Ποιοι είναι οι οπαδοί; Τύποι ανεμιστήρων για γενική και βιομηχανική χρήση

Το άρθρο εξετάζει πέντε τύπους γενικών και βιομηχανικών ανεμιστήρων (ακτινωτά, κανάλια, αξόνων, οροφής και σκόνης) που χρησιμοποιούνται στα συστήματα αερισμού βιομηχανιών, δημόσιων κτιρίων και κατοικιών.

1. Οι ανεμιστήρες είναι ακτινικοί

Η λειτουργία του ακτινικού ανεμιστήρα βασίζεται σε φυγοκεντρική δύναμη, επομένως το δεύτερο όνομα για τους ακτινικούς ανεμιστήρες είναι φυγοκεντρικό. Ο ακτινικός ανεμιστήρας μοιάζει με κοχλία, στο κέντρο του οποίου βρίσκεται το κύριο στοιχείο - η πτερωτή.

Η πτερωτή στο εσωτερικό έχει λεπίδες. Οι λεπίδες μπορούν να κάμπτονται προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Και η τελευταία επιλογή είναι πιο παραγωγική και οικονομικότερη στο 20% της πρώτης, αλλά ο ανεμιστήρας αυτός παράγει περισσότερο θόρυβο και έχει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Τα χαρακτηριστικά των ακτινικών ανεμιστήρων περιλαμβάνουν μια διαφορετική κατεύθυνση της ροής του αέρα στην είσοδο και την έξοδο: οι ροές βρίσκονται σε ορθή γωνία μεταξύ τους. Αυτές οι συσκευές είναι σε θέση να δημιουργήσουν υψηλή πίεση και να μεταφέρουν τις μάζες του αέρα για μεγάλη απόσταση.

Οι ακτινικοί ανεμιστήρες χωρίζονται σε τρεις ομάδες σύμφωνα με τη δημιουργηθείσα πίεση:

- ακτινικοί ανεμιστήρες χαμηλής πίεσης (μέχρι 1000 Pa).

- ακτινικοί ανεμιστήρες υψηλής πίεσης (3000-12000 Pa).

Δύο ομάδες στην κατεύθυνση της ροής: καυσαερίων και δύο όψεων.

Τις περισσότερες φορές, οι ακτινικοί ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται στον βιομηχανικό τομέα. Επιτρέπεται η χρήση σε εύκρατο κλίμα σε θερμοκρασία -40 έως +40 μοίρες. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε κρύα κλίματα (έως και -60 βαθμούς).

2. Οπαδοί καναλιών

Εγκαθίστανται σε κανάλια κυκλικής, τετραγωνικής και ορθογώνιας διατομής για κίνηση αέρα στα συστήματα εξάτμισης και τροφοδοσίας. Εκτός από τις κινούμενες μάζες αέρα, οι ανεμιστήρες των καναλιών είναι σε θέση να φιλτράρουν τον αέρα και επίσης να ψύχονται και να θερμαίνονται.

Διακεκριμένες ιδιότητες των ανεμιστήρων καναλιών:

- υψηλή απόδοση (υψηλότερα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά με χαμηλότερη ισχύ κινητήρα - σε σύγκριση με ανεμιστήρες άλλου τύπου) ·

- χαμηλό επίπεδο θορύβου ·

- απλότητα κατασκευής και αξιοπιστία.

Οι οπαδοί των καναλιών είναι δημοφιλείς σε δημόσια κτίρια, για παράδειγμα, σε γραφεία ή εμπορικά κέντρα: έχουν συμπαγές μέγεθος και μπορούν να τοποθετηθούν πάνω από ένα ψευδοροφή.

Η θερμοκρασία που επιτρέπεται για τον ανεμιστήρα είναι -40 έως +40 μοίρες.

3. Αξονικοί ανεμιστήρες

Ο αξονικός ανεμιστήρας είναι μια πτερωτή με λεπίδες, τοποθετημένες σε κυλινδρικό σώμα. Η ροή αέρα κατευθύνεται κατά μήκος του άξονα. Οι συσκευές είναι απλές και αποτελεσματικές, έτσι χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία και στο σπίτι.

Οι αξονικοί ανεμιστήρες είναι σχεδιασμένοι για την ανταλλαγή αέρα σε οικιστικά κτίρια, δημόσια και βιομηχανικά κτίρια και κατασκευές. Χρησιμοποιείται σε διάφορα συστήματα θέρμανσης και εξαερισμού. Επιπλέον, αυτός ο τύπος ανεμιστήρα χρησιμοποιείται για τη μεταφορά εκρηκτικών και μη εκρηκτικών αερίων μέσω αγωγών.
Διακεκριμένα χαρακτηριστικά:

- Εύκολο στην εγκατάσταση.

Επιτρεπτή θερμοκρασία για συσκευές: -40 έως +40 μοίρες. Ορισμένα μοντέλα μπορούν να λειτουργούν στους -60 βαθμούς. Οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες ειδικού σκοπού (για παράδειγμα, οι αξονικοί ανεμιστήρες του εξαναγκασμένου εξαερισμού των υπόγειων σηράγγων) έχουν τη δυνατότητα να μετακινούν το μέσο για μικρό χρονικό διάστημα έως + 250 μοίρες.

4. Ανεμιστήρες οροφής

Χρησιμοποιούνται κυρίως σε συστήματα αερισμού εξαερισμού διαφόρων κτιρίων και κατασκευών. Χρησιμοποιούνται σε περιπτώσεις όπου δεν απαιτείται υψηλή πίεση και ο φυσικός εξαερισμός δεν είναι αρκετός. Είναι παρόμοια στην κατασκευή με ακτινωτά.

Οι ανεμιστήρες οροφής εγκαθίστανται επίσης σε συστήματα καπνού. Εξασφαλίζουν την εκροή τοξικών αερίων - προϊόντων καύσης.

Χαρακτηριστικά ανεμιστήρων οροφής

- Εργαστείτε σε διακοπτόμενη λειτουργία, ενεργοποιήστε ανάλογα με τις ανάγκες.

- Έχουν αυξημένη αντοχή στις φυσικές επιρροές.

- Στην κατάσταση εκτός λειτουργίας, το ρεύμα ανάστροφου αέρα ουσιαστικά εξαλείφεται (χάρη στις αυτόματες λεπίδες).

Θερμοκρασία λειτουργίας: -45 έως +45. Υπάρχουν ειδικά μοντέλα που λειτουργούν στους -60 βαθμούς.

5. Οπαδοί σκόνης

Οι ανεμιστήρες σκόνης χρησιμοποιούνται σε συστήματα εγκαταστάσεων επεξεργασίας αέρα (για παράδειγμα, για την αφαίρεση ξύλου ή μεταλλικών πριονιδιών από μηχανήματα), για την παροχή αναρρόφησης και μεταφοράς με αέρα.

Οι ανεμιστήρες σκόνης μπορούν να αποδοθούν σε μια ομάδα ακτινικών οπαδών, επειδή έχουν την εμφάνιση ενός "σαλιγκαριού" και έχουν μια παρόμοια αρχή δράσης. Αλλά αυτές οι συσκευές είναι ελάχιστα χρήσιμες για τη μετακίνηση των αέριων μαζών, αφού έχουν χαμηλή απόδοση.

Επιτρεπτή θερμοκρασία λειτουργίας: από -45 έως +45 μοίρες. Επιτρεπτή θερμοκρασία μεταφερόμενου αέρα: έως +80 μοίρες.

Τύποι ανεμιστήρων: ταξινόμηση, σκοπός και αρχή της λειτουργίας τους

Ο ανεμιστήρας είναι η βάση κάθε τεχνητού συστήματος εξαερισμού. Η συσκευή χρησιμοποιείται ευρέως στην καθημερινή ζωή και είναι απαραίτητη σε πολλές σφαίρες της ανθρώπινης ζωής. Κατά τον προγραμματισμό της αγοράς εξοπλισμού εξαερισμού, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τι είδους ανεμιστήρες είναι, να μάθετε για τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, τις αρχές λειτουργίας και τον προσδιορισμό κάθε μονάδας.

Οι πληροφορίες θα υποδεικνύουν τις κατευθύνσεις προτεραιότητας για την επιλογή του κατάλληλου μοντέλου.

Ταξινόμηση των ανεμιστήρων κατά κύριες παραμέτρους

Ανεμιστήρες - μηχανικές συσκευές σχεδιασμένες να μετακινούν, να τροφοδοτούν ή να αναρροφούν μάζες αέρα και αερίου. Η κυκλοφορία του αέρα οφείλεται στη διαφορά πίεσης μεταξύ του αγωγού εισόδου και εξόδου της μονάδας διαχείρισης αέρα.

Οι ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται παντού. Τα όργανα είναι απαραίτητα για τη διευθέτηση του συγκροτήματος παροχής και εξάτμισης του κτιρίου, την εμφύσηση των στοιχείων εργασίας σε κλιματιστικά και συσκευές θέρμανσης.

Η γενική ταξινόμηση των συστημάτων εξαερισμού βασίζεται σε διαφορετικές παραμέτρους. Μεταξύ των βασικών κριτηρίων ταξινόμησης είναι τα εξής:

 • το σχεδιασμό και τη λειτουργία της συσκευής ·
 • το σκοπό και τις συνθήκες λειτουργίας του ανεμιστήρα.
 • μέθοδος εγκατάστασης.
 • μεθόδους σύνδεσης της συσκευής με τον ηλεκτροκινητήρα.
 • τεχνικά χαρακτηριστικά: ο βαθμός προστασίας IP, η δημιουργούμενη πίεση, η κατανάλωση ενέργειας, η ταχύτητα, η απόδοση και το επίπεδο ακουστικής πίεσης.

Σύμφωνα με τον τύπο κατασκευής, διακρίνονται πέντε τροποποιήσεις των ανεμιστήρων: αξονική, φυγοκεντρική, διαγώνια, διαμετρική και bezlopastnye.

Με βάση τις συνθήκες λειτουργίας, οι ακόλουθοι τύποι μηχανών φυσικού αερίου είναι διαιρεμένοι:

 • συσκευές γενικής χρήσης.
 • φίλοι ειδικού σκοπού.

Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει συσσωματώματα σχεδιασμένα να λειτουργούν με ρεύματα αέριου και αδρανούς αερίου, η θερμοκρασία των οποίων δεν υπερβαίνει τους + 50 ° С. Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει ειδικό εξοπλισμό: ανθεκτικό στη θερμότητα, ανθεκτικό στις εκρήξεις, στη σκόνη, στη διάβρωση και στην αφαίρεση καπνού.

Με τη μέθοδο εγκατάστασης διακρίνετε:

 • Standard - η εγκατάσταση πραγματοποιείται σε ένα στήριγμα.
 • εγκατάσταση στέγης στην οροφή του κτιρίου.
 • Channel - βρίσκονται μέσα στον αγωγό εξαερισμού.
 • Πολυζωνικά μοντέλα σχεδιασμένα για σύνδεση με διάφορα κανάλια αέρα.

Οι ηλεκτροκινητήρες χρησιμοποιούνται ως κινητήρια μονάδα για τη μονάδα αερισμού. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι σύζευξης του κινητήρα με τον πτερωτή:

 • άμεση σύνδεση
 • Μετάδοση τραπεζοειδούς ιμάντα.
 • βαθμιαία σύζευξη.

Μετά τον προσδιορισμό του κατάλληλου τύπου ανεμιστήρα, επιλέγεται ένα μοντέλο με τα βέλτιστα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η αρχή της λειτουργίας των διαφόρων τύπων συσκευών

Το κύριο κριτήριο για την επιλογή ενός ανεμιστήρα είναι η αρχή του σχεδιασμού και λειτουργίας του. Τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού και οι τεχνικές αποχρώσεις καθορίζουν την αποδοτικότητα της συσκευής, το επίπεδο θορύβου, την οικονομία λειτουργίας και τη δυνατότητα χρήσης της υπό ορισμένες συνθήκες.

Αξονικό σύνολο - κλασικός ανεμιστήρας

Ο αξονικός (αξονικός) ανεμιστήρας χρησιμοποιείται ευρέως σε οικιακούς απορροφητήρες μπάνιου, σε σύνθετα συστήματα εξάτμισης, ως στοιχείο ψύξης διαφορετικού εξοπλισμού και ηλεκτρονικών, καθώς και σε αεροδυναμικές σήραγγες και αερόσακους στον τομέα των αερομεταφορών.

Ο σχεδιασμός των μοντέλων χαρακτηρίζεται από απλότητα εκτέλεσης και μικρές διαστάσεις. Τα κύρια στοιχεία: ένα κυλινδρικό σώμα, ένας τροχός με λεπίδες και ένας οδηγός. Η εσωτερική διάμετρος του κυλίνδρου πρέπει να εξασφαλίζει ανεμπόδιστη περιστροφή της πτερωτής. Το διάστημα μεταξύ των λεπίδων και του σώματος περιορίζεται στο 1,5% του μήκους της περιστρεφόμενης λεπίδας.

Αρχή λειτουργίας: οι περιστρεφόμενες λεπίδες συγκρατούν τον αέρα και τον σπρώχνουν κατά μήκος του άξονα της πτερωτής. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία κίνηση ροής αέρα στην ακτινική κατεύθυνση. Η παραγωγικότητα του εξοπλισμού ρυθμίζεται με την περιστροφή των λεπίδων.

Διακεκριμένα χαρακτηριστικά των αξονικών μοντέλων:

 • δεν χρειάζονται μεγάλη επιφάνεια για εγκατάσταση.
 • οικονομική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ·
 • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
 • απλότητα λειτουργίας και επισκευής.
 • χαμηλό κόστος.

Τα πλεονεκτήματα της εργασίας και της χρήσης των αξονικών ανεμιστήρων τους έχουν καταστήσει ευρέως δημοφιλή στην καθημερινή ζωή. Μαζικά χρησιμοποιούμενα μοντέλα αμαξώματος για ψύξη ηλεκτρικών συσκευών και φορητών αξονικών συσσωματωμάτων με σχάρες.

Φυγόκεντρο μοντέλο - ισχύς και υψηλή ισχύς

Οι φυγοκεντρικοί (ακτινικοί) ανεμιστήρες είναι εξαιρετικά αποδοτικοί - οι μονάδες είναι σε θέση να παράγουν υψηλές πιέσεις και να λειτουργούν σε δύσκολες συνθήκες. Ο σχεδιασμός του εξοπλισμού περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία.

Στέγαση. Το περίβλημα του διαχύτη είναι κατασκευασμένο από μεταλλικό φύλλο που είναι συγκολλημένο ή συγκολλημένο. Το κοίλο σώμα έχει σπειροειδές σχήμα του κοχλία, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ένα ακροφύσιο αναρρόφησης και εκκένωσης. Για την ενίσχυση, το περίβλημα ενισχύεται με πτερύγια ή εγκάρσιες λωρίδες.

Πτερωτή. Ο ρότορας λεπίδων αποτελείται από δύο δίσκους, λεπίδες και πλήμνη. Ο σχεδιασμός του τροχού καθορίζει τις συνθήκες χρήσης του ανεμιστήρα:

 • ασύμμετρη μεταφορά ροών με στερεά συστατικά.
 • Μονής δίσκος - μετατόπιση των μέσων αέρα με χαμηλή περιεκτικότητα σε στερεά κλάσματα.
 • δύο δίσκους - κυκλοφορία καθαρών αέριων μαζών σε διαφορετικό εύρος πιέσεων.
 • τριών δίσκων - παρέχοντας δύο πλευρές αναρρόφησης.

Ο τροχός συνδέεται με τον άξονα μέσω των πλήμνων. Οι λεπίδες στερεώνονται στους δίσκους και στους κόμβους.

Λεπίδες. Η απόδοση και η απόδοση της μονάδας στο σύνολό της εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το σχήμα των λεπίδων:

 • αεροδυναμική πτέρυγα - παρέχει αθόρυβη λειτουργία, καλό δείκτη απόδοσης, σταθερότητα της συσκευής σε υψηλές θερμοκρασίες,
 • καμπύλη πίσω - να αποτρέψει τη συσσώρευση σκόνης μέσα στον ανεμιστήρα, κατάλληλο για λειτουργία σε περιβάλλον υψηλής καταπίεσης.
 • καμπύλες προς τα εμπρός - οι ανεμιστήρες με "εμπρόσθια" πλευρά έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με μεγάλο όγκο αέρα και υψηλής πίεσης, είναι ανθεκτικοί στη διάβρωση.
 • ακτινικές - εγκαταστάσεις συμπαγών διαστάσεων με μέτρια απόδοση, οι οδηγοί ρότορα επεξεργάζονται με προστατευτική σύνθεση έναντι διάβρωσης.

Σε τροχούς με "οπίσθια" πτερύγια η διαφορά στατικής και πλήρους πίεσης δεν είναι μεγάλη, συνεπώς το επίπεδο απόδοσης τους είναι υψηλό. Η απόδοση της εργασίας φθάνει το 80%.

Σε φυγοκεντρικές εγκαταστάσεις, ο αέρας εισέρχεται στην αξονική κατεύθυνση, ωθείται έξω - στην ακτινική κατεύθυνση. Οι μάζες αέρα υπό τη δράση των φυγόκεντρων δυνάμεων κινούνται σε ένα κυλινδρικό σώμα. Η όλη διαδικασία μπορεί να χωριστεί σε διάφορα στάδια:

 1. Όταν περιστρέφεται ο τροχός, ο αέρας μεταξύ του χώρου των λεπίδων βγαίνει στην άκρη του δρομέα.
 2. Ως συνέπεια, σχηματίζεται μια ζώνη με χαμηλή πίεση στο κέντρο του τροχού. Αυτό οδηγεί στην απορρόφηση των αέριων μαζών από το εξωτερικό.
 3. Στο κέντρο του θαλάμου, ο αέρας ρέει την κατεύθυνση αλλαγής από αξονική σε ακτινική, εισερχόμενη στα διαμερίσματα μεταξύ των λεπίδων.
 4. Λόγω της ταχείας περιστροφής, οι αέριες μάζες βυθίζονται στο εσωτερικό τοίχωμα του κελύφους.
 5. Κινητική ενέργεια εν μέρει μετασχηματίζεται στην ενέργεια της συμπίεσης και ταχύτητα των μειώσεων αέρα - στο εσωτερικό της «σαλιγκάρι» πηγαίνει ογκομετρική ροή αέρα και μία υπερβολική πίεση.
 6. Η αέρια μάζα εισέρχεται στον αγωγό διακλάδωσης, εισέρχεται στον αγωγό και στη συνέχεια - στη ζώνη εργασίας.

Οι φυγοκεντρικές μονάδες χρησιμοποιούνται σε συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής μεγάλων εγκαταστάσεων, συνεργείων, εμπορικών κέντρων και κτιρίων όπου απαιτείται συνεχής ισχυρός αερισμός.

Διαγώνιος - συνδυασμός αξονικού και ακτινικού ανεμιστήρα

Το διαγώνιο μοντέλο είναι μια σύνθεση δύο τύπων ανεμιστήρων: αξονική και φυγοκεντρική. συσκευή στροφείο έχει ένα ειδικό σχήμα - δομή πτερωτή μοιάζει με το τύμπανο συσκευή σε μια ακτινική ανεμιστήρα. Οι λεπίδες της πτερωτής είναι παράλληλες προς τον άξονα περιστροφής.

Οι συνδυασμένοι ανεμιστήρες έχουν κυλινδρικό σώμα και μοιάζουν περισσότερο με αξονικά μοντέλα. Ωστόσο, η αρχή της εργασίας τους είναι διαφορετική λόγω των σχεδιαστικών χαρακτηριστικών της πτερωτής. Ο αέρας αρχικά κινείται κατά μήκος του άξονα και στη συνέχεια αλλάζει την κατεύθυνση του κατά 45 °.

Το κύριο πλεονέκτημα ενός μικτού ανεμιστήρα είναι η επίτευξη συμβιβαστικών τιμών μεταξύ των χαρακτηριστικών θορύβου, της απόδοσης και των διαστάσεων της συσκευής.

