Πώς να φτιάξετε έναν αφυγραντήρα αέρα

Οποιοσδήποτε κλιματικός εξοπλισμός είναι αρκετά ακριβός. Αποξηραντικό - δεν αποτελεί εξαίρεση. Για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, η δαπάνη μερικών χιλιάδων ή ακόμη και δεκάδων χιλιάδων ρούβλι μπορεί να είναι ένα σημαντικό πλήγμα. Η παρουσία αυτής της συσκευής στο διαμέρισμα είναι μια σημαντική προϋπόθεση για τη διατήρηση ενός ευνοϊκού μικροκλίματος όλο το χρόνο.

Ο αφυγραντήρας είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός για τη διατήρηση ενός ευνοϊκού μικροκλίματος. Η συσκευή μπορεί να κατασκευαστεί από τα ίδια τα χέρια

Εάν η αγορά του εξοπλισμού στο κατάστημα δεν έχει αρκετά χρήματα, η διέξοδος είναι πολύ απλή. Απλά πρέπει να ξέρετε πώς να φτιάξετε έναν αφυγραντήρα με τα χέρια σας.

Βλάβη στην υψηλή υγρασία στο δωμάτιο

Είναι γνωστό ότι η συγκέντρωση υγρασίας στον αέρα έχει σημαντική επίδραση στην κατάσταση της ανθρώπινης υγείας. Η υπερβολική υγρασία είναι επιβλαβής όχι μόνο για ανθρώπους και κατοικίδια ζώα, αλλά και για κτίρια, έπιπλα, εξοπλισμό και άλλα αντικείμενα.

Τι είδους βλάβη είναι η υπερβολική υγρασία στο δωμάτιο στην πράξη;

 • Η εμφάνιση και η εξάπλωση του μούχλας και του μύκητα.
 • Μειωμένη ανοσία, αυξημένη συχνότητα κρυολογήματος.
 • Επιδείνωση της αναπνοής, ανάπτυξη αλλεργικών διεργασιών.
 • Η βαρύτερη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι.
 • Καταστροφή ξύλινων επίπλων και δερμάτινων ειδών.
 • Ξεφλουδίστε από τα τοιχώματα της ταπετσαρίας (κάτω από αυτά αναπτύσσεται μούχλα και μύκητες).
 • Διαφθορά των επενδύσεων δαπέδων.
 • Καταστροφή υλικών φινιρίσματος, γύψου, γυψοσανίδας.
 • Κατανομές οικιακού εξοπλισμού και εξοπλισμού πληροφορικής.

Για την ενεργό εξάπλωση της μούχλας και του μύκητα, απαιτείται ένας συνδυασμός δύο παραγόντων: υψηλή υγρασία και υψηλή θερμοκρασία. Ένα τέτοιο μικροκλίμα είναι χαρακτηριστικό για πολλά σπίτια και διαμερίσματα, και τέτοιες συνθήκες μπορούν να διατηρηθούν όλο το χρόνο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλές βροχοπτώσεις και μεγάλη πιθανότητα θέρμανσης του δωματίου, λόγω φυσικής έκθεσης στον ήλιο ή μέσω συσκευών θέρμανσης.

Οι μύκητες και η μήτρα σχηματίζονται συχνότερα στους τοίχους. Ευνοϊκές συνθήκες για την ταχεία εξάπλωση τους είναι οι θερμοκρασίες άνω των 20 βαθμών και η υγρασία γύρω στο 80%. Σε τέτοιες συνθήκες, ο σχηματισμός νέων εστιών μούχλας και η ανάπτυξη παλαιών στους τοίχους είναι ταχεία. Αυτές οι διαδικασίες είναι αξιοσημείωτες με την ακοή.

Η συσκευή και η αρχή λειτουργίας ενός αποξηραντικού οικιακής χρήσης

Σήμερα, στην αγορά μπορεί να βρεθεί μια μεγάλη ποικιλία οικιακών και βιομηχανικών αφυγραντήρων αέρα. Διαφέρουν όσον αφορά τη λειτουργικότητα, τον βαθμό απόδοσης, την αξιοπιστία, την αντοχή και το κόστος.

Επιλέξτε φορητές και σταθερές αφυγραντήρες. Οι κινητές συσκευές είναι εύκολες στη χρήση, επειδή μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν στο σωστό δωμάτιο χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, οι σταθερές συσκευές χαρακτηρίζονται από υψηλότερες επιδόσεις. Συνήθως συνδέονται με τον τοίχο.

Ένα τυπικό ξηραντικό αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

 1. Ο ανεμιστήρας τροφοδοτείται από ηλεκτρικό μοτέρ.
 2. Εξατμιστής (κρύος εναλλάκτης θερμότητας) - ψυγείο με χαμηλή θερμοκρασία επιφάνειας. Το ψυκτικό κυκλοφορεί μέσω του ψυγείου (freon).
 3. Ένα δοχείο συλλογής συμπυκνωμάτων, το οποίο συσσωρεύεται και ρέει κάτω από τα τοιχώματα του εξατμιστή.
 4. Στραγγίστε το σωλήνα για την αφαίρεση του υγρού από τη συσκευή.
 5. Συμπυκνωτής (θερμός εναλλάκτης θερμότητας). Βρίσκεται στην έξοδο αέρα από τη συσκευή. Αυξάνει τη θερμοκρασία του αέρα στις επιθυμητές τιμές, έτσι ώστε να μην "παγώσει" το δωμάτιο.
 6. Πίνακας ελέγχου που ρυθμίζει την ένταση και τη στάθμη συμπύκνωσης, τη λειτουργία θερμοκρασίας του αέρα εξαγωγής.

Πώς λειτουργεί ο αφυγραντήρας

Η αρχή της λειτουργίας των αφυγραντήρων βασίζεται στη συμπύκνωση της υγρασίας από τον αέρα. Η συσκευή λειτουργεί ως εξής:

 1. Με τη βοήθεια των ανεμιστήρων, η συσκευή λαμβάνει αέρα από το δωμάτιο.
 2. Ο αέρας εισέρχεται στον εξατμιστή. Λόγω της απότομης πτώσης της θερμοκρασίας, η υγρασία συμπυκνώνεται (περνά από αέρια σε υγρή κατάσταση).
 3. Οι σταγόνες της σχηματιζόμενης ροής υγρού κατά μήκος των σωλήνων εξατμιστή σε ένα ειδικό δοχείο συλλογής. Όταν επιτευχθεί μια ορισμένη στάθμη, το νερό αποστραγγίζεται από τον αφυγραντήρα μέσω σωλήνων αποστράγγισης.
 4. Ο ξηρός αέρας διέρχεται από το ψυγείο με υψηλή θερμοκρασία και πριν βγει από το δωμάτιο θερμαίνεται μέχρι την επιθυμητή θερμοκρασία.
 5. Το δωμάτιο είναι κορεσμένο με ξηρό και ζεστό αέρα.

Επιλογές για αυτοαπασχολούμενους αφυγραντήρες

Για να κάνετε έναν αφυγραντήρα αέρα για ένα διαμέρισμα με τα χέρια του, πρέπει να κατανοήσετε τις αρχές με τις οποίες λειτουργεί η συσκευή. Η ροή εργασίας παρέχεται από μία από τις τρεις αρχές:

 1. Θέρμανση - αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα.
 2. Η απορρόφηση είναι η φυσική διαδικασία συγκέντρωσης διαλυμένου νερού στην επιφάνεια επαφής δύο φάσεων (αέρια και στερεά / υγρά).
 3. Η συμπύκνωση είναι η διαδικασία μετάβασης μιας ουσίας από αέρια σε υγρή κατάσταση.

Για να κάνετε ένα σπιτικό αφυγραντήρα, πρέπει να δημιουργήσετε ένα σύστημα που μπορεί να δημιουργήσει μία από αυτές τις διαδικασίες. Φαίνεται ότι ο ευκολότερος τρόπος για να αφαιρέσετε την υγρασία από το δωμάτιο είναι η απλή θέρμανση. Αλλά η υψηλή θερμοκρασία και ο υπερβολικός ξηρός αέρας δεν θα δημιουργήσουν λιγότερο σοβαρά προβλήματα από την υψηλή υγρασία. Ως εκ τούτου, αξίζει να εξεταστούν οι επιλογές με συμπύκνωση ή απορρόφηση.

Η οικιακή συσκευή μπορεί να είναι αποτελεσματική, αλλά αξίζει να παρακολουθήσετε προσεκτικά ότι η συγκέντρωση υγρασίας στον αέρα δεν πέφτει σε κρίσιμες παραμέτρους.

Εάν στους αφυγραντήρες του εργοστασίου υπάρχουν αισθητήρες ελέγχου υγρασίας, τότε στην κατασκευή της συσκευής με δικά της χέρια είναι απαραίτητο να ληφθεί μέριμνα για την επίλυση αυτού του ζητήματος.

Η βέλτιστη λύση είναι να αγοράσετε ένα υγρόμετρο. Αυτή η συσκευή, που έχει σχεδιαστεί για τη μέτρηση της στάθμης υγρασίας στο δωμάτιο, θα βοηθήσει στην αξιόπιστη παρακολούθηση της κατάστασης.

Κάνουμε το στεγνωτήριο απορρόφησης από τα χέρια μας

Για την παραγωγή της απλούστερης συσκευής για την αφαίρεση της υγρασίας με τη βοήθεια της απορρόφησης, απαιτούνται τα ακόλουθα στοιχεία:

