Ανακτητής αέρα - συσκευή, τύποι, αρχή λειτουργίας

Ο καθημερινός αερισμός είναι η εγγύηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Όλοι το γνωρίζουν αυτό θεωρητικά, στην πράξη τα πάντα αποδεικνύονται πολύ πιο περίπλοκα. Το χειμώνα, για τον αερισμό του σπιτιού ή του διαμερίσματος χωρίς να χάσει τη θερμότητα, είναι τεχνικά δύσκολο, αλλά δυνατό. Και ο ανακτητής αέρα θα βοηθήσει στην πραγματοποίηση αυτού του στόχου.

Αυτό είναι ένα είδος εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής με έναν εναλλάκτη θερμότητας, ο οποίος αφαιρεί τον αέρα εξαγωγής στο δρόμο και εισέρχεται στο δωμάτιο φρέσκο, αλλά ήδη θερμαίνεται σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ποιες περιπτώσεις απαιτείται εγκατάσταση, πώς είναι τοποθετημένο ο ανακτητής και ποια μοντέλα είναι δημοφιλή στην αγορά - στο άρθρο μας.

Η αρχή του ανακτητή

Στην κυριολεκτική μετάφραση από το Λατινικό ανακτητή σημαίνει μια επιστροφή. Από τεχνική άποψη, αυτό σημαίνει την επιστροφή της θερμικής ενέργειας, χαμένη με τον εξερχόμενο ζεστό αέρα. Στην πραγματικότητα, λόγω της ανάκτησης, η θερμοκρασία του εισερχόμενου και εξερχόμενου ρεύματος εξισώνεται, με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι φρέσκος, αλλά ακόμα ζεστός.

Αρχή λειτουργίας του εξοπλισμού

Ο εξαερισμός με αποτελεσματική ανάκτηση δεν είναι μόνο φρέσκος, αλλά και ζεστός αέρας.

Η ανάκτηση αυτή παρέχεται από έναν εναλλάκτη θερμότητας που λειτουργεί σε 2 θαλάμους, από τους οποίους ένας από τους οποίους υπάρχει μια ροή καυσαερίων, μέσω του άλλου - ένα ελκυστικό. Στο θάλαμο, η θερμοκρασία εξισορροπείται και το συμπύκνωμα που σχηματίζεται εκτρέπεται προς τα έξω.

Η αρχή του συστήματος βασίζεται στη διατήρηση της θερμότητας του αέρα του χώρου με μερική μεταφορά του στο θάλαμο έλξης. Δηλαδή, μέχρι τη στιγμή που η ροή του δρόμου εισέρχεται στο σπίτι, μπορεί να φτάσει τους 20-23 ° C, ανάλογα με τη θερμοκρασία που βρίσκεται στο εσωτερικό.

Ο σχεδιασμός της συσκευής αποτελείται από τα ακόλουθα στοιχεία:

 • στέγαση υπό μορφή καναλιού αεραγωγών ·
 • εναλλάκτη θερμότητας ·
 • σύστημα φιλτραρίσματος.
 • Αναστρέψιμος ανεμιστήρας, η οδήγηση ρέει μέσα από τους θαλάμους.
 • καπό εξαερισμού.

Σε σύγκριση με άλλους τύπους κλιματικών συσκευών, ο ανακτητής αέρα είναι λιγότερο ενεργειακός (0,8-1,2 kW / h), πρακτικός αθόρυβος και πιο αποτελεσματικός.

Η χρήση της συσκευής είναι απαραίτητη όχι μόνο για τον αερισμό, αλλά και για σημαντική εξοικονόμηση θερμικής ενέργειας. Η μείωση της απώλειας θερμότητας οδηγεί σε μείωση του κόστους θέρμανσης ή / και κλιματισμού.

Ο εξαερισμός με αποτελεσματική ανάκτηση δεν είναι μόνο φρέσκος, αλλά και ζεστός αέρας

Ο κύκλος εργασίας χωρίζεται σε 4 στάδια:

 1. Όταν ανάβετε, ο ανεμιστήρας φυσάει αέρα από το διαμέρισμα προς τα έξω, ενώ θερμαίνει τον εναλλάκτη θερμότητας.
 2. Μόλις επιτευχθεί η καθορισμένη θερμοκρασία, ο ανεμιστήρας αντλεί αέρα από το δρόμο.
 3. Οι ψυχρές ροές διέρχονται μέσω του εναλλάκτη θερμότητας και θερμαίνονται και αυτό, με τη σειρά του, ψύχεται.
 4. Όταν η θερμοκρασία του εναλλάκτη θερμότητας μειώνεται, ο ανεμιστήρας μεταβαίνει στη σύσφιξη των ροών χώρου και την απομάκρυνσή τους προς τα έξω.

Ο "αναρρόφησης-ανεμιστήρας" λειτουργεί κυκλικά - "εισπνέει" (εισροή) και "εκπνοή" (εξολκέας). Κατά μέσο όρο, για μια τέτοια "εισπνοή", 1,5 κυβικά μέτρα πέφτουν στο δωμάτιο. καθαρό αέρα ανά λεπτό.

Κατά προσέγγιση τιμές θερμοκρασίας:

Η θερμοκρασία της μάζας των καυσαερίων είναι 22-23 °, αφαιρείται στο δρόμο με δείκτη 2-3 ° C. Οι ψυχρές ροές στην είσοδο έχουν -7 °, εισέρχονται στο δωμάτιο ήδη με + 15-17 °.

ΒΙΝΤΕΟ: Τι είναι η αποτελεσματική ανάκτηση των "δάχτυλων";

Λειτουργικότητα Recuperator

Φαίνεται γιατί απαιτείται μια τέτοια πολύπλοκη μονάδα, εάν έχουν ήδη εφευρεθεί κλιματιστικά, κοντέινερ, ανεμιστήρες κλπ. Είναι απαραίτητο να παρέχετε ποιοτικό αερισμό σε ένα δωμάτιο, ένα σπίτι, ένα διαμέρισμα. Αυτή η συσκευή δεν έχει μια μονόπλευρη εργασία - να ζεσταθεί ή να κρυώσει, η λειτουργία της είναι πιο δύσκολη - να κρυώσει χωρίς θέρμανση (το καλοκαίρι) ή να ζεσταθεί χωρίς ψύξη (το χειμώνα).

Κατά προσέγγιση τιμές θερμοκρασίας

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλα θετικά σημεία:

 • εξοικονόμηση ενέργειας - οι σύγχρονες συσκευές έχουν δείκτη A ++.
 • αερισμός - μέσα του θα υπάρχει πάντα καθαρός αέρας με υψηλή περιεκτικότητα σε οξυγόνο.
 • ψύξη - ακόμη και χωρίς κλιματιστικό, λόγω της λειτουργίας μόνο ενός ανακτητή, θα υπάρχει θερμοκρασία + 20 ° C στο εσωτερικό, ακόμα κι αν βρίσκεται στο δρόμο + 35 ° C.
 • θέρμανση - όταν ο αέρας είναι ισοπέδωσε, αν "πάνω από τη θάλασσα" -20 ° C, τότε το σπίτι θα είναι + 17 °?
 • καθαρισμός εισερχόμενου αέρα - το σύστημα διαθέτει σύστημα φίλτρου που εξαλείφει τις οσμές, τις ακαθαρσίες και τις γεύσεις τρίτων.
 • δεν υπάρχουν σχέδια και δεν υπάρχει απότομη απώλεια θερμότητας, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για παιδότοπους, αίθουσες παιχνιδιών, ιατρικά ιδρύματα.

Είδη εξοπλισμού

Ανάλογα με τον σχεδιασμό του σχεδίου κίνησης των αέριων μαζών, διακρίνονται τέσσερις τύποι:

Ο σκοπός όλων των τύπων είναι ένας αερισμός και κυκλοφορία των ροών του αέρα, αλλά η τεχνολογία είναι εξαιρετική.

Ρόταρυ

Δομικά, η συσκευή αποτελείται από έναν ή δύο ρότορες κυλινδρικού σχήματος, στην κοιλότητα των οποίων τοποθετούνται οι πλάκες σταθερά. Όταν ο αέρας κινείται, αρχίζουν να περιστρέφονται προς την αντίθετη κατεύθυνση, σφίγγοντας και πετάγοντας τις μάζες του αέρα.

Δομή τύπου ρότορα

Σε οικιακούς χώρους, δεν είναι σκόπιμο να εγκαταστήσετε περιστροφικές εκδόσεις - είναι ένα δυσκίνητο σχέδιο που λειτουργεί με μεγάλους όγκους ροών. Χρησιμοποιούνται για μεγάλες παραγωγικές περιοχές, μεγάλες αίθουσες, εστιατόρια, νοσοκομεία και διοικητικά κτίρια. Η συντήρηση και η συντήρηση των περιστροφικών εγκαταστάσεων είναι μια δαπανηρή επιχείρηση και απαιτείται μονωμένος θάλαμος εξαερισμού για την εγκατάσταση.

Πλάκα

Αυτή είναι η πιο δημοφιλής εκδοχή, όπου ο εναλλάκτης θερμότητας αποτελείται από πολλές πλάκες συναρμολογημένες σε κασέτες, με ενδιάμεσα στρώματα κυτταρίνης. Λόγω του γεγονότος ότι οι κασέτες είναι μονωμένες και πολυστρωματικές, οι ροές του αέρα δεν αναμιγνύονται και ζεσταίνονται / ψύχονται ομοιόμορφα.

Διάταξη εναλλάκτη θερμότητας πλάκας

Λόγω των συμπαγών διαστάσεων και της αθόρυβης λειτουργίας τους, οι συσκευές ανάκτησης πλάκας τοποθετούνται συχνά σε κτίρια κατοικιών, διαμερίσματα και γραφεία. Δεν καταναλώνουν ηλεκτρισμό. Μείον τη συσκευή - ακόμη και σε θερμοκρασία -5 ° C σταματά η εργασία, καθώς το εξωτερικό μέρος παγώνει και τα κανάλια είναι φραγμένα από παγωμένο συμπύκνωμα.