Τις περισσότερες φορές, φυγοκεντρικά-αξονικά συσσωματώματα χρησιμοποιούνται σε μικρά και μεσαίου μεγέθους συστήματα εξαερισμού με μεγάλους αεραγωγούς. Χρησιμοποιούνται ως συστήματα εξάτμισης και τροφοδοτικά σε συστήματα πεπιεσμένου αέρα παροχής.

Εφαρμογή εφαπτόμενη - ομοιομορφία ροής αέρα

Ο εφαπτόμενος (διαμετρικός) ανεμιστήρας αποτελείται από ένα επιμηκυμένο σώμα εξοπλισμένο με ένα διαχύτη και ένα σωλήνα διακλάδωσης και έναν πτερωτή τύμπανο με κεκλιμένες λεπίδες. Ο αέρας μετακινείται δύο φορές κάθετα στον άξονα περιστροφής του κυλίνδρου.

Χαρακτηριστικά διαμετρικών οργάνων:

 • υψηλές αεροδυναμικές παράμετροι.
 • ικανότητα παροχής μιας ομοιόμορφης ροής ·
 • δυνατότητα περιστροφής του ανεμιστήρα, επιλογή της κατεύθυνσης της ροής του αέρα.
 • ήσυχη λειτουργία.
 • υψηλή απόδοση - έως 60-70%.

Πεδίο εφαρμογής: δημιουργία κουρτινών αέρα, ανεμιστήρων και χρήση σε χωριστά συστήματα.

Blade ανεμιστήρας - πρωτοποριακή τεχνολογία

Οικιακές οπαδούς bezlopastnye δεν πολύ καιρό πριν εμφανίστηκε στην εγχώρια αγορά των συστημάτων εξαερισμού. Η αρχή της λειτουργίας τους διαφέρει ριζικά από τις τροποποιήσεις που εξετάστηκαν παραπάνω.

 • ένα στρογγυλό ή οβάλ σχήματος πλαίσιο σχεδιασμένο να τραβά και να εκβάλλει μάζες αέρα.
 • Η βάση για τη στερέωση του πλαισίου.
 • μίνι-στροβίλων, τοποθετημένος στη βάση του ανεμιστήρα.
 • κινητήρα.

Ο πρωτοποριακός ανεμιστήρας ασχολείται με την αρχή αυτή:

 1. Μετά την ενεργοποίηση του κινητήρα, ενεργοποιείται ο στρόβιλος.
 2. Περιστρέφοντας, ο στρόβιλος αντλεί αέρα μέσα από τις διατρήσεις του κελύφους βάσης.
 3. ο αέρας επιταχύνεται από την αναταραχή 15 φορές μέσα και έξω μέσω των σχισμών εξόδου, που βρίσκεται στην περίμετρο του πλαισίου.

Ο αέρας ρέει γύρω από την επιφάνεια του δακτυλίου και βιασύνη προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά μοντέλα, οι ανεμιστήρες χωρίς λεπίδες έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • ομαλή ρύθμιση της έντασης της ροής του αέρα.
 • ευκολία και απόλυτη ασφάλεια χρήσης.
 • Αλλάξτε την κατεύθυνση του αέρα ρυθμίζοντας τη θέση του δακτυλίου.
 • αποτελεσματικότητα της εργασίας - η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας είναι κατά 20% μικρότερη σε σχέση με τα αξονικά μοντέλα.

Τα κύρια μειονεκτήματα της συσκευής: υψηλό κόστος και υψηλό επίπεδο θορύβου.

Τα χαρακτηριστικά των συσκευών εξαρτώνται από τις συνθήκες λειτουργίας

Κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα, είναι σημαντικό να εξεταστούν οι συνθήκες για τη χρήση του. Για χρήση σε επιθετικό περιβάλλον έχουν αναπτυχθεί εξειδικευμένες εγκαταστάσεις.

Μονάδες για χρήση σε κανονικές συνθήκες

Οι ανεμιστήρες γενικής χρήσης είναι κατασκευασμένοι από ανθρακούχο χάλυβα. Οι συσκευές επιτρέπονται για εγκατάσταση κάτω από τις υποχρεωτικές συνθήκες λειτουργίας:

 • η περιεκτικότητα σε σκόνη στον αέρα για ακτινικά συσσωματώματα δεν είναι μεγαλύτερη από 0,01 g / m3, για αξονικές συσκευές - μέχρι 0,01 g / m3.
 • θερμοκρασία μέσου εργασίας - έως + 50 ° С.
 • την απουσία χημικώς επιθετικών, εκρηκτικών συστατικών, ινών και κολλώδινων σωματιδίων στον αέρα.

Το μέσο αερίου-αέρα δεν πρέπει να προκαλεί επιταχυνόμενες διαβρωτικές διεργασίες, ο επιτρεπτός ρυθμός καταστροφής μετάλλων είναι 0,1 mm ανά έτος. Εάν η θερμοκρασία λειτουργίας αυξηθεί πάνω από την οριακή τιμή, το έργο του κινητήρα, το οποίο βρίσκεται συνήθως στη ροή των μεταφερόμενων μαζών αέρα, επιδεινώνεται.

υπόδειγμα χρησιμότητας χρησιμοποιείται σε συστήματα θέρμανσης αέρα και ο εξαερισμός του κοινού, κατοικίες και βιομηχανικά κτίρια, καθώς και άλλα είδη υγιεινής σκοπούς.

Συστήματα εξαερισμού ειδικού σκοπού

Οι οπαδοί ειδικού σκοπού χωρίζονται σε πέντε ομάδες:

 • σκόνη.
 • Ανθεκτικό στη θερμότητα.
 • αντιεκρηκτική προστασία
 • αντιδιαβρωτική;
 • Κατασβέση καπνού.

συσσωματώματα σκόνης που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό αέριες μάζες σκόνης και βρωμιάς σωματίδια: ρινίσματα ξύλου και μετάλλου, σκωρίας συγκόλλησης, απόβλητα σιτηρών. Η ροή αέρα, που διέρχεται από τους σωλήνες διακλάδωσης, αλλάζει την κατεύθυνσή του από αξονική σε ακτινική. Λόγω της φυγόκεντρης δύναμης, αλλάζει και η ταχύτητα της ροής του αέρα.

Οι ανεμιστήρες ακτινικής σκόνης χαμηλής ισχύος εγκαθίστανται σε οχήματα που μεταφέρουν σκευάσματα δημητριακών. Οι συσκευές υψηλής πίεσης χρησιμοποιούνται σε μεγάλα εργαστήρια παραγωγής.

Οι θερμοσταθερές μονάδες είναι σχεδιασμένες να κινούν αέρα, η θερμοκρασία του οποίου υπερβαίνει τους +80 ° C. Λόγω των σοβαρών συνθηκών λειτουργίας, οι ανεμιστήρες πρέπει να έχουν ειδικά χαρακτηριστικά:

 • τη θερμική μόνωση του ηλεκτροκινητήρα και την απομάκρυνσή του πέρα ​​από τα όρια της ροής του αέρα.
 • υψηλό επίπεδο προστασίας κινητήρα - IP44 και υψηλότερο.
 • Κατασκευή δομικών στοιχείων από ανθεκτικά στη θερμότητα υλικά (ανθεκτικό στη θερμότητα πολυαμίδιο, κράμα αλουμινίου, ανοξείδωτο ή ανθρακούχο χάλυβα).
 • ευρύ φάσμα θερμοκρασιών λειτουργίας.

Οι ανεμιστήρες ανθεκτικοί στη θερμότητα χρησιμοποιούνται στη διάταξη του συστήματος εξαερισμού των λουτρών και των σάουνων, στην αφαίρεση του αέρα εξαγωγής υψηλής θερμοκρασίας από το τζάκι ή τη σόμπα, στην αφαίρεση των προϊόντων καύσης από τις εγκαταστάσεις παραγωγής.

Ο εξοπλισμός εξαερισμού με αντιεκρηκτική προστασία είναι σχεδιασμένος για την απομάκρυνση των εκρηκτικών μιγμάτων αερίων. Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει συνθέσεις στις οποίες η ανάφλεξη του παραμικρού σωματιδίου ανάβει ολόκληρο τον εναπομένοντα όγκο αερίου.

Οι απαιτήσεις για την προστασία από εκρήξεις ηλεκτρικού εξοπλισμού ρυθμίζονται από τις οδηγίες ATEX EC. Ανάλογα με τον βαθμό έκρηξης των ζωνών, μπορούν να προστατευθούν τα συστήματα εξαερισμού:

 • χαλαζία ή λάδι πλήρωσης των κελυφών των αγώγιμων μερών?
 • σφραγιστική ένωση - πολυμερές υλικό.
 • αντιεκρηκτικές επιχρίσματα.

Το υλικό των πολλαπλών εισόδων, των πτερυγίων, το σώμα είναι από ανοξείδωτο χάλυβα, κράματα αλουμινίου και ομάδες ανόμοιων υλικών: ανοξείδωτος χάλυβας-ορείχαλκος, χαλκός, ηλεκτρικά αγώγιμο πλαστικό.

Οι διαβρωτικοί ανεμιστήρες έχουν σχεδιαστεί για να μεταφέρουν επιθετικά μη εκρηκτικά μείγματα αέριου αερίου με χαμηλή περιεκτικότητα σε σκόνη, καθώς και την απουσία ινωδών και κολλώδους συστατικών.

Υλικά κατασκευής των στοιχείων της συσκευής: κράματα τιτανίου, πολυπροπυλένιο, viniplast. Προαιρετικά, τα στοιχεία εργασίας ψεκάζονται με αντιδιαβρωτική επίστρωση - ανθεκτική στη διάβρωση χάλυβα 08X13 ή κράμα τιτανίου.

Το πεδίο εφαρμογής των οπαδών "αντι-σκουριάς":

 • σιδηρούχα μεταλλουργία.
 • τεχνολογικές γραμμές για την παραγωγή ανόργανων λιπασμάτων ·
 • παραγωγή άνθρακα ·
 • παροχή αέρα στους λέβητες με σύνθεση βρασμού.
 • οργάνωση κυκλοφορίας υδρατμών με προσμείξεις φαινόλης, αλκαλίων και υδρόθειου,
 • εγκαταστάσεις παραγωγής οπτάνθρακα.

