Αφυγραντήρας για τον συμπιεστή με τα χέρια τους: συστάσεις για την κατασκευή ορισμένων τύπων συσκευών

Ο εξοπλισμός συμπιεστή χρησιμοποιείται συνήθως σε συνδυασμό με μια συσκευή όπως ένας αφυγραντήρας.

Δεν υπάρχουν στοιχεία υψηλής τεχνολογίας σε αυτό, έτσι μια απλή έκδοση με μεσαία χαρακτηριστικά μπορεί να παραχθεί ανεξάρτητα.

Ας δούμε πώς και από τι μπορείτε να κάνετε έναν αφυγραντήρα για τον συμπιεστή με τα χέρια σας.

Ποια είναι η συσκευή και ποια είναι η χρήση της;

Ο φυσικός αέρας, όπως είναι γνωστό, περιέχει πάντα κάποια ποσότητα υδρατμού.

Η διαλυτότητα του ατμού αυξάνεται με την αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα, δηλαδή, όσο πιο θερμό είναι, τόσο πιο υγρό μπορεί να είναι.

Ένας αφυγραντήρας είναι μια συσκευή που μειώνει σημαντικά την περιεκτικότητα σε υγρασία του αέρα που διέρχεται από αυτό.

Η αποδοτικότητα των σύγχρονων βιομηχανικών σχεδίων μπορεί να φτάσει το 90%.

Πλεονέκτημα και σημασία της εφαρμογής

Η υγρασία που υπάρχει στον αέρα σχεδόν πάντα επηρεάζει δυσμενώς τόσο τον εξοπλισμό όσο και τις διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για την επίτευξή του. Πρώτα απ 'όλα, ο ίδιος ο συμπιεστής πάσχει, μέσα στον οποίο ο ατμός μπορεί εν μέρει να μετατραπεί σε συμπύκνωμα, που είναι ήδη υγρό νερό. Το νερό, όπως είναι γνωστό, συμβάλλει στη διαδικασία διάβρωσης.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για όλα τα είδη μη κλειστών πνευματικών συστημάτων - για παράδειγμα, στα φορτηγά, στα οποία ο συμπιεστής αντλείται περιοδικά από τον αέρα που λαμβάνονται από το εξωτερικό.

Αφυγραντήρας από το φίλτρο Geyser

Αν ο συμπιεστής χρησιμοποιείται για τη βαφή του αυτοκινήτου, τότε εάν υπάρχει υγρασία στον αέρα, η επίστρωση θα είναι λιγότερο ποιοτική (σχηματίζονται οι λεγόμενοι κρατήρες) και το σώμα του οχήματος μπορεί να διαβρωθεί.

Εφαρμόζοντας τον ίδιο αφυγραντήρα, είναι δυνατό να στεγνώσει σημαντικά ο αέρας που εισέρχεται στον συμπιεστή, πράγμα που σημαίνει αποφυγή όλων των αναφερθέντων φαινομένων.

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε ενέργεια στη θέρμανση, τοποθετήστε μια δεξαμενή συσσωρευτή. Μπαταρία δεξαμενών στο σύστημα θέρμανσης - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά της συναρμολόγησης και εγκατάστασης μιας καμινάδας για το τζάκι, διαβάστε εδώ.

Βήμα-βήμα οδηγίες για την παραγωγή βιο-τζάκι παρουσιάζεται σε αυτό το θέμα.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι αυτοδιαχωρισμένων διαχωριστών νερού

Οι αυτόνομα κατασκευασμένοι διαχωριστές νερού κατασκευάζονται στην εικόνα και την ομοιότητα των βιομηχανικών. Υπάρχουν τρεις τύποι τέτοιων συσκευών:

Κυκλώνες

Ένας αφυγραντήρας αυτού του τύπου έχει ένα κυλινδρικό σώμα στο οποίο προσδίδεται αέρας σε περιστροφική κίνηση. Στην περίπτωση αυτή, ο ατμός που περιέχεται σε αυτό απορρίπτεται από τη φυγόκεντρη δύναμη στα τοιχώματα, πάνω στα οποία στερεώνεται με τη μορφή συμπυκνώματος.

Ο ξηρός αέρας εκκενώνεται μέσω του σωλήνα εξόδου, ο οποίος αφαιρείται στη μέγιστη δυνατή απόσταση από την είσοδο.

Για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος υπάρχει βαλβίδα αποστράγγισης.

Προσροφητές

Ορισμένες ουσίες απορροφούν υδρατμούς, σαν σφουγγάρι. Για να στεγνώσει ο αέρας είναι αρκετό να περάσει μέσα από ένα θάλαμο γεμάτο με μια τέτοια ουσία (ονομάζεται sorbent).

Καθώς η κορεσμένη υγρασία θα πρέπει να αλλάξει.

Ψύκτες

Έχουμε ήδη πει ότι η «διάλυση» των ατμών στον αέρα αυξάνεται με το τελευταίο σημείο. Για παράδειγμα, σε μία θερμοκρασία από 0 μοίρες αέρα μπορεί να περιέχει έως 1 g υδρατμών, ενώ στους + 20C - είναι περίπου 20, το απλό συμπέρασμα εξής: για την ξήρανση του αέρα, πρέπει να ψύχεται. Σε αυτό το μέρος του ατμού γίνεται υπερβολική, και να μετατρέψει αμέσως σε συμπύκνωμα.

Ένα σαφές παράδειγμα αυτής της διαδικασίας μπορεί να χρησιμεύσει ως φαινόμενα όπως η απώλεια δροσιάς το πρωί, που στάζει συνεχώς από το νερό του οικιακού κλιματιστικού, καταθλίβοντας τον κρύο καθρέφτη μετά το ντους. Ναι, και οι αφυγραντήρες αέρα οικιακής χρήσης που χρησιμοποιούν αυτήν την αρχή - είναι από καιρό σπανιότατα.

Ψυγείο και αφυγραντήρας - κύκλωμα

Η απομάκρυνση της υγρασίας από τον αέρα με ψύξη είναι μια αρκετά δαπανηρή ενέργεια, έτσι οι διαχωριστές νερού αυτού του τύπου είναι λιγότερο συνηθισμένοι από τους δύο πρώτους. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι οι ξηραντές ψύξης δεν καθαρίζουν τον αέρα με μηχανικές ακαθαρσίες, όπως και οι κυκλώνες και οι προσροφητές.

Οι προκατασκευασμένοι διαχωριστές νερού συνδυάζονται συνήθως. Η μονάδα ψύξης ή ο κυκλώνας είναι το πρώτο στάδιο στο οποίο διεξάγεται ο τραχύς καθαρισμός, δηλαδή αφαιρείται ο όγκος του ατμού. Σε έναν κυκλώνα, ο αέρας τυλίγεται σε ένα στρόβιλο μέσω ενός περιστρεφόμενου πτερυγίου με λεπίδες.

Ο προσροφητής λειτουργεί ως ένα δεύτερο στάδιο, το οποίο ήδη εκτελεί λεπτό καθάρισμα. Λόγω της συνδυασμένης λύσης, ο ροφητής πρέπει να αλλάζει πολύ λιγότερο συχνά.

Τα χαρακτηριστικά των βιομηχανικών ξηραντήρων ποσότητα προσθήκης εξαέρωσης ατμού (υποδεικνύεται σε ποσοστά) είναι επίσης το μέγεθος των σωματιδίων σκόνης, τις συσκευές καθυστέρησης.

Συσκευή σχεδίασης

Στην σπιτική έκδοση του κυκλώνα, θα αφαιρέσουμε την πτερωτή χωρίς την πτερωτή. Αντ 'αυτού, ο αέρας στο κυλινδρικό σώμα θα τροφοδοτηθεί κατά μήκος μιας εφαπτομένης, λόγω της οποίας θα μετακινηθεί στροβίλου.

Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ένας τέτοιος διαχωριστής υγρασίας, χωρίς έναν αναγκαστικό στρόβιλο, θα λειτουργήσει αποτελεσματικά μόνο μετά την εγκατάσταση μετά από τον συμπιεστή. Δηλαδή, ο ίδιος δεν μπορεί να προστατεύσει τον υπερτροφοδότη.

Κάνοντας έναν αφυγραντήρα με τα χέρια σας

Τώρα εξετάστε λεπτομερέστερα πώς να κάνετε ένα αφυγραντήρα για τον συμπιεστή με τα δικά σας χέρια:

Κυκλώνα

Το σώμα κυκλώνα είναι ένας σωλήνας συγκολλημένος και από τις δύο πλευρές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο εσωτερικός αέρας θα τροφοδοτείται υπό υψηλή πίεση, έτσι ώστε οι τοίχοι του κελύφους πρέπει να είναι αρκετά παχύρρευστοι. Επίσης, ως κενό, μπορείτε να πάρετε έναν κύλινδρο αερίου ή έναν πυροσβεστήρα - έχουν σχεδιαστεί ειδικά για υψηλή πίεση.

 • διάμετρος: 100 - 110 mm.
 • ύψος: 600 - 700 mm.

Παράδειγμα της τελικής συσκευής

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, το τεμάχιο εργασίας για την θήκη πρέπει να υποστεί επεξεργασία από μέσα με χαρτί σμύριδας - αυτό είναι απαραίτητο για τη βαφή.

