες που αναφέρονται παραπάνω. Ο σωλήνας από τούβλα έχει βάρος που πληροί τις κανονιστικές απαιτήσεις. Ένας μεταλλικός σωλήνας κατά τη λειτουργία είναι ικανός να προσελκύει σκόνη στον εαυτό του, καθώς το στατικό ηλεκτρισμό συσσωρεύεται στους τοίχους.

Στάδια εργασιών εγκατάστασης

Πριν εξαερώσετε τους σωλήνες αερισμού στην οροφή, είναι απαραίτητο να ολοκληρώσετε τις εργασίες εγκατάστασης των καλωδίων του συστήματος εξαερισμού μέσα στο κτίριο. Ο αγωγός πρέπει να στερεωθεί με ασφάλεια. Ο κατάλογος εργαλείων εξαρτάται από το υλικό της οροφής του σπιτιού. Για μια άνετη δουλειά, θα απαιτηθεί ο ακόλουθος βασικός κατάλογος εργαλείων και υλικών:

 • σμίλη?
 • ηλεκτρικό τρυπάνι?
 • επίπεδο κτιρίου ·
 • παζλ (ιδιαίτερα επιθυμητή - ηλεκτρική)?
 • ένα σετ κατσαβιδιών.
 • θερμαντικό υλικό ·
 • ψαλίδι για μέταλλο ή "βουλγαρικά"?
 • ένα δείκτη?
 • υλικό για τη σταθεροποίηση.
 • στεγανωτικό ·
 • κουρέλια?
 • διέλευση κόμβου?
 • μέσα ατομικής προστασίας.

Όταν πραγματοποιείτε ανεξάρτητη εγκατάσταση των εξόδων εξαερισμού στην οροφή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το συναρμολογημένο συγκρότημα διέλευσης, απλοποιώντας έτσι σημαντικά την εργασία σας. Η ακολουθία των ενεργειών είναι η εξής:

 1. Μαρκάρισμα. Χρησιμοποιώντας το δείκτη, σημειώστε στο πρότυπο (ανάλογα με την διατομή και το μέγεθος του σωλήνα εξαερισμού στην οροφή) στον τόπο όπου θα εξαερώνεται ο εξαερισμός.
 2. Δημιουργία μιας υποδοχής. Στην οροφή είναι απαραίτητο να κόψετε μια τρύπα με τη βοήθεια εργαλείου για την επεξεργασία ενός συγκεκριμένου υλικού στέγης (συνήθως "βουλγαρικό").
 3. Αφαίρεση του πάνω στρώματος της οροφής.
 4. Τρύπες για τη στερέωση του τμήματος εξόδου του εξαερισμού.
 5. Σημείωση για την τοποθέτηση του συγκροτήματος διόδου.
 6. Δημιουργία αυλακώσεων στις οποίες οι βίδες με αυτοκόλλητη τοποθέτηση θα τοποθετηθούν σύμφωνα με τις προηγούμενες σημάνσεις.
 7. Εγκατάσταση της μονάδας διέλευσης.
 8. Η στερέωση του με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες.
 9. Εγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού, στερεώνοντας το με το κατάλληλο υλικό.
 10. Απομόνωση όλων των ρωγμών και τρυπών.

Χαρακτηριστικά της εγκατάστασης

Κατά το σχεδιασμό και την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού, πρέπει πρώτα να ελέγξετε τους υπολογισμούς συμμόρφωσης με τους τεχνικούς κανονισμούς. Συνιστάται θερμά να εμπιστευτείτε το σχέδιο σε εξειδικευμένους επαγγελματίες που γνωρίζουν όλα τα χαρακτηριστικά και τις τεχνικές αποχρώσεις του κτιρίου.

Στην είσοδο και την έξοδο του αεραγωγού υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των τιμών θερμοκρασίας. Μέσα στο κανάλι υπάρχει αύξηση της ώσης λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μέσα και έξω από το δωμάτιο. Αυτός είναι ο κύριος λόγος για το γεγονός ότι το χειμώνα, ο εξαερισμός είναι ιδιόμορφος για να εργάζεται με υψηλότερη παραγωγικότητα από ό, τι το καλοκαίρι.

Ακόμη και στο στάδιο του σχεδιασμού, πρέπει να σκεφτείτε τη θερμομόνωση των καναλιών που περνούν κάτω από την οροφή. Αυτό είναι απαραίτητο για να μειωθεί το ρεύμα αέρα σε εύθετο χρόνο. Αυτό το διάλυμα επηρεάζει αποτελεσματικά την προστασία των αγωγών από τη συσσώρευση υγρασίας. Αν ο σωλήνας εξαερισμού είναι τοποθετημένος κατά μήκος της καπνοδόχου, πρέπει να προσέξετε να είναι ζεστή (η ποιότητα του συστήματος εξαερισμού συνολικά αλλάζει θετικά). Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και ένα αρνητικό σημείο εδώ. Σε αυτά τα κανάλια, η ώθηση είναι διαφορετική, οπότε αν ο υπολογισμός είναι λανθασμένος, μπορεί να αντιμετωπίσετε δυσλειτουργία του εξαερισμού.

Ο σωστά σχεδιασμένος εξαερισμός οδηγεί σε αποδοτικό εσωτερικό κλιματισμό. Η αυτοεγκατάσταση δεν προκαλεί δυσκολίες, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε ήδη εξοικειωθεί με τα χαρακτηριστικά της εργασίας.

Συνέπειες των σφαλμάτων εγκατάστασης

Η σωστή εγκατάσταση του σωλήνα εξαερισμού στην οροφή είναι το κλειδί για την πλήρη λειτουργία ολόκληρου του συστήματος. Εάν τα συνιστώμενα πρότυπα εγκατάστασης δεν πληρούν τις ακόλουθες αρνητικές συνέπειες:

 • διευκολύνει την ώθηση.
 • παρουσία δυσάρεστων οσμών σε χώρους διαβίωσης.
 • τη συσσώρευση υγρασίας στα δωμάτια.
 • συμπύκνωμα στο εσωτερικό του συστήματος.
 • έλλειψη οξυγόνου.
 • εμφάνιση μύκητα στην επιφάνεια των τοίχων.
 • Κάθαρση αιθάλης σε υλικά περιβλήματος εγκατεστημένα στην κουζίνα.
 • αύξηση της έντασης της νόσου σε όλους τους κατοίκους ·
 • την κατάψυξη ορισμένων δομικών στοιχείων.

