Εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού: τύποι, σχεδιασμός, χαρακτηριστικά εγκατάστασης

Κλιματιστικό - μια συσκευή που παρέχει μια άνετη θερμοκρασία αέρα στον χώρο και είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του. Ο πιο δημοφιλής και ευρέως διαδεδομένος τύπος είναι ένα διαχωρισμένο σύστημα, που σχηματίζεται από μια εξωτερική μονάδα τοποθετημένη στον εξωτερικό τοίχο του κτιρίου, και εσωτερική. Η σύνδεση μεταξύ των φραγμών πραγματοποιείται από χάλκινους σωλήνες για την κυκλοφορία ψυκτικού μέσου. Το βασικό πλεονέκτημα των διαχωρισμένων συστημάτων είναι η δυνατότητα όχι μόνο της ψύξης, αλλά και της θέρμανσης του αέρα. Εγκατεστημένο σε εσωτερικούς χώρους, η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού, που ονομάζεται επίσης και εξαερισμός, εκτελεί άμεση ψύξη ή θέρμανση αέρα δωματίου.

Τύποι εσωτερικών μονάδων σύγχρονων κλιματιστικών

Με την ονομασία τους, τα διαχωρισμένα συστήματα και οι εσωτερικές μονάδες τους χωρίζονται σε:

Η κύρια διαφορά αφορά την χωρητικότητα και, συνεπώς, την περιοχή του δωματίου, εντός του οποίου μπορεί να πραγματοποιηθεί αποτελεσματικός έλεγχος του κλίματος. Η αναλογική ισχύς αυξάνεται σε συσκευές μεγέθους, βάρους.

Συνήθως η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού ταιριάζει τύπου του διαχωρισμένου συστήματος με τη μέθοδο εγκατάστασης και είναι μια ενότητα:

 • τοίχος - αυτά περιλαμβάνουν τα περισσότερα οικιακά μοντέλα.
 • Κασέτα - η βέλτιστη λύση για τοποθέτηση σε ψευδοροφή.
 • κανάλι - ενσωματωμένο στους αγωγούς εξαερισμού, συμπεριλαμβανομένου του χώρου της οροφής ·
 • το δάπεδο-οροφή - επιτρέπουν την εγκατάσταση τοίχου και οροφής?
 • Στήλη - ιδιαίτερα ισχυρό εξοπλισμό, τοποθετημένο σε συμπαγή, ακόμη και πατώματα.

Πώς και πού να τοποθετήσετε την εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού

Οι μονάδες τύπου καναλιού πρέπει να τοποθετούνται μέσα στους αγωγούς εξαερισμού κατά την κατασκευή ή την επισκευή. Όλοι οι άλλοι τύποι μονάδων δωματίου δεν έχουν ρυθμισμένο χρόνο και μπορούν να εγκατασταθούν ανά πάσα στιγμή.

Τα μοντέλα τοίχου και χαμηλής κατανάλωσης συνήθως αναφέρονται στην κατηγορία των νοικοκυριών. Εγκατάσταση της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στοίβα πραγματοποιείται σε ειδικές πλάκες στήριξης και περιλαμβάνει:

 • σημειώνοντας τις οπές στον τοίχο πάνω στην πλάκα στήριξης.
 • την προετοιμασία των οπών του πείρου.
 • εγκατάσταση πείρων ·
 • πλάκα τοποθέτησης, το οποίο βιδώνεται στους πείρους στον τοίχο.
 • στερεώνοντας την πλάκα απευθείας στο κλιματιστικό.

Μονάδες τύπου οροφής ή κασέτας ανασταλεί με ψευδή οροφή ως εξής:

 1. στην οροφή κάνουν σημάνσεις των τρυπών για τα καρφιά?
 2. στις οπές τοποθετούνται ειδικές σφιγκτήρες στερέωσης.
 3. Βίδες στην στερέωση.
 4. Οι εσωτερικοί μπλοκ αναρτώνται πάνω στους σφιγκτήρες που συγκρατούνται από τα καρφιά.

Κατά την τοποθέτηση της μονάδας δωματίου, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ροή του αέρα δεν κατευθύνεται στους χώρους όπου οι άνθρωποι είναι μόνιμα τοποθετημένοι - εργαζόμενοι ή για αναψυχή. Είναι επίσης απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι η εσωτερική μονάδα δεν υπερθερμαίνεται εξαιτίας των πηγών θερμότητας ή των ηλιακών ακτίνων.

Τεχνικά θέματα. Η απόσταση μεταξύ εξωτερικών και εσωτερικών μονάδων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα πέντε μέτρα. Κατά την εγκατάσταση της μονάδας δαπέδου-οροφής στον τοίχο συνιστάται απόσταση από το πάτωμα στην περιοχή 0,15... 0,2 μέτρα.

Μεταξύ των διαφόρων τύπων μπορούν να αναγνωριστούν κλιματιστικά με δύο εσωτερικές μονάδες, οι οποίες με μία εξωτερική μονάδα μπορούν να εξυπηρετήσουν δύο δωμάτια. Ταυτόχρονα, οι συνδέσεις για τη σύνδεση με το εξωτερικό στοιχείο επεκτείνονται, αλλά ο χώρος στον εξωτερικό τοίχο εξοικονομείται σημαντικά και η συντήρηση απλοποιείται κάπως σε σύγκριση με δύο συνηθισμένα διαχωριστικά συστήματα.

Ο σχεδιασμός της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού και των χαρακτηριστικών του

Εξετάστε λεπτομερώς τη συσκευή της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού, η οποία αναφέρεται σε σύνθετες τεχνικές συσκευές. Η σύνθεση της μονάδας δωματίου περιλαμβάνει:

 • το περίβλημα στο οποίο είναι τοποθετημένοι όλοι οι κόμβοι.
 • μπροστινή πλαστική αφαιρούμενη μάσκα για πρόσβαση σε αέρα.
 • εξατμιστή, το οποίο είναι το ψυγείο στο οποίο εξάτμιση του Freon κατά τη διάρκεια της θέρμανσής του και μέσω του οποίου λαμβάνει χώρα η ανταλλαγή θερμότητας.
 • πλαστικό πλέγμα του χονδροειδούς φίλτρου, το οποίο κόβει μεγάλες προσμίξεις αέρα και πρέπει να καθαριστεί τουλάχιστον μία φορά σε δύο εβδομάδες.
 • μια οθόνη με LED που δείχνει τη λειτουργία της συσκευής, που βρίσκεται στο μπροστινό μέρος της μονάδας.
 • Οριζόντιες περσίδες με ηλεκτρική κίνηση, οι οποίες καθορίζουν την κατεύθυνση της ροής του αέρα στην κατακόρυφη διεύθυνση.
 • ανεμιστήρα με βήμα-βήμα ή συνεχώς μεταβλητό έλεγχο ταχύτητας.
 • φίλτρο, εκτελώντας λεπτό καθάρισμα της ροής του αέρα.
 • Κάθετες περσίδες που ρυθμίζουν τη ροή του αέρα στην οριζόντια κατεύθυνση.
 • ηλεκτρονική πλακέτα ελέγχου.
 • μια ομάδα εξαρτημάτων σωληνώσεων που συνδέουν χάλκινους σωλήνες που συνδέουν τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες.
 • ένα δίσκο συλλογής συμπυκνωμάτων που σχηματίζεται στην ψυχρή επιφάνεια του εξατμιστήρα.
 • τηλεχειριστήριο στα περισσότερα μοντέρνα μοντέλα.

Για πολλά μοντέλα, ο σχεδιασμός της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού περιλαμβάνει πρόσθετα χαρακτηριστικά, κυρίως όσον αφορά τα ηλεκτρονικά με διαφορετικές λειτουργίες.

 • διαχείριση από το smartphone.
 • αυτοδιάγνωση;
 • παρουσία αυτόματων λειτουργιών.
 • οθόνη πληροφοριών υγρών κρυστάλλων.

Για τον εξοπλισμό τύπου κασέτας κλιματιστικού εσωτερική μονάδα, της οποίας οι διαστάσεις είναι τυπικά είτε 0,6h0,6 0,8h0,8 m, οι πλακίδια απαιτείται διάστημα τουλάχιστον 0,3 m. Υπάρχουν επίσης μοντέλα μειωμένων διαστάσεων 0,5h0,5 m.

Τα πιο κοινά μοντέλα τοίχων παράγονται συνήθως με τυπικά, μειωμένα και μεγάλα μεγέθη. Ταυτόχρονα, οι διαστάσεις σχετίζονται με το επίπεδο ισχύος και τον μέγιστο δείκτη περιοχής στην οποία πραγματοποιείται ο έλεγχος του κλίματος.

Για οικιακές μονάδες εσωτερικού τοίχου, το τυπικό εύρος παραμέτρων σχεδιασμού είναι εντός:

 • πλάτος 0,7... 1,2 m;
 • ύψος 0,24... 0,32 m;
 • βάθος 0,18... 0,3 μ.

Η σειρά κλιματιστικών Gree με μια μικρή εσωτερική μονάδα με βάθος 0,18 μ. Έχουν εκτεταμένες δυνατότητες εγκατάστασης σε μικρούς χώρους. Υπάρχουν συμπαγή μοντέλα από άλλους κατασκευαστές.

Πολλαπλές μονάδες εσωτερικού χώρου

Αγοράστε εσωτερική μονάδα τοίχου χωρισμένου συστήματος Το τοίχωμα είναι η πιο επιτυχημένη λύση για εγκατάσταση σε διαμέρισμα ή εξοχικό σπίτι.

Απαγωμένες εσωτερικές μονάδες Σε δωμάτια με ψευδοροφές, τα κανάλια κλιματισμού είναι συνήθως εγκατεστημένα. Μπορεί να είναι καταστήματα, γραφεία.

Μπορείτε να αγοράσετε μια εσωτερική μονάδα κασέτας εδώ. Https://klimatproff.ru/images/photos/medium/shop6925.jpg Τα συστήματα split κασετών αναφέρονται.

Η εσωτερική μονάδα δαπέδου Η κλιματιστική μηχανή δαπέδου είναι κλιματικός εξοπλισμός, η εσωτερική μονάδα της οποίας βρίσκεται στο σημείο n.

Οροφή κλιματισμού εσωτερικής μονάδας οροφής Ο κλιματισμός του οροφής - αυτή είναι η πιο αποτελεσματική επιλογή για ισχυρό εξοπλισμό απουσία.

Τα συστήματα διαχωρισμού οροφής είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε χώρους χαμηλής οροφής όπου δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση κλιματιστικού τύπου κασέτας.

Αν δεν υπάρχει ψευδοροφή στην αίθουσα, μια εναλλακτική λύση σε ένα κλιματιστικό κασετών μπορεί να είναι οροφή κάτω από το δάπεδο (ή απλά.

Τα καθολικά διαχωριστικά συστήματα εγκαθίστανται συνήθως σε δημόσιους χώρους μικρού και μεσαίου μεγέθους: χώρους γραφείων, καταστήματα, σαλόνια.

Εσωτερικές μονάδες τύπου στήλης Στύλο split - σύστημα κλιματισμού, των οποίων οι εσωτερικές μονάδες στήλης βρίσκονται στο πάτωμα. Ισχύει.

Εσωτερικές μονάδες για κλιματισμό σε οποιαδήποτε ποσότητα!

Το split σύστημα είναι κλιματικός εξοπλισμός, ο οποίος αποτελείται πάντα από πολλές μονάδες: μία εξωτερική μονάδα και μία ή περισσότερες εσωτερικές μονάδες (σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού). Η εσωτερική μονάδα περιέχει μόνο ένα περιστρεφόμενο ανεμιστήρα περιστροφής και εναλλάκτη θερμότητας.