Διαδικασία παραγωγής:

 1. Κάτω, σε απόσταση τουλάχιστον 120 mm από το βύσμα του πυθμένα (ο σωλήνας θα εγκατασταθεί κάθετα), στο τοίχωμα του περιβλήματος που χρειάζεται να συγκολλήσετε το σύνδεσμο, μέσω του οποίου θα τροφοδοτείται αέρας. Η σύντηξη είναι το σωστό πράγμα για συγκόλληση στην εφαπτομένη, αλλά αν αυτή η λύση φαίνεται πολύ περίπλοκη για εσάς, συγκολλήστε την μόνο στην πλευρά.
 2. Στο κέντρο του βύσματος, κλείνοντας το ανώτερο άκρο, πρέπει να συγκολλήσετε το σωλήνα εξαγωγής. Κάποιοι δάσκαλοι το συγκολλούν προς την πλευρά, στην πλευρά απέναντι από τον αγωγό του στομίου εισαγωγής. Σε αυτή την υλοποίηση, ο αφυγραντήρας είναι επίσης αρκετά αποτελεσματικό, δεδομένου ότι ο αέρας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού κατά μήκος του σώματος έχει χρόνο για να στεγνώσουν, αλλά πιο σωστό θα εξακολουθεί να φιλοξενήσει την έξοδο στο κέντρο του άνω πώματος (υπενθυμίσει ότι ο ατμός ρίχνεται από τη φυγόκεντρο δύναμη ενάντια στους τοίχους ακριβώς).
 3. Στο κέντρο του κάτω βύσματος είναι απαραίτητο να συγκολληθεί ένας σωλήνας διακλάδωσης για την εκκένωση συμπυκνωμάτων. Εάν αποφασιστεί η χρήση του κυλίνδρου ως κατεργαζόμενου τεμαχίου για το κύτος, πρέπει να γυριστεί - τότε το κανονικό ακροφύσιο θα παίξει το ρόλο της οπής αποστράγγισης.

Ονομάζεται "σμάλτο σκουριάς στη σκουριά" 3 σε 1 ". Μετά την περιέλιξη της σύνθεσης στο εσωτερικό της συσκευής, αποστραγγίζεται, μετά από την οποία στεγνώνεται ο διαχωριστής υγρασίας.

Προσρόφτης

Οι καλές ιδιότητες προσρόφησης κατέχονται από πυριτική πηκτή, οι κόκκοι των οποίων παρασκευάζονται με ξήρανση υπερκορεσμένων διαλυμάτων αλάτων πυριτικού οξέος. Αυτός ο ροφητής είναι αρκετά προσιτός και πωλείται ως καθαρή μορφή και ως πληρωτικό για την τουαλέτα της γάτας.

Διαφορετικοί τύποι πήγματος πυριτίας μπορεί να διαφέρουν ως προς το μέγεθος των πόρων, την επιφάνεια της επιφάνειας εργασίας και την ποσότητα νερού που μπορούν να απορροφήσουν (υποδεικνύεται ως ποσοστό της μάζας του ροφητή).

Η ποσότητα πήγματος διοξειδίου του πυριτίου επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη την χωρητικότητα της εγκατάστασης: για κάθε 800 - 850 l / min απαιτείται 1 kg ροφητικού. Για συνεχή εργασία, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα διπλό όγκο: ενώ μια νέα υπηρεσία θα λειτουργήσει, η ήδη κορεσμένη υγρασία θα στεγνώσει στο φούρνο.

Έχει νόημα να ψάχνετε για ένα τέτοιο είδος πήγματος πυριτίας, το οποίο όταν κορεσμένο με την υγρασία αλλάζει χρώμα - είναι πιο βολικό να εργαστείτε μαζί του.

Ως δοχείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φίλτρο νερού ή φίλτρο λαδιού αυτοκινήτου. Οι επιπλέον οπές στο φίλτρο λαδιού μπορούν να φράξουν με βίδες που είναι τοποθετημένοι πάνω στο σφραγιστικό.

Στεγανό-ψυγείο

Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτή η πραγματοποίηση είναι μάλλον περίπλοκη στην κατασκευή, δεδομένου ότι είναι αναγκαίο να προβλεφθεί θάλαμος στεγανοποίησης, και ενσωματωμένα σε αυτό ένα σωλήνα εκκένωσης συμπυκνώματος (είναι σημαντικό να μην βλάψει το εξατμιστήρα που περιβάλλει το θάλαμο).

Σημαντική πίεση τέτοιος διαχωριστής υγρασίας δεν μπορεί να αντέξει, αλλά δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί μετά από τον συμπιεστή - λειτουργεί αποτελεσματικά και όταν εγκαθίσταται πριν από τον υπερτροφοδότη.

Ακόμα και κατά το στάδιο σχεδιασμού του συστήματος θέρμανσης, πρέπει να σκεφτεί κανείς το σχέδιο για τη σύνδεση του λέβητα στερεών καυσίμων. Υπάρχει ένα παραδοσιακό σχέδιο δέσμευσης.

Πώς να μονώσετε ένα τούβλο σπίτι από το εξωτερικό και τι - μια αναθεώρηση των υλικών και των τύπων μόνωσης παρουσιάζεται σε αυτή τη δημοσίευση.

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε τα εξής: οι οικιακοί διαχωριστές νερού, φυσικά, είναι κατώτεροι από τους βιομηχανικούς, αλλά δεν πρέπει να υποτιμηθούν.

Τα web περιγράφονται περιπτώσεις, κατά τη χρήση αφυγραντήρες κινεζική οικονομία δεν θα μπορούσε να επιτύχει μια αποδεκτή ποιότητα της ζωγραφικής, και μετά την ένταξή του συμπιεστή σωλήνα σπιτικό αφυγραντήρα της παρούσας πρόβλημα λύθηκε.

Κάνοντας έναν αφυγραντήρα με τα χέρια σας

Για να βελτιωθεί η ποιότητα της βαφής του αυτοκινήτου με τη βοήθεια ενός συμπιεστή, οι ειδικοί συνιστούν επιπλέον να χρησιμοποιήσουν μια τέτοια συσκευή ως διαχωριστή υγρασίας. Μειώνει την υγρασία του αέρα, που απαιτείται για το ψεκασμό της βαφής. Εάν η υπερβολική υγρασία δεν αφαιρεθεί, τότε η θήκη είναι διαβρωμένη και το χρώμα δεν θα διαρκέσει πολύ.

Ποια είναι η συσκευή και ποια είναι η χρήση της;

Οι αφυγραντήρες διαφέρουν ως προς τον σχεδιασμό και την αρχή λειτουργίας τους. Το κόστος του εργοστασιακού μοντέλου είναι σημαντικό, εξαρτάται από την ικανότητα της συσκευής και την απόδοσή της. Υπάρχουν επίσης πολλά αυτο-κατασκευασμένα σχέδια που θα βοηθήσουν στο σπίτι να κάνουν έναν αξιόπιστο και αποτελεσματικό διαχωριστή υγρασίας.

Για να αφαιρέσετε την υγρασία από τον συμπιεστή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαμηλή θερμοκρασία, φυγοκεντρική δύναμη ή ειδικά φίλτρα. Το κύριο καθήκον είναι να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία πριν το μίγμα αέρα εισέλθει στον συμπιεστή. Για να δημιουργήσετε μια τέτοια συσκευή, πρέπει να τηρείτε αυστηρά τις οδηγίες των έμπειρων μηχανικών και να συναρμολογήσετε εξαρτήματα σύμφωνα με τις οδηγίες.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι αυτο-κατασκευασμένων απορροφητών υγρασίας

Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση των ακόλουθων τύπων αποκομιδής υγρασίας:

 • τύπος κυκλώνα.
 • απορροφώντας την υγρασία με πυριτική πηκτή.
 • ψύξης.

Κάθε τύπος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό σας, πρέπει να εξοικειωθείτε με όλα τα διαγράμματα των συσκευών. Τα σχέδια χρησιμοποιούν παλιούς κυλίνδρους, φίλτρα λαδιού, στοιχεία ψυκτικού εξοπλισμού. Πριν από την έναρξη της εργασίας, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μηχανή συγκόλλησης, σετ κλειδιών και κατσαβίδια, τρυπάνι, σφυρί, κόλλα και μονωτικό υλικό.

Οικιακές συσκευές κυκλώνα

Η αρχή του αφυγραντήρα κυκλώνα είναι αρκετά απλή. Όταν ένα ρεύμα πεπιεσμένου αέρα εισέλθει στην εγκατάσταση, αρχίζει να περιστρέφεται. Κάτω από τη δράση μιας φυγόκεντρης δύναμης, το συμπύκνωμα, μικρά σωματίδια θραυσμάτων και ελαίου αποστέλλονται στους τοίχους. Τότε ο καθαρισμένος αέρας περνά στην κάτω κεντρική τρύπα και στη συνέχεια τροφοδοτείται στον συμπιεστή.

Το μίγμα αέρα διοχετεύεται μέσω του άνω ανοίγματος, υπό την επίδραση της φυγόκεντρης δύναμης, η υγρασία διαχωρίζεται και εκκενώνεται μέσω του ακροφυσίου εξόδου

Για να δημιουργήσουμε μια αυτόματη φυγοκεντρική συσκευή θα χρειαστεί:

 • μια παλιά δεξαμενή προπανίου.
 • πνιγμός?
 • μηχανή συγκόλλησης?
 • δύο μεταλλικούς σωλήνες μικρού μήκους.

Σαν περίβλημα το παλιό μπαλόνι ταιριάζει τέλεια, έχει επαρκές ύψος και μπορεί να αντέξει αυξημένη πίεση. Η σειρά εργασίας είναι η εξής:

 1. Τοποθετήστε το προϊόν κατακόρυφα, με τη βρύση προς τα κάτω.
 2. Το εξάρτημα εισαγωγής συγκολλάται στο άνω μέρος του περιβλήματος. Πρέπει να μετατοπιστεί πιο κοντά σε ένα από τα τοιχώματα του κυλίνδρου. Συγκολλούμε το εξάρτημα εισαγωγής και το σωλήνα εξαγωγής στον κύλινδρο
 3. Συγκολλούμε το σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής σε 2/3 του ύψους του μπαλονιού. Ο κυκλικός αφυγραντήρας εγκαθίσταται κάθετα, η υγρασία θα εκκενωθεί μέσω του κάτω ανοίγματος με μια βαλβίδα

Για να βελτιωθεί η απόδοση του διαχωριστή υγρασίας, είναι δυνατόν να προσθέσετε τσιπς στο εσωτερικό και να τοποθετήσετε ένα δίχτυ φιλτραρίσματος στην πρίζα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να κόψετε το περίβλημα και μετά το τέλος της εργασίας για να το στερεώσετε πίσω χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σφραγισμένο παρέμβυσμα.

Αφυγραντήρας χρησιμοποιώντας silica gel

Το σίλικα gel σας επιτρέπει να φιλτράρετε το μίγμα αέρα, απλώς τοποθετήστε το στρώμα αυτής της ουσίας στο περίβλημα από το φίλτρο λαδιού ή νερού. Ο παλιός εξοπλισμός από το Βόλγα είναι βέλτιστος για τη δημιουργία ενός αυτοδιαχωρισμένου διαχωριστή νερού.

