Πώς να επιλέξετε τη σωστή κουκούλα για την κουζίνα με ένα εξαερισμό στον εξαερισμό;

Όταν μαγειρεύουν φαγητό στον αέρα, εισέρχονται σωματίδια λίπους, αιθάλης, μυρωδιές. Τα έπιπλα, οι τοίχοι και η οροφή καλύπτονται με κολλητική επίστρωση. Είναι δύσκολο να διαγραφεί. Το πρόβλημα θα επιλυθεί εγκαθιστώντας την κουκούλα. Δύο ποικιλίες είναι γνωστές: ανακυκλοφορία και εξαερισμός. Ο πρώτος καθαρίζει μηχανικά τον αέρα και το επιστρέφει. Ο δεύτερος παίρνει μεγάλες προσμίξεις και απομακρύνει τα χαλασμένα κυβικά μέτρα από το δωμάτιο. Η δουλειά της είναι πιο αποτελεσματική: ο αέρας της κουζίνας καθαρίζεται κατά 99%.

Προσοχή παρακαλώ! Στην ιστοσελίδα μας, ένας σχεδιαστής 3D κουζίνα 3D έχει εργαστεί. Μπορείτε να εξοικειωθείτε με αυτό και να σχεδιάσετε την κουζίνα των ονείρων σας δωρεάν!

Τι περιλαμβάνει η κουκούλα της κουζίνας με ένα άνοιγμα για εξαερισμό και πώς λειτουργεί;

Στοιχεία της συσκευής:

 1. Η θήκη είναι κατασκευασμένη από πλαστικό, γυαλί ή μέταλλο. Είναι εξοπλισμένο με πίνακα ελέγχου με διάφορες λειτουργίες. Ο φωτισμός σάς επιτρέπει να μαγειρεύετε με τον κύριο φωτισμό σβηστό.
 2. Ο ανεμιστήρας (στα ακριβότερα μοντέλα δύο) ρυθμίζει την ταχύτητα αντικατάστασης του αέρα.
 3. Ένα χοντρό φίλτρο (απορροφά λίπος, αιθάλη). Είναι κατασκευασμένο από μέταλλο. Εύκολος καθαρισμός και καθαρισμός. Ορισμένα μοντέλα αναλαμβάνουν φίλτρα μιας χρήσης μη υφασμένων υλικών. Αυτό αυξάνει το κόστος λειτουργίας. Διαβάστε περισσότερα σε αυτό το άρθρο.
 4. Σωλήνας για σύνδεση με αγωγό αερισμού (PVC, κυματοειδές αλουμίνιο, μέταλλο, ύφασμα).
 5. Κουτί για την τοποθέτηση του σωλήνα στο άνοιγμα. Απαιτείται για σημαντική απομάκρυνση της πλάκας. Διαβάστε περισσότερα...

Ο αέρας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ωθείται στη μονάδα. Υπάρχει ένας τραχύς μηχανικός καθαρισμός, αφαίρεση οσμών. Στη συνέχεια, η χρησιμοποιούμενη σύνθεση εξαερίζεται. Η οικολογία δεν υποφέρει. Η κουζίνα παραμένει καθαρή.

Σημαντικό! Για να αποτρέψετε την αντίστροφη έλξη, πρέπει να παρακολουθήσετε την κατάσταση των καναλιών. Ένα ανοιχτό παράθυρο θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας.

Το πιο απλό είναι μια κουκούλα. Τοποθετείται σε τοίχο πάνω από τη σόμπα ή στο κάτω μέρος του ράφι. Φαίνεται διακριτικό. Συνήθως έχει μία μηχανή. Κατάλληλο για μικρές κουζίνες.

Η ενσωματωμένη τοποθετείται μέσα στα έπιπλα. Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα. Ταιριάζει σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Έχει ένα ειδικό πίνακα. Ενεργοποιείται αυτόματα κατά την επέκταση, αποθηκεύει τον προηγούμενο τρόπο λειτουργίας. Υπάρχουν μοντέλα με έναν, δύο ανεμιστήρες. Καθαρό δωμάτιο οποιουδήποτε μεγέθους.

Το νησί είναι εγκατεστημένο πάνω από τη σόμπα στο κέντρο της αίθουσας. Φαίνεται βιολογικά. Κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, μέταλλο με έγχρωμη επικάλυψη, σπάνια κατασκευασμένο από πλαστικό. Συμπληρώστε το εσωτερικό της κουζίνας, σε συνδυασμό με την τραπεζαρία. Έχει υψηλή απόδοση. Είναι απαραίτητο να προβλεφθεί η εγκατάσταση ενός αγωγού για τον αγωγό εξαερισμού.

Τζάκι - το πιο ισχυρό και ακριβό όλων των ειδών. Εξοπλισμένο με πρόσθετες επιλογές: οπίσθιου φωτισμού αλογόνου, πίνακα ελέγχου αφής, πολλούς ανεμιστήρες με θόρυβο. Πλούσια εκτέλεση: μεταλλικά, ξύλινα, πλαστικά εξευγενισμένα με διακοσμητικά ένθετα. Καθαρίζει τον αέρα μεγάλων δωματίων. Απαιτεί υψηλή απόδοση των περασμάτων αερισμού.

Σημαντικό! Πριν από την αγορά αυτού του τύπου συσκευής, συμβουλευτείτε έναν ειδικό συντήρησης κτιρίων. Θα αξιολογήσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Η κεκλιμένη είναι υπό γωνία με την πλάκα. Οι ατμοί και τα απαέρια απορροφούν το κεκλιμένο πλαίσιο. Μορφή προφίλ: ορθογώνιο, τετράγωνο, οβάλ, κύκλος. Υλικό κατασκευής: μέταλλο, πλαστικό διαφόρων χρωμάτων, κεραμικά, γυαλί. Η μονάδα είναι ισχυρή. Ευχαριστεί με αθόρυβη εργασία. Εύκολο στη συντήρηση. Οι ιδιοκτήτες μικρών κουζινών θα το αρέσουν.

Μια ειδική περίπτωση είναι μια γωνιακή κουκούλα. Σερβίρει ένα πιάτο που βρίσκεται στην άρθρωση των τοίχων. Έχει ένα τριγωνικό ή κατακερματισμένο προφίλ. Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα, μέταλλο με έγχρωμο σμάλτο, πλαστικό. Υπάρχει θολωτό σχήμα. Χρησιμοποιείται αν δεν μπορείτε να μεταφέρετε την πλάκα.

Γιατί να επιλέξετε μια κουκούλα όχι μόνο για σόμπες αερίου;

Πλεονεκτήματα της συσκευής με εξαερισμό:

 1. Οικολογική συμβατότητα. Η ατμόσφαιρα καθαρίζεται από λίπη, αιθάλη, αδρομερή αέρια με υψηλή περιεκτικότητα σε CO2. Ο κύκλος του άνθρακα στη φύση ολοκληρώνει την εργασία. Το δωμάτιο παραμένει καθαρό. Το περιβάλλον δεν βλάπτεται.
 2. Οικονομικό. Οι σύγχρονοι κατασκευαστές έχουν φροντίσει για το χαμηλό επίπεδο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
 3. Διατήρηση της υγείας. Χωρίς επιβλαβείς συνιστώσες του αέρα θα αυξήσει την ποιότητα ζωής.
 4. Ευκολία συντήρησης. Τα φίλτρα για τραχύ καθαρισμό απομακρύνονται και πλένονται εύκολα. Πρόσθετα στοιχεία είναι εύκολο να αγοραστούν και να αντικατασταθούν.
 5. Συμμόρφωση με όλους τους εσωτερικούς χώρους. Στο σχεδιαστικό στάδιο, ο σχεδιαστής θα προτείνει μια συσκευή που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις του πελάτη.
 6. Χαμηλό επίπεδο θορύβου. Η μακρά εργασία δεν ερεθίζει τους ιδιοκτήτες.
 7. Η παρουσία πρόσθετων επιλογών: τηλεχειριστήριο, οπίσθιος φωτισμός, διάφοροι τρόποι λειτουργίας.
 8. Υψηλή ισχύς. Ο αναγκαστικός εξαερισμός απελευθερώνει γρήγορα το δωμάτιο από τον δυσάρεστο αέρα.

Μεταξύ ενός τεράστιου αριθμού θετικών στιγμών υπάρχουν αρνητικά. Συχνά απαιτείται η εγκατάσταση αγωγών αγωγών. Αυτό αυξάνει την τιμή της μονάδας, καθιστά το χώρο οροφής βαρύτερο. Η πολυπλοκότητα της εγκατάστασης περιλαμβάνει πρόσθετες υπηρεσίες ηλεκτρολόγου, μηχανικού συντήρησης κτιρίων. Η αυτόματη συναρμολόγηση οδηγεί σε θραύση. Η τιμή είναι πολύ υψηλότερη από τα μοντέλα ανακύκλωσης. Οι πρόσθετες επιλογές απαιτούν οικονομικά κόστη.

Πώς να κάνετε τη σωστή επιλογή

Πρέπει να ξεκινήσετε επιλέγοντας τον τύπο κουκούλας. Στη συνέχεια, αξιολογήστε τα απαραίτητα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής. Η διαδικασία τερματίζεται με την αναζήτηση του κατασκευαστή με βάση τις αρχικές παραμέτρους.

Σώμα, διαστάσεις και απόδοση

Η επιλογή του σώματος εκφράζει προσωπικές προτιμήσεις. Το χρώμα εξαρτάται από τον τύπο της συσκευής, τον χρωματισμό του ακουστικού, την απόφαση σχεδιασμού. Οι κατασκευαστές προσφέρουν μοντέλα σε πλάτος από 50 έως 90 εκ. Στην αγορά υπάρχουν εξαρτήματα από 30 έως 120 εκ. Το τελικό μέγεθος εξαρτάται από τις διαστάσεις της πλάκας. Ιδανική λύση - η μονάδα είναι ευρύτερη ή μακρύτερη από την επιφάνεια μαγειρέματος. Το μέγεθος της συσκευής δεν επηρεάζει την ισχύ του.

