Όλα για την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Σήμερα, για να διατηρηθεί ένα ευνοϊκό μικροκλίμα στα δωμάτια, τα διαχωρισμένα συστήματα είναι δημοφιλή. Αποτελούνται από δύο μέρη: το εξωτερικό και το εσωτερικό μπλοκ. Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού έχει βασική σημασία για την υψηλής ποιότητας λειτουργία του εξοπλισμού. Θα καταλάβουμε στη συσκευή του, αρχές λειτουργίας και χαρακτηριστικά εγκατάστασης και συντήρησης.

Διάταξη εξοπλισμού

Η εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος αναφέρεται ως μονάδα συμπιεστή-συμπυκνωτή (KKB). Αυτό είναι ένα βασικό στοιχείο του κλιματικού εξοπλισμού, ο οποίος παρέχει ψύξη ή θέρμανση με αλλαγή της κατάστασης του ψυκτικού μέσου (ουσία εργασίας). KKB είναι ένα κτίριο στο οποίο βρίσκονται:

 • συμπιεστής.
 • συμπυκνωτής (εναλλάκτης θερμότητας);
 • επέκταση πηνίου.
 • τριχοειδείς σωλήνες.
 • Βαλβίδα 4 κατευθύνσεων.
 • φίλτρο-αφυγραντήρας (δέκτης);
 • ανεμιστήρα.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι συνδεδεμένη με τον εξοπλισμό του χώρου μέσω ενός συστήματος από χάλκινες γραμμές φρέον (θερμική μόνωση). Από την εσωτερική μονάδα προς τα έξω υπάρχει μια γραμμή αποστράγγισης.

Η περίπτωση της KKB είναι κατασκευασμένη από γαλβανισμένο χάλυβα.

Χαρακτηριστικά του πλήρους σετ

Ορισμένα μοντέλα KKB είναι εφοδιασμένα με ένα ειδικό "χειμερινό σετ". Έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί την απόδοση της συσκευής κατά τη χειμερινή περίοδο σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το χειμερινό σετ λειτουργεί μόνο για ψύξη, επομένως είναι ιδανικά κατάλληλο για εγκατάσταση σε διακομιστές και σε άλλους χώρους με υψηλή εκπομπή θερμότητας.

Περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

 • Ο ελεγκτής ελέγχου ανεμιστήρα σβήνει τον αερισμό και ανάβει όταν θερμαίνεται ο συμπυκνωτής.
 • Θερμαινόμενο σωλήνα αποστράγγισης.
 • Θερμαινόμενος στροφαλοθάλαμος συμπιεστή πριν την εκκίνηση.

Αρχή λειτουργίας

Η γενική αρχή ενός συστήματος διαχωρισμού μπορεί να περιγραφεί ως απομακρύνεται από το δωμάτιο και είναι έξοδος προς τα έξω ζεστό αέρα τροφοδοτείται στην αντίστροφη κατεύθυνση ψυχρός αέρας που χάνει θερμοκρασία, περνώντας μέσα από ένα κοντίσιονερ και την επαφή με το ψυκτικό.

Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία split-system σε θέρμανση, εμφανίζεται η αντίστροφη διαδικασία. Η εξωτερική μονάδα τραβάει ψυχρό αέρα από έξω και αυξάνει τη θερμοκρασία στο επιθυμητό επίπεδο. Η εσωτερική μονάδα τροφοδοτεί θερμαινόμενο αέρα στο δωμάτιο.

Η KKB λειτουργεί εις βάρος των φυσικών ιδιοτήτων του ψυκτικού υγρού, το οποίο μεταφέρει ενέργεια όταν αλλάζει η κατάσταση της συνολικής κατάστασης.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού λειτουργεί ως εξής:

 1. Από τη δεξαμενή προς τον συμπιεστή παρέχεται η εργασία ουσία σε αέρια κατάσταση.
 2. Από τον συμπιεστή υπό υψηλή πίεση, το ψυκτικό μέσο εισέρχεται στον συμπυκνωτή, όπου μετατρέπεται σε υγρό, αποδίδοντας θερμότητα.
 3. Έχοντας χάσει κάποια ενέργεια, το freon χτυπάει τον αυτοκινητόδρομο.
 4. Από την κύρια γραμμή η εργαζόμενη ουσία περνά σε μια διάταξη στραγγαλισμού, όπου χάνει πίεση και ψύχεται.
 5. Το ψυχρό υγρό μεταφέρεται στον εξατμιστή, όπου κυκλοφορεί ενεργά μέσω των σωλήνων.
 6. Ο εξατμιστής ανατινάσσεται από ένα ζεστό αέρα τροφοδοσίας με ανεμιστήρα.
 7. Υπάρχει μια παροχή ψυχρού αέρα μέσα στο δωμάτιο.
 8. Ένας θερμός αέρας τροφοδοσίας θερμαίνει τον εναλλάκτη θερμότητας, περνώντας μέσα από αυτό πριν εισέλθει στο δωμάτιο.
 9. Από τον εναλλάκτη θερμότητας, το ψυκτικό θερμαίνεται, το οποίο μετατρέπεται σε αέριο.
 10. Ο Freon, που διέρχεται σε αέρια κατάσταση, δίνει στον αέρα κρύο. Από τον εναλλάκτη θερμότητας, το αέριο ψυκτικό ρέει πίσω στον συμπιεστή, όπου η διαδικασία επαναλαμβάνεται.
 11. Ένας κλειστός κύκλος εργασίας δημιουργείται.

Βασικές παράμετροι

Όταν επιλέγετε και αγοράζετε μια εξωτερική μονάδα χωρισμένου συστήματος, πρέπει να δώσετε προσοχή σε τέσσερα κύρια χαρακτηριστικά:

 • Μέγεθος, ύψος, πλάτος, μήκος.
 • Ισχύς.
 • Θόρυβος.
 • Μήκος δρόμων.

Οι διαστάσεις των εξωτερικών μονάδων εξαρτώνται από την ικανότητα και τη λειτουργικότητα του εξοπλισμού.

Τα μέσα χαρακτηριστικά διαστάσεων της εξωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος:

 • πλάτος 80 cm.
 • ύψος 50 cm.
 • πάχους 30 cm.

Τα μοντέλα που προσφέρονται στην αγορά μπορούν να έχουν διαφορετικές ικανότητες. Όλα εξαρτώνται από το σκοπό του εξοπλισμού. Το τυποποιημένο σύστημα διανομής οικιακής χρήσης έχει χωρητικότητα που σας επιτρέπει να καλύψετε χώρο μέχρι 100 τετραγωνικών μέτρων. m.

Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό μιας εξωτερικής μονάδας είναι ο θόρυβος. Εάν το κλιματιστικό δωματίου λειτουργεί χωρίς θόρυβο, τότε η εξωτερική μονάδα μπορεί να προκαλέσει σημαντική δυσκολία στους γείτονες. Κατά την επιλογή ενός μοντέλου, είναι καλύτερα να αποσαφηνιστεί ο δείκτης του θορύβου που παράγεται όταν λειτουργεί η εξωτερική μονάδα. Η αποδεκτή τιμή είναι 32 dB.

Πρέπει να προσέξετε το επιτρεπόμενο μήκος των συνδέσεων μεταξύ των μπλοκ.

Μην υπερβαίνετε την απόσταση που αναφέρεται στο τεχνικό δελτίο του μοντέλου, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή μείωση της απόδοσης του εξοπλισμού.

Κανόνες εγκατάστασης

Η εγκατάσταση μιας εξωτερικής μονάδας περιλαμβάνει διάφορα βήματα. Στο πρώτο στάδιο, προσδιορίζεται η θέση της εγκατάστασης, προετοιμάζονται εξοπλισμός και εργαλεία. Στο δεύτερο στάδιο, πραγματοποιείται η σήμανση και η άμεση στερέωση του εξοπλισμού. Στο τρίτο στάδιο, διεξάγονται δραστηριότητες για την επαλήθευση των επιδόσεων και των δοκιμών.

Επιλέξτε μια τοποθεσία

Τα σχέδια των σύγχρονων κτιρίων (πολυκατοικίες, κέντρα λιανικής πώλησης και γραφείων) περιλαμβάνουν την εγκατάσταση κλιματιστικών και διαχωριστικών συστημάτων. Αυτή η στιγμή τοποθετείται ακόμα και κατά το σχεδιασμό. Στις προσόψεις των κτιρίων τοποθετούνται ειδικά κιβώτια. Λύγουν δύο βασικά καθήκοντα. Πρώτον, ελαχιστοποιείται η πιθανότητα ότι η στερέωση θα είναι χαμηλή. Δεύτερον, τα κιβώτια είναι αρμονικά ενσωματωμένα στο σχεδιασμό του κτιρίου και δεν καταστρέφουν την εμφάνισή του.

Εάν δεν υπάρχουν κουτιά στο κτίριο, τότε η επιλογή της θέσης πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τους ακόλουθους παράγοντες.

Γενικοί κανόνες για την επιλογή ενός χώρου για ένα κλιματιστικό:

 1. Η μονάδα είναι τοποθετημένη στον τοίχο δίπλα στο διαμέρισμα. Δεν μπορείτε να διορθώσετε τη συσκευή στο "έδαφος των γειτόνων". Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες, θα πρέπει να διευκρινίσετε τη δυνατότητα εγκατάστασης κλιματιστικών στην πρόσοψη του κτιρίου. Οι αρχές της πόλης μπορούν να εκδοθούν διάταγμα, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η εργασία αυτή, επειδή βλάπτουν την ιστορική ή πολιτιστική εμφάνιση του κτιρίου. Μπορεί να υπάρχουν άλλοι λόγοι για την απαγόρευση.
 2. Οι βέλτιστες θέσεις τοποθέτησης είναι ο χώρος κάτω από το παράθυρο, λίγο κάτω από το περβάζι παραθύρου και η θέση στην πλευρά του παραθύρου. Αυτή η ρύθμιση διευκολύνει τις εργασίες εγκατάστασης και επιτρέπει εύκολη συντήρηση.
 3. Εάν δεν μπορείτε να τοποθετήσετε τη μονάδα πάνω στην πρόσοψη, μπορείτε να την εγκαταστήσετε μέσα σε ένα ανοιχτό μπαλκόνι ή ένα μπαλκόνι.