Οι ανεμιστήρες εξάτμισης καπνού είναι ισχυρές πυρίμαχες εγκαταστάσεις ενσωματωμένες στο σύστημα εξαερισμού του κτιρίου και εργάζονται για την εκτόνωση καπνού από το δωμάτιο. Οι μονάδες υπόκεινται σε υψηλές τεχνικές απαιτήσεις.

Πεδίο εφαρμογής - συστήματα εξαερισμού καπνού-καπνού για κτίρια διαφόρων χρήσεων. Οι "εξαντλητές καπνού" εγκαθίστανται στην οροφή των χώρων με τη βοήθεια μιας φλάντζας στερέωσης και συνδέονται με τους αγωγούς εξαγωγής καπνού.

Ανάλογα με τον σχεδιασμό του ανεμιστήρα, οι εκπομπές καπνού δύο ή τεσσάρων πλευρών μπορούν να γίνουν στην οριζόντια ή κατακόρυφη κατεύθυνση. Προβλέπεται η δυνατότητα λειτουργίας των μονάδων στον τρόπο γενικού αερισμού του σπιτιού.

Τύποι ανεμιστήρων σύμφωνα με τη μέθοδο εγκατάστασης

Όπως υποδείχθηκε παραπάνω, οι μέθοδοι εξαερισμού χωρίζονται σε 4 ομάδες σύμφωνα με τη μέθοδο στερέωσης: πρότυπο, οροφή, κανάλι και πολυ ζώνη.

Οι συμβατικοί ανεμιστήρες, κατά κανόνα, είναι έτοιμοι με ένα πλαίσιο στήριξης ή ένα στήριγμα. Η εγκατάστασή τους δεν δημιουργεί δυσκολίες.

Μονάδες στέγης εγκαθίστανται στην οροφή του κτιρίου και λειτουργούν ως τελικός σύνδεσμος στο σύστημα εξαερισμού του κτιρίου. Αυτοί οι οπαδοί εκτίθενται σε αρνητικούς εξωτερικούς παράγοντες (βροχή, χιόνι, ριπές), έτσι ώστε να είναι κατασκευασμένα από εξαιρετικά ισχυρά υλικά. Σχεδόν όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με προστατευτικό κώνο, το οποίο εμποδίζει το κλείσιμο της θήκης.

Κατά την επιλογή ενός ανεμιστήρα οροφής λαμβάνετε υπόψη τις ιδιαιτερότητες των εγκαταστάσεων που είναι εξοπλισμένες. Για παράδειγμα, για ένα νηπιαγωγείο, ένα νοσοκομείο ή ένα σχολείο, επιλέγεται ένα μοντέλο με χαμηλό επίπεδο θορύβου. Για το τμήμα παραγωγής, προτεραιότητα θα είναι η ικανότητα του εξοπλισμού.

Οι αεραγωγοί τοποθετούνται στους αγωγούς εξαερισμού και αντλούν και φουσκώνουν αέρα μέσω του συστήματος αγωγών. Ο σχεδιασμός των ανεμιστήρων διαύλου είναι συνήθως διαγώνιος ή ακτινικός τύπος, σπανιότερα - αξονικός.

Η επιλογή της συσκευής πραγματοποιείται σε σχέση με τη μορφή του αγωγού. Οι μονάδες για στρογγυλά, τετράγωνα και ορθογώνια άξονες παράγονται.

Οι μονάδες εξαερισμού Multizone είναι εξοπλισμένες με ένα περίβλημα που επιτρέπει τη σύνδεση πολλών αγωγών αναρρόφησης που προέρχονται από διαφορετικές ζώνες. Αυτοί οι ανεμιστήρες είναι απαραίτητοι στις εγκαταστάσεις όπου απαιτείται να εξοπλιστεί η κουκούλα σε διαφορετικούς χώρους και ο αγωγός εξαγωγής είναι μόνο ένας.

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι η απλούστευση της λειτουργίας. Η συντήρηση είναι απαραίτητη, όχι αρκετοί οπαδοί.

Ποικιλίες των μοντέλων αερισμού των νοικοκυριών

Οι ανεμιστήρες οικιακής χρήσεως ταξινομούνται επιπρόσθετα στον τόπο εγκατάστασης.

Παράθυρο. Η συσκευή είναι τοποθετημένη σε παράθυρο ή τοίχο κοντά στο παράθυρο, δεν υπάρχει αγωγός αέρα. Αυτός ο εξοπλισμός χρησιμοποιείται κυρίως σε δημόσιους φορείς: καφετέριες, κομμωτήρια κλπ. Η απλή τοποθέτηση στα εγκατεστημένα παράθυρα από PVC είναι προβληματική.

Κουζίνα. Τα ζευγάρια παραγωγής και διάφορες μυρωδιές που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Ο ανεμιστήρας τοποθετείται απευθείας στην κουκούλα. Με βάση το σχεδιασμό διακρίνεται επίπεδη, θόλος και ενσωματωμένες κουκούλες. Οι ανεμιστήρες κουζίνας πρέπει να είναι ανθεκτικοί στη θερμότητα και να έχουν εξωτερικό προστατευτικό πλέγμα.

Ο εξοπλισμός για μπάνιο. Για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα του εξαερισμού της τουαλέτας και του μπάνιου, χρησιμοποιούνται ανεμιστήρες τοίχου και οροφής. Οι συμπαγείς μονάδες είναι οικονομικές και εύκολο να εγκατασταθούν.

Ανεξάρτητα από τον τύπο ανεμιστήρα που επιλέξατε, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στην επισήμανση της συσκευής, δηλαδή στον βαθμό προστασίας IP. Το πρότυπο IP χαρακτηρίζει την προστασία του εξοπλισμού σε ένα μη επιθετικό περιβάλλον.

Το επίπεδο προστασίας από την είσοδο υγρασίας μέσα στο σώμα υποδεικνύεται από το δεύτερο ψηφίο της σήμανσης.

Χρήσιμο βίντεο για το θέμα

Αρχή λειτουργίας και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του fanless ανεμιστήρα:

Η συσκευή του φυγοκεντρικού ανεμιστήρα VCUN:

Σχεδιασμός ανεμιστήρα κυκλικού αγωγού:

Η απόδοση μοντέλου και τα τεχνικά και επιχειρησιακά χαρακτηριστικά των ανεμιστήρων μας επιτρέπουν να επιλέγουμε τον καλύτερο εξοπλισμό τόσο για οικιακές όσο και για βιομηχανικές εφαρμογές. Ο σχεδιασμός των συστημάτων εξαερισμού βελτιώνεται διαρκώς, προσαρμόζοντας τις ανάγκες των πελατών.

Πώς λειτουργούν οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες και ποια είδη τύπων υπάρχουν

Δεν μπορεί να γίνει περίπλοκη ή επιβλαβής παραγωγή χωρίς ένα καλό σύστημα εξαερισμού. Ενώ σε μικρά γραφεία ή αποθήκες μπορεί να διανέμεται φυσικό αερισμό για περισσότερο χώρων όγκο με μολυσμένο αέρα αναγκαία για την εγκατάσταση της μονάδας ηλεκτρικού εξάτμισης μέσω της οποίας θα αφαιρεθεί μάζας αέρα εξαγωγής από τις εγκαταστάσεις. Σε αυτό το άρθρο θα περιγράψουμε τι αντιπροσωπεύει ο ανεμιστήρας εξαγωγής (βιομηχανικός) και με ποια αρχή λειτουργεί.

Τι είναι αυτό και πώς λειτουργεί;

Αρχή λειτουργίας

Οποιαδήποτε ανεμιστήρα για σχέδιο είναι μία μηχανική συσκευή για την αφαίρεση του αέρα εξαγωγής από το δωμάτιο και από την παροχή φρέσκου κίνηση του αέρα στο σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού.

Οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες εξαγωγής χρησιμοποιούνται σε βιομηχανικές, βιομηχανικές και γεωργικές εγκαταστάσεις. Επίσης, οι συσκευές αυτές χρησιμοποιούνται στις μεταλλουργικές, χημικές και βιομηχανίες τροφίμων.

Τύποι και χαρακτηριστικά βιομηχανικών ανεμιστήρων εξαγωγής

Όλοι οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες μπορούν να ταξινομηθούν με δύο τρόπους: με τη συναρμολόγηση της συσκευής και με τη μέθοδο προσάρτησης.

Με τη μέθοδο στερέωσης, οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες είναι:

 • υπαίθρια?
 • τοίχοι?
 • ανώτατο όριο.
 • παράθυρο;
 • κανάλι.
 • στέγη.

Σύμφωνα με τη συσκευή της μονάδας, οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες μπορούν να είναι:

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε ένα από αυτά.

Στέγη

Οι ανεμιστήρες βιομηχανικής στέγης εγκαθίστανται εκτός του χώρου εξυπηρέτησης, ο οποίος επιτρέπει όχι μόνο να μην χαλάσει το εσωτερικό, αλλά και να αποθηκεύει σημαντικά τον εσωτερικό χώρο.

Εξωτερική

Συνήθως, οι συσκευές δαπέδου είναι κινητά σχέδια σε τροχούς που σας επιτρέπουν να μετακινήσετε τον ανεμιστήρα, παρά το μάλλον μεγάλο μέγεθος.

Τοίχου

Οι ανεμιστήρες τοίχου χρησιμοποιούνται συχνότερα σε χώρους παραγωγής και είναι ακίνητοι.

Οροφή

Τα μοντέλα οροφής βρίσκονται σε κτίρια με ψηλά ταβάνια. Ο κύριος σκοπός αυτού του ανεμιστήρα είναι να μεγιστοποιήσει τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο.

Παράθυρο

Οι ανεμιστήρες παραθύρων εγκαθίστανται απευθείας στα ανοίγματα παραθύρων. Χρησιμοποιείται στα συστήματα παροχής αερισμού και εξαερισμού χωρίς τη χρήση αεραγωγών. Σε σύγκριση με άλλους τύπους συσκευών, οι ανεμιστήρες παραθύρων είναι εύκολο να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν.

