Γιατί σχηματίζεται συμπύκνωμα στο ντουλάπι και πώς να το ξεφορτωθείτε;

Γιατί σχηματίζεται συμπύκνωμα στο ντουλάπι; Αυτό το ερώτημα ανησυχεί πολλούς. Οποιοδήποτε ρωσικό λουτρό έχει ένα δωμάτιο που ονομάζεται γκαρνταρόμπα. Σε αυτό, κατά κανόνα, οι άνθρωποι μετά από ένα ατμόλουτρο ξεκούραση, αποθηκεύουν τα πράγματα, άλλα διάφορα χαρακτηριστικά και ένα μικρό απόθεμα καυσίμων για τη σόμπα. Ωστόσο, σχηματίζονται πολύ συχνά στους τοίχους και την οροφή του συμπυκνώματος στην αίθουσα αναμονής γίνεται ένα τεράστιο πρόβλημα, διότι δεν είναι εύκολο να απαλλαγούμε από οφείλεται στο γεγονός ότι το καμαρίνι συνδέεται άμεσα με την «υγρή» εγκαταστάσεις.

Είναι ένα πράγμα να κατασκευάσετε μια σάουνα στην προαστιακή περιοχή σας, αλλά είναι εντελώς διαφορετική - είναι η σωστή συντήρηση της. Το πρόβλημα της υψηλής υγρασίας με συμπύκνωση που εγκαθίσταται στους τοίχους και τα λουτρά επιφάνεια της οροφής, οδηγεί στην εμφάνιση του φόρμα και το ωίδιο σε αυτά, καθώς και υγρά τοιχώματα της υπερβολικής υγρασίας ευπαθών πολύ ταχεία καταστροφή των κτιριακών κατασκευών και σήψη των ξύλινων τμημάτων.

Είναι σπάνιο όταν εγκαθίσταται μια σόμπα στην αίθουσα αναμονής, η οποία εκτελεί ταυτόχρονα τη λειτουργία της θέρμανσης του δωματίου και του φυσικού αερισμού μέσω αυτού. Σε όλες τις άλλες επιλογές, για να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση στην αίθουσα αναμονής, πρέπει να παρέχονται οι καλύτεροι και πλέον βολικοί τρόποι αερισμού του λουτρού.

Οι λόγοι για το σχηματισμό της συμπύκνωσης στο dressing room

Όταν η αυλή είναι χαμηλή θερμοκρασίες υπό το μηδέν, το οποίο δροσίζει το εξωτερικό του τοίχου και τα δομικά μπάνιο παράθυρα, και τον αέρα στο εσωτερικό του κτιρίου είναι συνήθως ελαφρώς θερμότερο, ότι όταν ολόκληρη η επιφάνεια του εσωτερικού και σχηματίζεται υγρασία kondensat.Izlishek συσσωρεύεται, και όπως στο κρύο σεζόν οι σταγόνες νερού απλά δεν έχουν χρόνο να εξατμιστούν από την επιφάνεια, τότε αρχίζει να απορροφάται αργά στο υλικό επένδυσης της κατασκευής και έτσι να την καταστρέφει.

Λόγω της συνεχούς μπάνιο ιδιοκτήτη διαφορά θερμοκρασίας μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, τις περισσότερες φορές, είναι απαραίτητο να αντικαταστήσει το κάτω μέρος του πίνακα στο πάτωμα, που έχουν αρχίσει να σαπίζουν, μύκητες και προσαυξάνονται για να αποπνέουν μια δυσάρεστη οσμή, το νέο.

Γιατί συλλέγεται το συμπύκνωμα στο σαλόνι; Οι λόγοι που επηρεάζουν αυτή τη διαδικασία είναι πολλοί:

 • υψηλή υγρασία;
 • λανθασμένη θερμική μόνωση.
 • υψηλή θερμοκρασία αέρα
 • ανεπαρκής εξαερισμός.
Συμβουλές από τον πλοίαρχο!

Συχνά, για να προσδιορίσει την κύρια αιτία συμπύκνωση στα αποδυτήρια είναι πολύ δύσκολο, και μερικές φορές εξωπραγματική. Ωστόσο, προκειμένου να λουτρό, ειδικά στα αποδυτήρια, να μειωθεί η περιεκτικότητα και τη συσσώρευση της υγρασίας μετά την έγκριση των θεραπειών νερού, συνιστάται να εγκαταστήσει ένα σύστημα εξαερισμού και να παρέχει στο δωμάτιο ένα μικρό παράθυρο με ένα παράθυρο, για την περαιτέρω το φυσικό τρόπο για να στεγνώσει τοιχώματα στα αποδυτήρια και συνεπώς να μειώσουν τον σχηματισμό σταγόνες νερού στην επιφάνεια τους.

Τρόποι για να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση στο ντουλάπι

Πώς να απαλλαγείτε από το σχηματισμένο συμπύκνωμα στους τοίχους και την οροφή στο ντουλάπι με απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους; Αυτή η ερώτηση σε αντάλλαγμα μπορεί να προσφέρει πολλές επιλογές και ενέργειες που θα βοηθήσουν στη μείωση του επιπέδου συμπύκνωσης στο μπάνιο:

 1. Κάτω από το ανώτατο όριο, στους αντίθετους τοίχους στην αίθουσα αναμονής, συνιστάται η κατασκευή στρογγυλών ή ορθογώνιων ανοιγμάτων για εξαερισμό. Οι οπές πρέπει να έχουν πλευρές ορθογωνίου ή διάμετρο τουλάχιστον 10 cm.
 2. Στις οπές που παρέχονται για εξαερισμό, μπορείτε να εγκαταστήσετε ηλεκτρικούς ανεμιστήρες χαμηλής κατανάλωσης σε λίγα βατ. Αυτοί οι ανεμιστήρες θα βγάλουν βίαια τον υπερβολικό υγρό αέρα έξω.
 3. Το χειμώνα, εάν είναι αναγκαίο, οι οπές αέρα τρύπα καλύψει πυκνό υλικό κατά τη διάρκεια λουτρό protaplivaniya - πανί ή σφουγγάρι στο δωμάτιο δεν ψύχεται, και στη συνέχεια, μετά τη λήψη όλων των οπών νερό και πάλι ανοικτές διαδικασίες.
 4. Το ταβάνι μπορεί επίσης να στεγνώσει ανοίγοντας πόρτες από ένα θερμαινόμενο ατμόλουτρο. Έτσι, ο απελευθερωμένος ζεστός αέρας θα μετακινηθεί από το ένα δωμάτιο στο άλλο και φυσικά θα βιαστούμε προς τα πάνω. Φυσικά, αυτή η άσκηση συνιστάται να γίνεται μετά την ολοκλήρωση της κύριας διαδικασίας διαμονής στη σάουνα.
 5. Δεν συνιστούμε αποδυτήρια και χαμάμ για να ζωγραφίσει, βερνίκι, βερνίκι από την πλευρά της την ξυλουργική. "Zavirrennye" θέσεις, εάν είναι απαραίτητο, αντιμετωπίζονται με σμύριδα πανί.
 6. Ξύλινη οροφή στα αποδυτήρια μπορεί να εμποτιστεί με αντισηπτική, αντιμυκητιασική και ανθεκτικές στην υγρασία συνθέσεις, οι οποίες θα το προστατεύσει από μαύρο, μπλε, και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα. Εφαρμόστε το εμποτισμό στην οροφή με ρολό ή βούρτσα σε διάφορα επίπεδα για αξιοπιστία.
 7. Στοιχειώδης και όχι περιττός είναι μετά από τον ατμό, παίρνετε μια συνηθισμένη σφουγγαρίστρα με ένα κουρέλι και σκουπίστε την οροφή στο δωμάτιο από τις σταγόνες συμπύκνωσης που σχηματίζονται πάνω σε αυτό.
 8. Ο λόγος για την αυξημένη υγρασία στα αποδυτήρια μπορεί να είναι η παρουσία υγρασίας και κάτω από το πάτωμα, το οποίο ρέει κατά τη διάρκεια της πλύσης και συσσωρεύεται εκεί, και στη συνέχεια μέσα από τις σχισμές στο πάτωμα ήδη εξατμίζεται και αποτίθεται στο ταβάνι.
 9. Κάτω από το πάτωμα του σαλονιού, συνιστάται, με κλίση προς τη μία κατεύθυνση, η τοποθέτηση αρκετών φύλλων από γαλβανισμένο σίδερο, έτσι ώστε το νερό να αποχετεύεται και να μην συσσωρεύεται στο υπόγειο.

Συμπεράσματα και συμπεράσματα

Γιατί συλλέγεται το συμπύκνωμα στο ντουλάπι και πώς να το ξεφορτωθείτε; Αυτή η ερώτηση δεν είναι εύκολο να απαντηθεί, αλλά είναι αρκετά εφικτό να βρούμε μια απάντηση και να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Εν κατακλείδι, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το καμαρίνι απαιτεί λεπτομερή και καλά μονωμένο, εντελώς αποκλείοντας την εμφάνιση των σχεδίων.

Συμβουλές από τον πλοίαρχο!

Το πάτωμα στην αίθουσα αναμονής επιθυμητά κατασκευάζονται από ένα κεραμικό, δεδομένου ότι δεν υπόκειται σε φθορά και το σχηματισμό μούχλας.

Συνιστάται να αερίζετε και να στεγνώνετε προσεκτικά το δωμάτιο ντυσίματος μετά από διαδικασίες λουτρού, ακόμη και αν λειτουργεί συμβατικό ή αναγκαστικό σύστημα εξαερισμού. Καλή τύχη!

Ισχυρή υγρασία στο ντουλάπι, τι να κάνετε;

Είναι σαφές ότι η ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μετά τη διάγνωση. Πρέπει λοιπόν να βρούμε την αιτία της εμφάνισης υγρασίας στην αίθουσα αναμονής. Και η εμφάνισή του οφείλεται σε συμπύκνωση, δηλαδή, η υγρασία από ζεστό αέρα εναποτίθεται σε επιφάνειες με χαμηλότερη θερμοκρασία. Αποδεικνύεται ότι οι επιλογές για να απαλλαγούμε από την υγρασία στην αίθουσα αναμονής, σε γενικές γραμμές, μόνο δύο:

 1. βάλτε σε ένα γκαρνταρόμπα κάποιο είδος θερμαντήρα?
 2. βελτιώστε (ή ρυθμίστε) τον εξαερισμό.

Νομίζω ότι η επιλογή με τον καλύτερο εξαερισμό είναι πιο οικονομική και πιο αποδεκτή. Είναι πιθανό ο εξαερισμός να βρίσκεται ήδη στην αίθουσα αναμονής. Αλλά, πιθανότατα, βρίσκεται στην οροφή, και όσο ο αέρας φτάνει σε αυτό, η υγρασία έχει χρόνο να συμπυκνωθεί. Ως εκ τούτου, πρέπει να μετακινήσουμε τις έξοδοι αέρα από την οροφή στη σόμπα (λέβητα), κάνοντας τους κάτω και πάνω από τον κλίβανο (λέβητα). Εφαρμόζω ένα σκίτσο στο οποίο επισημαίνονται τα σημεία όπου είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν ανοίγματα εξαερισμού

Γενικά, δεν υπάρχουν πολλοί λόγοι για μόνιμη υγρασία, αλλά είναι παγκόσμιοι.

