Ανεφοδιασμός εξαερισμού - σκοπός, χρήση, εγκατάσταση, τύποι και ταξινόμηση. 90 φωτογραφίες με παραδείγματα εγκατάστασης συσκευών

Όλο και περισσότερα διαμερίσματα και σπίτια αποκτούν πλαστικά παράθυρα. Επιδιώκοντας μια τέτοια επιθυμητή και απαραίτητη θερμομόνωση - αυτό είναι μια καλή βοήθεια. Πράγματι, τα πλαστικά παράθυρα και οι μεταλλικές σφραγισμένες πόρτες ταιριάζουν απόλυτα με τα καθήκοντα που τους ανατίθενται.

Ωστόσο, ταυτόχρονα, ειδικά κατά τη χειμερινή περίοδο, όταν τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειστά, μπορεί να εμφανιστούν διάφορα απροσδόκητα προβλήματα στο διαμέρισμα και στο σπίτι. Αυξημένη υγρασία, θόλωση των παραθύρων και εμφάνιση μυκήτων. Μπορείτε να αισθανθείτε τον "βαρύ" αέρα, ο οποίος με τη σειρά του οδηγεί σε πονοκεφάλους και κακή υγεία.

Αντίστροφη έλξη από τον εξαερισμό ή ακόμη και τα κανάλια καμινάδας είναι μια άλλη δυσάρεστη έκπληξη. Όλα αυτά - τα αποτελέσματα της χαμηλής ισχύος ή εντελώς απουσία αερισμού προσφοράς στο σπίτι ή το διαμέρισμα.

Χωρίς τακτική ανταλλαγή αέρα στο σπίτι είναι αδύνατο να επιτευχθεί άνετη εκμετάλλευση κατοικιών. Οι αεραγωγοί, εξοπλισμένοι στην κουζίνα και το μπάνιο, δεν είναι σε θέση να εκκενώσουν τις μάζες του αέρα εξαγωγής χωρίς σταθερή εισροή καθαρού αέρα.

Μετά από όλα, με απλά λόγια, για να εξασφαλιστεί ότι ο αέρας είναι σταθερός και συνεχώς αποσύρεται από την κατοικία, πρέπει επίσης να είναι σταθερός και να τροφοδοτείται συνεχώς στο ίδιο δωμάτιο. Το βραχυπρόθεσμο άνοιγμα των παραθύρων δεν είναι σε θέση να λύσει αυτό το πρόβλημα ριζικά.

Οι μηχανικές επιλογές εξασφαλίζουν μια φυσική είσοδο στον χώρο διαβίωσης των απαιτούμενων όγκων αέρα. Ποιες είναι οι επιλογές για συστήματα εξαερισμού τροφοδοσίας; Πώς να τα εγκαταστήσετε και να τα χρησιμοποιήσετε; Ας καταλάβουμε.

Ποικιλίες συστημάτων εξαερισμού

Τα συστήματα εξαερισμού ταξινομούνται σύμφωνα με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Χωρίς κανάλια. Οι μάζες αέρα από το δρόμο εισέρχονται στο δωμάτιο μέσα από ένα ειδικό τεχνικό άνοιγμα. Η εισροή αέρα μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω ενός ανοίγματος στον εξωτερικό τοίχο ή το πλαίσιο του παραθύρου.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, το σύστημα είναι κατασκευασμένο σε ένα συμπαγές περίβλημα. Αυτός ο τύπος εξαναγκασμένου εξαερισμού εξασφαλίζει σταθερή ροή του απαραίτητου αέρα μόνο στο δωμάτιο ή τον χώρο όπου είναι εγκατεστημένος.

Αγωγός. Οι απαιτούμενες μάζες αέρα εξαναγκάζονται στο διαμέρισμα ή στο σπίτι από το σύστημα αεραγωγών. Μια τέτοια εγκατάσταση πραγματοποιεί την παροχή αέρα με συνολικό και ομοιόμορφο τρόπο σε όλο το δωμάτιο ή τη στέγαση.

Εάν παραμείνατε στην έκδοση χωρίς κανάλια, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ φθηνότερη και πιο εύκολη στην εγκατάσταση από το κανάλι, πού και πώς να την εγκαταστήσετε;

Πού πρέπει να εγκατασταθεί σωστά η βαλβίδα αέρα που δεν έχει διοχετευτεί;

Το τεχνικό άνοιγμα εισόδου πρέπει να βρίσκεται στο αντίθετο ή κάθετο τοίχωμα σε σχέση με το τοίχωμα στο οποίο είναι εγκατεστημένοι οι αεραγωγοί εξαερισμού.

Μπορούν να είναι οι ακόλουθες επιλογές:

 • Το κενό ανάμεσα στο ψυγείο και το περβάζι παραθύρου
 • Στο εξωτερικό τοίχωμα του δωματίου
 • Στο πλαίσιο παραθύρου του πλαστικού παραθύρου

Τα πλαστικά παράθυρα μπορούν αρχικά να εξοπλιστούν με εξαερισμό. Μια τέτοια βαλβίδα είναι εξοπλισμένη με ένα ειδικό φίλτρο και μια μηχανική βαλβίδα. Μέσω αυτής της βαλβίδας, είναι δυνατόν να ρυθμιστεί η παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο. Αν έχετε πλαστικά παράθυρα χωρίς βαλβίδα, μπορείτε να το εγκαταστήσετε σε υπάρχοντα παράθυρα.

Η βαλβίδα εισόδου μπορεί να τοποθετηθεί στον εξωτερικό τοίχο. Ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα ακόλουθα: εάν στην κλιματική σας ζώνη η θερμοκρασία πέφτει μερικές φορές σημαντικά κάτω από το μηδέν, τότε το δωμάτιο θα πάρει κρύο αέρα.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να εγκατασταθεί μια βαλβίδα τοίχου με αναγεννητική λειτουργία. Θερμαίνει τη θερμοκρασία του αέρα στην επιθυμητή τιμή.

Όπως δείχνει η πρακτική, μία από τις πιο φθηνές και πρακτικές επιλογές είναι μια θέση στον τοίχο κάτω από το περβάζι και την μπαταρία. Με την είσοδο στο δωμάτιο, η ροή του αέρα περνάει κατά μήκος του ψυγείου. Κατά την άφιξη, ο φρέσκος αέρας θερμαίνεται και αναμειγνύεται με θερμό αέρα που ανεβαίνει πάνω από το ψυγείο.

Οι βαλβίδες παροχής αερισμού έχουν διαφορετικά σχήματα και χωρητικότητες.

Πώς να εγκαταστήσετε τον εαυτό σας τον εφοδιασμό;

Ένα από τα πλεονεκτήματα μιας βαλβίδας εισόδου στο τοίχωμα είναι η ευκολία εγκατάστασης και η έλλειψη κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Για να εγκαταστήσετε αυτή τη βαλβίδα, πρέπει να τηρείτε την ακόλουθη ακολουθία:

 • Προσδιορίστε το περίγραμμα της βαλβίδας και τη θέση του μελλοντικού ανοίγματος σε κατάλληλο μέρος.
 • Απαιτείται μια οπή διάτρησης για την κατασκευή μιας διαμπερούς οπής της απαιτούμενης διαμέτρου. Η διάμετρος της εισόδου είναι 6 cm. Το κανάλι πρέπει να γίνει με μικρή γωνία 7 μοιρών στην κατεύθυνση του δρόμου.
 • Αφού εκτελέσετε την εργασία, τοποθετήστε ένα θερμαντήρα και αεραγωγό.
 • Στερεώστε όλες τις ρωγμές με το αφρώδες υλικό.

Τοποθετήστε το σώμα της βαλβίδας στον σωλήνα αέρα και στερεώστε το περίβλημα στον τοίχο. Τοποθετήστε το παρεχόμενο ηχητικό εξασθενητή και τη θερμομόνωση. Μπορείτε να τοποθετήσετε το μπροστινό κάλυμμα της βαλβίδας και το προστατευτικό πλέγμα στην πλευρά του δρόμου. Όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία, η βαλβίδα αέρα τροφοδοσίας φαίνεται καθαρή και αρμονική.

Κατά τη λειτουργία αυτής της βαλβίδας, μπορείτε να ρυθμίσετε την παροχή αέρα ανάλογα με τις απαιτήσεις. Ο αριθμός των βαλβίδων τοίχου πρέπει να υπολογιστεί ανάλογα με την ένταση του χώρου διαβίωσης.

Βαλβίδα αέρα παροχής με θερμαινόμενο αέρα τροφοδοσίας.

Ένα ειδικό είδος εξαναγκασμένου εξαερισμού - βαλβίδες τοίχου με λειτουργία ανάκτησης. Το σύστημα εκτελεί μερική θέρμανση του εισερχόμενου αέρα λόγω του θερμαινόμενου και του αέρα εξαγωγής που αποσύρεται από το δωμάτιο.

Κατά τη στιγμή της ανάκτησης, οι ροές του νωπού αέρα και του αέρα εξαγωγής δεν αναμειγνύονται. Την ίδια στιγμή, η κύρια θέρμανση του εισερχόμενου αέρα είναι το στοιχείο του θερμαντήρα αέρα. Η εγκατάσταση μειώνει την κατανάλωση ενέργειας.

Για να εγκαταστήσετε αυτήν την εγκατάσταση monoblock, θα πρέπει να τρυπήσετε τον εξωτερικό τοίχο. Η διάτρηση για να γίνει αυτή η εργασία θα είναι αναποτελεσματική.

Συστήματα εξαερισμού αγωγών

Η εγκατάσταση του αγωγού αποτελείται από ένα πλήρες σύνολο αεραγωγών. Αυτό το σύστημα σχεδιάζεται συνήθως στο σχεδιασμό της στέγασης. Οι αγωγοί αέρα εγκαθίστανται στο χώρο πάνω από την οροφή ή στη σοφίτα. Σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δυνατή η τοποθέτηση στο κενό κάτω από το υπάρχον ανώτατο όριο.

Το σύστημα σωληνώσεων διανέμεται σε όλα τα δωμάτια. Ο αποδεκτός φρέσκος αέρας αναγκάζεται να μετακινηθεί μέσω των σωλήνων εξαερισμού και τροφοδοτείται στις γρίλιες τροφοδοσίας. Ειδικές μάσκες εξαγωγής είναι εγκατεστημένες για την εκτροπή των χρησιμοποιημένων αέριων μαζών.