Πρέπει να εκτιμήσετε τη συχνότητα του μαγειρέματος. Οι οικογένειες με παιδιά περιλαμβάνουν συχνά μια σόμπα, η ανανέωση του αέρα συμβαίνει συνεχώς. Ένα ή δύο νοικοκυριά που γευματίζουν στην εργασία χρησιμοποιούν τη συσκευή μόνο σπάνια και όχι για πολύ. Η ισχύς της κουκούλας είναι διαφορετική σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο όγκος της κουζίνας (μήκος Χ πλάτος X ύψος), πολλαπλασιασμένος με 12, είναι ίσος με την ελάχιστη παραγωγικότητα της συσκευής.

Σημαντικό! Συνιστάται η δημιουργία αποθέματος 22-30%, λαμβάνοντας υπόψη την ταχεία εξάπλωση των αερίων κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Τα μεγάλα δωμάτια απαιτούν αποθεματικό 40%.

Η επιθυμητή χωρητικότητα της μονάδας είναι: η ελάχιστη παραγωγικότητα πολλαπλασιάζεται με συντελεστή (από 1,2 σε 1,4).

Επίπεδο θορύβου

Η εξαγωγή συμπιεσμένου αέρα παρέχεται από τους ανεμιστήρες. Δύο στοιχεία στη δουλειά δημιουργούν περισσότερο θόρυβο, αλλά αερίζουν το δωμάτιο γρηγορότερα. Ο ένας καθαρίζει την κουζίνα πιο αργά, αλλά πιο ήσυχα. Σε διαφορετικές ταχύτητες περιστροφής, ο όγκος αλλάζει

Τα υγειονομικά πρότυπα καθορίζουν το μέγιστο επίπεδο θορύβου την ημέρα 55 dB, τη νύχτα - 40. Αυτοί είναι οι ήχοι των φύλλων που σκουριάζουν κατά τη διάρκεια ενός αδύναμου ανέμου, βροχή στον ανοιχτό χώρο. Ένα άτομο αισθάνεται καλά στα 20-35 dB. Κατά την αγορά, θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε αυτόν τον δείκτη. Τα μοντέλα με υψηλή απόδοση και επίπεδο θορύβου είναι εξαιρετικά χαμηλά.

Παρουσία φωτισμού

Σχεδόν όλα τα μοντέλα έχουν επισημάνσεις. Αυτή είναι μια βολική επιλογή. Τα πιάτα είναι σαφώς ορατά κατά την προετοιμασία. Οι ανώτεροι πολυέλαιοι δεν μπορούν να ενεργοποιηθούν.

Οι κατασκευαστές εξοπλίζουν τις κουκούλες:

 • λαμπτήρες πυρακτώσεως (αρχαία έκδοση).
 • αλογόνο (εμφανίζονται συχνότερα).
 • LED (καταναλώνει ελάχιστο ρεύμα, δίνει έντονο φως).

Είναι απαραίτητο να μελετηθεί ο αριθμός και ο τύπος των λαμπτήρων. Η κατανάλωση ενέργειας εξαρτάται από αυτόν τον δείκτη.

Σημαντικό! Τα φτηνά μοντέλα δεν διαθέτουν φώτα. Ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να σκεφτεί τον πρόσθετο φωτισμό του χώρου εργασίας.

Πώς να διαχειριστείτε;

Οι κατασκευαστές προσφέρουν τρεις τύπους διαχείρισης:

 1. Μηχανική. Είναι το πιο απλό, αξιόπιστο, φθηνό. Ο πίνακας περιέχει στοιχεία με επιγραφές. Ενεργοποίηση, απενεργοποίηση, η ρύθμιση πραγματοποιείται με διακόπτες εναλλαγής, κουμπιά. Πλεονεκτήματα: εύκολο στη χρήση, εύκολο στην επισκευή. Μειονέκτημα: προσωπική παρουσία στη διοίκηση.
 2. Ηλεκτρονικά. Η κουκούλα έχει οθόνη. Ο ιδιοκτήτης επιλέγει τις απαραίτητες εντολές από το μενού. Ορισμένα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με λειτουργία τηλεχειρισμού. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια επαφή χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για κινητά. Αυτά τα μοντέλα είναι ακριβά. Αξιοπρέπεια: βολικό στη χρήση. Μειονέκτημα: οι διακοπές στο δίκτυο απενεργοποιούν τα ηλεκτρονικά, η επισκευή είναι πολύπλοκη, δαπανηρή.
 3. Ηλεκτρομηχανική. Ο συνδυασμένος τύπος συνδυάζει τις δύο πρώτες.

Συμβουλές! Με δωρεάν προϋπολογισμό, θα πρέπει να επιλέξετε άνεση! Είναι ωραίο να αποσυνδέσετε τη μονάδα από άλλο δωμάτιο.

Χαρακτηριστικά της λειτουργίας

Η μακρά λειτουργία της συσκευής απαιτεί την κατάλληλη λειτουργία. Είναι απαραίτητο να ακολουθήσετε απλούς κανόνες.

 1. Τοποθετήστε τη μονάδα σε ύψος 80 cm από την επιφάνεια της κουζίνας, 70 cm - από την ηλεκτρική κουζίνα. Ο εξαερισμός θα είναι αποτελεσματικός, ο πίνακας θα διατηρήσει την ακεραιότητα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
 2. Το πλάτος πρέπει να είναι ίσο ή μεγαλύτερο από το πλάτος της πλάκας. Η απορρόφηση του μολυσμένου αέρα θα είναι η βέλτιστη.
 3. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η ακεραιότητα του αγωγού. Οι τρύπες παραβιάζουν την εκροή αερίων από την κουζίνα. Είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τακτικά τον αγωγό εξαερισμού.
 4. Το κύριο στοιχείο της μονάδας είναι ανεμιστήρας. Πρέπει να ξεκινήσει σε πλήρη ισχύ σταδιακά. Απαιτείται η ενεργοποίηση της συσκευής 15 λεπτά πριν από το μαγείρεμα. Απενεργοποιήστε μετά από 20 λεπτά. Σε αυτή την περίπτωση, η διαδικασία καθαρισμού του αέρα θα είναι αποτελεσματική.
 5. Απαιτείται παρακολούθηση της καθαρότητας των φίλτρων. Η ενιαία ανάγκη έγκαιρης αντικατάστασης. Το παγωμένο γράσο, η βρωμιά εμποδίζει την εκροή αέρα.

Δημοφιλή μοντέλα

Τύπος καπνού τύπου Kaiser AT 8438F ECO

 • λειτουργία ολοκλήρωσης εξαερισμού + λειτουργία ανακύκλωσης;
 • χωρητικότητα 910 cu. m / h;
 • πλάτος 0,8 m.
 • Έλεγχος αφής
 • φωτισμός από λαμπτήρες αλογόνου.
 • μέγιστο θόρυβο 56 dB.
 • κινητήρα 1;
 • Προβολή: με κλίση.
 • χώρα προέλευσης: Γερμανία.
 • από μέταλλο και γυαλί.

Πλεονεκτήματα: αξιόπιστος κατασκευαστής, εγγύηση 1 έτους, υψηλή ισχύς, εκπληκτική θέα. Μειονέκτημα: υψηλή τιμή.

Ardesia Wind 60 Εξαγωγέας χάλυβα

Το καθολικό μοντέλο. Τεχνικά χαρακτηριστικά:

 • μια λειτουργία βρύσης + ανακύκλωσης.
 • παραγωγικότητα 190 cu. m / h;
 • 1 κινητήρα.
 • μέγιστος θόρυβος 54 dB.
 • μηχανικός έλεγχος.
 • από μέταλλο και γυαλί.
 • χώρα προέλευσης: Γερμανία.
 • φωτισμό με λαμπτήρες πυρακτώσεως.

Όμορφο ανέξοδο μοντέλο. Θα διακοσμήσει το εσωτερικό με στυλ Art Nouveau. Πλεονεκτήματα: ετήσια εγγύηση, 2 τρόποι λειτουργίας, χαμηλό θόρυβο. Λιγότερο: χαμηλή παραγωγικότητα, παλιομοδίτικο φωτισμό.

Εξολκέας AKPO Nero eco WK-4 50WH

Νέα στην αγορά. Διακεκριμένα χαρακτηριστικά:

 • 2 τρόποι λειτουργίας - ανακυκλοφορία + εξάτμιση.
 • Παραγωγικότητα 480 κύβος. m / h;
 • μέγιστος θόρυβος 52 dB.
 • 1 κινητήρα.
 • μορφή: κεκλιμένη ·
 • ηλεκτρομηχανικός έλεγχος ·
 • από γυαλί και μέταλλο.
 • φωτισμός από λαμπτήρες αλογόνου.
 • κατασκευαστής: Πολωνία.

Εξαιρετική προσθήκη σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο. Πλεονεκτήματα: 3 χρόνια εγγύηση, χαμηλό θόρυβο, υψηλή απόδοση. Μειονέκτημα: έλλειψη ελέγχου από απόσταση.

Τύποι αεραγωγών και χαρακτηριστικά της εγκατάστασής τους

Ο αγωγός αέρα είναι ένα από τα σημαντικότερα μέρη του εξαερισμού της κουζίνας. Μια αρμόδια συσκευή θα βελτιώσει την αποτελεσματικότητα του καθαρισμού του αέρα. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Υπάρχουν βασικοί τύποι:

 • Πλαστικό (από PVC, πολυουρεθάνη, PVC);
 • ύφασμα (από πολυεστέρα);
 • Μέταλλο (από ανοξείδωτο χάλυβα, γαλβανισμένο);
 • κυματοειδή (υλικό - φύλλο αλουμινίου).

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε συσκευή καναλιού αέρα. Απαιτείται να τηρούνται οι βασικοί κανόνες εγκατάστασης:

 1. Κάνετε ελάχιστες στροφές. Mach αριθμός στροφών 3.
 2. Η διάμετρος του σωλήνα πρέπει να είναι ίση με τη διάμετρο του ανοίγματος της συσκευής.
 3. Η στερέωση του αγωγού πρέπει να γίνει αξιόπιστη.
 4. Παρέχετε μια επιλογή για ανάλυση για περιοδικό καθαρισμό.
 5. Ο σωλήνας δεν πρέπει να εμποδίζει τελείως το πλέγμα εξαερισμού. Αυτό θα διαταράξει τη φυσική εκροή αέρα.

Συμβουλές! Για να αυξήσετε την απόδοση της συσκευής, πρέπει να τοποθετηθεί μια ειδική βαλβίδα. Κλείνει με αντίστροφη έλξη.