Εργαλείο τοποθέτησης

Πριν ξεκινήσετε την εργασία, πρέπει να προετοιμάσετε ένα σύνολο εργαλείων. Για να τοποθετήσετε μια εξωτερική μονάδα, θα χρειαστείτε:

 • διατρητής;
 • ένα τρυπάνι για τη διάνοιξη μιας τρύπας στον τοίχο, μέσω του οποίου θα τοποθετηθεί ο αγωγός.
 • Τρυπάνια για την κατασκευή οπών για τη στερέωση βραχιόνων.
 • μια αντλία κενού που αφαιρεί την υγρασία και τον αέρα από το κύκλωμα Freon.
 • Μανομετρική συλλέκτης για τη σύνδεση του κυλίνδρου με το ψυκτικό με την ικανότητα στο μπλοκ.
 • σύνολο κυλίνδρων, τα οποία απαιτούνται για την έλαση σωλήνων χαλκού κατά τη σύνδεση με τις βαλβίδες κλιματισμού.
 • κοπτικό σωλήνα για την κοπή χάλκινων σωλήνων.
 • Bender για τον σχηματισμό στροφών στους σωλήνες.
 • συνηθισμένο σύνολο κλειδιών, hexahedrons, κατσαβίδια, σφιγκτήρες, μετρητής επιπέδου.

Σημαντικές συστάσεις

Κατά την εγκατάσταση πρέπει να λάβετε υπόψη τους ακόλουθους κανόνες:

 • Διαθεσιμότητα καθαρού αέρα. Δεν μπορείτε να τοποθετήσετε μια εξωτερική μονάδα σε περιορισμένο χώρο χωρίς πρόσβαση στον αέρα και / ή με περιορισμένη πρόσβαση (γυάλινη πλατφόρμα). Ένα τέτοιο σφάλμα θα οδηγήσει σε υπερθέρμανση και θραύση του KKB.
 • Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, θα πρέπει να αλλάζετε περιοδικά το ψυκτικό μέσο. Για να γίνει αυτό, οι βαλβίδες πρέπει να τοποθετηθούν έτσι ώστε ο πλοίαρχος να μπορεί ελεύθερα και χωρίς κίνδυνο αντικατάστασης. Τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν μια βαλβίδα στην αριστερή πλευρά.
 • Είναι απαραίτητο να υπάρχει μια κατάλληλη αποστράγγιση του συμπυκνώματος, έτσι ώστε να μην πέφτει στους τοίχους, το προστατευτικό κάλυμμα ή το πεζοδρόμιο.
 • Οι σύνδεσμοι πρέπει να είναι τοποθετημένοι σε φέροντες κατασκευές, οι οποίοι πρέπει να είναι σχεδιασμένοι για φορτίο πολλών δεκάδων χιλιογράμμων. Δεν μπορείτε να στερεώσετε τους βραχίονες σε τοίχους από αεριωμένο σκυρόδεμα, σε εξωτερικό διακοσμητικό στρώμα ή σε στρώμα θερμαντήρα.
 • Η απόσταση από τον τοίχο έως το μπλοκ πρέπει να είναι τουλάχιστον 10 cm. Η απόσταση αυτή θα επιτρέψει τον αερισμό και θα μειώσει τον κίνδυνο υπερθέρμανσης της συσκευής. Η απόσταση από τον τοίχο έως το εσωτερικό τοίχωμα της μονάδας δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Δεν επιτρέπεται το άμεσο ηλιακό φως να φτάσει στο κρυμμένο τοίχωμα της μονάδας.
 • Κατά την τοποθέτηση των γραμμών σύνδεσης, είναι απαραίτητο να αποφευχθεί ένας μεγάλος αριθμός καμπυλών, καθώς θα οδηγήσει σε μείωση της απαιτούμενης έντασης της κίνησης του ψυκτικού μέσου, γεγονός που θα μειώσει την απόδοση του κλιματιστικού.
 • Συνιστάται να εξοπλιστείτε το γείσο, το οποίο θα προστατεύει την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού από την άμεση διείσδυση υγρασίας.

Η τοποθέτηση στον τοίχο πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικών στηριγμάτων, τα οποία συνήθως περιλαμβάνονται στο κιτ. Έχει τη μορφή ενός προφίλ διαφορετικών τμημάτων, λυγισμένο υπό γωνία 90 μοιρών. Έχει αρκετές τρύπες: μία για τοποθέτηση στον τοίχο, άλλες για τοποθέτηση της μονάδας. Η χωρητικότητα των βραχιόνων υπερβαίνει το βάρος του κλιματιστικού αρκετές φορές, έτσι ώστε η χρήση τους να εξασφαλίζει ασφάλεια και αξιοπιστία.

Διαδικασία εγκατάστασης

Οδηγίες εγκατάστασης βήμα προς βήμα για την εξωτερική μονάδα:

 1. Η διάταξη του μπλοκ στον τοίχο, τις οπές και τα κανάλια για τις κύριες γραμμές έχει επισημανθεί. Οι βασικές παράμετροι που συζητήθηκαν παραπάνω λαμβάνονται υπόψη.
 2. Στους τοίχους γίνονται οπές για τις αγκύλες.
 3. Μια οπή γίνεται για επικοινωνία στον τοίχο. Μια οπή τοποθετείται στην τρύπα στην οποία τοποθετείται η φρέον και η γραμμή αποστράγγισης, η ηλεκτρική καλωδίωση.
 4. Οι βραχίονες είναι σταθεροί. Για να τα στερεώσετε, χρησιμοποιήστε βίδες ή άγκιστρα αγκύρωσης με "ξύλα". Ένα μπλοκ είναι τοποθετημένο στα στηρίγματα. Είναι στερεωμένο με βίδες.
 5. Η αντοχή, η αξιοπιστία και η σταθερότητα ελέγχονται.
 6. Από τους σωλήνες φρεονίου αφαιρείται η λοξοτομή και εκτελείται η καύση. Οι σωλήνες συνδέονται στη μονάδα.
 7. Στην KKB κατασκευάζονται καλώδια. Το βέλτιστο μήκος τους μετράται, καθαρίζονται και συνδέονται με το μπλοκ ακροδεκτών. Η σύνδεση κάθε καλωδίου γίνεται σύμφωνα με το ηλεκτρικό σχέδιο, το οποίο πρέπει να προσαρτηθεί στο τεχνικό διαβατήριο της συσκευής.
 8. Μετά την εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας, μια αντλία κενού συνδέεται με το KKB, το οποίο αποστραγγίζει και αποστραγγίζει τον αέρα από τις γραμμές και τα εσωτερικά στοιχεία της μονάδας.
 9. Τοποθετείται ένα προστατευτικό κουτί.
 10. Το δοχείο ψυκτικού μέσου γεμίζεται με φρέον. Διεξάγεται η δοκιμαστική λειτουργία του εξοπλισμού, ελέγχονται οι τρόποι λειτουργίας και η ορθότητα της λειτουργίας.

Βλάβες και δυσλειτουργίες

Όπως κάθε άλλη συσκευή, η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να σπάσει. Σε χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα, η χρήση κλιματιστικού χωρίς χειμερινό σετ μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη του συμπιεστή. Το εξωτερικό μπλοκ υπό την επίδραση εξωτερικών φυσικών παραγόντων ψύχεται έντονα και παγώνει. Σε τέτοιες συνθήκες, το φρέον δεν μπορεί να βράσει στο εξωτερικό μπλοκ. Υγρό ψυκτικό εισέρχεται στον συμπιεστή, γεγονός που οδηγεί στην αποτυχία του.

Για να αποφύγετε τις βλάβες του συμπιεστή από την κατάψυξη της εξωτερικής μονάδας, πρέπει να εγκαταστήσετε ένα κιτ χειμώνα ή να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή σύμφωνα με τις τεχνικές οδηγίες: να θερμαίνετε το δωμάτιο μόνο το φθινόπωρο και την άνοιξη, εάν η θερμοκρασία είναι θετική έξω.

Ένας άλλος πιθανός τύπος μηχανικής βλάβης είναι η βλάβη του ανεμιστήρα, ο οποίος αντλεί τον αέρα μέσα στη μονάδα. Η αιτία της πρόωρης φθοράς του ανεμιστήρα μπορεί να είναι μέσα στο μπλοκ ακαθαρσιών και σκόνης.

Οι βλάβες στα ηλεκτρονικά εξαρτήματα σχετίζονται με την αστοχία των πινακίδων ελέγχου και ρύθμισης. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα στην ακεραιότητα των ηλεκτρικών δικτύων.

Φροντίδα και συντήρηση

Στον τυπικό τρόπο λειτουργίας, η εξωτερική μονάδα απαιτεί μια συνήθη επιθεώρηση συντήρησης κάθε 6 μήνες. Ο πλοίαρχος επιθεωρεί τους συνδετήρες, ελέγχει την ακεραιότητα και το επίπεδο μόλυνσης των φίλτρων, καθορίζει την ποσότητα ψυκτικού μέσου και μετρά την πίεση εργασίας των δικτύων.

Η μεγαλύτερη δυσκολία συντήρησης είναι η αντικατάσταση του εργατικού υγρού.

Το ψυκτικό μέσο είναι μια χημική ουσία που αποτελεί κίνδυνο για την υγεία, οπότε αξίζει τον επαγγελματία κύριο να εμπιστευθεί την εργασία με αυτό. Ελέγξτε την κατάσταση των φίλτρων, αφαιρέστε τη σκόνη και τη βρωμιά από τον εαυτό σας.

Εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Η εξωτερική μονάδα είναι ένα υποχρεωτικό δομικό στοιχείο του κλιματιστικού, στο οποίο λαμβάνει χώρα η ψύξη του ψυκτικού μέσου. Είναι εξοπλισμένα με σχεδόν όλους τους τύπους κλιματικής τεχνολογίας εκτός από τα συστήματα monoblock. Περιλαμβάνει συμπιεστή, ανεμιστήρα, συμπυκνωτή, φίλτρο και τριχοειδή σωλήνα.

Η εξωτερική μονάδα παράγει πολύ θόρυβο, επιπλέον, παράγει συμπύκνωμα, στάζει κάτω. Από αυτή την άποψη, είναι πάντα εγκατεστημένο έξω από τις εγκαταστάσεις στην πρόσοψη πλευρά του κτιρίου. Κατά την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, πραγματοποιείται μια οπή στον τοίχο μέσω του οποίου διέρχεται ο σωλήνας που συνδέει τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες.