Στέγες

Η ποικιλία αυτή προορίζεται για μεγάλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθήκες και άλλες εγκαταστάσεις με μεγάλες εκτάσεις. Απαιτούνται ειδικά στηρίγματα για την εγκατάσταση. Από τα μείγματα - μια σχετικά χαμηλή απόδοση, που δεν υπερβαίνει το 70% και τακτική συντήρηση. Μπορεί να είναι πλάκα ή νερό.

Χαρακτηριστικά τοποθέτησης

Είναι ευκολότερο, αλλά πιο ακριβό να ανατεθεί η εγκατάσταση σε ειδικούς, αλλά είναι δυνατόν να εγκατασταθεί ένας αποταμιευτής για ιδιωτική κατοικία ή σε διαμέρισμα και με τα δικά του χέρια. Κάνετε το στο δωμάτιο όπου συγκεντρώνεται συχνότερα το νοικοκυριό. Εδώ ο αέρας είναι πάντα ο πιό συμπιεσμένος και απαιτεί τακτική αερισμό. Εάν μιλάμε για ένα διαμέρισμα στον πρώτο όροφο, τότε το εξωτερικό περίβλημα είναι σταθερό τουλάχιστον 1 μέτρο από το εκτιμώμενο ύψος του καλύμματος χιονιού.

Εάν το δωμάτιο είναι ήδη κλιματιζόμενο, αλλά σχεδιάζεται να εγκαταστήσετε ένα σύστημα αποκατάστασης, δεν μπορείτε να τοποθετήσετε εξωτερικές μονάδες δίπλα σε αυτό. Ο βρόμικος αέρας θα σφίξει.

Κάνετε μια διαμπερή οπή στον τοίχο με διάμετρο 15 έως 25 cm, ανάλογα με το μοντέλο που επιλέξατε. Τοποθετήστε το εξωτερικό περίβλημα στους βραχίονες, τοποθετήστε ένα σωλήνα μέσα στην οπή και στερεώστε τον εκσκαφέα από μέσα. Από το δρόμο στο μπλοκ βάλτε τη σχάρα. Μετά την εγκατάσταση, κάνουν δοκιμαστική λειτουργία, μετά την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύστημα.

Η αποσύνδεση από τον ηλεκτρικό τροφοδοτικό δεν έχει νόημα, στην αυτόματη λειτουργία καταναλώνει το λιγότερο ηλεκτρικό ρεύμα. Συχνά, τα καλώδια συνδέονται απευθείας για να απελευθερώσουν την πρίζα.

Ο έλεγχος πραγματοποιείται με το τηλεχειριστήριο, όπου μόνο 4 κουμπιά:

 • on / off?
 • 2 τρόποι λειτουργίας.
 • θερινή / χειμερινή λειτουργία.

Υπολογισμός απόδοσης

Αυτή η παράμετρος καθορίζεται από τον τύπο:

K = 0,335 χ Vχ (t1-t2)

 • K - συντελεστής αποδοτικότητας (παραγωγικότητα) ·
 • V είναι ο όγκος του αέρα στο δωμάτιο.
 • t1 - θερμοκρασία αέρα τροφοδοσίας (εξωτερική).
 • t2 είναι η θερμοκρασία της μάζας των καυσαερίων (χώρου)

Η βέλτιστη απόδοση θα είναι 80-82%. Αυτό σημαίνει ότι εάν η εξωτερική θερμοκρασία είναι -16 ° C, και στο δωμάτιο 22 ° C, τα εισερχόμενα ρεύματα θα έχουν χρόνο για να ζεσταθούν στους + 12 ° C.

Η αποτελεσματικότητα της εργασίας εξαρτάται άμεσα από τον τύπο και την περιοχή του εναλλάκτη θερμότητας. Όσο περισσότερο είναι, τόσο πιο γρήγορα θα γίνει η θέρμανση και η διαφορά θα είναι λιγότερο αισθητή.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των συσκευών

Για την σωστή λειτουργία του αναπνευστήρα αξίζει να επιλέξετε υψηλής ποιότητας μοντέλα γνωστών κατασκευαστών, διαφορετικά δεν θα υπάρξουν απτά αποτελέσματα.

 1. Το κόστος κάτω από το split σύστημα είναι 2,5-3 φορές το μέσο όρο.
 2. Στοιχειώδης εγκατάσταση παρουσία εξοπλισμού.
 3. Οι ρυθμίσεις μπορούν να επιλεγούν σε κάθε δωμάτιο ξεχωριστά (σε κεντρικά διαχωρισμένα συστήματα).
 4. Ο αγωγός αέρα δεν συσσωρεύει σκόνη και βρωμιά από το δρόμο.
 5. Ανάλογα με το μοντέλο, την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

Υπάρχουν πάρα πολλά μειονεκτήματα:

 1. Το καλοκαίρι, ο αέρας δεν ψύχεται - η θερμοκρασία του εναλλάκτη θερμότητας δεν πέφτει σε τέτοιο επίπεδο ώστε να γίνεται αισθητή μια κρύα ροή.
 2. Το χειμώνα, η μέγιστη θερμοκρασία χρήσης είναι -12-15 ° C, καθώς το εξωτερικό περίβλημα είναι κατεψυγμένο.
 3. Σε δωμάτιο άνω των 30 τ.μ. ένα σύστημα δεν θα είναι αρκετό. Είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε 2 ίσες ανεμιστήρες χωρητικότητας, οι οποίοι θα λειτουργούν συγχρόνως.

Σε σύγχρονα σπίτια των SIP-πάνελ (σάντουιτς) γνωστή μηδέν διαπερατότητα ατμού, προσεκτικά οριστεί ανακτητών, δεδομένου ότι η συγκέντρωση των επιβλαβών ουσιών σε κάποιο σημείο φθάνει μία μέγιστη τιμή και γίνεται απειλητική για τη ζωή.

Βαθμολογία των καλύτερων μοντέλων ανακτητών αέρα

Ο τύπος του εξοπλισμού, η χωρητικότητα, οι διαστάσεις και η παραγωγικότητά του επιλέγονται με βάση το σκοπό και την περιοχή του αεριζόμενου χώρου. Για ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι θα είναι χαμηλής ισχύος συμπαγείς συσκευές, για παραγωγή και αποθήκευση - στέγες ή περιστροφικές εγκαταστάσεις.

Μεταξύ των ηγετών της ρωσικής αγοράς μπορεί να εντοπιστεί:

Meltem M-WRG

Το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής περιλαμβάνει:

 • πλάκα τύπου αλουμινίου εναλλάκτη θερμότητας?
 • 2 ανεμιστήρες σε ηλεκτροκίνητο κινητήρα.
 • 2 φίλτρα G4.
 • ηλεκτρονική πλακέτα ελέγχου.
 • εξωτερική θήκη του αντιβανταλικού πλαστικού AVS.

Η χωρητικότητα είναι επαρκής για την άντληση δύο παρακείμενων δωματίων μέχρι 50 τ.μ. Το σύστημα προειδοποιεί για την ανάγκη αντικατάστασης των φίλτρων, κλείνει αυτόματα τα παντζούρια. Επιτρέπεται η εγκατάσταση φίλτρων διαφορετικών κατευθύνσεων - συμπεριλαμβάνονται τα τυποποιημένα σύνολα, ο άνθρακας, τα αντισηπτικά κτλ. Η αποδοτικότητα είναι 85%. Κατανάλωση ισχύος από 3,5 W ανά ώρα.

Στον κατάλογο υπάρχουν μοντέλα με τη λειτουργία της θέρμανσης των αέριων μαζών, με έλεγχο δικτύου, διαχείριση του λογισμικού Smart House, κλπ.

Η τιμή από 25000 rbl.

Prana-200G (οικιακής χρήσης)

Σύστημα εξαερισμού ευθείας παροχής και εξαγωγής με μικρά κανάλια αεραγωγών. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από πλαστικό αντι-βανδάλικο πλαστικό. Εναλλάκτες θερμότητας πλάκας και χαλκού. Παρέχονται φίλτρα εξαιρετικά λεπτού καθαρισμού, λόγω του ποιοτικού καθαρισμού του αέρα. Η κατανάλωση ενέργειας είναι 6-32 W / h, η απόδοση είναι 88%. Ο όγκος της μάζας εφοδιασμού είναι 135 κυβικά μέτρα ανά ώρα, τα καυσαέρια - 125 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Ενσωματωμένη λειτουργία προθέρμανσης της εισερχόμενης ροής. Η θήκη είναι μονωμένη, λόγω της οποίας είναι εφικτή η χρήση μέχρι και -10 ° C χωρίς τον κίνδυνο πάγου του περιβλήματος.

Το κόστος της συσκευής από 24500 ρούβλια.

VIDEO: Η αρχή του εξαερισμού Prana

Prana-340S (βιομηχανική)

Πολυκαναλικό σύστημα που αναπτύχθηκε ειδικά για δωμάτια αυξημένης έκτασης ειδικών χρήσεων - εμπορικά συγκροτήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις, εργοστάσια, γεωργικό κέντρο κλπ. Οι εναλλάκτες θερμότητας έχουν πλάκα, επιτρέπεται η σύνδεση διακλαδισμένων αγωγών παροχής και εξαγωγής. Η ισχύς της συσκευής είναι 310 W / h, η απόδοση είναι 78%. Η εισροή είναι 1100 κυβικά μέτρα, το εκχύλισμα είναι 1020 κυβικά μέτρα ανά ώρα.

Το κόστος των 58100 ρούβλια.

VIDEO: Εγκατάσταση μόνο του

Πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή μεταξύ των διαφορετικών τύπων ανακτητών

Όταν η λειτουργία των συστημάτων αερισμού σε κτίρια κατοικιών ή βιομηχανικών κτιρίων, προκειμένου να σώσει τα κεφάλαια που δαπανώνται πρέπει να είναι στο στάδιο του σχεδιασμού περιλαμβάνει την εγκατάσταση εξοπλισμού εξοικονόμησης ενέργειας, που ονομάζεται συστημάτων αερισμού προσφοράς και εξάτμισης με διαδικασίες ανάκτησης θερμότητας.