Η χωρητικότητα του συστήματος για διαμερίσματα μπορεί να κυμαίνεται από 200-500 κυβικά μέτρα ανά ώρα. Θα χρειαστεί εξαερισμός Pribochnaya για ιδιωτική κατοικία, εξοχικό ή γραφείο χωρητικότητας 2000-3000 κυβικών μέτρων ανά ώρα.

Μεταξύ των ειδικών πλεονεκτημάτων αυτού του συστήματος - ανεξαρτησία από τον καιρό. Ανεξάρτητα από τις καιρικές αλλαγές θερμοκρασίας και ανέμου, αυτή η εγκατάσταση είναι πιο αποτελεσματική από τον φυσικό εξαερισμό.

Συμπεράσματα

Ο εξαερισμός προσφοράς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των χώρων διαβίωσης. Παρέχει όλο το σπίτι με την απαραίτητη ποσότητα αέρα, ανεξάρτητα από την τοποθεσία των παραθύρων. Το κόστος εγκατάστασης ενός συστήματος εξαερισμού του εφοδιασμού θα αποδώσει με ένα ευχάριστο μικροκλίμα και την υγεία όλων όσων ζουν στο σπίτι.

Είδη εξαερισμού και ταξινόμησή τους

Ο εξαερισμός είναι ένα από τα κύρια συστήματα μηχανικής των σύγχρονων κτιρίων. Αν σε κτίρια κατοικιών δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο απαιτείται από τον κανόνα, στα δημόσια και βιομηχανικά κτίρια σχεδιάζεται και διευθετείται σχεδόν παντού. Ποιοι είναι οι τύποι εξαερισμού, πώς είναι η ταξινόμηση αυτών των συστημάτων και πώς διαφέρουν; Ας εξετάσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες

Σκοπός και τύποι εξαερισμού

Τα σύγχρονα συστήματα εξαερισμού διατίθενται σε διαφορετικούς τύπους και, ανάλογα με το σκοπό τους, χωρίζονται σε διάφορες υποομάδες. Η διαίρεση αυτή διεξάγεται σύμφωνα με διάφορες παραμέτρους: την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα, τη μέθοδο κίνησης των μαζών του αέρα, την εξυπηρετούμενη περιοχή.

Ποιος είναι ο εξαερισμός στα δωμάτια προς την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα; Σύμφωνα με αυτή την παράμετρο, τα συστήματα χωρίζονται σε δύο μεγάλες ομάδες:

Υπάρχει ακόμα εξαερισμός και η ταξινόμησή του από τον παράγοντα που προκαλεί την κίνηση του αέρα. Σε αυτήν την παράμετρο χωρίζονται σε:

 • με φυσικά κίνητρα (φυσικά).
 • με μηχανικά κίνητρα (μηχανικά, αναγκαστικά).

Υπάρχει επίσης ένας διαχωρισμός του εξαερισμού και οι τύποι των οποίων ποικίλλουν, ανάλογα με την περιοχή που εξυπηρετείται. Σύμφωνα με αυτή την αρχή, τα συστήματα εξαερισμού χωρίζονται σε:

Όλοι οι τύποι συστημάτων αερισμού μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωριστά και μαζί στο ίδιο κτίριο ή ακόμα και σε εσωτερικούς χώρους.

Επίσης, τα συστήματα μπορούν να ταξινομηθούν σε κανάλια και σε κανάλια, ανάλογα με το αν οι αγωγοί τους χρησιμοποιούνται ή οι αγωγοί μετακινούνται μέσω ανοιγμάτων σε τοίχους ή ανεμιστήρες χωρίς συνδεδεμένους αγωγούς.

Θα συζητήσουμε λεπτομερέστερα όλους τους τύπους και υποτύπους των συστημάτων εξαερισμού του δωματίου, πώς διαφέρουν και ποια είναι τα καθήκοντά τους.

Φυσικός εξαερισμός

Όπως αναφέρθηκε ήδη, ο φυσικός αερισμός είναι μία από τις πιο δημοφιλείς ποικιλίες των σύγχρονων συστημάτων. Αυτός ο τύπος εξαερισμού χώρου σημαίνει ότι ο αέρας οδηγείται από φυσικούς παράγοντες. Πιο συγκεκριμένα, αυτή είναι η διαφορά στην πίεση μεταξύ του εσωτερικού όγκου και της εξωτερικής ατμόσφαιρας. Για να λειτουργήσει είναι απαραίτητο η πίεση στο δρόμο να είναι ελαφρώς μικρότερη από ό, τι μέσα στο δωμάτιο. Εάν συμβαίνει ένας τέτοιος παράγοντας, η κίνηση του αέρα ξεκινάει από ειδικά σχεδιασμένους αγωγούς εξαερισμού.

Ένα ζωντανό παράδειγμα τέτοιου εξαερισμού είναι η εγκατάσταση αγωγών εξαγωγής στους τοίχους πολυώροφων και ιδιωτικών κατοικιών. Ο κύριος θετικός παράγοντας της χρήσης του φυσικού αερισμού είναι η φθηνότητα. Για αυτό, δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείτε ακριβό εξοπλισμό και να οργανώνετε τη σύνδεση με την ηλεκτρική ενέργεια. Η ανταλλαγή αέρα συμβαίνει από μόνη της. Αλλά πρέπει να έχουμε κατά νου ότι υπάρχουν και αρνητικές πτυχές της εφαρμογής ενός τέτοιου συστήματος. Πρώτα απ 'όλα, αυτή η εξάρτηση από τις παραμέτρους της ατμόσφαιρας.

Η κίνηση του αέρα στα φυσικά κανάλια συμβαίνει μόνο με αρνητική διαφορά πίεσης, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Υπάρχουν στιγμές που η πίεση μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις ισοπεδώνεται. Στη συνέχεια σταματά η ανταλλαγή αέρα ή και αντίστροφα, υπάρχει αντίστροφη ώση. Ένα πολύ ισχυρό φυσικό σύστημα αντιδρά στις βροχοπτώσεις και τις καιρικές συνθήκες. Εάν, σε παγωμένο ηλιόλουστο καιρό, το βύθισμα μπορεί να είναι αρκετές φορές μεγαλύτερο από το υπολογιζόμενο, το φθινόπωρο σε μια βροχερή μέρα μπορεί να υπάρξει μια κίνηση εξωτερικού αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Μηχανικός αερισμός

Λαμβάνοντας υπόψη τους άλλους τύπους συστημάτων εξαερισμού που χρησιμοποιούν τη μέθοδο μεταφοράς αέρα, θα σταματήσουμε στο αναγκαστικό δίκτυο. Σε αυτό, σε αντίθεση με τη φυσική, για την κίνηση του αέρα, χρησιμοποιείται ηλεκτρική ενέργεια. Η ανταλλαγή αέρα γίνεται με βίαιο τρόπο υπό την επίδραση των μονάδων εξαερισμού: ανεμιστήρες, συστήματα αέρος και εξάτμισης.

Το κύριο στοιχείο οδήγησης ενός τέτοιου συστήματος είναι ένας ανεμιστήρας. Αυτή η συσκευή, η οποία αποτελείται από ένα σώμα και μια πτερωτή διαφορετικών τύπων, καθώς και έναν ηλεκτροκινητήρα. Ο ηλεκτροκινητήρας οδηγεί την πτερωτή, η οποία έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να συλλαμβάνει ροές αέρα και να τις μετακινεί από την εισαγωγή του ανεμιστήρα στην εξάτμιση.

Οι ανεμιστήρες γενικά ταξινομούνται σε δύο μεγάλους τύπους:

Στην αξονική κίνηση του αέρα διέρχεται μέσω της πτερωτής κάθετα στις λεπίδες. Σε φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες, ο αέρας κινείται παράλληλα με τη λεπίδα, σαν να κάμπτεται γύρω από αυτό.

Εκτός από τον ανεμιστήρα, το αναγκαστικό σύστημα μπορεί να αποτελείται από πρόσθετα στοιχεία. Πρώτα απ 'όλα, αυτό ισχύει για συστήματα καναλιών, καθώς σε αυτά μεταφέρεται αέρας μέσω ενός δικτύου συνδεδεμένων αγωγών (άκαμπτων και εύκαμπτων), υπάρχει ανάγκη χρήσης βαλβίδων, ρυθμιστών ροής αέρα, καθώς και άλλων στοιχείων:

 • φίλτρα καθαρισμού καθαρού αέρα ή καυσαερίων από σκόνη και ρύπους.
 • εξασθενητές θορύβου για τη μείωση των επιπέδων κραδασμών και θορύβου ·
 • θερμαντήρες: νερό ή ηλεκτρικές μονάδες για θέρμανση του αέρα τροφοδοσίας.
 • σχάρες, διαχυτήρες, ανεμοστάτες και άλλες συσκευές διανομής ροής.

Χρησιμοποιείται επίσης μεγάλος αριθμός πρόσθετων υλικών και υλικών εγκατάστασης. Συμπεριλαμβανομένων θερμαντήρων, σφιγκτήρων και ρυθμιστών θερμοκρασίας και ισχύος ανεμιστήρων.

Συστήματα τροφοδοσίας

Όπως μπορεί να φανεί από τον τίτλο, τέτοιοι τύποι συστημάτων εξαερισμού, ως αέρας τροφοδοσίας, έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν εξωτερικό αέρα μέσα στο δωμάτιο. Είναι φυσικά και μηχανικά. Τα μηχανικά συστήματα είναι τα πιο συνηθισμένα, καθώς σας επιτρέπουν να ελέγχετε με ακρίβεια τον όγκο του παρεχόμενου αέρα και τα χαρακτηριστικά του.

Τα συστήματα φυσικού εφοδιασμού χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά και κυρίως για μη ελεγχόμενη παροχή αέρα. Δηλαδή, μαζί τους υπάρχει ένα σύστημα εξάτμισης που λειτουργεί σύμφωνα με τις παραμέτρους σχεδιασμού, και η ροή αέρα οργανώνεται μέσα από τις σχισμές στα παράθυρα, ειδικές οπές ή πλέγματα με φυσικό τρόπο λόγω της διαφοράς πίεσης.