Οι διαστάσεις της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, που έχουν σχεδιαστεί για τη λειτουργία τυποποιημένων διαχωριστικών συστημάτων, είναι 770x450x245 mm. Ένας σημαντικός δείκτης της εξωτερικής μονάδας είναι η ισχύς της. Αυτή η παράμετρος εξαρτάται από την περιοχή του δωματίου, την οποία μπορεί να κρυώσει, καθώς και από τον αριθμό των εσωτερικών συσκευών που μπορεί να εξυπηρετήσει.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να αγοραστεί φθηνά στην εταιρεία "ShopHolod" ή να παραδοθεί παραγγελία στη Μόσχα και στις περιοχές. Ο κατάλογος παρουσιάζει εξοπλισμό διαφορετικών δυνατοτήτων και ένα ευρύ φάσμα κατασκευαστών. Για να επιλέξετε μια εξωτερική μονάδα των απαραίτητων παραμέτρων θα βοηθήσει τους έμπειρους ειδικούς, εάν είναι απαραίτητο, ο πλοίαρχος θα κάνει την εγκατάσταση και τη σύνδεση του εξοπλισμού οποιασδήποτε πολυπλοκότητας.

Εξωτερική μονάδα στη Μόσχα

  ΚίναΙαπανία ΤαϊλάνδηΙμιγμιέριΚορέαIσλανδίαΙταλίαΓερμανίαΕλλάδαΜαλασία Σουηδία ΗΠΑ Αυστρία
 • Τοποθετήστε ένα πανό
 • Συγκρίνετε πληρωμένα πακέτα
 • Κριτικές για τον ιστότοπο
 • Ζήτηση ζήτησης
 • Αναφορά περιεχομένου
 • Γράψτε στις τιμές Pulse

Εικαστικά Yekaterinburg, BLIZKO.ru, αγοράζω στο Εκατερίνμπουργκ

123060, Μόσχα, 1η Volokolamsky pr-d, 10, +7 (499) 705-93-10

Διαθεσιμότητα εξωτερικής μονάδας κλιματισμού

Κατά την εγγραφή σας για συντήρηση, αποσυναρμολόγηση ή επισκευή, ο διαχειριστής θα σας ρωτήσει εάν υπάρχει εξωτερική (εξωτερική) μονάδα κλιματισμού. Ας υπολογίσουμε τι είδους θέση του "outsider" θεωρείται προσιτή, και όταν χρειάζεστε μια εναέρια πλατφόρμα ή ορειβάτη για να φτάσετε σε αυτό.

Κάτω από το παράθυρο - αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος τόπος εγκατάστασης ενός μπλοκ δρόμου. Αν το φύλλο παραθύρου πάνω από το μπλοκ είναι ανοιχτό, ο κύριος μπορεί να εκτελέσει οποιαδήποτε εργασία χωρίς εμπόδια, δηλαδή το μπλοκ είναι διαθέσιμο. Αν το φύλλο πάνω από το μπλοκ δεν ανοίξει, αλλά ανοίγει, για παράδειγμα, το γειτονικό, ενημερώστε τον υπεύθυνο για αυτό. Ίσως είναι απαραίτητο να βγάλει ένα παράθυρο με διπλά τζάμια - γι 'αυτό λαμβάνεται η πρόσθετη πληρωμή.

Πρότυπο είναι η θέση του "έξω", στην οποία η κορυφή του είναι στο επίπεδο του περβάζι παραθύρου (αποκοπή παραθύρου). Εάν η μονάδα κρέμεται πολύ χαμηλότερα, ο πλοίαρχος δεν θα φτάσει στο ακροφύσιο πλήρωσης ή στα παξιμάδια στερέωσης.

Δεν απέχει περισσότερο από 3 μέτρα από το έδαφος - μπορείτε να φτάσετε σε αυτό το εξωτερικό μπλοκ από τις σκάλες. Τα δύο χαμηλότερα τμήματα της φωτογραφίας είναι διαθέσιμα. Για να εγκαταστήσετε ή να αποσυναρμολογήσετε ένα τέτοιο μπλοκ, πάνω από αυτές στον τοίχο μια μικρή τρύπα τρυπιέται και η άγκυρα είναι στριμμένη. Ο κύλινδρος με σχοινί που ρίχνεται πάνω του είναι προσκολλημένος σε αυτό. Τρία μέτρα πιστεύουμε ότι είναι ασφαλή για το ύψος του πλοιάρχου, και παρόλο που υπάρχουν μεγαλύτερες σκάλες, δεν τις χρησιμοποιούμε. Ας πούμε, δεν μπορείτε να φτάσετε το κορυφαίο κλιματιστικό της φωτογραφίας από τις σκάλες. Μερική πρόσβαση σε αυτό είναι από το παράθυρο στην πλευρά του οποίου κρέμεται, και αυτή είναι μια άλλη τυπική περίπτωση.

Πλευρικά από το παράθυρο. Με αυτή τη διάταξη του μπλοκ δρόμου, δεν είναι διαθέσιμη για εγκατάσταση, αποσυναρμολόγηση ή επισκευή, αλλά είναι διαθέσιμη για συντήρηση. Στην πραγματικότητα: στέκεται στο άνοιγμα παράθυρο, ο πλοίαρχος δεν θα είναι σε θέση να εργαστεί με τον κλιματισμό, χρησιμοποιώντας και τα δύο χέρια - τουλάχιστον ένας από αυτούς θα πρέπει να κρατήσει για να μην πέσει. Ωστόσο, είναι δυνατόν να τοποθετήσετε ένα λάστιχο με ακροφύσιο στο παράθυρο και να ξεπλύνετε το κλιματιστικό.

Ο ανεφοδιασμός του κλιματιστικού θα λειτουργήσει επίσης, αλλά μόνο όταν κρέμεται στα δεξιά του παραθύρου, εάν κοιτάξει από μέσα (δηλαδή, στα αριστερά, αν βλέπει από το δρόμο). Το εξάρτημα γεμίσματος και οι γερανοί που καλύπτουν το φρέον βρίσκονται στη θέση όπου τοποθετούνται οι σωλήνες. Με άλλα λόγια, το κλιματιστικό πρέπει να κρεμάσει στο παράθυρο με την επιθυμητή πλευρά. Επαναγεμίστε το επάνω κλιματιστικό από το παράθυρο από το προηγούμενο παράδειγμα, και τα δύο κλιματιστικά στην επόμενη φωτογραφία - δεν μπορεί.

Δίπλα στο μπαλκόνι. Εδώ η κατάσταση είναι παρόμοια με την προηγούμενη, με τη διαφορά ότι είναι πιο βολικό να κανονιστεί ο πλοίαρχος στο μπαλκόνι παρά στο περβάζι. Ωστόσο, για να γεμίσει το κλιματιστικό, την επισκευή της διαρροής φρέον, «ping» ο συμπιεστής θα γίνει μόνο όταν το κλιματιστικό κρέμεται από το μπαλκόνι προς τα δεξιά (στέκεται πάνω σε ένα μπαλκόνι με θέα στο δρόμο).

Στη στέγη. Εξωτερικές μονάδες εγκατεστημένες σε επίπεδη οροφή ή απευθείας επάνω από αυτό είναι διαθέσιμες. Εάν, ωστόσο, ο χώρος εγκατάστασης του κλιματιστικού πρέπει να διασχίζεται κατά μήκος της κεκλιμένης κλίσης της οροφής, δεν υπάρχει ειδική προετοιμασία εδώ.

Ένας ορειβάτης ή μια εναέρια πλατφόρμα χρειάζονται όπου δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς μια εξωτερική μονάδα. Θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στην οροφή, έτσι ώστε ένας βιομηχανικός ορειβάτης να μπορεί να ασφαλίσει τα σχοινιά. Για να το κάνετε αυτό (αν μιλάμε για οικιστικό κτίριο), ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος πρέπει πρώτα να επικοινωνήσει με τον φορέα εκμετάλλευσης με δήλωση. Με την ανυψωτική πλατφόρμα, δεν υπάρχουν τέτοιες δυσκολίες, αλλά υπάρχει ένας περιορισμός στο ύψος και τις διαστάσεις. Επιπλέον, θα πρέπει να φροντίσετε να απελευθερώσετε την είσοδο για την εναέρια πλατφόρμα και τον χώρο εργασίας.

Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια του ατόμου πρέπει να ξεκινά με την επιλογή του τόπου εγκατάστασης. Στην πραγματικότητα, όλα δεν είναι εύκολο. Πρέπει να εξεταστεί:

 • Απαιτήσεις κατασκευαστών μηχανημάτων. Αυτό είναι το μέγιστο και ελάχιστο μήκος της διαδρομής, η απόσταση από τους τοίχους, η οροφή.
 • Περιορισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όχι παντού, όχι όλα τα κτίρια μπορούν να κρεμαστούν μια εξωτερική μονάδα στους τοίχους. Και αυτό δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες. Σε ορισμένα μοντέρνα πολυώροφα κτίρια υπάρχει κλιματισμός. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πού θα τοποθετηθεί η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Αν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, το βάζετε συνήθως στο μπαλκόνι ή την πλατφόρμα, φροντίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση αέρα ή την εγκατάσταση ανεμιστήρων - για αναγκαστική ψύξη της μονάδας.

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια σας δεν είναι εύκολη, αλλά είναι δυνατή

Έτσι, θα πρέπει να λύσετε ένα πολύπλοκο έργο, προσπαθώντας να εκπληρώσετε όλες τις απαιτήσεις και τις συστάσεις. Μόνο στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του θα είναι επιτυχής.

Επιλέξτε μια θέση για την εσωτερική μονάδα

Ας ξεκινήσουμε με το απλούστερο: επιλέγοντας μια τοποθέτηση από την άποψη της χρηστικότητας. Η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας να απλώνεται σε όλο το δωμάτιο, αλλά να μην πέφτει απευθείας στο κρεβάτι, στο γραφείο, στην καρέκλα. Κατ 'αρχήν, μπορείτε να ανακατευθύνετε τη ροή με κινητά blinds, αλλά είναι πολύ καλύτερα να το σκεφτείτε αρχικά.

Παραλλαγές της θέσης της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Η πιο σωστή λύση στην περίπτωση αυτή είναι να τοποθετήσετε το κλιματιστικό πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού, πάνω ή προς την πλευρά του τραπεζιού. Σε αυτή την περίπτωση, η ροή του ψυχρού αέρα "θα ρέει" γύρω από τον τόπο ανάπαυσης ή εργασίας, που είναι πολύ πιο άνετα και λιγότερο επικίνδυνα για την υγεία.

Επιπλέον, υπάρχουν τεχνικά σημεία που πρέπει να αναμένεται πριν από την εγκατάσταση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας. Η εσωτερική μονάδα συνδέεται προς το εξωτερικό μέσω μιας διαδρομής από χάλκινους σωλήνες και ενός καλωδίου ελέγχου. Οι έξοδοι για τη σύνδεση της διαδρομής είναι στα δεξιά (αν κοιτάξετε το μπλοκ από μπροστά), αλλά μπορούν να κάμπτονται έτσι ώστε να βρίσκονται στα αριστερά ή στα κάτω. Αυτές οι έξοδοι είναι ένας σωλήνας χαλκού μήκους 30 cm.

