Ποιες είναι οι αφυγραντήρες αέρα για ένα σπίτι ή ένα διαμέρισμα;

Ένα άτομο αισθάνεται άνετα και άνετα, αν ο αέρας σε αυτό αντιστοιχεί στις ανάγκες του σώματός του. Είναι πολύ σημαντικό το δωμάτιο να είναι ξηρό, ζεστό και άνετο, αλλά η υγρασία είναι επίσης μια σημαντική παράμετρος για την ευημερία ενός ατόμου. Το κλίμα της στέγασης και της υγείας είναι αλληλένδετες. Μόλις ξεκινήσει η περίοδος θέρμανσης στα καλά εξοπλισμένα διαμερίσματα, ακόμη και τα φυτά εσωτερικού χώρου υποφέρουν από ξηρό αέρα.

Υπερβολική υγρασία μπορεί να βλάψει την υγεία σας

Στον ιδιωτικό τομέα, αντίθετα - ακόμη και η θέρμανση δεν βοηθά στην καταπολέμηση με υψηλή υγρασία. Και φανταστείτε αν το σπίτι βρίσκεται κοντά στη λίμνη, τη θάλασσα, ή μέσα στην εξοχική κατοικία, λουτρό; Σε αυτή την περίπτωση, χωρίς τον αφυγραντήρα, οι ενοικιαστές δεν θα ζηλέψουν.

Παράγοντες υψηλής υγρασίας

Αποδεικνύεται, δυσφορία προκαλεί οποιαδήποτε απόκλιση από τον κανόνα της υγρασίας, της πίεσης, της θερμοκρασίας. Η υγρασία θεωρείται η πιο σημαντική παράμετρος του αέρα, επομένως αναπτύχθηκε μια ειδική οικιακή συσκευή - ένας αφυγραντήρας αέρα που ρυθμίζει τέλεια την υγρασία μέσα στο δωμάτιο.

Αν κάποιος αγοράσει έναν αφυγραντήρα αέρα, τότε έχει ήδη αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα υψηλής υγρασίας.

Αλλά, πριν από την επιλογή μιας τέτοιας οικιακής συσκευής, προσπαθήστε πρώτα να βρείτε την αιτία του υγρού κλίματος στο διαμέρισμα. Μπορεί να είναι:

 • κακοί μονωμένοι τοίχοι από το εξωτερικό.
 • ακατάλληλη εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων.
 • τα τεράστια τζακούζια, τα λουτρά, καθώς και η πολύ συχνή χρήση τους.
 • Ανεπαρκής αερισμός στο δωμάτιο, και ίσως ακόμη και την απουσία του.
 • Χωρίς κουκούλα για τη διαδικασία μαγειρέματος.

Εσφαλμένα τοποθετημένα πλαστικά παράθυρα, μπορεί να προκαλέσουν υψηλή υγρασία

Οι συσκευές αποστράγγισης έχουν εξαιρετικές δυνατότητες και μπορούν:

 • βελτίωση των λειτουργιών των στοιχείων και συσκευών εξαερισμού ·
 • Αύξηση και διεύρυνση της διάρκειας ζωής των κτιρίων και των δομών.
 • μπορεί να μειώσει το κόστος για τη θέρμανση των εγκαταστάσεων, επειδή έχουν μια λειτουργία θέρμανσης?
 • ανακουφίζει από την ομίχλη των παραθύρων.
 • καθαρίστε και ιονίστε τον αέρα.
 • βοήθεια στην επισκευή για την ξήρανση υλικών φινιρίσματος.
 • να αποθηκεύσετε και να αποτρέψετε τη ζημιά στην ιδιοκτησία, έπιπλα, ειδικά από μύκητες, μούχλα.

Αρχή λειτουργίας και δομή της συσκευής

Η λειτουργία οποιουδήποτε αφυγραντήρα βασίζεται στην επίδραση συμπύκνωσης - το αντίθετο της εξάτμισης, όταν η ουσία περνά από την αέρια κατάσταση στην υγρή κατάσταση.

Μια τέτοια οικιακή συσκευή λειτουργεί απλά: οι ανεμιστήρες οδηγούν υγρό αέρα μέσα στη συσκευή, όπου πέφτει κάτω από τη δράση του εξατμιστή - το ψυγείο. Η θερμοκρασία του εξατμιστή είναι πάντοτε κάτω από την κλιματική παράμετρο στο δωμάτιο, συνεπώς, λόγω της απότομης πτώσης της θερμοκρασίας, ο διαβιβαζόμενος υγρός αέρας μετατρέπεται σε συμπύκνωμα που ρέει σε ειδικό δοχείο. Μετά από αυτό, ο επαρκώς ψυχρός αέρας αρχίζει να θερμαίνεται μέχρι τη θερμοκρασία δωματίου και εκκενώνεται μέσω ειδικού ανοίγματος στο δωμάτιο.

Σχέδιο λειτουργίας της συσκευής

Ο αέρας, που εισέρχεται στο ξηραντικό, περνάει σε τρία στάδια: ψύξη, συμπύκνωση, θέρμανση.

Πώς είναι ο σύγχρονος αφυγραντήρας; Ο σχεδιασμός της συσκευής ξήρανσης αποτελείται από τέσσερα βασικά στοιχεία: έναν εξατμιστή, έναν συμπιεστή, έναν συμπυκνωτή και έναν τριχοειδή σωλήνα. Ωστόσο, ο σχεδιασμός μπορεί να διαφέρει για διαφορετικούς τύπους συσκευών.

Τι είναι οι αφυγραντήρες;

Οι αφυγραντήρες αέρα διαφέρουν ως προς τη χρήση τους και μπορούν να αποτελέσουν στοιχείο εξαερισμού, οικιακής συσκευής και κλιματικού συνόλου που εκτελεί διάφορες λειτουργίες ταυτόχρονα.

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε έναν αφυγραντήρα για διαφορετικούς σκοπούς και σε δωμάτια με διαφορετικούς σκοπούς.

Νοικοκυριό

Τέτοιες συσκευές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διαμερίσματα, σπίτια, όπου δεν απαιτούνται υψηλές επιδόσεις. Μπορεί να εγκατασταθεί σε χώρους κατοικιών, μπάνια, γραφεία, συνεργεία, μικρά καταστήματα λιανικής πώλησης. Οι βασικές απαιτήσεις για τέτοιες συσκευές είναι η κινητικότητα. Η συσκευή δεν μπορεί να έχει τεράστιες διαστάσεις, πρέπει να είναι συμπαγής, ώστε να μπορεί να μεταφερθεί εύκολα σε άλλο δωμάτιο ανεξάρτητα. Οι εξολοθρευτές οικιακής υγρασίας μπορούν να αφαιρέσουν περισσότερα από 12 λίτρα νερού την ημέρα. Δεν χρειάζονται εγκατάσταση και μπορούν να εξοπλιστούν με πρόσθετες λειτουργίες με ποικίλα εξωτερικά χαρακτηριστικά και ενδιαφέροντα σχέδια.

Συσκευές οικιακής χρήσης

Βιομηχανική

Τέτοιες συσκευές είναι απλά απαραίτητες στην παραγωγή. Για παράδειγμα, θα διευκολύνουν την εργασία στα ρούχα, όπου η συμπύκνωση από τα υγρά ρούχα είναι μόλις εκτός κλίμακας. Μην κάνετε χωρίς αυτά σε κανένα εργοτάξιο, καθώς μπορούν γρήγορα να στεγνώσουν το υλικό για φινίρισμα. Η ικανότητα αυτών των αφυγραντών είναι πολύ υψηλή, αφαιρούν χιλιάδες λίτρα νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν σταματούν να λειτουργούν ακόμη και σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Βιομηχανικό σύστημα αφύγρανσης

Για πισίνες

Όλα τα υδάτινα πάρκα, οι πισίνες, οι σάουνες υποφέρουν από υψηλή υγρασία. Για να σταματήσετε την εξάτμιση του νερού, εγκαταστήστε ειδικούς αφυγραντήρες υγρασίας, οι οποίοι καθιστούν τον αέρα άνετο για τους επισκέπτες αυτών των εγκαταστάσεων.

Αποξηραντικό στην πισίνα

Με την τοποθέτηση υπάρχουν στεγνωτήρια τοίχου, δαπέδου και τραπέζι.

Οι ξηραντικές ύλες διαφέρουν ανάλογα με την αρχή της εργασίας.

Όλες οι συσκευές εξετάζονται από την άποψη του μηχανισμού για την αφαίρεση της υγρασίας από τον αέρα που διέρχεται μέσω του αφυγραντήρα.

 1. Συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο αφομοίωσης - ανταλλαγή αέρα. Σε αυτές τις συσκευές, η υγρασία θα βγει στο δρόμο και θα αρχίσει να ρέει καθαρός αέρας από το δρόμο. Το κόστος με μια τέτοια συσκευή θα είναι τεράστιο, και για πολύ υγρές αίθουσες ένα τέτοιο αποξηραντικό δεν θα λειτουργήσει. Η ιδιαιτερότητα αυτής της συσκευής βασίζεται στον κανόνα της φυσικής - ο ζεστός αέρας προσελκύει περισσότερη υγρασία, επομένως σε μια τέτοια συσκευή απλά βγαίνει από το δωμάτιο.
 2. Αποξηραντικά με δράση απορρόφησης. Ο υγρός αέρας διέρχεται μέσω ειδικών ουσιών - προσροφητικών, που έχουν πορώδη δομή. Τέτοιες συσκευές χρησιμοποιούνται τέλεια σε βιομηχανικούς χώρους, σήραγγες, περιοχές πάγου, σε χώρους όπως αποθήκη όπου φυλάσσονται λαχανικά και φρούτα. Το μειονέκτημα αυτών των εξολοθρευτών υγρασίας είναι η μικρή χρήση των ροφητών.
 3. Αφυγραντήρες αέρα συμπύκνωσης. Η αρχή λειτουργίας τους είναι πολύ παρόμοια με τη λειτουργία των κλιματιστικών. Ο αέρας που εισέρχεται στο εσωτερικό ψύχεται και η υγρασία μετατρέπεται σε συμπύκνωμα. Μόνο στις μείον θερμοκρασίες δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Στην έξοδο, ο αέρας θα είναι θερμότερος από τη θερμοκρασία δωματίου κατά τέσσερις μοίρες. Για μεγάλα δωμάτια, δεν θα παρατηρήσετε καμία ειδική αλλαγή, αλλά σε ένα μικρό δωμάτιο ένα κλίμα δεν είναι αρκετά άνετο.