Ανάλογα με τον τύπο, η εσωτερική μονάδα του split σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο, οροφή, δάπεδο ή ενσωματωμένο σε ψευδοροφή. Τα σύγχρονα κλιματιστικά μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με μια σειρά από χρήσιμες λειτουργίες: φίλτρα διαφορετικού βαθμού καθαρισμού αέρα, τηλεχειριστήριο, έλεγχος θερμοκρασίας, χρονοδιακόπτη κλπ. Κατά κανόνα, στον πίνακα υπάρχει μια οθόνη που εμφανίζει δεδομένα σχετικά με τις καθορισμένες παραμέτρους του μικροκλίματος. Συχνότερα, ένα οικιακό σύστημα σημαίνει κλιματιστικό τοίχου. Οι εσωτερικοί χωρισμοί ενός συστήματος άλλης διάταξης είναι πολύ λιγότερο συνηθισμένοι.

Το πολλαπλό split σύστημα συνεπάγεται τη σύνδεση από 2 έως 9 εσωτερικές μονάδες σε μία εξωτερική μονάδα. Αυτό επιτρέπει την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση 2-9 δωματίων στο κτίριο. Η παρουσία μίας μόνο εξωτερικής μονάδας σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χώρο στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού και να μην χαλάσετε την πρόσοψή του. Ένα από τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου εξοπλισμού είναι ότι οι εσωτερικές μονάδες μπορεί να είναι διαφορετικές σε ισχύ και σε τύπο.

Σήμερα, τα κλιματικά συστήματα inverter είναι πολύ δημοφιλή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία για τον κλιματισμό διαμερισμάτων, ιδιωτικών κατοικιών και εξοχικών σπιτιών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε εσωτερική μονάδα ενός πολυδιάστατου συστήματος έχει το δικό του σύστημα ελέγχου. Με τη βοήθειά του μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία άνεσης σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του εξοπλισμού είναι η ήρεμη λειτουργία, η οποία παρέχει επιπλέον άνεση στους ιδιοκτήτες του σπιτιού.

Πώς να αγοράσετε μια μονάδα κλιματισμού εσωτερικού χώρου; Αυτή η ερώτηση βασανίζει πολλούς όταν επιλέγει ένα μοντέλο κλιματισμού. Κάθε μάρκα του εξοπλισμού HVAC αποτελείται από δύο μέρη, η εξωτερική μονάδα δεν προκαλεί προβλήματα, δεδομένου ότι είναι έξω από το δωμάτιο, αλλά το δεύτερο μέρος κλίνει προς τη σκέψη, ειδικά εάν επιλέξετε ένα σύστημα για high-end το σπίτι ή το γραφείο. Εδώ, η επιλογή παραθύρου δεν είναι αρκετή, πρέπει να αγοράσετε μια καθολική έκδοση ή αρκετά συγκεκριμένα μοντέλα. Για να ζωγραφίσει την πρόσοψη του σπιτιού με διάφορα εξωτερικά μπλοκ είναι άσχημη, και σε πολλά μέρη αυτό δεν είναι ευπρόσδεκτη.

Γιατί μπορώ να χρησιμοποιήσω πολλές εσωτερικές μονάδες;

Παραμένει μια επιλογή αγοράς ενός συστήματος split split. Αυτός ο τύπος κλιματισμού δεν είναι μόνο ενδιαφέρουσα από το ότι έχει αρκετές εσωτερικές με μία εξωτερική μονάδα. Εδώ και πάλι, μπορεί να προκύψει το ερώτημα, ποιο σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού για αγορά "σταθερό" ή "set-up"; Θα πρέπει να σταθώ με λίγα λόγια στις ιδιαιτερότητες καθενός. Στην "σταθερή" έκδοση είναι περίπου δύο ή τρεις εσωτερικές μονάδες στην τελική διαμόρφωση, δεν υπάρχει αυτοσχεδιασμός από την πλευρά του αγοραστή δεν μπορεί να είναι. Αγοράζει έτοιμα σκεύη ή επιλέγει μια επιλογή "σετ", στην οποία το μοντέλο των εσωτερικών μονάδων θα είναι μεγαλύτερο, σε 5-7 αντίτυπα. Η τιμή, αντίστοιχα, θα ποικίλει επίσης μεταξύ αυτών των δύο επιλογών για ορισμένες πτυχές.

Εάν ο καταναλωτής έχει σταματήσει για την έκδοση «στοιχειοθεσία», εξακολουθεί να είναι απαραίτητο να καλέσει τον κύριο σχεδιαστή στον τόπο της χρήσης του συστήματος, ώστε να καθορίσει ακριβώς ποια τύποι για να επιλέξουν από μια σειρά από μοντέλα που υποβλήθηκαν για το σπίτι, διαμέρισμα ή το γραφείο. Ένα χαρακτηριστικό των πολλαπλών διαστάσεων είναι η δυνατότητα επιλογής εσωτερικών μονάδων διαφορετικής χωρητικότητας και διαφορετικών τύπων κλιματισμού: κασέτα, οροφή, τοίχος, στήλη, κανάλι. Οι έμπειροι ειδικοί της εταιρείας θα εγκαταστήσουν, θα δούμε εδώ οποιοδήποτε είδος σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμη και τόσο περίπλοκο για την εγκατάστασή τους, ως πολλαπλάσιο. Στην περίπτωση αυτή, οι σχεδιαστές και οι σχεδιαστές θα χρειαστούν ειδικές ικανότητες για τη δημιουργία ενός τόσο μοναδικού και διακλαδισμένου κλιματικού συστήματος.

Οποιαδήποτε τεχνική τελικά θα αποτύχει. Εάν ο καταναλωτής έχει συμβόλαιο για την τακτική συντήρηση της εταιρείας, η οποία αγόρασε το κλιματιστικό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία της εταιρείας παροχής υπηρεσιών η κλήση θα έρθει master, θα διαγνώσουν και θα αναφέρει τους λόγους της αποτυχίας της σύνδεσης. Ίσως η αιτία μιας σοβαρής διάσπασης ή καύσης της μονάδας ήταν η ακατάλληλη προσαρμογή ή προσαρμογή στην αδικαιολόγητη δύναμη ενός μεμονωμένου συνδέσμου από μια μεμονωμένη κονσόλα.

Έχοντας συνάψει σύμβαση με την εταιρεία, ο πελάτης θα πρέπει να καλέσει το γραφείο της εταιρείας ή να στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο τμήμα πωλήσεων, το οποίο ο διαχειριστής θα δεχτεί. Για να εγκαταστήσετε μια νέα εσωτερική μονάδα, ο διαχειριστής θα συμφωνήσει σχετικά με την ώρα παράδοσης και εγκατάστασης. Εάν υπάρχει αντικατάσταση του "καναλιού", τότε είναι επιθυμητό η εγκατάσταση να πραγματοποιηθεί από την ίδια ομάδα πλοίαρχων που διενήργησαν την εγκατάσταση για πρώτη φορά. Εάν η ισχύς του κλιματιστικού είναι μικρό, θα πρέπει να βρίσκεται πάνω από την οροφή, ένα μεγάλο «kanalnik» δύναμη σε ένα πίσω δωμάτιο, έτσι ώστε να κάνει πολύ θόρυβο, και το κενό παίρνει πολύ γι 'αυτόν.

Κατά την εγκατάσταση, έμπειροι πλοίαρχοι δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο σύστημα αποστράγγισης. Άντληση μια μεγάλη ποσότητα αέρα, η εσωτερική μονάδα κατά τη διάρκεια της ψύξης συσσωρεύει ένα σημαντικό ποσό των συμπυκνωμάτων για την απομάκρυνση απαιτεί μια ειδική αντλία αποστράγγισης. Ορισμένα μοντέλα προχωρούν ήδη με μια ενσωματωμένη αντλία αποστράγγισης, και σε άλλες περιπτώσεις οι εγκαταστάτες το εγκαθιστούν οι ίδιοι. Εδώ είναι επίσης σημαντικό το ύψος του ενδιάμεσου χώρου για τη βολική θέση του σωλήνα απομάκρυνσης συμπυκνωμάτων. Ένα χαρακτηριστικό της μονάδας καναλιού είναι το γεγονός ότι υπάρχουν μοντέλα με την ίδια δύναμη, αλλά με διαφορετική στατική πίεση έμπειρος εγκαταστάτης πάντα να λαμβάνει υπόψη και να επιλέξετε ένα μοντέλο με τη σωστή πίεση. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στη νέα μονάδα, εκδίδεται μια περίοδος εγγύησης.

Τι περιλαμβάνει η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού;

Χαιρετισμούς σε όλους τους αναγνώστες του ιστότοπου "Όλα για κλιματιστικά". Σήμερα θα σας πω τι αποτελείται από το εσωτερικό μπλοκ του διαχωριστικού συστήματος και για το οποίο απαιτείται κάθε μία από αυτές. Θα συζητήσουμε επίσης την κοινή αρχή του έργου όλων αυτών των στοιχείων.

Πολλοί από εσάς γνωρίζετε ότι για διάφορους σκοπούς στη βιομηχανία και την καθημερινή ζωή υπάρχουν διάφοροι τύποι συσκευών. Κάθε ένα από αυτά έχει το δικό του σχέδιο και τα δικά του χαρακτηριστικά. Για να τα καταλάβουμε, έχω ξεχωριστό άρθρο σχετικά με τους τύπους κλιματιστικών. Αλλά σήμερα θα αναλύσουμε το πιο κοινό τύπο κλιματιστικού σε σπίτια και διαμερίσματα - ένα σύστημα διαχωρισμού τοίχων.

Λεπτομέρειες σχετικά με την εσωτερική μονάδα του συστήματος διαχωρισμού τοίχων

Εξατμιστής (ψυγείο)

Όπως γνωρίζουμε, η πιο σημαντική λειτουργία του κλιματιστικού είναι η ψύξη του δωματίου. Ως εκ τούτου, το κύριο μέρος της εσωτερικής μονάδας είναι το ψυγείο (είναι ένας εξατμιστήρας, είναι ενα εναλλάκτη θερμότητας). Ο εξατμιστής ονομάζεται, διότι κατά τη λειτουργία ψύξης, η εξάτμιση Freon (βράζει) εμφανίζεται μέσα στους σωλήνες. Η αρχή λειτουργίας του ψυκτικού κυκλώματος βασίζεται σε αυτή τη διαδικασία.

Η χωρητικότητα ψύξης (χωρητικότητα ψύξης) του "split" εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το μέγεθος και το σχήμα του εξατμιστή. Όσο πιο ισχυρό είναι το κλιματιστικό, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το ψυγείο του. Ένα τέτοιο στοιχείο είναι ένας σωλήνας που διασχίζεται από λεπτές πλάκες (παρόμοιες με τις λάμες). Οι σωλήνες κινούνται freon με μια ορισμένη θερμοκρασία. Μια πλάκα αυξάνει την επιφάνεια της μεταφοράς θερμότητας, η οποία επηρεάζει σημαντικά την αποτελεσματικότητά της.

Οι κατασκευαστές με κάθε δυνατό τρόπο βελτιώνουν (περιπλέκουν) τις μορφές του ψυγείου και τις πλάκες του. Σε απλά μοντέλα τοίχου, αυτό μπορεί να είναι μια ευθεία μικρή ψύκτρα, σε άλλα μοντέλα αυτό το ψυγείο μπορεί να έχει ένα περίπλοκο σχήμα που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του περιβλήματος. Τα θερμαντικά σώματα των σύγχρονων κλιματιστικών έχουν αντιβακτηριακή επικάλυψη, εμποδίζοντας με κάποιο τρόπο την αναπαραγωγή των ιών. Αλλά επειδή δεν υπάρχουν τέτοια μικρά πράγματα έξω, σχεδόν κανένας αγοραστής δεν δίνει προσοχή σε αυτά τα πράγματα. Και μάταια!