Επιπλέον, το σύστημα τροφοδοσίας μπορεί να λειτουργεί ζεύγος με την εξάτμιση ως φυσικό και μηχανικό τύπο. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι και τα δύο συστήματα λειτουργούν αλληλένδετα, καθώς ο όγκος του παρεχόμενου αέρα και του αέρα εξαγωγής πρέπει να είναι ο ίδιος.

Συστήματα εξάτμισης

Αυτοί οι τύποι συστημάτων εξαερισμού, όπως ο εξαερισμός, είναι σχεδιασμένοι για να αφαιρούν αέρα από το δωμάτιο ή μέρος του. Είναι μηχανικά και φυσικά. Εάν τα φυσικά συστήματα τροφοδοσίας δεν είναι ευρέως διανεμημένα, τότε οι επιλογές εξάτμισης τους χρησιμοποιούνται πολύ καιρό και αποτελεσματικά.

Στη στέγαση, ο κύριος σκοπός των συστημάτων εξάτμισης είναι η απομάκρυνση των αποβλήτων ανθρώπινων και άλλων ατμοσφαιρικών ρύπων. Πρώτον, είναι απαραίτητο να αφαιρεθεί το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο σχηματίζεται από την αναπνοή. Και σχηματίζεται ένας αρκετά μεγάλος αριθμός. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε υδρατμούς, καθώς και μολυσμένο αέρα από τα μπάνια και τις κουζίνες. Στη βιομηχανία, ο εξαερισμός είναι σχεδιασμένος σε μεγάλο βαθμό για να απομακρύνει τις ακαθαρσίες που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας.

Εφοδιασμός και εξαερισμός με ανάκτηση

Ξεχωριστά είναι απαραίτητο να μιλήσουμε για συστήματα με ανάκτηση. Είναι σχεδιασμένα για να εξοικονομούν ενέργεια ενώ εργάζεστε. Εάν η παροχή και εξαγωγής ξεχωριστά διατεταγμένες κυρίως χρησιμοποιώντας διάφορους μηχανισμούς και συγκροτήματα, όπως οι τύποι των συστημάτων εξαερισμού, διαχείρισης αέρα δύο χρησιμοποιούνται αναγεννητική για μία μονάδα, η οποία κινείται τόσο την εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα.

Η τοποθέτηση δύο κλαδιών σε μία συσκευή είναι απαραίτητη για να διασταυρωθούν τα ρεύματα αέρα. Στη διασταύρωση χρησιμοποιείται ένας ανακτητής, χάρη στον οποίο η θερμότητα από τον αέρα εξαγωγής μεταφέρεται στον αέρα τροφοδοσίας.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, βοηθάει να εξοικονομήσετε έως και 80% της θερμότητας και να την επιστρέψετε στο δωμάτιο, αντί να το ρίξετε έξω.

Υπάρχουν κυρίως 2 τύποι ανακτητών - είναι διασταυρούμενος (πλάκα) και περιστροφικός.

Γενικός και τοπικός αερισμός

Όπως υποδηλώνει το όνομα, τέτοιοι τύποι συστημάτων εξαερισμού, ως γενική ανταλλαγή, εργάζονται για ολόκληρο το δωμάτιο. Είναι διατεταγμένα έτσι ώστε να παρέχουν μια ορισμένη ποσότητα καθαρού αέρα και να αφαιρούνται μολυσμένα από ολόκληρο τον όγκο του δωματίου. Είναι τόσο άνετα (για την ανθρώπινη ζωή) όσο και παραγωγή - παρέχουν τις παραμέτρους της παραγωγικής διαδικασίας.

Αντίθετα, τα τοπικά ή τα τοπικά συστήματα λειτουργούν σε έναν τόπο ή σε μια συγκεκριμένη ζώνη. Διατίθενται για την τοπική παροχή καθαρού αέρα στον χώρο εργασίας ή για την απομάκρυνση των μολυσμένων από τον τόπο της εμφάνισής του. Για παράδειγμα, σε μια θέση συγκόλλησης ή πάνω από μια κουζίνα.

Αποτελέσματα

Ο σκοπός και η ταξινόμηση των συστημάτων εξαερισμού, που συζητήσαμε παραπάνω, θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για αυτό το μηχανολογικό δίκτυο. Εξάλλου, η σωστή επιλογή των παραμέτρων του συστήματος εξαερισμού θα συμβάλει στη διασφάλιση των σωστών χαρακτηριστικών του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος στον χώρο εργασίας ή στον οικιστικό χώρο και θα εξοικονομήσει ενεργειακούς πόρους για τη λειτουργία ολόκληρου του δικτύου.

Το κλίμα

Για τον αερισμό και τη συστηματική παροχή καθαρού αέρα στο δωμάτιο πρέπει να σκεφτείτε κατά το στάδιο του σχεδιασμού. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά συστήματα για την παροχή κατοικιών ή μη οικιστικών χώρων. Εάν το σύστημα ανταλλαγής αέρα δεν είναι σωστά εξοπλισμένο, δεν είναι δυνατή η άνετη παραμονή ή λειτουργία. Το σύστημα εξαερισμού οποιασδήποτε παραλλαγής έχει ενσωματωμένα τμήματα των αγωγών αέρα δομής - τροφοδοσίας. Είναι υπεύθυνοι για την παροχή καθαρού αέρα. Για να κανονιστεί η φυσική ή αναγκαστική παροχή αερισμού είναι δυνατή και από μόνη της, θα εξετάσουμε πώς να το κάνουμε στην πράξη.

Πίνακας περιεχομένων:

Ειδικά χαρακτηριστικά του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας

Αυτό το σύστημα αερισμού περιέχει σημαντικές διαφορές από τα συστήματα κλιματισμού. Ο εξοπλισμός όχι μόνο ψύχει τον αέρα, αλλά και κορεσμεί το δωμάτιο με καθαρό, εμπλουτισμένο με οξυγόνο αέρα. Το σύστημα χρησιμοποιεί εξωτερικό αέρα, σε αντίθεση με τα κλιματιστικά. Επομένως, είναι φυσικό η εγκατάσταση ανεφοδιασμού να κοστίζει μια τάξη μεγέθους πιο ακριβή και απαιτεί πολύ χρόνο, αλλά αυτό αποδίδει με το πλεονέκτημα και την αποδοτικότητα του συστήματος.

Ο καθυστερημένος αέρας αποτελεί απειλή όχι μόνο για τη διάθεση, τη συναισθηματική κατάσταση, αλλά και για την υγεία. Ως εκ τούτου, συνιστάται να φροντίζετε για τη ρύθμιση του συστήματος. Το σύστημα τροφοδοσίας είναι ένας από τους τύπους μηχανικού εξαερισμού, όταν ο νωπός αέρας ωθείται στο δωμάτιο. Οι εξαντλημένες μάζες αέρα εκκενώνονται προς τα έξω μέσω συστήματος εξαερισμού.

Το σύστημα αερισμού εισόδου αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • ανεμιστήρες τροφοδοσίας - παρέχουν ροή αέρα
 • Μειωτήρας ήχου - η συσκευή μειώνει το θόρυβο, το οποίο γίνεται από την εγκατάσταση.
 • θερμοσίφωνας - τη χειμερινή περίοδο ο θερμαινόμενος αέρας θερμαίνεται, ανάλογα με τον τόπο θέρμανσης, διακρίνονται δύο είδη θέρμανσης: ηλεκτρικό και νερό,
 • γρίλιες εισαγωγής αέρα - ένα ειδικό φίλτρο που εμποδίζει την είσοδο βρώμικων στοιχείων από το εξωτερικό προς το δωμάτιο.
 • φίλτρο για βαθύ καθαρισμό - καθαρίζει τις μάζες αέρα επιβλαβών ακαθαρσιών.
 • Βαλβίδες - όταν το σύστημα είναι απενεργοποιημένο, μην αφήνετε αέρα από το εξωτερικό για να μπείτε στο δωμάτιο.
 • Οι αεραγωγοί είναι κανάλια μέσω των οποίων κυκλοφορεί ο αέρας.

Σε ένα μικρό δωμάτιο μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα monoblock, είναι οικονομικό, υπερμεγέθη και καλά αερίζεται το χώρο. Αυτή η εγκατάσταση δεν δημιουργεί θόρυβο, είναι εύκολο να τοποθετηθεί σε μικρές γωνίες του δωματίου. Η εγκατάσταση του εξοπλισμού δεν απαιτεί πολύπλοκο σχεδιασμό, αναδιάρθρωση. Το κόστος εξαρτάται από το μέγεθος, την παραγωγική ικανότητα και τον κατασκευαστή και ποικίλλει σε ένα ευρύ φάσμα τιμών. Η πιο συνηθισμένη βαλβίδα παράθυρου και ανεμιστήρας τροφοδοσίας αέρα. Η βαλβίδα είναι τοποθετημένη στην κορυφή του πλαισίου και ο ανεμιστήρας τροφοδοσίας είναι εγκατεστημένος στο εξωτερικό του τοίχου του κτιρίου. Η τροφοδοσία και η αφαίρεση του αέρα διεξάγεται με μια αναγκαστική μέθοδο.

Χαρακτηριστικά της λειτουργίας του εξαερισμού τροφοδοσίας

Οι κανόνες λειτουργίας ενός τέτοιου συστήματος εξαερισμού βασίζονται στην αναγκαστική κυκλοφορία του αέρα. Για αυτό, χρησιμοποιείται ένας ανεμιστήρας, ο οποίος παρέχει μάζες αέρα στο δωμάτιο. Η είσοδος στο σύστημα εξαερισμού πρέπει να πραγματοποιείται από καθαρό χώρο, χωρίς υπερβολική υγρασία, και από αέρια. Ως εκ τούτου, τα μπάνια, τα ντους, οι τουαλέτες δεν μπορούν να εξοπλιστούν με τέτοιες συσκευές. Υπάρχουν αρκετές επιλογές για τον εξαναγκασμένο εξαερισμό, ιδιαίτερα δημοφιλές είναι το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής, το οποίο παρέχει πλήρως εισροή καθαρού αέρα και απομάκρυνση του χρησιμοποιημένου "ξερά" αέρα.