Κακή αερισμός του δωματίου.

Κακή θέρμανση των τειχών της αίθουσας αναμονής.

Κακή θέρμανση στην αίθουσα αναμονής.

Είναι απαραίτητο να επισημάνετε ακριβώς τον λόγο που επηρεάζει την υγρασία στο ντουλάπι σας.

Δεν έχουμε απολύτως καμία πληροφορία, για παράδειγμα πώς και τι μονώθηκαν οι τοίχοι, η οροφή, τα δάπεδα, η κόκα κόλλα της μόνωσης.

Ο εξαερισμός της αίθουσας αναμονής, η πιο σημαντική στιγμή, εάν υπάρχει αερισμός, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, τότε μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα αναγκαστικό.

Ίσως το πρόβλημα είναι στα πατώματα, η υγρασία συλλέγεται υπόγεια, στη συνέχεια εξατμίζεται και εγκαθίσταται στο ανώτατο όριο, στην αίθουσα αναμονής είναι καλύτερο να διαδοθούν τα δάπεδα με κεραμίδια, δεν θα υπάρξουν προβλήματα.

Και βεβαίως ο συνεχής αερισμός της αίθουσας αναμονής, μετά από τις διαδικασίες λουτρού, πιθανότατα δεν γίνεται και το δωμάτιο δεν στεγνώνει.

Η κατάσταση θα πρέπει να δούμε, αλλά αν εστιάσετε στις λέξεις "ισχυρή υγρασία", τότε μπορώ να υποθέσω ότι δεν υπάρχει σωστός εξαερισμός.

Το γεγονός ότι η θερμοκρασία στο δωμάτιο επιδέσμου είναι χαμηλότερη από ό, τι στο ντους, ή ο τύπος ήρθε από τον ατμό, ο ατμός ήταν στα αποδυτήρια και εγκαταστάθηκαν συμπυκνώματος (αυτή είναι η υγρασία) επί των τοιχωμάτων.

Ο ποιοτικός αερισμός πρέπει να αντιμετωπίσει αυτό το συμπύκνωμα.

Έχετε ένα παράθυρο με παράθυρο (παράθυρο μπάνιου) στο ντουλάπι;

Αν όχι, τότε εγκαταστήστε,

Είναι ακόμα καλύτερο να προσκαλέσετε έναν κύριο σε ένα αντικείμενο, πολλοί λόγοι επηρεάζουν την υγρασία στην αίθουσα αναμονής, ίσως ένας λόγος, ή αυτοί (οι λόγοι) επηρεάζουν το συγκρότημα (όλοι μαζί).

Πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στο γκαρνταρόμπα το χειμώνα;

Στην εποχή μας, το λουτρό είναι ένα από τα υποχρεωτικά χαρακτηριστικά των υπόλοιπων πολλών Ρώσων. Οι ιδιοκτήτες του καλοκαιριού σπίτια και οι κάτοικοι του ιδιωτικού τομέα, χτισμένο στη θέση της μπάνιο του, συχνά αντιμέτωποι με το φαινόμενο της συμπύκνωσης στα αποδυτήρια. Νερό στάζει από την οροφή, οι τοίχοι βραχεί, μούχλα και μύκητες σχηματίζεται, το οποίο με τη σειρά του βλάπτει όχι μόνο την ίδια τη δομή και αποθηκεύονται εκεί τα πράγματα, αλλά και για την ανθρώπινη υγεία.

Εξαλείψτε την αιτία της συμπύκνωσης στην αίθουσα αναμονής το χειμώνα δεν είναι πάντα εύκολη, λόγω της εγγύτητας με τα δωμάτια wetest. Αλλά πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν.

Τι είναι η συμπύκνωση;

Η συμπύκνωση είναι η υγρασία που εγκαθίσταται στους τοίχους και στην οροφή λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας. Υπό την επίδραση της θερμότητας από το φούρνο, το νερό εξατμίζεται και μετατρέπεται σε ατμό, το οποίο, χάρη στην κυκλοφορία αέρα στον χώρο, συλλέγεται στα όρια του δωματίου. Οι τοίχοι, η οροφή και τα παράθυρα βρίσκονται στη συμβολή δύο θερμοκρασιών. Από τη μία πλευρά, είναι η θερμότητα του εσωτερικού δωματίου, από την άλλη - το κρύο από το δρόμο. Ο ατμός εγκαθίσταται σε μια ψυχρότερη επιφάνεια, σχηματίζοντας υγρασία.

Ο σχηματισμός της υγρασίας μπορεί να επηρεάσει πολλούς παράγοντες:

 • Παραβιάσεις στην εκτέλεση εργασιών θερμομόνωσης. Ένας θερμικός μονωτήρας, για παράδειγμα αφρός, δεν "αναπνέει" απλώς και μόνο επειδή δεν αφήνει ατμό μέσα από αυτό, με αποτέλεσμα την υγρασία. Μερικές φορές ο λόγος είναι το σημείο δρόσου, το οποίο δεν είναι έξω, αλλά μέσα στο δωμάτιο, προκαλώντας υγρά και υγρά τα τοιχώματα. Θυμηθείτε ότι το σημείο δρόσου είναι η θερμοκρασία στην οποία ο ατμός μετατρέπεται σε νερό.
 • Παραβιάσεις στην εγκατάσταση του εξαερισμού. Η θερμοκρασία στο ατμόλουτρο και στο ντουλάπι ποικίλλει σημαντικά και όταν ανοίγουν οι πόρτες, ο ατμός εγκαθίσταται στο δωμάτιο και ρέει κάτω από τους τοίχους.
 • Υψηλή υγρασία στο δωμάτιο. Το νερό εξατμίζεται με τη μορφή ατμού, συλλέγεται κοντά στους τοίχους και την οροφή και τις μορφές συμπύκνωσης.
 • Υψηλή θερμοκρασία, ειδικά το χειμώνα. Η θερμοκρασία στο λουτρό είναι πάντα πάνω από τη θερμοκρασία στο δρόμο, και το χειμώνα η τιμή αυτή μπορεί να είναι δεκάδες βαθμούς. Ο ατμός εγκαθίσταται σε μια ψυχρότερη επιφάνεια, τα παράθυρα ιδρώνουν, η υγρασία συγκεντρώνεται στους τοίχους και την οροφή.

Ποιος είναι ο κίνδυνος της συμπύκνωσης;

Υγρασία και υψηλή υγρασία στην πρώτη θέση - ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη των διαφόρων μικροοργανισμών, μύκητες, μούχλα. Οι υγροί τοίχοι και οροφή συχνά οδηγούν στο σχηματισμό της σήψης, εξαιτίας της οποίας το λουτρό μπορεί να έρθει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όπως προαναφέρθηκε, όλα αυτά με δυσμενή τρόπο μπορούν να επηρεάσουν την ανθρώπινη υγεία.

Πώς να εξαλείψετε τα αίτια της συμπύκνωσης στο γυμναστήριο;

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για την απομάκρυνση του συμπυκνώματος είναι η επικάλυψη επιφανειών που εκτίθενται σε θερμό ατμό με θερμομονωτική βαφή. Όταν η σάουνα θερμαίνεται, το ανώτερο τμήμα των τοίχων και η οροφή θα θερμαίνονται γρηγορότερα, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά την ποσότητα υγρασίας που σχηματίζεται πάνω τους. Είναι επίσης απαραίτητο να μονώνεται το δωμάτιο από το εξωτερικό, μετακινώντας το σημείο δρόσου πιο κοντά στο εξωτερικό στρώμα των φερόντων τοίχων.

Αν είστε πρόθυμοι να περάσετε μια φορά, μπορείτε να αγοράσετε έναν αφυγραντήρα αέρα, ποιος θα κάνει όλη τη δουλειά για σας. Θα εξαλείψει την υπερβολική υγρασία που προκαλεί το συμπύκνωμα, πράγμα που σημαίνει ότι τα παράθυρα δεν θα ιδρώνουν πλέον, οι τοίχοι δεν θα βρέχονται και η οροφή δεν στάζει.

Συμπύκνωση το χειμώνα στο dressing room: πώς να απαλλαγείτε;

Μετά την κατασκευή αρχίζει ο χρόνος χρήσης του λουτρού. Δεδομένου ότι χρησιμοποιείται όλο το χρόνο, σε ορισμένες περιπτώσεις, πολλοί παρατηρήσει την εμφάνιση της συμπύκνωσης στα αποδυτήρια (ειδικά το χειμώνα). Αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο κάνει τα μεταλλικά μέρη της εσωτερικής σκουριάς, οδηγεί στην εμφάνιση μούχλας.

Αιτίες

Πολλοί παρατήρησαν ότι σε ένα γυάλινο βάζο, το οποίο αποστειρώνεται πάνω από τον ατμό, σχηματίζονται σταγονίδια νερού (το δοχείο είναι ιδρωμένο). Μετά τη θέρμανση τα δοχεία των σταγονιδίων παύουν να εμφανίζονται. Το ίδιο συμβαίνει εάν ένα κρύο μεταλλικό κουτάλι φέρεται στο ακροφύσιο ενός βραστήρα βρασμού. Μετά από λίγο μετά τη θέρμανση του κουταλιού, τα σταγονίδια θα σταματήσουν να σχηματίζονται.

Ο κύριος λόγος για το σχηματισμό συμπυκνώματος είναι το γεγονός ότι από τον θερμαινόμενο υδρατμό που εισέρχεται στην ψυχρή επιφάνεια ή σε ψυχρότερο περιβάλλον, το νερό αρχίζει να σχηματίζεται με τη μορφή μικρών σταγονιδίων.

Για τον ίδιο λόγο, η βροχή πέφτει. Οι θερμαινόμενοι υδρατμοί εισέρχονται στα ανώτερα (ψυχρότερα) στρώματα της ατμόσφαιρας. Με τον ίδιο τρόπο υπάρχει υγρασία στους τοίχους και στην οροφή της αίθουσας αναμονής. Ταυτόχρονα, οι τοίχοι και η οροφή πεθαίνουν. Συσσωρευμένες σταγόνες νερού στάζουν στο πάτωμα, γίνεται υγρό.

Οι λόγοι για την εμφάνιση συμπύκνωσης στην αίθουσα αναμονής είναι αρκετοί:

 • Υψηλή υγρασία στο δωμάτιο. Ο υγρός αέρας συλλέγεται σε ελαφρώς αεριζόμενο μέρος, εμφανίζεται υγρασία και υγρασία.
 • Ο ζεστός υγρός αέρας μπαίνει στους κρύους τοίχους του λουτρού.
 • Η έλλειψη αερισμού στο δωμάτιο ή η ανεπαρκής λειτουργία του.