 1. Αφαιρούμε το παλιό φίλτρο λαδιού. Αφαιρούμε το παλιό φίλτρο λαδιού και το προετοιμάζουμε για περαιτέρω εργασίες
 2. Ως σωλήνας διακλάδωσης εισόδου είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ένας φυσικός σωλήνας μέσω του οποίου προηγουμένως παρέχεται πετρέλαιο.
 3. Μουφλέξουμε τις υπερβολικές οπές με βίδες της απαιτούμενης διαμέτρου και στεγανωτικού. Για τη σφράγιση των οπών χρησιμοποιούμε μπουλόνια με την απαιτούμενη διάμετρο και στεγανωτικό
 4. Επανασυναρμολογήστε με αντίστροφη σειρά, γεμίστε τον ελεύθερο χώρο με σίλικα ζελ. Γεμίστε όλο τον ελεύθερο χώρο του κελύφους με σίλικα ζελ
 5. Βάζουμε το επάνω κάλυμμα και σφίγγουμε σφιχτά με ένα μπουλόνι. Πατήστε καλά το επάνω κάλυμμα στο σώμα του φίλτρου

Ο σχεδιασμός του φίλτρου έχει διάφορους βραχίονες, με τους οποίους το φίλτρο εγκαθίσταται εύκολα στη σωστή θέση.

Για να μεγιστοποιηθεί η χρήση του σίλικα ζελ, τα ανοίγματα εισόδου και εξόδου πρέπει να τοποθετούνται σε διαφορετικά άκρα του περιβλήματος.

Ψυκτική συσκευή

Όπως είναι γνωστό, η χαμηλή θερμοκρασία επιτρέπει την συμπύκνωση της υγρασίας που υπάρχει στο μείγμα αέρα. Οι αφυγραντήρες τύπου ψύξης είναι αρκετά δημοφιλείς μεταξύ των μηχανών αυτοκινήτων. Οι συσκευές καλύπτουν σχεδόν όλες τις απαιτήσεις αέρα που τροφοδοτούνται στον συμπιεστή. Όταν δημιουργείτε έναν αφυγραντήρα, είναι απαραίτητο να κατευθύνετε τη ροή του αέρα μέσω καταψύκτη ή άλλου εξοπλισμού ψύξης.

Είναι σημαντικό να σφραγίσετε πλήρως τον καταψύκτη στον δέκτη και να δημιουργήσετε ένα σωλήνα διακλάδωσης για την αποστράγγιση των συμπυκνωμάτων. Για τους κατοίκους των "κρύων" περιοχών της χώρας μας, οι εμπειρογνώμονες συνιστούν την παροχή αέρα στον συμπιεστή από το δρόμο. Το χειμώνα, θα λάβετε απευθείας ένα μίγμα αέρα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία.

Πρακτικές συστάσεις για τη δημιουργία διαχωριστών υγρασίας διαφόρων τύπων

Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις έναν αφυγραντήρα με τα χέρια σου. Αλλά εάν η εργασία δεν γίνει καλά, τότε κάποια από την υγρασία θα πέσει στον συμπιεστή και θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα του πίνακα. Μεταξύ των σημαντικότερων πρακτικών συμβουλών είναι οι εξής:

 1. Το σώμα της μονάδας πρέπει να είναι σφραγισμένο και να αντέχει σε υψηλή πίεση.
 2. Για τις συνδέσεις των ακροφυσίων, πρέπει να χρησιμοποιήσετε υψηλής ποιότητας συγκόλληση ή συγκόλληση.
 3. Η διάμετρος των ανοιγμάτων εισόδου και εξόδου πρέπει να είναι επαρκής ώστε να επιτρέπει την απρόσκοπτη διέλευση του αέρα.
 4. Ο οικιακός διαχωριστής νερού πρέπει να πληροί όλες τις απαιτήσεις της μονάδας συμπιεστή για πίεση, ισχύ και απόδοση.

Video: κατασκευαστής των αφυγραντικών δικών των χεριών

Τα πλεονεκτήματα και η σημασία της χρήσης της συσκευής

Η χρήση ενός αφυγραντήρα κατά τη διάρκεια της βαφής ενός αυτοκινήτου με μονάδα συμπιεστή αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της επικάλυψης και προστατεύει το σώμα από τη διάβρωση. Ο αέρας πρέπει να είναι στεγνός - αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση εξοπλισμού ψύξης, φυγοκεντρικής δύναμης ή σίλικας ζελ. Μπορείτε να συναρμολογήσετε τη σπιτική συσκευή από ένα παλιό δοχείο, έναν πυροσβεστήρα, ένα φίλτρο λαδιού ή ένα φίλτρο νερού.

Ορισμένες μονάδες συμπιεστών τροφοδοτούν αέρα υπό υψηλή πίεση και απαιτούν φίλτρα εργοστασίου και αφυγραντήρες. Πριν συνδέσετε τον αφυγραντήρα, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή και βεβαιωθείτε ότι πληρούνται όλες οι απαιτήσεις για το μείγμα αέρα.

Για να εξασφαλιστεί ότι η μονάδα συμπιεστή εφαρμόζει ποιοτικότερο στρώμα βαφής, οι ειδικοί συνιστούν να παρέχεται ξηρός αέρας σε αυτό. Η απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας μπορεί να γίνει με αυτό-κατασκευασμένους διαχωριστές νερού. Θα κοστίζουν φθηνότερα από τα εργοστάσια και, με την υψηλή ποιότητα κατασκευής, θα λειτουργούν αξιόπιστα και αποτελεσματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αφυγραντήρας για τα ίδια τα χέρια του συμπιεστή

Ο εξοπλισμός συμπιεστή είναι διαφορετικός τύπος. Μερικοί εξυπηρετούν καθαρό αέρα, ενώ άλλοι - μολυσμένοι. Αυτή η ταξινόμηση χωρίζει τον εξοπλισμό ανάλογα με τον τύπο της παροχής λαδιού. Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι μονάδες που λειτουργούν χωρίς επαναπλήρωση με λάδι είναι σε θέση να παρέχουν ένα ελάχιστο επίπεδο καθαρού ρεύματος.

Αυτό δεν είναι ένα μειονέκτημα ή ένα ελάττωμα σχεδιασμού. Ο συμπιεστής αυτού του τύπου έχει βρει την ευρεία εφαρμογή του σε διάφορες διαδικασίες εργασίας, οι οποίες δεν απαιτούν ποιοτική προετοιμασία της μάζας του αέρα. Τα μοντέλα χωρίς δεξαμενές λαδιού είναι εξοπλισμένα με σύστημα φιλτραρίσματος. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε ένα αφυγραντήρα για τις συμπιέσεις, πράγμα που διευκολύνει τον διαχωρισμό των συστατικών του λαδιού και της εισερχόμενης ροής αέρα.

Περιγραφή συσκευής

Κάτω από τον αφυγραντήρα εννοείται ένα υψηλής ποιότητας μέσο διήθησης. Παρέχει βέλτιστη απόδοση στη λειτουργία του εξοπλισμού και καθαρίζει επίσης τη σύνθεση του μέσου αέρα που παράγεται από το πνευματικό σύστημα. Τα σύγχρονα μοντέλα των συμπιεστών συχνά συμπληρώνονται με ένα φίλτρο ή φίλτρο λαδιού, το οποίο εκτελεί μια λεπτομερή προετοιμασία του μείγματος εργασίας.

Αυτό είναι ένα σημαντικό στάδιο φιλτραρίσματος για ένα πνευματικό σύστημα που ασχολείται με τη συντήρηση ενός υπερμεγέθους εργαλείου. Πρότυπα μοντέλα αφυγραντικών για τους συμπιεστές χρησιμοποιούνται συχνότερα σε εργαστήρια αυτοκινήτων, καθώς και σε γραμμές παραγωγής όπου οι εργαζόμενοι εκτελούν μεγάλο αριθμό εργασιών βαφής και βερνικιού.

Ως αποτέλεσμα του ενδελεχούς καθαρισμού και ανακύκλωσης, το πνευματικό σύστημα απελευθερώνει αέρα στον οποίο δεν υπάρχουν σωματίδια υγρασίας. Λόγω των ιδιοτήτων τους, οι αφυγραντήρες χρησιμοποιούνται για την σωστή λειτουργία και λειτουργία της μηχανής κατασκευής αμμοβολής.

Αρχή λειτουργίας

Ο αφυγραντήρας αρχίζει να επεξεργάζεται τον πεπιεσμένο αέρα προτού τον τροφοδοτήσει στον πνευματικό εξοπλισμό. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα πιστόλια ψεκασμού δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς αυτή τη συσκευή, έτσι ώστε να μην αποτυγχάνουν πρόωρα, αλλά και να εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα εφαρμογής βαφής στην επιφάνεια. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διήθησης, ο πίδακας διέρχεται από το στάδιο καθαρισμού, επομένως τα λεπτά σωματίδια υγρού απομακρύνονται από τον αέρα, καθώς και μικρά στερεά στοιχεία.

Ανάλογα με τον τύπο και το σχεδιασμό της συσκευής, η αρχή λειτουργίας του διαχωριστή υγρασίας μπορεί να ποικίλει ελαφρά. Σήμερα, ανάμεσα σε ένα μεγάλο και ποικίλο Οι ακόλουθες επιλογές είναι διαθέσιμες:

Οι συσκευές περιδίνησης και κυκλώνα των αφυγραντήρων για εξοπλισμό συμπιεστών χρησιμοποιούνται συχνότερα. Η συσκευή βοηθά στην αποτελεσματική παγίδευση των σωματιδίων του νερού λόγω της τεχνητής δημιουργίας στροβιλισμού της ροής του αέρα.

Το υγρό εγκαθίσταται στην επιφάνεια των τοίχων, έτσι ώστε ο πεπιεσμένος αέρας να εισέρχεται στο πνευματικό σύστημα. Για να εξασφαλιστεί η μέγιστη απόδοση του αφυγραντήρα, ο εσωτερικός χώρος συμπληρώνεται με λεπίδες. Όταν τεθούν σε κίνηση, τα σωματίδια νερού και ελαίου συλλέγονται προσεκτικά. Εκφορτώνονται σε ειδική παγίδα για συμπύκνωση. Τα υγρά κλάσματα συγκρατούνται και δεσμεύονται με μεμβράνες.