Από το δρόμο προς το δωμάτιο καθαρός αέρας δεν πέφτει αμέσως, αλλά με διάφορους τρόπους, όπου υπάρχει καθαρισμός των μαζών από τη σκόνη, τα επιβλαβή αέρια και τη βρωμιά. Η σχάρα και τα φίλτρα αέρα σας επιτρέπουν να αναπνέετε καθαρό αέρα. Εκτός από τις επιβλαβείς ακαθαρσίες, ο αέρας καθαρίζεται από μικρόβια, ιούς και παθογόνα βακτήρια. Εάν είναι επιθυμητό, ​​το σύστημα τροφοδοσίας μπορεί να υγραίνει τις μάζες του αέρα. Ο εξαερισμός Pritchnaya δεν προκαλεί μόνο την κυκλοφορία του αέρα, αλλά και βελτιώνει την ποιότητά του, αλλάζει τις ιδιότητές του.

Μειονεκτήματα των συστημάτων εξαερισμού της έκδοσης τροφοδοσίας

Και παρόλο που ο εξαερισμός προσφοράς έχει πολλά πλεονεκτήματα, αξίζει να επισημανθούν οι αδυναμίες του στη διάταξη μεγάλου διαστήματος αερισμού:

 • δυσκολία εγκατάστασης κατά την εγκατάσταση σε μια ήδη χτισμένη κατοικία, όχι από το μηδέν.
 • Δεν είναι πάντα δυνατό να βρεθεί αρκετός χώρος για εγκατάσταση, ο οποίος είναι αρκετά μεγάλος.
 • εξοπλισμός εκπέμπει δυνατούς θορύβους και κραδασμούς, θα πρέπει να αναλάβει τη φροντίδα του ηχομόνωσης, υπάρχουν πολλά σύγχρονα υλικά που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό, αλλά και στην αναγέννηση της ηχομόνωσης, ωφέλιμη επιφάνεια θα πρέπει να καταλαμβάνεται περισσότερο?
 • είναι απαραίτητο να εξοπλιστεί το τελικό κτίριο με αεραγωγούς, να δημιουργήσει ένα αρμόδιο έργο?
 • πρόσθετο κόστος υλικού απαιτείται όταν εγκατασταθεί το σύστημα.

Φαίνεται ότι όλα είναι πολύ απλά - έκανε μια τρύπα, έτοιμη πηγή καθαρού αέρα. Στην πράξη, όλα είναι εντελώς διαφορετικά. Από τη μία πλευρά, η εξωτερική θερμοκρασία είναι σχεδόν όλο το χρόνο από ευχάριστη και υπάρχει ακόμα ένας ολόκληρος κατάλογος προβλημάτων:

 • οι μάζες αέρα χωρίς ειδική θέρμανση δεν είναι πολύ άνετες, ακόμη και αν το εξωτερικό δεν είναι κρύο, για να αποφευχθεί η αναστάτωση, τοποθετούνται στοιχεία θέρμανσης.
 • Χωρίς τη χρήση φίλτρων, το δωμάτιο θα γεμίσει με βρώμικο και σκονισμένο αέρα.
 • εάν η τρύπα στον τοίχο δεν είναι εξοπλισμένη με ηχομονωτικά υλικά, η παραμονή στο δωμάτιο θα δηλητηριαστεί από εξωτερικούς ήχους δρόμου.
 • οι μάζες του αέρα από το δρόμο αλλάζουν διαρκώς το επίπεδο υγρασίας, επομένως ο έλεγχος της υγρασίας είναι υποχρεωτικός, ο οποίος μπορεί να προσαρμόσει τους δείκτες σε άνετους.
 • είναι αδύνατο να εγκαταλείψετε την εγκατάσταση χωρίς θερμομόνωση - οι εξωτερικές σταγόνες αέρα προκαλούν συμπύκνωση, ως αποτέλεσμα, μούχλα και μύκητες.

Καμία από τις περιγραφείσες στιγμές δεν μπορεί να παραμεληθεί, διαφορετικά η ιδέα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων του διαμερίσματος θα τελειώσει με την αντίστροφη διαδικασία.

Τα υλικά και τα εργαλεία που απαιτούνται για τη δημιουργία ενός εξαναγκασμένου εξαερισμού (βαλβίδας) με τα χέρια τους

Για ένα μικρό δωμάτιο δεν υπάρχει ανάγκη να αγοράσετε ένα πολύπλοκο σύστημα, είναι δυνατόν να δημιουργήσετε μια βαλβίδα παροχής για μικρά χρήματα με το δικό σας χέρι. Για να φτιάξετε ένα σπιτικό αναπνευστήρα, θα χρειαστείτε:

 • πλαστικό σωλήνα?
 • σχάρα;
 • θερμαντήρας?
 • φίλτρο;
 • βαλβίδα ·
 • απομονωτής θορύβου.

Το μήκος του πλαστικού σωλήνα πρέπει να επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη το πάχος των τοίχων. Υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πάχος του τοίχου, θα πρέπει να αποθηκεύσετε ένα μέτρο πλαστικού σωλήνα και να κόψετε το απαιτούμενο μέγεθος κατά μήκος του δρόμου. Η διάμετρος πρέπει να είναι μέσα σε εκατόν εκατόν είκοσι χιλιοστά. Δεν απαιτείται μεγαλύτερη διάμετρος, καθώς θα υπάρξουν δυσκολίες στη θέρμανση του εισερχόμενου αέρα, προκαλώντας ένα μικροκλίμα.

Η μάσκα απαιτείται για εξωτερική σύνδεση με το σωλήνα. Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία του συστήματος από το να πάρει τα συντρίμμια. Η μορφή του πλέγματος είναι αυθαίρετη, δεν έχει σημασία. Αλλά το μέγεθος πρέπει να είναι ελαφρώς μεγαλύτερο από τη διάμετρο του σωλήνα.

Ένας θερμαντήρας είναι απαραίτητο μέρος της βαλβίδας παροχής. Η μόνωση του σωλήνα πρέπει να ταιριάζει με τη διάμετρο του σωλήνα. Το μέσο πάχος της μόνωσης είναι περίπου είκοσι χιλιοστά.

Το φίλτρο εγκαθίσταται μέσα στη βαλβίδα. Το κύριο καθήκον του στοιχείου είναι η διατήρηση επιβλαβών σωματιδίων σκόνης, γύρης, αιθάλης και παρόμοιων ουσιών. Ένα σπιτικό φίλτρο μπορεί να κατασκευαστεί από πολυφωτό ή από κομμάτι αφρώδες ελαστικό.

Δεν είναι δυνατό να κατασκευάσετε το σώμα της βαλβίδας με το χέρι, γι 'αυτό το λόγο συνιστάται να αγοράσετε το τμήμα κεφαλής εξαερισμού. Ο εξοπλισμός είναι εγκατεστημένος από το εσωτερικό του δωματίου. Μια εναλλακτική λύση για τη ρύθμιση του εισερχόμενου αέρα μπορεί να είναι μια σχάρα αερισμού εξοπλισμένη με ρυθμιζόμενα παντζούρια.

Είναι δυνατό να γίνει ανεξάρτητος εξαερισμός σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο, ακόμη και σε έναν αρχάριο αρχάριου.

Πού είναι ο πιο λογικός χώρος για τον εξαερισμό του εφοδιασμού;

Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιού εγκαθιστούν εξαερισμό στα υπάρχοντά τους. Χάρη σε αυτό το σύστημα εξαερισμού, μπορείτε να αποφύγετε την ανάγκη συνεχούς ανοίγματος και κλεισίματος των παραθύρων. Αυτό επιλύεται όχι μόνο από το ζήτημα της διατήρησης της λειτουργικότητας του υλικού παραθύρων, αλλά και από το πρόβλημα του εξωτερικού θορύβου, της σκόνης και των επιβλαβών ακαθαρσιών. Η λειτουργία της βαλβίδας ρυθμίζεται, επιτρέποντας έτσι στο σύστημα να χρησιμοποιείται όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα.

Η εγκατάσταση της συσκευής μέσα μπορεί να κρύβεται από κουρτίνες. Μπορείτε να τοποθετήσετε τη βαλβίδα κοντά στις μπαταρίες. Σε αυτή την περίπτωση, οι μάζες του αέρα θα θερμαίνονται. Η εγκατάσταση στην κορυφή θα επιτρέψει την ανάμειξη των ροών του αέρα.

Εάν πρόκειται για εξαερισμό του συνόλου του σπιτιού ή του διαμερίσματος, είναι απαραίτητο να καταρτιστεί ένα έργο. Η διάταξη πρέπει να υποδεικνύει τη θέση της PU, των αεραγωγών, των σχάρων. Είναι απαραίτητο να υπολογίσετε τη ροή του αέρα, την κατεύθυνση της κίνησης των αέριων μαζών, για να αποφύγετε τα λάθη. Το εσφαλμένο σύστημα σκέψης μπορεί να προκαλέσει την εξάπλωση των δυσάρεστων οσμών από την κουζίνα, το μπάνιο σε όλο το δωμάτιο. Απαιτείται προσεκτικός υπολογισμός της χωρητικότητας θέρμανσης, λαμβάνει υπόψη τον βαθμό θέρμανσης του σπιτιού, τον καιρό σε μια συγκεκριμένη περιοχή.

Πώς να συναρμολογήσετε τον αερισμό τροφοδοσίας με το δικό σας εγχειρίδιο και οδηγίες

Για να κάνετε τον εαυτό σας το σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας (βαλβίδα τροφοδοσίας), πρέπει να αποθηκεύσετε τα απαραίτητα υλικά και εργαλεία.

Πρώτα μια τρύπα είναι διάτρητη στον τοίχο, είναι πολύ σημαντικό να το κάνετε με μια κλίση προς τα κάτω, διαφορετικά το δωμάτιο αρχίζει να γεμίζει με εξωτερική υγρασία, βροχοπτώσεις. Η συνιστώμενη διάμετρος των οπών δεν είναι μεγαλύτερη από εκατόν είκοσι χιλιοστά. Πολύ συχνά, η τρύπα στον τοίχο γίνεται μισή. Ότι κατά τη διάρκεια της εργασίας στο δωμάτιο δεν πήρε τη σκόνη "αντίστροφη έλξη", θα πρέπει να ανοίξετε το παράθυρο.