Η σωστή εγκατάσταση είναι ο κύριος παράγοντας που καθορίζει τη χρησιμότητα της ανταλλαγής αέρα και την άνεση ζωής.

Εγκατάσταση και αφαίρεση του σωλήνα εξαερισμού στην οροφή

Ο εξαερισμός του αερισμού στην οροφή είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο στο σχεδιασμό αυτού του συστήματος, καθώς η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται από την ορθότητα του. Για την καλή κυκλοφορία τους είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί ο «εξαγνισμένος αέρας» έξω από το σπίτι και επίσης να εξασφαλιστεί μια φυσική ροή μάζας φρέσκου αέρα. Αυτό σημαίνει ότι χωρίς κανάλι εξαερισμού που βγαίνει στην οροφή δεν μπορεί να κάνει.

Πώς να αερίζετε τη στέγη: είναι σημαντικό να παρέχετε πρόσφυση

Η μόνιμη πρόσφυση αποτελεί βασική προϋπόθεση για την κανονική λειτουργία του εξαερισμού. Για να το δημιουργήσετε με τον τρόπο που προδιαγράφονται από τις ισχύουσες κανονιστικές πράξεις, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη κατά το σχεδιασμό του συστήματος:

 • τύπος κτιρίου ·
 • από ποιο υλικό κατασκευάζεται η στέγη και οι τοίχοι.
 • τη μόνωση των υλικών και την ανάγκη για αυτό ανάλογα με το έδαφος.
 • την έξοδο του αγωγού αερισμού στην οροφή.

Οι σωλήνες εξαερισμού πρέπει να αγοράζονται λαμβάνοντας υπόψη δύο βασικές απαιτήσεις: πρέπει να είναι ανθεκτικές στην υγρασία και να μην διαβρωθούν. Επομένως, οι σωλήνες από πολυμερή υλικά είναι οι πλέον κατάλληλοι:

 • τα λεπτά τοιχώματα συμβάλλουν στην υψηλή ικανότητα διείσδυσης του συστήματος εξαερισμού.
 • μια λεία εσωτερική επιφάνεια μειώνει την αντίσταση στην κυκλοφορία του αέρα και αυξάνεται η παραγωγικότητα.
 • ο ελάχιστος αριθμός τραχύων και αρμών βελτιώνει τη λειτουργία του συστήματος εξαερισμού στο σύνολό του.
 • οι σωλήνες είναι ελαφροί, επομένως δεν είναι δύσκολο να εγκατασταθούν.

Υλικά και εργαλεία εγκατάστασης

Ωστόσο, εάν θέλετε, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σωλήνες από γαλβανισμένο, αλουμίνιο, ανοξείδωτο χάλυβα, πολυεστέρα. Με τη μορφή, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια κυκλική διατομή διατομής, αν και μερικοί προτιμούν μια ορθογώνια όψη του αγωγού. Ένα σύνολο εργαλείων που θα χρειαστείτε κατά την εγκατάσταση του εξωτερικού του αγωγού εξαερισμού. Αν πρέπει να μιλήσετε γενικά, τότε πρέπει να είστε:

 • ελαστικά παρεμβύσματα ·
 • σιλικόνη;
 • ένα συγκρότημα διόδου με ή χωρίς βαλβίδα.
 • κατσαβίδι?
 • αυτοκατευθυνόμενη στέγη?
 • ένα στυλό-άκρη?
 • μόνωση για σωλήνες.
 • Ηλεκτρικά ψαλίδια για μέταλλο.
 • τρυπάνι?
 • jig είδε

Αυτό το "οπλοστάσιο", για παράδειγμα, θα ικανοποιήσει ακριβώς τις απαιτήσεις για τη διευθέτηση της οροφής των μεταλλικών σκεπών.

Τεχνικά χαρακτηριστικά του σωλήνα εξαερισμού πάνω από την οροφή

Το ύψος του αγωγού εξαερισμού, η γωνία κλίσης και η διάμετρος του σωλήνα εξαρτώνται από τον τύπο της οροφής. Πριν εγκαταστήσετε τον αγωγό, αξίζει να μάθετε:

 • τη διάταξη των σωλήνων θέρμανσης, των καπνοδόχων, των σωληνώσεων νερού ·
 • "Στρώμα στέγης" - στρώματα, η σειρά τους τοποθέτησης?
 • ποιο είναι το εξωτερικό στρώμα της οροφής?
 • Η δομή δοκού περιλαμβάνει μια δέσμη κορυφογραμμής.
 • το μέγεθος της ράμπας.

Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι όλα είναι σωστά, αν το αναπτυγμένο έργο περιέχει τέτοια δεδομένα:

 • Η διάμετρος του τμήματος του αεραγωγού δεν είναι μικρότερη από 140x140 mm.
 • Το ύψος του αγωγού εξαερισμού στην κορυφογραμμή είναι 3 μέτρα.
 • Εάν η οροφή είναι επίπεδη, τότε ο σωλήνας εξαερισμού πρέπει να ξεπεράσει τουλάχιστον 500 mm.
 • Όταν η απόσταση μεταξύ της κορυφογραμμής και του αγωγού είναι μεγαλύτερη από 2 μέτρα, το συνιστώμενο ύψος του αγωγού εξαερισμού είναι το επίπεδο της κορυφογραμμής, μπορείτε να τοποθετήσετε τον σωλήνα επάνω.
 • Υπό την προϋπόθεση ότι ο αγωγός αερισμού εγκαταλείπει την οροφή σε απόσταση μεγαλύτερη των 3 μέτρων από την κορυφογραμμή, το ύψος του πρέπει να είναι ίσο με το ανώτερο σημείο της κορυφογραμμής.
 • Ο κατακόρυφος αγωγός πρέπει να εγκατασταθεί υπό γωνία 10 °, με μεγάλη κλίση.