Βίντεο: πώς να εγκαταστήσετε μια κουκούλα με μια βρύση στον εξαερισμό; Έξοδος του κιβωτίου

Ο εξαγνιστής είναι μια χρήσιμη και απαραίτητη συσκευή. Αναζωογονεί τον αέρα, αφαιρεί δυσάρεστες οσμές, κρατά τους τοίχους και τα έπιπλα καθαρά. Κατά την επιλογή ενός αθροίσματος, είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθούν προπαρασκευαστικές εργασίες. Απαιτείται να υπολογίσετε την ισχύ, να λάβετε υπόψη τις διαστάσεις, να σκεφτείτε τον συνδυασμό με το εσωτερικό. Για τη μακρά εργασία της κουκούλας, πρέπει να ακολουθήσετε τους κανόνες εγκατάστασης και λειτουργίας. Είναι απαραίτητο να παρακολουθείται η καθαρότητα των φίλτρων. Ο κατάλληλα διαρρυθμισμένος αεραγωγός θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα της συσκευής. Πρέπει να πλένεται τακτικά με απολυμαντικό.

Αγωγοί σχεδίασης: ποικιλίες και εγκατάσταση

Κάθε ερωμένη προσπαθεί να κάνει την κουζίνα στο σπίτι ή στο διαμέρισμα άνετη και εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα στοιχεία. Χωρίς ποιοτικό σχέδιο με μια γραμμή αέρα εδώ για να μην διαχειριστεί - αυτή η τεχνική εξασφαλίζει μια γρήγορη εκροή αρωμάτων που προέρχονται από φρεσκομαγειρεμένο φαγητό. Οι αεραγωγοί αναγνωρίζονται ως ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά του συστήματος εξαερισμού, το οποίο καθορίζει τη σημασία τους. Σήμερα θα γνωρίσουμε πιο στενά με τον εν λόγω εξοπλισμό και θα μάθουμε επίσης πώς να το εγκαταστήσουμε σωστά.

Διαφορές στο σύστημα εξάτμισης της κουζίνας από τον εξαερισμό

Πολλοί χρήστες αναρωτιούνται: ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των συστημάτων εξάτμισης της κουζίνας και του εξαερισμού. Ας προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε.

Σήμερα προτύπων υγείας περιλαμβάνουν την εγκατάσταση σε διαφορετικές κατοικίες αντίστοιχες μονάδες που είναι ικανά να παρέχουν υψηλής ποιότητας σκυροδέματος εξαερισμού πολλαπλότητα. Για να ακολουθήσετε αυτή την απαίτηση σε κτίρια με πολλούς ορόφους διευθέτηση σύστημα εξαερισμού, το οποίο είναι ένα πολύπλοκο δίκτυο των καναλιών που παρέχονται στους τοίχους και την απαλλαγή των εκπομπών στην οροφή.

Οι ίδιοι οι αγωγοί εξαερισμού είναι απαραίτητοι για την απομάκρυνση του αέρα εξαγωγής από τον καθιστικό. Η πρόσληψη καθαρού αέρα συμβαίνει φυσιολογικά, διέρχεται από τις αρθρώσεις / σχισμές στα ανοίγματα των παραθύρων και των θυρών. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι αυτό το σύστημα δεν είναι σε θέση να εξαλείψει διάφορες μυρωδιές, καπνούς και άλλα τέτοια πράγματα που συχνά εμφανίζονται όταν μαγειρεύετε στην κουζίνα.

Για να απαλλαγείτε από τέτοια προβλήματα, εγκαταστήστε ένα ειδικό σύστημα εξαερισμού που λειτουργεί με υποχρεωτικό τρόπο. Διαφορετικά, αυτά τα μέρη ονομάζονται κουκούλες. Αυτές οι συσκευές λειτουργούν λίγο διαφορετικά. Απορροφούν τους ατμούς που προέρχονται από τις επιφάνειες μαγειρέματος και έπειτα με τον αγωγό αέρα αποστέλλονται στον ειδικό αγωγό εξαγωγής του συστήματος εξαερισμού.

Οι αεραγωγοί που έχουν σχεδιαστεί για την σωστή λειτουργία της κουκούλας είναι διαφορετικοί. Είναι κατασκευασμένα από διαφορετικά υλικά, τα οποία επηρεάζουν πάντα τα χαρακτηριστικά απόδοσης και το συνολικό κόστος. Ας εξετάσουμε λεπτομερώς ποιοι τύποι τέτοιων συσσωματωμάτων υπάρχουν και από ποιες παραμέτρους χωρίζονται.

Όλοι οι τύποι αεραγωγών διακρίνονται κυρίως σε άκαμπτους και ευέλικτους τύπους.

 • Ευέλικτοι αεραγωγοί φαίνεται να τοποθετείται κάτω από διαφορετικές γωνίες. Εάν αυτό απαιτείται, μπορούν να τεντωθούν ή να συμπιεστούν (φυσικά, στο πλαίσιο μιας πιθανής). Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μια ελαφρώς επιμήκης έξοδος αέρα χαρακτηρίζεται από ισχυρότερη αντίσταση στη ροή του αέρα. Αυτό δεν έχει την καλύτερη επίπτωση στη συνολική αποδοτικότητα του συστήματος στο σύνολό του. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτά τα μοντέλα είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Το κύριο μειονέκτημα τέτοιων συστημάτων είναι ότι το κυματοειδές κουτί για να τους δεν συνιστάται περισσότερο από 3 m, δεδομένου ότι οποιαδήποτε επιπλέον εκατοστό σε αυτή την κατάσταση είναι να μειώσει την απόδοση κατά περίπου 5-10%.
 • Σκληρές επιλογές διαθέτει ευκολία στη συναρμολόγηση και μια λεία επιφάνεια του εσωτερικού. Είναι αλήθεια ότι τέτοια μοντέλα είναι ακριβότερα, αλλά οι θετικές τους ιδιότητες δικαιολογούν την υψηλή τιμή τους.

Και όλοι οι αεραγωγοί χωρίζονται στην άμεση μορφή τους. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές τέτοιων συστημάτων.

Ας εξετάσουμε λεπτομερώς, ποιοι είναι οι αγωγοί για τα αποσπάσματα.

 • Ορθογώνιο και τετράγωνο. Αυτοί οι τύποι αγωγών αναγνωρίζονται ως ένα από τα πιο δημοφιλή και συναντώνται με μια αξιοζήλευτη κανονικότητα. Πολλοί ιδιοκτήτες τις επιλέγουν ακριβώς λόγω του σχήματος, το οποίο σας επιτρέπει να οργανώσετε μια τέτοια τεχνική ακριβώς πίσω από τα ντουλάπια της κουζίνας. Λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, είναι δυνατό να τοποθετηθεί σχεδόν οποιαδήποτε τροχιά από τον εξοπλισμό εξαγωγής προς τον άξονα εξαερισμού. Τα ορθογώνια παραδείγματα θα είναι μια εξαιρετική λύση για κουζίνες με οποιαδήποτε οροφή (που σημαίνει οποιαδήποτε παράμετρο ύψους). Επιπλέον, αυτά τα μοντέλα μπορούν να έχουν μια καλή εμφάνιση.

Αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι ορθογώνιες μονάδες αεραγωγών έχουν συνήθως κακή απόδοση, ειδικά σε σύγκριση με άλλες επιλογές.

 • Flat. Αυτές οι παραλλαγές αεραγωγών είναι μία από τις ποικιλίες των ορθογώνιων μοντέλων. Έχουν πολύ μικρό μέγεθος και φαίνονται εντελώς απαρατήρητοι.
 • Στρογγυλεμένες. Αυτές οι ποικιλίες είναι πιο απαιτητικές - μπορούν να εγκατασταθούν μόνο σε δωμάτια με ψηλές οροφές. Η απαίτηση αυτή οφείλεται στο μεγάλο μέγεθος του εξοπλισμού. Εάν η έξοδος έχει ορθογώνια δομή, τότε θα είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν επιπρόσθετα ορθογώνιοι προσαρμογείς με κατάλληλη διατομή για στρογγυλεμένα μοντέλα.
 • Οβάλ. Αυτά τα δείγματα έχουν τις ίδιες αδύναμες και ισχυρές πλευρές με τα στρογγυλά δείγματα.

Από τις αναφερόμενες παραλλαγές των αεραγωγών είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν επίπεδα ορθογώνια μοντέλα.

Αντιπροσωπεύονται από προϊόντα με τις ακόλουθες παραμέτρους:

 • 110x55 mm - αυτές οι επιλογές απαιτούνται για κουκούλες των οποίων η χωρητικότητα δεν υπερβαίνει τα 300 m3 / h.
 • 120x60 mm - κατάλληλο για εξοπλισμό απορροφητήρων, των οποίων το επίπεδο απόδοσης δεν υπερβαίνει τα 350 m3 / h.
 • 204x60 mm - ιδανικό για λειτουργία μαζί με μονάδες υψηλής απόδοσης - έως 1000 m3 / h.

Υλικά

Οι αγωγοί για συστήματα εξάτμισης είναι κατασκευασμένοι από διαφορετικά υλικά. Έτσι, ένα από τα πιο δημοφιλή είναι σωστά αναγνωρισμένα πλαστικά δείγματα. Κατά κανόνα, παράγονται με ορθογώνιο ή στρογγυλό τμήμα. Έτσι, ο πρώην είναι πιο αισθητική και τακτοποιημένο, αλλά το κυκλικό σύστημα μπορεί να καυχηθεί για μια γρήγορη και εύκολη εγκατάσταση (δεν χρειάζεται έναν προσαρμογέα για να συνδέσετε τον αγωγό για να εξαγάγετε το ίδιο).

Τα κύρια πλεονεκτήματα των πλαστικών κατασκευών είναι:

 • λεία επιφάνεια στο εσωτερικό μέρος, εξαιτίας αυτού που δεν συσσωρεύει λίπος και τυχόν μόλυνση?
 • τα πλαστικά μέρη δεν θα είναι ποτέ σκουριασμένα.
 • έχουν πολύ μέτριο βάρος, οπότε είναι ευκολότερο να τα εγκαταστήσετε.
 • παρόμοιες κατασκευές συλλέγονται αρκετά απλά.
 • Όταν ένα πλαστικό αγωγό λειτουργεί, δεν εκπέμπει έντονο και ενοχλητικό θόρυβο.
 • αυτά τα στοιχεία είναι φθηνά.