Για να παραχθεί ένα απορροφητικό ξηραντικό, πήγμα πυριτίας

 • Δύο πλαστικά μπουκάλια, κάθε όγκος τουλάχιστον 2 λίτρων.
 • Ένα καρφί, μια ακρόαση, ένα στέλεχος ή μια βελόνα.
 • Αναπτήρας ή ταιριάζει.
 • Γάντια.
 • Μαχαίρι, ψαλίδι.
 • Απορροφητικό. Βέλτιστη επιλογή - silica gel. Αυτά τα ξηρά κλάσματα πηκτής απορροφούν τέλεια την υγρασία. Το πλεονέκτημα του πήγματος πυριτίας είναι η πολλαπλή εφαρμογή χωρίς απώλεια ιδιοτήτων. Η ουσία ξηραίνεται μετά τη χρήση και είναι έτοιμη για χρήση και πάλι. Για ένα στεγνωτήριο μπουκαλιών, αρκούν περίπου 250 γραμμάρια απορροφητικού.
 • Ο ανεμιστήρας. Κατάλληλος ανεμιστήρας ή ψυγείο USB, που χρησιμοποιείται σε συστήματα ψύξης εξοπλισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Ένας ανεμιστήρας μπορεί να τροφοδοτείται από μονάδα USB ή φορτιστή από κινητό τηλέφωνο. Υπάρχουν επιλογές για τη ρύθμιση του μηχανισμού λειτουργίας της μπαταρίας ή των μπαταριών. Όλα εξαρτώνται από τα διαθέσιμα υλικά, ικανότητες και δεξιότητες.
 1. Σε ένα από τα μπουκάλια χρησιμοποιώντας θερμαινόμενα νύχια δημιουργούνται τρύπες. Πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τη θέρμανση του καρφιού, για την αποφυγή τυχαίων εγκαυμάτων αξίζει να χρησιμοποιείτε γάντια από ιστό.
 2. Ένα μπουκάλι με τρύπες κόβεται με ένα μαχαίρι σε δύο ίσα μισά.
 3. Στο κάτω μισό της φιάλης με οπές, το δεύτερο μισό τοποθετείται με τέτοιο τρόπο ώστε ο λαιμός να κατευθύνεται προς τα κάτω. Στον αυχένα πρέπει κατ 'ανάγκη να βιδώνεται στο καπάκι με πολλές τρύπες. Για το σκοπό αυτό, είναι κατάλληλη μια θερμαινόμενη βελόνα ή βελόνα.
 4. Στο άνω μισό της φιάλης γεμίζεται το υπάρχον απορροφητικό υλικό.
 5. Η δεύτερη φιάλη κόβει το κάτω μέρος.
 6. Τοποθετήστε στη δεξαμενή ένα μικρό ανεμιστήρα, ο οποίος θα οδηγήσει τον αέρα προς τον κόπο. Ο ανεμιστήρας τοποθετείται σε απόσταση 8-10 cm από το κάτω μέρος της κοπής. Ένα καπάκι είναι στριμωγμένο από το λαιμό για να επιτρέψει στον αέρα να εισέλθει στον ανεμιστήρα.
 7. Η χωρητικότητα με τον ανεμιστήρα τοποθετείται προσεκτικά στη φιάλη με απορροφητικό υλικό. Ο σύνδεσμος επανέρχεται προσεκτικά με μονωτική ταινία, για στεγανοποίηση.

Ο σπιτικό αφυγραντήρας είναι έτοιμος. Ο σπιτικό αφυγραντήρας από τα μπουκάλια θα επιτρέψει την αθόρυβη και ποιοτική απομάκρυνση της υγρασίας από τον αέρα.

Κάνουμε τον ξηραντήρα συμπυκνωτή αέρα από το ψυγείο

Αυτή η μέθοδος είναι πιο περίπλοκη, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε τα απαραίτητα εξαρτήματα χωρίς προβλήματα. Η βάση του σχεδιασμού θα είναι ένα παλιό ψυγείο. Πρέπει να είναι σε κατάσταση λειτουργίας.

Η βάση του σχεδιασμού του στεγνωτήρα συμπυκνωτή είναι το παλιό ψυγείο

 • Παλιό ψυγείο.
 • Φύλλα πλεξιγκλάς (πάχος όχι μικρότερο από 3 mm).
 • Ο ανεμιστήρας. Χωρητικότητα περίπου 100 watt είναι αρκετή.
 • Πλαστικό πλέγμα πίεσης.
 • Βιδωτές βίδες.
 • Κατσαβίδι.
 • Shurupovort.
 • Κόφτης ή αλυσοπρίονο για μέταλλο.
 1. Από το θάλαμο κατάψυξης και το ψυγείο, οι πόρτες αποσυναρμολογούνται με τακτοποιημένο τρόπο. Τα περισσότερα μοντέλα προβλέπουν την αφαίρεση των θυρών, οπότε δεν θα είναι δύσκολο να εκτελεστούν αυτές οι ενέργειες.
 2. Ανάλογα με το μέγεθος των θυρών, τα φύλλα πλεξιγκλάς μετρώνται και κόβονται.
 3. Μια τρύπα κόβεται σε απόσταση 35 cm από τις άκρες της πλάκας πλεξιγκλάς. Θα χρησιμεύσει για την εγκατάσταση του ανεμιστήρα. Οι διαστάσεις της οπής πρέπει να αντιστοιχούν στις διαστάσεις του πλαστικού πλέγματος πίεσης.
 4. Ο ανεμιστήρας και η σχάρα τοποθετούνται. Η αυτοεπαφή χρησιμοποιείται για τη σταθεροποίηση. Ο ανεμιστήρας πρέπει να σταθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να διοχετεύεται αέρας μέσω της σχάρας στο εσωτερικό του ψυγείου.
 5. Οι οπές στο πάνω μέρος του πλεξιγκλάς τρυπιούνται. Η συνολική επιφάνεια των οπών πρέπει να είναι ίση με το μέγεθος που καταλαμβάνει ο ανεμιστήρας.
 6. Το plexiglas τοποθετείται στη θέση των θυρών. Χρησιμοποιείται σιλικόνη ή μονωτική ταινία για σφράγιση.

Μετά την ολοκλήρωση της εργασίας, μένει να ενεργοποιηθεί το ψυγείο και ο ανεμιστήρας. Ο αέρας θα τραβηχτεί από τον ανεμιστήρα στο διαμέρισμα με τη λειτουργία του συμπιεστή. Εδώ ο αέρας αποστραγγίζεται και αποστραγγίζεται μέσα από τα ανοίγματα του plexiglas.

Μια τέτοια συσκευή με κατάλληλη εγκατάσταση μπορεί να μειώσει την υγρασία στο δωμάτιο κατά 10%.

Εκτός από την αποστράγγιση, μια τέτοια συσκευή από το ψυγείο λειτουργεί καλά για την ψύξη του αέρα στο δωμάτιο.

Κάνοντας έναν αφυγραντήρα με τα χέρια σας

Για να βελτιωθεί η ποιότητα της βαφής του αυτοκινήτου με τη βοήθεια ενός συμπιεστή, οι ειδικοί συνιστούν επιπλέον να χρησιμοποιήσουν μια τέτοια συσκευή ως διαχωριστή υγρασίας. Μειώνει την υγρασία του αέρα, που απαιτείται για το ψεκασμό της βαφής. Εάν η υπερβολική υγρασία δεν αφαιρεθεί, τότε η θήκη είναι διαβρωμένη και το χρώμα δεν θα διαρκέσει πολύ.

Ποια είναι η συσκευή και ποια είναι η χρήση της;

Οι αφυγραντήρες διαφέρουν ως προς τον σχεδιασμό και την αρχή λειτουργίας τους. Το κόστος του εργοστασιακού μοντέλου είναι σημαντικό, εξαρτάται από την ικανότητα της συσκευής και την απόδοσή της. Υπάρχουν επίσης πολλά αυτο-κατασκευασμένα σχέδια που θα βοηθήσουν στο σπίτι να κάνουν έναν αξιόπιστο και αποτελεσματικό διαχωριστή υγρασίας.

Για να αφαιρέσετε την υγρασία από τον συμπιεστή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαμηλή θερμοκρασία, φυγοκεντρική δύναμη ή ειδικά φίλτρα. Το κύριο καθήκον είναι να αφαιρέσετε την υπερβολική υγρασία πριν το μίγμα αέρα εισέλθει στον συμπιεστή. Για να δημιουργήσετε μια τέτοια συσκευή, πρέπει να τηρείτε αυστηρά τις οδηγίες των έμπειρων μηχανικών και να συναρμολογήσετε εξαρτήματα σύμφωνα με τις οδηγίες.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι αυτο-κατασκευασμένων απορροφητών υγρασίας

Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση των ακόλουθων τύπων αποκομιδής υγρασίας:

 • τύπος κυκλώνα.
 • απορροφώντας την υγρασία με πυριτική πηκτή.
 • ψύξης.

Κάθε τύπος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Για να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό σας, πρέπει να εξοικειωθείτε με όλα τα διαγράμματα των συσκευών. Τα σχέδια χρησιμοποιούν παλιούς κυλίνδρους, φίλτρα λαδιού, στοιχεία ψυκτικού εξοπλισμού. Πριν από την έναρξη της εργασίας, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μηχανή συγκόλλησης, σετ κλειδιών και κατσαβίδια, τρυπάνι, σφυρί, κόλλα και μονωτικό υλικό.

Οικιακές συσκευές κυκλώνα

Η αρχή του αφυγραντήρα κυκλώνα είναι αρκετά απλή. Όταν ένα ρεύμα πεπιεσμένου αέρα εισέλθει στην εγκατάσταση, αρχίζει να περιστρέφεται. Κάτω από τη δράση μιας φυγόκεντρης δύναμης, το συμπύκνωμα, μικρά σωματίδια θραυσμάτων και ελαίου αποστέλλονται στους τοίχους. Τότε ο καθαρισμένος αέρας περνά στην κάτω κεντρική τρύπα και στη συνέχεια τροφοδοτείται στον συμπιεστή.

Το μίγμα αέρα διοχετεύεται μέσω του άνω ανοίγματος, υπό την επίδραση της φυγόκεντρης δύναμης, η υγρασία διαχωρίζεται και εκκενώνεται μέσω του ακροφυσίου εξόδου

Για να δημιουργήσουμε μια αυτόματη φυγοκεντρική συσκευή θα χρειαστεί:

 • μια παλιά δεξαμενή προπανίου.
 • πνιγμός?
 • μηχανή συγκόλλησης?
 • δύο μεταλλικούς σωλήνες μικρού μήκους.

Σαν περίβλημα το παλιό μπαλόνι ταιριάζει τέλεια, έχει επαρκές ύψος και μπορεί να αντέξει αυξημένη πίεση. Η σειρά εργασίας είναι η εξής:

 1. Τοποθετήστε το προϊόν κατακόρυφα, με τη βρύση προς τα κάτω.
 2. Το εξάρτημα εισαγωγής συγκολλάται στο άνω μέρος του περιβλήματος. Πρέπει να μετατοπιστεί πιο κοντά σε ένα από τα τοιχώματα του κυλίνδρου. Συγκολλούμε το εξάρτημα εισαγωγής και το σωλήνα εξαγωγής στον κύλινδρο
 3. Συγκολλούμε το σωλήνα διακλάδωσης εξαγωγής σε 2/3 του ύψους του μπαλονιού. Ο κυκλικός αφυγραντήρας εγκαθίσταται κάθετα, η υγρασία θα εκκενωθεί μέσω του κάτω ανοίγματος με μια βαλβίδα

Για να βελτιωθεί η απόδοση του διαχωριστή υγρασίας, είναι δυνατόν να προσθέσετε τσιπς στο εσωτερικό και να τοποθετήσετε ένα δίχτυ φιλτραρίσματος στην πρίζα. Αλλά σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να κόψετε το περίβλημα και μετά το τέλος της εργασίας για να το στερεώσετε πίσω χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σφραγισμένο παρέμβυσμα.