Εκτός από αυτό η αιτία της συμπύκνωσης είναι η έλλειψη της απαραίτητης θερμομόνωσης μεταξύ της εσωτερικής επικάλυψης των τοίχων της αίθουσας αναμονής και του εξωτερικού τοιχώματος του λουτρού. Κατά συνέπεια, η επικάλυψη ψύχεται συνεχώς. Όλα αυτά οδηγούν σε συνεχή παρουσία συμπυκνωμάτων. Αποικοδομεί τις ιδιότητες του υλικού από το οποίο κατασκευάζεται το κτίριο, μειώνει την ανθεκτικότητά του. Εάν φτάσετε στα ηλεκτρικά καλώδια, τα σταγονίδια νερού μπορεί να οδηγήσουν σε βραχυκύκλωμα.

Ένας από τους λόγους για τον σχηματισμό της συμπύκνωσης μπορεί να είναι η ροή του νερού κάτω από το πάτωμα απευθείας από το ίδιο το λουτρό. Επομένως, είναι απαραίτητο να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει εισροή υγρασίας μέσω του δαπέδου. Σε περίπτωση διαρροών, πρέπει να κάνετε τα πάντα για να την εξαλείψετε.

Αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο μπορεί να συνοδεύεται από αποσύνθεση των υλικών από τα οποία κατασκευάζεται το λουτρό. Βασικά είναι ξύλινα μέρη του κτιρίου. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί μύκητες και μούχλα στους τοίχους και την οροφή, καθώς και κάτω από την επένδυση. Η σκουριά σχηματίζεται σε μεταλλικές επιφάνειες.

Διορθωτικά μέτρα

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στην αίθουσα αναμονής. Ανάμεσά τους, μπορούν να σημειωθούν πολλά, επιτρέποντας την απομάκρυνση αυτού του αρνητικού παράγοντα.

 • Αερισμός. Αυτή η μέθοδος είναι η πιο απλή και χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατή η χρήση άλλων μεθόδων. Η εξαερισμός επιτρέπει την απομάκρυνση μέρους του υγρού αέρα από το δωμάτιο. Αυτό οδηγεί σε μείωση της συνολικής περιεκτικότητας σε υγρασία και στην παύση του σχηματισμού συμπυκνωμάτων. Για να αερίσετε το σαλόνι, αρκεί να ανοίξετε την πόρτα εισόδου για λίγο. Οι τοίχοι και η οροφή πρέπει να σκουπιστούν από την υγρασία.
 • Σύστημα φυσικού αερισμού. Με αυτή τη μέθοδο, οι αγωγοί αέρα εγκαθίστανται στο δωμάτιο από κάτω και από πάνω, οι οποίοι παρέχουν μια φυσική κίνηση της ροής του αέρα. Για αποτελεσματικό αερισμό, η διάμετρος των αεραγωγών πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm.
 • Εγκατάσταση συστημάτων εξαναγκασμού εξαερισμού. Ακόμα και το πιο ασήμαντο σύστημα εξαναγκασμένου εξαερισμού θα αφαιρέσει υγρό αέρα από το δωμάτιο, αντί να εξαλείψει την κύρια αιτία σχηματισμού συμπυκνωμάτων. Σε αυτή την περίπτωση, στους αγωγούς εγκαθίστανται μικροί ανεμιστήρες, οι οποίοι εξασφαλίζουν συνεχή κίνηση της ροής του αέρα. Οι ανεμιστήρες είναι εγκατεστημένοι στον κάτω και πάνω αεραγωγούς.

Τρόποι για την εξάλειψη της συμπύκνωσης στο ντουλάπι

Όποιος έχει αποφασίσει να κατασκευάσει ή να εγκαταστήσει ένα έτοιμο λουτρό στην επικράτεια του ιδιωτικού του οικοπέδου πρέπει να καταλάβει ότι είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε σωστά αυτό το δωμάτιο. Ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες των λουτρών είναι η συμπύκνωση στο γυμναστήριο. Η υγρή επιφάνεια δεν είναι μόνο άσχημη και δυσάρεστη, αλλά και επικίνδυνη για την κατασκευή της δομής.

Ο σχηματισμός συμπυκνωμάτων στους τοίχους και στην οροφή στο αποδυτήριο Συμπύκνωμα στο βαγόνι στο μπάνιο


Για να αποφύγετε τέτοια προβλήματα, θα πρέπει να μελετήσετε προσεκτικά τα αίτια της συμπύκνωσης και τις μεθόδους αντιμετώπισης του.

Γιατί σχηματίζεται συμπύκνωμα στο ντουλάπι

Οι λόγοι για το σχηματισμό συμπυκνωμάτων στο λουτρό είναι πολλοί, οι κυριότεροι είναι:

 • Δεν υπάρχει αρκετός καλός εξαερισμός του δωματίου.
 • Αυξημένη υγρασία στο διάστημα.
 • Λανθασμένη θερμομόνωση των τοίχων, των δαπέδων και των οροφών, καθώς και των παραθύρων και των θυρών. Το σχέδιο της θερμομόνωσης των τοίχων σε ένα λουτρό

Η διαδικασία εγκατάστασης ενός θερμαντήρα στο πάτωμα

 • Κανονικά υψηλή θερμοκρασία αέρα, η οποία επηρεάζει ιδιαίτερα την εμφάνιση της συμπύκνωσης το χειμώνα?
 • Λανθασμένος και αδικαιολόγητος αερισμός στο λουτρό.
 • Διάγραμμα του εξαερισμού


  Όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν αρνητική επίπτωση στο επίπεδο της συμπύκνωσης, σχηματίζοντας στους τοίχους, οροφή και το δάπεδο της υγρασίας, οι οποίες αρνητικά μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα και την αντοχή των υλικών από τα οποία τα τόξα ανεγερθεί λουτρά.

  Το σχήμα του σχηματισμού συμπυκνωμάτων στην αίθουσα αναμονής

  Για να αποφύγετε τις παρενέργειες από το συμπύκνωμα στην επιφάνεια, πρέπει να ξέρετε τι να κάνετε για να σώσετε το δωμάτιο. Αυτό θα βοηθήσει ειδικά μέσα, εξοπλισμό ή ακριβώς τη σωστή φροντίδα για το χώρο του λουτρού.

  Ο κίνδυνος της συμπύκνωσης για το λουτρό

  Το συμπύκνωμα δεν είναι μια εύκολη αθώα υγρασία στις επιφάνειες. Εξαιτίας αυτού του φαινομένου, μπορεί να αντιμετωπίσετε:

  • Αποσύνθεση των υλικών.
  • Σχηματισμός μυκήτων σε διαφορετικές επιφάνειες.
  • Καταστροφή οικοδομικών υλικών από το εσωτερικό και ως εκ τούτου καταστάσεις έκτακτης ανάγκης του λουτρού.
  • Η ξηρότητα των ξύλινων δοκών, καθώς και η απώλεια της ποιότητας και της συνολικής δομής τους.

  Όλες αυτές οι στιγμές είναι εξαιρετικά δυσάρεστες για όσους δημιούργησαν μια όμορφη δομή για ένα ευχάριστο παιχνίδι στο δικό τους ιδιωτικό τομέα.

  Το σχέδιο της μόνωσης των διαφόρων δωματίων στο μπάνιο

  Ωστόσο, μην ανησυχήσετε αν η λεπτομέρεια να εξετάσουν τις μεθόδους αντιμετώπισης των περιοχών «ασθένεια» με υψηλή υγρασία, τότε όλα αποδεικνύονται και για αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να ξεχάσετε για πάντα.

  Επιλογές διάθεσης συμπυκνωμάτων

  Μέχρι σήμερα, κάθε ιδιοκτήτης εξοχικού σπιτιού με λουτρό που χτίστηκε στην επικράτειά του θα μπορεί να επιλέξει τον καταλληλότερο τρόπο αντιμετώπισης του συμπυκνώματος στο χώρο του δωματίου.

  Αερισμός

  Αν δεν υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιείτε πιο σύγχρονες μεθόδους, αφήστε τουλάχιστον τον καθαρό αέρα στον χώρο του μπάνιου. Αυτός είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στο γκαρνταρόμπα το χειμώνα.

  Όταν οι τοίχοι εκτίθενται στο κρύο από την πλευρά του δρόμου και η θερινή θερμοκρασία κυριαρχεί μέσα στο δωμάτιο, το επίπεδο συμπύκνωσης αυξάνεται πολλές φορές.

  Είναι σαφές ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής δεν θα ανοίξει τα παράθυρα, τις πόρτες εισόδου, επειδή μπορείτε να παγώσει και να σπάσει την ουσία του ατμού.

  Λεπτομερές σχέδιο της συσκευής εξαερισμού στο λουτρό


  Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να γίνει η στιγμή της ανάπαυσης εξοικειωμένοι, και όταν όλα έχουν εγκαταλείψει το χώρο του λουτρού, οι ακόλουθες διαδικασίες:

  1. Ανοίξτε την πόρτα του δωματίου.
  2. Σκουπίστε σχολαστικά όλες τις επιφάνειες με μια σφουγγαρίστρα ή ένα πανί.
  3. Αφήστε την πόρτα ανοικτή έως ότου η υγρασία εγκαταλείψει τελείως το δωμάτιο.
  4. Στη συνέχεια, είναι απαραίτητο να περάσετε ξανά ένα ξηρό πανί σε όλες τις επιφάνειες για να εξαλείψετε τις πηγές διάβρωσης από το δωμάτιο.

  Εγκατάσταση ανεμιστήρων

  Αυτή είναι η ιδανική επιλογή, η οποία θα βοηθήσει στον αερισμό του χώρου χωρίς περιττές προσπάθειες. Ακόμη και τα πιο πρωτόγονα συστήματα εξαερισμού θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση της υγρασίας από την αίθουσα σάουνας, η οποία θα εξασφαλίσει μια κανονική κυκλοφορία αέρα στο δωμάτιο και θα εξασφαλίσει την απόρριψη του συμπυκνώματος.

  Τρύπα εξαερισμού στο δωμάτιο του χώρου  Για το κόστος των οικονομικών πόρων δεν υπερβαίνουν τον κανόνα, μπορείτε να αγοράσετε τα πιο φθηνά συστήματα εξαερισμού. Θα πρέπει να αλλάζουν περιοδικά, αλλά θα υπηρετούν τον όρο τους, εκπληρώνοντας ποιοτικά τη λειτουργικότητά τους.

  Εγκατάσταση του ανεμιστήρα στο μπάνιο Το σχέδιο του μηχανισμού εξαναγκασμού εξαερισμού στην αίθουσα αναμονής


  Αξίζει να θυμηθείτε ότι κατά την επίσκεψη στο ατμόλουτρο, οι οπές εξαερισμού πρέπει να είναι κλειστές με ένα πυκνό πανί ή ειδικές βαλβίδες. Μετά το τέλος της συνεδρίας, φροντίστε να ανοίξετε τις μονάδες εξαερισμού για να απομακρύνετε την υπερβολική υγρασία. Κοιτάξτε την ιστορία του βίντεο από την οποία προέρχεται το μούχλα και ο μύκητας στο μπάνιο.

  Σωστή θερμομόνωση και κατασκευή εκροών για νερό

  Μερικές φορές η εξάλειψη του συμπυκνώματος γίνεται δυνατή μετά την τοποθέτηση της σωστής θερμομόνωσης και των τόξων για εκροή νερού. Συχνά σχηματίζεται συμπύκνωση εάν ρέει νερό κάτω από την επιφάνεια της δομής.