Στην τρύπα πρέπει να εισάγετε ένα σωλήνα, τραβήξτε το έξω, μέσα στο σωλήνα προεξέχει όχι περισσότερο από δέκα χιλιοστά.

Ο ελεύθερος χώρος μεταξύ του σωλήνα και του τοίχου πρέπει να εκτοξευθεί με αφρό συναρμολόγησης. Το κουτί συνδέεται χρησιμοποιώντας πείρους. Στο κουτί, πρέπει να τοποθετήσετε το υλικό που λειτουργεί ως απομονωτής θορύβου. Η εξωτερική πλευρά της βαλβίδας κλείνει από το μπροστινό κάλυμμα. Όλα, η εγκατάσταση της κατασκευής έχει ολοκληρωθεί. Στην πραγματικότητα, η διαδικασία δεν απαιτεί πολύ χρόνο και δεν είναι πολύ περίπλοκη, απαιτώντας πρόσθετες εξειδικευμένες γνώσεις.

Οι εμπειρογνώμονες συστήνουν να εξοπλιστεί ο εξαερισμός τροφοδοσίας σε κάθε δωμάτιο, αυτό θα αποφύγει τις επιπλοκές και το μεγάλο κόστος υλικού κατά την εγκατάσταση ενός σταθερού συστήματος εξαερισμού.

Εγκατάσταση συστήματος εξαερισμού αερίου με τα χέρια του σε χωριστά δωμάτια

Εάν κάποια δωμάτια μπορούν να κάνουν χωρίς συστήματα εξαερισμού, τότε μπάνια, μπάνια ή κουζίνες χρειάζονται αυτό το είδος κατασκευής. Εδώ μπορείτε να εγκαταστήσετε ανεμιστήρες εξαγωγής, οι οποίοι λειτουργούν πολύ αποτελεσματικά. Για να καθορίσετε τη δύναμη του ανεμιστήρα, πρέπει να πολλαπλασιάσετε την ένταση του δωματίου με έναν συγκεκριμένο αριθμό: επτά για μια τουαλέτα, δέκα για μια κουζίνα.

Για την τουαλέτα είναι δυνατό να εξοπλιστεί ένα σύστημα εξαερισμού που ξεκινάει όταν ανάβει η λυχνία ή με χρονοδιακόπτη. Για την κουζίνα πρέπει να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξαερισμού με πλέγμα.

Ο εξαερισμός σε αυτές τις αίθουσες βοηθά να ξεχάσουμε τα προβλήματα που σχετίζονται με την ανεπαρκή κυκλοφορία του αέρα.

Ελέγξτε το σύστημα αερισμού με τα χέρια σας

Ελέγξτε τη λειτουργία του σταθερού συστήματος εξαερισμού χρησιμοποιώντας χαρτί. Βρίσκεται σε απόσταση πέντε εκατοστών από την κουκούλα, το φύλλο πρέπει να κλίνει προς το άνοιγμα. Δεν συνιστάται αυστηρά η εξακρίβωση της ποιότητας του εξαερισμού με χρήση σπίρτων ή άλλης πηγής φωτιάς. Μπορεί να συσσωρευτούν εύφλεκτα αέρια στο σύστημα εξαερισμού. Αυτό θα αποτελέσει απειλή για την ακεραιότητα της ζωής και της περιουσίας.

Όσον αφορά το σύστημα παροχής αέρα που είναι εφοδιασμένο με βαλβίδα αέρα παροχής, είναι δυνατόν να ελεγχθεί η απόδοση της λειτουργίας του με τον ακόλουθο τρόπο.

Πριν εγκαταστήσετε το σύστημα, θα πρέπει να ελέγξετε αν θα λειτουργήσει όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα. Σε αυτή την περίπτωση, η δοκιμή πραγματοποιείται με τη βοήθεια μιας πυρκαγιάς ή ενός αναπτήρα τσιγάρων. Κατά την κανονική λειτουργία, η φλόγα θα τραβηχτεί στη μέση του δωματίου, αν ο αερισμός είναι σπασμένος, η ώθηση θα αντιστραφεί.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να ελέγξετε, αλλά δεν είναι αποτελεσματικό εάν ο καιρός είναι ζεστός έξω. Πάρτε ένα μικρό κομμάτι χαρτί και εφαρμόστε στη μάσκα. Εάν προσελκύσει τη μονάδα, τότε το σύστημα λειτουργεί κανονικά.

Εάν σχεδιάζετε να δημιουργήσετε ένα σύστημα αερισμού προσφοράς σε όλο το σπίτι, βεβαιωθείτε ότι έχετε εμπλακεί στο έργο των ειδικών μηχανικών. Αυτό το έργο απαιτεί προσεκτικό υπολογισμό. Αλλά ο εξαερισμός σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο είναι ένα έργο που μπορεί να γίνει εύκολα από μόνο του. Αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, πώς να κάνετε τον εαυτό σας τον εφοδιασμό με τον εαυτό σας, παρακολουθήστε το βίντεο. Αναφέρονται λεπτομερώς οι κύριες αποχρώσεις της εγκατάστασης του συστήματος:

Τύποι συστημάτων εξαερισμού: μια συγκριτική επισκόπηση των επιλογών για την οργάνωση των συστημάτων εξαερισμού

Η παρουσία ενός συστήματος εξαερισμού είναι απαραίτητη για να εξασφαλιστεί η ανταλλαγή αέρα μέσα στο κτίριο με την απομάκρυνση της περίσσειας υγρασίας, της θερμότητας, των επιβλαβών ουσιών. Η παρουσία της - μια από τις βασικές προϋποθέσεις για τη ζωή.

Εάν δεν υπάρχουν τύποι συστημάτων αερισμού στο δωμάτιο, βλάπτει το ανθρώπινο σώμα, οδηγεί στο σχηματισμό μυκήτων, επειδή Ελλείψει ανταλλαγής αέρα, σχηματίζονται συμπυκνώματα.

Ταξινόμηση των συστημάτων εξαερισμού

Τα συστήματα ταξινομούνται σύμφωνα με διαφορετικά κριτήρια:

 • τη μέθοδο σίτισης ·
 • σκοπό ·
 • μέθοδος ανταλλαγής αέρα ·
 • εποικοδομητική εκτέλεση.

Ο τύπος αερισμού καθορίζεται στο στάδιο του σχεδιασμού του κτιρίου. Ταυτόχρονα, λαμβάνουν υπόψη τόσο τις οικονομικές όσο και τις τεχνικές πτυχές καθώς και τις υγειονομικές και υγειονομικές συνθήκες.

Τύποι συστημάτων εξαερισμού με τη μέθοδο παροχής

Εάν βασίζεστε στις μεθόδους παροχής και απομάκρυνσης του αέρα από τις εγκαταστάσεις, μπορείτε να διακρίνετε 3 κατηγορίες αερισμού:

Ο σχεδιασμός του φυσικού αερισμού πραγματοποιείται εάν μια τέτοια λύση είναι ικανή να παρέχει ανταλλαγή αέρα σύμφωνα με τις καθιερωμένες προδιαγραφές.

Όταν ο εξαερισμός φυσικού τύπου δεν πληροί τις προδιαγραφές υγιεινής και υγιεινής, επιλέγεται η δεύτερη επιλογή - η μηχανική μέθοδος ενεργοποίησης της μάζας του αέρα.

Αν είναι δυνατόν, εκτός από τη δεύτερη παραλλαγή της χρήσης αερισμού το πρώτο μέρος, το πρόγραμμα καθορίζει μικτά σπίτια ventilyatsiyu.V ροή του αέρα που διέρχεται από τα παράθυρα, και το σύστημα εκκένωσης έχουν στην κουζίνα και είδη υγιεινής δωμάτιο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να δημιουργηθεί καλή ανταλλαγή αέρα μεταξύ των δωματίων.

Τύποι εξαερισμού για τον επιδιωκόμενο σκοπό

Με βάση τον σκοπό του εξαερισμού, διαχωρίστε τα συστήματα αερισμού λειτουργίας και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Ενώ οι πρώτοι θα πρέπει να παρέχουν συνεχώς άνετες συνθήκες, οι τελευταίοι αρχίζουν να δουλεύουν μόνο όταν οι πρώτοι είναι απενεργοποιημένοι και υπάρχει έκτακτη ανάγκη όταν παραβιάζονται οι συνήθεις συνθήκες διαβίωσης. Πρόκειται για αιφνίδιες αποτυχίες, όταν η ατμοσφαιρική ρύπανση συμβαίνει με τοξικές αναθυμιάσεις, αέρια, εκρηκτικές, τοξικές ουσίες.

Ο εξαερισμός σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης δεν έχει σχεδιαστεί για καθαρό αέρα. Παρέχει μόνο μια έξοδο αερίου και δεν επιτρέπει στη μάζα αέρα με επικίνδυνες ουσίες να εξαπλωθεί σε όλο το δωμάτιο.

Συστήματα εξαερισμού με μέθοδο εναλλαγής αέρα

Σύμφωνα με αυτό το κριτήριο, τα συστήματα αερισμού είναι κοινά και τοπικά. Το πρώτο θα πρέπει να εξασφαλίζει την πλήρη ποσότητα του χώρου με επαρκή ανταλλαγή αέρα με τη συντήρηση όλων των απαραίτητων παραμέτρων αέρα. Επιπλέον, πρέπει να απομακρύνει την υπερβολική υγρασία, τη θερμότητα, τους ρύπους. Η ανταλλαγή αέρα μπορεί να γίνει τόσο στο κανάλι όσο και στο μη κανάλι.

Ο σκοπός του τοπικού εξαερισμού είναι να παρέχει καθαρό αέρα σε συγκεκριμένα σημεία και να αφαιρείται μολυσμένο από τα σημεία όπου σχηματίζεται. Κατά κανόνα, είναι οργανωμένο σε μεγάλα δωμάτια με περιορισμένο αριθμό εργαζομένων. Η ανταλλαγή αέρα πραγματοποιείται μόνο στο χώρο εργασίας.