Η συσκευή που ονομάζεται "ανακτητής" είναι ένας συγκεκριμένος τύπος εναλλάκτη θερμότητας, που αποτελείται από διπλά τοιχώματα που εισέρχονται, τόσο ψυχρός αέρας τροφοδοσίας όσο και ζεστός αέρας εξάτμισης. Τα κύρια χαρακτηριστικά των ανακτητών περιλαμβάνουν την αποτελεσματικότητά του, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις εξαρτάται από ορισμένες σημαντικές παραμέτρους:

 • τη μεταλλική σύνθεση της δομής του εναλλάκτη θερμότητας.
 • συνολική επιφάνεια επαφής με ρεύματα αέρα.
 • η αναλογία του όγκου των αέριων μαζών που διέρχονται (αέρας τροφοδοσίας στον αέρα εξαγωγής).

Γενικά, οι διαφορές μεταξύ των εναλλάκτη θερμότητας εξαερισμού καθορίζονται επίσης από πολλούς άλλους παράγοντες που περιλαμβάνονται σε συγκεκριμένους τύπους ανακτητήρων.

Ειδική ταξινόμηση των συσκευών ανάκτησης

Οι συσκευές ανάκτησης αέρα είναι συχνά εξοπλισμένες όχι μόνο με εναλλάκτη θερμότητας, αλλά και με δύο ανεμιστήρες για ξεχωριστή εκκένωση καθαρού και εξερχόμενου αέρα. Επιπλέον, αυτές οι συσκευές μπορούν να περιλαμβάνουν διάφορες τεχνικές συσκευές για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα τροφοδοσίας. Συνεπώς, οι εναλλάκτες θερμότητας που χρησιμοποιούνται ταξινομούνται σύμφωνα με το φορέα θερμότητας, το σχεδιασμό ή μοτίβο της ψυκτικών κίνησης στους ακόλουθους τύπους:

  1. Το Recuperator πλακών (που ονομάζεται επίσης cross-point) είναι ο πιο δημοφιλής τύπος εναλλάκτη θερμότητας λόγω της απλής σχεδίασης του σχεδίου, του σχετικά χαμηλού κόστους και της αξιοπιστίας. Αυτός ο τύπος εξοπλισμού αποτελείται από ένα σύνολο κασετών, χωρισμένο από κανάλια τροφοδοσίας και ροές αέρα εξαγωγής, κατασκευασμένα από γαλβανισμένο μέταλλο. Η αποτελεσματικότητα αυτών των συσκευών μπορεί να φτάσει κατά μέσο όρο το 70%. Οι πλακοειδείς μορφές ανάκτησης αέρα δεν έχουν κινούμενα ή δονητικά μέρη και δεν χρειάζονται ηλεκτρική ενέργεια. Τα κύρια πλεονεκτήματα τέτοιων συστημάτων αερισμού περιλαμβάνουν:
   • αυξημένη αποτελεσματικότητα (επίπεδο παραγωγικότητας) ·
   • απουσία καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας ·
   • βολική και απλή εγκατάσταση.
   • αθόρυβη λειτουργία.

  Το κύριο μειονέκτημα τους είναι ο πιθανός πάγος του εναλλάκτη θερμότητας ως αποτέλεσμα του σχηματισμού υπερβολικού συμπυκνώματος στις πλάκες. Για τη μέγιστη εξάλειψη αυτού του μειονεκτήματος, ο οικιακός ανακτητής είναι εξοπλισμένος με βρύσες για τη συλλογή υγρού συμπυκνώματος (συλλέκτες συμπυκνωμάτων). Εξαιρέσεις είναι μόνο οι εναλλάκτες θερμότητας κυτταρίνης.

  Ένας εναλλάκτης θερμότητας με πλάκες, των οποίων η αρχή λειτουργίας είναι αρκετά βολικό και απλό, και βασίζεται στην διέλευση του εναλλάκτη θερμότητας χωρίς την ανάμιξη των δύο ρευμάτων της μάζας αέρα (προσφοράς και εξάτμισης) έχει επαρκή αποτελεσματικότητα λόγω του δείκτη αποτελεσματικότητας, που μετράται ως ποσοστό, και μπορεί να αντιστοιχούν στις ακόλουθες τιμές:

  • 45-78% - όταν χρησιμοποιούνται πλαστικοί ή μεταλλικοί εναλλάκτες θερμότητας.
  • 60-92% - όταν χρησιμοποιούνται πλάκες εναλλαγής θερμότητας με την παρουσία ενός υγροσκοπικού κυτταρικού εναλλάκτη θερμότητας.

  Το καναλιού reclaimator lamellar μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους όπου απαιτούνται υψηλές απαιτήσεις και πρότυπα για την καθαριότητα του εισερχόμενου αέρα. Για το σύστημα εξαερισμού της συσκευής μπορείτε να αγοράσετε ως τελική συσκευή και να φτιάξετε τον εαυτό σας μια συσκευή ανάκτησης πλάκας.

  Με βάση τις μονάδες τροφοδοσίας και εξαγωγής τύπου πλάκας υπάρχει επίσης ένας ανακτητής μεμβράνης που επιτρέπει την ταυτόχρονη ανταλλαγή υγρασίας και θερμότητας για να εξαλείψει την ανάγκη δημιουργίας πρόσθετου συστήματος αποστράγγισης για την εκκένωση του πλεονάσματος συμπυκνώματος. Οι πλάκες μεμβράνης έχουν επιλεκτική διαπερατότητα σε σχέση με την οποία περνάνε μόρια νερού και διατηρούνται μόρια αερίων.

  1. Ο περιστροφικός εναλλάκτης θερμότητας, η αρχή της οποίας βασίζεται στην περιστροφή του περιστροφικού εναλλάκτη θερμότητας με μια ορισμένη και σταθερή ταχύτητα, είναι ένας κυλινδρικός σχεδιασμός, μέσα στον οποίο διαμορφώνονται πυκνά διατεταγμένες κυματοειδείς μεταλλικές στρώσεις. Το ενσωματωμένο τύμπανο, κάνοντας περιστροφικές κινήσεις, αρχικά περνάει τον θερμαινόμενο αέρα, μετά τον οποίο ο αέρας τροφοδοσίας είναι κρύος. Ως αποτέλεσμα, οι κυματοειδείς στρώσεις ψύχονται ή θερμαίνονται σταδιακά και ένα μέρος της θερμότητας μεταφέρεται στο ρεύμα ψυχρού αέρα. Τέτοια συστήματα εξαερισμού έχουν διάφορα πλεονεκτήματα, μεταξύ των οποίων υπάρχουν:
   • μερική επιστροφή της υγρασίας (δεν υπάρχει ανάγκη χρήσης υγραντήρα).
   • τη δυνατότητα ρύθμισης της ταχύτητας περιστροφής των δρομέων,
   • συμπαγές σχεδιασμό και εγκατάσταση.

  Μαζί με τα πλεονεκτήματα των περιστροφικών εναλλάκτες θερμότητας έχουν σημαντικά μειονεκτήματα - απαιτούν τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, την εγκατάσταση πρόσθετων εξαρτημάτων φίλτρου και έχουν κινούμενα στοιχεία.

  Η απόδοση του περιστροφικού ανακτητή μπορεί να είναι 60-85%, επομένως χρησιμοποιούνται σε συστήματα που χαρακτηρίζονται από υψηλές ταχύτητες ροής αέρα.

 1. εναλλάκτη θερμότητας Glycol - ένας εκπρόσωπος των φυτών με ενδιάμεσο φορέα θερμότητας, η οποία επιτρέπει να συνδεθούν δύο ξεχωριστά συστήματα εξαερισμού. Αυτή η συσκευή είναι ιδανική για τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων συστημάτων εξαερισμού που λειτουργούν ξεχωριστά από ένα druga.Glikolevy προθερμαντήρα, η αρχή της οποίας βασίζεται σε μια εγκατάσταση θέρμανσης με έναν εναλλάκτη θερμότητας τροφοδοτείται σε αυτό αντιψυκτικού (διάλυμα κυκλοφορία νερού-γλυκόλης) είναι συχνά υπολογίζεται ξεχωριστά. Τα βασικά χαρακτηριστικά των εγκαταστάσεων αυτών περιλαμβάνουν:
  • δυνατότητα ρύθμισης του συστήματος με τη βοήθεια ενσωματωμένου αυτοματισμού και ταχύτητας κυκλοφορίας του ψυκτικού υγρού.
  • λειτουργία της εγκατάστασης σε θερμοκρασίες κάτω του μηδενός χωρίς την ανάγκη για απόψυξη.
  • σύνδεση μερικών εισροών και μιας κουκούλας ή αντίστροφα.
  • απουσία κινούμενων μερών.
  • Το διάστημα μεταξύ του απορροφητήρα και της εισροής μπορεί να φθάσει τα 800 μέτρα.

  Το κύριο μειονέκτημα - χαμηλή αποτελεσματικότητα της εργασίας - 45-60%.

 2. Νερό ανάκτησης - ένας τύπος συσκευών ανάκτησης αέρα που χρησιμοποιούνται στα συστήματα τροφοδοσίας και εξαγωγής. Ο μηχανισμός δράσης μιας τέτοιας συσκευής οφείλεται στη μεταφορά θερμότητας μέσω του νερού. Σε αυτή την περίπτωση, οι εναλλάκτες θερμότητας μπορούν να τοποθετηθούν σε απομακρυσμένη απόσταση χρησιμοποιώντας θερμομονωμένους αγωγούς. Αυτός είναι ο κύριος σκοπός της εφαρμογής - η σύνδεση των αεραγωγών. Οι συσκευές ανάκτησης ύδατος χρησιμοποιούνται αρκετά σπάνια λόγω των χαμηλών τιμών απόδοσης και της ανάγκης συχνής συντήρησης.