Μέθοδοι εγκατάστασης

Η κύρια άποψη αυτής της τεχνολογίας του κλίματος είναι πολύ βολική για να λειτουργήσει και αξιόπιστη. Για να συνδέσετε τον αφυγραντήρα, απλά τοποθετήστε το καλώδιο στην υποδοχή, ελέγξτε την ποσότητα υγρού στη δεξαμενή όπου συλλέγεται το συμπύκνωμα και επιλέξτε το επιθυμητό επίπεδο. Ο αφυγραντήρας αρχίζει αυτόματα την παρακολούθηση της υγρασίας του δωματίου. Ο χρονοδιακόπτης μπορεί να περιορίσει ακόμη και τον χρόνο λειτουργίας της συσκευής.

 • Φωτιστικά δαπέδου. Για τέτοιες συσκευές, χρειάζεται μόνο να επιλέξετε το σωστό μέρος και να το εγκαταστήσετε στο πάτωμα. Δώστε προσοχή στην αποστράγγιση, με την οποία εξάγεται η υγρασία. Το κύριο πράγμα είναι η σωστή είσοδος καλωδίου.
 • Αφυγραντήρες τοίχου. Αυτό το είδος περιοχής δεν χρειάζεται πολύ, καθώς θα πρέπει να στερεωθεί στον τοίχο με τη βοήθεια ειδικών παρενθέσεων που περιλαμβάνονται στο κιτ κατά την αγορά. Είναι αλήθεια ότι θα είναι δύσκολο να εγκαταστήσετε αυτό τον αφυγραντήρα από μόνο του και δεν μπορείτε να το κάνετε χωρίς να καλέσετε έναν ειδικό.
 • Universal απορρυπαντικά. Τοποθετούνται στον τοίχο και στο πάτωμα, ανάλογα με την κατάσταση και τις ανάγκες.
 • Οι στεγνωτήρες στεγνωτήρα εγκαθίστανται συχνότερα σε ένα κοντινό κτίριο για να απαλλαγούν από τον θόρυβο που συνοδεύει το έργο του αφυγραντήρα. Ένα τέτοιο σύστημα είναι πολύπλοκο στο σχεδιασμό και περιλαμβάνει την εγκατάσταση αεραγωγών.

Τύπος εξωτερικής συσκευής

Εάν οι οριοθετητές οριοθετούνται με τη μέθοδο εγκατάστασης, κατανέμονται στατικά και κινητά είδη. Τα πρώτα τοποθετούνται σε στάσιμη θέση και απαιτούν μόνιμη θέση σε συγκεκριμένη θέση. Απαγορεύεται η εγκατάσταση αυτών των συσκευών κοντά σε συσκευές θέρμανσης και για καλύτερη κυκλοφορία αέρα είναι δυνατή η τοποθέτηση στη μέση του δωματίου.

Μια τέτοια συσκευή θα αντιμετωπίσει τέλεια την υψηλή υγρασία, καθώς δεν έχει ίση ισχύ. Οι κινητοί αφυγραντήρες κινούνται μέσω τροχών που βρίσκονται στο σώμα. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συσκευές όταν χρειάζεται να αποστραγγίσετε τον αέρα σε αρκετούς χώρους, και στην επισκευή και την εξάλειψη των διαρροών είναι αναντικατάστατες.

Βασικές παράμετροι

Αν έπρεπε να σκεφτείτε για την αγορά ενός αφυγραντήρα, θα έχετε σίγουρα μια ερώτηση: πώς να επιλέξετε μια συσκευή; Για να γίνει αυτό, πρέπει απλά να γνωρίζετε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των οριοθέτηρων.

 • Παραγωγικότητα. Όλες οι συσκευές αφαιρούν διαφορετική ποσότητα υγρασίας ανά ημέρα. Αυτή η χωρητικότητα μετράται κανονικά σε λίτρα συμπυκνώματος. Πόσο μπορεί ένα συγκεκριμένο μοντέλο να αφαιρέσει την υγρασία από τον αέρα για μια ορισμένη περίοδο. Επιλέξτε τη συσκευή είναι αρκετά ισχυρή, θα μειώσει γρήγορα την υγρασία, τότε θα διατηρήσει τα βέλτιστα πρότυπα της. Εάν η ισχύς δεν είναι αρκετή, τότε ο ξηραντήρας θα λειτουργήσει χωρίς να σταματήσει, πράγμα που θα οδηγήσει σε υπερθέρμανση του, και θα πληρώσετε πολλά για την ηλεκτρική ενέργεια. Μια ισχυρή συσκευή θα μειώσει γρήγορα την υγρασία, αλλά δεν θα χρειαστείτε ακόμα μεγαλύτερη απόδοση - και θα λειτουργήσει με υπερβολική ενέργεια.

Μια σημαντική παράμετρος είναι η απόδοση

Ο σχεδιασμός του αφυγραντήρα παίζει ρόλο όταν απαιτείται να επιλέξετε ένα συγκεκριμένο μέγεθος ή να παραλάβετε τη συσκευή για ένα συγκεκριμένο εσωτερικό.

Μερικές φορές, για παράδειγμα, οι αφυγραντήρες οικιακής χρήσης είναι διαθέσιμοι με πρόσθετη λειτουργικότητα: καθαρισμός αέρα, αφαίρεση οσμών, υπεριώδη φωτισμό. Αλλά η τιμή, που κρίνεται από τις αναθεωρήσεις, πάντα υπερεκτιμάται από μια τέτοια τεχνική.

Οι σύγχρονοι τύποι τεχνολογίας του κλίματος είναι ασφαλείς, έχουν ηλεκτρονικό έλεγχο, μπορούν να θερμαίνουν το δωμάτιο, να καθαρίζουν τον αέρα και ακόμη και να θερμαίνουν το νερό στην πισίνα. Άνετη υγρασία σε κατοικημένες εγκαταστάσεις είναι καλύτερα να εκθέσει σε 50-60 τοις εκατό, ο μύκητας δεν εμφανίζεται ταυτόχρονα. Μην ξεχνάτε ότι η υπόθεση με υψηλή υγρασία στρέφεται σε ένα μέρος όπου τα επιβλαβή βακτήρια, οι μύκητες και οι μικροοργανισμοί αναπαράγονται άνετα.

Πώς να φτιάξετε έναν αφυγραντήρα αέρα

Οποιοσδήποτε κλιματικός εξοπλισμός είναι αρκετά ακριβός. Αποξηραντικό - δεν αποτελεί εξαίρεση. Για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, η δαπάνη μερικών χιλιάδων ή ακόμη και δεκάδων χιλιάδων ρούβλι μπορεί να είναι ένα σημαντικό πλήγμα. Η παρουσία αυτής της συσκευής στο διαμέρισμα είναι μια σημαντική προϋπόθεση για τη διατήρηση ενός ευνοϊκού μικροκλίματος όλο το χρόνο.

Ο αφυγραντήρας είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός για τη διατήρηση ενός ευνοϊκού μικροκλίματος. Η συσκευή μπορεί να κατασκευαστεί από τα ίδια τα χέρια

Εάν η αγορά του εξοπλισμού στο κατάστημα δεν έχει αρκετά χρήματα, η διέξοδος είναι πολύ απλή. Απλά πρέπει να ξέρετε πώς να φτιάξετε έναν αφυγραντήρα με τα χέρια σας.

Βλάβη στην υψηλή υγρασία στο δωμάτιο

Είναι γνωστό ότι η συγκέντρωση υγρασίας στον αέρα έχει σημαντική επίδραση στην κατάσταση της ανθρώπινης υγείας. Η υπερβολική υγρασία είναι επιβλαβής όχι μόνο για ανθρώπους και κατοικίδια ζώα, αλλά και για κτίρια, έπιπλα, εξοπλισμό και άλλα αντικείμενα.

Τι είδους βλάβη είναι η υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο στην πράξη;

 • Η εμφάνιση και η εξάπλωση του μούχλας και του μύκητα.
 • Μειωμένη ανοσία, αυξημένη συχνότητα κρυολογήματος.
 • Επιδείνωση της αναπνοής, ανάπτυξη αλλεργικών διεργασιών.
 • Η βαρύτερη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι.
 • Καταστροφή ξύλινων επίπλων και δερμάτινων ειδών.
 • Ξεφλουδίστε από τα τοιχώματα της ταπετσαρίας (κάτω από αυτά αναπτύσσεται μούχλα και μύκητες).
 • Διαφθορά των επενδύσεων δαπέδων.
 • Καταστροφή υλικών φινιρίσματος, γύψου, γυψοσανίδας.
 • Κατανομές οικιακού εξοπλισμού και εξοπλισμού πληροφορικής.

Για την ενεργό εξάπλωση της μούχλας και του μύκητα, απαιτείται ένας συνδυασμός δύο παραγόντων: υψηλή υγρασία και υψηλή θερμοκρασία. Ένα τέτοιο μικροκλίμα είναι χαρακτηριστικό για πολλά σπίτια και διαμερίσματα, και τέτοιες συνθήκες μπορούν να διατηρηθούν όλο το χρόνο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές βροχοπτώσεις και μεγάλη πιθανότητα θέρμανσης του δωματίου, λόγω φυσικής έκθεσης στον ήλιο ή μέσω συσκευών θέρμανσης.

Οι μύκητες και η μήτρα σχηματίζονται συχνότερα στους τοίχους. Ευνοϊκές συνθήκες για την ταχεία εξάπλωση τους είναι οι θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών και η υγρασία γύρω στο 80%. Σε τέτοιες συνθήκες, ο σχηματισμός νέων εστιών μούχλας και η ανάπτυξη παλαιών στους τοίχους είναι ταχεία. Αυτές οι διαδικασίες είναι αξιοσημείωτες με την ακοή.

Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας ενός αποξηραντικού οικιακής χρήσης

Σήμερα, στην αγορά μπορεί να βρεθεί μια μεγάλη ποικιλία οικιακών και βιομηχανικών αφυγραντήρων αέρα. Διαφέρουν όσον αφορά τη λειτουργικότητα, τον βαθμό απόδοσης, την αξιοπιστία, την αντοχή και το κόστος.

Επιλέξτε φορητές και σταθερές αφυγραντήρες. Οι κινητές συσκευές είναι εύκολες στη χρήση, επειδή μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν στο σωστό δωμάτιο χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, οι σταθερές συσκευές χαρακτηρίζονται από υψηλότερες επιδόσεις. Συνήθως συνδέονται με τον τοίχο.

Ένα τυπικό ξηραντικό αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

 1. Ο ανεμιστήρας τροφοδοτείται από ηλεκτρικό μοτέρ.
 2. Εξατμιστής (κρύος εναλλάκτης θερμότητας) - ψυγείο με χαμηλή θερμοκρασία επιφάνειας. Το ψυκτικό κυκλοφορεί μέσω του ψυγείου (freon).
 3. Ένα δοχείο συλλογής συμπυκνωμάτων, το οποίο συσσωρεύεται και ρέει κάτω από τα τοιχώματα του εξατμιστή.
 4. Στραγγίστε το σωλήνα για την αφαίρεση του υγρού από τη συσκευή.
 5. Συμπυκνωτής (θερμός εναλλάκτης θερμότητας). Βρίσκεται στην έξοδο αέρα από τη συσκευή. Αυξάνει τη θερμοκρασία του αέρα στις επιθυμητές τιμές, έτσι ώστε να μην "παγώσει" το δωμάτιο.
 6. Πίνακας ελέγχου που ρυθμίζει την ένταση και τη στάθμη συμπύκνωσης, τη λειτουργία θερμοκρασίας του αέρα εξαγωγής.

Πώς λειτουργεί ο αφυγραντήρας

Η αρχή της λειτουργίας των αφυγραντήρων βασίζεται στη συμπύκνωση της υγρασίας από τον αέρα. Η συσκευή λειτουργεί ως εξής:

 1. Με τη βοήθεια των ανεμιστήρων, η συσκευή λαμβάνει αέρα από το δωμάτιο.
 2. Ο αέρας εισέρχεται στον εξατμιστή. Λόγω της απότομης πτώσης της θερμοκρασίας, η υγρασία συμπυκνώνεται (περνά από αέρια σε υγρή κατάσταση).
 3. Οι σταγόνες της σχηματιζόμενης ροής υγρού κατά μήκος των σωλήνων εξατμιστή σε ένα ειδικό δοχείο συλλογής. Όταν επιτευχθεί μια ορισμένη στάθμη, το νερό αποστραγγίζεται από τον αφυγραντήρα μέσω σωλήνων αποστράγγισης.
 4. Ο ξηρός αέρας διέρχεται από το ψυγείο με υψηλή θερμοκρασία και πριν βγει από το δωμάτιο θερμαίνεται μέχρι την επιθυμητή θερμοκρασία.
 5. Το δωμάτιο είναι κορεσμένο με ξηρό και ζεστό αέρα.

Επιλογές για αυτοαπασχολούμενους αφυγραντήρες

Για να κάνετε έναν αφυγραντήρα αέρα για ένα διαμέρισμα με τα χέρια του, πρέπει να κατανοήσετε τις αρχές με τις οποίες λειτουργεί η συσκευή. Η ροή εργασίας παρέχεται από μία από τις τρεις αρχές:

 1. Θέρμανση - αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα.
 2. Η απορρόφηση είναι η φυσική διαδικασία συγκέντρωσης διαλυμένου νερού στην επιφάνεια επαφής δύο φάσεων (αέρια και στερεά / υγρά).
 3. Η συμπύκνωση είναι η διαδικασία μετάβασης μιας ουσίας από αέρια σε υγρή κατάσταση.

Για να κάνετε ένα σπιτικό αφυγραντήρα, πρέπει να δημιουργήσετε ένα σύστημα που μπορεί να δημιουργήσει μία από αυτές τις διαδικασίες. Φαίνεται ότι ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε την υγρασία από το δωμάτιο είναι η απλή θέρμανση. Αλλά η υψηλή θερμοκρασία και ο υπερβολικός ξηρός αέρας δεν θα δημιουργήσουν λιγότερο σοβαρά προβλήματα από την υψηλή υγρασία. Ως εκ τούτου, αξίζει να εξεταστούν οι επιλογές με συμπύκνωση ή απορρόφηση.

Η οικιακή συσκευή μπορεί να είναι αποτελεσματική, αλλά αξίζει να παρακολουθήσετε προσεκτικά ότι η συγκέντρωση υγρασίας στον αέρα δεν πέφτει σε κρίσιμες παραμέτρους.

Εάν στους αφυγραντήρες του εργοστασίου υπάρχουν αισθητήρες ελέγχου υγρασίας, τότε στην κατασκευή της συσκευής με δικά της χέρια είναι απαραίτητο να ληφθεί μέριμνα για την επίλυση αυτού του ζητήματος.

Η βέλτιστη λύση είναι να αγοράσετε ένα υγρόμετρο. Αυτή η συσκευή, που έχει σχεδιαστεί για τη μέτρηση της στάθμης υγρασίας στο δωμάτιο, θα βοηθήσει στην αξιόπιστη παρακολούθηση της κατάστασης.

Κάνουμε το στεγνωτήριο απορρόφησης από τα χέρια μας

Για την παραγωγή της απλούστερης συσκευής για την αφαίρεση της υγρασίας με τη βοήθεια της απορρόφησης, απαιτούνται τα ακόλουθα στοιχεία:

Για να παραχθεί ένα απορροφητικό ξηραντικό, πήγμα πυριτίας

 • Δύο πλαστικά μπουκάλια, κάθε όγκος τουλάχιστον 2 λίτρων.
 • Ένα καρφί, μια ακρόαση, ένα στέλεχος ή μια βελόνα.
 • Αναπτήρας ή ταιριάζει.
 • Γάντια.
 • Μαχαίρι, ψαλίδι.
 • Απορροφητικό. Βέλτιστη επιλογή - silica gel. Αυτά τα ξηρά κλάσματα πηκτής απορροφούν τέλεια την υγρασία. Το πλεονέκτημα του πήγματος πυριτίας είναι η πολλαπλή εφαρμογή χωρίς απώλεια ιδιοτήτων. Η ουσία ξηραίνεται μετά τη χρήση και είναι έτοιμη για χρήση και πάλι. Για ένα στεγνωτήριο μπουκαλιών, αρκούν περίπου 250 γραμμάρια απορροφητικού.
 • Ο ανεμιστήρας. Κατάλληλος ανεμιστήρας ή ψυγείο USB, που χρησιμοποιείται σε συστήματα ψύξης εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ένας ανεμιστήρας μπορεί να τροφοδοτείται από μονάδα USB ή φορτιστή από κινητό τηλέφωνο. Υπάρχουν επιλογές για τη ρύθμιση του μηχανισμού λειτουργίας της μπαταρίας ή των μπαταριών. Όλα εξαρτώνται από τα διαθέσιμα υλικά, ικανότητες και δεξιότητες.
 1. Σε ένα από τα μπουκάλια χρησιμοποιώντας θερμαινόμενα νύχια δημιουργούνται τρύπες. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τη θέρμανση του καρφιού, για την αποφυγή τυχαίων εγκαυμάτων αξίζει να χρησιμοποιείτε γάντια από ιστό.
 2. Ένα μπουκάλι με τρύπες κόβεται με ένα μαχαίρι σε δύο ίσα μισά.
 3. Στο κάτω μισό της φιάλης με οπές, το δεύτερο μισό τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε ο λαιμός να κατευθύνεται προς τα κάτω. Στον αυχένα πρέπει κατ 'ανάγκη να βιδώνεται στο καπάκι με πολλές τρύπες. Για το σκοπό αυτό, είναι κατάλληλη μια θερμαινόμενη βελόνα ή βελόνα.
 4. Στο άνω μισό της φιάλης γεμίζεται το υπάρχον απορροφητικό υλικό.
 5. Η δεύτερη φιάλη κόβει το κάτω μέρος.
 6. Τοποθετήστε στη δεξαμενή ένα μικρό ανεμιστήρα, ο οποίος θα οδηγήσει τον αέρα προς τον κόπο. Ο ανεμιστήρας τοποθετείται σε απόσταση 8-10 cm από το κάτω μέρος της κοπής. Ένα καπάκι είναι στριμωγμένο από το λαιμό για να επιτρέψει στον αέρα να εισέλθει στον ανεμιστήρα.
 7. Η χωρητικότητα με τον ανεμιστήρα τοποθετείται προσεκτικά στη φιάλη με απορροφητικό υλικό. Ο σύνδεσμος επανέρχεται προσεκτικά με μονωτική ταινία, για στεγανοποίηση.

Ο σπιτικό αφυγραντήρας είναι έτοιμος. Ο σπιτικό αφυγραντήρας από τα μπουκάλια θα επιτρέψει την αθόρυβη και ποιοτική απομάκρυνση της υγρασίας από τον αέρα.

Κάνουμε τον ξηραντήρα συμπυκνωτή αέρα από το ψυγείο

Αυτή η μέθοδος είναι πιο περίπλοκη, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε τα απαραίτητα εξαρτήματα χωρίς προβλήματα. Η βάση του σχεδιασμού θα είναι ένα παλιό ψυγείο. Πρέπει να είναι σε κατάσταση λειτουργίας.