Οι έξοδοι από την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος (πίσω όψη)

Συνδέονται με τη διαδρομή (συγκόλληση ή καύση) και το σημείο σύνδεσης πρέπει να είναι προσβάσιμο για συντήρηση. Επειδή αυτό το τμήμα της διαδρομής στον τοίχο (στο στύλο) δεν είναι κρυμμένο, αλλά καλύπτεται με ένα διακοσμητικό κουτί. Στην περίπτωση αυτή, η τροχιά μπορεί να τοποθετηθεί με διάφορους τρόπους - ανάλογα με το τείχος στο οποίο έχει κρεμαστεί η εσωτερική μονάδα και από όπου βρίσκεται η εξωτερική μονάδα σε σχέση με αυτήν.

Αποκλεισμός στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου

Αν η εσωτερική μονάδα βρίσκεται στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου και η διαδρομή είναι ευθεία, η ελάχιστη απόσταση από τον τοίχο έως το μπλοκ είναι 500 mm (1 φωτογραφία στη φωτογραφία). Μπορεί να μειωθεί στα 100 mm αν το ίχνος είναι τυλιγμένο σε παρακείμενο τοίχο, αλλά το συνολικό του μήκος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 500 mm. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τραβήξτε τις εξόδους στα αριστερά και τοποθετήστε τους σωλήνες στο stroba (σχήμα στα δεξιά). Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό είναι δυνατό, καθώς το σημείο σύνδεσης των αγωγών και των καλωδίων αποκτάται κάτω από το κάλυμμα του περιβλήματος, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμο για επισκευή και συντήρηση.

Παραλλαγές μιας διαδρομής μιας γραμμής ενός ψυκτικού μέσου εάν το εσωτερικό μπλοκ του κοντίσιονερ βρίσκεται στα αριστερά ενός εξωτερικού τοιχώματος

Εάν τα εξωτερικά τοιχώματα του κτιρίου δεν μπορούν να τραβηχτούν καλώδια, σωλήνες κ.λπ. (ώστε να μην χαλάσει την εμφάνιση), θα πρέπει να τοποθετήσετε ολόκληρη τη διαδρομή σε εσωτερικό χώρο. Λιγότερο ακριβή επιλογή - να το κρατήσετε στη γωνία, κλείνοντας το με ειδικά κιβώτια. Αυτή η ρύθμιση είναι βολική, από τότε μπορείτε να κλείσετε το κουτί με κουρτίνες.

Εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας: εάν η διαδρομή πρόκειται να περάσει σε εσωτερικούς χώρους

Η δεύτερη επιλογή είναι πιο έντονη στην εργασία (είναι πιο δύσκολο να φτιάξουμε το shtrob), αλλά από την αισθητική πλευρά είναι πιο συμφέρουσα - αυτό μεταφράζεται στον αριστερό πίνακα και βάζει τα πάντα στη φτιαγμένη εσοχή.

Στον τοίχο στα δεξιά του εξωτερικού

Αυτή η επιλογή μπορεί να ονομαστεί μια τυπική - αυτή είναι η τυπική λύση κατά την επιλογή μιας τέτοιας θέσης. πιο συχνά, η διαδρομή στο κουτί μεταφέρεται απευθείας στον τοίχο, αλλά αν είναι απαραίτητο, μπορεί να χαμηλωθεί σε μια γωνία (επίσης καλυμμένη με κουτί).

Παράδειγμα εγκατάστασης της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στα δεξιά του εξωτερικού τοίχου

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να το βάλετε στο stroba (το σημείο σύνδεσης βρίσκεται στο σώμα). Εάν η διαδρομή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί έξω από το κτίριο, μπορείτε να την τοποθετήσετε στο εσωτερικό του stroba. Η διαδρομή μπορεί να είναι παρόμοια με τις δύο τελευταίες φωτογραφίες στο προηγούμενο κεφάλαιο.

Πού να καθορίσετε την εξωτερική μονάδα

Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι το απλούστερο έργο - να επιλέξετε ένα μέρος για μια εξωτερική μονάδα. Δεν επιτρέπεται σε όλα τα κτίρια να τα τοποθετήσουν στους τοίχους. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν μόνο δύο έξοδοι: για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μέρος - κλιματισμό. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, παραμένει μόνο το μπαλκόνι ή η loggia. Σε τέτοια κτίρια είναι συνήθως τζάμια, έτσι η εμφάνιση του μπλοκ δεν επηρεάζει την εμφάνιση.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα σύστημα ψύξης για τον εξοπλισμό και τον αέρα εξαγωγής. Αν το μπαλκόνι είναι αρκετά ευρύχωρο, για όλες τις εργασίες του ανοίξτε τα παράθυρα για εξαερισμό ή για να έχετε πρόσβαση στον καθαρό αέρα με κάποιο άλλο τρόπο. Η έξοδος είναι απλή και κατανοητή, αλλά οδηγεί σε υπερθέρμανση του εξοπλισμού, και αυτό είναι γεμάτο με βλάβες και συχνή αντικατάσταση της κατεστραμμένης εξωτερικής μονάδας.

Τοποθέτηση στο μπαλκόνι - μερικές φορές η μόνη διέξοδος

Μια μικρή διόρθωση της κατάστασης μπορεί να είναι η εγκατάσταση ανεμιστήρων για μια πιο ενεργή ανταλλαγή αέρα. Για να προστατεύσετε σωστά τα μικρά οικόπεδα, να κάνετε αποτελεσματικό αερισμό, ξεχωριστά κανάλια εξαερισμού σε ένα καλώδιο εισόδου και παροχή αέρα. Και πρέπει να είναι ξεχωριστά. Κάνετε αυτό με αεραγωγούς, οι οποίοι απομακρύνονται αντί ενός τμήματος των υαλοπινάκων. Σε γενικές γραμμές, στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού μηχανήματος από τα ίδια τα χέρια είναι μια προβληματική εργασία ακριβώς όσον αφορά την εξασφάλιση κανονικών συνθηκών λειτουργίας του εξοπλισμού.

Στο μπαλκόνι ή στην κομοδίνο

Εάν η απαγόρευση της τοποθέτησης των μη εξουσιοδοτημένων συσκευών στους τοίχους των κτιρίων που συνήθως δεν κολλάει την εξωτερική μονάδα κλιματιστικού στο μπαλκόνι κιγκλίδωμα (πλάι ή μπροστά) ή στον τοίχο, αλλά έτσι ώστε να ήταν σε θέση να φτάσει για την υπηρεσία - πλύσης, καθαρό, ελέγξτε, να το διορθώσουμε.

Εάν το μπαλκόνι είναι τζάμια, επάνω από αυτό θα πρέπει να είναι ένα άνοιγμα φύλλο παράθυρο. Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο να τη διατηρήσετε. Για την προστασία από τις βροχοπτώσεις και τα αντικείμενα που μπορούν να πέσουν έξω από το παράθυρο, τοποθετείται μια προσωπίδα πάνω από το μπλοκ. Η επιλογή των υλικών είναι κάτι σαν μπαλκόνι ή λευκή πλαστική επίστρωση, αλλά μόνο στερεά. Τα κοίλα και τα μεταλλικά (συμπεριλαμβανομένων των φύλλων και των μεταλλικών φύλλων) είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται, επειδή κατά τη διάρκεια της βροχής μετατρέπονται σε τύμπανο και κατά τη διάρκεια του χαλαζιού μπορεί γενικά να είναι εκκωφαντικά.

Τυπικοί τρόποι εγκατάστασης της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα στο μπαλκόνι

Εάν η μονάδα είναι τοποθετημένη στο loggia, από όλες τις παραπάνω επιλογές, αφήνεται μόνο αυτή που φαίνεται στην εικόνα στα δεξιά. δίπλα στον τοίχο είναι ενοχλητικό, εκτός από το παράθυρο, αλλά αυτό ισχύει ήδη σε άλλο τμήμα.

Ένα άλλο σημείο: πώς να τρέξει το κομμάτι - στην οροφή ή στο πάτωμα; Stroebe'll έχουν σε αυτό και σε μια άλλη υπόθεση, αλλά στην περίπτωση του σεξ, ίσως θα το κάνει από το διοικητικό συμβούλιο, στη συνέχεια, οι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν την εξωτερική και την εσωτερική μπλοκ, μπορεί να τοποθετηθεί στην επιφάνεια, αλλά είναι καλύτερα - στο πλαίσιο.

Κάτω ή δίπλα στο παράθυρο

Σε εκείνους τους χώρους όπου δεν υπάρχει μπαλκόνι ή loggia, το εξωτερικό τμήμα του split σύστημα είναι κρεμασμένο στον τοίχο από το εξωτερικό. Είναι πιο βολικό αν βρίσκεται κάτω από το παράθυρο ή στο πλάι του. Και κάτω ή δίπλα στο άνοιγμα. Σε αυτή την περίπτωση, η συντήρηση είναι δυνατή χωρίς να καλέσετε έναν ορειβάτη.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να εγκατασταθεί κάτω από ή δίπλα στο παράθυρο

Κατά την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού με τα χέρια σας στον τοίχο δίπλα στο παράθυρο, εξετάστε το ύψος της εγκατάστασης. Μπορείτε να τοποθετήσετε την επάνω επιφάνεια του μπλοκ με το επάνω άκρο του παραθύρου. Σε αυτή την περίπτωση, βγάζοντας από το παράθυρο και ασφαλισμένο, θα είναι δυνατό να κρατήσετε το περίπτερο εργασίας στο περβάζι. Η δεύτερη επιλογή - το κάτω άκρο για να ευθυγραμμιστεί με το κάτω όριο του ανοίγματος παραθύρου. Εδώ θα είναι δυνατή η τοποθέτηση στο παράθυρο με το στομάχι, αλλά δεν θα είναι δυνατό να φτάσετε στο σημείο εξόδου των ακροφυσίων. Δηλαδή, πρέπει ακόμα να καλέσετε βιομηχανικούς ορειβάτες.