Τεχνικές προδιαγραφές

Το μέγεθος του κλάσματος επηρεάζει την ποιότητα του καθαρισμού της μάζας του αέρα. Η συσκευή για βιομηχανική χρήση χρησιμοποιείται για την προετοιμασία λεπτού νερού. Κόβουν μικρά σωματίδια, το μέγεθος των οποίων είναι περίπου 5 μικρά. Τις περισσότερες φορές, τα τυποποιημένα μοντέλα των αφυγραντήρων είναι εξοπλισμένα με φίλτρα, το κλάσμα των οποίων είναι περίπου 15 μm.

Κατά τη διάρκεια της επιλογής, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο επίπεδο διατηρημένης πίεσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το φίλτρο για τον συμπιεστή μέσης εμβέλειας λειτουργεί σε λειτουργία 7 bar. Αυτή η παράμετρος δεν επηρεάζει την ποιότητα της εργασίας που προκύπτει. Αλλά οι χρήστες πρέπει να λάβουν υπόψη το σχέδιο συμμόρφωσης του φίλτρου για τους συμπιεστές. Το επίπεδο ισχύος και φορτίου που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας του πεπιεσμένου αέρα υπό πίεση εντός του συστήματος πρέπει να συγκριθεί.

Είδη αφυγραντήρων

Υπάρχουν διάφοροι τύποι διαχωριστών υγρασίας που χρησιμοποιούνται για οικιακούς και βιομηχανικούς σκοπούς. Πριν αγοράσετε, πρέπει να ορίσετε τις εργασίες και να τα συγκρίνετε με τις τεχνικές προδιαγραφές για να επιλέξετε τον βέλτιστο τύπο διαχωριστή υγρασίας. Μεταξύ της ευρείας και ποικίλης επιλογής μπορείτε να βρείτε:

 • φίλτρα στροβίλου.
 • δομοστοιχειωτά συστήματα καθαρισμού πεπιεσμένου αέρα ·
 • έναν διαχωριστή υγρασίας για τον συμπιεστή.

Χαρακτηριστικά του τελευταίου τύπου συσκευής συνίσταται σε αποτελεσματικό καθαρισμό από νερό, στερεά και λάδια. Εγκαθίστανται σε συμπιεστές πετρελαίου, οι οποίοι μπορούν να επεξεργάζονται εντατικά μέρη με τη βοήθεια της λιπαντικής σύνθεσης. Οι μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις με μεγάλο αριθμό εργασιών χρησιμοποιούν συχνά αρθρωτά συστήματα φιλτραρίσματος.

Σε αυτό το σχέδιο, ο αφυγραντήρας είναι ένα λειτουργικό και σημαντικό στοιχείο, αλλά δεν χρησιμεύει ως αυτόνομο φίλτρο εργασίας.

Το αρθρωτό σύστημα ελέγχεται από έναν ελεγκτή, ο οποίος παρέχει διαφορετικές εντολές όχι μόνο στο φίλτρο αλλά και σε άλλους κόμβους της μονάδας.

Κριτήρια επιλογής

Ανάλογα με την εφαρμογή, αλλάζουν και οι απαιτήσεις καθαρισμού. Αν χρειαστεί να βάψετε την επιφάνεια με ένα πνευματικό όπλο, πρέπει όμως να δώσετε προσοχή στη μικρή ικανότητα ροής του φίλτρου. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τον καθαρό καθαρισμό.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής, ενδέχεται να υπάρχουν ελάχιστες απαιτήσεις για την ποιότητα της διήθησης. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στον όγκο της παραγωγής. Οι ειδικοί συστήνουν να κοιτάξετε τον κατάλογο των ξένων σωματιδίων που συλλέγει το φίλτρο. Η βέλτιστη λύση είναι ένας διαχωριστής υγρασίας για τον συμπιεστή, ο οποίος επεξεργάζεται σωματίδια νερού και ελαίου από το ρεύμα αέρα.

Εάν χρειάζεστε ένα φίλτρο για τη συλλογή υπερβολικής υγρασίας, μπορείτε επίσης να αγοράσετε αφυγραντήρες. Αλλά δεν εγγυώνται μια υψηλής ποιότητας απόρριψη των διαφορετικών κλασμάτων, σωματιδίων και ξένων σωμάτων.

Κατασκευή από τα χέρια

Ένας οικιακός αφυγραντήρας αποτελείται από ένα παλιό ή χρησιμοποιημένο μπουκάλι προπανίου, τσοκ και σωλήνες. Το τεμάχιο εργασίας για το περίβλημα τοποθετείται σε όρθια θέση. Η σύνδεση για την είσοδο αέρα πρέπει να συγκολληθεί στο πάνω μέρος. Οι ειδικοί προτείνουν να το μετακινήσετε πιο κοντά στις άκρες του μπαλονιού. Στη συνέχεια, πρέπει να φτιάξετε έναν σωλήνα εισαγωγής για τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν σωλήνα.

Για να αφαιρέσετε την υγρασία, κάντε μια τρύπα εξοπλισμένη με μια βαλβίδα. Θα πρέπει να βρίσκεται στο κάτω μέρος της δομής. Σε αυτό το στάδιο, κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αφυγραντήρα, πρέπει να σκεφτείτε, να εκτελέσετε υπολογισμούς και να κάνετε πλήρωση. Ως απορροφητικό υλικό χρησιμοποιούνται τσιπς, οι οποίες μπορούν να γεμίσουν την εσωτερική θέση του μπαλονιού. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να στοιβάζετε καλά το δοχείο. Μέσα στο σύστημα, ο αέρας πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερα.

Αφυγραντήρες τύπου προσρόφησης

Για να κάνετε έναν τέτοιο διαχωριστή υγρασίας με τα χέρια σας για χρήση σε συμπιεστές, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε φίλτρα λαδιού και νερού από το αυτοκίνητο. Δεν είναι απαραίτητο να αλλάξετε την αρχική θέση της γάστρας, των εξαρτημάτων και της συσκευής αποστράγγισης για τη συλλογή συμπυκνωμάτων.

Το άνοιγμα εισαγωγής του φίλτρου πρέπει να αλλάξει. Για να γίνει αυτό, τοποθετήστε ένα σωλήνα από ισχυρό χάλυβα. Για να εξασφαλίσετε τη σταθερή λειτουργία της συσκευής, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο φίλτρο. Η δεύτερη οπή κλείνεται καλά με βιδωτό πώμα. Για να το διατηρήσετε καλύτερα, φυτέψτε το με ένα σφραγιστικό.

Μεταξύ του εσωτερικού τοιχώματος του κελύφους και της εξωτερικής διαμέτρου του φίλτρου υπάρχει ένας δακτυλιοειδής χώρος. Πρέπει να γεμίσει με προσροφητικό. Ένα άτομο που κάνει ανεξάρτητα ένα διαχωριστή υγρασίας πρέπει να θυμάται ότι η απορρόφηση της υγρασίας θα πρέπει να εμφανιστεί σταδιακά. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται ελαστικοί δακτύλιοι στεγανοποίησης.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαιρέσουν τον εσωτερικό χώρο του περιβλήματος σε τρεις ζώνες. Αν ο αφυγραντήρας δεν χρησιμοποιείται συχνά, ο εσωτερικός χώρος και το δακτυλιοειδές διάκενο μπορούν να γεμίσουν με πυριτικό πήκτωμα. Μετά από αυτό, είναι δυνατή η συναρμολόγηση της συσκευής και η επεξεργασία των στοιχείων σύνδεσης. Με την επιφύλαξη αυτών των κανόνων Μπορείτε να κάνετε έναν αφυγραντήρα για τον συμπιεστή με τα χέρια σας με ελάχιστο κόστος.

Για να υπολογιστεί η απαιτούμενη ποσότητα πυριτικής γέλης, πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο ακόλουθος τύπος: στα 830 l / min πεπιεσμένου αέρα πάρτε 1 kg προσροφητικού. Το πήκτωμα πυριτίας είναι μια αναγεννήσιμη ουσία. Για να επαναλάβετε τις αρχικές ιδιότητές του, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε την ουσία στο φούρνο για 2-3 ώρες. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση πηκτής πυριτίας, η οποία έχει έγχρωμη ένδειξη. Όταν οι πόροι είναι γεμάτοι με υγρασία, το χρώμα θα αλλάξει και μπορείτε να το στεγνώσετε.

Απαιτήσεις εγκατάστασης

Όταν χρησιμοποιείτε έναν αφυγραντήρα πρέπει να εξεταστούν διάφοροι βασικοί κανόνες και απαιτήσεις:

 1. Εγκαταστήστε τη συσκευή σε αυστηρή θέση και στερεώστε τη με ασφάλεια μέσα στη θήκη.
 2. Κατά τη σύνδεση, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα.
 3. Εάν αγοράσετε ένα έτοιμο σχέδιο, στη περίπτωση αυτή η κατεύθυνση υποδεικνύεται με τη μορφή βέλους.

Εάν ακολουθήσουν αυτούς τους κανόνες, ο αφυγραντήρας θα λειτουργήσει σωστά και θα εξασφαλίσει υψηλή ποιότητα.

Πλεονεκτήματα φίλτρων τύπου κυκλώνα

Οι αφυγραντήρες απλοποιούν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία του πνευματικού πιστολιού και του συμπιεστή. Εξασφαλίζουν τη σταθερή λειτουργία των μηχανημάτων. Τα ακόλουθα πλεονεκτήματα των φίλτρων τύπου κυκλώνα μπορούν να διακριθούν:

 • απλή κατασκευή?
 • αποδεκτό κόστος.
 • την υψηλότερη δυνατή αποτελεσματικότητα.
 • συγκράτηση μεγάλων σωματιδίων συμπυκνώματος.
 • απλή συντήρηση;
 • αναγέννηση και πλήρη αποκατάσταση των αρχικών ιδιοτήτων.
 • παροχή προκαταρκτικού τραχιά καθαρισμού.