Διαχωρισμός των συστημάτων από το σχεδιασμό

Με βάση αυτό το χαρακτηριστικό, τα συστήματα εξαερισμού χωρίζονται σε κανάλι και μη κανάλι. Τα συστήματα τύπου καναλιού αποτελούνται από μια διακλαδούμενη διαδρομή που αποτελείται από αγωγούς μέσω των οποίων μεταφέρεται αέρας. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου συστήματος είναι κατάλληλη σε μεγάλους χώρους.

Όταν δεν υπάρχουν κανάλια, το σύστημα καλείται κανάλι χωρίς κανάλια. Ένας συνηθισμένος ανεμιστήρας είναι ένα παράδειγμα ενός τέτοιου συστήματος. Υπάρχουν 2 τύποι συστημάτων χωρίς κανάλια - οροφή και πεζοδρόμιο κάτω από το πάτωμα. Τα συστήματα Beschannel είναι απλούστερα στην απόδοση και καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια.

Φυσικός αερισμός των χώρων

Η κίνηση των αέριων μαζών με φυσικό εξαερισμό συμβαίνει φυσικά χωρίς επιπλέον κίνητρα λόγω:

 • διαφορά θερμοκρασίας εντός και εκτός του κτιρίου.
 • η διαφορά πίεσης μεταξύ του δωματίου και της κουκούλας που βρίσκεται στην οροφή του κτιρίου.
 • υπό την επήρεια του ανέμου.

Αυτό είναι το απλούστερο σύστημα. Δεν υπάρχει ανάγκη να εγκαταστήσετε πολύπλοκο ακριβό εξοπλισμό που καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια. Ένα τέτοιο σύστημα δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστο λόγω του γεγονότος ότι η αποτελεσματικότητά του εξαρτάται από ανεξέλεγκτους παράγοντες.

Το σύστημα μπορεί να οργανωθεί και να οργανωθεί. Το οργανωμένο ή οργανωμένο σύστημα λειτουργεί λόγω του αερισμού ή της παρουσίας εκτροπέων. Ο αερισμός είναι μια γενική διαδικασία ανταλλαγής, κατά την οποία ο αέρας εισέρχεται και φεύγει από ανοιχτά παράθυρα, φανάρια, στέγες. Διείσδυση ή ανεξέλεγκτος αερισμός Ο φυσικός αερισμός είναι η είσοδος αέρα μέσα στο δωμάτιο μέσω διαρροών στις δομές.

Στη βιομηχανία, ο αερισμός χρησιμοποιείται με την παρουσία διαδικασιών όπου, σύμφωνα με την τεχνολογία, η εργασία συνοδεύεται από την απελευθέρωση θερμότητας σε μεγάλες ποσότητες. Η εφαρμογή του είναι αποδεκτή υπό την προϋπόθεση ότι στον αέρα τροφοδοσίας υπάρχει λιγότερο από το 30% των επιβλαβών εκπομπών από την επιτρεπόμενη συγκέντρωση απευθείας στη ζώνη σχηματισμού τους.

Μην εφαρμόζετε αερισμό εάν ο αέρας που εισέρχεται στο δωμάτιο απαιτεί προεπεξεργασία, ή ως αποτέλεσμα της εισαγωγής αέρα, της συμπύκνωσης ή της ομίχλης μπορεί να εμφανιστεί από έξω. Με τον αερισμό υπάρχει μια πολλαπλή ανταλλαγή αέρα με χαμηλή ενεργειακή δαπάνη. Αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημά της.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι εκτροπείς τοποθετούνται στο στόμιο των αγωγών εξαγωγής - ειδικά ακροφύσια. Λειτουργούν λόγω της χρήσης αιολικής ενέργειας. Οι εκτροπείς είναι κατάλληλοι για την απομάκρυνση βρώμικων και υπερβολικά θερμών αέριων μαζών από μικρούς χώρους. Εφαρμόστε τους και για τοπική εξόρυξη.

Η κανονική λειτουργία του εξαερισμού, που οδηγείται από τη διαφορά πίεσης, εξασφαλίζει μια ελάχιστη διαφορά μεταξύ του σημείου φράγματος και της εξόδου εξαγωγής των 3 m.

Χαρακτηριστικά του μηχανικού αερισμού

Το σύστημα εξαερισμού, μέσω του οποίου ο αέρας τροφοδοτείται και αφαιρείται με πρόσθετους οδηγούς σε εντυπωσιακές αποστάσεις, ονομάζεται μηχανικός. Υπάρχουν και άλλα ονόματα για αυτόν τον τύπο εξαερισμού - αναγκασμένο και τεχνητό. Το εφαρμόζουν τόσο για την παροχή τεχνολογικών διαδικασιών σε διάφορες βιομηχανίες όσο και για τη δημιουργία άνετων συνθηκών για ένα άτομο.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα του μηχανικού αερισμού

Ο μηχανικός αερισμός, σε αντίθεση με τον φυσικό εξαερισμό, δεν εξαρτάται από τις εξωτερικές συνθήκες. Είναι πλήρως ελεγχόμενο και διαχειρίσιμο. Ο αέρας που τροφοδοτείται στο δωμάτιο επεξεργάζεται και, με ένα λειτουργικό σύστημα, όλες οι παράμετροί του πληρούν τα πρότυπα. Οι εκπομπές εισέρχονται επίσης στην ατμόσφαιρα που έχει ήδη καθαριστεί από επιβλαβείς εγκλείσεις στον απαιτούμενο βαθμό.

Η παρουσία ενός μηχανικού συστήματος εξαερισμού σας επιτρέπει να διανέμετε τον αέρα με την παροχή του σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Με τη βοήθειά του, οι βλαβερές εκπομπές καταγράφονται στην πηγή του σχηματισμού τους, χωρίς να επιτρέπουν να ρυπαίνουν τον αέρα ολόκληρου του δωματίου.

Η έλλειψη μηχανικού αερισμού - μια μεγάλη οικονομική επένδυση στην εγκατάσταση και λειτουργία της. Για να εκμεταλλευτείτε όλα τα πλεονεκτήματά του, θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τη μόλυνση των καναλιών και να αντικαταστήσετε τα φίλτρα τακτικά.

Εάν είναι εγκατεστημένο ένα φίλτρο εξαερισμού με λειτουργία ανάκτησης θερμότητας, είναι απαραίτητο να αλλάξετε το καλοκαιρινό ένθετο πριν ξεκινήσει η θερινή περίοδος. Αν αφήσετε την επιλογή χειμώνα, θα μειώσει την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού.

Ο μηχανικός αερισμός είναι τόσο τοπικός όσο και γενικός. Το τελευταίο υλοποιείται σε 2 εκδόσεις - κανάλι και κανάλι. Η αντικατάσταση του αέρα στο σύστημα καναλιών πραγματοποιείται μέσω ανεμιστήρων - φυγοκεντρικών ή αξονικών, εκτοξευτήρων.

Γενικός εξαερισμός με μηχανική κίνηση

Τα σχέδια με μηχανική κίνηση μπορούν να είναι τόσο τροφοδοσία όσο και εξάτμιση. Ο εξαερισμός τροφοδοσίας πραγματοποιείται μερικές φορές σε συνδυασμό με την κεντρική θέρμανση. Η εισαγωγή αέρα σε ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να έχει τη μορφή ανοιγμάτων στις εγκλειστικές δομές ενός κτιρίου, ενός αποσπώμενου ή παρακείμενου άξονα. Όταν τοποθετείται έξω από το κτίριο, ο άξονας εισαγωγής αέρα είναι πάνω από το επίπεδο του εδάφους ή στην οροφή.

Η επιλογή του σχεδιασμού και του χώρου εύρημα εισαγωγής αέρα επηρεάζει τις απαιτήσεις για το βαθμό καθαρότητας του εξωτερικού αέρα, καθώς και τα χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής του κτιρίου. Το κάτω μέρος του ανοίγματος, μέσω του οποίου ο καθαρός αέρας, θα πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 2 m από το έδαφος, και στην περίπτωση της εξάρθρωσης του κτιρίου σε μια πράσινη περιοχή - 1 m Τα εξωτερικά εισαγωγές αέρα δεν θα πρέπει να τοποθετούνται σε μέρη όπου υπάρχουν εκπομπές..

Οι μάζες του αέρα εισέρχονται στο ορυχείο μέσω ανεμιστήρα. Περνώντας μέσα από τον θερμαντήρα, θερμαίνονται, υγραίνονται ή αλλιώς στεγνώνουν και εισέρχονται μέσα από αγωγούς που έχουν οπές. Η εισαγωγή αέρα μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί μέσω διακλαδώσεων εξοπλισμένων με ακροφύσια που κατευθύνουν τις μάζες αέρα παροχής. Η ένταση του αέρα τροφοδοσίας ρυθμίζεται από τις βαλβίδες ή τις βαλβίδες στους κλάδους.

Μηχανικός τοπικός αερισμός του αέρα τροφοδοσίας

Ο τοπικός μηχανικός αερισμός, που ενεργεί σε περιορισμένο χώρο, ονομάζεται αεροστεγές στραγγαλισμό. Αυτή η έκδοση εξαερισμού χρησιμοποιείται σε εκείνους τους χώρους εργασίας όπου η ακτινοβολούμενη θερμότητα είναι μεγαλύτερη από 300 kcal / h. ή η παραγωγή σχετίζεται με εκκρίσεις τοξινών που δεν μπορούν να απομακρυνθούν με τοπική εκχύλιση.

Οι εγκαταστάσεις πνιγμού είναι κινητές και σταθερές. Η πρώτη όταν ο χώρος εργασίας είναι εφοδιασμένος με καθαρό αέρα λαμβάνεται από τις εγκαταστάσεις. Μερικές φορές το νερό τροφοδοτείται στον ψεκασμένο αέρα. Οι σταγόνες της σε επαφή με το ανθρώπινο σώμα γίνονται ένα πρόσθετο ψυκτικό. Το δεύτερο μέσω των ακροφυσίων τροφοδοσίας τροφοδοτεί καθαρό εξωτερικό αέρα ή προεπεξεργασμένο.