Η βάση του σχεδιασμού του στεγνωτήρα συμπυκνωτή είναι το παλιό ψυγείο

 • Παλιό ψυγείο.
 • Φύλλα πλεξιγκλάς (πάχος όχι μικρότερο από 3 mm).
 • Ο ανεμιστήρας. Χωρητικότητα περίπου 100 watt είναι αρκετή.
 • Πλαστικό πλέγμα πίεσης.
 • Βιδωτές βίδες.
 • Κατσαβίδι.
 • Shurupovort.
 • Κόφτης ή αλυσοπρίονο για μέταλλο.
 1. Από το θάλαμο κατάψυξης και το ψυγείο, οι πόρτες αποσυναρμολογούνται με τακτοποιημένο τρόπο. Τα περισσότερα μοντέλα προβλέπουν την αφαίρεση των θυρών, οπότε δεν θα είναι δύσκολο να εκτελεστούν αυτές οι ενέργειες.
 2. Ανάλογα με το μέγεθος των θυρών, τα φύλλα πλεξιγκλάς μετρώνται και κόβονται.
 3. Μια τρύπα κόβεται σε απόσταση 35 cm από τις άκρες της πλάκας πλεξιγκλάς. Θα χρησιμεύσει για την εγκατάσταση του ανεμιστήρα. Οι διαστάσεις της οπής πρέπει να αντιστοιχούν στις διαστάσεις του πλαστικού πλέγματος πίεσης.
 4. Ο ανεμιστήρας και η σχάρα τοποθετούνται. Η αυτοεπαφή χρησιμοποιείται για τη σταθεροποίηση. Ο ανεμιστήρας πρέπει να σταθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διοχετεύεται αέρας μέσω της σχάρας στο εσωτερικό του ψυγείου.
 5. Οι οπές στο πάνω μέρος του πλεξιγκλάς τρυπιούνται. Η συνολική επιφάνεια των οπών πρέπει να είναι ίση με το μέγεθος που καταλαμβάνει ο ανεμιστήρας.
 6. Το plexiglas τοποθετείται στη θέση των θυρών. Χρησιμοποιείται σιλικόνη ή μονωτική ταινία για σφράγιση.

Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, μένει να ενεργοποιηθεί το ψυγείο και ο ανεμιστήρας. Ο αέρας θα τραβηχτεί από τον ανεμιστήρα στο διαμέρισμα με τη λειτουργία του συμπιεστή. Εδώ ο αέρας αποστραγγίζεται και αποστραγγίζεται μέσα από τα ανοίγματα του plexiglas.

Μια τέτοια συσκευή με κατάλληλη εγκατάσταση μπορεί να μειώσει την υγρασία στο δωμάτιο κατά 10%.

Εκτός από την αποστράγγιση, μια τέτοια συσκευή από το ψυγείο λειτουργεί καλά για την ψύξη του αέρα στο δωμάτιο.

Πώς να επιλέξετε ένα αφυγραντήρα για ένα διαμέρισμα: τιμές, κριτικές, τεχνικές πτυχές

Με την ανάπτυξη της τεχνολογίας, υπάρχουν όλο και περισσότερες ευκαιρίες για να κάνετε τη ζωή σας πιο άνετη. Με πολλούς τρόπους, η φυσική μας κατάσταση και η διάθεσή μας εξαρτώνται από ένα άνετο μικροκλίμα στο διαμέρισμα. Αποτελείται από: θερμοκρασία, υγρασία και κινητικότητα του αέρα. Και αν η θερμοκρασία υποστηρίζει τη θέρμανση και η υπερβολική κινητικότητα μπορεί να αποφευχθεί με την εξάλειψη των ρευμάτων, τότε η υγρασία είναι πιο περίπλοκη. Για να διατηρήσετε τη βέλτιστη τιμή του, χρειάζεστε έναν στεγνωτήρα αέρα για το διαμέρισμα. Οι τιμές, οι κριτικές, οι δημοφιλείς κατασκευαστές, καθώς και τα κριτήρια επιλογής, θα συζητήσουμε λεπτομερώς σε αυτό το άρθρο.

Διαβάστε στο άρθρο:

Αιτίες και συνέπειες της υψηλής υγρασίας

Για τους ανθρώπους, η βέλτιστη υγρασία είναι 40 έως 60%, αλλά αυτή η τιμή συχνά υπερβαίνει για διάφορους λόγους:

 1. Λανθασμένος λειτουργικός εξαερισμός φυσικού αερισμού (ενδεχομένως με απόφραξη των αξόνων εξαγωγής ή αποκλεισμός των ανοιγμάτων εξαερισμού).

Έλεγχος της ικανότητας εργασίας των φυσικών απορροφητών

 • Ανεπαρκής αέρας τροφοδοσίας (εμφανίζεται μετά την εγκατάσταση πλαστικών παραθύρων χωρίς βαλβίδες εξαερισμού).
 • Βρίσκοντας σε ένα από τα δωμάτια ένα διακοσμητικό σιντριβάνι ή ένα μεγάλο ενυδρείο.

  Διακοσμητικό σιντριβάνι

 • Παρουσία ενός χειμερινό κήπο (συχνά οι άνθρωποι υπερβολικά ζωντανή όταν δημιουργούν άνετες συνθήκες για τα φυτά, αυξάνοντας έτσι την υγρασία στο διαμέρισμα σε ένα κρίσιμο επίπεδο).

  Χειμερινό κήπο στο διαμέρισμα

 • Σε διαμερίσματα που βρίσκονται στους πρώτους ορόφους, μπορεί να υπάρχει αυξημένη υγρασία λόγω της κακής ή στεγανής στεγάνωσης του υπογείου.
 • Πώς να υγράνετε τον αέρα σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα. Οι σύγχρονοι υγραντήρες κοστίζουν πολλά χρήματα, τόσα πολλά αναρωτιούνται: πώς να υγρανθεί ο αέρας σε ένα δωμάτιο χωρίς υγραντήρα; Υπάρχουν αρκετοί αποτελεσματικοί τρόποι, τους οποίους θα εξετάσουμε σε αυτό το άρθρο.

  Η υπέρβαση του βέλτιστου επιπέδου υγρασίας κατά τουλάχιστον 10% επηρεάζει δυσμενώς την ευημερία του ατόμου και το εσωτερικό του. Όσο υψηλότερο είναι, τόσο περισσότεροι μύκητες μούχλας αναπαράγονται πιο ενεργά. Στο πρώτο στάδιο, υπάρχουν μαύρες κουκίδες στην οροφή, πατίνα στους τοίχους και ιδιαίτερη οσμή. Αργότερα, υπάρχουν σπόρια που επηρεάζουν δυσμενώς τους αεραγωγούς (πιθανώς την εμφάνιση αλλεργιών ή άσθματος). Επιπλέον, εξαιτίας της υπερβολικής υγρασίας, σχηματίζεται ευνοϊκό περιβάλλον για τη διάδοση μικροοργανισμών στην βλεννογόνο μεμβράνη του οφθαλμού, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη της λοίμωξης.

  Η γενική κατάσταση του χώρου αντικατοπτρίζει επίσης την αυξημένη υγρασία. Νέες ταπετσαρίες μπορούν να αποσυνδεθούν, οι πόρτες δεν μπορούν πλέον να κλείσουν (λόγω διόγκωσης του ξύλου υπό την επίδραση του νερού), σκουριασμένα μεταλλικά μέρη του εσωτερικού καλύπτονται.

  Όλα τα παραπάνω μπορούν να αποφευχθούν διατηρώντας την κανονική υγρασία στο διαμέρισμα. Αλλά συχνά απλοί κανόνες (για να αερίσετε μια προϋπόθεση, για να παρακολουθήσετε εργασία με φυσικό αερισμό, κλπ.) Για να μην διαχειριστεί, και υπάρχει μια ανάγκη για την ειδική συσκευή, ικανή να αποστραγγίσει αέρα σε ένα διαμέρισμα.

  Πώς λειτουργεί ο αφυγραντήρας

  Οι αφυγραντήρες οικιακού αέρα για το σπίτι (ή τους εξαερωτήρες) είναι σε θέση όχι μόνο να αφαιρέσουν την απαραίτητη ποσότητα υγρασίας από το δωμάτιο, αλλά και να διατηρήσουν τη βέλτιστη υγρασία. Σύμφωνα με την αρχή της λειτουργίας, είναι δύο τύπων: αφυγραντές αέρα συμπύκνωσης και προσρόφησης.

  Στεγνωτήρια προσρόφησης

  Στο έργο αυτών των συσκευών, χρησιμοποιείται η δυνατότητα ορισμένων υλικών (σε αυτή την περίπτωση προσροφητικών) να απορροφούν την υγρασία. Στη συνέχεια, το υλικό αυτό πρέπει να ξηρανθεί ή να αντικατασταθεί.

  Ένα σύγχρονο παράδειγμα αυτού του τύπου είναι ένα αποξηραντικό προσρόφησης με ρότορα πυριτικής πηκτής. Κατά την περιστροφή, το προσροφητικό αναμειγνύεται. Μέσα από ένα μεγάλο μέρος του δίσκου, εισέρχεται αέρα στη συσκευή, το νερό συμπυκνώνεται και ο ξηρός και θερμός αέρας εξέρχεται μέσω ενός μικρότερου τμήματος (ξήρανση του πήγματος πυριτίου) στο δωμάτιο.

  Πλεονεκτήματα των στεγνωτηρίων προσρόφησης:

  1. Δεν υπάρχει θόρυβος.
  2. Ελάχιστο (ή απουσιάζει) κόστος ενέργειας.

  Το μόνο μειονέκτημα είναι η χαμηλή απόδοση σε σύγκριση με τον ξηραντήρα συμπύκνωσης.

  Ξηραντήρια συμπυκνωμάτων

  Ένα πιο σύγχρονο είδος αφυγραντήρα, που είναι σε θέση να επιτύχει γρήγορα τις απαραίτητες παραμέτρους του μικροκλίματος στο διαμέρισμα. Η αρχή της λειτουργίας της συνίσταται στη συμπύκνωση υδρατμών στην ψυχρή επιφάνεια του εξατμιστή. Δηλαδή, ο αέρας εισέρχεται στη συσκευή, ψύχεται στο σημείο δρόσου, ο ατμός συμπυκνώνεται και ο ξηρός αέρας θερμαίνεται και επιστρέφει στο δωμάτιο.