Τα μειονεκτήματα των πλαστικών συστημάτων είναι:

 • σε πολλές περιπτώσεις, απαιτούνται διάφοροι προσαρμογείς και εξαρτήματα σύνδεσης για την εγκατάστασή τους.
 • αυτά τα μοντέλα "δεν συμπαθούν" τις επιπτώσεις των πολύ υψηλών θερμοκρασιών - υπό τέτοιες συνθήκες, αγωγοί από πλαστικό μπορούν να απελευθερώσουν επιβλαβείς ουσίες.

Το δεύτερο δημοφιλέστερο σύστημα αεραγωγών είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Από αυτές τις πρώτες ύλες δημιουργούνται σωλήνες αυτών των δομών.

Τα κύρια πλεονεκτήματα των ποικιλιών αυτών αναγνωρίζονται:

 • απλή και γρήγορη εγκατάσταση.
 • Το αλουμίνιο είναι ένα καθολικό και ανεπιτήδευτο υλικό.
 • παρόμοιες δομές μπορούν να αντέξουν την επίδραση των τιμών υψηλής θερμοκρασίας.
 • οι αγωγοί αυτοί είναι φθηνοί.

Όσον αφορά τα μειονεκτήματα των συστημάτων αεραγωγών αλουμινίου, πρέπει να τονίσουμε:

 • δεν είναι η πιο ελκυστική εμφάνιση - κατά κανόνα, αυτή η τεχνική είναι "κρυμμένη" σε ειδικά κιβώτια ή κρυφά μέσα ντουλάπια κουζίνας?
 • Το ίδιο το αλουμίνιο δεν μπορεί να ονομαστεί υλικό υψηλής αντοχής - παραμορφώνεται εύκολα και δεν ανέχεται σημαντικά μηχανικά αποτελέσματα.
 • δεδομένου ότι ένα τέτοιο υλικό χαρακτηρίζεται από υψηλή θερμική αγωγιμότητα, η συμπύκνωση συχνά συσσωρεύεται σε ένα χώρο όπου είναι εγκατεστημένος αέρας από αλουμίνιο.

Υπάρχουν όμως αεραγωγοί από χάλυβα. Κατά κανόνα, για την παραγωγή τέτοιων κατασκευών χρησιμοποιείται ανοξείδωτος χάλυβας ή γαλβανισμός. Όσον αφορά την απλή οικιακή χρήση, εδώ οι γαλβανισμένες εκδόσεις έχουν αποδειχθεί.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι τέτοια μοντέλα δεν χαρακτηρίζονται πλέον από την προηγούμενη δημοτικότητά τους. Οι αγωγοί χάλυβα ετησίως καθίστανται λιγότερο σημαντικοί.

Τα βασικά πλεονεκτήματα αυτών των μοντέλων είναι:

 • μια καθαρή, ομοιόμορφη βάση, χάρη στην οποία η ταχύτητα ροής αέρα δεν μειώνεται και η σκόνη και οι εναποθέσεις δεν συσσωρεύονται ούτε σε λείους σωλήνες.
 • Ο αγωγός χάλυβα ανέχεται με ασφάλεια τις υψηλές θερμοκρασίες (υπό την επιρροή τους, τα προϊόντα όχι μόνο δεν παραμορφώνονται, αλλά και δεν απελευθερώνουν επικίνδυνες ουσίες στο περιβάλλον).
 • αυτά τα μοντέλα είναι φθηνά.

Φυσικά, οι μεταλλικές παραλλαγές έχουν τα μειονεκτήματά τους, πράγμα που δεν τους κάνει τα πιο δημοφιλή:

 • Αυτές οι λεπτομέρειες έχουν ένα πιο εντυπωσιακό βάρος (ειδικά σε σύγκριση με τις πλαστικές), οπότε η τοποθέτησή τους δεν είναι πάντα εύκολη και βολική.
 • Για να στερεώσετε στους τοίχους μοντέλα χάλυβα, χρειάζονται πάντα οι πιο αξιόπιστοι συνδετήρες.
 • Για την ποιοτική σφράγιση των καναλιών σε τέτοια μοντέλα απαιτούνται ειδικά μέσα.
 • αν χρειαστεί να συναρμολογήσετε έναν αγωγό αέρα με μια ασυνήθιστη δομή, ίσως χρειαστεί να καταφύγετε σε πρόσθετη κοπή μεταλλικών σωλήνων.
 • Όταν οι αγωγοί χάλυβα λειτουργούν, δημιουργούν δυνατούς θορύβους, έτσι μπορείτε να ξεχάσετε τη σιωπηλή λειτουργία.

Πώς να επιλέξετε;

Επιλέξτε αεραγωγούς, βάσει πολλών σημαντικών κριτηρίων.

 • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοθεί προσοχή κατά την επιλογή ενός τέτοιου μοντέλου είναι ο κατασκευαστής του. Συνιστάται να προτιμάτε μοντέλα υψηλής ποιότητας.
 • Αποκτήστε συστήματα αφαίρεσης αέρα σε αποδεδειγμένα σημεία πώλησης ή επώνυμα καταστήματα.
 • Μην εμπιστεύεστε πολύ χαμηλές τιμές για παρόμοια προϊόντα. Πράγματι, μια ποιοτική και αξιόπιστη έξοδος αέρα δεν θα κοστίσει πολύ φθηνή, ειδικά εάν είναι κατασκευασμένη από καλά υλικά.
 • Στη συσκευασία με αυτά τα προϊόντα θα πρέπει να μεταφέρονται τέτοια έγγραφα ως κάρτα εγγύησης και οδηγίες. Αν αυτά δεν είναι διαθέσιμα, τότε είναι προτιμότερο να αρνηθεί κανείς να αγοράσει έναν αεραγωγό υπέρ ενός άλλου μοντέλου.
 • Επιλέξτε προϊόντα με επαρκές επίπεδο ισχύος. Εάν το σύστημα αφαίρεσης αέρα αποδειχθεί χαμηλής κατανάλωσης, ο απορροφητήρας απλά δεν ανταποκρίνεται στην κύρια λειτουργία του και ο αέρας εξαγωγής δεν αφήνει το δωμάτιο στην κατάλληλη ποσότητα.
 • Μην ξεχάσετε τον σχεδιασμό τέτοιων μονάδων - πρέπει να χυθούν στο εσωτερικό.

Επιπλέον, κατά την επιλογή του ιδανικού μοντέλου, πρέπει να θυμάστε ποιες βασικές λειτουργίες πρέπει να έχει ο καπό κουζίνας:

 • γρήγορα και στον απαιτούμενο όγκο για να απομακρυνθούν οι υπερβολικές οσμές.
 • κάνουν λίγο θόρυβο?
 • φαίνονται ελκυστικά για να χωρέσουν στην κουζίνα.

Τοποθέτηση

Είναι πολύ πιθανό να εγκαταστήσετε τον αεραγωγό με τα χέρια σας. Το πιο απλό σε αυτά τα θέματα είναι οι κυματοειδείς εκδόσεις. Απλά πρέπει να κοπεί σε μέρη των απαιτούμενων διαστάσεων και στη συνέχεια να τα συνδέσετε με τα κατάλληλα μέρη της κουκούλας και της δικής μου στην κουζίνα. Είναι καλύτερα να αντικαταστήσετε μια απλή σχάρα εξαερισμού με μια ειδική - στην οποία είναι κατασκευασμένο ένας σωλήνας σύνδεσης. Για τη στερέωση σε αυτή την περίπτωση, συνήθως χρησιμοποιούν ειδικούς σφιγκτήρες. Για μέγιστη αξιοπιστία, οι αρμοί υφίστανται επεξεργασία με μια ένωση σφράγισης.

Οι αγωγοί αερίου από πρώτες ύλες PVC τοποθετούνται με τον ίδιο τρόπο. Ο σωλήνας κόβεται χρησιμοποιώντας ένα μεταλλικό εργαλείο πάνω από το μέταλλο σε ξεχωριστά τμήματα του σωστού μεγέθους, μετά τα οποία προσαρμόζεται στα εξαρτήματα της κουκούλας με προσαρμογείς. Ο σωλήνας πρέπει να διεισδύσει στο ακροφύσιο κατά 50 mm (περίπου). Οι θέσεις των συνδέσεων θα πρέπει να λερωθούν με την ένωση σιλικόνης.

Αν βάζετε κουκούλα υψηλής ισχύος στην κουζίνα, τότε η επίδραση της αντίστροφης πρόσφυσης μπορεί να γίνει αισθητή. Με απλά λόγια, στο δωμάτιο θα υπάρχουν μυρωδιές που προέρχονται από τον άξονα εξαερισμού. Αυτό ισχύει για ιδιαίτερα ισχυρά δείγματα, των οποίων το επίπεδο παραγωγικότητας κυμαίνεται από 600 έως 700 κυβικά μέτρα αέρα ανά ώρα. Για να μην αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, είναι απαραίτητο να στερεώσετε τη βαλβίδα ελέγχου.

Αυτές οι συσκευές εκτελούνται σε δύο κύριες παραλλαγές:

 • ένα είδος ταινίας?
 • με τη μορφή πλαστικού δίσκου στον άξονα.

Η βαλβίδα πρέπει να εγκατασταθεί κάθετα. Διαφορετικά, θα προκληθεί από το δικό του βάρος.

Πώς να κρύψει την τεχνική;

Τα πλαστικά μέρη είναι πολύ ευκολότερα για να ταιριάζουν σε διαφορετικούς εσωτερικούς χώρους, ειδικά σε σύγκριση με τα μεταλλικά. Ωστόσο, μπορούν να χαλάσουν την εμφάνιση του συγκροτήματος κουζίνας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι ιδιοκτήτες προτιμούν απλά να κλείσουν τέτοια στοιχεία. Μπορείτε να το κάνετε σωστά με πολλούς τρόπους.

Εξετάστε τα πιο συνηθισμένα από αυτά.