Κανάλι

Οι ανεμιστήρες βιομηχανικού καναλιού εγκαθίστανται στους αεραγωγούς. Οι ανεμιστήρες τύπου καναλιού μπορούν να είναι κυκλικοί ή ορθογώνιοι, ανάλογα με το σχήμα του αγωγού.

Αξονική

Οι βιομηχανικοί αξονικοί ανεμιστήρες είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι συσκευών. Είναι ένας τέτοιος αθροιστικός περιστρεφόμενος τροχός στον κύλινδρο. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο πεδίο εφαρμογής για τέτοια μοντέλα. Συχνά οι αξονικοί ανεμιστήρες για εξαγωγή γίνονται σύμφωνα με τα καθορισμένα χαρακτηριστικά και παραμέτρους. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό τέτοιων συσκευών είναι η ευκολία εγκατάστασης και λειτουργίας.

"Σαλιγκάρι"

Ταυτόχρονα, οι βιομηχανικοί ακτινικοί ανεμιστήρες χαρακτηρίζονται από υψηλή απόδοση και απόδοση. Συνήθως, χρησιμοποιούνται για την αποτελεσματική αφαίρεση του καπνού ή των τοξικών ουσιών.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες εξαγωγής όπως το "σαλιγκάρι" αναφέρονται σε ακτινικές συσκευές. αέρα καθαρισμού σε αυτές Σχήμα είναι πολύ απλή: ο αέρα που εισέρχεται στον ανεμιστήρα αναρροφάται στον ρότορα, και εκεί αρχίζει να περιστρέφεται από την πίεση βαθμιαία προχωρά έξω από τη συσκευή. Κατά τη διέλευση από τη συσκευή, οι μάζες του αέρα καθαρίζονται από ξένες ακαθαρσίες.

Εξωτερικός ανεμιστήρας εξαγωγής με βαλβίδα ελέγχου

Η βαλβίδα αντεπιστροφής είναι ένας μηχανισμός με τον οποίο η βαλβίδα η ίδια τοποθετημένη επί του άξονος λεπίδων ανεμιστήρων, θα κινηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε η μάζα αέρα που εισέρχεται στον βαλβίδα δεν θα εισέλθουν στην αίθουσα.

Με άλλα λόγια, στην βαλβίδα επιστροφής ο αέρας κινείται μόνο προς μία κατεύθυνση και, αν αλλάξει απότομα, η συσκευή χτυπά και δεν αφήνει αέρα μέσα στο δωμάτιο.

Για βιομηχανικούς σκοπούς, οι συνηθέστερα χρησιμοποιούμενες ηλεκτρικές κουκούλες με βαλβίδα ελέγχου για τη διοργάνωση ενός αυτοματοποιημένου συστήματος εξάτμισης. Τις περισσότερες φορές αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται σε καταστήματα, αποθήκες και εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Πώς να επιλέξετε έναν ανεμιστήρα για εξαγωγή;

Κριτικές των κατασκευαστών: ποιος κατασκευαστής θα πρέπει να επιλέξω;

Η ανταγωνιστική λειτουργία των βιομηχανικών ανεμιστήρων εξαρτάται από τον σωστό υπολογισμό της ισχύος και την επιλογή της απόδοσης του συστήματος εξαερισμού. Για το σκοπό αυτό είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη παράμετροι όπως:

 • τον όγκο και την επιφάνεια του δωματίου που εξυπηρετείται.
 • τα χαρακτηριστικά των συσκευών παραγωγής που παράγουν υγρασία, τοξικά αέρια και θερμότητα ·
 • αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά των εγκαταστάσεων παραγωγής ·
 • τον αριθμό των εργαζομένων στην αίθουσα παραγωγής ·
 • ώρες εργασίας στην αίθουσα παραγωγής ·
 • Ο φόρτος εργασίας των εγκαταστάσεων παραγωγής και η θέση των χώρων εργασίας.

Η παραγωγή βιομηχανικών ανεμιστήρων διοχετεύεται από εγχώριες και ξένες εταιρείες.

Οι πιο διάσημοι κατασκευαστές βιομηχανικών οπαδών είναι:

 • Το "Shuft" κατέχει ηγετική θέση στην αγορά των κατασκευαστών βιομηχανικών και οικιακών οπαδών. Παράγει ανεμιστήρες αξονικού και παραθύρου, οι οποίοι είναι εύκολοι στην εγκατάσταση και σε αθόρυβη λειτουργία.
 • Το "Dospel" είναι κατασκευαστής συσκευών εξαερισμού για οικιακή και βιομηχανική χρήση. Παράγει οικιακές και εναέριες συσκευές.
 • Το "Mess" είναι κατασκευαστής εγκαταστάσεων εξαερισμού υψηλής ποιότητας για βιομηχανική χρήση. Χαρακτηριστικό γνώρισμα των ανεμιστήρων "Mess" είναι η ανθεκτική χαλύβδινη θήκη με μόνωση χαμηλού θορύβου.
 • Το "TYWENT" είναι κατασκευαστής αξονικών, ακτινικών, ανεμιστήρων τοίχου και παραθύρων για οικιακή και βιομηχανική χρήση.
 • "SAMA" και "SAVIO" - κατασκευαστές ακτινικών βιομηχανικών μονάδων, ανεμιστήρων οροφής και ψύκτες υψηλής πίεσης και πίεσης εκκένωσης.

Πώς είναι εγκατεστημένος ένας ανεμιστήρας για εξαγωγή;

Σε αντίθεση με τα συμβατικά συστήματα ανταλλαγής αέρα, ο βιομηχανικός εξαερισμός εγκαθίσταται και συναρμολογείται σε αυστηρή συμφωνία με την κανονιστική τεκμηρίωση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα συστήματα εξαερισμού για βιομηχανική χρήση δεν είναι υπεύθυνη μόνο για την άνεση και τις συνθήκες εργασίας, αλλά επίσης εκτελεί μια προστατευτική λειτουργία: αποσύρεται τοξικά αέρια και καπνούς, ο αέρας καθαρίζεται από μολυντές, καθώς και την αποτροπή μη εξουσιοδοτημένης ανάφλεξη και εξάπλωση της φλόγας σε διαφορετικές εγκαταστάσεις.

Κατά τον υπολογισμό του συνολικού συστήματος εξαερισμού λαμβάνεται υπόψη μόνο η λειτουργία όλων των συσκευών, οπότε η παρουσία ενός επιπλέον αριθμού διατάξεων εξάτμισης πρέπει αναγκαστικά να εξισορροπείται με την εγκατάσταση καναλιών παροχής με μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Γενικά, ο αλγόριθμος για την εγκατάσταση ενός βιομηχανικού συστήματος εξαερισμού έχει ως εξής:

 • υπολογισμός της απόδοσης του συστήματος ·
 • εξισορρόπηση των δεικτών ·
 • επιλογή και αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού ·
 • κατάρτιση σχεδίου για τον αερισμό ·
 • δημιουργία προκαταρκτικών οπών και περασμάτων για το σύστημα εξαερισμού.
 • τοποθέτηση ανεμιστήρων εξαερισμού.
 • εγκατάσταση αγωγών εξαερισμού.
 • εγκατάσταση του πρωτογενούς εξοπλισμού (ανεμιστήρες, εγκαταστάσεις, εκχυλίσματα), στοιχεία στερέωσης.
 • εγκατάσταση πρόσθετου εξοπλισμού (φίλτρα, θερμαντήρες, καθαριστικά).
 • την αποστολή των επικοινωνιών σε ένα μόνο κέντρο ελέγχου.
 • σύνδεση συστήματος, έλεγχος λειτουργίας.

Η εγκατάσταση ανεμιστήρων εκτελείται πιο συχνά σε αυτή τη σειρά:

 • τον έλεγχο της διαθεσιμότητας του χώρου για τους θαλάμους εξαερισμού, την παράδοση της μονάδας στο χώρο εγκατάστασης, τη συναρμολόγηση της συσκευής και τον έλεγχο της λειτουργικότητάς της.
 • ανυψώνοντας τον ανεμιστήρα στο σημείο εγκατάστασης, στερεώνοντάς τον στις δομές στήριξης, επανελέγχοντας τη λειτουργικότητα, τοποθετώντας τους αγωγούς στα τεχνολογικά ανοίγματα της συσκευής.

Διαβάστε περισσότερα για αυτό το βίντεο:

Το κόστος των ανεμιστήρων βιομηχανικής εξάτμισης εξαρτάται από παράγοντες όπως:

 • δύναμη;
 • επιδόσεις ·
 • τύπος συσκευής.
 • μέθοδος εγκατάστασης.
 • διαθέσιμες πρόσθετες επιλογές.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η τιμή αυτού του εξοπλισμού μπορεί να είναι όπως αρκετές χιλιάδες ρούβλια, έτσι σε ορισμένες περιπτώσεις, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ρούβλια. Για να ονομάσουμε το ακριβές κόστος του ανεμιστήρα βιομηχανικής εξαγωγής σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, μόνο ο κατασκευαστής ή ο προμηθευτής των προϊόντων μπορεί.

Πού να αγοράσετε βιομηχανικό ανεμιστήρα για κουκούλες;

Στη Μόσχα

Στη Μόσχα μπορείτε να αγοράσετε βιομηχανικούς ανεμιστήρες στους ακόλουθους οργανισμούς:

 • Panoramavent LLC:
  • site: http://panoramavent.ru/;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Vasily Petushkov, κτίριο 3, κτίριο 1;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 380-06-76.
 • LLC "Εταιρεία Bona":
  • site: https://55m.ru/;
  • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Ochakovskoe, σπίτι 46?
  • τηλέφωνο: 8 (800) 775-87-64.
 • LLC "EMEsEjch Techno":
  • τοποθεσία: http://www.vozduhoduvki.ru;
  • διεύθυνση: πόλη Μόσχα, οδός Leninskaya Sloboda, σπίτι 26, γραφείο 5615;
  • τηλέφωνο: +7 (495) 106-11-65.