Αφυγραντήρας χρησιμοποιώντας silica gel

Το σίλικα gel σας επιτρέπει να φιλτράρετε το μίγμα αέρα, απλώς τοποθετήστε το στρώμα αυτής της ουσίας στο περίβλημα από το φίλτρο λαδιού ή νερού. Ο παλιός εξοπλισμός από το Βόλγα είναι βέλτιστος για τη δημιουργία ενός αυτοδιαχωρισμένου διαχωριστή νερού.

 1. Αφαιρούμε το παλιό φίλτρο λαδιού. Αφαιρούμε το παλιό φίλτρο λαδιού και το προετοιμάζουμε για περαιτέρω εργασίες
 2. Ως σωλήνας διακλάδωσης εισόδου είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί ένας φυσικός σωλήνας μέσω του οποίου προηγουμένως παρέχεται πετρέλαιο.
 3. Μουφλέξουμε τις υπερβολικές οπές με βίδες της απαιτούμενης διαμέτρου και στεγανωτικού. Για τη σφράγιση των οπών χρησιμοποιούμε μπουλόνια με την απαιτούμενη διάμετρο και στεγανωτικό
 4. Επανασυναρμολογήστε με αντίστροφη σειρά, γεμίστε τον ελεύθερο χώρο με σίλικα ζελ. Γεμίστε όλο τον ελεύθερο χώρο του κελύφους με σίλικα ζελ
 5. Βάζουμε το επάνω κάλυμμα και σφίγγουμε σφιχτά με ένα μπουλόνι. Πατήστε καλά το επάνω κάλυμμα στο σώμα του φίλτρου

Ο σχεδιασμός του φίλτρου έχει διάφορους βραχίονες, με τους οποίους το φίλτρο εγκαθίσταται εύκολα στη σωστή θέση.

Για να μεγιστοποιηθεί η χρήση του σίλικα ζελ, τα ανοίγματα εισόδου και εξόδου πρέπει να τοποθετούνται σε διαφορετικά άκρα του περιβλήματος.

Ψυκτική συσκευή

Όπως είναι γνωστό, η χαμηλή θερμοκρασία επιτρέπει την συμπύκνωση της υγρασίας που υπάρχει στο μείγμα αέρα. Οι αφυγραντήρες τύπου ψύξης είναι αρκετά δημοφιλείς μεταξύ των μηχανών αυτοκινήτων. Οι συσκευές καλύπτουν σχεδόν όλες τις απαιτήσεις αέρα που τροφοδοτούνται στον συμπιεστή. Όταν δημιουργείτε έναν αφυγραντήρα, είναι απαραίτητο να κατευθύνετε τη ροή του αέρα μέσω καταψύκτη ή άλλου εξοπλισμού ψύξης.

Είναι σημαντικό να σφραγίσετε πλήρως τον καταψύκτη στον δέκτη και να δημιουργήσετε ένα σωλήνα διακλάδωσης για την αποστράγγιση των συμπυκνωμάτων. Για τους κατοίκους των "κρύων" περιοχών της χώρας μας, οι εμπειρογνώμονες συνιστούν την παροχή αέρα στον συμπιεστή από το δρόμο. Το χειμώνα, θα λάβετε απευθείας ένα μίγμα αέρα με χαμηλή περιεκτικότητα σε υγρασία.

Πρακτικές συστάσεις για τη δημιουργία διαχωριστών υγρασίας διαφόρων τύπων

Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις έναν αφυγραντήρα με τα χέρια σου. Αλλά εάν η εργασία δεν γίνει καλά, τότε κάποια από την υγρασία θα πέσει στον συμπιεστή και θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ποιότητα του πίνακα. Μεταξύ των σημαντικότερων πρακτικών συμβουλών είναι οι εξής:

 1. Το σώμα της μονάδας πρέπει να είναι σφραγισμένο και να αντέχει σε υψηλή πίεση.
 2. Για τις συνδέσεις των ακροφυσίων, πρέπει να χρησιμοποιήσετε υψηλής ποιότητας συγκόλληση ή συγκόλληση.
 3. Η διάμετρος των ανοιγμάτων εισόδου και εξόδου πρέπει να είναι επαρκής ώστε να επιτρέπει την απρόσκοπτη διέλευση του αέρα.
 4. Ο οικιακός διαχωριστής νερού πρέπει να πληροί όλες τις απαιτήσεις της μονάδας συμπιεστή για πίεση, ισχύ και απόδοση.

Video: κατασκευαστής των αφυγραντικών δικών των χεριών

Τα πλεονεκτήματα και η σημασία της χρήσης της συσκευής

Η χρήση ενός αφυγραντήρα κατά τη διάρκεια της βαφής ενός αυτοκινήτου με μονάδα συμπιεστή αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της επικάλυψης και προστατεύει το σώμα από τη διάβρωση. Ο αέρας πρέπει να είναι στεγνός - αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση εξοπλισμού ψύξης, φυγοκεντρικής δύναμης ή σίλικας ζελ. Μπορείτε να συναρμολογήσετε τη σπιτική συσκευή από ένα παλιό δοχείο, έναν πυροσβεστήρα, ένα φίλτρο λαδιού ή ένα φίλτρο νερού.

Ορισμένες μονάδες συμπιεστών τροφοδοτούν αέρα υπό υψηλή πίεση και απαιτούν φίλτρα εργοστασίου και αφυγραντήρες. Πριν συνδέσετε τον αφυγραντήρα, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες του κατασκευαστή και βεβαιωθείτε ότι πληρούνται όλες οι απαιτήσεις για το μείγμα αέρα.

Για να εξασφαλιστεί ότι η μονάδα συμπιεστή εφαρμόζει ποιοτικότερο στρώμα βαφής, οι ειδικοί συνιστούν να παρέχεται ξηρός αέρας σε αυτό. Η απομάκρυνση της υπερβολικής υγρασίας μπορεί να γίνει με αυτό-κατασκευασμένους διαχωριστές νερού. Θα κοστίζουν φθηνότερα από τα εργοστάσια και, με την υψηλή ποιότητα κατασκευής, θα λειτουργούν αξιόπιστα και αποτελεσματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αφυγραντήρας για τα ίδια τα χέρια του συμπιεστή

Ο εξοπλισμός συμπιεστή είναι διαφορετικός τύπος. Μερικοί εξυπηρετούν καθαρό αέρα, ενώ άλλοι - μολυσμένοι. Αυτή η ταξινόμηση χωρίζει τον εξοπλισμό ανάλογα με τον τύπο της παροχής λαδιού. Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι μονάδες που λειτουργούν χωρίς επαναπλήρωση με λάδι είναι σε θέση να παρέχουν ένα ελάχιστο επίπεδο καθαρού ρεύματος.

Αυτό δεν είναι ένα μειονέκτημα ή ένα ελάττωμα σχεδιασμού. Ο συμπιεστής αυτού του τύπου έχει βρει την ευρεία εφαρμογή του σε διάφορες διαδικασίες εργασίας, οι οποίες δεν απαιτούν ποιοτική προετοιμασία της μάζας του αέρα. Τα μοντέλα χωρίς δεξαμενές λαδιού είναι εξοπλισμένα με σύστημα φιλτραρίσματος. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιήστε ένα αφυγραντήρα για τις συμπιέσεις, πράγμα που διευκολύνει τον διαχωρισμό των συστατικών του λαδιού και της εισερχόμενης ροής αέρα.

Περιγραφή συσκευής

Κάτω από τον αφυγραντήρα εννοείται ένα υψηλής ποιότητας μέσο διήθησης. Παρέχει βέλτιστη απόδοση στη λειτουργία του εξοπλισμού και καθαρίζει επίσης τη σύνθεση του μέσου αέρα που παράγεται από το πνευματικό σύστημα. Τα σύγχρονα μοντέλα των συμπιεστών συχνά συμπληρώνονται με ένα φίλτρο ή φίλτρο λαδιού, το οποίο εκτελεί μια λεπτομερή προετοιμασία του μείγματος εργασίας.

Αυτό είναι ένα σημαντικό στάδιο φιλτραρίσματος για ένα πνευματικό σύστημα που ασχολείται με τη συντήρηση ενός υπερμεγέθους εργαλείου. Πρότυπα μοντέλα αφυγραντικών για τους συμπιεστές χρησιμοποιούνται συχνότερα σε εργαστήρια αυτοκινήτων, καθώς και σε γραμμές παραγωγής όπου οι εργαζόμενοι εκτελούν μεγάλο αριθμό εργασιών βαφής και βερνικιού.

Ως αποτέλεσμα του ενδελεχούς καθαρισμού και ανακύκλωσης, το πνευματικό σύστημα απελευθερώνει αέρα στον οποίο δεν υπάρχουν σωματίδια υγρασίας. Λόγω των ιδιοτήτων τους, οι αφυγραντήρες χρησιμοποιούνται για την σωστή λειτουργία και λειτουργία της μηχανής κατασκευής αμμοβολής.

Αρχή λειτουργίας

Ο αφυγραντήρας αρχίζει να επεξεργάζεται τον πεπιεσμένο αέρα προτού τον τροφοδοτήσει στον πνευματικό εξοπλισμό. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι τα πιστόλια ψεκασμού δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς αυτή τη συσκευή, έτσι ώστε να μην αποτυγχάνουν πρόωρα, αλλά και να εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα εφαρμογής βαφής στην επιφάνεια. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διήθησης, ο πίδακας διέρχεται από το στάδιο καθαρισμού, επομένως τα λεπτά σωματίδια υγρού απομακρύνονται από τον αέρα, καθώς και μικρά στερεά στοιχεία.

Ανάλογα με τον τύπο και το σχεδιασμό της συσκευής, η αρχή λειτουργίας του διαχωριστή υγρασίας μπορεί να ποικίλει ελαφρά. Σήμερα, ανάμεσα σε ένα μεγάλο και ποικίλο Οι ακόλουθες επιλογές είναι διαθέσιμες:

Οι συσκευές περιδίνησης και κυκλώνα των αφυγραντήρων για εξοπλισμό συμπιεστών χρησιμοποιούνται συχνότερα. Η συσκευή βοηθά στην αποτελεσματική παγίδευση των σωματιδίων του νερού λόγω της τεχνητής δημιουργίας στροβιλισμού της ροής του αέρα.

Το υγρό εγκαθίσταται στην επιφάνεια των τοίχων, έτσι ώστε ο πεπιεσμένος αέρας να εισέρχεται στο πνευματικό σύστημα. Για να εξασφαλιστεί η μέγιστη απόδοση του αφυγραντήρα, ο εσωτερικός χώρος συμπληρώνεται με λεπίδες. Όταν τεθούν σε κίνηση, τα σωματίδια νερού και ελαίου συλλέγονται προσεκτικά. Εκφορτώνονται σε ειδική παγίδα για συμπύκνωση. Τα υγρά κλάσματα συγκρατούνται και δεσμεύονται με μεμβράνες.