 • Ο αγωγός σωληνώσεων μπορεί να κρύβεται κάτω από μια τάση ή πολλαπλά επίπεδα. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να συλλέξετε ένα κουτί φύλλα γυψοσανίδας - θα κρύψει τελείως ολόκληρο το σύστημα. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος μπορεί να προσεγγιστεί μόνο εάν σχεδιάζονται σοβαρές επισκευές στην κουζίνα με πλήρη αντικατάσταση της βάσης οροφής. Εάν το εκχύλισμα τοποθετηθεί μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τελειώματος, τότε θα είναι αδύνατο να το αποκρύψετε κάτω από τις καθορισμένες δομές.
 • Για να συγκαλύψετε τον αεραγωγό, αγοράστε συχνά ένα ειδικό κουτί από PVC (μερικές φορές χρησιμοποιούνται άλλα υλικά). Τέτοια σχέδια θα παίξουν έναν διακοσμητικό ρόλο, έτσι συνήθως επιλέγονται στον τόνο της διακόσμησης του δωματίου. Και επίσης σε τέτοια πλαίσια μπορείτε να εγκαταστήσετε επιπρόσθετα προβολείς.
 • Η κουκούλα μπορεί να κρύβεται σε έπιπλα στην κουζίνα, εάν είναι κατασκευασμένη κατά παραγγελία. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ενημερώσετε τον πλοίαρχο σχετικά με τις προτιμήσεις σας.

Οι αεραγωγοί είναι συχνά ενσωματωμένοι σε ντουλάπια ή να είναι ανασυρόμενοι.

Χρήσιμες συμβουλές

Κατά την επιλογή του αγωγού πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ένας κανόνας: η διάμετρος του σωλήνα για το σχέδιο πρέπει να αντιστοιχεί στη διάμετρο της οπής, η οποία οδηγεί στον άξονα. Κατά την επιλογή ευέλικτων επιλογών, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι δεν μπορείτε να κάνετε περισσότερα από 3 γόνατα και στροφές.

Συνιστάται η τοποθέτηση της κουκούλας σύμφωνα με την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα. Διαφορετικά, η διάρκεια ζωής της συσκευής μπορεί να μειωθεί, ειδικά εάν είναι πλαστικό. Η κουκούλα μπορεί να βγει στο δρόμο. Για το σκοπό αυτό, θα πρέπει να γίνει μια τρύπα κατάλληλου μεγέθους στο τείχος του σπιτιού. Ωστόσο, μην ξεχνάτε ότι πριν από την εφαρμογή των εν λόγω πράξεων θα πρέπει να λάβετε άδεια στις ΔΔΠ και τις στέγαση και τις κοινοτικές υπηρεσίες.

Οι ειδικοί συστήνουν να αγοράζουν μονάδες, πλήρεις με τις οποίες είναι περιβλήματα, κρύβοντας οποιαδήποτε από τις αδυναμίες τους. Στη συλλογή, αυτά τα μοντέλα φαίνονται πολύ πιο αισθητικά.

Η χειρότερη επιλογή είναι ένας κυματοειδής πλαστικός σωλήνας, ο οποίος λειτουργεί ως εξαερισμός. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε ένα δείγμα αλουμινίου. Δεν συνιστάται η τοποθέτηση μεταλλικών αυλακώσεων σε ένα σύνολο με ένα σύνολο κουζίνας από φυσικό ξύλο. Ένα τέτοιο εσωτερικό θα φανεί δυσαρμονικό και μάλιστα γελοίο.

Συνιστάται να τεντώνετε τους κυματοειδείς σωλήνες για όλο το μήκος κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης. Έτσι, θα είναι δυνατό να αποφευχθεί η μόλυνση στο εσωτερικό μέρος, πράγμα που θα προκαλέσει περιττό θόρυβο κατά τη λειτουργία του συστήματος. Σήμερα, πολλοί χρήστες προτιμούν προκατασκευασμένες κουκούλες. Σε αυτά τα μοντέλα, ο αγωγός πρέπει να τοποθετηθεί στο εσωτερικό του ντουλαπιού ή να στερεωθεί στο πάνω μέρος του.

Απορροφητήρας κουζίνας με αγωγό: κριτήρια επιλογής. 75 φωτογραφίες στο εσωτερικό.

Κάθε οικοδέσποινα θα συμφωνήσει ότι η κουκούλα είναι απαραίτητος βοηθός στην κουζίνα. Για να αγοράσετε έναν τέτοιο "φίλο" σημαίνει να σώσετε τον εαυτό σας από περιττά προβλήματα και παρατεταμένο καθαρισμό.

Σας επιτρέπει να διατηρήσετε την παρθένο καθαρότητα, επειδή το κύριο καθήκον της είναι να αφαιρέσετε τον μολυσμένο αέρα, λίπος, αιθάλη που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.

Αγωγός εξαγωγής αέρα: ανεκτίμητα οφέλη

Σήμερα υπάρχει μια τεράστια ποικιλία στην αγορά, για το λόγο αυτό, η οργάνωση του χώρου εργασίας, είναι σημαντικό να μελετήσουμε τα κύρια χαρακτηριστικά.

Μια κατάλληλη προσέγγιση στην επιλογή θα σας εξασφαλίσει μια μακροπρόθεσμη αποτελεσματική εργασία και ένα καθαρό σπίτι.

Σύμφωνα με τους κανόνες της διαδικασίας εργασίας - η κουκούλα χωρίζεται στους ακόλουθους τύπους:

 • Ροή - είναι απαραίτητη η εγκατάσταση αεραγωγού
 • Ανακυκλοφορία - λειτουργεί με βάση την αρχή ενός φίλτρου, εξαλείφοντας τον βρώμικο αέρα

Όλοι μας επιδιώκουμε την ευκολία, την ομορφιά και την άνεση. Η κουκούλα θα χρησιμεύσει ως ένα εξαιρετικό ντεκόρ για την κουζίνα σας.

Κατά την αγορά εξοπλισμού, είναι απαραίτητο να προσέξετε τη λειτουργία της συσκευής. Πώς να επιλέξετε τη σωστή ισχύ; Η ισχύς της κουκούλας είναι η ποσότητα καθαρού αέρα ανά ώρα λειτουργίας.

Υπάρχει ένας τύπος για τον υπολογισμό του εκθέτη: P = SxHx12, όπου P - ικανότητα, S - κουζίνα, H - ύψος των οροφών, και 12 - είναι εγκατεστημένος υπηρεσία υγείας κανόνας για τον καθαρισμό του αέρα σε ένα δωμάτιο ανά ώρα.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας, μην ξεχνάτε το επίπεδο θορύβου του εξοπλισμού. Η βέλτιστη επιλογή είναι μέχρι 60 ντεσιμπέλ.

Ο υπολογιζόμενος αριθμός είναι το απαιτούμενο επίπεδο απόδοσης. Συνεπώς, ο δείκτης δεν θα πρέπει να είναι μικρότερος από το αποτέλεσμα, αλλά μπορεί να υπερβαίνει αυτή την τιμή.

Το επίπεδο θορύβου μειώνεται με τη χρήση στοιχείων για την ηχομόνωση και τη χρήση ανεμιστήρα, αλλά η τιμή για ένα τέτοιο σύστημα θα είναι πολύ υψηλότερη.

Επί του παρόντος, οι κουκούλες διαθέτουν μια ποικιλία επιλογών, το κόστος τους είναι μερικές φορές ακόμη υψηλότερο από την τιμή για την πιο ισχυρή κουκούλα.

Όταν αγοράζετε κουκούλες, ο καθοριστικός παράγοντας είναι η χωρητικότητά του.

Ακολουθούν οι λειτουργίες που αγοράζουν οι αγοραστές ως συμπλήρωμα στο σύστημα εξάτμισης:

 • Τρόπος συνεχούς λειτουργίας του εξοπλισμού σε μειωμένη ισχύ.
 • Ρύθμιση του έργου της τεχνολογίας με χρήση αισθητήρα κίνησης.
 • Χρονοδιακόπτη κ.λπ.
 • Υψηλή ισχύς και απόδοση.
 • Εξαλείφει πλήρως τις οσμές, παρέχοντας στην κουζίνα καθαρό αέρα.
 • Δεν υπάρχει ανάγκη για συνεχή αντικατάσταση φίλτρου, κάτι που εξοικονομεί τον προϋπολογισμό σας.
 • Η παραγωγικότητα δεν μειώνεται κατά τη διάρκεια της καθορισμένης διάρκειας ζωής.

Αυτός ο τύπος κουκούλας πραγματοποιεί πλήρη αντικατάσταση του βρώμικου αέρα. Το έργο της είναι πολύτιμο όταν προετοιμάζει τα γεύματα για μια μεγάλη οικογένεια.

Δυστυχώς, όπως κάθε συσκευή, η ροή έχει τα δικά της μικρά μειονεκτήματα, με τα οποία σπεύδουμε επίσης να σας παρουσιάσουμε:

 • Υψηλό επίπεδο θορύβου.
 • Πολύπλοκη εγκατάσταση του συστήματος.
 • Μια αρκετά υψηλή τιμή Όταν εγκαθιστάτε την κουκούλα, πρέπει επίσης να εγκαταστήσετε ένα σύστημα εξάτμισης αέρα.

Ποιο είναι το πλεονέκτημα των πλαστικών αγωγών;

Το σύστημα εξάτμισης αέρα εγκαθίσταται μέσω ειδικών σωλήνων. Εξετάστε τα υπέρ και τα κατά. Για σήμερα, στην αγορά υπάρχουν σωλήνες από μέταλλο, πλαστικό, και επίσης κυματοειδή.

Η διατομή του πλαστικού σωλήνα είναι στρογγυλή και ορθογώνια. Οι στρογγυλοί σωλήνες έχουν μεγαλύτερη απόδοση, αλλά η τοποθέτησή τους είναι πολύ πιο δύσκολη. Η εγκατάσταση ενός πλαστικού σωλήνα παρέχει χαμηλό επίπεδο θορύβου.

Ο πλαστικός σωλήνας, σε αντίθεση με το κυματοειδές, δεν είναι βουλωμένος με βρωμιά.

Αυτό είναι μείον κυματοειδείς σωλήνες και έχουν πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα:

 • Το υλικό είναι τέλεια τεντωμένο, το οποίο σας επιτρέπει να προσαρμόσετε το μήκος του.
 • Δεν χρειάζεται να αγοράσετε πρόσθετες συνδέσεις για εγκατάσταση.
 • Μεγάλη ποικιλία διαμέτρων.
 • Προσιτή τιμή.

Κατά την επιλογή της διαμέτρου του σωλήνα, είναι σημαντικό να αντιστοιχεί στο μέγεθος του παγοδρόμου.

Για να διατηρηθεί η αποτελεσματικότητα της κουκούλας, είναι απαραίτητο να εγκατασταθούν σωλήνες με αμβλεία γωνία.