Οι αφυγραντήρες για συμπιεστές και πνευματικά όπλα είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο, χωρίς το οποίο δεν είναι δυνατόν να φανταστεί κανείς τη λειτουργία αυτής της τεχνικής. Κατασκευάζουν ποιοτικά πεπιεσμένο αέρα για περαιτέρω χρήση. Τα φίλτρα διαχωρίζουν την πρωτογενή υγρασία, τα σωματίδια ελαίου, καθώς και τη μόλυνση των διαφόρων κλασμάτων και άλλων στερεών. Κάθε πνευματικό δίκτυο πρέπει να είναι εξοπλισμένο με έναν αφυγραντήρα, ο οποίος θα καθαρίζει τον αέρα για περαιτέρω χρήση.

Παγίδες αποστράγγισης για τον συμπιεστή

Ένας αφυγραντήρας για ένα συμπιεστή είναι μια συσκευή που είναι μέρος της μονάδας κλιματισμού όταν τροφοδοτείται στο σύστημα. Ένα τέτοιο φίλτρο είναι απαραίτητο επειδή η αυξημένη υγρασία επηρεάζει δυσμενώς τα διάφορα μέρη και εξαρτήματα τόσο του ίδιου του συμπιεστή όσο και ολόκληρου του συστήματος ως συνόλου. Ένα φίλτρο για τον διαχωρισμό της υγρασίας μπορεί να δημιουργηθεί με τα δικά σας χέρια ή να αγοραστεί σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα. Όλα εξαρτώνται από το περιβάλλον στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί, ποιες παράμετροι θα πρέπει να επιτευχθούν με φιλτράρισμα αέρα, ποιες απαιτήσεις επιβάλλονται.

Αρχή λειτουργίας

Υπάρχουν αρκετά διαφορετικά σχέδια, καθώς το φίλτρο μπορεί να διεξάγει διαχωρισμό υγρασίας με διάφορους τρόπους. Ο κλασικός αφυγραντήρας για τον συμπιεστή λειτουργεί σύμφωνα με την ακόλουθη αρχή:

 1. Ο παρεχόμενος αέρας από το περιβάλλον περνάει πρώτα μέσω ενός ειδικού θαλάμου, ο οποίος έχει υψηλό βαθμό μόνωσης. Το φίλτρο για τον διαχωρισμό της υγρασίας μπορεί να έχει σημαντικό μέγεθος.
 2. όταν εισέρχεται στον υπό εξέταση θάλαμο, η ροή είναι στριμμένη. Ο διαχωριστής νερού διαθέτει ειδικά πτερύγια που δημιουργούν μια ροή στροβίλου στο θάλαμο. Οι φυσικές διεργασίες καθορίζουν ότι σχηματίζεται συμπύκνωμα στην επιφάνεια της λεπίδας. Σε αυτό το στάδιο, το φίλτρο προ-καθαρίζει τον αέρα.
 3. μετά την ολοκλήρωση του αρχικού σταδίου, η ροή υπό την ενέργεια της ίδιας φυγόκεντρης δύναμης αποστέλλεται στον επόμενο θάλαμο όπου είναι εγκατεστημένο ένα πορώδες φίλτρο. Είναι ικανό να συγκρατεί όλα τα μικρά σωματίδια και την υπόλοιπη υγρασία. Σε αντίθεση με τον τραχύ καθαρισμό, αυτό το φίλτρο πρέπει να αντικατασταθεί περιοδικά, καθώς οι πόροι φράσσονται με το χρόνο.

Στεγνωτήριο για συμπιεστή

Εδώ θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα αφυγραντήρων αέρα για συμπιεστές.
Ο διαχωριστής λαδιού κατά τη διάρκεια της εργασίας του συσσωρεύει πολύ μεγάλο μέρος υγρού που συσσωρεύεται στο δοχείο ιζήματος. Το σύστημα είναι εφοδιασμένο με ένα ειδικό κουμπί αποστράγγισης, το οποίο, όταν πιεστεί, καθαρίζει το δοχείο. Η λεπτή μονάδα καθαρισμού πρέπει να αλλάξει χειροκίνητα. Υπάρχει μια παγίδα πετρελαίου, η οποία διαθέτει αυτόματο σύστημα αποστράγγισης. Εγκαθίσταται σε συστήματα υψηλής απόδοσης στα οποία η συσσώρευση υγρών και ρύπων μπορεί να περάσει πολύ γρήγορα.

Αποτελέσματα

Όταν αποφασίζετε αν πρέπει να αγοράσετε μια βιομηχανική έκδοση εκτέλεσης ή να δημιουργήσετε τον ίδιο τον διαχωριστή υγρασίας, πρέπει να λάβετε υπόψη τον βαθμό καθαρισμού που πρέπει να επιτευχθεί. Τα μοντέρνα σχέδια επιτρέπουν τον διαχωρισμό των μολυσματικών ουσιών μέχρι το μέγεθος των πέντε μικρών. Υπάρχει ένα φίλτρο, το οποίο σας επιτρέπει να διαχωρίζετε τα σωματίδια από το ρεύμα έως το ένα δέκατο του μικρομέτρου.

Σχέδιο διαστάσεων του φίλτρου του διαχωριστή υγρασίας P-FV

Το κόστος των παραπάνω επιλογών είναι πολύ υψηλό. Επομένως, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι απαιτήσεις που επιβάλλει το σύστημα στην ποιότητα του παρεχόμενου αέρα. Αν δεν χρειάζεται να επιτύχετε αυτή την ποιότητα ροής, καλό είναι να αγοράσετε φθηνότερες επιλογές. Σε συμβατικά συστήματα παροχής αέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σπιτική έκδοση για τον συμπιεστή. Κάντε τα χέρια σας μπορεί να είναι ένα παρόμοιο σχέδιο, ένα σπιτικό φίλτρο θα είναι λιγότερο αποτελεσματική, αλλά το κόστος θα είναι ασήμαντη, συντηρησιμότητα θα εξαλείψει τον κίνδυνο του υψηλού κόστους συντήρησης.

Πεδίο εφαρμογής

Πού χρησιμοποιείται η συσκευή; Το εύρος του αφυγραντήρα για τον συμπιεστή είναι πολύ εκτεταμένο. Εγκαθίσταται στα συστήματα των αυτοκινήτων, στον εξοπλισμό στον τομέα της μηχανικής, στην κατασκευή αεροσκαφών και ούτω καθεξής. Σε αυτή την περίπτωση, εξετάστε τη χρήση ενός αφυγραντήρα για τον συμπιεστή που χρησιμοποιείται για τη βαφή. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αυτο-κατασκευασμένη ή βιομηχανική έκδοση.

Για την επίτευξη υψηλής ποιότητας βαφή διαφόρων επιφανειών μπορεί να είναι οι εξής:

 1. Είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε σωστά τον συμπιεστή και να προσαρμόσετε σωστά τον αφυγραντήρα.
 2. Όταν χρησιμοποιείτε έναν αφυγραντήρα με υψηλή απόδοση, είναι δυνατό να μειωθεί η περιεκτικότητα σε υγρασία της μάζας του αέρα κατά 90%.
 3. Η μείωση της ποσότητας υγρασίας στον αέρα σας επιτρέπει να αυξήσετε σημαντικά την ένταση της μάζας του αέρα.
 4. Εάν η υγρασία είναι υψηλή, τότε σχηματίζονται κρατήρες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν το πετρέλαιο, το οξυγόνο και η υγρασία αλληλεπιδρούν, δημιουργούνται φυσαλίδες, γεγονός που μειώνει σημαντικά την ποιότητα της επιφάνειας που λαμβάνεται.

Για ζωγραφική χαμηλής ποιότητας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαχωριστές νερού που δημιουργήθηκαν από τον εαυτό σας. Ωστόσο, αν θέλετε να επιτύχετε ένα υψηλό αποτέλεσμα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε βιομηχανικά σχέδια που μπορούν να μειώσουν την υγρασία του αέρα κατά τουλάχιστον 70%.

Τι πρέπει να προσέξω;

Όπως και με τη δημιουργία ενός αφυγραντήρα για τον συμπιεστή, ωστόσο, κατά την αγορά, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στους ακόλουθους δείκτες:

 1. Ο αριθμός των βημάτων καθαρισμού είναι ένας σημαντικός δείκτης. Τυπικά, η διήθηση πραγματοποιείται σε δύο στάδια: ο πρώτος διαχωρίζει το μεγαλύτερο μέρος του νερού και τα μεγάλα σωματίδια, ο δεύτερος - ένας λεπτότερος καθαρισμός. Εάν υπάρχει μόνο το πρώτο στάδιο, τότε η ποιότητα του αέρα θα είναι χαμηλή. Εάν ο σχεδιασμός έχει μόνο ένα λεπτό καθάρισμα, τότε υπάρχει η πιθανότητα πολύ γρήγορης απόφραξης του.
 2. Η παραγωγικότητα καθορίζει τη δυνατότητα χρήσης ενός αφυγραντήρα στο σύστημα με τον συμπιεστή, καθώς και της απόδοσής του. Αν το εύρος ζώνης είναι χαμηλότερο από το καθορισμένο ρυθμό, τότε θα αποτύχει γρήγορα, δεδομένου ότι δεν θα αντιμετωπίσει το φορτίο.
 3. Βάθος καθαρισμού. Κατά κανόνα, αυτός ο δείκτης υποδεικνύεται σε μικρά. Για παράδειγμα, ένας δείκτης των 5 μικρών δείχνει ότι η συσκευή είναι ικανή να διαχωρίζει σωματίδια που έχουν μεγαλύτερο μέγεθος αυτού του δείκτη. Μικρά σωματίδια, μικρότερα από 5 μικρά, θα περάσουν από τα εγκατεστημένα στοιχεία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κατασκευαστές υποδεικνύουν πόση υγρασία μπορεί να μειωθεί περνώντας μέσα από την εν λόγω δομή. Με τα χέρια σας, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν αφυγραντήρα για τον συμπιεστή, ο οποίος θα μειώσει κατά το ήμισυ την υγρασία, κρατά τα σωματίδια σε μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες μικρά. Ωστόσο, ορισμένα στοιχεία πρέπει ακόμα να αγοράσουν, για παράδειγμα, μια λεπτή μονάδα φίλτρου.