Τεχνικές προδιαγραφές

Το μέγεθος του κλάσματος επηρεάζει την ποιότητα του καθαρισμού της μάζας του αέρα. Η συσκευή για βιομηχανική χρήση χρησιμοποιείται για την προετοιμασία λεπτού νερού. Κόβουν μικρά σωματίδια, το μέγεθος των οποίων είναι περίπου 5 μικρά. Τις περισσότερες φορές, τα τυποποιημένα μοντέλα των αφυγραντήρων είναι εξοπλισμένα με φίλτρα, το κλάσμα των οποίων είναι περίπου 15 μm.

Κατά τη διάρκεια της επιλογής, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο επίπεδο διατηρημένης πίεσης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το φίλτρο για τον συμπιεστή μέσης εμβέλειας λειτουργεί σε λειτουργία 7 bar. Αυτή η παράμετρος δεν επηρεάζει την ποιότητα της εργασίας που προκύπτει. Αλλά οι χρήστες πρέπει να λάβουν υπόψη το σχέδιο συμμόρφωσης του φίλτρου για τους συμπιεστές. Το επίπεδο ισχύος και φορτίου που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας του πεπιεσμένου αέρα υπό πίεση εντός του συστήματος πρέπει να συγκριθεί.

Είδη αφυγραντήρων

Υπάρχουν διάφοροι τύποι διαχωριστών υγρασίας που χρησιμοποιούνται για οικιακούς και βιομηχανικούς σκοπούς. Πριν αγοράσετε, πρέπει να ορίσετε τις εργασίες και να τα συγκρίνετε με τις τεχνικές προδιαγραφές για να επιλέξετε τον βέλτιστο τύπο διαχωριστή υγρασίας. Μεταξύ της ευρείας και ποικίλης επιλογής μπορείτε να βρείτε:

 • φίλτρα στροβίλου.
 • δομοστοιχειωτά συστήματα καθαρισμού πεπιεσμένου αέρα ·
 • έναν διαχωριστή υγρασίας για τον συμπιεστή.

Χαρακτηριστικά του τελευταίου τύπου συσκευής συνίσταται σε αποτελεσματικό καθαρισμό από νερό, στερεά και λάδια. Εγκαθίστανται σε συμπιεστές πετρελαίου, οι οποίοι μπορούν να επεξεργάζονται εντατικά μέρη με τη βοήθεια της λιπαντικής σύνθεσης. Οι μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις με μεγάλο αριθμό εργασιών χρησιμοποιούν συχνά αρθρωτά συστήματα φιλτραρίσματος.

Σε αυτό το σχέδιο, ο αφυγραντήρας είναι ένα λειτουργικό και σημαντικό στοιχείο, αλλά δεν χρησιμεύει ως αυτόνομο φίλτρο εργασίας.

Το αρθρωτό σύστημα ελέγχεται από έναν ελεγκτή, ο οποίος παρέχει διαφορετικές εντολές όχι μόνο στο φίλτρο αλλά και σε άλλους κόμβους της μονάδας.

Κριτήρια επιλογής

Ανάλογα με την εφαρμογή, αλλάζουν και οι απαιτήσεις καθαρισμού. Αν χρειαστεί να βάψετε την επιφάνεια με ένα πνευματικό όπλο, πρέπει όμως να δώσετε προσοχή στη μικρή ικανότητα ροής του φίλτρου. Είναι προτιμότερο να προτιμάτε τον καθαρό καθαρισμό.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής, ενδέχεται να υπάρχουν ελάχιστες απαιτήσεις για την ποιότητα της διήθησης. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στον όγκο της παραγωγής. Οι ειδικοί συστήνουν να κοιτάξετε τον κατάλογο των ξένων σωματιδίων που συλλέγει το φίλτρο. Η βέλτιστη λύση είναι ένας διαχωριστής υγρασίας για τον συμπιεστή, ο οποίος επεξεργάζεται σωματίδια νερού και ελαίου από το ρεύμα αέρα.

Εάν χρειάζεστε ένα φίλτρο για τη συλλογή υπερβολικής υγρασίας, μπορείτε επίσης να αγοράσετε αφυγραντήρες. Αλλά δεν εγγυώνται μια υψηλής ποιότητας απόρριψη των διαφορετικών κλασμάτων, σωματιδίων και ξένων σωμάτων.

Κατασκευή από τα χέρια

Ένας οικιακός αφυγραντήρας αποτελείται από ένα παλιό ή χρησιμοποιημένο μπουκάλι προπανίου, τσοκ και σωλήνες. Το τεμάχιο εργασίας για το περίβλημα τοποθετείται σε όρθια θέση. Η σύνδεση για την είσοδο αέρα πρέπει να συγκολληθεί στο πάνω μέρος. Οι ειδικοί προτείνουν να το μετακινήσετε πιο κοντά στις άκρες του μπαλονιού. Στη συνέχεια, πρέπει να φτιάξετε έναν σωλήνα εισαγωγής για τον οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν σωλήνα.

Για να αφαιρέσετε την υγρασία, κάντε μια τρύπα εξοπλισμένη με μια βαλβίδα. Θα πρέπει να βρίσκεται στο κάτω μέρος της δομής. Σε αυτό το στάδιο, κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αφυγραντήρα, πρέπει να σκεφτείτε, να εκτελέσετε υπολογισμούς και να κάνετε πλήρωση. Ως απορροφητικό υλικό χρησιμοποιούνται τσιπς, οι οποίες μπορούν να γεμίσουν την εσωτερική θέση του μπαλονιού. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να στοιβάζετε καλά το δοχείο. Μέσα στο σύστημα, ο αέρας πρέπει να κυκλοφορεί ελεύθερα.

Αφυγραντήρες τύπου προσρόφησης

Για να κάνετε έναν τέτοιο διαχωριστή υγρασίας με τα χέρια σας για χρήση σε συμπιεστές, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε φίλτρα λαδιού και νερού από το αυτοκίνητο. Δεν είναι απαραίτητο να αλλάξετε την αρχική θέση της γάστρας, των εξαρτημάτων και της συσκευής αποστράγγισης για τη συλλογή συμπυκνωμάτων.

Το άνοιγμα εισαγωγής του φίλτρου πρέπει να αλλάξει. Για να γίνει αυτό, τοποθετήστε ένα σωλήνα από ισχυρό χάλυβα. Για να εξασφαλίσετε τη σταθερή λειτουργία της συσκευής, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο φίλτρο. Η δεύτερη οπή κλείνεται καλά με βιδωτό πώμα. Για να το διατηρήσετε καλύτερα, φυτέψτε το με ένα σφραγιστικό.

Μεταξύ του εσωτερικού τοιχώματος του κελύφους και της εξωτερικής διαμέτρου του φίλτρου υπάρχει ένας δακτυλιοειδής χώρος. Πρέπει να γεμίσει με προσροφητικό. Ένα άτομο που κάνει ανεξάρτητα ένα διαχωριστή υγρασίας πρέπει να θυμάται ότι η απορρόφηση της υγρασίας θα πρέπει να εμφανιστεί σταδιακά. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται ελαστικοί δακτύλιοι στεγανοποίησης.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να διαιρέσουν τον εσωτερικό χώρο του περιβλήματος σε τρεις ζώνες. Αν ο αφυγραντήρας δεν χρησιμοποιείται συχνά, ο εσωτερικός χώρος και το δακτυλιοειδές διάκενο μπορούν να γεμίσουν με πυριτικό πήκτωμα. Μετά από αυτό, είναι δυνατή η συναρμολόγηση της συσκευής και η επεξεργασία των στοιχείων σύνδεσης. Με την επιφύλαξη αυτών των κανόνων Μπορείτε να κάνετε έναν αφυγραντήρα για τον συμπιεστή με τα χέρια σας με ελάχιστο κόστος.

Για να υπολογιστεί η απαιτούμενη ποσότητα πυριτικής γέλης, πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο ακόλουθος τύπος: στα 830 l / min πεπιεσμένου αέρα πάρτε 1 kg προσροφητικού. Το πήκτωμα πυριτίας είναι μια αναγεννήσιμη ουσία. Για να επαναλάβετε τις αρχικές ιδιότητές του, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε την ουσία στο φούρνο για 2-3 ώρες. Οι ειδικοί συστήνουν τη χρήση πηκτής πυριτίας, η οποία έχει έγχρωμη ένδειξη. Όταν οι πόροι είναι γεμάτοι με υγρασία, το χρώμα θα αλλάξει και μπορείτε να το στεγνώσετε.

Απαιτήσεις εγκατάστασης

Όταν χρησιμοποιείτε έναν αφυγραντήρα πρέπει να εξεταστούν διάφοροι βασικοί κανόνες και απαιτήσεις:

 1. Εγκαταστήστε τη συσκευή σε αυστηρή θέση και στερεώστε τη με ασφάλεια μέσα στη θήκη.
 2. Κατά τη σύνδεση, είναι απαραίτητο να ελέγξετε την κατεύθυνση της κίνησης του αέρα.
 3. Εάν αγοράσετε ένα έτοιμο σχέδιο, στη περίπτωση αυτή η κατεύθυνση υποδεικνύεται με τη μορφή βέλους.

Εάν ακολουθήσουν αυτούς τους κανόνες, ο αφυγραντήρας θα λειτουργήσει σωστά και θα εξασφαλίσει υψηλή ποιότητα.

Πλεονεκτήματα φίλτρων τύπου κυκλώνα

Οι αφυγραντήρες απλοποιούν σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία του πνευματικού πιστολιού και του συμπιεστή. Εξασφαλίζουν τη σταθερή λειτουργία των μηχανημάτων. Τα ακόλουθα πλεονεκτήματα των φίλτρων τύπου κυκλώνα μπορούν να διακριθούν:

 • απλή κατασκευή?
 • αποδεκτό κόστος.
 • την υψηλότερη δυνατή αποτελεσματικότητα.
 • συγκράτηση μεγάλων σωματιδίων συμπυκνώματος.
 • απλή συντήρηση;
 • αναγέννηση και πλήρη αποκατάσταση των αρχικών ιδιοτήτων.
 • παροχή προκαταρκτικού τραχιά καθαρισμού.

Οι αφυγραντήρες για συμπιεστές και πνευματικά όπλα είναι ένα αποτελεσματικό εργαλείο, χωρίς το οποίο δεν είναι δυνατόν να φανταστεί κανείς τη λειτουργία αυτής της τεχνικής. Κατασκευάζουν ποιοτικά πεπιεσμένο αέρα για περαιτέρω χρήση. Τα φίλτρα διαχωρίζουν την πρωτογενή υγρασία, τα σωματίδια ελαίου, καθώς και τη μόλυνση των διαφόρων κλασμάτων και άλλων στερεών. Κάθε πνευματικό δίκτυο πρέπει να είναι εξοπλισμένο με έναν αφυγραντήρα, ο οποίος θα καθαρίζει τον αέρα για περαιτέρω χρήση.