Τοποθέτηση αγωγού εξαερισμού σε μεταλλική οροφή

Στην οροφή ενός ιδιωτικού σπιτιού με τη βοήθεια ενός δείκτη κάνει markup. Ένα συγκρότημα περασμάτων αερισμού είναι εφοδιασμένο με ένα πρότυπο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάταξη.

Είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί μια τρύπα στην οροφή, αυστηρά σύμφωνα με το σημαδεμένο περίγραμμα. Για αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε εργαλείο - ηλεκτρονικά ψαλίδια για μέταλλο, στην περίπτωση μεταλλικών πλακιδίων - σμίλες, πριόνια. Η τρύπα γίνεται μέσα από ολόκληρη την "πίτα στέγης".

Η στέγη στο χώρο εγκατάστασης καθαρίζεται από μεταλλικά πριονίδια, σκόνη. Στη συνέχεια, ένα άλλο σημαντικό βήμα είναι η απολίπανση. Εκτελέστε οπές για βίδες με αυτοκόλλητη τομή - η διάμετρος πρέπει να ταιριάζει με τις διαστάσεις των συνδετήρων.

Στην κάτω πλευρά της στεγανοποίησης της ελαστικής λωρίδας εφαρμόζεται σιλικόνη, στη συνέχεια τοποθετείται στις άκρες της εξόδου αγωγού από την οροφή. Συνήθως η περίσσεια ποσότητας στεγανωτικού βγαίνει από το λάστιχο στεγανοποίησης με τη σωστή στερέωση.

Σημαντικό! Εάν οι τρυπημένες οπές στο μεταλλικό πλακίδιο δεν λάβουν την απαραίτητη φροντίδα, τότε τελικά θα προκαλέσουν διαρροή της οροφής. Για να αποφύγετε αυτό, μπορείτε να προ-αγοράσετε ειδικά μεταλλικά αντικείμενα για το μέταλλο. Μπορούν να επιλέξουν το χρώμα που θέλετε.

Εγκατάσταση του αγωγού εξαερισμού στην οροφή μέσω της ondulin

Οι σωλήνες εξαερισμού μπορούν να επιλεγούν σε συνδυασμό με αδιαπέραστα φύλλα οροφής. Πωλούνται με παρόμοιο χρωματικό σχέδιο. Συνδέονται εύκολα. Ο σωλήνας αερισμού μπορεί να επιλεγεί από πολυμερές ABS.

Για παράδειγμα, το μήκος της είναι 860 mm και το ύψος πάνω από την οροφή είναι 470 mm. Η εγκατάσταση του αγωγού αερισμού πραγματοποιείται ως εξής:

 • τα ανοδικά φύλλα στερεώνονται γύρω από τη θέση της υποτιθέμενης εξόδου του σωλήνα από το άνοιγμα της οροφής - η εξαίρεση είναι το φύλλο που θα βρίσκεται πάνω από το σωλήνα.
 • μια πλάκα στερέωσης με ένα στήριγμα για τον σωλήνα εξαερισμού πρέπει να στερεώνεται στο σημείο εγκατάστασης του σωλήνα εξαερισμού.
 • Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε έναν αγωγό εξαερισμού που να λαμβάνει υπόψη κάθε κύμα της επίστρωσης ογκουλιού.
 • Το Ondulin, το οποίο είναι τοποθετημένο πάνω από τον αεραγωγό, στερεώνεται με μια επικάλυψη στο φύλλο βάσης σε περίπου 10 cm.
 • είναι απαραίτητο να εισάγετε τον αγωγό εξαερισμού κάθετα στο φύλλο βάσης και ασφαλίστε με πλαστικές ακίδες.

Σημαντικό! Μην τοποθετείτε τον σωλήνα εξαερισμού κάτω από την κορυφογραμμή. Ο εξαερισμός δεν θα λειτουργήσει σωστά λόγω έλλειψης κατάλληλης έλξης.

Καταβύθιση και σωλήνας εξαερισμού: μέθοδοι προστασίας

Για την προστασία των αγωγών αερισμού από την εποχική βροχόπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μύκητα για εξαερισμό. Τοποθετείται στο επάνω μέρος του σωλήνα εξαερισμού. Κάτω από το κώνο σχήμα καπέλο υπάρχουν κατακόρυφα περίπτερα. Η προστατευτική συσκευή είναι συνήθως κατασκευασμένη από ανοξείδωτο χάλυβα ή πολυπροπυλένιο. Η κύρια απαίτηση είναι η αντίσταση του υλικού στη διάβρωση. Δεδομένου ότι είναι εγκατεστημένο στο υψηλότερο σημείο του κτιρίου, δεν παρέχεται πρόσθετη φροντίδα γι 'αυτό.

Ο μύκητας εξαερισμού στην οροφή θα πρέπει να τοποθετείται όχι μόνο για να προστατεύεται από βροχοπτώσεις - εμποδίζει τον άνεμο να φυσάει στον αγωγό. Επίσης, ο μύκητας μπορεί να χρησιμεύσει ως στολίδι του κτιρίου - οι παραγωγοί το παράγουν σε διαφορετικά χρώματα.

Ο μύκητας είναι ευκολότερος στη συναρμολόγηση σε αγωγούς εξαερισμού με κυκλική διατομή. Για την τοποθέτηση της προστατευτικής δομής κάτω από ένα σωλήνα εξαερισμού με ορισμένη διάμετρο, οι κατασκευαστές κάνουν το χείλος της προστατευτικής ομπρέλας ανοιχτό. Ο μύκητας στην οροφή για εξαερισμό στερεώνεται με βίδες ή βίδες στο σωλήνα εξαερισμού. Προστατεύοντας τον αερισμό από τα πουλιά, μπορείτε να εγκαταστήσετε επιπλέον ένα πλέγμα σε αυτό.