Άξονας (ανεμιστήρας)

Προκειμένου το ψυγείο να ψύχει γρήγορα και αποτελεσματικά το δωμάτιο, είναι απαραίτητο να "εξαναγκάσει" τον αέρα να περάσει μέσα από αυτό. Αυτό βοηθά άξονα (ο γνωστός οπαδός πτερωτή) που δημιουργεί μια κίνηση του αέρα μέσα από το ψυγείο και τον αποβάλλει μέσα στο δωμάτιο. Αυτή η λεπτομέρεια για τα κλιματιστικά τοίχου είναι ένα τύμπανο με λεπίδες. Οι λεπίδες και ο ίδιος ο άξονας είναι σχεδιασμένοι κατά τρόπο ώστε να μειώνεται ο θόρυβος της λειτουργίας του. Για όλα τα κλιματιστικά τοίχου βρίσκεται κάτω από τον εξατμιστή. Στα περισσότερα μοντέλα, το ψυγείο φαίνεται να περιγράφει το σχήμα γύρω από τον άξονα. Αυτός ο σχεδιασμός συνδυάζει την πιο αποτελεσματική εναλλαγή θερμότητας και την εργονομία (επιτρέπει να γίνει η εσωτερική μονάδα συμπαγής).

Στέλεχος κινητήρα (κινητήρα)

Ο άξονας της εσωτερικής μονάδας οδηγείται από κινητήρα. Βρίσκεται στα δεξιά του ανεμιστήρα και ελέγχεται από το διοικητικό συμβούλιο (θα γράψω περισσότερα γι 'αυτό παρακάτω). Ο κινητήρας στερεώνεται με ειδικό περίβλημα στο σώμα της μονάδας.

Θάλαμος αποχέτευσης (μπανιέρα)

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του κλιματιστικού, σχηματίζεται στον εξατμιστή ένα συμπύκνωμα (σταγονίδια νερού). Για να "συγκεντρωθεί" όλο αυτό το νερό χρησιμοποιείται ο λεγόμενος αποχετευτικός δίσκος (είναι μπανιέρα, είναι δίσκος). Σε ορισμένα κλιματιστικά είναι συνδεδεμένο μαζί με την περίπτωση, αλλά στην πλειοψηφία

είναι αφαιρούμενο. Μαζί με την υγρασία, συλλέγονται όλη η σκόνη και η ρύπανση. Επομένως, είναι πολύ πιο βολικό να καθαρίσετε και να διατηρήσετε αυτό το δίσκο όταν αποσυνδεθεί από το περίβλημα. Το μπροστινό κάτω μέρος του ψυγείου φαίνεται να βρίσκεται σε αυτό το δίσκο και το συμπύκνωμα από το ψυγείο ρέει απευθείας στο λουτρό. Τις περισσότερες φορές, το νερό μεταφέρεται στο δρόμο μέσω ενός σωλήνα αποστράγγισης.

Οριζόντιες και κάθετες περσίδες (κουρτίνες)

Κάθε εσωτερική μονάδα τοίχου έχει δύο τύπους κουρτίνες, με τις οποίες ρυθμίζεται μερικώς η κατεύθυνση της ροής του αέρα. Οι οριζόντιες περσίδες ρυθμίζουν την ροή προς τα κάτω. Πίσω από αυτά είναι οι κάθετες περσίδες, οι οποίες είναι αρκετά "πέταλα". Ρυθμίζουν τη ροή προς τα δεξιά και προς τα αριστερά. Όλες αυτές οι κουρτίνες είναι τοποθετημένες κάτω από το δίσκο αποστράγγισης. Κατά τη συντήρηση, αφαιρούνται μαζί με το δίσκο. Σε κίνηση, οδηγούνται από μικρούς κινητήρες.

Μονάδα ελέγχου (πίνακας) με αισθητήρες

Για να συγχρονίσετε (συντεταγμένων) λειτουργία όλων των μερών, η λεγόμενη μονάδα ελέγχου βρίσκεται μέσα στο περίβλημα (οι «εγκέφαλοι» του κλιματιστικού). Διαχειρίζονται όλους τους κόμβους. Αυτό το στοιχείο είναι ένας πίνακας, ο οποίος τροφοδοτείται "δύναμη". Όλα τα καλώδια, τα στοιχεία εκκίνησης του κινητήρα και οι αισθητήρες είναι συνδεδεμένοι σε αυτό. Αυτή η πλακέτα βρίσκεται στη δεξιά πλευρά της θήκης της εσωτερικής μονάδας.

Ο αλγόριθμος λειτουργίας αυτής της μονάδας είναι προσανατολισμένος προς τους δείκτες των αισθητήρων θερμοκρασίας και αποστέλλει τις εντολές στις κύριες μονάδες του κλιματιστικού (συμπιεστή, ανεμιστήρες και TRV), ενεργοποιώντας και απενεργοποιώντας εγκαίρως. Έτσι, η μονάδα ελέγχει κάθε στοιχείο του διαχωρισμένου συστήματος, διατηρώντας την απαραίτητη θερμοκρασία στο δωμάτιο.

Οι αισθητήρες θερμοκρασίας αέρα και καλοριφέρ είναι τα πιο σημαντικά μέρη του σκάφους. Η μαρτυρία τους είναι η βάση της διαδικασίας διατήρησης της ακριβούς θερμοκρασίας στο δωμάτιο.

Φίλτρα

Ένα βασικό στοιχείο ενός σύγχρονου κλιματιστικού είναι τα φίλτρα του. Βρίσκονται στην κορυφή του εξατμιστή κάτω από το κάλυμμα αναθεώρησης του περιβλήματος. Τα φίλτρα ματιών "συλλέγουν" το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης. Μπορούν να αφαιρεθούν πολύ γρήγορα και να πλυθούν, γεγονός που επιτρέπει στον εξατμιστή να παραμείνει καθαρός για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εκτός από τα φίλτρα πλέγματος, πολλά κλιματιστικά είναι εξοπλισμένα με άλλα στοιχεία φίλτρου. Μερικοί από αυτούς είναι σε θέση να καταστρέψουν αποτελεσματικά τα βακτηρίδια και τους ιούς, μερικοί εξαλείφουν τις οσμές και κάποιοι εμπλουτίζουν το οξυγόνο με υγρά σωματίδια.

Η περίπτωση της εσωτερικής μονάδας

Όλες οι αναφερόμενες λεπτομέρειες συνδυάζονται και αποκρύπτονται σε ένα ενιαίο πακέτο. Δεν είναι λιγότερο σημαντική λεπτομέρεια, επειδή για να δημιουργήσετε ένα μοντέρνο εσωτερικό δεν μπορεί να κάνει χωρίς ένα συμπαγές και θεαματικό σχέδιο.

Από τα θεωρούμενα μικροσκοπικά και την ποιότητα του τελικού προϊόντος αναπτύσσεται - στην περίπτωσή μας το κοντίσιονερ. Όσο πιο σύγχρονη είναι κάθε λεπτομέρεια, τόσο πιο αποτελεσματική, αξιόπιστη και αντίστοιχα ακριβότερη. Στον σύγχρονο κόσμο, πολύ υψηλός ανταγωνισμός μεταξύ των κατασκευαστών. Ως εκ τούτου, καθένας από αυτούς προσφέρει τις δικές του τεχνικές λύσεις για μια συγκεκριμένη κατηγορία τιμών. Αυτό κλείνει το άρθρο. Αφήστε τα σχόλιά σας!

Πολλαπλές μονάδες εσωτερικού χώρου

Αγοράστε εσωτερική μονάδα τοίχου χωρισμένου συστήματος Το τοίχωμα είναι η πιο επιτυχημένη λύση για εγκατάσταση σε διαμέρισμα ή εξοχικό σπίτι.

Απαγωμένες εσωτερικές μονάδες Σε δωμάτια με ψευδοροφές, τα κανάλια κλιματισμού είναι συνήθως εγκατεστημένα. Μπορεί να είναι καταστήματα, γραφεία.

Μπορείτε να αγοράσετε μια εσωτερική μονάδα κασέτας εδώ. Https://klimatproff.ru/images/photos/medium/shop6925.jpg Τα συστήματα split κασετών αναφέρονται.

Η εσωτερική μονάδα δαπέδου Η κλιματιστική μηχανή δαπέδου είναι κλιματικός εξοπλισμός, η εσωτερική μονάδα της οποίας βρίσκεται στο σημείο n.

Οροφή κλιματισμού εσωτερικής μονάδας οροφής Ο κλιματισμός του οροφής - αυτή είναι η πιο αποτελεσματική επιλογή για ισχυρό εξοπλισμό απουσία.

Τα συστήματα διαχωρισμού οροφής είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε χώρους χαμηλής οροφής όπου δεν είναι δυνατή η εγκατάσταση κλιματιστικού τύπου κασέτας.

Αν δεν υπάρχει ψευδοροφή στην αίθουσα, μια εναλλακτική λύση σε ένα κλιματιστικό κασετών μπορεί να είναι οροφή κάτω από το δάπεδο (ή απλά.

Τα καθολικά διαχωριστικά συστήματα εγκαθίστανται συνήθως σε δημόσιους χώρους μικρού και μεσαίου μεγέθους: χώρους γραφείων, καταστήματα, σαλόνια.

Εσωτερικές μονάδες τύπου στήλης Στύλο split - σύστημα κλιματισμού, των οποίων οι εσωτερικές μονάδες στήλης βρίσκονται στο πάτωμα. Ισχύει.

Εσωτερικές μονάδες για κλιματισμό σε οποιαδήποτε ποσότητα!

Το split σύστημα είναι κλιματικός εξοπλισμός, ο οποίος αποτελείται πάντα από πολλές μονάδες: μία εξωτερική μονάδα και μία ή περισσότερες εσωτερικές μονάδες (σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού). Η εσωτερική μονάδα περιέχει μόνο ένα περιστρεφόμενο ανεμιστήρα περιστροφής και εναλλάκτη θερμότητας.

Ανάλογα με τον τύπο, η εσωτερική μονάδα του split σύστημα μπορεί να τοποθετηθεί σε τοίχο, οροφή, δάπεδο ή ενσωματωμένο σε ψευδοροφή. Τα σύγχρονα κλιματιστικά μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με μια σειρά από χρήσιμες λειτουργίες: φίλτρα διαφορετικού βαθμού καθαρισμού αέρα, τηλεχειριστήριο, έλεγχος θερμοκρασίας, χρονοδιακόπτη κλπ. Κατά κανόνα, στον πίνακα υπάρχει μια οθόνη που εμφανίζει δεδομένα σχετικά με τις καθορισμένες παραμέτρους του μικροκλίματος. Συχνότερα, ένα οικιακό σύστημα σημαίνει κλιματιστικό τοίχου. Οι εσωτερικοί χωρισμοί ενός συστήματος άλλης διάταξης είναι πολύ λιγότερο συνηθισμένοι.

Το πολλαπλό split σύστημα συνεπάγεται τη σύνδεση από 2 έως 9 εσωτερικές μονάδες σε μία εξωτερική μονάδα. Αυτό επιτρέπει την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση 2-9 δωματίων στο κτίριο. Η παρουσία μίας μόνο εξωτερικής μονάδας σας επιτρέπει να εξοικονομήσετε χώρο στον εξωτερικό τοίχο του σπιτιού και να μην χαλάσετε την πρόσοψή του. Ένα από τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου εξοπλισμού είναι ότι οι εσωτερικές μονάδες μπορεί να είναι διαφορετικές σε ισχύ και σε τύπο.

Σήμερα, τα κλιματικά συστήματα inverter είναι πολύ δημοφιλή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με επιτυχία για τον κλιματισμό διαμερισμάτων, ιδιωτικών κατοικιών και εξοχικών σπιτιών. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε εσωτερική μονάδα ενός πολυδιάστατου συστήματος έχει το δικό του σύστημα ελέγχου. Με τη βοήθειά του μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία άνεσης σε ένα ξεχωριστό δωμάτιο. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του εξοπλισμού είναι η ήρεμη λειτουργία, η οποία παρέχει επιπλέον άνεση στους ιδιοκτήτες του σπιτιού.