Εάν η εγκατάσταση πραγματοποιείται σύμφωνα με όλους τους κανόνες, ο ιδιοκτήτης λαμβάνει πολύ θετικά χαρακτηριστικά:

 • Χαμηλό επίπεδο θορύβου.
 • Μια μικρή μάζα στοιχείων που απλοποιεί τη διαδικασία εγκατάστασης.
 • Πλήρης απουσία μόλυνσης.
 • Μικρή αντίσταση αέρα (κατά την εγκατάσταση ενός κυκλικού αγωγού για τον αγωγό).

Το ορθογώνιο τμήμα χρησιμοποιείται σε κουζίνες με χαμηλά ταβάνια. Μειονεκτήματα: υψηλό κόστος και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Επίσης στην αγορά υπάρχουν επίπεδες μορφές παρόμοιων συστημάτων που θα ταιριάζουν απόλυτα στον αεραγωγό στο εσωτερικό.

Για κουζίνες με ψηλά ταβάνια συνιστούμε τη χρήση αγωγών με κυκλική διατομή, τα οποία είναι ιδανικά για χώρους με μεγάλες διαστάσεις και είναι η πιο προσιτή.

Είναι πολύ λιγότερο συνηθισμένο να βρεθούν αγωγοί με επίπεδη οβάλ διατομή. Αντίσταση στον αέρα όταν χρησιμοποιείται - μειώνεται στο ελάχιστο. Επίσης, υπάρχει σημαντική εξοικονόμηση χώρου, σε σύγκριση με τις στρογγυλές.

Ωστόσο, τέτοια στοιχεία είναι συνήθως από μέταλλο, και ως εκ τούτου - δεν είναι κατάλληλο για εγκατάσταση σε ένα διαμέρισμα. Για την εγκατάσταση αυτού του συστήματος

Ποιος αεραγωγός είναι κατάλληλος για μια ενσωματωμένη κουκούλα;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, εντοιχιζόμενες συσκευές τοποθετημένες έτσι ώστε να εξοικονομήσετε χώρο Επιλογή των ενσωματωμένων συστημάτων κυμαίνεται 45-90 cm, το οποίο σας επιτρέπει να επιλέξετε οποιοδήποτε κουζίνα κάτω από τις ρυθμίσεις κουκούλα.

Το μέγεθος της κουκούλας μπορεί να καθοριστεί ως εξής: το πλάτος της κουκούλας δεν πρέπει να είναι μικρότερο από το πλάτος της εστίας ή της εστίας. Τα πιο συνηθισμένα σήμερα είναι τα οριζόντια συστήματα.

Όσο για τα κάθετα συστήματα - είναι λιγότερο συνηθισμένα, η τοποθέτησή τους είναι δαπανηρή. Η καλύτερη επιλογή για εγκατάσταση είναι ένας κυματοειδής ή ορθογώνιος πλαστικός αγωγός.

Απορρόφηση κουζίνας με εξαερισμό για εξαερισμό

Ένας απορροφητήρας κουζίνας με εξαερισμό στον εξαερισμό είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τύπους συσκευών κουζίνας που λειτουργούν σιωπηλά. Πληρούν όλους τους κανονιστικούς δείκτες. Εγκαταστήσατε ένα τέτοιο εκχύλισμα πάνω από τη σόμπα αερίου. Ο σχεδιασμός είναι καλό επειδή έχει ένα προστατευτικό δίχτυ που συγκρατεί λίπος και οι ακαθαρσίες, δεν τους επιτρέπει να μπει στο σωλήνα εξαερισμού. Ο απορροφητήρας με βρύση όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός, ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό στυλ υψηλής τεχνολογίας ή πατάρι.

Η συσκευή και η αρχή της λειτουργίας

Κάθε ερωμένη ονειρεύεται μια όμορφη και αποτελεσματική κουκούλα. Απορροφητήρας δεν είναι μόνο διακοσμήσετε την κουζίνα, αλλά πραγματοποιεί επίσης μια πρωταρχική λειτουργία - να νοιάζονται για καθαρό αέρα, καθώς και εξαλείφοντας την ανάγκη για να καθαρίσετε τα έπιπλα από λιπαρά πλάκα και την καύση. Απλός σχεδιασμός αντλώντας με μια βρύση στη αερισμού παρέχει έξοδο βρώμικου αέρα μέσα στο σωλήνα, όλα τα βρωμιά και το λάδι συλλέγεται στο πλέγμα. Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να αφαιρεθεί και να καθαριστεί.

Οι κουκούλες με αεραγωγούς έχουν δύο τύπους βρύσης: πλαστικό και κυματοειδές.

 • Πλαστικό σωλήνααλλά αποτελείται από διάφορα συνθετικά υλικά ή λευκό PVC. Είναι ανθεκτικό, ελαφρύ, φθηνό. Επιπλέον, το χλωριούχο πολυβινύλιο δεν φοβάται τις μεταβολές της θερμοκρασίας και είναι ανθεκτικό στις επιδράσεις των καυστικών αλκαλίων και των οξέων. Ο σωλήνας PVC είναι εύκολος στην εγκατάσταση.
 • Κυματοειδής σωλήνας από αλουμίνιο έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα - μια άσχημη εμφάνιση. Ένας τέτοιος αγωγός αέρα μπορεί να κρύβεται με ένα ντουλάπι ή να καλύπτεται. Η κατασκευή αλουμινίου συν είναι ότι είναι εύκολο να συναρμολογηθεί και να δώσει το επιθυμητό σχήμα. Η εξαγωγή στην κουζίνα με εξαερισμό στον εξαερισμό είναι προτιμότερη από μια συσκευή με διήθηση. Αφαιρεί βρώμικο αέρα από το δωμάτιο κατά 99,9%. Εάν υπάρχουν δύο κινητήρες εγκατεστημένοι στην κουκούλα, η συσκευή θα αντιμετωπίσει τον καθαρισμό του αέρα πολύ μεγάλων χώρων.

Εξολκέας με αεραγωγό - οικονομικό και ανεπιτήδευτο για συντήρηση. Δεν χρειάζεται αντικατάσταση φίλτρων που είναι δαπανηρά. Η κουκούλα έχει δύο ενσωματωμένα φίλτρα. Το λίπος είναι κατασκευασμένο από μεταλλικό πλέγμα, είναι εύκολο να καθαριστεί και δεν χρειάζεται να αλλάξει. Το δεύτερο φίλτρο, εξαλείφοντας τις οσμές, είναι κατασκευασμένο από ακρυλικό. Τα κύρια μειονεκτήματα των κουκούλες με αεραγωγούς είναι η δυσκολία αυτοσυναρμολόγησης, η ανάγκη για ορισμένες γνώσεις και δεξιότητες για την κατάλληλη εγκατάσταση.

Ο απορροφητήρας αποτελείται από πολλά μέρη: ένα μεταλλικό ή πλαστικό περίβλημα. Ένας ανεμιστήρας που απορροφά αέρα στον αγωγό. ένα χοντρό φίλτρο - κατασκευασμένο από χάλυβα και μοιάζει με ένα πλέγμα, μπορεί επίσης να είναι κατασκευασμένο από ακρυλικό ή αλουμινόχαρτο. τον αγωγό αέρα που συνδέεται με τον εξαερισμό. Στο απορροφητήρα με βρύση, μπορούν να εγκατασταθούν φίλτρα γράσου μίας χρήσης αντί για χαλύβδινα. Πρέπει να αντικατασταθούν μετά από λίγο. Κατά κανόνα, τίθενται σε μοντέλα προϋπολογισμού.

Οι συσκευές λειτουργούν με εξαερισμό στο στοιχείο αερισμού. Όταν ο απορροφητήρας είναι ενεργοποιημένος, ο ηλεκτρικός κινητήρας αντλεί ρυπασμένο αέρα. Μερικώς καθαρίζεται με φίλτρο λίπους. Ο αέρας εισέρχεται στον αγωγό, στη συνέχεια στην είσοδο και έξω. Όσο ταχύτερη είναι η ταχύτητα του κινητήρα, το καθαριστικό είναι ταχύτερο και καλύτερο. Για να μεγιστοποιηθεί η αποτελεσματικότητα της κουκούλας, απαιτείται κανονική αναρρόφηση αέρα (μπορεί να διασφαλιστεί εάν ανοίξει το παράθυρο).

Η κουκούλα κουζίνας με εξαερισμό στο εξαερισμό εγκαθίσταται πάντα πάνω από τη σόμπα. Οι κουκούλες χωρίζονται σύμφωνα με τους τρόπους στερέωσης. Μπορούν να ενσωματωθούν και να ανασταλούν. Ανάλογα με τον τόπο εγκατάστασης, παράγουν τζάκι, γωνιακό, νησί, κεκλιμένο.