Πώς να φτιάξετε έναν αφυγραντήρα για έναν συμπιεστή κλιματισμού

Τα περισσότερα μοντέλα κλιματιστικών (split συστήματα) έχουν μονάδες συμπίεσης που στοχεύουν στη ρύθμιση του επιπέδου υγρασίας του αέρα. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις όπου το μικροκλίμα στο δωμάτιο έχει πολύ υψηλή υγρασία. Σε μια τέτοια κατάσταση, ο εξοπλισμός συμπίεσης πρέπει να είναι εφοδιασμένος με πρόσθετο διαχωριστή υγρασίας.

Ο αφυγραντήρας για τον συμπιεστή μπορεί να κατασκευαστεί με το χέρι από αυτοσχέδια μέσα

Η συσκευή βιομηχανικής αφύγρανσης αέρα βιομηχανική, η αρχή της λειτουργίας και της αξίας

Αφυγραντήρας - ένα στοιχείο φιλτραρίσματος, μέσω των οποίων το υγρό απομακρύνεται από το συμπιεστή αέρα τροφοδοσίας και παρέχει τη βέλτιστη σύνθεση και τα χαρακτηριστικά του μέσου που δημιουργείται κλιματικού εξοπλισμού.

Οι διαχωριστές υγρασίας έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά ανάλογα με το σκοπό:

 1. Υπάρχουν συσκευές με μικρή χωρητικότητα φίλτρου, αλλά με λεπτό καθάρισμα.
 2. Υπάρχουν μονάδες με υψηλή απόδοση, αλλά χαμηλή ποιότητα φιλτραρίσματος.

Ο πρώτος τύπος χρησιμοποιείται στον εξοπλισμό βαφής, ο δεύτερος τύπος είναι χαρακτηριστικός για τον κλιματικό εξοπλισμό, όπου η διήθηση ανατίθεται σε άλλες λειτουργικές μονάδες.

Ανάλογα με τη φύση της διήθησης, διακρίνονται δύο κύριοι τύποι διαχωριστών υγρασίας:

 1. Αφυγραντήρες: ανακουφίζουν μόνο την υγρασία, δεν εγγυώνται την ποιοτική αφαίρεση των στερεών σωματιδίων.
 2. Διαχωριστές υγρασίας: όχι μόνο το νερό, αλλά και τα στοιχεία που περιέχουν πετρέλαιο λαμβάνονται από το ρεύμα αέρα.

Σε βιομηχανικό επίπεδο παράγονται τρεις τύποι αφυδατωτικών:

 1. Στροβιλισμού: συσκευή επίδραση βασίζεται στις αρχές των διεργασιών υπό φυσικές κλιματικές αέρα κυκλώνα όταν περιστρέφεται γύρω από έναν κεντρικό άξονα και απορρίπτει την υγρασία στους τοίχους. Ο υγρός αέρας έχει υψηλή πυκνότητα, επομένως επικεντρώνεται πιο κοντά στους τοίχους, όπου τα σταγονίδια νερού συμπυκνώνονται κατά τη διάρκεια της κίνησης.
 2. Silicogel: η εργασία βασίζεται στη χρήση απορροφητικού υλικού, το οποίο απομακρύνει την υγρασία.
 3. Ψύξη: η απομάκρυνση της υγρασίας οφείλεται στη διέλευση του αέρα μέσω της δεξαμενής ψύξης.

Οι κυματομορφογενείς ή κυκλωνικές εκδόσεις των συσκευών είναι οι πιο διαδεδομένες. Εδώ, από τον αέρα που διέρχεται μέσω του συμπιεστή, το νερό αφαιρείται (καθυστερεί) λόγω ειδικής στροβιλισμού των ρευμάτων. Τα σωματίδια του υγρού καθιζάνουν στην επιφάνεια.

Για να αυξηθεί η απόδοση, ο εσωτερικός χώρος του φίλτρου περιδίνησης είναι εξοπλισμένος με ειδικές λεπίδες. Συλλέγουν στα σωματίδια τους επιφανειακά ύδατα, τα οποία εκτρέπονται σε ειδική δεξαμενή, όπου συγκρατούνται από την παρουσία μεμβρανών.

Για την αποτελεσματικότητα των αφυγραντικών, το χαρακτηριστικό που καθορίζει το μέγεθος του κλάσματος νερού που πρόκειται να διαχωριστεί είναι πολύ σημαντικό. Σε βιομηχανικό επίπεδο παράγονται "λεπτές" συσκευές που μπορούν να "πιάσουν" και να καθαρίσουν το ρεύμα σωματιδίων νερού με κλάσμα περίπου 5 μικρών. Οι περισσότερες μονάδες παράγουν κλάσμα απομάκρυνσης νερού από 10 έως 15 μm.

Η τιμή της παραγόμενης πίεσης έχει μεγάλη σημασία για τον προσδιορισμό της συμμόρφωσης του ξηραντικού για έναν συγκεκριμένο συμπιεστή. Έτσι, ο ξηραντήρας φίλτρου για τον συμπιεστή μέσου επιπέδου λειτουργεί με τις αποθηκευμένες παραμέτρους των 6-8 bar.

Αυτή η ένδειξη δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας, αλλά είναι σημαντική για τον προσδιορισμό της βέλτιστης προσαρμογής των εξαρτημάτων για ένα συγκεκριμένο μοντέλο συμπιεστή. Η πίεση καθιστά δυνατή τη σύγκριση της ισχύος και των φορτίων που συμβαίνουν όταν ο πεπιεσμένος αέρας λειτουργεί.

Τα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης ενός αφυγραντήρα:

 1. Πρόσθετη διήθηση, η οποία αυξάνει τον καθαρισμό του αέρα και την απομάκρυνση των διαφόρων ακαθαρσιών.
 2. Λήψη αέρα στην έξοδο, όχι υπερκορεσμένη με υγρασία.

Η εγκατάσταση ενός αφυγραντήρα έχει τα μειονεκτήματά του, οπότε ο εξοπλισμός του πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή. Τα μείγματα περιλαμβάνουν τους ακόλουθους παράγοντες:

 1. Η τοποθέτηση της μονάδας αυξάνει το φορτίο στην κύρια βάση εργασίας του εξοπλισμού συμπίεσης.
 2. Η φθορά της συσκευής αυξάνεται και η πιθανότητα θραύσης αυξάνεται.
 3. Υπάρχει μείωση των δεικτών όγκου αέρα που διέρχονται, γεγονός που επηρεάζει την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα.

Βήμα-βήμα οδηγίες και τα απαραίτητα υλικά

Βιομηχανική αφυγραντηρες για οικιακή χρήση από τις κορυφαίες μάρκες στον κόσμο (Matrix, WiederKraft, ΕΠΑ) θα κοστίσει ένα σοβαρό ποσό. Η κατά προσέγγιση τιμή μιας μονάδας είναι 3-4 χιλιάδες ρούβλια.

Εγχώριες ομολόγους από τις εταιρείες "Zubr", "Resanta", "Mastak" είναι 50% φθηνότερα. Αλλά αυτό είναι επίσης ένα σημαντικό σπατάλη. Λόγω της ανάγκης για οικονομικό κόστος κατά την αγορά βιομηχανικών σχεδίων, πολλοί άνθρωποι έχουν ανάγκη να φτιάξουν ένα αφυγραντήρα για τον συμπιεστή με τα χέρια τους.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός επιλογών για τη συναρμολόγηση ενός αυτο-κατασκευασμένου ξηραντικού. Εξετάστε δύο επιλογές χρησιμοποιώντας έναν κενό κύλινδρο αερίου.

Για να κάνετε έναν απορροφητικό αφυγραντήρα για τον συμπιεστή, θα χρειαστείτε:

 1. Παλιά δεξαμενή προπανίου.
 2. Πολλοί σωλήνες από μέταλλο.
 3. Το στέλεχος.

Το εργαλείο θα χρειαστεί τα ακόλουθα ονόματα: μηχανή συγκόλλησης, τρυπάνι, τρυπάνι για μέταλλο, κλειδιά.

Η εργασία συναρμολόγησης περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα:

 1. Ο κύλινδρος τοποθετείται ακριβώς σε όρθια θέση.
 2. Στο επάνω μέρος, με μικρή μετατόπιση προς την άκρη, το εξάρτημα εισαγωγής συγκολλάται προσεκτικά.
 3. Με τη βοήθεια μεταλλικού σωλήνα τοποθετείται ο σωλήνας εισαγωγής.
 4. Στο μεσαίο ή κατώτερο τμήμα του κυλίνδρου γίνεται μια τρύπα με μια βαλβίδα, που θα χρησιμεύσει για την αποστράγγιση της υγρασίας.
 5. Η θέση του μπαλονιού γεμίζεται με πυριτική πηκτή, η οποία θα χρησιμεύσει ως απορροφητικό υλικό. Δεν είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε τον κύλινδρο πολύ σφιχτά, καθώς η ελεύθερη κυκλοφορία αέρα είναι σημαντική.

Για να κάνετε έναν ξηραντήρα συμπίεσης τύπου στροβιλισμού, απαιτούνται τα ακόλουθα υλικά:

Για να δημιουργήσετε έναν αφυγραντήρα συμπίεσης τύπου στροβιλισμού, ένα περίβλημα πυροσβεστήρα

 1. Παλιό δοχείο ή πυροσβεστικό σώμα πυροσβεστήρα.
 2. Υποδοχή προσαρμογέα.
 3. Δύο μεταλλικοί σωλήνες.
 4. Τρία μεταλλικά προφίλ. Είναι καλύτερα να τα εξοπλίσουμε με "τακούνια" για μεγαλύτερη δομική σταθερότητα.