Πώς να αγοράσετε μια μονάδα κλιματισμού εσωτερικού χώρου; Αυτή η ερώτηση βασανίζει πολλούς όταν επιλέγει ένα μοντέλο κλιματισμού. Κάθε μάρκα του εξοπλισμού HVAC αποτελείται από δύο μέρη, η εξωτερική μονάδα δεν προκαλεί προβλήματα, δεδομένου ότι είναι έξω από το δωμάτιο, αλλά το δεύτερο μέρος κλίνει προς τη σκέψη, ειδικά εάν επιλέξετε ένα σύστημα για high-end το σπίτι ή το γραφείο. Εδώ, η επιλογή παραθύρου δεν είναι αρκετή, πρέπει να αγοράσετε μια καθολική έκδοση ή αρκετά συγκεκριμένα μοντέλα. Για να ζωγραφίσει την πρόσοψη του σπιτιού με διάφορα εξωτερικά μπλοκ είναι άσχημη, και σε πολλά μέρη αυτό δεν είναι ευπρόσδεκτη.

Γιατί μπορώ να χρησιμοποιήσω πολλές εσωτερικές μονάδες;

Παραμένει μια επιλογή αγοράς ενός συστήματος split split. Αυτός ο τύπος κλιματισμού δεν είναι μόνο ενδιαφέρουσα από το ότι έχει αρκετές εσωτερικές με μία εξωτερική μονάδα. Εδώ και πάλι, μπορεί να προκύψει το ερώτημα, ποιο σύστημα πολλαπλών διαχωρισμού για αγορά "σταθερό" ή "set-up"; Θα πρέπει να σταθώ με λίγα λόγια στις ιδιαιτερότητες καθενός. Στην "σταθερή" έκδοση είναι περίπου δύο ή τρεις εσωτερικές μονάδες στην τελική διαμόρφωση, δεν υπάρχει αυτοσχεδιασμός από την πλευρά του αγοραστή δεν μπορεί να είναι. Αγοράζει έτοιμα σκεύη ή επιλέγει μια επιλογή "σετ", στην οποία το μοντέλο των εσωτερικών μονάδων θα είναι μεγαλύτερο, σε 5-7 αντίτυπα. Η τιμή, αντίστοιχα, θα ποικίλει επίσης μεταξύ αυτών των δύο επιλογών για ορισμένες πτυχές.

Εάν ο καταναλωτής έχει σταματήσει για την έκδοση «στοιχειοθεσία», εξακολουθεί να είναι απαραίτητο να καλέσει τον κύριο σχεδιαστή στον τόπο της χρήσης του συστήματος, ώστε να καθορίσει ακριβώς ποια τύποι για να επιλέξουν από μια σειρά από μοντέλα που υποβλήθηκαν για το σπίτι, διαμέρισμα ή το γραφείο. Ένα χαρακτηριστικό των πολλαπλών διαστάσεων είναι η δυνατότητα επιλογής εσωτερικών μονάδων διαφορετικής χωρητικότητας και διαφορετικών τύπων κλιματισμού: κασέτα, οροφή, τοίχος, στήλη, κανάλι. Οι έμπειροι ειδικοί της εταιρείας θα εγκαταστήσουν, θα δούμε εδώ οποιοδήποτε είδος σε σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμη και τόσο περίπλοκο για την εγκατάστασή τους, ως πολλαπλάσιο. Στην περίπτωση αυτή, οι σχεδιαστές και οι σχεδιαστές θα χρειαστούν ειδικές ικανότητες για τη δημιουργία ενός τόσο μοναδικού και διακλαδισμένου κλιματικού συστήματος.

Οποιαδήποτε τεχνική τελικά θα αποτύχει. Εάν ο καταναλωτής έχει συμβόλαιο για την τακτική συντήρηση της εταιρείας, η οποία αγόρασε το κλιματιστικό, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία της εταιρείας παροχής υπηρεσιών η κλήση θα έρθει master, θα διαγνώσουν και θα αναφέρει τους λόγους της αποτυχίας της σύνδεσης. Ίσως η αιτία μιας σοβαρής διάσπασης ή καύσης της μονάδας ήταν η ακατάλληλη προσαρμογή ή προσαρμογή στην αδικαιολόγητη δύναμη ενός μεμονωμένου συνδέσμου από μια μεμονωμένη κονσόλα.

Έχοντας συνάψει σύμβαση με την εταιρεία, ο πελάτης θα πρέπει να καλέσει το γραφείο της εταιρείας ή να στείλει ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο τμήμα πωλήσεων, το οποίο ο διαχειριστής θα δεχτεί. Για να εγκαταστήσετε μια νέα εσωτερική μονάδα, ο διαχειριστής θα συμφωνήσει σχετικά με την ώρα παράδοσης και εγκατάστασης. Εάν υπάρχει αντικατάσταση του "καναλιού", τότε είναι επιθυμητό η εγκατάσταση να πραγματοποιηθεί από την ίδια ομάδα πλοίαρχων που διενήργησαν την εγκατάσταση για πρώτη φορά. Εάν η ισχύς του κλιματιστικού είναι μικρό, θα πρέπει να βρίσκεται πάνω από την οροφή, ένα μεγάλο «kanalnik» δύναμη σε ένα πίσω δωμάτιο, έτσι ώστε να κάνει πολύ θόρυβο, και το κενό παίρνει πολύ γι 'αυτόν.

Κατά την εγκατάσταση, έμπειροι πλοίαρχοι δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο σύστημα αποστράγγισης. Άντληση μια μεγάλη ποσότητα αέρα, η εσωτερική μονάδα κατά τη διάρκεια της ψύξης συσσωρεύει ένα σημαντικό ποσό των συμπυκνωμάτων για την απομάκρυνση απαιτεί μια ειδική αντλία αποστράγγισης. Ορισμένα μοντέλα προχωρούν ήδη με μια ενσωματωμένη αντλία αποστράγγισης, και σε άλλες περιπτώσεις οι εγκαταστάτες το εγκαθιστούν οι ίδιοι. Εδώ είναι επίσης σημαντικό το ύψος του ενδιάμεσου χώρου για τη βολική θέση του σωλήνα απομάκρυνσης συμπυκνωμάτων. Ένα χαρακτηριστικό της μονάδας καναλιού είναι το γεγονός ότι υπάρχουν μοντέλα με την ίδια δύναμη, αλλά με διαφορετική στατική πίεση έμπειρος εγκαταστάτης πάντα να λαμβάνει υπόψη και να επιλέξετε ένα μοντέλο με τη σωστή πίεση. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στη νέα μονάδα, εκδίδεται μια περίοδος εγγύησης.

Εσωτερική μονάδα κλιματιστικών

Εσωτερικές μονάδες κλιματιστικών τύπου τοίχου

Οι εσωτερικές μονάδες κλιματιστικών τύπου τοίχου για ημι-βιομηχανικό κλιματισμό είναι αρκετά διαδεδομένες λόγω των απλούστερων συνθηκών εγκατάστασής τους.
Τα κλιματικά συστήματα τοίχου έχουν υψηλότερο βαθμό ανταλλαγής αέρα μικρών δωματίων, με βάση αυτά που δεν μπορούν να παραμείνουν στην άκρη.

Εσωτερικές μονάδες κλιματιστικών τύπου κασέτας

Οι εσωτερικές μονάδες κλιματιστικών τύπου κασετών συνδέονται άμεσα με την παροχή μικροκλίματος σε ημι-βιομηχανικές εγκαταστάσεις γραφείων και δημόσιων χρήσεων (καταστήματα, εμπορικά κέντρα κ.λπ.)
Τα κλιματιστικά τύπου κασέτας τοποθετούνται στην περιοχή της οροφής, αφήνοντας μόνο την πρόσοψη στην οροφή, μέσω της οποίας πραγματοποιείται η ανταλλαγή αέρα στο δωμάτιο.
Χάρη στην πολλαπλών κατεύθυνσης παροχή αέρα, παρέχεται ο πιο αποδοτικός κλιματισμός.

Εσωτερικές μονάδες κλιματιστικών τύπου καναλιών

Εσωτερικές μονάδες κλιματισμού Συστήματα τύπου καναλιού πιο συχνή σε ημι-βιομηχανική κλιματισμό και είναι σε θέση να προσφέρει ποιοτικές μικροκλίματος σε οποιοδήποτε δωμάτιο με την ικανότητα να αναμειγνύεται με καθαρό αέρα.
Ρυθμίστε κλιματιστικά κανάλι, γενικά σε ένα κρυφό διάστημα (πίσω από το ανώτατο όριο, κόγχες, κλπ) και μέσω του συστήματος αγωγού αέρα διαμοιράζεται μάζας (που παράγεται αναπνευσιμότητα) του δωματίου.
Οι ημι-βιομηχανικές εσωτερικές μονάδες των κλιματιστικών καναλιών χωρίζονται σύμφωνα με τη στατική πίεση σε δύο τύπους: μεσαία πίεση, υψηλή πίεση

Εσωτερικές μονάδες κλιματιστικών, τύπου οροφής

Εσωτερικές μονάδες των κλιματιστικών, τοίχου, οροφής τύπου έχουν ένα επιπλέον όνομα - Οικουμενική Κλιματιστικά, αλλά δεν είναι όλα τα συστήματα μπορούν να εγκατασταθούν τόσο στο ταβάνι και στον τοίχο. Υπάρχουν εσωτερικές μονάδες κλιματιστικών που μπορούν να εγκατασταθούν μόνο κάτω από την οροφή ή μόνο με επιλογή εγκατάστασης δαπέδου.
Κατά κανόνα, τα κλιματιστικά δαπέδου-οροφής χρησιμοποιούνται όταν δεν υπάρχει αρκετός χώρος για την εγκατάσταση άλλων τύπων συστημάτων κλιματισμού.

Εσωτερικές μονάδες κλιματιστικών συστημάτων τύπου στήλης

Οι εσωτερικές μονάδες των κλιματιστικών συστημάτων τύπου στήλης ανήκουν άμεσα στην ημι-βιομηχανική κατηγορία του κλιματικού εξοπλισμού.
Εξωτερικά, οι κλιματιστικές στήλες είναι παρόμοιες με το ψυγείο, λόγω της ισχύος τους που χρησιμοποιούνται σε μεγάλους χώρους (αίθουσες, καντίνες, εστιατόρια, προσωρινές κατασκευές σκηνών κ.λπ.)
Αυτά τα κλιματιστικά, κατά κανόνα, χρησιμοποιούνται στη συνεχή κίνηση των χώρων (τσίρκο), επειδή Τα συστήματα κλιματισμού της στήλης είναι εύκολο να εγκατασταθούν.

Πνευματικά δικαιώματα © AirFull.
Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται.
(495) 789-86-03. (495) 960-82-03.

HVAC εταιρίες του Ομίλου AirFull: όπου θα είστε σε θέση να αγοράσει ένα κλιματιστικό και Συστήματα διαχωρισμού για σας επαγγελματική εγκατάσταση των κλιματιστικών, η Daikin κλιματισμό, VRV, VRF, καθαριστές αέρα, αεροκουρτίνες, υγραντήρες αέρα, mitsubishi κλιματιστικά, συστήματα καθαρισμού του αέρα, κλιματιστικά προς πώληση με την παράδοση και την εγκατάσταση.

Πώς να επιλέξετε την τοποθέτηση των μονάδων διαχωρισμένου συστήματος

Ένα από τα πλεονεκτήματα των διαχωριστικών συστημάτων θεωρείται παραδοσιακά ως πλήρης ελευθερία στην επιλογή των θέσεων για εσωτερικά και εν μέρει εξωτερικά τμήματα. Ωστόσο, στην πράξη, η εγκατάσταση μονάδων κλιματισμού όπου θέλετε δεν είναι πάντα εφικτή ή εφικτή. Στη συνέχεια, θα μιλήσουμε για το τι πρέπει να προσέξουμε κατά την επιλογή της θέσης των μπλοκ και των επικοινωνιών μεταξύ των μονάδων.