  Συλλέγοντας στην πρόσοψη του κτιρίου, το υγρό αρχίζει να εξατμίζεται, με αποτέλεσμα την εμφάνιση υγρασίας στις επιφάνειες του δαπέδου, της οροφής, των τοίχων. Εάν η θερμομόνωση των τοίχων, του δαπέδου και της οροφής είναι εσφαλμένη, το συμπύκνωμα μπορεί να εμφανιστεί λόγω λανθασμένης θερμορύθμισης στο χώρο. Βίδες, χτυπήματα, ρωγμές, μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τη συνολική ατμόσφαιρα στο δωμάτιο.

  Επομένως, είναι απαραίτητο να ελέγχετε περιοδικά για ζημιές στο μονωτικό υλικό. Σε περίπτωση ανίχνευσης ελαττωμάτων, πρέπει να διενεργηθεί διόρθωση ή ανακατασκευή του θερμομονωτικού συστήματος.

  Αν είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε μια σόμπα ή ένα τζάκι στην αίθουσα αναμονής, τότε αυτή η απόφαση θα είναι ιδανική και η κατασκευή του λουτρού θα διαρκέσει για πολλά χρόνια. Μια εστία ξύλου ή μια μονάδα τζάκι, λιωμένη με ξύλο ή ηλεκτρικό ρεύμα, θα βοηθήσει να στεγνώσει ο αέρας και να εξαλείψει παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν αυξημένη συμπύκνωση.

  Σχεδίαση συσκευής εξαερισμού με φούρνο σάουνας  Αξίζει να θυμηθεί κανείς ότι εάν μια σόμπα είναι εγκατεστημένη στη σάουνα, πρέπει να ληφθεί μέριμνα για να διασφαλιστεί ότι οι προφυλάξεις ασφαλείας διατηρούνται στο σωστό επίπεδο. Εξάλλου, αν υπάρχουν τέτοιες συσκευές, αυξάνεται ο κίνδυνος ανάφλεξης. Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε το τζάκι ή να βγάλετε τα κάρβουνα στο φούρνο για να αποφύγετε προβλήματα.

  Υπάρχουσες επιλογές για εξαερισμό στο λουτρό


  Η συμπύκνωση στην αίθουσα αναμονής μπορεί να παίξει ένα κακό αστείο με τους ιδιοκτήτες του ιδιωτικού τομέα. Η σταθερή υγρασία στους τοίχους, την οροφή και το πάτωμα, μπορεί να αρχίσει να καταστρέφει το εσωτερικό της δομής της κατασκευής ενός ξύλινου λουτρού, το οποίο φέρνει ένα κολοσσιαίο κόστος.


  Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε με πλήρη ευθύνη το θέμα της φροντίδας της αίθουσας λουτρών. Εάν απομακρύνετε σωστά τη συμπύκνωση, τότε δεν μπορεί να βλάψει το αγαπημένο σας μέρος για πνευματικές συνομιλίες, διαδικασίες υγείας και απλά ένα ευχάριστο χόμπι.

  Πώς να απαλλαγείτε από το συμπύκνωμα στο ντουλάπι; σε σελιδοδείκτες 8

  Στην εποχή μας, το λουτρό είναι ένα από τα υποχρεωτικά χαρακτηριστικά των υπόλοιπων πολλών Ρώσων. Οι ιδιοκτήτες του καλοκαιριού σπίτια και οι κάτοικοι του ιδιωτικού τομέα, χτισμένο στη θέση της μπάνιο του, συχνά αντιμέτωποι με το φαινόμενο της συμπύκνωσης στα αποδυτήρια. Νερό στάζει από την οροφή, οι τοίχοι βραχεί, μούχλα και μύκητες σχηματίζεται, το οποίο με τη σειρά του βλάπτει όχι μόνο την ίδια τη δομή και αποθηκεύονται εκεί τα πράγματα, αλλά και για την ανθρώπινη υγεία.

  Εξαλείψτε την αιτία της συμπύκνωσης στην αίθουσα αναμονής το χειμώνα δεν είναι πάντα εύκολη, λόγω της εγγύτητας με τα δωμάτια wetest. Αλλά πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατόν.

  Τι είναι η συμπύκνωση;

  Η συμπύκνωση είναι η υγρασία που εγκαθίσταται στους τοίχους και στην οροφή λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας. Υπό την επίδραση της θερμότητας από το φούρνο, το νερό εξατμίζεται και μετατρέπεται σε ατμό, το οποίο, χάρη στην κυκλοφορία αέρα στον χώρο, συλλέγεται στα όρια του δωματίου. Οι τοίχοι, η οροφή και τα παράθυρα βρίσκονται στη συμβολή δύο θερμοκρασιών. Από τη μία πλευρά, είναι η θερμότητα του εσωτερικού δωματίου, από την άλλη - το κρύο από το δρόμο. Ο ατμός εγκαθίσταται σε μια ψυχρότερη επιφάνεια, σχηματίζοντας υγρασία.

  Ο σχηματισμός της υγρασίας μπορεί να επηρεάσει πολλούς παράγοντες:

  • Παραβιάσεις στην εκτέλεση εργασιών θερμομόνωσης. Ένας θερμικός μονωτήρας, για παράδειγμα αφρός, δεν "αναπνέει" απλώς και μόνο επειδή δεν αφήνει ατμό μέσα από αυτό, με αποτέλεσμα την υγρασία. Μερικές φορές ο λόγος είναι το σημείο δρόσου, το οποίο δεν είναι έξω, αλλά μέσα στο δωμάτιο, προκαλώντας υγρά και υγρά τα τοιχώματα. Θυμηθείτε ότι το σημείο δρόσου είναι η θερμοκρασία στην οποία ο ατμός μετατρέπεται σε νερό.
  • Παραβιάσεις στην εγκατάσταση του εξαερισμού. Η θερμοκρασία στο ατμόλουτρο και στο ντουλάπι ποικίλλει σημαντικά και όταν ανοίγουν οι πόρτες, ο ατμός εγκαθίσταται στο δωμάτιο και ρέει κάτω από τους τοίχους.
  • Υψηλή υγρασία στο δωμάτιο. Το νερό εξατμίζεται με τη μορφή ατμού, συλλέγεται κοντά στους τοίχους και την οροφή και τις μορφές συμπύκνωσης.
  • Υψηλή θερμοκρασία, ειδικά το χειμώνα. Η θερμοκρασία στο λουτρό είναι πάντα πάνω από τη θερμοκρασία στο δρόμο, και το χειμώνα η τιμή αυτή μπορεί να είναι δεκάδες βαθμούς. Ο ατμός εγκαθίσταται σε μια ψυχρότερη επιφάνεια, τα παράθυρα ιδρώνουν, η υγρασία συγκεντρώνεται στους τοίχους και την οροφή.

  Ποιος είναι ο κίνδυνος της συμπύκνωσης;

  Υγρασία και υψηλή υγρασία στην πρώτη θέση - ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη των διαφόρων μικροοργανισμών, μύκητες, μούχλα. Οι υγροί τοίχοι και οροφή συχνά οδηγούν στο σχηματισμό της σήψης, εξαιτίας της οποίας το λουτρό μπορεί να έρθει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όπως προαναφέρθηκε, όλα αυτά με δυσμενή τρόπο μπορούν να επηρεάσουν την ανθρώπινη υγεία.

  Πώς να εξαλείψετε τα αίτια της συμπύκνωσης στο γυμναστήριο;

  Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για την απομάκρυνση του συμπυκνώματος είναι η επικάλυψη επιφανειών που εκτίθενται σε θερμό ατμό με θερμομονωτική βαφή. Όταν η σάουνα θερμαίνεται, το ανώτερο τμήμα των τοίχων και η οροφή θα θερμαίνονται γρηγορότερα, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά την ποσότητα υγρασίας που σχηματίζεται πάνω τους. Είναι επίσης απαραίτητο να μονώνεται το δωμάτιο από το εξωτερικό, μετακινώντας το σημείο δρόσου πιο κοντά στο εξωτερικό στρώμα των φερόντων τοίχων.

  Αν είστε πρόθυμοι να περάσετε μια φορά, μπορείτε να αγοράσετε έναν αφυγραντήρα αέρα, ποιος θα κάνει όλη τη δουλειά για σας. Θα εξαλείψει την υπερβολική υγρασία που προκαλεί το συμπύκνωμα, πράγμα που σημαίνει ότι τα παράθυρα δεν θα ιδρώνουν πλέον, οι τοίχοι δεν θα βρέχονται και η οροφή δεν στάζει.

  Για να απαλλαγούμε από τη συμπύκνωση στο γυμναστήριο το χειμώνα, ο εκσυγχρονισμός του συστήματος εξαερισμού θα βοηθήσει. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους είναι να δημιουργηθούν τρύπες εξαερισμού στην οροφή - αυστηρά απέναντι ο ένας στον άλλο στα αντίθετα άκρα του δωματίου. Έτσι, ο υπερβολικός ατμός και η υγρασία θα εγκαταλείψουν το δωμάτιο και δεν μπορείτε να ανησυχείτε για το σχέδιο.

  Στις ήδη προετοιμασμένες οπές εξαερισμού, μπορούν να εγκατασταθούν ανεμιστήρες χαμηλής ισχύος, που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της υγρασίας. Μην ξεχνάτε ότι κατά τη διάρκεια των διαδικασιών στο ατμόλουτρο, όλα τα ανοίγματα εξαερισμού πρέπει να καλύπτονται με ένα πυκνό ύφασμα ή ειδικά μάνδαλα μέχρι το τέλος της συνεδρίας.

  Θα ήταν περιττό να γίνει και απλός αερισμός των χώρων μετά τη χρήση. Οι υγροί τοίχοι, η οροφή μπορεί να σκουπιστεί με ένα πανί ή σφουγγαρίστρα και να αφήσει την πόρτα ανοιχτή μέχρι να στεγνώσει τελείως.

  Πολλοί κύριοι συμβουλεύουν να εγκαταστήσουν θόλους για εκροή νερού. Εάν έχετε ένα λεγόμενο διαρρέον δάπεδο - υπάρχουν χρονοθυρίδες μεταξύ των σανίδων δαπέδου, τότε η αψίδα τοποθετείται ακριβώς κάτω από το ίδιο το δάπεδο και θα πρέπει να έχει κλίση στην οπή αποστράγγισης.

  Σε περίπτωση στεγανής τοποθέτησης σε κάθε άλλη σανίδα πατώματος, η αποχέτευση εγκαθίσταται στο χαμηλότερο σημείο. Είναι απαραίτητο να μονωθεί το δάπεδο με στεγανοποίηση και να ελέγχεται περιοδικά η ακεραιότητά του. Οι πλοίαρχοι καλούνται να τοποθετήσουν βαλβίδες στο νεροχύτη, για να αποφευχθεί η εμφάνιση μιας δυσάρεστης οσμής.