  Στεγνωτήρας συμπύκνωσης: αρχή λειτουργίας

  Όπως και στο κλιματιστικό στο στεγνωτήριο συμπυκνωμάτων, ο αέρας ψύχεται μέσω ενός κυκλοφορητικού ψυκτικού μέσου. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή, ο υπερθερμασμένος αέρας δεν αφαιρείται στο δρόμο, αλλά επιστρέφει στο δωμάτιο.

  Πλεονεκτήματα των ξηραντήρων συμπύκνωσης:

  1. Υψηλή απόδοση.
  2. Η δυνατότητα να στεγνώσει γρήγορα ολόκληρη την ένταση του δωματίου.
  1. Υψηλό επίπεδο θορύβου (σε σύγκριση με την προσρόφηση).
  2. Είναι δυνατή η θέρμανση του αέρα στους 4-6 ° C, η οποία δεν είναι κρίσιμη για ένα μεγάλο δωμάτιο, αλλά μπορεί να δημιουργήσει δυσφορία σε ένα μικρό δωμάτιο.
  3. Η επισκευή αυτού του τύπου αφυγραντήρα κοστίζει πολλά χρήματα.

  Πώς να φτιάξετε έναν οικιακό αφυγραντήρα αέρα για ένα διαμέρισμα με τα χέρια σας;

  Εάν πρέπει να απαλλαγείτε από την υπερβολική υγρασία στο διαμέρισμα, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε μια ειδική συσκευή, μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας. Η συμπύκνωση είναι μια σύνθετη συσκευή, η κατασκευή της οποίας απαιτεί ορισμένες δεξιότητες. Επομένως, θα επικεντρωθούμε σε μια απλή συσκευή προσρόφησης.

  1. Πλαστική φιάλη με όγκο 1,5-2 λίτρων.
  2. Scotch.
  3. Προσροφητικό (ιδανικό - silica gel).
  4. Σίλο.
  5. Γάζα.

  Αρχικά, είναι απαραίτητο να κόψετε τη φιάλη και να δημιουργήσετε αρκετές τρύπες στο κάτω μέρος (χρησιμοποιώντας ένα τρυπητήρι).

  Στη συνέχεια, τυλίξτε το λαιμό της γάζας με γάζα, γεμίστε αυτό το μέρος με πήγμα πυριτίας και χαμηλώστε το στο κάτω μέρος, στερεώνοντας με κολλητική ταινία. Δίπλα στη συσκευή είναι επιθυμητή η τοποθέτηση ενός εγχώριου ανεμιστήρα (μπορείτε να το τροφοδοτήσετε από έναν υπολογιστή), τότε η διαδικασία της αφυγραντικής ενέργειας θα είναι πιο έντονη.

  Ένας απλός αφυγραντήρας από ένα μπουκάλι με τα χέρια σας

  Πώς να επιλέξετε έναν αφυγραντήρα για ένα διαμέρισμα;

  Πρώτα απ 'όλα, όταν επιλέγετε έναν ξηραντήρα αέρα, πρέπει να καθορίσετε τον τύπο (προσρόφηση ή συμπύκνωση). Στη συνέχεια, δώστε προσοχή στις παραμέτρους του:

  • Η παραγωγικότητα είναι η ποσότητα υγρασίας που μπορεί να αφαιρεθεί σε μια χρονική περίοδο. Αυτή η παράμετρος είναι η πιο σημαντική. Έτσι, όταν αγοράζετε μια ανεπαρκή συσκευή ισχύος, οι επιθυμητές παράμετροι αέρα δεν θα επιτευχθούν και μπορεί να καταρρεύσει αρκετά γρήγορα λόγω της εργασίας στο όριο των δυνατοτήτων.

  Αν αγοράσετε μια πολύ ισχυρή συσκευή, θα καταναλώσει πολλή ενέργεια και θα δημιουργήσει πολύ θόρυβο. Ναι, θα αποστραγγίσει τον αέρα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, αλλά αυτό δεν είναι σκόπιμο.

  • Ανταλλαγή αέρα - πόση ποσότητα αέρα αφύγρανεται ανά ώρα. Αν η ανταλλαγή αέρα δεν είναι αρκετή, η συσκευή θα εξατμιστεί μια μεγάλη ποσότητα υγρασίας, αλλά η περιεκτικότητα σε υγρασία θα είναι τόσο μεγάλη ώστε οι παράμετροι του μικροκλίματος θα βελτιωθούν ελαφρώς.

  Οι κατασκευαστές συνήθως υποδεικνύουν τον όγκο του χώρου στον οποίο έχει σχεδιαστεί ο ξηραντήρας, το ίδιο μπορεί να καθοδηγηθεί από μια βέλτιστη εναλλαγή αέρα που αντιστοιχεί σε όγκους 3-4 δωματίων. Σε αυτή τη λειτουργία, η συσκευή θα φτάσει γρήγορα στη βέλτιστη υγρασία και η συντήρησή της θα απαιτεί ελάχιστο ρεύμα.

  • Επίπεδο θορύβου (είναι επιθυμητό να επιλέξετε τα αδρανή με θόρυβο μέχρι 40 dB).
  • Κατανάλωση ισχύος.

  Εδώ όλα εξαρτώνται από τον κατασκευαστή και την αποτελεσματικότητα του αφυγραντήρα του. Συμβαίνει ότι η συσκευή με μεγαλύτερη χωρητικότητα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

  Η δυνατότητα πλύσης του φίλτρου του αφυγραντήρα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του.

  Αφυγραντήρες αέρα

  Οι διαφορές θερμοκρασίας και υγρασίας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους δημιουργούν δυσάρεστες συνθήκες διαβίωσης σε ένα διαμέρισμα. Η καλύτερη λύση είναι να εγκαταστήσετε έναν αφυγραντήρα. Η βιομηχανική παραλλαγή δεν είναι φθηνή, έτσι σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς να φτιάξουμε έναν αφυγραντήρα αέρα για ένα διαμέρισμα με τα δικά μας χέρια.

  Γιατί ένα διαμέρισμα χρειάζεται έναν αφυγραντήρα αέρα

  Οι πιο ανεπιθύμητοι και απροσδόκητοι επισκέπτες στο σπίτι μας είναι μούχλα και μύκητες. Οι διαμάχες τους διαρκούν συνεχώς, αλλά τις περισσότερες φορές βρίσκονται σε κατάσταση αδρανοποίησης, επειδή για την ενεργοποίησή τους χρειάζονται ορισμένες προϋποθέσεις:

  • υγρασία;
  • υψηλή θερμοκρασία σε εσωτερικούς χώρους.

  Επαρκής θερμοκρασία άνω των 20 βαθμών Κελσίου με σχετική υγρασία 80%, ώστε να βλέπετε με προσοχή την ανάπτυξη μούχλας και μύκητες στους τοίχους των δωματίων. Και γιατί στην περίπτωση αυτή, για παράδειγμα, ο γείτονάς σας δεν έχει τέτοια προβλήματα; Η απάντηση είναι απλή: η θερμοκρασία του αέρα σε όλα τα διαμερίσματα είναι συχνά ίδια, αλλά η υγρασία μπορεί να διαφέρει σοβαρά.

  Στην καταπολέμηση των επιπτώσεων της υγρασίας, μπορείτε, φυσικά, να μειώσει σημαντικά τη θερμοκρασία στο διαμέρισμα. Αλλά ποιος θέλει να ζήσει σε ένα κρύο; Από την άποψη αυτή, η καλύτερη επιλογή είναι να εγκαταστήσετε έναν αφυγραντήρα.

  Επιπλέον, θα προστατεύσει την υγεία των ενοικιαστών του διαμερίσματος. Η ανοσία του σώματος εξαρτάται άμεσα από την υγρασία του περιβάλλοντος χώρου: όσο στεγνός είναι, τόσο πιο δύσκολο είναι να πολλαπλασιαστούν τα επιβλαβή βακτήρια και τα μικρόβια.

  Η αποστράγγιση θα σας εξοικονομήσει επίσης από την εφίδρωση στα παράθυρα.

  Αρχή λειτουργίας

  Οι σύγχρονοι αφυγραντήρες αέρα αντιπροσωπεύονται από μια ποικιλία μοντέλων που μπορούν να διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους. Η πρώτη διαφορά είναι ο όγκος εργασίας, δηλαδή η ποσότητα νερού που φιλτράρεται από τον αέρα από τη συσκευή. Αυτή η παράμετρος μετράται σε λίτρα την ημέρα (24 ώρες).

  Για να επιλέξετε τη συσκευή με τη βέλτιστη ένταση, εξετάστε το μέγεθος του δωματίου στον οποίο θα εγκατασταθεί. Δώστε προσοχή στην τιμή του εξοπλισμού. Όσο μεγαλύτερος είναι ο όγκος του ξηραντικού, τόσο πιο ακριβό είναι, αλλά αυτή η συσκευή σπάνια απαιτεί συντήρηση.

  Οι αφυγραντήρες είναι φορητοί και σταθεροί. Τα πρώτα είναι κινητά, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε διαφορετικά δωμάτια, εάν είναι απαραίτητο. Σταθερά τοποθετημένα στον τοίχο, η μεταφορά τους δεν είναι δυνατή, αλλά έχουν περισσότερες επιδόσεις.

  Η αρχή του αφυγραντήρα βασίζεται στην αλλαγή της υγρασίας λόγω της συμπύκνωσης του. Ο αέρας έρχεται από το δωμάτιο με τη βοήθεια ανεμιστήρων μέσα στη συσκευή. Εκεί περνάει μέσα από τον εξατμιστή, που είναι ένα ψυγείο, η θερμοκρασία του οποίου είναι χαμηλότερη από τη θερμοκρασία του αέρα στο δωμάτιο. Η υγρασία συμπυκνώνεται λόγω αυτής της διαφοράς θερμοκρασίας.