Στην Αγία Πετρούπολη

Στην Αγία Πετρούπολη μπορείτε να αγοράσετε ένα βιομηχανικό ανεμιστήρα σε εταιρείες όπως:

 • LLC "μηχανικός-κλίμα":
  • τοποθεσία: http://www.inklimat.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Smolenskaya street, 33;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 337-20-54.
 • LLC "φυσητήρας":
  • site: http://ventilator.spb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Bolshevikov Avenue, σπίτι 52, κτίριο 9?
  • τηλέφωνο: +7 (812) 331-00-97.
 • OOO VENTS Βορειοδυτικός:
  • τοποθεσία: http://www.vents-spb.ru;
  • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Sedov, σπίτι 12;
  • τηλέφωνο: +7 (812) 327-32-47.

Έτσι, επιλέξτε ένα βιομηχανικό ανεμιστήρα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λόγω της εργασίας του εξαρτάται όχι μόνο άνεση αλλά και την ασφάλεια της εργασίας στην επιχείρηση που είναι ο λόγος που δεν πρέπει να λησμονείται ότι το κόστος του εξοπλισμού σε αυτή την περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι ο αποφασιστικός παράγοντας - το κύριο πράγμα που ένας ανεμιστήρας πληρούνται όλες τα χαρακτηριστικά της παραγωγής και τις παραμέτρους του χώρου που εξυπηρετείται.

Ανεμιστήρας καυσαερίων για βιομηχανική χρήση

Εξαερισμός - αναγκαστική ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο, προκειμένου να δημιουργηθούν ευνοϊκές συνθήκες για ένα άτομο. Ο βιομηχανικός ανεμιστήρας εξάτμισης είναι σχεδιασμένος για την εκκένωση του αέρα εκκένωσης έξω από τις εγκαταστάσεις με ειδικούς αεραγωγούς. Είναι κατάλληλο για παραγωγικές εγκαταστάσεις, αποθήκες, σούπερ μάρκετ, μονάδες επεξεργασίας τροφίμων, γεωργικές εγκαταστάσεις, γραφεία και εξοχικές κατοικίες με ισχυρό σύστημα εξαερισμού.

Γιατί είναι;

Ο ανεμιστήρας της βιομηχανίας καυσαερίων είναι ένα από τα στοιχεία του κλιματικού συστήματος. Είναι κατάλληλος για τον αέριο τροφοδοσίας, την εξαγωγή καυσίμων και τις γραμμές παροχής και εξαγωγής. Ο εξοπλισμός μπορεί να λειτουργήσει σε έναν από τους δύο τρόπους: έγχυση ή τράβηγμα της ροής αέρα, ανάλογα με την κατεύθυνση στην οποία κατευθύνονται οι λεπίδες. Από τον σωστό υπολογισμό της απόδοσης και την επιλογή του τύπου της συσκευής θα εξαρτηθεί από την αποτελεσματικότητα και την αποτελεσματικότητα του συστήματος στο σύνολό του.

Σημαντικό! Ο βιομηχανικός ανεμιστήρας πρέπει να απομακρύνει τα αέρια, τους ατμούς και τις τοξικές ουσίες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής από το κατάστημα.

Καθήκοντα βιομηχανικού εξοπλισμού εξαερισμού

Ο βιομηχανικός ανεμιστήρας είναι εγκατεστημένος σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της ανταλλαγής αέρα. Είναι πολύ πιο ισχυρό από ένα οικιακό αναλογικό, επομένως είναι κατάλληλο για εξαερισμό μεγάλων χώρων. Ένα ευρύ φάσμα τύπων ψυγείων και διαμορφώσεων σας επιτρέπει να επιλέξετε εξοπλισμό για συστήματα εξαερισμού οποιουδήποτε πολυπλοκότητας. Τα βιομηχανικά μοντέλα έχουν σχεδιαστεί για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων:

 • τοπική αφαίρεση μεταλλικών και ξύλινων ροκανιδιών, σκόνη από την επιφάνεια εργασίας των μηχανών.
 • απόρριψη καυσαερίων, έγχυση ατμού στο χώρο του λέβητα,
 • τοπική αφαίρεση σκόνης και σκωρίας κατά τη διάρκεια των εργασιών συγκόλλησης,
 • η πρόσληψη σκόνης αέρα στην απόδοση των διαδικασιών παραγωγής με αυξημένο σχηματισμό σκόνης?
 • γενική ανταλλαγή αέρα σε μεγάλη έκταση σύμφωνα με τα πρότυπα υγιεινής ·
 • μεταφορά σιτηρών από τη ροή του αέρα, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης απορριμμάτων της επεξεργασίας του.

Από ποια μέρη είναι ανεμιστήρες βιομηχανικού αγωγού για εξαερισμό

Τα κύρια δομικά στοιχεία του ανεμιστήρα περιλαμβάνουν ένα περίβλημα και έναν ηλεκτροκινητήρα που ξεκινά έναν στρόβιλο που αποτελείται από έναν αριθμό λεπίδων (πτερωτών). Έχουν χαμηλή αεροδυναμική αντίσταση.

Ο ρυθμός ροής και η απόδοση εξαρτώνται από την ισχύ του κινητήρα. Οι ψύκτες καπνού εξαγωγής εισάγονται ως πρόσθετο στοιχείο του κλιματικού συστήματος. Πρότειναν αυξημένες απαιτήσεις για απόδοση και αξιοπιστία.

Πώς λειτουργεί ο βιομηχανικός ανεμιστήρας;

Η ισχύς του ανεμιστήρα καθορίζεται από την ταχύτητα περιστροφής της πτερωτής. Το μέγεθος της λεπίδας κυμαίνεται από μερικές δεκάδες έως μερικά μέτρα, ανάλογα με τον τύπο του εξοπλισμού. Ο στρόβιλος είναι κατασκευασμένος από υψηλής ποιότητας πλαστικό, ανοξείδωτο χάλυβα ή κράματα αλουμινίου. Είναι αρκετά ελαφρύ, οπότε δεν απαιτεί πολύ ενέργεια για να γυρίσει.

Στα περισσότερα μοντέλα βιομηχανικών συσκευών, η ισχύς δεν υπερβαίνει τα 800 watts. Οι μονάδες συνδέονται σε ένα ηλεκτρικό δίκτυο 220 V ή από ένα δίκτυο τριών φάσεων, ανάλογα με τον τύπο του ψυγείου.

Ταξινόμηση των ανεμιστήρων βιομηχανικής εξαγωγής

Οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες διακρίνονται από τον τύπο του εξαρτήματος και του εξοπλισμού. Υπάρχει μια ποικιλία μοντέλων για τοπικές εργασίες καθαρισμού και γενική προετοιμασία. Τα μοντέλα εξόρυξης είναι κατάλληλα για το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής, καθώς παρέχουν εισροή και εκροή αέρα, διαφέρουν ως προς τον τύπο του εξαρτήματος.

Ανά τύπο συνημμένου

Τα παράθυρα μοντέλα εισάγονται στο παράθυρο άνοιγμα ή παράθυρο. Είναι χαμηλού θορύβου, έχουν μικρό βάρος και διαστάσεις. Από το εξωτερικό του ψυγείου είναι εγκατεστημένη μια βαλβίδα αντεπιστροφής για να εμποδίσει την είσοδο αέρα στο δωμάτιο. Οι βιομηχανικές συσκευές είναι συνδεδεμένες σε ένα τριφασικό δίκτυο.

Οι συσκευές δαπέδου ανήκουν σε εγκαταστάσεις μεγάλου μεγέθους σε τροχούς. Ο ανεμιστήρας κινείται εύκολα μέσω του εδάφους. Η μονάδα δεν απαιτεί σταθερή σύνδεση με τον αγωγό. Η κλίση ρυθμίζεται με τη βοήθεια λαβών.

Οι ανεμιστήρες καναλιών είναι κατάλληλοι για συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού με κανάλια που έχουν κυκλική, τετράγωνη ή ορθογώνια διατομή. Τοποθετούνται απευθείας μέσα στον αγωγό για το σχέδιο.

Οι ψύκτες οροφής είναι κατάλληλοι για κτίρια με ψηλά ταβάνια. Εισάγονται σε συστήματα κλιματισμού για την ομοιόμορφη εξίσωση της θερμοκρασίας του αέρα. Είναι συμπαγή, χαμηλού θορύβου, δεν διαταράσσουν τον σχεδιασμό του δωματίου.

Σχετικά με τη διάταξη του εξοπλισμού

Τα αξονικά μοντέλα για το σχέδιο είναι ένας τροχός σε έναν κύλινδρο που περιστρέφεται. Τέτοιες συσκευές πωλούνται σε τυποποιημένα μεγέθη ή γίνονται για παραγγελία για οποιαδήποτε συστήματα εξαερισμού. Οι ψύκτες χρησιμοποιούνται σε πολλούς τομείς δραστηριότητας. Εισάγονται στον αγωγό εξαερισμού μάλλον απλά και δεν απαιτούν συχνή προληπτική συντήρηση.

Τα ακτινωτά μοντέλα χαρακτηρίζονται από αυξημένη παραγωγικότητα. Έχουν σχεδιαστεί για την απομάκρυνση καπναερίων και τοξικών ουσιών. Ανήκουν στη συσκευή του τύπου "σαλιγκαριού". Κατά τη διάρκεια της περιστροφής του στροβίλου, το ρεύμα αέρα εισέρχεται στο ρότορα. Περιστρέφοντας σταδιακά μέσα στη θήκη, φεύγει από τη συσκευή. Αυτό καθαρίζει το ρεύμα αέρα ξένων προσμείξεων.

Ποιος είναι ο σκοπός των ακτινικών ανεμιστήρων για το σχέδιο (βιομηχανικό)

Οι ακτινικοί ανεμιστήρες είναι σε θέση να μεταφέρουν ένα μεγάλο όγκο μάζας αέρα. Πήραν το όνομα λόγω της τοποθέτησης των σπειροειδών λοβών. Οι πτερωτές στρέφονται προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. Η κίνηση του αέρα στο σώμα οφείλεται στην φυγόκεντρη δύναμη, η οποία δημιουργείται μέσα στο ρότορα με τη βοήθεια των λεπίδων εργασίας. Υπάρχουν μοντέλα στέγης και καναλιών. Η ένταση του εξαερισμού ελέγχεται με την αλλαγή της τάσης που εφαρμόζεται στον κινητήρα. Η σειρά περιλαμβάνει συσκευές υψηλής και χαμηλής πίεσης.