  Το νερό από το νεροχύτη θα πρέπει να εμφανιστεί έξω από το κτίριο ή το ίδιο το δωμάτιο πρέπει να βασίζεται σε σωρό θεμέλια για την καλύτερη στεγνώσει το ξύλο και εξατμίζει το υγρό δεν συμπυκνώνονται στο μπάνιο.

  Η εγκατάσταση στο χώρο επίδεσης των συσκευών θέρμανσης συμβάλλει επίσης στη μείωση της υγρασίας και στην εξάλειψη των παραγόντων σχηματισμού συμπυκνωμάτων. Η σόμπα ή το τζάκι, που λιώνει με ξύλο ή θερμαίνεται από ηλεκτρισμό, θα στεγνώσει τον αέρα από τον ατμό και θα αποτρέψει τη συμπύκνωση.

  Μην ξεχνάτε την ασφάλεια. Οποιεσδήποτε συσκευές θέρμανσης πρέπει να εγκαθίστανται αυστηρά σύμφωνα με τους κανόνες, επειδή η παρουσία τους αυξάνει την απειλή ανάφλεξης. Μην αφήνετε τις σόμπες και τα τζάκια αφύλακτες, σβήστε τα κάρβουνα πριν φύγετε και σβήστε την τροφοδοσία από το ρεύμα.

  Συμπύκνωση στο ντουλάπι

  Πολύς κόσμος θέλει να κολυμπήσει σε ρωσικό λουτρό. Γιατί να μην το οικοδομήσουμε στον ιστότοπό σας; Αλλά είναι ένα πράγμα να οικοδομήσουμε και ένα άλλο να την φροντίσουμε. Πολλοί ιδιοκτήτες σάουνας αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα υψηλής υγρασίας, το οποίο εγκαθίσταται στους τοίχους, την οροφή και οδηγεί στην αποσύνθεση του δέντρου, στον σχηματισμό μούχλας και μύκητα στους τοίχους. Το συμπύκνωμα ρέει κάτω από τους τοίχους, χωρίς να στεγνώσει μέχρι το τέλος, και αυτό προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στις δομές κατασκευής.

  Τι είναι η συμπύκνωση;

  Κατά την κρύα εποχή, οι χαμηλές θερμοκρασίες στο δρόμο βοηθούν να κρυώνουν έξω από τα παράθυρα και τους τοίχους, και επίσης κάτω από τη θερμοκρασία του θερμού αέρα στο ίδιο το δωμάτιο. Όταν συμβαίνει αυτό, η υγρασία αρχίζει να συμπυκνώνεται στον αέρα, η οποία διοχετεύεται μέσω των παραθύρων και αρχίζει να απορροφάται στα υλικά που βρίσκονται στο προσκήνιο του κτιρίου. Στη χειμερινή περίοδο, η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι ο καθαρός αέρας δεν μπορεί να αντικαταστήσει το υγρό και επομένως η διαδικασία που ονομάζεται συμπύκνωση επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Συχνά είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί η κύρια αιτία του συμπυκνώματος, και μερικές φορές είναι τελείως αδύνατη. Η επίδραση έχει πολλούς παράγοντες, όπως:

  • θερμοκρασία αέρα.
  • ανεπαρκής εξαερισμός.
  • θερμομόνωση;
  • υγρασία.

  Η συμπύκνωση εξαρτάται από τον εξαερισμό;

  Η συμπύκνωση στους τοίχους στο ντουλάπι είναι συνέπεια της σωστής εγκατάστασης του εξαερισμού. Είναι γνωστό ότι στις αίθουσες πλυσίματος και ατμού η θερμοκρασία του αέρα είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι στην αίθουσα αναμονής. Όταν οι άνθρωποι εγκαταλείπουν το ατμόλουτρο, όλο το ατμό πηγαίνει στα δωμάτια και εγκαθίσταται στους τοίχους, αποστραγγίζοντας με στάγδην. Όλα αυτά οφείλονται στη διαφορά θερμοκρασίας. Μετά από μια ορισμένη χρονική περίοδο, θα πρέπει να αλλάξετε τα κάτω φύλλα, καθώς αρχίζουν να σαπίζουν, μεγαλώνουν μύκητες, εμφανίζεται μια δυσάρεστη μυρωδιά μυρωδιού. Είναι απαραίτητο το δωμάτιο να έχει παράθυρο με παράθυρο, εκτός από τον κύριο εξαερισμό, αυτό θα διευκολύνει την αποξήρανση των τοίχων και τη μείωση της συμπύκνωσης.

  Ένα νέο λουτρό απαιτεί νέες τεχνολογίες!

  Κατά την κατασκευή ενός νέου λουτρού μπορείτε να εφαρμόσετε νέες τεχνολογίες. Η ξύλινη εσωτερική επένδυση μπορεί να αντιμετωπιστεί με ειδικά αντισηπτικά που δεν εκπέμπουν επιβλαβείς αναθυμιάσεις. Μπορείτε επίσης να εμποτίσετε το ξύλο με την αντισηπτική σύνθεση "Senezh Ecobio" πριν από την κατασκευή, προστατεύοντας τα βαθιά στρώματα του ξύλου. Μετά από αυτό, θεραπεία με ειδική προστατευτική επίστρωση "Senezh σάουνα", έχει αυξημένη αντοχή στην υγρασία, και αντιμικροβιακό αποτέλεσμα. Σε αυτή την περίπτωση, χρώματα, βερνίκια, επενδύσεις ξύλινες κατασκευές δεν χρειάζονται. Στο δάπεδο συνιστάται να θέσει κεραμικά πλακίδια, που δεν σαπίζει και μούχλα, θα αντέξει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του λουτρού ορίσει σωστά αερισμού, ξύλο διαδικασία με σύγχρονα υλικά, τότε οι ενέργειες αυτές μπορούν να μειωθούν στο ελάχιστο διαχωρισμό των συμπύκνωσης στους τοίχους και το δάπεδο, η οποία θα οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη λειτουργία. Πάρτε για την υγεία σας!

  Οι τοίχοι και η οροφή άρχισαν να βρέχονται στο γυμναστήριο

  Γεια σας, Δημιούργησε ένα λουτρό από μπλουζάκια. Στο εσωτερικό του, το έβαλα σε φύλλο για μπάνια και το έβαλα με επένδυση, αλλά έτρεχα σε ένα πρόβλημα: οι τοίχοι και η οροφή άρχισαν να γίνονται υγροί στην αίθουσα αναμονής. Η οροφή είναι μονωμένη με πριονίδι 15 εκ. Τα τοιχώματα είναι μόνο φύλλο αλουμινίου και επένδυση. Στο ατμόλουτρο όλα είναι καλά, αλλά στην αίθουσα αναμονής άρχισαν να μαυρίζουν από την υγρασία του τείχους. Πες μου, τι πρέπει να κάνω;

  Διαφορετικά σχέδια εξαερισμού

  Έχω ήδη απαντήσει σε παρόμοιες ερωτήσεις (διαβάστε εδώ, εδώ, εδώ). Ο κύριος λόγος είναι η έλλειψη αερισμού. Συνήθως προτείνω έναν θερμαντήρα με μόνωση από αλουμίνιο στο ατμόλουτρο, επειδή ο κλίβανος μεταδίδει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας του με ακτινοβολία. Στην αίθουσα αναμονής το foil δημιούργησε ένα κλειστό αεροστεγές δωμάτιο, από το οποίο δεν υπάρχει πουθενά να πάει.

  Δεν ξέρω πώς λειτουργεί ο εξαερισμός του μπάνιου σας και αν υπάρχει. Δεν καθορίσατε ποιο φούρνο βρίσκεται στο λουτρό: τούβλο ή μέταλλο. Μεγάλη σημασία έχει το γεγονός με ποια δομικά υλικά κατασκευάζονται οι τοίχοι του μπάνιου σας, πώς οργανώνεται η εξωτερική θέρμανση των τειχών. Προσπαθήστε να κάνετε ένα τέτοιο σχέδιο εξαερισμού, στο οποίο ο αέρας στο ατμόλουτρο προέρχεται από την αίθουσα αναμονής και αφαιρείται έξω. Τότε πρέπει να τον προσφέρουμε πώς θα μπεί στην αίθουσα αναμονής. Συνήθως, ένα τέτοιο σχέδιο γίνεται όταν έχει εγκατασταθεί ένας μεταλλικός φούρνος με απομακρυσμένο αγωγό καυσίμου (στην αίθουσα αναμονής ή σε ένα κοινό δωμάτιο).

  Μπορείτε να ξεκινήσετε τη ροή του αέρα και αντίστροφα. Σε αυτό το σχέδιο, ο αέρας μπορεί να εισέλθει στο ατμόλουτρο είτε από τις οπές στον τοίχο είτε από το κάτω πάτωμα. Τα σχέδια εξαερισμού είναι τεράστια. Διάφορα από αυτά τα σχήματα παρουσιάζονται στο σχήμα. Είναι δύσκολο για μένα, χωρίς να γνωρίζω τη θέση όλων των χώρων του λουτρού σας, όπως μια σόμπα, δομικά υλικά τοίχων, για να δώσω μια σαφή απάντηση. Το μόνο πράγμα που προτείνω είναι το στρώμα πριονιδιού, το οποίο εξ ορισμού είναι υγροσκοπικό, δηλαδή το τράβηγμα υγρασίας αντικαθίσταται από ένα στρώμα από ένα παχύ μίγμα αργίλου και το ίδιο πριονίδι. Κάτω από αυτό το στρώμα, εάν είναι απαραίτητο, τοποθετήστε ένα φράγμα υδρατμών. Αφήστε τον να στεγνώσει σχολαστικά. Κορυφή με στεγανοποίηση. Πάρτε ένα ισχυρό στρώμα μόνωσης, το οποίο είναι πολύ ισχυρότερο από την υγρασία. Καλή τύχη σε σας!

  Πώς να κάνετε αερισμό στην αίθουσα αναμονής με τα χέρια τους;

  Το μπάνιο, το οποίο χρησιμοποιείται μόνο το καλοκαίρι, μπορεί να το κάνει χωρίς θέρμανση. Εντούτοις, η θέρμανση, καθώς και ο εξαερισμός στο γκαρνταρόμπα και το μπάνιο είναι απαραίτητα εάν οι χώροι αυτοί χρησιμοποιούνται καθόλη τη διάρκεια του έτους.

  Η εξάτμιση του αέρα θα αποφύγει τις επιπτώσεις της υψηλής υγρασίας (μούχλα, μύκητες), που θα σας επιτρέψουν να εξοικονομήσετε ξύλο από την σήψη και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του λουτρού. Επίσης, το σύστημα εξαερισμού εξασφαλίζει γρήγορη προθέρμανση του ατμού.

  Διαρρύθμιση του δωματίου

  Το δωμάτιο πρέπει να είναι αρκετά ζεστό, ώστε να χρειαστεί να ζεστάνετε τις επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων των τοίχων, του δαπέδου και της οροφής. Είναι επίσης απαραίτητο να οργανωθεί η θέρμανση και ένα συνδυασμένο σύστημα εξαερισμού και εξαερισμού.