Γενικός αερισμός εξαερισμού

Η αφαίρεση του αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο είναι έργο του εξαερισμού. Η αφαίρεση του χρησιμοποιημένου αέρα από το δωμάτιο οφείλεται στη μείωση της πίεσης μέσα σε αυτό. Έτσι, δημιουργούνται συνθήκες για την είσοδο αέρα από το εξωτερικό ή από ένα παρακείμενο χώρο.

Κατά το σχεδιασμό ενός γενικού ανταλλαγή χαρακτήρα-σχέδιο για τα τμήματα παραγωγής λαμβάνουν υπόψη το χρόνο που η εξάλειψη του βρώμικου αέρα θα πρέπει να πραγματοποιείται απευθείας από την πηγή των επιβλαβών απαλλαγής προς την κατεύθυνση της φυσικής τους πορεία και δεν ρυπαίνει το καθαρό χώρο. Τέτοιες θέσεις είναι βιολογικά εργαστήρια, εργαστήρια με επιβλαβείς συνθήκες.

Μηχανικός εξαερισμός και εξαερισμός

Η βάση του εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής είναι 2 ροές που κινούνται το ένα προς το άλλο. Αποτελείται από δύο ανεξάρτητα συστήματα - τροφοδοσία και εξάτμιση ή από μία μονάδα. Έχει ενσωματώσει όλο τον εξοπλισμό που είναι απαραίτητος για την εργασία και για την εισροή και για την κουκούλα. Εάν υπάρχουν 2 ξεχωριστά συστήματα, ο εξαερισμός λειτουργεί χωρίς επανακυκλοφορία και ονομάζεται ανοικτός. Το σύστημα εξαερισμού του δεύτερου τύπου ονομάζεται κλειστό και λειτουργεί με την επανακυκλοφορία.

Το σύστημα με επανακυκλοφορία εξοικονομεί ενέργεια, που δαπανάται για ψύξη ή θέρμανση του αέρα, t. η μάζα του αέρα δεν θερμαίνεται εντελώς, αλλά μόνο ο όγκος που προέρχεται από το εξωτερικό. Ο εξαγόμενος αέρας στο σύστημα με επανακυκλοφορία επιστρέφει ξανά στο δωμάτιο με ένα μίγμα καθαρού αέρα, το οποίο είναι 10-15% του συνολικού όγκου της μάζας αέρα.

Η συσκευή αυτού του εξαερισμού είναι δυνατή σε χώρους όπου δεν υπάρχει επικίνδυνη ρύπανση. Σε περιοχές με ψυχρό κλίμα, ένα κλειστό σύστημα είναι αναποτελεσματικό επειδή η ανακύκλωση και οι εξωτερικές μάζες αέρα δεν αναμιγνύονται αρκετά καλά.

Μηχανικός αερισμός σε περίπτωση ατυχήματος

Σε περίπτωση εμφάνισης μη τυποποιημένων καταστάσεων εκτός από μια λειτουργική παραλλαγή, παρέχεται εξαερισμός. Είναι πάντοτε πάντα εξάτμιση. Μηχανικός αερισμός έκτακτης ανάγκης εγκαθίσταται σε χώρους όπου υπάρχει κίνδυνος έκρηξης εκρηκτικών καπνών ή αερίων. Σε αυτή την περίπτωση, τοποθετήστε ανεμιστήρες ανθεκτικούς σε εκρήξεις και σπινθήρες.

Υπάρχουν τέτοια επικίνδυνα συστατικά που δεν μπορούν να αφαιρεθούν με τη βοήθεια των ανεμιστήρων. Στη συνέχεια, ο εκτοξευτήρας περιλαμβάνεται στο σύστημα. Η συμπερίληψη του εξαερισμού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να πραγματοποιείται αυτόματα, μόλις παύσει να λειτουργεί ο κύριος αερισμός. Το άνοιγμα των ανοιγμάτων μέσω των οποίων θα διαφύγει ο βρώμικος αέρας πρέπει να ελέγχεται εξ αποστάσεως.

Οι θηλές και οι γρίλιες που προορίζονται για την εξαγωγή αέρα κατά τη λειτουργία του εξαερισμού σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης τοποθετούνται στους χώρους της πλέον πιθανής συγκέντρωσης επικίνδυνων ουσιών σε μεγάλο όγκο. Τα ανοίγματα, μέσω των οποίων αφαιρείται ο αέρας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, δεν πρέπει να βρίσκονται σε περιοχές όπου οι άνθρωποι είναι συνεχώς. Στους αγωγούς και στα ορυχεία του συστήματος έκτακτης ανάγκης δεν μπορούν να τοποθετηθούν ομπρέλες.

Οι εκπομπές που απελευθερώνονται τυχαία στην ατμόσφαιρα πρέπει να διασκορπίζονται όσο το δυνατόν περισσότερο και να μην τους επιτρέπεται να εισέρχονται σε κλειστές περιοχές της επικράτειας δίπλα στο κτίριο. Το MPC παρακολουθείται με τη βοήθεια αναλυτών αερίων προσαρμοσμένων ανάλογα.

Εξαερισμός από τον καπνό

Το κύριο καθήκον του εξαερισμού καπνού είναι να απομακρύνει τον καπνό από ένα δωμάτιο ή κτίριο όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να εμποδίσει την εξάπλωσή του και να προστατεύσει τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια της εκκένωσης τους.

Εγκαταστήστε τον εξαερισμό εκεί όπου, με τη συνεχή παρουσία μεγάλου αριθμού ανθρώπων, η ροή του αέρα δεν είναι φυσική με φυσικά μέσα. Είναι ανελκυστήρες, σκάλες, τυφλοί διάδρομοι και παρόμοιοι χώροι. Στη βάση του εξαερισμού καπνού, εγκαθίσταται το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Τα κανάλια, ισχυροί ανεμιστήρες που είναι μέρος του εξαερισμού, έχουν αυξημένη αντίσταση στη φωτιά και την ικανότητα να αντιστέκονται στην παραμόρφωση υπό την παρατεταμένη δράση υψηλών θερμοκρασιών. Τα τμήματα του συστήματος είναι εξοπλισμένα με δύο είδη βαλβίδων - καπνού και επιβραδυντή πυρκαγιάς. Τα εξαρτήματα του συστήματος προστασίας από τον καπνό είναι επίσης ανθεκτικά, αδιαπέραστα από αέρια και οθόνες και θυρίδες καπνού.

Για να αποφευχθεί το πρόβλημα κατά την εκκένωση των ανθρώπων, 2 τύποι ελέγχου τοποθετούνται στο σχεδιασμό του εξαερισμού προστασίας από καπνό - αυτόματη και απομακρυσμένη χειροκίνητη. Το σύστημα πρέπει να περιλαμβάνει στοιχεία που σας ειδοποιούν για πυρκαγιά:

 • ανιχνευτές, όταν ενεργοποιηθεί, ανοίγει αυτόματα τους ανεμιστήρες καπνού και τα πτερύγια καπνού.
 • σήμα "Πυρκαγιά" στον κεντρικό πίνακα.
 • τη συμπερίληψη του εξαερισμού καπνού με το χέρι.

Οι βαλβίδες εξαγωγής καπνού κατανέμονται ομοιόμορφα κάτω από την οροφή. Η περιοχή κάλυψης δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 900μ². Το σύστημα είναι χωρισμένο σε τμήματα, και εκτός από καταπακτές και βαλβίδες, εξοπλισμένες με αναρροφητήρες καπνού. Δεν αφαιρεί μόνο τον καπνό, αλλά επίσης απομακρύνει το μονοξείδιο του άνθρακα, μικρές εναιωρήσεις που σχηματίζονται κατά την καύση.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Αυτό το βίντεο είναι ένα είδος εκπαιδευτικού προγράμματος για τον εξαερισμό. Εδώ εξετάζεται λεπτομερώς η ιδέα του αερισμού και καλύπτονται όλα τα ζητήματα που αφορούν τον αρμόδιο σχεδιασμό του:

Master class για την εγκατάσταση του συστήματος εξαερισμού:

Τόσο οι διευθυντές επιχειρήσεων όσο και οι ιδιωτικοί προγραμματιστές θα πρέπει να κατανοήσουν ότι η κανονική δραστηριότητα ζωής των υπευθύνων για αυτούς εξαρτάται από την αποτελεσματικότητα του εξαερισμού. Μερικές φορές η ζωή των ανθρώπων αποδεικνύεται ότι είναι υπό αμφισβήτηση. Για να χάσετε αυτή τη στιγμή και να το σώσετε είναι αδύνατο.

Κάτω από την ταλαιπωρία: όλα σχετικά με τις εισόδους αέρα

Ο αερισμός χαμηλής ποιότητας ή ακόμη και η απουσία του καθορίζεται από τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

Αίσθηση της ζοφείας και
"Αέρος" του αέρα

Μορφή στους τοίχους
ή ανώτατο όριο

Συμπύκνωση στα παράθυρα

Στερεότητα του δωματίου
(πλαστικά παράθυρα, μόνωση
οροφή και τοίχοι κ.λπ.)

Υψηλή υγρασία
σε εσωτερικούς χώρους

Η εισαγωγή αέρα μπορεί να επιτευχθεί με απλό αερισμό, ωστόσο η μέθοδος αυτή έχει μειονεκτήματα: όχι μόνο το οξυγόνο διεισδύει μέσω ανοιχτών παραθύρων αλλά και θόρυβος, σκόνη, αλλεργιογόνα και κρύο. Είναι πολύ πιο αποτελεσματικό να οργανωθεί ο εξαερισμός του εφοδιασμού.

Τι είναι ο εξαερισμός τροφοδοσίας;

Pribochnaya εξαερισμός - ένα σύστημα που παρέχει καθαρό αέρα από το δρόμο προς το δωμάτιο. Ανάλογα με τον τύπο και το μοντέλο, μπορεί να αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

Είναι ο ανεμιστήρας που "σφίγγει" τον αέρα μέσα στο δωμάτιο. Η χωρητικότητά του εξαρτάται από την απόδοση ολόκληρου του συστήματος. Ωστόσο, ο εξαερισμός, που αποτελείται από έναν ανεμιστήρα μόνο στον τοίχο, δεν είναι πολύ διαφορετικό από τα ανοιχτά παράθυρα. Φυσικά, ο καθαρός αέρας θα έρθει τακτικά, αλλά μαζί με αυτό θα πάρετε ρύπους και το κρύο του δρόμου.