Συλλέγουμε το αφυγραντήρα με τα χέρια μας: το σχέδιο και την αρχή λειτουργίας

Η υπερβολική υγρασία είναι τόσο έντονη όσο η μεγάλη ξηρότητα του αέρα. Επηρεάζει αρνητικά την υγεία ενός ατόμου.

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες συνέπειες: το περιβάλλον επιδεινώνεται, τα πράγματα είναι χαλασμένα, καθώς και στοιχεία φέροντων δομών.

Ως αποτέλεσμα της υπερβολικής πρήζεται υγρασία δάπεδο και ταπετσαρία στημονιού, διογκώνονται πόρτες, τοίχους καλύπτεται με τεράστια μπαλώματα του καλουπιού μετά από λίγο τα πράγματα αρχίζουν να αμβλύνουν και δυσάρεστη οσμή.

Επιπλέον, τα έπιπλα με έργα ζωγραφικής, διαφορετικά μουσικά όργανα, λεπτομέρειες από ξύλο, κατεστραμμένα από επιβλαβείς μικροοργανισμούς μπορεί να επιδεινωθούν. Το σπίτι είναι γεμάτο με μικροσπόρια μούχλας και έχει μια δυσάρεστη οσμή.

Είδη αφυγραντήρων

Με την υψηλή υγρασία στο σπίτι μπορείτε να πολεμήσετε χρησιμοποιώντας μια κλασική μέθοδο όπως αερισμό, ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σύγχρονο στεγνωτήρα αέρα για ένα διαμέρισμα.

Ο προηγμένος εξοπλισμός λειτουργεί με βάση διαφορετικές φυσικές αρχές που συμβάλλουν στη μείωση της υγρασίας στο δωμάτιο, καθώς και στη διαρκή διατήρηση των συνθηκών αυτού ή αυτού του μέσου σε κατάλληλο επίπεδο.

Στην εποχή μας υπάρχει τέσσερις βασικοί τύποι αφυγραντήρων οικιακού αέρα για το σπίτι:

 • απορρόφηση απορρόφησης υγρασίας.
 • συμπίεση ή εξάτμιση.
 • συσκευή βασισμένη στην αρχή Peltier ·
 • περιστροφική προσρόφηση.

Ο πρώτος τύπος λειτουργεί χάρη στον προσροφητή, που περιέχεται στο εσωτερικό και απορροφά τέλεια την υγρασία.

Εξατμιστικό στεγνωτήριο λειτουργεί λόγω του ότι ο υγρός αέρας αποστέλλεται στην ψυχρή επιφάνεια, όπου συμπυκνώνεται και ρέει σε ειδικό χώρο.

Το τρίτο είδος είναι ένας εξοπλισμός που περιέχει ένα στοιχείο Peltier. Βασίζεται στην επίδραση της ψύξης αρκετών δομών ημιαγωγών ως αποτέλεσμα της διέλευσης του ηλεκτρικού ρεύματος μέσω αυτών.

Στεγνωτήρας περιστροφικής προσρόφησης Πρόκειται για μια προηγμένη τάξη, η αρχή της οποίας συνδυάζει τα δύο προηγούμενα.

Εγκατάσταση μεταλλικού σωλήνα νερού στο σπίτι, λεπτομερείς οδηγίες σχετικά με τη σύνδεση.

Τι βλάβη έχει το νερό με υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο; Ανάλυση και καθαρισμός του νερού από το φρεάτιο από σίδηρο.

Ο ξηραντήρας ή ο λυοφιλιστής αέρα είναι εγκατεστημένος σε

 • Ιδιωτικά σπίτια και αστικά διαμερίσματα,
 • μπάνιο ή τουαλέτα,
 • κουζίνα,
 • Τα δωμάτια στα οποία υπάρχει πισίνα ή τεράστιο ενυδρείο,
 • θερμοκήπια,
 • αποθήκες,
 • κελάρια,
 • δωμάτια, που προορίζονται για την ξήρανση ρούχων,
 • αθλητικά αποδυτήρια,
 • κελάρια,
 • γκαράζ,
 • σε σοφίτες.

Αρχή λειτουργίας του ξηραντήρα συμπύκνωσης

Αποξηραντικό τύπου συμπύκνωσης λειτουργεί με βάση την αρχή της συμπύκνωσης υδρατμών, που περιέχεται στον αέρα. Η εργασία αυτής της μεθόδου εκτελείται από τη λειτουργία του ψυκτικού κυκλώματος, το οποίο αλληλεπιδρά με τον συμπυκνωτή και τον εξατμιστή, τοποθετημένα κοντά το ένα στο άλλο. Αυτός θεωρείται ότι είναι το πιο αποδοτικό από οικονομική άποψη.

Ο αέρας στο δωμάτιο ξηραίνεται ως εξής:

 • Χάρη στον κινητήρα, ο υγρός αέρας αναγκάζεται να εισέλθει στο σύστημα.
 • Στη συνέχεια ψύχεται στον εξατμιστή με τη βοήθεια ψυκτικού μέσου.
 • Ο στραγγισμένος και ψυχρός αέρας διέρχεται μέσω ενός θερμού συμπυκνωτή και τροφοδοτείται πίσω στο δωμάτιο.

Οι ξηραντές συμπυκνωμάτων έχουν πολλά πλεονεκτήματα:

 • κινητικότητα,
 • αυτονομία,
 • συμπαγές,
 • ευρεία γκάμα μοντέλων.

Είναι υπέροχα για:

 • οικιακές εγκαταστάσεις, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μικρή ποσότητα κυβισμού,
 • πάρκα νερού,
 • δωμάτια με πισίνα.

Η αποτελεσματικότητα της λειτουργίας τους μειώνεται σημαντικά όταν μειώνεται απότομα η θερμοκρασία περιβάλλοντος και σε θερμοκρασίες κάτω των + 10 ° C είναι άχρηστη η χρήση τέτοιων συσκευών.

Ξηραντήρας συμπυκνωμάτων από το ψυγείο με τα χέρια του

Ο υγρός αέρας στεγνώματος συμπυκνωμάτων μπορεί να κατασκευαστεί ανεξάρτητα, χρησιμοποιώντας για αυτό το σκοπό αυτοσχέδια υλικά.

Για να κάνετε τη συσκευή απαραίτητη:

 • ένα παλιό καταψύκτη που βρίσκεται σε κατάσταση λειτουργίας.
 • ένα μικρό κομμάτι οργανικού γυαλιού με διαστάσεις που συμπίπτουν με τις παραμέτρους του θαλάμου.
 • Είδη για τη στερέωση - Βίδες με αυτοκόλλητη τομή.
 • στεγανωτικό - κόλλα σιλικόνης.
 • δύο οπαδούς?
 • ηλεκτρική θερμάστρα?
 • κοίλο σωλήνα από καουτσούκ.

Πρώτον, πρέπει να αποσυναρμολογήσετε την πόρτα από την επιλεγμένη καταψύκτη.

Στο κάτω μέρος του τεμαχίου πλεξιγκλάς, πρέπει να συνδέσετε με ασφάλεια έναν ανεμιστήρα, έτσι ώστε να χτυπήσει απαραίτητα μέσα στην κατάψυξη. Για να γίνει αυτό, στο βιολογικό γυαλί πρέπει να φτιάξετε μια τρύπα προσγείωσης του κατάλληλου μεγέθους. Για τη στερέωση, χρησιμοποιούνται βίδες με αυτοκόλλητη τομή και κάθε άρθρωση γίνεται προσεκτικά με στεγανωτικό.

Ένας άλλος ανεμιστήρας πρέπει να συνδεθεί στην κορυφή του γυαλιού. Έχει σχεδιαστεί για να αφαιρεί ζεστό και ξηρό αέρα πίσω στο δωμάτιο. Είναι ξεδιπλωμένο έτσι ώστε να φυσάει τη ροή του αέρα.

Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να τοποθετήσετε έναν κοίλο σωλήνα από καουτσούκ. Ο ρόλος του είναι να αφαιρέσει τη συμπυκνωμένη υγρασία από τον αφυγραντήρα.

Για τοποθέτηση στο κάτω μέρος του οργάνου, πρέπει να διοχετευτεί μια μικρή τρύπα. Ένας σωλήνας εισάγεται μέσα του, μετά τον οποίο τα άκρα της οπής επεξεργάζονται με κόλλα σιλικόνης. Κάτω από το σωλήνα, τοποθετήστε ένα ευρύχωρο δοχείο για να αποστραγγίσετε το συμπύκνωμα.

Στο τελευταίο στάδιο, το οργανικό γυαλί με ανεμιστήρες τοποθετείται στον θάλαμο κατάψυξης αντί της παλιάς πόρτας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο κατασκευής μιας συσκευής από το ψυγείο με τα χέρια σας, παρακολουθήστε το βίντεο:

Πώς να απαλλαγείτε από την υγρασία σε ένα διαμέρισμα: άλλοι τρόποι αποστράγγισης

Μέχρι σήμερα, είναι γνωστό τρεις βασικοί τρόποι αποστράγγισης του υγρού αέρα:

 1. Αφομοίωση είναι ότι ο κρύος αέρας περιέχει σχετικά μικρότερη ποσότητα υδρατμών από τον θερμό αέρα. Θεωρείται ότι δεν είναι πολύ αποτελεσματικό για δύο λόγους: η υγρασία δεν μπορεί να απορροφηθεί όλη την ώρα και μόνο σε περιορισμένες ποσότητες, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας.
 2. Μέθοδος προσρόφησης αναπτύχθηκε με τις ιδιότητες sorption των ειδικών ουσιών, που ονομάζονται sorbents. Στη συσκευή υπάρχει πορώδες υλικό, αλλά η αποτελεσματικότητα του ροφητικού μειώνεται σημαντικά ως κορεσμός. Το μειονέκτημα της είναι η κατανάλωση ενέργειας σε τεράστιες ποσότητες, καθώς και μια σύντομη περίοδος λειτουργίας. Σε αυτή την περίπτωση, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε πυριτική πηκτή πάνω σε φορέα κατασκευασμένο σε υαλοβάμβακα.
 3. Μέθοδος συμπύκνωσης Με βάση τη συμπύκνωση υδρατμών, που περιέχεται στον αέρα.

Η υγρασία στο δωμάτιο μπορεί να μετρηθεί με διάφορα όργανα:

Στεγνωτήρας αέρα τύπου απορρόφησης είναι μια συσκευή που αφαιρεί την υπερβολική υγρασία από τον αέρα, γεγονός που εξηγείται από τις ιδιότητες των προσροφητικών.