 • Τοποθετημένο. Το όνομά του αρθρωτό ή ανασταλεί κουκούλα πήρε, χάρη στη μέθοδο της προσκόλλησης. Η τοποθέτησή του πραγματοποιείται στον τοίχο, συχνά κάτω από το περίβλημα (αν είναι ηλεκτρικό) και πάνω από τη σόμπα. Ένα τέτοιο μοντέλο εξοικονομεί χώρο και μια ειδική ενσωματωμένη μάσκα κρατά λίπος στην επιφάνειά του και δεν επιτρέπει καύση στον σωλήνα. Ο αρθρωτός καυσαερίων είναι δημοκρατικός, έχει χαμηλό επίπεδο θορύβου, φαίνεται καθαρό.
 • Ενσωματωμένο. Οι κουκούλες με σύνδεση στον αγωγό είναι οι οικονομικότερες και βολικότερες για χρήση. Επιπλέον, το ενσωματωμένο μοντέλο είναι ότι είναι κατάλληλο για δωμάτια οποιουδήποτε μεγέθους. Η κουκούλα ταιριάζει απόλυτα στο πιο κομψό ή πολύπλοκο εσωτερικό, είναι εύκολο να το τοποθετήσετε μόνοι σας. Το βάθος της ενσωματωμένης καλύπτρας είναι 60 εκατοστά. Τα μοντέλα με συρόμενη επίστρωση θα εξοικονομήσουν χώρο στην κουζίνα. Με την αυτό-σύνδεση της συσκευής επίσης δεν θα υπάρξουν προβλήματα.
 • Νησί. Τέτοιες κουκούλες καλούνται ακόμα να κρέμονται. Εάν η σόμπα βρίσκεται στο κέντρο της κουζίνας, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε μια κουκούλα πάνω από αυτήν. Ο αγωγός αέρα ταιριάζει με τον σχεδιασμό και συνδυάζεται με αυτό. Η κουκούλα του νησιού φαίνεται όμορφη και πρωτότυπη. Ιδανικό για μεγάλα δωμάτια.
 • Τζάκι. Ένα ενδιαφέρον και όμορφο μοντέλο, το οποίο χρησιμοποιείται για να εξοπλίσει τις κουζίνες σχεδιαστών σε ελίτ σπίτια και διαμερίσματα. Είναι ακριβό, αλλά φαίνεται πολυτελές. Για να εγκαταστήσετε μια καμπίνα τζάκι, το δωμάτιο πρέπει να διαθέτει ένα σύγχρονο, καλά ανεπτυγμένο σύστημα εξαερισμού. Θα αντιμετωπίσει μια τεράστια ροή βρώμικου αέρα και υδρατμών. Δεν συνιστάται να συνδέσετε ανεξάρτητα την κουκούλα λόγω της δύσκολης εγκατάστασης. Είναι καλύτερο να την εμπιστευτείτε σε ειδικούς.
 • Έχει κλίση. Κομψό και μικροσκοπικό μοντέλο. Συνδυάζει αρμονικά στο εσωτερικό μιας μικρής κουζίνας με έπιπλα σχεδιαστών. Ο σχεδιασμός σχεδιάζεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αντλεί ένα ζευγάρι μολυσμένου αέρα σε μια ειδική ομπρέλα ή θόλο. Η μάσκα τέτοιων μοντέλων αφαιρείται και καθαρίζεται εύκολα.
 • Γωνία. Ο σχεδιασμός των γωνιακών απορροφητών με τον τερματικό είναι σχεδιασμένος για να τοποθετεί τη συσκευή στη γωνία του δωματίου. Τα γωνιακά μοντέλα τοποθετούνται στον τοίχο και μπορούν να έχουν σχήμα θόλου. Η τοποθέτηση κουκούλας και κουζίνας αερίου στη γωνία της κουζίνας είναι μια μη τυποποιημένη λύση, αλλά εξοικονομεί χώρο και είναι ιδανική για μικρές κουζίνες. Οι γωνιακοί κουκούλες έχουν σχήμα Τ και θόλο. Εγκατεστημένο στον τοίχο, κοντά θα πρέπει να τοποθετηθεί τρύπα εξαερισμού.

Οι απορροφητήρες συνδέονται με τον άξονα εξαερισμού, όπου ο μολυσμένος αέρας πηγαίνει. Οι διαστάσεις του γωνιακού σχεδίου πρέπει να αντιστοιχούν στις διαστάσεις της εστίας αερίου ή να είναι μεγαλύτερες. Αυτό είναι απαραίτητο για τη συσκευή να απορροφά τον αέρα καλύτερα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Σύγχρονα γωνιακά εκχυλίσματα με εμβέλεια από 50 έως 90 εκατοστά.

Η εμφάνιση της γωνιακής κουκούλας πρέπει να αντιστοιχεί στο συνολικό σχέδιο της κουζίνας. Σήμερα, μπορείτε να βρείτε πολλά μοντέλα κατασκευασμένα από συνδυασμό υλικών, χρησιμοποιώντας διακοσμητικά στοιχεία. Επιλέξτε την κουκούλα για το στυλ της κουζίνας. Το χρώμα θα πρέπει να συνδυαστεί με τα έπιπλα και το υπόλοιπο της διακόσμησης. Κατά την επιλογή μιας συσκευής, καθοδηγείται από την απόδοσή της.

Όταν αγοράζετε μια κουκούλα, ανεξάρτητα από τον τύπο της, ρωτήστε τον πωλητή σχετικά με το επίπεδο θορύβου του μοντέλου. Εάν η συσκευή λειτουργεί δυνατά, αυτό θα προκαλέσει δυσφορία. Τα ισχυρά μοντέλα μπορούν να κάνουν θόρυβο που θα ακουστεί σε γειτονικά δωμάτια. Τα άνετα επίπεδα θορύβου κυμαίνονται από 50 dB. Με τη μέθοδο καθαρισμού του αέρα τα γωνιακά μοντέλα έρχονται σε διαφορετικούς τύπους.

Επιλέγουμε και εγκαθιστούμε μια κουκούλα με αγωγό στην κουζίνα

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια μοντέρνα κουζίνα χωρίς κουκούλα, που καθαρίζει τον αέρα και προστατεύει την επιφάνεια των τοίχων, των οροφών και των επίπλων από τη βύθιση της αιθάλης. Η αγορά προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μοντέλων διαφόρων σημάτων, τα περισσότερα από τα οποία έχουν συνδυασμένο σχέδιο.

Μερικές κουκούλες όχι μόνο θα σώσει την κουζίνα από τις μυρωδιές της μαγειρικής, αλλά θα εισαγάγει και φρέσκο ​​αέρα

Για να τα χρησιμοποιήσετε ως κάλυμμα ροής, η κουκούλα κουζίνας με αεραγωγό πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένη και σωστά συνδεδεμένη με το σύστημα εξάτμισης.

Διαφανείς κουκούλες - χαρακτηριστικά

Όλες οι κουκούλες από την αρχή της δράσης μπορούν να χωριστούν σε δύο μεγάλες κατηγορίες: ροή και ανακύκλωση.

Οι απορροφητήρες ανακύκλωσης αφήνουν τον παλιό αέρα στην κουζίνα αφού καθαριστούν με φίλτρα, οι αγωγοί ροής λαμβάνουν τον μολυσμένο αέρα μέσω των αεραγωγών πέρα ​​από τον χώρο της κουζίνας και έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες:

Η ποιότητα του καθαρισμένου αέρα εξαρτάται από τον σωστά εγκατεστημένο αγωγό αέρα

 • Παράγουν πλήρη απομάκρυνση του μολυσμένου αέρα από το δωμάτιο, έτσι χρειάζεται μια εξωτερική τροφοδοσία φρέσκου καθαρού vozduha.Oni ιδιαίτερα αποτελεσματική σε κουζίνες με θερμάστρες αερίου, εξάγει έναν άλλο τύπο δεν εξαλείφει προϊόντα καύσεως και υψηλή υγρασία.
 • Οι απορροφητήρες με τυπικό πλάτος 60 cm είναι πιο αποδοτικοί από τους αναρροφτήρες, έχουν λιγότερα φίλτρα που επιβραδύνουν την ταχύτητα του αέρα.
 • Είναι ευκολότερο να τα φροντίζετε, για την σταθερή λειτουργία τους είναι απαραίτητο να εξαγάγετε (περιοδικά κάθε έξι μήνες) και να πλένετε τα μεταλλικά φίλτρα λίπους.
 • Σε λειτουργία, είναι φθηνότερες από την ανακύκλωση, οι τελευταίες χρειάζονται μια περιοδική αγορά αντικαταστάσιμων φίλτρων άνθρακα.
 • Ένα από τα μειονεκτήματα είναι η περίπλοκη εγκατάσταση για σύνδεση με το σύστημα αερισμού του σπιτιού. Για να γίνει αυτό, πρέπει να αγοράσετε σωλήνες αεραγωγών και να τους τραβήξετε από την κουκούλα στην είσοδο του άξονα εξαερισμού.
 • Επίσης, απαιτείται να εξασφαλιστεί η παροχή καθαρού αέρα, διαφορετικά μπορεί να υπάρξει αντίστροφη ώθηση και είσοδος μολυσμένου αέρα στην κουζίνα από τον άξονα αερισμού του σπιτιού. Για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση, οι κουκούλες διαθέτουν συνήθως βαλβίδα ελέγχου.
 • Η εξαγωγή στην κουζίνα με αεραγωγούς κατά την εγκατάσταση καταστρέφει την αισθητική της εμφάνιση με ένα εξωτερικό σύστημα σωλήνων. Επομένως, η σωστή επιλογή υλικών κατά την εγκατάσταση είναι μία από τις κύριες εργασίες κατά την εγκατάσταση της κουκούλας.
 • Οι αγωγοί εξαερισμού και ορισμένες μονάδες δεν πληρούν πάντα τις απαιτήσεις που είναι αναγκαίες για την αποτελεσματική λειτουργία της παλιάς Σοβιετικής σπίτια της εξάτμισης sistemy.V, είναι πάρα πολύ στενό μπορεί να φράξει με ξένα αντικείμενα ή να έχουν ένα μικρότερο τμήμα, ως αποτέλεσμα της παράνομες μετατροπές από τους ενοικιαστές μέσω της ανύψωσης.

Ανάλογα με το υλικό κατασκευής, μπορούν να χωριστούν στις ακόλουθες ομάδες:

Πλαστικοί αγωγοί

Ο πιο προσιτός τύπος αγωγού είναι πλαστικό

Είναι κατασκευασμένα από διάφορα συνθετικά υλικά ανάλογα με τον τομέα της χρήσης, μπορεί να χρησιμεύσει ως βάση πολυαιθυλένιο, σιλικόνη, πολυπροπυλένιο, fiberglass, μέταλλο και πλαστικό, PVC.

Ο τελευταίος τύπος σωλήνος είναι ο συνηθέστερα χρησιμοποιούμενος για έναν αεραγωγό σε μια συνηθισμένη κουζίνα και έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Μια μικρή τιμή.
 • Έχουν την πιο αισθητική εμφάνιση, οι ίδιοι οι σωλήνες είναι ευκολότεροι να ταιριάζουν στο εσωτερικό της κουζίνας, να διακοσμούν ή να βάφονται χωρίς να προκαλούν απτή βλάβη στο εξωτερικό.
 • Δεν δημιουργεί θόρυβο κατά την εργασία.
 • Το υλικό είναι ισχυρή, μια πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι επιδεκτική σε φθορά, είναι ανθεκτικά στα επιθετικά χημικά μέσα (οξύ, αλκαλίων), UV, και ακραίες θερμοκρασίες.
 • Η ομαλή επιφάνεια δεν παρεμβαίνει στη διέλευση του αέρα και μειώνει την πιθανότητα ρύθμισης ρύπων και λίπους πάνω σε αυτό.
 • Το υλικό δεν εκπέμπει βλαβερές ουσίες όταν εκτίθεται σε δυσμενείς περιβαλλοντικούς παράγοντες, το πλαστικό δεν φοβάται την υγρασία και δεν σκουριάζει.
 • Εύκολη συναρμολόγηση, το PVC είναι εύκολα κολλημένο και συγκολλημένο, είναι εύκολο να κόβεται με ένα απλό εργαλείο, και ειδικοί προσαρμογείς απλοποιούν σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία εγκατάστασης.