Διαθέτει σύνδεση της εσωτερικής μονάδας με τη διαδρομή μεταξύ γραμμών

Η εσωτερική μονάδα συνδέεται με το διαχωριστικό κομμάτι χρησιμοποιώντας δύο χάλκινους σωλήνες μήκους περίπου 30 cm με βιδωτούς βιδωτούς συνδετήρες που βρίσκονται στο πίσω μέρος της μονάδας. Σε όλα τα οικιακά διαχωριστικά συστήματα, οι σωλήνες αυτοί εξέρχονται στα δεξιά (εάν κοιτάξετε τη μονάδα από την μπροστινή πλευρά) και μπορείτε να λυγίσετε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να οδηγείτε τη διαδρομή προς τα δεξιά, αριστερά ή προς τα κάτω του μπλοκ. Στην απεικόνιση, τα βέλη δείχνουν τη θέση των αγκυλών μέσω των οποίων μπορεί να αφαιρεθεί η τροχιά από την εσωτερική μονάδα (σε μερικά μοντέλα μπορεί να υπάρχει μόνο ένα στέλεχος κάτω από τη διαδρομή από κάτω).

Προκειμένου για τις μελλοντικές εσωτερική μονάδα μπορεί να αποσυναρμολογηθεί (π.χ., σε περίπτωση θραύσης κοντίσιονερ), θα πρέπει να παρέχουν πρόσβαση στις κοινές σωλήνες μεταξύ μονάδων με το κομμάτι, δηλαδή, η διασταύρωση δεν μπορεί να στεγανοποίηση στο τοίχωμα. Αν το κομμάτι θα πάει στη δεξιά πλευρά της μονάδας, το σημείο σύνδεσης θα είναι έξω από το σώμα του κλιματιστικού, και σε αυτή την περίπτωση, αυτό το site κομμάτια μπορεί μόνο κοντά διακοσμητικά κουτιά, και στις αυλακώσεις κοπής (τρύπα στον τοίχο) είναι αδύνατο να κρύψει. Στη συνέχεια, θα εξετάσουμε κοινές επιλογές εσωτερικής διαρρύθμισης που απεικονίζουν το περιγραφόμενο χαρακτηριστικό σχεδιασμού, καθώς και τυπικές επιλογές για την τοποθέτηση ενός εξωτερικού μπλοκ.

Η εσωτερική μονάδα βρίσκεται στα αριστερά του εξωτερικού τοιχώματος

Όταν η εσωτερική μονάδα του διαχωριστικού συστήματος βρίσκεται στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου, οι επικοινωνίες εξέρχονται από τη δεξιά πλευρά της μονάδας και το σημείο σύνδεσης βρίσκεται σε απόσταση 20-30 cm από τη δεξιά πλευρά του κλιματιστικού. Δεδομένου ότι η πρόσβαση είναι απαραίτητη στο σημείο σύνδεσης, πρώτον, το μπλοκ δεν πρέπει να τοποθετείται πολύ κοντά στην τρύπα στον τοίχο, αφού στην περίπτωση αυτή οι επικοινωνίες θα είναι μέσα στην τρύπα και δεύτερον, αυτό το τμήμα της διαδρομής δεν μπορεί να κρυφτεί στο κόλπο.

Η εσωτερική μονάδα βρίσκεται στα δεξιά του εξωτερικού τοίχου

Αν η εσωτερική μονάδα του διαχωριστικού συστήματος βρίσκεται στα δεξιά του εξωτερικού τοίχου, τότε η θέση σύνδεσης θα κρύβεται πίσω από την εσωτερική μονάδα, έτσι με αυτή την τοποθέτηση δεν υπάρχουν περιορισμοί στη θέση της διαδρομής.

Τοποθέτηση εξωτερικού μπλοκ

Η εξωτερική μονάδα βρίσκεται πιο συχνά κάτω από το φύλλο του ανοίγματος - αυτό σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε και να συνεχίσετε τη συντήρηση του κλιματιστικού χωρίς να προσελκύσετε έναν αναρριχητή.

Θεωρήσαμε τις πιο συνηθισμένες επιλογές για την τοποθέτηση μπλοκ ενός διαχωρισμένου συστήματος. Ελπίζουμε ότι τώρα θα μπορείτε να επιλέξετε κατάλληλες θέσεις για εξοπλισμό και επικοινωνίες, λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά της σύνδεσης του κλιματιστικού με τον αυτοκινητόδρομο.

Εγκατάσταση εξωτερικής μονάδας παρουσία εκροής ευρείας οθόνης

Ένα ευρύ άνοιγμα παραθύρου (θόλος) μπορεί να αποτρέψει την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας μέσω του παραθύρου. Τις περισσότερες φορές μια τέτοια κατάσταση προκύπτει στο επίπεδο τζάμια-σε μπαλκόνια, τζάμια, όταν λαμβάνονται από το μπαλκόνι των συνόρων, στις 30 - 40 εκ. Η εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας σε αυτή την περίπτωση απαιτείται η συμμετοχή του βιομηχανικού ορειβάτη και το κόστος 3-4000 ρούβλια περισσότερο. Με μια τέτοια τζάμια, είτε επιλέξετε ένα άλλο τόπο εγκατάστασης της εξωτερικής μονάδας, ή για να προγραμματίσετε το πρόσθετο κόστος μιας προσαρμοσμένης εγκατάστασης.

Τοποθέτηση της διαδρομής αν υπάρχει μακρύς κόλπος

Εάν υπάρχει ένα μακρύ κολπίσκο κατά μήκος του διαμερίσματος, τότε η κατάσταση είναι δυνατή όταν η διαδρομή θα πρέπει να τοποθετηθεί κατά μήκος του δαπέδου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μαζί με τη διαδρομή τοποθετείται ένας σωλήνας αποστράγγισης, κατά μήκος του οποίου ρέει το συμπύκνωμα από την εσωτερική μονάδα. Αυτός ο εύκαμπτος σωλήνας δεν μπορεί να έχει επικεφαλής περιοχές, έτσι δεν μπορεί να τοποθετηθεί στην οροφή. Εάν δεν υπάρχει διαχωρισμός στο πλοίο, κατά μήκος του οποίου είναι δυνατή η τοποθέτηση μιας διαδρομής, ο σωλήνας αποστράγγισης θα πρέπει να τοποθετηθεί κατά μήκος του δαπέδου ή, εάν υπάρχει ξύλινο δάπεδο, κάτω από το δάπεδο.

Επιλογή της θέσης της εσωτερικής μονάδας

Ο αέρας στην έξοδο του κλιματιστικού έχει θερμοκρασία περίπου 10 ° C, οπότε πρέπει να επιλέξετε προσεκτικά τη θέση της εσωτερικής μονάδας έτσι ώστε η άμεση ροή ψυχρού αέρα να μην φθάνει στους ανθρώπους. Στη λειτουργία ψύξης, οι περσίδες κλιματιστικού κατευθύνουν τη ροή αέρα οριζόντια κατά μήκος της οροφής. Έτσι, οι πιο άνετες συνθήκες θα βρίσκονται στο πλάι της εσωτερικής μονάδας ή ακριβώς κάτω από αυτήν (σημειώστε ότι με τις κάθετες περσίδες είναι δυνατή η οριζόντια ρύθμιση της κατεύθυνσης ροής σε ορισμένα όρια με τη μετατόπιση προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά του κλιματιστικού). Αλλά για να εγκαταστήσετε ένα κλιματιστικό απέναντι το χώρο εργασίας ή η κεφαλή του κρεβατιού δεν συνιστάται. Είναι καλύτερα να το εγκαταστήσετε όπως φαίνεται στο σχήμα - στην περίπτωση αυτή, η ροή του αέρα θα περάσει πάνω από το κρεβάτι και δεν θα χτυπήσει τους ανθρώπους.

Εγκατάσταση κλιματιστικών

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση του κλιματισμού, το κόστος και τις λειτουργίες του, ανατρέξτε στη σελίδα Εγκατάσταση κλιματιστικών (στην ενότητα Υπηρεσίες).

Κλιματιστικά τοίχου με πολλαπλές εσωτερικές μονάδες (πολλαπλές)

Σε περίπτωση που χρειαστεί να εγκαταστήσετε κλιματισμό σε διαφορετικά δωμάτια του διαμερίσματος, το σπίτι ή το γραφείο, αλλά δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα μεγάλο αριθμό εξωτερικών μονάδων στην πρόσοψη ενός κτιρίου, ειδικά αν το κτίριο είναι παλιό, με την όμορφη αρχιτεκτονική του τερματισμού, θα πρέπει να δώσουν προσοχή στην πιθανότητα εγκατάστασης των συστημάτων πολλαπλών split, αγοράζουν ότι στην εποχή μας δεν θα είναι δύσκολο.

Τι είναι κλιματιστικά με τοίχους με πολλαπλές εσωτερικές μονάδες;

Το Multi split σύστημα είναι ένα σύστημα κλιματισμού, το οποίο περιλαμβάνει μια εξωτερική μονάδα και μερικές εσωτερικές (μερικές φορές ο αριθμός τους μπορεί να φτάσει τους 32). Ιδιαίτερα χρήσιμη μπορεί να είναι σε χώρους γραφείων και για ανθρώπους που έχουν εξοχικές κατοικίες.

Αυτός ο εξοπλισμός μπορεί να είναι:

· Με δυνατότητα ελεύθερης ολοκλήρωσης των εσωτερικών μονάδων. Μπορούν να είναι διαφόρων τύπων (τοίχου, τοίχου, κασέτας).

· Με ένα τυποποιημένο σύνολο εσωτερικών μονάδων. Αυτή η επιλογή είναι φθηνότερη, αλλά εξαλείφει τη δυνατότητα συνδυασμού με διαφορετικούς τύπους εσωτερικών μονάδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τιμή ενός τέτοιου συστήματος είναι περίπου το ίδιο με το κόστος, για παράδειγμα, ένα κλιματιστικό κασετών μέσης ισχύος. Ως εκ τούτου, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η αγορά αυτού του τύπου εξοπλισμού είναι μια κερδοφόρα επένδυση μετρητών. Και ο συμπιεστής μετατροπέα, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με τα περισσότερα από τα συστήματα, θα εξοικονομήσει ενέργεια.

Εγκατάσταση συστήματος πολλαπλών διαχωρισμού

Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού με πολλές εσωτερικές μονάδες είναι μια πιο περίπλοκη διαδικασία από την εγκατάσταση ενός συμβατικού κλιματιστικού και είναι σχεδόν αδύνατο να κατασκευαστεί σωστά χωρίς ειδικές ικανότητες. Ως εκ τούτου, αξίζει να στραφούν προς τους επαγγελματίες της εταιρείας "TekhnoRay" και να διατάξει την εγκατάσταση κλιματισμού. Αυτό μπορεί να γίνει και να επισημοποιήσει την αγορά άλλου κλιματικού εξοπλισμού που επιλέχθηκε στον ιστότοπο. Επίσης, μπορείτε να πάρετε συμβουλές για τα προϊόντα που πωλούνται από το ηλεκτρονικό κατάστημα. Εάν είναι απαραίτητο, ο διαχειριστής θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη επιλογή του εξοπλισμού που θα ικανοποιήσει όλες τις ανάγκες σας.