Για την κατασκευή αυτού του εξοπλισμού, είναι απαραίτητο να προετοιμαστεί ένας ειδικός ρότορας, ο οποίος θα πρέπει να γεμίσει με ένα προσροφητικό που κατασκευάζεται με ένα φορέα από ίνες υάλου. Επιπλέον, πήγμα πυριτίας, ζεόλιθος με ενεργοποιημένη αλουμίνα μπορεί να χρησιμεύσει ως προσροφητικό.

Κόστος και κατασκευαστές απορροφητή υγρασίας

Κατά την επιλογή ενός μοντέλου αφυγραντήρα αέρα, είναι απαραίτητο να δοθεί προσοχή σε αρκετά βασικά χαρακτηριστικά:

 • Δυνατότητα αφύγρανσης.
 • Εύρος θερμοκρασίας λειτουργίας;
 • Δεξαμενή χωρητικότητας για αποθήκευση νερού.
 • Δυνατότητα χρήσης συνεχούς αποστράγγισης.
 • Αυτόματες λειτουργίες λειτουργίας.
 • Κατανάλωση ισχύος.

Στην εποχή μας, μπορείτε να αγοράσετε και φθηνά και πιο ακριβά μοντέλα. Όλα εξαρτώνται από τον τύπο του απορροφητήρα υγρασίας, τα χαρακτηριστικά του, αλλά και από τον κατασκευαστή.

Ο κορυφαίος κατασκευαστής και προγραμματιστής συστημάτων είναι η αγγλική εταιρεία Calorex. Ασχολείται με την παραγωγή συσκευών καναλιών και monoblock.

Σχετικά φθηνά μοντέλα κατασκευάζονται από μια τέτοια εταιρεία όπως EcoSystems. Επιπλέον, η παραγωγή ασχολείται με άλλα θέματα:

 • Ballu,
 • Aucma,
 • CooperHunter,
 • Coughi, DTGroup,
 • Dantherm,
 • Ecor Pro,
 • Microwell,
 • MyCond,
 • Neoclima από τον Hidros,
 • Αεροφωτογραφία.

Ο αφυγραντήρας αέρα είναι μια πολύ σημαντική συσκευή που βοηθά να διατηρηθεί η κατάσταση στο δωμάτιο στο σωστό επίπεδο. Επομένως, ο εξοπλισμός πρέπει να επιλεγεί προσεκτικά, μελετώντας διεξοδικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Αφυγραντήρας για τον συμπιεστή με τα χέρια τους: συστάσεις για την κατασκευή ορισμένων τύπων συσκευών

Ο εξοπλισμός συμπιεστή χρησιμοποιείται συνήθως σε συνδυασμό με μια συσκευή όπως ένας αφυγραντήρας.

Δεν υπάρχουν στοιχεία υψηλής τεχνολογίας σε αυτό, έτσι μια απλή έκδοση με μεσαία χαρακτηριστικά μπορεί να παραχθεί ανεξάρτητα.

Ας δούμε πώς και από τι μπορείτε να κάνετε έναν αφυγραντήρα για τον συμπιεστή με τα χέρια σας.

Ποια είναι η συσκευή και ποια είναι η χρήση της;

Ο φυσικός αέρας, όπως είναι γνωστό, περιέχει πάντα κάποια ποσότητα υδρατμού.

Η διαλυτότητα του ατμού αυξάνεται με την αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα, δηλαδή, όσο πιο θερμό είναι, τόσο πιο υγρό μπορεί να είναι.

Ένας αφυγραντήρας είναι μια συσκευή που μειώνει σημαντικά την περιεκτικότητα σε υγρασία του αέρα που διέρχεται από αυτό.

Η αποδοτικότητα των σύγχρονων βιομηχανικών σχεδίων μπορεί να φτάσει το 90%.

Πλεονέκτημα και σημασία της εφαρμογής

Η υγρασία που υπάρχει στον αέρα σχεδόν πάντα επηρεάζει δυσμενώς τόσο τον εξοπλισμό όσο και τις διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για την επίτευξή του. Πρώτα απ 'όλα, ο ίδιος ο συμπιεστής πάσχει, μέσα στον οποίο ο ατμός μπορεί εν μέρει να μετατραπεί σε συμπύκνωμα, που είναι ήδη υγρό νερό. Το νερό, όπως είναι γνωστό, συμβάλλει στη διαδικασία διάβρωσης.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για όλα τα είδη μη κλειστών πνευματικών συστημάτων - για παράδειγμα, στα φορτηγά, στα οποία ο συμπιεστής αντλείται περιοδικά από τον αέρα που λαμβάνονται από το εξωτερικό.

Αφυγραντήρας από το φίλτρο Geyser

Αν ο συμπιεστής χρησιμοποιείται για τη βαφή του αυτοκινήτου, τότε εάν υπάρχει υγρασία στον αέρα, η επίστρωση θα είναι λιγότερο ποιοτική (σχηματίζονται οι λεγόμενοι κρατήρες) και το σώμα του οχήματος μπορεί να διαβρωθεί.

Εφαρμόζοντας τον ίδιο αφυγραντήρα, είναι δυνατό να στεγνώσει σημαντικά ο αέρας που εισέρχεται στον συμπιεστή, πράγμα που σημαίνει αποφυγή όλων των αναφερθέντων φαινομένων.

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε ενέργεια στη θέρμανση, τοποθετήστε μια δεξαμενή συσσωρευτή. Μπαταρία δεξαμενών στο σύστημα θέρμανσης - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά της συναρμολόγησης και εγκατάστασης μιας καμινάδας για το τζάκι, διαβάστε εδώ.

Βήμα-βήμα οδηγίες για την παραγωγή βιο-τζάκι παρουσιάζεται σε αυτό το θέμα.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι αυτοδιαχωρισμένων διαχωριστών νερού

Οι αυτόνομα κατασκευασμένοι διαχωριστές νερού κατασκευάζονται στην εικόνα και την ομοιότητα των βιομηχανικών. Υπάρχουν τρεις τύποι τέτοιων συσκευών:

Κυκλώνες

Ένας αφυγραντήρας αυτού του τύπου έχει ένα κυλινδρικό σώμα στο οποίο προσδίδεται αέρας σε περιστροφική κίνηση. Στην περίπτωση αυτή, ο ατμός που περιέχεται σε αυτό απορρίπτεται από τη φυγόκεντρη δύναμη στα τοιχώματα, πάνω στα οποία στερεώνεται με τη μορφή συμπυκνώματος.

Ο ξηρός αέρας εκκενώνεται μέσω του σωλήνα εξόδου, ο οποίος αφαιρείται στη μέγιστη δυνατή απόσταση από την είσοδο.

Για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος υπάρχει βαλβίδα αποστράγγισης.

Προσροφητές

Ορισμένες ουσίες απορροφούν υδρατμούς, σαν σφουγγάρι. Για να στεγνώσει ο αέρας είναι αρκετό να περάσει μέσα από ένα θάλαμο γεμάτο με μια τέτοια ουσία (ονομάζεται sorbent).

Καθώς η κορεσμένη υγρασία θα πρέπει να αλλάξει.

Ψύκτες

Έχουμε ήδη πει ότι η «διάλυση» των ατμών στον αέρα αυξάνεται με το τελευταίο σημείο. Για παράδειγμα, σε μία θερμοκρασία από 0 μοίρες αέρα μπορεί να περιέχει έως 1 g υδρατμών, ενώ στους + 20C - είναι περίπου 20, το απλό συμπέρασμα εξής: για την ξήρανση του αέρα, πρέπει να ψύχεται. Σε αυτό το μέρος του ατμού γίνεται υπερβολική, και να μετατρέψει αμέσως σε συμπύκνωμα.

Ένα σαφές παράδειγμα αυτής της διαδικασίας μπορεί να χρησιμεύσει ως φαινόμενα όπως η απώλεια δροσιάς το πρωί, που στάζει συνεχώς από το νερό του οικιακού κλιματιστικού, καταθλίβοντας τον κρύο καθρέφτη μετά το ντους. Ναι, και οι αφυγραντήρες αέρα οικιακής χρήσης που χρησιμοποιούν αυτήν την αρχή - είναι από καιρό σπανιότατα.

Ψυγείο και αφυγραντήρας - κύκλωμα

Η απομάκρυνση της υγρασίας από τον αέρα με ψύξη είναι μια αρκετά δαπανηρή ενέργεια, έτσι οι διαχωριστές νερού αυτού του τύπου είναι λιγότερο συνηθισμένοι από τους δύο πρώτους. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι οι ξηραντές ψύξης δεν καθαρίζουν τον αέρα με μηχανικές ακαθαρσίες, όπως και οι κυκλώνες και οι προσροφητές.

Οι προκατασκευασμένοι διαχωριστές νερού συνδυάζονται συνήθως. Η μονάδα ψύξης ή ο κυκλώνας είναι το πρώτο στάδιο στο οποίο διεξάγεται ο τραχύς καθαρισμός, δηλαδή αφαιρείται ο όγκος του ατμού. Σε έναν κυκλώνα, ο αέρας τυλίγεται σε ένα στρόβιλο μέσω ενός περιστρεφόμενου πτερυγίου με λεπίδες.

Ο προσροφητής λειτουργεί ως ένα δεύτερο στάδιο, το οποίο ήδη εκτελεί λεπτό καθάρισμα. Λόγω της συνδυασμένης λύσης, ο ροφητής πρέπει να αλλάζει πολύ λιγότερο συχνά.

Τα χαρακτηριστικά των βιομηχανικών ξηραντήρων ποσότητα προσθήκης εξαέρωσης ατμού (υποδεικνύεται σε ποσοστά) είναι επίσης το μέγεθος των σωματιδίων σκόνης, τις συσκευές καθυστέρησης.

Συσκευή σχεδίασης

Στην σπιτική έκδοση του κυκλώνα, θα αφαιρέσουμε την πτερωτή χωρίς την πτερωτή. Αντ 'αυτού, ο αέρας στο κυλινδρικό σώμα θα τροφοδοτηθεί κατά μήκος μιας εφαπτομένης, λόγω της οποίας θα μετακινηθεί στροβίλου.

Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ένας τέτοιος διαχωριστής υγρασίας, χωρίς έναν αναγκαστικό στρόβιλο, θα λειτουργήσει αποτελεσματικά μόνο μετά την εγκατάσταση μετά από τον συμπιεστή. Δηλαδή, ο ίδιος δεν μπορεί να προστατεύσει τον υπερτροφοδότη.

Κάνοντας έναν αφυγραντήρα με τα χέρια σας

Τώρα εξετάστε λεπτομερέστερα πώς να κάνετε ένα αφυγραντήρα για τον συμπιεστή με τα δικά σας χέρια:

Κυκλώνα

Το σώμα κυκλώνα είναι ένας σωλήνας συγκολλημένος και από τις δύο πλευρές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο εσωτερικός αέρας θα τροφοδοτείται υπό υψηλή πίεση, έτσι ώστε οι τοίχοι του κελύφους πρέπει να είναι αρκετά παχύρρευστοι. Επίσης, ως κενό, μπορείτε να πάρετε έναν κύλινδρο αερίου ή έναν πυροσβεστήρα - έχουν σχεδιαστεί ειδικά για υψηλή πίεση.