Βασικά κριτήρια για την επιλογή των συσκευών ανάκτησης

Κατά την επιλογή της κατάλληλης και βέλτιστης από πλευράς απόδοσης της συσκευής ανάκτησης πρέπει να τηρούνται τα ακόλουθα κριτήρια:

 • επίπεδο ανάκτησης (εξοικονόμηση ενέργειας) - ανάλογα με τον κατασκευαστή και το μοντέλο, αυτή η παράμετρος πρέπει να είναι μεταξύ 40-85%.
 • δείκτες υγιεινής και υγιεινής - έλεγχος του βαθμού καθαρισμού και της ποιότητας του εισερχόμενου αέρα.
 • ενεργειακή απόδοση - η αξία της κατανάλωσης ενέργειας ·
 • τα λειτουργικά χαρακτηριστικά - η συνολική διάρκεια ζωής, η καταλληλότητα του εξοπλισμού για εργασίες επισκευής, η ανάγκη για ελάχιστη συντήρηση,
 • επαρκές κόστος.

Λαμβάνοντας υπόψη όλους αυτούς τους δείκτες, επιλέγοντας τους πιο ποιοτικούς και αποδοτικούς τύπους ανακτητών, δεν θα είναι πολύ δύσκολο για όσους θέλουν να δημιουργήσουν και να βελτιώσουν το υφιστάμενο σύστημα εξαερισμού.

Ανακλαστήρας αέρα: τύποι συσκευών και οδηγίες για αυτόματη συναρμολόγηση

Recuperator - η απαραίτητη συσκευή για τον αερισμό των χώρων

Ένα άτομο καταναλώνει καθημερινά 15.000 λίτρα αέρα. Στην αίθουσα όπου βρίσκονται οι άνθρωποι, συνιστάται η ενημέρωση του αέρα κάθε δύο ώρες. Αυτό είναι το καθήκον του εξαερισμού. Ο ανακτητής προκαλεί στον αέρα εξάτμισης να θερμαίνει ή να ψύχει τη ροή αέρα που εισάγεται στο δωμάτιο.

Συσκευές όπως απλό εναλλάκτη θερμότητας με τα χέρια τους, μπορεί να κάνει ένα άτομο με βασικές γνώσεις στην επεξεργασία μετάλλων και dereva.Svezhy, καθαρό, ζεστό (κρύο) αέρα, την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας ή θερμότητας off-εποχές του χρόνου.

Ανακτητής αέρα - Εικόνα 01

Μέχρι πρόσφατα, τέτοιες συσκευές στην καθημερινή ζωή δεν χρησιμοποιήθηκαν ουσιαστικά. Η εποχή των πλαστικών παραθύρων και των θυρών έκανε τους χώρους διαβίωσης και εργασίας ουσιαστικά αεροστεγές. Το σύστημα ανεφοδιασμού και εξαερισμού κατέστη υποχρεωτικό και ο ανακτητής έγινε δείκτης όχι τόσο τεχνικής προόδου όσο φροντίδας για την υγεία και τα οικονομικά του ατόμου.

Τύποι ανακτητήρων

Η αρχή του ανακτητή ή του εναλλάκτη θερμότητας πραγματοποιείται εποικοδομητικά με διάφορους τρόπους.

 • Πλάκα ή καλοριφέρ.
 • Ρόταρυ.
 • Υγρό.
 • Χρησιμοποιώντας το αποτέλεσμα Peltier.

Εναλλάκτης θερμότητας πλάκας - Φωτογραφία 02

Περιστροφικός ανακουφιστής - Φωτογραφία 03

Η πιο τεχνολογική και φθηνή lamellar : σχεδόν όλοι οι ανακτητές αέρα για οικιακή χρήση αυτού του είδους. Τα υπόλοιπα στην καθημερινή ζωή δεν χρησιμοποιούνται λόγω μιας περίπλοκης συσκευής και, κατά συνέπεια, υψηλού κόστους. Αλλά η υψηλότερη απόδοση στην περιστροφική συσκευή είναι 85%.

Πίνακας εναλλάκτη θερμότητας

Το κύριο μειονέκτημα μιας τέτοιας εγκατάστασης - κατάψυξη πιάτων το χειμώνα. Μέχρι πρόσφατα, ο αγώνας κατά του πάγου περιοριζόταν στην παράκαμψη, η οποία διαχώρισε τις ροές και έστειλε ζεστό αέρα από το δωμάτιο μέχρι την απόψυξη των πιάτων. Φυσικά, ο ανακτητής αέρα προσφοράς αυτή τη στιγμή δεν εξοικονομεί ενέργεια.

Μονάδα αποκατάστασης πλακών - Φωτογραφία 04

Οι κατασκευαστές κατάφεραν να λύσουν αυτό το πρόβλημα αντικαθιστώντας τις μεταλλικές ή πλαστικές πλάκες του εναλλάκτη θερμότητας με κασέτες, όπου υγροσκοπικό πολτό. Απορροφά την υγρασία από τον ζεστό αέρα και το δίνει στο κρύο.

Μπορείτε να προσπαθήσετε να φτιάξετε τον επανακτήτη με τα χέρια σας με χαρτί ή σωλήνες. Αλλά αυτές οι κασέτες κυτταρίνης δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σε χώρους με υψηλή υγρασία. Η χρήση μιας διπλής κασέτας επιτρέπει την αύξηση της απόδοσης του ανακτητή στο 90%.

Συνήθως ο συλλέκτης εγκαθίσταται στο σύστημα εξαερισμού τροφοδοσίας και εξαγωγής.

Η αρχή λειτουργίας του ανακτητή πλάκας - Φωτογραφία 05

Κατασκευασμένο με σύνεση

Η ιδέα να φτιάξετε ένα πιάτο με τα χέρια σας αρχίζει με ερωτήσεις: ποιο μέγεθος πρέπει να είναι και πώς να υπολογίσετε την απόδοση. Οι τύποι υπολογισμού είναι μάλλον πολύπλοκοι, επομένως ο ανακτητής χαρακτηρίζεται από τον όγκο του αέρα που μπορεί να περάσει για 1 ώρα.

Προκειμένου να επιτευχθεί απόδοση 50-60%, η επιφάνεια των πλακών πρέπει να είναι περίπου 3,5 m2. Η παραγωγικότητα είναι 150 m3 / ώρα.

Εάν χωρίσουμε αυτόν τον όγκο στο ύψος των χώρων, τότε θα γνωρίζουμε την περιοχή των δωματίων όπου ο ανακτητής μας θα αλλάξει ακούραστα τον αέρα. Στην περίπτωσή μας αυτό είναι 62 τ.μ. Όπως έχει ήδη αναφερθεί, οι κανονισμοί απαιτούν ο αέρας να αλλάζει κάθε 2 ώρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο ανακτητής αέρα προσαγωγής με την υποδεικνυόμενη περιοχή των πλακών εναλλάκτη θερμότητας αντικατέστησε τον όγκο αέρα στην έκταση των 124 m2.

Διασφαλίζουμε τον ανακτητή ανεξάρτητα

Για να κάνουμε έναν ανακτητή αέρα με τα χέρια μας, χρειαζόμαστε τα εξής.

 1. Λεπτό μεταλλικό φύλλο από 0,5 mm έως 1 mm ή αλουμίνιο 2 mm: επίπεδο ή προφίλ: 4 m2.
 2. Φελλός (πλαστικό, πλαστικό) με πάχος 2 ή 4 mm.
 3. Κασσίτερος, κόντρα πλακέ ή μοριοσανίδα για το περίβλημα.
 4. Ορυκτοβάμβακας ή άλλη αποτελεσματική μόνωση.
 5. Προσαρμογείς για σωλήνες εξαερισμού με διάμετρο 150 mm.
 6. Σφραγιστικό (μόνο ουδέτερο).
 7. Στερέωση (ανάλογα με το υλικό του αμαξώματος).

Σχέδιο του ανακτητή - Φωτογραφία 06

Υποθέτουμε ότι η εγκατάσταση ανάκτησης θα πραγματοποιηθεί στο υπάρχον σύστημα εξαερισμού. Το κύριο και μόνο υπεύθυνο μέρος της συσκευής μας είναι ένας εναλλάκτης θερμότητας. Πρόκειται για μια ομάδα πλακών με απόσταση μεταξύ τους 4 mm (2 λωρίδες τεχνικού βύσματος).

Αν το κατώτερο ζευγάρι πλακών εξεταστεί, τότε το επόμενο ζευγάρι που βρίσκεται στην κορυφή περιστρέφεται κατά 90 ° και δεν είναι ορατό. Το σύστημα ανάκτησης θερμότητας του ανακτητή με τα δικά του χέρια δεν διαφέρει από το βιομηχανικό.

Πιάτα για τον ανακτητή - Φωτογραφία 07

Οι πλάκες πρέπει να είναι επίπεδες, διαστάσεων 200 x 300 mm ή 300 x 300 mm. Κόψτε το μέταλλο έτσι ώστε οι άκρες να μην έχουν καρφιά και να μην λυγίζουν. Ο αριθμός των πλακών περιορίζεται από το ύψος της συσκευασίας πλάκας: το μέγιστο ύψος της συσκευής είναι 300 mm. Η βάση του εναλλάκτη θερμότητας είναι ένα φύλλο από μοριοσανίδες ή μέταλλο, 4 γωνιακές ράφια για το ύψος του εναλλάκτη θερμότητας με την άνω ταινία και το επάνω πάνελ από οποιοδήποτε υλικό.

Για να προσδώσουμε το σχεδιασμό ακαμψίας μας, σταθεροποιούμε τις ταινίες απόστασης με στεγανοποιητικό: όχι μόνο στα άκρα, αλλά και στο κέντρο των πλακών. Κάνουμε το κουτί για τον εναλλάκτη θερμότητας και ο ανακτητής με τα χέρια μας είναι σχεδόν έτοιμο.

Ζεσταίνουμε το κιβώτιο, κόβουμε 4 οπές, τοποθετούμε ακροφύσια για εύκαμπτους αγωγούς διαμέτρου 150 mm. Έτσι, παρέχουμε είσοδο-έξοδο για την εξαγωγή και την είσοδο-έξοδο για τον αέρα τροφοδοσίας.

Κουτί εναλλάκτη θερμότητας - Φωτογραφία 08

Στο κέντρο του κιβωτίου στερεώνουμε τον εναλλάκτη θερμότητας, ρυθμίζουμε τα χωρίσματα έτσι ώστε η εισροή και η εξάτμιση να διασχίζονται μόνο μέσα στον εναλλάκτη θερμότητας.