Προστατεύοντας το σύστημα αερισμού από δυσμενείς παράγοντες, μην ξεχνάτε την προληπτική φροντίδα. Θα πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οι σωλήνες είναι μολυσμένοι και φραγμένοι κατά τη λειτουργία. Η πρόληψη δεν είναι εύκολη υπόθεση, έτσι μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε ο ίδιος, εξοικονομώντας χρήματα για να καλέσετε ειδικούς.

Πώς να κανονίσετε τους αεραγωγούς σε ένα ιδιωτικό σπίτι: κανόνες και οδηγίες για την κατασκευή

Το μικροκλίμα του σπιτιού, που επηρεάζει άμεσα την ευεξία και την άνεση όλων των επιβατών, εξαρτάται από το σωστό σύστημα αερισμού. Επομένως, στο στάδιο του σχεδιασμού πρέπει να προβλεφθεί η θέση των αγωγών εξαερισμού σε ιδιωτική κατοικία.

Για να σχεδιάσετε και να υπολογίσετε το σύστημα αερισμού σε αυτό το στάδιο είναι αρκετές φορές φθηνότερη από την αντιμετώπιση του προβλήματος μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής.

Εξαερισμός σε ιδιωτική κατοικία

Ο εξαερισμός του δωματίου είναι απαραίτητος προκειμένου να δημιουργηθούν οι βέλτιστες συνθήκες για τη ζωή των ανθρώπων και η ύπαρξη τεμαχίων επίπλων και συσκευών στο σπίτι.

Εάν σε πολυκατοικίες όλα έχουν ήδη γίνει από ειδικούς που έχτισαν το κτίριο, αυτό το θέμα παραβλέπεται συχνά κατά την οικοδόμηση ιδιωτικής περιουσίας.

Αυτή είναι μια λανθασμένη άποψη. Ο μούστος αέρας, τα παράθυρα εφίδρωσης, οι δυσάρεστες οσμές από τα μπάνια και οι γεύσεις της τηγανισμένης τροφής, μαζί με τον βρώμικο καπνό, θα φτάσουν σε όλα τα δωμάτια και ακόμη και στην κρεβατοκάμαρα. Χωρίς σωστά σχεδιασμένο και συναρμολογημένο σύστημα εξαερισμού, η άνετη ζωή των κατοίκων του σπιτιού θα διακινδυνεύσει.

Ο εξαερισμός σε μια ιδιωτική κατοικία μπορεί να είναι:

Ο πρώτος τύπος βασίζεται στη φυσική διαδικασία της κυκλοφορίας της αέριας μάζας. Δεν χρησιμοποιούνται μηχανισμοί για την έγχυση αέρα μέσα στο σπίτι. Παίρνει από το δρόμο, διεισδύοντας μέσα από τα παράθυρα με μικρό αερισμό ή βαλβίδες τροφοδοσίας, οργανωμένες στις πιο κατάλληλες θέσεις για αυτό. Στα δωμάτια του σπιτιού, στα οποία δεν έχουν εγκατασταθεί οι βαλβίδες, ο αέρας κυκλοφορεί μέσω των θυρών και μέσα από τις ρωγμές μεταξύ της πόρτας και του δαπέδου.

Με έναν μηχανικό τύπο συσκευής εξαερισμού χρησιμοποιούνται ανεμιστήρες και ειδικός εξοπλισμός εισροής. Ο απαιτούμενος όγκος καθαρού αέρα παρέχεται σε κάθε δωμάτιο του κτιρίου και ο εξαντλημένος αέρας εκκενώνεται έξω. Πρόκειται για ένα πιο περίπλοκο σύστημα, το οποίο χρησιμοποιείται για μεγάλες εξοχικές κατοικίες και εξοχικές κατοικίες.

Μια μικτή έκδοση αερισμού περιλαμβάνει τη χρήση του πρώτου και δεύτερου τύπου. Αυτό μπορεί να είναι η εγκατάσταση μηχανικών βαλβίδων τροφοδοσίας στην εταιρεία με ένα φυσικό σύστημα εξάτμισης για εξαερισμό μέσω του εξαερισμού στο μπάνιο και στην κουζίνα. Ή αντίστροφα - η εισροή είναι φυσική και ο μηχανικός εξοπλισμός χρησιμοποιείται για την αφαίρεση.

Τα κύρια πλεονεκτήματα του φυσικού τύπου:

 • ενεργειακή ανεξαρτησία ·
 • το φθηνότερο κόστος.
 • δεν απαιτεί επισκευή.
 • ελάχιστη συντήρηση.
 • μπορείτε να οργανώσετε τον εαυτό σας.

Εκτός από τις θετικές στιγμές, αυτός ο τύπος εξαερισμού έχει σημαντικά μειονεκτήματα. Εάν όλα ήταν τέλεια, τότε άλλες επιλογές για διαμονή απλώς δεν θα χρησιμοποιηθούν. Τα κύρια μειονεκτήματα είναι η εξάρτηση από τη θερμοκρασία του αέρα και τις καιρικές συνθήκες, η περιορισμένη περιοχή εξυπηρέτησης.

Το μηχανικό σύστημα είναι βολικό για χρήση, επειδή μπορεί να εξυπηρετήσει οποιαδήποτε περιοχή του σπιτιού / εξοχικού σπιτιού και είναι εντελώς ανεξάρτητο από τον καιρό. Επιπλέον, μπορεί να ελεγχθεί με δική του διακριτική ευχέρεια, διατηρώντας ένα άνετο καθεστώς θερμοκρασίας στις εγκαταστάσεις.

Πρόσθετες δυνατότητες για θέρμανση του εισερχόμενου αέρα, για ιονισμό και ύγρανση των αέριων μαζών του χώρου κ.λπ. μπορούν να διευθετηθούν εγκαθιστώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό στο σύστημα εξαερισμού.