Η κατασκευή περιλαμβάνει τα εξής:

 1. Στο κάτω μέρος του κυλίνδρου γίνεται μια τρύπα, σχεδιασμένη για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος. Μπορεί να αντικατασταθεί με τοποθέτηση στην οπή μιας συμβατικής βρύσης, με την οποία θα αποστραγγιστεί το νερό.
 2. Στο άνω μέρος του κυλίνδρου, η σύνδεση εξόδου συγκολλάται. Ένα πρόσθετο φίλτρο μπορεί να εγκατασταθεί με αυτό.
 3. Στην περίμετρο του κυλίνδρου συγκολλούνται τρία μεταλλικά πόδια υπό γωνία 120 μοιρών.
 4. Πάνω από την παγίδα συμπυκνωμάτων (η απόσταση πρέπει να είναι τουλάχιστον 15 cm), γίνεται τρύπα και τοποθετείται ο σωλήνας εισαγωγής.

Η σύνδεση μιας τέτοιας συσκευής με το κλιματιστικό θα πραγματοποιήσει αποτελεσματικά την αφυγρανση του αέρα. Είναι πιο παραγωγικό να χρησιμοποιείτε έναν ισχυρό κοχλιοφόρο συμπιεστή για αιμορραγία ξηρού αέρα. Θα δημιουργήσει την απαραίτητη πίεση αέρα για να τροφοδοτήσει το ξηραντικό.

Αφυγραντήρας για τα ίδια τα χέρια του συμπιεστή

Το καθήκον του αφυγραντήρα είναι μια σημαντική συσκευή που βοηθάει τους εργάτες αυτοκινήτων να εργάζονται ο ρόλος του αφυγραντήρα για υπερβολικά υγρό αέρα, περνώντας από αερογράφο ή συμπιεστή. Γιατί πρέπει να το κάνετε αυτό; Χωρίς ένα διαχωριστικό λαδιού που εφαρμόζεται στα στοιχεία του σώματος της μηχανής η βαφή θα αρχίσει γρήγορα να θρυμματίζεται, και το ίδιο το σώμα σκουριάζει. Η χρήση αυτής της συσκευής αποτελεί εγγύηση ότι η επίστρωση χρώματος και βερνικιού του αυτοκινήτου σας θα διαρκέσει αρκετά.

Είναι ένα εργοστάσιο ή σπιτικό διαχωριστικό νερού;

Τι, λοιπόν, αν πρέπει επειγόντως να ζωγραφίσετε, για παράδειγμα, την πτέρυγα ενός αυτοκινήτου ή να το βάψετε τελείως, και τα χρήματα για να πάει σε ένα συνεργείο επισκευής αυτοκινήτων, τώρα δεν υπάρχει? Μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε έναν αφυγραντήρα με τα χέρια σας, όπως προτείνεται στο βίντεο.

Παρακάτω θα σας πούμε πώς να συναρμολογήσετε έναν αποτελεσματικό, λειτουργικό, αξιόπιστο διαχωριστή υγρασίας.

Υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους η υπερβολική υγρασία αφαιρείται από τον αέρα, που εμπίπτουν στον συμπιεστή βαφής:

 1. ειδικά φίλτρα.
 2. εφαρμογή φυγόκεντρης δύναμης.
 3. έκθεση σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Τύποι αυτοαποκαθιστήρων

 • με διαχωρισμό της υγρασίας μέσω ψύξης.
 • με πυριτική πηκτή που απορροφά την περίσσεια υγρασίας.
 • με μια μέθοδο κυκλώνα.

Κανένας από τους περιγραφόμενους τύπους διαχωριστών υγρασίας δεν έχει αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα πριν από άλλους. Ο καθένας έχει ορισμένες ελλείψεις. Για να κάνετε τη σωστή επιλογή πριν υγρασίας παραγωγής με τα χέρια τους, θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά και να αναλύσει τους τύπους κυκλωμάτων και σαφώς γνωρίζουν τους στόχους τους, να εκπληρώσουν αυτή την ανάγκη αυτής της συσκευής.

Πριν ξεκινήσετε τη συλλογή της συσκευής, θα χρειαστείτε μικρό κιτ εργαλείων, που θα διευκολύνει σημαντικά τη δουλειά σας:

Σπιτική συσκευή με μέθοδο κυκλωνικού καθαρισμού

Η αρχή επί της οποίας όπως αφυγραντήρες λειτουργούν μόλις ο αέρας εισέρχεται στο θάλαμο της συσκευής υπό την επίδραση της φυγόκεντρης δύναμης αρχίζει να περιστρέφεται γρήγορα. Βαριά σωματίδια (λάδι, συμπυκνωμάτων ή άμμος) που υπάρχει εκείνη τη στιγμή στον αέρα, υπόκεινται στην επίδραση της φυγόκεντρης δύναμης, και απορρίπτει τα τοιχώματα του θαλάμου. Ταυτόχρονα, ο αέρας, καθαρίζονται από ακαθαρσίες και η περίσσεια ύδατος διέρχεται μέσα από την οπή που βρίσκεται στον πυθμένα του θαλάμου και αποστέλλεται στον συμπιεστή.

Για να δημιουργήσετε μια τέτοια συσκευή, πρέπει να βρείτε:

 • έναν κύλινδρο αερίου που χρησιμοποιήθηκε προηγουμένως για αποθήκευση προπανίου.
 • μηχανή συγκόλλησης?
 • πνιγμός?
 • 2 σωλήνες από μέταλλο μικρού μεγέθους και μήκους.

Η σειρά εργασίας

Εκτελέστε το έργο με την ακόλουθη σειρά:

 1. Το μπαλόνι πρέπει να εγκατασταθεί με γερανό προς τα κάτω.
 2. ένα από τα εξαρτήματα συγκολλάται στην κορυφή του κυλίνδρου, μέσω του οποίου θα τροφοδοτείται αέρας στην είσοδο.
 3. μετράμε τα 2/3 του ύψους του σώματος του κυλίνδρου και τη συσκευή συγκόλλησης που συνδέουμε το δεύτερο στραγγαλιστικό πηνίο που θα λειτουργήσει στην έξοδο.
 4. αν θέλετε να επιτύχετε από το στεγνωτήρα, έκανε τα δικά τους χέρια, καλύτερη απόδοση, κόψτε το σώμα σε μισό μπουκάλι, ρίξτε σε ροκανίδια ή ροκανίδια, και τοποθετήστε ένα πλέγμα που θα χρησιμεύσει ως φίλτρο στο κάτω μέρος της συσκευής. Στη συνέχεια, συγκολλήστε απαλά μεταξύ τους δύο μέρη του μελλοντικού εξοπλισμού και ελέγξτε για διαρροές.

Τώρα η παγίδα του κυκλώνα είναι έτοιμη για χρήση.

Αυτο-κατασκευασμένος διαχωριστής νερού με καθαρισμό με πήκτωμα πυριτίου

Για την κατασκευή αυτού του τύπου αφυγραντήρα θα χρειαστείτε ένα χρησιμοποιημένο φίλτρο νερού και κατά προτίμηση ένα φίλτρο λαδιού και πήκτωμα πυριτίας. Η κύρια δυσκολία στη δημιουργία αυτής της συσκευής με τα χέρια σας είναι να τοποθετήσετε σωστά ένα στρώμα πήγματος πυριτίας.

Διαδικασία:

 1. αποσυναρμολογήστε το χρησιμοποιημένο φίλτρο για λάδι αυτοκινήτου.
 2. Ελέγξτε την κατάσταση του ακροφυσίου μέσω του οποίου προηγουμένως τροφοδοτήθηκε λάδι στο φίλτρο. Εάν βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση, μπορεί να γίνει τελείως ο τόπος εισόδου του αέρα στον θάλαμο του αφυγραντήρα.
 3. επιθεωρήστε το φίλτρο για πρόσθετες οπές που μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στην ακεραιότητα του προϊόντος και αφαιρέστε τις με στεγανοποιητικό σιλικόνης ή βίδες με παρεμβύσματα.
 4. Επαναλάβετε το βήμα 1 με αντίστροφη σειρά.
 5. ρίξτε το πήγμα πυριτίας στους κεντούς χώρους για να τις γεμίσετε τελείως.
 6. Τοποθετήστε το επάνω κάλυμμα του φίλτρου με ένα μπουλόνι.
 7. αν το χρειάζεστε, συγκολλήστε τα στηρίγματα για να στερεώσετε τον διαχωριστή υγρασίας σε ένα κατάλληλο μέρος για εσάς.

Σπιτική συσκευή με μέθοδο καθαρισμού με ψύξη

Η αρχή της λειτουργίας ενός τέτοιου διαχωριστή υγρασίας βασίζεται στη γνώση ότι η υγρασία έχει τη δυνατότητα να συμπυκνώνεται λόγω της επίδρασης της χαμηλής θερμοκρασίας. Λόγω της ποιοτικής απομάκρυνσης της υπερβολικής υγρασίας του αέρα που παρέχεται στον συμπιεστή, αυτές οι συσκευές είναι πολύ δημοφιλείς στο περιβάλλον των επαγγελματικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Μπορείτε να φτιάξετε τον ίδιο τον διαχωριστή υγρασίας: αρκεί απλά να αφήσετε το μίγμα αέρα μέσω του ψυκτικού εξοπλισμού ή του καταψύκτη.

Οι δυσκολίες στην κατασκευή αυτού του τύπου μονάδας είναι:

 1. Είναι απαραίτητο να αποφασίσετε πώς θα εκπέμπεται το συμπύκνωμα από τον αφυγραντήρα. Για το σκοπό αυτό, μπορεί να συγκολληθεί ένα ειδικό εξάρτημα στο χώρο κατάψυξης.
 2. πρέπει να φροντίσετε για την πλήρη σφράγιση της συσκευής σας.

Σημαντικές συστάσεις για να βοηθήσετε στην κατασκευή ενός αυτοδιαχωρισμένου διαχωριστή νερού για έναν συμπιεστή

Με βάση αυτά που γράψαμε παραπάνω, μπορείτε να υποθέσετε ότι κάνοντας τον εαυτό σας έναν αξιόπιστο λαβή πετρελαίου είναι ένα απλό θέμα που δεν απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια. Είναι έτσι. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ σκληρά για να κάνετε τη συσκευή ποιοτική και να εκτελέσετε τις λειτουργίες που της έχουν ανατεθεί, διαφορετικά το PCL του αυτοκινήτου σας δεν θα διαρκέσει πολύ. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις ακόλουθες προτάσεις:

 • ελέγξτε τη συσκευή σας για συμμόρφωση με τις προδιαγραφές του συμπιεστή. Μπορεί να συμβεί ότι η οικιακή συσκευή σας δεν μπορεί να αντέξει τη δύναμη του όπλου.
 • χρησιμοποιήστε υλικά υψηλής ποιότητας για συγκόλληση.
 • Ελέγξτε τα εξαρτήματα και τις θηλιές για την εύκολη διέλευση του μείγματος αέρα μέσω αυτών.
 • εφαρμόστε στεγανωτικά υψηλής ποιότητας και δοκιμάστε για τη στεγανότητα του προϊόντος σας.