Εναλλάκτης θερμότητας - Φωτογραφία 09

Κατασκευάζουμε τον ανακτητή στο σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού. Και μόνο τώρα είναι δυνατόν να προσδιοριστεί η αποτελεσματικότητα της κατασκευής συσκευής. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να έχετε τα ακόλουθα δεδομένα:

 • Θερμοκρασία παροχής αέρα στην είσοδο, t1.
 • Θερμοκρασία αέρα παροχής στην έξοδο του ανακτητή, t2.
 • τη θερμοκρασία του αέρα εξαγωγής στην είσοδο του ανακτητή, t3.

Σωληνωτό σύστημα ανάκτησης ενέργειας

Παρομοίως, είναι διατεταγμένος ένας σωληνοειδής ανακτητής αέρα παροχής: είναι εφοδιασμένος με έναν πλαστικό αεραγωγό με πλευρικά κλαδιά. Θα χρειαστούμε σωλήνες αλουμινίου λεπτού τοιχώματος διαμέτρου 10 mm. Το μήκος είναι 40-50 cm.

Τα ανοιχτά άκρα των σωλήνων συνδέονται στενά με δύο στρογγυλές πλάκες, οι οποίες εισάγονται σταθερά μέσα στον αγωγό.

Σωληνωτό σύστημα ανάκτησης - Εικόνα 10

Μέσα στους σωλήνες, ο αέρας περνά μέσα από την κουκούλα. Μέσα από τα δύο πλευρικά κλαδιά, παρέχεται καθαρός αέρας και εισάγεται στο δωμάτιο. Περνά ανάμεσα στους σωλήνες, όπου θερμαίνεται.

Αυτός ο ανακουφιστής με τα χέρια του είναι λίγο πιο δύσκολος, αλλά καταλαμβάνει λιγότερο χώρο και είναι πιο αισθητικός. Οι ανεμιστήρες μπορούν να εισαχθούν στο άκρο του αγωγού και μέσα στην κάμψη.

Σε αυτή την περίπτωση, έχουμε ένα σύστημα εξαερισμού εφοδιασμού και εξαγωγής με ενσωματωμένο σύστημα ανάκτησης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γκαράζ ή διαμέρισμα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να κτυπήσετε την αντίστοιχη τρύπα στον τοίχο.

Η χωρητικότητα μιας τέτοιας εγκατάστασης είναι περίπου 100 m3 αέρα ανά ώρα.

Η χρήση των ανακτητών σε μια ιδιωτική κατοικία

Το αποτέλεσμα της χρήσης τέτοιων συσκευών αυξάνεται σημαντικά εάν η εγκατάσταση του ανακτητή συνδυάζεται με έναν αγωγό αέρα που βρίσκεται υπόγειο. Ο αέρας μέσα σε αυτό θα ζεσταθεί από τη φυσική θερμότητα της γης το χειμώνα και θα κρυώσει το καλοκαίρι.

Εφαρμογή των συσκευών ανάκτησης εσωτερικών χώρων - Εικόνα 11

Ως αποτέλεσμα της ανταλλαγής θερμότητας, ο καθαρός αέρας μπορεί να θερμανθεί μέχρι τους 14 - 16 ° C. Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται σε επιμέρους κατασκευών: εναλλάκτη αέρα με τα χέρια σας πρέπει να κάνετε κάτω από ειδικές συνθήκες, οπότε αναθέρμανσης στις πιο σοβαρή παγετούς δεν χρειάζεται να.

Αποτελεσματικός ανακτητής αέρα με τα δικά του χέρια

Μιλήστε για το τι είναι ένας ανακτητής αέρα και πώς να το συγκεντρώσετε με έναν ελάχιστο προϋπολογισμό, λένε οι χρήστες του FORUMHOUSE!

Όποιος διαβάζει συνεχώς το FORUMHOUSE γνωρίζει ότι ο εξαερισμός υψηλής ποιότητας είναι η εγγύηση ενός υγιούς μικροκλίματος στο σπίτι. Το σωστά σχεδιασμένο και εγκατεστημένο σύστημα εξαερισμού εξασφαλίζει σταθερή ροή καθαρού αέρα στο σπίτι και εκροή αποβλήτων προς τα έξω. Ωστόσο, το χειμώνα, μαζί με τον αέρα εξαγωγής, εκλύεται πολύτιμη θερμότητα προς το εξωτερικό και από το δρόμο εισέρχεται ψυχρός αέρας στο σπίτι, η θέρμανση του οποίου καταναλώνει πρόσθετη ενέργεια.

Για να μην θερμανθεί ο δρόμος, όλο και πιο σύγχρονα και ενεργειακά αποδοτικά σπίτια είναι εξοπλισμένα με ανακουφιστές. Και από τότε οι τιμές για τα βιομηχανικά σχέδια, για να το θέσω ήπια, δάγκωμα, η καλύτερη λύση είναι να κυλήσει τα μανίκια και να κάνει έναν αέρα recuperator για το σπίτι από μόνοι τους!

Η αρχή του ανακτητή

Πριν ξεκινήσετε να σχεδιάζετε μια αυτοπαρασκευασμένη συσκευή, πρέπει να κατανοήσετε την αρχή της λειτουργίας της.

Η λέξη "recuperator" (από τη λατινική "recuperatio") σημαίνει την παραλαβή ή επιστροφή κάτι πίσω. Ο ανακτητής αέρα είναι μια συσκευή στην οποία η μεταφορά θερμότητας από μια ροή εξερχόμενου, ήδη θερμού αέρα, στον εισερχόμενο ψυχρό αέρα λαμβάνει χώρα μέσω της ανταλλαγής θερμότητας.

Έτσι, η απώλεια θερμότητας στο σπίτι μειώνεται, πράγμα που σας επιτρέπει να μειώσετε το κόστος θέρμανσης.

Μην συγχέετε την έννοια της θέρμανσης και ανάκτησης αέρα. Το ένα αφορά το σύστημα θέρμανσης και το δεύτερο είναι μέρος του σύγχρονου συστήματος εξαερισμού ενός εξοχικού σπιτιού και μάλιστα ενός εξοχικού σπιτιού.

Σύστημα ανάκτησης αέρα για ιδιωτική κατοικία.

 • κόστος φορέων ενέργειας ·
 • αναμενόμενη διάρκεια ζωής του συστήματος ·
 • τα ποσά που δαπανώνται για την εγκατάσταση του συστήματος.
 • το ποσό που δαπανήθηκε για την ετήσια συντήρηση του συστήματος.

Dan! La:

- Ο ανακτητής είναι μόνο ένα μέρος (και όχι το πιο ακριβό) του συστήματος εξαναγκασμού εξαερισμού. Επομένως, ο αερισμός και ο αερισμός του θα πρέπει να θεωρούνται κοινό σύστημα.

Εξαερισμός με αυτο-ανάκτηση

Οι συσκευές ανάκτησης ταξινομούνται ανάλογα με το σχεδιασμό και το σκοπό, συγκεκριμένα:

1. Με τον τύπο κίνησης του ψυκτικού (αέρα) - ροής ή αντίθετης ροής.

Ανακτητής αέρα, συσκευή.

1. Περιστροφικός ανακτητής

Αυτός ο τύπος εναλλάκτη θερμότητας είναι ένα κλειστό περίβλημα με εσωτερικό στροφέα (τύμπανο), κινούμενο από ηλεκτρικό κινητήρα.

Ο ρότορας περιστρέφεται με μια ορισμένη ταχύτητα και περιστρέφεται εναλλάξ στη ζώνη δράσης μιας ροής ζεστού ή κρύου αέρα.

Έτσι, οι πλάκες του δρομέα περιστρέφονται κυκλικά, στη συνέχεια ψύχονται.

Ως αποτέλεσμα, η συσσωρευμένη θερμότητα μεταφέρεται στον εισερχόμενο κρύο αέρα του δρόμου.

Οι συσκευές τύπου ρότορα έχουν υψηλή απόδοση (έως 85%), δεν παγώνουν σε χαμηλές θερμοκρασίες και μερικώς ρυθμίζουν το επίπεδο υγρασίας.

Ανακλαστήρας αέρα με τα χέρια του: σχέδια.

 • μια σύνθετη κατασκευή που αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, έναν δρομέα, έναν ιμάντα κίνησης και ένα σύστημα αγωγών.
 • αυξημένο επίπεδο θορύβου ·
 • η παρουσία κινούμενων εξαρτημάτων μειώνει την αξιοπιστία του συστήματος και οδηγεί στην ανάγκη συχνότερης συντήρησης.

2. Πίνακας εναλλάκτη θερμότητας

Ο εναλλάκτης θερμότητας πλάκας είναι ένας εναλλάκτης θερμότητας (κασέτα) που αποτελείται από ένα πλήθος λεπτών πλακών συνδεδεμένων μεταξύ τους με μικρή απόσταση.

Ο ζεστός αέρας, που διέρχεται από την κασέτα, θερμαίνει τις πλάκες, οι οποίες με τη σειρά τους - λόγω της ταχείας ανταλλαγής θερμότητας, μεταδίδουν ενέργεια στο κρύο ρεύμα.

Επειδή οι ροές αέρα δεν αναμιγνύονται μεταξύ τους, η εναλλαγή θερμότητας πραγματοποιείται με ταυτόχρονη ψύξη και θέρμανση των πλακών από όλες τις πλευρές.

Ο εναλλάκτης θερμότητας πλάκας για τον αερισμό του σπιτιού έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

 • χαμηλό κόστος.
 • συμπαγές μέγεθος.
 • απλότητα της συσκευής.
 • απουσία κινούμενων μερών.

Πλάκες για τον αφυγραντήρα.

Παρά το σημαντικό μειονέκτημα, αυτός ο τύπος είναι ο πιο συνηθισμένος στην αυτο-σχεδίαση.