Τα κύρια μειονεκτήματα της μηχανικής μεθόδου εξαερισμού:

 • υψηλότερο κόστος εξοπλισμού ·
 • ανάγκη για επισκευή και περιοδική αντικατάσταση μεμονωμένων στοιχείων του συστήματος.
 • εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια ·
 • ίσως χρειαστεί επαγγελματική εγκατάσταση και διαμόρφωση του εξοπλισμού.

Λαμβάνοντας υπόψη τις θετικές και αρνητικές ιδιότητες των τύπων εξαερισμού, για εξοχικές κατοικίες και εξοχικές κατοικίες, χρησιμοποιείται συχνότερα ένας μικτός τύπος. Αυτό δικαιολογείται από οικονομική άποψη και είναι εφικτό με τα χέρια σας.

Χαρακτηριστικά της κατασκευής αεραγωγών σε ιδιωτικό σπίτι

Ο αερισμός στο σπίτι πρέπει να γίνει σωστά. Αυτό θα σώσει τον ιδιοκτήτη από σταθερά μικρά προβλήματα, τα οποία στο συνολικό ποσό μπορεί να είναι υγιή για να δηλητηριάσει τη ζωή ολόκληρης της οικογένειας. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το θέμα του εξοπλισμού των αγωγών εξαερισμού σε νέα σπίτια κατασκευασμένα από υδραυλικά οικοδομικά υλικά με παρόμοια θερμομόνωση. Εδώ, χωρίς καλό αναγκαστικό εξαερισμό, θα είναι αδύνατο να ζήσουμε.

Κανόνες για την εγκατάσταση των σωλήνων εξαερισμού

Το σωστά εξοπλισμένο σύστημα εξαερισμού θα εκτελεί τις λειτουργίες του ποιοτικά και δεν δημιουργεί προβλήματα για τον ιδιοκτήτη σπιτιού. Για το σκοπό αυτό, είναι σημαντικό να τοποθετείτε αγωγούς εξαερισμού στο σπίτι, λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες και τις συστάσεις.

Πρώτον, η ποσότητα των ventkanala εξάτμισης στο δωμάτιο πρέπει να έχει διάμετρο τουλάχιστον 10x10 cm και 15x15 cm Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμα σωλήνες από ό, τι τα κανάλια των γυψοσανίδων -. Θα εξοικονομήσει χρόνο εγκατάστασης, και ο αέρας διαμέσου του σωλήνα είναι καλύτερη.

Δεύτερον, οι σωλήνες αερισμού πρέπει να προεξέχουν πάνω από την οροφή σε ένα συγκεκριμένο ύψος, ανάλογα με τη θέση τους. Έτσι, το μήκος του κάθετου τμήματος του αγωγού εξαερισμού πρέπει να είναι κατά μέσο όρο από 1,5 έως 3 μέτρα. Αν οι σωλήνες δεν ταιριάζουν στο συνολικό σχέδιο του σπιτιού, τότε είναι δυνατό να χρησιμοποιηθούν εξόδους αερισμού στην οροφή.

Τρίτον, σύμφωνα με τα πρότυπα, είναι απαραίτητο να παρέχεται αερισμός στο λεβητοστάσιο και στο δωμάτιο που βρίσκεται πάνω από το λεβητοστάσιο. Και, ο σκοπός αυτού του δωματίου δεν έχει σημασία. Μπορεί να είναι σαν μια μελέτη, μια βιβλιοθήκη, ένα υπνοδωμάτιο ή ένα σαλόνι.

Τέταρτον, είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ της έννοιας της καμινάδας και του εξαερισμού. Στην πρώτη περίπτωση, τα προϊόντα καύσης εισέρχονται στο κανάλι, και στη δεύτερη - ο αέρας εξαγωγής από το ίδιο το δωμάτιο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν αυτά τα 2 κανάλια να συνδυαστούν σε ένα. Πρόκειται για σοβαρή παραβίαση.

Πέμπτον, στην κουζίνα πρέπει να παρέχετε 2 ξεχωριστούς αεραγωγούς - για εξαγωγή και για καθαρό αέρα. Η δεύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε μια ειδική μάσκα όπου συνδέεται ο αγωγός και υπάρχει ξεχωριστό άνοιγμα για να εισέλθει ο αέρας στο δωμάτιο. Ή μια καλή διέξοδος θα είναι ένα παράθυρο με μικρό αερισμό.

Έκτον, αν το σπίτι έχει δωμάτια που προορίζονται για οικιακές ανάγκες - σάλτσα, ρούχα, αποθήκευση, πλύση και για άλλους σκοπούς, τότε υπάρχει απαραίτητο να σχεδιάσετε έναν αγωγό αερισμού. Σε αυτούς τους χώρους δεν παρέχονται παράθυρα μέσω των οποίων μπορεί να ρεύσει αέρας.

Έβδομο, όταν ο αγωγός εξαερισμού τοποθετείται στον τοίχο, είναι σημαντικό να μην είναι φορέας. Τακτοποιήστε τα σε εξωτερικούς τοίχους δεν συνιστάται - λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας θα υπάρχει πάντα συμπύκνωση.

Ο όγδοος κανόνας - οι ξύλινες κατασκευές της οροφής και της οροφής δεν πρέπει να γειτνιάζουν ή να αγγίζουν έναν αγωγό εξαερισμού πέτρας ή τούβλου. Για ένα δέντρο, αυτή η γειτονιά μπορεί να είναι καταστροφική.

Ο ένατος κανόνας - είναι ανεπιθύμητο να χρησιμοποιείται ως βαλβίδα τροφοδοσίας μόνο ένα παράθυρο. Δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Ο άρρωστος ρινοφάρυγγα το πρωί, με έντονη αλλαγή του καιρού τη νύχτα, θα παρασχεθεί στον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ο οποίος κοιμόταν με ένα ανοιχτό παράθυρο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά την περίοδο του φθινοπώρου και της άνοιξης.

Ο δέκατος κανόνας - όταν δεν υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας αγωγών εξαερισμού σε ένα δωμάτιο, είναι δυνατή η τοποθέτηση μιας βαλβίδας τροφοδοσίας με διάτρηση μιας διαμπερούς οπής στον τοίχο. Και στην κορυφή κάτω από την οροφή, τρυπήστε μια τρύπα για την εγκατάσταση της βαλβίδας εξαγωγής. Αυτή η έκδοση του εξαερισμού χώρου μπορεί να προσφέρει χώρο και τους κατοίκους του με καθαρό αέρα.