  Σεξ στο γυμναστήριο

  Προκειμένου να μην χαλάσει κανείς τις αισθήσεις μετά το μπάνιο, το δάπεδο στο δωμάτιο πρέπει να ζεσταθεί. Συνήθως ως υλικό για το δάπεδο χρησιμοποιείται λειανθέν και εμποτισμένο ξύλο. Η ειδική επεξεργασία του δέντρου εμποδίζει την εμφάνιση μύκητα και μούχλα, τα οποία μπορούν να εμφανιστούν σε υψηλή υγρασία.

  Η μόνωση του δαπέδου είναι η εξής:

  1. Από τα κούτσουρα γεμίζουμε τις ράβδους, οι οποίες θα λειτουργήσουν ως σκελετός για το σκληρό δάπεδο, κατασκευασμένο από ακατέργαστη σανίδα.
  2. Για να προστατέψουμε το ξύλο και το θερμαντικό υλικό από υπερβολική υγρασία, βάζουμε ένα φράγμα υδρατμών στον πυθμένα.
  3. Η μόνωση ανθεκτική στην υγρασία τοποθετείται μεταξύ των υστερήσεων στο τραχύ δάπεδο. Για τη μόνωση, είναι κατάλληλοι αφρός, αφροί πολυουρεθάνης ή πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης.
  4. Βάζουμε ένα στρώμα στεγάνωσης, και πάνω από - σανίδες δαπέδου ή επένδυση.

  Δώστε προσοχή! Δεν συνιστάται η δημιουργία δαπέδων από σκυρόδεμα στο αποδυτήριο. Ωστόσο, είναι δυνατό να εφαρμοστεί τσιμεντοκονία με την περαιτέρω δημιουργία ενός "θερμού" δαπέδου.

  Οροφή του δωματίου

  Παρουσία μιας σοφίτας, συνιστάται να προτιμάτε ένα ψευδοροφή. Αν τα μικρά αντικείμενα όπως οι σκούπες και οι λεκάνες διατηρούνται εκεί, τότε είναι καλύτερο να σταματήσετε την επιλογή στην οροφή της οροφής.

  Η θέρμανση της οροφής πραγματοποιείται σύμφωνα με τις ίδιες αρχές που χρησιμοποιούνται για τη μόνωση δαπέδου. Ωστόσο, η επιλογή της μόνωσης εδώ είναι πιο ποικίλη και επιτρέπει τόσο φθηνά και ακριβά υλικά. Η καλύτερη επιλογή είναι το βασάλτο μαλλί, καθώς χαρακτηρίζεται από υψηλή πυρασφάλεια και αντοχή στην υγρασία.

  Ο κύριος σκοπός της μόνωσης οροφής είναι η μείωση της απώλειας θερμότητας, καθώς ο θερμός αέρας κατευθύνεται προς τα πάνω. Προχωρώντας από αυτόν τον στόχο, χρησιμοποιούμε πολυαιθυλένιο από φύλλο αλουμινίου για να αντικατοπτρίσουμε τη θερμότητα, οι ραφές των οποίων υποβάλλονται σε επεξεργασία με ενισχυμένη ταινία. Στα ξύλινα μπλοκ πολυαιθυλένιο συνδέονται με την οροφή της οροφής. Η οροφή είναι καλυμμένη με πλάκα 120 mm.

  Τα τείχη της αποδυτήρια

  Η θέρμανση των εσωτερικών τοίχων με τα χέρια μας γίνεται όπως παρακάτω:

  1. Κατασκευάζουμε τον απαραίτητο αριθμό πανομοιότυπων ξύλινων ράβδων (οι διαστάσεις καθορίζονται από το μήκος ή το ύψος του τοίχου, ανάλογα με τον τρόπο τοποθέτησης της επένδυσης).
  2. Βιδώνει αυτοκόλλητες ράβδους στον τοίχο (κάθε 50 εκατοστά).
  3. Το φιλμ φιλμ είναι στερεωμένο με συρραπτικό στις ράβδους και τους τοίχους.
  4. Τοποθετήστε την επένδυση.

  Η εξωτερική θέρμανση γίνεται ως εξής:

  1. Χρησιμοποιούμε ένα κιβώτιο από ξύλινο μπλοκ κατά μήκος του τοίχου. Στο κάτω μέρος και στην κορυφή βάζουμε σανίδες, στις οποίες τοποθετούμε τις ράβδους με μεταλλικές γωνίες.
  2. Ο ορυκτός βαμβάκι τοποθετείται ανάμεσα στις ράβδους των πύλων.
  3. Τοποθετούμε το φράγμα ατμών και συνδέουμε τις αρθρώσεις με κολλητική ταινία.
  4. Από πάνω, έχουμε οργανώσει ένα ακόμα πηχάκι για την αντιμετώπιση έργων.

  Τα Windows μπορούν να έχουν οποιαδήποτε διάσταση. Η καλύτερη επιλογή είναι ένα διπλό πλαίσιο από ξύλο ή ένα διπλό τζάμι.

  Οι λόγοι για το σχηματισμό της συμπύκνωσης στο dressing room

  Ως αποτέλεσμα της διαφοράς μεταξύ των θερμοκρασιών στην αίθουσα αναμονής και του ατμού, εμφανίζεται συμπύκνωση.

  Για τον σχηματισμό της συμπύκνωσης οδηγούν σε τέτοιους παράγοντες:

  • στο σαλόνι είναι πολύ κρύο.
  • το σύστημα εξαερισμού δεν είναι σωστά εξοπλισμένο.
  • η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ χαμηλή.

  Έτσι, για να ξεπεραστεί το πρόβλημα της συμπύκνωσης, είναι απαραίτητο να προβλεφθεί ποιότητα θέρμανσης και εξαερισμού.

  Σύστημα εξαερισμού στο γκαρνταρόμπα

  Η λειτουργία του εξαερισμού στην αίθουσα αναμονής εξασφαλίζεται τόσο από την εισαγωγή αέρα μέσα από το παράθυρο και τα ανοίγματα των θυρών, όσο και από τα ειδικά κτυπήματα που παράγονται στο ξύλο. Η ρύθμιση της εισαγωγής αέρα πραγματοποιείται με ειδικά συρόμενα βύσματα.

  Το μέγεθος του αέρα είναι συνήθως 15-20 εκατοστά. Το κάτω άνοιγμα βρίσκεται περίπου 50 εκατοστά από το δάπεδο και όχι μακριά από το θάλαμο καύσης. Το δεύτερο προϊόν πρέπει να βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά, περίπου 2 μέτρα από το επίπεδο του δαπέδου.

  Ο εξαναγκασμένος εξαερισμός μπορεί να δημιουργηθεί με ανεμιστήρα τοποθετημένο στην οπή εξαγωγής. Μια τέτοια συσκευή θα κάνει την απόσυρση του υγρού αέρα πιο έντονη.

  Θέρμανση της αίθουσας

  Το ιδανικό σχήμα - εάν ένα από τα τείχη ενός κλιβάνου τούβλο βγαίνει στο δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί ξεχωριστή θέρμανση στην αίθουσα αναμονής. Ωστόσο, μια μικρή σόμπα δεν θα είναι αρκετή για να θερμάνει όλα τα δωμάτια στο μπάνιο. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα ακόλουθα είδη θέρμανσης:

  1. Είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν σωλήνες που τοποθετούνται μέσω του θαλάμου του κλιβάνου στο διαμέρισμα με πέτρες. Η ουσία της ιδέας: ο ζεστός αέρας ατμού εισέρχεται στην αίθουσα αναμονής μετά το πότισμα των λίθων και ο ατμός παραμένει μέσα στο ατμόλουτρο.
  2. Είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε ένα σύστημα αεραγωγών που διέρχεται από όλους τους χώρους του μπάνιου και είναι εξοπλισμένο με βαλβίδες.
  3. Εάν η περιοχή αναμονής το επιτρέπει, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα επιπλέον φούρνο.

  Συμβουλές! Για την πρόληψη της φθοράς του ξύλου συνιστάται να στεγνώσει το δέντρο μετά από κάθε άφθονη υγρασία.

  Έτσι, για να αποφευχθεί περιττή υγρασία και συμπύκνωση, δεν αρκεί μόνο ο εξαερισμός της αίθουσας αναμονής. Απαιτείται ένα σύνολο μέτρων, όπου, εκτός από τον εξαερισμό, θα υπάρξει μια καλή μόνωση των χώρων.

  Συμπυκνώστε στην αίθουσα αναμονής τι να κάνετε

  Συμπύκνωση στο ντουλάπι

  Πολύς κόσμος θέλει να κολυμπήσει σε ρωσικό λουτρό. Γιατί να μην το οικοδομήσουμε στον ιστότοπό σας; Αλλά είναι ένα πράγμα να οικοδομήσουμε και ένα άλλο να την φροντίσουμε. Πολλοί ιδιοκτήτες σάουνας αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα υψηλής υγρασίας, το οποίο εγκαθίσταται στους τοίχους, την οροφή και οδηγεί στην αποσύνθεση του δέντρου, στον σχηματισμό μούχλας και μύκητα στους τοίχους. Το συμπύκνωμα ρέει κάτω από τους τοίχους, χωρίς να στεγνώσει μέχρι το τέλος, και αυτό προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη στις δομές κατασκευής.

  Τι είναι η συμπύκνωση;

  Κατά την κρύα εποχή, οι χαμηλές θερμοκρασίες στο δρόμο βοηθούν να κρυώνουν έξω από τα παράθυρα και τους τοίχους, και επίσης κάτω από τη θερμοκρασία του θερμού αέρα στο ίδιο το δωμάτιο. Όταν συμβαίνει αυτό, η υγρασία αρχίζει να συμπυκνώνεται στον αέρα, η οποία διοχετεύεται μέσω των παραθύρων και αρχίζει να απορροφάται στα υλικά που βρίσκονται στο προσκήνιο του κτιρίου. Στη χειμερινή περίοδο, η κατάσταση επιδεινώνεται από το γεγονός ότι ο καθαρός αέρας δεν μπορεί να αντικαταστήσει το υγρό και επομένως η διαδικασία που ονομάζεται συμπύκνωση επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Συχνά είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί η κύρια αιτία του συμπυκνώματος, και μερικές φορές είναι τελείως αδύνατη. Η επίδραση έχει πολλούς παράγοντες, όπως:

  Η συμπύκνωση εξαρτάται από τον εξαερισμό;

  Η συμπύκνωση στους τοίχους στο ντουλάπι είναι συνέπεια της σωστής εγκατάστασης του εξαερισμού. Είναι γνωστό ότι στις αίθουσες πλυσίματος και ατμού η θερμοκρασία του αέρα είναι πολύ υψηλότερη από ό, τι στην αίθουσα αναμονής. Όταν οι άνθρωποι εγκαταλείπουν το ατμόλουτρο, όλο το ατμό πηγαίνει στα δωμάτια και εγκαθίσταται στους τοίχους, αποστραγγίζοντας με στάγδην. Όλα αυτά οφείλονται στη διαφορά θερμοκρασίας. Μετά από μια ορισμένη χρονική περίοδο, θα πρέπει να αλλάξετε τα κάτω φύλλα, καθώς αρχίζουν να σαπίζουν, μεγαλώνουν μύκητες, εμφανίζεται μια δυσάρεστη μυρωδιά μυρωδιού. Είναι απαραίτητο το δωμάτιο να έχει παράθυρο με παράθυρο, εκτός από τον κύριο εξαερισμό, αυτό θα διευκολύνει την αποξήρανση των τοίχων και τη μείωση της συμπύκνωσης.