  Το απλούστερο σχήμα ενός αφυγραντήρα αέρα

  Οι σταγόνες του συμπυκνώματος αποστραγγίζονται και συλλέγονται σε ειδικό δοχείο. Μετά τη διέλευση από τον εξατμιστή και την ψύξη, ο αέρας θερμαίνεται και τροφοδοτείται στην έξοδο, από όπου επιστρέφει στο δωμάτιο ήδη ξηρό και ζεστό.

  Δώστε προσοχή! Όταν χρησιμοποιείτε έναν τέτοιο αφυγραντήρα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κτίριο είναι εξοπλισμένο με ένα ποιοτικό σύστημα εξαερισμού που παρέχει καθαρό αέρα στο δωμάτιο και επιλέγει το αναμεμιγμένο.

  Διάγραμμα συμπυκνωτικού στεγνωτήρα αέρα

  Αυτοί οι αφυγραντήρες χρησιμοποιούνται συχνά στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Για να αποφευχθεί η θόλωση των παραθύρων στις εγκαταστάσεις.
  • να βελτιώσει το επίπεδο άνεσης της καθημερινής ζωής.
  • όταν πραγματοποιείτε επισκευές.

  Οποιαδήποτε υλικά φινιρίσματος κατά την επισκευή, όταν χρησιμοποιείτε τον αφυγραντήρα, στεγνώνουν πολύ πιο γρήγορα. Και η τεχνολογία δεν πάσχει καθόλου: η θερμοκρασία στο δωμάτιο παραμένει η ίδια.

  Αλγόριθμος για τη δημιουργία μιας συσκευής με τα χέρια σας

  Η αφυδάτωση παρέχεται από τρεις απλές αρχές:

  Φαίνεται, με τη βοήθεια της θέρμανσης, είναι πιο εύκολο να στεγνώσει ο αέρας στο δωμάτιο. Αλλά στην πραγματικότητα, κανείς δεν θα ήθελε να είναι συνεχώς σε ένα πολύ ζεστό διαμέρισμα. Ως εκ τούτου, θεωρούμε τις ακόλουθες δύο επιλογές: προσρόφηση και συμπύκνωση της υγρασίας. Για να κάνετε αφυγραντήρες με βάση αυτές τις αρχές, θα είστε σε θέση να το κάνετε μόνοι σας.

  Αποξηραντικό τύπου ξηραντικού

  Ίσως η απλούστερη επιλογή, η οποία δεν απαιτεί μεγάλο οικονομικό και χρονικό κόστος.

  1. Πάρτε 2 πλαστικά μπουκάλια. Ο όγκος καθενός δεν είναι μικρότερος από 2 λίτρα. Θα χρειαστείτε πλαστικά μπουκάλια χωρητικότητας 2 λίτρων
  2. Το κάτω μέρος της πρώτης φιάλης είναι διάτρητο με μια καυτή βελόνα ή ένα νύχι για πλέξιμο. Διαχωρίστε το δοχείο σε δύο ίσα μισά.
  3. Στο κάτω μέρος, διάτρητο μέρος της πρώτης φιάλης, τοποθετήστε το δεύτερο μισό έτσι ώστε να είναι στραμμένο με το λαιμό προς τα κάτω. Ανοίξτε το πώμα στον λαιμό, κάνοντας πολλές τρύπες μέσα του με ένα κόκκινο ζεστό ρολό.
  4. Χύστε οποιοδήποτε απορροφητικό υλικό στην κορυφή της δομής. Βέλτιστη επιλογή - silica gel, η οποία έχει ισχυρές απορροφητικές ιδιότητες. Τα οποία αποκαθίστανται εύκολα μετά από ξήρανση της χρησιμοποιούμενης ουσίας. Για έναν αφυγραντήρα θα χρειαστείτε περίπου 250 γραμμάρια σίλικας ζελ. Ως πληρωτικό, χρησιμοποιήστε σιλικαζέλ
  5. Κόψτε το κάτω μέρος της δεύτερης φιάλης, μέσα στη δεξαμενή, στερεώστε τον ανεμιστήρα, ο οποίος θα πνίξει προς τον κόπο. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα USB ή ένα ψυγείο για να ψύξετε τον επεξεργαστή του υπολογιστή. Τοποθετήστε τη μονάδα πίεσης της συσκευής σε απόσταση 7-10 εκατοστά από το κάτω μέρος κοπής. Ως ανεμιστήρας σε έναν τέτοιο αφυγραντήρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ψυγείο από τον επεξεργαστή
  6. Τοποθετήστε τη δεύτερη φιάλη στο δοχείο που περιέχει το προσροφητικό. Τοποθετήστε την άρθρωση προσεκτικά τυλιγμένη με κολλητική ταινία για να σφραγιστεί. Περιστρέψτε το καπάκι από το λαιμό της δεύτερης φιάλης - για να εξασφαλίσετε ροή αέρα. Παράδειγμα σύνδεσης μερών των φιαλών για ένα αφυγραντήρα

  Έτσι, θα έχετε μια συσκευή χαμηλού θορύβου και αρκετά αποτελεσματική, η οποία μπορεί εύκολα να τροφοδοτηθεί από μια υποδοχή USB ή να φορτιστεί για ένα κινητό τηλέφωνο. Ο ανεμιστήρας δημιουργεί μια δύναμη εισροής και φυσάει αέρα μέσω του πυριτικού πηκτώματος και το στραγγισμένο ρεύμα εξέρχεται από τις διατρήσεις στο κάτω μέρος της δομής.

  Αποξηραντικό τύπου συμπύκνωσης

  Αυτή η συσκευή είναι πιο περίπλοκη από την προηγούμενη, αλλά η βάση του απαραίτητου σχεδιασμού είναι εύκολο να βρεθεί σε κάθε σύγχρονο σπίτι. Σε γενικές γραμμές, ένας τέτοιος αφυγραντήρας μπορεί να κατασκευαστεί, για παράδειγμα, από ένα παλιό ψυγείο.

  Παράδειγμα αφυγραντήρα από ψυγείο

  1. Αφαιρέστε την πόρτα από τους χώρους ψύξης και ψύξης, αποσυναρμολογώντας τους μεντεσέδες. Αυτό είναι εύκολο, αφού τα περισσότερα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αφαιρούμενες πόρτες.
  2. Ανάλογα με τις διαστάσεις των απομακρυσμένων θυρών, μετρήστε πλάκες από πλεξιγκλάς πάχους τουλάχιστον 3 mm.
  3. Σε απόσταση 30-40 cm από την άκρη της πλάκας, κόψτε την τρύπα στην οποία θα τοποθετηθεί ο ανεμιστήρας. Οι διαστάσεις του πρέπει να συμπίπτουν με την προστατευτική σχάρα της μονάδας πίεσης.
  4. Τοποθετήστε τον ανεμιστήρα, στερεώστε τη σχάρα του με βίδες με αυτοεπιπεδούμενες βίδες. Η συσκευή θα πρέπει να λειτουργεί ως μονάδα παροχής αέρα, που φυσάει τη ροή αέρα στο ψυγείο.
  5. Τρυπήστε μια σειρά οπών στο πάνω μέρος της πλάκας πλεξιγκλάς. Η συνολική τους επιφάνεια πρέπει να είναι ίση με την περιοχή της οπής για τον ανεμιστήρα.
  6. Καθαρίστε το κανονικό σύστημα απομάκρυνσης συμπυκνωμάτων από τη θήκη ή τροποποιήστε το. Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε τον εξωτερικό σωλήνα πάνω από τον συμπιεστή με δεξαμενή αποθήκευσης με σωλήνα πολυμερούς.
  7. Το Plexiglass στερεώνει τις βίδες στο σημείο όπου πρέπει να υπάρχει μια πόρτα ψυγείου. Για να σφραγίσετε τους αρμούς και να τους μονώσετε, χρησιμοποιήστε αυτοκόλλητη ταινία ή σιλικόνη.

  Τώρα πρέπει μόνο να ενεργοποιήσετε το ψυγείο, πριν τρέξετε τον ανεμιστήρα. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος και η υγρασία στο δωμάτιο θα μειωθεί κατά 8-10%. Αν αυτός ο σπιτικό αφυγραντήρας θα λειτουργήσει πολύ, τότε εκτός από την υγρασία, η θερμοκρασία στο δωμάτιο θα μειωθεί.

  Βίντεο: πώς να φτιάξετε έναν αφυγραντήρα με τα χέρια σας

  Έλεγχος υγρασίας

  Πώς να λύσετε το ζήτημα του ελέγχου της υγρασίας; Οι ξηραντές αέρα του εργοστασίου είναι εξοπλισμένοι με ενσωματωμένους αισθητήρες για τον έλεγχο της θερμοκρασίας και της υγρασίας. Και τι γίνεται με την αυτό-κατασκευασμένη συσκευή; Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο, αλλά είναι προαιρετικό και επίσης δεν λέει τίποτα για το επίπεδο υγρασίας.

  Χρησιμοποιήστε ένα υγρόμετρο. Μπορεί να είναι διακόπτης ή ψηφιακός. Μπορείτε να το αγοράσετε σε πολλά εξειδικευμένα καταστήματα. Επιπλέον, μια τέτοια συσκευή παρέχεται συχνά στο σχεδιασμό ορισμένων σύγχρονων μοντέλων ρολογιών.

  Το υγρόμετρο θα σας βοηθήσει να ελέγξετε την υγρασία στο δωμάτιο

  Χρησιμοποιώντας έναν αυτόνομο αφυγραντήρα αέρα, μην ξεχνάτε ότι ο υπερβολικά ξηρός αέρας μπορεί να είναι επιβλαβής. Στην πραγματικότητα, εκτός από τους παθογόνους οργανισμούς, υπάρχουν χρήσιμα βακτήρια γύρω μας, τα οποία χρειάζονται επίσης υγρασία. Ένα υγρόμετρο θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν υπάρχει ανάγκη για χρήση αφυγραντήρα. Εάν η υγρασία στο διαμέρισμα έχει φτάσει σε κρίσιμη τιμή 80%, στην οποία τα μούχλα και τα μανιτάρια αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται ενεργά, ενεργοποιήστε με ασφάλεια τη συσκευή. Δώστε προσοχή στις καιρικές συνθήκες: ίσως, σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε έναν αφυγραντήρα, αλλά έναν υγραντήρα.