Η διαδικασία εγκατάστασης της βαλβίδας αέρα τροφοδοσίας τοίχου είναι απλή στην εκτέλεση:

Επιπλέον, είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη η θέση της ιδιωτικής κατοικίας και της παρακείμενης περιοχής. Κάνετε σωστά τις οπές σε ύψος 1-2 μέτρα, έτσι ώστε να μην εισχωρεί σκονισμένο αέρα στο σπίτι. Εάν βρίσκεται δίπλα στον δρόμο, τότε από αυτό το μέρος του εξοχικού δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τις βαλβίδες τροφοδοσίας.

Ενίσχυση του εξαερισμού με την εγκατάσταση ενός ρυθμιστή

Εάν στο σχεδιασμό του σπιτιού δεν έχει δοθεί αρκετή προσοχή στο σύστημα εξαερισμού, αν το σπίτι επισκευάστηκε με πλαστικά δομικά υλικά και τελειώματα, αρκεί ο εκσυγχρονισμός του συστήματος. Στην επίλυση αυτού του προβλήματος, υπάρχουν διάφοροι τρόποι, για παράδειγμα, η εγκατάσταση μιας βαλβίδας τοίχου ή η εγκατάσταση ανεμιστήρων στους αεραγωγούς.

Στο φωτογραφικό παράδειγμα που προτείνεται από εμάς, εγκαθίσταται ένας συμπαγής αερισμός τροφοδοσίας με ένα breezator, ο οποίος καθαρίζει και θερμαίνει τη ροή του αέρα, ελέγχεται από ένα smartphone:

Επιλογή του βέλτιστου συστήματος εξαερισμού

Κάθε σπίτι είναι μοναδικό. Και το σύστημα εξαερισμού, κατάλληλο σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, θα διαφέρει. Μεγάλη σημασία για την επιλογή ενός συστήματος είναι η περιοχή του σπιτιού, ο αριθμός των ορόφων, τα υλικά των τοίχων και η οροφή. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη το ποσό που έχει διατεθεί για αυτό.

Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια του σπιτιού και τα πιο αεροστεγή υλικά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του, τόσο πιο σύνθετο θα είναι το σύστημα. Ένα άλλο σημείο είναι οι πρόσθετες δυνατότητες ελέγχου του κλίματος. Το κόστος του εξαερισμού εξαρτάται άμεσα από αυτήν την παράμετρο.

Όσο περισσότερες λειτουργίες μπορεί να έχει ένα σύστημα εξαερισμού, τόσο πιο ακριβό θα κοστίσει. Αλλά με ένα μέτριο προϋπολογισμό χωρίς πρόσθετες ευκαιρίες μπορείτε να πάρετε - η εισροή καθαρού αέρα στο σπίτι δεν εξαρτάται από αυτό.

Για την οργάνωση της ροής αέρα χρησιμοποιήστε:

 • παράθυρα με μικρό αερισμό.
 • ξύλινα παράθυρα. Έχουν φυσικό μικροεπίεση, εξασφαλίζοντας την εισροή φρέσκου αέρα από το εξωτερικό.
 • βαλβίδα παροχής.

Οι βαλβίδες τροφοδοσίας μπορούν να έχουν ποικίλα σχήματα και μεγέθη. Τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται είναι μεταλλικά και πλαστικά. Όσο για την μικροεπεξεργασία στα παράθυρα, αυτή η επιλογή είναι η πιο βολική - δεν χρειάζεται να κάνετε τρύπες στους τοίχους και να αγοράσετε βαλβίδες.

Για να αφαιρεθεί ο αέρας από την αίθουσα ενός ιδιωτικού σπιτιού, οι ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται στον τοίχο ή οι ξεχωριστοί αεραγωγοί εγκαθίστανται στην κουζίνα, στο κελάρι, στο λεβητοστάσιο και στο μπάνιο. Είναι βολικό να εγκαταστήσετε έναν ανεμιστήρα σε τέτοια κανάλια, που θα αναγκάσει το δωμάτιο να ξεφύγει από τον μολυσμένο αέρα.

Αν η περιοχή του σπιτιού είναι μικρή, τότε αρκεί να εγκαταστήσετε παράθυρα με μικροεξοπλισμό, εκχυλίσματα στην κουζίνα και αγωγοί εξαερισμού από το λεβητοστάσιο και το λουτρό. Ένα τέτοιο μέτριο σύστημα θα αντιμετωπίσει τον εξαερισμό όλων των χώρων ενός εξοχικού σπιτιού.

Πότε πρέπει να προσκαλέσετε ειδικούς;

Όταν οργανώνετε αγωγούς εξαερισμού σε ιδιωτικό σπίτι, μπορείτε να κάνετε δύο τρόπους:

 • καλέστε τους ειδικούς που θα εκτελούν τα πάντα με turn-key βάση.
 • να ασχοληθείτε με όλα τα ζητήματα μόνοι σας, να κάνετε την εργασία σας μόνοι σας.

Κάθε μία από τις επιλογές είναι κατάλληλη για συγκεκριμένες συνθήκες. Όλες οι παραλλαγές σχεδιασμού του συστήματος αεραγωγών μπορούν να χωριστούν σε παραδοσιακά και νεότερα έτοιμα συστήματα. Στην πρώτη περίπτωση, πρέπει να επιλέξετε εξοπλισμό, εστιάζοντας στους υπολογισμούς. Εδώ δεν μπορείτε να ξεχάσετε τις μικρότερες λεπτομέρειες που θα είναι χρήσιμες κατά τη συναρμολόγηση του συστήματος.