Οι ανεμιστήρες οροφής εγκαθίστανται εκτός των εγκαταστάσεων, έτσι ώστε να μην παραβιάζουν την ακεραιότητα του εσωτερικού χώρου, εξοικονομώντας τον εσωτερικό χώρο στο δωμάτιο. Χρησιμοποιούνται κυρίως για την αφαίρεση του καπνού. Το προστατευτικό κάλυμμα του ψυγείου εμποδίζει την είσοδο νερού στο περίβλημα. Τα μοντέλα καναλιών αντιπροσωπεύονται από κλασικούς ψύκτες τύπου "σαλιγκάρι", φυγοκεντρικά και μοντέλα σκόνης.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν εγκαταστήσετε τον ανεμιστήρα εξαγωγής σε ένα βιομηχανικό δωμάτιο;

Ο ανεμιστήρας επιλέγεται ανάλογα με τον τύπο εξαερισμού - για έγχυση, εξαγωγή ή συνδυασμένη δράση, καθώς και για τη διάμετρο, τη διαμόρφωση και τη θέση του αγωγού αερισμού. Όταν επιλέγετε ένα συγκεκριμένο μοντέλο, πρέπει να λάβετε υπόψη:

 • την περιοχή και τον όγκο του δωματίου, τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του.
 • αριθμός αεραγωγών, διαμόρφωση, καθεστώς θερμοκρασίας.
 • το χρονικό διάστημα κατά το οποίο πρέπει να εργαστεί ·
 • τον αριθμό των εργαζομένων, τον φόρτο εργασίας του εργαστηρίου και τον τόπο εργασίας ·
 • Χαρακτηριστικά του εξοπλισμού, που επηρεάζουν την ποιότητα του αέρα και το μικροκλίμα.

Σημαντικό! Κατά τον υπολογισμό της ζήτησης για καθαρό αέρα, εξετάστε την εισροή καθαρού αέρα σε ποσότητα τουλάχιστον 20-30 m 2 / h για 1 άτομο.

Συνιστάται η εγκατάσταση φίλτρων στους αεραγωγούς, οι οποίοι επιτρέπουν λιγότερο συχνό προληπτικό καθαρισμό του αγωγού. Οι αποσβεστήρες με άμεση ή ηλεκτρική κίνηση είναι απαραίτητοι για την κάλυψη ορισμένων τμημάτων του αγωγού, προκειμένου να περιοριστεί η επιστροφή της ροής του αέρα. Για τη θέρμανση των μαζών αέρα παρέχονται επιπρόσθετα θερμαντήρες.

Δημοφιλείς επιχειρήσεις που παράγουν βιομηχανικούς ανεμιστήρες εξαγωγής για επιχειρήσεις

Η σειρά περιλαμβάνει τους οπαδούς της εγχώριας και εισαγόμενης παραγωγής. Τα μοντέλα διαφέρουν ως προς τη διαθεσιμότητα διαφόρων πρόσθετων επιλογών, ώστε να είναι απόλυτα ενσωματωμένα στα συστήματα κλιματισμού. Το εμπορικό σήμα "Shuft" προσφέρει παράθυρα και αξονικά ψυγεία, αθόρυβα σε λειτουργία, εύκολο στην εγκατάσταση. Ο κατασκευαστής κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή βιομηχανικών μοντέλων.

Η σειρά "Mess" διακρίνεται από μια ανθεκτική μεταλλική θήκη από χάλυβα υψηλής ποιότητας, χαμηλού θορύβου. Η μάρκα "TYWENT" αντιπροσωπεύει ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών και εγχώριων οπαδών διαφόρων τύπων. Οι κατασκευαστές "SAMA" και "SAVIO" προσφέρουν μοντέλα στέγης, συσκευές υψηλής πίεσης, ψύκτες πίεσης, ακτινικούς ανεμιστήρες. Ο κυβερνήτης "Dospel" - οικιακές και βιομηχανικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των εναέριων μοντέλων.

Βιομηχανικοί ανεμιστήρες: τύποι και χαρακτηριστικά

Ο βιομηχανικός ανεμιστήρας είναι μια ειδική συσκευή που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά αέρα μέσω των συστημάτων εξαερισμού και κλιματισμού. Επιπλέον, αυτές οι συσκευές χρησιμοποιούνται ευρέως σήμερα για να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την επιθυμητή πτώση πίεσης, την αναρρόφηση αέρα από το δωμάτιο ή την άμεση τροφοδοσία στο εσωτερικό.

Τύποι βιομηχανικών ανεμιστήρων

Επί του παρόντος, διακρίνονται διάφοροι τύποι αυτού του εξοπλισμού, και συγκεκριμένα:

- Ειδικός και γενικός σκοπός.

- εξαντλητές καπνού και φυσητήρες ·

Επίσης, όλοι οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες χωρίζονται σε διάφορους τύπους:

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στους βιομηχανικούς οπαδούς, ώστε να μπορείτε να κάνετε τη σωστή επιλογή υπέρ ενός από αυτούς.

Χωρίς σύστημα εξαερισμού, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς το έργο οποιασδήποτε επιχείρησης. Η ανάγκη για χρήση ισχυρών ανεμιστήρων στην περιοχή παραγωγής συνδέεται με διάφορους παράγοντες, και συγκεκριμένα:

- εξόφληση προϊόντων αερίου, τα οποία είναι επικίνδυνα για τα αδρανή, τις μονάδες και την εργασία των ανθρώπων ·

- παροχή αερίου ή καθαρού αέρα στα καταστήματα, τα τμήματα και τους χώρους εργασίας.

Με άλλα λόγια, μπορεί να ειπωθεί ότι το σύστημα εξαερισμού στη μονάδα είναι απαραίτητο για τη μετακίνηση μειγμάτων που περιέχουν μηχανικές ακαθαρσίες και ένα μίγμα σκόνης και αερίου.

Αυτό το είδος των οπαδών χρησιμοποιείται σε διάφορες βιομηχανίες και βιομηχανικές επιχειρήσεις, τόσο μεγάλες όσο και μεσαίες. Η κατασκευή αυτού του εξοπλισμού αποτελείται από ένα σπειροειδές σώμα, το οποίο είναι εφοδιασμένο με ηλεκτρική κίνηση και περιστρεφόμενα πτερύγια. Ο σκοπός αυτής της συσκευής καθορίζει την κατεύθυνση των περιστρεφόμενων λεπίδων. Πώς χρησιμοποιείται ένας ακτινικός ανεμιστήρας; Μπορεί να λειτουργήσει στην ακόλουθη περιοχή θερμοκρασιών: από +40 έως -40 βαθμούς Κελσίου.

Οι αξονικοί βιομηχανικοί ανεμιστήρες χρησιμοποιούνται για την αναγκαστική απόσταξη αέρα σε οικιακούς ή βιομηχανικούς χώρους. Έχουν ένα αρκετά απλό και ελαφρύ σχέδιο, που είναι ένας ειδικός τροχός των λεπίδων, ο οποίος είναι εγκατεστημένος σε ένα κυλινδρικό κέλυφος. Όταν χρησιμοποιείτε αυτές τις συσκευές, μην ξεχνάτε ότι το σύστημα εξαερισμού πρέπει να εξασφαλίζει καλή γείωση της θήκης. Επιπλέον, οι αξονικοί ανεμιστήρες δεν μπορούν να δημιουργήσουν μεγάλη πίεση, επομένως η χρήση τους είναι περιορισμένη.

Συχνά χρησιμοποιούνται για εγκατάσταση σε αγωγό ορθογώνιας ή κυκλικής διατομής. Ο σχεδιασμός τους είναι ένα σώμα και ένας τροχός, εξοπλισμένοι με ειδικούς τροχούς με λεπίδες. Σε αυτή την περίπτωση, έχουν κλίση πίσω και είναι κατασκευασμένα από ειδικά πλαστικά ή γαλβανισμένο χάλυβα. Οι ανεμιστήρες καναλιών χρησιμοποιούνται στις ακόλουθες συνθήκες:

- θερμοκρασία αέρα στο δωμάτιο - όχι άνω των +40 βαθμών Κελσίου,

- μέση θερμοκρασία - όχι μεγαλύτερη από +60 βαθμούς Κελσίου.

- στα κινούμενα μέσα δεν περιλαμβάνεται η παρουσία κολλώδους και ινώδους ουσίας, η περιεκτικότητα σε στερεά δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100 mg / m 3.

Αυτές οι συσκευές διαφέρουν από τους ανεμιστήρες οροφής στο ότι έχουν μια ελεύθερη έξοδο αέρα. Συχνά εγκαθίστανται στις στέγες των κτιρίων, όπου υπάρχει ένα βάθρο, προστατεύοντας τον ανεμιστήρα από το χιόνι και τη βροχή.

Εγκατάσταση βιομηχανικού συστήματος εξαερισμού

Ο εξαερισμός είναι ένα σημαντικό στοιχείο οποιουδήποτε κτιρίου, και ιδιαίτερα μιας βιομηχανικής εγκατάστασης, όπου βρίσκονται άνθρωποι και κάθε είδους εξοπλισμός. Για τον εξοπλισμό του χώρου με σύστημα κυκλοφορίας αέρα, είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τον εξαναγκασμένο εξαερισμό. Ο βιομηχανικός ανεμιστήρας αποτελεί βασικό στοιχείο του συγκροτήματος ανταλλαγής αέρα, καθώς ο ανεμιστήρας του σπιτιού που βλέπαμε στο μπάνιο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτούς τους όγκους.

Εξαερισμός, τα χαρακτηριστικά του

Υπάρχουν δύο τύποι εξαερισμού:

Για να οργανώσετε οποιονδήποτε από αυτούς τους τύπους, χρειάζεστε δύο στοιχεία - αγωγούς παροχής και εξαγωγής. Η διαφορά μεταξύ εξαναγκασμένου και φυσικού εξαερισμού είναι ο τρόπος με τον οποίο είναι διευθετημένοι.