Ανακλαστήρας με περιστροφικό εναλλάκτη θερμότητας

Ο εναλλάκτης θερμότητας του εναλλάκτη θερμότητας πλάκας γίνεται συνήθως από τετράγωνες πλάκες. Καθώς χρησιμοποιείται το υλικό για τις πλάκες:

 • λεπτό φύλλο χαλκού ή αλουμινίου ·
 • φύλλο ·
 • μεμβράνες διαπερατές από ατμούς.

Περιστροφικός ανακτητής με τα χέρια σας.

Εξαερισμός με ανακουφιστή σε ιδιωτική κατοικία

Vitman:

- Η βέλτιστη απόσταση μεταξύ των πλακών δεν είναι μεγαλύτερη από 3 mm.

Όσο μικρότερη είναι η απόσταση μεταξύ των πλακών, τόσο πιο λεπτή είναι, τόσο μεγαλύτερη είναι η ανταλλαγή θερμότητας μεταξύ των ροών του αέρα. Κατά συνέπεια,αυξάνει την αποδοτικότητα της εγκατάστασης.

Ωστόσο, η μείωση του πάχους των κενών οδηγεί σε αύξηση του ρυθμού σχηματισμού του συμπυκνώματος. Αυτό, με τη σειρά του, προκαλεί την αποσύνδεση των καναλιών στον εναλλάκτη θερμότητας και προκαλεί μείωση της απόδοσης της συσκευής.

Για την καταπολέμηση αυτής της εμφάνισης, περαιτέρω ψυχρό εισερχόμενο αέρας προθερμαίνεται από ηλεκτρικούς θερμαντήρες ή απενεργοποίηση εισερχόμενη εισροή και καθαρίζεται μόνο ζεστό εναλλάκτη θερμότητας αέρα.

Αυτό αυξάνει την επίπονη κατασκευή της συσκευής στο σπίτι.

Αλλά ο χρήστης της ιστοσελίδας μας με ένα ψευδώνυμο Megavolt συναρμολόγησε έναν αποτελεσματικό ανακτητή πλάκας με τα χέρια του με μια μονάδα ελέγχου. Πλάκες forumchanin αποφάσισε για πρώτη φορά να κάνει ένα φύλλο χαλκού, αλλά, λόγω της υψηλής τιμής του, αποφάσισε να στραφεί σε αλουμίνιο τροφίμων.

Ανακουφιστής για ένα ιδιωτικό σπίτι με τα χέρια τους.

- Φοβόμουν ότι ο εναλλάκτης θερμότητας από αλουμινόχαρτο θα αρχίσει να δονείται και να "τραγουδάει", αλλά έκανα λάθος, η εγκατάσταση δεν είναι πιο δυναμική από τον υπολογιστή. Η θήκη ήταν κολλημένη από πλαστικό. Η παραγωγικότητα είναι 200 ​​m3 ανά ώρα. Επίσης, έκανα μια μονάδα ελέγχου επεξεργαστή του συστήματος. Τώρα μπορείτε να παρατηρήσετε τη λειτουργία της συσκευής, έτσι ώστε να μιλήσετε, στη λειτουργία "online".

Σε κατάσταση λειτουργίας, στην οθόνη εμφανίζεται η θερμοκρασία του εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα, ο χρόνος, η ισχύς των ανεμιστήρων. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, η μονάδα ελέγχου τροφοδοτείται με ενέργεια από την μπαταρία.

Ανακτητής αέρα για το σπίτι με τα χέρια τους.

- Αγόρασα 11 φύλλα κυψελωτού πολυπροπυλενίου 3m / 2m / 3mm. Τους κόβουμε σε παράλληλα γραφήματα 1x0,5 m και κολλάμε μαζί σιλικόνη. Το κενό μεταξύ των φύλλων ελέγχθηκε από ένα καλώδιο 3mm. Η διάτρηση στο συγκρότημα συμπιέστηκε και το κενό βγήκε στα 1,5-2 mm, γεγονός που είχε ευεργετική επίδραση στην απόδοση και αρνητικά - στην πτώση πίεσης. Ο εναλλάκτης θερμότητας τοποθετήθηκε σε πλαστικό κουτί από αφρώδες υλικό, έφερε τους μονωμένους αγωγούς αέρα διαμέτρου 160 mm και έβαλε τον ανακτητή στη σοφίτα. Η χωρητικότητα της εγκατάστασης είναι 150 m3. Οι προσωπικές μετρήσεις έδειξαν ότι σε θερμοκρασία 5 ° C στο δρόμο και στους 24 ° C - στο σπίτι στον παραπόταμο, λαμβάνεται 22 ° C.

Επίσης, μεταξύ των συναδέλφων υπάρχει ένας ομοαξονικός τύπος ανακτητών.

Vitman:

- Κατά τη γνώμη μου, στο σπίτι είναι πιο εύκολο να κάνετε ένα ομοαξονικό (σωλήνα σε ένα σωλήνα) σπιτικό αυτο-κατασκευασμένο recuperator.

Μια τέτοια συσκευή κατασκευάζεται από σωλήνα αποχέτευσης διαμέτρου 160 mm, μήκους 2 m και αγωγού αέρα αλουμινίου διαμέτρου 100 mm και μήκους 4 m.

Στα άκρα του πλαστικού σωλήνα τοποθετούνται προσαρμογείς διακλάδωσης και μέσα στον σωλήνα τοποθετείται μια πλήρως τεντωμένη αυλάκωση με τη μορφή σπειροειδούς. Χάρη στους διαχωριστές, ένα ζεστό ρεύμα περνιέται μέσα από την αυλάκωση και η ψυχρή ροή εισέρχεται μέσα στον πλαστικό σωλήνα. Ως αποτέλεσμα, τα ρεύματα διαχωρίζονται και δεν αναμειγνύονται μεταξύ τους και ο ψυχρός αέρας που διέρχεται από τον εναλλάκτη θερμότητας θερμαίνεται.

sim1:

- Ως πείραμα ένωσα ένα ομοαξονικό ανακτητή με έναν εναλλάκτη θερμότητας εδάφους. Το μήκος του πλαστικού σωλήνα - 2,3 m, διάμετρος - 160 mm. Κυματοειδής αλουμινίου: μήκος 3,5 m, διάμετρος 100 mm. Η συσκευή που συλλέξαμε σε 3 ώρες, και μου κόστισε 5 τόνους τρίψιμο. Τοποθετείται οριζόντια.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών, ο συμμετέχων στο φόρουμ έλαβε τα ακόλουθα δεδομένα:

 • Θερμοκρασία δωματίου + 24 ° C
 • Η θερμοκρασία του αέρα εισόδου είναι -7 ° C.
 • Η θερμοκρασία του αέρα στην έξοδο είναι + 19 ° C.
 • Χωρητικότητα μέχρι 270 m3.

Vitman:

- Όσο μεγαλύτερη είναι η διαδρομή που περνά ο ψυχρός αέρας μέσω του εναλλάκτη θερμότητας, τόσο μεγαλύτερη είναι η απόδοση της εγκατάστασης. Σας συμβουλεύω να συναρμολογήσετε αυτή τη συσκευή από 4 σωλήνες 2-2,5 μέτρων το καθένα. Καλύτερα είναι να μονώσετε επιπλέον τους σωλήνες. Παρόλα αυτά εμφανίζεται συμπύκνωση, αλλά θα είναι πολύ μικρότερη από τον τύπο πλάκας της συσκευής, η οποία δεν θα λειτουργήσει χωρίς πρόσθετη θέρμανση του εισερχόμενου ρεύματος σε χαμηλή θερμοκρασία. Για τη συλλογή συμπυκνωμάτων, είναι δυνατή η τοποθέτηση των σωλήνων υπό γωνία ή κάθετα, και εισάγετε μια σύνδεση αποστράγγισης.

Επίσης, οι χρήστες του site FORUMHOUSE προσφέρουν τον εκσυγχρονισμό του σχεδιασμού του ομοαξονικού ανακτητή.

Master Master:

- Είναι απαραίτητο να ανταλλάξετε την παροχή και την επιστροφή και να αφήσετε τον κρύο αέρα μέσα από την αυλάκωση.

saks01:

- Γιατί ο εξωτερικός σωλήνας πρέπει ακόμα να είναι μονωμένος, τότε μπορείτε να το εγκαταλείψετε τελείως.

Σκοπεύω να μαζέψω ένα μακρύ κιβώτιο των ΕΛΚ και να βάλω την αυλάκωση του αλουμινίου σε αυτό. Νομίζω ότι η αποδοτικότητα της συσκευής θα αυξηθεί.

Το FORUMHOUSE περιέχει απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με την ανάκτηση και τον εξαερισμό. Διαβάστε για τον σπιτικό εναλλάκτη θερμότητας με αυτόματα. Επίσης στην πύλη μας παρουσιάζεται σαφώς πώς να συναρμολογηθεί ένας ανακτητής από ένα κοινό υλικό όπως το κυτταρικό πολυανθρακικό. Μάθετε τι συμβαίνει εάν συνδυάσετε έναν ομοαξονικό ανακτητή και έναν εναλλάκτη θερμότητας εδάφους.

Και έχοντας εξοικειωθεί με το βίντεό μας, θα μάθετε πώς ο εναλλάκτης θερμότητας συμβάλλει στην εξοικονόμηση θερμικής ενέργειας.

Τι είναι ένα σύστημα ανάκτησης αέρα: η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας, οι τύποι της, τα κριτήρια επιλογής και η επισκόπηση των καλύτερων μοντέλων

Τον τελευταίο καιρό πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν εργαλεία ενεργειακής απόδοσης. Στο πλαίσιο του ιδιωτικού τομέα, τα ηλιακά κύτταρα σχεδιάζονται, οι μπαταρίες για την εξοικονόμηση θερμότητας, ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου, υδάτινων πόρων. Ο ανακτητής αέρα έγινε ένα από τα εμπορικά σήματα. Στα λατινικά σημαίνει αποστολή επιστροφής, επιστροφή ή επιστροφή χρημάτων. Ο στόχος: να δημιουργηθεί ένα άνετο μικροκλίμα, μειώνοντας το κόστος της θέρμανσης.