  Ένα νέο λουτρό απαιτεί νέες τεχνολογίες!

  Κατά την κατασκευή ενός νέου λουτρού μπορείτε να εφαρμόσετε νέες τεχνολογίες. Η ξύλινη εσωτερική επένδυση μπορεί να αντιμετωπιστεί με ειδικά αντισηπτικά που δεν εκπέμπουν επιβλαβείς αναθυμιάσεις. Μπορείτε επίσης να εμποτίσετε το ξύλο με την αντισηπτική σύνθεση "Senezh Ecobio" πριν από την κατασκευή, προστατεύοντας τα βαθιά στρώματα του ξύλου. Μετά από αυτό, θεραπεία με ειδική προστατευτική επίστρωση "Senezh σάουνα", έχει αυξημένη αντοχή στην υγρασία, και αντιμικροβιακό αποτέλεσμα. Σε αυτή την περίπτωση, χρώματα, βερνίκια, επενδύσεις ξύλινες κατασκευές δεν χρειάζονται. Στο δάπεδο συνιστάται να θέσει κεραμικά πλακίδια, που δεν σαπίζει και μούχλα, θα αντέξει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του λουτρού ορίσει σωστά αερισμού, ξύλο διαδικασία με σύγχρονα υλικά, τότε οι ενέργειες αυτές μπορούν να μειωθούν στο ελάχιστο διαχωρισμό των συμπύκνωσης στους τοίχους και το δάπεδο, η οποία θα οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη λειτουργία. Πάρτε για την υγεία σας!

  Συμπύκνωση στο λουτρό

  Συμπύκνωση στο λουτρό: πιθανές αιτίες

  Η συμπύκνωση στο ταβάνι είναι ένα φαινόμενο τυπικό για κάθε ψυχρό δωμάτιο, είτε πρόκειται για σάουνα είτε για γκαράζ ή υπόγειο.

  Εάν το κρύο δωμάτιο χάνει ζεστό ή ακόμη θερμό αέρα, τότε estvestvenno ότι, κατά την επαφή με μια ψυχρή επιφάνεια, ο θερμός αέρας στρέφεται στο νερό και εγκαθίσταται στην ίδια ψυχρή επιφάνεια.

  Αν θα κάνουν ένα μπάνιο όλη την εβδομάδα, και η παγωνιά παράθυρο, όταν zataplivanii του φούρνου μπάνιο, όλος ο θερμός αέρας θα σπεύσει να την οροφή και «εγκαθιστά» για το συμπύκνωμα. Αν πάτε στο λουτρό σε μερικές ώρες, θα δείτε ότι το συμπύκνωμα έχει μειωθεί λόγω των 2:00 τοίχους protaplivaniya, δαπέδου και οροφής (όλοι οι χώροι), σε κάποιο βαθμό, θερμαίνεται και ξηραίνονται. Χειμώνας στο Μπαθ δεν είναι συμπυκνωμένα, είναι απαραίτητο για τη θέρμανση τουλάχιστον 4 ώρες, καθώς όλα τα σχέδια παγώσει και είναι απαραίτητο ότι όχι μόνο ζεσταθεί, αλλά και επειδή εξατμίζονται υπερβολική υγρασία.

  Έχετε παρατηρήσει, κατά πάσα πιθανότητα, ότι όταν έρχεστε σε μια καλοκαιρινή κατοικία την άνοιξη, τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων των ρούχων, στρώματα και λευκά είδη στο σπίτι είναι υγρό. Το ίδιο ισχύει και για τη δομή του κτιρίου, είτε πρόκειται για σπίτι είτε για μπάνιο. Είναι απαραίτητο να τα ζεστάνετε για 3-5 ημέρες, ώστε να μην γίνεται αισθητή η υγρασία και το κρύο που προέρχονται από τους τοίχους και το πάτωμα.

  Αν το χειμώνα για να θερμάνει το μπάνιο μια φορά την εβδομάδα, τα Σαββατοκύριακα, τότε θα πρέπει να έρθει το Σάββατο, για να πνίξει όλη την ημέρα για να στεγνώσει, και μόνο την Κυριακή το μπάνιο και πλύνετε το κανονικό, το ξηρό τρόπο bane.Mezhdu, και να κάνει όλα το χωριό: θερμάνει το μπάνιο τους ημέρα πριν από το λουτρό Σάββατο ή την Κυριακή.

  Με ένα τέτοιο λουτρό θέρμανσης, θέρμανση, το συμπύκνωμα θα σχηματιστεί πρώτα όχι μόνο στην οροφή, αλλά και στα πάνω κορμούς. Το χειμώνα, χρησιμοποιήστε τη σόμπα σωστά μετρίως, πολύ λίγο-λίγο με την τοποθέτηση του ξύλου προκειμένου να αποφευχθούν οι τεράστιες εκπομπές από τον κλίβανο πολύ ζεστό αέρα να θερμανθεί η κατασκευή εμφανίσθηκε πιο απαλά και σταδιακά.

  Συμβαίνει το συμπύκνωμα στο λουτρό να σχηματίζεται μόνο στην οροφή ακόμη και όταν το λουτρό θερμάνθηκε την προηγούμενη μέρα. Δεδομένου ότι το κρύο είναι μόνο το ανώτατο όριο, αυτό σημαίνει το λόγο για την ανεπαρκή στρώση της μόνωσης της οροφής.

  Αν γίνει με σύγχρονα μονωτικά υλικά, όπως ψάθες ή πλάκες από ίνες βασάλτη ή ορυκτοβάμβακα, για την οικία πάχος Alexandria των 150mm, και για το λουτρό στο οποίο η θερμοκρασία δωματίου είναι πολύ υψηλότερη, το πάχος της μόνωσης θα πρέπει να είναι 200 ​​χιλιοστά.

  Κρύο οροφή μπορεί να είναι στην περίπτωση που δεν υπάρχει στρώμα του φράγμα υδρατμών, το οποίο πρέπει να τοποθετηθεί πριν από την τοποθέτηση της μόνωσης από ορυκτοβάμβακα ή γυαλί ή βασάλτη ινών. Με την πάροδο του χρόνου, η θερμάστρα σας θα πάρει την υγρασία και θα χάσει όλες τις θερμομονωτικές ιδιότητες. Στη συνέχεια, νομίζετε ότι έχετε εκεί (στην οροφή) 200 χιλιοστά καλής μόνωσης, και δεν υπήρχε εδώ και καιρό τίποτα.

  Όταν το αργίλιο χρησιμοποιείται ως θερμαντήρας στο λουτρό, η οροφή θα είναι επίσης κρύα:

  1. διογκωμένης αργίλου σε θερμο-ποιότητας βασάλτη της κατώτερης πλακών αρκετές φορές και έτσι το πάχος της θα πρέπει να είναι πολύ μεγαλύτερη: 200mm μακρύτερο και 600. Έτσι, όλα το ορυκτό συντελεστής μόνωση από μαλλί της θερμικής αγωγιμότητας είναι 0,045 W / m * k, και y = 0.15 διογκωμένης αργίλου, δηλαδή, 3,34 φορές περισσότερο, που είναι 3 φορές χειρότερη για την οροφή του λουτρού.
  2. σκυροδέματος έχει κομματισμός και η μεγαλύτερη φατρία, τόσο περισσότερο τα κενά μεταξύ keramzite kameshkami.To, δεν υπάρχει πυκνή utepleniya.Nuzhno για τη μόνωση σκυροδέματος να εφαρμόσει ένα ελάχιστο κλάσμα 5-10mm.

  Για να βεβαιωθείτε ότι από διογκωμένη άργιλο χρειάζεται ένα μεγάλο (600 χιλιοστά) παχύ στρώμα μόνωσης, απλά κάνετε θερμική υπολογισμός βασίζεται σε μια μέση θερμοκρασία το χειμώνα για την περιοχή σας (ακόμα και -20 ° C) και του εσωτερικού αέρα στα μπάνια.

  Συμπύκνωση στο λουτρό στην οροφή του σαλόνι

  Μια άλλη περίπτωση, όταν το συμπύκνωμα στο μπάνιο στην οροφή του χώρου ανάπαυσης και μόνο εδώ. Στο ατμόλουτρο και το πλύσιμο, όχι. Και πάλι το χειμώνα, επισκέπτονται το μπάνιο.

  Το γεγονός ότι ο ατμός από 100 μοίρες, 50 μοίρες στο πλύσιμο, και στην αίθουσα χαλάρωσης 10 μοίρες. Φυσικά, από όλα τα δωμάτια, το υπόλοιπο δωμάτιο είναι το πιο κρύο. Ότι δεν υπήρχε συμπύκνωση στο ταβάνι στο μπάνιο ανάπαυσης, μία διέξοδο: το χειμώνα πρόσθετη θέρμανση χώρων αναψυχής (αίθουσα αναμονής) κάποια ηλεκτρική θερμάστρα (καλοριφέρ), για να μειώσει τη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ των δωματίων.

  Μπορείτε να ζεστάνετε συγκεκριμένα το ανώτατο όριο του χώρου ανάπαυσης (αίθουσα αναμονής) με κάποια τοίχο με θερμαινόμενη ροή αέρα. Ενώ η σάουνα είναι θερμαινόμενη, ένας τέτοιος θερμαντήρας θα έχει χρόνο για να ζεσταθεί και να στεγνώσει το ανώτατο όριο του χώρου ανάπαυσης.

  Τυπικά, ένα τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει αν το λουτρό-pyatistenka με ατμόλουτρο και αίθουσα χαλάρωσης, δηλαδή, αποτελείται από δύο κτίρια, που βρίσκονται σε μία srube.Da επίσης κλιβάνου λουτρό πυροδοτείται από τα σαλόνια. Σε ένα τέτοιο λουτρό, η θέρμανση των δομών συμβαίνει ομοιόμορφα. Συνεπώς, εάν δεν υπάρχει ψυχρή επιφάνεια, τότε δεν υπάρχει συμπύκνωση στο λουτρό.

  Η συνεχής συμπύκνωση στο λουτρό οδηγεί σε αποσύνθεση του δέντρου, σε δυσάρεστη οσμή από μούχλα και μύκητες. Ως εκ τούτου, κατά τη λειτουργία μιας σάουνας όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και το χειμώνα, είναι απαραίτητο να σκεφτούμε τις ρυθμίσεις για τον εξαερισμό και την ξήρανση των χώρων και των δομών.

  Αν το καλοκαίρι για να στεγνώσει η σάουνα αρκεί να ανοίξει όλα τα παράθυρα, τις πόρτες και να σηκωθεί το πάτωμα, τότε το χειμώνα δεν θα ανοίξει την πόρτα. Και μέσα σε μια εβδομάδα έλλειψης θέρμανσης, όλες οι υπόλοιπες ξύλινες επιφάνειες δεν θα στεγνώσουν, αλλά θα παγώσουν.