 • διάμετρος: 100 - 110 mm.
 • ύψος: 600 - 700 mm.

Παράδειγμα της τελικής συσκευής

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, το τεμάχιο εργασίας για την θήκη πρέπει να υποστεί επεξεργασία από μέσα με χαρτί σμύριδας - αυτό είναι απαραίτητο για τη βαφή.

Διαδικασία παραγωγής:

 1. Κάτω, σε απόσταση τουλάχιστον 120 mm από το βύσμα του πυθμένα (ο σωλήνας θα εγκατασταθεί κάθετα), στο τοίχωμα του περιβλήματος που χρειάζεται να συγκολλήσετε το σύνδεσμο, μέσω του οποίου θα τροφοδοτείται αέρας. Η σύντηξη είναι το σωστό πράγμα για συγκόλληση στην εφαπτομένη, αλλά αν αυτή η λύση φαίνεται πολύ περίπλοκη για εσάς, συγκολλήστε την μόνο στην πλευρά.
 2. Στο κέντρο του βύσματος, κλείνοντας το ανώτερο άκρο, πρέπει να συγκολλήσετε το σωλήνα εξαγωγής. Κάποιοι δάσκαλοι το συγκολλούν προς την πλευρά, στην πλευρά απέναντι από τον αγωγό του στομίου εισαγωγής. Σε αυτή την υλοποίηση, ο αφυγραντήρας είναι επίσης αρκετά αποτελεσματικό, δεδομένου ότι ο αέρας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού κατά μήκος του σώματος έχει χρόνο για να στεγνώσουν, αλλά πιο σωστό θα εξακολουθεί να φιλοξενήσει την έξοδο στο κέντρο του άνω πώματος (υπενθυμίσει ότι ο ατμός ρίχνεται από τη φυγόκεντρο δύναμη ενάντια στους τοίχους ακριβώς).
 3. Στο κέντρο του κάτω βύσματος είναι απαραίτητο να συγκολληθεί ένας σωλήνας διακλάδωσης για την εκκένωση συμπυκνωμάτων. Εάν αποφασιστεί η χρήση του κυλίνδρου ως κατεργαζόμενου τεμαχίου για το κύτος, πρέπει να γυριστεί - τότε το κανονικό ακροφύσιο θα παίξει το ρόλο της οπής αποστράγγισης.

Ονομάζεται "σμάλτο σκουριάς στη σκουριά" 3 σε 1 ". Μετά την περιέλιξη της σύνθεσης στο εσωτερικό της συσκευής, αποστραγγίζεται, μετά από την οποία στεγνώνεται ο διαχωριστής υγρασίας.

Προσρόφτης

Οι καλές ιδιότητες προσρόφησης κατέχονται από πυριτική πηκτή, οι κόκκοι των οποίων παρασκευάζονται με ξήρανση υπερκορεσμένων διαλυμάτων αλάτων πυριτικού οξέος. Αυτός ο ροφητής είναι αρκετά προσιτός και πωλείται ως καθαρή μορφή και ως πληρωτικό για την τουαλέτα της γάτας.

Διαφορετικοί τύποι πήγματος πυριτίας μπορεί να διαφέρουν ως προς το μέγεθος των πόρων, την επιφάνεια της επιφάνειας εργασίας και την ποσότητα νερού που μπορούν να απορροφήσουν (υποδεικνύεται ως ποσοστό της μάζας του ροφητή).

Η ποσότητα πήγματος διοξειδίου του πυριτίου επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη την χωρητικότητα της εγκατάστασης: για κάθε 800 - 850 l / min απαιτείται 1 kg ροφητικού. Για συνεχή εργασία, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα διπλό όγκο: ενώ μια νέα υπηρεσία θα λειτουργήσει, η ήδη κορεσμένη υγρασία θα στεγνώσει στο φούρνο.

Έχει νόημα να ψάχνετε για ένα τέτοιο είδος πήγματος πυριτίας, το οποίο όταν κορεσμένο με την υγρασία αλλάζει χρώμα - είναι πιο βολικό να εργαστείτε μαζί του.

Ως δοχείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φίλτρο νερού ή φίλτρο λαδιού αυτοκινήτου. Οι επιπλέον οπές στο φίλτρο λαδιού μπορούν να φράξουν με βίδες που είναι τοποθετημένοι πάνω στο σφραγιστικό.

Στεγανό-ψυγείο

Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτή η πραγματοποίηση είναι μάλλον περίπλοκη στην κατασκευή, δεδομένου ότι είναι αναγκαίο να προβλεφθεί θάλαμος στεγανοποίησης, και ενσωματωμένα σε αυτό ένα σωλήνα εκκένωσης συμπυκνώματος (είναι σημαντικό να μην βλάψει το εξατμιστήρα που περιβάλλει το θάλαμο).

Σημαντική πίεση τέτοιος διαχωριστής υγρασίας δεν μπορεί να αντέξει, αλλά δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί μετά από τον συμπιεστή - λειτουργεί αποτελεσματικά και όταν εγκαθίσταται πριν από τον υπερτροφοδότη.

Ακόμα και κατά το στάδιο σχεδιασμού του συστήματος θέρμανσης, πρέπει να σκεφτεί κανείς το σχέδιο για τη σύνδεση του λέβητα στερεών καυσίμων. Υπάρχει ένα παραδοσιακό σχέδιο δέσμευσης.

Πώς να μονώσετε ένα τούβλο σπίτι από το εξωτερικό και τι - μια αναθεώρηση των υλικών και των τύπων μόνωσης παρουσιάζεται σε αυτή τη δημοσίευση.

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε τα εξής: οι οικιακοί διαχωριστές νερού, φυσικά, είναι κατώτεροι από τους βιομηχανικούς, αλλά δεν πρέπει να υποτιμηθούν.

Τα web περιγράφονται περιπτώσεις, κατά τη χρήση αφυγραντήρες κινεζική οικονομία δεν θα μπορούσε να επιτύχει μια αποδεκτή ποιότητα της ζωγραφικής, και μετά την ένταξή του συμπιεστή σωλήνα σπιτικό αφυγραντήρα της παρούσας πρόβλημα λύθηκε.

Αφυγραντήρας για τον συμπιεστή με τα χέρια τους: συστάσεις για την κατασκευή ορισμένων τύπων συσκευών

Ο εξοπλισμός συμπιεστή χρησιμοποιείται συνήθως σε συνδυασμό με μια συσκευή όπως ένας αφυγραντήρας.

Δεν υπάρχουν στοιχεία υψηλής τεχνολογίας σε αυτό, έτσι μια απλή έκδοση με μεσαία χαρακτηριστικά μπορεί να παραχθεί ανεξάρτητα.

Ας δούμε πώς και από τι μπορείτε να κάνετε έναν αφυγραντήρα για τον συμπιεστή με τα χέρια σας.

Ποια είναι η συσκευή και ποια είναι η χρήση της;

Ο φυσικός αέρας, όπως είναι γνωστό, περιέχει πάντα κάποια ποσότητα υδρατμού.

Η διαλυτότητα του ατμού αυξάνεται με την αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα, δηλαδή, όσο πιο θερμό είναι, τόσο πιο υγρό μπορεί να είναι.

Ένας αφυγραντήρας είναι μια συσκευή που μειώνει σημαντικά την περιεκτικότητα σε υγρασία του αέρα που διέρχεται από αυτό.

Η αποδοτικότητα των σύγχρονων βιομηχανικών σχεδίων μπορεί να φτάσει το 90%.

Πλεονέκτημα και σημασία της εφαρμογής

Η υγρασία που υπάρχει στον αέρα σχεδόν πάντα επηρεάζει δυσμενώς τόσο τον εξοπλισμό όσο και τις διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για την επίτευξή του. Πρώτα απ 'όλα, ο ίδιος ο συμπιεστής πάσχει, μέσα στον οποίο ο ατμός μπορεί εν μέρει να μετατραπεί σε συμπύκνωμα, που είναι ήδη υγρό νερό. Το νερό, όπως είναι γνωστό, συμβάλλει στη διαδικασία διάβρωσης.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για όλα τα είδη μη κλειστών πνευματικών συστημάτων - για παράδειγμα, στα φορτηγά, στα οποία ο συμπιεστής αντλείται περιοδικά από τον αέρα που λαμβάνονται από το εξωτερικό.

Αφυγραντήρας από το φίλτρο Geyser

Αν ο συμπιεστής χρησιμοποιείται για τη βαφή του αυτοκινήτου, τότε εάν υπάρχει υγρασία στον αέρα, η επίστρωση θα είναι λιγότερο ποιοτική (σχηματίζονται οι λεγόμενοι κρατήρες) και το σώμα του οχήματος μπορεί να διαβρωθεί.

Εφαρμόζοντας τον ίδιο αφυγραντήρα, είναι δυνατό να στεγνώσει σημαντικά ο αέρας που εισέρχεται στον συμπιεστή, πράγμα που σημαίνει αποφυγή όλων των αναφερθέντων φαινομένων.

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε ενέργεια στη θέρμανση, τοποθετήστε μια δεξαμενή συσσωρευτή. Μπαταρία δεξαμενών στο σύστημα θέρμανσης - πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Σχετικά με τα χαρακτηριστικά της συναρμολόγησης και εγκατάστασης μιας καμινάδας για το τζάκι, διαβάστε εδώ.

Βήμα-βήμα οδηγίες για την παραγωγή βιο-τζάκι παρουσιάζεται σε αυτό το θέμα.

Οι πιο συνηθισμένοι τύποι αυτοδιαχωρισμένων διαχωριστών νερού

Οι αυτόνομα κατασκευασμένοι διαχωριστές νερού κατασκευάζονται στην εικόνα και την ομοιότητα των βιομηχανικών. Υπάρχουν τρεις τύποι τέτοιων συσκευών:

Κυκλώνες

Ένας αφυγραντήρας αυτού του τύπου έχει ένα κυλινδρικό σώμα στο οποίο προσδίδεται αέρας σε περιστροφική κίνηση. Στην περίπτωση αυτή, ο ατμός που περιέχεται σε αυτό απορρίπτεται από τη φυγόκεντρη δύναμη στα τοιχώματα, πάνω στα οποία στερεώνεται με τη μορφή συμπυκνώματος.

Ο ξηρός αέρας εκκενώνεται μέσω του σωλήνα εξόδου, ο οποίος αφαιρείται στη μέγιστη δυνατή απόσταση από την είσοδο.