  Όπως μπορείτε να δείτε, μπορείτε εύκολα να κάνετε τον αφυγραντήρα τον εαυτό σας. Έτσι, λύνεται ένα άλλο πρόβλημα: η χρήση ενός παλιού ψυγείου, το οποίο είναι κρίμα να ρίξει έξω, αλλά δεν υπάρχει πουθενά να το θέσω. Μοιραστείτε μαζί μας την εμπειρία σας στην αφύγρανση του αέρα στο διαμέρισμα. Εύκολη εργασία και άνεση για το σπίτι σας!

  Πώς να χρησιμοποιείτε ταμπλέτες απορρόφησης υγρασίας για την εξάλειψη της υγρασίας στο δωμάτιο;

  Εάν η υγρασία αέρα στην αίθουσα υπερβεί το 65%, ο κίνδυνος ανάπτυξης μυκήτων, καλουπιών και κακοηθών μικροοργανισμών αυξάνεται σημαντικά. Η υπερβολική υγρασία μπορεί να προκαλέσει τη διάβρωση των μετάλλων, να βοηθήσει την σήψη του ξύλου και ακόμη και να καταστρέψει τους τοίχους των δομών. Επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση αναπνευστικών ασθενειών, που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία κάθε ατόμου. Ο πιο συνηθισμένος και απλός τρόπος για να απαλλαγείτε από αυτό το πρόβλημα είναι να χρησιμοποιήσετε δισκία απορρόφησης υγρασίας.

  Τι είναι αυτό και πώς λειτουργεί;

  Τα δισκία απορρόφησης της υγρασίας είναι ειδικά δισκία που περιέχουν απορροφητές υγρασίας.

  Η ζωή ενός δισκίου είναι δύο έως τρεις μήνες, μετά την οποία το προϊόν πρέπει να ενημερωθεί.

  Τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματα των δισκίων απορρόφησης υγρασίας είναι:

  • αποτελεσματικότητα ·
  • ασφάλεια (ταμπλέτες δεν εκπέμπουν τοξικές αναθυμιάσεις ή αέρια).
  • αθόρυβη λειτουργία.
  • Ευελιξία (κατάλληλο για όλα τα μοντέλα συσκευών).
  • συμπαγής;
  • ευκολία χρήσης.
  • μη μεταβλητότητα ·
  • διαθεσιμότητα.

  Αυτά τα εργαλεία αντιμετωπίζουν επιτυχώς το καλούπι και τους μύκητες, καθώς και αποτρέπουν το σχηματισμό "σταγονιδίων" στις ηλεκτρικές συσκευές.

  Η μέγιστη επίδραση των δισκίων παρατηρείται σε χώρους όπως:

  Έτσι, η χρήση δισκίων απορρόφησης υγρασίας συμβάλλει:

  • οικονομικότερη χρήση της θερμότητας στο σπίτι.
  • Απομάκρυνση της συμπύκνωσης στους τοίχους και τα παράθυρα.
  • την αποφυγή ζημιών στα έπιπλα και στα ηλεκτρονικά.
  • αποστράγγιση εργαλείων και υλικών κατά τη διάρκεια εργασιών επισκευής.
  • ιονισμός του αέρα.
  • εξάλειψη της δυσάρεστη οσμή?
  • πρόληψη του μύκητα και της μούχλας.

  Τι προκαλεί την υγρασία στο δωμάτιο και γιατί είναι επικίνδυνο;

  Τα αίτια της υπερβολικής υγρασίας στο δωμάτιο είναι:

  • την παραδοχή σφαλμάτων κατά την εγκατάσταση παραθύρων και θυρών ·
  • μη τήρηση των τεχνικών χαρακτηριστικών της θερμομόνωσης των τοίχων ή της πλήρους απουσίας τους ·
  • εγκατάσταση μίας μεγάλης μπανιέρας, παρουσία μίας πισίνας στο σπίτι ή τζακούζι,
  • ακατάλληλη οργάνωση συστημάτων αερισμού στο σπίτι ή αποτυχία τους.
  • χωρίς κουκούλα στην κουζίνα.

  Σε οποιαδήποτε από αυτές τις περιπτώσεις, η κύρια αιτία υψηλής υγρασίας είναι ανεπαρκής κυκλοφορία αέρα.

  Επιπλέον, η υψηλή υγρασία συμβάλλει:

  • την εμφάνιση διάβρωσης στους διακόπτες.
  • σχηματισμός σκουριάς σε μεταλλικά στοιχεία.
  • την εμφάνιση μούχλας και μυκήτων.
  • αλλάζοντας το χρώμα των τοίχων, την εμφάνιση λεκέδων πάνω τους.
  • μαλάκωμα των κιβωτίων από χαρτόνι.
  • μείωση των επιδόσεων των ηλεκτρικών συσκευών ·
  • αποτρίχωση ταπετσαρία?
  • την εμφάνιση ενός ακάρεος σκόνης.

  Κόστος

  Το κόστος των δισκίων για απορρόφηση υγρασίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του κατασκευαστή, της περιοχής και της συσκευασίας. Η πρακτική δείχνει ότι αυτή τη στιγμή το μέσο κόστος ενός δισκίου κυμαίνεται γύρω στα 250-500 ρούβλια. Υποθηκεύει ένα τέτοιο χάπι για 2-3 μήνες, μετά το οποίο το φάρμακο πρέπει να αντικατασταθεί με ένα νέο.

  Ταμπλέτες για την καταπολέμηση της υγρασίας στο διαμέρισμα: τύποι και τους παραγωγούς

  Αποξηραντικά σε κόκκους

  Μία μορφή απορρίψιμων απορροφητικών μέσων είναι υπό τη μορφή κόκκων αποξηραντικά πυριτικής πηκτής - στερεό απορροφητικό που αποτελεί το αφυδατωμένο ζελέ του πολυπυριτικού οξέως.

  Αυτή η μορφή χρησιμοποιείται για την απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας και των δυσάρεστων οσμών σε μέρη όπως:

  • ντουλάπια κουζίνας?
  • ντουλάπα;
  • κουτιά για παπούτσια.
  • αποθήκες ·
  • αυτοκίνητα ·
  • αθλητικές τσάντες.

  Οι κύριες λειτουργίες των ξηραντικών σε κόκκους είναι:

  • καθαρισμός του αέρα, σταθεροποίηση του βαθμού υγρασίας,
  • την προστασία, την ξηρότητα και την καθαριότητα των πραγμάτων.
  • πρόληψη λεκέδων, μύκητες και μούχλα.
  • την πρόληψη της εμφάνισης κροτώνων και βακτηριδίων.
  • η μετατροπή της απορροφούμενης υγρασίας στο πήκτωμα και η συγκράτηση της.

  Το κόστος αυτών των αφυγραντικών εξαρτάται, καταρχάς, από τη συσκευασία. Για παράδειγμα, ένα πακέτο τριών γραμμών πυριτικής πηκτής κοστίζει κατά κανόνα 1 ρούβλι και ένα πακέτο 50 γραμμαρίων κοστίζει περίπου 10 ρούβλια ανά τεμάχιο.

  Σε σακούλες από ύφασμα: 20 κιλά

  Μία από τις πιο βολικές μορφές ξηραντικών ουσιών είναι το πληρωτικό, συσκευασμένο σε σακούλες ιστών. Συχνά οι εν λόγω συσκευασίες εφοδιασμένο με μια συνάρτηση του οπτική επιθεώρηση - ο σάκος είναι το μισό του υφάσματος, το ήμισυ του πολυαιθυλενίου, προκειμένου να δει ο δείκτης αλλάζει χρώμα πλήρωσης (όπως δείκτης πλημμύρες σίλικα αντικαθιστά το χρώμα από μπλε σε ροζ). Σε ορισμένες περιπτώσεις μόνο ένα "παράθυρο" είναι κατασκευασμένο από πολυαιθυλένιο.

  Το κατά προσέγγιση κόστος μιας τσάντας είκοσι κιλών κυμαίνεται γύρω στα 2-3 χιλιάδες ρούβλια.

  Τα δισκία που μπορούν να αντικατασταθούν με "Stop Moisture"

  Τα ανταλλακτικά δισκία "Stop Moisture" μάρκας "Ceresit" παράγονται σε 300 και 450 γραμμάρια. Κάθε δισκίο αποτελείται από υπεραπορροφητικούς ενεργούς κρυστάλλους που συλλαμβάνουν την υγρασία και την μετατρέπουν σε άλμη.

  Τα δοχεία δύο συστατικών προστατεύουν δωμάτια μέχρι 20 τετραγωνικών μέτρων από:

  • σχηματισμός μούχλας.
  • συγκεντρώσεις συμπυκνωμάτων.
  • η εμφάνιση δυσάρεστων οσμών.
  • αποτρίχωση ταπετσαρία?
  • το σχηματισμό υπερβολικής υγρασίας.

  Τα δισκία "Stop Moisture" για χρήση σε νοικοκυριά σε οικιακά και βοηθητικά δωμάτια με ασθενές εξαερισμό προορίζονται, μεταξύ άλλων:

  Η τυποποιημένη συσκευασία για 2 αντικαταστάσιμα δισκία των 450 γραμμάρια είναι περίπου 350-400 ρούβλια.

  «HENKEL STOP»

  Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, τα απορροφητικά δισκία "STOP moisture" αποτελούνται από εξαιρετικά δραστικούς κρυστάλλους, οι οποίοι εξασφαλίζουν τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα της απορρόφησης υγρασίας αέρα.

  Η περίσσεια υγρασίας που συλλέγεται από το δισκίο μετατρέπεται σε αλατούχο διάλυμα και αποθηκεύεται μέχρι την επόμενη αλλαγή δισκίου.