Παγίδες αποστράγγισης για τον συμπιεστή

Ένας αφυγραντήρας για ένα συμπιεστή είναι μια συσκευή που είναι μέρος της μονάδας κλιματισμού όταν τροφοδοτείται στο σύστημα. Ένα τέτοιο φίλτρο είναι απαραίτητο επειδή η αυξημένη υγρασία επηρεάζει δυσμενώς τα διάφορα μέρη και εξαρτήματα τόσο του ίδιου του συμπιεστή όσο και ολόκληρου του συστήματος ως συνόλου. Ένα φίλτρο για τον διαχωρισμό της υγρασίας μπορεί να δημιουργηθεί με τα δικά σας χέρια ή να αγοραστεί σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα. Όλα εξαρτώνται από το περιβάλλον στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί, ποιες παράμετροι θα πρέπει να επιτευχθούν με φιλτράρισμα αέρα, ποιες απαιτήσεις επιβάλλονται.

Αρχή λειτουργίας

Υπάρχουν αρκετά διαφορετικά σχέδια, καθώς το φίλτρο μπορεί να διεξάγει διαχωρισμό υγρασίας με διάφορους τρόπους. Ο κλασικός αφυγραντήρας για τον συμπιεστή λειτουργεί σύμφωνα με την ακόλουθη αρχή:

 1. Ο παρεχόμενος αέρας από το περιβάλλον περνάει πρώτα μέσω ενός ειδικού θαλάμου, ο οποίος έχει υψηλό βαθμό μόνωσης. Το φίλτρο για τον διαχωρισμό της υγρασίας μπορεί να έχει σημαντικό μέγεθος.
 2. όταν εισέρχεται στον υπό εξέταση θάλαμο, η ροή είναι στριμμένη. Ο διαχωριστής νερού διαθέτει ειδικά πτερύγια που δημιουργούν μια ροή στροβίλου στο θάλαμο. Οι φυσικές διεργασίες καθορίζουν ότι σχηματίζεται συμπύκνωμα στην επιφάνεια της λεπίδας. Σε αυτό το στάδιο, το φίλτρο προ-καθαρίζει τον αέρα.
 3. μετά την ολοκλήρωση του αρχικού σταδίου, η ροή υπό την ενέργεια της ίδιας φυγόκεντρης δύναμης αποστέλλεται στον επόμενο θάλαμο όπου είναι εγκατεστημένο ένα πορώδες φίλτρο. Είναι ικανό να συγκρατεί όλα τα μικρά σωματίδια και την υπόλοιπη υγρασία. Σε αντίθεση με τον τραχύ καθαρισμό, αυτό το φίλτρο πρέπει να αντικατασταθεί περιοδικά, καθώς οι πόροι φράσσονται με το χρόνο.

Στεγνωτήριο για συμπιεστή

Εδώ θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα αφυγραντήρων αέρα για συμπιεστές.
Ο διαχωριστής λαδιού κατά τη διάρκεια της εργασίας του συσσωρεύει πολύ μεγάλο μέρος υγρού που συσσωρεύεται στο δοχείο ιζήματος. Το σύστημα είναι εφοδιασμένο με ένα ειδικό κουμπί αποστράγγισης, το οποίο, όταν πιεστεί, καθαρίζει το δοχείο. Η λεπτή μονάδα καθαρισμού πρέπει να αλλάξει χειροκίνητα. Υπάρχει μια παγίδα πετρελαίου, η οποία διαθέτει αυτόματο σύστημα αποστράγγισης. Εγκαθίσταται σε συστήματα υψηλής απόδοσης στα οποία η συσσώρευση υγρών και ρύπων μπορεί να περάσει πολύ γρήγορα.

Αποτελέσματα

Όταν αποφασίζετε αν πρέπει να αγοράσετε μια βιομηχανική έκδοση εκτέλεσης ή να δημιουργήσετε τον ίδιο τον διαχωριστή υγρασίας, πρέπει να λάβετε υπόψη τον βαθμό καθαρισμού που πρέπει να επιτευχθεί. Τα μοντέρνα σχέδια επιτρέπουν τον διαχωρισμό των μολυσματικών ουσιών μέχρι το μέγεθος των πέντε μικρών. Υπάρχει ένα φίλτρο, το οποίο σας επιτρέπει να διαχωρίζετε τα σωματίδια από το ρεύμα έως το ένα δέκατο του μικρομέτρου.

Σχέδιο διαστάσεων του φίλτρου του διαχωριστή υγρασίας P-FV

Το κόστος των παραπάνω επιλογών είναι πολύ υψηλό. Επομένως, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι απαιτήσεις που επιβάλλει το σύστημα στην ποιότητα του παρεχόμενου αέρα. Αν δεν χρειάζεται να επιτύχετε αυτή την ποιότητα ροής, καλό είναι να αγοράσετε φθηνότερες επιλογές. Σε συμβατικά συστήματα παροχής αέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σπιτική έκδοση για τον συμπιεστή. Κάντε τα χέρια σας μπορεί να είναι ένα παρόμοιο σχέδιο, ένα σπιτικό φίλτρο θα είναι λιγότερο αποτελεσματική, αλλά το κόστος θα είναι ασήμαντη, συντηρησιμότητα θα εξαλείψει τον κίνδυνο του υψηλού κόστους συντήρησης.

Πεδίο εφαρμογής

Πού χρησιμοποιείται η συσκευή; Το εύρος του αφυγραντήρα για τον συμπιεστή είναι πολύ εκτεταμένο. Εγκαθίσταται στα συστήματα των αυτοκινήτων, στον εξοπλισμό στον τομέα της μηχανικής, στην κατασκευή αεροσκαφών και ούτω καθεξής. Σε αυτή την περίπτωση, εξετάστε τη χρήση ενός αφυγραντήρα για τον συμπιεστή που χρησιμοποιείται για τη βαφή. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αυτο-κατασκευασμένη ή βιομηχανική έκδοση.

Για την επίτευξη υψηλής ποιότητας βαφή διαφόρων επιφανειών μπορεί να είναι οι εξής:

 1. Είναι απαραίτητο να ρυθμίσετε σωστά τον συμπιεστή και να προσαρμόσετε σωστά τον αφυγραντήρα.
 2. Όταν χρησιμοποιείτε έναν αφυγραντήρα με υψηλή απόδοση, είναι δυνατό να μειωθεί η περιεκτικότητα σε υγρασία της μάζας του αέρα κατά 90%.
 3. Η μείωση της ποσότητας υγρασίας στον αέρα σας επιτρέπει να αυξήσετε σημαντικά την ένταση της μάζας του αέρα.
 4. Εάν η υγρασία είναι υψηλή, τότε σχηματίζονται κρατήρες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όταν το πετρέλαιο, το οξυγόνο και η υγρασία αλληλεπιδρούν, δημιουργούνται φυσαλίδες, γεγονός που μειώνει σημαντικά την ποιότητα της επιφάνειας που λαμβάνεται.

Για ζωγραφική χαμηλής ποιότητας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαχωριστές νερού που δημιουργήθηκαν από τον εαυτό σας. Ωστόσο, αν θέλετε να επιτύχετε ένα υψηλό αποτέλεσμα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε βιομηχανικά σχέδια που μπορούν να μειώσουν την υγρασία του αέρα κατά τουλάχιστον 70%.

Τι πρέπει να προσέξω;

Όπως και με τη δημιουργία ενός αφυγραντήρα για τον συμπιεστή, ωστόσο, κατά την αγορά, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στους ακόλουθους δείκτες:

 1. Ο αριθμός των βημάτων καθαρισμού είναι ένας σημαντικός δείκτης. Τυπικά, η διήθηση πραγματοποιείται σε δύο στάδια: ο πρώτος διαχωρίζει το μεγαλύτερο μέρος του νερού και τα μεγάλα σωματίδια, ο δεύτερος - ένας λεπτότερος καθαρισμός. Εάν υπάρχει μόνο το πρώτο στάδιο, τότε η ποιότητα του αέρα θα είναι χαμηλή. Εάν ο σχεδιασμός έχει μόνο ένα λεπτό καθάρισμα, τότε υπάρχει η πιθανότητα πολύ γρήγορης απόφραξης του.
 2. Η παραγωγικότητα καθορίζει τη δυνατότητα χρήσης ενός αφυγραντήρα στο σύστημα με τον συμπιεστή, καθώς και της απόδοσής του. Αν το εύρος ζώνης είναι χαμηλότερο από το καθορισμένο ρυθμό, τότε θα αποτύχει γρήγορα, δεδομένου ότι δεν θα αντιμετωπίσει το φορτίο.
 3. Βάθος καθαρισμού. Κατά κανόνα, αυτός ο δείκτης υποδεικνύεται σε μικρά. Για παράδειγμα, ένας δείκτης των 5 μικρών δείχνει ότι η συσκευή είναι ικανή να διαχωρίζει σωματίδια που έχουν μεγαλύτερο μέγεθος αυτού του δείκτη. Μικρά σωματίδια, μικρότερα από 5 μικρά, θα περάσουν από τα εγκατεστημένα στοιχεία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κατασκευαστές υποδεικνύουν πόση υγρασία μπορεί να μειωθεί περνώντας μέσα από την εν λόγω δομή. Με τα χέρια σας, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν αφυγραντήρα για τον συμπιεστή, ο οποίος θα μειώσει κατά το ήμισυ την υγρασία, κρατά τα σωματίδια σε μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες μικρά. Ωστόσο, ορισμένα στοιχεία πρέπει ακόμα να αγοράσουν, για παράδειγμα, μια λεπτή μονάδα φίλτρου.