Στη δεύτερη περίπτωση μιλάμε για μια ολοκληρωμένη λύση από έναν συγκεκριμένο κατασκευαστή. Για παράδειγμα, το γερμανικό σύστημα εξαερισμού SelfWind, το οποίο αγοράζεται έτοιμο κιτ για μια συγκεκριμένη περιοχή του σπιτιού. Επιλέγονται όλα τα εξαρτήματα που απαιτούνται για τη συναρμολόγηση. Το ίδιο το σύστημα θυμίζει σύστημα θέρμανσης συλλεκτών, μόνο ένα πλήθος σωλήνων περιβάλλει το σπίτι από μέσα.

Αυτοί οι εύκαμπτοι πλαστικοί αγωγοί με διάμετρο 75 mm ή 50 mm τραβιούνται στον συλλέκτη. Έχουν χυθεί με σκυρόδεμα στο πάτωμα και εκείνες οι περιοχές που περνούν σαν ένα κυκλοφορικό σύστημα σε όλο το σπίτι αποκρύπτονται εξειδικευμένα από τους σχεδιαστές.

Εάν επιλέγεται ένα τέτοιο σύνθετο σύστημα εξαερισμού, το οποίο κοστίζει περισσότερα από χίλια δολάρια για μια εξοχική κατοικία με έκταση 800 m 2 ή περισσότερο, τότε δεν έχει νόημα η εξοικονόμηση στο εργοστάσιο. Ναι, και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για τον εξοπλισμό αυτού του εξαερισμού.

Κατά την οικοδόμηση ενός σπιτιού με τα χέρια σας, "από το μηδέν" να θέσει από το ventshahty τούβλο και να παρέχει τρύπες για την εγκατάσταση των βαλβίδων τροφοδοσίας δεν είναι δύσκολη. Στο μέλλον όλα τα τμήματα του φυσικού συστήματος εξαερισμού σχεδιάζονται με ειδικές βαλβίδες και, εάν είναι απαραίτητο, με κουκούλες. Αυτή η επιλογή ισχύει για κατοικίες με εμβαδόν 250-300 m 2.

Σχεδιάζοντας ένα σχέδιο εξαερισμού για το σπίτι

Το σχέδιο εξαερισμού συντάσσεται πριν από την κατασκευή του σπιτιού ή πριν από την έναρξη της γενικής επισκευής. Αν αυτή είναι η πρώτη επιλογή, τότε για τη συσκευή επιλέγονται οι εσωτερικοί τοίχοι του σπιτιού που χωρίζουν το λεβητοστάσιο, την κουζίνα, το μπάνιο και την τουαλέτα. Αυτά τα δωμάτια χρειάζονται περισσότερο αερισμό.

Στο σχέδιο είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν κανάλια εξαερισμού τροφοδοσίας και αέρα εξαγωγής, τα οποία θα περνούν μέσα από τα δωμάτια. Είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί πού βρίσκονται οι βαλβίδες τροφοδοσίας, οι ανεμιστήρες, οι ανεμιστήρες και ο λοιπός εξοπλισμός που παρέχεται στο επιλεγμένο σύστημα εξαερισμού.

Με βάση το σχεδιασμό, είναι απαραίτητο να υπολογίσετε την χωρητικότητα των μονάδων για κάθε δωμάτιο και να επιλέξετε τις διαμέτρους των σωλήνων εξαερισμού.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο είναι ότι η ανάγκη για κάθε δωμάτιο στον καθαρό αέρα θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε m 3. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, διαφορετικά δωμάτια πρέπει να παρέχουν μια διαφορετική ποσότητα καθαρού αέρα ανά ώρα:

 • για κουζίνα - 60 m 3 με ηλεκτρική κουζίνα και 90 m 3 με αέριο.
 • για μπάνια -25 m 3 ανά ώρα.
 • με συνδυασμένα μπάνια - 50 m 3;
 • για γραφεία, παιδικά δωμάτια, σαλόνια - 3 m 3 ανά 1 m 2 επιφάνειας.

Για τους λέβητες πρέπει να τοποθετηθεί ξεχωριστός αγωγός αερισμού. Με βάση τους κανόνες, πρέπει να υπολογίσετε την ανάγκη για καθαρό αέρα και να επιλέξετε την κατάλληλη χωρητικότητα του εξοπλισμού. Επιπλέον, είναι σημαντικό να κάνουμε ένα απόθεμα 30%, έτσι ώστε το σύστημα να μην λειτουργεί στο όριο των δυνατοτήτων του.

Τεχνολογία εξαερισμού

Όταν υπάρχει σχέδιο για τη διάταξη του συστήματος εξαερισμού στο σπίτι, παραμένει να εφαρμοστεί. Για να γίνει αυτό, αποκτώνται όλα τα συστατικά του μελλοντικού συστήματος, όπως αναφέρεται στο προηγουμένως καταρτισμένο σχήμα. Κάθε σπίτι θα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

Κατά την εγκατάσταση ενός φυσικού συστήματος, πρώτα βάλτε στον τοίχο ventshahty - χωριστά για την κουζίνα, θέρμανση / λέβητα, μπάνιο ή μπάνιο και τουαλέτα. Στη συνέχεια, τοποθετούνται διακοσμητικά σχάρες. Για να μπορέσουν αυτά τα κανάλια να εκπληρώσουν το ρόλο τους, δεν πρέπει να ξεχάσουμε το επιτρεπόμενο ύψος πάνω από το επίπεδο της οροφής.

Εάν απαιτείται να εξοπλιστεί ένας μηχανικός ή μικτός τύπος αερισμού στο σπίτι, τότε είναι απαραίτητο να γίνει η διάταξη των σωλήνων εξαερισμού. Για αυτό, χρησιμοποιείται ένας χώρος. Όταν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, οι αγωγοί εξαερισμού τοποθετούνται κάτω από το ανώτατο όριο του σπιτιού. Στη συνέχεια, πρέπει να μεταμφιεστούν με οποιοδήποτε βολικό τρόπο.