Τι είναι ο ανακτητής αέρα και ποιες είναι οι λειτουργίες του;

Ο ανακτητής είναι ένας ειδικός εναλλάκτης θερμότητας που χρησιμοποιείται για τον αερισμό των χώρων. Κατά τον αερισμό, το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας δεν χάνεται. Το χειμώνα μειώνεται το φορτίο θέρμανσης.

Με σταθερή κυκλοφορία, ο εξοπλισμός λειτουργεί άμεσα σε δύο κατευθύνσεις. Ο απομακρυσμένος θερμός αέρας αφαιρείται. Το κρύο που έρχεται από το δρόμο θερμαίνεται, εισέρχεται στο δωμάτιο, απολυμαίνεται με θέρμανση. Η λειτουργία θερμοκρασίας μπορεί να ρυθμιστεί.

Τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αυτοματοποίηση. Η απλή λειτουργία εξασφαλίζει μέγιστη άνεση. Το σύστημα τροφοδοσίας και εξαγωγής με σύστημα ανάκτησης εξοικονομεί χρήματα, διατηρεί τη θερμότητα, δίνει καθαρό αέρα, καθαρίζει τα αλλεργιογόνα.

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας του εξοπλισμού

Τα ρεύματα αποβλήτων κατά τη διάρκεια της αφαίρεσης διέρχονται από τον εναλλάκτη θερμότητας, αποδίδοντας θερμότητα. Αυτή είναι η βασική αρχή της δράσης. Ο ανακτητής αποτελείται από ένα περίβλημα στο οποίο συνδέονται ακροφύσια, τοποθετούνται ανεμιστήρες, φίλτρα και κασέτες ανταλλαγής θερμότητας.

 • Ο αέρας συλλέγεται μέσω αγωγών.
 • Με τη βοήθεια ενός ανεμιστήρα τροφοδοτείται στο σύστημα?
 • Περάστε μέσω του ανακτητή.
 • Ρίχνεται στην ατμόσφαιρα.
 • Από το δρόμο λαμβάνονται φρέσκα ρεύματα και περνούν και πάλι μέσω του ανακτητή.
 • Εν μέρει η θερμότητα συλλέγεται και μεταφέρεται στην εισερχόμενη εισροή.

Ρόταρυ

Λειτουργεί με ένα περιστροφικό στοιχείο. Το τύμπανο είναι κατασκευασμένο από φύλλο αλουμινίου με υψηλή αγωγιμότητα θερμότητας. Η θερμότητα κατά την απομάκρυνση μεταφέρεται στις εισερχόμενες μάζες αέρα.

Η συσκευή δεν είναι ευαίσθητη στον παγετό. Στα δωμάτια σχηματίζεται λιγότερη ξηρότητα. Ο περιστροφικός συλλέκτης θερμότητας της ενέργειας αέρα εξαερισμού καταναλώνει οικονομικά ηλεκτρική ενέργεια. Απαιτείται η απαιτούμενη ταχύτητα ρότορα. Με τη βοήθεια του ρυθμιστή ταχύτητας αλλάζει η ισχύς εξόδου θερμότητας. Αποτελεσματικότητα της εργασίας: 87%

Lamellar

Η ροή εισόδου και εξόδου προστατεύεται από πλάκες αλουμινίου, μέσω των οποίων γίνεται θέρμανση. Στην πλάκα εμφανίζεται συμπύκνωση. Σε παγωμένο καιρό, εμφανίζεται πάγος στη συσκευή. Μπορείτε να το λειώσετε με μια ηλεκτρική θερμάστρα.

Κατά τη θέρμανση, δεν λαμβάνει χώρα μεταφορά θερμότητας, η απόδοση λειτουργίας είναι μηδενική. Η συνολική απόδοση πέφτει. Αφού θερμανθεί ο ψυχρός αέρας στον τρόπο λειτουργίας, η ανάκρουση είναι κατά μέσο όρο 90%.

Επανακυκλοφορία του νερού

Για τη μεταφορά θερμότητας χρησιμοποιείται ένα υγρό. Μπορεί να συγκριθεί με τη λειτουργία του λέβητα, ο οποίος αντικαθίσταται από εναλλάκτη θερμότητας και ενσωματώνεται στην κουκούλα. Ο ρόλος του ψυγείου παίζεται από ένα άλλο στοιχείο, το οποίο προορίζεται για την εισερχόμενη ροή από το δρόμο.

Στην πρώτη - το νερό θερμαίνεται, στη δεύτερη - δίνει τη θερμότητά του. Ο εξοπλισμός καταναλώνει ηλεκτρισμό και δεν παρέχεται για την ανταλλαγή υγρασίας αέρα. Η αναγκαστική κυκλοφορία του ψυκτικού μέσου περιορίζεται μόνο στην αφαίρεση και τη μεταφορά θερμότητας στο δωμάτιο. Η ενεργειακή απόδοση είναι 40% - 70%.

Επιμελητήριο

Το κρύο και η θερμότητα βρίσκονται στον κοινό θάλαμο, ο οποίος χωρίζεται από ένα αποσβεστήρα. Στο σχεδιασμό παρέχονται κινητά στοιχεία. Μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, το πτερύγιο περιστρέφεται, αλλάζοντας την κατεύθυνση. Η θερμότητα μεταφέρεται μέσω των τοίχων του θαλάμου. Ο αέρας εξαγωγής θερμαίνει το ήμισυ του θαλάμου και στη συνέχεια το ρυθμιστικό στοιχείο κατευθύνει τη ροή από το δρόμο.

Μετά τη θέρμανση, η διαδικασία επαναλαμβάνεται εκ νέου. Λόγω της κινητικότητας των ενσωματωμένων εξαρτημάτων, υπάρχει δυνατότητα αμοιβαίας ανάμειξης εισερχόμενου και εξερχόμενου αέρα. Δεν αποκλείει τη μόλυνση του καθαρού ρεύματος και τη μετάδοση όλων των ειδών οσμών από έξω. Η απόδοση της συσκευής είναι 70% -80%.

Τεκτονισμός

Ως ανακτητής, χρησιμοποιούνται σωλήνες φρέον. Σε ζεστό αέρα, το φρέον εξατμίζεται. Σε χαμηλούς βαθμούς, κρυώνει για να σχηματίσει συμπύκνωμα. Τα ρεύματα βρίσκονται σε σωλήνες θερμότητας-θερμοσίφωνα. Είναι χάλκινοι σωλήνες ερμητικά σφραγισμένοι γεμισμένοι με φρέον.

Το ένα άκρο του σωλήνα στο ρεύμα των καυσαερίων θερμαίνεται, το περιεχόμενο των σωλήνων βράζει και υπερθερμαίνεται η θερμότητα στο άλλο άκρο. Ο Freon συμπυκνώνει και εκπέμπει θερμότητα. Ως αποτέλεσμα, η θερμοκρασία αυξάνεται. Απόδοση: 50-70%.

Προαπαιτούμενο για τη λειτουργία ενός ανακτητή φρέον: οι αγωγοί πρέπει να είναι τοποθετημένοι σε όρθια θέση πάνω από το άλλο.

Ανατροφοδότηση σχετικά με τα συστήματα ανάκτησης αέρα: τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα

 • Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να αντικαταστήσετε πλήρως τον φυσικό εξαερισμό.
 • Ο καθαρισμός πραγματοποιείται σε κλειστή μορφή μέσω φίλτρων, προστατεύοντας ταυτόχρονα τον εξοπλισμό από τη μόλυνση.
 • Εξοικονόμηση κόστους ενέργειας, ειδικότερα, κόστος θέρμανσης και πρόσθετα συστήματα. Τα έξοδα μειώνονται κατά 30% - 50%. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπάρχει ανάγκη εγκατάστασης καλοριφέρ.
 • Το δωμάτιο είναι συνεχώς αεριζόμενο. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής αέρα, η υπερβολική υγρασία, οι ξένες οσμές, οι βλαβερές ουσίες απομακρύνονται εύκολα. Το καθαρό διαμέρισμα φαίνεται καλά περιποιημένο και το φρέσκο ​​μικροκλίμα επηρεάζει θετικά την ανθρώπινη υγεία.
 • Ορισμένες συσκευές έχουν μικρό θόρυβο.
 • Μετά από μια μακρά λειτουργία, τα κανάλια πρέπει να καθαριστούν.
 • Υπάρχουν αποτυχίες ρεύματος, μετά την οποία το σύστημα δεν ξεκινά αυτόματα.
 • Ο εξοπλισμός μιας θέσης από συστήματα ανάκτησης - επιχειρηματικές δαπανηρά, αλλά μόνο σε ένα αρχικό στάδιο. Στο μέλλον, οι δαπάνες πληρώνονται.

Σε γενικές γραμμές, οι ανασκοπήσεις των καταναλωτών αποκαλύπτουν πιο θετικές στιγμές από τις αρνητικές.

Τι πρέπει να κάνω όταν επιλέγω;

 • Το τοπικό κλίμα λαμβάνεται υπόψη. Για παράδειγμα, συσκευές πλάκας με αντίθετη ροή είναι πιο κατάλληλες σε μια ταινία με εύκρατο κλίμα.
 • Για το σπίτι είναι σημαντικό να επιλέξετε το μοντέλο με το μικρότερο ενεργειακό κόστος. Οι ανεμιστήρες καταναλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που καταναλώνεται. Κατά την επιλογή, δώστε προσοχή στη δύναμη της συσκευής.
 • Είναι απαραίτητο να κοιτάξετε την περιοχή του υλικού διήθησης. Με μεγάλη επιφάνεια, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Ένα μολυσμένο φίλτρο αυξάνει την κατανάλωση ενέργειας.
 • Δώστε προσοχή στα φίλτρα. Το απλούστερο G3 καθαρίζεται μόνο από μεγάλες μολυσματικές ουσίες. Καλύτερα φίλτρα M5 μπορούν να παγιδεύουν μεγάλη σκόνη. Η υψηλότερη κατηγορία F7: αφαιρεί τα πάντα, συμπεριλαμβανομένης της λεπτής σκόνης.
 • Η χωρητικότητα της εγκατάστασης πρέπει να αντιστοιχεί στις ανάγκες και το μέγεθος των χώρων. Η ένταση επηρεάζεται από τον αριθμό και τη συχνότητα της αντικατάστασης της ροής αέρα. Η αποτελεσματικότητα της εργασίας είναι περίπου ίση με την ένταση του δωματίου.
 • Κατά την επιλογή, η διαχείριση του συστήματος ανάκτησης είναι σημαντική. Ο αυτοματισμός παρέχει άφθονες ευκαιρίες. Λειτουργεί σύμφωνα με την ανάγκη: Απλά προγραμματίστε την επιθυμητή λειτουργία. Ανά πάσα στιγμή, το επίπεδο έντασης μπορεί να αλλάξει με ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Οι κύριες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον καλύτερο και καταλληλότερο ανακτητή. Η απόδοση εξαρτάται επίσης από την ποιότητα της εγκατάστασης και την καλή λειτουργία.