Παράδειγμα εγκατεστημένου αγωγού PVC

Επίσης, οι πλαστικοί σωλήνες έχουν ορθογώνια και στρογγυλή διατομή, ο τελευταίος χρόνος ήταν σε μεγάλη ζήτηση.

 • Οι ορθογώνιοι αεραγωγοί βρίσκονται βολικά πίσω από τα γραφεία της κουζίνας, τοποθετώντας μια τροχιά από την κουκούλα στην οπή εξαερισμού χρησιμοποιώντας προσαρμογείς διαφόρων σχεδίων.
 • Ορθογώνια πλαστικό αγωγοί για απορροφητήρες κουζίνας έχουν μια αισθητική εμφάνιση, αλλά, σε αντίθεση με τους σωλήνες με κυκλική διατομή έχουν μικρότερο απόδοση και αυξημένο θόρυβο, δημιουργώντας διαδρομή αέρος πρόσθετα εμπόδια στη μορφή οξείες γωνίες.
 • Οι στρογγυλοί σωλήνες φαίνονται λιγότερο αισθητικοί και συχνά χρειάζονται πρόσθετους προσαρμογείς όταν αλλάζουν από μια στρογγυλή σε μια ορθογώνια οπή στην κουκούλα κουζίνας.
 • Οι πλαστικοί κυματοειδείς αεραγωγοί από πολυολεφίνη είναι ενισχυμένοι με χαλύβδινο σύρμα, το οποίο τους δίνει δύναμη και ακαμψία κατά την εγκατάσταση.

Αλουμίνιο

Οι αγωγοί αλουμινίου είναι επίσης διαθέσιμοι αλλά έχουν ορισμένα μειονεκτήματα

Ένα αρκετά κοινό υλικό στην κατασκευή κυματοειδών σωλήνων για αεραγωγούς, έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Χαμηλή τιμή.
 • Έχει διαφορετικές διατομές, που υπολογίζονται για διαφορετικές συναλλαγματικές ισοτιμίες.
 • Η παρουσία πολυάριθμων πτυχών συμβάλλει στην καθίζηση στα τοιχώματα της αυλάκωσης των σκληρών προς απομάκρυνση λιπαρών αποθέσεων.
 • Εύκολη εγκατάσταση: η αυλάκωση τεντώνεται στο απαιτούμενο μήκος, κόβεται εύκολα με συνηθισμένο ψαλίδι, η έξοδος μπορεί να δοθεί σε οποιοδήποτε σχήμα.
 • Δεν φοβούνται τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά με υψηλή υγρασία στην κουζίνα μπορεί να συσσωρεύσει συμπύκνωμα.
 • Έχει μια μη αισθητική εμφάνιση, έτσι ώστε οι κυματοειδείς αγωγοί αέρα από αλουμίνιο πρέπει συχνά να κρύβονται στο κουτί.
 • Χαμηλή αντοχή, Συχνά σπασμένα κατά την εγκατάσταση και εξωτερική μηχανική κρούση κατά τη λειτουργία.

Χάλυβα

Οι αεραγωγοί μπορούν να κατασκευαστούν από ανοξείδωτο χάλυβα ή γαλβανισμένο χάλυβα. Τα τελευταία είναι πιο διαδεδομένα κατά την εγκατάσταση αεραγωγών λόγω χαμηλότερου κόστους, αλλά τα τελευταία χρόνια το υλικό αυτό έχει γίνει λιγότερο δημοφιλές και ζήτημα. Χαρακτηριστικά:

Ο αγωγός χάλυβα έχει σημαντικό βάρος αλλά διαφέρει στη δύναμή του

 • Επιλογή του προϋπολογισμού.
 • Έχετε μια λεία επιφάνεια που δεν επηρεάζει την ταχύτητα ροής του αέρα.
 • Εξαιρετική αντιμετώπιση υψηλών θερμοκρασιών χωρίς επιβλαβείς συνέπειες για τον εναέριο χώρο της κουζίνας και τις ιδιότητές της.
 • Έχουν το μεγαλύτερο βάρος σε σύγκριση με άλλα υλικά, επομένως το σύστημα στερέωσης σε έναν τοίχο ή μια οροφή γίνεται πολύπλοκο και απαιτεί πρόσθετα στοιχεία και φωλιές προσγείωσης για προσάρτηση.
 • Η επίπονη διαδικασία σύνδεσης των εξαρτημάτων του αεραγωγού, η ανάγκη για ένα ειδικό εργαλείο για την κοπή σωλήνων κασσίτερου, για την πλήρη στεγανοποίηση, είναι απαραίτητη η χρήση πρόσθετων στεγανωτικών.
 • Δίνουν πολύ δυνατό θόρυβο κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Εγκατάσταση αγωγού για το σχέδιο ροής

Η εγκατάσταση πραγματοποιείται συνήθως στην επάνω άκρη των ντουλαπιών κουζίνας, στην επιφάνεια τοίχου ή οροφής. Σε κάθε περίπτωση, ο αγωγός τοποθετείται από την κουκούλα στο γενικό άνοιγμα εξαερισμού. Σε ένα ιδιωτικό νοικοκυριό, η έξοδος κόβεται εκ των προτέρων σε εξωτερικό τοίχο ή σε πλάκα οροφής.

Στην καθημερινή ζωή χρησιμοποιούνται συνήθως δύο τύποι αγωγών: μαλακοί όπως κυματοειδείς αλουμινίου και άκαμπτοι πλαστικοί σωλήνες.

Βασικά ο αγωγός αέρα είναι κρυμμένος μέσα στα ντουλάπια της κουζίνας

Εγκατάσταση πλαστικών αγωγών

Πλαστικό κουτί είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή λόγω της ακαμψίας της κατασκευής, μπορεί να είναι στρογγυλή ή ορθογώνια διατομή. Η τοποθέτηση του κουτιού δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, τμήματα από το πλαστικό μπορούν να κοπούν, να κολληθούν, να συνδεθούν με τη βοήθεια συνδετήρων, ενώ πρέπει να τηρηθούν αρκετές συνθήκες.

Στρογγυλό αγωγό από PVC

 • Μην τοποθετείτε την κουκούλα κοντά στον απέναντι τοίχο από την οπή εξαερισμού.
 • Πριν από την εγκατάσταση του αγωγού, προκειμένου να αποφευχθούν λάθη, συνιστάται να προετοιμάσετε ένα σχέδιο εκ των προτέρων, υποδεικνύοντας τις διαστάσεις και τον αριθμό των τμημάτων, τις στροφές μετάβασης, τους συνδετήρες.
 • Κατά την τοποθέτηση της τροχιάς είναι επιθυμητό να αντέχει ένα μήκος όχι μεγαλύτερο από 3 μέτρα, αυτό επηρεάζει άμεσα την απόδοση της κουκούλας. Αν στραφείτε σε υπολογισμούς μηχανικής, τότε σε κάθε μέτρο του αγωγού χάνονται 10% της απόδοσης της κουκούλας.
 • Όχι λιγότερο σημαντικό είναι η γωνία και ο αριθμός των στροφών. Η τυπική όψη των προσαρμογέων των άκαμπτων πλαστικών αγωγών έχει σχήμα L με γωνία 90 μοίρες. Εάν ο αριθμός των γωνιών είναι μεγαλύτερος από 3, η απόδοση του καλύμματος μειώνεται επίσης κατά 5-10% σε κάθε μετάβαση.
 • Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε τις διαστάσεις της οπής εξαερισμού στην κουζίνα και να αγοράσετε τον απαραίτητο προσαρμογέα από τον αγωγό στη μάσκα εξαερισμού. Εάν η τρύπα εξαγωγής στην κουζίνα δεν ταιριάζει με το σχήμα με τον αγωγό, θα χρειαστείτε επίσης έναν προσαρμογέα από μια ορθογώνια σε μια κυκλική οπή εξαερισμού ή αντίστροφα.
 • Οι περισσότερες κουζίνες έχουν ένα μόνο άνοιγμα, οπότε χρησιμοποιείται επιπλέον αερισμός για την παροχή φυσικού αερισμού κάτω από τον αγωγό αγωγών.
 • Η σύνδεση των καμπυλών πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σφιχτή, επομένως είναι δυνατή η χρήση στοιχείων ακρυλικού ή σιλικόνης. Πριν από τη συναρμολόγηση, είναι καλύτερο να συναρμολογηθεί ολόκληρη η δομή και μετά από έλεγχο της λειτουργικότητας και της ορθότητας της εγκατάστασης, αποσυναρμολογήστε ξανά και κάντε την τελική συναρμολόγηση χρησιμοποιώντας ένα στεγανωτικό.
 • Μια σημαντική προϋπόθεση για την εγκατάσταση του αεραγωγού είναι η επιλογή της σωστής διατομής του σωλήνα. Είναι αναγκαίο να είναι ίση ή μεγαλύτερη από το σχέδιο εξόδου και συμπίπτει σε μέγεθος με το τμήμα εξαερισμού σε ένα μικρότερης διατομής σωλήνες kuhne.Pri σύστημα αγωγών θα δημιουργήσει ένα επιπλέον αντίσταση στη ροή του αέρα που θα οδηγούσε σε αυξημένο θόρυβο και αυξημένο φορτίο στο καπό του κινητήρα. Παρομοίως, δεν έχει νόημα να γίνει υπερβολικά μεγάλη εγκάρσια διατομή στην έξοδο αγωγού μικρής διαμέτρου.

Τοποθέτηση κυματοειδούς αγωγού αέρα από αλουμίνιο

Σχεδόν όλες οι συστάσεις για την εγκατάσταση άκαμπτων πλαστικών αεραγωγών μπορούν να αποδοθούν σε εύκαμπτες κυματοειδείς αγωγούς. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση είναι πολύ απλούστερη - αγοράζεται ένας σωλήνας με το απαιτούμενο μήκος, λαμβάνοντας υπόψη την περαιτέρω τάνυση και μέσω των προσαρμογέων στερεώνεται στην τρύπα στην κουκούλα και στην σχάρα της κουζίνας.