  Το δισκίο STOP Moisture μπορεί να τοποθετηθεί τόσο οριζόντια όσο και κατακόρυφα, επομένως είναι κατάλληλο για τις περισσότερες συσκευές που χρησιμοποιούν παρασκευάσματα βάρους 450 γραμμαρίων.

  Η ζωή ενός δισκίου είναι δύο έως τρεις μήνες, ανάλογα με τη θερμοκρασία και την υγρασία στο δωμάτιο που εξυπηρετείται.

  Το πρότυπο πακέτο, που αποτελείται από δύο δισκία των 500 γραμμάρια, κοστίζει περίπου 350 ρούβλια.

  Ποια δισκία για την ξήρανση του αέρα στο δωμάτιο είναι καλύτερα να επιλέξω;

  Κατά την επιλογή δισκίων για ξήρανση με αέρα, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη παράμετροι όπως η επιφάνεια του χώρου που εξυπηρετείται, η συσκευασία του προϊόντος και το κόστος του. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο τυπικός αφυγραντήρας δισκίων έχει σχεδιαστεί για τον αφύγρανση αέρα σε χώρο μέχρι 20 τετραγωνικών μέτρων. Κατά συνέπεια, όσο μικρότερη είναι η περιοχή, τόσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της ταμπλέτας.

  Είναι επίσης αναγκαίο να δοθεί προσοχή στο κόστος των δισκίων - η μέση τιμή ενός προτύπου πακέτου των δύο δισκία είναι περίπου 350-400 ρούβλια, ως εκ τούτου, σημαίνει ότι το κόστος είναι πολύ υψηλότερο ή χαμηλότερο από το όριο αυτό θα πρέπει να ειδοποιήσει τον αγοραστή.

  Πώς να χρησιμοποιήσετε τα δισκία για την απορρόφηση της υγρασίας: Οδηγίες

  Όταν χρησιμοποιείτε δισκία ξηραντικού, είναι εξαιρετικά σημαντικό να τοποθετήσετε τη συσκευή σωστά, δηλαδή να μην την τοποθετήσετε:

  • σε μέρη προσβάσιμα σε παιδιά και κατοικίδια ζώα.
  • σε απόσταση μικρότερη από δέκα εκατοστά από τον τοίχο.
  • κοντά στην πηγή θερμότητας.
  • σε ανώμαλη επιφάνεια.

  Μόνο εάν τηρούνται αυτοί οι κανόνες, η χρήση ενός ξηραντικού θα είναι όχι μόνο αποτελεσματική αλλά και ασφαλής.

  Ο αλγόριθμος για τη χρήση των αφυγραντικών δισκίων θα φαίνεται ως εξής:

  • Το δισκίο θα πρέπει να ανοιχτεί απαλά χρησιμοποιώντας ειδικά κλιπ στη συσκευασία του προϊόντος.
  • Τοποθετήστε το δισκίο στο δοχείο της συσκευής σύμφωνα με τις συνημμένες οδηγίες.
  • Τοποθετήστε τον εξοπλισμό στην πιο επίπεδη επιφάνεια σε ένα δωμάτιο με υψηλή υγρασία.

  Σημαντικό: Η χρήση γαντιών κατά την εργασία με αφυγραντήρα είναι υποχρεωτική.

  Αποξηραντικά για το διαμέρισμα: κατασκευαστές συσκευών

  Για να επιλέξετε ένα αποξηραντικό για το δικό σας διαμέρισμα πρέπει να το πάρετε όσο το δυνατόν σοβαρότερα και να δώσετε προσοχή σε τέτοιες παραμέτρους της συσκευής όπως:

  • επιδόσεις ·
  • δύναμη;
  • ανταλλαγή αέρα ·
  • κόστος ·
  • επίπεδο θορύβου ·
  • διαστάσεις.

  Οι πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικοί αφυγραντήρες αέρα είναι αυτή τη στιγμή τα παρακάτω μοντέλα:

  • ND-40AH:
   • κινητή συσκευή.
   • μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κατοικημένες περιοχές, σάουνες, πισίνες και κέντρα spa.
   • δεν απαιτεί ειδική εγκατάσταση.
   • Συμπαγές μέγεθος σώματος.
   • είναι εγκατεστημένο στο πάτωμα.
   • κόστος: περίπου 22 χιλιάδες ρούβλια.
  • MASTER DH 716:
   • παρουσία φίλτρου άνθρακα ·
   • μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους κατοικίας, γκαράζ, υπόγεια, πλυντήρια και βιβλιοθήκες.
   • εξοπλισμένο με ένα διαφανές δοχείο για τη συλλογή συμπυκνωμάτων.
   • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
   • παρουσία ενσωματωμένης υγρασίας ·
   • κόστος: περίπου 17,5 χιλιάδες ρούβλια.
  • DanVex DEH-1000R:
   • κινητή συσκευή.
   • μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οικιακούς και εμπορικούς χώρους.
   • μέγιστη παραγωγικότητα: 80 λίτρα την ημέρα.
   • ισχύς: 820 W.
   • δυνατότητα εξωτερικής σύνδεσης αποστράγγισης.
   • παρουσία ενσωματωμένης υγρασίας ·
   • εκτέλεση της εργασίας σε αυτόματη λειτουργία.
   • κόστος: περίπου 88 χιλιάδες ρούβλια.
  • Timberk DH TIM E7:
   • ηλεκτρονική διαχείριση ·
   • αυτόματο τρόπο λειτουργίας;
   • λειτουργία turbo.
   • συμπαγές μέγεθος.
   • δύο τρόποι για την αποστράγγιση του υγρού: σε μια ειδική αποστράγγιση ή δεξαμενή.
   • Είναι εξοπλισμένο με οθόνη με ένδειξη της τρέχουσας και ρυθμισμένης στάθμης υγρασίας.
   • ισχύς: 550 W;
   • κόστος: περίπου 15 χιλιάδες ρούβλια.
  • Neoclima ND-30AEB:
   • μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σπίτια, σάουνες, πισίνες και κέντρα spa.
   • είναι εγκατεστημένο στο πάτωμα.
   • δεν απαιτεί ειδική εγκατάσταση.
   • συμπαγές μέγεθος.
   • λειτουργία αυτόματης απόψυξης.
   • προγραμματιζόμενο χρόνο λειτουργίας.
   • Έλεγχος μικροεπεξεργαστή.
   • επιλογή ταχύτητας ανεμιστήρα.
   • ρύθμιση της έντασης της αποστράγγισης.
   • αυτοδιάγνωση;
   • ένδειξη της θερμοκρασίας, του χρόνου και της υγρασίας.
   • πρόσθετη θέρμανση χώρου;
   • την παρουσία φίλτρου καθαρισμού του αέρα ·
   • επίπεδο θορύβου μέχρι 48 dB.
   • κόστος: περίπου 20 χιλιάδες ρούβλια.
  • H-DEH1-20L-UI007 Hyundai:
   • συμπαγές μέγεθος.
   • χαμηλό επίπεδο θορύβου ·
   • λειτουργία αυτόματης απόψυξης.
   • ηλεκτρονική διαχείριση ·
   • Αυτόματος έλεγχος της στάθμης υγρασίας.
   • παρουσία της οθόνης με ένδειξη της τρέχουσας και ρυθμισμένης στάθμης υγρασίας.
   • ρολά για άνετη μεταφορά?
   • κόστος: περίπου 13 χιλιάδες ρούβλια.

  Πού να αγοράσετε προϊόντα που απορροφούν την υγρασία;

  Στη Μόσχα

  Στη Μόσχα μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα απορρόφησης υγρασίας σε εταιρείες όπως:

  • LLC Ομάδα Sorbis:
   • site: http://sorbis-group.com;
   • διεύθυνση: Μόσχα, οδός Ozernaya, 42, γραφείο 1104;
   • τηλέφωνο: 8 (800) 700-28-30.
  • LLC "Stroyarsenal Alfa":
   • site: http://ksp-alfa.ru;
   • διεύθυνση: Μόσχα, 1η οδός Kotlyakovsky Lane, Κτίριο 1;
   • τηλέφωνο: +7 (495) 745-23-44.
  • Κρατώντας "KIN":
   • τοποθεσία: http://www.kinplast.ru;
   • διεύθυνση: πόλη της Μόσχας, ulitsa Promyshlennaya, 4;
   • τηλέφωνο: +7 (495) 212-05-05.

  Στην Αγία Πετρούπολη

  Στην Αγία Πετρούπολη μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα απορρόφησης υγρασίας στους ακόλουθους οργανισμούς:

  • ηλεκτρονικό κατάστημα "Maritim.Su":
   • site: http://maritim.promportal.su;
   • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Περιφερειακή Canal emb., σπίτι 93, γράμμα Α, αίθουσα 022,
   • τηλέφωνο: 8 (800) 333-31-45.
  • LLC "Ohta":
   • τοποθεσία: http://www.vestatrade.ru;
   • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, Λεωφόρος Malookhtinsky, 36, γράμμα Α, αίθουσα 4-H;
   • τηλέφωνο: +7 (812) 244-24-41.
  • Υπεραγορά LeroyMarlen:
   • site: https://leroymerlin.ru;
   • διεύθυνση: Αγία Πετρούπολη, οδός Κολωντάι, σπίτι 3,
   • τηλέφωνο: +7 (812) 313-93-00.

  Έτσι, η απόκτηση ενός ξηραντικού είναι μια εξαιρετική λύση στο πρόβλημα της υψηλής υγρασίας στο δωμάτιο. Είναι σημαντικό μόνο να θυμάστε ότι τέτοιες συσκευές και εργαλεία είναι πιο αποτελεσματικά σε δωμάτια μέχρι 20 τετραγωνικών μέτρων, οπότε υπολογίζετε στην ποιότητα του αφυγραντήρα σε μεγάλα δωμάτια δεν αξίζει τον κόπο. Αλλά για τις συνήθεις κουζίνες, τα λουτρά, τα κυλικεία και άλλους μικρούς χώρους, ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείτε από την υγρασία, το μούχλα και τους μύκητες δεν βρίσκεται.