Σε ένα σύστημα φυσικού αερισμού, ο αέρας κινείται λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας και πίεσης αέρα στο δωμάτιο και στο δρόμο.

Το αναγκαστικό σύστημα περιλαμβάνει επίσης εξοπλισμό που αντλεί αέρα, απομακρύνοντας έτσι ή αντλώντας μέσα στο δωμάτιο, και σε ορισμένες περιπτώσεις και τα δύο.

Τύποι εξαναγκασμένου εξαερισμού

 1. Ο αέρας τροφοδοσίας λειτουργεί χάρη σε μια μονάδα εξαερισμού που ωθεί αέρα από το εξωτερικό προς το δωμάτιο.
 2. Εκχυλίστρια. Για να το εγκαταστήσετε πρέπει να φροντίσετε το σύστημα αεραγωγών και να το εγκαταστήσετε.
 3. Προμήθεια και εξάτμιση. Έχει την ικανότητα να ρυθμίζει τόσο την άφιξη όσο και την απόσυρση των μαζών του αέρα. Συχνά χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τον κλιματισμό.

Ταξινόμηση με τη μέθοδο της ανταλλαγής αέρα

 1. Τοπικό. Εξυπηρετεί την τροφοδοσία ή την εκκένωση του αέρα σε χωριστά τμήματα μιας βιομηχανικής εγκατάστασης.
 2. Το σύνολο. Παρέχει όλο το δωμάτιο με κυκλοφορία αέρα.

Με κατασκευή

 1. Προσλήψεις. Αυτός είναι ο τύπος αερισμού που είναι εγκατεστημένος πάνω από την ψευδοροφή. Αποτελείται από ξεχωριστά στοιχεία.
 2. Monoblock. Περιλαμβάνει μια μεγάλη μονάδα, η οποία περιλαμβάνει ένα σύνολο εξοπλισμού. Είναι εγκατεστημένο στο πάτωμα ή στον τοίχο.

Με την παρουσία αεραγωγών

 1. Το κανάλι. Σε αυτή την περίπτωση, είναι απαραίτητο ένα δίκτυο διακλαδισμένων καναλιών για τη λειτουργία, μέσω του οποίου ο αέρας θα εισέλθει σε ορισμένες περιοχές του δωματίου και θα αφαιρεθεί από αυτά.
 2. Χωρίς κανάλια - τύπος εξαερισμού, που δεν απαιτεί αγωγούς αέρα. Συχνά εγκαθίσταται σε τρύπα παραθύρου ή σε τοίχο. Ο κύκλος εργασιών του αέρα σε αυτή την περίπτωση πραγματοποιείται χάρη στα παράθυρα, τα παράθυρα και άλλα.

Εργασίες που παρέχονται από τον βιομηχανικό εξαερισμό

 1. Κάντε την πιο άνετη διαμονή των εργαζομένων στο δωμάτιο και δημιουργήστε τις βέλτιστες συνθήκες για τις διαδικασίες παραγωγής και την αποθήκευση των υλικών.
 2. Απομάκρυνση σκόνης, τοξικών ουσιών και άλλων περιττών συσσωρεύσεων στον αέρα.
 3. Δημιουργήστε συνθήκες που να πληρούν τα πρότυπα υγιεινής.

Εξοπλισμός εξαερισμού

Για να εγκαταστήσετε τον εξαερισμό στο γραφείο ή το εργαστήριο, είναι απαραίτητη η εγκατάσταση του εξοπλισμού. Αλλά τι μπορεί να χρειαστεί; Αυτό ακριβώς θα συζητηθεί σε αυτό το τμήμα.

Αγωγοί

Αυτό είναι το κύριο στοιχείο του συστήματος εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής, καθώς είναι για αυτούς να μετακινούν τις μάζες του αέρα. Οι αεραγωγοί χωρίζονται σύμφωνα με το σχήμα του τμήματος.

 1. Ορθογώνιο. Χρησιμοποιείται σε σπίτια, γραφεία, καταστήματα, καταστήματα και άλλα κτίρια. Πολύ βολικό για την εγκατάσταση, στερεωμένο σφιχτά σε επίπεδες επιφάνειες λόγω του ορθογωνίου σχήματος. Επιπλέον, μπορούν να μείνουν ανοιχτά, καθώς δεν αλλοιώνουν την εμφάνιση του κτιρίου.
 2. Γύρω. Χρησιμοποιείται σε όλους τους τύπους κτιρίων. Έχουν διαφορετικά πάχη τοιχωμάτων και διαμέτρους, πράγμα που τους επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν για διάφορους σκοπούς.

Ανεμιστήρες

Αυτή είναι η κύρια μονάδα παραγωγής ενέργειας, η οποία είναι υπεύθυνη για την παροχή και την εκκένωση του αέρα. Επομένως, η επιλογή αυτής της συσκευής πρέπει να λαμβάνεται με μεγάλη υπευθυνότητα.

 1. Αξονική. Είναι αρκετά ακριβό σε σύγκριση με άλλα μοντέλα. Χρησιμοποιείται κυρίως για αεροπορική υποστήριξη.
 2. Ορθογωνικό κανάλι. Χρησιμοποιούνται ευρέως σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και γραφεία, όπου εργάζονται πολλοί.
 3. Στρογγυλό κανάλι. Χρησιμοποιείται κυρίως σε μικρά καταστήματα.
 4. Rooftops. Εγκατασταθεί στην οροφή και χρησιμοποιείται ως συσκευή για την αφαίρεση του καπνού.
 5. Radial. Πρόκειται για ένα είδος καθολικής εγκατάστασης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες σχεδόν τις σφαίρες της ανθρώπινης ζωής.
 1. Πολλαπλασιασμός με αέρα.
 2. Πίεση λειτουργίας.
 3. Επίπεδο θορύβου.
 4. Παραγωγικότητα αεροπορικώς.
 5. Η ταχύτητα του αέρα.

Θερμαντήρες

Αυτή η συσκευή χρησιμεύει για να ζεσταίνει τον αέρα. Έτσι, οι εγκαταστάσεις κατά τη χειμερινή περίοδο θα ζεσταθούν επίσης. Υπάρχουν δύο τύποι:

Τα πρώτα διαφέρουν στην οικονομία και την πολυπλοκότητα των υπηρεσιών. Η δεύτερη στη χειμερινή περίοδο καταναλώνει πολλή ηλεκτρική ενέργεια, αλλά είναι εύκολο να εγκατασταθεί.

Φίλτρα

Αυτό το τμήμα του συστήματος εξαερισμού είναι υπεύθυνο για τον καθαρισμό του αέρα. Έρχονται σε τρεις τύπους:

Εγκαθιστώντας τα, μπορείτε να καθαρίζετε λιγότερο τον εξοπλισμό και τους αεραγωγούς.

Αμορτισέρ

Εξυπηρετεί να διακόψει την παροχή αέρα σε μια συγκεκριμένη περιοχή του συστήματος εξαερισμού. Έρχονται με χειροκίνητη και ηλεκτρική κίνηση, επίσης αντίστροφη.

Τοποθετούμε το σύστημα εξαερισμού

Ο βιομηχανικός εξαερισμός έχει εντυπωσιακές διαστάσεις σε σύγκριση με τον οικιακό εξαερισμό, αλλά αυτό δεν είναι η μόνη δυσκολία. Ο εξοπλισμός που θα εγκατασταθεί είναι πιο ισχυρός. Θα πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη σας τα εξής:

 1. Ίσως το σύστημα αερισμού θα πρέπει να αντιμετωπίσει την απόσυρση μιας μεγάλης ποσότητας σκόνης.
 2. Πρέπει να απομακρύνει πλήρως τους εκρηκτικούς και τοξικούς καπνούς.
 3. Είναι επίσης δυνατό ο εξοπλισμός εξαερισμού να λειτουργεί σε περιοχές με υψηλές θερμοκρασίες και ούτω καθεξής.

Ως εκ τούτου, κατά το σχεδιασμό είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη όλα αυτά.

Διαδικασία σχεδιασμού

Είναι καλύτερο να εμπιστευτείτε τους επαγγελματίες σε αυτό το θέμα.

 1. Είναι απαραίτητο να γίνει ο σωστός υπολογισμός της επιφάνειας του δωματίου.
 2. Στη συνέχεια προχωρήστε για να υπολογίσετε τη συνιστώμενη απόδοση. Πρέπει απαραίτητα να λαμβάνει υπόψη τα χαρακτηριστικά της παραγωγής, τη θέση των εργασιών και όλα όσα μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία του εξαερισμού.
 3. Κάντε έναν υπολογισμό των επικοινωνιών.
 4. Στο τελευταίο στάδιο, πάρτε τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Ως αποτέλεσμα της εκτέλεσης όλων αυτών των ενεργειών, θα έχετε στα χέρια σας σχέδια του συστήματος εξαερισμού, προδιαγραφές εξοπλισμού και άλλα, τα οποία θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή εγκατάσταση.

Τοποθέτηση

Πριν ξεκινήσετε να κάνετε κάτι, πρέπει πρώτα να προετοιμάσετε τον χώρο εργασίας. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει τα εξής:

 • Προετοιμασία του απαραίτητου εξοπλισμού για τοποθέτηση.
 • Παροχή καλού φωτισμού στον χώρο εργασίας.
 • Προσδιορισμός των καλύτερων επιλογών για εξοπλισμό παράδοσης και ανύψωσης στα σημεία αγκύρωσης.

1 ο στάδιο - μικρά έργα εγκατάστασης:

 • Διάτρηση οπών για αεραγωγούς και στερέωση.
 • Τοποθέτηση των κύριων αγωγών εξαερισμού.
 • Καλωδίωση τροφοδοσίας ρεύματος.

Το δεύτερο στάδιο είναι η εγκατάσταση του εξοπλισμού εξαερισμού. Περιλαμβάνει την εγκατάσταση ανεμιστήρων, πινάκων οδήγησης, αυτοματισμών, διανομέων αέρα και άλλων.

Μετά από όλα, πρέπει να κάνετε δοκιμαστική λειτουργία. Ο έλεγχος πραγματοποιείται σε αρκετούς τρόπους αερισμού, μετά τον οποίο καταρτίζεται μια αναφορά.