Υπολογισμός της απόδοσης του ανακτητή

Η απόδοση του ανακτητή ποικίλει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Υπολογίζεται με τον ακόλουθο τύπο:

 • S - αποτελεσματικότητα της ανάκτησης.
 • T1 - t ◦ Από την εισερχόμενη ροή.
 • T2 - t ◦ C στο δρόμο.
 • T3 - t ◦ C σε εσωτερικούς χώρους.
 • t ◦ Από την εισερχόμενη ροή: +18 ◦ C;
 • t ◦ C στο δρόμο: +6 ◦ C;
 • t ◦ С εσωτερικούς χώρους: +23 ◦ С.

Τα καλύτερα μοντέλα ανάκτησης αέρα

VAKIO

 • Χαρακτηριστικά:

Υπάρχουν τρεις τρόποι λειτουργίας: εξάτμιση, εισροή και ανάκτηση. Το χειμώνα, δεν χρειάζεται να πληρώσετε για τη θέρμανση του καθιστικού. Αυτόματα 40 δευτερόλεπτα ο ανεμιστήρας της συσκευής αντλεί αέρα. Κατόπιν η κατεύθυνση της εργασίας αλλάζει, λειτουργεί την ίδια στιγμή με το στοιχείο τροφοδοσίας. Η συσκευή λειτουργεί συνεχώς.

Μια ειδική περιστροφική πλατφόρμα παρέχει μια αλλαγή λειτουργίας. Εξαιτίας αυτού, παρέχεται επίσης υψηλό κεφάλι. Παρέχει μια έκδοση Wi-Fi για διαχείριση μέσω smartphone. Ταυτόχρονα, μπορείτε πάντα να κάνετε αναβάθμιση από απλή έκδοση σε προηγμένη.

 • Βασικά χαρακτηριστικά:

  Δύο πλήρεις σειρές είναι διαθέσιμες: συναρμολογημένες με ένα εξασθενητή ή μια ξεχωριστή μονάδα που λειτουργεί σαν μια συμβατική βαλβίδα. Καθαρισμός: μέτρια. Κλάση του κύριου φίλτρου F6. Η χωρητικότητα είναι αρκετή για να χρησιμοποιηθεί στην πόλη.

  Το φίλτρο είναι εγκατεστημένο στο μπλοκ μονωτικού ήχου. Το κιτ περιλαμβάνει δύο φίλτρα. Η εισερχόμενη εισροή είναι ζεστή χωρίς ηλεκτρική ενέργεια. Σε παγετό είκοσι βαθμών, το δωμάτιο θερμαίνεται μέχρι +15 ◦ С. Κατά μέσο όρο, ο κατασκευαστής δίνει μια εγγύηση: ένα χρόνο.

 • Προσιτό κόστος της συσκευής, δεν υπάρχει κόστος για την ηλεκτρική ενέργεια και την αντικατάσταση των φίλτρων. Γρήγορη εγκατάσταση, το σύστημα εγκαθίσταται μέσα σε μία ώρα. Ένα από τα πιο ήσυχα όργανα, χάρη στο σύστημα μείωσης θορύβου. Η Wakio μπορεί να αφαιρέσει τη μικρότερη σκόνη. Μπορείτε να εγκαταστήσετε σε οποιοδήποτε κατάλληλο μέρος του δωματίου: πίσω από τις κουρτίνες από κάτω, πάνω από τον τοίχο, κάτω από το παράθυρο ή πάνω από την μπαταρία.

  Σε αντίθεση με τα κεραμικά μοντέλα, μια φθηνή συσκευή αποτελείται από ένα πολυμερές υλικό που δεν καταψύχεται στις συνθήκες ενός σοβαρού ρωσικού χειμώνα. Ο εξοπλισμός είναι αξιόπιστα προστατευμένος, παρέχει απόδοση της συσκευής περισσότερο από 80%. Με έναν εξωτερικό εναλλάκτη, η παραγωγικότητα αυξάνεται στο 90%.

 • Μειονεκτήματα:

  Η συσκευή δεν προστατεύει από τα αλλεργιογόνα και τα καυσαέρια. Δυστυχώς αντιδρά στο φυσικό εκχύλισμα. Πριν από τις εργασίες εγκατάστασης συνιστάται να μονώνετε τις κουκούλες στην κουζίνα και στα μπάνια. Στις περισσότερες περιπτώσεις, κλείστε τις πόρτες αρκετά σφιχτά.

 • Κόστος: 4900 ρούβλια. - 15900 τρίβει.
 • Marley

  Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στην αντίστροφη τροφοδοσία. Η κατεύθυνση της ροής αλλάζει κάθε 70 δευτερόλεπτα, θερμαίνοντας το κεραμικό στοιχείο. Η πλήρης αλλαγή σύνθεσης γίνεται κάθε δύο ώρες. Χάρη στα ενσωματωμένα φίλτρα, υπάρχει πάντα καθαρός αέρας.

  Ένα υψηλό επίπεδο απόδοσης επιτυγχάνεται με τη λειτουργία δύο ζευκτών που συνδέονται μέσω ραδιοεπικοινωνίας. Μέσα στο δωμάτιο είναι ενσωματωμένο διακοσμητικό κάλυμμα. Η ανάγκη για συντήρηση θα υποδεικνύεται από ένα λαμπτήρα κόκκινου λαμπτήρα που αναβοσβήνει στο περίβλημα του θερμοσίφωνου.

 • Βασικά χαρακτηριστικά:

  Εξοπλισμένο με ένα κεραμικό στοιχείο, το οποίο βρίσκεται μέσα σε ένα θερμικά μονωμένο σωλήνα. Υπεύθυνος για τη θέρμανση του εισερχόμενου αέρα. Έξω υπάρχει ένα εξωτερικό κάλυμμα εντόμων. Παρακάτω είναι ένας ανεμιστήρας με τρία στάδια ισχύος. Το φίλτρο αέρα είναι υπεύθυνο για τον καθαρισμό. Το δωμάτιο επιστρέφει στο 85% της θερμότητας. Κατανάλωση ισχύος 8 watt.

 • Πλεονεκτήματα:

  Ο θόρυβος μειώνεται στο ελάχιστο. Εύκολη και άνετη λειτουργία με το τηλεχειριστήριο. Διασφαλίζεται σταθερή αποτελεσματική εναλλαγή αέρα εξοικονόμησης ενέργειας. Από το δρόμο, βρωμιά και σκόνη δεν εισέρχονται στο δωμάτιο.

  Η συντήρηση μπορεί να γίνει ανεξάρτητα, στο σπίτι. Για να το κάνετε αυτό, αφαιρέστε το κάλυμμα, αφαιρέστε το κεραμικό στοιχείο και το φίλτρο. Το φίλτρο αρκεί για να το κάνει κενό. Το κεραμικό τμήμα πλένεται σε ζεστό σαπουνόνερο.

 • Μειονεκτήματα:

  Δεν συνιστάται η εγκατάσταση σε ψυχρά κλίματα.

 • Τιμή: 29500 τρίψτε. - 32500 τρίψτε.
 • Mitsubishi Electric

  Η ανταλλαγή πραγματοποιείται μέσα στην κάμερα. Δίπλα στα φίλτρα υπάρχει ένας προστατευτικός ανεμιστήρας εξαγωγής. Παρακάτω είναι ένας φυγοκεντρικός ανεμιστήρας όπου δημιουργείται υψηλή στατική πίεση. Για την εγκατάσταση, πρέπει να τρυπηθούν δύο τρύπες στον τοίχο κάτω από την κλίση. Εισάγουν αγωγούς αέρα.

 • Βασικά χαρακτηριστικά:

  Είναι συνδεδεμένο στο δίκτυο με 220 βολτ, έχει δύο ταχύτητες λειτουργίας. Σε υψηλή ταχύτητα, ο ρυθμός ροής είναι περίπου 100 m 3 / h. Ο θόρυβος από τον ανεμιστήρα φθάνει τα 36 dB. Σε χαμηλές ταχύτητες, η κατανάλωση αέρα μειώνεται κατά το ήμισυ, το επίπεδο θορύβου μειώνεται αισθητά.

 • Πλεονεκτήματα:

  Λόγω των λεπτών τοιχωμάτων του φίλτρου, υπάρχει μια ενεργή ανταλλαγή οξυγόνου και υγρασίας, συμβάλλοντας στη διατήρηση ενός φυσικού μικροκλίματος. Στην περίπτωση υπάρχουν ακροδέκτες για τη σύνδεση ενός εξωτερικού διακόπτη. Ένα κάλυμμα συνδέεται με το κάλυμμα.

  Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τον διακόπτη με μια πρίζα ή να συνδέσετε μια υπάρχουσα κρυφή καλωδίωση στο δωμάτιο πριν από το διακόπτη. Η τοποθέτηση σε τοίχο δεν καταστρέφει το εσωτερικό με άχρηστα καλώδια.

 • Μειονεκτήματα:

  Όχι πάντα αρκετό καλώδιο προέκτασης προσωπικού από τον κατασκευαστή. Είναι απαραίτητο να παραγγείλετε μαζί με τους συνδέσμους. Δεν λειτουργούν όλα τα μοντέλα σιωπηλά.

 • Τιμή: 19140 τρίψτε. - 20150 τρίψτε.