Τι απαιτείται για την εγκατάσταση του κλιματιστικού

Για όσους συνδέουν και διασυνδέουν το split σύστημα επαγγελματικά, στο χώρο εργασίας, κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου τρεις ώρες. Το κόστος αυτής της υπηρεσίας είναι σημαντικό και εξηγείται από την ανάγκη χρήσης δαπανηρού εξοπλισμού. Οι καλές συσκευές αξίζουν πραγματικά πολλά, αλλά πολλές από αυτές μπορούν να αντικατασταθούν με πιο απλές ή μισθωμένες. Το μόνο που θα είναι δύσκολο να βρεθεί είναι μια αντλία κενού. Αυτό είναι πραγματικά ακριβό εξειδικευμένο εξοπλισμό, αλλά υπάρχει μια τεχνολογία που σας επιτρέπει να κάνετε χωρίς αυτό. Αυτό ακριβώς συμβαίνουν ορισμένοι εγκαταστάτες, οι οποίοι απλά δεν διαθέτουν τέτοιο εξοπλισμό - απλώς αιμορραγούν μέρος του φρέον, καθαρίζοντας τους σωλήνες. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την εγκατάσταση ενός χωρισμένου συστήματος με δική σας.

Αρχικά, μελετήστε τις οδηγίες και, στη συνέχεια, εξετάστε προσεκτικά τα μπλοκ για να καταλάβετε τι ακριβώς λέγεται

Ο απαραίτητος εξοπλισμός και τι μπορεί να αντικαταστήσει

Τι ήταν απαραίτητο για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια ήταν επιτυχής; Πρώτα απ 'όλα, χρειάζεστε ένα σύνολο εργαλείων. Με τη βοήθειά τους, τα πράγματα θα πάνε πιο γρήγορα. Αλλά αν δεν υπάρχει ειδικό εργαλείο, μπορεί να αντικατασταθεί με απλούστερες συσκευές. Με αυτούς, η εργασία θα πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά αν προσπαθήσετε, δεν θα επηρεάσει την ποιότητα. Έτσι, τι πρέπει να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα:

 • Ισχυρή γροθιά. Στον εξωτερικό τοίχο ενός σπιτιού ή ενός κτιρίου, πρέπει να γίνει μια διαμπερής οπή μέσω της οποίας αφαιρούνται οι χάλκινοι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες. Ένας σωλήνας αποστράγγισης αποστραγγίζεται επίσης μέσω αυτού του ανοίγματος, προκειμένου να αποστραγγιστεί το συμπύκνωμα και η υπερβολική υγρασία όταν κανονικοποιηθεί η υγρασία. Το puncher δεν είναι τόσο σπάνιο, το μόνο που μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες είναι η επιλογή των απαραίτητων συνημμένων. Αλλά αυτό είναι ήδη ζήτημα τεχνολογίας.
 • Κόφτης σωλήνων με κοφτερή λεπίδα. Τα τεμάχια του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται μεταξύ τους με χάλκινους σωλήνες. αυτά πωλούνται σε κουλούρες, διότι θα πρέπει να κοπούν σε κομμάτια επιθυμητού μήκους. Αν η λεπίδα κοπής είναι θαμπό, η άκρη του σωλήνα ή zamnut να είναι άνιση, ακανόνιστη. Είναι απαραίτητο να διορθώσετε το αρχείο και Rimmer (μια ειδική συσκευή για να αφαιρέσετε τα γρέζια). Pipe κόπτης μπορεί να αντικατασταθεί με μια λεπίδα πριονιού για κοπή μετάλλου, και ευθυγραμμίστε τις άκρες και αφαιρέστε ρινίσματα με ένα αρχείο (βελόνα) τελικά υποβάλλονται σε επεξεργασία με το γυαλόχαρτο άκρη ομαλότητα. Μόνο όταν το έργο θα πρέπει να είναι να εξασφαλιστεί ότι η επεξεργασία τρύπα κατευθύνεται προς τα κάτω. Έτσι, μέσα στο σωλήνα δεν παίρνει σκόνη χαλκού (μπορεί να βλάψει το εσωτερικό του κλιματιστικού, γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό).
 • Χάραξη σωλήνα ή ελατήριο. Για να δώσετε στους χάλκινους σωλήνες το σωστό σχήμα.
 • Τρυπάνι με τρυπάνια διαφόρων διαμέτρων. Χρειάζεται να δημιουργηθούν οπές για την πλάκα συναρμολόγησης της εσωτερικής μονάδας και τις γωνίες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας.
 • Ο διανομέας και ο βαθμονομητής για σωλήνες χαλκού. Αυτή η συσκευή, φυσικά, είναι συγκεκριμένη, αλλά κοστίζει λίγο.
 • Strobosez. Κατά την τοποθέτηση της διαδρομής στο κόλπο (αυλάκωση στον τοίχο), η συσκευή αυτή επιταχύνει πολύ και απλοποιεί τη δουλειά. Αλλά μπορείτε να κάνετε με μια κανονική σμίλη και σφυρί / σφυρί.

Λοιπόν, όπως είπαν προηγουμένως, για μια ποιοτική εκκίνηση του συστήματος, απαιτείται αντλία κενού. Αντικαταστήστε το με το τίποτα, τη μόνη δυνατότητα - για τις διαδρομές μήκους μέχρι και 6 μέτρων - να απελευθερώσετε μερικές από τις μεθόδους freon ("pshika").

Επιπλέον, θα χρειαστείτε κατσαβίδια, κλειδιά hex, επίπεδο, σφυρί, ενδεχομένως μερικά άλλα εργαλεία, αλλά είναι συνήθως στο αγρόκτημα ή είναι εύκολο να τα βρείτε.

Υλικά και αναλώσιμα

Εκτός από τα εργαλεία για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια, θα χρειαστείτε πολλά υλικά. Πολλά από αυτά είναι απαραίτητα.

 • Χαλκοσωλήνες χωρίς χαλύβδινους σωλήνες. Μην το αναμιγνύετε με νερό ή θέρμανση. Χρειάζεστε σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε συστήματα ψύξης και κλιματισμού. Μπορούν να διακριθούν από το γεγονός ότι οι άκρες τους είναι αποσβεσμένες και στις δύο πλευρές. Και, αν το κόψετε, τότε θα πρέπει να αποσβεστεί και το τμήμα - τίποτα για να εισέλθει μέσα. Το μήκος του σωλήνα χαλκού - ίσο με το μήκος της διαδρομής, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις κάμψεις, συν 20-30 cm. Η διάμετρος εξαρτάται από τις απαιτήσεις του κατασκευαστή. Παίρνει ένα κομμάτι μικρότερης διαμέτρου, το δεύτερο μεγαλύτερο. Ακριβώς οι διαστάσεις δίνονται στις οδηγίες. Κατά την επιλογή, σημειώστε ότι το κύριο πράγμα - το πάχος του τείχους. Και οι διαμέτρους μπορούν να ληφθούν ως εξής:
  • με πάχος τοιχώματος 0,6 mm, είναι επιθυμητό να βρεθεί μια διάμετρος 0,76 mm (συνιστάται), μπορεί να είναι 0,71 mm (ελάχιστο) και ιδανικά 0,8 mm.
  • με πάχος τοιχώματος 0,9 mm - η συνιστώμενη διάμετρος είναι 0,81 mm, το ελάχιστο είναι 0,76 mm.

  Οι σωληνώσεις πρέπει να είναι απρόσκοπτες με πυκνούς τοίχους

  Εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας: στηρίγματα για εξωτερική μονάδα

  Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας απαιτεί σοβαρή προετοιμασία. Χρειαζόμαστε όχι μόνο ένα ειδικό εργαλείο, αλλά και ειδικά υλικά.

  Μονωτικά τεμάχια

  Εάν θέλετε να κάνετε τα πάντα σωστά, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας θα πρέπει να αρχίσει με προσεκτική μελέτη των οδηγιών. Τα περισσότερα από αυτά είναι παρόμοια, αλλά δικαιώματα, απαιτήσεις για τη διατομή του καλωδίου, το μήκος της διαδρομής κ.λπ. μπορεί να διαφέρουν. Ένα άλλο πλεονέκτημα από την ανάγνωση του εγχειριδίου - θα εκπροσωπήσετε με ακρίβεια σε ποια σειρά θα εκτελέσετε την εργασία. Σε γενικές γραμμές, εδώ πρέπει να κάνετε:

  • Επισημαίνουμε στον τοίχο την υποτιθέμενη τοποθεσία του μπλοκ, του στίβου κ.λπ. Παίρνουμε τη συσκευή για να ανιχνεύσουμε την καλωδίωση και να περάσουμε από ολόκληρη τη διαδρομή. Εάν δεν υπάρχει τέτοια συσκευή, μπορείτε να πάρετε το τηλέφωνο, να το ενεργοποιήσετε στη λειτουργία λήψης ραδιοφώνου, να το προσαρμόσετε έτσι ώστε όταν πλησιάσει στα καλώδια να αρχίσει να κάνει θόρυβο. Έτσι, μπορείτε επίσης να εντοπίσετε την καλωδίωση, αλλά μόνο υπό τάση.
  • Τοποθετήστε την πλάκα στήριξης της εσωτερικής μονάδας. Θα πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά οριζόντια, επομένως, απαιτείται επίπεδο κτιρίου για παρακολούθηση (μπορεί να χρησιμοποιηθεί φούσκα, αλλά το λέιζερ είναι καλύτερο). Εφαρμόζουμε μια πλάκα, εκθέτουμε στο επίπεδο, σημειώνουμε το μέταλλο κάτω από το εξάρτημα. Αφαιρούμε την πλάκα, ανοίγουμε οπές, εγκαθιστούμε συνδετήρες (σε τούβλα και σκυρόδεμα χρησιμοποιούμε πείρους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξύλινες βίδες).

  Η εσωτερική πλατίνα της εσωτερικής μονάδας και το κουτί για την τοποθέτηση της γραμμής είναι σταθερά.

  Η αυτόματη συναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος - η εξωτερική μονάδα ακόμα και κάτω από το παραθυρόφυλλο δεν είναι πολύ βολικό

  Σε αυτό το πρώτο στάδιο της αυτο-εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε το κομμάτι.

  Σύνδεση μπλοκ

  Τα εξωτερικά και εσωτερικά μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται με δύο χάλκινους σωλήνες και ένα καλώδιο. Επίσης, ένας εξωτερικός σωλήνας αποστράγγισης εμφανίζεται. Όλες αυτές οι επικοινωνίες μπορούν να τοποθετηθούν στην κορυφή του τοίχου και μετά στοιβάζονται σε ένα ειδικό κουτί. Η δεύτερη επιλογή - στο στρώμα και στη συνέχεια θα πρέπει να ασχοληθεί με την κατασκευή των αυλακώσεων, η οποία θα συνδέσει τα δύο μπλοκ. Αλλά, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο. Αυτό γίνεται μετά την εγκατάσταση των συνδετήρων για τα μπλοκ. Και μόνο μετά από αυτό, η εγκατάσταση του κλιματιστικού συνεχίζεται.

  • Σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε δύο διαμέτρους: το μεγαλύτερο και μικρότερο (οι διαστάσεις που αναφέρονται στις οδηγίες, και το μήκος - είναι ίσο προς τη διαδρομή μήκος + 30 cm). Κόψτε από τον κόλπο ένα κομμάτι του επιθυμητού μήκους, ισιώσει ακμές εξάλειψη ρινίσματα σφιχτό σταματήσει επάνω άκρη πώματα / βύσματα, και ειδικά το ένα που θα διεξάγεται μέσω μιας οπής στον τοίχο.
  • Τοποθετούμε τη θερμομόνωση στους σωλήνες, το διεισδύουμε μέσα σε μια τρύπα στον τοίχο, το λυγίζουμε με τη βοήθεια ενός στροφέα σωληνώσεων στα σωστά σημεία.

  Μπορείτε να απομακρύνετε με αυτή τη μορφή - βάλτε στη μόνωση, κυλήστε με αυτοκόλλητη ταινία, βεβαιωθείτε ότι έχετε σφίξει τις άκρες

  Ο σωλήνας αποστράγγισης είναι τοποθετημένος σε ειδική έξοδο

  Όταν στοιβάζονται σε πλαστικό κουτί, όλες οι επικοινωνίες συνδέονται σε μία δέσμη. Αυτό μπορεί να γίνει με τσιμεντοκονίες, αλλά συχνά τυλίγονται με μεταλλική ταινία - προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω η μεταφορά θερμότητας από χαλκοσωλήνες.

  Σύνδεση σωλήνων χαλκού

  Στο παρελθόν συνδέσαμε το καλώδιο και η εγκατάσταση του κλιματιστικού ολοκληρώθηκε από τα χέρια μας με τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων, αποστράγγισης. Με την αποστράγγιση είναι ευκολότερη. Στο κάτω μέρος της εσωτερικής μονάδας υπάρχει ένα συμπέρασμα, εκεί που βάζουμε το σωλήνα ή το σωλήνα. Το σημείο σύνδεσης μπορεί να σφραγιστεί περαιτέρω χρησιμοποιώντας μια ζώνη υγιεινής. Επίσης για σφράγιση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στεγανωτικό σιλικόνης.

  Στη συνέχεια συνδέουμε τους χάλκινους σωλήνες. Αρχίζουμε στην εσωτερική μονάδα. Στο πλευρικό τοίχωμα υπάρχουν δύο θύρες - το ένα με εξαρτήματα μεγαλύτερης διαμέτρου, το άλλο - μικρότερο. Από την οποία ξεκινάτε - δεν έχει σημασία. Η διαδικασία είναι η εξής:

  • Από τις θύρες για τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων στρίβουμε τα παξιμάδια. Ταυτόχρονα, μπορείτε να ακούσετε τη φασαρία. Αυτό βγαίνει αντλείται στο εργοστάσιο μέσα στο μπλοκ αζώτου. Προστατεύει τα έντομα από την οξείδωση.
  • Με τις προετοιμασμένες σωλήνες, αφαιρέστε τα βύσματα και ελέγξτε ξανά την άκρη. Πρέπει να είναι επίπεδη.
  • Στον αγωγό, βάλτε τα παξιμάδια (μην συγχέετε πού πρέπει να κατευθύνεται το νήμα).
  • Ψεκάστε τις άκρες των σωλήνων. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, κρατήστε τον σωλήνα με μια τρύπα προς τα κάτω, έτσι ώστε τα τσιπ και η σκόνη να μην χύνεται.
   • Ο σφιγκτήρας σωλήνα στη θήκη προς τα έξω κόλλησε ακριβώς 2 mm. Τοποθετήστε τον κύλινδρο, σφίξτε τη βίδα.
   • Ο κύλινδρος τελειώνει όταν ο κύλινδρος δεν είναι πλέον χαμηλωμένος. Μέχρι τη στιγμή αυτή, θα πρέπει να σχηματιστεί μια "ποδιά" μεγαλύτερης διαμέτρου.
  • Η καμπυλωμένη άκρη του σωλήνα οδηγείται στην έξοδο της εσωτερικής μονάδας και συνδέεται από το παξιμάδι. Σφίγγεται με ένα κλειδί. Μην χρησιμοποιείτε παρεμβύσματα ή σφραγίδες. Ο χαλκός είναι ένα μαλακό υλικό και υπό πίεση πιέζει σφιχτά, εξασφαλίζοντας στεγανότητα. Αλλά, για να εξασφαλιστεί μια στενή εφαρμογή, είναι απαραίτητο να παρασχεθεί δύναμη 50-60 kg.

   Παρακολούθηση σύνδεσης με τις εξόδους στην εσωτερική μονάδα

   Στην πραγματικότητα όλα είναι ήδη συνδεδεμένα, αλλά πρέπει ακόμα να κάνετε κενό ή απλά να αφαιρέσετε την υγρασία και τον αέρα από τα μέρη του κλιματιστικού.

   Σκούπισμα

   Γιατί να διεξάγετε αυτή τη διαδικασία; Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ο αέρας μπήκε στο σύστημα και υπάρχουν επίσης υπολείμματα αργού. Το μείγμα αυτό πρέπει να αφαιρεθεί, διαφορετικά θα μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Φυσικά, είναι καλύτερα να υπάρχει ειδικός εξοπλισμός. Αλλά, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό.

   Αν υπάρχει αντλία κενού

   Αν υπάρχει αντλία κενού, όλα είναι κάπως απλούστερα. Με αυτόν συνήθως πηγαίνετε δύο μετρητές πίεσης (χαμηλή και υψηλή πίεση) πάνω τους μπορείτε να παρακολουθείτε την πτώση πίεσης στο σύστημα, δηλαδή, για να ανιχνεύσει διαρροές. Συνδέστε την αντλία κενού στην έξοδο της εξωτερικής μονάδας με το καρούλι (θύρα γεμίσματος), ανάβει τα λεπτά για 15-20. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, αφαιρεί τον υπολειπόμενο αέρα και το άζωτο από το σύστημα.

   Το σχέδιο σύνδεσης της αντλίας κενού με το κλιματιστικό

   Μετά από αυτό το διάστημα η αντλία είναι απενεργοποιημένη, αλλά δεν αποσυνδέεται, αλλά αφήνεται συνδεδεμένη για άλλα 20-30 λεπτά. Όλο αυτό το διάστημα είναι απαραίτητο να τηρούνται οι μετρήσεις των μανόμετρων. Αν έχουν αλλάξει, υπάρχει μια ασφράγιστη σύνδεση στο σύστημα. Πιθανότατα - αυτός είναι ο τόπος σύνδεσης χάλκινων σωληνώσεων και πρέπει να επανακατασκευαστούν. Εάν οι μετρήσεις των μετρητών πίεσης είναι σταθερές, χωρίς να αποσυνδέσετε την αντλία, ανοίξτε πλήρως τη βαλβίδα, η οποία βρίσκεται κάτω. Από τη μονάδα, ο Freon αρχίζει να βγαίνει, γεμίζοντας το σύστημα (ακούγεται θόρυβος). Τοποθετούμε γάντια και ξεβιδώνουμε γρήγορα τον εύκαμπτο σωλήνα αντλίας κενού (το freon μπορεί να βλάψει το δέρμα). Αφού αποσυνδέσετε τον εξοπλισμό, ανοίξτε τη βαλβίδα στην τροχιά στην κορυφή (εξόδους μικρότερης διαμέτρου). Τώρα η εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Μπορείτε να συμπεριλάβετε.

   Χωρίς αντλία κενού

   Εάν το μήκος της διαδρομής είναι έως 5 μέτρα, η εγκατάσταση του κλιματιστικού μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς αντλία κενού. Για να καθαρίσετε τον εξοπλισμό θα πρέπει να απελευθερώσετε κάποιο freon, αλλά με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Η διαδικασία είναι η εξής:

   • Ξεβιδώνουμε και τα τρία κομμάτια (δύο στην κάτω θύρα, μία στην κορυφή).
   • Θα εργαστούμε με την έξοδο της κάτω θύρας (είναι κάθετη στο πλευρικό τοίχωμα του διαχωρισμού). Υπάρχει μια υποδοχή για ένα εξαγωνικό κλειδί, το επιλέγουμε ανάλογα με το μέγεθος, αλλά δεν κάνουμε τίποτα ακόμα.
   • Εισαγάγουμε το κλειδί, γυρίστε το κατά 90 ° αριστερόστροφα για ένα δευτερόλεπτο ή λιγότερο. Τότε ο Freon αρχίζει να αφήνει τη μονάδα. Αναμιγνύεται με τον αέρα και τα υπολείμματα αργού, τα οποία βρίσκονται τώρα στο σύστημα, προκαλώντας υπερβολική πίεση.

   Θύρες ελέγχου, μέσω των οποίων το freon απελευθερώνεται από τα μπλοκ στο σύστημα

   Και σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του ολοκληρώνεται και ο εξοπλισμός είναι έτοιμος για λειτουργία. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, η στεγανότητα του συστήματος δεν ελέγχεται από τίποτα και ο Freon μπορεί να εξατμιστεί ήσυχα, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει κάποια ποσότητα αέρα και αργού στο σύστημα. Γενικά, η λύση δεν είναι ιδανική.

   Εξωτερικές μονάδες κλιματιστικών

   Εξωτερικά μπλοκ κλιματιστικών σε μάρκες:

   Πνευματικά δικαιώματα © AirFull.
   Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.
   (495) 789-86-03. (495) 960-82-03.

   HVAC εταιρίες του Ομίλου AirFull: όπου θα είστε σε θέση να αγοράσει ένα κλιματιστικό και Συστήματα διαχωρισμού για σας επαγγελματική εγκατάσταση των κλιματιστικών, η Daikin κλιματισμό, VRV, VRF, καθαριστές αέρα, αεροκουρτίνες, υγραντήρες αέρα, mitsubishi κλιματιστικά, συστήματα καθαρισμού του αέρα, κλιματιστικά προς πώληση με την παράδοση και την εγκατάσταση.