Αποτρέπουν την είσοδο μαλλιού, χνουδιού, σκόνης, γύρης, καυσαερίων μέσα στο δωμάτιο - όλος αυτός ο "αέρας του δρόμου" είναι πλούσιος. Τα φίλτρα αέρα για τα συστήματα εξαερισμού ποικίλουν ανάλογα με τον συγκεκριμένο ρύπο. Ορισμένες συσκευές αντιμετωπίζουν ένα κτύπημα, ακόμη και με μικροσκοπική μόλυνση, ενώ μερικές θα σας σώσουν από τα έντομα και τα μεγάλα κομμάτια σκόνης.

Παρέχει θέρμανση αέρα κατά τη διάρκεια της ψυχρής περιόδου. Μπορεί να είναι νερό και ηλεκτρικό. Οι θερμοσίφωνες χρησιμοποιούνται κατά κανόνα σε ευρύχωρα δωμάτια και για ένα μικρό δωμάτιο είναι αρκετά ηλεκτρικά.

Χρησιμοποιείται για τη μείωση του κόστους θέρμανσης το χειμώνα. Περνάει τη ζέστη του ήδη εξαντλημένου, ευρύχωρου αέρα στον κρύο αέρα του δρόμου.

Ορισμένοι ανεμιστήρες για κλιματισμό δουλεύουν πολύ δυνατά. Για να μειωθεί το επίπεδο θορύβου, χρησιμοποιούνται υλικά ηχομόνωσης στο σχεδιασμό.

Σωληνάρια, μέσω των οποίων κινείται ο αέρας. Μπορούν να είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, κράματα αλουμινίου ή ανοξείδωτο χάλυβα, να είναι άκαμπτα ή εύκαμπτα - τα χαρακτηριστικά τους εξαρτώνται από το συγκεκριμένο σύστημα αερισμού.

Αυτόματο σύστημα ελέγχου

Συνδυάζει αισθητήρα θερμοκρασίας, ρυθμιστή ταχύτητας ανεμιστήρα, ελεγκτή στάθμης ελέγχου φίλτρου και πολλά άλλα. Χάρη στην αυτοματοποίηση δεν μπορείτε να ανησυχείτε για τη λειτουργία του εξαερισμού - θα λειτουργήσει ανεξάρτητα.

Επίσης, στο σύστημα αερισμού μπορεί να συμπεριληφθεί ένα ξηραντικό, ένας υγραντήρας ή ένας απολυμαντικός παράγοντας.

Είδη εξαερισμού

Υπάρχουν αρκετές ταξινομήσεις εξαερισμού προσφοράς. Πρώτον, ας δούμε τις γενικές κατηγορίες και στη συνέχεια να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες επιλογές.

Με την παρουσία ή την απουσία αεραγωγών:

Μη κανάλι - Ο καθαρός αέρας περνά μέσα από μια τρύπα στον τοίχο ή το παράθυρο. Για παράδειγμα, αυτό το είδος βαλβίδων τροφοδοσίας.
Αγωγός - Ο αέρας διέρχεται από το σύστημα αγωγών.

Monoblock. Αυτός ο τύπος εξαερισμού αποτελείται από μία μονάδα, στην οποία συνδέονται όλα τα στοιχεία - ανεμιστήρας, φίλτρα, θερμάστρα κλπ.
Εθνικές ομάδες - όλα τα στοιχεία του συστήματος διασυνδέονται με αγωγούς αέρα.

Με τον τρόπο του αερισμού:

Γενικός εξαερισμός για τον εξαερισμό - ο αέρας κατανέμεται ομοιόμορφα σε διάφορα μέρη του δωματίου, για παράδειγμα, σε κάθε δωμάτιο του διαμερίσματος.
Τοπικό - σχεδιασμένο να τροφοδοτεί αέρα μόνο σε ένα συγκεκριμένο μέρος, για παράδειγμα, σε ένα δωμάτιο.

Με την κυκλοφορία του αέρα:

Με φυσική κυκλοφορία. Στην πραγματικότητα, ο εξαερισμός είναι μια τρύπα στον τοίχο με μια σχάρα μέσω της οποίας ο αέρας ρέει από το δρόμο.
Με αναγκαστική κυκλοφορία. Σε αυτή τη μορφή, ο κύριος ρόλος παίζει ο ανεμιστήρας, ο οποίος δημιουργεί την απαραίτητη πίεση για να "σφίξει" τον αέρα προς τα μέσα.

Οικιακές λύσεις

Συμπαγείς μονάδες διαχείρισης αέρα - η βέλτιστη λύση για ένα διαμέρισμα ή ένα μικρό γραφείο. Έρχονται με τις ακόλουθες μορφές:

Τοποθετούνται σε παράθυρο ή σε τοίχο. Μέσω μικρών ανοιγμάτων, οι βαλβίδες παρέχουν καθαρό αέρα στο δωμάτιο. Έχουν είτε ένα φίλτρο για σκληρό καθαρισμό από έντομα και μεγάλες μολυσματικές ουσίες, είτε δεν υπάρχει καθόλου διήθηση. Η χωρητικότητα της βαλβίδας για την παροχή αέρα επαρκεί για όχι περισσότερα από ένα άτομα.

Τοποθετούνται σε τοίχο και διαφέρουν από τις βαλβίδες τροφοδοσίας τοίχου με την παρουσία ανεμιστήρα και αποτελεσματικότερα φίλτρα. Χάρη στον ανεμιστήρα, η παραγωγικότητα της συσκευής αυξάνεται. Ανάλογα με το μοντέλο, ενδέχεται να υπάρχει λειτουργία θέρμανσης αέρα και έλεγχος από την κονσόλα.

Τρία φίλτρα στη συσκευή καθαρίζουν τον αέρα του δρόμου από μεγάλη σκόνη, αλλεργιογόνα, τα μικρότερα ρυπογόνα σωματίδια PM2,5 και τα επιβλαβή αέρια. Η απόδοση ενός αναπνευστήρα μπορεί να είναι αρκετή για πέντε άτομα. Οι ειδικοί το τοποθετούν με γεώτρηση με διαμάντια μέσα σε μία ώρα.

Διαχειριστείτε την αναπνοή και την άλλη τεχνολογία κλιματισμού, κάντε ένα χρονοδιάγραμμα της δουλειάς τους και ρυθμίστε τις απαραίτητες ρυθμίσεις απευθείας από το smartphone θα βοηθήσει το σύστημα Magic Air. Επίσης παρακολουθεί τη θερμοκρασία του αέρα, την υγρασία και την ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα.

ΤΙΜΗ BREEZE 3S ΕΙΔΙΚΗ

ΤΥΠΟΠΟΙΗΤΗΣ 3S STANDARD

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ BRAZE 3S SMART

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ MAGICAIR

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΟΝΑΔΑΣ CO2 + MAGICAIR

Παρά τις διαφορές στις τρεις αυτές εγχώριες λύσεις, έχουν όλα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα:

Η ταρεμία σταματά να σας βασανίζει. να εργαστείτε ή να χαλαρώσετε στο δωμάτιο θα είναι πολύ πιο ευχάριστο.

Η εγκατάσταση εξαερισμού με φρέσκο ​​αέρα διαρκεί από 10 λεπτά έως μία ώρα. Μπορείτε να απολαύσετε τον καθαρό αέρα σχεδόν αμέσως μετά την αγορά της συσκευής.

Για παράδειγμα, μια βαλβίδα εξαερισμού μπορεί να αγοραστεί για 600 ρούβλια. Το αεράκι, φυσικά, θα κοστίσει περισσότερο, αλλά το κόστος μιας τέτοιας συσκευής με διήθηση τριών σταδίων εξακολουθεί να είναι πολύ λιγότερο δαπανηρό από τον κεντρικό εξαερισμό.

Με την ευκαιρία, στην αγορά υπάρχουν επίσης κλιματιστικά με τρόπο εξαναγκασμένου εξαερισμού, όμως η παραγωγικότητα και η τιμή τους εν τω μεταξύ αφήνουν πολλά να είναι επιθυμητά. Περισσότερες λεπτομέρειες - σε άλλο άρθρο του ιστολογίου μας.

Μεγάλης κλίμακας λύση

Εκτός από τις οικιακές λύσεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά για διαμερίσματα ή μικρές ιδιωτικές κατοικίες, υπάρχει μια γενική επιλογή - κεντρικός εξαερισμός. Κατά κανόνα, κατά την εγκατάσταση είναι κρυμμένο πίσω από ψευδοροφή. Οι διακλαδισμένοι αεραγωγοί του παρέχουν αέρα σε όλα τα απαραίτητα δωμάτια ή χώρους του δωματίου. Λόγω του εντυπωσιακού μεγέθους του, ο κεντρικός εξαερισμός στεγάζει διάφορα φίλτρα, θερμάστρα και πολλά άλλα αξεσουάρ.

Γιατί δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο μια βαλβίδα παροχής ή αναπνοή; Αλλά αυτό είναι το εξής:

 • Πολύ καιρό. Για την εγκατάσταση του κεντρικού αέριου τροφοδοσίας απαιτείται μεγάλος χώρος, οπότε οι εργασίες σχεδίασης και εγκατάστασης χρειάζονται πολύ χρόνο.
 • Είναι δύσκολο. Δεν είναι δυνατό να δημιουργήσετε τον κεντρικό αερισμό από μόνοι σας - οι ειδικοί χρειάζονται βοήθεια.
 • Ακριβά. Πρώτον, η ίδια η τιμή είναι "δάγκωμα" στο ίδιο το σύστημα εξαερισμού. Δεύτερον, προσθέστε στο κόστος του το κόστος σχεδιασμού, εγκατάστασης, επισκευής του ανώτατου ορίου, εξυπηρέτησης αεραγωγών και φίλτρων - θα υπάρξει ποσό τουλάχιστον πέντε μηδενικών. Αυτή η απόκτηση είναι πραγματικά απαραίτητη, κατά κανόνα, μόνο για μεγάλους χώρους.