Συμπερασματικά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η multi σύστημα κλιματισμού είναι η καλύτερη επιλογή για υψηλής ποιότητας διαμέρισμα τον έλεγχο του κλίματος ή το σπίτι χωρίς να κλείσετε την πρόσοψη του κτιρίου ένα μεγάλο αριθμό εξωτερικών μονάδων, όπως στην περίπτωση του χρησιμοποιώντας την κλασική εξοπλισμού

Πώς να εγκαταστήσετε τον κλιματισμό μόνοι σας

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια του ατόμου πρέπει να ξεκινά με την επιλογή του τόπου εγκατάστασης. Στην πραγματικότητα, όλα δεν είναι εύκολο. Πρέπει να εξεταστεί:

 • Απαιτήσεις κατασκευαστών μηχανημάτων. Αυτό είναι το μέγιστο και ελάχιστο μήκος της διαδρομής, η απόσταση από τους τοίχους, η οροφή.
 • Περιορισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όχι παντού, όχι όλα τα κτίρια μπορούν να κρεμαστούν μια εξωτερική μονάδα στους τοίχους. Και αυτό δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες. Σε ορισμένα μοντέρνα πολυώροφα κτίρια υπάρχει κλιματισμός. Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με το πού θα τοποθετηθεί η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Αν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, το βάζετε συνήθως στο μπαλκόνι ή την πλατφόρμα, φροντίζοντας την ελεύθερη πρόσβαση αέρα ή την εγκατάσταση ανεμιστήρων - για αναγκαστική ψύξη της μονάδας.

Η εγκατάσταση του κλιματιστικού από τα χέρια σας δεν είναι εύκολη, αλλά είναι δυνατή

Έτσι, θα πρέπει να λύσετε ένα πολύπλοκο έργο, προσπαθώντας να εκπληρώσετε όλες τις απαιτήσεις και τις συστάσεις. Μόνο στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του θα είναι επιτυχής.

Επιλέξτε μια θέση για την εσωτερική μονάδα

Ας ξεκινήσουμε με το απλούστερο: επιλέγοντας μια τοποθέτηση από την άποψη της χρηστικότητας. Η εσωτερική μονάδα πρέπει να τοποθετηθεί έτσι ώστε ο ψυχρός αέρας να απλώνεται σε όλο το δωμάτιο, αλλά να μην πέφτει απευθείας στο κρεβάτι, στο γραφείο, στην καρέκλα. Κατ 'αρχήν, μπορείτε να ανακατευθύνετε τη ροή με κινητά blinds, αλλά είναι πολύ καλύτερα να το σκεφτείτε αρχικά.

Παραλλαγές της θέσης της εσωτερικής μονάδας του διαχωρισμένου συστήματος

Η πιο σωστή λύση στην περίπτωση αυτή είναι να τοποθετήσετε το κλιματιστικό πάνω από το κεφάλι του κρεβατιού, πάνω ή προς την πλευρά του τραπεζιού. Σε αυτή την περίπτωση, η ροή του ψυχρού αέρα "θα ρέει" γύρω από τον τόπο ανάπαυσης ή εργασίας, που είναι πολύ πιο άνετα και λιγότερο επικίνδυνα για την υγεία.

Επιπλέον, υπάρχουν τεχνικά σημεία που πρέπει να αναμένεται πριν από την εγκατάσταση του κλιματιστικού από τον εαυτό σας. Η εσωτερική μονάδα συνδέεται προς το εξωτερικό μέσω μιας διαδρομής από χάλκινους σωλήνες και ενός καλωδίου ελέγχου. Οι έξοδοι για τη σύνδεση της διαδρομής είναι στα δεξιά (αν κοιτάξετε το μπλοκ από μπροστά), αλλά μπορούν να κάμπτονται έτσι ώστε να βρίσκονται στα αριστερά ή στα κάτω. Αυτές οι έξοδοι είναι ένας σωλήνας χαλκού μήκους 30 cm.

Οι έξοδοι από την εξωτερική μονάδα του διαχωρισμένου συστήματος (πίσω όψη)

Συνδέονται με τη διαδρομή (συγκόλληση ή καύση) και το σημείο σύνδεσης πρέπει να είναι προσβάσιμο για συντήρηση. Επειδή αυτό το τμήμα της διαδρομής στον τοίχο (στο στύλο) δεν είναι κρυμμένο, αλλά καλύπτεται με ένα διακοσμητικό κουτί. Στην περίπτωση αυτή, η τροχιά μπορεί να τοποθετηθεί με διάφορους τρόπους - ανάλογα με το τείχος στο οποίο έχει κρεμαστεί η εσωτερική μονάδα και από όπου βρίσκεται η εξωτερική μονάδα σε σχέση με αυτήν.

Αποκλεισμός στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου

Αν η εσωτερική μονάδα βρίσκεται στα αριστερά του εξωτερικού τοίχου και η διαδρομή είναι ευθεία, η ελάχιστη απόσταση από τον τοίχο έως το μπλοκ είναι 500 mm (1 φωτογραφία στη φωτογραφία). Μπορεί να μειωθεί στα 100 mm αν το ίχνος είναι τυλιγμένο σε παρακείμενο τοίχο, αλλά το συνολικό του μήκος δεν πρέπει να είναι μικρότερο από 500 mm. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, τραβήξτε τις εξόδους στα αριστερά και τοποθετήστε τους σωλήνες στο stroba (σχήμα στα δεξιά). Σε αυτήν την περίπτωση, αυτό είναι δυνατό, καθώς το σημείο σύνδεσης των αγωγών και των καλωδίων αποκτάται κάτω από το κάλυμμα του περιβλήματος, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμο για επισκευή και συντήρηση.

Παραλλαγές μιας διαδρομής μιας γραμμής ενός ψυκτικού μέσου εάν το εσωτερικό μπλοκ του κοντίσιονερ βρίσκεται στα αριστερά ενός εξωτερικού τοιχώματος

Εάν τα εξωτερικά τοιχώματα του κτιρίου δεν μπορούν να τραβηχτούν καλώδια, σωλήνες κ.λπ. (ώστε να μην χαλάσει την εμφάνιση), θα πρέπει να τοποθετήσετε ολόκληρη τη διαδρομή σε εσωτερικό χώρο. Λιγότερο ακριβή επιλογή - να το κρατήσετε στη γωνία, κλείνοντας το με ειδικά κιβώτια. Αυτή η ρύθμιση είναι βολική, από τότε μπορείτε να κλείσετε το κουτί με κουρτίνες.

Εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας: εάν η διαδρομή πρόκειται να περάσει σε εσωτερικούς χώρους

Η δεύτερη επιλογή είναι πιο έντονη στην εργασία (είναι πιο δύσκολο να φτιάξουμε το shtrob), αλλά από την αισθητική πλευρά είναι πιο συμφέρουσα - αυτό μεταφράζεται στον αριστερό πίνακα και βάζει τα πάντα στη φτιαγμένη εσοχή.

Στον τοίχο στα δεξιά του εξωτερικού

Αυτή η επιλογή μπορεί να ονομαστεί μια τυπική - αυτή είναι η τυπική λύση κατά την επιλογή μιας τέτοιας θέσης. πιο συχνά, η διαδρομή στο κουτί μεταφέρεται απευθείας στον τοίχο, αλλά αν είναι απαραίτητο, μπορεί να χαμηλωθεί σε μια γωνία (επίσης καλυμμένη με κουτί).

Παράδειγμα εγκατάστασης της εσωτερικής μονάδας του κλιματιστικού στα δεξιά του εξωτερικού τοίχου

Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να το βάλετε στο stroba (το σημείο σύνδεσης βρίσκεται στο σώμα). Εάν η διαδρομή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί έξω από το κτίριο, μπορείτε να την τοποθετήσετε στο εσωτερικό του stroba. Η διαδρομή μπορεί να είναι παρόμοια με τις δύο τελευταίες φωτογραφίες στο προηγούμενο κεφάλαιο.

Πού να καθορίσετε την εξωτερική μονάδα

Στην πραγματικότητα, αυτό δεν είναι το απλούστερο έργο - να επιλέξετε ένα μέρος για μια εξωτερική μονάδα. Δεν επιτρέπεται σε όλα τα κτίρια να τα τοποθετήσουν στους τοίχους. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχουν μόνο δύο έξοδοι: για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα σε ένα ειδικά σχεδιασμένο μέρος - κλιματισμό. Εάν δεν υπάρχει τέτοιο δωμάτιο, παραμένει μόνο το μπαλκόνι ή η loggia. Σε τέτοια κτίρια είναι συνήθως τζάμια, έτσι η εμφάνιση του μπλοκ δεν επηρεάζει την εμφάνιση.

Αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα σύστημα ψύξης για τον εξοπλισμό και τον αέρα εξαγωγής. Αν το μπαλκόνι είναι αρκετά ευρύχωρο, για όλες τις εργασίες του ανοίξτε τα παράθυρα για εξαερισμό ή για να έχετε πρόσβαση στον καθαρό αέρα με κάποιο άλλο τρόπο. Η έξοδος είναι απλή και κατανοητή, αλλά οδηγεί σε υπερθέρμανση του εξοπλισμού, και αυτό είναι γεμάτο με βλάβες και συχνή αντικατάσταση της κατεστραμμένης εξωτερικής μονάδας.

Τοποθέτηση στο μπαλκόνι - μερικές φορές η μόνη διέξοδος

Μια μικρή διόρθωση της κατάστασης μπορεί να είναι η εγκατάσταση ανεμιστήρων για μια πιο ενεργή ανταλλαγή αέρα. Για να προστατεύσετε σωστά τα μικρά οικόπεδα, να κάνετε αποτελεσματικό αερισμό, ξεχωριστά κανάλια εξαερισμού σε ένα καλώδιο εισόδου και παροχή αέρα. Και πρέπει να είναι ξεχωριστά. Κάνετε αυτό με αεραγωγούς, οι οποίοι απομακρύνονται αντί ενός τμήματος των υαλοπινάκων. Σε γενικές γραμμές, στην περίπτωση αυτή, η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού μηχανήματος από τα ίδια τα χέρια είναι μια προβληματική εργασία ακριβώς όσον αφορά την εξασφάλιση κανονικών συνθηκών λειτουργίας του εξοπλισμού.

Στο μπαλκόνι ή στην κομοδίνο

Εάν η απαγόρευση της τοποθέτησης των μη εξουσιοδοτημένων συσκευών στους τοίχους των κτιρίων που συνήθως δεν κολλάει την εξωτερική μονάδα κλιματιστικού στο μπαλκόνι κιγκλίδωμα (πλάι ή μπροστά) ή στον τοίχο, αλλά έτσι ώστε να ήταν σε θέση να φτάσει για την υπηρεσία - πλύσης, καθαρό, ελέγξτε, να το διορθώσουμε.

Εάν το μπαλκόνι είναι τζάμια, επάνω από αυτό θα πρέπει να είναι ένα άνοιγμα φύλλο παράθυρο. Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο να τη διατηρήσετε. Για την προστασία από τις βροχοπτώσεις και τα αντικείμενα που μπορούν να πέσουν έξω από το παράθυρο, τοποθετείται μια προσωπίδα πάνω από το μπλοκ. Η επιλογή των υλικών είναι κάτι σαν μπαλκόνι ή λευκή πλαστική επίστρωση, αλλά μόνο στερεά. Τα κοίλα και τα μεταλλικά (συμπεριλαμβανομένων των φύλλων και των μεταλλικών φύλλων) είναι προτιμότερο να μην χρησιμοποιούνται, επειδή κατά τη διάρκεια της βροχής μετατρέπονται σε τύμπανο και κατά τη διάρκεια του χαλαζιού μπορεί γενικά να είναι εκκωφαντικά.

Τυπικοί τρόποι εγκατάστασης της εξωτερικής μονάδας του split σύστημα στο μπαλκόνι

Εάν η μονάδα είναι τοποθετημένη στο loggia, από όλες τις παραπάνω επιλογές, αφήνεται μόνο αυτή που φαίνεται στην εικόνα στα δεξιά. δίπλα στον τοίχο είναι ενοχλητικό, εκτός από το παράθυρο, αλλά αυτό ισχύει ήδη σε άλλο τμήμα.