   Εξωτερική μονάδα κλιματισμού

   Όπως γνωρίζετε, όλα τα σύγχρονα διαχωριστικά συστήματα αποτελούνται από δύο μονάδες - εσωτερικές, εσωτερικές και εξωτερικές, οι οποίες είναι τοποθετημένες στην πρόσοψη του κτιρίου. Κατά κανόνα, αυτά τα στοιχεία αγοράζονται στο κιτ. Αλλά μερικές φορές υπάρχει ανάγκη να αγοράσετε μια εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού ανεξάρτητα από την εσωτερική, για παράδειγμα, σε περίπτωση βλάβης ή κατά τη διάρκεια της αναδιάταξης του συστήματος ψύξης. Το PROFCLIMATECH.RU είναι έτοιμο να σας βοηθήσει στην απόκτηση, επιλογή και εγκατάσταση αυτού του σημαντικού στοιχείου του κλιματικού συστήματος.

   Χαρακτηριστικά της εξωτερικής μονάδας

   Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού είναι ένα διασυνδεδεμένο σύστημα, το καθένα από τα στοιχεία του οποίου εκτελεί μια συγκεκριμένη λειτουργία.

   • Μέσα στον συμπιεστή, το αέριο συμπιέζεται, το οποίο στη συνέχεια ωθείται στον αγωγό.
   • Ο συμπυκνωτής ψύχεται και ψύχει το ψυκτικό μέσο (συνήθως freon).
   • Ο ανεμιστήρας κατευθύνει τα ρεύματα αέρα, τον ψυκτήρα συμπυκνωτή. Ανάλογα με τον τύπο της μονάδας, ο ανεμιστήρας μπορεί να λειτουργεί σε μία ή περισσότερες λειτουργίες.
   • Τα φίλτρα καθαρισμού αερίων εμποδίζουν τη συμπύκνωση του συμπιεστή με μηχανικά υπολείμματα.

   Επιπλέον, ο σχεδιασμός της μονάδας μπορεί να περιλαμβάνει φίλτρα καθαρισμού αέρα, οζονιστήρες, ιονιστές και άλλες πρόσθετες συσκευές.

   Πώς να επιλέξετε μια εξωτερική μονάδα

   Έτσι, το κύριο στοιχείο του κλιματιστικού είναι η εξωτερική μονάδα, η τιμή της οποίας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Πρώτα απ 'όλα, αυτή είναι η ισχύς της συσκευής, η οποία καθορίζει τη συνολική παραγωγικότητα του συνόλου του κλιματικού συστήματος. Για δωμάτιο 20 τ.μ. θα υπάρχει αρκετή μονάδα με χωρητικότητα 7 kW, ενώ για ένα standard διαμέρισμα τριών δωματίων 50 τ.μ. θα χρειαστούν περίπου 18 kW. Αν είστε σε μια απώλεια στην επιλογή, πείτε στους συμβούλους της ιστοσελίδας PROFCLIMATECH.RU τα χαρακτηριστικά των χώρων σας, θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε την κατάλληλη επιλογή.

   Η ισχύς της εξωτερικής μονάδας εξαρτάται από την περιοχή του εναλλάκτη θερμότητας, τις διαστάσεις του συμπιεστή και τον ανεμιστήρα. Επομένως, η δεύτερη παράμετρος στην οποία πρέπει να δώσετε προσοχή κατά την επιλογή ενός μπλοκ είναι το μέγεθός του. Εδώ πρέπει να θυμόμαστε ότι όσο μεγαλύτερα είναι τα συνολικά χαρακτηριστικά της μονάδας, τόσο πιο δύσκολο θα είναι η τοποθέτησή της και η εμφάνιση της πρόσοψης του κτιρίου μπορεί να υποφέρει. Επομένως, μην λαμβάνετε το πιο διαστατικό μοντέλο, χωρίς να αξιολογείτε τις συνθήκες νηφάλιας εγκατάστασης.

   Επίσης, η επιλογή της εξωτερικής μονάδας επηρεάζεται από την χωρητικότητα ψύξης και τον αριθμό των εξόδων για τη σύνδεση των εσωτερικών στοιχείων. Για να συγκρίνετε σωστά αυτά τα χαρακτηριστικά και να κάνετε μια λογική επιλογή, οι ειδικοί μας θα σας βοηθήσουν.

   Εξωτερικά κλιματιστικά

   Ένα σημαντικό στοιχείο κάθε διαχωρισμένου συστήματος είναι η εξωτερική μονάδα, η οποία τοποθετείται στον τοίχο του σπιτιού. Σύμφωνα με τον τρόπο λειτουργίας, το εξωτερικό κλιματιστικό μπορεί να μεταφέρει θερμό αέρα από το δωμάτιο προς τα έξω ή προς την αντίθετη κατεύθυνση.

   Πώς λειτουργούν τα εξωτερικά κλιματιστικά;

   Η αρχή της λειτουργίας βασίζεται στην ικανότητα των ουσιών να απορροφούν θερμότητα κατά την εξάτμιση και να τις απομονώνουν κατά τη διάρκεια της συμπύκνωσης. Σε εξωτερικά συστήματα, η λειτουργία ψυκτικού συνήθως εκτελείται με φρέον. Όταν το κλιματιστικό χρησιμοποιείται για ψύξη, το υγρό κυκλοφορεί μέσω της εσωτερικής μονάδας, στη συνέχεια εξατμίζεται και εγκαθίσταται στην εξωτερική μονάδα. Για τη θέρμανση του χώρου, το ψυκτικό υγρό εξατμίζεται στην εξωτερική μονάδα και εγκαθίσταται στο εσωτερικό ως συμπύκνωμα.

   Ο συμπιεστής παρέχει τη μεταφορά του ψυκτικού υγρού από τη μια κατάσταση στην άλλη δημιουργώντας μια διαφορά πίεσης μέσα στη συσκευή. Ταυτόχρονα, το σύστημα μεταφέρει 3 φορές περισσότερο ηλεκτρισμό από ό, τι καταναλώνει. Ως εκ τούτου, το εξωτερικό κλιματιστικό συμπληρώνεται από μια εσωτερική μονάδα.

   Κατασκευή

   1. Συμπιεστής. Διατηρεί την πίεση συμπύκνωσης και εξασφαλίζει την εξάτμιση του ψυκτικού μέσου.
   2. Βαλβίδα τεσσάρων κατευθύνσεων. Αυτό το στοιχείο αλλάζει την κατεύθυνση της ροής του Freon, έτσι ώστε να εμφανίζεται εξάτμιση στην εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού και η συμπύκνωση λαμβάνει χώρα στην εσωτερική μονάδα.
   3. Πίνακας ελέγχου. Το στοιχείο ρυθμίζει τη λειτουργία του συμπιεστή, αποτρέπει τη θραύση της συσκευής.
   4. Ανεμιστήρας. Δημιουργεί μια ισχυρή ροή αέρα κατευθυνόμενη στον συμπυκνωτή, η οποία είναι απαραίτητη για την ψύξη του εναλλάκτη θερμότητας.
   5. Πυκνωτής. Αυτό το τμήμα του συστήματος είναι απαραίτητο για την ψύξη του freon στη θερμοκρασία συμπύκνωσης.
   6. Φίλτρο συστήματος φρέον. Αυτό το στοιχείο του κλιματιστικού εγκαθίσταται στην είσοδο του συμπιεστή για να διατηρήσει τις μηχανικές ακαθαρσίες και την περίσσεια του νερού.
   7. Σύνδεσμοι σωληνώσεων. Θύρες που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση του εξωτερικού συστήματος και της εσωτερικής μονάδας.
   8. Προστατευτικό κάλυμμα. Προστατεύει τις θύρες του τσοκ και τους ακροδέκτες του κλιματιστικού από ζημιές.
   Όλα τα εποχιακά οικιακά Multizone

   Η σωστή εγκατάσταση του εξωτερικού μπλοκ του κλιματιστικού σε μια loggia και ένα μπαλκόνι

   Μετά την αγορά του κλιματιστικού δεν ισχύει απαραιτήτως για τους ειδικούς: μπορεί να είναι ανεξάρτητα ustanovitBalkon, σε αντίθεση με χαγιάτια, που επιβάλλονται για την περίμετρο φέροντες τοίχους του σπιτιού, έχει ένα στηθαίο. Η λότζια βρίσκεται στο περίγραμμα των τοίχων, έχει δύο γειτονικές πλευρές. Η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού εκτελείται τόσο σε κλειστές όσο και σε ανοικτές πλατείες και μπαλκόνια. Η διαδικασία απαιτεί ευθύνες και ειδικές δεξιότητες, οπότε αν δεν είστε βέβαιοι στις ικανότητές σας, τότε είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες των επαγγελματιών.

   Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη λειτουργία του κλιματιστικού

   Εάν η εγκατάσταση από την αρχή συμβαδίζει με το χέρι, είναι σημαντικό να έχετε μια πρώτη γνώση της λειτουργίας της συσκευής.

   Η ποιότητα του κλιματιστικού εξαρτάται από την εξωτερική μονάδα: επομένως είναι απαραίτητο να προσεγγίσετε την εγκατάσταση με ευθύνη

   Το πιο σημαντικό πράγμα που θα απαιτηθεί για τη σύνδεση όλων των τμημάτων του συστήματος:

   1. Το διαχωρισμένο σύστημα αποτελείται από 2 μονάδες. Εξωτερικά, χρησιμεύει για τη συμπίεση και τη συλλογή συμπυκνωμάτων. Εσωτερική, χρησιμεύει για εξάτμιση, θέρμανση ή ψύξη.
   2. Στην εσωτερική μονάδα υπάρχει ψυκτικό μέσο, ​​συνήθως είναι freon. Η ουσία πιέζεται στη σχάρα του εξατμιστή. Στον θάλαμο του εξατμιστή η επέκταση του ψυκτικού λαμβάνει χώρα με την απορρόφηση μιας μεγάλης ποσότητας θερμότητας. Οι μορφές συμπύκνωσης στο πλέγμα.
   3. Το συμπύκνωμα εκκενώνεται μέσω της κοιλότητας δεξαμενής μέσα στον αυλό του σωλήνα αποστράγγισης. Είναι σημαντικό για τον χρήστη να οργανώσει την έξοδο σωλήνα αποστράγγισης έτσι ώστε το συμπύκνωμα να απομακρύνεται χωρίς κόπο και να μην συσσωρεύεται.
   4. Υπό την επίδραση ηλεκτρικού ρεύματος, λειτουργεί ένας συμπιεστής, ο οποίος συνήθως εγκαθίσταται σε μια εξωτερική μονάδα. Ο συμπιεστής (αντλία) αντλεί αέρα και αντλεί τους ατμούς ψυκτικού από τον εξατμιστή στον θάλαμο συμπύκνωσης. Αυτός ο θάλαμος διοχετεύεται με ανεμιστήρα, εκκενώνεται ψυχρός αέρας μέσα στο δωμάτιο και μειώνεται η θερμοκρασία στο δωμάτιο.