  Το χειμώνα, έχει νόημα να κάνετε μια ειδική θέρμανση του μπάνιου την επόμενη μέρα, με τη βοήθεια της οποίας θα είναι δυνατόν να στεγνώσει τις επιφάνειες που ήταν υγρές μετά από μια ημέρα μπάνιο:

  • κρύες επιφάνειες στο μπάνιο μπορεί να είναι όχι μόνο οροφές, αλλά και παράθυρα, αν το σχέδιό τους είναι μια έκδοση το καλοκαίρι (με ένα ποτήρι και μια σύνδεση μιας ράβδου 50mm)
  • σε ένα μικρό λουτρό, κανένα σύστημα εξαερισμού, συνήθως για πόρτα άνοιγμα εξαερισμού και στη συνέχεια πάνω από τις πόρτες (πρέκια πάνω πόρτες και οροφές) είναι υγρή από συμπύκνωμα (θερμό αέρα από σύγκρουση με εξωτερική κρύο αέρα γίνονται δεκτά μέσα από την πόρτα)

  Οι λόγοι για τη συμπύκνωση στο λουτρό είναι διαφορετικοί, και σε κάθε περίπτωση, πρέπει να το βρείτε, στη συνέχεια, λύστε το πρόβλημα κάπως έτσι ώστε το λουτρό σας να διαρκεί περισσότερο.

  Γιατί σχηματίζεται συμπύκνωμα στο ντουλάπι και πώς να το ξεφορτωθείτε;

  Γιατί σχηματίζεται συμπύκνωμα στο ντουλάπι; Αυτό το ερώτημα ανησυχεί πολλούς. Οποιοδήποτε ρωσικό λουτρό έχει ένα δωμάτιο που ονομάζεται γκαρνταρόμπα. Σε αυτό, κατά κανόνα, οι άνθρωποι μετά από ένα ατμόλουτρο ξεκούραση, αποθηκεύουν τα πράγματα, άλλα διάφορα χαρακτηριστικά και ένα μικρό απόθεμα καυσίμων για τη σόμπα. Ωστόσο, σχηματίζονται πολύ συχνά στους τοίχους και την οροφή του συμπυκνώματος στην αίθουσα αναμονής γίνεται ένα τεράστιο πρόβλημα, διότι δεν είναι εύκολο να απαλλαγούμε από οφείλεται στο γεγονός ότι το καμαρίνι συνδέεται άμεσα με την «υγρή» εγκαταστάσεις.

  Είναι ένα πράγμα να κατασκευάσετε μια σάουνα στην προαστιακή περιοχή σας, αλλά είναι εντελώς διαφορετική - είναι η σωστή συντήρηση της. Το πρόβλημα της υψηλής υγρασίας με συμπύκνωση που εγκαθίσταται στους τοίχους και τα λουτρά επιφάνεια της οροφής, οδηγεί στην εμφάνιση του φόρμα και το ωίδιο σε αυτά, καθώς και υγρά τοιχώματα της υπερβολικής υγρασίας ευπαθών πολύ ταχεία καταστροφή των κτιριακών κατασκευών και σήψη των ξύλινων τμημάτων.

  Είναι σπάνιο όταν εγκαθίσταται μια σόμπα στην αίθουσα αναμονής, η οποία εκτελεί ταυτόχρονα τη λειτουργία της θέρμανσης του δωματίου και του φυσικού αερισμού μέσω αυτού. Σε όλες τις άλλες επιλογές, για να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση στην αίθουσα αναμονής, πρέπει να παρέχονται οι καλύτεροι και πλέον βολικοί τρόποι αερισμού του λουτρού.

  Οι λόγοι για το σχηματισμό της συμπύκνωσης στο dressing room

  Όταν η αυλή είναι χαμηλή θερμοκρασίες υπό το μηδέν, το οποίο δροσίζει το εξωτερικό του τοίχου και τα δομικά μπάνιο παράθυρα, και τον αέρα στο εσωτερικό του κτιρίου είναι συνήθως ελαφρώς θερμότερο, ότι όταν ολόκληρη η επιφάνεια του εσωτερικού και σχηματίζεται υγρασία kondensat.Izlishek συσσωρεύεται, και όπως στο κρύο σεζόν οι σταγόνες νερού απλά δεν έχουν χρόνο να εξατμιστούν από την επιφάνεια, τότε αρχίζει να απορροφάται αργά στο υλικό επένδυσης της κατασκευής και έτσι να την καταστρέφει.

  Λόγω της συνεχούς μπάνιο ιδιοκτήτη διαφορά θερμοκρασίας μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, τις περισσότερες φορές, είναι απαραίτητο να αντικαταστήσει το κάτω μέρος του πίνακα στο πάτωμα, που έχουν αρχίσει να σαπίζουν, μύκητες και προσαυξάνονται για να αποπνέουν μια δυσάρεστη οσμή, το νέο.

  Γιατί συλλέγεται το συμπύκνωμα στο σαλόνι; Οι λόγοι που επηρεάζουν αυτή τη διαδικασία είναι πολλοί:

  • υψηλή υγρασία;
  • λανθασμένη θερμική μόνωση.
  • υψηλή θερμοκρασία αέρα
  • ανεπαρκής εξαερισμός.

  Συμβουλές από τον πλοίαρχο!

  Συχνά, για να προσδιορίσει την κύρια αιτία συμπύκνωση στα αποδυτήρια είναι πολύ δύσκολο, και μερικές φορές εξωπραγματική. Ωστόσο, προκειμένου να λουτρό, ειδικά στα αποδυτήρια, να μειωθεί η περιεκτικότητα και τη συσσώρευση της υγρασίας μετά την έγκριση των θεραπειών νερού, συνιστάται να εγκαταστήσει ένα σύστημα εξαερισμού και να παρέχει στο δωμάτιο ένα μικρό παράθυρο με ένα παράθυρο, για την περαιτέρω το φυσικό τρόπο για να στεγνώσει τοιχώματα στα αποδυτήρια και συνεπώς να μειώσουν τον σχηματισμό σταγόνες νερού στην επιφάνεια τους.

  Τρόποι για να απαλλαγείτε από τη συμπύκνωση στο ντουλάπι

  Πώς να απαλλαγείτε από το σχηματισμένο συμπύκνωμα στους τοίχους και την οροφή στο ντουλάπι με απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους; Αυτή η ερώτηση σε αντάλλαγμα μπορεί να προσφέρει πολλές επιλογές και ενέργειες που θα βοηθήσουν στη μείωση του επιπέδου συμπύκνωσης στο μπάνιο:

  1. Κάτω από το ανώτατο όριο, στους αντίθετους τοίχους στην αίθουσα αναμονής, συνιστάται η κατασκευή στρογγυλών ή ορθογώνιων ανοιγμάτων για εξαερισμό. Οι οπές πρέπει να έχουν πλευρές ορθογωνίου ή διάμετρο τουλάχιστον 10 cm.
  2. Στις οπές που παρέχονται για εξαερισμό, μπορείτε να εγκαταστήσετε ηλεκτρικούς ανεμιστήρες χαμηλής κατανάλωσης σε λίγα βατ. Αυτοί οι ανεμιστήρες θα βγάλουν βίαια τον υπερβολικό υγρό αέρα έξω.
  3. Το χειμώνα, εάν είναι αναγκαίο, οι οπές αέρα τρύπα καλύψει πυκνό υλικό κατά τη διάρκεια λουτρό protaplivaniya - πανί ή σφουγγάρι στο δωμάτιο δεν ψύχεται, και στη συνέχεια, μετά τη λήψη όλων των οπών νερό και πάλι ανοικτές διαδικασίες.
  4. Το ταβάνι μπορεί επίσης να στεγνώσει ανοίγοντας πόρτες από ένα θερμαινόμενο ατμόλουτρο. Έτσι, ο απελευθερωμένος ζεστός αέρας θα μετακινηθεί από το ένα δωμάτιο στο άλλο και φυσικά θα βιαστούμε προς τα πάνω. Φυσικά, αυτή η άσκηση συνιστάται να γίνεται μετά την ολοκλήρωση της κύριας διαδικασίας διαμονής στη σάουνα.
  5. Δεν συνιστούμε αποδυτήρια και χαμάμ για να ζωγραφίσει, βερνίκι, βερνίκι από την πλευρά της την ξυλουργική. "Zavirrennye" θέσεις, εάν είναι απαραίτητο, αντιμετωπίζονται με σμύριδα πανί.
  6. Ξύλινη οροφή στα αποδυτήρια μπορεί να εμποτιστεί με αντισηπτική, αντιμυκητιασική και ανθεκτικές στην υγρασία συνθέσεις, οι οποίες θα το προστατεύσει από μαύρο, μπλε, και άλλα δυσάρεστα συμπτώματα. Εφαρμόστε το εμποτισμό στην οροφή με ρολό ή βούρτσα σε διάφορα επίπεδα για αξιοπιστία.
  7. Στοιχειώδης και όχι περιττός είναι μετά από τον ατμό, παίρνετε μια συνηθισμένη σφουγγαρίστρα με ένα κουρέλι και σκουπίστε την οροφή στο δωμάτιο από τις σταγόνες συμπύκνωσης που σχηματίζονται πάνω σε αυτό.
  8. Ο λόγος για την αυξημένη υγρασία στα αποδυτήρια μπορεί να είναι η παρουσία υγρασίας και κάτω από το πάτωμα, το οποίο ρέει κατά τη διάρκεια της πλύσης και συσσωρεύεται εκεί, και στη συνέχεια μέσα από τις σχισμές στο πάτωμα ήδη εξατμίζεται και αποτίθεται στο ταβάνι.
  9. Κάτω από το πάτωμα του σαλονιού, συνιστάται, με κλίση προς τη μία κατεύθυνση, η τοποθέτηση αρκετών φύλλων από γαλβανισμένο σίδερο, έτσι ώστε το νερό να αποχετεύεται και να μην συσσωρεύεται στο υπόγειο.

  Συμπεράσματα και συμπεράσματα

  Γιατί συλλέγεται το συμπύκνωμα στο ντουλάπι και πώς να το ξεφορτωθείτε; Αυτή η ερώτηση δεν είναι εύκολο να απαντηθεί, αλλά είναι αρκετά εφικτό να βρούμε μια απάντηση και να λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Εν κατακλείδι, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το καμαρίνι απαιτεί λεπτομερή και καλά μονωμένο, εντελώς αποκλείοντας την εμφάνιση των σχεδίων.

  Συμβουλές από τον πλοίαρχο!

  Το πάτωμα στην αίθουσα αναμονής επιθυμητά κατασκευάζονται από ένα κεραμικό, δεδομένου ότι δεν υπόκειται σε φθορά και το σχηματισμό μούχλας.

  Συνιστάται να αερίζετε και να στεγνώνετε προσεκτικά το δωμάτιο ντυσίματος μετά από διαδικασίες λουτρού, ακόμη και αν λειτουργεί συμβατικό ή αναγκαστικό σύστημα εξαερισμού. Καλή τύχη!