Για την αποστράγγιση του συμπυκνώματος υπάρχει βαλβίδα αποστράγγισης.

Προσροφητές

Ορισμένες ουσίες απορροφούν υδρατμούς, σαν σφουγγάρι. Για να στεγνώσει ο αέρας είναι αρκετό να περάσει μέσα από ένα θάλαμο γεμάτο με μια τέτοια ουσία (ονομάζεται sorbent).

Καθώς η κορεσμένη υγρασία θα πρέπει να αλλάξει.

Ψύκτες

Έχουμε ήδη πει ότι η «διάλυση» των ατμών στον αέρα αυξάνεται με το τελευταίο σημείο. Για παράδειγμα, σε μία θερμοκρασία από 0 μοίρες αέρα μπορεί να περιέχει έως 1 g υδρατμών, ενώ στους + 20C - είναι περίπου 20, το απλό συμπέρασμα εξής: για την ξήρανση του αέρα, πρέπει να ψύχεται. Σε αυτό το μέρος του ατμού γίνεται υπερβολική, και να μετατρέψει αμέσως σε συμπύκνωμα.

Ένα σαφές παράδειγμα αυτής της διαδικασίας μπορεί να χρησιμεύσει ως φαινόμενα όπως η απώλεια δροσιάς το πρωί, που στάζει συνεχώς από το νερό του οικιακού κλιματιστικού, καταθλίβοντας τον κρύο καθρέφτη μετά το ντους. Ναι, και οι αφυγραντήρες αέρα οικιακής χρήσης που χρησιμοποιούν αυτήν την αρχή - είναι από καιρό σπανιότατα.

Ψυγείο και αφυγραντήρας - κύκλωμα

Η απομάκρυνση της υγρασίας από τον αέρα με ψύξη είναι μια αρκετά δαπανηρή ενέργεια, έτσι οι διαχωριστές νερού αυτού του τύπου είναι λιγότερο συνηθισμένοι από τους δύο πρώτους. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη ότι οι ξηραντές ψύξης δεν καθαρίζουν τον αέρα με μηχανικές ακαθαρσίες, όπως και οι κυκλώνες και οι προσροφητές.

Οι προκατασκευασμένοι διαχωριστές νερού συνδυάζονται συνήθως. Η μονάδα ψύξης ή ο κυκλώνας είναι το πρώτο στάδιο στο οποίο διεξάγεται ο τραχύς καθαρισμός, δηλαδή αφαιρείται ο όγκος του ατμού. Σε έναν κυκλώνα, ο αέρας τυλίγεται σε ένα στρόβιλο μέσω ενός περιστρεφόμενου πτερυγίου με λεπίδες.

Ο προσροφητής λειτουργεί ως ένα δεύτερο στάδιο, το οποίο ήδη εκτελεί λεπτό καθάρισμα. Λόγω της συνδυασμένης λύσης, ο ροφητής πρέπει να αλλάζει πολύ λιγότερο συχνά.

Τα χαρακτηριστικά των βιομηχανικών ξηραντήρων ποσότητα προσθήκης εξαέρωσης ατμού (υποδεικνύεται σε ποσοστά) είναι επίσης το μέγεθος των σωματιδίων σκόνης, τις συσκευές καθυστέρησης.

Συσκευή σχεδίασης

Στην σπιτική έκδοση του κυκλώνα, θα αφαιρέσουμε την πτερωτή χωρίς την πτερωτή. Αντ 'αυτού, ο αέρας στο κυλινδρικό σώμα θα τροφοδοτηθεί κατά μήκος μιας εφαπτομένης, λόγω της οποίας θα μετακινηθεί στροβίλου.

Ωστόσο, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ένας τέτοιος διαχωριστής υγρασίας, χωρίς έναν αναγκαστικό στρόβιλο, θα λειτουργήσει αποτελεσματικά μόνο μετά την εγκατάσταση μετά από τον συμπιεστή. Δηλαδή, ο ίδιος δεν μπορεί να προστατεύσει τον υπερτροφοδότη.

Κάνοντας έναν αφυγραντήρα με τα χέρια σας

Τώρα εξετάστε λεπτομερέστερα πώς να κάνετε ένα αφυγραντήρα για τον συμπιεστή με τα δικά σας χέρια:

Κυκλώνα

Το σώμα κυκλώνα είναι ένας σωλήνας συγκολλημένος και από τις δύο πλευρές. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο εσωτερικός αέρας θα τροφοδοτείται υπό υψηλή πίεση, έτσι ώστε οι τοίχοι του κελύφους πρέπει να είναι αρκετά παχύρρευστοι. Επίσης, ως κενό, μπορείτε να πάρετε έναν κύλινδρο αερίου ή έναν πυροσβεστήρα - έχουν σχεδιαστεί ειδικά για υψηλή πίεση.

 • διάμετρος: 100 - 110 mm.
 • ύψος: 600 - 700 mm.

Παράδειγμα της τελικής συσκευής

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, το τεμάχιο εργασίας για την θήκη πρέπει να υποστεί επεξεργασία από μέσα με χαρτί σμύριδας - αυτό είναι απαραίτητο για τη βαφή.

Διαδικασία παραγωγής:

 1. Κάτω, σε απόσταση τουλάχιστον 120 mm από το βύσμα του πυθμένα (ο σωλήνας θα εγκατασταθεί κάθετα), στο τοίχωμα του περιβλήματος που χρειάζεται να συγκολλήσετε το σύνδεσμο, μέσω του οποίου θα τροφοδοτείται αέρας. Η σύντηξη είναι το σωστό πράγμα για συγκόλληση στην εφαπτομένη, αλλά αν αυτή η λύση φαίνεται πολύ περίπλοκη για εσάς, συγκολλήστε την μόνο στην πλευρά.
 2. Στο κέντρο του βύσματος, κλείνοντας το ανώτερο άκρο, πρέπει να συγκολλήσετε το σωλήνα εξαγωγής. Κάποιοι δάσκαλοι το συγκολλούν προς την πλευρά, στην πλευρά απέναντι από τον αγωγό του στομίου εισαγωγής. Σε αυτή την υλοποίηση, ο αφυγραντήρας είναι επίσης αρκετά αποτελεσματικό, δεδομένου ότι ο αέρας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού κατά μήκος του σώματος έχει χρόνο για να στεγνώσουν, αλλά πιο σωστό θα εξακολουθεί να φιλοξενήσει την έξοδο στο κέντρο του άνω πώματος (υπενθυμίσει ότι ο ατμός ρίχνεται από τη φυγόκεντρο δύναμη ενάντια στους τοίχους ακριβώς).
 3. Στο κέντρο του κάτω βύσματος είναι απαραίτητο να συγκολληθεί ένας σωλήνας διακλάδωσης για την εκκένωση συμπυκνωμάτων. Εάν αποφασιστεί η χρήση του κυλίνδρου ως κατεργαζόμενου τεμαχίου για το κύτος, πρέπει να γυριστεί - τότε το κανονικό ακροφύσιο θα παίξει το ρόλο της οπής αποστράγγισης.

Ονομάζεται "σμάλτο σκουριάς στη σκουριά" 3 σε 1 ". Μετά την περιέλιξη της σύνθεσης στο εσωτερικό της συσκευής, αποστραγγίζεται, μετά από την οποία στεγνώνεται ο διαχωριστής υγρασίας.

Προσρόφτης

Οι καλές ιδιότητες προσρόφησης κατέχονται από πυριτική πηκτή, οι κόκκοι των οποίων παρασκευάζονται με ξήρανση υπερκορεσμένων διαλυμάτων αλάτων πυριτικού οξέος. Αυτός ο ροφητής είναι αρκετά προσιτός και πωλείται ως καθαρή μορφή και ως πληρωτικό για την τουαλέτα της γάτας.

Διαφορετικοί τύποι πήγματος πυριτίας μπορεί να διαφέρουν ως προς το μέγεθος των πόρων, την επιφάνεια της επιφάνειας εργασίας και την ποσότητα νερού που μπορούν να απορροφήσουν (υποδεικνύεται ως ποσοστό της μάζας του ροφητή).

Η ποσότητα πήγματος διοξειδίου του πυριτίου επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη την χωρητικότητα της εγκατάστασης: για κάθε 800 - 850 l / min απαιτείται 1 kg ροφητικού. Για συνεχή εργασία, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα διπλό όγκο: ενώ μια νέα υπηρεσία θα λειτουργήσει, η ήδη κορεσμένη υγρασία θα στεγνώσει στο φούρνο.

Έχει νόημα να ψάχνετε για ένα τέτοιο είδος πήγματος πυριτίας, το οποίο όταν κορεσμένο με την υγρασία αλλάζει χρώμα - είναι πιο βολικό να εργαστείτε μαζί του.

Ως δοχείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φίλτρο νερού ή φίλτρο λαδιού αυτοκινήτου. Οι επιπλέον οπές στο φίλτρο λαδιού μπορούν να φράξουν με βίδες που είναι τοποθετημένοι πάνω στο σφραγιστικό.

Στεγανό-ψυγείο

Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι αυτή η πραγματοποίηση είναι μάλλον περίπλοκη στην κατασκευή, δεδομένου ότι είναι αναγκαίο να προβλεφθεί θάλαμος στεγανοποίησης, και ενσωματωμένα σε αυτό ένα σωλήνα εκκένωσης συμπυκνώματος (είναι σημαντικό να μην βλάψει το εξατμιστήρα που περιβάλλει το θάλαμο).

Σημαντική πίεση τέτοιος διαχωριστής υγρασίας δεν μπορεί να αντέξει, αλλά δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί μετά από τον συμπιεστή - λειτουργεί αποτελεσματικά και όταν εγκαθίσταται πριν από τον υπερτροφοδότη.

Ακόμα και κατά το στάδιο σχεδιασμού του συστήματος θέρμανσης, πρέπει να σκεφτεί κανείς το σχέδιο για τη σύνδεση του λέβητα στερεών καυσίμων. Υπάρχει ένα παραδοσιακό σχέδιο δέσμευσης.

Πώς να μονώσετε ένα τούβλο σπίτι από το εξωτερικό και τι - μια αναθεώρηση των υλικών και των τύπων μόνωσης παρουσιάζεται σε αυτή τη δημοσίευση.

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε τα εξής: οι οικιακοί διαχωριστές νερού, φυσικά, είναι κατώτεροι από τους βιομηχανικούς, αλλά δεν πρέπει να υποτιμηθούν.

Τα web περιγράφονται περιπτώσεις, κατά τη χρήση αφυγραντήρες κινεζική οικονομία δεν θα μπορούσε να επιτύχει μια αποδεκτή ποιότητα της ζωγραφικής, και μετά την ένταξή του συμπιεστή σωλήνα σπιτικό αφυγραντήρα της παρούσας πρόβλημα λύθηκε.