   Στη μονάδα κλιματισμού δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο, όπως στην εγκατάσταση.

   Freon - μια επικίνδυνη ουσία, και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ανθρώπινη υγεία

   Το κύριο πράγμα είναι να ακολουθήσετε τις οδηγίες που συνοδεύουν τη συσκευή και να μην αναπνέετε καπνούς.

   Είναι δυνατόν να εγκαταστήσετε κλιματισμό στο ναυπηγείο

   Στο επαγγελματικό λεξιλόγιο ολόκληρο το σύμπλεγμα τεχνικού εξοπλισμού του κλιματιστικού ονομάζεται χωρισμένο σύστημα.

   Το εξωτερικό μπλοκ θα πρέπει πάντα να αφαιρείται από τις εγκαταστάσεις, δηλαδή, η περίμετρος της loggia.

   Η εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας πραγματοποιείται σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας:

   • Στερέωση σε ισχυρές γωνίες.
   • Χρήση μακρών και αξιόπιστων βραχιόνων, οι οποίες επιλέγονται από το βάρος της μονάδας.

   Οι πιο δημοφιλείς θέσεις της εξωτερικής μονάδας:

   • Στην πρόσοψη ενός κτιρίου κατοικιών.
   • Στην ανοικτή λιμνοθάλασσα.
   • Στο ανοιχτό μπαλκόνι.

   Αν έχετε ανοιχτό μπαλκόνι ή loggia, τότε η εξωτερική μονάδα μπορεί να εγκατασταθεί ακόμα και στο ίδιο το μπαλκόνι

   Εάν το δωμάτιο του μπαλκονιού ή της loggia είναι τζάμια, τότε θα πρέπει να το θεωρήσετε όπως ακριβώς και κάθε κατοικία και να εκτελέσετε την αφαίρεση της περιμέτρου του μπλοκ. Κατά την επιλογή του εξοπλισμού στερέωσης, εκτός από το φορτίο βάρους, είναι απαραίτητο να ληφθεί υπόψη η επίδραση του ανέμου. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι αδίστακτοι εδραίωση της εξωτερικής μονάδας που οδήγησαν στο γεγονός ότι οι ισχυρές ριπές ανέμου έσκισε το μπλοκ, έπεσε από ύψος πολυώροφα κτίρια και φέρνει ζημιές στα σταθμευμένα αυτοκίνητα στο κάτω μέρος, εφαρμόστηκε σε περαστικούς ασυμβίβαστη με τραύματα της ζωής. Σε αυτή την περίπτωση, ο ιδιοκτήτης του κλιματιστικού θα πληρώσει για την επισκευή του αυτοκινήτου και θα είναι υπεύθυνος για το ατύχημα. Το Υπουργείο Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και το Υπουργείο Μέτρων Έκτακτης Ανάγκης εκδίδουν τακτικά ανασκοπήσεις σχετικά με τέτοια προηγούμενα.

   Για να μην καταλήξουμε σε μια δυσάρεστη κατάσταση, πρέπει να είμαστε υπεύθυνοι για την προσκόλληση του εξωτερικού μπλοκ.

   Εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας κλιματισμού στο μπαλκόνι (βίντεο)

   Εγκατάσταση του κλιματιστικού μέσα από το loggia

   Η σύνδεση εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων περιλαμβάνει μόνο 3 ομάδες σωλήνων.

   Αυτό είναι:

   • Freon αυτοκινητόδρομο?
   • Ηλεκτρική τροφοδοσία;
   • Κύρια αποχέτευση.

   Το συνιστώμενο μήκος των σωλήνων είναι 6 μέτρα

   Εάν το μήκος των σωλήνων επιτρέπει να ξεπεραστεί η περιοχή χαγιάτι, η παραλλαγή της εγκατάστασης της εσωτερικής μονάδας στο δωμάτιο, και την εξωτερική μονάδα - έξω από την περίμετρο της Λότζια. Αυτός είναι ένας αρκετά δημοφιλής τρόπος, ειδικά αν η λιμνοθάλασσα είναι στενή. Οι σωλήνες μπορούν να αγοραστούν οποιουδήποτε μήκους και να αντικατασταθούν από τον εαυτό σας.

   Τι να ψάξετε:

   • Οι σωλήνες χαλκού πρέπει να αγοραστούν με εργοστασιακή κύλιση.
   • Η απόξεση πραγματοποιείται στην κατακόρυφη θέση του σωλήνα, έτσι ώστε να μην εισέρχεται η λεπτή σκόνη και τα σωματίδια στον αυλό.
   • Γραμμές στην εξωτερική μονάδα θα πρέπει να κοπεί με ένα περιθώριο 1 m στις στροφές, δεν μπορεί να εκτρέψει σωλήνα vnatyag.

   Για επισκευές και για λόγους ασφαλείας, πρέπει να αφήσετε πρόσβαση σε όλες τις γραμμές κλιματισμού. Κάποιοι ιδιοκτήτες δεν γνωρίζουν, αλλά με απολύτως οποιαδήποτε ρύθμιση του διαχωρισμένου συστήματος υπάρχει μια διαρροή φρέον. Κανονικά, η απώλεια είναι από 6 έως 8% ετησίως της συνολικής μάζας του ψυκτικού μέσου.

   Η επαναφορά του προτύπου δεν θα απαιτηθεί λιγότερο από 1 φορά σε 2 χρόνια. Επομένως, δεν μπορείτε να αποκλείσετε την πρόσβαση στο σύστημα split.

   Εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας σε μπαλκόνι με τζάμι

   σωλήνα αποστράγγισης συμπυκνωμάτων εμφανίζει, και να πραγματοποιήσει την εγκατάσταση στο τζάμι μπαλκόνι ή χαγιάτι, θα πρέπει να φέρει το σωλήνα έξω από τις εγκαταστάσεις. Για να γίνει αυτό, γίνεται μια τρύπα στον τοίχο με ένα διάτρητο, ο σωλήνας είναι σταθερός και οι αρμοί είναι απομονωμένοι. Όλες οι εσωτερικές μονάδες πρέπει να υποβάλλονται σε υγειονομικό έλεγχο, ακόμη και αν το σύστημα διαχωρισμού έχει λειτουργία αυτοκαθαρισμού.

   Εάν εγκαταστήσετε μια εξωτερική μονάδα στο δρόμο, θα αερίζεται καλά και δεν θα υπερθερμανθεί

   Το συμπύκνωμα για 2 χρόνια χρήσης δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την αναπαραγωγή μυκήτων μούχλας στον στρόβιλο και τα πτερύγια του εξατμιστή.

   Για την υγεία των κατοίκων του διαμερίσματος είναι ένας κίνδυνος, μυκωσικής μόλυνσης προκαλεί αλλεργίες, άσθμα, χρόνια ρινίτιδα. Μετά από 2 χρόνια λειτουργίας μειώνει την απόδοση των διαιρούμενων συστημάτων, και μετά από 5 χρόνια πέφτει στο 50%. Οι κατασκευαστές δεν ενημερώνουν τους χρήστες για το θέμα αυτό, ωστόσο, να αναλάβει τη φροντίδα της υγείας σας, θα πρέπει να πάρετε όχι μόνο υψηλής ποιότητας συμπυκνωμάτων, αλλά και να πραγματοποιήσει προληπτική συντήρηση του κλιματιστικού.

   Εξωτερική μονάδα κλιματισμού στο μπαλκόνι

   Αν το επιτρέπει η περιοχή του μπαλκονιού, μπορείτε να βάλετε την εξωτερική μονάδα απευθείας στο πάτωμα. Εάν το μπαλκόνι είναι πολύ μικρό ή στενό, πρέπει να αγοράσετε ισχυρές μεταλλικές γωνίες.

   Εάν δεν είστε σίγουροι ότι θα μπορείτε να κάνετε τα πάντα σωστά, τότε είναι καλύτερο να αναθέσετε την εργασία σε επαγγελματίες

   Πώς να διορθώσετε τη μονάδα κλιματισμού:

   • Με τη βοήθεια οπών διάτρησης κατασκευάζονται στον τοίχο σύμφωνα με μια προκαθορισμένη διάταξη.
   • Τοποθετήστε ένα πείρο στην τρύπα.
   • Η γωνία στερεώνεται από ένα κατσαβίδι μέσω ενός πείρου.
   • Είναι απαραίτητο να ελέγξετε για τη δύναμη, γι 'αυτό είναι αρκετό για έναν ενήλικα να κρεμάσει στις γωνίες, να τα κουνήσει.

   Προκειμένου να μην πιαστεί από ένα τρυπάνι ενός διάτρητου μέσα στο οπλισμό, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε έναν ανιχνευτή συσκευής - οπλισμού. Εάν χρησιμοποιείται αυτοδύναμη ηλεκτρική παροχή, πρέπει να χρησιμοποιείται ένας ελεγκτής ηλεκτρικής εργασίας και ένας δείκτης φάσης. Μετά τη σύνδεση όλων των σωλήνων μεταξύ των μπλοκ, τυλίξτε τη δέσμη με μια κασέτα καθρέφτη και, εάν το κλίμα είναι κρύο, δώστε μόνωση.

   Η περιέλιξη θα πρέπει να είναι επαρκώς σφιχτή, αλλά όχι πρωτεύουσα, έτσι ώστε, αν είναι απαραίτητο, πρόσβαση στους σωλήνες.

   Εγγύηση και συντήρηση

   Οι επιχειρήσεις συναρμολόγησης δίνουν την υποχρέωση για όλα τα εκτελεσθέντα έργα και ευθύνονται για οποιαδήποτε ελαττώματα, από σφράγιση κακής ποιότητας μέχρι διακοπή της εξωτερικής μονάδας. Εάν ο χρήστης επιθυμεί να έχει δωρεάν συντήρηση αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, επικοινωνήστε με τον τεχνικό εγκατάστασης.

   Συντήρηση του κλιματιστικού (βίντεο)

   εγγυήσεις εγκατάσταση Αυτο και στερεί το ίδιο διάσπαση του συστήματος, αν υπάρχει παρεμβολή με τις μονάδες εργασίας (π.χ., ξαναγέμισμα Halocarbon ή φρέον). Τοποθετήστε την εξωτερική μονάδα σε ένα μπαλκόνι ή χαγιάτι - είναι μια ασφαλής μέθοδος διάθεσης, όπως η πτώση επηρέασαν μόνο τη συσκευή, αλλά όχι τους πεζούς.