Ένα άλλο σημείο: πώς να τρέξει το κομμάτι - στην οροφή ή στο πάτωμα; Stroebe'll έχουν σε αυτό και σε μια άλλη υπόθεση, αλλά στην περίπτωση του σεξ, ίσως θα το κάνει από το διοικητικό συμβούλιο, στη συνέχεια, οι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν την εξωτερική και την εσωτερική μπλοκ, μπορεί να τοποθετηθεί στην επιφάνεια, αλλά είναι καλύτερα - στο πλαίσιο.

Κάτω ή δίπλα στο παράθυρο

Σε εκείνους τους χώρους όπου δεν υπάρχει μπαλκόνι ή loggia, το εξωτερικό τμήμα του split σύστημα είναι κρεμασμένο στον τοίχο από το εξωτερικό. Είναι πιο βολικό αν βρίσκεται κάτω από το παράθυρο ή στο πλάι του. Και κάτω ή δίπλα στο άνοιγμα. Σε αυτή την περίπτωση, η συντήρηση είναι δυνατή χωρίς να καλέσετε έναν ορειβάτη.

Η εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού μπορεί να εγκατασταθεί κάτω από ή δίπλα στο παράθυρο

Κατά την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού με τα χέρια σας στον τοίχο δίπλα στο παράθυρο, εξετάστε το ύψος της εγκατάστασης. Μπορείτε να τοποθετήσετε την επάνω επιφάνεια του μπλοκ με το επάνω άκρο του παραθύρου. Σε αυτή την περίπτωση, βγάζοντας από το παράθυρο και ασφαλισμένο, θα είναι δυνατό να κρατήσετε το περίπτερο εργασίας στο περβάζι. Η δεύτερη επιλογή - το κάτω άκρο για να ευθυγραμμιστεί με το κάτω όριο του ανοίγματος παραθύρου. Εδώ θα είναι δυνατή η τοποθέτηση στο παράθυρο με το στομάχι, αλλά δεν θα είναι δυνατό να φτάσετε στο σημείο εξόδου των ακροφυσίων. Δηλαδή, πρέπει ακόμα να καλέσετε βιομηχανικούς ορειβάτες.

Τι απαιτείται για την εγκατάσταση του κλιματιστικού

Για όσους συνδέουν και διασυνδέουν το split σύστημα επαγγελματικά, στο χώρο εργασίας, κατά μέσο όρο, χρειάζονται περίπου τρεις ώρες. Το κόστος αυτής της υπηρεσίας είναι σημαντικό και εξηγείται από την ανάγκη χρήσης δαπανηρού εξοπλισμού. Οι καλές συσκευές αξίζουν πραγματικά πολλά, αλλά πολλές από αυτές μπορούν να αντικατασταθούν με πιο απλές ή μισθωμένες. Το μόνο που θα είναι δύσκολο να βρεθεί είναι μια αντλία κενού. Αυτό είναι πραγματικά ακριβό εξειδικευμένο εξοπλισμό, αλλά υπάρχει μια τεχνολογία που σας επιτρέπει να κάνετε χωρίς αυτό. Αυτό ακριβώς συμβαίνουν ορισμένοι εγκαταστάτες, οι οποίοι απλά δεν διαθέτουν τέτοιο εξοπλισμό - απλώς αιμορραγούν μέρος του φρέον, καθαρίζοντας τους σωλήνες. Αυτή η μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά την εγκατάσταση ενός χωρισμένου συστήματος με δική σας.

Αρχικά, μελετήστε τις οδηγίες και, στη συνέχεια, εξετάστε προσεκτικά τα μπλοκ για να καταλάβετε τι ακριβώς λέγεται

Ο απαραίτητος εξοπλισμός και τι μπορεί να αντικαταστήσει

Τι ήταν απαραίτητο για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια ήταν επιτυχής; Πρώτα απ 'όλα, χρειάζεστε ένα σύνολο εργαλείων. Με τη βοήθειά τους, τα πράγματα θα πάνε πιο γρήγορα. Αλλά αν δεν υπάρχει ειδικό εργαλείο, μπορεί να αντικατασταθεί με απλούστερες συσκευές. Με αυτούς, η εργασία θα πάρει περισσότερο χρόνο, αλλά αν προσπαθήσετε, δεν θα επηρεάσει την ποιότητα. Έτσι, τι πρέπει να εγκαταστήσετε ένα split σύστημα:

 • Ισχυρή γροθιά. Στον εξωτερικό τοίχο ενός σπιτιού ή ενός κτιρίου, πρέπει να γίνει μια διαμπερής οπή μέσω της οποίας αφαιρούνται οι χάλκινοι σωλήνες και τα καλώδια που συνδέουν τις εσωτερικές και εξωτερικές μονάδες. Ένας σωλήνας αποστράγγισης αποστραγγίζεται επίσης μέσω αυτού του ανοίγματος, προκειμένου να αποστραγγιστεί το συμπύκνωμα και η υπερβολική υγρασία όταν κανονικοποιηθεί η υγρασία. Το puncher δεν είναι τόσο σπάνιο, το μόνο που μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες είναι η επιλογή των απαραίτητων συνημμένων. Αλλά αυτό είναι ήδη ζήτημα τεχνολογίας.
 • Κόφτης σωλήνων με κοφτερή λεπίδα. Τα τεμάχια του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται μεταξύ τους με χάλκινους σωλήνες. αυτά πωλούνται σε κουλούρες, διότι θα πρέπει να κοπούν σε κομμάτια επιθυμητού μήκους. Αν η λεπίδα κοπής είναι θαμπό, η άκρη του σωλήνα ή zamnut να είναι άνιση, ακανόνιστη. Είναι απαραίτητο να διορθώσετε το αρχείο και Rimmer (μια ειδική συσκευή για να αφαιρέσετε τα γρέζια). Pipe κόπτης μπορεί να αντικατασταθεί με μια λεπίδα πριονιού για κοπή μετάλλου, και ευθυγραμμίστε τις άκρες και αφαιρέστε ρινίσματα με ένα αρχείο (βελόνα) τελικά υποβάλλονται σε επεξεργασία με το γυαλόχαρτο άκρη ομαλότητα. Μόνο όταν το έργο θα πρέπει να είναι να εξασφαλιστεί ότι η επεξεργασία τρύπα κατευθύνεται προς τα κάτω. Έτσι, μέσα στο σωλήνα δεν παίρνει σκόνη χαλκού (μπορεί να βλάψει το εσωτερικό του κλιματιστικού, γι 'αυτό είναι πολύ σημαντικό).
 • Χάραξη σωλήνα ή ελατήριο. Για να δώσετε στους χάλκινους σωλήνες το σωστό σχήμα.
 • Τρυπάνι με τρυπάνια διαφόρων διαμέτρων. Χρειάζεται να δημιουργηθούν οπές για την πλάκα συναρμολόγησης της εσωτερικής μονάδας και τις γωνίες για την εγκατάσταση της εξωτερικής μονάδας.
 • Ο διανομέας και ο βαθμονομητής για σωλήνες χαλκού. Αυτή η συσκευή, φυσικά, είναι συγκεκριμένη, αλλά κοστίζει λίγο.
 • Strobosez. Κατά την τοποθέτηση της διαδρομής στο κόλπο (αυλάκωση στον τοίχο), η συσκευή αυτή επιταχύνει πολύ και απλοποιεί τη δουλειά. Αλλά μπορείτε να κάνετε με μια κανονική σμίλη και σφυρί / σφυρί.

Λοιπόν, όπως είπαν προηγουμένως, για μια ποιοτική εκκίνηση του συστήματος, απαιτείται αντλία κενού. Αντικαταστήστε το με το τίποτα, τη μόνη δυνατότητα - για τις διαδρομές μήκους μέχρι και 6 μέτρων - να απελευθερώσετε μερικές από τις μεθόδους freon ("pshika").

Επιπλέον, θα χρειαστείτε κατσαβίδια, κλειδιά hex, επίπεδο, σφυρί, ενδεχομένως μερικά άλλα εργαλεία, αλλά είναι συνήθως στο αγρόκτημα ή είναι εύκολο να τα βρείτε.

Υλικά και αναλώσιμα

Εκτός από τα εργαλεία για την εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα δικά σας χέρια, θα χρειαστείτε πολλά υλικά. Πολλά από αυτά είναι απαραίτητα.

 • Χαλκοσωλήνες χωρίς χαλύβδινους σωλήνες. Μην το αναμιγνύετε με νερό ή θέρμανση. Χρειάζεστε σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε συστήματα ψύξης και κλιματισμού. Μπορούν να διακριθούν από το γεγονός ότι οι άκρες τους είναι αποσβεσμένες και στις δύο πλευρές. Και, αν το κόψετε, τότε θα πρέπει να αποσβεστεί και το τμήμα - τίποτα για να εισέλθει μέσα. Το μήκος του σωλήνα χαλκού - ίσο με το μήκος της διαδρομής, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις κάμψεις, συν 20-30 cm. Η διάμετρος εξαρτάται από τις απαιτήσεις του κατασκευαστή. Παίρνει ένα κομμάτι μικρότερης διαμέτρου, το δεύτερο μεγαλύτερο. Ακριβώς οι διαστάσεις δίνονται στις οδηγίες. Κατά την επιλογή, σημειώστε ότι το κύριο πράγμα - το πάχος του τείχους. Και οι διαμέτρους μπορούν να ληφθούν ως εξής:
  • με πάχος τοιχώματος 0,6 mm, είναι επιθυμητό να βρεθεί μια διάμετρος 0,76 mm (συνιστάται), μπορεί να είναι 0,71 mm (ελάχιστο) και ιδανικά 0,8 mm.
  • με πάχος τοιχώματος 0,9 mm - η συνιστώμενη διάμετρος είναι 0,81 mm, το ελάχιστο είναι 0,76 mm.

  Οι σωληνώσεις πρέπει να είναι απρόσκοπτες με πυκνούς τοίχους

  Εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας: στηρίγματα για εξωτερική μονάδα

  Όπως μπορείτε να δείτε, η εγκατάσταση κλιματιστικού με τα χέρια σας απαιτεί σοβαρή προετοιμασία. Χρειαζόμαστε όχι μόνο ένα ειδικό εργαλείο, αλλά και ειδικά υλικά.

  Μονωτικά τεμάχια

  Εάν θέλετε να κάνετε τα πάντα σωστά, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια σας θα πρέπει να αρχίσει με προσεκτική μελέτη των οδηγιών. Τα περισσότερα από αυτά είναι παρόμοια, αλλά δικαιώματα, απαιτήσεις για τη διατομή του καλωδίου, το μήκος της διαδρομής κ.λπ. μπορεί να διαφέρουν. Ένα άλλο πλεονέκτημα από την ανάγνωση του εγχειριδίου - θα εκπροσωπήσετε με ακρίβεια σε ποια σειρά θα εκτελέσετε την εργασία. Σε γενικές γραμμές, εδώ πρέπει να κάνετε:

  • Επισημαίνουμε στον τοίχο την υποτιθέμενη τοποθεσία του μπλοκ, του στίβου κ.λπ. Παίρνουμε τη συσκευή για να ανιχνεύσουμε την καλωδίωση και να περάσουμε από ολόκληρη τη διαδρομή. Εάν δεν υπάρχει τέτοια συσκευή, μπορείτε να πάρετε το τηλέφωνο, να το ενεργοποιήσετε στη λειτουργία λήψης ραδιοφώνου, να το προσαρμόσετε έτσι ώστε όταν πλησιάσει στα καλώδια να αρχίσει να κάνει θόρυβο. Έτσι, μπορείτε επίσης να εντοπίσετε την καλωδίωση, αλλά μόνο υπό τάση.
  • Τοποθετήστε την πλάκα στήριξης της εσωτερικής μονάδας. Θα πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά οριζόντια, επομένως, απαιτείται επίπεδο κτιρίου για παρακολούθηση (μπορεί να χρησιμοποιηθεί φούσκα, αλλά το λέιζερ είναι καλύτερο). Εφαρμόζουμε μια πλάκα, εκθέτουμε στο επίπεδο, σημειώνουμε το μέταλλο κάτω από το εξάρτημα. Αφαιρούμε την πλάκα, ανοίγουμε οπές, εγκαθιστούμε συνδετήρες (σε τούβλα και σκυρόδεμα χρησιμοποιούμε πείρους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξύλινες βίδες).