Τα ανοίγματα παροχής και εξαγωγής στους σωλήνες εξαερισμού κατασκευάζονται από διανομείς αέρα. Ο εξοπλισμός παραλαβής και εκτόξευσης, αν είναι απαραίτητο, μπορεί να εφοδιαστεί με ένα ηλεκτρικό σύστημα θέρμανσης. Εάν είναι απαραίτητο, τοποθετήστε βαλβίδες αντεπιστροφής, επεξεργαζόμενες προσεκτικά τις αρθρώσεις με στεγανωτικό.

Οι σωλήνες εξαερισμού στερεώνονται με σφιγκτήρες ή άλλους συνδετήρες που παρέχονται για τους σκοπούς αυτούς. Όλες οι αρθρώσεις σφραγίζονται αξιόπιστα. Στο μέλλον, αυτό θα εγγυηθεί την άριστη απόδοση ολόκληρου του συστήματος.

Οι ανεμιστήρες τοποθετούνται σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται μαζί τους. Αν σκοπεύετε να εγκαταστήσετε πολύπλοκα συστήματα, τότε ο εξοπλισμός εγκαθίσταται όπως συνιστά ο κατασκευαστής. Διαφορετικά, μπορείτε να χάσετε την υπηρεσία εγγύησης.

Συνέπειες σφαλμάτων στη συσκευή

Εάν το σύστημα εξαερισμού είναι σωστά τοποθετημένο, το μικροκλίμα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού θα είναι άνετο ανεξάρτητα από τη συνολική έκταση και τον αριθμό των κατοίκων. Αλλά συχνά οι ιδιοκτήτες των σπιτιών και των εξοχικών κατοικιών μόνιμης κατοικίας αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα. Αυτό οφείλεται στην ακατάλληλη κυκλοφορία των ρευμάτων αέρα.

Προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού χωρίς εξαερισμό:

 • τα παράθυρα κλαίνε?
 • Το Τσαντ και ο καπνός από την κουζίνα μπαίνουν στα σαλόνια.
 • μούχλα στο μπάνιο?
 • δυσάρεστη οσμή σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού.
 • εάν ο λέβητας είναι αέριο, οι εργάτες αερίου δεν θα το δεχτούν χωρίς τη σωστή διάταξη αεραγωγών.

Το σύνολο όλων αυτών οδηγεί στο γεγονός ότι οι ενοικιαστές αισθάνονται άβολα. Η έλλειψη καθαρού αέρα μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, αυξημένα επίπεδα ευερεθιστότητας, κακή διάθεση. Οι δυσάρεστες μυρωδιές από τα μπάνια και τις κουζίνες επηρεάζουν επίσης την άνετη ζωή όλων των κατοίκων του σπιτιού.

Ένα άλλο δυσάρεστο φαινόμενο που συμβαίνει όταν οι αγωγοί εξαερισμού είναι λανθασμένα οργανωμένες είναι η ανατροπή του εξαερισμού. Αυτό συμβαίνει εάν, μέσω του αεραγωγού, αντί του ζεστού αέρα από το δωμάτιο, που πρέπει να φύγει, αρχίζει να περνάει από ένα δροσερό δρόμο.

Αυτό το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Μετά από όλα, κανένα σύστημα θέρμανσης δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες απώλειες θερμότητας. Εδώ, με την κυριολεκτική έννοια, τα χρήματα του ιδιοκτήτη θα πετάξουν ενεργά στον αγωγό εξαερισμού.

Για να αποφευχθεί αυτό, οι κανονισμοί ορίζουν ότι ο αγωγός εξαερισμού, ο οποίος αφαιρεί τον εξαγόμενο αέρα από τις εγκαταστάσεις, πρέπει να βγαίνει στην οροφή σε ύψος τουλάχιστον 2-3 μέτρων.

Συχνά συμβαίνει ότι ο ιδιοκτήτης δεν ξέρει ποιος παραποτάμιος αγωγός προέρχεται από τον παραπόταμο. Για να ανιχνεύσετε μια διαρροή θερμού αέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή μέθοδο. Για να το κάνετε αυτό, λαμβάνοντας ένα αναμμένο κερί, πρέπει να πάτε γύρω από όλα τα δωμάτια, προσέχοντας, καθώς η ίδια η φλόγα οδηγεί στα σημεία εξαγωγής αέρα από το δωμάτιο.

Εάν η φλόγα ενός κεριού σφίγγει, τότε όλα είναι εντάξει. Εάν εισέλθει στο δωμάτιο, εντοπίζεται η πηγή της μη εξουσιοδοτημένης εισροής υπαίθριου αέρα και πρέπει να διευθετηθεί λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα για την εξάλειψη του προβλήματος.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Στη συσκευή φυσικού αερισμού σε ιδιωτική κατοικία:

Video-εγχειρίδιο για το διορισμό και τη χρήση ενός αγωγού εξαερισμού τούβλο σε εξοχική κατοικία:

Σχετικά με τον τρόπο σωστής κατασκευής ενός συμπλέκτη αγωγών εξαερισμού από συμπαγές τούβλο σε ένα κλιπ βίντεο:

Λεπτομερείς συστάσεις βίντεο σχετικά με τους κανόνες αερισμού σε ιδιωτική κατοικία:

Βίντεο σχετικά με το σύστημα των σωλήνων εξαερισμού, κατασκευασμένο από εύκαμπτους πλαστικούς σωλήνες, σε εξοχικό σπίτι:

Έχοντας μελετήσει τα χαρακτηριστικά της επιλογής του συστήματος εξαερισμού, μπορείτε να επιλέξετε την καταλληλότερη επιλογή για την ιδιωτική κατοικία σας. Και αξίζει τον κόπο να εξοπλίσει κανείς τα αεροπλάνα μεμονωμένα ή καλύτερα να προσκαλέσουν μια ομάδα ειδικών, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από την πολυπλοκότητα του επιλεγμένου συστήματος, την περιοχή του σπιτιού και τις προσωπικές δεξιότητες. Εάν πρόκειται για ένα σύνθετο έργο, τότε η έκκληση προς τους επαγγελματίες θα είναι δικαιολογημένη, διαφορετικά είναι δυνατή η ανεξάρτητη διαχείριση.