  Η εσωτερική πλατίνα της εσωτερικής μονάδας και το κουτί για την τοποθέτηση της γραμμής είναι σταθερά.

  Η αυτόματη συναρμολόγηση του διαχωρισμένου συστήματος - η εξωτερική μονάδα ακόμα και κάτω από το παραθυρόφυλλο δεν είναι πολύ βολικό

  Σε αυτό το πρώτο στάδιο της αυτο-εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Στη συνέχεια θα δημιουργήσουμε το κομμάτι.

  Σύνδεση μπλοκ

  Τα εξωτερικά και εσωτερικά μπλοκ του διαχωρισμένου συστήματος συνδέονται με δύο χάλκινους σωλήνες και ένα καλώδιο. Επίσης, ένας εξωτερικός σωλήνας αποστράγγισης εμφανίζεται. Όλες αυτές οι επικοινωνίες μπορούν να τοποθετηθούν στην κορυφή του τοίχου και μετά στοιβάζονται σε ένα ειδικό κουτί. Η δεύτερη επιλογή - στο στρώμα και στη συνέχεια θα πρέπει να ασχοληθεί με την κατασκευή των αυλακώσεων, η οποία θα συνδέσει τα δύο μπλοκ. Αλλά, πρώτα απ 'όλα, πρέπει να τρυπήσετε μια τρύπα στον τοίχο. Αυτό γίνεται μετά την εγκατάσταση των συνδετήρων για τα μπλοκ. Και μόνο μετά από αυτό, η εγκατάσταση του κλιματιστικού συνεχίζεται.

  • Σωλήνες που χρησιμοποιούνται σε δύο διαμέτρους: το μεγαλύτερο και μικρότερο (οι διαστάσεις που αναφέρονται στις οδηγίες, και το μήκος - είναι ίσο προς τη διαδρομή μήκος + 30 cm). Κόψτε από τον κόλπο ένα κομμάτι του επιθυμητού μήκους, ισιώσει ακμές εξάλειψη ρινίσματα σφιχτό σταματήσει επάνω άκρη πώματα / βύσματα, και ειδικά το ένα που θα διεξάγεται μέσω μιας οπής στον τοίχο.
  • Τοποθετούμε τη θερμομόνωση στους σωλήνες, το διεισδύουμε μέσα σε μια τρύπα στον τοίχο, το λυγίζουμε με τη βοήθεια ενός στροφέα σωληνώσεων στα σωστά σημεία.

  Μπορείτε να απομακρύνετε με αυτή τη μορφή - βάλτε στη μόνωση, κυλήστε με αυτοκόλλητη ταινία, βεβαιωθείτε ότι έχετε σφίξει τις άκρες

  Ο σωλήνας αποστράγγισης είναι τοποθετημένος σε ειδική έξοδο

  Όταν στοιβάζονται σε πλαστικό κουτί, όλες οι επικοινωνίες συνδέονται σε μία δέσμη. Αυτό μπορεί να γίνει με τσιμεντοκονίες, αλλά συχνά τυλίγονται με μεταλλική ταινία - προκειμένου να μειωθεί περαιτέρω η μεταφορά θερμότητας από χαλκοσωλήνες.

  Σύνδεση σωλήνων χαλκού

  Στο παρελθόν συνδέσαμε το καλώδιο και η εγκατάσταση του κλιματιστικού ολοκληρώθηκε από τα χέρια μας με τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων, αποστράγγισης. Με την αποστράγγιση είναι ευκολότερη. Στο κάτω μέρος της εσωτερικής μονάδας υπάρχει ένα συμπέρασμα, εκεί που βάζουμε το σωλήνα ή το σωλήνα. Το σημείο σύνδεσης μπορεί να σφραγιστεί περαιτέρω χρησιμοποιώντας μια ζώνη υγιεινής. Επίσης για σφράγιση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στεγανωτικό σιλικόνης.

  Στη συνέχεια συνδέουμε τους χάλκινους σωλήνες. Αρχίζουμε στην εσωτερική μονάδα. Στο πλευρικό τοίχωμα υπάρχουν δύο θύρες - το ένα με εξαρτήματα μεγαλύτερης διαμέτρου, το άλλο - μικρότερο. Από την οποία ξεκινάτε - δεν έχει σημασία. Η διαδικασία είναι η εξής:

  • Από τις θύρες για τη σύνδεση χάλκινων σωλήνων στρίβουμε τα παξιμάδια. Ταυτόχρονα, μπορείτε να ακούσετε τη φασαρία. Αυτό βγαίνει αντλείται στο εργοστάσιο μέσα στο μπλοκ αζώτου. Προστατεύει τα έντομα από την οξείδωση.
  • Με τις προετοιμασμένες σωλήνες, αφαιρέστε τα βύσματα και ελέγξτε ξανά την άκρη. Πρέπει να είναι επίπεδη.
  • Στον αγωγό, βάλτε τα παξιμάδια (μην συγχέετε πού πρέπει να κατευθύνεται το νήμα).
  • Ψεκάστε τις άκρες των σωλήνων. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, κρατήστε τον σωλήνα με μια τρύπα προς τα κάτω, έτσι ώστε τα τσιπ και η σκόνη να μην χύνεται.
   • Ο σφιγκτήρας σωλήνα στη θήκη προς τα έξω κόλλησε ακριβώς 2 mm. Τοποθετήστε τον κύλινδρο, σφίξτε τη βίδα.
   • Ο κύλινδρος τελειώνει όταν ο κύλινδρος δεν είναι πλέον χαμηλωμένος. Μέχρι τη στιγμή αυτή, θα πρέπει να σχηματιστεί μια "ποδιά" μεγαλύτερης διαμέτρου.
  • Η καμπυλωμένη άκρη του σωλήνα οδηγείται στην έξοδο της εσωτερικής μονάδας και συνδέεται από το παξιμάδι. Σφίγγεται με ένα κλειδί. Μην χρησιμοποιείτε παρεμβύσματα ή σφραγίδες. Ο χαλκός είναι ένα μαλακό υλικό και υπό πίεση πιέζει σφιχτά, εξασφαλίζοντας στεγανότητα. Αλλά, για να εξασφαλιστεί μια στενή εφαρμογή, είναι απαραίτητο να παρασχεθεί δύναμη 50-60 kg.

   Παρακολούθηση σύνδεσης με τις εξόδους στην εσωτερική μονάδα

   Στην πραγματικότητα όλα είναι ήδη συνδεδεμένα, αλλά πρέπει ακόμα να κάνετε κενό ή απλά να αφαιρέσετε την υγρασία και τον αέρα από τα μέρη του κλιματιστικού.

   Σκούπισμα

   Γιατί να διεξάγετε αυτή τη διαδικασία; Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, ο αέρας μπήκε στο σύστημα και υπάρχουν επίσης υπολείμματα αργού. Το μείγμα αυτό πρέπει να αφαιρεθεί, διαφορετικά θα μειώσει σημαντικά τη διάρκεια ζωής του εξοπλισμού. Φυσικά, είναι καλύτερα να υπάρχει ειδικός εξοπλισμός. Αλλά, σε ακραίες περιπτώσεις, μπορείτε να το κάνετε χωρίς αυτό.

   Αν υπάρχει αντλία κενού

   Αν υπάρχει αντλία κενού, όλα είναι κάπως απλούστερα. Με αυτόν συνήθως πηγαίνετε δύο μετρητές πίεσης (χαμηλή και υψηλή πίεση) πάνω τους μπορείτε να παρακολουθείτε την πτώση πίεσης στο σύστημα, δηλαδή, για να ανιχνεύσει διαρροές. Συνδέστε την αντλία κενού στην έξοδο της εξωτερικής μονάδας με το καρούλι (θύρα γεμίσματος), ανάβει τα λεπτά για 15-20. Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, αφαιρεί τον υπολειπόμενο αέρα και το άζωτο από το σύστημα.

   Το σχέδιο σύνδεσης της αντλίας κενού με το κλιματιστικό

   Μετά από αυτό το διάστημα η αντλία είναι απενεργοποιημένη, αλλά δεν αποσυνδέεται, αλλά αφήνεται συνδεδεμένη για άλλα 20-30 λεπτά. Όλο αυτό το διάστημα είναι απαραίτητο να τηρούνται οι μετρήσεις των μανόμετρων. Αν έχουν αλλάξει, υπάρχει μια ασφράγιστη σύνδεση στο σύστημα. Πιθανότατα - αυτός είναι ο τόπος σύνδεσης χάλκινων σωληνώσεων και πρέπει να επανακατασκευαστούν. Εάν οι μετρήσεις των μετρητών πίεσης είναι σταθερές, χωρίς να αποσυνδέσετε την αντλία, ανοίξτε πλήρως τη βαλβίδα, η οποία βρίσκεται κάτω. Από τη μονάδα, ο Freon αρχίζει να βγαίνει, γεμίζοντας το σύστημα (ακούγεται θόρυβος). Τοποθετούμε γάντια και ξεβιδώνουμε γρήγορα τον εύκαμπτο σωλήνα αντλίας κενού (το freon μπορεί να βλάψει το δέρμα). Αφού αποσυνδέσετε τον εξοπλισμό, ανοίξτε τη βαλβίδα στην τροχιά στην κορυφή (εξόδους μικρότερης διαμέτρου). Τώρα η εγκατάσταση του κλιματιστικού έχει τελειώσει. Μπορείτε να συμπεριλάβετε.

   Χωρίς αντλία κενού

   Εάν το μήκος της διαδρομής είναι έως 5 μέτρα, η εγκατάσταση του κλιματιστικού μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς αντλία κενού. Για να καθαρίσετε τον εξοπλισμό θα πρέπει να απελευθερώσετε κάποιο freon, αλλά με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Η διαδικασία είναι η εξής:

   • Ξεβιδώνουμε και τα τρία κομμάτια (δύο στην κάτω θύρα, μία στην κορυφή).
   • Θα εργαστούμε με την έξοδο της κάτω θύρας (είναι κάθετη στο πλευρικό τοίχωμα του διαχωρισμού). Υπάρχει μια υποδοχή για ένα εξαγωνικό κλειδί, το επιλέγουμε ανάλογα με το μέγεθος, αλλά δεν κάνουμε τίποτα ακόμα.
   • Εισαγάγουμε το κλειδί, γυρίστε το κατά 90 ° αριστερόστροφα για ένα δευτερόλεπτο ή λιγότερο. Τότε ο Freon αρχίζει να αφήνει τη μονάδα. Αναμιγνύεται με τον αέρα και τα υπολείμματα αργού, τα οποία βρίσκονται τώρα στο σύστημα, προκαλώντας υπερβολική πίεση.

   Θύρες ελέγχου, μέσω των οποίων το freon απελευθερώνεται από τα μπλοκ στο σύστημα

   Και σε αυτή την περίπτωση, η εγκατάσταση του κλιματιστικού με τα χέρια του ολοκληρώνεται και ο εξοπλισμός είναι έτοιμος για λειτουργία. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, η στεγανότητα του συστήματος δεν ελέγχεται από τίποτα και ο Freon μπορεί να εξατμιστεί ήσυχα, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει κάποια ποσότητα αέρα και αργού στο σύστημα. Γενικά, η λύση δεν είναι ιδανική.